Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Live. Andrea bij Koppijn & Van den Bruistablet

644233_608536439166650_95651440_a.jpg Mooi. Andrea zit toch nog bij Koppijn & Van den Bruistablet om te praten over haar clusterfuckhoofdpijnen des doods. Afgelopen maandag werd ze afgebeld omdat de volledige NPO in de houding was gesprongen om volgens koninklijk protocol een avondvullend avondlegend programma te maken over lobotomie in de journalistiek de dood van Friso. Waarover, alle emo-speculatie van zelfverklaarde deskundologen ten spijt, niets nieuws te melden viel voorbij de constatering dat-ie nu echt dood is. Friso was al anderhalf jaar afgeschreven, kostte louter duur geld om kunstmatig in stand te houden en werd pas geëuthanaseerd toen zijn organen al te volgepompt zaten met medicamenten om nog getransplanteerd te kunnen worden. Nou nou GeenStijl, wat zuur en disrespectvolloos weer. Jazeker. Omdat Andrea een veel groter, breder en zorgwekkender verhaal symboliseert dan een afgelegde prins uit een duurbetaald poppenhuis. Waarom? Omdat de rest van Nederland zich verplicht moet verzekeren bij een monopolistisch kartel aan zorgverzekeraars, en dan mag hópen dat een medische behandeling niet door de kleine lettertjes in de voorwaarden geblokkeerd wordt. Omdat het niet vergoeden van experimentele operaties een rem zet op medische vooruitgang. Omdat draaideurpoliticus @Roger van Boxtel (D66) bij @Menzis minstens tien experimentele neuro-operaties à 30.000 euro per jaar opstrijkt. Omdat Menzis pas bereid is 30k in de hoop op een normaal leven te investeren als ze dat op de balans kunnen wegschrijven als 'PR damage control'. Omdat Menzis geen winstoogmerk zegt te hebben, maar de winst dit jaar wel zag vervijfvoudigen naar 215 miljoen euro. Omdat Menzis dat geld best wil investeren in verbetering van de zorg, maar daarin weer wordt tegengewerkt door risicovermijdende zorginstellingen die in het huidige zorgstelsel als een bedrijf gerund moeten worden. Omdat de zorg in Nederland na de postmarkt, het spoorbedrijf, de mensenhandel in de reïntegratiebusiness en de energiezwendel de zoveelste overheidstaak is die kapotgeprivatiseerd wordt in een verziekt marktmonopolie. Zomaar een paar puntjes waarom Andrea's verhaal een stuk relevanter is dan een prinselijke pechvogel die off-piste ging skiën. Niet overtuigd? Andrea zou ook live een aanval van clusterkoppijn kunnen krijgen. Dat wil je echt niet missen. Check vanaf 23u de HERSENGOLFMONITOR.

Reaguursels

Inloggen

Wie had ook al weer de "marktwerking" in de "zorg" erdoor gedrukt?
Quote: "Wat zijn voorgangers niet lukte, lukte hem: het invoeren van een nieuw zorgstelsel. Daarin verviel het onderscheid tussen ziekenfondspatiënten en particulier verzekerden. Er kwam een basisverzekering, waardoor elke Nederlander in principe is verzekerd tegen veel risico's. Burgers kunnen zich bijverzekeren tegen risico's die buiten het basispakket vallen. Er kwam een zorgtoeslag om de sterk gestegen premies betaalbaar te houden voor mensen met lagere inkomens" (bron: Wikipedia) .. was getekend : Hans Hoogervorst.... ook VVD, voor al uw voorzieningen voor de elite.

daytripper | 16-08-13 | 11:15

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:05
Migraine is een zware, zeurende, kloppende vorm van hoofdpijn die ook nog eens vaak in één deel van je hoofd zit en ,ieder geval bij mij, aanvoelt alsof er teveel druk in je hoofd zit. Je kunt er knap miselijk van worden en vaak ben je ook overgevoelig voor licht en geluid. Zolang je je rustig houdt, is het nog wel enigszins vol te houden, maar elke lichamelijke inspanning (en vooral bukken) maakt de druk en de pijn erger. Op het moment dat je gaat zitten of liggen neemt het weer een beetje af.
Het is lastig en vermoeiend, en het is vaak moeilijk om in slaap te komen (terwijl dat wel het beste is) maar je hebt meestal nog niet direct de neiging om van de brug te springen. Tenzij het te lang duurt. Het kan een dag duren, maar ook een paar dagen.
Ik heb er heel af en toe last van.

Wat ik begrepen heb van clusterhoofdpijn is dat dat "cluster" slaat op het verschijnsel dat je in een bepaalde tijd een hele serie aanvallen krijgt die elk relatief kort duren en dan weer een poosje vrij bent. En de pijn is heel anders. Veel scherper en veel heftiger.

lekkurlinx | 16-08-13 | 10:43

de audio van het aanvalfilmpje is nogal NSFW

Rest In Privacy | 15-08-13 | 15:49

Ik heb vandaag wel mijn 5 euro teruggestort gekregen met een bedankje er bij.
Zo netjes is ze wel.
Hoop dat e.e.a. helemaal goed komt.

Hedieho | 15-08-13 | 15:36

Het een feit dat de zogenaamde marktwerking in de zorg helemaal geen marktwerking is, dat de verzekeraars veel te veel macht hebben etc etc, dat betwist ik zeker niet.

Nu weet ik alleen niet of deze mevrouw wel deze behandeling moet krijgen. Een experimentele behandeling is niet voor niets experimenteel, de uitwerking is uiteraard nog niet wetenschappelijk onderbouwd, maar er moet wel redelijker wijze onderbouwd kunnen worden dat de behandeling effectief is.

toen men aan mevrouw in kwestie vroeg wat de behandeling precies inhoudt, kwam ze niet verder dan '.. eeeeeehh iets met een elektrode in mijn hoofd met een draad naar mijn onderrug waar een batterij zit'. Ja, wat doet die elektrode dan precies? Wat is het beoogde resultaat van de operatie? Wat is het gehoopte effect van deze elektrode op de ontregelde Hypothalamus?
Op de vraag wat de kans op genezing van deze operatie is en de eventuele risico's antwoordde mevrouw '... eeeh weet ik niet, ik ga er gewoon van uit dat het werkt'. Het lijkt er dus op dat mevrouw echt totaal geen idee heeft wat er gaat gebeuren, geen idee heeft van de baten en risico en een heleboel heisa maakt over iets waarvan ze niet eens weet wat het is en of het werkt. Mevrouw staart zich blind op iets waarvan ze niet wee wat het is. lijkt me logisch dat Menzis dan niet meteen 35k op tafel legt en afwacht tot de boel in een wetenschappelijke setting gebeurt en met aanbeveling van een arts. Voorlopig ligt die er nog niet en is het dus volstrekt logische dat Menzis niet zomaar even uitkeert.

Neemt natuurlijk niet weg dat verzekeraars veel te veel macht hebben en er nauwelijks controle of beroepsmogelijkheden zijn op beslissingen van een verzekeraar. om nog maar te zwijgen over beslissingen van verzekeraars die zelfs tegen aanbevelingen van artsen ingaan. Belachelijk.

Echter in dit geval betwijfel ik zeer dat Menzis hier verkeerd heeft gehandeld. Uiteraard lullig voor mevrouw en ook belachelijk dat men in Leiden (Lijden?) haar nogmaals door de hele molen heen haalt en men de gegevens uit Arnhem niet gewoon accepteert. Echter lag er geen aanbeveling van een arts en betreft het hier een experimentele behandeling. Niet raar dus als dit wordt geweigerd. Als je dan tegen iets wilt zeiken, zeik dan tegen het Leidense ziekenhuis dat haar voor de 2e keer hetzelfde traject in wilt sturen, omdat men de data uit Arnhem (ook een topklinisch ziekenhuis) niet accepteert.

Het lijkt er dus op dat mevrouw ageert tegen iets waarvan ze niet weet wat het is en dan ook nog eens tegen de verkeerde partij. Het algemene verhaal over te machtige verzekeraars, gebrek aan controle en een gebrek aan marktwerking blijft, maar in deze treft Menzis geen blaam.

Beunes | 15-08-13 | 13:54

Tweetybird : 01:56
Gameon. : 06:39
Peerkeeper :08:49

Wat mij meteen stoorde was de foto bij het verhaal. Als je serieus genomen wil worden , moet je vooral ZO een foto plaatsen.
De foto was mooi hoor, daar gaat het niet om , maar het wordt wel ongeloofwaardig.

Lief meiske | 15-08-13 | 13:27

Jammer dat koninklijken uit principe geen donor zijn.
Zij hoeven dan ook geen bewijs bij zich te hebben dat zij GEEN donor willen zijn.
Dat is meer voor het gewone donorvee.

Benblij | 15-08-13 | 12:52

Mijn dochter heeft het. Het is te triest om aan te zien. Nu met zuurstofflessen en hardcore medicatie aan de slag. Met bescheiden resultaat.
Het is om te janken.

plattekat | 15-08-13 | 12:40

Eén van mijn zoons heeft clusterhoofdpijn. De laatste keer 3 weken lang van 's morgens 6 tot 's middags 4.

Als je 'm een trein had gegeven was-ie er voor gesprongen... 't Is heel heftig en dit gun je je ergste vijand (lees: samsom/rutte) niet ...

JIP! | 15-08-13 | 12:11

@Peerkepeer | 15-08-13 | 08:49
Gaat u nog maar drie maanden langer ONNODIG doorlopen met zeer hevige hoofdpijnaanvallen.
Eens kijken of u er dan ook zo over denkt.

ProAsfalt | 15-08-13 | 11:53

Ik vond Andrea ook als mens niet sympathiek overkomen. Totaal niet het warme fotootje zoals begeleidend bij dit bericht.

BrulSpin | 15-08-13 | 11:42

@Mozeskriebels | 15-08-13
Die weg had ze al doorlopen bij een ander ziekenhuis maar dat moest weer drie maanden opnieuw.
Andrea vroeg daarom dan ook aan de neuroloog waarom die gegevens niet opgevraagd konden worden en daar had de man geen antwoord op.
Kortom, de bureaucratie in de zorg is weerzinwekkend.

Willem van Rood | 15-08-13 | 11:41

Ik snap de frustratie van die vrouw, maar waarom niet gewoon in leiden dat traject doorlopen?
Ik vind dat die neuroloog gelijk heeft, en als we alles op emotie gaan doen is de zorg straks helemaal onbetaalbaar.
Zijn we 200.000,000.000 per jaar kwijt en een premie van de helft van je salaris, goed voor de solidariteit... not.
Dus vreselijk voor deze mensen, maar volg de normale weg ipv rechten op te eisen zonder je te bedenken dat je ook plichten hebt.
En zelf geld inzamelen kan altijd, dan is het de keuze van de geldschieters en niet een dwang via de zorgverzekering ( lees betalende burgers)
Hoop dat mensen begrijpend kunnen lezen en mijn opinie begrijpen.

Mozeskriebels | 15-08-13 | 11:27

“Omdat de zorg in Nederland na de postmarkt, het spoorbedrijf, de mensenhandel in de reïntegratiebusiness en de energiezwendel de zoveelste overheidstaak is die kapotgeprivatiseerd wordt in een verziekt marktmonopolie.”

Voor 3 van 4 klopt dit niet! (van de postmarkt weet ik niet hoe dat geregeld is kan ik niet over oordelen). Omdat er aan alle kant subsidies en/of kortingen gegeven worden! Er is daar geen vrije marktwerking als in de zin: de markt regelt het. De overheid reguliert erop los: gewoon omdat het kan. En de belastingbetaler (jij dus) betaald dat dus.
Er is niet zoveel marktwerking als men denkt.. als er geen subsidie is, dan zijn er regels (een heleboel) die de overheid heeft bedacht waar een ondernemer zich aan moet houden. En sommige bedrijven horen gewoon deaud te gaan, omdat het verdienmodel niet meer werkt.
Op Learnliberty.com vind je veel over marktwerking als je geïnteresseerd bent.

upbeat | 15-08-13 | 11:24

Menzis had in deze niet klakkeloos moeten betalen. Ze hadden harde afspraken met de dokter moeten maken. Garant staan voor betaling,in het kader van experiment,maar een groot bedrag terug,bijvoorbeeld de helft bij het falen experiment. De dokter garantie,menzis ook garantie. Vergeet niet dat de dokter en de maker van de neuro stimulator grof gaan verdienen bij een geslaagd experiment. De zorgverzekeraar word er geen cent wijzer van. In het bedrijfsleven steekt het bedrijfsleven zelf ook geld in innovatie en experimenten. Dat heet investeren. Deze dokter wil naar mijn mening wel verdienen,maar niet investeren. Wel zelf garantie,maar geen garantie geven. Wat klopt er niet. Neem daarbij nog de manier waarop dit bewerkstelligd is,klopt het dus niet. En is de mediadruk de doorslag geweest voor eigenlijk een niet zo goede manier van experimenteel.,waarbij een zorgverzekeraar zonder enige garantie dokt. En uiteindelijk dus eigenlijk de burgers.

tweetybird | 15-08-13 | 11:17

Ik snap dat er geen geld is om elke experimentele behandeling te betalen maar Menzis kan ook de winst als potje "experimentele behandelingen/buitengewone vergoedingen" wegzetten en er iets nuttigs mee doen.

kobuskuch | 15-08-13 | 10:36

Ondanks alle commentaren m.b.t. expirimenteel heb ik toch een hogere pet op van de Belgische gezondheidszorg dan die in Nederland. Ongeveer 13 jaar geleden werd mijn vader in Nederland opgegeven vanwege hartklachten. In Belgie wilde men een een hier "expirimenteel" genoemde bypassoperatie met het omleggen van een borstspierslagader wel uitvoeren. Inmiddels is hij 83 en heeft nooit meer hartklachten gehad. In Nederland kreeg wij te horen dat we afscheid moesten gaan nemen.....

Skeptic70 | 15-08-13 | 10:21

Cool, mijn geld heeft ze inderdaad braaf teruggestort ;-)

VanDattum | 15-08-13 | 09:46

@brabandertje | 15-08-13 | 09:21
Maar dat kun je toch ook zeggen van elke andere behandeling in de zorg?
De beloningen en patenten zijn totaal doorgeslagen in die wereld en dat is het trieste van het verhaal.

Willem van Rood | 15-08-13 | 09:44

Ze had net na de uitzending aan aanval in de studio las ik net op twitter.

Willem van Rood | 15-08-13 | 09:43

Ik hoop dat de ingreep gaat helpen. Zelf had ik geld gedoneerd voor haar en die lieve ziel heeft dat gewoon netjes teruggestort met "heeeel erg bedankt" als commentaar!

erasmus1000 | 15-08-13 | 09:32

@ITEACHYOU | 15-08-13 | 08:32
Ik geloof dat niet de kosten van behandelingen de zorg zo duur maken maar wel de salarissen, bonussen en riante andere vergoedingen van de enorme hoeveelheid managers en ander overbodig adminstratief personeel.
Want waarom kan het in andere landen wel allemaal veel goedkoper terwijl er meer behandelingen worden uitgevoerd?
We zijn verzopen in regeltjes en moeilijke constructies die niets te maken hebben met waar het echt om gaat.

sinar2 | 15-08-13 | 09:30

Er is maar een winnaar en dat is de "arts" die de experimentele behandeling uitvoert. Waarschijnlijk kan die zeker 20k op zijn rekening bijschrijven.
Verliezers zijn Andrea want die denkt geholpen te zijn en de belastingbetaler die deze "behandeling" moet betalen.

brabandertje | 15-08-13 | 09:21

ITEACHYOU | 15-08-13 | 08:39 Experimentele auto's zijn meestal vanaf drie ton.

#Spijker

zeg maar jansen | 15-08-13 | 09:07

@ tweetybird | 15-08-13 | 01:56 |
@ gameon | 15-08-13 | 06:39
Helemaal met jullie eens. Temeer omdat:
- ze over een paar weken/maanden mee had kunnen doen aan een NL onderzoek, maar zich daar blijkbaar boven gesplaatst voelt
- 'experimentele behandelingen' als deze totaal niet bijdragen aan ontwikkeling van gezondheidszorg maar alleen dienen om de kas van de desbetreffende arts te spekken
- Nederland massaal in een media-truck is getuind
- Het natuurlijk niet de verzekeringsmaatschappij is die deze kwakzalverij betaalt maar wij allemaal. Als Menzis betaalt kunnen de andere niet achter blijven. En als kwakzalverij tegen deze verschrikkelijke hoofdpijn wordt vergoed zijn er zat andere ondraaglijke en/of levensbedreigende ziekten waarvoor ook niet-bewezen kwakzalfbehandelingen vergoed kunnen worden.

Peerkepeer | 15-08-13 | 08:49

@ITEACHYOU | 15-08-13 | 08:39
Heb je de salarissen van de graaiers wel eens gezien die die operatie moeten gaan uitvoeren?
Die van Boxtel is een graaiende lijkenpikker maar dat zijn de medici met tonnen aan jaarsalaris net zo goed.

Willem van Rood | 15-08-13 | 08:47

Waarom 30 k als het nog experimenteel is?????? U moet 30 k betalen voor deze auto, maar het is niet zeker of u de drempel van de garage haalt .....

ITEACHYOU | 15-08-13 | 08:39

Die Van Rossum, van Geen stijl, die slaat de spijkers nog het hardste op zijn kop.

Lekker door blijven timmeren graag, het gaat al jaren de goede kant op. Dat de leugens, bedrog en zwendel zo hardnekkig zouden zijn, konden we van tevoren ook niet weten.

trippert | 15-08-13 | 08:38

Hoe lullig ook voor haar, menzis had niet moeten toegeven. Er zijn duizenden experimentele behandelingen waarvan niet is bewezen dat het werkt. Als we de zorg kosten willen beteugelen is dit wel een hele domme zet.

ITEACHYOU | 15-08-13 | 08:32

@joozd | 15-08-13 | 08:29
Ze dachten dat Andrea een lekker wijf was.

wakkere_nederlander | 15-08-13 | 08:30

Lieve Geenstijl,

Normaal gesproken vinden jullie altijd dat medische dingesen wetenschappelijk bewezen moeten zijn, en anders schrijven jullie het de grond in. Waar komt deze 180 graden draai precies vandaan? En kunnen we nu ook pleidooien verwachten voor andere onbewezen therapieën zoals bidden en homeopathie?

Kusje,

Joozd

joozd | 15-08-13 | 08:29

Bij de weg : lol @ Koppijn en Bruistablet

RegseHippie | 15-08-13 | 08:22

alle zogenaamde ' privatisering' in NL is nep. De overheid blijft een dikke vinger in de pap houden en daardoor mislukt het. Regelgeving, licenties, soms zelf gewoon nog aandeelhouder (NS is 100% eigendom Staat). Bail outs zijn geen martkwerking. Als je kunt gokken en iemand anders (de belatingbetaler) betaalt de rekening, dan is dan niet kapitalisme, maar corporatisme en dat zit in de haarvaten van de NL samenleving.

Het is een slimme truc om het eigen falen af te kunnen schuiven op marktwerking. Voeg daaraan toe het linkse monopolie op staatsonderwijs en voilà, het recept voor een alsmaar uitdijende staat.

de term ' marktmonopolie' is een contradictio in terminus. Lees eens een keer een boek. Hoofdstuk 10 " monopolie and competition' : mises.org/books/mespm.pdf

prutserdeluxe | 15-08-13 | 08:14

Roger von Boxtel is een lul, dat bleef bij mij hangen.
Verder succes aan Andrea. Dat het maar helpt, meid.

Shareholder II | 15-08-13 | 08:05

Wil Van Rossem nou beweren dat Friso is overleden?

Strohond | 15-08-13 | 07:43

Jezus, 30 K voor een psychische ziekte.

roze_bril | 15-08-13 | 07:28

Geweldig stuk van Rossem! Wel slecht voor de bloeddruk vroeg in de ochtend direct die hypocriete kop van die van Boxtel op je netvlies.

daytripper | 15-08-13 | 07:26

Ik weet niet of 't dezelfde 'ziekte' is, maar zag ook een documentaire over drugs en daar nam een man elke 2 weken(?) paddo's of iets dergelijks en dan was hij van z'n verstikkende, hoofduitelkaarklappende hoofdpijnen af.

Mocht 't experimentele niet werken, wellicht dat dat dan een (tijdelijke) oplossing is.

Fred van Ria | 15-08-13 | 06:59

waarom steekt geen stijl er boven uit ?
...
Omdat ze er niet omheen draaien tijdens de confrontatie van de hoge priesters van de vrije markt met de asociale gevolgen hun neo-liberale religie.
...
survival of the fittest.
may the best rat win.
...
oftewel :
waarom vinden we de hoofdrolspeler uit de serie "breaking bad" sympathiek ?

0.9-FTE | 15-08-13 | 06:59

Ik denk dat wanneer elke willekeurige experimentele behandeling vergoed zou worden, de zorg helemaal onbetaalbaar zou zijn. Een behandeling is experimenteel, zolang resultaat nog niet wetenschappelijk is aangetoond. Dat het niet vergoeden van experimentele behandelingen de medische vooruitgang tegenhoudt vind ik erg vergezocht.

gameon | 15-08-13 | 06:39

Het is allemaal mooi. Toch de manier waarop het tot stand gekomen is klopt niet. Hoe je het went of keert. Zoals de zus van andrea het gespeeld heeft. De kans dat het ook echt helpt is ook nog eens zeer klein. Dat blijkt wel uit de ervaringen tot nog toe van de uitvoerende dokter. Waarin hij zelf heeft aangegeven dat het zoiezo niet bij iedereen werkt. Het ook niet bekend is of het op lange termijn blijft werken. Het ook niet zeker is of het niet de klachten juist verergert. Het is dus met ware zeer experimenteel,een experiment waarvoor uiteindelijk de nederlandse belastingbetaler mag dokken. Een experiment waarvoor totaal geen garantie op succes wordt gegeven,maar de uitvoerder ervan wel geld garantie wil zien. Ik hoop nu wel dat gs nu voor iedereen met een rottige ziekte zich gaat inzetten voor experimentele behandelingen. Want die hebben nu toch net zoveel recht op zo'n behandeling.. Net als de toch niet zo knappe andrea,die al een half jaar wist dat de behandeling niet vergoed werd. Maar er op zeer slimme wijze gemanipuleerd is op vergoeding van dit experiment. En er zal wel gemind worden,maar ik hoop dat ze er snel vanaf is. Maar de manier waarop het tot stand is gekomen is als je het goed bekijkt pure chantage geweest. Als iedereen dat doet is het echt gauw over voor de niet zo vermogende mens. De premie word dan onbetaalbaar. Geloof mij de graaier zal het niet voelen. Die graaut gewoon door. De gewone burger zal het wel voelen. Iedereen komt nu in principe voor experimenteel in aanmerking voor vergoeding. Zo zal ook een rechter ten alle tijden niet anders meer kunnen beslissen. Dit verhaal in de hand,je beroepen op waarvool zij wel ik niet. Klaar. Anders is het discriminatie. En ieder mens heeft dezelfde rechten. Rechten van de mens. Zorgverzekeraar zal dus altijd verliezen. Waarvoor zij wel,jij niet.

tweetybird | 15-08-13 | 01:56

Zo, en nu naar bed. Bedankt voor jullie reacties.
*slapen gaan doet*

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:46

Lewis Lewinsky | 15-08-13 | 01:27 |
Een heel verhaal. Het is me nu duidelijk. Bedankt.

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:44

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:29

Voorhoofdholteonsteking is een soort van verkoudheid vergeleken met een tienvoudige longontsteking. Nee niet echt ;)

De pijn jaagt je door het huis. Je ramt je kop tegen elke muur die je tegenkomt, maar omdat je maar een hoog woont helpt springen ook niet. Bij mij hielp af en toe de vriezer. Een zak met ijs die je zo lang tegen je hoofd hield dat dat minder pijn ging doen.
Niet dat het lukte maar het bracht enige verlichting.

K1100 | 15-08-13 | 01:42

Ik mis een hoop comments?
Op dit topic is veel meer gereaguurd toch?

wakkere_nederlander | 15-08-13 | 01:32

Parsons | 15-08-13 | 01:23 |
Bij onwetenheid kun je bijleren. Zorgen moet je oplossen, maar niet 's nachts. Ik los niks op maar neem een flinke seresta. Kan ik de volgende dag weren aan de oplossingen als ik goed geslapen heb.
Goede nachtrust toegewenst.

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:32

Hebben mensen met cluster hoofdpijn ook een bliksemvormig litteken op hun voorhoofd?

shim slady | 15-08-13 | 01:31

K1100 | 15-08-13 | 01:21 |
Het wordt me iets duidelijker. Heb zelf ooit voorhoofdholteonsteking gehad en liep met mijn kop tegen muren te bonken. Clusterhoofdpijn gaat daar dus nog eens flink boven uit?

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:29

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:05
Zelf heb ik er gelukkig geen ervaring mee.

Volgens een arts in de uitzending krijgen patiënten een reeks (= een cluster) van hoofdpijnaanvallen te verwerken in een tijdsbestek van veelal drie maanden.

Volgens wikipedia is de pijn bij clusterhoofdpijn veel heviger dan bij migraine.
nl.wikipedia.org/wiki/Clusterhoofdpijn...

Lewis Lewinsky | 15-08-13 | 01:27

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:19
Ik ook. Qua onwetend en zorgen dat is.

*Het licht uit doet*

Parsons | 15-08-13 | 01:23

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:05

Ik ben Bakoenin niet maar wel een lotgenoot. Pijn voel je als je op je duim slaat.
Migraine is mij onbekend. Maar schijnt een overgevoeligheid voor licht te zijn.

Clusterhoofdpijn daarentegen is een pijn die niet te beschrijven is, zo erg, het wordt ook wel suicide headache genoemd.

K1100 | 15-08-13 | 01:21

Parsons | 15-08-13 | 01:08
Te moe om te lezen en te reaguren. Ga er ook zo in. Verder zorgen, zorgen. Maar even wachten of Bakoenin antwoordt. Ik ben echt onwetend op dit gebied.

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:19

@bakoenin | 15-08-13

Ik bedoelde dat ik tijdens de aanval dood wilde. Daarna was ik blij dat ik nog leefde. Maar ik stond in die tijd niet voor mezelf in.
En ik denk dat als een van de presentatoren ooit zo'n aanval krijgt hij die 30.000 met liefde zou doneren.

K1100 | 15-08-13 | 01:11

@Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:00
Te moe om te tukken. En daar?

Parsons | 15-08-13 | 01:08

@Parsons, touw doet niet ter zake, maar als je wil dan is vanaf een hoogte van 4 hoog voldoende, met of zonder touw!

gedachtespinsel | 15-08-13 | 01:06

bakoenin | 15-08-13 | 01:02 |
Zou jij mij het verschil uit kunnen leggen wat het verschil is tussen pijn, migraine en clusterhoofdpijn? Van migraine heb ik gehoord dat het erg kan zijn, maar clusterhoofdpijn heb ik nog nooit van gehoord. Waar slaat dat cluster precies op?

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:05

@Wc-kip | 15-08-13 | 00:59

Clusterhoofdpijn gun je inderdaad niemand, zelfs je ergste vijanden niet.

Ik ben niet afgetakeld maar ik leef bijna elke dag met de angst dat het weer toeslaat. En mijn huisarts had er nog nooit van gehoord.

K1100 | 15-08-13 | 01:05

@Parsons pff flauw hoor mn veters zaten niet los.

shim slady | 15-08-13 | 01:04

Verrekte premiejagers zijn het, zorg om geld is het enige wat ze interesseert. Hoop dat de behandeling slaagt!

DayMack | 15-08-13 | 01:04

K1100 | 15-08-13 | 00:51
Klopt tamelijk cynisch, als je er dan vanaf bent hou je altijd de angst dat het weer terug komt.
Nee het is denk ik niet te begrijpen. Je vraagt je inderdaad af tijdens aanvallen of je nog wel zo verder wilt, maar bij mij was het dan ook altijd weer zo dat na een aanval ik toch weer verder wou vechten. Zal wel aan de aard van het beestje liggen.
De laatste 5 jaar was ik al getrouwd, toen hielp zij me er door heen, daarvoor was de eenzaamheid enorm, vooral tijdens de nachtelijke uren. En al helemaal omdat ik in mijn geval totaal niet wist wat het was. Geen internet enzo in die tijd. Maar goed laten we nu vooral onze zegeningen tellen. Zomer, de zon schijnt, en we hebben een kut regering. wat willen we nog meer. ;-)

bakoenin | 15-08-13 | 01:02

Parsons | 15-08-13 | 00:59
Je lijkt wel in vorm. Verder alles goed met je?

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 01:00

K1100 | 15-08-13 | 00:51 | + 0 -

Mijn vader is 53 jaar, beer van een vent met de lichaamsbouw van een stenen schijthuis. kreeg twee jaar geleden een week lang om de 3 uur cuslterhoofdpijn aanvallen voordat hij aan de zuurstof kwam te zitten. Veel te laat naar de huisarts want ''ik zal wel migraine hebben''

Ik heb nog nooit een man zo snel zien aftakelen, zowel fysiek en emotioneel. Ik gun NIEMAND clusterhoofdpijn, zelfs een neit nader te noemen politicus die hier niet erg hoog in het vaandel staat.

Wc-kip | 15-08-13 | 00:59

@shim slady | 15-08-13 | 00:58
Ja, buk eens.

Parsons | 15-08-13 | 00:59

@gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:41
Dat hangt af van de lengte van het touw om je nek ten opzichte van de hoogte van het balkon. Een paar centimeter verschil is voldoende. Een voetlengte zeg maar.

Parsons | 15-08-13 | 00:58

Sorry ik ben nieuw hier. Is @Parsons de stoere bink van het schoolplein?

shim slady | 15-08-13 | 00:58

@Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:39
Heb je in de gaten hoe moralfagish die tegel is?

Parsons | 15-08-13 | 00:53

Enorm, E-NORM, e.n.o.r.m, e-norm, eeeeejnorwm, e-nor-rum, eejnowurrum.

Kunnen ze TV-zegslieden niet eens afleren om 'enorm' te gebruiken? Of: 'absoluut'.

Boris Poepnagel | 15-08-13 | 00:53

slotbert | 15-08-13 | 00:43
Zit niet te kijken, maar aan de omschrijving te horen EN de combinatie met K&vdB denk ik dat het Tinkebell is.

Graaf van Egmont | 15-08-13 | 00:51

@bakoenin | 15-08-13 | 00:12

Ik denk niet dat de mensen hier begrijpen hoe erg de pijn is die je voelt. De eerste keer dat ik er mee te maken kreeg was na mijn werk. Op de bank om 18:10. Daarna elke dag om dezelfde tijd. Drie maanden lang. De huisarts had geen idee. Na die tijd jaren vrij geweest, maar het kwam 's nachts terug. Het enige wat ik wilde was dood. Daarna incidenteel een aanval en de laatste keer dat ik ermee te maken kreeg was bij een bezoek in een ziekenhuis waar een man lag die was binnengebracht en waar ze geen diagnose konden stellen.
Toen ik hem vertelde waar hij aan leed heeft hij zuurstof gekregen wat bij hem wel aansloeg.
Ik ben gelukkig al een paar jaar aanvalsvrij, maar leef nog steeds met de gedachte dat het me zo maar weer kan overkomen.

K1100 | 15-08-13 | 00:51

En? Was er sprake van een live clusterkoppijn aanval? Anders kijk ik liever de herhaling van "aambei explosies" op het sensatienet.

shim slady | 15-08-13 | 00:51

Wie was die trol met die roze bril ?

slotbert | 15-08-13 | 00:43

@Kaas de Vies, @Parons, fittie of een balkon hoog genoeg is om van clusterhoofdpijn af te komen?

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:41

@Parsons | 15-08-13 | 00:37 | + 0 -
Je mag de vraag stellen, maar wat heb je er aan?

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:39

@Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:26
Pardon?

Parsons | 15-08-13 | 00:37

@Kaas de Vies, helemaal eens met het concept 'verzekeren'! Het punt alleen is altijd "het kost wat", en wanneer mag het wat kosten?

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:31

@gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:29 | + 0 -
Precies.

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:30

@Kaas de Vies, elk waarde oordeel komt vanuit de eigen ervaringswaarheid, ga muntjes tellen!

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:29

@gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:25 | + 0 -
Economisch gewin?

Volgens mij begrijp je het doel van verzekeren niet. Iedereen legt premies neer en hierdoor bescherm je jezelf tegen zeldzame excessieve kosten.

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:28

@Parsons | 15-08-13 | 00:24 | + 0 -
Van mij mag je die vraag stellen, maar wat heb je er aan?

Als je niet weet te waarderen onthou je dan van een waardeoordeel.

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:26

@Kaas de Vies, geen idee, het lijkt er op dat economisch gewin een belangrijk standpunt lijkt in je opmerking... De berekening is niet meer dan een constatering, wat jij er verder van wel of niet van gaat vinden is jouw ervaringswaarheid

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:25

Andrea is overduidelijk niet het snelste konijn in het bos.

Zou ze heel erg gemist worden als ze van de flat af zou springen?

Of is dat een vraag die van moralfagish meeglurend tuigh niet gesteld mag worden?

Parsons | 15-08-13 | 00:24

@gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:18 | + 0 -
Wacht even mijn dubbeltjes en kwartjes stapelen, ben zo terug.

Hoezo?

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:23

Ik ken Roger van Boxtel en het is een enorme lul met een enorme partij air over zich heen.

Donkey Bong | 15-08-13 | 00:22

(Zorg)verzekeraars maken zich vooral zorgen om die grote pot met geld die ze rendabel moeten beleggen. Patienten zijn hoofdzakelijk 'damage control'.
En die bepalen dan jouw gezondheid. Lang leve de vrije markt. hoi.

En de rugnummers erbij: Ab Klink van het CDA heeft dit ingevoerd. Dus iedereen: stem nooit CDA.

van heinde en verre | 15-08-13 | 00:20

Ik geloof zo (gezien de beelden) dat het verschrikkelijk is en zou zelf waarschijnlijk ook iedere mogelijkheid aangrijpen om er vanaf te komen. Maar het argument dat het niet vergoeden de medische vooruitgang zou belemmeren (wat in het eerste bericht over haar al werd aangehaald) is dus complete onzin en die neuroloog legt dat gewoon even netjes uit.

Mr. Bubbles | 15-08-13 | 00:18

@Kaas de Vies, ben jij rijk?

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:18

@Mr. Bubbles | 15-08-13 | 00:05 |
Het is in de medische wereld sowieso afwachten of een operatie of een medicijn aanslaat.

ProAsfalt | 15-08-13 | 00:17

@gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:12 | + 0 -
Verzekeren is ook kansberekenen, dus ik snap niet dat je als nog wilt gaan rekenen. Het is natuurlijk niet zo dat je wel premies opstrijkt en niet gaat zitten uitkeren. Ja zo kan ik ook rijk worden.

Kaas de Vies | 15-08-13 | 00:15

nee geenstijl heeft gelijk die van boxtel eruit kicken en dan kan je 10 experimentele operaties uitvoeren :-) of het lukt of niet het zijn er wel 10

animar | 15-08-13 | 00:15

-weggejorist-

Zo Ontzettend Moe | 15-08-13 | 00:14

Waarom bepalen zorgverzekeraars de zorg die je nodig hebt? Nooit begrepen wat de zin is van dit dure doch stompzinnige model.

van heinde en verre | 15-08-13 | 00:14

"ik ga er van uit dat het werkt" volgens Andrea, ik hoop het ook voor haar, maar wie gaat de hogere premie betalen, ook als het niet lukt?

Of gaat ze die 30k ophoesten als ze weer vrij is hoofdpijn en haar werk kan hervatten ipv haar uitkering toucheren?

Het lijkt wel kansberekenen, wel genezen kan ze terugbetalen, niet genezen met een gemiddelde levensduur van rond de 80 of zo maakt die 30k ook niets meer uit.... komt het alleen uit een ander potje, in beide gevallen blijft iedereen betalen, zorgpremie of afdracht sociale premies.

geef het een kansje :D

Ik zeg doen die operatie!

gedachtespinsel | 15-08-13 | 00:12

Ik hoop dat er gericht onderzoek komt naar deze ziekte, en dat nog veel meer mensen geholpen kunnen worden.
Wat dat aan gaat vond ik het pleidooi van de neuroloog wel steekhoudend.
Voor Andrea ging het niet op, nog 3 maanden met die pijn is niet te houden.
Er zijn trouwens op youtube nog meer filmpjes over te vinden voor wie interesse heeft.
Geen fijn gezicht, maar wel informatief.
Heb er zelf 15 jaar mee gelopen, 3 maanden wel 9 maanden niet, ieder jaar weer. na 3 maanden volledig uitgeput. Ben een van de gelukkigen waarbij medicatie aansloeg toen de arts het eindelijk herkende.
Deseril, het is daarna nooit meer terug gekeerd.
Gelukkig niet, ik had 6 en meer aanvallen op een dag, slikte van alles om het maar te onderdrukken. In die tijd heb ik ook aandelen paracetamol gekocht. Soms 6 tegelijk slikte ik.
Het is al lang geleden, maar ik kan me de pijn nu nog heel levendig voor de geest halen Dat vergeet je nooit meer. Word er misselijk van als ik er aan denk
Je kan echt beter een been breken of zo.
De tandarts is dan ook iets wat me totaal niet kan boeien. Wilt u een verdoving meneer?
Nee laat maar.
Soms vraag ik me nog wel eens af hoe ik heb kunnen functioneren in die tijd, maar ben er op de een of andere manier toch doorheen gerold.
Goed ik draaf door, maar wou mijn ervaringen even delen.
Bedankt GS dat jullie dit onder de aandacht hebben gebracht, en ik hoop dat het voor ook anderen veel kan betekenen. En natuurlijk hoop ik dat dit Andrea helpt.

bakoenin | 15-08-13 | 00:12

Mr. Bubbles | 15-08-13 | 00:05 De reden om naar België uit te wijken is kennelijk de moeite die het kost om drie maanden op te schrijven wat voor nacht je gehad hebt.

Ik mag al drie jaar bijhouden hoe ik geslapen heb, wat ik gegeten heb en hoe dat er uit is gekomen.

Ik vind dat niet echt een probleem.

zeg maar jansen | 15-08-13 | 00:08

Het kan nog erger. Het programma Jong (tevens EO) besteedde aandacht aan Gaby die Complex Regionaal Pijn syndroom heeft. Ze ondergaat bijna 24 uur per dag helse pijnen. Heeft niks met clusterhoofdpijn te maken maar is wel de moeite waard om te bekijken:
www.eo.nl/beam/programma/jong/afleveri...

Hans Otjens | 15-08-13 | 00:08

Voor de derde keer: ik heb tientallen jaren moeten aanzien hoe iemand in de familie telkens weer een nieuwe baanbrekende therapie aangesmeerd kreeg die, uiteraard, niets(!) hielp. Deze neurostimulator is de laatste hitech versie van dit verhaal maar gaat het ook niet doen. Kenmerkend is dat het altijd individuele artsen zijn die iets doen, zonder evidence. Nooit behoorlijk onderzoek.

In normaal nederlands: charlatans, oh nee, kwakzalvers..

Yeah73 | 15-08-13 | 00:06

Hey GS, denken jullie nog steeds dat het niet vergoeden van deze behandeling in België een rem zou zijn geweest op de medische vooruitgang? Die neuroloog kon het niet beter verwoorden. Zij gaat hier eventueel wel/niet geholpen door worden, maar voor de wetenschap hebben we hier helemaal niks aan. Kunnen reaguurders wel gaan miepen over lang traject enzo, maar dan snap je volgens mij niet helemaal hoe wetenschap in zijn werk gaat. We hebben het hier niet over een onderzoek van het niveau Diederik Stapel.

Neemt niet weg dat zorgverzekeraars geen lieverdjes zijn natuurlijk...

Mr. Bubbles | 15-08-13 | 00:05

niet om het een of ander

maar ik heb in mijn leven wel meer mensen gezien die onregelmatig slapen

En die die zagen er niet zo strak uit als deez 'patiënt':

Meestal met wallen als de Mont Blanc in het kwadraat

FredFlinstone | 15-08-13 | 00:01

Ik kijk al jaren niet meer naar die zeikbuis. En luister ook lang niet meer naar dat gejank dat men nieuws noemt.

AntiSoof | 15-08-13 | 00:01

@lekkurlinx | 14-08-13 | 23:35
Eigenlijk zijn er maar 4 enorme verzekeraars en nog wat kleintjes. En (vrijwel) alles wat ze mogen doen wordt besloten door de Nederlandse Zorgautoriteit. Het overgrote deel van het zorg-geld komt niet van premies maar uit belastingen. Van een markt is gewoon geen sprake, dus het jeukt als "privatisering" de schuld krijgt van wéér een overheidsfaal.

Arjan | 15-08-13 | 00:00

Het is ergens eigenlijk niet te filmen dat ze de mensen hebben wijs gemaakt dat ze zo ziekelijk zouden zijn dat ze verplicht voor die komende ellende verzekerd zouden moeten zijn. Stelletje sofisten zou Plato geoordeeld hebben.

AntiSoof | 14-08-13 | 23:59

Stemmen doe ik niet meer. Maar heroverweeg mijn beslissing als er een partij (en dus geen corrupte puppetpartij) komt die bovenaan haar programma heeft staan dat een burger maandelijks een redelijk bedrag betaald voor zorg, en stopt met betalen op het moment van ziek zijn. Corruptie in de zorgketen wordt hiermee bestreden. Mensen die van deze uiterst doelmatige en eerlijke regel misbruik maken dienen op een gepaste en dus zware manier bestraft te worden.
Helaas gaat deze nobele idee er nooit komen omdat het de MoneyJunkies en andere tuig binnen en buiten de overheid direct raakt.

Donar_Thor | 14-08-13 | 23:57

@jip_86 | 14-08-13 | 23:54 | + -1 -
Mocht dit een normale aandoening zijn heb je gelijk, in dit geval willen ze eigenlijk alleen opereren als ze het hele onderzoekstraject kunnen afleggen. Dus een voor en een na. En dit duurt 3 maanden. Dit willen ze volledig volgens de wetenschappelijke mores doen.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:57

Ik kijk al enkele seizoenen niet meer naar die pisvlekken.

Rammstein | 14-08-13 | 23:56

Laat Carlos Slim ook maar een bod op Menzis uitbrengen. Slechter dan het nu is kan het toch niet worden...

Rest In Privacy | 14-08-13 | 23:55

Ze krijgt een batterij in haar rug?
Dat is Belgisch voor een G-spot transplantatie!

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:55

Vond haar en haar aanhang een beetje pauper.
Zou haar eerst gedaan hebben. Ik wil jullie reaguurders laten weten dat ik me daar in terug trek.

KollenbergSittard | 14-08-13 | 23:55

@Nilfisk | 14-08-13 | 23:17
Je vriendin of vrouw toch ?

qutrex | 14-08-13 | 23:55

Ik vertrouw jullie nooit meer bij GS.
Jullie hadden me beloofd dat ik een lekker wijf zou redden.

Anijsblokje | 14-08-13 | 23:54

Typisch Nederlandse bureaucratie om alles weer van voor af aan te doen in het volgende ziekenhuis.

jip_86 | 14-08-13 | 23:54

Hoofdpijn en toch kreunend kronkelen in bed.
Knap...

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:53

Lutsers. 30 k down the drain voor aandachtshoer annex depressievo.

sitzkrieg | 14-08-13 | 23:53

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:51 Panorama Photoshop.

Dat blijkt maar weer.

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:52

@zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:47
Ik vond de foto veelbelovender.

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:51

Goed zo zus, pak m aan.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:51

Die Andrea lijkt niet erg op haar eigen foto hè?

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:47

Volgens mij heeft ze haar G-Spot op de verkeerde plaats.

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:43

geyl. Dat geluid dan.

wakkere_nederlander | 14-08-13 | 23:43

Enfin, nu maar hopen dat die Andrea tijdens de uitzending een aanval krijgt.

Parsons | 14-08-13 | 23:42

@ProAsfalt | 14-08-13 | 23:33 | + 0 -
Oefenen.

Ik oefen ook altijd bij Quid om keihard te kunnen doortegelen bij de anderen.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:35

@Arjan | 14-08-13 | 23:18
Het zijn er anders wel heel veel.
www.zorgverzekering.org/verzekeraars/
En vaak zijn dat nog maar de koepelorganisaties.
Als je hier bijvoorbeeld je verzekeringen inclusief je zorgverzekering hebt lopen:
Agis Zorgverzekeringen
Avéro Achmea
Centraal Beheer Achmea
FBTO
Inshared
Interpolis
OZF Achmea
Pro Life Zorgverzekeringen
Staalbankiers
Syntrus Achmea
Woonfonds
Zilveren Kruis Achmea
Dan zit je dus gewoon bij Achmea.
www.achmea.nl/merken/Paginas/default....

lekkurlinx | 14-08-13 | 23:35

Kan Wilfred niet even zijn bek houden zodat ze het over BELANGRIJKERE dingen kunnen hebben?

Wc-kip | 14-08-13 | 23:35

Oefenwedstrijdjes. Tja, wat heb je eraan?

ProAsfalt | 14-08-13 | 23:33

NL ligt gewoon op z'n gat en dat zal voorlopig zo ook nog wel blijven dankzij incompetente ambtenaren en politici.

ProAsfalt | 14-08-13 | 23:31

@vansuyle.com | 14-08-13 | 23:25 | + 2 -
Yep, ik word gek van die "newspeak".

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:31

AntiSoof | 14-08-13 | 23:30 Nee. Gratis klinkt leuk maar valt vaak tegen.

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:31

@zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:29,
Nou, het mag dan gratis zijn, ze genieten er niet van als ik die koppies zo zie.

AntiSoof | 14-08-13 | 23:30

AntiSoof | 14-08-13 | 23:27 Het is gratis.

Dan komen die Hollanders wel.

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:29

gvd, ik bedoel wordt. Ben stoned sorry.

Pork & Beans | 14-08-13 | 23:28

Wat een poppenkast die tv, zeg. Al dat publiek dat daar zogenaamd zit is vast geen echt publiek. Die mensen worden natuurlijk gewoon betaald of gedwongen (doe een stage of zo) daar plaats te nemen. En dan zitten daar allemaal mensen met de mondhoeken naar beneden te praten voor wat ze weten en hoe ze geïnstrueerd zijn. Bah.

AntiSoof | 14-08-13 | 23:27

1e worst eraf haha

Pork & Beans | 14-08-13 | 23:27

GeenStijl op zijn scherpst, heerlijk. Ja het is zo, Friso mag mediaandacht verdienen, maar liever op dezelfde manier waarop bijv. wordt op HvNL aandacht besteed wordt als 'De kat van Jim is weer uit de boom gehaald door de brandweer'. Offpiste gaat, 1 jaar lang voor kasplant leeft, €1000en kost. Ja de common sense, het was zo'n mooi goed in Nederland. En Andrea verdient respect.

Pork & Beans | 14-08-13 | 23:26

Van Rossem, de zorg is helemaal niet geprivatiseerd, net zo min als de NS. Privatiseren betekent: overlaten aan de vrije markt. NEWSFLASH: Nederland heeft geen vrije markt, en al helemaal niet in de zorg.
.
Nederland, het land waar de belasting verhogen ´bezuinigen´ wordt genoemd, en waar een staatsmonopolie ´privatiseren´ heet.

vansuyle.com | 14-08-13 | 23:25

Napoleon I | 14-08-13 | 23:19 Die mevrouw die dat voordeed, hoe je een stekker er uit trekt, is niet meer zo in de publiciteit.

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:21

Het ergste van alles is dat in twee avonden K&vdB over Friso niemand het woord "stekker" in de mond heeft durven nemen. Zelfs de mogelijkheid wordt onbesproken gelaten. Iedereen aan tafel houdt zich strak aan de lijn "complicaties" en dat het heel goed mogelijk zou zijn dat Friso daar net een maand in Nederland mee te maken zou krijgen. Paul Schnabel kwam nog het dichtst bij, maar die lulde zich er mooi uit toen Knevel hem op een mooie uitspraak hoopte te betrappen. Dat is dus wat een koningshuis met een samenleving doet. Pure zelfcensuur. Pure angst de royals voor het hoofd te stoten. Doe mij maar een president. Die is na een aantal jaar weer opgerot. Hoef je niet bang te zijn voor een levenslange vendetta a la de Roy-van Zuydezwijn.

Napoleon I | 14-08-13 | 23:19

marktwerking in de zorg werkt niet omdat een ziekte (en het bijkomend verschijnsel: behandeling) geen product is.

Dus komen er ratten op af die misbruik maken van de mazen in de wet, en die vervolgens proberen op te rekken.
Iedereen zag dit aankomen, maar toch doen, want de minister had weer eens geen karakter/visie/ruggengraat.

Kaosu | 14-08-13 | 23:19

Mevrouwtje meent er verstand van te hebben maar durft niet te zeggen dat:
The US government does not tolerate experiments in democracy which are not to their liking, and will, no doubt, take the side of the current government.

Donar_Thor | 14-08-13 | 23:19

Ziektekostenverzekeringen ZIJN niet geprivatiseerd, de hele zorg wordt gestuurd door de overheid tot op de laatste cent. Daarom is het ook zo'n faal, en had nooit iemand moeten bedenken dat verzekeren een overheidstaak zou zijn.

Arjan | 14-08-13 | 23:18

@Godsammekraken | 14-08-13 | 22:53
Laat dat maar aan Roger D666 van Boxtel over. Dat is zowat het enige dat hij wél goed kan.

lekkurlinx | 14-08-13 | 23:17

Dat ik dat nog mag meemaken. Een oproep om naar Knekel en dinges te kijken.

Op Geenstijl.

zeg maar jansen | 14-08-13 | 23:17

-weggejorist-

Nilfisk | 14-08-13 | 23:17

Dit is gelegenheidsredenatie want de kopten werden al ten tijde van Morsi aangevallen.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:13

Prins Friso heeft gedurdende zijn anderhalf jaar durendedood, meer geld gekost voor Nederland dan Prins Bernard in zijn hele carriere naar wereldheerschappij.
Verdient dus ook een lintje van Bea... Maxima!

Crak-ho | 14-08-13 | 23:12

Nu is gezondheidszorg bij uitstek een fantastisch produkt om te verkopen natuurlijk. Klanten gaan echt niet afdingen op de prijs op het moment dat ze het nodig hebben. Je wordt maximaal geplukt.

D.Turpin | 14-08-13 | 23:11

Vragen.
1. Waarom draagt ze uitgerekend nu een doorkijkblouse?
2. Waarom kijken de mannen niet omlaag?
Grappenmakers.

AntiSoof | 14-08-13 | 23:11

Mevrouw... die agressie tegen de Kopten is niet als straf voor het steunen van het leger, dit was al veel eerder aan de gang, het is gewoon een extra legitimatie om de kopten een kopje kleiner te maken.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:11

Mevrouw... die agressie tegen de Kopten is niet als straf voor het steunen van het leger, dit was al veel eerder aan de gang, het is gewoon een extra legitimatie om de kopten een kopje kleiner te maken.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:11

Valt jullie het ook op dat doktoren en medici amper tot niet meer staken tegenwoordig. Mensen hier praten erover en het begint op te vallen dat er meer zieken zijn en de sterftecijfers stijgt.
Take your pills and flu vaccines and obey your masters! Sterkte voor de dame in kwestie overigens.

Donar_Thor | 14-08-13 | 23:10

"Er is met scherp geschoten"

Ja door wie? Rot op man die moslimbroederschap is een ontzettend bizarre fascistenorganistatie.
Ah moslimbroederschap wordt gedemoniseerd, wat zijn ze zielig zeg...

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:09

@ ZKH EénOog | 14-08-13 | 23:03 |
In dit geval is de overheid zo gek nog niet. Heb ik toch nog een klein beetje meer democratische controle over hoe dit soort zaken geregeld zijn. Het is ook nooit aangetoond dat dat duurder zou zijn. Of inefficient.

D.Turpin | 14-08-13 | 23:08

@ZKH EénOog | 14-08-13 | 23:03 | + 1 -
Terug naar ziekenfonds. Niet spannend, werkte wel.

Kaas de Vies | 14-08-13 | 23:07

LSD schijnt te helpen. Geen grap. Maar is verboten, he...

Truttebol | 14-08-13 | 23:07

Die vent naast Knevel is wel de lelijkste gastpresentator tot nu toe.

Hans Otjens | 14-08-13 | 23:06

@ Simon de Danser | 14-08-13 | 22:59 |
Maar de verzekeraar schijnt anders wel dikke winst te maken.

D.Turpin | 14-08-13 | 23:04

Is een verzekering vrijwillig? Dan zoek je zelf maar uit wie wat waar en hoeveel ervan verzekerd.

Is een verzekering verplicht? Dan dient ook de premie-inning en uitkering door de overheid afgehandeld te worden. Halfslachtige kudtsystemen waar de schuld tussen verscheidene private en publieke partijen heen en weer geschoven kan worden zitten alleen een handjevol ranzig graaiende caroussel Van Boxtels, die dit tevens middels hun politieke 'nevenfunctie' mogelijk maken, op te wachten.

Op de schop ermee.

ZKH EénOog | 14-08-13 | 23:03

Wen er maar aan. Uw verzekeraar beslist over uw leven en dood.

brutus68 | 14-08-13 | 23:01

Uit coulance schop ik Rogier van Boxtel niet op zijn hoofd, maar rechtstreeks in zijn ballen.

boasatlas | 14-08-13 | 23:01

Clusterhoofdpijn is de hel op aarde, dat neemt echter niet weg dat daaruit voortvloeiende wanhoopsdaden, wat zo'n pseudo-reddende-operatie op dit moment toch echt nog is, door grote druk van een cluster aan ongeïnformeerden door een zorgverzekeraar vergoed moeten gaan worden.
Want als dat de standaard wordt, dan is alles mogelijk en als gevolg daarvan ook niets meer betaalbaar.

Simon de Danser | 14-08-13 | 22:59

@tattooboer | 14-08-13 | 22:53
Krijgt GeenStijl dan ook de premies die anders aan Menzis betaalt worden?

necrosis | 14-08-13 | 22:58

Er zijn vast erger dingen dan clusterhoofdpijn, maar dat je daar totaal knetter van wordt begrijp ik maar al te goed.

Ik wens haar alle sterkte en hoop dat ze mensen of verzekeraars vindt (dat is een verschil) die haar kunnen helpen, ook al was ze ze lelijk als de nacht.

Is het een idee, GS, om een rekening te openen voor haar, als dat niet al gebeurd is?

Maak je een verschil.

Itzamná | 14-08-13 | 22:58

Zorg is een industrie, graaibestuurders hebben maar een doel, zo veel mogelijk hun zakken vullen en de patienten kunnen stikken en doodvallen.

smdyasc | 14-08-13 | 22:57

@tattooboer | 14-08-13 | 22:53
Menzis komt al over de brug na alle gedonder.

Godsammekraken | 14-08-13 | 22:57

@VanRossem
Men noemt het marktwerking. Wat er feitelijk gebeurt is meestalhet uitleveren aan een kartel van voormalige staatsbedrijven met uiteraard de nodige persoonlijke lijntjes naar de politiek. Deze kliek, lekker ver van de democratische controle, heeft voortaan de macht over de meest basale behoeften van burgers.

Met *markt* heeft het allemaal heel weinig te maken.

Godsammekraken | 14-08-13 | 22:56

Ach ja, zorgverzekeraars zien zieken liever doodgaan dan beter worden. Dode mensen zijn veel goedkoper.

deboerenlul | 14-08-13 | 22:55

Ach, van Boxtel. Het prototype graaier van het laatste decennia.
De man is een politieke nietsnut, maar weet op slinkse wijze een boel geld binnen te harken.
Maar o wee als het op uitbetalen aankomt bij zij clubje....

Ommezwaai | 14-08-13 | 22:54

Aandachtshoer ! Is vrije mening.

Montgomery Burns | 14-08-13 | 22:54

Dat zijn echt de ergste pijnen, is al door ontelbaar veel doktoren als zulks omschreven. Als er echt een oplossing voor komt hebben ontzettend veel mensen een veel beter leven. Wetend dat de ergste pijn die een mens kan voelen elk moment op kan komen vernietigd je hele leven. Misschien een opdracht voor GS om daar 30k voor op te trommelen.

tattooboer | 14-08-13 | 22:53

Regels, regels, regels....

Maar als de totale PR untergang dreigt dan kan het opeens wel. Benieuwd hoe men hier weer een fopconsequente houding aan spint.

Godsammekraken | 14-08-13 | 22:53

".. monopolistisch kartel.."

Daar is gewoon een woord voor: oligopolie.

Godsammekraken | 14-08-13 | 22:51

Sorry, het wordt the Killing op ned. 2.

Mark Smith | 14-08-13 | 22:50

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl