Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VVD: 'schop die werklozen de kas in'

plukkiealwestland.jpgTjonge, wat waren duh mensuh weer boos. Beetje langdurig werklozen die weigeren in de glas- en tuinbouw aan het werk gaan voor luie niksnutten uitmaken, dat is op lange luie teentjes trappen. Klaarblijkelijk. Terwijl we simpelweg herhaalden wat gemeenten en werkgevers zeggen: liever een Pool met doorzettingsvermogen of een enthousiaste scholier dan een een klagende chronische bankzitter die al jaren zijn geld gewoon van de sociale dienst krijgt. Als je tenminste de paprika's, komkommers en chrysanten een beetje fatsoenlijk en op tijd bij de veiling wilt krijgen. We hebben het niet over plotsklaps werkloze ZZP'ers die op de ruïnes van hun bestaan ineens iets nieuws moeten opbouwen. We hebben het over het gedeelte uitkeringsgerechtigden wat al jaren een baan weigert, zelf nul initiatief toont en wanneer de sociale dienst dan kant-en-klaar een baan in de glastuinbouw aanlevert nog steeds lopen te ouwetiefushoeren dat ze ineens hard moeten werken voor hun geld. Gemeenten en werkgevers zijn die eeltloze, ruggengraatloze en aartsluie kontkrabbers spuugzat, want ze willen absoluut niet werken voor hun geld. Niks meer dan semi-beschaafde bedelaars zijn het. Terecht daarom dat de VVD nu tegen gemeenten en sociale diensten zegt: "trap ze verdomme die kassen in. Daar is altijd werk te doen." Prachtig daadkrachtige terminologie, VVD, maar het heeft geen zin. We hebben het hier niet over alle werklozen. Niet over de pas ontslagen 50-jarige of de net afgestudeerde twintiger die graag wil en als het even kan een beetje op niveau. We hebben het hier over de mensen die pertinent parasitair weigeren te werken -crisis of geen crisis- omdat de uitkering en toeslagentsunami toch elke maand wel komt. Professionele handophouders. Kan de VVD wel hoog van de toren gaan blazen, maar dat is allemaal holle retoriek. Gemeenten en sociale diensten proberen het echt wel, maar tegen de koppige klotementaliteit van dit soort menselijke amoebes is niet op te motiveren. Het enige wat helpt is de uitkering een stuk lager leggen dan het minimumloon of een slaafse werkverplichting. En in beide gevallen krijgt de werkgever alsnog een ongedisciplineerde, onwelwillende en ongemotiveerde klaagkobolt over de werkvloer. Dus tenzij de VVD dit soort geldzuigers opneemt in hun campagneteam en aan het werk stelt op hun partijbureau, moeten ze hun grote bek houden en niet de verantwoording neer leggen bij de gemeenten en de sociale diensten. Ouderwetse schoppen onder hun hol moeten chronische werkweigeraars krijgen. En als ze dan nog steeds niet willen, dan is dat prima. Dit is een vrij land. Maar niet bijdragen aan de maatschappij betekent dat de maatschappij ook niet meer hoeft bij te dragen aan jou. Maar ja, in dit land wordt 'beschaving' vertaald naar het gegeven dat mensen die hard werken ook verplicht krom moeten liggen voor de mensen die wel kunnen werken maar niet willen. Omgekeerde wereld.

Reaguursels

Inloggen

Johny Quid, ga toch eens werken man!

penduwer | 09-09-13 | 21:25

Hoezo we beschikken toch over miljoenen goedkope arbeidswillenden? Nou dan.. bovendien mag de VVD op een godswonder hopen, willen de zelfuitgeroepen heersers niet plotseling tegen een Robespierre no2 aanlopen. Zou zo maar kunnen. Letten we even op bij de 'redactie'? I am coming and I am dangerous. No matter what smoke screen you will spread around.
Hi guise! :))

Oude Koekjes | 09-09-13 | 15:08

beetje kort door de bocht hoor! Het is simpel, voor het geld wat een al dan niet werkeloze hollander verdient huurt meneer de tomatenkwekert 2 poolse krachten in. Die idd niet zeuren als ze de volgens de cao vastgestelde rechten en plichten voor het gemak even terzijde schuiven. Ik zou het ook wel weten

kudt met dt | 09-09-13 | 14:23

Gewoon de aanvraagprocedure, en verlengingsprocedure van de uitkering aanpassen:
Indien je een uitkering wil moet je aantonen dat er geen werk is. Kun je dat niet, omdat de gemeente een stapel kaartjes heeft met kant en klare banen, dan krijg je geen uitkering ( meer)
En dt controleren ze dan elke maand..

Deus Absurdia | 09-09-13 | 13:28

Weggejorist? Ik geef een complimentje.. Mag dat niet?

NewJoke79 | 09-09-13 | 10:43

Heel simpel. Voor elk volgende jaar dat je een uitkering trekt 5% inleveren. Gaan ze gauw genoeg weer aan het werk.

Barry Hay | 09-09-13 | 10:23

Niks holle retoriek. De VVD heeft door de jaren heen altijd één belangrijk ideaal nagestreefd: zorg dat binnen Nederland een onderklasse aanwezig is waaruit bedrijven goedkope arbeidskrachten kunnen putten. Van de wervingscampagnes voor gastarbeiders in de jaren zestig – en de weigering om die mensen na twee jaar terug te sturen – via het promoten van "de multiculturele samenleving" (hallo Hans), het voortdurende gehak in het sociale vangnet, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd tot het openen van de Europese binnengrenzen (hallo andere Hans) aan toe.

simpelman | 09-09-13 | 09:24

Stop nou eens met te zeggen dat polen in kassen werken. De meeste werken gewoon in de logistiek. Zitten dus op een heftruck.

p reatard | 09-09-13 | 07:03

@yabbadabbadoooo | 09-09-13 | 01:45
Heel herkenbaar wat jij daar schrijft.
In begin jaren '80 waren er maanden dat ik (incl. overwerk) dik 4000 gulden netto opstreek. Een enkele keer zelfs 5000 netto.
Kom daar nu eens om, ik zou nu in het beste geval 3500 euro netto kunnen vangen.

copywriter | 09-09-13 | 06:05

heren - laat je onderling niet zo opjutten door politieke manipulatie. Een simpel rekensommetje laat zien dat er niet genoeg banen zijn voor het aantal werkelozen dat Nederland kent. Het grootste deel van de werkelozen wil echt wel een (behoorlijke) baan die redelijk bij hun capaciteiten past. En uitvreters heb je overal, misschien is het zelfs wel die paar centen waard (bijstand) om ze de rest van de economie (of een bedrijf) te laten verzieken. Als iemand jaren gewerkt heeft, heeft-ie recht op een behoorlijke uitkering, naar rato van zijn werktijd, toch ? is niets onredelijks aan. Waar de schoen gaat wringen is als er geen voordeel is om te gaan werken. Het minimumloon (veel werkgevers zijn tegenwoordig HEEL zuinig met salarissen, kennen het kunstje van uitknijpen heel goed !!!) is tegenwoordig zo laag dat geen redelijk denkend mens daar voor gaat werken. En denk niet dat ik een lans breek voor luiheid, maar als iemand een prestatie levert mag-ie normaal betaald worden op een nivo waarmee hij/zij normaal kan leven en geen TWEEDE baan of krantewijk nodig heeft om eten te kopen. Ik kwam in 1980 van VWO, verdiende in 1982 2000 gulden, gewoon een duffe kantoorbaan als assistent accountant. NIEMAND die nu van VWO afkomt verdiend in zijn 2e jaar 2000 euro ( even voor de eenvoud ervan uitgaand dat dat de inflatie dekt - wat in 30 jaar wel meer is trouwens !!!) Dus mensen, laat je brein niet washen door dit soort uitspraken, niet tegen elkaar opzetten, dat levert niemand iets op - behalve bedrijf en politiek. Blijf scherp, denk na en volg niet elke kreet !!!

yabbadabbadoooo | 09-09-13 | 01:45

@michello,dat kansloze volk van je houdt zich hier niet op hoor,maar in het kielzog van de coalitie in Den Haag.

Dolphi | 09-09-13 | 01:28

Typisch: iedereen die hier voor een stevige aanpak van langdurige beroepswerklozen/uitkeringsparasieten is wordt overladen met minnetjes. Beetje kansloos volk hangt hier tegenwoordig. Waarschijnlijk niks te beleven op joop.nl

michello | 08-09-13 | 23:14

Één voordeel kan dit verhaal van Quid hebben: Als de arbeid-immigranten ,oude en potentiële ,dit lezen,wil er geen één meer komen.Wie wil tenslotte werken voor parasieten? Die Asscher gaat nu al op zijn bek,want de Roemeense minister van handel verklaart doodleuk dat Nederland helemaal niet in trek is bij haar landgenoten. Over gekrenkte trots gesproken:Dit land land heeft zijn "melk en honing" allang verspeeld en is de zieke man van Europa,zoals Buma terecht zegt bij Eva Jinek.

Dolphi | 08-09-13 | 22:48

moraalridder600 | 08-09-13 | 18:52 |
HUN?
Leer jij nu maar eerst fatsoenlijk Nederlands schrijven. Hoe oud ben je? 12?

1+1 | 08-09-13 | 21:59

Vertelt de VVD er wel even bij dat het allemaal wel simpel bedacht is, maar voor veel werklozen gewoon niet uitvoerbaar is.
Ten eerste: het werk begint om half zes, zes uur. Het westland, en andere plaatsen waar de kassen staan, zijn nauwelijks bereikbaar met openbaar vervoer en al helemaal niet om half zes in de ochtend. De werkloze moet dus een auto hebben. Dat hebben de meesten niet.
Ten tweede: Het alternatief is slapen op een door de werkgever of uitzendbureau geregelde plek. Met twee man op een kleine kamer en daar betaal je dan 400 euro huur voor. Maar dan heb je ook wat: een bed, een kledingkast, een tv voor twee man, en een douche om met 6 man te delen. En dat voor 400 euro de maand. Of je dus even dubbele huur wil betalen of moeten de mensen hun huis maar gaan opzeggen? Hun, meestal, sociale huurwoning waar ze meer dan tien jaar op hebben moeten wachten in de randstad. En als je die opzegt kan je weer tien jaar wachten op een sociale huurwoning. De werkloze is gekke Gerritje niet. Dit doet geen hond dus.
Het heeft dus niets te maken met parisitaire nietsnutten die niet willen, zelfs als je wil is het onmogelijk uitvoerbaar, voor wellicht een enkeling na, en dat is precies wat ze in Rotterdam op deze wijze aan het werk gekregen hebben: 1 enkeling!
Bullshit dat de rest niet wilde, te lui was, of een professionele handophouder is. Het is niet uitvoerbaar.

Arim | 08-09-13 | 21:38

De VVD kan wel willen maar wanneer hebben ze gevochten om dit te veranderen, de PvdA is hier de grootste oorzaak. Zij hebben de grootste mond als er een verplichting aan zit te komen om deze parasieten aan het werk te schoppen. De enige manier is de uitkering te halveren, en daaruit eerst de huur en ziektekosten te betalen en wat overblijft is zakgeld. Kijk dan hoe snel ze aam het werk gaan.

lanexxx | 08-09-13 | 21:07

Elke willekeurige winkelier heeft meer verstand van economie dan Rutte. Ik heb zelfs op die gek gestemd destijds. Omdat ik altijd VVD stem. Nooit meer. Dit kabinet is 100% verantwoordelijk. Domme maatregelen, domme timing, gigantisch veel werklozen (was niet nodig, huizenmarkt volledig om zeep (was niet nodig). Ik had nooit verwacht dat dit in NL mogelijk zou zijn. Een totaal incapabel stelletje. Wilders had groot gelijk om daar niet aan mee te doen.

denoorman | 08-09-13 | 20:44

Och Martin wat ben jij een simplistische ziel... Veel zzp'ers moeten zelf op opdrachten jagen en ook dat kost veel tijd. Niet iedereen kan week in week uit 40 uur achter elkaar werken...

liesbeth van ingen | 08-09-13 | 19:49

Wat een megalomaan ben je ook, alsof overspannen artikelen schrijven voor hangjeugd ook maar enige maatschappelijke toegevoegde waarde heeft. En met je zogenaamde riante salaris zal je ongetwijfeld zoveel belasting hebben betaald dat je menig persoon al voorzien hebt van een jaarfooi.

doubledamn | 08-09-13 | 19:18

moraalridder600 | 08-09-13 | 18:52 | Eentje nog dan: het is niet 'hun', het is 'hullie'. Naar goed Brabants gebruik, zodat de rest 't niet meer snapt :D

BellaBella | 08-09-13 | 19:12

versterkt = verscherpt, uiteraard.

BellaBella | 08-09-13 | 19:11

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:46 | Wat kapot weer. U krijgt 200% boete en staat onder versterkt toezicht du moment dat u 'een tv in uw boekhouding stopt'. Ik word nu al weer compleet onpasselijk van alle domheid, ik ga weer weg. Bah, wat een volk. En maar janken dat we ze uitwonen.

BellaBella | 08-09-13 | 19:10

Zitten jullie hier nu nog over te zemelen? Ik heb gisteren al alles verteld wat hier over te vertellen is, en u om 14.30 vandaag van dat verhaal van gisteren de 'management summary' gegeven. Komen dan weer wat minklikjosties overheen, maar dan verwacht je niet dat ze er om 19.00 nog over liggen te zemelen. Het is niet moeilijker dan wat ik om 14.30 schreef: uitkeringen afschaffen en laten kreperen. Die anderhalve die dan alsnog zijn leven gaat beteren komt dan vanzelf boven drijven en die hijsen we dan wel een of andere fabriek in. En de rest? Ach, de rest: who cares. Om parasieten moet je niet veel verdriet hebben. Life goes on. De staatsschuld goes down. De moreel superieuren, de niet-parasieten, zijn vrolijker want ze houden meer geld over. De ondernemers worden daar ook blij van. De 'woningnood' is ook opgelost. Iedereen lacht weer naar elkaar. Zelfs politici, want 'brussel' heeft niks meer te commanderen: we hebben geen begrotingstekort meer maar een *overschot*. De verkiezingen leiden weer tot vooruitgang want alleen de niet-parasieten mogen stemmen. En nadelen? Welke nadelen? Weinig zaken zijn zo simpel als dit 'probleem'.

BellaBella | 08-09-13 | 19:07

Er is maar een manier!STOP de uitkering gelijk en op nul als hun blijven weigeren om aan de slag te gaan.Kijken waar hun de huur van gaan betalen en eten kopen.Geen toeslagen niks meer.Dan wil ik zien hoe snel ze bij de gemeente aankloppen met de vraag waar kan ik werken.Maar nu weten ze dat er toch niks gebeurd,en hun gewoon mogen weigeren.Gewoon slappe hap hier in Nederland,maar ja met zoveel dingen.

moraalridder600 | 08-09-13 | 18:52

Ik ben er wel voor om falende politici de land- en tuinbouw in te jagen. Wachtgeld? Lol! Ja, dat geldt ook voor u, dikke nek van de veuveudeu. Doe dat vlinderdasje maar beter af, voordat u achter een tak blijft hangen.

Larry Cook | 08-09-13 | 18:40

-weggejorist-

NewJoke79 | 08-09-13 | 18:36

Maar..........., er zijn er natuurlijk ook heel veel die wel heel graag snel aan de slag willen, dat moet ik toegeven. Dit voor de duidelijkheid.

Harry de Slijter | 08-09-13 | 18:28

Zolang het merendeel nog niet wil luisteren naar de ambtanaar naar welke baan hij of zij hem of haar wil sturen en meer behoefte heeft om elke minuut zijn "aaiphone te tjekken" tijden het gesprek, heeft die ambtenaar terecht niet echt de indruk dat zij of hij er oren aar heeft en snel aan het werk wil. Raar he, dat die indruk ontstaat?

Harry de Slijter | 08-09-13 | 18:27

Dat is al eens geprobeerd maar gevaat Rotterdam,Den Haag, Delft hadden toen kas projecten maar helaas de uitzend bureau waar mee ze werkte wou alleen maar polen in dienst hebben en geen uitkering mensen

dr.spider | 08-09-13 | 18:18

Om voor autochtonen een uitkering te betalen is tot daar aan toe, maar dat we voor meeliftende parasieten van over de hele wereld ook mogen betalen kan ik minder waarderen.
Meer dan de helft van de bijstandsgerechtigden is niet westerse allochtoon.
Als we gaan kijken naar de kosten van die uitkeringen gaat het om miljarden, alleen vloeit er nog wel een groot deel terug de economie in.
Wat nog veel belangrijker is, is de maatschappelijke impact hiervan.
Als veel mensen die werken denken te werken voor klaplopers, dan gaan die met tegenzin werken en zal ook de werklust afnemen.
Werken moet een status hebben, tegenwoordig ben je bijna het lachertje van je buurt als je vroeg je auto instapt.
Er zit nog zoveel meer achter dan alleen wat cijfertjes, de hele Nederlandse "niet lullen maar aanpakken" mentaliteit kan zo verloren gaan, met alle gevolgen vandien.

Mozeskriebels | 08-09-13 | 18:18

Ik vind het een prima idee, maar... dan gaat deze regel ook onmiddelijk in voor iedereen, dus ook VVD-ers die (dadelijk) de politiek uit zijn. Met andere woorden: dan ook ieder vangnet weg. Geloof me, op het vangnet dat WWB heet valt het minst te winnen. Het bekt alleen zo lekker. Wat denk je dat, laat ik het netjes zeggen, dat 'vergaderend Nederland' kost? Dus de lulbaantjes met de hoogste inkomens? Daar valt echt wat te halen. Probleem is alleen dat daar nu juist het beleid gemaakt wordt. En nee, ik ben zelf niet werkeloos.

Mark van Leeuwen | 08-09-13 | 18:13

weer 334 tegels, over wel of geen uitkering.
Wat kosten die uitkeringsorganisaties eigenlijk? los van de werkelijk verstrekte uitkeringen en subsidies.
Heb een deadline te halen van de week, ga weer eens wat doen.
.
@Quid.
Dat van die 10 werklozen die jij aan een vaste baan in de tuinbouw gaat helpen, en hun ervaringen bijhouden op het aanstaande geenstijl-werkblog was geen grapje.
En dat mogen evengoed 10 zeer en zeer gemotiveerde werklozen zijn die net een week hun baan kwijt zijn geraakt. Kom op doe eens even sociaal.
Gebruik je publiekelijke podium nu eens een keer nuttig!

Sexpresso | 08-09-13 | 18:13

ProAsfalt | 08-09-13 | 17:20 | + 0 -
Zelf ben ik fiscaal-jurist, maar op elk nivo is er werk. Bv trambestuurder in zurich, in de bouw, bij de sbb, bij de verzekeringsmaatschappijen etc. Mijn wit Russische vrouw die geen woord Duits spreekt vond vrij gemakkelijk een baan als spreadsheetgegevens controleur voor een salaris dat in nl als zeer hoog wordt betiteld maar hier vrij normaal is. Wel is het zo dat in de lAger geschoolde beroepen je met Zwitsers te maken zult krijgen die dezelfde denkbeelden over auslander erop na houden als de gemiddelde nl'er over buitenlanders, dat dan wel weer. De hoger opgeleide exemplaren zien de wereld wat genuanceerder, ook zoals in nl

Zatkniss | 08-09-13 | 18:02

blijft lachen, al die amateur-economen hier. Professionele economen snappen er al geen reet van, go figure.

Hesselbollah | 08-09-13 | 17:57

@Baron Holbach | 08-09-13 | 17:24
Respect Baron.
Dat is waar het bij het ondernemen om draait.
Lef hebben, durven en je ballen laten zien. Fuck em all.
Of zoals m'n oude grootmoeder altijd zei 'Wat is het ergste wat kan gebeuren? Het ergste is dat de deurwaarder langs komt om je harses in te slaan met een knuppel en dat gebeurt heus niet, dus...?'
En die ouwe doos had nog eens gelijk ook.
Zo te horen loopt je toko nog steeds, succes ermee.

copywriter | 08-09-13 | 17:47

Och... Leden van het koningshuis zijn ook uitvreters hoor... prins bernhard met zijn smeergeldaffaires, politici met wachtgeld...

liesbeth van ingen | 08-09-13 | 17:41

Ik ben ooit, in crisistijd, een eigen bedrijf begonnen. Al mijn spaargeld erin gestoken, en uiteindelijk 12 man personeel. Het duurde twee jaar voordat het begon te lopen. Als het was mislukt, had ik geen recht gehad op een uitkering, mijn personeel wel. Ondernemers, de mensen die werkgelegenheid creëren, worden harder gestraft dan de werknemers die ze met eigen geld aan een baan hielpen. De wereld op zijn kop.

Baron Holbach | 08-09-13 | 17:24

@Zatkniss | 08-09-13 | 16:37 |
Is voor werken in CH ook geen CV van hier tot Tokyo vereist zoals vandaag de dag in NL?
Als ik vragen mag voor welk vakgebied bent u bezig in CH?

ProAsfalt | 08-09-13 | 17:20

Hoe onterecht t ook is, dat wij, hard werkende, ons halve loon in moeten leveren voor dit soort mensen. Is het helaas wel beter. Ik denk dat als ze geen uitkering krijgen er veel meer criminaliteit is. Maargoed, mee eens ben ik t niet.

Antilichaam | 08-09-13 | 17:19

*kuch* ik wil Kwit of een van die andere Wakkere Nederlanders wel eens zien werken in de kassen bij een buitentemperatuur van - pak 'm beet - 26 graden. In de kas loopt het dan al gauw tegen de 40 graden. IK heb het al gedaan en IK heb doorgewerkt. Kwitje en al die andere brallers ook?????

Aktivist | 08-09-13 | 17:17

Tja, dan moet je beter betalen zou ik zeggen... Waarom wil de VVD die marktwerking verstoren? De heren en dames kassenhouders willen natuurlijk de dikke Audi's kunnen blijven rijden door ieniemienie geld te willen betalen... Krokodillentranen waar de politiek met open ogen in trapt.

synchronicity | 08-09-13 | 17:15

Een familielid was dolblij dat hij vanuit de bijstand fulltime taxichauffeur kon worden. Totdat hij zijn eerste loonstrookje kreeg en zag dat hij er rond 200 euro netto per maand op achteruit(!) ging wat ondermeer werd veroorzaakt door een domweg krankzinnig hoge verplichte pensioenpremie en forfaitaire belasting op fooien die hij van de zwakzinnigen die hij moest rijden echt niet kreeg... Dus ja, een erg aanlokkelijk beeld is het niet om vanuit de bijstand te gaan werken.

jan-lul-de-behanger | 08-09-13 | 17:10

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:38 |

Je beseft dat de shoarmaboer op de hoek, de zware shagindustrie en de ALDI zo wel omzet mislopen? Geef ze gewoon geld, dat rolt toch zo weer de economie in.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 17:09

@Botte Hork | 08-09-13 | 14:53
Leven we nu in een kennisland of niet? Gaan we ons nu druk maken om wie in onze kassen in de tuinbouwsector staan en over parasieten die een uitkering krijgen? Het is gewoon een nihile kostenpost en niets meer. Waar maken we ons druk om?

Martin_rsd | 08-09-13 | 17:07

@Martin_rsd | 08-09-13 | 16:59
Inderdaad een zeer kleine kostenpost in vergelijking met de zorg op het totale Nederlandse budget.

Martin_rsd | 08-09-13 | 17:00

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:54 | + 0 -
Ik klaag niet, ben zeer tevreden, maar als jij denkt dat je vrij bent als eu slaaf prima. De eu is er voor ons allemaal toch? Net als de euro?

Zatkniss | 08-09-13 | 16:59

@Andersdenkend | 08-09-13 | 16:53
Niet mee eens, ze zijn maar een kleine kostenpost. De lonen moeten omhoog, of de kosten van arbeiders moeten gigantisch omlaag. Arbeid moet beter beloond worden, en nivelleren moet juist andersom bedacht worden, de verschillen moeten juist GROTER in plaats van KLEINER, we moeten ANTI NIVELLEREN om Arbeid interessanter te maken. Zo simpel is het, iedereen die verstand heeft van geld en economie snapt dit.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:59

Hee Quid, die laatste zin over de omgekeerde wereld... Het lijkt wel of ik Geertje hoor praten!

En wat de oplossing betreft: ben het helemaal met Parel van het Zuiden eens.

Professor Superhirn | 08-09-13 | 16:57

@Zatkniss | 08-09-13 | 16:51
Inderdaad, en besteed uw tijd beter naar het zoeken van een weg in een doolhof met vele uitgangen in plaats van te wijzen en te klagen!!!

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:54

@Martin_rsd | 08-09-13 | 16:46
Als ik deze draad zo samenvat dan kun je je dus het beste laten omscholen tot ZZPer. Als je wat kunt, tenminste. Ben helaas net iets te oud vrees ik.

michello | 08-09-13 | 16:53

Notoire geldophouders (lees langer dan vijf jaar in de uitkering) gewoon geen geld meer geven, alleen maar diensten. Boodschappen: coupons voor primaire levensbehoeften waar bier en sigaretten niet bij horen. Huur gewoon rechtstreeks naar de woningstichting overmaken. Telefonie: jammer dan. etc.
Je houd ze in leven en schenkt ze geen levensvreugde. Regelmatig controleren of er geen nevenactiviteiten zijn die toch wat luxe opleveren.
Eens kijken of ze dan willen erken voor de pecunia.

Andersdenkend | 08-09-13 | 16:53

@Martin_rsd | 08-09-13 | 16:46
Zucht.... Iedereen hier loopt maar te klagen en te typen wat er niet goed is en wat fout is, ik ben de enige die aanwijzingen geeft wat je zou kunnen doen om het financieel per maand beter te hebben....

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:52

www.20min.ch/finance/news/story/Sozial...
Zelfde onderwerpen hier in Zwitserland eigenlijk kan geen stijl zo een ch variant beginnen :-) toch wel boeiend om te Zien dat mensen altijd op anderen zeiken terwijl de bilderberg elite er buiten blijft. Mensen hou eens op op uw mede slaven uit de moelanden te zeuren, zie het werk van de bilderbergers

Zatkniss | 08-09-13 | 16:51

@Ton Plafond | 08-09-13 | 16:43
Ik blijf bij mijn standpunt.

michello | 08-09-13 | 16:51

In Nederland ligt het geld voor het oprapen in Rotterdam. Niet echt voor het oprapen natuurlijk je moet echt wel keihard willen werken in de haven. Indien je jezelf inschrijft bij de Kamer van Koophandel, jezelf kenbaar maakt op Monsterboard wordt je overstelpt door bedrijven die je tussen de 48 en 65 euro per uur gaan betalen. Dit is bruto geld, maar je krijgt dit ook echt bruto op jouw bankrekening gestort. Vervolgens hou je een gedegen administratie bij, en wandel je een beetje op het randje. De TV die je oom gekocht heeft en het etentje met de hele famillie, al die facturen stop je in je administratie, gewoon, omdat het kan, een beetje de grenzen verkennen, lachen en proberen. Je werkt er immers ook elke dag keihard voor. Je hebt niet dezelfde zekerheid als een loonslaaf, ziek is ziek en brengt niets op.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:46

michello | 08-09-13 | 16:26
Zie:
Ton Plafond | 08-09-13 | 15:26
Peter Emile | 08-09-13 | 15:23
En er zijn ook nog mensen die werken op zondag, dus ik heb meer te doen en niet de hele dag tijd voor reaguren. Uw ongeduld en vooroordeel past in het plaatje: de ultieme gepensioneerde VVD'er die nu buiten de werkelijkheid in zijn eigen seniele wereld woont, met een groot hek eromheen en een bord voor zijn hoofd.

Ton Plafond | 08-09-13 | 16:43

@Zatkniss | 08-09-13 | 16:37
Wegens familiaire omstandigheden niet. Anders was ik al lang weg.
Gefeliciteerd met jouw prachtige woonomgeving.

michello | 08-09-13 | 16:43

Deze mentaliteit heeft de VVD zelf medegecreeerd bij de ontslaggolven in de crisis van begin jaren '80. Met honderdduizenden tegelijk uit de scheepsbouw, mijnbouw en zware industrie de wao in, met vage rugklachten (ingefluisterd door de keuringsarts), waaronder een groot deel van de eerste generatie gastarbeiders. Dit als deal tussen werkgevers (lees VVD en KVP) en werknemers (lees PvdA, CPN, etc). De staat draaide op voor de gevolgen (lees brave, van enig moraal voorziene middenklasse werknemer, die belasting betaalt). Hiermee is ook een volgende generatie opgevoed, met handje ophouden, bijklussen, slachtoffergedrag en "ik heb alleen rechten en geen plichten" (lees SP) mentaliteit. Dus VVD, niet janken, met de graaiers gaat alles nog steeds goed.

Bopje | 08-09-13 | 16:42

Inderdaad. Voor jongeren met ambitie en talent heeft Nederland heel weinig te bieden. Voor crimineel tuig en gelukzoekers is het een fantastisch land. Ik moet de eerste op nl klagende marokkaan nog zien die vrijwillig zijn paspoort inlevert..

denoorman | 08-09-13 | 16:38

Waarom gaan jullie niet in een ander land wonen en werken? Ik wek nu in ch Lonen liggen VEEL hoger en belastingen veel lager. Oké kosten zijn hoger maar als je niet in het centrum van zurich wil zitten valt het wel mee. Crisis is hier niet en Zwitsers lijken erg op nl'ers in ieder geval zeiken Ze net zo hard over auslander die hun banen inpikken en voor de fooi van omgerekend EUR 3000 in de maand willen werken, daar kan volgens hun een Zwitser niet van leven.

Zatkniss | 08-09-13 | 16:37

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:27 |
Behalve dan voor beroepsbestuurders en politici.

Watapatja | 08-09-13 | 16:37

Punt blijft dat tuinderswerk over het algemeen centenwerk is, iedere afbreuk kost centen, en de winter moet nog komen. Afbreuk? Jahaa, die ongedisciplineerde, onwelwillende en ongemotiveerde klaagkobolt kost over het algemeen meer als alleen maar salaris en premies.
.
Ik ben erg geduldig, mijn baas ook, maar die geduldigheid heeft wel grenzen en zodra het meer kost als oplevert (lees dozen, kratten plukken/snijden per uur. Plantonderhoud uitvoeren binnen gestelde tijd en ga zo maar door, en dat is niet onmogelijk, als ik het kan dan moet iemand die 20-25 jaar jonger is het zeker kunnen) dan is daar toch het gat van de deur.
.
de ongedisciplineerde, onwelwillende en ongemotiveerde klaagkobolt, ik heb er heel veel zien komen en de meeste ook weer zien gaan.
.
En ja ik blijf door solliciteren in mijn eigen vakgebied, mijn baas weet dat en ziet graag dat het ook gaat lukken en dat is niet omdat hij mij kwijt wil, dan was dat maanden geleden al zover gekomen.

Ranja Drinker | 08-09-13 | 16:36

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:13 |
Dit kun je niet zwart wit zo stellen. Afschrijving bedrijfsmiddelen kan een aanslag zijn. Niet iedere zzp-er is consultant met een laptop en kantoor aan huis.

Watapatja | 08-09-13 | 16:34

@Raffael77 | 08-09-13 | 16:06
Nu nog wat aan je d's en t's doen.

Stormageddon | 08-09-13 | 16:32

@Martin_rsd | 08-09-13 | 16:08
Lachwekkend ja, met zijn 83000 euro bruto per jaar... 4x bruto jaarinkomen is een hypotheek die je nu nog kan afsluiten, dus die Raffael77 denkt ook nog even een huis te scoren van 4x 83000 euro, da's een huisje van 332000 euro. haha, wens hem veel succes!!!

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:32

@Raffael77 | 08-09-13 | 16:06
Maar goed, na nog een keer je verhaal te lezen, jij gaat dus echt niet voor minder dan 50.000 euro NETTO per jaar??? Op welke planeet heb jij geleefd??? 50.000 euro netto per jaar is dus bijna 1000 euro netto per week als uit te kunnen geven geld, Welkom in Nederland Raffael77, het is mooi dat je daar over droomt, maar in dit land is dat moeilijk haalbaar!!!

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:27

Als dit ook geld voor ambtenaren en politici met wachtgeld dan ben ik voor.

Osdorpertje | 08-09-13 | 16:26

@Ton Plafond | 08-09-13 | 15:51
Maar waarom is het onzin?
michello | 08-09-13 | 15:53
-
@Ton Plafond | 08-09-13 | 15:51
Geen reactie dus. Hou dan je holle commentaar voor je, inhoudsloos figuur. -1 voor jou.

michello | 08-09-13 | 16:26

@denoorman | 08-09-13 | 16:07
Ja je hebt gelijk, voor de toekomstige generaties ziet het er niet goed uit.
Gelukkig heb ik de goede jaren nog mee mogen maken en ik ben nu op een leeftijd dat ik kan zeggen 'het zal mijn tijd wel duren'
Maar de jonkies onder jullie wil ik zeggen maak als de sodemieter dat jullie hier wegkomen.
Geeft niet waar naar toe, VS, Australie, Canada, Zuid-Amerika, maakt niet uit.
Doe je dat niet dan kun je de rest van je leven krom liggen om het almaar groeiende leger quat kauwers, scooterdieven en chipsvretende bankzitters van een inkomen te voorzien.
Geloof me als je een goede opleiding hebt (zeker een technische) kun je overal in de wereld terecht.
Het enige wat je nodig hebt is een beetje durf.
Meer niet.

copywriter | 08-09-13 | 16:25

michello | 08-09-13 | 15:40 |
wat een mongeaul ben jij zeg. Wacht maar tot je zelf in de uitkering belandt. (heb er zelf in gezeten)
1+1 | 08-09-13 | 16:02
-
Ik heb het over uitkeringsparasieten, beroepswerklozen. Daar ging het in dit topic over, mongeaul.

michello | 08-09-13 | 16:22

@michello | 08-09-13 | 16:00
Vrijwilligerswerk??? pleur op man, werk doen bij een baasje zodat baasje er een betaalde kracht uit kan trappen, dat is vrijwilligerswerk!
ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 08-09-13 | 16:06
-
Nou ja ik bedoel meer iets in de trant van wandelingetje en praatje maken met een eenzame bejaarde.
Maar je ligt liever tot je 65e op de bank begrijp ik.

michello | 08-09-13 | 16:20

@Raffael77 | 08-09-13 | 16:06
Je moet ook nooit naar het "ELITE CIRCUS" Kamer van Koophandel gaan met VRAGEN, nee, je gaat naar de Kamer van Koophandel omdat zij voor jou werken, en jou een dienst dienen te verlenen die jij in kaart hebt en betaald.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:19

@Welles! Nietes! | 08-09-13 | 16:02

Wow. De klassieke beginselfout dat iemand die niet verder kwam dan VMBO er te lui voor is. Om daarmee (al dan niet bewust) voor jezelf goed te praten, dat 'laag'opgeleiden minder beloond hoeven te worden.

Terwijl het gros van de VMBO-ers gewoon niet meer in hun mars hebben. Waarmee jij in principe een voorvechter wordt van het kastestelsel waar we in leven (gebaseerd op breinfunctionaliteit), ondertussen vergetend dat er onder de VMBO-ers een hoger percentage een beroep van maatschappelijk belang zal gaan doen dan van om het even welk niveau daar boven.

Wat hij ook bedoelde met zijn opleiding, studieschuld of bereidheid die kosten aan te gaan, de manier waarop hij het vertelde zei genoeg. Evenals jouw verdediging ervan.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 16:18

@Raffael77 | 08-09-13 | 16:06
Daarom schreef ik dus ook om een BV bij de KvK op te richten. Verdiep je daar maar eens in!!! Met een holding.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:17

Mijn buurman had graag gewild maar wegens een korte vakantie 4 maanden in zijn moederland was hij helaas niet beschikbaar. Hij vertelde me gisteren dat het erg vervelend was dat er op nu geen vacatures meer zijn in de kassen en beloofde plechtig dat hij volgend jaar een week eerder thuiskomt, mits het rammuhdan een beetje gunstig valt.

Lege Batterij | 08-09-13 | 16:13

@Martin_rsd | 08-09-13 | 16:11
40 weken 40 uur, is 1600 x voor het gemak even 30 euro, 48000 euro per jaar bruto, zelfstandigenaftrek heel de klimbim en creatief boekhouden, levert ontzettend veel meer op dan werken in loondienst. Plus dat je veel meer uren maakt als zelfstandige dan die 1600.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:13

@Raffael77 | 08-09-13 | 16:06
Heel gek is het dat in de media inderdaad tarieven van 75 euro per uur genoemd worden voor een ZZP-er. Ik kan je verzekeren, werkelijk, dat 32,50 per uur je een riant salaris oplevert wat heel wat hoger ligt dan werken in loondienst.

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:11

@Elisabeth2 | 08-09-13 | 15:52
Jij ook, en gefeliciteerd. Make the most of it.

copywriter | 08-09-13 | 16:09

@Martin_rsd | 08-09-13 | 15:53
Klopt helemaal maar ook de ZZP tarieven dalen, maar dan nog. Een schilder die voor zichzelf werkt ontvangt tussen de 32,50 - 40 euro per uur. Per 40 urige werkweek wordt er dan dus toch een bedrag op je rekening gezet vergelijkbaar met een maandinkomen indien deze schilder in Loondienst werkt. De politiek weet dit en probeerde de ZZP-ers aan te pakken. Want bruto naar netto ZZP geld is veel gunstiger dan bruto naar netto in loondienst geld. Maar nog gunstiger is natuurlijk een BV met een Holding, bijvoorbeeld een holding op, hoe gek het ook klinkt, CYPRUS. Maar om zo'n situatie te onderbouwen moet ik nog heel veel regeltjes typen, en daar heb ik helaas geen tijd voor.....

Martin_rsd | 08-09-13 | 16:08

Zowel Quid als de VVD hebben natuurlijk uitermate weinig invloed op hetgeen een werkgever eist van een werknemer of welke vacatures er te vullen zijn.

RedWing 602 | 08-09-13 | 16:08

@copywriter.
Jammer geen gouden handdruk, maar je kan niet alles hebben. Geniet, je hebt een 100% recht op.. De toekomstige generaties zullen nauwelijks rechten hebben. Een vast kontrakt is praktisch onmogeijk. Zeker bij lager betaalde arbeid. Veel bedrijven doen het nog redelijk goed. de ambtenaren hebben ook weinig te klagen. De grootste ellende is voor de zwakkeren (MBO -) en ouderen (50+)

denoorman | 08-09-13 | 16:07

@Martin_rsd

Ik ben bij de KvK geweest afgelopen maandag en zoveel verdien je niet als ZZP-er. Waar mensen warm worden van 15 euro per uur ligt dat normaal bij ZZP-er's wel 5 keer zo hoog. Het nadeel nu is echter dat mensen je niet meer willen betalen. Om 50.000 euro per jaar over te houden moet je als ZZP-er zo'n 82 a 83.000 euro verdienen. Je betaald ook loon belasting zoals normale werknemers en je betaald belasting omdat je zelfstandig bent. In 2015 willen ze alle aftrekbare btw regelingen voor zelfstandigen wegkapen zodat het nog minder interessant wordt om voor je zelf te werken. Je betaald als als zelfstandige zo'n 33 % belasting plus btw die je nu nog wel terug kan vragen maar straks dus niet meer. Vinden ze het in het kabinet ook nog gek dat ze niets kunnen weghalen bij MKB want alles gaat kapot. Ik wil dolgraag wat voor mijzelf doen maar op deze manier gaat dat niet lukken. Ben nooit te beroert om te werken maar werken voor nog geen 900 euro in de maand waar je normaal 5 a 600 euro meer voor krijgt als je gewoon een contract zou hebben is natuurlijk vette onzin. Mensen die werken en veilig zitten hebben een grote bek maar het zijn de MK-ers die het grootste deel van soos trekkers onderhouden en niet de brave baas slaven in een groot bedrijf.

Raffael77 | 08-09-13 | 16:06

@Ongeblustekalk | 08-09-13 | 16:02
En voor de NSA zou het een peuleschil zijn om met PRISM die corruptie in kaart te brengen en geldstromen en rugnummers aan elkaar te koppelen.
Ik zal ze even bellen, ownee ze lezen al mee. Hee! Ga eens aan het werk!

Ongeblustekalk | 08-09-13 | 16:06

@michello | 08-09-13 | 16:00
Vrijwilligerswerk??? pleur op man, werk doen bij een baasje zodat baasje er een betaalde kracht uit kan trappen, dat is vrijwilligerswerk!

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 08-09-13 | 16:06

Bakito | 08-09-13 | 15:51 |

Ja, wegen aanleggen dat kunnen ze. Vervolgens allerlei warrige borden met maximumsnelheid langs de kant van de weg plaatsen en kassa!

Zorg? Een inefficiënt apparaat, kosten rijzen de pan uit. Ziekenhuizen declareren aan de lopende band en wij maar premie betalen.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 16:05

@Nilfisk | 08-09-13 | 15:55
Die Kwit hangt wel vaker heb ik gemerkt lol.

copywriter | 08-09-13 | 16:05

@CornholioNL | 08-09-13 | 15:52
Ja dat had ik natuurlijk ook wel door.
Als je 63 jaar in dit Nederlandse tranendal weet te overleven dan wordt je wel slim.

copywriter | 08-09-13 | 16:04

Gelul. Ik heb gezien hoe de zaterdagkracht, de student en vasye medewerkers verdreven zijn. Allemaal hard werkend maar 48 uur per week was niet genoeg en polen werken graag 75 uur per week. Dat is de voornaamste reden dat bazen geen Hollanders willen hebben.

Veel Vaak | 08-09-13 | 16:04

"Ik mag niet gedwongen worden te werken; we leven in Nl".
Okee lul, niemand dwingt je, je mag nu blij zijn dat je uitkering nu niet helemaal in 1 keer wordt stopgezet!

zwemverbrander | 08-09-13 | 16:02

Stuur al die overtollige raam-ambtenaren de kassen in. Dan doen ze nog wat voor hun geld.

denoorman | 08-09-13 | 16:02

michello | 08-09-13 | 15:40 |
wat een mongeaul ben jij zeg. Wacht maar tot je zelf in de uitkering belandt. (heb er zelf in gezeten)

1+1 | 08-09-13 | 16:02

@Stormageddon | 08-09-13 | 15:56
Die genoemde toplaag kost meer dan alle werklozen bij elkaar.

Ongeblustekalk | 08-09-13 | 16:02

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:58
Wat proAsfalt bedoelde is dat hij er een paar duizend euro nog terug te betalen studieschuld voor over heeft gehad om een goedbetaalde baan te krijgen waar een simpele VMBOer dat niet heeft.

Welles! Nietes! | 08-09-13 | 16:02

@denoorman | 08-09-13 | 15:52
Nee geen gouden handdruk. Jammer he?

copywriter | 08-09-13 | 16:01

denoorman | 08-09-13 | 15:59
helemaal mee eens.. laat die ook eens een dagje meelopen daar,ze hebben dit zelf zo geregeld dus niet mekkeren nu.. gewoon uitkeren dat geld,aftikken,betalen met je mars

petomaan | 08-09-13 | 16:01

inderdaad, beloning naar prestatie !! heel goed.

Willen de heren van de VVD dan even hun salaris van afgelopen jaar inleveren? ik wens niet te betalen voor gepruts.

Rest In Privacy | 08-09-13 | 16:00

Moeten politici met wachtgeld ook de kassen in?

Willem van Rood | 08-09-13 | 16:00

@
Ik heb het in het vorige topice van Quid ook al aangegeven, dat ik wil graag in de tuinbouw werken, maar kom als Nederlander niet in aanmerking.
Terwijl men voor voor mij lekkere subsidies kan krijgen want ik zit in de WIA (achteraf heel gelukkig met die WIA want men schreeuwt wel werk zat, er is geen werk voor iemand van rond de 50!!!!!!!!!!!)
ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 08-09-13 | 15:56
-
Vrijwilligerswerk zat.
Enne bij de boer dan?

michello | 08-09-13 | 16:00

Waarom worden alleen uitkeringstrekkers gepakt, pak ook die raamambtenaren aan, ze voeren ook geen flikker uit, maar ze kosten 3 maal zo veel. De overheid heeft een tekort wat ze probeert af te wentelen op de burgers. De snelste besparing is op gelden die naar het buitenland verdwijnen (ontwikkelingshulp, export van uitkeringen enz) en minder ambtenaren (= structurele oplossing= hervorming)

denoorman | 08-09-13 | 15:59

@Watapatja | 08-09-13 | 15:27
Don't feed the trolls....

Anarchus_Rex | 08-09-13 | 15:59

Strohond | 08-09-13 | 15:55 |

Daarom geef ik die rukkers nooit iets...

CornholioNL | 08-09-13 | 15:58

Er zullen altijd mensen zijn die met geen mogelijkheid de arbeidsmarkt op te schoppen zijn. #feit
Dus van een gedeelte van de notoire bankhangers zullen we nooit afkomen.
.
Aan de andere kant kun je ook naar het UWV kijken welke mijns inziens de prioriteit aan de verkeerde kant legt. Nieuwe instromers het leven zuur maken door ze te verplichten onder hun niveau te werken om maar zo snel mogelijk uit de uitkering te zijn. .
.
Instromers willen over het algemeen genomen graag zo snel mogelijk weer aan de slag. Bij voorkeur in een functie op niveau maar een stapje lager wordt ook niet moeilijk over gedaan.
.
Het UWV echter hanteert het beleid deze mensen direct bij binnenkomst te verplichten de meest idiote baantjes te accepteren. Sorry maar ik kan mij heel goed voorstellen dat een hoogopgeleide ICTer weigert in een kas te gaan staan of achter op de vuilwagen te staan om kliko's te legen.
.
Laat iemand met goede papieren en perspectief op zijn minst de eerste 3 maanden zelf zijn/haar ding doen om weer aan de bak te komen. Zijn ze na 3 maanden nog geen steek verder voer dan de druk wat op maar begin niet gelijk met de meest lullige baantjes waarvan je bijkans op voorhand weet dat de gedwongen werknemer binnen no-time weer voor je neus staat wegens ontslagen wegens niet gemotiveerd.
.
Ga inplaats van welwillende werkelozen permanent de uitkering in demotiveren actief op jacht naar notoire bankhangers en stel ze te werk.

normanius | 08-09-13 | 15:58

lekker wijf | 08-09-13 | 15:54 |
En jouw vangnet is de prostitutie. Dat is dan een voordeel als lekker wijf.

Watapatja | 08-09-13 | 15:57

Een regeling als dit zal als enige nut hebben dat (de paar)Nederlanders die nog gewoon seizoen/kassenwerk doen er worden uitgetieft om plaats te maken voor uitkeringsgerechtigden die dit werk na een dag weer beu zijn. Waardoor niemand er beter van wordt.

Maarja, ik wist al langer dat de VVD liever aan symptoombestrijding doet dan de kern van een probleem aanpakken. Vandaar dat ik er ook niet op gestemd heb.

metalj | 08-09-13 | 15:57

@Stormageddon | 08-09-13 | 15:45
En overigens, in aanvulling: het grootste uitschot zit niet aan de onderkant maar aan de (topzware) bovenkant van de "maatschappelijke" ladder (en dat is niet de bovenkant van de economische ladder - dat uitschot draagt echt helemaal niks bij, maar graait het meest uit de vruchten van andermans arbeid.)

U kent ze wel. Ze noemen zichzelf "bestuurders" en zitten overal daar waar een hele grote berg taxpoet of een anderszins door de overheid verplicht bijeengebrachte geldberg ligt. De zorg, het onderwijs, pensioenfondsen, verzekeraars en de woningcorporaties.
Moet ik er nog namen bij noemen? Of denkt u: "nee, ik ken er wel een paar"?

Stormageddon | 08-09-13 | 15:56

Ik heb het in het vorige topice van Quid ook al aangegeven, dat ik wil graag in de tuinbouw werken, maar kom als Nederlander niet in aanmerking.
Terwijl men voor voor mij lekkere subsidies kan krijgen want ik zit in de WIA (achteraf heel gelukkig met die WIA want men schreeuwt wel werk zat, er is geen werk voor iemand van rond de 50!!!!!!!!!!!)
Maar ik zing het wel uit tot mijn 65e, ik heb behoorlijk meer inkomen als menigeen een hele week voor werken moet, 70% van mijn laatst verdiende loon 5 ploegendienst.
Ze bekijken het maar, je wilt wel werken maar ze willen je niet,, die Polen en ander gaaies hebben ze liever, nou fijn dan.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 08-09-13 | 15:56

@copywriter | 08-09-13 | 15:48
Gelijk heb je, Quit is een beetje blijven hangen alleen....

Nilfisk | 08-09-13 | 15:55

Ik lees trouwens in het stuk:
"Potters stelt voor dat gemeenten de bijstandsuitkering intrekt van onwillige uitkeringsgerechtigden die 'zomaar op de bank blijven zitten als er werk voor handen is'."
Kijk, dan is dus heel goed. Wie luiheid beloont kweekt luiaards. Stop met gratis geld voor luiaards en ze moeten wel aan het werk. Zonder uitkering om op terug te vallen leren ze hun verwende streken wel af.

lekker wijf | 08-09-13 | 15:54

Bakito | 08-09-13 | 15:51 |

De zwembandjes hebben hun werk gedaan merk ik... jammer.

CornholioNL | 08-09-13 | 15:54

Het klopt echt. Ik ken een persoon die werkte in de techniek, voor een uitzendbureau. 3000 euro bruto per maand, eerst hield hij daar 500 euro netto per week aan over tot hij een bedrijfsauto kreeg. Zijn contract werd niet verlengd, en had geen recht op WW dus zat ie 3 maanden in de bijstand. 990 euro standaard en 350 euro gemeente aanvulling netto per maand, plus huurtoeslag van 300 euro en zorgtoeslag van 80 euro per maand. Alles samen was het enige verschil met werken een bedrijfsauto, een laptop en een telefoon. Maar hij kluste er in die maanden wat bij en hield ontzettend veel meer over in zijn portomonee.
In Nederland wonen in een huurwoning, maakt een inkomen van ongeveer 1900 euro netto per maand noodzakelijk om in alle kosten te voorzien. Met minder kom je nooit een stap verder, en kun je ook geen toekomstplan maken. Dus ik denk dat de lonen te laag liggen in dit land. De verschillen in functies zijn ook veel te klein. Nivelleren praten ze dan over, indien je in loondienst werkt heb je 200 euro minder dan je afdelingshoofd en 200 euro meer dan een bijstandsgerechtigde, wat wil je hier nog in nivelleren??
De enige oplossing is naar de Kamer van Koophandel en je inschrijven als zelfstandige. Dan is er wel een enorm verschil plus het voordeel dat bruto bedragen op je bankrekening binnen komen.

Martin_rsd | 08-09-13 | 15:53

@Ton Plafond | 08-09-13 | 15:51
Maar waarom is het onzin?

michello | 08-09-13 | 15:53

copywriter | 08-09-13 | 15:48 |

U heeft groot gelijk en heeft het verdiend... met parasieten bedoelen wij gevallen als u ook niet maar ik mag hopen dat u dat zelf ook wel door had....

CornholioNL | 08-09-13 | 15:52

@copywriter
Go opa Go. Gefeliciteerd met je WW en met je pensioen! Nog een gouden handdruk gekregen of zoiets??

denoorman | 08-09-13 | 15:52

copywriter | 08-09-13 | 15:48
Helemaal goed! Geniet ervan. Hier ongeveer hetzelfde verhaal.

Elisabeth2 | 08-09-13 | 15:52

@copywriter | 08-09-13 | 15:48 |
Het zij je gegund!
Het jammere is alleen dat die ''snotneuzen'' dadelijk nog nauwlijks WW-rechten hebben...

Hufter | 08-09-13 | 15:52

michello | 08-09-13 | 15:43
Jij woont zeker in paupercity met een groot hek eromheen plus bewaking, want alleen wereldvreemde mensen kletsen dit soort onzin. Het toeval wil dat het in alle gevallen gaat om welgestelde seniele VVD'ers.

Ton Plafond | 08-09-13 | 15:51

BeelaTeismar | 08-09-13 | 15:47 | + 1 -
Die belasting wordt in ieder geval nog omgezet in dingen waaraan ik iets heb: wegen, dijken, zorg, onderwijs.

Dat Pietje 2000 euro in de maand verdient bij bedrijf X of Y heb ik geen zak aan. Afschaffen dus dat hele loondienstgebeuren, is niet meer van deze tijd.

Bakito | 08-09-13 | 15:51

'Niet bijdragen aan de maatschappij betekent dat de maatschappij ook niet meer hoeft bij te dragen aan jou.'
Precies. Maar breng dat de SP-achtigen maar eens aan het reeds in geringe mate aanwezige verstand.

lekker wijf | 08-09-13 | 15:51

Meer dan de helft van bijstandsgerechtigden zijn niet westerse allochtonen, daarbovenop komen de nog westerse allochtonen en derde generatie dus niet meed aangemerkt wordt als allochtoon, wat een verrijking van ons land.

Mozeskriebels | 08-09-13 | 15:50

Wat een gelul allemaal. Vroegah toen ik in de jaren '70 van school kwam (middelbare technische opleiding) was er voor mij ook geen werk. Ik heb in m'n jonge jaren in de supermarkt groente en fruit staan verkopen, dozen met drogisterijproducten in zitten pakken, met een paar man het halve land zitten afjakkeren in een oud VW busje om kunststofvloertjes te leggen, in Canada als ongeschoold arbeider met een aftandse pick-up bouwplaatsen af zitten rijden om afval op te rapen.
Ik ben heus wel goed terecht gekomen, de rest van m'n leven gewerkt als constructeur op o.a. ingenieursbureau's e.d.
Nu is opa 63 en sinds kort werkeloos en opa heeft genoeg rechten opgebouwd om het in de WW tot zijn pensioen uit te zingen en dat is precies wat opa gaat doen.
Ik heb er al dik 40 jaar opzitten dus jullie kunnen me allemaal de rug op, ik kap ermee.
Steken jullie snotneuzen met jullie gekanker nu ook maar eens een poot uit.

copywriter | 08-09-13 | 15:48

Bakito | 08-09-13 | 15:45 |
En de overheid is de grootste parasiet, een beetje hun burgers uitzuigen met belastingen..

BeelaTeismar | 08-09-13 | 15:47

bakoenin | 08-09-13 | 14:41 | Je legt perfect uit waarom werklozen de kas intrappen niet gaat werken.

Een vriend van me is een grote teler, één hectare aalbessen en bijna 4 hectare komkommers. Dan ben je geen toppertje maar doe je aardig mee. Hij heeft het anders aangepakt. Geen uitzendkrachten of seizoensarbeiders. Bij hem werkt al ruim tien jaar een club Polen van rond de 50 man. In vaste dienst. Binnen die club is er een duidelijke hiërarchie. Een paar sterke kerels spreken Nederlands en delen de lakens uit. De rest luistert en werkt zich de kolere. Doen ze dat niet dan worden ze terug naar Polen geslagen.

De ploeg wordt voor Nederlandse begrippen zeer goed betaald. Daarom blijft iedereen al tien jaar hangen. Hij weet precies wat ie aan ze heeft. Moet er een keer op zaterdag en zondag doorgewerkt worden staan ze ook klaar.

Bottom line: goed zijn voor je personeel en ze goed betalen.

Willianus Wortelus | 08-09-13 | 15:46

@de verlosser
Met alle respect, maar met 0 reakties zou ik toch eens ook eens gaan nadenken.. Schrijf je wel goede brieven, kan je niet beter bellen of langsgaan enz enz. Ik maak me een beetje zorgen om je. Zou je graag helpen. PVV of SP stemmen kan indirekt ook helpen. Maar eerst eens aan de slag, dat is prio 1.. Succes

denoorman | 08-09-13 | 15:46

Prachtig hoe Kwit in een stukkie over onrendabelen en zo het woord ''allochtoon'' omzichtig vermijdt..

Hufter | 08-09-13 | 15:46

deverlosser | 08-09-13 | 15:37 |
Daarom is het tijd voor een nieuwe wet. Bij gebleken geschiktheid zou je de baan van een gastarbeider moeten kunnen opeisen. Ben benieuwd hoeveel Polen over 1 jaar dan nog werken in wegtransport of distributiecentra (bijv Aldi in Best) of bouw.

Watapatja | 08-09-13 | 15:46

@befkoning I | 08-09-13 | 14:34
En dan? Dan gaan die mensen opeens wel werken? Waar dan? Hoe dan? Er zijn een paar honderdduizend van die lui en hooguit 1000 vacatures in de kassen.
Er is geen werk, en het werk dat er is kunnen ze niet. Dus het eerste wat dan gebeurt is dat ze hun huur en andere vaste lasten niet meer betalen. Hun vreten roven ze dan uit de winkels en als ze hun huis uit geschopt worden gaan ze zwerven en bedelen. Ook bij jou voor de deur. Wat ga jij dan doen? Ik kan het voorspellen: Dan klaag je weer dat de overheid er iets aan moet doen.

De maatschappelijke kosten van zwervers, met alle gerelateerde problematiek: diefstal, gevangenissen enzovoorts zijn vele malen hoger dan ze een uitkering verstrekken. Nog even afgezien dat de hele werkloosheidsindustrie ook honderdduizenden mensen aan het "werk" houdt, die zonder deze industrie ook werkloos zouden zijn.

Face it: elke maatschappij van mensen in elke tijd is altijd bezig om minimaal een kwart van hun te onderhouden. Op welke manier dan ook. Zo simpel is het. Dat is oneerlijk en stom en idioot, maar er is geen ontkomen aan, welk politiek of economisch systeem er ook is. In de 20e eeuw is er geëxperimenteerd met zo'n beetje alle systemen denkbaar, en er is geen één die werkt, zonder fundamentele mensenrechten aan te tasten. En geloof me, dat laatste wil je echt niet: lever je de rechten van een ander in dan ben jij daarna aan de beurt.

Enfin. Zowel dat gelul van de VVD als van JQ is populistisch en hypocriet geneuzel. Het enige wat een overheid moet doen (en de VVD in het bijzonder) zorgen voor een zo laag mogelijke belastingdruk en zowel het inhuren als verstrekken van arbeid fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk. En uitschot hou je altijd.

Stormageddon | 08-09-13 | 15:45

Iedereen in loondienst is per definitie een parasiet. Beetje werken en ziek zijn op kosten van de baas. Zum kotsen, al die werknemers.

Bakito | 08-09-13 | 15:45

Beroepswerklozen hebben gewoon geen tijd om te werken...

duitse herder | 08-09-13 | 15:44

Het wordt tijd dat Rutte een keer tomaaie gaat plukken.

trippert | 08-09-13 | 15:44

Ik heb als werkloze man van 50 jaar sinds mrt. 2013 ruim 150!!! sollicitatiebrieven geschreven. 0 respons!!!
deverlosser | 08-09-13 | 15:37
-
Jij bent dan ook géén uitkeringsparasiet.
Succes kerel, de crisis is vandaag of morgen weer voorbij en dan zijn alle handjes weer welkom.
Je bent nog geen 60. Probeer vrijwilligerswerk in de tussentijd, anders word je depri, zonde van je leven.

michello | 08-09-13 | 15:43

Uitkeringsparasieten:
- 5 dagen/8 uur gemeentelijke arbeidsdienst laten verrichten. (papier prikken of voor mijn part laten fietsen voor stroom). Indien weigeren:
- Uitkering korten -->
- Nogmaals korten -->
- Geen geld meer geven maar wekelijks af te halen bonnen voor basaal voedsel -->
- Huurbetaling stoppen -->
- Naar wooncontainer op onaantrekkelijke locatie in de gemeente, maar gespreid en semi-geïsoleerd aan de rand, geen pauperdorpjes.

michello | 08-09-13 | 15:40

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:23 | + 1
Maar volgens de linkse kerk is het nog steeds niet genoeg. De Sovjet Unie ging er aan stuk, wij volgen.

glaaf | 08-09-13 | 15:39

Hoeveel van die "weigeraars zijn er? Hoeveel banen zijn er daadwerkelijk in de kassen? "De" kassen? Waar precies?
Wat ik wel weet dat er meer dan 600.000 werklozen zijn en het verhaaltje van Quid een heerlijk staaltje kort door de bocht is.

daytripper | 08-09-13 | 15:37

Ik heb als werkloze man van 50 jaar sinds mrt. 2013 ruim 150!!! sollicitatiebrieven geschreven. 0 respons!!! Ik reageer op alles op MBO niveau en met zicht op vast dienstverband. Plaats dus niet van al die kansloze links als werken bij Schiphol, Distributiecentrum en Bloembollen. Nergens maar dan ook nergens maak je een kans!!! Werkgevers verkloten zelf de markt door uber-geschoolde mensen aan te nemen voor banen die ook door minder geschoolde mensen vervuld kunnen worden.

deverlosser | 08-09-13 | 15:37

Mijn bankje in het park is ook al ingenomen door die klaplopers.. (Grapje.. ha ha ha)

denoorman | 08-09-13 | 15:37

Eerst werden marokkanen geimporteerd (geen succes) en nu bulgaren en roemenen?? Polen en Turken .. Ok, kan net.. Met die andere volkeren is het alleen maar ellende. Het zijn geen werkers maar gelukzoekers, klaplopers en criminelen.

denoorman | 08-09-13 | 15:35

@Peter Emile | 08-09-13 | 15:23 |

Misschien kunnen ze ook maar beter op een bankje in een parkje bier gaan drinken. Wat wil je gaan doen? Heropvoeden, naar school sturen, stage laten lopen? Voor je het weet pikken ze jouw baantje in en zit jij op dat bankje.....

BeelaTeismar | 08-09-13 | 15:33

De eerste partij die belooft dat politici enkel nog voor wachtgeld in aanmerking kunnen komen als ze AL het werk accepteren dat ze aangeboden wordt, krijgt mijn stem.

jemagookniksmeer | 08-09-13 | 15:31

flikker al die buitenlanders met een andere nationaliteit het land uit als ze van een uitkering leven. Flikker al die uitkering trekkende turken en marokkanen er uit (sowieso geen lid van EU en nepnederlanders wegens dubbele nationaliteit) en flikker die moe-landers er ook uit. Ze krijgen allemaal pas recht op een uitkering als alleen de nederlandse nationaliteit hebben of als ze hier minimaal tien jaar lang gewerkt hebben en premies en belastingen hebben betaald

denoorman | 08-09-13 | 15:31

Peter Emile | 08-09-13 | 15:23 |

Mooi geschreven... helaas is men in Den Haag blind en doof...

CornholioNL | 08-09-13 | 15:30

Zoals ik gisteren al zei; je moet je stukjesschrijversbek houden Quit. Stukjesschrijven en dan lullen over hard werken..... Gaat er gewoon niet in bij mij.

Nilfisk | 08-09-13 | 15:30

ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:23 |

Ik bedoel het bedrag wat ze vrij te besteden hebben na aftrek van alle vaste lasten... dat is toch een stuk minder dan ik overhoud met mijn salaris...

Gelukkig maar...

CornholioNL | 08-09-13 | 15:28

Ik mis de genuanceerde bijdrage van BellaBella.

Watapatja | 08-09-13 | 15:27

Hoe wil je mensen motiveren Quid, op het moment dat er duizenden zakkenvullers en grootgraaiers zijn van ONS geld als ultiem onjuist voorbeeld. En die foute voorbeelden, met hun vette bonussen voor wanprestaties, komen meest uit de VVD-kring. Juist, die VVD'ers die zelf meest voor een topinkomen net zo weinig doen. Die horen op de bank te zitten, dan houden ze niet langer die mooie baantjes bezet voor mensen die, voor heel wat minder, er wel veel voor willen doen. Diezelfde VVD die hardwerkende ZZP'ers het bankstel juist injaagt. Mag ik even kotsen, of moet ik wachten tot 21 september?

Ton Plafond | 08-09-13 | 15:26

@naadschrobber | 08-09-13 | 15:16 | + 1
Zie de post van
Parsons | 08-09-13 | 15:15 | + 0

glaaf | 08-09-13 | 15:23

Op een mooie zomerdag fiets ik wel eens, op weg naar de stad, door het Amsterdamse Vondelpark. Ik heb het dan niet over een zaterdag of zondag, maar een gewone doordeweekse dag.

Bij de grote vijver zitten dan steevast grote groepen kleurig uitgedoste Antilliaanse jonge mannen en meiden. Ze rammen eindeloos wat op trommels, maken een hoop kabaal, stoken vuurtjes terwijl dat niet mag, maken een gigantische puinzooi en zijn voortdurend gehuld in een wolk wietdamp waar je tegenaan kunt leunen.

Tegen zonsondergang komt de hele meute met veel misbaar en kabaal het park uit om zich via het bruggetje over de Singelgracht de stad in te begeven.

De meesten van hen hebben een uiterlijk waarmee je in de oerwouden van Afrika, Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië of in de asfalt-jungle van een of andere Derde Wereld-metropool beslist niet uit de toon valt, maar waarmee je in een beschaafd land als Nederland elke kans op een beetje serieuze baan sowieso kunt vergeten.

Hetzelfde geldt voor de hol-ogige autochtone jonge mannen die de hele dag in het park rondhangen, vegeterend op een bankje in het gezelschap van een voorraad halve literblikken goedkoop bier van de Aldi, en voor de roedels sissende en spugende jonge Marokkanen, leunend op hun gejatte scooters of zittend op de rugleuning van een bankje; want net als de apen in de dierentuin, zoeken ze instinctief de hoogst mogelijke positie op als ze ergens gaan zitten.

Die zojuist beschreven parasitaire levensvormen kopen hun drugs, hun halve liters bier, hun trommels, hun kleurige kleren en petten, hun eten & drinken, hun dure sneakers, hun smartphones en hun modieuze ondergoed van uw en mijn geld.

Ik vind dat in toenemende mate een onverteerbare gedachte.

Peter Emile | 08-09-13 | 15:23

@Moonwarrior | 08-09-13 | 15:18
Spijker, kop, raak.

Parsons | 08-09-13 | 15:23

@CornholioNL | 08-09-13 | 15:13
&naadschrobber | 08-09-13 | 15:16

www.denhaagtekijk.nl/Bijstand-volkskra...

Mevrouw nummer 2: € 1850,- NETTO.

En ze zijn trots, dat ze nog wat overhouden. Ze nemen godverdomme meer mee, dan vele kleine zelfstandigen, die met een compleet bedrijf dit soort lieden onderhouden.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:23

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 15:08 |
Dat gaat niet op voor deze structurele groep ruifvreters. Cash hebben ze door zwart te werken. Heb meegemaakt dat het hoofd soc. zaken zijn badkamer zwart liet verbouwen door ......... (3x raden).

Watapatja | 08-09-13 | 15:22

De wiethandel en de wietteelt is veel lucratiever en per definitie zwart geld, een uitkering is mooi meegenomen voor de vaste lasten, maar niet perse noodzakelijk. Ik ken meerdere horeca zaakjes, en er komt nooit een hond, dat is echter geen probleem. Het geld wordt sowieso moeiteloos wit gewassen. Ik kan me niet voorstellen dat de belastingdienst of justitie deze adresjes niet kent.

denoorman | 08-09-13 | 15:20

Dus de VVD importeert Polen, Bulgaren en Roemenen zodat Nederlanders werkeloos worden en dan moet je als slaven in de kassen werken?

Moonwarrior | 08-09-13 | 15:18

Heel vreemd artikel en in mijn ogen damage control. Onze D66 man promoot Polen en trapt onze werkelozen dan nog even iets verder de grond in. Als er dan tegengas komt krijgen we dit. Doe wat meer onderzoek en belicht het Polen / werkelozen probleem zoals het echt is. Die praatjes van "nederlanders willen niet" of "bang om vuile handen te krijgen" zijn doorzichtig en een excuus om veel geld te verdienen aan Polen door ze voor een scheitloon aan het werk te zetten en ze te dwingen huisvesting te huren van de uitzendbobo's die ze hierheen halen.

doskabouter | 08-09-13 | 15:17

glaaf | 08-09-13 | 15:10 | + 0

Netto per maand overhouden? 1700 euro? Mocht ik ooit een uitkering nodig hebben kom ik in uw gemeente wonen.

naadschrobber | 08-09-13 | 15:16

rara | 08-09-13 | 15:14 |

Ah, de godwin... ik dacht al, waar blijft ie... :-)

CornholioNL | 08-09-13 | 15:16

Ook al zouden alle werklozen tomaten gaan plukken, dan nog zouden de rijken de aarde massaal de belastingen blijven ontwijken via off-shore constructies terwijl ze WEL op grote schaal de vruchten plukken van door de andere burgers betaalde infrastructuur en voorzieningen.
In totaal loopt de EU hierdoor 1000 miljard euro aan inkomsten mis per jaar. Er is dus WEL een snelle oplossing voor de crisis.
Ga het daar eens over hebben, VVD.

gutgutgut | 08-09-13 | 15:16

Toch knap dat dit kleutergeleuter zoveel reaguursels oplevert.

Strohond | 08-09-13 | 15:15

ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:05

Het ligt aan de politiek. ALTIJD. Kijk maar naar zuid Europa.
Neem Spanje, daar emigreren ze al naar Marokko omdat ze goedkope arbeidskrachten zijn. Dit is een schrikbarend beeld. Spanjaarden zijn de eerste Europeanen die naar fucking Afrika emigreren als goedkope arbeidskracht…
Straks staan Nederlanders daar huizen schoon te maken. #horror
Allemaal dankzij Brussel en de PVVDA.

Botte Hork | 08-09-13 | 15:15

@BellaBella | 08-09-13 | 14:29
Weet je wie ook moreel inferieur tuig opsloot in kampen?

rara | 08-09-13 | 15:14

glaaf | 08-09-13 | 15:10 |

Volgens mij haalt u een aantal cijfers door de war...1700 netto per maand overhouden ???

Dan zou ik zelfs morgen stopppen met werken...

CornholioNL | 08-09-13 | 15:13

@Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 15:08 |
En dan nogmaals de kassen betalen gewoonweg te slecht om wat te spenderen te kunnen hebben.
Zij nemen niet voor niets Pooltjes en Indiërs aan.

ProAsfalt | 08-09-13 | 15:12

@naadschrobber @CornholioNL
Die scooter jatten ze toch wel.

Overigens vind ik de verzorgingsstaat prima. Maar handhaaf wel de regels. Wie banen weigert of de boel anderszins saboteert moet niet worden gekort, maar gewoon geen cent krijgen. Rechters moeten die regels ook gewoon rechtlijnig handhaven.

De Geus | 08-09-13 | 15:12

Laat de VVD zich druk maken om ECHTE werkgelegenheid. Dit zijn met alle respect 10.000 tijdelijke kut baantjes zonder perspectief. Daar kan je geen hypotheek van betalen of een pensioen van opbouwen. Leuk voor een moelander of vakantiebaantje..

denoorman | 08-09-13 | 15:12

De uitkeringen hoeven niet omlaag, het hele circus van toeslagen/subsidies wel. Bezopen dat iemand met bijstand ruim €1.700,-- netto/maand overhoudt. Dat waren ooit ruim 3.700,-- guldens! Netto

glaaf | 08-09-13 | 15:10

CornholioNL | 08-09-13 | 15:07 |

*kut serverT*

CornholioNL | 08-09-13 | 15:09

@Zatkniss | 08-09-13 | 15:03

Lonen mogen ook voorlopig eender blijven, maar dan moet je drastisch in de lasten snijden. Dan moet 80% bij de (semi-)overheden eruit, gemiddeld allemaal mensen die modaal inkomen of hoger verteren over de rug van de productieven in dit land, die nog niet eens half modaal meenemen. Maar dat zou meer dan genoeg zijn, als ze er niet driekwart van kwijt waren aan lasten.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:09

@ProAsfalt | 08-09-13 | 15:01 |

Had ik al eerder geadresseerd. Ik denk dat mensen die alleen voedsel, electriciteit, water en woninkje krijgen in plaats van een uitkering, morgen al in kas staan te plukken. De vrijheid om geld te spenderen is heel wat waard...

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 15:08

De Geus | 08-09-13 | 14:58 |

Ben ik met u eens, keerzijde is dat diegene uw of mijn auto/scooter/lcd/ vul maar in jat...

De hele verzorgingsstaat is de banen motor voor Linkschegutmenschen en de enige reden dat de PvdA nog bestaat... maar dat weet iedereen... en toch gaat het maar door, dat zegt wel iets over de grootte van die groep.

CornholioNL | 08-09-13 | 15:07

De Geus | 08-09-13 | 14:58 |

Ben ik met u eens, keerzijde is dat diegene uw of mijn auto/scooter/lcd/ vul maar in jat...

De hele verzorgingsstaat is de banen motor voor Linkschegutmenschen en de enige reden dat de PvdA nog bestaat... maar dat weet iedereen... en toch gaat het maar door, dat zegt wel iets over de grootte van die groep.

CornholioNL | 08-09-13 | 15:07

@Botte Hork | 08-09-13 | 14:53

Helemaal mee eens, dat de politiek de oorzaak is in deze.

Punt één is de verhouding tussen uitkering en arbeidsloon in dit land zoek, als ook de verhouding tussen loog en hoog loon, zodat in crisis een terugval in beroep een persoonlijk faillissement oplevert.

En punt twee behoort er gewoon op toegezien te worden, dat arbeidsmigranten hetzelfde betaald krijgen als onze eigen werknemers. Of nou ja, dat de werkgever hetzelfde aan ze kwijt is. Dan zijn een hoop Polen ineens niet zoveel interessanter meer dan onze eigen werklozen.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 15:05

@paradoxical | 08-09-13 | 14:56 bespaar je de kosten. Je bent vast te goed geschoold en dan zijn ze bang dat je beter werk aangeboden krijgt en ze weer een ander moeten inwerken. Dan liever een pool. Die kan nergens naartoe tot ie z'n vakantiegeld weer bijelkaar heeft gespaard.

* | 08-09-13 | 15:05

Luister VVD-ers: met instemming (tevens kiezersbedrog) van de VVD is de woningmarkt onnodig om zeep geholpen. Dit heeft onnodig veel werklozen opgeleverd, bouwbedrijven zijn failliet gegaan, huizen onder water, euro 25.000 verlies per huishouden met woning, ultra laag consumentenvertrouwen enz. En diezelfde mensen die al eerder gepakt werden, geld verloren, werkeloos werden moeten nu zwaar werk doen waar ze geen affiniteit mee hebben voor een fooi.. en waarvan ze nooit hun lasten kunnen betalen. De crisis wordt uiteindelijk betaald door de gewone man. De bedrijven, overheid en de overheid blijft buiten schot. Ga eens aan de slag met het ambtenarenrecht! slampampers!!

denoorman | 08-09-13 | 15:04

Het is maar goed dat er een regeling is zoals bijstand. Fraudeurs heb je en hou je overal en altijd, kijk naar de pgb-fraude in de zorg, de toeslagenfraude, of wat dacht je van incapabele managers aan de top die graaien in de bonuspot? Hou al die declaraties van tandartsen en ziekenhuizen eens onder de loep.. Waar een regeling is of waar iets te declareren valt is ook fraude.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 15:04

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:53
Zul je zien dat er dan ineens ambtenaren wakker worden en eens goed gaan naar de situatie. Strekking van het verhaal is dat iemand die werkt extra genaaid is bij tegenslag. Iemand die nooit wat bijgedragen heeft, is beter af.

blinde kip | 08-09-13 | 15:04

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:58 | + 0 -
Hoe blijft nl de gelden ophoesten om een leger van mensen meer te betalen dan 90% van de wereldbevolking ? Weet u het antwoord? Ik niet

Zatkniss | 08-09-13 | 15:03

Kom op mensen, als je naast je uitkering bijklust dan heb je geen tijd om er ook nog een baan bij te nemen.

En bij wie werken de meeste uitkeringstrekkers? Juist bij de 'nette' mensen met een baan, die vervolgens op allerlei forums gaan zeiken over de luie uitkeringstrekkers.

Een beetje reëel alsjeblieft. Dit wordt door de samenleving in stand gehouden.

De langste thuis | 08-09-13 | 15:02

De Geus | 08-09-13 | 14:58 | + -1

En dan koopt u alvast extra sloten voor op u huis en camerabewaking?

naadschrobber | 08-09-13 | 15:02

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:55 |

Ik doelde op uw "versleten rug, armen en knieëen" verhaal, dat gebeurt niet in een paar maanden tenzij u van glas bent.

CornholioNL | 08-09-13 | 15:02

@Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:52 |
Het gaat in uw geval om uw hypothese wanneer de bijstand in nature zou worden uitbetaald.

ProAsfalt | 08-09-13 | 15:01

We mogen zeker weer niet eens denken, laat staan zeggen, dat 70% van allochtoonse afkomst is, en dat geen werkgever er zelfs maar over peinst dat spul aan te nemen? Ik heb ooit één keer in een idiote bui een Marokkaan aan een baan geholpen en dat is nooit, maar dan ook nooit meer. En die ervaring heb ik niet alleen.

jan-lul-de-behanger | 08-09-13 | 15:01

Nederland moet de EU ook eens dwingen te kiezen.
.
De grenzen open, vrije arbeidsmigratie en er gaat geen geld meer uit Nederland naar armere Europese landen om daar de economie te stimuleren. Arbeidskosten kunnen dalen door minder belasting ten bate van die landen. Of we blijven geld geven en de grenzen gaan dicht voor arbeidsmigratie zodat er een bodem blijft zitten in de beloningen in dit land.
.
De huidige situatie is onwenselijk voor Nederland en gaat rechtstreeks in tegen de belangen van de Nederlandse burger. Natuurlijk is de EU in z'n totalariteit, eh totaliteit onwenselijk (feitelijk zelfs een bedreiging) vanwege haar minachting voor vrijheid, rechtstaat, en democratie, maar ja we moeten ergens beginnen..

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 15:01

Dat die VVD'ers maar eens het goede voorbeeld geven. Uit het luie pluche komen. En in de kassen gaan ervaren wat het is om te werken voor het geld. Een uitkeringstrekker is nog altijd tig maal goedkoper dan een nutteloos kamerlid.

* | 08-09-13 | 15:01

@ProAsfalt | 08-09-13 | 14:49

Je straalt exact de mentaliteit uit die ik bedoel.

Als die banen er niet zijn, zijn ze er niet, hoeveel je je best ook gedaan hebt om er voor te leren.
Dat heb je in een crisis.

Wel ben ik er voor, dat de beloningen voor dat werk een stuk omhoog mogen, en de uitkeringen een heel eind naar beneden. Een beetje stimulans is wel op zijn plaats, lijkt me.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:58

Ik snap werkelijk het probleem niet. Een ongeschoolde uitkeringstrekker bied je een baan bij een kas aan. Zonder busvervoer. Hij weigert. De uitkering vervalt. Probleem opgelost.

De Geus | 08-09-13 | 14:58

Ik ben werkloos (WW). Zal morgen een telefoontje naar een van de kassen hier in de buurt doen.

paradoxical | 08-09-13 | 14:56

Wat zin heeft is om mensen die in de kassen werken een fatsoenlijk loon te betalen en ervoor zorgen dat ze buiten het seizoen ook werk hebben. Daar kan veel beter geld aan worden besteed dan aan Brussel, Griekenland, democratuur in Egypte, zielige mensenclubjes, Oosteuropese uitkeringsmigranten en de JSF, om maar wat te noemen.
Maar ja...

Graaisnaaiert | 08-09-13 | 14:56

@CornholioNL | 08-09-13 | 14:50 |
Onzin.
Een onderzoek van de Elsevier voor jaren terug heeft aangetoond dat een half jaar of langer werken onder je niveau de kans minimaal is dat je terug komt op je eigen niveau.
Zeker in deze tijd.

Bewijs: men wordt ontslagen. Het lukt niet om binnen 3 maand op eigen niveau een baan te vinden. Men solliciteert in de vierde maand weer op een baan op eigen niveau, echter ondertussen zijn er recent een dozijn ontslagen die ook op dat niveau werkzoeken en erop solliciteren
3 keer raden wie de werkgever dan zou aannemen?

En dat is de tijd waarin je nu inzit.

U zou gelijk kunnen hebben wanneer je in de tijd van het jaar 2000 zit toen de banen op alle vlakken voor het oprapen lagen.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:55

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:41

Deels mee eens. Zelf heb ik iedere werkervaring in de praktijk opgedaan.
Papiertjes geef ik ook niet veel om. Als ik mensen in dienst neem kijk ik naar wie ze zijn en wat ze kunnen. Niet zozeer naar hun diploma's.
Wie goed en gemotiveerd is heeft wmb RECHT op die baan.

Maar, concurreren met lage lonen arbeidskrachten? Hoe erg wil je de mens ontmoedigen? Het is de politiek die dit moet gaan aanpakken.
Of we er nou lang of kort over ouwehoeren, zo gaat het niet.
Er zijn overigens genoeg Nederlandse jongeren die in de kassen willen gaan werken, maar tóch buitenspel worden gezet door de ondernemer die kiest voor de (even) goedkope Pool.

Botte Hork | 08-09-13 | 14:53

Ze kunnen de VVD'ers in de kassen te werk stellen. Doen de beroepspolitici eens iets nuttigs.

Profi handophouders gaan i.d.d. nooit in de kassen werken. Zie het Rotterdamse experiment. Nee, het zijn juist de slachtoffers van dit PVDA/VVD kabinet die straks dat werk gaan doen. Enerzijds omdat zij niet te beroerd zijn om te werken en aan de andere kant omdat toegang tot het uitkeringsfort voor heel wat mensen niet meer mogelijk is.

LJBrinkhorst | 08-09-13 | 14:53

@Watapatja | 08-09-13 | 14:28
Ik vind het ook naïef dat men denkt dat de VVD voor de middenklasse is. Er wordt een bot toegegooid maar het echte vlees is voor de grote werkgevers en vastgoedjongens. Dat ze er nog relatief goed voor staan in de peilingen verbaast me als ik lees hoeveel reaguurders hier werkloos zijn geworden de afgelopen tijd.

blinde kip | 08-09-13 | 14:53

@blinde kip | 08-09-13 | 14:45

Als ze in de bijstand gescheiden wonen hebben ze dubbele (huur-)toeslagen. Heb je nog meelij?

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:53

En al de VVD politici met wachtgeld gaan die ook in dw kas werken, O wacht dat geldt alleen voor paupers.

belastingvrij | 08-09-13 | 14:53

@ProAsfalt | 08-09-13 | 14:42 |

Nou, dan blijven ze lekker zitten op voedselbonnen en vouchers. Maar de praktijk is natuurlijk heel anders als u schetst. Onwillenden zitten nu helemaal niet op een houtje te bijten, krijgen voor zo'n beetje alles een tegemoetkoming of een toeslag. Dat is de reden waarom het werken in de kassen voor hen niet loont. Zolang ik een achterstandswijk binnen fiets en daar in elke woonkamer zo ongeveer een LCD zie, en in de straat de hele dag rondhangende tokkies met een smartphones aantref zijn we nog niet ver genoeg aan het snijden in lange termijn uitkeringen...

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:52

Ik kan hier geen punt of komma aan verbeteren !!!!
Dat zegt een ervaringsdeskundige uit het WESTLAND !!!

Harry.com | 08-09-13 | 14:52

@blinde kip | 08-09-13 | 14:45 |
Ook een typisch voorbeeld als je dat overkomt dat het goed misgaat in dit land en dat je in wezen alleen voor de staat en de stenen hebt gewerkt.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:51

Ook al zou het geroep van de VVD helpen om de uitgaven aan uitkeringen terug te dringen, dan zou de VVD nog steeds onze salarissen, spaargelden en pensioenen verder blijven uithollen.

gutgutgut | 08-09-13 | 14:50

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:42 |

U gaat er van uit dat je dat werk 30 jaar moet doen, gelul, het is tijdelijk.... tot dat u een baan van uw eigen niveau heeft gevonden.

Als je verder geen opleiding genoten hebt en dat verder ook zelf niet doet/wil dan is dat je eigen schuld... dan zul je idd de rest van je leven zwaar fysiek ongeschoold werk moeten doen... maar dat doen ze dan weer niet dus dan maar je hele leven vreten van de staat... ik kots er op.

CornholioNL | 08-09-13 | 14:50

Meende in verdorie toch dat de VVD samen met nog een andere partij aan het regeren was en zelfs de MP geleverd heeft.
Dan kunnen ze toch doen wat ze voorstellen? In elk geval wetsontwerpen indienen?
Of is dit alles slechts een schamele poging om de indruk te wekken een betrouwbare partij te zijn?

BBmetR | 08-09-13 | 14:49

"Gemeenten en sociale diensten proberen het echt wel"

nee dus niet Johhny, ga eens onderzoeken. of ga eens in de rij staan bij het loket en kijk om je heen.

poli | 08-09-13 | 14:49

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:41 |
Het gaat in mijn geval nog niet eens direct om de betaling van een baan maar om een baan wat bij je past. Een baan waarin uitdaging zit. Een baan waarin je je creativiteit enigszins kwijt kunt. Een baan waarbij je (probeert) oplossingen bij te dragen om het de mens makkelijker te maken.
Daarvoor volg je een (technische) studie.

Niet om later werkloos te worden en ook nog eens te werk worden gesteld in de kassen wat je met een basisschool opleiding ook af had gekund.
Sterker nog voor kassenwerk moet je sowieso geen opleiding hebben gevolgd omdat dit soort eentonig zware werk voor HBO'ers/ WO'ers voor suïcidale neigingen zal zorgen. Maar ja, daar hebben werkgevers lak aan want er zijn nog genoeg mensen op voorraad als het aan de VVD en D'66 ligt.

Met de kennis en wetenschap van nu vraag ik mij af of ik überhaupt wel een studie had moeten volgen die mij een 'carrière' geeft in de kassen.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:49

@Angelica | 08-09-13 | 14:12
Maar Quid krijgt wel lekker veel tegeltjes terug. En daar mogen ze op de redactie weer extra veel flesjes water van kopen.

blinde kip | 08-09-13 | 14:48

helemaal mee eens!
buhnepolitiek...
gelukkig trappen geenstijl lezers hier niet meer in

standvast | 08-09-13 | 14:46

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:41 |

Helemaal eens. Dat "rechthebbenop" -mentaliteitje moet er zo snel mogelijk uit. Dit land is wat dat betreft helemaal van het padje geraakt.

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:45

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:26
Maar het geldt natuurlijk niet voor elke situatie. Een stel twee verdieners die door de crisis hun baan kwijtraken, zullen zulke bedragen niet meer krijgen als ze bijstandsuitkering aanvragen. Eerst huis opvreten en ook het spaargeld. Een bijstandsmoeder is vrijgesteld van werk zoeken voor tig jaar en krijgt kinderbijslag. Als het kind ziek is eventueel een pbg en gemeentelijke toeslagen. Natuurlijk heeft ze een vriend die elders woont anders levert ze in. Dan maar af en toe de was ophangen in de tuin zodat het lijkt of er iemand woont en zo nu en dan de kraan even laten lopen. Dus dat kost weer een extra huurwoning. Het werkloze stelletje mag ondertussen op de jarenlange wachtlijst staan.

blinde kip | 08-09-13 | 14:45

Tja globalisering is een feit. 90% van de wereldbevolking werkt voor minder dan de uitkering in nl. Wat kunnen Nederlanders dat de pool, Rus, Chinees enz niet kan. 60 jaar lang heeft west Europa de koek voor zichzelf kunnen houden. Die tijd is voorbij. Wen er maar aan. Ik denk dat nl zal afzakken naar een derde wereld nivo. Iedereen met talent zal het nivellerings feestje verlaten en zijn heil elders zoeken. De uitkeringen zullen niet meer op te brengen zijn. Geen leuk bericht weet ik ook wel. We leven in de nadagen van de westerse beschaving

Zatkniss | 08-09-13 | 14:44

Hear Hear @ Quid. Ere wie ere toekomt, dit stuk is de spijker op z'n kop. Altijd maar klagen over hoe MOE-landers de banen inpikken, maar tegelijkertijd niets nada niente doen aan onze eigen weigerachtige arbeidsloze.
Met hun wit lederen bankstel en beeldjes van Swarovski-kristal. Kan me zo kwaad maken om die types.
Aanpakken op camping Powned met die lapzwansen.

Not Muhammad | 08-09-13 | 14:44

@denoorman | 08-09-13 | 14:37
De bedrijven in de land en tuinbouw zijn anders wel van groot belang voor onze economie. Nederland is niet voor niets de tweede grootste exporteur na de VS.

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:43

@Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:38 |
Ik weet niet of u het weet maar de vaste lasten in NL zijn zodanig hoog dat je dat met het werken in de kassen wellicht net kunt betalen en je dus per definitie niets meer hebt te besteden dan een bijstandsgerechtigde ook al zal de bijstandsuitkering op basis van natura zijn.
En dan nogmaals de rug, armen en knieën slijten ook nog van zonder dat dat een flinke vergoeding tegenover staat.

Wie is er dan gek?

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:42

Tracht met zulke uitsprake stemmen los te weken bij de PVV , gewoon verkiezings- retoriek die binnen kort wel zal vallen .

witchmaster | 08-09-13 | 14:42

@Botte Hork | 08-09-13 | 14:35

Deels zitten we ook met een mentaliteitsprobleempje hier:

" (met je HBO / Universitaire diploma op zak de kassen in FTW?!)"

De gemiddelde Nederlander zit veel te vastgebakken in het idee, dat een papiertje hem RECHT geeft op een vet betaalde baan, maar weigert zich erbij neer te leggen, wanneer die banen er simpelweg niet zijn, en je gewoon op een andere manier voor je vreten zal moeten gaan zorgen.

Je diploma is leuk. Het is een bewijs dat je eventueel over de kennis beschikt, maar het is zeker geen garantie voor de baan die je wil. Het is nog steeds gewoon maar een papiertje.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:41

Weet je Quid, in de donkere jaren 80 heb ik dat werk gedaan, dus ik weet wel een beetje waar ik over praat.
Jij ook?
Goed toen was ik nog jong, en er was geen ander werk. Ongeveer de situatie zoals nu, alleen was er toen wel uitzicht op verbetering.
Een schets:
Iedere ochtend om half 5 op het fietsje, van Utrecht naar Oudewater. Om half 6 beginnen, want dan was het licht genoeg.
Dan kwam de tijdsdruk. Voordat het te warm werd in de kas met een moordend tempo de rijpe vruchten oogsten.
(opgeblazen waterbalonnen trouwens) en daarna als er nog tijd over was onderhoud aan de planten, toppen noemden ze dat.
Of de good guys uitzetten, roofwantsen en sluipwespen die witte vlieg en luis opvraten.
Daarna naar de sorteermachine,naar kwaliteit in dozen inpakken.
Uiteindelijk was je iedere dag weer blij als je om 6 uur in de avond thuis was.
Overwerk werd niet uitbetaald, buiten het minimumloon om geen enkele vergoeding.
Het seizoen liep van maart tot oktober. daarna kreeg je een schop onder je hol.
In die tijd was dat niet zo een probleem, de uitkeringsinstanties werkten redelijk vlot.
Nu moet je denk ik 2 maanden zien te overbruggen.
Niet dat ik trouwens ooit een uitkering gehad heb, in de wintermaanden werkte ik in de sloop in Amsterdam, met een voorhamer ondergelopen kelders uitbreken.
Mijn punt is, om het verhaal niet te lang te maken.
Ook in die tijd zag je er niemand van boven de 40. Omdat ze het tempo niet bij konden houden.
Het werk was gewoon te zwaar. En dat wisten de tuinders.
Dus het was allemaal spul van 18 tot 35 wat er liep.
En natuurlijk was het werk wat totaal geen perspectief bood.
Heb het 3 jaar gedaan, daarna ging ik de metaal in.
Ik heb er niets van geleerd, en het was geestdodend en afstompend werk.
Een beetje zonde om daar onze jeugd aan te verspillen. Verloren jaren.
Niet trouwens dat ik geen respect voor de ondernemer heb die tuinder is.
Velen hebben liefde voor hun beroep en product.
Maar dat product willen ze zo efficient en zo goedkoop mogelijk produceren.
En daar heb je een bepaald type mens voor nodig.
Types met een laag voorhoofd, een stierennek en geen enkele behoefte tot nadenken.
Die zijn er, maar het zijn er niet veel.
Tel daar het feit bij op dat je het hier hebt over een kleine 10.000 banen, die ook nog eens tijdelijk zijn, dan kan ik niet anders stellen dat jij Quid aan stemmingsmakerij doet.
Waarschijnlijk heb je blaren op je poezelige handjes gekregen bij het tikken van dit artikel.
Net zoals die brullende VVDers die al moe worden als ze een e-mail moeten typen. En die willen bepalen dat werklozen de kassen in moeten.
Probeer het zelf eens een maandje, en kom dan nog eens terug.

bakoenin | 08-09-13 | 14:41

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:38 |

Niets... maar u weet dondersgoed wat ik bedoel in de context van dit draadje...

CornholioNL | 08-09-13 | 14:41

Overigens moeten we ook werkloze politici de kassen in schoppen in plaats van wachtgeld te verstrekken...

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:41

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:35
Of hij mag weer even een wandelingetje maken.

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:40

@CornholioNL | 08-09-13 | 14:36 |
Wat is er mis met wiet?
ProAsfalt | 08-09-13 | 14:38

Iig dat het niet legaal in kassen wordt verbouwd, en door goedkope Polen wordt geplukt ;-)

Botte Hork | 08-09-13 | 14:40

Raar artikel Quid. Geen oplossingen of suggesties van jouw kant, dus bedoel je dat we maar moeten aanvaarden dat de klaplopers de werkenden leegvreten?

Dizzydent | 08-09-13 | 14:40

@Skinkie | 08-09-13 | 14:13
We hebben al dertig jaar sterke loonmatiging. Natuurlijk zijn de lonen te laag.
Ga eens in het krantenarchief kijken bij de advertenties voor wat een chef timmerman in 1978 mag vragen. Gecorrigeerd voor inflatie/munt is dat een stuk hoger dan tegenwoordig. En dat geldt voor heel veel sectoren. En waarom denk je dat na invoering in de jaren '80 men massaal ging lenen zodra de regels versoepelt werden begin '90? Er was geen andere mogelijkheid om aan meer geld te komen.

blinde kip | 08-09-13 | 14:40

The race to the bottom. Linksom of rechtsom is het blijkbaar belangrijk dat werknemers minder betaald krijgen??

denoorman | 08-09-13 | 14:40

@ProAsfalt | 08-09-13 | 14:31 |

Met mijn aanpak levert het wel wat op, nl geld en eigen bestedingsvrijheid in plaats van voedselbonnen en op specifieke diensten afgemeten vouchers. Een uitstekend incentive om de handen uit de mouwen te steken.

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:38

@befkoning I | 08-09-13 | 14:34 |

En dan? Maak je verhaal eens af. Dit is populisme wat je bedrijft.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 14:38

@CornholioNL | 08-09-13 | 14:36 |
Wat is er mis met wiet?

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:38

De uitbreiding van de land en tuinbouw sector was alleen mogelijk door de inzet van oost europeanen. In principe hebben we als samenleving weinig aan dit soort bedrijven. Laagbetaald zwaar werk en daarna blijven ze hier met veel soepsidies enz. A race to the bottom. Beter energie stoppen in hoogwaardig werk dan om deze werkgevers en bedrijven te steunen.

denoorman | 08-09-13 | 14:37

De enige oplossing: werken belonen! Verlaag loonbelasting en zorg dat je veel! geld over houdt. Zoveel dat werkenden elk weekend kunnen overnachten in het Kurhaus en 4 x per jaar naar verre landen op vakantie kunnen. Dat verzacht de frustratie die men heeft omdat soostrekkers meer te besteden hebben dan zij die zich wel inzetten.

Eagle_Eye | 08-09-13 | 14:37

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:26
Klopt, ik begrijp echt niet dat dit mogelijk is.
Dit is geen nivelleren, dit is gewoon uitkeringstrekkers kweken.
Ik snap die mensen wel maar de overheid begrijp ik echt helemaal niet. En dan die uitspraken van deze VVD-ers... ik heb er wel wat woorden voor maar dan heb ik een ban. Wat een misselijke hufters.

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:36

Niet dat de PvdA een betere partij is. Dit kabinet maakt eens temeer duidelijk dat het 2 handen op 1 buik zijn. Een soort good cop/bad cop spelletje. Zoals een wijs politicus al zei: Der Marxismus ist der Schutzengel des Kapitalismus.
cambridgeforecast.files.wordpress.com/...

Detlev Tarnowitz | 08-09-13 | 14:36

De parsieterende uitkeeringstrekkerT krijg je niet aan het werk...

Flatje met huursubsidie, zorgtoeslag, vrijstelling gemeente belastingen, beetje wiet kweken, op de scooter wat Ponypacks rond brengen en hij/zij houd per maand netto meer over dan de domme loonslaaf die ik ben... maar ja, ik zou dat niet kunnen... iets met principes en opvoeding...

CornholioNL | 08-09-13 | 14:36

Och heden, de ark is weer gestrand...

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:35

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:18
Bottom line denk ik echt dat het met de 'luiheid' van Nederlanders best meevalt.
Maar het ontmoedigingsbeleid om te gaan werken is wel groot. (met je HBO / Universitaire diploma op zak de kassen in FTW?!)
Rutte's 'banenenmotor', en de daar aanvastgekoppelde maandelijkse belediging op de loonstrook gaat het echt niet worden.
Nederland moet worden gereset. Nieuwe verkiezingen is stap een (1).
En we hebben een zwaar Eurosceptisch kabinet nodig, dat spreekt.

Botte Hork | 08-09-13 | 14:35

Het kan zo simpel zijn: werk aanbieden en weigeren, korten op uitkering. Nog een keer weigeren, uitkering stopzetten.

befkoning I | 08-09-13 | 14:34

@Watapatja | 08-09-13 | 14:30 |
zeker wanneer bedenkt dat de pakkans toch al zo goed als nul is in dit land behoudens wanneer je op de A1 rijdt gevoel hebbende dat het steeds onweert.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:33

@Watapatja | 08-09-13 | 14:30
Per uur dat je werkt verdient een uitkering best goed. En prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:32

@Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:23 |
Mooi gezegd het is alleen jammer dat werken in de kassen niets meer oplevert.
Zelf dan is een uitkering nog beter al was het maar dat je dan wel gezond oud kunt worden in plaat van met een versleten pijnlijke rug, knieën en armen.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:31

Ik stel vast dat de PVV in de laatste peilingen in zijn eentje meer stemmen binnen harkt dan de PvdA en de VVD samen.

Ik ben geen aspirant PVV-stemmer maar ik meen dat een felicitatie aan het adres van Wilders op zijn plaats is.

goedverstaander | 08-09-13 | 14:31

@Nequebard | 08-09-13 | 14:25
Grapjes over zelfmoord vind ik eigenlijk helemaal niet grappig.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:31

Jippie | 08-09-13 | 14:27 |
De uitkeringen verder verlagen zal leiden tot een explosieve toename van criminaliteit. Een uitkering is geen vetpot.

Watapatja | 08-09-13 | 14:30

Laat de gemeenten ze zelf aannemen!wat moet je als werkgever met kreupelen over de vloer?

mart69 | 08-09-13 | 14:29

@MPdeH9 | 08-09-13 | 14:27
Gewoon interesse. Vind het altijd leuk om te weten wat mensen gestudeerd hebben.
Zelf studeer ik op dit moment Bedrijfsinformatietechnologie. Ik maak dit jaar m'n bachelor af.

Hoop dat je snel werk vindt!

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:29

Volledig met u eens, mijnheer/mevrouw Quid; holle retoriek van een inmiddels volledig overleden 'rechtse partij'. Voor het overige: gaarkeukens, oud brood en groenteafval in een tentenkamp in Drenthe voor het moreel inferieure parasiterend uitschot in deze 'samenleving'. En voor duidelijkheid: daaronder vallen niet de mensen die wel willen werken maar niet kunnen, maar wel al het uitschot dat niet wil werken maar wel schijnt te kunnen.

BellaBella | 08-09-13 | 14:29

Schop die criminele VVD'ers er ook maar gelijk in

mart69 | 08-09-13 | 14:28

MPdeH9 | 08-09-13 | 14:16 | + 1 -
Schaam je niet, wij hebben te maken met een economische systeemcrisis. Bestaande verdien modellen zijn ontspoort. Trek de wijde wereld in nu je mogelijk nog niet in de maatschappelijk goudenkooi vast zit van een dead end job en een woeker hypotheek. youtu.be/WGoTmNU_5A0

Bertus Brulbroek | 08-09-13 | 14:28

macmiep.nl | 08-09-13 | 14:17 |
En daar faalt onze overheid. Wettelijk gezien moeten gastarbeiders conform Nederlandse arbeidswetgeving betaald worden. Deze fraude, ontduiken arbeidswetgeving, hoor je de VVD niet over. Oh, is natuurlijk hun eigen aanhang.

Watapatja | 08-09-13 | 14:28

@Che_cuevara | 08-09-13 | 14:26

Ik weet nu ook niet wat er onderweg mee gebeurt. En dat is misschien in veel gevallen maar beter ook, anders vreet je niks meer.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:28

De VVD doet waar ze goed in zijn, eigen principes overboord gooien om maar in het pluche te kunnen blijven zitten...

En de PVV maar beschuldigen van "weg lopen"... ik noem dat je rug recht houden.

CornholioNL | 08-09-13 | 14:27

Uitkeringen fors verlagen is dus de oplossing. Maar dat wil kameraad Samson niet. Dus san gebeurt het ook niet. En dus gaat het land langzaam aan naar de klote.

Jippie | 08-09-13 | 14:27

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:17 | + 0

Bachelor in bedrijfskunde en MSc. in Politieke Economie.

Why?

MPdeH9 | 08-09-13 | 14:27

Makkelijk lullen buiten het seizoen :s

raoul_203 | 08-09-13 | 14:27

@Che_cuevara | 08-09-13 | 14:18

En leg dat dan even naast dit brutoloontje: www.loonwijzer.nl/home/salaris/salaris...

Dat wordt ca € 1530,- netto. Dan maakt de overheid, waaronder de VVD, jou een dief van je eigen zak als je gaat werken daar.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:26

Zoals hierboven al gezegd moet je het probleem niet bij de werkgevers leggen en ze met onwillige prutsers opzadelen. Zeker niet zolang het halve land nog onder de graffiti zit en de straten en bermen vol liggen met afval.

Caveman48 | 08-09-13 | 14:26

@ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:15
De vraag is alleen nog, wil jij tomaten eten die Wilma Verver geplukt heeft?

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:26

Kijk eens aan. De nepotisten zijn zich een ongeluk geschrokken van de laatste peilingen, dus proberen ze allerlei populaire ideeën uit de kast te trekken die toch nooit uitgevoerd zullen worden.

Doet me denken aan een grap. Mark Rutte loopt met zijn gladde bek naar een burger toe en vraagt, in de hoop een stem te kunnen winnen: "Wat kan ik doen om het voor u beter te maken?"
De burger antwoordt: "Aftreden en zelfmoord plegen zou een begin zijn."

Nequebard | 08-09-13 | 14:25

@macmiep.nl | 08-09-13 | 14:17 |

Het gaat hier waarschijnlijk om werken in de kassen met behoud van uitkering. Dat is denk ik nog goedkoper dan een pool. Maar dat mag weer niet want dan ontstaat er oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt. En daarmee maken de regels het weer onmogelijk om iemand gesubsidieerd aan het werk te zetten. Gewoon roepen voor de bühne wat Sjoerd Potters hier doet... Zo werkt dat in de politiek.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 14:25

@HansHillen Ik zie die hogere lonen echt als iets waar we met z'n allen voor op draaien. Om even een recent onderwerpje te pakken: de stagaires/co-schappers etc. Is het niet belachelijk dat juist die mensen een kansloze vergoeding krijgen voor het werk dat ze doen? Er zal zeker niveau verschil zijn zeker als ik "stagaire" noem, maar kom op zeg een student geneeskunde laten betalen voor een studie en zoveel uur laten werken voor een vergoeding vind ik belachelijker dan dat we een paar euro minder per uur verdienen: immers die paar euro gaan weer gedeeld door twee...

Skinkie | 08-09-13 | 14:24

@ProAsfalt | 08-09-13 | 14:20
Ik denk niet dat we voor een gedegen beleid bij de PVV moeten zijn. Het is iets te simpel allemaal. Maar ze maken een goede kans op mijn stem.

Op een andere partij stemmen heeft toch geen zin. En de PVV is verder de vermakelijkste. Dus tja.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:23

De onwillenden hebben wellicht een iets steviger kader nodig.
.
Na x-periode werkloos moet de uitkering niet meer in de vorm van geld op de bankrekening, maar in voedselbonnen en vouchers voor huur, verzekering, en nuts-voorzieningen die de meest basale noden dekken. Bij noden horen wat mij betreft dus niet telecom, media, en luxe-apparatuur.
.
Voor andere dingen kunnen ze terecht bij ....., ja nergens dus. Dan moet men maar een baan regelen. Valt wat mij betreft onder loon naar werken.
.
Niet werken moet men voelen!

Parel van het Zuiden | 08-09-13 | 14:23

@Botte Hork | 08-09-13 | 14:11
Doe mij ook maar -4 voor de VVD

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:23

Helemaal mee eens, samen met alle criminele/corrupte VVD-ers.
Zitten de kassen 3/4 vol met VVD-ers!

Mega Mindie 2 | 08-09-13 | 14:21

@El Gouda | 08-09-13 | 14:05
Met nu nog 19 zetels in de peilingen gaat dat al aardig de weg van de oppositie op.

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:21

@Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:06 |
Het is voor mij geen verrassing dat de VVD het schoothondje is van Links.
En daarnaast willen ze de omstandigheden voor de arbeiders ook nog eens verslechteren.
Dan heb je de twee slechtste combinaties ook te pakken.

De PVV is juist voor de arbeider en tegen de Linkse hobby's.
Dat zijn dus twee goede combinaties.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:20

@goedverstaander | 08-09-13 | 14:05
Het komt net door die peilingen dat het kabinet niet valt.
VVD staat nu op 19 zetels en de PvdA zit op 11 zetels.
Denk je dat die nu verkiezingen durven riskeren?

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:19

@Skinkie | 08-09-13 | 14:13 | + 0
Grotendeels met je eens. Maar ik vind de lonen in NL te laag voor de 'gewone werknemer' en de belastingdruk te hoog. In Zwitserland, Luxemburg, Denemarken, Zweden etc. etc. verdienen werknemers meer tot veel meer dan in NL en gek genoeg tast dat de concurrentiepositie van die landen niet aan.

Hans Hillen | 08-09-13 | 14:19

Kortom, VVD probeert de PVV strategie nog eens!

Einde van de Domheid | 08-09-13 | 14:19

Ik weet niet hoeveel er te halen is door notoire werkweigeraars te laten werken. Natuurlijk altijd een goed punt maar als dit het enige punt is waarop de VVD zich laat zien, (en dat is het!) dan kan ik gerust zeggen 'daarmee gaat de economie niet uit het slop!!'

Einde van de Domheid | 08-09-13 | 14:18

@Botte Hork | 08-09-13 | 13:35 |
Zou ik ook zeggen maar ja, een paar ingenieurs (waaronder ik die straks ook te werk word gesteld in de bijstand, lees schoffelen) plus een paar mts werktuigbouwkundigen is vele vele malen duurder dan een stel goedkope Pooltjes ad E 1,00 per uur laat staan de Indiërs ad E 0,25 per uur die ook nog kunnen worden gehaald.

Die zeuren niet en werken hard. Zij zijn ook niet anders gewent dan te worden uitgebuit. Het lijkt net g*dverdomme wel de tijd van de industriële revolutie waarbij de fabrieksarbeiders in rijen hand in hand naar de textielfabrieken gingen om van 06:00 tot 22:00 te werken in een luidruchtige vieze omgeving waarbij de rug, armen en knieën al ver voor je 50ste levensjaar kapot zijn.

Gelukkig hebben de arbeiders zich kunnen organiseren door middel van vakbonden om deze uitbuiterij een halt toe te roepen.

We zijn kennelijk nu weer terug bij af. Zeker als het aan D'66 en de VVD ligt.
Dit blijkt wel uit het feit dat bijstandsgerechtigden tegenwoordig helemaal voor nop - is E 0,0000000 - aan het werk worden gezet, betaald door de gemeente = GEMEENSCHAP!!!.

Zolang arbeid te goedkoop is, zal de noodzakelijke gewenste hoogwaardig automatiseringsslag niet worden gemaakt.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:18

@Doodziek Aapje | 08-09-13 | 13:59
"Wie wil er nu leven van 1000 euro per maand en dat voor de rest van z'n leven "

Je vergeet er alle toeslagen bij op te tellen. Ik zag zelfs langdurigheids toeslag ergens staan. Te gek voor woorden.

Kijk hier maar eens: www.denhaagtekijk.nl/Bijstand-volkskra...

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:18

@MPdeH9 | 08-09-13 | 14:16
Hulde!

Wat voor studie, als ik dat vragen mag?

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:17

Waarom zou je als tuinder Nederlanders aannemen tegen minimumloon terwijl je voor een paar eurie per uur een Pool hebt? Doe je dat niet, dan kun je niet meer concurreren en ga je vanzelf failliet.
Het is hun eigen beleid (ze wilden toch zo graag vrij verkeer van diensten) dat zorgt dat er geen Nl'er meer in een kas staat. Eigen schuld dikke bult.

Rest In Privacy | 08-09-13 | 14:17

@Angelica | 08-09-13 | 14:12
Exact! Mijn werkgever moedigt 60+ personeel actief aan om in de WW te gaan. Scheelt ze de ontslagvergoeding. Het feit dat ik door wil werken, wordt me niet in dank afgenomen. Inderdaad: er is verschil tussen beroepsparasieten en afgedankte werkenden.

Frietvlaming | 08-09-13 | 14:16

Maandje geleden afgestudeerd en solliciteer fucking aan de lopende band. Heb altijd activiteiten en bijbaantjes naast mijn 2 studies gedaan waaronder zelfs een honours traject. Het is blijkbaar allemaal niet genoeg want mijn mailbox zit momenteel vol met afwijzingen. Als dit nog lang zo door gaat, ga ik iets voor mijzelf beginnen. Ik weiger in de bijstand te gaan zitten of een uitkering aan te vragen. Ik wil werken voor mijn geld!

Ik kan hier daarom serieus kwaad om worden. Mensen die godverdomme wel kunnen werken maar het pertinent weigeren. Ik schaam mij op dit moment omdat ik geen werk heb en het is nog maar een maand. Hebben deze chronische werklozen dan totaal geen ambitie in het leven? Hebben ze totaal geen besef van hoe de maatschappij in elkaar steekt?! bah

MPdeH9 | 08-09-13 | 14:16

@fleurtje | 08-09-13 | 14:09

Goed punt. De VVD heeft nog een Wilma Verver in de aanbieding voor de kassen.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:15

@Terpen-tijn | 08-09-13 | 14:05
Prima. Krijg je net genoeg om in leven te blijven, je wordt in een ophokflat gezet en succes met je leven verder. Al die welvaart die bijstandstrekkers hebben (ja, welvaart. Je hebt het hier als uitkeringstrekker vele malen beter dan de gemiddelde arbeider in bijvoorbeeld Afrikaanse landen) moet door anderen opgebracht worden.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:14

@goedverstaander | 08-09-13 | 14:05

Deze meneer is er één, die in een gouden nest geboren is en complete bedrijven in de schoot geworpen kreeg. De ultieme manager.

En deze meneer mag buikspreekpop spelen in de naam van ondernemend Nederland.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:14

@Hans Hillen de lonen zijn absoluut niet te hoog. Ga je nog hoger dan ben je exclusief bezig met inflatie, daarmee gaan de prijzen (uiteraard) mee om hoog. Of een uitkering te hoog/laag/voldoende weet ik niet. Gezien "bijstandsniveau" vaak prima spulletjes in hus hebben zal het vaak om een goed bestedingspatroon gaan dat een werkende wel heeft maar een gratis geld trekker niet. Je opmerkingen over belastingen snijdt wel hout. Iedereen op de 0 lijn, en belastingen op arbeid te verlagen is de beste manier om mensen meer over te laten houden.

Wat in dit land ontbreekt is overigens inzicht in cijfers en dan op ieder niveau. We kunnen ons bij uitzendingen van RTL niveau blijven verbazen over incidentjes, maar het inzichtelijk maken van onze echte overhead geeft veel meer weg op hoe dingen efficienter kunnen. Daar krijg je geen werkeloze mee aan het werk, I know, maar het is dan ook naief om te denken dat alle "werkelozen" aan het werk helpen beter is voor de samenleving en economie.

Skinkie | 08-09-13 | 14:13

@Hans Hillen | 08-09-13 | 13:58
Politici leggen de schuld *altijd* bij anderen.

Che_cuevara | 08-09-13 | 14:13

@goedverstaander | 08-09-13 | 14:05 |

Natuurlijk weet deze man dit allemaal !!!

Maar hij weet ook dat de partij van open grenzen en generaalpardonnetjes ( PvdA ) maar een keer hoeft te roepen dat zij wederom eerlijk gaan delen hun volgzame schaapjes wederom PvdA gaan stemmen ,dus waarom nieuwe verkiezingen ?

andjing | 08-09-13 | 14:13

Quid is er nu als de kippen bij om de handel weer recht te zetten. De werklozen van zijn eerdere topic zijn nu plots de "uitkeringsgerechtigden die al jaren een baan weigeren, zelf nul initiatief toont en wanneer de sociale dienst dan kant-en-klaar een baan in de glastuinbouw aanlevert nog steeds lopen te ouwetiefushoeren dat ze ineens hard moeten werken voor hun geld". Zeg maar wat men vroeger werkschuw volk noemde. En dat is een heel ander slag dan die lui die hij in zijn eerdere topic noemde en die na decennia werken tegenwoordig heel gemakkelijk worden geloosd, vervolgens op grond van bijvoorbeeld leeftijd bij geen enkele werkgever meer welkom zijn maar wel van diezelfde werkgevers zouden moeten doorwerken tot hun 67ste. Als Quid in het vervolg nu gewoon het beestje bij de naam noemt en werkschuw tuig gewoon werkschuw tuig noemt en niet alles en iedereen op één grote hoop flikkert scheelt hem dat vast heel wat kwaaie reacties.

Angelica | 08-09-13 | 14:12

Geef ze een stropdas en laat ze een partij beginnen!

Einde van de Domheid | 08-09-13 | 14:11

goedverstaander | 08-09-13 | 14:10

Count me in to. -3 voor de VVD

Botte Hork | 08-09-13 | 14:11

@ Botte Hork | 08-09-13 | 14:08 |
En die van mij; -2 voor de VVD.

goedverstaander | 08-09-13 | 14:10

Er lopen nog aardig wat politieke figuren met een wachtgeldregeling, dan hebben we het over die delegatie types, die met d'r mond alles kunnen, ik zou voorstellen laat ze het goede voorbeeld geven, gewoon van 7 tot 5 elke dag tomaatjes plukken, niks mis mee, of dan in eens wel?

fleurtje | 08-09-13 | 14:09

@Parsons | 08-09-13 | 14:00

Puur populisme, dat inhaken op de hot-topics van GeenStijl.

Ranzige ratten zijn het.

ZKH EénOog | 08-09-13 | 14:09

@Botte Hork | 08-09-13 | 14:07
Ah. Dan zitten we op dezelfde pagina.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:09

Wat vaak vergeten wordt met uitkeringen dat het een algemeen maatschappelijk belang dient. Stel je voor, eindeloze rijen van ex uitkeringstrekkers op hongertocht door de uitgestrekte Hollandsche vinex landschap. De huisdieren van de hardwerkende Nederlander zullen belanden boven een open vuurtje opgestookt met vacaturekranten.

Bertus Brulbroek | 08-09-13 | 14:09

En voor het opsporen van dit soort parasieten zou NSA nu wel weer handig zijn.

Fred van Ria | 08-09-13 | 14:09

Ik heb afgelopen week twee keer het werk moeten overnemen van collega's die er voor kozen te stoppen met werken(gewoon niet meer op komen dagen). Allebei gaven ze al aan dat het hard werken was en ze financieel er niet op achteruit zouden gaan als ze stoppen met werken door de uitkering. Een bewuste keuze dus om te stoppen uit pure luiheid. Het is raar dat je niet beloond wordt er iig een aantal uren bij te werken, dat kan de opstap zijn naar uiteindelijk weer fulltime werken. Momenteel wordt alles wat je bijverdient afgetrokken van je uitkering (Ik zelf ontvang geen uitkering maar werk gewoon). Wat mij betrefd mag de bijstandsuitkering heel wat minder aantrekkelijk worden en het verschil met iig half- of full time minumumloon werken zou groter (aanwezig) moeten zijn

ano niem83851942 | 08-09-13 | 14:08

De VVD kan schoppen wat het wil maar zal straks de eerste zijn die de kamer uit getrapt wordt.

toetanchamon | 08-09-13 | 14:08

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:06

Wel blij om te lezen dat de VVD ook jou stem kwijt is. +1 daarvoor.

Botte Hork | 08-09-13 | 14:08

@CornholioNL | 08-09-13 | 14:03
Gadverdamme zeg.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:07

Proefballonnetjes van de VVD om de schade te beperken. De mensen kijken echter naar de feiten. En het feit is dat de VVD snoeihard aan het nivelleren is.

Afgeschminkte Bassie | 08-09-13 | 14:07

@Botte Hork | 08-09-13 | 13:47
Met "dat zou dan ondertussen wel gedaan zijn" bedoel ik dat bedrijven over het algemeen zoeken naar manieren om goedkoper meer te produceren. De overheid heeft daar niks mee te maken.

In de kassen werken is onopgeleid werk, en veel mensen die uit de uitkering komen hebben geen opleiding. Jammer maar 't is niet anders, had je eerder maar een opleiding moeten volgen. Voor mijn part gooi je die kassen vol met gedetineerden, doen die ook wat nuttigs voor de samenleving. Mij maakt het niet uit waar uitkeringstrekkers aan het werk gaan, als ze maar aan het werk gaan.
Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:57

Sorry, maar toch een misvatting. Onze faaloverheid faciliteert met hun wanbeleid, goedkope buitenlandse arbeidskrachten dit werk aan te pakken.
Als de regelgeving -de overheid- anders zou zijn ingericht zouden die kassen niet vol met Polen zitten.
De overheid heeft hier dus ALLES mee te maken.

Botte Hork | 08-09-13 | 14:07

Wat mij betreft mag de VVD eerst eens laten zien dat ze mijn stem waard zijn. Toen ik op de VVD stemde de afgelopen verkiezingen, rekende ik er op dat de VVD besluiten zou nemen die goed zouden zijn voor de economie. Ik zou als student beter op D66 gestemd kunnen hebben, die pretenderen tenminste op te komen voor goed onderwijs. Mijn stem voor de VVD was er voornamelijk één om te zorgen dat de PvdA niet de grootste zou worden, omdat dat funest zou zijn voor Nederland als geheel.

Enfin. Op de VVD gestemd, en wat blijkt? Ik had godverdomme nog beter op de SP kunnen stemmen! Die zijn ook zo rood als de neten, maar die geven dat tenminste toe! Als er één ding is waar ik een grotere hekel aan heb dan een socialist (van een bestuurskundig standpunt), dan is het een liegende socialist.

Bah VVD! Mijn stem zijn jullie de komende 15 jaar in ieder geval kwijt, en laat tegen die tijd maar eens zien dat jullie drastisch veranderd zijn. Godverdomme wat heb ik een spijt op die partij gestemd te hebben.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:06

Tuurlijk. Zwaar seizoensarbeid. Dat zet ook wel zoden aan de dijk voor die persoon. Paar maandjes per jaar oogstijd en de rest van het jaar?
Kortom het biedt geen enkele vorm van continuïteit om zelf van inkomen te voorzien en dan laat ik het niveau nog maar buiten beschouwing.
De enige winnaar is de uitbuitende werkgever die de dwangarbeiders voor nop kan laten werken.

ProAsfalt | 08-09-13 | 14:06

Kiezer: 'schop de VVD de oppositie in'

El Gouda | 08-09-13 | 14:05

"Niemand, op een uitzondering na, wil verkiezingen. Niemand wil dat het kabinet valt", zegt Bernard Wientjes (VNO-NCW).

Woont deze meneer in Nederland? Leest hij kranten? Heeft hij internet? Heeft ie ooit gehoord van de wekelijkse politieke peilingen?

nos.nl/artikel/548977-wientjes-pensioe...

goedverstaander | 08-09-13 | 14:05

Mag de VVD dit wel zeggen van Samsom?

Ir Rita Tie | 08-09-13 | 14:05

Zie je het al voor je? Een groep finnen in de kassen? Samen met andere brave blanke paupertjes die ook aan het werk moeten?
Volstrekt onhaalbaar. Wordt niks, wordt mot, leer er maar mee leven dat er een generatie opgroeit die nooit een slag zal werken, behalve als het hun eigen wietplantage zou zijn.

Terpen-tijn | 08-09-13 | 14:05

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:01 |

Graag gedaan, btw, ik eet vanavond wit brood met tartaar en gebakken champions, weet je dat ook gelijk...

CornholioNL | 08-09-13 | 14:03

@LeBron | 08-09-13 | 13:54 | + 1
Herkenbaar. Bij mij in de buurt woont ook een beroepswerkloze (er wonen trouwens meerdere beroepswerkelozen en beroeps-WAO'ers, maar dat terzijde). Deze werkloze is nog een erfenis uit de jaren '80, ze kon toen geen baan vinden op 'haar niveau' en is altijd in de uitkering blijven hangen. Deze werkloze verzocht mij om 's avonds als ik de honden uitlaat, niet langs haar huis (sociale huurwoning mét toeslag) te lopen. Want dan gaan haar honden blaffen en dat geeft problemen met de buren. En zei ze: "Tja, 's avonds zitten de honden alleen, want ik ben pas rond 2 uur thuis uit de kroeg." Hahaha, dat is toch absurd.

Hans Hillen | 08-09-13 | 14:03

andjing | 08-09-13 | 13:56 |
Dat is de andere kant van de medaille, deze ontduiking van de wetgeving ook keihard aanpakken. Deze werkgevers zijn de echte parasieten.

Watapatja | 08-09-13 | 14:01

Gewoon maximaal 2 jaar bijstand in je hele leven. Dat mag je uitsmeren, maar als je een gezond persoon bent is het daarna gebeurt en moet je het zelf maar opknappen. Asociale gedachte he?

roze_bril | 08-09-13 | 14:01

@CornholioNL | 08-09-13 | 13:51
Goed dat je dat even vermeldt!

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:01

Symboolpolitiek pur sang.

Parsons | 08-09-13 | 14:00

@Watapatja | 08-09-13 | 13:54
@goedverstaander | 08-09-13 | 13:48
Eens allebei, en ik zou zelfs nog een stap verder willen gaan: meer werken moet nog meer lonen. De-nivelleren zou goed zijn voor de economie, en zelfs voor de welvaart van de onderklasse.
Thatcher zei dat hartstikke mooi.
www.youtube.com/watch?v=rv5t6rC6yvg

Nietvoordekat | 08-09-13 | 14:00

Wat een gelul. Werklozen afdoen als luie flikkers is wereldvreemd parelketting VVD geneuzel. Trap onder de reet etc. Denk na: Wie wil er nu leven van 1000 euro per maand en dat voor de rest van z'n leven volhouden?

Ik denk dat zeker 90% van de werklozen in NL wil werken (en ook 90% van de werkenden wil werken; kijk maar naar je collega's). Gewoon uitkering geven en faciliteren die gasten. Die 10% werklozen die niet willen werken vallen vanzelf door de mand.

Doodziek Aapje | 08-09-13 | 13:59

Iemand die mij een vaste baan geeft in een kas (noord-oost polder aub) tegen een fatsoenlijk salaris krijgt van mij een flinke knuffel. Ik ben het zat om als stuk vuil heen en weer geschopt te worden tussen uitzendbureau en UWV (ww). Je hele financiële hebben en houden wordt zo de vernieling in geholpen.

John Dough | 08-09-13 | 13:58

De VVD heeft makkelijk praten. Alsof boeren en tuinders een sociale instelling zijn. Ze willen helemaal geen werklozen. Voor hetzelfde geld heb je een Pool die wél wil werken en 10x zoveel oplevert. Ik heb er als scholier jaren gewerkt en die Polen werken minstens 2x zo snel. Weer zo'n VVD maatregel die alleen op papier werkt.

kicktherabbit | 08-09-13 | 13:58

LeBron | 08-09-13 | 13:54 |
Vandaar dus een ontmoedigingsbeleid. Zwart werken moet onmogelijk zijn. Kortingen kent de WWB al, nu consequent uitvoeren. Lik op stuk.

Watapatja | 08-09-13 | 13:58

Trouwens, behoorlijk goedkoop van de VVD om de 'schuld' bij de gemeenten te leggen.

Hans Hillen | 08-09-13 | 13:58

Beter zou je ze het leger inschoppen dan de kassen, mentaliteit kweken. Of de zweep terug, dat kan ook nog.

Bruno Alaska | 08-09-13 | 13:58

@Botte Hork | 08-09-13 | 13:47
Met "dat zou dan ondertussen wel gedaan zijn" bedoel ik dat bedrijven over het algemeen zoeken naar manieren om goedkoper meer te produceren. De overheid heeft daar niks mee te maken.

In de kassen werken is onopgeleid werk, en veel mensen die uit de uitkering komen hebben geen opleiding. Jammer maar 't is niet anders, had je eerder maar een opleiding moeten volgen. Voor mijn part gooi je die kassen vol met gedetineerden, doen die ook wat nuttigs voor de samenleving. Mij maakt het niet uit waar uitkeringstrekkers aan het werk gaan, als ze maar aan het werk gaan.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:57

Het verschil tussen werken en uitkering is te gering geworden. Zijn de uitkeringen dan te hoog? Misschien. Maar de lonen zijn in ieder geval te laag. En die zijn de laatste jaren alleen maar lager geworden door concurrentie met goedkope Oost-Europeanen. Die werken nu nog voor weinig. Maar let op: zodra ze recht hebben op een uitkering verdwijnen ook zij in de uitkering, net als de vorige lichting 'gastarbeiders'. Werken loont namelijk niet in Nederland, de lonen moeten nodig omhoog en/of de belasting op werken omlaag. Dankzij Europa gaat dat niet gebeuren: aan de onderkant gaan de lonen omlaag wegens internationale concurrentie en aan de top gaan de lonen omhoog wegens ... inderdaad ... internationale concurrentie. Het is gewoon niet lonend en niet aantrekkelijk om in NL te werken.

Hans Hillen | 08-09-13 | 13:57

Ik ben met een kennis om bewijzen te verzamelen en deze bewijzen aan UWV te overhandigen zelfs naar het Westland gereden om te laten zien dit het werk in de kassen een gesloten circuit beheerst door Oostblokkers is geworden, Men kan daar onmogelijk tussen komen tenzij je een Oostblok ZZP ér bent ,een Oostblok ZZP'er bepaalt namelijk zelf zijn uur tarief en dit ligt lager dan het loon in Nederland .
De uitzendbureaus in het Westland schrijven je niet eens in omdat zij je geen werk kunnen aanbieden ,je kunt je beter inschrijven bij een pools uitzendbureau dan heeft u meer kans op werk ! maar dan wel voor een uurloon dat lager ligt dan die van de Nederlandse bijstandsnormen !

andjing | 08-09-13 | 13:56

in de hinterklappe | 08-09-13 | 13:53 |

Een VVD-er die af ziet van wachtgeld ?

... die moet nog geboren worden.

CornholioNL | 08-09-13 | 13:56

Ja luister nou maar naar de VVD. De partij die al decennia bezig is ons landje te verkwanselen voor een appel en een ei. Die hun ziel verkopen in ruil voor goedkope arbeidskrachten, liefst uit een zo achterlijk mogelijke cultuur. Open grenzen, een zwakke soevereiniteit, een weerloze cultuurloze pauperklasse: dat is het ideaal van de VVD. Een criminele partij, als je het mij vraagt.

Detlev Tarnowitz | 08-09-13 | 13:56

Gemeenten ontvangen jaarlijks bijna 2 miljard aan subsidie om werklozen aan het werk te 'helpen'.

Bodemloze put?

Het aantal bijstandsgerechtigden groeit alleen maar.
Een bijstandsuitkering is een soort eindpunt,iemand die heeft gewerkt zit eerst in de WW en komt pas later in de bijstand. Iemand die nooit heeft gewerkt zit vanaf dag 1 in de bijstand. Kunnen we dat deze mensen kwalijk nemen? Ik denk zelf van niet. Die 2 miljard is dan ook weggegooid geld, of beter gezegd geld dat verdwijnt in 'reïntergratiebureautjes', waarmee gesubsidieerd een zinloze bedrijfstak overeind wordt gehouden.

Wat levert het per saldo op? minder werklozen? Nee.

De arbeidsmarkt zit gewoon niet op werklozen te wachten. Ja, alleen met een zak subsidie zijn ze bereid zo'n bijstander aan te nemen voor bepaalde tijd. Stopt de subsidie door bijvoorbeeld bezuinigingen, dan zit meneer of mevrouw bijstand gewoon weer op de bank. Zijn we wat opgeschoten? Nee.

Het is de droge realiteit van de kapitalistische economie van vraag en aanbod... face it.

BeelaTeismar | 08-09-13 | 13:55

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:41 |
Mee eens, werken moet lonen. Maar dat lijkt me een schone taak voor de vakbonden. Uitvreten daarentegen moet ontmoedigen, zodat deze groep niet groeit. En die 2 miljard om ze aan werk te helpen is weggegooid geld, kun je beter elders inzetten.

Watapatja | 08-09-13 | 13:54

Zolang we blijven nivelleren en de hardwerkende Nederlander steeds meer moet inleveren om dit volk te sponsoren zal er niets veranderen. Ik zeg, pak degenen die kunnen werken maar niet willen in hun uitkering en vertroetel ze niet met allerlei extra voorzieningen en toeslagen.
Bij mij in de straat woont er ook zo eentje. Jaren geleden al afgekeurd voor zn rug en nooit een uur werk verricht behalve zwart klussen aan auto's. Parasiteert op allerlei subsidies en toeslagen en vindt het wel best. Erger me kapot aan dat soort lui, omdat ik elke week keihard moet werken om de hypotheek te betalen en leuke dingen te kunnen blijven doen. Als ik 's ochtends om half 7 in de auto stap draait die lul zich nog 3 keer om. Ik heb gezegd...

LeBron | 08-09-13 | 13:54

"For those who fight for it, life has a flavor the sheltered will never know" ...... m.i. Op zijn plaats voor dit duivels dilemma. Desalniettemin +1 voor Quid

Schurkmans | 08-09-13 | 13:54

Als we nu eens beginnen met de VVD uit de regering te schoppen.
Daarna kunnen ze het goede voorbeeld geven door af te zien van wachtgeld en hup hup naar de kassen.
Zeker voor Samsom is het dan keiharde porno om al die rooie tomaten te plukken.

in de hinterklappe | 08-09-13 | 13:53

Btw @ VVD... dit soort populistische prietpraat gaat jullie niet redden, sterf!

CornholioNL | 08-09-13 | 13:53

Tja, ik heb mijn visie gisteren al duidelijk gemaakt en ik val niet graag in herhaling...


Ik ga Formule 1 kijken...

CornholioNL | 08-09-13 | 13:51

Als je langdurig werklozen in de kas zet, moet je de uitkering vervangen door prestatieloon. Werklust is niet iets dat je van de een op andere dag krijgt. Maar reken maar dat het dan langzaam groeit.

Het Vragevuur | 08-09-13 | 13:51

Ervaar maar eens hoe het gaat om van uitkering naar, tijdelijk, werk te gaan en weer terug naar je uitkering. Dan is het eerder logisch dat je hier niet aan begint..
Terwijl dit logischerwijs niet de juiste weg is. Maar VVD'ers komen nooit onder de mensen en zijn kortzichtig.. dan krijg je dit.

FYGS | 08-09-13 | 13:50

@ Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:41 |
Exact correct.

Als de regering niets (of te weinig) doet aan de zogenaamde armoedeval (achteruitgang in inkomsten bij aanvaarden werk tegen minimumloon) kun je nivelleren tot je een ons weegt.

Werken moet lonen, letterlijk. Niet werken moet financieel onaantrekkelijker worden gemaakt.

goedverstaander | 08-09-13 | 13:48

@Che_cuevara | 08-09-13 | 13:47
tweede alinea moet zijn: De agrarische export van Nederland is in 2012 weer toegenomen. Met een groei van €3,2 miljard nam de waarde van de agrarische export toe van €72,2 miljard in 2011 tot €75,4 miljard in 2012, een stijging van ruim 4,5%

Che_cuevara | 08-09-13 | 13:48

Zo ontiegelijk vreemd dat dit nu allemaal OPEENS een probleem wordt. We kunnen het allemaal wel weer hebben over de symptomen,komt #PvdA en #VVD ook bijzonder goed uit als we dit doen, maar zonder de #EU in huidige vorm WAS DEZE DISCUSSIE ER NIET. Het probleem was er niet geweest en wij hadden nog ons eigen heersende systeem.

Tommygunner | 08-09-13 | 13:48

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:42

Dat impliceer je wel door te stellen dat 'dat dan ondertussen wel gedaan zou zijn'.
Ik vind ook dat mensen van hun luie hol moeten opstaan en aan de arbeid.
Ik heb het over het soort werk. Flikker die kassen dan vol met gedetineerden ofzeau.

Botte Hork | 08-09-13 | 13:47

@Jan Passant mk2 | 08-09-13 | 13:37
"Waarom wordt er nog steeds geïnvesteerd in bedrijfstakken die niet bestaan kunnen zonder goedkope arbeid? De producten die zij leveren zouden beter geïmporteerd kunnen worden"

Hierom: Waarom wordt er nog steeds geïnvesteerd in bedrijfstakken die niet bestaan kunnen zonder goedkope arbeid? De producten die zij leveren zouden beter geïmporteerd kunnen worden
www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/01/17...

En hierom: op Exporters
It should not be too surprising that countries like China and India feature prominently on the lists of top agricultural producers; these countries have large populations and internal food security (that is, producing enough to feed a nation's population from internal resources) is a major priority. A great deal of this production is used internally, though, and the list of the top exporting countries looks much different.
Country
Exports (in billions)
United States $118.3
Netherlands $79
Germany $70.8
France $68
Brazil $55.4

Broen: www.investopedia.com/financial-edge/07...

Che_cuevara | 08-09-13 | 13:47

Je kunt ook gewoon zoveel mogelijk mensen crimineel maken en opsluiten zodat ze gratis werken. Zoals in de US.
Dat zal de volgende stap wel worden.

das_Freudenmädchen | 08-09-13 | 13:46

Jeetje, in toenemende mate worden we geconfronteerd met holle retoriek.Niet meer serieus te nemen!

Arnold9638 | 08-09-13 | 13:46

@Eddykildare | 08-09-13 | 13:39
Aah, La Palma! :)
Verklap het nou niet aan iedereen.

van Griendsven454572 | 08-09-13 | 13:46

@ Kapitein Sjaak Mus | 08-09-13 |
"Weekloosheid".
Lijkt aardig Freudiaans.
In werkelijkheid niet goed nagelezen vóór het posten.

Kapitein Sjaak Mus | 08-09-13 | 13:45

Nou, Bied mij maar een baantje aan bij de kassen hoor. :D

Falco-X | 08-09-13 | 13:45

Maar laten we eerst de definities van werk en uitkering weer eens scherpstellen. Voor werk krijg je loon en hoeft de gemeenschap niet te bloeden. De werkloosheid daalt dan met 100.000 mensen, de werkers met behoud van uitkering. Lijkt me een goed begin.

Watapatja | 08-09-13 | 13:44

Ik geloof dat het merendeel van de 'Die Hard-werkelozen' eigenlijk tóch wel graag aan het werk wil. Probleem is echter -zoals GS al subtiel aangeeft- die spreekwoordelijke drempel. En in dat laatste schiet de Overheid m.i. meer tekort dan de werkeloze. Het UWV is daarin namelijk een wassen neus, een evenzo passief en parasitair orgaan dat mensen uitsluitend uit de bijstand probeert te houden aan de voordeur. Eénmaal IN de bijstand ondernemen veel UWV-vestigingen nagenoeg niks tegen de passieve 'nietswiller'.
Eigenlijk zou het UWV wat meer bevoegdheden mogen krijgen. O.a. om uitkeringen sneller stop te zetten. Ik denk dat menigeen dan wél bereid is om mee te werken aan terugkeer naar de arbeidsethos.

Boris Poepnagel | 08-09-13 | 13:43

Prima laten we beginnen met die zakken hooi die nu in de kamer zitten en binnenkort geen werk meer hebben.
*Potloodje slijpt*

joyriders | 08-09-13 | 13:43

@Botte Hork | 08-09-13 | 13:41
Heb ik dat gezegd dan?

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:42

You can lead a horse to water but you can't make it drink

Prof. Pim Pam Pet | 08-09-13 | 13:41

Dat Noordzeekanaal hebben we al een hele tijd lol van.
Ook is het Amsterdamse Bos geinig uitgepakt (sorry, rest van Nederland, ik weet even zo snel geen voorbeelden uit de provicie. Suggesties zijn welkom).

Allebei aangelegd "ter bestrijding der weekloosheid"
... Misschien een hint voor de overheid?

Kapitein Sjaak Mus | 08-09-13 | 13:41

@Watapatja | 08-09-13 | 13:37
Wat ik het belangrijkste vind is dat het niet afgemoedigd moet worden om te gaan werken. Door alle voordeeltjes en regelingen ga je er in dit land op ACHTERUIT als je vanuit een uitkering een baan met minimumloon accepteert.

Een rationeel mens zou dan ook in de uitkering blijven. Het kost hem geld (en tijd, mag ik daar aan toevoegen) om aan het werk te gaan. En ik kan het 'm niet eens kwalijk nemen. Je moet haast wel gek zijn om vrijwillig geld en tijd in te leveren.

Het probleem ligt in de regels. Zodra je mensen ontmoedigt om te gaan werken, moet je niet raar opkijken als een boel mensen dan niet gaan werken.

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:41

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:37

Alsof onze regering kost-efficiënt bezig is..

Botte Hork | 08-09-13 | 13:41

Er is altijd structurele en conjuncturele werkloosheid, daardoor ontstond het interessante conflict in het vorige topic.

Eigenlijk zou de hoogte van een uitkering omgekeerd evenredig moeten zijn met de werkgelegenheid in de sector van de uitkeringsgerechtigde, dan ben je van dit hele gezeur af.

Theo van Deursen | 08-09-13 | 13:41

@Godsammekraken | 08-09-13 | 13:36
Ik zie zelfs ergens staan "langdurigheids toeslag".
Word je nog neloond als je maar lang genoeg in de bijstand zit.
Nu snap ik dat die niet aan het werk willen.

Che_cuevara | 08-09-13 | 13:41

@Eddykildare | 08-09-13 | 13:39
La Palma is een leuk eiland met veel bananenplantages.
Daar wil ik bakito niet tegenkomen !

Ing. eslapen | 08-09-13 | 13:40

Diezelfde VVD zou moeten voorkomen dat haar stemmers (lees ondernemers in de kasteelt, asperges, etc.) over goedkope import-slaven uit de MOE-landen kunnen beschikken. Vooral de VVD heeft de nu ontstane ellende zelf gecreëerd.

De banen die nu worden ingevuld door bijvoorbeeld Polen via Duitse uitzendbureaus kunnen niet worden aangeboden aan uitkeringsgerechtigden zodat die niet hoeven te weigeren en derhalve niet worden gekort.

goedverstaander | 08-09-13 | 13:40

Je moet ze pakken waar je ze raakt... In de portefuille. Niet werken geen geld meer, moet je zien hoe gauw die kassen vol zitten!

FinFucker | 08-09-13 | 13:39

Kijk meteen naar het belang van de eigenaren van kassen. je zit er niet op te wachten dat je een uitkeringstrekker krijgt die ongemotiveerd is en bij de oogst de moederplant beschadigd die normaal vijf jaar mee gaat (bijvoorbeeld bij asperges). Ik heb zelf drie maanden in de kassen gewerkt alvorens ik werk kreeg in het vakgebied waarvoor ik gewerkt heb.

Atlantis-95 | 08-09-13 | 13:39

Ow kan Bakito geen bananen gaan plukken?

Eddykildare | 08-09-13 | 13:39

Money talks.. Korten op de uitkering bij weigering

BASinnic | 08-09-13 | 13:38

@Botte Hork | 08-09-13 | 13:35
Robots werken veel harder, nemen geen pauzes, maken nauwelijks fouten, klagen niet, worden nooit ziek en kosten geen loon. Als dat werk kosten-efficiënt door robots gedaan zou kunnen worden, dan was dat ondertussen wel gedaan.

Dus kort antwoord: nee, werken met je donder.,

Nietvoordekat | 08-09-13 | 13:37

Boos? Degene die boos moet zijn is de belastingbetaler! Als je met je luie reedt de hele dag op de bank of in de moskee gaat bidden, en nog een uitkering krijgt ook, heb je GEEN ENKELE REDEN om boos te zijn.

Cacas | 08-09-13 | 13:37

Wat dacht je er van om te stoppen met uitkeringen en over te stappen naar voedselbonnen ed.? Heb je meteen het probleem opgelost van meerdere uitkeringen achter 1 voordeur..

WellusNietus | 08-09-13 | 13:37

Prettige nuance Johnny. Zullen we gewoon ophouden met werkgevers lastigvallen met deze doelgroep en accepteren dat we 200.000 uitvreters hebben. Wel strak controlebeleid erop ivm overlast, steunfraude etc. Een ontmoedigingsbeleid, andere auto, kom maar uitleggen waar je dat van betaalt, geen verklaring, auto in beslag nemen, etc.

M.a.w. minimale uitkering om in leven te blijven, that's it.

Watapatja | 08-09-13 | 13:37

Waarom wordt er nog steeds geïnvesteerd in bedrijfstakken die niet bestaan kunnen zonder goedkope arbeid? De producten die zij leveren zouden beter geïmporteerd kunnen worden dan deze "goedkope" arbeidskrachten.

Een goedkope Pool wordt na een korte tijd een dure "nieuwe Nederlander". Zonder diploma en met een uitkering. In de jaren zestig werden er wat marokkanen gehaald om goedkoop de aardbeien en de bollen te oogsten.

Nooit waren er aardbeien of bollen zo duur! Ik denk aan duizenden euro's per gram, de criminaliteit en andere problemen niet meegeteld.

Jan Passant mk2 | 08-09-13 | 13:37

Wanneer de VVD denkt dat dit soort van daadkrachtige taal haar gebrek aan geloofwaardigheid compenseert, poging mislukt.
.
Ik krijg nog duizend euro van ze, daarna praten we misschien wel verder.

gooi en smijtwerker | 08-09-13 | 13:37

Stalin wist er wel raad mee

12pints | 08-09-13 | 13:36

Boos? Degenen d

Cacas | 08-09-13 | 13:35

Jaja Quid, klopt allemaal wel, maar ik vind wel dat je echt heel erg makkelijk en vooral overdreven loopt te klagen. Wie is hiervoor je publiek? De werklozen lezen het niet en ik heb er echt geen reet aan. De Geenstijl kan zoveel beter!

bokbier | 08-09-13 | 13:35

Kan dit soort werk niet door robots gedaan worden? Het is 2013.

Botte Hork | 08-09-13 | 13:35

Voorstel:
Als we de uitkering asymptotisch naar het absolute minimum laten gaan, dan zijn de kort durende werkelozen gered en de langdurige mogen dan kiezen voor hun geld.

Ing. eslapen | 08-09-13 | 13:34

Sjoerd Potters en Malik Azmani voeren een showtje op voor de bühne. Typisch VVD, dat dan weer wel.
Dat die werklozen de kas in moeten mag duidelijk zijn maar dan wel met een behoorlijk loon en niet met behoud van uitkering.
Maar misschien wisten ze al dat de VVD en PvdA werden afgeslacht in de peilingen en een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Maar het is te laat heren.

Che_cuevara | 08-09-13 | 13:34

gebruik de Allochtoon-o-meter om te kijken waar de meeste handjes worden opgehouden...

Seastorm | 08-09-13 | 13:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl