Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ANWB onder vuur door Rekeningrijderij

roetembel.jpgANWB-leden beginnen zich te roeren. De altijd zo trouwe en stille kutbejaarden Autokampioenlezers lijken het helemaal te hebben gehad met de ANWB. De automotieve lobbyorganisatie ligt zwaar onder vuur vanwege de politieke steun aan het Rekeningrijden. De ANWB is één van de grootste oldskool ledenorganisaties van Nederland (net als het FNV ooit was), maar buigt als een rietje voor de belachelijke manier waarop rekeningrijden er nu gaat komen. Zelfs wij krijgen die ingeslapen trekautorijders gewaardeerde ANWB-leden in de mail, dus we gokken dat er bij de automobielorganisatie zelf minstens tienduizenden berichten binnenkomen. Mailtjes en brieven van klagers die zich afvragen waarom de ANWB zich de laatste weken ontpopt tot een dependance van het CDA en de biatch van Minister Eurlings. Blijkbaar is het nu genoeg. De Telegraaf opent vandaag -historisch- en subtiel de aanval op de ANWB onder de kop 'Gps-spionage’ deert ANWB niet', een artikel waarin de grenzeloze arrogantie van de ouderwetse moloch blijkt: De privacy van rekeningrijden is nog beter geregeld dan met de mobiele telefoons, aldus een woordvoerder. Oh ja, ANWB opzeggen? LOL, dat kan helemaal niet. Get it on, fight!

Reaguursels

Inloggen

de telegraaf weigerd continu om reacties te plaatsen over de site kilometerheffing-nee.nl , op de vraag waarom de telegraaf wel een stuk over de oproep van de vvd en niet die van kilometerheffing-nee op hun internetsite zet was het antwoord dat het niet belangrijk genoeg was , als dit het standpunt van de telegraaf is moeten we het lidmaatschap maar opzeggen

pocket3 | 23-11-09 | 17:34

je kan je lidmaatschap van de anwb altijd opzeggen , je kan je contract verbreken wegens incompetent handelen [ ze staan niet achter hun achterban ]
hierbij nogmaals de oproep om julie aan te sluiten bij petitie om een referendum over het rekeningrijden te eisen , dit kan op kilometerheffing-nee.nl , deze site heeft al ruim 12000 aanmeldingen en groeit met het uur

pocket3 | 23-11-09 | 16:14

Allemaal per 1 december opzeggen bij de ANWB, zij horen niet tegen de wielrijders maar voor!!.. mijn abbo zeg ik op, ik heb het gehad met ze... dan maar naar een andere club ;)

Ik ben tegen!! | 22-11-09 | 12:02

Het lijkt mij best leuk om iedere maand met zijn allen, 9 milj auto's/nota's bezwaar aan te tekenen tegen de gekregen rekening. Kijken hoe lang de overheid het dan vol houdt. En wat voor een winstpakker het rekeningrijden is voor Den Haag..

Boe!! | 22-11-09 | 11:09

Misschien dat niemand van juklie het weet, maar er is dus een petitie voor een referendum over km-heffing:
www.kilometerheffing-nee.nl/
Die kan je ook gerust tekenen als je voor km-heffing bent, maar er wel een referendum over wilt.

tipo | 21-11-09 | 22:47

Teen=Flaischbaum?

Bright interviewt Fleischbaum:
"Je hebt voor De Telegraaf als politiek verslaggever in Den Haag gewerkt. Hoe was dat?

'De leukste jaren waren met Netelenbos als minister. Toen haar gevraagd werd wat ze het minste zou missen als ze geen bewindsvrouw meer zou zijn, zei ze: de dagelijkse gang naar de brievenbus om te lezen wat De Telegraaf nu weer over mij heeft geschreven. Een groter compliment kun je niet krijgen.'

GeenStijl voert graag campagnes. Komen jullie straks in het geweer tegen het rekeningrijden?

'Ik ben absoluut een voorstander van rekeningrijden. Ze kunnen me dat niet snel genoeg invoeren.'

Vond je dat ook al toen je nog bij De Telegraaf werkte?

'Nee, toen hebben we heel erg hard actie gevoerd tegen het rekeningrijden. Samen met het CDA en de ANWB.'

Vanwaar deze omslag?

'Inmiddels heb ik ingezien dat beprijzen van het autogebruik de enige mogelijkheid is om Nederland in beweging te houden. Het is een verschrikking de laatste tijd op de weg. Er zijn veel mensen tegen de invoering van rekeningrijden en waarschijnlijk ook heel veel van onze bezoekers. Dat is allemaal prima. Het is belangrijk om af en toe de confrontatie op te zoeken met je lezers.'"
www.bright.nl/bloggies-07-geenstijl

tipo | 21-11-09 | 22:44

En dan te bedenken dat dit allemaal uit de koker komt van ene Paul Nouwen, jarenlang goedbetaalde voorzitter van de ANWB, en na z'n pensionering een adviesbedrijfje voor de overheid begonnen, heeft z'n zakken er nog even flink aan gevuld terwijl hij de hele club heeft verloochend.
Hij ruste in vrede.
Gelukkig net op tijd m'n ANWB lidmaatschap opgezegd.

Harryo | 21-11-09 | 17:44

Het is toch echt een wielrijdersbond ,we moeten allemaal fietsen!

blauwe zander | 21-11-09 | 16:52

@granaatwerper | 21-11-09 | 11:55 Tuurlijk kun je wel opzeggen, elk jaar, voor half november. Doe je het niet, dan zit je er voor ene jaar aan vast. Dan komt er uiteindelijk een incasseburo. Dat kost de ANWB niks, want de incassokosten betaal jij ook.

jeroentjegouda | 21-11-09 | 13:02

Massaal klagen dus. En dat je niet kunt opzeggen is allemaal aardig, maar niemand kan je verbieden een betaling te storneren. Als iedereen het verdomt te betalen dan kan de ANWB 100000 maal een incassobureau inschakelen voor telkens een relatief klein bedrag.

granaatwerper | 21-11-09 | 11:55

@ZDEV | 20-11-09 | 22:15 : pech vor jou. de Wegenwacht is een service voor leden. Er is een alternatief: Routemobiel, maar daar hoor ik niet de beste verhalen over.

jeroentjegouda | 21-11-09 | 07:26

@Brouhaha | 20-11-09 | 23:34: zomaar binnen komen zonder kloppen is alleen aan de orde als ik crimineel ben en dat ben ik niet. met telefoontap dito. Ik weiger te geloven dat ergens een legertje ambenaren zit te duimendraaien en zegt, kom, wie zullen we vandaag voor de lok eens afluisteren, gewoon omdat het kan. En de overheid is niet zomaar op mijn geld uit. We hebben met elkaar 150 kamerleden gekozen (ja, niet allemaal van jouw of mijn partij van voorkeur) die bepalen waar het land geld aan uitgeeft en hoe het betaald moet worden. Weet jij een beter systeem?

jeroentjegouda | 21-11-09 | 07:24

Gezien de pittige topics van Geenstijl over de aankomende kilometerheffing, mag deze link van het burgerinnitatief best meer aandacht hebben. !!!!
www.kilometerheffing-nee.nl/

Miraaa | 20-11-09 | 23:46

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:43
- zucht - Ik heb het in dit specifieke geval niet over mezelf, want nee, ik heb mijn adres niet aan Appie verklapt. Het gaat om de STREKKING van het verhaal, en die is dat je veel banger moet zijn voor databases die in handen van de overheid zijn, dan voor databases die in handen zijn van olieboeren of grootgrutters.
.
Een onderneming wil maar 1 ding: zorgen dat jij (vrijwillig) zoveel mogelijk geld aan hun produkten besteed. Daartegen kun je je, als een bedrijf zich misdraagt, ook verdedigen.
Een overheid is ook op je geld uit, zoveel mogelijk, maar dat gaat NIET vrijwillig. En de overheid heeft machtsmiddelen waartegen je je niet kunt verdedigen. Dat is waarom ik niet wakker lig van van mijn Freebee-card of mijn Bonus-kaart, ook al zou ik hiervoor wel mijn doopceel hebben afgegeven.
.
Kort samengevat: als een bedrijf grip krijgt op je privacy, resulteert dat hooguit in een stapel folders door je brievenbus, of een telefoontje tijdens het eten. Als de overheid grip krijgt op je privacy wordt je telefoon getapt en kan er zomaar een binnen-zonder-kloppen-team door je voordeur komen, en dan niet door de brievenbus...

Brouhaha | 20-11-09 | 23:34

Camilometerheffing.

Voor die enkeling die misschien nog denkt dat zij door de voorgestelde kilometerheffing niet slechter uit zullen zijn, of zelfs dat ze er beter van zullen worden, graag het volgende, realiseert u zich wel,:

A. Dat al die mensen die overdag voor hun werk op de weg zijn, dit niet voor hun plezier doen, maar dat het niet zelden de basis is van hun broodwinning, of anders toch zeker een onmisbaar onderdeel van hun
economische activiteiten.
Dat alle hogere kosten die deze mensen cq. bedrijven gaan maken (denk ook aan het vrachtverkeer), in hun diensten en of producten zullen gaan doorberekenen en dat u dat mag gaan betalen.
UIteindelijk zal dit onze toch al wankele economie beslist geen goed doen.

B. Provincies de opcenten uit de wegenbelasting die ze straks gaan mislopen meer dan royaal zullen gaan compenseren in de vorm van een ingezetenen heffing.

C. Er geen enkele zekerheid is over wat toekomstige regeringen met de tariefstelling van de kilometerheffing zullen gaan doen. Het verleden heeft voortdurend bewezen dat overheden iedere tegenslag misbruiken om de belastingen te verhogen
in plaats van de uitgaven of het eigen apparaat te saneren.
Dit hele heffingsplan is waarschijnlijk voor een belangrijk deel ook niets anders dan een ordinaire poging om de belastinginkomsten voor de toekomst op peil te kunnen houden, immers het is niet denkbeeldig dat met een steeds
dominanter wordende regelgeving vanuit Brussel ook op dit gebied een zekere Europese harmonisatie zal worden geeist waardoor Nederlandse heffingen zoals oa.de BPM het loodje wel eens zouden kunnen leggen.
Afschaffing daarvan is dan ook niets anders dan een vlucht naar voren.

D.Er op langere of kortere termijn een CO2 belasting op nieuwe auto's geheven gaat worden die waarschijnlijk doet terug verlangen naar de huidige BPM heffing.

E Er zoals de plannen er nu liggen qua heffing goedkoper met een vrachtauto dan met een personenauto gereden kan gaan worden, en dat dit betekent dat er zeer waarschijnlijk ook veel mensen zullen zijn die zichzelf ook daadwerkelijk met
een kleine vrachtauto zullen gaan vervoeren. Het verleden heeft bewezen dat mensen inventief zijn, denk bijv. aan de auto;s met grijze kentekens, de lelijkste bulten zag je soms op de daken van dergelijke auto's zitten, alleen maar om aan
de vereiste criteria te kunnen voldoen. Maar de burger had het er voor over om maar een beetje goedkoper te kunnen rijden.
Of ondernemers die rijden in auto's van tenminste 15 jaar oud om de hoogte van de fiscale bijtelling te drukken.

F. Er in de gulden-tijd al jaarlijks rond de 35 miljard gulden door de automobilist in de schatkist bijeen werd gebracht in de vorm van wegenbelasting, brandstofaccijns, BTW, en ik weet niet wat voor heffingen, accijnzen en belastingen.
Van die 35 miljard gulden werd jaarlijks ongeveer "slechts" 5 miljard gulden gebruikt voor onderhoud en aanleg van wegen. Waar de rest is gebleven mag u naar raden.
In ieder geval is het niet nodig om nu een kilometerheffing in te voeren, zogenaamd omdat er geld moet komen voor het aanleggen van wegen en andere infrastruktuur om de files op te lossen, want dat geld wordt al door de
automobilist opgebracht door bovengenoemde heffingen.
Zo bezien is er geen enkele garantie dat de miljarden die door een kilometerheffing opgehaald gaan worden ook echt ten goede zullen komen aan de automobilisten.

G. Dat in ons huidige systeem van brandstofbeprijzing (75%belasting,accijns,btw,ed.) degene die de meeste kilometers maakt reeds het meeste betaald. En datzelfde geldt ook voor een dorstige auto ten opzichte van een zuinige auto.
We hebben dus al een soort van kilometerbeprijzing en slurptax ineen.


Ik ben ongetwijfeld nog allerlei argumenten vergeten, zoals de kans op fraude en de belachelijk hoge straffen die daarop in het vooruitzicht zijn gesteld.
Of de enorme kosten en bureaucratie die invoering en handhaving met zich mee zullen brengen.
In ieder geval lijkt het me meer dan voldoende om Camil Eurlings dik in de pek en veren te zetten, en meteen ook maar dit hele kabinet.


raiserblade | 20-11-09 | 22:42

Ik ga ook opzeggen. Was het niet zo dat je tegenwoordig nooit meer zo lang vast zit aan een abonnement? Ik wil wel betalen voor een wegenwachtdienst, maar ik wil geen lid zijn van een organisatie die blij is met deze stasi-praktijken.

ZDEV | 20-11-09 | 22:15

de Telegraaf en zijn lakeien doen het al dik 60 jaar goed in de categorie "Hetzes"

zeiksmurf | 20-11-09 | 21:49

hebben jullie als eens nagedacht over hoe nauwkeurig een afstands meting per GPS systeem is ???

het wijkt af als de neten en als je dan bv eens in de buurt van een vliegveld komt gaat het helemaal mis

forum.gps.nl/viewtopic.php?t=26720

en dan krijg je de rekening ... of je effe wilt dokken

en je rekening klopt voor geen meter !!!!!

REKENING RIJDEN NEE !!!!!!!
www.kilometerheffing-nee.nl/posterakti...

biggy | 20-11-09 | 21:06

* schop * ;)

Nee even serieus deze kilometerheffing [i]moet[/i] gestopt worden! En wel nu. Gooi alles wat je kan doen er tegen aan om deze waanzin tegen te houden.

Itsmeagainokai | 20-11-09 | 20:44

Voor je gaat opzeggen al gekeken waar de ANWB écht staat in de discussie? www.anwb.nl/kilometerprijscheck . Best goed gedaan; kun je ook uitrekenen wat het je gaat kosten (als het allemaal doorgaat).

de man van de ANWB | 20-11-09 | 19:59

Kan verdorie niet eens opzeggen omdat ik geen lid meer ben! Heb onlangs nog even overwogen om weer terug te stappen van Route Mobiel naar de ANWB, maar dat is nu dus echt helemaal van de baan! Stelletje collaboratuers! Alsof ik mijn baan op kan zeggen om de spits te mijden. Te belachelijk voor woorden. Wellicht verbannen we enkele 'ik ben wel oud, maar nog heel kwiek en dus vroeg op' bejaarden en een enkele bestelwagen die zijn ritten anders plant, maar veel zal het niet uitmaken. Gewoon stoppen met het kunstmatig creeren van files! Haal die flitspalen maar weg, hef die imbeciele 80 km zones maar op en gooi een stop op kantoorbouw in de grote steden. Probleem binnen tien jaar opgelost!

Merugop | 20-11-09 | 19:59

jeroentjegouda | 20-11-09 | 16:41
Ik denk het niet. De infrastructuur blijft onveranderd: GSM netwerken voor dataverwerking gps kastjes en GPS satellieten voor km registratie. Ik weet niet of men Galileo op het oog heeft. Dat zou vanaf 2013 moeten werken. Maar dat betekent dat dan pas de kinderziektes eruit gehaald kunnen worden, kost een jaar of 2. Intussen worden de kastjes ontwikkeld, ook weer testen en aanpassen, weer 2 jaar verder. Het zou mij verbazen als er voor 2017 een grootschalige test gedaan zou kunnen worden met pak em beet 10000 auto's. En dan is het te hopen dat het systeem niet zo'n puinhoop wordt als C2000.

koffieboer | 20-11-09 | 17:46

Dus als ik in de file sta, kost het niets want ik rij niet.

hetoog | 20-11-09 | 17:16

Ik weet niet (want lees echt geen 300 + reaguursels) of het al is langsgekomen, maar kijk eens even goed naar uw verzekeringspolis van de auto of pechhulp niet al gedekt is, of vraag even aan uw dealer (van de auto, ja) of er geen pechhulp abo bij hem te krijgen valt bij een onderhoudsbeurt (Nissan b.v.)
Nieuw auto's zijn sowieso zeker van pechulp, dus de meeste mensen hebben die vegrijsde club die ANWB heet absoluut niet nodig.
Maar dat schrijven ze nou nooit in het grootste tijdschrift van 0031.....

captainobvious | 20-11-09 | 16:53

@scootah rijdert | 20-11-09 | 16:02 : als je auyto in Dtsland koopt en in NL invoert, moet je nog steeds BPM betalen

jeroentjegouda | 20-11-09 | 16:42

@: koffieboer | 20-11-09 | 15:40: zou het zo kunne zijn, ik verzin ook maar wat hoor, dat over een paar jaar de techniek (sterk) is verbeterd? Jij maakt vergelijking met WiFi. Paar jaar geleden kenden we dat nog niet eens, of stond het in de kinderschoenen.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 16:41

Privacy beter geregeld dan mobiele telefoons? Dat ding kan ik toch uitzetten?

Alexander de Kleine | 20-11-09 | 16:33

Ach, ga toch fietsen!

Moeder Theresa | 20-11-09 | 16:16

Gewoon auto kopen in Duitschland oid, goedkoper en ook heb je geen gezeur met die rest-bpm (jaloeziebelasting). Sowieso altijd doen. En na x jaar betaal je sowieso nakkes meer.
Het kost je alleen een dag en 150 euri, je kunt ook alles laten doen, dan is het 1500 euri, maarja dan wordt ie voor je deur afgeleverd (dacht ik).
Weet iemand trouwens of je die gps-verstoorders ook in nl ergens kan halen?
Je kan natuurlijk ook 1x in de 2 weken met dat stom ding rijden (terwijl je elke dag rijdt) en de rest van de tijd ergens neerdumpen, hoe willen ze dat controlen/bewijzen?

scootah rijdert | 20-11-09 | 16:02

Ja mensen, het kan wel,

Telefonisch je ANWB abbonement opzeggen kan via 088 269 22 22 je kiest dan voor menu 2 en binnen 3 minuten is je Abbonement opgezegd!

Ik had het hele pakket inclusief wegenwacht, reis en kredietbrief enz enz enz.

Voor dit jaar werkt het niet meer vanwege die vuile 15 November regel. Maar goed, zo ben ik er voor volgend jaar in ieder geval wel af. En het gaat om het principe. Denk dat als het ECHT massaal gaat gebeuren ze zich wel 2 keer gaan bedenken aangaande de steun aan de kilometer heffing.

Echter, als het zo is dat de ANWB het mag gaan innen en controleren, dan is hun meest natte droom uitgekomen, want dan hebben ze eigenlijk bijna geen leden meer nodig, dat hebben ze nu al bijna niet. Want het plaatsten van alle wegbewijzering levert ook MILJOENEN op.

Kortom, ANWB = er zeker niet voor u!

Raceeend | 20-11-09 | 15:51

jeroentjegouda | 20-11-09 | 14:29
Op afstand uitlezen, ja maar niet draadloos. Draadloze techniek heeft een relatief hoog faalheidsgehalte. Kijk alleen maar naar computers die met wifi op internet zitten en gewoon via een kabel. Ik heb beide en hoef via de kabel nooit te resetten. Maar met mijn wifi (al zit ik naast de meterkast) moet ik minimaal 2x per uur mijn wifi transmitter resetten omdat webpages niet willen laden. Voor wat betreft km registratie hetzelfde scenario. Registratie via vaste systemen zoals London, Oslo, Dubai, Singapore en de peage gaat prima. Je rijdt er langs, signaaltje of fotootje naar de computer en klaar is kees. Draadloze systemen zoals nu door nutsbedrijven worden gebruikt, of het systeem in Duitsland voor vrachtverkeer is onbetrouwbaar cq een fiasco. Ik weet hoe systeemNL gaat eindigen.

koffieboer | 20-11-09 | 15:40

Het kan ook zijn dat iemand op het idee komt om iedereen een quotum te geven van, pak hem beet, 20.000 km. Binnen die 20.000 km betaal je 6,7 ct/km (of wat het ook mag worden, en daarboven een opslag van 20 ct/km. Je kan er alle kanten mee op.

Bwork | 20-11-09 | 15:14

ANWB opzeggen? Kijk uit, als je VISA credit-cart daaraan gekoppeld is... die mag je dan direct aflossen!

WimDorsman | 20-11-09 | 14:53

@Nuancator | 20-11-09 | 13:47: maar uit niets bljkt dat - zoals jij bewert - dat je niet zou mogen rijden met je auto als het computersysteem van de overheid er uit ligt.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 14:31

@koffieboer | 20-11-09 | 14:15: o nee, mijn gas- en elektriciteitsmeter wordt op afstand uitgelezen hoor. Niks zelf uitlezen en opschrijven (over fraudegevoeligheid gesproken) en dan een eindafreening krijgen. Energiebedrijf kan precies zien als ik ineens heel veel elektriciteit gebruik. En toch ben ik niet bang dat iemand bij het energiebedrijf elke dag al mijn gegevens gaat nakijken en denkt: 'hee, waarom zit jeroentjegouda elke nacht om drie uur met de kachel aan.
De overheid gebruikt zelf ook leaseauto's, dus die zal voor de km-heffin niet dezelfde prutskastjes gebruiken.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 14:29

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:26
Gas water en licht worden niet geregistreerd via een meerpuntsmeting door 4 zichtbare Amerikaanse satellieten in een geostationaire baan. Zo meteen gaan 6 miljoen kastjes signalen opvangen en weer doorsturen naar een registratiesysteem. Vrijwel alles wat via de ether loopt heeft een aanzienlijk grotere storing dan info die via landlijnen loopt. Mooi verhaal wat ik op een ander blog las was van een reparatiedienst die al met dit soort kastjes in hun auto's werkt voor ritregistratie. aan het eind van het jaar kregen de monteurs een uitdraai van hun ritten. Volgens het registratiesysteem hadden ze voornamelijk in Limburg vertoefd terwijl ze alleen in Noord Holland werkzaam waren. Moet je voorstellen wat er gebeurt als iets dergelijks op landelijk nivo fout gaat. De perikelen van de belastingdienst zullen er niets bij zijn.

koffieboer | 20-11-09 | 14:15

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:43
Oops. Toch een eerste aanzet merk ik. Maakt me niet uit wie er schuldig is hoor, als ik maar kan rijden. En daar twijfel ik dan aan....

Nuancator | 20-11-09 | 13:47

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:41
Had ik ook niet verwacht. Maar geen echt tegenargument begrijp ik?

Nuancator | 20-11-09 | 13:45

@Nuancator | 20-11-09 | 13:40: waarom zou ik niet mogen rijden als het netwerk er uit ligt? Zover gaat het niet. je hebt pas een probleem als je aan het kastje hebt zitten knoeien, niet zorgt voor stroom voor het kastje e.d. Als verbinding er uit ligt, heeft heel NL of groot deel (want het zal in groepen met de computer worden verbonden) er last van. Dan legt de overheid de schuld niet bij jou.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:43

@Nuancator | 20-11-09 | 13:37: ja, dat is weer rechtse praat in de telegraaf. daar word ik niet koud of warm van

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:41

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:29

Wellicht is dit linkje iets voor je......
Wil je boodschappen doen, start je auto niet omdat het netwerk eruit ligt.....

www.telegraaf.nl/binnenland/5364287/__...

Nuancator | 20-11-09 | 13:40

@jobo | 20-11-09 | 11:52: ik zou zeggen, richt op die vereniging. Ben benieuwd hoeveel leden je krijgt.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:32

@gozahtje | 20-11-09 | 12:13: dan komt uiteindleijk wel de belastingdienst er in bij je!

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:30

@repulse | 20-11-09 | 12:17: tuurlijk kunnen er fouten worden gemaakt. maar je meest recente OV-verwijzing is al bijna twee jaar oud... En er is geen sprake van 'gebruikelijk slap gelul'. Dat ik er een andere mening op na houd dan jij is iets anders. Dan kan ik jouw standpunten ook wel afdoen als slap geluk. Dat schiet niet op.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:29

Rekeningrijden, lijkt me heerlijk. Ik betaal 300~ euro per 3 maanden + benzine om alleen maar naar m'n werk te rijden en weer naar huis. De boodschappen en dergelijken doe ik op de fiets. Voor mij is het dus stukken goedkoper, eindelijk!

Raevin | 20-11-09 | 13:26

@koffieboer | 20-11-09 | 13:07: ik hoop neit dat ik een papieren rekening krijg. Wil net als van mijn bank, de PTT en Vodafone encreditcard de info op internet raadplegen. Tuurlijk kun je info uit het kastje wel uitlezen. Info invoeren niet, maar uitlezen wel. Tuurlijk kan er wat mis gana, maar dat kan met de huidige wegenbelasting ook. En met meterstanden gas en licht is ook nooit wat mis gegaan. 'k Zie nog niet dat het bij km-hefifn per definitie wel moet misgaan, of meer moet misgaan dan bj het huidige systeem.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 13:26

jeroentjegouda | 20-11-09 | 11:31
1 kastje van de staat + 1 kastje van jezelf = 2 kastjes in de auto. Ongetwijfeld kun je je eigen kastje uitlezen, maar zou je ook in kunnen pluggen in het stasikastje? Lijkt me vrij onwaarschijnlijk . Elke ingang kan worden gebruikt voor fraude. Wat ook onwaarschijnlijk is, is dat je bij elke rekening een uitdraai krijgt. Dat zijn een paar A4tjes per maand x 6 miljoen auto's. Zoveel papier is niet bevorderlijk voor de CO2 huishouding. Wellicht kunnen de gegevens dan via een inlogcode van de site van het CJIB gedownload worden. Maar dan nog, wat heeft de autobestuurder in te brengen tegen foutieve metingen of berekeningen? Het zou me ook niet verbazen als ze een drempel opwerpen. Voor bedragen onder de 10 euro kan geen bezwaar worden gemaakt.Er zal toch een blik met 10000 ambtenaren worden opengetrokken, is het niet om alle bezwaarschriften te behandelen, dan welom foutmeldingen en storingen te registreren. Dat kunnen ze dan niet aan (ala CVOM), dus gaan ze standaard afwijzingen versturen enz. enz. Stel je hebt een storing en moet dat melden, anders boete. Dus je belt en er zijn nog 1000 wachtenden voor u. Oh oh wat wordt dit een bureaucratische nachtmerrie.

koffieboer | 20-11-09 | 13:07

Brouhaha | 20-11-09 | 11:03
Leuke brainwave, nu alleen nog die handhavingsportalen omzeilen...

Camiel Zeurlinks | 20-11-09 | 12:57

-weggejorist-

René from the Café | 20-11-09 | 12:39

Ik wil met veel plezier mijn ANWB abonnement opzeggen... maar helaas accepteert route mobiel geen auto's ouder dan 15 jaar. En laat mijn dagelijkse auto nu net 15 geworden zijn, en mijn oldtimer is... belastingvrij.
En juist voor die laatste heb ik de ANWB wel eens nodig gehad. Maar goed, als ik nu gewoon altijd een reserve brandstoffilter meeneem, dan heb ik dat ook niet meer nodig.

Eh, bye-bye ANWB!

Barry Hay | 20-11-09 | 12:26

Grenswind | 20-11-09 | 12:12
Met spoed gewenst???
Grenswind spel je met een T!

uitderuifvreter | 20-11-09 | 12:26

Bij Kilometerheffing-nee moet je dan wel weer je persoonlijke gegevens intikken, terwijl je niet weet of deze gegevens voor andere doeleinden gebruikt worden, dat dan weer wel.......

wwweetikveel | 20-11-09 | 12:25

Leuke link hier al diverse malen geplaatst!

www.kilometerheffing-nee.nl/

Jammer dat je daarna via taakbeheer je browser moet afsluyiten...

uitderuifvreter | 20-11-09 | 12:22

Route mobiel, kom er maar in!
Geert, Kom er maar in!
Kastje in m'n Auto, komt er nooit in!!

gozahtje | 20-11-09 | 12:13

Met spoed gewenst: Een alternatief voor de ANWB.

Grenswind | 20-11-09 | 12:12

@repulse | 20-11-09 | 11:57: spookbeelden dus. Er komen dus bedrijven die via marktplaatsen of op verjaardagsfeestjes jou voor een fiks bedrag helpen om het systeem onklaar te maken. Ja, zo lust ik er nog wel eentje. Er zijn dus ook mannetjes i de stad die elke dag in alle kliko's duiken om een envelop je vinden waar jouw naam op staat, om je vervolgens te chanteren 'Weet u vrouw wel dat u bent geabonneerd op de Playboy? en zo. Of die ineens door een briefje met jouw airmiles aan de haal gaan, en noem maar op. Tegoed van vertrouwn is slecht, maar te slecht van vertrouwen net zo.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 12:09

Tweede Kamer voor afschaffen stilzwijgende verlenging abonnementen en lidmaatschappen
www.ddma.nl/index.php?pag=2&nieuws...
Ben nog maar een Zwitsal koppie maar hoe zit dit dan?

Rechts oud rose | 20-11-09 | 12:07

@ Iedereen die het over de pakkans van fraude had: Ik denk niet dat het erg moeilijk is om een rechter er van te overtuigen dat dit systeem stuk kan gaan_!
.
Dat heb je wel eens vaker met electrische apparaten... Kan slecht tegen water_!

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 12:02

Blijkbaar ben ik de enige die nog met het beeld van Biep's pyamabroekje in het hoofd zit

Vrijvangeest | 20-11-09 | 12:02

jeroentjegouda | 20-11-09 | 11:49
rofl...
We hebben het over de overheid...
Noem 1 grootschalig project op uit het verleden op welk gebied dan ook wat direct functioneerde.
Maar een opening zit al in de versleutelde informatie vanaf het kastje terug naar de database waaruit de factuur wordt opgemaakt.
Gps werkt via het systeem dat satelieten tijdgecodeerde golven uitzenden en dat je gps systeem aan de hand daarvan berekent waar je bent. Het terug zenden van die gegevens zal voorlopig de zwakke plek zijn in het systeem. Door de identificatie code die er aan vast zit te veranderen, kan je dus al op een ander zijn naam rijden.

repulse | 20-11-09 | 11:57

Haha ja als je een maandje ziek bent en je auto niet gebruikt dan komen ze hem wegtakelen om te inspecteren of je de boel niet loopt te flessen. Je weet toch dat je schriftelijk in drievoud in moet dienen dat je langer dan 15 werkdagen geen gebruik maakt van je motorvoertuig?

Randy McRanderson | 20-11-09 | 11:56

Wordt leuk, de gegevens zijn digitaal en dus aan te passen, foutgevoelig enz enz. De hele code informatiebeveiliging komt om de hoek kijken en ik vraag af of en hoe de EDP audit wordt uitgevoerd cq gecommuniceerd naar burgers. OV chipkaart is ook een ICT flop van de overheid, dus ik verwacht hier niet veel beters van.

Pikkestrijder | 20-11-09 | 11:55

-weggejorist en opgerot-

nickname_ | 20-11-09 | 11:53

Wordt het geen tijd voor alternatief, die wel voor de belangen van de automobilist opkomt.

jobo | 20-11-09 | 11:52

@Burgerlijke ongehoor 11:36: Pas maar op. Fraude is gemakkelijk maar ook de controle hierop is niet zo heel moeilijk; in de meest eenvoudige vorm een systeem dat nummerplaten scant, zoals sommige vaste camera's en politievoertuigen al doen. Deze gegevens leg je naast de data die je van de kilometerkastjes krijgt, en je vist de fraudeurs er zo uit.

De gevolgen? Als het aan de minister ligt: 4 jaar cel, dat is wat er in het wetsvoorstel staat. Vergelijkbaar met straffen voor verkrachting of een gewelddadige overval. En reken maar dat je er dan niet meer met een taakstrafje afkomt zoals veel echte misdadigers; wie de staat zelf benadeelt gaat voor de bijl.

Muxje | 20-11-09 | 11:52

zijn privacy moet eens heel goed nadenken over zijn mobieltje. Wil je een daad stellen? Dan moet je die opzeggen, het kastje in de auto registreerd alleen wat je rijdt, je mobieltje iedere stap die je zet.
repulse | 20-11-09 | 10:09
Onzin. Een mobieltje is een vrije keus, kan je altijd geheel uitzetten, zodat niemand weet waar je bent, en levert je geen boete op. Vrije keus dus. Bij een auto ben je verplicht het kastje te hebben, zoniet zelfs gevangenisstraf. Veel mensen die in een dorp wonen en naar een industrieterrein voor hun werk pendelen hebben eenvoudig geen openbaar vervoer alternatief, auto is dus voor veel mensen geen keus, maar een noodzakelijkheid om in levensonderhoud te voorzien...

de^mol | 20-11-09 | 11:52

@repulse | 20-11-09 | 11:46: waar basser je op dat 'het systeem idd fraude gevoelig' zal zijn? Onderbuik, of feiten? En dan mag ik hopen dat feiten meer is dan 'weet je dat ze tien ajar geleden bij project X en vijf jar geleden bj proejct Y ook fouten hebben gemaakt'.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 11:49

Gezocht: ouderwetse katvanger
Wie gaat er -tegen een schappelijke vergoeding- met mijn "Eurlingskastje" tenminste 1 x per week een blokje om rijden om geen argwaan te wekken?
*zelf geen kastjes blieft*

Bakschuif | 20-11-09 | 11:47

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:36
Voorlopig zal het systeem idd erg fraude gevoelig zijn, maar het systeem is niet zo belangrijk over een paar jaar zal het steeds "beter" worden. Belangrijker is het om de regelgeving tegen te gaan. Regelgeving is altijd net een volume knop, die langzamerhand steeds harder wordt gezet. Is het niet over de kosten dan is het wel over de pakkans bij fraude.
-
Het wordt gewoon hoog tijd voor een frisse revolutie, waarbij al dit soort registrerende systemen over boord worden gezet. Tegelijkertijd de bevolking in nederland terug naar de 10/12 miljoen mensen. Plus en grondwet die boven internationale verdragen gaat zodat verdragen zoals het lissabon verdrag terug worden gedraaid.
Maarja is er nog iemand die een hooivork op zolder heeft liggen? Zijn er nog mensen die wel daadwerkelijk kijken naar hun kinderen en welke toekomst wij creeeren voor hun of zijn ze te druk op te werken zodat ze de voorschoolseopvang, de tussenschoolse opvang en de naschoolse opvang te betalen...

repulse | 20-11-09 | 11:46

@ Repulse: Dus het systeem is net zo fraude gevoelig als de kilometerteller in je auto_!
.
Kan dit systeem morgen nog geintroduceerd worden_?
.
O, ik heb btw een Volvo s80 te koop staan, 4 jaar oud en slechts 20.000 kilometer op de teller... Ies van oud vrouwtje geweest :)

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:36

@koffieboer | 20-11-09 | 11:17: nooit van loonbeslag gehoord? Linksom of rechtsom, betalen zul je uiteindelijk

jeroentjegouda | 20-11-09 | 11:34

Het boevenzooitje. Hebben ze al eens gedacht aan de leden die een zware auto hebben omdat ze een caravan of aanhanger moeten trekken?
Een zware aanhanger mag je wettelijk niet eens trekken met een te lichte auto.
Dus de carvanhandel kan ook al gaan beginnen met de boel af te bouwen. Want er is straks geen mens meer die het hele jaar in een zware auto gaat rijden om 1X per jaar de caravan te kunnen trekken.

pungent | 20-11-09 | 11:33

@koffieboer | 20-11-09 | 11:05: waarom zou je twee kastjes in je auto moeten hebben? Ik ga je iets vertelle. het klinkt vreslijk revolutionair, maar het schijnt mogelijk te zijn: je kunt met één kastje km-standen bijhouden en een 'uitdraai' maken met bv usb-kabeltje naar je laptop of wat dan ook. of je kunt net als bij tig instanties en verenigingen je gegevens online raadplegen. Als je dan ziet dat je op 1 dag 100.000 km hebt gereden, kun je direct aan de bel trekken.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 11:31

Ik ben al een langere tijd weg bij deze boeven brigade ...

een aanbieding krijgen voor een vervangend vervoer in het buitenland en alles er op en er aan onder "jongeren voordeel", omdat ik het in de zomer afsloot en het tot 1 januari liep heb ik maar een half jaar gebruik mogen maken van de korting ...

Omdat ik het niet voor een bepaalde datum had op gezegt zat ik er NOG een jaar aanvast, toen heb ik aangegeven dat ze het zouden beindigen (post & telefoon) en uit eindelijk hebben ze een downgrade door gevoerd ...

Ik ben er inmiddels vanaf, maar ik meld me nooit weer bij ze aan, ik laat me wel afslepen naar de eerste de beste garage.

1985 | 20-11-09 | 11:24

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:17
Geen poortjes.. gewoon een kastje in je auto to registreerd op welke weg jij rijd, gewone wegen worden ongeveer 6 cent snelwegen 9 cent. Dan kan je dus kiezen om volgens niet snelwegen te rijden, maar over het algemeen zal je dan dus meer kilometers maken en er langer over doen(tijdsduur dat je op de weg zit wordt niet belast) uiteindeliujk zal het hele verhaal dus geen reedT uitmaken op het aantal files...

repulse | 20-11-09 | 11:23

Maar nu even wat anders.
Hoe zit dat eigenlijk met dat kastje?
Als ik het goed begrijp worden wij door de overheid gedwongen om zo'n ding in
de auto mee te nemen.
De overheid kan dat nou wel willen, maar ze moeten dan toch wel rekening houden met het tarief wat ik reken voor het vervoeren van zo'n voorwerp.
Ik dacht zoiets van eh... 18 cent per kilometer. Redelijk toch?
Gewoon even iedere maand een factuurtje naar Camieltje sturen voor de transportkosten.

captain edit | 20-11-09 | 11:22

Ik heb deze week mijn abo bij die "kontenlikkers" 'club ANWB opgezegd, en heb nu de wegen wacht bij Boavgpechhulp.nl is nog 50 euri goedkoper ook, want wat denken ze wel bij de Anwb doordat ze de bewegwijzering weer mogen zetten als ze accord gingen met rekeningrijden welke ingevoerd wordt door de Staro(staatsrovers)

Eerlijkisheerlijk | 20-11-09 | 11:19

Zeg, even voor mijn beeldvorming, in hoe verre gaan de registratie systemen het straatbeeld bepalen?
.
Kijk, op de snelweg verdient hooguit dat Lekkere kippetje naast me in de file een schoonheidsprijs, maar als ik een sluiproute neem van Amsterdam naar Almere, kan ik me voorstellen dat die registratiepoorten niet helemaal passen bij het straatbeeld van het mooie Muiden.
.
Daarbij durf ik je nu al te vertellen dat die poorten in Amsterdam door vandalisten, al dan niet aangemoedigt door hun ouders, gesloopt gaan worden.
.
Tja, en als de regering echt denkt dat ik op de snelweg blijf rijden terwijl de provinciale en dorpswegen me minder gaan kosten, dan zijn ze net zo gek als het CDA dat volhoudt dat Balkenende nog steeds geloofwaardig over komt_!

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:17

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:05
Dat werkt niet. Al jouw bankgegevens kunnen zo opgevraagd worden. Daartoe zijn de banken verplicht. Die eerste rekening waar jij je salaris op laat storten e.d. hebben ze zo gevonden en daar schrijven ze dan de kosten vanaf. Wellicht kan het alleen als je een buitenlandse girorekening gebruikt voor je dagelijkse zaken. Tenslotte kun je via IBAN tegenwoordig gratis Europese overschrijvingen doen. En ik denk niet dat bijv. een Duitse bank zomaar een incasso van de Nederlandse justitie toelaat.

koffieboer | 20-11-09 | 11:17

Brouhaha | 20-11-09 | 11:09
Je hebt de illusie dat in andere landen niet dezelfde praktijken worden gehanteerd? De regelgeving zal misschien iets verschillen, maar het eindresultaat zal nagenoeg het zelfde zijn.

repulse | 20-11-09 | 11:11

@repulse | 20-11-09 | 10:57
Maak je geen zorgen, ik slaap wel lekker, maar niet altijd... En ik ben digitaal bijna ge-emigreerd.

Brouhaha | 20-11-09 | 11:09

Brouhaha | 20-11-09 | 11:03
De daadwerkelijke uitvoering is niet zo belangrijk van uit het oogpunt van de roverheid. Eerst de wetgeving erdoor, ook al is het maar 20% die niet fraudeert met het kastje, na verloop van jaren worden langzaam die overige 80% in het gareel gedwongen.

repulse | 20-11-09 | 11:09

@ Koffieboer: Wat dacht je van een tweede rekening voor de incasso's... Zelfs de staat kan geen geld incasseren van een rekening waar niets op staat_!

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:05

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:59
Da moet ik dus TWEE kastjes in mijn auto hebben. Een voor de kmheffing en een om het kastje van de km heffing te controleren! Volgens mij wordt zo mijn hele voorruit volgebouwd met kastjes. "Ja sorry agent, ik zag die fietser die nu onder mijn auto ligt te laat, het kastje zat net even in de weg toen ik keek."
En als er verschil tussen zit, dan denk jij dat de gegevens uit jouw niet officiele kastje geaccepteerd worden door een rechter? Ik denk het niet. Alleen bij volkomen zotte niet realistische fouten maak je een kans.

koffieboer | 20-11-09 | 11:05

@jeroentjegouda 10:49
Eens ware het niet dat mensen keuzes hebben en mogen maken in dit land.
Als je iemand om welke reden dan ook daar niet in zijn waarde laat ben je met dezelfde praktijken bezig als die z.g. bestuurders op plaatsen die er zijn om zich dienstbaar op te stellen.
Wij zijn diegene die ervoor zorgen dat zij een boterham kunnen beleggen met meerdere plakken beleg.
Zij zijn diegene die alsmaar meer beleg willen hebben en wij zijn diegene die ze eens kunnen wijzen op het feit dat een plak kaas al voldoende is.

wewordennietgehoord | 20-11-09 | 11:03

Ik ben voor rekening rijden_! Tenslotte is het electronisch, dus veel makkelijker mee te frauderen dan het huidige systeem.

*alvast alu-hoedje groot genoeg voor auto maakt*

Burgerlijke ongehoor | 20-11-09 | 11:03

@repulse | 20-11-09 | 10:49
Ja, je hebt wel gelijk, maar dat wil niet zeggen dat we het daarom ook maar helemaal moeten opgeven. En nog niet alles is zomaar integraal beschikbaar voor de gelegaliseerde misdaad. Gelukkig mislukt vrijwel ieder ICT-project bij de roverheid jammerlijk, omdat een goede ICT-er niet voor ze gaat werken vanwege schijtsalaris, verplicht reizen met het OV en schijtcultuur. Dat is nog onze enige hoop. Ook put ik hoop uit het feit dat ik, als ervaren GPS gebruiker, weet dat het systeem nogal eens rare resultaten geeft. Ik zie de rechtzaken al komen... Dan zullen ze toch echt moeten bewijzen dat het kastje ALTIJD, voor 100%, goed werkt!
.
Ik garandeer je dat er straks een kastje op de markt komt dat 12 GPS-satelliet-signalen emuleert en 20x zo sterk uitzendt, waardoor je auto 24 x 365 uur per dag bij jou voor je deur geparkeerd staat, of alleen elke zondag een ritje naar oma in de naastliggende gemeente maakt... Mijn soldeerbout staat al aan!

Brouhaha | 20-11-09 | 11:03

Fijnstoffer | 20-11-09 | 10:02

Sukkel, waarom verwacht je dat de ANWB jou belangen gaat behartigen? De ANWB is een verzekeringsmaatschappij+reisbureau. Waarom ze denken dat ze ook woordvoerder zijn van iedereen die een auto heeft, is mij een godsraadsel.

Idris Civilis | 20-11-09 | 11:03

Haha stelletje lutsers hier.
Mijn glazen bol zei dit 2 weken geleden al. Was daarom ruim op tijd voor het opzeggen van mijn anwb.

*handen achter elkaar tegen z'n neus zet en wapperende beweging maakt naar de rest*

pleurtop | 20-11-09 | 11:03

koffieboer | 20-11-09 | 10:54
Je bent te optimistisch. Het gedonder begint al.
www.vkblog.nl/bericht/287640/BIG_BROTH..... HET_BEWIJS...!!
Uiteindelijk zal de bureaucratische wirwar als vanzelf leiden tot een situatie waarin de gevgevens op verkeerde buro's terechtkomen. Vervolgens gaan die bebruiken inslijten tot op het punt dat iedereen het 'normaal' gaat vinden, en als dan de kritische massa is bereikt dan duikt er wel een politicus op die het aandurft de wet aan te passen om de ontstane praktijken te legaliseren. Desnoods wordt de Bijbel erbij gehaald.

Schoorsteenveger | 20-11-09 | 11:00

Leuk weetje over de ANWB. Stel je bent lid van de ANWB en je leent even een duitse auto. Dan zal je bij pech overal in europa geholpen worden door de ANWB. Behalve in nederland? Vreemde logica.

Caleb667 | 20-11-09 | 11:00

Er wordt veel gesproken over de privacy. Ik denk niet dat dat het grootste dagelijkse probleem wordt. Het zou nog opgelost kunnen worden door controle van iemands gps kastje alleen via rechterlijke volmacht toe te staan. Dat voorkomt dat politietuig te pas en te onpas gegevens gaat opvragen zoals nu gedaan wordt met telefoontaps.
Wat mij niet lekker zit is de te verwachten bureaucratie. Stel je krijgt na een maand een rekening waaruit blijkt dat je 100000km hebt gereden. Hoe weerleg je dat? Brief schrijven, foto van je dashboard, ambtenaar die niet wil meewerken ("meneer ik kan toch niet in een maand zo'n afstand afleggen? Jawel, want het is geregistreerd en het kastje klopt altijd). Of iemand steelt je auto wat dan? Het systeem is een weekje stuk, oh dan sturen we iedereen maar een rekening van het gemiddelde van afgelopen jaar, want we hebben toch geld nodig. Uiteraard wordt het met een niet terug te halen incasso meteen van je rekening geboekt. Mocht je evt. aan kunnen tonen dat de afstand niet klopt (zal wel weer naar de bestuursrechter toe moeten, wobben om de km-uitdraai op te vragen, laten zien dat je niet in 10 minuten van leeuwarden naar Maastricht kunt rijden, ja zegt de rechter dat klopt niet, nee dat had die kutambtenaar ook wel kunnen zien, maar die kan niet denken dus stuurt gewoon een rekening), dan krijg je pas na een half jaar het teveel afgeschreven bedrag terug. Ik heb geen zin en tijd voor dit soort ellende. Ik heb al teveel shit met die andere kutambtenaren met hun radar in de bosjes. Maar ik blijf wobben, stelletje eikels.

koffieboer | 20-11-09 | 11:00

@koffieboer | 20-11-09 | 10:54: waarom zou je wobben om de km-stand op te vragen? Er komen kastjes waarbij je km's zelf kunt uitlezen. De techniek eheft niet stilgestaan.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:59

@Randy McRanderson | 20-11-09 | 10:52: als er in de toekomst een hele foute overheid komt, kan die alsnog van alles overhoop halen om jou prvacy te kraken. dus om daar nu op vorhand rkeening mee te hoduen...
En wie zegt dat je om 11.30 uur bj j baas begint. Je kunt ook een deel vanje werk al thuis doen. Je begint dus gewoon om 08.00 uur, maar niet op kantoor. Zoals ik hierboven al zei, geldt dat niet voor iedere baan, maar het kan wel. En dat draagt bj aan betere spreiding van het verkeer.
Het vraagt wel een flexibele opstelling van de werkgever, maar die zijn daarin toeschietelijker dan vroeger. Ze staan zelf ook in de file en ergeren zich net zo aan het verlies van kostbare tijd. In het anders inrichten van werktijden zien ze dus zelf ook de vorodelen. Dus het gaat de goede kant op.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:57

Er wordt veel gesproken over de privacy. Ik denk niet dat dat het grootste dagelijkse probleem wordt. Het zou nog opgelost kunnen worden door controle van iemands gps kastje alleen via rechterlijke volmacht toe te staan. Dat voorkomt dat politietuig te pas en te onpas gegevens gaat opvragen zoals nu gedaan wordt met telefoontaps.
Wat mij niet lekker zit is de te verwachten bureaucratie. Stel je krijgt na een maand een rekening waaruit blijkt dat je 100000km hebt gereden. Hoe weerleg je dat? Brief schrijven, foto van je dashboard, ambtenaar die niet wil meewerken ("meneer ik kan toch niet in een maand zo'n afstand afleggen? Jawel, want het is geregistreerd en het kastje klopt altijd). Of iemand steelt je auto wat dan? Het systeem is een weekje stuk, oh dan sturen we iedereen maar een rekening van het gemiddelde van afgelopen jaar, want we hebben toch geld nodig. Uiteraard wordt het met een niet terug te halen incasso meteen van je rekening geboekt. Mocht je evt. aan kunnen tonen dat de afstand niet klopt (zal wel weer naar de bestuursrechter toe moeten, wobben om de km-uitdraai op te vragen, laten zien dat je niet in 10 minuten van leeuwarden naar Maastricht kunt rijden, ja zegt de rechter dat klopt niet, nee dat had die kutambtenaar ook wel kunnen zien, maar die kan niet denken dus stuurt gewoon een rekening), dan krijg je pas na een half jaar het teveel afgeschreven bedrag terug. Ik heb geen zin en tijd voor dit soort ellende. Ik heb al teveel shit met die andere kutambtenaren met hun radar in de bosjes. Maar ik blijf wobben, stelletje eikels.

koffieboer | 20-11-09 | 10:54

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:47
Je weet niet wie er in de toekomst aan de macht komen in dit land jongen. Je geeft de overheid nu een tool waar ze hele enge dingen mee kunnen uitvoeren. Plus dat iedereen die verder dan twee straten van zijn werk woont zich scheel gaat betalen. En ga nou niet zitten kletsen dat het een keuze is want als de gemiddelde werknemer zijn baas verteld dat hij voortaan om 11.30 begint dan kan hij zijn biezen pakken.

Randy McRanderson | 20-11-09 | 10:52

@repulse | 20-11-09 | 10:25
Het is nog niet zo erg dat alles wat je doet op internet wordt opgeslagen, hoor. Dat is namelijk niet mogelijk, want dan zou het totale energieverbruik opgaan aan het in de lucht houden van de servers.
.
Neem een e-mail provider in de VS (bijv. netaddress.com) en haal je e-mail via SSL op (dat kan), en neem een ADSL-lijn met een modem dat altijd aan staat (heeft bijna iedereen al), en de NL-overheid weet heel weinig van je.
.
Als je dat laatste ook niet vertrouwt, neem dan een abonnement bij www.relakks.com in Zweden of een andere VPN-provider, en tunnel via het buitenland het internet op. De sukkels van de NL-overheid hebben dan het nakijken en weten dan NIET dat je niets te verbergen hebt, zoals iedereen immers...
.
Echte terroristen, kinderpron-uitwisselaars en andere criminelen kunnen hun activiteiten sowieso makkelijk verbergen via wat simpele, doch doeltreffende encryptie. De NL-"surveillance state" treft uitsluitend burgers die wel iets te verbergen hebben, maar dat heeft dan te maken met geld.
.
Verder wil de overheid graag de schijn ophouden dat ze een deuk in een pakje boter slaan qua misdaad- en terrorismebestrijding, dus dan pakken ze met hun "geavanceerde" afluistersystemen af en toe eens een sukkel die een beetje buiten de pot piest, of zich verdach maakt. Zo gaat dat in totalitaire staten.

Brouhaha | 20-11-09 | 10:50

ANWB schijt bagger voor de overheid, in een grijs verleden. toen Tineke Tolpoort nog de scepter zwaaide was de ANWB ietwat minder enthousiast over die tolpoorten (soort beta kilometer heffing). Paar jaar later was het Tineke Strikes back ANWB raakte het Verkeersborden onderhoud kwijt aan een ander bedrijf.. Sindsdien geeft de ANWB weer netjes poot en is het braaf en krijgt af en toe brokjes. Ik ben er klaar mee, ANWB onthoud goed, geen leden geen ANWB.
RM is ook nog eens aanzienlijk goedkoper, en via je verzekeraar is het meestal nog goedkoper. Jammer voor de monteurs in die auto's die zijn meestal wel aardig, echter zoals bij zoveel organisaties het rot zit hem in de top.

Camiel Zeurlinks | 20-11-09 | 10:49

@wewordennietgehoord | 20-11-09 | 10:41: een behoorlijk strenge nachtvorst en al die opzeggers trekken hun opzegging in omdat de Wegenwacht hun dienstweigerende auto aan d epraat krijgt. Eigenlij zijn we allemaal blij met de ANWB, maar roepen we alleen op Gene Stijl dat die club niet deugt

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:49

Brouhaha | 20-11-09 | 10:33
Nu gaan we demonstreren in den haag, we reizen natuurlijk met de trein aangezien we milieu bewust zijn(lang leve de chipkaart of we pinnen ons kaartje bij de automaat) voordat we de trein in stappen kopen we een bakkie koffie met een ham-kaas crossantjes bij de ah-to-go(mooi crossantjes in de aanbieding als je je ah bonuskaart gebruikt), we bellen met onze mobiele telefoon onze vrienden (om ze te vragen mee te gaan). We gaan naar het malieveld vrolijk staan we daar met zijn allen, maken filmpjes (en pleuren ze op het youtube) over hoe gezelligwe het hebben en hoe goed we opkomen voor onze privacy. Dan komt de mobile eenheid, want we hadden geen vergunning... om te demonstreren(niemand wou hem aanvragen want dan sta je geregistreerd..), de agenten slaan er vrolijk op los met de lange lat, je krijgt een tik op je hoofd dus hebt een hoofdwond, je gaat naar het ziekenhuis, waar je gegevens worden ingevoerd voordat je kan worden behandeld.

Vertel me nu eens, waar is de privacy? we hebben geen auto gebruikt, geen kastje die registreerd waar we zijn, toch is iedere stap die we nemen gedocumenteerd en opgeslagen....

repulse | 20-11-09 | 10:49

Even compleet off-topic omdat bezwaar maken in dit land toch geen zin heeft: ivanildo1991.hyves.nl/

Te mooi voor woorden deze gast! :-) Om je te bescheuren!

Raven | 20-11-09 | 10:47

@Muxje | 20-11-09 | 10:43: die belofte dat de info voor neits anders wordt gerbuikt, heeft Eurlings al gedaan. En ikweiger te geloven dat we meer vertrouwen moeten hebben in de privacywaarborging door een telecombedrijf dan die door de overheid. Veel mensen vinden de overheid de Grote Boze Wolf, maar dat is niet op feiten gebaseerd. Turlijk maakt een overheid fouten (net als bedrijven, jij en ik). Het eerste land met een feilloze overheid bestaat niet, maar dat is iets anders dan er op voorhand van uitgaan dat onze overheid er (beust) een potje van gaat maken

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:47

Laatste weken dependance van CDA ? Ze schuiven elkaar al jaren de baantjes toe. ANWB; de grootste vriend van May-weggen-er-mee met de miljoenenkostende carpoolstrook. De ANWB wordt er door het CDA er altijd bijgehaald als er iets doorheen gedrukt moet worden.

Recht(s) Overeind | 20-11-09 | 10:46

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:33: hoezo kan Bonuskaart van AH naar jouw husiadres leiden? Ben jij zo iemand die zijn NAW daarvoor heeft afgestaan? Terwijl een bedrijf die gegevens van jou niet nodig heeft, geef jij die zomaar spontaan aan hem??? Dat zegt meer ov erjou dan over AH voglens mij

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:43

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:40
En als je maar lang genoeg roept dat de overheid het niet gaat gebruiken dan is dat wel de waarheid?

Canarie | 20-11-09 | 10:43

@jeroentjegouda 10:22: Misschien doen ze dat wel, straks? Er is geen garantie, geen controle en geen opt-out. Dat een bedrijf beschikt over mijn locatie dmv. mijn mobieltje vind ik een stuk minder eng; ik heb bij een telco gewerkt en dit soort privacygevoelige gegevens worden daar heel wat strenger bewaakt dan bij de overheid. Als ze er wat mee zouden willen doen, dan moet het stiekem en is het strafbaar. Maar het simpele feit dat die gegevens (locatie, naam en tijd) gewoonlijk niet gebruikt worden maakt het al een stuk moeilijker voor werknemers of het bedrijf zelf om er ongemerkt gebruik van te maken. De overheid is echter voornemens om die gegevens wel te gaan gebruiken, en dat betekent waarschijnlijk dat ze straks beschikbaar zijn voor elke deurgestapo en elke 1-streper. En we hebben al gezien hoe fijn die lui met onze data omgaan: laptops verliezen, agentjes die voor de lol dossiers van BN'ers lichten, dat soort dingen. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheden die de staat straks (legaal!) zal hebben om ons verder te naaien.

Het zou minder erg zijn als ze van te voren aangeven dat de data nu en in de toekomst alleen gebruikt zal worden voor de kilometerheffing. Dat zou betekenen dat ze de data niet voor andere zaken mogen gebruiken, en dat er dus ook geen systemen worden gebouwd om die data te koppelen en te verspreiden onder ambtenaren die er iets leuks mee kunnen doen. Dat de minister, ondanks de grote bezwaren wegens privacyissues, deze belofte niet heeft gedaan, en dat de oppositie hem er ook niet naar gevraagd heeft, maakt mij duidelijk dat die plannen voor verder misbruik van de data allang gereed zijn, en dat vrijwel alle partijen het om verschillende redenen allemaal wel best vinden.

Muxje | 20-11-09 | 10:43

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:36 : en je bewijst de kortzichtigheid van de gemiddelde reaguurder. Als je het eens bent met een plan van de overheid moet je wel bij de overheid werken. Als je Geert Wilders een flapdrol vindt, moet je wel tot de links kerk behoren. De echte wereld zit gelukkig iets anders in elkaar

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:42

Mischien is heteen ID om een signaal naar de ANWB te laten uitgaan door het lidmaatschap per november 2010 op te zeggen als je te laat bent.
Dan weten ze in ieder geval wat ze volgend jaar te wachten staat.

wewordennietgehoord | 20-11-09 | 10:41

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:36 : nou en of ik een krant ,lees. en ik weet dat ook bij de overheid fouten worden gemaakt. Maar dat de overheid van plan is om km-heffing voor iets anders te gerbuiken, wil er bij mij niet in. Complotdenken is niet hetzelfde als de waarheid!

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:40

@saintinel | 20-11-09 | 09:31: nou, deze burger wel. ik denk dat er (verel) mensen zijn die niet in de spits in de file hoeven aan te sluite en best daarvoor of daarna naar hun werkgever kunnen. Bijvoorbeeld door thuis alvast e-mail te checken, een rapportj te schrijven, etc. Inderdaad, niet iedereen, stratenmakers, bouwvakkers, moeten op x-uur op hun werk zijn. Maar bij veel kantoorbanen is werktijden anders indelen slechts een kwestie van willen. En misschien pakken we - we blijven Hollanders nietwaar wel eens de auto een keertje minder. Voor veel dingen binnen je eigen stad, kan de fiets best alternatief zijn. We kunnen dus 'anders' rijden. En dat is precies de bedoeling van de km-heffing

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:39

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:36
Sinds wanneer vertellen kranten de waarheid?

IkkeWel | 20-11-09 | 10:37

@Brouhaha: AH is geloof ik nu al gelieerd aan een zorgverzekeraar, en als je net als ik er alleen maar bier koopt als dat in de bonus aanbieding is dan zou je zelfs zonder complotdenken in de toekomst daarvan rare dingen kunnen verwachten...

The Evil One | 20-11-09 | 10:36

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:33
Negerzoenen? Die bestaan niet meer als zodanig!

IkkeWel | 20-11-09 | 10:36

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:33
Djeez, wat ben jij naief! Ik weet nu al dat ik meer ga betalen; dat is geen onderbuik, dat is te berekenen. En dat de overheid informatie misbruikt, is al eeuwen bekend. Lees je wel eens een krant? Je werkt zeker bij het uitvreterslegioen, oftewel de roverheid?

Brouhaha | 20-11-09 | 10:36

@genialny | 20-11-09 | 09:42: komt dat soort fouten nu met de wegenbelasting niet voor? Anders snap ik je niet.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:35

Ja je word Nederland met goedkeuring van iedereen genaaid.

veel vaak en vet | 20-11-09 | 10:35

@funkyd | 20-11-09 | 10:28
Slim, zit je er toch nog een jaar aan vast...

IkkeWel | 20-11-09 | 10:35

@koolteer | 20-11-09 | 09:06: waar en wanneer heeft de ANWB gezegd dat rekeningrijden fantastisch is?

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:34

het is erg jammer dat de ANWB is verworden van een voor de wielrijder opkomende vereniging tot een ondersteunende schaduwpartij voor dit kabinet van ongemotiveerde, ongeintersseerde voor zichzelf regelende losers.
(Als ik het maar overleef in dit land en mijn kiezer heeft toch geen keus om iets nieuws te kiezen)
Jammer maar helaas, we zullen het tot in lengte van dagen moeten doen met deze ongeinspireerde, zelfingenomen, zelfverrijkende bestuurders van dit land.

wewordennietgehoord | 20-11-09 | 10:33

@repulse | 20-11-09 | 10:09
Er wordt steeds weer geschermd met mobieltjes, die te traceren zijn (is ook zo) en de Bonus-kaart van AH. Er zijn echter een paar essentiele verschillen tussen deze zaken en de Big Brother Black Box (BBBB) in je auto:
.
1) AH beukt niet om 6 uur 's ochtends met een arrestatie-team je voordeur in omdat ze hebben geconstateerd dat je blanke vla en Negerzoenen tegelijk hebt gekocht, en ze hebben bedacht dat mensen die dat doen gevaarlijke racisten zijn;
.
2) Als je je mobieltje uitzet of thuislaat, of al die even kapot is, wordt je niet beboet met een paar duizend euro, hoef je niet onomstotelijk aan te tonen dat je hem gesaboteerd hebt en krijg je geen strafblad. Met de BBBB is dat wel zo.
.
Denk daar maar eens goed over na...

Brouhaha | 20-11-09 | 10:33

@Teen | 20-11-09 | 09:25: ben het volledig met u eens. Iedereen die beweert dat iedereen duurder uit is en dat de overheid de informatie gaat misbruiken, laat zijn onderbuik spreken. Met feiten komen ze niet.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:33

ANWB: Gratis

Juridische advies in binnen- en buitenland

Dus bij problemen ivm het rekeningrijden geven ze zelf gratis advies.

eed | 20-11-09 | 10:32

Het is een dilemma: niet zeker weten of je als CO2 uitstotende klimaatveranderende nazi met je foute Focus diesel misschien morgen een organisatie nodig hebt die de absurde overheid steunt, die met drogredenen jouw auto tot niet accpetabel (maar wel goed voor de centen) verklaart.

Maar ja ik kan nog tot 14 november 2010 erover dubben de anwb op te zeggen.

The Evil One | 20-11-09 | 10:31

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:29
We hebben ook allemaal met veel plezier betaald voor jou rekening.

Canarie | 20-11-09 | 10:30

Canarie | 20-11-09 | 10:25
37 gulden 50 betaalde ik voor de ziekenfonds. De reden dat je nu zoveel betaald is omdat er meer mensen van moeten eten, al die regelstjes moeten worden gecontroleerd, dus een hoop kantoorpersoneel, terwijl de hoeveelheid artsen nauwelijks is gestegen...

repulse | 20-11-09 | 10:29

@Biep | 20-11-09 | 09:46: tot je onverwcht een keer (ernstig) ziek wordt en met hoge dokters-, ziekenhuis- en apotheekrekeningen wordt geconfronteerd. Dan ben je ineens heeeeel blij met je zorgverzekering.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:29

Zo opgezegd! Goede tip. Zal de heersende linkse subsidie slurpers steeds verder in het nauw drijven.

funkyd | 20-11-09 | 10:28

@Canarie | 20-11-09 | 10:25
*krane = kraken, maar dan geschreven in de lang verloren taal van typtyfus.

Canarie | 20-11-09 | 10:27

Per wanneer gaat die regel in dat abonnementen niet jaarlijks automatisch verlengen ? 15 nov. is een sneaky datum, menigeen reken t op opzegtermijn van 1 maand ipv 6 weken. Hier ergens een jurist online ? Ik heb 2 dagen gelden opzegging de deur uitgedaan, maar dus net te laat zit ik tot 2011 met die dure ja knikkers.
Misschien kan GS volgend jaar ff ANWB opzegweken organiseren...

Camiel Zeurlinks | 20-11-09 | 10:26

geurtje | 20-11-09 | 10:25
Houd stand in alles! Ik ben bij je. Vooral wanneer je dat niet vermoedt.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:26

@Anjin Mohammed | 20-11-09 | 09:22: als consument ben ik juist erg blij met de ANWB. Dankzij die club hebben we die wegwijzers op de weg en de praatpalen. Dat soort ideeën is voortgekomen uit onze, nou ja, jij je zin, mijn ANWB

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:26

@Biep | 20-11-09 | 10:20
Ik vind het absurde bedragen. 15 jaar terug betaalde we nog geen 20 Euro ziekenfondsvergoeding. Nou was dat misschien wel wat laag, maar voor 250 Euro per maand krijg je niet echt waar voor je geld.
1,5 maand wachten op een kaakchirurg.
Dik bijbetalen als je toevallig 2 keer in een jaar naar de tandarts moet.
Afgebekt worden als je 1 keer in het jaar naar de huisarts moet omdat de assistent niet denkt dat je daarvoor bij de huisarts moet zijn.

Ik denk dat ik maar ga krane en me ga afzetten van de maatschappij. hoef ik me ook niet meer te wassen en te scheren..

Canarie | 20-11-09 | 10:25

Biep | 20-11-09 | 10:14
Ik heb het erg lang vol kunnen houden zonder dat pleuris ding maar aangezien het maatschappelijk gezien bijna onmogenlijk wordt gemaakt om te functioneren zonder moest ook ik zwichten...
Maar het gaat zelfs nog veel verder als dat, alles op wat je op het internet doet wordt opgeslagen, al je gedachtes die je uitspreekt op fora's zoals deze worden opgeslagen en bewaard, zelfs je zoekopdrachten over informatie die je tot jezelf neemt zijn vastgelegd.
Dan heb ik het nog geen eens over epd en ekd, bonus kaarten, airmiles, internet polls, beveiligings camera's pincode betalingen en de lijst gaat maar door en door...
Dan moet privacy nu ineens

repulse | 20-11-09 | 10:25

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:22
Zie mijn reactie hierboven, naievelingetje.

Brouhaha | 20-11-09 | 10:25

*wijde wereld, ploef*

geurtje | 20-11-09 | 10:25

@geurtje | 20-11-09 | 10:07: maar volgens veel reaguruders deugen al die rechters niet. Dus als iedereen iedereen voro het gerecht sleept, heb je nog meer van die rechters nodig... :-)

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:24

@Jerry Nick 10:13: Stap over naar Route Mobiel, ik overweeg het nu ook. Je moet niet vergeten dat je met een ANWB-lidmaatschap ook lid wordt van een politieke organisatie. Dat is niet erg als ze jouw standpunten grotendeels delen, en van de ANWB had ik dat wel een beetje gedacht, maar het blijkt nogal anders te liggen. Opzeggen dus maar.

Muxje | 20-11-09 | 10:24

laardepul | 20-11-09 | 10:22
Misschien tragisch, maar ik ben blij dat het er is. Hoe moet ik anders in vredesnaam een mening vormen?

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:23

@jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:18
Goed dat je ook eens aan jezelf denkt en niet steeds aan een ander.
Misschien moet je toch eens op een linkse partij gaan stemmen ;-))

Nuancator | 20-11-09 | 10:23

@Teen | 20-11-09 | 10:09
De Duitsers hebben hun lessen geleerd, wij niet. Toen onze oosterburen hier ongenode gasten waren, zijn er dankzij de perfecte, deels al met ponskaarten geautomatiseerde burgerlijke stand en het superieure, niet te vervalsen Nederlandse paspoort zo'n 600.000 Joden de gaskamers in gedirigeerd. Daar konden de moffen nog een puntje aan zuigen.
.
Straks zijn de haatbaarden aan de macht, en dan ben jij niet blij met al die megabytes die de overheid over jou klaar heeft liggen. Op dit moment gaat het onze overheid alleen nog maar om geld, want de veiligheid van de burger interesseert ze echt niet. De roverheid wil geweaun alles weten om ons zo efficient mogelijk uit te knijpen, zodat ze ons geld kunnen verkwanselen.
.
Maar straks komt er misschien wel een overheid met heel andere ideeen, zoals de hierboven genoemde haatbaarden. Dan zijn al die gegevens er niet meer om je financieel uit te knijpen (ja, ook natuurlijk), maar om je publiekelijk aan je ballen op de Dam op te hangen als blijkt dat je in de afgelopen 10 jaar een keer een uurtje geparkeerd hebt op de Gelderse Kade... En als er geen haatbaard is die het wil weten, is er misschien wel een detective, ingehuurd door je vrouw, die erin geinteresseerd is.
.
Kortom, fijne wedstrijd, maar ik emigreer als het zover is. En ik heb echt niets te verbergen, hoor.

Brouhaha | 20-11-09 | 10:23

LOL @ geurtje | 20-11-09 | 10:20
Hypoglycaemisch gezien klopt dat wel, van die DE-punten. Prachtige serviezen hier.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:22

Tragisch al die mensen, die iedere dag op GS kijken waar ze voor- of tegen moeten zijn.......

laardepul | 20-11-09 | 10:22

en de telegraaf slaat natuurlijk hartstikke door. Alsof er ergens op een ministerie ambtenaren de hele dag niets anders gaan doen dan in de gaten houden waarom de bestuurder van de auto met kenteken 01-ABC-2 om 14.00 uur op dd A12 rijdt en waarom ie pas om 20.00 weer richting huis gaat. Niks GSP-spionage.

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:22

Teen | 20-11-09 | 09:42
In dat geval wens ik je nog veel plezier met je zorgverzekering die ook zoveel goedkoper zou uitkomen dan vroegah. Of was dat het vorige Balkenende-kabinet? Niet dat het veel uitmaakt. Het mooiste vond ik de brief die mijn vriendin van haar zorgverzekeraar kreeg (zij werkt nog in Nederland). De noclaim van 255 Euro werd weliswaar afgeschaft maar daar kwam het eigen risico van 150 Euro voor terug! Alsof het gunstig was... Maar kennelijk stappen een aantal mensen daar wel in.
.
Tja, zonder BPM zouden er in Nederland ook heel wat meer zware auto's rondrijden. Al die Priusrijders doen dat natuurlijk niet omdat ze zo milieubewust zijn maar om die 0% bijtelling :-)

RL | 20-11-09 | 10:21

@necrosis | 20-11-09 | 10:13
SP vind ik ook niet echt een optie...
.. maar dat de CDA op moet hoeren lijkt me duidelijk. Dat er na 26 mislukte kabinetten, mislukte projecten, mislukte ideeen, mislukte kapsels en ga zo maar door, nog steeds mensen zijn die vertrouwen op de CDA zijn echt acterlijke holbewoners.
VIND IK!

Canarie | 20-11-09 | 10:21

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:15
Dat vink nou fideel van je!

Biep | 20-11-09 | 10:21

necrosis | 20-11-09 | 10:13
Wij zijn thuis een vermogen kwijt, ik meen 250 euro per persoon per maand. Het is echt te gek voor woorden. Ik vraag me zo langzamerhand af waarom we nog allemaal aanvullende paketten hebben: uiteindelijk proberen de verzekeringsmaatschappijen zo weinig mogenlijk te vergoeden. De zekerheidsdrang leeft teveel bij mijn partner, zelf heb ik mijn nek ervan vol en de prijzen blijven maar stijgen.

Het Amerikaanse model is een verschrikking... got, hoe heette die docu van Michael Moore nu ook weer: Sicko.

Biep | 20-11-09 | 10:20

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:15
misschien moet ik ook eerst koffie nuttigen, alvorens te reaguren. mijn caffeïnepeil is op een bedenkelijk laag niveau.
maar geen nood, ik doe aan rekeningdrinken. ken je dat? heel gemakkelijk, het cacaoministerie regelt alles en je kan ook punten sparen, voor more kopjes.

geurtje | 20-11-09 | 10:20

@Fleauxe 10:03: Ik ben ook wel benieuwd naar het financiele plaatje... De minister beweerde dat de overheid hier geen extra geld mee binnen zal halen, maar of hij de aanzienlijke kosten van het systeem en de benodigde organisatie er omheen heeft meegeteld? Ik denk het niet. En dan die opmerking van hem dat 55% van de automobilisten er op vooruit zal gaan... dat betekent dus dat 45% stevig in de aarsch wordt genomen. Wie zijn die 45%? Niet de mensen die in nieuwe of bijna nieuwe auto's rijden en een redelijk aantal kilometers per jaar maken. De leaserijders zullen het misschien een beetje voelen doordat ze met hun leasebedrag nu een iets mindere auto kunnen leasen. Het zijn ook niet de mensen die een tweede auto voor erbij hebben. Ik kan in elk geval een groep aanwijzen die straks wel de lul is: klassieke PvdA-stemmer, met een gewone baan en een wat oudere 2e hands auto, die voor zijn werk redelijk wat af moet rijden, en door de aard van zijn werk nauwelijks de mogelijkheid heeft om thuis te werken of flexibele uren te draaien en in de spits zal staan, en dus het allerhoogste wegtarief op moet hoesten terwijl hij van de voordelen van dit beprijzingssysteem nauwelijks voordeel heeft.

Muxje | 20-11-09 | 10:19

#ies te vroeg op de Post knop gedrukt# ... en NEE ik stem niet op een linkse partij!

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:19

Teen | 20-11-09 | 09:42
In dat geval wens ik je nog veel plezier met je zorgverzekering die ook zoveel goedkoper zou uitkomen dan vroegah. Of was dat het vorige Balkenende-kabinet? Niet dat het veel uitmaakt. Het mooiste vond ik de brief die mijn vriendin kreeg (die werkt nog in Nederland). De noclaim van 255 Euro werd weliswaar afgeschaft maar daar kwa

RL | 20-11-09 | 10:18

Heb op basis van tot nu toe bekende info zitten rekenen. voor mij maakt het niet uit km-heffin of wegenbelasting. ik ben even duur uit. En die ANWB blijft gewoon fantastische club. De club doet goed werk, haar Wegenwacht levert puike service. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het lidmaatschap op te zeggen. En de gemiddelde reaguurder kennende: NEE, ik werk niet bij de ANWB en

jeroentjegouda | 20-11-09 | 10:18

allemaal heel leuk wat ze op hun site zetten maar volgens mij is daar met een beetje slimme advocaat wel onderuit te komen
het is toch niet meer toegestaan om contracten zomaar te verlengen??
of is dat alleen bij gsm aanbieders

SatansNightmare | 20-11-09 | 10:16

Teen | 20-11-09 | 10:05
En het is goed dat het eens gezegd wordt.

geurtje | 20-11-09 | 10:07
Ik inquireer slecht sporadisch, en dan altijd met goede gronden, dus ik zie het vol vertrouwen tegemoet. De eeuwige erfzonde neem ik op de koop toe, dat wel.

Biep | 20-11-09 | 10:10
Maar in mijn Rooms-verdorven hart ben je er altijd hoor, ook als de reactie niet direct als zodanig herkenbaar is.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:15

repulse | 20-11-09 | 10:09
Helemaal waar, de mobiele telefoon is eigenlijk ook een doodordinaire zender die continue je positie verraad.
Ik laat dat ding negen van de tien keer thuis, oldscool.

Biep | 20-11-09 | 10:14

OT vanavond op TV een analyse van de maatschappelijke problemen. 'De onrendabelen' (Van vijand van Dam.) Waar Wilders een beetje verveeld aan de oppervlakte krabt hier een diepere analyse.

Einde van de Domheid | 20-11-09 | 10:13

@Jan936359370 | 20-11-09 | 10:09
Want deze vorm van geldklopperij is onweerlegbaar de oplossing voor het fileprobleem?
...........

Canarie | 20-11-09 | 10:13

Jammer dat je lid moet zijn van de ANWB om ook gebruik te kunnen maken van de Wegenwacht. (Mompelt iets over 'koppelverkoop', 'oneigenlijk ledenbestand', 'zieltjes winnen op commerciële basis)...'

Jerry Nick | 20-11-09 | 10:13

@Biep 9:58
Je slaat de spijker op de kop, het nieuwe zorgstelsel (bedankt Hoogervorst, vuile landverrader) maakt de rijken rijker en de "armen" armer, er lopen heel wat mensen onverzekerd rond omdat ze simpelweg geen (ruim) 100 Euro per maand kunnen missen.
Ik ben fel tegenstander van Amerikaanse toestanden en ik mag hopen dat de kiezer bij de volgende verkiezingen een keer NIET het knopje/ in-vul-vakje van de CDA of PvdA kiest.
PVV is misschien wat extreem maar de SP is ook een alternatief, doe iets en zorg ervoor dat CDA straks buitenspel staat.
Weg met die gggristenhonden met hun moraal, dat geldt alleen voor de stemmerT, terwijl de partijtop hun leven tot aan hun pensioen hebben veilig gesteld.
Bijbaantjes, commissariaten of een burgemeesterpost, Nederlanders: DENK AAN UW SAECK en stem nee tegen CDA/ PvdA, de vleeschgeworden corruptie gelijk Berlusconi.
*gaat teiltje zoeken*

necrosis | 20-11-09 | 10:13

@azijnseikerT | 20-11-09 | 10:00
LOL, ja je moet wel een masochist zijn als je je zo laat naaien door de overheid...

Brouhaha | 20-11-09 | 10:12

@Brouhaha | 20-11-09 | 10:06:
Mooie tube. Dat je dat durft!
Ik denk dat je dat een mobiliteitstoeslag van 20 cent per kilometer gaat op leveren voor de komende 4 jaar (waarvan 2 jaar voorwaardelijk)

Nuancator | 20-11-09 | 10:11

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:03
aan het ping-pongen met Teen?
Persoonlijk schoof ik een reaguursel tussen alle anderen dat ik denk dat het rekeningrijden er voorlopig helemaal niet van gaat komen.
Maar daar krijg ik geen respons op. Terwijl dat toch ook een heel aanneembaar alternatief zou kunnen zijn.

Biep | 20-11-09 | 10:10

Jan936359370 | 20-11-09 | 10:09 Wel hoor, maar wel altijd vooraan.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 10:10

En als de ANWB diep blijft bukken met de broek omlaag, dan is er gelukkig een alternatief:
.
www.routemobiel.nl/

Brouhaha | 20-11-09 | 10:10

Teen | 20-11-09 | 10:05
Wat zit je nou te kletsen jongen? Het is heel simpel te berekenen dat je er fors op achteruit gaat als je een baan en een sociaal leven hebt.

Randy McRanderson | 20-11-09 | 10:10

Balzakius | 20-11-09 | 10:06
Dat begrijp ik, maar met alleen maar een beetje 'je best doen' leggen we het toch echt af tegen de grote boze buitenwereld. Men is nog immer niet wakker in 070, daar gaat het om.

Krachtmeester | 20-11-09 | 10:09

Die boze ANWB-leden staan kennelijk nooit in de file.

Jan936359370 | 20-11-09 | 10:09

Nuancator | 20-11-09 | 10:05 Het is in Nederland mogelijk om als je geloofsovertuiging het niet toelaat, vrijgesteld te worden van de verplichting je wagen W.A. te verzekeren.
Het moet dus ook mogelijk zijn om op basis van geloofsovertuiging tegen zo'n kastje te zijn en er vrijstelling voor te krijgen.
"Ik geloof niet in rekeningrijden" is per saldo ook een geloofsovertuiging.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 10:09

@ Brouhaha | 20-11-09 | 10:06
Ja, laten we de Duitsers als voorbeeld nemen. Dat loopt altijd goed af.

Teen | 20-11-09 | 10:09

Slap gelul over privacy... Iedereen die zich zo druk maakt over zijn privacy moet eens heel goed nadenken over zijn mobieltje. Wil je een daad stellen? Dan moet je die opzeggen, het kastje in de auto registreerd alleen wat je rijdt, je mobieltje iedere stap die je zet.
Vragen om een referendum? Net zoals een referendum over de eu zeker? De uitslag was NEE, de politiek had er maling aan.
De enige manier om dit tegen te houden is door verenigd op te treden, grijp de hooivorken, steek de tortsen aan, rust niet tot ieder regeringsgebouw tot as is gereduceerd of slaap lekker verder, netzoals tijdens invoering van de euro, europese grondwet, de super bank die door woutertje bos wordt gecreerd en al die andere situaties waarbij de burger aantoonbaar genaaid wordt.
Ik weet wel waar de meerderheid voor kiest, weltrusten...

repulse | 20-11-09 | 10:09

@jaap
had bedacht gewoon eens hier en daar een katholiek voor het gerecht te slepen vanwege het lidmaatschap en het financieel steunen van een criminele organisatie. léés 'the power and the glory' van david yallop (he'll go to hell for writing this book, but it was worth it), en je heet voortaan liever jaap het schaap ...
't is gewoon een kudtwerold. griep, kom er maar in.

geurtje | 20-11-09 | 10:07

@Krachtmeester | 20-11-09 | 09:59
For your information: In dit topic beschrijf ik mijn opinie betreffende de Nederlandse "democratie"

Balzakius | 20-11-09 | 10:06

Fijnstoffer | 20-11-09 | 10:02
Jij bent in elk geval mijn favoriet, als ik zo vrij mag zijn te tutoyeren. U lijkt wel een wandelende boekenkast. Ik ben het zovaak met je eens dat de lol ervanaf is onderhand.
*rookt er nog ééntje, met een versgezet bakje koffie erbij*

Biep | 20-11-09 | 10:06

@Glebber: weet je wel dat de Telegraaf fout was in de oorlog?

The Evil One | 20-11-09 | 10:06

Krachtmeester | 20-11-09 | 10:04
+ genanognietis'

Krachtmeester | 20-11-09 | 10:06

? Zou je als je achtervolginswaanzin hebt medische vrijstelling kunnen krijgen voor zo'n kastje?
* Gaat uit voorzorg afspraak maken met psychiater *

Nuancator | 20-11-09 | 10:05

@ Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:03
Dat komt omdat ik een van de weinige reaguurders ben die na denkt over zijn reactie. De meeste mensen hier schreeuwen maar wat.

Teen | 20-11-09 | 10:05

Bij Route Mobiel kan men na 1 jaar per maand opzeggen!

raster | 20-11-09 | 10:05

Haha, men laat zich mooi in de luren leggen door de Telegraaf campagne. Maar 80% van de jankerts heeft geen flauw idee waar ze het over hebben.

glebber | 20-11-09 | 10:04

plaklul | 20-11-09 | 10:00
'Systeemhaat' is niet het juiste woord.
Het moet eigenlijk zijn: 'systeemgezondwantrouwenzoalsdathoortineenvolwassendemocratischlandwat0031helaasbijlangenanognietis'.
Maar ja, ga dergelijke nuances maar eens aan toponderzoekers als Jaap van Donselaar uitleggen..

Krachtmeester | 20-11-09 | 10:04

De Telegraaf is tegen het rekeningrijden überhaupt, en speelt slechts de privacy-kaart als middel, niet als doel.

Vieze Tonnie | 20-11-09 | 10:03

@Biep | 20-11-09 | 09:58: Eens, zonder twijfel.
De BPM is +/-45% over de cataloguswaarde. Op een Golf van 30000 is dat 13500 wat de overheid misloopt. Ben benieuwd hoe de overheid dat -overall- gaat compenseren, zonder de meerderheid te benadelen. Ergo: dat is onmogelijk. Helemaal als te verwachten valt dat nagenoeg niemand de file zal kunnen vermijden.

Fleauxe | 20-11-09 | 10:03

@18konijn | 20-11-09 | 09:57
Wist ik niet, maar is mooii!
Kost mn tweedehandsie straks nieuw nog maar 60 Keuri. ;-)
Tegen de tijd dat ik em koop scheelt het nog maar 5 procent. Ik heb dan toch het gevoel dat ik met rekeningrijden duurder uit ben dan nu en dat ik continu in de gaten gehouden wordt.

Nuancator | 20-11-09 | 10:03

Biep | 20-11-09 | 10:01
Hij meent het en dat vind ik zo authentiek en verfrissend aan zijn reaguursels: ze zijn allemaal waar.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 10:03

Zo'n ANWB hoort volstrekt onafhankelijk te zijn en op te komen voor leden, anders verliest zij haar bestaansrecht. Niet borrelen met CDA'ers of andere politieke figuren. De schijn van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek ligt op de loer, en heeft waarschijnlijk al plaatsgevonden.
Het FNV is ook zo'n organisatie. Zonder PvdA-lidmaatschap komt men niet in de top. Dan ligt het verkwanselen van de belangen van de achterban op de loer.

Fijnstoffer | 20-11-09 | 10:02

"services van de Wegenwacht wordt jaarlijks automatisch verlengd" mag toch al helemaal niet meer? en privacy hebben we in dit rukland niet meer sinds jan-peter aan de macht is.

Miata | 20-11-09 | 10:02

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:59
Moet Teen vaker doen.... haha..!

Biep | 20-11-09 | 10:01

@Brouhaha | 20-11-09 | 09:58

Volgens mij kun je hem beter in zijn kelder laten monteren.

azijnseikerT | 20-11-09 | 10:00

Proost@necrosis | 20-11-09 | 09:53

@Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:53
En wij willen geen kastjes in de auto. omdat Kamiel een achterlijke idioot is. Daarom eigenlijk.

Canarie | 20-11-09 | 10:00

Ik heb wel het idee dat veel reaguurders last hebben van systeemhaat.
Behalve Teen dan he.

plaklul | 20-11-09 | 10:00

*immens geniet van de onfeilbare werkzaamheid van de Teen-factor*

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:59

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:53
Ah u zat in de gouden kooi en heeft nu last van ontwenningsverschijnselen. Is uw naam misschien Jaap?

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:59

@mokum4all: persberichtjes en meningen delen, dat is natuurlijk veel erger dan de links gristelijke Groene Leugen van pvda/cu/cda/natuurmonumenten/vno-ncw/anwb/publieke omroep/natuur en milieu etc. etc.

The Evil One | 20-11-09 | 09:59

We doen allemaal ons best. Hoop ik. Ik wel tenminste..
Balzakius | 20-11-09 | 09:56

Stalin deed ook z'n best.
Videla deed z'n stinkende best.
En Mugabe doet ook al weer jaren heel erg z'n best.

Krachtmeester | 20-11-09 | 09:59

Krachtmeester | 20-11-09 | 09:56
Ja nou ja: het blijft een damesplasserT, hoe je het ook speld.

geurtje | 20-11-09 | 09:57
Dag laiv, en ja: dat is het bekende gedeelte..

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:59

Als je straks met zo'n kastje in de auto naar de hoeren gaat dan staat er een dag later een hulpverlener voor de deur om over je gevoelens te praten en waar het mis is gegaan in je leven.

Randy McRanderson | 20-11-09 | 09:58

@Teen | 20-11-09 | 09:07
O. Jij hebt niets te verbergen? Kun je dan even, voor mij, een kopie van je belastingaangifte on-line zetten? En doe er ook even kopietjes bij van je credit card, als je die hebt. En nu we toch bezig zijn, en jij aangeeft niets te verbergen te hebben, kan ik een webcam in je slaapkamer monteren?
.
Ik ben namelijk bezig een betaalsite te beginnen die heet: www.daslebenderanderen.com, waar mensen na betaling ongenegeerd in andermans slaapkamer kunnen gluren. Ik heb al een lijstje van zo'n paar honderd "ik-heb-niets-te-verbergen"-sukkels. Het wordt een hit! Graag wel even je seksuele voorkeur en naam en adres aangeven, zodat ik die bij de webpage kan publiceren. En straks met het GPS-kastje weten jouw fans dan, als je niet op je slaapkamer bent, precies in welk deel van de hoerenbuurt je uithangt.
.
Ik kan je overigens niet garanderen dat, als Nederland straks een Islamitisch Khalifaat is, je nog zo blij bent met de door jouw getoonde openheid, maar die kans dat dat gebeurt, is heel klein, toch?
[SARCASM OFF]
.
Maar ga die film, "Das Leben der Anderen", maar eens bij de videoheek huren en denk dan nog eens goed na of je niets te verbergen hebt, voor bijvoorbeeld je buurman die bij de RDW werkt...

Brouhaha | 20-11-09 | 09:58

Die ANWB-sticker achterop mijn auto levert mij al een paar dagen boos getoeter op.
En dan heb ik het niet eens over al die bekeuringen die ik krijg door harder te moeten gaan rijden om de mensen van me af te schudden.

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 09:58

Fleauxe | 20-11-09 | 09:50
Het ging mij wat dit punt betreft alleen maar over de mate waarin de bevolking gehoorzaam de knip mag trekken en de straf die staat op burgelijke ongehoorzaamheid.
Ziekenzorg: je krijgt er ' iets' voor terug, inderdaad: maar de kwaliteit laat te wensen over in verhouding is mijn mening.

Biep | 20-11-09 | 09:58

@Nuancator | 20-11-09 | 09:30
Sinds het invoeren van de EU-Monti-regeling zijn de "kale" prijzen van auto's naar elkaar toe gegroeid. Nederlandse auto's zijn inmiddels kaal niet meer voordeliger; wel zijn ze minder luxe uitgevoerd. Het zou echt zomaar kunnen dat auto's over een paar jaar zo'n 25% goedkoper zijn door het wegvallen van de BPM.

18konijn | 20-11-09 | 09:57

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:53
dus je bent lid van maar liefst twéé criminele organisaties ...

geurtje | 20-11-09 | 09:57

@@Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:49
Ohja, en leg je hooivork maar terug en meld je alvast maar aan Agnes J.

Balzakius | 20-11-09 | 09:57

Elkerlyc | 20-11-09 | 09:29

Hu? Je werkt dus bij die club. Lijkt het je dan niet normaal en fatsoenlijk om dat er even bij te vermelden. Echt tekenend voor het achterbakse gedoe in Rijswijk.

Idris Civilis | 20-11-09 | 09:57

Rekeningrijden kan helemaal niet in een democratie. Waarom proberen ze het dan? Maffe idealisten.

Koos Knak | 20-11-09 | 09:56

ANWB heeft grote begrotingsproblemen. Zouden ze een mooie sponsordeal met de overheid hebben gesloten in ruil voor steun aan dit onzalige plan?

Zeddegeizot | 20-11-09 | 09:56

@ThiemeWels | 20-11-09 | 09:53:
"De ANWB heeft zich voorstander getoond van de principes die zijn neergelegd in het advies van de commissie Nouwen. Nu onderzoekt zij of deze principes ook in het wetsvoorstel zijn opgenomen."
Bron:
www.anwb.nl/auto/nieuws-en-tips/archie...

Fleauxe | 20-11-09 | 09:56

De bloedverwantschap tussen GS en de Televaag. Fijn man, dat beloofd wat.

mokum4all | 20-11-09 | 09:56

@Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:49
Je begint nu te lullen als een noeste arbeider.. Rot op met je "geld verbranden" en dan ga je zeker ook nog antwoorden met "jah , tis tog zo.." ? Doordat bijvoorbeeld de tweede kamer dagelijks op de proef wordt gesteld met allerlei kwesties, kan het wel eens zo zijn dat het mis gaat. We doen allemaal ons best. Hoop ik. Ik wel tenminste..

Balzakius | 20-11-09 | 09:56

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:53
Nee Jaap, je bent geen kutbejaarde, je bent een kuDtbejaarde.

Krachtmeester | 20-11-09 | 09:56

@ zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:53
 
Fcuk. Heb ik geen prijs gewonnen of zo?

Nuancator | 20-11-09 | 09:56

ANWB, dikke fail. Vanaf dag 1 lid van de kleine concurrent en erg tevreden over.
Ook geen ongewenste spam van Kampioen en andere meuk.

Espro | 20-11-09 | 09:55

Waar en wanneer heeft die pvda/cu/cda Skull & Bones toch ooit besloten trouwens die hoax van Al Gore tot beleidsspeerpunt en melkkoe te maken, tijdens de formatiebesprekingen?

The Evil One | 20-11-09 | 09:55

Biep | 20-11-09 | 09:49
Op een parkeerplaats langs de snelweg voel ik me niet meer veilig na het zien van alle afl. van de steegjesman.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:55

Met een Cellphone-jammer in de trein gaan zitten lijkt me ook best lachen trouwens.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:55

LOL @ Teen | 20-11-09 | 09:53

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:54

Nuancator | 20-11-09 | 09:51 Motortje kopen, erin laten zetten en rijden maar, zonder kastje.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:53

"Tot slot: Wie graag in de file staat en een voorstander is van milieuvervuiling moet een tegenstander blijven van de kilometerheffing. Het CDA kiest daarentegen voor minder files en een beter milieu!"

Arafat sjaal dragenden hebben het CDA geïfiltreerd????

The Evil One | 20-11-09 | 09:53

Uhm... ANWB heeft toch nooit gezegd dat ze het geweldig vinden? Ze vinden het voorstel positief, maar er zitten nog vele haken en ogen aan... dus WTF?

Rest In Privacy | 20-11-09 | 09:53

Ik WIL helemaal geen privacy meer ......

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:53

Ik ben zo'n ingeslapen, autotrekkende kutbejaarde en al jaren zeer tevreden over de ANWB: heeft me vaak weer op weg geholpen. Dat ze met dat rekeningrijden instemmen is een grove fout, vind ik.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 09:53

Ik ben heus niet de enige die er zo over denkt, maar als je hier een afwijkende mening hebt wordt je uitgelachen en geridiculiseerd. Beschouw mij maar als de stem van de zwijgende meerderheid!!!

Teen | 20-11-09 | 09:53

@Canarie 9:47
(maak even ruimte....)
BROEHAHAHAHAHAHAHAHA.
Geniale opmerking, neem een drinkie op mijn kosten, ik lach nog even verder!
(necro is autobezitterT en juicht initiatief van Canarie toe)

necrosis | 20-11-09 | 09:53

@Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:51: Zo ook: de politie, AIVD, Fiscus, gemeente en overige instanties? Dacht het niet....

Fleauxe | 20-11-09 | 09:52

@ zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:47

Heeft ook geen zin: "Motor defect" Woehaa!!!!!

Nuancator | 20-11-09 | 09:51

De ANWB heeft vele jaren op uitstekende manier de belangen van de Nederlandse automobilist weten te verdedigen. Tot op de dag van vandaag zetten ze zich tot het uiterste in om het kwartje van Kok terug te krijgen. Er is geen organisatie die ons autorijders zo goed steunt. Ik vertrouw de ANWB zo sterk, dat zij best de informatie uit mijn GPS kastje mogen beheren.

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:51

@ServerGenius | 20-11-09 | 09:46: Goede tip.
@all: Kijk naar die tip!
-
@Biep | 20-11-09 | 09:46: Eens, alhoewel je daar ook nog iets voor terugkrijgt. Dit project kost alleen maar geld.

Fleauxe | 20-11-09 | 09:50

als je dan al zo nodig moet gaan kilometerbeprijzen, doe het dan Europees.

Vogelbeest | 20-11-09 | 09:50

@Teen | 20-11-09 | 09:42

............. en tegenwoordig werkt de overheid een stuk efficienter dan het bedrijfsleven.............
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Ben je gek geworden of zo, onder welke steen heb jij gezeten? Geld verbranden, dat is het enige wat onze overheid "efficiënt" doet. )en vroeg met pensioen gaan en niet ontslagen kunnen worden, natuurlijk...)

Mafkees.

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:49

Altijd dat gezeur over privacy. Als je niets te verbergen hebt dan hoef je nergens bang voor te zijn. Het zijn de criminelen en fraudeurs die zich hier druk over maken.
Teen | 20-11-09 | 09:07

Right.
Veel plezier dan, met je übernaïve houding in een volslagen door taxtollenaars en kille ambtenaren dichtgetikt NeDDRland.
Ik weiger mij nog langer neer te leggen bij deze pseudo-democratische, schier Orwelliaanse kudtcontrolemaatschappij. Dit is bij lange na niet het land wat onze (groot)ouders na de oorlog wensten. Het huidige 0031 is een schande voor al die mensen die hier eeuwenlang voor vrijheid hebben gewerkt en geknokt, en in Den Haag wordt geen enkel - ik herhaal: geen enkel! - perspectief voor een gezellig, menselijk, laat staan VRIJ toekomstig 0031 geschetst.
Elk kabinetsmotto is hetzelfde: 'Bukken & Betalen'. That's it.

Krachtmeester | 20-11-09 | 09:49

@Genialny: Mooie verschrijving. Je wordt gigantisch serieus genomen. En hard ook.

Nuancator | 20-11-09 | 09:49

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:45
dan moet je ook de telefoon ter hand nemen, bellen op een fiets heeft meestal weinig effect daar reageerd niemand meer op.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:49

Teen | 20-11-09 | 09:43
goed zo ;)

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:43
Picknicken langs de snelweg in petticoat, het lijkt me wel wat!

Biep | 20-11-09 | 09:49

zullen we niet gewoon landjeruilen met suriname? de resterende suri's naar nederland, en wij lekker naar het warme oerwoud, beetje niksen.
en qua rijden: hoogstens een beetje tegen elkaar op.

we zijn zoveel aan het organiseren, op alle terreinen, dat je er binnenkort een dagtaak aan hebt om administratief in orde te zijn. al die wachtwoorden, procedures, brieven, formulieren.

wollen sie den totalen chip?
eigenlijk zou dat wel handig zijn, als je in deze maatschappij wilt blijven functioneren.

geurtje | 20-11-09 | 09:48

Privacy is overigens een zeer overschat fenomeen, als je bijvoorbeeld ziet hoeveel hyvers er zijn. Het is niet de overheid die dit aantast. het zijn juist de mensen zelf. Daarom post ik bijvoorbeeld ook niet onder mijn eigen naam, als mensen dat misschien wel dachten.

azijnseikerT | 20-11-09 | 09:48

Wat is dat nou voor een poll zeg!
"Zou je wel eens willen weten hoe een moord voelt?"

Wat een vraag man!
En ook dom gesteld...
Bedoelen ze hoe het voelt om vermoord te worden of om een moord te plegen?
vragen vragen....(niet)
Laat me raden: die poll is opgesteld door die sollicitant van Retecool

wakkere_nederlander | 20-11-09 | 09:48

JanVergoor | 20-11-09 | 09:45 Praat over zichzelf in derde persoon, alsof dat een teken van geestelijke gezondheid is.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:48

We willen gewoon meer asfalt. Waar we best voor willen betalen. Dat is ook niet slecht voor de bomen, die zijn namelijk gekapt om ruimte te maken.

Canarie | 20-11-09 | 09:47

-weggejorist-

Frankster001 | 20-11-09 | 09:47

@uninvited guest | 20-11-09 | 09:44: Zoals de Lease-maatschappij het zelf ook doet. Met standaarden, tabellen en woon-werk info van de afnemer.

Fleauxe | 20-11-09 | 09:46

Ik vernomen dat de introductie van de kilometerheffing ruim binnen het budget blijft.

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:46

Fleauxe
GSM en GPS jammers koop je voor pinda's bij dealextreme.com/ gratis verzending :-)

ServerGenius | 20-11-09 | 09:46

Fleauxe | 20-11-09 | 09:42
Iets heel anders, maar toch ook wel met enige gelijkenis:
De zorgverzekering heb je ook maar op te hoesten tot je een ons weegt: 2010, weer vijftig euro erbovenop.... en je MOET: anders boete.

Het is een mangel.

Biep | 20-11-09 | 09:46

JanVergoor vindt de kilometer heffing geweldig. JanVergoor koopt iedere 3 jaar een nieuwe auto. Dat wordt nu een stuk goedkeauper. JanVergoor is geen filelutser, JanVergoor woont gewoon dicht bij zijn werk. Laat die malloten die in Maastricht wonen en in Amsterdam werken maar flink betalen voor hun idioterie.

JanVergoor | 20-11-09 | 09:45

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:43 Moet je eens doen, met je fiets een lekke band krijgen en de ANWB bellen. Daar komen ze niet voor hoor.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:45

@Jan Kaas | 20-11-09 | 09:42

Niet dreigen met opzeggen:

OPZEGGEN, per eind 2010 dan maar met een briefje er achteraan dat je dat je het erg onvriendelijk vind dat je 2 maanden van tevoren moet opzeggen!!

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:45

Ja maar ... hoe moet de overheid nou anders controleren hoeveel privé-kilometers al die leaseauto's stiekem rijden.

uninvited guest | 20-11-09 | 09:44

@RL : Nou zeker niet voor alle. Een vriend van mij heeft z'n volkswagen gewoon in nederland aangeschaft omdat dat weer goedkoper was. Misschien ligt het voor de premmiummerken anders. Ik heb daar een paar maandjes terug in belgie fucking veel BMW's, mercedessen en audi's zien rondrijden, verhoudingsgewijs veel meer dan in nederland (al weet je natuurlijk niet waar ze gekocht zijn).

Nuancator | 20-11-09 | 09:44

The Evil One | 20-11-09 | 09:40
Kapiert!
Ik blijf toch wel lid..
van de ADAC.

Frau Antje | 20-11-09 | 09:44

Biep | 20-11-09 | 09:40
Prachtig!

Teen | 20-11-09 | 09:43

Biep | 20-11-09 | 09:39
Daar is de ANWB oorspronkelijk ook voor en door opgericht fietsers, misschien hebben ze een retro momentje en willen ze samen met het CDA terug naar de jaren 50.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:43

@fleurtje | 20-11-09 | 09:39
LOL, gewoon een iets brakkere auto rijden, dan heb je na 2 keer pechhulp, afslepen en leenauto, die 700 euro er wel uit.

kapotte_stofzuiger | 20-11-09 | 09:43

Er is toch ook veel goeds te zeggen over de ANWB.
Ze leveren toch altijd goed werk af als je in nood zit. Goed en ook best snel.
*duikt weg, ookal heb ik gelijk*

Biep | 20-11-09 | 09:43

@Balzakius | 20-11-09 | 09:38: Nee, ditmaal is het ze menens. Wie niet braaf z'n schapenreedt ter beschikking van vadertje staat stelt, kan rekenen op 4 (VIER!!!) jaar gevangenisstraf. Dat krijgt een verkrachter nog niet, maar binnenkort dus wel voor hem of haar, wie de privacy een warm hart toedraagt.

Fleauxe | 20-11-09 | 09:42

Het rare aan dit heele verhaal: Ik wil helemaal geen autorijden maar kan gewoon niet anders, daar word ik voor gestraft en dan nog op deze manier ook?? Dit is een handelsnatie, afhankelijk van goedlopende transportverbindingen. Als die gekken zo doorgaan zal dit schade aan onze economie toebrengen. Het zal zeker schade aan mijn (gevoel van) privacy toebrengen, ik kan er niet bij dat ze dat negeren.

CDA/PvdA: Politici met minachting voor hardwerkende Nederlanders, we moeten ze stoppen, NU!


Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:42

Voor diegene die vóór zijn moeten zich maar eens afvragen wat er met je gebeurt als de gegevens verkeerd in de computer staan en hoe de overheid dit oplost.

Je wordt van de kast naar de muur gestuurd en zie maar dat je serieus genomen wordt.

Wel eens gelezen over die Surinaamse zakenman die zijn identiteit door een ander wordt gebruikt!!!!!! Ondertussen failliet en na vele jaren via de Nat. Ombudsman wordt er eindelijk wat gedaan.

Maar misschien geil je op het Overvalteam dat aan je bed komt!!!

Gewoon je stem laten horen en NEE stemmen tegen die parijen die voor zijn en de ANWB eens de oren WASSEN.

genialny | 20-11-09 | 09:42

@ RL | 20-11-09 | 09:38
Als je in het verleden gaat spitten, dan kan je overal wel je twijfels bij hebben. Ik heb dit kabinet nog geen valse beloften horen doen en tegenwoordig werkt de overheid een stuk efficienter dan het bedrijfsleven.

Teen | 20-11-09 | 09:42

@Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:31
Hahaha, de sarcasme-mode mag wel weer "OFF", hoor. Toch?

Brouhaha | 20-11-09 | 09:42

Dat opzeggen van de ANWB was ik ook achter gekomen een paar jaar geleden.
Wilde eind november opzeggen, geen idee dat dat voor een bepaalde datum moest en moest nog een jaar door betalen.

sporry | 20-11-09 | 09:41

@irriducibili79

Ten opzichte van GOD hebben we nooit privacy gehad.

Met figuren op aarde die zich als vertegenwoordigers van een god zien, kun je vroeg of laat verwachten dat ze taken van GOD overnemen, want die beste entiteit heeft het al druk genoeg.

paranoia | 20-11-09 | 09:41

@ Teen
Vond je het liedje niet mooi?

Biep | 20-11-09 | 09:40

Uit de mail aan reaguurder @homer van het CDA: *SCHOKKEND*
-
"Tot slot: Wie graag in de file staat en een voorstander is van milieuvervuiling moet een tegenstander blijven van de kilometerheffing. Het CDA kiest daarentegen voor minder files en een beter milieu!"
-
Wat een naargeestige propaganda. Alsof Ria van de administratie, Joop van interne post en Peter de trucker nu minder gaan rijden. Face it; soms MOETEN we in die file staan. Dankzij die ellendige kakkers in het Gooi zit de Flevopolder op slot. Rondom heel Almere loop het vast, omdat de Gooise types geen autobaan wilden kunnen zien. Kunnen zien ja, want niemand had er last van gehad. Dus als u denkt, aan wie hebben we dit nog meer te danken? Denk dan aan de inwoners van het Gooi, en hun incidentele milieu-principes.
*WOEST is*

Fleauxe | 20-11-09 | 09:40

@Frau Antje: als we rekening moeten gaan houden met jouw attention span kunnen we hier wel ophouden met de discussie.

The Evil One | 20-11-09 | 09:40

Misschien is het volgende comment ook wel een stommiteit, en bovendien geschreven door een fietser (dus neemt u het mij niet al te kwalijk)
.
Ik heb toch het vage vermoeden dat het rekeningrijden er de komende dertig/ veertig jaar niet van komt. Denk alleen al eens aan de enorme administratieve rompslomp die erbij komt kijken, het geklootviool met de kastjes etc.
Ik geloof er niet zo in om u de waarheid te zeggen.

Biep | 20-11-09 | 09:39

De ANWB kon 10 jaar geleden al het ram bam krijgen,mensen betalen jaarlijks 50-70 euro voor een lidmaatschap,omdat ze bang zijn 'n keer met pech te komen staan.Over 10 jaar bespaar je 700 euro,als je risico durft te nemen.Ga gewoon op tijd naar de garage,en je hebt die hele maffiaclub niet nodig.

fleurtje | 20-11-09 | 09:39

@zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:36

Klopt, sorry, ik verwarde dit antwoord met dat van de PvdA. Ik heb al gecorrigeerd.

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:39

Mooi zo. Ben wel geen Opel Vectra rijder maar heb net de hele bups bij de ANWB opgezegd. Zal ze leren eens een beetje na te denken.

DannyV | 20-11-09 | 09:39

---LAPTEKST---
•Het is goed voor het verkeer: het aantal files daalt.
•Het is goed voor het milieu: er wordt iets minder gereden, maar vooral minder stilgestaan in de file.
---NOGMEERLETTERS---
Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:34

Het mooie is... Dat het aantal files daalt is gewoon een aanname. Het gevolg voor het milieu is een aanname van de vorige aanname.

Canarie | 20-11-09 | 09:38

Nou, ik wel lid maar zeker geen "trekhaak-bejaarde" of "autokampioen-kankeraar", want dat blad lees ik niet. Puur lid vanwege de Wegenwacht. Maar ik heb de ANWB al wel een briefje gestuurd dat ze mijn opzegging van alle diensten tegemoet kunnen zien als ze niet onmiddellijk ophouden diep te bukken om zich vervolgens anaal te laten nemen voor dit grristenlinkse fascisten-kabinet.
.
Desnoods sleep ik mijn Degelijke Duitse Diesel wel eigenhandig naar de garage of ik laat hem gewoon staan. Alles om tegen te houden dat dat kudtkastje erin komt!

Brouhaha | 20-11-09 | 09:38

@Fleauxe | 20-11-09 | 09:35
Het is dus dezelfde fail als de OV-shitkaart ? Hupsakidee..

Balzakius | 20-11-09 | 09:38

Het meest verradelijke is toch wel de mogelijkheid een "Spitstarief" te hanteren. Dat betekent dat de loonslaven duurder uit zijn dan de handophouders.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:38

Teen | 20-11-09 | 09:27
Jij hebt geen reden om de overheid niet te geloven? Herinner je je dat "tijdelijke" kwartje van Kok nog? Herinner je je die AOW op 65 nog? En de lijst is ERG lang. Het plan moet er nu eerst doorkomen en in praktijk worden omgezet. Daarom starten ze met een "laag" tarief dat dan keihard omhoog zal gaan. En wat denk je dat er gebeurt zodra ze weer wat extra geld nodig hebben? Zo naief kan je toch echt niet zijn?
.
.

Nuancator | 20-11-09 | 09:30
En daar vergis je je in. Ik woon in Belgie en had vroegah hetzelfde idee. Dus toen ik een nieuwe auto nodig had vergeleek ik de prijzen van de Belgische dealers met die van de Nederlandse dealers (zonder BPM, voor export). Wat bleek: de Nederlandse uitvoering was kaler en de prijs hoger. Raar maar waar, dat was 10 jaar geleden en toen ik een nieuwe auto nodig had heb ik niet meer gekeken in Nederland. Mijn vriendin heeft vorig jaar wel weer gekeken en uiteindelijk haar nieuwe auto ook in België gekocht. Ik heb het nu over Audi in mijn geval en BMW in haar geval maar het zal wel een algemene trend voor alle merken zijn.

RL | 20-11-09 | 09:38

Und?

Dat verkeersgegevens 12 maanden worden bewaard hoor je ook niemand over.

Terwijl je met een abonnement vrij zeker kunt zijn dat Jantje realtime ergens loopt, en met rekeningrijden je niet op afstand kunt zien wie er in die auto zit. (tenzij GSM in auto mee gaat)

Overheid zou als dienst alle gegevens waar hun over beschikken kosteloos via een portal met (superveilige) Digi-Id beveiliging ter beschikking moeten stellen.

Gewoon bankafschriften via portal, je bonnetjes zelf invullen via portal, makkelijker kunnen ze het dan niet maken.

En nu maar niet hopen dat we weer bezet gaan worden, van de oude bestanden waarin je religie staat (mensen ouder dan 30) zijn ook nog in bezit van de overheid.

Nu ze toch bezig zijn, is het niet makkelijk om iedereen te voorzien van een chip ? Dan hoef je maar 1 keer te investeren in infrastructuur die je overal voor kunt gebruiken, geen paspoort meer nodig, geen Sim kaart, gaan pinpas, geen kastje in je auto... als ze daar ook een strafmodule middels electriciteit inbouwen, kunnen ze ons gelijk straffen als we te hardrijden of iets anders fout doen (op pleintje hangen ofzo). Heb je ook gelijk minder blauw nodig.

Met de tijd komt er ook een gedachte lees module, zodat de pedo's onder ons meteen gecorrigeerd worden zodra ze verkeerde gedachten hebben. Uiteraard moeten we dan oppassen dat niet SGP in de regering komt, want dan krijgen we straffen om het moment als we aan neuken denken als een lekker wijf voorbij zien lopen waarmee we niet gehuwd zijn.

paranoia | 20-11-09 | 09:37

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:31
Dat is fijn he als je zelf niet hoeft na te denken en ook niet meer verantwoordelijk hoeft te zijn. Vroeger hadden we daar god voor en nu de overheid en in de toekomst pilletjes en chips. We are the Borg!

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:37

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:34 Nou eh, geen woord? Een klein woordje dan.

Privacy
De CDA-fractie kan zich goed voorstellen dat mensen zich zorgen maken om hun privacy. Het systeem moet gegarandeerd veiliger worden dan een bankpas of mobiele telefoon.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:36

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:34
Lekker kort stukje,
leest makkelijk weg..

Frau Antje | 20-11-09 | 09:36

De ANWB staat op de rand van de afgrond!

Als ze doorgaan met zich kritiekloos door Minister Eurlings te laten inpakken in plaats van op te komen voor de belangen van haar leden zijn ze binnen een paar jaar failliet.

Eikenhout | 20-11-09 | 09:36

Tarieven
De tarieven van het basistarief zijn verschillend voor elke andere auto, gebaseerd op de uitstoot van CO2. Een schone Ford Ka betaalt minder per kilometer, een vervuilende SUV betaalt meer. Gemiddeld gaan we samen echter niet meer betalen dan in de huidige situatie.

Thank you Al Gore, ouwe totaal niet belanghebbende bij klimaathysterie, ouwe stroomstlurper met je ranch waarvoor sowieso al een aparte kerncentrale draait, deze boerenlul met Focus 1.8 diesel dankt u..........

The Evil One | 20-11-09 | 09:36

Pardon, wel een woord over privacy, dat was de PvdA, *kuch*. Evengoed maakt het CDA zich er met één lullige regel vanaf. Waar halen ze het vandaan dat we dit zomaar gaan geloven: De wereld staat het laatste jaar vol met camera's, kijk maar eens om je heen op een willekeurige snelweg, als je er minder dan 5 ziet ben je blind...

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:36

@Teen 09:25
Hoeveel hoopvolle berekeningen van de overheid kunt u noemen die juist bleken te zijn? Of, heeft u al ergens kunnen vinden welke rekenmethode gebruikt is om de betreffende voorspellingen te produceren?

koolteer | 20-11-09 | 09:35

ANWB opzeggen kan niet meer per 1 januari 2010 maar wel alvast per 1 januari 2011
Opzeggen = opzeggen immersch

Tobi | 20-11-09 | 09:35

PS: Met een GSM-jammer (stoorzender voor GSM straling) kun je het kastje ongedaan maken. Het zal niet beschadigen, echter ook geen positie kunnen doorgeven. Het is voor de overheid bijzonder lastig om het aan te tonen, noch te verbieden.
Google: 'GSM jammer' en je kunt ze overal bestellen. Doorgaans bij een spyshop.

Fleauxe | 20-11-09 | 09:35

Ik ben blij dat de overheid mij controleert. Dat voelt wel zo veilig.

azijnseikerT | 20-11-09 | 09:35

@ Oerkoendoe Mooi staaltje sarcasme!

Nuancator | 20-11-09 | 09:34

Werd trouwens tijd dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven, de hele wereld lijkt wel blind, heb het CDA en PvdA al gevraagd wat zij er van vinden:

Beste Homer,

Hartelijk dank voor uw e-mail over de kilometerheffing. Wij ontvangen op dit moment heel veel mails over dit onderwerp, en wij zijn graag bereid om ons standpunt nader toe te lichten. Op al te gedetailleerde vragen kunnen wij vanwege het grote aantal mails echter niet ingaan. Daarvoor verwijzen we u graag door naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De CDA-fractie is een groot voorstander van de kilometerprijs. Automobilisten betalen geen vast bedrag per jaar meer, maar per kilometer die ze rijden.

De kilometerprijs heeft vijf voordelen:
•Het wordt eerlijker: wie weinig rijdt gaat erop vooruit, wie veel rijdt gaat meer betalen.
•Het is goed voor het verkeer: het aantal files daalt.
•Het is goed voor het milieu: er wordt iets minder gereden, maar vooral minder stilgestaan in de file.
•Het is goed voor de economie: bedrijven besparen veel kosten doordat hun werknemers en goederen sneller op hun bestemming zijn.
•Het is goed voor de verkeersveiligheid: onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er per jaar zo'n 20 tot 40 slachtoffers minder zullen vallen.

Maar de kilometerheffing is niet genoeg: er moet ook fors geïnvesteerd worden in het Openbaar Vervoer zodat dat ook een beter alternatief is voor de auto. Minister Eurlings doet dat ook, elk jaar worden er nieuwe stations gebouwd en in 2012 kun je op belangrijke routes rijden zonder spoorboekje: elke 10 minuten een intercity!

De CDA-fractie heeft altijd drie voorwaarden bij de kilometerheffing gesteld:
- Het moet eerlijk zijn: wanneer de kilometerprijs wordt ingevoerd moeten de andere autobelastingen worden afgeschaft. Alle automobilisten samen mogen niet meer gaan betalen.
- Het mag niet teveel kosten: de kosten van het systeem mogen uiteindelijk maximaal 5% van de opbrengsten bedragen.
- De opbrengsten zijn alleen bestemd voor infrastructuur: het geld dat opgehaald moet besteed aan wegen en openbaar vervoer en mag niet terugvloeien in de schatkist.

De auto mag van het CDA geen melkkoe worden. We gaan anders betalen voor mobiliteit, niet meer betalen voor mobiliteit.

De CDA-fractie kan zich goed voorstellen dat mensen zich zorgen maken om hun privacy. Het systeem moet gegarandeerd veiliger worden dan een bankpas of mobiele telefoon.

Iedere Nederlander moet zeker weten dat als híj betaalt per kilometer, zijn buurman ook betaalt. Hoge straffen werken afschrikwekkend en moeten ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt!
Wij zullen de minister op al deze punten kritisch blijven volgen.

Tot slot: Wie graag in de file staat en een voorstander is van milieuvervuiling moet een tegenstander blijven van de kilometerheffing. Het CDA kiest daarentegen voor minder files en een beter milieu!

Op CDA TV licht onze woordvoerder Ger Koopmans het CDA standpunt nader toe. U kunt het filmpje bekijken via de volgende link:
www.youtube.com/watch?v=mb516vfy2pQ.


Meer informatie over de kilometerheffing en de tarieven vindt u op de website www.kilometerprijs.nl. Daar kunt u ook berekenen wat het tarief voor uw auto zal zijn.

Tarieven
De tarieven van het basistarief zijn verschillend voor elke andere auto, gebaseerd op de uitstoot van CO2. Een schone Ford Ka betaalt minder per kilometer, een vervuilende SUV betaalt meer. Gemiddeld gaan we samen echter niet meer betalen dan in de huidige situatie.

In 2012 gaan de eerste (vracht)auto's betalen per kilometer. In dat jaar is het tarief nog gemiddeld 3 cent per kilometer. Per jaar komt daar een halve cent bij, tot we in 2017 6 cent per kilometer betalen en in 2018 6,7 cent per kilometer.
In 2018 is het gemiddelde dus 6,7 cent per km. De schoonste auto betaalt dan het minimumtarief van 0,8 cent per kilometer, een acht jaar oude terreinauto op diesel betaalt dan 36,1 cent per kilometer. In de wet is ook afgesproken dat de kilometerprijs alleen met de inflatie verhoogd mag worden. Het mag niet benut worden voor gaten in de begroting.

Spitstarief
Naast het basistarief maakt de nieuwe wet het mogelijk een om spitstarief te heffen. Het mijden van files en drukke knooppunten wordt aantrekkelijk omdat daarvoor een lager tarief geldt. Op deze manier kan de automobilist zelf de kosten beïnvloeden. het spitstarief is geen extra opslag voor de schatkist, maar is een onderdeel van het systeem. Het CDA vindt dat elke euro die meer wordt binnengehaald met het spitstarief, ergens anders in mindering moet worden gebracht.

Privacy
De CDA-fractie kan zich goed voorstellen dat mensen zich zorgen maken om hun privacy. Het systeem moet gegarandeerd veiliger worden dan een bankpas of mobiele telefoon.


Met vriendelijke groet,

CDA Tweede Kamerfractie
Publieksvoorlichting
Postbus 30805
2500 GV 's-Gravenhage
t 070 - 318 30 26
f 070 - 318 26 02
e cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl
i www.cda.nl

GEEN WOORD OVER PRIVACY, WORDT GEWOON GENEGEERD!!!!


Ik hoop echt dat ze snel opgedonderd en gedecimeerd zijn...

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:34

@ Teen

DEN HAAG - Justitie heeft in de eerste helft van dit jaar 13.223 telefoonnummers afgeluisterd. Gemiddeld liepen er dagelijks 2254 taps.

Ik zeg Burger let op uw gegevens!


www.mijnprivacy.nl/Nieuws/Pages/privac...

voorheenclowned | 20-11-09 | 09:33

@Nuancator | 20-11-09 | 09:30: Man, Flevoland heeft nu al het volgende aangekondigd. €120 per inwoner extra belasting heffen om het te compenseren, onder welke noemer weten ze nog niet. En bedankt he, Camiel. Bokkenpoot!

Fleauxe | 20-11-09 | 09:33

www.volkskrant.nl/binnenland/article12...
Huh....? Shit, pas vanaf 2010, vandaar dat ze nu nog voorstander zijn (krijgen voor de pechhulp zeker ook 0,3 cent per kilometer van Camiel o.i.d.).

kapotte_stofzuiger | 20-11-09 | 09:33

In een 2e/3e/4e/5e/etc hands auto zit ook BPM, nl. rest BPM. Je ziet het niet omdat vanaf de eerste tenaamstelling (toen de auto gloedje nieuwe uit de showroom rolde) de BPM door de koper is betaald en in de totale verkoopprijs zit ingebakken. De BPM wordt afschreven volgens een tabel van de belastingdienst, dat loopt tot iets van 100 maanden of 8 jaar ofzo uit het hoofd(correct me if I'm wrong). Uiteindelijk als je de auto in gaat ruilen krijg je daar een lagere prijs voor, wat onder andere is opgebouwd uit de restwaarde na afschrijving en de rest BPM en slijtage etc. Dus op iedere auto op geel kenteken wat jonger is dan 8 jaar (zie eerdere noot) zit een stukje BPM. Online kan je wel wat sites vinden waarop je kan zien hoeveel BPM nog op jouw auto zit. Ik ben benieuwd hoe ze dat willen uitvoeren als iedereen op hetzelfde moment zijn BPM gaat terug claimen (als de plannen worden doorgedrukt, zoals dat alleen in een bananenmonarchie kan).

Fireblade1971versie2 | 20-11-09 | 09:32

@ The Evil One
Heb je een botnet dan is het kut if not who cares... ;-))

Nuancator | 20-11-09 | 09:32

Ik vind het goed dat de ANWB voor het plan is. We leven in een complexe wereld en het is prachtig dat de overheid ons allen goed in de gaten kan houden. De goed gekoppelde informatiesystemen van onze overheid geven waardevolle informatie over mijn inkomen, mobiliteit, gezondheid en eventueel wat minder zichtbare gewoonten. Daarmee kan de overheid mij beter helpen. Daarmee maakt de overheid echt onderdeel uit van mij leven en kan ingrijpen voordat ik het zelf besef dat er ingegrepen moet worden. Dat geeft mij een veilig gevoel. Natuurlijk worden GPS gegevens opgeslagen en gebruikt, maar da's logisch en goed. Bij de ANWB weten ze goed dat gewone burgers zoals ik alle hulp kunnen gebruiken.

Oerkoendoe | 20-11-09 | 09:31

iedereen die voor kilometerheffing is... heeft een belang.
kan me niet voorstellen, dat de "burger" hierop zit te wachten.

saintinel | 20-11-09 | 09:31

Ondanks dat het natuurlijk ontzettend dom is van de ANWB om uberhaupt een mening te geven over Rekningrijden, denk ik dat het allemaal wel meevalt met het ledenverlies. Uiteindelijk.
Heb zelf een ANWB abonnement gehad. Overgestapt naar Route Mobiel, maar ik vind de service van de ANWB echt wel beter. Dan heb ik tenminste kans dat de monteur/sleepwagenchauffeur de kans heeft mijn auto te repareren, in plaats van een direct naar de garage te rijden...
Heaumeaux zijn het die automonteurs.

Canarie | 20-11-09 | 09:30

Fleauxe +1
 
Btw iedereen gaat meer betalen. Denk je nou echt dat die producenten dom zijn? In nederderland hebben we een van de laagste "af fabrieksprijzen" van auto's omdat die BPM er nog op komt. Die fabrikanten zien het voorstel wel zitten hoor! Die pakken straks (als ze het bescheiden doen) straks gewoon 10-15% meer marge op een geproduceerd modelletje en zetten hem dan goedkoper dan nu in de showroom. Maar daar hoor je camieltje en die haagse roversbende niet over.

Nuancator | 20-11-09 | 09:30

Je kunt evengoed opzeggen hoor, stuurt in ieder geval een aardig signaal naar dat stelletje bejaarden.

Homer J. Simpson | 20-11-09 | 09:29

@Nuancator: ik ga helemaal niks mailen naar "betalenvoormobiliteit" zelfs geen protest.

Files komen trouwens door al die bejaarde ANWB leden die niet (meer) kunnen meekomen met het moderne verkeer (de met 60 invoegers, u kent ze wel) en die zo nodig al om half 8 weg moeten van huis ipv 10 uur omdat er nou eenmaal files staan die ze zelf veroorzaken. Denk daar maar eens over na.

The Evil One | 20-11-09 | 09:29

sambalbaj | 20-11-09 | 09:27 En de winkels dan? Voor wegenkaarten. thermoskannen en unisex bodywarmers met ledenkorting.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:29

We hebben een clubje opgericht voor mensen met een zuur gezicht, ge bent erbij, ge bent erbij.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:29

U kunt uw klacht telefonisch doorgeven aan de ANWB door te bellen naar het ANWB Contact Center via telefoonnummer 088 2692 222 .
U kunt uw klacht ook schriftelijk doorgeven aan de ANWB.

Het adres is:
ANWB Contact Center
Postzone H1C
Postbus 93200
2509 BA ’s Gravenhage

Vergeet niet uw ANWB-lidmaatschapsnummer te vermelden voor een spoedige afhandeling.

Elkerlyc | 20-11-09 | 09:29

Toch zou ik het het allerliefst hartvochtig met Teen eens willen zijn. Die paranoïde invalshoek zou ik ook graag los willen laten.
Maar wij leven niet in Utopia.

Biep | 20-11-09 | 09:28

Ach, hoelang zijn ze niet al bezig met dit rekeningrijden-plannetje? Het loopt waarschijnlijk nog 3 jaar vertraging op en dan komt het er toch. Net zoals bij het rookverbod, het electronische patientendossier, enz.

Heeeel misschien komt Wilders nog eens aan de macht, hopelijk zonder enige invloed van links en schaft hij al die onzin weer af.

Het DaanMannetje | 20-11-09 | 09:27

en toch blijft de wegenwacht geweldig!
Voor de rest boeit die hele ANWB kortingsclub met dat irritante blad me niet, maar alleen al voor de wegenwacht vind ik ze top.

sambalbaj | 20-11-09 | 09:27

Er heerst hier op GS altijd zo'n negatieve teneur. Dat is zo jammer. Laten we het nu eerst afwachten. Anders ben ik straks genoodzaakt mijn GS-lidmaatschap op te zeggen (zodra ik weet hoe dat moet).

Teen | 20-11-09 | 09:27

@Teen | 20-11-09 | 09:16 "De overheid is niet meer dat logge apparaat die het vroeger was." LOL!
*direct gaat kijken in Den Haag*

Bakschuif | 20-11-09 | 09:27

Biep | 20-11-09 | 09:25
Ach, je hebt hem door?

Superior Bastard | 20-11-09 | 09:27

Teen | 20-11-09 | 09:25
hou op! ik pis in mijn pyamabroekje.... LOL

Biep | 20-11-09 | 09:26

Teen | 20-11-09 | 09:25
In deze discussie is dat niet de voorgeschrven mening.

Superior Bastard | 20-11-09 | 09:26

Er stonden per maand wel 8 full-page advertenties van kaasboer Scheringa en zijn geldfabriekje in de Kampioen. ANWB had al veel schuld dus de ANWB zou best wel eens om kunnen vallen.

Einde van de Domheid | 20-11-09 | 09:25

graag ff mailen naar dit emailadres:
 
betalenvoormobiliteit@anwb.nl
 
Tekst: "Ik ANWB lid ben tegen de kilometerheffing! Ik wil dat jullie je tegen het voorstel kilometerheffing uitspreken."
 
Welke botnetter gaat ons ff helpen ?-)

Nuancator | 20-11-09 | 09:25

Superior Bastard | 20-11-09 | 09:22
Wanneer je beweerd dat de overheid geen log apparaat is en zegt dat ongebreideld harken van persoonsgegevens geen kwaad kan voor de 'onschuldige' burger ben je gewoon een schuine bak aan het vertellen.
+ 10 voor Teen zijn/ haar gortdroge humor.

Biep | 20-11-09 | 09:25

Aangezien reaguurder @Teen aangeeft niets te willen verbergen, verzoek ik bij deze om zijn: IP-adres, prive-mail en adres. Bij voorbaat dank!

Fleauxe | 20-11-09 | 09:25

Ik denk gewoon dat het allemaal wel los loopt. De overheid heeft berekend dat de meeste automobilisten goedkoper uitkomen en belooft dat de gegevens niet door derden gebruikt worden. Ik heb geen reden om daar aan te twijfelen.

Teen | 20-11-09 | 09:25

wat Teen | 20-11-09 | 09:07 zegt
*proest*

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 09:25

Teen | 20-11-09 | 09:16
LOL, ja en de smurfen bestaan ook.

RL | 20-11-09 | 09:22

De ANWB loopt aan de leiband van DenHaag. Ze is bang dat de wegbewijzering naar een andere partij gaat. Zo simpel is dat. De ANWB is er niet voor de consument, klaar.

Anjin Mohammed | 20-11-09 | 09:22

Biep | 20-11-09 | 09:20
Nee hoor, hij is bloedserieus.

Superior Bastard | 20-11-09 | 09:22

@Teen 9:07
Je vergeet de koninklijke familie die heel wat lijken onder het tapijt hebben liggen, dat mag echter niet openbaar, daar moet beroepsbukkerT Balkellende voor zorgen.
Ik stel bij deze voor dat het ministerie van "Algemene Zaken" wordt herdoopt naar "Ministerie die alles onder het tapijt schoffelt omdat Bix het wil".
Bix knipt met haar bejaarde vingers en Balk gaat gelijk gebukt staan.
Wat een schijtluis, een beetje homo zou nog op hem kotsen.

necrosis | 20-11-09 | 09:20

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:15
Het was ANWB. We hebben tot aan van Woerkom toe gecommuniceerd.
Die liet het uitzoeken en een bijdehand VVD paard zei, 'dus U stond voor een garage, nou dan hoeven we niet te komen, staat n de voorwaarden'. Het staat er niet in en de garage kon het niet en had geen tijd.
Let wel, dit is nadat er op de ANWB rijschool mensen met rammelende bierkratten achterin, bellend en 'sorry ik moet je eruit zetten en een nieuwe afspraak maken' net had plaatsgevonden.
Ik weet waarop je doelt. Die mensen zijn er maardat is de werkvloer. Onze bief is met de structuur.

Einde van de Domheid | 20-11-09 | 09:20

Kan iemand mij vertellen hoe het zit voor 2e hands auto-kopers? Die betalen toch geen BPM? (en hebben dus dat BPM-afschaf-voordeel niet en worden genaaid)
Ik heb mijn berekening losgelaten met die 6,7ct/km en ik ga 3x zoveel betalen.
Een voordeeltje voor de rijken? (lees: mensen die een nieuwe auto kunnen betalen en lease-rijderTs)

loonslaaf_69 | 20-11-09 | 09:20

Teen | 20-11-09 | 09:07

ergo: de telegraaflezers

sarkaasticus | 20-11-09 | 09:20

Teen | 20-11-09 | 09:16
ik val van m'n kruk.... je maakt toch hopenlijk een grapje?
gekkie.

Biep | 20-11-09 | 09:20

Randy McRanderson | 20-11-09 | 09:17 En zelfs dan ben je duurder uit, je vergeet de nieuwe provinciale ingezetenen belasting die in de plaats komt van de opcenten die je nu in je wegenbelasting betaalt.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:20

De ANWB mag straks die rekeningrijden-poet gaan administreren en innen, nogal logisch dus dat hun tong in het gaatje van Eurlings zit.

OhJee | 20-11-09 | 09:20

Ik denk trouwens dat dit ook een hele goede oplossing kan zijn voor het rookverbod in café 's. Iedere roker krijgt een kasje om zijn nek en voor elke gerookte sigaret buiten de eigen woning word een tax berekend. bijvoorbeeld op straat + 5 cent en in de kroeg + 15 cent per cigaret.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:19

Lol@ teen
U heeft ze al vroeg op de kast vandaag.
-
OT: Het rekeningrijden op zich vind ik nog niet een het ergste, maar het volgsysteem is inderdaad heel verleidelijk voor onze christenoverheid om voor andere doeleinden aan te wenden.

Superior Bastard | 20-11-09 | 09:19

@Teen: zolang u maar CDA stemt, komt alles goed......

The Evil One | 20-11-09 | 09:19

Was de ANWB er niet eigenlijk voor de belangen van de fietsers? Want daar staat die W voor (wielrijders). Anders was het wel de ANAB geweest. Was altijd al een leugenachtig clubje klootzakken.

Hölzenbein | 20-11-09 | 09:18

Ja ik heb ook al een boze email gestuurd. Volgens hun site maakt het voor mijn auto niet uit, maar zelf kom ik uit op een verdubbeling van de kosten. Dit is onacceptabel. Maar opzeggen doe ik niet, want die wegenwacht kan ik in 2012 hard nodig hebben. Ik rijd nu een nette SUV, maar als rekeningrijden doorgaat wordt het een Range Rover V8 of een Mercedes GE op gas van jawel 25 jaar oud. En die willen nog wel eens een probleempje hebben. Wegenwacht here I come!

koffieboer | 20-11-09 | 09:18

waskuip-admiraal | 20-11-09 | 09:16 Dan moet je even langs Halfords voor een aanhangrekje, dan kun je 'reddingsfietsen' meenemen. Met name in de zomer zie je veel bejaarden rijden met zulk een oplossing, voor elke inzittende een eigen reddingsfiets. Die vertrouwen ook niet zo op hun auto kennelijk.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:18

Nog een ding. Die privacy-insteek bevalt me niet. Het probleem zit m er in dat de anwb als belangenorganisatie de, naar alle waarschijnlijkheid, de mening van de meerderheid van haar leden naast zich neerlegt.

waskuip-admiraal | 20-11-09 | 09:18

Ik betaal nu €432 wegenbelasting per jaar. Als mijn wiskundige vaardigheden mij niet in de steek laten betekend dat dat ik dadelijk maximaal 6171 kilometer per jaar kan rijden om niet duurder uit te zijn. Schandalig.

Randy McRanderson | 20-11-09 | 09:17

Wellicht was dhr. Teen ietwat ironisch danwel cynisch, begrippen die hier nog altijd weinig worden herkend???

Zojuist de petitie getekend, mag ik nu volgende week twee agenten en gemeente lutsers aan de deur verwachten n.a.v. onderzoek Gemeentelijke Basisadministratie? *80Gb muziek deleten gaat*

The Evil One | 20-11-09 | 09:17

@Teen | 20-11-09 | 09:16: Whoehahaha.....

Fleauxe | 20-11-09 | 09:17

Oh ja, goed topic. Want ik verbaas me al langer over de positie van de ANWB.

waskuip-admiraal | 20-11-09 | 09:16

Het technische aspect is veel minder rooskleurig dan Eurlings ons voorspiegelt. Zouden z'n aannames wat betreft de andere effecten wel kloppen dan? Files zullen nauwelijks verminderen. Mantelzorg, familiebanden, het verenigingsleven, kortom de sociale cohesie, komt zwaar onder druk te staan. Ook de economie zal een zware slag toegebracht worden. Dit door het doorberekenen van de kosten in consumentenprijzen, en een verslechterde concurrentiepositie van Nederland.

koolteer | 20-11-09 | 09:16

Ook zo leuk is dat de politiek dankzij het verraad van de ANWB kan zeggen dat 'de automoblist' de plannen steunt. We zijn goed verraden. En opstappen is geen optie, want ik vertrouw me auto ook voor geen meter.

waskuip-admiraal | 20-11-09 | 09:16

Als je je gewoon aan de regels houdt dan heb je niets te vrezen met een kastje in je auto en als er niettemin toch iets misgaat dan weet ik zeker dat dit zo kan worden opgelost. De overheid is niet meer dat logge apparaat die het vroeger was.

Teen | 20-11-09 | 09:16

Einde van de Domheid | 20-11-09 | 09:09 Weet je zeker dat het de ANWB was en niet Route Mobiel? Route mobiel laat je staan namelijk, de ANWB jongens slaan direct aan het sleutelen.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:15

De ANWB doet zich voor als vereniging, maar is in de praktijk een door en door commerciële club, die je zaken als creditcards en verzekeringen door de strot wil duwen. Een Wegenwacht lidmaatschap heb je echt niet nodig met een auto jonger dan 5 jaar, je krijgt bij vrijwel alle grote merken toch al een vorm van assistance. Sta je dan langs de weg, dan komt... juist: de Wegenwacht.

Franz | 20-11-09 | 09:15

Met de ANWB heb ik het al 20 jaar of meer geleden helemaal gehad. Populaire crap. Brengen suffe en sleht gekopieerde mihelinkaarten uit. Neppertz.
Dus ik ben reeds zeer lang geen lid van deze losers. Ik hoop dat die ANWB managers zware stress krijgen.
Bea heeft gelijk over de kloof. Er zit een enorme kloof tussen de egale vlakte waar de gewone NL-ers zich ophouden en de grote hoogten waarop rücksichtloze lefgoserbestuurdertjes zichzelf boven ons geplaatst hebben.
Agelopen week Depla steunt de verhoging gemeentebelasting met 5% terwijl zijn eigen partij tegen is. Waarom? Gewoon omdat mijnheer in de gemeenteraad zit. De verkiezingen komen er aan dus willen die lui die nog geen vette baan hebben er wel voor gaan.
Wat is dit toh een ahterbaks baantjesjagersland geworden met de premier voorop. In plaats van al het werk dat aan de winkel is houden zich bezig met hoeren en snoeren voor baantjes.

ecologiste | 20-11-09 | 09:15

Teen | 20-11-09 | 09:07
Dan is het nu tijd om even wakker te worden Teen, serieus: ze vargen een vinger en ze nemen je hand. Bovendien: heb je weleens van identiteits fraude gehoord? Reken maar dat je dat je ergste vijand niet aan zou doen. Het schijnt een regelrechte hel te zijn wanneer je daarvan slachtoffer wordt.

Biep | 20-11-09 | 09:14

Tuurlijk kan je opzeggen, het wordt vanzelf weer een keer 15 november ;-)

pli | 20-11-09 | 09:13

Óokmakkelijk bewijs te maken in combinatie met de vingerdrukverzameling van Ernst Hirsch Ballin. Ben je lastig dan kunnen ze je keihard naaien, en we weten dat het OM niet vies is van dergelijke praktijken

Uberheertje | 20-11-09 | 09:13

Inderdaad! Deaudt aan die kastjes en elke idioot die er als ene halve NSB'er achteraan loopt. Heb echt zin om hiervoor de straat op te gaan.
Men zegt: * mongoloïde accent* "Ja, maar je GSM is ook te volgen"
Dan zeg ik "Ja, vuige rat, dat klopt. Maar een auto is niet iets wat je even thuis laat wanneer je onbespied op reis wilt. Dan moeten we met het openbaar vervoer of fietsen."
Ik haat die kastjes, ik ga ze op hun muil slaan... Godmiljaar!

Fleauxe | 20-11-09 | 09:13

@ voorheenclowned | 20-11-09 | 09:09
Hehe.. happen!

@ 00:00:01 | 20-11-09 | 09:13

Roger Wilco | 20-11-09 | 09:04 There is no such thing as a 'free record'.

zeg maar jansen | 20-11-09 | 09:13

@Teen
Ja die criminelen zullen ze zich erg druk maken over wat ze allemaal met JOUW gestolen persoons gegevens kunnen doen, jij als burger die NIETS te verbergen
heeft. En in Leeuwarden gaan de acceptgiro printers overuren draaien. PIEP ach
u lette even niet op en raakte met de naald van uw kilometertellert de 130 Km/u
aan. Da's jammer 90 Eutjes pats zo op uw deurmat! Slaap lekker!

ServerGenius | 20-11-09 | 09:12

Roger Wilco | 20-11-09 | 09:04
Inderdaad, jij verrekte internetmuiter! Maar ik koop het voor de PS3, een console die gelukkig nog niet gehackt is.
OT:
Die kilometerheffing is trouwens wel enorm slecht voor ons, de consument, omdat de 35 % die meer gaat betalen, dat zijn allemaal mensen die zakelijk rijden, dus die extra bedrijfskosten worden doorberekend naar de consumentenprijs. Slecht voor ons. Daarbij, de kosten die gemeentes nu missen aan de oude wielbaktax, mogen ze via andere belastingen (wellicht de kopvoddentax?) weer gewoon gaan innen. We betalen de korting die we krijgen via het rekening rijden dus gewoon weer terug, zij het gewoon verdubbeld!

O1 | 20-11-09 | 09:11

Gisteren de brief n.a.v. mijn opzegging van Natuurmonumenten gekregen, nog niet geopend wegens luiheid.

ANWB zit ik ook weer een jaar aan vast dan helaas, maar systeemhaat tegen de kritiekloze vazallen van het systeem gaat het helemaal worden in 2010.

The Evil One | 20-11-09 | 09:11

De ANWB ligt bij ons al onder vuur sinds we pech hadden en tot stilstand kwamen voor een garage. Ze hebben ons toen laten staan (vrouw met longontsteking en twee kinderen) omdat er in de voorwaarden zou staan dat ze niet kwamen als je in de buurt van een garage was. Daarop startte ze hun campagne: 'Hebben we U ooit laten staan?'
Ja dus, en nu dit weer....

Einde van de Domheid | 20-11-09 | 09:09

@ Teen

Tot dat men ergens een vergissing maakt met de gegevens dan piep je wel anders

voorheenclowned | 20-11-09 | 09:09

nou dat zal me een opstand worden. Het malieveld bezet door vrouwen met wandelstokken en koppeltjes met identieke human naure jassen.

irriducibili79 | 20-11-09 | 09:07

Altijd dat gezeur over privacy. Als je niets te verbergen hebt dan hoef je nergens bang voor te zijn. Het zijn de criminelen en fraudeurs die zich hier druk over maken.

Teen | 20-11-09 | 09:07

Hier was ik al tegenaan gelopen. Mijn opzegging hebben ze inmiddels binnen. Al is het pas per 2010. Mede uit mijn naam zeggen dat kilometerheffing fantastisch is gaat me te ver.
Wat ik kan doen om het belachelijke plan te stoppen doe ik.
www.kilometerheffingnee.nl/ heeft inmiddels al bijna vierduizend steunbetuigingen binnen, en de teller loopt snel op.

koolteer | 20-11-09 | 09:06

Wat verwacht je anders van een bond voor rijwielen.

Randy McRanderson | 20-11-09 | 09:05

Die kilometerheffing gaat er niet komen. In 2077 misschien, maar tot die tijd niet.

Klukkluk | 20-11-09 | 09:05

@O1 | 20-11-09 | 09:01
Free record shop, dat is toch een soort pirate bay, maar dan dik betaald en met glimmende schijfjes?

Roger Wilco | 20-11-09 | 09:04

gratis juridischE advies.... ????

sarkaasticus | 20-11-09 | 09:04

Wel ranzig dat je voor 15 november moest opzeggen, zit ik er weer een jaar aan vast.

E.Colli | 20-11-09 | 09:04

Flauxe, waar blijft u nou, hier is uw nieuwe topic.

illuvatar | 20-11-09 | 09:04

Ik ga wel fietsen

JoV. | 20-11-09 | 09:03

ANWB kan mij niks fout doen door de tientallen kortingen die ik er wekelijks mee opdoe. Vooral bij de Free Record Shop haal ik mijn maandelijkse ANWB-lasten er dubbel en dwars uit!

O1 | 20-11-09 | 09:01

De ANWB is toch geweldig!

Biep | 20-11-09 | 09:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen