Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DEBAT: Gelovige kelensnijders boos op Dierenpoes

thiememeeeuh.jpeg Finest hour voor beroepsactiviste Marianne Thieme in de Tweede Kamer. Zo direct begint daar het debat over het verbod op onverdoofde slacht. U weet: in ons land lopen een heleboel gekke gelovigen die van hun imaginaire godje de opdracht krijgen op brute wijze de keeltjes van geitjes, schapen en koeien te doorklieven omdat ze anders in het vagevuur terecht komen. En daar is dierenpoes natuurlijk helemaal niet blij mee. Zij zegt: bedwelm die lieve diertjes toch alvorens een kromzwaard in hun vel te steken. Veel liever zou de PvdD zien dat er helemaal geen vlees meer gegeten mag worden. Eigenlijk zouden - als het aan Dierenpoes ligt - hoefdieren en amfibieën het volledig voor het zeggen krijgen in dit land. Maar ook deze aangekondigde maatregel zorgt al voor de nodige verhitte reacties onder de godsvrezers. Zo hebben joden en moslims elkaar in een historische handreiking gevonden. De haatbaardfundi's van de Al Soenah Moskee in Den Haag bijvoorbeeld zoeken de steun bij opperrabbijnen. Reliegekkies vs. Dierengekkies. Geestig toch hoe die sprookjesgelovers plots ophouden elkaar een langzame pijnlijke dood toe te wensen wanneer hun debiele gebruiken (bah!) in gevaar dreigen te komen. Voor de uitslapers: Bestel alvast even een uitsmijtertje rosbief. LIVESTREAM! En voorts vinden wij dat er veel teveel naar gekke religieuze baardmannetjes + tofuvretende wortelknagers geluisterd wordt in dit land. Update: ook de PvdA scoort punten onder de gelovige achterban...

Reaguursels

Inloggen

@Geheimrat Schultz
Ja fijn, dat heilig doopsel… kinderen blootstellen aan de ejaculatie van Yahwe. Kunnen ze vast wennen aan hun toekomst als al dan niet gewllig, betaste en gesodomiseerde misdienaar. Er bestaat eenvoudig niet zoiets als een „suprieure religie“... Hoewel, ik kwam een cartoon tegen met een afbeelding van JvN en Thor, het bijschrift: „Jouw god stierf, genageld aan een kruis, mijn god zwaait de hamer.“ Nog vragen? O ja, Boeddhisme is ook veel liever dan die Mono's.
Bijna iedereen die het over het buiten natuurlijke heeft, gebruikt „God“ als een eigennaam ipv –wat het is- een soortnaam. In discussies over het wel of niet bestaan van een persoonlijke god, wordt steeds gerefereerd aan de omhooggevallen vulkaangod Yaweh in z’n Joodse, Gristelukke en Islamitische vormen. Het bewijzen van het bestaan van een opperwezen is al niet goed mogelijk, maar arme,arme mono-theisten, ze moeten ook nog eens bewijzen dat die hogere macht identiek is aan hun gluiperige rommelgodje. Overigens: als je god's dasein kunt bewijzen, is er geen plaats meer voor geloof! Godsallemachtig, maar dat is lekker!

blackpeace | 14-04-11 | 10:22

Thieme is volstrekt ongeloofwaardig met haar wetsvoorstel.
Slegs voor de Bühne van haar wortelknagende achterban.
Ze heeft er geen enkele moeite mee dat orthodoxe Jeauden en "kuch" verwesterde muzelmannen in ONS land koosjer respectievelijk halal gekeeld vleesch wegkanen dat uit het buitenland (?) wordt geïmporteerd.
Maar ja, had niets anders verwacht van deze muts die belijdend zevende dag adventiste is.
De Christenen hebben in de loop der tijd deze gruwelijke gebruiken geschrapt zoals ook de rituele barbaarse besnijdenis.
Hiervoor in de plaats is het Heilig Doopsel gekomen.
Over superieure religie gesproken, hè mohammed.


Geheimrat Schultz | 14-04-11 | 07:56

@$loper
Zeer hypocriet! Maar wacht "s ff… sta ik nu écht zover van de Nederlandse werklijkheid af dat de dood en het onderschoffelen van Volkert van de Graaf mij ontgaan zijn? Dat hij zich draaie en draaie en draaie.... Denk trouwens dat de tactiek (elke strategie ontbreekt vooralsnog) van “eco-terroristen” heel aardig overeenkomt met die van woestijn religies en de Unie van Ethische Zeikerds die de Lage Landen al jaren tracht nog platter te spoelen.
Toch heb je indirect een punt: zeevis is gezonder dan vlees. Sterker nog: vlees is helemaal niet gezond, maar dat zal de gelovigen wellicht „worst wezen“.

blackpeace | 14-04-11 | 07:31

En deze dierenpoes, gelieerd aan Volkert komt ons effe vertellen dat het ritueel slachten van kleine aantallen vee met de hand barbaars is? Volkert zou zich omdraaien in z'n graf getuige zijn verklaring : Ik zag Fortuyn als een gevaar voor de samenleving. Bij dit soort eco-terroristen worden de rollen als tactiek altijd omgedraaid.

$loper | 14-04-11 | 02:54

blackpeace | 13-04-11 | 23:16
Heroine, vuurwapens, mensenhandel.... halal of kosher, kwestie van vraag en aanbod. In een kapitalistische maatschapij behoor je toch beter te weten?
Ik heb ooit gewerkt in een viswinkel waar mensen kwamen voor "gezonde" vis zonder een vis te hoeven vangen, slachten of fileren. Ik heb niets met religie maar het meerendeel van de Hollanders kopen hun vreten zonder ook maar een bloeddruppel te zien, ruiken of horen, hoe hypocriet?

$loper | 14-04-11 | 02:16

@tipo
... geconsumeerd wordt het toch... Heroïne wordt er toch wel gebruikt,... vuurwapens kunnen schurken toch wel aankomen... Mensenhandel gaat toch wel gewoon door... en daarom doen we er maar niets tegen! Zelfs Europese wetten zijn te veranderen. Ik, tipo heb hoegenaamd niets te maken met de collectieve fantasieen van anderen. Ze gaan hun achterlijke gang maar, zolang ze mij er niet mee lastig vallen. Koosher en Halal slachten, zijn gebruiken die in een beschaafd land niet thuishoren. Basta!

blackpeace | 13-04-11 | 23:16

Flying Bobman | 13-04-11 | 19:36
Een beetje sympathiek zijn is ook moeilijk he?
Hoe kun je spreken van profijt voor een gezond dier als het dood moet?
Je kunt alleen zeggen dat een dier minder nadeel heeft aan een pijnloze methode, maar er is niks van enige profijt aan voor zo'n dier.

Artula | 13-04-11 | 22:22

Moslims zijn nog opvallend stil.
Ze hopen dat de Joden het werk voor hun doen.
Maar Joden zijn een geïntegreerd volk dat maatregelen na een saai betoog dat niemand snapt, maar gewoon accepteren en zich aanpassen.
De Shit raakt de ventilator op dat moment pas echt, want zeker de talloze extremistische moslim organisaties die we toe hebben gelaten, gaan wat namen bijkrabbelen in het wanted-boekje.
Want halal (of koosjer) importeren kan uiteraard dan ook niet meer. Talloze islamitische politici zullen een ticket down-south moeten kopen voor een kebab.
En willen we dat? Boze moslims? Cineasten en Thiemes met een dolk in de torso op straat? Dat willen we niet.
Dus we komen er echt wel uit hoor.
www.hetvrijevolk.com/?pagina=13112

rieschert | 13-04-11 | 21:59

Dit is gewoon weer en strijd tussen oude en nieuwe religies.Dierenrechten zijn een machtig podium.

nadenkeniseenkunst | 13-04-11 | 21:12

Gelukkig kunnen we over enkele jaren genieten van een lekker stukje kweekvlees.

Patatje Oorlog | 13-04-11 | 21:01

Citaat Hof van de rechten van de mens inzake Cha'are Shalom Ve Tsedek v. France :

"80. In the Court's opinion, there would be interference with the
freedom to manifest one's religion only if the illegality of performing
ritual slaughter made it impossible for ultra-orthodox Jews to eat meat
from animals slaughtered in accordance with the religious prescriptions
they considered applicable.
81. But that is not the case. It is not contested that the applicant
association can easily obtain supplies of “glatt” meat in Belgium."

(einde citaat)

Zodra de verkijgbaarheid van koosjer geslacht vlees in de lidstaten van de Raad van Europa onmogelijk is, is artikel 9 van de rechten van de mens in het geding. Er blijft dus altijd ergens in een EU-land koosher geslacht worden om koosher vlees altijd in Nederland verkrijgbaar te houden via import vanuit een ander EU-land. Het Hof bevestigt dat artikel 9 van de uvrm dat vereist.

Dat gegeven maakt de Wet Thieme er 1 van volslagen symbolische en hysterische waarde en geen enkele re-eele waarde. Alleen het adres van het kooshere slachthuis verandert door de Wet Thieme, maar er zal geen dier minder koosher of halal geslacht worden.

Beter was geweest om in NL de hoogste eisen aan diervriendelijkheid te eisen bij kooshere of halal-slacht. Zo had de Tweede Kamer ook eisen kunnen stellen op gebied van:
- de lengte en scherpte van het mes
- de ervaring van de slachter
- de maximale tijdsduur, welke het doodbloeden mag duren, die afgesloten wordt met een schot door de hersenen, zodra deze tijdsduur wordt overschreden (het vlees kan dan altijd nog als niet-halal of niet-koosher worden verkocht)
- Een keurmerk zodat de consument er ook van gevrijwaard kan blijven indien deze niet met halal of koosher geslacht vlees accoord gaat.

Dan help je de wereld naar minder dierenleed met behoud van keuzevrijheid. Nu exporteert Thieme de veronderstelde fierenellende enkel naar een ander EU-land, waar je geen zeggenschap over hebt over dierenleed. De import van halal en koosher geslacht vlees mag namelijk niet beperkt worden van de Raad van Europa en geconsumeerd wordt het toch.

tipo | 13-04-11 | 20:46

@realisticus dutch
Je middeleeuwse houding tov het lijden van dieren, is tekenend voor een arm en vlak gevoelsleven en bovendien ronduit walgelijk. Alle levensvormen met een zenuwstelsel kunnen pijn lijden. Als dat niet tot je door begrotingstekorten bezwangerde kop is doorgedrongen,toon je een zeldzame botheid die zelfs door gelovigen lang niet altijd wordt bereikt. Vlees hebben we niet nodig. Hoogwaardige eiwitten wel, maar die kun je uit andere bronnen halen. Zeg knaap, kan jij echt foie gras eten zonder aan de gemartelde ganzen te denken? Smakelijk. Je Latijn deugt trouwens ook al niet. „realisticus dutch“.

blackpeace | 13-04-11 | 20:16

Hoe kan een dier in hemelsnaam profijt hebben van dat het geslacht wordt? [...]
Artula | 13-04-11 | 17:18
Hoi! Begrijpend lezen is moeilijk he. Het dier heeft er profijt van IN VERGELIJKING met ritueel slachten.
@tipo | 13-04-11
Lekker betrouwbare bron... Wij van WC eend! Laat ik het zo stellen. Hoe zou jij aan je einde willen komen als je moet kiezen: of langzaam doodbloeden en stikken in je eigen bloed door een dokter bibber met een veel te groot mes, of direct door een kogel of pin waar je geen seconde pijn van hebt. Elk weldenkend individu zou voor de tweede optie kiezen, neem ik aan.

Flying Bobman | 13-04-11 | 19:36

w.g. uw buurvrouw | 13-04-11 | 19:17

Bedankt voor die opfrissing, die spreuk en vooral de herkomst ervan, was mij weggezakt.

Creaguurder | 13-04-11 | 19:23

Mahatma Gandhi zei het al: “De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan.”

w.g. uw buurvrouw | 13-04-11 | 19:17

hoe toleranter Nederland wordt, hoe intoleranter de maatregelen die we nemen.

De partij van de dieren wil maar 1 ding: allemaal vegetarier worden en er mag geen enkel dier gedood worden.
Lariekoek! Voor iedere hamburger, kipfilet of broodje beenham heeft een dier het loodje gelegd.
En of dit dier nou geelectrocuteerd wordt, een kopschot krijgt of de hals afgesneden, waar maken we ons in hemelsnaam druk over??
We hebben een begrotingstekort van 20 miljard, een staatsschuld van 400 miljard, we kweken blowende gekken die anderen op straat afslachten en ons dan over dit soort futiliteiten druk maken??
Wanneer worden we in dit kleine landje aan de Noordzee wakker??

realisticus dutch | 13-04-11 | 18:34

'... als het dier heeft daar profijt van.'
Flying Bobman | 13-04-11 | 16:15
Hoe kan een dier in hemelsnaam profijt hebben van dat het geslacht wordt? Dat is net alsof je zou zeggen dat de slachtoffers in Alphen er profijt van zouden hebben dat ze met 1 kogel door het hoofd direct dood zijn?

'...+ tofuvretende wortelknagers geluisterd wordt in dit land.'
En naar vleesetende 'mensen' moet wel worden geluisterd? Denken vleeseters soms dat goed bezig zijn met het onnodig opeten van volwaardige levende wezens die hun nooit kwaad hebben gedaan terwijl er ruim voldoende alternatieven zijn die beter zijn voor mens, dier en aarde?

Artula | 13-04-11 | 17:18

@Flying Bobman 16:15
Dat een dier extra pijn en stress lijdt door een goed gezette halssnede bij bewustzijn, ten opzichte van een verdoving door een pin door het hoofd te schieten, een electroshock of vergassing met CO2 is tevens een geloofsovertuiging. Het is een aanname die niet wetenschappelijk bewezen is.

factsheed in PDF:
www.nik.nl/wp-content/uploads/2011/03/...

tipo | 13-04-11 | 17:09

Thiemes wetsvoorstel heeft geen enkel effect, want dit wetsvoorstel voldoet alleen aan artikel 9 van de universele rechten van de mens, zolang koosjer geslacht vlees verkrijgbaar is in een ander land en van daaruit naar Nederland geimporteerd kan worden. Er wordt dus geen enkel dier minder geslacht op koosjere wijze, alleen zal het in Belgie plaatsvinden en niet in Amsterdam. Wat is daar mee gewonnen?

tipo | 13-04-11 | 17:04

@dik van bril | 13-04-11 | 15:46
Het verbieden van ritueel slachten vind ik totaal niet onder betutteling vallen. Het argument dat de industrie profijt heeft bij verdoofd slachten doet er niet toe, want zowel de industrie als het dier heeft daar profijt van. Niemand vindt het prettig om een dier een paar minuten lang in zijn eigen bloed te zien stikken. Volgens het geloof moet een dier gezond en bij bewustzijn zijn tijdens het slachten. Ik zie niet in waarom er over verdoven zo moeilijk wordt gedaan. Met die methode kun je toch ook vooraf kijken of het dier gezond is, en bij verdoven spreken we hier niet van een spuitje maar van een kogel door het hoofd. Dan is het dier "tijdens het slachten" toch ook bij bewustzijn, alleen hoeft het dan niet 4 minuten te duren voordat het eindelijk eens een keer dood is. Naar mijn mening is het ontzettend moeilijk doen om een paar antieke regeltjes uit een stoffig boek. Gewoon keihard verbieden, net zoals dat al in Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland is gedaan.

Flying Bobman | 13-04-11 | 16:15

Dit is weer een stapje van de PvdD naar algehele vleesvervanging, want dat is het einddoel van deze 7dedagadventistenclub. Dit moet gelijk en resoluut de kop ingedrukt worden en daarom mag er van mij lekker ritueel door geslacht worden. Of willen jullie straks alleen nog erwten-burgers (www.thepeasfoundation.nl/)op de BBQ?

Max Bal | 13-04-11 | 16:09

Lieve marianne for president mensjes. Zien jullie nu echt niet dat het hier om de zoveelste betutteling van onze, op alle gebieden falende, overheid gaat? Het verdoofd slachten is NIET uit dierenliefde onstaan. Het geeft de industrie de mogelijkheid 32 procent meer te slachten dan voorheen. Bovendien hoeft de industrie het niet meer op te nemen tegen marianne gekkies, omdat ze verdoving toepassen. De zoveelste idiote betutteling word ons weer opgelegd en erdoor gedrukt mbv religie angstigen. Begrijpt dan niemand dat dit voor Marianne de opstap is naar.... een huisdieren verbod, een dierentuin verbod... weet ik veel wat voor totale idioterie verder? Ik ben niet religieus, maar God behoed ons voor het zuur wat de welvaartzieke pisdruppels onze maatschappij inschoppen.

dik van bril | 13-04-11 | 15:46

ik wil me vlees netjes verdoofd en in plakjes.

nieuwisanders | 13-04-11 | 15:09

Jammer dat Marianne Thieme lid is van de zevendedagsadventisten, ook een raar bijgeloof, anders zou ik de volgende keer beslist op de Partij voor de Dieren stemmen.
Want ik vind het ontzettend moedig van Marianne Thieme en haar medewerkers dat ze zelfs de strijd aan durven te gaan met die idiote pijpenkrullen-dragers.

www.crescas.nl/site/columns_bloeme/34/...
Zo zie je maar weer dat elke religie de rationaliteit aantast, zelfs bij hoog geschoolden.

Ella | 13-04-11 | 14:47

@Goldberg | 13-04-11 | 14:11

Huh? Volgens velen, met een patent op moreel denken, is dat compleet hetzelfde...

Davidson | 13-04-11 | 14:38

Heksen verbranden werd afgeschaft. Slavernij werd afgeschaft. Ongelijkheid man/vrouw werd afgeschaft. En nu wordt nodeloos dierenleed afgeschaft. Een normale ontwikkeling die al veel te lang vertraagd is door de reli-malloten. En we geven een duidelijk signaal af: Er zijn grenzen aan de uitoefening van godsdienst. Marianne krijgt dit allemaal voor elkaar en daarmee is ze goed op weg om de meest effectieve politica te worden. Met een of twee zetels. Go Marianne go!

Wedstrijdkrokodil | 13-04-11 | 14:23

Slechts een voorproefje wat de boeren staat de wachten.

www.telegraaf.nl/binnenland/9530835/__...

Voorstel van Thieme mag het wat mij betreft halen. Echter zal de andere zijde van de medaille tonen dat er straks niks meer in de wei kan staan. En zodoende alles in schuren verdwijnt. Niet de schuld van Thieme, niet de schuld van de boeren maar van de mensen die hier denken dat ze "thuis" zijn.

KeurMeester | 13-04-11 | 14:14

Wordt interessant om te zien wat sterker is, de Islamhaat of de Joodse lobby. Ik gok 2.

Rest In Privacy | 13-04-11 | 14:11

terug naar de 1 ste eeuw na christus. Vogens mij zijn er in nederland en ook in israel veel zaken door voortschrijdende inzichten aangepast.Ogen worden niet meer uitgestoken, handen niet meer afgehakt terwijl dat wel in de bijbel staat.

dolffie | 13-04-11 | 14:07

@keurmeester: Je bent me voor. Ik ben het volledig met je eens!

Teruggejorist | 13-04-11 | 13:49

Religieuze vrijheid houdt op waar mensen- of dierenleed begint. Simpel. Afschaffen die onzin. Ik hoop dat veel Europese landen ons voorbeeld zullen volgen. Best triest dat mijn plaatselijke appie een Halalschap heeft, eigenlijk.

Dikr | 13-04-11 | 13:48

In de natuur is er geen onverdoofd slachten, leeuwen vreten een gazelle ook zo op. Ze zijn doorgaans wel efficiënter in het doden van die beesten. Als ik dat filmpje zie vind ik het toch vrij schokkend hoe er met die beesten wordt omgegaan door die Finnen. Ik had gelezen dat het met dat laten doodbloeden soms wel tot 20 minuten kan duren, ik vind dat je die beesten best wel eerst kan verdoven. Waarom die beesten zo laten lijden alvorens ze te slachten? Dat het zo gaat omdat het zo moet van "God" vind ik nog helemaal belachelijk.

Tinusutrecht | 13-04-11 | 13:25

@daniel37 12:48
Ik raad u Georges Bataille aan, om te begrijpen wat ik bedoel. De gelijktijdige afschuw en aantrekkingskracht van de dood is in ieder mens aanwezig.

tipo | 13-04-11 | 13:13

Wettelijke verboden zijn ghey (want niets meer of minder dan een opinie geëffectueerd met een pistool in de hand). Voer het morele debat; laat zien en maak duidelijk waarom rituele slachting immoreel is. Laat de consument beslissen en meerdere benaderingen naast elkaar bestaan.

_ILT_ | 13-04-11 | 13:10

Ben het volledig eens met de dierenliefhebbers in deze.
Afschaffen dat achterlijke rituele geslacht.
En laten we ons dan gelijk maar zorgen gaan maken over de bijen.
Zonder bijen zijn we over 4 jaar allemaal deaudt.
www.hetweitje.nl/test/?p=604

Spokoynoy Nochi | 13-04-11 | 13:04

Eten is doden.
Of je nu een varken de keel doorsnijdt of een Prei van zijn wortels snijdt.
Elk organisme ervaart stress of pijn en elk organisme kent doodsangst en overlevingsdrang.

Sterker nog, een varken heeft een centraal zenuwstelsel. Terwijl groenten in elke cel pijn voelen.

Bijt een wortel doormiddel en je hebt er ineens twee die pijn lijden.
Vermaal een rauwe komkommer tot moes met je kiezen en elke cel schreeuwt het uit.
Gooi een bloemkool in de pan en hij wordt levend gekookt.

Hoe durf je bovendien tegen een groente die niet weg kan rennen. Een dier kan zich tenminste nog verweren.

Het is eerlijker en zelfs humaner om een beest te eten. Liefst een grote. Want van één walvis kunnen duizend mensen eten. Terwijl twintig garnalen (twintig zielen) een tussendoortje zijn.

Conclusie: als je een walvis eet ben je een Goed Mens. Wortelvreters, die zijn tuig.

ZDEV | 13-04-11 | 13:04

@KeurMeester | 13-04-11 | 12:52
Ipv mijn geweten afkopen, misschien gewoon een beetje afwisseling met met antibiotica volgespoten vlees?
Het is al langer bekend dat de huidige mens steeds minder aan antibiotica heeft, omdat het vlees dat ze vreten ermee doordrenkt is.
Ik weet niet of afwisseling hiertegen helpt, maar kwaad kan het zeker niet. Zolang ik maar het idee heb dat het dier met zo min mogelijk marteling is afgemaakt, vind ik het verder best. En die zekerheid heb je het meest bij varken.
De overschotten van halal-slachters verdwijnen namelijk gewoon tussen de rest van het supermarktvlees.

ZKH EénOog | 13-04-11 | 13:01

Marianne was gisteravond bij P&W de enige die normaal was en normaal sprak, de anderen konden volgens mij allemaal direct opgenomen worden vanwege waanzin, ticks, onzin uitkramen en niet weten waar ze het over hebben...

BarneyBoner | 13-04-11 | 12:54

ZKH EénOog | 13-04-11 | 12:42
Ook een wassen neus.
Komt erop neer dat u uw kind niet laat inenten tegen de diverse ziektes en lekker naar buiten laat gaan spelen in de modder en buitenlucht.

Natuurlijk is het mooi om te zien dat een aantal varkens lekker in de modder aan spelen is dan opgesloten in een schuur. Maar als ik u laat kiezen tussen een geslacht bio-varken en een varken uit de schuur, dan kiest u voor de karbonade van het varken uit de schuur.

Omdat er in principe geen medicatie wordt toegepast bij bio-varkens zitten deze vol met abcessen in de verschillende organen en spiervlees. Het is uiterlijke schijn en het dier eindigt net als zijn soortgenoten in een slachthuis aan de lopende band.

U betaald slechts iets meer om uw geweten af te kopen.

KeurMeester | 13-04-11 | 12:52

Religie brengt echt alleen maar rotzooi met zich mee. Wanneer ziet iedereen dat nou eens in. Bijna alle oorlogen hebben religie als oorzaak. Geloven in regeltjes die godverdomme meer dan 2000 jaar geleden door de mens zelf verzonnen zijn, en daar nu nog steeds aan vast houden, hoe simpel ben je dan. Als ik vlees eet wat niet op brute wijze geslacht is ga ik naar de hel? Yeah right. Donder op met al die antieke onzin. Het enige voordeel van geloof, dat je er troost en hoop uit kan putten, dat kun je ook bij goede vrienden of desnoods een psycholoog. En w.m.b. geloof je wel in een god, maar klamp je dan niet zo angstvallig vast aan door mensen geschreven fictie die de Bijbel of Koran heet. Dat lucht op.

Flying Bobman | 13-04-11 | 12:49

Punt één: het dier moet dood om te worden gegeten. Kun je lang en kort over discussiëren, maar vlees eten blijft de mensheid gewoon doen. Dus de dieren moeten dood.

Punt twee: dood maken dan zo snel en zo pijnloos mogelijk. Dat is moeilijk: de dieren zijn groot en je kunt ze niet in een hakselaar stoppen. Verdoven, dan doden, lijkt het devies; of meteen een groot kaliber kogel door de kop jagen die de hersenen verwoest. Snel en goed verdoven is ook niet eenvoudig, maar is de meest humane optie.

Punt drie: de enige reden waarom relidioten hun onverdoofde slachtmethode propageren is omdat het dier van hun oppergek moet 'leegbloeden'. Onderzoek wijst uit dat het geen fuck uitmaakt of het dier verdoofd is of niet: www.newscientist.com/article/dn10712-h... . Dan kun je verder twisten over de 'pijnloosheid' van het doorsnijden van de keel: www.newscientist.com/article/dn17972-a... lijkt me afdoende bewijs om dat sprookje met pensioen te sturen.

Met andere woorden: verdoven moet, en als daarna een relidioot denkt dat zijn oppergek blij wordt van een doorgesneden keel, houd ik hem niet tegen. Wat niet wegneemt dat ritueel slachten een schoolvoorbeeld van rituelen boven ratio zetten.

(Bij reaguurdertje tipo met zijn religieuze ervaringen bij het doden van dieren moet ik denken aan Oom Rien uit De Familie Doorzon, die op een gegeven moment hijgend en kwijlend wordt geportretteerd onder het uiten van de opmerking: 'Denk je dat wij jagers eenig plezier beleeven aan het aanschouwen van de doodstrijd van een beescht, als het stuiprekkend langzaam leegbloedt?'. Heel religieus hoor, knul. En ja, ik weet wat het is om een dier te doden.)

daniel37 | 13-04-11 | 12:48

Eet gewoon vark, dan weet je tenminste zeker dat ze niet halal gemarteld zijn. Biovark, nog beter.
Lekker speklappies, omnomnomnom.

ZKH EénOog | 13-04-11 | 12:42

korreltje zout, misschien komt het omdat ik nog niet zo lang internet beoefen maar ´misstanden´ dienen tegenwoordig een doel. De ´misstanden´ zijn namelijk al van voor jij werd geboren. Dat ´misstanden´ aan de kaak worden gesteld is afhankelijk van de belangen.
De belangen van koosjer vlees hebben geen monopoliepositie in nederland, halal consumptie heeft reeds een grote merkwaarde.

hawie | 13-04-11 | 12:32

@Korreltje Zout | 13-04-11 | 12:12
Uw naam inspireert om uw redeneringen met de verzameling gebruikt strooizout winter '10-'11 te nemen.
U neigt ertoe nogal wat aannames in uw betoog mee te nemen.
Alsof het een gedegenereerde soor tbeteft. vlak niet uit dat mensen intelligenter, verder geschoold dan U, belezener en meer ervaren en beslagen, ook geloven. Bijvoorbeeld een Mark Rutte, Sartre in zijn laatste dagen, Copernicus, Galilei, Francis Bacon, Kepler, Decartes, Newton, Boyle, Faraday en ja zelfs Einstein onderkende God, op Spinoza wijze weliswaar. Hij was overtuigd van een Godheid en wilde diens denken begrijpen.
Meer on topic uw slot. uw generaliserende 'gelovigen' verminken, geven geen hand, staan niet op... etc. Is dat het geloof of de waan van deze mensen? Een gebrek aan beschaving wellicht?
Dit heeft niets met geloof te maken, maar met overtuiging, iets dat ook voorkomt bij non-geloofgerelateerde overtuigingen. Het betreft hier extremismen, die ook onder lynckx, rechtzzz, eco etc plaatshebben.

Wist U trouwens dat van alle Europese terreurbedreigingen en delicten de afgelopen (±) 20 jaar eco- en dier-terrorisme veruit het grootst is.....

hfakker | 13-04-11 | 12:31

Om die reden ben ik vegetarier. Als een dier goed behandeld wordt, en dan verdoofd en geslacht, en iemand wil dat eten, dan vind ik dat prima.
Maar deze dierenbeulerij is walgelijk. Voor religieus gestoorde mensen (daaronder valt "ritueel" slachten) hoeven zeker geen gaten in de wet gemaakt te worden, en als die er toch zijn zo snel mogelijk repareren.

cabbit | 13-04-11 | 12:29

Optyfen met je reli-misdaden, zowel tegen dieren als tegen mensen! En als je dat niet aanstaat, vertrek je maar naar Israel/Saoedi-Arabie/Iran of andere reli-dictaturen.

Aktivist | 13-04-11 | 12:27

@hfakker | 13-04-11 | 12:18
Wel leuk om op te merken dat dit heel mooi weergeeft hoe ver we van de natuur ( en daarmee onze natuur ) zijn afgedwaald.

En nu heb ik honger, dank U!

An die ARBEIT | 13-04-11 | 12:24

De volgende stap van Thieme is, dat jagers alleen met verdovingspijltjes mogen jagen.

tipo | 13-04-11 | 12:23

Ja, nu zit ik er toch wel ff mee. Ben ik dan echt zo’n schoft dat ik gelovigen „de band met hun eten niet gun.“ (Of lachwekkende woorden van gelijke strekking). Nee, absoluut niet, ik gun gelovigen een hele collectie banden.
Anderen houden stug vol dat het verbieden van ritueel slachten een aantasting van de vrijheid van godsdienst is en dáár ben ik het dan wel weer helemaal mee eens. Wie denken we wel dat we zijn dat we inmates van een religie zouden kunnen verbieden naar de regels van hun waansysteem te leven? Dit statement is niet geheel zonder egoïstische trekjes. Ik ben Aztec en mijn God Tezcatlipoca eist maagdenoffers in ruil voor zonlicht. Dat worden er in kader van de vrijheid van godsdienst gezien ons bewolkte klimaat nog heel wat... Over milieuvriendelijke energie gesproken!...

blackpeace | 13-04-11 | 12:22

@Korreltje Zout 12:12
Koosjer slachten is al 375 jaar (met 5 jaar onderbreking) toegestaan in Nederland.

Thieme wil enkel verbieden, verbieden, verbieden.

Het is een gotspe te doen alsof koosjer slachten een uitzondering op de wet is.

tipo | 13-04-11 | 12:21

@An die ARBEIT | 13-04-11 | 12:03
Wat bier en whisky betreft ga ik een end met U mee.
Maar graag dan weer wel met haas in roomkastanjesaus, afgeblust met cognac. Lastige is dat haas zich niet laat fokken/mesten. Is dus altijd wild.
Mmmm <70kg vrouwen. Lastig, vooral in december.
Kan voor dat specifieke feest een zomermoment worden geprikt? Beetje >mei, zijn ze al op kleur.

Er zou eens een zorgvuldige film + instructie van wetenschappelijk achtergrond over jagen en slachten moeten zijn. Zou een geheel ander licht op de zaak werpen.

Dierenpoes en consorten zijn in mijn ervaring (en 'geloof' me ik kan het weten) bijzonder onevenwichtig en hysterisch op zulk gebied. Typische 'als er bewijs tegen is, dan is het toch zo'-personen.
Dus idd slachten zelf is niet leuk, maar mits zorgvuldig nomnomnom.

hfakker | 13-04-11 | 12:18

@KeurMeester | 13-04-11 | 12:12
"In Nederland is er permanent toezicht van een DA van het nVWA aanwezig om toe te zien dat het zo goed mogelijk gebeurd."

Met andere woorden, om ritueel slachten goed te laten verlopen, moeten er extra maatregelen worden getroffen en mankracht worden ingezet.
Dus de zoveelste aanpassing aan de normale gang van zaken die uit naam van welk geloof dan ook zou moeten plaatsvinden.

Kolder en gewoon niet doen dus, laat Dierenpoes maar gelijk krijgen om de verkeerde redenen.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 12:17

Mijnheer Bleeker... ja, daar is een boek over geschreven. Ik bedoel dus mijnheer Bleker.

hawie | 13-04-11 | 12:16

@ hawie | 13-04-11 | 12:06
Als je A wilt afschaffen betekent dat niet dat je vindt dat B minder/niet erg is. Misstanden kun je het best een voor een aanpakken.

Korreltje Zout | 13-04-11 | 12:14

@hfakker | 13-04-11 | 12:02
"Maar als die koe voor een inenting in dezelfde klem zou worden gezet, of voor een operatie, of enig ander onderzoek. zou deze dan anders reageren?"

Waarschijnlijk wel, alleen is dat een noodzakelijke kwestie, dat beest moet worden ingeënt. Voor onverdoofd slachten, door de keel en bijbehorende bloedvaten door te snijden echter, zijn er genoeg alternatieven. Sowieso, de enige reden die aan te voeren valt is: " Het moet van Godt". Wat mij betreft niet echt een erg sterk argument, maar goed.

Het wordt allemaal gedownplayed enerzijds en opgeklopt anderzijds. Maar zo gaat dat geloof ik in de politiek.An die ARBEIT | 13-04-11 | 12:14

Dit filmpje www.youtube.com/watch?v=OdJwdJ_SR6g&am... ( GRUWELIJKE BEELDEN) toont klootzakken die het dus goed VERKEERD doen. Hier lijden de dieren door verkeerd toepassen van de halssnede. Dus niet alle slagaders worden goed doorgesneden. In Nederland is er permanent toezicht van een DA van het nVWA aanwezig om toe te zien dat het zo goed mogelijk gebeurd. Dit soort excessen heb ik nog nooit meegemaakt en niet van gehoord van collega's. Maar na het tonen van zulke beelden kan niemand Voor deze wijze van slachten zijn.

KeurMeester | 13-04-11 | 12:12

@ hfakker | 13-04-11 | 11:55
Het probleem (voor u) is dat die 'geloofsbeleving' van u indruist tegen de wet: onverdoofd slachten is wettelijk verboden in Europa. Het vervelende (voor normale mensen) is dat voor sprookjesgelovers een uitzondering wordt gemaakt, waardoor zij toch dieren mogen mishandelen. Geloofsbeleving is een waardeloos argument. Andere gelovigen verminken hun dochters, willen vrouwen geen hand geven, niet opstaan in de rechtbank, en discrimineren homos, allemaal uit naam van hun onzingeloof. Fijne bondgenoten heeft u.

Korreltje Zout | 13-04-11 | 12:12

@hfakker | 13-04-11 | 12:09
r1 "overwogen" dat is

hfakker | 13-04-11 | 12:10

@Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:24
Ooit overwegen dat wetten er ten principale zijn vanwege uitzonderingen en om dezen te beschermen?
'Common sense' behoeft in principe geen wet. Is iedereen het mee eens.
Dit is mijn hut en grond, dat de jouwe.
Iedereen van de stam mag van het water gebruiken.
Wat de mannen vangen wordt verdeeld over de rest. Hoofdvanger krijgt een extraatje... oeps... wie is de hoofdvanger...? Ja hij die de eerste pijl schoot. Ja maar toen kon het dier nog weg... Ik heb hem gedood... Ja maar ik heb hem als eerste 'gepakt'...
ok, ok, allemaal een stuk.
Maar die ene die vandaag niet meekon omdat ie z'n voet had verstuikt...?
etc etc
Marianne Thieme vindt beesjes heul heul heeeeuuul belangrijk.
Bepaalde gelovigen vinden andere zaken heul heul heeeeuuuul belangrijk.
Zulke zaken worden dus in wetten vastgelegd zodat mensen datgene waar het hen toe doet hier op deze aardkloot, ook kunne doen.
Lijkt heir een aantal mensen rond te warne die daar geen enkel besef van heeft, maar wel een 'mening' (mwoehahaha)

hfakker | 13-04-11 | 12:09

Ik begrijp de discussie niet. Is het om een soort evenwicht te brengen in de discussie omtrent de megastallen in de veehouderij waar mijnheer Bleeker zich over heeft ontfermt. Hoe is het leven geweest van het koosjer en halal vlees in verhouding tot het vlees in de megastallen?! Of is dat minder relevant in de discussie over onze plaats in de voedselkringloop.

hawie | 13-04-11 | 12:06

Als ik dit zow lees heb die Thieme de juiste formule gevonden om de vredesbesprekkingen tussen joden en moslims in goede banen te leiden zonder dat ze zich druk maken over hun hopman, zou zeggen een nobelprijs voor de vrede of wetenschap voor deze dame.

Umberto die trotzoni | 13-04-11 | 12:06

@hfakker | 13-04-11 | 11:48
Maar ja, moeten we lijden dan gaan meten in pijn of in stress?

Gewoon een ontzettend kutonderwerp dit, wat mij betreft zouden we het er nooit over hoeven hebben en schaffen we alle religieuze tradities direct af. Ja, inclusief Kerst, Pasen en al die andere meuk.

Gewoon december omdopen tot "zuip-en vreet maand" en een paar losse feestdagen door het jaar heen organiseren ( ik stel voor: Bierdag, Whiskydag en Vrouwen-onder-70-kilo-verplicht-bloot-dag ) om af en toe de loonslaven nog een dagje vrij te gunnen.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 12:03

Capy | 13-04-11 | 11:37
In Nederland zijn strikte regels mbt de keuring.
De kop dient keuringsklaar aangeboden te worden!
Dus ontdaan van hoorns en huid ect.. ect... eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriSer... L 226/108 punt B

Die halssnede moet ervoor zorgen dat de belangrijkste slagaders zijn doorgesneden. Als dat GOED gebeurd kan geen dier op aard minutenlang door blijven leven.

KeurMeester | 13-04-11 | 12:02

@An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:22
Nota bene probeer ik hierin daadwerkelijk neutraal te zijn. Heb geen enkele band met dit slachten en jaag ook niet meer actief. (Is ook nauwelijks smeer mogelijk tot mijn spijt in Nederland)
Maar als die koe voor een inenting in dezelfde klem zou worden gezet, of voor een operatie, of enig ander onderzoek. zou deze dan anders reageren?
Relevant vindt ik, dat het transport en naar de slacht begeleiden zorgvuldig gaat.
Vervolgens het slachten zelf: wat is de feitelijk aantoonbare pijnfactor, het 'ongerief'?
Niet dus of het er vervelend of onsmakelijk of ondraaglijk 'uit ziet'.
Een verdoofd dier zien leegbloeden is ook geen lolletje, al helemaal niet voor de ongeoefende stadsmens.
Boeren, die vaak als notoire dierenbeulen worden afgeschilderd, nemen vaak met pijn in hun hart afscheid van hun dierbare koe die uitgemolken is. Maar... is nu eenmaal zo. Hartstikke 'humaan' wordt zo'n dier geslacht en opgegeten door de familie zelf.
De tofu burger of geplastificeerd vlees minnende burger ziet dat als het opeten van onze eigen 'Fifi'.

hfakker | 13-04-11 | 12:02

@Art Vandelay Ultor 11:36
Lijden en medelijden hebben een functie die niet weggerationaliseerd moet worden, omdat je dan de band met je stukje vlees (en de hele samenleving) verliest.

De drang om al het lijden weg te rationaliseren is niet per se goed. Elk dier dat geslacht wordt, lijdt. De 1 wat minder dan de ander, maar ze lijden allemaal tijdens het slachtproces. Dat moet je beseffen als je vlees eet.

Als je naar de aantallen kijkt, dan lijden er meer slachtdieren met een mislukte verdoving, dan dieren die bewust niet verdoofd worden in de koosjere slacht.

Ik denk dat de dieren met een mislukte verdoving meer lijden dan de dieren die bewust onverdoofd koosjer worden geslacht. En het aantal mislukte verdovingen zijn jaarlijks meer dan 5 miljoen dieren als dat met 1% van de verdoofde dieren gebeurt, terwijl er slechts 5000 dieren koosjer worden geslacht.

Waarom dan die focus op het lijden tijdens die koosjere slacht? Die mislukt verdoofde dieren hebben het veel zwaarder en zijn in absolute aantallen een 1000x zo groot probleem.

tipo | 13-04-11 | 11:56

@lijn5 | 13-04-11 | 11:25
Wat U feitelijk zegt is een impliciet, gedeeltelijk verbod op geloofsbeleving. Hebt U dat door?
Ik ben het niet met U eens, laat dat duidelijk zijn.
Vooropgesteld dat ik het met de uitwassen die U noemt, dat zijn het namelijk uitwassen, niet eens ben. Uitwassen gebruiken als voorbeeld zijn vaak een voorbode van ongenuanceerde, slecht onderbouwde stellingen. Godwins zijn daar een goed voorbeeld van.
Maar het woord 'allemaal' duidt een hoop.
Oprotten die 'gelovigen', allemaal. :-) *dit nogal cynisch bedoelt*

hfakker | 13-04-11 | 11:55

@hfakker | 13-04-11 | 11:48
beesjes

hfakker | 13-04-11 | 11:48

@An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:54
Heb het filmpje in het artikel gezien, ziet er heel naar uit, maar primaire gevoelens zeggen gewoon iet altijd alles.
Als een arts een injectienaald in een babyarmpje zet dat aan het krijsen is, wil dat niet zeggen dat die naald zo'n pijn doet. Ziet er wel heel erg naar uit.
Er zijn gruwelijke slachting, die moeten wat mij betreft hard tegengegaan worden. Maar als zo vaak als het 'besjes' betreft wordt kind met badwater weggegooid.

hfakker | 13-04-11 | 11:48

lol. "Nu gaan we terug naar de middeleeuwen" Kerel, daar proberen we nu juist uit weg te komen.

Dibs | 13-04-11 | 11:47

@KeurMeester | 13-04-11 | 11:40
Inderdaad, ook dat de dieren die hier in Nederland "halal" geslacht worden vaak gewoon uit een megastal komen. Iets dat ook niet mag volgens de richtlijnen.

Maar toch, de beelden die ik heb gezien waarin getoond wordt hoe grotere dieren zoals koeien geslacht werden in een grootschalig halal-slachthuis, waren niet om aan te zien. Dat duurde langer dan een minuutje, maar inderdaad geen half uur. Misschien ook door hen die de messen hanteerden, je ne sais pas...

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:47

gadverdamme, ik zou bijna ook vegetarier worden.
tofu is best lekker :).
iig geen halal vlees meer.
eens te meer is duidelijk wat een barbaren die moslims en rituele slachters zijn.

0nt0pic | 13-04-11 | 11:43

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:30
Siert je!

Zoals ik al zei ben ik geen sympathisant van de manier waarop. Maar het is volstrekte onzin dat het dier minutenlang een lijdensweg ondergaat.

Het vreemde is dat we massaal runderen exporteren naar Arabische landen & Turkije waarbij de dieren WEL eerst worden verdoofd.

KeurMeester | 13-04-11 | 11:40

@hfakker | 13-04-11 | 11:16
Agreed, slachten is natuurlijk nooit bevorderlijk voor de levensloop van het beest zelf. Soit, maar er is toch ook wel degelijk onderzoek gedaan naar de mate waarin de beestje lijden. Ik ben al even aan eht zoeken, maar kan het zo snel niet vinden.

Bij onderzoek bleek dus ( naar mijn herinneringen ) dat het peil qua stresshormonen bij halal-geslachte dieren niet erg veel, maar wel hoger lagen dan bij niet-halal-geslachte dieren.

Ik heb het idee dat een dier geen emoties ervaart zoals wij dat doen, maar ik denk dat iets als doodsangst een universeel iets is ;)

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:38

@ KeurMeester,

Volgens mij had die Joodse kerel het gister over Halal2, dat is het slachten waar jij naar refereert denk ik? Een beetje halal maar toch niet helemaal. Maar is voor de Joden sowieso geen optie, kop moet blijven zitten.

Capy | 13-04-11 | 11:37

@tipo | 13-04-11 | 11:33
'... maar ik geloof niet dat ze dan minder lijden'

Daar zit dus het probleem; je gelooft.

Er bestaat een redelijke wetenschappelijk intersubjectiviteit (consensus, if you will) die mij vertelt dat dieren wel degelijk minder lijden bij verdoving, dan dat ze doen bij een rituele slacht.

Ik voel me toch iets comfortabeler bij de wetenschap, dan bij dat geloof van je.

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:36

@dugo | 13-04-11 | 10:57
Esau, David, Salomo, Abraham... waren allemaal jagers.
Vooral Esau is benadrukt.
Een van de bekendste Psalmen (42): "'t hijgend hert der jacht ontkomen"
etc etc

hfakker | 13-04-11 | 11:35

@Nomina odiosa sunt | 13-04-11 | 11:32

Thieme is 7e dag adventist, die eten GEEN vlees.

Rest In Privacy | 13-04-11 | 11:34

@Nomina odiosa sunt
Jep!

tipo | 13-04-11 | 11:34

@Art Vandelay Ultor 11:26
Het lijden van een geslacht dier wordt niet per se minder door verdoving.

Ik hypnotiseer altijd de hennetjes die ik overdoofd slacht in de achtertuin van mijn moeder. Dan maak ik daar soep van en dat is dan hele bijzondere kippensoep. Dan heb ik echt een band met die kippensoep. Die ervaring gun ik eigenlijk iedereen.

De dag ervoor kan ik ze wel boerenjongens met rum geven om ze te verdoven, maar ik geloof niet dat ze dan minder lijden.

tipo | 13-04-11 | 11:33

tipo | 13-04-11 | 11:13

Dus als ik het goed begrijp is Thieme een joodjespester die ons geen band met ons eten gunt?

Nomina odiosa sunt | 13-04-11 | 11:32

@KeurMeester | 13-04-11 | 11:11
Sura 2:604 dus....

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:31

@KeurMeester | 13-04-11 | 11:11
Sura 2:600: As a precaution, it is not permissible to sever the head of the animal from its body before it has died, though this would not make the animal haraam. But if the head gets severed because of sharpness of the knife, or not being attentive, there is no objection. Similarly, it is not permissible to slit open the neck and cut the spinal cord before the animal has died.

Excuses dus, na dat het beest gestorven is mag het welk. Falsch gespeichert.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:30

@Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:24
Het probleem is dat we niet gelijk(waardig) zijn voor de wet, zolang dat volstrekt overbodige zesde artikel nog in onze grondwet staat.

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:28

@hfakker | 13-04-11 | 11:16
Even snel, kom hier zo verder op terug: In de beelden die ik gezien heb ging het niet om stuiptrekkingen, maar om een koe die uit alle macht probeerde zijn/haar hoofd uit de klem te trekken waar hij/zij in vast zat.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:27

@tipo | 13-04-11 | 11:19

Als jouw god dood is probeer dan de mijne eens ;)

Rest In Privacy | 13-04-11 | 11:26

@tipo | 13-04-11 | 11:13
In een moderne beschaving worden taken zoals slachten uitbesteed aan de arbeidsgroep die zich daarmee bezig houdt. Opdat andere groepen zich met hun ding bezig kunnen houden. Als we nog jager-verzamelaars waren, had ik je gelijk gegeven.

En een moderne samenleving die over de middelen beschikt om het lijden van dieren bij de slacht zoveel mogelijk te beperken, moet m.i. ook deze middelen benutten.

Het maken van uitzonderingen voor gelovigen , omdat zij menen dat zulks niet mag vanwege hun eeuwenoude boekjes, kan geen optie zijn. Je gaat niet het lijden van dieren niet voorkomen omdat iemand 'gelooft' dat dat zo hoort.

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:26

@Ivoren Toren 11:20
Maar het is niet verboden om je eigen muur te metselen of je eigen band te verwisselen.
@Haagse-Geertje 11:21
Ik wil dat het niet verboden is om je eigen hamburger overdoofd te slachten.

tipo | 13-04-11 | 11:25

@hfakker | 13-04-11 | 11:16 In feite doen die details er niet zo veel toe. He geeft geen pas dat religiemensen meer rechten kunnen hebben dan anderen. Als je een geloof hebt, ben je in NL meer gelijk dan anderen. Je hoeft je niet te laten inenten tegen pokken, mag op zondag open met je winkel etc etc. Allemaal vanwege je geloof. Oprotten met die privilegies voor gelovigen. We zijn allen gelijk voor de wet.

lijn5 | 13-04-11 | 11:25

Komt die SGP lul weer zeiken over de uitzonderingspositie voor zwakzinnige uuuhhm...... religieuzen.

Wanneer gaan die relie-debielen nu eens inzien dat iedereen gelijk is voor de wet, ook religieuzen moeten zich gewoon aan de wet en de wil van de meerderheid houden

Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:24

@hfakker | 13-04-11 | 11:16
Even snel, kom hier zo verder op terug: In de beelden die ik gezien heb ging het niet om stuiptrekkingen, maar om een koe die uit alle macht probeerde zijn/haar hoofd uit de klem te trekken waar hij/zij in vast zat.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:22

Ik moet toch wel zeggen, nu ik dat filmpje heb gezien, dat dit toch echt niet nodig is. Ik ben absoluut geen vegetariër of dierenactivist, maar dit soort barbaarse praktijken hoeven toch niet als het met verdoving kan?

Treachery | 13-04-11 | 11:22

tipo | 13-04-11 | 11:19
Wat wil je nah, dat iedereen zijn eigen hamburger gaat slachten?

Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:21

@ tipo | 13-04-11 | 11:13
90% van de Nederlanders heeft nog nooit zelf een muurtje gemetseld.
90% van de Nederlanders heeft nog zelf nooit de banden van zijn auto verwisseld.
Niks bijzonders, gewoon het gevolg van het ontstaan van de ruilhandel, tienduizenden jaren geleden.

Ivoren Toren | 13-04-11 | 11:20

Gaat helemaal nergens over. Typisch als het over geloof en politiek gaat.

Hölzenbein | 13-04-11 | 11:20

@Haagse-Geertje 11:08
God is dood en toch is het slachten van een dier voor de maaltijd een religieuze ervaring of zou het dat moeten zijn.

tipo | 13-04-11 | 11:19

Tja, zolang Nederland die sprookjesboeken en hun fanatieke lezers blijft aanhoren hou je dit soort schertsvertoningen.

Antitheïst | 13-04-11 | 11:18

ik ben het niet vaak eens met dierenpoes, maar gnnn.... ungh... puf. Nee lukt niet.
Niet zo zeiken over niks, slachten die beesten.

Rochel | 13-04-11 | 11:16

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:12
Koe, kalf, stier, schaap,geit,paard,wild..
Ik maak alles mee van dichtbij.

KeurMeester | 13-04-11 | 11:16

@An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:50
Ben tegen onnodig leed, maar ook tegen overreageren en emo-beelden + afwezigheid van goed onderzoek.
Ben zelf niet gehouden aan religieuze wetten, maar veel van de 'reinheidswetten' hebben een zeer functionele heilzame achtergrond. Misschien is een enkele (deels) achterhaald, maar niet alles. Zo schijnen in onrein geslacht vlees wel degelijk stoffen vrij te komen bij/tijdens het slachten, welke niet goed zijn voor een mens. Er schijnt veel endorfine, adrenaline e.d. vrij te komen, wat gezondheid (en smaak) niet ten goede komt.
Het spartelen waar U over schrijft is vaak stuiptrekken. In het verleden heb ik dikwijls gejaagd en het plattelandsleven meegemaakt, inclusief slachten. Of het nu een vis, konijn, fazant, haas of kip betrof; het maakt niet uit hoe 'humaan' je het doodt, het stuiptrekken is er nu eenmaal. Spieren die contracties onvrijwillige contracties hebben, ziet er onprettig uit. Maar dat is ook als ze natuurlijk sterven.
Andere vraag die me bezig houdt is, los dat wij tegen het stromende bloed vaak niet zo goed kunnen, of de onvrijwillige spiersamentrekking, of dit rituele slachten bovenmatig onprettige gevoelens teweeg brengt bij die dieren.
Ik heb wel eens begrepen dat het bloedverlies zelf geen extra pijn levert en een scherpe!!! snee in de hals ook niet of nauwelijks.
Dan blijft over dat het lichaam bij het leegbloeden op enig moment zich verzet of stuiptrekkingen geeft. Vraag is dan of/hoe vaak dat met zulk bloedverlies bij 'vol' verstand is.
Vrij snel is het bloedverlies dusdanig dat het bewustzijn vergaat. Dus ook verdoving, maar wel nog bloed het door en zijn er dan stuiptrekkingen.

Wat me helemaal niet fijn/wenselijk lijkt is dat suggestieve 'nare' beelden zonder feitelijke vaststelling een soort emo-wetgeving gaan geven.
Krijg je straks een alcoholverbod bij het eerste de beste kotsfilmpje van een minderjarig breezersletje.

hfakker | 13-04-11 | 11:16

LOL @ An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:07

Ivoren Toren | 13-04-11 | 11:16

@Art Vandelay Ultor 11:02
Het is onlogisch dat 90% van de Nederlanders nog nooit een dier heeft geslacht, maar het wel eet.

Het slachten van een dier voor de maaltijd is, als het met veel aandacht en zorgvuldig gebeurt en religieuze ervaring. Ondanks dat god dood is. Het slachtproces en die ervaring moet je niet willen industrialiseren. Het lijden en medelijden moet je niet willen wegrationaliseren, omdat je dan de band met je maaltijd kwijtraakt.

Dit wordt blijkbaar een rare gedachte gevonden, en dat betreur ik.

tipo | 13-04-11 | 11:13

@KeurMeester | 13-04-11 | 11:10
Jij ziet misschien een schaap of geit geslacht worden, heb je weleens een koe gezien? Dat is een ander verhaal...

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:12

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:04 |
En het hoofd wordt wel gescheiden van het karkas omdat het een keuring dient te ondergaan. Hoe kom je aan die zgn.wijsheid?

KeurMeester | 13-04-11 | 11:11

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:04 |
Ik maak het ieder jaar van een paar meter afstand mee.
Dan mag jij zeggen dat je het beter weet!
Ik leg hier slechts de feiten neer. Ik ben geen sympathisant van de manier waarop!

KeurMeester | 13-04-11 | 11:10

@Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:06
Voor stemvee mag een uitzondering gemaakt worden.
*wet van Che*

Che_cuevara | 13-04-11 | 11:09

tipo | 13-04-11 | 11:05
U bent ook geslacht begrijp ik, u weet precies hoe een dier zich voelt als hij geslacht wordt?

Ze zouden ook in de bio industrie er veel beter op toe moeten zien want daar gebeuren ook dingen die niet kunnen, maar moet je daarom dit gemartel (want dat is het) maar toelaten uit de naam van een sprookjesboek?

I don't think so...

Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:08

De enige overweging zou moeten zijn...

MINIMAAL LIJDEN

liefst helemaal geen bewustzijn, of zenuw-stelsel.

Tradities en rituelen mogen wat mij betreft vergeten worden... we leven immers in 2011, dat is SCI-FI tijd, niet oermens-tijd.

Dus opsouten met die dierenmishandelingen.

mooi geluld man | 13-04-11 | 11:06

@Che_cuevara | 13-04-11 | 11:06
Moet ook het stemvee bedwelmd worden geslacht?

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:06

Waar is Verbeet gebleven?

NewEnglandPatriots | 13-04-11 | 11:06

Dieren ritueel slachten is barbaars en onbeschaafd. Dat willen veel mensen hier al heel lang niet. Onder het mom van "godsdienst" wordt gepoogd deze duizenden jaren oude traditie hier voort te zetten. En bovendien zijn joden en moslims niet verplicht om vlees te eten. Koop eens een lekkere vleesvervanger is de supermarkt!

AlfredvonSchlieffen | 13-04-11 | 11:06

@mannetje! | 13-04-11 | 10:57
De PvdA is voor het stemvee.
Wat het stemvee van de PvdA is mag je zelf invullen.

Che_cuevara | 13-04-11 | 11:06

Een verbod op het onverdoofd ritueel slachten is de ultieme symboolpolitiek. Hitler wist dat al. Der Ewige Jude eindigt daarom met het tonen van de rituele slachting van een koe en haar minutenlange doodsstrijd.

En voordat er iemand "Godwin!" roept: ik meen het deze keer serieus.

Ivoren Toren | 13-04-11 | 11:05

@Haagse-Geertje 11:00
De wet is tot nu toe juist een uitzondering voor industriele efficientie, terwijl aandacht en betrokkenheid bij de slacht al eeuwenlang de regel was.

De slachtindustrie heeft een dermate grote uitzonderingspositie gecr-eerd, dat mensen nu opeens denken dat je een dier moet verdoven, voordat je het slacht, terwijl je een dier niet hoeft te verdoven als je het zorgvuldig en met veel aandacht slacht. Daar heeft de slachtindustrie echter geen tijd voor, maar ze verkopen het als diervriendelijkheid.

tipo | 13-04-11 | 11:05

Go Thieme! Dierenpoes mag dan naïef en wereldvreemd zijn, ze is altijd honderd keer beter dan het haat-instituut dat Religie heet.

T.Stark | 13-04-11 | 11:05

Dat filmpje is echt sick. Afschaffen die onzin. Ritueel slachten is niet van deze tijd en vooral niet op die manier! Kut religies. Ik haat ze. Dat gezeik dat het de hele tijd met zich mee brengt. ik word daar langzaam een beetje boos van.

weepappa | 13-04-11 | 11:04

@KeurMeester | 13-04-11 | 11:02
Je toont dat jet niet weet waar je het over hebt, de doodstrijd KAN wel degelijk enkele minuten aanhouden ( hoewel dit volgens de richtlijnen niet de bedoeling is levert in de praktijk vaak een probleem op) en het hoofd mag NIET van het lichaam gescheiden worden.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 11:04

Als een koe kon kiezen tussen een miezerig leven en pijnloos doodgaan of een leven in de natuur met vrij bewegen en maximaal 3 minuten lijden, zou ik wel weten wat zo'n koe zal kiezen. Het laatse natuurlijk. De kapitalistische bio-industrie is het ergste wat je een dier kan aandoen. Ritueel slachten ziet er erger uit dan het is.

Laats nog een reportage gezien over dierenorganisaties die na de aarbeving in Japan daar naartoe gingen om dieren in nood te helpen. Ik kon mijn agressie bijna niet inhouden, meest idiote wat ik ooit gezien heb. Met zo'n daad heb je eigenlijk schijt aan de mensheid. Dieren zijn dieren en zullen altijd dieren blijven.

space communist | 13-04-11 | 11:03

We lopen in NL jaren achter op andere landen met wetgeving op dit gebied. Gauw verbieden die religie-kul.

lijn5 | 13-04-11 | 11:03

Heeft iemand gisteravond bij PenW die Rabijn nog horen Godwinnen, vlak voor de eindstreep? "We gaan strijdend ten onder, daar zijn we goed in..."
-
Heel chique natuurlijk. Per saldo gaat het hier om een verbod dieren zonder verdoving de halve kop af te snijden. Maar de Rabijn zag dat anders. Hoezo pijnlijk? De slachter slijpt nota bene zijn mes extra scherp na elke slacht. Welnu, wat wil een kalf nog meer?
Gek genoeg kwam meneer de Rabijn niet zo lekker uit z'n woorden geconfronteerd met het feit dat de dieren minutenlang lijden en stikken in hun eigen bloed.

De Kampsjeng | 13-04-11 | 11:03

@tipo | 13-04-11 | 10:59
Het is heel erg logisch dat een Nederlanders maar weinig begrijpt van het stierenvechten.

We gaan hier toch niet een beetje de cultuurrelativist uithangen, of wel?

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:02

Vier minuten spartelen is een net zo groot sprookje als de vele godsdiensten zelf. Snee, 1 minuut wachten, kop eraf, uitbloeden, ophangen, darmpakket eruit... ect.. ect.. na 5 minuten is het slechts een karkas. De manier waarop is zeker de discussie waard.
Op dergelijke feestdagen is het gericht op snelheid. Bij een beetje schapenslachter worden er op zo'n dag 1500 schapen geslacht. De dag is kort omdat er pas geslacht mag worden na zonsopkomst en stopt bij zonsondergang. Binnen 15 minuten ligt het schaap in een vuilniszak achter in een CL500.

KeurMeester | 13-04-11 | 11:02

Wat een smerig zooitje viezeriken zijn degene die dieren op deze manier laten lijden. Je moet toch wel een heel debiel geloof aanhangen wil je geloven dat je vlees moet eten van dieren die op deze manier aan hun einde komen.

mannetje! | 13-04-11 | 11:00

@God Zelf | 13-04-11 | 10:57
Wel knap ook dat er in die eeuwenoude boeken al iets staat over het niet toestaan van onze moderne bedwelmingstechnieken.

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 11:00

Wat een idioot is die SGP knakker, moet er weer een uitzondering komen voor relie gestoorden, de wet is voor iedereen gelijk lamlul.

Haagse-Geertje | 13-04-11 | 11:00

@Art Vandelay Ultor 10:50
Ik heb niet bedacht dat we dieren als mensen moeten behandelen, maar probeer de betrokkenheid die getoond wordt bij koosjer slachten duidelijk te maken aan de magnetronmensen in Vinexhutten die nog nooit een dier groter dan een mier geslacht hebben. Niet iedereen heeft Georges Bataille begrepen. God is inderdaad dood, maar de dood en het slachten van dieren kan wel degelijk een religieuze ervaring genoemd worden, waarvoor het volle bewustzijn van zowel slachter als slachtoffer nodig is. De mensen die hier moeilijk doen over onverdoofd slachten, zullen stierenvechten ook nooit begrijpen.

tipo | 13-04-11 | 10:59

Marianne for president!!

ledzeppelin | 13-04-11 | 10:58

Het moet toch voor alle religieuzen duidelijk zijn dat een liefhebbende god op zijn minst elk lijden zoveel mogelijk zal willen beperken? Ik begrijp werkelijk niet wat voor argumenten je nu kunt aanvoeren om dat niet te doen. Maarja, religies zijn nog maar zelden betrapt op rationeel denken.

God Zelf | 13-04-11 | 10:57

@hfakker..
Hoe kom je erbij dat Joden van origine jagen op hertjes en vogeltjes? Iig niet voor de sport.

dugo | 13-04-11 | 10:57

Ik snap het even niet, is de PvdA nou vóór of tegen het ritueel slachten zonder verdoving?

mannetje! | 13-04-11 | 10:57

@Petrus de Rewa | 13-04-11 | 10:24
Zoals Kurt Cobain zei:
It's ok too eat fish because they do not have any feelings.

Idontgiveafunk | 13-04-11 | 10:56

Thieme 4 the win! Die vrouw heeft gewoon groot gelijk, wat je ook van haar moge vinden.
Dat spiritueel verantwoord dieren pijnigen doe je maar in landen zonder beschaving;
Iran, Syrie, Congo en Frankrijk, bjvoorbeeld.

De Kampsjeng | 13-04-11 | 10:55

Bij een normale slacht is het ook onnodig om te verdoven.

reageerbuis | 13-04-11 | 10:55

@reageerbuis | 13-04-11 | 10:52
Never mind...

An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:54

@reageerbuis | 13-04-11 | 10:52
Is dat het filmpje van dat halal slachthuis voor koeien? Die wou ik namelijk even naar @hfakker | 13-04-11 | 10:42 linken, kon 'em niet vinden.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:54

@reageerbuis | 13-04-11 | 10:52
Maar die heeft er voor geleerd.
Dat scheelt een hoop.

Che_cuevara | 13-04-11 | 10:53

Godsdienstgekkie Thieme heeft een verborgen agenda; we moeten allemaal aan de tofu. Raar dat de Joden en Moslims nog niet hebben opgepikt dat dit een doorgedraaide Christen is die hun geloofswaarden aanvalt.
Wat je met dit verbod bereikt is dat iedereen weer gaat slachten op z'n balkonnetje.

We maken dieren dood om ze op te eten, dat doen we al honderduizenden jaren en wat mij betreft blijven we dat altijd doen. Er komt geen einde aan ethische discussies; er zal altijd een moraalridder zijn die vindt dat vliegen vreselijk lijden als ze aan zo'n plakstrook hangen.

Big Bear Hunk | 13-04-11 | 10:51

@tipo | 13-04-11 | 10:40
Wat een bizarre laatste alinea, gezien je eerdere stellingname dat we dieren niet als mensen moeten behandelen...

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 10:50

@hfakker | 13-04-11 | 10:42
Een koe die 2 minuten lang dood ligt te spartelen, dat valt niet mee. Natuurlijk is slachten nooit leuk voor zo'n beest, maar om het enigszins redelijk te houden en een zo snel mogelijke dood te verzorgen lijkt me toch wel wenselijk. En dan is de keel doorsnijden en wachten tot het beest doodbloedt geen optie.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:50

De betrokken koosjere slacht gaat in NL over 5000 dieren.
De achteloze en gedachteloze industriële slacht gaat over 500.000.000 dieren per jaar in NL.
Gaat het Thieme om de Joden of om de dieren?
precies.

tipo | 13-04-11 | 10:50

Ik ben geen gelovige kelensnijder, maar ik vertik het om mij door de overheid te laten verplichten om verdovende chemicalien te vreten.

* | 13-04-11 | 10:49

Opmerkelijk dat die SGP knakker nu wel ineens gebruik maakt van de wetenschap, dat is die zelfde wetenschap die beweerd dat de aarde ouder is dan 6000 jaar.....

Haagse-Geertje | 13-04-11 | 10:47

Wat mij in deze erg zal benieuwen is het standpunt van Groen Linksch, wellicht meer persoonlijk, incasu Tofik Dibi. Waar staat u precies groen Linksch, bij het belang van Flora en Fauna, of bij het belang van de multi culturele samenleving ? Maak dat maar eens even heel duidelijk. Ik ben benieuwd.

Marcus Porcius Cato | 13-04-11 | 10:47

Thieme is gewoon een lekker wijf, dat kan je van Job niet zeggen

Tobi | 13-04-11 | 10:47

@william7055 10:43
Koosjere slacht is al 400 jaar legaal in Nederland, dude. Het is die scientology-idioot die hier opeens joodje komt pesten.

tipo | 13-04-11 | 10:46

Het is toch ook compleet verachtelijk dat voor religie een uitzonderingspositie in de wet wordt gemaakt.

henkdekanarie | 13-04-11 | 10:46

Tel Aviv doet huilie huilie dat de positie van de Joden nog meer verslechterd als zij geen beestjes meer mogen dood martelen voordat ze die op het bord krijgen... lh5.googleusercontent.com/-uJQsrcRNJY...

dutchdj | 13-04-11 | 10:46

Fantastisch, die christengek Dijkgraaf van de SGP baseert zich op wetenschap. Oh de ironie!

Brinkster | 13-04-11 | 10:46

Hoewel ik het hier absoluut met dierenpoes eens ben, vind ik het een beetje hypocriet om het gruwelijk afmaken van slachtvee zo af te branden terwijl de meeste reaguurders hier het heel normaal vinden om bio-industrie vlees te eten.
In de natuur komen de meeste dieren ook vrij gruwelijk aan hun einde en totdat het zover is leven ze in (een soms wat opgejaagde) relatieve vrijheid.
Als het over het lijden van dieren gaat zou het dus veel zinvoller zijn je te bekommeren om de vrijheid van bewegen tijdens hun leven.

Francky | 13-04-11 | 10:46

Nooit gedacht maar nu 100% eens met Thieme.
Woonde vroeger in de buurt van een slachterij, waar ook ritueel geslacht werd. Is barbaars, zoals MT gister bij P&W meldde gaat't bijna nooit in 1x goed en leeft zo'n beessie nog minutenlang terwijl ie leegbloed.
Volgens die Joodse kerel die er zat was dat geen dierenleed blabla. Mooie opmerking van Thieme ook, 3200 jaar geleden was dit misschien de beste methode, maar tijd heeft niet stil gestaan.
Maar goed het feit dat de tijd niet heeft stilgestaan, is voor vele religekkies sowieso moeilijk te begrijpen.

Capy | 13-04-11 | 10:45

En voor één keer sta ik achter dierenpoes.

Che_cuevara | 13-04-11 | 10:45

@kretonia | 13-04-11 | 10:18
Jij kan je verdedigen, een koe, schaap of geit nauwelijks.

Che_cuevara | 13-04-11 | 10:44

Go Dierenpoes! Hoefdieren en amfibieen aan de macht! Kan alleen maar beter worden.

Suske | 13-04-11 | 10:44

Dit land wordt toch al geregeerd door bepaalde stukken van hoefdieren die tussen de achterpoten bungelen

Rest In Privacy | 13-04-11 | 10:44

Neem aan dat het koosher geslachte dier, niet in een keer via het bord de maag in verdwijnt, dus m.a.w. doen tog ook aan invriezen, dit vastgesteld hebbende volgt hier de conclusie; De heimatten deze gelovigen ligt op 3 a 4 uur vliegen, kunnen ze daar al het kooshere c.q halal geslachte vlees vandaan halen, daar komt trouwens bij, dat terwijl deze gelovigen mekaar letterlijk de tent uitvechten daar waar zij oorspronkelijk vandaan komen, is et van de gekke dat de een met inzet van alle middelen een precedent tracht te veroorzaken om goed beschouwd de ander te bedienen, en dat moeten we zeker hier in seculier Europa niet willen, dan is zow onderhand het hek van de dam en regent het religieuze uitzonderingsgevallen!

william7055 | 13-04-11 | 10:43

Doorgaans wordt mens hier gelijk gesteld aan dier. Waarom mag een leeuw dan wel op de Savanne een hert uiteen trekken, maar mag een mens niet een dier zo slachten?
Mits goed uitgevoerd, maar dat geld voor regulier verdoofd/met schietpen ook, valt het allemaal wel mee.
Voor mensen die er nu eenmaal niet zo goed tegen kunnen, is iedere vorm van transformatie 'dartelend dier' >>> eetbare porties niet te aanschouwen (te verteren zo U wilt).

hfakker | 13-04-11 | 10:42

Kittig bloesje

Eduardo1735 | 13-04-11 | 10:42

Zeg Thiemen, stop eens met minnen en plussen, doorgedraaide dierenpoes!

Steilloos ten Onder | 13-04-11 | 10:41

De koosjere slacht toont veel meer betrokkenheid bij de slacht en het heengaan van het dier dan de gedachteloze en achteloze slacht die Thieme als diervriendelijk bestempelt.

De mens moet geen dieren als mensen behandelen, omdat ze dan uiteindelijk mensen als dieren gaan behandelen. En ja, sommige fanatieke dierenvrienden zijn tot dat laatste in staat.

En als u wel zo een ontzettende dierenvriend bent, stel uzelf de vraag wat mensvriendelijker is: eenzaam - maar verdoofd door een electrische shock of een gaskamer (CO2) - overlijden of bij vol bewustzijn overlijden met betrokken mensen om je heen die medelijden en betrokkenheid tonen en uw pijn voelen.

tipo | 13-04-11 | 10:40

Ik mis overtuiging in de stem van Thieme. Zij is met een grotere missie de tweede kamer in gegaan. Dat merk je aan alles. Dit is voor haar slechts de eerste en de meest eenvoudigste stap in haar kruistocht tegen de bio-industrie. Ze maakt zich ongeloofwaardig door continu selectief uit rapportages te citeren.

KeurMeester | 13-04-11 | 10:39

Thieme combineert reli-gekkie met het dieren-gekkie. Ik hoop dat haar voorstel het haalt.

NewEnglandPatriots | 13-04-11 | 10:39

@Symmachus | 13-04-11 | 10:35
De ergste, zelfhatende Jeauden waarschijnlijk..

Steilloos ten Onder | 13-04-11 | 10:39

Laat u niks wijsmaken, ook voor het verdoofd vermoorden van dieren krijgt uw min karma punten.

Bertus Brulbroek | 13-04-11 | 10:39

Beide partijen ben ik geen fan van. Kiezen tussen religekkies en dierengekkies. Moeilijk hoor.

Spaarnwouderpoort | 13-04-11 | 10:38

Ik zag laatst een muis waar ze een menselijk oor op gecloond hadden.
Dan kunnen ze toch ook gewoon een biefstuk clonen? Dat scheelt een hoop ellende voor die beesten.
Hoeven we ook niet meer die foute marketing termen als "biologisch" (wat eigenlijk betekent: less screwed with by humans)
Ik ben pro verdoving, zoiezo zal vlees beter smaken met minder adrenaline dr in.

mooi geluld man | 13-04-11 | 10:38

OMG, ik eet al geen vlees, ik heb echt tranen in mn ogen na een paar seconde kijken naar dat walgelijke filmpje... zo iest kan je dieren echt niet aan doen :(

cookie2 | 13-04-11 | 10:36

@blackpeace | 13-04-11 | 10:30
De retoriek van het stukje nodigt een 'gelovige' denk ik niet uit tot een antwoord.

hfakker | 13-04-11 | 10:35

Zijn er nog joden die PvdA stemmen dan?

Symmachus | 13-04-11 | 10:35

En hiermee staat dierenpoes automagisch te boek als zowel antisemiet als anti islam. Snapt u de gedachtenkronkel nog? Kritiek = haat ofzo...

RobbieG | 13-04-11 | 10:32

@Quacka | 13-04-11 | 10:28
Oke, was misschien kort door de bocht, maar kom op, het is toch ook onzin. Heeft de bevolking nou echt niets beters te doen dan jeremiëren over rituele slachting? Word een beetje moe van Nederland, magnietland.

Steilloos ten Onder | 13-04-11 | 10:31

Nee, klopt niet... ik bedoel maar: je kunt Moslims en Joden evenzeer als gristenen (incl mevrouw MT) ervan beschuldigen dat ze in aanzienlijk grimmiger sprookjes geloven dan deze van de onvolprezen gebroeders. Dierengekkies vormen een voorhoede van de nieuwe tijd. Was het in de 16 en 17e eeuw in NL nog heel gewoon iemand te verbanden, vierendelen, hangen en onthoofden... doen we niet meer... althans in Nederland. Onbeschaafde landen inclusief Iran en de USA, tellen niet mee in dit proces van humanisering. Te beginnen bij de hogere diersoorten.
Een Joodse organisatie bracht het op de gotzpe de wereld in te gooien dat "Ritueel slachten, niet dieronvriendelijk is" (sic!. De verleiding is groot wat lijnen in de historie te trekken en dan te beweren dat de holocaust niet mensonvriendelijk was. Moeten we nu werkelijk met dit slag animale anachronismen in ons land samenleven? Vraagje aan de beminde gelovigen: staat ergens in één van uw heilige kladblocs ook inderdaad dat het Gods' bevel/gebod is dieren te eten? Zo niet: helemaal niet zeiken over aantasting van de godsdienstvrijheid. Zoja, stel je waansysteeem bij!

blackpeace | 13-04-11 | 10:30

Steilloos ten Onder | 13-04-11 | 10:23
Gelul. Er is zoveel dat moeilijk te controleren is.
Als we alleen verbieden wat te controleren valt, dan blijft er niet veel over. Dan kunnen we de politie wel afschaffen.
Je verbiedt iets, omdat je niet wilt dat het gebeurd.
En feit is dat een normaal mens dat religieus slachten niet wil. Natuurlijk is slachten noodzakelijk voor je hamburger, maar dat kan tegenwoordig op een minder dieronvriendelijke manier, dankzij bijv verdovingen.
Religieus slachten gaat daar totaal tegenin. Het is een achterlijk gebruik van mensen die 1000 jaar in het verleden willen blijven leven. Als het hen goed uitkomt natuurlijk....

Quacka | 13-04-11 | 10:28

tja je wilt dood, wat kies je ?
1. overdosis morfine
2. van een cruise schip springen
3. in Pakistan de Koran verbranden op straat

komt beetje op hetzelfde neer imo ...

iter | 13-04-11 | 10:28

Superstuk Brusselmans!

En die Thieme, insmeren met Filet Americain en op een broodje leggen!

Omnomnomnom.

An die ARBEIT | 13-04-11 | 10:28

Ze is toch eigenlijk best te doen, ook al eet ze geen worst.

Prutsert3368 | 13-04-11 | 10:27

Ach, westerse stadsmensen; vlees komt uit de supermarkt, is om te BBQ-en of iets met bakken/braden.
Dieren zie je op TV... en in de dierentuin en kinderboerderij... oh ja, de hond en kat, maar die horen bij de familie, zitten liefst ook aan tafel.
Dieren dood maken om op te eten?
Het streven is om de dieren een goed leven te laten hebben, dan slacht je ze.
Het leegbloeden is in principe wel beter voor het vlees.
Wat ik qua regels even niet begrijp is dat in deze landen/culturen van oorsprong toch ook gejaagd wordt. Van origine wordt door Joden en Moslims ook op hertjes/vogels e.d. gejaagd.
Hoe doen ze dat dan?

hfakker | 13-04-11 | 10:27

Nu, zowaar een keertje pro-Dierenpoes.

Jammer dat wijze nuttige Joodse mensen zo vasthouden aan oude gewoonten. Dat betekent meer dan ze wellicht zelf kunnen bedenken. Zodra ze samen opgaan met fanatieke moslims gaat er wellicht toch een belletje rinkelen. Ik hoop het maar. Gelijk hebben of dat geloven te hebben is niet de issue beste mensen...

NoMinister | 13-04-11 | 10:27

Voor deze ene keer kies ik voor de kant van Marianne.

12 inch Cock | 13-04-11 | 10:26

PVDA en CDA onthoud deze partijen mensen, ONTHOUD HEN!

Het zijn zij die vandaag -weer- de ongelovigen/andersdenkenden als mindere zullen behandelen, alleen maar om hun religieuze stemvee te pleasen.

Ze kruipen voor die islam, ze kruipen voor onderdrukking en onderwerping, ze kruipen voor nog wat stemmen erbij, en ze verkopen nederland. voor eigengewin en eigenbelang en eigenbehoud.

Creaguurder | 13-04-11 | 10:26

Ach Robbert Baruch, die hangt half buiten de PVDA. Heeft trouwens een opleiding tot rabbijn gedaan.

Petrus de Rewa | 13-04-11 | 10:25

Ik voorzie een aanzienlijke stijging van het aantal vegetariërs de komende jaren. Als we nou eens een blinde test laten doen; 'proeft u het verschil tussen bedwelmd en onbedwelmd geslacht vlees meneer? Nee? Niet he."

Flowers | 13-04-11 | 10:24

Korreltje Zout | 13-04-11 | 10:16
omdat het te gek voor woorden is dat in NL een politieke beweging voor dieren bestaat. dat gezegd hebbende ben ik het wel eens met de strekking dat religieus slachten afgelopen moet zijn. Als die twee geloofsgroepen hierdoor ook mekaar niet meer ritueel slachten gaat het kudoskanon toch naar ons aller zevendedagsadventiste MT. Marianne hou vast aan je principes meid!

ga toch met z'n allen het land regeren i.p.v. kostbare tijd spenderen aan het leed van dieren. er zijn belangrijkere debatten te houden.

Prutsert3368 | 13-04-11 | 10:24

Mag vis onverdoofd slachten dan nog wel? *Schotel gefillte fisch naar Jiddisch recept bereidt*

Petrus de Rewa | 13-04-11 | 10:24

Marianne Thieme heeft nooit kwaad kunnen doen bij mij eigenlijk.
Het is voor de goeden saeck.

_
Diegenen die ons echt kwaad gaan doen, dat zijn die politieke lafaards (CDA PVDA), die ons en de dieren gaan overleveren aan deze gruweldaden.
De smerige lage lafaards die gewoon uit angst voor ritueel slachten zullen stemmen om de geweldsdreigende meute religieuzen weer hun uitzonderingsposities te laten behouden boven alle andere mensen binnen onze landsgrenzen.

Want we zijn nou eenmaal niet gelijk aan elkaar, volgens de relgieuzen zo blijkt) en de minderheid van religieuze gekken moeten natuurlijk blijven bepalen voor de meerderheid dat ze maar die religieuze slachtingen onder ogen moeten blijven zien en bovendien moeten tolereren in hun eigen land en slachthuizen.

Oprotten met die religieuze slachtzooi dus!

Creaguurder | 13-04-11 | 10:24

Och, storm in een glas biologische karnemelk. Kan me niet voorstellen dat iemand hier om maalt. Of dat er een verbod komt op ritueel slachten. Mocht dat wel gebeuren, succes met controleren.

Jammer maar helaas.

Steilloos ten Onder | 13-04-11 | 10:23

Wat mij betreft zijn beide partijen wereldvreemd.

Tommygunner | 13-04-11 | 10:23

Lastig partij kiezen hoor. De joods/ islamitische aliantie of mevrouw Thieme. Mwa ik denk dat ik er wel uitkom.

Randy McRanderson | 13-04-11 | 10:22

Dierenpoes heeft hier een punt. Maar van mijn biefstuk moet ze verder afblijven.

Kotsende lama | 13-04-11 | 10:21

Marianne heeft t toch wel ver geschopt, als je zelfs islamhaatbaarden en Joodse Rabbijnen samen laat werken tegen u , daar heb ik godverdomme respect voor...

ongegeneerd | 13-04-11 | 10:19

Als ik in het wild zou leven zouden die leeuwen of krokodillen toch ook niet denken van dit mens moet verdoofd worden? Ze zouden mij aan stukken scheuren!

kretonia | 13-04-11 | 10:18

Waarom worden mensen die tegen onnodig dierenleed zijn (zoals onverdoofd slachten door middeleeuwse gekken) altijd weggezet als 'dierengekkies' of 'dierenterroristen'?

Korreltje Zout | 13-04-11 | 10:16

Kom er dan ook een verbod op geimporteerd vlees? Als dat niet zo is, dan slaat die opmerking van de rabbijn ook nergens op.

Petrus de Rewa | 13-04-11 | 10:16

In dit geval ga ik zeker voor de dierengekkies.
You go Marianne, ouwe zevendedagsadventiste!

fjellfrass | 13-04-11 | 10:15

Van Marianne Thieme geloof ik nog wel dat ze zich echt aan haar eigen absurde principes houdt. De decadente meeschreeuwers geven ineens een stuk minder om dierenleed wanneer hun pâté foie gras in het geding zou zijn durf ik te wedden.

Dierenleed om iemands diepste overtuigingen is onaanvaardbaar in dit land, dierenleed vanwege iemands lekkere trek (foie gras), krenterigheid (bio-industrie) of ijdelheid (bontkraagjes) is geen enkel punt. Braak.

haatfundi | 13-04-11 | 10:15

Ey, fuck jullie, GS!

Open ik die link en krijg ik die hop van EHB voor mijn kiezen.

Bedankt!

Art Vandelay Ultor | 13-04-11 | 10:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen