Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SlamDunk speelt betaald (web) voetbal

Tot aan het gaatje...Het voetbal wordt steeds commerciëler. Zo’n beetje iedere club heeft tegenwoordig zijn eigen televisiekanaal waarop de hoogtepunten van de laatste wedstrijd tegen betaling zijn terug te zien. Welingelichte bronnen vertellen ons overigens dat er vandaag weinig wordt verdiend in 020, maar dat terzijde. Onze SlamDunk!, de ontdekker van Berry TV, blikt alvast vooruit. Eén ding is zeker: Jullie gaan betalen!


Jullie gaan betalen!

Al eerder berichtte ik over het sublieme optreden van Berry van Aerle in PSVTV. Maar de online tak van de Eindhovense club gaat keihard verder. Het debiele idee van voorzitter Westerhof om voetbal te filmen zonder de bal in beeld staat nog even in de koelkast, maar de toekomstig kampioen experimenteert sinds deze week wél met een nieuw systeem om eredivisievoetbal op internet te brengen. De Eindhovense club gebruikt MPC. De MultiPurpose Communicator is bedacht door Rabbit And Bear, een stel snelle computerboys uit de 020-grachtengordel. Opmerkelijk: de MPC van PSV is een vereenvoudigde versie van het systeem dat RAB deze zomer met de NOS ontwikkelde om beelden van het EK een beetje knap op het net te krijgen.

Uitgerekend een NOS-medewerker, namelijk radioman Eddy Jansen is nu met zijn bedrijf JansenMedia in de slag met RAB om PSV’s wedstrijden fraai op het web te gooien. Overigens niet opmerkelijk van Jansen want die doet alles voor geld en is zo gierig dat hij slecht uit één oog huilt. Maar voorlopig is daar geen reden toe, want het gaat goed met zijn PSV en dus ook met PSVTV. De kwaliteit is echter bedroevend. Weinig creatief in elkaar geflanst en geluid en beeld lopen niet altijd synchroon. De Eindhovenaren bieden PSVTV tot nu toe nog gratis aan maar dat zal niet lang meer duren.

Kijken we bijvoorbeeld naar de andere twee gevestigde topclubs: Feyenoord heeft een nietszeggende gratis stream, een abonnement voor 7,50 euri per maand en zelfs een pay-per-view gedeelte. De Rotterdammers willen money overhouden aan hun webTV. Ook bij Ajax moet je de nodige euri's neertellen voor bewegende beelden. Maandelijks 3.99 euri voor alles, maar ook in 020 kun je pay-per-viewen. Een los filmpje (samenvatting of specifiek doelpunt) kost 0.35 euricent. De herbeleving van de afslachting tegen PSV is dus goedkoper dan een pak zout voor in de sportieve wonde.

De drie clubs werken qua internet niet samen en onduidelijk is of ze wel samenwerken met Versatel. De internetboer heeft ruim 30 miljoen euri betaald voor de internetrechten van de eredivisie en meldt op haar site dat je livebeelden alléén gaat zien als je bij hén een ADSL-deal sluit. Maar als ze kort daarna ook op de clubsites staan welke fan gaat er dan óók nog dokken aan Versatel? Hij betaalt immers al een abonnement aan de club.

Spin in dit web is natuurlijk weer John de Mol. Sinds De Mol de rechtenslag van de NOS won is hij een machtig kind aan huis bij de clubs. Hij heeft bovendien een belang van 40 procent in Versatel. De Mol zal aandringen op verregaande samenwerking en uniformiteit in het brengen van eredivisie op internet. Kortom: het zal professioner moeten dan het huis-tuin-en-keuken hobbyisme van Jansen. Hopelijk wel met behoud van onze Berry! Of het dan ook betaalbaar blijft, is de vraag. Die 30 miljoen moet helaas ergens vandaan komen!

SlamDunk!

Reaguursels

Inloggen

John de Mol speelt vreemde spelletjes,vlak voor dat er een bod gedaan moest worden op de pakketten voetbal uitzendrechten kocht de Mol een 43% belang in Versatel!Ook vreemd is dat de topman van Versatel afgelopen week zijn gehele aandelen pakket ten gelde heeft gemaakt dan ga je je afvragen is het plannetje van Versatel om ons voetbalkijkers naar hun toe te lokken, gedoemd te mislukken?
Waarschijnlijk zag de topman van Versatel het somber in en cashte snel even voordat
de boel op springen staat!Hij heeft waarschijnlijk de Nina strategie afgekeken!
Wat er nu gaat gebeuren is onzeker maar John de Mol is nu aan zet,of zal hij een soort sterfhuis constructie voor ogen hebben, waarmee hij straks voor een appel en een ei een meerderheidsbelang in Versatel zal krijgen?

nummertje | 22-03-05 | 08:44

John de Mol speelt vreemde spelletjes,vlak voor dat er een bod gedaan moest worden op de pakketten voetbal uitzendrechten kocht de Mol een 43% belang in Versatel!Ook vreemd is dat de topman van Versatel afgelopen week zijn gehele aandelen pakket ten gelde heeft gemaakt dan ga je je afvragen is het plannetje van Versatel om ons voetbalkijkers naar hun toe te lokken, gedoemd te mislukken?
Waarschijnlijk zag de topman van Versatel het somber in en cashte snel even voordat
de boel op springen staat!Hij heeft waarschijnlijk de Nina strategie afgekeken!
Wat er nu gaat gebeuren is onzeker maar John de Mol is nu aan zet,of zal hij een soort sterfhuis constructie voor ogen hebben, waarmee hij straks voor een appel en een ei een meerderheidsbelang in Versatel zal krijgen?

nummertje | 22-03-05 | 08:43

Welke zentrumspits maakt volgens jou de mooiste Ohmmmmmmmmhaal? Kan je nog wel kostenloos zennen in je zentrum? Doe je ook ook zenvoetbal in de dojo, klojo?

Sunnygirl | 22-03-05 | 00:19

Ik vind het machtig mooi om te zien hoe het Nederlandse voetbal zichzelf de nekslag gegeven heeft en hier nu de zure druiven van gaat plukken. In de jacht op meer en meer geld hebben ze nu dan uiteindelijk hun ziel aan de duivel verkocht. Geheel in stijl met hoe het in de rest van de maatschappij momenteel aangepakt wordt. Te simpel om in te zien dat er vanaf hier geen weg meer terug is en dat het voor eeuwig gebeurd is met het onbevangen genieten van voetbal. Het is kapotgemaakt. Door geldwolven. Net als de rest van Nederland. Applaus voor de 'verlichte' marktfundamentalisten.

zenzenzen | 22-03-05 | 00:02

@ Actual_NERD 21-03-05 @ 22:52
Jansen is voornamelijk het doelwit maar Jansen is PSV, trek het je niet persoonlijk aan. Valt nog mee dat je in je gastenboek geen bedankje van Jansen hebt staan vanwege je steunbetuiging aan PSV.

Sunnygirl | 22-03-05 | 00:00

Ik ga bijna hopen dat nec degradeert

gavrillo | 21-03-05 | 23:01

als je maar iets te zeiken hebt over PSV he?
echt humor dit, slik die 0-4 maar in jochie en take it like a man!

Actual_NERD | 21-03-05 | 22:52

@ Slamdunk!
Gokje....... je hebt het over Albertville '92!
Jansen is toch die man die altijd ongeschoren op tribunes zit? En die nep Adidas schoenen en Nikes voor 4 dollar in '88 in Seoel kocht om ze vervolgens weer voor de volle prijs aan Vugtenaren te slijten? Ik heb wel eens gehoord dat als je een ansichtkaart van hem krijgt dat je geheid strafport moet betalen. Wist niet dat je als sportverslaggever het leven van een clochard moet leiden. Beunt meneer Jansen daarom bij PSV?
www.psv.nl/show?id=14640&contentid...
En ook op zijn eigen site is moet hij reclame maken voor PSV. Wat een vrek! Jansen is PSV
www.jansenmedia.nl/partnerlinks.htm
Of zouden ze hem zo slecht betalen vanwege het gebrek aan journalistiektalent? Persoonlijk, en het moge bekend zijn dat ik van het vrouwelijke geslacht ben, vind ik zijn werk bagger. Een journalist met een gebrek aan voetbaltechnische inzicht, ik denk dat ik meer van begrijp.
Er staan overigens ook nog een paar andere grappig anekdotes op de site van Darch
darch.web-log.nl/log/321378

Sunnygirl | 21-03-05 | 22:22

Ledenraad Ajax bespreekt Van Eijden
Uitgegeven op 21 maart 2005 om 21:49 uur

"Het functioneren van Arie van Eijden staat bij Ajax ter discussie. Hoofdredacteur Johan Derksen van het weekblad Voetbal International meldde maandag in het televisieprogramma Voetbal Insite dat de ledenraad van de Amsterdamse club dinsdag bijeenkomt om de positie van de algemeen directeur te bespreken.

Van Eijden wordt als directeur verantwoordelijk gehouden voor het vertrek van trainer Ronald Koeman, de jeugdtrainers Marco van Basten en John van ´t Schip, en technisch directeur Louis van Gaal. Volgens de ledenraad verdient de manier waarop dit allemaal is gebeurd geen schoonheidsprijs."

Als Rotterdammer zou ik het doodzonde vinden als Erie van Eijden de laan uit gestuurd wordt. Wat mij betreft is deze man onvervangbaar.


DJW | 21-03-05 | 22:12

Voor heel veel geld komt John de mol op.

Framoes | 21-03-05 | 20:37

@ vanrechts
jatwerk van wie?
Mooie annekdote dan? Jansen stelde tijdens buitenlandse reisjes regelmatig (tot het zaakje uitkwam) voor aan zijn tafelgenoten (collega's) om te betalen met zijn creditcard. Zij betaalden hem dan contant hun deel + een fooi. Vervolgens liet Dagobert natuurlijk keurig het afgepaste bedrag afschrijven en had ie van de fooi dus ongeveer zijn eigen eten betaald! Absolute übervrek!

SlamDunk! | 21-03-05 | 20:21

@Starf*cker: Lamenielache. Tuurlijk is het studio Ajax. Gisteravond nog het commentaar gehoord tijdens die afgang van je kluppie? Pas toen het duidelijk werd dat er niets meer redden viel, moest ie toegeven en was het vooral "verdiend".

vanrechtsheeftvoorra | 21-03-05 | 18:53

"Overigens niet opmerkelijk van Jansen want die doet alles voor geld en is zo gierig dat hij slecht uit één oog huilt."

Dit is dus gewoon slecht jatwerk, Slamdunk, want dit zei ooit Fritz Korbach over de voorzitter van Heracles. Die man was deurwaarder (Smit in Ommen) en zeer vermogend.

vanrechtsheeftvoorra | 21-03-05 | 18:48

Waarom over basketbal? Why not jiu-jitsu?!

NukeZone | 21-03-05 | 18:32

@Slam Die Eddy Jansen van de onafhankelijke NOS is het levend bewijs dat het niet Studio Ajax is daar in Hilversum maar meer Studio PSV. Het is een schandaal dat de neutrale NOS deze breedbekkikker uit Eindhoven nog steeds als verslaggever langs de velden stuurt. En zijn gierigheid is legendarisch.Tijdens grote tournooien vreet en zuipt hij van collega's en gaat van zijn overgebleven dagggeld op vakantie.

Starf*cker | 21-03-05 | 17:38

@ auldslapper
Tot op zekere hoogte wel, alleen zijn er ook nog de KNVBobo's en het logge Eredivisie NV. Iedereen wil uit de ruif mee vreten dus het wordt nog interessant. Terwijl juist het live-voetbal steeds minder interessant wordt. Übersaai meestal. Dus moet ook Versatel op zoek naar meer content (films, peurno) om straks King te zijn!

SlamDunk! | 21-03-05 | 17:31

Grappig, psv een psv site voor hun wedstrijden en feynoord een eigen site, als alle clubs dat nou eens doen dan dan hoef je nog alleen maar betaald naar je eigen club te kijken en dan kunnen al die achterlijke gemeentes hun geld in eigen zak houden als die clubs weer eens gered moeten worden van de ondergang.
Persoonlijk denk ik dat dit van tijdelijke aard is en over 5 jaar zit iedereen weer gewoon naar één zender te kijken, (die van alle voetbalteams samen dan wel te verstaan.)

da wizard | 21-03-05 | 17:22

@Slamdunk!
Het verschil tussen TV via de kabel, ether, DSL of "internet" wordt minder belangrijk. En wat Versatel nu probeert is niet veel anders dan Canal+ voorheen: iedereen moest toen aan de decoder (of aan de satelietschotel). Live voetbal bij Versatel kan natuurlijk niet veel meer kosten dan die ?35,- bij Canal+ Anders prijzen ze zich uit de markt.

Jij gaat straks je live voetbal-fix ergens halen en hoe is van minder belang. Dat de plannen van de clubs die van De Mol wellicht in de weg zitten zal de clubs een zorg zijn. Zij zijn eigenaar/createurs van de content en trekken dus altijd aan het langste eind. Content is King (oeps, dat is zooooo 1999 ;-) )

auldslapper | 21-03-05 | 17:21

@Wolfpack: NEE!

Ruler | 21-03-05 | 17:20

@. Ruler
Voetbal jij dan? ;) :D

Wulfpack | 21-03-05 | 17:08

Voetbal is voor mietjes!

Ruler | 21-03-05 | 17:06

@auldslapper
Je hebt deels gelijk, maar Versatel ziet juist in het internetdeel de melkkoe. Nieuwe abonnees aantrekken door voetbal, de kabel levert dan natuurlijk amper wat op. Iedereen moét aan de ADSL.

En als het ooit nog eens echt wat wordt met tv op het net dan zit het de ouderwetse uitzendingen in de weg. Inderdaad wie koopt er een decoder als het via internet gratis is weg te trekken? Dus zit er nog frictie tussen clubs en De Mol op dat punt. Als de clubs hun eigen webTV overeindhouden en uitbreiden dan gaat dat ten koste van de grote commerciele plannen van Zeist en De Mol...

SlamDunk! | 21-03-05 | 16:53

@. fuckje
Dat zwemmen daar vind ik me wel in, maar dat dammen en dat schaken. Nee sorry. En wat betrefd dat turnen. Het is omdat het dames turnen is anders vind ik er geen bal aan ;) . Maar wat ik nou wil zeggen is dat ik opzich voetbal wel leuk vind. Wat ik zo zonde vind is de commercie, het geweld en uiteraard al die subsidies die er worden gegeven om het te beveiligen. Is dat allemaal OK dan ieder zijn/haar plezier. Je zal me overigens niet zo snel langs de zijlijn zien staan. Want zoveel hou ik niet van voetbal. Ik blijf er niet voor thuis.

Wulfpack | 21-03-05 | 16:32

@St C,
gaan we nu bij dales iedereen wegjagen?

fuckje | 21-03-05 | 16:29

Mooie ogen trouwens die dame naast Jan M.

Maar dit terzijde

Style Councillor | 21-03-05 | 16:27

(Die is wel blauw)

Style Councillor | 21-03-05 | 16:25

@Fuckje
Dat is de kracht van de Postbank

Style Councillor | 21-03-05 | 16:25

Voetbal heeft wel degelijk een social functie, in menig huwelijk is er maar één klein lichtpuntje overgebleven: het TV scherm.

Style Councillor | 21-03-05 | 16:24

ik ben nu niet lam genoeg om me als lam te gaan gedragen

fuckje | 21-03-05 | 16:22

En dan de persconferenties;
bijeenkomsten van "belangrijke" personen die afzonderlijk niet kunnen communiceren, maar te samen kunnen besluiten dat er niets gecommuniceerd zal worden

Style Councillor | 21-03-05 | 16:21

@wulfpack,
ik zwem graag, ik dam en speel schaak, en mn vriendje en ik kijken graag naar meidenturnen.

fuckje | 21-03-05 | 16:20

Het zal de lente wezen..

Huh..? | 21-03-05 | 16:19

Gevaarlijk
En de leeuw en het lam zullen samen liggen. Maar het lam zal wel bijzonder weinig slaap krijgen.

Style Councillor | 21-03-05 | 16:18

Fuckje, als je tegen voetbal ben welke sport is dan wel iets wat je intereseerd?
Tafeltennis? Lekker tijddodend. Tic, tac,tic,tac,tic,tac,tic,tac. ;)

Wulfpack | 21-03-05 | 16:17

Tja,

Bierrtjuh!

Style Councillor | 21-03-05 | 16:17

KLABANGGGGGG

*Gaat weer op z'n stoel zitten, wrijft de slaap uit z'n ogen en ziet Style en fuckje tegen elkaar aanschurken*

Huh..? | 21-03-05 | 16:16

je bedoelt dat we alle voetballiefhebbers van dit voetjebal-topic hebben weggejaagd?

fuckje | 21-03-05 | 16:16

Annexeren, revolutie is een onrecht, dat dient om het onrecht van gisteren snel en afdoende in het onrecht van morgen te veranderen.

Wat zeg ik nu weer

Style Councillor | 21-03-05 | 16:15

Michels die als hologram voortleeft
(bij de weg, ik verdenk veel van die voetbal mongeaulen nu ook al een hologram te zijn)

Style Councillor | 21-03-05 | 16:12

Plotseling hebben fuckje en Style Councillor GS geannexeerd!!!!!!

fuckje | 21-03-05 | 16:12

In het The Matrix stadion

Style Councillor | 21-03-05 | 16:10

@Style C,
ja, spelen met de muis!

fuckje | 21-03-05 | 16:08

IKpleit voor totale interactiviteit,
Spelers met link aan wwwinterface.

Publiek/de onlin spelers allemaal een spelconsole interface thuis en poken (een Van Jeaule Sinclair Spectrum term) maar.

Style Councillor | 21-03-05 | 16:07

ze moeten alles achter die decoder gooien behalve de grasmat,lekker relaxt zo'n stilleven.

StyleTTo | 21-03-05 | 16:04

Ddoskaboutervoetbal, daar wil ik wel voor betalen!!!

fuckje | 21-03-05 | 16:03

@Style C.
van voor vanachteren links en rechts
van voor vanachteren links naar rechts
enz.
enz.
en dat 2x 45 minuten, en dan: KASSA!!!!

fuckje | 21-03-05 | 16:02

De streaming van de wedstrijd van hedenavond kan helaas geen doorgang vinden vanwege laagvliegende DDoskabouters

Style Councillor | 21-03-05 | 16:02

@adultslaper,
niet zo serieues he, t gaat maar over balletjetrappen.....

fuckje | 21-03-05 | 15:59

Hmm.. Versatel heeft niet de rechten voor (live) voetbal op Internet, maar de rechten voor de live wedstrijden in Nederland (onafhankelijk of dat per kabel, sateliet of DSL gebeurt) en eerste samenvatting. Bij mijn weten behouden de clubs zelf de wereldwijde internetrechten. Overigens denk ik dat de enige melkkoe die overbljft voor de clubs het live voetbal zal zijn. Daar moet je voor betalen (maar dat is al jaren zo) en de rest wordt (bijna) gratis.... via het internet. Je kan immers nu al volledige wedstrijden en samenvattingen met bittorrent daarweghalen.

auldslapper | 21-03-05 | 15:58

Vooralsnog echter is geen sprake van Blindelings vertrouwen

Style Councillor | 21-03-05 | 15:57

Goeie trainer trouwens, die Kouwes!

fuckje | 21-03-05 | 15:56

Bij Ajex staart men zich Blind

Style Councillor | 21-03-05 | 15:54

Als je als algemeen directeur in een pluche naar een wedstrijd kijkt. Wil dat niet zeggen dat je verstand van voetbal hebt. Zorg er maar voor dat er vette kontrakten binnenkomen. Dan is dat de eerste winst.

tiswat | 21-03-05 | 15:54

Voetbal is oorlog voor kinderen als heitinga en vdvaart en die neuzelige hoeheetieookalweer

fuckje | 21-03-05 | 15:53

In het land der Blinden is Schraalhans keukenmeester

Style Councillor | 21-03-05 | 15:51

Volgens mij wordt voetbal nu ook al gecodeerd gspeeld, ik begrijp niets van dat tactisch geneuzel met ruiten, punten naar voren - naar achter etc.

Style Councillor | 21-03-05 | 15:50

@tiswat,
typisch een baantje voor Kouwes, daar luistert toch niemand naar, en bij dat clupje ook niet. daar luisteren ze niet en zijn ze blind,whahahahaahahahaha

fuckje | 21-03-05 | 15:48

Laat die laatste misschien maar weg.

tiswat | 21-03-05 | 15:48

Jaaa, voetbal achter de decoder, liefst op een apart kanaal. En dan nooit meer: "hee, leuke film vanavond... of nee, er is voetbal ingelast".

Muxje | 21-03-05 | 15:48

Lennaert Nijgh moet constant stoned geweest, zijn anders krijg je dergelijke teksten toch niet op papier

Gr
Pierlala

einde off topic

Style Councillor | 21-03-05 | 15:47

En dat interesseert me nou geen Reet.

speromeliora | 21-03-05 | 15:46

De verwachting is dat er binnenkort in onze hoofdstad nog een baantje commercieel directeur vrijkomt bij de plaatselijke voetbalclub. Misschien verenigbaar met de job algemeen directeur.
Misschien iets voor jou Style?

tiswat | 21-03-05 | 15:46

en als de doden dronken zijn......

fuckje | 21-03-05 | 15:46

Met een koperen hand

Style Councillor | 21-03-05 | 15:45

of koning van Spanje......

fuckje | 21-03-05 | 15:43

Style C. for President

Style Councillor | 21-03-05 | 15:39

Welterusten Meneer de Style C.
ga maar lekker slapen in je............
en vergeet maar van die......
die vergissing laatst bij die voetbal....
enz/

fuckje | 21-03-05 | 15:36

Spaans voetbal = Politiek = Religie = Levenswijze

Style Councillor | 21-03-05 | 15:36

Opeens heb je het, je wordt steward, ( en laat je voor 10 euri's de wedstrijd helemaal af zeiken en in elkaar trappen )

gentle giant | 21-03-05 | 15:36

@Fuckje
Dat heet brede kennis van zaken, annex historisch besef, welke zich verder uitstrekt dan 24 uur terug.

Style Councillor | 21-03-05 | 15:34

had Rinus dat voetbal maar meegenomen in zn graf

fuckje | 21-03-05 | 15:33

Of je kijkt gewoon geen TV... En het doet er mij niet toe of het nu naar het web of de TV gestuurd wordt.

Filo | 21-03-05 | 15:32

Goed diepte-intervieuw!!!Vooral die vragen van de presentator zijn formidabel, extra dimensie wordt er wel gegeven door dat pink panter deuntje!! Zouden we straks ook zien hoe foppe eerst zijn koeien melkt om 7uur bij hoerenveen.tv??????

misterxlwd | 21-03-05 | 15:30

jaja, haal de ouwelullenmuziek maar onder het stof vandaan.....

fuckje | 21-03-05 | 15:28

@tiswat,

Ach het is hier nog niet zo erg als in Spanje, daar heb je de "Taquilla" kanalan (ook op satalliet) en als je daar 1 live wedstrijd wil zien dan betaal ja al gauw 13 EURO.

MDE | 21-03-05 | 15:28

@fuckje

Gewoon de kaartjes 5x zo duur maken en uit die opbrengst de politie-kosten betalen.

En hooligans?? gewoon zonder pardon neerknuppelen, of nog beter.. de politiehonden trainen om direct in hun kruis te bijten..

MDE | 21-03-05 | 15:25

@Fuckje
Maar liever dat nog dan het bord voor z'n kop van de zakenman

Style Councillor | 21-03-05 | 15:24

PSV rules, geweldig hoe ze die 020-jes onder leiding van hun nieuwe goeroe onder de grasmat hebben gestopt

10SC-star | 21-03-05 | 15:22

@tiswat,
ja leuk! als je eens wist hoeveel mensen daar half dood worden geschopt!!!

fuckje | 21-03-05 | 15:22

Als groot voetballiefhebber moet ik eerlijk zeggen dat die hele commerciele dans op mij een averrechts effect heeft.
Kon je tot op heden ten dage nog redelijk het voetbal volgen op tv, straks is dat voor mij allemaal vt. Alles draait om dat smerige geld. Geld, geld en nog eens geld. De uitslagen lees ik wel op teletekst. De verslagen in de krant en op internet. Voor zover dat nog interresant is.
Nee, we gaan zaterdag of zondag zo je wil, weer gewoon naar het voetbalveld in de buurt. Kijken naar de puppillen, jeugd of senioren.
Dan proef je tenminste nog passie!

tiswat | 21-03-05 | 15:12

@Huh..?
Laat elke voetbalsupporter ook voor zn eigen politieagent zorgen, en die ook zelf betalen; zijn we gelijk van een hoop gedonder af, en natuurlijk alles bij die Endelol, logisch!

fuckje | 21-03-05 | 15:11

-off topic-
Is het Fuckje bashing day?

Style Councillor | 21-03-05 | 15:09

Voetbal-uitzending zonder bal...
Mag ik pleiten voor voetbal zonder voetballers? Zijn we ook gelijk verlost van al dat gezeik met portretrecht als er rond een WK een koekjesfabrikant weer eens een oranje-koekje oid uitbrengt.
En ja Fuckje, voetbal zuigt.
Zo, scheelt weer een dubbelpost :)

Huh..? | 21-03-05 | 15:05

Niet goed geld terug garantie?

Style Councillor | 21-03-05 | 15:03

De commercie maakt voetbal kapot, vroegah was het veel beter :x

DiXiE | 21-03-05 | 14:59

voor niks gaat de zon op (euh.... niet meer gezien de milieuheffingen).

Joeper de poeper | 21-03-05 | 14:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl