Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVEDEBAT: Pecunia's koningshuis

kostdatt.jpg En dan zappen we naar de Tweede Kamer waar het debat over het prijskaartje dat aan ons koningshuis hangt op het punt staat te beginnen. We waarschuwen alvast: Slechts de financieel experts van fracties gaan Premier Balkenende aan de tand voelen over Villa Corruptie in Mozambique, de fiscale loophole van prinses Christina en de ook wederom dit jaar gestegen uitkering van de Oranje-telgen. Doodsaaie kost dus met boekhoudmannetjes en dito termen. Voorts heeft een Kamermeerderheid al laten weten tegen grootscheepse veranderingen te zijn. Driewerf gaap dus. Maar wacht eens! Het debat wordt al dagenlang gehyped. Het halve Binnenhof staat vol met straalwagens voor de live-uitzending van de NOS op televee. Zelfs SBS Kempingnieuws komt vanavond met een complete special. Hoeveel Kamerleden gaan zoveel gratis air-time negeren? Dat de PvdA momenteel even een anonieme backbencher naar voren schuift tijdens de laatste uurtjes van Mariëtte Hamer kunnen we ons voorstellen. Maar verder kan geen partij zich een B-opstelling permitteren. Hallo Femke! Niet alleen schreeuwen om Vak K te pesten. Geert! Doorbijten nu! Kom op Agnes. Knallen voordat Marijnissen de toko weer overneemt. Hup Alexander! Verkiezingen komen er aan dus straks zijn er weer ministerposten te verdelen. Aanpakken die stuurloze JeePee. Voor volk & vaderland! Gerdi, zet die SCHUIF eens open!

Reaguursels

Inloggen

Effe lagge over de Amsbergjes en in het biezonder WimLex.
Satirisch filmpje van BNN die die K familie op de hak neemt, door middel van kleipoppetjes. Bijna twee jaar is hier aan gewerkt. Laghuuuuu!!!!!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=W4YFdeD9RgI
Kijk ook ff naar de zeer verhelderende site van ProRepublica:
www.prorepublica.nl/

De Woeste Burger | 09-10-09 | 06:50

De poll stevent af op een 2/3 meerderheid die het koningshuis willen sluiten:

Koningshuis?
Handhaven 3582 35.7%
Sluitenc 6454 64.3%
Totaal 10036

coosie | 09-10-09 | 03:21

Ten eerste wil ik benadrukken dat de over het paard getilde Oranjes het probleem met de vakantiewoning niet hadden als ze in het verleden al flink gekort waren op in gestolen salaris van de gewone werkman . Ze verzuipen in de centjes die door de hardwerkende man elke maand worden gestolen onder de noemer in naam van de koningin. Het is een groot middeleeuws sprookje dat hele koningshuis .... niet meer van deze tijd en te gek voor woorden dat er elk jaar nog veel onnozelen staan de zwaaien met vlagetjes .... In 1940 waren ze zo weg toen de Duitsers kwamen met al hun geld en goud en werd de gewone man in Nederland opgejut vanuit hun vakantieverblijf om de Duitsers op hun zak te slaan ...... Weg ermee en liefs vandaag nog ..... ze lachen ons uit in de nabije toekomst dat wij dit sprookje van een paar over het paard getilde gasten steunen met ons zielig loontje .....

Marley | 09-10-09 | 01:58

Voor monarcie is PR alles wat belangrijk is. Doelstelling is de troon doorgeven aan de volgende generatie. Niks mis mee. Maar dan moeten ze eerst weer eens Vaderlandse Geschiedenis gaan leren en les nemen in hoe het hun overgrootouders en betovergrootouders wel lukte geliefd bij het volk te blijven. Wilhelmina had geen villa in Mocambique (goed geschreven? Uitspreken lukt me wel); ze ging af en toe schilderen op de toendra's van Schotland, en Juliana had een huisje (nou) aan de Italiaanse kust. Bootje erbij. Mooi zat.
Want dat is wat het volk wil: herkenning. Zij hebben een leuk optrekje aan de Mediterrannee; dat is precies wat ik ook wel zou willen hebben. De koningin fietst met regenkapje op. Deed mijn oma ook. De koningin wordt boos omdat er wordt beweerd dat ze truttig is; en dat was nou net wat ze altijd had willen voorkomen. Mijn oma was ook geen trut, maar degelijk en fatsoenlijk. De koningin als rolmodel voor de voorzitster van de plattelandsvrouwen.
En die heeft geen zus die de belasting ontwijkt via een nep-Brits eiland.
En die heeft geen zoon die iets ongrijpbaars bouwt in duister Afrika.
En die heeft geen aangetrouwd uit een foute familie.
En die laat haar schoondochter niet lopen in haar eigen verlovingsjurkje, wanneer die drel voor haar eigen zoon onder een heroine/wapendealer heeft gelegen.
En die vliegen niet voor een jaarlijks kapitaal waar een gemiddeld Afrikaans land van moet bestaan voor privetripjes naar leuke oorden, weg uit dit land wat hen voedt.

De zuster van de voorzitster van de Plattelandsvrouwen draagt keurig haar belastingen en lasten af.
De zoon van de voorzitster van de Plattelandsvrouwen huurt drie weken een stacaravan in Renesse.
Aangetrouwd van de voorzitster van de Plattelandsvrouwen was netjes in onze oorlog; niet te heldhaftig, maar zeker geen vijand van zijn eigen volk.
De schoondochter van de voorzitster van de Plattelandsvrouwen wordt weliswaar geen prinses, maar kan haar eigen kleding naaien (en die zoon). Ze heeft ook zeker niets te maken gehad met de lokale hasjdealer.
De familie van de voorzitster van de Plattelandsvrouwen gaat graag op vakantie. Na hard werken en flink sparen zijn ze al eens geweest in Torremolinos, Catholica, Luxemburg, Ameland, Kos, en zelfs op bedevaart met CvI naar Jeruzalem. Over twee jaar naar haar zusje in Canada.
En daar lijkt het echte Nederlandse Oranjehuis op, althans, zo zien wij, the people, dat graag. Zo kan die familie nog eeuwen mee, al heten ze inmiddels eigenlijk gewoon Von Ambsberg, want pappie en mammie waren gewoon getrouwd.
Maar als ze zich gaan gedragen als Moskouse maffiosi is het gauw gedaan.

david de boude | 09-10-09 | 01:27

Wat de monarchie ook kost, het is teveel.
"Ja maar ze werken hard" hoor je dan vaak.
Vreten, zuipen en een beetje rondneuken valt tegenwoordig blijkbaar onder werken. Weer wat geleerd.
Afschaffen die zooi en snel aub.

copy2devnull | 09-10-09 | 00:39

@juriste
Juist.... dus dit stinkt als een beerput, de prins genereerd winst uit zijn investering, waar op zich niks mis mee is, echter heeft hij tegelijkertijd ook een stulpje wat beveiligd moet worden, daar mag de belastingbetaler voor opdraaien. Tegelijk vliegt meneer erheen met het regeringsvliegtuig, wat ook betaald mag worden door het volk. Het geld waarmee hij investeerd is echter geld dat in de loop der jaren gegenereerd is door het volk. Dus met andere woorden, alle winst verdwijnt in de zakken van de prins en alles wat het kost draait de belastingbetaler voor op. Komt nog bij dat de arme mensen die daar wonen niet geholpen worden maar eerder met de dood bedreigt worden door de heren ontwikkelaars, het zou de prins dus sieren als hij er persoonlijk voor zou instaan dat de leefomstandigheden voor die mensen ter plaaste zou verbeteren. JP Oetlul heeft voor het gemak alles maar ondergebracht in een stichting, zodat achteraf altijd geroepen kan worden dat het aan anderen lag, en dat zal hij zeggen als hij zelf al een baantje heeft aanvaard bij een of andere uitvreters organisatie. JP je bent een zak hooi! Een marrionet van het koningshuis, zoiets noemen we in normale mensentaal een stroman! En de familie lacht zich suf erbij, ze gaan gewoon door met belasting ontduiken door weer ergens op een paleis een ander postbus te openen. Ik krijg ineens zin om naar Italie te verhuizen, daar weet je dat Berlusconi de boel verneukt, in overdrachtelijke zin, zowel als in inhoudelijke zin, maar daar weet je tenminste waar je aantoe bent, hier hebben we te maken met klaplopers die zich lenen voor allerlei kunstjes en vervolgens met uitgestreken gezicht liegen dat ze het niet konden weten....

Barbara Drijfzand | 09-10-09 | 00:34

De regering wilde zelf een kavel kopen in Mozambique voor de beveiligers, want de kroonprins wilde z'n tweede kavel daar niet aan opofferen en wilde daarmee winst maken door dit door te verkopen aan een Amerikaanse vriend. De regering kon de kavel niet betalen want het was voor hen veel te duur (geen vriendenprijsje voor Balkenende ). De prins wil geen beveiliging want hij wil privacy ( en niet gechanteerd worden door beveiligingspersoneel), maar moet nu toch beveiligers onderbrengen in een hutje op z'n kavel met zeezicht.
Wat een gedoe.

juriste | 08-10-09 | 23:23

Ja mensen het kost wat,maar dan heb je ook de grootste vervuilers van deze planeet.En J.P. alles maar goed keuren.Het zijn en blijven elite boeven.

wocky | 08-10-09 | 23:21

Gaan we nu nog beleven!

De premier vindt dat er antwoorden en zelfs oplossingen zijn geboden?

Schande!

College algemeen staatsrecht. Geintje. En een rits vooruitschuivers.

Kudtkip | 08-10-09 | 22:53

Even off-topic:

Het lijkt er op dat Hamer mag blijven. Goed nieuws dus!

Wolveshead | 08-10-09 | 22:51

poppenkast

koetmeurning | 08-10-09 | 22:47

Balki noemt Beatrix, Willem em Maxima uitkeringsgerechtigden. Daarom mogen ze de de eigen vluchten declareren.

Crazy Horse | 08-10-09 | 22:43

@ macpaparazzi

.. deze motie moet ik U ontraden

nachtschilder | 08-10-09 | 22:41

Wordt is tijd dat dat zooitje ongeregeld belasting gaat betalen, ze lopen alleen maar te hoeresnoeren op andermans kosten... gatverdamme, kotsziek wordt ik ervan !

macpaparazzi | 08-10-09 | 22:39

ze mogen gewoon blijven shoppen in New York en Londen met het regeringsvliegtuig .. gelukkig, stel je voor.

nachtschilder | 08-10-09 | 22:34

Laat ze voortaan met Transavia vliegen, wellicht worden ze er uitgeflikkerd onderweg ! Weet schoonpapa ook eens hoe dat voelt.

macpaparazzi | 08-10-09 | 22:34

In een tijd dat iedereen in moet leveren zijn er altijd lieden die op kosten van een ander (lees burgers) de bloemetjes buiten zetten. Waarvan we weten dat je dure jachten laten onderhouden (€ 400,000), privévliegreizen declareren (€ 680.000) en dure villa's laten bouwen in Afrika met dubieuze ontwikkelaars. Ook komen er verhalen ter sprake over belastingontduiking via de kanaaleilanden en 'foute' schoonvader' in Argentinië. Hoe lang kunnen wij dit als burger nog accepteren? Onder het mom van 'een baantje' bij de VN of een job als microkrediethulpverlener worden klauwen geld over de balk gesmeten, en wij, als burgers, moeten dit maar toestaan. Ik denk dat het tij moet keren, vooral nu, in deze onzekere tijd. Er gaat geen week voorbij of er komen geruchten over deze achterhaalde vorm. Dat er discussie is, is al een feit dat het niet lekker gaat daar. Dit kan niet zo langer doorgaan. Geef uw mening.

macpaparazzi | 08-10-09 | 22:32

.............. en alles moet blijven zoals het was.

koetmeurning | 08-10-09 | 22:28

Ah, die Van Raak met nog iemand (Spies, iets met ies) verbonden en de motie is van de baan.

Zo gaat dat dus. Staat die man Van Raak de hele dag scherp te debiteren, is het over met een deal met een ander die ongeveer zo dacht.

*nooit de politiek in gaat*

Kudtkip | 08-10-09 | 22:28

.. en ingetrokken, mooi. Zeker onverminderd scherp dienen.

dunc | 08-10-09 | 22:28

motie prive vluchten wordt ontraden.. tuuuuuuurlijk JeePeee, ben gelijk weer helemaal wakker :)

nachtschilder | 08-10-09 | 22:25

(22:16) Nachtschilder, als u wakker blijft, komt nú het derde deel van vandaag.

Van Raak dient de zaak onverminderd scherp. Moeite waard!

Kudtkip | 08-10-09 | 22:21

oef.. was in slaap gevallen , heb ik wat gemist ?

nachtschilder | 08-10-09 | 22:16

Kudtkip | 08-10-09 | 22:01

Dat was mij inderdaad bekend ;-)

En zoals gezegd, ik vond dat hij het uitstekend deed (van wat ik live heb meegekregen dan).

Wolveshead | 08-10-09 | 22:13

(21:59) Dunc, het Oostblok (communisme, zoete bureaucratie), daar doet het me nou helemaal niet aan denken.

Het lijkt alles op ...

O wacht.

Kudtkip | 08-10-09 | 22:12

"Uitkeringsgerechtigde leden van het koninklijk huis: 16 volwassenen".

Volgens onze premier.
En hoeveel kinderen, premier?

En hoezo uitkeringsgerechtigde leden van het koninklijk huis?

Dat zegt men doorgaans van een type wat geen werk heeft, het niet kan vinden, niet kan krijgen, ziek en bijna deaud is.

Kudtkip | 08-10-09 | 22:07

@ Kudtkip | 08-10-09 | 21:47
Het doet mij denken aan iets met Oost en Blok uit de vorige eeuw.

dunc | 08-10-09 | 21:59

Kudtkip | 08-10-09 | 21:47

Ik weet 't niet zeker, maar ik vond dat hij wel Raak schoot zo links en rechts.

Wolveshead | 08-10-09 | 21:54

(21:22) Dunc, indien vrij afgegeven, is dat razend gave info.
Vooral om dan nog 361 dagen (elk jaar weer) vol te houden!

(21:22) Teun, onderzoek, onderzoek. Er komt later nog een sloot antwoorden op actuele vragen. Het journaille doet er goed aan deze bij te houden. Hier staat wat op het spel.

((21:24/25) Wolveshead, Raak heet die man van de SP. Iets met Raak.
Uitmuntende vraagstellingen, parerende reacties en voorstellen.
Kom, hoe heet ie nou?!

Kudtkip | 08-10-09 | 21:47

(21:12) fuckje, het is gewoon stuitend hoezeer de kamerleden elkaar nog moeten bijspijkeren.

En anders wel dat die tactiek een middel is hoe te regeren. Of dat daartegen te protesteren is. En de klok loopt!

Kudtkip | 08-10-09 | 21:34

Bas van der Vlies heeft haar door.

koetmeurning | 08-10-09 | 21:31

PvdA wil graag de rit uitzitten. Mevr.Timmer doet een duit in het zakje.

koetmeurning | 08-10-09 | 21:29

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 21:22

Wellicht is het wijs om eerst te onderzoeken of een dergelijk onderzoek haalbaar is.

Wolveshead | 08-10-09 | 21:28

Comment van 21:24 was uiteraard bedoelt voor Kudtkip

Wolveshead | 08-10-09 | 21:25

Je vroeg het zo dringend, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen aan dat verzoek geen gehoor te geven (ondanks het feit dat ik daarmee de waarheid helaas geweld aan moest doen).

Inderdaad, de woordvoerder van de SP doet dit uitstekend naar mijn mening.

Wolveshead | 08-10-09 | 21:24

VVD ondermijnt het debat.

koetmeurning | 08-10-09 | 21:24

Kudtkip | 08-10-09 | 21:19
Maar ook dat volgt later....
Valt me mee dat er geen onderzoekje naar is.

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 21:22

@ Kudtkip | 08-10-09 | 21:19
Nacht 1 . W-A & M sliepen met de rug naar elkaar toe
Nacht 2. W-A & M sliepen beide op hun rug met de neus naar boven
Nacht 3. W-A & M bladiebla

dunc | 08-10-09 | 21:22

Gelukkig maar, Wolveshead (21:10).

De opening en de sluiting prima verzorgd door de SP.
Hele beleefde vragen en kritiek. En prima voorstel:

Een leesbaar en begrijpelijk jaarverslag, naast de cijfers!

Kudtkip | 08-10-09 | 21:19

@Kudtkip |21:09
't Is wel waar....
Bovendien moest hij mevrouw Timmer, die vrouw in die aftandse hoerenjurk, nog uitleggen wat het verschil is tussen de Koninklijke familie, en het Koninklijk huis....

fuckje | 08-10-09 | 21:12

't Is niet waar.

Wolveshead | 08-10-09 | 21:10

We worden rondgeleid d.w.z. om de tuin geleid.

koetmeurning | 08-10-09 | 21:10

De Premier die openingstijden van koninklijke musea staat voor te lezen in de kamer?

Zeg dat het niet waar is. Iemand. Alsjeblieft!

Kudtkip | 08-10-09 | 21:09

(20:43) Baatstra, dat is dusver regelmatig zo gebracht. Dit project zou goed zijn voor de lokale bevolking. Werkgelegenheid en zo.

Intussen staat het project zelf onder vuur. Corruptie. Randzaken als verrezen scholen hebben geen riolering of electra bijvoorbeeld. Niet voor niets dat de 'projectontwikkeling' in een stichting onder is gebracht.

Evenals de nalatenschap aan de tante van onze Koning (!) door diens opa.
Het zou ook anders moeten heten: Behoudingshulp.

Kudtkip | 08-10-09 | 21:00

Laat de Nederlander zelf beslissen! Straks bij de gemeenteraadsverkiezingen een extra papiertje om te stemmen .. voor of tegen! Of die dikke beslist toch nog om met een hollands meisje te trouwen. Dat verandert de zaak natuurlijk!

god is de geest | 08-10-09 | 20:54

@baatstra |20:43
U begrijpt er niets van. Geeft op zich ook niet, maar braak dan niet dusdanige verontwaardigheden uit.

fuckje | 08-10-09 | 20:51

Laat ons hopen dat dit de definitieve ondergang van J.P. Balkenende inluidt, en in het kielzog daarvan de definitieve teloorgang van het Huis van Oranje. Een door de belastingbetaler gefinancierde geheime dienst, de AIVD, heeft dure uren gedraaid en voor JP onderzocht of het allemaal wel goed zit daar in Mozambique, en nu weet JP het zeker en moeten wij het allemaal maar van hem aannemen: geen vuiltje aan de lucht.
Een beetje journalist moet nu bloed ruiken, op dat project duiken en ons gedetailleerd verslag doen van hoe het daar allemaal reilt en zeilt. Succes verzekerd. De stank die uit die beerput komt is hier nu al te ruiken. Dit gaat nog een staartje krijgen, en vervolgens een dikke lange staart die zelfs een Wim Kok niet af had kunnen hakken.
Let wel, Willem Alexander heeft nú nog alle kans om de stekker uit dat project te trekken en er zonder veel kleerscheuren af te komen. Nu nog wel. Over een tijdje niet meer.

Schoorsteenveger | 08-10-09 | 20:50

Net in het nieuws.... Waarom moet Willem Alexander stoppen met het huis in Mozambique?.... Hero Drinkman:"Het is een en verkapte vorm van ontwikkelingshulp"
Mijn hemel... waar komt die man vandaan?

baatstra | 08-10-09 | 20:43

(19:58) Baatstra, zoals hierboven gezegd: propaganda.
Als dit het verweer op de toelage die ze (het koningshuis) jaarlijks krijgt moet zijn, waarom dan nog een hele middag en avond steggelen over hun boekhouding?

(20:03) Bo, way to go!

Kudtkip | 08-10-09 | 20:19

baatstra | 08-10-09 | 19:58
Orangistische propaganda en totale onzin, geschreven door een Amsbergofiele idioot.

anti020front | 08-10-09 | 20:06

@baatstra | 08-10-09 | 19:58

Daarom ook een premier die het zonder zijn moeder af kan.

Bo Dreksma | 08-10-09 | 20:03

Oranjes zouden net als alle andere allochtonen graag dit land verlaten, maar ja dat gratis geld in de vorm van een outkering ies toch wel handig..

Bo Dreksma | 08-10-09 | 19:51

Beatrix verdient miljarden voor ons.............. www.depers.nl/binnenland/167299/Beatri...

baatstra | 08-10-09 | 19:58

Oranjes zouden net als alle andere allochtonen graag dit land verlaten, maar ja dat gratis geld in de vorm van een outkering ies toch wel handig..

Bo Dreksma | 08-10-09 | 19:51

Afschaffen dat gedoe. Weg met die luie 20-weken-per-jaar vakantie vierende figuren.

anti020front | 08-10-09 | 19:47

Als we deze stroom negatieve publiciteit maar lang genoeg volhouden trekken die Oranjes misschien een keer zelf de conclusie dat het feestje voorbij is en de NL bevolking zich niet langer een oor laat aannaaien. Dan trekken ze zich wel terug in een van hun vele luxe villa's en horen we er nooit meer van. OPZOUTEN!

Ondernemert | 08-10-09 | 19:34

Monden gesnoerd.

koetmeurning | 08-10-09 | 19:33

Verschrikkelijke rechtenvrije muziek de hele tijd tijdens die schorsingen......

Oldschool N. | 08-10-09 | 19:31

Ach, leuk oefengebied voor een peletonnetje Mariniers, tropentraining.

dunc | 08-10-09 | 19:26

we mogen niet weten dat er 20 gewapende commando's meevliegen naar het vakansie paradijsje..

nachtschilder | 08-10-09 | 19:25

Wilders wordt beveiligt omdat hij anders zijn werk als parlementarier niet kan doen.
WimLex wordt beveiligd omdat hij een prive projectje doet in een eng land waar hij prive eng veel geld mee wil gaan verdienen.

In beide gevallen betaald de regering. Rara wat klopt er niet.

frickY | 08-10-09 | 19:24

(19:07) Wolveshead, in deze kan ik me dus ook niet vermaken met de MP.
Hoe graag ook gewild.

Dit blijft maar gaan over verantwoordelijkheid en inmiddels vooral niet van de MP.
Stichting dit en dat.

Hoe werkt een MP zich in duizend bochten...

Kudtkip | 08-10-09 | 19:16

zo'n stichting heeft toch een dagelijks bestuur?
Mijn vragen zouden zijn:
Wie zit er in dit bestuur (minimaal voorzitter, penningmeester en secretaris)

coolepiet | 08-10-09 | 19:15

Kudtkip | 08-10-09 | 19:02

Ach, dat ben ik nog wel met je eens ook. Maar die hebben we helaas (nog) niet, tot die tijd behelp ik me dus maar met een zekere vorm van leedvermaak. Zeker als het onze Nationale Zedenprediker van Normen & Waarden betreft.

Die "helderheid" waarmee hij zo vaak in de problemen raakt vind ik meestal erg vermakelijk.

Wolveshead | 08-10-09 | 19:07

DE stichting. Kunnen die voor mij ook zo'n strandhut aanschaffen?

Bos Hout | 08-10-09 | 19:07

Allemaal terug in je hok !

koetmeurning | 08-10-09 | 19:06

(18:59) Wolveshead, dat eigenlijk nog niet eens.

Liever zag ik een premier die daadkrachtig die andere problemen (De RoyVanZuipensteijn - 18:51) aanpakt.

Kudtkip | 08-10-09 | 19:02

@baatstra

Oh jazeker wel. De rol van het koningshuis kan wel ter discussie staan. Het moet wel een wederkerig belang dienen. Want het koningshuis kan het imago van ons land schaden. Zeker als er srake zou zijn van corruptie.
En Brinkman deed dat heel handig met een leep vraagje.
Pats, weg JP en toen ging ie zich verstoppen achter zijn staatsbestelpraatje.

inquisitra | 08-10-09 | 19:00

Kudtkip | 08-10-09 | 18:56

Precies! Mooi om deelgenoot van te mogen zijn nietwaar?

Wolveshead | 08-10-09 | 18:59

(18:47) F. Puntdroad, dat vooral.

(18:48) Inquisitra, langzaamaan van De Koning naar de prrrrrins en prrrrinses.
En hun privé!

Wolveshead, de MP is niet in staat beide kanten van de zaak (verhoogde toelage voor koningshuis versus verminderde koopkracht volk) te verdedigen.
Louter hang richting koningshuis en belangen.

Spagaat. Krak.

Kudtkip | 08-10-09 | 18:56

Zie die JP draaien en zweten op 1 vraagje van Hero Brinkman....

inquisitra | 08-10-09 | 18:41

Nee.... Drinkman werd door Balkenende perfekt afgeserveerd met een lesje staatsrecht waar Hero Drikman weinig kaas van heeft gegeten.

De Koning als persoon kan niet ter discussie staan in de kamer.
De Koning is onschendbaar,de minister is verantwoordelijk,die staat altijd tussen de Koning en de kamer.

baatstra | 08-10-09 | 18:54

Wat een vreselijk oer-Hollandsch microgeneuzel... braakopwekkend.

"Zo, wij van de Tweede Kamer zullen wel eens hard optreden tegen deze exorbitante uitgaven van het Koninklijk Huis, en we zullen het verbijsterend vinden, zoals wij alles verbijsterend vinden de laatste tijd." Aan het eind van - wederom - een verkwanselde dag in de Neederlandsche Politiek zullen we tot de conclusie komen dat het Koninklijk Huis 600.000 Euro per jaar minder te besteden krijgt. Dat zal ze leren hoor je het Linsche Uitschot denken, we hebben ze mooi te pakken.

Dit is zo ontzettend typerend voor Nederland: je tegen het reilen en zeilen van anderen aanbemoeien op micro niveau, en hier dan regels voor opstellen, hier over debatteren, verbijsterd zijn over de uitkomst, en vooral ambtenaren aanwijzen die voor de handhaving van de regels zorgen, en met harde hand vanuit de struiken regeren.

Wanneer worden die klaplopers, nietsnutten en egotrippers in de Tweede Kamer eens wakker? Huftertje Bos heeft net tientallen miljarden tegen de banken aangesmeten, er ligt allerlei infrastructuur die pas in het jaar 3056 gaat renderen, de subsidies voor multi-culti en andere flauwekul zorgen ervoor dat we langer moeten werken en op de AOW gekort wordt. En wat zijn jullie aan het doen? Lekker makkelijk scoren op het Koninklijk Huis.

Ga godverdomme eens de echt belangrijke zaken aanpakken, zorg voor structurele verbetering van ons land, borg de toekomst voor ons allen!!!

www.emigreren.nl (ook voor het Koninklijk Huis).

DeRoyVanZuipensteijn | 08-10-09 | 18:51

Nooit lees je van andere koningshuizen, dat ze vacantieverblijven over de hele wereld (Mozambique, Argentinië,Europa) .Waar gaan koningshuizen van Spanje-Noorwegen-Zweden-Denemarken-Marokko-Jordanië-Japan-enz. met vacantie.

koetmeurning | 08-10-09 | 18:49

De prrrrrins en de prrrrrrinses.... jak.

inquisitra | 08-10-09 | 18:48

Deze praatjes vullen weer geen gaatjes.
Weer een verloren dag voor de regering en TK.

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 18:47

Pas op met voorbeelden JP!!!! Daar houdt Gerdi niet zo van!

Wolveshead | 08-10-09 | 18:46

Ik begin republikeijnse Giles-de-la-Touretteachtige neigingen te krijgen.....

Langgggg... lllaaaaaannnggg

LEVE DE REPUBLIEK

inquisitra | 08-10-09 | 18:45

--neus-- | 08-10-09 | 18:43 LOL

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 18:45

Best ontwapende vraag van Brinkman eigenlijk.
*vrij vertaald*
"Als de volgende, De Koning, u niet welgevallig is, blijft u dan ook zo ontvankelijk voor interessante invloeden vanuit die hoek?"

Ondenkbare vraag voor de MP om op te reageren. Totáál niet relevant.

*papiergeritsel*

Alles in Mozambique is okay!

Kudtkip | 08-10-09 | 18:45

@Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 18:40

Kan niet, Balkenende heeft geen ballen.

--neus-- | 08-10-09 | 18:43

Balkbegrijpt (expres) niet dat Brinkman doelt op een meer ceremoniele rol voor de Koning(in) i.p.v. een politieke. Je kunt er gewoon geen goed antwoord op geven Jan Peter, wees nu eens "helder" !

Wolveshead | 08-10-09 | 18:43

Zag ik daar nu traantjes in de ogen van de "staatsrecht"-leraar JP de Marionet.

Bo Dreksma | 08-10-09 | 18:43

Zie die JP draaien en zweten op 1 vraagje van Hero Brinkman....

inquisitra | 08-10-09 | 18:41

Berlusconi was ook onschendbaar.

koetmeurning | 08-10-09 | 18:41

Hero heeft JP bij z'n ballen !!!!

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 18:40

Er wordt weer veel gepraat maar niets gezegd

bees-t- | 08-10-09 | 18:38

--neus-- | 08-10-09 | 18:32

Ik weet 't, toch blijf ik elke keer tegen beter weten in hopen.

Voorlopig vind ik het nog altijd wel leuk als onze J.P er niet echt lekker meer uitkomt ;-)
De manier waarop hij kan lullen over "helderheid", terwijl dat nu precies is wat de Kamer vraagt maar van Balk nooit krijgt.

Wolveshead | 08-10-09 | 18:37

Microkredieten en watermanagement zijn slechte smoezen om gratis met het gezin heen en weer te vliegen.

Bo Dreksma | 08-10-09 | 18:35

JP de marionet van het koningshuis.

Bo Dreksma | 08-10-09 | 18:34

Het begint nu van de zotte te worden.
Nu kan de MP zich in ene niet verdedigen, als ware hij het verlengde van het koningshuis wat niet mag spreken?

Hij ís notabene de spokesman van de koninklijke familie.
Waartoe anders die wekelijkse bijeenkomsten?
Nog los daarvan, dit is nou eenmaal de constructie tussen regeringshoofd en staatshoofd.

Spreken en transparant zul je zijn, Minister Premier!

Kudtkip | 08-10-09 | 18:32

Wie is die Blonde Geyle MILF op de eerste rij? Zij geeft mooi inzicht in haar twee belangrijkste argumenten :)

Houthakkert | 08-10-09 | 18:32

@Wolveshead | 08-10-09 | 18:30

Het is één grote show, er gaat niets veranderen. Pappen en nat houden.

--neus-- | 08-10-09 | 18:32

Oh jee, van Verbeet mag die vervelende SP'ert niet met specifieke voorbeelden komen. Het zijn toch niet bepaald geheimen meer Gerdi! Hierover ging het hele debat toch? Of zit ik ernaast?

*niet helemaal meer begrijpen doet*

Wolveshead | 08-10-09 | 18:30

en niet te veel voorbeelden aub

--neus-- | 08-10-09 | 18:29

het schuurt .. :)

nachtschilder | 08-10-09 | 18:28

"De koning heeft geen eigenmacht...".

Staat de premier hier nou voorbereidend preventief (mag nooit fout gebeuren!) college te houden?

Er zijn vragen gesteld, meneer Balkenede.

Kudtkip | 08-10-09 | 18:24

Prachtig, blaartrekkend verhaal over het instuut Koningschap. Maar waarom moet dat zoveel kosten (zeker in deze tijd) en waarom mag daar niet iets van gevraagd worden v.w.b. het aanhalen van de broekriem, wat van ons allemaal wordt gevraagd? Daar ging het volgens mij om J.P.!

Wolveshead | 08-10-09 | 18:21

Balkenende: EAT THAT !

koetmeurning | 08-10-09 | 18:15

De begroting van De Koning komt nu!

*aandachtig verder luistert*

Kudtkip | 08-10-09 | 18:13

Het is nu wel genoeg zo, premier.

Stop met piepen over lekken, aanvallen op de persoon (nee, het huidig beleid door u aangevoerd) en alles wat uiteindelijk zelfs alleen maar uw onmacht typeert.

Dit is een real live statement hoezeer de monarchie als zodanig conflicteert met regeringszaken.
Alleen al om het feit dát hierover gedebatteerd moet worden!
Maar vooral omdat partijen geheimhouding plegen.
Partijen als het koningshuis en de MP (met achterban).
Geheimhouding tov. het volk. En niet alleen wat betreft de cijfers.

Kudtkip | 08-10-09 | 18:09

DonQ. | 08-10-09 | 17:58
echt spannond moet het nog gaan worden..
Avond ouwe StifterT.

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 18:05

weetnie | 08-10-09 | 17:57

Het probleem lijkt mij meer dat het niet een bescheiden jachthutje betreft daar inden verre.
Er dan ook nog vanuit gaande dat niemand hem daar lastig valt, dan zijn de kosten die de beveiliging daar met zich mee schijnt te brengen dus al helemaal overbodig.

Wolveshead | 08-10-09 | 18:03

Ook hier in de beantwoording wordt zoveel mogelijk gerekt en vooruitgeschoven zodat de tijd verstrijkt.

koetmeurning | 08-10-09 | 18:03

* net een paar minuten naar het debat kijkt en al in slaap begint te vallen*

kudtvlieg | 08-10-09 | 18:00

Nou, het zijn wel gevoelige en aansprekende onderwerpen. Positieve uitstraling... pfff.
*schakelt uit*

DonQ. | 08-10-09 | 17:58

ik weet het nie....... die jongen heeft van zijn vader, god hebben zijn ziel, leren jagen, in nederland mag hij dat niet, dus mag hij toch wel in mozambique een huisje hebben, valt niemand hem lastig............ hoop dat god nog steeds gerechtigheid kent en zich op de juiste manier over zijn ziellen ontfermd.

weetnie | 08-10-09 | 17:57

Hoe ging dat gezegde ook al weer, "Ze dronken een glas, ze piste een glas en alles bleef zoals het was." De politiek heeft namelijk al jaren schijt aan het volk maar voor de Oranjes schijten ze in hun broek.

*BEEP* | 08-10-09 | 17:57

(17:48) Teun, dank.

*hervat later commentaar*

Kudtkip | 08-10-09 | 17:52

Kudtkip | 08-10-09 | 17:43

www.politiek24.nl

daar is het geluid en beeld beter.

Wolveshead | 08-10-09 | 17:51

*net pas TV aanzet en geen zin heeft alle tegels te boenen*
Is er iets schokkends voorgevallen?

DonQ. | 08-10-09 | 17:49

Balkenende doet zijn grote Europa-sollicitatie show.

koetmeurning | 08-10-09 | 17:46

zitophethek | 08-10-09 | 17:41

Vroeg begonnen en dus vroeg thuis ;-)
Sterkte nog ff!

Wolveshead | 08-10-09 | 17:43

(17:30) Teun, het linkje van hierboven is zo pierewaaien als het hoedtje van plezier op een gewraakt staatshoofd...

Kudtkip | 08-10-09 | 17:43

Gaaaap.....
Balk als 'wij van wc-eend'.

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 17:42

Een incident (agressie tegen hulpverleners etc.) mag geen incident meer genoemd worden als het zich structureel voordoet Jan Peter!

Wolveshead | 08-10-09 | 17:41

@ Wolveshead? Lekker vroeg thuis?

Ik zit nog gewoon tijdens werktijd geenstijl te gluren...

zitophethek | 08-10-09 | 17:41

Wat zegt Balk nu? Wij kunnen niet over ons graf heen regeren? Dit kabinet doet niet anders!

Wolveshead | 08-10-09 | 17:37

Hopsa Balk, laat de kamer maar weten wat de VØC mentaliteit inhoud.

dunc | 08-10-09 | 17:35

Kudtkip | 08-10-09 | 17:30
lol.
( misschien dat je het linkje in het topic nog een keer kan proberen )
*totaal geen verstand van computerTs heeft*

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 17:34

Kom net van mijn werk en dacht een debat over de kosten (en baten?) van het Koningsclubje te kunnen volgen. Ik hoor alleen de Balk Balken over wat zijn trieste club zo geweldig heeft gedaan. Een aantal reacties hierboven gelezen hebbend, ben ik niet de enige die zich hierover verbaast. Komt daar nog iets over, over al die kosten? Doe 's opschieten Balk!

Wolveshead | 08-10-09 | 17:32

(17:24) Teun, het zou inderdaadt fijn zijn als Bea acte de présence zou geven nu.

Zo van: Goed, goed, we doen alleen nog maar feestjes die we zelf willen.
*papiergeritsel*

De verbinding is hier verbroken. Iemand een linkje naar de live stream?

Kudtkip | 08-10-09 | 17:30

Henk Plempers | 08-10-09 | 17:27
Snap ik.
Maar toch...

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 17:30

"Innovatieve windenergie."
"Pwooaap!"
"Meneer Brinkman. Kunt u dat voortaan buiten doen of aan de bar?"

Henk Plempers | 08-10-09 | 17:29

Koning. De staatsrechtelijke term voor koning m/v.

Henk Plempers | 08-10-09 | 17:27

En weer Koning.
Tjonge jonge...

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 17:26

Kudtkip | 08-10-09 | 17:03
Ze moeten tot zaken komen.
Dat geloel allemaal.
Voort !
Bea, daar zitten we hier voor.

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 17:24

Zeg, Marco Porky Pilatus Pas, heb je godtverdomme ook nog andere noten op je zang dan dat Latijnse zinnetje dat je aanvankelijk nog foutief schreef totdat iemand je erop wees?
-
Je merkt wel weer dat de monarchielikkers bepaald niet vooraan stonden bij het hersens uitdelen. Poesjemiauw, zeg.

You-On-A-Gin | 08-10-09 | 17:23

En wat is dat ook met 'lekken'?!?

De scherpte van de discussie, daar gáát het om bij hem.

Ja, mocht hem wiedes wezen!

Dit is wederom een kwalijke vertoning.
Het koningshuis en de boekhouding daar is het onderwerp, maar de premier werpt de vertrouwenskwestie over hemzelf in de strijd.

Spagaat. Krak.

Kudtkip | 08-10-09 | 17:20

verbitch is de naam

ome sjors | 08-10-09 | 17:17

Of hoe heet ze. Verbeet.

Kudtkip | 08-10-09 | 17:12

@ Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:35
Landverraders gaan tegen de muur ! Oranje schennis !

Marcus Porcius Cato | 08-10-09 | 17:10

Toch, vandaag kreeg Brinkman van Van der Beet een corrigerende tik dat ie het tegen haar moest hebben, óver zijn debater.
Hier alles in de derde persoon graag.

Dan is het ook niet eerlijk als de MP met U aangesproken wordt...

Kudtkip | 08-10-09 | 17:09

(17:03) is = iets

En gaat het nu wéér over de aanval persoonlijk op de MP?

Kudtkip | 08-10-09 | 17:05

Balk wordt beetje boos, voelt zich onheus bejegend!

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 17:05

(16:55) Teun, op Ned 1 is inderdaad beter te horen hoe Balkenende stottert in de opsomming over zaken die zogenaamd goed zijn gegaan.

Wat ís dat voor introductie op de vragen die gesteld zijn?
Pingpongen met succespunten op niet ter zakendoende punten om deze kwestie te onderbouwen?

En wat heeft hij het telkens toch over de Koning?
W.A. van Buuren *kuche* is nog geen koning.
Er loopt hier is totaal niet parallel...

Kudtkip | 08-10-09 | 17:03

Uber LOL @ pica, geniaal bedacht

off-topic: gaat goed met de file vrije dag; 148 files, 572 km

Barry Balzak | 08-10-09 | 17:01

Kudtkip | 08-10-09 | 16:52
Yep.
Ik kan trouwens beter naar Ned 1 kijken.
* livestream erg langzaam is *

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 16:55

W00t! De MP komt straks bij de koning. De Koning?!?

Bea, tante pruik, heeft de fakkel al doorgegeven zonder ons even te kennen?
Knap gedaan dan, zonder 'gedoe'.

Kudtkip | 08-10-09 | 16:54

(16:44) Teun :)

En nu horen wat de tweede termijn oplevert.
De MP aan het woord!

Kudtkip | 08-10-09 | 16:52

Kudtkip | 08-10-09 | 16:44
Kudt, je hebt me.
Kip.
;)

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 16:49

Optellen bij de kosten van de massa-immigratie. Buitenlandse afkomst, twee maal gezinshereniging met een Oosterbuur en een import-bruidje uit een Derde-wereldland. Omdat de ouders het niet kies vonden met een Nederlandse te trouwen. Schare kinderen maken die op kosten van de staat opgroeien.

progressief | 08-10-09 | 16:47

(16:40) Teun, dán. Bubbellullo. Ghe.

Kudtkip | 08-10-09 | 16:44

Eerst kijken, dat vragen Teun.
Lullo

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 16:40

DeBruineSter | 08-10-09 | 16:37
Hoelaat beginnen we weer ?
16:50 ofzo..

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 16:38

Boris van der Ham is trouwens de enige geweest die de fundamentele discussie heeft durven aanzwengelen om constitutioneel alles om te gooien.

DeBruineSter | 08-10-09 | 16:37

Pecunia's@koningshuis.......
...... ik zei het reeds:
Ik ben van mening dat Nederland weer een Republiek moet worden.

vliegende knorrepot | 08-10-09 | 16:33

Van adel of niet? Geef maar maar een republiek.

Eagle89 | 08-10-09 | 16:30

Vroeger hingen ze de adel gewoon op als ze de corruptie zat waren...
*dagdromen doet*

reinaarden | 08-10-09 | 16:24

(16:16) WimDorsman, viel me nou ook de hele tijd op. Bezetting van meer dan 10 % is het niet. En voornamelijk een match van sentimenten versus wezenlijke vragen en voorstellen die omwille van de sentimenten weg gewuifd (joehoe, zwaaien!) werden.

Van de premier van niet veel anders te verwachten. Protocollen, statuten, afspraken die nou eenmaal (jawel, recentelijk nog, anderhalf jaar geleden) overeen gekomen zijn.
Crisis of niet, afspraak is afspraak!

Kudtkip | 08-10-09 | 16:23

@Rector Reflector

mijn welgemeende excuses. Dit moest uiteraard "zojuist" zijn :)

Atomheap | 08-10-09 | 16:23

WimDorsman | 08-10-09 | 16:16
Begrijp het dan.
De anderen zijn aan het Werk Werk Werk.

Merlot | 08-10-09 | 16:19

Reaguurders die zeggen afschaffen dat koningshuis, verdiep je eens beter! Die ouwe brengt echt meer geld op dan je denkt

www.depers.nl...
@kapotgaanwetoch

Doen we het zo.. bea deaud --> koningshuis deaud.
Straks hebben we vetklep willem die ons vertegenwoordigd... dat willen we toch ook niet..

Mr.hudson | 08-10-09 | 16:18

Lekker druk in de kamer vandaag, zeker niet belangrijk.

WimDorsman | 08-10-09 | 16:16

DatGeloofJeTochGewoo | 08-10-09 | 16:12
Nodeloos kwetsend bedoel je? Joh!

Heau heau! | 08-10-09 | 16:14

JeePee schakelt over op automatische piloot.

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 16:14

Vind het lacheplaatje eigenlijk maar wat smakeloos

DatGeloofJeTochGewoo | 08-10-09 | 16:12

Bas is altijd in z'n sas.

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 16:10

Ceremoniële functie, zoals voorgesteld door Van der Raak (SP)(en door wie weet nog meer allemaal), dat zou toch de beste oplossing zijn?

Koningshuis verlost van de ongemakkelijke positie nooit zelf te mogen spreken/verdedigen en de regering verlost zich in allerlei bochten te moeten wringen ze te verdedigen.

Koningshuis verdedigen tov. van het volk...

dat
deugt
nooit
.

Kudtkip | 08-10-09 | 16:09

De Vries is volgens mij het beste argument tegen de verhoging van de AOW leeftijd.

BBmetR | 08-10-09 | 16:09

van ham: herkauwende koe-alert op 11.00 uur

hetluis | 08-10-09 | 16:09

Erger me altijd kapot aan de woordkeus en zinsbouw van Van der Vlies.

James St John Smythe | 08-10-09 | 16:09

Het land ligt in een miljardencrisis, dus debatteert de kamer over het bezuinigen van een paar miljoen op het koningshuis. Je blijft lachen in Nederland.

jimbrowski | 08-10-09 | 16:06

Onze Bas is weer heel erg degelijk, krijgt ie te weinig kudo's voor.

Jelotchka | 08-10-09 | 16:03

als dit het kabinet niet laat ploffen hebben we altijd de uruzganmissie nog.
daar gaat die nerd van een balkenende heel ver in.
lekker tot aan zijn schouder in de aars van obama kruipen en dan proberen ons over te halen...

de beer van de meer | 08-10-09 | 16:01

Koningshuis = niet van deze tijd,

afschaffen die handel.

patriotten | 08-10-09 | 16:00

Ja, Geert, nu ook eens duidelijk zijn richting Koningshuis. Laat weten wat je er van vindt. Dus bezuinigen met die hap. Een een huis in donker Afrika is ook een vorm van ontwikkelingshulp, en daar ben je ook tegen, dus hup tegen het Koningshuis! Geert naar voren!

Flippo | 08-10-09 | 16:00

Dit is echt FOUT.

computerlove | 08-10-09 | 15:59

toennet
Atomheap | 08-10-09 | 15:56
Wat is dit voor taal?

Rector Reflector | 08-10-09 | 15:59

idd....kwaliteit van een slechte spreekbeurt toennet :|....

Atomheap | 08-10-09 | 15:56

@kapotgaanwetoch:
En om die reden moeten ze boven de wet staan? Berlusconi's onschedbaarheid wordt schande van gesproken, maar dat de appeltjes van Oranje behalve ondemocratisch ook nog eens onschendbaar zijn doet er dan ineens niet toe? Koninklijk Tehuis als symboliek is prima maar staatskundig politiek verankerd in de grondwet als dure ondemocratische untouchables is dat in het geheel niet. Al heel lang niet meer van deze tijd. Afschaffen die meuk en ze gewoon als pr-poppetjes blijven gebruiken. Klaar.

DeBruineSter | 08-10-09 | 15:56

Kan die dikke koe even dr bek houden zeg. De gemiddelde schooljuf kan nog beter voorlezen. Wat een afgang en vooral niet om aan te zien. Mag ik die MILF van de PvdA nog even in beeld? Als ik die laarzen zo zie kan ze zo voor het raam.

Jelotchka | 08-10-09 | 15:53

Republikeinen stemmen op D66. Nederland gaat in de uitverkoop. Er blijft niets van onze cultuur over en we trappen er met open ogen in.

Porrello | 08-10-09 | 15:48

Er kan wat mij betreft nog jaren gedebatteerd worden over het huis van oranje, maar ik heb maar een punt/conclusie.
Weg met die lui, weg met die hele poppenkast.

Koningsluis | 08-10-09 | 15:48

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:47
Nee nee, waar hij nu mee hokt uiteraard.

Rammstein | 08-10-09 | 15:48

Wat is dat nu ineensch van Ed Jasje ?

Rammstein | 08-10-09 | 15:48

Rammstein | 08-10-09 | 15:41
Een kerel als Jan Peter met een vrouw als Carla Bruni?

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:47

BBmetR | 08-10-09 | 15:45
In dat geval kan die partij zich beter richten op echte problemen.

Henk Plempers | 08-10-09 | 15:47

(15:36) Kapotgaanwetoch:

"Met Balkenende kan de koningin minder goed door een deur dan met zijn voorgangers Lubbers en Kok. Maar hij luistert wel. ‘Hij heeft respect dan wel een zekere vrees voor haar."

Ja, dat blijkt. Fijn idee over onze premier ook. Vrees voor de koningin!

Werkelijk, dat hierover al debat gevoerd moet worden, geeft al aan dat er een hoop niet deugt in de verhouding volk versus koningshuis.
Met dus (dat komt nog) een bibberende premier in spagaat.

Kudtkip | 08-10-09 | 15:45

kapotgaanwetoch | 08-10-09 | 15:36
Nattevingerwerk natuurlijk. Een president zou het misschien nog veel beter doen. En WA is in rap tempo het eventuele voordeel van een koninshuis als visitekaartje naar de filistijnen aan het helpen. Een beetje dom, ongeschikt, arrogant.

Schoorsteenveger | 08-10-09 | 15:45

@Henk Plempers | 08-10-09 | 15:42
Het koningshuis beschadigt zich zelf wel.

BBmetR | 08-10-09 | 15:45

Wat een gedoe.

BBmetR | 08-10-09 | 15:43

De PVV probeert het koningshuis te beschadigen met een fanatisme dat doet denken dat je daardoor na de laatste ronde nog drank geschonken krijgt.

Henk Plempers | 08-10-09 | 15:42

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:40
Vertaal dat naar vandaag en beeld je dan eens in, hoe dat er nu uit zou zien .....

Rammstein | 08-10-09 | 15:41

Dhr. Anker staat blijkbaar boegbeeld voor een christenvarken.....

Oldschool N. | 08-10-09 | 15:40

kapotgaanwetoch | 08-10-09 | 15:36
Niets wat een beetje charismatische president met een lekker mokkel als First Lady ook voor ons kan verdienen.

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:40

De kamerleden krijgen een te lage toelage.
De heer vd Anker kan zelfs geen jasje betalen in zijn maat.

BBmetR | 08-10-09 | 15:40

Een getailleerd jasje aanmeten bij iemand zonder taille, is hetzelfde als een partij zonder inhoud..

Rector Reflector | 08-10-09 | 15:39

dalijk vliegt er een knoop door de zaal :P

Atomheap | 08-10-09 | 15:38

Oh, dit is een heldere (heerlijk heldere, zo je wilt) diagnose: korsakov.

Matthias Reim | 08-10-09 | 15:35

Marcus Porcius Cato | 08-10-09 | 15:23
Overigens ben ik van mening dat alle Oranjegezinden een door de staat gefinancierde vakantie met Transavia airlines verdienen, richting Argentinië of zoiets.

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:35

Omgekeerde redeneertactiek van Anker (CDA):

"Wat moet de koningin minder doen om nog waar voor minder geld te krijgen".

Stel die vraag eens aan ... juist Brinkman snapt de belachelijke stelling ook.

Kudtkip | 08-10-09 | 15:35

'wat zij niet moeten doen is zoveel huizen hebben...' go, drinkmannetje

hetluis | 08-10-09 | 15:34

Rammstein | 08-10-09 | 15:32
Hij zou ook voor de sportschool kunnen kiezen..

Rector Reflector | 08-10-09 | 15:34

Hero's kapsel lijkt een beetje op dat van Rutger.

Toetie | 08-10-09 | 15:33

seven | 08-10-09 | 15:28
Mooi ! Dan gaan Wij nu even shoppen in Londen horen Wij net.

Ed Anker heeft een nieuw jasje neudig.

Rammstein | 08-10-09 | 15:32

Gevoel voor (konings)drama kan mevrouw Timmer niet worden ontzegd, ze ziet eruit alsof ze optreedt in een (lichtelijk ordinaire) opéra...

Kudtkip | 08-10-09 | 15:32

Rustig aan. Komt helemaal goed met Brinkman... Jullie denken dat het om glaasjes water gaat, maar het zijn gewoon glaasjes Wodka... Kwestie van ff indrinken en hij gaat zo lossssss

huppetee | 08-10-09 | 15:31

huppetee | 08-10-09 | 15:17
Hij was wel erg makkelijk, dat geef ik toe.
Maar goed, wilde seven alleen even waarschuwen.
Ik lees zijn tegels graag, vandaar.

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 15:30

seven | 08-10-09 | 15:22

Ok zand erover. Ik ben niet zozeer voor het koningshuis, maar ik zie geen enkele meerwaarde in gekozen president. Het echte democratische deficiet ligt niet zo zeer bij het erfelijke koningsschap, maar bij de gekozen volksvertegenwoordiging, die in steeds mindere mate in staat is om de brug te slaan tussen politiek en bevolking. Het dagelijkse gemekker hier op alles wat politiek is geeft daar blijk van.

Redoutable | 08-10-09 | 15:30

Mijn nederige excuses voor de typo in de adressering.

seven | 08-10-09 | 15:29

Brinkman : "hop hop hop"

ome sjors | 08-10-09 | 15:29

wat heeft die drinkman nu weer gebronken

hetluis | 08-10-09 | 15:29

@ Rmmastiein
Majesteit met eerbied en respect neem ik de steun voor de motie in ontvangst en laat een wettelijke oorkonde opstellen om deze in effect te laten treden en deze met een kus te bezegelen.

seven | 08-10-09 | 15:28

Wat is er toch met PVV'rs en hun haar ?

Rammstein | 08-10-09 | 15:28

Biff Eagleburger | 08-10-09 | 15:26
Maar dat mag niet meer van Geert :(

Matthias Reim | 08-10-09 | 15:27

Hij begint een Wilderskapsel te kweken..
Hond en baas gaan op elkaar lijken, toch?

Rector Reflector | 08-10-09 | 15:26

@Matthias Reim | 08-10-09 | 15:24

Dat komt wel goed na een paar bacootjes.

Biff Eagleburger | 08-10-09 | 15:26

Biero Brinkman heeft een beetje moeite met het woord constitutionele.
Constituut-tuut-tuut met de groetjes van Ruud.

Fail.

Matthias Reim | 08-10-09 | 15:24

@ Biff Eagleburger | 08-10-09 | 15:09
Eens !! Republicani ad Leones, Republicanae ad lenones !!
Alle republikeinen zijn vuige staatsondermijnende schoften !
Brusselmans, heb je nog wat foto's van Kamelen op Schiphol ? Kusjes,

Marcus Porcius Cato | 08-10-09 | 15:23

Redoutable | 08-10-09 | 15:21
Point taken, maar je bent dus meer voor het koningshuis vanwege de leuke historische componenten . Dat is feitelijk ook mijn argument, het is historie.

seven | 08-10-09 | 15:22

seven | 08-10-09 | 15:21
Sire.

Rammstein | 08-10-09 | 15:22

seven | 08-10-09 | 15:21
Ik steun Uw motie.

Rammstein | 08-10-09 | 15:22

Rammstein | 08-10-09 | 15:18
Om een coupe te voorkomen moet je als koning soms offers brengen *kuch* Maar we kunnen ook de slotgracht extra breed maken om dat risico te verkleinen en de sfeer in het koningshuis vruchtbaar te houden.

seven | 08-10-09 | 15:21

seven | 08-10-09 | 15:13

Dit is ongeveer de slaptste reactie die je kunt geven. Beetje historische verhandelingen hier ophangen, maar als iemand die wil nuanceren dan gaan we ineens kattig doen. Niet heel volwassen, bovendien ben ik historicus dus dat argument van iedereen met een beetje historisch besef die (...) is behalve een nietszeggende uitvlucht ook een 'beetje dom' (om maar on-topic te blijven.

Redoutable | 08-10-09 | 15:21

Van Raak naar de PVV ! Tijdje geleden liep hij de tweede kamer met een oranje werkshirtje binnen. Geweldig. Steeds mee partijen vragen de rol avn het koninklijk huis af. Eindelijk, nu de fossielen van het CDA nog!

Kamervraag | 08-10-09 | 15:20

KOK heeft met zijn kwartje van Kok het mogelijk gemaakt dat Maxima al direct bij aanvang een salaris kreeg van 5 keer de Balkenende norm. Daarvan kopen ze in corrupte landen buitenverblijven. Mogelijk vluchtplaats voor haar vader. De uitkeringen zijn DUIDELIJK TE HOOG. Dank aan Kok.

Dr Lambiek | 08-10-09 | 15:19

Redoutable | 08-10-09 | 15:10
Het zijn mannen als Van Oldenbarneveldt, De Ruyter, Tromp en de gebroeders De Wit die dit land hebben gemaakt tot wat het nu is. Dat er enkele Oranjes zijn die een kleine bijdrage hebben geleverd valt niet te ontkennen, maar overdrijven moet je het nu ook niet.

Ik zou Bea maar wat al te graag achterna zitten met het stokje van die ouwe Van Oldenbarneveldt en haar de grens overjagen. Wel van tevoren eventjes de poet inleveren natuurlijk.

Mijnheer Pastoor | 08-10-09 | 15:18

seven | 08-10-09 | 15:16
Ah ..... een harem ?

Rammstein | 08-10-09 | 15:18

@ Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 15:06

Duh dude.... da's een inkoppertje ;D

huppetee | 08-10-09 | 15:17

Volgens mij zijn de borsten van Mevr. Timmer geen 48 jaar.

cram | 08-10-09 | 15:17

"Helemaal goed"
Dat wil je toch niet horen in een TK ?

Rammstein | 08-10-09 | 15:17

@ Redoutable | 08-10-09 | 15:03 :

Ik dacht het toch niet he ? Het is verdoeme toch geen gezicht al die volgevreten figuren ? Hou op met die onzin zeg ! Staat weer zo'n blonde nixmuts door die mic te kleppen... Wat schiet je hier nou mee op ?

huppetee | 08-10-09 | 15:16

Rammstein | 08-10-09 | 15:11
Als er meer leuke gegadigden zijn voor de positie van koningin heb ik daar niet direct bezwaar tegen ;) Ruimte genoeg in de paleizen *Droomt verder*

seven | 08-10-09 | 15:16

seven | 08-10-09 | 15:10
..... dan wil ik wel een slotgracht en een ophaalbrug.

Rammstein | 08-10-09 | 15:15

Rammstein | 08-10-09 | 15:09
Maar geen teen!!!

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 15:15

Redoutable | 08-10-09 | 15:10
Stuur nu maar een mailing rond naar alle oranjeverenigingen om te zeggen dat er weer een poll is om te kapen.. en om discussies de flooden met pro monarchie argumenten.. Iedereen die je spreekt met een beetje historisch of democratisch besef weet wel beter.

seven | 08-10-09 | 15:13

Iedereen die voor het Koningshuis is moet stoppen met zeuren over de Crisis. Sjezus over snel geld besparen gesproken....

Hezzy | 08-10-09 | 15:13

ah, waardig opvolgster hamer

hetluis | 08-10-09 | 15:13

De PVV wordt steeds linkser. Belasten willen ze, want er is kennelijk nog niet genoeg crisis.
seven | 08-10-09 | 15:04
Zwitserland heeft bergen en zakken met zwart geld. En inderdaad geen koningshuis.

Henk Plempers | 08-10-09 | 15:12

@De Geilige Maagd |15:09
Freriks heeft benminste nog gevoel voor humor.
OT
Na Hamer een Timmer? Tsssss....

fuckje | 08-10-09 | 15:12

who the fuck is deze stoethapsel

hetluis | 08-10-09 | 15:11

seven | 08-10-09 | 15:10
LOL !! Dan heb je binnen 24 uur weer een coupe, vrees ik.

Rammstein | 08-10-09 | 15:11

Rammstein | 08-10-09 | 15:09
Ik stel voor dat wij samen koning en koningin worden van Geenstijlland. ;)

seven | 08-10-09 | 15:10

seven | 08-10-09 | 15:04

Het was toen geen republiek in de volste zin van het woord, maar een duaal systeem, waarbij er twee machtcentra waren, namelijk de Staten-Generaal en de Stadhouder. Daarenboven waren nu juist de Oranje stadhouders zoals Willem I, Frederik-Hendrik, Maurits en later stadhouder-koning Willem III, die er voor een belangrijk deel voor gezorgd hebben dat de Republiek niet ten onder is gegaan. Dus beeld ligt wel iets genuanceerder.

Redoutable | 08-10-09 | 15:10

....... wow ....... nog een splitt ook .....

Rammstein | 08-10-09 | 15:09

Alle republikeinen zijn landverraders!
/knuppel

Biff Eagleburger | 08-10-09 | 15:09

Vastgoedproject van Willem Alexander, bij winst gaat het naar Willem, bij verlies gaat de verliespost naar de staat.. Dat is makkelijk ondernemen zeg.. Kunnen de artiesten nog wat van leren.. kuch..

Stel je voor dat je daarnaast ook nog je eigen privé vliegreisjes naar Afrika of Argentinië moet betalen zeg, the horror.Willem Alexander en de rest van de familie reist ook privé alleen op staatskosten, je vraagt je af hoe ze hun uitkering nog op moeten krijgen.. vandaar al die vakantieparken die ze bouwen, aan normale uitgaven raken ze het niet kwijt..

"Monarchie is helemaal niet zo populair
De onwil van de politiek om de monarchie ter discussie te stellen, berust op enquêtes van twijfelachtige kwaliteit" www.republikeinen.nl/NRG2/artikel.asp?...

seven | 08-10-09 | 15:09

@fuckje
Die hakkelende VeeVeeDeeert met toupet bedoel je?
Echt een aanleiding om geen VVD meer te stemmen, hij is nog erger dan Philip Freriks met z'n versprekingen.

De Geilige Maagd | 08-10-09 | 15:09

" ................ they are trying to bore us to death .... "

Rammstein | 08-10-09 | 15:08

Als ik Brinkman was, had ik twee schoenen naar die VeeVeeDeeërt z'n hoofd gegooid.

fuckje | 08-10-09 | 15:06

huppetee | 08-10-09 | 15:00
"... die een gigantisch achterwerk hebben.. Een paar spekarmen en een veel te grote bek ..."
Waarom moet ik nu ook gelijk denken aan Agnes Jongerius.....

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 15:06

111 miljoen per jaar, Waar is de Balkenendenorm nu?

seven | 08-10-09 | 15:05

denk maar niet dat dit een spannend debat wordt....

Nieuwsjunk | 08-10-09 | 15:05

En dat terwijl de Koninklijke Familie met het instorten van de aandelenmarkt al zoveel heeft moeten inleveren...

cram | 08-10-09 | 15:04

superintel | 08-10-09 | 15:01
Gouden eeuw was zonder koningshuis.. Daarbij zakken we hard op de meeste lijstjes.. zowel qua economie, maar ook op vrijheid. De tijd dat NL zo excelleerde ligt achter ons. Zwitserland heeft geen koningshuis en is in veel lijstjes het best presterende land.

seven | 08-10-09 | 15:04

vind dat Brinkman best goed bezig is op het moment...

Atomheap | 08-10-09 | 15:04

huppetee | 08-10-09 | 15:00

Ik begrijp dat jij je per direct verkiesbaar gaat stellen?

Redoutable | 08-10-09 | 15:03

Als de 2e kamer wil dat het koningshuis NIET de ambtenaren compensatie krijgt, moeten ook de kamerleden afzien van deze verhoging. Wedden dat ze dat niet voorstellen / toepassen !

EvertsNL | 08-10-09 | 15:03

@seven
Je moet eens even googlen op rijkste landen. Wij staan bij diverse internationale onderzoeksbureau's in de top 10 met gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking (cijfers 2008). En laten nou net de scandinavische koninkrijken en groot hertogdom luxemburg er ook in staan.
Die shit die de familie Van Oranje nu over zich heen krijgt, vind ik veel te ver gaan. Dat verdienen ze echt niet. Bovendien kunnen zij zich niet publiekelijk verweren en zijn daarvoor afhankelijk van onze nationale topper Balkenende.....

superintel | 08-10-09 | 15:01

Billenknijpen ? Ik zie daar in die kamer (bijna) alleen maar Milfen die een gigantisch achterwerk hebben.. Een paar spekarmen en een veel te grote bek (zonder enige inhoud trouwens).
Waar hebben die lui het NU over ? Slap geouwehoerrrrr... Bah ! En voor zulke lutsers moeten wij betalen ? Rot toch een end op met die zakkenvullers !

huppetee | 08-10-09 | 15:00

ome sjors | 08-10-09 | 14:56
Lijkt wel tropisch carnaval zeg.
Beetje pronken vinden die wijfuh het belangrijkst!

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 14:58

Die tweedehands Volvoverkopert heeft ook zijn beste tijd gehad.

fuckje | 08-10-09 | 14:58

wat een gezalf..
leuk decolleteetje in de achtergrond.. mag de telefoon nogmaals gaan :)

ome sjors | 08-10-09 | 14:56

Ben gisteren naar de Efteling geweest.
In het Sprookjesbos is nog ruimte genoeg voor een nieuwe attractie "Het Koningshuis "

cram | 08-10-09 | 14:56

Rammstein | 08-10-09 | 14:50
Doen die troela's speciaal voor JP hoor.
En dan gaat ie billenknijpen.

Frederik Puntdroad | 08-10-09 | 14:54

stomme foto bij dit bericht. was toch een niveautje anders in apeldoorn. werkt GS tegenwoordig met klokuren ofzo? Elk uur een berichtje, nieuws of niet? TMG voert de druk langzaam op?

DeNotaris | 08-10-09 | 14:52

Rammstein | 08-10-09 | 14:50
Mantelpakjes. Terug. Nu!

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:51

Rammstein | 08-10-09 | 14:50
Dat spring nogal in het oog idd.

mayor_pickwick | 08-10-09 | 14:51

Die Willem-Alexander had misschien beter wat minder kunnen zeiken over die vakantiefoto's.

Vogelbeest | 08-10-09 | 14:51

LOL@ pica+alttag, +heul veul.
BTW geen Femster te bekennen in de kamer, of is ze op het momenteel GS aan het scannen? In dat geval: Hoi Femke.

Lets Kuttekrap | 08-10-09 | 14:51

Dat decoletée van die grimassentrekster ...

Rammstein | 08-10-09 | 14:50

@ seven | 08-10-09 | 14:38
Die 9 mrd was een schatting van Plassterk.

Bos Hout | 08-10-09 | 14:49

Uberheertje | 08-10-09 | 14:47
juntahoer MUHA

Balzakius | 08-10-09 | 14:49

stuur liever maxima naar een ander staatshoofd toe dan dat we balkie erop loslaten...

southposter | 08-10-09 | 14:48

Daarnaast is dat hele koningshuis een boevennest. Ze zijn wettelijk Onschendbaar! Waarom zou je onschenbaar zijn als je hier geen gebruik van maakt? Geef dit privilige op zou ik zeggen. Maar nee dat doen ze niet omdat ze weten dat het hele zaakje dan binnenstebuiten wordt gekeerd en er een hoop lijken uit de kast komen. Mensen onschendbaar verklaren is altijd fout, klaar.

Aad Teïst | 08-10-09 | 14:47

absoluut ondenkbaar dat hun lakei jan peter balkenende iets doet, dat moet vanzelf gebeuren, gelukkig hebben die vleeshomp en die juntahoer zich onmogelijk gemaakt het houdt op met broodhoofd bea

Uberheertje | 08-10-09 | 14:47

MalteseKnight | 08-10-09 | 14:42
Geldt dit dan ook voor andere dynastiepraktijken in onze maatschappij?
Ik noem als voorbeeld enkele namen: de de Mol-clan, de Römer-club, de Moszkowitzmaffia, etc?

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:46

Haha, nattigheid

billyBlaze | 08-10-09 | 14:46

Ah, onze koninklijke parasieten... lekker afschaffen.
Dat voorlezen en zwaaien van ze is veel te prijzig...

Kunnen ze trouwens niet met het gehele gezin verkassen?

usefulidiot | 08-10-09 | 14:45

seven | 08-10-09 | 14:43
*zijn stem verheft en mee roept*

Teun van het Tuinpad | 08-10-09 | 14:45

Voorlopig vindt nog steeds 40% van de 'poll-voters' dat het allemaal zo'n vaart niet loopt.

René from the Café | 08-10-09 | 14:45

CDA-mevrouw Spies heeft enorm veel woorden nodig om niets te zeggen. Is een voorbode op wat Balkenende straks gaat doen.

Bos Hout | 08-10-09 | 14:44

Laten we de stekker uit het hele koningshuis trekken, kost gewoon teveel geld ,tijd aandacht enz. (Waarom moet een premier een keer per week een gesprek hebben met de koningin? En inschakelen bij een formatie? Waar slaat dat op in een democratie, puur feodaal geneuzel.

Wat ging er aan Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden vooraf?
Het Plakkaat van Verlatinghe, ook wel Acte van Verlatinghe of akte van afzwering genoemd

Het kan dus worden gezien als de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring.
Het plakkaat was gebaseerd op keuren van de verschillende vorstendommen, waarin de vrijheden van de steden en vorstendommen waren opgesomd, zoals het Charter van Kortenberg uit 1312 en de Blijde Inkomst uit 1356. De Staten verklaarden dat hun vorst, Filips II, deze vrijheden en rechten had geschonden en verklaarden hem vervallen van de troon. Zijn troon werd verlaten verklaard.

In de praktijk kwam het plakkaat neer op een onafhankelijkheidsverklaring;
nl.wikipedia.org/wiki/Acte_van_Verlati...
Zo simpel kan het zijn.. Leve de Republiek der Nederlanden.

seven | 08-10-09 | 14:43

Ik heb, net al heel veel andere hardwerkende nederlanders, vorig jaar geen loonsverhoging gehad i.v.m. de crisis. De vraag is nog maar wanneer dit wel weer mogelijk is, dit jaar zeker niet en volgend jaar, who knows? Waarom zou het koningshuis met het ruime inkomen en vermogen wat zij reeds bezitten dit wel krijgen? Ik zeg als zij hier niet vanaf zien een keiharde boycot op dat hele koningshuis! Fuck koninginnendag, niks geen parade en mensen die komen kijken en zwaaien. Ik zeg een dik vet fluitconcert als dat gebeurd!

Aad Teïst | 08-10-09 | 14:43

al die privileges, omdat men toevallig een kind van een kind van een kind van een oude war-monger is.. Lijkt me nou toch wel es tijd dat we daar vanaf stappen. De partij die het afschaft, kan op mijn stem rekenen.

MalteseKnight | 08-10-09 | 14:42

Terecht ook, het is toch schandelijk dat er 1 familie is die dit soort strapatsen mag uitvoeren, al dat geld...

Nacho_Vidal | 08-10-09 | 14:42

@Fleauxe |14:37
Bij die school moeten de leerlingen wel zelf voor het toiletpapier zorgen.
OT
Dat CDA zou zich zo moeten schamen voor dat Struisvogelgedrag!!

fuckje | 08-10-09 | 14:42

Kan iemand mij vertellen, waarom die poppetjes refereren aan eerder gemaakte en afgesproken wetten, als zijnde onomkeerbaar.
Wetten wijzigen is toch een van de taken van die volksvertegenpuppets?

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:42

Paleis Noordeinde / Daffodil Trust en daarna de Krocus Trust, voor al uw belastingontwijkende brievenbusfirma's cq offshore low tax havens.
www.youtube.com/watch?v=ZgXMqdcemuQ ( Tja je moet wat als je, als prinses zo zegt Frits Wester, ruim 9 MRD erft.. )
Belasting betalen is alleen voor anderen.. zelfs verre familie die geen vrijstelling meer heeft, zoals het koningshuis zelf probeert dit te ontduiken, terwijl ze zelf alleen maar van belastinggeld leven..

seven | 08-10-09 | 14:38

Ik kan helaas niet kijken, maar uit het stukje kunnen we opmaken dat het weer ouderwets PartijtjePronken wordt ?

Balzakius | 08-10-09 | 14:37

Het imago van ons Koningshuis laat zich vergelijken met een toilet op een middelbare school in Zeist.

Fleauxe | 08-10-09 | 14:37

NL doet het veel beter als Republiek. Neem bv de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden 1588 1795 nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_der_Ze... en wat hadden we toen, inderdaad, De Gouden eeuw..
"De Gouden Eeuw was een periode in de Nederlandse geschiedenis, en dan met name van de noordelijke zeven Verenigde Provinciën, waarin de Nederlandse handel, wetenschap, kunst en militaire macht (vooral ter zee) een toppositie in de wereld innamen" nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_Eeuw

NL zou nooit iets geweest zijn zonder de Republiek..

Voor degene die decorum nodig hebben, als het koningshuis weg is, kunnen we wel het Catshuis door de president laten bewonen hoor.. en de paleizen staan er dan ook nog.. (Zijn immers maar al te vaak staatsbezit) dus.. decorum kan blijven. Een koningshuis ernaast houden, terwijl we in feite al een premier (feitelijk minister president) hebben zijn gewoon dubbele lasten. Exit met de ongekozen machten..

seven | 08-10-09 | 14:36

de nacht van geert?

watsinneneem | 08-10-09 | 14:36

@fuckje | 08-10-09 | 14:32: Niet hard genoeg, ze kan nog steeds lopen. Enfin, we verbazen 'ons' over iets wat we van mijlenver zagen aankomen. De Koningin krijgt een zuchtje kritiek, en als door de duivel gestoken springt het CDA op met goedkope SBS6-retoriek.

Fleauxe | 08-10-09 | 14:35

Merlot | 08-10-09 | 14:32
Dat is de schuld van dat sprookjesboek..

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:34

De mensen die zeggen dat een koningshuis goedkoper is dan een republiek moeten dat nog maar eens goed narekenen. In totaal ruim 111 miljoen per jaar.. en zelf persoonlijk 23 miljoen declareren, en hun paleizen, woningen, paarden, auto's en vaartuigen te laten onderhouden voor 78 miljoen euro? Let wel per jaar ! Ook nog 800 man/vrouw personeel en gratis wonen in staatsbezit. En als je een hotel laat bouwen ver weg en je privéprojectje maakt verlies, ach dan schuif je dat verlies toch gewoon door naar de belastingbetalers? En als het winst had gemaakt steek je het wel in je eigen zak..

Alle vorige minister presidenten van ons land die het feitelijk voor het zeggen hebben dragen deze verantwoordelijkheid voor veel meer werk voor minder geld. Daarbij is de minister president wel enigszins democratisch gekozen en is er altijd nog de mogelijkheid om na 4 jaar een ander te kiezen. Gelukkig waren dit de oudere cijfers, ze kunnen gerust zijn want de bedragen worden verhoogt zo blijkt uit de begroting. iig de grondwettelijke uitkering gaat flink omhoog..

Leve de Republiek der Nederlanden !

Frits Wester in Max Westermans nieuwe wereld: "Ik weet zeker als je het de kamerleden persoonlijk zou vragen, in het het geheim, 80% republikein is" cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/KRO/... (Start direct bij fragment
(hele uitzending zien ?? > hier cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/KRO/... hier zit het fragment op 14.40)

seven | 08-10-09 | 14:34

Er is een crisis gaande
Iedereen moet inleveren.
De Koningin niet.
-----
Leg dat maar eens uit zonder wazige volzinnen, met vele 'nuances' achter de komma.

Fleauxe | 08-10-09 | 14:33

Valse sentimenten.
Specialiteit van het CDA.

Merlot | 08-10-09 | 14:32

@Fleauxe |14:31
We?
Me not!
Deze Liesbeth is duidelijk geSpiest door Van Geel.

fuckje | 08-10-09 | 14:32

Typisch cda praatje, lekker er omheen draaien.

Hellsmurfje | 08-10-09 | 14:32

Osdorpertje | 08-10-09 | 14:31
Is die niet al jaren dood?

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:31

@fuckje | 08-10-09 | 14:30: Dat zijn 'we' tijdens het WK ook. Stelletje parasieten daar bij het CDA, bah bah bah.

Fleauxe | 08-10-09 | 14:31

Gaaaaaaaaaaaaaap. Deze mevrouw moet opzouten

100%Mezelf | 08-10-09 | 14:31

Balthazar Gerards, waar zijt gij?

Osdorpertje | 08-10-09 | 14:31

@Fleauxe |14:28
Ja, plotseling waren 16 miljoen NederlanderTs één grote familie.

fuckje | 08-10-09 | 14:30

Vies om een incident te gebruiken om de monarchie op te waarderen.
CDA-kudt!
Mensen reageren bij een ramp uit emotie, niet uit verstand..
Gadverdamme, wat een kudtpartij is die CDA ook.

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:29

Aaargh, CDA-mevrouw begint pleidooi met Apeldoorn-drama en hoeveel we daarna allemaal van de Koningin hielden. Cheap hoor.

Bos Hout | 08-10-09 | 14:29

Ohhhh, het drama op Koninginnedag. Boe-fucking-hoe...

Fleauxe | 08-10-09 | 14:28

@dodehoekspiegel | 08-10-09 | 14:23
Collectief besluiten de uitkeringen met 85% te laten dalen. Moet jij eens opletten.

Balzakius | 08-10-09 | 14:28

Hoho, dat Geert kan bijten is nooit bewezen! Tot nu toe blaft hij alleen.
Al deze shait kan me echt zooo weinig boeien.

Ienoo666 | 08-10-09 | 14:26

In de bijstand met die freeloading parasieten!

Zwavelzuur | 08-10-09 | 14:26

Afschaffen dat koningshuis, zal wel nooit gebeuren gezien die mafkezen die op prinsjesdag met vlaggetjes staan te zwaaien.

websenior | 08-10-09 | 14:25

@kuifje. | 08-10-09 | 14:21
Het koningshuis kan alleen afgeschaft worden indien het koningshuis dit zelf wil. Dat gaat dus nooit gebeuren.

dodehoekspiegel | 08-10-09 | 14:23

Het heeft de NOS behaagd dit debat op TV uit te zenden!

Merlot | 08-10-09 | 14:23

wokkiewok | 08-10-09 | 14:20
Dat dunne laagje goud bedoel je ?

Rammstein | 08-10-09 | 14:23

En hoppa weer een commissie instellen....

Hellsmurfje | 08-10-09 | 14:23

Wat wel heel frappant is dat de leus die wij voor de Republiek der Nederlanden hadden zich vertaald naar ‘Eendracht maakt macht’: Concordia res parvae crescunt

Dit vind ik een hele mooie. Saamhorigheid en een gevoel van identiteit wat er voor zorgt dat je empathie hebt voor je buren.

Dit is bij de sluwe overgang naar een monarchie vervangen door het bekende ‘je maintiendrai’, wat zich laat vertalen naar ‘Ik handhaaf’. Egocentrisch en machtswellustig. De individualisering waar men zich om bekommert begint hier. ‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’. En tegelijkertijd moeten wij respect hebben voor deze ‘handhavers’. Bah.

Het is weer tijd voor een republiek. Koninginnedag ruil ik heel graag om voor een dag der republiek.

harl | 08-10-09 | 14:22

In het kader van "gelijkheidsbehandeling", stel ik voor: afschaffing van de BTW en de inkomsten belasting.

Kruiddamp | 08-10-09 | 14:21

Waarom is het koningshuis nog niet afgeschaft?

kuifje. | 08-10-09 | 14:21

De tribune is drukker bevolkt dan de Kamer zelf.

Bos Hout | 08-10-09 | 14:21

monarchie afschaffen. gouden koets omsmelten en verdelen onder de bevolking. al die villa's van hen een opvangcentra's maken voor de mensen die het minder hebben in dit leven

wokkiewok | 08-10-09 | 14:20

Ja ! Chips, cola en een vrije middag: aan die TV !!

Rammstein | 08-10-09 | 14:20

Het koningshuis is wat mij betreft een prachtige traditie die in stand gehouden mag worden. Het alternatief, een president, zou het in Nederland al helemaal niet goed kunnen doen. De huidige onvrede komt voort uit de arrogantie die het Konininklijk Huis momenteel laat zien. Het hele volk moet de broekriem aantrekken, maar zij komen weg met een nog hogere uitkering. Het smijten met geld (jachten, onroerend goed, vakantiehuis WA) en het zoeken naar methoden om de belasting te ontduiken komen daar nog bij. Nee, dan maak je je niet geliefd.

Rest In Privacy | 08-10-09 | 14:20

Een van de redenen dat ik hier ooit ben blijven hangen, was het uiterst orginele hoogstaande taalgebruik. Ik heb het idee dat Weessie daarbij toch een flinke duit in het zakje deed, want met het vetrek van fleischbaum vind ik het toch minder scherp geworden. (al weet ik niet precies of en hoe de veranderingen op de redactie zijn doorgevoerd).

Dit berichtje had bij ieder willekeurig topic kunnen staan, dus gaat niet per se over dit stukje,

Nugget | 08-10-09 | 14:19

Opdoeken die poppenkast en Republiek invoeren! *spandoeken maken gaat*

Stroopdoos | 08-10-09 | 14:19

bekijketff | 08-10-09 | 14:16
Dat was niet haar, maar het kabinet's woord..
JPB zal met maatregelen moeten komen.

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:19

Ik ben voor het ophangen van een lichtkrant in de TK, waar uw/mijn reaguurselen in realtime op geprojecteerd worden.

snokkertje | 08-10-09 | 14:17

Deden ze bij .....
Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter Graf von Biesterfeld.
OOk zo moeilijk gelul over beveiliging enz

Braakbal | 08-10-09 | 14:17

fuckje | 08-10-09 | 14:16
Consider it done..

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:17

zei trix pas niet we moeten de broekriem aanhalen, maar dat telt niet voor hun,maar dan wel die uitspraken doen, is het langzamerhand geen tijd om het koningshuis af te schaffen.een president met een vast salaris van de balkenende norm het bespaart miljoenen.

bekijketff | 08-10-09 | 14:16

@Rectos Reflector |14:15
Biertje?
Eentje maar?
Schenk de PVV- fractie ook gelijk maar even in.

fuckje | 08-10-09 | 14:16

fuckje | 08-10-09 | 14:13
Dat moeten we vieren! Biertje?

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:15

Hier word ik niet vrolijk van. Binnenkort zal WA wel weer een open bron citeren.

depriguurderT | 08-10-09 | 14:14

Brinkman sprak wijze, en nuchtere woorden.

fuckje | 08-10-09 | 14:13

Zo, die Anker klapt zowat uit zijn colbertje zeg.. Dikke refo.

chevyeddy | 08-10-09 | 14:12

Weet je wel wat dat kost!?

Heau heau! | 08-10-09 | 14:12

Bacootje d'r bij..

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:10

*trekt broekriem nog eens flink aan en haalt neus op*

Heau heau! | 08-10-09 | 14:09

Agnes spreekt niet, ze blijkt vermand

sprx | 08-10-09 | 14:09

ach stelletje zuurpruimen. wees blij dat er vandaag de dag nog mensen zijn die er qua inkomen op vooruit gaan!

Bassie_ | 08-10-09 | 14:08

Jammer alleen dat die PvdA-ert van financien nu nog een spreekverbod heeft

Telegraafhoerrr | 08-10-09 | 14:07

Zinloos debat, zoals zovelen daar zijn..
Er verandert niets, zolang JPB aan het roer en tot de schouders in de reedt van HMB te vinden is..

Rector Reflector | 08-10-09 | 14:06

Morgen een Republiek?
Laten wij bidden, verdoemme!

fuckje | 08-10-09 | 14:04

Politiek24 op UPC kanaal 405 staat al een half uur te roken.
Oplossing: even heen en weer zappen naar journaal24 (kanaal 403) en u heeft weer beeld en geluid.

Bo Dreksma | 08-10-09 | 14:04

Dit opstootje is goed voor de republiek.

number one | 08-10-09 | 14:04

kutkabinet

wokkiewok | 08-10-09 | 14:04

Spreek Peter nu eindelijk een keer op zijn verantwoordelijkheid aan! Jullie kunnen het!

Porrello | 08-10-09 | 14:03

hehe @ plaatje

Omnytje | 08-10-09 | 14:03

Het zal wel weer vuurwerk geven - NOT-

Zwilkje | 08-10-09 | 14:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen