Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NK Kijken Hoe Iemand Dood Gaat

opacrashwater.jpg Redelijk bizarre footage vandaag op Dumpert. De beelden horen bij het volgende nieuwsbericht: Een 78-jarige man uit Amstelveen is maandagmiddag zwaar gewond geraakt bij een aanrijding en later in een ziekenhuis overleden. De man reed rond 17.30 uur met zijn auto op het kruispunt van Vuursteen en Hoeksteen en kwam daar in aanrijding met een politievoertuig. Direct na het incident verscheen er op WebRegio een ooggetuigenverslag waarbij de lokale politie niet bepaald een heldenrol werd toegeschreven. Feitelijk zou de agent in kwestie geen poot hebben uitgestoken en aan de kant hebben toegekeken terwijl de zwaargewonde man verzoop. Een grote SCHANDE, aldus ene Jeroen. De pliesie kwam snel met een verklaring: "In dit geval was de betrokken politieman door de enorme klap van de aanrijding zowel fysiek als mentaal kennelijk niet goed in staat om in te grijpen. Andere politiemensen waren dat wel en hebben het slachtoffer uit de auto weten te halen." Tja, kijkt u de BEELDEN anders zelf. Wie is hier nu absoluut geen held? Die agent? Maar hoe zit het dan met onze filmert en de minstens VIJF overige schaduwen die pas na enkele eeuwig durende minuten besluiten in actie te komen. Best risicovol natuurlijk, zo'n moddersloot vol met bacteriën. Om over de stomerijkosten van tegenwoordig nog maar te zwijgen. InstantUpdate: Andere situatie, minstens net zo schokkend. Motoragent doet vliegen op snelweg A7. Agent was zwaargewond maar zijn situatie is inmiddels stabiel.

Reaguursels

Inloggen

Ik krijg de laatste jaren steeds minder ontzag voor de politie-medemens. Voor zover ik dat had tenminste. Het zijn ook mensen ,maar ze vervullen hun taak naar mijn mening steeds minder menselijk. Iedere burger was direct in die sloot gesprongen en had op zn minst geprobeerd die man te helpen. Uitgerekend de politie staat voert hier geen k*nt uit. Je vader, echtgenoot(e) of kind zal maar in die auto hebben gezeten.

rbfbock | 04-09-09 | 16:44

Motoragent ? vraag me toch af wat tie in godsnaam dacht om midden op een rijbaan tegaan staan waar auto's met gemiddel 100 km per uur aankomen, Dacht tie soms dat tie superman was. Sorry, maar hier zit toch ook een wel heel stuk eigen verantwoording aan, automibilist die hem aanreed kan hier absoluut geen schuld aan hebben. Agent had al heel veel mazzel dat de vrachtwagen chauffeur nog net kon uitwijken, die manoeuvre van die vrachtwagen had ook heel anders kunnen aflopen als daar mensen naast hadden gereden. Remmen misschien nou voor iedereen die wel is een vrachtwagen bestuurd heeft, dat kan je dus vergeten op zo een korte afstand, en bovendien is het leef niet te overzien voor een ieder die er achter zit. Dus Agent, als je weer wakker word, zou ik maaris goed nadenken over je eigen zeer domme actie. Maxima zou zeggen "dat was een beetje dom van je".

PHworld | 03-09-09 | 12:30

Hoe te handelen bij zo'n ongeval :

1: slachtoffer helpen
2: filmpje maken hoe je uit hun neus peuterende omstanders verrot schopt.

tja, de pliesie is je beste vriend, en van je vrienden moet je het hebben blijkt maar weer ...

Robin20 | 03-09-09 | 12:01

@ kw_nl | 02-09-09 | 17:28
qua ongeval gehad hebben : aan je aandoenlijke plemp te zien een aanzienlijk minder ernstige dan jij, gheytenwollensok.

baba4oog | 03-09-09 | 11:07

oh enne,

kijk toch G%^&*&^%me een keer uit.
Verkeer is een zaak waar je je aandacht bij moet hebben en houden!!!!!!!!

meer bekeuringen graag voor alles wat die stomme sukkels maar achter hun stuur doen behalve uitkijken!!!!!!

rode dildo | 03-09-09 | 10:58

triest,

blijkt maar weer dat politiemensen ook maar mensen zijn.
ik houd het er maar op dat ie van de klap verdwaasd was en door de omstanders heeft gedacht dat er niemand meer in zat.
toen dat duidelijk werd, kwam er wel meer actie.
Jammer hoor
de maatschappij, dat ben JIJ.
Altijd grote vreet open over een ander en dan nu met minstens 5 man gewoon staan kijken en wachten en commentaar geven..
Grote min daarvoor.
Had die agent ook wat hulp kunnen krijgen???he gaat ie?? die man in die sloot zit nog in de auto hoor.. zal ik even??/
Maar goed als je niet zelf kan denken en vooral handelen... moet je een aangereden agent maar de schuld geven.

rode dildo | 03-09-09 | 10:55

Pliesie schiet feestganger dood.
Pliesie rijdt bejaarde sloot en en laat deze verdrinken.

Zeg, jongens en meisjes matennaaiers, op deze manier is er strax niemand meer om zijkbekeurinkjes voor uit te schrijven.

Laf, lui schijtvolk.

pennestront | 03-09-09 | 05:40

Ik kwam een keer, lang, lang geleden, zeer laat in de nacht uit een cafeetje, ergens in de Franse Oostelijke Pyreneen.
Een groepje bezopen jongeren dat vlak voor mij het cafe had verlaten, had (voor de gein) een kliko voor een groentezaak in de fik gestoken.
Waar zij niet aan hadden gedacht, omdat zij bezopen waren natuurlijk, was dat de zonnewering boven de kliko ook vlam zou kunnen vatten.

Afijn, luttele minuten later stond de halve groentezaak in de fik en overal om mij heen stonden de Franszozen te roepen dat de gasflessen in de zaak zouden ontploffen en dat daarom iedereen afstand diende te houden.

Ik vroeg aan mijn Franse kennis, die gelijk met mij het cafeetje had verlaten, of er mogelijk nog iemand in het gebouw boven die winkel aanwezig zou kunnen zijn.
Hij antwoorde dat dat niet het geval kon zijn, omdat het vakantie was.

Die zelfde middag echter had ik gezien dat de winkel wel degelijk open was geweest en ik was er dan ook van overtuigd dat de Franse kennis zich vergiste.

Ik vroeg het zelfde aan omstanders. Ook zij beweerden dat de eigenaars van de winkel op vakantie zouden zijn.

Naast de inmiddels fel brandende winkel bevond zich de deur naar de woning erboven.
Ik liep er op af en probeerde de deur in te trappen. Dat lukte niet, deuren worden in Frankrijk, vreemd genoeg, kennelijk niet met de Franse slag geconstrueerd.
Ik bleef het proberen, keer op keer.

Merkwaardig, merkwaardig, boven de vlammenzee opende zich een raam en de bejaarde eigenaresse van de winkel toonde zich in nachtgewaad aan het volk.
Wat of er aan de hand was, en waarom er zo hard op de deur geslagen werd, wilde zij op luide toon weten.

"Uw huis staat in de brand, kom naar beneden!", riepen de aanwezige Fransen eensgezind en in koor.

Zo gezegd, zo gedaan.

En zo liep het verhaaltje toch nog goed af.

Moraal van dit verhaal: Doe het toch, ook als anderen het niet doen.

Bucket of Shit and P | 03-09-09 | 01:34

Ongeloofelijk hoe apatisch, tegen autistisch aan hoe die agent daar een mens staat dood te kijken, in een slootje waar zelfs je knieen niet nat worden. Je mag hier niet het recht in eigen hand nemen omdat we daarvoor "speciaal getrainde"mensen voor hebben die speciale situaties in de hand hebben maar als ze met een VW touareq een cinquecento de sloot in rammen dan mag je beroep doen op protacol en toekijken hoe iemand doodgaat en met je opleiding je smoel houden als mensen aan je vragen wat ze moeten doen, de held heeft wel het verstandelijk vermogen om een alarm knop in te drukken maar kan blijkbaar dankzij zijn opleiding zijn adem langer inhouden dan een bejaarde man die op zijn kop ligt in de bagger.

Deze beelden zijn nooit meer goed te praten, degene die het heeft gefilmt heeft de man de sloot niet ingeramt en weet misschien niet dat er nog iemand in het voertuig zat en mist zowieso de opleiding die onze dagenlijkse lazerpistoolhelden hebben gehad.

Wat is dit toch een raar land, betaal ik belasting om bekeuringen te betalen of is het omdat ze vergeten de ME te bellen zodat ze een 19 jarige kunnen doodschieten terwijl je iemand met een heel leven voor zich ook kan uitschakelen door hem in de schouder te schieten in plaats van zijn hoofd of wordt er ook al bezuinigd schiettraining bij de staat.

Meer blauw op straat kan ik me nog herrinneren, het enige wat ze van de kandidaten vereisen is dat je een chronosoompje te weinig hebt blijkt wel vandaag en waarschijnlijk wordt ook deze minder verstandelijk gehandicapte man het handje boven zijn hoofd gehouden door de "opgeleiden"woordvoerders van de staat.

Heb het genoegen gehad deze man (slachtover) 1x te mogen ontmoeten op een verjaardag onder hele gezellige omstandigheden en deze man had meer energie dan menig andere gast en wist de show te stelen op de dansvloer en heeft dit absoluut niet verdient, wens de familie dan ook heel veel sterkte toe en hoop dat deze agent de ballen heeft om de famillie onder de ogen komt om te vertellen waarom hij hun geliefde heeft laten gaan.

vergeef mij de spelling, was in een ongeloofelijke woede bui geschreven nadat ik het filmpje zag.

Groet,
Bas

redb | 02-09-09 | 23:44

Was de agent in z'n eentje? dan moet tie toch eerst als de sodemieter de ambulance en brandweer oproepen.
stomme filmert die er zelf ook niet in ging.

Stolker | 02-09-09 | 23:39

Welkom in Nederland! Fucking ramptoeristenland met alleen maar ego's.

Burnie88 | 02-09-09 | 23:14

Godverdomme! Wat een helden... Alle omstanders aanklagen voor dood door schuld!

Ali al-Wende | 02-09-09 | 22:10

@ZSU,........... dit gebeurde in Hoofddorp !
tijn2008 | 02-09-09 | 14:26
Hè, potjanodorie, daar baal ik dan weer van, had juist zo'n zin om Amstelveen af te fakkelen... volgende keer beter dan maar.
Blijven overigens wel een stel apen daar langs de kant, onvergevelijk gewoon.

ZSU-23-4 | 02-09-09 | 21:58

Die motoragent is wel een ontzettende eikel zeg. Lullig dat hij wordt aangereden maar hij vroeg er wel om. En die klootzakken bij dat autootje in de sloot moeten allemaal kopje onder gehouden worden (dit is iedereen, dus ook de omstanders)

Franciscus Borchwerf | 02-09-09 | 20:53

Er is geen enkel excuus voor die agent die aan de kant bleef staan. Er was GEEN ENKEL gevaar voor hem om in ieder geval te *proberen* die man uit de auto te halen, alleen dat hij wat natte broekspijpen en doorweekte sokken zou oplopen. Hij is de professional die moet optreden, waarschijnlijk waren er dan ook genoeg vrijwilligers geweest om hem te helpen. Tenslotte hebben die andere agenten hem er vrij snel uitgekregen. Maar door zo'n formele, afwachtende houding aan te nemen werkte hij alleen maar verlammend. Waarschijnlijk is hij een wel virtuoos met de lasergun en het bonnenboekje.

Argyronauta | 02-09-09 | 20:38

wtfgebeurdhierdan | 02-09-09 | 20:15
Kom op zeg! Die wout staat daar gewoon stevig op z'n benen, dus had hij best even naar hulp van omstanders kunnen vragen.

von sokkenstopfen | 02-09-09 | 20:37

Aanrijding van de motoragent was een vervelende samenloop van omstandigheden, maar wat wordt ik ONTZETTEND agressief van de kansloze filmerT en andere omstanders die zowat staan te klokken hoe lang het duurt voor iemand verzopen is...
Zoals die ambulancebroeder het doet kan het ook, aan komen lopen en PLONS, het water in, zonder twijfel. Wat mij betreft is hij de held van de situatie!

H4rrie | 02-09-09 | 20:36

von sokkenstopfen | 02-09-09 | 19:07
misschien was die van de wereld? Je weet het niet.. Alleen een omstander die jeroen heet..

wtfgebeurdhierdan | 02-09-09 | 20:15

von sokkenstopfen | 02-09-09 | 19:07

Ik ben het helemaal met je eens! perfect verwoord!

noobie | 02-09-09 | 20:02

@baba4oog | 02-09-09 | 16:37
Tuurlijk mag u vinden van de politie wat u zelf wilt. Het probleem is echter dat meningen worden gevormd zonder alle feiten en omstandigheden te kennen. Ik ontken ook niet dat het de plicht van de diender en omstanders was om de persoon in kwestie te redden. Wat betreft het "politie-bashen": het is interessanter om falen te filmen/vertonen dan het daadkrachtige optreden, maar is het niet zo dat we hierdoor een vertekend beeld krijgen?

hondow | 02-09-09 | 19:40

Ik zal zeggen hoe die agent had moeten reageren. Hij heeft dan wel een opdonder gehad, maar hij is dus nog in staat om daar rond te lopen, en dan had hij omstanders moeten roepen en uitleggen dat hij letsel heeft, en dan moeten vragen of die mensen dan even willen proberen om te helpen.
Dan had iedereen daar begrip voor gehad, maar dit geklungel is gewoon te gek voor woorden, en wat nog belachelijker is dat er een regel schijnt te zijn die zegt dat de agent nooit in z'n eentje een reddingspoging mag ondernemen, omdat dit z'n eigen leven in gevaar zu kunnen brengen.
Nou, van een auto die op z'n kop in de sloot ligt ga je echt niet dood als je daar
even gaat kijken of je iets kunt doen, dus is het gewoon te tenenkrommend voor woorden dat een woordvoerder met zo'n lulkoek verhaal aan komt zetten.

von sokkenstopfen | 02-09-09 | 19:07

wat zijn mensen toch schapen

Bluebook | 02-09-09 | 18:59

wat een kakkerlakken zeg, die lopen nie, maar kruipen

weetnie | 02-09-09 | 18:25

De A7 agent is een enorm stom stuk vreten.

--neus-- | 02-09-09 | 18:04

je hebt geen moed als je erin springt, vergt juist behoorlijk wat lef om op de kant te blijven staan... gadverdegadver, opknopen die lui, allemaal! en ook in eerste instantie bang zijn voor natte voeten..... geen woorden voor....

joris strooigoed | 02-09-09 | 18:00

*braakneigingen heeft*
Ik heb tegenwoordig meer vertrouwen in de plaatselijke padvinderij dan in dat stelletje incapabele lutsers dat, omdat ze te dom zijn om te poepen, maar bij de politie zijn gegaan.

De Tafelschuimer | 02-09-09 | 17:59

Bizar....

waterpolo | 02-09-09 | 17:54

Filmpje!! Van na het ongeluk!
Hier zie je duidelijk dat het 1ste ongeluk plaatshad aan de andere kant alwaar de agent werd aangereden.
Dit zou dan ook verklaren waarom de gele auto niet zat op te letten. Hij keek dus naar het ongeluk aan de andere kant van de weg. Maar goed dan nog is het niet een strak plan om met je fietsje op de snelweg te gaan staan.
www.youtube.com/watch?v=HfTR90n4Hd8

noobie | 02-09-09 | 17:32

@baba4oog
Stop maar met je popie jopie geenstijl taal, was 2 jaar geleden in...

Zeker nooit een ongeval gehad?
Jij verwacht dat een agent (dit geval BOA in dienst van politie) na het krijgen van een ongeval vrolijk het water in springt? De beste man heeft een flinke opdonder gehad...
Er staat meer dan 5 omstanders, die kunnen het ook prima. Meneer de agent is geen superman...

kw_nl | 02-09-09 | 17:28

Wanneer was de emigratiebeurs ook alweer?

Kingeef1975 | 02-09-09 | 17:05

Die klojo's kunnen toch alleen maar bonnen uitdelen ?

virushacker | 02-09-09 | 17:03

kijk in principe hebben al die omstanders gewoon mazzel dat die geschokte agent niemand door zijn hoofd heeft geschoten.

très cool | 02-09-09 | 16:52

vind die reclame op de dumpert wel gaaf,
u bent de 100.000ste dat brengt wat op.....

ok joris me maar

jankaas | 02-09-09 | 16:40

@ hondow | 02-09-09 | 15:35
l*l niet zo dom, paardenvijg. zou het feit, dat de pliesie daadkracht heeft getoond in het geval 'hoek van holland' moeten inhouden, dat er dan geen kritiek meer op dienders gespuid mag worden, als ze elders de fout ingaan ? doe me ff een lol, zeg.

'de pliesie' bestaat uit een greaut aantal individuen, waarvan er wel eens één de vaudt ingaat. die loopt dan het risico, dat er een mafketel met een cameraatje in de buurt is, die het vastleggen van die pliesievaudt belangrijker vindt, dan het doen van z'n eigen burgerplicht. maar dat maakt de miskleun van de betreffende agent(e) er niet minder om. niks 'scherpe analyse' @ 15:35 dus.

baba4oog | 02-09-09 | 16:37

Gedrag agent mag dan volgens de richtlijnen zijn, maar als dit de richtlijnen zijn, dan hoop ik nooit gered te hoeven worden door de politie.

Ik: "Agent, ik bloed dood, heeft u een verbanddoos in uw auto?"
Agent: "Sorry meneer, volgens de richtlijnen bloedt u buiten mijn diensttijd dood, u zult moeten wachten op mijn collega die net begonnen is en die staat te wachten op de dienstauto waar ik in rijd. Een goedemiddag nog".

laincoubert | 02-09-09 | 16:37

Plietsies zijn lafaards. Filmerts bij de sloot idem.

pmronline@belgacom.n | 02-09-09 | 15:53

Henk op de Bres | 02-09-09 | 15:39
*Maakt een diepe nederige buiging*. Velen vormen een mening zonder dat de feiten en omstandigheden compleet zijn. Tuurlijk hadden de omstander moeten helpen, dat riep ik ook altijd luidkeels als soortgelijke filmpjes op het internets verschenen. Tot het moment ik zelf in zo'n situatie verkeerde en ik geen idee meer had wat ik moest doen.

hondow | 02-09-09 | 15:51

@ De mensen die langs die sloot stonden!!
Jullie zijn in en in triest. Zielig eigenlijk.

Ohm | 02-09-09 | 15:42

@hondow | 02-09-09 | 15:35
Applausje voor je scherpe analyse. Het gaat natuurlijk om de omstandigheden en de daden van zowel politie als omstanders. Als omstanders om niets de politie bedrijgen zijn we voor de politie. Kijkt de politie toe hoe iemand verdrinkt, zijn we tegen de politie. Nogal wiedes. Overigens ben ikzelf in deze tegen de omstanders.

Henk op de Bres | 02-09-09 | 15:39

Erg triest om te zien dat:

1) De omstanders pas na zo een lange tijd in actie komen
2) De politie gewoon zoals gewoonlijk geen fuck doet en op iets afwacht??? lekker met de telefoon oid aan het spelen.

De politie zou hierbij aansprakelijk gesteld moeten worden en de betreffende dienstdoende agenten, ontslagen!

danceart | 02-09-09 | 15:39

HarmlessSoul | 02-09-09 | 15:10
Ja maar die cameraman wist heel goed wat de situatie vroeg, hij wilde het zelfs gaan filmen.. Je zal liggen te creperen, nog net te redden, en er komt geen redder maar een camera aan je raam staan.... even doodgaan voor het vogeltje...
Opsluiten deze man, ik denk dat zelfs professionele cameramensen hier zouden helpen, en niet zouden gaan filmen.

komt dat schot | 02-09-09 | 15:36

Tijdens de Hoek van Holland gebeurtenis, spraken velen van u met lof over de politie. Reaguurders die kwaad spraken over de sterke arm der wet moesten het ontgelden. Nog niet eens een week later zijn deze rollen omgedraaid en is het 'politie-bashen' weer begonnen. Naturlijk zijn omstanders, bij de wet, verplicht te helpen in geval van bovenstaande situatie. Natuurlijk zouden velen u direct het water in gesprongen zijn om de helpende hand te bieden. Kortom, de beste stuurlui staan aan wal.

hondow | 02-09-09 | 15:35

Wat de bekritiseerde agent betreft. Deze man staat in een uniform, rijdt in een auto met blauwe lampen, etc. Maar is OOK slachtoffer !!! De helderheid van geest om via de porto te zorgen voor echte hulp vind ik al prima !!!

En die hulp kwam snel op gang. Wat betreft de burgers die niet ingrepen, schandalig inderdaad.

HarmlessSoul | 02-09-09 | 15:35

Braveau/kudeau voor de zonnebrilman op 1:00.
Als omstander ben je niet getraind of voorbereid, 1 minuut is niet slecht. Mannen in de fluogele pakken zijn ook goed.

Pliesie vindt het allemaal een beetje eng. Dat ze voor 1300 in de maand geen gevaar gaan lopen (@HarmlessSoul) hoorden we al bij Hoek van Holland afgelopen week. Maar om dat argument nou bij alles uit de kast te trekken.... Was ie trouwens wel gegaan als iemand hem 200 E had gegeven om die bestuurder te redden ?????

RomaNrsOne | 02-09-09 | 15:30

HarmlessSoul | 02-09-09 | 15:10
Oh please zeg kijk es goed, het water komt niet eens tot je middel en 10 omstanders weigeren allemaal pootje te baden ???

Robvanrubber | 02-09-09 | 15:15

Ik zeg, uitzoeken welke kanker mongolen daar langs die sloot stonden en ze er godverdomme zelf in gooien en later verdrinken. Ik heb totaal geen respect voor dit soort mensen.

Kaboozy | 02-09-09 | 15:13

Lekker makkelijk lopen mekkeren vanaf een forum. Ik denk dat weinig van jullie doorhebben hoe stressvol zo'n situatie kan zijn. Helemaal voor de veroorzaker een agent.

Deze mensen komen dagelijks levensbedreigende situaties tegen als je elke keer je eigen leven op het spel moet zetten om die van een ander te redden wordt je baantje van 1300 euro in de maand wel heel gevaarlijk. De agent was daarnaast ook nog verwond hij ligt namelijk met letsel in het ziekenhuis.

Omstanders weten niet altijd wat zij moeten doen. Niet iedereen heeft ook de slagvaardigheid in zulke situaties.

groeten een ambulance verpleegkundige

HarmlessSoul | 02-09-09 | 15:10

Nabestaanden allereerst mijn oprechte condoleances. Je zal je vader maar verliezen door dit stelletje hufters. Aanklagen wegens het onthouden van 1e hulp aan een slachtoffer. Te beginnen bij de filmer. Je bent hier verplicht om te helpen i.p.v. voor de sensatie een filmpje te maken. Klootzak. En vervolgens de falende politiemannen. Oppakken en tot nader bericht buiten dienst zetten. Je mist er niks aan want ingrijpen kunnen ze niet.

Conrad6699 | 02-09-09 | 15:07

Was dat niet een van die agenten die begonnen te huilen tijdens de rechtzaak tegen de moordenaar van Theo van Gogh.
Hij is trouwens zwaar in overtreding volgens de Nederlandse wet ben je VERPLICHT mensen in nood te helpen.
Maak hem maar first class cleaner op schiphol.

blauwe zander | 02-09-09 | 15:05

"De vaste bezoekers van Geenstijl zijn over het algemeen in de meerderheid mannen, die na onderzoek door de site zelf jong en hoger opgeleid zijn. Driekwart is tussen de 25 en 35 jaar."
Nou aan een aantal reacties kan ik dat niet terug zien.

Rejer | 02-09-09 | 14:48

dikke lul dat die agent niet in staat is om te helpen, die politieauto is niet eens beschadigd! Als ie nu al in shock is is hij toch tataal incapabel om zn werk te doen, wat kan ie dan wel, bonnetjes schrijven??!? op staande voet ontslaan die slappe zak!

en die lamlul die filmt spant nog wel de kroon, wat een ongelovelijke lulhij heeeft het gewoon zien gebeuren dus hij WEET dat die man er nog inzit en dan niks doen, ooh wat hoop ik dat ie hier nog voor wordt aangepakt...

monomaniac | 02-09-09 | 14:39

Wat een hufter(s), nix "andere politiemensen hebben de man uiteindelijk uit de auto gehaald". Het waren omstanders.
Maar richtlijnen gelden niet boven de NL wet en die zegt dat je iemand in nood verplicht bent te helpen.
Aanklagen voor doodslag, two counts, aanrijden van een bejaarde met het oogmerk deze om te leggen, en het stelselmatig weigeren van een persoon in doodsnood.
10 jaar brommen voor deze bromsnor !

Maja, enkele jaren geleden stonden ze tot 2x toe, ook met hun pief-paf-poef buiten te luisteren hoe iemand binnen werd doodgemarteld....

Maar wel kankeren over hun salaris dat te min zou zijn. Nu, doe je werk en wellicht wil de gemeenschap, wij burgers dus, wel een redelijk salaris betalen.

Zolang ik echter met mijn blanco strafblad, reeds 55 jaar, nog word behandeld als een (potentiele)crimineel op het moment dat men mij aanspreekt is de kans dat ik voor hogere salarissen stem, zeer klein.
Zorg er eens voor dat mijn zoon niet 3x per jaar door kanker ma-rokjes wordt berooft en dan praten we verder. (En natuurlijk Koos-kunstgebit-Spee ontslaan).

Cinq-Marquis | 02-09-09 | 14:34

Weet je ,het is op dit moment zo f@cked up in dit land,dat het me niet eens verbaast!

Elvos | 02-09-09 | 14:32

@ZSU,........... dit gebeurde in Hoofddorp !

tijn2008 | 02-09-09 | 14:26

je zou bijna gewend raken aan dit soort ongeïnteresseerd en apathisch gedrag. Die mensen die daar aan de kant van die gevaarlijk kolkende sloot staan toe te kijken zouden zich heeeeeeel lang heeeeeel diep moeten schamen.... ik wens u vele slapeloze n8en.

crk | 02-09-09 | 14:24

Niks kutpopo. Die kutbejaarden moeten van de weg af.

Maserati | 02-09-09 | 14:13

Wow, mag hopen dat die platte pet een dezer dagen aan z'n einde komt, bij voorkeur door verstikking in z'n eigen braaksel, klerelijer, waar betalen en trainen we die klootzak voor?
Op z'n minst ontslaan en voor de rechter wegens nataligheid.

De rest van die kliek omstanders mag van mij ook in een rolstoel blanden, takkelijers.

koen_c_s | 02-09-09 | 14:09

Staan we weer quitte met die verzopen bejaarde....

Jan Gordelroos | 02-09-09 | 14:07

De bestuurder van de politieauto heeft door de aanrijding nekletsel, een lichte hersenschudding en kneuzingen opgelopen en is ziek thuis."

Volgens de politiechef hebben politiemensen in de regio Kennemerland de laatste jaren ‘zeer vaak’ ingegrepen in gevaarlijke situaties. Daardoor brachten zij hun eigen leven in gevaar.

‘’Omdat het in een aantal gevallen maar net is goed is afgelopen wordt politiemensen geleerd ondanks hun drive om in te grijpen toch de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Eén van de adviezen die wordt gegeven is om niet te water te gaan als er geen ondersteuning is van andere politiemensen. Een ander belangrijk advies is om extra voorzichtig en terughoudend te zijn als je zelf gewond bent. Ik ben van mening dat mijn collega in dit geval niet in staat is geweest om in te grijpen en heb begrip voor zijn handelen."

Zwarte Koffie | 02-09-09 | 14:05

Brakke Obama | 02-09-09 | 11:12
Dat is gewoon het bystander effect dus.

ZSU-23-4 | 02-09-09 | 13:57

Amstelveen zeker weer, elitaire achterbuurt van Amsterdam, ken dat gedrocht wel daar. De mensen voelen zich gemiddeld superieur aan alles en iedereen, maar een gewonde uit een auto trekken zijn ze te lam voor daar, hoewel er ook wel goeden tussen zitten hoor.
Stel overbetaalde, kak-HOEREN. Het simpele bouwvakkersvolk uit de modale volksbuurt bijvoorbeeld had meteen in die sloot gestaan, noem maar iets.

ZSU-23-4 | 02-09-09 | 13:55

En die agent op de motor.. ook zo leuk.. als je pech hebt met je auto en op een 5 meter brede vluchtstrook staat zijn zij de eerste die je staan uit te foeteren dat je uit je auto in de stromende regen moet gaan staan omdat dat "veiliger" is. En dan zo'n agent die ff midden op de snelweg op zijn motor blijft zitten.. ach ja.. regeltjes gelden sowieso niet voor agenten.

Claude Jacque | 02-09-09 | 13:48

Regels zijn regels. Welke politica zei dat ook weer?

landlopertje | 02-09-09 | 13:40

kijk die agent eens onbeholpen staan kijken... iedereen denkt natuurlijk dat hij totaal in shock was omdat zijn autootje een kromme bumper had...
maar de waarheid is anders, die agent KON niets doen.. immers die auto lag op zijn kop in het water dus hoe doe je dan in hemelsnaam een bon onder de ruitenwisser??!
zoiets staat nu eenmaal gewoon niet in het "police officers for dummies" handboek.

en daarbij heet het wel 'diender' maar het mag inmiddels wel onder gewoonterecht worden geclassificeerd dat een agent al lang niet meer dient maar enkel schrijft... mits het niet al te gevaarlijk is natuurlijk.. dan 'dient' eerst in het wilde weg geschoten of geknuppeld te worden.

dirtyoldviespeuk | 02-09-09 | 13:38

Als je ziet dat een auto een sloot of greppel in duikt dan ga je toch niet spannend staan filmen?!!! GVD,het eerste wat ik zou doen is die sloot inspringen!!!
Soms snap ik werkelijk niets van sommige mensen!!! BAH!! K*tzooi!

appart | 02-09-09 | 13:36

Keer op keer blijkt de politie incapabel We worden steeds meer een bananen republiek. Fietslichtjes controlen en op puisterige scholiertjes slaan daar hebben we naast de vele typewerkzaamheden de politie voor.

jaap1423 | 02-09-09 | 13:36

Tja wat kan ik zeggen. Schijn bedriegt?

Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:31

Wat een sukkel in de gele auto bij de Vliegende agent .... zit gewoon naar de anderrijbaan te kijken waar een ander ongeval plaats vond ... deze lutser mogen ze voor de rest van het leven schorsen om op de weg te komen ...

FapMaster | 02-09-09 | 13:27

@ Ed71886710 | 02-09-09 | 12:15

Nou daar zeg je wat.
Ik vind verdomd die moslims eerder bereid tot hulp aan vreemden dan Nederlanders. Dat moet ik ze echt na geven.

nenny | 02-09-09 | 13:23

@ Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:16
Vanzelfsprekend is dat door mij herkend.
Je komt me trouwens niet voor als een Prada-type, maar dit geheel terzijde.

Multiflauwekulti | 02-09-09 | 13:18

Valt weer een boel te evalureren op de Pliesie school ... sterkte voor de motoragent

FapMaster | 02-09-09 | 13:18

Lekker uitgebreid staan lullen over de toedracht terwijl er iemand aan het verzuipen is. Goedzo jongens.

Haaimans | 02-09-09 | 13:16

Multiflauwekulti | 02-09-09 | 13:11
Ik was cynisch en hoop dat je begrijpt en gelooft dat ik er onmiddelijk in zou springen om te kijken wat ik kan doen. Sterker nog, ik ga erin om een eend met een dobber/haak in zijn bek te redden.

Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:16

Nou, nou, ik zie toch echt allemaal mensen:
1. eentje met een gele jack die precies zelfmoord wil plegen op baanvak één en
2. een fanatieke filmert met fanatieke collega's die samen gesellig staan te kijken hoe iemand verdrinkt.
(Gebelgde draait zich om en doet het hek op slot).

de gebelgde | 02-09-09 | 13:15

@Merlot
Heeft weinig met de staat te maken.
Mensen zijn gewoon zo, behalve jij en ik natuurlijk...

doorzondoorsnee | 02-09-09 | 13:14

@chewhakbar | 02-09-09 | 11:25
Je zal 't wel verdiend hebben dan!

Kobus Kloothamer | 02-09-09 | 13:11

@ Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:05
Hm. Mijn outfit zit doordeweeks rond de 900pleuro, maar ik zou er zéker in gaan. Uiteraard niet vóór dat ik de rest van de aanwezigen helemaal de tyfus heb gescholden dat ze te bedonderd zijn.
Trng-smeris met zijn piem0l-excuus. Ik heb 'auw'... ja... wat denk je van die knakker in de sloot? Dat 'ie zit te lachen?

Multiflauwekulti | 02-09-09 | 13:11

So far het excuus van die laffe dienders hier op gs.. Als je commentaar op ze hebt dan geven ze standaard het antwoord "Als je ons nodig hebt, ben je maar al te blij als wij er zijn" . Ik heb dus liever niet dat een agent bij mij in de buurt komt. Ik word er nooit beter van. Ik los mijn eigen zaakjes wel op! Lutserts

Claude Jacque | 02-09-09 | 13:11

Die agent van de verdrinking had zelf (volgens het AD) een lichte hersenschudding. Daarbij opgeteld de algemene impact van de aanrijding en de conclusie is vrij eenvoudig dat die agent gewoon niet helemaal helder was.

Omstanders hadden geen hersenschudding en ook geen last van betrokken zijn bij een aanrijding.

Freddie M | 02-09-09 | 13:11

De staat van Nederland is dat niemand vuile handen wil.
Gewoon blijven filmen is net zo fail als de agent die daar maar staat.
Het is een schande.
Het is een dikke fail voor onze hele maatschappij.
Dat heeft niets met politiek te maken, maar met de instelling van velen onder ons.
En maar plempen dat de politice kut zijn. Altijd maar janken over anderen, maar NOOIT en dan ook NOOIT naar jezelf kijken.
Het is een verrotte maatschappij die alleen nog maar aan 'anderen' de schuld geeft.

borderliner | 02-09-09 | 13:10

zieke zeehonden schijt.!

basj | 02-09-09 | 13:10

Merlot | 02-09-09 | 13:02
applaus, beste plempsel dat ik in tijden gelezen heb

John Muts | 02-09-09 | 13:10

Merlot | 02-09-09 | 13:02
En zo is het gewoon en niet anders.

Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:09

OversteKarremans | 02-09-09 | 12:41
Ik was eigenlijk niet van plan om op commentaar te reageren, wat ik wilde zeggen heb ik al eerder gedaan. Maar wat jij hier zegt is zo'n onzin, moet ik wat van zeggen. Ten eerste ben ik geen manager, maar om deze groep anders neer te zetten dan arbeiders, is natuurlijk al idioot. Het dan ook nog te gaan hebben over Amsterdammers, terwijl je het daarna over Amstelveners hebt, helemaal stupide.
Dan ook nog iets durven zeggen over wat de omstanders daarna dachten, doet mij vermoeden dat jij het filmpje maakte. Wat een zelfingenomenheid, Overste Karremans, maar over je nick, heb ik al een keer eerder mijn oordeel gegeven.

komt dat schot | 02-09-09 | 13:08

prachtige analyse @merlot

superjan | 02-09-09 | 13:06

Je zal maar net je nieuwe Prada's aan hebben wanneer er een situatie als deze zich voordoet.

Lying Dutchman | 02-09-09 | 13:05

De 1e situatie is echt te bizar voor woorden. Zeker omdat die pliesie een inspecteur/brigadier is ofzo. En die filmert dan.... Ik ben verbijsterd.

De Blauwe Aap | 02-09-09 | 13:05

@LekkerAnoniem: Waarom? die gaat uiteindelijk wel het water in, in tegenstelling tot de smeris. Ik vind het redelijk onbegrijpelijk om je op regeltjes te beroepen zodat je met je armen over elkaar een oude man in een sloot van nog geen meter diep kan zien verzuipen. Held zegmaar, alleen dan het volkomen tegenovergestelde

panadol | 02-09-09 | 13:02

superjan | 02-09-09 | 12:18
Die houding zie je veel in landen waar de staat overdominant aanwezig is in de samenleving.
Zo'n samenleving zit vol burgers die vanaf de kleuterschool ingeprent wordt dat ze zelfs niks kunnen en/of mogen, dat de overheid de aangewezen instantie is om zaken op de juiste manier af te handelen, en alles goed onder controle heeft.
Zo'n volkie kijkt bij calamiteiten dan om zich heen waar die Zegenrijk Ingrijpende Overheid nou toch blijft.
En niet alleen uit laksheid.
Ook uit vrees "de professionals" onder de duiven te schieten en daar later op afgerekend te worden.
Eveneens is er vrees om op te vallen, zichtbaar te worden, boven het maaiveld uit te steken: altijd riskant in een staatsgeleide samenleving, die per definitie nivelleringszuchtig is.

In landen waar het er zo aan toe gaat, worden mensen teruggedrongen naar het kleinste territorium, het ikje of het gezin.
Omdat ze over al het andere toch niks te zeggen hebben.
Niet voor niets kwamen juist van achter het "soosjale" IJzeren Gordijn miljoenen zich uitsluitend "met zichzelf bemoeiende" aso's te voorschijn, die grote moeite hebben met zelfs de simpelste vormen van eigen initiatief tonen.

Dat woordje "sociaal" is dan ook niks anders dan een propagandaterm voor "staatsmacht".

En hier zie je dan een hele zwik perfect sociaal afgrerichte Hollandse burgers wachten tot de Hollandse overheid alles even zou regelen.
Plus één Hollandse pliesieagent die even vergat dat hijzelf dus die allesregelende Hollandse overheid was.

En ja, het is kut.
Zwaar kut.
Ik vervloek degenen die deze cultuur bewust zitten aan te sturen, en dat dan hondsbrutaal "volksvertegenwoordiging" en "landsbestuur" noemen.
Zullen we aan Frankrijk eens vragen, of ze guillotine nog ergens hebben staan?
De geschiedenis leert dat je dat gajes met minder niet wegkrijgt; ze maken immers wetten waarmee ze hun eigen schanddaden legaliseren.
Allons enfants de la patriehieje ...

Merlot | 02-09-09 | 13:02

robterdam | 02-09-09 | 12:08

Ja er zit nog een auto tussen maar ook die is er ruim op tijd tussenuit (op 00:21 zit hij al links en hij raakt hem op 00:27).

Punt blijft dat die kerel zit te tukken/fappen/sms-en/emailen.

Koudman | 02-09-09 | 13:01

Ik raad de nabestaanden van deze man aan, de politieman en de filmert te dagen voor grove nalatigheid / dood door schuld. Dit is Nederland anno 2009.

doskabouter | 02-09-09 | 13:00

Wat is er begrijpelijk aan die Agent... Die hoort te zeggen. komop jongens jullie met 5 man aan deze kand duwen, dan doe ik... enz enz... je zal maar ondersteboven door een laagje troebel water als laatste beeld hebben een of andere diender die met z'n armen over elkaar staat en een LUL met een camera. Om kotsmisselijk van te worden.
Ik wil dit item weer bovenin!!!!

superjan | 02-09-09 | 13:00

Pliesie = Harde Fail
Omstanders = idem dito
Hoewel zonder vergunning sloot betreden & mensch redden natuurlijk een fikse Boete oplevert

Tobi | 02-09-09 | 12:59

Ik vind het best nog wel begrijpelijk dat die agent niet kon helpen. Aan die lompe omstanders. En het meest voor diegene aan diegene die het filmt erger ik me het meer.

LekkerAnoniem | 02-09-09 | 12:55

Die motoragent is gewoon niet slim, 1 telefoontje naar traffic control en ze zetten een rood kruis boven de rechterbaan en je kan de matrixborden zien hangen in het filmpje!! Maar wel zuur dat als je dan met je motor op de rechterbaan gaat staan er een idioot zit te slapen of te sms'en en je gewoon omver rijdt...

Utopiad | 02-09-09 | 12:54

@generaal P ik denk dat het weer geestelijke schok schadevergoedingen gaat regenen bij het rijk. Deze filmer en zijn vrienden hebben erg geleden. Overigens GEEN begrip voor die agent. Als je in deze situatie niet ingrijpt hoor je niet in het korps thuis.

superjan | 02-09-09 | 12:51

Het is een gepantserde anti terrorisme bak. Een klap tegen een autotje vang je ermee wel op. Wat een lul smoes. bah

Manonvriendelijk | 02-09-09 | 12:48

Ik hoop dat die niets uitvoerende toeschouwers geestelijke bijstand krijgen naar aanleiding van bovenstaande reacties?

Generaal P. | 02-09-09 | 12:47

Walgelijk, wat een laf volk.
Ik heb die video na 10 seconden uitgezet, ik kan zoiets n iet aanzien...

da wizard | 02-09-09 | 12:42

Teveel managers en te weinig doenerts in de regio groot Amsterdam. Ik woonde eerst in een arbeidersbuurt en als je ergens hulp mee nodig had, dan kwam men uit zichzelf hulp aanbieden. Arbeiders zijn doenerts, managers zijn erg goed in het (verkeerd) aansturen van andere mensen. Als ik het filmpje uit Amstelveen bekijk, dan zie ik de typische Amsterdamse apathische houding. Uiteraard hebben alle omstanders na afloop het idee geholpen te hebben, vertellen ze op kantoor dat ze de leiding hadden over de reddingsoperatie (geen gein), terwijl er maar 1 jongeman in actie kwam en 1 mevrouw natte schoenen kreeg.

OversteKarremans | 02-09-09 | 12:41

Deze filmer is een grotere eikel dan die filmer van dameskontjes die door GS te grazen werd genomen, of niet soms?

landlopertje | 02-09-09 | 12:40

Ik word hier onpasselijk van. Hebben ze daar allemaal last van hersenverweking ofzo??
Ik kan me nog voorstellen dat je niet direct in de sloot springt omdat je bijvoorbeeld denkt dat er niet zoveel aan de hand is behalve dan een auto in de sloot... (politie doet ten slotte ook niks) maar... zeg maar na 20-30 seconden is het overduidelijk dat er iemand in die auto zit.

Gevalletje dood door schuld wellicht. Misschien kan er in dit geval een behoorlijke groep mensen in een keer berecht worden.

oplosmiddel | 02-09-09 | 12:38

Boodschap aan de filmer: wat ben jij een grote eikel, spring er dan zelf in vuile sensatie zoeker. Beetje tof lopen doen met je filmpje, en geen poot uitsteken. Wat mij betreft mag jou dood door schuld worden aangerekend, als de agent in kwestie het ook voor z'n kiezen krijgt.
Laffe zak!

Yeah-banned | 02-09-09 | 12:37

@J-J Van Ballegooijen | 02-09-09 | 12:31

SpijkerT op z'n kop, 1 woord:"Misselijkmakend".

KaiserSoza | 02-09-09 | 12:36

Djeez, beetje "zeuren" over de politie, maar zelf ook geen ene zak doen... en dan nog filmen ook?
DAMN! Spring GVD dat water in en probeer iig te helpen FFS!

Frappant | 02-09-09 | 12:33

overal staan mensen te filmen bij wat je ook doet. 2009 is verstikkender aan het worden dan de jaren 50

xiexie | 02-09-09 | 12:32

@Alcoholic
Speciaal voor jou staat er een linkje naar een filmpje, waar je kan zien dat ambulancebroeders en een agent de man uiteindelijk uit de auto werken. Van de omstanders proberen de paar die nog proberen te helpen het meestal nog door vanaf de wal een beetje richting de auto te leunen. Welgeteld één persoon gezien die het voluit probeert, waarvoor hulde.
En hoewel oom agent nr 1 hier wel een slechte beurt maakt, kan ik zijn kant van het verhaal toch heel wat beter begrijpen dan dat van de omstanders/filmert. En wat is dat dan met beetje boos gaan doen op die agent en "tjongejonge" tegen elkaar zeggen op de kant? Hij helpt niet, das kut, dat zoeken we later uit, er ligt nog steeds iemand in die auto lutsers!

J-J Van Ballegooijen | 02-09-09 | 12:31

What the fuck!? Ongelooflijk.

En-el Hak | 02-09-09 | 12:31

Allemachtig, dat waren de langste 5 minuten die ik ooit op dumpert heb bekeken.... Mijn oprechte deelneming aan de nabestaanden.

*hoofdschuddend weglopen doet*

KaiserSoza | 02-09-09 | 12:30

@balzakius... ow ik vond het wel geil.

superjan | 02-09-09 | 12:26

@superjan | 02-09-09 | 12:21
Nog nooit two girls one cup gezien ? Dát vergeet ik nooit meer.

Balzakius | 02-09-09 | 12:24

JoepMeloen | 02-09-09 | 11:58
Dat heb je goed gezegd.

Merlot | 02-09-09 | 12:24

@watisdit | 02-09-09 | 12:15 :
Dat is het standaard zinnetje, omdat ambulances geen lijken mogen vervoeren. Ook al constateren ambulancebroeders dat iemand morsdood is, heeft hun constatering geen rechtsgeldigheid, dat moet door een gekwalificeerd arts gebeuren en dan moet er lijkenwagen worden opgetrommeld, dat is vaak veel te veel gedoe en vandaar dat ze zo'n lijk dan toch in de ambulance proppen en zeggen: "in het ziekenhuis" of "onderweg naar het ziekenhuis" of "bij aankomst in ziekenhuis" overleden, dan blijft iedereen keurig netjes binnen de grenzen van de wet.

koerbagh ® | 02-09-09 | 12:23

superjan | 02-09-09 | 12:18
Niet springen! (Je kan niet zien wat er allemaal op de bodem ligt) Ergo Voorzichtig de sloot in glijden / stappen, anders zijn er nog meer gewonden..

seven | 02-09-09 | 12:22

Overigens Brusselmans, dit vreselijke filmpje verdient het niet om zo snel uit de kop van de site te verdwijnen. Een van de meest indrukwekkende stukken die ik ooit heb gezien.

superjan | 02-09-09 | 12:21

waakzaam en dienstbaar KUCH KUCH

lptjah | 02-09-09 | 12:20

Natuurlijk wordt er bij de politieverklaring bijverteld dat andere politiemensen de man uiteindelijk gered hebben... wacht eens.. waren dat de omstanders niet, die niet begrepen dat er wat aan de hand was, tot de politie-agent vertelde dat hij volgens protocol niks mag doen... (waardoor de omstanders waarschijnlijk dachten "niets doen? is er wat aan de hand dan? WAT? iemand in die auto?" *springt water in*)

Alcoholic | 02-09-09 | 12:19

JoepMeloen | 02-09-09 | 11:58
Gedankt voor je bijdrage.
Tot morgen.
Doei.

Teun van het Tuinpad | 02-09-09 | 12:18

Voor het eerst sinds tijden weer een filmpje waar ik echt laaiend over ben.
Tuurlijk heel erg van die man, maar die auto had wel vol kinderen kunnen zitten.
Je springt toch direct in die sloot en gaat aan deuren sjorren. Wat is dit voor een volk!!!!!
Die agent moeten ze bij kop en kont het korps uit flikkeren. En dan die sukkels op de kant. ik kan ze wel schuppen. Wat een vreselijk volk. Lekker filmen, en de inzittenden laten verrekken. Wat mij betreft gooit GS de naam van die filmende held op het net.

superjan | 02-09-09 | 12:18

Schandalig en onbegrijpelijk. Maar ach dit komt allemaal door gebrek aan normen en waarden van de achterlijke massa. Stelletje Kudt kuddedieren!

harrybarry | 02-09-09 | 12:17

Ik heb eergisteren nog een tijdje een motoragent gefilmt die continu aan het bumperkleven was, en van links naar rechts ging om vervolgens rechts in te halen en dan weer links in te voegen.
Ik moet alleen nog uitzoeken hoe ik dat filmpje op youtube kan plaatsen, want dat heb ik dus nog nooit gedaan.

von sokkenstopfen | 02-09-09 | 12:17

Wat doskabouter @ 02-09-09 | 12:01 zegt...

kopkaasknabbelaar | 02-09-09 | 12:16

Was er maar een allochtoon aanwezig geweest. Die zou te water zijn gegaan. De Hollanders zijn vooral goed op het verbale vlak.

Ed71886710 | 02-09-09 | 12:15

"en later in een ziekenhuis overleden"
dus echt niet hè. Hij verdronk ter plekke daar.

watisdit | 02-09-09 | 12:15

bertus-benno | 02-09-09 | 12:10
Geen homo's.
Ingelijfd bij de parasitaire geitenwollensokkenlegioenen.
Slap als te lang gekookte spaghetti, maar tegen degenen waar de centen vanaf geplukt moeten worden kunnen ze wél keihard wezen; die kunnen kennelijk niet kort genoeg gehouden worden.

Merlot | 02-09-09 | 12:13

Maar als je met wisselgeld in je hand terugloopt naar de parkeerplaats, en een wout staat inmiddels een bon te schrijven, dán kunnen ze reuze flink en ferm en onverzettelijk wezen.

Merlot | 02-09-09 | 12:10

allemaal homos zonder kloten!!!!!
je gaat toch geen auto staan filmen terwijl die op zn kop in het water ligt met een bestuurder erin.
gewoon naar het gevang met dat soort hockey tuig!

bertus-benno | 02-09-09 | 12:10

diep, diep diep triest van die omstanders.

Stokert | 02-09-09 | 12:09

De politieagent had tenminste nog de smoes dat hij zelf bij het ongeluk betrokken was en gewond was, maar die omstanders zijn gewoon slappe zakken.

captainobvious | 02-09-09 | 12:09

Nee die zgn Jeroen dan met z'n kritiek op de pliesie. Stond er bij en keek er minuten naar voordat het idee bij hem opkomt om een poot uit te steken. En dan achteraf over schande spreken..*huh*?

Durrr | 02-09-09 | 12:09

Ter plaatse verdrinken en later in het ziekenhuis overlijden... Tis wat! Maar triest dat niemand iets doet, wat een losers, aanklagen!

WimDorsman | 02-09-09 | 12:08

Koudman | 02-09-09 | 11:58
Dan heb je niet goed gekeken. Er rijdt nog een auto tussen die gele auto en de vrachtauto! Daardoor kan hij/zij de agent pas laat zien. En dan moet je in die seconde niet afgeleid worden door een ziekenwagen met motoragenten recht.
Het is helaas een overbodige en domme actie van die nobele agent.

robterdam | 02-09-09 | 12:08

ik hoop dat ze de doofpot niet laten aanbranden deze keer...

KingLear | 02-09-09 | 12:03

Wat een geknoei, twee topics door elkaar .....

doskabouter | 02-09-09 | 12:01

@azijnseikerT | 02-09-09 | 11:51
OV Taxi kost geen reedt als 65+ bent.

Balzakius | 02-09-09 | 12:01

Ik kijk niet meer naar dit soort lijkepikkerij filmpies

ultradeep | 02-09-09 | 12:00

dilemma's, dilemma's , dilemma's

Artwido | 02-09-09 | 12:00

-100 voor die ene Jeroen. Blijven filmen zonder met anderen proberen die auto terug te kantelen.

jonjo | 02-09-09 | 12:00

Wie redden de meeste slachtoffers?
Mythe: Hulpverleners redden de meeste slachtoffers.
Feit: Overlevenden redden de meeste slachtoffers. www.nifv.nl/web/show/id=89382
Jammer dat we in dit land eerst naar de politie / overheid kijken voordat we zelf actie ondernemen. De afwachtende gelaten DDR mentaliteit omdat de overheid alles wel regelt doet ook hier zijn intreden.

seven | 02-09-09 | 11:59

@robterdam - Die auto die hem aanreed kon er niks aan doen? Hij had anders bijna 10 seconden om die agent te zien... en hij hoort nog sirenes ook nog. Als die vrachtwagen nou zijn stuur omgooit en hem langs het zicht ontneemt OK maar die kerel in die gele wagen zit gewoon niet op te letten. Dat er dan iemand op zijn bumper zit te kleven doet er natuurlijk niet toe alhoewel die kerel ook fout is.

Snap veder ook niet helemaal waarom het nodig was om de rechterbaan leeg te maken maar goed voor hetzelfde geld ligt daar een motorrijder die onderuit is gegaan bij het invoegen...

Koudman | 02-09-09 | 11:58

Onze ''blauwe helden'' zijn maar in 1 ding goed.... Makkelijke verkeersovertredingen scoren vanuit de struiken en niet te vergeten parkeerbonnen schrijven..
Van optreden heb ze nog nooit gehoord....... Ja ... autochtone kinderen lastig vallen om ID bekeuren in die buurten die die GEEN prachtwijken zijn. Grote lafaards zijn het.
Tenslotte kan de korpschef alleen bij scoren bij zijn superieuren als ie zijn quota heeft gehaald. Verder gaat het nergens over.
Maar ja.... voor nog geen 1500 eurootjes per maand kun je ook niet veel daadkracht verwachten. Doei

JoepMeloen | 02-09-09 | 11:58

Wat een ongelofelijke lul is die filmert, de eerste minuten zijn van levensbelang, doe iets, nee je gaat staan filmen en nog commentaar geven eauk.
Zak in de stront, lutser.

kneuterzak | 02-09-09 | 11:58

P.S en die lamlul van een woordvoerder ook.

dogman | 02-09-09 | 11:58

Die politie lul heel gauw ontslaan is alleen maar geschikt om laf achter een boompje te staan met een laserpistool.

dogman | 02-09-09 | 11:57

Meer Geel op straat

crankshaft | 02-09-09 | 11:55

Die motoragent gaat levensgevaarlijk op de weg staan. Hij had de vrachtauto moeten laten stoppen en file moeten creëren. Dat last second van baan laten veranderen had nog veel meer slachtoffers kunnen creëren. Die auto die hem aanreed kon er niets aan doen. Achter de vrachtauto reed nog een personen auto die nog maar net kans zag om van baan te veranderen. Toen deze opzij ging had hij nog maar 25m afstand op de agent. Wanneer je dan net anticiperend naar rechts kijkt omdat er een ziekenauto aankomt...... Dus voortaan vanuit de vluchtstrook het verkeer dirigeren. Daarbij was het nog een onnodige actie ook.

robterdam | 02-09-09 | 11:54

@veel vaak en vet | 02-09-09 | 11:50
Ben jij wel helemaal lekker?

Porrello | 02-09-09 | 11:53

Bij de aanblik van foto van de beschadigde pliesie-auto in een landelijke dooie boom vanochtend, bekroop me onmiddellijk het gevoel, dat de besturende agent(e) niet zo ernstig gewond kan zijn geweest, dat-ie geen hulp meer aan de greppelende senior zou kunnen verlenen. De Fiatsco Seicento kan nooit veel schade hebben aangericht aan de moderne pliesie-SUV. En daarmee ook niet aan z'n bestuurd(st)er. Het aandoenlijk zwakke excuus van de pliesie voor het niet handelen van betreffende agent(e) versterkte dat gevoel alleen maar. "To protect and to serve" is kennelijk niet het motto van de agent(e) in quaestie.

Dat alles laat onverlet, dat de omstanderTs ook niet bijster alert inspringen op het gat, dat de agent(e) laat.

baba4oog | 02-09-09 | 11:53

Da's de hedendaagse mentaliteit: Veilig achter toetsenbord of camera vingerwijzen naar anderen

-edit | 02-09-09 | 11:51

@Balzakius | 02-09-09 | 11:44

En hoe wou je bij de bushalte komen, die een kilometer verder staat? Hoe wou je van de bushalte naar je bestemming komen die een kilometer verder is...
Taxi`s zijn voor de oudere niet te betalen, zeker niet voor elke boodschap die ze doen.

azijnseikerT | 02-09-09 | 11:51

-weggejorist-

veel vaak en vet | 02-09-09 | 11:50

Vrouwen beginnen altijd te gillen 'doe wat doe wat', zelf doen ze niks. Toch heeft 't wel een functie, ben zelf ook een keer het water ingesprongen omdat zo'n vrouw stond te gillen.

Quote van de week: "ja, we staan te wachten".

landlopertje | 02-09-09 | 11:49

@Jodokus | 02-09-09 | 11:41

nee, nee, die kon niet, die heeft een verbandje om zijn voet..... dan ben je natuurlijk totaal gehandicapt.

DrSnuggles | 02-09-09 | 11:49

@Don Sputare | 02-09-09 | 11:11
Ja, ik snap ook niet waarom agenten soms de wegafzetten met hun motor.. Misschien een ongeval ? Lutser. Het is gewoon een ongeluk..

Balzakius | 02-09-09 | 11:48

@ Don Sputare | 02-09-09 | 11:11
Als jij nou gewoon even je mond houdt.

JasperdePiPaPasper | 02-09-09 | 11:46

laten ze gewoon iemand verzuipen . _100 voor al die lafbakken

r00nus | 02-09-09 | 11:46

@azijnseikerT | 02-09-09 | 11:43
Als je met de auto kan rijden, kan je ook met het OV. Het Openbaar Vervoer is niet alleen een trein of bus, er zijn verschillende alternatieven om te kunnen reizen. Vooral voor ouderen.

Balzakius | 02-09-09 | 11:44

@Superior Bastard | 02-09-09 | 11:42

En die mensen zijn vaak zo goed ter been dat ze dat ook kunnen. FAIL.

azijnseikerT | 02-09-09 | 11:43

78-jarigen horen ook niet meer achter het stuur. Die zouden gewoon gratis met het OV moeten reizen.

Superior Bastard | 02-09-09 | 11:42

Die staan te filmen zijn geen haar beter.... die hadden ook wat kunnen doen!!

Jodokus | 02-09-09 | 11:41

+1 voor de agent die op 3:50 een zweefduik die greppel in maakt

Porrello | 02-09-09 | 11:40

Die_Bart | 02-09-09 | 11:29: "flatscreen getuigen" mooie uitdrukking !

fart majeur | 02-09-09 | 11:40

Melchett | 02-09-09 | 11:36 en geen greintje eigen initiatief dus.

zeg maar jansen | 02-09-09 | 11:38

@Melchett | 02-09-09 | 11:36
Ja, bij de hulpverlening ja.. Zie jij hulpverlening ? Nee, ik zie iemand met een voorbeeldfunctie NIETS doen. In dit geval is het "recht" in eigen hand nemen de voornaamste actie om te ondernemen.

Balzakius | 02-09-09 | 11:38

@Gizza | 02-09-09 | 11:12

Vind je? die vrouw een held? Ze had er gloeiende.......... zelf in moeten springen!

DrSnuggles | 02-09-09 | 11:38

Verfrissend, normaal word er geklaagd dat omstanders de politie in de weg lopen bij de hulpverlening. Nu houden ze afstand - er staan immers meerdere agenten bij! - en weer niet goed. Publiek vraag zelfs meermalen (op 6 en op 28 sec) aan de agent: "Wat moet we doen"? Geen hoorbaar antwoord. De omstanders valt n.m.m. weinig te verwijten.

Melchett | 02-09-09 | 11:36

Sloot van 1 meter diep. Wat een stelletje hufters inclusief die agent om niet in te grijpen. En aangezien je in dit K land niemand ergens voor verantwoordelijk kan houden, zal dit niet de laatste keer zijn.

jdh1964 | 02-09-09 | 11:36

@jamietje | 02-09-09 | 11:32
Dan zal er wel een rede voor geweest zijn. Heb je vroeger niet leren kijken voordat je gaat oversteken ?

Balzakius | 02-09-09 | 11:36

azijnseikerT | 02-09-09 | 11:34 ze reden inderdaad wel erg kort op elkaar ja.

zeg maar jansen | 02-09-09 | 11:35

1. De klootzak in het gele kut-autootje zat te sms'en of te bellen.
2. Wat een wezenloze kutambtenaar die in z'n boekje staat te krabbelen terwijl er iemand ligt te verzuipen. Ik heb het al vaker gezegd: de agenten die op je straat ziet zijn VMBO'erTs die kunnen niet voor zichzelf denken en hebben bijzonder specifieke instructies nodig.

fart majeur | 02-09-09 | 11:35

een laag hangend zonnetje doet wel ns verblinden en bij de plisie moeten ze zeker ook al zelf de stomerij betalen. Als je als omstander je jasje uittrekt blijkt ie bij terug komst leeggeroofd te zijn dus waarom nog? Bij de update is ie zo stom bezig om de motor en zelf op de weg te gaan staan. Het overzicht achter een vrachtauto is zelfs met 80 km per uur en voldoende afstand niet genoeg. Gebrek aan opleiding, inzicht en ervaring. Who's next.....

andre9738 | 02-09-09 | 11:34

Heel erg sneu voor die brommerTagent, dat gun je hem niet. Maar hij had zelf moet nadenken dat achter die vrachtwagen mensen niet zo snel kunnen reageren. (geen overzicht) Misschien zat die gast wel in zijn achteruitkijkspiegel te kijken omdat er kleverTs achter hem zaten.

azijnseikerT | 02-09-09 | 11:34

@OxyMoroon | 02-09-09 | 11:29 Je moet wel en dat is al erg genoeg

@Don Sputare | 02-09-09 | 11:30 +1

AltijdEenMening | 02-09-09 | 11:33

John Muts | 02-09-09 | 11:28 de filmert is idioot, degene die uiteindelijk de sloot ingaat komt kennelijk net aan en doet dat na antwoord op de vraag "zit er nog iemand in?", als ie dan "ja" te horen krijgt stapt ie de sloot in. degene die de vraag beantwoorde, dat is een eikel eerste klas.
de manier waarop de eerste de sloot instapt is ook goed. springen is slecht. regel één bij het verlenen van eerste hulp is: je eigen veiligheid gaat voor alles.

zeg maar jansen | 02-09-09 | 11:33

@John Muts | 02-09-09 | 11:28 Goed punt, er was een agent ter plaatse dus kan ik mij ook wel voorstellen dat iedereen afwacht wat komen gaat. Aan de andere kant mag je ook wel iets doen ipv alleen maar filmen en staan te kijken... Het blijft een feit dat 80% - 90% van de mensen gewoon bij dit soort gevallen niets doen, de rest noemen we helden.

AltijdEenMening | 02-09-09 | 11:33

-weggejorist-

jamietje | 02-09-09 | 11:32

@AltijdEenMening | 02-09-09 | 11:22
Na les 1 volgt les 2: ga niet stil staan op een snelweg omdat er altijd idioten zijn die les 1 niet gevolgd hebben

Don Sputare | 02-09-09 | 11:30

@AltijdEenMening | 02-09-09 | 11:22
Hoop voor de rest van de mensen op de weg dat je dat toch doet.

OxyMoroon | 02-09-09 | 11:29

Wat een narigheid allemaal...

Lijkt me maar beter dat wij als flatscreen getuigen er ons maar niet mee moeten bemoeien..

Die_Bart | 02-09-09 | 11:29

motoragent nam wel heel groot risico zo te zien, ik denk niet dat je dit die bestuurder kan aanrekenen. door de vrachtwagen had hij geen enkel zicht op de nieuwe ontstane situatie.

watsinneneem | 02-09-09 | 11:29

Ik snap best dat die mensen er niet direct induiken. De politie is erbij, dan verwacht je naïef genoeg toch dat er iets gaat gebeuren. Prima dat de cameraman zichtbaar maakt dan onze helden in het blauw blijkbaar echt alleen nog maar leren om te flitsen vanuit een verdekt opgestelde kliko. Maar goed, de gemiddelde reaguurder zou in de oorlog ook vast in het verzet zijn gegaan en zo.

John Muts | 02-09-09 | 11:28

Wat een debiel in die gele seat! even getimed: 10 seconden vrij zicht op de motor agent met toeters en bellen aan. En dan nog vol d'r in rammen. die bestuurder legt dus 300+ meter af zonder een politiemotor in vol ornaat op te merken...
poging tot doodslag ten lasten leggen aub...

RockBock | 02-09-09 | 11:26

hmmm beelden bekeken. Het lijkt me duidelijk dat de hersens van de agent op slot gingen omdat op in de sloot verzuipen geen boete staat. De man snapt er niks meer van hij is naakt.

Fragony | 02-09-09 | 11:25

Ach het gros van de agenten zijn gewoon gefrustreerde teringlijers die alleen aan hun eigen hachje denken. Ik heb louter slechte ervaringen met de politie en in allerlei aspecten met ze te maken gehad. Bonnenschrijvende bangerikken. Bah.

chewhakbar | 02-09-09 | 11:25

Bizarre reacties! (geen reactie dus). Wat betreft motoragent; aanslag gelukkig overleefd en dader bekend. Beterschap!

Stroopdoos | 02-09-09 | 11:25

de mensen die daar bij de sloot staan te kijken en te filmen moeten ze oppakken wegens het niet helpen van een mens in nood! Hoop niet voor ze dat het ze zelf eens overkomt of, erger nog, een kind van hen! Schande!

moe de loos | 02-09-09 | 11:22

@Don Sputare | 02-09-09 | 11:11 En leg jij mij maar eens uit waarom alle mensen die nog enigszins een IQ hebben rekening moeten gaan houden met alle idioten van deze wereld? Ik denk dat we dat al genoeg doen.

Les 1 van het autorijden: Kijk vooruit (en dan bedoelen ze niet, kijk door je voorruit)..

AltijdEenMening | 02-09-09 | 11:22

Met een gepantserde auto een veel kleinere en lichte auto rammen, daar ben je niet van onder de indruk hoor, daar zijn die dingen voor GEMAAKT. Kortom, falende optreden van de agent, zeer triest, zijn collega's duiken wel gelijk het water in, ook de ambulance. Als er een prijs is voor het meest laffe optreden ooit dan wint deze agent hem met stip. Wat een ongelovelijke eikel.

Vloberto | 02-09-09 | 11:21

die agent op die motor is wel een bokkepoot zeg, denk tie dat ie onsterfelijk is ofzo. Je gaat toch niet zo stil staan op een snelweg .. eigen schuld dikke bult noem ik dat!

CombiMagnetron | 02-09-09 | 11:21

Die motoragent had zich nooit zo mogen opstellen! Levensgevaarlijk en heeft hij niet zo op school geleerd!

moe de loos | 02-09-09 | 11:21

Die agenten die later aankomen hebben in de eerste instantie helemaal niet door dat er nog iemand ligt te gorgelen in die auto volgens mij.

Colin O | 02-09-09 | 11:20

Duh... een lintje van de burgemeester of 5000 pluskuddo's op dumpert.

kapotte_stofzuiger | 02-09-09 | 11:20

Ach ja het digitale tijdperk.

Uw Verzekeringsadvis | 02-09-09 | 11:19

Ik had gelezen dat een filmer een automobilist redde en zijn camera verzopen was, dan deze beschamende vertoning.

Brakke Obama | 02-09-09 | 11:18

Die godverdommerde filmerT had toch als een gek die sloot in moeten springen.
Over de rest niet eens te spreken.
De maatschappij, dat ben ...

Frau Antje | 02-09-09 | 11:17

Iedereen die daar staat te kijken en niets doet (ook de filmert) is schuldig. Hoe kan je zo toekijken, echt bizar. Het zal je vader of opa maar zijn die in die auto zit.

doskabouter | 02-09-09 | 11:15

artbrut | 02-09-09 | 11:12
Hadden wel ruim de tijd om de camera te pakken, deze helden, en alles te filmen, lekker te overleggen..

Randdebielen, en als dit geen professionele filmers is, aanhouden en aanklagen.

komt dat schot | 02-09-09 | 11:14

Alleen die vrouw is een held... Pas nadat zij zei dat je toch iemand niet zo laat verzuipen, komt er enigzins actie... Politie genant, toeschouwers genant. Wat leer je tegenwoordig op de politieacademie??????

Gizza | 02-09-09 | 11:12

WakkereNL | 02-09-09 | 11:06 Snap hun verwarring wel, je snapt toch niet wat je moet doen als ook de politie niks doet, hoe kan je dan de situatie echt inschatten ook al zie je het gebeuren?

Fragony | 02-09-09 | 11:12

Wat een idioten daar langs de sloot. Je springt toch meteen de sloot in?

BlackDeathMetal | 02-09-09 | 11:05
Ik denk dat je onderschat hoe snel zoiets gaat.

artbrut | 02-09-09 | 11:12

5e wet van Brakke: het aantal helden is omgekeerd evenredig met het aantal getuigen.
Kunnen die toeschouwers niet vervolgd worden wegens hulpweigering?

Brakke Obama | 02-09-09 | 11:12

het beroemde gezegde als er 1 in de sloot staat volgen er meer

MM0591 | 02-09-09 | 11:12

Klinkt als; hier gaan ontslagen vallen..
En lange saaie discussies op tv/krant/internet.

Jolly_Jop | 02-09-09 | 11:11

Ik zie die motoragenten zo vaak onverantwoord had over de snelwegen rijden, links en rechts inhalend, dat ik denk dat die lui soms niet helemaal goed snik zijn. En dat blijkt uit dat tweede filmpje wel. Natuurlijk is het een lul van een automobilist, maar daar zijn er zoveel van en daar moeten die motoragenten misschien toch wat meer rekening mee houden.

Don Sputare | 02-09-09 | 11:11

Zulke mensen verdienen het om zelf te verzuipen. Kom op zeg, triest dit!

Omelette du fromage | 02-09-09 | 11:10

Die gaat nooit meer een sjekkie rollen achter het stuur.
Motoragent: Sterkte & beterschap.

Zeddegeizot | 02-09-09 | 11:09

Best gezellig, zo 's morgens samen met de GS redactie de Telegraaf lezen.

hekkesluiter | 02-09-09 | 11:08

Dood door schuld?

CoJoNes | 02-09-09 | 11:07

Erg triest om te zien.... Niet alleen van een niet ingrijpende politie maar ook van die lafbek met z'n camera.
Laat toch zien dat je een echte Regilio bent en duik direct die sloot in.

Fluffy Bunny | 02-09-09 | 11:07

Dan de vraag: moet je een snelweg blokkeren voor het laten invoegen van een ambulance? Gewoon op de vluchtstrook staan zwaailichten zal ook wel helpen toch?

Brakke Obama | 02-09-09 | 11:07

Goed topic, maar die titel kan echt niet. Wat een stelletje prutsers zijn die lui die eromheen staan, maar de pliesie faalt uiteraard het hardst.

WakkereNL | 02-09-09 | 11:06

Zou het dan toch zo zijn dat de politie in werkelijkheid helemaal niet je beste vriend is?

Fragony | 02-09-09 | 11:06

Wat een lul in die auto die de motoragent aanrijd, rijbewijs voorgoed inleveren en 5 jaar de bak in.

BlackDeathMetal | 02-09-09 | 11:05

de maatschappij van tegenwoordig ten voeten uit

karpertje | 02-09-09 | 11:05

rip zeker?

Brakke Obama | 02-09-09 | 11:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl