Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ONDERZOEK! Wie krijgt de schuld van Haren?

misterlovalova.jpg We zijn nog geen 24 uur na de totaalverwoesting en plundering van Haren en al minstens 32.537 media-psychologen en massa-deskundelogen hebben zich gebogen over De Vraag: wie geven we de schuld van alle ellende? De media? Facebook? Sociaalmedia? Twitter? De verwijderde straatnaambordjes? Moslims? De nieuwe hooligan? De interviews van Rutger van Castricum? Het gerucht gaat dat er de komende dagen een feestje zal worden georganiseerd in Hilversum voor iedereen die denkt te weten waar het aan heeft gelegen. Ondertussen is een rechercheteam van 25 man op #projectX The Aftermath gezet. LOL-kwoot: "Bij het onderzoek zal worden gekeken naar de rol van sociale media en ook van de traditionele media." Ja hoor. Politiemensen die in de media de media gaan duiden. Daar zitten we echt op te wachten. Die bromsnorren kunnen beter gewoon achter de relschoppers aan gaan. En dan met name achter die klootzak die een 84-jarige man met een stoeptegel heeft bewerkt. Dankzij die oh zo stomme sociaalmedia en GeenStijl Opsporing Verzocht staan er alvast een hoop daders haarscherp op. Volgens de verzekeraars (die vandaag collectief een highfive deden) is er minstens een miljoen euro schade. Hoe moeilijk kan het zijn die AH-plunderaars op te sporen en helemaal leeg te plukken? Als we ons over iets geen zorgen hoeven te maken, dan is het wel of er over deze kwestie wel genoeg zelfreflectie bij de media zal plaatsvinden. De NOS heeft bij monde van hoofdredacteur Marcel Gelauf de kwestie al helemaal kapotdoodgeduidonderzocht. Kernvraag voor aan de keukentafel: HOE(!!!) bericht je over dit soort semi-spontane relfeestjes? Daar gaan Gelauf en al zijn collega's + onderzoekscommisies, experts, BN'ers en iedere boerenlul in Nederland zich de komende dagen over buigen. Zelf heeft de NOS daar wel een idee over: het mag in ieder geval niet teveel aan de Publieke Omroep liggen. Zo heeft 3FM voorlopig genoeg de schuld gekregen. De hele dag krijgt die lieve @timur3fm van 3FM het al voor zijn kloten omdat hij luisteraars opriep om naar Haren te gaan. In het 6 uur journaal kreeg hij nog expliciet de schuld van opperduider-ter-plekke @wol, in het 8 uur journaal werd over de invloed van radio niet langer gerept. TV was al onschuldig. Kunnen we weer gewoon het internet de schuld geven.

Reaguursels

Inloggen

PVV modus: Ik persoonlijk denk niet dat het ligt aan de sociaal maatschappelijke achterstand van de autochtone reljeugd maar de oorzaak van deze rellen moeten worden gezocht in de cultuur van deze groep.

Kaan78 | 24-09-12 | 09:26

De macht van social media loopt de klauw uit ! Zal binnenkort dan ook wel VERBOTEN worden....

Betweetert | 24-09-12 | 09:21

"Ikke, nu en alles mag, overal. Ikke geen plichten, alleen rechten. Ikke, opzij jij, ik hebbe als ik iets wil, pak ik het gewoon, maakt me niet uit of het van iemand anders is, als ikke het maar naar m'n zin heb, ten koste van iemand anders boeit me niet. En als ikke me zin niet krijg, krijg je een grote waffel en een schop. Wat zeg je nu? Ben ik ook een keer iemand anders? Neeeee joh. De wereld is van mij voor niks gekregen, heeft niemand voor gewerkt, dus leve de lol. Ga es weg."

kloopindeslootjijook | 23-09-12 | 21:12

Er bestaan toch reeds wetten tegen bv samenzwering, samenscholing, (illegale) evenementen enz. Iedereen die opgeroepen heeft tot, danwel deelgenomen heeft aan dit illegale samenkomen is daarmee toch in overtreding en eenvoudig te achterhalen middels gsm- en social-mediagegevens?!
Allemaal € 600,- boete (de prijs van de goedkoopste iphone 5), dan is de schade zo verhaald en laten het een volgende keer wel uit hun hoofd.

Ven1V1d1V1c1 | 23-09-12 | 16:46

De butler heeft het gedaan.

Real Dutch Meat | 23-09-12 | 16:09

Tis de schuld van Facebook natuurlijk:
.
Door de onoverzichtelijke interface *moest* t meisje wel vergeten om het prive vinkje te plaatsen.
.
De resulterende aanzuigende werking op vernielers en plunderaars was toen onweerstaanbaar en onvermijdelijk geworden. Ze konder niet anders meer.

hotmint | 23-09-12 | 15:01

Het is de schuld van meisje Myrthe, iedereen volgende week vrijdag met fakkels en hooivorken naar Haren om de schuldige te straffen!!11
Maar even serieus, de schuldigen zijn natuurlijk degenen die geplunderd en gestenigd hebben, die moet je oppakken en hard straffen, niemand in de media heeft deze grap gepromoot als Hooligan-feestje.
Verder had men Haren ook gewoon geheel af kunnen sluiten, pasjes uitdelen aan de inwoners en iedereen die er niet woont bij de inritten wegsturen. Wie niet luistert krijgt een enorme boete. Noodverordering erbij, opgelost.

ZSU-23-4 | 23-09-12 | 13:59

Allemachtig wat een gezeur. Wat is er gebeurd met zelf verantwoording nemen voor je daden? Als je de boel kapottrapt ga je de volgende dag netjes helpen met opruimen en jezelf aanmelden voor een taakstraf. We doen allemaal wel eens domme dingen in een dronken bui, maar wat de mannen van de jochies onderscheid is zelf verantwoordelijkheid nemen als man.

Artan83 | 23-09-12 | 13:07

Haren was onvermijdelijk.
Net zo onvermijdelijk als dat kinderen zich eerst moeten verbranden voordat ze het gevaar van vuur onderkennen, net zo onvermijdelijk als de opkomst en val van het communisme voordat we ontdekken dat dit (op papier mooie) systeem in de praktijk niet haalbaar is, en net zo onvermijdelijk als de atoombommen op Japan in ’45, voordat we de verwoestende kracht van dit soort wapens leren kennen en af leren wijzen.
Het zich aanbieden van nieuwe mogelijkheden leidt tot het aftasten van grenzen. In goede zin leidt dit tot vooruitgang en innovatie en in slechte zin leidt dit tot ongelukken en crimineel gedrag. Maar ook deze slechte expansie heeft zijn (latente) functie in de maatschappij. Het verleent ons een heldere illustratie van hoe we het niet willen met zijn allen. Helaas heeft een gedachte-experiment van hoe het mis kan gaan vaak te weinig impact. In het geval van Haren, beseften weinigen vooraf hoe zo’n ‘feestje’ uit de hand zou kunnen lopen. Ik denk dat het merendeel van ons in de veronderstelling leefde dat Vancouver-achtige rellen hier niet zo snel zouden gebeuren. Als er tien pelotonnen ME waren ingehuurd, en er waren 20 jongeren op afgekomen, hadden we ook met zijn allen de burgemeester van Haren afgekraakt, en waarschijnlijk geprobeerd om hem hoofdelijk op te laten draaien voor die absurd hoge kosten van de politie-inzet.
We kunnen ons volledig storten op de schuldvraag. Maar mijns inziens is het handiger om dit ‘negatieve voorbeeld’ gewoon zelf zijn werk te laten doen. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat het meisje in kwestie duidelijk wordt gemaakt dat zij hier niets mee te maken had. Laten we zorgen dat de Harenaren niet financieel de dupe worden van deze volstrekte willekeur en dat in eerste instantie te laten vergoeden vanuit de rijksoverheid. Laten we proberen om de grootste raddraaiers op te pakken, om op hen de financiële schade te verhalen. Laten we ervan leren dat jongeren graag erbij willen zijn als er wat nieuws staat te gebeuren, maar dat ze vrij gevoelig zijn voor groepshandelingen. Laten we ervan uit gaan dat 80% van die groep zijn lesje al echt wel geleerd heeft.
Maar laten we in vredesnaam ophouden met het stellen van de schuldvraag bij evenementen die in principe onvermijdelijk, en hopelijk eenmalig waren.

Het Vragevuur | 23-09-12 | 12:33

Deus Absurdia | 23-09-12 | 11:14 | +
Zet ze een tijdje bij elkaar in afgesloten ruimte,komt vast wat moois uit voort...

swassannuf | 23-09-12 | 12:07

@harob:
Je zou echter wel eens kunnen schrikken als je gaat uitzoeken uit welke postcodegebieden die haattokkies komen en in welke postcodegebiueden het meeste op de PVV gestemd wordt...

Deus Absurdia | 23-09-12 | 11:18

voor mij staat het vast, de schuld ligt bij Geert Wilders

harob | 23-09-12 | 11:16

ambassades = haatbaarden
villawijken = haattokkies
.
tot op heden zijn de verschillen klein, met een lichte voorkeur voor haatbaarden, want vanuit een uitzichtsloze positie kan ik me het laten opfokken als een debiele neanderthaler beter voorstellen dan zonder enige reden naar een dorp gaan om gewoon te gaan rellen.
En oh ja, iedereen die daar aanwezig was heeft schuld en kwam voor rotzooi.. laten we nu niet kinderachtig zijn.

Deus Absurdia | 23-09-12 | 11:14

Opmerkelijk: voorafgaand aan het feestje las je nergens in de reaguurselen dat het wel eens uit de hand kom gaan lopen. Nu het echter uit de hand IS gelopen vindt iedereen dat hij of zij het wel had zien aankomen. O ja, uiteraard eerste reflex van de media: wij zijn niet schuldig, want ja, wij zijn de media en wij verklaren ons altijd onschuldig. Want de burger heeft RECHT op het nieuws (in welke wet staat dat dan?).

Spinazi | 23-09-12 | 11:11

Iedere individuele raddraaier is persoonlijk verntwoordelijk. Niks meer, niks minder. Ik ben altijd allergisch voor achterafgelul waarbij de schuldvraag bij iets anders wordt neergelegd dan de feitelijke veroorzakers, louter omdat anderen iets wel/niet hebben gedaan of nagelaten. Feit: als de raddraaiers geen rad hadden gedraaid, was 't gewoon een leuk geintje geweest en gebleven.

Jerry Nick | 23-09-12 | 10:46

De eerste zaterdag na Sint Maarten zal Sint Nicolaas weer in Nederland arriveren. Via de gevestigde media zal hier aandacht aan worden besteed. De verwachting is dat enkele duizenden mensen (volwassenen en kinderen) de goedheiligman zullen verwelkomen.
Niemand gaat er van uit dat bij deze gebeurtenis winkels worden geplunderd en stoeptegels door de lucht zullen suizen. Het is wat de mensen zelf willen.
Mijns inziens zijn de rellen in Haren te verklaren door de opgefoktheid van een aantal lieden; ze zoeken uitdaging. Betrokken personen mogen van mij naar Siberie - een paar maanden onder streng toezicht. Dan hebben ze pas uitdaging. Vervolgens verzoek ik de Siberische autoriteiten om ze te laten "ontsnappen" - kunnen ze leuk survivallen tussen de beren en de tijgers... cool!!!

gasboer | 23-09-12 | 10:09

Ik dacht ook meteen aan Shaggy

pe4444 | 23-09-12 | 09:34

Verantwoordelijk is ieder die zijn kop daar heeft laten zien, als je naar een feest gaat van een meid van 15 waarvan al lang bekend is dat het niet de bedoeling is, en jij vindt toch dat je bent uitgenodigd ook al zit niemand op je te wachten, dan mag die de verantwoordelijkheid dragen. Ook die droeflippen die daar zijn gaan kijken en nu zeggen 'maar ik was op tijd thuis en heb niks met die rellen te maken', je had er in de eerste plaats al nooit moeten zijn, en dat wist je donders goed. Ik zou trouwens ook een rekening sturen naar DWDD en radio tralala nr. 3, die vonden het bij voorbaat ook al enorm grappig om het feestje van een meisje van 15 te bestempelen als: 'oh oh dit is lachen', ik neem aan dat meneer Matthijs het niet erg vindt om mee te betalen aan de schade, het zou hem wel sieren alvast.

Louise Cypher | 23-09-12 | 09:33

the nipster | 23-09-12 | 09:28 Ah, waar je je laat onderdrukken door de dreiging met geweld dus.

zeg maar jansen | 23-09-12 | 09:30

In het land waar we respect hebben voor de policia local en de guardia civil al helemaal niet in de weg willen lopen omdat dat op 3 weken verplicht vla eten komt te staan ivm ontbrekende tandjes.

the nipster | 23-09-12 | 09:28

the nipster | 23-09-12 | 09:11 Niet ziek maar chique.

De typo is je vergeven. Moeilijke woorden zijn altijd lastig voor de minderbegaafden.

zeg maar jansen | 23-09-12 | 09:22

Die achterlijke Nederlandse gewoonte om mensen/organisaties als schuldige aan te wijzen, die hoogstens zijdelings betrokken waren.

Schuld? Klootzakjes en genetisch gehandicapten die geen respect kunnen opbrengen voor andermans leven en terplekke een knieschot hadden moeten krijgen.

Taas | 23-09-12 | 09:22

radio 538, s3 fm en het onderwijs in nederland. De reclameslogan bedenkers van er gaat niets boven groningen. En dat willend de mensen dan ook een keer meemaken

dolffie | 23-09-12 | 09:18

@the nipster | 23-09-12 | 09:11
In welk *geweldig* land woont jouw huis?

necrosis | 23-09-12 | 09:17

Go on, slaap ik mn roes ff uit. Heb gisteravand ff balletje opgegooid qua dorp-afbreken, de barhangers in het zuiden van Europa..... paella-nietsnutsvreters- die na hun werk even iets komen drinken om een uur of 10 hadden het te druk met........ WERKEN en hebben geen idee waar ik over stond te lullen.

DANNY3960 | 23-09-12 | 09:13

@zeg maar jansen | 23-09-12 | 08:56
Precies: geen publiek, geen voorstelling.

Petrus de Rewa | 23-09-12 | 09:12

@ zeg maar Jansen

Precies! En er hadden ook doden kunnen vallen. Er waren al mensen van balkons afgeflikkerd, als je niet goed terechtkomt kun je ook je nek breken...

eerstneukendanpraten | 23-09-12 | 09:12

jullie leven in zo'n ziek landje.

the nipster | 23-09-12 | 09:11

eerstneukendanpraten | 23-09-12 | 08:38 Als Rutger er was dan kan ie ook wel een beetje schuld dragen. Net als die andere mensen die er met busjes met schotelantennes heen waren gereden.

Geen publiciteit, minder rellen.

zeg maar jansen | 23-09-12 | 08:56

Ga vanmiddag bij mij broer op bezoek, zijn dochter werd nog door Rutger geïnterviewd in Haren. Zij zal de schuldigen wel kunnen aanwijzen toch?

eerstneukendanpraten | 23-09-12 | 08:38

@Sjeng de helle | 23-09-12 | 07:23
De daders moeten voor de kosten opdraaien, en zijn volledig verantwoordelijk. Daar ben ik het volledig mee eens.

De schuldvraag is belangrijk om te zien of we dit soort dingen in de toekomst kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door het niet te hypen in de media.

rara | 23-09-12 | 08:27

AA, all in............ damn. De burgemeester heeft een flush. Aan zn kont hangen.

DANNY3960 | 23-09-12 | 07:29

achade=schade

Sjeng de helle | 23-09-12 | 07:26

Altijd weer die Iphone gekte.
Ik zei nog zo: Nee! Niet Haren! Oberhausen!
Maar ja toen de mensen toch naar Haren gingen en er achter kwamen dat de iPhone5 daar niet verkocht werdt, tja, toen brak de pleuris wel uit ja.......

MyCatIsDoingThis | 23-09-12 | 07:26

Mogguh @All
Wat een geouwehoer over de "schuldvraag"
Wie heeft de boel nu vernield, geplunderd etc.?
De daders zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor hun handelen en eventueel hun ouders of dat wat er voor moet doorgaan.
Er zijn misdrijven gepleegd dus domweg Strafrecht hanteren en de achade verhalen tot de laatste cent, incluis de kosten voor het Politieoptreden en de schoonmaakkosten.
Dan gaat die figuren bij de volgende gelegenheid de zin wel over..

Sjeng de helle | 23-09-12 | 07:23

Nogmaals de dame in kwestie had gewoon haar post kunnen aanpassen of verwijderen end of story .
Alles is gelijk . Daarom is de eenvoudigste oplossing de beste...

Harken maar | 23-09-12 | 07:23

Simpel, het is de schuld van die bejaarde, maar volgens mij is die al overdreven lomp bestraft.

* | 23-09-12 | 07:17

Ai nu komt de omzwaai,,,ProjectX is niet meer Coolll

Crematorium-de-Asbak | 23-09-12 | 06:33

projectx op 2 meter tv aan het kijken,,,, is toch poeslief allemaal...

Crematorium-de-Asbak | 23-09-12 | 06:29

Mizi | 22-09-12 | 21:21 |
Eng mannetje ben jij. Jou zouden ze alvast een paar maandjes preventief moeten opsluiten, dan kunnen ze je het verschil tussen mijn en dijn bijbrengen.
Bovendien praat je poep. Geen mens kan zonder normen. Je gedragen volgens normen is normaal. Als jij je niet normaal gedraagt tegenover anderen zul je ook weinig andere fatsoenlijke mensen tegenkomen. Je doet jezelf tekort. Dat zal mij verder jeuken; wel een probleem is het leed dat je bij anderen veroorzaakt met je asociale en verwerpelijke instelling.

triasenergetica | 23-09-12 | 05:30

Gelukkig mag je in het land waar ik woon WEL je lijf, levende have en goed verdedigen met iets wat 'the second amendment' heet....

Waldo12 | 23-09-12 | 05:23

Wat ik belangrijker vind dan de schuldvraag: wie draait er op voor de schade (een mio+)

necrosis | 23-09-12 | 05:20

Opstelten is de schuldige, die laat dit gebeuren.
De lieve man moet lekker bij z'n vrouwtje gaan zitten breien.
Als er flink was opgeschaald waren die AH plunderaars nooit de zaak meer uitgekomen. gemiste kans.
Beeldmateriaal genoeg en scherp ook, mag toch hopen dat ze deze case dan eindelijk wel eens naar tevredenheid gaan aanpakken. Maar ik heb geen vertrouwen in Opstelten (te lief en onwetend)

Mask | 23-09-12 | 03:59

Der is geen rechter, bromsnor of een of andere zogezegde "leader" die de ballen heeft om de schuldige te achtervolgen. Het gaat gewoon door in dit gekke landje en zal heus de laatste keer niet zijn. Ze hebbem gijn gehad en willen het ook nog eens een keer doen.

OudRotjeknorrer | 23-09-12 | 03:54

Dat het zo uit de hand is gelopen komt uiteindelijk door het bevoegde gezag. Het bevoegde gezag had met een week voorbereiding deze situatie met 3000 paupers op een schade vrije manier moeten weten te hanteren.
Dat die paupers überhaupt naar Haren gingen komt door een ieder die daartoe een oproep hebben gedaan, dan wel tot het doen van zo'n oproep een platvorm boden. Vooral Facebook is hierin de kwade genius. Facebook heeft de platvorm geboden welke deze malloten mallemolen in gang heeft gezet. Facebook is daarmee de hoofdschuldige, de veroorzaker in eerste aanleg.

jaco | 23-09-12 | 03:49

Gelukkig mag je in het land waar ik woon WEL je lijf, levende have en goed verdedigen met iets wat 'the second amendment' heet....

Waldo12 | 23-09-12 | 03:18

@de grote Anti | 23-09-12 | 01:07
Lol. Je ziet kansen.

LibertasSimplex | 23-09-12 | 02:47

MKB | 23-09-12 | 02:28 | + 0 -

Het is duidelijk dat je nieuw bent, je vergeet Wilders als schuldige aan te wijzen.

DANNY3960 | 23-09-12 | 02:39

@canardo | 23-09-12 | 02:25

Ik geloof niet dat de goeden vaker de slechten afschieten statistisch. Die schifting tussen goed en slecht vervaagt sowieso snel waar het grote gebeurtenissen aangaat. De geschiedenis is daarvan de beste getuige.

The road to hell is paved with good intentions.

pius | 23-09-12 | 02:36@luchtledig | 23-09-12 | 02:27

U heeft het resultaat gezien toch. Een gebiedsverbod had geen overbodige luxe geweest en een hoop problemen voorkomen.

pius | 23-09-12 | 02:33

Als dit soort leeghoofden elkaar volgende week een berichtje stuurt, via Facebook, What'sApp of wat dan ook.. En zou besluiten naar, noem maar wat, Veenendaal te gaan om daar de boel te gaan verstieren, wie krijgt dan de schuld? Want daar gebeurt dan in wezen precies hetzelfde.
Don't shoot the messenger.

b-ry | 23-09-12 | 02:28

Waarom wijzen en/ of schuld afschuiven?

Ik ben hier nieuw maar volgens mij is het simpel en is hier wel een soort keten-aansprakelijkheid op zijn plaats:

1) De relpaupers zelf!
2) Burgemeester !
3) Verschillende media
4) Mirthe (ws onbewust)

Ik kan alleen de overheid en de EU nog nergens in het rijtje kwijt...

Maar goed, de overheid en de EU zijn, bij voorbaat, schuldig aan alles wat fout gaat in dit land!

Ohja, nog gefeliciteerd Mirthe!

MKB | 23-09-12 | 02:28

pius | 23-09-12 | 02:12

Kom net binnenvallen maar verbaas mij over uw post.Prioritering zegt u? Omdat er niet genoeg ME op de been was? Omdat Haren dat roept?

luchtledig | 23-09-12 | 02:27

pius | 23-09-12 | 02:12
Dan krijgen we misschien meer vuurwapengeweld ja, maar als het wat vaker de "goeden" zijn die de "slechten" afschieten, dan is dat niet per se slecht. In ieder geval zijn de kansen beter verdeeld.
En dat de voorbereiding in Haren niet goed was daar ben ik het niet mee eens. Ze hadden 50 man ME klaar toen het begon meen ik, wat moeten ze dan doen? Het leger klaarzetten? Het lijkt me heel erg moeilijk om dit soort dingen van tevoren juist in te schatten.

canardo | 23-09-12 | 02:25

En toch vraag ik me af hoe zoiets zou aflopen aan de Spaanse costa.

DANNY3960 | 23-09-12 | 02:19

@canardo | 23-09-12 | 02:07

In een urbane samenleving is dat niet te doen. Vuurwapengeweld in steden is altijd veel talrijker en vrijheid van wapenbezit gaat dat alleen maar verergeren.

En wat ik zei is geen dooddoener maar de oplossing. Dit soort incidenten zijn nooit te voorkomen maar wel redelijk beheersbaar te maken. Een goede voorbereiding en prioritering is daarin cruciaal.

En daaraan heeft het duidelijk geschort.

pius | 23-09-12 | 02:12

@necrosis | 23-09-12 | 02:06

Vrijheid van zelfbeeld-vorming is een groot goed en gelukkig maar. Veiligheid zit vooral in je hoofd natuurlijk.

pius | 23-09-12 | 02:09

Parsons | 23-09-12 | 01:18
Vrij wapen bezit is niet echt de oplossing.

Wanneer de politie nu het vuurwapen gebruikt zou hebben was het helemaal een puinzooi geworden. Dan toch liever een alternatief zoals b.v. pepperspray.

Slappehap | 23-09-12 | 02:08

pius | 23-09-12 | 01:57
Dat klinkt als een dooddoener, zoals ik al zei, we horen al jaren dat ze er nu wat aan gaan doen en het gebeurt niet. Als we willen dat er echt iets verandert zullen we het zelf moeten doen. Zoals gewoonlijk. Overigens ben ik absoluut niet voor 100% vrij wapenbezit zodat elke jojo over straat kan met een wapen. Het is wel de bedoeling dat de wapens in handen komen van mensen die er verantwoordelijk mee om kunnen gaan.

canardo | 23-09-12 | 02:07

@pius | 23-09-12 | 02:02
Ik waarborg mijn eigen veiligheid, heb ik jou niet voor nodig.....

necrosis | 23-09-12 | 02:06

@Slappehap | 23-09-12 | 01:58

Sure.

pius | 23-09-12 | 02:02

@necrosis | 23-09-12 | 01:56

Ik werk mijn hele leven al met het soort tuig dat Haren heeft geplunderd. Ik werk en werkte trouwens met tuig van alle gezindten en niveau's.

Eerst aan de deur als portier en nu in mijn huidige baan. Als iemand niet naïef is dan ben ik het.

Ik spreek uit ervaring. En ik waarborg de veiligheid van knulletjes zoals jij. Ouwe saloncowboy van me.

pius | 23-09-12 | 02:02

@pius | 23-09-12 | 01:55
Geplunderd WORDEN?
Is dat een bekentenis?
*gnehehehehe*

necrosis | 23-09-12 | 01:59

de grote Anti | 23-09-12 | 01:24
Ik zou het vuur openen!

Slappehap | 23-09-12 | 01:58

@canardo | 23-09-12 | 01:51

Efficiënter optreden van burgemeester, politie en ME. Simpel. Ik ben tegen vrij wapenbezit. Dat zal het aantal doden per jaar door vuurwapengeweld flink verhogen in een urbane samenleving.

We zitten hier niet in Alaska natuurlijk.

pius | 23-09-12 | 01:57

dedeurs | 23-09-12 | 01:51 |
mmmm, je snapt hopenlijk dat we van meningen kunnen verschillen?
Dat dat ok is, en een discussie goed is?
Dan 1 simpele vraag,
Denk jij, dat deze rellen te verkomen waren in Haren door een goede voorbereiding?

Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:57

Puberpark Slagharen

SapperdeFap | 23-09-12 | 01:56

@pius | 23-09-12 | 01:45
Naïef?
En dat zeg je tegen mij?
*alle ballen uit tafelvoetbal jatten doet, ende grinnik*

necrosis | 23-09-12 | 01:56

Je kunt natuurlijk niet ontkennen dat de media, zowel de traditionele als de 'social' een grote invloedsfactor waren. Ook als je niet weet hoe dat dan anders had gekund, kun je die invloed toch niet ontkennen.
Misschien moeten we inplaats van weer allerlei commissies te installeren gewoon eens een prijsvraag uitschrijven, als die waarmee Rousseau in de achttiende eeuw bekendheid verwierf, over de vraag welke invloed 'vooruitgang' in kunst, wetenschap en technologie op onze zeden, en waarmee hij zich aankondigde als wegbereider van Verlichting en Franse revolutie.
En nú bijvoorbeeld toegespitst op kunst, journalistiek en communicatietechnologie.

WirMachenMusik | 23-09-12 | 01:55

@necrosis | 23-09-12 | 01:51

De mensen in Haren wiens huizen geplunderd worden natuurlijk. Moet ik nou alles uitleggen.

pius | 23-09-12 | 01:55

pius | 23-09-12 | 01:45
Ok, wat stel jij dan voor?

canardo | 23-09-12 | 01:51

@pius | 23-09-12 | 01:45
Jij denkt aan de slachtoffers?
Het hangt er vanaf wie jij denkt dat de slachtoffers zijn.....

necrosis | 23-09-12 | 01:51

--Ik leg zeker wel verantwoordelijkheid bij de relschoppers. Maar NIET de schuld--
Ongelofelijk.
'De dood van Pim Fortuyn was NIET de schuld van v.d. Graaf. Hooguit zijn verantwoordelijkheid.'
'NIEMAND had schuld aan de handel in Afrikaanse slaven, hooguit was iemand ergens verantwoordelijk'
'De Tate slachting was NIET de schuld van Charles Manson, hooguit zijn verantwoordelijkheid'
'Mengele was NIET schuldig aan zijn medische experimenten op Joden, hij voerde ze weliswaar persoonlijk uit, maar hij was slechts verantwoordelijk.'
*portie naar Fikkie gooit*

dedeurs | 23-09-12 | 01:51

@Dagobert D. | 23-09-12 | 01:42

Dat kan je makkelijk zeggen maar dat is nergens verifieerbaar. Ik ga er dan ook voor het gemak vanuit dat je uit je nek lult.

Ouwe vrek.

pius | 23-09-12 | 01:51

@necrosis | 23-09-12 | 01:41

Ah. Je gaat uit van de educatieve waarde. Hoe naïef.

pius | 23-09-12 | 01:48

@necrosis | 23-09-12 | 01:30 G
Ok, 4-3 laat ik staan, en wissel ik 020 en 030 om in volgorde.
Is idd beter, alhoewel 020 prima is, voetbal even buiten beschouwing gelaten.

Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:47

@Parsons | 23-09-12 | 01:33
Ah,een soort van wild west stadje,waar de tumbleweed eenzaam over het zand rolt.. geplaagt door de wind.
Elke vreemdeling met een schuin oog aangekeken,en een groep carnavalsgangers de woestijn in gejaagd wordt.

Hmm,dat lijkt mij wel wat.Waar kan ik mij inschrijven?

de grote Anti | 23-09-12 | 01:46@canardo | 23-09-12 | 01:40

Ik denk aan de slachtoffers aan de andere kant in deze.

pius | 23-09-12 | 01:45

@Parsons | 23-09-12 | 01:40

Zeker wel mijn waarde. Kijk maar naar hoek v Holland. Psycho-nation.

pius | 23-09-12 | 01:43

@pius | 23-09-12 | 01:40
vrijwel zeker betaal ik alsnog meer belasting in nederland dan jij ooit zal doen.

Dagobert D. | 23-09-12 | 01:42

@pius | 23-09-12 | 01:31
Lees maar wat je wilt lezen, het gaat mij om een nutteloze bezigheid voor nutteloze randdebielen.
En hopelijk leren ze er van.

necrosis | 23-09-12 | 01:41

pius | 23-09-12 | 01:35
Bekijk het van de zonnige kant, dan zijn we gelijk van die snuif en slik hoolies af.
Probleem opgelost, hoeven we het ook niet meer over te hebben, de genenpool gaat erop vooruit, ik zie alleen maar voordelen.

canardo | 23-09-12 | 01:40

@o)+ | 23-09-12 | 01:35 |

Ja, alles is de schuld van de overheid. Weg met die eigen verantwoordelijkheid! We zijn allemaal misleide schapen.

Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:40

@pius | 23-09-12 | 01:35
Niet zo gek om een kogelregen in te lopen. En zo ja? Vette pech. #next

Parsons | 23-09-12 | 01:40

@Dagobert D. | 23-09-12 | 01:36

Gewoon ff je mond houden als je niets bijdraagt aan deze samenleving. Ga lekker op de Thaise Geenstijl zitten of zo.

Kijken hoelang je daar kan zeiken over alles.

pius | 23-09-12 | 01:40

@Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:35
Jij begrijpt het.

Parsons | 23-09-12 | 01:39

typisch iets voor noord west europa. Vooral veel lullen en geen actie. Hier zie je dergelijke dingen eigenlijk nooit. Na grote evenementen is alles nog gewoon heel. In pauper nederland wordt alles gemold. Dat is wat je krijgt na 35 jaar links aan de macht. Gewoon elke hooligan neerschieten met scherp, en na 2 weken doen ze het nooit meer.

Dagobert D. | 23-09-12 | 01:36

@o)+ | 23-09-12 | 01:35

Je bent een socialist?

pius | 23-09-12 | 01:36

@Parsons | 23-09-12 | 01:33

Normaliter niet. Maar als er georganiseerde snuif en slik hoolies bij zitten dan ben ik daar niet zeker van. Die zijn zo gek als een deur.

pius | 23-09-12 | 01:35

Wie de schuld heeft? Dat wat zich 'overheid' waant.
Dat creëert het soort mensen dat niks beters met hun leven weet te doen.
Dat creëert het soort media dat niks beters met hun taak weet te doen.
Je oogst wat je zaait.
En zaai je kanker dan oogst je kanker.

o)+ | 23-09-12 | 01:35

@Parsons | 23-09-12 | 01:25 |

Uiteindelijk lost dat het probleem wel op ja. De laatste doet het licht uit.

Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:35

--Waarom zouden verzekeraars "high fiven"? Die moeten toch gewoon dokken voor de ravage dit geteisem is aangericht?--
SharpEye | 22-09-12 | 21:23
Omdat zij weten dat in de supermicrokleine lettertjes staat 'natuurrampen/revoluties/volksopstanden/zombieaanvallen uitgesloten' en ze dus geen cent uit hoeven te betalen?

dedeurs | 23-09-12 | 01:34

@Parsons | 23-09-12 | 01:28

Mooi ja. Die laffe loosertjes helpen de sterke arm een handje. Nu hopen dat de Harense wijkagent een twitteraccount heeft.

Je weet het niet natuurlijk.

pius | 23-09-12 | 01:33

@pius | 23-09-12 | 01:30
Hoezo niet? Ik garandeer je dat het niet uit de hand was gelopen.

Als jij op voorhand weet dat je een dorp binnenloopt waar 18.000 gewapende bewoners klaarzitten ga je niet rellen.

#FEIT

Parsons | 23-09-12 | 01:33

@necrosis | 23-09-12 | 01:28

Wie groeven er ook kuilen vroeger? Nou? En nu niet doen of je Gekke Henkie bent.

Je doet het erom.

pius | 23-09-12 | 01:31

@Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:23
Bestuurders wisten dat het 4-3 zou worden?
*omkoping roepen doet*

necrosis | 23-09-12 | 01:30

@Parsons | 23-09-12 | 01:26

Ja maar dat lijkt me juist onvoordelig op de keper beschouwd. Als deze imbecielen wapens hadden gehad en de bewoners ook was het leed niet te overzien geweest.

pius | 23-09-12 | 01:30

De grote schuldige is Den Haag, zonder al die wetten en regels was allang traangas,taser,ofen rubber kogel gebruikt.

Wieert100 | 23-09-12 | 01:29

@necrosis | 23-09-12 | 01:12 |

Nee, het antwoord is 79 maar dat komt door 28 met meer zekerheid dan 8 en 36 wat 36 komt maar één keer voor en zou ook een vermenigvuldiging kunnen zijn. 28 daarentegen komt twee keer voor vandaar ook dat die 8 en 36 ook klopt want het zijn nou eenmaal getallen en die staan vast.

Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:29

@pius | 23-09-12 | 01:22
Waar zie jij een godwin in mijn comment?
Moet je me toch eens uitleggen!
*onderzoek gaat doen naar tafelvoetbal icm schedelhitte*

necrosis | 23-09-12 | 01:28

@pius | 23-09-12 | 01:21
It evens out.

Parsons | 23-09-12 | 01:26

@Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:20
Nee, in tegendeel.

Parsons | 23-09-12 | 01:25

@Parsons | 23-09-12 | 01:18
Lolz,weet je wel niet hoeveel 30.000 stuks munitie weegt en bovendien kost.. Kijk,hoe rampzalig ook hebben de *kuch* jongeren geen home-invasions proberen te doen zover ik weet.

De dag dat zo'n meute je voordeur staat in te trappen hebben we wel een probleempje jah.Dan komt het leger erbij desnoods en gaat de hele zooi een strafkamp in op siberie ergens.

de grote Anti | 23-09-12 | 01:24

@canardo | 23-09-12 | 01:20
+1, GMTA, maar ergens een halve stelling. Hoezo zonder strafblad of psychopatisch verleden? Juist *dan* juist *wel*.

Elk dorp één gewapende psychopatische gek en ik garandeer je dat alleen nog falende pedoreligieuzen oproepen tot geweld.

Kijk, zó los je problemen op. #winwin

Parsons | 23-09-12 | 01:24

@Eurotokkie
Ik leg zeker wel verantwoordelijkheid bij de relschoppers.
Maar NIET de schuld.
Met een goede observatie van bestuurders had dit voorkomen kunnen worden.
Wat denk je als 020 en 030 voetbal supporters bij een 4-3 uitslag aan het einde van een wedstriidt op 1 terein komen en hun frustraties en emoties gaan uiten?

Jij zal zeggen elk resultaat van dat is hun eigen schuld.
Ik zeg nee, bstuurders weten het resultaat al, DUS heben te handelen uit voorzorg (zeg maar gescheiden afvoeren en laat ze maar veen beetje schelden op 100 meter afstand, iedreen tevreden en kunnen ze kankeren om 20:00h voor de tv).
In Haren hetzelfde, jongeren komen toch, ook al denkt de burgemeester van niet. Wat dan?
Niets georganiseert,maar dan ook niets gedaan om de verveling te handelen.
En dan werd het donker, vuurwerk en veel gedronken en hup ME gaat charges doen en hup 300% energy energy back.
All is a game (niet verkeerd bedoeld), maar actie heeft reactie etc.
Daarom de voorbereiding is zo belangrijk.
Antifa protesten leveren publiciteit op, maar weinig confrontaties door een goede voorbereiding.
Wat was de voorbereiding in Haren door een simplistiche burgemeester? 50 ME en HOPEN op een ludieke bijeenkomst.
Right?

Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:23

@necrosis | 23-09-12 | 01:19

lekkere godwin weer. Je kan het niet laten of wel.

pius | 23-09-12 | 01:22

@Parsons | 23-09-12 | 01:18
Lees mijn 1:19 comment, daar kun je het onmogelijk mee oneens zijn.

necrosis | 23-09-12 | 01:21

@Parsons | 23-09-12 | 01:18

Maar dat betekent dat deze fake-ass barbaren ook wapens hebben. Dat nivelleert nogal. Is dat niet onwenselijk?

pius | 23-09-12 | 01:21

Zelfs losgeslagen dronken jongtuigh zal het niet in de hoofd halen een tuintje van een woning binnen te struinen als je wéét dat er achter het glas tenminste 4 gewapende bewonerTs met doorgeladen .44's naar SBS zitten te kijken.

Van die dingen.

Parsons | 23-09-12 | 01:21

107-99
reknr*******

bij gelegenheid | 23-09-12 | 01:21

@Parsons | 23-09-12 | 01:18 |

Alleen voor de onschuldige bewoners dan?

Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:20

Parsons | 23-09-12 | 01:18
Ik verwijs u naar canardo | 22-09-12 | 22:33

canardo | 23-09-12 | 01:20

@Dolphi | 23-09-12 | 01:07
Ik heb het ooit eerder gepost, maar doe het nog eens vanwege de relevantie:
Laat de jongeren die zijn opgepakt gedurende een jaar elke dag een kuil graven van 2x2x2 meter.
Wanneer ze daarmee klaar zijn laat je ze die kuil weer dichtgooien, elke dag weer.
Wat je daarmee bereikt: niets!
En hopelijk zullen die jongeren dat nog lang herinneren, voordat ze weer een wijk gaan terroriseren!

necrosis | 23-09-12 | 01:19

Ok, kan de slaap niet vatten.

Wat mij opvalt is dat er in al die honderden tegels en comments elders niemand , maar dan ook helemaal niemand *de* oplossing voor (of tegen, het is maar hoe je het bekijkt) dit soort akkefietjes heeft weten te melden.

Vrij. Wapenbezit.

Parsons | 23-09-12 | 01:18

@kheriheb | 23-09-12 | 01:06

Of 28.

Bruno Alaska | 23-09-12 | 01:15

@kheriheb | 23-09-12 | 01:06
Jouw redenatie snap ik niet, het antwoord is 36.
Maar wie is nu de schuldige van 'Haren'?

necrosis | 23-09-12 | 01:12

Grappig, de headhoncho van het Staats-TV nieuws met de zoveelste facepalm. Na de ontelbare Godwin-alerts de laatste decennia m.b.t. bepaalde politici, de politiek-correcte wegkijkerij, de afgelopen weken opnieuw één grote PvdA-show, en nu weer dit. Gelauff heeft nog steeds niet in de gaten dat zijn journaals allang niet meer zaligmakend zijn. Het NOS journaal is Schnee von gestern.

Ayatollah Oink-Oink | 23-09-12 | 01:11

@kheriheb | 23-09-12 | 01:04

Nite!

*zzzzz*

pius | 23-09-12 | 01:11

Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:03 | + 0 -
Als je iemand neerschiet geef je dan de wapenindustrie de schuld ? niemand heeft deze relschoppers gedwongen om dit te doen.
Dat er idioten in Nederland rondlopen wisten we al maar dat deze zich verzamelen in een dorp en daar de boel kort en klein slaan zie je alleen in slechte B films.

Eurotokkie | 23-09-12 | 01:10

@kheriheb | 23-09-12 | 01:06
Inderdaad,een heel makkelijke dus eigenlijk.
Maar je moet het kunnen zien.

de grote Anti | 23-09-12 | 01:08

De schuldigen zijn de adhd (jongeren) feestboek tokkies die 24/7 met een erectie of klamme poes rondlopen omdat zij zoveel online vriendjes hebben.
Waar dus ook wat mee af te spreken valt blijkbaar.

de grote Anti | 23-09-12 | 01:07

Schuld ? Ga we weer op de toer van samenzweringen ? Maar de schuld hebben alleen de geweldplegers en plunderaars. Niet de verleiders,want dat zijn paternalistische laffe schurft-leiders die zich verstoppen achter systemen en regeltjes.Je moet altijd beginnen bij de verantwoordelijke uitvoerders.We leven toch in zo'n soort maatschappij ? Dus: Hun energie frustreren door hard slaan ,opsluiten en laten betalen.Desnoods lenen ze het geld maar.Structureel is het nog beter sociale dienstplicht in te voeren en ze te steken in gele overalls als ze zich misdragen hebben.Enkelbanden of nog liever halsbanden zijn ook effectief,maar de bal en ketting nog meer.Kortom: We hebben geen geld meer (over) voor psychologische experimenten.De (E)USSR is toch al herboren ,wen er maar aan.

Dolphi | 23-09-12 | 01:07

necrosis | 23-09-12 | 01:05
-8+36-8+36 is de cyclus

kheriheb | 23-09-12 | 01:06

pius | 23-09-12 | 01:04
Dan is het tijd om de plaat te poetsen...
gnite

kheriheb | 23-09-12 | 01:04

@kheriheb | 23-09-12 | 00:59

Edoch. Nu wel. Het lijkt wel een reünie vanavond. Straks komt die mongool van een Rob Kamphues nog online.

Je weet het niet.

pius | 23-09-12 | 01:04

Zippie1969 | 23-09-12 | 00:55 | + 0
Als je vijftig man hebt met 'loaded guns' en die gaan schieten, dan is het feestje snel voorbij, dat kan ik je wel vertellen.
Achteraf kun je dan nog zeggen dat het een vergissing was. Dat soort vergissingen is wel vaker gemaakt, bij de Adriatische zee, die kant op.
Filmrolletjes raken dan spoorloos, commissie benoemen, 30 jaar wachten en niemand die er nog om maalt.

Nou ja, als je dat allemaal niet wilt als bestuur moet je ook niet janken. Dit soort dingen moet je in Spanje proberen met de Guardia Civil. Kansloos.

Hier helpen agenten ouwe dametjes oversteken, als ze niet staan te flitsen. Daar zijn we lekker mee.

Next time, gotta go to bed.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 01:03

79

kheriheb | 23-09-12 | 01:03

@Zippie1969 | 23-09-12 | 00:41 |
Preciesssss, mee eens.

@Eurotokkie | 23-09-12 | 00:49 | + 0
Ik snap wat je bedoelt, maar het antwoord in NO
Zo werkt het niet.
Tuurlijk zullen ze een straf krijgen, en het OM/pliesie zal overkill straffen geven om hun eigen dommigheid te verbloemen.

Er is maar 1 schuldige en dat is de dommige burgemeester.
Zelfs de ME en ambulance broeders en zusters zijn de dupe.
In de presco zie de burgemeester dat ze nog nooit zo'n groeps haat en geweld gezien hadden tegen hulpverleners, pliesie en ME.
Denk je nu echt dat de jongeren in hun extase een bewust verschil zagen in gevoel tussen autoriteit, ME etc, no, gewoon uitlaatklep en dus blind wie of wat.

GS redactie,
Zeg heeft GS geen muziek ofzoooo.
Waarom geen muziek draadje opstarten naast de normale super tot extreem goede topics?
Metallica - Fade To Black (Live Sofia - Big Four Concert)
www.youtube.com/watch?v=QN-ypjyfvrQ
Can you hear it??

Free Fall-ing | 23-09-12 | 01:03

*Ratzinger zachtjes bij oorlel pakt en over knie buigt*
Bent U ook heel oud toevallig..
Oja,en vul hier het ontbrekende getal in :
23-15-51-43-?

de grote Anti | 23-09-12 | 01:01

pius | 23-09-12 | 00:42
Ik kom alleen maar af en toe, dus echt terug ben ik niet.

kheriheb | 23-09-12 | 00:59

@pius | 23-09-12 | 00:46
Ik hoop dat je budget toereikend is, ik kost €225 per uur.
En omdat jij het bent, zal ik de BTW dubbel in rekening brengen.....
*gnehehehe*
En volledig on-topic, het is de schuld van Arogander, mijn onderbuik zegt het.....

necrosis | 23-09-12 | 00:58

@Ratzinger: ik zei ook mede.... De relschoppers zijn verantwoordelijk voor hun daden.. daar moet ook HARD tegen worden opgetreden. alleen dit was geen optie met 50 man ME tegen honderden mensen er tegenover. De vlam sloeg rond 9u in de pan, maar ME was aanrijdende vanuit diverse regio's tot 11U... Waar waren de "goede" voorbereidingen?

Zippie1969 | 23-09-12 | 00:55

kheriheb | 23-09-12 | 00:51 | + 0 -

Haren is dorp maar Rotterdam is een kutstad daar ga je echt niet vrijwillig heen .

Eurotokkie | 23-09-12 | 00:53

pius | 23-09-12 | 00:48 | + -1
Barmhartig als ik ben, hij is altijd welkom (of zij of het, dat weet ik niet precies - ik zie niet gelijk ballen).
Maakt ook niet zoveel uit, vergeving is er voor ieder.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:52

"Er gaat een ramp gebeuren in rotterdam, mensen blijf aub allemaal thuis, kom niet naar het rampgebied"
Driemaal raden wat er gebeurt...

kheriheb | 23-09-12 | 00:51

Niemand heeft gezegd om Haren met de grond gelijk te maken die heeft dit tuig zelf gedaan dus ja dan is de schuldvraag toch al beantwoordt.

Eurotokkie | 23-09-12 | 00:49

@Ratzinger | 23-09-12 | 00:40

Mooi. Misschien kan necrosis bij je biechten. Die heeft zich nogal onbijbels gedragen tijdens jouw afwezigheid namelijk.

Zijn zielenheil loopt groot gevaar.

pius | 23-09-12 | 00:48

Ik ga kijken of er nog een x project is.Tot morgen vroeg!'
siauw

miko | 23-09-12 | 00:48

Zippie1969 | 23-09-12 | 00:41 | + 0
Ach, nu hebben de bestuurders het gedaan. Stonden die te gooien met stenen, vernielden die winkels, woningen, auto's?
Lul toch niet zo dom man. Die relschoppers deden wat ze deden. Ja, de bestuurders en de politie hadden er mogelijk meer aan kunnen doen, maar al zouden die helemaal niks hebben gedaan, dan nog zouden die relschoppers degenen zijn die het hele feestje zouden hebben moeten betalen (na het uitzitten van een gevangenisstraf).
Vind het werkelijk zo'n gezeik om de overheid te 'blamen' als een stel idioten in een of ander dorp tekeer gaat. Damage-control, dat hadden ze kunnen doen ja. Met scherp schieten, dat zou geholpen hebben.

En dat dan de volgende dag uitleggen in het journaal.
Bon. Ik zou er wel voor zijn geweest als men gewoon wel met scherp had geschoten, maar dat schijnt in dit land taboe te zijn. Waarom, ja, dat weet ik ook niet.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:48

@Stripe Square | 23-09-12 | 00:39
Blijven wil niet zeggen triple posten mevrouw.

@necrosis | 23-09-12 | 00:40
Pius een vent?? Ow.... :)

miko | 23-09-12 | 00:47

La Vie En Rose | 23-09-12 | 00:45
Trusten>.

bij gelegenheid | 23-09-12 | 00:46

@necrosis | 23-09-12 | 00:40

Wees niet bang ik heb geen ambities in die richting. Als je me koffie en de post brengt en 1 keer de plee schoonmaakt per dag ben ik allang tevreden.

Zo veeleisend ben ik niet.

pius | 23-09-12 | 00:46

Ik zit met l'Ipad in dn hand, dacht dat t 'Post' knoppie niet helemaal jofel was, of ik probeerde m wakker te schudden... Anyway... Stof. Kruip. Kuch.

Stripe Square | 23-09-12 | 00:45

De overige aanwezigen ook Sweet Dreams.
Ik ben ook de rotste niet.
;-)

La Vie En Rose | 23-09-12 | 00:45

@Ratzinger | 23-09-12 | 00:36
Nu is het nog wachten op een minister die 100.000 euro uitlooft om dat meisje kalt te stellen.Maar dat gebeurt alleen in beschaafde landen als Pakistan.

miko | 23-09-12 | 00:45

@Ratzinger | 23-09-12 | 00:36
Daar heb je dan weer gelijk an.
En scuzi voor mijn plemp La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:57 |

Nogal dom ja.
Het is hier gvd geen theekrans. Wat jij.

*Mezcal aanreikt, mét worm en te bedde gaat*

Sweet Dreams voor straks!

La Vie En Rose | 23-09-12 | 00:43

@Parsons | 23-09-12 | 00:22
Blijf jij nu eens een keer van die lichtknop af!! Je bent er meer door gefixeerd dan Catweazle!

miko | 23-09-12 | 00:43

@Stripe Square | 23-09-12 | 00:39
Dat hebben duizenden zwitsals vóór jou al geroepen....

necrosis | 23-09-12 | 00:43

@necrosis | 23-09-12 | 00:40


@kheriheb | 23-09-12 | 00:38

LOL. Bizarre avond zo. ;-)

pius | 23-09-12 | 00:42

Ik vind de bestuurders mede verantwoordelijk voor de geleden schade. Door hun onkundig optreden, stond het centrum van haren vol met potentiële feestvierders/raddraaiers. Deze wil je niet in een stadscentrum hebben dus hadden naar een alternatieve feestlocatie gedirigeerd moeten worden. Daar had de massa beter beheersbaar geweest en had de politie beter op incidenten kunnen richten. de kans op schade had dus ook veel kleiner geweest.

Zippie1969 | 23-09-12 | 00:41

Stripe Square | 23-09-12 | 00:39
Mooi eerste les!
Bij een foutmelding na het plaatsen van een comment niet opnieuw plaatsen maar de pagina opnieuw openen in een ander tabblad, meestal is hij namelijk wel gepost, op die manier voorkom je dubbelposts...

kheriheb | 23-09-12 | 00:41

pius | 22-09-12 | 23:58 | + 0
Ik ben zwaar katholiek geworden. R. is mijn held. Dat wordt hier misschien minder gewaardeerd, maar 'i don't give a shit'.
Enfin, de ironie kent geen einde.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:40

I am sorry voor dit driedubbele gezwets, 1 maal was genoeg geweest...

Stripe Square | 23-09-12 | 00:40

Dat is wel erg recht in de leer maar ok. Ik neem necrosis wel dan.

Jij je zin.
pius | 22-09-12 | 23:00

@pius
Wil je mij er buiten laten?
Bovendien houd ik er niet van om genomen te worden door een vent!

necrosis | 23-09-12 | 00:40

-weggejorist-

Stripe Square | 23-09-12 | 00:39

-weggejorist-

Stripe Square | 23-09-12 | 00:39

Ps.

Ik lees al jaren dit blogje, tot op heden never 'the urge to comment' gehad... Deze week begon het ineens weer te kriebelen, na felle discussies IRL over diverse onderwerpen ( begeef me in een vrienden/kennissenkring van vnl flink linkse types, terwijl ikzelf van een iets andere leest ben ) en de geweldige stukjes van Nanninga.

Zal jullie allemaal wel geen konthaar kunnen schelen maar : here am I, and I am here to stay!

Stripe Square | 23-09-12 | 00:39

pius | 23-09-12 | 00:35
"mijn god"ben ik wel vaker genoemd, maar meestal gewoon repulsief....

kheriheb | 23-09-12 | 00:38

Nogmaals, ik begrijp werkelijk al die consternatie niet. Er zijn wat gewonden (die er wel of niet om gevraagd hebben) en voor de rest is het dorpje weer aangeharkt.
Ik ben zeer tegen geweld en vooral dat domme geweld van een stelletje randdebielen, maar alles bij elkaar is het toch nog aardig meegevallen.
In Pakistan een stuk of 15 dooien vanwege een filmpje dat niemand had gezien. Kijk, dan ben je lekker bezig, NOT. Nigeria en andere landen idemdito.

Hier een paar heikneuters die te veel gezopen hebben en gaan rellen. Count your blessings.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:36

@kheriheb | 23-09-12 | 00:32

Das waar. Nu moet ik gaan raden zeker. Mijn God.

pius | 23-09-12 | 00:35

pius | 23-09-12 | 00:29
Je wordt oud, ouwe, hoeveel mensen hebben jou in het verleden een geitenwollesok genoemd?
Denk maar goed na, dan weet je wel dat er geen enkele drug is die mij kan verdoven...

kheriheb | 23-09-12 | 00:32

Het resultaat was logisch van alle voorbereidingen van media, OM, pliesie etc etc.
Ipv dat het resultaat goed was DOOR een goede voorbereiding.
Tijd genoeg in voorbereiding.
Wat de jongeren gedaan hebben etc is onderdeel van wat ik verwachte.
Ik zeg nog maar een keer, elke vorm van geweld is niet goed.
Maar leeftijd, hormonen, indrinken, verzetje, groepsdynamiek, verveling etc etc is een logisch resultaat.
Zelfs ramen ingooien zal gebeuren door mensen die dat nog nooit gedaan hebben in die sfeer en bewustzijn.
MAW, on topic, schuldvraag, labiele bestuurders.

Free Fall-ing | 23-09-12 | 00:29

@kheriheb | 23-09-12 | 00:26

Volgens mij ben jij niet helemaal jofel of wel. Of je moet gewoon met je poten van de ketamine afblijven natuurlijk. Dat kan ook helpen.

pius | 23-09-12 | 00:29

pius | 23-09-12 | 00:23
Logisch, dat gaat nou eenmaal niet zo snel bij een geitenwollesok.
Parsons | 23-09-12 | 00:21
Pfff ik kon het in 65 karakters

kheriheb | 23-09-12 | 00:26

Mathijs van Nieuwkerk die, als een 12 jarig jochie met een vuurwerkpakket, zo opgewonden was.

Wat deed die man voor mij enorm af! Met z'n angsten en 400k per jaar, ga dat die doodsbange ( en zwaar mishandelde ) mensen maandag maar even uitleggen!!!
Hoop dat die Holleeder je nog vaak de stuipen op het lijf mag jagen, idioot.

Stripe Square | 23-09-12 | 00:25

@Parsons | 23-09-12 | 00:21

Hier mot ik ff over nadenken. Kudo's.

pius | 23-09-12 | 00:23

Parsons | 23-09-12 | 00:15 | + 0
Hee luie donder, ik ga even roken. Ik denk dat elk normaal mens lui is, ik ook. Mensen die dol zijn op hun werk zijn in feite bruikbare idioten, slaafjes.
Also. Ik ben ook lui, maar wil niet dat anderen lui zijn. Ja, is wat paardedoxaal, maar daar moeten we dan maar mee leren leven. Net gepist, nu roken.
Werken is zo 1913...
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:23

*het licht uit doet*

Parsons | 23-09-12 | 00:22

@Free Fall-ing | 23-09-12 | 00:17

Misschien kan je even uitleggen wat je bedoeld. Want dit betoog is net zo helder als het zicht in de woestijn tijdens een zandstorm.

pius | 23-09-12 | 00:22

@pius | 23-09-12 | 00:10
Gestrekt been in 140 karakters... dat is schier onmogelijk.

Parsons | 23-09-12 | 00:21

Ik vondt het allemaal logisch.
Maar ik wist het al toen ik die burgemeester een dag eerder hoorde spreken.
Die zit elke dag bij de hockyclub, prima, maar ik bedoel, no clue of reality.
Burgemeester dacht echt, plus alle plannen, OM (nee niet die universele ohm) en pliesie.
Jongens kom niet, en denkt mensen komen niet.
En als ze komen, even kijken, en dan gaan ze wel weer weg etc etc.
Geweld is nooit goed, maar groeps dynamiek en mensen van 5 jaar 10 jaar 15 jaar en 20 jaar en 25 jaar en 30 jaar etc, is andere koek.
Analyses van 40 plus over het hoe en wat, die alle kranten en tv zenders kijken en combinaties en observaties zijn overbodig en gewoon dom.
Even kijken met goede bedoelingen, een beetje drinken en hup vooraan staan om de strijd te strijden tegen het gevoel wat de macht en autoriteit (zogenaamde gevoelde vijand) is op dat moment, heeft iedereen inzich.
Persconferentie van burgemeester was dom vandaag, hij doet net of het georganiseerd was die rellen.
Nee, de gemeente en de burgemeester is zelf te dom om reality te snappen.

Free Fall-ing | 23-09-12 | 00:17

*zet grappa neer voor iedereen* Saluti à tutti.
Schuldschuiven gaat het helemaal worden .

ristretto | 23-09-12 | 00:17

Rammstein | 23-09-12 | 00:04 | + 0
Haren zou ik zelf ook niet naar toe gaan. Nou ja, een boerenfeest met wat geharrewar, opgeklopt door de media. In NL is het al een big event als er een paar duizend mensen bij elkaar komen en wat winkelruiten ingooien.
Big deal.
Eigenlijk mogen we blij zijn dat we in een land wonen waar dit soort non-events de media dagen bezig houden.
Nou ja, de krant moet vol, of de interwebs. Geen idee. Ook als er niks gebeurt zou ik daar een item over maken.
"Wat een kutland, alweer niks van enige betekenis gebeurd!"

Ik weet niet hoeveel lezers je dan overhoudt. Ik vrees dat het er niet veel zijn.
En nu moet ik pissen, dat moet kunnen, toch? Daarna peuk. Be back 5 minutes.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:17

@Ratzinger | 23-09-12 | 00:07
Ik ben een IT'er in hart en nieren. En die zijn nogal lui van aard. Ik ben geen uitzondering. Daarom copy paste ik ook zelden. Dat is me veel te ingewikkeld. Ik klik op een Reageer knopje en dan gebeuren er dingen. Bepaalde dingen.

Parsons | 23-09-12 | 00:15

Gatver... jullie zijn gewoon te schijterig om linkse oppergod Matthijs van Nieuwkerk bij naam te noemen....

Ko Starring | 23-09-12 | 00:12

@Parsons | 23-09-12 | 00:08

Twitter is voor de nuance? Nou breekt mijn sandaal.

pius | 23-09-12 | 00:10

@Ratzinger | 23-09-12 | 00:05
Twitter is voor de nuance; het is immers geen Facebook, eej.

Enfin, ik hou niet van nuance.

Daarom begrijpen ze niets van mij op IJburg.

Parsons | 23-09-12 | 00:08

Parsons | 23-09-12 | 00:02 | + -1
Doe vlg. keer even koppiepeest naar comment, weet ik waar je op reageert. Ik typ sneller dan de duivel mensen naar de hel helpt. Van dat scrollen krijg ik enorme zakjeuk - redelijk kut ja.
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:07

Parsons | 22-09-12 | 23:57 | + 1
Seem to be back in business. Lijkt me ook wel tijd worden. Jouw comments Twitter-style behoeven soms enige back-up. Ga ik niet doen (a man's gotta do what a man's gotta do), al bewonder ik wel je geserreerde stijl.
Ja, gaat hier 3/4 nakijken wat 'geserreerd' is. Nou ja, dat hoop je dan, haha.
Hartelijke groet man,
R.

Ratzinger | 23-09-12 | 00:05

Ratzinger | 23-09-12 | 00:01 | + 0 -
Love U. I won't go all Haren on yer nice ass.

Rammstein | 23-09-12 | 00:04

Hee, Ratzinger je werd genoemd op radio 4 in het nieuws, toevallig hé? Dimmhi, wat was dat ook al weer?

AntiSoof | 23-09-12 | 00:02

Een topper terug in de panelen.

Het kan verkeren.

@Ratzinger, allemaal leuk en aardig, maar om daar nou een dorp voor af te breken?

Parsons | 23-09-12 | 00:02

Die gemeente, de geachte vergadering haren van de reedt zeg maar, had zo doortastend moeten zijn iets feesterigs te doen.

Zo'n plaatjesdraaihomo neerzetten bijvoorbeeld. Dranghekken met fouilleren op wapens en welkom.

Zoveel spontaan toerisme. En wat doen ze? In paniek raken en bangig ME neerzetten.

Gemiste kans. Ontzettend stom.

LibertasSimplex | 23-09-12 | 00:01

Rammstein | 22-09-12 | 23:54 | + 0
Ja, Ramm, allemaal goed en wel, maar ik ga me wel aan de huisregels houden. Vanavond ben ik hier weer voor het eerst, het is niet mijn blog of site, hoewel het wel mijn favoriete site is, dus ik ga niet gelijk over het Markermeer lullen, Bruce Springsteen en andere dingen.
Die dingen komen misschien nog wel eens voorbij, maar ik zal me matigen, op rooms-katholieke wijze. Arglistig als de slangen, zachtmoedig als de duiven (hoezeer dat ook vliegende ratten zijn).
Jezus dame, jij lijkt hier wel te wonen! Alles goed met je? Hoef je niet op te antwoorden hoor, ik lees die dingen wel tussen de regels door.
Call it!

Ratzinger | 23-09-12 | 00:01

Hmmmmmmm ..... grappa .....

Rammstein | 22-09-12 | 23:59

De tyfus voor de minuitdelers.
jullie kunnen nog niet in de schaduw staan van @Ratzinger.
Idiots!

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:59

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:50

Ik ben er zeer content mee. You are sorely missed. beter dat jij me de les leest dan het gros van die mierenhersens hier. Ik hoop ook oprecht dat het je goed gaat.

Zo genoeg wat de sentimenten betreft. De zwaarden uit het vet.

Het Markermeer is geopend.

Ps.. what's with the name?

pius | 22-09-12 | 23:58

Zet een grappa neer voor Ratzinger. Benvenuto!

ristretto | 22-09-12 | 23:57

Ik doe niet aan face boek
heb ik geen goed gevoel bij
maar oproepje
voor een
Feestje ter ere van
de inhuldiging van
Jorge de Molenaar
Ja, dat zou ik wel eens willen
zien.
Dat echt vroege tijden herleven.
Maar helaas en ieder zwijgt en
buigt en kruipt
voor de Oranjes.

ceeswing | 22-09-12 | 23:57

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:27
Goed kijken en lezen.

miko | 22-09-12 | 23:57

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:53
Hallo lieverd,
Niet alleen ik, maar velen hebben je gemist.
Niemand kan zo schrijven als jij.

Nu wel blijven hè?

Hoe gaat het met de jonge Ghodt?

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:57

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:27
Ik sliep al bijna. Sup?

Parsons | 22-09-12 | 23:57

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:53
Gooi dat cv van je maar in het Markermeer.

Lewis Lewinsky | 22-09-12 | 23:55

Ook de filosofische muts maar opzet.
De mens is als een radiografisch bestuurde auto wiens afstemming afhankelijk is van het best-ontvangde en -uitgezonden programma en zich daarna beweegt in de gesuggereerde richting. Het is simpel als je het ziet en anders niet.

AntiSoof | 22-09-12 | 23:54

@Rammstein | 22-09-12 | 23:51
Yep.

*helemaal blij is*

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:54

@Ratzinger
Fuck You !!!
Now take off your pants.

Rammstein | 22-09-12 | 23:54

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:50 | + 0
Heb je al die tijd met plezier gelezen, soms een eenzame strijd voor je. Welaan, die strijd wordt minder eenzaam.
Ik moet de halfaap nog tegenkomen die hier serieus met mij in debat wil.
Gesteld dat ik dat zou willen - dat zou misschien goed op zijn cv staan, maar minder op het mijne.
R.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:53

@Rammstein
Your beloved friend is back.

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:53

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:21
Mijn buurman krijgt hier alleen al -20 zonder dat er ook maar gelezen, laat staan begrepen wordt wat hij eigenlijk tegelt.
Een virtueel Haren hier zeg maar.
Gooien met die minnen!

Jackanders | 22-09-12 | 23:53

@Bakito | 22-09-12 | 22:37
Ik roep maar wat uit ervaring.Een klap krijgen dat valt reuze mee maar water bij een graad of 10.

miko | 22-09-12 | 23:52

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:50 | + 0 -
U sure ???

Rammstein | 22-09-12 | 23:51

pius | 22-09-12 | 23:46 | + 0
Je hoeft niet te wachten, pius. It's me.
Ik heb zeer veel buitengewoon stompzinnige comments voorbij zien komen en 't leek me tijd om daar eens wat aan te gaan doen. Of ze nou van links of rechts kwamen. Dat onderscheid boeit me niet eens zo.
Ik ben gewoon een klootzak (in 't diepst van mijn gedachten, om met de dichter te spreken). Maar... wel straight.
Je R.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:50

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:13
Ik herken je direct.
*rondedansje maakt*

Welcome back you bastard!

Dacht werkelijk dat je dood was.

La Vie En Rose | 22-09-12 | 23:50

@Rammstein | 22-09-12 | 23:43

Ah. Dat verklaart het een en ander.

pius | 22-09-12 | 23:49

@AntiSoof | 22-09-12 | 23:44

Je hebt helemaal gelijk. Als de pleuris in de Jeneverstad uitbreekt zal Haren snel een snottebel in een zakdoek zijn.

Op zeker.

pius | 22-09-12 | 23:48

Petrus de Rewa | 22-09-12 | 23:41 | + 0 -
Thanx. De rechten liggen al bij Jaap de P.

Rammstein | 22-09-12 | 23:47

@bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:44

Het zou zomaar kunnen hoor. Ik zou het toejuichen om meerdere redenen. En de rechtse bloedarmoede kan wel een ijzerpil gebruiken.

Let's wait and see.

pius | 22-09-12 | 23:46

*zet zijn filosofisch petje op
Als je verantwoordelijkheid ziet als 'heeft een rol gespeeld bij' dan is iedereen die genoemd is wel in meer of mindere mate verantwoordelijk. Het meisje, gemeente, de ME, de kijkers, de NS, raddraaiertjes, etc.... Uiteindelijk is er wel een verschil tussen kijken en handelen. Dat maakt alleen het tuig echt verantwoordelijk. En Wim Kieft inderdaad.

Lacan | 22-09-12 | 23:45

ristretto | 22-09-12 | 23:35 | + 0
No worries mate. Ik ben zeker geen relschopper (geen tijd voor). Ik ben een zieke zak hooi met een ondraaglijk hoog IQ.
De dokters hebben het er maar druk mee.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:44

@Pius:
'www.powned.tv...

pius | 22-09-12 | 22:33'

AntiSoof | 22-09-12 | 23:44

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:41

Als je het bent kan je dan gelijk eventjes huishouden onder je discipelen. Die behoeven wel enige educatie en tuchtiging.

Armoe troef hier.

pius | 22-09-12 | 23:44

pius | 22-09-12 | 23:31
Het 'ben ff roken' enzo.

bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:44

@Bakito | 22-09-12 | 22:54 |

Nee, omdat jij al voldoende drogredeneringen hebt ontwikkeld vind ik het zonde dat de overheid nog geld spendeerd om dat ouvre te verrijken. Sowieso blijken de "golden oldies" over de multikul, zielige daders, alles relativeren, en Europa meer dan in staat om dit land in rap tempo naar de gallemiezen te bewegen.
.
"never change a winning formula"

Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 23:44

pius | 22-09-12 | 23:42 | + 0 -
Ik had het over de paus.

Rammstein | 22-09-12 | 23:43

pius | 22-09-12 | 23:32 | + -3
Tnx for info.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:42

@Rammstein | 22-09-12 | 23:41

God wat een mededogen. Ben je seniel krijg je dit. Koud hoor.

pius | 22-09-12 | 23:42

Is niet geloven dat God bestaat hetzelfde als geloven dat God niet bestaat? Want hierboven ging het daarover.

AntiSoof | 22-09-12 | 23:41

@Rammstein | 22-09-12 | 23:36
Mooie term...

Petrus de Rewa | 22-09-12 | 23:41

Rammstein | 22-09-12 | 23:34 | + 0
What planet are u from? Lees jij niet tussen de regels door dat kop of munt weer in town is? Na anderhalf jaar?
Anyway, je gaat nog wel van me horen. Ik zal me keurig aan de huisregels houden en bladiebla, want ik vind dit toch een geweldig forum.
The young one is inmiddels 4,5 jaar oud - waar blijft de tijd, mevrouw?

Ratzinger | 22-09-12 | 23:41

pius | 22-09-12 | 23:38 | + 0 -
Laatmaarweer ...

Rammstein | 22-09-12 | 23:41

Tuurlijk vroeger was alles beter. Stamcafé was een soort van vrijplaats. Daar gebeurde alles wat later weggejorist zou worden. Het is klaar. Nu is nu.

ristretto | 22-09-12 | 23:40

Geef een politieke betekenis aan een rel en een revolutie is geboren.

Petrus de Rewa | 22-09-12 | 23:40

@AntiSoof | 22-09-12 | 23:36

Jij reageert op een tijdstip waarop ik geen tegel heb geplempt wijze. Wat bedoel je?

pius | 22-09-12 | 23:39

Loco-burgemeester zit nu bij Nieuwsuur. En zegt net dat 'ie de film Project X **NIET GEZIEN** heeft. Schokkend.....
Specy | 22-09-12 | 22:50 | + 1
Niet zo schokkend, ze waren de afgelopen dagen bezig om een iets te kritische wethouder te wippen. Politieke spelletjes spelen is nu eenmaal belangrijker dan besturen.
www.harenerweekblad.nl/wethouder-gerbe...

lieverpindakaas | 22-09-12 | 23:38

@Rammstein | 22-09-12 | 23:36

Ik heb Art al een tijd niet meer gezien. Cojones heel af en toe idd. Redelijk accurate duiding toch?

pius | 22-09-12 | 23:38

In andere tijden zou er een kinderkruistocht, pogrom, revolutie of sit-in worden georganiseerd. Vervolgens geven historici er een mooie draai aan en een rechtvaardiging achteraf. Wij in onze tijd moeten het doen met een project-X en een bestuurlijke analyse van Bakito.

Petrus de Rewa | 22-09-12 | 23:38

pius | 22-09-12 | 23:36 | + 0 -
Guurders missen, die er regelmatig zijn.

Rammstein | 22-09-12 | 23:36

@pius | 22-09-12 | 22:33
Gelukkig zijn we misschien aan een ramp ontsnapt, want datt feest is mooi gestopt.

AntiSoof | 22-09-12 | 23:36

Godkolere, is het de Avond van de Verledenverfraaiing ?

Rammstein | 22-09-12 | 23:36

@Rammstein | 22-09-12 | 23:34

Ik snap je niet. Hoezo vandaar?

pius | 22-09-12 | 23:36

@ratzinger
Wat ben jij aan t roken of drinken?
Je gedraagt je als een Harense relschopper.

ristretto | 22-09-12 | 23:35

pius | 22-09-12 | 23:32 | + 0 -
Vandaar, seniel.

Rammstein | 22-09-12 | 23:34

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:27
En bottehond.
Maar wie is u?

Dömper | 22-09-12 | 23:34

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:27

Koerbagh is er nog, als Stormageddon. Parsons ook. Cojones op twitter. Art is verscheiden. Helaas.

pius | 22-09-12 | 23:32

zeg maar jansen | 22-09-12 | 23:29 | + 0
Jij hebt er kijk op. Ik neem er eentje op jou.
Forza Haren!

Ratzinger | 22-09-12 | 23:32

@bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:27

Het zou kunnen. Al is ie wel mild.

Ik twijfel.

pius | 22-09-12 | 23:31

Rammstein | 22-09-12 | 23:28 | + 0
Seniel worden we allemaal, jij ook.
Mezcal. Todos contentos y yo tambien.

R.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:31

bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:27 Ik zag 'm gisterenavond al. Met dat rare drankje van 'm.

Mezcal.

zeg maar jansen | 22-09-12 | 23:29

ristretto | 22-09-12 | 23:25 | + 0
You don't know what you're talking about.
You're a bit deaf, aren't you?

Don't put it in your pocket...
Ratzinger

Ratzinger | 22-09-12 | 23:29

Ratzinger | 22-09-12 | 23:27 | + 0 -
Wordt u een beetje seniel ?

Rammstein | 22-09-12 | 23:28

Ratzinger
En 'nattebevert' bv?

bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:27

Trouwens, Freek heeft ook schuld.

Normpje | 22-09-12 | 23:27

En waar is trouwens Parsons als je hem nodig hebt? ArtvanderLayUltor? De geweldigen uit de voortijd, CoJoNes, Koerbagh etc.?

Lost in space?

Ratzinger | 22-09-12 | 23:27

Gadverdamme heel veel liefs van Ratzinger. Van de opperbaas van de kindervrienden nog wel. Brrr. Bakito, ik zou gaan rennen.

ristretto | 22-09-12 | 23:25

Miep Scharensliep | 22-09-12 | 23:22
Is ook.

bij gelegenheid | 22-09-12 | 23:24

Jahoor, de relschoppers geven zichzelf aan. Komen naar het politiebureau aan de hand van pappie en mammie in de hoop dat het allemaal kan worden gesust.
Wat kunnen we allemaal oplepelen aan strafmitigerende omstandigheden? Geen borstvoeding gehad, onzeker door acne, leesblind, onvrijwillige gooireflexen, ADHD, fobietjes, lactoos intolerant, pinda allergie... roept u maar.
.
Nee vader en moedertje van een raddraaier/relschopper, uw kind ontspoorde en dat mag u zichzelf ook aanrekenen. Mogen wij belastingbetalers even vangen? Dank u en veel sterkte met uw kroost. U gaat het nodig hebben.

Miep Scharensliep | 22-09-12 | 23:22

Hoezo schuld?
De publiciteitskosten om Haren op de wereldkaart te zetten bedragen 1 miljoen.
Zelfs in het buitenland kent men Haren.
Reuze effectief zo'n Facebook stunt.

ristretto | 22-09-12 | 23:21

Bakito | 22-09-12 | 23:14 | + -4
Ondanks de vele minnetjes waardeer ik je comments. Ik ben het vrijwel nooit met je eens, als nieuwe bij (al las ik natuurlijk wel mee), maar je zorgt wel voor enige nuance.
Dat zijn dingen waar ik van hou. Medestanders, allemaal fijn. Leuker is het om iemand tegen te komen van wie je denkt dat hij het noorden kwijt is (in dit topic hoeft daar geen tekening bij).
Heel veel liefs.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:21

@ Bakito | 22-09-12 | 22:47 | + 1 -
Dat denk ik ook.
.
Zeg eens ja tegen een feestje.

Greetje Duisenberg | 22-09-12 | 23:19

Mathijs van Nieuwkerk.

Die deed op nationale tv de oproep.

zeg maar jansen | 22-09-12 | 23:19

Ratzinger | 22-09-12 | 23:13 | + 0 -
.... or else ?

Bakito | 22-09-12 | 23:14 | + -4 -
De burgemeester van Gouda.

Rammstein | 22-09-12 | 23:18

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:13

Mijnheer Pastoor?

pius | 22-09-12 | 23:18

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 23:12

Ik heb geen idee. Een pavlov-reactie denk ik. Enfin het doet mij deugd uw plus te ontvangen ondanks mijn totale desinteresse ten opzichte van de minkukels.

Erg vriendelijk van u.

pius | 22-09-12 | 23:16

Rammstein | 22-09-12 | 23:09 |
Oh nee?

En wie stuurde deze sprinkhanenplaag dan, om de farao van Haren te straffen?

Bakito | 22-09-12 | 23:14

De media die het gebeuren hebben lopen ophitsen treffen wat mij betreft ook blaam. Zo'n 3FM jongen die achteraf een beetje sukkelig gaat lopen tweeten dat hij een foutje heeft gemaakt. Hij wist donders goed waar hij mee bezig was en wat de consequenties konden zijn. Niet Ok.
Waarschijnlijk ziet Giel maandag bij DWDD om samen met Matthijs een na-keuveltje te doen.

Miep Scharensliep | 22-09-12 | 23:14

Hoewel ik normaal gesproken erg van de mensenrechten ben, vind ik het jammer dat wij niet iets van een Guantánamo Bay hebben.

moltisanti | 22-09-12 | 23:13

Rammstein | 22-09-12 | 23:09 | + 0
Jij gelooft niet dat God bestaat? Dat kan. Jammer voor je, want het zou je leven een stuk makkelijker maken.
Een prefab-wereldbeeld, geen gezeik en lekker kijken naar de EO en meezingen met al hun vrolijke liederen. Rumour has it dat de EO binnenkort ALLE optredens van Rammstein gaat uitzenden. Ja, ook die waarin je soms dingen ziet waar je je kinderen liever niet naar laat kijken.
Top toch, of wat? Ouwe schat van me, denk dat je me wel herkent, but shut the fuck up.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:13

@Pius
Niet om te slijmen maar, wie zit er in Allahs naam jou toch zo te minnen, valt wel op, doe je eens mee in een flauw geintje is het weer niet goed.
Ben maar ff aan het plussen geslagen, wederom niet om te slijmen wel flauw van de - gever.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 23:12

De schuldige is Homo Habilis. Het vervaardigen van gebruiksvoorwerpen en het gooien ermee zit diep in onze genen. Geef de huidige mens nog 2 miljoen jaar en rellen zoals in Haren zijn voorgoed verleden tijd.

Tegen die tijd hebben we internet ook onder de knie.

boeglul | 22-09-12 | 23:12

@pius | 22-09-12 | 23:06
een = geen

pius | 22-09-12 | 23:11

Ratzinger | 22-09-12 | 23:08 |

'maar zo'n drama is het nou ook weer niet'

Bejaarde met tegel bewusteloos geslagen in zijn eigen huis, vele andere gewonden, meer dan een miljoen schade. Ach het valt allemaal best mee he?

Crusher | 22-09-12 | 23:10

Bakito | 22-09-12 | 23:08 | + 0 -
Zit je ?

Die bestaat niet.

Rammstein | 22-09-12 | 23:09

Nou moet ik wel zeggen dat als je in het noorden van het land woont je natuurlijk ook wel eens een verzetje wilt. In dat opzicht begrijp ik die mensen wel. Elk jaar twaalf keer trekker-de-trek doen, dat begint je ook wel de keel uit te hangen.

Verder, hormonen. Ik ben al wat ouder dan 18, maar Godt, wat er dan niet allemaal door je lijf giert...

Is geen excuus, maar zo'n drama is het nou ook weer niet. Beetje blikschade, over een jaar (een maand) is iedereen dit alweer vergeten. Terecht ook. Er zijn wel andere dingen waar je je druk over kunt maken.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:08

Rammstein | 22-09-12 | 23:01 |
Onze eigen god.

Die met dat witte gewaad, baard en grote grijze wenkbrauwen.

Die langzaam chagrijniger werd omdat we niet deden wat hij had bedacht en ons vervolgens ging treiteren.


Die.

Bakito | 22-09-12 | 23:08

Ik word uitgescholden door kansenjeugd op twitter. De ondankbaarheid.

Haren zit in iedereen kennelijk.

pius | 22-09-12 | 23:06

@canardo | 22-09-12 | 23:04

Ok. Ik ga met je mee in deze. Zorg dat ik er een spijt van krijg;)

pius | 22-09-12 | 23:06

Ik zal dit eend kort en duidelijk voor u duiden;
-
De schrijver van dit stuk voelt de bui al hangen. Welke bui? Die van het volgende dilemma.
.
Als de media erkent hier een rol in te hebben gehad, wat zijn dan de consequenties? Ofwel de media plegen zelfcensuur bij dergelijke berichten. Wat een doodzonde is en tevens in strijd met de wet van de persmuskiet. Waar het stinkt moet hij zijn. Logisch, de journalist wil ook een mooi verhaal.
Het andere alternatief is dus erkennen dat de media nu eenmaal alles doet voor een scoop. Wat tegenstanders een argument zal geven om een waakhond voor de media in te stellen. Dat is een open deur naar censuur.
.
Conclusie; 3FM, Spitsnieuws etc etc hebben schuld aan de omvang van de opkomst, gisteravond in Haren. Ze hebben het evenement gehyped. Toch is en blijft de hoofdschuldige het rapaille dat gisteravond los is gegaan. Ik vraag me af of deze types het woord schaamte nog kennen. Het lijkt er in ieder geval niet op.

SjakkieBaggen | 22-09-12 | 23:05

@Rammstein | 22-09-12 | 23:01

Met zekerheid.

pius | 22-09-12 | 23:05

Voor al die professoren die duiden dat het ontbreken van een echt feest de oorzaak is van het oproer, hoe zit het met de rellen bij Sunset Grooves in 2009? Daar was wel een feest en daar liep hetzelfde soort tokkies rond die er een grote teringzooi van maakten.

Crusher | 22-09-12 | 23:04

pius | 22-09-12 | 22:47
Lol. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Alleen, dat betekent niet automatisch dat iedere Nederlander een strafblad of psychiatrische behandeling behoeft.

canardo | 22-09-12 | 23:04

@Ratzinger | 22-09-12 | 23:02

Als je die Ajax-supporters schrapt dan heb je mijn zegen. En dank bovendien.

pius | 22-09-12 | 23:04

Wie naar Haren ging onder de vlag van Project X treft blaam. Ook al was je slechts een ondeugende Facebooker zonder kwade intenties. Ook al was de gemeente Haren een beetje publiciteitsgeil met het herhalen van allerlei boodschappen. Er was geen sweet sixteen Facebook voor iedereen feestje. De gemeente organiseerde geen excuus feest. Er was niks. Je had er niks te zoeken.
.
Uiteraard treffen de relschoppers die plunderen, mishandelen de hoofdblaam. De anderen wat mij betreft in afgeleide vorm ook. Bij de gratie van een grote groep kan een harde kern opereren.
Ik hoop dat de relschoppers opgepakt worden. Dat schade verhaald kan worden op die lieden of degenen die voor hen verantwoordelijk zijn.
.
De sociale media zijn niet verantwoordelijk voor de rellen. Het zijn de mensen die van de virtuele wereld excessief gebruik maken en zo ongelofelijk afstompen van iedere realiteitszin en zo intellectueel/sociaal armoedig worden die je dit kunt aanrekenen. De sociale media hebben het klimaat niet geschapen. Het klimaat was rijp voor sociale media. De mens ontmenselijkt.

Miep Scharensliep | 22-09-12 | 23:04

pius | 22-09-12 | 22:47 | + -6

Je verdient geen minnetjes, of hoe het ook heet. Als straathoekwerkerT heb je je sporen verdiend. Mededogen met al wat leeft, begrip voor randdebielen, Ajax-fans en rugzaktoeristen...

Je lijkt me een soort Ghandi. Let wel een beetje op hè, die G. werd ook niet erg oud.

Met erbarmen.

Ratzinger | 22-09-12 | 23:02

@Bakito | 22-09-12 | 22:31
De grote aanjager. Ze onderschatten hun macht. Of sterker; ze vinden dit machtig mooi, want veel kijkers/lezers.

harry poster | 22-09-12 | 23:02

pius | 22-09-12 | 21:40 | + 3 -
It takes a village ...

Bakito | 22-09-12 | 22:06 | + -5 -
LOL! Maar welke ?

Rammstein | 22-09-12 | 23:01

Vreemd dat kritiek op burgemeester Bats hier meteen wordt weggemind. Terwijl het optreden van dit zelfingenomen omhooggevallen mannetje dat vanuit het vliegtuig uit de Antillen meteen doorging naar zijn eerste raadsvergadering (hoezo eerder in Nederland aankomen, hij had zich in het vliegtuig een beetje ingelezen) wel degelijk een rol heeft gespeeld in het uit de hand lopen van de zaak. Iemand die als hoofd van de politie (kerntaak openbare orde en veiligheid) niet eens weet hoeveel politiemensen en ME er op straat zijn en duidelijk geen enkele regie, geen enkel idee had. Het optreden van politie en ME was weer als vanouds, zo kennen we ze ook tijdens de oudejaars'vieringen'in bijvoorbeeld de Groninger wijken Oosterparkwijk en Beijum.
Ik zie de karige restanten van ons leger in de toekomst nog door de straten lopen.

lieverpindakaas | 22-09-12 | 23:01

@Hobbykip | 22-09-12 | 22:59

Juist. Zonder haar was dit nooit gebeurd.

pius | 22-09-12 | 23:00

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:54

Dat is wel erg recht in de leer maar ok. Ik neem necrosis wel dan.

Jij je zin.

pius | 22-09-12 | 23:00

Allemaal de schuld van Merthe!

Hobbykip | 22-09-12 | 22:59

Ratzinger | 22-09-12 | 22:56

Heb je het gedaan, krijg je nog de schuld ook.

Rest In Privacy | 22-09-12 | 22:58

@Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 22:48
Da s ook weer waar, als hij werkloos is kunnen we ook nog eens subsidie krijgen, iedereen blij.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:57

Wonderlijk hoe men hier met de schuldvraag omgaat. De relschoppers hebben het gedaan, niemand had er om gevraagd.
Wat zou je nog verder zoeken?

Onbegrijpelijk dat sommigen de schuld bij de media of de burgemeester leggen. Typisch het gejank van een slachtoffercultuur.

Bloody shame!

Ratzinger | 22-09-12 | 22:56

Die verzekeraars sporen ook niet helemaal. Als van tevoren al redelijk duidelijk gaat worden dat Haren gesloopt gaat worden, dan stuur je dr toch een (undercover) fotoploegje heen?
Dat rolletje kun je dan inleveren bij justitie en je vervolgens voegen in het strafproces als benadeelde partij. Makkelijk zat. Die kiekjes verdienen zichzelf snel terug.

das_Freudenmädchen | 22-09-12 | 22:56

Ik ben Harenmoe.

Kees Maf | 22-09-12 | 22:55

@pius | 22-09-12 | 22:45
Lees de statuten nog ff na, we krijgen subsidie om te evalueren, onderzoeken, het relgedrag tot op de bodem uit te zoeken en niet om te neuken.
Hoewel, wellicht een idee voor de volgende stichting, WWLMDWN, WaaromWillenLeidinggevendenMedeWerkersNeuken,daar wil dierenpoes vast wel een hoop subsidie insteken.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:54

@Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 22:48 |
Dus omdat jij vindt dat de overheid te veel subsidie uitgeeft aan universitair onderzoek naar allochtonen, zou ik me schuldig maken aan drogredeneringen?

Rare logica.

Bakito | 22-09-12 | 22:54

Loco-burgemeester zit nu bij Nieuwsuur. En zegt net dat 'ie de film Project X **NIET GEZIEN** heeft. Schokkend.....

Specy | 22-09-12 | 22:50

Tis de schuld van het kapitaal. Als iedereen socialist was geweest was er geen internet geweest voor plebs en niets van waarde om te plunderen in winkels.

Jan Passant mk2 | 22-09-12 | 22:49

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:43 |

Bakito is onmisbaar. Geen enkel Nederlands maatschappelijk onderzoeksburo wordt serieus genomen zonder drogredeneringen en hij bezit nou eenmaal alle auteursrechten....

Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 22:48

blinde kip | 22-09-12 | 22:44
Nou, ik denk dat bij wat kneiterharde bebob de gemoederen niet zo hoog waren opgelopen.

Bakito | 22-09-12 | 22:47

@canardo | 22-09-12 | 22:41

Ik ben bloedserieus. Ik heb nog nooit een normaal mens ontmoet in mijn leven. Dat heeft zijn bekoring overigens.

Het is maar hoe je ernaar kijkt.

pius | 22-09-12 | 22:47

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:43

Noprob. Je personeelskeuze staat je volledig vrij. Mits je met je handen van mijn secretaresse afblijft uiteraard. Dat moet wel vastgelegd worden.

pius | 22-09-12 | 22:45

Als altijd, lijkt mij, is degene schuldig die het letterlijk gedaan heeft. In dit geval dus de hersenloze imbecielen.
De media hebben hier in feite niets mee te maken. Weet je wel, de dader heeft het gedaan.

Ratzinger | 22-09-12 | 22:45

@Bakito | 22-09-12 | 22:21
Als jij daar had gestaan en een goeie pikzwarte muziekset had gedraaid, was de sfeer veel beter geweest. Dus nu we het toch over de schuldvraag hebben...

blinde kip | 22-09-12 | 22:44

Slechts 1 miljoen belastinggeld voor dit avondvullende programma? Moeten ze iedere vrijdag doen. Beter dan The Voice moeten kijken...

A New Today | 22-09-12 | 22:43

@pius | 22-09-12 | 22:39
Rustig, laat ons plan nu niet al vastlopen op Bakito, Tofik "neemt" hem wel.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:43

Als eenjarige koeien, na een winter in de stal, voor het eerst zelfstandig de wei in mogen, zet de boer daar altijd wat oudere soortgenoten tussen, die rustig zijn en de jeugd voordoet hoe je moet grazen en altijd met de wind mee moet pissen.
....
Dit ging er gisteren m.i. mis in haren.

Bakito | 22-09-12 | 22:42

Ten eerste moet facebook dit soort dingen standaard als prive markeren tenzij de persoon anders aangeeft. Ten tweede moet de media zich kapot schamen dat ze dit met z'n allen hebben zitten hypen. Die eikel van de nos is echt verschrikkelijk zoals hij zijn eigen gebrek aan verantwoordelijkheid probeert te verbergen achter de schijn van verantwoordelijkheid.

malle_eppie | 22-09-12 | 22:41

pius | 22-09-12 | 22:35
Grapjurk.

canardo | 22-09-12 | 22:41

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:35

Ik wil een koffiejuffrouw met enorme tieten en dito fellatio-skills. Typevaardigheden zijn niet nodig. Maar als jij Bakito wil dan is dat jouw vrije keuze.

Ik bemoei me daar niet mee.

pius | 22-09-12 | 22:39

Het Glazen Huis dit jaar in Haren, is dat wat?

Normpje | 22-09-12 | 22:38

Stir Glenfarclas II | 22-09-12 | 22:35 | | Reageer+ | 1

I second that...! Completely.

Korsakov | 22-09-12 | 22:37

@Bakito | 22-09-12 | 22:21
*Vinger opsteekt om zitting te nemen in de nog op te richten commissie*

miko | 22-09-12 | 22:37

miko | 22-09-12 | 22:35 |
Heb je daar ook cijfers van of roep je maar wat?

Bakito | 22-09-12 | 22:37

@Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 22:35

Ik heb hele pelotons Hooligans ter beschikking. Maar u een beetje kennende bent u van harte welkom bij onze enterprise.

Wij gaan heel erg rijk worden iig.

pius | 22-09-12 | 22:37

@Bakito | 22-09-12 | 22:33
Jij ?
Beetje bescheidener kan wel als koffie juffrouw.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:37

Schuldigen zijn de hersenlozen die 3 jaar schuldsanering tegemoet gaan zien, naam+foto's vereeuwigd op Google, in de nabije toekomst bijzonder kansrijk op de serieuze arbeidsmarkt. Stukje bij beetje worden al die rukkers bekend. Beelden, GSM signaal, stoere tweets, tweets van vriendjes.

Stir Glenfarclas II | 22-09-12 | 22:35

@canardo | 22-09-12 | 22:33

Elke Nederlander heeft of een strafblad of een psychiatrisch verleden of zou het moeten hebben als hij gepakt en beoordeeld was voor zijn daden of zijn gedrag.

Of ga jij beweren dat jij gewoon normaal bent?

pius | 22-09-12 | 22:35

@pius | 22-09-12 | 22:31
Deal.
Maken we Bakito koffiejuffouw in onze giga ROB organisatie.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:35

Hebben ze in Haren geen brandweer? Ik weet zeker dat je op een frisse avond een hoop mensen naar huis kunt sturen met een ongevraagde douche.

miko | 22-09-12 | 22:35

@pius | 22-09-12 | 22:31 |

Uw opgedane ervaringen in het industriele onderhoud van vicieuze zieligheidscirkels komt duidelijk van pas.
.
*Timeshare hooligans aanbiedt voor een zacht prijsje*

Parel van het Zuiden | 22-09-12 | 22:35

Een medium, digitaal of analoog, gooit geen tegel in een 84 jarig (+ 9 maanden) oud gezicht.

hfakker | 22-09-12 | 22:33

Van Duyvenbode | 22-09-12 | 22:17
Daarom wordt het zo langzamerhand toch echt eens tijd om het geweldsmonopolie van de overheid eens te herevalueren. De boel begint gierend uit de klauw te lopen en van de politie en overheid hoeven we niet al te veel te verwachten volgens mij. We horen nu al jaren dat het tuig nu hard aangepakt gaat worden en het gebeurt gewoon niet. Ik zeg, iedere Nederlander die geen strafblad heeft en geen psychiatrisch verleden mag tot twee vuurwapens in huis hebben. Schietlessen van de politie. Benieuwd hoe het die man van 84 vergaan was als hij een riotgun in zijn handen had gehad ....

canardo | 22-09-12 | 22:33

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:30 |
Hoezo?

Zie jij een andere oplossing dan?

Bakito | 22-09-12 | 22:33

Ik herhaal, vechten met de politie begon allemaal met Pippi Langkous, die dan ook de schuldige is van dit droeve gebeuren.
www.youtube.com/watch?v=zc5h-7Ta9OE

Zyprexa20mg | 22-09-12 | 22:32

harry poster | 22-09-12 | 22:26 |
De media heeft zeker een rol gespeeld in de ontstane dynamiek.

Maar welke?

Bakito | 22-09-12 | 22:31

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:24

Dit bied geweldige mogelijkheden. Een rellen-onderzoeksburau. Misschien moeten we gaan samenwerken. Ik regel de rellen en jij doet het onderzoek en aanverwante trajecten.

Hebben we binnen no time ook zo'n Villa in Haren.

pius | 22-09-12 | 22:31

Het onderzoek is net klaar; 'Het lag aan iedereen een beetje en aan niemand echt'.

Einde van de Domheid | 22-09-12 | 22:30

@Bakito | 22-09-12 | 22:21
Mwoehahaha, Bakito is een ambtenaar of ontslagen TK lid, manoman, zie mijn post 22.24.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:30

Ik zeg de wilden der maatschappij...

c.onjo | 22-09-12 | 22:28

De schuldvraag neerleggen bij incompetente-bisnizz as usual- bestuurders kwam al voorbij.

Iemand nog een ander idea?

bij gelegenheid | 22-09-12 | 22:27

@Bakito | 22-09-12 | 22:21
Voeg daar de media aan toe en je verhaal klopt 100%. Ik vrees alleen dat er weer geen lering uit wordt getrokken.

harry poster | 22-09-12 | 22:26

Uitkomst onderzoek: glas, plas, was.

kapotte_stofzuiger | 22-09-12 | 22:25

@harry poster | 22-09-12 | 22:22

Dat is het ook. Maar het ene idiote sluit het andere idiote niet uit natuurlijk.

Idiotie kan naast elkaar bestaan.

pius | 22-09-12 | 22:25

@pius 22.12
De bestuurderen hebben zo hun eigen handel, zitten tot de kerst weer goed.
FF Kamervragen stellen, commissie in de kamer komt tot het idee een ROB, RellenOnderzoeksBureau op te richten, een stichting uiteraard paar ex-politici er in hebben die ook weer wat te doen, zootje subsidie en gaan met die handel.
Tofik als voorzitter, komt allemaal goed.
Die ontdekken dan na een jaar onderzoek dat hun taak breder in de samenleving moet worden neergezet, etc. etc. moet uiteindelijk toch een mannetje of 500 aan de slag kunnen, incl. gratis pensioenregeling en een gouden Mercedes voor Tofik.
En dan nog zeggen dat NL geen land met onbegrensde mogelijkheden is.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:24

Ik raak helemaal in de war

Staat het nieuws aan, denk ik dat het Haren is blijkt het Benghazi te zijn en andersom.
We lijken best veel op die booslims hè? We vernielen ook onze eigen spullen.
Het verschil is dat die booslims het nog ergens voor doen.

ristretto | 22-09-12 | 22:23

@pius | 22-09-12 | 22:07
Noem jij dat idioot. Ik noem het idioot dat de brave burger de 1mio schade op mag hoesten.

harry poster | 22-09-12 | 22:22

Wat ik een beetje mis in deze discussie is de context. Zoiets komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Wat zijn de oorzaken en wat zijn de gevolgen?

De belanghebbende in het debacle zullen eens rond de tafel moeten gaan zitten: politie, gemeente, scholen, ouders en jeugdzorginstanties. Eerst moet het geheel in kaart worden gebracht. Vervolgens zal er geanalyseerd moeten worden, waarbij hoofdzaken en bijzaken een verschillende rol spelen.

Tenslotte dienen er keiharde conclusies getrokken moeten worden, die vertaald moeten worden in concreet beleid.

Want anders blijft het een vaag verhaal natuurlijk.

Pun intended.

Bakito | 22-09-12 | 22:21

Haren had twee opties: Er een echt feest van maken of de niet uit Haren afkomstige personen direct het dorp uit rossen. Mossos d'Esquadra stijl dan wel te verstaan...

www.whitelinefirm.nl/node/202854

A New Today | 22-09-12 | 22:20

Ze moeten de daders aanhouden en vervolgens in de meest nichterige outfit levenslang publiekelijk laten werken (schoffelen etc), zodat iedereen weet wat ze gedaan hebben.

ElMatadero | 22-09-12 | 22:20

Waar is die Franse kapitein gebleven die tijdens de revolutie uitriep: 'Mesdames en Messieurs, verwijdert u zich SVP van het plein zodat wij ongestoord op het rapaille kunnen schieten.' Dat werkte prima! (Voor ieders begrip, er is geen schot gelost (dus)) (daar, toen!)

Einde van de Domheid | 22-09-12 | 22:18

Zoveel nieuws en verhalen over het Facebookfeest. Als het eindelijk klaar is moet ik afkicken en ontHaren.

Pastor Sippenhaft | 22-09-12 | 22:17

Neem een voorbeeld aan Vancouver, waar Stanley Cup rioters werden opgespoord, vervolgd, en met naam en foto in de krant stonden.

mazarax | 22-09-12 | 22:17

Als je dit tuig niet keihard aanpakt, wordt het van kwaad tot erger en eindigt het in moord, gangrape en doodslag. Zeker in onze maatschappij breekt binnen de kortste keren complete anarchie uit als de politie niet hard en duidelijk optreedt.
Als de politie gaat staken, heb je nog dezelfde dag een plaag van rovende en moordende bendes.

Rest In Privacy | 22-09-12 | 22:17

Oppakken die Merthe !!!

Piet_Snot | 22-09-12 | 22:16

De held die met een stoeptegel notabene een 84-jarige in zijn eigen huis mishandeld zal zeker niet met de bedoeling een verjaardag te gaan vieren op stap zijn gegaan. En wellicht zijn allen die met soortgelijke gedachten in Haren waren wel de schuldigen. met behulp van de diverse aankondigingen op de achterhaalde twitter- en FB accounts en de foto's zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn om in ieder geval een deel van de ellendelingen eenduidig te identificeren en als het moet voor alle schade op te laten draaien. Zou een mooi voorbeeld zijn.

Korsakov | 22-09-12 | 22:15

De burgemeester heeft adequaat opgetreden.

Einde van de Domheid | 22-09-12 | 22:14

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:07

Zo werkt dat ja. Incompetentie is business immers.

Big business.

pius | 22-09-12 | 22:12

Dit feestje was al wekenlang bekend. Dan mag je gerust verwachten dat een burgemeester niet net doet of het Haren allemaal volkomen onverwacht is overkomen.
.
Je moet gewoon adrem en adekwaat handelen en niet teveel evalueren, want dan is het allang te laat. Dat is de tijdgeest Bast. Speel het spel soepeltjes mee en je bespaart jezelf en je burgers een hoop moeilijkheden.
.
Met starheid bereik je namelijk helemaal niks, behalve ellende.
.
Tuig is er nou eenmaal, dus leer maar goed daarop te anticiperen, want dit gaat vast nog wel eens vaker voorkomen, ga daar maar vanuit.

Greetje Duisenberg | 22-09-12 | 22:09

Gelukkig hebben de "bestuurders" weer een onderwerp om over te vergaderen, men gaat evalueren, onderzoeken een commissie instellen een rapport laten maken door een adviesbureau etc. etc, zo zal de schade in centen hoger op gaan lopen dan de centjes aan vernielingen.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 22:07

@harry poster | 22-09-12 | 22:06

De volstrekt idiote notie dat het onrendabelen zijn.

pius | 22-09-12 | 22:07

Deze onderstaandestrofe diskwalificeert de schrijver dezes volledig.

'De ervaring leert echter – vooral die van Hoek van Holland – dat honderden ondeugende tieners in groepsverband een rebellenleger kunnen vormen'

Hoe dom kun je zijn.

www.nrc.nl/stevendejong/2012/09/22/hoe...

pius | 22-09-12 | 22:06

Het is allemaal de schuld van God!!!!

Want die heeft ons het Paradijs uitgeflikkerd!

Bakito | 22-09-12 | 22:06

@pius | 22-09-12 | 21:41 |
Vertel? Volg je even niet. Onrendabelen gaan het toch niet betalen of u vindt hen juist erg rendabel?

harry poster | 22-09-12 | 22:06

Ook ik lees net over die arme 84 jarige baas die in zijn eigen keuken een stoeptegel o.i.d. mocht koppen. Tot nu toe was ik verontwaardigd, nu ben ik diep, diep bedroefd.

Proud2Bstupid | 22-09-12 | 22:03

Wat ik me ook afvraag is, hoeveel van deze figuren zijn van die adhd jochies die al vanaf zeer jonge leeftijd , en misschien wel levenslang, volgestopt worden met ritalin en soortgelijke rotzooi?

canardo | 22-09-12 | 22:02

@doenormaal! | 22-09-12 | 22:00

Aaah. Nu het autochtonen zijn vormen ze ineens wel een minderheid. Wat een rationale flexibiliteit.

pius | 22-09-12 | 22:02

@canardo | 22-09-12 | 21:52

Inderdaad. Zo een psychoot moet van de straat af. Voor een hele lange tijd.

pius | 22-09-12 | 22:00

@Mizi | 22-09-12 | 21:39
Normvervaging is al op veel plaatsen ingetreden in onze samenleving. Gelukkig beschikken de meeste mensen nog wel over voldoende gezond verstand om geen gehoor te geven aan een dergelijke oproep. De mensen die dat wel deden vormen gelukkig een minderheid. Er is een verschil tussen vervaagd normbesef en vervaagd normbesef met een hoofd vol met zaagsel.

doenormaal! | 22-09-12 | 22:00

Als de media zich er niet mee hadden bemoeid en dat meissie op facebook gewoon een bericht had verstuurd van b.v. het feestje gaat niet door want ik ben plots ziek geworden dan had er geen haan naar gekraaid en was er geen kip naar Haren afgereisd.
Het is dus de media die voor dit tuig een situatie heeft gecreeerd om zich weer eens te misdragen.

diekale | 22-09-12 | 21:59

Wel nadenkens-waardig dat de grootschalige rellen die in de grote steden verwacht werden onder bepaalde bevolkingsgroepen nu in dorpen plaatsvonden door de hand van andere bevolkingsgroepen.

Intrigerend of niet.

pius | 22-09-12 | 21:59

Voor de laatste keer dan mijn duiding: Het was de burgervader die eerst iedereen zou terug sturen, toen een paar optredens zou verzorgen op een paar voetbalvelden (dat was wel slim geweest) en toen ME in ging zetten toen het nog redelijk netjes er aan toe ging en vervolgens dan weer te weinig politie achter de hand had. Een drol eerste klas en internet de schuld geven, of de radio is lekker makkelijk...

E Rectus Magnificus | 22-09-12 | 21:56

@Cuyahoga | 22-09-12 | 21:53

Ik geloof je oprecht. Maar dat zegt verder weinig. Helaas.

pius | 22-09-12 | 21:55

Voor alle mensen die vinden dat er maar een feestje georganiseerd had moeten worden, lees dit: www.nu.nl/binnenland/2916387/bejaarde-...
Voor dit soort mensen moet dus een feest georganiseerd worden??? Jullie zijn niet goed bij je hoofd, net zo min als degene die met een stoeptegel het hoofd van een ander inslaat/gooit. Dit is een poging tot doodslag en ik hoop van harte dat de dader voor een lange tijd achter slot en grendel gaat. Wat een gestoord tuig!!!

doenormaal! | 22-09-12 | 21:55

@Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 21:51

Adorable inderdaad.

Echter.

Tegenwoordig kan men de schade verhalen in een civiele procedure. Maar dat zal de kosten niet dekken vrees ik.

Dus ik denk dat je gelijk hebt.

pius | 22-09-12 | 21:54

Het is de schuld van de schuldigen. En de schuldigen zijn de locale overheden zelf! Gemeente wilde Haren promoten, maar begreep niets van de werking van "sociale" media. Als je tien keer roept dat er niets aan de hand is, is er dus wel iets aan de hand. Als je twintig keer roept dat de politie alles in de hand heeft, heeft de politie niets in de hand. Met schaamrood op mijn kaken wijs ik op een oude boom, die, in dit geval, gelijk heeft: www.nrc.nl/stevendejong/2012/09/22/hoe...

Bixier | 22-09-12 | 21:54

Het is natuurlijk de schuld van Geert Wilders, en anders van de joden.

Slipsnifter | 22-09-12 | 21:54

Ik weet wie de echte schuldige is.
Maar vertel het stiekem niet.
Een tipje van de sluier durf ik wel te geven, immers ik ben bang voor represailles.
**
door mijn schuld, door mijn schuld, (de gelovigen kloppen zich driemaal op de borst)
door mijn grote schuld.
Daarom smeek ik de heilige Maria,
altijd maagd,
alle engelen en heiligen,
en u, broeders en zusters,
voor mij te bidden tot de Heer, onze God.
**
Die IK persoon in bovenstaande tekst heeft het dus gedaan.
Aan de recherche de taak om hem op te sporen, ik zal niet verklappen wie het is.

Free Fall-ing | 22-09-12 | 21:53

pius | 22-09-12 | 21:40
En toch kan ik je 100% garanderen dat mijn kinderen niet naar Haren zouden gaan, als de mogelijkheid zich voor zou doen.
Abso-fucking-lutely 100%

Cuyahoga | 22-09-12 | 21:53

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat zou tot nadenken moeten stemmen.

pius | 22-09-12 | 21:52

Ik vraag mij af, wat gaat er in het hoofd om van iemand die een hoogbejaarde man met een stoeptegel bewerkt? Ik begrijp er helemaal niks van. Voor de lol? Dan ben je gewoon gestoord.

canardo | 22-09-12 | 21:52

@pius | 22-09-12 | 21:41
Lief he van meneer poster.
Kleine voorspelling er gaat geen ene bal door niemand niet betaald worden.
Alleen verzekeraars zullen met plezier die paar mio betalen, kunnen ze een beetje positieve reclame maken door stoer te gaan melden dat ze alles betalen ( wat ze niet hoeven te doen )

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 21:51

We zijn op basaal niveau met z'n allen schuldig.

Hesselbollah | 22-09-12 | 21:51

Schuld?
Het stel mafkezen dat denkt te kunnen rellen,
en de politie die ze laat rellen.
Mafkezen kun je niks aan doen, die zijn er, altijd,
pliesie die de lat over dit tuigh legt, daar kun je wèl wat doen.
Sneller en harder, klaar.

vander F | 22-09-12 | 21:50

@Semper Pecunia

Dus? De nertsenfokkers hebben dit gedaan?

codedelight | 22-09-12 | 21:49

Ik ga ook voor deze: @ZDEV | 22-09-12 | 21:12
Met een snufje deze, voornamelijk voor de incompetentie: @Einde van de Domheid | 22-09-12 | 21:13

ZKH EénOog | 22-09-12 | 21:49

@Harry Turtle | 22-09-12 | 21:47

Als Alaska een trampoline was geweest had je geen appels gegeten.

pius | 22-09-12 | 21:48

Als Haren een buurthuis had gehad, was er niks aan de hand geweest.

Harry Turtle | 22-09-12 | 21:47

@Semper Pecunia | 22-09-12 | 21:45

Wat is daarmee?

pius | 22-09-12 | 21:46

De mensen die het via social media gepromoot hebben, het meiske dat per ongeluk iedereen uitnodigde, de vandalistische mafkezen, de lokale overheid die het niet juist had voorbereid, de ME die niet ingreep, het Nederlandse volk dat softe lapzwansen verkozen heeft en Volkert van der G. die degene die dit land fatsoen had kunnen bijbrengen heeft vermoord.

Semper Pecunia | 22-09-12 | 21:45

OK, ok, t was mijn schuld, maar volgende week gaan we Merthe ff feliciteren.
Grappig is dan weer wel dat de luitjes, chirurgen, advocaten en aanverwante artikelen klaar stonden met hun hockey sticks om de villa s te verdedigen.
Verder niks grappigs aan.

Uw Verzekeringsadvis | 22-09-12 | 21:44

in de film loopt het nog slechter af, dus wat zeuren ze nou?

codedelight | 22-09-12 | 21:44

Aan de overheid: hoe kan iets zoals gisteren bijna 5 uur duren? Geen rubberen kogels op voorraad? Leger niet bevoegd? Beleid te soft? Zeg het maar. Hoe dan ook, de schoften winnen. En kom niet met een onderzoek naar het politieoptreden. Die mogen namelijk niks doen van jullie.

harry poster | 22-09-12 | 21:43

LordNobady | 22-09-12 | 21:31 |
Relletjes, plunderingen worden door mijn verzekering wel gedekt.

CoffeePatch | 22-09-12 | 21:41

@harry poster | 22-09-12 | 21:39

Onrendabel. Muhahaha. Je wereldvreemdheid is vrolijkstemmend.

Ik word daar blij van.

pius | 22-09-12 | 21:41

@Mofskie | 22-09-12 | 21:28
verzekeraars zullen in de rij staan zodra er iemand wordt veroordeeld.
Die mafkezen mogen de komende 10jaar werken voor hun betalingsregeling (hoop ik)

damnschreeuwer | 22-09-12 | 21:41

Een 84 jarige man bewerken met een stoeptegel?! Hoe haal je `t in godverdomme in je domme harses!
Op transport naar Siberie zetten dit soort gasten en daar laten werken totdat ze er zelf dood bij neervallen.

miereneukert | 22-09-12 | 21:40

@Cuyahoga | 22-09-12 | 21:33

Dit zou ieders kind kunnen zijn. Ik ken zoveel kinderen die scheef zijn gegaan die prima ouders hebben. Opvoeding is een overschat fenomeen. Dat heeft geen enkele invloed in bepaalde fases.

Er zijn veel meer factoren van belang.

pius | 22-09-12 | 21:40

Simpel: de rellende paupers gaan opdraaien voor iedere cent schade. Ze zijn al onrendabel, en dat gaan ze weten ook. Leuk he, Bjorn H met je rotte paupersnuifkop op het internet? Ben je al krantenwijkjes extra aan lopen?

De media daarentegen gaan hier ook voor boeten. Schamen moeten jullie je, SCHAMEN. Iedereen die er op tv er ook maar iets over gezegd heeft.

En Merthe, ik ga er vanuit dat iedereen je nu met rust gaat laten. Hou je sterk en wees er alsjeblieft van overtuigd dat jou niets te blamen is. Hoop dat je volgende verjaardag weer supergezellig zal zijn.

harry poster | 22-09-12 | 21:39

@ doenormaal!
8/10 die hier hebben lopen rellen hebben gewoon een baan. Werken door de weeks en een beetje rellen in het weekend. Normbesef is voor hippies en mensen met een religie.

Mizi | 22-09-12 | 21:39

Met duiden en vingerwijzen schieten we weinig op. Al moeten die kids de rest van hun leven krom liggen en hun incapabele pappies en mammies erbij, BETALEN. Onopgevoed addergebroed.

mijntweecent | 22-09-12 | 21:36

Het is de schuld van Tim Kuik.

Prins Fontainebleau | 22-09-12 | 21:36

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:36

Lees het net over de bejaarde man die zijn hoofd ingeslagen heeft gekregen in z'n eigen keuken nota bene, daar wordt je toch godverdomme boos om. En dan leven we in een zogenaamd beschaafd land. Al dat vieze tuig liefst een enkeltje boven de Atlantic met Julio P svp.

H.Stiglitz | 22-09-12 | 21:35

Het is de schuld van dat volk dat erheen is gegaan. Er waren daar 2 categorien mensen: sensatietoeristen en relschoppers. Iedereen was van tevoren op de hoogte dat het een hoax was, want, als je via FB kunt vernemen dat er een feestje is, kun je ook in de media vernemen dat dat niet zo is.

Dus, 3e schuldige: de politie. Gewoon harder optreden!!

Uhm... 4e schuldige: de politiek, wat een land van mietjes zijn we toch.

Sherman | 22-09-12 | 21:35

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:34

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:34

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:34

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:34

-weggejorist-

Hard stuurboord | 22-09-12 | 21:34

Als zowel de slooptokkies als de overheid en justitie de term "eigen verantwoordelijkheid voor eigen daden" niet meer snappen, is het niemands schuld en heeft Haren het verdiend.

Tobus | 22-09-12 | 21:34

en ik blijf erbij dat ze het zullen proberen de schuld bij de sociale media zoals gs te leggen.

LordNobady | 22-09-12 | 21:34

@MaxiCosi24 | 22-09-12 | 21:17
Men is duidelijk geweest. De burgemeester heeft in de media luid en duidelijk gezegd dat er geen feest was en mensen opgeroepen niet te komen, de ouders hebben iedereen eveneens opgeroepen vooral niet te komen. Straatnaambordjes zijn weggehaald waarom denk je?

doenormaal! | 22-09-12 | 21:33

Het is de schuld van de maatschappij. Subsidie en wijkvaders.

Graftak | 22-09-12 | 21:33

De schuld ligt volledig bij de ouders die eigenlijk geen kinderen hadden moeten krijgen en waarschijnlijk een hoop kutsmoesjes hebben om hun addergebroed niet goed op te voeden.
Allebei fulltime aan het werk om de woekerhypotheek af te betalen.
Kinderen krijgen als ontbijt een blikje energiedrank en als lunch een zak chips.
Geen tijd en benul om te controleren wat ze op de sociale media allemaal uitvoeren.
En oh ja, ze kunnen er sowieso niks aan doen, want ze hebben ADHD.

Cuyahoga | 22-09-12 | 21:33

de traditionele media heeft hierop gewacht en de link gelegd naar feestjes die uit de hand zijn gelopen. schuldig!

ganzo | 22-09-12 | 21:32

De media hebben geen stoeptegels door ruiten gegooid. De media hebben geen agenten en ambulancemedewerkers aangevallen. De media hebben geen miljoenen aan schade veroorzaakt. Hou nou eens op met verantwoordelijkheid afschuiven!

De schuld ligt enkel en alleen bij de relschoppers. ZIJ zijn het die alles kapot gemaakt hebben.

Nietvoordekat | 22-09-12 | 21:31

@CoffeePatch | 22-09-12 | 21:22
ik vraag mij af. het zou mij niets verbazen als rellen niet onder de polis vallen.

LordNobady | 22-09-12 | 21:31

@Mizi | 22-09-12 | 21:21
De mensen die worden uitgemolken zijn de mensen die werken. De mensen die relschoppen zijn over het algemeen de mensen die niet werken. Dat is wereldwijd zo. Kijk naar de arme moslimlanden kijk naar de rellen in Londen in 2011 nl.wikipedia.org/wiki/Rellen_in_Engela...
Al denk ik dat, als ik naar de beelden kijk hier, het hier niet te maken heeft met armoede maar met onopgevoede jeugd die lijdt aan een triest gebrek aan normbesef. Ze hebben in tegendeel waarschijnlijk juist alles van hun ouders gekregen en zijn nu verworden tot een stel verwende sneuaards met de verkeerde mentaliteit.

doenormaal! | 22-09-12 | 21:30

Moet ik nu als online guurder/facebooker afstand nemen van dit offline gajes?
#dtv

Dömper | 22-09-12 | 21:29

Het is ook wel een beetje de schuld van Schultenbräu.

Normpje | 22-09-12 | 21:29

Schade zou in de miljoenen zijn. Denk niet dat die hersenloze relschoppers dat op kunnen hoesten. Dus de 100 euro die ze kunnen ophoesten. De rest door verzekeraars? a.ka. de maatschappij. Zitten we lekker mee.

Mofskie | 22-09-12 | 21:28

Tja, als bij Ajax-Twente Ajax verliest en het halve stadion wordt gesloopt door hooligans, is dan de keeper van Ajax verantwoordelijk? Of de trainer? Of de spelers zelf? Of de grasmat?

Nee.

De slopers natuurlijk.

Jos Tiebent | 22-09-12 | 21:28

Al je Matthijs van Nieuwkerk de schuld kan geven van de totaalverwoesting en plundering van Haren, was het toch allemaal ergens goed voor.

blinde kip | 22-09-12 | 21:26

Het is de schuld van de banken.

suvois | 22-09-12 | 21:25

Harde ken van Groningen al ondervraagd? Die zouden aardig hebben huisgehouden daar.

Mofskie | 22-09-12 | 21:23

Waarom zouden verzekeraars "high fiven"? Die moeten toch gewoon dokken voor de ravage dit geteisem is aangericht?

SharpEye | 22-09-12 | 21:23

Volgens Pieter Broertjes was het een incident.

CoffeePatch | 22-09-12 | 21:22

Net zomin als een film een ambassadeur deaudvermoord en cartoons redactie lokalen in de fikbrand steken zijn feestjes oorzaak van relschopperijen.

Enige schuldigen zijn en blijven dus de (al dan niet hormonaal en/of genetisch uitgedaagde) relgangers.

paost712 | 22-09-12 | 21:22

Dit is wat elke stad kan verwachten in de toekomst, mensen willen rellen. Elk klein dingetje wordt aangegrepen om troep te kunnen schoppen.

En waarom ook niet, je wordt als een koe uitgemolken, standaard van 9tot5, betalen, betalen en nog meer betalen.

Volgende keer in de randstad en ik ben er bij, gratis speed voor iedereen en ik plunder de bcc :D

Mizi | 22-09-12 | 21:21

Trouwens ongelooflijk dat Gelauf zichzelf moet corrigeren over CNN. Het betreffende stukje op de site van CNN is geplaatst in een sectie die je kan vergelijken met nu.jij of zoiets dergelijks en staat bol van de Engelse taalfouten. Het is dat een reaguurder op Nos.nl hem er op wees....

brutus68 | 22-09-12 | 21:21

Oh ik voel weer een duur onderzoekje aankomen, en de stichting "heropbouw haren" is al in de maak. Waarom vraagt niemand waarom die apen gisteren niet zijn neergeknuppeld en nu in de cel zitten?

beniknougek-ofwa | 22-09-12 | 21:20

@azoturie | 22-09-12 | 21:15
Inderdaad, het ligt totaal niet aan de paupermentailteit van iedereen die afkwam op een plek waar geen feestje was om rotzooi te trappen. Hou toch een sop allemaal om de zaken om te draaien. Mensen hebben eigen verantwoordelijkheid!

doenormaal! | 22-09-12 | 21:18

Net zo goed als dat relschoppers na de publicatie van (in hun ogen) "foute" cartoons zelf aansprakelijk zijn voor hun wandaden, zijn ook deze doorgesnoven idioten in de eerste plaats helemaal zelf aansprakelijk voor hun eigen wandaden.
Dat verschillende media een enigszins ophitsende rol gespeeld hebben zou eventueel nog een bijrol kunnen hebben. Het foutje van Myrthe kan en mag echter niet door anderen worden misbruikt om hun eigen verantwoordelijkheid af te schuiven.

taxhond | 22-09-12 | 21:17

Ik snap niet dat men het organiseren van een echt feest voor die lui als een serieuze optie overwoog. Ze hadden vanaf het begin af aan meteen duidelijk moeten zijn: Er is geen feest. Die mongolen zoet houden met een 'feest'? Waarom in godsnaam? Rubberen kogels hadden wat mij betreft preventief geladen mogen worden.

MaxiCosi24 | 22-09-12 | 21:17

Daarnaast is vooral Wim Heitenga (de echte dan) geheel co-mede-subverantwoordelijk.

Einde van de Domheid | 22-09-12 | 21:15

De volstrekt onkundige bestuurders, de korpsbeheerder en de plaatselijke politietop.
-
Oudere heren, dorknopers die geen benul hebben van de werking van social media en de mate van weekend-verveling bijde VMBO-petjes uit Helmond en Wanneperveen.
-
Er was te voorspellen wat er zou gaan gebeuren -en er is met de grootste krampachtigheid en met volstrekt onvoldoende inzicht op ingespeeld.
-
Dit was makkelijk te voorkomen geweest,als je ervoor had gezorgd dat er een leuk feessie ergens in een wei was.
-
In de tijd dat je wist water ging gebeuren had je er nog sponsors van buitenaf voor kunnen vinden óók.
-
Wát een jánkend staaltje ONKUNDE!

azoturie | 22-09-12 | 21:15

Het is de schuld van Al Gore. Als hij het internet niet uitgevonden had was dit allemaal niet gebeurd.

Boyo | 22-09-12 | 21:15

Iedereen is schuldig, behalve de schuldigen. En behalve de Harense burgervader en z'n kornuiten, die hebben hedenmorgen hun stoepje letterlijk en figuurlijk al professioneel schoongeveegd.

"Ons treft geen blaam, hunnie hebben het gedaan". As usual.

Reinaert | 22-09-12 | 21:14

Het is de schuld van Wilders natuurlijk.

doenormaal! | 22-09-12 | 21:13

De burgemeester is verantwoordelijk voor de orde.
Zijn kop rolt.
Medeverantwoordelijk is DWDD.
Dat deze kop niet rolt s een volstrekt raadsel.
(Nogmaals, een PA-systeem en een DJ hadden alles voorkomen.)

Einde van de Domheid | 22-09-12 | 21:13

Het is de schuld van Geert Wilders.

Graftak | 22-09-12 | 21:12

Ze hadden ze gewoon allemaal in de knieën moeten schieten. Hadden ze nu niet hoeven zoeken.

slechtmens | 22-09-12 | 21:12

Het waren de relschoppers en niemand anders.

ZDEV | 22-09-12 | 21:12

Het is allemaal de schuld van mensen met petjes.

Bob Slee | 22-09-12 | 21:12

Wat een gezeik allemaal. Waar een klein landje al niet groot in kan zijn.

Kromst | 22-09-12 | 21:11

Het is allemaal de schuld van Wim Kieft.

vraagstaart | 22-09-12 | 21:09

Facebook zelf .

likmegaties | 22-09-12 | 21:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl