Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bah. Voetballer BVV'63 trapt scheidsrechter stuk

bvvfuckingklootzakken.pngZonder respect geen voetbal. Behalve bij BVV'63. Die club mag van de KNVB best zonder respect voetballen. Zaterdag probeerde BVV'63 nacompetitie te ontlopen, maar toen dat niet lukte waren tegenstander en scheids de lul. Verslag bij de Zeeuwen zegt alles. Rode kaart 1: natrappen van Sezer Parlamis. Rode kaart 2: duwen en uitschelden scheidsrechter door Sinan Yildiz. De wedstrijd moest tien minuten gestaakt worden. Rode kaart 3: Askin Gücün, na de gelijkmaker van tegenstander NSV. Gevolg was dat BVV'63-doelman Tolga Gucun direct op de scheidsrechter afrende en neertrapte. Daarna moest de scheidsrechter onder politiebegeleiding naar zijn auto worden gebracht. Leuk man, dat voetballen tegen totaalidioten. Zelfs BVV'63-aanvoerder Sezer Yeral spuugt op zijn teamgenoten vanwege dit soort gedrag, maar ja, echt onverwacht is het niet. Niet de eerste keer dat BVV'63 grijpt naar grof geweld als het met het voetbal niet zo wil lukken. De vorige keer werd het gegooid op racisme en eerlijk beloofd dat het nooit meer zou gebeuren. Sterker nog, bij BNdeStem hebben ze een eigen dossiertje. En niet meteen brullen: ZIE JE WEL, AFKOMST #PVVOP1! Want het roomblanke SCH 4 heeft afgelopen zondag ook gewoon een 70-jarige vrijwillige scheidsrechter gemolesteerd. Het probleem is: randdebielen die voetballen en de KNVB die er nauwelijks echt iets aan doet. Of randdebielen die 'fan' zijn en vinden dat ze met geweld eisen mogen stellen als hun provincieclubje een seizoen lang faalt, zoals NEC-supporters die zich een weg de kleedkamers in probeerden te forceren [VIDEO]. Misschien kan ook Fredje Teeven eerst wat strenge maatregelen voor voetballers verzinnen, voordat hij motorbendes aan gaat pakken. Dat is namelijk een veel groter sociaal probleem.

Reaguursels

Inloggen

Heb je toch ook een bal keihard tegen je knakker gehad als je op je 70ste nog bij een amateur tokkie wedstrijd staat te fluiten? Op die leeftijd kun je nog geen 10 meter hardlopen en staan je oogballen glazig naar het veld te kijken. Scheidsrechters zouden eens lekker massaal verstek moeten laten gaan totdat die club van KNVB hotemetoten eens wakker wordt en schoon schip maakt.

Canis Ferox | 13-05-14 | 13:16

@El Guardameta | 12-05-14 | 17:59
Je gaat toch niet beweren dat wij onze spelers toe hadden moetten juichen na degradatie?!
Die gasten verdienen tussen de 3 en 5 ton per jaar, en wat hebben ze ervoor gedaan, een totale wanprestatie afgeleverd.
Nee, de spelers hebben precies gekregen wat ze verdienden van de supporters.

Sh3Nki3 | 13-05-14 | 04:50

De hufter

B@$9063 | 12-05-14 | 23:54

wgqef | 12-05-14 | 17:29
Het maakt mij niet uit of mijn huis geleegd wordt door een first offender, een junk, een beroepscrimineel of een recidivist. Voor de samenleving is recidive derhalve helemaal niet zo boeiend. Dan ben je te veel vanuit de gepakte crimineel aan het denken, en te weinig vanuit de hele samenleving.

Er zijn een aantal redenen om voor een mens mijn huis niet binnen te treden. Zijn eigen normen en waarden, zijn opvoeding, de kans dat ik zo`n bewoner ben die zijn hersens inslaat, de kans op een werkstraf en als laatste de kans op forse gevangenisstraf. Allemaal redenen die bij bijna de gehele van de bevolking genoeg zijn om van het delict af te zien.

Wat bleek uit de AVRO TV-reeks de inbreker? Dat die inbreker gestopt was, toen rechters in jaren gingen denken in plaats van in weken. Dat zijn detentie niet meer op te vangen was met vakantiedagen. Dat zijn dubbel leven, zijn normale leven ging kosten. Toen stapte de best gezellige inbreker uit het vak.

Later een documentaire over Rotterdamse Hooligans. Iets na de helft van de documentaire werd aan een oudere hooligan gevraagd waarom hij niet meer meedeed. Hij had al een paar keer een paar weken gezeten, en had nu een jaar voorwaardelijk. De volgende keer zou hij gewoon een aantal maanden naar binnen gaan. Dat zou hem zijn baan, huis en relatie kosten. Hij deed niet meer mee.

Horden "wetenschappers" die Diederik Stapel 25 jaar lang cum laude lieten frauderen kunnen publiceren wat ze willen. De dreiging van een celstraf werkt veel beter dan de celstraf zelf. Als iemand dus louter naar recidive kijkt, en niet naar afschrikking, dan heeft die persoon de belangrijkste goede eigenschap van celstraf al gemist. Uit jouw eigen NRC next bron blijken de universiteiten die afschrikking geeneens in beeld te hebben.

Als je moedwillig je onderzoekskader te klein kiest, en bij de beoordeling van een systeem alleen kijkt naar output, en niet naar voorkomen input. Dan heb je je eigen onderzoek met je eigen tunnelvisie al zodanig bevlekt dat je keer op keer op dezelfde foutieve conclusie komt. Het is alsof je een rekensom probeert te doen met de helft van de formule.

Daarnaast schrijf je weer dat celstraffen zouden niet werken voor de mensen die vastgezeten hebben. Recidive binnen twee jaar ligt onder de 60%. www.wodc.nl/images/fs06-6-volledige-te... Dit betekend dat een celstraf in 40% van de gevallen twee jaar lang prima werkt. Mensen die niet gepakt worden recidiveren meestal dezelfde week nog.

Celstraffen werken, vooral voor bijna de gehele bevolking die nog nooit vastgezeten heeft.

Dan een leuk stukje over het verhogen van de pakkans. 80% van de huidige veroordelingen zijn op basis van heterdaadjes door blauw op straat. Die zou ik dus niet willen verminderen. Twee dingen zou ik willen veranderen. De eerste is dat ieder korps een HBO vacature dient te hebben voor rechercheurs. Nu zijn het vooral vmbo-ers die als hoofdagent in die functie doorstromen.

Het tweede puntje is dat rechercheurs en politieagenten moeten samenwerken in hetzelfde datamanagementsysteem. Een rechercheur kan nu niet de aangiftes van agenten geautomatiseerd doorzoeken.

Daarnaast gaat in de OM fase nog iets anders mis. Een OvJ start in NL pas een zaak als die 90% zeker is van een veroordeling. Te veel zaken met een redelijke kans op veroordeling (bv 80 tot 90%) worden uit carrière overwegingen geseponeerd.

Wanneer dan de rechter moet oordelen zien we een bepaalde verslaving aan technisch bewijs. Waar vroeger een raddraaier zonder wit inkomen toch echt even wat uit te leggen had, moet tegenwoordig een inbreker zijn DNA laten liggen om nog veroordeeld te worden. Er hoeft volgens de wet maar marginale dubbeling in het bewijs te zitten voor een veroordeling, rechters veroordelen pas als ze niet meer anders kunnen.

Samengevat heb je in de hele keten een fors probleem, die in een halvering van de gevangenispopulatie geuit hebben, zonder een halvering van criminaliteit te zien.

Feynman | 12-05-14 | 19:54

2 jaar strafkampf

pluk-87 | 12-05-14 | 19:11

Leuk al die Zeeuwse namen!

timtim57 | 12-05-14 | 18:52

Voetbal is dan ook een opportuun door de heersende regimes uitgebuitte bezigheidstherapie voor mongolen. Als dat dan bovendien gecombineerd wordt met genetisch verstandelijk uitgedaagde derde/vierdewereldsujetten, die bovendien een andere waardeschaal hebben meegekregen, is elke vorm van gespeelde verontwaardiging volkomen doorzichtig, en overbodig.

Tricephalus | 12-05-14 | 18:45

Aub enkele reis Marokko.
Kutvolk.

Mega Mindie 2 | 12-05-14 | 18:35

@Gijsie | 12-05-14 | 13:43
We zouden ook kunnen beginnen met het handhaven van de huidige regels voordat we extra regels gaan bedenken die toch niet uitgevoerd gaan worden.
rara | 12-05-14 | 13:46

Tuurlijk, maar met de huidige regels is het kennelijk heel goed mogelijk om dit soort zaken als "incident" af te doen, want men doet er niets aan.

Het enige wat kan helpen is de clubs in de portemonnee te raken, dus zonder publiek spelen.

Gijsie | 12-05-14 | 18:02

Feynman | 12-05-14 | 16:15
‘In onderzoeken waar gekeken wordt naar de strengheid van straffen, wordt niet gekeken naar de pakkans.’ Omdat de pakkans niks te maken heeft met de strengheid van de bestaande straffen, dat zijn twee dingen. Dat de kans om gepakt te worden klein is, dat weet iedereen wel in NL. Oplossing is om het blauw van straat te halen en recherchewerk te laten doen.

Ik zou het voortaan wat nauwkeurig formuleren (mijn fout): gevangenisstraffen werken niet om recidive te voorkomen. Dat ze inderdaad geen misdaden plegen als ze in de gevangenissen zitten, lijkt mij evident. Maar het moet vooral gaan over het feit of we kunnen verhelpen dat ze terug vallen in crimineel gedrag en daar lijken gevangenissen niet te helpen.

wgqef | 12-05-14 | 17:29

Voetbal is gewoon een kut sport. Om te doen, om naar te kijken en om over te lezen / horen. Het zou wettelijk verboden moeten zijn dat die sport (vooral het betaalde) wordt gesponsord met gemeenschapsgelden. Laat die mongolen zelf maar opdraaien voor de kosten van politie-inzet. De KNVB zou direct moeten optreden door degene die geweld gebruiken tegen een scheidsrechter direct voor een jaar moeten schorsen. Bij een tweede keer of ernstig geweld direct levenslang. Geen discussie. Punt. Maar ja, dat gaat niet gebeuren dus iedereen weer veel plezier met vrijwillig jezelf als boksbal te laten gebruiken op het veld! Respect hoor, dat wel... maar dom ook.

Fopspeen | 12-05-14 | 16:30

wgqef | 12-05-14 | 15:53
Ik word langzaam een beetje moe van de hoeveel onzin die jij zonder enige kritiek van jouw kant durft door te plaatsen.

In onderzoeken waar gekeken wordt naar de strengheid van straffen, wordt niet gekeken naar de pakkans. Louter naar het delict waarvoor veroordeeld is, en welke straf gegeven wordt. Als je dus als rechters bijna geen zaken krijgt, in zaken veroordeeld voor het laagst mogelijke delict omschrijving en wel in die paar gevallen lang straft, lijkt het alsof je streng straft.

Als je vervolgens kijkt naar de CBS cijfers hoeveel misdrijven in Nederland gepleegd worden (8 miljoen) en hoeveel mensen er in Nederland vast zitten (minder dan 10 duizend) dan weet je al dat we bij de criminelen op straat geen indruk maken. Per gepleegd misdrijf zit iemand dus gemiddeld een halve dag vast. 365x9710/8000000= minder dan 11 uur per gepleegd misdrijf. De gekozen onderzoeksmethode bepaalt de uitkomst.

Alle landen uit het overzicht van Eurostat, kennen ook alle alternatieven die jij noemt. Dat vertekend dus absoluut niet in de mate die jij stelt. Nederland detineert voor minder dan de helft, dat kan niet verklaart worden door de criminaliteitscijfers of alternatieve straffen.

Dat gevangenisstraffen niet helpen is een fout beeld wat ontstaan is uit de tunnelvisie door louter te kijken naar de recidive van daders. Alsof een gevangenisstraf geen afschrikkende werking op niet daders zou hebben. Uw eigen bron zegt daar bijvoorbeeld al over:

"Onderzoek naar de werking van straffen is er wel, maar de empirische studies zijn dus schaars – ook internationaal.

In de onderzoeken die er zijn, is het effect van straf op het eerstgenoemde strafdoel, ‘herstel van de rechtsorde’, niet onderzocht. Daarvoor is het begrip te filosofisch. En ook naar de eventuele afschrikwekkende werking van straf op mensen die nog geen delict hebben gepleegd, is vrijwel geen onderzoek gedaan.

Heeft de straf dan effect op de dader zelf? Daarvoor kun je kijken naar de recidivecijfers."

Dat celstraffen niet zouden helpen tegen mensen die overwegen een misdrijf te plegen, is dus helemaal geen onderzoek naar gedaan in uw EIGEN bron. U kunt daar dus niets over roepen vanuit deze informatie. Terwijl de belangrijkste en grootste groep in de samenleving, de groep is die geen delicten pleegt.

Algemeen bekend is dat recidive na gevangenisstraf rond de 70% ligt. Voor 30% helpt het. Immers de meeste criminelen kunnen pas leven van hun delicten als ze net zo lang doorgaan tot ze gepakt worden. Recidive van mensen die niet gepakt en gestraft worden, gaat richting de 100%.

Recidive is TIJDENS de gevangenisstraf nihil. Dan heeft de gevangenisstraf 100% zin. Je kan tijdens je detentie niet een delict plegen tegenover slachtoffers die in vrijheid zijn. Hoe iemand vervolgens kan roepen dat het nuttig effect van een gevangenisstraf tijdens of na nihil is, terwijl ik 20 tot 30% en 100% kan aantonen is mij volkomen duister.

Werkstraffen geven betere resultaten dan gevangenisstraffen omdat werkstraffen alleen worden aangeboden aan de betere criminelen. Alleen met een klein strafblad en geen geweld of zedenmisdrijven kom je er volgens de wet voor in aanmerking. Als je met een betere populatie een statistisch onderzoek gaat doen kom je tot betere resultaten.

Misdaad loont, daarom vindt het plaats.

Feynman | 12-05-14 | 16:15

waarom word je in godsnaam een scheidsrechter?

scott_0 | 12-05-14 | 15:54

Feynman | 12-05-14 | 15:28

Naast gevangenisstraffen hebben we ook nog andere soorten van straffen: enkelband, cursus, alternatief etc.. Ik zie niet het causale verband tussen hoeveelheid gevangen en strengheid van de straffen, er zal ongetwijfeld een correlatie tussen de twee bestaan maar het onderbouwt niet het punt dat er licht gestraft wordt in NL. Daarnaast helpen gevangenisstraffen grotendeels niet, het recidivecijfer onder veroordeelden na een gevangenisstraf is nihil. Werkstraf geeft veel betere resultaten. Alleen echte criminelen, die onschadelijk gemaakt moeten worden, dien je op te sluiten.
(zie bv. eens:http://www.nrcnext.nl/blog/2012/11/30/next-checkt-straffen-helpt-uberhaupt-niet/)

wgqef | 12-05-14 | 15:53

Ik denk dat ik hier maar niet op reageer want dan vrees ik dat ik buitenlandse namen met Nederlandse namen ga vergelijken maar waarom zou ik dat eigenlijk niet mogen doen. Dan heet het..... juist

jasser | 12-05-14 | 15:41

wgqef | 12-05-14 | 14:03
Nederland straft helemaal niet hard. Daar heb ik al eens een analyse aan besteed. In vergelijking met bijvoorbeeld Europa hebben wij nu de helft van de gevangenen per capita dan de rest van Europa.

Het resultaat is dat er nu 9710 mensen vastzitten in Nederland. www.express.be/business/nl/economy/ned...
De helft van 2009. Dat is 57 gedetineerden per 100.000 inwoners. epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_e... Het Europees gemiddelde 130. Normaal voor semi Scandinavische landen is 80.

Nederland straf sporadisch en draconisch. Dat is heel wat anders als tijdig, verklaarbaar, vaak genoeg, consequent en iedere andere eis die binnen de pedagogiek aan corrigeren gesteld wordt. Af en toe krijgt iemand een enorme straf voor de bühne.

Feynman | 12-05-14 | 15:28

@vindead | 12-05-14 | 13:53
Jij snapt het, heldere uitleg.

carramba | 12-05-14 | 15:20

donjon | 12-05-14 | 15:11
Ik scroll die hele lijst naar beneden en hoop: die donjon heeft er vast een Jan Heggeman tussen verborgen. Niet dus.:D

Graaf van Egmont | 12-05-14 | 15:17

-weggejorist-

Rest In Privacy | 12-05-14 | 15:11

Feynman | 12-05-14 | 14:23
Mooi verhaal en waar. Zat me gisterenavond ook kapot te ergeren bij Studio Sport. Zit je op degradatie wedstrijden te wachten, staan ze 20 minuten in Hoenderlo over een training te zeiken. Al die tijd kun je dus geen andere sporten in beeld brengen.

Graaf van Egmont | 12-05-14 | 15:08

Doet me denken aan mijn oude vereniging, jaren geleden. Na een matpartij op het parkeer terrein van enkele "bekenden van de politie" waarbij zelfs vrouwen geslagen werden, pleitte ik bij een algemene ledenvergadering er voor om allen die zich van geweld hadden bediend uit de club te zetten.

80 man aanwezig, 5 man gaven licht applaus. Gevolg: er gebeurde niets. Ik kreeg een paar bedreigingen en besloot daarom aan het eind van het seizoen naar een andere club te gaan. Tussendoor waren er nog een paar incidenten geweest. Het viel me op hoe lenig enkele van de mannen nog waren die hoorden bij onze supporters en zich graag bemoeiden met de conflicten. Menig structureel in de ziektewet verkerende fan bleek met gemak over de afrastering te kunnen springen om broer, vriend of kampgenoot te helpen. Die slechte rug viel dus wel mee. Misschien hielp het bier mee aan de flexibiliteit.

De club bestaat inmiddels niet meer. Bijna 100 jaar had zij bestaan. Ten onder gegaan aan geweldsplegers uit de plaatselijk woonwagenkamp en niet-betalende nieuwe Nederlanders. Slechte naam, schulden en een tanend ledenbestand.

Ooit een nette club, totaal uitgehold door fout volk.

Bij de nieuwe club zelden problemen... totdat het spul uit de failliete club zich begon aan te melden... en ja hoor... weer hetzelfde. Diefstal door Marokaantjes, bedreigingen en geweld door kampers. Weer een nette club met problemen... echter nu zitten er meer mensen achter de vodden van deze figuren en vlieg je de club uit.

Het is de enige manier.

Statler en Waldorf | 12-05-14 | 15:06

Hmm, koffie!!!

TheStef | 12-05-14 | 15:02

@Sh3Nki3

Eh, ja! Bommen worden slechts heel sporadisch geplaatst, terwijl op des heerens voetbalvelden wekelijks wel iemand een muilpeer of een kopschop krijg, er vallen ook meer doden.

Eigenlijk zou het voor de veiligheid beter zijn om voedbalclubs te verbieden ipv motorclubs

TheStef | 12-05-14 | 15:02

Kijk bij de KNVB op Nieuws/Excessen Amateurvoetbal/Actueel om te zien welke straffen er zoals uitgedeeld worden. Meestal 18 maanden schorsing en een enkele keer een onherroepelijke ontzetting uit het lidmaatschap. Ik vind dat te mager van de bond. Met het digitale wedstrijd formulier én de visuele pascontrole moet het mogelijk zijn geschorste spelers daadwerkelijk helemaal uit te sluiten. Daarnaast pleit ik voor minimaal 2 jaar uitsluiting als basisstraf voor geweld en voor permanente uitsluiting bij min of meer excessieve gevallen. Waarom zou je zo'n debiel ooit nog een 2e kans geven ? Bij een C junior misschien nog wel, maar een senior van het 5e ? Laat de maar vervroegd met pensioen gaan zou ik zeggen.

Bigi Bana Boy | 12-05-14 | 15:00

Wel een rijbewijs, maar elke tokkie mag zich zomaar voortplanten. Dat was vroeger wel anders...

Nee, geen Godwin: en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_steri...

Helaas al het met onbeperkt fokken voor iedereen wel net zo zijn als met democratie:
“It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

www.quotationspage.com/quotes/Sir_Wins...

Hemmenaar7 | 12-05-14 | 14:43

"en de KNVB die er nauwelijks echt iets aan doet"
De KNVB gaat toch alleen over het geld?

dedeurs | 12-05-14 | 14:42

Verzorgster ... Marion ... ?

Kamervraag | 12-05-14 | 14:41

Hier heeft QUID een punt.
Voetbal is oorlog en het wordt maar normaal gevonden om een ander te molesteren.
Dus ben ik nog steeds voor opvoedingskampen of enkeltje Marokko.

TheNox | 12-05-14 | 14:32

t probleem is natuurlijk dat voetballertjes die geweld gebruiken op het veld, na een schorsing van een paar weken weer terug op het veld staan.... leer nou eens van het verleden en royeer deze lieden bij de KNVB, dan kan deze persoon nooit meer lid worden van een voetbalclub.... dan leren ze het wel af...
.
De voetbalclubs die dit niet willen... gewoon opheffen, blijkbaar willen die geen geweldsvrij voetbal!

bArAbAts | 12-05-14 | 14:32

Ga eens niet zo lopen janken hier stelletje mietjes. En maar afgeven op korfbal jaar in jaar uit. Daar gebeuren zulke dingen niet.

Graaf van Egmont | 12-05-14 | 14:27

Namen zeggen genoeg.

Miezerig | 12-05-14 | 14:26

Voetbal lijkt een bezigheid voor mentaal instabiele knoeiers. Verrassend!

natte krant | 12-05-14 | 14:26

@vip39
Ik denk dat Marion heel blij met je is!

Es-O-Es | 12-05-14 | 14:24

Aangezien een derde van de cellen leegstaan, is het onbegrijpelijk dat deze ongure sujetten nog vrij rondlopen. Je kan denken wat je wil over de KNVB, maar naar de scheids afrennen om hem neer te trappen is gewoon een misdrijf. Soms gewoon met dodelijke afloop.

Het is ook oorverdovend stil rond de degradatie van Roda JC. www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/... Fans van Roda JC en Fortuna Sittard zijn in de nacht van zaterdag op zondag slaags geraakt langs de A2 bij Echt. Bussen met Roda JC-supporters kwamen terug uit Deventer, waar hun club eerder op de avond uit de Eredivisie degradeerde.

Helemaal los ging het bij de degradatie van NEC. www.omroepgelderland.nl/web/sport/beta... Hele stadion gesloopt, spelers en bestuur door politie ontzet en onder politiebegeleiding in veiligheid gebracht. Honderden supporters pleegden strafbare feiten, twee zijn aangehouden.

De PvdA-er Paul Tang komt nog even met het proefballontje om de kinderhandel van de voetballerij Europees te tackelen. De PvdA bestaat al eeuwen, hun Europese fractie al decennia, het is dus vooral verrassend dat ze die belofte al ruim twintig jaar niet waarmaken. www.metronieuws.nl/nieuws/voetbal-krij...

In dit licht is het bizar dat miljoenen aan gemeenschapsgeld richting deze criminogene voetballerij gaan. Deels direct, ruim een miljard volgens het overzicht van de Groene Amsterdammer. Nog zonder de garanties van Eindhoven aan PSV, zonder de vernieuwing van de Kuip in Rotterdam.

Deels indirect in de NOS die twee keer de marktwaarde aftikte voor voetbalrechten. Liever maakt de NOS een mooi programma met voetbal beelden, in plaats van dat geld te gebruiken voor dure onderzoeksjournalistiek en goede documentaires. De NOS geeft het volk liever brood en spelen en houd het volk liever dom, dan een hoeksteen te zijn voor de democratie, door middel van kritische journalistiek. www.nrc.nl/nieuws/2014/02/06/nos-biedt...

Als dan toch sport door de NOS in beeld moet komen, laat ze dan maar een paar jaar samenvattingen maken van alle andere sporten in Nederland. Dan kunnen die atleten ook een keer de sponsoring rond krijgen voor hun volgende olympische plak. Voetbal komt toch wel op TV, het is tijd de rest van de sporten onder de aandacht te brengen.

Geweld in stadions moet een pakkans krijgen van ruim 10%. 200 gasten aan het rellen? Minimaal 20 oppakken en veroordelen. Camera`s genoeg. Uren aan het werk zijn met pelotons ME om daarna maar twee hooligans op te pakken leidt tot mooie verhalen bij de barbecue, niet tot een vredige voetballerij.

We kunnen niet in het amateurvoetbal verwachten dat iedereen zich gedraagt, als echte excessen niet tot celstraffen leiden. Bejaarde vrijwilligers door jonge atleten laten molesteren moet gewoon eindigen in celstraf. Die dader ga je niet meer redden, maar je geeft wel een signaal aan de rest van de jeugd wat wel en niet kan. Je voorkomt geen recidive, je voorkomt first offenders in de directe omgeving van de dader.

Klaar ben ik ook met Burgemeesters, supporters en politiebobo`s die altijd maar roepen dat zaken rustig verlopen zijn. Met het bevrijdingsfestival bleek doodleuk als mensen met grote keuken messen hebben lopen vechten, de boel nog steeds rustig verliep. Kap gewoon eens met iedere vorm van geweld. Het is toch een spelletje?

Zolang geweld onderdeel is van voetbal, is voetbal ten dode opgeschreven.

Feynman | 12-05-14 | 14:23

Bijna 50 namen bij de selectie van BVV63. Blijkbaar is het aantal langdurige schorsingen gedurende het seizoen ingecalculeerd.

spanarchist | 12-05-14 | 14:21

nog steeds blij met de multiculturele samenleving..?!?

Nick_name2012 | 12-05-14 | 14:19

@Mark Smith | 12-05-14 | 13:59
Dat zouden wel eens krokodillentranen kunnen zijn. Wat voor een aanvoeder ben je als je team zo uit de bocht kan vliegen?

Rest In Privacy | 12-05-14 | 14:18

Tja, ik ken dit probleem al uit mijn jeugd.
Er was in de regio Breda ook een kerel die zich keer op keer te buiten ging.
levenslang schorsen dat wel. maar de controle bij de KNVB is altijd een lachertje geweest.

miko | 12-05-14 | 14:17

Vind het vrij simpel om voetbal af te schilderen als tokkiesport aangezien het net als met vliegtuigen vaker goed gaat dan dat er eentje naar beneden komt. Neemt niet weg dat dit soort excessen zwaar bestraft moeten worden. SCH is ook al vaker in het nieuws geweest hun B1 heeft zich ook schuldig gemaakt aan een massale vechtpartij. Helaas zijn er van die clubs waarvan je al weet dat het geen leuke wedstrijd word. Vaak een combinatie van thuisfluiter harde overtredingen en zelf niks accepteren. Het is zonde en het maakt de sport kapot. Daarom is het goed dat de KNVB tegenwoordig clubs uit de competitie neemt of soms zelfs een jaar speelverbod geeft ( ZTS , Amsterdam Seref Spor ) .. Maar wat ik het meest kwalijk vind zijn clubs waar allochtonen met elkaar spelen.. Wat is er mis met een mix want vaak fokken die jongens elkaar dusdanig op dat ze buiten hunzelf treden. Heb het zelf ook meegemaakt op een toernooi nota bene.. Een volledig Marokkaans team ging volledig door het lint omdat ze een penalty tegen kregen ( ze stonden 2-0 voor .. ) en daardoor werd het praktisch Syrie op het veld. Die club waar we speelde is gelukkig niet snel onder de indruk van dat soort zaken dus ze dropen al snel af.. Maar het toernooi was verpest en de sfeer was verdwenen. Zonde zonde zonde.. Gelukkig voetbal ik in een competitie waar men nog gezellig bier drinkt na de wedstrijd en de tegenstander altijd welkom is erbij te komen zitten. Want na jaren tegen United/Davo ZTS en Sporting Maroc krijg je er wel genoeg van.

KauhlodieBaaz | 12-05-14 | 14:14

Beter op, en rond het voetbalveld, dan in de maatschappij.

Crak-ho | 12-05-14 | 14:14

-weggejorist-

slotbert | 12-05-14 | 14:12

Ik heb zomerstop dus meh.

Canis Spurcus | 12-05-14 | 14:12

Op voetbalvelden mag je doen (de scheids kopschoppen) wat je op straat 40 uur dienstverlening oplevert.... Soms.
.
Dat lijkt mij het probleem! Als bij het 1e incident de schoppers een adequate straf (een jaar of wat vast) dan hadden ze het 2e incident niet kunnen veroorzaken.

DeSjaak1000 | 12-05-14 | 14:10

vindead | 12-05-14 | 13:53
Ik leg de brandstapels alvast klaar, misschien kunnen de intelligente medemensen die overblijven heksen verbranden.

wgqef | 12-05-14 | 14:08

@Kaas de Vies | 12-05-14 | 13:52

Neen Kaas, Jihad betekent 'bezinning'.
En Azzagari nekschot o.i.d.

Mammeloe | 12-05-14 | 14:08

Barani517 | 12-05-14 | 13:50
Voordat je de grote blonde leider nog vaker na roeptoetert -> Nrc : Nederland heeft relatief streng strafklimaat binnen West-Europa, www.nrc.nl/rechtenbestuur/2010/11/05/n...

wgqef | 12-05-14 | 14:03

@BeunDeHaas | 12-05-14 | 13:55 Dat gebeurd al met grote regelmaat:
www.google.nl/#q=knvb+voetballer+voor...
Zoals Pim zaliger al zei is het echter dweilen met de kraan open.

witwas | 12-05-14 | 14:02

-weggejorist-

Mazzeltov | 12-05-14 | 14:00

Die aanvoerder neemt dus luidkeels afstand. En terecht. Wat een tokkies.

Mark Smith | 12-05-14 | 13:59

Het is de sport van laaggeschoold Nederland. Dit krijg je als je veel mensen met een beperkt intellect bij elkaar zet.

Notarislamp | 12-05-14 | 13:59

interessant

readertobias | 12-05-14 | 13:59

Het is zovaak het zelfde liedje. Ik kan er niet eens meer boos om worden, het heeft toch geen zin. We're way passed fucked in dit land.

spraynpray | 12-05-14 | 13:57

Scheidsrechter Van Nieuwenhuyze(what's in the name?) floot de wedstrijd na de trap direct af.
*
En op de velden hebben ze dus niks geleerd van de dood van Richard Nieuwenhuizen. Hoe kan het in godsnaam dat er in zo'n team niet 1 Jan, Piet of Dirk er tussen loopt?

Baby Rasta | 12-05-14 | 13:56

Gaat weer goed in Bergen op Zoom...
2 weken geleden nog een juwelier overvallen en nu dit weer!

Eduardo- | 12-05-14 | 13:56

De KNVB zou er goed aan doen dit soort mafkezen levenslang te schorsen. Gewoon zonder schaamte nooit meer ergens laten voetballen.

BeunDeHaas | 12-05-14 | 13:55

Vroeger op de middelbare school was het al zo: de daar aanwezige Turken hadden doorgaans een lagere drempel wanneer het op het gebruiken van geweld aankwam in de beslechting van conflicten. Hollandse jongens gingen dat gedrag kopiëren, want het zijn geen mietjes natuurlijk (ook al hadden de Turken er een handje van om het woord "mietje" te pas en te onpas richting de Nederlandse jongens te gebruiken). De Hollandse jongens gingen zelfs steeds Nederlands met een Turks accent gebruiken. Geweld en achterlijk machogedrag waren in sommige groepen de norm, met altijd een paar Turken boven aan de pikorde.

En dan ben ik nu even zo vrij om dit fenomeen op de Nederlandse voetbalvelden te projecteren. Ligt dit aan de Turken dan? Nou, niet aan Turken in het algemeen, maar misschien wel aan het feit dat de Turken die we hier hebben laten neerstrijken vaak niet tot de creme de la creme behoorden. En aan een slappe KNVB die veel eerder complete teams uit de competitie moet halen, ook al zijn ze vrijwel volledig van allochtone komaf. Tokkies importeren = tokkieproblemen importeren, zeker als er ook nog een sausje van macho-gebrek-aan-vermogen-tot-zelfreflectie overheen zit.

Professor Superhirn | 12-05-14 | 13:54

@vip39. 13:50. O, het is in het buitenland; ik schrok al!

Maria.1 | 12-05-14 | 13:54

voetbal is voor tokkies.

jemagookniksmeer | 12-05-14 | 13:54

Zal ik het eens even uitleggen. Vroeger in de middeleeuwen was een zekere mate van inteligentie een vereiste om jezelf in leven te kunnen houden. Men moest zichzelf in de eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Iemand die daar simpelweg niet slim genoeg voor was zou sterven omdat hij/zij geen voedsel kon produceren/kopen. Zo bleef het menselijk ras en de samenleving gevrijwaard van hele domme mensen. Eigenlijk is dat altijd zo geweest. Echter is er op een gegeven moment een omslagpunt gekomen: De Verzorgingsstaat. Vandaag de dag worden zelfs de allerdomste personen nog in hun eerste levensbehoeften voorzien. Dat klinkt misschien heel sociaal, humaan en eerlijk. Maar gevolg is wel dat onze samenleving voor een alsmaar groter wordende hersenloze groep mensen bestaat. Deze mensen die vroeger vroegtijdig kwamen te overlijden kom je vandaag de dag overal tegen. Maar op sommige plekken iets vaker dan op andere plekken, zoals bijvoorbeeld op het voetbalveld.

vindead | 12-05-14 | 13:53

@vip39 | 12-05-14 | 13:50
Lol deze man heeft...
Jihad Azzagari

En dan ben ik een institutioneel racist.

Kaas de Vies | 12-05-14 | 13:52

Achterlijke Johnny Quid weer,
Voetbal supporters een groter probleem dan motor bendes?!
Voetbal supporters plaatsen zeker ook bommen bij elkaars rivalen?
Johhny zet je gekleurde anti voetbal bril eens af man.
Flapdrol

Sh3Nki3 | 12-05-14 | 13:52

-weggejorist-

vip39 | 12-05-14 | 13:50

@rara | 12-05-14 | 13:46 Helemaal me eens. Helaas zitten we opgescheept met een slap OM en d66 rechters, dus de straffen vallen meestal nadelig uit voor de maatschappij (het tuig staat sneller weer op straat dan het slachtoffer). Daar moet dus eerst de bezem doorheen voor we allerlei extra wetten gaan maken.

Barani517 | 12-05-14 | 13:50

Niet meteen vier Turken shamen als er ook één Hollander de fout in is gegaan natuurlijk. Wel eens van "oververtegenwoordiging" gehoord?

McSnor | 12-05-14 | 13:49

Zeker weer zo'n club die ooit opgericht is door 100% blanke Nederlanders, maar in de loop der jaren helemaal overgenomen is door Nederlanders van buitenlandse afkomst. Jammer. Op deze manier zijn er al meer clubs ten einde gekomen.

XverderNix | 12-05-14 | 13:49

'Zonder respect geen voetbal'.

Geen voetbal dus.

Plakkband | 12-05-14 | 13:48

Het wordt eens tijd dat de clubs opdraaien voor de kosten. Ook de amateurclubs. Dan zoeken ze het zelf maar lekker uit met de maatregelen. Oh, een paar "rotte appels" in je club? Trap ze er dan maar uit, hoef je de volgende keer niet te dokken. Fans hebben gezamelijk het verstand van één garnaal? Speel lekker zonder toeschouwers, kost minder.

En natuurlijk een immigratie-stop, en gedwongen remigratie. Maar dat zou letterlijk de helft van de problemen in dit land oplossen.

Piet van het Padje | 12-05-14 | 13:48

James Lastig | 12-05-14 | 13:38
Je hebt gelijk, SCH 4 bestaat allemaal uit Pieten, Henken en Willems dus foei. Tevens voor Askins, Sinan’sen en Tolga’s op deze wereld, foei. Ik heb trouwens geen flauw idee wat er precies gebeurd is, maar dit soort gedrag is nimmer toelaatbaar.

wgqef | 12-05-14 | 13:48

aanvoerder Sezer Yeral had geen goed woord over voor zijn teamgenoten. "Dit is niet goed te praten. Het is onverklaarbaar gedrag, ik heb hier echt geen woorden voor. De jongens die iets hebben gedaan, mogen van mij hard gestraft worden door de KNVB. Ik schaam me diep."

Leon Tosti | 12-05-14 | 13:48

@Gijsie | 12-05-14 | 13:43
We zouden ook kunnen beginnen met het handhaven van de huidige regels voordat we extra regels gaan bedenken die toch niet uitgevoerd gaan worden.

rara | 12-05-14 | 13:46

Kaas 13:37

Off topic, je kunt niet bij de ME gaan, dat zijn nl. gewone dienders met een neventaak. Bij de hermandad gaan en de neventaak ME-er krijgen kan evt. wel.

On topic:
Je hebt helemaal gelijk, symptoombestrijding is weinig zinvol, vent die zo uit zijn plaat ging arresteren, vervolgens alle kosten op vereniging en KNVB verhalen (laatsten wisten van de problemen met betreffende club).

s.o.i.a. | 12-05-14 | 13:45

En de oplossing is zoooo simpel.

Rotzooi door "fans":
1 wedstrijd zonder supporters.

2e keer in een seizoen: 2 wedstrijden zonder supporters.

3e keer: 3 wedstrijden zonder supporters.

Nog een keer: heel seizoen zonder supporters spelen.

Rotzooi tegenover scheids: 10 wedstrijden automatisch verliezen wegens niet gespeeld.

Oh ja en vergeet niet dat voetbalclubs voor 100% van de schade verantwoordelijk worden gehouden.

Gijsie | 12-05-14 | 13:43

Er is bljkbaar behoefte aan 'Brood en Spelen' oude stijl. En iets met middellandsezee temperament.

Rest In Privacy | 12-05-14 | 13:42

Voetbal, nogmaals bewijs dat het dé sport voor Tokkie bevolking is.

LangeTijdGeleden | 12-05-14 | 13:40

Alle wedstrijden zonder publiek, kunnen ze elkaar thuis met het Ziggo kastje om de oren slaan!

Multimediaknaller | 12-05-14 | 13:39

Foei, Henk, Jan en Willem ... O wacht ....

James Lastig | 12-05-14 | 13:38

Nee doe nou niet naming en shaming, zo krijgen die jongens nooit meer een stageplek en hebben wij het weer gedaan.

Kaas de Vies | 12-05-14 | 13:38

"Randdebielen die voetballen" Je verwacht het niet.

Maximoos | 12-05-14 | 13:37

Waarom moet de scheidsrechter onder politiebegeleiding naar auto geleid worden?
De politie ziet dus een gevaar en kiest er voor om niet dit gevaar aan te pakken en op te pakken maar om het slachtoffer via de achterdeur weg te laten gaan.

Ook daar zit een probleem.

Wat jij scheidsrechter slaan en schoppen, dan komen we moet onze voertuigen over jullie enkels rijden en als we dan uitstappen paar beuken op jullie harses om daarna een mercedesster van een van de vaders per ongeluk te knakken.

Blijf het toch jammer vinden dat ze mij bij de ME niet meer willen.

Kaas de Vies | 12-05-14 | 13:37

Hells Angels en andere motorbendes molesteren in ieder geval geen bejaarde mannen, hooguit in eigen kring.

brutus68 | 12-05-14 | 13:36

Naming en shaming. Zou veel vaker moeten gebeuren. Liefst altijd!

Diareeremmer | 12-05-14 | 13:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl