Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl dient klacht in tegen meppende MEP's

tomstaalbalaap.gifBij GeenStijl geloven we niet in Raden voor Journalistiek, Ombudsmannen en overige mediërende meldpunten. Maar ons zijn ook grote jongens die heus wel begrijpen dat je gelijk niet groter wordt als je harder schreeuwt. Gelijk hebben is een ding, gelijk krijgen een tweede. En soms zit er niets anders op dan je te verlagen tot de middelen die ter beschikking staan om je gelijk te gaan halen. Dat laatste hebben we zojuist gedaan. In de lastercampagne van het Europarlement tegenover GeenStijl hebben wij de bestuurlijke route genomen: zojuist zijn er twee klachten de deur uit gegaan over het aggressieve steelgedrag van de Europarlementariërs Ransdorf en Baldassarre: Briefpdf 1 & Briefpdf 2. Die zijn verzonden naar de nationale partijen en Europese fracties waar ze onder dienen. Daarnaast is er ook nog een boze brief keurig schrijfsel naar Martin Schulz gegaan. De voorzitter van het Europees Parlement werd afgelopen week geconfronteerd met het agressieve gedrag van twee met belastinggeld frauderende leden van zijn politieke praatclub. Tegenover het verzamelde journaille koos hij echter om niet de meppende MEP'ers te veroordelen, maar om zijn persoonlijke mening te ventileren en de kwaliteit van GeenStijl 'relatively limited' te noemen. Helaas voor de dikke plofmof, is het gedrag van zijn Parlementsleden wél mooi zijn politieke verantwoordelijkheid. Dus daar hebben we de heer Schulz eventjes op aangesproken. Keurig netjes hoor: "Surely you will agree that this sort of conduct by members of the European Parliament is unbecoming for an institution that proudly totes a Nobel Peace Prize." Als voorzitter van het EP moet Schulz toezien op handhaving van het Reglement van het Europees Parlement. Ransaap en Balzakhare hebben daarvan de grondbeginselen van de gedragscode geschonden, menen wij, dus nu willen we dat ze ter verantwoording geroepen worden. Omdat we niet helemaal vertrouwen op de integriteit van de heer Schulz, hebben we voor de zekerheid ook nog een klacht bij Europees fraudemeldpunt OLAF ingediend (pdf - kunt u zelf ook doen!), en ligt er een briefje voor de Europese Ombudsman klaar voor als Schulz niet tijdig reageert op onze klachten. Als billijk bestuur niet in Brussel kan beginnen, dan zorgen we er zelf wel voor vanuit Pand Noord. Na de breek de integrale brief aan Herr Schulz, of hierrr de PDF. Herr Martin Schulz President of the European Parliament Rue Wiertz 60 1047 Bruxelles Belgique Amsterdam, the Netherlands, 1 July 2013 Subject: Complaint against Mr. Ransdorf, MEP and Mr. Baldassarre, MEP Dear Mr. Schulz, Last week, Dutch journalist Tom Staal of weblog GeenStijl.nl ran into two MEPs in Brussels. They were Mr. Miloslav Ransdorf and Mr. Raffaele Baldassarre. Both men entered the European Parliament early in the evening to sign the attendance register to collect their subsistence allowance of 304 euro, before exiting the Parliament building again –without subsequently attending a session or meeting of parliament. Mr. Staal confronted both gentlemen with their behavior, but was met with verbal and physical aggression (1). In this writing, GeenStijl formally files a complaint against both Mr. Ransdorf and Mr. Baldassarre for their actions against Tom Staal and his cameraman, but also for their questionable and peculiar behavior that breathes the suggestion of the deception of an electorate that put its trust in the hands of these MEPs to represent them in Europe, and even the entire European public that is represented in and by the European Parliament. As Members of the European Parliament, Mr. Ransdorf and Mr. Baldassarre are bound to the rules set for its members. With their acts and subsequent behavior, both men violated the guiding principles as formalized in Article 1 of Annex 1 of the Rules of Procedure of the European Parliament. (2) This article states that in exercising their duties, Members of the European Parliament: (a) are guided by and observe the following general principles of conduct: disinterest, integrity, openness, diligence, honesty, accountability and respect for Parliament’s reputation, (b) act solely in the public interest and refrain from obtaining or seeking to obtain any direct or indirect financial benefit or other reward. Mr. Ransdorf and Mr. Baldassarre appear to have violated a number, if not all of these guiding principles. Not only their behavior, but also the absence of a proper response from the European Parliament (e.g. an internal audit) reflects poorly on the credibility of not only their national parties and their European parties, but most importantly on the European Parliament as an institution. In order to restore the damage done, GeenStijl urges you, Mr. Schulz, as president of the European Parliament, to act responsively and decisively to uphold the Rules of Procedure. Therefore, apart from remarking on the quality (or suggested lack thereof) of the media company that filmed these two MEPs while engaging in questionable conduct, we kindly ask you to take on your primary responsibilities and tasks: to research and evaluate the behavior of these members of your Parliament, and act upon the outcome of your findings. On top of violation of the guiding principles, Mr. Ransdorf and Mr. Baldassarre showed a striking lack of respect for journalists and the free press by verbally assaulting and physically threatening Mr. Staal. This resulted in rather painful video images that do damage to an institution like the European Union, that claims to both grant full access for the press and to protect free press in Europe. Surely you will agree that this sort of conduct by members of the European Parliament is unbecoming for an institution that proudly totes a Nobel Peace Prize. GeenStijl therefore urges you to take our complaint in serious consideration, and we thank you for your time and concern. We would appreciate it if you could actively keep us updated on the measures you take to prevent incidents like this to occur again in the future - both the potential fraud with subsistence allowances and the aggressive approach towards independent journalists by the members of your European Parliament. Best regards, GeenStijl.nl Meeuwenlaan 100 1021JL Amsterdam The Netherlands [email protected]

Reaguursels

Inloggen

Pak ze! GeenStijl +veel

De Grote Onbekende | 04-07-13 | 11:53

@Nacho_Vidal | 01-07-13 | 12:09

Interessant. Hoe reageert een onschuldige?

Ballenman | 02-07-13 | 09:09

Kijk, zo ga je de geschiedenis in! 'De grote Europese oproer in 2013 begon toen Tom Staal een bezoek aan het Europese parlement bracht.'

PisFinger | 02-07-13 | 00:04

Ik volg het met een zekere belangstelling.
Gaat het GeenStijl lukken om de al lang bekende belachelijke regels en zelfverrijking op de agenda te krijgen van de rest van Europa?

Roer | 02-07-13 | 00:03

@ zeg maar Jansen 12:32
Ik zie de spotjes op Postbus51 al weer voor me. Een poging:
Europa begint bij jezelf! .............
... en.... our money goes to the happy lazy few.

Iwmac | 01-07-13 | 23:20

Repsect Welstijl !!! Ga door, want dit nep-parlement en nep-democratietje moet een les leren en de Europeanen zelf ook denk ik.

Iwmac | 01-07-13 | 23:16

Succes GS !

Bataaf | 01-07-13 | 22:45

-weggejorist-

slaaf_van_de_overhei | 01-07-13 | 20:45

heeft Tom Staal zijn 800 euro wel ontvangen of geld dat alleen bij positieve stukjes over de eu

dries62 | 01-07-13 | 20:11

Gaat Tom de antwoorden nu ook halen? Of beter nog, de brief in persoon overhandigen?

thapriest | 01-07-13 | 20:10

Zelfs een roeptoeter als Alex Jones met z'n infowars.com bereikt de hele wereld, kom op GeenStijl, verspreid het woord! Daar wil ik persoonlijk nog wel aan mee betalen ook.

trotsopGn! | 01-07-13 | 20:02

Mooi neem aan dat dit ook doorgebrieft is aan europese pers die hier over bericht heeft? Vuurtje warm houden niet alleen van jullie kant af.

jip_86 | 01-07-13 | 19:02

Kost dat ?

purkpurkson | 01-07-13 | 18:51

Goed zo. Lekker tergen en zuigen. Het is tenminste iets tegen deze megalomane figuren.

Statler en Waldorf | 01-07-13 | 18:37

Cuyahoga | 01-07-13 | 12:18 | + 61 -

kun je aub wat linkjes plempen?

Joffri | 01-07-13 | 17:35

Dit zijn dus de zaken waarvoor ik contributie wil betalen. Geven jullie het ff door aan die lapzwanzen van Powned?

Joffri | 01-07-13 | 17:26

Is het (n.a.v. GS klacht) ook mogelijk om tegen die PvdA lulhannesen in Rotterdam een klacht in te dienen?

zeverniet | 01-07-13 | 17:06

Dat arrogante volkje zo langzamerhand wel een beetje kennende, verwacht ik niet dat de heer Schulz hier zelfs maar antwoord op gaat geven. En hij heeft natuurlijk ook gelijk. Dat stelletje hufters daar in Brussel, weet dat ze van het klootjesvolk niets te vrezen hebben.

das dom | 01-07-13 | 16:55

Keurige brief, hierop moet Schulz reageren of hij wil of niet. Hij mag nog blij zijn dat hij niet expliciter wordt aangesproken op zijn eigen denigrerende opmerkingen t.a.v. GeenStijl.
Ga zo door!
Salut! Evocatus

Evocatus | 01-07-13 | 16:46

GeenStijl ruikt bloed? :P

pistolentommy | 01-07-13 | 16:35

hetgeen ook vaudt is, inderdaad -t

Fred Janssen | 01-07-13 | 16:02

volgens mij is deze zin feaut: "verbally assaulting and physically threatening"

De "verbal assaults", bestonden uit wat "wegwezen hier" en "eruit", aangevuld met wat minore verwensingen. De klappen en duwen echter waren erger en kunnen met "physical assault" geduid worden. Physically threatening, tsja dat is nogal interpretabel -men vindt mij vaak ook intimiderend vanwege mijn postuur, maar of dat nu verwijdbaar is?

Fred Janssen | 01-07-13 | 16:00

Het is mag dan GS zijn, het is wel onze GS!

jos verstoppen | 01-07-13 | 15:52

Ask myself the question if under the Freedom of Information Act (UK) we could find out who clocks in and leaves...

Nata | 01-07-13 | 15:38

Voor geheel goed Engels hadden ze formalised ipv ized moeten gebruiken maar een plusje krijgen ze. Door de bank genomen is de beheersing van het Engels bij de Nederlanders beter dan tijdgenoten elders op het Europese vasteland, Scandinavië daargelaten.

SDI | 01-07-13 | 15:15

Verder een goede brief. Goed Engels ook. Benieuwd naar het antwoord.

Dmitri Dmitrievitsj | 01-07-13 | 15:02

Herrn Martin Schulz.

Dmitri Dmitrievitsj | 01-07-13 | 14:59

Aha, daar komt de Bakito uit de mouw... de aap had het druk met deze übertroll brieven te tikken, hulde!

CornholioNL | 01-07-13 | 14:40

Doorpakken en aan de schandpaal nagelen daar in Brussel. Ze verdienen het dat stelletje gewetenloze graiiers en zakkenvullers.

frisenfruitig | 01-07-13 | 14:39

De EU keihard aanpakken, confronteren, een spiegel voorhouden is enorm makkelijk omdat het een verwerpelijk, ondemocratisch, niet gekozen mislukt project van graaiers agressieve varkens is. Daadkracht hebben ze niet. het voegt niets toe maar kost miljarden. Het is een soort socialisme in het kwadraat en dat stopt pas als alles kapot is; zie Griekenland. Blijven aanpakken die hufters. Hopelijk stopt het dan ooit. En diegenen die eraan meewerkten toen het al verrot was; met pek en veren...... verzin maar wat.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 14:35

mailtje OLAF verzonden.

meneer Q | 01-07-13 | 14:35

goeie actie. blijf die gasten maar flink in de gaten houden. er gebeurt daar veel wat het daglicht niet kan verdragen. geen wonder dan die amerikanen prism gebruiken om te kijken wat ze daar uitvreten.
opheffen die hele EU dievenbende. und schnell bitte.

According2Mark | 01-07-13 | 14:26

Nou Nou... Deze brief zal de rekels leren!

ren-forrest-ren-e | 01-07-13 | 14:21

leuk hoor... maar verwacht niet dat er ook maar iets mee wordt gedaan!

ShagzModo | 01-07-13 | 14:14

jaaa breng die lullo's voor het gerecht en dan doorprocederen tot aan het Europese Hof. Oh wacht... daar golfen die gasten mee die je aanklaagt. De klacht slash zaak is dus al verworpen ende verloren. Maar niettemin go for tze mediaspektakels. FTW.

Shareholder II | 01-07-13 | 14:08

Waarschijnlijk stuurt Schulz een kopie van deze brief naar zijn bebaarde vriendjes om te vragen hoe zij zo'n brief zouden beantwoorden.

domheid regeert | 01-07-13 | 14:03

Waarom niet in het Nederlands schrijven? De Europese instellingen hebben 'tig vertalers. Dat is trouwens één van de redenen dat die werkingskosten zo hoog oplopen: elke Europese taal is evenwaardig en iedereen mag zich tot de Europese instellingen richten in zijn taal.
Het gebruik van het Engels is dan natuurlijk wel interessant voor de internationale pers...

Agi Tatrix | 01-07-13 | 14:00

Enkele jaren geleden heeft het Duitse RTL hier al een reportage over gemaakt. Zie http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55
Oud nieuws dus en er is niets veranderd.

Het meisje van Yde | 01-07-13 | 14:00

De 2 nemen een mediatraining op kosten van de saeck en blijven e volgende keer lachen en naar hun spokesman verwijzen. Edoch kudo's GS!

Einde van de Domheid | 01-07-13 | 13:56

Een voordeel.
Als meppende MEP's de goedkeuring van de EU krijgt, dan wordt MEP meppen de volgende olympische sport.

Ing. eslapen | 01-07-13 | 13:53

Aan alle reaguurders met commentaar op de brieven: de toonzetting en het Engels zijn prima, en wat de complexiteit van de zinnen betreft: vergeleken met het gemiddelde EU-document leest dit weg als Jip en Janneke. Het lijdt geen twijfel dat de gemiddelde MEP de boodschap uit de brief zal kunnen opmaken.

Wel voorzie ik dat GS nog door een flinke bureaucratische molen heen moet voordat de klacht serieus genomen wordt. Tom Staal naar Schulz sturen lijkt me effectiever - en veel dichter bij de leest waarop GS is geschoeid.

Professor Superhirn | 01-07-13 | 13:47

De Eu is helaas verworden van handelsclub tot een schaamteloze cultuur van zakkenvullers, die vooral eerst goed aan zichzelf denken met riante belastingvrije salarissen en premievrije pensioenen en pas heel ver daarna aan Europa en als ze dat laatste al doen verzandt dat te vaak in het bedenken van overbodige regelgeving.
Maar ik denk dat je beter kabaal kunt maken bij de politieke partijejen in Nederland over het schaamteloze gedrag van deze Europarlementariers, dan om en paar brieven te schrijven aan Martin Schulz. Bij de anti Europa partijene SP en PVV vindt je sowieso een gewillig oor of bij de Tweede kamerfractie van de partij van de 2 frauderende EUleden (CDA?).

Schweinchen Dick | 01-07-13 | 13:46

Iets zegt mij dat Schulz dit nooit onder ogen gaat krijgen.

flashforward | 01-07-13 | 13:44

Zegge en Schrijve 1 Journalist die de "Plofmof" hierover een vraag stelde ? De Journalisten lobby moet zich m.i. beraden, dit leeft meer dan het fake "Feestje" in Kroatië momenteel.

Cavelier | 01-07-13 | 13:35

-weggejorist-

Luna71 | 01-07-13 | 13:30

Die Schulz hé, "de kwaliteit van het bedrijf is relatief gezien gelimiteerd". Een mooie zin om toch je mening te geven, maar niet over de lijn te gaan. Denkt hij. Maar wat bedoeld Schulz met kwaliteit? Het weergeven van bedrog en het doorvragen op ontkenning beoordeel ik juist als zeer gewaardeerde kwaliteiten.
Helaas beoordeeld de politiek de kwaliteit van journalisten op medewerking, op de welwillenheid om voorgetikte persberichten over te nemen, of op de bereidheid één op één gesprekjes te vertalen naar glimmende persberichten.
Ik hoop dat GS hiermee de beerput alleen maar verder opentrekt, en aantoont dat de kredietcrisis en de eurocrisis daadwerkelijk een politieke crisis zijn!

Rest In Privacy | 01-07-13 | 13:30

Niet de beste brieven maar in ieder geval gebeurt er iets. Is er al aangifte gedaan tegen die twee euro paupers voor geweldpleging bij de lanterfanters van de Rijkswacht?

Luna71 | 01-07-13 | 13:30

Niemand leest die brief , tenminste niet vandaag.
Ze komen zo rond de klok van 6 om even te krabbelen en zijn dan weer weg.

McNail | 01-07-13 | 13:30

Het lijkt me leuk als de Yanks eventuele telefoongesprekken zouden vrijgeven die Schulz en betrokken MEP-ers hebben gevoerd over het gedeclareer. Valt de NSA onder de WOB?

simpelman | 01-07-13 | 13:30

Stel dat er bij de verkiezingen voor het EP volgend jaar de eu sceptische partijen de meerderheid in het parlement halen, dan zou ik heel graag de reportage van chris ostendorf zien.

Energya | 01-07-13 | 13:24

het allerergste is nog dat de overige media dit proberen dood te zwijgen.
Helemaal ingepakt door de witteboordmaffia zwijgt de gesettelde media en is GS het enige dat nog opkomt voor het burgerbelang.

treser.info | 01-07-13 | 13:23

De brieven afgedrukt op grote Billboards in Brussel !,en ook meteen bij kereltje voor de deur.

Vraag even aan van Rey of hij daarvoor kan zorgen , hij weet hoe dat moet.

Lief meiske | 01-07-13 | 13:19

GeenStijl, ik ben (wederom, na vanochtend bijna mijn reaguurdersschap aan de wilgen te hebben gehangen) trots op jullie! Ook al gaat het toegeven daarvan enorm tegen mijn natuur in uiteraard.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 13:19

And not a single fuck was given in Brussel.

Barbatruuk! | 01-07-13 | 13:18

Ook mooi om te zien hoe de medewerker de Italiaan te hulp schiet en mee gaat doen met duwen in plaats van de journalist te beschermen. Schrijven jullie daar ook nog iets over?

SamKoeman | 01-07-13 | 13:17

spitsch | 01-07-13 | 13:07 | + -1
Hup terug in de klas jij.

joyriders | 01-07-13 | 13:15

@ik kom van rechts | 01-07-13 | 12:09 : Ik ben meer benieuwd HOE zij gaan reageren, dat ze zullen reageren... kunnen ze niet meer onderuit met volgend jaar de verkiezingen in aantocht.
Overigens wederom klasse van GS, pak dat vuile corrupte schorem maar hard aan.

Mazzeltov | 01-07-13 | 13:14

Dear Mr. Schulz,

If you would prefer a 100 journalists doing the same thing as Tom Staal on a daily basis we strongly recommend you kowtow in a hurry.

Sincerly
GS

poli | 01-07-13 | 13:11

Mooie briefjes hoor. Als ik nog eens een briefje wil laten schrijven vraag ik Van Rossem.

henkojenko | 01-07-13 | 13:10

Godsamme wat een prutsbrieven zeg... Zinnen van 5 regels en alinea's die uit 1 zin bestaan maken je brief niet bepaald professioneler en leesbaarder.

spitsch | 01-07-13 | 13:07

Ik zou gewoon terugmeppen. En wel helemaal terug naar respectievelijk Tjechië en Italië zou ik ze meppen.

VanBukkem | 01-07-13 | 13:06

Toppertje, ook al zal t niet veel helpen vrees ik, beter reageren dan niet reageren.

KannieWaarZijn | 01-07-13 | 13:05

Goed zo !

Lief meiske | 01-07-13 | 13:05

"Yolo", zal mijnheer denken. Als ik mag opmerken, redactie van GS, ik denk dat het niet zo veel helpt om te klagen bij de verdachten zelf.

BellaBella | 01-07-13 | 13:03

@zeg maar jansen 12:39: De wet is een (faalzame) codificatie van onze ethiek, niet andersom! Formeel gezien heb je gelijk, maar dat is dus precies de houding waar ik moeite mee heb. "Ik doe niets fout want ik hou me aan de regels". Onzin. Ethiek is meer dan dat, de regels overtreden is niet altijd moreel fout, evenmin is niet alles dat is toegestaan ook moreel in de haak.

Muxje | 01-07-13 | 13:02

@rara | 01-07-13 | 12:49

In Syrië stort de boel niet 'vanzelf' in: er zijn heel wat externe partijen betrokken bij hetgeen zich daar momenteel afspeelt en bovendien zijn er nogal wat etnisch-religieuze sentimenten (soennieten versus sjiieten) van toepassing.

Hetzelfde geldt voor de DDR: daar was het standpunt van de Russen (lees: Gorbatsjov) van doorslaggevend belang - en diezelfde Russen lieten Honecker c.s. inderdaad op enig moment aan z'n (welverdiende) lot over.

Mocht je een voorbeeld willen van een dictatuur die inderdaad wel van binnenuit gesloopt is dan pakken we Roemenië er even bij: Ceaucescu is inderdaad zonder externe 'hulp' uit zijn megapaleis gesodemieterd.

De meeste dictaturen hebben een lange houdbaarheid, en die hangt met name af van internationale en/of geopolitieke overwegingen, zelden van interne afwegingen.

Reinaert | 01-07-13 | 13:02

Ik verwacht er niets van.
Het wordt tijd om de EUSSR te verlaten.

ProAsfalt | 01-07-13 | 13:02

-weggejorist en opgerot-

everybodysacritic | 01-07-13 | 13:02

@rara | 01-07-13 | 12:52
Dat is mierenneuken, Brabant is Vlaams.

Che_cuevara | 01-07-13 | 13:01

De steun van het Nederlandse volk voor de EU is in het gunstigste geval 'relatively limited' meneer Schulz. En dan ben ik nog heel optimistisch.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 13:01

Mooi! Filmpjes net even doorgelinkt naar anti-fraude club.

Schietmijmaarlek | 01-07-13 | 13:00

GS was al mijn favoriete blog, maar kan nu helemaal nooit meer kapot HULDE GS!!!!!!!!!!!!!!!

Byter | 01-07-13 | 12:59

"(a) are guided by and observe the following general principles of conduct: disinterest, integrity, openness, diligence, honesty, accountability and respect for Parliament’s reputation,"
.
Disinterest betekent disinteresse. Oftewel dat niks je een bal kan schelen. Staat dat echt in de reglementen van de EUSSR? Zou me niks verbazen dat ze dit als een vereiste zien.

WestAndSmithson | 01-07-13 | 12:58

Hulde:D

Baffel | 01-07-13 | 12:58

Gelukkig is Engels geen voertaal in Brussel, anders zou de Google Translate-armoe van deze brief onmiddellijk opvallen. "'Onbetamelijk'? Wat is 'onbetamelijk' in het Engels?" "Google zegt: 'unbecoming', klinkt toch goed?" "Ja, doe maar, die moffen weet toch niet beter"

StinkendeRoede | 01-07-13 | 12:57

Klagen om het klagen an sich kan al heel vermakelijk zijn, ongeacht de uiteindelijke afloop. Al is het maar om even flink door te zieken. En deze heerschappen verdienen het.

Bigi Bana Boy | 01-07-13 | 12:56

Afdrukken op 20 grams papier.
Lachen als hij daar zijn achterste mee af denkt te vegen.

Dostranamus | 01-07-13 | 12:53

Wel jammer dat to 'act upon his findings' betekent dat de gehele code of conduct geschrapt zal worden... kutburgerdts ook de hele tijd.

snokkertje | 01-07-13 | 12:52

@Che_cuevara | 01-07-13 | 12:42
Brabants, mijn beste.

rara | 01-07-13 | 12:52

Prima actie. In tegenspraak van vele reaguurders helpt een officiële, en dus door dit instituut vastgelegde klacht het beste. Van wat populair geschreeuw aan de zijlijn is men niet onder de indruk. Van een officiële klacht echter is men niet zomaar af; ook HERR schulz niet. Bestrijden met hun eigen systeem. Nu wel even volhouden want het zijn meesters in het ontkennen/ wegkijken.

dreiner | 01-07-13 | 12:51

De EU is een kei in het bedreigen en bestraffen wanneer hun eigen positie in het geding komt. Alle ambtenarij verliest zichzelf uiteindelijk in de grootheidswaan, politieke spelletjes en financiële machtspositie. Iets heul engs eigenlijk. Ik had nooit verwacht dat Europa met zoiets ouderwets op de proppen zou komen maar ok, belastingparasieten zijn onuitroeibaar.

Stroopdoos | 01-07-13 | 12:50

Ben bang dat 21 september te laat is.

Rest In Privacy | 01-07-13 | 12:50

Ha projectbrussel gaat binnenkort los.

joyriders | 01-07-13 | 12:49

@Reinaert | 01-07-13 | 12:40
Soms is er strijd nodig, soms stort de boel vanzelf in. De toestand in Syrie is een voorbeeld van een dictatuur waar niet iedereen meer in gelooft. De DDR was ook zo'n geval; op het moment dat de bevolking er niet meer in geloofde lazerde de boel in elkaar.

rara | 01-07-13 | 12:49

Een zeer correct schrijven als reactie op nogal laagvolks gedrag van subsidieslurpers. Me dunkt dat Schulz hierop met een reactie moet komen, teneinde niet nog meer krediet te verliezen.

Ignatius Barracuda | 01-07-13 | 12:48

Uhm, Geenstijl. Leuk dit hoor, maar de reactie van de twee fraudeurs was opzienbarend, maar vond ik persoonlijk niet het ergste aan Toms bezoek aan Brussel en Straatsburg: logisch dat twee heterdaadjes heftige reacties uitlokken.

Het niet mogen filmen van de algemene vergaderingen vond ik een veel grotere obstructie van een organisatie die transparantie zou moeten ademen.

checkjefeiten | 01-07-13 | 12:47

Ik zeg goed bezig GEENSTIJL... die anders zegt is zelf dat slaap volkje wat alles maar slikt wat europa doet of Rutte... wordt toch eens wakker! laten we doen zoals Turkije of Spanje... of Griekenland!

marz155 | 01-07-13 | 12:47

En nog een aangifte van geweld tegen de Nobelprijswinnaars van de vrede?

SamKoeman | 01-07-13 | 12:46

"Officially files a formal complaint", verder +1.

In the morning! | 01-07-13 | 12:45

karmahead | 01-07-13 | 12:42 Bowned bestaat bij de gratie van subsidies.

Tot zover de mentaliteit van Powned.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:44

Een ding is zeker, dit allemaal helpt niet echt voor een positivering van de algehele mening over de EU.

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:44

@Muxje | 01-07-13 | 12:34

De actie kan ik zeker wel waarderen, zelfs een ivorentorenbewoner als Schulz kan het zich niet of nauwelijks permitteren hier niet op in te gaan. Dat zal ongetwijfeld geen inhoudelijke reactie worden, ben ik met je eens, downplayen roeleert tenslotte grote tijd, maar gezien de aandacht die er - ook internationaal - voor dit 'incidentje' is helpt radiostilte Schulz en de zijnen ook niet.

Maar of er wat gaat veranderen? Uiteraard *niet*.

Reinaert | 01-07-13 | 12:43

@Wc-kip | 01-07-13 | 12:17
Klopt, terwijl het van oorsprong toch een Vlaamse stad is.

Che_cuevara | 01-07-13 | 12:42

@zegmaarjansen Powned heeft dezelfde mentaliteit. Met dit onderwerp hebben ze niks van doen idd.

karmahead | 01-07-13 | 12:42

rara | 01-07-13 | 12:34 Er zit meer achter dan alleen erkenning. Een flinke dosis druk op basis van dreigementen en angst bijvoorbeeld. Daardoor heb je gelijk een enorme massa mensen en landen nodig om ertegen in verweer te gaan. Uiteindelijk bepaald de geldstroom of ze doorgaan met hun corrupte dievenbende (lees: ambtenaren overdosis) of niet. Van mij mag de EU vandaag nog vallen.

Stroopdoos | 01-07-13 | 12:40

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:38 Ja.

En dan kom ik zo'n lul tegen op straat en zal ik de rest van de middag in het politiebureau moeten zitten.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:40

@rara | 01-07-13 | 12:34

Macht hoeft niet erkend te worden, iedere dictatuur bewijst dat: wie de dwangmiddelen (politie, strijdkrachten, justitie) controleert heeft daarmede automatisch ook de macht in handen. Zover is het dan weliswaar in de EUSSR nog niet maar voeg financieel-economische macht aan dat rijtje toe en er wordt veel duidelijk.

Als individuele burger kan ik wel roepen dat ik de macht van de niet door mij gekozen Schulz niet erken maar onder de streep wordt diezelfde macht mij wel door de strot gedrukt door Schulz' vazallen en tollenaars (e.g. Rutte en Dijsselbloem).

Reinaert | 01-07-13 | 12:40

Go for it, GS, go for it !!

070 | 01-07-13 | 12:40

Goh wat zullen ze bang zijn

hurenisvoorpaupers | 01-07-13 | 12:39

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:26
Klopt. Het is inderdaad een beetje Babelfish-engels. Maar ja, je kunt het proberen.

Jos Tiebent | 01-07-13 | 12:39

Brief (pdf) is bullet proof

duitse herder | 01-07-13 | 12:39

Muxje | 01-07-13 | 12:34 De exacte letter van de wet is ook het enige waar ze echt aan te houden zijn.

De wet is niet grijs, de wet is zwart-wit.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:39

@ zeg maar Jansen 12:32

Ik zie de spotjes op Postbus51 al weer voor me. Een poging:

Europa begint bij jezelf!
Europa is er voor iedereen!
Europa is jouw stem waard!
Onze toekomst is Europa!

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:38

nigel farage lacht zich den ballen uit den broek. denk dat hij ook wel wat vraagjes voor schlemiel schulz heeft. als iedereen het spelletje meespeelt kan het best grappig worden.

kaplaarzenverkoper | 01-07-13 | 12:37

@StukSchimmel | 01-07-13 | 12:22
Foutje. Van jou.

An die ARBEIT | 01-07-13 | 12:36

Ik mis inderdaad de juridische noot, of is die er helemaal niet gezien de non-status van het EU parlement.

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:36

Berlusconi had gelijk over Schulz.

Rico Tampeloerus | 01-07-13 | 12:35

Zo'n brief moet je door Johnny Quid laten schrijven. Die krijgt het bloed wel onder de nagels vandaan.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:34

Meeuwenlaan 100, nou nou sloebers, maar in ieder geval Tom dit even ter plaatse laten uitzoeken.

zare | 01-07-13 | 12:34

@Reinaert 12:17: Even goed een aardige actie van GS, opdat zoveel mogelijk mensen hier kennis van nemen. Maar helaas heb je gelijk wat betreft het effect op de politici zelf. Die reageren gewoon niet, of er volgt een verklaring waarin de handtastelijkheden kort worden gedownplayed, en de financiële malversaties worden afgedaan met "er zijn geen regels overtreden, de regel is krabbel zetten = cashen, en het bedrag is ook bedoeld voor MEPs die 's ochtends vertrekken." Als je dat soort lui aanspreekt op ethisch handelen, dan vallen ze altijd terug op de exacte letter van de wet.

Muxje | 01-07-13 | 12:34

Het stoort me toch bijzonder dat types als EU-aapje Ostendorf (and like) hier helemaal niets over melden.

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:34

die ballen op het hakblok.

braadlap | 01-07-13 | 12:34

@Stroopdoos | 01-07-13 | 12:23
De EU moet 1 ding niet vergeten: macht bestaat omdat het erkend wordt.

rara | 01-07-13 | 12:34

Ze hebben daar ook zo maar even uit de losse pols vijf miljard aan de Egyptische kameleneukers toegezegd. Het eerste miljard daarvan is inmiddels in een zwart gat verdwenen. Dat verwacht je toch niet in zo'n solide, democratische maar vooral islamitische staat?

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:34

"Surely you will agree that this sort of conduct by members of the European Parliament is unbecoming for an institution that proudly totes a Nobel Peace Prize."
Moet zijn : "... kind of conduct...". Voor een engelsman is deze formulering heel raar. Misschien dat Schultz het als duitser wel begrijpt.

Pirata piraticus | 01-07-13 | 12:33

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:30 De weken voor de verkiezingen komen de dames en heren geldverbranders naar je toe.

Ook een mooie gelegenheid om ze te laten weten wat je er van vindt.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:32

@FredFlinstone
Thanks

StukSchimmel | 01-07-13 | 12:31

heerlijk! BLIJF ROEREN! Die geur is echt zalig!

EU zal zich hier toch wel uit redden met een smoesje.

LangeTijdGeleden | 01-07-13 | 12:31

De fout die jullie (GS) maken is, dat er geen duidelijke consequenties zijn, indien Schulz cs. geen passende maatregelen nemen. Ik had minimaal gedreigd met juridische stappen, indien Schulz geen gehoor zou geven aan gestelde eisen.

Jopie2009 | 01-07-13 | 12:31

Een goedaardige integere transparante democratische meneer betitelen met "dikke plofmof" en ook nog eens de integriteit van dit edele heerschap Schulz in twijfel trekken ... pas maar op dat deze Nobelprijswinnaar GS geen proces aandoet.
Weet gij niet hoe hij werkt aan de vrede, aan de goede verstandhouding met haatbarden en sinds gisteren reeds aan de strijd voor de privacy, nu hij merkt dat de NSA hem afluistert?

Fijnstoffer | 01-07-13 | 12:30

Er zit niets anders op dan bij de volgende verkiezingen voor het EU parlement op 22 mei 2014 de juiste keuze te maken.

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:30

Winning!!!! Tiger blood genoeg bij de redactie van Geenstijl

Charlie Sheen | 01-07-13 | 12:30

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:26 En dat is nou het mooie. Dat kan dus niet.

Hij moet reageren. Moet. Dat de reactie niet de gewenste zal zijn ligt voor de hand.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:30

Goed zo, doorpakken dit.

drs.Aeneid | 01-07-13 | 12:28


Go GeenStijl, Go !
Rook ze uit.

vanvandaag | 01-07-13 | 12:27

Op deze brief verwacht ik geen enkele reactie van de voorzitter.

van_de_pot_gerukt | 01-07-13 | 12:26

Helaas gaat kampbewaker Schultz niet schrikken van de brief. Als hij zich al verwaardgt die te lezen.

Iedere "het volk" verachtende dictatuur veegt zijn reet af met wat die melkkoe denkt of zegt. Desnoods hanteren zij zware militaire wapens om ongewenste meningen buiten het paleis te houden.
Zo ver zijn ze (nog) niet in Brussel, maar deze mentaliteit heerscht.

Jan Passant mk2 | 01-07-13 | 12:26

Yesss, leg die klootviolen maar eens het vuur aan de schenen.

Conan de Rabarber | 01-07-13 | 12:26

@ StukSchimmel
dis·in·ter·est (ds-ntr-st, -ntrst)
n.
1. Freedom from selfish bias or self-interest; impartiality.
2. Lack of interest; indifference.

Ofwel, in de eerste plaats: onpartijdigheid
www.thefreedictionary.com/disinterest

FredFlinstone | 01-07-13 | 12:25

Maar krijg een paleis der zonnekoningen maar eens omver met een "incidentje". Ze komen weg met miljarden fouten en intriges.

Stroopdoos | 01-07-13 | 12:25

Straks een afgehakt paarden hoofd op het bed van geenstijl ?

Kets22 | 01-07-13 | 12:25

rara | 01-07-13 | 12:15 Ik ben het roerend met je eens maar de realiteit is dat de EU zich onschendbaar waant. Ik zie Wilders en de anti-EU beweging over het algemeen graag korte metten maken met die corrupte bende aldaar.

Stroopdoos | 01-07-13 | 12:23

karmahead | 01-07-13 | 12:21 Powned? Wat hebben die er aan gedaan dan?

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:23

Cuyahoga | 01-07-13 | 12:18 De praktijken van de Eurotop zijn al zo'n tien jaar bekend.


En niemand die zich tot dusver geroepen voelde er iets aan te doen.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:22

GS, jullie zijn geweldig! Briljante actie.

dr Rechts | 01-07-13 | 12:22

(a) are guided by and observe the following general principles of conduct: disinterest, integrity, openness, diligence, honesty, accountability and respect for Parliament’s reputation,
Dus desinteresse wordt gestimuleerd? Foutje of gewoon raar?

StukSchimmel | 01-07-13 | 12:22

Stijlvol. :)

Hey Its me | 01-07-13 | 12:21

Als GS zoveel invloed had als Silvio zouden ze het beste een Berlusconietje kunnen doen bij Schulz. Tsjonge wat een arrogante zak is dat zeg. Voorzitter van het PARLEMENT! Wat een arrogante regent. Geef ze een opstopper GS. Weg met dat regentenvolk dat neerkijkt op ons het volk. Geef mij dan nog maar Berlusconi want die is tenminste recht voor zijn raap.
www.youtube.com/watch?v=21rYzOCCIVM

ecologiste | 01-07-13 | 12:21

Dit is waarom GS mijn favo blog is. En ook waarom ik lid ben van Powned. Ze hebben godverdomme ballen en tonen ze ook. Pak dat stelletje roofdieren maar aan.

karmahead | 01-07-13 | 12:21

Ikbeneenzelfbouwer | 01-07-13 | 12:16 Dat was voordat ie dik werd van de publieke pannenkoekjes met roomkaas.

Het was ook voordat ie kennis maakte met Prof. Kinnegin.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:19

Wat mij het meest intrigeert aan de hele kwestie is dat de PO en andere MSM tientallen journalisten in Brussel en Straatsburg hebben die blijkbaar nooit iets opgemerkt hebben.

Dan komt Tom Staal van Geenstijl even een paar dagen kijken en hij heeft meteen schokkend materiaal, wat direct wordt overgenomen door de halve Europese media.
Niet door de Nederlandse Staatsmedia want GS is kritisch ten opzichte van Europa, religie, corruptie etc, dus onfatsoenlijk, dus PVV, dus moeten we niet willen met zijn allen.

Cuyahoga | 01-07-13 | 12:18

En als slagroom op de taart de Nobel prijs voor de vrede erbij halen.
Hahahah,top GS.
De tyfus voor die EP-fraudeurs.

swassannuf | 01-07-13 | 12:18

Ze lezen alleen geen brieven in Brussel want te druk met niks doen. Dat wordt dus lastig.

zooishettoch | 01-07-13 | 12:17

Laat dit een begin zijn.

meneer der meneren | 01-07-13 | 12:17

En de juiste aanspreektitel voor een Italiaanse Europarlementariër is niet Vaffanculo maar Cornuto.

Hetgeen iets betekent als: "Alle andere mannen neuken jouw vrouw maar jij niet".

En alleen in Italië kunnen ze zo'n verhaal vertellen in één enkel woord.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:17

@ Ik denk dat meneer Schulz zijn reet zal afvegen met deze brieven...
eerstneukendanpraten | 12:09 |

Moet hij wel een staf hebben die de brieven uitprint;
Want ik denk dat hij nog te dom is om zelf na te denken

FredFlinstone | 01-07-13 | 12:17

Tis toch van de gekke dat geenstijl.nl , op treedt terwijl dit in feite een politieke misstake is helaas blijven onze geld weg gevers stil op hun reet zitten.
Hulde voor geenstijl , die wel ballen toont , mogen velen het voorbeeld volgen

witchmaster | 01-07-13 | 12:17

"Surely you will agree that this sort of conduct by members of the European Parliament is unbecoming for an institution that proudly totes a Nobel Peace Prize." :D

Bertus Brulbroek | 01-07-13 | 12:17

jezouermoevanworden | 01-07-13 | 12:13 | + 0 -

In Brussel is de algemene voertaal ( raar genoeg ) Frans.

Wc-kip | 01-07-13 | 12:17

Het sturen van een brief waarin je een paar democratische uitgangspunten nog eens netjes en beheerst probeert uit te leggen heeft bij lieden als Schulz geen enkel effect: die hebben diezelfde democratische waarden namelijk helemaal niet zo hoog zitten maar gaan uitsluitend voor eigen gewin en - last but not least - pure macht.

Schijt aan de burger, schijt aan het journaille, schijt aan de democratie. Normen en waarden zijn er voor de burgerij, niet voor de Boven Ons Gestelden, die weten namelijk precies wat goed voor ons is: bek houden en betalen.

Als het niet zo tragisch was zou ik er om kunnen lachen.

Reinaert | 01-07-13 | 12:17

Wacht maar tot ze Rutger uit Castricum erop afsturen. Dan kun je lachen. Die heeft meer politici naar huis gestuurd dan de heule Tweede Kamer sinds Pim Fortuyn!

Ikbeneenzelfbouwer | 01-07-13 | 12:16

"Surely you will agree that this sort of conduct by members of the European Parliament is unbecoming for an institution that proudly totes a Nobel Peace Prize." Heerlijk villein, Van Rossem. +1

Rest In Privacy | 01-07-13 | 12:16

Zolang die brief niet wordt vergezeld met een dwingende uitnodiging om het schavot te betreden, zal er niets gebeuren.

Petrus de Rewa | 01-07-13 | 12:16

Reactie van Schultz: 'Dear GS, TLDR. Tschüß!'

Simon de Danser | 01-07-13 | 12:15

@Stroopdoos | 01-07-13 | 12:11
Dat kan de EU zich niet meer veroorloven. Tenzij men wil dat de PVV de komende verkiezingen alhier gaat winnen.

Agressie is een erkend maatschappelijk probleem, en het is dan ook niet goed te praten dat Europarlementariers wegkomen met acties die zelfs op het voetbalveld nog tot rood leiden.

rara | 01-07-13 | 12:15

dlseth_ | 01-07-13 | 12:13 Grofheid 80. Met korreltjes keihardium.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:14

Fuck die fuckers en fuck 'm hard.

yamahaha | 01-07-13 | 12:14

Daar zit geen woord stonecoal english bij.....

arretje | 01-07-13 | 12:14

Nou, van die brieven zullen ze wel diep onder de indruk zijn ........ Echt waar !

Oldtimer50A | 01-07-13 | 12:14

President plofmof heeft een staf van 38 lakeien.
Dan hebben die ook weer eens wat te doen.

Fijnstoffer | 01-07-13 | 12:14

Hadden jullie ook niet beter direct een klacht tegen Schultz kunnen indienen? Ik maak me sterk dat ook hij tot de grote Euro-graaiers behoort. Want wie controleert hem dan?

Reykjavik | 01-07-13 | 12:13

Goed werk Geenstijl. Tot de grond toe afbreken die handel daar in Brussel. Ik stel voor dat jullie ook nog even een politieke partij oprichten om Nederland te reorganiseren. Eén stem kan ik alvast garanderen!

De mooie man | 01-07-13 | 12:13

Belgique, Van Rossum? Echt? Dacht dat het daar nog altijd België heette... En het is ook niet gebruikelijk om het land waar je post naartoe stuurt in een andere taal te schrijven.

jezouermoevanworden | 01-07-13 | 12:13

@Max Navelstaar | 01-07-13 | 12:12
Of afdrukken op 100m bandschuurpapier.

dlseth_ | 01-07-13 | 12:13

blinde kip | 01-07-13 | 12:11 Feitelijk hebben ze alleen het elfde gebod overtreden: "Gij zult niet betrapt worden".

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:12

Mooi! Slachten die tjappies in Brussel!

Dakpanmaker | 01-07-13 | 12:12

@ eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:09
Ik denk dat meneer Schulz zijn reet zal afvegen met deze brieven...

Laten ze die maar in A3 afdrukken dan.

Max Navelstaar | 01-07-13 | 12:12

En nu doorpakken, op het schavot met Ransaap en Bralaap.

Cuyahoga | 01-07-13 | 12:12

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:09 | + 0 -

Dat de gemiddelde MEP geen ballen heeft is overduidelijk, anders waren ze gewoon de dialoog aangegaan met de man bewapend met de beruchte roze plopkap.
Maarja, een kat in het nauw maakt rare srpongen.

Wc-kip | 01-07-13 | 12:11

@zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:09
Hebben ze die dan? Ze verdrinken hun verdriet nu met heel veel geld.

blinde kip | 01-07-13 | 12:11

Reken op een lachsalvo gevolgd door een glas, plas, was.

Stroopdoos | 01-07-13 | 12:11

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:09 Volgens mij laat Schulz zich zijn reedt vegen.

Iemand als hij kan niet zelf roeren waar het stinkt namelijk.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:11

@blinde kip | 01-07-13 | 12:09
Zul je zien dat al die kantoren naast elkaar zitten.

blinde kip | 01-07-13 | 12:10

Die dikke grijze stinkende mannetjes in pak denken dat ze alles zijn...
Hulde voor GeenStijl!

Baathaard | 01-07-13 | 12:10

Pak ze waar het pijn doet. Bij ballen, trots en ego.

zeg maar jansen | 01-07-13 | 12:09

Dus klagen bij Schulz, OLAF en de ombudsman. Ja, zo houden ze zich daar aan het werk.

blinde kip | 01-07-13 | 12:09

Ben benieuwd of hier op gereageerd gaat worden.

ik kom van rechts | 01-07-13 | 12:09

Geen half werk, aanpakken die droeftoeters !!

Hairdiapercameltoe | 01-07-13 | 12:09

Een schuldige bijt altijd van zich af. Omdat hij/zij zich betrapt voelt.

Nacho_Vidal | 01-07-13 | 12:09

Mooi gepland, zo tijdens de lunch van Schulz. Dan kan hij na de kaviaar en champie lekker naar de EU-pot gaan om even goed te schijten en daarna zijn dhimmi-aars af te vegen met jullie lap tekst, gelijk zoals hij schijt heeft aan de rechten van iedere Nederlander.

Het enige moment waarop Schulz tot inkeer komt en de rechten van andere gaat respecteren, is postuum.

dlseth_ | 01-07-13 | 12:09

Fantastisch GS, hier wachten de burgers op, een instelling die stelling neemt tegenover de ondemocratische rovers daar in Brussel, laat Rutte en consorten toekijken!

lanexxx | 01-07-13 | 12:09

Ik denk dat meneer Schulz zijn reet zal afvegen met deze brieven...

eerstneukendanpraten | 01-07-13 | 12:09

Ik denk dat zijn reactie relatively limited zal zijn

Bluebook | 01-07-13 | 12:09

And the saga continues! *popcorn*

Kromst | 01-07-13 | 12:08

trolololo

robin1292 | 01-07-13 | 12:08

Ik denk dat je beter Tom terug kunt sturen voor antwoorden van Herr Schulz

D. Gilmour | 01-07-13 | 12:08

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken