Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Illegalen

bassiehof1001.jpgStevige uitzending van Pauw en Witteman donderdagavond. De Amsterdamse onderwijswethouder Lodewijk Asscher had een aanvaring met minister van Sociale Zaken Henk Kamp over illegale mbo’ers. Asscher wil ze stage laten lopen bij de gemeente Amsterdam, Kamp is daar fel op tegen. Stage lopen valt onder werk en illegalen mogen nu eenmaal niet werken. Haaks daarop staan de internationale afspraken waarin is vastgelegd dat kinderen van illegalen naar school mogen. Wie is Den Haag om die afspraken te schenden? Het is vervolgens raar dat die kinderen wel naar school kunnen en niet op stage. Kamp laadt daarmee de verdenking op zich dat hij illegalen aan het pesten is. Martijn van Dam (PvdA) heeft daarom afgelopen week aangekondigd dat hij een wetsvoorstel gaat indienen dat mogelijk moet maken dat die illegale kinderen hun stage kunnen doen. Asscher beroept zich ondertussen op een uitspraak van de Raad van State. Dat is onterecht. “Je kunt hieruit niet concluderen dat alle stages niet onder de noemer werk zouden vallen,” aldus een woordvoerder van de Raad van State. Overduidelijk lopen verschillende discussies door elkaar heen. Het PvdA/CU wetsvoorstel voor de minderjarige uitgeprocedeerde asielzoekers, Mauro, Tofik Dibi’s buitenparlementaire actie voor een kinderpardon, een PvdA-burgemeester die een asielzoeker verdacht van oorlogsmisdaden weigert uit te zetten, en nu dus de illegale mbo’ers. “Zo blijf je maar aan de gang, ” zei Kamp. Maar is dat niet te makkelijk, deugt er wellicht iets niet aan de vreemdelingenwet? Toen Job Cohen cum suis de huidige vreemdelingenwet ontwierp heeft hij er niet bij stilgestaan dat die illegale mbo’ers geen stage kunnen lopen. Dat had allang opgelost kunnen zijn. Dat verklaart dan ook de verbeteringswet die Martijn van Dam gaat indienen. Hetzelfde geldt voor de Mauro-kwestie. Door een falend regeringsbeleid (en dat is de schuld van een trits kabinetten) zitten we dus met duizenden Mauro’s. Daarom ligt nu de reparatiewet van Hans Spekman en Joel Voordewind voor. Dankzij die wet gaan de behandeltermijnen van de IND korter en effectiever worden. Er is niets mis het beter maken van wetgeving. Rest ons de illegalen. Illegalen zijn tweederangsburgers zegt Kamp en hij stelt – terecht - dat daar geen plaats voor is in Nederland. Wat ons weer brengt bij de illegale mbo’er. Zo’n arme sloeber (dixit Ruud Lubbers) heeft nu eenmaal meer kansen in zijn thuisland met een diploma op zak. Als daar een paar maanden stage voor nodig zijn; so be it. Zie het als ontwikkelingshulp. Maar daar moet wel iets tegenover staan: de dag na de diploma-uitreiking een enkeltje thuisland. Dat enkeltje geldt ook voor uitgeprocedeerde asielzoekers verdacht van oorlogsmisdaden. De burgemeester die daar niet aan mee wil werken kan beter op zoek gaan naar een andere baan.

Reaguursels

Inloggen

Ik ben het niet vaak (nagenoeg nooit) met de PvdA eens, maar nu wel. Of althans, niet zoals zij het zouden willen, maar toch wel een beetje. Ik vind:
1) Illegalen dienen direct uitgezet te worden. Sterker nog, dat ze niet eens de kans krijgen om ook maar één voet over de grens het land in te zetten. Grenzen dicht dusch.
2) ALS je illegalen een opleiding aanbied, dan hoort daar dus ook stage bij. Dus dit is bullshit. Je doet iets wel of je doet iets niet. En als je iets niet doet, doe het dan ook goed niet en niet half niet. Ben ik u kwijt? Nee? Mooi...

Nafta78 | 10-04-12 | 11:54

heb net dat stuk uit P&W nog eens zitten terugkijken
ik heb Henk Kamp altijd al een doortastend politicus gevonden, maar hij stijgt bij mij middels dit optreden verder in aanzien. Hij legt het werkelijke probleem steeds aan het licht: dwarsliggende ambtenaren die zijn beleid gewoon dienen uit te voeren. Ascher klaagt aan het einde dat Kamp hem belet om uit te praten.. Onbeschaamd. Toont aan dat hij zeker geen winnaar is.

Mijnbescheidenmening | 09-04-12 | 13:31

De zoveelste linkse hervorming van linkse hervorming is weer eens in de maak onder de vlag van 'progressieve vooruitgang'.
Terwijl linkse politici zich blind staren, en de onverenigbare details in het door hunzelf scheefgetrokken geheel blijven opdweilen, blijven hun volgelingen, naar 't voorbeeld van hun zoveelste democratisch nieuw gekozen leider, braaf ja-knikken en de schuld geven aan degenen die het 10 jaar geleden al van grote afstand zagen aankomen.
Als die links socialistische schoften democratisch hebben bedacht dat ze elk jaar 0,8% van Nederland terug willen geven aan de zee, dan heeft de rest het daar maar democratisch mee eens te zijn want dijken aanleggen is discriminatie. Discriminatie is immers verboden wanneer niet onder de vlag van religie of socialisme.
Het zelfde geldt voor generaliseren want onderscheid maken of overeenkomsten zien is gemeen en asociaal en dus verboden wanneer niet socialistisch.

nedertokkie | 09-04-12 | 12:49

La Vie En Rose | 09-04-12 | 12:36 | + 0 -

wat een intelligente geest bent u, altijd heeft u iets te zeggen over andere maar kritiek neemt u niet aan. Krijg door die arrogantie van jou bijna het gevoel dat u aan de Amsterdamse grachten woont.

Nog een advies: kijk eerst naar uzelf voordat u een andere bekritiseert.

En ik wens niet dat u stopt met praten, omdat ik mensen niet monddood wil maken.
En mag ik me niet vermenigvuldigen omdat u dat zelf niet meer kan??

denk.toch.eens.na | 09-04-12 | 12:44

@denk.toch.eens.na | 09-04-12 | 10:51
O gij groot licht in de GS duisternis.

'Mensch ga koken', is een advies en geen: "Cordon sanitair? buitensluiting? tegenstanders demoniseren? Het ontkennen van de gedachtes van een groot deel van het volk?", zoals u nu weer raaskalt.


Nog een advies: Gaat henen en vermenigvuldigt u niet.

La Vie En Rose | 09-04-12 | 12:36

@drs.Nee | 09-04-12 | 05:02
Hulde! Een tegel om in te lijsten en menigeen nog iets van kan leren. Zo ook Bas P.

La Vie En Rose | 09-04-12 | 12:20

Wat is illegaal?? Dat ben je in Nederland altijd maar tijdelijk. Dus waarom al die poespas. Lees voor de duidelijk maar eens ''binnen zonder kloppen''. Wordt vermoedelijk het tiende generaal pardon.

wakker worden | 09-04-12 | 11:24

Asscher:
Legale hoeren mogen niet werken op de wallen.
Illegalen moeten een werkvergunning krijgen.

ghjkl | 09-04-12 | 11:22

La Vie En Rose | 09-04-12 | 02:27 | + 2 -

Hoe noem je dat ook alweer: Cordon sanitair? buitensluiting? tegenstanders demoniseren? Het ontkennen van de gedachtes van een groot deel van het volk?

Zo laf dat u standpunten geen argumenten hebben om tegen mensen in te gaan, gelukkig haal je er vreugde uit om te "discussiëren" met mensen waarmee je het eens bent. U zou een goede dictator zijn, met allemaal ja-knikkers om zich heen.

denk.toch.eens.na | 09-04-12 | 10:51

Raad van State opdoeken: ouwe zakkenvullende knarren!

ONS | 09-04-12 | 10:15

@La Vie En Rose | 09-04-12 | 02:37
Ik deel je mening, daarbij is Bassiehof, die als afleidingsmanoeuvre offtopic de dierenpolitie hierbij betrekt, ook een pseudoniem. De uitspraak van Paternotte dat Kamp de verdenking op zich laadt dat hij illegalen aan het pesten is, vind ik ook opgepast. Minister Kamp voert uit functie van zijn beroep de wet uit, ze horen hier niet te zijn, terwijl PvdA'er Asscher de wet ondermijnt en zich verschuilt achter een Stoutfonds, bestuurd door een PvdA-Kamerlid, die dan wel even de opgelegde boetes opvangt en uitbetaalt, anarchie ten top waar Bas de journalist totaal aan voorbij gaat. Hij praat liever over een verbeteringswet van PvdA'er Van Dam.

Het gaat in dit geval om illegalen. Dat zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die geen recht hebben op verblijf in Nederland en allang uitgezet hadden moeten zijn. Vele jaren lang zijn vele duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers vanuit een asielzoekerscentrum gewoon op straat gedropt en niet uitgezet onder het mom 'zoek het maar uit' wat mede oorzaak is van de onleefbaarheid in veel gebieden in de grote steden. De bevolking die daar overlast van ondervindt is halfbakken beleid zat en vraagt om duidelijkheid.

Illegalen hebben geen recht op huisvesting en arbeid maar worden niet beboet als ze over de schreef gaan. Ze kunnen zelfs procederen tegen de staat en krijgen zelfs ruim dertienhonderd euro schadevergoeding als zij door de politie worden opgepakt en vastgezet.

Werkgevers met illegalen in dienst daarentegen worden door diezelfde overheid wel zwaar beboet. Ook komt het voor dat een werkgever ter goeder trouw iemand op de loonlijst heeft staan en gewoon belasting voor die allochtone werknemer betaalt, vervolgens met achtduizend euro wordt beboet omdat de overheid vergeten was het burgerservicenummer te blokkeren nadat de verblijfsvergunning werd ingetrokken en de werkgever aanklaagt, die zonder dat die dat bewust is, een illegaal in dienst heeft.

De werkgever moet dan met veel energie en nog meer ergernis hemel en aarde bewegen om aan te tonen dat de fout niet bij hem zit maar bij falende overheidsinstanties om het recht te laten geschieden en onder die boete uit te komen. Die boete wordt eerdaags duizenden euro's verhoogd zonder dat het falende overheidsbeleid wordt aangepakt. Dat verpest niet alleen de arbeidslust, het nodigt ook niet uit allochtonen met een tijdelijke verblijfsvergunning in dienst te nemen.

Als het gaat om een burkaverbod vindt PvdA het symboolpolitiek omdat het maar om een paar honderd van die onderdrukte pierlala's gaat.
Maar als het om een zelfde percentage illegale leerlingen gaat neemt PvdA wel het initiatief om de wet te veranderen. Hoe hypocriet.
PvdA, GL en D66 houden de illegalenproblematiek in stand door dat niet strafbaar te stellen. Ze zijn niet oplossingsgericht bezig maar veroorzaken hierdoor steeds groter wordende problemen ten koste van de burger die hier ongevraagd al vele decennia mee wordt opgezadeld.
Nu afrekenen met het falende beleid van voorgaande kabinetten en spoedige wetswijziging door illegaliteit strafbaar te stellen gekoppeld aan een actief uitzetbeleid, dat is pas een effectieve verbeteringswet.

drs.Nee | 09-04-12 | 05:02

@Bas Paternotte | 08-04-12 | 23:51
Overigens is dat 'anonieme La Vie En Rose' erg kinderachtig. Alle reaguurders zijn anoniem. Heeft in mijn geval met mijn werk te maken. Dat is in het onderwijs en niet in de politiek of journalistiek.

La Vie En Rose | 09-04-12 | 02:37

@denk.toch.eens.na | 09-04-12 | 00:05
Mensch, ga koken.

La Vie En Rose | 09-04-12 | 02:27

@Bas Paternotte | 08-04-12 | 23:51
Ik schrijf nergens dat jij je niet druk om het vreemdelingenbeleid maakt. Ik geef mijn visie op wat ik zie gebeuren o.a. op de wetgeving aangaande het immigratie/vreemdelingen/asielzoekersdossier. Dat de oppositie juist nu met de hiaten daarin op de proppen komt en niet in de vorige kabinetten. Toen speelden dezelfde zaken maar hoorde je daar niemand over.

Dit kabinet wil idd wat aan bovengenoemde zaken doen.
Dat is al moeilijk. Maar als de oppositie elke keer met dit soort zaken op de proppen komt, en daarmee niet alleen procedures vertraagd maar ook weigert om de bestaande wet uit te voeren, dan ben je bezig met dit kabinet en de wet te ondermijnen. Daar maak ik me zorgen over.


Waar ik me echt zorgen over maak is dit:

"Een heel gevaarlijke ontwikkeling: politieke partijen en hun bestuurders, die met hulp van de staatsomroep die onafhankelijk, objectief en betrouwbaar hoort te zijn, een kabinet ondermijnt, door wetten niet uit te willen voeren, dagelijkse smerige agitprop te ventileren, tast onze democratie aan.
Het lijkt wel of niemand zich daar druk om maakt. Ook Bassie niet."

Jij bent politiek journalist. Kan mij toch niet voorstellen dat bovenstaande, in combinatie met wat we dagelijks aan gekleurd 'nieuws' via Een Vandaag, DWDD, Nieuwsuur en P&W voorgeschoteld krijgen, jou is ontgaan.

Mij en vele anderen in elk geval niet. Van programma's van de Vara kan ik mij dat voorstellen. Maar van de NOS/NRT en Nieuwsuur verwacht ik in elk geval objectief en betrouwbaar nieuws en geen aannames en suggestieve berichtgeving.


Daarover, dus de ongekende links getinte suggestieve berichtgeving vanuit de PO, die gewoon tot doel heeft om dit kabinet te beschadigen, had ik graag een stuk van jou willen lezen.

De NPO hoort geen instrument van één politiek stroming te zijn Bas. Dat is hartstikke fout.


En ik heb jou nooit in de PvdA hoek geplaatst.
en wie bedoel je met: 'jullie vinden de dierenpolitie ook belangrijk'? Voor mij had die zeker geen prioriteit.

La Vie En Rose | 09-04-12 | 02:26

La Vie En Rose | 08-04-12 | 19:48 | + 4 -

Je kan wel zien dat je ooit links hebt gestemd, je hebt hetzelfde gedrag tegen je tegenstanders. Gewoon demoniseren en doen alsof ze er niets van begrijpen en ondertussen ontkennen dat er iets van waarheid zit in wat ze zeggen. Misschien is een baan bij de PvdA een idee?

Als je nu eens mijn plemps leest voordat je een reactie schrijft, lees je dat Kamp de wet niet heeft veranderd maar wel het beleid wat daarbij volgt. Sinds enkele weken heeft hij een actief beleid gestart tegen illegalen die stage lopen, waarop Asscher heeft gereageerd, hiervoor werden stages van illegalen gedoogt.

Over de PO hoor ik weer zeuren over dat je eraan mee betaald, als je minder wil betalen moet je natuurlijk niet de reclames gaan weigeren. Reclames van de ster zijn de enige inkomsten, anders wordt het nog duurder. En je moet misschien gewoon niet kijken als je er zo opgewonden van raakt.

denk.toch.eens.na | 09-04-12 | 00:05

La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:36

Ik maak mij er dus wel druk om, anonieme La Vie en Rose.

Ik paar een menselijk vreemdelingenbeleid aan een effectieve uitzetstrategie.

De grote vraag is of dit kabinet - rechts zou haar vingers erbij aflikken, niet waar? - haar grote woorden nakomt.

Elders schreef iemand dat ik een PvdA-lobbyist ben. Grappig, juist omdat ik pleit voor uitzetting. Maar goed, jullie vinden de Dierenpolitie óók belangrijk.

Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden.

Bas Paternotte | 08-04-12 | 23:51

Kamp moet weg; dat is een eikel van de bovenste plank!Wat Asscher niet goed deed, dat was deze eikel niet uit laten praten! Kinderen moeten, ik herhaal moeten niet de dupe worden van hun ouders! Waarom stond Kamp niet op omdat de vader van Maxima niet schoon was? De 3 partijen en de SGP zijn zo hypocriet als het maar kan zijn waarbij Rutte de ergste is! Hij is bereid alle vrijheden en verworvenheden te offeren voor het pluche! En nu het ideale rechts!

Gerard7441 | 08-04-12 | 22:00

@WirMachenMusik | 08-04-12 | 21:12
*zich afvragen doet wat er bedoelt wordt met 'typische PC-subtiliteit'*

Grappig zinnetje. Maar wat is het?

Harm Bartig | 08-04-12 | 21:19

@WirMachenMusik | 08-04-12 | 21:08
Als iemand een kritisch filmpje maakt hoeft ie nog niet per definitie door de PO uitgezonden te worden.

De meeste filmpjes redden de uitzending niet. Ook vele linksdraainde kritische filmpjes worden nooit op de PO uitgezonden. Dat dit ene filmpje het ook niet redt, zegt zo'n beetje helemaal niks.

Laten we alsjeblieft de realiteitsbril ophouden.

Harm Bartig | 08-04-12 | 21:14

Harm Bartig | 08-04-12 | 21:05
"Waarom zou de media dan moeten berichten over dit soort irrelevante zaken?"
------------------------------
Ik zou zeggen lees mijn bericht nog eens en als je de typische PC-subtiliteit dan nog niet ziet of wilt zien, kan ik je ook niet verder helpen.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 21:12

Een kersvers Nederlands voorbeeld van de pluriformiteitstoestand van de PO, is de film van die mevrouw die eergisteren bij P&W zat. Pauw stelde in de inleiding dat haar speelfilm net zo goed 'documentaire' genoemd had kunnen worden. Wat die mevrouw beaamde.
Maar .... de film werd bij alle omroepen waar ze langs was geweest geweigerd met als argument dat de film (documentaire), notabene gemaakt door iemand van allochtone afkomst die naar eigen zeggen de onverbloemde werkelijkheid wilde tonen, Wilders stemmen zou kunnen opleveren.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 21:08

@WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:57
Kennelijk vind jij het relevant dat de verdachte allochtoon was, want je voelt de behoefte om dat te weten.

De werkelijke vraag is: is het voor de daad ook relevant? Dat lijkt me niet het geval in deze zaak. De afkomst van zowel de dader als het slachtoffer lijkt geen enkele rol te spelen in deze kwestie. Niet in het motief en niet in de aanleiding.

Waarom zou de media dan moeten berichten over dit soort irrelevante zaken?

Harm Bartig | 08-04-12 | 21:05

In België kunnen ze er trouwens ook wel wat van. Een Brussel werd gisteren een Belgische medewerker van allochtone afkomst van het openbaar vervoerbedrijf, doodgeslagen door een twee Belgen van eveneens allochtone afkomst.
In iedere krant stond letterlijk: 'medewerker van allochtone afkomst die al 32 jaar voor het vervoerbedrijf werkte, doodgeslagen door Belg."
Met de toevoeging dat nog niet vaststond dat zijn maatjes medeschuldig zijn.
Hoe ik dan weet dat de moordenaar 'n allochtoon is? Uit de lezersreacties van Brusselaars, in zowat de enige Vlaamse medium waar je zonder censuur vooraf kunt reageren: de Knack.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:57

@Shareholder II | 08-04-12 | 20:46
Tsja.... Eén waarheid zou dé waarheid moeten zijn. Van dé waarheid is er maar één.

Helaas gaat dat nooit op in de politiek. Dus in de politiek is het een mening. In de wetenschap niet.

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:48

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:36
Vervoegtechnisch bijna. Eén waarheid is net zo goed een mening?

Shareholder II | 08-04-12 | 20:46

@Onderbuik | 08-04-12 | 20:33
Het is geen idee van je. Het is gewoon zo.
Iedereen hoor je erover.

Ze zullen het wel merken als er nieuwe verkiezingen mochten komen.

Bam en dan niet voor de VVD en de PVV. :)


La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:44

@La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:36
Waar het op neer komt: het volk betaald niks aan de FNV en SP spots. Sterker: die spots helpen mede aan het voortbestaan van rechtse omroepen als WNL en Powned.

Echt. Wat is het bezwaar?

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:41

'DOOR een ander' en bedoeld als reactie op Harm Bartig | 08-04-12 | 20:22 |

WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:38

@La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:36
De SP en FNV spots worden door de ster uitgezonden.
Daarom begrijp ik uw bezwaar niet. Totaal niet, zelfs.

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:37

@Shareholder II | 08-04-12 | 20:31
Als waarheid in meervoud geschreven staat is het eigenlijk altijd een mening. Toch?

Maakt me ook niet zoveel uit. Ik werp de suggestie van mij dat er op de TV in het algemeen en de PO in het bijzonder maar plaats zou zijn voor één soort van waarheid. Dan kijk ik toch echt naar een andere TV dan degenen die dat beweren.

Vind het een beetje huilie-huilie.

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:36

@Harm Bartig | 08-04-12 | 19:57
Ach ja, en u gaat natuurlijk af van één recensie.

Ik van dit fragment van P&W:

pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail...

Betaalde reclame boodschappen horen thuis bij de Ster.

Als instanties of politieke partijen zendtijd van de door het volk betaalde PO wil kopen behoren die filmpjes te worden getoetst op moreel ethische gronden.

Ik heb nog nooit zulke bagger op de PO gezien. Eens kijken wat ze zouden doen als elke politieke partij zendtijd in gaat huren om hun tegenstanders te gaan besmeuren met laster.

Van mij mag het, maar niet op de PO die door ons wordt betaald.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:36

@la vie en rose 20.15
Ja, nos, nps, ikon, allemaal omroepen zonder leden, en alemaal al jarenlang hetzelfde policor geluid. Eigenlijk te krankzinnig voor woorden. Mede door internet komt steeds meer de stem van de 'gewone' burger naar boven... Ik heb verder het idee dat het policor geluid bij deze PO sinds het huidige kabinet Rutte, erger is geworden. Ze zijn aan het radicaliseren zeg maar, :-)

Onderbuik | 08-04-12 | 20:33

Ikzelf en de anderen die mijn mening delen, willen niet het ene meningsmonopolie vervangen voor een ander. We streven naar symmetrie, naar evenwicht, naar pluriformiteit. Om te beginnen bij de media die we zelf gedwongen meefinancieren. Niet meer en niet minder.
Maar ik begrijp je wel. In het arbeidersparadijs DDR vonden de systeemaanhangers ook dat de meningen van systeemtegenstanders in voldoende mate gehoord konden worden. Al was het slechts vanuit de rechtzaal.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:33

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:22
Dat zijn ook geen waarheden op de PO, dat zijn meningen. Het verkondigen ervan is een presentatie vorm, een stijl. Meer niet. Niet iets om gek van te worden. Meer iets om niet teveel naar te kijken. Bon, je moet alles met mate doen behalve zuipen, dat doe je met mateN.

Shareholder II | 08-04-12 | 20:31

Het kernwoord hier is "illegaal".
.
In plaats van te discussieren over wat ze wel en niet mogen, moet de discussie gaan over: hoe krijgen we ze zo snel mogelijk het land weer uit?

Jan Toeternuitje | 08-04-12 | 20:30

@WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:17
Als dat al zo is: waarom zou je die ene waarheid die sommigen onwelgevallig is willen omruilen voor een andere (lees: hun eigen) waarheid? Vrijheid is toch gewoon iedereen zijn eigen waarheid laten verkondigen? Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.

Zal vast aan mij liggen en wellicht ook te maken hebben welke programma's ik kijk, maar ik verneem ontzettend veel verschillende waarheden op de PO. Word er bijna gek van.

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:22

@McPhart | 08-04-12 | 20:07
Hulde ende Applaus.

Dat dit niet altijd haalbaar is mag zo zijn maar moet wel worden nagestreefd.

Edoch, de PvdA is erg goed in het creëren van een nieuwe onderlaag en het in stand houden daarvan. Daar ontleent ze haar bestaansrecht aan.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:19

Dawassiknie | 08-04-12 | 14:36
Dat mag ook niet. De PvdA is een vieze partij. Ik hoop dat Minister Kamp deze boys na het Paas-reces gaat aanpakken voor de smiechten die het zijn.

Shareholder II | 08-04-12 | 20:18

Harm Bartig | 08-04-12 | 19:34 |
"Kennelijk wil jij maar 1 dringende waarheid op TV: de jouwe. Da's pas eng!"
-------------------------------
Die ene vrijwel alle andere meningen verketterende of ridiculiserende dringende waarheid is er momenteel al. En dat loopt steeds meer in de gaten. En daarvoor hoef je echt geen kleine twintig jaar academisch met massacommunicatie (nu vervaagd tot communicatiewetenschappen) bezig te zijn geweest, zoals ikzelf.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 20:17

@Onderbuik | 08-04-12 | 20:03
Omdat?

Harm Bartig | 08-04-12 | 20:16

@Onderbuik | 08-04-12 | 19:16
Mee eens. Zelfs Een Vandaag, het actualiteitenprogramma van de Tros/Avro is 100% linkse agitprop geworden.

Maar de NOS, die - zoals ik al eerder schreef - objectief en betrouwbaar nieuws zou moeten brengen, want 100% gesubsidieerd door de staat, is een instrument van links geworden. Een staatszender van een dictatuur i.p.v. een democratie.

En ik ben niet de enige die dat zegt. Zelfs linkse mensen met nog enig realistische kijk, begint het te irriteren.

Het is gewoon teveel, Het staatsjournaal, Een Vandaag, DWDD, Nieuwsuur, P&W, Buitenhof en Paul de Leeuw die ook in elke uitzending een duit in het zakje doet. Peilingen die gemanipuleerd worden. Ze zijn de schaamte voorbij. Geen enkele zelfreflectie.

Daarmee haal je geen kiezers terug. Juist niet. Die gaan stemmen op de underdog. Dat heb je gezien met Fortuyn en met Wilders.

Laat maar verkiezingen komen dan. Ze zullen nog raar op hun neus kijken.
VVD wordt weer de grootste partij
en de PVV en SP gaan voor de tweede en derde grootste partij.

Die gaan niet samen dus wordt het een grote bende.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 20:15

En wie verzekert de illegale stagiair?
Ik weet wel zeker dat een verzekeringsmaatschappij het bedrijf waar de stagiair een ongeluk krijgt datzelfde bedrijf een hele dikke middelvinger geeft.
Er is een leerplicht in Nederland, maar dat geldt voor haar ingezetenen. Een illegaal is dé facto geen ingezetene en kan derhalve niet onder de leerplicht vallen. Dat kinderen recht op onderwijs hebben mag zo wezen, maar dat kan nooit de verplichting op de Nederlandse belastingbetaler leggen om de poeplap te trekken voor een illegale minderjarige. Zeker niet in een tijd dat er überhaupt al budgettaire problemen zijn om onze eigen jeugd aan het leren te houden.

Het betoog van Bas is misschien wel sympathiek, maar kloppen doet het van geen kant. Een illegaal dient uitgesloten te zijn van alle voorzieningen, inclusief onderwijs, medische hulp en andere zaken. Indien uit humaan oogpunt dat soort zaken wel aangeboden moet worden, dan moeten de scholen, ziekenhuizen, etc. maar voor private financiering zorgen, óf het moet uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking worden betaald. Nu lijden onze schoolgaande kinderen onder kostbare illegale klasgenoten. Alle meerderjarigen worden geconfronteerd met extra kosten voor de ziektekostenverzekering, omdat illegalen die geen verzekering kunnen en mogen hebben wèl behandeld worden: op onze kosten! Dat kan en mag niet zo zijn.

McPhart | 08-04-12 | 20:07

@harm bartig 19.34
Wat een vreemde reaktie.

Onderbuik | 08-04-12 | 20:03

Worden de diploma's erkend in het land waar de illegalen naar uitgezet worden? Anders is het nutteloos om ze de opleiding af te laten maken en stage te laten lopen.

p3xxx | 08-04-12 | 20:01

@La Vie En Rose | 08-04-12 | 19:39

Ik had het geheel terug gelezen en ik verbaas mij erover. Ik zal dat trachten te duiden met wat vragen aan u.

Waarom zou een film met een mening uitgezonden moet worden op de PO? Als ik deze recensie lees, zou ik het ook niet uitzenden als omroep: www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=2552...

En waarom vergelijkt u dit met een betaalde reclameboodschap van de FNV en de SP? Verkort de snackbar tot een reclamefim van 30 sec, betaal ervoor en hoppa.... Zomaar te zien op de Ster. No problemo.

U weet kent het verschil niet tussen een appel en een peer. U heeft slechts een grote mond. Dat is tamelijk makkelijk.

Harm Bartig | 08-04-12 | 19:57

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 18:35
Kamp heeft het beleid niet veranderd, maar houdt zich aan de wet van Melkert uit 1995.

En nu gaat de PvdA een voorstel indienen om die wet aan te passen.

En verder snap je nog steeds niet dat ik niet tegen verbieden ben maar tegen het meten met twee maten.
En tegen de politieke macht van omroepen ben die voor het grootste gedeelte (en de NOS/NTR helemaal) door alle Nederlanders worden betaald.

Maar dat je nauwelijks iets snapt van politiek en aanverwante zaken is allang gebleken.

Daar ga ik vanaf heden geen energie meer in steken.

Fijne avond nog.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 19:48

@Harm Bartig | 08-04-12 | 18:23
Oh gij domme Harmpje.
U valt in een discussie n.a.v. mijn plemp van
La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:36 waarin ik aangaf dat alle omroepen incl. NTR de film 'Snackbar' - een op werkelijkheid gebaseerde film over Marokkaanse hangjongeren in de wijk Rotterdam Noord, (er spelen ook Marokkaanse jongeren uit de wijk mee) gemaakt door Meral Uslu van Turkse afkomst - niet uit wil zenden met als argument dat die film te stigmatiserend is en voer voor Wilders zou kunnen zijn.

De werkelijkheid mag dus niet worden getoond, maar het uitzenden van filmpjes van het FNV en de SP, die vol staan met smerige insinuaties mag wel van deze moreel superieuren.

Het één niet uitzenden omdat dit niet in het linkse straatje valt en het andere wel.

Daar ageer ik tegen.

Ter uwer informatie, ik heb altijd links gestemd, maar na de behandeling die Fortuyn van diezelfde moreel superieure hypocrieten, incl D66 kreeg, ben ik helemaal op die partijen afgeknapt.

Sjoo, heeft u weer geleerd dat u eerst terug moet lezen voor u iets gaat roeptoeteren.

Dahag Harm.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 19:39

@Onderbuik | 08-04-12 | 19:16
Ook jij kunt een reclamefilmpje met jouw politieke boodschap laten uitzenden bij de PO. Of een net als Powned en WNL een rechtste omroep starten. Omdat jij alleen naar linkse PO zenders kijkt en daarom denkt dat er niks anders is.

Beetje gejank om niks, dit.
Kennelijk wil jij maar 1 dringende waarheid op TV: de jouwe. Da's pas eng!

Harm Bartig | 08-04-12 | 19:34

@la vie en rose 15.36
Ja klopt, de PO begint steeds duidelijker te laten zien wat voor subjectief oud-links vehikel het is. P&W, dwdd, buitenhof, collegetour, etc. Steeds hetzelfde politiek gekleurde geluid. Het is tijd dat de coalitie hier stappen gaat nemen, we leven tenslotte niet in de ussr met maar 1 dwingende waarheid...

Onderbuik | 08-04-12 | 19:16

La Vie En Rose | 08-04-12 | 18:10 | + 0 -

Kamp heeft beleid veranderd omdat eerst deze kinderen wel stage konden lopen dat is gewoon het feit. En ja daarop heeft Asscher gereageerd.

Over het verbieden van filmpjes door de PO, misschien moet je eens met kinneging gaan praten over die fatsoenscommissie. Lijkt me echt een goed idee om filmpjes te gaan blokkeren.!! NOT

Gelukkig heb je altijd nog interessante dingen te zeggen over mede reaguurders, want alleen jou plemps bevatten waarheden.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 18:35

@La Vie En Rose | 08-04-12 | 18:10
Oh jeee. La Vie EN Rose bepleit hier zomaar voor een verbod op het uiten van een mening van de FNV en de SP via zelf betaalde reclame.

Bent u wel zo rechts en voor vrijheid als u denkt dat u bent? U komt mij nogal bekrompen Noord-Koreaans over, door dit...

Een mening hoeft namelijk niet altijd gelijk te zijn aan de uwe.

Sjoo Hebbie weer wat geleerd.
Eerst maar eens nadenken voor je allerlei onzin roeptoetert, zou ik zeggen.

Harm Bartig | 08-04-12 | 18:23

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 16:06
Nee, de discussie is ontstaan omdat Assher en consorten plotsklaps met zielige illegale scholieren op de proppen kwamen die van Kamp geen stage mochten lopen. Daar moest Kamp wel op reageren want ten eerste heeft hij die wet niet bedacht en ten tweede moet hij de wet uitvoeren. Assher en co kondigden vervolgens aan schijt aan die wet te hebben, dus
daarom moest Kamp hen wel op de vingers tikken en met boetes dreigen.

Het is gewoon de volgende stok van links, in dit geval de PvdA, om dit kabinet en hun ministers, weg te zetten als harteloze barbaren.

Zo niet, waarom hebben zij niet al jaren eerder aan de bel getrokken? Die wet van Melkert is er al sinds 1995. Stages zijn niet nieuw en ook niet dat er illegale scholieren zijn die tot hun 18e een opleiding mogen volgen en daarna is het finito. het is ook niet nieuw dat scholen/docenten illegale scholieren gewoon stage laten lopen. Geen haan die er ooit naar heeft gekraaid. Dat jij dat niet wil horen omdat dit niet in jouw politieke straatje past, daar kan ik niks aan doen.

Punt 2 w.b. mijn argumentatie over de PO en filmpjes van FNV en SP, die volgens jou nergens op slaat:

Het FNV en de SP hebben inderdaad zendtijd ingekocht om die filmpjes uit te laten zenden. Zelf betaald dus. Edoch, er is ook zoiets van een RvT die die filmpjes kan weigeren op moreel ethische gronden.
Het zijn gewoon intens smerige suggestieve filmpjes die als enig doel hebben Rutte en dit kabinet te beschadigen. Dat ziet zelfs een blind paard nog wel.
Dat heeft de RvT niet gedaan. Waarom niet? Omdat ook het bestuur van de RvT vol zit met linkse lieden. Daarom niet. En maar lullen over de toon van het debat, deze moreel superieuren, en maar naar anderen wijzen als het gaat om haatzaaien, terwijl zij degenen zijn die het uit hebben gevonden.

W.b. de spotjes van de PVV? Die doen dat in het programma: 'Zendtijd voor politieke partijen', een programma waarin alle politieke partijen de gelegenheid krijgen zich te profileren.


www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Zen...

Sjoo, hebbie weer wat geleerd.
Eerst maar eens nadenken voor je allerlei onzin roeptoetert, maar zo'n advies is aan jou niet besteedt, zoals ik en velen met mij reeds hebben opgemerkt.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 18:10

@zoisut | 08-04-12 | 17:08
Dat klopt niet helemaal. De rechtstaat houdt bij uitstek rekening met belangen. Wat de rechters vooral doen is het afwegen van belangen.

Wat er wel gebeurt (of zou moeten gebeuren) is dat een ieder gelijk is voor de wet. Dus in beginsel heeft de illegaal voor de rechter net zoveel rechten als u en ik. Of beter gezegd: dezelfde rechten. We vallen immers allemaal onder exact dezelfde wetten.

Voor het recht bestaan er dus geen 2e of 3e rangs burgers. En dat lijkt me een uitstekend uitgangspunt. Het is prima leven in een land waar je als burger veel rechten hebt. Ik begrijp uw kennelijke bezwaar daartegen niet zo goed. Ik zou u een paar maandjes Noor-Korea aan willen raden om de andere kant van deze burgerrechtenmedaille eens te besnuffelen.

Harm Bartig | 08-04-12 | 18:05

Van kwaad tot erger: Op zich lijkt het redelijk na het volgen van een opleiding nog de kers op de taart te zetten door die lui stage te laten lopen, de volgende stap is natuurlijk dat die lui ook recht moeten hebben op een baan, ze hebben tenslotte al een opleiding gevolgd. Zo rolt links, iedere keer weer een stapje.

Vergeten wordt dat die lui in de eerste plaats gewoon het land uit gezet hadden moeten worden in plaats van ze kennis te laten maken met de luxe die onze ouders voor ons hebben opgebouwd. Die opleiding? Hadden ze nooit aan mogen beginnen, het haalt tevens de kwaliteit van het onderwijs naar beneden.

poepkop | 08-04-12 | 17:42

Kaas de Vies | 08-04-12 | 16:02

Toch niet, de rechtsstaat is opgezet om de balangenloosheid van iedere burger gestalte te geven door te ontdoen van zijn belangen, afkomst, prestaties, land, bezit, loon etc, etc, etc. Oftewel, 2d,3e rangsburger, criminelen, asielzoekers, illegalen enz, enz, hebben net zoveel recht. Beter gezegd, elke inwoner waar ook ter wereld heeft MEER rechten in DIT land dan u.. wat ook de immense criminaliteit, overlast, bendes, straatterreur, straatterroristen,en nog meer geneugtes van de moderne maatschappij verklaard. De politie lost NIKS op maar weet wel precies wanneer u een km te hard reed....

zoisut | 08-04-12 | 17:08

@sitzkrieg | 08-04-12 | 16:05
Tsja.... Het illegalenprobleem is van dien aard dat je niet zomaar net kunt doen alsof er geen uitzetbaren zijn. Want die zijn er namelijk wel. En zolang ze niet dood zijn, eten en drinken die lui ook. Het zijn net mensen. De meesten zijn trouwens niet zielig, want die hebben zelf de keus gemaakt om hierheen te gaan. Dat doet alleen niets af aan het gegeven dat ze hier zijn en trachten te overleven. Al dan niet met hulp van anderen.

Eens in de zoveel tijd moet je daar als overheid iets mee. Natuurlijk uitzetten, maar soms blijkt dat praktisch onmogelijk te zijn.

En dat druist altijd tegen geldende regels en rechtsgevoel in. Dat is ook waar. Je kunt ze natuurlijk opsluiten. Dat is tamelijk kostbaar en de vraag is of we dat willen betalen met z'n allen. Daarnaast gelden voor opsluiten weer allerlei regeltjes voor die met mensenrechten te maken hebben en dat zijn ook weer regeltjes waar we ons aan moeten houden, nietwaar? Die kunnen we ook niet zomaar oprekken. Als een onuitzetbare illegaal het wetboek van strafrecht niet overtreedt, is het niet hebben van een geldig identiteitsbewijs het enige wat er niet aan hem klopt. Daar kun je niet iemand jaren voor vastzetten. Althans niet in een internationaal gerespecteerde rechtsstaat.

Dit is in veel opzichten niet een probleem dat je met generale zwart-wit oplossingen tackelt. Soms moet het pragmatisch.

Harm Bartig | 08-04-12 | 16:31

Goed verpakte PvdA-speech van Paternotte. Maar vanwege warrige aanloop niet overtuigend.

WirMachenMusik | 08-04-12 | 16:17

En verder zeg ik nog even tegen Links en hun vazallen bij overige partijen, de NOS en de PO.

Ga vooral zo door. Het legt Rutte en Wilders geen windeieren, ook al staat de PVV op wat verlies in de peilingen. Dat laatste zegt geen ene moer, zoals we bij de verkiezingen in 2010 hebben gezien.

Over eieren gesproken:

Vrolijk Pasen!

La Vie En Rose | 08-04-12 | 16:16

La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:36 | + 4 -

Deze discussie over illegalen die stage lopen is er gekomen, omdat Kamp de gemeentes op hun vingers heeft getikt. De stages werden al jaren gedoogt, maar dit kabinet wil daarmee stoppen.

Over de po ben ik het eens met je standpunt dat ze die film hadden moeten uitzenden, maar je argumentatie slaat nergens op. De SP en FNV betalen namelijk voor hun spotjes en deze film zou geld kosten en ook de PVV heeft spotjes bij de PO.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 16:06

Even over die uitspraak van de RvS.
Hoe kan een illegaal uberhaupt een dure universitaire studie volgen (tandheelkunde, kaakchirurg) waar een numerus fixus voor geldt?

Verder moet nu eens gestopt worden met het oprekken en niet handhaven van regels. We hebben al een generaal pardon gehad en dat is meer dan genoeg.

sitzkrieg | 08-04-12 | 16:05

@Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 15:41
Je zou op basis van mijn tegel kunnen denken dat ik dat veronderstel, maar niets is minder waar.

In havens wordt nu al gecontroleerd. Binnengrenzen hebben weinig nut. Toen we daar 20 jaar geleden controleerden, was het illegalenprobleem groter dan momenteel. Tegenwoordig hebben we nog steeds Mobiel Toezicht Veiligheid die net achter de grens de twijfelgevallen eruit halen (nl.wikipedia.org/wiki/Mobiel_Toezicht_...). Er is een behoorlijk zicht op wat er daar binnen komt en dat zijn zeker niet de grote getallen. Het gros komt Nederland binnen via de lucht(havens). En dus moet je daar qua grensbewaking je zwaartepunten leggen. Dat is al het geval, dus daar valt erg weinig winst te halen.

Waar het ook om gaat is dat grenscontrole niet de bron van het probleem is. Illegalen komen naar hier om een reden. Daar zit de bron. Daar moet je je oplossingen zoeken wil je het probleem effectief aanpakken. Meer grenscontrole is vooral een bühne oplossing.

Harm Bartig | 08-04-12 | 16:04

Ow ja. Ik heb die uitzending van P&W ook gezien.
Ik zag een ijzersterke Kamp die gewoon de wet van Melkert (PvdA) uitvoert en een Assher die Kamp voortdurend in de rede viel en over een uitspraak van de Raad van State begon.

Op twitter kwamen deze tweets van Paul Ulenbelt, Tweede kamerlid van de SP voorbij.

Paul Ulenbelt
"Als Asscher uitspraak RvS noemt gaat hij nat. Studeren en stage met verblijfsvergunning is anders dan studeren zonder."

Paul Ulenbelt
"Kamp voert wet van Melkert (PvdA) uit. Asscher (PvdA) moet pleiten voor andere wet, zodat jongeren opleiding kunnen afmaken."

Paul Ulenbelt
"@JacquesMonasch Kamp voert wet van Melkert uit 1995 uit. Kamp doet wat PvdA toen wilde. Als je Asscher wil helpen moet je wet veranderen."

En vervolgens kwam deze tweet van Spekman:

Hans Spekman ‏
"@paululenbelt @JacquesMonasch wat een baarlijke nonsens Paul, sinds wanneer papegaai je Kamp na. Het kan wel en de Kamer wil het"

Niemand sprak Paul Ulenbelt verder tegen. En Spekman lulde natuurlijk weer uit zijn nek. De kamer kan het wel willen maar dat moet eerst die wet van Melkert worden aangepast.

La Vie En Rose | 08-04-12 | 16:03

@zoisut | 08-04-12 | 16:01 | + 0 -
Daar is een rechtsstaat helemaal niet op gebaseerd, dat is misbruik van het systeem en hoe het in de praktijk werkt, niet hoe het zou moeten werken.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 16:02

Ha,ha,ha, Basje denkt ECHT dat de illegalen terug naar eigen land gaan, al dan niet met briefje? Dat is de discussie helemaal niet. We leven in een "rechtsstaat", dus uitzetten zonder dat die meewerkt is 100% onmogelijk. DAAR is nl de "rechtsstaat" op gebaseerd: de gewone burger zal zn recht NOOIT krijgen WANT is bedoeld en opgezet om zoveel migranten, asielzoeker en illegalen ( denk aan Malmoo die ELKE uitzetting zal terugdraaien) binnen te halen. Immers, in een "rechtsstaat" kan je doorprocederen tot in het oneindige wat betekent dat je vanzelf legaal wordt. Het is de Sharia van de linkse fascisten, de reparatiewetgeving zal geen enkel verschil maken zolang je beslissing kan aanvechten en het eigen land zich simpel rechtsstatelijk opstelt

zoisut | 08-04-12 | 16:01

P&W , de politieke zendtijd voor linkse partijen.
Opzouten met illegalen.

msgambler | 08-04-12 | 15:48

@Harm Bartig | 08-04-12 | 14:53
.
U veronderstelt dat illegalen en asielzoekers enkel via luchthavens binnenkomen. Lijkt me een verkeerd uitgangspunt, dus meer KMAR in havens en op grensovergangen. KMAR op notoire lijnen en vertrekpunten lijkt me prima.
.
Landen die niet meewerken moeten gemotiveerd worden, goedschiks danwel kwaadschiks. Carrot AND stick. Ik hoor het woord sancties niet vallen...

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 15:41

@La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:36
4e alinea: - bedrijven

La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:40

Fijn stuk hoor Bas.
Wel een beetje toevallig dat het linkse addergebroed nu pas een Mauro, een kinderpardon, protest tegen uitzetting van een oorlogsmisdadiger, en die stage van illegale VMBO/MBO leerlingen als konijnen uit hun hoge hoed tovert, vind je niet?

Dit speelt namelijk al jaren, vele Mauro's zijn op hun 18e uitgezet, idem afgewezen asielzoekers met kinderen, idem asielzoekers die van oorlogsmisdaden werden verdacht. Ook onder Albayrak. Kan me niet herinneren dat hier zo'n enorme ophef over is ontstaan.

Dat leerlingen die VMBO/MBO volgen stage moeten lopen, een korte VMBO, dan wel lange stage (MBO)is ook niet nieuw en scholen lieten hun illegale leerlingen onder de 18, gewoon stage lopen, zonder dat er een haan naar kraaide. Wet of geen wet. Ik weet dat uit zeer betrouwbare bron. Dus waarom nu pas de kat de bel ombinden?

Het zal toch niet zo zijn dat het linkse addergebroed helemaal niet zo begaan is met de mensen waar zij zich nu - met hulp van de linkse media, mn van de PO - plotsklaps zo druk over maken?
Dat zij met deze voorbeelden komen als de zoveelste poging om dit kabinet te beschadigen?
Dat zij kinderen, scholieren en volwassenen misbruiken bedrijven voor eigen politiek gewin?

Neuh, dat doen deze moreel superieuren niet...

En hun handlangers bij het staatsjournaal en de PO ook niet. Integere, onafhankelijke en betrouwbare journalistiek is het motto van de NOS en NRT.

Hoewel, een op waarheid gebaseerde film over Marokkaanse hangjongeren, 'Snackbar' wilden zij niet aankopen en uitzenden. Ook de NTR niet. De reden? Dat zou voer voor Wilders kunnen zijn. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Mag niet van de gedachtenpolitie.

Daarentegen heeft de PO geen enkel probleem met het uitzenden van die intens smerige filmpjes van het FNV en de SP. Dat dan weer niet.

Dat sommige wetten aangepast moeten worden, hoeft geen betoog, edoch, huidige wetgeving dient gehandhaafd en nageleefd te worden. En dat is iets wat het addergebroed alleen maar doet als zijzelf aan de macht is.

Een heel gevaarlijke ontwikkeling; politieke partijen en hun bestuurders, die met hulp van de staatsomroep die onafhankelijk, objectief en betrouwbaar hoort te zijn, een kabinet ondermijnt, door wetten niet uit te willen voeren, dagelijkse smerige agitprop te ventileren, tast onze democratie aan.

Het lijkt wel of niemand zich daar druk om maakt. Ook Bassie niet.


La Vie En Rose | 08-04-12 | 15:36

"Zo’n arme sloeber heeft nu eenmaal meer kansen in zijn thuisland met een diploma op zak." Wat een geloel. Tuurlijk zo'n in het NL geschreven papiertje van een MBO telt heel erg mee in het Verre Buitenland. Staan ze in Namibie oid op te wachten. In da geleuve de gij. Is natuurlijk een gelegenheidsargument van de gutmensch om de illegaal langer in NL te kunnen houden.

lijn5 | 08-04-12 | 15:35

Gaarbok | 08-04-12 | 15:01 | + 0 -

Alleen gaat dat niet gebeuren, omdat het cda niet mee wil stemmen met een duidelijker verbod op stage voor illegalen. En in Amsterdam is zelfs de vvd voor het recht op stage voor illegalen.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 15:08

Raad van state is er altijd op uit om een rechtse regering te jennen. Zij weten het altijd beter. Zijn net linkse politici.
Het wordt tijd dat de burgers de raad van staten leden gaan kiezen net als de leden van de tweede kamer en de burgemeesters en rechters.
Niet democratisch gekozen machthebbers hebben zich in de laatste jaren steeds verder in de maatschappij gewrongen.

Boomschade | 08-04-12 | 15:07

Werkgevers die opgelegde boetes betalen uit een gezamenlijke pot. Een klein leger aan ambtenaren die elk geval afzonderlijk uit moet spitten. Creatieve interpretaties van (kennelijk) niet goed omschreven wetgeving, want illegale kinderen dus zielig. Het wordt tijd dat wetgeving hieromtrent duidelijk en niet meervoudig interpreteerbaar wordt omschreven. Want het enige dat momenteel gebeurd is openbreken en uithollen van die wetgeving en illegalen krijgen meer, in plaats van minder, mogelijkheden om hier zo lang mogelijk te verblijven.

Gaarbok | 08-04-12 | 15:01

@Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 14:22
Aanpakken bij de bron: Prima, maar dat doe je niet bij de grens, want dan heb je ze al fysiek hier. Grensbewaking is een filter en daar glippen altijd dingen doorheen. Lauwebal gaf al eerder aan dat je altijd asiel aan kunt vragen. Dat is een internationaal recht. Daar moeten we gehoor aan geven en zijn we verplicht een onderzoek in te stellen. Dan heb je de ongewenste dus al binnen je grenzen en dan maakt het niet uit hoeveel KMAR je aan de grenzen hebt.

Je moet het dus slimmer aanpakken en zoveel mogelijk voorkomen dat de illegaal naar Nederland wil. Dat doe je vooral door samenwerking te zoeken met de landen van herkomst. Grensbeambten aldaar opleiden tot goede documentdeskundigen, zodat ze geen personen met valse documenten onze kant laten uitreizen. Luchtvaartmaatschappijen fors beboeten wanneer ze overmatig veel illegalen hierheen vervoeren (die verdienen daar klappen met geld aan, namelijk). De KMAR in het buitenland pre-boarding checks laten uitvoeren. Bewezen effectief, maar wordt wegbezuinigd. Investeren in analyse van verkeersstromen van illegalen (hoe komen ze hierheen) en daarop je pre-boarding checks afstemmen.

Dat soort werk is veel effectiever dan een KMAR aan de grenspaal. Maar vergt wat meer uitleg aan Henk en Ingrid, want die begrijpen dat meestal niet meteen. Daarnaast is het niet erg slim om te snijden in OS terwijl je eigenlijk meer medewerking van de herkomstlanden nodig hebt. Dat zou je anders kunnen inzetten.

Slimmer. Effectiever. Maar ook: moeilijker uit te leggen. En daarom gebeurt het niet. Maar daarom gaat het probleem ook niet weg.

Harm Bartig | 08-04-12 | 14:53

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 14:38 | + 0 -

In Nederland worden bezwaren eerst getoetst voordat de rechter uitspraak moet gaan doen. Als de wet in Nederland duidelijker wordt en met minder uitzonderingen dan komen er minder bezwaren door deze eerste procedure en kunnen mensen dus niet door blijven procederen.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:44

lauwebal | 08-04-12 | 14:20 | + 0 -

Ik zeg alleen maar dat je de wil van het volk altijd moet blijven respecteren en in Hongarije willen ze de wil van het volk gaan vastleggen van hoger hand.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:41

@denk.toch.eens.na

In je opmerking schuilt een paradox. Je hebt het enerzijds over afbreken van de rechtsstaat terwijl je anderszins zegt dat de wetten en regels voor vreemdelingen moeten worden aangepast. Dat is diskriminaasie!
.
Het maakt voor uitgeprocedeerden niet uit of hun herhaalde aanvraag kansrijk is. Het gaat om het rekken van hun verblijf hier. Aanpassen van de wet zinloos. Zelfs letterlijk op de vliegtuigtrap retour thuisland kunnen en worden opnieuw aanvragen gedaan. En die worden nog behandeld ook, geheel conform internationale verdragen.

@Lauwebal: "Het lijkt mij sterk dat het niet mogelijk is om het aantal procedures te limiteren".
.
Nou het is decennialang talloze kabinetten van diverse signaturen niet gelukt. Tot op de dag van vandaag.

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 14:38

lion@night | 08-04-12 | 14:22 | + 0 -

Ik weet niet waar ik jou woorden verdraai, maar het is duidelijk dat jij niet al mijn plemps hebt gelezen. Ik zeg dat mensen het beste opgevangen kunnen worden in buurlanden, maar dat dat dan wel geregeld moet zijn. Daarnaast vluchten mensen juist omdat ze voor normen en waarden hebben gestreden alleen werd dat niet op prijs gesteld. Deze mensen worden in buurlanden meestal ook niet met open armen ontvangen omdat ze daar dezelfde normen en waarden hebben.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:38

Waarom mag Amsterdam wel de regels van Nederland aan zn laarzen lappen, maar mag Nederland niet de regels van Europa aan dr laarsjes lappen?
Kan iemand mij dit uitleggen?

Dawassiknie | 08-04-12 | 14:36

@Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 14:22
Hulde, wat een pareltje weer!

Bart_Bart | 08-04-12 | 14:36

Velen gaan trouwens wel even voorbij aan aanpak bij de bron. Grensbewaking!
.
Nederland moet veel meer investeren in het stoppen van de instroom aan de poort. Meer KMAR, graag. Enforcement!
.
Nederland moet zich veel assertiever opstellen omtrent de Schengenverplichtingen van EU lidstaten. Niet voldoen daaraan dan bevriezen Schengen en landsgrenzen dicht! Enforcement, accountability and consequence!
.
Mensenhandel en trafficing moet veel zwaarder gestrafd worden. Levenslang en financieel plukken. Afschrikking en vergelding moeten in de rechtsgang prevaleren boven zogenaamde rehabilitatie van deze geldwolven. Enforcement!
.
Stoppen met financieren van asielindustrie. Financiering van een vijfde colonne die volledig voorbij gaat aan de geest van bepaalde wetten en op zoek is naar manieren om het proces te saboteren is geenszins een verplichting.

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 14:22

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:05
Linksch heeft - we noemen een Melkert en Witteman - een nogal grote haatcampagne gevoerd richting Fortuyn. Haatzaaien heet dat tegenwoordig. Iets waar Wilders wel voor wordt aangeklaagd, maar een Melkert bijvoorbeeld niet.

Ik heb een realistische kijk op de wereld, iets wat de samenleving verder kan brengen dan een irrealistisch en idealistisch gedachtengoed die de maatschappij meer nadelen dan voordelen oplevert. De geforceerde wil van Linksche partijen om dat idealistische gedachtengoed - kosten wat het kost - door te drukken neemt angstvallige vormen aan. Dat jij je daar blijkbaar in kan vinden vind ik evenzeer zo verontrustend.

Je verdraait bovendien mijn woorden.
Helaas zijn er op deze wereld achterlijke landen of laten we zeggen landen met achterlijke regimes.
Het heeft geen enkele zin om al die zogenaamde vluchtelingen uit die landen naar Nederland te halen. Men kan vluchtelingen wel uit dat soort landen halen, maar de primitieve waardering van normen en waarden haalt men niet zo snel uit een vluchteling, dat heeft de praktijk inmiddels breed en duidelijk aangetoond. Tenzij er sprake is van een normaal normbesef en een daadwerkelijk wil bij zo'n vluchteling om iets van het leven te maken in het nieuwe land.
Maar helaas, de praktijk wijst wederom uit dat deze gedachte voor het overgrote merendeel een utopie is.

Daarom zijn opvanggelegenheden in het land zelf of directe buurlanden onder auspiciën van de VN een veel betere en efficiëntere oplossing.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 14:22

Enige troost is dat we zo hard richting derdewereldland gaan dat het straks niet meer loont hierheen te komen.

knutsel | 08-04-12 | 14:21

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:11 : Hongarije is een voorbeeld van een democratie waarbij een partij een absolute meerderheid haalt. Over hoe die partij vervolgens met die enorme macht om gaat, daar heb ik geen uitspraken over gedaan.
Mijn mening daarover is dubbel: Ik vind hun ingrepen in de grondwet fout. We doen echter ook goede dingen, zo kom je in Boedapest geen zwerver meer tegen en steken ze af en toe een grote middelvinger naar de EU op (zou Nederland ook eens moeten doen).

lauwebal | 08-04-12 | 14:20

@Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 14:11 : Het lijkt mij sterk dat het niet mogelijk is om het aantal procedures te limiteren. Een crimineel die gepakt is zal op den duur ook de gevangenis in moeten cq. schoffelen, na het hoger beroep. De zaak kan niet oneindig overnieuw gedaan worden. Wat in het strafrecht kan, kan volgens mij ook in het vreemdelingenrecht.

lauwebal | 08-04-12 | 14:19

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 13:51 | + 3 -

Breek de rechtsstaat maar meteen af als de overheid gaat bepalen wanneer jij nog recht hebt op een advocaat. Je moet mensen niet de mogelijkheden ontzeggen, maar de wetten zo duidelijk maken dat er geen lange procedeer mogelijkheden zijn.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:16

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 14:11 |
Waar een wil is is een weg... Landen op de maan was ook onmogelijk...

Doc Damage | 08-04-12 | 14:14

@Lauwebal: je mist het punt. Doorprocederen is nu al normaal, al tientallen jaren. Het is de strategie om uiteindelijk een beroep te doen op de zieligheidscriteria (lekker zielig doen bij Pauw en Witteman op de bank en onnozele burgemeesters). Je kunt op grond van internationale verdragen en de Grondwet niet verbieden nieuwe aanvragen in te dienen met alle rechtsmiddelen daarbij. Het opzeggen van dergelijke verdragen en het wijzigen van de Grondwet is regelrecht onmogelijk.
.
De rechtsongelijkheid waar jij het over hebt wordt dan veroorzaakt door de zieligheidsclubjes en niet door de overheid. Hun zorg.

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 14:11

lauwebal | 08-04-12 | 13:51 | + -2 -

Door de vergelijking met Hongarije merk ik dat je niet voor een vrije democratie bent, omdat daar de media monddood wordt gemaakt en de regering alle macht naar zich toetrekt.

lauwebal | 08-04-12 | 14:01 | + 2 -
En als we iedereen gaan beoordelen op vermoedens dan komen we niet veel verder in dit land: Ik vermoed dat Rutte een aanhanger is van de KKK daarom moet hij weg, dat werkt toch niet!!

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 14:11

two ball cane | 08-04-12 | 13:34 |
Het zal wel een drukke boel zijn aan uw eettafel 's avonds, zo met de deur altijd open.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 14:10

@lauwebal | 08-04-12 | 14:06
Dat is geen plan. Zo werkt het al jaren.

Harm Bartig | 08-04-12 | 14:09

@lauwebal | 08-04-12 | 14:01
Dat zijn dan asielzoekers en dat is weer een andere categorie.

Verder moet je dit maar eens lezen. Geeft een goed beeld hoe dingen gaan: ac.home.xs4all.nl/overdegrens/5/index....

Harm Bartig | 08-04-12 | 14:07

@Harm Bartig | 08-04-12 | 14:04 : Wat je schrijft is een prima plan. KLM moet gewoon gedwongen worden om dat op haar kosten te doen, dat gaat er namelijk voor zorgen dat KLM ze in het land van herkomst al niet het vliegtuig in laat.
Inderdaad, veel landen nemen hun mensen niet terug. Dus is het tijd voor internationale sancties. En uiteraard geen enkele vorm van hulp.

lauwebal | 08-04-12 | 14:06

@La Bailaora | 08-04-12 | 14:02 : Wel. Er ligt een dik dossier vol uitspraken dat hij weg moest. Als je dan blijft, ben je gewoon illegaal.

lauwebal | 08-04-12 | 14:05

@Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 13:51 : Ik zie wel wat gevaren in je 'oplossing'. Als je doorprocederen mogelijk maakt, dan kunnen bepaalde asielzoekers die 'zielig' worden gevonden door de zieligheidsindustrie op hun kosten door procederen en anderen niet. Dat schept rechtsongelijkheid. Voor alle asielzoekers moet gelden: Uitgeprocedeerd is uitgezet, en uitgeprocedeerd ben je na 1x een uitspraak plus nog eventueel 1x een uitspraak in beroep.
Bovendien: Wie betaalt clubjes als Vluchtelingenwerk...?

lauwebal | 08-04-12 | 14:04

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:58
Punt is dat je het aan moet kunnen tonen. En dat is niet altijd makkelijk.

Ik heb vaak genoeg met een overduidelijke Nigeriaan langs de ambassades geleurd voor papieren. Zolang de Nigeriaanse Ambassade niet zegt: die persoon erken ik als Nigeriaan, sta je machteloos. Als je wat aan kunt tonen sta je sterker. Als je onbetwistbaar aan kunt tonen via welk vliegtuig hij is geland, is het een makkie: dan is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk en moet is volgens de internationale luchtvaartregels op kosten van de maatschappij retour naar waar ie vandaan kwam.

Maar ja: dan moet je het wel aan kunnen tonen. De KLM gaat echt niet zo maar op haar kosten een vreemdeling terug brengen.

Harm Bartig | 08-04-12 | 14:04

@MarinusWA | 08-04-12 | 11:17
Mauro was niet illegaal.

In de hele discussie heb je allerlei vormen van immigratie: asielzoekers, gezinsherenigers, expats, mensen met een 'tijdelijk' visum (Mauro), illegalen, etc... Het woord illegaal betekent NIET legaal. Dat zijn mensen die zonder de goedkeuring van Nl gewoon toch in Nl. gaan wonen en werken. Hebben lak aan de wet dus.

Ik zeg over die laatste groep: hoe dan ook wegwezen. Ik snap niet dat er uberhaupt discussie over is.

La Bailaora | 08-04-12 | 14:02

lauwebal | 08-04-12 | 13:58 |
Interessante invalshoek. En wat slecht is voor het welzijn van de mens is weer goed voor de farmaceutische industrie...

Doc Damage | 08-04-12 | 14:01

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:59 : Nee, je hebt altijd recht op 'asiel' aan te vragen.
Heb je bewijzen, bij voorkeur links, voor je stelling? Naar mijn weten komen dagelijks hordes Afrikanen binnen zonder papieren. Metname jonge volwassenen doen zich dan voor als jonge minderjarigen. Ik vermoed ook dat Mauro al een jaartje of 4 ouder is dan hij beweert.

lauwebal | 08-04-12 | 14:01

@vetkleppert | 08-04-12 | 13:56
Wie zonder paspoort wordt aangetroffen gaat al ogenblikkelijk retour. Je moet alleen wel aantonen waar ie vandaan is gekomen. Op schiphol worden daarom gatecontroles gehouden. Dus daar is al een oplossing voor.

Voor al het andere is de praktijk dat je papieren moet hebben. Don't blame me. Ik kan het ook niet helpen.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:59

vetkleppert | 08-04-12 | 13:56 |
Ik lees een paar hele sterke punten!

Doc Damage | 08-04-12 | 13:59

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:47 : En daarnaast bevolkingsgroei voor meer consumenten. Bedrijven kunnen alleen fors groeien als het aantal consumenten blijft toenemen. Ook al zitten we hier gemiddeld al met meer dan 400 mensen op één vierkante kilometer, het aantal inwoners moet toenemen om economische groei door te kunnen zetten. De geboortecijfers in Nederland gedaald, dus wordt de groei gerealiseerd met immigratie. En ook mensen met een uitkering zijn consumenten. De uitkeringen worden weliswaar met belastinggeld betaald, maar er is ook een enorme verschuiving van belastingdruk van bedrijven naar particulieren, zodat het bedrijfsleven maar weinig last heeft van de kosten van immigratie.
Terwijl zo'n grote bevolkingsdichtheid slecht is voor het welzijn van mensen. De economie zal hervormd moeten worden naar een model gericht op daling van het aantal consumenten, waar niet de grote bedrijven voor de massa maar het MKB de dienst gaan uitmaken.

lauwebal | 08-04-12 | 13:58

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:56 | + 0 -
Maar het is toch meestal bekend waar een persoon vandaan komt, via welke landen?

Ze komen toch niet zwemmend en op de step naar Nederland?

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:58

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:56
Onmogelijk bestaat niet.

vetkleppert | 08-04-12 | 13:57

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:4
Jazeker. Had ik ook al eerder aangegeven in de draad. Je moet er bij uitzettingen altijd voor zorgen dat er geldige uitreispapieren zijn. Dus moet je internationaal de boer op om landen te bewegen hun eigen onderdanen weer op te nemen en dat ze de illegaal hier voorzien van een laisser-passer.

Je zou als middel daarvoor bijvoorbeeld Ontwikkelingssamenwerking voor in kunnen zetten. (CDA blij, PVV ook). Koppel dat (ondermeer) aan de mate van medewerking bij uitzettingen en je bent een heel end op streek voor dat specifieke land.

Zonder papieren is uitzetten praktisch onmogelijk. Hoe graag je ook wil.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:56

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:49
-Wie geen paspoort heeft gaat onmiddellijk retour.
-Wie hier al is wordt opgesloten tot hij zich herinnert waar hij vandaan komt en dan teruggestuurd. Mocht het land van herkomst daar niet aan meewerken, dan wordt hij desnoods met een parachute gedropt.
-Illegalen op geen enkele manier helpen, anders dan letterlijk op water en brood opsluiten of terugbrengen naar land van herkomst.

vetkleppert | 08-04-12 | 13:56

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:48 |
Het gaat me niet om uw ervaring. Iedereen die mensen moet uitzetten zal dit kloten vinden. Het gaat er om dat het beter te regelen is en dat een stage (waardoor ze een gezellig Brabants accent krijgen) niet een oplossing is en ons alleen verder in de stront helpt. Weg is weg. Geen procedures of stages. Weg is weg. Uw oplossingen zijn alleen dat het zo moeilijk en lastig is. En dat willen we veranderen. Dat er al sprake kan zijn van een niet geslaagde uitzetting baart mij zorgen.

Doc Damage | 08-04-12 | 13:54

Paternotte snapt niets van de materie. Het gaat hier niet om de vreemdelingenwet van Cohen, maar om de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) ingevoerd door een andere PvdA'er, Ed Melkert in 1992.
.
Die wet zegt dat vreemdelingen zonder verblijfsvergunning niet mogen werken. Dat is wat anders dan illegalen. Je kunt namelijk ook rechtmatig verblijf hebben, wat betekent dat je in een verblijfsrechtelijke procedure zit (en dat is lang niet alleen een asielprocedure).
.
Minderjarigen hebben geen recht op onderwijs, het is een plicht op grond van de leerplichtwet. Nog daargelaten of een stage werk is of niet op grond van de WAV, je hebt recht op onderwijs, niet recht op een diploma.
.
Volgens Paternotte moeten deze illegalen na behalen van hun diploma terug. Daar zit hem nou de crux: dat doen ze niet. Ze starten doodleuk een nieuwe zinloze procedure op om zodoende weer rechtmatig verblijf te krijgen. Dat kun je als overheid niet verbieden, want in strijd met internationale verdragen en artikel 5 van de Grondwet. Alle rechtsmiddelen staan weer ter beschikking: bezwaar, beroep en hoger beroep. En behandeling daarvan kost tijd. Vervolgens staan linkse politici te jammeren aan de zijlijn want: zielig want al zo lang in Nederland. Doorzichtig? Ja.
.
Het kinderpardon is terecht door de Raad van State afgeschoten. Het stelt namelijk dat als kinderen 8 jaar in Nederland zijn ze een verblijfsvergunning moeten krijgen (en hun ouders dus ook). Zie hierboven: het moedigt juist het stapelen van procedures aan. Het is een gedrocht van jewelste en zorgt ervoor dat uitgeprocedeerden NIET weggaan maar procedures stapelen, geholpen door vreemdelingenadvocaten.
.
Oplossing: stoppen met financieren van vreemdelingenadvocaten bij herhaalde aanvragen. Een onafhankelijke commissie bepaalt of een herhaalde aanvraag zinvol is of alleen maar het langer hier verblijven beoogt. Als een herhaalde aanvraag niet zinvol is, geen financiering advocaat. Procederen mag, maar dan doet de vreemdeling het maar zelf (of natuurlijk het legertje Gutmenschen van vluchtelingenwerk of dergelijke instellingen). Het resultaat zal dan nul zijn.

Boer Bulksma Szn. | 08-04-12 | 13:51

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:47: Waar denk jij uit op te maken dat ik het jammer vind dat we in een democratie leven waar iedereen gewoon vrij mag stemmen? De PVV is inderdaad niet de oplossing, en deze gedoogconstructie evenmin. Ik hoop op een opvolger van de PVV die het beter doet. In Hongarije is het gebeurd dat de partij Fidesz in zijn eentje twee-derde van de stemmen kreeg. Dat kan hier ook. Zo'n partij kan puin gaan ruimen.

lauwebal | 08-04-12 | 13:51

@vetkleppert | 08-04-12 | 13:44
Als ik nou niet zou aangeven waarom het niet zou werken, had je een punt. Helaas ga je juist daar niet op in.

Doe es?

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:49

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:48 | + 0 -
En is er een oplossing om dit vaker te laten slagen?

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:49

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:39
Min kuddos boeien me niet. Niet iedereen hoeft het met mij eens te zijn.

Ik heb een paar jaar gewerkt in de uitzetbusiness, dus daarom weet ik er iets meer vanaf dan de gemiddelde medeburger. Ik weet wat het is om met een illegaal langs ambassades te gaan. En ze uit te zetten. Been there, did that. Ik weet wanneer een uitzetting wel slaagt en ook wanneer niet. Het enige wat ik doe is aangeven dat niet elke uitzetting slaagt. Een ongemakkelijke waarheid voor u, wellicht?

Dan mag je mij best arrogant vinden hoor, maar voorlopig heb ik jou nog geen enkele keer inhoudelijk verweer zien voeren op mijn tegels.

Ik vraag mij af waarom? Is het je om de bal of om de man te doen?

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:48

lauwebal | 08-04-12 | 13:43 | + 0 -

Jammer voor je dat we in een democratie leven waar iedereen gewoon vrij mag stemmen, en vooral niet hoeft te stemmen op de partij die u goed vind.
De pvv is de oplossing niet, je ziet het nu in de gedoogconstructie die de economie kapot maakt en je ziet het in Den Haag waar er niets veranderd.
Schreeuwen is leuk, maar oplossing zijn leuker.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:47

lauwebal | 08-04-12 | 13:43 |
Sterk punt, werknemers overschot. Zo had ik het nog nooit bekeken... Veel werknemers is laag loon en veroordeelt de werknemer tot de onderdanige rol. Uiteindelijk trekken de grote bedrijven aan de touwtjes.En die touwtjes kon ik even niet aan elkaar knopen. Maar er zit wat in...

Doc Damage | 08-04-12 | 13:47

-weggejorist-

More tea for NL! | 08-04-12 | 13:45

Two ball cane 13:34
Onmetelijke welvaart! Wow! Je denkt echt dat 1987 nooit voorbij is gegaan.

Topperke | 08-04-12 | 13:45

lauwebal | 08-04-12 | 13:33 | + 0 -

Als ik denk aan te weinig scheiding tussen uitvoerende en rechtsprekende macht toch eerder aan al die politieke partijen en dit kabinet die voor een uitspraak van de rechter al een oordeel vellen over een zaak.
Ik ben het eens dat er meer scheiding nodig is en ook dat de rechtbank voor iedereen bereikbaar moet zijn, dus die griffierechten moeten echt niet omhoog.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:44

Liefst ving de industrie alle 7 miljard stakkers op in onsch veilige poldertje.
Jan Passant mk2

Dat helaas nu dus niet zo veilig meer is.

Frans1156 | 08-04-12 | 13:44

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:40
Typisch links voorrecht, om altijd te mogen bepalen wat een oplossing is en wat niet.
Niet zo verrassend dat niet-linkse oplossingen dan altijd worden bestempeld als "geen oplossing".

vetkleppert | 08-04-12 | 13:44

Zou ik ook vermoeden. Maar de linkse macht is nog steeds groot in alle lagen van bestuur. Is net zo iets als een bedrijfscultuur veranderen. Kost tijd...
@Doc Damage | 08-04-12 | 13:31: Daar heb je gelijk in. Maar dat maakt de noodzaak groot dat de rijksoverheid vuisten laat zien. Ik heb niet de illusie dat we in de lokale besturen de komende decennia van de PvdA verlost zullen zijn. Dat zouden rechtse politici ook moeten begrijpen. Dus moet nieuwe anti-immigratie wetgeving er juist op gericht zijn om de macht van de gemeentes in te perken. Het lijkt mij prima te regelen voor een rechts kabinet met voldoende steun in beide Kamers.
Ik denk dat de verklaring elders ligt. Het kan wel, maar de wil ontbreekt. Een groot deel van de VVD is gewoon vóór immigratie. Grote bedrijven hebben baat bij voortdurende bevolkingsgroei en een kunstmatig overschot aan werknemers. En dat is toch vooral waar de VVD het voor doet. Binnen de VVD is er maar een heel klein groepje die de immigratie serieus wil aanpakken. Positieve discriminatie kunnen ze door de vingers zien als speeltje van links. Het CDA is natuurlijk geen haar beter dan de PvdA. Dan blijft de PVV over. En die kunnen het niet zolang ze niet nog groter worden. Daarnaast missen ze capabele mensen. In ieder geval heeft Wilders de fout gemaakt om er niet door heen te drukken dat Fritsma in het kabinet komt voor asiel.

lauwebal | 08-04-12 | 13:43

@Raad_maar_raak! | 08-04-12 | 13:36
Da's geen oplossing, want dan kun je ook gewoon uitzetten en had ie nooit hier hoeven te blijven. Laat staan opgeleid te worden.

Er is een reden dat die illegaal hier nog steeds is. En dat is meestal omdat hij geen papieren krijgt om uitgezet te kunnen worden.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:40

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:34 |
Vooralsnog verzamelt u een indrukwekkende hoeveelheid min kudo's... Maar wij zullen het allemaal wel verkeerd zien en is uw dossierkennis uitmuntend. Reaguursels doordrenkt met feiten en waarheden. Nimmer terugvallend op containerwoorden lege retoriek. Gelukkig hebben we nog wijze mensen als Harm die ons op het recht pad weet te houden. Want lastige dingen wil de links mens niet, doodzwijgen en achter regels verschuilen is het devies. Uw arrogantie is stuitend.

Doc Damage | 08-04-12 | 13:39

illegaal = illegaal. Zoals iemand anders hierboven al zei: je maakt ze blijer met een zakcentje en een vliegticket dan met valse hoop. Nederland kan niet voor de hele wereld zorgen.

Mijnbescheidenmening | 08-04-12 | 13:38

Buitenlandstage ok, en dan niet meer terugkomen. Voorgeprinte diploma sturen we wel op.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 13:38

@two ball cane | 08-04-12 | 13:34 : Onzin. Hoe welvarend wij ook zijn, wij hoeven niet heel Afrika van onderwijs te voorzien. Het land van herkomst is verantwoordelijk voor het onderwijs van zo'n kind. Bovendien word de sociale behandeling van kinderen van illegalen gebruikt om procedures te rekken en uiteindelijk te mogen blijven. Kinderloze volwassen asielzoekers daar hoor je niets over, maar zodra er kinderen zijn, wordt het ineens zielig. Vergeten wordt echter dat die kinderen worden misbruikt door ouders om hier een voet tussen de deur te krijgen. Het enige wat helpt is keiharde aanpak met directe uitzetting.

lauwebal | 08-04-12 | 13:38

De oplossing is:
Illegalen stage laten lopen in het land van herkomst.

Ministerie van Onderwijs blij, pvda blij, Leers blij, illegaal blij.

fin.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 13:36

@two ball cane | 08-04-12 | 13:34 | + 0 -
Nee dat denk ik niet, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:36

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:33 : Eens. Als GroenLinks hier ooit in een kabinet komt, dan wordt het hier een nog grotere puinhoop. Maar 'rechts' presenteren als redder van dit land is geen juiste weergave van de feiten. Helaas moet er nog veel gebeuren, en zal er een compleet nieuwe partij aan de macht moeten komen niet zozeer specifiek links of rechts maar die hier gaat puinruimen.

lauwebal | 08-04-12 | 13:35

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:04
u denkt toch niet serieus dat NL de kroon spant met bureaucratische rompslomp?!?

@Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 13:07
U vindt de rechten van de mens maar pamperbeleid?
ik ben absoluut niet van het pamperen van werkschuwe lui en laat me niet beginnen over de 'bedrijfsvoering' van 'de BV Nederland' maar op het moment dat wij met onze onmetelijke welvaart te krenterig zijn geworden om kinders die we wegsturen een opleiding te geven zijn we geen knip voor de neus waard.

two ball cane | 08-04-12 | 13:34

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:28
Wederom klinkklare onzin die je daar uit. Ik geef nergens aan dat ik illegalen legaal zou willen maken. Een illegaal moet je zo snel mogelijk uitzetten. Hoe helder wil je het hebben? De crux zit um altijd in dat 'mogelijk'. En daarvan geef ik slechts aan dat dat soms lastiger is dan velen denken. Kan ik ook niks aan doen dat de praktijk is zoals hij is.

Jij zou wel wat aan jouw kennis rondom deze problematiek kunnen doen, want die is van bedroevend niveau.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:34

@Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 13:28 : Helemaal mee eens. Sinds de oprichting van de EU is enige democratie ver te zoeken. En inderdaad, vooral wetgevende macht en uitvoerende macht moeten veel strikter gescheiden worden, nu bemoeit de uitvoerende macht zit nog te veel met wetgevende macht. Denk aan het COA die eigenhandig uitgeprocedeerde Somaliërs opvang aanbiedt.

lauwebal | 08-04-12 | 13:33

lauwebal | 08-04-12 | 13:31 |
Ben ik weer met u eens. Maar het alternatief is vele malen erger. Het voelt als kiezen tussen slecht of heel slecht...

Doc Damage | 08-04-12 | 13:33

Zou er wat mis zijn met de Vreemdelingenwet 2000, het besluit en de bijhorende circulaire? Het zou toch niet. Wat een schitterend voorbeeld hoe je een open deur intrapt.

De interessante vraag is waarom men dit al jaren weet, maar het niet lukt om een degelijk beleid op te zetten en de voorgestelde 'reparatie wetten' de boel nog gammeler maken dan het al was.

De Nederlandse samenleving is tot op het bot verdeeld over dit onderwerp en dit merk je terug in de politieke compromissen die gesloten worden en die vlees noch vis zijn. Problemen, zoals de kwestie Mauro, worden bewust door ministers vooruit geschoven in de hoop dat iemand anders het oplost, met als gevolg dat het probleem een factor 10 groter wordt.

Ook Leers heeft aangetoond niet over de bestuurlijke capiciteiten te beschikken om de broodnodige - maar extreem moeilijke - veranderingen door te voeren die wel nodig zijn. Onder druk van de rechtervleugel is hij de speelbal van links geworden in een steeds groter wordend aantal van lastige kwesties. Leers zoekt naar een halfslachtige politiek te verantwoorden middenweg, terwijl er nu gekozen dient te worden voor een pragmatische opstelling.

BlitzFlicker | 08-04-12 | 13:33

lauwebal | 08-04-12 | 13:29 |
Zou ik ook vermoeden. Maar de linkse macht is nog steeds groot in alle lagen van bestuur. Is net zo iets als een bedrijfscultuur veranderen. Kost tijd...

Doc Damage | 08-04-12 | 13:31

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:24 (aanvulling op mijn bovenstaande post): Spies is fanatiek bezig met die extra huurverhoging voor die zgn. 'scheefwoners'. Als zo iets snel gerealiseerd kan worden, dan is het ook prima mogelijk om een wet te schrijven die het voorrang geven voor sociale huurwoningen aan asielzoekers verbiedt. Rechtvaardigheid voor de gewone Nederlanders en dat asielzoekers 3 - 5 jaar in sobere opvang moeten wachten (een gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning) zal de aanzuigende werking drastisch verminderen.

lauwebal | 08-04-12 | 13:31

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:24 : Dat ben ik met je eens, maar je kunt er prima binnen een jaar een wet doorheen jagen die positieve discriminatie verbiedt. Ook gemeentes verbieden illegalen op te vangen is zo geregeld.

lauwebal | 08-04-12 | 13:29

@Strangetown | 08-04-12 | 12:51 |

Ik spreek over de verschillende rollen binnen het staatsbestel. Die moeten zo zuiver mogelijk gehouden worden. Dat gebeurt al decennia veel te weinig en brengt verschrikkelijke schade toe aan de geloofwaardigheid van onze democratie en rechtstaat. 
.
Ik pleit voor herbezinning en een scherpere naleving van de Trias Politica. Ik zou bijvoorbeeld ook graag zien dat het mensen die in een van de drie machten hebben plaatsgenomen verboden wordt plaats te nemen in een andere macht. Los van de inhoud (waar ik me al over uitgesproken heb) is Asscher gewoon politiek aan het bedrijven zoals meerdere burgemeesters en wethouders op dit moment aan het doen zijn. Wat mij betreft reden voor ontslag. Ik ben nou eenmaal strikt in de leer. 
.
Opvallend detail vind ik dat het vooral bestuurders zijn van partijen die via democratische wegen landelijk zijn neergesabeld door de burger en dus via ondemocratische / onstaatsrechtelijke wegen proberen alsnog het eigen gelijk door te drukken. Ik denk dat we blij mogen zijn dat deze politieke partijen het verschrikkelijk verneukt hebben bij het leger en de politie want soms bekruipt me het gevoel dat zelfs deze middelen niet door deze "democraten" geschuwd zouden worden om de zin door te drijven. Dat wij hier over moeten discussiëren geeft al aan hoe erg de Trias Politica in dit land geërodeerd, gerelativeerd, ja gecompromitteerd is. 
.
Dit politiek bestuurlijke gehuil moet stoppen, de spelers moeten zich in de spelregels schikken en zich concentreren op hun eigen spel, en vooral eens op resultaat spelen! Ik ben helemaal klaar met falers die op allerlei terreinen de maat willen nemen terwijl ze op de hun eigen terrein keihard doorfalen. Zo'n Asscher bijvoorbeeld, die staat wel voor wat belangrijker zaken en het wordt tijd dat hij eens resultaten gaat boeken in plaats van zich met andermans zaken bemoeien. Maar ja voorsorteren op een landelijke PvdA rol lijkt voor hem vooral het devies terwijl Amsterdam verder afglijdt in tekorten, wanbeleid, en integratieproblematiek. 
.
Democratische en rechtstatelijke zuiverheid is zo verschrikkelijk ver te zoeken in Nederland en in Europa en zal ons burgers uiteindelijk onze vrijheid kosten. 

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 13:28

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:25 |
Met uw opvattingen wordt een illegaal snel legaal, met stemrecht en al. En een Marokkaan met een dubbel paspoort is in mijn beleving ook geen Nederlander.

Doc Damage | 08-04-12 | 13:28

Wat een ontzettend socialistisch geneuzel is dit blog! ja, natuurlijk zijn illegalen beter af met een stage. Heb je daar zoveel tekst voor nodig, om dat uit te leggen?!

T2000 | 08-04-12 | 13:27

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:13 : Nederland kan prima 100 mensen per jaar opvangen. Een journalist, een oppositielid of mensenrechtsenactivist. Het zijn er niet veel, en vaak types die zich hier prima gaan redden. Zij hebben uitkering, overal voorrang op en de PvdA helemaal niet nodig. Omdat het er weinig zijn, is een maximum van 100 per jaar ruim voldoende als de rest van Europa ook mee doet. Maar wat hier heen komt, komt uitsluitend op economische gronden. En hoewel begrijpelijk, hebben we daar geen plek voor.

lauwebal | 08-04-12 | 13:27

-weggejorist-

More tea for NL! | 08-04-12 | 13:26

@Doc Damage | 08-04-12 | 13:19
Onzin. Ik vind helemaal niet dat je illegalen stemrecht moet geven. Het lijkt er eerder op dat jij niet begrijpt wat een illegaal is. Je doet sterk vermoeden dat een illegaal voor jou gelijk staat aan een Marokkaan met een Nederlands paspoort.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:25

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:13
Laat Turkije maar al die vluchtelingen opvangen. Groot land, economische groei. Ook een moslimland.

Of Turkmenistan, maar dan toch beter Turkije.

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:24

lauwebal | 08-04-12 | 13:22 |
De huidige regering moet dealen met 30 jaar linkse weggeef politiek. Dat is niet in twee jaar opgelost.

Doc Damage | 08-04-12 | 13:24

@lauwebal | 08-04-12 | 13:20
Een illegaal die mag blijven is geen illegaal. Dus dat is een andere categorie

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:24

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:10 |
Rwanda. Waar het maandloon van een profesoor het weekloon hier is van een ongeschoolde arbeider.

A.Th. | 08-04-12 | 13:24

@lauwebal | 08-04-12 | 13:13
Dat gebeurt ook, inderdaad. We kunnen wel heel graag willen dat ze er niet zijn, maar ze zijn er nou eenmaal wel. Als ze werken bij een tuinder, kunnen ze zelf eten kopen. Als ze niet werken, moeten ze toch eten, net als jij en ik.

Dan is de keus: vang ik ze op, of laat ik ze zwerven, zodat ze al jattend moeten overleven? In beide gevallen kosten ze de samenleving vroeg of laat geld. Een sobere opvang is dan pragmatischer en goedkoper dan een hele dure cel.

Dat die opvang wat oneerlijk aanvoelt, snap ik, maar zelf begrijp ik het wel, eigenlijk.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:23

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:22 | + 0 -
Niet, zien ze niet in dat ze eigenlijk gewoon geen denkniveau hebben.

Paaseitje pellen en reaguren is lastig.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:23

@More tea for NL! | 08-04-12 | 13:18 : Rechts doet helaas ook bitter weinig. Zie zit kabinet. Gemeentes worden niet aangepakt. Er bestaan nog steeds allerlei gesubsidieerde allochtonenclubjes. Er vindt nog steeds 'positieve' discriminatie plaats. Dit rechtse kabinet heeft zowel Mauro als Sahar hier laten blijven, terwijl ze allebei allang weg hadden moeten wezen.

lauwebal | 08-04-12 | 13:22

@More tea for NL! | 08-04-12 | 13:18 | + 0 -
Het probleem is dat "links" het zelf niet overziet en maar wat doet. Gesteund door hun superieure moreel zien ze dat ze eigenlijk gewoon geen denknivea hebben.

Links is niet socialistisch en is niet sociaal.
Links is "moreel superieur" andere mensen de les lezen.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:22

@Strangetown | 08-04-12 | 13:17 : Een illegaal die mag blijven, kan na naturalisatie wel stemmen. Ook nadat zo iemand mag blijven zal de PvdA zich blijven inzetten voor bijvoorbeeld voorrang bij een sociale huurwoning, voorrang bij banen en allerlei leuke gesubsidieerde belangenclubjes.

lauwebal | 08-04-12 | 13:20

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:16 |
Als we allemaal als u redeneren krijgt deze illegale WEL stemrecht, dus pvda. Pvda is graties geld en huis en fiets en buurtcentrum.

Doc Damage | 08-04-12 | 13:19

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:16 | + 0 -
Maar als hij stage loopt krijgt hij sowieso een BSN. Tadaaaaaaaaaaaaaaa

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:19

-weggejorist-

More tea for NL! | 08-04-12 | 13:18

doskabouter | 08-04-12 | 13:09 |
Als illegaal is het niet mogelijk om te stemmen, maar goed, u ook weer tevreden met een ongefundeerd tegeltje..

Strangetown | 08-04-12 | 13:17

Jullie vergeten dat elke illegaal 1 stem voor de PVDA betkent
doskabouter | 08-04-12 | 13:09

Beste Doskabouter, je snapt er niks van. Een illegaal heeft geen Burgerservicenummer en staat nergens ingeschreven. Daarom is ie ook illegaal. Deze persoon zal, zolang hij illegaal is nimmer een stemoproep krijgen.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:16

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:13 | + 0 -
Maar dat is een asielzoeker, niet een illegaal. Je haalt dingen door mekaar.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:16

doskabouter | 08-04-12 | 13:09 | + -1 -
stemmen, hoe dan? Ze zijn illegaal, alleen jij denkt dat je dan mag stemmen.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:15

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:05
We hebben geen behoefte aan gelukszoekers uit (voornamelijk) Afrika, wat we nodig hebben is een beleid dat werklozen stimuleert om te gaan werken.
Maar zolang niemand bereid is om die bedplakkers aan te pakken, die pas opstaan wanneer ik thuiskom van mijn werk, verandert er nooit wat.

necrosis | 08-04-12 | 13:15

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:09 | + 0 -

Noem jij in de buurt van Afghanistan eens een land wat jou zou beschermen tegen de doodstraf, die je hebt gekregen omdat je je mening uitte.
Het lijkt mij ook het beste om mensen in de buurt op te vangen, dat is ook op alle gebieden het meest positief, maar dat moet dan wel gebeuren.
En dat gebeurt niet als je problemen in de wereld met betrekking tot armoede en rechtsongelijkheid ontkent, zoals de huidige regering om economische redenen doet.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:13

@Harm Bartig | 08-04-12 | 13:05 : Illegalen worden door allerlei dubieuze clubjes en soms zelfs gemeentes van alles voorzien. Dit wordt uiteindelijk weer gesubsidieerd door de belastingbetaler.

lauwebal | 08-04-12 | 13:13

En juist daarom moeten de grenscontroles weer worden hersteld.
lion@night | 08-04-12 | 12:44

De vraag is of je daarmee dit soort illegalen tegenhoudt. Toen 'we' nog grenscontroles hadden, hadden we veel meer illegalen dan nu. Al zet je om de 2 meter een grenswacht neer, dan nog heb je illegalen. Illegalen komen hierheen omdat er een kennelijke behoefte is aan illegale arbeid. Overal ter wereld trekt dat illegalen aan. Zelfs muren houdt dat niet tegen.

Daarnaast speelt de vraag of de kosten van extra grenscontroles opwegen tegen de kosten die we aan illegaliteit uitgeven.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:12

Ik heb 7 jaar in West Afrika gewoond en gewerkt( geen "hulpverlener") zelfs midden in de bush-bush kwam ik
mensen tegen die mij vertelden dat ze honger hadden en niets te vreten,( onder een mangoboom vol met mango's)
terwijl ze de nieuwste Nokia in hun klauwen hadden.
Rot toch op met die zielige negerts!
Een illegaal komt onder de tram, naar de intensive care,
€ 1000,- per dag, wie betaald dat, dhr. Asher?
Er uit als ze klaar zijn met hun studie.
Stage lopen? beperkt en onbetaald, het is dan wel vaak zo dat als zij terug zijn in hun geboorteland vaker met vmbo hoger zijn opgeleid dan de president ( dictator)!

the wanderer | 08-04-12 | 13:12

Probleem is niet de vreemdelingenwet maar handhaving. Ik ben het wel eens met Bas dat het niet moeilijk en duur is om iemand een stage te geven in combinatie met een enkele reis thuisland, maar zodra het diploma binnen is staan, moet hij ineens toch mogen blijven..

Probleem is het internationaal recht. Het is van de zotte dat illegalen recht hebben op onderwijs. Illegalen horen NERGENS recht op te hebben. Dat moet het uitgangspunt zijn.

lauwebal | 08-04-12 | 13:12

als politici een probleem niet kunnen oplossen, dan maken ze een wet.

Hesselbollah | 08-04-12 | 13:10

@A.Th. | 08-04-12 | 13:04 | + 0 -
Afrikaanse, als in Zuid Afrika?

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:10

Jullie vergeten dat elke illegaal 1 stem voor de PVDA betkent. Ze wringen zich niet voor niets in allerlei bochten om ze hier te houden. Overigens over de rug van de mensen zelf. Dat dan weer wel.

doskabouter | 08-04-12 | 13:09

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:05
De vluchtelingen kunnen veel beter in de regio opgevangen worden. Er zijn altijd genoeg veilige landen in de regio. Dan kan je bovendien makkelijk integreren, want minder taal- en culturele verschillen.

Rest nog de motivatie om naar rijke landen te gaan. Dat zijn economische vluchtelingen.

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:09

@A.Th. | 08-04-12 | 13:04
Voor mensen die bulken van het geld verwijs ik je graag naar John de Mol of joop v/d Ende.
Als ik zou bulken van het geld, zou ik hier waarschijnlijk minder reaguren......

necrosis | 08-04-12 | 13:09

Bied volledig onderwijs aan of niets. Dit is net niks.

Fret Kroked | 08-04-12 | 13:08

two ball cane | 08-04-12 | 13:00 |
Hmmm pamperbeleid. Niet mijn ding.
Zowel de illegalen als hun vaderland lachen ons in het gezicht uit. Het zou hun probleem moeten zijn en we moeten het niet het onze maken.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 13:07

@Bart_Bart | 08-04-12 | 13:03
Hmm, ik het punt dus ook gewoon in één zin kunnen maken. In plaats van dat hele verhaal.

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:06

@Fatwabuster | 08-04-12 | 12:38
Voor een illegaal is 1 euro per uur niet bepaald onzin. De enige manier om aan inkomsten te komen voor een illegaal is illegaal werken. Een illegaal krijgt, in tegenstelling tot wat velen schijnen te denken, geen uitkering, geen subsidies, geen andere steun. Alleen bij noodgevallen wordt ie in de zorg behandeld, maar dat is dan zo'n beetje alles wat de illegaal aan profiteren doet.

Dus als een illegaal werk aangeboden krijgt, gaat dat ver, ver onder de prijs van het normale. Klagen doet ie niet, want dan valt ie op en wordt ie opgepakt en gaat ie de vreemdelingenbewaring in voor maanden lang. Heeft ie geen belang bij.

De illegaal komt ook hierheen omdat we kennelijk behoefte hebben aan dat soort arbeid. Tis altijd een kwestie van vraag en aanbod. Zeker op de meest ongereguleerde markt die we hebben: de ondergrondse markt.

Harm Bartig | 08-04-12 | 13:05

lion@night | 08-04-12 | 12:42 | + 7 -

Je mag veel beweren, maar Fortuyn en van gogh zijn niet vermoord door linkse politici en al helemaal niet door de regering van ons land. En het is vreselijk dat je voor je punten steun probeert te vinden door Fortuyn eerbij te halen, want die had een veel genuanceerdere kijk op de wereld dan u.

Altijd zijn de niet Westerse werelden achterlijk en gevaarlijk, maar als mensen die daar niet veilig kunnen leven willen vluchten dan zijn die landen opeens helemaal veilig en rijk genoeg?? Je ziet zelf toch ook wel dat je dat niet vol kan houden.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 13:05

Eén groot politiek spel; Kamp wil weer wat stemmen bij de (al wat polls verliezende) PVV vandaan halen en zet zijn strenge pet op.
Ondertussen ziet de PvdA de kans schoon om een symbolische en onhaalbare motie in te dienen.
Misschien hopen ze op nieuwe onrust bij het CDA. De politiek zet zichzelf hopeloos buitenspel op deze manier; trieste spelletjes. Mijn voorspelling: er gaat NIKS veranderen, geen illegaal méér het land uit, VVD wint twee zetels. Klaar. Over twee weken heeft niemand het er meer over en is een paar ton belastinggeld verspild aan deze discussie.

Donkersloot | 08-04-12 | 13:05

@Onderbuik | 08-04-12 | 12:59
Welnee, als Nederland niet meer meedoet, kijken ze de Grieken toch lief aan......

necrosis | 08-04-12 | 13:04

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 12:47 |
Daar komt het wel zo ongeveer op neer. Auto gejat in het buitenland, daar niet aangegeven, en hier willen ze het niet aanemen. Dus blijft men mij vervolgen. Voor iets wat buiten mijn schuld is. Daar moest ik weg wegens de fantastische verneukerij van een andere hollander met bijzonder onaangename trekjes en zo mogelijk nog onaangenamer stuk echtgenoot die mijn zaken gewoon naar de kloten heeft geholpen. Hij heeft inmiddels een erebaantje, heeft zijn pensioen opgebouwd met zwart geld, maar daar gebeurt dan weer niks aan. Meanwhile, ik ben getrouwd met een afrikaanse, maar op een of andere manier mag dat niet. Zij is niet welkom. Dank je wel Cohen.
Omgekeerd, als ik naar dat afrikaanse land zou gaan, wat nog dichter bevolkt is dan nederland, dan heb ik daar lang niet zoveel problemen als hier. Daar worden mensen die hun pensioen opbouwen over de rug van een ander en met zwart geld wel gewoon in de bak geflikkert. En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan over mijn heerlijke rechtsstaatgevoel.
Ze maken hier een drama van flauwekulletjes, met de statenbijbel in de ene hand en mein kampf in de andere. En intussen maar janken dat we het zo slecht hebben terwijl we bulken van het geld.

A.Th. | 08-04-12 | 13:04

@two ball cane | 08-04-12 | 13:00 | + -1 -
Waarom moet er papierwerk in het land van herkomst gedaan worden?

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:04

Je zou kunnen zeggen: ja, je mag stagelopen maar op de dag van je diploma-uitreiking gooien we je het land uit. Dat klinkt goed.
.
Het probleem is echter dat Links totaal niet te vertrouwen is. Dan wordt 'ja' gezegd, maar op de dag van de diploma-uitreiking komen er dan weer allerlei mitsen en maren en manieren om het te rekken.
.
Wij hebben geen enkele verantwoordelijkheid jegens deze illegalen, ook niet om ze met een startkwalificatie terug naar het land van herkomst te sturen. We hebben ze al veel te veel gegeven. Zet ze gewoon uit.

du Roi Soleil | 08-04-12 | 13:04

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:00
Waanzin ja.

Geen geld om je eigen gezin goed te onderhouden, maar dan toch geld naar wildvreemde mensen. Waar er bovendien miljarden van zijn.

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:03

@lion@night | 08-04-12 | 13:00 | + 0 -
Maar dat is zo hypocriet aan al die belangenbehartigers, ze doen aan "Cherry-picking".

Elke milieu-activist die rookt kan je niet serieus nemen, maar ga het ze maar eens uitleggen. Het zijn geindoctrineerde gehersenspoelde lui waar niet mee te redeneren valt. Net weer eens op joop gekeken, wat een ontzettend flauwe en progandistische stukken weer.

Dat kan men ook van geenstijl zeggen, maar dat is niet waar, want het gebeurt open en bloot. Als je de stukken van geenstijl leest kan je precies zien wat je wel en niet serieus kan nemen, bij joop wordt dit sneaky gedaan.

Blegh.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:03

@Strangetown | 08-04-12 | 12:51
Asscher wilt illegalen in Nederland houden, zodat zijn moreel superieure witte achterban ziet dat hij anti-Wilders is.

Het tegenovergestelde denken en doen van Wilders is namelijk automatisch goed.

Zo redeneren kleine kinderen overigens ook. Wilders moet dus vandaag tweeten, "ik wil zoveel mogelijk illegalen in Nederland houden, en krijgen!"

Dan zullen Asscher, Roemer en Sap maandag zeggen dat ze veel strenger willen optreden tegen illegalen. Reversed psychology.

Bart_Bart | 08-04-12 | 13:03

"Daadwerkelijke vluchtelingen kunnen veel beter worden opgevangen in het land zelf. Daar kunnen opvangkampen worden neergezet onder auspiciën van de VN."
@lion@night | 08-04-12 | 12:42
Zoals bijvoorbeeld in Somalië www.nrc.nl/nieuws/2011/10/31/luchtaanv...
of destijds in Sabra en Shatila. nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbaden_in_Sa...
M.a.w. Die oplossing lijkt niet altijd te werken. Te dicht bij het gevaar waar ze nou juist voor willen vluchten.

lekkurlinx | 08-04-12 | 13:03

@More tea for NL! | 08-04-12 | 12:58
Je [!] werkt uitstekend......
*grinnik ende grijns*

necrosis | 08-04-12 | 13:02

@PythonJunkie | 08-04-12 | 12:55
Ik ben niet blond, Ik had mauro echter een jaar geleden al op het vliegtuig gezet, die hele discussie gaat nergens over.
Nog los van het feit dat Portugal de bestemming van Mauro's reis was.

necrosis | 08-04-12 | 13:00

@Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:16
illegalen kunnen vaak niet terug omdat land van herkomst traag is met het papierwerk. NL zet daar druk achter en het komt uiteindelijk wel goed maar in de tussentijd kan je ze niet op een vliegveld laten wonen.
tel daarbij op dat een van de rechten van de mens het recht op onderwijs is. (zeker voor minderjarigen) en je hebt illegalen die een opleiding volgen.
is niet heel ingewikkeld.
oplossing van het probleem is A) zorgen dat er geen kansloze asielzoekers naar NL komen. B) als die er zijn zo snel mogelijk duidelijkheid over status en beginnen met uitzetten. C) veel druk op land van herkomst om ze ook daadwerkelijk terug te kunnen sturen en D) in de tussentijd ze een echte opleiding geven waar ze een diploma kunnen halen.
Of, als je dat leuker vindt, in problemen gaan denken...

two ball cane | 08-04-12 | 13:00

@More tea for NL! | 08-04-12 | 12:58 | + 0 -
Test is niet geslaagd.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:00

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 12:55
mee eens.
En houd die verhuizing van vergaderlocaties ook nog eens tegen de hele hysterie van milieubeleid. Hele vergadercircussen verplaatsen terwijl dat makkelijk per videoconferentie kan.
Tevens vele malen goedkoper.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 13:00

@Bart_Bart | 08-04-12 | 12:58 | + 1 -
Juist. Waanzin dus.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 13:00

Wellicht wordt het tijd om niet zo bang te zijn voor de EU regels, de eu gaat Nederland er echt niet uitzetten, daarvoor is NL een te grote sponsor.

Onderbuik | 08-04-12 | 12:59

-weggejorist-

More tea for NL! | 08-04-12 | 12:58

Ik vind dat we niet zo asociaal moeten doen. Als we Nederland zien als een groot gezin met zeven kinderen.

De ouders kunnen slechts met grote moeite de touwtjes aan elkaar knopen, terwijl ze allebei werken en maandelijks duizend euro netto overhouden na belastingen. De op één oudste dochter, Inge, heeft veel talent om te studeren, maar de ouders hebben daar geen geld voor. De jongste heeft een ernstige ziekte, maar de ouders kunnen de zorgkosten niet betalen, waardoor het steeds slechter met jonge Daan gaat.

Intussen zijn de verhuisd naar een vochtig en koud huis, waardoor de kinderen constant verkouden zijn, en zich slecht kunnen concentreren. De ouders moeten elk dubbeltje omdraaien, en zelfs dat is te weinig om de juiste omstandigheden voor hun kinderen te bieden voor een gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Echter, ik heb er niet bijgezegd dat ze vijfhonderd van die duizend euro, elke maand overmaken aan vreemde mensen, in vreemde landen, die ze nog nooit gezien hebben. En aan exotische kinderen die in komen wonen bij het gezin, waardoor het gezin heel veel extra moet betalen voor speciaal onderwijs, en geestelijke zorg. En waardoor de harmonie in het gezin steeds meer verdwijnt.

Toch willen de ouders een groot deel van hun inkomen blijven besteden aan exotische mensen. Waarom weten ze niet, maar dat hoort zo, denken ze. Want rijke mensen op TV zeggen dat ook altijd. En ze zijn blank, en dan heb je de morele plicht exotische kansarmen te helpen. Al gaat je eigen gezin daar aan kapot.

Bart_Bart | 08-04-12 | 12:58

@lion@night | 08-04-12 | 12:53
De werkelijkheid is precies andersom, de EU fuckt jou.
En Glijmiddel is helaas niet inbegrepen.
Nu willen ze de aambeienkussentjes ook al uit het pakket halen, de smeerlappen......

necrosis | 08-04-12 | 12:57

@lion@night | 08-04-12 | 12:53
Tijd voor een Nederlandse afscheidingsbeweging. Europa brengt ons niets dan ellende.

vetkleppert | 08-04-12 | 12:55

@lion@night | 08-04-12 | 12:53 | + 0 -
"Vooralsnog hebben we er alleen maar een slecht en log functionerend ambtelijk apparaat er bij gekregen wat verzand in oeverloze discussies zonder krachtige maatregelen en er een hopeloze financiële huishouding op na houdt waarvoor wij allen moeten bloeden."

Dat willen ze, zodat ze kunnen zeggen we hebben al jullie macht nodig. Het is een eng clubje die alleen maar meer wil.
Ik begrijp nooit waarom eurofielen zo blind zijn en dit niet zien.

Gewoon de logica achter elke keer verhuizen van plek A naar plek B om te vergaderen. Niemand die daar iets aan wil veranderen, dan ben je ver heen hoor als organisatie.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 12:55

@Reinaert | 08-04-12 | 12:27

Geloof me, ik ben het in zekere zin nog met je eens ook. Echter dan hadden we dat beleid wel wat eerder mogen doorvoeren. Hebben we niet gedaan. Met als gevolg dat er nu een kleine groep illegale jongeren is die een probleem heeft. Weer een uitzondering is ook niet mijn ding. Maar laten we dit nou gewoon netjes oplossen. Jij weet net zo goed als ik dat de uitlatingen van Kamp worden ingegeven door de goddelijke blonde. Het is en blijft gewoon symboolpolitiek. Maar om dat nou over de rug te doen van iemand die over 3 maanden op het vliegtuig naar Angola zit.... tja daar heb ik moeite mee.

PythonJunkie | 08-04-12 | 12:55

@necrosis | 08-04-12 | 12:47
des te meer een reden om uit Europa te stappen.
Vooralsnog hebben we er alleen maar een slecht en log functionerend ambtelijk apparaat er bij gekregen wat verzand in oeverloze discussies zonder krachtige maatregelen en er een hopeloze financiële huishouding op na houdt waarvoor wij allen moeten bloeden.
Ik zeg: fuck de EU

Rest In Privacy | 08-04-12 | 12:53

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 12:47
Niets uitleggen!
Gelijk over de grens gooien!
*grinnikT*

necrosis | 08-04-12 | 12:52

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 12:31 |
Zoals dhr Paternotte in zijn betoog al stelde, lopen er verschillende discussies door elkaar.

* hoe de asielprocedure te verkorten
* internationale verdragen en een hiaat in NL wetgeving

Ik heb Asscher niet horen zeggen dat hij illegalen in NL wil houden, wel dat hij een oplossing wil voor de discrepantie tussen internationale verdragen en NL wetgeving op het punt van een wezenlijk onderdeel binnen het onderwijs.
De Hoge Raad in een uitspraak schijnbaar onvoldoende kaders binnen de wet vindt om Asscher volledig in zijn ongelijk te stellen en de regering/2e Kamer nu aan zet is om hier een oplossing voor te vinden.

Dat Kamp vasthoudt aan de wet mbt illegaliteit en uitzettingsprocedures is - hoe terecht ook - van een andere orde.

Strangetown | 08-04-12 | 12:51

@Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:45
Afpakken, die BMW, tenzij een uitkeringstrekkerT die nodig heeft om te gaan werken.
Zo simpel kan het zijn.

necrosis | 08-04-12 | 12:50

@A.Th. | 08-04-12 | 12:46 | + 1 -
Moet je me even uitleggen, hebben ze je paspoort afgenomen?

Kaas de Vies | 08-04-12 | 12:47

@lion@night | 08-04-12 | 12:44
Dat MagNie van de EU!
Ik eisch verkiezingen..... oh, wacht...

necrosis | 08-04-12 | 12:47

Ik verblijf illegaal in mijn eigen geboorteland. (Serieus). En we dansen en we springen en we zijn zo blij ... Wellicht dat er iets veranderd zou kunnen worden aan dat volkomen imbeciele wetboek wat bij elkaar gebrabbeld is. En dat die kutpolitici eens opsodemieteren, tesamen met een enorme kluit van die bekrompen kutambtenaren. Van simpele problemen maken ze een fucking drama, en van een redelijk leuk land een asociale teringzooi.

A.Th. | 08-04-12 | 12:46

necrosis | 08-04-12 | 12:43 |
Bijklussen zullen we maar zeggen. Dat zijn de ergste parasieten. Aanpakken die lui!

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:45

@lion@night | 08-04-12 | 12:42
*diepe buiging maakt voor comment van de dag*

necrosis | 08-04-12 | 12:45

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:33
En juist daarom moeten de grenscontroles weer worden hersteld.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 12:44

@Fatwabuster | 08-04-12 | 12:38
Als de werkloze niet wil, gewoon korten op de uitkering.
Ik snap sowieso niet dat mensen met een uitkering een BMW kunnen rijden.

necrosis | 08-04-12 | 12:43

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 12:32
"Er is een groot verschil tussen debatteren met je tegenstanders en ze willen vermoorden."

*kuch kuch* Fortuyn? Van Gogh?

Het continue terugvallen op gastarbeiders is een zo ontzettend zwak argument. Lees ook eens wat er staat: GASTarbeider!

Grootste deel van de vluchtelingen hier om humanitaire redenen? Wat een onzin. Dat wil men ons doen geloven. De grote magneet van Nederland voor al die vluchtelingen is gratis geld en huisvesting.

Daadwerkelijke vluchtelingen kunnen veel beter worden opgevangen in het land zelf. Daar kunnen opvangkampen worden neergezet onder auspiciën van de VN. Ook daar kan les worden gegeven en kan men het geleerde direct ook in de praktijk brengen voor hun eigen vaderland. Bovendien verblijft men in de eigen omgeving waar de eigen taal gesproken en waar eigen normen & waarden gelden. Waarom wildvreemden naar Nederland halen in een voor hen compleet andere cultuur en samenleving, terwijl we onze samenleving daarmee letterlijk belasten? We hebben al te kampen met wachtlijsten voor woningen, gezondheidszorg en ga zo maar door.

Opvangen ter plaatse is vele malen goedkoper en vele malen effectiever.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 12:42

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:35

Dan is het jammer voor de werkloze.... 1 euro per uur is natuurlijk onzin maar dat geheel terzijde.....

Als de werkloze niet wil, waarom moet er dan een uitkering worden verstrekt? Oh wacht.... daar heeft hij natuurlijk recht op... tsssssssss

Fatwabuster | 08-04-12 | 12:38

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:35
Dan korten. Niet werken is niet automatisch gratis geld.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:37

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:34 |
Nee, ik reageer op elke domme tegel als ik er zin in heb. En zinloos is maar hoe je het bekijkt...

Doc Damage | 08-04-12 | 12:36

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:28
Die tomaatjes blijven net zo goedkoop als ze die uitkeringstrekkers VERPLICHTEN om te gaan werken.
Mensen die hun uitkering kunnen ophalen en een kratje 'opdrinkbier' kunnen tillen, kunnen ook tomaten plukken.
Hoe simpel wil je het hebben?

necrosis | 08-04-12 | 12:35

@Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:33
Lijkt me niet. Die werkloze doet het niet voor 1 euro per uur.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:35

Doc Damage | 08-04-12 | 12:33
Lees eerst even wat terug voordat je met dit soort zinloze reacties komt, wil je?

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:34

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:28 |
Dat tomaatje wordt nóg goedkoper als we de illegaal wegsturen en een werkeloze laten werken voor z'n uitkering!

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:33

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19 |
De oplossing is heel simpel: uitgeprocedeerde asielzoekers, lees illegalen, uitzetten.

Doc Damage | 08-04-12 | 12:33

@ion@night | 08-04-12 | 12:27
Eens! En weet je wat? Dat gebeurt al. Dagelijks. Als je kunt aantonen van welke vlucht iemand afkomstig is, is het heet probleem van de luchtvaartmaatschappij en gaat ie terug vlgs de ICAO regels. Dat zijn dus duidelijk uitzetbaren en die gaan ook weg. Laten we niet denken dat er niemand uitgezet wordt!

Dus dat soort illegalen hebben we niet hier. We hebben het dus over illegalen die we niet hebben kunnen tegenhouden of gezien aan de grens. En die je niet uit kunt zetten omdat ze geen papieren hebben en krijgen. Dat is een andere categorie dan waar jij het over hebt.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:33

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:28
Als het hier niet al overvol was en als we niet al genoeg koeltoerele overlast ondervonden, was wat mij betreft iedereen die in zijn eigen onderhoud voorziet welkom geweest. Helaas heeft een halve eeuw flapdrollenbeleid dat nu onmogelijk gemaakt.

vetkleppert | 08-04-12 | 12:32

lion@night | 08-04-12 | 12:02 | + 4 -

Er is een groot verschil tussen debatteren met je tegenstanders en ze willen vermoorden. En ja ook de g partijen in Nederland verdedigen het leven van Wilders.

Bij je reactie haal je dingen door elkaar. De mensen die vroeger naar nederland kwamen waren inderdaad alleen mannen, omdat nederlandse bedrijven deze mannen nodig hadden voor het vieze werk.
Tegenwoordig is het grootste deel van de vluchtelingen hier om humanitaire redenen, ik zeg niet dat nederland al deze mensen moet helpen omdat dat nu eenmaal niet kan. Wel vecht ik tegen het slappe idee dat deze mensen ook goed kunnen leven in het land waar ze vandaan komen.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 12:32

@Tommygunner | 08-04-12 | 11:36
Daar staat tegenover dat er ook veel Nederlanders in het buitenland studeren. Vaak op universiteiten waar geen enkele nederlandse universiteit aan kan tippen.

lekkurlinx | 08-04-12 | 12:31

@Strangetown | 08-04-12 | 12:13 |
.
Asscher heeft als bestuurder een kader om in te werken. Hij mag zijn positie als bestuurder niet inzetten om politiek te bedrijven. Rollen moeten zuiver gehouden worden. De verstrengeling van verschillende belangen vindt al veel te veel plaats in politiek en bestuurlijk Nederland en is mijn inziens zeer schadelijk voor het functioneren van onze rechtstaat.
.
Het is per definitie schadelijk voor het functioneren van Asscher als wethouder daar elke seconde die hij aan dit onderwerp besteed ten koste gaat van de uitvoering van zijn werkelijke taakstelling naast het gegeven dat hij de bestuurlijke rol wethouder politiseert en in het vaarwater van de wetgevende macht is gaan zitten.
.
Trias. Politica.
.
De discrepantie die u benoemt is juridische haarkloverij en dient op andere platforms plaats te vinden. Ik meen dat we in Nederland bepaald hebben dat dit het domein van de eerste kamer (bij creatie wetgeving) en raad van state (toetsing wetgeving) is. Opnieuw dienen de rollen zuiver gehouden te worden.
.
Grondwettelijk kader.
.
Ik begrijp dat u zijn standpunt deelt en het daarom geoorloofd vindt te marchanderen met de kaders van onze democratie en rechtstaat. Een fenomeen waar meer mensen in Nederland last van hebben. Ik verwijs u en Asscher naar het proces van grondwetswijzigingen mochten deze kaders u niet zinnen. Tot die tijd dient de uitvoerende macht zich te beperken tot hun mandaat en binnen de gestelde kaders te blijven.
.
Om het concreet te maken. Als bestuur en politiek zich niet houden aan de afspraken waarom zou ik als burger me nog iets gelegen laten aan afspraken?
.
Hellend vlak / glijdende schaal dat is wat hiermee gecreeërd wordt. Dat moet stoppen!

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 12:31

Maak illegaliteit strafbaar. En iedereen die illegalen helpt(onderdak; voedsel; scholing; werk etc. )is ook strafbaar. Illegalen zijn gelukszoekers.
Voor de echte politieke vluchtelingen moet natuurlijk gewoon opvang komen.

de euro middenweg | 08-04-12 | 12:30

@vetkleppert | 08-04-12 | 12:25
Dus tegen een illegaal die werkt in de tuinbouw heb je feitelijk niks? Want die kost ons niks en houdt jouw tomaatje goedkoop.

Begrijp ik je zo goed?

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:28

Ben alleen van mening dat als een stage het enige is wat een diploma nog in de weg staat we daar niet krampachtig over moeten doen. We praten nou niet over tienduizenden gevallen.

Ho! Je praat alleen wel over een glijdende schaal zonder dat je daar erg in hebt. Waarom zou de gemiddelde criminele illegaal een stage plek mogen hebben als er zoveel jongeren zijn die geen stageplek kunnen krijgen.
En om hoeveel illegalen gaat het? Tientallen, honderden? Dan zijn tientallen of honderdtallen stageplekken weg.

appeltjesgroeneweide | 08-04-12 | 12:27

@PythonJunkie | 08-04-12 | 12:23

Iedere alleenstaande minderjarige illegaal weet precies wanneer 'ie zijn diploma behaald moet hebben: vóór zijn of haar achttiende verjaardag namelijk.

Dat zou met een beetje gezond verstand en wat planning toch moeten lukken dunkt me. Je weet wanneer je weg moet dus je weet precies hoeveel tijd je nog rest.

Het is allemaal niet zo moeilijk. Echt niet. Het wordt alleen wél verdoemd moeilijk als we uitzondering op uitzondering blijven stapelen, dat moeten we gewoon niet meer willen. Bovendien is het nog eerlijker ook!

Reinaert | 08-04-12 | 12:27

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:09
Hoezo uitvoerbaar?
De wet uitvoeren is toch vrij simpel.
Geen paspoort bij aankomst? Direct terug sturen op de retourvlucht. Routinecontroles direct bij de gates van 'risico' vluchten. Dan is meteen duidelijk wat de doelstelling van zo'n persoon is. Niet arresteren of opvangen, gewoon direct terug het vliegtuig insturen.
Dat is een makkelijke uitvoering van de wet.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 12:27

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19 |
De oplossing: handhaven.
We hebben wetten zat. Nou maar eens handhaven.
Eventueel her en der aanscherpen, maar vooral handhaven.
Daar kun je links niet bij gebruiken. Die zijn meer van het oprekken, uitstellen en pamperen. En dat kost, schept onduidelijkheid en vertraagt.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 12:26

@appeltjesgroeneweide | 08-04-12 | 12:22
Is geen dooddoener. Als je niet weet welke oplossingen werkbaar zijn, weet je ook niet of je met jouw stem de oplossing dichterbij brengt. Die managers, politici en bestuurders zijn in een democratie de uitvoerders van jouw wil.

Je hebt dus weldegelijk een verantwoordelijkheid.

Maar je kunt ook alleen lekker simpel blijven klagen. Dat mag. Maar echt zinnig is het niet.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:25

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19

U mag er een gruwelijke hekel aan hebben maar met welke oplossingen komt u?

Het is toch gewoon een feit dat ons land zich heeft overgegeven aan de regelgeving vanuit Brussel.... iedere mogelijke oplossing wordt per direct aangevochten bij het Europese Hof, daar is blijkbaar geld zat voor. Het wordt tijd om eens een aantal verdragen aan onze laars te lappen..... Frankrijk gooit extremisten toch ook het land uit, net als een aantal jaren geleden Roma's.... af en toe moet je schijt aan Brussel hebben.

Zolang de grenzen wagenwijd open staan is het onmogelijk om zonder een verdrag geweld aan te doen naar oplossingen te komen.

Maar goed, u heeft ze schijnbaar wel, die oplossingen.... alleen kan ik ze nergens vinden

Fatwabuster | 08-04-12 | 12:25

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:09
Ik heb helemaal niks tegen illegalen. Ik zou in hun situatie precies hetzelfde doen.
Waar ik wel bezwaar tegen heb, is dat het op onze kosten gebeurt, sterker nog: op kosten van onze ouders, grootouders en overgrootouders zelfs. Dat je daarmee nutteloze profiteurs aantrekt, itt tot de USA, bijvoorbeeld.
En dat het hier al veel te overvol is.

vetkleppert | 08-04-12 | 12:25

@Fatwabuster | 08-04-12 | 11:21
Niet alleen Brussel. Nederland heeft het 'Verdrag inzake de rechten van het Kind' ondertekend en geratificeerd. Daarin staat dat ieder kind recht heeft op onderwijs 'in overeenstemming met zijn of haar leerniveau' (art 28).

lekkurlinx | 08-04-12 | 12:24

@Reinaert | 08-04-12 | 12:06

Ik zeg niks over de één wel en de ander niet. Ben alleen van mening dat als een stage het enige is wat een diploma nog in de weg staat we daar niet krampachtig over moeten doen. We praten nou niet over tienduizenden gevallen. En zoals ik al eerder zei, na behalen diploma, gewoon uitzetten. Maak je er potje van tijdens je stage, uitzetten. Kortom uitzetten moet het einddoel zijn. Echter, er zijn genoeg groepen mensen in NL die crimineel gedrag vertonen en die we kunnen uitzetten. Maar dat doen we dan weer niet want dat ligt te gevoelig. Dat hele gedoe over die Mauro's is symboolpolitiek.

PythonJunkie | 08-04-12 | 12:23

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19

Werkbare oplossing? Detentie. En dan niet in een staatshotel maar achter prikkeldraad op een willekeurig weiland. Minimale voorzieningen maar niet onmenselijk.

Het zal me benieuwen hoeveel "onuitzetbaren" opeens naar huis willen.

Reinaert | 08-04-12 | 12:23

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19
Wil je een werkbare oplossing?
De grenzen staan open, dus ook om ongewenste gelukzoekers over de de grens te smijten.

necrosis | 08-04-12 | 12:23

Kom eens met een werkbare oplossing dan? Daar hebben we tenminste wat aan.
Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19 | + 0 -

Klassieke dooddoener: neehee, voor oplossingen worden overbetaalde nietsnut managers: bestuurders, wethouders, managers, politici aangesteld.
Dit is niet de taak van de burger. En zolang deze managers hun werk niet goed doen, zijn zij, en alleen zij, verantwoordelijk te houden. Zij moeten met oplossingen komen en niet de burger of reageerders.Stoppen met die linkse holle dooddoeners!

appeltjesgroeneweide | 08-04-12 | 12:22

@Fatwabuster | 08-04-12 | 12:13
Dit land is het zat, zeg je.

Grappig dat je meent namens het land te spreken, maar goed.

Weet je wat het probleem is? Lui die niet verder komen met te zeggen: Dit land is het zat! Van die types die alleen maar klagen dat het kudtdtd is. Daar heb ik dus een gruwelijke hekel aan, hé...

Kom eens met een werkbare oplossing dan? Daar hebben we tenminste wat aan.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:19

Er zijn zat Nederlanders die geen stage kunnen lopen vanwege onvoldoende stageplekken. En dan mag een illegaal (die zeer wrs ook een draaideurcrimineel is - want dat wordt er niet bij gezegd-) wel stage lopen.
Weer een paar zetels voor Wilders erbij. Dat van die zetels voor Wilders kan me niet eens zoveel boeien. Wat ik wel heel erg vindt, is het gestuntel van politici die partij- en persoonlijk belang boven landsbelang laten gaan. Daarom terug naar zakenkabinetten die voorheen zeer normaal waren.

appeltjesgroeneweide | 08-04-12 | 12:15

En op die manier creëren we allemaal zielige Mauro's die allemaal weer een pardonnetje moeten hebben. Illegaal is weg in mijn optiek.

Doc Damage | 08-04-12 | 12:15

@ox 12:12

Toch vreemd want die voedselbankklanten zullen toch overwegend links stemmen? Oh wacht, nu vergat ik bijna de grote blonde...

eerstneukendanpraten | 08-04-12 | 12:15

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 12:02 |
Waarom zou Asscher als uitvoerend bestuurder geen voorstellen mogen voorleggen aan de 2e Kamer & regering wanneer er een discrepantie is tussen internationale verdragen mbt het volgen van onderwijs en NL wetgeving die een wezenlijk onderdeel binnen het onderwijs, zijnde stage lopen, niet toestaat?

Strangetown | 08-04-12 | 12:13

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:09

Het gaat er niet om of je iets tegen illegalen hebt.... het feit is dat ons land en met ons ook andere west europese landen, worden overspoelt met gelukszoekers (illegalen, asielzoekers, MOE landers etc etc)

De maatschappij wordt compleet ontwricht door deze idioterie, kost bakken met geld, ergenis, verpaupering, verloedering, verhuftering, islamisering... etc etc.

Veel Nederlanders zijn het spuugzat om dagelijks geconfronteerd te worden met dergelijke onzin, er moet een keer paal en perk aan worden gesteld en actie worden ondernomen.... Dit land is het zat! C'est ca!

Fatwabuster | 08-04-12 | 12:13

Het is uberhaupt belachelijk dat die kinderen naar school moeten om stage te kunnen lopen !

hawie | 08-04-12 | 12:12

"Méér dan één miljoen Nederlanders leven in armoede, waarvan 380.000 kinderen!" >>>> www.voedselbankennederland.nl/

-

En toch ligt de prioriteit bij de ILLEGALEN voor links Nederland. Dagelijks laat links ons geloven dat wij ILLEGALEN (lees uitgeprocedeerde gelukzoekers) onmenselijk behandelen. Uitgeprocedeerde asielzoekers gebruiken alle mazen die er mogelijk zijn om procedure na procedure te starten en zo hun verblijf te rekken tot ze uiteindelijk in de linksschmenschen media (lees penw, dwwd en nieuwsuur) huilend naast "politieke bomenknuffelaars" uit mogen leggen dat wij Nederlanders zo onmenselijk zijn...

-

Ga godverdomme eens je land regeren!

ox | 08-04-12 | 12:12

Eigenlijk is het schandalig dat de socialisten over de rug van arme asielzoekers zichzelf proberen te profileren als gutmenschen. Dit is toch puur populisme, mede mogelijk gemaakt door de wereldvreemde Publieke Omroep en de kudde die hier nog steeds achteraan hobbelt...

Onderbuik | 08-04-12 | 12:10

@vetkleppert | 08-04-12 | 12:06
Dat jij iets hebt tegen illegalen was mij al meer dan duidelijk.

Ik heb alleen van jouw kan nog geen uitvoerbaar plan gezien.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:09

@PythonJunkie | 08-04-12 | 11:56

Waarom de één een paar maanden extra gunnen en de ander niet?

Gelijke monniken, gelijke kappen. Zo behoort het te werken. Opbokken met alle ad-hoc verzonnen uitzonderingsparagrafen, de wet is ook zo al ingewikkeld genoeg. Gewoon uitvoeren.

Reinaert | 08-04-12 | 12:06

@Harm Bartig | 08-04-12 | 12:02
Je snapt het niet helemaal, geloof ik.
We zijn het gewoon meer dan zat om te werken voor andermans overbevolkingsdrift en voor andermans primitieve koetkoeltoer.

vetkleppert | 08-04-12 | 12:06

blendedperfection | 08-04-12 | 11:57
Ik heb helegaar geen empathie. Ik geef slechts aan dat het probleem lastiger is dan wordt vermoed door velen.

Kan ik ook niet helpen..

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:04

vetkleppert | 08-04-12 | 11:53 |

Hè ja, ipv voedselpakketten droppen..(tenzij er nog kannibalen stammen bestaan)

Strangetown | 08-04-12 | 12:03

@denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 11:38
"We leven in een rechtstaat die gelukkig mensen beschermt tegen bijvoorbeeld regimes waar je oorlogsmisdadiger wordt genoemd als je het niet eens bent met de leiding."

Hier in Nederland maakt de beoogde leiding, lees de Linksche partijen, een ieder die zich niet schaart achter het Linksche gedachtengoed, uit voor racist.
Wat dat betreft weinig verschil

Terugkomend op jouw quote, er zijn enorm veel asielzoekers die zich hier maar om één reden melden: gratis geld.
En dat geeft de PvdA gul, ten koste van diegenen die wél bereid zijn om hun handen uit de mouwen te steken.

Daarnaast hebben we nog het fenomeen 'vluchtelingen'. Is je nooit opgevallen dat het overgrote deel man is? Dus men 'vlucht', maar laat vrouw en kinderen achter. Dan ben je geen vluchteling, maar een enorme lul als je je eigen familie achterlaat. Afgezien van het feit dat de situatie dan blijkbaar helemaal niet zo ernstig is, immers, is dat wel het geval, dan neemt een echte vluchteling zijn familie mee.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 12:02

Parsons | 08-04-12 | 11:54
Ik zeg nergens: "kan niet". Ik schets slechts het beeld van de werkelijkheid.

Dat de werkelijkheid wat ingewikkelder in elkaar zit dan het denkbeeld van velen alhier, zie ik vooral als hun probleem.

Zal ik eens een oplossingsrichting geven? Niet bezuinigen op Ontwikkelingsamenwerking. OS moet je voorwaardelijk stellen aan die regeringen die hun eigen onderdanen niet terug willen nemen. Pas wanneer deze regeringen meewerken aan het verstrekken van uitreispapieren voor illegalen alhier, krijgen ze OS.

Zonder uitreispapieren zet je niemand uit. Dat is hoe het internationaal nou eenmaal gaat. Dus moet je je oplossingen in die hoek zoeken. Uit een vliegtuig pleuren klinkt leuk in de kroeg, maar er is geen regering die dat in zijn hoofd haalt.

Harm Bartig | 08-04-12 | 12:02

In termen van immigratie zijn we op uiterste grenzen gestuit. Tijd voor een totaal gebrek aan nuance en die grens te handhaven. De insteek van Asscher, Dibi, Spekman is een zoveelste poging de grenzen vaag te maken en weer te verleggen.
.
Ik vind het buitengewoon spijtig dat mensen spelbal zijn geworden van dit politieke steekspel. Helaas is juist door het stelselmatig eroderen van de immigratiewetgeving deze situatie ontstaan.
.
De enige structurele oplossing die ons rest is nu de grens te handhaven. We kunnen het ons simpelweg niet meer veroorloven te blijven marchanderen met de gestelde regels, rechterlijke vonnissen, en uitvoering omtrent illegalen. Dat stempel is door verschillende rechtsgeldige processen vergeven en dan is het klaar. Eruit en niet meer terug. C'est ca!
.
Praktisch betekent dat, dat Asscher gewoon zijn werk moet doen en anders moet opstappen. Hij heeft helemaal geen mandaat om landelijke wetsvoorstellen te doen en zeker niet om huidige wetgeving naast zich neer te leggen.
.
Dat Dibi en Spekman zich moeten gaan richten op de onderwerpen binnen immigratie die gaan bijdragen aan het succesvol opnemen van mensen die hier al zijn en het recht hebben verkregen hier te blijven. Daar liggen voldoende uitdagingen voor meerdere regeringsperioden.
.
Dat minister Kamp zijn beleid krachtig moet doorvoeren en desnoods onwillige bestuurders moet kapitelen wegens werkweigering en on(grond)wettelijk handelen. De staat voert de regie over landelijke problematiek en wetgeving en niet lokale aangestelde bestuurders. U is het niet eens met dit beleid. U kunt bij de volgende verkiezingen een poging wagen dit te veranderen.
.
Een gebed zonder eind, dat dreigt deze materie te worden en uiteindelijk zal dat de roep om volledig gesloten grenzen alleen maar versterken en dat is wat mij betreft niet de bedoeling. Terechte asielzoekers dienen wel degelijk een plek te krijgen in deze maatschappij. Het mag alleen niet leiden tot misbruik zoals dat nu het geval is!

Parel van het Zuiden | 08-04-12 | 12:02

Hoe kan je als illegaal uberhaupt een MBO opleiding volgen? Worden die soms in het Somalisch gegeven?

WaarDeWindWaait | 08-04-12 | 11:59

Harm Bartig
Nee het feit dat het niet zo gaat komt omdat er regels zijn die het bemoeilijken. Dit komt in overgrote mate door gutmenschen die het zielig voor die mensen vinden, onder het motto: '' dat zijn toch ook mensen''. Ik weet ook wel dat dit in de praktijk niet zo werkt; het enige wat ik zeg is dat het in de praktijk wel zo kan werken als je jezelf niet zo laat leiden door die achterlijke misplaatste empathie voor gelukzoekers die te lui zijn om welvaart in hun eigen land te realiseren.

blendedperfection | 08-04-12 | 11:57

Even in perspectief. Rovende en stelende MOE landers kunnen we niet uitzetten en laten we hier blijven, zelfs na veroordeling. Want EU. Maar illegale jongeren een paar maanden extra geven om hun studie af te ronden daar kunnen we niet aan beginnen. Gelijk uitzetten! Nu ben ik niet voor een slap beleid maar iets is hier krom. Laat ze die stage gewoon afronden en zet ze dan uit. Heel misschien dat ze dan nog iets van hun leven kunnen maken in hun thuisland. Hoeven ze daar tenminste niet te gaan roven en stelen.

PythonJunkie | 08-04-12 | 11:56

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:53
Nogmaals: het is helemaal niet complex. De uitzettingsindustrie is er niet bij gebaat om mensen uit te zetten. *Dat* is het enige probleem.

Parsons | 08-04-12 | 11:56

Ik vind die Kamp een misselijk makend figuur.Ik heb dit gezien en hij probeert zijn gelijk te halen met door iemand heen gaan zitten te lullen en iedere keer weet hij iets te roepen en dan zit hij de avond erna weer met zijn uitgestreken rotkop op de tv.hallo ben ik in beeld,intressant toch.Bah Bah.

kweetitwel | 08-04-12 | 11:55

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:50
Nogmaals: onzin.

Het probleem is dat velen zo redeneren als jij.

Schieten in de kan niet modus. *Alles* kan.

Parsons | 08-04-12 | 11:54

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:50
Dan donder je hem maar uit een vliegtuig boven het land van herkomst. Een parachuut kost aanmerkelijk minder dan de zoveelste in de weg lopende overlastgevende criminele onrendabele.

vetkleppert | 08-04-12 | 11:53

Strangetown | 08-04-12 | 11:47
Taida kan helemaal zelf een bodemprocedure starten, Sahar kan uit het Grieks vertalen en Mauro kan een stopcontact uit en in elkaar schroeven. Ramsey Nasr, Dolf Janssen en Doekle Terpstra kunnen helemaal niets, behalve met hun vinger zwaaien.

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:53

blendedperfection | 08-04-12 | 11:4
Ik ken de uitzetbusiness een beetje van binnen uit en ik kan je verzekeren dat dat niet zo werkt.

Als het zo makkelijk zou gaan, hadden we geen onuitzetbaren. Want jij hebt de oplossing! Het feit dat we wel onuitzetbaren hebben geeft al aan dat het toch echt iets complexer ligt dan jij denkt.

Harm Bartig | 08-04-12 | 11:53

@ leesbaar ow
Juist. Het probleem met het gros van de Nederlandse politiek is dat ze het iedereen naar de zin proberen te maken behalve de gemiddelde Nederlander. En dan maken ze een wet mbt illegalen met hele goede redenen en dan voeren ze hem niet uit. En zo zijn er talloze voorbeelden. Begrijp jij het begrijp ik het.

zooishettoch | 08-04-12 | 11:52

vetkleppert | 08-04-12 | 11:43
Dat is al het standaard beleid bij onuitzetbaren. Een volwassen illegaal heeft nergens recht op, kan voor maanden de cel in gaan als hij wordt gepakt voor rijden zonder achterlicht, om vervolgens weer de straat op gemieterd te worden met de mededeling Nederland binnen 24 uur te verlaten.

Punt is dat dat niet blijkt te werken voor de onuitzetbare. Als geen land hem papieren wil geven, kan ie niet weg. Zelfs al zou ie willen. Daar zit de crus. Alles draait om een geldig papiertje.

Harm Bartig | 08-04-12 | 11:50

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:40 |
Haha, ik schoot niet op u! :)
Maar op Brussel en de NL politiek. Dat er verkeerde dingen zijn afgesproken is helder. Dat NL dat moet terugdraaien en desnoods overrulen lijkt me zeer wenselijk. Dit kabinet is daar uiterst geschikt voor.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:50

@harm bartig
Kijk daar maak jij al een denkfout; het is namelijk helemaal niet moeilijk. Je zet ze op een boot of brengt ze desnoods zelf met een vliegtuig naar dat land toe; eenmaal uit je vliegtuig of boot, zwaai je hem uit en is het ons probleem niet meer. Papieren of niet, het feit dat hij geen papieren heeft heeft hem ook nooit tegen gehouden naar Nederland te komen, dus visa versa moet dat ook voor die persoon een bekende weg zijn. Gegokt en verloren, je verlies nemen als een vent en opbokken.

blendedperfection | 08-04-12 | 11:49

Heeft iemand toevallig het artikel van Syp Wynia In de Elsevier van deze week gelezen? Hij zegt dat de linksmensen best wel uit eigen beweging de door hun noodzakelijk geachte linkse hobby's mogen betalen.

eerstneukendanpraten | 08-04-12 | 11:49

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:44

Ze zijn hier binnengekomen dus ze kunnen ook gewoon weer terug. Dat het land van herkomst ze niet meer wil hebben is niet mijn probleem maar hun probleem (en een teken aan de wand). De Nederlandse regering onderhandelt niet voor niets al tijden met diverse onwillige landen om tot een terugkeerregeling te komen.

Ik weet verdoemd goed dat een aantal illegalen momenteel niet terug kan maar dat neemt nog niet weg dat we niet alles in het werk moeten stellen om ze alsnog te laten terugkeren.

Reinaert | 08-04-12 | 11:49

"tweederangs burgers", brrr de rillingen liepen over mijn rug! "Dat moeten we niet willen" zei Henk Kamp.
Zijn oplossing? "We gooien ze allemaal eruit!"...

Pantheon | 08-04-12 | 11:49

Slecht onvolledig artikel.
Kinderen van ouders die illegaal hier zijn mogen tot hun 18e verjaardag op school hier.
Daarna zijn het geen kinderen meer en vervallen dus hun privileges.
Men zou zo'n stage dus ook kunnen aanvangen op 17 jaar en 9 maanden voor drie maanden of zo..
Die Bassiehof is een verkapte PvdA lobbyist.

070 | 08-04-12 | 11:49

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:44
Ik begrijp daadwerkelijk je punt niet. Wat wil je nou zeggen? De pakkans van door rood rijden is praktisch nihil, dus waarom zouden we het niet toestaan?

En hoezo is het bij bekende illegalen helemaal niet mogelijk om iemand uit te zetten? Dat is gewoon niet waar.

Parsons | 08-04-12 | 11:48

Zou zo'n 'goed bedoelende' knuffelaar zich beseffen dat hij gewoon een stel duistere mensenhandelaren in het zadel houdt?
En daarna nog een hele meute in eigen land, die dikke salarissen verdienen met het rondstrooien van valse hoop?

Laat maar, ik weet het antwoord al.

Jackanders | 08-04-12 | 11:47

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:40 |
Je schijnbaar de ene 2e rangsburger in jouw ogen wil inruilen voor een ander en haalt een verlicht dictator zo wie zo niet ergens een kick uit?

Strangetown | 08-04-12 | 11:47

ze moeten alle misdadigers uitzetten inlcusief 12de generatie nederlanders: enkeltje bovenwindse eilanden waar Kamp het allemaal netjes geregeld heeft

cabrão | 08-04-12 | 11:47

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:20 | +4
Gestoord zijn geeft niet. Dan denk je anders. Geen punt. Wat mij betreft dus prima. Maar......: jij mag dat niet van de Linkschmenschen. En als je het toch doet, gaan ze iedereen vertellen dat je wel héél zielig bent met jouw denken. En dat omdat je anders denkt dan zij. Dat is dan wél weer goed voor hun zieligheidsindustrie. Nou, nog even volhouden. Linksch laat binnenkort wel een wetje aannemen dat jij en ik niet/nooit meer mogen denken zoals we willen en wat we willen. Wacht maar: ze krijgen ons wel!

pitsteen | 08-04-12 | 11:45

Hoorde ik laatst nog die Dolf Janssen bij P&W nog triomfantelijk roepen: Heel Nederland is tegen het uitzetten van die kinderen als Mauro. Toen vroeg ik me nog af, leest die nooit de wat rechtser georiënteerde media ofzo? Maar ja, Dolf is de vleesgeworden zichzelf verheerlijkende linksmensch en ziet Nederland als de goede linkse mens en de overige rechtsdenkede mensen als NSB-ers die geen mening mogen hebben.

Fopspeen | 08-04-12 | 11:44

@Parsons | 08-04-12 | 11:41
Dat uitzetten niet zo makkelijk gaat als het lijkt. Bij bekende illegalen al helemaal niet.

Harm Bartig | 08-04-12 | 11:44

Als we die zogenaamd onuitzetbare illegalen niet zo in de watten zouden leggen, zouden ze vanzelf wel oplazeren.
Sluit ze gewoon op tot ze zich herinneren wat voor paspoort ze in het vliegtuig door de plee hebben gespoeld en vrijwillig opdonderen.

vetkleppert | 08-04-12 | 11:43

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:40
Brussel sluit die verdragen niet. Dat doen 'we' zelf. Vind het altijd raar om Brussel de schuld te geven van verdragen die 'we' zelf goed hebben gekeurd.

Harm Bartig | 08-04-12 | 11:43

De pvda noemt zichzelf sociaal en noemt degenen die de extra kosten moeten betalen a-sociaal.
Laat de pvda toch opbokken en de *kuch* onafhankelijke journalist Witteman eindelijk eens meenemen.

Onderbuik | 08-04-12 | 11:42

@zooishettoch
Je hebt volkomen gelijk. Je mag Australië als Europeaan in met recht op werk voor x maanden. Daarna rot je op. Wie niet vrijwillig gaat, krijgt een boete als hij wordt gepakt. En dat word je in ieder geval, als is het maar als je een keer vertrekt.
De Australische regeling betekent dat je het land definieert als immigratieland. En dat je eisen stelt aan immigranten. Die wel, die niet. Simpel. Prima lui die Australiërs.

Dat gezeur over die zielige illegale kinderen op school. Hun ouders zijn hier kennelijk ook illegaal. De hele familie kan dus terug. De nieuwe wet moet regelen dat ze gratis transport naar huis krijgen. Als kinderen hier alleen verschijnen kunnen ze ook direct terug naar huis. Kom op zeg. Je gaat geen weglopers helpen weg te blijven bij hun ouders.

leesbaar ow | 08-04-12 | 11:42

Snel uit de EU stappen en zelf weer bepalen wat wij doen in ons land, dat is DE oplossing.
Ben dat gezeik van die EU inmiddels spuugzat met hun regeltjes dit en dat.
En kom niet aanzetten met het slappe argument dat dit de economie van ons land zou schaden, toen wij hier nog de EEG hadden konden wij onze tulpen en kaas ook prima kwijt.

Mazzeltov | 08-04-12 | 11:42

@Harm Bartig | 08-04-12 | 11:37
Wat is je punt?

Parsons | 08-04-12 | 11:41

Je moet het leven gewoon nemen zoals het is.

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:41

Strangetown | 08-04-12 | 11:30
a) Waarom zou ik daar (me bovengesteld voelen) een reden voor moeten hebben? b) Waarom zou ik daar een kick van moeten krijgen?

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:40

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:34

Don't shoot the messenger.... ik heb dat niet bedacht, is gewoon een feit.

We hebben blijkbaar al zoveel verdragen gesloten, als er een probleem moet worden opgelost dan worden de consequenties van die verdragen duidelijk en blijkt dat de problemen niet of nauwelijks zijn op te lossen.

Brussel kijkt er naar en zag dat het goed was!

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:40

Toch vreemd dat het kabinet aderhalfjaar deze stages gedoogt en op het moment dat het moeilijk wordt in het catshuis opeens hard wil gaan optreden.

En hoop niet dat al die mensen die hier altijd zeuren over een dat het recht vaalt, nu zeggen dat illegalen meteen weg moeten. We leven in een rechtstaat die gelukkig mensen beschermt tegen bijvoorbeeld regimes waar je oorlogsmisdadiger wordt genoemd als je het niet eens bent met de leiding.

denk.toch.eens.na | 08-04-12 | 11:38

.. de asielprocedure zou niet zo lang mogen zijn dat illegalen hier kinderen krijgen die oud genoeg worden om het mbo te volgen en op stage moeten.
Het wordt tijd alle opvangmedewerkers, asieladvocaten en (semi)ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn uit te zetten naar een akelig islamitisch land.

Jan Passant mk2 | 08-04-12 | 11:38

watazooi | 08-04-12 | 11:32

Klopt, zolang je de grens blijft verschuiven komen er weer andere gevallen naar boven en als je die oplost zijn er weer nieuwe zielige gevallen.... in feite kan je alle regels gewoon afschaffen en iedereen gewoon binnen laten, daar komt het uiteindelijk toch op neer.....

Dat het land naar de kloten gaat en failliet, daar zitten de linkse pleitbezorgers niet mee, zij hebben de schaapjes allang op het droge en parasiteren fijn meer op de eindeloze 'subsidietiet'

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:37

Goed stuk. Alleen jammer van de laatste allinea, want daarmee geeft Bas aan het probleem niet te begrijpen.

Iemand die bekend staat als illegaal wordt doorgaans zo snel mogelijk uitgezet. Een illegale student is bekend bij de overheid. Als iemand al zo lang illegaal is en niet is uitgezet, dan heeft dat doorgaans 1 reden: de vreemdeling in kwestie is onuitzetbaar.

Meestal omdat er geen papieren zijn en die ook niet verkregen kunnen worden. Dat gaat meestal niet veranderen wanneer iemand een diploma heeft.

Stellen dat iemand met de nevercomebackline enkeltje hakkietakkieland moet is één ding. Het uitvoeren is echt even iets anders.

Harm Bartig | 08-04-12 | 11:37

Nederland zou eindelijk eens op moeten houden met wetten niet te gebruiken.

Je mag geen drugs telen, behalve een beetje, je mag het wel gebruiken, en dat eigenlijk ook niet. Je mag het niet verkopen, behalve waar het wel mag.

Je mag niets doen volgens de wet, dat is illegaal, maar je mag wel illegaal zijn. Dan komt de EU, die duidelijk de wetten van een land aan hun laars lappen en denken dat er ook legale illegalen zijn, die illegaal recht hebben op een legale opleiding. En als dat nog niet bezopen genoeg is mag je illegaal werken omdat je illegaal bent en anders zielig bent.

De VVD verschuilt zich achter de PVV, het is hullies schuld, wij zijn een liefe VVD. Het CDA houdt zich aan het regeerakkoord, alleen niet allemaal, of toch wel.

En daar moet je een land mee regeren. Haat, nijd, kinnesinne en allemaal tegen een partij die volgens hun haat zaait.

Maar ook in Nederland zal een moment komen dat het volk er genoeg van heeft voor anderen op te moeten draaien en verder in de stront kan zakken. Blij dat ik van verre toekijk.

nu even niet | 08-04-12 | 11:37

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat buitenlandse studenten überhaupt in Nederland doen, gebruikmakend van al onze faciliteiten.
We leiden onze eigen concurrenten op en ze schijnen nog studiefinanciering te krijgen ook...

Tommygunner | 08-04-12 | 11:36

De meesten, ook Bas, kennen de betekenis van het woord illegaal niet.

Cousin Eddie | 08-04-12 | 11:36

De linkse kerk wil zich alleen maar profileren en stemmen trekken bij de allochtonen en illegalen. Dus stemmen krijgen van Jan de Arbeider boeit hun niet. Die is er slechts om kaal te plukken.

Twee Jeetjes | 08-04-12 | 11:35

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:21
Brussel kan me wat. Brussel wil ook geen gedoogbeleid voor drugs. Brussel wil ook geen MOE-landers meldpunt.
Laten we vooral onze eigen weg volgen, anders kunnen we binnen no-time al ons geld inleveren bij Brussel en verdwijnt het richting mensen die er geen reedt voor doen, noch willen doen. (gyrosalarm!)
Dus nogmaals: illegaal is illegaal.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:34

@Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:20
Wees blij dat je nog behoort tot degenen die wél kunnen nadenken en de zaken vanuit de realistische kant bekijken en zich niet laten indoctrineren door het linksche idealisme.
Schaar ik mezelf ook onder.

Het is frapant om te zien wat de PO uit de kast haalt om schande te spreken over de - volledig terechte - bezuiniging op ontwikkelingshulp. Zelfs een dementerende oud-premier wordt uit de kast gehaald en afgestoft. Een individu die al minstens 20 jaar lang te ver van de daadwerkelijke realiteit afstaat om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.
We worden doodgegooid met zielige tv-spotjes over toestanden in Afrika. Noodzakelijke bezuinigingen treffen alle uitgavenposten. Maar nee, de linksche idealistisch tegenstanders mogen opdraven in programma's als P&W om hun gal te spuwen over korting op ontwikkelingssamenwerking en aanscherping asielbeleid.

Vooral door de enorme vertragende procedures en noodzakelijke hervormingen van deze 2 zaken blijven miljoenen verspild worden die uiteindelijk alle werkende burgers weer kunnen ophoesten.
Maar daar horen we linksch niet over

Rest In Privacy | 08-04-12 | 11:33

Een illegaal is een illegaal, iemand die onterecht in ons fijne land verblijft dus. Iemand die *dus* ook bij eerste gelegenheid richting land van herkomst zou moeten vertrekken. Zo moeilijk is dat allemaal niet.

Tot het moment dat desbetreffende illegaal het land verlaat hebben we natuurlijk wel een (rudimentaire) zorgplicht, we zijn tenslotte geen onmensen. En wanneer we alleenstaande minderjarige illegalen niet mogen uitzetten op grond van verdragen die we zelf ondertekend hebben dan doen we dat dus ook niet. Die verplichting zijn we aangegaan en daar moeten we ons dan maar aan houden.

Zo moeilijk is dat toch allemaal niet? Volwassen illegalen kunnen - met hun eventuele kroost - direct retour afzender, alleenstaande minderjarige illegalen zetten we op hun achttiende verjaardag op trein, boot of vliegtuig. Want dáár eindigt onze zorgplicht en onze verantwoordelijkheid. Klinkt hard maar het is wel de realiteit.

Het telkens maar weer verzinnen van uitzonderingssituaties is ongewenst, want wat voor de één geldt dat zou ook voor de ander moeten gelden - want rechtsongelijkheid, daar doen we *kuch* in dit land toch niet aan? Keurig volgens het boekje, geen smoesjes, geen voortrekkerij. Plain and simple.

Dit land kan zoveel beter. Echt. Waar.

Reinaert | 08-04-12 | 11:33

Stel, we geven kinderen een pardon. Is dat dan alleen voor kinderen onder de 18? Is dat voor mensen die al 8 jaar wachten en bij aankomst onder de 18 waren? Zijn dat ook kinderen die willens en wetens de boel treineren, liegen en bedriegen om iedere keer maar weer te kunnen blijven? Zijn dat kinderen die hier zijn zonder hun ouders? Zo nee, moeten die ouders dan wel terug? Mogen criminele jongeren ook blijven? Wat kost het? Zo veel vragen en de linkse kliek gebruikt Mauro als kanonnenvoer waarbij elke vraag als deze met linkse godwin worden weggewuifd.

Fopspeen | 08-04-12 | 11:32

Ons onderwijs is al slecht genoeg zonder dat het nietbetalenden moet opvangen.

Dat is de taak van ons onderwijs dan ook helemaal niet.

Of je verklaart iemand niet illegaal, of je doet dat wel en stuurt hem weg.

Parsons | 08-04-12 | 11:32

Geen mens is illegaal.

zovoklets | 08-04-12 | 11:32

De regering heeft straks al zijn tijd nodig om individuele vreemdelingenzaken te behandelen. Ook al zouden ze nu een reparatie wetje maken, er komt ongetwijfeld wel weer een nieuw uitzonderingsgeval waarover gestecheld kan worden.

watazooi | 08-04-12 | 11:32

@vetkleppert | 08-04-12 | 11:30 | + 0 -
Hoe komen die kinderen uit Angola in Nederland? En als ze in Nederland zijn kunnen ze opeens NIETS meer.

Curieus.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:31

Buitenlandstage misschien een optie?

Juustem | 08-04-12 | 11:31

Illegaal is illegaal. Dus wegwezen. En zo simpel is het.

bello | 08-04-12 | 11:31

Wij Nederlanders werken ons tweeverdienend een ongeluk tot ons 67e levensjaar. We zijn te druk en te pessimistisch om aan kinderen te durven beginnen.
Maar gutmenschen met chronisch bloedend hart durven ons wel het bevolkingsoverschot van de derde wereld door de strot te stampen met als altijd geldig argument dat het kinderen zijn. (de rest van de familie herenigt later wel weer)
Sodemieter op. Mijn kinderen zijn er in deze hel niet eens gekomen.

vetkleppert | 08-04-12 | 11:30

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:24 |
Zou je dat wel doen of krijg je een kick van je bovengesteld te kunnen voelen bij een groeiende groep 2e rangsburgers?

Strangetown | 08-04-12 | 11:30

In Australie ga je gewoon een kamp in als je illegaal bent totdat je uitgeprocedeerd bent. Werkt goed.

zooishettoch | 08-04-12 | 11:28

Stage en diploma-uitreiking in het thuisland.

prikkel123 | 08-04-12 | 11:28

Ja, bij school hoort stage.
Evengoed: dit is Nederland man, waar de asielindustrie alles (mis) gebruikt om hun broodwinning te houden.

De buitenlanden zijn fan-tas-tisch voor elitaire wereldburgers, maar nooit voor de buitenlanders zelf. Liefst ving de industrie alle 7 miljard stakkers op in onsch veilige poldertje.

Jan Passant mk2 | 08-04-12 | 11:27

@Datzegiktoch | 08-04-12 | 11:24 | + 0 -
Ben ik voor, maar is de man illegaal? Zo ja? Dan moet hij terug.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:26

En mijn uitzet-lijst ligt ook al klaar.

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:25

Illegalen zijn ILLEGAAL; zij behoren hier niet te zijn, zij moeten terug naar waar ze vandaan komen. Waarom gaat een illegaal uberhaupt naar school; hij moet terug naar zijn eigen land.

blendedperfection | 08-04-12 | 11:25

Als verlicht dictator heb ik dé oplossing voor dit hele probleem. Per jeugdige illegale die hier mag blijven, zetten we één zo'n linkse moraalfag het land uit. Faire ruil.

sjaakdeslinksesul | 08-04-12 | 11:24

Het illegalenprobleem bestaat vooral vanwege de slapte van Gutmenschen die altijd weer gevoelig blijken voor het gejank van de ´zieligerds´.
Gewoon streng maar rechtvaardig zijn. #hetzoukunnen en #hetiseigenlijknietzomoeilijk

Fijnstoffer | 08-04-12 | 11:24

Iedereen van een bepaalde leeftijd die destijds uit Afganistan kwamen werden automatisch gekenmerkt als oorlogsmisdadiger. Er is hier geen proces aan vooraf gegaan. Ik ben het verder met je eens hoor maar men moet stoppen deze man te veroordelen terwijl er geen proces of veroordeling is gweest.

Datzegiktoch | 08-04-12 | 11:24

"Door een falend regeringsbeleid (en dat is de schuld van een trits kabinetten) zitten we dus met duizenden Mauro’s." Moet dat niet zijn: "dankzij internationale regels zitten we nu met duizenden Mauro's". We mogen minderjarige alleenstaande asielzoekers namelijk helemaal niet uitzetten als ze zijn uitgeprocedeerd, Nederland moet in die gevallen wachten tot ze 18 jaar zijn. En weer een genaraal pardon lijkt me geen goed idee, het heeft een aanzuigende werking en het is ook niet eerlijk ten opzichte van uitgeprocedeerde asielzoekers die wel zijn teruggekeerd naar het land van herkomst. Je geeft als land eigenlijk een signaal dat je mag blijven als je maar lang genoeg weigert om weg te gaan. Wat de regering moet doen is werk maken van het uitzetten van illegalen, naar schatting zo'n 100.000, maar dan niet met zo'n slappe doelstelling van 4800 per jaar.

SatchRules | 08-04-12 | 11:22

Klaar met dat oeverloze geouwehoer en het engelengeduld dat men van ons geld opbrengt met mensen die hier van ons geld komen profiteren en in de weg lopen.
Als er belasting moet worden betaald is er ook geen pardon.

vetkleppert | 08-04-12 | 11:22

@MarinusWA | 08-04-12 | 11:17 | + -1 -
De procedures moeten zeker sneller, maar Mauro en zijn raadsman hebben alles er aan gedaan om te rekken.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:21

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:16

Dat is in Brussel zo beslist.... luister naar de discussie en uw punt komt voorbij

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:21

Ik voorzie een hele nieuwe tak van 'asieltoerisme".
Heb je kinderen ga je voor Amsterdam,daarna door naar Giessenlanden met je oorlogsmisdadige echtgenoot en als je genoeg stennis en rotzooi hebt getrapt verhuis je naar Utrecht alwaar je met open armen en een graties villa wordt ontvangen.

Laurens3470 | 08-04-12 | 11:21

Illegalen zijn hier illegaal en moeten op deze manier behandeld worden. Duidelijkheid voor de illegaal en zo snel mogelijk terug. Korte en eerlijke procedures. En liegen, liegen is een zonde, dan lijkt het me klaar als een klontje.

Het kan aan mij liggen maar zijn er ook MBO studies zonder stage? Is het toevallig ingefluisterd door de advocaat nee doe die studie, dan kunnen we lekker de discussie aanzwengelen over stage.

De persoon in kwestie had bij aanvang van de studie moeten weten dat hij geen stage mocht doen. Dat heet eigen verantwoordelijkheid, of kunnen illegalen opeens niet meer zelgstandig denken? De zieligheidsindustrie wil je dit doen geloven. Dan snap ik die uitgekookte leugens niet, als ze niet zelfstandig kunnen nadenken.

"Maar daar moet wel iets tegenover staan: de dag na de diploma-uitreiking een enkeltje thuisland."

Dan zetten we ze op Wintersheim hebben ze in 1 dag een diploma.

Naatuurlijk moet je dit niet doen, gewoon een keiharde grens trekken, dan komen ze ook niet meer naar Nederland. Illegalen hebben wij binnenkomst een grens al overschreden, en dat is al genoeg reden om ze terug te sturen.

Dit is dus geen discussie over asielzoekers, maar over ILLEGALE ILLEGALEN DIE ILLEGAAL HIER ZIJN.

Soms denk ik dat ik de enige ben in Nederland is die nog kan nadenken, en dat zegt wel wat want ik vind mijzelf vrij gestoord.

Kaas de Vies | 08-04-12 | 11:20

Prachtige discussie tussen Kamp en Asscher, waarbij duidelijk viel waar te nemen dat Kamp behoorlijk geïrriteerd was door het feit dat 'links' alleen maar wetten wil uitvoeren die ze welgevallig zijn.... continue zoeken naar de uitzonderingen.... om vervolgens het ach en wee te roepen en het nodige theater te maken!

Hier heeft Kamp natuurlijk wel een punt, laat onverlet dat dit lastige zaken zijn om op te lossen.

Fatwabuster | 08-04-12 | 11:20

Inderdaad, gewoon het proces verbeteren, zodat er minder illegalen 3 jaar lang kunnen procederen. Aanpakken bij de bron, niet bij het symptoom.

Dibs | 08-04-12 | 11:18

Inderdaad, voor illegalen is geen plaats in Nederland. Niks ellenlange procedures, direct uitzetten. Men is illegaal. Punt.
Voor wat betreft stage, mee eens. Leerlingen wel stage laten lopen zodat deze leerlingen gelijke rechten en kansen hebben als anders scholieren. Maar na ontvangst diploma kan men inderdaad richting thuisland. Gediplomeerd kan men zodoende een prima bijdrage leveren aan het land van herkomst. Daarvoor hoeft men niet in Nederland te blijven.

Rest In Privacy | 08-04-12 | 11:18

Ik snap het niet illegaal is illegaal is wegwezen. Geen probleem.

peterzelf | 08-04-12 | 11:17

We weten allemaal wat de volgende stap zal zijn, namelijk dat mbo-ers die stage gelopen hebben eigenlijk niet meer uitgezet zouden mogen worden, want ingeburgerd en ander gelul. Dit is de salami tactiek, maar dan andersom. Steeds een plakje erbij.
Illegalen moet je gewoon uitzetten. Zo simpel is het.

Kirth Gersen | 08-04-12 | 11:17

Misschien een idee om het hele asiel aanvraag plus al dan niet uitzetting vele malen te versnellen. Mauro duurde vier jaar voordat hij afgewezen werd en
vervolgens nog eens vier jaar voordat ze tot daadwerkelijke uitzetting overgingen.

Maak hier acht maanden van in plaats van acht jaar. Voorkomt een hoop van bovenstaand gezeik.

MarinusWA | 08-04-12 | 11:17

Bas maakt van moeilijke dossiers, makkelijk leesbare brokken... doet ie goed...

MichieldeMuiter | 08-04-12 | 11:16

Illegaal is illegaal. Waarom dan wel onderwijs? Ik mis echt de logica.
Geeft de illegaal een ticket en wat zakgeld. Dat is goedkoper, duidelijker en eerlijker.

Pastor Sippenhaft | 08-04-12 | 11:16

Gewoon laten zeuren die linkse rakkers. De wet is niet aan te passen, anders was het allang gefixt. Op het moment dat het kabinet met een voorstel komt gaat of links hier of links in het Europarlement op z'n achterste benen staan. Zo gaat het altijd en zo zal het ook gebeuren met eventuele verbeteringen van de huidige wet. We kunnen niet winnen, alleen maar weer met een nieuw pardon opgezadeld worden waar we helemaal niets aan hebben.

Merkava | 08-04-12 | 11:16

Illegalen vergelijken met oorlogsmisdadigers, classy.

Jeoh | 08-04-12 | 11:15

Ik voel weer een generaal pardonnetje aankomen.

neemjemoederindemali | 08-04-12 | 11:12

Illegalen moeten weg. Dat maakt alle discussie over wat illegalen hier doen of laten overbodig.

vetkleppert | 08-04-12 | 11:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl