Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Linkse lente op z'n retour

bidi bidi, wel-kom bij het col-lec-tiefEen historisch moment. Want hoe dichter de verkiezingen naderbij komen, hoe kleiner het gat wordt tussen PvdA en CDA. Of eigenlijk is er al niet eens meer sprake van een gat. Want uit de laatste peiling van Nova, uitgevoerd door Interview NSS, blijkt dat beide partijen op dit moment evenveel zetels hebben. Om precies te zijn 43. Blijkbaar bent u toch enigszins bang dat Wouter aan de hypotheekrenteaftrek gaat morrelen. En die vrees is natuurlijk terecht, want als een iemand als een blad aan een boom kan omslaan, dan is het Wouter Windvaan wel. En dus lijkt half Nederland toch weer zijn stem uit te brengen op Jan Peter. Dat wordt hengelen naar een paar commissariaatjes voor Wouter. Het twee keer in de landelijke verkiezingen afleggen tegen een absolute anti-held als De Balk kan gewoon niet zonder gevolgen blijven. En die linkse coalitie dreigt al helemaal in de vergetelheid te raken. Met nog maar 68 zetels is de linkse lente inmiddels in de herst van haar leven beland. Zelfs met de steun van D66 blijven ze op 70 zetels steken. De rest van de Kamer is rechts. Balk IV gaat er komen. Resistance is futile. Goed weekend allemaal...

Reaguursels

Inloggen

Geweldig, ieder volk krijgt de regering die het verdiend.
Dus Balk 4 is een feit, met nog meer zwenken naar rechts.
Kan hij verder gaan met nog meer uitmergelen en rechteloos maken van dit stomme consumerend stemvee wat zichzelf Nederlander noemt.
HUP JP Naai de sukkels nog maar een paar jaartjes.
Hoe minder voor de retards, hoe meer voor mij.

bakoenin | 01-10-06 | 22:22

*PLOP*

Apollo | 01-10-06 | 21:42

Christen Unie stemt met SP mee, principieel en altijd.

Overigens ben ik van mening dat Armeense Albayrak een stemmen/trekker van jewelste is.

Een Rechtse Winter heet eigenlijk Zomer.

bahbos | 01-10-06 | 00:01

Waar ik bang voor ben zal ook heus wel gebeuren; een pvda-cdakabinet, ik begin haast naar die paarse jaren terug te verlangen... Weer vier jaar met dat vrome calvinistische smoeltje, tijd voor emigratiemijmeringen...

bubka | 30-09-06 | 21:24

wouter windvaan, femke fenkel en jan doedel weer voor 4 jaar voor spek en bonen in de TK. moi vooruitzicht, daar heb ik wel wat belastinggeld voor over!

bouleau | 30-09-06 | 21:05

" 'Onder rechts zijn de armen arm en de rijken rijk, onder links is iedereen gelijk. Dan hebben we allemaal niets.' "

Nah, volgens mij heb je onder links ongeveer hetzelfde verschil tussen 'arm' en 'rijk', alleen heeft het dan (..) een politiek karakter. Het 'iedereen gelijk' geldt alleen voor jullie onderkruipsel.

Dit is trouwens een heel verhelderend stukje
"Do we ever really get out of anarchy"
www.mises.org/journals/jls/3_2/3_2_3.p...

JensDensen | 30-09-06 | 18:30

Maar goed, welke partij is zich nu het meest bewust van het gevaar van de volgelingen van de kinderneukende profeet? Mag ik U allen wijzen op de mogelijkheid de stem van een niet-stemmer mede te nemen op DE dag? lekker dubbel stemmen, jaa!

brullioo | 30-09-06 | 17:01

@ Koerbagh
Ik ben zeker met je eens dat we het hier hebben over kleine groepen mensen in de nederlandse samenleving. En ik deel de mening dat je systeem voor 95% van de bevolking rechtvaardig is.

Maar om nou de verzorging van de zwakken (die laatste 5%) over te laten aan particuliere instanties, marktwerking, het bedrijfsleven (verzekeringsmaatschappijen, particuliere medische instanties, particuliere verzorgingstehuizen e.d.), kortom bedrijven met een winst-oogmerk en aandeelhouders, lijkt me geen goede zaak.
Naar mijn mening zal dat niet werken. Een "belangeloze" partij zal dit moeten verzorgen, met geld van de gemeenschap.
En daar zit nou net het dillema. Want onze overheid (alle overheden) zijn natuurlijk verre van belangeloos.
Maar om de problemen, de regeltjesmakerij, en de controle op wie recht heeft op steun bij "het bedrijfsleven" onder te brengen, lijkt me geen oplossing. Voor die kleine groep is vraag-en-aanbod niet van toepassing, en zal er een instantie moeten zijn die voor hen zaken afdwingt.
En dan kom je terecht bij een instantie die gebouwen vol werknemers (ambtenaren?) moet hebben dat werk te doen. En dat moet van (onpartijdig) gemeenschapsgeld. Voila, ambtenarij. En dan ben je weer terug bij af...
Dus alhoewel ik zeer gecharmeerd ben van je systeem, denk ik toch dat het in de praktijk niet zal werken.

Sir Lance | 30-09-06 | 16:33

El Gouda 30-09-06 @ 08:41
neem nog een wortel

Jan Passant | 30-09-06 | 16:24

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de meerderheid van de nederlandse bevolking rechts is, alleen omdat de PvdA haar achterban importeerd uit Turkije en marokko, lijkt het net of de ene helft van Nederland links is, en de andere helft Rechts, maar in feite is twee derde van de autochtonen rechts, en één derde links. De PvdA speelt gewoon een vies spelletje met het pappen en nathouden van de Allochtone bevolking, waarmee ze dus stemmen willen trekken. Ik denk dat op die manier de PvdA allochtonen slechter behandelt en meer beledigt dan de rechtse partijen dat doen.

Heau_Meau | 30-09-06 | 15:23

@Sir Lance 30-09-06 @ 14:56:
Ouderdom is verzekerbaar. Geen punt. Dat is er voor een deel al, en heet pensioen, is een afspraak tussen werkgever en werknemer. Een potje voor later.
Ziekte is verzekerbaar. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je gewoon als vrij burger kopen. Die garandeert dan een uitkering bovenop je basisloon. Bij chronisch zieken en gehandicapten bij geboorte is dat door de ouders ook te verzekeren. Het zal aan de overheid zijn om voor die mensen ook een goede medische zorg en opvang te zijn. Maar we hebben het wel over marginale groepen die daar van afhankelijk zijn. Er zijn veel meer arbeidsongeschikten die best wat anders zouden kunnen. De werkelijk incapabelen in de maatschappij is niet zo groot en daar kunnen we best een goede en menswaardige opvang voor regelen.
Het grote punt is je uitgangspunt. Je gaat a priori uit van niet-actieve burgers die verzorgd moeten worden. Je moet uitgaan van het systeem dat je sociale infrastructuur bestaat uit het basisloon en de rest door eigen verantwoordelijk kan worden verdiend. Ik denk niet dat er zoveel mensen zijn die wel willen maar niet kunnen werken. Integendeel, mensen die willen werken kunnen dat vaak ook wel. Iemand als Stephen Hawking is lichamelijk een compleet wrak, toch kan hij prima in z'n onderhoud voorzien. Nu zeg ik niet dat in iedere spasticus in een rolstoel een Stephen Hawking schuilt, maar bijna elk mens kan wel iets. Je kan uitgaan van een knuffelmaatschappij of een aanmoedigingsmaatschappij. Ik ben voor dat laatste.

koerbagh | 30-09-06 | 15:15

Dit is goed nieuws.
Mensen gaan ze zich zo realiseren dat Balkie weer vier jaar in het torentje mag zitten, en aangezien ze dat diep van binnen niet willen gaan ze dat onmogelijk proberen te maken door te stemmen op Bos..

MAXIMO | 30-09-06 | 14:58

@ koerbagh 30-09-06 @ 02:41
quote
Ik geloof in hebzucht. Dus je geeft mensen genoeg om niet van dood te gaan en dat ze droog kunnen slapen. Je laat je burgers (ongeacht de omstandigheden) niet in de steek. Zwervers (met NL paspoort) bestaan in mijn plan niet. Ze kunnen met hun basisloon een (basic) dak boven hun hoofd betalen en elke dag een brood bij de aldi halen.
Maar mensen willen meer. Dat kan: ga maar werken.
unquote

Ik heb erg genoten van jullie reaguursels vrijdagnacht! Ik vond ook jouw ideeen erg interessant! Ik zou voor zijn, maar kan de volgende vraag niet bevredigend beantwoorden onder het door jouw voorgestelde systeem:
Wat gebeurd er dan met al die mensen die door ziekte, handicap, ouderdom, etc. wel WILLEN maar niet KUNNEN werken? Zijn die dan veroordeeld tot "basic dak boven het hoofd en elke dag een brood bij de Aldi"? Terwijl ze NIETS kunnen doen aan hun situatie?

Ik wordt heen en weer geslingerd tussen het door jouw voorgestelde systeem en de stelling dat de maatstaf van een hoogbeschaafde maatschappij is af te lezen aan hoe goed die maatschappij zorgt voor zijn zwakkeren.
Zijn "jouw systeem" en die stelling te vereningen?

Sir Lance | 30-09-06 | 14:56

stem des volks 30-09-06 @ 14:14 .... Dus ik laat de strijd tussen Balkenende en Bos links en rechts liggen en stem gewoon op wie ik écht wil stemmen....
Je stemt op de echte middenpartij D'66

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 14:19

Het is verleidelijk je weer mee te laten slepen in het gevecht tussen Balkenende en Bos. Ik haat Balkenende, dus dan zou het Bos worden. Maar met zijn ideeen ben ik het niet eens: wordt alleen maar weer ingewikkelder. Dus ik laat de strijd tussen Balkenende en Bos links en rechts liggen en stem gewoon op wie ik écht wil stemmen.

stem des volks | 30-09-06 | 14:14

@haasje over 30-09-06 @ 12:01:
Je kunt in mijn plannen best de WW handhaven, maar dat is geen zaak van de overheid. Dat is iets tussen werkgever en werknemer: een verzekeringspotje waar je geld in stort en een uitkering uit krijgt voor het geval je werkloos raakt. Daar kun je als vrij mens en werknemer dan gewoon voor kiezen.

koerbagh | 30-09-06 | 14:13

@ dwalmpje

Het plebs wil misschien wel een keer profiteren van de economische opleving i.p.v. via de belasting alles gelijk weel aan Wouter af te staan om zijn """"sociale"""" prestige projectjes te financieren.

Niet iedereen zit op het mislukte Zweedse model te wachten waar 2 werkende ouders zich blauw moeten werken om """gratis""" ziektekosten, basisinkomen, kinderopvang en openbaar vervoer te betalen. Waar bovendien mensen failliet gaan omdat hun lopende hypotheek niet meer gedekt wordt door hun in waarde gekelderde huis.

WaarDeWindWaait | 30-09-06 | 13:34

Het pleps draait weer als een blad aan een boom bij de eerste de beste economische opleving. Wordt het niet eens tijd voor een nieuw projectje voor balkIV na de succesvolle Betuwelijn, HSL en JSF? Zoiets kunnen we straks wel verwachten met de VVD aan het roer.

dwalmpje | 30-09-06 | 13:09

@ mezelf

waar slaan die haakjes nou precies op?
vandermans spulletjes ???
Na punt volgt hoofdletter, jongen! Zeker van de tekstverwerkersgeneratie?
* kruipt met rode koontjes weg en gaat de huisregeltjes nog een keertje lezen*

haasje over | 30-09-06 | 12:05

Wat een land, allemaal een stelletje masochisten. Door Balkellende te stemmen krijgen de oudjes er €4.00 op vooruit en jongeren zullen niet aan een huis komen. Dus hup Holland, martel jezelf en stem CDA of VVD. Heerlijk, weer 4 jaar lijden.

johnwalcheren | 30-09-06 | 12:03

@ koerbagh 30-09-06 meerdere tijdstippen

Met je redenering zou je toch de eerste miljarden (vlotjes verdienen). Ophouden met al die imbeciele regeltjes en uitzonderingen en bonusjes. hoef je ze ook niet uit te voeren en ook niet na te (laten) leven en dus de helft minder repressiviteit.
Wel een paar wetboeken in stand houden voor de elementaire dingen (als in je mag elkaar niet slaan, doodmaken of ontvoeren en blijf vandermans spulletjes af).
Dat zijn acties waarmee je echt in het ambtelijk apparaat kan snijden.

Mis ondanks een sociaal betoog toch een beetje de financiele onderbouwing van een zekere mate van solidariteit, voor de pechhebbers in de samenleving. 15% all over lijkt me dan wat weinig.
Toch lijkt het me boeiend om dit een keer echt doorgerekend te laten worden door een CPB of zo. Zijn er niet ergens al soortgelijke scenario's doorgerekend??

Je komt met een economische depressie wel met gruwelijke werkloosheidscijfers te zitten, als je de uitvoerende macht zo ver terug snoeit. Maar ja nu is het een soort van verborgen werkloosheid van het niveau oost-europa in de jaren zeventig. lekker elkaar ineffectief bezig houden en geld rondpompen.

haasje over | 30-09-06 | 12:01

hehehehe geniaal ! straks moeten die rechtse pikken nog slijmen bij die pedopartij om en meerderheidsbelang te krijgen ! whahahahahaha ..

Draaitafel Demagoog | 30-09-06 | 11:59

Waar blijven die prangende vragen aan Nebakut ?? Hallo hoernaille zijn jullie er nog? Ach ja, helemaal vergeten dat het "not done" is om PvdA-ers het vuur aan de schenen te leggen. Deze dame mag er mee wegkomen toch van jullie om een beetje te broddelen over de definitie van het woord genocide zodat ze er lekker omheen kan blijven draaien.

capo | 30-09-06 | 11:57

Ja maar het was wel een sociaal systeem QB, bwahahahaha.
Altijd dat gelul over solidariteit, ben ik nog niet sociaal genoeg met mijn schrijnend hoge belastingtarief waar al die opvreters en subsidie sponzen die de opvreters vooral in de kansloze situatie willen houden van betaald worden.
Moet je eens kijken wat een wonderen het stoppen met pamperen kan verrichten bij onze burgers in de kansen zone en op het gebied van aanpassen.

capo | 30-09-06 | 11:50

@Zeddegeizot, dat kan nog best eens wat vuurwerk gaan worden rondom die dame, gisteren bij nova politiek versprak de vertegenwoordigster van de PVDA zich al toen Zeurie Polak hierover begon, namelijk dat deze turkse dame het vooral heeft over de definitie van een genocide, en over ontkennen danwel toegeven geen woord, laat nog maar een paar weekjes sudderen mogelijk dat dit dan een fijn zwerende wond is tegen de tijd dat er gekozen kan worden ;)

QB (ja die.....) | 30-09-06 | 11:50

@ duimdrop 30-09-06 @ 00:36

Hoe voelt dat nu echt, zo'n tweedimensionale kijk op een samenleving?
Ik zou me kunnen voorstellen dat het heel rustiek is, omdat het zo lekker overzichtelijk in hokjes gepropt zit. In een wereld vol ubermenschen die niet ziek worden (kanker krijgen of zo) of door jou danwel 1 van je mede-narcisten van de weg gescheurd worden is zo'n kostelijk jaren vijftigsfeertje wel te suggereren.

In plaats daarvan is jouw slag (heerlijk gevoel dat hokjesgedoe) eigenlijk altijd boos op iedereen behalve jezelf en straalt het blije leven er weer niet vanaf. Waar ga je dan toch precies de mist in?

haasje over | 30-09-06 | 11:45

Met een beetje geluk krijgen we nog een klein relletje rond nr 2 op de lijst PvdA: Een vrouwtje op Justitie die een genocide probeert weg te moffelen... Ik ruik een tijdbommetje.

Zeddegeizot | 30-09-06 | 11:43

@loewende koe 30-09-06 @ 11:13

ziekenfons...?, ohja dat sociale dingetje van vroeger, toen jij een paar tientjes afrekende en ik (en nog vele anderen) duizenden guldens/euro's voor dezelfde zorg, omdat wij toevallig wel hadden opgelet op school.

oliedom ben jezelf.

QB (ja die.....) | 30-09-06 | 11:34

Als je moet kiezen tussen Harry Potter en Gladianus Smalhart is de keus ook niet zo moeilijk.

duane | 30-09-06 | 11:31

wat gek dat er radi-kaal gestemd wordt.

Amoveren | 30-09-06 | 11:27

Wat zit iedereen nou dom te doen. Er is helaas maar 1 coalitie mogelijk en dat weten ze donders goed in de politiek: CDA-PVDA. Er is geen linkse/rechtse coalitie mogelijk!

Mikado | 30-09-06 | 11:22

als ik de reakties zo doorlees valt het me op dat er (terecht) veel kritiek is op de linksheid van de media (tv, radio, kranten). Het lijkt me dat het tijd wordt dat hier iets aan gedaan wordt. Nps moet m.i. om te beginnen verdwijnen (vooral met linkse types als prem, witteman,). Ook het onderwijs blijkt nu al decennia lang links te zijn, hetzelfde voor veel kranten, maar hier kun je gelukkig zélf kiezen welke krant je leest.
Wie weet wanneer hier iets aan gedaan gaat worden?

Onderbuik | 30-09-06 | 11:19

wat zijn er toch velen die nu al weer vergeten zijn wat voor ellende dat christelijke zooitje en die partij voor de middenstand hebben aangericht denk alleen maar een aan het ziekenfonds???
en nu is men het al weer met die bak ellende eens.
hoe dom is de mensheid.
geef dat zooitje maar weer gauw een vierde kans bak ellende 4.
man man man wat een oliedom volk toch om dat noch weer een kans te geven.

loewende koe | 30-09-06 | 11:13

@Sheik Süleyman Bhutu 30-09-06 @ 10:50....
Jij behoord tot die 1% van de nederlanders die nog steeds niks van het LPF debakel geleerd hebben. Die domme onderbuiksukkeltjes die denken dat Nieuw Rechts het goed voor heeft met de wereld. Het zijn gewoon witteboorden fascisten!!!

Boeddhi | 30-09-06 | 11:02

Die linkse lente zou niets anders worden dan een linkse depressie. Ik begin zowaar weer wat vertrouwen te krijgen in het Nederlandsche volk.
-
En laten we dan mateen afspreken om, voor wie het aangaat, je stem voor GL en de SP in te ruilen voor een stem aan EénNL en de PVDV en dan komt alles weer gewoon op z'n pootjes terecht en kunnen de hardwerkende, spaarzame en gezagsgetrouwe Nederlanders weer rustig gaan slapen.
-
En voor Bos rest dan niets anders dan eindelijk eens uit de kast te komen.

Sheik Süleyman Bhutu | 30-09-06 | 10:50

Ja, jammer.. Zal het moslim terrorisme weer verder toenemen, verharding wordt verder doorgevoerd. Meer daklozen, meer armoede, meer geweld omdat mensen geen band meer hebben met de samenleving. De christenhonden met de neo-liberale zakkenvullers maken de klus af. Naar Amerikaans voorbeeld. Lekkere samenleving is dat..

Boeddhi | 30-09-06 | 10:46

Ik stem toch 1NL. het maakt me niet uit wat de rest van die huichelaars doen :)

tomba | 30-09-06 | 10:45

Het CDA is een fascistische partij die oorlogen voert voor hun Amerikaanse broodheren, en daar geen verantwoording over wenst af te leggen. Een ieder die CDA stemt is dus een bewuste fascist. Die oorloggen zijn trouwens ook stuk voor stuk goedgekeurd door onze socialistische ex-Shell partijbons onder het mom van het invoeren van de democratie. Tenzij je voor je democratische rechten opkomt als Ken Saro-Wiwa, Woutertje?

Henk Hunk | 30-09-06 | 10:44

@poppermotje 29-09-06 @ 23:18

Drie keer modaal = € 90.000,-- per jaar en dan geen starterswoning kunnen financieren??
Waar woon jij? New York, Tokio of Moskou?

o.g. | 30-09-06 | 10:40

Ja dat is Jan-Peter!!!! Jan-Peter is mijn ideaal lalalalala. Jan-Peeeeeeeeeeeeeterrrr, ik ben verliefd.

Jahoor | 30-09-06 | 10:38

Nou, graag die griezel van een Balkenende niet weer! Hij heeft praatjes die leugens zijn. Achterbaks en schijnheilig. Eerst NL om zeep helpen en als wij het zelf opbouwen wil hij de eer ervan hebben.

En CDA wil nog meer in de gezondheidszorg bezuinigen.... nog meer..... straks moeten we en premies betalen en alle bezoekjes aan artsen zelf betalen.....

Bonnie | 30-09-06 | 10:38

Wat mij betreft mogen ze allemaal deaud gaan, alle partijen hebben wel plannen om weer ergens aan te gaan rotzooien. De VVD loopt te k*tten met de WW, de PVDA moet zo nodig aan de hypotheekrente rommelen, en laat ik maar niet beginnen over het CDA...

Irish_Bastard | 30-09-06 | 10:31

Ik voorspel CDA, VVD, CU, Geertje, 1NL en natuurlijk Gonny van Onderhuren (we willen wel blijven lachen natuurlijk) bye, bye, zwaai, zwaai Woutertje en Femmeke

neemjemoederindemali | 30-09-06 | 10:31

Die Wouter Bos vind ik op tv al een griezel. Een week of 6 geleden ontmoette ik hem toevallig in een hotel in Maastricht. Ik schrok me kapot. Live komt hij zo mogelijk nog akeliger over...!

Wuiles | 30-09-06 | 10:30

"Linkse Lente op z'n retour".

Wel zielig voor Hans in het Huis. Wat moet hij nou met zijn toch al niet zo best bezochte forumpje?

Cpt. Iglo | 30-09-06 | 10:25

Ach... zo lang de VVD in de peilingen wegzakt kan mijn weekend niet meer stuk, beste right-wing vrinden! De WARE Windvaan, al ruim 30 jaar nu, is uiteraard het CDA. Let maar op: in de CDA-PvdA-coalitie die er aankomt (Is er een andere mogelijkheid dan?), heeft de CDA opeens weer een sociaal profiel!!!! Bye, Nepliberaaltjes!!!

Comrade Enver Hoxha | 30-09-06 | 10:08

@Verdwaalde T: Theo is vermoord, maar de PvdA zet weer lekker een grijze wolf op 2: Albayrak.
Mooi in elk geval dat het weer beter gaat met het CDA nu ze de turken hebben gewipt. Een turk is geen enkel probleem (iedereen gelijke kansen in dit land), maar een grijze wolf is niet OK.

waarheid_maakt_vrij | 30-09-06 | 10:02

Zo, PvdA-programma Pauw & Witteman was ook weer lekker bezig gisteravond. Wéér dat gemekker over die Schipholbrand. Winsemius werd even in een hoek gedrukt door de heren presentators met gasten Aart Staartjes (sinds jaar en dag medewerker van de Staatsomroep) en Carel Krayenhof, de olijke bandeonspelert die nota bene een ex-kraker blijkt te zijn. U begrijpt dat de verhoudingen aan tafel wel behoorlijk scheef waren zoals het een programma van de Staatsomroep betaamt.

Aussie | 30-09-06 | 09:40

Volgens dit artikel gaan we door het miljard dat Balkende heeft weten te regelen in Brussel, we er op jaar 1,75 miljard op achteruit.

www.descopist.nl/2006/02/14/brussel-ma...

Overigens nergens een bron over hoe ze op het bedrag van 3,5 miljard subsidie komen, wat me ook opvalt dat ze het bij de overheid ook nergens "exact" schijnen te weten.....

Mochten ze vaker geld willen "kwijtraken" ik houd me aanbevolen.

paranoia | 30-09-06 | 09:36

Laten we hopen dat het een stille dood sterft (de linkse herfst)

Salvatore Riina | 30-09-06 | 09:36

@petjesman>zo'n indident met die ontkende armeense slachtpartij, maakt indruk. Een hele groep kan zich dan ineens verraden voelen en niet gaan stemmen of swingen naar de Anja meulenbelts van deze wereld. Ik voel nog een heftige verrassing aankomen, qua verkiezingen.

superjan | 30-09-06 | 09:18

Zo, zojuist de training van de formule 1 gezien met Schumi slechts op plaats zes; A1 beloofd ook mooi te worden met Bleekemolen ipv kwal Jos; en nu dit weer,.
Mijn dag kan niet meer stuk.........

KABAAL | 30-09-06 | 09:17

Er zijn nogal wat reagluurders die in Balkenende een door de Christelijke kerk geleid persoon zien. Balkenende mag dan wel de bijbel lezen en naar de kerk gaan, maar heeft laten zien zich niet door het boek te laten beperken. We hebben in ons land zeer vooruitstrevende wetten waar het euthanasie en abortus aangaat. Wetten die Bot en Balkenende met verfe in het buitenland hebben verdedigt. Maak je balans op op wat er is gedaan, niet op wat je met de paplepel krijgt ingeschoven.

Duitse helm | 30-09-06 | 09:15

Toe maar PvdA en CDA gelijk in de peilingen lijkt er op dat Bos toch meer uit de zak vandaan moet toveren om zijn zwarte pieten uit Rabat en Ankara van een overwinning te verzekeren.

petjesman | 30-09-06 | 09:07

"It is impossible that this day pass without the lions of France punishing him," the Hesbah contributor wrote. The contributor called on Muslims in France to follow the lead of Muhammad Bouyeri, who murdered the Dutch filmmaker Theo van Gogh after he made a film denouncing the plight of abused Muslim women.
www.iht.com/articles/2006/09/29/news/f...
Dit geheel buiten de politieke seizoenen om uiteraard.

Verdwaalde T | 30-09-06 | 09:06

nou dan komt het toch allemaal nog goed, TOCH??

Lachende Scheerkwast | 30-09-06 | 08:58

@superjan: de peiling voor het CDA is reëel, voor de PvdA is ELKE zetel een piek!

Rest In Privacy | 30-09-06 | 08:49

@Jan Passant:

Misschien is LPF6 iets voor je?

El Gouda | 30-09-06 | 08:41

helemaal geen opstekert. Er wordt veel te vroeg gepiekt. dit had over 6 weken de status moeten zijn.

superjan | 30-09-06 | 08:39

Als we nu eens gewoon alle subsidies, belastingaftrekken eens afschaffen.

En gewoon heel helder maken hoeveel geld er daadwerkelijk nodig is om deze democratie in stand te houden en op basis hiervan zouden afrekenen.

Lijkt me geen onmogelijke gave, immers een aandeelhouder van een multinational (Microsoft.com ofzo) heeft meer middelen dan een gemiddeld land en is in staat haarfijn aan haar aandeelhouders de resultaten uit te leggen als ook dividend uit te keren.

paranoia | 30-09-06 | 08:35

Zo. Radio 2 kan weer uit. Het is verkiezingstijd en het is weer rondom spreektijd op de staatsradio voor groenvoer kluivende wereldverbeteraars van linkse snit.

Jan Passant | 30-09-06 | 08:34

@paranoia: de Rekenkamer is verworden tot een geldverslindend instituut dat hooguit nog bevestigt wat iedereen al lang wist.
Bovendien: de geldstromen zijn zo immens en gecompliceerd, de organisaties (ministeries en ZWO's) zo groot en talrijk, dat van een effectieve controle geen sprake meer kan zijn. Dat de minister zegt dat het niet nodig is om apart te verantwoorden is dus onmacht. En er ontbreekt politieke wil om aan die ondoorzichtigheid iets te doen.
En als die er al komt, zal er vanuit de ambtenarij (de vierde macht in NL) goed worden tegengewerkt, onderschat dat niet!

Rest In Privacy | 30-09-06 | 08:28

Zolang bezielende mensen worden vermoord en/of onder peop begraven blijft De Balk het enige wat tussen mij en het horrorscenario van de PvdAllochtonen kan staan.
* Zo, de keuze weer klaar. ff Verdrietig maar een toch wel heerlijk eitje tikken. Mooi weer buiten overigens. Mmm *

Jan Passant | 30-09-06 | 08:28

@Geenstijl, jullie zijn uiteraard positief uitgezonderd ;-)

paranoia | 30-09-06 | 08:27

@anarchez 30-09-06 @ 08:14

Media is niet meer dan een verzameling van grote ego's die alleen maar scoops willen waarmee ze als een eendagsvlieg erkenning krijgen.

En de overige media is te dom om te begrijpen wat de mens op straat aanspreekt.

paranoia | 30-09-06 | 08:26

@Karel Kruizenruiker
Den Uyl heeft er een puinhoop van gemaakt, daarom zijn we tot diep in de jaren 80 bezig geweest puin te ruimen, er waren geen banen en de economie was een ramp... dus wie wil er links kabinet?

css | 30-09-06 | 08:24

@El Gouda: Beter dan iemand die je een worst voorhoud en waarin wij kennelijk massaal in happen.
Je zult maar vegatier zijn.

paranoia | 30-09-06 | 08:23

@paranoia:

Een worstendraaier als premier lijkt me nu niet direct een pre.

El Gouda | 30-09-06 | 08:22

Wouter Bos gaat er voor zorgen dat de middeninkomens de beroepswerkenlozen gaan onderhouden. let maar op.... gaat je geld kosten.

css | 30-09-06 | 08:21

@paranoia 30-09-06 @ 08:04
Heel voorzichtig is nog te sterk....
De media zouden er bovenop moeten zitten, maar i.t.t. de heerschende mening hier op GS zijn de media een met de bestaande orde heulende stelletje hypocrieten.
Truste...

anarchez | 30-09-06 | 08:14

@anarchez 30-09-06 @ 07:36

Als je wat meer stukken leest van de rekenkamer, dan kom je tot de conclusie dat ze met hun conclusie bedoelen: Ja, er moet wel erg veel gefraudeerd worden met dat geld, anders krijg je dat soort bedragen namelijk nooit helemaal op, maar aangezien dit politiek gevoelig ligt, en onze kabinet er toch niets aan kan veranderen, brengen we het heel voorzichtig.

paranoia | 30-09-06 | 08:04

@capslock

Ik denk ook niet dat dat zal gebeuren, niemand van de VVD en het CDA wil graag met hem samen werken en de pvda alleen, zal nooit een meerderheid krijgen. Als het CDA nu eens 40 zetels krijgt en de VVD 36, zijn alle problemen toch weer opgelost..:-)

Karel Kruizenruiker | 30-09-06 | 08:00

Waarom geen Marijnissen, die heeft tenminste ooit eens met zijn handen gewerkt... Lijkt me een voorwaarde in een land waar de meeste mensen hard met hun handjes moeten werken voor een schijtloon waar je amper van rond kan komen.

paranoia | 30-09-06 | 07:57

Heerlijk......... Zo dat goede nieuws op de vroege morgen. Ik moet er toch niet aan denken, dat die windvaan premier wordt.

CAPSLOCK | 30-09-06 | 07:53

Wel erg jammer van die linkse lente, ik zat me net te verheugen op een sprankelende samenwerking, tussen de pvda, groenlinks en de sp... zo zou den Uyl het gewild hebben.

Karel Kruizenruiker | 30-09-06 | 07:50

En toch heb ik 16.000 keer liever Woutertje ondanks dat het zo'n zelfingenomen stemmings wisselaar is... Hij heeft gewoon meer potentie denk ik.. Meer uitstraling en meer sexappeal zoals ik in de metro las ;) Ik denk toch dat het land een stuk beter geregeld is wanneer hij ervoor staat .. Maar aan de andere kant.. Momenteel doen we het best redelijk in Nederland, De economie gaat langzaam weer omhoog.. (wel erg langzaam) en de vraag is en blijft; wanneer Woutertje ervoor staat, zal dat zo blijven?

katje | 30-09-06 | 07:41

"Het kabinet vindt het niet nodig apart inzicht te geven in de resultaten van het Europese beleid voor Nederland, omdat de betrokken bewindspersonen jaarlijks al (financiële) verantwoording afleggen aan de Tweede Kamer. "

Zo, dus het kabinet weet dondersgoed dat ze een wisseltruuk uit halen...

www.rekenkamer.nl/cgi-bin/as.cgi/02820...

paranoia | 30-09-06 | 07:38

@paranoia
Dank zij het nee tegen Europa deelt die rukker 1 miljard uit volgend jaar, zonder er bij te zeggen dat het een koekje van eigen deeg is....
.
Van de rest word ik niet vrolijk man.
Dit is ook een leuke uit jouw link
.
Conclusies
Voor de gelden die Nederland jaarlijks aan de EU afdraagt - circa € 5 miljard - is wederom niet zeker of ze juist zijn besteed. Informatie over de doeltreffendheid van het EU-beleid in de lidstaten is dun gezaaid. Dat geldt ook voor Nederland. Hierdoor kunnen sommige ministeries nationaal en Europees beleid niet goed op elkaar afstemmen. Het risico bestaat dat er sprake is van overlappend, tegenstrijdig of ontbrekend beleid.
De voorstellen van de Europese Commissie om de financiële controle en verantwoording in de EU te verbeteren, stagneren vanwege tegenstand in veel lidstaten. Nederland heeft zich wél positief opgesteld.

anarchez | 30-09-06 | 07:36

@anarchez 30-09-06 @ 07:17

Het erge is dat HIJ HET GEWOON OOK WEET!!!!

De rekenkamer stuurt elk jaar een rapport namelijk!

www.rekenkamer.nl/cgi-bin/as.cgi/02820...

uit: EU-trendrapport 2006

Let vooral wat ze zeggen over effectiviteit (bij 2004), vertrouwen die ze hebben in besteding ervan.

Misschien moeten we gewoon EU subsidie weigeren, 2 miljard per jaar betalen en zelf bepalen wat ze met 3 miljard per jaar gaan doen.

De zegen heeft hij al gekregen gezien de gigantische NEE tegen Europa.

paranoia | 30-09-06 | 07:23

@paranoia
Thanks, kwist dat we genaaid werden, maar dit is wel weer een erg onbevredigende fuck.....
.
*ramt Balkenende nogmaals voor z'n hypocriete, fundo-gristo, VOC kop*

anarchez | 30-09-06 | 07:17

Balkende had het toch dat hij en ze vrienden succesvol hadden onderhandeld over onze bijdrage aan Europa?

Hij loog.

Tot op heden betalen wij jaarlijks 5 miljard aan Europa.
Vanaf volgend jaar tot 2013 4 miljard.
Dus 6 * 4 miljard = 24 miljard tot 2013.
MAAR!!

Het bedrag wat we terug ontvangen word gehalveerd.
En dat is MEER dan 1 miljard op jaar basis.

Dus of ik kan niet rekenen, of Balkende en zijn vrienden zijn opgelicht, danwel hebben ze willens en wetens (voor de show) een compromis geaccepteerd die erop neer komt dat we per saldo "net zoveel" aan Europa hebben als dat we in het verleden hebben gehad.

bron:
www.europahoezo.nl/9353000/1/j9vvh6nf0...
www.nu.nl/news.jsp?n=673209&c=34&a...

paranoia | 30-09-06 | 07:07

Gelukkig maar! Ik werd vannacht al badend in het zweet wakker van een droom dat ik een poster van de Christen Unie achter m'n raam had geplakt...

Slush | 30-09-06 | 06:57

doed me goed leiver die nerd van een balkenellende, dan zon vage geld wegsluisende struisvogel als bos

blijhoofd | 30-09-06 | 06:52

@ koerbagh 30-09-06 @ 04:55
.... Nu nog een kroeg vinden waar ze alledrie op de tap zijn.....
.... En waar de bovenverdieping te huur staat.
Guinnes was ook het favoriete "biertje" van George Best.
Met whiskey poetste hij zijn tanden.

wachtmeester de bruy | 30-09-06 | 06:28

koerbagh 30-09-06 @ 03:48
-
Sterke analyse, die mag wat mij betreft wel worden ingelijst bij het onderdeel " tegelwijsheden van GS ".
Het volgende citaat van Socrates sluit mooi aan bij de laatse zin van je eerste alinea:
" Gelijken ongelijk behandelen is net zo onrechtvaardig als ongelijken gelijk behandelen."

Pariah | 30-09-06 | 05:09

@paranoia 30-09-06 @ 04:41:
Mijn favoriete bieren zijn Karg Hefe-Weizen (witbier) en Guinness (veel zwarter krijg je het niet...) en als tussendoortje iets wat er ook qua kleur tusseninzit: Newcastle 80-ies. Nu nog een kroeg vinden waar ze alledrie op de tap zijn.
Dus ook qua bier ben ik absoluut niet racistisch.

koerbagh | 30-09-06 | 04:55

wit bier.

paranoia | 30-09-06 | 04:41

@koerbagh 30-09-06 @ 04:16
Alleen jammer dat het effect van bier meestal tijdelijk is...
(Maar diepzinnig is het wel op een late vrijdagnacht!)

anarchez | 30-09-06 | 04:27

@anarchez 30-09-06 @ 03:59:
Bier overstijgt hokjesgeest en elk menselijk tekort...
(wellicht mijn meest diepzinnige comment op GS ooit)

koerbagh | 30-09-06 | 04:16

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:57
Is goed, zal er niet meer in lezen dan wat je bedoelt..
.
Sociaal...... met je eens, duidelijk.
Socialisme..... niet mijn socialisme, maar goed das een andere discussie.
Truste.

anarchez | 30-09-06 | 04:06

@koerbagh 30-09-06 @ 03:48
Idealiter klopt je redenatie wel over libertariërs en anarchisten, maar vergeet de hokjesgeest niet, het menselijk tekort.....
.
Dank voor je reactie, een sixpack Leffe tripel staat het me niet toe er wat uitgebreider op in te gaan, later dan.
Truste..

anarchez | 30-09-06 | 03:59

anarchez 30-09-06 @ 03:52
"Hmmm, altijd leuk, die semantische kwesties..... sociaal heeft zekers te maken met socialistisch, historisch gezien.
.
Sociaal gedrag wordt gedaan door mensen, niet door politieke partijen.""
.
Alsof politieke partijen niet gedragen worden door mensen, en alsof politieke partijen geen invloed kunnen uitoefenen op sociaal gedrag in het algemeen...."
Ik probeer gewoon zo scherp mogelijk aan te geven wat ik met beide woorden bedoel. Meer moet je er echt niet in lezen.

Sociaal: opstaan in de bus als een ouder iemand instapt en er is geen zitplaats vrij. Iemands tas dragen als die erg zwaar is. Iemand helpen met een klusje.

Socialisme: een afgezwakte en democratisch gemaakte vorm van communisme. Voor sterke nivellering en voor een grote overheid die erg veel regelt.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:57

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:49:
Precies. Maar ik ben blij dat preacher wel begint in te zien dat het systeem niet deugt. Dat is een begin. Bij mij heeft dat bewustzijn ook lang geduurd.
Liever 4 (of 6 jaar) daadkrachtig KUT-beleid dat finaal kan worden weggestemd is duizend maal beter dan 200 jaar loze verkiezingsretoriek en compromisjes om te maar te kunnen regeren.

koerbagh | 30-09-06 | 03:56

pompiedompiedom

doktersnuggles | 30-09-06 | 03:54

Verbeter me als ik je mening verkeerd heb weergegeven, koerbagh. Het is natuurlijk niet zo netjes om voor een ander te spreken.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:52

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:35
"Zalm doet aan zelfreflectie. Dat is al heel wat. Verder was hij in die tijd wel één van de meeste gematigden als het gaat om overheidsuitgaven. Maar uiteindelijk moet hij natuurlijk wel buigen voor een kamermeerderheid.".
.
Nee, nee, te makkelijk, hij hoeft niet te buigen voor een kamermeerderheid, kan ook de consequenties trekken en afnokken... dan was ie een kerel geweest..
.
"Ik probeer alleen maar aan te geven dat de woorden op elkaar lijken, maar dat het verschillende dingen zijn. Ben je het daar soms niet mee eens?"
.
Hmmm, altijd leuk, die semantische kwesties..... sociaal heeft zekers te maken met socialistisch, historisch gezien.
.
Sociaal gedrag wordt gedaan door mensen, niet door politieke partijen.""
.
Alsof politieke partijen niet gedragen worden door mensen, en alsof politieke partijen geen invloed kunnen uitoefenen op sociaal gedrag in het algemeen....

anarchez | 30-09-06 | 03:52

@preacher 30-09-06 @ 03:44
"Het gaat nu ook economisch goed met de wereld en wij hebben hier voedselbanken..."
Er is voorzichtig herstel van de wereldeconomie. Verder is dat voedselbanken-verhaal volgens mij een beetje een hype. Ik heb het gevoel dat er niet méér hongerigen zijn dan vroeger. Maar ik kan het mis hebben.

"Wat betreft meerderheid in de tweede kamer, wat dit kabinet betreft, bedoelde ik eigenlijk dat dit kabinet een gesloten front vormde en vrij eensgezind was.
Op die manier werd er een beleid doorheen gejast waar de oppositie falicant tegen was, maar de besluitsvorming dus niet van kon beinvloeden.
Dat deugt er dus niet aan ons systeem. Dat is me de afgelopen jaren wel duidelijk geworden.(Ook voor @Koerbagh)"
Volgens koerbagh is dat nou juist NIET het probleem. Het probleem is juist dat er compromissen moeten worden gesloten en er zo dus nooit iemand echt verantwoordelijk kan worden gehouden. Ook is het beleid dan ook nooit optimaal of zelfs uitgebalanceerd.
Overigens was er niet echt sprake van één front. Het kabinet is 2 keer gevallen en D66 is er helemaal uitgestapt.

Nu is het genoeg.
Goede nacht. :)

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:49

@anarchez 30-09-06 @ 03:38:
Ja... Links en rechts bestaan voor een libertarier niet en voor een anarchist ook niet. Een libertarier ziet wel de noodzaak voor regelgeving in het openbare leven, maar zo min mogelijk, een rechtgeaard anarchist wil geen enkele rgelgeving.
Ik voel mezelf ook niet rechts. Ik ben het vaak met rechtse mensen oneens, omdat zij via regelgeving zaken willen organiseren. En ik ben niet links omdat ik niet geloof in de gelijkheid van mensen, maar geloof dat juist de ongelijkheid de menselijke soort en de economie voortstuwt.
Ik ben niet rechts want ik geloof niet dat mensen de het niet redden maar kunnen doodvallen.
Want ik ben ook nog mens, en als mens weet ik dat mijn menselijkheid van meer afhangt dan mijn intellect en mijn poltieke standpunt, maar ook van mijn empathie en mededogen. Ik ben een sociaal mens, ik ben geen eiland. Ik ben van anderen afhankelijk voor mijn inkomen, mijn gas, water, licht, internet en TV. Ik betaal ervoor maar ik ben ook dankbaar voor mijn medemens. Zij doen hun ding zodat ik het mijne kan doen. Een libertarier is socialistischer dan een socialist.

koerbagh | 30-09-06 | 03:48

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:22
Het gaat nu ook economisch goed met de wereld en wij hebben hier voedselbanken...
De term 'oppositie' had ik idd. moeten verduidelijken.
Wat betreft meerderheid in de tweede kamer, wat dit kabinet betreft, bedoelde ik eigenlijk dat dit kabinet een gesloten front vormde en vrij eensgezind was.
Op die manier werd er een beleid doorheen gejast waar de oppositie falicant tegen was, maar de besluitsvorming dus niet van kon beinvloeden.
Dat deugt er dus niet aan ons systeem. Dat is me de afgelopen jaren wel duidelijk geworden.(Ook voor @Koerbagh)
Excuses voor de onduidelijkheden.
Ik haak maar eens af..;-)
Ciao !

preacher | 30-09-06 | 03:44

@koerbagh 30-09-06 @ 03:26
Libertariër..... rechtse anarchist.
Of bezondig ik me nu aan hokjesdenken?

anarchez | 30-09-06 | 03:38

@preacher 30-09-06 @ 03:27:
Twee dingen daarop (Kut, ik klink als den Uyl... goedverdegoedver):
Wiens schuld is dat? Van de PvdA? SP? Groen Links? Of van het syteem?
Was er wel oppositie onder Paars I & II? Of onder Lubbers I, II en III?
Oppositie is een wassen neus. Waarom? Men is tot elkaar veroordeeld. Waarom? Het systeem. Wat je zou moeten is 4 jaar (of liever 6 jaar) duidelijke keuzes door 1 partij (premier) met een meerderheid gekozen, gecontroleerd door een pluriform parlement met strakke burgercontrole en gekozen onafhankelijk van de uitvoerende macht (eens in de 4 jaar bijvoorbeeld - of per 50 zetels eens in de 2 jaar... er zijn mechanismen zat...)

koerbagh | 30-09-06 | 03:36

@anarchez 30-09-06 @ 03:24
Zalm doet aan zelfreflectie. Dat is al heel wat. Verder was hij in die tijd wel één van de meeste gematigden als het gaat om overheidsuitgaven. Maar uiteindelijk moet hij natuurlijk wel buigen voor een kamermeerderheid.

' "(Sociaal in de maatschappij heeft niets met socialisme te maken!!!)"
.
Tja, hé, dat wil je niet horen zeker, stel je voor..." '
Ik probeer alleen maar aan te geven dat de woorden op elkaar lijken, maar dat het verschillende dingen zijn. Ben je het daar soms niet mee eens?

"Leg es het sociale uit van het CDA en VVD dan...... lijkt me een rotklus....."
Daar ging het dus helemaal niet over. Sociaal gedrag wordt gedaan door mensen, niet door politieke partijen.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:35

@preacher 30-09-06 @ 03:21
Toegegeven, Fortuyn schudde de boel wat op, had niks met hem, maar dat was het positieve aan hem, en ja, see what happens, de gelederen sluiten zich weer...
En NL verwordt weer tot het conservatieve, kleinburgelijke landje dat het deepdown altijd al was en zal blijven.....
No sweat dus voor diegenen die in de broek schijten voor veranderingen...

anarchez | 30-09-06 | 03:32

@koerbagh 30-09-06 @ 03:17
Alweer iets waar ik me erg in kan vinden. Er is echt ontzettend veel mis met het Nederlandse systeem. Misschien leuk om een andere keer op te noemen wat allemaal, maar niet nu.
Ik heb al vaak proberen te bedenken hoe ik de staatsinrichting (kiesstructuur) zou regelen als ik het geheel opnieuw zou mogen vormgeven. Mijn conclusie was dat een systeem met president en congres zoals in de VS al een enorme verbetering zou zijn. Natuurlijk wel met de nodige aanpassingen.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:29

@koerbagh 30-09-06 @ 03:17
Nee, de CDA en VVD die samen fap fap doen, en D'66 die meeglijdt op het fapsel was fijn...;-)
Er was juist bijna geen oppositie.

preacher | 30-09-06 | 03:27

@anarchez 30-09-06 @ 03:24:
Uhm... libertarier...
Maar het scheidslijntje is dun, geef ik toe.

koerbagh | 30-09-06 | 03:26

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:03
"Zalm noemt dit terecht een grote fout van de VVD"
.
Hahaha, is Zalm niet van de VVD en was hij niet verantwoordelijk voor die fout?
En bleef ie daarna niet lekker op het pluche zitten???
Zoals jij het verwoordt zou je er zelfs nog wat positiefs uit kunnen halen voor die klojo.
Daar kom je echt.niet mee weg...
.
"(Sociaal in de maatschappij heeft niets met socialisme te maken!!!)"
.
Tja, hé, dat wil je niet horen zeker, stel je voor...
Leg es het sociale uit van het CDA en VVD dan...... lijkt me een rotklus.....
.

koerbagh 30-09-06 @ 03:17
LOL.... fuck the system...... ouwe anarchist!

anarchez | 30-09-06 | 03:24

@preacher 30-09-06 @ 03:12
Met oppositie wordt normaal gesproken bedoeld iedereen die de coalitie niet ondersteunt. Dat zijn dus de partijen die NIET het regeeraccoord hebben opgesteld en geen ministers leveren. Als je er een eigen afwijkende definitie aan gaat geven is het wel handig dat te vermelden.

"De oppositie had geen kans om de besluitvorming te beinvloeden omdat het kabinet een meerderheidsstem had in de tweede kamer....."
Dat is dus per definitie zo. Het kabinet heeft ALTIJD een meerderheidsstem. Zo zit het systeem in elkaar. Zodra een kabinet die meerderheid verliest is het 'einde kabinet'.

"Onder paars is er flink gestreden binnen het kabinet om tot compromissen te komen. Dat zie ik ook als oppositie."
Dat is dus die afwijkende definitie die de rest van Ndederland niet gebruikt.
:p

"En hoe kan het dat het economisch slecht ging en er toch een begrotingsoverschot was ?"
Het ging toen juist economisch heel goed in de wereld. De wereldeconomie zat op een hoogtepunt. De internetbubbel was er nog. Die barstte later pas.

"Met 'sociaal' bedoel ik dat de levensstandaard van iedereen hoger lag."
Dat is dus omdat het toen economisch erg goed ging in de wereld. Volgens mij heb je niet helemaal begrepen welk punt ik wilde maken om 03:03.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:22

@anarchez 30-09-06 @ 03:05
Mwah, misschien ben ik eerder teleurgesteld dat na alle beroering, veroorzaakt door Pim F., er nog geen steek veranderd is. Het lijkt zelfs erger geworden.
Wat natuurlijk ook veel te maken heeft met de Amerikaanse politiek van dit moment en de spanningen in de maatschappij.
De stompzinnigheid van het beleid verbaast me wel, aangezien het contra-productief is.

preacher | 30-09-06 | 03:21

Wat je nu per definitie niet wilt is de oppositie in het kabinet... Dat hebben we in Nederland namelijk al zo'n 2000 jaar. Wat je nu eindelijk eens wilt is geen compromissen en een radicaal de overheidsfinancien niet meer afhankelijk maken van economische groei of van de koopkracht van de burger. Punt 1 daarin is zo min mogelijk overheidsbemoeienis in de markt. De kooprkracht van de burger wordt niet bepaald door cadeautjes van een kabinet dat voor een herverkiezing staat, maar door de markt. Pure & simple.
Als er iets is dat de koopkrachtplaatjes en allerlei geouwehoer vertroebelt is het de overheid wel, die om allerlei politieke motieven (en dat gaat dus om macht, dames en heren), bepaalde groepen aan zich wil binden, en anderen niet te veel voor het hoofd wil stoten. Maar feitelijk worden we door die knakkers (van welke partij ze ook zijn) GENAAID!
Wat wij als burgers willen is dat onze belastingcenten goed worden besteed en we kiezen een openbaar bestuur om daarop toe te zien en te regelen. Wij als burgers moeten ons afvragen (ongeacht partijpolitiek) of die gekozen figuren hun werk goed doen. Mijn antwoord is al 25 jaar: NEE! Waar ligt dat aan? aan de figuren in de kamer en kabinet? Nee. Het ligt aan het systeem waarin de ambtenaar bepaalt wat er moet. Het systeem is kapot. Wij, de burgers maar ook de politici die we kiezen hebben geen enkele daadkracht. Het is allemaal cosmetisch. Het is BOTOX-democratie. Van een afstandje ziet Vanessa er aardig uit, maar van dichtbij is het een bejaarde heks met opgeblazen lippen.
En wij zijn net Hans van Breukhoven... je wilt er vanaf, maar je weet dat het niet zonder slag of stoot gaat.

koerbagh | 30-09-06 | 03:17

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 03:03
De oppositie had geen kans om de besluitvorming te beinvloeden omdat het kabinet een meerderheidsstem had in de tweede kamer.....
Wat is er zo gek aan 'oppositie' binnen een kabinet, en ook nog daarbuiten....?
Onder paars is er flink gestreden binnen het kabinet om tot compromissen te komen. Dat zie ik ook als oppositie.
Met 'sociaal' bedoel ik dat de levensstandaard van iedereen hoger lag.
En hoe kan het dat het economisch slecht ging en er toch een begrotingsoverschot was ?

preacher | 30-09-06 | 03:12

@koerbagh 30-09-06 @ 02:41
Ik ben erg benieuwd naar de doorrekening van het CPB. ;-)

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:07

@Repperdeklepklepklep 30-09-06 @ 02:38
Haha, zoiets dus....
.
En Gonny is niet meer verkiesbaar???? Bummer..
Je meent het... gaat ze d'r wachtgeld opsouperen?
.
@preach 02:53
Kom op makker, verbaast het je echt??
Zo naief kun je niet zijn!
.
@paranoia 30-09-06 @ 02:58
zoiets dus...;)

anarchez | 30-09-06 | 03:05

@paranoia 30-09-06 @ 03:01
Het zou i.ig. de gedreven mensen weer naar bovenhalen en niet de zakkenvullers...

preacher | 30-09-06 | 03:04

preacher 30-09-06 @ 02:37
"In '99 onder paars twee hadden we ook een begrotingsoverschot. Voor het eerst sinds 26 jaar meen ik..."
Met de enorme economische meewind lukte dat wel. Het was de tijd van de internetbubbel. We rekenden ons rijk. De overheid hoort te sparen in goede tijden om slechte tijden te kunnen opvangen. (Keynes.) En daar bovenop: door je overheidssysteem in te stellen op dat positieve klimaat krijg je gegarandeerd problemen als het wat minder gaat. Juist doordat de overheid toen vrij gul was (en het aan niet zo nooodzakelijke dingen uitgaf), is de klap daarna in Nederland extra hard aangekomen. Het ging economisch slechter en in Nederland was het zo ongeveer het ergst in de hele EU. Zalm noemt dit terecht een grote fout van de VVD.

"En het ging er veel socialer aan toe in de maatschappij..."
Of het er sociaal aan toe gaat heeft volgens mij heel weinig met overheidsbeleid te maken. In ieder geval niet met het soort beleid waar we het in dit draadje vooral over hebben. (Sociaal in de maatschappij heeft niets met socialisme te maken!!!)

"Eigenlijk zie ik nog het meest in Paars drie..."
Als je bedoelt PvdA, VVD en D66 samen dan zou dat kunnen, maar het zal zeker niet meer zo zijn als tijdens paars 1 en 2.

"Oppositie binnen het kabinet, en daardoor een gulden middenweg."
Huh? Oppositie is per definitie dat deel van de partijen dat NIET in het kabinet zit.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 03:03

Doordat ik vroeg op vakantie was heb ik Gonny Oudenallen gemist.

Ik las erover op Geenstijl, en ik dacht leef ik in een andere wereld dat ik niet weet waarom iemand die ik niet ken zoveel aandacht verdiende.

Totdat ik haar optreden in de tweede kamer zag.

Het is droevig dat onze "leiders" om haar kunnen lachen, terwijl wij elke maand moeten zweten om haar salaris en straks bankzit premie moeten ophoesten.

Men moet met een sollicitatie plicht komen voor bestuurders, als ook hun bankzit termijn verlagen. Iemand kan best wel binnen 3 maanden dat hij opgerot is uit de politiek een baan vinden, en anders kan hij nog altijd bij de CWI aankloppen, of voelen de dames en heren in Den Haag zich te goed voor de dingen die ze voor hun plebs hebben verzonnen?

paranoia | 30-09-06 | 03:01

@anarchez 30-09-06 @ 02:19

Wat zijn oneliners. (Marijnissen stijl)

paranoia | 30-09-06 | 02:58

@Repperdeklepklepklep 30-09-06 @ 02:38
Zodra de dollar in elkaar stort, wat in mijn ogen vrij snel kan gaan gebeuren, gaat ook de euro en daarmee de EU ten onder.
Het verbaast mij ook hoeveel er verzwegen wordt voor de kiezers. Zo ook onze oorlog in Afghanistan, die steeds grimmiger wordt. Volgens Den Haag zijn we nog steeds alleen bezig met de wederopbouw...

preacher | 30-09-06 | 02:53

@koerbagh 30-09-06 @ 02:41
Het klinkt erg goed Koerbagh en ik ben erg benieuwd of dit haalbaar zou zijn...

preacher | 30-09-06 | 02:47

@Repperdeklepklepklep 30-09-06 @ 02:38
Hehe, "woeste stormwinden"....
Er is geen golfje te zien...;-)

preacher | 30-09-06 | 02:42

@preacher 30-09-06 @ 02:17:
Nee. Ik geloof in hebzucht. Dus je geeft mensen genoeg om niet van dood te gaan en dat ze droog kunnen slapen. Je laat je burgers (ongeacht de omstandigheden) niet in de steek. Zwervers (met NL paspoort) bestaan in mijn plan niet. Ze kunnen met hun basisloon een (basic) dak boven hun hoofd betalen en elke dag een brood bij de aldi halen.
Maar mensen willen meer. Dat kan: ga maar werken.

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 02:22:
Dat is geen probleem. De vlaktaks heeft een belastingvrije voet. In mijn optiek een lagere dan de basisuitkering van de staat. Dus ook het basisloon is belast (voor een klein deel). Daarboven kun je verdienen wat je wilt tegen 15 % (of wellicht inclusief allerlei ingewikkelde premies) Slechtbetalend werk bestaat niet. Als er genoeg arbeidskrachten zijn om dat werk te doen zal de markt de prijs voor dat werk laag houden, maar als er geen arbeid te vinden is zullen de prijzen omhoog moeten. Vraag en Aanbod. Easy.
Ik wil namelijk best bloemkolen oogsten als het mij 500 euro per dag oplevert. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zou het dat moeten betalen, maar de bloemkolen groeien harder dan de marktprijs kan opvangen dus de arbeid om ze te oogsten betaalt geen 500 Euro per dag maar hooguit per week. Zo nijpend is de markt dus niet, want jij kan nog steeds bloemkool betalen. Zwartwerk bestaat in mijn plan niet. Iedereen werkt zich maar een slag in de rondte. Hij/zij betaalt slechts een klein deel van de verdiensten in de vlaktaks (en tsja, als je een miljoen per jaar bruto verdient betaal je bij mijn plan a 15% ook 150.000 belasting maar dan ben je ook overal vanaf. Bij 10.000 verdiensten betaal je 1500 belasting, dito)
Lijkt me zeer rechtvaardig. De details heb ik allemaal nog niet op papier, noch de haalbaarheid, want het CPB is druk met de partij programma's, dus het is even wachten, maar ik vermoed dat het allemaal zeer betaalbaar is en voor de burger in elk geval een stuk overzichtelijker.

koerbagh | 30-09-06 | 02:41

@anarchez 30-09-06 @ 01:23

Natuurlijk verandert er weinig. Niet alleen omdat partijen onderling een consensus hebben en omdat na de verkiezingen water bij de wijn wordt gedaan. Met strategieen die al lang en breed zijn uitgedacht, na 22 november gaat het om de precieze invulling, beetje voor de sier kibbelen voor de camera's voor een 'principeaccoord' en that's it. Anders zou het land een hele tijd onbestuurbaar zijn, dat zag je met de onverwachte monsterzege van LPF destijds, maar die show NL.NL gaat natuurlijk gewoon door. Topambtenaren die het daadwerkelijke beleid bepalen weten er alles van. Hoeveel verkiezingen er ook voorbij komen.
'
Maar dat is niet het enige waarom er weinig verandert. Meer dan de helft van de regelgeving komt uit Europa en dit neemt alleen maar toe. Nu is het weer even verkiezingstijd en komen er mooie ideeen. Dadelijk zien we weer dat verkiezingsbeloften opzij worden geschoven en dat dingen niet kunnen. 'Moet van Brussel' wordt dan gezegd, net als de vorige keren. Of het elke keer de waarheid is is een tweede, maar de EU hééft een dikke vinger in de pap te brokkelen. De vinger is dikker dan die van Nederland en het gaat om belangrijke elementaire zaken. De EU bemoeit zich niet alleen met de toegestane kromheidsgraad van een banaan.
'
Het is opvallend. Het verhaaltje EU komt amper aan bod, terwijl Den Haag in aanloop naar dat referendum het over niets anders meer kon hebben. Europa was namelijk 'best belangrijk' en het ging ook allemaal niets meer uitmaken wat we gingen stemmen. Verreweg de meeste afspraken waren er immers al en met een paar dingetjes extra zou alles besloten worden in een dik document, in plaats van archiefkasten vol. Stemgedrag zou hoe dan ook niets veranderen, we zouden alleen een pleefiguur slaan. Er was dus al een consensus, een eigenaardige. Eentje die nog steeds iets impliceert. Ook voor wat betreft Tweede Kamer verkiezingen en ineens denk ik dan ook iets te snappen van dat Haagse pluche. Het is iets kleins.
'
Nu weet ik het zeker. Ik denk dat ik op Gonny ga stemmen. Het is een eigenzinnige dame die de consensus en zelfgenoegzaamheid van Den Haag trotseert, ingestudeerde politici uit het lood mept en in haar vrije tijd ook nog eens graag boten in nood redt in woeste stormwinden. Hoe Hollands kun je het hebben en wat wil je nog meer. Ze stelt Kamervragen over kleurshampoo en nepterroristen, of daar ook niet dringend voor gewaarschuwd moet worden. Ja, dat vraag ik me nou ook af! Verder wordt er aandachtig naar haar geluisterd als ze het woord neemt. Iets waar de meeste politici alleen maar over kunnen dromen.
'
M'n besluit staat dus vast. Het is alleen een beetje jammer dat ze zich niet meer verkiesbaar stelt. Wordt het toch de AEL, zoals een stemwijzer me adviseerde op maroccocomcocom.com.
'
www.groepvanoudenallen.nl/pages/fotosp...

Repperdeklepklepklep | 30-09-06 | 02:38

@stephanus 30-09-06 @ 02:26
In '99 onder paars twee hadden we ook een begrotingsoverschot. Voor het eerst sinds 26 jaar meen ik... En het ging er veel socialer aan toe in de maatschappij...
Eigenlijk zie ik nog het meest in Paars drie... Oppositie binnen het kabinet, en daardoor een gulden middenweg.

preacher | 30-09-06 | 02:37

Typisch, GS wordt steeds meer een Teleraaf roeptoeter inplaats van de gezellige anarchie die het ooit was.

Levereter | 30-09-06 | 02:34

@koerbagh 30-09-06 @ 02:11
Op zich klinkt het goed, maar ik ben wel benieuwd of het CPB het kostenplaatje passend zou krijgen.
Het betekent wel dat 2/3, grof geschat, van de ambtenaren hun biezen kunnen pakken.
Maar het betekent ook, dat er meer geld geinvesteerd moet worden om mensen te stimuleren om te gaan werken, vooral jongeren.
Interessant plan, maar het kan nog wel wat verfijning gebruiken.
Qua zwart werk hebben we nu ook al een opsporingsapparaat. Dit in reactie op @Gekke Gerritje.

preacher | 30-09-06 | 02:34

Ik wil nog even toevoegen dat ik hier een tijdje geleden ook aan dacht. (Aan het voorstel van koerbagh dus: alle Nederlanders gelijke uitkering), maar toen ik er een beetje aan ging rekenen viel het toch vies tegen. Het voorstel is gewoon net iets te extreem.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 02:30

Die terroristche bende van de SP krijgen in de peilingen altijd veel zetels maar als het er op aan komt hebben ze er toch niet zo veel. Het is heel erg als die mensen aan de macht komen. Zeikt ideeën van anderen af maar zelf hebben ze geen goede plannen. Ze willen betere zorg en meer ziekenhuizen. Binnenkort word er in Oss, waar de SP de grootste aanhang heeft, een ziekenhuis gesloten en buiten Oss komt er een nieuwe voor terug. Dat is dus te danken aan de SP. Hoe betrouwbaar kun je zijn ? Hoop uiteraard dat er weer een rechts kabinet komt. Dan maar met een andere premier zolang het CDA maar kan door regeren. 4jaar terug zeurden we allemaal dat er na 8 jaar puinhopen van Paars 1 en 2 tijd was voor vernieuwing en nu willen we ineens weer terug naar die puinhopen. CDA AAN DE MACHT! Zondag als de peiling van Maurice 'woef' de Hond er is zijn er weer andere cijfers. Lekker onduidelijk dus.

stephanus | 30-09-06 | 02:26

@koerbagh 30-09-06 @ 02:11
In beginsel klinkt het erg goed. Maar ik voorzie toch wel een probleem met deze zeer basic vorm van nivellering.

Je wilt als ik het goed begrijp deze uitkering alle andere uitkeringen laten vervangen. Inclusief voor werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en dergelijke.
Als je het onaanvaardbaar vindt dat mensen verhongeren of dakloos zijn dan moet deze uitkering niet te laag zijn. Gevolg is dat ook die vlaktaks niet te laag kan zijn.
En daar is het probleem. Velen zullen slechtbetalend werk niet meer willen doen, omdat het netto weinig oplevert vergeleken met niets doen en van je uitkering leven. Ik voorzie ook erg veel zwart werk.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 02:22

gaap. Zo voorspelbaar al deze reacties. Al is het verhaal hierboven van Koerbagh nog wel interessant, ga ik morgen maar eenslezen

Maaier | 30-09-06 | 02:20

paranoia 30-09-06 @ 01:56
Je oneliners zijn vaak erg goed...
Maar deze wat langere is ook niet slecht.
.
@anarchez 30-09-06 @ 01:23
Welk vooroordeel dan?

ojajoh 30-09-06 @ 01:25
.
Joh, nou niet lullig doen.....
Dat ik het met koerbagh (29-09-06 @ 23:25) eens moet zijn is al een schok.

anarchez | 30-09-06 | 02:19

@koerbagh 30-09-06 @ 02:11
Humm, ben je niet bang dat er dan teveel mensen op hun krent blijven zitten ?

preacher | 30-09-06 | 02:17

@Karel kwakbol 29-09-06 @ 23:42:
Als je bekijkt wat een gemiddeld huishouden aan subsidies, uitkeringen en toeslagen en wat dies meer zij opstrijkt dan is een basisuitkering voor elke nederlander (let wel: zonder alle uitkeringen, toeslagen, subsidies en aftrekposten) makkelijk te betalen. Gewoon een maandelijks bedrag van iedereen aan iedereen. Wat je er mee doet: jouw zaak. Geen kinderbijslag meer, geen huursubsidie, geen hypo-aftrek, geen subsidies, geen uitkeringen. Je krijgt als houder van een NL paspoort een bedrag per maand van de overheid en waar je het aan besteed: moet je zelf weten.
Daarmee is de rol van overheid in je persoonlijk leven afgelopen, over, basta. Wat groen links ooit wilde is alle subsidies, alle uitkeringen en alle knuffelgelden intact houden en iedereen toch een bedragje per maand geven.
In mijn plan: Alles afgeschaft (kijk ook even hoeveel ambtenaren dat scheelt in de uitvoering!) en iedereen boven de 18 met NL paspoort en belstingplichtig gewoon een bedrag per maand voor ... "whatever".
Wil je er van leven: doe je best. Gebruik je het als kinderbijslag? Prima. Gebruik je het als studiefonds voor je kids? Best! Wil je het optellen bij je inkomen om een duurdere hypotheek te nemen, of een nieuwe lening voor de gezinsauto? Je doet maar. De keuze van de burger waar hij die uitkering voor gebruikt ligt niet bij de overheid, maar bij de burger.
Nu is het namelijk zo dat voor elke keuze die je maakt, er misschien (maar misschien ook wel niet - meer) een potje is van de overheid om dat te vergelijkemakkelijken. Met een dito ambtenarij en regelneverij. Als je het sec bekijkt betaalt de overheid per burger vele miljarden rechtstreeks aan de burger voor verschillende doelen, met verschillende politieke doeleinden. Dat is allemaal flauwekul. Gewoon al die gelden in een pot gooien en iedereen, ongeacht omstandigheden maandelijks een deel van de poet geven. Makkelijk zat. Maar klop niet bij de overheid aan voor extra dit of extra dat, of fiscale mogelijkheden dit of dat. Vlaktaks (geen discussie, geen uitzonderingen) en iedereen een basisuitkering (geen extraatjes, geen gelul).
Dan heb je al een boel geouwehoer bij de overheid weggehaald.
Voorwaarde is natuurlijk wel een vrije woningmarkt (met hypo-aftrek afschaffen en huursubsidie afschaffen kom je al een eind) vrije vestiging, Bestemmingsplannen niet heilig verklaren. En (ik zeg het nog maar eens:) dubbele nationaliteit afschaffen. Dan kom je al een heel eind.
Ik geloof niet dat ik met dergelijke ideeen erg welkom ben bij GroenLinks.
Jij wel?

koerbagh | 30-09-06 | 02:11

@El Gouda, jij hebt zeker nog niet vaak het 'geweldige gevoel' mogen ervaren van een oneindige stroom met blauwe brieven, waarin je vriendelijk edoch dringend verzocht wordt om vooral te blijven betalen, HRA komt niet uit algemene middelen, chiant heeft gelijk door te stellen dat het een vrijstelling is om nog meer te hoeven afrekenen.

QB (ja die.....) | 30-09-06 | 02:00

CDA en VVD moeten niet zo naar de polls kijken.

Indien ze dat wel blijven doen zullen ze straks onaangenaam verrast worden.

Als je in 2001 nog 930.000 mensen in de WAO hebt, een goochel truuk doet en er nu nog maar minder dan 30.000 over houd, heb je wellicht 900.000 mensen "geholpen".

Als iedereen zou stemmen is elke zetel 66.000 waard.
Dus op basis hiervan heb je al 13 stemmen tegen je.

Maar aangezien maar 60% stemt (ook als een Pim doodgeschoten word) is elke zetel "maar" /- 40.000 waard. En kom je aan 22 zetels...

Als je ook nog eens bedenkt dat er 500.000 kiesgerechtigde allochtonen zijn. 12 zetels.

En gezien de uitlatingen van Verhagen en Zalm met oorlogsverklaringen en het bannen van Turkse genomineerden, verwacht ik dat de prognoses er weleens een zetel of 15 naast zitten ten bate van de linkse partijen op Groen-links na overigens.

Ik vraag mij ook af in hoeverre bij de verschillende prognoses een dwarsdoorsnede van kiezer heeft.

Als je 1000 mensen hebt gebruikt voor je prognose, moeten daar 100 allochtonen en 180 WAO'ers van deel uitmaken om een waarheid getrouw beeld te krijgen.

Dus een kwart foutmarge indien dit niet het geval is, lijkt me redelijk.

Verder moet men stoppen met het vergelijken van ons land met anderen.
Wat kan het ons schelen dat men in Belgie sterft van de honger?
Alsof wij ze gaan helpen indien wij net aan te eten hebben?

Om die reden is het volstrekt onzinnig om telkens te roepen dat wij het ten opzichte van anderen beter doen.
Probeer met dat "feit" maar eens een brood te kopen.

Balkende heeft zijn mond vol over hoe goed we het doen in Europa en dat we verdere aansluiting moeten zoeken en toch vooral over de grenzen moeten kijken, kennelijk begrijpt huidige kabinet niet dat men massaal nee tegen Europa heeft gezegd.

Met het opslaan van verkeergegevens, die straks ter beschikking is voor alle Europese landen als ook onze vriend Amerika, vraag ik mij af of het kabinet wel voor onze belangen opkomt.

Ook is Nederland één van de weinige landen ter wereld die haar eigen onderdanen uitleverd.

paranoia | 30-09-06 | 01:56

Als we nou de hypotheekrente aftrek van 52% zo nodig moeten schrappen, laten we dan de hoogste belastingschaal iets verlagen naar bv 50%. Ik zit op 2,5 modaal en zou dan precies gelijk blijven.
Dus de middeninkomens er niet op achteruit, en 10% van de aftrek weg. Moet bijna iedereen aanspreken toch?

smelrub | 30-09-06 | 01:55

@El Gouda @01:11
Het komt niet uit Algemene Middelen, het gaat er niet naartoe.
Afschaffen van hypotheekrenteaftrek heeft tot gevolg dat duizenden, zoniet miljoenen middeninkomens hun maandelijkse lasten niet meer kunnen opbrengen en hun woning uit moeten. De huizenprijzen zullen gelijktijdig sterk dalen, waardoor de verkoper met een enorme restschuld zal blijven zitten en veelal op sociale voorzieningen zal zijn aangewezen. Die komen daarentegen wel degelijk rechtstreeks uit algemene middelen.
Beperking van de hypotheekrenteaftrek voor hogere inkomens zal leiden tot een uittocht van deze inkomensgroepen naar de buurlanden, waar zij vervolgens ook een aanzienlijk deel van hun substantiële belastingen (want hoog inkomen) zullen afdragen en in de pot algemene middelen van de buurlanden terecht zullen komen. In België zijn al hele villawijken, zelfs -dorpen waar geen Belg meer woont, maar alleen nog maar welvarende 0031'ers. En dat komt écht niet vanwege het belastingvriendelijke klimaat in ons land. Duitsland is ook al aardig op weg, de Duitse makelaars adverteren inmiddels al veelvuldig in het Nederlands op Internet. Overigens niet alléén voor de rijken...

Chiant | 30-09-06 | 01:51

@daskapitalist
Je hebt een bijzondere post-stijl. Erg vermakelijk vaak.
Hoewel ik niet zo rechtlijnig kapitalist ben als jij lees ik je posts graag.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 01:46

Het beste nieuws sinds tijden...!

de afgelopen weken ging de Partij Voor De Armoedigen toch al steeds een zeteltje naar beneden, maar laat dit moment dan het moment zijn voor een totale ineenstorting.

laat de -edit- redactie alleen in godesnaam, het propaganda kanaal (nova, netwerk, journaal, buitenhof, pauw & witteman)van de PVDA goed in de gaten houden, en aan iedere buitensporige propaganda uiting weer een topic wijden, het kunnen er niet genoeg zijn wat mij betreft, je moet tegenwoordig met een filter naar de staats teevee kijken om niet onderbewust zielig te worden.

wbt mopperpotje (kneus ver bovenin dit draadje), het zou beter zijn als je vrijwillig afstand doet van je stemrecht, als je niet eens weet wat jezelf verdient en wat modaal is, 5K bruto met z'n tweeen verdienen, en dan denken dat je drie maal modaal hebt...? OMFG

QB (ja die.....) | 30-09-06 | 01:40

@speaks softly, but.. 30-09-06 @ 01:31
ik denk bij links altijd aan het fascism. daar gaat je vooroordeel.

daskapitalist | 30-09-06 | 01:39

dus......

ojajoh | 30-09-06 | 01:37

@Mexicano 30-09-06 @ 01:20
het komt niet -uit- de 'algemene middelen' (wat trouwens een zeer verwerpelijke collectivistische term is). 'algemene middelen' zijn de middelen van ambtenaren en politici, middelen die ze gejat hebben van de burger.

daskapitalist | 30-09-06 | 01:36

speaks softly, but.. 30-09-06 @ 01:31
dat is, naar mijn menig, erg ongenuanceerd. Het woord communisme is in de hier bovenstaande posten nog geen enkele keer gebruikt.

ojajoh | 30-09-06 | 01:34

ojajoh 30-09-06 @ 01:25
Vooroordelen over links, dunkt me. Er zijn figuren hier die bij links denken aan communisme

speaks softly, but.. | 30-09-06 | 01:31

@anarchez 30-09-06 @ 01:23
Welk vooroordeel dan?

ojajoh | 30-09-06 | 01:25

Gs piept en de rechtse ratten komen juichend weer uit hun holen....
Vooroordelen spuiende onbenullen.
Trouwens, d'r verandert toch niks hiero, wees maar niet bang, mietjes...

anarchez | 30-09-06 | 01:23

@mijzelf
Ik bedoelde niet Chiant maar El Gouda 30-09-06 @ 01:11.
Excuus.

Mexicano | 30-09-06 | 01:23

daskapitalist 30-09-06 @ 01:17

Ik krijg het idee dat nog niet iedereen weet waar dat geld vandaan komt. Ze roepen maar wat, omdat ze dat moeten roepen

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 01:21

LordBathory 30-09-06 @ 01:17
Waaruit blijkt dat dan?

ojajoh | 30-09-06 | 01:21

@daskapitalist 30-09-06 @ 01:17
Wat nou onzin. Chiant 30-09-06 @ 01:01 beweert toch precies hetzelfde. Het komt uit de algemene middelen. Die zijn dus lager door de hypotheekrenteaftrek.

Mexicano | 30-09-06 | 01:20

@gekke Gerritje inderdaad, klopt wat je zegt. Als je Nederland vergelijkt met een trein rijdt "rechts" op een tempo waarbij iedereen nog steeds kan opstappen. Dit in tegenstelling to "links" waarbij de trein voledig stilstaat. Zij hebben liever dat de alles en iedereen kan meerijden, waardoor de trein uiteindelijk vastroest aan de rails.

salonrealist | 30-09-06 | 01:19

Het blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking tegen zichzelf beschermt dient te worden. Democratie werkt niet meer, toch tijd voor de sharia?

LordBathory | 30-09-06 | 01:17

@El Gouda 30-09-06 @ 01:11
wat een onzin. het enige waar de HRA voor zorgt is dat de overheid minder geld binnenkrijgt (zo'n 12 miljard minder), en dat is goed. burgers kunnen dat geld wel beter besteden dan aan ambtenaren of prestigeprojecten van politici.

daskapitalist | 30-09-06 | 01:17

@Chiant: Je HRA komt gewoon uit de algemene middelen.

El Gouda | 30-09-06 | 01:11

duimdrop 30-09-06 @ 00:56

Je hebt gelijk dat ik 'arbeiders' niet gelijk mag schalen aan steuntrekkers. Mijn excuus. Ook bij deze aan mijn voormalige buurman (timmerman)in R'dam Zuid, die mij uitnodigde om de opening te verrichten van zijn Heiniken Huisbar 15 jaar geleden. Ik heb er hele goede herinneringen aan en stel mij zeker niet boven hem.

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 01:08

Ik weet niet of iemand zich de afgelopen lente kan herinneren(de linkse lente van groen links),maar dat was meteorologisch de slechtste sinds jaren,deze herfst daarintegen is de beste sinds drie eeuwen.Misschien dat Wouter Melkert achterna gaat?

de honden blaffen... | 30-09-06 | 01:08

@gemeentereiniging 30-09-06 @ 01:03
Was ook niet aan jou gericht. Maak je niet druk.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 01:06

@daskapitalist 30-09-06 @ 01:02
Ik denk niet dat Bos dat gaat doen. Hij en JP Balkenende zijn namelijk niet bepaald vrienden. Denk aan de mislukte formatie 4 jaar geleden. Bos voelt zich te goed om onder Balkenende te werken. En hetzelfde geldt andersom denk ik: Balkenende gaat niet onder Bos werken.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 01:05

@ Gekke Gerritje @ 00:57
Bedankt voor je Jip & Janneke uitleg. Maar helaas liggen <12 jarigen op dit tijdstip al in een andere droomwereld.

gemeentereiniging | 30-09-06 | 01:03

@Worthy Nonsense 30-09-06 @ 00:55
bos kan natuurlijk altijd minfin worden in balkenende iv. beetje net als met kok toentertijd in lubbers iii.

daskapitalist | 30-09-06 | 01:02

@Worthy Nonsense 30-09-06 @ 00:55
christen-unie doet niet mee lijkt me.
@bijtertje 30-09-06 @ 00:57
bos is inderdaad geen leider, maar een acteur.

Onderbuik | 30-09-06 | 01:02

@poppermotje 29-09-06 @ 23:18
Nu weet ik niet hoe creatief jij je belastingaangifte invult, maar bij mij is nog altijd zo dat ik een klein deel van de door mijzelf betaalde belasting terugkrijg bij hypotheekrenteaftrek. Daar zit geen Eurocent van jou of iemand anders bij hoor!
En als ik dan onverhoopt in de toekomst moet grazen uit de ruif der sociale voorzieningen moet ik ook nog eens eerst de overwaarde van mijn vinex doorzontussenwoning opvreten (vind ik overigens terecht).
-
Hoe anders ligt dat bij huursubsidie. Daar betaal ik wel degelijk aan mee via de fiscus, maar daar hoor je mij ook niet over zeuren, omdat ik best bereid ben om mee te betalen aan fatsoenlijke huisvesting voor iedereen, dus ook de minima. En ik ben best vóór algehele afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, maar als je de regels tijdens het spel verandert, moet je ook de nadelen compenseren.
-
Vaak wordt ook als argument aangehaald dat Nederland met dit systeem buiten de Europese boot valt. Dat klopt. Net als met de BTW, BPM, kopieerheffing op lege media, overdrachtsbelasting, moet ik nog even doorgaan?

Chiant | 30-09-06 | 01:01

@preacher 30-09-06 @ 00:48
Het is iid mondiale markt geworden en de Nederlandse arbeider zal nu moeten concurreren met de rest van de wereld. Met andere woorden de gouden tijden zijn voorbij en er is een kans gemist. Nu de broekriem aanhalen en werken met je luie flikker

ojajoh | 30-09-06 | 01:00

Dat daardoor meer geld naar vadertje staat loopt, hoef ik hier niet uit te leggen, toch ?

preacher | 30-09-06 | 00:59

Wouter Boslim kan de baantjes van Kok overnemen en zijn zakken vullen als goede salonsocialist. (Kok zal, net als Marcel van Dam en Pault Rosenuller ook al wel multimiljonair zijn. Kan Quote eens de socialistische miljonairs op een rijtje zetten. Wat zal links Nederland dan schrikken !!!!) Als Woutertje weg is wordt de Partij van de Allochtonen echt door een allochtoonse geleid, de nummer twee op de lijst. Hoera !!!! Zal zij de sharia ook voorop stellen ???

bijtertje | 30-09-06 | 00:57

marc11 30-09-06 @ 00:29
"maar is het niet zo dat het bij rechts is ike ike ike is"

Nee, dat is een misverstand. Er zit een duidelijke visie achter, die NIETS met eigenbelang te maken heeft.

In een samenleving moet vanalles worden gedaan. Eten maken, vuilnis ophalen, enz. enz. De meeste mensen gaan niet voor de grap vervelende klusjes doen. Daarom wordt het beloond als je wel dingen doet.
Links wil vaak dat armen het beter krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet er van rijkeren beloning worden afgepakt. Minder beloning ---> minder prikkel om werk uit te voeren. Gevolg is dat er in totaliteit minder wordt gedaan.
Je zou de 'grootte van de economie' kunnen zien als 'hoeveel er gedaan kan worden in een samenleving'. Omdat sommigen het moeilijk hebben moeten zij worden ondersteund. Daar is iedereen het over eens. Maar dit gaat wel ten koste van de economische groei. Het is nu zaak de juiste balans te vinden. Als er te veel nivellering is dan stort de economie in en gaat het helemaal mis. Als er te weinig nivellering is dan worden de armeren boos omdat anderen het zoveel beter hebben.
Je moet weten dat in Ndereland al zeer sterke nivellering wordt toegepast. Rechtse partijen zeggen dus, ga niet nog verder, want dan gaat het mis. Links zegt, het kan nog wel een beetje verder.
Een uitspraak die je wel eens hoort is:
'Onder recht zijn de armen arm en de rijken rijk, onder links is iedereen gelijk. Dan hebben we allemaal niets.'

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 00:57

@Onderbuik 30-09-06 @ 00:54
Ik zie dat meer als investeren. De koopkracht stijgt daardoor en de levensvreugde ook.
Wat een enorm effect heeft op de ondernemingslust en de economie.

preacher | 30-09-06 | 00:57

@ Prof. Prlwytzkofsky
Zoals Onderbuik terecht liet merken, liep ik in het vuur van mijn betoog een beetje te hard van stapel.
Ik beschouw arbeiders zeker niet als mensen die de boot hebben gemist. Integendeel zelfs. En natuurlijk zijn niet alle mensen in een huurhuis nutteloos. Maar van de strekking van het verhaal neem ik geen woord terug.
Het allerovergrootste deel van het kiezerspotentieel van die partijtjes zijn de steuntrekkerts in dit land: bijstandsmoeders, zgn. WAO'rts, zgn. werkelozen etc. Dit zijn wel de loosers van onze samenleving die we zelf door dit stelsel gepamperd en instandgehouden hebben.
Mijn woede gaat erom dat het praten over deze subsidies taboe is, terwijl de lui die van die subsidies genieten het hardste boe roepen tegen de hypotheekaftrek, die tenminste nog tot iets positiefs stimuleert.

duimdrop | 30-09-06 | 00:56

@Prodfgeegekjdh 00.48

Prima samenvatting !

Uw Verzekeringsadvis | 30-09-06 | 00:56

Gekke Gerritje 29-09-06 @ 23:26 Je analyse is scherp. Deze verkiezingen worden meer dan ooit verkiezingen van polarisering tussen links en rechts. Dit is veel meer dan een herhaling van de CDA-PvdA-strijd in 2003. Beide partijen zullen er alles aan doen om een coalitie te kunnen vormen zonder elkaar. Ik acht een brede 'linkse' coalitie van PvdA-GL-SP-CU(-D66-PvdD) dus absoluut niet ondenkbaar...

Worthy Nonsense | 30-09-06 | 00:55

alle linkse stemmers:
vader vergeef ze want ze weten niet wat ze doen.

cats | 30-09-06 | 00:54

@duimdrop 30-09-06 @ 00:43
ja inderdaad, ok... :)
@preacher 30-09-06 @ 00:48
hogere lonen en hogere uitkeringen valt niet onder investeren maar onder consumeren...

Onderbuik | 30-09-06 | 00:54

Absoluut eens dat bos een windvaan is ... een non-persoon ! Maar Balk is een gristen-fundamentalist op het niveau van Samir A. .
Liever een lutser dan een Nazi .

Amoebe | 30-09-06 | 00:51

Let maar op; Balk heeft te vroeg gepiekt!

MorkieMork | 30-09-06 | 00:51

duimdrop 30-09-06 @ 00:36

Nou... SP stemmers hebben idd de boot gemist( arbeiders). Groenlinks stemmers (eigen ervaring) verdienen veel, stemmen links, maar hopen op een rechts kabinet ( kunnen ze lekker kankeren) en ja de PVDA... ligt moeilijk, omdat het een mix is, vandaar dat Bos zich regelmatig in een spagaat moet verdedigen.

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:48

@Onderbuik 30-09-06 @ 00:41
Ik zie het niet als consumeren maar als investeren in onze maatschappij. Wat drie jaar geleden al had moeten gebeuren. Maar neen, men staarde zich blind op de staatsschuld en het spook van de vergrijzing.
De economie hier is alleen aangetrokken doo de verbeterde wereldeconomie. Voor de gemiddelde burger is de levensstandaard drastisch gedaald.

preacher | 30-09-06 | 00:48

@Lucasje Ik zeg: Marijnissen of Geert.

Het gaat je dan inderdaad meer om de actie dan de inhoud.

salonrealist | 30-09-06 | 00:47

preacher 30-09-06 @ 00:34
zie: ojajoh 30-09-06 @ 00:40
Sorry, het is laat

ojajoh | 30-09-06 | 00:44

herst?

BlumenUndKrieg | 30-09-06 | 00:44

@Onderbuik
Soms moet je dingen een beetje dik aanzetten om ze duidelijk te maken ;)

duimdrop | 30-09-06 | 00:43

Inderdaad prima begin van het weekend. De peiling weerspiegelt het theekransje bij Nova, waar Gerda ik-heb-een-snor-in-mijn-haar Verburg op argumenten won van een vrouwelijke afvaardiging van de PVDA. (sorry even de naam kwijt)

salonrealist | 30-09-06 | 00:42

@preacher 30-09-06 @ 00:34
nee het is precies andersom: Nederland begint iets op te krabbelen en de linkse partijen willen alweer meer geld om te consumeren.
@duimdrop 30-09-06 @ 00:36
nou er zijn dan blijkbaar uitzonderingen want ik heb ook een huurhuis...

Onderbuik | 30-09-06 | 00:41

@Onderbuik 30-09-06 @ 00:31
En lenen om te investeren en daarna nog meer geld te kunnen verdienen,
komt niet in je Calvinistische geest op ?

preacher | 30-09-06 | 00:41

@pazzo 30-09-06 @ 00:26
Geert heeft de laatste tijd (vele maanden bedoel ik) niet zo goed campagne gevoerd. De indruk van de kiezer op dit moment is volgens mij dat hij een één-standpuntspartijtje is. De kiezer was het onderwerp immigratie een beetje moe en Geert kon niet duidelijk maken dat hij verstand heeft van meer dan dat. Verder lijkt het erop dat hij nogal alleen staat.
Hij heeft zich ook niet erg sterk geweerd tegen beeldvorming die de linkse media hebben aangewakkerd: dat hij een domme zeur is die voor haat/negativiteit zorgt en niets bereikt. Niets eens een serieuze eigen beweging.

EénNL pakt het tot nu toe veel beter aan. Volgens mij is de enige reden dat EénNL nog zo klein is dat ze nog erg onbekend zijn. En er is niet veel tijd over voor Pastors om daar verandering in te brengen. Vooral omdat het nogal dringen is geblazen voor media-aandacht in de laatste weken.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 00:41

Dat de nederlandse boeren niet kunnen concurreren met het buitenland is een gegeven. Dat heeft niets met rechts of links te maken, maar geen enkele boer (dat is ook een ondernemer) geeft meer geld uit dan er binnen komt. Dat heeft wel rechts en links te maken met .

ojajoh | 30-09-06 | 00:40

En wie hier gewoon werknemer is, een huis huurt en geen topinkomen heeft hoeft helemaal niet blij te zijn met Rechts. Maarja, zolang ze af en toe wat over allochtonen roepen trappen ze er allemaal weer in. Dat wordt weer lappen, je zuur verdiende centjes en je rechten als werknemer afstaan om de hoogste inkomens nog hoger te krijgen. Want rara wie zijn er onder het afgelopen rechtse kabinet itt tot wij allemaal en ondanks de economische crisis er op vooruit gegaan?

Kyokushinkai | 30-09-06 | 00:39

daskapitalist 30-09-06 @ 00:30

Mee eens. Ik hoop dat dat die vlaktax er eens komt, alleen al om die constante dicussie over die hypotheekrente aftrek te stoppen.

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:38

@marc11 30-09-06 @ 00:29
kijk, dat is het mooie van de markt. je eigenbelang is uiteindelijk ook in het belang van andere.

daskapitalist | 30-09-06 | 00:37

@poppermotje
Het is tekenend voor dit land en zijn bewoners dat alles wat uitnodigt tot zelf iets doen (renteaftrek voor het zelf kopen van een eigen woning bijv.) onder vuur komt te liggen, terwijl alles wat uitnodigt tot het onderuitgezakt zitten afwachten tot een ander iets voor jou doet een heilig huisje blijft waarover niemand zelfs maar durft te spreken.

Toen ik in een grijs verleden in 7 jaar elke minuut van mijn vrije tijd mijn eigen huis had gebouwd (ja elke maand een pallet stenen als ik weer mijn salaris had gehad, zo ging het), stond ineens de belastinginspecteur op de stoep kassa te roepen. Terwijl diegenen die elke avond onderuitgezakt op een stoel met een krat pils eronder en een zak chips op schoot naar de tv zitten te koekeloeren in hun met geld van de samenleving gebouwde huurhuis daarboven nog eens huursubsidie krijgen.
Zo door en door verrot is de mentaliteit in dit land.

En nu is het zo dat de lui in hun huurhuizen het hardste brullen omdat ze gewoon de boot hebben gemist en met jaloezie aanzien dat sommige mensen die hun handen uit hun mouwen gestoken hebben het beter hebben dan zij. Iedereen met een min of meer vast inkomen heeft zelf een huis kunnen kopen in de laatste 20 jaar. Het zijn de afwachtende bankzittende niksnutten die de boot hebben gemist. En dat is precies het kiezerspotentieel van de pvda sp gl etc.

duimdrop | 30-09-06 | 00:36

Onderbuik 30-09-06 @ 00:31
inderdaad

ojajoh | 30-09-06 | 00:35

Kom op burgers. We willen toch niet nog vier jaar tegen die gerofomeerde Zeeuw aankijken?
Iedereen zeikt, maar heb dan in het stemhokje ook het lef om je gezeik in een effectieve actie om te zetten.
Ik zeg: Marijnissen of Geert.

Lucasje dus | 30-09-06 | 00:35

@daskapitalist 30-09-06 @ 00:27
De economie draait op koopkracht, die de afgelopen jaren steeds meer ondermijnd is bij bepaalde lagern van de bevolking.
En een gezond mens kan werken. De gezondheidszorg is ook uitgehold. Over enkele jaren zul je de effecten hier van gaan zien...

@ojajoh 30-09-06 @ 00:27
Een boer denkt aan de lange termijn en weet wat te doen om z'n oogst later binnen te halen.En denkt ook wat hij het volgend seizoen met z'n grond moet gaan doen. Dat heeft niets met links of rechts te maken.
Balkenende en co hebben de grond laten verzuren en roofbouw gepleegd.

preacher | 30-09-06 | 00:34

@minik 30-09-06 @ 00:22

onzin wat je zegt

- kijk op n18.noties.nl/peil.nl/
kijk dat in linkerkolom bij 'over peil.nl' en dat bij "onderzoeksopzet"

drs. R.F.M. Lubbers | 30-09-06 | 00:32

@vander F 30-09-06 @ 00:07
De hypotheekrenteaftrek is wel degelijk ingevoerd om het eigen woningbezit te stimuleren.

Mexicano | 30-09-06 | 00:32

@marc11 30-09-06 @ 00:29
nee, rechtse mensen hebben wel verstand van boekhouden: niet meer uitgeven dan er binnen komt, dus: eerst geld verdienen en dán uitgeven.

Onderbuik | 30-09-06 | 00:31

@Prof. Prlwytzkofsky 30-09-06 @ 00:27
ik ben eigenlijk tegen de hypotheekrenteaftrek, omdat het de markt verstoort. liever zou ik een vlaktax zien van 25% op inkomen en geen hypotheekrenteaftrek. maar zolang die vlaktax er niets is, steun ik de hypotheekrenteaftrek.

daskapitalist | 30-09-06 | 00:30

onderbuik
jij heb het over die likse aarsgieren
maar is het niet zo dat het bij rechts is ike ike ike is

marc11 | 30-09-06 | 00:29

@duimdrop 30-09-06 @ 00:17
ja inderdaad, het wordt tijd dat cda en vvd er eens iets aan gaan doen. Ik zag vanavond al weer een promo van een nieuw programma van Prem bij de *kuch* onafhankelijke objektieve NPS, een politiek programma bij de NPS gepresenteerd door een links varken, het moet toch niet gekker worden. VVD en CDA zijn jullie er nog?

Onderbuik | 30-09-06 | 00:29

GS profileert zich weer eens als verlengstuk Rechtse propagandakerk. Nog erger dan de Linkse Kerk ooit was. We zitten al sinds 1973 continu met een rechtse meerderheid in de regering, en al 13 jaar met Zalm op financiën. Er zijn bananenrepublieken om minder een dictatuur genoemd. GS doe eens kappen en iets minder propagandistisch please.

Kyokushinkai | 30-09-06 | 00:28

Weekend kan niet beter beginnen.

braadlap | 30-09-06 | 00:28

@preacher 30-09-06 @ 00:25
investeren in je eigen bevolking is zoiets als investeren in afrika.

daskapitalist | 30-09-06 | 00:27

poppermotje 30-09-06 @ 00:20

In Zweden hebben ze in een keer de aftrek afgeschaft. De huizenprijs daalde dramatisch met alle gevolgen van dien: economie stortte in, ontslagen, werkloosheid etc etc. Zelfs de PVDA weet ervan en wil wel wat aan de aftrek morrelen maar met mate. Ik denk dat als er een coalitie PVDA/ CDA komt het helemaal niet meer ter sprake komt. DePVDA heetf namelijk ook te maken met veel stemmers die gebruik maken van de aftrek

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:27

@minik 30-09-06 @ 00:11
Liberalisme is een term die op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Voor de VVD betekent het vooral ook economisch liberalisme. (Klassiek-liberalisme.) Voor D66 niet. Anders zou sociaal-liberaal een onmogelijkheid zijn. Het woord sociaal doelt hier namelijk op socialisme, niet op medeleven en behulpzaamheid en dergelijke. Socialisme gaat over herverdeling en een grote invloed van de overheid in de economie.

D66 is een kleine partij die een samengeraapt hoopje standpunten heeft. Voor dat hoopje gebruikt men er grote woorden zoals liberaal, maar duidelijker wordt het er niet op. We kunnen denk ik beter de partij beoordelen op concrete plannen. In ieder geval beschouwen ze zichzelf 'links van het midden'.
Uitspraken als 'Een alternatief voor de beter opgeleide PvdAer en de sociale VVDer.' vind ik inhoudsloze propaganda.

Ik zou iets zeggen als: voor hervorming van het staatsrecht/landsbestuur, voor sterk onderwijs. Anti-conservatief. Behoorlijk socialistisch en voorstander van de multiculturele samenleving en een uitgebreide en machtige EU.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 00:27

@preacher 30-09-06 @ 00:23
gezond boerenverstand: links?! dacht toch echt dat dat rechts was

ojajoh | 30-09-06 | 00:27

1 zetel voor geert is natuurlijk kolder... en gekke jan heeft er 20x zoveel.. sure,,,

pazzo | 30-09-06 | 00:26

@Poppermotje
Als jij met een inkomen van € 5.000,-- in de maand in een huurhuis blijft zitten ben je een dief van je eigen portemonnee. Je verwoont nu misschien een slordige 600,-- of 700,-- euro aan huur.
Bij koop van een huis van 250.000 betaal je ongeveer 800 hypotheekrente bruto. Daar gaat je belastingvoordeel nog vanaf. Uiteraard neem je een aflossingsvrije hypotheek.
Het huis stijgt elk jaar in waarde. Samengevat betekent dit dat je maandelijks minder gaat verwonen en je vermogen toeneemt. Wel heb je te maken met het jaarlijkse huurwaardeforfait, maar dat zijn peanuts. Wel is natuurlijk het onderhoud van de woning voor eigen rekening.

Mexicano | 30-09-06 | 00:25

-je dus...
@Onderbuik 30-09-06 @ 00:19
Wel eens van investeren gehoord ?
Dus investeren in je eigen bevolking... Lange termijn denken ?

preacher | 30-09-06 | 00:25

Ja, ik heb ook altijd gehoord dat het Amerikaanse 'Liberal' heel anders is dan onze Liberalen zoals de VVD. De denkbeelden v/d VVD komen meer overeen met de democraten daar..

@ Onderbuik 30-09-06 @ 00:19
En dit baseer je waarop..?

laag_streepje | 30-09-06 | 00:23

@duimdrop 30-09-06 @ 00:17
Tegenwoordig wordt alles wat gezond boerenverstand is, 'links ' genoemd....
Dat je kun je wel 'n verdienste noemen van 'rechts'.

preacher | 30-09-06 | 00:23

@ambtenaartje
Maurice de hond gebruikt een eigen gezochte doorsnee van Nederland maar alleen via Internet. Dat is dus nooit een doorsnee. Maurice zit er dus vaak ver naast.
Dit onderzoek was voor NOVA en is uitgevoerd door TNS Nipo. Dat is een andere partij.

minik | 30-09-06 | 00:22

Prof. Prlwytzkofsky 30-09-06 @ 00:14 Tenzij die hele windhandel in elkaar klapt omdat ineens iemand roept dat die aftrek toch eigenlijk niet meer te betalen is. Lullig als je dan iets hebt gekocht voor drie keer de eigenlijke waarde. Met z'n allen bankroet.

poppermotje | 30-09-06 | 00:20

pvda, sp en groenlinks zijn net hongerige aarsgieren die alleen maar aan zichzelf denken en geld verkwanselen dat zou erg slecht zijn voor Nederland. Hopelijk gaat het dit keer niet door, en word bovendien die vervloekte linkse media steeds minder dominant en irritant.

Onderbuik | 30-09-06 | 00:19

ambtenaartje 30-09-06 @ 00:09

Nee, volgens mij niet. Zij gaan vrij relaxt met hun 'geloof' om heb ik begrepen

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:18

Toch wel grappig om te zien dat ondanks alle steun van de omroepen en de oude media er nooit een linkse meerderheid is gekomen.
Daarom is het des te treuriger dat het de linksen toch is gelukt om in de afgelopen 3 decennia het ambtenarenapparaat (zie wat Rita daar mee te stellen heeft gehad), de publieke omroep, de rechterlijke macht, het onderwijs en het vervolgingsapparaat vol te plempen met hun achterban.
Dat de VVD en het CDA daar nooit een dam tegen hebben opgeworpen is de boter op hun hoofd.

duimdrop | 30-09-06 | 00:17

@minik 30-09-06 @ 00:11

Hoe Maurice die peilingen doet is volgens mij het geheim van de smid. Als je gewoon een steekproef houdt dan zou je er te vaak naast zitten, volgens de kansberekeningen. Hij heeft dus waarschijnlijk een groep mensen in zijn poel die een afspiegeling vormt van heel Nederland.

ambtenaartje | 30-09-06 | 00:15

poppermotje 30-09-06 @ 00:07

Vergeet niet dat jouw huis altijd in waarde stijgt (overwaarde). Aandachtspunt: Bestudeer altijd de bestemmingsplannen (die kunnen veranderen natuurlijk, maar vertellen ook wat, zoals een toekomstig woonwagenkamp in de buurt)

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:14

@vander F 30-09-06 @ 00:07 Misschien zijn er wel meerdere antwoorden mogelijk op de vraag waar de hypotheekrente aftrek voor bedoeld was en/of is.

poppermotje | 30-09-06 | 00:14

@daskapitalist 30-09-06 @ 00:09
Ik probeerde alleen duidelijk te maken wat er daar bedoeld wordt met het woord 'liberal'. Ik gaf dus niet mijn eigen mening. Daar liet ik me niet over uit. Het lijkt me een beetje off-topic om inhoudelijk de Amerikaanse politieke en economische situatie te gaan bespreken.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 00:11

@Gerritje
Een liberal (een Amerikaanse linkerd) is niet hetzelfde als bij ons een liberaal (een vrijdenker).
D66 noemt zich sociaal liberaal om aan te geven dat ze een centrum partij zijn. Een alternatief voor de beter opgeleide PvdAer en de sociale VVDer.
.
Wat ik me trouwens afvraag is hoe die peilingen worden uitgeveord bij allochtonen. Als ik het telefoonboek van Den Haag zie dan is niet 50% van de lijst allochtoon maar als ik op straat kijk wel. Vooral Turken maar ook Marokkanen hebben een geheim nummer, zitten alleen op allo internet en zijn onbereikbaar voor opinieonderzoekers. Met 10% van de bevolking is dat een vertekening van de peiling.

minik | 30-09-06 | 00:11

@Prof. Prlwytzkofsky 30-09-06 @ 00:08

Wordt Nederland dan Jezus-land?

ambtenaartje | 30-09-06 | 00:09

@Gekke Gerritje 30-09-06 @ 00:03
republikeinen niet dan? het begrotingstekort en de staatsschuld van de vs is nog nooit zo groot geweest!

daskapitalist | 30-09-06 | 00:09

Pharos 30-09-06 @ 00:04

Even een update: de Christenunie heeft al aangegeven dat zij graag en met minder tegengas de Democraten '66 willen vervangen in een coalitie VVd?CDA

Prof. Prlwytzkofsky | 30-09-06 | 00:08

@poppermotje 29-09-06 @ 23:52,
onzin, ONZIN, de hypotheekrente aftrek is nooit bedoeld om mensen een eigen huis te laten kopen,
het was bedoeld om de heftige renteschommelingen die je vroeger had op te vangen.
Die renteschommelingen zijn er nu niet meer, aldus ook geen enkel bestaansrecht voor de aftrek meer.

vander F | 30-09-06 | 00:07

@Prof. Prlwytzkofsky 29-09-06 @ 23:58 Ja, dat kan. Huren van de bank, zeg maar. Eigenlijk vind ik dat geen kopen meer. Het kan toch niet zo zijn dat iemand in een heel leven de paar vierkante meter waarop hij woont en de stapel stenen die hem droog houdt niet kan afbetalen. Ik weet dat het steeds normaler wordt gevonden om een huis te kopen zonder af te lossen, maar iets zegt me dat dat systeem een keer moet instorten.

poppermotje | 30-09-06 | 00:07

@Smelrub:
De VVD, samen met de Ggggristentaliban in één kabinet?
Dan moet de Christenunie wel HEEL veel inleveren op theologisch gebied en ik betwijfel ten zeerste of ze dat zullen doen.

Pharos | 30-09-06 | 00:04

@laag_streepje 29-09-06 @ 23:51
Juist niet. Bush en de republikeinen in het algemeen hebben een hekel aan 'liberals'. Liberals gooien alles van waarde weg, zo vinden zij. Net als hier spelen die voor sinterklaas en ruineren ze de economie. Maar daar komt er vaak bij dat ze stabiele familiewaarden vernietigen met hun abortus enzo.

Gekke Gerritje | 30-09-06 | 00:03

He gelukkig, de links lente bleek slechts een boze droom
Alles bleef zoals het was
Of toch .. ?

Tobi | 30-09-06 | 00:01

De echte debatten moeten nog komen. Er kan dus nog van alles gebeuren . Die peilingen veranderen elke week.

Tot nu heeft Balkenende de debatten uit de weg weten te gaan met BOS en anderen en het vuile werk laten opknappen door verhagen. Die ik persoonlijk een veel sterkere debater vind dan onze Harry Potter.

PvdA heeft de betere plannen voor de toekomst en mensen die bang zijn voor hun hypotheekaftrek of AOW hebben zich een fantasie verhaal laten aanpraten door die kneuzen van het CDA en VVD.

Bodde | 30-09-06 | 00:01

Zou Balkenende van het Christen Democratisch Appel nu echt geloven wat er allemaal in de Bijbel staat? Dus dat de wereld zo'n 4000 jaar geleden geschapen is door God? Dus dat al die dinosaurussen en mammoets voor de grap onder de grond gestop zijn door Onze Lieve Heer? En zo'n goedgelovige zou dan weer ons land moeten leiden.
Ach ja, we leven in een vrij land dus als je op zo'n man wilt stemmen die daar in gelooft dan moet je dat vooral doen.
Krijg je misschien ook nog korting als je naar de EO jongerendag wilt of als je lid wilt worden van de NCRV.

leo de pejo | 30-09-06 | 00:01

poppermotje 29-09-06 @ 23:52

In wat voor tijd leef jij? Natuurlijk ga jij niets aflossen. Zolang de aftrek nog bestaat moet je een 100% aflossingsvrije hypotheek afsluiten op de persoon die het meeste verdient. Zo krijg je ook de hoogste belastingaftrek.

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:58

En oh ja, Delfzijl e.d. is niet zo'n goede optie, want ik werk in 030..

poppermotje | 29-09-06 | 23:54

@drs. R.F.M. Lubbers 29-09-06 @ 23:48

LOL!!!

ambtenaartje | 29-09-06 | 23:54

Modaal is kennelijk meer dan ik dacht. Hebben hier maar 5000 bruto samen. Zal wel 2x modaal zijn dan. En daarbij zijn we beiden 40 en hebben nog zo'n 20 jaar om af te lossen. In die tijd krijg ik amper een tussenwoninkje afgelost. Natuurlijk kan ik riant huren, maar zo vul je geen spaarpotje hè. Anyway, het hele idee van hypotheekrente aftrek was goed bedoeld om mensen een eigen huis te kunnen laten kopen, niet om villa's van 500.000 euro mee te financieren.

poppermotje | 29-09-06 | 23:52

Erg zwak artikeltje met amper nieuwswaarde. Vleesboom heeft een belletje gehad van het moederconcern Geletraag, aka het VVD-clubblad, om de PvdA bashing alhier voort te zetten?

El Gouda | 29-09-06 | 23:52

Gekke Gerritje 29-09-06 @ 23:44

Liberal in Amerika is toch Bush..? Sorry, ben niet helemaal op de hoogte.

laag_streepje | 29-09-06 | 23:51

drs. R.F.M. Lubbers 29-09-06 @ 23:48 Lol

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:50

Misschien komt het verstand toch met de jaren. Die politici blijven onbetrouwbaar maar de rechtervleugel zorgt er idd voor dat het financieel klopt.

ojajoh | 29-09-06 | 23:50

LOL@drs. R.F.M. Lubbers 29-09-06 @ 23:48

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:49

Inderdaad Fleischbaum: Goed weekend allemaal...
Zondag weer lekker naar de kerk net als jullie bewierookte en charismatische Balkenende van het Christen Democratisch Appel. Om daar in de kerk weer de sprookjes te moeten aanhoren hoe God de wereld en de eerste mens geschapen heeft en dat Eva uit het lichaam van Adam geboren is. Om nog maar te zwijgen over al die andere fantasieverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. En zo'n Jesus freak zou weer ons land moeten leiden? No way.
En dan heb ik het nog niet eens over die eeuwige VVD-vrijgezel M. RRRRRRutte die volgens mij nog iedere avond bij zijn moesie een vorkie komt meeprikken. Wat een weke ruggegraatloze eitjes...
Dit land verdient zoveel beter!

leo de pejo | 29-09-06 | 23:49

Ik vind alles best zolang mijn sterf Femke sterf gebed maar wordt gehoord...

doktersnuggles | 29-09-06 | 23:49

smelrub 29-09-06 @ 23:42'

haha... geloof het wel. ja

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:47

Gekke Gerritje 29-09-06 @ 23:44
Was eerst links-liberaal, maar toen er gevraagd werd of dat hetzelfde is als rechts-socialistisch hebben ze het veranderd.

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:46

koerbagh 29-09-06 @ 23:39

Waar woon jij in Limburg? Terwijl jij in Adam een baan hebt? Kom nou toch, zeg. Voor een slordige 6 ton die je kan lenen heb je echt wel een leuke woning in een hakbarvrije buurt

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:45

@laag_streepje 29-09-06 @ 23:35
D66 noemt zichzelf vaak sociaal-liberaal. Met andere woorden de Amerikaanse 'liberal'. Dat betekent daar zoiets als linksert.

Gekke Gerritje | 29-09-06 | 23:44

Joepie de poepie ! Het einde van het bolsjewisme is in zicht. Beter laat dan nooit.

Zondervan | 29-09-06 | 23:43

koerbagh 29-09-06 @ 23:39
Iedereen een basisinkomen van de overheid, doet me denken aan een oud stokpaardje van GroenLinks. Werken hoefde dan niet meer, mocht wel als je iets meer inkomen wilde, zodat je dan een bakfiets kon aanschaffen.

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:42

@Prof. Prlwytzkofsky 29-09-06 @ 23:37 kijk even naar mijn reactie van 23:32. Volgens mij zitten we redelijk op 1 lijn.

smelrub | 29-09-06 | 23:42

@poppermotje 29-09-06 @ 23:18

Geen wonder dat je niks vindt, er zijn namelijk geen starterswoningen van 4 ton.
Ga eens bij de "normale" woningen zoeken voor die prijs. Wedden dat je zo een kast van een huis vindt in een nette buurt.

ambtenaartje | 29-09-06 | 23:41

@Karel kwakbol 29-09-06 @ 23:38

Nâh, het staat (in 2008) voor:
- groep Pastors
- groep Eerdmans
- groep Khan
- groep Sorensen
enz. (afhankelijk hoeveel lutsers erop gaan stemmen)

drs. R.F.M. Lubbers | 29-09-06 | 23:41

@smelrub 29-09-06 @ 23:29
"Christenunie is niet links hoor. D66 ook niet."
@Schorem 29-09-06 @ 23:30
"ik noem christenunie en d66 eerder rechts dan links of heb ik t verkeerd?"

Ik zou nu een lang verhaal kunnen houden over hoe ik links en rechts definieer. (Dat heb ik voor mijzelf vrij duidelijk uitgemaakt, maar het ligt nogal ingewikkeld en anderen zullen waarschijnlijk een andere definitie gebruiken. Je kunt eigelijk niet alle partijen op één lijntje zetten.)

Maar dat gaat veel te ver ben ik bang. (Andere keer misschien :)
Om het kort te houden: links ziet onrechtvaardigheid in arm tegen rijk, sterk tegen zwak, terwijl rechts onrechtvaardigheid ziet in mensen die zich niet aan de regels houden. (Misdadigers, profiteurs.)
Als je het zo bekijkt zijn beide partijen duidelijk links.
Hierbij heb ik het economische aspect een beetje weggelaten (grote overheid of juist niet) en ook de conservatief-vooruitstrevend vraag (denk abortus).

Gekke Gerritje | 29-09-06 | 23:41

PvdA zou mijn stem krijgen als het nog PvdA was. Zoals vroegah. Wouter Bos moet nu gewoon op de markt gaan staan, vis verkopen of zo. Jammer.

Dirrek | 29-09-06 | 23:40

ik ben het eens met Prof. Prlwytzkofsky. met 3 ker modaal kun je volgens de hypotheker het Maximale leenbedrag van € 610.331,- lenen. Ik weet niet of je op zoek bent naar een startersvleugeltje in het Loo of een startersvillatje in het gooi maar ik zou me met zo'n hypotheek wel in een rijtjeshuis kunnen proppen hoor.

smelrub | 29-09-06 | 23:40

daskapitalist 29-09-06 @ 23:26

Eens Mijn vriendin kreeg onlangs van haar werkgever een bonus van € 15.000, omdat zij zich een paar maanden lang de pleuris had gewerkt aan een project. Betaling aan de fiscus: ruim € 7000

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:40

Balkenende gaat de verkiezingen met overmacht winnen. Steeds duidelijker wordt dat de PvdA niets te bieden heeft, De nr 2 PvdA , de TTT oftewel turkse teringteef zit in een spagaat inzake de genocide in Armenie. Turken zullen niet op haar stemmen. Dat scheelt de PvdA een hoop zetels ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen. De nr 4 Jet Bus valt vanavond geheel in het niet tegenover Verburg (CDA) en Schipper (VVD). De PvdA moet het geheel van haar lijsttrekker hebben. En die bosmongeaul heeft het inmiddels voorgoed verpest met z'n AOW en hypotheekplannen. Overigens Jan Marijnissen schjnt ineens niet meer in Mao maar in God te geloven. Dat krijg je natuurlijk als je met Huub Oosterhuis omgaat.

GAAA | 29-09-06 | 23:39

@Prof. Prlwytzkofsky 29-09-06 @ 23:33:
Dat huis is er wel... ook in een burka-loze buurt, maar dan wordt de forenstijd twee uur langer. Dat betekent 5 uur op en 8 uur thuis. Elke dag. Tenzij je voor je werk niet lokatie-gebonden bent.
Overigens vind ik dat de hypo-renteaftrek gewoon afgeschaft moet worden. Zoals alle cadeautjes van de overheid. Alle subsidies en uitkeringen afschaffen en elke Nederlander een basisloon van de overheid. En vlaktaks. Klaar.

koerbagh | 29-09-06 | 23:39

drs. R.F.M. Lubbers 29-09-06 @ 23:36
Staat dat voor "Een en al ellende"?

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:38

Ik verwacht dat het een coalitie gaat worden van cda, vvd en chistenunie

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:37

Met een Balk 4 in het vooruitzicht stel ik mijn terugreis naar Argentinie nog even uit. De GS-er die mij zat is moet dus voor Wouter kiezen en de kans wordt spontaan groter dat ik Holanda ga verlaten na 22 november.

Roberto Fransisco | 29-09-06 | 23:36

Die aalgladde Wouter Bos, met zijn pappadag, zijn huisje in een monoculturele wijk zonder zwarte scholen. Daarom zegt Jesaja 9-16: Daarom zal zich de Heere niet verblijden over hun jongelingen, en hunner wezen en hunner weduwen zal Hij zich niet ontfermen, want zij zijn allen te zamen huichelaars en boosdoeners, en alle mond spreekt dwaasheid. Om dit alles keert Zijn toorn zich niet af, maar Zijn hand is nog uitgestrekt. Amen.

Sendis | 29-09-06 | 23:35

Grr. Balk mag nou wel eens weg.. oud nieuws, die vent.

-D66 is zeker rechts, of ligt t aan mij.-

laag_streepje | 29-09-06 | 23:35

En daar zijn mensen blij mee?

0900 | 29-09-06 | 23:34

Het zal toch wel lukken voor 22/11 om het CDA en de VVD een meerderheid te geven?Desnoods met PVV of 1NL.

Dan kan Wouter met zijn rooie club doen waar ze het best in zijn nl in de oppositie lekker weerstand oproepen en niets bereiken.

@poppermotje 29-09-06 @ 23:18
Waarom wil je dan ook zo graag naast dat hok van De Gouden Kooi wonen?

Windwak | 29-09-06 | 23:33

poppermotje 29-09-06 @ 23:24

Als jullie aantoonbaar (dus geen freelancewerk) 3 maal modaal verdienen,,,en dat is.. reken, reken € 7500 bruto verdienen, zeg jij dat jullie geen huis kunnen kopen in een stad/ dorp zonder burka's. Dat geloof ik niet.

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:33

Ik voorspel het dat het volgend kabinet uit CDA, VVD en de Christenunie zal bestaan.

smelrub | 29-09-06 | 23:32

alles naar de kloootuuuuuhhhh

rood-wit-blauw | 29-09-06 | 23:31

hemaworstje 29-09-06 @ 23:29
Van achteren kan ook, maar dan wel ff goed opletten op wie je stemt.

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:31

VVD als grootste zit er nu zeker ook niet meer in?

Mark 9712 | 29-09-06 | 23:30

Wel balen, straks komen die christenhonden weer in de regering. Er moet toch ooit eens echte scheiding tussen kerk en staat komen, en subsidie moet ooit stopgezet worden voor bijzonder onderwijs. Scholen zijn er voor iedereen.

ambtenaartje | 29-09-06 | 23:30

ik noem christenunie en d66 eerder rechts dan links of heb ik t verkeerd?

Schorem | 29-09-06 | 23:30

of je nou van links of rechts genaaid wordt , wat maakt dat uit.
wat de politieke voorkeur van GS is is overduidelijk telegraaf = vvd , net als dertig jaar geleden , kan er wat meer creabea in ?

Politiek is futile.

hemaworstje | 29-09-06 | 23:29

Rooter 29-09-06 @ 23:28
Dat komt om dat mensen denken dat Femke naar Australie emigreert.

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:29

Christenunie is niet links hoor. D66 ook niet. Die zijn gewoon voor de winnaar.

Dus rechts staat aan kop.

Maar dit is een heerlijk bericht. Wouter Bos die huilend terug gaat naar de shell, er is een God.

smelrub | 29-09-06 | 23:29

Overigens: LOL@logplaatje...
Zit de redactie ook naar Discovery Channel te kijken?

koerbagh | 29-09-06 | 23:28

Dat gaat de goede kant op!

Aussie | 29-09-06 | 23:28

De NOS wil graag dat er een CDA-PVDA regering komt, daarom hameren ze voortdurend op de twwestrijd balkenende-BOS. Daarmee wordt CDA-VVD onmogelijk, hopen ze.

Trouwens, de Linkse Lente is vooral een idee van Groen Links, en die gaan vandaag weer twee zetels omhoog in de peiling.

Rooter | 29-09-06 | 23:28

Het gaat in ieder geval erg spannend worden.

Partijen die ik onder links schaar:
PvdA
SP
GroenLinks
ChristenUnie
D66

Samen: 76 zetels.

Partijen die ik midden of rechts noem:
CDA
VVD
SGP
EénNL
PvdV (Geert Wilders)

Samen: 74 zetels.

Gekke Gerritje | 29-09-06 | 23:26

@poppermotje 29-09-06 @ 23:18
gut oh gut. jij betaalt helemaal niks aan prof. prlwytzkofsky. prof. prlwytzkofsky moet alleen wat minder belasting betalen.

daskapitalist | 29-09-06 | 23:26

poppermotje 29-09-06 @ 23:18

En bij de weg mijn vriendin en ik betalen wel allebei 52 % belasting, ja.

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:26

Je wordt genaaid door het CDA, of de PvdA in samenwerking met de VVD of in samenwerking met elkaar. Het maakt geen reedt uit. Balkenende IV met PvdA of VVD of Bos I met het CDA of VVD - het blijft aanmodderen, pappen, nathouden, een beetje hier, een beetje daar. Compromisje zus, watertje in wijn zo. Er verandert na 22 November echt geen ene FUCK, wie er ook wint, wie er ook premier wordt. De Nederlandse politiek is kut, was kut en zal altijd kut blijven zolang het systeem is zoals het is.

koerbagh | 29-09-06 | 23:25

@Prof. Prlwytzkofsky 29-09-06 @ 23:22 Eenvoudige eengezinswoning in een wijk waar niet dagelijks de ruiten eruit vliegen en/of je niet struikelt over de burka's.

poppermotje | 29-09-06 | 23:24

Een peiling waar D66 twee zetels krijgt, neem ik niet serieus... Welke gekken stemmen dan op deze partij?

Hakbarrr | 29-09-06 | 23:23

Links lult wel lekker maar zodra deze wereldverberetaars het echt voor het zeggen krijgen komt er geen barst van terrecht. Dat ziet men gelukkig op tijd.
Jan en Wouter, opzoute.

Masturwasbeer | 29-09-06 | 23:23

poppermotje 29-09-06 @ 23:18

3 maal modaal?? Maar naar welk soort huis ben jij op zoek. een stulpje in Wassenaar?

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:22

En zo kwam alles toch nog goed.

Murdockyoufool | 29-09-06 | 23:21

Hehe, Sinterklaas met zijn zwarte pieten komt helemaal niet jaar! Wat een opluchting!

Klukkluk | 29-09-06 | 23:20

jullie rechtse arseholes hebben me overtuigd: ik zal op Wouter Bos stemmen

Vossie | 29-09-06 | 23:20

Marijnisse je moet maar zeau denken op 22/12 staat je weer op 24 zetels in de peilingen.

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:18

@Prof. Prlwytzkofsky 29-09-06 @ 23:12 Bos zou mijn stem wel eens kunnen krijgen alleen maar omdat hij de hypotheekrente aftrek wil aanpakken. Ik wil namelijk ook graag een huis kunnen kopen. Pakweg drie keer modaal als gezinsinkomen en dan nog geen starterswoning kunnen financieren is toch een beetje van de zotte. En ik maar scheppen vol belasting betalen om jouw kast van een miljoen euro te financieren..

poppermotje | 29-09-06 | 23:18

Nederland huilt en klaagt waar het kan.. en wat doen we? We stemmen weer vrolijk op hetzelfde leed. We moeten, naast het weer en andere belangrijke zaken , de komende 4 jaar ook wat te klagen hebben!

LordBathory | 29-09-06 | 23:17

Is het al 22/11 dan?

Tomahawk33 | 29-09-06 | 23:16

-weggejorist-

de grote boze wolf | 29-09-06 | 23:15

Zoals Wouter Bos in elke zin die hij zegt een paar steken onderwater en andere glibberigheid verwerkt, zo heb ik nog nooit iemand eerder zien opereren. Het simpele feit dat hij het tot leider van de PvdA heeft geschopt betekent voor mij dat PvdA een no-no voor het leven is.

Rutte met zijn idote plan om peuters verplicht aan een taaltest te onderwerpen en vervolgens verplicht bij te scholen heeft voor mij ook afgedaan. Blijf van onze kinderen af! De overheid bemoeit zich al veel te veel met de levens van de burgers en heeft volledig uit het oog verloren dat ze slechts een middel is. Zie je wel vaker bij organisaties, dat het bestaan van de organisatie een doel op zich wordt.

Strategisch stem ik wellicht ditmaal VVD, om te voorkomen dat PvdA een kans krijgt. CDA redt zich wel op eigen kracht, en nog een kabinet Balkenende maar dan zonder blok aan het been D'66 lijkt me helemaal zo gek nog niet.

Jeroenrvp | 29-09-06 | 23:14

Inderdaad een uitstekend bericht om het weekend mee te beginnen. Hulde!

Wolfy | 29-09-06 | 23:13

Bos had mijn stem gekregen als hij maar van de hypotheekrente aftrek af was gebleven. En volgens mij ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 23:12

Doel van NOVA is om de SP stemmert over te halen om tog maar op Woutert te stemmen. Truckje is vorige keer immers ook gelukt,

Karel kwakbol | 29-09-06 | 23:12

Is goed nieuws. Maar we moeten ons niet te snel veilig rekenen. ChristenUnie is ook links. En CDA is ook naar links aan het opschuiven. De kans is nog steeds behoorlijk groot dat Bos de nieuwe premier gaat worden.

Verder is de VVD een partij die altijd in verkiezingstijd zich rechts profileert, maar later nog flink kan afbuigen. Denk aan de 8 jaren paars.

Maar laten we positief zijn. Met een beetje geluk blijft ons de linkse afbraakperiode bespaard.

Gekke Gerritje | 29-09-06 | 23:09

plus de pedopartij! wat een feest!

Bebeto | 29-09-06 | 23:07

Wat een heerlijk begin van het weekend! En dat nog wel in een peiling van het linkse huisorgaan...

die hofstadtgruppe | 29-09-06 | 23:05

en met de steun van pnvd en gl? toch nog een jonge herfst?

daskapitalist | 29-09-06 | 23:04

liever wouter bos

-edit: spamhoer reaguurdernaam- | 29-09-06 | 23:04

GELUKKIG!!! Een lekkere rechtse winter!!

Rechtse_lul | 29-09-06 | 23:01

Wat een opsteker!!!

vinque | 29-09-06 | 23:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino