Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuwe culinaire ramp in Nederland

vleesiscool.jpgEr dreigt zich weer eens culinaire ramp in Nederland te voltrekken. Waarschijnlijk zijn we al te laat en komt het net als met de roomboter nooit meer goed. Dat is allemaal de schuld van metrofiele mannen met hun zogenaamde 'BUITENKEUKEN'. Sterker nog, 2009 is het jaar van de buitenkeuken aan het worden (vul evt. aan). Dat komt weer door Rob de Tuinman, en al die andere tuinzuigprogramma's en het feit dat de eens zeer kostbare buitenkeukens nu de onderkant van de markt hebben bereikt. Kijk dan hoeveel hits. Ja, leuk zo'n buitenkeukding in je postzegeltuin, er is echter één probleem. 99 procent van die buitenkeukens zijn niet gemaakt om mee te koken. Lafjes voorverpakte kip koken of een aubergine met AH-olijfolie laten aanbranden gaat best. Maar waar het om gaat tijdens een zomerse dag, namelijk extreem lekker goed vlees bbq-en en opeten met veel bierrr kán dus helemaal niet. Die dingen gaan op gas en zijn ontworpen door mensen (Chinezen) zonder verstand van zaken. Dus rot op met je roestende buitenkeuken en die tuinlifestyle shit. Buiten koken noem je barbecueën dat doe met vuur en op een Weber (of gelijkwaardig). Volg de instructies van deze Youtube Rednecks en hun oldskool BBQ-recepten met bier. Is dat teveel, leer dan goeddoemme in ieder geval hoe je een ribeye klaarmaakt. Da's basiskennis stelletje wellnesshomo's, het gaat echt helemaal foudt nu.

Reaguursels

Inloggen

Niks mis met een Webert hoor. Kun je echt alles mee: roken en grillen! Toch staat dat groene ei nog op mijn verlanglijstje.

Yan | 02-05-09 | 23:26

We kunnen ook altijd nog quermeten?

kettingzaag | 02-05-09 | 07:59

Misschien toch maar liever buren met een BBQ dan zo'n achterlijke vuurkorf.
Dat walmt en stinkt pas echt!
Ze stoppen er van alles in en de rotzooi brandt blijkbaar altijd slecht, te oordelen aan de grote hoeveelheden smerige rook die geproduceerd wordt.
En men stookt die ondingen altijd als de wind jouw kant op staat.
Lig je in je bed nog in de pleuriswalm, tenzij je op tijd je ramen sluit (lekker in een zomernacht.....).
Ik zeg : verbieden die vuurkorven en BBQ tot 19.00u.

Puinbak | 02-05-09 | 06:12

@Evocatus
Op een Hibachi ben je aan het grillen, niet BBQen. Maar goed, maakt niet uit. En die knakkers zijn i.d. best wel boeren! Maar wat je dus nog niet inziet is de zekere 'smooth style' van BBQen. Zo goed, dat jij nog zit te smullen aan een ribbetje terwijl je vrouw door Billy-Bob vana chteren genomen word.

8675309 | 02-05-09 | 03:54

Nog even over het boterprobleem
Geklaarde boter heet op zijn Aziatisch ghee.
is te koop in de betere toko, als je niet zelf wilt maken.
Voord e braaizuchtigen: Half boter + half arachideolie ook prima.
Ave, Evocatus

Evocatus | 02-05-09 | 01:42

Neem mij niet kwalijk, maar die PitBoys zijn wel een zielig stel.
Staan daar een beetje Amerikaans pioniertje te spelen in een achtertuin.
Heel scala aan apparaten erbij. Vis schoonspuiten met de tuinslang.
Die knurft staat trouwens mooi voor lul met dat spuitstuk in zijn kruis.

Zoals hierboven opgemerkt
Zelfbouw van chamotte bakstenen en kookennis & kookkunde.
Ouderwetse gietijzeren Hibachi en eveneens kookkennis en kookkunde. Die karo die MadDog aandraagt lijkt me prima
De rest is übersnobistische rimram om de buren de ogen uit te steken.
Heb gekeken naar die Viking, te erg voor woorden.

Het buitenbakbraaivreetfeest gaat dezelfde weg als het wokken.
Het gros van de would-be foodies heeft ook daar geen vaginaschroef van begrepen.

Moet wel eerlijk bekennen dat een expriment met dat Groene Ei mij wel aan staat, hoewel het gebruik door die lolly-verkoper uit Zwolle geen aanbeveling voor mij is.
Dus dank aan Amen

@prof. Hoxha, graag een artikel over wokken, maar dan goed.
Ave, Evocatus

Evocatus | 02-05-09 | 01:36

pffft sinds ik mijn twee webers heb ingeruild voor mijn mega BBQ op gas (in mijn 0,5HA tuin) zijn de kipkluiven, rib-eyes, hamburgers en sardines veel lekkrder!

ZDEV | 01-05-09 | 21:38

wie heeft 'm niet in de tuin of onder de motorkap gehad: een dubbele Weber is dan ook übercool

zeiksmurf | 01-05-09 | 21:13

@applaus voor de paus
Ja hoor,ziet er best lekker uit.. De z-amerikanen zijn inderdaad de koning van het gegrild vlees,dat lijkt me wel duidelijk.

de grote Anti | 01-05-09 | 21:06

Autochtonen zijn over het algemeen slecht in BBQ.

Zijn er nog churrasco liefhebbers in de zaal?

applaus voor de paus | 01-05-09 | 21:00

Eigenlijk best zonde om goede biefstuk te verbranden jah..'Ook een leuk projectje om eens te proberen als je een paar dagen geduld en een schone werkplek hebt :
www.youtube.com/watch?v=Kb-YwyLTQTo
Zelfs buiten de koeling een paar maanden houdbaar.Hmm... *smakt*

de grote Anti | 01-05-09 | 20:26

Sorry Baron von NoBBQ. Om met een elektrische BBQ hetzelfde aan warmte te bereiken als een gas BBQ -laat staan een kolen BBQ- moet je op zijn minst krachtstroom bij je lokale Essent aanvragen.

YMMMV | 01-05-09 | 19:58

Electrische barbeknoei?
Gehakt ballen maak je gewoon binnen.

8675309 | 01-05-09 | 19:56

Zucht. Kleautemetromietjes. Trouwens een electrische barbeknoei doet het ook prima. Dat geleuter over kolen kan me gestolen worden.

Baron von Lederhosen | 01-05-09 | 19:25

BBQ web rules! NU nog een stuk hickory hout voor in de weber vinden...

Sparky79 | 01-05-09 | 19:08

@ Jeff Hawke | 01-05-09 | 18:10
Heeft niets met ongezond te maken, er is bij Appie stilaan veel uit de schappen verdwenen wat prima was.
Er is nu die huismerktroep van AH zelf voor in de plaats gekomen. Dat is pas ongezond. Veel meer suiker, vetten en andere rotzooi, maar ja, wel veel goedkoper.
Kom maar op Nederland, we worden dikker.
Maar goed, ik doe BBQ en een goed glas witte wijn.
En echt alles op de BBQ. worteltjes, aubergine, venkel, vlees, aardappeltjes in boter en knoflook, zalm, tonijn (wel een beetje rap anders veuls te droog), rode poon. Een BBq maakt het leven een stuk makkelijker. Weinig gesleep en perfect resultaat. Maar géén gas hè? Echte BBQ met kooltjes.

borderliner | 01-05-09 | 19:05

Een paar jaar geleden had Appie nog bakboter, dat niet spettert. Maar dat is stilletjes uit de schappen verdwenen... Zal wel weer ongezond zijn...

Jeff Hawke | 01-05-09 | 18:10

www.bluesmoke-bbq.nl/
Ook een goeie site, veel how-to's en prima recepten voor de gesloten bbq, en of dat nou een dure Weber of een goedkoop ding van de bouwmarkt is, maakt niet zoveel uit als er maar een kap op zit.
Als je de aller goeiste bbq wil, moet je deze nemen: www.biggreenegg.nl/
Kost een paar duiten maar dan heb je ook wat.

Amen | 01-05-09 | 18:00

Metro man?
Soort van lutsert

Zo jammer! | 01-05-09 | 17:52

Eén van de beste Geenstijl artiekels in tijden.

Stir Glenfarclas II | 01-05-09 | 17:43

@ 8675309 | 01-05-09 | 17:13
Dat ziet er heerlijk uit!

Yan | 01-05-09 | 17:22

@/\/\addog | 01-05-09 | 14:23
Ah! Ik herken de kenner!

Wingwoman | 01-05-09 | 17:15

Moeders maakt in de keuken een grote salade met zelf gebakken brood, champignons en uitjes, een lekker aardappel gerecht, boontjes die ze al had gepeld, en een toetje.
Pa neemt de steaks naar buiten die moeder al klaar had staan, en komt na drie kwartier weer binnen met een rokend stapeltje schoen zolen.
En dan heeft HIJ gekookt!

8675309 | 01-05-09 | 17:03

@Nattescheet: "Een goede gas BBQ haalt met gesloten kap, 200 graden celcius."

Mijn Weber Summit gasBBQ haalt de 300ºC ook hoor. Ook lekker om Pizza in te bakken met de pizzasteen.

YMMMV | 01-05-09 | 16:58

Pff. In de zomer staan die 'macho' types ineens te koken. Zonder kennis van zaken helaas. Half rauw vlees, half rauwe kip (want duurt meneer te lang) of je krijgt verbrand vlees wegens te heet vuur. Een ramp. En deze link maakt ze ook nog es pissig: www.google.nl/search?q=kanker+verbrand...
Geef mij maar een visje op gewone BBQ: snel en lekker en zelfs een vent kan m niet verzieken. En ja: schieten maarrrr....

Wingwoman | 01-05-09 | 16:51

zolang je vrouw maar niet klaagt dat je niets klaar maakt ;-)

* minimaal drie keer per dag, en de rest voor de ontspanning *

Je Verzint Het Niet | 01-05-09 | 16:49

Inderdaad, de roomboter is kut. Door allerlei toevoegingen spettert t alle kanten op. Maar dit terzijde. Een goede gas BBQ heeft lavastenen; je krijgt dan ook de bbq smaak zoals op kolen. Zonder stenen kan je je vlees net zo goed gelijk, zonder pan, op je fornuis pleuren. Een goede gas BBQ haalt met gesloten kap, 200 graden celcius. Weber heeft ze, maar andere merken kunnen dit ook. Weber heeft de naam en de prijs. Wordt overigens ook in China gemaakt.

Nattescheet | 01-05-09 | 16:48

Whahaha, bbq-en op gas, zelf hout stoken, het liefst beuk.
Ik heb een eigen houtoven gebouwd, lekker pizzatje bakken achterin, voorin eyeribje grillen, en gelijk wat lasagna bakken, kan geen Weber tegenop.

Dr. Doom | 01-05-09 | 16:42

@wijsvinger

BBQ is helemaal niet slecht voor je gezondheid. Als je vlees van buiten zwart is doe je het verkeerd en als het vol met chemische rommel zit, dan kan je dus gewoon geen fik stoken.

Lai | 01-05-09 | 16:36

woensdag nog ge BBQ, nou ik kan je zeggen ben het nog niet verleerd xD

Helemaal niets | 01-05-09 | 16:36

Had geen flauw idee dat een tuinkeuken nodig is, en ik grill al een tijdje. Een favoriete maaltijd van de familie is herterug steaks (eerst zelf jagen, dan steaks snijden), medium-rare, Wisconsin super-sweet mais kolven, hele tenen knoflook, aardappels, en een lekker slaatje. Lekker Nederlands biertje erbij tuurlijk.
Gewoon door de week effe gauw gauw wat cheeseburgers of brats is ook heerlijk!

8675309 | 01-05-09 | 16:19

BBQ Pit Boys Barbecue te goed voor woorden!!! Whahahaha

Saté21 | 01-05-09 | 16:12

Dit gaat over de keuken. Maar het probleem zit ook bij de slagerijen zoals van Albert Heijn. Daar wordt het vlees standaard in veel te kleine porties verpakt. (Los van discussie over kwaliteit.)

Richtlijn moet zijn 200 gram per portie per persoon. (Althans als het gewoon om vlees als onderdeel bij een complete maaltijd gaat. Eet je bijvoorbeeld spareribs of shoarma dan natuurlijk een veelvoud).

Schout-bij-nacht | 01-05-09 | 15:40

*Naar buiten rent met briketjes en 2 Rib eyetjes

Adriaantjeeeeeuh | 01-05-09 | 15:12

Gewoon ouderwetse BBQ met kooltjes en heel veel gezellige mensen er omheen. BBQen was toch vnl een sociaal gebeuren? Ik stort me wel op de salades en stokbrood met zelfgemaakte knoflooksaus. Dan is zo'n vleesje toch volledig overbodig geworden?!

flopje | 01-05-09 | 15:10

Hoezo koken? Volgens mij gooit de gemiddelde bezoeker hier zijn voorverpakte prak alleen maar in het vet, de oven of magnetron, hoor. Ribeye? Ken je dat eten dan?

Jan Boel | 01-05-09 | 14:57

BBQ rulez. Altijd op houtskool. En in de winter een echte open haard, niet zo'n nepding. Vanavond weer heerlijke spareribs...

Van Druten | 01-05-09 | 14:56

MArianne Thieme, kom er maar in! Dat filmpje over een Fisherman's Breakfast zal wel weer tegen de scheentjes van de millieuterroristen schoppen...

Architect | 01-05-09 | 14:55

tjonge jonge, wat een aansteller ben jij, Prof. Hoxha....
Ten tweede, Nederlandse culinaire is een culinaire ramp.

andywattbulb | 01-05-09 | 14:24


Je kunt steak op elk vuur perfect grillen, je hebt alleen de skills nodig en de kennis.

De heren van het filmpje koken hun ribeye (*snik*) veel te Yankee gaar en serveren er ook nog uien bij (paupers). Die ze dan vervlgens wel weer proberen te glaceren, wat ze ook al niet lukt op die temperatuur.

Overigens is het beetje extra vet (geaderd, nu juist datgene wat de ribeye zo'n fijne steak maakt) er op een BBQ zo uit gelekt. Daarom doen de echte cuisiniers deze in de pan, met (liefst gezouten) roomboter.

Voor op de grill neemt men liever entrecôte.

En zo'n enorm apparaat is voor paupers en prutsers, een chef neemt er zo één

karobbq.com/images/Grill.gif

/\/\addog | 01-05-09 | 14:23

bbq 24/7!

hoocheecoochee | 01-05-09 | 14:20

En dan zullen we het maar helemaal niet hebben over die doorzichtige lapjes die je bij een supermarkt of slager krijgt. Een koe zou er spontaan van gaan janken.
Ik haal mijn vlees in Duitsland. Daar is het echt vers, dikke hompen en nog veel goedkoper ook.

Grasgriezel | 01-05-09 | 14:16

Zwarte Koffie | 01-05-09 | 14:12

Please!

NoMinister | 01-05-09 | 14:13

Ik zie een geenstijl mic.. filmpje?

Zwarte Koffie | 01-05-09 | 14:12

Fleauxe | 01-05-09 | 13:58

Koop gewoon een Viking. Roest niet en werkt echt.

NoMinister | 01-05-09 | 14:10

@ De Droit
Dat is ook heel normaal; helaas zijn er in NL nogal wat zogenaamde puristen, die van hun leven geen fatsoenlijk stuk vlees hebben gegeten, laat staan dat ze weten wat ze ermee moeten. Het zijn de kneuterige kraagjes die moord en brand roepen als je met hedendaagse equipment kookt, want fikkie stoken is zo OERRRRRR. Terwijl ze alleen die paar zonnige dagen per jaar wat verneukt AH vlees in hun waffel duwen.
Ze zijn ongeveer even bedreven met het vlees op de grill als met het vlees in hun broek.
Bij tante Sushi staat de buitenkeuken365 dagen per jaar te loeien en ik hoef niet te liegen als ik zeg dat ik de vloer aanveeg met de kolen prutsertjes.

Eat more sushi | 01-05-09 | 14:07

BBQ'n is leuk op zijn tijd. Jammer dat het dan weer allemaal over de top moet gaan en je een loser bent als je alleen zo'n gammel ding op 3 wielen hebt.

Mcfan | 01-05-09 | 14:03

Toch leuk om te lezen, zo'n bericht, als je net bij de slager een mooie entrecote van een pond gehaald hebt.

mr_666 | 01-05-09 | 14:00

Een buitenkeuken moet bestaan uit:
-gootsteen
-cooker
-keramische kookplaat
-steengrill
-frituur
en dat alles mooi ingebouwd op een steiger of achtertuin.
Dus niet zo'n weber van 2 bij 2 zonder enig comfort noch nut.

Fleauxe | 01-05-09 | 13:58

Hier in Frankrijk is de buitenkeuken (cuisine d'été) heel normaal.

De Droit | 01-05-09 | 13:56

Oh yeah !

That them ribeye on the barbe Que sure as hell smells and luuuks guuud.

solidstate | 01-05-09 | 13:51

Klinkt als... tijd voor een grote GS-BBQ!
Wie stelt zijn achtertuin ter beschikking?

H4rrie | 01-05-09 | 13:51

Ik heb een weber buitenkeuken, wat nu?

Eat more sushi | 01-05-09 | 13:51

BBQ-en is de kunst van het fikkie stoken... Zoals koken bedoeld is; handelen naar de omstandigheden en improviseren. Rosébier-drinkende roze dassendragers met een designbbq moeten eerst op cursus met twee bakstenen en een roostertje, voordat ze een Weber aanzwengelen met een receptenboekje in de hand.
* pakt de verfafbladderaar van B&D er ff bij op standje 1, met de wind mee in een hoek van 80 graden...*

Gemene Deler | 01-05-09 | 13:48

Een buitenkeuken is dus niet hip meer? *afgebroken keukenmuur weer opbouwt*

Harry Turtle | 01-05-09 | 13:45

Topstuk! En inderdaad, ordinair veel vlees + bier.

Carnivoor | 01-05-09 | 13:41

Kudt. Verkeerde draad.

*alsnog op zoek gaat naar topik met pika van geeuwende Wim-Lex*

widtvoet ® | 01-05-09 | 13:41

@widtvoet ® | 01-05-09 | 13:24: En dat moet ik dan weer missen. *baalt*
@wijsvinger | 01-05-09 | 13:26: Volgens mij kun je die bij de Sligro kopen.

Fleauxe | 01-05-09 | 13:39

HY78. | 01-05-09 | 13:33
Lijkt me niet onaardig recept. Alleen 2 dagen lang bier drinken vergt te veel van het goede.

Mouth Of The South | 01-05-09 | 13:39

Vermakelijke fillumpjes. Tussen die rednecks in gezeten. Bob Seger & Tammy Wynette als background music, back to the wild, een vaatwasser in de nabijheid en Gunslinger Joe die zijn .357 op eekhoorntjes aan het leegschieten was.

Van een Suzuki Swift hadden ze daar nog nooit gehoord, al past die makkelijk in de laadbak van de Rams...

Sikkeneur | 01-05-09 | 13:37

Haha voor die 3 mooie zondagen in het jaar een buitenkeuken aanleggen :p Mensen, houdt het gewoon bij een bbq van een paar tientjes en geef je geld uit aan wat er op hoort, mooi vlees en vis.

Francisco | 01-05-09 | 13:35

BBQ en kan alleen maar op houtskool nothing else. Ribeye, Tbone, desnoods karbonade met een vetrand. BBQ blussen als de kool vlam vat met bier. Als BBQ en mager moet vreet dan maar wat anders. Tournedos gaat ook heel goed wel erbij blijven als in de pan.

Proost

Veldwebel | 01-05-09 | 13:32

Nederlanders bbq-en over het algemeen niet, die doen meer aan rituele vlees verbranding. Zwart van buiten en rauw van binnen. Nee bbq-en doe je LOW and SLOW.

Amen | 01-05-09 | 13:30

Een echte barbecue is een slow roast. Een hele lamsschouder op een laag vuur afgedekt 3 uur lang gaar laten roken. Begeleid met flessen ijskoud bier, zolang het duurt. Dat is wat anders dan een paar magere voorverpakte hamburgers op een veels te hete grill flikkeren alvorend het verkoolde gedrocht met Calve saus te overgieten.

Mouth Of The South | 01-05-09 | 13:28

@ Fleauxe | 01-05-09 | 13:17: Hollandse kaas geniet inderdaad ook mijn voorkeur, met name de rauwmelkse boeren Gouda. De cheddars uit Wisconsin zijn in Nederland helaas niet verkrijgbaar.

wijsvinger | 01-05-09 | 13:26

fuckje | 01-05-09 | 13:22
*Bepaalde gedachten heeft bij 'bevers op de barbie'*

Berserker Nr. 1 | 01-05-09 | 13:24

@Fleauxe 13:15

Raar. Hier doetie 't gewoon.

(Is pikaatje overigens van tuinBBQ waarbij tientallen runderen, schapen en varkens in hun geheel worden geroosterd op een grasveldje.)

widtvoet ® | 01-05-09 | 13:24

Bevers op de barbie worden het helemaal in 2009!

fuckje | 01-05-09 | 13:22

bbq is bijzonder slecht voor de gezondheid. Teveel vleesch, van binnen rauw, van buiten verbrand, boordevol polycyclischearomatischekoolwaterstoffen, formaldehyde en andere smerige meuk.

wijsvinger | 01-05-09 | 13:21

Weet niet hoor, laatste wat ik gehoord heb over een buitenkeuken-winkel hier in de buurt is dat ze in een heel jaar 2 keukens verkocht hadden. Gigantische flop dus.

Specy | 01-05-09 | 13:21

AH eigenmerk olijfolie komt van Spaanse plantages en is (dus) smerig. Koop de iets chiquere eigenmerk ronde flessen of Monini en je zit goed.

Mensen barbecueen ook altijd te snel. Doe het rustig en je krijgt de goeie rookaccenten i.p.v roetaccenten in je vlees, vis of schaaldieren.

@Zwartbroek +1

Helemaal gelijk, niks niet Weber!

Lai | 01-05-09 | 13:21

Wat nou jaar van de buitenkeuken? Stop die buitenkeuken in je reedt ja!

*2009 JAAR VAN DE BERSERKER IS*

Berserker Nr. 1 | 01-05-09 | 13:19

@wijsvinger | 01-05-09 | 13:16: Als jij dat denkt dan moet je zeker Amerikaanse kaas kopen. Mensen met verstand van zaken doen dat in Holland.

Fleauxe | 01-05-09 | 13:17

Roergebakken lappen vlees in gesmoorde rook gaat het helemaal worden in 2010

photto | 01-05-09 | 13:17

@ Fleauxe | 01-05-09 | 13:03: nee, ik geloof u niet. De kazen uit Wisconsin behoren immers tot de wereldtop.

wijsvinger | 01-05-09 | 13:16

@widtvoet ® | 01-05-09 | 13:08: Trek eens aan je eigen vinger. Link kapoet.

Fleauxe | 01-05-09 | 13:15

Hoxha, beetje gefrustreerd omdat je met dit mooie weer dienst hebt en binnen moet zitten. Kut voor je!

Espro | 01-05-09 | 13:12

Goh, iemand heeft dus echt de moeite genomen om de Wiki aan te maken.

John McClane | 01-05-09 | 13:06

@Napeauleon | 01-05-09 | 12:56: Geloof me, je wilt niet Amerikanen doorgaan met het maken van kaas.

Fleauxe | 01-05-09 | 13:03

-weggejorist-

Yan | 01-05-09 | 13:00

Buitenkeuken? Wij hebben nog zo'n überantieke kolenbak op vier pootjes in de schuur. En zo dient er geBBQ'd te worden ook. Weg met die moderne fratsen.

Hertogin v. Pauperen | 01-05-09 | 12:59

-weggejorist-

Yan | 01-05-09 | 12:59

Hee Hoxha, benieuwd naar de aanleiding voor dit stukje.

Schoorsteenveger | 01-05-09 | 12:57

Fleauxe | 01-05-09 | 12:44
En Duitsers kunnen geen sorry zeggen en Turken kunnen niet vliegen, maar ook zij doen tenminste af en toe een poging.

Napeauleon | 01-05-09 | 12:56

Wederom: lekker belangrijk

San Paulo | 01-05-09 | 12:54

Webers deugen ook niet meer, sinds een paar jaar geleden de middenklasse-yuppen het BBQen massaal hebben ontdekt. En dat gaat natuurlijk niet op een gammel roostertje; ze moeten minimaal een apparaat van 300 euro hebben, en eenzelfde bedrag aan schepjes, vorkjes en tangetjes. Niet dat er met een Weber zelf iets mis is, integendeel, prima spullen. Maar het is teveel lifestyle geworden. Het is niet de gril zelf die mis is maar de mensen die hem kopen, zelfde als met BMWs, de hele wereld moet weten dat ze een *echte* hebben. En uiteraard hun gasten niet nalaten te corrigeren als ze "weber" zeggen in plaats van "webber". Blegh

Muxje | 01-05-09 | 12:54

Die Webermeuk is - lijkt mij - precies de gaye troep waar het hier bovenaan de draad over gaat. Buiten koken op gas of electra is voor bleekneuzen.
Gewoon een goeie fik onder je vleesch en www.coleman.eu/p-23734-unleaded-2-burn... voor de rest.

Cookie v. eigen deeg | 01-05-09 | 12:51

Jaja, maar echt socializen doe je aan een bbq tafel en ik heb er nog 2 over voor de verkoop. -_-

Sjeik de Friemel | 01-05-09 | 12:50

.... gaaaaaap....... NEXT

R.B.Scott | 01-05-09 | 12:50

.
Wel genoeg water drinken hoor!
.

Mongeaulie waarsguwt | 01-05-09 | 12:49

Op de Dijkshoorn toer pritt?

Dodo | 01-05-09 | 12:47

Gaat helemaal niet goed met de verkoop van die bbq's
Daarom heeft deze metrofiel d'r net eentje via bva auctions op het kopje getikt.
Uit faillissement dat is.

Die bierkip gaat er als eerste op.

Napeauleon | 01-05-09 | 12:47

'Friet met berenlullen en spermasaus.'
Kroketten dus. Boudewijn Büch waardeer ik zeer. Jammer dat 'ie weg is.

-Strotgrondel- | 01-05-09 | 12:45

Vleeseters zijn natuurlijk zwaar geconstipeerde fuckups!

Vis is veel lekkerder, en bovendien: het schijten gaat een stuk fijner.

Boris Poepnagel | 01-05-09 | 12:45

Amen! Ik ga deze zomer een BBQ metselen! Compleet met rook-ruimte en schoonsteen, voor die heerlijke lappen vlees en bacon met rooksmaak!

Yor | 01-05-09 | 12:45

Om nog maar te zwijgen over die achterlijke tuin-bankstellen.

express | 01-05-09 | 12:44

Amerikanen kunnen geen kaas maken en jullie kunnen niet BBQ'en.
En dat zal nooit en te nimmer veranderen. Helemaal niet sinds jullie de 1-persoons BBQ hebben omarmt bij de AH.

Fleauxe | 01-05-09 | 12:44

Does that look good or what !!!! Heb ze in het verleden allemaal al gezien en heel veel van geleerd. Low and slow !!!!

faz | 01-05-09 | 12:44

Een goeie Weber en Weber cokes is genoeg. En goed vlees natuurlijk, een beetje Keurslager verkoopt 10x beter vlees dan bagger van de AH.

Lafayette | 01-05-09 | 12:43

@ Cookie v. eigen deeg | 01-05-09 | 12:36
Woon er straks zelfs in, incl weiland met eigen vlees. Iedere dag fikkie stoken en lekker bbknoeien.

Bos Hout | 01-05-09 | 12:42

Ben ik blij dat ik niet dyslectisch ben.

Nee dus! | 01-05-09 | 12:42

rob de tuinman is eng, ieuw

st0mpie | 01-05-09 | 12:42

Lekker met Bier???

Hele KIP, blikje bier openmaken, zo in z'n hol en op de bbq zetten.
Klep dicht, langzaam laten garen.
Bier gaat koken en geeft je kip die zo geliefde BIERsmaak.

ZO, die is goed met BIER,
EN kip natuurlijk!!

cjg | 01-05-09 | 12:41

Een goeie rib-eye? Saignant, s'il vous plait!

der_zeef | 01-05-09 | 12:41

Bakken en braden is sowieso voor pisnichten. Een echte man scheurt het vlees rauw van de botten.

Lets Kuttekrap | 01-05-09 | 12:41

Nu met gratis pakje zware shag en whiskey.

/()1l) | 01-05-09 | 12:40

neuk al jaren buiten gaat prima

Che_cuevara | 01-05-09 | 12:40

Doe mij maar cote de boeuf, lekker saignant.....

Prins Analia | 01-05-09 | 12:40

Dat met die steak gaat prima lukken, heb precies dezelfde bbq.

Dhr. A. Pocalyps | 01-05-09 | 12:40

Sorry hoor, maar echt lekker barbequen doe je met een metalen rekje op een bakstenen oventje. Hoef je niet voor te metselen, gewoon stapelen gaat prima.

Zwartbroek | 01-05-09 | 12:39

een weber gas barbeque?

doet het ook al 3jaar heel goed.

DeDart | 01-05-09 | 12:38

Wel biologische aanmaakblokjes gebruiken.

CoffeePatch | 01-05-09 | 12:37

@Bos Hout | 01-05-09 | 12:35
Als je een flinke bos hout hebt wel.

Cookie v. eigen deeg | 01-05-09 | 12:36

helemaal mee eens. vergeet btw niet de vis. En dan bedoel ik niet zalmfiletjes en dat soort ongein van de ah. Voor bbq ga je naar de markt, maak je je spul schoon en gooi je dat op een lekker vuurtje.

multi interpretabel | 01-05-09 | 12:35

Beetje buitenneuken mag toch nog wel?

Bos Hout | 01-05-09 | 12:35

Wat mrfreeze | 01-05-09 | 12:35 zegt

flowert | 01-05-09 | 12:35

barbeCuen !!

mrfreeze | 01-05-09 | 12:35

Niks nieuws toch? Ik kook buiten altijd op Euro 95. Of als het nog wat aangebrander moet op ouderwetse superbenzine.

Cookie v. eigen deeg | 01-05-09 | 12:33

helemaal gelijk! bbq ftw!

TheMasterplan | 01-05-09 | 12:33

Al jaren een buiten keuken en dat gaat prima. Gewoon zorgen dat je die in de tropen hebt en niet in zo een miezer land in europa. *Bakt zijn eitje net voor boarding*
Ciao jongens ga weer eens zee op!!

miko | 01-05-09 | 12:33

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken