Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kijktip: ReliBert Dorenbos vs. Abortusvrouwtje

bertjuhhhlekke.pngOmdat wij ook de beroerdste niet zijn adviseren we hierbij, voor één keer vanavond allemaal naar Het Gesprek te kijken. Daar zal voor het programma '1 op 1' (u weet wel) de foetusrondstuurder en gristenfundi Bert Dorenbos in gesprek gaan met abortusmissionaris Rebecca Gomperts, bekend van Women on Waves. Gewaagde combi inderdaad, en beiden wisten van te voren dan ook niet dat ze elkaar zouden ontmoeten. Dat wordt dus 50 minuten lang activistenvrouwtje vs. jezusfreak, stiekeme rukkert vs. 'baas in eigen buik!!1', roeptoeter vs. roeptoeter. Gegarandeerd leuke televisie zou je denken, en altijd verrassender dan de zoveelste milieudocu van Zembla. Klein voorproefje alvast: Bert Dorenbos zal nog één keer waarschuwen voor de 'grote orgie' waar we in terecht komen als we niet naar hem luisteren. Check Het Gesprek.

Reaguursels

Inloggen

@Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 07:09
Volgens mij was jij om 07:09 uur de 666ste reaguurder in dit middeleeuws debat!
Bij deze krijg jij dan ook de diabolische 666 Award!

boeglul | 13-10-09 | 00:09

Jezus!! Zat ik maar eens in een orgie...

ren-forrest-ren-e | 12-10-09 | 23:31

@ Badeendje
Je doet je pseudoniem eer aan. Je hebt 0,0 inhoud. Je hebt nog niet eens de diepgang van een kano. Er valt geen enkel argument te bespeuren in welk tegeltje van jouw hand op deze draad dan ook.

Zwakke debaters beginnen dan graag over de vorm en gaan de zogenaamde 'grammarian' uit hangen. Je bent een stakker, een lutser, een nitwit die niets te melden heeft aangaande dit onderwerp en wellicht ook niet indien het over iets anders zou gaan. Heb je überhaupt wel eens een ter zake doende mening, ik betwijfel het. Ter compensatie begin je dan maar te zeiken over mijn schrijfstijl. Nooit zal ik van mezelf beweren dat wat ik hier aflever aan reaguursels op GS groots literair proza is. Er schort wel eens iets aan de interpunctie, spelfouten zijn me ook niet vreemd en er sluipen wel eens erg lange zinnen in. Maar verder is het vrij helder en duidelijk Nederlands, al zeg ik het zelf. Al gaat het jouw duidelijk allemaal je pet te boven.

Tot slot, jij schrijft: "Verder discussiëren ter zake deze issue met jou is geen optie, ik besteed mijn tijd en energie wel aan mensen die wel open van geest zijn." (afgezien van het feit dat deze zin van jouw ook alles behalve de schoonheidsprijs verdient) Je hebt nergens iets aangedragen dat de term 'discussie' recht en eer aan doet. Argumenteren kan je niet, begrijpend lezen overduidelijk ook niet. Het is dan ook geen wonder dat die schrijfsels van jouw ook geen ene moer voor stellen. Van iemand die niet kan lezen hoeft men over het algemeen niet al te hoge verwachtingen qua schrijven te hebben. Daarnaast zijn klaarblijkelijk mensen die er een mening op na houden die jouw niet zint niet open van geest. Terwijl je niet in staat bent aan te geven hoe je er zelf inhoudelijk tegenover staat. Je bent de bekrompenheid zelve! Het zal me niets verbazen indien je zo een walgelijk hypocriet calvinistisch gristenfundamentalistje bent.

Ongezien de tyfus voor je! (tsjaa het blijft toch Geen Stijl hé!)

GeinPonempie | 12-10-09 | 22:51

@GeinPonempie

Na het lezen van jou stukje proza, ben ik tot de conclusie gekomen, dat het tijd wordt voor jou om een cursus Nederlands begrijpend schrijven te gaan volgen. Door je manier van schrijven laat je wel heel veel ruimte over bij anderen voor een eigen interpretatie van jouw bijdragen. Met als gevolg dat alles wat andere schrijven door jou anders uitgelegd kan worden. Het heeft dus niets te maken met mijn snuggerheid, maar met jouw tekortkoming om duidelijk te verwoorden wat je nu precies bedoeld. Verder discussiëren ter zake deze issue met jou is geen optie, ik besteed mijn tijd en energie wel aan mensen die wel open van geest zijn.

Badeendje | 12-10-09 | 21:42

Ehh zijn al die anti abortus mensen dan ook tegen de morning-after pil? da's dan ook moord. Hou abortus er toch gewoon in, ik zit niet te wachten op een vloedgolf van vondelingen en pleegkinderen omdat de moeder niet wil/kan.

Sarkassie | 12-10-09 | 19:36

@ Badeendje | 12-10-09 | 14:06
Beste badeend, jij schreef aan mij: "Volgens jou mening is er pas spraken van menselijk leven als het gebaard is en zelf ademhaalt. Voor vroeggeborenen die niet zelf ademhalen is er een couveuse. Waarom zouden ze die moeten gebruiken. Het is toch geen menselijk leven volgens jou mening."

Het weblog/forum GeenStijl, heeft als onderschrift o.a. tendentieus te zijn, dat vind ik zeker op jouw als reaguurder hier van toepassing. Jij gaat met mijn provocatieve schrijfsels op een suggestieve insinuerende wijze om, en vervormt ze tot iets dat ik niet heb geschreven. Je poogt mij woorden toe te schrijven die niet de mijne zijn. Je kan OF niet goed begrijpend Nederlands lezen, of je bent gewoon niet erg snugger.

Nergens heb ik geschreven dat niet zelf ademhalende prematuur/vroegtijdig geboren baby's die die in een couveuse liggen niet als menselijk leven zouden moeten worden beschouwd.

Speciaal voor jouw ter aanvulling en verduidelijking:
Wat ik WEL heb gesteld is: dat ik pas spreek (dus een definitie hanteer) van een mens (als zijnde een volwaardig wezen) wanneer deze levend wordt gebaard en de navelstreng is doorgeknipt waardoor het kind niet langer fysiek onderdeel uitmaakt van de tot op dat punt zwangere vrouw, en niet langer verbonden is met het lichaam van de moeder en middels de placenta van voeding en zuurstof wordt voorzien. Dit in tegenstelling tot een 'mensinwording' (dus nog geen mens) dat afhankelijk van het stadium waarin het verkeerd in de baarmoeder ook wel wordt aangeduid als een foetus en daar aan voorafgaand als een embryo.

Ongeacht of het kind dus vroeger of later dan negen maanden draagtijd ter wereld komt. Dit staat helemaal los van de gezondheid waarin het kind verkeerd. Bijvoorbeeld indien het hulp nodig heeft bij beademing, wat middels plaatsing in een couveuse gereguleerd kan worden zodat het blijft leven. Indien het kind zo vroeg wordt geboren of lijdt aan zulke ernstige afwijkingen dat het niet levensvatbaar is of de kwaliteit van leven en overlevingskans dermate gering is, is er een punt dat plaatsing in een couveuse niet mogelijk dan wel zinvol is. In zulke gevallen is het medisch verantwoord om het leven te laten afsterven of actief uit zijn of haar lijden te verlossen. Indien de voortschrijdende medische wetenschap wel uitkomst bied is het mooi wanneer zij kunnen interveniëren. Het is dus niet zo dat ik tegenover het fenomeen leven geringschattend ben, wel bekijk ik het op een klaarblijkelijk andere normatieve wijze dan jij zelf waarschijnlijk doet.

Om het waarschijnlijk nog erger voor jouw te maken. Ik ben een groot voorstander van stamcelonderzoek. Ik ben niet tegen genetische manipulatie en heb geen ethische bezwaren tegen kloneren van dierlijk leven als mede ook menselijk materiaal. Stel je hebt een nieuwe nier nodig en men kan straks in de toekomst uit eigen DNA materiaal een nieuwe nier voor je opkweken is dat gezeik met orgaandonatie ook spoedig verleden tijd.

Sterker nog als ik me zelf zou kunnen kloneren zou ik het meteen doen!!!
LOL, Yeah baby, a new breed is born; The Rise of the GeinPonempies! ; )

GeinPonempie | 12-10-09 | 18:24

Domme Christenen, ga terug in de tijd en houd de evolutie tegen! Tering wat een ignorante idioten zeg.

ThePhatGuy | 12-10-09 | 17:47

@ frenkievee
Ik begrijp je argumenten wat verkrachting betreft, maar ik vind dat je erg vanuit de moeder redeneert (Stel dat het kind op je verkrachter lijkt).
Ook al is een kind niet uit een verkrachting geboren, aanvoelen dat je niet gewenst bent lijkt me afschuwlijk. Sommige mensen hebben daar hun hele leven last van. In dat geval lijkt een abortus me beter, zowel voor de ouders als het kind. Dat is precies het probleem wanneer ándere mensen voor iemand bepalen of ze wel of niet een abortus mag ondergaan.

my anal pony | 12-10-09 | 17:18

Vanmorgen de uitzending eens bekeken via de website. En wat mij opvalt is dat geen van beiden elkaar laten uitpraten en elkaars vragen niet of nauwelijks open beantwoorden.
Ze houden beide vast aan hun eigen mening zonder een duimbreed toe te geven. Ik denk dat dat in dit geval ook best moeilijk is, maar goed.
Hij redeneert vanuit bijbels perspectief en geeft een in mijn ogen heel eenzijdig beeld van de problematiek. Zijn oordeel dat abortus in geval van onachtzaamheid niet goed te praten is, kan ik me helemaal in vinden. Maar in het geval van verkrachting: nee, dan kan ik helemaal vinden in de betreffende vrouw, dat zij een abortus wil ondergaan. Dat lijkt mij dan ook beter voor het eventueel geboren laten worden van een kind. Stel dat het kind op je verkrachter lijkt.....

Haar mening is vanuit het hulp bieden aan vrouwen die (graag) een abortus willen. Ik zet graag expres tussen haakjes omdat het niet altijd zo is, dat een vrouw dit graag ondergaat.

Hij zit constant te drammen dat een vrouw/meisje met een ongewenste zwangerschap geholpen moet worden. Maar ik had steeds het idee dat hij alleen vanuit Nederlands perspectief zat te kletsen en niet buiten de grenzen, waar dit idee mogelijk helemaal niet aan de grond kan komen.

Haar opmerking dat hij, als man nooit zwanger kan worden, hier een mening zit te geven, zonder daar bij als ervaringsdeskundige kan optreden, vond ik wel sterk.

Mijn eigen idee is dat abortus in geval van een verkrachting een prima oplossing kan bieden voor een (zeker niet gewenste) zwangerschap, maar als je zwanger bent en het komt je toevallig niet uit..... tja, dan had je maar voorzorgen moeten nemen. En daarvoor zijn genoeg mogelijkheden.

frenkievee | 12-10-09 | 16:41

-weggejorist en opgerot-

tis | 12-10-09 | 16:41

-weggejorist-

tis | 12-10-09 | 16:37

-weggejorist-

tis | 12-10-09 | 16:34

-weggejorist-

tis | 12-10-09 | 16:31

@ tis
Doe nog maar wat rozengeur en maneschijn bij die rijstepap:P

my anal pony | 12-10-09 | 16:09

@ vanhetgoor

'Elk mens heeft recht op leven.' Maar wát voor leven gun je het kind? Een leven lang voelen dat je eingelijk niet gewenst bent, dát is pas erg.

En voor Bert Dorenbos en alle andere relifundi's: jullie roepen altijd dat we niet voor God mogen spelen door het leven af te breken. Ontzettend hyprocriet, want jullie spelen zelf doorlopend voor God, door te beweren dat jullie weten 'wat God wil.' Dat vind ik eerlijk gezegd nogal arrogant, je hoeft echt niet zo hoog van de toren te blazen. Mag jouw God mijn leven bepalen? NEE!

my anal pony | 12-10-09 | 16:06

vanhetgoor, ja idd, als alles is zo makkelijk was he, hoe zou de wereld er dan uit zien. Ik geloof ook in een wereld vol ambrozijn en rijstepap. Alleen denkt de wereld daar blijkbaar anders over.

tis | 12-10-09 | 16:05

Serafina | 12-10-09 | 14:38

Weet niet wat jij heb zitten kijken maar vond dr een onbeschofte heks. De hele tijd er door heen lullen. En ze praat over een abortus alsof ze het over een wrat heeft die weg gehaald word... Kreeg gewoon de rillingen van dr... blah walgelijk wijf

JeRooney | 12-10-09 | 15:54

Lieve Rebecca,

ik weet dat je dit leest, je bent een mooie vrouw, je hebt prachtig haar en als je zou glimlachen dan zou iedereen je knap noemen. Ik weet dat dit bericht voor eeuwig op computer systemen bewaard zal blijven, ook daarom wil ik je iets laten weten. Maar ik schrijf jou hier dit bericht met tranen in de ogen. Er zijn mensen die graag een kind willen hebben. En er zijn ook mensen die kinderen als een last ervaren. Toch ben ik van mening dat elk mens het recht heeft op leven. Het maakt niet uit hoe oud hij of zij is, of hoe jong. Het leven is een recht, voor iedereen. Het leven is begonnen als het hartje begint met kloppen. Je mag er anders over denken, je mag stellen dat leven pas echt leven is als het zelfstandig kan voortbestaan, maar om met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima te spreken, het is maar een mening!

Ieder mens is ook zo begonnen, als een hompje dribbelende drab, pas heel veel later zal het een echt mens zijn. En sommigen zien er wel uit als een mens, maar hebben niets menselijks. Het is dan alleen een façade met prachtig golvend blond haar. Mens zijn heeft niets te maken met twee benen hebben, twee handen een hoofd en een romp of kunnen denken. Het lichaam is de tempel van de ziel. De menselijkheid huist in dit lichaam. Het is niet tastbaar. Ook is het zo dat de menselijkheid alleen maar kan voorbestaan als wij als mensen onszelf gedragen als menswaardig. Het gedrag van mensen maakt ons tot mens. Genetisch verschillen wij niet veel van apen. Zorgzaamheid en liefde maken ons menselijk. Juist de zorgzaamheid voor onschuldigen en kwetsbaren, zoals ongeboren kinderen, foetusjes zoals jij zou zeggen. Ook een foetus heeft rechten, recht op menselijkheid, de recht op een eerlijk kans om op te groeien, een zelfde kans als jij ook hebt gehad.

Mijn broer en zijn vriendin hebben enige tijd geleden hun tweeling verloren, een jongen en een meisje. Mijn broer vertelde me dat ze op zijn hand pasten, alles zat er al aan, twintig vingertjes, twintig teentjes. Eén hartje heeft nog een paar minuten geklopt, maar de oogjes hebben nooit iets gezien. Ze zijn gestorven zonder ooit beseft te hebben dat ze innig gewenst waren en dat veel mensen van hun gehouden hebben ook al hebben maar een paar mensen hun gezien. Elk mens heeft recht op leven. Daar wil ik geen mitsen en maren aan koppelen. Ieder mens heeft recht op geluk en liefde. Ieder mens heeft een onvervreemdbaar recht op alles wat ons mens maakt. Lieve Rebecca Gomperts, ook jij hebt recht om mens te zijn, om te zorgen en lief te hebben, je druk te maken over ditje en datje, je problemen te delen met anderen en voor anderen tot steun te zijn. Het wegnemen van een klein lichaampje uit de baarmoeder is zo onmenselijk, zo hard, zo koud zo gevoelloos, zo onmenselijk. Als een vrouw geen kind wil hebben dan moet ze de pil slikken. Als een man en een vrouw geen kinderen willen dan moeten ze niet neuken, of er iets aan doen, de kapotjes is makkelijk, steriliseren is ook een goede keuze. Maar het weghalen van een kind is onmenselijk! Ik hoop dat jij tot inkeer komt, ik hoop dat jij ook mens gaat worden, en dat jij je gaat gedragen als een mens. Als je vrouwen wil helpen dan zijn er mogelijkheden genoeg. Stop met die abortussen, het is niet aardig.

Met vriendelijke groet Steven Vanhetgoor

vanhetgoor | 12-10-09 | 15:19

Applaus voor Rebecca Gomperts!!!
Dat ze uiterst beschaafd bleef proberen op een integere manier het debat aan te gaan met die levende dogma Dorenbos vind ik een hele prestatie.

Serafina | 12-10-09 | 14:38

Als deze mevrouw d'r haar eens zou verven zou het nog best een fapbare MILF zijn.

Datdanweerniet | 12-10-09 | 14:33

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:45
Volgens jou mening is er pas spraken van menselijk leven als het gebaard is en zelf ademhaalt. Voor vroeggeborenen die niet zelf ademhalen is er een couveuse. Waarom zouden ze die moeten gebruiken. Het is toch geen menselijk leven volgens jou mening.

Badeendje | 12-10-09 | 14:06

@Rechtdoordeplee | 12-10-09 | 09:59

jouw redenatie en beweegredenen klinken trouwens wel erg als rationeel. "Kankerchristenen" klinkt zeer rationeel en vrijblijvend van emotie.

B'vo voor je bijdragen en moge je een voorbeeld vormen voor rationeel Nederland.

Joshua | 12-10-09 | 12:43

Doe nou eerst eens die 1, in shift 1 veranderen Mutsaerts.

Pec | 12-10-09 | 12:38

*kut, in mijn mond overgegeven*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:09
Dat heeft u de laatste tijd wel vaker, is het niet? Misschien toch maar even een bezoekje aan de dokter?

smalltown_cynic | 12-10-09 | 12:31

Goed lekker terug naar de breinaald. Hoe ongelooflijk naief kan een mens zijn. Denk je dat als het verboden wordt abortus verdwijnt. En hoe ongelooflijk makkelijk kan een mens lullen over wat een ander mens moet doen. Ik ben van mening dat het beter op een gereguleerde manier kan gebeuren, dan dat het ergens op een achterkamertje met water,zeep en een balgje gebeurt. Gelukkig is de Nederlandse WET daar duidelijk in, tot 24 weken. Als de vrucht levensvatbaar is buiten de baarmoeder is het niet toegestaan. En daar bij nemen Nederlandse artsen altijd een paar weken marge in acht. En god er telkens bij halen is daarbij totaal niet relevant.

tis | 12-10-09 | 11:12

Oh ja, ik ben trouwens ook voor postnatale abortus, volgens mij heeft die rukker zijn moeder alsnog spijt dat ze geen abortus heeft gedaan toen ze zwanger was van die griezel..

Rechtdoordeplee | 12-10-09 | 10:04

God zeg wat was die vent en eikel zeg, ongfuckingloofelijk. Lijkt me een uistekend voorbeeld van waarom religie en staat compleet onverenigbaar zijn. Stelletje kankerchristen met hun op waanideeën en hersenspoeling gefundeerde opinies. Met gristenen (en andere reli's) valt gewoon geen rationeel gesprek te voeren. Ik weet ook eigenlijk niet waarom ik toch gekeken heb....

Rechtdoordeplee | 12-10-09 | 09:59

ik vond die mevrouw Gomperts niet erg beschaafd in haar manier van discussieren, ze liet doornbos vanaf het begin niet uitspreken, nog erger dan bv Mathijs van Nieuwkerk. En diezelfde vrouw probeerde doornbos steeds in een negatief hoekje te duwen. Laat die vrouw eerst eens naar haarzelf kijken i.p.v. steeds met haar vingertje naar anderen te wijzen, wat een brutale doos.

Onderbuik | 12-10-09 | 09:21

Ramptampen tegen de vergrijzing, en nu snel een beetje :)

paradoxical | 12-10-09 | 08:29
Een vrije keuze zoals in China?

saugleistung | 12-10-09 | 08:44

Een grote orgie, en wat is daar precies mis mee?

pistol-pete | 12-10-09 | 08:42

Dorenbos is in ieder geval geen voorbeeld van "Intelligent" design.

ojédiaré | 12-10-09 | 08:41

Paradoxical zal het simpel stellen. Aarde > immense overbevolking > abortus = goede keuze mits de vrouw in kwestie hier zelf achter staat. Deze man zal ook wel tegen voorbehoedsmiddelen zijn, sommige mensen leven nu eenmaal nog in het stenen tijdperk. De mens is intelligent genoeg om zelf te kunnen kiezen wanneer voor nageslacht te kiezen, als dat per ongeluk fout gaat (of in het geval an verkrachting) dat moet abortus een mogelijkheid zijn.
Seks hoort nu eenmaal bij de mens, ik vraag me af of zo'n figuur als hierboen niet stiekum een keihard pr0ncollectie heeft.

paradoxical | 12-10-09 | 08:29

Hoe zou het vanmorgen met Dirk Scheringa zijn ?

Karel Kruizenruiker | 12-10-09 | 08:13

Wat een heks

k-schaaf | 12-10-09 | 08:09

MSN 2.0 ?
Mogguh!

hanzebal | 12-10-09 | 08:00

Drie zieke werknemers alweer...
*arbo-arts mailen doet*

chevyeddy | 12-10-09 | 08:00

Teun,
wij begrijpen elkaar.
zonder veul woorden!

Frau Antje | 12-10-09 | 07:50

Frau Antje | 12-10-09 | 07:23
;)

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 07:48

Hoeps,
iedereen vd leg?

Frau Antje | 12-10-09 | 07:42

Het begint sochus al koud genoeg te worden om nog eeeeven te blijven liggen...

F. von Zeikhoven | 12-10-09 | 07:31

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 07:09

idd,
komt er dan van boven en.... daar uit.......
én nu een zacht gekookt eit'tje.
die van net was veuls te hard
Had ik de cel van Volkert mee op kunnen blazen;
maar tegen die tijd,
dat dat jong eruit komt..... sta ik paraat!

Frau Antje | 12-10-09 | 07:23

Heb ik nog wat gemist?

F. von Zeikhoven | 12-10-09 | 07:22

Fijn onderwerp voor de vroege morgen...... hoog tijd voor een nachtblogger..
*môgge*

illuvatar | 12-10-09 | 07:16

Frau Antje | 12-10-09 | 07:06
... Youp, voor een makkelijke stoelgang.
;)

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 07:09

Frau Antje | 12-10-09 | 06:54
Ochtend!
*iets met Flappie mompelt*

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 06:57


Morguh Teun,
en alle anderen:
Gezwellie die knijnen aan een stok!?

Frau Antje | 12-10-09 | 06:54

Nog 4 reacties en we zijn er, Herr Dorenbos.

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 06:48

*koffie doet en draadje lezen gaat*
Moggûh @ allen.

Teun van het Tuinpad | 12-10-09 | 06:46

Morguh,,,
*kuch, koffie halen doet*

chevyeddy | 12-10-09 | 06:40

Op naar de 666?

SyntaxError | 12-10-09 | 06:30

Nog minder dan 10 reacties en dan kan de Award eruit! Ik trek het niet langer... wie gaat er eigenlijk over die teller van de PVV? De man of vrouw moet onvermoeibaar zijn!

boeglul | 12-10-09 | 03:27

necrosis | 12-10-09 | 03:17
Jessus,
Wat ben jij een snelle HENKIE. Wees een
kerel
en trotseer
dat weer.
Dat moet ik helaas ook...
Zet hem op!

Frau Antje | 12-10-09 | 03:26

@Frau Antje 2:58
Hoe wil je dat doen zonder dat alle guurders meelezen en een dag later jullie mailboxjes hebben volgespamd met huwelijksaanzoeken, yeahbaby's, en muzieklinkjes van necrosis (aaarghhh)
En on topic, ik ben Pro abortus en Pro euthanasie!
Geen tijd om het uit te leggen want het werk roept me weer, het waait en het regent
(godverdomme)

necrosis | 12-10-09 | 03:17

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:50
Jouw kat is lief, warm en héérlijk; geniet er van!
(je weet, ik heb twee hondjes ) -kabouters; nou ja
Schnautzers/Labrador ;
Zo'n geweldige combi!
Love them.........

Frau Antje | 12-10-09 | 03:16

Nog 14 reacties en dan kan de diabolische 666 Award toegekend worden!

boeglul | 12-10-09 | 03:08

koerbagh ® | 12-10-09 | 03:01
Sorry, koerbagh, ik had beter moeten weten. Kijkt om hoekje of hij nog boos is.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 03:08

GeinPonempie | 12-10-09 | 02:57
Nee, absoluut geen slechte grap intentie. Koerbach is hier een van de beste, zo niet liefste reaguurders. Oh, ik heb het helemaal verpest.
*gaat met kat in bed liggen, die houd nog wel een beetje van me*

Elisabeth2 | 12-10-09 | 03:03

@Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:54 :
Ja, dat is erg onterecht. Vader von der Dunk is al een lul, zoonlief had geaborteerd moeten worden om verder vervuiling van de genenpool te voorkomen.
Zelfs bottehond kan het daar niet mee oneens zijn. Het is een wanstaltig sujet en elke vergelijking van ondergetekende met die nageboorte voelt als een diepe belediging.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/10/...

koerbagh ® | 12-10-09 | 03:01

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:50
Ja meiske,
Gaat de goede kant op;)
Hoest met jou dan?
Misschien simpel e@adres uitwisselen;
voor ons en alle reaguurders beter, Toch?

Frau Antje | 12-10-09 | 02:58

@ Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:54
Ik dacht al wat een slechte grap (die van 02:43), maar jouw waardering voor die VK columnist verklaard het helemaal.

GeinPonempie | 12-10-09 | 02:57

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:51
Schrikt wakker. Euh. wat. Ik acht Von der Dunk hoog. Is dat onterecht?

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:54

Ga zo slapen hoor! Was eigenlijk een beetje rondom 10 hier. Iedereen heeft zijn mening en houd deze ook.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 02:53

@zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:37

Mijn uiterste best gedaan om het woord nazi te vermeiden maar ik vrees dat het onvermijdelijk is dat het ook bij deze "discussie" weer een rolletje gaat spelen.
635ste reactie.

boeglul | 12-10-09 | 02:53

@Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:46 :
Merkwaardige manier van complimenteren heb je dan... Als jij bij iemand op verjaardag gaat, feliciteer je die persoon dan ook met een keiharde rechtse hoek of een uppercut?

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:51

Frau Antje | 12-10-09 | 02:47
U bedoelt waarschijnlijk dus WEL vol?

Frederik Puntdroad | 12-10-09 | 02:50

Frau Antje | 12-10-09 | 02:47
Doe maar. Lijkt me prima. Alle vuil die je naar links gooit is goed.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:50

"Abortus is het weerhouden van een Mensch in wording tot het Leven
Een onweerlegbaar feit."
bottehond | 12-10-09 | 02:28

En dan vind je dus impliciet dat leven beter is dan niet leven. Dat presenteer je dan als feit zonder argumentatie. books.google.nl/books?id=oXqs8QCwCpUC&...
Als je dat niet vindt dan valt de bodem onder je argumentatie.
En dan wederom: wat is het verschil met de 80% natuurlijke afdrijvingen in de eerste maand en 25% natuurlijke miskramen in de eerste 3 maanden? Het is er principieel en ethisch niet. De meeste foetussen redden het van nature zonder menselijk ingrijpen al niet. En menselijk handelen in ten principale ook gewoon natuur, dus ook abortus provocatus kan gewoon worden beschouwd als een natuurlijke handeling.

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:48

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:26
Kind,
Ik krijg de afvalbak niet meer vol met 'snotlappen"
Pleurt ze nu bij buren (Links) over de heg.
Okay?

Frau Antje | 12-10-09 | 02:47

Merlot | 12-10-09 | 02:44
Het was als compliment bedoeld. Zzzzzz.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:46

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:43
Arme Koer.
Dat heeft ie toch niet verdiend?

*ook out*

Merlot | 12-10-09 | 02:44

Merlot | 12-10-09 | 02:42 Nee, maar misschien kun je dat op de Cajun-manier bereiden. Met veel hitte.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:43

Vraagt zich slaperig af of Koerbach Von der Dunk is. *gaat dromen*

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:43

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:40
Al jaren op zoek naar een goed recept voor leren laars met frambozencoulis.
Heb je dat misschien ook?

Merlot | 12-10-09 | 02:42

Merlot | 12-10-09 | 02:39 Dan geef ik jou nog wel eens het recept voor een 'broodje gitaar'.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:40

@ bottehond | 12-10-09 | 02:28
Sorry beste reaguurder (je weet dat ik ondanks dat we het lang niet altijd met elkaar eens zijn graag mag) maar deze hele post van jouw is één grote contradictio in terminus!
Ethiek is per definitie normatief, de volgende regel stel je dat er een vloek op rust?!?! WTF!?! FUBAR! (fucked up beyond all repair)
De feiten? Welke feiten?
"Abortus is het weerhouden van een Mensch in wording tot het Leven
Een onweerlegbaar feit." Dat is geen feit slechts jouw mening!

@ Koerbagh: give me a high five!!!

GeinPonempie | 12-10-09 | 02:40

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:37
Ik héb vanavond nog ergens het recept voor een broodje olifant geplempt.

Merlot | 12-10-09 | 02:39

Merlot | 12-10-09 | 02:30
Precies. Goedenacht !
*aus*

Rammstein | 12-10-09 | 02:39

@bottehond | 12-10-09 | 02:28 :
Jij beroept je erop, mijn waarde. Jij beroept je op ethiek in deze kwestie. Ik roep je slechts tot de orde en zeg je dat je van ethiek dan weinig begrepen hebt en dat er verscheidene ethische zienswijzen zijn die principieel en logisch even goed, zo niet beter verdedigbaar zijn. Je kunt je niet beroepen op een woord zonder dat je de inhoud daarvan kent. Dat is dan een zinloze kreet. Als je je beroept op een ethisch standpunt moet je wel wat die ethiek dan is, waar die op gebaseerd is en wat het dan inhoudt. Gewoon roepen: "ik beroep me op ethiek, en dus heb ik gelijk" is nonsens. Een nietszeggende dooddoener.

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:37

boeglul | 12-10-09 | 02:35 En de recepten weer uitgewisseld gaan worden.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:37

@bottehond | 12-10-09 | 02:30
Lekker makkelijk, zo halen we die 666 reacties dus nooit voordat de natie weer aan de koffie gaat.

boeglul | 12-10-09 | 02:35

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:31

dat mijn standpunt overeenkomt met dat van vele gristenhunden weerhoudt me er bepaald niet van om het in te nemen. Wat een zwak comment qua logica. Je meent kennelijk dat alleen een gristenfascist dit standpunt in kan nemen.

* weggejorist *

bottehond | 12-10-09 | 02:34

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:27
Zoals ik eerder aangaf, ik heb geen tegenstanders omdat ik zelf nog geen keuze gemaakt hebt. Het is meer nieuwsgierigheid naar de argumenten van beide partijen.

Devidas Frietman | 12-10-09 | 02:33

Welterusten meneer Pastoor.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:32

Welterusten beminde gelovigen, voor Ondergetekende Eerwaarde luiden de klokken morgen heel vroeg.

@Botte: sta niet verbaasd te kijken als ik de volgende keer dat u jegens de Gristenen uitvalt omdat ze zogenaamd heulen met de Islamisten, ik u fijntjes onder de neus ga wrijven dat u in deze net zo goed heult met de Gristenen, en iedere steun/lofuiting aan uw adres uit die hoek nu maar al te graag aanneemt.
Ik waarschuw u alvast maar geweaun even, dat is wel zo netjes voordat ik dat schot voor de boeg los.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:31

Rammstein | 12-10-09 | 02:23
En dat is maar goed ook, anders gaan ze zich weer bemoeien met of de redenen wel *goede* redenen zijn.

Merlot | 12-10-09 | 02:30

boeglul | 12-10-09 | 02:24

Dat heeft Ali G al aardig verwoord:

"Get Real "

* mand *

bottehond | 12-10-09 | 02:30

Rammstein | 12-10-09 | 02:23

Daaraan valt niet te ontkomen en beschouw ik als een gegeven.

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:23

Iemands ethische zijn niet onderhevig aan de zogenaam "hogere ethiek"
Het verbaast me dat je je daarop beroept.
Er is geen normatieve ordening in ethiek.
Ethiek is een vloek voor de Menschheid.
Feiten zijn veel relevanter.
Abortus is het weerhouden van een Mensch in wording tot het Leven
Een onweerlegbaar feit.

bottehond | 12-10-09 | 02:28

Devidas Frietman | 12-10-09 | 02:25
He Wijsneus, jij weet net zo goed dat de ontwikkeling in de baarmoeder een voortschrijdend proces is, en dat iedere grens arbitrair is. Je bent een hypocriet dat je nu op gluiperige wijze je tegenstanders probeert te strikken in een vals dilemma omdat je de echte discussie niet kunt winnen.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:27

Frau Antje | 12-10-09 | 02:21
Doet vrolijk met Frautje mee met niezen en zo.
*Gaat maar weer eens volume-kuub gebruikte zakdoekjes weggooien*

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:26

bottehond | 12-10-09 | 02:20
Thanks & sleep well.

Frederik Puntdroad | 12-10-09 | 02:26

@Devidas Frietman | 12-10-09 | 02:21 :
En dat geldt dus voor een foetus evenzeer.

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:26

@ Zer0x | 12-10-09 | 02:14
"Moeders die besluiten een embryo weg te halen hebben daar een goede reden voor. En mits daar goed is over na gedacht is daar niets mis mee."
Met deze uitspraak ben ik het helemaal eens! Jij bent dus ook voor zelfbeschikkingsrecht van de (autonome) volwassen eigen keuzes makende mens (in dit geval vrouw).
Neemt niet weg dat wat bijv. Bottehond aan persoonlijke ervaringen hier deelt, maakt dat ik op emotioneel vlak me in kan leven dat hij het als pijnlijk en een verlies beschouwt. Maar zolang mannen geen cervix hebben en geen draagmoeder kunnen zijn is het niet iets dat deel van zijn lichaam uit maakt. Geen enkel mens zou de baas over het lijf van een ander mens mogen zijn in mijn mening.
Verder is reerug en hertenbiefstuk en bugsbunny errug lekker! Even als een varkenshaasje of een uitsmijter met spek
*nomnomnom*
Ethisch correct is ten alle tijden arbitrair en subjectief en relatief.

GeinPonempie | 12-10-09 | 02:26

bottehond | 12-10-09 | 02:21 Leest Koerbagh jouw bijdragen nu ook al slecht? Eerder maakte je mij dat verwijt. Kan het zo zijn dat jij je bedoelingen en meningen onduidelijk verwoordt, van tijd tot tijd?

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:25

Voor alle anti pro-lifers:
Is er voor jullie een grens, in de zin van een moment tijdens het zwangerschap dat een abortus niet meer zou moeten kunnen?
Zo ja, graag aangeven bij welke maand dit zou zijn: 1/2/3/4/5/6/7/8/9

Devidas Frietman | 12-10-09 | 02:25

@bottehond | 12-10-09 | 02:12
Ik had al een voorzetje gegeven: PVV/FNV; een nieuwe coalitie misschien? Hoe schrijf je "verstandshuwelijk"? Hoe ga je om met de eventuele vrucht?

boeglul | 12-10-09 | 02:24

Verbazingwekkend hoezeer dit dossier met pavlovreacties is vervuild.
Dat moeten we over doen. De tweede slaapkamer mag dit op de zogenaamd overvolle agenda zetten.

bottehond | 12-10-09 | 02:24

bottehond | 12-10-09 | 02:18
Prima en aardig, maar al doet ze dat niet, zij beslist.

Rammstein | 12-10-09 | 02:23

bottehond | 12-10-09 | 02:21
Geen pavlov. Studiemateriaal in de edele sport van ethiek (sans dieu).

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:23

Merlot | 12-10-09 | 02:16

'T is nog niet eens die pijn(kan ik onderhand wel handelen),
Maar gewoon dat het lichaam weer eens ...
niet meer doet wat ik wil.
Maar goed;

Frau Antje | 12-10-09 | 02:21

@Zer0x | 12-10-09 | 02:14
Een "besef van leven" of het kunnen ervaren van pijn heeft niets met rechten te maken. Dieren hebben geen rechten. Een dier is eigendom(handelsvoorraad of ter recreatie) van de mens, hij kan er mee doen wat hij wilt. Je kan een moreel bewaar hebben tegen zinloze dierenmishandeling, maar dat neemt niets weg van het feit dat een dier geen rechten heeft.

Devidas Frietman | 12-10-09 | 02:21

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:17

Of jij leest mijn comments slecht en bent dus te gemakzuchtig.
Nare pavlov, @Rustige

bottehond | 12-10-09 | 02:21

bottehond | 12-10-09 | 02:11
Ik laat het me wel uit mijn hoofd om je te beletten dat je je mening verkondigt, dat is per slot van rekening je goed recht. Ik probeer ze alleen de hele avond al onderuit te halen (en ik denk dat ik aardig goed bezig ben), en dat is mijn goed recht. Dat je daarna je mening niet wijzigt is ook je goed recht.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:21

Frederik Puntdroad | 12-10-09 | 02:18

Uit jouw toetsenbord is dat voor mij een reusachtig compliment. waarvoor ik gaarne mijn dank uitspreek omdat hjet uit onverdachte en dus zeer oprechte hoek komt.

bottehond | 12-10-09 | 02:20

Rammstein | 12-10-09 | 02:13

Daar valt niets aan te doen. Als ze maar een bewuste keuze maakt met oog op de rechten van haar kind en de vader en het gesef dat het een Mensch in wording is.
Maar geen zalvende halve leugens om haar besluit makkelijk te maken.
Daar gaat het me om. Houd je niet van de domme.

bottehond | 12-10-09 | 02:18

Sta helemaal acter BOTTE.
Een man met kennis en ethisch besef.
En hij weet het ook nog eens goed te verwoorden!
HULDE!

Frederik Puntdroad | 12-10-09 | 02:18

Frau Antje | 12-10-09 | 02:13
Nog niet over, meis?
't Is beroerd, hè?

Merlot | 12-10-09 | 02:16

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:04
Hmm ... religieuze pro-lifers zijn vaak vrouwen.
En ik denk ook even aan die trotse Hamas-moeders.
Mogelijke oorzaak: degenen die het meest de maat genomen worden door religieen, zullen misschien de meeste neiging hebben om te laten zien hoe vroom, gehoorzaam en regelgetrouw ze wel niet zijn.

Merlot | 12-10-09 | 02:15

bottehond | 12-10-09 | 02:07
Zeg Heer Botte, als we het over die boeg gaan gooien..... dan zijn er zoveel dingen die de potentie hebben om uit te groeien tot iets groots, en daar hebben we ook geen moeite mee om een dikke vette streep overheen te kalken. Dan is eventjes 's avonds onder de dekentjes aan je klabanus zitten ook verderfelijk te noemen. Uw eigen ethische meetlat, maar het lijntje eventjes iets verder doorgetrokken.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:14

We gaan het allemal vanzelfsprekend vinden, en ook: het moet kunnen, terwijl dat wordt weggehaald, hoe je het ook wilt benoemen, een levend iets is dat uitgroeid tot een mens. Doornbos, die hier werd afgezet als relifanaat, hiel din dehet gesprek de bijbel dicht, omdat zijn betoog vooral gericht is op de hulp die men kan bieden aan vrouwen als zijn ongewenst zwanger zijn. Ook zijn argument dat mannen hiervoor verantwoordelijk zijn is een goeie... Zolang het ons niet overkomt is het is het een zaak waar we makkelijk over kunnen oordelen, maar om daadwerkelijk mensen (vrouwen en mannen) te helpen is vaak een brug te ver, dan maar een abortus.

De abortusarts, de vrouw, ik ben haar naam kwijt, is niet alleen idealisctisch gedreven. Ze laat geen mogelijkheden open voor alternatieven en vervloekt het werk van Doorenbos omdat zij willicht brodeloos komt te zitten.

Elk mens heeft recht van leven, ook de ongeborenen, door abortus te plegen ontnbeem je de ander-in-wording dat recht.

Betere seksuele voorlichting, assertiviteitstraining voor meisjes en vrouwen, hulp bij problemen voor, tijdens en na de zwangerschap zijn zaken die de moeite waard zijn in plaats de foetus aan flarden weg te zuigen... omdat het kind niet gewenst is.

Hyppo Kriet | 12-10-09 | 02:14

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:10
De definitie van leven? Ik zie het meer als de mate van ontwikkeling van leven. We vinden allemaal prima dat varkens en koeien worden afgemaakt voor onze voedselvoorziening, hazen en herten die wat lastig worden schieten we af en we geven onze huisdieren een spuitje als dat pootje toch niet meer zo goed geneest of als de operatie toch wat te duur uitvalt. Maar toch zijn mensen er op tegen dat een 'wezen' dat nog geen enkel besef van leven heeft wordt verwijderd? Waar varkens, koeien, herten en onze huisdieren toch zeker dat besef hebben.
En wat is ethisch correct? Moet een kind niet een waardige plek hebben om op te groeien? Met een ouder, of ouders die volledig achter de geboorte van het kind staan. Moet een kind opgroeien in een gezin waar het kind nooit op de eerste plaats zal komen?
Moeders die besluiten een embryo weg te halen hebben daar een goede reden voor. En mits daar goed is over na gedacht is daar niets mis mee.

Zer0x | 12-10-09 | 02:14

bottehond | 12-10-09 | 01:42
De vrouw beslist. Punt. Al ga je op je hoofd staan.

Rammstein | 12-10-09 | 02:13

bottehond | 12-10-09 | 02:05
ik zeg verder niks.
Naar ben jij 'een echte 'vader?'
Een vraag:
Zo maar; uit liefde en neuwsgierigheid,
Sleep well and
Hatschoe!

Frau Antje | 12-10-09 | 02:13

boeglul | 12-10-09 | 02:10

Breng maar iets in, want tot dusverre waren we on topic.
Wat wil je bediscussieerd zien?

bottehond | 12-10-09 | 02:12

bottehond | 12-10-09 | 02:05 jammer dat je nog steeds vindt dat de vrouw sterker MOET beseffen..
Dat MOET niet, dat mogen ze. Moeten is dwang.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:12

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:02

Ik beschouw abortus als moord. Moet ik dan degenen die Infanticide plegen vergoelijken voor de lieve vrede? Dat zal ik niet doen. Ik aanvaard die Infanticide als een gegeven, maar jij kunt me niet ontzeggen daartegen te ageren. Of wel?
Vrijheid voor alles, zou ik zeggen. Mijn standpunt doet niemand kwaad.

bottehond | 12-10-09 | 02:11

@bottehond | 12-10-09 | 01:53
Kijk, als dat vliegenmepper argument plus die twee cellen geen indruk maakt zijn we uitgesproken. Gelukkig is de discussie al lang geleden gevoerd. Nog gelukkiger ben ik dat het niet tussen Bottehond en een zekere Boeglul is gevoerd. Laat ons blij zijn met de geschiedenis en nu alstublieft een nieuw onderwerp, vroeger dan ooit! Laat Teun zich verwonderen en commentaar geven over iets wat met deze eeuw te maken heeft!

boeglul | 12-10-09 | 02:10

bottehond | 12-10-09 | 02:08
Noem het dan ethische meetlatten.
Daar zijn er namelijk ook een heleboel van.

Merlot | 12-10-09 | 02:10

Ik blijf het uiterst curieus vinden dat mannen hier een duidelijke mening over hebben, terwijl het ze alleen indirect iets aangaat, en eerder richting de anti-abortus kant nijgen. Laat de personen die er 9 maanden mee in hun buik moeten rond zeulen nu maar zelf over beslissen, daar zijn ze perfect zelf toe in staat.Ik lijk hier godverdoemme wel een tuinbroek dragende feminist, in plaats van een jurken dragende Paap, maar wat ik hier verkondig is nu eenmaal mijn eigen credo.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:09

Merlot | 12-10-09 | 02:06

Ideologische? Verre van. Ik hang geen enkele ideologie aan. Dit gaat over ethiek. Dat is echt iets anders.

bottehond | 12-10-09 | 02:08

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:04 Dat denk ik dus ook. Daar is de man nog steeds de baas in huis, buik en boekenkast. En dat is jammer, voor al die onderdrukte vrouwen die toch allemaal een eigen mening hebben en niet mogen verkondigen.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:07

Merlot | 12-10-09 | 02:03

Daar gaat het niet om.
Het gaat om het principe dat men een Mensch als jij en ik in wording mag verhinderen te Leven.

bottehond | 12-10-09 | 02:07

bottehond | 12-10-09 | 02:02
Als je even beter had gelezen, had je gezien dat ik vanavond juist nogal wat nuancering aanbracht op dit punt.
Ik heb het liefst dat mensen zélf beslissen wat te doen, en dan de mannen ook, ja.
Ideologische meetlatten langs persoonlijke beslissingen als voorplanting leggen, stuit mij als aartsliberaal zwaar tegen de borst.

Merlot | 12-10-09 | 02:06

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:02

We zijn het eensch, met dien verstande dat een vrouw sterker moet beseffen wat haar keuze impliceert. En ik ben van mening dat de rechten van de vader sterker gewaarbord moeten worden.
Maar aboertus vind ik uiteindelijk, mits zeer bewust als keuze, te billijken.
Zij het met de nodige tegenzin.
Abortus zit overigens nu ook in het strafrecht, maar daar wordt in de praktijk om gelachen.

bottehond | 12-10-09 | 02:05

@zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:58 :
Daarbij zijn er maar bar weinig vrouwen (zelfs van orthodox prot.chr. huize) die het uiteindelijk met Bertje eens zijn en zijn stellingen willen verdedigen - als ze dat al van hun mannen zouden mogen. Op Jenny Goeree na ken ik eigenlijk geen reliote prot.chr. vrouwen die in het openbaar dergelijke nonsens willen verkondigen. Hetgeen 2 dingen kan betekenen: ofwel die vrouwen denken "Laat maar ouwehoeren, die kerels van ons... wij regelen dat zelf wel (al dan niet met breinaald)", ofwel de vrouwenonderdrukking met en in de bible-belt werkt nog steeds. Ik denk dat beide opties ongeveer evenveel voorkomen.

koerbagh ® | 12-10-09 | 02:04

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:02
Ja, dat lijkt mij ook. Pakt de rol alufolie.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 02:04

bottehond | 12-10-09 | 01:58
Ik neem aan dat je op door jou verwekte kindertjes doelt.
Anders zit je straks met een legertje (half)Antilliaantjes en kindertjes uit de allochtone inteeltculturen.

Merlot | 12-10-09 | 02:03

Elisabeth2 | 12-10-09 | 01:56
Weer terug? We hebben je gemist!
bottehond | 12-10-09 | 01:57
Natuurlijk heeft u recht op uw mening, maar om anderen met een andere mening dan die van uzelf gelijk te veroordelen in grove bewoordingen in een door uzelf opgericht Neurenberg-tribunaal gaat me toch iets te ver.
Ik heb deze avond wel vaker het idee gekregen dat de echte Botte gekneveld in zijn kelder ligt, terwijl een mannetje van Hirsch Ballin onder zijn edele naam zit te reaguren.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 02:02

@ PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:57
Jouw probleem is dat je geen argumenten hebt daarom moet je het hebben van drogredenen.
Natuurlijk staat het je vrij over mijn gebezigde toon te vallen.
*Pleurt nog ff een emmer noten voor je poten*
Heb er overigens nog meer op mijn zang ; )

GeinPonempie | 12-10-09 | 02:02

Straks gaan ze ook nog over jouw ballen proberen te bedillen, zoals ze dat over mijn baarmoeder proberen te doen.

Merlot | 12-10-09 | 01:57

Zodra er een Mensch in wording genesteld is"kan men imho niet meer spreken over alleen JOUW baarmoeder. Dan heb je heel bijzondere verplichtingen aan een Mensch in wording die in jou groeit. Daarover hoor ik de dames niet.
Waar zijn de vrouwenrechtenreaguursters trouwens vwb Iran? Dat is een Vrouwenopstand pur sang.

bottehond | 12-10-09 | 02:02

bottehond | 12-10-09 | 01:59 Mijn eerste punt gaat over zelfbeschikkingsrecht en er zelf over kunnen nadenken, zelf de beslissing nemen omtrent abortus of niet.
Jij was daar tot nu toe van een andere mening dan ik. Ben je gedraaid en zijn we het nu dan eens?

zeg maar jansen | 12-10-09 | 02:02

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:58

Je leest mijn comments slecht. Je eerste punt bestrijd ik namelijk niet. Doe es teruglezen.

bottehond | 12-10-09 | 01:59

bottehond | 12-10-09 | 01:53
Mag die vrouw dat kind dan bij jou dumpen? Verwacht eigenlijk geen antwoord. Ik heb deze vraag vanavond al in drie vormen gesteld, niet aan bottehond allemaal.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 01:59

bottehond | 12-10-09 | 01:53
Mag die vrouw dat kind dan bij jou dumpen?

Elisabeth2 | 12-10-09 | 01:56

Dat spreekt vanzelf. Ik neem namelijk mijn verantwoordelijkheden serieus.

bottehond | 12-10-09 | 01:58

bottehond | 12-10-09 | 01:53 En ik blijf er bij dat vrouwen zelf kunnen nadenken, zelf kunnen en mogen beschikken over hun eigen lijf. Dat ze daar beslissingen over kunnen en mogen nemen en als dat abortus is dat het beter is dat het dan goed geregeld is en dat ze niet zelf of bij een kwakzalvende geldwolf met breinaalden in de weer hoeven.
Want dat is de keerzij als je het gaat verbieden.
Overigens is deze discussie voeren door mannen eigenlijk niet ter zake, Doornbos zou dezelfde argumenten beter door een vrouw ter tafel laten voeren. Dat zou de discussie eerlijk en zuiver houden.
Maar omdat Bert Doornbos ook daarin niet op de intelligentie van de vrouw in het algemeen vertrouwt doet ie het zelf maar.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:58

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:48
LOL
Zeg het maar niet te hard.
Straks gaan ze ook nog over jouw ballen proberen te bedillen, zoals ze dat over mijn baarmoeder proberen te doen.

Merlot | 12-10-09 | 01:57

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:50

Ben het inmiddels gewend om infaam en abject gevonden te worden.
Maar dit is een van mijn weinige principes: ooit is me een baan ontzegd omdat ik aangaf te zullen weigeren een zwangere jongere a priori naar een abortuskliniek te zullen begeleiden, zonder er eerst alles aan te doen om zulks te voorkomen.
Abortus is verworden tot een politiek levensbeschouwelijk thema.
Een soort brevet van Gutmensch zijn.
Dat is een vergissing. Het is eerder een strafrechtelijk en ethisch thema.

bottehond | 12-10-09 | 01:57

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:50 :
I call a Godwin.

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:57

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:55
Je kan mensen ook bij voorbaat zo tegen het hoofd stoten dat ze niet meer op jouw argumenten in gaan.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:57

bottehond | 12-10-09 | 01:53
Mag die vrouw dat kind dan bij jou dumpen?

Elisabeth2 | 12-10-09 | 01:56

@ PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:47
Dat mag jij vinden, ik zette het ff extra dik aan. Immers doorgaans komt een honkbalknuppel harder aan dan een tandenstoker. Het is soms (vindt ik) amusant om van dik hout spreekwoordelijke planken te zagen, we zitten, god krijg de kolere, hier niet bij bij de evangelische omroep of een dooie boom van het terminale PCM.
Verder is mijn mening luid en duidelijk. Geef maar een tegenargument.
I challenge thee to a joust!
*werpt handschoen toe*

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:55

Een muziekje voor de dames die nog wakker zijn:http://www.youtube.com/watch?v=MeQ2yXE1mpU
Meer om Sting btw; hoewel die andere 2 ook niet te versmaden zijn..

Frau Antje | 12-10-09 | 01:54

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:45
Precies.
Ik wordt ook altijd helemaal ibeel van dat gezwets in de ruimte.
Ken je "God Bestaat Niet", van Paul Jan van de Wint en Rob Muntz?
Daarin zat een interssante vent.
Die zei: er is met gelovigen niet te discussieren, want ze eisen vooraf al dat je hun standpunten niet zult aanvechten ("respect").

En zo gaat dat eigenlijk ook met dat abortusdebat hier.
Er wordt uitgegaan van een stelling, namelijk dat een foetus bij conceptie al "mens" is.
Argumenten daartegen worden gedismissed, of met een golf agressie beantwoord.

Merlot | 12-10-09 | 01:54

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:49

De enige emotie die me drijft is de drang op te komen voor het recht op Leven van feuten.
Ik heb iets met Menschenrechten, namelijk.
You shoot the messenger.
Altijd een zwaktebod.
Het gaat namelijk om de inhoud.
The blijkbaar Inconveniant Truth.
Abortus is en blijft moord.
Hoe je het ook verpakt.
Daar blijf ik na heel lang beraad bij.

bottehond | 12-10-09 | 01:53

"Het is leven dus je mag het niet doden. punt." In week 10 is een baby 4,5 cm. Een organisch ding met nauwelijks besef. Dat weghalen is dan altijd moord en barbaars?? onder alle omstandigheden?
Een abortus -hoe erg ook- kan ik onder de "juiste" omstandigheden begrijpen en goedkeuren.
Als een kindje met allerlei stoornissen ter wereld moet komen, en het maar een paar dagen heeft op z´n best als het al levend ter wereld komt, wat doe je dan Dorenbos? Gewoon laten komen en bidden ofzo?
En als je weet dat het kindje maar heel even zal leven en de zwangerschap NIET afbreken geeft enorme mogelijk fatale risico´s voor de moeder?
Zeg het maar Bertje. Je denkt te simpel. Maar het leven is niet altijd simpel.
En die Rebecca die weet dat, want die heeft hands-on experience.
Die vind jou maar een beetje een simpel mannetje. En daar heeft ze volstrekt gelijk in. Soms kan ik een beetje pissig worden van mensen als Dorenbos, omdat ze zo zwart wit denken en naief zijn maar tegelijk ook denken dat ze de waarheid in pacht hebben, want ze halen het uit een boek waarin staat dat dat de waarheid is. OOK al zo lekker simpel.
spermacellen zijn ook al levend, kan je ook ZIEN onder een microscoop. Als ik die eens een keer loos in een gat waar ze alle miljoen geen kans maken? (niet-christenen hebben keuze uit 3 gaten) ben ik dan ook onethisch? of ben je pas onethisch als je de zwangerschap afbreekt na de bevruchting? ook in week 3 ? Dan is de eicel 0,1 milimeter. Of is dat misschien ook al moord?
.
Denk nou eens even voor jezelf na Dorenbos !

nenny | 12-10-09 | 01:52

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:48
Nee, u is geweaun een ordinaire Ouwe RukkerT.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:52

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:50 Ja, botte gaat volkomen voorbij aan het zelfbeschikkingsrecht van anderen, in dit geval vrouwen. Alsof ze niet zelf kunnen denken.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:51

bottehond | 12-10-09 | 01:47
Gristus te paard Heer Botte!
Uw bewoordingen zijn uiterst nfaam en abject, en daar laat ik het bij, hoewel ik daarbij een gigantisch beroep moet doen op mijn engelengeduld.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:50

bottehond | 12-10-09 | 01:42 Je reageert op basis van je emotie over dingen die je gebeurt zijn.
De uiteindelijke beslissing is aan de vrouw in casu. Als ze zo'n beslissing neemt ten nadele van jouw wens zijn er al andere zaken die spelen in de relatie.
Maar als ze jou liefheeft en bij je wil zijn, samen met jou een gezin vormen, dan zal hoogst waarschijnlijk de beslissing van haar kant overeenstemmen met jouw wens.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:49

bottehond | 12-10-09 | 01:47
Je zegt het zelf: mensen in wording. Mijn zaadcellen zijn ook mensen in wording. Als ik klaarkom in een tissue na het masturberen gooi ik dat ook in de prullenbak. Ben ik nu een nazi-arts?

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:48

@koerbagh ® | 12-10-09 | 01:18
Dieren, planten, bacteriën hebben geen rechten, omdat ze de rechten van een ander nooit rationeel zouden kunnen respecteren. Babies, gehandicapten, dementerende ouderen etc. hebben wel rechten, omdat ze in potentie rationele wezens zijn die de rechten van een ander zijn zouden kunnen respecteren (let wel dit zijn individuele rechten, geen "collectieve rechten" zoals zorg). De vraag of je een ongeboren kind zou moeten beschermen omdat ze een potentie zijn of juist niet om dezelfde reden blijft een lastige.

Devidas Frietman | 12-10-09 | 01:48

[OT] En we hebben weer een gevalletje "zorgwekkend toegenomen extreemrechts" [KUCH]
Toch goed dat onze vreedzame, tolerante socialisten er zijn.
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-...
[/OT]

Merlot | 12-10-09 | 01:47

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:45
Je komt vrij ongenuanceerd over in ieder geval.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:47

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:43

We slingeren Menschen in wording nota bene in ziekenhuisafval en laboratoria. Ik zie ter zake geen verschil met de immoraliteit van de nazi- artsen.

bottehond | 12-10-09 | 01:47

boeglul | 12-10-09 | 01:40

Achterhoedegevechten.
Niet boeiend.
Les Jeux Sont Faits.
Het islamdossier raakt nu het hart van de polder.
Dat was onvermijdelijk.
Ik vind Jongerius trouwens een goed en slim wijf en best lekker.

bottehond | 12-10-09 | 01:45

@ Badeendje | 12-10-09 | 01:29
Ik vind dat je best mag toelichten waarom je vind dat ik in de ruimte lul!
Gaarne mij ff van onderbouwd repliek te bedienen jij plastic drijfsijsie!
Je plak en knipwerk zuigt, terug naar de kleuterklas jij!

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:45

Merlot | 12-10-09 | 01:43
Ik weet wel hoe ze proberen alles recht te praten wat scheef is. Het zorgt bij alles alleen maar meer dat het een soort van verzinseltje lijkt omdat ze zich in zoveel bochten wringen om het recht te lullen. Zo kan ik wat er in de Harry Potter boeken gebeurd ook wel voor waar aannemen.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:45

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:40
Blijft die verkrachting, dus.
En bovendien is het ook lang niet altijd makkelijk om de consequenties van een abortus te dragen.
Dat verschilt van persoon tot persoon.

Merlot | 12-10-09 | 01:45

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:36
Natuurlijk heb je gelijk, en ik sta volkomen achter je, maar ik blijf erbij dat als je zelf zuiver rationeel probeert te betogen, dat je dan God er zoveel mogelijk buiten moet houden.
PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:40
In het licht van de christelijke deugd van Naastenliefde moeten we dan ook die enkele verloren dochter die laatste kans om de dingen recht te zetten naar haar eigen mening, en dus voor abortus te kiezen, niet ontnemen.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:45

bottehond | 12-10-09 | 01:42
Communicatie tussen man en vrouw is essentieel. Mijns inziens is het een beslissing die in zeer goed overleg moet plaatsvinden. Zeer goed overleg.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:43

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:37
"Jazeker, hij was eerst een engel, maar toen was hij ongehoorzaam en toen viel hij en werd hij Slecht en de vijand van God"
[zucht]
(Jouw volgende vraag, uiteraad: maar dan is God dus niet almachtig, anders was Lucifer toch nooit gevallen?)
"Ja maar God schiep ons met eigen wil en geweten en besef van goed en kwaad en we moeten zelf kiezen de duivel dus ook en Adam en Eva ook en die deden dat ook fout en dat is de erfzonde, waaraan jij en ik ook schuldig zijn en waarvoor Jezus Gristus aan het Kruis gestorven is om ons te verlossen in alle eeuwigheid halleluja en amen en hop".
[zucht]

Merlot | 12-10-09 | 01:43

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:35

Mijn mening als man zou ten minste mee moeten spelen.
Of vind jij van niet?
Heeft de vader geen enkel recht om zijn kind te redden van een zekere dood?
Een kind heeft twee ouders in case you forgot.
Als de vader het kind wel wil en wil grootbrengen heeft zo'n kind wél een Leven. Jij oordeelt kennelijk als een rechter over Leven en niet Leven.
Dat vind ik nogal wat.
Jij niet, jij oordeelt uit de losse pols.
Ik niet.

bottehond | 12-10-09 | 01:42

boeglul | 12-10-09 | 01:40 543. Nog even doorgaan dus.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:41

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:38
Je kan mensen wel verplichten om hun hele leven lang te werken, of belasting te betalen. Dat vinden we ook allemaal normaal. In dat licht is het niet zo gek dat je zegt dat iemand die gemeenschap heeft gehad en daardoor zwanger raakt de consequenties van haar daden moet aanvaarden.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:40

@bottehond | 12-10-09 | 01:23
Infantocide vergelijken met abortus gaat erg ver. Voor je het weet zitten we weer in een nassi (goreng)/gezondverstand discussie. PVV/FNV lijkt mij een veel leuker onderwerp. Hoeveel reacties kent dit onderwerp trouwens? Gaan we al richting de 666ste reaactie?

boeglul | 12-10-09 | 01:40

@ bottehond | 12-10-09 | 01:26
(ff serieus en offtopic, zal later nog ff op jouw artikel dat je hier linkte gister ingaan aangaande Iran en internationale politiek en de wendingen in het geopolitieke spectrum)

Ooit begonnen we allemaal al één cel, toen twee, daarna vier, toen zestien enz. toen werden we na +/- 9 maanden (+/- 280 dagen) geboren. We konden nog niet goed zien, lopen, etc. etc. Eigenlijk komen we allen prematuur ter wereld door onze anatomie (de vorm van de vrouwelijke bekken) die maakt dat een langere draagtijd niet wenselijk of mogelijk is. En eens zullen we ook weer ophouden een mens te zijn, wanneer we ten grave gedragen worden.

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:39

Overigens heel jammer dat je de rechten van de vader van het te executeren kind irrelevant genoeg acht om ze niet te vernoemen.
bottehond | 12-10-09 | 01:30
Zie: Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:06
Natuurlijk hoor je je mening te kunnen verkondigen in die kwestie, maar je kunt een vrouw niet verplichten om 9 maanden met een kind te moeten rond zeulen en erna voor te zorgen omdat jij afwijzend staat tegenover abortus. De finale beslissing hoort bij de vrouw te liggen, en niet bij de man.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:38

Merlot | 12-10-09 | 01:33
Hoe kom ik over? Is het wat of moet het anders?

titsme | 12-10-09 | 01:37

@bottehond | 12-10-09 | 01:26 :
Ten eerste: de terminologie is "infanticide". Dat gaat dan over GEBOREN kinderen die worden gedood, bijvoorbeeld doordat de moeder na het voeden in slaap dondert, zich omdraait en op het kind gaat liggen.
Ten tweede: een foetus is geen kind. Je kan lullen tot je een ons weegt: het is het niet en zal het door je gelul ook nooit worden.

Je hebt als man gewoon geen ene fuck te zeggen over de voortplantingsorganen van de vrouw en dat is dat. Elke claim van het tegendeel is onderdrukking op basis van niks. Geen argumentatie, geen legitieme grond, slechts een vaag, misleidend, vermetel en onverdedigbaar moreel superioriteitsgevoel. Wat het is: een idee dat jouw idee opgelegd kan worden aan een ander. (En nee, een foetus is dus geen ander. Het is geen persoon; vóór je die rode haring weer opvist.)

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:37

Merlot | 12-10-09 | 01:33
Als God alles gemaakt heeft, dan toch ook Satan?

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:37

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:31
Dat is geen andere discussie in die zin dat mensen vaak religieuze gronden erbij halen om hun mening te rechtvaardigen. Ze komen met argumenten als 'het is niet Gods wil dat we abortus uitvoeren' of 'het staat in de bijbel dat abortus niet goed is' of iets in die trant.
Als ik dan met het argument kom dat God wel heel omslachtig bezig is. Door iedereen met een vrije wil te bouwen en dan, door mensen tegen wie hij dicteert, de bijbel laat schrijven en zo gaat vertellen wat we eigenlijk als mensen moeten. Beetje vreemd als je er lang over nadenkt.
God zou dan toch gewoon mensen gecreëerd hebben die sowieso niet van abortus houden en daar geen bijbel voor nodig hebben.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:36

bottehond | 12-10-09 | 01:30
Ben jij bevoegd om beslissingen te nemen die gaan over wat er in het lichaam van een ander mens gebeurt?

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:35

titsme | 12-10-09 | 01:32
Hou vast die gedachte.

Merlot | 12-10-09 | 01:33

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:29
Ach schat.
Jij hebt duidelijk geen relifanaten in je buurt.
Het antwoord op die veel gestelde vraag is: De Duivel!
"De Satan is overal, om de mensen kwaad en twijfel aan het woords Gods in te fluisteren, en hij klinkt altijd érg overtuigend."
En dan kijken ze je zo aan, en wijzen op een wetenschappelijk artikel waar ze aanstoot aan nemen.

Ergo: wetenschap die schuurt met hun godsdienst, zijn machinaties van de Satan.
En zo hebben ze overal een antwoord op.

Merlot | 12-10-09 | 01:33

Merlot | 12-10-09 | 01:29
Ik kán dat helemaal niet beslissen. Ik verzoek je gewoon iets, gelardeerd met 'a.u.b.' nog wel.

titsme | 12-10-09 | 01:32

bottehond | 12-10-09 | 01:26

JAja,
zoals altijd de waarheid (NIET) in pacht.
Ook een punt!

Frau Antje | 12-10-09 | 01:31

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:29
Dat is een heel andere discussie, die vanuit theologisch standpunt gevoerd dient te worden, en niet in deze context er met de haren bij gesleept mag worden.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:31

Merlot | 12-10-09 | 01:27
In het dierenrijk vermoorden ze elkaar ook bij het leven. Toevallig vandaag nog eens naar 'earth' zitten kijken, alwaar o.a. een tijger een kein hertje oppeuzelt. Ja, laten wij ook maar gaan moorden? Omdat God het zo heeft bedoeld? Wat een kulargument weer.

titsme | 12-10-09 | 01:30

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:25

Al die terecht door jou genoemde aspecten zijn valide.
Maar er is een overstijgender vraag: namelijk van Leven of deaud. Niet Leven als je dat beter kunt handelen.
Want dát is wat de facto gebeurt.
Mijn pleidooi is: we doen er veel te gemakkelijk over.
Het is een horde van miljoenen die de toegang tot het Leven ontzegd wordt.
Door ze in hun kwetsbaarste fase te doden.
Dat zijn feiten, geen fictie.
Ik blijf bij mijn standpunt.
Overigens heel jammer dat je de rechten van de vader van het te executeren kind irrelevant genoeg acht om ze niet te vernoemen.

bottehond | 12-10-09 | 01:30


GeinPonempie | 12-10-09 | 01:10
Ik vind overigens dat er pas van menselijk leven spraken is als de baby gebaard is en de navelstreng is doorgeknipt en middels de eigen longetjes zijn of haar breintje en lijfje van zuurstof voorziet, tot die tijd is het indien ongewenst een abces dat de vrouw naar eigen goed dunken weg kan laten snijden uit haar lichaam.

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:16

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:13
Nee hoor, ik trek alleen ff een vliegensvlug sprintje als superopgevoerde dragracer!
Maar voor te vroeg geborenen (die dus al zijn geboren en leven buiten de baarmoeder) zijn er couveuses.

En bij deze vroeg geborenen wordt niet de navelstreng doorgeknipt? Je lult in de ruimte.

Badeendje | 12-10-09 | 01:29

titsme | 12-10-09 | 01:24
Als je weer gaat beslissen voor een ander wat die mag zeggen en wat niet, kun je beter terug naar het forum van GroenLinks (of de Nederlandse Volksunie) gaan.
Daar juichen ze die gedachte toe.

Merlot | 12-10-09 | 01:29

Merlot | 12-10-09 | 01:27
God schiep ook de mens. Als God zo geweldig is had hij wel gezorgd dat wij niets doen wat hij niet wil. Blijft vreemd: je schept een heelal, planeten, de zon, mensen, dieren, planten, maar je kan niet zorgen dat zij doen wat jij wil. Hoe kan dat?

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:29

Merlot | 12-10-09 | 01:22
Kanker is in die zin gecontroleerd dat ze ongecontroleerd groeit en woekert in het lichaam. Celgroei wordt gestimuleerd, terwijl natuurlijke celdood wordt tegengegaan. Ik maakte niet de directe vergelijking van een foetus met kanker, dat is mij ook een beetje te cru eerlijk gezegd, maar maakte wel de directe vergelijking met een parasiet. Hetgeen wetenschappelijk gezien volkomen gerechtvaardigd is.
Natuurlijke abortus is in enge zin natuurlijk wel gelijk aan de lichamelijke afweerreactie tegen een tumor. Abortus provocatus is dat natuurlijk niet, daar hebt u dan ook volkomen gelijk in.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:27

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:22
Abortus en infanticide worden trouwens door het hele dierenrijk gepleegd.
Bij overbevolking, maar ook bij schaarste ivm overleving van moeder of groep.
Dat zou dan ook allemaal door die god of godden geschept of geschapen moeten zijn.

Merlot | 12-10-09 | 01:27

How low can we go als we de vergelijking tussen een zich ontwikkelend Mensch (net als jij ooit was, mind you) en een cracinoom nog zindelijk genoeg vinden om op in te gaan?
De Infantocide wordt gerechtvaardigd met álle middelen.
Zoveel is helder.

bottehond | 12-10-09 | 01:26

bottehond | 12-10-09 | 01:23 Dan ben ik maar geen bikkel. De beslissing over houden of niet houden is aan de vrouw in kwestie. Gevallen verschillen, beweegredenen ook. Een verbod op abortus vanuit je man-zijn is onderdrukking van de vrijheid van de vrouw.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:25

Merlot | 12-10-09 | 01:22
Kanker is ongecontroleerd vanuit het standpunt dat de wenselijke celdeling ontregeld is. Geen dingen zeggen omdat het misschien interessant lijkt a.u.b.

titsme | 12-10-09 | 01:24

@Merlot | 12-10-09 | 01:14 :
Ik heb 't niet gezien, maar ik ken Douwe Draaisma's ideeën daarover. Ze overtuigen mij niet.

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:24

boeglul | 12-10-09 | 01:05 We reaguren in 1966 vandaag, de discussie is allang gevoerd en we weten de uitkomst al.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:07

En daarbij leg ik me morrend neer.
Al billijk ik de bestaande praktijk.
Het is moord en dat praten we goed om het makkelijker te maken.
Wees dan een bikkel en noem het Infantocide.
Of propageer preventie, maar dan massief.
Vrije seks, prima, de ongelukkige vruchten ervan deauden: niet bepaald.

bottehond | 12-10-09 | 01:23

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:19
Kanker is niet ongecontroleerd.
Het volgt zeer specifieke patronen, iedere kanker zijn eigen patroon.
Het is alleen ongewénst.
Zo gezien zijn er inderdaad analogiën met ongewenste zwanngerschappen te bedenken, maar voor mij hoeft dat eigenlijk niet.
Het is toch een ander soort ongewenst zijn.

Merlot | 12-10-09 | 01:22

@e.thunder | 12-10-09 | 01:15:
80% van de foetussen wordt ongecontroleerd van nature geaborteerd. Weggespoeld in de volgende menstruatie. Het is, de facto, op dat moment niks meer dan een afvalprodukt van het menselijk lichaam. Tja, dat klinkt hard in je reli-oortjes, maar dat is gewoon je godje die dat laat gebeuren.

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:22

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:18
Je weet gewoon dat iedereen met zijn eigen mening hier aan de slag gaat. Niemand heeft vanavond gedacht: wat die kerel daar schrijft, ineens ben ik voor abortus.
We zullen er nooit uit komen. Een deel vindt zus en een ander deel vindt zo en dat zal ook zo blijven. Niemand gaat elkaar overtuigen dus is discussie slecht mogelijk.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:21

*ontwikkelT*

titsme | 12-10-09 | 01:21

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:19
En als zo'n embryo bijvoorbeeld het Down Syndroom ontwikkeld is er in principe helemaal geen verschil meer met een tumor.

titsme | 12-10-09 | 01:20

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:18
Die aardige Gristenmeneer is een beetje pissig omdat ik hem ook zit te jennen door hem met die redenering om de oren te slaan. Het is me er eentje, niet?

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:20

e.thunder | 12-10-09 | 01:15
Een kankergezwel is inderdaad een ongecontroleerde woekering van cellen, net zoals een moeder geen enkele controle heeft over de groei van het kind in de baarmoeder. Medisch gezien is een foetus dan ook niets anders dan een parasiet die teert op wat de moeder hem aandraagt via de placenta. Zo cru is wetenschap gewoon kerel.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:19

@e.thunder | 12-10-09 | 01:08 :
En waarom niet? Zijn bomen, dieren en bacterien minderwaardig? Verdienen die niet om te leven? Wat is het principiële verschil dan? Leg me dat eens uit?
Hebben die niet de wonderlijke gave van replicatie door DNA? Ja hebben ze wel. De meeste plant- dier en bacteriesoorten hebben zelfs veel meer DNA, dus veel meer informatie door te geven aan volgende generaties dan mensen. Als je het daaraan gaat aflezen stelt de mens helemaal geen fuck voor hoor. Wat is er dan zo speciaal aan mensen? Volgens sommigen zijn we de plaag van de planeet, wellicht is het zelfs beter als we niet zo succesvol zouden reproduceren.
www.youtube.com/watch?v=eHiX0FZcjkA
De speciale status van mens ontgaat me een beetje. Is het dat de mens verantwoordelijk is voor uitsterven van 25 andere diersoorten per dag? Dat is wel een prestatie van formaat, maar of dat nu een positief trekje is? Ik vraag het me af. Of ga je nu toch iets van "heiligs" claimen en een godje oproepen?

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:18

e.thunder | 12-10-09 | 01:17 Alle pijlen verschoten?

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:18

@ Frau Antje | 12-10-09 | 01:05

Ik wist niet dat een conservatief standpunt op abortus je gelijk krankzinnig maakte... maar ik zal het onthouden!
Verder denk ik dat uw reactie meer over uw persoon zegt dan mijn gehele verhaal over mijn persoon.. maar goed, dat is een eindeloze discussie die we maar beter niet aan kunnen gaan.

liberale | 12-10-09 | 01:09

Nou, kom maar op!?
Ben altijd gek op zulke reli fanaten..

Frau Antje | 12-10-09 | 01:17

Ok was weer interessant om te zien, het verschil van mening. Ik ben weg en slaap lekker.

e.thunder | 12-10-09 | 01:17

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:14
Heldencomment.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:16

@ PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:13
Nee hoor, ik trek alleen ff een vliegensvlug sprintje als superopgevoerde dragracer!
Maar voor te vroeg geborenen (die dus al zijn geboren en leven buiten de baarmoeder) zijn er couveuses.

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:16

@koerbagh ® | 12-10-09 | 01:11 Ik vind dat je heel dom praat als je een gecontroleerde foetus met een ongecontroleerd kankergezwel vergelijkt.

e.thunder | 12-10-09 | 01:15

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:13
Als je goed had gelezen zei hij: Ik vind overigens dat er pas van menselijk leven spraken is als de baby gebaard is en de navelstreng is doorgeknipt en middels de eigen longetjes zijn of haar breintje en lijfje van zuurstof voorziet, tot die tijd is het indien ongewenst een abces dat de vrouw naar eigen goed dunken weg kan laten snijden uit haar lichaam
.
Newsflash: Ook een te vroeg geboren baby wordt gebaard.

titsme | 12-10-09 | 01:15

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:00 een mensenleven vergelijk ik niet met dieren of bacterien of virussen of bomen.
e.thunder | 12-10-09 | 01:08
Net zoals ik principieel weiger om het leven van een mens te vergelijken met klompje cellen in een ver voorlopersstadium, laat staan dat ik het dezelfde capaciteiten en rechten toeken. Want natuurlijk ben jijzelf niet te vergelijken met een bacterie, dat zou wel heel gek zijn, of niet?
Eigenlijk doe ik dus net hetzelfde als wat jij doet, maar dan iets consequenter.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:14

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:11 Dat gaat wel even duren, een autobiografie tik je niet zomaar even.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:14

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:11
Eerste deel van je plemp = om te bescheuren; bauxiet!
Tweede deel: jij hebt duidelijk Profiel van vanavond niet gezien =>Douwe Draaisma over de werking van het geheugen.
Maar ik ga je niet verlinken, hoor.

Merlot | 12-10-09 | 01:14

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:10
Jij gaat wel erg kort door de bocht. Er worden ook kinderen een paar weken te vroeg geboren, dat is ook menselijk leven mijns inziens.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:13

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:06 allemaal heel erg, maar we hebben het hier niet over uitzonderingen. Je mag het gewoon laten weghalen als je zin hebt ook al is het kerngezond en ook al is het 24 weken.

e.thunder | 12-10-09 | 01:12

@e.thunder | 12-10-09 | 01:06 :
Nee schat, het is gewoon geen mens. Een mens is geboren en is een zelfstandig opererend levend wezen. Een foetus is dat niet. Jammer voor je, maar een foetus is in praktische zin niet veel meer dan een niersteen of een kankergezwel. Alles wat je er meer aan toeschrijft is geneuzel. In die zin is elke gram bauxiet ook een potentieel vliegtuig. Ja duh!
Maar vertel eens: welke mooie herinneringen heb jij aan je leven als foetus? Als je als foetus een mens bent heb je ook herinneringen en ervaringen aan die tijd overgehouden die je waardevol acht en niet had willen missen. Vertel ze eens. Deel ze eens met de goegemeente?

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:11

@Frau Antje | 12-10-09 | 00:58
We zitten nog maar op 474 reacties. Even geduld en je weet het!

boeglul | 12-10-09 | 01:05
E'n dát is nu 1 an mijn slechtste kanten..
Maar goed,
geef mezelf een dreun en wacht af...

Frau Antje | 12-10-09 | 01:11

Moehahahhaaha, geweldig onderwerp voor een leuke discussie!
"but seriously you're breaking my balls...."
www.southpark.nl/clips/sp_vid_104365/
Ff geCTRLed-Fed op mijn favoriete zelfbenoemde bruggenbouwer Bottehond, en ik zag dat het goed zit! ROFLMAO
Overigens ben ik het zo als wel vaker niet met je eens! Oprotten met al die onmondige niet gebaarde placenta trappende kolere foetussen. Doe de stekker in het stopcontact en zet de stofzuiger maar aan en...... Engage!
Overigens is de meest quintessentiële vraag volgens mij door niemand (voor zo ver ik ff door de comments heen gesjeesd ben) niet gesteld.
Wat is de definitie van leven?
(Denkt terug aan al die leuke StarTrek Next Generation episodes met Data in hoofdrol)
Ik ben overigens pro zelfbeschikkingsrecht van de volwassen mens.
Je zal maar als vrouw verkracht worden (extreem voorbeeld maar des al niet te min een geldig voorbeeld voor mijn argument) en je moet die embryo/foetus tot baby in je buik laten volgroeien en baren. Denkt terug aan oorlog in voormalig Joegoslavië waar verkrachtte vrouwen stelselmatig door de vijand werden verkracht en even massaal die gebaarde baby's (indien niet geaborteerd) meteen na zwangerschap verstoten. Ja niet alleen de Serviërs hielden huis, de Kosovaren, Moslims en alle varianten lusten wel pap van het verkrachten.
Ik vind overigens dat er pas van menselijk leven spraken is als de baby gebaard is en de navelstreng is doorgeknipt en middels de eigen longetjes zijn of haar breintje en lijfje van zuurstof voorziet, tot die tijd is het indien ongewenst een abces dat de vrouw naar eigen goed dunken weg kan laten snijden uit haar lichaam.

GeinPonempie | 12-10-09 | 01:10

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:02 en daarvoor hebben we instanties om ze te helpen, net als een methadonbus. Maar we hebben het hier niet alleen over het leven van een junk maar van een moeder met kind.

e.thunder | 12-10-09 | 01:09

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:07
We discussieren met minderheden die het er na al die jaren nog steeds niet mee eens zijn.
Ook dat is een democratisch gegeven (en recht).

Merlot | 12-10-09 | 01:09

Teef gaat eens naar haar mandje. Morgen nog veel te doen. Sterkte met de ongoing discussie. Jullie zullen er wel weer niet uitkomen dacht ik zo. Je moet maar zo denken: een dag geaborteerd is een dag niet geleefd.

LoopseTeef | 12-10-09 | 01:09

@ Frau Antje | 12-10-09 | 01:05

Ik wist niet dat een conservatief standpunt op abortus je gelijk krankzinnig maakte... maar ik zal het onthouden!
Verder denk ik dat uw reactie meer over uw persoon zegt dan mijn gehele verhaal over mijn persoon.. maar goed, dat is een eindeloze discussie die we maar beter niet aan kunnen gaan.

liberale | 12-10-09 | 01:09

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:00 een mensenleven vergelijk ik niet met dieren of bacterien of virussen of bomen.

e.thunder | 12-10-09 | 01:08

e.thunder | 12-10-09 | 01:05
Nee, dat beweerde ik niet.
Maar je zoekt het maar uit.
Ik ben niet verantwoordelijk, noch bevattelijk voor je rijk stromende agressie.

Merlot | 12-10-09 | 01:07

boeglul | 12-10-09 | 01:05 We reaguren in 1966 vandaag, de discussie is allang gevoerd en we weten de uitkomst al.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:07

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:58
Uitnodiging aangenomen, ik zal eens een flesje miswijn uitzoeken.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:06

@koerbagh ® | 12-10-09 | 00:58 heel dom. Dus het gaat om het papiertje van de gemeente. tsk tsk. En dan nog wat, het heeft erfrecht dus kennelijk voor de wet heeft het toch iets van waarde. maar dat daargelaten, om het daarvan af te laten hangen is buitengewoon dom natuurlijk. De wet wordt door ons bepaald.

e.thunder | 12-10-09 | 01:06

e.thunder | 12-10-09 | 01:03
Stel dat uit de tests bleek dat je kind heel ongezond was of een ongeneeslijke ziekte zou hebben na geboorte of wellicht een handicap heeft? Fijn toch dat dat dan getest is? Kan je tenminste een gezond kind krijgen!

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:06

@ koerbagh ® | 12-10-09 | 01:03

Mijn nick is dan ook gebaseerd op mijn economische standpunten, mijn standpunten op het sociale terrein zijn over het algemeen als vrij conservatief aan te merken.

liberale | 12-10-09 | 01:06

@Frau Antje | 12-10-09 | 00:58
We zitten nog maar op 474 reacties. Even geduld en je weet het!

boeglul | 12-10-09 | 01:05

liberale | 12-10-09 | 01:00
Ik kom niet meer bij...
Mag toch hopen dat dit vertel Uwerzijdes ontsproten is uit een griep-hoofd?!!

Frau Antje | 12-10-09 | 01:05

@Merlot | 12-10-09 | 00:57 ik geef heel veel om die kinderen. Omdat mijn antwoord je niet bevalt moet het wel daaraan liggen zo redeneer je. Het is echter andersom, jij pretendeert dat het beter is om het kind weg te laten halen dan het suicidaal op te laten groeien.

e.thunder | 12-10-09 | 01:05

Komisch hoe iemand gelijk afslacht wordt omdat hij pro-life is. Nederlanders die Nederlanders napraten. Conservatisme is verboden en slecht. Eng landje is het soms. Probeer voor de verandering eens zelf na te denken(globaal vogelperspectief) en je kan bijna niet tot een andere conclusie komen dat beide partijen legitieme en sterke argumenten maken.

Devidas Frietman | 12-10-09 | 01:04

Das Leben ist der Güter höchstes nicht.
Der Übel größtes aber ist die Schuld.

der Einzige | 12-10-09 | 01:03

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:57 Toen mijn vrouw zwanger was, was de eerste brief die we kregen om tests uit te laten voeren en daarbij de mogelijkheid om het weg te laten halen. Dat was voor mij schokkend. Ik vind het onvoorstelbaar dat je hier in nl zo makkelijk je kind kunt laten vermoorden. Je hoeft alleen maar te zeggen: ok, lets do this.

e.thunder | 12-10-09 | 01:03

@liberale | 12-10-09 | 01:00 :
Ga jij even snel je nick inleveren en een nieuwe halen. "conservatieve" is vast nog wel vrij.

koerbagh ® | 12-10-09 | 01:03

e.thunder | 12-10-09 | 00:59
Mijn vriendin en ik hebben toevallig de kleine na 22 weken weg laten halen. Eigenlijk waren we a priori al tegen een kind, maar hebben het 22 weken aangekeken omdat we even wilden ervaren hoe het zou zijn als 'we' zwanger zouden zijn. Je weet nooit of je toch nog van gedachte verandert. Soit, dat ter info.

titsme | 12-10-09 | 01:02

e.thunder | 12-10-09 | 01:01 Pijlen verschoten? dat spelletje zit in het vorige topic.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 01:02

e.thunder | 12-10-09 | 00:59
Je kan ook zeggen: we hebben geen afkickklinieken want je mag geen drugs gebruiken! Mogen ze überhaupt niet doen! Maar ze doen het WEL. Zo gaat het dus ook met abortussen. Verbieden zorgt niet het niet gebeurt. Het zorgt alleen dat het in de illegaliteit verdwijnt en dus onveilig gebeurd en extreem duur wordt.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 01:02

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:57
Die kunnen we inlijsten, lijkt me.
Zeer goed verwoord.

Merlot | 12-10-09 | 01:02

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:58
Ja, is maar beter. Truste Jansen. Sweet dreams.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 01:01

@zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:55 Heb je nu al al je pijlen verschoten?

e.thunder | 12-10-09 | 01:01

e.thunder | 12-10-09 | 00:57
Niets ervan kerel, ik pas jouw maatstaven voor leven gewoon heel nauwkeurig toe, maar waarschijnlijk gewoon iets te goed dan je lief is. Zeg dat dan gewoon en draai verder niet om de hete brei.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 01:00

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:55 hou toch op met je wetenschap, probeer zelf eens na te denken. Ik voelde mijn kind tegen me aan schoppen toen het 18 weken was. Als het geluid hoort dan herkent hij dat als hij uit de baarmoeder is. Het is gewoon een kind met alle organen en toestanden. Laat jezelf niks wijsmaken.

e.thunder | 12-10-09 | 01:00

Je hoeft geen reli-fanaat te zijn om anti-abortus te zijn en zodoende de abortus mogelijkheden in NL veel te ruim te vinden.
Dat veel mensen een anti-abortus houding vrijwel altijd aanmerken als een houding die voortkomt uit religie duidt op vrij veel onwetendheid...
Vanaf het moment dat het verwerkt is is het leven, potentieel leven, en dat behoort beschermd te worden...
Het is een verantwoordelijkheid voor de ouders, en veel mensen zien gewoon de verantwoordelijkheid maar even niet zitten, want we willen toch allemaal genieten? Jammer genoeg draait het leven niet om genot en hoort dat ook niet centraal te staan in iemands leven.
Bij verkrachting of eventueel zeer ernstige erfelijke ziekte zie ik het nut van de mogelijkheid tot abortus in... maar de reden "het komt niet zo lekker uit" die tegenwoordig toch een van de meest gebruikte redenen is vind ik absoluut schandalig en zou ook verboden moeten worden.
Maarja, leg dat de Idols generatie maar eens uit.

liberale | 12-10-09 | 01:00

e.thunder | 12-10-09 | 00:56
wil dat zeggen dat je het niet met me eens bent? Das mooi

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:59

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:53 wat ik bedoel: ze moeten het uberhaubt niet doen, zij moeten naar een instantie gaan die ze kunnen helpen. En hoe die zaak in veel andere landen ligt weet ik niet precies natuurlijk. Maar laten we het bij huis houden. Hier in nl mag je totdat je kind 24 weken is het weg laten halen. Waanzin.

e.thunder | 12-10-09 | 00:59

@e.thunder | 12-10-09 | 00:54 :
Dat is dus geen mens. Het heeft geen burgerrechten, dat krijgt het pas bij inschrijving in het GBA. 80% van de foetussen haalt de baarmoeder niet eens maar wordt bij de eerstvolgende menstruatie op puur natuurlijke wijze weggespoeld. Wat is dan het verschil met een vacuumpompje van een arts? Ik zal het je vertellen: helemaal niks.

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:58

boeglul | 12-10-09 | 00:53
Gisteren was ik de piNeut (hips);
en vandaag?

Frau Antje | 12-10-09 | 00:58

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:58 Truste Liz.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:58

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:55
Ik heb leuke foto's in mijn slaapkamer. Komt u eens een kopje koffie drinken?

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:58

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:55 Die definitie hoef je niet eens te maken, de vraag is of abortus de keuze van de vrouw mag zijn. Niks meer en niks minder.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:57

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:52 tja als je dat met mensen vergelijkt en ook nog denkt dat anderen zo denken, zijn we ver van huis.

e.thunder | 12-10-09 | 00:57

e.thunder | 12-10-09 | 00:51
Zie je wel, je geeft geen reet om die kinderen.
Want dan had je nooit zo over suicidale kinderen gesproken.
Het gaat je gewoon alleen om de produkten van je eigen pik, dat je daar volledige controle over wilt hebben.
Desnoods door volledige controle over het lichaam van de moeder(s) te claimen.
En je vind kennelijk ook nog dat dat ook voor alle andere mannen zou moeten gelden.
Buitengewoon abject.

Merlot | 12-10-09 | 00:57

e.thunder | 12-10-09 | 00:54
Je dood geen mensen, maar we voeren ook oorlogen omdat dat nu eenmaal soms niet anders kan. Geld voor abortus ook. Het is niet wenselijk, maar soms moet je om creepy breinaaldtoestanden te voorkomen, kiezen voor het binnen bepaalde grenzen legaal hebben van abortus.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:57

slaap ze Lizzy. En groet de rooie van me

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:56

@e.thunder | 12-10-09 | 00:55 verkeerde copy/paste was voor die LoopseTeef | 12-10-09 | 00:51

e.thunder | 12-10-09 | 00:56

@e.thunder | 12-10-09 | 00:46 wat dat betreft zit je hier goed, tendentieus en ongefundeerd.

e.thunder | 12-10-09 | 00:55

e.thunder | 12-10-09 | 00:54 Ruk jij wel eens? Of neuk je voor de fun? Dat mag niet van Bert Doornbos hoor.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:55

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:52
Ik brand ook kaarsjes bij de vleet, en heb wijn van uitstekende kwaliteit in de kelder van mijn kerk liggen. De deuren van mijn parochie staan altijd open voor u...

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:55

e.thunder | 12-10-09 | 00:52
Jouw definitie van kind is foutief.
Als ik nu masturbeer schiet ik ook miljoenen potentiële kinderen de lucht in. Vanaf wanneer is iets een kind? Vanaf de conceptie? Volgens de wetenschap is er sprake van een kind nadat de foetus geboren is. Een embryo of foetus is geen kind.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:55

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:51 als zij iets niet wil... daar had ze eerder over na moeten denken of de man. En er zijn altijd uitzonderingen die naar zijn en ze moeten allemaal geholpen worden daar gaat het niet om.

Het is heel simpel. Je doodt geen mensen, dus ook een mens dat in de baarmoeder leeft niet.

e.thunder | 12-10-09 | 00:54

De 666ste reaguurder krijgt de ... Award! Ik vermoed dat koerbagh veel kans maakt.
Alles hangt af van correct tellen. Ik zit nu al te wachten op een nieuw onderwerp! Iets met PVV en FNV.

boeglul | 12-10-09 | 00:53

e.thunder | 12-10-09 | 00:49
Ze moeten die breinaald laten liggen, natuurlijk. Maar als abortus verboden is, zullen zij dat niet doen. Dan krijgen we illegale abortussen waar de vrouwen veel geld voor gaan betalen, het is immers illegaal. Krijg je allemaal louche "chirurgen" en dergelijke.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:53

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:49 klinkt leuk, maar is dubbel natuurlijk. Want je mag een kind wel tot de dood veroordelen?

e.thunder | 12-10-09 | 00:52

Heb genoeg van GS en kruipt tegen haar flatgenootje aan. 21 Eurie en af en toe een fles wijn meenemen. Wij hebben het goed. Intellectuele gesprekken, waarbij gelukkig ook de kat een inbreng heeft. Veel kaarsjes branden. Helemaal gezellig.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:52

e.thunder | 12-10-09 | 00:49
Denk daar de volgende keer eens aan wanneer je een bacteriële infectie hebt opgelopen en voordat je naar de antibiotica grijpt om de bacil, door God himself geschapen aldus de creationisten, de strot over te snijden.... MOOLENAAR!

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:52

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:49
Wanneer botte je halve tamme noemt mag je jezelf gelukkig prijzen met een argument dat hem raakt en waartegen hij geen verweer heeft. Het is zijn stopwoordje namelijk.

titsme | 12-10-09 | 00:52

e.thunder | 12-10-09 | 00:46
Maak dat de kat maar wijs. Christenhonden hebben ALTIJD de neiging om toe te slaan als een mens op zijn zwakst is. Er is in dit geval voor een christen niks mooiers dan een leven te redden en een hindu als trofee te mogen dopen

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:51

@Merlot | 12-10-09 | 00:45 We hebben allemaal rechten, en die kinderen, ongeboren, dus ook.
En wat werk jij met die suicidale kinderen? Vertel je dat ze beter dood hadden kunnen zijn?

e.thunder | 12-10-09 | 00:51

e.thunder | 12-10-09 | 00:46
Doornbos is een moraalridder. Omdat hij vindt dat mensen iets wel of niet mogen, moeten die mensen dat ook wel of niet doen. Ik vind het prima dat iemand tegen abortus is. Als Doornbos' vrouw (is hij eigenlijk hetero?) ongewenst zwanger wordt, mag hij van mij dus prima geen abortus doen en het kind geboren laten worden. Als een vrouw verplicht wordt om iets te laten gebeuren wat zij echt niet wil, omdat iemand anders haar dat verplicht, gaat dat wat mij betreft te ver. Er zijn bepaalde regels over het aantal weken en dergelijke.
En overigens, het door jou "kind" genoemde klompje cellen zal nooit weten dat het geaborteerd is, niets ervan voelen etc.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:51

@Merlot | 12-10-09 | 00:45 :
Nee, pro-lifers geven niks om kinderen tot hun 18e. Daarna... dan worden ze weer interessant. Hetzij als belastingbetaler, hetzij als kanonnenvlees. Dan mogen ze wel afgeslacht worden (door de belastingdienst of gewapende vijand)
www.youtube.com/watch?v=w15OS2PdCKo

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:50

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:47
Wat ik dus ook al de hele avond loop te prediken vanaf mijn kanseltje. Hulde!

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:50

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:47
Da's waar, maar ik heb toch liever dat die twee het dan gewoon met elkaar kunnen beslissen.
Ik heb niet zo'n behoefte aan geregel en gebedil buiten de twee betrokkenen zelf om.

Merlot | 12-10-09 | 00:50

@Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:45 nou daarom, en of het nu een groot of een klein klompje betreft, leven en laten leven.

e.thunder | 12-10-09 | 00:49

titsme | 12-10-09 | 00:39 Wat bedoel je daar? Ben ik een halve tamme?

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:49

e.thunder | 12-10-09 | 00:46
Heel mooi dat ze iedereen helpen volgens het Christelijke gebod van Naastenliefde, nu nog eventjes respect leren opbrengen voor vrouwen die een andere keuze maken. "Oordeel niet opdat gij niet veroordeelt wordt."

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:49

@PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:44 Ze moeten die breinaald ook laten liggen.

e.thunder | 12-10-09 | 00:49

@zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:44 maar dat doet Doornbos dus ook niet.

e.thunder | 12-10-09 | 00:48

@Elisabeth2 daar zijn instanties voor en als ze door mijn houding niet naar de dokter durven gaan om abortus te laten plegen ben ik daar heel blij om.

e.thunder | 12-10-09 | 00:47

@bottehond | 12-10-09 | 00:25 :
Ja, ik ken die walgelijke propaganda-websites van je, waar ze gefotografeerde miskramen misbruiken. Alsof dat een argument is. Flikker toch op botte. Over deze materie heb jij niks te zeggen. Hier heeft niemand wat over te zeggen behalve de vrouw in kwestie.

@Merlot | 12-10-09 | 00:27 :
Dat geeft die mensen met een piefje eraan nog geen enkel recht. Het geeft ze zeker geen legitiem argument om voor andere vrouwen die ze niet hebben bezwangerd te bepalen wat ze wel en niet mogen. Ze hebben dat recht zelfs niet voor de vrouwen die ze WEL hebben bezwangerd.

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:47

@Mijnheer Pastoor
Hij staat op voor ongeboren kinderen en is niet aan het preken over het christelijke geloof. Dat hoor je ook niet als je aanklopt bij de Schreeuw om leven. Zij helpen je, of je nu hindoe, atheist of weet ik veel wat bent.

e.thunder | 12-10-09 | 00:46

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:42
Hij heeft gegokt en verloren. Hij kwam onder invloed hautain de boel even aanvuren met wat losse flodders, als vanouds. ZIjn zelfoverschatting heeft hem de das omgedaan. Het begon met 'abortus is moord', en het eindigt ongeveer met: 'Ik respecteer ieder Mensch en zijn keuzes bla bla'.

titsme | 12-10-09 | 00:45

e.thunder | 12-10-09 | 00:40
Als je je op jouw rechten beroept, gaat je stelling ook slechts op voor door jou verwekte kinderen.
Een ander heeft namelijk óók rechten weet je - en mag die naar eigen inzicht invullen, mits binnen de kaders van de wet.

Tussen twee haakjes.
Heb je wel eens met suicidale kinderen gewerkt?
Ik wel.
Ze hebben in veel gevallen een achtergond van ongewenst zijn.
"Het gaat om het kind"?
Volgens mij gaat het jou meer om jou, om *jouw" opinie dat alle foetussen ook inderdaad geboren moeten worden.
Wat er daarna met ze gebeurd, hoor ik je namelijk niet over.

Merlot | 12-10-09 | 00:45

e.thunder | 12-10-09 | 00:43
U is een uit de kluiten gewassen klompje cellen dat we quantificeren als zijnde mens, met alle daaruit voortvloeiende capaciteiten. Deal with it.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:45

e.thunder | 12-10-09 | 00:43
In Nederland zijn er wellicht instanties. Maar in heleboel landen van de wereld niet. Heb ik graag dat de abortusboot vrouwen helpt om op een veilige manier een abortus te plegen die zij anders zelf zouden doen met een breinaald.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:44

e.thunder | 12-10-09 | 00:39 Ik ben niet tegen religie, ieder moet geloven wat ie wil en practiseren zo ie wil. Maar een ander er mee lastig vallen en opdringen dat 'het' zo moet, dat is geen vrijheid, en dat hebben we doorgaans wel. Vrijheid van religie.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:44

e.thunder | 12-10-09 | 00:41
Dat zag ik, en daarom riep ik vrouwen op om vondelingetjes op jouw stoep neer te leggen. Weet jij wel hoeveel meisjes nog door die houding van jou het niet aandurven naar een dokter te gaan?

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:44

e.thunder | 12-10-09 | 00:39
Net alsof Gristenen niet redeneren vanuit een religieus motief. Dat de goede man een vredelievende religie hangt aan alles wat hij doet of denkt is net zo toevallig als dat ik iedere dag naar het toilet moet. Religie alsmede persoonlijke ervaringen maken het een persoon in een kwestie vaak moeilijk om nog een objectief standpunt in te nemen.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:43

@PuistenZuiger
Dieren vergelijk ik niet met mensen. En het is geen klompje cellen maar een kind. En als je het geen toekomst geven kunt, dan zijn daar instanties voor om je te helpen.

e.thunder | 12-10-09 | 00:43

bottehond | 12-10-09 | 00:28
Ik vind je vanvond niet zo op dreef Botte. Ik geef de schuld maar aan het onderwerp in dit topic. Je laat je teveel meeslepen door je emoties en das nooit goed voor een discussie. En de meningen van anderen afdoen als niet interessant is imho een zwaktebod. Kom op, laat de drank staan en verman je.
*zich goed voelt bij zoveel psychologie van de koude grond*

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:42

@Elisabeth2
Ik bekommer me inderdaad om ongeboren leven.

e.thunder | 12-10-09 | 00:41

@Rammstein | 12-10-09 | 00:21:
En wie zeker hun bek moeten houden over zwangerschap en abortus zijn mannen die dat doen met een beroep een boekje van een woestijnvolk uit de bronstijd waarin de zogenaamd heilige hoofdpersoon meer GEBOREN baby's vermoordt dan een arts in een abortuskliniek in een hele carrière voor elkaar krijgt. En die lieden claimen niet alleen te weten dat die fictionele figuur bestaat zonder enig bewijs, maar claimen ook nog te weten wat die fictieve hemelse persoon vindt, denkt en wil. Zo'n persoon (Bertje D. dus) claimt persoonlijke, wereldlijke macht over anderen. Abject en infaam, zogezegd.
www.youtube.com/view_play_list?p=1A5B1...

Om nog maar te zwijgen van het feit dat ongeveer een kwart van de zwangerschappen in een miskraam eindigt (dat heet ook een abortus), en 80% van de concepties al binnen een maand (dus zonder dat de vrouw weet dat ze "zwanger" is) mislukt en wordt afgedreven. Als die god dan bestaat en een goddelijk plan heeft dan is hij verantwoordelijk voor meer abortussen dan welke arts dan ook. www.youtube.com/watch?v=-nayP4v4xYg

Ook het mannenargument: "maar het is óók mijn potentiële kindje" is een rode haring. Het is niet jouw kudt, niet jouw baarmoeder en niet jouw lijf waar die ongeboren vrucht wel deel van uitmaakt. So STFU.

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:41

e.thunder | 12-10-09 | 00:36
Eet jij vlees van dieren? Maakt jou dat een moordenaar?
Vrouwen denken ook aan het nog ongeboren klopje cellen in hun buik. Als zij dat geen toekomst kunnen geven en ze ongewenst zwanger zijn, heb ik liever dat er een veilige abortus plaatsvind dan een gruwel met breinaalden en bezemstelen.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:40

@Merlot
Mijn rechten, de rechten van de moeder die doen er niet toe. Het gaat om het kind. Het kind kan niet spreken, daarvoor bestaat gelukkig de Schreeuw om leven.

e.thunder | 12-10-09 | 00:40

bottehond | 12-10-09 | 00:36
Krijg ik nog antwoord, of heb je er geen zin in?

Merlot | 12-10-09 | 00:39

bottehond | 12-10-09 | 00:36
Je vergat 'halve tamme' erachter te tijpen.

titsme | 12-10-09 | 00:39

@zeg maar jansen
jullie zijn zo tegen religie dat zodra je de kans krijgt er tegenaan te schoppen die grijpt. Alleen vergis je je. Die man heeft het niet over religie, hij heeft het over een kind. En toevallig hangt hij een vredelievende religie aan. Je moet dat wel kunnen scheiden.

e.thunder | 12-10-09 | 00:39

e.thunder | 12-10-09 | 00:35
Doe even niet zo emo zijn, het gaat hier niet over jouw en je vrouw.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:38

e.thunder | 12-10-09 | 00:35
Jij projecteert je eigen ervaringen op een ander.
Heb je daar volgens jou het recht toe?
Zo ja, op welke authoriteit beroep je je daarbij?

Merlot | 12-10-09 | 00:37

@Elisabeth2 die vrouwen het enige waar ze aan denken, zichzelf.

e.thunder | 12-10-09 | 00:36

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:32

Dat tijp ik niet. Je leest bevooroordeeld.

bottehond | 12-10-09 | 00:36

e.thunder | 12-10-09 | 00:32 Doornbos zit er naast, hij heeft hooguit een punt waar het zijn mening betreft maar door alle baarlijke nonsens die hij er bij haalt om dat punt te maken slaat ie de plank volkomen mis. Hij dringt religie op, en als we hier ergens allergisch voor zijn is het wel opgedrongen religie.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:35

Ik voelde mijn kind bij mijn vrouw al met 18 weken, zij nog eerder. Je mag het nog weg laten halen bij 24 weken. Het is moord.

e.thunder | 12-10-09 | 00:35

e.thunder | 12-10-09 | 00:32
hee, ongewenst zwangere vrouwen. e.thunder gaat voor ze zorgen.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:34

Ik vond Bertje toch de betere debater. Dat mens van de abortusboot kletst alleen maar en luistert helemaal niet. Als ze op deze manier met ongewenst zwangere vrouwen omgaat gaan er kansen verloren om ongeboren leven te redden.

Galgenrad | 12-10-09 | 00:33

Doornbos heeft groot gelijk. Wie komt er op voor het kind? Je doodt geen kind ook al leeft het nog in de baarmoeder. Het is geen uit de kluiten gegroeide hoop cellen maar een werkelijk kind. Domme, egoistische mensen die dat niet willen zien.

e.thunder | 12-10-09 | 00:32

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:30
Zo heb ik het tenminste altijd behandeld.
Het raakt mijn vakgebied zijdelings, maar daar wil ik verder niet op ingaan.

Merlot | 12-10-09 | 00:32

bottehond | 12-10-09 | 00:28 Fijne discussies kun je hebben met jou, als ik je mening niet deel ben ik niet interessant? Jij bent erg.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:32

Merlot | 12-10-09 | 00:27 Exact, het is niet te generaliseren, het verschilt van geval tot geval en van stel tot stel.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:30

Tjeezus,

bottehond | 11-10-09 | 23:36 Heftig... volgens u voorgaande plemp ben je dus al een moordenaar als twee cellen... Godverdomme, trap ik er bijna in! Heeft u al ééns diepere gedachte gehad bij het vliegenmeppen?

boeglul | 12-10-09 | 00:30

bottehond | 12-10-09 | 00:25
Je kunt ook heel erge foto's van in de steek gelaten, mishandelde en/of verwaarloosde ongewenste kindjes laten zien.
Geen argument, dus.
Kom op, onderbouw eens met een koele kop, in drie zinnen?
Dan ben je altijd op je sterkst.
Ik wil gewoon weten wat je beweegt.

Merlot | 12-10-09 | 00:30

bottehond | 12-10-09 | 00:21
Ten eerste, slechts een gedeelte der menschen is zelfstandig denkend en oordelend, het grootschte gedeelte loopt gaarne achter de rest van de kudde aan. Wat wel zo handig is als je toevallig de Herder bent. Ten tweede, het is uw goede recht om uw mening te uiten, maar dat betekent niet dat u onfeilbaar bent, net zomin ikzelf dat ben. Ten derde, dat u vrouwen die abortus ondergaan, of artsen die abortus uitvoeren Kindermoordenaars noemt is naar mijn mening "infaam en abject", en bovendien foutief, aangezien imho en vanuit wetenschappelijke redenering een foetus tot twee maanden niet gelijk is aan een kind. Ten laatste: volgens uw redenering is euthanasie dan ook gelegitimeerde moord, en hoe denkt u daarover?
Ondergetekende heeft een broertje dood aan hypocrisie, en het stinkt hier verdoemme sterker naar hypocrisie dan de Hel naar zwavel ruikt.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:30

bottehond | 12-10-09 | 00:28
Dat merk ik. Nou, dan zoek je het maar uit. Pannekoek.

titsme | 12-10-09 | 00:30

bottehond | 12-10-09 | 00:25
Ja doe maar die pica's. *wacht geduldig af*

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:30

bottehond | 12-10-09 | 00:28
..... omdat ze jouw mening niet zijn.

Rammstein | 12-10-09 | 00:29

Badeendje | 12-10-09 | 00:23

Geen dank nodig. botte is altijd eerlijk.
Goed dat je comment. Ik vertropuwde altijd op je oordeel en dat zegt iets want ik vind de meeste meningen niet bijster interessant.

bottehond | 12-10-09 | 00:28

bottehond | 12-10-09 | 00:25
Ga je nu bloederige pica's beloven om je "saeck" kracht bij te zetten ?
You are so sad.

Rammstein | 12-10-09 | 00:27

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:21
Ik weet het niet helemaal zeker, en zeker niet zo zwart wit, Koer.
Een vrouw is ook nog zwanger van IEMAND, tenslotte.
Meestal één van die mensen met zo'n piefje eraan, weet je wel?
Het zal van geval tot geval verschillen, lijkt me.

Merlot | 12-10-09 | 00:27

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:21

Dat kun je alleen stellen als rechtvaardiging.
Met feitelijkheid heeft het niets van doen.
Ik acht ieder Menschelijk leven de moeite waard.
Jij kennelijk niet. Een fundamenteel verschil van inzicht?
Foetussen in een afvalbak acht ik een schande voor de Mensch
Ken je partial birth abortion?
Wil je pica's die ik kan laten zien van geaborteerde Menschjes?
Zij kunnen op me rekenen en niet op jou.
Al weegt mijn steun voor geen meter in Nederland.

bottehond | 12-10-09 | 00:25

bottehond | 12-10-09 | 00:16

Zwem al een aantal jaren rond. Mocht het zo zijn.. thx

Badeendje | 12-10-09 | 00:23

*moordt*

titsme | 12-10-09 | 00:23

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:21
Dat vind ik 'm al lang al niet meer.

Rammstein | 12-10-09 | 00:23

bottehond | 12-10-09 | 00:21
Hypocriet. Moord is een pejoratief, moord zegt; degene die moord is een moordenaar. Jij oordeelt impliciet.

titsme | 12-10-09 | 00:23

@Fleauxe | 12-10-09 | 00:08
Met alle respect, maar dan miste U een deel van mijn punt. Wellicht was ik niet duidelijk.

Stellingname = persoonlijke mening = noodzakelijk op individueel niveau. Hierbij geldt wat mij betreft: ik kan wat brullen, maar de waarde daarvan is beperkt, ik zal hooguit een abortus van nabij meemaken, nooit zelf de uiteindelijke knoop hoeven door te hakken. Van nabij kan overigens ingrijpend genoeg zijn, vermoed ik.

Regelgeving : structuur waarbinnen het individu in staat wordt gesteld om ingrijpende individuele beslissingen te nemen. De regelgeving mag wat mij betreft (wederom, dat is een persoonlijke mening) regelen, dat er niet met breinaalden en bezemstelen wordt rondgehosseld, indien er een ingreep volgt, zal die ingreep aan voorwaarden moeten voldoen. Maar regelgeving die vast gaat stellen hoe de individuele beslissing mbt al dan niet aborteren uit gaat vallen, is in mijn optiek niet wenselijk.

Ik ben wel met U eens: hoe vager de regelgeving, hoe groter de uitwassen. Dus in regelgeving geen enerzijds/anderzijds-dilemma's neerleggen waar ze niet horen. Maar als ik ergens een persoonlijke afweging over maak, gebruik ik de enerzijds/anderzijds argumenten en weeg ze.

HY78. | 12-10-09 | 00:22

bottehond | 11-10-09 | 23:09
Nee, met je mening is niets mis, ook al staat hij diametraal tegenover de mijne.
Als we dus niet voor elkaar willen beslissen, is er niets aan de hand.
Het ultieme liberale standpunt, lijkt me?

Merlot | 12-10-09 | 00:22

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:21
Dank U.

Rammstein | 12-10-09 | 00:21

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:54

Ik beschouw ieder Mensch als zelfstandig denkend en oordelend.
Die ruimte neem en geef ik gaarne.
Excuses interesseren me niet, afwegingen wel en zo heaurt het ook, imho.
Ik oordeel niet over Infantocidisten. Dat kunnen ze zelf veel beter.
Mits ze eerlijk zijn.
Dat uitgangspunt zal ik nooit verlaten.
En ik acht het een plezier Menschen dat onder de neus te wrijven.
Abortus is feitelijk gelegitimeerde moord.
(als in "feiten")

bottehond | 12-10-09 | 00:21

Rammstein | 12-10-09 | 00:18
Botte schijnt een beetje aangeschoten hier door de panelen te zwalken. Morgen is hij vast weer strak en puntig.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:21

Alle mannen, en vooral als het heaumeaux zijn, moeten hun bek houden over zwangerschap en abortus. De enige die het aangaat is de vrouw in kwestie. En wat betreft het onzin-argument dat een foetus leven wordt ontzegd: Die foetus heeft er ook niet om gevraagd gevormd te worden.
Bestaan is niet noodzakelijkerwijs beter dan niet bestaan. Shakespeare wist dat al.
books.google.nl/books?id=oXqs8QCwCpUC&...

koerbagh ® | 12-10-09 | 00:21

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:15
Dreigen met excommunicatie zal naar alle waarschijnlijkheid averechts werken, daarom zal ik mij maar eens wenden tot die goeie ouwe H. Maagd om mij van mijn gezalfde hoofdje af te helpen.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:20

@Elisabeth
(Borderline is, wat vanmiddag nog in de politie auto werd afgevoerd van Albert Sq. )

Rammstein | 12-10-09 | 00:19

bottehond | 12-10-09 | 00:15
Je gaat achteruit pik.
Ik heb het niet over vriendschappen tussen man en vrouw, maar goed, dat lees jij op een of andere onverklaarbare wijze.
Ik kan heel erg vriendelijk zijn.
En
Je hebt me al vier keer gevraagd wat ik van dat zeiknummer vind.

Rammstein | 12-10-09 | 00:18

bottehond | 12-10-09 | 00:15
Borderliners, vreselijke mensen (vanuit empirisch oogpunt gesteld). Overigens is het zelfmoordpercentage onde rhen ook gigantisch, 9 % ofzo. Waarschijnlijk dus ook de grootste pro-abortus groep.
Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:10
Wat Jansen zegt.

titsme | 12-10-09 | 00:17

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:06
Mooi gezegd Eerwaarde. Botte is op het gebied van kinderwens duidelijk een man met een litteken. En dat is erg genoeg om hem daarmee niet lastig te vallen.

LoopseTeef | 12-10-09 | 00:17

Badeendje | 12-10-09 | 00:07

Dat is lang geleden, of vergis ik me.
Jaren terug was er een door mij zeer gewaardeerde reaguurderT met die naam.

bottehond | 12-10-09 | 00:16

Rammstein | 12-10-09 | 00:02

Die innige vriendin als in vriendin. It happens, vriendschappen tussen mannen en vrouwen, dudette.
De borderliner overkwam me als 20-er. Beoordeel je me daar op?
Wat je wilt, he.
Kun jij ook vriendelijk zijn?
Wat vind je van Peter Fox, trouwens?

www.youtube.com/watch?v=gMqIuAJ92tM&am...

bottehond | 12-10-09 | 00:15

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:10 Gebedjes opzeggen valt in de categorieën 'vrijdag de dertiende' en ' niet onder een ladder doorlopen'.
Om over het kruisen van het pad van een zwarte kat maar te zwijgen.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:15

Badeendje | 12-10-09 | 00:07
Ja, nog beter.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:12

titsme | 12-10-09 | 00:03
Dus ik kan potverdoemme zoveel gebedjes opzeggen voor het zieleheil van ons aller Stockton, Pritt en Hoxha, dat gaat me dus geen zak verder helpen?

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:10

Juche | 12-10-09 | 00:08 Het zal wel een keer gebeuren, en dan weet ik het.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:09

Overigens geeft seks met een zwangere vrouw toch een hele aparte dimensie. Ik zou als man dus pas op abortus instigeren wanneer je dat hebt meegemaakt.

titsme | 12-10-09 | 00:08

@Muxje | 11-10-09 | 23:30: Deo Volente! ;)
@HY78. | 11-10-09 | 23:39: Oh ik neem je die nuanceringen niet kwalijk, ergens siert het je wel. Toch is het onhandig als je wilt komen tot eenduidige regelgeving.

Fleauxe | 12-10-09 | 00:08

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:02
Volgens mij aantal reaguursels. Reaguurders als Paridae en En-el Hak waren er voor zover ik weet in no time vanaf. Het begint nu op te vallen haha

Juche | 12-10-09 | 00:08

reliman heeft gelijk als hij zegt dat het recht van het ongeboren kind kan botsen met dat van de zwangere vrouw. Hij heeft ook gelijk als hij zegt dat de vrucht bescherming verdient, al is het alleen maar door een grens te stellen tot wanneer een ongeboren vrucht nog als levenloos hoopje cellen wordt gezien en wanneer als kind in zijn moeder. Zo is het erg cru dat in Spanje abortussen mogen worden gedaan tot in de week dat een ongeboren vrucht als levend kind gebaard kan worden. Tot slot heeft hij gelijk dat het goed is om een vrouw eerst de kans te geven zich goed te informeren en hulp te nemen voor zij besluit daadwerkelijk abortus te ondergaan, wat een onomkeerbaar besluit is. Reliheks heeft gelijk waar zij stelt dat een vrouw uiteindelijk zelf een beslissing zou moeten kunnen nemen om een zwangerschap af te breken, iig zolang de ongeboren vrucht nog duidelijk niet levensvatbaar is. De grote vraag is: wanneer is de vrucht slechts een hoopje cellen en wanneer wordt dit een sprankje leven? Reliheks is niet bereid na te denken over zulke vraagstukken en blijft hangen in een wij/zij denken waarin ze zichzelf als moreel superieur presenteert.

49 | 12-10-09 | 00:07

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:02

Of een kat

Badeendje | 12-10-09 | 00:07

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:02
Tante Els, wees eens een beetje liev voor Botte, wat die heeft moeten doormaken is ook niet leuk te noemen. Natuurlijk is ligt het voor jou iets anders, met zo'n kind in je buik te moeten rondzeulen, maar dat betekent niet dat een man geen mening zou mogen hebben in zo'n geval. Natuurlijk weegt de mening van de vrouw in casu beduidend zwaarder, maar Botte heeft een punt dat de man vaak over het hoofd wordt gezien in dat opzicht.

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:06

Rammstein | 12-10-09 | 00:02
Lijkt me ook niet verstandig om dat voort te planten.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:05

titsme | 12-10-09 | 00:03 Dan is het vreemd dat ik 'm nog heb, inderdaad. LOL.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:05

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:02
O.b.v. kwaliteit van reaguursels kun je je zwitsal kwijtraken.

titsme | 12-10-09 | 00:03

Natuurlijk gezien voor een ras is neuken belangrijk voor het in stand houden van het ras.
Dat noemt men ook wel eens voortplanting.
Is wat anders dan adoptie, btw.

Zo jammer! | 12-10-09 | 00:03

49 | 11-10-09 | 23:54
Zij bedoelt dat de mensen die het voor het zeggen hebben (de mannen), als zij zwanger zouden worden wel zouden zorgen dat abortus mogelijk is. Vrouwen zijn niet de baas in de wereld en daarom is in veel landen abortus nog verboden.

PuistenZuiger | 12-10-09 | 00:03

Juche | 11-10-09 | 23:59 Veel? Vind je? Overdag af en toe en 's avonds een uurtje als het topic me aanstaat. Da's niet veel. En ik ken het beleid niet aangaande tijdsduur betreffende newbee-tattoos.
Gaat dat op aantal comments of is er een tijdsduur aan verbonden? Ik weet het echt niet.

zeg maar jansen | 12-10-09 | 00:02

bottehond | 12-10-09 | 00:00
Borderline .... psychotisch ..... vreemde crowd ... dude.

Rammstein | 12-10-09 | 00:02

bottehond | 12-10-09 | 00:00
Ik word af en toe een beetje misselijk van dat mannengezijk met een kinderwens. Neen een hond.

Elisabeth2 | 12-10-09 | 00:02

bottehond | 11-10-09 | 23:48
Dat mag zeker gezegd worden Botte, en met je standpunt mbt het promoten van anti-conceptivagebruik onder jongeren heb je ook gelijk. Laten we vooral beginnen op de Bible-Belt, en daarnaast in de achterstandswijken, daar is wat dat betreft nogal wat goed werk te verrichten....

Mijnheer Pastoor | 12-10-09 | 00:01

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:51

Ze wilde het eerst wel, later niet. Ze had een vervelende eigenschap: borderline. Wist ik veel? Maar zij gaf de voorkeur aan Infantocide, het was echter ook mijn kind. Daar hoor ik jullie abortuspromoters nooit over.
Nogmaals: lees mijn comments ter zake beter voor je uit je slof schiet.

bottehond | 12-10-09 | 00:00

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:55
Volgens mij reaguur je al minstens een maand enorm veel en nog steeds ben je je zwitsal niet kwijt? Heb je straf ofzo?

Juche | 11-10-09 | 23:59

Ik geloofde dat vroeger ook echt dat mijn ouders maar drie keer geneukt hadden voor de drie kinderen en voor de rest vredig naast elkaar sliepen.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:59

Brouhaha | 11-10-09 | 23:53 "Familiepak condooms".. ROTFL!

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:55

reliheks: "als mannen zwanger zouden worden dan was het probleem allang opgelost"

Tja, vrouwen kunnen alleen kibbelen, nogal logisch dus dat ze niks zelf kunnen oplossen.

49 | 11-10-09 | 23:54

bottehond | 11-10-09 | 23:48 Dat is het hem nou net, anticonceptie mag van die man ook niet. Je mag van die man gewoon niet neuken als je er geen kind van wil hebben.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:54

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:47
Heel cru gezegd, maar daarom niet minder waar. Laat vrouwen verdoemme zelf beslissen of ze een zwangerschap doorzetten. Een stel zwart gekousde grefo's dat zelf nooit zal weten wat voor pijn een vrouw moet doorstaan voor en tijdens de bevalling heeft daar niets over te zeggen. Tenzij ze ervoor gestudeerd hebben en ze hun mening wetenschappelijk kunnen onderbouwen.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:53

bottehond | 11-10-09 | 23:50
Nope.

Rammstein | 11-10-09 | 23:53

Gote orgie? WAAR DAN!?!?!?!
.
* grist familie-pak condooms uit de kast en zoekt autosleutels... *

Brouhaha | 11-10-09 | 23:53

bottehond | 11-10-09 | 23:48
Ik ben blij dat je het boetekleed aantrekt. Jezelf in een positie brengen waardoor een vrouw ongewenst zwanger wordt is inderdaad geen goed plan.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:51

hmm best wel saaie eentonige discussie.... en die oude knar moet gekielhaald worden..

prof. alsvanouds | 11-10-09 | 23:50

Rammstein | 11-10-09 | 23:46

Aandoenlijk hoe weinig gevoel voor ironie je hebt.
Je verslijt me wellicht voor een ander?

bottehond | 11-10-09 | 23:50

fundiheks heeft oren opslot. wat kan die slecht luisteren en reageren op wat reliman zegt.

49 | 11-10-09 | 23:49

Mekker | 11-10-09 | 23:37

Gelukkig kunnen Menschen via Internet, MSM, GS etc met elkaar communiceren die gelijkgestemd zijn.
Veel luiden denken dat je een relifreak bent als je bezwaar maakt tegen abortus.
Massale promo van anticonceptie lijkt me nuttiger.
Jezelf in een positie brengen waarin je abortus gaat plegen vind ik werkelijk zo dom en onverantweaurdelijk.
Dat mag ook gezegd worden, lijkt me.

bottehond | 11-10-09 | 23:48

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:42
Ja alles wat je doodmept dat al geboren is is erger dan een abortus.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:47

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:45
Ondergetekende Hoogwaardige Excellentie Monseigneur maakt inderdaad een vergelijking tot in het absurde, juist om een punt te maken.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:47

bottehond | 11-10-09 | 23:41
Uit je "mevrouwtje" blijkt maar weer, hoe U neerkijkt op vrouwen. Jammer voor U en Uw toenmalige vriendin, maar zoals net op tv ook werd gezegd, het is nog al wat als een vrouw besluit niet van U zwanger te willen zijn, Uw kind niet te wíllen baren. Het is, en blijft een vrouwenkwestie. Uw mening is leuk, maar doet er niet toe, eigenlijk.

Rammstein | 11-10-09 | 23:46

*mijnheer Pastoor gigantische aanwinst vindt*

titsme | 11-10-09 | 23:46

Daar hoef je toch echt geen vijfig minuten over te praten. Een kind is pas levensvatbaar met 35 weken, daarvoor is het een uit de hand gegroeide cel.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:00

Vrucht van 28 weken is al zeker levensvatbaar, kan levend ter wereld worden gebracht en tot volwassene uitgroeien. Weet wat je schrijft.

49 | 11-10-09 | 23:46

@bottehond 23:36: Sprekende voorbeelden, heel erg, maar om dezelfde redenen geloof ik dat slachtoffers van misdrijven zich niet te veel met de rechtsgang moeten bemoeien. Te veel emotie en te weinig ratio. Er zijn genoeg voorbeelden waar alle betrokkenen, inclusief het geaborteerde kind, beter af zijn met een abortus.

De vraag is: wanneer kan je spreken over een levend individu? Volgens mij heeft de medische wetenschap goede redenen om die grens niet op het moment van conceptie te leggen, maar een aantal weken later. Voor die tijd is de potentie er, maar is het in wezen niets meer dan een zooitje cellen.

Muxje | 11-10-09 | 23:46

godbestaat | 11-10-09 | 23:44
Ik vergelijk een klompje cellen van 4 weken, dat niks, maar dan ook helemaal NIETS wegheeft van een kind, met een varken. Dat heeft niets met morele standpunten te maken, maar is zuiver wetenschappelijk geredeneerd.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:46

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:42 Beetje lullige vergelijking meneer Pastoor.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:45

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:42
U vergelijkt een kind met een varken?

godbestaat | 11-10-09 | 23:44

kijkt verder naar minicampinglittlegirldocu op 6

De zorgverzekeraar N | 11-10-09 | 23:43

Zolang mannen het voorkomen van zwangerschap bij de vrouw leggen ( "je neemt maar de pil" ) zou het gewoon zo moeten zijn dat de beslissing over afdrijving op hetzelfde adres ligt. En daar ligt ie ook.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:43

bottehond | 11-10-09 | 23:36
Geachte Botte, waarom noemen we het operatief weghalen van een klompje cellen dat geen levensvatbaarheid heeft ex utero moord, en is het geen moord om een varken dat toch echt meer levend is dan een foetus van 4 weken de nek door te snijden voor het karbonaadje op ons bord? Of een mug dood te slaan met de Azijnbode? Feitelijk gezien is dat ook moord dan als men die gristelijke doctrine erop loslaat. Voor mij is het iets heel anders, en ik heb er geen moeite mee, maar ik vraag me toch af hoe u erover denkt. Ik heb u echt heel hoog zitten, maar het zit me dwars dat juist u zo'n standpunt inneemt in dit geval.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:42

mensen ik ga ook slapen, welterusten allemaal.

godbestaat | 11-10-09 | 23:42

Mekker | 11-10-09 | 23:37

Ben benieuwd !

bottehond | 11-10-09 | 23:41

Bert hoeft niet bang te zijn voor een orgie. Er bestaan geen goden en hemels. Verder zou niemand hem willen betrekken in een orgie.

Reconstructie Zaak Hero Nieuwspoort
www.youtube.com/watch?v=4E66O9y4_9M&am...

Stir Glenfarclas II | 11-10-09 | 23:41

Weet je die man nog in die garage met die riekende regenjas? Hij vertelde dat de wereldbevolking naar beneden moet. (denkt aan china,NWO,en die mozambikze rakkers!)Dus meneer de Abortusman heeft gelijk

De zorgverzekeraar N | 11-10-09 | 23:41

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:13
Het lukt niet... Ik kan wel al mn vingers kruisen? xx xx

Rest In Privacy | 11-10-09 | 23:41

www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

Dit is wel off topic, maar heel leuk. Óp naar de 9 zetels. De vernedering is nog niet effectief genoeg. Job Cohen noemen helpt niet eens meer. Het laatste wapen van de pvdI.

Overigens blijf ik er bij dat abortus infantocide genoemd moet worden.
"Zo mevrouwtje, u wilt Infantocide plegen? "

bottehond | 11-10-09 | 23:41

bottehond | 11-10-09 | 23:36
Goed geformuleerd, ik ben het met je eens. Ik geloof in God, vrienden van me niet maar delen wel deze mening. Dit is gewoon wetenschappelijk een moord en niet anders. Abortus klinkt iets vriendelijker dan moord, als je laat aborteren, of dat je zegt ik laat mijn ongeboren kindje vermoorden. Hoe het ook verwekt is, of door welke vreselijke omstandigheden, het is wel je kind.

godbestaat | 11-10-09 | 23:40

bottehond | 11-10-09 | 23:36
Noem het zoals je wilt botte, maar laat het 'we' uit je laatste zin maar weg wat mij betreft. Ik noem het causaal karmisch; daar lachen weer andere mensen om, en dat is dan weer hun goed recht.
Morgen weer vroeg de werklust opwekken, dus out; maar goed je even geplempt te hebben. De rust, allen.

*out*

Jaap de Paap | 11-10-09 | 23:39

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:36
Gelukkig wel. En het zou allemaal niet zo dramatisch gemaakt moeten worden om een uitgestelde menstruatie weer op gang te brengen.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:39

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:36
Dat impliceerde je wel : Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:00
Zwak.

titsme | 11-10-09 | 23:39

@Fleauxe | 11-10-09 | 23:32
Eens, de enige foute stellingname is uit laksheid ("laten we het tolerantie noemen") geen stelling te durven nemen. Een stellingname is geen algemeen geldend verbod. Desondanks: een persoonlijke stellingname is iets heel anders dan een van boven opgelegde regelgeving. En als er iets is, wat de heer Dorenbos graag zou willen ........

(Overigens: mijn enerzijds/anderszijds was ter nuancering. Het is hier GS, ik zal er spaarzaam mee omgaan).

HY78. | 11-10-09 | 23:39

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:36
Valt het u ook op dat het vaak mannen zijn die het felst tegen abortus zijn, terwijl ze er feitelijk geen nadelen, noch psychisch, noch mentaal, van ondervinden?
Waar zou dat toch vandaan komen vraag ik me af....

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:38

bottehond | 11-10-09 | 23:31
We delen meer dan je denkt;-)

Mekker | 11-10-09 | 23:37

Jaap de Paap | 11-10-09 | 23:31
Kan ik het helemaal mee eens zijn Jaap. Zelf zou ik nooit een abortus gewild hebben, maar in tegenstelling tot Bert, laat ik alle meisjes en vrouwen vrij in hun keuze en heb daar geen enkel moreel oordeel over. Ik meen te weten dat ook de vrouwen die voor abortus kiezen, daar slapeloze nachten over hebben.

LoopseTeef | 11-10-09 | 23:37

bottehond | 11-10-09 | 23:31
Waar zie je dat ik zeg dat er tot 35 weken geaborteerd kan worden? Dat is levensgevaarlijk.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:36

En het mooie is dat deze discussie in een vrij land als het onze eigenlijk helemaal niet gevoerd hoeft te worden, de keuze/beslissing is aan de vrouw in kwestie.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:36

Jaap de Paap | 11-10-09 | 23:31

Een ooit innige vriendin van me is psychotisch geworden nadat ze onder druk van de aanstaande schoonfamilie haar kind heeft laten vermoorden. Haar beschouw ik vanzelf niet als moordpleegster.
En ooit heeft een vrouw ons kind laten afdrijven, ondanks dat ik aanbood ons kind zelf op te voeden. Denk je dat eensch in.
Ik blijf er bij: abortus is moord.
Het probleem is dat we daarvoor niet de verantwoordelijkheid durven nemen.
We noemen het geen moord en dat maken we elkaar ook collectief wijs.
Als je het beschouwt als moord kun je het nauwelijks toestaan.
Derhalve vind ik dat ik het juiste standpunt in neem.
Zullen we het dan maar noemen zoals het is: Infantocide?

bottehond | 11-10-09 | 23:36

metropoliet | 11-10-09 | 23:33
Dat was eigenlijk de strekking ja.

titsme | 11-10-09 | 23:35

Ron Paul:
"I consider abortion an act of violence.."
www.youtube.com/watch?v=66jpPCIzza8

Ayn Rand:
"An embryo has no rights. Rights do not pertain to a potential, only to an actual being."
aynrandlexicon.com/lexicon/abortion.ht...

Lastige. Ik ben er nog niet over uit. In ieder geval een issue waar (vaker) een legitiem debat over gevoerd mag worden.

Devidas Frietman | 11-10-09 | 23:34

titsme | 11-10-09 | 23:30
of met terugwerkende kracht aborteren.

metropoliet | 11-10-09 | 23:33

*even hapje eten*

Fleauxe | 11-10-09 | 23:33

bottehond | 11-10-09 | 23:30
Je lult uit je nek ouwe.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:33

bottehond | 11-10-09 | 23:30 Ehm, de discuzeur gaat over een ándere Bert botte.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:32

@metropoliet | 11-10-09 | 23:18: Twee woorden: verloren volkeren
@Tobi | 11-10-09 | 23:19: Geen voorstander.
@schuco | 11-10-09 | 23:20: Ik dring niets op, maar -nogmaals- ben ook broeders hoeder niet. Daden hebben consequenties. Het niet kunnen overzien daarvan doet niets af aan de realiteit. Een wereld zonder consequenties is niet aan te bevelen.
@Muxje | 11-10-09 | 23:20: Kwestie van getallen, de achterliggende gedachte ligt daarin niet besloten.
@HY78. | 11-10-09 | 23:23: Zolang dergelijke verhalen zich in de regel afspelen bij de schaapjes die zich zo graag laten voeden uit de staatsruif, denk ik dat we heel wat te zeggen hebben. Daarbij moeten we af van dat eeuwige enerzijds/anderzijds denken. En niet elke stellingname is een latente oproep tot plompverloren verbieden.

Fleauxe | 11-10-09 | 23:32

Fleauxe | 11-10-09 | 23:24
Kijk Fleauxe, bandeloosheid en zedelijk verval onder de jeugd moet bestreden worden, daar heb je in mij een bondgenoot bij. Maar om dan gelijk de mogelijkheid tot abortus te gaan beperken is een dwaze maatregel, want vaak is het de laatste kans. Laten we onze jeugd vooral de laatste exit niet ontnemen, maar tegelijkertijd inderdaad meer doen aan preventie van ongewenste zwangerschappen. Overigens ben ik van mening dat we de Gristenen daarbij verre vandaan moeten houden om een rol daarin te spelen, maar dat is een andere discussie.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:31

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:18
Zeuren? U vindt dat er tot 35 weken geaborteerd mag worden dan?

Mekker | 11-10-09 | 23:21

De weinige principes die ik heb deel ik wel met je. Dat valt me op.

bottehond | 11-10-09 | 23:31

bottehond | 11-10-09 | 23:09
Of er iets mis is met je mening, dat maak jij zelf uit. Ik ben er nieuwsgierig naar; as usual. Wie ben ik om over jouw of wiens mening dan ook te oordelen? Zoals je zegt: het is een mening. Geen enkel probleem mee, al is mijn mening anders. Ik vind dat de vrouw zelf moet beslissen over haar lichaam en de vrucht die ze draagt. Ze zal daar zelf de consequenties van dragen: positief of negatief.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 23:31

Wat Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:26 dus zegt. Wat een ontieglijke mongool is die Dorenbos. Dagelijks sjort hij nog aan zijn dooie vogeltje, in de ijdele hoop dat hij een klein beetje fapsel door de plee kan trekken. Eigenlijk zou je zo'n gristenhond dus niet met argumenten moeten bestrijden (gebleken is dat dat niet werkt), maar gewoon met de vlakke hand op het gezicht slaan.

titsme | 11-10-09 | 23:30

chew | 11-10-09 | 23:16
moord de; m en v -en 1 het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander vh leven beroven: ~ dit zegt van Dale.

godbestaat | 11-10-09 | 23:30

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:27
Het is inderdaad een schande dat dat zomaar weggespoeld wordt. Misschien wil Bert ze wel allemaal opeten.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:30

Even iets anders:

Er blijkt dus in het Nederlandsch Elftal eenzelfde schisma te zijn als in de samenleving.
Gekleurde en ongekleurde Nederlanders.
Dat zie ik net bij studio voetbal.
Bert van Marwijk heeft inmiddels wel gezien wie degenen zijn die dat schisma willen overbruggen in zijn team.
Benieuwd wie er afvallen.
Overigens vind ik het gek dat studio voetbal in haar leader twee knuffelmoslims hun haatgod aan laat roepen.
Over zulke dingen denk ik na. Ik houd daar niet van, van zulke domineesmanipulatie.
Zeker niet als die een gelijke boodschap (heil hitler) nooit zouden
U zult niet zitten te wachten op mijn pleidooi om dit comment geheel ON topic te verklaren.

bottehond | 11-10-09 | 23:30

@ Fleauxe 23:24: Jesus H fucking christ on a rubber cross.... hoor ik het goed en raken er een paar die-hard reaguurders hier alsnog in de Here? Krijgt Balkenende alsnog gelijk?

Ik zie het als opgroeien. Tot voor kort werd ons verteld wat we wel en niet mochten doen alsof we kleuters waren. Dat juk beginnen we nu (pak hem beet de afgelopen 150 jaar) langzaam af te werpen, alsof we puberende tieners zijn, eigen keuzes maar ook fouten maken. En hopelijk wordt de mensheid dan tenslotte volwassen. Zonder god.

Muxje | 11-10-09 | 23:30

Als je de leer van Bert volgt mag een vrouw dus ook niet menstrueren, al die celletjes die dan onbevrucht blijven en afdrijven.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:27

Al tijdens de samensmelting van zaad en eicel is er leven, wie het daarna verbreekt is een moordenaar. Ik kan het niet anders zien. Hiervoor hoef geen G(CH)risten te zijn.
godbestaat | 11-10-09 | 23:08
Dat klopt. Ik ben geen gristenhund, promoot zelfs Vrije seks etc.
En net als jij vind ik abortus meaurd.
bottehond | 11-10-09 | 23:11
Credo quia absurdum.
Al voor de feitelijke bevruchting is er leven in de zin van zaadcel/eicel. Minstens vier van de vijf zwangerschappen eindigt voortijdig in een natuurlijke abortus, niet omdat het Gods Wil is, maar omdat er iets niet aan deugt, en het lichaam van de moeder het klompje cellen (het is feitelijk en wetenschappelijk allesbehalve een kind te noemen) gewoon af. Waarom zou de moeder ook niet bewust mogen ingrijpen als zij van mening is dat de zwangerschap niet deugt?

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:26

Rammstein | 11-10-09 | 23:24
Ik vind de NL-meisjes ook helemaal goed, maar de jongens ook. Het is gelukkig hier geaccepteerd om met een condoom in je tas of op zak op stap te gaan.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:26

juriste | 11-10-09 | 23:19
Ik ben ook tegen abortus, maar niet omdat mij geleerd is dat ik altijd beschikbaar moet zijn en dat abortus een manier is om van ongewenste dingen af te komen. Je mag als vrouw daar best zelf over nadenken en verantwoording voor nemen. Ik ga er gewoon van uit dat als het eicelletje bevrucht is, je het kind een kans op leven moet gunnen.

LoopseTeef | 11-10-09 | 23:26

@Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:17: Er bestaat ook nog zoiets als verloren volkeren. De nieuwe generatie jonge moeders is ook met abortus niet geholpen.
Men doet tegenwoordig waar 'we sin in hebbuh', en dikke middelvinger voor wie iets te zeggen heeft. "wie bij jij dan, God" En zo zie je maar weer, hoe graag men het ook zou willen. Zonder functioneert de mens toch aanzienlijk minder.

Fleauxe | 11-10-09 | 23:24

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:23
Neuh, maar ik hecht wel aan traditionele denkbeelden.

titsme | 11-10-09 | 23:24

schuco | 11-10-09 | 23:23 Nou, die eieren legt die kip toch wel, dat wordt niet handmatig opgewekt of zo.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:24

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:20
Nederland heeft nog steeds een van de laagste abortuscijfers ter wereld en van de Nederlandse cijfers is ongeveer een op de tien autochtoon, ik zeg: hulde.

Rammstein | 11-10-09 | 23:24

titsme | 11-10-09 | 23:22
Stam jij uit 1950?

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:23

@ Elisabeth2 / 23:20
Dat kan zijn, maar daarom hoef je het nog niet te laten

Tobi | 11-10-09 | 23:23

@Fleauxe | 11-10-09 | 23:15
Stel, we zouden een onderscheid maken tussen de voor uzelf/mijzelf meest passende levenswijze enerzijds, en het opleggen van een zienswijze aan anderen anderzijds, zou dat helpen?
Ik ben mordicus (excuseer, niet als grap bedoeld) tegen abortus. Maar ik ben eenvoudigweg niet in een positie om dat anderen eveneens op te leggen. Enerzijds (@Rammstein heeft hier een punt) omdat ik een man ben en niet direct persoonlijk (van nabij is iets anders) een abortus zal meemaken, anderzijds omdat, zelfs als ik een vrouw geweest zou zijn,ik nog steeds niet de macht danwel verlangen zou hebben om de levensstijl van iemand anders te bepalen.

HY78. | 11-10-09 | 23:23

@ zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:18
Bevrucht of niet : is toch ook verspilling volgens de reli's (mastuberen mag daarom toch ook niet). Dus bevrucht of onbevrucht maakt (fundamenteel hihi) geen verschil ! Bannen dus !

schuco | 11-10-09 | 23:23

Mekker | 11-10-09 | 23:21
Voor mij mag het tot 18 jaar duren, in sommige gevallen dan.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:22

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:18
Het is net als met de huishoudportemonnee. Wij zorgen dat het er is en daarna zijn jullie de baas erover. Bizar eigenlijk.

titsme | 11-10-09 | 23:22

Tja abortus.... in mijn nabije omgeving meegemaakt dat een vriendin zwanger raakte door een verkrachting. Dat is de beste reden om abortus te laten plegen. Mocht men er voor de bevalling van op de hoogte zijn dat het kindje zwaar gehandicapt zal zijn dan is dat ook een reden voor abortus. Toevallig een keertje de pil vergeten en toch zwanger raken is geen reden voor abortus!!

Juche | 11-10-09 | 23:22

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:18
Zeuren? U vindt dat er tot 35 weken geaborteerd mag worden dan?

Mekker | 11-10-09 | 23:21

De biblebelt-IP's haal je er wel uit zo. dat dan weer wel.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:20

Rammstein | 11-10-09 | 23:19
Ja altijd weer die reli's. Ze zijn niet uit te roéien.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:20

Abortus: voor sommigen zou het ook jaren na de geboorte nog moeten kunnen.

Galloper | 11-10-09 | 23:20

@Fleauxe 22:56: Liever niet, als je bedoelt dat we daarmee ook hun sexuele "moraal" erven. Wij zijn lekker vrij hier, maar wij hebben minder abortussen, minder ongewenste zwangerschappen en minfer tienermoeders dan in de VS. Iets zegt me dat we het hier niet zo gek bekeken hebben.

@bottehond 23:14: Kan je dat toelichten? Ik zelf ben een voorstander van het toestaan van abortus gedurende een bepaalde (korte) periode, of bij medische indicaties en dan wel ter discretie van de moeder.

Muxje | 11-10-09 | 23:20

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:08
Een theorie over ongewenst:
niet kunnen betalen, de vrouw is te jong, het leven van een vrouw redden, omdat het kind ziek is of gehandicapt, je had een one-night-stand.
Niet allemaal legitieme redenen natuurlijk,vooral die van de one-night-stand, daarom moet condoom en -pilgebruik gestimuleerd worden!
PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:11

en allen daarvoor: zwanger worden is normaal gezien een zaak van Vrouw en man . De discussie is helaas tegenwoordig dat abortus wordt gezien als middel om een ''ongelukje'' recht te zetten. Mijn inziens fout. Conceptie ten alle tijde maaaaaaar wat in de baarmoeder groeit kan niet zomaar weggehaald worden. Daar groeit een ''menschje''.

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:20

@Fleaxe
- Wil (17) is losbol. Doet dingen waar ze de gevolgen nog niet van kan overzien.
Volgens jou redenering : Gewoon pech hebben dus ? Had ze maar slimmer moeten zijn ?
.
En waarom maak jij je zo druk over zaken die EEN ANDER dan door moet maken ? Makkelijk praten heb je dan ! Ik weet ook heel veel dingen die jij volgens mij zou moeten doen ! Maar ga ik jou dat ook opdringen ?
.

.

schuco | 11-10-09 | 23:20

@ Fleauxe / 23:15
Ja verdomme, ben je nu ook al tegen euthanasie

Tobi | 11-10-09 | 23:19

Ik ben tegen abortus. Vrouwen leren in Nederland dat ze altijd seksueel beschikbaar moeten zijn en abortus kunnen plegen als een zwangerschap even niet uitkomt.

juriste | 11-10-09 | 23:19

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:18
Bizar hè ?

Rammstein | 11-10-09 | 23:19

Daarom is het VBOK een prima initiatief!

Mekker | 11-10-09 | 23:18

schuco | 11-10-09 | 23:13 Kippe-eieren voor consumptie zijn niet bevrucht, dat is het hele eiereneten.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:18

Fleauxe | 11-10-09 | 22:44
Je zegt ongewenst is door verkrachting, alle andere zwangerschappen zijn het gevolg van laakbare onwetendheid of achteloosheid.

Ten eerste kan je het laakbare onmogelijk bewijzen lijkt me, ten tweede, moet abortus daarom ontmoedigd worden? als ik zo om me heen kijk worden veel problemen juist veroorzaakt door het overdragen van onwetendheid of achteloosheid, van generatie op generatie. Des te meer reden om te aborteren lijkt me.

metropoliet | 11-10-09 | 23:18

Nou, laten we even niet gaan zeuren over het aantal weken. Feit blijft dat vrouwen in NL goddank een eigen keuze hebben, van wel of niet een baby. Dat daar nog discussie over gevoerd moet worden.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:18

@ zeg maar jansen / 23:14
Kom kom, dat kan wel wat scherper, je vindt Bert een .. een .. ?

Tobi | 11-10-09 | 23:17

Fleauxe | 11-10-09 | 23:09
Maar Fleauxe, past het dan niet mooi in de christelijk-joods-humanistische traditie om ook dat Antilliaanse meisje te helpen? We zijn moreel verplicht iedere verloren zoon/dochter die de verkeerde keuze heeft gemaakt de hand te reiken en ze hulp te bieden als ze dat vragen. In mijn ogen is een tienerzwangerschap iets dat voorkomen dient te worden indien mogelijk, aangezien complicaties voor zowel moeder als kind niet te vermijden zijn, en dan heb ik het niet enkel over fysieke complicaties. Zo'n kind gaat later ook geen geweldig leven hebben, en dat moeten we op zien te vangen indien men destijds niet koos voor een abortus.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:17

Fleauxe | 11-10-09 | 23:15
Daar ben ik het absoluut mee eens, dat het geen kattepis is.

Rammstein | 11-10-09 | 23:17

schuco | 11-10-09 | 23:13
Hug, u komt uit de stad?

Mekker | 11-10-09 | 23:16

godbestaat | 11-10-09 | 23:12

Vind ik niet, kwestie van interpretatie
Bovendien, iemand doden omdat het vooruitzicht voor velen ruk is hoeft wat mij betreft niet perse slecht te zijn.

chew | 11-10-09 | 23:16

@zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:05: Zo lang je het niet in de praktijk brengt, helemaal niets.
@Rammstein | 11-10-09 | 23:06: Dat is ook dramatisch. Ik hoop dat we hier alsnog op een volwassen manier over kunnen hebben. Vergis je niet, ik heb begrip en respect voor je argumenten. Voor mij is het eenzelfde discussie als euthanasie, ben er op tegen maar verbieden is ook niet wenselijk. Het betreft hier niet het trekken van zoiets als een verstandskies, althans, zo zie ik het.
@titsme | 11-10-09 | 23:06: Ghe!

Fleauxe | 11-10-09 | 23:15

bottehond | 11-10-09 | 23:14
Gelul.

Rammstein | 11-10-09 | 23:15

chew | 11-10-09 | 23:13
Nee, dit zijn feiten.

Mekker | 11-10-09 | 23:15

*minuscuul*

titsme | 11-10-09 | 23:15

Net zo min als Bert en Rebecca er uit kwamen gaan wij er hier ook niet uit komen.
Voor ieders standpunt is wel wat te zeggen, hoewel ik zelf vind dat Bert overdrijft.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:14

bottehond | 11-10-09 | 23:12
Nee botte, zo raar is het comment niet. Waar leg je de grens? Als er een miniscuul geslachtsdeeltje onstaat? Als de eicel bevrucht wordt? Of zoals els zegt, 35 weken?

titsme | 11-10-09 | 23:14

Wie zegt vóór abortus te zijn heeft er niet goed over nagedacht.
Goeie discussie, btw. Hulde!

bottehond | 11-10-09 | 23:14

Het argument dat altijd blijft staan is:
we willen geen vrouwen met breinaalden in bezemstelen in de weer zien gaan. Stimuleren van abortus ben ik niet voor, maar verbieden ervan kan door mij eerder genoemde excessen veroorzaken.

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:13

Mekker | 11-10-09 | 23:11

Dat is massol, of pech. Aangezien het vaak leven nogal ruk is.

chew | 11-10-09 | 23:13

BTW Kippe-eieren zijn ook ongeboren vruchten. Ook bannen

schuco | 11-10-09 | 23:13

chew | 11-10-09 | 23:10
Omdat de feiten zo zijn, dit is wetenschap.

godbestaat | 11-10-09 | 23:12

titsme | 11-10-09 | 23:11

Ik ben een zondaar. Und?
Mot ik me nu botteonan gaan noemen?
Raar comment, tits

bottehond | 11-10-09 | 23:12

@ schuco | 11-10-09 | 23:09
Lekkerrr man, op blini met zure reaum

Tobi | 11-10-09 | 23:12

@schuco | 11-10-09 | 23:09
Dom argument, ze eten ook vlees. Het zijn geen PvdD'ers

qerstman | 11-10-09 | 23:11

Al tijdens de samensmelting van zaad en eicel is er leven, wie het daarna verbreekt is een moordenaar. Ik kan het niet anders zien. Hiervoor hoef geen G(CH)risten te zijn.

godbestaat | 11-10-09 | 23:08

Dat klopt. Ik ben geen gristenhund, promoot zelfs Vrije seks etc.
En net als jij vind ik abortus meaurd.

bottehond | 11-10-09 | 23:11

bottehond | 11-10-09 | 23:09
Iedere keer dat hij je kwakje in een handdoek of ouwe sok dropte heb je ook spermatozoïden de toegang tot het leven ontzegd.

titsme | 11-10-09 | 23:11

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:08
Een theorie over ongewenst:
niet kunnen betalen, de vrouw is te jong, het leven van een vrouw redden, omdat het kind ziek is of gehandicapt, je had een one-night-stand.

Niet allemaal legitieme redenen natuurlijk,vooral die van de one-night-stand, daarom moet condoom en -pilgebruik gestimuleerd worden!

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:11

ok, ik ga voor een post-natale abortus voor Doornbos.

trekmuts | 11-10-09 | 23:11

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:00

Een kind is al levensvatbaar bij 26 weken, dit is in Nederland de geldende norm.
Ik heb ooit een kind van 24,5 week geboren zien worden, en deze heeft het overleefd.

Mekker | 11-10-09 | 23:11

godbestaat | 11-10-09 | 23:08

waarom kan je dat niet anders zien?

chew | 11-10-09 | 23:10

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:08
Ongewenst: de vrouw ziet het absoluut niet zitten om een kind op de wereld te zetten. Per vrouw verschillend. Afhankelijk van situatie. Niet in een theorie te omvatten.
Ik heb het niet over verkrachting gehad, dacht ik.

Rammstein | 11-10-09 | 23:10

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:08 Hoevaak wil jij met je vrouw/vriendin neuken? en wil je daar dan elk jaar een vrucht van zien? Want condooms en pil, daar wil Bert ook al niet aan denken. Je mag alleen maar neuken om je voort te planten. Van Bert.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:09

BTW Dan is kaviaar ook verboten voor reli's. Ook allemaal ongeboren vruchten die naar binnen geslurpt worden.

schuco | 11-10-09 | 23:09

Vrouwen die tegengehouden worden van een abortus en met een ongewenst kind zitten zouden dat eigenlijk allemaal moeten dumpen bij de tegenstanders van abortus.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:09

Ben je tegen abortus, Botte? Of hangt dat nog ergens van af?

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:36

Evident dat ik tegen abortus ben.
Dat zou iedereen moeten zijn.
Een Mensch in wording wordt de toegang tot het leven ontzegd.
Dat vind ik een big issue.
Kennelijk is het helaas vaak een aanvaardbaar alternatief voor een Mensch in wording en daar oordeel ik niet over.
Ieder draagt tenslotte eigen verantwoordelijkheid in het leven.
Is er iets mis met mijn mening?

bottehond | 11-10-09 | 23:09

@Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:05: Laat me het anders formuleren:
Lisa: Ontvoert en bruut verkracht
De vrucht wordt gedood.
-
Chanequa (17): Krikt de halve school en disco en ontdekt zwangerschap
Ze zoekt het maar lekker zelf uit, we zijn niet broeders hoeder.

Fleauxe | 11-10-09 | 23:09

Al tijdens de samensmelting van zaad en eicel is er leven, wie het daarna verbreekt is een moordenaar. Ik kan het niet anders zien. Hiervoor hoef geen G(CH)risten te zijn.

godbestaat | 11-10-09 | 23:08

Het condoomverbod wat Doornbos impliceert past in de Christenidealistische levensvisie van Doornbos en zeer zeker niet in een realistische, pragmatische visie waarin we snappen nou eenmaal niet één partner voor het leven hebben en daarom beter een condoom ter beschikking hebben om niet zwanger te raken in een onstabiele relatie.

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:08

Trouwens dit is een discussie waarin niemand zijn standpunt echt zal veranderen, tenzij je van je geloof afvalt of na gaat denken zegmaar, wat ook een sort van hetzelfde is.

chew | 11-10-09 | 23:08

Rammstein | 11-10-09 | 22:54

doe eens een theorie over ongewenst? en hou op over verkrachting etc

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 23:08

@ trekmuts / 23:03
Dan kan nog steeds, post-nataal aborteren heet zeau iets

Tobi | 11-10-09 | 23:06

Fleauxe | 11-10-09 | 23:02
Ik vind het belachelijk dat het anno nu nog steeds als een schande wordt gezien.

Rammstein | 11-10-09 | 23:06

Fleauxe | 11-10-09 | 23:04
Hij is te moralistisch.. Het wachten is op het moment dat hij palliatieve sedatie opteert alvorens de ongeboren vrucht te killen.

titsme | 11-10-09 | 23:06

Fleauxe | 11-10-09 | 22:56
Gadverdamme Fleauxe, in het algemeen heb je toch wel, laten we zeggen op regelmatige basis gelijk, maar hier sla je de plank volledig mis imho. Het is echt niet dat de vrouwen met karrevrachten worden aangeleverd bij de abortuskliniek. Iedere vrouw heeft imho het recht om, na goede informering en in samenspraak met de behandelend arts (eventueel, discutabel, uitgebreid met overleg met de vader) een abortus te laten uitvoeren. God verhoede dat we naar het Amerikaanse model gaan. Hoeveel we ook van onze vrienden aan de andere kant van de oceaan kunnen leren, in dit geval is het toch absoluut omgekeerd.

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 23:05

Rammstein | 11-10-09 | 23:02
Jij denkt dat er geen vrouwen zijn die niet met iedereen met wie ze naar bed gaan trouwen? Dus één partner voor het leven? Zoveel vrouwen doen dat niet. Die hebben tijdelijk een monogame (seksuele) relatie met een vaste vriend. Het is raar van Doornbos dat hij dat niet wil zien. Hij kan wel zeggen dat het er niet zo mogen zijn, als dat zijn mening is. Je kunt het alleen nooit veranderen. Dus kan je beter zeggen dat je moet roeien met de riemen die je hebt, oftewel realistisch zijn en abortussen niet aanmoedigen, maar ook niet verbieden. De keus is aan de vrouw. Wie ben ik om te zeggen dat een vrouw geen abortus mag plegen?

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:05

@Rammstein | 11-10-09 | 22:37
Ik ben het volledig met je eens eens. De vrouw dient te bepalen of er wordt geaborteerd of niet, en indien zij beslist dat er abortus gepleegd wordt, dan mag zij geen straf daarvoor krijgen en dan dient zij ook geen gezeur daarover te hoeven aanhoren.
Wie het kind draagt, bepaalt.

Lewinsky | 11-10-09 | 23:05

Fleauxe | 11-10-09 | 23:04 Niet? Ik zou wel eens willen weten wat Bert dáár dan van vind.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:05

@zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:02: Dat is op geen enkele wijze relevant voor deze discussie.

Fleauxe | 11-10-09 | 23:04

kunnen ze doornbos niet met terugwerkende kracht aborteren???

trekmuts | 11-10-09 | 23:03

Meteen wegzappen nu, straks zie je Joop van Tellingen nog.

qerstman | 11-10-09 | 23:03

@Rammstein | 11-10-09 | 22:59: Uiteraard... *zucht*

Fleauxe | 11-10-09 | 23:02

Fleauxe | 11-10-09 | 23:00 Ga jij ooit kinderen maken? Ga jij überhaupt ooit met een vrouw de vleselijke lusten beleven?

zeg maar jansen | 11-10-09 | 23:02

Zeau, dat hebben we ook weer gehad

Tobi | 11-10-09 | 23:02

Ashtrey | 11-10-09 | 23:00

collectief zelfmoordje dan maar?

chew | 11-10-09 | 23:02

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:01
Vanwege je trieste comment.

Rammstein | 11-10-09 | 23:02

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:59
Dood is dood.

titsme | 11-10-09 | 23:01

@Rammstein
Waarom vind je mij triester dan Doornbos?

PuistenZuiger | 11-10-09 | 23:01

@zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:54: Ook met legale abortus heeft de term 'ongelukje' kunnen ontstaan. Ik durf zelfs te stellen dat 30% een 'ongelukje' is.
@chew | 11-10-09 | 22:55: Dat had ik al begrepen. ;

Fleauxe | 11-10-09 | 23:00

'De beschikking over leven of dood'
by Ashtrey

Het leven
waarin mensen streven
een geschenk, een zegen
Gewenst, ongewenst, desgewenst
verdriet die aan mortaliteit grenst
Innerlijke strijd
die ons soms verblijdt
maar veelal berust, wetende dat een ieder lijdt
.
*meneer met straightjacket al hoort aankomen*
Byebye!

Ashtrey | 11-10-09 | 23:00

Daar hoef je toch echt geen vijfig minuten over te praten. Een kind is pas levensvatbaar met 35 weken, daarvoor is het een uit de hand gegroeide cel.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 23:00

@zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:56
Hulde voor het samenvatten van de discussie in 1 zin

qerstman | 11-10-09 | 23:00

Byzonder saai gesprek trouwens.

Rammstein | 11-10-09 | 23:00

En wanneer wordt die grote orgie zo ongeveer door Bert verwacht ?
Want daar moet ik wel op tijd bij zijn dan (pilletjes en rubbertje halen).
.
Heeft Bert niet door dat dan eindelijk de HEMEL op AARDE is neergedaald ?
(Dat prediken ze toch zelf dat dat moet gebeuren?)
En een ongelimiteerde orgie is toch het ultime godsgeschenk ? Liefde voor en door iedereen !!! Iedereen vervult van de geilige geest !
Liever vandaag als morgen ! Opschieten dus !

schuco | 11-10-09 | 23:00

Fleauxe | 11-10-09 | 22:56
Het Amerikaanse model, doel je dan op het doodschieten van aborterende artsen ? Of de reli fanaten (meestal mannen) die staan te gillen voor je deur, nadat ze je achtervolgt hebben vanaf die arts ?

Rammstein | 11-10-09 | 22:59

chew | 11-10-09 | 22:49
Inderdaad, en wat mij stoort is dat menselijke eigenschappen worden toegekend aan een klompje cellen, dat meer overeenkomsten heeft met een eenvoudig lager organisme dan met een volledig ontwikkeld mens. Een foetus van drie weken dezelfde eigenschappen toedichten als een pasgeboren kind is als een mens goddelijke eigenschappen toekennen, en dat doet die aardige Gristelijke meneer toch ook niet?

Mijnheer Pastoor | 11-10-09 | 22:59

titsme | 11-10-09 | 22:58 Kijk, dat gedoe met een breinaald is wat Rebecca probeert te voorkomen.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:59

Fleauxe | 11-10-09 | 22:56
Dat is zo'n gelul, dat het gemakkelijk is om te ontdekken, beslissen en te doen. Maar, imnsho, zo denken mannen daar dan kennelijk over. En hoe je het wendt of keert, je bent en blijft een man.

Rammstein | 11-10-09 | 22:58

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:54
Exact. A forteriori, ik denk dat een hele hoop van die mensen er momenteel voor zouden tekenen in de pre-natale fase met een breinaald geprikt te zouden zijn,

titsme | 11-10-09 | 22:58

Het verschil tussen Bert en Rebecca is dat Rebecca niets opdringt.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:56

@Rammstein | 11-10-09 | 22:49: Dat zeg ik helemaal niet. Mijn probleem zit hem in het denken over abortus. Het gemak waarmee dat tegenwoordig gaat, dat is niet de bedoeling. Laten we het Amerikaanse model overnemen.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:56

@Fleauxe | 11-10-09 | 22:52

De samenleving lijkt me meer gebaat bij mevrouw dan meneer.

chew | 11-10-09 | 22:55

*wuift gedag*

out.

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:55

@PuistenZuiger | 11-10-09 | 22:53
Hij weet dat ze bestaan, maar Christus ziet iedereen als een gelijke. Dus moet iedereen hetzelfde doen, omdat het in een boekje staat. Tenminste, zo denkt een Gristen

qerstman | 11-10-09 | 22:55

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 22:54
Misschien was ze niet ongewenst.

Rammstein | 11-10-09 | 22:54

Fleauxe | 11-10-09 | 22:52 Ik denk niet dat de maatschappij er beter op wordt met ongewenste kinderen.
En al helemaal niet als in de eerste weken van de zwangerschap de ongewenstheid al ontstaat.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:54

ReliBart bladieblaat over van alles en slaat wat stoere tael uit
maar de bottomline is dat hij een religieuze wijsneus is die anderen de bijbel wil opleggen

Tobi | 11-10-09 | 22:54

hoe staat de moeder van rebecca eigenlijk tegenover abortus? heeft ze spijt dat ze het niet heeft laten doen? heeft rebecca eigenlijk wel een recht van leven?

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 22:54

PuistenZuiger | 11-10-09 | 22:53
Ik vind hem in en in triest, maar lang niet zo triest als jij.

Rammstein | 11-10-09 | 22:53

Die man is trouwens wel heel erg triest. Je mag volgens hem maar één partner en je moet trouwen. En hij denkt dat er geen sletten bestaan die elke avond met een andere kerel neuken.

PuistenZuiger | 11-10-09 | 22:53

@chew | 11-10-09 | 22:49: Dat verklaart m'n pro-doodstraf opstelling. Nee, geintje.
Als ik ook meer even fiducie had in een betere samenleving, als gevolg van abortushutten in overvloed, dan was ik wel voor die sympathieke mevrouw op TV geweest.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:52

@Fleauxe | 11-10-09 | 22:46
Ik moet bekennen dat ik dit opvat als een compliment

qerstman | 11-10-09 | 22:51

WaTTTTT? Mannen??

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:51

Fleauxe | 11-10-09 | 22:44
Oneensch. Je doet net alsof er elke dag busreisjes naar de kliniek gehouden worden, met jouw voorgestelde ontmoedigingsbeleid.

Rammstein | 11-10-09 | 22:49

Dat krijg je met rukken, dat het uit je hand loopt.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:49

Fleauxe | 11-10-09 | 22:44

Jij onderschat de gevolgen voor dat ongewenste kind. Die moeten toch niet de rekening van onwetende ouders betalen, bovendien zullen die ongewenste kinderen slecht opgevoed worden waardoor en nog meer onwelkome kinderen komen, of in ieder geval de basis van een goede opvoeding zal ontbreken waardoor het lastig voor die mensen zal worden goede ouder te worden.

chew | 11-10-09 | 22:49

Bij Bert loopt het uit de hand.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:48

mijn 22:46 was voor qerstman

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:47

qerstman | 11-10-09 | 22:45
*grijnst*

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:47

henkstubbe | 11-10-09 | 22:45 Sinterklaasgedichten zijn altijd satirisch, Fleauxe mag de mijne best schrijven.

zeg maar jansen | 11-10-09 | 22:46

@qerstman | 11-10-09 | 22:45: Ketter!

Fleauxe | 11-10-09 | 22:46

Die man is een idealist, maar totaal geen realist. Hij zegt dat het zo en zo zou moeten en kijkt weg van de werkelijkheid die er bestaat. Mensen zijn gewend aan vrijheden en zullen echt niet meer teruggaan naar een verkerkte samenleving waarin ze zich aan de regels van deze Christenfundamentalisten houden.

Beter een abortus die gezond en veilig gebeurd dan een stiekeme abortus met de steel van een bezem met alle gevolgen van dien.

PuistenZuiger | 11-10-09 | 22:45

Vind ik altijd zo makkelijk. Praten over jongeren. Alsof volwassenen er niet op los seksen en abortus plegen.

henkstubbe | 11-10-09 | 22:45

Zo, ik heb liever dat titsme mijn sinterklaasrijmpje maakt dit jaar, dan dat Fleauxe dat doet

qerstman | 11-10-09 | 22:45

@Rammstein | 11-10-09 | 22:37: Ongewenst is door verkrachting, alle andere zwangerschappen zijn het gevolg van laakbare onwetendheid of achteloosheid.
Niemand moet de gevangenis in, of een boete betalen. Maar een ontmoedigingsbeleid zou geen kwaad kunnen.
@Tobi | 11-10-09 | 22:36: Voor mij is het om het even of het in de Bijbel staat of niet, voor deze discussie is het irrelevant. De mens wordt niet graag geremd in het beleven van kortstondige bevrediging. Vrije seks, losgeslagen moraal en waardeloze opvoedingen. Laat ze af en toe de gevolgen maar dragen.
@qerstman | 11-10-09 | 22:35: Nee, ben oprecht openhartig.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:44

Hier in Midden-Nederland zeggen we: 'Zolang de mens niet uit den kudt is gesjeest, is er nooit een leven geweest'.

titsme | 11-10-09 | 22:44

Het CDA | 11-10-09 | 22:42
U kent elkaar ?

Rammstein | 11-10-09 | 22:43

Chow | 11-10-09 | 22:42
wtf aap:P

chew | 11-10-09 | 22:43

En na de uitzending maar weer naar een parkeerplaats voor een vluggertje, Dorenbos.

Het CDA | 11-10-09 | 22:42

Ze hebben het nu ook al over jagen... Hij durft niet over condooms te praten, haha.

henkstubbe | 11-10-09 | 22:42

Tsja, ik heb maar weer uit gezet.. Ze zal wel gelijk hebben en hij heeft ook een punt maar wordt gek van dat gekwetter..

Chow | 11-10-09 | 22:42

ReliBert vindt over condooms praten spannend, hij krijgt een kleurtje

qerstman | 11-10-09 | 22:40

ORGIE!
Het grote woord is er uit

Tobi | 11-10-09 | 22:40

iedereen die doet maar wat ie wil... huilhuil. inderdaad ouwe ee3n grote orgie

Universalis | 11-10-09 | 22:40

Hij wil gewoon dat we eerst trouwen en dan pas neukseks hebben. Zo serieus moeten we hem nemen.

henkstubbe | 11-10-09 | 22:39

in principe is zo'n bevruchting ook niet veel waard, ik stel voor alle baby's uit reageerbuisjes te laten komen, dan ben je gelijk af van erfelijke ziektes e.d. bovendien hebben vrouwen dan ook tijd voor carriere en leuek dingen.

chew | 11-10-09 | 22:38

Fleauxe | 11-10-09 | 22:32
Hey, de regie heeft je gehoord, zie je dat ?


Iedere vrouw die ongewenst zwanger is, om welke reden dan ook, heeft recht op abortus, zonder veroordeling, zonder straf.
Ik ben zelfs van mening dat de man er geen reet mee te maken heeft.
Dan heb ik het NIET over abortus als veredelde anti conceptie, je moet beginnen waar het fout gaat dus pil, usw. usw. voor de conceptie dus.

De nadruk ligt bij mij op ongewenst hè, niet gemakzuchtig, of achteloos.

Rammstein | 11-10-09 | 22:37

@ Fleauxe / 22:28
Als jij dat vindt jongen
Ik ben niet per se tegen of voor abortus. Maar hoofdzakelijk vind ik dat het een zaak is van de vrouw zelf
Wat ik op lieden als ReliBert tegen heb is dat ze met de bijbel in de hand anderen hun wil cq 'Gods woord' willen op leggen. Daarbij lijken ze op zijn minst niet geinteresserd te zijn in de mening van de vrouw in kwestie

Tobi | 11-10-09 | 22:36

@Fleauxe | 11-10-09 | 22:32
Meen je dat nou werkelijk? Of probeer je deze stijlloze discussie alleen een beetje te peperen?

qerstman | 11-10-09 | 22:35

Zou zo'n post-abortus syndroom godver ook niet ontstaan omdat alle reli-freaks in je omgeving op je inpraten dat je een kindermoordenaar bent?

vi | 11-10-09 | 22:34

Fleauxe | 11-10-09 | 22:32
Wil jij mijn Sinterklaasrijmpje maken dit jaar? :)

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:34

@Rammstein | 11-10-09 | 22:33: Verklaar je nader...

Fleauxe | 11-10-09 | 22:33

Fleauxe | 11-10-09 | 22:32
That's a load of crap and you know it too.

Rammstein | 11-10-09 | 22:33

@chew | 11-10-09 | 22:28: Er moet ruimte zijn voor abortus na verkrachting, maar dat is dan ook het enige. Abortus hier en abortus daar, waarlijk ' t is een links gebaar.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:32

Wat een lieverd is die meid. Alleen d`r haar mag wel een verfje gebruiken.

henkstubbe | 11-10-09 | 22:31

zij hij nou tuurlijk op de vraag of vrouwen het gevang in moesten?

chew | 11-10-09 | 22:31

Bert: 'Het is het doden van een ongeboren kindje'
Rebecca: 'Dat vindt u'
B: 'Nee, dat is zo'
R: 'Laat ik..'
Bert onderbreekt haar door zijn eigen uitspraak de grond in te drukken met: 'Maar wat vindt u dan?' Slim, meneer Dorenbos.

qerstman | 11-10-09 | 22:31

bertje is in de eerste 15 minuten al kapot gemaakt :)

vi | 11-10-09 | 22:30

Dorenbos, ach.
De schat. Hoe vaak zou hij zwanger geweest zijn ?
Oh nee, het is een man.
Wat klopt hier niet ?

Rammstein | 11-10-09 | 22:29

@Fleauxe | 11-10-09 | 22:27

niet vreemd alleen denk ik dat hij moeilijk van dit onware idee af kan komen

chew | 11-10-09 | 22:28

@Tobi | 11-10-09 | 22:27: Jou ook niet, waarvan akte.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:28

Reli-Bert knikt 'Ja Ja' en 'Ik begrijp het' maar het interesseert hem natuurlijk geen reedt niet wat anderen vinden

Tobi | 11-10-09 | 22:27

@HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:25: Nou nee, hij heeft op zich een goed punt.
Dorenbos stelt dat ' het leven' ontstaat bij de conceptie, vanuit dat standpunt geredeneerd is zijn opvatting niet vreemd.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:27

'Het ene kindje mag wel, en het andere kindje mag niet', zegt Bert. Bert weet ook als geen ander dat die foetussen al kunnen denken

qerstman | 11-10-09 | 22:26

@ Fleauxe / 22:23
Dat is nog de minste reden om hem afzender-retour naar zijn scheppert te zenden

Tobi | 11-10-09 | 22:25

Het stijlloze stamcafé is weer een avondje open?

SODEP | 11-10-09 | 22:25

Fleauxe | 11-10-09 | 22:23
nee omdat dhr. erbij zit als de paus zélf...

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:25

@Tobi | 11-10-09 | 22:23: Nou ja zeg, omdat hij tegen abortus is?

Fleauxe | 11-10-09 | 22:23

Net begonnen, ben benieuw.. Het Gesprek dient normaal alleen voor David Letterman

qerstman | 11-10-09 | 22:23

-weggejorist-

Tobi | 11-10-09 | 22:23

Het begint, dit kan nog mooie beelden opleveren.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:20

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:08
Ja ! Dat was ook een mooi programma.

Rammstein | 11-10-09 | 22:19

koen_c_s | 11-10-09 | 21:53
Vooruit, voor de moeite. Bedankt.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 22:19

Zembla +1

Espro | 11-10-09 | 22:19

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Idd. Het is stukken minder verwerpelijk om een ongewenst kind te laten opgroeien in een milieu waar ouders elkaar naar het leven staan.

titsme | 11-10-09 | 22:19

als dat maar goed gaat...

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:16

Deze draad heeft een zeker hoeperdepoep-gehalte.

Fleauxe | 11-10-09 | 22:14

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:34
ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:38
Niemand die het zelfs maar geprobeerd heeft?

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 22:14

Boris Poepnagel | 11-10-09 | 22:10
..... Maalderink?

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:13

Belt 112 voor Boris, dit gaat niet goed.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:12

@Elisabeth2 |22:10
Daar was ik al bang voor, een samengaan van Shoef Soef Habibi en Schnitzelparadijs dus, no thanx!

fuckje | 11-10-09 | 22:12

fuckje | 11-10-09 | 22:09
Hee, hee, het is Engeland, hè. Nog erger dan hier.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:10

meaugen ze allebei deaud? die gristinfundie en die ab-ortusfundie

DikBen(het)Zat | 11-10-09 | 22:10

-weggejorist-

Boris Poepnagel | 11-10-09 | 22:10

@Elisabeth2 |22:05
Maar toch wel Multiculti, mag ik hopen?

fuckje | 11-10-09 | 22:09

@koen_c_s | 11-10-09 | 21:53, ik kwam het inderdaad al tegen op m'n rondje.

gentle giant | 11-10-09 | 22:08

@Mutsaerts
Reageer jij nooit op twitter of schreeuw je alleen maar?

xzaz2 | 11-10-09 | 22:08

Rammstein | 11-10-09 | 21:52
Snapt. Zoiets wat de VPRO had met die vier schrijvers, heel beschaafd. Heb enorm van die serie genoten.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:08

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:05
Tja die vrouwen van tegenwoordig. Tis me wat...

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 22:07

fuckje | 11-10-09 | 21:52
nee, daar mis je nu niets aan. Vroeger was het een heerlijke soap met oude omaatjes en bitsige tantes, maar nu alleen nog met jankende, hysterische mensen die allemaal een kind willen.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 22:05

@Eurotokkie
@HaanzonderkoP
Ok, bedankt!

fuckje | 11-10-09 | 22:01

fuckje | 11-10-09 | 21:52
nee hoor maak rustig je avondwandeling af...

HaanzonderkoP | 11-10-09 | 21:59

Godward | 11-10-09 | 21:55

nou nou heb je wat tegen hoeren ofzo.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:59

RaerWijf | 11-10-09 | 21:55
Jazeker, maar een keer goed niezen waarbij neus ogen en mond goed dichtgeknepen, en het euvel was snel verholpen. Nu de muur nog verschonen.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:56

Rebecca Gomperts, dat is toch die kinderloze hoer? (Als ze niet kinderloos is, is ze een hypocriete hoer, wat vele malen erger is.)

Godward | 11-10-09 | 21:55

fuckje | 11-10-09 | 21:52

ik denk 40% van het nieuws mis je meer niet.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:55

@ Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:38
Had jij geen stront in je oren?

RaerWijf | 11-10-09 | 21:55

@Rammstein | 11-10-09 | 21:30: Da's ook mooi, met vanavond de uitzending waarin Dave over de afpersingen vertelt. Kijken dus.
@Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:32: Vouw zo' n rubberen huls om je afstandsbediening. ;)

Fleauxe | 11-10-09 | 21:54

Zie hier, een gemene hoax:

Geplaatst: Ma okt 30, 2006 23:00 Onderwerp:

Als "Wilders-kenner" - en aangezien ik mij daarbij reken, gegeven het feit dat ik de luiers van Geert Wilders heb verschoond en hem de fles heb gegeven (blijkbaar met een zeer kwalijke samenstelling) gecombineerd met de inhoud van onze geregelde persoonlijke contacten, rest mij slechts een advies: stem niet op mijn broertje c.q. PVV.

Een advies met pijn in het hart - het blijft tenslotte mijn broer - maar stemmen op een xenofoob die voornamelijk tactisch appelleert aan angst en deze willens en wetens oproept en daarbij mikt op de kwalijkste onderbuikgevoelens van de Nederlandse kiesregerechtigde gemeenschap (bepaald niet onbekend in onze vrij recente geschiedenis...) is het verliezen van het zicht op de brede context. En dat is mijn broertje niet vreemd - gebrekt aan overzicht en inzicht in breder verband. Was altijd zo, zal nooit veranderen - prive zowel als politiek. Persoonlijk reken ik hem dat niet aan; ik ken zijn beperkingen vanaf de dag dat hij geboren is en de jaren de daarop volgden. Boerenslim maar zonder echte intellectuele bagage.

Dat gezegd: vanzelfsprekend dient iedereen te stemmen (al is het maar vanwege de waan van de dag) zoals hij/zij wenst. Dat is per slot van rekening democratie.

Nieuwtje: Geert Wilders is een seizoen lid van de Rode Loper (toen nog UCS) geweest. Won zijn eerste partij (tegen Frans Smid als ik me goed herinner), verloor de opvolgende drie partijen - en bedankte als lid. Just for the record

Paul Wilders
tango.messageboard.nl/9654/viewtopic.p...
Iedere gek kan dit plaatsen, maar Allochtonenweblog claimt dat Vrij Nederland het wereldkundig gemaakt heeft, ook al is er op Vrij Nederland niks over "Paul Wilders" te vinden.
allochtonen.web-log.nl/allochtonen/200...
Vanzelfsprekend nemen sites als nujij het ook al over..
www.nujij.nl/de-broer-van-wilders-zegt...
www.nujij.nl/fatwa-van-de-dag-paul-wil...
Het zal me benieuwen hoeveel media deze hoax voor waar gaan slijten, op z'n wiki wordt er met geen woord over broers of zussen gerept, en google rept alleen over dit zelfde verhaal...
www.google.nl/search?hl=nl&client=...
Ik vraag me af welke "gerenommeerde media" in deze hoax gaan stinken.

koen_c_s | 11-10-09 | 21:53

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:49
Het is een gesprek-format, geen interview-format, dus stel, ze komen erachter dat ze beide een passie hebben voor kite surfen, dan kan het zomaar gebeuren dat het vijftig minuten of iets dergelijks, alleen maar over kite surfen gaat.
In oude "wat wilt U zien op Powned TV" topic heb ik het idee wel eens voorbij zien komen in de reaguursels.

Rammstein | 11-10-09 | 21:52

@Elisabeth2 |21:20
Eastenders ken ik niet, kijk nooit naar de BBC, mis ik wat?

fuckje | 11-10-09 | 21:52

Rammstein | 11-10-09 | 21:42

Ik vond de laatste gesprekken bij P&W over de DSB bank ook wel vermakelijk zeker met Lakeman die man heeft toch een gezichtsuitdrukking als die afzonderlijk
zijn wenkbrauwen ging bewegen.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:51

@ Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:38
Niet in mijn wereld...

RaerWijf | 11-10-09 | 21:50

@Abortus is moord.

bottehond | 11-10-09 | 21:30

menstruatie is moord! houdt ze barrenvoets en zwanger.

pendajo | 11-10-09 | 21:50

Rammstein | 11-10-09 | 21:47
Ze zegt poppevlecht tegen me.... *Kijkt verguld*
Ik ga even de 185 zenders aflopen hier, komt best goed.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:49

Kijk wel een keer in een verloren uurtje. Maak me meer zorgen om de peiling over Kereltje Pechtold. PvdAfgrond stapt schijnbaar over naar een nieuwe winnaar.

Kamervraag | 11-10-09 | 21:48

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:45
Dat weet ik niet poppevlecht, bij mij zit het naast MTV, maar dat is zeer toevallig.

Rammstein | 11-10-09 | 21:47

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:45
Ik moet me daar maar in schikken, zo blijkt. Het is niet voor me weggelegd.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:47

Rammstein | 11-10-09 | 21:43
Je hebt me overgehaald. Ga ook kijken, maar welk net?

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:45

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:44
Ik hoor het al, jij wordt nooit een pro.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:45

Ze hebben Mutsaerts vergeten aborteren. Hij zou het in ieder geval niet erg gevonden hebben.

Nonkel Frituur | 11-10-09 | 21:44

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:38
Dat kan heel verkwikkend zijn. Soms.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:44

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:40
Oké. Ik sla dan morgen wel even over; bijkomensindachtig zeg maar.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:44

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:37
...... en ik ben nieuwsgierig naar wat deze meneer te vertellen heeft over iets waar hij zich nooit een voorstelling van kan maken.

Rammstein | 11-10-09 | 21:43

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:37
Ja hoor. Liever een of andere goede docu, maar deze gesprekken zijn, afhankelijk van de gesprekspartners weliswaar, vermakelijk.

Rammstein | 11-10-09 | 21:42

Hoe doe je full screen bij het gesprek? en waar kan je reageren op de content? Ik raak in afwachting van de 'tip van de dag' met de minuut meer teleurgesteld in dit oude medium online.

Universalis | 11-10-09 | 21:41

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:35
Geen dank Jaap. Maar blijf dit wel enige tijd herhalen.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:40

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:37
Altijd leuker dan naar een schilderij te gaan luisteren, toch?

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:38

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:34
Je moet je voeten trouwens ongeveer een meter (of meer) van de muur zetten.
Anders wordt het wel erg makkelijk

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:38

Rammstein | 11-10-09 | 21:35
Jij hebt echt zin en tijd om 's avonds naar een discussie te gaan kijken?

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:37

JosVerbeek | 11-10-09 | 21:36
Ook, maar dat komt gewoon omdat ik scheel ben.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:37

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Ben je tegen abortus, Botte? Of hangt dat nog ergens van af?

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:36

RaerWijf | 11-10-09 | 21:32
Rustig, rustig, je uitrusting is dus niet in orde. Ga maar even 20 minuten op de gang staan.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:36

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:34
Mijn goDt, u bent waarlijk een slangenmens. Gaat u straks nog plempen dat u met uw linkeroog in uw rechterbroekzak kan kijken?

JosVerbeek | 11-10-09 | 21:36

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Ja, dat vind ik nu ook. Jouw argumentatie is erg sterk in je comment.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:35

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:32
Ik heb al wat aardige gesprekken gezien op "Het Gesprek".
*nog op Weesie versus Jolo hoopt*

Rammstein | 11-10-09 | 21:35

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:30
Thanx, LD. Dat werkt. Nu de muur even onder de hogedrukreiniger, zag ik net.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:35

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:30
Doet me denken aan de volgende oefening:

Pak en stoel en zet deze voor een kale muur.
Ga voor de stoel staan en buig eroverheen zodat je hoofd tegen de muur rust en je benen gestrekt rechtop staan (als het ware haaks op de grond).
Pak nu de stoel en probeer overeind te komen.

Als je dit goed lukt ben je een vrouw.

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:34

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:28
Wij moeten hier enige lenigheid (van lichaam en geest) handhaven, teneinde eh... nou ja. Dat dus.

RaerWijf | 11-10-09 | 21:30
Laat maar: ik heb daarnet in mijn oor gescheten.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:34

@ bottehond | 11-10-09 | 21:30
yup... net als de doodstraf. Is niet per definitie verkeerd.

RaerWijf | 11-10-09 | 21:33

Fleauxe | 11-10-09 | 21:29
Ik heb nog nooit een goede discussie op TV gezien zonder dat mensen door elkaar heen gaan schreeuwen en een ander laten uitpraten.
Dat heeft me uit pure frustratie al 12 TV's gekost. Ik kijk niet meer naar praatprogramma's.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:32

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Onzin. Je weet het zelf ook.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:32

@ CoffeePatch | 11-10-09 | 21:31
Dat wil jouw tv je doen geloven...

RaerWijf | 11-10-09 | 21:32

@ Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:28
Lekker ben jij! Waar ga ik nou nog een beetje een fatsoenlijke luchtfiets vandaan halen? Na die grote recall zijn die dingen hartstikke moeilijk te vinden! -licht panische toon-

RaerWijf | 11-10-09 | 21:32

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Water is nat.

JosVerbeek | 11-10-09 | 21:31

bottehond | 11-10-09 | 21:30
Vindt U.

Rammstein | 11-10-09 | 21:30

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:27
Je doet het ook verkeerd. Ga voor de muur staan.... ok....... goedzo.. ja..... en nu heel hard buigen..... Ok..... herhaal deze oefening 20X

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:30

Fleauxe | 11-10-09 | 21:29
....... and they have Dave, my Hero.

Rammstein | 11-10-09 | 21:30

Abortus is moord.

bottehond | 11-10-09 | 21:30

@ Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:28
/me gaat op zoek naar een vaas... kun je daar vast in plassen

RaerWijf | 11-10-09 | 21:30

Het Gesprek is een goede zender. Inhoud zonder opsmuk, niets om je voor te schamen.

Fleauxe | 11-10-09 | 21:29

@ CoffeePatch | 11-10-09 | 21:28
Welnee, je tv kon het gewoon niet langer aanzien. Die vond het niet verstandig dat jij daar nog een moment langer naar keek. Verstandige tv heb jij!

RaerWijf | 11-10-09 | 21:29

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:25
Nee! Hethaal de oefening tot 01.30.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:28

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:27
Nooit geweten dat je zo flexibel was.

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:28

RaerWijf | 11-10-09 | 21:24
Pas je wel op? Begin jij maar met het luchtfietsen.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:28

RaerWijf | 11-10-09 | 21:27
Jawel, maar ik moet ook ontzettend nodig.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:28

Bij ons heeft UPC "Het Gesprek" al geaborteerd.

CoffeePatch | 11-10-09 | 21:28

Twee engerds tegenover mekaar, mij niet gezien.

Vieze Tonnie | 11-10-09 | 21:27

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:22
Voor als het je verbaast: ik typ dus met mijn rechter ooglid nu.

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:27

@ Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:27
Wat is je punt? Da's toch heel normaal?

RaerWijf | 11-10-09 | 21:27

* Ondertussen al bureau aan gort geslagen heeft *

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:27

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:22
Heb je ook tips om weer synchroon te komen? Mijn rechterwijsvinger zit vast in mijn linkeroor, m'n grote linkerteen in mijn knoopsgaatje en mijn rechterknie staat andersom...

Jaap de Paap | 11-10-09 | 21:27

@ Rammstein | 11-10-09 | 21:25
nergens voor nodig... absoluut te begrijpen.

RaerWijf | 11-10-09 | 21:27

..... sorry ....

Rammstein | 11-10-09 | 21:25

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:19
Meer?

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:25

Ik ga zo Zembla kijken, leek me toch ook wel tof

Brax | 11-10-09 | 21:25

@ Eurotokkie | 11-10-09 | 21:23
Hij geilt op Yvonneke... stiekum...

RaerWijf | 11-10-09 | 21:25

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:22
Goed bedoeld van je, maar de GS redactie ligt allang op één oor.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:25

Het begint om 22.15 uur.

Rammstein | 11-10-09 | 21:24

@ Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:22
Links, hand, oor, rechts, hand, neus, kniebuiging, shit, de vloer schiet omhoog. Misschien de volgende keer niet eerst 4 bacootjes achteroverslaan... -gaat op zoek naar de wijn-

RaerWijf | 11-10-09 | 21:24

Boer zoekt vrouw kijken is dit niet een soort zelfpijniging.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:23

Ok, morgen weer verder met de bejaardengym. Wel braaf jullie oefeningen blijven doen hoor.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:22

@ Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:20
Ja, het zijn zware tijden...

RaerWijf | 11-10-09 | 21:22

RaerWijf | 11-10-09 | 21:17
Bedankt, dat wordt mijn nieuwe volkslied.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:21

fuckje | 11-10-09 | 21:17
Ik heb vanmiddag East Enders gekeken, dat is meer dan genoeg voor 10 jaar BBC. Ik stond trillend op uit mijn stoel, dat die ellende normaal gevonden wordt in het Engeland van nu.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:20

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:16
Probeer ook eens met je rechterhand je linkeroor vast te houden en met je linkerhand het puntje van je neus. En om de beurt afwisselen. Goed voor je motoriek.

*ook goed voor elisabeth als ze er kniebuigingen bij maakt*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:19

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:15

Ach ja ik zag de bui al komen op de buienradar zo een rood stipje vlak boven
mijn woning.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:19

Vind die Rebecca Gomperts iets van Boudewijn de Groot weghebben.

william7055 | 11-10-09 | 21:19

DeMaartenR | 11-10-09 | 21:11
Sinds links openlijk de Islam steunen zijn de echte feministen oorverdovend stil.Maar dat terzijde.

Zo jammer! | 11-10-09 | 21:18

Wij hebben net genoten van " Boer zoekt vrouw ", da's weer genoeg tv voor een week.

fuckje | 11-10-09 | 21:17

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:11
Dat is nog best grappig.
* Rest v/d avond zoet is *

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 21:16

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:12
Ah, jij lag ook in die verschrikkelijke allesverwoestende onweerszone waar weer eens geen weeralarm voor werd afgegeven.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:15

JRShield | 11-10-09 | 21:09
Ok. En nu omwisselen.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:13

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:10

Ik ben al 20 x geflitst.

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:12

Bedankt voor de waarschuwing, GS, ik surf gauw verders.

Hapax | 11-10-09 | 21:12

JRShield | 11-10-09 | 21:09
Treurig, maar het is niet anders. Probeer eens met je linkerhand zijwaartse bewegingen te maken en tegelijkertijd met je rechter opwaartse. Zo, heeft je leven weer zin.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:11

Dorenbos +1
Feministische heks -1..

DeMaartenR | 11-10-09 | 21:11

1450 nu al, plus hagel.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:10

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:02
Hey, zo ben ik nou eenmaal.

Rest In Privacy | 11-10-09 | 21:09

*kut, in mijn mond overgegeven*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:09

*bijt op zijn tong*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:09

*adem in......... adem uit.........*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:08

*zucht*

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:08

RaerWijf | 11-10-09 | 21:06
Ha, ik ben al bij 205, maar misschien valsgespeeld met leesbril op....

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:07

kom op die zender soms David Letterman tegen dan blijf ik even hangen .

Eurotokkie | 11-10-09 | 21:06

@ Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:04
ik ben vast begonnen... als jij links doet, doe ik rechts... 32... 33.. 34..

RaerWijf | 11-10-09 | 21:06

Dat lijkt me gezeik van de bovenste plank worden. Gaat nog liever regendruppels tellen.

Elisabeth2 | 11-10-09 | 21:04

JRShield | 11-10-09 | 20:49
Shit, dat geeft de burger moed. Treurig.

Lying Dutchman | 11-10-09 | 21:02

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 20:57
Bedankt voor de tip, maar daar zit gek genoeg Nederland 1...

Rest In Privacy | 11-10-09 | 20:59

22.15 dus, inlezen is ook een kunst.
Thnx voor de tip.

gentle giant | 11-10-09 | 20:59

Ik kijk liever niet. Moet ook nog zien te slapen vannacht.

JosVerbeek | 11-10-09 | 20:58

JRShield | 11-10-09 | 20:49
Misschien op 1?

ScheleDakdoef | 11-10-09 | 20:57

Jammer dat het niet live is, ik dacht leuk idee; dat gesprek. Als je zin hebt in zomergasten of winteravonden en het is géén zondagavond kun je op je gemak intunen in een of ander boeiend (of saai) gesprek. Helaaass, uit het embedded filmpje blijkt dat het al is opgenomen. Geknipt en geplakt dus. Heerlijk eerlijk heertje nog maar eens terugkijken.

Universalis | 11-10-09 | 20:57

@ Van Snikkelenburg | 11-10-09 | 20:52
Nee. Daarbij, sex op tv is altijd erg lastig, zeker met meer mensen. D'r lazert er altijd een van die buis af. Daarbij... krijg die lastige vlekken maar weer es van het scherm af. Gedoe...

RaerWijf | 11-10-09 | 20:57

Da's kudt, mevrouw giant zit naar die geile boeren te kijken.

gentle giant | 11-10-09 | 20:56

heb altijd al het idee gehad dat volkert v/d graaf en rebecca gomperts zeer naaste familie zijn, beiden hebben een zeer vervelende drang de wereld te vertellen hoe het wel moet en zetten dat met actie bij

negatieve zeikstraal | 11-10-09 | 20:55

Een orgie? Waar? Mag ik meedoen?

Van Snikkelenburg | 11-10-09 | 20:52

Die zemble docu klinkt wel goed, beter dan dat gemekker over het broeikaseffect.

robot from 1984 | 11-10-09 | 20:52

Idd schijt aan het milieu gewoon het gesprek kijken daar wordt je wijzer van
en dan plak je meteen het Rad van Fortuin erachter , ghe

Eurotokkie | 11-10-09 | 20:52

Geneuzel over de natuur is niet belangrijk.
De Natuur bepaald, wij moeten er mee leven, als onderdeel van die natuur.
De groeten.
L.

Zo jammer! | 11-10-09 | 20:51

Ben ik ff blij dat ik hier geen nederlandse televisie heb. Tenenkrommend, hoef ik niet voor te kijken!

RaerWijf | 11-10-09 | 20:51

BiggyBizzy | 11-10-09 | 20:48 Zondag 11 Oktober om 22:15

Rest In Privacy | 11-10-09 | 20:49

Wow, voor het eerst in mijn leven had ik eerste! kunnen zeggen!!!
OT: tijd heb ik wel gevonden, maar op welk kanaal zit in godesnaam het gesprek?

Rest In Privacy | 11-10-09 | 20:49

hoe laat is dit

BiggyBizzy | 11-10-09 | 20:48

@Mutsaerts
Je bent vergeten "ingezonden mededeling" boven je artikel te plaatsen.

Chiant | 11-10-09 | 20:47

mmm, dat klinkt best goed, hoe laat wordt het uitgezonden en op welk kanaal zit het gesprek???

Rest In Privacy | 11-10-09 | 20:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen