Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politiek redacteur NRC: demoniseer Wilders

Kijk, totaal niet subtiel 1-2'tje tussen de NRC en de NPO afgelopen weekend. Tom-Jan Meeus (politieke gaapjunk van de NRC en Obama-fanboy) mocht aanschuiven bij Buitenhof van Pieter Jan Hagens. De voorzet was een artikel in de New Yorker over Obama, het doel was laten zien hoe in Nederland de PVV van Wilders kapot gemaakt kan worden. Niet bestrijden met argumenten, maar tactisch bestrijden door de PVV vooral te framen als 'te radicaal'. Goed idee, Tom-Jan, want dat gebeurt nog lang niet, natuurlijk, dat traditionele partijen (die Tom-Jan omschrijft als 'wij', want zo'n onafhankelijke politiek redacteur is TJ wel) Wilders weg zetten als te radicaal. Sowieso een briljant plan, natuurlijk. Een cordon sanitair van traditionele partijen. Wilders is daar heel groot mee geworden. Sterker nog, Wilders is inmiddels de allergrootste en vreet momenteel de traditionele partijen op. Dat dit niet mag van Tom-Jan en dat hij daar namens de NRC samen met politieke partijen een einde aan wil maken, dat is prima. Doe je best, knul. Tot nu toe hebben kranten, NPO, partijen en fatsoenlijke brulmensen alles al geprobeerd en heeft Geertje Overleefmeneertje alles gepareerd. Hij zit nu in een positie dat hij zich druk kan maken om anti-semitisme, terwijl hij ondertussen anti-semitische partijen uit andere landen kan omarmen, zonder dat het hem schaadt. En dan volgt nu een transcriptie van Tom-Jan, zodat u nog eens rustig kunt lezen hoe debiel het eigenlijk is wat hij zegt. Quote: "[...] Hoe komt het nou eigenlijk dat deze... dat deze stroming (de Tea Party) ten onder aan het gaan is? En eh.. in Europa krijgen wij dit jaar óók te maken met een Tea Party. Hè? Wilders... eh.. eh.. met.. met.. met De Winter, Le Pen, die eh... een een Europese Tea Party aan het vormen is. En eh... eh... eh... en en en WIJ... eh.. de traditionele partijen bedoel ik, die zijn zich aan het afvragen: "Hoe gaan wij daarmee om?" En het Amerikaanse voorbeeld leert eigenlijk iets heel interessants. Maar ook iets iets.. eh... ontluisterends eigenlijk en dat is dit: de de.. de Tea Party... Obama heeft de Tea Party aanvankelijk geprobeerd te bestrijden als eh... idee. Hij heeft gezegd: "Mijn beleid is béter!" Tafelheer Pieter Jan Hagens: "Met argumenten." Tom-Jan: "Met argumenten! En.... " Pieter Jan: "En dat is níet gelukt?" Tom-Jan: "En toen ie dát deed in 2010 werden ze enorm groot. Vervolgens is hij ze tactisch gaan bespelen. En heeft hij de Tea Party gedefinieerd..... 'geframed' heet dat in lelijk modern Nederlandse... eh.. eh... gedefinieerd als 'té radicaal'.. of 'radicaal'. En 'incompetent'! Pieter Jan: "En dat heeft wél gewerkt!" Tom-Jan: "En dat blijkt een enorme succesformule te zijn en daar zouden ook Nederlandse partijen over kunnen nadenken." Pieter jan: "Gratis tip van Tom-Jan Meeuws aan eh... Mark Rutte...." Tom-Jan: "Whoever!" Pieter Jan: "Alexander Pechtold.." Tom jan: "Ja!" Pieter Jan: "En nog een paar anderen! Heel hartelijk bedankt!"

Reaguursels

Inloggen

Typisch geval van 7-Kleuren-TENA droeftoeterij.. En 't stinkt ook nog navenant..!

one-ten | 22-01-14 | 18:00

Laat die Tsunami van Wilders stemmers maar komen. Ben klaar met de rest. Demoniseren is prima, want Wilders heeft een cordon aan beveiligers, rijdt in gepantserd staal en is onvindbaar in zijn vrije tijd, dus iedere demoniseringspoging (nieuw NLds woord?) heeft alleen een Pim Fortuyn-effect. Alle Pim-stemmers gaan op Wilders stemmen. Klaar. Punt. Over. Uit.

Jan Gordelroos | 22-01-14 | 14:36

Dat dit een 1-2'tje was, ligt er echt schaamteloos dik bovenop. Een zwetende hakkelende Tom-Jan Meeus komt overduidelijk niet uit zijn zelfbedachte demoniseer-theorietje, en wordt een paar keer keihard op weg gehint door bondgenoot Pieter Jan Verhagen, die het doelpunt er uiteindelijk zélf maar inschiet.
Perverse televisie.

KoninginWildemina | 21-01-14 | 03:14

Ach, die man is gewoon bang dat Wilders er een nog grotere bende van gaat maken dan het nu al is. Weet hij veel wat Wilders echt van plan is.

kloopindeslootjijook | 20-01-14 | 22:47

@Anijsblokje | 20-01-14 | 14:45 |
"Na enkele decennia hebben we dan eindelijk een bekentenis in de zaak: 'Who framed Roger Rabbit.'"
______
Rete scherp! +1!

KoninginWildemina | 20-01-14 | 20:56

Mortimerr | 20-01-14 | 13:27 | + 7 -

En welke partij heeft al die oorlogen op de creditcard gezet?
De debtceiling werd pas een issue toen de republikeinen verloren.
Onder Bush werden meer foodstamps uitgegeven dan onder Obama.
Verder is voor gematigd Amerika het morrelen aan het 2e amendement en de bijbel hetzelfde als politiek zelfmoord plegen.
Tea Party goedmenschen zijn zwaar in de Heere, vaak analfabeet en roepen heel hard dat zij ook eens door willen evolueren naar het hebben van 2 duimen.
Amerikanen nemen die lui niet zo serieus, en terecht.

Heel anders is een partij als die voor de vrijheid. Gelukkig niet belast met een bijbel, dicht-bij-elkaar-staande-ogen en een lading wapens in de woodshed waar Osama nu zelfs nog een woody van krijgt.

Oberst | 20-01-14 | 20:49

Tom-Jan heeft natuurlijk een goed punt dat Linkse Argumenten nooit overtuigen. Het is niet voor niets dat links als het aan de macht is altijd afhankelijk is van censuur, dictatuur, moord en genocide om "gelijk" te krijgen. In democratische landen mag dat allemaal niet, en is links dus afhankelijk van lastercampagnes.

Laten we wel wezen, elk socialistisch land is altijd failliet gegaan; de weinige landen die dat nog niet zijn (Noord-Korea, Cuba, Venezuela) zijn hard onderweg.
Westerse landen gaan nu nog niet failliet, maar betalen wel duur voor linkse hobbies zoals de EUssr, ontwikkelingshulp die averechts blijkt te werken, en de onbeperkte uitkeringen en subsidies voor iedereen die ons zegt te haten.

Ik heb nog op school geleerd dat mensen naar de steden trokken omdat daar werk was. Tegenwoordig trekken de mensen weg uit de steden, en liggen onze steden aan een geldinfuus. Wanbeleid, nepotisme, fraude, criminaliteit, extremisme; je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt door links, vooral door de PvdA fel verdedigd en stevig gesubsidieerd.
En waarom ook niet; de goedwillende burgers blijven hun belastingen toch wel betalen. Als ze gaan stemmen op een partij die pleit voor meer verantwoord beleid dan kopen PvdA-ers als Jean Tilly gewoon meer stemmen van analfabeten. Met de plechtige belofte minder te doen tegen fraude, criminaliteit, extremisme en brandgevaarlijke internaten hoopt de PvdA de allochtone kiezer voor zich te winnen.

Dandruff | 20-01-14 | 20:17

Die randdebielen in den Haag, media,universiteiten, D66 rechters, etc, etc moeten eens inzien waarom men PVV stemt!! Zijn t allemaal racisten?? Mensen zijn t gewoon zat, 30 jaar lang ongelimiteerd kansarmen importeren heeft geleid tot afschaffen van bijna alle sociale voorzieningen die onze ouders hebben opgebouwd verloedering, criminaliteit, fraude,schijndemocratie

Suz | 20-01-14 | 20:13

Buitenhof is overigens ook wel de crème de la crème van linkse programma's. Mooiste is altijd die columnist die ze hebben. Vrijwel altijd zo'n figuur die de grootste onzin uitkraamt maar altijd helemaal overtuigt is van zijn eigen gelijk. Vervolgens komt er ook nooit een debat met die columnist over zijn standpunten zodat hij zijn eigen gelijk gemakkelijk kan blijven volhouden en kan proberen die aan de kijkers op te dringen.

Vaak wel een leuk programma om te bekijken gewoon vanwege de domheid die ze eruit gooien. Alleen dus jammer dat je zelf niet met ze in discussie kan. Dat knaagt natuurlijk altijd wel een beetje als je ziet hoe gemakkelijk hun uitspraken te weerleggen zijn.

DerUnterMensch | 20-01-14 | 19:15

@slipsnifter:
verbeter de wereld en doe er zelf eens wat aan.
Geen zin? Sluit jezelf dan op in een gesloten inrichting, wèg van de "open inrichting"

abrgaa | 20-01-14 | 19:14

en laten we wel zijn, Geert is een prachtig voorbeeld van het nieuwe gezegde:

"Wie voortdurend haait zaait, zal nooit liefde oogsten"

abrgaa | 20-01-14 | 19:04

Beste Geert,
recht je rug, toon je gezicht én.... laat je slaan.
Want daar ben je toch op uit?!

abrgaa | 20-01-14 | 18:59

Weet je waarom ze groot worden als ze met argumenten werken. Omdat de logica en feiten niet aan de kant staan van de meer 'traditionele' partijen. Het neerzetten als radicaal enz werkt inderdaad bij de wat domme medemens. In Nederland word bijvoorbeeld de PVV neergezet als Tokkie partij en zie de linkse stemmer in de GeenStijl comments. Die heeft roept alleen maar dat de PVV Tokkies zijn die stemmen met hun onderbuik. Dan hebben ze dus een reden om zich beter te voelen. Übermensch vs untermensch. Het is een tactiek die links al jaren gebruikt. Lekker gemakkelijk en je kunt argumenten voorbij je laten gaan. Die zijn tenslotte alleen maar onhandig als je de feiten niet aan je kant hebt staan.

Gevolg is dus dat iedereen die daadwerkelijk zijn hersenen gebruikt voor partijen als de PVV zal kiezen (dus juist niet zo veel onderbuik gevoelens). Terwijl de conventionele partijen meer de domme stemmer achter zich krijgt die graag het imago van slim aan zich heeft hangen.

Al blijkt het in Nederland toch niet zo heel goed te werken. Het werkt, maar slecht bij een beperkte groep. Toch wel leuk dat deze man toe geeft dat 'hij' het met argumenten niet kan winnen. Hij zal zichzelf vast wijs maken dat dat is omdat die mensen niet naar argumenten luisteren van domme Tokkies (lekker gemakkelijk) maar het moge duidelijk zijn dat bij argumenten meestal de partij met het beste argument wint.

DerUnterMensch | 20-01-14 | 18:59

We moeten Volkert ook in de gaten houden, die was nl met proefverlof dit weekend, zonder dat iemand dit wist! Overigens wel toevallig, dat hij nu al naar buiten mag. Het zal toch geen tweede Fortuyn worden?

mom van avezaath | 20-01-14 | 18:49

Zijn manifest is een poging het bestel tot het bot te provoceren en zo de stabiliteit van Nederland te ondermijnen. (...) Het programma van de Fortuyn-beweging is geen geintje. De ontmaskering ervan is dan ook een serieuze opdracht, voor regeringspartijen en oppositie.'
Hoofdredactioneel commentaar NRC Handelsblad, 13 maart
-
'Staat straks Fortuyn als premier met een krans op de Dam, de man die de islam "achterlijk" vindt en mensen uit Marokko en Turkije niet behoren tot "de
moderniteit"? (...) Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een
open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren.'
Hoofdredactioneel commentaar NRC Handelsblad, Folkert Jensma, 6 mei 2002

Moonwarrior | 20-01-14 | 18:41

-weggejorist-

Rest In Privacy | 20-01-14 | 17:25

Goh ik zie in de eerste paar comments dag degene (deministerpresident en kicktherabbit bv) die iets van (volkomen) terechte kritiek op wilders uiten behoorlijk wat minnetjes krijgen. Heel vreemd, dacht altijd dat t gros van de reaguurders slimme competenteensen waren, maar lijkt er zo toch op dat het vooroordeel dat er is over de reaguursers toch n beetje bevestigd wordt, triest..

Rest In Privacy | 20-01-14 | 17:25

Hier doet men precies het tegenovergestelde als in Amerika: Wilders wordt uitsluitend bestreden door hem te framen als radicaal en gevaarlijk, rationele argumenten hoor je zeer zelden.

Misschien zouden de gevestigde partijen er eens over na moeten denken om hem met argumenten te bestrijden, gewoon ter afwisseling. Misschien werkt dat wel, maar waarschijnlijk niet, omdat Wilders nu eenmaal betere argumenten heeft.

Russells Teapot | 20-01-14 | 16:25

Eh eh eh, NRC slijpsteen voor de geest ????? Hahahahahaha, elitaire kutkrant, weg ermee !!

Raisa9012 | 20-01-14 | 16:21

Tom-Jan: En eh.. als als eh.., Wilders, eh te radicaal genoemd wordt, en er staat een eh.. eh.. Volkert twee, ik bedoel mafketel, ik noem eh.. eh.. verlink natuurlijk MIJN eh.. eh.. DE bondgenoten niet. Als eh.. eh.., er een tweede Volkert opstaat dan eh eh dat blijkt een enorme succesformule te zijn. Daar zouden ook Nederlandse partijen weer eh eh over kunnen nadenken..

Pieter Jan: Ja, dat heeft eerder wél gewerkt!

Fratello | 20-01-14 | 15:38

Toch vreemd ergens, de overheid heeft alles, en zelfs toegang tot alle informatie die ze maar willen (in samenwerking met de NSA, you must be fucking stupid there), gegevens van verplaatsing, data van alle telefoongesprekken, etc... en nog zijn inlichtingendiensten en overheden niet in staat degenen die hun vijanden zouden moeten zijn tot staan te brengen.
Wat doen die klojo's van de PvdA en VVD eigenlijk met al die macht? Niks.
Ik verbaas me iedere dag weer dat de 'vijanden van de staat' gewoon een leven mogen hebben, Amerikaanse en staatsbelangen beschadigen, geld verdienen, Assad steunen, Wilders steunen of weet ik veel wat, zonder dat je het totale leven onmogelijk gemaakt wordt. Ergens zijn het dus een stel dickheads bij elkaar.
Maar goed, ook Wilders kunnen ze dus niet eens aan, ondanks de enorme macht die ze bij de gevestigde partijen hebben en dat stemt voor de vijanden van diezelfde partijen tot hoop.
Overigens vind ik, totaal over de rug van onze overheidsambtenaren en het ministerie van propagande (NPO) heen dat Wilders tot nu toe ruimschoots wint op argumentatie. En dat zie ik nog niet veranderen voorlopig. En het mag gewoon van ze. Ongestraft. Mooi zo en terecht ook.

ZSU-23-4 | 20-01-14 | 15:30

-weggejorist-

Nol Knol | 20-01-14 | 15:19

Ik heb even 3 keer in m'n ogen gewreven... heeft Johnny Quid dit geschreven??? Kan iemand op de reactie hem snel ff een zonnebril geven...? Het licht schijnt erg fel als je het voor het eerst ziet!! Eindelijk. Goed stukkie!

The Cradle | 20-01-14 | 15:14

@Piet van het Padje | 20-01-14 | 14:10

"Want hij was professor, en niet zo'n beroepsbedrieger zoals de rest."

Dat 'professor' zijn niet automagisch immuniteit geeft voor het beroepsbedriegersvirus bewijst (onder andere) helaas Ronald Plasterk.
Hij is in mijn opinie enorm omlaag gevallen.
.
Net als bij drank zou bij iedere politieke uitzending de mededeling 'politiek maakt meer kapot dan u lief is' in beeld moeten komen.

Johanvb | 20-01-14 | 14:59

OpperGek | 20-01-14 | 09:39
What's new? Matthijs alias sjonnie kwit vergeet te bashen. Hij heeft het licht gezien!

Ad337 | 20-01-14 | 14:55

Na enkele decennia hebben we dan eindelijk een bekentenis in de zaak: 'Who framed Roger Rabbit.'

Anijsblokje | 20-01-14 | 14:45

N I E U W ! TENA-7 colors. Bij omkoop van 10 anti-PVV friends 12 pakken KADOO..!

one-ten | 20-01-14 | 14:26

@KoninginWildemina

Kijk, je distancieren van je vaders standpunten is natuurlijk wat anders dan ook daadwerkelijk actie ondernemen om de onzin de haar vader uitkraamt te weerleggen.

Enig idee welke rol haar vader speelt in die partij?

Deus Absurdia | 20-01-14 | 14:22

Tja, ik ben ook niet helemaal weg van het nieuwe rechts. Eerlijk waar, er zit een hoop achterlijk gekrakeel tussen.

Ik had gewoon liever Fortuyn gehad. Maar wat is er ook al weer met die man gebeurd? Die progressieve homo die de crisis heeft voorspeld, en een partijprogramma had dat op meer was gestoeld dan alleen immigratie; ook op economie, emancipatie, duurzaamheid, etc.. Want hij was professor, en niet zo'n beroepsbedrieger zoals de rest. Die is omver geknald na zo'n supereffectieve demoniseer-campagne van links, en daarmee is een groot deel van Nederland het vertrouwen in de politiek voor eeuwig kwijt geraakt.

En dan kan je schreeuwen en huilen als gevestigd politicus, maar het kan ons geen fuck meer schelen. Sterker nog, als ze het erg vinden, doen we het juist. Stik er maar in. Jullie hebben Geert zelf gecreëerd, dus jullie dealen er zelf ook maar mee.

Piet van het Padje | 20-01-14 | 14:10

In Amerika zijn veel Amerikanen ontevreden met de bestaande politieke partijen omdat die partijen niet meer luisteren naar de kiezers. Net zoals in Europa
.
B.v tussen het Democratisch en Republikeins establishment is in de praktijk weinig verschil. Veel republieken (en anderen) zijn daardoor bij de laatste verkiezingen niet meer gaan stemmen omdat ze Romney als Democratisch "light" zagen.
.
Beide partijen zijn verantwoordelijk voor de oplopende staatsschuld. Onder Bush is die sterk opgelopen en Obama heeft de staatsschuld ook enorm laten oplopen. Ook willen zowel het Democratisch als het Republikeins establishment de invloed van de staat laten doen toenemen wat tegen de wil is van veel Amerikanen.
.
Wat meneer Tom toegeeft in het interview is dat Obama en de media de Tea Party niet kon bestrijden met argumenten ( ze verloren de argumenten) en Obama en de media hun toevlucht namen tot het demoniseren van de Tea Party ( vooral het op de persoon spelen en het demoniseren van mensen die verbonden zijn met de Tea Party)

Mortimerr | 20-01-14 | 14:06

De dodebomenmedia en NPO zitten tot de schouder in elkaars reet. Ultieme nuance dus.

natte krant | 20-01-14 | 14:03

Quote Quid:
".. en heeft Geertje Overleefmeneertje alles gepareerd. Hij zit nu in een positie dat hij zich druk kan maken om anti-semitisme, terwijl hij ondertussen anti-semitische partijen uit andere landen kan omarmen, zonder dat het hem schaadt."
Dat is een stukje framing in een (overigens scherp) kritisch stuk over framing. Dat is dan weer tegenstrijdig.
En het klopt dus ook gewoon niet: het is allang bekend dat Marine Le Pen zich heeft gedistantieerd van haar vaders standpunten!
Bovendien: geen antisemitischer electoraat dan links electoraat en het allochtone electoraat van linkse partijen als de PvdA (Jodenhaters werven met taxpoet, jawel).
Linkse partijen en kranten (waaronder het NRC en De Volkskrant) staan bekend om hun antisemitische standpunten.
En ook de NPO zijn notoire Jodenhaters! De VARA, de VPRO en de NOS met z'n eenzijdig links gekleurde 'nieuws' voorop!
Zomaar een piepklein voorbeeldje: www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/ar...
Nog zomaar een greep uit de talloze voorbeelden: de VPRO (Buitenhof!) heeft vorig jaar hun zelfbedachte antisemitische spel voor jongeren "De Kolonisten van de Westelijke Jordaanoever" na veel klachten van hun website verwijderd:
m.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/vpro-verwij...

KoninginWildemina | 20-01-14 | 13:52

@ Quid e a
Of Le Pen meer anti Semitisch is dan de gemiddelde Fransman, ook vive Holande die vandaag iets met banden aanhalen komt doen hier, is en blijft een vraag. En het antwoord staart ook niet op de fransoos zijn gezicht te lezen. Al is de historie er duidelijk in.
Marine Le Pen heeft wel gezegd dat ze van de uitspraken van haar vader afstand heeft genomen.
Wil zeggen dat heel Frankrijk even verdacht is als Le Pen. En dat Quid het haar zelf moet gaan vragen.

Ik kook ook | 20-01-14 | 13:46

Net even een reportage gehoord van de VARA over de verkiezingen.
Alleen Samsom weet hoe en waarom hij campagne moet voeren... dat doet hij heel intelligent. Hij wint met gemak. Wilders is geen enkele partij voor hem...

duitse herder | 20-01-14 | 13:45

Nou, dat komt mooi uit. Volkert komt binnenkort weer vrij. Als ze een beetje haast maken met het demoniseren van Wilders kan Volkert gelijk weer aan de slag.
.
Daadwerkelijk geen ene zak leren van het verleden is volgens mij de genetische aandoening van Links die er maar niet uitgefokt kan worden.

Johanvb | 20-01-14 | 13:37

Keer op keer vraag ik me af hoe z.g deskundigen kunnen liegen op de tv en er nog mee weg komen ook.
.
Ten eerste is de Tea Party in de VS een ander verschijnsel dan in Europa.
.
De kern van de Tea Party in de VS is gezond fiscaal beleid en een kleinere overheid. Dat is de kern van de Tea Party in de VS.
.
De Tea Party in de VS is enorm gedemoniseerd door de media in de VS die overwegend verbonden zijn met de Democratische partij en vooral met Obama. Dat betekend in de parktijk veel positieve verhalen over Obama en de Democraten en veel negatieve verhalen en leugens over de Tea Party.
.
Het is vooral het rampbeleid van Obama waardoor de Tea Party in 2010 grote overwinningen boekten en de populariteit van Obama is gedaald.
.
Obama heeft b.v de staatsschuld enorm laten oplopen; de werkeloosheid blijft hoog; Obama is betrokken bij verschillende schandalen,(NSA,IRS; het fast and furious schandaal; het Benghazi schandaal,etc waardoor het vertrouwen in Obama is gedaald.
.
In Europa heb je verschillende anti-establishment partijen die geen Tea Party zijn en verschillende thema's hebben. B.v de PVV is fiscaal gezien zeker geen Tea Party. Andere zijn meer nationalistisch georiënteerd. Vaak hebben deze partijen gemeen dat ze anti EU zijn en een strenger immigratiebeleid willen.
.
Wat de Tea Party en de andere partijen gemeen hebben is dat ze anti-establishment zijn en dan ook door het establishment (inclusief de media ) zwaar gedemoniseerd hebben.
.
Precies wat meneer Tom in dat interview doet.

Mortimerr | 20-01-14 | 13:27

-weggejorist-

Superanalist | 20-01-14 | 13:17

Je schaamt je toch kapot dat die R in NRC nog steeds voor Rotterdams staat.

swassannuf | 20-01-14 | 13:14

Je kunt de PVV wel framen, maar dan frame je ook hele bevolkingsgroepen die de partij wel zien zitten. Die pikken dat niet. Dat is te zien in de polls.

Laat ze maar framen!

Islamofiel | 20-01-14 | 13:09

Er zal wel nooit iets veranderen in deze open inrichting (nederland)...

Slipsnifter | 20-01-14 | 12:59

Pieter Jan Hagens' salaris, VPRO's Buitenhof en die hele NPO worden betaald van ons belastinggeld. De PVV is de grootste partij van Nederland. De NPO voert dus schaamteloos anti PVV campagne, op kosten van het PVV electoraat zélf!
Wat maar weer eens bewijst: De 'Publieke' Omroep is er niet voor het publiek maar is een staatsvehicel voor linkse partijpropaganda!

KoninginWildemina | 20-01-14 | 12:56

Nou ja laten we eerlijk zijn ... wij demoniseren de PvdA toch ook . Volkomen terecht overigens.. whahahaha

badlegerig | 20-01-14 | 12:50

@Schietmijmaarlek
Goed nieuws.. Je hoeft niets in te leveren... :)

Deus Absurdia | 20-01-14 | 12:41

Nou.... deze gemiddelte kiezer heeft het geheugen van een olifant.
Het postuur trouwens ook, maar dat terzijde.
Het zijn juist de partijen, die na de verkiezingen al 'vergeten' zijn wat ze beloofd hebben.
De reden dat ik al 3 jaar PVV stemt, is gebaseerd op feiten.
En omdat ik de Geert Wilders nog niet één keer op een leugen heb kunnen betrappen.
Hij spreekt uit, wat ik denk.
Als hij aan de macht komt, zal ik wat in moeten leveren, want niet al zijn plannen zijn gunstig voor mij.
Maar dat heb ik graag voor mijn land over.

Schietmijmaarlek | 20-01-14 | 12:37

@tipo
Maar zou je dan wel accepteren dat een partij verboden kan worden in een stelsel van directe democratie? Een voorstel van alle partijen waar de PVV ruzie mee heeft ( alle partijen dus) voor een verbod op partijen zonder leden, niet democratisch gekozen vertegenwoordigers hebben en waarbij de partij gefinancierd wordt door buitenlandse politieke organisaties ( de PVV dus) zou het wel eens kunnen halen als 'het volk' daarover mag stemmen. Politici branden hun vingers niet zo graag aan een actie die voor hun eigen positie erg risicovol kan zijn, maar als het volk hetzelf doet...
.
Je moet uitkijken wat je vraagt he?

Deus Absurdia | 20-01-14 | 12:29

Arrogante quasi fascistische flikkers. de kiezer bepaalt en verder opzouten. Dat dat toevallig de PVV is is irrelevant.

12pints | 20-01-14 | 12:23

Met argumenten... als dat eens zou kunnen, dus dat politici zich wat minder met elkaar bezighouden.

nikolaos | 20-01-14 | 12:19

Voor zover ik weet heeft Obama ook gewoon concessies moeten doen. 15 januari heeft het V.S. huis van afgevaardigden (Republikeinen) eindelijk een begroting aangenomen (1.1 biljoen dollar) dat acceptabel is voor de senaat (Democraten) en president. Obama strijdt niet tegen een Tea Party maar tegen het hele huis van afgevaardigden ofwel "de Republikeinen". De strategie was dan ook anders ("De Republikeinse partij is overgenomen door de extreme Tea Party!") en wordt al lang hier ook gevoerd: sommige politici beschuldigen de VVD ervan dat ze zich laten beïnvloeden door de PVV en er zelfs mee hebben samengewerkt.

Giskard Reventlov | 20-01-14 | 12:16

@Devlonir 11:50
Waarom niet gewoon directe democratie?

Als Nederland bijvoorbeeld per referendum de ontwikkelingshulp wil afschaffen, dan gebeurd dat.

De PVV had nooit bestaan, als Nederland een directe democratie was. Niet omdat ze incapabeler zijn dan het esteblishment, want dat weet u helemaal niet. Dat suggereert u maar.

Nee, de PVV had nooit bestaan als er directe democratie was, omdat het estheblishment dan nooit had kunnen besluiten tot zaken waar een meerderheid van de Nederlanders pertinent tegen is, zoals het Verdrag van Lissabon bijvoorbeeld. Of de Betuwelijn. Of ontwikkelingshulp. Of het weggeven van het budgetrecht van de Staten Generaal.

De PVV is niet het probleem. Het gebrek aan democratie en soevereiniteit in Nederland is het probleem.

tipo | 20-01-14 | 12:12

-weggejorist-

Deus Absurdia | 20-01-14 | 11:55

Ach het resultaat telt.
De PVV is de grootste partij geweest die nooit geregeerd heeft.
Missie volbracht.

Deus Absurdia | 20-01-14 | 11:54

Hij mist hier even het belangrijkste punt als het om Tea Party gaat.. niemand is zo goed in bewijzen dat de Tea Party incompetent is.. als de Tea Party zelf.

Omdat ze in Amerika een directere Democratie hebben, moeten Tea Party leden in functies komen waar je samen met je invloed en stemrecht in Washington, ook verantwoordelijkheden in je staat hebt. Maar omdat het grotendeels radicale schreeeuwerts zonder capaciteiten zijn, vallen ze door de mand zodra ze in het zadel getilt zijn.

Aangezien een anti partij (zoals PVV en SP) in Nederland decennia lang kan anti-roepen zonder ook maar enige vorm van verantwoordelijkheid te hebben, vanwege het heel indirecte democratische model van Nederland, kunnen de radicalere partijen blijven groeien totdat ze de macht helemaal hebben overgenomen. En pas dán zullen ze moeten bewijzen of ze capabel zijn of net zo incapabel als de Tea Party.

Met andere woorden, het indirecte model welke de huidige elite in het zadel houdt.. is ook de reden waardoor de populistische schreeuwerts aan alle kanten zichzelf kunnen vestigen zonder dat hun afwezigheid van enige daadwerkelijke leidinggeven capaciteit zich bewijst.

En ook al weet je zeker dat die partijen het in het echt niet kunnen geef je ze, door ze maar niet bij de macht te betrekken, niet de kans om dit naar de kiezer te bewijzen.

Het volk is niet dom, het moet soms alleen via schade en schande leren dat een groep mensen niet goed is voor het land. (Zie groei en val van LPF)

Het probleem is alleen.. dat dit alleen bewezen kan worden wanneer de groep de macht heeft. En in Nederland heb je alleen de macht als je bij de grootste hoort.

In dat opzicht is niks geleerd van de opkomt van de NSDAP. Als het verschil tussen geen macht en alle macht een kwestie van een paar stemmen is, zal een situatie als dit altijd uiteindelijk weer gebeuren.

Conclusie: ga naar directere democratie. Lokaal kiezen voor Nationale vertegenwoordiging. Op die manier bewijzen de loserts lokaal al dat ze eigenlijk niks kunnen, en niet pas zodra ze een meerderheid nationaal hebben.

Devlonir | 20-01-14 | 11:50

Trouwens even ter info !!

NRC bestaat niet meer sinds deze is over genomen door Neerlands rijkste familie Brenninkmeijer van OA C&A , ( Egeria www.egeria.nl/web/site/default.aspx?m=...).
Egeria heeft in maart 2010 een meerderheidsbelang verworven in NRC >> www.egeria.nl/web/site/default.aspx?m=...

Koninklijk Huis ... De koninklijke familie was bijna voltallig aanwezig bij de mis. Ook prinses Mabel was ... Brenninkmeijer is nu directielid van de Franse tak van familiebedrijf C&A. In de door couturier ...

www.refdag.nl/achtergrond/koninklijk-h...

En dan het gevolg van dit alles
>Sinds de overname door Egeria en de komst van hoofdredacteur Peter Vandermeersch veranderde er veel bij NRC Handelsblad. En niet alleen ten goede, vinden critici.> (www.vn.nl/Archief/Media/Artikel-Media/... )

Kan NRC Handelsblad de claim van kwaliteitskrant overeind houden als de winsten in de zakken van de aandeelhouders terechtkomen? > ( www.vn.nl/Archief/Media/Artikel-Media/... )

andjing | 20-01-14 | 11:46

De enige stuipttrekking blijft "fascisme/racisme". Iets als "Wij zijn goede mensen" en "Hunnnie zijn heeeeeeeel slecht" Het beroemde Hollandse Calvinische vingertje. Stel eens voor dat je een eigen mening hebt....
Dit wordt wel door de Goedmensen voor je bepaald.

Kamervraag | 20-01-14 | 11:44

@ Jos Tiebent | 20-01-14 | 11:22 |

Ja helemaal eens, het format van dit debat was een puinhoop, dit was voor het eerst in NL dat er een soort idols-show van een debat werd gemaakt en de politici in een amusementsprogramma optraden. Er was toen ook wel veel kritiek op. Maar de kijkcijfers waren enorm, 70% koos Fortuyn als winnaar. Dat was in het 2e gedeelte dat niet in dit filmpje zit.

Het is 12 jaar geleden dat ik dat debat voor het laatst zag, wat me nu vooral opvalt hoe Melkert hier al meer met Fortuyn mee begint te praten en probeert zijn standpunten te kopieren terwijl hij in de maanden daarvoor Fortuyn niet eens aan wilde kijken en hem alleen maar aan het demoniseren was. Desalniettemin haalde het voor Melkert allemaal niks uit en daalde de PVDA alleen maar verder in de peilingen na dit debat.

Outsider-Inside | 20-01-14 | 11:40

@Lichtstadfan | 20-01-14 | 11:22 |
"HET GROOTSTE NIEUWS IS TOCH WEL : KWIT HEEFT HET LICHT GEZIEN ! Nieuwe term voor de "gevestigde orde" : Politiek afval. We daar maar aan."

Het heeft ongeveer net zo lang geduurd als met de waarheidsvinding van Mart Smeets in de Tour de France, maar Kwit, beter laat dan nooit!

De Laureaat | 20-01-14 | 11:40

Lekker hier je druk over maken terwijl daarvoor in de uitzending Hoogervorst lekker de bankboeven een hand boven het hoofd mag houden (waarvan wij de rekening mogen betalen). Politiek Den Haag, inclusief Wilders, lacht zich gek over een topic als dit.

Lacan | 20-01-14 | 11:40

Bolesmales | 20-01-14 | 10:04 | + -21 -
Met een schoeffers secretaresse blondje, een greenpeace activist, een geschiedenis leraar, tientallen dropout studenten met connecties en politieke ouders en letterlijk 100+ man zonder enige relevante (werk) ervaring op de echte markt zeg jij dat die wel het land goed kunnen besturen? Zoals we de laatste jaren gezien hebben? Ghe.

LangeTijdGeleden | 20-01-14 | 11:39

Waarom Wilders demoniseren, geef hem verantwoordelijkheid en hij weet niet hoe hard hij weg moet lopen om de PvdA weer aan de macht te brengen zodat hij vanaf de zijlijn weer kan gaan schreeuwen dat het verkeerd gaat.
Mensen wordt eens wakker, het is Wilders die het land heeft opgescheept met de PvdA door Rutte 1 op te blazen.

the Jackdawn | 20-01-14 | 11:33

Ik lees quid, en pvv/Geert Wilders = dus bla bla bla stukje..
Next!!

dani7902 | 20-01-14 | 11:25

Ik zou me drukker maken om het anti-semitisme bij het electoraat van de PvdA. Naar de gunst van dat electoraat hengelt de PvdA steeds nadrukkelijker.

nieuwe-haring | 20-01-14 | 11:24

-weggejorist-

Lichtstadfan | 20-01-14 | 11:22

Outsider-Inside | 20-01-14 | 10:49 | + 2
Grappig. 15 seconden spreektijd voor een 'eerste reactie'.

Haha, hilarisch.
'Openingsstatement'; maximaal 15 seconden!

1: Paul Rosenmuller: 17 seconden, en weggedrukt.
*Wilde nog minutenlang doorzemelen*
2: Thom de Graaf: 15 seconden, had er maar 12 nodig
*Korte statements zonder overwegende inhoud*
3: Ab Melkert: 15 seconden
*De tijd volpraten om zo snel mogelijk naar de bitterballen te mogen*

Jos Tiebent | 20-01-14 | 11:22

@BellaBella | 20-01-14 | 10:59


Pluralis maiestates is voorbehouden aan monarchen. Uit ieder anders mond klinkt het megalomaan en megalomanie in de reactie burelen van GS komt nogal komisch over.


Tenzij het account "BellaBella" gedeeld wordt door twee juffrouwen genaamd Bella (of een juffrouw en haar chihuahua). Dan mag het gewoon.

omanders | 20-01-14 | 11:17

@Dr. Mabuse | 20-01-14 | 09:41

lol :)

Ballenman | 20-01-14 | 11:15

@Cuyahoga | 20-01-14 | 09:50
Eens. Maar waar je wel aan voorbij gaat is Geert's eigen 'pensioenplan' voor ex-PVV'ers. Geert weet als geen ander in wat voor (haast zelfgekozen) isolement zijn partij zich bevindt en het negatieve stigma dat om zijn partij(leden) hangt. Dat staat ook aan de basis van zijn huidige succes, al die proteststemmen.

Geen werkgever wil daar echter mee geassocieerd worden en komen ex-PPV'ers dus niet of nauwelijks nog ergens aan de bak. Als je je kritische partijleden dan (publiekelijk) zó excommuniceert als hij doet (no 2nd chances), waardoor ze in een maatschappelijk vacuüm terecht komen en door iedereen worden uitgekotst, zal geen weldenkend mens die carrieremogelijkheid zelfs nog in overweging willen nemen, tenzij je bereid bent om al je weldenkendheid in te leveren voor een strikte -partij- -kadaver- Wilders-discipline. Geen enkel verschil tov de traditionele partijen dus met dat verschil dat de PVV vooral actieve leden aan zal trekken onder hen die toch al niet veel op te geven danwel te verliezen hebben.

Ven1V1d1V1c1 | 20-01-14 | 11:13

Het zou in het algemeen belang zijn, als Wilders' argumenten met andere argumenten bestreden werd. Dan blijft er van Wilders'argumenten nog veel over, voorspel ik u, maar dat is niet belangrijk. Waar het om gaat is dat Nederland op de best mogelijke manier bestuurd wordt en dan kan niet zonder botsing van verschillende argumenten. Uiteindelijk hoort het om het beste argument te gaan, maar Tom-Meeus en de Staatsomroep gaat het daar niet om. Zij willen gewoon gratis belastinggeld en lachen om de belastingbetaler.

tipo | 20-01-14 | 11:12

Ik zag via de link dat Meeus inmiddels ook wakker is en op Twitter weer "aan het werk" gaat met zijn jacht op en kruistocht tegen de PVV.

rien6139 | 20-01-14 | 11:10

Er is in Buitenhof nog vergeten om naar voren te brengen dat Wilders economisch een ramp voor nederland is! De Greenpeace activisten die in een russisch boorpodium klimmen plus een amsterdams toneelgezelschap dat in Moskou de russen vanaf het podium de les leest mogen natuurlijk niet vernoemd worden. Wat is dat Buitenhof een linkse bende!

De Laureaat | 20-01-14 | 11:09

Pieter Jan Hagens is toch van de VA!RA wat doet zo iemand bij een *kuch* neutrale omroep als de NPO?

Onderbuik | 20-01-14 | 11:07

Dat zo'n stumper van NRC dit stamelt is zijn recht, ik koop die krant toch niet. Maar dat NPO dit faciliteert is schandalig want die wordt betaald van mijn belastinggeld.

Rest In Privacy | 20-01-14 | 11:06

PVV +1

Oktoberfest | 20-01-14 | 10:59

goedverstaander | 20-01-14 | 10:27 | Wij weten hoe u op de kleuterschool al deed. Er is geen progressie geweest. Doet dat nooit pijn?

BellaBella | 20-01-14 | 10:59

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:38 | Dan zijn wij het op dat punt met elkaar eens. Alhoewel wij 'rubberen volkje' meer omvattend vinden. 95%. En u weet wat we daar van vinden.

BellaBella | 20-01-14 | 10:58

Beste,
.
Als ik zo terugkijk op de afgelopen periode kan ik alleen maar concluderen dat andere politieke partijen als de PVV de argumenten in het publieke debat niet veranderen, het is zelfs zo dat andere partijen weeldegelijk PVV-standpunten overnemen.
.
Die andere partijen doen dat alleen nooit met dezelfde bewoordingen en argumenten als de PVV.
.
De andere partijen brengen deze standpunten zakelijker en zullen nooit toegeven dat ze zich door de PVV hebben laten inspireren.
*
en zo is het maar net.

theredmask1 | 20-01-14 | 10:57

Gisteren voorspeld dat ze dit soort inhoudelijk lege argumenten en technieken gaan toepassen. Niet voor Staatsbelang, maar uit eigenbelang.
De humor voor mij is dat zij daardoor zelf onderstrepen dat oplossingen voor de problematiek in dit land niet door de gevestigde politieke partijen en diens ingeslagen wegen tot een positief resultaat zal leiden.
Tom-Jan heeft zijn incapabiliteit en belangenbehartiging bewezen met het voorstel 'framen' in woord en daad. Daaruit volgt dat hij een verwezelijking is van een van de uitzaaiingen van de ziekte die vreet aan onze gemeenschap en welzijn.

Ik en je moeder, Tom-Jan.

Oktoberfest | 20-01-14 | 10:55

Tom-Jan en Pieter-Jan...
'nuff said.

Jaap de Paap | 20-01-14 | 10:54

maar ze hebben ook nog Dion Graus, die sukkel zou je nog niet toelaten in het bestuur van de eerste de beste kinderspeeltuin vereniging.
Bolesmales | 20-01-14 | 10:04
Maarre... hoe zit het met Bertje en Herfkens en en en en en en en en en ???

duitse herder | 20-01-14 | 10:53

Als je goed oplet is er heel veel subtiele PVV bashing op de NPO, laatst nog tijdens de rekenkamer een hele subtiele verwijzing "3 minuten zijn nodig om dit slot open te zagen dat is ongeveer net zo lang als de PVV nodig heeft haar verkiezingsprogramma te schrijven".

Nou valt dat op zich nog wel mee maar het hoort daar gewoon niet thuis.

SmegmaSmeer | 20-01-14 | 10:53

@blandurego | 20-01-14 | 10:48
lijkt me fijn plan, de verlossing ligt niet een one-liners zonder oplossingen, eerst zien dan geloven. Laat ie maar president worden, kijken hoe lang zijn kiezers blij met hem zijn....

gedachtespinsel | 20-01-14 | 10:52

Hahaha. Tom-jan beweert dat Obama een beleid heeft. Ik vind dat een flagrant stukje wensdenken.

omanders | 20-01-14 | 10:52

Wanneer komt er nu eens een technocraat met visie en charisma, zijn we eindelijk een keer af van dat emotionele onsamenhangende ge-jij bak. Dan gaat het tenminste om beargumenteerde inhoud!

gedachtespinsel | 20-01-14 | 10:51

Zat laatst nav een Pieter Hilhorst-topic naar dit filmpje te kijken met Fortuyn, Pieter Hilhorst en NRC-er Mark Kranenburg (die later overigens toegaf PVDA-lid te zijn):
www.youtube.com/watch?v=_X1H5hbRwKA

Als je dan ziet wat voor intelligente redelijke standpunten Fortuyn toen had in vergelijking met wat je nu allemaal hoort in Den Haag dan kun je je bijna niet meer voorstellen dat dit zo'n enorme ophef veroorzaakte in 2002. Vrienden die elkaar niet meer wilden spreken, ruzie tussen collega's, binnen families, het was echt enorm heftig toen.

Het hoogtepunt was toen een debat in de RTL Soundmixshow tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Balkenende op 27 april 2002. Iedereen in Den Haag schrok zich rot van het fenomenale optreden van Fortuyn, hij stak er zo enorm met kop en schouders bovenuit. Dit was het moment dat Nederland massaal om ging. 9 dagen later was Fortuyn dood.

Gelukkig staat het nog op Youtube zie ik:

www.youtube.com/watch?v=ejVw2OGlw_Q

Outsider-Inside | 20-01-14 | 10:49

"IJsberg recht vooruit!"

Roer moet om. Opties zijn links, of rechts naar Pech. GR14 lost niks op natuurlijk. Wasjennaer en Laren en dat soort kneuterige enclaves gaat voor Pech, de koekjesvretende en theeleuterende kiezer die nog met buren willen praten over politiek enzo, ook, en dagelijks knikken tijdens het boodschappen doen.


Houd je een groepje vooruitdenkende mensen over. En dan wordt er getwijfeld. Gaat het roer een beetje om, of een heleboel om. Hoe langer het duurt voordat het roer omgegooid wordt, hoe verder de zwaai zou moeten gaan. Aan de andere kant heb je de mensen van Pech die de ijsberg aanduwen, en het uitstel van besluiten. Luid uit de speakers van Radio Bruxelles klinkt 'keep calm and we'll solve everything'.

En dan komt zo'n grijze meneer op televisie vertellen dat we maar beter niet aan het roer moeten komen.

Wordt het niet tijd voor een Sabbatical?

Jos Tiebent | 20-01-14 | 10:48

Ok, laten we er even vanuit gaan dat Geert Wilders (minister) president wordt in de (nabije) zukunft. Then what. We all live a happy life ever after?

Let's not suck each other's dicks quite yet. Het probleem benoemen is één. Er daadwerkelijk constructief iets aan doen is twéé. Doe gewoon normaal, en overdrijf niet zo.

*kuch*

blandurego | 20-01-14 | 10:48

Mahatma Gandhi: "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."

Tom-Jan Meeus: "Don't fight Wilders, just keep laughing. Otherwise he wins."

Dat heeft Rutte veel opgeleverd, die tactiek...

tipo | 20-01-14 | 10:46

Een stem uitbrengen op de PVV was in het verleden in de eerste instantie voor velen een protest stem.
Inmiddels ligt dat heel anders, we zien allemaal dat we nu te maken hebben met partijen in het kabinet die ons continu belazeren, voorliegen, beloftes niet nakomen,ons land steeds verder in de armoede storten terwijl het meeste geld naar Brussel gaat, kortom er gebeurt exact hetgeen was Geert Wilders al die tijd al roept.
Dan kunnen we toch alleen maar tot de conclusie komen dat hij gelijk heeft.
Het demoniseren komt voort uit het feit dat de andere partijen bang zijn om straks helemaal buitenspel te staan.

biscaya | 20-01-14 | 10:44

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:33
Alleen heeft dat voor de vorige "generatie" linkse vriendjes weinig tot geen consequenties gehad, de aanslag op Pim.
Die gasten dekken elkaar toch wel weer in.

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:44

Het is niet leuk meer.

van_de_pot_gerukt | 20-01-14 | 10:43

Is er werkelijk iemand die denkt dat de huidige Defensie playmate ministermevrouw, beter is voor ons leger als de oud-militair Lucassen, die werd en nog steeds wordt weggezet als brievenbuspisser? Is Bommel van Opstelten bekwamer dan Agema? Timmerfrans, die ons al kapitalen heeft gekost, is beter voor Nederland als bv Bosman?
Gelooft iemand dat werkelijk? Is men werkelijk nog steeds zo naief? Ik geloof er niks van.

Mantisomantis | 20-01-14 | 10:43

Policor rasidioot.Ik dacht altijd dat journalisten altijd iets van geschiedenis moesten weten. Maar de meeste recente geschiedenis kent hij niet. Misschien vinden de mensen wel fijn dat GW radicaal is. Dat vonden ze van Fortuin ook. Maar alleen de policor figuren die destijds het onderspit moesten delven. Maar ze kruipen weer uit hun hol. Kijk naar Melkert. Bescheidenheid siert de mens. Maar niet bij die figuren. Laten ze eens kijken naar te radicaal links, die hebben heel veel op hun kerfstok, maar dat mag van die lieden.

Rest In Privacy | 20-01-14 | 10:42

witwas | 20-01-14 | 10:16 |
Massaal niet stemmen is dan ook een optie.

Schoorsteenveger | 20-01-14 | 10:41

@kicktherabbit | 20-01-14 | 10:17
Pim Fortuyn werd vermoord omdat hij de media aan kon. Dat maakte hem een te grote bedreiging.

Geert Wilders leeft omdat hij geen sterke debater is. Hem kunnen de gebruikelijke verdachten nog kalt proberen te stellen door hem "radicaal" te noemen. Of "fascist". Het gebruikelijke riedeltje.

Sinds dat niet meer werkt proberen de gebruikelijke verdachten hem zelfs "links" te noemen, het ergste wat "radicaal" te bieden heeft.

Jan Passant mk2 | 20-01-14 | 10:40

@Xirdalan | 20-01-14 | 10:08
De belastingdienst afsturen op politieke tegenstanders is een beproefde tactiek in democratieën en dictaturen. Ik kende dit verhaal niet, dank.

Petrus de Rewa | 20-01-14 | 10:39

@BellaBella | 20-01-14 | 10:23
Ik wil aangeven dat wat u rubberen gestel noemt,ik het mensen met een portemonai geheugen noem.
Ofwel kiezers die alleen voor eigenbelang gaan en niet voor algemeen of nationaal belang.

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:38

pijproker | 20-01-14 | 10:33
Ach, Quid zit ook meestal vooraan in de linksche kerk.
Zo nu en dan valt meneer uit zijn rol, maar alleen als het even te heet onder zijn voetjes wordt.
Dan lult ie plotsklaps van links naar rechts.
Lijkt Didi wel!!

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:38

citaat Quid: "Hij zit nu in een positie dat hij zich druk kan maken om anti-semitisme, terwijl hij ondertussen anti-semitische partijen uit andere landen kan omarmen, zonder dat het hem schaadt."
Hier verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet. Wat jij hier doet is net zo smerig als wat die NRC journalist daar bij Buitenhof uitkraamt.
Maar gelukkig weten de kiezers het beter. Sterkte joh. Probeer het later nog eens/

pijproker | 20-01-14 | 10:33

Gister hoorde ik op (ik meen radio 2) een interview waarin het ging over het koninklijk huis en het interviewen daarvan.
De geinterviewde van RVD? stelde openlijk dat Geenstijl daarbij geweerd moest worden omdat die geen normale manier van interviewen hanteerden!
Komt er dus echt op neer dat alles geboycot moet worden wat niet functioneert volgens de denkpatronen van de huidige machthebbers en pers.

Prokapitaal | 20-01-14 | 10:32

En als framen niet meer helpt, wordt binnenkort de loden tactiek besproken. Beschaving is slechts een dun laagje vernis.

blinde kip | 20-01-14 | 10:29

Daarom respect voor Wilders, Bosma, Agema, Madlener, Helder en al die andere bikkels die wel het lef hebben.
Cuyahoga | 20-01-14 | 09:50 | + 51 -

Hun ideeen delen is iets anders, maar inderdaad respect voor deze mensen die ondanks alle bagger (terecht en onterecht) alle demonisering en bedreigingen toch doorgaan. Je moet het maar kunnen en durven. Alleen op dat punt winnen ze het al van de andere politici.

mister niet scherp | 20-01-14 | 10:28

@ BellaBella | 20-01-14 | 10:15 |
In uw laatste zin viel u uit uw rol. Als u besluit dat ergerlijke majestatis pluralis te bezigen wees dan op zijn minst consequent. Nep-koningin.

goedverstaander | 20-01-14 | 10:27

Ach Quid.
Teaparty heeft de VS lamgelegd, uit kinnesinne, uit bad loosership.
Obama heef uiteindelijk iets gevonden (want de theeleuteraars wilden het land plat en dood hebben als ze zelf niet de macht kregen!)
Wie is er met de vergelijking gekomen van een EU theefeest? The Economist: www.economist.com/news/leaders/2159261...
Willen wij wat de VS teaparty deed in EU?
Willen we dat?

Einde van de Domheid | 20-01-14 | 10:26

Men begint zich in Den Haag nu wel grote zorgen te maken. De paniek is sinds 2002 niet zo groot geweest (toen was de paniek wel vele malen groter overigens). Half NL is nu zo enorm klaar met de gevestigde partijen dat men bij gebrek aan een geloofwaardig altenatief rechts van de VVD nu maar massaal naar Wilders vlucht.

Wat je bij die NRC-klojo ziet is de standaard reflex in correct NL: Als iets de gevestigde politiek niet uitkomt dan gaan ze niet in op de argumenten of wat het beste voor het land is, Nee dan dient een dergelijke mening snel "buiten de orde" geplaatst te worden en moet dergelijke mensen het recht ontnomen worden om nog verder mee te praten. Dit is niet alleen in de NLse politiek, maar ook in kleinere kring (verenigingen, scholen, familie).

Veel NLers zijn hier nu eenmaal zeer gevoelig voor, we zijn nu eenmaal een conformistisch volkje dat van kinds af aan is ingepeperd dat je "er bij moet horen" en "mee moet doen". Daar maakt de gevestigde politiek handig gebruik van. Benieuwd of het nu nog steeds werkt.

Zit me net ook dood te ergeren aan een stuk van PVDA-kopstuk Friso de Zeeuw in het FD vanochtend met een betoog dat Lex Hoogduin (wil minder overheid) zich niet mag bemoeien met de politiek. Kort gezegd: laat dat nou maar aan ons over daar heb jij toch geen verstand van en hou voortaan gewoon je kop. Wat een anti-democratische - bijna communistische - inslag hebben veel van die PVDA-ers toch. Eng.

Outsider-Inside | 20-01-14 | 10:25

blinde kip | 20-01-14 | 10:21 |
Ik vind nog steeds dat men te lief voor de PVV is.

necrosis | 20-01-14 | 10:22 |
Sympathieke kerel die Lucassen.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:24

Ik heb per direct mijn abonnement (wat ik niet heb) op de NRC opgezegd.

van_de_pot_gerukt | 20-01-14 | 10:24

BellaBella | 20-01-14 | 10:15
We zullen zien.
Ik weet bijna wel zeker dat het PVDA electoraat zich zorgen maakt. Ik zie het namelijk om me heen.
Die partij produceert faal op faal en heeft nivellerend tot een van hun kerntaken gebombardeerd.
.
Mensen leveren nog steeds teveel geld in voor allerlei socialistisch (links) gedachtegoed en dat begint men zat te worden, vrees ik.

Wegvagen van die partij is de beste oplossing momenteel.

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:24

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:21 | Beleefd bedankt voor uw antwoord. Maar wat is het? Wat wilt u er mee zeggen?

BellaBella | 20-01-14 | 10:23

Maar de man zegt dus gewoon dat hij geen overtuigende argumenten heeft en dan dus maar op de man gaat spelen...

Rico Tampeloerus | 20-01-14 | 10:23

♪ Want Geert geloooooft in mij! ♪

blandurego | 20-01-14 | 10:23

Decenia lang geindoctrineerd door de (s)linkse kerk kost even tijd om de kring te doorbreken. Dus nagenoeg, heel de oude media wereld zal uit opgevoede overwegingen snel geneigt zijn alles wat eerlijk is te verwerpen. Ze demoniseren maar een eind weg, want dankzij internet verliest de (s)linkse kerk hun leugens!

Mr_Pikibelly | 20-01-14 | 10:22

@kicktherabbit | 20-01-14 | 09:45
Haha, uitsluiten. Daar maken alle gevestigde partijen zich schuldig aan. De getroffen partijen (de middenklasse) mogen zich dan met bloed, zweet en tranen (lees: oplopende vaste lasten) terugkopen en nog komt het dan niet goed. Grappig woord, dat uitsluiten.

blinde kip | 20-01-14 | 10:21

@BellaBella | 20-01-14 | 10:05
De gevestigde partijen varen nog slechts op voor overleving vechtende middenstand die zich nog vastklampen aan VVD of D66,en binnengestroomde onrendabele nieuwkomers en subsidiesponsen aan de PvdA en SP cq Groen links.Zie hier het stemvee met het portemonai geheugen.

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:21

@BellaBella | 20-01-14 | 10:03 |
Ah, dank u. Da's plezant.

Niak | 20-01-14 | 10:21

Verwacht en heel voorspelbaar. Geert en Fleur hebben zo goed als zeker een weddenschapje afgesloten over wanneer deze PVV-basher Meeus bij Nieuwsuur aan zou schuiven. Ik ben benieuwd wie er heeft gewonnen.

goedverstaander | 20-01-14 | 10:21

De Laatste Atlantiër | 20-01-14 | 10:16 |
Goeie! Het geeft perfect de zelfingenomen gutmensch kijk-ons-eens-verheven-zijn houding weer.

IdiotSavant | 20-01-14 | 10:19

necrosis | 20-01-14 | 10:17 |
De bewoners beweren wat anders. Dus ik weet niet wie of wat ik moet geloven. De bewoners hebben niks te verliezen, Lucassen wel. Dus hij heeft de schijn tegen zich.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:18

Koettoerk | 20-01-14 | 10:16 | We gaven u een plusje.

BellaBella | 20-01-14 | 10:18

Ik vind die Tom-Jan Meeus zelf incompetent! Laat ie eerst eens leren fatsoenlijk te spreken, vreselijk om naar z'on iemand te luisteren.

Sleepwalker71 | 20-01-14 | 10:17

Jan Passant mk2 | 20-01-14 | 10:14 |
Knap dat je in al die jaren zo'n enorme ruk naar links hebt gemaakt. Van Fortuyn, de man van de vrije markt, keiharde bezuinigingen en het afbreken van de verzorgingsstaat naar Wilders die juist meer uit wil geven en kosten wat kost de peperdure verzorgingsstaat in stand wil houden. Echt, mensen die Fortuyn met Wilders vergelijken... dat bedoel ik nu met het niet willen luisteren naar de inhoud.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:17

@kicktherabbit | 20-01-14 | 10:09
Nogmaals, dat brievenbuspissen is nooit gebeurd!
Die vent was het zat dat honden in zijn tuin zaten te schijten, en ging naar een eigenaar van zo'n strontfabriek.
Hij zei toen: 'hoe zou jij het vinden als ik in je brievenbus zou pissen'.
Voortaan even aan factchecken doen als je wat schrijft!

necrosis | 20-01-14 | 10:17

De Laatste Atlantiër | 20-01-14 | 10:16
U was mij net voor....

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:17

Vechten tegen de bierkaai, daar begint het op te lijken. Traditionele partijen met teveel belangen, vooral in Brussel, tegen een partij die vrij spel heeft qua idee en gedachtengoed. Het zou iedereen sieren als er vanuit eigen kracht campagne wordt gevoerd, en het resultaat is dan het resultaat.

Volgens mij is de PVV top in de oppositie, vooral door de retoriek van Geert, maar ik vraag me af hoe hij het er af brengt als hij per ongeluk de grootste wordt en daadwerkelijk moet besturen.

point blank | 20-01-14 | 10:17

@Schoorsteenveger | 20-01-14 | 10:04 In de situatie waarin de gevestigde politiek onze souvereiniteit overdraagt aan de EU, miljarden wegpist aan faalprojecten, aan windmolens, aan multicultisubsidie, aan straaljagers etc. etc. en onze privacy aan de lopende band schendt lijkt een partij aan de macht die helemaal niets bereikt mij een verademing. Daarom stem ik ook PVV, niet als mak schaap die denkt dat zij het allemaal ten goede gaan keren, maar omdat in de huidige situatie stilstand vooruitgang betekent.

witwas | 20-01-14 | 10:16

Wel leuk is dat de heer Afshin Ellian op de achtergrond begint te fronsen en te lachen als o.a. Wilders er wordt bijgehaald.
Afshin Ellian weet bijna als geen ander hoe de linkse faal-politiek in elkander steekt.

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:16

Het gezicht van Afshin Ellian op 0:40 maakt alles duidelijk

De Laatste Atlantiër | 20-01-14 | 10:16

Pak die vuilspuiters en vooral die Meeus (en zijn vriendje Huib Modderkolk) maar eens aan. Anders doet namelijk niemand het. Want de rest van de media is nog eerder Meeus in het kwadraat. De "neutrale" propaganda-machine van de PvdA en D66-PO (en de rest) draait op volle toeren. Dat zit daar van ons belastinggeld! Het hele godvergeten weekend zat vol schandalige PvdA-propaganda en PVV-bashing. En de eerste verkiezingen zijn pas over 2 maanden. Wat kunnen we nog verwachten?

rien6139 | 20-01-14 | 10:16

De verbazing hier dat "Quid eindelijk eens iets positiefs over de PVV schrijft" is hilarisch.

Quid schrijft niks positiefs over de PVV, hij is zoals altijd objectief over de PVV. Hij is slechts negatief over het andere tuig dat de PVV en Wilders demoniseert.

An die ARBEIT | 20-01-14 | 10:16

Ze zijn al aardig van de leg aan het raken. Samson die jankend de emo kaart trekt. En zijn propaganda kanalen NPO heeft na de laatste peilingen nu dan ook code rood aangeslagen. PVV moet kapodt?! Er is er maar 1 die dat echt voor elkaar krijgt. En dat is de PVV zelf door incompentie. Expect veelvuldig interviews van PVV'ers de komende tijd waarbij men met suggestieve vraagstelling schandaaltjes probeert te ontlokken. Maar als je dit van een afstandje bekijkt zie je pas hoe triest het gesteld is met de rest. Dat je het dus moet hebben van fuckups van Geerts 'select few'. Overigens, die argumenten om de PVV te bestrijden, die zijn er niet op een aantal terreinen. Brussel, Oostblokkers en de Islam deugen nu eenmaal niet, vindt het gros van NL. Waarheden tackle je niet. Hoe hard je ook je best doet om die boodschap onderuit te halen. De beste manier om de PVV te bestrijden is in feite hun ideeën massaal over te nemen. VVD gaat dit natuurlijk weer proberen maar niemand gelooft hen nog. En de PvdA kan op dit terrein niet flipfloppen. Zij worden pas echt kind vd rekening. Maar goed, het is wel duidelijk wie de grote winnaar wordt in GR2014. D66 en de SP aangezien de PVV geen uitgebreid lokaal netwerk heeft. Vvd en PvdA zullen gemeentelijk decimeren. Niet dat het veel verandert. Het is allemaal incompetente rotzooi op gemeentelijk niveau. Men denkt straks echt dat men iets verandert in dat stemhokje. Maar zoals altijd verandert er weinig tot niets, ongeacht de winnaars.

Koettoerk | 20-01-14 | 10:16

Geert kan zijn schouders meewarig ophalen: blaffende subsidiesponzen bijten niet.

goedverstaander | 20-01-14 | 10:16

Net als Dramsterdam is zijn soort op palen gebouwd. Tip: als je vast zit in het drijfzand moet je niet gaan spartelen want dan zink je sneller. Wen er maar gewoon aan dat de pvv veel stemmen gaat halen. Of ik daar blij mee moet zijn is wat anders, maar het is gewoon zo, je hebt geen invloed daarover je zelfoverschatting is niks meer dan een slechte mop.

Bokito ergo sum | 20-01-14 | 10:15

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:10 | Is de vader van de gedachte. Vul het ontbrekende deel in. Weet u: de linkse ellende maakt zich geen zorgen. Nog geen seconde. Daar is ook geen reden toe. Zelfs niet als mijnheer Wilders 80, of 100, of zelfs 150 kamerzetels zou halen. Denkt u eens na waarom ik dit vooronderstel?

BellaBella | 20-01-14 | 10:15

Wat voelt iedereen zich weer aangevallen. Zie het als een compliment. De verdeel en heers tactiek van de PVV werkt gewoon en geen enkele politieke partij heeft er een goed antwoord op.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:15

Och, ik stemde Pim Fortuyn totdat de beschaafde mensen aan de andere kant van de fatsoenskloof hem lieten vermoorden wegens "den Hollandsche Haider". Dat stemgedrag markeerde mij als "radicaal".

Nu stem ik Geert Wilders - en ik weet wat de beschaafde mensen aan de andere kant van de fatsoenskloof daar allemaal van vinden en hoe ze dat noemen.

Op een goed moment wordt je er immuun van "radicaal" genoemd te worden door het gluiperige schoftentuig dat de media, de grote steden, de ambtenarij, het onderwijs, de gesubsidieerde sector en de linkse pressieclubjes (met sluipmoordenaars) in hun hand hebben.

Jan Passant mk2 | 20-01-14 | 10:14

Alle Haagse brullers hebben gezorgd dat onze Pim fortuin naar het hiernamaals is geschoten, en toen Pim Fortuin dood was op en om de media maar roepen wat vreselijk het was dat Pim was afgeknald, terwijl die achterlijke gladiolen er voor gezorgd hadden via media om Fortuin als extreem recht neer te plempen zodat ze maar snel van hem af waren.. Dat zelfde MINNE brulvolk zijn nu op de zelfde manier bezig om maar van Geert af te komen, hopen dat een of andere achterlijke haatbaard het werk van dat Haagse uitschot af te maken. alle partijen die daar mee bezig zijn(D66, Pvda, en nog meer van die klootjes partijen)ga eens zelf DOOD.. Laat onze Geert met rust... En het PvdA bolwerk Amsterdam word leeggeroofd door Roemeense steelvolk, iets waar Geert voor gewaarschuwd heeft, maar dit word natuurlijk weggezet al discriminatie door dit naïeve Den Haag... dus steelvolk ga gerust jullie gang maar steel ons land maar leeg.... lang leven PvdA, D66, VVD, en alle leugen partijen bij elkaar.... lutsersssssssss

Gerrit1962 | 20-01-14 | 10:14

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:10 |
Ik heb het niet over PVV'ers maar over de PVV.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:13

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:10
eenS tijd

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:13

@Bolesmales
Liever ten onder aan politici die dicht bij de samenleving staan dan politici die bedriegen, ons land verraden en je een mes in de rug steken. PVV politici draaien tenminste nergens omheen.

F1802 | 20-01-14 | 10:12

Wie neemt een vent die zo, eh-eh-eh-eh-eh, slecht uit zijn woorden komt nou serieus?

Voordeursleutel | 20-01-14 | 10:11

@kicktherabbit | 20-01-14 | 10:06
Wees consequent en praat jij nou maar gewoon niet meer met een PVVer want die luisteren niet naar dit achterlijke geblaat van jou.

*Zwaait naar fascisme in de dop!*

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:10

Tja, bij de linkschmens loopt het inmiddels dun door de broek.
Ze zien immers ook wel dat alles wat de PVDA aanraakt veranderd in stront.
Alleen daar wordt niet over bericht.
.
Wordt godnondeju een tijd om die linksche omroep-bolwerken vakkundig te slopen.

Ommezwaai | 20-01-14 | 10:10

Schoorsteenveger | 20-01-14 | 10:04 | We zijn het voor 99% met u eens. Niet met het deel waarom volgens u het volkje de weg kwijt is; wij denken dat de oorzaak een andere, dieper liggende, is. Maar dat terzijde: uw schets lijkt ons overigens juist. Dus waarom bent u het dan niet met ons eens? U argumenteert pro, niet contra. We zetten u graag op het juiste pad: in het land van ikea, media markt, 'voebal', vinexslaven en aan de rand staan kijken wordt de linkerhand niet gebeten. De rechterhand ook niet. Bent u mee?

BellaBella | 20-01-14 | 10:10

Politiek redacteur , je gelooft het niet , alleen al NL vergelijken met de US of A.

nemeton | 20-01-14 | 10:10

@ Sadomassochristus | 20-01-14 | 10:03 |
Volledig mee eens. Je kunt boven een ander uitstijgen door je best te doen, je te profileren, prestaties neer te zetten. Je kunt ook besluiten om de ander naar beneden te halen.

Het mag duidelijk zijn waar de huidige politieke elite voor heeft gekozen.

goedverstaander | 20-01-14 | 10:10

necrosis | 20-01-14 | 10:07 |
Hij is er nooit voor veroordeeld bedoel je.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:09

Sukkels. De enige die Geert nog kan stoppen is Geert. En het enige wat Geert moet doen is: geen domme dingen zeggen. Maar dat Geert normaliter nooit.

VanBukkem | 20-01-14 | 10:08

Mijn stem heeft hij in ieder geval. Het zal tijd worden dat de zittende partijen eens hard afgestraft worden. Als het niet totaal incompetente apparatchiks zijn dan zijn het wel ronduit criminelen. En dan rucksichtlos het volk leegknijpen ten behoeve van prestige projectjes (Mali) in plaats van eens echt bezuinigen. Ja we hebben we regering om trots op te zijn...

WatZalIkErvanZeggen | 20-01-14 | 10:08

Tja, wat de Tea Party in de VS ook voor een groot gedeelte de nek heeft omgedraaid is dat Obama er zijn 'persoonlijke' waakhond, de IRS (Belastingdienst) erop af gestuurd heeft: en.wikipedia.org/wiki/2013_IRS_scandal...

Verder verspreekt die gast zich lelijk op 0:50 als hij "wij... de traditionele partijen bedoel ik..."

Dus eigenlijk is hij een soort marionet, een soort van Josef Goebbels, een Leni Riefenstahl wiens opdracht het is om zijn pay masters in het zadel te houden d.m.v. een Pravda-achtige censuurkrant vol met propaganda.

Wake up Nederland!! Jullie glijden in een rap tempo af naar een linkse dictatuur!

Xirdalan | 20-01-14 | 10:08

PVV is geen Tea party, laat dat nu eens duidelijk zijn. Als framing zou hebben gewerkt, dan had Wilders nu niet meer in de Tweede Kamer gezeten. Het grootste probleem van de Nederlandse politiek is het gebrek aan staatslieden met overtuigingskracht en visie, die competent genoeg zijn om een goede schare aan medewerkers om zich heen te verzamelen. Bij gebrek aan beter stemmen de kiezers Wilders.

Petrus de Rewa | 20-01-14 | 10:07

@Bolesmales | 20-01-14 | 10:04
Dat brievenbuspissen is nooit gebeurd......

necrosis | 20-01-14 | 10:07

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 09:53 |
Ja zo kennen we de PVV weer. Lekker in de slachtofferrol kruipen. Precies mijn punt. Luistert de PVV naar de PvdA of de VVD? Nee. Want dat is de onbetrouwbare elite. Gaat de PVV naar Pauw en Witteman? Nee want dat is de linkse VARA. Neemt de PVV een onderzoek over het broeikaseffect serieus? Nee, want dat is de klimaatmaffia. Alles wordt gelabeld en op die manier uitgeschakeld. Is dat fascistisch zoals jij dit noemt? Nee het is gewoon een tactiek. Een tactiek die werkt. PVV'ers nemen niks aan van andere partijen, want deze hebben stuk voor stuk gefaald. Ik ben benieuwd wat er gebeurd als er een partij is die dezelfde tactiek toepast. Tot nu toe durft geen enkele partij het.

kicktherabbit | 20-01-14 | 10:06

Het één-tweetje tussen de NPO en de NRC is een voorbeeld uit het boekje dan beiden diep in de kontzak van de 'gevestigde' partijen zitten. Geen nieuws en nog minder nieuws dat er reeds veelvuldig aangewende en mislukte 'tactieken' worden besproken om de PVV buiten de deur te houden. Net zoiets als het maar continu lasten verzwaren door VVD/PvdA om de crisis te bestrijden ook al heeft dat 'steeds maar weer' eenzelfde negatieve effect op onze economie.

Albert Einstein: 'Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.'

goedverstaander | 20-01-14 | 10:06

Het streven naar idealisme beste Gütmensch Tom-Jan Meeus is geen garantie tot een mooie samenleving.
Integendeel, de praktijk wijst uit de sterk gewenste idealistische multiculturele samenleving afstevent op een totale mislukking en leidt tot een grote ontwrichting, instabiliteit van onze samenleving.
Oorzaak hiervan is vooral een incompetente controle, politici die geen daadkracht durven te nemen en bovenal een door een irrealistisch D66 bevolkt justitieel apparaat.

Dat idealisten zoals u de praktijk bagatelliseren is een groter gevaar dan een opkomst van de PVV.
Degenen die zich dat niet kunnen realiseren zouden niet eens een bestuurlijke functie mogen hebben.
Ga eens vrijwilligerswerk doen bij slachtofferhulp!

Rest In Privacy | 20-01-14 | 10:06

Twee subsidiegraaiers die de wetten van de democratie even onderuit halen. Dit moet toch niet kunnen van belastinggeld.

extrasaus | 20-01-14 | 10:06

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:03 | En als u dat combineert met het rubberen gestel van 'de nederlander', dan weet u waarom het daarna glas/plas/was was en 'de nederlander' weer braaf ging stemmen op de gebruikelijke ellende. U overschat 'de nederlander'. Is nochtans niet nodig. Kijk om u heen. 'Zien is vooral kunnen kijken' zei een klassieke filosoof ooit eens.

BellaBella | 20-01-14 | 10:05

BellaBella | 20-01-14 | 09:52 |
Overschatten? Het "rubberen prutsvolkje" loopt momenteel als een kudde makke schapen achter Mr. Proper aan, denkende dat er iets ten goede zal keren als hij aan de macht komt. Dit prutsvolkje is een beetje de oriëntatie kwijt omdat de elite volledig verstrikt is geraakt in oude modellen die niet meer werken. De verkiezingsretorieken, zoals die nu overal weerklinken, bewijzen dat. Verouderde christelijke moraal, vervallen socialisme, belegen liberalisme, groen uitgeslagen communisme, het slaat niet meer aan omdat het ook nergens meer over gaat, omdat al die partijen zich meer laten leiden door de waan van de dag dan door beginselen, en dus over elkaar heenvallen in hun verwarde pogingen om de kiezer te verleiden.

Schoorsteenveger | 20-01-14 | 10:04

Het is als tijdens een totaal verregende zomer schelden op de verkoper van paraplu's.

de directeur | 20-01-14 | 10:04

Eng mannetje die Tom-Jan. (whats in a name?)
Heeft blijkbaar nog nooit van democratie gehoord.
Nou is dat niet zo vreemd want die bestaat niet in Nederland.
Weet je trouwens wie ook mensen uitsloot?
Dat was ook een eng figuur.

Dostranamus | 20-01-14 | 10:04

Geachte PVV adepten, je zou met enige goede wil en veel fantasie Geert nog wel enige bestuurlijke kwaliteiten kunnen toedichten en zijn idee om uit de EU te stappen omarm ik. Maar met brievenbuspissers, pornoboeren en zuiplappen kun je geen land besturen, ik ben van mening dat een politicus van onbesproken gedrag moet zijn. En die brievenbuspisser en pornoboer is nog tot daar aan toe, maar ze hebben ook nog Dion Graus, die sukkel zou je nog niet toelaten in het bestuur van de eerste de beste kinderspeeltuin vereniging.

Bolesmales | 20-01-14 | 10:04

Niak | 20-01-14 | 09:55 | Verschrikkelijk wat een nietszeggend, meanderend, broddelwerkje. Ik ga u niet eens vragen wat uw punt is: u hebt geen punt. De 95% is een duizendkoppig monster denken wij wel eens.

BellaBella | 20-01-14 | 10:03

De Nederlander heeft niet zo'n kort geheugen als Tom Jan denkt.De Nederlander heeft de neergeschoten Pim nog duidelijk op het netvlies staan!Weg gedemoniseerd door diezelfde linkse elite van Tom Jan! Pim liet een gedemoniseerde erfenis achter voor zijn opvolger Wilders en z'n aanhang.Dat korte geheugen zit dus links,en zal ze nu de das omdoen!(gelukkig)

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 10:03

Wanneer gaan ze zich eens beseffen dat de traditionele partijen zo slecht zijn en contact met de samenleving missen waardoor mensen overstappen naar de PVV. Die stemmen krijg je niet terug door de PVV zwart te maken, maar door zelf een oplossing te geven ipv valse beloftes.

Sadomassochristus | 20-01-14 | 10:03

Goh Quid, neem je het zowaar op voor de PVV?

Mazzeltov | 20-01-14 | 10:03

Ik heb al meerdere jaren achtereen een verloren stem uitgebracht. :-(

Eerst aan het CDA.. (nooit meer)
Afgelopen keer aan de VVD (ook nooit meer)
PVDA en al die andere LINKSE rakkers krijgen mijn stem nooit.

DUS WILDERS.. here we GO, jij krijgt hoe dan ook mijn stem, wat ze ook zullen zeggen. Hoeveel ze je ook zullen demoniseren.

Ik geloof die andere lutsers echt niet meer.

Het is over en uit.

Klaas vaak komt | 20-01-14 | 10:02

Alleen al het feit dat er gedacht wordt door deze arrogante meelopers dat je een onwelgevallige partij zou kunnen "framen" of zoals door de rest gebeurt het cordon sanitaire toepassen laat de angst zien voor het andere.
Door dit gestook van de zogenaamde "kwaliteits" journo die natuurlijk een platform krijgt van het NPO, krijgt Wilders terecht veel meer stemmen.

lanexxx | 20-01-14 | 10:02

Had het Pieter Baan Centrum hem met verlof gestuurd?

ElMatadero | 20-01-14 | 10:02

@Conan de Rabarber | 20-01-14 | 09:56
Joop = Vara = PvdA.

necrosis | 20-01-14 | 10:00

Quid, ja, echt, je naam met een hoofdletter. met dit stukkie heb je laten zien dat je niet alleen met je onderbuik schrijft. ik ben trots op je. vrienden?

kaplaarzenverkoper | 20-01-14 | 09:59

Cuyahoga | 20-01-14 | 09:50 | We zijn het grotendeels met u eens. Maar u vergeet 1 ding: het is mijnheer Wilders, wiens jarenlange standvastigheid wij overigens zeer bewonderen en respecteren, zelf die de zaken verkeerd aanpakt. Het verschil tussen Prof. Pim en mijnheer Wilders is dat de eerste zijn tegenstanders in debatten fileerde en lauw opdiende. Mijnheer Wilders kiest twitteren. Daar zit een essentieel verschil in. Dat doet mijnheer Wilders gewoon niet goed. En dan hebben we nog de manier waarop zijn vereniging georganiseerd is. Dat is mijnheer Wilders overigens wel vaker uitgelegd, maar hij kiest de andere weg. Et voila: daarom zeggen wij steeds: hoezeer wij mijnheer Wilders ook bewonderen, de beste man gaat dit land niet redden. En sterker nog: zelfs als hij de aanpak van mijnheer Fortuyn zou volgen dan nog zou het niets uitmaken. Waarom niet? Daar mag u zelf eens wat suggesties over doen.We zullen ze opvolgen.

BellaBella | 20-01-14 | 09:58

Tea Party? Ik dacht dat de theedrinkers in Nederland juist aan de andere kant van het politieke spectrum zaten.

goedverstaander | 20-01-14 | 09:58

Dus Obama moet geprezen worden omdat hij z'n opponenten niet meer met inhoud bestreed, maar met framing en demonisering? Is dat niet precies hetzelfde wat Wilders wordt verweten, dat-ie geen inhoud heeft en alleen maar aan het demoniseren is?

raskol | 20-01-14 | 09:57

er worden weer woorden in monden gelegd door quid, met een kopje erboven waarop het gros aanslaat.... makkelijk scoren, ik hoor de man toch hele andere dingen zeggen.

Satria | 20-01-14 | 09:57

Quids bezwaar tegen Wilders staat nu vet, als zijnde de belangrijkste zin in het stuk. Helaas geen capslock, dan zou het nog beter doordringen.

De Geus | 20-01-14 | 09:57

Je hoort niemand over het belang van de kiezer.

Rest In Privacy | 20-01-14 | 09:56

Verkiezingsonderzoek heeft al meerdere malen bewezen dat demoniseren leidt tot het nog groter worden van de gedemoniseerde partij. Als je als politieke partij groter wilt worden, dan kun je beter zelf met goede ideeen en oplossingen komen in plaats van die van andere partijen zwart te maken. En toch zie je bij elke verkiezingen weer de meeste partijen deze grote fouten maken waardoor de door hun gedemoniseerde partij nog groter wordt.

Weerduivel | 20-01-14 | 09:56

Het echte smerige, verholen en onverholen antisemitisme vind je natuurlijk bij partijen als de PvdA en de SP en hun achterban en op websites als de Joop.

Conan de Rabarber | 20-01-14 | 09:56

Altijd goed om te zien hoe onafhankelijk het NRC is.

i-Wonder | 20-01-14 | 09:56

Buitenhof, P&W en DWDD is ordinair zendtijd voor politieke partijen, met name voor PvdA.
Gewoon een maand voor de verkiezingen de hele NPO op zwart gooien!

necrosis | 20-01-14 | 09:55

Ik denk dit dus al jaren, maar toen Wilders ooit met de PVV gigantisch gewonnen had, samen met Rutte van de VVD gebeurde er iets vreemds. Wilders is nooit te beroerd om vele idealen en geloftes overboord te gooien als hij daarvoor iets terug krijgt wat hij liever wil. In mijn ogen is de enige reden dat Wilders in de politiek zit het bestrijden van de Islam. Tenminste ... misschien heeft hij in zijn binnenste nog wel andere dromen maar daar is nog niet veel van naar buiten gekomen. Na die verkiezingen toen Mark Rutten uitgeroepen werd tot winnaar is de PVV opeens gaan gedogen ... maar snel genoeg maakte de PVV zelf die positie kapot. Waarom? Omdat Wilders helemaal niet wil regeren tot de PVV groot genoeg is tot hij effectief ECHT kan gaan regeren. Volgens mij is dat echt heel erg duidelijk. Wilders is een groot strateeg, nog slimmer en meer gevat dan hij op TV overkomt. Want soms zegt hij ook echt domme dingen, en dat weet hij prima. Hij zegt het omdat het aanslaat bij een deel van zijn achterban die niet echt zo bijster zijn. Daarbij denk ik ook dat hij zich effectief laat omringen door een stel debielen, mongolen en clowns. En natuurlijk die vampier die zo van dieren houdt. Dit is een briljante wandelendetactiek zodat hij per vergelijking er nog slimmer uitziet. Je moet het maar durven. Hij heeft een veel langere adem dan al die andere sukkels in de politiek. En hij kijkt 10 jaar vooruit. Hij weet dat de Nederlandse politiek (en de politiek van vele europese landen) al 20 jaar zwaar achteruit aan het gaan is. En dat de huidige elite niet in staat is om de financiele crisis op te lossen. Resultaat? Zolang Wilders niet effectief gaat regeren kan hij de schuld op alle andere partijen blijven steken. En ze allemaal incompetent noemen. Wanneer Wilders opnieuw een verkiezingsoverwinning haalt dan denk hij: Potverdomme, veel te vroeg ... hoe kom ik nu weer onder het regeren uit. Mijn tijd is nog niet gekomen. En dan begint dat hele clown en joker spel weer. Verliest een paar debiele aanhangers die opeens het licht zien. 8 weken later is hij weer de held door een of andere vernuftige opmerking. En je vraagt je af, wat wil die vent nu echt. En volgens mij is het antwoord echt: De islam in Nederland en Europa volledig kapot maken. Waarom ik de conclusie moet trekken dat er maar twee uitkomsten zijn. Of Wilders gaat met zijn PVV uiteindelijk binnen een jaar of 10 de volledige macht in Nederland in handen krijgen. En dan bedoel ik gewoon de PVV met meer dan de helft van de zetels of een of andere sukkel partij vinden die met hun mee wil regeren. De partij van de dieren of zo ... die zijn helemaal knettergek. Mensen laten stemmen om mensen die het beter voor hebben met dieren als met mensen ... heilige koe wat randdebiel. Enfin, zoals Geenstijl zo vaak zegt, de tweede uitkomst is natuurlijk dat Geert vermoord word door een Moslim met een Mohammed complex en gevoel voor richting. In bijde gevallen zal de Islam in Nederland dit niet overleven. Bij de baard van Mozes, als Geertje echt ooit door een moslim word omgelegd dan breekt er in Nederland zo een gigantisch pleuris uit dat de goeie moslims binnen een half jaar het land uitvluchten en de slechte moslims zich helemaal dood vechten. Nee echt ... als Geert ooit word geslacht door een Allahfanboy .... dan krijgen we iets te zien waarbij de dood van Pimmetje echt helemaal niks was.
In ieder geval .... Geert heeft ze allemaal bij de ballen ... blijft lekker niet regeren tot hij alleenheerser kan worden en in tegenstelling tot Pimmetje is het niet van: dan maar ik afgemaakt. Maar eerder: als ik een beetje slim woon en mijn bodyguards goed gebruik dan kunnen die moslims uit de 12de eeuw mij toch niet te pakken krijgen. Heeft hij na 6 jaar wel een beetje gelijk in. Ik zou van frustratie mijn baard opeten. Helemaal na die sticker actie. Hij heeft ballen ... die man. En heel gek haar. De Nederlandse politiek is misschien wel zwaar kut, het is in ieder geval enterainment eerste klas. Da's niet veel .. maar toch iets.

Niak | 20-01-14 | 09:55

Ze voelen zich ook nog helemaal gesteund door de NPO en zien zichzelf als de volwassen afspiegeling van de top van de humane verantwoordelijke beschaving.
Het zijn net kinderen die pappa en mammaatje spelen. Erg zielig om te aanschouwen ook, dat contrast.

Randvoorwaarde | 20-01-14 | 09:54

"tactisch bestrijden door de PVV vooral te framen als 'te radicaal'." schrijft Quid.
.
en vervolgens gaat hij door met;
"Hij (Wilders)zit nu in een positie dat hij zich druk kan maken om anti-semitisme, terwijl hij ondertussen anti-semitische partijen uit andere landen kan omarmen, zonder dat het hem schaadt."
.
Duh...? Zijn Quid en Pieter Jan Hagens toevallig dezelfde? Doet Quid nu ook al aan anti PVV framing?

copywriter | 20-01-14 | 09:54

@kicktherabbit | 20-01-14 | 09:45
" blijft de rest heel braaf en correct en willen ze vooral blijven praten met het PVV stemvee."
Jij zou ze het liefst gelijk tegen de muur zetten.
Waar kennen we dat nou ook alweer van?
*Aan stink fascisten denkt.*

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 09:53

@GS: heel goed om de subtiel demoniserende werking van de NPO aan het licht te brengen. Open de ogen van het volk.

Gisterenavond ook weer een mooi (verder onschadelijk) voorbeeld: Andere Tijden over de net-na-oorlogse generatie. Leuk programma, maar alleen maar BN-ers van 80 jaar oud! Wat is dat, redactie-van-AT: bestaan er geen gewone mensen meer die veel meer beleefd hebben net na de oorlog? Wat een luiheid en gemakzucht.

Veel gevaarlijker is de werking van de NPO richting politiek en belangrijke thema's. Daar waar meningen van journo's subtiel gemengd worden met de onderwerpkeuze, vraagstelling en gastenkeuze. Uitermate schadelijk. Gelukkig kijkt de massa toch al lang niet meer naar de NPO en zijn ze steeds minder schadelijk. Ik persoonlijk kijk voornamelijk naar de BBC en de Belg. #klaar_met_de_NPO

ole guapa | 20-01-14 | 09:53

@Cuyahoga | 20-01-14 | 09:50

Amen!!

Fatwabuster | 20-01-14 | 09:53

.... hoofdtaak van NPO: het bestrijden van Wilders-achtig gedachtengoed ofwel de realiteit. Top blootlegging GEENSTIJL.

Jullie zouden helemaal top zijn wanneer jullie iets zouden kunnen doen aan die player. Kan geen enkel GS filmpje bekijken op m'n Samsung S4..

Enrikio | 20-01-14 | 09:53

Schoorsteenveger | 20-01-14 | 09:48 | U overschat dit rubberen prutsvolkje enorm. Denk u wel eens in modellen? Het helpt.

BellaBella | 20-01-14 | 09:52

De angst druipt nu al van de gevestigde orde af.
En terecht na zoveel politieke arremoede.

Maya de Blij | 20-01-14 | 09:52

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken Tom-Jan ongezien de typhus te wensen.

Botte Hork | 20-01-14 | 09:51

Laat wilders maar de anti semieten omarmen, samenwerking met hun betekent minder Europa en dus hebben we vanzelf minder met die buitenlandse partijen te maken. Soms moet je je vijand omarmen om een andere vijand te verslaan.
Mijn stem hebben ze.

vloterboot | 20-01-14 | 09:51

Het trieste is dat Tom-Jan en zijn vriendjes allang geslaagd zijn in hun opzet.

Het is voor de PVV inderdaad lastig om geschikte kandidaten te vinden.
Zolang men het in dit land heel normaal vind dat je een steen door de ruit krijgt als daar een PVV-poster op zit, dat er door het correctvolk openlijk getwitterd kan worden om een knokploeg op PVV’ers af te sturen.
Zolang men in het onderwijs, van basisschool tot universiteit, foto’s van Wilders met een kruis erdoor mag ophangen, zolang alles wat met de PVV te maken heeft door links-fascistisch Nederland besmeurd en beschimpt word, zolang dit land nog onder het juk van de EUSSR, de islam en de PvdA leeft en er dus geen vrijheid van meningsuiting is, zolang dat duurt zal de PVV moeeite hebben kandidaten te vinden.

Er zitten hier in de panelen minstens tien en waarschijnlijk nog veel meer mensen die betere politici zouden zijn als wat er nu zit.
Maar mensen durven gewoon niet ervoor uit te komen dat ze bij de PVV horen, bang voor hun familie, vrienden en ja, voor hun leven.
Misschien ben ik te laf, maar ik vind het op dit moment belangrijk dat mijn kinderen in vrijheid en mét hun vader op kunnen groeien.
Daarom respect voor Wilders, Bosma, Agema, Madlener, Helder en al die andere bikkels die wel het lef hebben.

Cuyahoga | 20-01-14 | 09:50

Ik ontwaar weer enigszins lichte sympathie voor Greet bij Quid.
Nice.

wakkere_nederlander | 20-01-14 | 09:49

GroteKakkedrol | 20-01-14 | 09:46 |
De PVV heeft er een persoonlijke missie van gemaakt. En het werkt schijnbaar. Niemand heeft er een antwoord op.

kicktherabbit | 20-01-14 | 09:49

de verkiezingen naderen en dan komen ze weer onder iedere tegel vandaan .. telkens weer.

(c)ZWITSUL | 20-01-14 | 09:49

Wat we hier hebben, dames en heren, is een verongelijkte babyboomert die het niet kan verkroppen dat een partij die opkomt voor het volk steeds populaireder wordt. Liever zouden ze zien dat het volk zich helemaal nergens mee zou en kon bemoeien. Verkiezingen zijn maar lastig. Immers de "traditionele" partijen, zoals deze meneer het zo mooi zegt, weten het toch allemaal beter dan u.

Democratie? Alleen als het positief uitvalt voor de clubjes die in uw en mijn naam alles waar het volk voor staat te grabbel gooit. En dan met name om de hoge piefen in Brussel tevreden te stellen.

OpperGek | 20-01-14 | 09:49

Nederland is geen VS. Er is hier al te hard geframed, en het blijkt niet te werken. Sterker nog, hoe harder men zal blijven framen, des te beter zal het de PVV vergaan. Nederland bestaat binnenkort uit één grote proteststem tegen de 'powers that be', de pers en de publieke omroep incluis. Daar zou Meeus zich beter druk over kunnen maken, hoe het komt dat Wilders als Mr. Proper wordt gezien.

Schoorsteenveger | 20-01-14 | 09:48

Ach, het maakt allemaal niet uit. Wilders gaat vlak voor de verkiezingen een paar heel erg domme dingen roepen, waardoor hij heel veel stemmen gaat verliezen. Hij wil wel graag de aandacht, en het geld. Maar hij wil niet regeren. Daar is het een te grote schijtert voor. Als hij naar huis gaat, zet hij zijn pruik af, en niemand die hem nog herkent!

Ja nou wat dan | 20-01-14 | 09:48

Ze zouden er ook op kunnen wijzen dat de PVV er nog steeds maar niet in slaagt om capabele en representatieve mensen aan zich te binden, zodat de vraag is welke clowns straks die 30 of meer zetels gaan vullen.

Mark Smith | 20-01-14 | 09:47

@rara | 20-01-14 | 09:41 Hopelijk krijgt de emotie dat de gevestigde partijen de burger naaien de overhand.

witwas | 20-01-14 | 09:47

Ik kan niet wachten dat de PVV de nieuwe regering gaat vormen, kijken hoe lang one-liner politiek het uit gaat houden....

gedachtespinsel | 20-01-14 | 09:46

"Tot nu toe hebben kranten, NPO, partijen en fatsoenlijke brulmensen alles al geprobeerd en heeft Geertje Overleefmeneertje alles gepareerd." Volgens mij heeft hij de vorige verkiezingen verloren en moet het nog bewezen worden hoe het bij de volgende gaat. Koning van de peilingen. Wat heb je er aan…?

Marty K | 20-01-14 | 09:46

Zoiets als de PvdA demoniseren zou natuurlijk nooit iemand doen, toch? (gpfffrrrrrrttt)

GroteKakkedrol | 20-01-14 | 09:46

Quid zag in 2014 het licht...

number668 | 20-01-14 | 09:46

De Nederlandse politiek is veel te lief voor de PVV. Waar de PVV enorme successen boekt met het zwartmaken en uitsluiten van alles wat ze niet aanstaat (links, de media, de elite, de wetenschap, het onderwijs, de rechtspraak, de multicul, milieuorganisaties, mensenrechtenorganisaties, adviesorganen etc etc niks deugd) blijft de rest heel braaf en correct en willen ze vooral blijven praten met het PVV stemvee. Maar wat je ook zegt, dat volk heeft toch geen vertrouwen in de correcte politiek en is toch niet geïnteresseerd in de inhoud. "Er komt immers toch nooit wat van terecht". Ik hoop dat de komende verkiezingen een partij dezelfde tactiek als de PVV kiest, dan kan het opeens leuk gaan worden. Het mag wel wat harder.

kicktherabbit | 20-01-14 | 09:45

Gisteren heb ik dit interview gezien en de dag ervoor Nieuwsuur met eenzelfde strekking. Wat moet dat toch pijn doen die stijgende cijfertjes in de Poles. Deze stijging is niet toe te dichten aan de incompetentie en het leugenspelvan de zittende Politici, Neu... daar valt niets te verwijten dat zij recht door zee jongens. Als die gasten fluiten zitten er nog valse tonen bij. Er werd en wordt gewoon de verkeerde strategie gekozen om de "geblondeerde" uit te schakelen dat is het probleem. Nog eventjes doorbijten de verkiezingen komen er aan en de Linkse propaganda registers zullen nog wel verder opengetrokken worden.

Sjeng de helle | 20-01-14 | 09:45

Huh? een redelijk stukje over Wilders van Quid. Het is echt blue monday!

StijlvolRechts | 20-01-14 | 09:45

Alle 'Wilders' partijen in Europa staan ergens in de top. Zelfs in het politiek gematigde Denemarken.
De kracht van de 'Wilders' partijen is nog net niet hoog genoeg om geheel en al te domineren.
De klassieke partijen duikelen wel naar beneden, hun kracht is weg.
Niet door toedoen van Wilders maar door het falen van hun eigen visie en uitvoering daarvan op de dagelijkse werkelijkheid van de maatschappij en haar burgers.
Zo simpel is het...

duitse herder | 20-01-14 | 09:45

Yep, de gevestigde partijen moeten vooral het woord "incompetent" een keer laten vallen. Prima strategie!

GR2014 en EU2014. Kan niet wachten.

Godsammekraken | 20-01-14 | 09:45

History repeating.
Als protest zou iedereen zijn TV bij het grofvuil moeten zetten.

wakkere_nederlander | 20-01-14 | 09:44

Goed stukje Quid. Ik stem geen PVV, maar hier kun je mooi zien welk vies spel de politiek is. Waarbij overigens iedereen aan het feit voorbij gaat dat dit dus de tactiek van Wilders was de afgelopen jaren. Links framen als zakkenvullende, incompetente allochtonenknuffelaars... en dat is gelukt. Net zo'n vies spel. En daarom stem ik dus geen PVV en geen links. Ik stem gewoon niet want er valt niets te kiezen. Bastards

deministerpresident | 20-01-14 | 09:44

Wilders is absoluut niet het probleem. Het probleem is de arrogantie van de overige politieke partijen die niet luisteren en kijken naar het volk. Hoe meer zij hun kop in het zand blijven steken hoe groter het 'probleem' Wilders voor hen wordt.

No Money No Rights | 20-01-14 | 09:43

De incompetente faalidioten hebben nog 4 maanden om Geert naar de kloten te helpen.... alles zal worden ingezet om de PVV te besmeuren, vol op het orgel via NPO en de pers.... geen argumenten maar laster, het laatste wapen van de fatsoensrakkers in hun strijd tegen de komende ondergang....

Kom op Geert, recht je rug en sla terug.... een groot deel van Nederland steunt je in deze oneerlijke strijd!!

Fatwabuster | 20-01-14 | 09:43

Overigens hoeven de PvdA en de VVD niet geframed te worden als incompetent, dat hebben ze zelf allang bewezen.

rara | 20-01-14 | 09:42

@Oppergek
en bleek ook volkomen onterecht. De LPF leverde een paar briljante bestuurders.

Dr. Mabuse | 20-01-14 | 09:41

Moet je daar niet gaaan werken Kwit?

Godsammekraken | 20-01-14 | 09:41

Is die vernoemd naar Thaise garnalensoep?

Prof. Dr von Fotze | 20-01-14 | 09:41

Hij weet dat de gemiddelde kiezer zich niet laat leiden door argumenten maar door emotie. Elke opiniemaker weet dat, en maakt er gebruik van.

rara | 20-01-14 | 09:41

May 2014: PVV \o/

Methylfenidaat | 20-01-14 | 09:40

Hoe walgelijk wil je de Nederlandse politiek hebben.
Democratie meneer Tom Jan??? nooit van gehoord!

Welles! Nietes! | 20-01-14 | 09:40

Ik zal nooit PVV stemmen, maar zo'n cordon slaat inderdaad nergens op. Los dan de problemen op in plaats van het neer te leggen bij flapdrollen als Graus, Bosma en Agema...

Boer in 020 | 20-01-14 | 09:40

What's new? Dit gebeurde destijds met Pim Fortuyn en de LPF toch ook al?

OpperGek | 20-01-14 | 09:39

Goh, de PVV framen als radicaal en incompetent.
Dat niemand daar eerder op gekomen is.
Oh wacht......

Cuyahoga | 20-01-14 | 09:38

Laatste stuiptrekkingen van het politiek correcte deel van NL - ik maak me er geen zorgen meer om.

Snackbar van Allah | 20-01-14 | 09:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen