Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Groeten van Juba

Juba, wat kijk je toch sipWe hebben een cadeautje voor jullie, afkomstig van het Iraakse verzet, van Juba the sniper om precies te zijn. Juba is de afgelopen maanden lekker bezig geweest en heeft een compilatiefilmpje gemaakt van zijn hits. Het filmpje is vorige week ter viering van suikerfeest in omloop gebracht. Dus check het hier. Ja, ook wij herkennen een bepaalde stijl. Dat aanleggen, dat wachten en dat schieten... Wacht eens, Juba schiet op zijn Amerikaans. Welnu, dat viel het Amerikaanse leger ook al op. Blijkt dat de Iraakse scherpschutter(s) zijn info gewoon uit een boekie heeft gehaald. Gelukkig schijnt internet in Uruzgan vooralsnog heel verschrikkelijk slecht te zijn.

Reaguursels

Inloggen

test

badabingbitch | 02-11-06 | 11:13

Ik hep ook een spelletje op mijn computer. Daarbij moeten Juba's proberen geiten te ontwijken omdat ze anders klem komen te zitten met hun slurf. Moraal van het verhaal: als we Nederland veiliger willen maken moeten er meer geiten op straat lopen. Pliesie helpt niet.

Kwispel | 01-11-06 | 00:35

OBG Sepp 31-10-06 @ 14:22
Een doel verwonden heeft ook weer zijn tactische voordelen. Er zijn minstens twee andere soldaten nodig om het doel af te voeren. Een beetje hetzelfde verhaal als de anti-personeelsmijn. Overigens zag ik in het filmpje hoofdzakelijk headshots. De bekende "pink mist" . Die zijn behoorlijk definitief.

President Babboe Bab | 31-10-06 | 21:39

koekje erbij? 30-10-06 @ 23:40
Nee DF2... ouwe meuk, maar nog steeds een publiekstrekker. In mijn kruisharen kelderen je kansen per nanoseconde. Bewegende doelen zijn mijn favoriet, al worden die erg moeilijk na 700 a 800 meter. Hoe loopt ie, wat is de interval tussen z'n schijnbewegingen, set scope aim.. knal ... dood.

President Babboe Bab | 31-10-06 | 21:25

De VS heeft ook niks te zoeken in IRAK!!!!!!!! En nederland is zo stom om achter die VS aan te lopen, het wordt tijd voor een ander kabinet!

Rest In Privacy | 31-10-06 | 20:05

@Dikr

He, een intelligente reply... dat is zeldzaam op GeenStijl. Even een korte repliek :P
- Het is inderdaad waar dat ik mezelf tegenspreek, omdat mijn standpunt gezien de oorlog ook niet zwart/wit is. Ik vind het pijnlijk dat zoveel mensen (VS & Irakezen) sterven, terwijl de mensen die echt de touwtjes in handen hebben veilig zitten en olie pompen. Maar dat is een puur gevolg van oorlog, Sartre zei ooit: "Quand les riches fond la guerre, c'est les pauvres qui meurent", dus wanneer de rijken oorlog voeren zijn het de armen die sterven. Zeker waar en spijtig, maar in mijn ogen niet anders.
- Wat ik wel goed vind is dat sommige gevaarlijke regimes worden opgeruimd, omdat ik graag in een wereld leef waar jij en ik van mening mogen verschillen, vrouwen dezefde rechten hebben als mannen, en iedereen dezelfde mogelijkheden krijgt om zichzelf geestelijk, sociaal en financieel te ontwikkelen. Landen zoals Irak, Iran, Noord Korea en andere up-your-ass landen houden hier juist niet van, daarom zie ik ze (persoonlijk) als de vijand van de verlichting en de mensheid. En dan is Amerika het enige dat zulke regimes durft op te ruimen op dit moment (helaas met andere motieven, namelijk: it's bad for business"). Dus vandaar dat ik de doorspoel actie wel goed vind, maar wel inzie dat de VS slechts haar eigenbelang dient en zo hypocriet is als de pest.

TyfoDeTeringclown | 31-10-06 | 18:10

Een goede sniper is goud waard. In de oorlog in het voormalige Joegoslavië schoten ze alleen burgers omver. Dat waren schoften. Maar in WWII bijvoorbeeld waren het elite eenheden, opererend onder de slechtste omstandigheden. Soms zelfs nog met humor, las van een Duitse sniper die een Engelse soldaat in den kondt schoot, hoewel hij hem ook door het hoofd had kunnen schieten.

Die Iraakse sniper schiet er vooral veel door de hand en benen volgens mij.

OBG Sepp | 31-10-06 | 14:22

Bij 90% van die schoten overleefd de yank het gewoon.

petjesman | 31-10-06 | 12:38

Dus zo komt oorlog wat dichter bij de mensen. Hopelijk komen ze er zo ook achter hoe de olieprijs betaald wordt.

bad to the bone | 31-10-06 | 10:19

Blue Schnautzer 30-10-06 @ 15:44: Geen sick fuck maar oorlog. Hoeveel filmpjes zien we niet op internet van het Amerikaanse leger dat gasten overhoopknalt of opblaast? Kijk, ik wordt hier ook niet blij van, maar dit hoort bij oorlog. Er worden ook Amerikanen afgeschoten.

Hommel | 31-10-06 | 09:14

Ik denk er het mijne van, militairen zijn daar om de vrede te bewaren en de zooi weer op te bouwen en wat gebeurd er, niks dan ellende.
Zelfmoordaanslagen op mensen die bij de politie willen, snipers die militairen omleggen en meer van dat soort wanstaltigheden.

Heel Midden-Oosten mooi laten voor wat het is, laat ze daar maar mooi geworden, een grote muur eromheen bouwen en mooi laten pruttelen.
Of zoals met een douche-bad putje, de stop eruit trekken en genieten van het Midden-Oosten Zee of Oceaan.

Wie kan er in vredesnaam eens een eind maken aan die (radicale-fundamentalistisch) Moslims met hun Jihad?
Niemand vrees ik, heel MO voorzien van een hele grote A-Bom en dan maar hopen dat het over en uit is, er is maar 1 God, en dat is die van hullie niet.

Klaar, nu weer verder met onze problemen, heeft Gonny nog wat raars gezegd?

:)

Tembellis | 31-10-06 | 03:39

@TyfoDeTeringclown 31-10-06 @ 00:39 Grappig hoe een mens zichzelf kan tegenspreken in een post. Je bent het niet eens met de oorlog waar elke dag hondeden doden in vallen maar je keurt wel goed dat amerika af en toe de plee doortrekt? Het feit dat er uberhaupt mensen zijn die wel een atoombom zouden willen gooien op amerika zegt genoeg over de politiek van amerika denk ik. Zij hebben die gevaren gecreerd de afgelopen 30 jaar. Om bij hun Irak beleid te blijven zal ik even samenvatten wat ze in die regio de afgelopen decenia hebben uitgespookt; Amerika heeft ooit de Iraniers geholpen zich van hun Sjah te ontdoen en er kwam een Amerikaanse stroman voor in de plaats; Amerika kreeg toegang tot grote olievoorraden; politiek geslaagd. Vervolgens helpt Amerika Iran met het veroveren van een stuk kust wat tot dantoe in handen van Irak was. Hun man blijkt echter een notoir dictator te zijn en het volk zet hem af en de Ayatolla's grijpen de macht. De VS voelt zich zwaar genaaid en switched van kamp en gaat actief het nieuwe bewind van Sadam's Baath partij steunen. Zij helpen hem met het voorbereiden en het voeren van een afschuwelijke oorlog tegen Iran en voorzien hem van vreselijke wapens. Dat stukje land wordt weer ingenomen door Irak. Tegelijkertijd steunt Amerika stiekum de Iraniers en verkopen hun zware wapens; met de opbrengst daarvan wordt een staatsgeep in Niguragua bekostigd. (Iran-Contra schandaal). Alles om maar toegang te krijgen tot zeggenschap over olie en een kapitalistische, Amerikaanse invloed in de regio te bewerkstelligen. Het gevaar van internationaal terrorisme is dus mede door Amerika zelf ontstaan. Ze hebben veel te veel hun buitenlandse politiek afgestemd op nationale behoeftes en de behoeftes van hun bedrijfsleven. Zo'n supermacht als politie agent van de wereld die wel eens eventjes de plee voor ons komt doortrekken? Nee, liever niet. En dan heb ik het nog geeneens over de rechtmatigheid van die oorlog die ze nu voeren. Amerika is een egoisitische, triggerhappy kleuter met een veel te groot psitool en die vertrouw ik niet toe dat ze de wereld bewaken. Daar hebben we de VN voor, waar ze zich helaas niks van aantrekken. Daarnaast zijn de problemen die ze bestrijden dus mede door henzelf veroorzaakt. Hate breeds hate,.. dat is wat er gebeurt.

Dikr | 31-10-06 | 01:13

@ iedereen die zegt dat de VS zich er niet mee moet bemoeien:
1. Denk aan het 'moraal' van Team America: World Police, the DICKS fuck ASSHOLES. Als je nooit iets onderneemt en maar lekker diplomatiek de pik van die fundamentalistische fuckers blijft zuigen kan iedere mongeaul een atoombom maken of andere shit en achter het westen aan komen, om veel redenen. Dus niet alleen omdat het westen hun 'aanvalt'. Er zijn imaams in Nederland die al zeggen dat alles waar wij voor staan afvallig is en slecht. Dus, af en toe moet de plee doorgespoeld worden, precies wat de US of A nu doen.
2. Het gaat Bush + matties natuurlijk niet om de vrijheid en democratie van de Irakezen, maar om OLIE, daarom sterven er dagelijks honderden mensen in Irak. Het opruimen van Saddam en andere leipe regimes zie ik als goed, maar kan niet zeggen dat ik de huidige 'oorlog' steun, daar zijn de redenen te hypocriet voor.
3. Maar toch, als ik moet kiezen tegen het vrije, liberale westen waar je wel mag zeggen (en tekenen) wat je denkt en een stel geitenneukende, fanatieke en in het middeleuwen levende fundamentalistische rukkerds, dan zeg ik: DEAUD AAN JIBA!

TyfoDeTeringclown | 31-10-06 | 00:39

@ Dr R. Clavan 30-10-06 @ 18:38

vieze smeerlap, naar kleine meisjes kijken op hegre :)
HEERLIJK!

drbukkake! | 31-10-06 | 00:21

@Folkert Meinhof 31-10-06 @ 00:02 En, ben je r trots op? Wat wil je nou toevoegen aan het onderwerp? Dat je mensen hebt doodgeschoten in een smerige burgeroorlog? En dan specifiek moslims? En dat je dat wel vet vond? Geen flauw idee of je liegt of de waarheid spreekt, maar in beide gevallen: ziek!

Dikr | 31-10-06 | 00:18

@Schimmelkut 30-10-06 @ 23:46 Goed dat je het vermeld. Laten we dat inderdaad nooit vergeten.

Dikr | 31-10-06 | 00:13

In 1993 kreeg ik als vrijwilliger in het Kroatische leger een oude mosin nagant in de hand gedrukt en mocht daarmee "pakken wat ik pakken kon". 18 Bosnische moslims hebben het geweten...

Folkert Meinhof | 31-10-06 | 00:02

Schimmelkut 30-10-06 @ 23:46.
leuke nick,ervaring mee?

koekje erbij? | 30-10-06 | 23:51

Tja, toch moet ik na het kijken van dit zieke filmpje zeggen: Bush SR begon hiermee. Die liet in de eerste golfoorlog filmjes uitzenden van hoe een stel hakbars deaed gingen gezien vanuit een vliegtuig (met die mooie kruisjes!). Nu zie je een paar hakbar-oppassers van wat dichterbij stoppen met roken, maar het effect dat het op de slachtoffers heeft is toch hetzelfde.

Schimmelkut | 30-10-06 | 23:46

En ja ,superjan ,ik speel ook nog call of duty.

koekje erbij? | 30-10-06 | 23:44

President Babboe Bab 30-10-06 @ 22:06.Speel jij ook battlefield? Bf 2142 is ook gaaf.

koekje erbij? | 30-10-06 | 23:40

Dikr 30-10-06 @ 22:35

De meesten van die Amerikaanse soldaten hebben waarschijnlijk nog nooit een mall van binnen gezien. Ze zijn uit hun caravans gelokt en door een leger knuffelnegers uit de ghetto's gesleurd. Dat is nog het sneue van de hele zaak.

Dwaaaas | 30-10-06 | 23:37

eatliver... het gaat natuurlijk om de grappige text op het titshirt, had beter een grote gele M (die van Mc Donalds) kunnen zijn met de text er onder Armed and Fat

litebyte | 30-10-06 | 23:27

@plaspop: ik zie een redneck, met een geweer? geen leuk filmpje...

litebyte | 30-10-06 | 23:22

Grappig trouwens, als je dit met de Black Water videos (lees amerikaanse huurlingen) filmpjes vergelijkt.

litebyte | 30-10-06 | 23:20

Ja dat is niet leuk voro Bush zijn propaganda geblaat.
Ik moet wel zeggen dat deze snipert knuppel (zand nikker voor de gemiddelde US soldaat met een hogere leeftijd dan zijn IQ) wel op militairen schiet. Filmpje is verder van redelijke kwaliteit met leuke digitale effecten. Alleen die Iraakse havenzangers met Hanneke Pijpers accent doen het wat minder voor mij.

litebyte | 30-10-06 | 23:18

@molsimare666 30-10-06 @ 22:08 Lol, Kruistocht? We zijn er klaar voor? Wie moesten er zo graag op kruistocht naar Irak op volkomen onterechte gronden? Wie hebben er zo'n puinhoop van gemaakt en oogsten nu wat ze zelf gezaaid hebben in dat land? Fanatieke moslims m'n kont, het is daar nu een burgeroorlog en de Amerikanen zitten er midden in. Alleen triest dat naast alle onschuldige Irakese doden, de amerikaanse jongens van een jaar of 18 die uit hun mall zijn gelokt en geeneens snappen wat ze daar doen de bloedprijs van Amerika moeten betalen i.p.v. Bush, Cheney, Rumsfeld en hun vriendjes in de politiek en het bedrijfsleven.

Dikr | 30-10-06 | 22:35

Het spel is eind volgende maand te koop, maar alleen bij Intertoys, Bart Smit en E-Plaza.

Stotteraap | 30-10-06 | 22:31

Deze Fanatieke moslims, waar dan ook ter wereld, mogen van mij allen langzaam sterven door toedoen van de democratie!!!! We zullen wel zien wie de langste adem heeft!
Propaganda zoals deze woekerd meer haar tegen de mosilims in het algemeen, kom maar met die nieuwe KRUISTOCHT!!! Wij zijn er klaar voor!!!

molsimare666 | 30-10-06 | 22:08

Een goede sluipschutter is goud waard. Terwijl de doorsnee zandhaas misschien 10% raakkans heeft, zal een goede sniper al snel op 80 a 90% zitten. Overigens onbegrijpelijk dat die Amerikanen zo open en bloot over straat slenteren en in hun onbeschermde turrets blijven zitten. Les nummer 1: zoek dekking en blijf nooit stilstaan en loop niet in een patroon en al helemaal nooit in een rechte lijn. Je overlevingskansen nemen dramatisch toe als je een mobiel doelwit vormt. Onwillekeurig bewegende doelen zijn een nachtmerrie voor een sniper. Ze kunnen hooguit 3x schieten voordat ze hun positie prijsgeven.

President Babboe Bab | 30-10-06 | 22:06

Wanneer komt dit spel uit voor de PS2?

Plop | 30-10-06 | 21:25

Ik vindt wel dat die amerikaanskies erg in het zicht lopen zeg, zelfs stevie wonder zou ze kunnen raken zo.

Fapdrol | 30-10-06 | 20:52

Omar Bradly werd gezien als een van de meest beschaafde bevelhebbers van WO II. Toch gaf hij het bevel om sluipschutters (Duitse) sluipschutters genadeloos aan te pakken. Ook als krijgsgevangene werden ze zonder pardon afgeknalt. (het liefst met publiek erbij). Dat was een beschaafde aanpak.

hoppie de clown | 30-10-06 | 20:38

Dikr 30-10-06 @ 20:01

Als vanzelfsprekend. Als New York, of beter gezegd Manhattan blank had gestaan, dan sond de brandweer van Hoek van Holland binnen 12 uur te pompen. Maar ja, het was de bederfelijke stad New Orleans, "Babylon a/d Mississipi."

Dwaaaas | 30-10-06 | 20:12

juba is een hele groep niet gewoon 1 iemand mr hele groep...

unknown2505 | 30-10-06 | 20:10

zoek een baan

vieze harry | 30-10-06 | 20:01

@Dwaaaas 30-10-06 @ 19:58 Yup, onbegrijpelijk. Behalve als je beseft dat het hier om de zwarte onderbuik van Amerika gaat. Tekenend voor het beleid van Bush wel,. alleen oog voor zijn zelf gecreeerde gevaren en niet voor de werkelijkheid.

Dikr | 30-10-06 | 20:01

Dikr 30-10-06 @ 19:52

Een van de vele. Een hooggeplaatste functionaris van de FEMA sloeg de spijker op de kop:"Als het hier om een terrostische aanslag had gehandeld, was het halve Pentagon en BiZa hier binnen 12 uur geweest. Nu was er na 3 dagen nog nauwelijks actie ondernomen." Onbegrijpelijk...

Dwaaaas | 30-10-06 | 19:58

@Dwaaaas 30-10-06 @ 19:48 Heb je absoluut gelijk in, daar heeft Bush een flaterfiguur geslagen en terecht.

Dikr | 30-10-06 | 19:52

@koekje erbij? 30-10-06 @ 19:45 Oke, je verdient je gratis lobotomie, bij deze dan. Ik ben niet aansprakelijk voor enige vorm van schade aan je frontale cortex. Eventuele spontane zaadlozingen zijn ook niet aan mij toe te schrijven; www.callme.nm.ru/schild.swf?namee=Nuke...

Dikr | 30-10-06 | 19:49

Iedere dode, aan welke zijde dan ook, is er m.i. een teveel...
Gisteren nog ff het docutje gezien over Kathrina... Dan vraag ik me toch af of de militairen niet beter in New Orleans gebruikt konden worden. Het was daar in elk geval een stuk veiliger en het werk een stuk dankbaarder.

Dwaaaas | 30-10-06 | 19:48

@koekje erbij? 30-10-06 @ 19:32 Gaan we steevast een hele bevolking vertellen dat ze wat jou betreft DOOD mogen? Want dat doe je ermee,.. en daarmee verlaag je je tot het peil van die lui die denken dat ze alle 'ongelovigen' uit moeten roeien. En dat is dom en triest naar mijn mening en gelukkig ook de mening van vele anderen.

Dikr | 30-10-06 | 19:47

nukem is de enigste oplossing !!praten wordt niks.

koekje erbij? | 30-10-06 | 19:45

Bij mensen die voorstellen om maar de hele Islam te nuken valt er denk ik weinig te lobotomieen. ;)

HJdeT | 30-10-06 | 19:36

Dikr 30-10-06 @ 19:18. Gaan we bedreigen ?

koekje erbij? | 30-10-06 | 19:32

@HJdeT 30-10-06 @ 19:24 Kijk, daar hebben we nou eens een constructieve suggestie! ;) Ik zag dat de rode schepjes met emmertje in de aanbieding zijn bij de intertoys, waar beginnen we?

Dikr | 30-10-06 | 19:26

Als je Irak Nuked brand het daar nog wel ff met al die olie daar. Ies niet handig naast het feit dat zoiets ook genocide en een overtreding van de mensenrechten is. Kun je beter Israel uitgraven en de rode en middellandse zee met elkaar verbinden. Het zogenaamde Salomons oordeel.

HJdeT | 30-10-06 | 19:24

Het volgende schaap dat hier 'nuke 'em' post met betrekking op het Irakese volk of alle moslims, krijgt van mij, Dr. Dikr een gratis lobotomie of trepanatie naar keuze. Eenmaal, andermaal?

Dikr | 30-10-06 | 19:18

@ Cyrus da virus 30-10-06 @18:31
Ze hadden het idd af moeten maken in 1991. Dat wilde Bush jr. nu even doen. Jammer dat Bin Laden nu zo invloedrijk was geworden. In 1991 was dat niet gebeurt.

HJdeT | 30-10-06 | 19:08

nukem,nukem all,before its too late !!

koekje erbij? | 30-10-06 | 18:45

Ik kijk toch liever naar filmpjes en foto's van Luba.

Dr R. Clavan | 30-10-06 | 18:38

bah, net als die vent die toen onthoofd werd, dat ging door merg en been dat geschreeuw bah bah bah... ik ga dit filmpje niet kijken :(

Loeders | 30-10-06 | 18:36

geweldig. die amerikanen hebben er dan ook geen ene flikker te zoeken.

drbukkake! | 30-10-06 | 18:35

"Through man's existence, from the start of time, the fight for survival is our only crime"
@ Sapiens 17:15
Verhelderend plaatje, projected pipeline door Afghanistan werd projected na de val/terugtocht van de Russen in Afghanistan, voor zover ze het land uberhaupt al controleerden (Door wie werden al die Stingers ook al weer geleverd?). Helaas voor de US machthebbers kwamen de Taliban aan de macht en met deze mensen konden geen zaken worden gedaan. De aanslagen in New York waren natuurlijk de aanleiding om Afghanistan binnen te vallen nadat de Taliban weigerden Osama uit te leveren. De Amerikanen hebben Pakistan als "bondgenoot" die hun grens met Afghanistan niet (kunnen) controleren. Ruimte genoeg dus voor de Taliban om zich terug te trekken en te hergroeperen. Het enige wat de ISAF nu controleert zijn hun eigen bases in het zuiden van Afghanistan. Te weinig manschappen... en weinig vrinden onder de lokale bevolking, een dodelijke combinatie.

Wat betreft Irak hadden de Amerikanen hun kans moeten ruiken tijdens de eerste golfoorlog... Backed up door bijna de gehele arabische regio hadden ze in een poep en een scheet op kunnen rukken naar Bagdad. Hadden Bush senior en Colin Powell maar naar hun Chief of OPerations Schwartz geluisterd. Wil niet helemaal zeggen dat dezelfde pleuris van nu dan niet was uitgebroken, maar dan waren al die leugens niet nodig geweest en zou het thuisfront er wat positiever tegenover staan. Want dat is waar deze filmpjes slechts toe dienen... Het verzwakken van de steun van het thuisfront voor deze oorlog zodat de Britten/Amerikanen Irak binnenkort wel moeten verlaten, zonder dat ook maar een doel verwezenlijkt is... Geen democratie en zeker geen gecontroleerde olietoevoer.

Het wachten is op een sterke leider (dictator) vanuit de shiitissche danwel soennietische groepering die land verenigt zij het met ijzeren hand. Democratie is in Irak vooralsnog strijden voor Utopia

Cyrus da Virus | 30-10-06 | 18:31

Gewoon dat hele klote land platgooien met een NUKE! Dan zijn we van alle problemen af! Kunnen we eventueel Libanon / Iran etc... etc... meepakken.
.
De Islam is GEEN vredelievende godsdienst!!! SNAP dat nou eens.....

Section_1 | 30-10-06 | 18:29

Die een na laatste had mazzel volgens mij.

Fuzzy-de-Bear | 30-10-06 | 18:20

WAAROM is dat kaartje niet gewoon helemaal met rood witte strepen?
hahaha komt nog hoop ik!

ja man | 30-10-06 | 18:08

@Treger 30-10-06 @ 18:01:
Dat er ná de eerste golfoorlog niet veel meer geleverd is dat lijkt me evident, vanaf dat moment was Saddam afhankelijk van dubieuze handelaren en de waan van het moment in de Sovjetunie.
Kennelijk een communicatiestorinkje dus. Opgelost.

Reinaert | 30-10-06 | 18:04

@reinaert,
Ok dat weet ik allemaal en ook over de NL nachtkijkers. Ik dacht dat je het over 2003 had en niet de eerste golfoorlog. In die tijd voor golfoorlog 1 normale business lijkt me.

Treger | 30-10-06 | 18:01

@Treger:
En ja hoor, googelen werkt: www.fas.org/nuke/guide/iraq/agency/af....

Even een stukje platte tekst:

Between 1977 and 1987, Paris contracted to sell a total of 133 Mirage F-1 fighters to Iraq. The first transfer occurred in 1978, when France supplied eighteen Mirage F-1 interceptors and thirty helicopters, and even agreed to an Iraqi share in the production of the Mirage 2000 in a US$2 billion arms deal. In 1983 another twenty-nine Mirage F-1s were exported to Baghdad. And in an unprecedented move, France "loaned" Iraq five SuperEtendard attack aircraft, equipped with Exocet AM39 air-to- surface missiles, from its own naval inventory. The SuperEtendards were used extensively in the 1984 tanker war before being replaced by several F-1s. The final batch of twenty-nine F1s was ordered in September 1985 at a cost of more than US$500 million, a part of which was paid in crude oil. Iraq also bought more than 400 Exocet AM39 air-to-surface missiles and at least 200 AS30 laserguided missiles between 1983 and 1986.

Reinaert | 30-10-06 | 17:56

@Treger 30-10-06 @ 17:47:
Er zijn de nodige schandalen en schandaaltjes geweest omtrent het leveren van wapentuig aan Irak, zowel in Duitsland als in Frankrijk. En let wel: wapentuig mét exportvergunning.
Charmant voorbeeld is het modificeren en moderniseren van Saddam's SCUD-installaties door duitse experts. En dat moet in 1990 of 1991 geweest zijn aangezien het klusje werd uitgevoerd met behulp van overstock onderdelen van de (toen in liquidatie zijnde) NVA.
Ik denk dat google op dat gebied wonderen doet, zoek eens op Mirage F-1.

Reinaert | 30-10-06 | 17:54

@Reinaert,
Huh???? Waar kom jij vandaan? "tot het laatste moment hebben volgepompt met wapentuig" ?????? Mocht dat zo zijn dan vind ik dat erg knap van ze dat ze het gelukt is en dat ze het geheim konden houden....

Treger | 30-10-06 | 17:47

Juba? Geef mij maar Luba!

okkenootje | 30-10-06 | 17:47

@Treger 30-10-06 @ 17:34:
Mijn statement betreffende inspecties die al door Reagan geregeld zijn geeft al aan dat e.e.a. al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde, dat heb je kennelijk in mijn posting even gemist.
Dat er ook in NL geinspecteerd werd heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen, het onder Russisch toezicht slopen van een 'levensgevaarlijk' strategisch wapen als de bekende YP-408 was één van de meest komische momenten uit mijn diensttijd.
Je statement omtrent de Fransen en de Duitsers snap ik niet helemaal, ook niet wat je er op laat volgen. Dat laat ik maar voor jouw rekening. Als reminder geef ik je nog wel even mee dat zowel Fransen als Duitsers Saddam tot het laatste moment aan toe hebben volgepompt met wapentuig, ik memoreer maar even gloednieuwe Mirages en overstock NVA-materieel.

Reinaert | 30-10-06 | 17:41

Kewle film. Beats Chuck Norris and Siegal by miles. Vette soundtrack ook.

Faaz71 | 30-10-06 | 17:39

Juba, de Iraakse Hannie Schaft, volgens Jan Marijnissen.

Ed Cetera | 30-10-06 | 17:38

@MAXIMO 30-10-06 @ 17:23:
Kan best zijn maar als Saddam destijds onafhankelijke waarnemers had willen hebben dan zou hij die echt wel gekregen hebben hoor.
Zó moeilijk is het nou ook weer niet om de internationale gemeenschap van je goede bedoelingen te overtuigen, en toch is 'm dat niet gelukt.
En nu ga ik eens naar m'n karbonades kijken!

Reinaert | 30-10-06 | 17:36

@Reinaert,
Ook de Fransen en de Duitsers vonden het tijd dat Saddam moest verdwijnen.
De wil was er maar dan in VN verband. Ze wilden de inspecties opschroeven tot 10.000en voertuigen en inspecteurs zodat Saddam geen enkele ruimte meer had en vrijwillig zou verdwijnen zoniet dan pas als uiterste consequentie militaire actie maar dan in VN verband.
(En over jouw inspecties, dat is al zo oud, De Russen controleerden het NL arsenaal al in de jaren 80 en de amerikanen mogen het russische arsenaal controleren, Dus dat ze zich laten controleren is niks nobels aan)

Treger | 30-10-06 | 17:34

@viktor kanzyani 30-10-06 @ 17:25
Dat heet een uitzichtloze situatie waarin veel kansarme mensen zonder toekomstperspectief door criminele idioten worden geronseld namens de "Islam". Deze kansarme, wanhopige lieden worden gebrainwashed en geindoctrineerd door fundamentalistische apen. Primitief tuig dat met wortel en al moet worden uitgeroeid. Echter de Amerikanen scheppen een ideale voedingsbodem voor de ideeen van deze achterlijke lieden.

HJdeT | 30-10-06 | 17:32

@Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 17:23:
Het overgrote deel van het Amerikaanse wapenarsenaal is bekend, daar is weinig inspectie voor nodig, hey desbetreffende speelgoed wordt ook door veel andere landen ingezet.
Dat de Amerikanen een ietwat onfrisse reputatie hebben weet ieder kind - en stoort mij ook al geruime tijd - maar daar valt mee te leven.
Maar goed, on-topic zou ik zeggen begin eens een lobby en beweeg de USA eens tot het toestaan van inspecties.
Eén kleinigheid kan ik je overigens al verklappen: de Amerikanen staan al jarenlang inspecties van hun nucleaire arsenaal toe, dat is destijds door vriend Reagan al geregeld.

Reinaert | 30-10-06 | 17:30

En zo'n plaatje legt nog steeds niet uit waarom een zelfmoordcommando gericht op weerloze burgers nu zo'n heldendaad is.

Enfin, na mij de zondvloed. Gegroet allemaal en nogmaals gefelicitaart @ Roku

viktor kanzyani | 30-10-06 | 17:25

Reinaert 30-10-06 @ 17:15
Saddam hielp redelijk mee, het waren de Amerikanen die persé de controle door Amerikanen wilden uitvoeren ipv dit te laten doen door de internationale VN.
Was Saddam toch akkoord gegaan dan hadden ze die rechtvaardiging wel gekregen op de manier hoe ze dat nu ook hadden verkregen, wijzen op geheime dienst rapporten die nooit publiekelijk mogen worden...

MAXIMO | 30-10-06 | 17:23

@ Reinaert

En waarom zou de rest van de wereld eigenlijk geen inspecties in Amerika moeten doen? Het enige land ter wereld dat ooit atoomwapens tegen burgerdoelen inzette, tenslotte. Dat Vietnam vergiftigde met napalm en Agent Orange. Dat Afghanistan en Irak heeft vergiftigd met uranium munitie. Dat tienduizenden van zijn eigen soldaten heeft verminkt met dezelfde uranium munitie - destijds nog zo eufemistisch 'het Gulf War Syndrome' genoemd. Lekker land.

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 17:23

viktor kanzyani 30-10-06 @ 17:20:
Wat Sapiens bedoelt is dat binnenkort Turkmenistan, Kazachstan, Oezbekistan enzovoorts het zelfde lot als Irak te wachten staat :-)
Uiteraard nadat het vuiltje Iran geruimd is.

Reinaert | 30-10-06 | 17:22

Het wordt tijd dat Europa zich gaat ontwikkelen als duurzaam wereld deel zodat wij minder afhankelijk worden van olie. Dan kunnen die kudt Amerikanen lekker in hun olie gaarkoken.

HJdeT | 30-10-06 | 17:21

@ Sapiens

Wil je een plaatje met olie producerende landen uit die regio die dikke kameraden zijn met het door jou zo verfoeide Amerika?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 17:20

@viktor kanzyani 30-10-06 @ 17:09:
Ik refereerde ook echt niet aan de misleidings- en vertragingstaktieken die destijds door Saddam c.s. werden toegepast.
Zou Saddam destijds inspecties hebben toegestaan zou de internationale gemeenschap héél anders hebben gereageerd, en zouden bovendien onze vrienden Bush en Blair hun rechtvaardiging voor militair ingrijpen waarschijnlijk nooit ergens vandaan hebben kunnen halen.
In die zin is Irak dus zelf medeschuldig.
Blijft staan dat ik de manier van ingrijpen en vooral de motivatie daarvoor dus nog steeds niet kan goedkeuren, maar da's oud nieuws. En helaas ook koren op de molen van Nivea en soortgenoten.

Reinaert | 30-10-06 | 17:15

wees blij dat het snipers zijn .. als ze daar een beetje hebben opgelet hadden ze veel stevigere bommen kunnen maken met o.a. kunstmest .. En wacht maar tot ze echte checmicalien gaan gebruiken .. it aint over !

Draaitafel Demagoog | 30-10-06 | 17:14

@Sapiens Speciaal
Ben het met je eens. De Bush family is gewoon een familie feestje aan het vieren op kosten van de belasting betaler. Jammer voor hen dat die party een beetje aan het crashen is. Maar het is nog veel zuurder voor de Irakezen.

Al die stomme fundamentalistische klootzakken die menen in de naam van Allah het land te mogen fucken. Erg spijtig en de schuld van de Amerikanen die er binnen kort met de staart tussen de benen tussenuit gaan knijpen.

HJdeT | 30-10-06 | 17:11

Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 16:35
Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 16:53

Schitterende analyse en o zo jammerlijk waar...

College Boy | 30-10-06 | 17:09

@ Reinaert

Puur theoretisch gezien had Saddam zich netjes aan de destijds door de VN opgestelde resoluties kunnen houden. Dan was Blix tot op de dag van het kastje naar de muur gestuurd en had het soevereinde en onafhankelijke Irak tot in lengte van jaren een lichtend voorbeeld voor de Sapiens Specialen dezer wereld kunnen zijn.

viktor kanzyani | 30-10-06 | 17:09

lol mij maakt hij niet gek, zijn typische opstelling maakt me alleen nog haatdragender tegen hem en zijn voorspelbare, onderontwikkelde matties.. jullie maken het ons zo makkelijk jullie te haten! keer op keer weer wordt het bewezen dat jullie stuks voor stuk (yeeey generaliseren, over één kam scheren!!) agressieve domme kneuzen zijn waarmee niet op een normale manier valt samen te leven.. zo ruim je jezelf op.. thanks daarvoor!
de rekening komt vanzelf wel..

Luctor et Emergo | 30-10-06 | 17:07

Ik zei het al eerder. Nivea en anderen hier op GS houden er een dubbele moraal op na. Verkrachten door yanks is natuurlijk slecht en verkeerd en verdient een zware straf. Maar je hoort Niveau 0 nooit over de verkrachtingen door zijn geloofsbroeders in Pakistan. Zeker geluisterd naar die vent in Australie dat ze er om vroegen. Nou mijn beste Nivea, misschien vroegen die meisjes in Irak er ook wel om??? Ik weet dat dat niet zo is, maar ik kan die vergelijking nu makkelijk doortrekken. Oftewel, waarom ben jij nou nooit objectief en kan je de de balk in het oog van de islam nou nooit eens zien? Ik kan zeggen inderdaad. Die Yanks zijn sukkels en krijgen wat ze verdienen en Bush is inderdaad een mechalomane machtswellusteling. Dat soort hand in eigen boezem geluiden hoor ik nou nooit bij jou en je kornuiten. En oeps er is weer, terwijl ik dit type, een vrouw in Pakistan verkracht en vermoord door haar familie, omdat die burka te geil was.

Mokum Kosher | 30-10-06 | 17:06

Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 16:53:
Dat de Amerikanen er geen zak te zoeken hebben daar geef ik je groot gelijk in. Ze zoeken overigens ook geen zakken maar olie, maar ik zal geen lullige grapjes meer maken.
Probleem is alleen dat Irak onder vriend Saddam nou niet echt een stabiele natie bleek te zijn, en een behoorlijk veiligheidsrisico in de regio opleverde.
En een beetje chinees rekenen leert ons al snel dat veiligheidsrisico plus oliebronnen gelijk is aan Amerikaanse bemoeienis.
Analoog zou je wel kunnen aanvoeren dat ook Rusland nou niet bepaald een stabiele natie is en in de zin ook een veiligheidsrisico, enzovoorts, alleen Rusland is een iets te grote vis die bovendien altijd blijft communiceren.
Irak heeft met name dat laatste nagelaten en is daarom doelwit geworden van Amerikaanse 'interesse'.
Naar mijn bescheiden mening heeft Irak het dus deels wel degelijk over zichzelf afgeroepen.

Reinaert | 30-10-06 | 17:04

LOL @ Pannie

viktor kanzyani | 30-10-06 | 17:00

Hehe maak ze gek nivea! ;)

Pannie | 30-10-06 | 16:57

Mess with the bull, you get the horns bitches!!! Wij laten hun met rust, zij ons.

Hesselbollah | 30-10-06 | 16:56

@ Reinaert
Het is helemaal geen Amerikaans probleem. De Amerikanen hebben er gewoon geen zak te zoeken. Saddam had niets met 9/11 te maken, er waren geen WMD's en voor de democratie kwamen de Amerikanen echt niet. Dan kunnen ze net zo goed thuis blijven, want daar hebben ze er meer problemen mee.

Al die volkeren die je opnoemt, horen daar ook thuis. De Amerikanen niet. Die horen inmiddels thuis in het door hen van de Indianen gejatte land, ergens tussen Mexico en Canada. Het zijn ook nog eens nazaten van onze Europese voorouders. Ik schaam me dood voor dat gajes.

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 16:53

Heel bovengronds Irak is nog niet het gebeente waard van 1 amerikaanse soldaat. Dit waren er al meer.
Dat land valt niet te regeren met een democratisch systeem. Absolute wreedheid tegen de familie van tegensprekers is wat helpt. Ik zou zo zeggen: installeer een brute dictator - eentje met een snor en een grote familie. Neem een aantal leden van die familie in gijzeling. Schroom niet die per buizenpost terug te sturen als Abu Snor te hebberig wordt naar oliegelden.

Jan Passant | 30-10-06 | 16:52

Deadkennedy 30-10-06 @ 16:39

Was dit een citaat van P Kouwes ?

gaap_gaap | 30-10-06 | 16:51

@rokuuuU
nee knulletje... je moeder MISbruikt nivea.... en terrecht..!

de melkboer | 30-10-06 | 16:50

@Nivea
Kuss mm-ak ya'arku shar mouteh. Aneekik o aneek ummk o obook o ahlk klhm means.
Samengevat: Ongezien de tyfus, Wad al haram!

Gripzz | 30-10-06 | 16:49

-weggejorist-

Avada1337 | 30-10-06 | 16:49

@ Sapiens

Ten eerste ben ik van mening dat jij en ik net zo goed deel uit maken van de graai naar de laatste - ook een aanname maar goed - grondstoffen. Die eer is niet alleen voor de yanks weggelegd. Als je zo principieel bent waarom vecht je je strijd dan hier uit? Hypocriet heet dat.

Ten tweede gaat je vergelijking - net als de voorgaande - mank. De laatste keer dat ik keek had geen enkele Nederlandse dictator de velden in Slochteren in handen. Bovendien hangen hier geen politieke tegenstanders aan vleeshaken in presidentiele kelders. Een miniscuul detail maar goed.

Met je pretentieuze gelul over hoe de olie wel niet eigendom is van de Irakezen. Hoeveel profeit denk je dat de Irakezen hebben gehad van die olie tijdens Saddam?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:48

Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 16:42:
Nu doe je het voorkomen als een specifiek Amerikaans probleem daar in Irak. Denk dat je dat toch wel een beetje moet nuanceren.
Ongetwijfeld zullen er aan Amerikaanse zijde de nodige economische motieven meespelen, maar daarnaast zijn er toch nog wel een paar andere partijen in Irak die graag een hap uit de (oliedollar-) ruif willen nemen.
Denk eens aan Koerden, Shiïten, Soennieten: allemaal erg inboorling daar in Irak en allemaal ook érg bereid tegen elkaar te strijden.
Om de oliedollars of om het geloof, wat de reden ook zijn moge, maak het nou niet mooier dan het is en geef de Amerikanen nou eens niet overal de schuld van.

Reinaert | 30-10-06 | 16:47

mijn moeder gebruikt nivea.

RooKuuU | 30-10-06 | 16:45

@KaiserSoza: Nivea is het smeersel dat de multiculturele samenleving bij elkaar moet houden. Maar men vergeet dat stront te zijner tijd opdroogt en dat daardoor de smering verloren gaat en de machine juist gaat haperen.

Mokum Kosher | 30-10-06 | 16:45

Pff meeste van die amerikanen zitten er echt niet voor de lol.. om dan maar te zeggen boontje komt om z'n loontje is wel de meest domme hippiekreet ever.. ik word echt kotsmisselijk van dit filmpje en hoop dat nivea's moeder de hoofdrol speelt in de volgende.. sterker nog, als ze klaar is met de pr0nmovie met onze buurman's onbesneden varken ga ik 't gelijk regelen..
shit man!! er staan een paar duitsers met een schedel op de foto en 't hek is van de dam en geen westerling is zijn leven nog zeker.. er worden een paar tekeningetjes van een pedo gemaakt, TEKENINGETJES!! en de wereld ontploft haast, maar die kudthakbars plempen de moord op tientallen amerikanen op 't net en 't moet allemaal maar weer kunnen..
wanneer wordt er es opgetreden tegen die gasten blah..

Luctor et Emergo | 30-10-06 | 16:44

Die mensen daar hebben zich 30 jaar niet kunnen roeren. De spanningen bleven onderhuids en wat deden de Amerikanen? Direct het centrale gezag ontmantelen en dat was heel heel erg dom. Vind je het vreemd dan dat wat 30 jaar onderdrukt is met een geweldsexplosie losbreekt in een machtsvacuum?

Treger 30-10-06 @ 15:32

GOH die tregor, dit is de eerste post van jou die is echt ergens opslaat!
applaus voor jezelf tregor!

ja man | 30-10-06 | 16:44

@ viktor kanzyani
... en alweer de zoveelste aanname van vriend viktor. Ik ben gewoon tegen het Amerikaanse imperialisme, de egoistische Amerikaanse graai naar de laatste grondstoffen die nu aan de gang is. De olie in de Iraakse grond is eigendom van Irak en Amerika heeft er niets te zoeken. Hoe zou jij het vinden als ze hier de boel in puin kwamen schieten en vervolgens het gas uit Slochteren en straks de Waddenzee kwamen oppompen? Nou, private Kanzyani?

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 16:42

@Treger: Kijk dat is nou humor. :-) Wish U were here. hahahaha.

Mokum Kosher | 30-10-06 | 16:42

Tsja, dit krijg je hé...
Overgrote deel van de bevolking waar ze het voor zeggen te doen kan hun bloed wel drinken..
Nogal logisch na alle gemaakte fouten; de inval, het ontslaan v/d gehele politie, Abu Graib, het bevrijden van misdadigers, het stelen van olie en het sturen van militaire schietgrage Yankee-Tokkie loonslaven.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de machtsverdeling en alle burgerslachtoffers...
Het enige positieve wat de Amerikanen nu nog kunnen doen is terugtrekken..

MAXIMO | 30-10-06 | 16:42

Filmpje is inderdaad vorige week naar Amerikaanse media gedistribueerd.
Goeie propaganda maar ze hadden de Amerikanen nog banger kunnen maken door er andere muziek onder te monteren, pink floyd bijvoorbeeld: "Wish you were here"

Treger | 30-10-06 | 16:39

Nivea@

Beide partijen in deze oorlog zijn fout. Ten eerste had de US of A nooit aan mogen vallen. Toen zij dit echter deden was dit met de intentie om een vorm van democratie en zelfbestuur in te voeren (naast de oliewinning controleren). Het lijkt er echter sterk op dat het Irakeze volk geen democratie wil. Waar het westen een vorm van evolutie door heeft gemaakt is die bij de Islamitische wereld grotendeels achtergebleven. Dit komt voor een groot deel door goegrafie. Vele arabische / perzische volkeren hebben lange tijd geleefd als nomaden en in clanstructuren. Die hebben altijd gevochten om de weinige resources die er waren. Toch zie je dat nadat er nu wel mogelikjkheden zijn om je permanent te vestigen de bevolking er voor kiest zich vijandig op te stellen tegenover bevrijders/ bezetters. Echter er zijn verdragen waarin wordt bepaald hoe er oorlog gevoertd moet worden. Er zijn altijd mensen die deze verdragen schenden. Toch zijn moslims hier een aparte klasse in. Die hebben geen leger maar burgers die zich achter burgers verbergen en wanneer zij een kans zien proberen zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Dat iemand in allah gelooft kan ik al niet begrijpen. Hij was er ineens uit het niets en heeft alles gemaakt. B.S. Maar dat mensen op deze manier denken dat ze goed bezig zijn getuigt toich wel van een enorme misgedirigeerde motivatie (vaak religeus gerelateerd). Uiteraard probeer ik the US of A niet goed te praten, maar ik doe het toch en maak van Irak een parkeerplaats.

Deadkennedy | 30-10-06 | 16:39

@ Sapiens

Voor iemand die zich aan de zijde van het Iraakse volk meent te scharen laat je wel een ontstellend gebrek aan mededogen voor dat zelfde volk zien.

Tenzij je natuurlijk je contributie voor de Baathpartij elk jaar netjes op tijd hebt betaald, natuurlijk.

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:39

Shit man het lijkt wel oorlog. Als mensen nu al zo huilen, wat moeten die jongens ten tijde van WO I en WO II dan wel niet meegemaakt hebben? Daar hoor je nooit iemand over. Ik schiet toch liever een knullige hakbar neer dan dat ik moet vechten tegen goed getrainde moffen. Dat even als vergelijking, want ik schiet liever ook geen hakbars neer.

Mokum Kosher | 30-10-06 | 16:38

oorlog in Irak, en ollanders in Polderland die zich de stoom uit hun oren laten opfokken, moet dat nah?
voor alle multi-culti-biculti-superculti en vmbo culties, geef het op, de autochtone internet jihadisten hebben de intifada uitgesproken over ONS "achterlijke" zandarabieren, barbaar turken, en bolletje Antillies, ze willen niet in discussie of argumenten horen die hun van hun Heilige geloof in het kwaad van Buitenlanders kan doen afwijken, aaagh wat lul ik tog, het zijn tenslotte maar Amerikanen, fok em, allemaal., guantanamostyle.....

Gookie | 30-10-06 | 16:38

Hakbars zijn niet dom alleen te egocentrisch om zich te organiseren.

multi-gelul | 30-10-06 | 16:38

Dit is nu de ultieme vrede.

multi-gelul | 30-10-06 | 16:36

Overigens vind ik dat de Amerikanen wel eens een keer mogen oprotten uit Irak. In Noord-Korea bijvoorbeeld heb je een dictator met een atoomwapen. Maar daar durven die laffe Yanken niet aan te komen, want anders wordt China 'n beetje boos. Condoleeza Rice achter die Chinese toponderhandelaar zien aanhobbelen? Ze had geen spat in te brengen. Amerika als wereldmacht is definitief in verval. Ontluisterend.

NB. Noord-Korea heeft geen olie en da's het verschil met Irak. Niets meer, niets minder.

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 16:35

@ Sapiens

Ach, je twijfelde ook aan mijn verstand. Vandaar.

Geef eens antwoord op mijn vragen ipv ze te ontwijken. Dat je het niet zo hebt op de US is wel duidelijk. Dat behoeft geen verder betoog.

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:33

@Nivea 30-10-06 @ 16:05

Nivea de prada moslima?

KaiserSoza | 30-10-06 | 16:31

onduidelijk gemanipuleerde beelden.
in deze tijden is niets wat het lijkt.
grote kans dat deze beelden van de amerikanen komen.

klapvee | 30-10-06 | 16:31

Ik neem aan dat de regie alle autobussen en burgers die op het verkeerde moment bij broeder Juba door de vuurlijn stapten ertussenuit geknipt heeft.

Jan Passant | 30-10-06 | 16:31

@Rokuu
Sorry jochie, neem de kofschip-regel (of fokschaap in jouw geval) nog eens door. Da's dt-fout nummer twee in vijf minuten. Op deze manier heb je niks aan dat anoniem solliciteren. Val je alsnog door de mand.

Kleines Arschloch | 30-10-06 | 16:30

2 bevolkingsgroepen die elkaar uitmoorden kun je toch moeilijk vergelijken met verzetstrijders,

BroodjeGeyt | 30-10-06 | 16:30

@ viktor kanzyani
Beginnen over mijn opleiding? Wat is dat nu weer voor een zwaktebod? Wel een beetje blijven focussen, he.

Ik zie geen verschil tussen Nederland ten tijde van WO II en Irak nu. Amerikanen zijn de bezetter en daar ontstaat verzet tegen. Logisch toch? En hoe dat verzet er dan uitziet, doet er niet zoveel toe. Zou jij ook niet je eigen land verdedigen? Zou je dan pantserwagens aanvallen met je pioschopje? Of een Croftybom?

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 16:29

@Viktor

Islam is niet gebaseert op Nationalistische strijdmacht, maar Broederschap.

RooKuuU | 30-10-06 | 16:28

@ Sapiens Speciaal 30-10-06 @ 16:19
''Het Nederlandse verzet pakte destijds de wapens op en het Iraakse verzet doet hetzelfde. So what?''

dat is Zoooo SP!

College Boy | 30-10-06 | 16:27

Onderbuik 30-10-06 @ 15:19

Wat...?
Bommen droppen van 2 kilometer in de lucht is zeker stoer?
Ik wil oorlog, dood, en verderf niet glorificeren, maar snipers zijn echt wel stoer.
Ennuh... AWP whore!

ssoass | 30-10-06 | 16:27

Nivea:
Oorlog: botsing tussen machten. En of de een nou de goeie en de ander de slechte is.
Wanneer je voortdurend onder de traumatische stress van een oorlog ligt, je maat naast je in zijn gezicht wordt geschoten, de resultaten ziet van een zelfmoordactie op een markt dan ga je een keer beserk. Niet wenselijk wel menselijk. Want oorlog moet wel 'netjes' gevoerd worden. Dat klinkt absurd maar zegt ook wat over de eigenlijke onwil om oorlog te voeren die aan de basis van iig onze cultuur ten grondslag ligt (Zoals je, belezen als je bent, weet is orde de eerste zorg van onze culktuur) En dat kun je van die, voortdurend in de lucht schietende, zichzelf opblazende, alah uakbar gillende idioten niet zeggen.

joelende boer | 30-10-06 | 16:26

Gefelicitaart @ RooKuuU

Op naar de zuurverdiende stageplek in het MKB. Hopen dat het anoniem solliciteren er op tijd doorheen wordt gejast, is het niet?

@ Sapiens

Het feit dat jij geen onderscheid ziet tussen wat in WOII door ging voor het nederlandse verzet - zo fanatiek was dat verzet nu ook weer niet - en zelfmoordcommando's op weerloze burgers in Irak maakt het zo moeilijk voor mij te geloven dat je fatsoenlijk onderwijs hebt gevolgd c.q. afgerond.

Weet je eigelijk wel dat het meerendeel van die zgn vrijheidstrijders helemaal geen irakezen zijn? Al Zarqawi bijvoorbeeld was een Jordanier. Doet het je nooit nadenken wanneer zo'n geimporteerde hakbar een bazar met onschuldige Irakezen in Bagdad opblaast? Denk je dan werkelijk: Hulde voor het Iraakse verzet?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:25

@Rokuu
Gehaalt met een t. Soms kun je beter zwijgen.

Kleines Arschloch | 30-10-06 | 16:24

Een "goede" sniper schiet niet met "onschuldige burgers" in de lijn achter zijn doel. Juba wel. Dat maakt hem een "slechte" sniper - in de dubbele zin van het woord.

Jan Passant | 30-10-06 | 16:23

@Victor
Je bedoelt dat de meisjes-hakbarren goed geschoold zijn, toch? Die gastjes zoals Nivea kunnen toch nog geen deuk in een pakje boter slaan?

Kleines Arschloch | 30-10-06 | 16:21

En waarom zou je het Nederlandse verzet niet met dit Iraakse verzet kunnen vergelijken? De Duitsers vielen illegaal het onafhankelijke Nederland binnen en de Amerikanen deden hetzelfde met het onafhankelijke Irak. Of hadden ze een geldige reden die we even gemist hebben of zo?

Het Nederlandse verzet pakte destijds de wapens op en het Iraakse verzet doet hetzelfde. So what?

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 16:19

@Viktor

Zeker weten mijnvriend, maar ik doe geen vmbo meer, nu doe ik MBO ;).

Heb het vmbo papiertje al gehaalt.

RooKuuU | 30-10-06 | 16:18

@Multikuli 30-10-06 @ 16:09
Wat is ook alweer het verschil tussen zwakbegaafd en moslim?

dlseth | 30-10-06 | 16:17

@ Multikulti

Een beetje simpele redeneertrend, vind je niet? Beetje van het niveau VMBO zeg maar.

Volgens mij is de aanstaande generatie dolgedraaide hakbarren van nederlandse makelij en uitstekend - voor zo ver mogelijk in NL na al die afbraak in het onderwijs - geschoold.

Zelfs Roku zou theoretisch zijn papiertje nog kunnen halen. Gelukkig zit ' ie pas in de eerste dus hij heeft nog even.

Genoten van de herfstvakantie Roku?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:14

Terugtrekken die amerikanen en gematigden Irakesen en dan een grote parkeerplaats van maken met strategische bombardementen. Zorg alleen wel ff dat de olievelden niet radioactief blijven. Dus 10km om die velden geen bom. Verder iedereen weg of vette pech.

Deadkennedy | 30-10-06 | 16:12

just... sick

synchronicity | 30-10-06 | 16:10

Ik ga ook maar eens even shoppen, eens zien of ik vriend Nivea voorovergebogen in de winkel aantref :-)

Reinaert | 30-10-06 | 16:10

-weggejorist-

BroodjeGeyt | 30-10-06 | 16:10

Waarom antwoorden, statistisch gezien is de kans erg groot dat hij zwakbegaafd is, ga je toch geen tijd in steken. Doet de vmbo-a maar.

Multikuli | 30-10-06 | 16:09

Kan iemand die lik niveau uit mijn reet halen? Het weekend is voorbij.

JudgeJuly | 30-10-06 | 16:08

@Nivea 30-10-06 @ 15:34
He pisvlek, nou moet je eens goed luisteren. Wat die USA soldaten hebben gedaan is absoluut niet goed te praten en walgelijk bovendien. Echter zijn die desbetreffende soldaten al gearresteerd en worden berecht. Het enige wat mensen zoals jij kennen is HAAT HAAT HAAT... Bloed voor bloed... Ik vind de aanwezigheid van die Amerikanen ook niet nodig, ze hadden Saddam daar egwoon moeten laten zitten echter was ik wel bang voor de gevolgen als hij zou overlijden. Wat dan??
Maar grote vriend, als jij het Westen zo haat, ga dan zelf in Irak of ander zandparradiijs wonen??

RedFrits | 30-10-06 | 16:07

Juba's Greatest Hits, NU in de winkel!
De man kan wel schieten. Wel triest, maar dat heb je zo met oorlog, dat hou je toch dus waar hebben we het over.

Ik vraag me af of die Juba wel een Irakees is. Sinds de val van Saddam is Irak overspoeld met terroristen uit de hele wereld om op Amerikanen te kunnen schieten en om, nu ze er toch waren, en passant Iraakse groeperingen tegen elkaar op te hitsen.
Gecombineerd met gropen criminelen die gebaat zijn bij het bestaande machtsvacuum et voila: binnen no time heb je de situatie dat iedereen op iedereen schiet. En de gewone burger is er weer de dupe van. Joepie.

Bloedhoest | 30-10-06 | 16:07

@Nivea 30-10-06 @ 15:58
Aisha staat in de Koran zelf hoor; volgens mij heeft zij zelfs sura 66 geschreven. Tenzij je je eigen heilige boek ontkent en de favoriete vrouw van je pedoprofeet, natuurlijk.

dlseth | 30-10-06 | 16:07

Moehaha roku is stereotype..

Hulde @ melkboer

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:06

Nivea 30-10-06 @ 16:03:
Later? Wat mij betreft blijf je gewoon lekker weg hoor, no problem!
Inhoudelijke discussie zit er toch niet in met jouw soort dus haast je vooral niet om terug te komen na het winkelen, ga gerust een paar blokjes om of even langs de moskee om je te laten bevestigen.

Reinaert | 30-10-06 | 16:05

Nee dan jij nivea, al tig keer roepen dat je weggaat. Je lijkt goedver die Yanks wel, biculturele balonnenvouwert.

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:05

Nou Melkboer, jaar geleden al afgestudeerd, momenteel werkzaam als juridisch adviseur :) maar ja, klinkt vast te geweldig voor je, dus ga maar even rustig zitten en diep ademhalen :) Ciao!

Nivea | 30-10-06 | 16:05

@nivea
nee jij komt lekker uit de hoek met je argumenten.... tsssk ga naar school puber ....

de melkboer | 30-10-06 | 16:04

-weggejorist-

Nivea | 30-10-06 | 16:03

@De melkboer

Stereotype Analyize.

RooKuuU | 30-10-06 | 16:03

@BroederBeer 30-10-06 @ 16:00
misschien een tijdje daar doorbrengen en gelijk de taal machtig worden ;-)

pala pala | 30-10-06 | 16:03

@all
Ik gok het volgende.... Nivea.... Is.... jaartje of 15, vmbo -/-, 2e of 3e generatie importnederlander, groot minderwaardigheidscomplex, gebrek aan een vaderfiguur, je werd geslagen door je 4 broers, geen vrienden, spraikt lastig naidierlandtsj en schopt lekker tegen de maatschappij omdat je zelf te beroerd bent om eraan deel te nemen, heeft een sexuoos handicap en doet fapfapfap op dit soort video's, je krijgt genot uit het martelen van huisdieren en als klap op de vuurpijl... je hebt last van een chronisch chromosoomtekort
dus eigelijk kunnen we het je niet kwalijk nemen...

de melkboer | 30-10-06 | 16:02

@Nivea 30-10-06 @ 15:59
te veel op Flodder gefapt?

pala pala | 30-10-06 | 16:02

@ Nivea

Ontleen je je naam aan de substantie waarmee je je rauwe aarsje doorgaans mee verwend?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 16:01

Juba mag meteen struikelen over zn snijper rifel en niet meer opstaan.

@Amerika Haters, Skrew You

BroederBeer | 30-10-06 | 16:00

De islam had zich nooit moeten bemoeien met Amerika... of India,Darfur,Ethiopie,tsjetsjenie,Thailand,Australie,China,enz... enz.. enz... enz.
Het is een steeds weerkerende grove fout in de buitenlandse politiek van de UBERracistische intolerante mono""""""cultuur"""""" islam.
Ze zullen hun productiviteit in geweld nog dubbel en dik bewijzen in het continent van de genocide..

Europa1 | 30-10-06 | 16:00

goeie stuntman

buchtinpakskes | 30-10-06 | 16:00

-weggejorist-

Nivea | 30-10-06 | 15:59

en daar komen dus nog meer rotjochies als Juba bij...

College Boy | 30-10-06 | 15:59

Die mensen verdedigen gewoon hun land. Moet kunnen.
Als de Amerikanen wat vriendelijker waren geweest na het binnenvallen van Iraq en niet meteen aan het martelen waren geslagen dan was er misschien nog een onderlinge vrede mogenlijk. En al hoewel ik snipers de meest walgelijke soldaten vindt, Amerika doet dit ook. Alleen laten ze hun laffe daden niet zien.
Behalve als er van boven weer eens 20 Iraqiers worden afgeschoten door een grote doelzoekende bom, dan roept iedereen weer in koor BOEM.
Dus nu ook niet janken, de Iraqiers laten tenminste nog zien wat er op het slachtveld gebeurt. Dat kun je van de Amerikanen niet zeggen...

da wizard | 30-10-06 | 15:59

@ knap van je dlseth, in geen enkel geschiedenisboek zal er ooit worden geschreven dat hij sex had met zijn jongste vrouw. Maar w8, onthulling, JIJ WEET T gewoon! Jij was er bij! whahaha! Jeetje, ben je al in aanmerking gekomen voor de Nobelprijs! Wat benje toch geweldig! hahaha, ga spelen met reinaert! En nou ga ik echt!

Nivea | 30-10-06 | 15:58

Dit soort filmpjes dragen in hoge mate bij aan het versnelde aftreden en de publieke teloorgang van de grootste dictator-clown in onze geschiedenis: George Bush.
PS: Dus zo ziet Top die Kop op GS-TV eruit? Grappig gevonden....

JudgeJuly | 30-10-06 | 15:58

Wie gelooft dat de VS alleen voor de verspreiding van (hun eigen nep-) democratie Irak binnenvielen is dus ff naïef bezig hè... Om hun eigen belangen en olie veilig te stellen natuurlijk.
Toch ben ik van mening dt de Irakezen beter af zijn zonder Saddam. De VS zijn gewoon met teveel arrogantie en machogedrag naar binnengestapt. en dat botst natuurlijk. Daar weten we in NL alles van met onze ''010 en 020-rotjochies''.
Aan de andere kant hebben de VS ook weer gelijk dat als ze nu weggaan, Irak zeker een bolwerk van terrorisme zal worden. De VS zullen nog wel even blijven (denk wel zo'n 10 jr).

College Boy | 30-10-06 | 15:57

Stijlvol/loos
Ik kan er niks aan doen maar heb er wel begrip voor. niemand kan oordelen over de wegen en middelen van een volk om te strijden tegen een bezetter die beschikt over de meest geavanceerde oorlogstuig. Vanuit grote hoogte bommen laten vallen dat is pas lef hebben he?

Treger | 30-10-06 | 15:57

de Botte Bijl 30-10-06 @ 15:54:
Je bedoelt dat die jochies maar beter hadden moeten opletten op school, dan waren ze ook niet in het leger terechtgekomen?
Waarheid als een koe, en toch blijft het lullig om een kogel op te moeten vangen zonder dat je precies weet waar het nou eigenlijk om gaat.
Okay, Amerikanen compenseren dat gebrek aan kennis met hun idiote "Patriottisme", maar als buitenstaander blijf ik het wel zielig vinden.

Reinaert | 30-10-06 | 15:56

sjo... lekkere binnenkomer
niveau ipv nivea...... als die sukkel maar niet denkt dat dat express was.....

magixrules | 30-10-06 | 15:56

@Sapiens
Ga het Nederlandse verzet in WOII nou niet vergelijken met die achterlijke imbecielen in Irak svp... Af en toe een stempeltje vervalsen of een postzegeltje achterover drukken is heel wat anders dan bommen gooien op drukke plekken

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:56

@Nivea 30-10-06 @ 15:46
In de middeleeuwen, ja. Ruim 500 jaar geleden. De westerse wereld alsmede het Christendom heeft sindsdien een ontwikkeling doorgemaakt. Het Midden-Oosten en de (radicale) Islam daarentegen...

Kees Maf | 30-10-06 | 15:56

@niveau 15:47
ja hier!! kom maar kom maar kom maar

magixrules | 30-10-06 | 15:55

@Nivea 30-10-06 @ 15:46
Aisha werd al lekker stukgescheurd en volgeblaft door de pedoprofeet op haar 9e. Overigens, noem eens een paar namen op van middeleeuwse pipos die meisjes van 13 bereden die vandaag de dag nog worden aanbeden en als heilig worden beschouwd.

dlseth | 30-10-06 | 15:55

-Edit: Ne-der-lands ty-pen! -

Nivea | 30-10-06 | 15:54

Die jochies die door hun hoofd worden geknald zijn gemiddeld 19 jaar oud, erg ziek allemaal, maar heel zwart wit gesteld wel een kwestie van boontje komt om zn loontje.

de Botte Bijl | 30-10-06 | 15:54

@ Sapiens

Gezond verstand zegt ie. Dat is nog eens een wonderlijke manier om de heldenstatus van snipers en zelfmoordcommando's uit te leggen.

* Voelt aan z'n water dat dit een gezellig topic gaat worden *

viktor kanzyani | 30-10-06 | 15:53

@ Niveau
Volgens mij ben jij niet helemaal lekker. Tuurlijk kan je kritiek hebben op de Amerikanen en kornaten, maar om te zeggen dat je het leuk vind dat ze afgeknald worden :( Dan ben je echt een lompe teringlijer. die van mij part ongezien de tyhus mag krijgen. Als je echt zo'n held bent ga er dan heen en ga vechten! Maar nee, meneer post hier wel en *fap fap fap* wel op scherpschutter filmpjes .................

Stijlvol stijlloos | 30-10-06 | 15:52

*klomp* *breekt*
Meestal - méé'stal dus, hé - breekt GS 'oude' media als het NOS Journaal tot op de bodem af als die oud nieuws brengen alsof het, eh, 'nieuw' is.
1: Het NOS Journaal kwam gisteren, dus al bijna een WEEK later, met dit 'nieuws' nadat het 48 uur lang groots op de CNN-site had gestaan. Met filmpjes en al.
2: En vandaag, een dag nadat het NOS Journaal het had opgepikt, komt GS ermee door. Skandahl!
.
Hebben jullie ook nog versch nieuws?

Pharos | 30-10-06 | 15:52

Naja, Rumsfeld zei het al 3 jaar geleden:

"In every country, in my adult lifetime, that's had the wonderful opportunity . . . to move from a repressed dictatorial regime to something that's freer, we've seen in that transition period there is untidiness," ...

"It's untidy. And freedom's untidy. And free people are free to make mistakes and commit crimes and do bad things. "

"Stuff happens," Rumsfeld said.

12 April 2003

gaap_gaap | 30-10-06 | 15:51

@popo> Nivea wil dat Saddam weer aan de macht komt, dan worden die arme meisjes tenminste niet door ongelovige Amerikanen verkracht, maar door (vrienden van) De Grote Leider. Ook worden dan opstandige mensen vermoord, echter hanteren de Amerikanen een iets krappere interpretatie van 'opstandig'.

Maar het grote voordeel is: Dan zien we het niet en wordt het gedaan door moslims zelf, dus boeit het ons niet! Zie Sudan, niet binnenvallen hoor ongelovige honden, laat ze elkaar maar afmaken!

Nivea de schijnheil

Lange Neus | 30-10-06 | 15:51

Als je goed kijkt is te zien dat Juba nog aardig wat mist.

Meneer | 30-10-06 | 15:49

tuig

Duiventeler | 30-10-06 | 15:49

Nivea 30-10-06 @ 15:44:
Zandbak?
Volgens mij behoor jij hier tot de zandbakcultuur, ik ben er ééntje van de moddervette rivierklei. Pech knul, je krijg me echt niet gek.

Reinaert | 30-10-06 | 15:48

No problem Reinaert :) Andere gegadigden? ;)

Nivea | 30-10-06 | 15:47

Alles is onder controle zou rumsfeld nou zeggen

RooKuuU | 30-10-06 | 15:47

leuk dat sluiperige geschut van die hakbars maar met busjesbommen enz. werken ze volgens mij effectiever.............. hhmmm laat ik ze niet op ideëen brengen..........

Madjack | 30-10-06 | 15:47

Die verkrachting had ik niet eerder van gehoord, die viespeuken moeten in Irak berecht worden niet in de US.

Multikuli | 30-10-06 | 15:46

proganda = propaganda (maar dat had je vast wel begrepen)

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 15:46

Hoei daar hebben we Roku ook!

Alleen crazyfool ontbreekt nog!

viktor kanzyani | 30-10-06 | 15:46

blijkbaar weet de amerikaanse democratische partij ook een goede campagnevideo in elkaar te zetten. zucht.

daskapitalist | 30-10-06 | 15:46

@ Popo, zeker nooit geschiedenisboeken gelezen uit de middel-eeuwse tijden, waar christenen met 13 jarige meisjes trouwden??? Sukkel! In die tijd was dat blijkbaar normaal! Maar ja, je moet wel wat zeggen he, ik begrijp je :)

Nivea | 30-10-06 | 15:46

@ viktor kanzyani
Kun je niet tegen he, zoveel gezond verstand ineens? Je bent nogal gehersenspoeld door Pentagon proganda, vrees ik. Waarom zitten de Amerikanen volgens jou in Irak? Nou?

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 15:45

Is idd al wel zo oud als de weg naar Rome dit filmpje maar goed, wel een cinematografisch hoogstandje, hij weet wel vanuit een mooi shot te filmen...

de Botte Bijl | 30-10-06 | 15:45

@Reinaert,
En toch is het zo. Jij vindt van niet en dat zegt veel over jouw gebrek aan algemene ontwikkeling.

Treger | 30-10-06 | 15:45

@Drijflijk

Is geen muziek, maar Nasheed

RooKuuU | 30-10-06 | 15:45

reinaert, wat ben je stil! :) Propaganda van CNN? WAhahahhahahah!!! Nou zit je wel stil he praatjesmaker! Ga terug naar je zandbank en kom pas spelen als je van je moeder mag!

Nivea | 30-10-06 | 15:44

@reinaert, en nivea ook: dat soort verhalen zijn er meer, dat soort dingen gebeuren altijd in een oorlog, er zitten heus wel rotte appels tussen alle soldaten, de amerikanen zeker geen uitzonder, en zijn ze niet rot, dan worden ze in zon oorlog vaak nog wel rot, maar dan vooral @nivea: jij solliciteert naar een neqschot ofzo?
dat er dus 1 groepje amerikanen was die een 14 jarig meisje verkrachten, en dat er tegenover een heel leger staat van mannen die alleen vechten omdat ze iemand als profeet vereren die een meisje van 11 neuqte?

popo | 30-10-06 | 15:44

lekker muziekje erbij trouwens!

drijflijk | 30-10-06 | 15:44

Wat een SICK FUCK!

Blue Schnautzer | 30-10-06 | 15:44

@ Horizontal Jack 30-10-06 @ 15:23:

In de melk ouwe. In de melk. niet in de pap.

Armageddon | 30-10-06 | 15:44

@ Horizontal jack, en in Nederland zijn t die kaaskoppen zoals jij die meisjes verkrachten en vermoorden! ;) Altijd weer die grootste pedo's he! Met de bijbel in de hand ;)

Nivea | 30-10-06 | 15:43

@ Sapiens

Tuurlijk mijn vriend. Verzetshelden zijn het. Wanneer kom je collecteren voor een standbeeld voor de grootste held van allemaal, Al Zarqawi?

Sapiens Speciaal spreekt, laat Saddam zijn karwei alsnog afmaken!

viktor kanzyani | 30-10-06 | 15:43

Mooi filmpje.

RooKuuU | 30-10-06 | 15:43

Welke moskee bezoekt nivea?

Multikuli | 30-10-06 | 15:42

@Treger 30-10-06 @ 15:39:
Dat Amerikanen niet behept zijn met al te veel cultuur daar wil ik je zelfs nog wel gelijk in geven (of het moet al geïmporteerde cultuur zijn).
Maar kom me nou niet aan met "een eeuwenoud cultuurvolk" want dan kom ik niet meer bij van het lachen, jij refereert aan een middeleeuwse en achterlijke cultuur, vooral beter bekend als islam. En daar kan ik helaas momenteel weinig cultuur in ontdekken.

Reinaert | 30-10-06 | 15:42

@ Reinaert, alsjeblieft hond! Hierbij de link, aangezien je te stupid bent dit soort dingen op te zoeken. Kan je snappen hoor, merendeels pleit altijd weer voor dat zogenaamde geweldige Amerika. Lees en Walg! Hoera voor de Sluipschutter!

edition.cnn.com/2006/LAW/10/18/soldier...

Nivea | 30-10-06 | 15:42

@Nivea 30-10-06 @ 15:34
(2992 - 19) * 1000 = 2973000 dooie moslims. Das voor de aanslagen van 11 september min de daders. En maal 1000 want een niet-moslim is gewoon meer waard dan een moslims.

dlseth | 30-10-06 | 15:42

scherp hoor en groot gelijk vanuit zijn standpunt.. die GI Joes zouden ook gewoon moeten oprotten uit het middenoosten en de arabs de arabs laten. Gewoon lekker nar ballgames en BBQs

misschien gaan ze dat wel een keer snappen in de USA

Bigdaddy | 30-10-06 | 15:41

Bommen zaaien, kogels oogsten

niks mis mee | 30-10-06 | 15:41

@Nivea
Ach gut, een muzelman met huidschilfers? Wat lul je nou man, er worden daar elke dag meisjes en vrouwen verkracht door hun vaders, broers en neven met de Koran in de hand! Niet kosjer wat die paar Amerikanen hebben gedaan, maar wist je dat die allemaal in de bak zitten nu en dat ze zelfs de doodstraf kunnen krijgen? Dat gebeurt met die Irakezen niet hoor, die moorden en verkrachten net zolang door tot ze hun 72 kleine maagdjes mogen neuken in het moslim paradijs...

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:41

Na het zien van de hele serie van Over There, is dit uitermate triest voor de families thuis in de USA. De meesten die in Irak zitten doen gewoon hun werk, erger nog:
Er zit nationale garde in Irak, en dat zijn 'vrijwilligers' die zich aangemeld hebben om te helpen bij rampen zoals een ORKAAN. De meeste soldaten hebben niets te maken met de politieke en economische belangen. En dit is uitermate triest.
Maar goed, war = war = shit

roebfromtheblock | 30-10-06 | 15:39

@nivea
Smeer jij je kontje maar alvast diep in met wat van dat glibberige glijgoedje (lees nivea) stinkdrol...
Je moest eens weten hoe die debielen elkaar onderling lopen te slachten en uit te moorden sjiieten en soenieten die hele families verkrachten en vermoorden. En met lijken van soldaten of *kuch* broeders door de straten rijden alsof het trofeeën zijn...
Ga maar lekker fapfapfap doen op deze video kansloze mongeaul...

de melkboer | 30-10-06 | 15:39

De Amerikaanse onderklasse opgegroeid in ontwrichte gezinnen, groot geworden met internetporno en GTA op playstation is de woestijn ingestuurd om te vechten tegen een eeuwenoud cultuurvolk. Dat is vragen om moeilijkheden en ik vraag me af wie de echte barbaren zijn. Heb wel medelijden met de amerikaanse soldaten dat ze zo verneukt worden door hun eigen regering.

Treger | 30-10-06 | 15:39

@Nivea 30-10-06 @ 15:37:
Ik ben zoekende maar helaas kan ik niets betrouwbaars vinden dat zelfs maar wijst in de richting van de propagandastory die jij hier serveert.
En nou gauw je muil houden en opsodemieteren naar de woestijn waar je thuishoort!

Reinaert | 30-10-06 | 15:38

@BratwurstAkbar, maar hoe weet jij dat al die hakbars kwaadwillend zijn? er zitten er volgens mij genoeg bij die gewoon geen idee hebben wat ze nou eigenlijk doen, en ook genoeg van 18-19-20, zou mij niets verbazen als ze er nog jonger tussen zitten, daar zijn ze niet zo van echt minimum leeftijd.

popo | 30-10-06 | 15:38

Lol @ Nivea de google wizard

* googled even de Veluwse poema bij elkaar *

viktor kanzyani | 30-10-06 | 15:38

Heel herkenbaar filmpje, alleen ik gebruikte altijd een blaaspijp met papieren pijltjes en onschuldige voorbijgangers,..

Dikr | 30-10-06 | 15:38

@ viktor kanzyani
Wat hebben de middelen naar keuze er nou weer mee te maken? Ook het Nederlandse verzet gebruikte destijds bommen. Dit is gewoon het Iraakse verzet in actie. Kun je verwachten als je illegaal en onder allerlei drogredenen een onafhankelijk land binnenvalt. Wie kaatst, kan een kogel terug verwachten. Zou jij ook doen als de Amerikanen opeens Nederland binnenvielen (om wat voor reden dan ook).

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 15:38

Zijn geen misdrijven, is oorlog.

Multikuli | 30-10-06 | 15:37

@ Reinaert, jij kijkt blijkbaar geen nieuws :) Ga zoeken op het internet, soldaten zijn inmiddels veroordeeld. Anyway, je bent typisch t geval van een praatjesmaker. Reacties hier achterlaten, maar van niks op de hoogte zijn behalve die praatjes van je! No problem, 90% van hier is ook zo ;) Ga maar googlen!

Nivea | 30-10-06 | 15:37

@Nivea 30-10-06 @ 15:34:
Bron graag, en anders ongezien de tyfus!

Reinaert | 30-10-06 | 15:36

Tsja, beetje sneu voor die Amerikanen maar ze weten waar ze aan beginnen als ze het leger ingaan. Overigens kan heel Irak van mij de vinketering krijgen. Saddamn Hussein weer aan de macht helpen. Die vent is niet helemaal koosjer maar liever hem dan nog een hakbarland.

dlseth | 30-10-06 | 15:34

Vraag me af wat je met een dergelijke compilatie van misdrijven (want dat zijn het) bereikt.
Heldenstatus ongetwijfeld, maar dan alleen in kringen van je eigen mede-criminelen.
Voor het overige bereik je er waarschijnlijk alleen maar mee dat jouw 'vijand' in plaats van 'gewoon' trigger-happy extreem trigger-happy wordt.
En van dat laatste zijn we al enige tijd getuige.
Enne: volgende keer wel een normale soundtrack please want mijn hond wordt niet goed van dat kattengejank!

Reinaert | 30-10-06 | 15:34

Hartstikke scherp zeg :) Aantal Amerikaanse doden stijgt zo nog sneller daar1 ;)

Van mij mogen ze hoor, die sluipschutter zet die Amerikanen betaalt voor het verkrachten van dat 14-jarig Irakees meisje dat voor de ogen van d'r ouders en broertje werd verkracht door 5 amerikaanse honden en daarna werd vermoord! Daarna nog eens de ouders vermoord en broertje en daarna alles in de fik gestoken. Boontje komt zijn loontje schooiers!

4 familie-leden toen vermoord, voor elk familie-lid 100 amerikanen! Dus de rest volgt vast nog ;)

Nivea | 30-10-06 | 15:34

@ Sapiens

Zeg dat wel, wat reden er veel Nederlandse zelfmoordcommando's in op burgerdoelen destijds he?

viktor kanzyani | 30-10-06 | 15:33

@Horizontal,
Die mensen daar hebben zich 30 jaar niet kunnen roeren. De spanningen bleven onderhuids en wat deden de Amerikanen? Direct het centrale gezag ontmantelen en dat was heel heel erg dom. Vind je het vreemd dan dat wat 30 jaar onderdrukt is met een geweldsexplosie losbreekt in een machtsvacuum?

Treger | 30-10-06 | 15:32

Tja, wie illegaal een land binnenvalt, kan wat terugverwachten. Dat heet verzet en het is hetzelfde als wat Nederlanders tegen de Duitsers deden.

Sapiens Speciaal | 30-10-06 | 15:32

@ Graaf Gulpenduiker
Heb je een link? Zo'n filmpje zie ik graag! Goede antidote om 100 moslims te zien worden afgeknald voor elke Amerikaan... Hier staan trouwens ook wat goede clipjes: members.chello.nl/~c.cremer/war%20cine...

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:31

@Treger
Ben het met je eens dat het een puinzooi is in Irak, maar dat ligt dus niet aan de Amerikanen maar aan al die hakbars die zo graag de macht willen zodra de Amerikanen hun hielen lichten. Wist je dat in sommige steden Sjiitische milities in gevecht zijn met ... Sjiitische milities? En in andere Sunni's met Sunni's? Joegoslavië was er een soort rust-oord bij

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:28

Seek and destroy, misselijke filmpje

wittefang | 30-10-06 | 15:28

@ Horizontal Jack.
Die is er ook, heb ik eerder gezien. Schieten de Yanks Afghanen uit de bergen. Tis geen fris filmpje, maar ja, it's a dirty job but someone's gotta do it. Kek muziekje trouwens...

Graaf Gulpenduiker | 30-10-06 | 15:27

@Treger
Enemy at the Gates is een compleet verzonnen verhaal, met wel bestaande personages. Die Duitse officier Koenig? Heeft nooit bestaan! Dat weet ik omdat ik momenteel een boek over Stalingrad lees, je moet toch wat...

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:26

@da wizard

Vast niet.
Kan er geen compilatie worden gemaakt van vieze hakbars die lood in hun harses gepompt krijgen? Daar wordt ik tenminste blij van, niet van die hakbars die onschuldige, goedwillende gasten van 18-19-20 doodschieten.

BratwurstAkbar | 30-10-06 | 15:25

Is internet niet geweldig?

pringleshapedturd | 30-10-06 | 15:24

@Horizontal,
De goede kant? Wie heeft er ozo naief en onder valse voorwendselen zo'n enorme puinhoop van Irak gemaakt?

Treger | 30-10-06 | 15:24

@Treger
Jij solliciteert ook naar een accute loodvergiftiging, maat. 'Teruggeven aan de Irakezen"? Alsof die Irakezen ooit iets zelf in de pap te brokkelen hadden onder Saddam...

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:23

Ik heb leren snipen in het laatste deel van Metal Gear Solid.

Hodja | 30-10-06 | 15:23

Krijgen de Amerikanen in de USA zelf dit journalistische hoogstandje ook te zien?...

da wizard | 30-10-06 | 15:23

Het is dus wel een goed boek?

Traag | 30-10-06 | 15:22

Dit is echt ziek

Jazeker | 30-10-06 | 15:22

Hie schiet ze ook allemaal 2x neer!

Kingsize68 | 30-10-06 | 15:21

Jammer dat we de compilaties van de US Marine snipers niet te zien krijgen, want dat zou echt VET KICKEN zijn: elke minuut een Hakbar minder! Van deze Al Qaeda propaganda wordt ik niet vrolijk, de Amerikanen staan namelijk aan de goede kant in dit conflict... Ik vind wel dat zo'n filmpje mag worden uitgezonden. of vroeg niemand iets?

Horizontal Jack | 30-10-06 | 15:21

Snipers zijn uitermate triest, net als pakketjes langs de weg neerleggen en wachten tot er een Amerikaanse held voorbijkomt.

BratwurstAkbar | 30-10-06 | 15:21

Die hakbars zijn nog te dom om de trekker te kunnen overhalen, stelletje islamitische lutsters...

Lachende Scheerkwast | 30-10-06 | 15:21

snipers zijn geen frisse jongens, ze zijn het laagste van het laagste.

Onderbuik | 30-10-06 | 15:19

Je kunt het ook in films leren. enemy at the gates bijvoorbeeld.
Is trouwens een uitstekende tactiec om die onderbetaalde amerikaanse proleten te demotiveren. Gewoon afnokken uit dat land en terug geven aan de Irakezen zelf!

Treger | 30-10-06 | 15:18

Dat filmpje is al zo oud als de eerste golfoorlog! Lekker achterhaald! Nog echt nieuws? Of is dat maar moeilijk en vervelend?

CHZS de PCZS | 30-10-06 | 15:18

Is niet de eerste vijand die door de VS zelf is opgeleid...

prestodegekste | 30-10-06 | 15:16

Zal vast ook nog wel een boekie te krijgen zijn voor een atoombom .....

lecram | 30-10-06 | 15:16

Allah Hakbar!

Armageddon | 30-10-06 | 15:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl