Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Komt dat schot

De klapperrrr van de week...Mohammed Bouyeri en zijn vriendjes hadden snode plannen. Deze zogenaamde Hofstadgroep speelde met het idee onze grote vriendin Ayaan Hirsi Ali op oudejaarsavond om te leggen. Ze wilden toeslaan om middernacht op het moment dat Nederland massaal zijn illegale vuurwerk stond op te stoken. Dat blijkt uit een brief die is aangetroffen bij de banketbakkerij waar, Jermaine Walters tot voor kort zoete broodjes bakte. Helaas voor Jermaine, zijn pafferige broertje Jason en de rest van dit geytenneuqers-collectief werden ze na de moord op Van Gogh stuk voor stuk van hun bed gelicht. Overigens stonden ook Geert Wilders, Job Cohen en Ahmed Aboutaleb hoog op het verlanglijstje. Wij op onze beurt zijn heel benieuwd of er toevallig niet nog een aantal groepjes rondloopt met een dergelijk lijstje op zak...

Reaguursels

Inloggen

Kakken op H. Ali is zooooo 2004

burnie | 13-01-05 | 07:57

@ zijdezacht
ben het helemaal met je eens
ik bedoelde het ook niet als argument.
ik ben trouwens niet extreem recht en ook niet extreem links , ik denk meer best of both worlds dus dit >>
Het "overheersen van de media door de joden" hoor je vaak als verdediging wanneer bepaald extreem rechts gedachtengoed wordt aangevallen. <<
is in dit geval niet echt relevant.

koffieprut | 12-01-05 | 18:26

@Koffieprut:
Het is een veel gebruikt argument om een discussie stil te leggen waarin kritische kanttekeningen geplaatst worden over bepaalde ideeën. Het "overheersen van de media door de joden" hoor je vaak als verdediging wanneer bepaald extreem rechts gedachtengoed wordt aangevallen. Ik vind dit een zwaktebod van een opponent met wie ik verbaal de degens kruis.
Nogmaals, er zitten joden in alle beroepsgroepen van de samenleving, dus ook bij de media. Soms zelfs als uitgever. Maar dat is niet hetzelfde als de media beheersen. Daarmee suggereer je dat de berichtgeving mondiaal in het voordeel van joden wordt gemanipuleerd.
Het feit dat er mensen op een dergelijk argument zitten te wachten, maakt het nog niet waar (of waarschijnlijk).

Zijdezacht | 12-01-05 | 18:12

haha dat klopt , neen ik heb op dit moment geen bewijzen of ik zou moeten gaan speuren op het i-net naar cijfers waar ik geen zin in heb , ik bedoelde ook niet dat het zo is , maar zo zou kunnen zijn , meer in de stelling vorm , wat opviel was wel dat mensen erop zaten te wachten tot het werd gezegd , dus het is wel bekend dat het zo is (zou kunnen zijn)

koffieprut | 12-01-05 | 17:14

@koffieprut

Het was een uitspraak die zo uit de jaren 30 van duitsland zou kunnen komen; of heb je bewijzen?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 17:12

@Crispy:
"Wel leuk om te constateren hoeveel mensen in Nederland toch op basis van één enkel standpunt hun stem vergeven"
Ik ken zelfs mensen die op Wouter Bos hebben gestemd omdat ie zo leuk overkomt. Als je vervolgens informeert naar hun inhoudelijke argument om op Wouter te stemmen dan kreeg je steevast het antwoord: "Want hij zegt dat het om de inhoud gaat en daar ben ik het mee eens!" Nu klopt dat wel. Wouter riep tijdens de campagne minstens net zo vaak dat het om de inhoud gaat als dat prof. dr. Smalhout het woord "thans" gebruikt in zijn columns in de Telegraaf. Ik heb Wouter na de verkiezingen echter nog maar weinig zien presteren, laat staan zich horen roeren OVER deze inhoud.
Bij de verkiezingen daarvoor ging de stem van deze mensen veelal ook naar Pim Fortuyn. Veel overeenkomsten in de programma's kon ik niet ontdekken, maar "Pim zei tenminste waar het op stond!"
Wat ik hiermee wil aangeven is dat je altijd een groep kiezers zult hebben die hun stem niet uitbrengen op basis van inhoudelijke argumenten. Zo zijn er ook veel mensen die wél een mening hebben en deze ook ventileren, maar niet stemmen. Ook niets nieuws, maar ook triest.
Gelukkig hebben we een democratisch stelsel met 150 kamerleden die een vertegenwoordiging uit alle lagen en hoeken van de bevolking vormen, waardoor voorkomen wordt dat hypes en single-issues tot beleid worden.
En ik ben het eens met Brusselmans, dat de fractievolgers bij stemmingen meer schade aanrichten. Ze zijn potverdorie niet door ons gekozen om hun mond dicht te houden en achter de goegemeente aan te hobbelen!

Chiant | 12-01-05 | 17:08

@ stoethaspel

misschien een beetje laat maar beter dan nooit , ik vind de joden zeker niet slecht , ik maakt alleen een opmerking over hun belang in de media.

koffieprut | 12-01-05 | 17:02

Ik vind het ook prima dat Ali er is, en dat zij het olijk lachende moslimgezicht van zijn masker ontdoet, ook prima. Dat is juist nodig. Volgens mij is zij echter al haar hele leven bezig met een kruistocht tegen het moslimgeloof. In Gambia, Duitsland, Nederland, bij de PvdA, bij de VVD, in boeken, in films ga zo maar door. Dat ze om die reden bedreigd wordt is natuurlijk op geen enkele wijze goed te praten. Alleen blijven we denk ik van mening verschillen of het politiek platform op een juiste wijze door Ali wordt gebruikt. Los van de vraag of figuren als Pronk e.d. het politieke platform wel een juiste wijze gebruiken. En dat zij geen specialist op alle gebieden kan zijn, dat moge duidelijk zijn. Maar wellicht komt het wel haar politieke geloofwaardigheid ten goede als zij zich ook eens over andere onderwerpen uit laat.

Crispy | 12-01-05 | 16:52

@allahsnackbar

het is "pliesie"

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 16:44

In duitsland zijn al diverse moskees met 1 bezoekje van de polisie vereerd, hoop dat nederland dat goede voorbeeld volgd,genoeg geluld handele nu overheid.En de koran is trouwens al lang vertaald.Enin de bijbel werd al gewaarschuwd voor de anticrist voor mij is dat Mohamed ook 1 profeet btw en Jezus is nog altijd de zoon van GOD.

allahsnackbar | 12-01-05 | 16:42

@Crispy
Ik vind het prima dat Ali er is. De argumentatie daarvoor, op geheel pragmatische gronden (zo hoef ik namelijk geen oordeel over Ali zèlf te vellen) zoals hierboven weergegeven.

Over die 'marge van de politiek' zullen we ook wel van mening verschillen. Pronk heeft heel wat geld opgesoupeerd. Weinig marginaals aan, zou ik zeggen.

Voor mij heeft Ali het voordeel van de twijfel. Dat ze daarbij ook nog eens het masker van dat olijk lachende moslimgezicht rukt, niets dan lof daarvoor.

stoethaspel | 12-01-05 | 16:33

@ TheRealShowstopper

Merci!

Brusselmans | 12-01-05 | 16:29

@ Crispy

Ik denk dat de politiek meer schade wordt aangedaan door alle volgzame poldermannetjes die een lijn lopen met de fractie dan aan die enkele einzelgangers die staan voor wat ze zeggen.

Het is maar hoe je er tegen aan kijkt.

Brusselmans | 12-01-05 | 16:26

@Crispy

Haar onderwerp is: integratie en emancipatie van de allochtone vrouw in het bijzonder. Dat is gewoon een portefeuille zoals andere verkeer of belastingen als portefeuille hebben. Geen enkel 2e kamerlid is specialist op alle gebieden.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 16:23

@. stoethaspel. Dat vind ik wel een redelijke opmerking, alle partijen dan wel figuren die hun stemmen ontlenen aan één enkel standpunt zijn gedoemd om te fungeren in de marge van de politiek of oppositie. Wel leuk om te constateren hoeveel mensen in Nederland toch op basis van één enkel standpunt hun stem vergeven. Niets nieuws, wel triest.

Crispy | 12-01-05 | 16:20

@ Crispy

Een grote mond over het een of ander opzetten terwijl je net die punten die je betoog onderuithalen hebt gemist staat je niet netjes.

Of jezelf beter informeren, of iets minder hoog in de boom gaan zitten.

"integendeel, ze moet of ook over andere onderwerpen in de samenleving bijdragen als politicus, of anders zich niet meer in de politiek presenteren"

Zie je je zelfgecreëerde paradox niet?

Doordat zij een onbespreekbaar punt bespreekbaar maakt in de kamer wordt haar het werken, op straffe van haar dood, onmogelijk gemaakt. Daardoor verschijnt ze niet meer in de kamer, wordt het onbespreekbare punt bespreekbaarder dan ooit en vervolgens stel jij doodleük: "Ze moet ook eens over andere onderwerpen in de samenleving praten".

Ik denk niet dat Ayaan vanuit haar bunker het eens over de voetbalrechten van John de Mol wil hebben, waarover we een ander kamerlid, Jopi Atsma (CDA), alleen maar horen.

Waarom trek je daar nou nooit eens fel van leer tegen?

Het zou flauw zijn te stellen dat je stilzwijgen aan het kleurtje en de geloofsovertuiging van deze oportunist valt af te leiden.

Ik hou het gewoon op een beetje onnozelheid.

Brusselmans | 12-01-05 | 16:16

Getuige de aanwezigheid van Jan Pronk, het nog immer bestaande D66 en er zijn vast wel meer voorbeelden te vinden, is er in Nederland geen probleem met single-issue-politici. Jan Pronk heeft zijn borrels verdiend met ontwikkelingshulp, D66 heeft dertig jaar politiek bedreven op het eenvoudige standpunt: bestuurlijke vernieuwing. Wat is dat toch dat als het over de Islam gaat, er wèl ineens problemen opduiken met single-issues. De mensen die Geert Wilders zo graag bashen hebben het ook voortdurend over zijn single-issue-politiek. Nooit hoor je iets over Pronk of anderen. Is het niet gewoon het nieuwste truukje uit de racisme/xenofobie-stal?

stoethaspel | 12-01-05 | 16:05

Nou moet ik toch echt een beetje lachen. Natuurlijk hebben we mensen als Hirsi nodig om de discussie te lanceren. Natuurlijk ben ik het grotendeels met haar standpunten eens. Natuurlijk ventileren andere politici ook hun standpunten. Hirsi heeft echter maar één standpunt. Nergens anders dan over moslims hoor ik haar. Dat is bij Geert, Pim en Theo wel anders. En nee, ik ben niet de bankier van Hirsi. Wel weet ik dat zij 10.000 EUR heeft gekregen van Theo. Over eventuele royalties weet ik inderdaad niets.

Dat zij haar mening ventileert vind ik prima en ben het er ook grotendeels mee eens. Zij moet deze ene mening echter niet verkondigen in de politiek, als dit het enige onderwerp is waarover ik haar hoor. Dan moet zij gewoon filmmaker, schrijver of columnist of wat dan ook zijn.

En dat mijn onwetendheid passend zou zijn omdat ik niet weet dat zij al eerder een boek heeft gemaakt, joh dat gaf ik in mijn post al aan dat ik het niet zeker wist. Bedankt voor de informatie. Doet echter niet veel af aan mijn standpunt dat zij maar over onderwerp een mening heeft, of in ieder geval alleen deze mening in de politiek ventileert. Nu gaat vast iemand zeggen, nee hoor ze heeft ook dit of dat gezegd. Ook goed. Mijn conclusie is en blijft dat zij het politieke platform misbruikt. Nee haar mondje hoeft niet gesnoerd te worden, integendeel, ze moet of ook over andere onderwerpen in de samenleving bijdragen als politicus, of anders zich niet meer in de politiek presenteren. Laten we wel wezen, zit ze daar niet juist omdat ze moslim en vrouw en zwart is? Of zit ze daar omdat ze zoveel constructieve bijdragen levert over meer dan één onderwerp?

Crispy | 12-01-05 | 15:49

Stoethaspel doet een lichte buiging voor Brusselmans en neemt zich voor nog maar eens zo een roman te gaan lezen!

stoethaspel | 12-01-05 | 15:39

@ Crispy

Je bijdrages zijn enigzins onnozel en daarbij is nog aantoonbare onzin ook.

Waar haal jij vandaan dat Ayaan Hirsi Ali financieel gewin uit haar film haalt? Ben jij haar bankier?

Denk jij serieus dat elke politicus in de kamer zit voor het algemeen nut? Natuurlijk zit ze daar om haar eigen mening te ventileren. Doen Marijnissen, Bos, Van Aartsen, Halsema of Rouvoet iets anders?

Je onwetendheid is treffend. Ooit van haar boek 'De Zoontjesfabriek' gehoord? Gepubliceerd in 2002 toen ze nog bij de Wiarda Beckmanstichting zat.

Daarna is ze bij de PvdA en later bij de VVD terecht gekomen.

Ze is een door voorkeurstemmen democratisch gekozen volksvertegenwoordiger die haar werk niet meer kan doen doordat duistere middeleeuwers haar af willen slachten.

Aan je bijdrages kan ik niet merken of je het eens of oneens bent met haar. Echter is het volkomen duidelijk dat je haar mondje graag gesnoerd zou zien worden.

Je bent even laf als hypocriet:

"Daarbij wil ik nogmaals benadrukken dat ik niet stel dat wat zij heeft gedaan verboden is, slechts ongepast."

Kortom: Zeg het gerust, we schieten je alleen dood!

Allah weet het tenslotte beter..

Heb al geoefend wat je hier gaat posten zodra ze in haar eigen bloed op de grond ligt?

Brusselmans | 12-01-05 | 15:35

@Crispy
"Hirsi is zelf echter ook een idioot die ons allemaal misbruikt. Tekenend dat dat na haar zwerftocht bij vele landen en partijen zij juist uitgerekend in Nederland haar platform vind."
Ik weet niet wat ik hiervan vind, ik bedoel, of dit een juiste analyse is. Wat ik wel weet is dat ook al zouden de motieven van Hirsi Ali onzuiver zijn, ze heeft toch maar in ieder geval bewerkstelligd dat we met zijn allen een mooie blik op de inborst van de Nederlandse moslims hebben gekregen. En dat is heel wat waard. Als ze blank was geweest had haar kop gerold door de hand van een blanke. Nu is ze niet blank en kreeg ze het voordeel van de twijfel en niemand kon kritiek op haar uiten dat ze racistisch zou zijn. Dat argument was namelijk het vorige spelletje dat de moslim speelden. Ik heb maar weinig mensen gezien in de dagen voor Fortuyn en Ali die het lef hadden dat racisme-argument gewoon van tafel te vegen. Zo bekeken valt nog maar te bezien wie wie misbruikt. Ik vind haar aanwezigheid in de politiek, in ieder geval pragmatisch bekeken, uitermate nuttig.

stoethaspel | 12-01-05 | 15:35

@. stoethaspel. Belangenverstrengeling, nevenfuncties tuurlijk zit daar een onderscheid in. Het enige wat ik bedoel te zeggen dat Hirsi te ver is doorgeschoten als ze haar politieke functie misbruikt voor een commerciele film waar ze zelf financieel profijt bij heeft. Als ze al dat geld zou storten bij een integratieproject of wat dan ook, prima. Daarbij wil ik nogmaals benadrukken dat ik niet stel dat wat zij heeft gedaan verboden is, slechts ongepast. Dat het moslimgeloof vele idioten herbergt, moge ook duidelijk zijn. Hirsi is zelf echter ook een idioot die ons allemaal misbruikt. Tekenend dat dat na haar zwerftocht bij vele landen en partijen zij juist uitgerekend in Nederland haar platform vind. Tekenend is ook dat veel mensen dit niet inzien.

@. Tubifiks. Ja ja natuurlijk ik trek mijn hoofd in en durf niets te zeggen. Probeer mij niet zoiets in de schoenen te leggen aub. Natuurlijk moet iedereen zeggen wat ie vind, wat overigens bijna niemand durft. Ja zelfs jij en ik zitten betrekkelijk veilig onder onze schuilnaam hier te posten. Al die schreeuwlelijks als Theo, Pim, Geert hebben we nodig voor de discussie en hun standpunten wijs ik ook meestal niet af. Pim en Geert zeggen keiharde dingen, waar het op staat, maar wel op een redelijke wijze. Hirsi en Theo zeggen /doen echt extreme uitlatingen, ook prima. Alleen met de bedoelingen en achtergronden van Hirsi vind ik dat de politieke arena in NL niet de juiste plaats is.

Crispy | 12-01-05 | 15:14

@Koffieprut.

Geheim agendapuntje, ja. Niet zelden worden de joden aan de haren erbij gesleept bij discussies over de Islam. 90% van die keren is dat enkel en alleen bedoeld om de discussie te frustreren, zoals de argumenten van Meki bijvoorbeeld niets toevoegen, maar alleen vertraging opleveren. Jouw ingebrachte punten leken daar iets van weg te hebben, maar ik gaf je het voordeel van de twijfel. Nu je dan alsnog begint over 'de joden' en hun dominantie, neemt bij mij de twijfel weer sterk toe. Het argument dat iemand hier te berde bracht is wat mij betreft voldoende: Verondersteld dat wat jij zegt waar is, dan slaan die 'slechte joden' jou in ieder geval niet de kop in. En dat is voor deze discussie voldoende aangezien het hier ging over het wèl de kop in willen rammen van NL'ers door moslims... Snappie?

stoethaspel | 12-01-05 | 15:13

geheim agenda puntje?

koffieprut | 12-01-05 | 15:04

Ehm politiek gewin moest financieel gewin zijn...

stoethaspel | 12-01-05 | 14:58

@Crispy
Niet doen als Theo van Gogh, Pim Fortuyn, Hirsi Ali, en Geert Wilders,
maar het hoofd intrekken zoals de verstandige schildpad doet wanneer zij onraad ruikt.
Dat is natuurlijk een houding waar je geen decoraties mee verdienen zal,
maar zij biedt in ieder geval de beste kans om God pas te aanschouwen als je zat van de dagen zult zijn.

Tubifiks | 12-01-05 | 14:57

@koffieprut
Je begrijpt het punt nog steeds niet? Lees de discussie eerst maar eens terug dan... Anders blijft het een herhaling van zetten.
Je uitlatingen over de joodse mediaoverheersing zetten je eerdere uitspraken wat mij betreft in een ander daglicht. Heb je niet ergens een al dan niet geheim agenda-puntje liggen, ergens?
----
@Meki
"mensen mogen geen neverfuncties hebben"
Onzin. Mensen in het algemeen mogen neven-functies hebben en politici ook... Dat weet iedereen... behalve jij. Verdiep je eens in wat je roept. Als je dat je medemoslims eens zou kunnen leren komen ze in ieder geval een stuk minder dom over, snap je?
----
@Crispy
"Mag Hirschi dan wel haar politieke bekendheid gebruiken voor een film waar ze financieel voordeel uithaalt? Zeker gezien het feit dat zij juist haar politieke bekendheid ontleent aan haar standpunten over de islam, lijkt mij dit toch redelijk ongepast."
Haalt ze daar politiek gewin uit? Overigens heet het eerste geval dat je aankaart 'belangenverstrengeling' wat bij een nevenfunctie lang niet altijd het geval hoeft te zijn. Het woord benevens betekent zoveel als 'erbij' of 'naast iets bestaands'.

stoethaspel | 12-01-05 | 14:56

@. Chiant. Ik zeg ook nergens dat wat Hirschi doet verboden is, ik zeg alleen dat het ongepast is. Pim Fortuyn schreef al boeken voordat hij in de politiek kwam. Bij mijn weten heeft Hirschi haar eerste film gemaakt en gelanceerd nadat zij in de politiek kwam, waarbij ik zelfs het idee heb dat dit een mooie gelegenheid was om persoonlijke bekendheid voor haar ronduit overdreven kruistocht tegen het volledige moslimgeloof te genereren. Ongepast dus.

Daarbij komt, dat ik niet het idee heb dat Hirschi veel meer in de politiek bijdraagt dan het ventileren van haar mening over het moslimgeloof, al dan niet terecht. Dat is lijkt me toch niet de enige taak van een politicus.

Nee, haar enige doelstelling is het ventileren van haar mening (of het verwerken van haar trauma's) over het moslimgeloof, ongeacht welke politieke partij of welk land haar deze mogelijkheid biedt.

Crispy | 12-01-05 | 14:51

misschien krijgen mensen wel verwarring over de rol die ze speelt en de rol die ze in het normale leven heeft en dat het daarom een minder plan is .. maar opzich moet het gewoon kunnen

koffieprut | 12-01-05 | 14:44

@Cripy:
Een politicus die zijn positie gebruikt om aan familie werk voor de overheid uitbesteedt bevoordeelt daarmee zijn familie en indirect zichzelf en benadeelt daarbij eventuele concurrentie. Dat is kwalijk en valt onder oneerlijke concurrentie en wellicht zelfs corruptie.
Anders ligt het als een politicus nevenwerkzaamheden ontplooit die weliswaar in het verlengde van zijn functioneren liggen en ook nog eens financieel voordeel opleveren, maar GEEN nadeel voor anderen. Pim Fortuyn mocht ook gewoon boeken schrijven. Daarmee ontnam hij andere schrijvers geen brood.
Wat Hirsi Ali doet is vergelijkbaar en levert geen nadeel voor andere actrices op. Het is immers haar idee, haar product.

Chiant | 12-01-05 | 14:38

Alhoewel in deze analyse naar voren lijkt te komen dat in de jurisprudentie de rechters meer waarde hechten aan de vrijheid van Godsdienst. Te gek voor woorden natuurlijk.

www.wi.christenunie.nl/index.php?Hoofd...

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 14:36

@ crispy

precies...

koffieprut | 12-01-05 | 14:36

@. koffieprut. Sja ok het is maar welke naampje je het beestje geeft. Geweld blijft altijd geweld, manipulatie daarentegen is naar mijn mening niet altijd geweld. Maar goed, over het algemeen zal manipulatie inderdaad niet de beste bedoelingen hebben.

Crispy | 12-01-05 | 14:35

En iedereen die roept dat de VVMU beperkt moet worden die moet maar eens even art.137e lezen; dat betekent dus ook een verbod op (passages uit de) koran, bijbel etc.

Artikel 137e
1.
Hij die, anders dan ten behoeve van zakelijke berichtgeving:
1°.
een uitlating openbaar maakt die, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, voor een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid beledigend is, of aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid;
2°.
een voorwerp waarin, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, zulk een uitlating is vervat, aan iemand, anders dan op diens verzoek, doet toekomen, dan wel verspreidt of ter openbaarmaking van die uitlating of verspreiding in voorraad heeft;
wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2.
Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie opgelegd.
3.
Indien de schuldige een van de strafbare feiten, omschreven in dit artikel, in zijn beroep begaat en er, tijdens het plegen van het feit, nog geen vijf jaren zijn verlopen sedert een vroegere veroordeling van de schuldige wegens een van deze misdrijven onherroepelijk is geworden, kan hij van de uitoefening van dat beroep worden ontzet.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 14:35

@ crispy , als het een beoordelingsfout is hoef je me toch niet te manipuleren .. dan kom je er later zelf wel achter , en manipuleren is iemand ompraten om diegene dingen te laten doen of denken zonder dat die dat daarvoor wilde.. ik denk ook niet dat als je een afsrpaakje lospeuterd het manipulatie is ,, maar verleiden idd .
manipulatie is iemand iets aanpraten laten we zeggen , iemand aanpraten dat die persoon waardeloos is , en dat voor jaren dat geloof je op een gegeven moment wel , en dan word het geestelijke mishandeling dus ja manipulatie is geweld , ik vind alleen niet dat slim genoeg zijn om een afspraakje los te peuteren manipulatie is..

koffieprut | 12-01-05 | 14:30

@ Chiant. Omdat ik het op dat punt wel eens ben met Meki:

Mag een politica werkzaamheden van de overheid uitbesteden aan het bedrijf van haar man, en daarmee indirect financieel voordeel behalen? Nee.

Mag Hirschi dan wel haar politieke bekendheid gebruiken voor een film waar ze financieel voordeel uithaalt? Zeker gezien het feit dat zij juist haar politieke bekendheid ontleent aan haar standpunten over de islam, lijkt mij dit toch redelijk ongepast.

@ Tubifiks en Koffieprut: en als je nou eerst niet wilt, en door manipulatie wel bereid bent tot een afspraakje, en vervolgens tot de conclusie komt dat je in eerste instantie een beoordelingsfout maakte? Daarom ga ik er van uit dat we daarna lang en gelukkig leven. Dat zou je ook de kunst van verleiden kunnen noemen. Misschien niet zo'n juist voorbeeld, maar de stelling dat "manipulatie geestelijk geweld is" vind ik toch een beetje te ver gaan.

Crispy | 12-01-05 | 14:27

@ zijdezacht

zou kunnen idd dat het niet zo is , want uiteindelijk weet je niets zeker , maar een eind of hoofdredacteur bepaald zowiezo WAT er wel en niet word gepubliceerd...

koffieprut | 12-01-05 | 14:23

@Brusselmans

Allah weet het beter. Dat kan ook bijna niet anders als ik zie hoe moslims proberen de logica te verkrachten.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 14:23

@Meki:
"mensen mogen geen neverfuncties hebben
en dat geldt voor Hirsi Ali"

Waar haal je dat vandaan? Er kan misschien gesproken worden over de wenselijkheid van bepaalde nevenfuncties, maar er staat nergens dat het verboden is één of meer nevenfucnties te bekleden. Daarbij komt, Submission valt in de lijn van de politiek die Hirsi Ali uitdraagt. Ze heeft een zeer duidelijk standpunt tov. het geweld tegen vrouwen in moslimkringen, en dat is ook het onderwerp van Submission. Voor ik hier met je over verder praat, heb je Submission daadwerkelijk gezien?

@Koffieprut:
Het feit dat er her en der een jood in een redactie zit, is iets anders dat de media door de joden beheerst worden (ja, in Israel misschien). Daarbij ken ik weinig journalisten die zich door een eind- of hoodredacteur laten voorschrijven wat onder hun naam gepubliceerd wordt... :D

Zijdezacht | 12-01-05 | 14:19

als je me tot een afspraakje manipuleert betekend dat ik het dus eigenlijk niet wil en je me dus ideeen in mijn hoofd praat dus uiteindelijk leven we dan niet lang en gelukkig .. en ja dat is geestelijk geweld

koffieprut | 12-01-05 | 14:17

@Crispy
dat laatste heet verleiden, niet manipuleren..

Tubifiks | 12-01-05 | 14:17

@ Meki

Ach ja, gooi het op die toer.

Je bent vast erg begaan met de wijze waarop men het eervolle ambt van volksvertegenwoordiger invult.

'T is toch zo verwonderlijk dat ik je nooit hoor over alle "nevenfuncties" van de overige 149 kamerleden.

Waarom probeer je je zo politiek correct in een dezer discussies te wringen?

Vertel toch gewoon eerlijk dat je Ayaan een afvallige hoer vindt die zal moeten sterven op de koude grond net zoals dat vette varken.

Heus, Allah zal je drukkende geweten sussen..

Hij weet tenslotte toch hoe het hoort?

Brusselmans | 12-01-05 | 14:16

"manipulatie is geestelijk geweld..." Nou dat vind ik niet helemaal juist. Als ik verliefd op jou ben, en uit hoofde daarvan jou manipuleer tot een afspraakje en we leven nog lang en gelukkig. Geweld?

Crispy | 12-01-05 | 14:15

Ik zit toch echt te wachten op een rechtzaak (obv. art. 17 EVRM) tegen mensen die zeggen dat democratie moet worden afgeschaft en dat de wet van de Koran/Bijbel/Whatever boven de democratisch vastgestelde wetten staan.

Art. 17 EVRM: men mag de democratie niet ondermijnen met behulp van democratische vrijheidsrechten. Dit verbod voorkomt, dat totalitaire stromingen met behulp van mensenrechten deze zelfde rechten kunnen opheffen.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 14:15

@Crispy
Laten we eerst eens beginnen met geloof afschaffen, hebben we de helft van het probleem al opgelost dus..

Tubifiks | 12-01-05 | 14:14

@Meki:
En leg ons nou eens uit waarom een kamerlid geen nevenfuncties mag hebben, er vanuit gaande dat hij zijn parlementaire werkzaamheden op juiste wijze en met gezonde bezieldheid en bevlogenheid uitvoert.
Dit keer graag met steekhoudende argumenten.

Chiant | 12-01-05 | 14:11

manipulatie is geestelijk geweld...

koffieprut | 12-01-05 | 14:11

@. Tubifiks. Dat is dan weer heel zwartgallig. Tuurlijk zijn er ook vele ongelovigen die geweld niet schuwen. Ook ongelovigen die het geloof als dekmantel gebruiken. Tuurlijk is geweld een eigenschap/uitvinding van de mens. Er zijn echter al redelijk wat mensen op deze wereld die deze eigenschap achter zich hebben weten te laten. Ja, veel mensen hebben het geweld omgeruild voor manipulatie. Ook niet goed. Nou laten we er dan maar helemaal mee ophouden, iedereen voor zich?

Crispy | 12-01-05 | 14:10

@TheRealShowstopper
ze hadden beter zijn rechterarm deraf kunnen halen.

Tubifiks | 12-01-05 | 14:09

@Brusselmans

idd.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 14:06

idd als de ongelovigen nou respect afdwingen met geweld waar moet je dan de schuld van geven ?

koffieprut | 12-01-05 | 14:06

@Crispy
duidelijk zat hoor, maar hoe zit het met alle ongelovigen die middels geweld hun mening proberen te vestigen? als daarvoor hetzelfde opgaat hebben we een probleem, blijft er niemand over om een maatschappij te onderhouden vrees ik daar geweld een uitvinding van de mens is.

Tubifiks | 12-01-05 | 14:05

@ zijdezacht

er is zeker weten wel overheersing van joodse media , maar dan nog kunnen ze zichzelf ook wel bekritiseren , nooit te laat om te leren toch ? ;)

koffieprut | 12-01-05 | 14:00

cohen heeft mo's clubhuis gesloten .. dus ;)

Draaitafel Demagoog | 12-01-05 | 14:00

@zijdezacht

mensen mogen geen neverfuncties hebben
en dat geldt voor Hirsi Ali

zij moet haar werk goed verrichten en stemmen en geen films maken in haar werkttijd .

Dat weet iedereen

Meki | 12-01-05 | 13:59

@ TheRealShowstopper + Chiant

Meki toont maar weer eens tegen welke muur van onredelijkheid Ayaan Hirsi Ali dagelijks aan loopt.

Loop maar een eind heen met jullie argumenten, stelletjes infidels!!

Allah weet het beter!

Brusselmans | 12-01-05 | 13:58

@Koffieprut:
Ik dacht al, waar blijft de het argument van de wereldheerschappij door de joden dmv de dominantie in de media.
Er zijn de afgelopen tijd in de serieuze pers zeer kritische artikelen verschenen over de situatie Israel vs. Palestijnen. Ook in Israel is een grote groep intelligentsia die zich kritisch uitlaat over het beleid van de regering. Dat zou nooit gebeuren als er inderdaad sprake zou zijn van joodse overheersing van de media.

@Meki:
"Submission is niet oke , zeker niet van iemand van de politiek ."
Leg nou eens uit waarom...

Zijdezacht | 12-01-05 | 13:57

@. Tubifiks. Volgens mij ben ik niet helemaal duidelijk. ALLE streng gelovigen, joden, christenen en moslims, die middels geweld hun mening proberen te vestigen, moeten worden verwijderd uit welke maatschappij dan ook.

De palestijnen en de joden, ja ook een leuke discussie. Tuurlijk hebben de idiote amerikanen (christenen) daar hun vrijplaats gecreeerd voor invloed in het midden-oosten. En de joden en moslims maar lekker ruzie maken over wie 'recht' heeft op de plaats waar de niet bestaande Jezus of Allah is geboren of whatever. Ik zou er bijna om moeten lachen al die mensen die om een geloof elkaar de hersens inslaan.

Crispy | 12-01-05 | 13:57

hmmm wat crispy zegt, zet me ineens aan het denken.

zwervende mensen door Europa op zoek naar een vrij platform die eindigen in Nederland. Zoveel veranderd zijn we 'gelukkig' dus nog niet de laatste eeuwen.

Tibor | 12-01-05 | 13:55

@Crispy
maak dat de palestijnen wijs..

Tubifiks | 12-01-05 | 13:50

@Meki

Jouw argumenten zijn zo waardeloos dat een zinnige discussie nauwelijks mogelijk is.

"film over een geloof maken doe je niet als je weet dat je alleen onrust krijgt "

Ben je het dan ook eens met de volgende uitspraak: "een godsdienst belijden doe je niet als je dat je alleen onrust krijgt; een boek publiceren dat die godsdienst verkondigt doe je niet als je dat je alleen onrust krijgt"?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:49

@Meki. Je eerste goede punt. Natuurlijk gebruikt Hirschi de politiek als haar platform om een film te lanceren. Hirschi heeft al een redelijke zwerftocht langs verschillende landen achter de rug op zoek naar haar platform. Haar goed recht, alleen niet zo eerlijk om een dergelijke film te maken als politica. Daarom zal het ook niet lang meer duren dat zij uit de politiek verdwijnt.

@. Rado. die verhalen van koffieprut over de joden, dat zijn geen fabels hoor. Dat is de harde waarheid. Ik kan er zelfs respect voor opbrengen, deze mensen worden al eeuwen vervolgd door de christenen en moslims, en toch zo'n positie weten te verwerven. Knap. In ieder geval slimmer en vredelievender dan hetgeen een groep moslims ons nu presenteert.

Crispy | 12-01-05 | 13:49

@Meki:
Inderdaad moeten democratisch gekozen kamerleden hun werk doen in de volksvertegenwoordiging, dat is immers wat de kiezer mag verwachten. Als het werken echter onmogelijk gemaakt wordt door doodsbedreigingen van lieden die alleen hun eigen rechten respecteren en niet die van een ander, kun je moeilijk een verwijt bij dit kamerlid neerleggen.
En als een kamerlid naast zijn/haar parlementaire werkzaamheden ook nog andere activiteiten ontplooit vind ik dat prima, zolang het maar legale activiteiten zijn. En dat is hier geval.
Het feit dat er in de moslimgemeenschap zoveel onrust ontstaat naar aanleiding van deze film, zegt niets over de kwaliteit van de film of over wie hem gemaakt heeft. Het zegt daarentegen des temeer over de onverdraagzaamheid van een groot deel van de moslimgemeenschap.
Met andere woorden: Hirsi Ali hoeft niet te veranderen, die is al volledig geassimileerd in de Nederlandse samenleving. De mensen die oprecht menen dat zij haar mening niet mag geven en niet dit soort films mag maken, die mensen hebben nog veel te leren en horen hier wellicht überhaupt niet thuis.

Chiant | 12-01-05 | 13:47

@ koffieprut.
Fabels, sprookjes,oude wijven verhalen en verzinsels van tot op het bot gefrustreerde moslims en westerse kleinzerigen zijn het. De enige reden waarom jij dat zegt is omdat er geen joden zijn die je de kop inslaan. lekker veilig toch!!!!

Rado | 12-01-05 | 13:43

Zij moet haar werk doen juist als Kamerlid werken en niet Spijbelen en geen films maken
----------------

spijbelen?
Ben jij op je kop gevallen ofzo?
Onderduiken omdat een paar idiote MOSLIMS (vindt je niet leuk ik weet het) het nodig vinden om doodsbedreigingen haar kant op te sturen noem jij spijbelen?
Zucht...

GaoZ | 12-01-05 | 13:43

nouja ok , deze dicussie is dus zon beetje afgelopen ... ga mijn kamer schilderen suc6 nog mensen..

koffieprut | 12-01-05 | 13:42

Amen Rado!

Karel Kruizenruiker | 12-01-05 | 13:38

. TheRealShowstopper

Submission is niet oke , zeker niet van iemand van de politiek . Zij moet haar werk doen juist als Kamerlid werken en niet Spijbelen en geen films maken

film over een geloof maken doe je niet als je weet dat je alleen onrust krijgt

Meki | 12-01-05 | 13:37

Iemand had het net over de bijbel en de koran... je zal godverdomme de auteursrechten van die boeken hebben...

Karel Kruizenruiker | 12-01-05 | 13:36

@ rado

uhm niemand zeurt volgens mij niet over de joden , omdat ze zon beetje de wereld heersen qwa media en alles , ik weet niet maar juist de gene die het stilst zijn vertrouw ik het minst ... onberekenbaar is dat eerder...

koffieprut | 12-01-05 | 13:36

waarom ging Hirsi Ali geen film maken over de Talmoed
--------------

zou dat misschien zijn omdat hirsi ali niet besneden is door een paar doorgeslagen joden maar door doorgeslagen moslims?

GaoZ | 12-01-05 | 13:33

@ meki
Weet je hoe dat komt, waarom niemand over de joden zeurt. Omdat zij niet moordend, verkrachtend en rovend door NL trekken.
Omdat zij niet 90% van de criminaliteit veroorzaken. Omdat zij niet massaal misbruik maken van de sociale zekerheid. omdat zij hun kinderen opvoeden als mensen en niet als wolven. Omdat zij eerst respect geven en daarna pas eisen. omdat zij in staat zijn om hun boek te intrepeteren naar de tijd waarin ze leven.
Daarom doet niemand moeilijk over de joden en wat er in de talmoed staat en ook niet over de christenen en wat er in de bijbel staat. Men denkt na!!!!!! Dat is het verschil.

Rado | 12-01-05 | 13:33

@. Meki

Dus je vindt Submission wel ok?
Alleen zou er ook eentje over de SGP en het Jodendom moeten worden gemaakt?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:32

Ben het wel eens met de stelling van koffieprut, dat cultuur een belangrijke invloed heeft. Las laatst een aardig stukje. Zo bestaat het grootste gedeelte van de marokkanen in Nederland uit mensen uit de berggebieden in Marokko. Dit is een 'aparte gemeenschap', bestaat uit clans, die overigens ook al eeuwen strijd voeren met de bestaande regimes in Marokko. Een soort kampers of zigeuners dus. Toen wij gastarbeiders nodig hadden, bedacht de koning van Marokko dat dit wel een goede gelegenheid was om zoveel mogelijk mensen van de clans uit berggebieden naar ons toe te sturen, zodat Marokko daar van af was.

Ook uit andere landen merken we dat bepaalde groepen zich terugtrekken in moeilijk begaanbare berggebieden om van daaruit hun voornamelijk criminele activiteiten buiten bepaalde controles om uit te voeren. Al dit soort figuren hebben wij met hulp van de toenmalige koning van Marokko binnengehaald.

Overigens staat de islam hier natuurlijk niet helemaal los van. Deze figuren gebruiken immers de islam ter goedkeuring van hun daden: stelen van ongelovigen mag, doden van ongelovigen mag enz. enz. Allemaal een prima dekmantel voor de activiteiten die ze al eeuwen uitvoeren.

en @ Meki: slim bedacht hoor, joden en SGP. Tuurlijk zijn al die streng gelovigen naar mijn mening ook idioten. Alleen ik heb niet zoveel joden of gereformeerden gezien de afgelopen jaren die met geweld hun mening proberen op te brengen. O de joden vroegen rente wat een misdaad.

Crispy | 12-01-05 | 13:31

@ stoethapsel

ok maar wat is nu je punt ?
het is dus waar dat je moslim kan zijn zonder je leven er naar te verzetten , in nl is de islam dus een religie en daar hebben mensen in nl zonder meer recht op , dat je je stoort aan hoe ze zich in je huis gedragen ok nodig ze niet uit zou ik zeggen heb je er ook geen last van.

koffieprut | 12-01-05 | 13:24

@ . Tibo

Maar niemand spreekt daarover
snappie alleen maar over de Moslims

waarom ging Hirsi Ali geen film maken over de Talmoed

Meki | 12-01-05 | 13:23

@ . TheRealShowstopper

Juist

Meki | 12-01-05 | 13:20

@ Meki

hier word je ook niet echt vrolijk van nee. Maar als een moslim dit soort teksten leest en je bent het er niet mee eens, (want ook de moslim wordt klaarblijkelijk beschouwd als varken) is toch het domste wat je kan doen, de zaak omdraaien of eigenlijk gewoon overnemen en overal waar het woordje Jood staat, moslim invullen???

Tibor | 12-01-05 | 13:18

@Koffieprut
" klinkt als de ziekste onderdrukking .. hopelijk heb je de goeie redenen ervoor gehad."
Zonder meer.
----
"als het je alleen gaat om hoe mensen zich in jou huis gedragen kunnen we kiezen waar we over discussieren"
Omdat we er ook blijf-van-mijn-lijf-huizen mee vol hebben zitten. Omdat de typjes als AWA een rechtstreeks gevolg zijn van dit soort opvattingen, etc. Mijn eigen huis wordt in dit geval vrij ruim genomen: NL is vooralsnog mijn huis en aangezien mijn belastingcentjes ook naar de moslims gaat heb ik daar dus met recht iets over te zeggen. Vind ik.
----
"de islam en het christendom zijn tot een zekere hoogte vergelijkbaar in de zin dat het allebei een geloofsovertuiging is."
Net zo vergelijkbaar (zonder verdere argumentatie) als een skelter en een mercedes benz. Vier wielen, immers?
----
"maar bij de islam (in nl dan) ik ben van mening dat je ook in een religie moet kunnen geloven zonder er een levenswijze van te moeten maken"
Hoewel er best wat moslims te vinden zijn die niet naar de moskee gaan, zul je er maar weinig treffen die er niet een levenswijze van gemaakt hebben in de zin van de vijf pijlers van de islam.
Het dagelijkse leven van een moslim wordt bepaald door de vijf pijlers van de islam. Herdenkingen en feesten zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Hieronder volgen de vijf pijlers.

*Shabadah of geloofsbelijdenis: Er is maar een God en Mohammed is zijn gezant.

* Salat of ritueel gebed: Vijf maal per dag op vaste tijdstippen bidt men met het gezicht naar Mekka gekeerd. Dit kan thuis of in de moskee of op het werk, zolang de plek maar rein is. Als een gebed niet op de voorgeschreven tijd kan worden uitgevoerd, mag het later worden ingehaald. Deze versoepeling geldt vooral voor moslims die niet in een islamitische samenleving wonen, zoals Marokkanen en Turken in Nederland.

* Zakaat of religieuze belasting: Moslims schenken een deel van hun bezit aan de armen, 2,5% van hun belastbare inkomen . Deze belasting is in principe bedoeld om moslims te helpen.

* De Koran geeft aan voor wie de zakaat bedoeld is: armen, slaven, schuldenaars en mensen die zich voor de islam inzetten.

* Hajj of Pelgrimstocht: Moslims bezoeken minstens een keer in hun leven de heilige stad Mekka.

Ramadan of vastenmaand: Gedurende Ramadan wordt er van zonsopgang tot zonsondergang niet gedronken, gegeten en dient men zich van seks te onthouden

stoethaspel | 12-01-05 | 13:17

Mensen, Meki vindt blijkbaar dat we niet alleen de Islam (terecht) moeten bekritiseren maar ook de SGP en het Jodendom. En op dat punt heeft hij natuurlijk gelijk.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:15

Ik heb mijn ouders gedwongen het christendom en de kerk de rug toe te keren. Dat gebeurt ook.
klinkt als de ziekste onderdrukking .. hopelijk heb je de goeie redenen ervoor gehad.

waarom vind je het erg voor die teruggestuurde bruiden als het je alleen gaat om hoe mensen zich in jou huis gedragen kunnen we kiezen waar we over discussieren "Ik snap je niet, wat misschien ook komt omdat je zo nu en dan wat warrig formuleert zodat ik geen wijs kan worden uit je zinnen." en dat is dus wederzijds

de islam en het christendom zijn tot een zekere hoogte vergelijkbaar in de zin dat het allebei een geloofsovertuiging is.

een religie word een cultuur naar mate de rest van het volk er een levenwijze van maakt . het christendom is een cultuur in mijn ogen , ik geloof niet , maar ik vier kerst , maar bij de islam (in nl dan) ik ben van mening dat je ook in een religie moet kunnen geloven zonder er een levenswijze van te moeten maken , een vriendin van mij bv is christelijk maar drinkt, heeft sex en dat soort dingen maar toch gelooft ze. en in nl is de islam een geloofsovertuiging in verweggistan een cultuur.

koffieprut | 12-01-05 | 13:10

@Meki

Lijkt volgens mijn verdomd veel op sommige uitspraken in de Koran. Maar ja, christendom, Jodendom en Islam hebben dezelfde wortels.... dus is niet zo vreemd.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:09

@Meki
Je hebt er nog niet bijverteld dat het volgens diezelfde Talmut plicht is voor een jood diegene die de Talmut gelezen heeft maar geen jood is dood te maken. Ik weet niet meer welk hoofdstuk en vers precies, maar het staat er ergens in.
---
Maar wat de joden ook vinden, het laat onverlet dat we geen last hebben van de joden en dat marokkanen als jij dan wel naar de joden mogen wijzen (vrijheid van meningsuiting enzo), er blijft keihard als feit overeind staan dat de superioriteitsgevoelens van Marokkanen heel veel meer problemen in de NL maatschappij veroorzaken.

stoethaspel | 12-01-05 | 13:08

@Jemme101

Weet je dat jouw opmerking strafbaar is?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:06

Leerstelling van de Talmoed: Niet-jooden zijn niet menselijk

De Talmoed definieert specifiek allen die niet joodsch zijn als onmenselijke dieren, en beschouwt speciaal niet-jooden als niet afstammend van Adam. We geven nu een lijst met enkele passages uit de Talmoed die met dit onderwerp in verband staan:

"De jooden worden mensen genoemd, maar niet-jooden zijn geen mensen. Het zijn beesten."Talmoed: Baba mezia, 114b

"De Akum (niet-jood) is als een hond. Ja, de geschriften leren ons aan de hond meer eer te betonen dan aan de niet-jood."
Ereget Raschi Erod. 22 30

"Zelfs hoewel God de niet-jood schiep zijn het nog altijd dieren in menselijke gedaante. Het is niet gepast voor een jood om te worden gediend door een dier. Daarom zal hij worden gediend door dieren in mensengedaante. "Midrasch Talpioth, p. 255, Warsaw 1855

"Een zwangere niet-jood is niet beter dan een zwanger dier."Coschen hamischpat 405

"De zielen van niet-jooden komen van onzuivere geesten en worden varkens genoemd."Jalkut Rubeni gadol 12b

"Hoewel de niet-jood dezelfde lichaamsbouw heeft als de jood, verhouden ze zich tot de jood als een aap tot een mens."Schene luchoth haberith, p. 250 b

"Als u eet met een niet-jood, het is hetzelfde als eten met een hond. "Tosapoth, Jebamoth 94b

Meki | 12-01-05 | 13:05

hmm Jemme101 doet nieuw licht op de zaak schijnen.

Tibor | 12-01-05 | 13:03

@Meki 12-01-05 @ 12:39

Jouw redenering is van het type: 1 marokkaan is een dief, dus alle marokkanen zijn dieven.
Jij begrijpen?

En... ook het Jodendom kan mij gestolen worden.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 13:02

@Chiant:
Mea culpa, ik bedoelde de rechten van de hier levende moslima. Het recht op vrije partnerkeuze, zelfsbeschikkingsrecht en meer van deze zaken, die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar voor een moslima die haar eigen partner wil kiezen niet zelden de dood door eerwraak betekent...

Zijdezacht | 12-01-05 | 13:02

Allochtonen die vervelend zijn moeten ze gewoon in de brand stelen op de markt imo.

Jemme101 | 12-01-05 | 13:01

@Koffieprut
"als vrouwen hier worden onderdrukt is dat hun eigen keus ben ik van mening , iedereen moet hier tegenwoordig vrezen voor zijn leven islam of geen islam."
Eerder gaf je nog aan dat het christendom en de Islam vergelijkbaar waren, nu is het ineens niet zo? Ik snap je niet, wat misschien ook komt omdat je zo nu en dan wat warrig formuleert zodat ik geen wijs kan worden uit je zinnen.
"precies de cultuur , dus niet het geloof"
Ben zeer benieuwd naar jouw uitleg. Waar houdt het geloof op en waar begint de cultuur en/of andersom?
"als je hier uit de islam stapt krijg je geen doodstraf dus geen probleem"
Goh. Al die teruggestuurde meisjes en bruidjes zijn het anders niet met je eens hoor, maar misschien heb je kennis die je wilt delen met mij en anderen? Ik moet nu ineens aan de PVDA wethouder uit Amsterdam denken die zijn vrouw in Marokko gedumpt had en d'r paspoort stal om vervolgens in NL botweg aangifte te doen van vermissing.
"het maakte voor jou niet uit hoe er in verweggiestan word gehandeld dus waarom ben je er zo tegen "
Het maakt me ook niet uit hoe mijn buurman of buurvrouw diens huis inricht. Het maakt me wel uit hoe ze zich in mijn huis gedragen als ze bij mij te gast zijn. Is dat zo vreemd?
"in tegenstelling dat als je hier het christendom probeerd te verlaten word je sociaal verbannen"
Soms is dat zo. Soms niet. Ik heb mijn ouders gedwongen het christendom en de kerk de rug toe te keren. Dat gebeurt ook.

stoethaspel | 12-01-05 | 13:00

wat n ellende dit toch allemaal. ik voorzie op de korte termijn echt geen oplossingen, alleen via slijtage van het geloof van generatie op generatie via een D66-achtig standpunt, onderwijs, onderwijs, onderwijs, onderwijs.

it's the onderwijs you stupid!

Tibor | 12-01-05 | 12:58

@Zijdezacht:
"De sociale druk is ook hier zo groot dat hoewel vrouwen <knip> vaak geen gebruik durven te maken van deze rechten, uit angst een sociale paria te worden"

Welke rechten heb je het dan over, ik ken zo gauw geen relevante voorbeelden.

Chiant | 12-01-05 | 12:56

Submission is echter geen kritiek op de islam! Nergens wordt gerept dat de islam slecht is, een "achterlijke godsdienst" of iets in die trant!
Submission laat het gevolg zien van een aantal teksten uit de koran. Dat is alles. Er wordt verder geen waarde oordeel in gegeven; als de kijker een waardeoordeel voelt, dan komt dat uit hem of haar zelf.

Hoe kan zoiets nu een moord op de ene maker en doodsbedreigingen aan het adres van de andere rechtvaardigen, wat hun andere uitlatingen dan ook zijn?

Zijdezacht | 12-01-05 | 12:54

@ stoethapsel

als vrouwen hier worden onderdrukt is dat hun eigen keus ben ik van mening , iedereen moet hier tegenwoordig vrezen voor zijn leven islam of geen islam.

"Daar staat tegenover dat ik op geen enkele manier wens te zien dat deze cultuur in Nederland voet aan de grond krijgt"

precies de cultuur , dus niet het geloof

"sancties die in het christendom gebruikelijk zijn voor afvalligheid. Vergelijk dat eens met de doodstraf die de islam verplicht stelt."

als je hier uit de islam stapt krijg je geen doodstraf dus geen probleem , het maakte voor jou niet uit hoe er in verweggiestan word gehandeld dus waarom ben je er zo tegen , in tegenstelling dat als je hier het christendom probeerd te verlaten word je sociaal verbannen , niet dat dat zon enorme ramp is (ik zou het niet erg vinden om uit een kerkgroep gegooid te worden iig) en met het stappen uit de islam hier OF het anders naleven ervan wat ook kan volgens je eigen interpetatie geeft verder alleen maar vrijheid.

koffieprut | 12-01-05 | 12:51

@Meki:
Hirsi Ali moet wél olie op het vuur gooien, want de politiek correcte zelfcensuur van autochtone Nederlanders heeft zijn langste tijd gehad. Het wordt nu eens tijd voor een échte discussie, waarbij onverbloemd duidelijk wordt waar de diverse betrokken partijen voor staan.
En naar blijkt is het voor zeer veel moslims in Nederland nog steeds niet duidelijk dat wij hier niet volgens de Sjaria leven en hier vrije meningsuiting kennen, alsmede gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Dat kan deze moslims niet snel genoeg duidelijk gemaakt worden, opdat zij zich direct aanpassen en assimileren in onze samenleving, danwel opdonderen naar een andere heilstaat.

Chiant | 12-01-05 | 12:50

Dit is de oorzaak van het achtergestelde denken binnnen de islam:

Het Wahabisme (ook wel gespeld als Wahabbisme of Wahhabisme), een stroming binnen de islam die door Mohammed ibn Abd al-Wahhaab (1703 - 1792) gesticht is. Het is een fundamentele conservatieve stroming die door de wahabieten zelf binnen het soennismewordt geplaatst. Het is de officiële godsdienst in Saoedi-Arabië en ook Osama bin Laden is een volgeling van deze tak van de islam. De volgelingen heten wahabieten.

Taaie | 12-01-05 | 12:48

@Meki
"Maar Hirsi Ali moet geen olie op vuur goien"
Wat Hirsi Ali doet moet zij zelf weten. Bovendien zijn er nog twee aspecten aan jouw uitspraak die niet kloppen: 1. Ze gooit geen olie, ze probeert juist te blussen. 2. Het vuur wordt door de Islam en haar aanhangers in leven gehouden. Als je niet wilt dat de vlammen straks uit het dak slaan is het verstandig om het vuur te matigen en verder ervoor te zorgen dat er ook geen olie in de buurt is om op het vuur te gooien. (Met dat laatste bedoel ik: Neem de kaffirs de wind uit de zeilen door de islam zo om te vormen dat ze een respectabele partner kan zijn en er dus geen aanleiding is voor kritiek).

Helaas weten jij en ik prima hoe de moslims tegen de omgang met kaffir aankijken, dus dit zal allemaal wel ijdele hoop zijn.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:48

@koffieprut.
"dus je maakt je wel druk over hoe de vrouwen uit de islam worden behandeld ergens in verweggistan"
Wrong, koffieprut. Ik maak me druk over hoe die vrouwen HIER worden behandeld. En om hoe onze vrouwen (de kaffirs) worden behandeld. Wat er in verweggistan gebeurd zal me, heel egoïstisch inderdaad, worst zijn. Ik zal het je nog sterker vertellen: Ik heb op een bepaalde manier wel respect voor de sharia omdat er een aantal elementen inzitten die bij mij zeer veel sympathie opwekken. Daar staat tegenover dat ik op geen enkele manier wens te zien dat deze cultuur in Nederland voet aan de grond krijgt en invloed uit kan oefenen in NL. Niet op de hier aanwezige moslims, niet op de kaffir.

Overigens meldde ik juist dat mijn zussen NIET werden onderdrukt, in tegenstelling tot wat jij beweert. Als aanvullend argument wil ik je vragen eens na te denken over de sancties die in het christendom gebruikelijk zijn voor afvalligheid. Vergelijk dat eens met de doodstraf die de islam verplicht stelt.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:44

@ The Real, zie je nu wel dat hij dat bedoelde.
@ Meki: doe ons eens laten schrikken van die akelige Joden dan!

Tibor | 12-01-05 | 12:43

@ chiant: "om te vergoeilijken dat vrouwen in islamitische staten worden achtergesteld?"

Niet alleen in islamitische staten! De sociale druk is ook hier zo groot dat hoewel vrouwen hier andere rechten hebben dan in staten waar de sharia geldt, ze vaak geen gebruik durven te maken van deze rechten, uit angst een sociale paria te worden.
Daar zou van mij best eens een stille dan wel luide tocht tegen aan gegooid mogen worden...

Zijdezacht | 12-01-05 | 12:42

@Stoethaspel
Volkomen mee eens! Scheiding van kerk en staat is ook nog niet volledig geaccepteerd binnen de islam. Zijn wij al in de 16 eeuw mee begonnen, Maarten Luther.

Taaie | 12-01-05 | 12:41

@ . TheRealShowstopper

daarmee bedoel ik dat ook Nederlanders Vrouwen Minderwaardig zien . In Marokko is dat helemaal veranderd

En als ik de Joodse Talmoed bij pak
dan schrik jij zelf wat er allemaal erin staat

Meki | 12-01-05 | 12:39

@ zijdezacht. Rushdie moest toch sterven omdat de Ayatollah uit Iran een fatwa over hem had uitgesproken. Dat is genoeg en geldt als een: daarom! Naief om te verwachten dat een gelovige rationeel kan zijn. Bleek gister ook weer bij Knevel, niemand kon Willibrord, de heiden, overtuigen en met argumenten bestrijden inzake zijn moeite met het geloven in een god en de gevolgen vd tsunami. Ook niet met de enige zgn rationele gelovige aan tafel, een oudere man, die met een verhaal over Job kwam om de Tsunami goed te praten en je geloof in god vast te houden. Altijd maar weer verwijzen naar...

Tibor | 12-01-05 | 12:38

@ stoethapsel

dus je maakt je wel druk over hoe de vrouwen uit de islam worden behandeld ergens in verweggistan maar die in amerika kunnen wegrotten wat jou betreft lekker vaag , dat je zusters zijn onderdrukt vind ik niet een reden om daar een mening over een geloof op te baseren .. ik haat marokkanen ook niet en ik ben een keer door een groep van 15 in mekaar geslagen dus tjah alles verdient een 2de kans ..
------------------------------------
@ TheRealShowstopper

die cultuur die komt overal en nergens vandaan , je hebt cultuurmakers en cultuurdragers en moslims zijn of waren zeker cultuur dragers.

wat ik vind precies waarvan ? ik vind zoveel dingen over zoveel onderwerpen..

koffieprut | 12-01-05 | 12:38

@ . stoethaspel

Juist dat vind ik ook

Maar Hirsi Ali moet geen olie op vuur goien

Meki | 12-01-05 | 12:36

In de bijbel wordt trouwens ook gerept over vrouwen in associatie met dieren. Het volgende (O.T. Hooglied 4): Je bent zo mooi, vriendin van mij, je bent zo mooi! Je ogen zijn duiven door je sluier heen. ja haar golft al een kudde geiten die afdaalt van Gileads bergen. Je tanden zijn als witte schapen: klaar voor de scheerder....... Je borsten zijn als kalfjes, als de tweeling van een gazelle, die tussen de lelies weidt. .......... Mijn bruid je lippen druipen van honing, melk en honing proef ik onder je tong, j e kleed geurt naar de Libanon. etc. etc.

Ik schaam mij voor mijn christelijke achtergrond.

Taaie | 12-01-05 | 12:36

@Zijdezacht
"Wat is er dan zo erg aan Submission dat daarom één persoon ter dood gebracht is en een ander voor haar leven moet vrezen?"
Omdat de Islam een volmaakte religie is en kritiek daarop uit den boze. Uitleg over de Koran kan en mag alleen gegeven worden door korangeleerden, opgeleid bij een faculteit geliëerd aan één van de vier officiële stromingen die de Islam kent. Het is de moslim ten enemale verboden zelf na te denken over de Koran, de status van ahadith en de status van de godsdienst in zijn geheel. Voor het overige wordt de moslim aangemoedigd zelf de hersens te gebruiken en te leren.Simpel antwoord dus op deze vraag. Degenen die deze kritiek uitten waren kaffir. Die zijn dus zeker in overtreding.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:36

@Zijdezacht

Goed gezien. Hoe meer kennis, het groter de twijfel (over alles). Mensen die streng gelovig zijn missen die twijfel. Wat zou er dan toch aan de hand zijn?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 12:35

@koffieprut

"grotendeels weten die vrouwen die wonen in vrouwonvriendelijke gebieden niet beter niet dat dat het minder erg maakt maar toch , hoe wouden zei als ze niet beter weten zich los kunnen maken van die cultuur/geloof eveneens als de mannen ,zoiets word je vanaf kleins af aan aangeleerd en dat staat dus niet letterlijk in de islam ."

Waar denk je dat die cultuur vandaan komt? En wat vind jij nou eigenlijk?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 12:31

@Koffieprut
Ik heb de neiging de waanzin van amerikaanse christenen lekker hun probleem te laten zijn. Hier wonen we in NL waar we 'de ezel zij dank' Gerard Reve hebben gehad die niet bang was voor een rechtzaak.
Ik kots niet op het geloof an sich. Ik kots op iedere overtuiging of geloof die mij of mijn zusters in onze vrijheden wil beperken. Beperkingen worden enkel door mijzelf of door de wereldlijke wetten van het land waar ik in leef opgelegd. Wie meer wil moet dat maar lekker thuis gaan doen.
Voor wat betreft je verwijzing naar het Oude Testament. Vergelijk het Nieuwe eens met het Oude Testament. Als het goed is zul je zien dat het Nieuwe Testament een direkte oproep is tot zelfkritiek en een nieuwe fase doet aanbreken die de zaken uit het Oude Testament achter zich laat liggen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is er verder nog de europeese cultuur (ja, in dit geval wel cultuur) van de verlichting die zelfkritiek hoog inschaalt en aanmoedigt.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:30

Top op heden is er nog niemand geweest die mij met rationele argumenten heeft kunnen uitleggen waarom Hirsi Ali als zo vreselijk "respectloos", "beledigend" en "polariserend" beschouwd wordt.
In Submission is het geweld tegen vrouwen op een subtiele manier in beeld gebracht; we hebben het niet over een één of andere snuffmovie of over vulgair bloot. Het gaat om vrouwen die de sporen tonen die het geweld op hun lichaam heeft achter gelaten. Geweld dat werd (en nog steeds wordt) gerechtvaardigd door religieuze teksten.
Wat is er dan zo erg aan Submission dat daarom één persoon ter dood gebracht is en een ander voor haar leven moet vrezen?

Deze vraag wekt bij mij trouwens een sterk gevoel van déja vu op. Ten tijde van de fatwa tegen Rushdie wist ook niemand uit moslimkringen mij met rationele argumenten te vertellen waarom Rushdie de dood verdiende. Wel was me ook toen duidelijk dat de mensen die het felst waren in hun oordeel een schrikbarend gebrek aan inhoudelijke kennis hadden. Zelden had men De Duivelsverzen (in wat voor vertaling dan ook) zelf gelezen.

Zijdezacht | 12-01-05 | 12:30

nog steeds geloof loos , heb maar 1 vriendin die sterk geloofd , maar die valt me er verder niet mee lastig tnk god for that ..

koffieprut | 12-01-05 | 12:29

wouden zei?

gister weer dat enge programma gezien van Andries Knevel en ik merk of heb t gevoel dat het christelijk geloof weer een soort kleine comeback aan t maken is, ik merk t in mijn geboortedorp, zelfs in mijn familie en heb dezelfde geluiden al gehoord onder vrienden van mij. Hoe is dat in jullie omgeving??

Tibor | 12-01-05 | 12:28

@ stoethapsel

ik maak een onderscheid tussen de situatie hier met de allochtonen die terroristische aanslagen plegen en de gene die dat niet doen , en ik maak ook een onderscheid tussen de gene die in de westerse wereld wonen en de gene die dat niet doen , wat ik bedoelde met bv de chineze maffia is dat je er geen last van hebt maar dat ze er wel zijn , en dat genoeg mensen er last van hebben maar simpelweg niets kunnen zeggen maar dat is weer iets anders , het is niet waar dat je uit de christelijke wereld kan stappen misschien wel hier in nederland maar in bv amerika niet , en ik spreek ook uit ervaring sinds daar vrienden van mij en mijn famillie wonen , ik wil geen een geloof verder aanvallen in die zin , ik denk alleen dat je iets niet zomaar over een kam kan scheren , grotendeels weten die vrouwen die wonen in vrouwonvriendelijke gebieden niet beter niet dat dat het minder erg maakt maar toch , hoe wouden zei als ze niet beter weten zich los kunnen maken van die cultuur/geloof eveneens als de mannen ,zoiets word je vanaf kleins af aan aangeleerd en dat staat dus niet letterlijk in de islam .
- je zegt er is geen cultuur los van religie in de islam ??? toch geld je mening in nederland als moslim zowel vrouw of man even veel , en andere landen niet , dat klopt niet helemaal.
- je kotst op het geloof , dat is prima maar niet meteen rechtvaardig , ik geloof ook nergens in ik denk alleen dat je het niet zwart of wit moet zien en niet te snel verbanden moet leggen , ik vind zekerweten dat vrouwen worden onderdrukt in veel gevallen maar vaak ook niet en ik weet zeker dat de islam niet is BEDOELD om vrouwen te onderdrukken het tegendeel zelfs , maar dat het zo is gegroeid. dus ik ben het deels met je eens en deels niet. en dat gedeelte over die joden , in elk "religieus boek" staan discriminerende dingen in die vorm , als je het oude testament leest lees je dat god samuel als straf zwart maakte bv.

koffieprut | 12-01-05 | 12:23

@Meki:
Wat een non-argument. Waar heb ik beweerd dat de SGP het bij het rechte eind heeft?
Wil je het bestaan van Christelijke fundamentalisten hiermee als argument aanvoeren om te vergoeilijken dat vrouwen in islamitische staten worden achtergesteld?
Wat dan overigens wel weer fijn is, Meki, is dat ook de SGP haar mening vrijuit mag ventileren in dit land. Net als jij en ik.

Chiant | 12-01-05 | 12:23

@ TheReal; hij bedoelt, er zijn in NL ook grote groepen die dezelfde dingen doen die wij de moslims verwijten. Nee, niks van dat alles meki. De SGP zien wij ook als een achtergesteld debiel clubje incesthobbyisten. Ja maar Amerika dat, ja maar de SGP dit, ja maar.. val nou toch eens van je geloof en leef

Tibor | 12-01-05 | 12:22

@Meki.
"Hoeveel SGP'ers zijn er in Nederland?" Die vormen geen bedreiging voor alle mensen die niets van de SGP moeten hebben. Let wel, ik vind niet dat de islam verboden zou moeten worden of de opvattingen van de Islam. Ik vind alleen dat ik het recht heb typjes als El Moumni net zo hard aan te vallen als hij de Europeaan, de homo, of die 'apen van negers' die aan zijn marokkaanse meisjes zitten.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:20

@Meki

Wat is je stelling? Dat vrouwen in de SGP opvattingen niet gelijkwaardig zijn aan de man? Dat klopt.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 12:19

@ Pyro;
"Gaat de AIVD nu eindelijk eens concreter te werk, en pakt de andere extremisten ook eindelijk eens aan? doubt it........."

Was het maar zo'n feest,
op de ouderwetse Siciliaanse maffia manier; elke verdachte gewoon in een bak concrete zetten, en dan een enkeltje Calandkanaal geven :)

DaVinciZonderCode | 12-01-05 | 12:14

@ . Chiant

Kijk ff naar SGP

Zijn vrouwen en mannen gelijk
SGP weet het antwoord

Meki | 12-01-05 | 12:12

@Stoethaspel: Een genot om je betoog te lezen.

Chiant | 12-01-05 | 12:12

@koffieprut
Het went wel... heus waar

ZI | 12-01-05 | 12:10

@koffieprut
"dat je er geen last van hebt gehad van de vorige gastarbeiders betekend niet dat ze er niet waren"

Nee, dat klopt, maar de spanjaarden italianen veroorzaakten geen overlast. Jij hebt het over de fout 'vuur met vuur'bestrijden. Daar reageer ik op met de stelling dat we van eerdere gastarbeiders geen last hadden. Vervolgens ontken je dat jouw opmerking over de overlast ging. Om een paar zinnen daarna over de overlast van de chinese maffia te beginnen. Wat wil je nu?
Met betrekking tot de plaats van de vrouw in de Islam het volgende:
- De getuigenis van een vrouw is binnen de islamitische rechtspraak maar de helft waard van die van een man. Als een vrouw tegen een man een rechtzaak start en ze heeft vrouwen als getuigen, dan heeft ze het dubbele aantal vrouwen nodig dan de man. Jij noemt dat cultuur, los van de religie. Ik stel: Er is geen cultuur los van de religie binnen de islam als het gaat om de staatsindeling en de rechtspraak.
"geloofsovertuiging meten wel aan de cultuur , en of je die verbanden legt is slechts een mening."
Vervelend voor jouw mening is dan weer wel dat deze overtuigingen vanuit de Islam niet alleen worden aangemoedigd maar voor de vrome moslims PLICHT zijn. So much voor jouw idee van vrijblijvendheid.

Daarnaast, of het cultuur of religie is, afgezien van de vraag in hoeverre je die kunt scheiden, doet voor mijn disrespect niet terzake. Ik kots op het geloof, zoals ik op de cultuur kots die mijn en mijn zusters vrijheden wenst in te perken.

Christendom en de Islam zijn onderling niet vergelijkbaar. Dat vinden niet alleen typjes als ik, maar ook de moslims zelf, die stellen immers dat de Koran een volmaakt boek is en de religie de definitieve versie die zal bestaan tot het eindoordeel. Wist je overigens dat dat eindoordeel beloofd wordt als de moslims eindelijk alle joden hebben uitgeroeid?
"maar dat is er zo ingesleten dat daar helemaal niet meer over word gepraat"
Nee, dat is niet de reden. De reden is dat de christelijke wereld genoeg is opengebroken om mensen de kans te geven uit dat milieu te stappen. Ik spreek overigens uit eigen ervaring en ik heb vijf zussen die geen van allen onderdrukt worden of werden.

stoethaspel | 12-01-05 | 12:06

@ taaie
ik ook hoor , ook als vrouw zijnde ik ben altijd al een voorstander van naaktlopen geweest .. zolang ik wel een bontje mag ik de winter beetje koud anders..

koffieprut | 12-01-05 | 12:00

@Brusselmans

Meer meer meer

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 11:59

tering man ik heb t weer ff helemaal gehad met al die marokkanen en turken de afgelopen tijd
Die kerel uit Amsterdam die zn buurman en dochter neerschoot: Koerd
Die jongens die met Kerst die casinowinnaar om zeep hielpen voor 3000! euri (16 en 19): Turken.
Die aap die zn vrouw in Marokko achterlaat (identiteitsroof)
Geplande moordaanslag op Ayaan met oud en nieuw.
15-jarig Meisje in osdorp om niks afgeranseld (met bierfles op mond geslagen): 2 maroccies van nog geen 16.
ik begin er zo moe van te worden en ben op dit moment erg vatbaar voor populistisch geouweneel.

Tibor | 12-01-05 | 11:59

het kan dan wel een criterium zijn maar eentje die nergens op slaat , als je nu zou komen aankakken met die boekjes dan zou je meteen det tbs in geflikkerd worden met de opmerking , die gast ziet ze vliegen met zijn pedofiele "hogere macht" en die vrouw die maagd was maar wel een kind baarde jaa hoor ..

koffieprut | 12-01-05 | 11:59

@therealshowstopper
Het criterium daarvoor is geloof ik dat je meer dan 50.000 aanhangers moet hebben om als religie bestempeld te worden. Maar laten we dan een eigen religie beginnen. Met als kenmerk dat alle vrouwen naakt moeten lopen. En iedereen die dan loopt te zeiken dat we de vrouw als lustobject zien en niet als volwaardig daar zeggen we dan tegen:"respect man! Wij geloven dit zo! Respect. Wij zeggen toch ook niet dat Jezus een homo was met z´n gangbang van 12.´ Oh, hoor ik daar een schare mij toejuichen?

Taaie | 12-01-05 | 11:55

@ stoethapsel
dat je er geen last van hebt gehad van de vorige gastarbeiders betekend niet dat ze er niet waren , en idd ze hebben geen terroristische aanslagen gepleegd idd , maar ze zijn niet terug gegaan naar hun land wel een het aantal restaurants bekeken van die mensen , dat je er niet direct last van hebt betekent niet dat het niet bestaat (chineze maffia) ik had het op dat moment overgens ook niet over het terrorisme van allochtonen maar over hun aanwezigheid.. 2 er is een verchil tussen cultuur en geloofsovertuiging. dat de cultuur vrouwonvriendelijk is geloof ik graag maar dat was ook zo geweest als het christelijk was geweest dat kan je niet aan de islam slijten , want je hebt ook genoeg vrouwvriendelijke delen in de wereld waar de islam net zo hard regeerd.en zeker weten genoeg onderdrukte vrouwen die in het "christelijke" rollen patroon zitten , maar dat is er zo ingesleten dat daar helemaal niet meer over word gepraat , anyway je kan de vrouwonvriendelijk heid niet aan de geloofsovertuiging meten wel aan de cultuur , en of je die verbanden legt is slechts een mening.

koffieprut | 12-01-05 | 11:45

@ TheRealShowstopper

Ben meer van de Nihilistische gemeente.

Met "Ik ben Rijk en Beroemd en heb Nekpijn" onder mijn arm op weg naar het totale niets.

De ondergang tegemoet, maar wel met volle overtuiging en Vrouwe Justitia aan onze zijde.

Het kerkhof ligt tenslotte vol met mensen die dachten: "Wat ben ik blij dat ik hier niet lig.."

Brusselmans | 12-01-05 | 11:45

@Brusselmans

Wat denk je, zou het Atheisme of Agnosticisme door de rechter ook als religie of geloofsovertuiging worden aanvaard? Dat zou de discussie een interessante wending (kunnen) geven. Zullen we een proefprocesje starten?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 11:39

@koffieprut. "nu zijn het marrokanen maar vroeger waren het italianen of spanjaarden"
Wat een kletsika. De italianen en de spanjaarden zijn overigens keurig netjes terug gegaan, maar zover ik weet is er nooit een term als kut-spanjool geweest oid. Marokkanen hebben de naam gekregen die ze nu hebben dankzij een stelselmatige vorm van terreur, beginnend als ze klein zijn, op de scholen, eindigend in schietgeweld en andere typisch maghrebijnse pleziertjes.
Als je nou de antillianen had genoemd, die zijn inderdaad vergelijkbaar gewelddadig maar dat heeft bij hun dan weer niets te maken met een door de religie overhit superioriteits- en eergevoel.

"(respect afdwingen dus)"
Om respect af te dwingen moet je dus wel weten in welke taal je ze dient toe te spreken. Dat wil zeggen, voor welke zaken zij respect op kunnen brengen, dat zijn de zaken waarmee je respect af kunt dwingen. Pappen en nathouden zitten daar niet bij.

"de islam beledigd de vrouw niet , als je de koran zou lezen zal je een stuk vinden waarin staat dat de vrouw het belangrijkste op aarde is na god en ook dat ze net zo veel rechten en plichten heeft als de man , de man heeft het in de islam zo gemaakt"

Leuk geprobeerd maar: 1. De Koran is niet de enige peiler van de Islam, zo zijn er ook nog de ahadith. 2. Wel eens gekeken naar de rechtspraak in de Islam. Weet je wat de waarde is van een vrouwengetuigenis tov die van een man? 3. Het is de man die bepaalt wat de rol van de vrouw zal zijn. Wij hier in Nederland hebben de neiging die rol aan de vrouw zelf over te laten, in ieder geval in veel sterkere mate dan dat in de Islam het geval kan zijn.

@Meki
"En Hirsi Ali mag doorgaan met een bepaald groep te beledigen"
Wen er maar vast aan. Dat hebben de christenen in dit land ook een jaar of dertig moeten verduren, nu zijn de moslims aan de beurt. Goedschiks danwel kwaadschiks...
Bovendien wordt de kritiek op de islam nooit ontkracht maar juist telkens bevestigd.

"Een Profeet een pedofiel en een Tiran noemen is dat een fout in de Islaam "
Yep. Aïsja was toch negen jaar of niet? Ze wàs toch een oorlogsbuit, overgebleven na het uitroeien van haar familie, naar verluidt voor Aïsja's eigen ogen?
"Als hirsi Ali Jezus een varken had genoemd had je anders gepiept"
Duik maar eens in de Nederlandse geschiedenis voordat je zo gaat 'piepen'.

stoethaspel | 12-01-05 | 11:32

en een analfabeten disco voor de doven

koffieprut | 12-01-05 | 11:31

@ TRS

"Het leven is een groot dansfeest voor de kreupelen"

Brusselmans | 12-01-05 | 11:27

@Brusselmans

Meer citaten!

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 11:23

@Brusselmans

Meer citaten!

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 11:23

@ Meki

Het geval wil dat de doorsnee autochtoon allang begrip heeft gekweekt voor de moslim en zijn religieuze behoeftes.

Er is islamitisch onderwijs, er zijn moskeeen en theoretisch zou niets of niemand een islamitische politieke partij in de weg kunnen staan.

Waar het om draait is dat de tendens in Nederland is dat iedereen onvoorwaardelijk respect moet hebben voor alles met een kleurtje en/of andere geloofsovertuiging.

Alle uitwassen (Geert Wilders Alert!) worden weggemoffeld onder het mom: "Dat is de cultuur van die mensen, dat is hun geloof, daar moet je respect voor hebben!"

Om Hans Teeuwen eens te citeren:

"Heb ik geen respect voor, ik vind het sukkels!"

Brusselmans | 12-01-05 | 11:21

ik vind het ook een beetje boring worden...

koffieprut | 12-01-05 | 11:20

@. Brusselmans. Ook waar, maar ik ben geen columnist van GeenStijl. Ik kan hier alleen on-topic posten, geen nieuwe discussies opwerpen, los van de vraag of ik het beter zou kunnen. Was maar een constatering van mij. Overigens doe ik ook even hard mee in de discussies en zeg ik elke keer hetzelfde. Blijft leuk, je gal spuien;), moet alleen niet te lang doorgaan:P

Crispy | 12-01-05 | 11:16

Het aspect dat Hirsi ALi niet terug wilde keren in de kamer, en al die kamerleden die hun gal gingen spuwen over haar 'diva-gedrag' wordt nu wel in een ander daglicht geplaatst.

Vraag me af of de desbetreffende kamerleden zich nu toch wel een beetje schamen..

Noodles | 12-01-05 | 11:15

@k3
Die hebben op TV gezien dat er een hoop zand is en dat er nog niet zoveel kuilen zitten. En helemaal nog geen kuilen waar dikke vadsige duitse bierbuiken bovenuit komen. Dus tsja, je kunt op het strand van Zoutelande wel elkaars kuil weer dichtgooien met het zand wat jij net uit jouw kuil haalt, maar dat word ook irritant op den duur. Dan maar naar een grotere zandbak!

ZI | 12-01-05 | 11:13

@Zl
Je vergeet de vierkantjes achter de namen. Kun je ze afvinken ;-)

k3 | 12-01-05 | 11:11

ik vond die over het zinloze geld spenderen aan een paar weggespoelde strandtenten als vriendjespolitiek ook wel leuk ...

koffieprut | 12-01-05 | 11:09

@. koffieprut, zeker waar maar zou het resultaten opleveren? Behalve dan dat we zo nu en dan lekker ons gal kunnen spuien?

Crispy | 12-01-05 | 11:09

@hoeheterhoepeter, Meki
Ik kom regelmatig in die zandlanden en het is me opgevallen dat het in Oman ook veel vrijer is. Vrouwen mogen daar werken, auto rijden. het is nog lang niet zoals het hier is, maar toch. Ook mag je daar je bijbeltje mee naartoe nemen, je biertje drinken en een liter alcohol importeren. (Kun je daar zelfs op het vliegveld kopen, voordat je het land in gaat.) Ook kun je in hotels varkensvlees eten, etc... Het is dus niet allemaal hetzelfde.
Zeker als je het vergelijkt met de zandlanden er omheen is het er goed toeven. (Ookal gaan er steeds meer duitsers naar toe op vakantie!)

k3 | 12-01-05 | 11:08

@Meki

"Juist jij gelooft nergens in . maar je moet ook respect voor mensen die wel ergens in geloven."

Waarom? Respect in de zin dat ieder zijn EIGEN leven mag inrichten zoals hij/zij dat wil: ja. Maar ik heb niet per definitie respect (in de zin van 'waardering') voor elke mening, voor elk gedrag. Uit naam van een religie moorden levert geen respect op. Uit naam van een religie andersdenkenden minderwaardig noemen ook niet.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 11:07

@ Crispy

Wie de schoen past, trekke hem aan..

Kom eens op de proppen met een nieuwe, verhelderende discussie!

Brusselmans | 12-01-05 | 11:07

dat we steeds dezelfde discussie moeten voeren ligt aan het "goeie" nederlandse beleid :D

koffieprut | 12-01-05 | 11:07

@koffieprut
En dat word ook in de media gebracht en iedereen spreekt er schande van!

Oviergens, dat lijstje heh. Ik zit me net te bedenken, wat voor iets zou dat zijn? Een Post-It?

"
Te vermoorden:
--------------
- Ayaan Hirsi Ali
herkenbaar aan: beveiligingsmensen om haar heen
- Geert Wilders
die met dat haar
- Job Cohen
herkenbaar aan: kogelwerende ketting, alternatief: mes, danwel zwaard
- Ahmed Aboutaleb
herkenbaar aan: dat weten we nog niet, maar het schijnt dat hij slecht is
"

ZI | 12-01-05 | 11:07

Ligt het aan mij of voeren we hier 10 keer per maand dezelfde discussie?

Crispy | 12-01-05 | 11:05

en trouwens .. ook al was allah of whatever pedofiel , in real life heb je genoeg christelijke pastoors die kleine jongetjes ook wel zien zitten..

koffieprut | 12-01-05 | 11:02

@ Tubifiks

Laten we de zegeningen van de Profeet in woord en schrift aan elkander toelichten.

Ik heb nog niet eens ontbeten..

Brusselmans | 12-01-05 | 10:58

[Off Topic]Aangezien enkelen de moeite niet blijken te nemen om de huisregels te lezen alvorens te posten, zal ik hier een klein deel citeren:
-
Analfabeten
Tenenkrommende taal- en spelfouten leveren u een ban op. Lees uw reactie terug alvorens te posten.
-
Nu val ik niet over een klein vergissinkje, maar bij sommige reacties is "tenenkrommend" wel een understatement...[/Off Topic]

Chiant | 12-01-05 | 10:58

@Meki
ziehier het recht van de vrouw in Iran, schijnt zo'n tientallen keren in de week te gebeuren in naam van Allah.
Deze hoer had zich naar verluid laten verkrachten.
www.ogrish.com/archives/about_to_be_st...

Tubifiks | 12-01-05 | 10:55

Je kunt je vraagtekens zetten bij het feit dat zo'n keutel een briefje met vier namen maakt. Of deze loser zat op de basisschool in een of andere Arabische apenstaat al achter z'n oren te krabben bij 1+1=2 of de AIVD past een Amerikaanse techniek toe... ,,Kijk eens wat we hier vinden: een briefje geschreven in ABN..." Ik vrees voor beide

snoei | 12-01-05 | 10:54

of misschien ook wel.. maar who cares ??? leef je leven ipv te bedenken wat erna kan komen ...

koffieprut | 12-01-05 | 10:52

@ meki

Marokko , Tunesie , Egypte , Turkije , Malasie zijn inderdaad goed.
Alhoewel, In marokko worden de berber een beetje onderdrukt. Na de aardbeving enige tijd geleden moest de hulpuit het westen komen
Turkije, vertel dat maar aan de Koerden en de Alaviten. die vertellen waarschijnlijk een ander verhaal.
Egype en Malaysia, niet helemaal maar het lijkt er in iedergeval op

Twee dus. poeheee das wel veel

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 10:52

Joh is al genoemd maar Jezus was een hoerenloper en Allah een pedofiel. Maakt me geen donder uit, zijn toch allemaal verhaaltjes die eeuwenlang zijn veranderd en aangepast om alle idioten in het gareel te houden. Wil je daarin geloven, ook prima, maar ga niet lopen huilen dat het ene wel waar is en het andere niet. God bestaat niet en Allah ook niet.

Crispy | 12-01-05 | 10:51

@Meki:
1. res·pect (het ~)
1 eerbied uit hoogachting of angst
.
2. "Marokko , Tunesie , Egypte , Turkije , Malasie"
Dus in deze landen hebben vrouwen dezelfde rechten en plichten als mannen? Wedden van niet!

Chiant | 12-01-05 | 10:50

Het zoveelste Telegraafbericht waar een GS-sausje ("pafferige broertje", "geytenneuqers-collectief") aan is toegevoegd. Is me veel te gemakkelijk!

bitter moon | 12-01-05 | 10:50

ik vind het zowiezo kansloos om in een god te geloven .. het is gewoon een excuus en een verklaring voor de dingen die je niet weet en/of begrijpt net zoiets als proberen te begrijpen hoe groot het heelal is .. waar maken we ons druk over mensen ..

koffieprut | 12-01-05 | 10:47

@ Meki

Je bent er bijna! Jongens toch, zouden we hier de volledige integratie van Meki mee gaan maken?

Als jij jezus een varken wilt noemen, (Gerard Reve vergeleek hem jaren geleden al met een ezel, maar dat terzijde..) staat je dat helemaal vrij.

Het strekt in je voordeel dergelijke uitspraken te voorzien van argumenten, maar zelfs dat is niet een pre.

En als je het er niet mee eens bent? Dat mag ook! En als je je beledigd voelt? Dan ga je naar de rechter. Of je pakt je pen en geeft de betreffende infidel een koekje van eigen deeg, op papier welteverstaan!

Volledigheidshalve wil ik je er nog wel even aan herinneren dat de Orient de grootste vrouwengevangenis van de wereld is. In dat licht raakt Hirsi Ali's term "tiran" zowel kant als wal, maar dat weten de meeste mensen ook wel..

Meki, ik kan me niet voorstellen dat je Hirsi Ali zo'n trut vindt dat je geen oog hebt voor de onrechtvaardigheid van de knevelcampagne die Ayaan nu treft.

"Angst ruikt naar onbestemd zweet, maar valt uiteindelijk altijd terug te voeren op een telefoontje van iemand die zegt dat 'ie weet 'waar jouw kind op school gaat".

Brusselmans | 12-01-05 | 10:47

@Meki
Oh ja, zeggen dat je heidenen mag vermoorden, dat is natuurlijk heel normaal. In westerse begrippen ben je dan dus ook een Tiran.
Of ik Arabisch kan lezen? Nee, eigenlijk niet.

ZI | 12-01-05 | 10:46

@ meki,in het arabisch alleen maar?
Meer als de helft van de arabische moslims zijn analfabeet,kun jij lezen?

braadlap | 12-01-05 | 10:46

@ Meki

Dus de profeet was niet getouwd met zijn (achter)nichtje die negen jaar oud was. Kan ook iets ouder wezen maar in iedergeval moet ze nog geen brommer rijden, Over dat tiran. In vroeger tijden was het de gewoonte om anderdenkenden een kopje kleiner te maken. De christenen hebben met hun kruistochten ook aardig huisgehouden. Het verschil tussen jou en mij is echter, dat jij deze zaken ontken. dat is jou probleem. dat het gebeurd is is niet erg, maar ontkennen is het probleem van de gemiddelde geyten... eeeeuuuuh moslimextremist. En TBS werkt ook niet in deze gevallen.
leer je geschiedenis en maak niet dezelfde fouten, dan pas kunnen de verschillende geloven naast elkaar leven

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 10:45

@ . TheRealShowstopper

Juist jij gelooft nergens in . maar je moet ook respect voor mensen die wel ergens in geloven

Meki | 12-01-05 | 10:44

@ ZI

er is ook geen reden om Mohammed een Tiran te noemen

Kunnen jullie arabisch lezen ?? want de Koran staat niet in het Nederlands maar In Arabisch
----------
@ . hoeheterhoepeter

Marokko , Tunesie , Egypte , Turkije , Malasie

Meki | 12-01-05 | 10:43

@ Meki

"Als hirsi Ali Jezus een varken had genoemd had je anders gepiept".

Helemaal niet, christendom kan me ook gestolen worden. Ik zou wel naar de argumentatie vragen (waarom zeg je dat? ik zou de reden nl niet kunnen verzinnen en dan zou jou vergelijking dus niet opgaan).

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 10:40

@Meki
Er is geen reden om Jezus een varken te noemen. Of heeft Jezus een dag op een boerderij in de modder gelegen? In de Koran staat toch echt dat Mohammed een meisje van 9 de woestijn in neemt en daar dingen mee gaat doen. In westerse begrippen ben je dan een pedofiel.

Trouwens, hoe wil je voor (islamitische )vrouwen opkomen zonder de moslims te kwetsen? Die zien iedere heiden die invloed wil uitoefenen op islam als een belediging of als potentieel schietobject. Je kunt ook alles zien als een belediging, daar word ik ook wel een beetje moe van hoor. Ik ervaar het als een belediging als iemand die hier 25 jaar woont haar dochter in de winkel voor tolk laat spelen. Hoor je mij? Dat is Nederland lieve Meki, hier mag alles. En als je dat niet aan kunt, is er nog wel een optie, maar die vind je ook niet zo aangenaam denk ik: enkeltje Iran

ZI | 12-01-05 | 10:38

@Meki:
Ja. Jij mag Jezus een varken noemen. Dat is legaal, daar kan niemand iets tegen doen. Dat mag hier inderdaad in dit land. Fijn hè? En dat willen we ook graag zo houden.

Chiant | 12-01-05 | 10:38

Godfather II

Hmmm..... | 12-01-05 | 10:38

@ Meki

Kan jij mij een paar islamitische landen noemen waar geen totalitair regime aan de macht is? waar je kan zeggen wat je denkt? Waar mannen en vrouwen gelijke rechten hebben, waar andere godsdiensten worden getolereerd?
je hoeft niet direct te antwoorden, volgende week is ook goed

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 10:38

alle inkomende azielzoekers gewoon steriliseren anders.. heb je ook geen derde generaties meer enz

koffieprut | 12-01-05 | 10:37

@. hoeheterhoepeter

Onzin en Onzin
hoe weet je dat dat ie dat doet was je erbij ???

Laat ik ff Talmoed bij pakken
je wilt niet weten wat er daar allemaal in staat

Meki | 12-01-05 | 10:37

als die boeken als de bijbel en koran enz nu werden gevonden was het een mythe geweest geen levens overtuiging..

koffieprut | 12-01-05 | 10:35

preventief ruimen die crimi's zou ik zo zeggen. Bespaart de nederlandse burger weer belastinggeld . Geen cellen en dagvergoedingen etc. meer nodig en maakt NL weer veiliger.

zombie | 12-01-05 | 10:34

@ Brusselsmans

Dus Als ik Jezus een varken noem dan valt dit onder Vrijheid van Meningsuiting

Hoe komt Hirsi Ali op om Mohammed een Tiran te noemen

Meki | 12-01-05 | 10:34

@ Meki

Dat de profeet een pedofiel is bekend, hij neuqte zijn klein nichtje. Dat hij een ieder die niet zijn geloofovertuiging deelde een kopje kleiner maakt is ook een feit. Dit zijn geen door christen honden verzonnen dingen. Jezus wordt in de koran ook genoemd. Hij was inmiddels gedegradeerd tot profeet maar toch nog geen varken. O ja, als je je als varken gedraag, moet je het ook niet gek vinden dat je zo genoemd wordt

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 10:34

Nederland is een lachertje voor die extremisten. BLAAS HET HELE LAND MAAR OP!!! Het verdient niet beter!!!

Frank_White | 12-01-05 | 10:34

@Meki: <a href='http://www.nozzman.nl/cartoon.php?ID=287'>deze is voor jou</a>.

kalief | 12-01-05 | 10:34

@Brusselmans: Hulde!
En daarom is die discussie over monden snoeren via wetgeving ook zo gevaarlijk. Beperken van de meningsuiting is kenmerkend voor alle totalitaire regimes, zowel fascistisch, islamitisch, communistisch als ook anarchistisch (hoewel ik van die laatste even geen concreet voorbeeld kan vinden).
Het recht op vrije meningsuiting (en dus ook het recht om op scherpe wijze kritiek te mogen hebben op andere levensovertuigingen) is een essetiënle pijler van de democratische rechtsstaat.
En als je dat niet bevalt zoek je je heil maar elders.

Chiant | 12-01-05 | 10:34

@ braadlap net zoals het nederlandse volk.. want wij zijn ook niet al te respectvol

koffieprut | 12-01-05 | 10:29

@ . TheRealShowstopper , klopt ik zeg ook niet dat zij picture perfect zijn , alleen dat het van 2 kanten komt , je kan niet alles zwart wit zien.

koffieprut | 12-01-05 | 10:28

@ Meki

Exactemundo!!

Is het niet schitterend zo'n recht op vrije meningsuiting? Zo werkt het in Nederland. Take it or leave it.

"Hoezeer uw meningen mij ook abject voorkomen, ik zal altijd vechten voor het recht dat u heeft ze te uitten."

Dat is precies waarin het Modernisme zo velen malen superieurder is dan de politieke Islam.

Brusselmans | 12-01-05 | 10:27

@ Alle 3 bovenaan

Een Profeet een pedofiel en een Tiran noemen is dat een fout in de Islaam
Ik vind het wel goed dat ze voor vrouw opkomt maar dat doet ze niet . Ze beledigt alleen maar mensen

Als hirsi Ali Jezus een varken had genoemd had je anders gepiept

Meki | 12-01-05 | 10:27

de islam beledigd de vrouw niet , als je de koran zou lezen zal je een stuk vinden waarin staat dat de vrouw het belangrijkste op aarde is na god en ook dat ze net zo veel rechten en plichten heeft als de man , de man heeft het in de islam zo gemaakt (in nl iig) dat de vrouw niet word gerespecteerd en beledigd, en ook niemand weet wat er achter gesloten deuren gebeurd ze zien er misschien verplicht van hun man uit als pinguins buiten maar volgens mij hebben zij in huis de broek aan , maar daar kom je nooit achter denk ik.

koffieprut | 12-01-05 | 10:25

@koffieprut;Dat is niet verlagen,maar er boven staan.Die gasten moet je met de harde hand aanpakken want immers geleerd is dat ze totaal geen respect hebben voor de softe Nederlandse aanpak.

braadlap | 12-01-05 | 10:24

@koffieprut

Dat is net zo generaliserend als de negatieve opmerkingen richting marokkanen.

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 10:23

off topic:

Jan Pronk heeft weer gesproken:
"Verder deed Pronk die partijen het voorstel aan de hand om hun strijders van voedsel en andere noodzakelijke goederen te voorzien om de kans op plunderingen te voorkomen." en "Pronk repte van grote voorraden wapens die naar Darfur zijn overgebracht".
www.nu.nl/news.jsp?n=467156&c=25

Jan regelt voedsel voor de soldaatjes en ziet tot zijn verbazing dat ze ook nog aan wapens komen.
Rara, van welk geldpotje zou dat nu betaald worden?
Je zal maar 5 dagen je vreten hebben laten staan voor Darfur of geld hebben gestort.
Door Jan Pronk ben je nog bijna medeplichtig!

off topic

Nooit meer slapen | 12-01-05 | 10:23

@Yeah-banned:
Mag ik aan de groep kortzichtige Nederlanders ook de krakende beroepsdemonstranten toevoegen?
.
@Meki:
Het zelfstandig naamwoord "groep" is niet onzijdig, waardoor "bepaald" een extra "e" krijgt.

Chiant | 12-01-05 | 10:23

@Meki
Als een groep zich beledigd voelt omdat iemand de schrijver van een boek een pedo noemt, omdat ie getrouwd was met een negen jarig meisje, dan mag dat best. Met de huidige maatstaven moet dat kunnen.

Je mag toch ook best zeggen dat Jezus, bastaardzoon van een timmerman en een huissloof met een wel heel slechte smoes, een hoerenloper (Maria magdalena) is? Er zullen heus wel groepen mensen zijn die zich hier door beledigd voelen. Nou en?

k3 | 12-01-05 | 10:22

@meki

Ik denk niet dan Hirsi Ali een hele groep beledigd, maar ik heb wel de indruk dat heel veel mensen zich beledign WILLEN voelen. De waarheid is soms hard. En dat de islam de vrouw vernederd is een feit. Laats nog die duco in Ned 3 gezien over de islamitische heilstaat Iran? het zal wel niet. Niet echt vrouwvriendelijk.

hoeheterhoepeter | 12-01-05 | 10:21

@meki

Houd toch eens op met zeiken man; de koran en de bijbel kunnen ook als beledigend worden ervaren. Die dan ook maar verbieden?

TheRealShowstopper | 12-01-05 | 10:20

Meki..... Hirsi ALi geeft de fouten in de Islam aan, inderdaad met een grote bek maar dat is -vaak- nodig om mensen eens wakker te schudden, helaas.
Dat ze zich aangevallen voelen lijkt mij het resultaat van opportunistisch denken.
Wat door de geschiedenis veel vaker is voorgekomen.

~Pyro~ | 12-01-05 | 10:20

ik heb het ook niet op de patser marrokaantjes maar ik denk dat het niet helemaal hun eigen schuld is dat ze zo zijn geworden .. de 3de generatie is immers een combie tussen een nederlandse en een marrokaanse cultuur , en ik denk dat als je vuur met vuur bestreid het alleen maar erger word , nu zijn het marrokanen maar vroeger waren het italianen of spanjaarden , deze situatie is er altijd al geweest en daarnaast als je geen meszwaaiend uitkering trekkende marrokaan bent in deze cultuur ben je meteen een knuffelmarrokaan en word je door de nederlandse cultuur ook niet getollereerd dus niemand laat hun een optie , het is nou niet bepaald alsof (of je nou een kaalkopje bent of een zogenaamde goed doordachte nazi wat dan meteen een nationalist heet) nederlanders het hun makkelijk maken. maar ons verlagen tot hun niveau is al helemaal geen oplossing (respect afdwingen dus).

koffieprut | 12-01-05 | 10:17

@ Shameless

En Hirsi Ali mag doorgaan met een bepaald groep te beledigen

Meki | 12-01-05 | 10:12

-weggejorist-

Yeah-banned | 12-01-05 | 10:08

hahaha dat is geen mens dat is gewoon kunst

koffieprut | 12-01-05 | 10:02

en de ondernemings geest die ze daar hebben , alleen kunnen ze die beter gebruiken om een vliegtuigje richting middenoosten te nemen ..

koffieprut | 12-01-05 | 10:01

en de ondernemings geest die ze daar hebben

koffieprut | 12-01-05 | 10:00

Het enige goeie aan Marokko is de trein naar Eindhoven.

DenkZelfstandig | 12-01-05 | 09:45

Dacht dat verlanglijstjes met sinterklaas en kerst waren, niet met oud en nieuw

pexieman | 12-01-05 | 09:45

@Yeah-banned:
Thanks dat je deze verhitte discussie met wat nuchtere, redelijke opmerkingen weer in het normale trekt. ;P

DenkZelfstandig | 12-01-05 | 09:44

anders gaan we met zijn allen gewoon naar marokko , laat ze het hier maar verkloten we nemen gewoon de hele tering zooi mee en huppa , het weer is daar toch beter..

koffieprut | 12-01-05 | 09:43

Het is ook niet voor niks dat Jan Pronk net als Ayaan zo veel in het buitenland zit.

DenkZelfstandig | 12-01-05 | 09:42

-weggejorist-

Yeah-banned | 12-01-05 | 09:42

@DenkZelfstandig
Als jou theorie klopt krijgt Jan Pronk er vandaag of morgen een knoopsgat bij...

En ik geef geen mening over wat ik daarvan zou vinden :)

ZI | 12-01-05 | 09:39

Donner moet natuurlijk wel uitkijken, veel te korte naam...

DenkZelfstandig | 12-01-05 | 09:36

Valt het jullie ook zo op dat ze alleen Nederlandse namen op de lijst hebben die heel SIMPEL te spellen zijn? Mensen met korte namen kunnen in 2005 beter niet politiek aktief worden. Hoera voor Jan-Peter Balkenende: hij is veilig.

DenkZelfstandig | 12-01-05 | 09:35

Waarom komen links niet klikbaar in de comments te staan?
.[]
[url=http://nu.nl]nu.nl[/url]
.<>
<a href='http://nu.nl'>nu.nl</a>

kalief | 12-01-05 | 09:35

terrorisme is zow passé , tegenwoordig kan je geld respect en medelijden verdienen als je je strandtentje blank zet omdat door een waterlekkage , of zoeits luxe...

koffieprut | 12-01-05 | 09:34

LOL@ZI

Mazzel | 12-01-05 | 09:33

@. ZI:
Als er al een god zou bestaan,staat ie dus aan 'onze' kant,aangezien de geyteneuqers het mindere aandeel van de hersenen hebben... weetjewel,zo'n beetje het verschil tussen de mens en de chimpansee... de mens is geevolueerd... daarna is de niet-geyteneuqer geevolueerd, nu de geyteneuqer zelf nog....

ShameLess | 12-01-05 | 09:32

ach polderterrorisme blijft humor

Mazzel | 12-01-05 | 09:31

Lijstje met namen die omgelegd gaan worden. Wat ben je voor prutsgeyteneuqer als je papiertjes met namen erop laat slingeren? Ik bedoel, dat ga je toch niet opschrijven? Het zijn verdomme 4 namen! Je moet toch gewoon weten: na Theo is Geert aan de beurt, daarna Hirsi Ali en daarna die Cohen en Aboutaleb. Dat hoef je toch niet op te schrijven of ligt dat nou aan mij? Het zijn je aartsvijanden! Als je die niet uit je hoofd kent...

ZI | 12-01-05 | 09:30

@. Chiant:
Your right!
*krijgt nu halucinaties van een met een stoeptegel tot pulp geslagen Mohammed Bouyeri, Jason Walters ,Jermaine Walters en Ismail A.*
Vaag dat soort visioenen... :)

ShameLess | 12-01-05 | 09:28

Vraag me af welk vogeltje dit *eindelijk* eens in hun flaporen heeft gefluisterd!
Gaat de AIVD nu eindelijk eens concreter te werk, en pakt de andere extremisten ook eindelijk eens aan? doubt it.........

~Pyro~ | 12-01-05 | 09:24

Afschieten en reetneuquen zijn zó 2004.
Thans heerscht stoeptegels van viaducten afgooien.

Chiant | 12-01-05 | 09:21

*mompelt zaken als 'Doodstraf opnieuw invoeren...', 'afschieten', 'in de reet laten nemen door een boomlange homo die Eugene heet' en meer van zulks*

ShameLess | 12-01-05 | 09:18

Wie is de lijstduwer?

yanqui | 12-01-05 | 09:15

top 100 meest criminele geitenneukers bij shownieuws..

koffieprut | 12-01-05 | 09:13

Weer een nieuwe 'de 10' voor Reinout.

Lucifer | 12-01-05 | 09:09

lijstjes verspreiden zich zo snel....

Stijlloze Rukker | 12-01-05 | 09:06

Als je je bedreigd voelt, kun je nog altijd tegen een agent roepen dat je geen identiteitsbewijs bij je hebt. Zit je toch even veilig opgesloten. Kost wel een paar centen.

sjonnie | 12-01-05 | 09:00

Tjah, er zullen heus nog wel meer extremistische geytenneuqers en landverraaiers rondlopen... (met lijstje)

.KicksAss | 12-01-05 | 08:56

Eeeh.... twee pakken melk, boullionblokjes, beleg voor op brood.... nee, tankbonnetje... nee ook niet.. nee, zo'n lijstje heb ik niet.

ZekersJa | 12-01-05 | 08:46

Ik had vroeger het piratenschip van playmobiel op mijn verlanglijstje staan, wat veranderen de tijden he?

Lucifer | 12-01-05 | 08:37

Waarom gaan ze niet gewoon een geit neuken?

gnarti | 12-01-05 | 08:37

Waarschijnlijk zijn er nog wel meer van die groepjes. Dinsdag komt Hirsi Ali terug zeiden ze op het nieuws... Hoop dat het goed gaat...

k3 | 12-01-05 | 08:29

ik denk trouwens niet dat je ruzie wilt met Ayaan Hirsi Ali ...

koffieprut | 12-01-05 | 08:28

Alkmaar schijnt ook erg veilig te zijn...

Faach Viechuur | 12-01-05 | 08:25

ik ga voor de aivd

koffieprut | 12-01-05 | 08:25

Kun je ook mensen opgeven voor dat lijstje?

k3 | 12-01-05 | 08:21

Hey psst: taximeter kopen? Met Airmiles!

Albert Heijn | 12-01-05 | 08:18

@bas777 Je kan de straat op: pas alleen op voor stoeptegels, als je veel wint in het casino let dan goed op wie er meekijken, en als je Limbo vriendinnetje het uitmaakt, hoppa in de greppel ermee... valt best mee met die misdaadcijfers, ik durf zelfs te stellen dat Nederland veiliger is geworden!!!

The Evil One | 12-01-05 | 08:09

Toch altijd voor de vorm job c en ahmed a. op die lijst.... typisch

Ik geloof NOOIT dat die op welke lijst dan ook staan (ja op die lijst van die posters met die roos)

Of moeten ze misschien nog dieper buigen en nog meer subsidie geven bepaalde groepen zodat er met de burqua aan schoolzwemmen (voorzover dat nog plaatsvindt) kan worden gedaan.

The Evil One | 12-01-05 | 08:06

Ja want op je paspoort staat ook je criminaliteits status. toch? Die identificatieplicht slaat in elk geval nergens op.

En over dit? tja... was te verwachten

Jaapblaatschaap | 12-01-05 | 08:04

Gelukkig is de identificatieplicht een feit . *pfff nu kan ik weer weinig over straat.... Ausweis!

777bas777 | 12-01-05 | 08:02

Met Dank Aan Donner en Remkes!

fuckje | 12-01-05 | 07:45

Wat moet je daar meer over zeggen dan: gestoorde miepen.

Jawel | 12-01-05 | 07:42

te verwachten is dat dit wel het geval is. Of heeft de AIVD het licht gezien?

Ram | 12-01-05 | 07:37

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken