achtergrond

Geenstijl

Instant Net: de grootste bagger uit de geschiedenis van internet

baggerwareWe gaan eens een fijne softwarebespreking houden. En wel over Instant Net, het 'pakket' waar Webwereld vandaag over berichtte. Laten we één ding heel erg duidelijk maken: Instant Net is bagger. Het is browserhyjackende trashsoftware die uw internet explore grondig verkloot en de firewall overstuur maakt. U kunt het hierrr downloaden... Zelfs de meest brute Russische spy- en adware is vergeleken met Instant Net nog gebruiksvriendelijke handige software te noemen. Kijk maar. Instant Net is een adwarepakket van 11MB, ze stelen hier en daar (streaming) content en zeggen dat ze het wel 500.000 mensen door hun strot gaan rammen. Instant Net is een samenwerking van Elmar Reizen, Ricardo.nl, 9292, Vacaturebank, Vergelijk.nl, Wehkamp, Kijkshop, Overture en Lycos. Volgens webwereld komen er nog meer 'partners' bij. Bij deze een waarschuwing aan nieuwe partijen: red je merk en je geloofwaardigheid op internet en doe het niet. Met name Elmar, dat een van de meest vooruitstrevende internetreisbureaus was, maakt op zijn zachtst gezegd een slechte beurt. UPDATE:Wat een fouten! Aadjan plz write instructies!!!

Maar wat is het
Even de feiten: Instant Net is een zogenaamde 'browser add-on' voor Internet Explorer. Het is een download van 11 MB die meer dan 182 files in 54 folders kwakt en die het gebruik van Internet Explorer grondig verziekt. Instant Net werkt niet per se op intranetten omdat het een continue verbinding met de 'moederserver' moet hebben om informatie over uw internetgebruik moet verzamelen en daarnaast wil het ding banners direct in IE tonen.

185.png

Gevaar!
Wie Instant Net installeert geeft de makers van de software toestemming om ongezien nieuwe programmaatjes te installeren. Gelukkig werkt de software vanwege de betere beveiliging niet samen met SP2, het servicepakket van Windows XP. Verder zit er een vaag soort registratiemodule in waar je je favorieten in kan opslaan. Instant Net vertraagt het opstarten van IE aanzienlijk. Ook de browser crashed opeens veel vaker, getuige dit screenshotje.

Installatie

Na installatie moet je de PC weer opnieuw opstarten, dit omdat Instant Net enkele instellingen diep in het systeem aanpast. Na een herstart zal de firewall zo'n 6 maal piepen vanwege allerhande programmaatjes die verbinding met internet zoeken. Instant Net verneukt de lay in je browser. Het adresbalkje waar je links invult is weg, er zit megabanner vastgebakken in IE. Het herstellen van de layout is zinloos, na een browserherstart zit alles weer zoals het zat.

Conclusie

Instant Net is ordinaire spy- en adware en het moet dood. Als je denkt dat wij moedwillig een internetinitatief kapot maken: download het ding voor de grap zelf, en wij hopen met je, dat je het weer van je pc krijgt. Als blijkt dat dit een serieus initatief is dat steun wegdraagt van Elmar, Kijkshop, Ricardo en Wehkamp en dat ze 'onschuldige consumenten' de software via winkels gaan aansmeren, dan zijn ze van ons nog lang niet af. We hopen dat Aad de Groot van Instant Net een grote fantast is die enkele affiliate deals heeft. En dat hij maar weer net zo snel vertrekt als dat 'ie kwam. Zo niet, dan is dit de een grote blunder van 'gerenommeerde' bedrijven zoals Kijkshop, Ricarco en Wehkamp waar koppen moeten gaan rollen van de doorgedraaide marketingmanagers die toestemming hebben gegeven voor dit initatief.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.