Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bert Vuijsje: Reaguurders funest voor democratie

opaismoe.jpgZo. Tijd om weer eens ouderwets een website onder te poepen. Die van Radio 1 om precies te zijn, en nog meer specifiek: het stukje onder de laatste column van Bert Vuijsje. Vuijsje richtte zich hedenochtend tot het Nederlandse volk om te waarschuwen voor de 'anonieme lafbekjes, de mensen die sinds de opkomst van internet de openbare meningsvorming vergiftigen met hun stijlloze oprispingen', u weet wel. Ja, opa ging even lekker los en vertelt onder het mom van 'dat hadden wij vroeger niet' levendig over zijn bezoek aan een politierechter. Daar zag Vuijsje een internetdreigert geheel terecht veroordeeld worden, en voor het gemak concludeert hij maar dat dit nu precies is wat je er van krijgt, als iedereen zomaar alles mag zeggen op dat internet. Zeg maar het soort redenering waarvoor je of al wat ouder, of een officieel gecertificeerd lid van het opiniemakersgilde moet zijn. In het geval van Vuijsje is van beiden sprake dus erg verwonderlijk is het allemaal niet. Maar als je het dan ook nog presteert de cyclus bedreiger = anoniem = GeenStijl reaguurder af te ronden met de stelling dat we in dit alles een pleidooi voor de vertegenwoordigende democratie moeten zien, dan vrrraag je er gewoon om. Daarom: veel plezier allemaal!

Reaguursels

Inloggen

Weer een voorstander van de sovjet republiek der Nederlanden. Europese sovjet unie was niet goed genoeg. Waar blijft de KGB, Stasi en Gestapo om ons de les te leren?

Fukjoe | 17-01-10 | 14:27

Al die kritiek op internet,Geen Stijl en reaguurders vanuit diverse hoeken zoals door Koningin en nu ook Vuijsje is niets anders dan stemmingmakerij met als doel dat dit verdwijnt of de nek om gedraaid wordt.
Kritiek op het ''onderbuikgevoel'' dient slechts als afleiding.. in wezen gaat het om de reaguurders,die als een met een fileermes de rottigheid van het establishment bloot leggen en daarmee het establishment in hun hemd zetten... deze vorm van vrijheid van meningsuiting is voor datzelfde establishment niet acceptabel en dus dient het te verdwijnen.
Mannen als Vuijstje zijn slechts de slippendragers van dat establishment en hopen zo met hun bijdrage in de regionen van datzelfde establishment opgenomen te worden.
Reaguurders... geniet van uw vrijheid... nu het nog kan.

pielewaaier | 17-01-10 | 09:21

Geachte Heer Vuijsje,

Tussen de door u gesignaleerde onderbuikmeningen en het opzetten van een (meer) directe democratie zit geen oorzakelijk of direct verband. Derhalve zijn uw opmerkingen zinloos.

Bovendien zijn uw woorden beledigend voor een grote groep mensen die zich terecht niet meer vertegenwoordigd voelen, maar die geen idiote emails aan de heer Spong versturen.

U scheert eeniegelijk over één kam en dat is buitengewoon dom, bovendien scoort u heel goed bij GeenStijl en het is de vraag of u deze reclame zo prettig of nuttig vindt. Maar goed het was uw keuze.

Of u tot de intellectuele elite gerekend kan worden weet ik niet, maar ik heb een vermoeden. In ieder geval zullen uw woorden wel de goedkeuring van een bepaalde minister kunnen wegdragen. Toch altijd weer prettig om te merken hoezeer journalisten, toch uw vak of zo, graag bewust of onbewust tegen de heersende macht aanschurken. Voelt dat lekker, heer Vuijsje? U bent een waardevolle aanvulling voor de "flak machine" der politieke correcten.

Bovendien begrijp ik niet waarom u zoveel vertrouwen stelt in een de huidige vorm van democratie. Werkt die dan zo goed? We worden diverse oorlogen ingerotzooid; tegen de wil van de gemiddelde Nederlander worden we onder de knoet van Brussel gebracht; sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er bijkans nergens een plaats op aarde geweest waar niet gevochten wordt. Sterker nog, we vechten wat af. Al die gekozen leiders, die doen het allemaal zo goed? Kom nu heer Vuijsje, u hoort beter te weten.

Er zijn wel degelijk alternatieven voor het huidige democratisch bestel. Leest u er uw Chomsky maar eens op na. Ben u wel even zoet, natuurlijk. Het spaart ons misschien wel oprispingen van uw zijde. Als er iemand op dit moment overkomt als een rancuneuze kleinburger dan bent u het wel.
Gegroet, Edmond V.O. Katusz

Evocatus | 17-01-10 | 02:04

Hulde aan Radio 1 en het hele publieke omroepbestel. Met het alter ego Bert Vuijsje zijn ze er daadwerkelijk in geslaagd om Jozef Stalin en zijn gedachtengoed te reanimeren.

TonySoprano | 16-01-10 | 15:50

Vuisje heeft een punt, en het komt door het internet. Eerst het eerste deel van die zin: hij heeft een punt. Veruit de meeste reaguursels, zeker hier op GS en SN, vallen in de categorie 'Boe', 'Hoera', 'Wat een rotte vis is die man/vrouw' of wellicht een 'Nou nou nou, het land gaat kapot'. Zeer zelden wordt met argumentatie erbij vermeld waarom dit zo is en belangrijker, wat hier aan gedaan moet worden. Dit betekent dat veruit de meeste reaguursels emotionele blurbs zijn die niet bijdragen aan de vebetering van de samenleving, maar slechts uiting geven aan onvrede over bepaalde aspecten van de samenleving. Kortom, reaguursels zijn zelden (cursief) constructief (cursief). Nu zal ik niet ontkennen dat het ventileren van onvrede zo zijn nut heeft, maar het hoeft niet over alles. Bovendien worden er zeer vaak zaken bijgehaald die met het eigenlijke onderwerp niets van doen hebbe, niet in het minst allochten
Goed lezen! | 16-01-10 | 14:01
Totaal mee oneens... Vuistje heeft géén punt.. het staat iedereen vrij te reaguren zoals hem of haar dat goeddunkt.... en waarom zo'n hoogwaardig en veel te hoog gegrepen iets als doel te stellen als verbetering van de samenleving...
Het is een mogelijkheid je te uiten,met argumentatie is mooi en zonder argumentatie is ook goed... en wat dat laatste betreft... meestal zijn er wel andere reaguurders,die je er even haarfijn op wijzen,dat je meer respect krijgt met een beargumenteerde mening dan één zonder.
Ik ben regelmatige lezer van de nrc,waar Vuistje meermalen voorbij is gekomen.. in zijn algemeenheid heb ik een behoorlijk hoge pet op van de nrc-journalisten en de mensen die op eigen titel hun journalistieke bijdragen leveren... maar ik denk dat ik Vuistje nu wel kan overslagen en de vrijgekomen tijd kan gaan besteden aan het reaguren,al of niet met argumentatie.
Meneer Goed lezen... hoe waren uw eerste schreden op het schrijverspad... van mijzelf kan ik zeggen dat ik ook begonnen ben met behoorlijk bevoordeeld puberaal geblaat,waar ik me nu dood voor zou schamen....

pielewaaier | 16-01-10 | 14:53

Vuisje heeft een punt, en het komt door het internet. Eerst het eerste deel van die zin: hij heeft een punt. Veruit de meeste reaguursels, zeker hier op GS en SN, vallen in de categorie 'Boe', 'Hoera', 'Wat een rotte vis is die man/vrouw' of wellicht een 'Nou nou nou, het land gaat kapot'. Zeer zelden wordt met argumentatie erbij vermeld waarom dit zo is en belangrijker, wat hier aan gedaan moet worden. Dit betekent dat veruit de meeste reaguursels emotionele blurbs zijn die niet bijdragen aan de vebetering van de samenleving, maar slechts uiting geven aan onvrede over bepaalde aspecten van de samenleving. Kortom, reaguursels zijn zelden (cursief) constructief (cursief). Nu zal ik niet ontkennen dat het ventileren van onvrede zo zijn nut heeft, maar het hoeft niet over alles. Bovendien worden er zeer vaak zaken bijgehaald die met het eigenlijke onderwerp niets van doen hebbe, niet in het minst allochten.

Dan het tweede punt: het komt door het internet. Je kan veel zeggen over kranten, maar niet dat er op de opiniepagina's geen constructieve ingezonden stukken staan. Dit betekent niet dat je het per se mee eens moet zijn met wat er wordt geschreven, maar iemand die slechts zeikt (een diagnose stelt) zonder een remedie voor te stellen komt zelden de krant in. Dit filterende effect leidt ertoe dat de opiniepagina's van kranten bij uitstek geschikt zijn voor een academicus of politicus om op uitgebreide wijze een visie te presenteren. Het internet ontbeert deze functie, waardoor een potentieel fantastisch medium veel van haar waarde verliest in het oeverloze, hersenloze geblaat van het gros van de mensen die er op reaguurt. Dit is jammer, want het internet heeft de unieke mogelijkheid een platform te bieden niet slechts aan politici and academici (zoals de krant, want die moet zeker weten dat het stuk gelezen wordt, anders is het een verspilling van ruimte), maar ieder welkdenkend individu. Het gevolg van al het geschreeuw wat de uitkomst is van deze ongebreidelde meningsuiting, is dat mensen steeds minder goed worden in het herkennen van waardevolle en niet-waardevolle bijdragen aan het debat, en minder geduld hebben met het lezen van lange stukken met enige substantie. Ik weet vrij zeker dat als er een link staat naar een weldoordacht stuk op een blog van enkele duizenden woorden, zeer weinige reaguurders hier de moeite zullen nemen dit stuk te lezen. Sterker, voor de meeste reaguurder zal het lezen van deze tegel al teveel moeite zijn. De afstompende uitwerking op het intellect dat het internet op deze manier onbedoeld heeft, leidt er ook toe dat het democratiserende effect van het internet op het intellectuele debat voor een deel verloren gaat. In plaats van een platform voor iedere denker die er gebruik van wil maken, verwordt het tot een platform voor iedere schreeuwer.

Dan nog een korte reactie op een punt dat eerder door Fleauxe werd genoemd: nee, de verharding van de samenleving heeft zich al iets eerder ingezet, ik denk met het dog-eat-dog neo-liberalisme van begin jaren '80. Het internet is om hierboven beschreven redenen wel een uitstekende katalysator voor deze verharding. Want kom, wie zou, oog in oog met Wouter Bos, hem zo voor rotte vis uitmaken als zo vaak op deze site wordt gedaan?

Is er een remedie? Wellicht zou het helpen als reacties van tevoren op hun zinnigheid worden beoordeeld. Een soort rechterlijke macht van het internet, die de ongebreidelde democratie in toom moet houden. Dit zal waarschijnlijk nooit gebeuren, maar het is een mooie gedachte: een vrij en open debat, maar wel op een constructieve manier gevoerd. Wat zou de mens volwassen worden!

Goed lezen! | 16-01-10 | 14:09

het is ook veel leuker als iedereen commentaar heeft welke binnen de verwachtingen ligt.
alleen dat is dan wel goed voor de ego, maar slecht voor de weerbaarheid.
leer er maar mee omgaan en anders kijk niet...

Modder Neetjer | 16-01-10 | 11:10

Bamzaaiert | 15-01-10 | 23:40

Ik heb ooit een examen nederlands afgelegd te weten: onderdeel tekstverklaren.
Dat ging over onze baby boomerts. Dat zij een collectieve schuld zouden hebben voor de tweede wereldoorlog. Het gekke is dat zij hem niet hebben meegemaakt. Het gekke is, Nederland is die oorlog niet begonnen, en is gewoon aangevallen.
Die BB's zijn zo geworden, volgens het stuk, omdat er collectief gezwegen werd door de ouders over die donkere periode. Blijkbaar maakt dat deze kinders wereldvreemd (en vreselijk inhalig).
Eigenlijk is er maar een generatie labiel. En dat zijn zij.

Smarties | 16-01-10 | 09:14

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56

Geen stijl publiek domein? Da's mooi! Bij wie moet ik zijn voor mijn bouwvergunning?

Jaypelsteeltje | 16-01-10 | 08:41

Schoorsteenveger | 15-01-10 | 18:54

Vandaar dat ik ook betrokken Hagenaars zoek voor de lijst Stop stop Wilders.nu.

Jaypelsteeltje | 16-01-10 | 08:29

Als ik de utp-kabel uit me computer trek, dan ben ik pas anoniem! Onee! *Driftig naar OV-Chipkaart zoekt*

martinsch | 16-01-10 | 01:24

bottehond

dank je wel. Ik ben nu thuis na drie weken Finland en ga lekker slapen.

de tandarts | 16-01-10 | 01:02

de tandarts | 16-01-10 | 00:03

de bever is geëvolueerd in een berserker met een nummer.
some heroes never die :-)

bottehond | 16-01-10 | 00:36

donjon | 16-01-10 | 00:28

Damn.
Alweer een juweel van een spijker op de kop.
Zou @ seven dan echt gelijk hebben?
En de UvU en UvA ook?

sevenxseven.wordpress.com/2009/09/10/g...

bottehond | 16-01-10 | 00:35

Bamzaaiert | 15-01-10 | 23:40

Briljant comment.
Schitterende onafhankelijkheidsverklaring van de Vrije Burger jegens het stervend establishment.
De oude orde, zie ze natrappen in doodsnood.

bottehond | 16-01-10 | 00:34

'anonieme lafbekjes, de mensen die sinds de opkomst van internet de openbare meningsvorming vergiftigen met hun stijlloze oprispingen'

___________

Bert Fistje..
Voor internet was er überhaupt geen sprake van 'n openbare meningsvorming anders dan door lui als jullie voorgekauwde 'meningen'.

Rest In Privacy | 16-01-10 | 00:28

sorry voor de taalfouten, ik tik op mijn mobiel in een schuddende bus uit schiphol.

de tandarts | 16-01-10 | 00:07

Ik zit net in de bus nadat ik weer in nederland ben aangekomen. En dan lees je dit bericht. Het lezen van geenstijl plempsels kan helpt prima om een onderbouwde mening te vormen. Graag lees bottehond en seven. Waar is nattebever trouwens gebleven?

Geenstijl kun je zien als een soort thermometer in de aars van de samenleving. Politici zouden hier blij mee moeten zijn. Je hebt de vrijheid om over kwetsende reaguursels heen te lezen. Ofschoon ik zelf de discussie humoristisch ende beschaefd probeer te houden.

de tandarts | 16-01-10 | 00:03

Een hoop geblaat op geenstijl en af en toe een pareltje, maar niet de arrogante pretentie van Vuijsje om de mening van het volk voor te kunnen kauwen ,

het volk dat volgens hem niet zindelijk genoeg zou zijn om een gebalanceerde mening te vormen, emotioneel onstabiel is en zich door de eerste de beste rattenvanger van hamelen laat leiden als zij niet beschermd worden door de radio1 profeet.

Maar ondertussen acht het volk zich heel goed in staat om zelf haar informatie te gaden / te verspreiden en daaruit een mening te destilleren.

Bamzaaiert | 15-01-10 | 23:40

seven | 15-01-10 | 22:16

De oude mediamastodonten vechten voor hun eigen belangen.
En zie: Bert verwijt ons lomp te zijn, maar hij beseft niet aldus zelf minstens zo lomp te zijn.
Schrikbarend dat onze stervende intellectuele elite zo polderpeilbeperkt blijken.
Ze waren nog wel zo tevreden met elkaar.

bottehond | 15-01-10 | 22:50

Weer een die het beter weet....... en denkt dat het doorsnee-volk achterlijk is.

Iwmac | 15-01-10 | 22:49

Wat een loser is die mafkees!

Michael Vail | 15-01-10 | 22:43

GeenStijl discussies van reaguurders waardevol voor de opinievorming en politieke democratie volgens onderzoek van de Universiteit Utrecht wp.me/pnlCP-3N

seven | 15-01-10 | 22:16

zeg maar jansen | 15-01-10 | 13:45

als ik met Bert in gesprek ga stemt hij na een uur PVV.
botte onderbouwt namelijk, naast dat ik tekeer ga tegen domheid en ignorantie.
Bovendien zoek ik ook naar oplossingen en bruggen, dus volgens mij kan het niet om mij gaan.

bottehond | 15-01-10 | 21:45

@Muxje | 15-01-10 | 13:51

Hulde!

Zwollywood | 15-01-10 | 21:12

Hijo del Sol | 15-01-10 | 19:47

BNR demoniseert er ook lustig op los anno nu.
Laatst nog mocht Dick Pels zeggen dat Wilders "een slecht mens" is.
Go figure.

bottehond | 15-01-10 | 20:35

Typisch gezeur van iemand uit de clique die ooit het monopolie op opinievorming bezat.
Bespottelijk eenzijdig gezwam van deze oude man.
Alsof Internet alleen maar negativisme brengt.
Wat een grap. Vraag de Iraniërs maar.
Die emaciperen zich nota bene middels Internet.
Maar daarover zwijgt deze rancuneuze kleinburger liever.
Adios, Bert. Je hebt jezelf vandaag tot geschiedenis verklaard.

bottehond | 15-01-10 | 20:33

leefbarbaar | 15-01-10 | 18:53

links is iets anders dan Linksch.
Je gooit ze op één hoop door het over "linksch" te hebben.
Bert is links,
botte is Linksch.
Zo simpel is het.

www.hetverraadvanlinks.nl/

bottehond | 15-01-10 | 20:33

Bert Vuijsje maakt een redenatiefout.
Reaguurders zijn geen gevaar voor de democratie.
Reaguurders zijn een gevaar voor "de democratie volgens Vuijsje & kornuiten".
En dat is wat anders.
Héél wat anders.

Merlot | 15-01-10 | 20:24

Mijn reaguursel op die rommelsite:
.
Beste Bert,
Wie bent u eigenlijk, dat u zich zo laatdunkend over mijn verworven vrijheden meent uit te moeten laten?
U bagatelliseert ongebreideld mijn vrijheid van meningsuiting. Met welk recht?
Het wordt nu toch écht wel tijd dat de publieke omroep aan zelfregulering gaat doen, teneinde dit soort uitwassen uit te bannen. Ik heb echter niet de illusie dat dat ooit nog zal gebeuren, aangezien het linkse bastion dat Publieke Omroep heet zich gesteund ziet door het Christelijke kabinet, dat het liefst de vrijheden van elke Nederlander zo snel mogelijk ingeperkt ziet worden.
Als u in uw kortzichtig-generaliserende opvattingen meent dat ik een lafbek ben die u niet rechtstreeks ter verantwoording zou durven/willen roepen heeft u het danig bij het verkeerde eind, m'n beste Bert. Hierbij nodig ik u dan ook graag uit met mij te komen sparren, bij de sportschool van uw keuze.
Echter, als de nieuwe media u te snel gaan, moet u zich er niet mee ophouden en fijn een boek gaan lezen o.i.d.
Met vriendelijke groeten,\
Internet reaguurder Frans.
.
.
Dat was zo'n beetje de bedoeling, Mutsearts?

Hijo del Sol | 15-01-10 | 19:47

@ Schoorsteenveger | 15-01-10 | 18:54 :

Mooi geformuleerd.

koyt | 15-01-10 | 19:34

lidlbier | 15-01-10 | 19:18
Het laatste wat ik zou willen is assistent zijn van Jan Peter Balkenende. De moraal zoals die dezer dagen door de christelijke partijen, en dan met name het CDA, wordt uitgedragen is een deel van het probleem. Het moge zo zijn dat de natte droom dvan een 'heile Welt' door de socialisten ten einde is gedroomd, de droom van een een op God gerichte mensheid is nog springlevend en kan na de teloorgang van het socialisme weer in alle luister naar voren worden geschoven als de Enige Weg. "Zonder geloof kun je niet functioneren', zo vindt JP, en met hem het hele CDA. God is dood maar de herinnering wordt net zoals het stoffelijk overschot van Lenin met kunst en vliegwerk levend gehouden.

Schoorsteenveger | 15-01-10 | 19:34

heb trouwens jp nu na zijn mening een stuk hoger zitten.

lidlbier | 15-01-10 | 19:22

@ schoorsteenveger als u ook daadkrachtig bent heeft jan-peter zijn assistent gemist.

lidlbier | 15-01-10 | 19:18

Jaypelsteeltje | 15-01-10 | 18:38
Over haatzaaien gesproken... Als je Wilders wilt stoppen, doe dat dan op argument, zou ik zeggen. We hebben al een hele Tweede Kamer vol met weldenkenden die kennelijk niet in staat zijn om via discussie en dispuut Wilders van repliek te dienen. Wilders kan een haatzaaier zijn, Wilders kan een slimme jongen zijn, Wilders kan een agitator zijn, Wilders kan fascistisch en racistisch zijn, feit blijft dat de politieke elite, gesouffleerd door menswetenschappers (je weet wel, psychologen, sociologen, agogen, antropologen), filosofen (je weet wel, lieden die een filosofische studie hebben afgerond en zich bijgevolg als kritisch denker menen te moeten profileren), specialisten, mensen-die-de-oorlog-meegemaakt-hebben, antifascisten, kortom door zowat alle wereldverbeteraars die Nederland rijk is, niet in staat blijkt het gedachtengoed dat Wilders ophoest op adequate wijze kritisch te benaderen.
Dat is een trieste constatering, net zo triest als de constatering dat diezelfde elite structureel de geluiden die achter diezelfde Wilders luid en duidelijk hoorbaar zijn, de geluiden die inmiddels oorverdovend galmen in de leegstromende kathedraal der Linkse Kerk, wenst te negeren.
Nog triester wordt het als de enige wapenen tegen Wilders lijken te bestaan uit groteske pogingen om hem via het gerecht uit te schakelen of pogingen om een hetze tegen hem als persoon in te starten.
Wilders is wellicht een probleem, maar niet hét probleem. Wilders is symptoomdrager van een breder maatschappelijk probleem dat wordt ontkend. Het 'stoppen' van Wilders lost dat probleem niet op. Allemaal tijdverlies dus.

Schoorsteenveger | 15-01-10 | 18:54

Reaguurders funest voor linksche maatschappij.
Dat klopt aardig.
Gelukkig.

leefbarbaar | 15-01-10 | 18:53

Over democratie gesproken, heeft er nog iemand belangstelling om in Den Haag op de kieslijst te staan van de partij Stop stop Wilders.nu?

Jaypelsteeltje | 15-01-10 | 18:38

In Polderland Nederland dien je je helemaal stuk te nuanceren. Vooral niet stigmatiseren, let je wel op de tooon van het debat, niet veralgemenen, enzovoorts, enzoverders.... behalve als het over reaguurders gaat: dat zijn vogelvrij verklaarde anonieme lafbekjes, allemààl, stuk voor stuk. De hypocrisie walmt de poriën uit.

Aardbewoner | 15-01-10 | 18:11

Bert vermomd als Vuisje? Rare Jooper is het dunkt me.

JP_Nee! | 15-01-10 | 17:59

maar hoe moeten wij dan onze mening kenbaar maken? ik bedoel meneer vuiijsje kon lekker anoniem een van zijn redacteuren de zak geven als deze iets ongewenst ondernam. geenstijl is ons krantje LUL!

lidlbier | 15-01-10 | 17:56

Grootste bedreiging voor de democratie is het "Binnenhof"! Hirsch Ball. is 1 van de voorbeelden!

ONS | 15-01-10 | 17:41

@ klodder | 15-01-10 | 16:05

Femke?

Sociopaatje | 15-01-10 | 17:36

Het verzuurde opiniefossiel Vuijsje snapt blijkbaar niet dat reaguurders tegenwoordig ook al mogen stemmen. Sites als geenstijl zijn juist maatschappelijk van groot belang om allerlei misstanden gepleegd door "verstandige" afgevaardigden eens goed in de niets verhullende schijnwerpers te zetten.

Nestorix | 15-01-10 | 17:35

Met vertegenwoordigende democratie bedoelt hij een gekozen elite die weet wat goed is voor het volk. Volgens mij een houding die voorbij gaat aan de trend van de laatste 50 jaar waarbij top-down denken steeds meer achterhaald wordt. Laat die ouwe man. Het sop is de kool niet waard.

Byrd | 15-01-10 | 17:32

Anonieme lafbekjes? Dat moet ie eens in mijn gezicht durven zeggen.

Gavrilo | 15-01-10 | 17:12

Bert moet niet zo zeiken. Wat vroeger in de kroeg, of vrienden en familiekring gezegd werd, wordt nu ook op het prachtige internet gezet. Niet zo heel verschillend, alleen heeft nu iedereen de mogelijkheid zijn al dan niet intelligente commentaren op één plek te plaatsen.

IDSMadDog | 15-01-10 | 17:06

Weblog het zwaard van het vrije woord, maar kan ook makkelijk het zwaard van de criminelen zijn.

Boris011 | 15-01-10 | 16:53

Maar wij zijn toch een afspiegeling van de samenleving?

Zo jammer! | 15-01-10 | 16:46

zijn alle vmbo-mongolen vandaag op schoolreisje ofzo? in geen tijden meer zo'n overvloed aan wél doordachte reacties gelezen op GS, heerlijk.
t werd tijd ook, GS wordt al te lang overspoeld door volk dat wel roept dat het HBO+ is, maar eigenlijk met een vijfje van de mavo af kwam.

Ballenman | 15-01-10 | 16:41

Misschien moet Bert zich beperken tot een niet-interactief medium met zijn collums. Da's toch meer van zijn tijd... Al die terug pratende 'minderwaardigen' tegenwoordig.

Ales | 15-01-10 | 16:20

Dat krijg je als je reageert, site plat. Zomaar reageren, daar houden Bertje Vuistje en co helemaal niet van. Tenzij je het met hen eens bent natuurlijk.

WildPlassert | 15-01-10 | 16:15

He Bertje, als je wist wie ik was zou je je ogen uit je kop schamen! Jij bent funest voor de samenleving! Ra Ra wie ben ik?

klodder | 15-01-10 | 16:05

Oeps, er gaat iets mis en dat ligt niet aan U.

klodder | 15-01-10 | 16:02

wertx12 | 15-01-10 | 15:54
Kudt, ben ik te laat!

klodder | 15-01-10 | 16:01

Ik wacht op verstandige,vertegenwoordigende 'gekozen' mensen die... [404 not found]

lichtpunt | 15-01-10 | 16:00

En toen hielden ze er me op, daar in Hilversum....

Ales | 15-01-10 | 15:58

UPDATE AUB !!!

Artikeltje is kapOEt gereaguurd en is niet meer....

woefdrammer | 15-01-10 | 15:57

Denk dat Radio1 aan het verzuren is nu Freek zich in zijn nieuwsjaars conference erover gezeken heeft.

Jan Boel | 15-01-10 | 15:57

het document is verwijdert

wertx12 | 15-01-10 | 15:54

Site plat?

WildPlassert | 15-01-10 | 15:54

Wat een doorzichtige manier van deze linkse rat om eindelijk bezoekers te trekken die nog een pols hebben en niet gemalen voedsel moeten eten.
U meneer, bent abject blablabla.

funkyd | 15-01-10 | 15:30

Boer in Amsterdam | 15-01-10 | 15:12
Inderdaad. Behalve dat, waarom zou het niet mogen? Ik zie het als een hobby om hier te komen, één waar veel mensen aan mee doen. Ik ga toch ook niet afgeven op breien, bijvoorbeeld?

Dit is gewoon een laffe ondoordachte aanval op een favoriet tijdsverdrijf van een heleboel mensen. Vuijstje weet niet waar hij over praat en dat is redelijk duidelijk te merken.

Nietvoordekat | 15-01-10 | 15:24

HET pact.

Nietvoordekat | 15-01-10 | 15:22

Boer in Amsterdam | 15-01-10 | 15:12
Dat is het hele punt, hier reeds talloze malen besproken. Het is een illusie te menen dat als je het gescheld en gekanker niet tot in je eigen werkkamer hoort dat gescheld en gekanker er ook helemaal niet is. In alle kroegen, op de werkvloer en op menig andere plek wordt dag in dag uit gekankerd door mensen die nooit met naam en toenaam een ingezonden stukje naar de krant zullen sturen. Sommigen van hen zetten die traditie voort als anoniem reaguurder. Het grote voordeel voor de elite is dat dat gekanker nu tot in de eigen werkkamer doordringt via iets dat internet heet. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen, in plaats van te pogen de kop in het zand te steken. Het diep ingegraven en met een nette putdeksel afgesloten riool was er al. Het is nu hier en daar een open riool geworden. En onze volkvertegenwoordigers ruiken kennelijk voor het eerst dat het achterwerk van de kiezer niet alleen een geurvlag achterlaat op die ene dag dat er gestemd gaat worden.

Schoorsteenveger | 15-01-10 | 15:22

Hoe durven die mensen waar ik het niet mee eens ben zomaar hun mening te geven?!? En dan ook nog anoniem! Iedereen weet dat een mening waar een naam naast staat waar niemand ooit van gehoord heeft, veel meer waard is dan een mening waar een niet-bestaande naam naast staat!!!

Dat anoniem reaguren is een gevaar voor de rechtsorde, en veroorzaakt de zeespiegelstijging! En de aardbeving in Haïti is de schuld van de vele scheldwoorden en de pact met de duivel!

Man, onzin uitkramen is leuk! Moet ik vaker doen!

Nietvoordekat | 15-01-10 | 15:21

Hm, toch wel opmerkelijk. Ik heb het vanmorgen gehoord en dacht:"Ja, hij heeft gelijk, de toon van veel reaguurders is grof en niet sjiek. En een cursus foutloos Nederlands zal voor de meesten ook geen overbodige luxe zijn..."
NOCHTANS..... vind ik GS een platform waar veel rotzooi wordt gepost en bereaguurd, maar waar soms een heus nieuws-goudklompje te vinden is en de geest der meningen vrij spel heeft. Er is een bijzonder milde vorm van censuur, GS incasseert kritiek en is daarmee al stukken liberaler dan de sites van Joop, PVDA, en zelfs de meer dan walgelijke Telegraaf-site, waarin iedereen met een afwijkende mening de toegang wordt ontzegd. Ik hou niet altijd van GeenStijl, maar het is één van weinige plekken waar het raam verfrissend open staat.

Boer in Amsterdam | 15-01-10 | 15:12

Opmerkelijk dat GeenStijl en een groot deel van zijn reaguurders zich aangesproken voelen door deze redelijk algemene quote van dhr. Vuijsje.

DouweDabbert | 15-01-10 | 15:08

Zo, netjes op Radio 1 gereaguurd. Dan nu de directe deaudverwensing aan Bertus Vuijsje, vader van die neo-koloniale negerinnen-neuker van een Robert. Ga es deaud!

web_krijter | 15-01-10 | 15:01

Wat zijn ze toch walgelijk, die linkse mannetjes die altijd vonden dat alles moest kunnen zolang het in hun straatje paste. Nu de meningen niet meer ondergeschoffelt kunnen worden door het Nederlandse politbureau van de mediahoeren is het opeens een groot probleem.
Vieze hypocriete kutzak ben je, Vuijsje.
En dat wil ik je ook wel persoonlijk vertellen als je er op staat.

ekimov | 15-01-10 | 15:01

Anaal gefixeerde azijnpissert ist ie en dat is tie

pollodepiemel | 15-01-10 | 14:59

www.spitsnieuws.nl/archives/video/2010...

Wel geyl als je net je vrouwtje bovenop heb zitten..
Btw, repo

geenstijlsteengeil | 15-01-10 | 14:33

Och misschien zit er een vorm van waarheid in! Hanneke, kom der mar euh ,.... nee doe maar nie

Roadie68 | 15-01-10 | 14:57

zo leuk en origineel blijft dit, eens in de zoveel tijd alle reaguurders ergens op afsturen.

@Mutsaerts: beideN moet zijn beide, het verwijst terug naar zaken, ook al wordt het zelfstandig gebruikt is -n niet van toepassing, zie bijvoorbeeld www.onzetaal.nl/advies/beide.php en taaladvies.net/taal/advies/vraag/93/

verder mooi geschreven, origineel, pakkend en bondig taalgebruik!

dunu | 15-01-10 | 14:54

Fleauxe | 15-01-10 | 13:45
Hij kijkt ook verder erg selectief naar de werkelijkheid. Hij veegt, zoals Mutsaerts terecht opmerkt, alles op één hoop. Er zijn talloze oorzaken aan te wijzen voor de verruwing en verharding van de maatschappij. Nieuwe technische mogelijkheden die deze verruwing en verharding op een specifieke wijze kanaliseren kun je moeilijk als algemene oorzaak aanwijzen. Sterker nog, je zou het moeten toejuichen dat er úberhaupt nieuwe mogelijkheden zijn om de onderbuikgevoelens van Lul de Behanger zichtbaar te maken, om de motieven van de kiezer beter te begrijpen, om beter waar te nemen hoe groot de discrepantie is tussen de volksvertegenwoordiger met zijn idealen en het volk met zijn wensen.
Maar eigelijk zegt hij tegelijkertijd waar het probleem ligt. Het probleem ligt bij de incompetentie van de volksvertegenwoordiger om adequaat met nieuwe vormen van informatie om te gaan. "... eerst even de tijd nemen om na te denken, voordat al die oprispingen uit de onderbuik van Nederland tot beleid worden verheven" is een kritiek op de al te snelle reacties van de politiek op de waan van de dag. Daarin heeft hij gelijk denk ik. Dat alles wat anoniem is gelijkgesteld kan worden aan "oprispingen uit de onderbuik" is natuurlijk onzin. Hij geeft er blijk van zelf ook niet goed te kunnen lezen.

Schoorsteenveger | 15-01-10 | 14:50

Zo, ff een comment gedumpt.GS, dank voor de tip!

Viezevoozert | 15-01-10 | 14:45

Net netjes aangegeven bij Bert dat ik vind dat als je stelling neemt, zoals hij, dat je dan ook reacties kunt verwachten. Wat denk je... weggejorist door Bert.
Dit zouden ze zelfs in China laten staan. Lang leve de Bert Democratie

Mike4fun | 15-01-10 | 14:44

Ach, arme oude naar sigaren stinkende Bert. De risee van de VK redactie voor dat hij naar ander werk mocht kijken.

blueberry | 15-01-10 | 14:39

Wat leuk, weer iemand die niet snapt wat democratie inhoudt.

Poepus | 15-01-10 | 14:38

Kees zegt: Reaguurders maken deel uit van de democratie en kaas uit het vuisje is ook best lekker.

Kees Kloost | 15-01-10 | 14:36

Wel handig, dat radio-1 gedoe. Even links volk uitleggen dat recht nu ook een keertje vrijheid van meningsuiting wil.

Vogelbeest | 15-01-10 | 14:35

Doet Bert niet precies hetzelfde? Behalve dan het anonieme gedeelte?

gozahtje | 15-01-10 | 14:32

Bert heeft gewoon gelijk natuurlijk, die lullo, maar ach, who cares?

Leiphuizen | 15-01-10 | 14:25

Het is inderdaad gemakkelijk om anoniem maar wat te roepen.
Dus dan maar iedereen ondertekenen met zijn eigen naam? Mooi niet, Superior Bastard of gozahtje is toch veel leuker dan Jan van Dijk of Mo El Khatabbi. Hoe moet je dat oplossen?
Kijk, al je bovenstaand probleem op laat lossen door een politicus dan komt er uit dat je je nickname moet registreren met behulp van je DiGD, dat er beroepscie komt en dat er een lijst verschijnt met verboden en kwetsende nicknames. En ik heb geen trek in die oplossing.

Koos Knak | 15-01-10 | 14:22

Zeer geachte heer Vuijsje,
Misschien gaat zelfs die vertegenwoordigende democratie nog wel een stapje te ver. Je weet immers maar nooit welke partij het vulgus kiest en of je die wel bijtijds langs juridische weg 'kalt' kunt stellen. Ik stel dan ook voor om per direct u - of dan ten minste iemand die in wijsheid en integriteit uw gelijke is - tot Absoluut Despoot Der Nederlanden te benoemen, dan komt het vast allemaal goed.

Uw dienaar,
H. Haatstra

Hetze Haatstra | 15-01-10 | 14:22

@ Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 14:18
HOLD:
v. to regard with inappropriately high esteem. Meant to conjure the image of the object's testicles being cradled by the subject, casting homoerotic aspersions on the latter.

Osje03 | 15-01-10 | 14:21

Fijnstoffer | 15-01-10 | 14:06 Theo van Gogh zou met zijn recalcitrante meningen nooit zo’n impact hebben gehad als hij zich had beperkt tot anonieme reaguursels op willekeurig welke website. De negatieve gevolgen van aspecten van de Islam zullen nimmer effectief bestreden kunnen worden in de anonimiteit. Ongenuanceerde meningen op Geen Stijl vinden hun tegenpool in extreme (en ook anonieme) meningen op Marroko.nl. Dus probeer nou niet het anoniem reaguren als democratie 2.0 voor te stellen; het is betrekkelijk marginaal allemaal ……

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 14:21

En Bert Vuijsje mag wel zeggen wat ie vindt, omdat... Juist, mond houden Bert en verdwijn maar van de aardbodem.

Jax | 15-01-10 | 14:20

tja als je openbaar je mening geeft (wilders, van gogh) wordt je hetzelfde genoemd.

so whats new?

Stijlvollemelk | 15-01-10 | 14:20

@mezelf:
leeren=leerden.
zucht.

Vogelbeest | 15-01-10 | 14:19

<p>
Het ging al mis toen ook mensen buiten de geestelijkheid leeren lezen en schrijven.
</p>
En vanaf de boekdrukkunst ging het alleen maar bergafwaarts.
</p>
En GS i s gemodereerdt dus je kunt niet zomaar alles roepen.

Vogelbeest | 15-01-10 | 14:18

Superior Bastard | 15-01-10 | 14:13
Hard Op Lachen Doet.
LOL-len in je moerstaal, zeg maar.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 14:18

Baby Boomerts: Ze plunderen de aarde leeg, creeren en financiele crisis zoals nooit eerder gezien, hebben het 'neuken-zonder-condoom' levensgevaarlijk gemaakt, schepen ons op met de rekening en hebben dan nog het lef om te gaan lopen zeiken op de volgende generatie?? Totally deranged!

gozahtje | 15-01-10 | 14:16

Ben ik nog steeds gebant?

DumpertStumpert | 15-01-10 | 14:14

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:51
HOLD?
Op het gevaar af van.., maar wat betekent dat?

Superior Bastard | 15-01-10 | 14:13

Hehehehehe er is iemand op die site die het op Mutsaerts heeft voorzien!

gozahtje | 15-01-10 | 14:13

Koptekst van dit artikel is verkeerd, dat had moeten zijn "Reaguurders funest voor totalitaire heilstaat" (en da's maar goed ook).
Ik word echt kotsmisselijk van deze regering:
- belanrijke besluiten schuiven ze voor zich uit
- ze nemen geen verantwoordelijkheid
- er is geen sprake van dualisme
- en het belangrijkste is: de burger kan de staat niet meer controleren, nee, de staat controleert de burger. Doodeng.

Zuurkool met Worst | 15-01-10 | 14:13

Wat een onfatsoenlijke oprisping van die babyboomerarbeider Bert Vuijsje, heeft radio 1 geen ballotagecommissie waar tenminste wat meer elitaire mensen hun deskundige zegje kunnen doen met wat meer ouderwets gezag natuurlijk.

websenior | 15-01-10 | 14:13

Helemaal eens met Simonzz; mijn naam en adres mogen ze hebben, interesseert mij wat...

borox | 15-01-10 | 14:12

Volgens mij gaat het over leeghoofden die bedreigingen uiten en dat ook nog via email. Dat heeft dus niets te maken met reagluurders en is ook niet zo annoniem.
Ik zie het verband met Geenstijl dus niet zo.

voorheenclowned | 15-01-10 | 14:10

Hij heeft wel een beetje gelijk.
Lekker veilig achter je beeldscherm anonieme berichtjes plaatsen (berichtjes die je in real life achterwege zou laten).
Wees dan een echte vent en zet je naam en emailadres erbij!!
-
Was getekend: Uitgeslapen.

uitgeslapen | 15-01-10 | 14:10

Dick Veth | 15-01-10 | 13:59

Maar wie zegt dat het Bert Vuijsje wel is? Misschien is het wel ik noem maar eens wat Gordon. Maar ik geloof dat meneer Vuijsje wel een enorme harde klavotz krijgt door het in zijn ogen geweldige collumn. En dat zonder Viagra het is fantastisch. Maar als we allemaal niet annoniem zouden mogen reaguren dan waren er morgen heel veel doden.

aertix | 15-01-10 | 14:08

@Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56
Theo van Gogh was zo'n niet anonieme. We weten hoe de fanatieke aanhangers van de religie van de vrede (=afwezigheid van niet-moslims) daar op reageren.
"Wil jij geen fatwa aan je broek?"
"Dan kopje dicht met je kritiek op de islam."
Zo werkt het met die haatreligie. De zelfcensuur heeft daardoor al aardig toegeslagen.

Fijnstoffer | 15-01-10 | 14:06

Hij heeft natuurlijk wel gelijk.
Vroeger had Links Nederland de media volledig onder controle en konden ze hun rampzalige idee van multiculturele samenleving aan het volk opdringen.
Critici werden direct de mond gesnoerd en konden hun ideeën niet in de media uiteenzetten.
Zoiets noem je dus dictatuur.
-
Nu is Links Nederland hun monopolie op de media kwijt en kunnen Multikul critici ook hun ideeën uiteenzetten.
Je ziet dat nu steeds meer mensen door krijgen hoe ze in het verleden door Links zijn belazerd en bedrogen.
Vandaar dat mensen als Wilders en Fortuyn zoveel mensen achter zich krijgen.

Moi2 | 15-01-10 | 14:04

Helaas doet de servert het weer.
Ene Wim is wel erg bedreven in het multi-posten van servert neerhalende
teksten zag ik.

Sociopaatje | 15-01-10 | 14:01

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56
Ow, en ga es deaud lutser!

Stroopdoos | 15-01-10 | 14:00

@Geenslijm | 15-01-10 | 13:40
In dat laatste heb je wel gelijk. Maar maak een scherp onderscheid tussen CDA-kopstukken en CDA-stemmers. De stemmers zijn vaak van die nauwelijks in politiek geïnteresseerde goedsukkels die blind vertrouwen dat de fatsoensuitstraling van de CDA-kopstukken garant staat voor een goed beleid. Zielepoten zijn het; schapen die ter slachting worden geleid; en dat beseft Geert goed.

Fijnstoffer | 15-01-10 | 14:00

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56
Geld of je leven!!!! *met digitaal pistool Gilles beroven doet*

Stroopdoos | 15-01-10 | 13:59

Fleauxe | 15-01-10 | 13:55
Ze zwaaien maar een end heen.
Ghe.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:59

Bert Vuijsje geeft zijn mening, weliswaar niet anoniem, maar het is toch een reaguurder. Meneer Vuijsje, u generaliseerd. Dat is voor een journalist, die zichzelf respecteerdt, eigenlijk een doodzonde. U veegt alle reaguurders op één hoop;
misschien een gevalletje van de pot verwijt de ketel....

Dick Veth | 15-01-10 | 13:59

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56

Wie of wat let je jezelf bekend te maken?

Waaligator | 15-01-10 | 13:59

Bért Vúijsje ís zó'n énórme drámmer en schrééuwer, met óp íeder wóord een klémtóon.

Von Münchhausen | 15-01-10 | 13:58

Anoniem reaguren; dan draag je eigenlijk een soort digitale Burka ….. De Burka; wat zei Geert W daar ook al weer over? ”Niet in het openbaar domein. Mensen moeten identificeerbaar zijn” Oei ……

Gilles dela Tourette | 15-01-10 | 13:56

Wat was het toch allemaal veel makkelijker voor de weldenkende elite, waarvan sommigen de Haitiaanse aardbeveningen willen afschaffen uiteraard door het daaraan "besteden" van veel Nederlands belastinggeld, dat de publieke opinie vroeger "gevormd" werd dankzij een informatiemonopolie.

Nietwaar, zeg maar jansen 13:45?

Waaligator | 15-01-10 | 13:56

@Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:49: Als je dat doet, nou dan zwaait er wat.
2.bp.blogspot.com/_tqvIQauvPQw/SFjah6p...
-bij voorbaat excuus voor meligheid-
@Superior Bastard | 15-01-10 | 13:49: Juist, weet je wat Vuisje eigenlijk zegt?
"Heb maar eens kritiek met open vizier, dan loop je risico's.'
Daarmee erkent hij impliciet het falen van alles waar zijn generatie voor stond, maar dat leggen we die licht dementerende babyboomer maar niet uit. Hij mocht eens schrikken.

Fleauxe | 15-01-10 | 13:55

@Fleauxe | 15-01-10 | 13:45
+100

Fijnstoffer | 15-01-10 | 13:54

Geenstijl wordt getrolled door een babyboomer.

Disneyland | 15-01-10 | 13:53

Ik denk eerder dat internet er voor gezorgd heeft dat bepaalde zaken nu WEL boven tafel komen. Iets wat de links media jaren niet bekend heeft gemaakt. Kan dhr A.N.A.L Vuijstjes wel begrijpen, dat boezemt angst in. Het volk gaat van onwetendheid naar wetenddheid en dat wil je natuurlijk niet.

lovekila | 15-01-10 | 13:53

Ik heb mijn onderbuik inmiddels vol van alle Vuijses van deze wereld. Lang leve Geenstijl, lang leve de vrijheid (van menigsuiting) !

Marcus Porcius Cato | 15-01-10 | 13:52

" Gaan jullie maar mee met de tijd, ik kom wel " vrij naar Midas Dekker

quick nick | 15-01-10 | 13:52

@Simonzzz 13:16: Ik schaam mij niet voor mijn mening. Maar ik ben wel realistisch genoeg om te beseffen dat mijn publicaties tegen mij gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld: bij een sollicitatie afgewezen worden vanwege een bepaalde politieke mening, of zelfs vanwege een wat uitbundige foto op een feestje. Komt vaker voor dan je denkt. Is het terecht dat jouw persoonlijke meningen invloed zouden hebben op je carriere? Nee, maar de kans is groot dat het wel zo is; er zijn dus hele goede redenen om anoniem te posten.

Er is niets mis met het delen van je mening onder vrienden en collega's, maar elk van ons is verstandig genoeg om daar selectief mee om te gaan. Wie er een wat extremere mening op na houdt, houdt die mening meestal voor zich in een gezelschap dat die mening niet deelt, als ze tenminste deel van dat gezelschap uit willen blijven maken. Als jouw baas van een andere politieke kleur is dan jijzelf, dan vermijd je politieke onderwerpen, tenzij je verder erg goed met je baas op kan schieten. In gemengd gezelschap tap je geen vrouwenmoppen. In het dagelijks leven maken we zo voortdurend afwegingen over de onderwerpen die we aansnijden, en de manier waarop we dat doen. Daar is niets stiekems aan, en dat heeft niets met schaamte te maken.

Op het internet heb je die context niet. Wat je schrijft wordt door alles en iedereen gelezen, en blijft ter referentie in de index van zoekmachines staan. Je hebt dan de keuze om óf je schrijfsels dusdanig te temperen dat niemand met wie je ooit nog eens van doen zou kunnen krijgen er aanstoot aan zou kunnen nemen, óf om ze anoniem te posten. Raad eens welke keuze tot een scherper debat zal leiden? En ja... dat betekent ook dat je plempsels zal zien waar mensen zich wel voor zouden moeten schamen. Maar in een open discussie neem ik die voor lief; mijn eigen filter is daarvoor voldoende ontwikkeld.

Muxje | 15-01-10 | 13:51

HOLD @ Superior Bastard | 15-01-10 | 13:49

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:51

Ik snap niet wat de bedreigers van Spong te maken hebben met de lezers en reaguurders van GeenStijl.
Toch nog een vrolijke noot in het stoere verhaal van Vuijsje: "Verstandige door ons gekozen mensen." Moest even denken aan het vorige topic...
Je lult uit je nek Bert!

religionhater | 15-01-10 | 13:51

Fleauxe | 15-01-10 | 13:45
Het korte "Wat een eikel" had niet zoveel kracht gehad zonder het verhaal vooraf.
Deze tegel geven we een mooi plekje in ons straatje !

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:49

Fleauxe | 15-01-10 | 13:45
Juist. Als je de wet van Vuijsje correct toepast zijn alle Marokkaanse families hulpdienstenbedreigende aso's, tasjesdieven.
Maar ze doen dat tenminste niet anoniem.

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:49

@OHFOURSIX | 15-01-10 | 13:43
Zeg dat maar eens in mijn gezicht..... dan gebeurt er iets..... afz OHFOURSIX!

ServerGenius | 15-01-10 | 13:48

Fleauxe | 15-01-10 | 13:45
Wat hij wil zeggen is dat een kogel door je hoofd of mes in je buik minder erg is dan een paar blaffende honden op internet.

sjaakdeslinksesul | 15-01-10 | 13:47

Kim Jong Il, Mugabe, Chavez , Ahmadinejad en overige democratische leiders lachen in hun Vuijsje.

koetmeurning | 15-01-10 | 13:46

@Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:36: Net zoals hij geen groot denker is. Hij doet net alsof de verruwing slechts op internet gaande is. Dat is ook wel zo maar je hoort dergelijke types nagenoeg nooit over de fysieke verruwing. Dat Jan L. in een dronken bui iets onwelgevalligs naar ene G. Spong stuurt is natuurlijk vele malen erger dan de hedendaagse taferelen op de EHBO in Bergen op Zoom. Serieus, let maar eens goed op. ALs het gaat om de mening staat links vooraan met een geheven vingertje, hoe anders is dat inzake het toenemend geweld? Wat je daaruit kunt concluderen laat ik aan jou.
Dick Pels zou zeggen, door de toenemende vrijheden in gesproken woord lijkt de drempel naar fysiek ingrijpen te zijn verlaagd. Klinkklare onzin, abjecte leugens. In de jaren '70 kon bijvoorbeeld ook van alles geroepen worden, toch gaf dat geen verontrustende maatschappelijke verloedering in de geweldpleging tot gevolg. Nee, dit is zoals wel vaker de verzuurde stem van een progressief denker die de ideologische ondergang van zijn generatie niet onder ogen wilt zien. Kort samengevat; Wat Een Eikel.

Fleauxe | 15-01-10 | 13:45

Is dat niet de vader van Robert -alleen maar nette mensen- Vuijsje? Leuk boekje heur. Vader Vuijsje komt mooi uit de verf...

knutsel | 15-01-10 | 13:45

"anonieme lafbekjes, de mensen die sinds de opkomst van internet de openbare meningsvorming vergiftigen met hun stijlloze oprispingen".


Dat kán er eigenlijk maar één zijn: Bottehond.

zeg maar jansen | 15-01-10 | 13:45

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:36
Uiteraard bedoel je daar Bert mee, dat was duidelijk.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:45

In de landen waarvan Bert Vuijsje de democratie voorstaat, leven alle mensen anoniem in het belang van hun voortbestaan.

koetmeurning | 15-01-10 | 13:44

Geenslijm | 15-01-10 | 13:40
Als de column van Vuijsje satire is, is het wel zeer vilein en verdient het alle lof.

Maar ik geloof er geen snars van dat het zo is.

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:43

Oh God...... Heb ik weer. Allemaal comments dubbeltig gerepost daar,servert is echt stuk. Was nou niet echt de bedoeling maar goed,het kwaad is geschied.....

Brakovich | 15-01-10 | 13:43

dikke server overload daaro :D
binnen no time 50 berichten hahahahahaha
ik heb hem wel uitgenodigd om mij in mijn gezicht een anoniem lafbekje te komen noemen, praten we dan verder :)

OHFOURSIX | 15-01-10 | 13:43

Joh, waar maak je je druk over? Die drie bejaarden die hier naar luisteren?

Bos Hout | 15-01-10 | 13:42

Al was de servert nog zo snel
de reaguurders vertragen hem wel

Rea.Geerder | 15-01-10 | 13:42

Geenslijm | 15-01-10 | 13:40
En dus?

Dysphemian | 15-01-10 | 13:42

Oneigenlijke broer van Bert Visscher?

Boutkaboster | 15-01-10 | 13:42

In de landen waarvan Bert Vuijsje de democratie voorstaat, leven alle mensen anoniem in het belang van hun voortbestaan.

koetmeurning | 15-01-10 | 13:41

radio1 server nu al stuk?

zeikzak | 15-01-10 | 13:41

-weggejorist-

Geenslijm | 15-01-10 | 13:40

Heer Vuijsje pikt het ergste van het ergste uit de Nederlandse bevolking en zegt dan: zo zijn jullie, en daarom gaan wij jullie geen direkte invloed geven. Halve gare.

landlopertje | 15-01-10 | 13:39

Maar ik heet echt caPOWNED! Racist!

caPOWNED | 15-01-10 | 13:39

Bert Vuijsje, wie is dat? Weer zo'n nep-socialistisch bourgeois grachtengordel typetje?

echt_links | 15-01-10 | 13:38

Yep... de Radio 1 servert is overleden.

Sociopaatje | 15-01-10 | 13:38

Heee, radio 1 site dood?

Ik heb trouwens het stukje vanochtend op radio 1 gehoord en het was zoals gewoonlijk weer vreselijk eenzijdig en tendentieus. Anders gezegd: het gebruikelijke zure linkse gebral. Na enkele minuten de radio zelfs uitgeschakeld omdat ik het niet meer kon aanhoren: het geluid van een (uit)stervende zuurling. Ik stel voor om de naam van die zender te wijzigen in Radio Eenzijdig. En dat van ons eigen geld.

Dysphemian | 15-01-10 | 13:37

Bestaat FOK nog steeds of zit ze allemaal al hier?

ServerGenius | 15-01-10 | 13:37

Fleauxe | 15-01-10 | 13:30
Meneer is dus eigenlijk geen democraat.

Teun van het Tuinpad | 15-01-10 | 13:36

Vuijsje zegt:
"Volkswil zoals gerepresenteerd door de man uit Spijkenisse en de man uit Nut..." Nee, Vuijsje, dit is geen representatieve steekproef. Dit zijn de extremen. Je bouwt je argumentatie op slechte statistiek. En dat culmineert in zijn conclusie: 'We moeten de uitvoering van de democratie niet over laten aan hen die dreigmails versturen.' Ongelooflijk, wat mensen allemaal niet uitkramen om airtime te krijgen.

Het Vragevuur | 15-01-10 | 13:36

hihi surfert rookt. doe maar geen spiegeltje.
BV: Ik zou 'm niet doen.

grote_jongen | 15-01-10 | 13:35

Request: Stijloze Mirror!

Aiii | 15-01-10 | 13:35

De servers van tegenwoordig.. Roken al na 10 hits. Maar goed, dat is waarschijnlijk meer dan Radio1 dagelijks kan verwachten.

DeChinees | 15-01-10 | 13:35

Nee, natuurlijk worden die oprispingen uit de onderbuik niet tot beleid verheven, net alsof Wilders Spong dood wil maken. Spong wil Wilders overigens wel monddood maken en als het echt zo erg is dat Spong daarom beschermd moet worden zou voor Wilders ook mee mogen spelen in zijn mening.
Goedkoop onderbuikgebral van een linkse schreeuwer dus, het is maar goed dat je daarop op anonieme wijze een genuanceerde reactie kunt geven. Voordat je het weet heb je een doodsbedreiging van Vuijsje te pakken.

sjaakdeslinksesul | 15-01-10 | 13:35

lol@hetluis | 15-01-10 | 13:19

tweeschepjessuiker | 15-01-10 | 13:33

Haha,is die servert opgerookt? Mooi!

Brakovich | 15-01-10 | 13:33

Hmm,, meneer heeft een ochtendhumeur omdat de fabriek van zijn favo auto dicht gaat (Saab 900 turbo met beige interieur). En nu reageert hij dat maar af op dingen die hij niet kent en vreemd mee is...
.
Wat de boer niet kent vree... is kut!

DJE20 | 15-01-10 | 13:32

Radio 1 site doet boem boem door alle GS reaguurders.

Trocomolotief | 15-01-10 | 13:32

".. die sinds de opkomst van internet de openbare meningsvorming vergiftigen"
Ah oh, je bedoelt de opkomst van niet-ons-soort-mensen die ineens ook blijken te bestaan en een mening hebben? Een mening die jij wel even dacht te vertegenwoordigen in de oude bomen media. Welnu joh, die tijden zijn over. Jullie links volks wil zo graag het proletariaat aan de macht, NOU hier heb je het hoor !!

Masturwasbeer | 15-01-10 | 13:32

Bert Vuijsje:
"Ik denk dat het beter is als verstandige, daartoe door ons verkozen mensen eerst even de tijd nemen om na te denken, voordat al die oprispingen uit de onderbuik van Nederland tot beleid worden verheven.''
Woehahaha .... en dit dan Bert:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/01/...
Vuisje wordt vet geFAILd, door de door ons verkozen mensen. Real time, 24/7. Wat een kinderlijk vertrouwen heeft deze volwassen vent. Zo oud, en nog niet wijs geworden. Heeft ook vast nog niet gehoord van Climategate, Eurabia, Varkensgriep-hoax, etcetera.
Hopeloos.

Fijnstoffer | 15-01-10 | 13:32

Meltdown in het mediapark datacenter

flashforward | 15-01-10 | 13:31

harry1588 | 15-01-10 | 13:29
Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Geert zijn standpunten en bijbehorende retoriek soms rechtstreeks van GS haalt.

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:31

Misschien is een pol over 's reaguurders opleidingsniveau eens leuk om te doen.

wwweetikveel | 15-01-10 | 13:31

Vuisje heeft wel een punt, maar hij moet dat niet op internet afschuiven. Maatschappelijke verruwing is een groot probleem maar of et nu door internet komt?
Nee, meneer Vuisje is gewoonweg bang voor te veel democratie. Wat een enge man.

Fleauxe | 15-01-10 | 13:30

nou nou meneer Vuijsje denk nou eens even na over wat u zegt, die anonieme meneer die bedrijgt heeft zit toch mooi bij een publieke zitting van het gerechtshof in amsterdam dus zo anoniem is die meneer niet. Via zogenaamde IP adressen is zo'n beetje elke computer in nederland te achterhalen en als de anonieme lafbekjes de computer in hun eigen huiskamer gebruiken dan zijn ze snel gevonden door de staats-detectives het zijn dus geen anonieme lafbekjes maar domme lafbekjes die mensen bedreigen met hun eigen computers ze hadden beter uw computer kunnen gebruiken of liever uw IP adres...

Berniemadoff | 15-01-10 | 13:30

@Simonzzz | 15-01-10 | 13:16

Bij elk commentje van je gaat je IP adres mee en met al die mooie netwerksites waar je met je naam en toenaam op staat,is al lang wereldwijd bij elke adverteerder, bij de FBI en de CIA en heel misschien ook bij de AIRVD bekend dat Simonzzz gewoon Jan Snotjurk uit Amsterdamn Zuid-Oost is, die graag straight porno kijkt als hij niet op geenstijl rond hangt..

Don Sputare | 15-01-10 | 13:24
Wat is de wereld toch klein he.
Ik moet alleen elke keer weer inloggen op GS en sp!ts.
Browser instellingen.
Maar het is een keuze,

winterpeen | 15-01-10 | 13:30

Welkom Bert Vuijsje. Dit is 2010! En dit is de manier om te laten weten wat je ervan vindt, alleen zo kan de burger zijn stem nog laten horen, aangezien ze daar in Den Haag ziende blind en horende doof zijn....

brtnsnwbrd | 15-01-10 | 13:30

De R1-server is even met reaukpauze.

Multiflauwekulti | 15-01-10 | 13:29

Wat mij altijd zo opvalt is dat al die bejaarden en digibeten reacties op internet altijd zo serieus nemen. Een site als GS kan je lezen als vermaak, een soort jiskefet (sorry voor de vergelijking jongens), maar om de reacties serieus te nemen en mee te nemen in het publieke debat is echt onzin. Nieuwe media en oude media, het lijkt toch niet echt met elkaar om te kunnen gaan. Een mening wordt pas relevant als iemand m ook in een 'live' debat durft te uiten, iets wat (ondanks alle beweringen die gaan volgen van wel) de meeste reaguurders nooit zouden durven.

Daarin tegen kán internet wel degelijk een democratisch effect hebben, maar dat is sec om misstanden boven water te krijgen (voice). Een publiek debat is echter in anonimiteit niet mogelijk.

harry1588 | 15-01-10 | 13:29

@tipo | 15-01-10 | 13:27
Ouwe spammert

Morkovich | 15-01-10 | 13:29

witte rook uit de serverds

anaconda75 | 15-01-10 | 13:29

Dus als een verstandige en gekozen (gekozen = verstandig) Rob Oudkerk zegt dat het Kutmarrokkanen zijn, dan is het dus zeau

wwweetikveel | 15-01-10 | 13:29

En PLOP deaud is radio1.nl

Parsons | 15-01-10 | 13:28

Jeuhhhh servert ligt op z'n gatje..

Morkovich | 15-01-10 | 13:28

Inmiddels hebben de anonieme lafbekjes wel ff die site platgebombardeerd. Jongens!
*gniffelen doet*

Stroopdoos | 15-01-10 | 13:28

Pagina laad niet...

Calzone | 15-01-10 | 13:28

radio1 serverT is deaut

tommedic | 15-01-10 | 13:27

-weggejorist-

Symmachus | 15-01-10 | 13:27

anoniem eh?
.
weet niet precies hoe het zit met oude lui maar ikzelf kom regelmatig nieuwe mensen tegen op nieuwe locaties en heb felle discussies.. heerlijk.
.
oftewel: Als je mij in het echt ziet kan ik je recht in je muil vertellen wat ik van je ongelovelijk domme uitspraken vind.
.
Als je niet tegen commentaar kan moet je niet in de ik-kan-beter-tikken-dan-anderen-sector gaan werken gekkie...

een maffiabaas | 15-01-10 | 13:25

winterpeen | 15-01-10 | 13:24
Beetje vroeg aan de borrel ?

Rammstein | 15-01-10 | 13:25

Simonzzz | 15-01-10 | 13:22
..... maar je snapt wel het punt wat hier gemaakt wordt, Simon ?

Rammstein | 15-01-10 | 13:24

Als je erom vraagd kan je het krijgen ook.
Aandachtshoer.
Wij doen niet mee aan geregiseerde gesprekken.
Daar is het gehalte uit het hart en spontaan uitgesloopt.
Als het te erg wordt hebben we altijd nog joris.
Ik heb broer van Geert bij Pen W bezig gezien en zo hoeft het vanmij niet.

winterpeen | 15-01-10 | 13:24

Server is inderdaad al brak het worden. grrr...

Rea.Geerder | 15-01-10 | 13:24

Hee Vuijsje, doe eens aardig. Wie gaat anders straks jouw bejaarde kont wassen?

blinde kip | 15-01-10 | 13:24

@Simonzzz | 15-01-10 | 13:16

Bij elk commentje van je gaat je IP adres mee en met al die mooie netwerksites waar je met je naam en toenaam op staat,is al lang wereldwijd bij elke adverteerder, bij de FBI en de CIA en heel misschien ook bij de AIRVD bekend dat Simonzzz gewoon Jan Snotjurk uit Amsterdamn Zuid-Oost is, die graag straight porno kijkt als hij niet op geenstijl rond hangt..

Don Sputare | 15-01-10 | 13:24

Dit doet me aan het vorige "Chantal" topic denken. Weer zo'n feitenverzinnende lullo.

Stroopdoos | 15-01-10 | 13:24

Ik ruik een rokende server, kan dat?

Transformatorhuisje | 15-01-10 | 13:23

Als ik zie wat hier zoals geplempt en weggejorist wordt, kan ik de man niet ongelijk geven. Anoniem reaguren heeft ook zijn nadelen. En die directe democratie geloof ik ook niet in. Wordt alles alleen maar hyperig van.
Kortom: dank voor het posten van de link GS. Prima stukje van Bert Vuijsje.

niet voor de hond | 15-01-10 | 13:23

Amai, site is alweer deaudt

Klesh | 15-01-10 | 13:23

Radio1 servert heeft het moeilijk..

Morkovich | 15-01-10 | 13:23

@ Superior Bastard: Nee Simon, maar die naam was al geregistreerd helaas :-)

Simonzzz | 15-01-10 | 13:22

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:20
Simonzzz's moeder heeft een nogal grote spleet tussen haar tanden ..

Jackanders | 15-01-10 | 13:22

serverT rookt nu al......

Sydough | 15-01-10 | 13:22

Mooi dit... ouderwetsch goed bijna :D

xun1t | 15-01-10 | 13:22

Stom zo'n linkje. Nu gaan ze daar hits tellen en meer subsidie opstrijken. Er luistert al geen hond ( met verstand ) meer naar Radio 1 - alleen een paar fossielen - zwijg het graf in die takkezender. Govert van Braaksel types.

dubber | 15-01-10 | 13:21

Lastig he, al die opgeleide mensen met een stem, een verstand en een computer...

Allardus | 15-01-10 | 13:21

Simonzzz | 15-01-10 | 13:16
Uw ouders hebben u Simonzzz genoemd?

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:20

*Klabanus even door vuijsje laat gieren*

Superior Bastard | 15-01-10 | 13:19

was het nu Bert of Bertha?.. lijkt wel een wijf.

Vindoe | 15-01-10 | 13:19

die gil'hard is maar wat blij met dit nieuwe topic

hetluis | 15-01-10 | 13:19

@Simonzzz | 15-01-10 | 13:16
Er zijn ook al heel veel mensen die mijn crea-bea-reaguurnaam koppelen aan mijn Twitternaam waar ik op mijn beurt weer niet anoniem ben. So be it.

Balzakius | 15-01-10 | 13:19

Helaas zijn reaguurders ook niet meer wat ze ooit geweest zijn. Des te groter het aantal, des te meer de middelmaat gaat regeren.

UselessGirl | 15-01-10 | 13:19

Simonzzz | 15-01-10 | 13:16
Wat let je ? Ga je gang.

Wat een onzinstuk. Hij heeft het over dreig/haat-mails, dat vind ik toch heel iets anders dan reaguren.

Rammstein | 15-01-10 | 13:19

Welliswaar anoniem, maar zeau stijlleaus ben ik nu eauk weer niet!

Dr.Zeldenrust | 15-01-10 | 13:18

Mooi, ik heb de beste man een klein veegje uit de pan gegeven. Doe er je voordeel mee Burt Fist(je).

Transformatorhuisje | 15-01-10 | 13:17

-weggejorist-

Abugreip | 15-01-10 | 13:17

Feitelijk gaat het hier gewoon om een discussie over de vrijheid van meningsuiting, dit maal in een variant die nieuw en onbekend is voor dit soort bejaarden (zie ook Beatrix).

Op z'n best is deze persoon gewoon een bange oude man, op z'n slechts een fascist à la Rouvoet die een broertje dood aan vrijheid heeft.

Mark 9712 | 15-01-10 | 13:17

Tsja, dat krijg je ervan wanneer je de wereld open gooit voor iedereen (ook wel vrijheid genoemd fluistert) . De oude garde ziet de ivoren toren afbrokkelen en verliest de monopolie op de *kuch* waarheid. Babyboomerfail.

Stroopdoos | 15-01-10 | 13:17

Volblaffen die site...

debully | 15-01-10 | 13:17

Zit wel wat in. Zou het wel goed vinden dat een geregistreerd e-mailadres bij gebruikers vermeld worden. Een mening is niets mis mee, en als je daarvoor staat schaam je je ook niet voor je ware identiteit.

Simonzzz | 15-01-10 | 13:16

welke democratie?

Vindoe | 15-01-10 | 13:15

Gewoon consequent doorredeneren: WEG MET HET ALFABET!

Brimstich | 15-01-10 | 13:15

Stakker

Morkovich | 15-01-10 | 13:14

Hoi ik ben xzaz2, en ik ben Christen. Zeau geen anonimiteit meer want dat is kut!

xzaz2 | 15-01-10 | 13:14

god, weer zo'n zeikende baby-boomer

Jan Kaas | 15-01-10 | 13:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl