Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hee kudtburger. Doe eens dingen doen

Meedoenmusssein.jpg.jpgDie handjes van u. Wij zien ze niet wapperen hoor. Ja, van negentotvijf voor de baas, een beetje. En dan thuis wat u 'spitsuur' pleegt te noemen, boodschappen, koken, hond uitlaten, kinderen voeren/bad/bed en uw moeder bellen. Poeh poeh. Ja ga maar zitten joh, welja, met een mandje weg te vouwen was binnen handbereik. Het is tenslotte al negen uur tegen de tijd dat u de televee aanzapt na een dag werken, u zult wel moe zijn. Lekker dan. Maar denkt u dat de plantsoenen en parken in uw woonplaats zichzelf onderhouden, mmh? Dat de kaboutertjes het zwerfvuil wel opruimen? Wat een zieke mentaliteit om te denken dat de overheid dat soort zaken wel opknapt, alleen maar omdat u toevallig bakken en bakken belasting betaalt. De door u gekozen gemeenteraadsleden vinden in meerderheid dat u veel meer zou moeten participeren. Meedoen, aanpakken, gemeenschapszin, chop chop! In uw gemeentehuis bedoelen ze elke keer als ze 'burger' zeggen eigenlijk 'uitvreter die te beroerd is om naast het geld verdienen en belasting betalen nog es wat núttigs met zijn verder zinloze leven te doen.' Als een raadslid u op een zonnige lentedag in het park ziet zitten recreëren dan vervloekt hij u binnensmonds omdat u niet onverwijld met geel hesje, vuilniszak en prikker de bosschages monter te lijf gaat. Dat profiteert maar, dat vreet maar uit, terwijl, enig idee hoe veel meer uw gemeente kan bezuinigen als u zou participeren? Want fuck saamhorigheid, het gaat natuurlijk om slinks verherbezuinigen door overheidstaken af te wentelen op de laatsten der Hardwerkende Mohikanen in dit land. En dan komt u een beetje pierewaaien met uw hangmatmentaliteit van 'hee ik werk al meer dan veertig uur in de week, vervang zelf lekker de lampies van de straatverlichting, kudtambtenaren.' Ga u schamen. En haal ondertussen even een fris lappie over het straatmeubilair, als iedereen nou elke week een bankje doet kan er weer een dienaar der Stadsreiniging de bijstand in worden gesaneerd.

Reaguursels

Inloggen

Mooi klusje voor langdurig parttime werkende vrouwen.

kloopindeslootjijook | 10-03-14 | 20:24

En vrijwilligerswerk is verboten..! @ einde der domheid
daskapital.nl/2014/03/uwv_gek_geworden...
.
Ik deed vrijwillegerswerk bij een stichting en een vereniging, nu niet meer (stiekem wel)..

Cabana Boy | 10-03-14 | 20:14

De roverheid is gek geworden. Mijn eerste dag bijstand begon vorig jaar. Ik ben een manusje-van-alles; kan veel van alles, echter kan ik weinig dingen heel goed. Dat ben ik in een notendop. Slecht met schoolgemeenschappen en goed in werkend leren.
.
Dan kom je bij de gemeente om bijstand aan te vragen na 20 jaar gewerkt te hebben (PT/FT). Ik ben 33 nu.
.
Bij de gemeente heb ik nu 6 klantmanagers versleten, omdat ze soms geen excelsheet konden openen, of volledig geindoctrineerd waren door het één of ander?? Hoofdoekjes minderen wellicht?
.
Anyways, eerst werken met licht gehandicapten in een cafetaria (gesponsoord door de gemeente), in een woonwijk, naast een winkelcentrum waar de niet-gesponsorde uitbaters hun cafetarias hebben/hadden. Om gek van te worden als horeca man.
.
Next was de groenvoorziening. Ok ik ben hovenier geweest, waarom niet? Alleen maar blanke kanslozen (20), 1 Marokkaan, en 1 Surinamer. 2 regendruppels en ze waren weer binnen, en boos worden als ik doorging ??
.Er lopen hier honderden Polen, Turken, enz. En geen 50 waren er bij de SWAlphen te vinden..? Studeren en werken allemaal, zekers..?
.
Gelukkig kan ik morgen beginnen als congierge op een basisschool, want die was ook wegbezuinigd. 1800,- bruto de maand ofzo? Doe ik nu voor 900,- netto, als participatie, nee, tegenprestatie met behoud van uitkering..
.

Cabana Boy | 10-03-14 | 19:54

Gemeenten en provincies hebben o.a. gespeculeerd met bouwgrond en spaargeld in derivaten belegd en op onveilige banken gestald. Alles jammerlijk mislukt, maar hebben geen van allen de conclusie getrokken dat ze fout waren en aan opstappen werd niet gedacht! (kan iedereen gebeuren hè). En nu ze de broekriem moeten aanhalen beginnen ze natuurlijk met zaken die als eerste de burger raken door een leuk initiatief te starten met dito campagne en zo iedereen doen vergeten hoe triest ze zijn en hoe ze de boel hebben belazerd. Fuck Them All!

Rest In Privacy | 10-03-14 | 19:20

Ik wil best wel iets zinnigs doen voor de straat e.d., maar dan krijgen we dus wel belastingverlaging. Toch?
Aan de andere kant, er zijn genoeg werlozen, geef die iets meer geld dan zijn uitkering en je hebt een straatveger.

ZSU-23-4 | 10-03-14 | 19:12

De overheid en haar uitzaaiingen zijn de énige parasieten. Het spreekwoordelijke kind met het waterhoofd. Maar wat doen wij? We blijven het voeden. Eh, ik weet niet hoor, maar de parasiet gaat niet vanzelf deaud. Blauwe envelopjes? Lekker de open haard in, dàt is de aorta. Maar nee, liever hier veilig 'anderen' de schuld geven ipv nu godverdomme eindelijk eens op te staan en zelf verantwoording te nemen door te weigeren nog langer belastingaangifte te doen.

glimkuiken | 10-03-14 | 18:04

@Eagle_eye 14:55 LOL Participatiekanker! Ik verslikte me gewoon in mijn pinda van het lachen hahahaaaaaa.

glimkuiken | 10-03-14 | 17:52

Ik hoor de gisteren een mooie: vrijwilligers die het zwembad in een plaats open hielden. 20 vrijwilligers ondersteunden 2 betaalde krachten.
Wat als er iemand verzuipt in dat zwembad???
Dan heeft de incompetente niet goed getrainde vrijwilliger het gedaan.

De Treinende Rechter | 10-03-14 | 17:24

Leuk ook dat die nationale vrijwilligers dag ná de verkiezingen valt.
Hoeven de aankomend raadsleden zich geen zorgen te maken dat ze zich nog even op de valreep moeten inspannen.

Johanvb | 10-03-14 | 17:15

Uitkeringsgerechtigden laten participeren gaat echt niet lukken hoor. Ze zouden massaal in Den Haag verschijnen om te demonstreren tegen hun slavenarbeid. Trek nog maar een blik raamambtenaren open, verhoog de belastingen nog maar wat extra, laat de loonslaven de parkjes bijhouden waar de uitkeringsgerechtigden de hele dag in rondhangen. Domme, debiele kudtambtenaren. Domme, gedachteloze kudtpolitici. Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen.

Nivelleermarionet | 10-03-14 | 17:14

M'n collega zijn vrouw verkeerd in terminale fase van haar leven. Mijn collega en zijn vrouw willen haar laatste dagen, weken, maanden zoveel mogelijk samen zijn. Helaas heeft hij een baan. Vakantiedagen zijn bijna op. Dus mijn collega moet (eigenlijk) weer aan de slag. Bedoelt de regering met participeren dat iemand tijdelijk zijn werk overneemt met behoud van vakantiedagen?

roosvrij | 10-03-14 | 17:13

Het ware verhaal en het venijn van de "participatiesamenleving" zit in Nanninga's laatste zin. De reacties laten dat ook mooi zien. Blijkbaar is er werk zat in de openbare ruimte, maar het mag niet meer kosten dan bijstandsniveau.

Als iedereen "meedoet" en "participeert", dan hoeft er voor al dat werk (waarvan iedereen vindt dat het toch gedaan moet worden) niemand tegen een normaal salaris te worden ingehuurd en dan kunnen al die daadwerkelijk uitvoerende ambtenaren de bijstand in om vervolgens worden verplicht om datzelfde werk als tegenprestatie te doen. (Want da's redelijk, niewaar?)

De overheid krijgt er dan wel een controlerende taak bij, want al die uitkeringstrekkers (die eerder gemotiveerd door salaris gewoon werkten) moeten natuurlijk wel achter de broek worden gezeten om die verplichte tegenprestatie te doen. Gevolg: nog meer ambtenaren op kantoren die geen flikker doen behalve papier schuiven en dossiertjes bijhouden. Maar dat heet dan in ambtenarentaal een "kwaliteitsslag in het apparaat", een "niveauverhoging van de ambtelijke werkvloer" en een "taakstellende schaalvergroting".

Netto resultaat is voorspelbaar: meer werklozen, maar óók meer controlerende (duurdere) ambtenaren, hogere kosten, hogere belastingen en minder kwaliteit in het uitvoerende werk, want dat wordt gedaan ongemotiveerde dwangarbeiders en dus uiteindelijk klooit iedereen maar wat aan.

Stormageddon | 10-03-14 | 17:07

Waar is toch die VOC mentaliteit gebleven? Toen hadden we hier gewoon slaven voor

Tsjernodebiel | 10-03-14 | 16:44

Ik heb ruim anderhalf jaar 4 dagen in de week vrijwilligerswerk gedaan bij de dierenambulance.
Het was daar een groot autochtonenbal, ik heb er gedurende die periode niet een allochtoon gezien.
Ik mag aannemen dat die participatiewoede (= verkapte bezuiniging!) vooral voor hen geld, of kan dat niet van die pvda, omdat ze zo zielig zijn die allochtonen?

Brandend Zand | 10-03-14 | 16:39

@de grote Anti | 10-03-14 | 16:02
Zet ze in als entertainment.

Links de zandbakkers met hun grootmoefti. Rechts de tokkies met hun bitpulls. Allemaal een hark en een schep geven.

En dan gewoon een deathmatch. Last man standing. Dit werkte perfect voor de Romeinen; ongewenste tokkies die zichzelf opruimden en meteen het volk vermaakten.

Mensen die tegen zijn, mogen verhuizen en zandbakkers en tokkies als hun nieuwe buren ervaren.

dlseth_ | 10-03-14 | 16:18

Nou, de raadsleden die dit voorstellen laten het goede voorbeeld zien, doen ze ook iets nuttigs en vakbekwaam, want deze algemene werkjes kunnen door I E D E R E E N wel gedaan worden, zelfs door 2e-kamer-leden en EP's

Iwmac | 10-03-14 | 16:17

Onderhoud je het parkje met schitterende plantjes die ook nog wat opleveren, mag dat weer niet van diezelfde ambtenaren die je wel nutteloze parkjes willen laten onderhouden! Opstelten, ga zelf schoffelen.

Ikkenoow | 10-03-14 | 16:15

@__dictatuur | 10-03-14 | 15:18
Het is exact deze (jouw) mentaliteit die de belastingen omhoog schroeft en de overheid carte blanche geeft nóg meer te heffen.
Waarom zou je gezond leven als er tóch eindeloze zorg is?
Waarom zou je je rommel in de vuilnisbak gooien als er tóch een mannetje loopt schoon te maken?
Waarom zou je de stoep (voor jouw voordeur) schoonmaken als de overheid het ook kan doen?
.
Domheid, het heeft een begin en een eind.

hfakker | 10-03-14 | 16:07

Ik was in Haren | 10-03-14 | 14:19 | + 37 -

Mooie post en spijker, kop, raak. Ik verbaas mij werkelijk waar aan de ongebreidelde brutaliteit van deze ambtenaren / uitvreters. De gewone hardwerkende modal verdienende burger betaalt goddomme klauwen vol belasting aan de gemeente zodat zij mensen kunnen inhuren die het plantsoen aanharken. Dat is de taak van de gemeente. For god f*ckin sake: je schaamt je toch dood als je tegenwoordig ambtenaar bent?

griffin peterson | 10-03-14 | 16:04

@lekker wijf | 10-03-14 | 15:56
Eerlijk gezegd weet ik niet of ik hele kickboksende families uit de zandbak hier in de bosjes wil hebben zitten met een hark. Dat wordt ellende. Hoe wil je ze laten werken, iemand met een zweep erbij zetten?

de grote Anti | 10-03-14 | 16:02

Begrijp dat nu eens, wij zijn er voor de ambtenaren en niet andersom. De enigste reden dat de politici en ambtenaren andere mensen tolereren omdat ze die nu eenmaal nodig hebben voor hun salaris. Zoals een parasiet zijn gastheer niet zal doden, maar verwacht geen compassie of respect van de parasiet voor de gastvrijheid.

Zephyr | 10-03-14 | 16:00

Eerst de hele (verzorgings)staat afbreken en op een fatsoenlijke manier weer opbouwen, belastingen verlagen en dan kun je wat meer verwachten van je burgers. Het is niet een kwestie van én én.
Ik vind zeker dat we van een wat meer individualistische samenleving naar een samenleving moeten waar we weer wat meer voor elkaar over hebben. Maar zo gauw er nog een enorme regeldruk vanuit de overheid is, zal niemand geneigd zijn om ook maar 1 poot extra uit te steken. Dus begin met de regels en belastingen af te bouwen, overheden verkleinen en er voor te zorgen dat het ook loont om iets terug te doen voor je buurt.. dan praten we verder.

deministerpresident | 10-03-14 | 15:58

Uitkeringstrekkers aan dit soort klussen zetten. Anders geen uitkering. Makkelijk toch. Het linkse sinterklaasgevoel dat decennia is aangeleerd moet er eindelijk eens uitgestampt worden.

lekker wijf | 10-03-14 | 15:56

Je zou toch bijna lachen ware het niet dat het nog serieus is ook. Lees wel vaker in lokale suffertjes oproepen dat de burger meer moet doen. Onderhoud van groen is ook al zo lastig voor de ambtenaar dat het vaak maar voorgoed gebuldozerd wordt. Voor de veiligheid en dat soort shidt. Prullenbakken legen.. erg vermoeiend dus gewoon weghalen. Vervelende oudjes die bankjes vies maken? Weg met de bankjes. Parkje waar kinderen kunnen spelen, hoppa een parkeerplaats voor ze. Want denk eens al al die smerige pedo's in de bosjes. Kost ook geld en mankracht die daar weg te houden.

Val toch eens deaud, stelletje ambtenaren.

de grote Anti | 10-03-14 | 15:51

Bij mij in de straat wonen vrijwel alleen werklozen. Zelf werk ik wel. Ik bezit, net als mijn buren (twee onder een kap), ongeveer het enige koophuis in de straat. Voor de rest alleen sociale huur, met huizen met een plastic/kunststof voor- en achtergevel. Zelf houd ik mijn tuin netjes en veeg ik het stoepje ervoor. Als er 's winters sneeuw ligt, is het stoepje voor mijn deur als enige schoon. Als in de herfst de bladeren vallen, veeg ik de boel op. Voor de werklozen in de straat is dat teveel moeite en met de gemeente dat doen. Afgelopen zomer hebben de woningcorporaties al hun voortuinen omgespit om ze uniform (stukje gras, stukje schutting en een heg) te maken, zodat het niet zo'n klerezooi lijkt. Na een paar dagen lagen die tuinen weer vol met grindtegels, zodat er weer voor de deur bier kon worden gedronken. Ik heb geen idee waarom die mensen in mijn buurt überhaupt bestaan en waarom er politieke partijen zijn die vinden dat die mensen meer gratis geld moeten ontvangen of die het voor die mensen opnemen. De enige goede boodschap voor die mensen is dat ze de tering en 0,0 geld kunnen krijgen als ze zelf niet zorgen dat ze wat van hun leven gaan maken. Maar goed, volgens de overheid gaat het om een kwetsbare groep. Ze zijn zelfs zo kwetsbaar dat de gemeente ze niks durft te weigeren en als een knipmes voor ze buigt. De gemeente stuurt zelf hulpverleners die ze helpt bij het aanvragen van elke mogelijke voorziening.

The_iron_boar | 10-03-14 | 15:41

Er zijn www.werkloosheidsmeter.nl/ mensen die niks te doen hebben. Niet het lef om wat van deze mensen te verlangen maar wel van de mensen die stijf van de stress staan vanwege dreigend ontslag of dubbel werk verzetten omdat hun baas mensen ontslaat en afdwingt dat je voor 2 werkt.

Laten we eens beginnen met de mensen die gezond thuiszitten zonder werk. Daarna de ambtenaren die 32uur p/w draaien en makkelijk hun 5e dag kunnen inzetten voor dit werk.

De maatschappij... dat ben JIJ!
( zo ging die toch?)

KeurMeester | 10-03-14 | 15:40

Ik heb in mijn volledig werkzame leven al zoveel belasting betaald dat die plantsoenen van goud hadden kunnen zijn. Mits we al het geld niet hadden weggeven aan kanslozen en aan de EU. Het is mooi geweest. De tijd die ik nu nog heb besteed ik alleen aan zaken die ik zelf leuk vindt.

Therapietje | 10-03-14 | 15:37

Er zijn een heleboel mensen die onderhouden worden door de niet-vrijwillige belastingbetaling van werkende mensen. Die mensen die onderhouden worden, hoeven daar niets voor te doen. Zet die godverdoeme eens aan het werk en laat ze wat nuttigs doen voor hun uitkering.

Pikkestrijder | 10-03-14 | 15:37

Al decennia lang predikt de overheid het evangelie van de vrije markt van vraag en aanbod. De daar logisch uit volgende homo oeconomicus reageert op zo'n voorstel vrij simpel: "zij willen ik werk doen, zij mij centjes betalen om werk te doen."

simpelman | 10-03-14 | 15:36

Ik reed enige tijd geleden nog achter zo'n hardwerkende ambtenaar in een gemeentebusje. Het was 15.20 op vrijdag en meneer presteerde het om 40 te rijden waar 70 was toegestaan. Ongetwijfeld wilde hij te laat op de werf komen om een nieuwe klus aan te kunnen pakken, maar vroeg genoeg om voor het eindsignaal weer buiten de poort te kunnen staan op weg naar het zuurverdiende weekend.

FrankVeer | 10-03-14 | 15:33

Hahaha! Het gore lef. Wij werken ons al 3 keer in de rondte om ons levensonderhoud te betalen, en dan zeker na 17:00 de complete verdere avond ingepland staan om de dingen te doen waar ik mijn belasting voor betaal? Hoe halen ze het werkelijk waar in hun botte kop?

Flikker op, schijtambtenaren met jullie veels te hoge salarissen. Mijn vrije tijd is MIJN tijd! En er is geen haar op mijn hoofd dat ik ook nog eens jullie werk ga lopen doen. Ik heb nu al te weinig uren in mijn dag!

OpperGek | 10-03-14 | 15:32

Doet me denken aan die niksnutmedeportiekbewoners van mij die mij in willen roosteren voor het beurtelings vegen van de portiek.
"Wat denken jullie zelf!? Dat ik naast het betalen van jullie huur en Aldibier ook nog eens jullie trappetje ga vegen!? Jullie mogen één keer raden!"

VanBukkem | 10-03-14 | 15:25

@abom | 10-03-14 | 15:16
Ik stel liever voor om 'wachtgeld' om te zetten in verkorte WW, waarna bijstand volgt.
Om die lui vervolgens door andere ambtenaren door dezelfde gehaktmolen te zien worden gehaald als mensen die 30 jaar of langer onafgebroken hebben gewerkt.
Je huis 'opeten', auto de deur uit, verplicht verhuizen omdat je elders wél een lullig baantje kan krijgen.
En korten bij weigeren natuurlijk.
Maar dat zal wel een droom blijven aangezien de elite natuurlijk zorgt voor de rest van de elite!

necrosis | 10-03-14 | 15:24

Waarom zou ik participeren? Daar betaal ik godverdomme belasting voor; laat de overheid maar participeren voor mij.

dlseth_ | 10-03-14 | 15:21

Ja, en dan die staatsruif vretende mongeaulen zeker twee keer lachen? Als je naar je werk gaat én als je gaat 'participeren'. Eerst alle handophouders full time aan het werk dan zien we wel verder of er nog geparticidingest moet worden, nondeju! Handen af van de vrije uurtjes die werkenden hebben, de tiefus.

sokkenpluisje | 10-03-14 | 15:18

@frenkievee | 10-03-14 | 15:05
Het ergste is: je kan je verplichte abonnement niet eens opzeggen.
Ik hoop nog eens rijk te worden van mijn aanstaande pek/ veren en hooivorkenhandel.....

necrosis | 10-03-14 | 15:18

@hfakker | 10-03-14 | 14:24

Waarom zou ik een stuk stoep gaan schoonmaken wat niet van mij is, en waar ik zelf nooit gebruik van maak?

__dictatuur | 10-03-14 | 15:18

Laten we dan beginen met een berg overbodige ambtenaren eruit te flikkeren; daar wil ik heel graag bij helpen en opgeruid staat netjes. Stelletje uit de kantelkast gerolde parasieten!!

NACademicus | 10-03-14 | 15:17

Ik stel voor dat alle politici en ambtenaren die wachtgeld krijgen in worden gezet om de parken te onderhouden.

Meeste stemmen gelden! Wie is voor?

abom | 10-03-14 | 15:16

Gelukkig vinden de raadsleden zelf meer dan helft van de raadsleden incompetent, daarmee ditzelfde onderzoek volkomen overbodig makend.
Ik doe niets buiten mijn eigen grond, behalve betaald werk.

BekiekUtMoar | 10-03-14 | 15:16

Is dit idee van dezelfde ambtenaren die willen staken omdat hun kerstpakket van 70,00 Euro naar 50,00 Euro zou zakken?

salsaparilla | 10-03-14 | 15:14

Working nine to five, what a way to make a living...
Elke dag diezelfde kutfile. (Behalve op vrijdag, want dan werken de meeste ambtenaren maar een halve dag.) Elke dag dezelfde koppen waar je tegenaan moet kijken. Elke dag hetzelfde gezeur van je superieuren, die jou gebruiken als opstapje naar hogerop. Elke dag datzelfde slootwater dat voor koffie door moet gaan...
Het zal je maar gebeuren.

VanBukkem | 10-03-14 | 15:13

Participatie maatschappij = verplicht bukken om het zeepje op te rapen. En je moet er nog voor betalen ook.

Ranja Drinker | 10-03-14 | 15:13

@Adversary | 10-03-14 | 14:28
Eensch.
Het is eigenlijk heel simpel, ik zit op dit moment thuis, geen werk, geen studie, niet veel bijzonders aangezien het om heel veel mensen gaat die in hetzelfde schuitje zitten. Ik zoek werk, dag in, dag uit, ben zelfs niet zo kritisch over wat voor werk ik doe, zolang ik maar betaald krijg en zelfs al is het geen vetpot, iets is beter dan niets, maar ik weiger gratis en voor niks te gaan werken, zodat de grote baas nog rijker kan worden.

Care | 10-03-14 | 15:11

Misschien moeten gemeentes eerst eens het personeel aanpakken wat er 5 dagen over doet om 20 kleine kutboompjes te planten en die ik tijdens werktijd thuis zie komen met hun gemeenteauto om even lekker op de playstation te spelen tot een uur of twee 'smiddags om daarnaa met de gemeentespullen zwart te gaan klussen in tuinen van klanten. Krijg de tyfus kutambtenaren.

Dima Beeline | 10-03-14 | 15:10

Ik werk 40 uur, ik betaal me scheel aan allerlei belastingen en heffingen en kan derhalve kort zijn; nee! Dat beetje vrij te besteden tijd, na het huishouden en alle andere shitzooi die ik zelf moet oplossen, gebruik ik nu eens lekker egoïstisch helemaal voor mezelf!

Claudia M. | 10-03-14 | 15:07

@Uw Verzekeringsadvis | 10-03-14 | 14:54
Ken je die politieseries met kamers met speciaal glas zodat (eventuele) daders het slachtoffer niet kunnen zien, maar wel andersom?
Dergelijk glas zouden ze ook bij ambtenaren moeten installeren om te zorgen dat ze niet naar buiten kunnen kijken!

necrosis | 10-03-14 | 15:07

De sociale groepskracht dient ieder individu mee te zuigen in een imaginaire eenheid van denken.

hawie | 10-03-14 | 15:07

Met hetzelfde gemak, loop je in het park met je afvalzak.

Mebert | 10-03-14 | 15:06

@Welles! Nietes! | 10-03-14 | 14:57

Ik zou niet te bijdehand doen. Dat strandjutten kan best arbeidsintensief zijn als er weer eens een dozijn zeecontainers tijdens een Noordzeestormpje van het dek geslagen zijn.... Wat te denken wanneer u een "Johannes" op uw strandje zou aantreffen.

Parel van het Zuiden | 10-03-14 | 15:06

@necrosis | 10-03-14 | 14:51 |
k weet het, ben ook lid van die club......

frenkievee | 10-03-14 | 15:05

dat is volgens de PVVDA de definitie van 'participatiesamenleving'. dat de burger taken van de overheid over gaat nemen. Word het niet eens tijd dat de overheid de weinige taken die het binnen NL nog heeft serieus aan gaat pakken? zorgen dat het in de voormalige 'arbeiderswijken' na 8 uur s'avonds nog veilig over straat kunnen, ik noem maar wat. maar nee, bakken worden weggesluisd naar oa. de fyra, de JSF en naar dat gedrocht van een EU. we betalen klauwen vol belasting, DOE DAAR DAN OOK WAT MEE! maar nee hoor, u moet harder werken en meer taken p u nemen om het systeem bijeen te houden, het systeem dat door alle profiteurs tot in de kern verrot is, en vroeg of laat gaan we daar met zijn allen heel hard achter komen.

hakkelende harry | 10-03-14 | 15:05

Eerst de totale overheidsuitgaven verminderen met 75%, tegelijk de totale belastingdruk verminderen met dito percentage DAN pas ga ik participeren.

balustrade | 10-03-14 | 15:04

Tommygunner | 10-03-14 | 14:51
Daar hebben ze meestal al vanaf hun 12 of 14 jaar zelf voor gewerkt.
Dat moet ik de hedendaagse jeugd nog eens zien doen.

wakker worden | 10-03-14 | 15:04

Eagle_Eye | 10-03-14 | 15:02 |
Niet alleen de lasten voor de werkende burger omlaag (*verwelkomt ieder voorstel in die richting*), maar de uitkeringen ook meteen maar doen? Om die mensen een prikkel te geven om proberen uit het dal van Nietsdoen te klauteren en zelfstandig iets met het leven te gaan doen?
Of ben ik dan weer te simplistisch?

frenkievee | 10-03-14 | 15:04

@da wizard | 10-03-14 | 14:57<br />
Daar ben ik het volledig mee oneens. Dwangarbeid oftewel slavernij is absoluut onwenselijk. Daarnaast is verplicht te werk stellen met behoud van uitkering een regelrechte concurrentievervalsing. Eerder verlaag je de uitkeringen, zodat mensen graag willen werken. Echter moet werken wel lonen, dus alle lasten die een werkende burger heeft moeten drastisch omlaag.

Eagle_Eye | 10-03-14 | 15:02

ga de horaca in

boterkaaseneieren | 10-03-14 | 14:59

Sterf kudtambtenaren STERF

Lalala Geld! | 10-03-14 | 14:58

Schop dat werkeloze volk eens aan het werk dan, met behoud van uitkering...

da wizard | 10-03-14 | 14:57

Ik betaal de helft van mijn salaris aan belastingen, daarbuiten nog gemeentelijke belasting, dijkring, BTW, houderschapsbelasting (auto).
Alles bij elkaar opgeteld denk ik dat ik 60% van mijn salaris wegdraag naar de staat...... en nog is het niet genoeg?
.
Geloof me, participeren... pas als er een doorgeladen geweer in mijn rug staat.

miff | 10-03-14 | 14:57

Nou oke dan! ik ga zondags wel tegen de bomen praten om ze te laten groeien,en op woensdag langs de zee wandelen om strand te jutten. Maar daar houd ik dan wel bij hoor! ghe ghe..

Welles! Nietes! | 10-03-14 | 14:57

Ik begin zo langzamerhand participatiekanker te ontwikkelen door al die regenten die vinden dat wij burgers meer moeten betalen, meer moeten doen en vooral meer moeten accepteren. Wanneer zien ambtenaren nu eens in dat zij het grootste probleem van dit land zijn? Samen met bankiers, dat dan weer wel...

Eagle_Eye | 10-03-14 | 14:55

@LangeTijdGeleden | 10-03-14 | 14:47
Best wel cynisch eigenlijk, dan gaan die ambtenaren uit het raam kijken naar hoe jij als belastingbetaler het plantsoen loopt te schoffelen.
Hebben ze wel weer iets nieuws om naar te kijken, dat dan weer wel.

Uw Verzekeringsadvis | 10-03-14 | 14:54

De overheid wil alleen maar de boa's meer gelegenheid geven om onzinbekeuringen uit te schijven. Bloemperkje in de publieke ruimte onderhouden : bekeuring. Veeg je in de herfst de kade bij je boot aan : bekeuring omdat er door de wind wat boomblaadjes in het water terecht komen, alsof die er vanaf de bomen ook niet rechtstreeks inwaaien. Als het niet zo stompzinnig van die boa's was, dan zou je er nog om kunnen lachen of denken dat dit uit de grote duim komt. Het is helaas de keihard aan den lijve ondervonden praktijk in dit land. Boa's ? Een niet bijzonder gewaardeerde beestensoort die eigenlijk niet vrij over straat zou mogen lopen.

taxhond | 10-03-14 | 14:54

@Grasgriezel | 10-03-14 | 14:40 | + 4 -
Wij hebben ook een aantal gemeentes als klanten. Haha, als je daar dan komt koffie, peuk, koffie, koetjes kalfjes, computer aan, koffie, commando erin rammelen als je niet wat anders kunt vinden. lunch, peuk, rondje lopen, nog paar commando's, koffie, 16:30 naar huis!

brandhauser | 10-03-14 | 14:54

'Opvallend is dat de steun voor de participatiemaatschappij zich niet beperkt tot regeringspartijen PvdA en VVD, maar veel breder is: ook in het CDA, ChristenUnie, SGP en D66 zijn meer voor- dan tegenstanders.'
-
het kabinet en haar schoothondjes.. zo'n gristelijke bijstandtrekker, mag de gemeente die nu ook op zondag inzetten (dwangarbeid) met een geel hesje bij het nieuwe jeugdvoetbal ?

(c)ZWITSUL | 10-03-14 | 14:53

@frenkievee | 10-03-14 | 14:43
Ik weet, ik behoor tot de doelgroep waarvan de ambtenaren uitzoeken hoe ze me zo hard mogelijk kunnen uitpersen zonder dat ik er dood aan ga....

necrosis | 10-03-14 | 14:51

Laat die volgevreten babyboommiljonairs op die elektrische kutfietsen maar eens wat meer participeren!!11! We werken voor hullie pensioenen!

Tommygunner | 10-03-14 | 14:51

Daar heb je een hele (grote) groep met steuntrekkers voor beschikbaar. Laat die maar eens met een nuttige dagbesteding beginnen. Jeugdwerkeloosheid: jongeren al 2 jaar zonder baan. NL oplossing: subsidies en begeleiding. Graag stoppen met cash geld uitkeren en weer terug naar voedselbonnen, betaalde huur, etc

zonder_moeite | 10-03-14 | 14:50

Oftewel "De gemeente hoeft niet te bezuinigen door ontslaan van Ambtenaren." maar "De burger dient zelf de klusjes die te veel geld kosten en géén raamambtenaar wil doen op te lossen, maar wel gewoon de volle belastingdruk te blijven betalen."

Beetje bij beetje kruipen we richting een facistische staat, waarin werken voor je eigen geld en toekomst bestraft wordt.

Dat de VVD hier mee in stemt vind ik het meest WALGELIJKE. Maar de Verraders Van Democratie valt niets te verwijten de genotsknots van Links zit zo diep dat het hun principes aan tast.

LangeTijdGeleden | 10-03-14 | 14:47

Alle stadsreinigers en thuiszorgers worden toch vervangen door bijstandsgerechtigden?
Of, snap ik het niet?

Einde van de Domheid | 10-03-14 | 14:46

Beter gaan ze diegenen die dit werk nu doen eens wat beter achter de broek aan zitten. De plantsoenendienst hier bijv. is het mooiste voorbeeld: er wordt een schaftkeet in een buurt neergezet en die zorgt er blijkbaar voor dat men niet verder dan een straal van pakweg 200 m. van die keet af gaat "werken". Vervolgens staat men gedurende de rest van de dag vooral de schoffel omhoog te houden. Werkelijk _nooit_ zie je die lui wat doen.
En als er dan vervolgens een spatje regen valt krijgt het hele schoffelkorps vrij. Jaja, echt noeste buitenwerkers zijn het! En ze worden er nog voor betaald ook...

Verder kan die politiek me wat. Plucheplakken word je niet moe van dus ik vind dat die uitvreters als ze klokslag 16.00 u. de boel de boel laten beter kunnen participeren dan de zwoegende loonslaven...

Z-PiLL | 10-03-14 | 14:46

Grasgriezel | 10-03-14 | 14:40 | + 1 -
Ik heb er wel eens stage gelopen. Die mensen die daar werken zitten in een comfortabele bubbel. Compleet van de werkelijkheid los. En ze hebben simpelweg te veel tijd omhanden, waarna ze gaan nadenken over hun nietszeggende werk, vervolgens zitten ze dan weer depressief thuis.

Ron_Paul | 10-03-14 | 14:46

En leg mij dan eens uit waarom de belastingen en premies alsmaar hoger worden en overal al jaren bezuinigd wordt ,(bruikriem aanhalen gelul sinds 1974) .of wordt dat geld gewoon in eigen zak gestoken .?

pedro300 | 10-03-14 | 14:45

necrosis | 10-03-14 | 14:30 |
Nee, dat is niet de doelgroep. De doelgroep voor kortingen en kwijtscheldingen zijn de handophouders.....
Niet de hardwerkenden.....
.
Ontopic: en dan zijn er ook gemeenten, die kleine stukjes groen, die al jaren door mensen worden onderhouden (en soms stiekem een beetje bij hun eigen tuin hebben getrokken) terugvorderen. Die mensen participeerden al avant la lettre en dat mocht niet meer. En nu dan opeens weer wel?

frenkievee | 10-03-14 | 14:43

Overigens wil ik tijdens de afwezigheid van Nanninga best haar kat eten geven en haar planten water geven.
Maar Nanninga is dan ook geen ambtenaar......

necrosis | 10-03-14 | 14:42

Als alle bijstandstrekkers aan het werk zijn en de werkloosheid is opgelost, ben ik best bereid om na mijn werk nog een plantsoentje op te schonen.
Tot dat moment zijn er mensen die meer tijd hebben dan ik.

domheid regeert | 10-03-14 | 14:42

Ik heb eens een jaar in een gemeentehuis gewerkt. Op hier en daar een uitzondering na zit iedereen daar de hele dag te wauwelen over niets. Mensen zijn daar constant zwanger of zitten gestrest thuis (waarvan dan?).
Als je daar langer loopt ben je echt helemaal murw. Er is niets meer van je over.

Grasgriezel | 10-03-14 | 14:40

Wie gaat trouwens de uitkeringen van de overbodige plantsoendienst-medewerkers en andere gemeentelijke VMBO'ers betalen?
Veel gemeentes zijn gewoon een stel dieven, de OZB blijft maar stijgen terwijl de waarde van OG is gedaald.
'Het eerlijke verhaal' in your face!

necrosis | 10-03-14 | 14:39

Hamer, spijker, kop.

ariistotallos | 10-03-14 | 14:37

Mwah, ik doe genoeg met het zwerfvuil. Ik zie wie dat voornamelijk op straat smijten - en vervolgens respecteer ik die mensen netjes vanwege hun afkomst en geloof.

Jan Passant mk2 | 10-03-14 | 14:35

Ik wil hier best het plantsoen schoonmaken, schoffelen en bladvrij maken. Maar dan wil ik er ook kunnen bbq'en, samenscholen met vrienden om lekker in de zon te pilsen en m'n jointje roken..... Maarja, het zal wel weer éénrichtingsverkeer zijn.

brandhauser | 10-03-14 | 14:34

Lees aan het einde van het bericht dat de helft van de raadsleden meer loon willen. Om hogeropgeleiden te stimuleren ook de politiek in te gaan. Tuurlijk, zo pakken we de crisis aan, meer geld voor onszelf en burgers oproepen gratis werk te verrichten naast hun 1200/1500 euro baantje. Ik stel voor dat ze ons met rust laten, zij hetzelfde werk doen voor minder of gelijk salaris en ee BOA een prikker geven om tijdens hun rondje babbelen ook nuttig bezig te zijn. Dit gratis voorstel is mijn burgerbijdrage, doe er wat mee raadsleden.

haat | 10-03-14 | 14:33

Dat politici dit überhaupt durven te opperen in een land waar de netto-belastingdruk zeker de 70% aanraakt, geeft aan hoeveel fiducie zij hebben in het feit dat de Nederlandse leibandmedia dit goed in de markt weten te zetten. Is ook in volle gang. Heeft u al eens een journalist horen/zien vragen of met al dat participeren dan ook de belastingen niet fors omlaag zouden moeten? Ik nog niet. Toevallig....

Parel van het Zuiden | 10-03-14 | 14:32

Deel dan wat meer taakstrafjes uit en zorg ervoor dat die kansenparels eens op komen dagen. Of geef de werkzoekenden een mogelijkheid om niet weg te zakken in de 11.00-14.00 mentaliteit (wakker om 11.00, eerste Schültenbrau om 14.00)? En anders zijn er zat groeperingen die, in afwachting op hun verblijfsvergunning, dolgraag wat om handen willen hebben.

Sadomassochristus | 10-03-14 | 14:32

ik participeer niet.
waarom ?
1.participeren klinkt elitair. en eigenlijk is het ook alleen weggelegd voor elitairen. maar de elitairen participeren juist niet.

2. als ik participeer. is het niet goed. je krijgt stank voor dank.

giovanni erkelens | 10-03-14 | 14:31

Met het uitgespaarde geld gaat Timmerfrans naar Oekraine om de pot van de nieuwe ongekozen neo-nazistische regering te spekken.

sinar2 | 10-03-14 | 14:30

Of een paar ambtenaren er uit gooien.
Doen ze niet net zoals Rijkswaterstaat, de snelwegverlichting uitzetten ipv een paar v/h leger aan ambtenaren dat daar zit er uit te zetten.

Uw Verzekeringsadvis | 10-03-14 | 14:30

Binnenkort valt de 'gemeentebelasting' weer in de bus, mensen die werken én participeren krijgen dan een fikse korting?
*wie dit geloofd, is gestoord*

necrosis | 10-03-14 | 14:30

Het probleem is dat vroeger de mensen die in de bibliotheek werkten, parken onderhielden, zwembaden schoonmaakten en het gehandicaptenbusje reden BETAALDE BANEN hadden. Waar ze van konden leven. En die banen zijn ze kwijtgeraakt en nu zitten ze thuis, in de WW of erger, en krijgen ze van dezelde mensen te horen dat ze 'best iets nuttigs' kunnen gaan doen, zoals, ach, HETZELFDE WERK. Alleen dan zonder pensioen. Alleen dan zonder contract. Alleen dan zonder wat voor rechten dan ook. Want hey, socialer, toch? Mijn mening: rot op met dat vrijwilligerswerk, en al helemaal met 'verplicht vrijwilligerswerk', en maak er betaalde banen van, waar een inkomen tegenoverstaat waarmee je je gezin kunt onderhouden, je auto van kunt rijden en je huis van kunt betalen. Je weet wel, zoals dat vroeger gewoon ook kon.

Adversary | 10-03-14 | 14:28

gemeenteraadsleden, wij hebben er 37 in ons stadje (à ¤ 1350 per maand meen ik), die zijn afgelopen weekend langs de meetlat gelegd: 75 % scoort lager dan een 5, 50 % van die 75 % is Turks, dat mag ook wel eens gezegd, en 90 % van die 50 % is met voorkeurstemmen gekozen (er staat er zelfs één van die 75 % voor GL op de europese lijst...), én ze willen allemaal meer geld (behalve de SP-ers), kortom: geef die 25% meer geld en de rest kan billen afvegen en plantsoenen schoonmaken

(Behind)Doors | 10-03-14 | 14:28

Er zijn anders genoeg mensen met een uitkering die wel wat nuttigs in en voor hun buurt zouden willen en kunnen doen, zeker als daar een schappelijke onkostenvergoeding tegenover staat.

Maar als je al niet met ouderen van dagen in de verzorgingstehuizen een stukje mag wandelen, een liedje spelen & zingen of zelfs een kopje koffie mag drinken van het UWV vanwege werkverdringing, daskapital.nl/2014/03/uwv_gek_geworden... zie ik dat bij de groenvoorziening en plantsoenenonderhoud al helemaal niet gebeuren.

De overheid werkt en spreekt haar eigen beleid hier wederom tegen.

Ven1V1d1V1c1 | 10-03-14 | 14:27

Mooi stukje doublespeak. Burgerparticipatie stond eerder voor inspraak van burgers bij het maken van nieuw beleid. Nu betekent burgerparticipatie dus... burgers beleid uit laten voeren.

GREENSKiN | 10-03-14 | 14:27

Alleen dan bereid, als ik elke raadslid + regeringslijers de hand af mag zagen als ze weer eens graaien uit ons betaalde pot!

KannieWaarZijn | 10-03-14 | 14:27

Ik las even: De Laatste der Hardwerkende Marokkanen...

De Anaalprofeet | 10-03-14 | 14:25

Participeren? Ik werk en betaal dus belasting zaodat de gemeente mensen inhuurt om dingen schoon te maken. De tyfus dus met de ambtenaren.
.
OF zorg dat niet-werkenden gaan participeren, of verhaal schoonmaakkosten op de horken die de rotzooi maken, maar laat mij er lekker buiten.

ViagraFalls | 10-03-14 | 14:25

Maar hoe zit het met de participatie van de 16.000 Somalische asielzoekers? Oh wacht, geen tijd want die gaan binnenkort weer terug op vakantie naar het thuisland waar ze zogenaamd werden vervolgd.

eerstneukendanpraten | 10-03-14 | 14:25

'De helft van de gemeenteraadsleden wil een hogere vergoeding voor hun raadswerk, blijkt uit het onderzoek.'
En de burger kan dat bij elkaar participeren.

Ongeblustekalk | 10-03-14 | 14:24

Werkweken zijn niet langer geworden, maar mensen hun stoepen en straten wel smeriger.
Het aantal -paupers- burgers dat de gemeente belt als hun stoepje met sneeuw is bestrooid stijgt jaarlijks zienderogen. (Echt waar!)

hfakker | 10-03-14 | 14:24

Zodra de overheid minder in mijn portomonnee participeert zal ik meer participeren in activiteiten waar ik nog dus grof voor betaal.

Parel van het Zuiden | 10-03-14 | 14:24

Precies, en ondertussen zitten de stadskantoren vol met dure ambtenaren waarvan ik voor het grootste deel geen idee hebben wat ze uitvreten.

Peter_K | 10-03-14 | 14:24

Typisch PvdA: "participeren betekent zelf het parkje in de straat onderhouden".
Zodat met het op de plantsoenendienst bespaarde geld het werkloze importstemvee tevreden gehouden kan worden? Die hoeven uiteraard niet te participeren, die mogen de Nederlandse taal onmachtig de hele dag in het theehuis hangen met een persoonsgebonden subsidie, betaald door werkend Nederland.
Flikker toch op met die partij - de PvdA heeft de Nederlandse samenleving nu wel lang genoeg gepolariseerd en verneukt.

Professor Superhirn | 10-03-14 | 14:24

Gewoon tegenover elke uitkering een tegenprestatie eisen. Of gewoon minder gratis geld uitdelen en wat mensen aannemen. Ik participeer al plenty met mijn knaken. Wat doen de uitvreters?

Ratatosk | 10-03-14 | 14:23

He ambtenaren! Ga eens langzaam deaud.

FoorbeeldViguur | 10-03-14 | 14:22

Als ik 's middags om 14:00 op een bankje in de zon zit, komt dat omdat ik om 3:30 begon met werken.
Ik ga deze week dus even wat suffe kutambtenaren om 3:00 uur mededelen dat ik ga werken, door even wat 'muzak' te draaien in mijn auto, met de ramen open, naast hun vinexhutten!!!

necrosis | 10-03-14 | 14:22

We hebben toch nog 600.000 werkelozen die wel een bijdrage kunnen leveren, een paar uur per dag tot ze geschikt werk vinden

Idontgiveafunk | 10-03-14 | 14:20

Participeren? Ik ben vast begonnen met een stukje eigenrichting als het gedrag van mijn medeburger me niet aanstaat. Of was dat niet de bedoeling?

Godsammekraken | 10-03-14 | 14:20

Kunnen de mensen die hun handen niet laten wapperen van 9 tot 5 niet een deel van deze taken op zich nemen? Of zeg ik iets raars?

Ik was in Haren | 10-03-14 | 14:19

Wedden dat er een schoonmaakdoekjesforfait komt?

Ars Vivendi | 10-03-14 | 14:19

Meer betalen voor minder maar duurdere voorzieningen voor een steeds grotere groep uitvreters.

Het lot van iedere niet-liberale democratie. Uw medeburger stemt het geld uw zakken uit en in de zijne.

Godsammekraken | 10-03-14 | 14:18

Daar hebben we toch een gevangenis vol met mensen voor die dit kunnen doen?

Idontgiveafunk | 10-03-14 | 14:17

Deze vorm van participatie staat mij nogal tegen

Ars Vivendi | 10-03-14 | 14:17

Ik wil best een maandje huishouden bij de gemeente. Inclusief mandaat om ambtenaren te ontslaan.

ZDEV | 10-03-14 | 14:16

Als ik het dus goed begrijp, wil de rijksoverheid dat de gemeente meer doet en wil de gemeente dat de burger meer doet. Dus eigenlijk moeten wij al het werk van die mensen overnemen. Waarom betalen we dan nog steeds zo veel belasting?

Nequebard | 10-03-14 | 14:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl