Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kijk. Zo leren kindjes in Tsjechie over de EU

Tien jaar geleden kwam Tsjechië bij de Europese Unie en dat werd groots gevierd door eigenlijk helemaal niemand. Nou ja, in Brussel was een of andere borrel met wat toespraakjes vol zelffelicitatie. Daar werd geproost op de voortvarende annexatie in 2004 van een cluster voormalige Sovjetsattellietjes die Poetin anno heden best terug onder zijn eigen invloedssfeer lijkt te willen hebben. Maar dat zal zo makkelijk niet gaan, want Brussel heeft vanaf dag 1 slim ingespeeld op het sociale sentiment. Want hoe kweek je een solide en toekomstbestendig vertrouwen in je eigen mega(lomane)project? Precies: projecteer de voordelen ervan - en louter de voordelen - op de kneedbare breinen jonge kinderen. Radio Free Europe bezocht een nogal elitair basisschooltje in Praag dat in 2004 met een Europees gericht onderwijsprogramma aan de slag ging. En zie, het werkt! Een hele generatie jonge Tsjechische kindjes die de zoete Europropaganda en doorzichtige verkiezingsleugens zoals wij ze krijgen voorgeschoteld allemaal slikken, herkauwen en weer uitbraken als iemand op een knopje drukt. Weet je wie ook zijn eigen Jügend... Ach weet je, laat ook maar. Het is 5 mei, dag van de relatieve vrijheid.

Reaguursels

Inloggen

100pct Testosteron | 05-05-14 | 18:55
Maar je mag ook buiten je EU privileges kijken wat de EU werkelijk is,een bolwerk van dictators die de nu rijke landen armlastig maken. Wij zullen gedoemd zijn tot in lengte van jaren te betalen voor de zuidelijke landen wat nooit en te nimmer iets gaat opleveren, de verschillen in cultuur is te groot.

lanexx | 06-05-14 | 10:19

@100pct Testosteron | 05-05-14 | 18:55

Als je je als school al zo te kijk laat zetten voor EU propaganda, dan laat dat maatschappij en kritisch maar weg.

En met betrekking tot Tjechie, dat kan wel eens Hongarije achterna gaan... dus dat EU gedachtegoed kan op specifiek deze EUschool wel goed er in geramd worden (blijkt uit deze beelden) maar dat wil nog niet zeggen dat heel Tjechie in EUjubel stemming is, verre van dat.

Sumato | 05-05-14 | 21:30

Wonderful-Life | 05-05-14 | 19:49

Nee mallert, niet Viva EU.. dan zou het iets op sociale leest geschoeid moeten zijn. Het is beter om te zeggen "Heil EU!" of "Sieg EU!" of "EU uber alles!" (en alleen in het Duits want Duitsland is in feite de helft van de EU... de letter "E" dus)
Daarnaast, de huidige EU heeft juist niets met "zelf"vertrouwen te maken, dat begrijp je de grondbeginselen van de EU niet.

Als je al mag stemmen zou ik eerst maar eens wikipedia er op na zien om te lezen wat de EU moet voorstellen, dat in relatie tot de huidige werkelijkheid. Misschien dat het nog nut heeft. Succes ermee!

Sumato | 05-05-14 | 21:21

Hier hoort nog een naschrift: Radio Free Europe is een door het US Congress gesponsord vehikel dat in de na-oorlogstijd is opgezet als propaganda orgaan tegen het communisme. Nog steeds is het doel om informatie, nieuws en achtergronden te brengen in landen de vrije stroom van informatie aan banden is gelegd.

Combineer dat met wat 100pct Testosteron schreef en doe zelf de optelsom.

sjoko-ghoul | 05-05-14 | 20:00

Fantastisch toch! Gewoon zelfvertrouwen hebben in de EU, dus uiteindelijk in jezelf, we zijn uiteindelijk allemaal Europeanen, niks mis mee, want door eenheid worden we allemaal sterker. Viva EU.

Wonderful-Life | 05-05-14 | 19:49

ik werk als expat in tsjechie en mijn kinderen zitten op deze school en dat naar aller tevredenheid van mijn vrouw en ondergetekende. Mijn vrouw is Tsjechische van origine, heeft jaren in het AMC in Amsterdam als medisch specialist gewerkt maar is oh zo blij weer terug te zijn in haar en intussen ook mijn Tsjechie. het beeld wat hier wordt geschetst klopt werkelijk van geen kanten en zoals zo vaak, gestoeld op eenzijdige informatie of beter nog " doe er maar een gooi naar dan is het altijd goed".
Onze kinderen krijgen les bij maatschappijleer over onder andere de EU en worden voorzien van een lespakket samengesteld door de EU. Is dat kortzichtig en eenkennig? Uiteraard is het dat. Daarnaast hebben ze een fantastische docent die erg maatschappijkritisch is en ze voorziet van het broodnodige kritische denkvermogen ook jegens de EU. Ook de school zelf doet dit en loopt zeker niet blind achter de EU en haar juiglesprogramma aan.
De school is elitair, klopt, maar dat wil niet zeggen dat het ontbreekt aan kritisch denkvermogen bij personeel en leerlingen. Juist door de brede opleiding, verder kijken dan de landsgrenzen, vreemde talen leren en andere culturen leren begrijpen wordt je vrijwel automatisch ook maatschappij- en daarmee EU kritisch.
Sorry GS, inside informatie van een vader die zijn kroost en school even toch wil beschermen tegen een vreselijk foutief stuk.

100pct Testosteron | 05-05-14 | 18:55

@ Feitenzijnbelangrijk,
Ik begrijp jou zin niet "maar zouden we niet de EU kunnen zien doorgroeien tot een beter systeem?". We hadden een goed systeem en dat moet dan nu veranderen naar een EU systeem. Er was geen oorlog in de jaren voor de EU, er was geen armoede in de jaren voor de EU en er was geen discriminatie. De oorlog hebben we nu in de Oekraïne, de armoede zie ik zelfs onder mijn kennissen en vrienden, en ook zie ik de rijkdom onder mijn kennissen en vrienden ben zelf ook niet echt ongelukkig op dat gebied. Discriminatie zie ik overal om mij heen. De oorlog welke gaande is, is te danken aan de imperialisme drang van de EU. De grote verschillen tussen rijk en arm, is te danken aan de EU. De discriminatie is te danken aan de overvloed aan multi culti. Een mens die verstandig gaat nadenken kan never nooit niet voor de EU stemmen.

Toetsiemonster | 05-05-14 | 18:27

Feitenzijnbelangrijk
Ja als jij in het buitenland bent pas jij je net als ik dus aan! Das ok maar die marokanen zijn niet op vakantie hier al denken ze nog steeds van wel!!! Die willen zich met hun grote mond dus Nederlandse k marokaan noemen? Is dat hun integratie? Gewoon marokaans blijven praten? Of de turken turks of weet ik veel wat voor prachtige rifapen hier rondlopen!! In Nederkand wordt je toch echt geacht Nederlands te praten ipv lastig te zijn! Toch?

Jij hebt minder met onze regering?en meer met de EU?
Het is aan deze regering te danken dat die graaiende partijen dik in het pluche zittende EU parlementariers steunen voor eigen portemonnee! Dus ik zou zeggen ga eens wat voor meer regering en vooral denken wat je niet moet stemmen, dan komt het met de EU ook wel goed! Meer transparantie, democratischer en wellicht eens voor de verandering echt iets voor het VOLK terecht! Want nu is het een volledig mensen een rad voor de ogen, nasty vullende zuip partij! Beide!
Ik kan totaal geen respect opbrengen voor mensen die nog gaan stemmen voooooir de EU! dan verkoop jij je eigen land aan graaiers die hier niks te zoeken hebben! En daar hebben ze bv tijdens de oorlog dus beslist niet voor gevochten!!!!!!!!!!!!!! Nederland is van ons en van ons alleen! Als je een echte asiel zoeker bent die zich aan wil passen en je veilig wil voelen ook goed, welkom!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 18:20

dat met die kindertjes is natuurlijk gewoon operante conditionering van EU Jugend (Pavlov was klassieke conditionering)

En de kreet "wij hebben de EU nodig" is natuurlijk erg discutabel en gemakkelijk af te doen als onzin.
Omgekeerd is het wel het geval. Deze EU heeft NL hard nodig.
NL heeft Europa nodig, de EU is niet gelijk aan Europa.
Verder moet NL het meer hebben van export naar buiten de EU omdat binnen de EU de euro van Zuid naar Noord niet erg goed goed valt en import van Zuid naar Noord relatief duur is geworden door de euro.
Ik kan hier de hele riedel gaan herhalen maar wie toch blijft geloven in wanen en fantasie krijg je echt niet bekeerd.
Toch ben ik er van overtuigd dat WIJ ZELF onze narigheid koesteren en graag willen verergeren.
We kiezen er steeds voor.
Zolang we kiezen voor eurofiel neoliberaal dan zal deze onzinnige eenzijdige ongein door gaan.
Dan wordt iedereen slaaf van de EU als markt en Markt EU. en wie een beetje van Macht weet, kan voorspellen dat we in een dictatuur terecht komen
Wie nog steeds kiest op VVD, PvdA,CDA,D66, CU, SGP,GL
Kiest pro EU.
Hij /zij kiest daarmee voor een (van de)handvol partijenclusters in deze EU en dan met name voor de voormannen van dit cluster.
Diemoetendan de ideen van de partijen van het cluster en door zien te jassen
Voor de VVD en D66 is dat ALDE: voorman Verhofstadt, EU maniak met federale belastingen(en die komen er als deze EU blijft doorgaan. Het doordenken van de betekenis hiervan en van het TTIP laat ik aan jullie over. het is echt niet fris te nomen, maar zoek het zelf uit.
Megagevolgen!!Permanente armoede verspreid over alle EU lidstaten. Deze EU soepeert en investeert niet echt. Subsidieert datgene wat geen geld nodig heeft..

Het grappige is dat de meerderheid van NL UIT de EU wil en als remedie daarom met meerderheid VOOR deze EU Kiest.. Wie is er nou gestoord?
WIJ bejubelen de rattenpartijen die de laatste akkoorden van dit kabinet mogelijk maakten.Puur nadeel voor de bevolking. We belonen onze ongeschikte politiek die dit mogelijk maakt.. Dank U voor Bering..!
Een opmaat voor wat komen gaat..
We geven de macht nog steeds aan de verkeerden.

Wie dus op de eerder genoemde partijen stemt kiest dus voor zichzelf en voor anderen de nadelen ellende en narigheid!!
WIJ KIEZEN ZELF VOOR DEZE ONGEIN.
Je kunt niet keizen voor een democratische EU, je kunt niet kiezen voor ene gematigde of gedeeltelijke EU.. het is alles of niks
Alle voornoemde partijen brengen ons alle naar Brussel Centraal

Gewoon niet meer op één van deze partijen stemmen,dan is het binnen 4 jaar aardig afgelopen met die bendes.

Als je uit deze EU wilt, kies dan ook DUIDELIJK en RADICAAL ANTI-EU en helaas.. daar hebben we eigenlijk maar 1 partij voor.
Laat alle nadelen maar even zitten, het gat niet over kabinetsverkeizingen, dus laat even het zwaarts wegen wat het zwaarst moet wegen.

UIT DEZE EU is dan het voornaamste.
De rest komt later wel!
Laat een duidelijk tegengeluid horen in Brussel.. en er zijn er meer met een soortgelijkgeluid.
Maak een end aan marktgericht neoliberaal en tweedeling en haal macht weg bij de eurofiel neoliberale partijen.

AAN ONS DE KEUS.
En hou in de gaten: wie zwijgt stemt toe!

4609 | 05-05-14 | 18:01

Zucht. Straks weer getreiterd worden door respectievelijk Belgische, Franse en Spaanse douaniers.
Die lompe koppen die je nooit aankeken.

Komt dus allemaal weer terug.

Helaas. Het gepeupel gaat er voor zorgen.

bastemeijer | 05-05-14 | 17:55

@Russ Meyer
Ik weet niet of de EU überhaupt zulke mensen in dienst heeft. Ik probeer gewoon de mening van mijn mede-Nederlanders te zien. Ik beleef dingen anders dan zij doen en om de juiste politieke partij te stemmen binnenkort, wil ik weten of ik juist zit. Ik begin alleen hier en daar een beetje in te zien, dat andere het helaas een stuk negatiever ervaren en dan hoor ik ook graag van ze waarom en sommige hier geven geweldige meningen met goede argumenten. Dus helaas, ik krijg hier niet voor betaald. :)

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 17:43

Heeft de EU zo vlak voor de verkiezingen zo'n betaalde i-propagandist in de panelen geïnstalleerd?

Russ Meyer | 05-05-14 | 17:39

@Toetsiemonster
Dank je voor je mening! Wat jij zegt: Iedereen vrij, iedereen blij. Is een goede instelling, maar zouden we niet de EU kunnen zien doorgroeien tot een beter systeem? Ik hoop dat de politiek het ooit toe kan laten, dat er meer flexibiliteit komt voor bepaalde dingen, maar op dit moment is de meest complexe wet. De wet van de EU en dat is een nadeel wat veel beperkt, maar wel beschermt.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 17:33

Die twee smakeloze stukken over de dodenherdenking van gisteren blijven me achtervolgen. Bah.

van_de_pot_gerukt | 05-05-14 | 17:30

@lanexx
Ik probeer geen propaganda te verspreiden. Ik hoop alleen een ander beeld ook te kunnen laten zien, net zoals jullie bij mij doen. Ik hoor jullie meningen en argumenten graag en probeer daarna te zien of ik mijn mening over de hele situatie aan moet passen.

Want ik ben slechts een persoon, ik kan natuurlijk fout zitten.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 17:29

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:54
Ik kan het niet met je eens zijn. De Euro is niet sterk, het is een gemiddelde van de landen van de Euro en voor ons land is de Euro te zwak. Onze Nederlandse economische eenheid is te sterk voor de zwakke munt de Euro. Ten opzichte van de Dollar lijkt het gunstig maar de USA is economisch onderwijl gezakt naar een tweede wereld land (Sterke bovenlaag, zwakke middenlaag, een te verwaarlozen onderlaag in economische termen) Nederland als welvarend land, kijk eens naar onze pensioenen, nog steeds sterk. Maar ook wij gaan de kant op van de USA, onderlaag, middenlaag, bovenlaag, en dat willen wij helemaal niet. De bovenlaag verrijkt zich enorm in de EU, de middenlaag gaat er ook hardhollend op achteruit en de onderlaag moet naar de voedselbank. Daar hebben wij niet al die jaren keihard voor gewerkt voor zo'n maatschappij. De EU heeft als groot voorbeeld de USA en de maatschappij welke zij daar hebben. Hou je echter in gedachten dat ze daar de inheemse bevolking hebben afgeslacht en er vervolgens een nieuwe maatschappij hebben opgebouwd? Dit allemaal onder leiding van "the Crusaders", de kruisvaders welke in Europa niet werden geblieft. Ik pas voor zo'n maatschappij, iedereen vrij, iedereen blij dat past meer bij mij!

Toetsiemonster | 05-05-14 | 17:28

Ik had vroeger ook geen tante uit Marokko die zou komen.
Moest ik van de juf toch zingen.
Anderen hadden die tante waarschijnlijk wel, want er zijn er inmiddels al heel wat......

Russ Meyer | 05-05-14 | 17:24

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:2
En toch praat je als een volleerde eurofiel die flink profiteert, van een mooie EU functie? als ik het mag zeggen. Het verhaal dat opgaat dat Nederland zo vreselijk veel profiteert van de EU is nooit concreet onderbouwd, ook het verhaal dat Nederland niks voorstelde voor de EU is nergens op gebaseerd, dit is pure EU propaganda!

lanexx | 05-05-14 | 17:20

Mensen het spijt me als ik hier en daar mensen oversla met reageren. Ik probeer netjes te antwoorden.

Ik wil het nogmaals herhalen. Ik probeer respectvol te zijn, doe het ook terug.

@Witwas
Heel groot deel mee eens, maar das meer een hekel die ik heb aan politiek dan ik heb aan waar de EU voor staat. Helaas is een groot deel van ons huidige systeem gemaakt op banken. Als de banken omvallen, vallen veel andere dingen mee er valt over te discuteren of dat positief of negatief op globaal en nationaal niveau zou zijn. (is altijd een leuk ding om over te praten)

@Sumato
Als eerst dank je voor de gemakkelijke tekst ;) Jip en Janneke was een leuk kinderboek in mijn tijd.
Ik geloof nog steeds dat de EU een kans maakt (ondanks al onze verschillen) op een werkend systeem. Zoals ik al eerder zei was het volgens sommige rapporten en onderzoeken voordeliger voor Nederland om alleen de EEG te hebben, maar dat is alleen weer naar onszelf kijken, wat ik probeer te vermijden.

@KannieWaarZijn
Ik kom wel eens in de randstad en helaas geef ik toe dat ik veel buitenlandse taal hoor, helaas weet ik van mezelf als ik in het buitenland ben met vrienden, dat ik ook onze eigen taal spreek en in het Engels als ik van de bevolking iets nodig heb. Ik zou inderdaad proberen te nationale taal te leren spreken mocht ik er kiezen om te wonen. Ik vind het jammer dat je zo kijkt tegen over de EU, maar ik vind het goed dat je laat merken dat de mensen er echt boos op zijn. Mijn huidige vriendengroepen hebben nooit echt negatieve emoties bij de EU, dus ik vind het goed al deze meningen hier te horen. Misschien zit ik fout? Maar, tot nu toe hoop ik dat de EU voor een betere morgen kan zorgen.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 17:13

Sorrie voor mijn typefouten want iphone heeft klein toetsbordje! En ik was ook even stomverbaasd over zoveel achterlijk geleuter! Van feitenzijnbelangrijk!
KIJK DAN OOK EENS NAAR DE FEITEN!!!!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 17:11

De asielguizen zitten barstens vol, ik durf te wedden dat 99% zo weer enkeke reis terug kan naar eigen land! Als je kijkt naar Italië waar de boten vol met K marokanen dan ga je echt bang wirden want die wirden verspreid over heel Europa, natuurlijk kunnen er nog wel een paar meer kamelen bij hier toch? En wat diet de EU?
HEEEEEELEMAAAAAAAL NIKS! Zij hebben het veels te druk met zakken vullen en hun porche te onderhouden, wij het volk kunnen de tering krijgen onze bekken dichthouden en vooral flink dokken!!!!
ECHTTTTTTTTTTTT NIETTTTTTTT!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 17:06

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | Nog één dingetje en dan hou ik ermee op. Geef de politiek minder macht of decentraliseer deze in ieder geval en lobbyen heeft nauwelijks nog zin. Als de banken gewoon failliet waren gegaan hadden we een ernstige maar korte chaos gehad. Nu proberen ze regelgeving op te tuigen maar de bankenlobby gaat dat tegen met veel geld. 18 banken komen onder toezicht, 10 fte's per bank minimaal. Wat kost dat? En gaat het helpen? Met 55 miljard over 5 jaar willen ze de redding van banken door de banken zelf laten plaatsvinden. Zou het genoeg zijn? Zoek de feiten er zelf maar bij.

witwas | 05-05-14 | 17:02

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14

Dat je kinderen indoctrineert wat voor voordelen en nut de huidige EU heeft (specifiek voor landen als Tjechie) wil niet zeggen dat Europa ook 1 is. Snap je dat?

Europa was nooit 1, Europa is geen 1, Europa zal nooit 1 worden. Dat heeft de geschiedenis al meerdere malen bewezen. De cultureel-sociale en economische verschillen zijn gewoon te groot, behoeft geen verdere uitleg denk ik, vooral niet op 5 mei.

De droom van een vierde rijk op basis van een gezamelijke munt en waarvan de kern een bankenunie is gaat niet werken. De constante propaganda dat landen als Griekenland, Portugal en Spanje er weer bovenop komen, is als je er rekening mee houdt hoever ze terug zijn geschopt smerige propaganda. Relatief gezien zijn de landen op het zelfde peil als tijdens de jaren 30. Economisch en sociaal totaal kapotgemaakt door de waanideeen van EUrofascisten en bankairbeleid. Het meest smerige is nogwel dat deze zelfde EUrofascisten als excuus gebruiken, dat mochten deze landen niet in deze verkapte bankenunie zitten, ze er nog veel slechter aan toe zouden zijn.

Dat wil niet zeggen dat er binnen Europa geen ruimte is voor nauwe economische samenwerking (EUfascisten proberen altijd een EU-supernatie als enige mogelijkheid te zien voor het behoud van stabiliteit en vrede)dat is er prima met behoud van eigen identiteit en sociaal en culturele waarden en normen van individuele landen.

Ik leg het je nu even in Jip en Janneke taal uit. Mocht je zelf geen toelichtingen kunnen vinden waarom Europa geen 1 is, kan ik je helpen hoor.

Sumato | 05-05-14 | 16:58

Liever EU dan Poetin. En zeker die landen zijn beter af onder de vleugel van een half functionerend machtsblok dat de schijn ophoudt dan keiharde dictatuur uit het oosten.

Life_Of_Slice | 05-05-14 | 16:57

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:44
En wat doet de EU voor ons kleine Nederland?
Grenzen blijven open, ze willen 1 rechtsysteem! We mogen niet eens het stemgedrag op 22 mei open geven! De bange klootzakken! Wtf en dat zit jij te promoten? Ze vreten ons helemaal leeg letterlijk en figuurlijk! Wtf???????????????
waar ben jij nou eigenlijk mee bezig?
Ik hoor als ik in de tram zit in de randstad niet erns meer Nederlands!! Nog ff en ik moet weer mn Nederlands op gaan halen!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 16:55

@Witwas
Ik ben het er mee eens dat niet alles wat de EU doet goed is. Propaganda? Hmmm, wetend wat het is waar je inzit noem ik kennis. Wat je er vervolgens mee doet is aan de personen zelf. Coca cola is ook een stukje kleiner dan de EU. Ja, helaas moet ik toegeven dat de financiële sector lobbyen. Maar dat is in elke politiek. Zolang er mensen zijn, kunnen mensen gekocht worden. Maar heeft dat zozeer met de EU te maken, of is dat meer een politiek kwestie? Ik vind dat het belangrijk is dat niet alleen de nadelen worden beschreven en dat wordt vaak gedaan.

Schulden maken om schulden te betalen is inderdaad geen oplossing. Doet Nederland al jaren. We komen langzamer uit de crisis dan bijvoorbeeld Amerika, maar de euro is nog sterk gebleven, wat nadelen en voordelen met zich meebrengt, maar er was ooit een tijd in de begin van de Euro, waar we een stuk achter liepen qua kracht.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:54

@ Feitenzijn belangrijk:
Anders dan u beweert hadden wij de Marshallhulp helemaal niet nodig: onze industriële productie had al lang voor de komst van de VS hulp het niveau bereikt van eind dertiger jaren, en dat kan bepaald nog steeds niet worden gezegd van het gros der Oostbloklanden. Ik check het op Wikipedia en lees: Eind 1947, dus vóór de uitvoering van het Marshallplan, waren de Britse, Franse en Nederlandse productie alweer op het vooroorlogse niveau. Italië en België volgden eind 1948.

Ci Ty33 | 05-05-14 | 16:52

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 Die handel was er al ver voor de EU, en die was er omdat we de beste producten tegen de beste prijs konden leveren. Dat verandert niet als we uit de EU stappen. Tenzij er protectionistische maatregelen worden genomen (dat zou weer een verdragschending zijn).

witwas | 05-05-14 | 16:51

Onderwijs, onderwijs, onderwijs. Wat ze feitelijk zeggen is, EU propaganda, EU propaganda, EU propaganda. Als je het maar vaak genoeg zegt gaan mensen er vanzelf in geloven.
Oh ik heb er ook nog eentje:
EU beloofde ons Welvaart en vrede.
EU geeft ons Crisis en Oorlog.

Wat ben ik toch een slecht mens.

Toetsiemonster | 05-05-14 | 16:50

Door de Europese Unie zijn we rijker en door de NAVO zijn we veiliger. Leuk dat dromen over uit de EU, maar het is vooral een droom over wat er daarna komt. Vrijheid! Onafhankelijkheid! Rijkdom! Geen gezeur! We kunnen doen wat we willen! Yeah, right. Als je eruit stapt, sta je er ook letterlijk buiten, en tel je helemaal niet meer mee.

Peoplevoteme | 05-05-14 | 16:50

Het is beter om chaos te creëren dan stabiliteit.Kijk maar naar de Arabische lente.Obama heeft maar 1 doel en dat is de wapenhandel.En hoe handig zou het zijn als de plisie zonder zeuren je huis mag binnenvallen.Allemaal voordelen die de US al geregeld heeft na 9/11.
De EU financiert de fascisten in Kiev en Poetin de opstandelingen.We staan erbij en kijken er naar.Kunnen we niet gewoon weer ergens een golfoorlog beginnen.Was zo'n gezellig tijd,allemaal.

Rest In Privacy | 05-05-14 | 16:48

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:31
Nee mij interesseerd het niet zo hoe die kindertjes in Tjsechië zich voelen, ze worden dus al volgepomt met leugens! Ik hoop voor ze dat ze liefde krijgen van hun ouders en genoeg te eten, maar dat hoop ik van elk kind waar ook ter wereld! Maar dat hier in ons eigen land een hoop ouders zijn die hun kind niet eens met schoolreisjes mee kunnen laten gaan omdat geen gekd voor!!!! Dat is heel treurig! Dat we hier een werkeloosheids probleem hebben dat is ook heel treurig!
Eerst maar eens ons eigen Nederland weer eens schoonspoelen vind je niet? Ipv dat gezever van Tsjechische kindjes, daarna die Tsjechische kindjes de hoofdjes weer schoonspoelen van de EU! Ok?
Je kan je beter eens gaan inzetten voor het Nederlandse leed waar de Nederlander tijdens de oorlog ook voor gestreden hebben VRIJHEID of hebben ze gestreden voor de EU En de criminele marokanen? ipv de EU te promoten, dan ben je hier in het verkeerde vak en het zal je niet lukken die stomme ideen hier te ventileren als de waarheid! Zet je roze bril eens af!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 16:47

@Lalala Geld!
Nederland is een handelsland. We zijn populair bij velen door ons goede infrastructuur en doorvoer naar Europa. Wat als we ineens niet meer vrij met de goederen over de grens kunnen? Als er weer grensposten staan, de Nederlandse economie is erg afhankelijk van de doorvoer naar de EU. Rotterdam (de haven) en Schiphol zijn grote werkgevers voor Nederland. Direct, maar ook indirect. Engeland is een stuk vrijer qua positie in dat. Het is een eiland en voert hoogstens door naar zijn eigen achterban.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:47

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:38 Hier nog eentje over NAFTA:
www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/06...
De crisis zal niet de schuld zijn van de EU, de eurozone is wel zo'n beetje het enige deel van de wereld dat nog diep in de crisis zit. Een crisis vanwege te hoge schulden is "opgelost" met nog veel meer schulden. Wie denkt dat dat gaat werken? Het is gewoon wachten tot de boel in elkaar klapt, maar tot 22 mei zullen we overspoeld worden met goed nieuws. Wist je dat de EU meer uitgeeft aan zogenaamde voorlichting (lees: propaganda) dan Coca Cola aan reclame? Wist je dat de financiële sector jaarlijks 120 miljoen euro uitgeeft om te lobbyen voor gunstige wetgeving? Nee hè? Zalig zijn de onwetenden der aarden, zij erven het koninkrijk gods. Maar om jezelf dan "feitenzijnbelangrijk" te noemen komt wat vreemd over. Kom dan eens op met ECHTE feiten.

witwas | 05-05-14 | 16:44

@KannieWaarZijn
Ik heb nooit bedoeld je enigszins te willen beledigen of boos te maken. Als jij tegen de EU bent is dat inderdaad jouw vrije keuze en die respecteert ik, maar is het dan teveel verwacht hetzelfde terug te krijgen? Het is een feit dat de Marokkaanse bevolkingsgroep oververtegenwoordigd is. Is een spijtig iets, maar wel een feit. Ik zie alleen niet in hoe Geert Wilders dat kan oplossen zonder over mijn eigen principes heen te gaan. Dit houd niet in dat ik een landverrader ben, dit houd in dat ik een hele groep niet wil veroordelen puur op afkomst.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:44

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:21
Maar als UKIP met een mooi rapport komt over dat het voor Engeland beter zou zijn om uit de EU te stappen, waarom zou dit voor NL dan zoveel anders zijn?
Hoop dingen uit dat rapport zijn ook zeer toepasbaar op Nederland...
Dat we in Nederland niet zo'n goed gebekte leider hebben voor het Anti-EU front is gewoon pech, maar als 300 man zeggen dat een witte muur zwart is om hun gelijk te houden en 1 iemand zegt dat deze wit is, heeft die ene persoon nog steeds gelijk...

Lalala Geld! | 05-05-14 | 16:41

@Witwas
Ik kan niet voor ieder van jullie de stukken tekst uit kranten gaan halen om er nog meer gegevens bij te geven. Ik geef korte samengevatte conclusies over bepaalde onderwerpen. Aan elk verhaal zitten meerdere kanten, maar vaak kiest een persoon om het toch maar van zijn kant te zien. Je geeft een goed punt over het helpen van Portugal, Griekenland, Spanje. De crisis is niet de schuld van de EU. Zolang we in het huidige kapitalistische systeem werken zullen er altijd crisissen komen. Dat is een groot nadeel van dit systeem, maar het is mogelijk er aanpassingen bij te maken mocht de wereld er voor kiezen. Ik zie nog hoopvol tegemoet, naar een schone en functionerende wereld en ik zie niet in hoe we dat kunnen bereiken zonder meer en meer samen te werken als 1.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:38

Reageer jij niet op snauwen? Jij reageert alleen op wel genuanceerde cmnts? Hooge tonen kunnen mij echt niet beindrukken sukkel! Je kan nog eens flink op je bek gaan! Wacht 22 mei maar eerst eens af!
Ik ben het zat nu eens netjes te reageren omdat ik het zat ben met zulke zalvende geitenwollensokken figuren als jij mee te discuseren. Ik wil gewoon minder minder minder en ik stem opzeker op meneer Geert Wilders PVV. Ik wil me in mijn eigen land eindelijk eens veilig voelen! Ik wil graag nog een stukje cultuur houden van Nederland! Ik wil weer trots zijn een Nederlandse te Zijn zonder criminele marokanen die ons Nederland helemaal verkloten en die het geen bal interesseerd wat voor mooie cultuur wij hier hadden, waar ze wel zin in hebben is stelen roven en schoppen! Wij hebben zelf al tuig genoeg rondlopen daar hebben we hun ook niet nog s bij nodig! Dus ga je schamen!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 16:35

@KannieWaarZijn
Toen Nederland kapot was van de tweede wereldoorlog zijn er veel mensen naar Canada en Amerika verhuisd om een beter leven daar te krijgen. Toen we kapot waren, kregen we een aanbod tot herstel van Amerika. Ik geef toe, dit was ook deels om de invloed van Rusland tegen te gaan, maar we hadden ze wel nodig.

Waarom zouden we de kinderen die ergens anders geboren zijn als minder belangrijk moeten zien? Ik geef toe dat we niet iedereen op de wereld de Nederlandse levenswijze kunnen geven, daar zijn geen genoeg grondstoffen voor, maar om een kind daardoor geen recht op onderwijs/veiligheid te geven? Hoe is dat enigszins eerlijk?

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:31

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:21
Je moet eens wat anders gaan lezen dan die communistische propaganda boekjes van uitgever Pegasus.

Vladimir316 | 05-05-14 | 16:30

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 Tja, ik kan me voorstellen dat je met je argumentloze comments weinig punten gaat scoren hier. Kijk anders even hoe de EU de mensen in Griekenland, Spanje en Portugal 'helpt'. Het afgelopen jaar hebben 130.000 jongeren Portugal verlaten om een toekomst elders te zoeken. Wat moet er van een land terechtkomen na een dergelijke aderlating? Arme landen denken dat ze beter af zijn binnen de EU vanwege gratis geld, subsidies etc. Maar gratis geld bestaat niet. Lees je in wat het NAFTA verdrag betekent voor Mexico en wat ons derhalve te wachten staat met TTIP:
www.dewereldmorgen.be/artikels/2014/01...

witwas | 05-05-14 | 16:29

@Muxje
Een leuk voorstel, maar ben bang dat de gemiddelde Nederlander dat niet zou toestaan. Vanwege het feit dat de gemiddelde Nederlander zich 'zwakker' zou voelen dan als zijn baas, wie meer betaalt dus meer bepaald. Al geeft het een vorm van eerlijkheid. Nederland heeft nogal een 'bredere schouder' beleid. Wie meer kan betalen, betaalt meer. Wat inderdaad zeer nadelig is voor de rijken, die in dat geval inderdaad veel accountants/fiscalisten en al regelen om zoveel mogelijk geld aan de streep over te houden.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:26

Politiek anno nu in één zin:
Lies, lies, and damn lies.

me,myself and IK | 05-05-14 | 16:25

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:00
De zelfde vraag voor mij net al hierboven!
Zit jij in de EU?
Ga jij dan s even fijn wieberen jonguh!
Niks dr van! En die kindjes uit tsjechië die t nu wel snappen? Hahahaha wat interesseerd ons dat dan?
Kijk als een niet landverrader dan eens naar onze eigen werkelozen, en onze grenzen die alsmaar open blijven staan voor marokanen. Tuig? Wtf waar heb jij het over?
Weg met jou! Landverrader! Kom eens van je ivoren toren, ga eens een week in Den Haag wonen midden in de tectileerwijk, echt he? Dan nog s even weer proberen hier een verrader stukje proberen te schrijven ok?
Denk eens na joh, ga je versiepen in wat er in ons Nederlandse volk leeft! In elk geval niet met de EU!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 16:23

@Graaf van Egmont
Nee, helaas niet. Ik geloof een grotere visie dan onze grenzen groot zijn. Nederland is een klein landje, met relatief veel invloed in de EU. We hebben er een groot deel van ons BNP aan te danken en kunnen niet zonder. Als de EU in Nederland stopt? Dan ben ik binnen een week me paspoort voor een ander EU land aan het vragen. Waarom? Omdat Nederland in deze wereld geen stand kan houden zonder de EU. De cijfers bewijzen dit. (op het rapportje van Wilders na)

@Witwas
Dit zijn inderdaad argumenten en mensen met wie ik kan praten. Die i.p.v. een snauw een argument geven. Ik ben het met bepaalde punten eens. De EEG was zeer voordelig voor ons, maar ik denk dat we verder moeten kijken dan Nederland. Hoe we de andere zwakkere landen helpen die de EU in komen. Die mensen krijgen een toekomst door ons. Waarom willen altijd mensen bij de EU? Voor een betere toekomst. Ik denk dat de EU staat voor andere dingen dan dat jij doet, maar ik evenaar die vrijheid van reizen nogal vaak. :)

Nogmaals mensen. Ik probeer puur met respect te antwoorden tegenover jullie meningen, probeer het ook terug te doen. Ik reageer niet op snauwen.

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:21

en maar lachen om Noord Korea...'wij' doen het verfijnder, maar het doel is het zelfde.

Sumato | 05-05-14 | 16:19

@Feitenzijnbelangrijk 16:00: Over censuskiesrecht: ik stel voor dat de 2e kamer zoals nu door iedereen verkozen wordt, of door mensen met een minimum aan opleiding (middelbare school afgemaakt). Maar de begroting wordt door een aparte "kamer"' vastgesteld, die gekozen wordt per gewogen stemming, waarbij de afgedragen inkomstenbelasting bepaalt hoe zwaar jouw stem weegt (met een malus voor mensen in overheidsdienst). Dat is eerlijk: wie veel belasting betaalt heeft dan niet meer invloed op beleid en wetten, maar wel over de kosten. En de superrijken die hun geld weg weten te sluizen hebben zo ook geen onevenredige invloed.

Muxje | 05-05-14 | 16:18

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:00
Werk jij voor de EU? Ben jij één van die gasten die als er een verkiezing nadert, betaald worden door de EU om deel te nemen aan blogs die als anti-EU bekend staan?

Graaf van Egmont | 05-05-14 | 16:12

Dit is wel opgenomen op een Europese School. Dat zijn scholen die vrijwel uitsluitend bestaan voor kinderen van werknemers van de Europese Unie. Ik ken een paar mensen die ooit naar zo'n school zijn geweest, en wat me opvalt is dat al die mensen fanatiek voor de Europese Unie zijn. Dit is de nieuwe generatie provinciale bestuurders, mensen die onze landen uit mogen gaan melken voor het centrale bestuur in Brussel.

Dat gezegd hebbende is het wel zo dat het onderwijs in het algemeen ook steeds meer bestaat uit propaganda. Als ik zie wat nu op Nederlandse scholen wordt onderwezen, dan wil ik de haren uit mijn hoofd trekken en gewoon ergens in een schuurtje op Groenland gaan wonen. Kinderen krijgen dezelfde riedel die wij vroeger kregen, maar dan nog feller: zonder de Europese Unie krijgen we honger, zonder de Europese Unie krijgen we oorlog en je hoeft nooit kritisch te zijn op de Europese Unie.

Dat is waarom we twintig tot dertig jaar van nu absoluut geen jonge eurosceptici meer hebben in Nederland. De generatie die nu naar de basisschool of de middelbare school gaat, wordt de eerste generatie die volledig geïndoctrineerd is om te geloven dat massa-immigratie en eurofederalisme natuurlijk zijn.

Nequebard | 05-05-14 | 16:11

Gelukkig zijn er nog een heleboel andere wakkere euriandertalers die nu wel beter weten hoe ze vooral niet op de EU moeten stemmen!!!!
FOEI FOEI! Wat een afschuwelijk gedrocht!

KannieWaarZijn | 05-05-14 | 16:10

@Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 Niemand zegt niet dat we niet moeten samenwerken. Veel meer dan de EEG hebben we echter niet nodig, sterker nog is gewoon contraproductief. Alle verdragen die sinds Maastricht zijn gesloten worden met voeten getreden zodra het de EU of één van de grotere landen zo uitkomt. Ik noem maar de no-bail out en het stabiliteitspact, geen bankenredding door ESM, ECB geen politieke functie etc. Het is geen ongefundeerde angst die de tegenstanders van de EU drijft, het is welbegrepen realiteit dat de EU staat voor onvrijheid, voor dictatuur, fraude, zelfverrijking, oorlogshitserij en ga zo maar door.

witwas | 05-05-14 | 16:08

Zag ik daar een Godwin?

sparxx | 05-05-14 | 16:06

Ik vind het redelijk ondoordachte commentaar op deze pagina. Ik respecteer een persoon zijn mening graag, maar probeer het wat te onderbouwen met argumenten.

Sinds Tsjechië aan de EU heeft deelgenomen zijn er goede stappen gemaakt voor dat land. Onderwijs is beter, het gevoel van veiligheid is vergroot, de marktpositie is versterkt enzovoort.

Ik merk hier en daar in het dagelijks leven dat sommige mensen een negatief gevoel hebben tegen over de EU. Veel genoemde argumenten zijn: Strenge wetgeving, te weinig eigenbelang en de angst om een Europees te worden i.p.v. een Nederlander.

Een strenge wetgeving is hier en daar noodzakelijk. Dit is om een eerlijke markt te houden. Sommige wetten slaan inderdaad wat door, maar das in Nederland niet anders. Ik kan niet eerlijk zijn en zeggen dat ik het met elke wet eens ben, maar dat kan niemand.

Terug komen op het filmpje. Ik vind het eerder knap dat deze jongen kinderen weten dat de EU ze een goede positie brengt. Elk iets wat er ooit bestaan heeft doet aan een klein beetje propaganda, maar om kinderen te laten leren waar de EU voor staat. Is in mijn ogen toegestaan. Maar iedereen houd natuurlijk zijn recht op zijn mening.

@Necrosis
Het is een zeer gevaarlijk iets om aan de stemrecht van de mens te komen. Wie bepaald dan wie er mag stemmen? Gaat dit op basis van IQ? Op basis van inkomen? In beide gevallen zou theoretisch de hoge elite de stemmen krijgen en als de top rijkste mensen de macht hebben. Hoe gaat dat beter zijn voor jou?

Feitenzijnbelangrijk | 05-05-14 | 16:00

De EUropese Unie is een minder democratische Grootmacht, geschoeid op socialistische leest. Centraal wordt geregeld wie geld ontvangt en wie dat betaalt. De uitkomst moet welvaart zijn voor iedereen - en nog wat vrede op de koop toe.
De geschiedenis leert hoe zo'n staatsvorm altijd afloopt, hoe groot de kansen op welvaart en vrede voor iedereen zullen zijn.

Maar goed. In afwachting van het herhalen van het verleden: luister naar de kinderen van de school met het Goede embleem voor de deur. Hoor eens hoe goed zij hun lesje leerden.

Jan Passant mk2 | 05-05-14 | 16:00

@TuurlijkNiet
Wij hebben gefragmenteerde Europese politiek. Niemand trekt alleen aan de touwtjes. Alle problemen die je benoemt hebben daarmee te maken. Echter om dat te veranderen moet er juist meer Europa komen en minder nationale politiek. Dat willen we allemaal niet dus het blijft zo.

flame_me | 05-05-14 | 16:00

@Terpen-tijn | 05-05-14 | 15:39
Wat wil de EU dan doen om Putin een halt toe te roepen?
Economische sancties?
Putin wacht tot het winter is en draait de gaskraan gewoon dicht.
En mochten we een winter tegemoet zien komen zoals in '63, dan hebben WIJ een probleem.

necrosis | 05-05-14 | 15:57

Duitse herder 15:52
Weet je wat die Russen deden in wo2 met duitse herders?
Hint is Pavlov.

Terpen-tijn | 05-05-14 | 15:55

Het idee/gedachte achter de EU (eerste deel van de video) is ook inderdaad helemaal niet zo slecht. Maar bij het laatste deel waar ze praktische toepassingen moeten noemen, wordt er helemaal geen enkel onderdeel aangehaald welke mogelijk is dankzij de EU. Studeren in het buitenland wordt al heel erg lang gedaan. Internationale scholen en uitwisselingsprojecten bestonden ook al toen we nog de EEG vormden. Elkaar financieel ondersteunen deden we ook al voordat de EU werd gevormd. We vergeten veel zaken erg eenvoudig, maar wat was de reden van de eerste Kinderen voor Kinderen elpee in 1980?
.
Beslissingen nemen als geheel? Dat is in de praktijk nog nooit gelukt in de EU. Al sinds 2008 is de EU bezig een olie pijplijn in zuid Europa aan te leggen vanuit het Midden-Oosten. Althans op papier dan, want tot Europese afspraken welke voor alle landen acceptabel zijn is het nog niet gekomen. Moet je voor de grap eens kijken naar het Russische SouthStream project. Rusland heeft met elk land AFZONDERLIJK afspraken gemaakt en de Russische pijplijn loopt inmiddels al bijna tot Italie..
.
Waarom de EU in de praktijk niet werkt? Dat is simpel te verklaren. We hebben geen 1 taal, geen 1 visie, geen 1 doel. We hebben 25 talen, 28 visies en honderd miljard doelen..

TuurlijkNiet | 05-05-14 | 15:54

Het idee/gedachte achter de EU (eerste deel van de video) is ook inderdaad helemaal niet zo slecht. Maar bij het laatste deel waar ze praktische toepassingen moeten noemen, wordt er helemaal geen enkel onderdeel aangehaald welke mogelijk is dankzij de EU. Studeren in het buitenland wordt al heel erg lang gedaan. Internationale scholen en uitwisselingsprojecten bestonden ook al toen we nog de EEG vormden. Elkaar financieel ondersteunen deden we ook al voordat de EU werd gevormd. We vergeten veel zaken erg eenvoudig, maar wat was de reden van de eerste Kinderen voor Kinderen elpee in 1980?
.
Beslissingen nemen als geheel? Dat is in de praktijk nog nooit gelukt in de EU. Al sinds 2008 is de EU bezig een olie pijplijn in zuid Europa aan te leggen vanuit het Midden-Oosten. Althans op papier dan, want tot Europese afspraken welke voor alle landen acceptabel zijn is het nog niet gekomen. Moet je voor de grap eens kijken naar het Russische SouthStream project. Rusland heeft met elk land AFZONDERLIJK afspraken gemaakt en de Russische pijplijn loopt inmiddels al bijna tot Italie..
.
Waarom de EU in de praktijk niet werkt? Dat is simpel te verklaren. We hebben geen 1 taal, geen 1 visie, geen 1 doel. We hebben 25 talen, 28 visies en honderd miljard doelen..

TuurlijkNiet | 05-05-14 | 15:54

-weggejorist-

Woeler | 05-05-14 | 15:53

Pavlov gedrag...

duitse herder | 05-05-14 | 15:52

Jong geleerd is oud gedaan.
De brave Hendrikjes kauwen alles na wat de grote mensen zeggen.
Later als ze groot zijn weten ze wel beter.
Religie en de eu, je kan er niet vroeg genoeg bij zijn om dat erin te stampen.
Met dat verschil dat je bij religie een paria wordt als je eruit stapt. De plek van je wiegje is allebepalend, vroeger zouden de kindertjes uit Tjechie het socialisme hebben verheerlijkt, daarom is het maar goed dat ze nog geen kiesrecht hebben. Weten hun veel..

Terpen-tijn | 05-05-14 | 15:51

Dit soort onzin leerden wij ook op de middelbare school hoor en dat alweer rond 1990. Het is allemaal goed gekomen, alhoewel hetgene wat mij echt afkeer van de EU heeft doen krijgen was een column van Plasterk bij buitenhof vlak voor het referendum, waarin Plasterk betoogde dat de EU zo ingewikkeld was dat het niet uit te leggen was aan de gewone mensen en wij de politici die het beter wisten maar moesten vertrouwen!

rode peper | 05-05-14 | 15:50

Van harte met al uw succes

Mr Bad Guy | 05-05-14 | 15:49

@baba4oog | 05-05-14 | 15:42
Sommige volwassenen zouden ook geen stemrecht moeten hebben, ik ben voorstander van censuskiesrecht....

necrosis | 05-05-14 | 15:48

Gelukkig bestaat de pubertijd, waarin de mens zich vervreemd van alles wat hem eerder is aangeleerd. En hem/haar alles wat ouderen vinden automatisch in twijfel gaat trekken. Zo komen er toch nog een paar kindertjes terug in de realiteit.

Badderbeest! | 05-05-14 | 15:47

Beetje eng dit...

ikdenkwat | 05-05-14 | 15:46

Het is niet voor niets, dat kinderen van deze leeftijd nog geen stemrecht hebben.

baba4oog | 05-05-14 | 15:42

@Santtulainen | 05-05-14 | 15:28
Putin is bepaald geen ideaalbeeld, maar de andere opties, zoals Verhofstadt, van Baalen, Rompi, Schulz zijn echter geen haar beter.

necrosis | 05-05-14 | 15:40

Zo werkt religie dus ook. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Triest.

Doc Damage | 05-05-14 | 15:40

Om de Oerkraine gaat niemand een oorlog beginnen.
Mocht Poetin het in zijn hoofd halen om de voormalige satelietstaten (Tsjechie o.a.)te annexeren dan zijn de rapen wel gaar.

Terpen-tijn | 05-05-14 | 15:39

In NL gaat het sinds eind jaren 60 precies hetzelfde. Op de kleuterschool (!) werd al propaganda gemaakt over arme mensen in Afrika en moesten de kindertjes allerlei langhoudbare producten mee naar school nemen, welke werden gedoneerd. Allemaal bedacht door de kerk en (extreem) links; sindsdien niets veranderd met dit verschil dat in de loop der jaren forse VN instanties en NGO's zijn opgetuigd welke allemaal aan de subsidie-tiet lurken. NL is compleet gebrainwashed als je ziet hoeveel 'goede doelen' er zijn, het stemmen op linkse partijen en het cultuurrelativisme.

Sticky Rice | 05-05-14 | 15:37

Dit is eng. Heel eng.

brutus68 | 05-05-14 | 15:35

Ook hier in Nederland zijn op de scholen geen Eurokritische geluiden toegestaan.
Immers: Wilders is Eurokritisch. En Wilders = populist = fascist = nazi = Hitler. Ergo: wie Eurokritisch is, is Hitler!
Dat de EU (een groot vierde rijk) Hitler's natte droom is, die postuum uitgekomen is, 'vergeet' men de kindertjes te vertellen.

KoninginWildemina | 05-05-14 | 15:35

Begrijp die Tsjechen wel hoor> alles beter dan de USSR.

Terpen-tijn | 05-05-14 | 15:35

@In the morning! | 05-05-14 | 15:27
Ik vind niet alle stukken op GeenStijl even goed, sommige vind ik zelfs ondermaats.
Maar ik hou de eer aan mezelf en ga niet lopen janken omdat een topic me niet aanstaat.
Ik wacht gewoon op een volgend topic, of ga gewoon eens de deur uit....

necrosis | 05-05-14 | 15:35

Samen sterk.... prima toch

Mayhem123 | 05-05-14 | 15:34

Beter kweek je geen nageslacht in deze EU, en als het al te laat is bereid ze dan voor op een toekomst buiten de EU

witwas | 05-05-14 | 15:28

Putin is druk bezig om Europa te verenigen.

Santtulainen | 05-05-14 | 15:28

@paulvink | 05-05-14 | 15:25
Er IS geen vrede in Europa, we vechten het niet meer uit met wapens, maar vrede?
Neen!

necrosis | 05-05-14 | 15:28

Even mezelf onderbouwen: Ebru trok in mijn optiek zó neerbuigend van leer tegen de tradities die voor Nederlandse Nederlanders wel belangrijk zijn dat het bijna leek alsof het weg-met-ons-gevoel nu ook door Geenstijl zelf word bejubeld. En dat moet net zo goed mogen worden gezegd.

In the morning! | 05-05-14 | 15:27

D04 <--> D666

Boy Cot | 05-05-14 | 15:25

Wat je in dit filmpje ziet valt nog mee. In werkelijkheid zijn alle EU-lidstaten *verplicht* om via het reguliere onderwijs de kinderen 'Europese waarden' bij te brengen en ze te leren dat er dankzij de EU vrede is in Europa. Pure indoctrinatie dus, de DDR waardig.

paulvink | 05-05-14 | 15:25

Het spijt me zeer, maar de enige manier hoe wij hier nog onderuit kunnen komen is op z'n Spartaans. Oh wat een bak ellende staat ons nog te wachten onder dit dritte reich.

Sergeant_Peper | 05-05-14 | 15:25

Hier in Nederland zal het niet veel anders gaan. Waarschijnlijk krijgen ze hier op de basisschool al te horen dat Nederland zonder de EU kansloos verloren. En dat de euro ons veel welvaart heeft gebracht die we anders nooit hadden gehad.

Dack Janiels | 05-05-14 | 15:24

Welke relatieve vrijheid, ik moest gewoon werken op bevrijdingsdag, en de belastingdienst staat ongetwijfeld klaar om me af te romen voor de goede zaak, bah!

necrosis | 05-05-14 | 15:24

:o kinderen zeggen positieve dingen over de EU. Oh my gawd.. Dankjewel GS, voor het posten van deze super relevante video.

kingdingeling | 05-05-14 | 15:24

Het ergere is nog dat zulke gasten over 10-15 jaar in het EP zit.

Vladimir316 | 05-05-14 | 15:23

Één EU, één leider!
Wacht...

Lalala Geld! | 05-05-14 | 15:23

Een jongetje van een jaar of 8 die verteld dat de EU voor financiële stabiliteit zorgt... zal hij zelf begrijpen wat hem ingefluisterd is?

Harry Turtle | 05-05-14 | 15:22

Europa school, school voor simpele zielen.

Vladimir316 | 05-05-14 | 15:21

Daarnaast is het overhevelen van geld en personen binnen de Unie, net zolang tot het aantrekkelijk wordt om vanuit hier jezelf in Polen of Bulgarije te gaan vestigen iets wat exact in hetzelfde straatje past. Binnen no time heeft niemand meer een eigen identiteit anders dan de Europese.

De mensen die het regisseren hebben hun Bullshit van A tot Z onder controle en wij hebben totaal geen stem in wat er gebeurt maar we gaan er wel allemaal voor opdraaien.

netniet | 05-05-14 | 15:20

Weet je... na dat smakeloze stuk van Ebru ben ik er wel een beetje klaar mee.

In the morning! | 05-05-14 | 15:20

De NSDAP deed dat.
De Communistische Partij deed dat.
En nu doet de EU kliek het.

Ing. eslapen | 05-05-14 | 15:17

Dit is exact hoe het werkt. Je richt je op de mensen die geen perspectief op de zaak hebben en binnen no time bestaan er louter nog mensen met het oude perspectief. Slechts 2 generaties en je bent overal vanaf.

netniet | 05-05-14 | 15:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl