Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hierrr Wouter, een half procent om lek te dichten

De negers van GeenStijl groeten uHet gaat slecht met de economie en omdat Wouter Bos een draak van een begroting inleverde met Prinsjesdag, moet u nu betalen. Hiervoor is een speciale commissie in het leven geroepen en over twee weken worden er knopen doorgehakt. Reken er maar op dat u straks gewoon twee jaar langer moet doorwerken. Aftrek van hypotheekrente wordt beperkt en in de zorg moet er voor miljarden worden bezuinigd. Dit alles om het financieringstekort nog enigszins binnen de perken te houden. Onze minister van Financiën geloofde namelijk dat de recessie ons niet zou raken en zit zodoende nogal scheef met zijn excelsheet. Beetje dom, want nu moet er geld worden geleend. Om precies te zijn 33 miljard euro = 5,5 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Zoiets noemt men financieringstekort. Welnu, om de overheidsfinanciën op termijn weer in het gareel te krijgen, dient u de portemonnee te trekken. Langer werken scheelt 1 procent van het binnenlands product, snijden in de toch al rammelende zorg 0,5 procent. Geen woord over een mogelijke besparing op ontwikkelingshulp. Want het buitenland hoeft niet te bloeden voor een inschattingsfout van Wouter Bos. En dus blijft Nederland ook tijdens de kredietcrisis gewoon wereldkampioen ontwikkelingshulp. Is trouwens ruim 0,81 procent van het BBP, terwijl gemiddeld in de EU 0,32 procent gebruikelijk is. Zie hier Wouter, een besparing van 0,5 procent. Nee, hoeven we niks voor terug. Stuur Bert Koenders morgenavond maar naar Pauw & Witteman. Geen mooier vermaak dan leedvermaak...

Reaguursels

Inloggen

Lees even mee. In 2 juni 2005 werd het volgende geschreven door AccountingWEB : "Vorig jaar kostte het de Nederlandse schatkist 3,8 procent van het bruto binnenlands product. Begin jaren negentig was dat nog 2,2 procent.
www.accountingweb.nl/cgi-bin/item.cgi?...

Stel het is nu 3,8% dan praten we over dik meer dan 15 miljard, want vor 2008 door CIA geschatte GDP (purchasing power parity) is $687.5 billion (2008 est.) en GDP (official exchange rate) zelfs $909.5 billion.
www.cia.gov/library/publications/the-...

Ik ben het volledig met je eens dat we veel te veel belasting betalen. Ik vind ook dat primaire levensbehoeften veel minder zwaar belast zouden moeten worden. Er is uiterard wel verschil tussen een flatje 3 hoog in een Vogelaar of een riante villa in bos bij Aerdenhout. Of een boterham met plakje kaas of kaviaar met champagne.
Maar ik vind ook dat je niet mag speculeren met primaire levensbehoeften. Dat past niet in een duurzame samenleving. Dus een regering die mensen flink van overwaarde laat profiteren door bepaaalde regelingen is voledig de weg kwijt. 100.000 euro in 10 jaar is 10.000 euro per jaar extra inkomsten. Er zijn genoeg mensen die van dat bedrag elk jaar moeten rondkomen met een baantje hier en een uitkerinkje daar, terwijl er velen zijn die het gewoon in de schoot geworpen krijgen zonder te werken.
Beter is iedereen aa het werk en de belastingen drastisch omlaag. Maar ik denk dat we elkaar daarin wel kunnen vinden.
Ik zie je wel weer eens ergens op het web aangaande dit onderwerp.
Tabé.

The Prisoner | 05-03-09 | 09:39

"Kijken we naar Wikipedia een tmelijk onverdachte bron dan zien we 7 miljard in 2004 en 10 miljard in 2005. Geen cijfers 2006-2009. Ervan uitgaande dat de stijging 3 miljard per jaar is kom ik voor 2008 op 19 miljard. Dus 15 miljard lijkt me aleszins redelijk."

The Prisoner | 04-03-09 | 10:08

Wat je dus probeert te zeggen is dat Wikipedia een onverdachte bron is maar jij dat N I E T als bron hebt gehanteerd. Je hebt dat bedrag met 50% verhoogd. Dit noem ik een verkeerd beeld neerzetten.

(Het doortrekken van de groei is onjuist zonder onderliggend mechanisme te kennen. Bijv de dalende rente zorgt juist voor een dalend effect etc.)

Neem me niet kwalijk dat ik geen tijd heb de links te lezen (niet onvriendelijk bedoeld) maar mijn conclusie oa op basis van bovenstaande is dat de HRA een buitengewoon rechtvaardige component is binnen de inkomstenbelasting en instandhouding een zeer positief effect heeft op woningmarkt en werkgelegenheid.

Overigens klopt je ".. overheidsgeld stoppe in de zakken van eigenaren .." natuurlijk niet. Het gaat om geld door mensen zelf verdiend. Is niet van de overheid, nooit geweest. Mensen hoeven alleen minder belasting te betalen. Maar ontvangen GEEN CENT van de overheid. Kortom rechtvaardige regeling, vooral instandhouden en nu mogelijk zelfs uitbreiden.

Schout-bij-nacht | 05-03-09 | 02:05

Ontwikkelinghulp hebben anderen nog altijd meer nodig.

wiip | 04-03-09 | 18:07

@ Pearly | 04-03-09 | 11:08

Als je goed gelezen had dan had je gezien dat ik het had over verlichte burgers, niet over rasnederlanders. Ik ben absoluut geen rascist.
Om nog een voorbeeldje te geven van verlichte burgers. Wat dacht je van het artikel vandaag over overgewicht en die 135 zwembaden vol vet?
Een verlichte burger weet wat hij eet en waarom zo'n instituut als het NSB bestaat en waarom er tig van dat soort populariserende voorlichtingsinstituten bestaan die ons handen vol geld kosten maar het probleem net oplossen. Een verlichte burger snapt dat en is verantwoordelijk voor zichzelf en zijn milieu.
En zo kan ik nog wel uren doorgaan...

The Prisoner | 04-03-09 | 12:00

The Prisoner | 04-03-09 | 09:50 vroeger zongen we altijd om jouw soort mensen op een feestje: wat een spreker is die man , dat is een man die ouwehoeren kan.
we lachte erom het kon immers weinig kwaad dat iemand zo lekker kon ouwehoeren. Nu lach ik niet omdat er mensen kunnen zijn die jouw waarheid als hun waarheid kunnen gaan zien.
verlichte mensen gebruiken minder energie? omdat ze zelf al licht geven zeker. of gaan alle verlichten mensen op de fiets naar hun werk en/ of scholen?
dus die mensen die met de auto gaan zijn niet verlicht, over fijnstof gesproken.
Dat kunnen dus ook rasnederlanders zijn, die nog verlicht moeten worden.
doet me denken aan jan maat. mijn moeder kreeg een keer een folder van Jan Maat daarin stond dat de vogels en vlinders waren weggevlogen door de buitenlanders.niet door de auto,s nee door de buitenlanders whaaa. ik lachte erom. dat er nu nog mensen zo denken kan ik wel om janken

Pearly | 04-03-09 | 11:08

Vervolg:
Sorry maar hier is de link:
nl.wikipedia.org/wiki/Hypotheekrenteaf...

HPA is geen subsidieregeling maar in de praktijk betekent het gewoon overheidsgeld stoppe in de zakken van eigenaren die weer een deel moete afdragen aan banken e verzekeraars en gemeenten etc. rondpompen van geld dat dus 15 miljard euro kost en ook nog eens de prijzen opdrijft, de mensen gek maakt en huurders de klos laat zijn.
Laat ik een mooi voorbeeld laten zien van iets dat werkelijk gebeurd is terwijl we eerst 1996 schrijven. De jaren daarna is de overwaarde nog steeds enorm gestegen. Het gaat om twee buren. de ene huurt en de andere koopt.
Trouwens je hebt gelijk dat nieuwkomers niet dat voordeel van de overwaarde hebben en dus wat mij betreft niet moeten meebetalen aan de crisis. Het gaat mij om die honderdduizenden die 1-2- ton overwaarde kregen en dachten dat ze heel kapitaalkrachtig waren geworden en neerkeken op huurders en kleine autobezitters etc. Zeg maar de omhooggevallen PvdA-ers, CDA-ers die zelfs wilden overstappen op VVD. Maar goed dat is een beetje uit de lucht gegrepen.
Lees eens het verhaal in de wegwijs van mei/juni 1996 hier te downloaden:
"Kopers veel goedkoper uit dan huurders!" het verhaal van twee buren Kees koper en Bert huurder
www.wegwijs.nl/1011/pdf/24/1210/hash/5...

"Bert heeft in 30 jaar ƒ 189.000,- aan huur betaald, exclusief het beperkte onderhoud aan zijn woning. En bovendien heeft hij verder geen vermogen opgebouwd. Bert moet ook de komende jaren nog huur betalen en deze wordt steeds hoger. Kees daarentegen was over de afgelopen 30 jaren ƒ 108.000,- aan lasten kwijt, inclusief de onderhoudslasten aan zijn huis. Plus hij heeft zo’n ƒ11.000,- over van de verzekering én de ƒ 295.000,- van zijn eigen huis. Kees is dus een vermogend man geworden terwijl Bert elk jaar meer moet betalen".
Lekker peuh zeggen dan sommige huiseigenaren en JPB speelt op die mensen in anders had hij nog slechts enkele zetels over, amper meer dan CU want waarom stemmen mensen anders op het CDA?

The Prisoner | 04-03-09 | 10:26

@ Schout-bij-nacht | 03-03-09 | 19:34

Beste Schout-bij-nacht,

Het is moeilijk om er achter te komen wat nu precies het bedrag is dat de overheid kwijt is aan HPA regeling. Dat komt omdat de overheid dit soort kostenplaatjes zo verdekt mogelijk wil houden om de waarheid te versluieren en zo onrust te vorkomen bij de onrechtvaardige verdeling van de financiën. Als ik er een dissertatie over zou schrijven zou ik waarschijnlijk wel de goeie bronen weten maar dan nog is het moeilijk want ook academici zitte in het netwerk en krijgen geld uit Den Haag en willen dit graag blijven krijgen in de toekomst dus de uitkomsten van onderzoeken zijn gekleurd!
Kijken we naar Wikipedia een tmelijk onverdachte bron dan zien we 7 miljard in 2004 en 10 miljard in 2005. Geen cijfers 2006-2009. Ervan uitgaande dat de stijging 3 miljard per jaar is kom ik voor 2008 op 19 miljard. Dus 15 miljard lijkt me aleszins redelijk.

The Prisoner | 04-03-09 | 10:08

@ Pearly | 03-03-09 | 23:40

Verlichte burgers gebruiken veel minder energie, kopen veel gezonder in en hebben goede manieren waardoor er geen vuil op straat ligt, er veel minder fijnstof is, geen criminaliteit, geen verrommeling landschap, etc. etc. en je dus het gevoel hebt dat het niet zo vol is. Vergelijk het met gevoelstemperatuur. Bijv. gewone temp 10 graden met zon, maar voor je gevoel is het 15 graden.

The Prisoner | 04-03-09 | 09:50

Maar nogmaals wanneer we met zijn allen welwilende verlichte burgers zouden zijn dan zouden we die problemen multicultureel gezamenlijk kunnen overwinnen. The Prisoner | 03-03-09 | 11:55
Dus als alle allochtonen verlicht zijn is nederland ineens niet vol?
man of vrouw je had je het typen kunnen besparen dit gaat nergens over

Pearly | 03-03-09 | 23:40

Wat zorgen we toch weer goed voor mensen die er absoluut niets voor terug doen. Goed he!

HOP | 03-03-09 | 22:05

We gaan het allemaal voelen ja. Behalve dan de probleemjongeren in kansenwijken/prachtwijken/krachtwijken/probleemwijken/multiculturele aandachtswijken/achterstandswijken/vogelaarwijken. Die krijgen nog een zakcentje extra

my anal pony | 03-03-09 | 20:28

"Elk jaar wordt 15 miljard euro gepompt in HPA dus susidie voor huiseigenaren en slechts 3 miljard voor huurders terwijl er van beide ongeveer evenveel zijn."
The Prisoner | 03-03-09 | 09:55

Hoe kom je aan deze flauwekul? Je kent blijkbaar de regelgeving niet en zet ook een volstrekt verkeerd beeld neer.

Punt 1. HRA is geen subsidieregeling. Je betaalt minder belasting tov je geen hypotheek zou hebben. Het bedrag dat je overhoud betreft door jezelf verdiend geld. Lijkt subtiel maar iemand die erop promoveert zou het grote verschil hiertussen moeten kunnen zien.

Punt 2. Je noemt niet het zeer relevante bedrag dat huiseigenaren aan extra belasting betalen (cq minder aftrek krijgen) ivm eigenwoning forfait. Je noemt ook al niet het echt belangrijke bedrag dat mensen de overheid betalen aan btw over nieuwbouwhuizen, etc. Je winkelt enorm selectief, en zet daarmee een onjuist beeld neer.

Punt 3. Je voorstel mbt overwaarde is dubieus. Ga je een verschil maken tussen mensen die wel overwaarde hebben opgebouwd of de vele mensen met een zelfde huis maar recent hebben gekocht en (vrijwel) geen overwaard, dan wel in een gebied zitten waar huizenprijzen dalen of wel overwaarde hebben maar ontstaan door woningverbetering (investering, door velen gedaan)? Uitvoerbaarheid mag ook een criterium zijn als je een voorstel doet.

Punt 4. Gaarne bron noemen voor het bedrag van 15 miljard.

PS: ik kan me niet voorstellen dat je hier echt een dissertatie over schrijft.

Schout-bij-nacht | 03-03-09 | 19:34

Het is allemaal prachtig hoor, waterput hier abortusboot daar. Maar ondertussen kunnen Nederlandse voedselbanken de nieuwe aanmeldingen niet meer verwerken. Kwestie van prioriteiten zou je zeggen. Toch!?

Fleauxe | 02-03-09 | 21:27

Ondertussen zit dat hongerige schorriemorrie wél op internet te klagen over de kwaliteit van het voedsel. Nee, die uitkeringstrekkers mogen van mij het land uit.

Sandos | 03-03-09 | 16:09

@ Pearly | 03-03-09 | 11:24

We zitten midden in de globalisering. We zitten midden in de ecologische, sociale en economische crisis van het kapitalisme.
Alleen verlichte burgers ondersteund door een verantwoord duurzaam en transparant en werkelijk democratisch besturingsapparaat geworteld in de regio en geregeld op wereldniveau kan de oplossing zijn om ons prachtige erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties.
En of je nu werkelijk wel of niet terug gaat naar je roots is niet zo van belang, wel dat je de kwaliteiten die je vanuit je roots hebt meegekregen en die je door je ontwikkeling hebt verfijnd deels ten goede laat komen aan de regio waar je je op dit moment bevind.
Waar ik met betrekking tot allochtonen een probleem mee heb is dat wanneer, en dat zijn met name Marokkanen, ze niet eens mee willen doen. Dan is het toch logisch dat ze weer teruggestuurd worden. Het is toch geen deportatie zoals vroeger wel gebeurde tijdens WOII. Ze gaan toch gewoon terug naar Marokko waar ze het paspoort van in de zak hebben? Ik zie niet het probleem dan dat Nederland dan zal worden weggezet als discriminerend land. Ik zou zeggen rug recht houden. Het is gewoon niet waar. In Nederland zijn vreemdelingen in het algemeen altijd welkom geweest. Het probleem is wel dat Nederland een zeer klein land is en dat wanneer het percentage allochtonen hoog is er wrijvingen kunnen ontstaan. Ratten bij elkaar in een hok geeft ook ellende. Nederland is zo'n beetje het dichtstbevolkte land ter wereld. Er is hier niet eens echt platteland meer.
Maar nogmaals wanneer we met zijn allen welwilende verlichte burgers zouden zijn dan zouden we die problemen multicultureel gezamenlijk kunnen overwinnen. Maar dan zal iedereen ook af en toe vanuit zijn sector het geheel meten willen overzien en verantwoording durven nemen.
Maar ja we zitten sowieso al met een globaal kapitalisme dat aleen zijn eigen geld zoekt en niet begaan is met sociaal en ecologisch kapitaal tenzij goedkope arbeidskrachten en bodemschatten die exploiteerbaar zijn. En dat internationale kapitaal wordt nog steeds onvoorwaardelijk gesteund door USA, Israel en Nederland en nog een hele reeks "verlichte" landen.

The Prisoner | 03-03-09 | 11:55

Ooit, ooit zal PvdA moeten toegeven dat Nederland vol is.The Prisoner | 03-03-09 | 09:11
zal het helpen als ik naar Israel ga naar mijn roots?
Het zit toch wel in de planning daarheen te gaan , maar denk persoonlijk dat ik er vaart achter ga zetten. Begin een beetje de kriebels te krijgen hier in nederland, niet alleen door de opkomst van wilders maar van zijn stemmers die steeds makkelijker hun (voor) oordeel klaar hebben over allochtonen.

Pearly | 03-03-09 | 11:24

geen hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro lijkt me niet meer dan logisch, verlaag die drempel maar naar 500.000 euro. laten we met zijn allen maar in eenheidsworst-huizen F5-en.

Patrick Zweedsey | 03-03-09 | 10:33

-weggejorist-

Ondie | 03-03-09 | 10:31

-weggejorist-

Ondie | 03-03-09 | 10:28

Nou, daar gaat-ie weer.
Allemaal lekker PvdA blijven stemmen en alles komt goed! Dit keer zonder eh... geitedingesaccent.

Giaur[II] | 03-03-09 | 10:13

Nog ee benadering.
Elk jaar wordt 15 miljard euro gepompt in HPA dus susidie voor huiseigenaren en slechts 3 miljard voor huurders terwijl er van beide ongeveer evenveel zijn. Dat is onrechtvaardig. De afgelpen 20 jaar is mede daardoor een enorme overwaarde op het huizenbezit in Nederland ontstaan. Met die extra overwaarde van minimaal 1-2 ton per huis hebben de banken die de hypotheken verstrekte zitten gokken op de wereldmarkt. Dat hebben banken wereldwijd gedaan.
Men zegt dat we de banken nodig hebben. Ik weet het niet maar stel het is zo.
Waar kun je dan rechtvaardig het geld vinden?
Volgens mij bij diegenen die de afgelopen 20 jaar die overwaarde in hun zak hebben gestoken. Het zijn ook de hypotheken die deze crisis veroorzaakt heben dan moeten de hypotheekhouders die aan die overwaarde hebben verdiend ook weer geld terugstorten. Dit is de wet van de communicerende hypotheekderivaten. Het onderwerp van mij dissertatie.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:55

@ Tobus | 03-03-09 | 08:30

Spijker op zijn kop.
We worden door een waterhoofd iedere dag opnieuw verneuqt.
Op ieders bagaedrager zitten twee vette ambtenaren, twee NGO mederwerkers, twee bankemployees, en dertig bestuurders.
Provincies weg. Basis: gemeente en direct erboven Den Haag. Of misschien nog beter. We sluiten ons aan bij Nordrhein Westfalen dan zijn we ook van Den Haag af; van die domme HPA, veel te hoge overdrachtsbelasting, te dure voedsel en kledingwinkelketens, veel te dure auto's, van die domme staatstv en worden we weer een beetje een volwassen land.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:42

@ seven | 03-03-09 | 03:53

"Vergeten we de EU niet in dit plaatje, we zijn nog atijd grootste netto betaler..

Onze politiek verkwanselt miljarden om maar op het pluche te kunnen zitten. Nederland wordt gezegd is rijk. OK maar niet voor lang. Zijn wij dan "straks" de grote netto ontvangers dan?
Dacht het niet.
Landen als Portugal hebben een veel lager inkomen per hoofd van de bevolking maar dat land is niet vol en heeft veel meer potenties dan het vervuilde Nederland met zijn sociale islamitische misère en Slochteren vijf voor twaalf. Reken ik de grijze dagen niet eens mee wanneer in Portugal en Marokko de zon schijnt en de zonnecellen hun werk doen en waar ze tzt allemaal voor een prikkie in een stroomaangedreven automobiel kunnen rijden.
Ons land en ik heb het al zo vaak gezegd verdient veel beter dan de middenmoters die hier hun zaken spekken en braaf op fiets met boterhammenblikje naar parlement gaan (Kok, Donner) maar die wanneer ze aan het strand van Copacabana zitten (of hun privezwembaden somwhere over the rainbow) het helemaal lekker laten gaan. Ik ken ze toch die jongens van de Goische matras, het Haagse pluche, de Wasenaarsche sjiek. Maar doen ze wat voor de gewone man? Nee geld graaien bij hun vriendjes Bos en Wellink en die Jonge Rius laat zich door zulke types (weliswaar in het pikke(n)donker in haar gigantische .rs.h neuqen.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:33

The Prisoner | 03-03-09 | 09:20

Was een nulletje weggevallen. 1000 x 3,7 = 3,7 miljard.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:21

Republika | 03-03-09 | 09:03
Dat is nu dus precies waarom we ontwikkelingshulp geven.

reperman | 03-03-09 | 09:20

hypotheekrente boven de 1 miljoen afschaffen levert al 3 Miljard op op jaarbasis. Als we het nog eens verder terug schroeven naar NHG + 1 ton = 365.000 euro max, dan is Jan Doedel in Nederland niet de lul en heeft de man met het gat in zijn hand genoeg centjes om nog meer failliete banken op de been te houden.

faz | 03-03-09 | 09:20

@ Dostranamus | 02-03-09 | 21:28

Dat is inderdaad een hele goeie.
Voor al de immigranten die hier gekomen zijn. We hebben 3,7 miljoen allochtonen.
Stel iedereen stuurt 100 euro per jaar naar zijn familie dan praat je al over 3,7 miljard euro ontwikkelingshulp. En dat geld wordt niet in de Nederlandse economie gestopt.
Verder moeten de Pausen en Ayatollas stoppen met propageren om kinderen te krijgen. De wereld is gewoon hardtikke vol maar ja de economie is gebaseerd op groei hè? De geitenwollen sokken van de Club van Rome hadden dus toch wel gelijk. Groei en fuck is de coke van de econoom en captains of industry.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:20

We geven dagelijks gigantische sommen ontwikkelingsgeld aan onderontwikkelde moslims die de verlichting ontkennen.
Ontwikkelingshulp van huurpenningen bedoeld voor stenen naar opbouwwerkers in Vogelaarwijken; ontwikkelingshulp voor geterroriseerde slachtoffers van islamitisch huiselijk geweld; ontwikkelingshulp voor arme Islamitische kindertjes die geschoold moeten worden, die van het criminele pad afgehouden moeten worden, ontwikkelingshulp aan de slachtoffers van de criminele marokkaantjes, ontwikkelingshulp in de vorm van huursubsidie om de moslims te laten wonen; ontwikkelingshulp om de moslims aan het werk te helpen; ontwikkelingshulp die dus niet naar de eigen minima gaan die het steeds harder nodig zullen hebben.
Ooit, ooit zal PvdA moeten toegeven dat Nederland vol is. Zo ook zal CDA moeten toegeven en zo ook VVD dat ze de moslims hier naar toe heben gehaald vanuit winstoogmerk en niet aan het landsbelang hebben gedacht maar alleen aan zich zelf. Vuile egoistische ratten in hun eigen boompje beestje wereldje.

The Prisoner | 03-03-09 | 09:11

IntellectueelPersoon | 03-03-09 | 08:38
Geenstijl is geen eigendom van SBS, ze zijn eigendom van de Telegraaf.

-Seb | 03-03-09 | 09:04

reperman | 03-03-09 | 08:19
Volgens mij is dit onzin. Een waterput in de rimboe van Centraal Afrika weegt nog altijd niet op tegen het gemak van onze heerlijke verzorgingsstaat plus alles wat daarbij komt.

Republika | 03-03-09 | 09:03

@ reperman | 03-03-09 | 08:38
zelf knippen en plakken niet.

Tobus | 03-03-09 | 08:44

GEENSTIJl, does wakker worden doen! WakkerNederland heeft 50.000 leden. Of weten jullie dit al? Geenstijl is niet voor niks eigendom van SBS... Ik heb jullie al door hoor (:

IntellectueelPersoon | 03-03-09 | 08:38

Tobus | 03-03-09 | 08:31
paspoort + visum = legaal.

reperman | 03-03-09 | 08:38

@ reperman | 03-03-09 | 08:19
Geen ontwikkelingshulp = ook geen papier meer om paspoort en visum op te printen :).

Tobus | 03-03-09 | 08:31

Wat een gekeutel, en maar afwentelen op het volk. De kamer wilde wat jaar geleden niet dat Nuon en Essent samen zouden gaan. Nu worden beide kleintjes voor veel geld opgekocht door buitenlandse bedrijven. De hoofdaandeelhouders, de gemeenten, verdienen hier honderden miljoenen aan. Waarom wordt dat niet gevorderd van rijk op gemeenten? Zeker in deze tijden van crises lijkt me dat geen verkeerd plan, helemaal niet als je beseft dat veel gemeenten al honderden miljoenen in kas hebben of hadden, maar dat in IJsland dachten te moeten steken ipv in ons jaren-50 wegennet, de zorg, of andere belanghebbende zaken.

De NL staat is schathemeltje rijk, maar de honger naar geld is zo mogelijk noch groter.
De gezaghebbers zijn laffe honden. Nee, je zal zelf een beslissing nemen, dat kan je toch even stemmen kosten zeg! Dus stel je een commissie in, die wat vooringefluisterde adviezen geeft, die dan keurig worden opgevolgd. Wel de schuld, maar niet de last, want je doet wat de "knappe koppen" hebben uitgedacht.

De overheid zou eens helemaal gestroomlijnd moeten worden. Weg met de provinciale besturen. Weg met alle semi-overheden als waterschappen. Gewoon een NL rijk met een berg gemeenten eronder, waarbij de staat ALTIJD het laatste woord heeft, en niet de gemeenten zelf maar wat aan mogen rommelen, zonder verantwoordelijkheid te hoeven dragen. Ik garandeer u: bij invoering van bovenstaande en een goede begroting/afspiegeling van wat er allemaal gedaan wordt voor veel geld (teveel ambtenaren, subsidies voor de gekste groepen en dingen, projecten waar heel veel gepraat wordt maar zo min mogelijk gedaan en ontwikkelingshulp), is NL ineens de parel van de wereld, het land van de onbegrensde mogelijkheden met bizar veel geld in de knip. Wie weet, zit er dan zelfs zowaar belastingVERLAGING in. Banken waren alleen de katalysator van de crisis, de échte oorzaak zijn de landsbesturen en hun hele verrotte structuren an sich.

Tobus | 03-03-09 | 08:30

@ Karel Kruizenruiker | 03-03-09 | 08:20
Sao Paulo - Premier Jan Peter Balkenende ziet nu al uit naar de zomer van 2014.
Waar heeft die man z'n gedachten??

JanRap | 03-03-09 | 08:30

En dan te bedenken dat de PvdA zo voor het generaal pardon was , wat de belastingbetaler honderden miljoenen per jaar kost.
.
En nog willen ze niets doen aan de weer toenemende stroom gelukzoekers naar Nederland; die behalve het vele geld ook nog zorgen voor allerlei andere problemen.

kuifje. | 03-03-09 | 08:29

Gelukkig maar dat liefde gratis is!

De Boogie Man | 03-03-09 | 08:24

Even o.t.
kijk vanmorgen even niet op de voorpagina van de Televaag, daar wordt je niet vrolijk van.

Karel Kruizenruiker | 03-03-09 | 08:20

Ik snap niet waarom hier zoveel mensen tegen de hoogte van de nederlandse ontwikkelingshulp zijn.
Als we deze mensen in hun eigen land helpen, dan is de kans toch kleiner dat ze naar Nederland komen?! En dat is toch wat jullie nastreven?

reperman | 03-03-09 | 08:19

Ja hoor, typisch Nederland: de hut staat in de fik en in plaats van blussen gaan we kijken of de buren nog hulp nodig hebben bij het tuinieren. Het wordt tijd ze in Den Haag prestatieloon krijgen, is het tekort meteen opgelost.

Pikkestrijder | 03-03-09 | 08:18

OT @Redactie
Vogelaar wist nou toch weer niet zeker wat de inhoud van Wilder's film is.
www.elsevier.nl/web/10225642/Nieuws/Po...
Als ze het wel had geweten, had Balkenende het ook geweten, en had hij dus vorig jaar daarover gelogen. Maar nu beschermt Vogelaar Balkenende toch nog.

Alleen zou Vogelaar bij Paul de Leeuw weer wat anders gezegd hebben, volgens een lezer bij Elsevier. Als dat fragment even in de Dumpert kan komen, word het misschien toch een interessante tijd voor JBP:
observateur op dinsdag 3 maart 2009 07:40
'Wat we in het boek opschrijven is onze indruk. Onze waarneming was toen dat Wilders wel zou begrijpen dat hij niet zo ver moest gaan.'
Dit is niet wat ze bij Paul de Leeuw zei!
www.elsevier.nl/web/10225642/Nieuws/Po...

Mark d'Aviano | 03-03-09 | 08:13

"Tekort van 33 miljard euro = 5,5 procent van het BBP" klinkt veel te soft.
Tekort van 15% op de rijksbegroting klinkt realistischer.
Dat is vergelijkbaar met een tekort van €350 per maand voor een modaalverdienert.
Maand na maand na maand, dan schrik je wel even. Ga je dan naar de Bahama's met krokusvakantie?

JanRap | 03-03-09 | 08:12

jemoederkijktmee | 02-03-09 | 21:40

Oh ja dat is goed voor de economie. Huizenprijzen werden massaal opgevoerd door de babyboomers. Er zijn nu -tig gezinnen waarvan vader en moeder beiden werken om hun 500K hypotheek te kunnen betalen.

De hypotheekrenteaftrek is niets anders dan een kleine korting op het absurde bedrag dat ze aan belastingen betalen, namelijk gemiddeld 42% tot 52% van hun volledige inkomen.

Als er voor dit soort gezinnen een cap op de hypotheekrenteaftrek wordt gezet, dan gaat de huizenmarkt helemaal op slot, gaan mensen geen cent meer in de economie steken. En bij ontslagen komen er veel mensen zwaar in de problemen.

Een ander nadeel is het precedent. Een volgend kabinet zal de norm niet op 5 ton leggen, maar op 4 ton. Daarna 3. 2. 1. En weg is je geld: opgeslokt door luie ambtenaren, subsidies, uitkeringen, mislukte infrastructuur projecten, inefficiente zorg en scholing en ontwikkelingshulp...

mail cheauvinist pic | 03-03-09 | 07:57

Kunnen we nog stemmen over ontwikkelingshulp ? Ik heb dat nooit toegestaan. Niet voor zover ik weet. Ze zijn toch hendig genoeg daar in Nigeria ? Iets met 419 en scam en koffers vol met geld ? Ik krijg ook steeds mailtjes of ik een paar miljoen wil verdienen. Ze schijnen ze nogal te hebben daar ..... dusss

Jan Gordelroos | 03-03-09 | 07:56

En de enigen die niets van de crisis merken zijn de luie politici, ambtenaren en de subsidie slurpers. BAH!

mail cheauvinist pic | 03-03-09 | 07:48

koffiemuts | 03-03-09 | 07:30
Geen dank KM.
*pakt restanten in en belt Mevr Froger*

o/t
De AEX binnen 6 maanden naar 170, en daarna naar de 110.

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 07:32

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 07:12
Ik moet er vandoor. Bedankt Teun, je had het weer prima verzorgd. Wil jij de ontbijtrestanten straks even naar de voedselbank brengen? Prettige dag verder!

koffiemuts | 03-03-09 | 07:30

Als er echter, zoals nu, iedere 2 minuten 2 leden bij komen, dan komt het goed.

Watler | 03-03-09 | 07:18

Goh; wat ziet mijn oog op teletekst:
"De Telegraaf heeft in twee weken tijd meer dan 50.000 leden gekregen voor de nieuwe omroep Wakker Nederland. Daarmee is aan één van de eisen om volgend jaar tot het bestel van de publieke omroep toe te treden voldaan".
Daar sta je dan, met 35.792 na 2 maanden, banden leeg te laten lopen. Sneu.

Watler | 03-03-09 | 07:15

koffiemuts | 03-03-09 | 07:01

Met Prinsjesdag hebben ze een begroting ingeleverd waar ze nu 33 miljard op tekort komen.
Dat zegt genoeg, denk ik zo.
Oja, Necrosis,dat er vanochtend geen rosbief op tafel staat, is nog geen reden om niet aan te schuiven.

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 07:12

Barbatruuk! | 03-03-09 | 06:58
Nee Barba, wij mogen onze naasten niet vergeten. Pak jij ook maar een broodje van de ontbijttafel hier.

koffiemuts | 03-03-09 | 07:12

@ Necrosis.
Slaap je uit vanmorgen? Wakker worden, je sapje wordt koud.

koffiemuts | 03-03-09 | 07:03

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:53
Ja, ik denk dat ze zich met dat rookverbod nog eens dubbelop in de vingers hebben gesneden. Er wordt minder gerookt dus het Rijk loopt die belasting ook nog eens mis. En de oudjes leven langer omdat ze niet meer paffen. Dat hele rookverbod was een domme zet van Klink. Zoals GS zegt: men heeft er een rotzooi van gemaakt.

koffiemuts | 03-03-09 | 07:01

Stel je voor dat de negertjes in Afrika minder te eten hebben dan wij, dat kan toch niet.

Barbatruuk! | 03-03-09 | 06:58

koffiemuts | 03-03-09 | 06:51
zelfs Zuster Gerda doet er aan mee.
De lieverd ligt nu aan een waterpijp te sabbelen.

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:53

Bergverzet | 03-03-09 | 06:50
Ik bid niet.

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:51

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:47
Dat klinkt goed! Graag Teun. Wat een triestigheid allemaal in dat topic hierboven. Is het waar, dat er in alle bejaardentehuizen weer volop gerookt mag worden of heeft men mij wat op de mouw gespeld?

koffiemuts | 03-03-09 | 06:51

In het kader van de komende bezuinigingen heb ik besloten dat rosbief momenteel niet te vinden is op de ontbijttafel.

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:50

Eigen honger eerst! En ja, jullie hebben gelijk een groot deel van de ontwikkelingshulp verdwijnt in duistere putjes. Maar ja, toen we in de afgelopen 10 jaar allemaal dikke overwaarde op onze hypotheek aftrekbare woninkjes hadden hoorde ik niemand klagen. Nee we waren allemaal stoer aan het beleggen en aan het opscheppen over hoeveel winst jij wel weer had gemaakt op je stukjes TomTom. Tja en nu gaat de economische zeepbel stuk. We geven de beleggers, de bankiers, de allochtonen en de ontwikkelingslanden de schuld en we bidden dat messias Wilders het brood oneindig breekt en van water wijn maakt.

Bergverzet | 03-03-09 | 06:50

koffiemuts | 03-03-09 | 06:43
Ik sta net de broodjes af te bakken.
Een sapje erbij?

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:47

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:41
Goedemorgen Teun, hier ben ik al, goedemorgen allemaal.

koffiemuts | 03-03-09 | 06:43

*zich afvraagt waar de rest van de Ochtendploeg is*

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:41

Kijk, dit is de reden waarom ik zojuist lid ben geworden van PowNed!
Geenstijl durft tenminste!
Buy Dutch!

(btw, echt koel die leden counter, als je je inschrijft en refreshed werkt het ook echt!)

mennie | 03-03-09 | 06:40

Agent327 | 03-03-09 | 06:34
Ik denk dat 250k wel welkom zou zijn, zo in tijden van crisis.
Morgen deze morgen trouwens.
Enne, Slaperig Nederland heeft ze idd binnen.
( en PoonT stiekum ook, denk ik zo )

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:37

@Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:28
waarom zou je dat willen hebben?

Agent327 | 03-03-09 | 06:34

Heeft iemand het nummer van Mevr E Herfkens?

Teun van het Tuinpad | 03-03-09 | 06:28

/ot
Hoor net dat omroep Wakker NL in 2 weken tijd 50.000 leden binnen heeft. Dus het kan wél.

Agent327 | 03-03-09 | 06:17

Is ontwikkelingshulp fout? misschien niet in een andere vorm: lees maar eens
Dambia Moyo's boek The independent.
Dan het volgende, organisatiekunde, regels moeten zijn: aanvaardbaar, uitvoerbaar en controleerbaar, voldoet een regel of besluit niet aan een van deze criteria, niet aan beginnen! hoeveel regels of besluiten, heeft onze overheid gemaakt in het verleden, die NIET aan deze criteria voldoen? En hoeveel hebben die regels gekost? Denk eens aan onuitvoerbare projecten of die volkomen uit de hand gelopen, subsidieregelingen, desinvesteringen en niet te vergeten idiologisch getinte hobby's.
Nederlandse baken hebben in de afgelopen jaren 94 miljard Euro aan de voormalige Oost-Europese landen geleend om te investeren. Deze landen kunnen de rente nu niet meer betalen, om nog te zwijgen over aflossingen, omdat "wij "hun producten niet meer willen of kunnen kopen ( laptops, auto's etc.) is dat de volgende crisis? waarschijnlijk wel. Dan de overhead kosten van onze overheid: deze overheid heeft een " divisie structuur" in plaats van een directere "Platte 'organisatie structuur ( denk aan peter principle ) er ontstaat zoveel ruis dat deze in veel gevallen niet meer te overzien is. Om maar te zwijgen over de overbureaucratische rompslomp, lees kosten. Dan nog maar te zwijgen over de veel te geringe inspraak van de bevolking ( het getrapte verkiezingssysteem) en geen referendum. Al bij al kunnen we dan toch concluderen dat niet alleen deze regering verstek heeft laten gaan, maar pakweg alle regeringen die wij de afgelopen +/- 35 jaar hebben gehad. Momenteel zou een eerste stap kunnen zijn: stel een overheidsfonds ter beschikking om ondernemingen, tegen rente, kapitaal te verstrekken om lopende opdrachte uit te kunnen voeren, omdat de banken "vlees" op de ribben moeten krijgen ( denk aan die 94 miljard waar nog over gezwegen wordt.). Zorg ervoor dat de koopkracht van de burger gehandhaafd blijft in plaats van die de duimschroeven aan te draaien. En ga zo maar verder proficiat!

Sjeng de helle | 03-03-09 | 06:06

Overigens, waarom denk je dat Noutje naast creme de la creme Woutje zit tijdens de aankondiging van nieuwe financiele stappen?!
Heel simpel: waar iemand schuld heeft (de staat), is er ook een schuldeiser (de bank).
Indien de schuld niet ingelost kan worden, kan de schuldeiser invloed eisen, zelfs totale controle eisen.
Woutje staat dus onder curatele.
Dus heel NL staat onder curatele. En Noutje bepaalt; Trichet bepaalt; het IMF bepaalt.
Zeg dus maar dag tegen je handje.

PAAL! | 03-03-09 | 05:08

Hey, Fleisch... Hey...
Het is hem nu juist om die leningen van miljarden euro's te doen. Dat is immers nodig.
Die hele crisis is niet ontstaan omdat mensen geen geld meer konden terugbetalen, en ook niet zozeer omdat de de over het paard getilde snoevers woekerwinsten maakten (hoewel zij samen met de centrale bankiers de schuldigen zijn), maar omdat mensen geen geld meer lenen.
In de VS krijgen mensen continu creditcards thuisgestuurd om nieuwe leningen aan te gaan, en hier in NL worden we gebombardeerd met leencommercials (neen, niet die leen) en telefoontjes van obscure instanties die je vragen of je een lening hebt.
Het punt is dat mensen niet meer lenen, en dat het financiele systeem slechts kan bestaan op basis van leningen.
Dus als de massa niet meer leent, dan valt het bancaire systeem verder in duigen.
Dus beslissen onze ministers om de staatslening op te voeren.
Met andere woorden: financieringstekorten zijn juist nodig. Lullig he?

PAAL! | 03-03-09 | 05:01

@ VanFrikschoten | 03-03-09 | 04:07

Ah, vandaar dat ik nog steeds op die trein zit te wachten.. hij was te vroeg.

Rene Freauger | 03-03-09 | 04:44

maak nog een fles wijn open, en verslaap je morgen.

ganzo | 03-03-09 | 04:09

Ik hoor net de trein van 8 over 4 langskomen.... Die is ook vroeg...*plop*

VanFrikschoten | 03-03-09 | 04:07

@seven | 03-03-09 | 03:45
Voldongen feit. Als wij een paar tientjes extra hebben gaat het naar een project op Bali. KiNnEsZjEsZ zonder ouders. Volle buikjes, sgooltje, een bed en een dak boven het hoofd en een toekomst. Linea recta. Zit geen manager of ambtenaar tussen. En het gaat goed met die koters! Heel erg goed! Zelfs zo goed dat het project word uitgebreid op Java. 40% overheid staat ieder in de weg. Laat het aan de mensen over!
Nog even over die millionairs en gefortuneerden: Ze lopen er niet mee te koop maar omdat ik ze ken weet ik dat ze -niet één uitgezonderd- kInNesZjesZ sponsoren...
Daar hebben we geen Koenders voor nodig die bakken vol geld over de balk gooit. Besteed dat aan je ouwe moer en je ouwe heer... Die hebben er recht op. Die hebben er voor gewerkt.

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:58

oost europa is dit weekend weggegeven aan het voormalig ussr. by the way what the fuck is er met de dollar aan de hand - de bitch wil niet omlaag gaan.

ganzo | 03-03-09 | 03:57

Vergeten we de EU niet in dit plaatje, we zijn nog atijd grootste netto betaler..

In 2007 droeg Nederland het meest ten opzichte van alle lidstaten, de begroting van de EU. Den Haag betaalde 6,3 miljard euro en 1,9 miljard euro terug kreeg van de subsidies.

Deze cijfers werden voor het laatst gepubliceerd www.rekenkamer.nl/9282000/d/p464_rappo... 172 pagina's en dus vet PDF alert ). In absolute cijfers alleen betaald Duitsland en Groot-Brittannië netto meer naar de EU. Griekenland, Polen en Spanje heeft de meeste subsidies.

seven | 03-03-09 | 03:53

ontwikkelingshulp is zeauwiezeau weggegooid geld, het zijn slechts vage stichtingen en blanke figuren die ervan profiteren.

ganzo | 03-03-09 | 03:49

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:37
Laatst nog ergens gelezen, ontwikkelingshulp : 1/3 Geen effect dus weggegooit geld, 1/3 Postitief, 1/3 effect zelfs sterk negatief door corruptie, afhankelijkheidsbevorderend etc.
Totaal voor de ontvangende landend geen positief effect of zelfs negatief...... Effect van handel en de economische activiteit die daaruit voortkomt is vele malen positiever dan het puur schenken door de staat. (Volgens mij hebben particuliere hulpinitiatieven een beter resultaat, de US geeft in totaal ook meer aan ontwikkelingshulp dan de EU, niet omdat de staat daar zoveel geeft, maar omdat de mesnen daar na belastingen nog wat te besteden hebben en uit vrije wil geld schenken)

seven | 03-03-09 | 03:45

het ontbreekt nog steeds aan een plan van aanpak met een stappenplan en vraag me af of de 33m niet wat te laag is ingeschat maarja het CBS zegt het. Als burger heb je te maken met een deelgemeente, gemeente, provincie, den haag, de EU en aanverwante overheidsinstandies die elke maand een aanslag doen op de huishoud knip. Die 33M is hiervandaan makkelijk weg te halen. het is inmiddels een syteem geworden dat zich zelf in stand houdt en er zit geen een vetzak tussen die zal zeggen dat ie overbodig is. Als ik de begroting er nog eens op na sla kom ik de meest krankzininge posten tegen met als voorbeeld de kostenpost geheim. Dit kan toch niet dat publieke regenten gekozen door het volk en in dienst zijn van het volk geheimen hebben met publieke poen? ik moet dan ook meteen denken aan zo n raamambtenaar die eventjes naar het sexhuis gaat en vervolgens het bonnetje bij geheim indiend. Bij deze sanering sla je 2 vliegen in 1 klap. Je zet de overbodige ambtenaren aan het werk in het bedrijfsleven en ze kunnen de staatspoen niet meer verkwanselen. Met het roepen van verhoging van de AOW leeftijd heeft toch helemaal niets te maken met het moment van nu. ook de beperkingen van de hyptheek aftrek zaait alleen maar meer onrust. Als alle werknemenrs nu gewoon 1 dag minder gaan werken per week, iedereen moet de broekriem aantrekken en zal ook geaccepteerd worden en krijgen hier immers een vrije dag voor terug. daar heeft donner natuurlijk niet echt aan gedacht en is alleen maar goed om schiphol te laten beroven en in de fik te steken in zn vorige functie. Nu moet alles weer vlot getrokken worden en daar hebben we een garantstelling nodig van de overheid naar de bank toe voor het bedrijfsleven (herfinanciering en nieuwe financieringen) de banken lopen geen risico en de overheid vertrouwd vol op het CBS met -3,5%. Een garantstelling is immers geen betaling. Als dit allemaal weer gestabiliseerd is mag de overdrachtsbelasting gehalveerd worden van 6 naar 3% voor een jaar of iets dergelijks. als de huizenmarkt verkoop gehalveerd is en met een aantrekkelijkere overdrachtsbelasting zal de huizen martkt weer op gang komen naar de volle 100% Dit doet de inkomsten geen schade aan van de overdrachtsbelasting. En is het verder de taak van de overheid om de staats schuld terug te brengen waarna een glas een plas en het was weer zoals het was.............. ik roep maar even wat

andre9738 | 03-03-09 | 03:40

Stel, ik bulk van het geld. (is niet zo niet langskomen a.u.b.) En de Truus des huizes geeft elke dag een klauw geld aan de buren. Het zijn natuurlijk verschrikkelijk arme Zweden zonder niks maar daar zullen we niet verder op ingaan. Kopen ze patat en shoarma van... en pizza. Nooit hebben ze een fornuis gekocht want het vreten werd bezorgd. Toen werd het minder en kon Truus geen centen meer uitdelen...(Koenders blijft dit doen op uw kosten). Kwaaie koppen bij de buren natuurlijk. "Ja, en jullie hebben ons afhankelijk gemaakt en nu laten jullie ons in de steek?"
Daar staat Truus met d'r bek vol tanden... of ik nog een paar tientjes te geef heb....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:37

ganzo | 03-03-09 | 03:33
ING heeft een balanstotaal van 1300 miljard. (dat is dus 4 a 5 keer de huidige staatschuld..)

seven | 03-03-09 | 03:36

wakkere_nederlander | 03-03-09 | 03:32
Dag Sjuul..

seven | 03-03-09 | 03:34

seven | 03-03-09 | 03:08
nederland navigeert tussen ijsbergen, we zien slechts het topje van een berg maar op het moment dat we eentje raken gaat het goed mis. ing, wat is het waard - 9 mrd? hoeveel schulden/verplichtingen heeft ing, en wat zijn de gevolgen direct en indirect bij het inelkaar klappen van ing? ik laat de cijfers maar effe achterwege - hoewel, indirect kan ik niet bepalen wat de schade zal zijn.

ganzo | 03-03-09 | 03:33

3:30 is echt de limiet voor mij
Ik moet morgen weer werken.
Ik wens het nachtmeubilair een fijne voortzetting en wellicht tot morgen/morgen/nacht
Houdijooow!!!

wakkere_nederlander | 03-03-09 | 03:32

De mensen begrijpen ons niet.... Daarom gaat dit land naar de haaien...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:22

@Zoloft | 03-03-09 | 03:09
Ik hoop dat je stikt....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:21

@Frik
Feli's, al zal zo'n spagaat best doortrekken naar boven...

truste and sweet dreams (met vrolijk deuntje in het hoofd te bedde gaat) *KLIK*

Sikkeneur | 03-03-09 | 03:20

@wakkere_nederlander | 03-03-09 | 03:03
Sowieso is de kreet "extreem rechts" volslagen flauwekul. Daarnaast hebben wij, de VanFrikschotens, ons hele leven kennis gehad aan gefortuneerden. Millionairs zelfs als ze geluk hadden. En ik kan je vertellen dat er geen beter volk is dan die. Het zijn de meest humoristische, vrijdenkende, eigenwijze, intellectuele, sterke en als je echt om ze geeft als mens, liefdevolle mensen die ik heb mogen genieten in de gehele historie van Das Institut...
Shalome zoekt het zelf maar uit. Wij hebben een eigen agenda, ja?

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:18

Ik ben trouwens voor een zeer korte periode om alle schulden af te lossen. We zitten toch in een crisis, kunnen we daarna met een schone lei verder.. Wel zo eerlijk voor de jonge kinderen en de volgende generaties. De huidige generatie heeft ook het zoet gehad, due zelf het zuur verwerken hoort daarbij. Doorschuiven van zo'n schuldenlast lijkt me immoreel..

seven | 03-03-09 | 03:18

@wakkere_nederlander
De Goebellina van 1.20u deed haar 'Der Ewige Moslim' weer eens van stal halen, onderwijl druk achter de naaimachine in de weer om lapjes stof van een Halve Maan te voorzien.

Sikkeneur | 03-03-09 | 03:12

*gaat al kuchend te bed*

Zoloft | 03-03-09 | 03:09

@ VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:37
Maar onze regering jubelt maar verder in den Gloria... WANT ZE HEBBEN DAAR GEEN VERSTAND VAN!

Ik blijf ff kuchen.... okee?

Zoloft | 03-03-09 | 03:09

Sikkeneur | 03-03-09 | 03:03
NL kent een grote financiële sector, we staan volgens mij per inwoner voor een groter bedrag garant dan wel land dan ook om banken overeind te houden. In absolute cijfers staat de US aan kop, maar vergeet niet dat de US meer dan 300 miljoen inwoners heeft en NL nog geen 16,5 milhoen.

seven | 03-03-09 | 03:08

@Sikkeneur | 03-03-09 | 03:00
Ach, *neurtje... wij staan al met één been in Puncak, Indonesia... Don't worry, be happy...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 03:07

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:56
Zeau da's niet mis. *bloos* Wij extreem rechtsen *kuch*, weten wij wel wat liefde is?
Shalome die altijd als ze echt de waarheid spreekt weggejorist wordt...
... dat is nog eens een lekker wijf he?!
Maar is dat liefde of intellectuele geilheid?

wakkere_nederlander | 03-03-09 | 03:03

@Seven
Inetressant al die cijfertjes, maar hoe verhouden die zich wereldwijd of kent alleen NL een crisis?

Sikkeneur | 03-03-09 | 03:03

@Frik

Stom, stom, zoveel voorkennis om de rest van je leven aan je geliefkoosde strand te kunnen bivakeren. Nee , jij betaald liever 52% en vult achteraf tegeltjes in hoe mooi het had kunnen zijn... Een à la Wilders bovenop de haverkist zul je wel nooit worden en dat is dan weer een prettige bijkomstigheid.

Sikkeneur | 03-03-09 | 03:00

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:53 hahaha LOL!

wakkere_nederlander | 03-03-09 | 02:56

@wakkere_nederlander | 03-03-09 | 02:50
Had ik je eigenlijk al de liefde verklaard, Sjuul...? Bij dezen dan toch maar even....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:56

@wakkere_nederlander | 03-03-09 | 02:50
"De NDP, U doet het er maar mee..."

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:53

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:47
Zeau kan het ook!

wakkere_nederlander | 03-03-09 | 02:50

@Sikkeneur | 03-03-09 | 02:43
A)
Vruchten PLUK je
B) Nee, wij onderhouden ons zelf en betalen alleen...52% van ons inkomen. Laat dat even echo doen...52....52...52...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:49

dat heb ik bos nog niet horen zeggen, ach ja waarom zou die.

ganzo | 03-03-09 | 02:49

ganzo | 03-03-09 | 02:36
Wat let je? Dumpert staat open ;)

seven | 03-03-09 | 02:49

ps deze dus

16,8 miljard aankoop Fortis NL (de helft van Fortis totaal) terwijl fortis totaal op de beurs minder dan de helft waard was.
50 miljard voor aflossing leningen door de staat van Fortis NL aan Fortis België
20 mijard voor kapitaalversterking banken.
1,7 miljard redding icesavespaarders
200 miljard mega garantstelling interbankaire leningen.

totaal 288,5 miljard ex de rente natuurlijk..

seven | 03-03-09 | 02:47

De NDP gaat vanaf morgen de Btw voor dingen minstens een jaar terug brengen naar 15% en voor vreten naar 3%. Kwatje KOK terug en 15% van de bezine af. Op dat u moge scheuren naar de winkels en zich helegaar suf koopt! De banken trappen we eigenhandig van hun graat en de Nutsbedrijven, de zorgsector en het OV gaan we nationaliseren. Dat gaan we allemaal betalen van het stoppen van subsidies en we flikkeren er 30% aan ambtenaren uit.

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:47

ganzo | 03-03-09 | 02:33
Ik kan wel een oud staatje neertypen, maar die heb ik hier vaker gepost.. 288,5 mrd was het totaal..

seven | 03-03-09 | 02:45

@Frik
En jij hebt daar uiteraard de vruchten van gepakt. Zo niet, ben je ook een debiel, toch?

Sikkeneur | 03-03-09 | 02:43

@Zoloft | 03-03-09 | 02:26
Wat een onzin.
Daar gaat het helemaal niet om. Iedere oplettende had deze kredietcrisis al lang van te voren kunnen zien aankomen. Fannie and Freddie. Een slecht huwelijk op de Amerikaanse hypotheekmarkt... al lang voor 2004
Maar onze regering jubelt maar verder in den Gloria... WANT ZE HEBBEN DAAR GEEN VERSTAND VAN!
Ik denk er sterk over om de NDP op te richten, de Nederlandse Debielen Partij...
Stemp ons!

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:37

ps dat overbruggingskrediet is het best bewaarde geheim van Wouter Bos, we hebben dus geen 16,8 mrd betaald voor Fortis, maar Fortis stond ook nog voor circa 50 mrd rood bij de Belgische moeder en Wouter heeft dat eventjes afgelost namens Fortis.. Ergo Fortis kostte ons tegen de 70 mrd, dit terwijl ING bv nu op de beurs slechts 6 mrd waard is.. Te duur betaalde bank dus, maar hij zal er vast commissaris kunnen worden later.. ;)

PS Nog als bonus een verhaaljte over Bos en zijn kansen op een commissariaat via de normale route.. sargasso.nl/archief/2009/02/24/krijgt-...

seven | 03-03-09 | 02:34

seven | 03-03-09 | 02:21
banken maken gebruik van de garantie regeling - dat heb je nog niet meegenomen. ik heb geen idee voor hoeveel de overheid nu garant staat - maar de garantieregeling wordt misbruikt door banken om geld binnen te halen.

ganzo | 03-03-09 | 02:33

Let's say it out loud, I'm Dutch and I'm proud...
*kuch*roggel*hoest*

Zoloft | 03-03-09 | 02:26

incapable | 03-03-09 | 02:11
ik denk het niet. een ding is mij duidelijk geworden: er is geen enkel verschil tussen politieke partijen. waarom zou ik nog een mandaat geven aan dat rotzooitje zwijnen. nederland is al jaren gegijzeld en verandering zal er nooit komen.

ganzo | 03-03-09 | 02:24

het rentepercentage wat NL moet betalen over de staatschuld loopt, ten opzichte van buurlanden, sterk op. Met andere woorden, de impliciete kans dat NL zijn staatschulden niet terugbetaald neemt meer toe dan in buurlanden, juist omdat NL veel leent door alle reddingsoperaties..

"Minister Bos (Financien, PvdA) heeft vanavond gewaarschuwd dat de grenzen van de groei van de staatsschuld in zicht komen. Bos wees erop dat de kosten van Nederland om te lenen oplopen ten opzichte van de Duitsers" www.nrc.nl/economie/article2127204.ece...

PS onderstaand verhaal gaat over wat daadwerkelijk is uitgegeven en is nog exclusief de garanties van max 200mrd op interbancaire leningen..(die moeten nml alleen betaald worden als er daadwerkelijk banken omvallen..)

De kredietcrisis heeft de Nederlandse staat in 2008 81,7 miljard euro gekost. Dat blijkt uit de Voorlopige Rekening 2008 van het ministerie van Financiën, een overzicht van de voorlopige realisaties van de uitgaven en inkomsten in het voorgaande jaar.

De ramingen laten zien welke veranderingen er hebben plaatsgevonden in de overheidsfinanciën ten opzichte van de Najaarsnota. Op Verantwoordingsdag, in mei, volgt een definitieve uitwerking.

Ten opzichte van de Najaarsnota is onder meer de verwerving van het belang in RFS Holdings, het vehikel waarmee Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis vorig jaar ABN Amro overnamen, toegevoegd aan de uitgaven. Dit heeft de overheid 6,5 miljard euro gekost. Dit bedrag komt bovenop de kosten voor de nationalisatie van de bankverzekeraar, waarvoor de staat 16,8 miljard heeft neergeteld.

Ook het overbruggingskrediet voor Fortis loopt flink in de papieren. Om het concern te helpen bij het aflossen van de schulden die de Nederlandse Fortis-bank heeft uitstaan bij het moederconcern, heeft de staat zo’n 43,5 miljard euro afgetikt. Dat brengt de totale uitgaven aan Fortis op bijna 67 miljard euro.

Uit het staatsfonds van 20 miljard euro, dat in het leven geroepen is voor financiële instellingen met kredietproblemen, is ruim 13,7 miljard gehaald. Hiervan is 10 miljard naar ING gegaan, 3 miljard naar Aegon en 750 miljoen naar SNS Reaal.

Uitkeringen in het kader van het depositogarantiestelsel voor de IJslandse bank Icesave zijn opgelopen tot 1,2 miljard euro www.nuzakelijk.nl/20090224/kredietcris...

seven | 03-03-09 | 02:21

Men voelde het vast niet aankomen, maar ik wil bij dezen mijn diepe, diepe minachting bekend maken aan de regerende socialisten en gristen democraten. Wij spugen op u. Vol overtuiging en met intense walging....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:20

Maar met dit oeverloze gezeur zitten we al sinds de opkomst van Fortuyn die nooit zijn visie heeft kunnen aantonen. Bijna 7 jaar geleden. ZEVEN jaar. Niets is er veranderd. He-le-maal NIETS! De reflex van de regenten na de moord op Van Gogh was de touwtjes aan te trekken als het om de vrijheid van meningsuiting ging. Nou, dat is ze gelukt. In Europees verband zelfs. Wat lachen ze in hun knuisje en wat laad ik mijn hagelbuks door om tijdens het volgende jachtseizoen hazen en fazanten bij de billen te grijpen...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:16

@ VanFrikschoten 03-03-09 02:07
Ik denk daar psies hetzelfde over.
En ik ben bang dat het merendeel van het volk straks gewoon weer CDA / PVDA zal aanvinken in het stemhokje.

incapable | 03-03-09 | 02:11

Shalome | 03-03-09 | 01:20
al vakantie gepland, wordt het dit jaar weer turkije?

ganzo | 03-03-09 | 02:10

@incapable | 03-03-09 | 02:03
De man had gelijk... Ik zou willen dat het CDA en de PvdA gelijk hadden maar dat hebben ze niet. Ze klooien maar aan met oude reflexen tot overmaat van ramp voor de bevolking die hen verkozen heeft...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:07

@ VanFrikschoten 03-03-09 01:51
Een ruggengraat vol slagroom.....
Ik moet bekennen dat ik het weerwoord van Wilders over de begroting zelfs nu nog als prachtig ervaar.

incapable | 03-03-09 | 02:03

@zovoklets | 03-03-09 | 01:57
Wij zeggen wat we denken en daar kan men het mee doen. Laat ze een ander maar de bek vol stroop smeren. Ik buk er niet voor. Zo zouden meer mensen moeten zijn. Want dàt is waar dit land door naar de kloten gaat...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 02:00

Okay.
Dan maar eens de kraan dicht voor de ontwikkelingsidealisten.
Zou idioot zijn als de 3e wereld niets van de recessie meekrijgt...

Vage_eddie | 03-03-09 | 01:58

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:51

Wiens slagroom men zuigt, wiens pijp men klopt.

zovoklets | 03-03-09 | 01:57

Wat is hier het probleem eigenlijk? Dat die Weesias zichzelf aan de linker kant van de VVD waant? Dan zijn de trollen je niet welgezind? Waarom is er geen duidelijke repliek als het er op aan komt? Een slap zootje charlatans met een ruggengraat vol slagroom is het hier...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:51

Krachtmeester | 03-03-09 | 01:42

Een woud der verwachtingen.

zovoklets | 03-03-09 | 01:48

@ Shalome 03-03-09 01:20
Koophuis / auto op naam / en of ondernemer?
Vast wel tenminste 1 van die 3 dingen ( anders zal het met jouw belastingen wel meevallen )
Maareh niet meer betalen?
LOL
Ambtshalve aanslagen blijven vast niet uit.

incapable | 03-03-09 | 01:44

victoriaans | 03-03-09 | 01:41
Dan dus liever lieve Fleur, voor tegen de sleur :).

Krachtmeester | 03-03-09 | 01:42

@Krachtmeester

Eens

victoriaans | 03-03-09 | 01:41

Hoe bestuur je dan een land?
zovoklets | 03-03-09 | 01:30
Niet met stemmingmakerij en inkoppertjes die jij en ik kunnen bedenken
victoriaans | 03-03-09 | 01:31

Mwah, Balkenende is toch al weer voor de vierde achtereenvolgende keer MP en 's lands hoofdbestuurder door vooral he-le-maal N I E T S te zeggen.
Volgende keer kunnen we bij Algemene Zaken net zo goed een robot met JP-voicemail als MP installeren:

Keuzemenu:
Toets # 1 - 'als het gaat om..'
Toets # 2 - 'zo gaan we niet met elkaar om'
Toets # 3 - 'fantastisch team'
Toets # 4 - 'laten we blij zijn'
Toets # 5 - Terug naar menu AZ

Krachtmeester | 03-03-09 | 01:40

@victoriaans | 03-03-09 | 01:38
Heb je nog meer domme opmerkingen? Doe ze dan maar meteen. Hebben we dat ook weer gehad...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:40

T land krijgt wat het verdiend.
PVV wordt LPF

victoriaans | 03-03-09 | 01:38

@victoriaans | 03-03-09 | 01:29
Je mocht willen dat je het simpele realisme van mevrouw Agema had. Een schande dat jij, die werkt in de zorg, er zo over denkt.
Ze heeft reeds in 2006 voorstellen gedaan om bakken vol geld binnen te slepen voor de zorg zodat je ouwe moer niet in een kamertje van 4X3 24 uur in haar volgescheten luier hoeft te zitten. Maar je hebt nooit de moeite genomen om te luisteren. Want het zijn racisten bij die PVV. Alle plannen van de PVV zijn dus borrelpraat. Dan heb ik nieuws voor je : het CPB zet blijkbaar zijn handtekening onder de plannen van borrelpraat. Ga je huiswerk doen Truus!

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:35

Waarom niet? Weet jij wat beters?

*gaat buiten sigaret uit eigen pakje reauken*

zovoklets | 03-03-09 | 01:32

Niet met stemmingmakerij en inkoppertjes die jij en ik kunnen bedenken

victoriaans | 03-03-09 | 01:31

victoriaans | 03-03-09 | 01:29

Hoe bestuur je dan een land?

zovoklets | 03-03-09 | 01:30

Fleur spreekt over incidenten en maakt stemming. Is erg makkelijk. Lastiger is het om structureel te denken (daar zitten ze toch voor). Het is borrelpraat van Fleur (doe ik ook na een paar biertjes) maar daar bestuur je geen land mee.

victoriaans | 03-03-09 | 01:29

Shalome | 03-03-09 | 01:20

Wedden dat je gaat betalen? ghe...

zovoklets | 03-03-09 | 01:27

@victoriaans | 03-03-09 | 01:21
Dat is te kort door de bocht. Ik heb Fleur met feiten en cijfers zien spreken in de kamer maar het word gewoon afgedaan. Want de parlementariërs weten niet wat de werkelijkheid is in de zorg. Ze baseren zich op getallen en rapporten. Niet op de werkelijkheid. Vertel waarom Agema niet geschikt zou zijn?

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:25

zoals wat?

victoriaans | 03-03-09 | 01:25

victoriaans | 03-03-09 | 01:21

Ah.. die Fleur en Dion arbeiten in de politiek?

zovoklets | 03-03-09 | 01:25

Shalome | 03-03-09 | 01:20
Oké dan.

victoriaans | 03-03-09 | 01:21
.... zoals .... ?

Rammstein | 03-03-09 | 01:23

@Shalone,

Helemaal mee eens, ik werk in de zorg dus vertel mij niks. Maar hoe wil je dta gaan doen dan?

victoriaans | 03-03-09 | 01:23

Voor de goede orde.
Ben niet links en heb symphatie voor Wilders maar zelden zulke domheid gezien als FLeur en Dion

victoriaans | 03-03-09 | 01:21

Rot gewoon al die stinkbuitelanders eruit die hier op een uitkering zitten. Ze hebben toch schijt aan ons.
Schrap de uitkerings- en subsidie tientallen miljarden aan buitenlanders die toch hun middelvinger naar ons opsteken en ons liever vandaag dan morgen de marteldood zien sterven.

Waarom moeten wij geld betalen voor die wrede barbaren die ons graag de marteldood zien sterven?
Waarom?
Waarom?
Waarom?

Ze willen ons dood. Ze streven ernaar. Ze zitten op een uitkering die ze 'oorlogsbuit' noemen maar ze blijven op hun luie krent hier zitten. Kost ons geld.


Ik was vandaag in het ziekenhuis, in Amsterdam Oost, en het sterft er van de baarden en de hoofddoeken. Ziek zijn is toch niet echt een straf van Allah die wordt geaccepteerd. Al die werkloze analfabete en achterlijke kopvodden en baarden moeten allemaal betaald worden, met hun achterlijke achterstallige onderhoud. Ook dat kost ons weer miljarden.

Die mensen kosten ons miljarden terwijl ze nog geen kudt hebben bijgedragen aan onze samenleving.
Waarom moeten wij bezuinigen en miljarden inleveren om die uitvreters te betalen? Waarom zegt niemand tegen ze "Oké, achterlijke analfabeten, het was niks met jullie, het wordt niks met jullie, en jullie inteeltnazaten deugen ook niet. Hou op met zuigen en rot op naar je land van herkomst waar wij al jullie huis hebben betaald van ons belastinggeld. Jullie achterlijke streek is al het 2de welvarende van Marokko dankzij ons belastinggeld."

M'n kop eraf dat ik nog belastinggeld betaal. Ze krijgen geen euro meer van me, die uitzuigers. Ik ben het zat om voor die uitvreters te betalen.

Shalome | 03-03-09 | 01:20

@victoriaans | 03-03-09 | 01:18
Als het niet te veel moeite kost lijkt het me wetenswaardig, ja...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:20

victoriaans | 03-03-09 | 01:18

Nou graag. Wie zijn die Fleur en Dion?

zovoklets | 03-03-09 | 01:20

@koen_c_s | 03-03-09 | 00:58
wat is een triple-it ugc machine?

daskapitalist | 03-03-09 | 01:19

Nog uitleggen ook?

victoriaans | 03-03-09 | 01:18

zootklak | 03-03-09 | 01:14

De verkeerde mensen?

zovoklets | 03-03-09 | 01:17

@victoriaans | 03-03-09 | 01:16
Vertel:

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:17

Yep

victoriaans | 03-03-09 | 01:16

@victoriaans | 03-03-09 | 01:13
Is dat sarcastisch bedoeld?

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:16

Sowieso moeten ze NU stoppen met ontwikkelingshulp omdat het alleen de verkeerde mensen rijk maakt. Is genoeg wetenschappelijke pe0p over gepubliceerd.

zootklak | 03-03-09 | 01:14

Fleur Agema en Dion Graus gaan ons redden

victoriaans | 03-03-09 | 01:13

Dag, meneer Pechtold! Wat een misère niet, dat die PVV een one-issue partij is en geen plannen heeft... nah?

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:08

Is overigens al 3 jaar geleden voorgesteld met een stempel van het CPB en een plakplaatje van de juffrouw....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 01:03

Jep, jammer dat de auteur de passwoorden niet anoniem naar GS had verstuurd, hadden ze alle "uitzending gemist"filmpjes kunnen vervangen met Dumpert en powned-clippies.
Dat zou pas een stunt zijn.

koen_c_s | 03-03-09 | 00:58

koen_c_s | 03-03-09 | 00:49
De omroep is niet voor niets publiek natuurlijk.

jatochnietdan? | 03-03-09 | 00:57

Frik is alive!

zovoklets | 03-03-09 | 00:57

koen_c_s | 03-03-09 | 00:49
Bizar. Net zoiets als je pincode op je bankpas schrijven.

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:54

Eaaarrrrrpfff FRIK! AHAAA!

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:51

Wie wilt er inzicht in de webservers van de PO?

Publieke omroep geeft zichzelf bloot¡¦
2 maart 2009
Ga naar reacties
Reageer

Het is onvoorstelbaar maar de gehele inhoud van de webservers van de publieke omroep zijn te benaderen via internet. Zo vond ik zojuist het administrator-wachtwoord van Uitzendinggemist in een txt file.

www.bigfoot87.com/2009/03/02/publieke-...

koen_c_s | 03-03-09 | 00:49

@HuubF | 03-03-09 | 00:43

Jaja, Wouter had het helaas helegaar niet door. De begroting dateert uit oktober - de beste man heeft dus tot die tijd (nog tot november overigens) gedacht dat de grisis ons land niet zou raken. Tja, besturen is vooruitzien, toch? Maar hoelang vooruitzien, dat is de grote vraag.

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:48

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:45
Ga met de Kracht, mijn padawan.

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:46

zovoklets | 03-03-09 | 00:43
Ge-ni-a-le score van Queen bij die film bij de weg.

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:45

@Mark d'Aviano | 03-03-09 | 00:35

Heb je het boek van Onno en Ella gelezen? Wat een verschrikkelijke ijdeltuiten zeg! Ze hebben hun eigen universum gecreeerd, met Ella als zon en Onno als zonaanbidder. Aargh. Wat een enge menschen.

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:45

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:40
Ik zal de wijsheden in alle muren uitbeitelen... dank o waarde krachtmeester!
*out*

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:45

"Waarom zijn Ella en Onno nog niet door de rijksrecherche van hun bed gelicht?"
Mark d'Aviano | 03-03-09 | 00:35
-------------------------------------------
Is socialistische logica (contradictio; ik weet het, maar soit)
"Als jij het doet is het fout want jij bent fout, als ik het doe is het goed want ik ben goed".

Merlot | 03-03-09 | 00:44

Wat een populistisch gelul. Als Wouter gewoon de waarheid had gezegd zou de crisis 3 weken eerder zijn begonnen. Heb ik daar mijn laatste 5,72 euro ingestoken?

HuubF | 03-03-09 | 00:43

@ zovoklets | 03-03-09 | 00:36

Kut toch! Helemaal kut! En dan te bedenken dat die plannen gewoon bedacht worden door mensen zoals jij en ik, die met z'n allen gaan zitten bedenken hoe je de modale burgert een poot uit kunnen draaien. Wat tja, bij de zwijgende modalen is nu eenmaal het makkelijkst het meeste geld te halen.

Zou Ad Scheepsbouwer er wakker van liggen, denk je, met z'n salaris van 5 miljoen plus vorig jaar. Of Rijkman Groenink met z'n bonusje van 26 miljoen euri's? Wat een kutland!

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:43

Mark d'Aviano | 03-03-09 | 00:35
Als Ella of Bosma er een cartoon bij hadden getekend, waren ze allang door een AT in een busje geknuppeld.

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:42

Voor donkere tijden nog maar weer ff een opsteker van mijn en jullie Meester.
Wijsheid om te repeteren voor de badkamerspiegel start bij 2:10/5:00:

www.youtube.com/watch?v=PcjnbIF1yAA

.. want de Kracht is mijn bondgenoot. En een machtige bondgenoot dat is..

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:40

@incapable | 03-03-09 | 00:33

Dat denk ik ook hoor. Wilders staat nu op 27 zetels, maar vlak voor de verkiezingen gaat Balkenende ferme taal spreken en Bos gaat de kiezer naar de mond praten. Het geheugen van de meeste mensen is 1,5 dag (en dat is vóór we dement worden) dus tja, dat wordt voor de meeste mensen weer gewoon het vakje bij PvdA of CDA aankruisen.

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:39

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:35

Lekker zeg, salami.

zovoklets | 03-03-09 | 00:36

progressief | 03-03-09 | 00:18
Intussen blijkt Ella vertrouwelijke verslagen van de ministerraad te hebben gelekt naar haar partner Onno Bosma.
www.maxpam.nl/2009/02/twintig-maanden-...
Voor zover ik weet is dat streng verboden:

"Voor het illegaal in het bezit hebben van de vertrouwelijke ministerraadnotulen kan een rechter een straf uitspreken van twaalf tot vijftien jaar."
www.katholieknederland.nl/actualiteit/...

Waarom zijn Ella en Onno nog niet door de rijksrecherche van hun bed gelicht?

Mark d'Aviano | 03-03-09 | 00:35

De grappigste bezuiniging vind ik de volgende: het eigenwoningforfait (je weet wel die belasting die je betaalt over fictief inkomen - inkomen dat je niet hebt dus) werd goedgepraat met: ja, mensen met een eigen huis kunnen gebruik maken van hyptheekrenteaftrek en daarom moeten ze extra belasting betalen (het eigenwoningforfait dus) om die aftrekpost te compenseren. Nu gaat men tornen aan de hypotheekrenteaftrek (prima hoor, had van mij al nooit gehoeven) dus dan denk je: nou, dan zal het eigenwoningforfait ook wel naar beneden gaan. Maar wat dacht je wat: de hypotheekrenteaftrek wordt gemaximeerd (nu nog op 1 miljoen, maar dat wordt wel lager natuurlijk) én het eigenwoningforfait gaat omhoog! Jawel! Dat heet nou: dubbelgenaaid.

Marcel van Dam | 03-03-09 | 00:35

@ geurtje | 03-03-09 | 00:32
Ben in voor een nieuwe recordpoging.
*verder het zwijgen toe doet*

progressief | 03-03-09 | 00:35

buren stil!
*slaappoging doen gaat. out*

geurtje | 03-03-09 | 00:34

Bakken met geld over de grens smijten, geen normale belasting heffen over de kerken en het koningshuis........ het is het volk dat daar voor kiest.
Vlak voor de volgende verkiezingen komt het kabinet weer met een "meevaller" en het merendeel van het volk zal deze waanzin gewoon in stand houden.

incapable | 03-03-09 | 00:33

Maaier | 03-03-09 | 00:31
Ontwikkelingshulp heeft toch dezelfde woordwaarde?

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:33

progressief | 03-03-09 | 00:29
RTBLOL! en, was je daar zelf bij?

geurtje | 03-03-09 | 00:32

Hallo, gaat de eerste wet van maaier hier nog op? Al 450+ reacties en slechts 4 x moslim

Maaier | 03-03-09 | 00:31

Hopeloos;

Een gewoon mens weet niet dat ie belazerd wordt
Want de blinde ziet de grote wereld niet
En de ziende wordt als dwaas verworpen
Want zijn spreken doet verdriet.

Een ongewoon mens ziet de duisternis
En breekt zijn tong over het dwaze kromme recht
En de gewone ergert zich weer daar aan
Want die wil geen gezeur maar vreugde, en terecht.

Slechtheid is een laffe aardse bezigheid
En de dader is nog minder dan een hond
Want een engel zal het maar niet kunnen begrijpen
En die liefste is nog wel het ergst verwond.

AntiSoof | 03-03-09 | 00:30

Toch denk ik iedere keer weer ergens: als je voor de banken 80 miljard kan lenen, kan dat voor de rest ook...

Dan weet ik wel dat dat anders ligt, maar toch.

Maaier | 03-03-09 | 00:30

@ bottehond
Al in de mand?

Mekker | 03-03-09 | 00:30

Wereldrecord a-synchroonneuken staat op 32 en 2 minuten (gelijktijdig)

progressief | 03-03-09 | 00:29

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:26
.... van het lachen?

Isser | 03-03-09 | 00:27

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:20
ROFL! Dat is wel iets voor E2. Hier wat Hollandsch Glorie uit de oude doosch: www.youtube.com/watch?v=1zfY-_JVN2c&am...
geurtje | 03-03-09 | 00:19
Als je daar vragen over gaat stellen kan je net zogoed gelijk een koploper proberen terug te koppen, bij wijze van spreken. 'Het leven' is an sich best zinloos, aan 'ons' de taak er wat van te maken.

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:27

@ bottehond | 03-03-09 | 00:21
Haten niet. Ik voel geen haat.
Het ging me meer om de onafwendbare tragiek van Vogelaar. Een Grieks drama waardig. In een voortdurende strijd verwikkeld met de realiteit en levend in een voortdurende staat van onbegrip om de kritiek van de wereld om haar heen. Wanneer haar moment komt, laat ze dit door een onbenulligheid door de handen glippen. Fascinerend.

progressief | 03-03-09 | 00:27

@Krachtmeester | 03-03-09 | 00:19
Tranen....

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:26

LibertasSimplex | 03-03-09 | 00:22

Ik ook. Geen aid maar trade.

bottehond | 03-03-09 | 00:24

Ik lees geen volkskrant. Heb dan ook geen last van een crisis.

zovoklets | 03-03-09 | 00:23

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:13
dank! lekker!
ik lig in een tochtig hotel met links en rechts buurpersonen die het wereldrecord niet-synchroonsnurken aan het verbreken zijn. dat ga ik eens lekker overstemmen met het complete verzamelde werk van de andrew sisters.

geurtje | 03-03-09 | 00:22

aha-erlebnis | 03-03-09 | 00:18
een soort Kouwes met interpunctie, maar kudo's voor je nick, dat zeker,

Isser | 03-03-09 | 00:22

"Hoeveel moet de bevolking nog betalen door het wanbeleid van blanken....

Kris | 03-03-09 | 00:02"
Ik ben het daar volstrekt met je eens.

LibertasSimplex | 03-03-09 | 00:22

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:17
Ver-rek! Drie maal drie = negen! En als je 03/03/2009 optelt, krijg je 15, 1 + 5 = 6. 6 + 3 =... 9! *Maya-de-Bijna-kalender raadpleegt (€ 2,99 Blokker)*

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:21

progressief | 03-03-09 | 00:18

Dat jij kennelijk ooit twijfelde aan zijn prudentie en ethische integriteit verbaast me zeer. Je kunt die blonde shaitan haten, maar integer en coherent is hij altijd.

bottehond | 03-03-09 | 00:21

@JosVerbeek | 03-03-09 | 00:16
Dan kan het maar beter goed zijn... als we dan toch uit vuilnisbakken moeten vreten....
www.youtube.com/watch?v=gfdL7k136co

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:20

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:07
zou ook best een rol mogen spelen in de begrotingsdebatten.
hoeveel nederlanders zijn er nou strikt genomen nodig, voor het voortbestaan van, van, uh van, ja van wat eigenlijk.

geurtje | 03-03-09 | 00:19

Ontwikkelingshulp en defensie, twee bodemloze putten waar we wel wat weg kunnen halen zou je denken, maar ik ben bang dat het weer bij de werkende middenklasse gaan halen...
Gelukkig heb ik me voor de crisis voortgeplant, nu komen in ieder geval de CU, CDA en die linkse pseudo-christenen nog een beetje voor me op. Met dat laatste bedoel ik natuurlijk al die gelovige PvDA politici, want die zijn niet allemaal moslim, een aantal is gewoon christen, maar dan wat linkser ofzo. Erg verwarrend allemaal.

aha-erlebnis | 03-03-09 | 00:18

@ bottehond | 03-03-09 | 00:07
Arme dame, pleit ongewild nog even Wilders vrij.

progressief | 03-03-09 | 00:18

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:12
03-03-09, daar moet een of ander dwaallicht met aluminiumhoedje toch wel iets van kunnen maken.

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:17

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:13
En bedankt, nu zit ik de gansche nacht jazzdeuntjes te fluiten, damn.

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:16

@ Merlot | 03-03-09 | 00:12
Wijffie, wat zijn we pittig vandaag. Alles wel goed met je?

progressief | 03-03-09 | 00:13

[polygoonstem]
.. En de nu volgende weergave van Amerikaansche muziek spelen wij af veur den gansche natie opdat wij den moedt er in zullen houden en blijven volharden...! [/polygoonstem]
www.youtube.com/watch?v=Xe2UXccid40&am...

VanFrikschoten | 03-03-09 | 00:13

Die klootzakken zijn alleen maar bezig om de staatsinkomsten op peil te houden, hun eigen centen dus.
De centen van de burger = de economie, interesseert ze geen reet.
Erger nog, dit wordt allemaal uit de burger geknepen, en is allemaal slecht voor de economie.
Smerig dieventuig.

Merlot | 03-03-09 | 00:12

Allemaal een heel ge-luk-kige dinsdag 3 maart 2009 gewenst, by the way.

Krachtmeester | 03-03-09 | 00:12

Start een onderneming in Zimbabwe. Creeër er werkgelegenheid en geef de mensen een redelijk salaris.
En als de zaak begint te lopen word je als blanke boer verdreven. :))

www.PowerBink.nl | 03-03-09 | 00:11

@ BigBananas | 03-03-09 | 00:06
Niet waar! Deze investeringen verruineren economieën, beschermen onze andere investeringen, beperken concurrentie, garanderen een afzetmarkt en geven ons consumptiegoederen in ruil voor complete ecosystemen. Noem jij dat geldverspilling? Dacht het niet.
Houdt de linksmenschen bovendien rustig of op voldoende afstand.
Je zou kunnen beargumenteren dat dit voor de derde werelders allemaal net negatief uitpakt, maar dat systeem met spiegeltjes en kraaltjes waren ze ook al niet blij mee.

progressief | 03-03-09 | 00:10

Ik zou de ECHTE ondernemerts van Nederland eens op de veurgrond willen laten treden.
Dit zijn mensen die veur eigen risico en met eigen geld een onderneming runnen, en mocht het mis gaan zelf op de blaren moeten zitten.
Niet die omhoog gevallen lullo's die met het geld van anderen een onderneming runnen en als het mis gaat een zak geld nagesmeten krijgen. Want zeau is de mentalitet voortaan hier.
Ontwikkelingshulp is goed, maar alles naar ratio.

kneuterzak | 03-03-09 | 00:10

Mark d'Aviano | 02-03-09 | 23:57

Puike Materazzi en geheel on topic. Hulde.
Belangrijker dan het geneuzel ind e draad, in ieder geval.
Sommigen dansen gaarne op de vulkaan.

bottehond | 03-03-09 | 00:10

@ JosVerbeek | 03-03-09 | 00:01
Ik zou het eerder Marxistisch of communistisch noemen ;-)

Rene Freauger | 03-03-09 | 00:08

geurtje | 03-03-09 | 00:03
Lekker rustig, 10 miljoen 'ollanders.

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:07

daskapitalist | 02-03-09 | 23:58
Na de huizenmarkt dan. Kan nog leuk worden.
DOW ook maar weer even -4,24%. Er is geen houden meer aan, radicale veranderingen zijn op komst.
*out*

Voltaire | 03-03-09 | 00:06

zit hier een boek te lezen dat het streven voor elk land is om 0,7% van BBP te geven.. Waarom moeten wij nou weer stoer doen en meer dan 0,7% geven???
In dat zelfde boek leer ik ook dat financiele hulp dat word verzorgd door landen als Nederland echt geld verspilling is. Tuurlijk wisten we dat het geldverspilling was maar dat het zo erg was heb ik nog nooit geweten..

Oh en nog eventjes zo doorgaan NL en ik ga ook emigreren

BigBananas | 03-03-09 | 00:06

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:01
klinkt als BDM, dat dan weer wel.

Isser | 03-03-09 | 00:04

*hond uit laten gaat en dan in de veren*

lourilex | 03-03-09 | 00:04

nou zoek ik toch heel hard naar die clip over ome andre, maar kan 'm niet vinden

lourilex | 03-03-09 | 00:03

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:01
maar dan met als doel een negatief resultaat.
op naar de 10 miljoen nl-ers!

geurtje | 03-03-09 | 00:03

Hoeveel moet de bevolking nog betalen door het wanbeleid van banken....

Kris | 03-03-09 | 00:02

@corneb | 02-03-09 | 21:27:
Economie zat niet in mijn vakkenpakket :)
Garant staan voor een bubble gaat de belastingbetaler nog heel vies tegenvallen.
Die amerikaanse hypotheekmeuk is helemaal niets waard.

voldemort | 03-03-09 | 00:01

geurtje | 02-03-09 | 23:59
Voortplanten voor het vaderland, bedoel je dat met 'foksgezondheid'?

JosVerbeek | 03-03-09 | 00:01

@geurtje | 02-03-09 | 23:59
't zou wel het enige zijn dat er nog zo'n beetje in zit, in die knip... niet vanwege de recessie, vanwege de uitverkoop.. tja

lourilex | 03-03-09 | 00:01

lourilex | 02-03-09 | 23:53
zou zo graag met dit compliment aan de haal gaan, maar ik bedoelde gewoon dat je dat dourexje misschien toch maar in je portefeuille moest laten zitten, in het kader van de foksgezondheid.
lekker, die neutraliteit hier wel. in principe.

geurtje | 02-03-09 | 23:59

Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:57
wat denk je dat zo'n Ivo Niehe kost?

lourilex | 02-03-09 | 23:58

@Voltaire | 02-03-09 | 23:49
de next bubble is dan ook in staatspapier dat waardeloos wordt wanneer de inflatie aantrekt.

daskapitalist | 02-03-09 | 23:58

@Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:55:
Met die ene cent wordt de methaan-uitstoot van Floortje Dessing gecompenseerd.

koerbagh ® | 02-03-09 | 23:57

Ontwikkelingshulp is geld van arme mensen in rijke landen afpakken, en dan geven aan rijke mensen in arme landen.

Ontwikkelingshulp vernietigt de economische dynamiek van de ontvanger:
www.hetvrijevolk.com/?pagina=8014

Keniaanse econoom: "For God's Sake, Please Stop the Aid!"
www.spiegel.de/international/spiegel/0...

Hans Jansen schreef 3 goede artikelen:
www.arabistjansen.nl/ontwikkeling.doc
Daarin: "Maar alle beleidscriteriaverfijning wast niet weg dat landen die enige tijd geen ontwikkelingshulp hebben ontvangen het beter doen dan landen die deze hulp wel hebben ontvangen. Aan Nicaragua werd na de val van het Somoza regime in 1979 geen hulp meer gegeven. In de periode 1979-1987 liepen kindersterfte en analfabetisme desalniettemin terug. Desalniettemin? Bangladesh en Bolivia kwamen in dezelfde jaren letterlijk om van de hulp. In Bangladesh liep de kindersterfte op van 100 per duizend tot 120 per duizend in de jaren 1980-1987, en in dezelfde periode ging het bruto nationaal produkt in Bolivia met een derde omlaag . Als de resultaten van ontwikkelingshulp even nuchter werden bekeken als het studierendement van een onderwijsinstelling of de resultaten van een medische ingreep zou het geen dag meer duren."

Mark d'Aviano | 02-03-09 | 23:57

@Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:55
kopen ze een kadootje van voor Fem haar jubileum

lourilex | 02-03-09 | 23:57

Voltaire | 02-03-09 | 23:49

Begrijp jij dat anarchisten gemeenlijk een hekel aan het kapitalisme zeggen te hebben? Volgens mij snappen die hun eigen principes niet.
Leve de markt! Weg met al die SStaatsinterventies.
Wedden dat deze door Carter en Clinton gefaciliteerde krediet"crisis" er toe leidt dat de banken genationaliseerd worden?
De Etzionisten grijpen hun kans. Onnozelaars.

bottehond | 02-03-09 | 23:57

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:56
En de tros zelfs twee cent? Wat doen die dan?

Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:57

@Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:55
Daar vieren ze boomplantdag van....

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:56

@daskapitalist | 02-03-09 | 23:54
VVD fuseert niet meer, die valt alleen nog maar verder uit elkaar als ze zo doorgaan. Helaas, dat is

lourilex | 02-03-09 | 23:56

Hoe komt het eigenlijk dat een lidmaatschap van Llink één cent duurder is dan dat van Powned?

Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:55

@bottehond | 02-03-09 | 23:47
ken hij altijd nog met de vvd fuseren.

daskapitalist | 02-03-09 | 23:54

Jeetje Isser, das lang geleden...

lourilex | 02-03-09 | 23:54

wel knap van Geurtje, dat dan weer wel

lourilex | 02-03-09 | 23:53

* Leve POWNED en behead de deaudscultus *

Dan vat ik zon beetje samen wat ik doorgaans te melden heb en peer ik hem naar mijn mand.

bottehond | 02-03-09 | 23:52

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:51
ja dat krijg je met een nick die rijmt op luxaflex.. lol

lourilex | 02-03-09 | 23:51

@lourilex | 02-03-09 | 23:49
OH! DAT WIST IK DUS NIET!

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:51

@ metropoliet | 02-03-09 | 23:28

Blindelings een goede vertaling? Naja... ik wil geen taalnazi zijn, maar ik vind wel dat, ondanks dat we erg veel anglicaanse woorden gebuiken of germaanse woorden in onze taal.. we hebben voor zoveel uitspraken zelf al een vrij goede vertaling. Alleen voor Fingerspitzengefuehl ben ik nog niks tegen gekomen.

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:50

Toch leuk om te zien hoe snel die zogenaamde leiders van Europa hun eigen normen op begrotingsgebied laten varen als het even tegen zit. Ik zeg dat de enorme schulden zullen leiden tot een torenhoge inflatie en een hogere rente. Van deflatie naar stagflatie, dit is nog maar het begin. Spannende tijd die zeker kansen biedt.
Frankrijk is trouwens ook aan de beurt, die slappe zak won de verkiezingen met valse beloften en zadelt het land nu op met zo ongeveer het grootste tekort binnen de EU, en maar klagen dat de ECB de rente niet verlaagt. Softie.

Voltaire | 02-03-09 | 23:49

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:45
Oeps, van F. Louilex is vrouwtjesmens.... maar het was iets met mijn oren en het is alweer bijna over...

lourilex | 02-03-09 | 23:49

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:45
LOL!
maar onterecht natuurlijk, dat dan weer wel.

geurtje | 02-03-09 | 23:48

progressief | 02-03-09 | 23:42
Als jij met grote getallen begint te goochelen, dan kan ik dat ook. Mijn nederige excuses dat ik je slapeloze nachten heb bezorgd, dat is natuurlijk niet de bedoeling.
victoriaans | 02-03-09 | 23:42
Als jij kan aantonen (cijfers, linkjes) dat 'het' niet de schuld van Bos is, dan verneem ik dat graag.
lourilex | 02-03-09 | 23:41
Sint-Juttemis, dat is. Dat valt dit jaar tussen je hurken en je lurven.

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:47

Beetje makkelijk om Bos de schuld te geven.
Beetje stemming maken ook!

victoriaans | 02-03-09 | 23:42

Eensch.
Bos gaat overigens straks de ring in tegen de Vogelaristen.

bottehond | 02-03-09 | 23:47

@ victoriaans | 02-03-09 | 23:42
sorry, nee was niet makkelijk om hem de schuld te geven, was deze keer zelfs heel vervelend om gelijk te krijgen... maar ja er waren te veel anderen die er in november 2006 anders over dachten.

lourilex | 02-03-09 | 23:47

Het is toch ook Bos die de banken heeft omgeduwd, olifanten laat struikelen en de elfstedentocht heeft verneukt? Dat die man nog langs het gevangenpoortje durft.

Of doet er hier iemand mijn wereldbeeld geweld aan? Wie moet ik nu de schud geven? Buitenlanders?

progressief | 02-03-09 | 23:47

tijdje met de F16 doorvliegen is misschien ook wel handig.

Lydus | 02-03-09 | 23:46

@lourilex | 02-03-09 | 23:42
Nou, ja... je hoeft geen condoom meer om moet je maar denken....

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:45

hoeiboei.blogspot.com/2009/03/de-gesta...

Prachtcolumn van Brendel met een hoge voorspellende waarde. De PvdA gaat de onvermijdelijke richtingenstrijd krijgen die de VVD decimeerde. Nu het CDA nog.

bottehond | 02-03-09 | 23:45

Alle werkelozen per vliegtuig naar een ontwikkelingsland om daar de handjes uit de mouwen te steken en dan stoppen we die ontwikkelingshulp? Toch weer een bezuiniging van 4,7 miljard. Uitkeringen storten aan mensen die in het buitenland zitten doen we toch al.

Porrello | 02-03-09 | 23:45

@ victoriaans | 02-03-09 | 23:42
poe hee! * diep nadenken doet nu*

lourilex | 02-03-09 | 23:44

@ victoriaans | 02-03-09 | 23:42
En dat op GeenStijl!

progressief | 02-03-09 | 23:43

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:41
Lourie was deze week een beetje zielig, operatietje gehad enzo, je hebt mijn hele week weer goed gemaakt.

lourilex | 02-03-09 | 23:42

Beetje makkelijk om Bos de schuld te geven.
Beetje stemming maken ook!

victoriaans | 02-03-09 | 23:42

@ JosVerbeek | 02-03-09 | 23:40
Even twee nachten minder om geslapen, maar nu gaat het wel weer, dankjewel. Komt je toch even rauw op je dak dat die oceanen zo verdomde klein zijn.

progressief | 02-03-09 | 23:42

@JosVerbeek | 02-03-09 | 23:40
Paashaas misschien? Er geloven ook zoveel mensen in dit land in Sinterklaas...

lourilex | 02-03-09 | 23:41

@lourilex | 02-03-09 | 23:38
Ik dacht je dit voorzetje even te gunnen... geniet er van... Doe de ramen vast dicht en de deur op slot...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:41

waar zou Koenders eigenlijk gaan werken als dit geweldige kabinet omvalt?

lourilex | 02-03-09 | 23:40

progressief | 02-03-09 | 23:37
Heb je je weleens gerealiseerd dat er meer watermoleculen in een glas water zitten dan glazen water in de totale hoeveelheid water op aarde?
lourilex | 02-03-09 | 23:34
Dan kunnen ze lang wachten. Waarop weet ik niet, dat dan weer wel.

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:40

@ mark twain | 02-03-09 | 23:33
Dat was ik niet! (@proggesief 23:19)

progressief | 02-03-09 | 23:39

Tja, zo doen die linksen het.
Overigens, Koenders, ga es deaud?

Zo jammer! | 02-03-09 | 23:38

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:37
Ik wist 't wel!! * jubelend zelfbeeld weer opkrikt*

lourilex | 02-03-09 | 23:38

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:35 met je stofjas aan en een trekzak in je handen voor het centraal station gaan staan musiceren, mandje aan je voeten en je bent in zaken.

van dal | 02-03-09 | 23:38

@lourilex | 02-03-09 | 23:25
De gasten zijn niet van ons niveau...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:37

6,2 * 10^10. Minder dan het aantal moleculen in een glas water, dus waar hebben we het over.
Als je het je bank zou omwisselen in euromuntjes en die zou opstapelen kom je nog net niet tot halverwege de maan.

progressief | 02-03-09 | 23:37

lourilex | 02-03-09 | 23:34
LOL, dat mot dan een afknapper zijn bijna iedere avond.

Isser | 02-03-09 | 23:36

@Krachtmeester | 02-03-09 | 23:19
*hargh*
Die hier in de buurt snuift voor een meier per dag.... DAMN! Da's fhacking 3000 van die kromme dingen in de maand! En dan vreet 'ie ook nog wel eens....
Als er een 2-euro stuk in die karretjes gaat kunnen gegaan worden ga ik de hele Carmina Burana volzingen voor de Dirk... Doe ik het hele euvre van Wagner er nog even bij als toegift...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:35

@Isser | 02-03-09 | 23:33
Of ze zijn in stille afwachting?

lourilex | 02-03-09 | 23:34

van dal | 02-03-09 | 23:32
Aaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh van Dal, mijn ogen mijn ogen........

Isser | 02-03-09 | 23:34

Kwestie van prioriteiten, de wereld redden is niet aan de nederlander die werkt.

www.PowerBink.nl | 02-03-09 | 23:34

lourilex | 02-03-09 | 23:32
110329 leden.
4930 stijllozen
geinig hè de meesten van die 4930 zijn ernstig stil.

Isser | 02-03-09 | 23:33

@proggesief 23:19
In minder dan tien seconden.

mark twain | 02-03-09 | 23:33

@rammstein
@isser
Gelukkig, ik begon hier al bijna eenzaam te worden...;)

lourilex | 02-03-09 | 23:32

progressief | 02-03-09 | 23:29
Ik krijg van het typen van dit: 62.000.000.000 geen lamme hand heur. Boekhouden is als ik jouw verhaaltje zo lees absoluut geen saaie bezigheid, eerder iets waarin je al je creativiteit kan botvieren/vijven..

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:32

We zijn goed, we doen het goed en we gaan het beter doen. Tenminste, als u meer geld geeft.

Porrello | 02-03-09 | 23:32

lourilex | 02-03-09 | 23:25
ik kan het niet eens ontvangen.

Isser | 02-03-09 | 23:30

Is die 0,81 procent inclusief de steun aan omvallende banken?

Cookie v. eigen deeg | 02-03-09 | 23:29

Grootste kwartaalverlies. Gelukkig maar:

"Asset values on a worldwide basis are going down. When we record those declines, they go through our P&L [profit and loss account] - that's about half of our loss," he said.

"Second, when your going through a restructuring of a company, it calls into question things like good-will and deferred tax assets... We've written down the value of some of those. That's primarily what constitutes that $62bn.

"If you look past that - admittedly that's a big ask - the basic insurance operations of AIG remain rock solid."

Ook lekker creatief binnenharken door af te schrijven. Dat zelfde kapitaal is er even creatief bijgeschreven in de vette jaren. Toen werd je beloond door winst te boeken, nu krijg je door de overheid betaald om weer eens flink af te schrijven (180 miljard).
Gelukkig maar, even vreesde ik dat er iemand die 62 miljard allemaal met de hand heeft moeten overboeken. Zou je een lamme hand van krijgen. Reserves herwaarderen doe je in 5 minuutjes.

progressief | 02-03-09 | 23:29

Die landen tot in de eeuwigheid aan het geldinfuus leggen in het kader van een schuldgevoel is geen oplossing.

Porrello | 02-03-09 | 23:29

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:13
Daar probeer ik mezelf ook altijd mee gerust te stellen. Toch mis ik vrijwel dagelijks een woord als Rücksichtlos.

metropoliet | 02-03-09 | 23:28

lourilex | 02-03-09 | 23:25
Not me.
I'm in denial.

Rammstein | 02-03-09 | 23:28

@progressief | 02-03-09 | 23:20
de lipinjecties van saskia noort?

daskapitalist | 02-03-09 | 23:28

ik zeg weg met subsidie voor de bodemloze put die men goede doelen noemt.

038-s1m0n | 02-03-09 | 23:26

Iedereen bij P&W nu?

lourilex | 02-03-09 | 23:25

Soms koop je een huis wat je wilt opknappen. Maar dit huisje is zo rot dat het beter is om alles tot aan het fundament toe af te breken.

We zullen moeten vechten voor dat wat we nu hebben niet te verliezen.

halve_haan | 02-03-09 | 23:24

Zelfs een geleide democratie is geen eis meer voor ontwikkelingshulp.

Porrello | 02-03-09 | 23:23

@progressief | 02-03-09 | 23:20
voetbal???

lourilex | 02-03-09 | 23:23

Via ontwikkelingshulp krijgen uitgerangeerde politici mooie internationale baantjes (o.a. Melkert, Herfkens, Lubbers).

~Johan | 02-03-09 | 23:21

@Krachtmeester | 02-03-09 | 23:19
*traantje wegpinken doet*

lourilex | 02-03-09 | 23:20

@ daskapitalist | 02-03-09 | 23:18
Nog nooit van gehoord. Terwijl ik op de borrel aardig meelul over die crisis. Waar hadden we het voor de crisis over op de borrels?

progressief | 02-03-09 | 23:20

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:09

Uit de gedichteallerhande 'Château Clochard 2009', de gedigt:

'Supâhbuurt'

'While dancing for money
in front of a 7-Eleven
it suddenly struck me:
I discovered beggars heaven'

Krachtmeester | 02-03-09 | 23:19

@progressief | 02-03-09 | 23:10
door ninja-hypotheken te onderschrijven.

daskapitalist | 02-03-09 | 23:18

Geen ontwikkelingsgeld... het failliet van alle hulporganisatie, op slinkse wijze wordt de derde wereld ellende in stand gehouden en op deze wijze de baantjes cq werkgelegenheid veilig gestelt!
De continuiteit van de derde wereld ellende wordt slinks in stand gehouden!!!! over de ruggen van het klootjesvolk!

ONS | 02-03-09 | 23:18

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:12 dalend? zeg maar gerust vrije val..

van dal | 02-03-09 | 23:15

wokkiewok | 02-03-09 | 23:10
Je kent toch het stokpaard van WouterT met de sterkste schouders?

CoffeePatch | 02-03-09 | 23:14

progressief | 02-03-09 | 23:10
Gat in je broekzak, das logiesj

Isser | 02-03-09 | 23:14

@ metropoliet | 02-03-09 | 23:10

Goede vraag, maar ik denk dat mensen die ignorant zijn niet alleen het volk is dat "negeert", maar dat daar dus ook het volk bij hoort dat gewoon niet beter weet.

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:13

"Moeder Gans | 02-03-09 | 23:00 "

Tomaten steken niet ;-)

Milan D | 02-03-09 | 23:12

*gaat even "De Zeven Provincieen" en de "Barentz" op koers zetten*

progressief | 02-03-09 | 23:12

Van de grote hoop is het makkelijk scheppen.

Porrello | 02-03-09 | 23:12

progressief | 02-03-09 | 23:10
Dalende beurskoersen wellicht? Lijkt me dat dat wel invloed heeft op het eigen vermogen van een bedrijf.

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:12

progressief | 02-03-09 | 23:10
Nou niet boos worden, ik heb alleen maar een paar schoenen en een jurkje gekocht.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 23:12

@Fleauxe | 02-03-09 | 23:07
Hoor ook leuke verhalen van mijn sushi-connectie en aussie-backbench.

Mangoost | 02-03-09 | 23:11

@ Pearly | 02-03-09 | 23:04

Waar ben jij dan een keer ontopic gegaan met dat jibberish van jou? Met je uitspraken van 22:49? Vertel jij mij dan eens wat je daar wil uitleggen en wat daar ontopic aan is.

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:11

@ Jos,
i rest my case

lourilex | 02-03-09 | 23:11

Freekdoetookmee | 02-03-09 | 22:58
Het is natuurlijk wel een beetje gek he als jij nu weldenkende mensen die scherper dan jij de onnozelheid van derde wereldhulp zien gaat uitmaken voor egoistische paupers.
zie mijn voorstel @22.04. Het staat jou natuurlijk vrij bijna je gehele of je gehele inkomen/uitkering in de stinkende put van de derde wereld hulp te kieperen in een poging een ander land klein te houden.
Zodat jij een bestemming houdt waar je hulp aan kan geven en je jezelf wijs kan maken dat je iets goeds doet.

Maar val anderen die daar door heen prikken niet lastig met je volledig misplaatste 'superioriteitsgevoel'. Die zien deze verhouding (terecht) toch echt anders.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 23:10

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:02
Maar zou het niet gewoon "negerend" moeten zijn?

metropoliet | 02-03-09 | 23:10

Hoe kan dit.
" De steun van 30 miljard dollar komt op een moment dat AIG een enorm verlies van 61,7 miljard dollar over het vierde kwartaal van 2008 moet melden. "

Dat is zo grofweg 1 miljard per werkdag. Hoe raak je dat kwijt?

progressief | 02-03-09 | 23:10

Ik werk in de zorg fulltime (gehandicapten) en door die bezuinigingen van de afgelopen jaren zitten sommige mensen uren in hen eigen stront! En hebben niks meer voor het zeggen en dan nog meer bezuinigen?

Ik met fulltime baan heb een lening af moeten sluiten door al dat gegraai de afgelopen jaren, anders kan ik niet rondkomen.

Kom gaan we met zijn allen naar Den HAag!!

wokkiewok | 02-03-09 | 23:10

@Rammstein | 02-03-09 | 23:09: 't is hopeloos.

Fleauxe | 02-03-09 | 23:10

progressief | 02-03-09 | 22:56
Tsja, het zijn behoorlijk veel letters, maar absoluut de moeite waard, vind ik.

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:10

Goede vraag Freek,
voor ik wat dan ook zou uitgeven zou ik eerst een inventarisatie maken (in samenwerking met andere gevers) van wat nu echt nodig is en daar een risico analyse op los laten. Ik ben niet tegen ontwikkelingshulp maar ik ben wel tegen spenden voor de lol en het handhaven van de positie om het braafste jongetje van de klas te zijn. Overigens hebben we hier in ons eigen land genoeg tekorten in bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs. Moeten we daar de kwaliteit maar laten teruglopen in een tgv vaart omdat er ergens ver weg een stelletje op oorlogspad zijn vanwege geloofsovertuiging en landjepik?

lourilex | 02-03-09 | 23:10

Nieuwe reclameslogan voor Amerikaanse verzekeraar:
'AIG laat je WEL in de steek!'

Krachtmeester | 02-03-09 | 23:09

@Krachtmeester | 02-03-09 | 22:58
Een trekorgel heb ik al dus zulks zal helemaal goed komen... Met lodderige ogen onder de Peruaanse zon... Oh, heaven..!

VanFrikschoten | 02-03-09 | 23:09

Fleauxe | 02-03-09 | 23:07
Dat stel ik al jaren voor.

Rammstein | 02-03-09 | 23:09

van dal | 02-03-09 | 23:03
Oh, das wat anders dan. Graven ze die spullen gewoon onder het zand want ze weten toch niet wat ze ermee moeten doen.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 23:08

lourilex | 02-03-09 | 23:05

Het zou 100% moeten zijn, containers met ak's klewangs en ander oorlogsmateriaal. Een beetje uitgedund is het allemaal veel makkelijker in toom te houden.

Anna_karenina | 02-03-09 | 23:08

@Boer Harms | 02-03-09 | 23:06: Marokko schijnt een mooi land te zijn.

Fleauxe | 02-03-09 | 23:07

lourilex | 02-03-09 | 22:55
Right.
Ik heb geen cijfers die veertig jaar teruggaan, wel cijfers uit 1990 voor alfabetisme in Afrika. Voor een land als Ivoorkust was het percentage van de bevolking dat in dat jaar kon lezen en schrijven 43,8%, dat zit nu rond de 48%... lekker nuttig, die ontwikkelingshulp.

JosVerbeek | 02-03-09 | 23:07

@progressief | 02-03-09 | 23:02: Dan ruilen we de Antillen tegen -5 jaar lang- spotgoedkope olie uit Venezuela.

Fleauxe | 02-03-09 | 23:07

@Fleauxe | 02-03-09 | 22:59
Je hebt volkomen gelijk. Mijn vergelijking was bij voorbaat kansloos.
*Een nieuwe fles whisky opentrekt en hoofdschuddend de emigratiepapieren invult*

Boer Harms | 02-03-09 | 23:06

*ondertussen bij Justitie*
"DEN HAAG - Mohammed Enaït, de zittende advocaat', weigert op te staan voor de rechtbank. Zelfs als hij hiervoor een waarschuwing krijgt van de Raad van Discipline, zal hij blijven zitten."

www.nu.nl/algemeen/1925971/advocaat-bl...

koen_c_s | 02-03-09 | 23:06

Met dank aan de Rijkman Groeninken van deze wereld mogen JP en Bosch deze kudtzooi even aan kant maken. Denk dat we er nog lang last van gaan hebben. Alhoewel ik er niets van merk tot nu toe en ik denk vele met mij, vooral als ik de comments hier en daar even doorlees.

Ik zeg succes Bos met je begroting en doe is kappen met buitenland te soepsidieren!

GrijpStuivert | 02-03-09 | 23:05

@van dal | 02-03-09 | 23:03
Schiet mij ineens wat leuks te binnen, we kunnen al die mensen die nou ontwikkelingshulpproducten maken best naar de ontwikkelingslanden sturen om daar mensen te helpen, kost ons weinig aangezien de euro daar veel meer waard is

Moeder Gans | 02-03-09 | 23:05

@ Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 23:00
Mijn hoop is dan dat de Nepalees dijken in de Himalaya gaat aanleggen en met tractoren gaat ploegen terwijl er geen diesel in het land te krijgen is. Behalve als jij een betere manier ziet om afhankelijkheid te creëren.
Jongens van Google hadden het even te druk om het artikel te vinden. Volgens hebben ze het niet en durven geen nee te verkopen. Was ook uit de tijd voordat internet groot werd. Zal wel in zo'n krant hebben gestaan.

progressief | 02-03-09 | 23:05

@van dal | 02-03-09 | 23:03
Mijn beste van Dal, er gaan inderdaad een hoop producten, mankracht en kennis naar die landen, afgezien van gewoon cash geld. Moet je mij toch eens uitleggen hoe het kan dat dan 50% van die producten, mankracht en kennis aan de strijkstokken van de rebellen en terroristen blijft hangen...

lourilex | 02-03-09 | 23:05

lourilex | 02-03-09 | 23:01
Akkoord, teruggaan naar het EU-gemiddelde dan. Waar zou jij het verschil, dat momenteel naar de armoedigste regio's ter wereld gaat, dan aan willen besteden?

Freekdoetookmee | 02-03-09 | 23:04

waarom ga je niet bloggen op www.abnnederlands.nl
je bent totaly off topic met je gezemel

Pearly | 02-03-09 | 23:04

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:58
Is een bekend gegeven, godje inleveren voor een raar onbereikbaar ideaal.
Zal wel iets psychisch/ masochistisch zijn.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 23:04

110 miljard euro aan ontwikkelingshulp in totaal tegenover een staatsschuld van 233 miljard. Dat zou dus voor een rationeel persoon betekenen dat we geld lenen om weg te kunnen geven?

Porrello | 02-03-09 | 23:04

www.trouw.nl/
Hee, een poll .....

gentle giant | 02-03-09 | 23:03

Boer Harms | 02-03-09 | 22:58
Het gevaar komt niet van rechts. Het gevaar is er altijd. Het is altijd crisis. Anders kan er geen geld ten koste van anderen verdiend worden. Dat zit in de mens. En als het geld na WO-VII eindelijk is afgeschaft, gaan we elkaar wel gek maken met het bijeen fantaseren van een andere 'schaarste'.

Krachtmeester | 02-03-09 | 23:03

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:59 maar dat doet het ook els, er gaat geen geld naar ontwikkelingslanden, er gaan spullen naar toe. spullen die we hier produceren.
het is werkgelegenheid voor nederlandse bedrijven. als de staat geen geld meer uitgeeft aan ontwikkelingshulp gaat dat ten koste van nederlandse banen.

van dal | 02-03-09 | 23:03

Wat jij daar beschrijft heet ontwikkelingsHULP. En je moet mij tóch even uitleggen, hoe mensen zelfvertrouwen krijgen van dingen die zij niet op eigen kracht en met eigen middelen poten hebben gezet. Er is maar één manier om 'echte' ontwikkelingslanden op poten te krijgen: zelf laten doen. Wat juist NIET helpt, zijn leuke, goedbedoelde, geld verslindende kleinschalige groepsprojecten als pottenbakwerkplaatsen, theaterjes, vrouwengalerietjes (jawel!), dansscholen of voetbalclubjes. Wat wél helpt, is microkrediet. Een gewone lening. Door een plaatselijke commerciële bank - niet door een anonieme overheidsmoloch waarvan de organisatie bijna evenveel opslokt als de 'hulp' en die nog niet eens kan vertellen welk heilzaam en nuttig effect zij nu heeft gehad op de wereld in dertig jaar tijd.

azoturie | 02-03-09 | 23:02

@ metropoliet | 02-03-09 | 22:57

Nee hoor, zeker geen woordenboek opengeslagen. Mijn engels en nederlands zijn allebei vrij goed wat dat betreft. Maar daar doelde ik ook niet op. Ik vind het zelf juist erg dat ons nederlands door het engels vervangen wordt, terwijl we er zelf heel goede woorden voor hebben. Dus dat.

Rene Freauger | 02-03-09 | 23:02

Pearly | 02-03-09 | 22:56
Voorlopig voor een deel wel nl. de rente over het geleende geld om die banken te redden. Als WouterT er niet in slaagt om ABN met de door hem beloofde winst te verkopen dan draaien we ook nog eens op voor de aflossing van die leningen.
Het begrotingsgat komt daarnaast door tegenvallende inkomsten veroorzaakt door een veel te optimistische begroting.

CoffeePatch | 02-03-09 | 23:02

@ Fleauxe | 02-03-09 | 22:58
Regering is nu niet in staat de bruidsschat te betalen aan degene die het hoopje ellende wil overnemen.
* denkt aan verkoop van shell raffinaderij voor 1 gulden, gevrijwaard van alle toekomstige claims *

progressief | 02-03-09 | 23:02

Muxje | 02-03-09 | 22:55
NGO's zijn inderdaad commerciele bedrijven daarom is het fijn als de staat erop toeziet. Dat het niet werkt neem ik voor lief en mag je verwachten voor die schamele bijdrage. Iets met de behoeftenhiërarchie van Maslow.

metropoliet | 02-03-09 | 23:01

metropoliet | 02-03-09 | 22:54
Om te beginnen heb ík het niet over dat geld gehad. Maar wat mij negertjes in Afrika waard zijn maak ik zelf wel uit en niet de hoge heren in Den Haag en New York. En heeft u wel eens gelet op het arbeidsethos in Afrika? Daar denkt men een week werken is drie weken niet werken. Gaat u daar maar eens rondkijken.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 23:01

@Freekdoetookmee | 02-03-09 | 22:58
Er wordt niet beweerd dat die hulp totaal stopgezet moet worden, lijkt me ook absoluut niet handig. Wel wordt er gezegd dat er minder gegeven kan worden en dat het geld dat gegeven wordt misschien op een andere manier besteed zou moeten worden en daar kan ik volledig achterstaan.

lourilex | 02-03-09 | 23:01

Ik vind dat 100% van het staatsbudget naar ontwikkelingshulp moet. En alle leraren en bureaucraten naar afghanistan net als het leger, er is nog genoeg te doen daar en nederland is toch allang af. Die commies van hilversum kunnen wel naar moskou voor wat plaatselijke nostaligia en entertainment.. Dat universiteitstuig moet maar hier blijven dat zien ze als een oorlogsverklaring als we die ergens heen sturen.

JensDensen | 02-03-09 | 23:01

progressief | 02-03-09 | 22:22
Mijn gok is dat het overkomen van de Nepalezen voor de weder-'hulp' niet door de Nepalezen is betaald...
Dus zelfs deze non-'terug hulp' actie was in totaal een cash out voor ons en dus wederom over de balk gegooide derde wereld hulp.. Een wereldvoorbeeld van het onovertroffen policor beleid zoals Pronk dat bedacht.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 23:00

@Milan D | 02-03-09 | 22:57
Een nutteloze baan kost alleen maar geld, daarom worden er ook zoveel mensen ontslagen.

Moeder Gans | 02-03-09 | 23:00

@Boer Harms | 02-03-09 | 22:58: Doe eens niet zo huilie huilie. Met je halve Godwin.

Fleauxe | 02-03-09 | 22:59

Al het belastinggeld wat hier door Nederlanders betaald wordt zou ten goede moeten komen aan Nederland, of zie ik dat te simpel.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:59

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:57dan zet je een bril op daag

Pearly | 02-03-09 | 22:59

Ontwikkelingshulp voor de allerarmsten stilleggen zodat wij die 0,81% van het BNP kunnen gebruiken om onze ultieme weelde iets minder te laten krimpen? Egoïstische paupers.

Freekdoetookmee | 02-03-09 | 22:58

Lekker hè Fleisch, die onderbuikgevoelens. Wat krijgen we na Powned? Gaat Geenstijl de politiek in? Het gevaar komt van rechts, zeker in economisch mindere tijden, dat hebben we in de geschiedenis al vaker zien gebeuren.

Boer Harms | 02-03-09 | 22:58

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:27
De lokale Appie in Peru heet overigens 'Alberto Gein'.
Over niet al te lange tijd staan jij en ik daar op klompen om een collectezak te dansen en 'De Zuiderzeeballade' te rappen, om vervolgens onze in eigen beheer uitgebrachte pruts-CD's aan het volgevreten en ongeïnteresseerde Peruaanse winkelpubliek te slijten.
Van de opbrengst zuipen we ons dan elke ochtend weer moed in in de lokale koffiebar.

Krachtmeester | 02-03-09 | 22:58

Staan de Antillen al op marktplaats.nl?

Fleauxe | 02-03-09 | 22:58

@jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:51 :
Het is dan ook geen toeval dat heel veel socialisten afvallige gelovigen zijn. Joop den Uyl was ook zo eentje. Dat denken in termen van "erfzonde" en "boetedoening" is er dan zo diep ingeramd dat het simpele feit dat ze niet meer geloven in god daar geen enkele invloed op heeft. Dan geven ze zichzelf de schuld en (by proxy) de rest van hun gemeenschap.

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:58

Ik kan een heel eind met Muxje mee. Ik vind het eigenlijk van de gekke dat bewindslieden toegeven dat vijftig procent (50%) van het totale bedrag niet bij de mensen komt voor wie het bestemd was. En dat dat gewoon geaccepteerd wordt. Maar als ik maar vijftig procent van mijn belastingaanslag betaal.....

lourilex | 02-03-09 | 22:57

Even wat ideetjes.

- Wegenbelasting voor buitenlanders, net zoals in Frankrijk. Moet ook wat opleveren.
- Stop ontwikkelingshulp, of in ieder geval verminderen.
- Buitenlanders mogen alleen Nederland binnen als ze kunnen aantonen dat ze een baan hebben, en dus in ieder geval niet van een uitkering hoeven te leven.
- Dwing mensen te werken, laat werkelozen het nutteloze werk doen. Tomaten plukken, snelwegen schoonmaken, er is altijd wat te vinden. Dan moeten ze er tenminste iets voor doen.
- Stop de subsidie voor alle nutteloze hobbies, het zijn er redelijk wat.

Dat zou al wat opbrengen zonder dat mensen zoals mijn vader geen pensioen meer hebben en langer moeten werken ;-)

Milan D | 02-03-09 | 22:57

@ Pearly | 02-03-09 | 22:53

Ik wil heel graag inhoudelijk reageren op je hoor, maar lees even je eigen zin terug. Ik kan er echt weinig van maken hoor.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:57

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:29
woordenboek erop nageslagen? TREFFEND zei ik!

metropoliet | 02-03-09 | 22:57

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:54 het begrotings gat zit hem dus in die banken

Pearly | 02-03-09 | 22:56

Omdat ontwikkelingsgeld/hulp corruptie, oorlog, oneerlijke concurrentie, economische achteruitgang, vernietiging van kapitaal veroorzaakt wil ik graag gewetensbezwaren maken over het feit dat de overheid dit geld en daarbij deze gevolgen namens mij doneert.

De overheid 'pikt' dit geld van mij om het vervolgens zelf weg te geven. Hoezo mag ik dit geld niet zelf weggeven als ik me daartoe geroepen voel? Er zijn genoeg goede doelen waar ik het kwijt kan.

Porrello | 02-03-09 | 22:56

@ JosVerbeek | 02-03-09 | 22:48
Prachtstukken, even gescand. Wel een hoop tekst van het type: ik heb het ene woord nog niet uit of daar is het volgende alweer. Niet voor mijn generatie.

progressief | 02-03-09 | 22:56

progressief | 02-03-09 | 22:52
Hij heeft het ook over een 'deskundo', dus het lijken me bewuste typo's.
lourilex | 02-03-09 | 22:50
Doe eens goed lezen.

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:55

@metropoliet 22:23: Ga toch weg met je "morele plicht". Ik zou geen moeite hebben met ontwikkelingshulp als het geld goed besteed zou worden, maar dat is het hele punt juist. Zoals het nu gaat zou ik als het aan mij lag de ontwikkelingshulp in zijn geheel stopzetten, zelfs als de economie als een trein ging. We kunnen net zo goed al het ontwikkelingsgeld op het Binnenhof opstapelen en in de fik steken, we krijgen er dan ook een warm gevoel van al moet je er dan wel fysiek bij zijn. Dat is het eneige verschil.
Zoals iemand als schreef helpt het geld vaak maar even en zelden structureel, zelfs in noodsituaties en bij een overmaat aan geld is de hulp vaak ineffectief en onder de maat, hulp houdt slechte regimes in stand en maakt lokale economieen kapot, en zelfs waar de hulp wel enigszins werkt lijden de landen aan de Dutch Disease (nog steeds een goed gekozen naam). NGOs zijn gewoon commerciele bedrijven die voor eigenbelang werken, ze hebben zich alleen vermomd als moeder Theresa. Lees "De crisiscaravaan".

Muxje | 02-03-09 | 22:55

@jos
Dank! Ik was te voorbarig. Ik heb het vluchtig doorgelezen, maar ik kan niet anders dan concluderen dat de ontwikkeling niet heel erg opschiet. Leuk om te lezen dat er wat meer kinderen naar de basisschool gaan en dat dat meer kansen biedt op werk, maar zolang als ik leef (veertig jaar nu, niet verder vertellen) betalen we al, dus waar zijn dan de cijfers over hoeveel kinderen er veertig jaar geleden naar school gingen en nu goede banen hebben? Ik vind het te gemakkelijk.

lourilex | 02-03-09 | 22:55

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:47
Nou inderdaad. Die luie Afrikanen! wij hier maar zwoegen en niets verdienen en dan ook nog 0.71 hele 0.71 procenten van ons BNP - van jou inkomen wat minder zo te lezen - moeten afstaan. Wat doen ze vervolgens met dat geld? infrastructuur verbeteren? snelwegen, vliegvelden aanleggen? scholen bouwen? kantoren bouwen, kanalen graven? waterleidingen aanleggen? sanitaire voorzieningen aanleggen? ho maar... ze kopen er eten van. Dat kan echt niet! van ons geld. Van onze 0.71% waar wij misschien wel 2 hele dagen voor moeten werken. Dat kan toch echt niet! schandalig!

metropoliet | 02-03-09 | 22:54

@ lourilex | 02-03-09 | 22:50

Ik dacht dat er al jaren bekend was dat er heel veel aan de strijkstok blijft hangen bij goede doelen? Zoek eens op Google naar rapporten over hoeveel geld er eigenlijk is beland bij de mensen die het nodig hebben bij de tsoenamie in 2004 en hoeveel geld er ontraceerbaar is geworden. Het IS er nog wel, alleen weet men niet waar het is zeggen ze. Nou, ik kan je wel een hint geven waar dat geld zo ongeveer is belandt.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:54

Pearly | 02-03-09 | 22:49
Ik neem aan dat je mij bedoelt. ABN was in handen van Fortis en die bank hoefde dus niet door Nederland te worden gered. Een ander deel van het voormalige ABN is in handen van RBS, dat ook in de problemen zit. Gelukkig heeft WouterT daar tot nu toe nog geen cent aan uitgegeven, hoewel hij helaas wel weer delen wil terugkopen van RBS.

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:54

metropoliet | 02-03-09 | 22:42

Ga lekker huilen om je koloniale verleden, val er mij niet mee lastig. Jammer dat het afgeschaft is. Alsof ze er daar in afrika niet van geprofiteerd hebben destijds. Ben je wel eens op dat continent geweest? Daar rijden genoeg afrikaners in nieuwe Mb's en bmw's etc. Als er dan een arme landgenoot voor hun op de weg zit schoppen ze hem er gewoon af. (gelijk hebben ze, had ie maar moeten gaan werken dan had ie er ook niet gezeten) als ze elkaar al niet helpen, waarom moeten wij dat dan wel doen? Voor jouw probleem met je koloniale verleden? Op dat verleden moet je trots zijn, anders waren we niet waar we nu waren.

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:53

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:51 sja als ze niets inhoudelijks te melden hebben dan maar over grammatica he.

Pearly | 02-03-09 | 22:53

@ JosVerbeek | 02-03-09 | 22:48
Spelt hij opzettelijk meermaals "rassisme". Vast wel. Wat is de bedoeling daarvan?

progressief | 02-03-09 | 22:52

STRAKS 2 jaar langer werken? Ik maak me geen zorgen, dan zijn we namelijk al weer 44 jaar verder en dan bestaan werk en geld helemaal niet meer! Of ik besta dan ook al niet meer dat kan natuurlijk ook...

Moeder Gans | 02-03-09 | 22:51

@ Pearly | 02-03-09 | 22:49

Damn, wat jij kwijt bent, dat heb ik hier wel liggen voor je.... Grammatica toch? Of is dit jouw manier om te vertellen dat je fout gaat?

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:51

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:45
Zo is het maar net. Socialistische dominees.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:51

Tiscali | 02-03-09 | 22:43
Ja, een schande! En dan is het nog zo´n kudtwijf ook.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:50

Economische groei en op eigen benen kunnen staan. Daar draait het in mijn ogen om in die landen. Breng ze de vrije markt in plaats van een waterput!

Start een onderneming in Zimbabwe. Creeër er werkgelegenheid en geef de mensen een redelijk salaris. Het salaris dat ze daar uit kunnen geven. De winst na aftrek van de belastingen aan het land gaan naar Nederland.
-betere (politieke) betrekkingen met het land
-stimulering economie en vrije markt in het land
-bestrijding werkloosheid
-meer inkomsten voor hun staatskas
-Nederland goedkope producten of marges op de handel

Porrello | 02-03-09 | 22:50

Maar goed er is dus helaas niemand hier die weet waar ik die info zou kunnen vinden? Of is die info er gewoon helemaal niet? Dat is toch idioot! We pleuren dus jaren en jaren zakken met geld over de balk in het kader van ontwikkelingshulp, maar er is dus kennelijk nog niets en niemand ontwikkeld? Waarom gaan we er dan mee door? Ben ik nou zo gek?

lourilex | 02-03-09 | 22:50

caffe patch zie die stemming hier niets was nodig geweest wat de pvda doet

Pearly | 02-03-09 | 22:49

@lourilex | 02-03-09 | 22:47

Daar kan ik wel inkomen ja. Er is dan ook niet zoveel verschil tussen de SP en de PVV, door de bank genomen.

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:49

Pearly | 02-03-09 | 22:46
De "redding" van een Belgische bank was niet nodig geweest.

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:47

@Sydough | 02-03-09 | 22:41, een meisjesschool in Afghanistan, het kan zo simpel zijn ....

gentle giant | 02-03-09 | 22:47

@thomas,
akkoord, maar dat van dat linkje van de PVV sloeg echt helemaal nergens op. Kijk als Geert ervoor zou betalen..... Maar dan mag Agnes ook een link.

lourilex | 02-03-09 | 22:47

@ Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:38

Volgens mij is daar zelfs nog wel onderzoek naar gedaan; het menselijk brein en het kunnen bevatten van zeer grote getallen. Een zinnetje dat al een tijdje geleden is uitgesproken; Kill a few people, they call you a murderer. Kill a million and you're a conqueror.

Net zo als met die Madoff, die heeft 50 miljard laten verdwijnen. Dat is een tiende van onze staatsschuld (als ik even 500 miljard aanhou). Maar er zijn maar weinig mensen die moord en brand schreeuwen... Gewoon omdat we het niet bevatten hoeveel het is.

Hoeveel mensen heeft Stalin vermoord? Hoeveel mensen hoor je daar over?

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:47

metropoliet | 02-03-09 | 22:42
*Aangezien we ook de vruchten plukken van onze koloniale verleden*
Nou ik niet, mijn familie niet en mijn bekende voorouders ook niet, dezen moeten al generaties gewoon werken voor de kost. Zou men in Afrika ook eens moeten proberen.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:47

-weggejorist-

verlakker | 02-03-09 | 22:47

@ Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:29
Ooit eens artikel gelezen uit het gouden tijdperk Pronk, waarin dit als ultiem voorbeeld van samenwerking en van elkaar leren werd aandragen. Vergeef me als ik niet alle feiten juist weergeef. De boeren waren volgens mij Zeeuws en Nepalees, maar het gewas twijfel ik over. In Zeeland zijn het aardappels of suikerbieten, dus dan gok ik aardappelen. Ik zal eens een fax naar die jongens van Google sturen. Als ik antwoord krijg laat ik het weten.

progressief | 02-03-09 | 22:46

dat is dus het gat in de begroting die miljarden zodat u kunt blijven pinnen.die miljarden moeten dus terug betaald worden. zo het lijkt hier wel een kleuterschool zeg

Pearly | 02-03-09 | 22:46

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:44
Maar stuur die PvdAmbtenaren dan wel al vast vooruit om onze kosten!

Tiscali | 02-03-09 | 22:45

metropoliet | 02-03-09 | 22:42
De vruchten van ons koloniale verleden bestaan nu alleen nog uit de Antillen.

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:45

Ontwikkelingshulp: hou daar maar eens een referendum over!
Oh nee: JP durft niet, schijt voor en op zijn bevolking. Wouter wil niet want weet de uitkomst al plus ontwikkelingshulp is heavy halal voor CDA, PvdA en de club van meeloper André.

jofele joris | 02-03-09 | 22:45

@lourilex | 02-03-09 | 22:44

Huh, ik zeg toch dat ik hier ook erg graag bivakkeer? Lijkt me dat ik dan andermans mening respecteer. Anders zou ik hier niet komen.

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:45

@Sydough | 02-03-09 | 22:41
Zodat de regering(voor zover je daar van kan spreken) in het desbetreffende land geld over houdt om een paar kekke F16's op de kop te tikken en een nieuw vliegdekschip kan laten bouwen in plaats van de eigen bevolking te helpen? Want hoezo zouden ze dat zelf doen als andere landen ook in de rij staan?

Porrello | 02-03-09 | 22:45

@jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:34:
Dat is het borstkloppen van de Gutmensch... "Zie mij eens goed zijn door schuld te bekennen voor 'de erfzonde' van mijn ras". Een verwerpelijk en immoreel soort van socialistisch/gereformeerd denken en dat dan betalen uit de portemonnee van een ander.
www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1...
Er is niet zoveel aan te doen, behalve voorkomen die lieden de macht in handen krijgen; of liever nog: de staatsmacht zodanig inperken dat de staat daar niks over te zeggen heeft. Als die mensen graag geld in bodemloze putten gooien moeten ze dat vooral doen, maar dan wel hun eigen geld graag. Het probleem is dat dergelijke lieden vaak geen eigen geld hebben en hun idealen betaald willen zien door een ander.

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:45

@Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:41
Sorry hoor Thomas, maar ik zal echt nooit op Geert stemmen. Maar ik ben hier (bij GS) wel heel graag. Dus dat is echt flauwekul wat je zegt. Misschien is het moeilijk voor je dat er eindelijk eens een forum bestaat waar andere mening dan de linksche nu eens gewoon worden gerespecteerd? Is dat het?

lourilex | 02-03-09 | 22:44

Er bestaat maar één oplossing voor de derde wereld; de caterpillar D11R. Daarna een hek eromheen en drie decennia wachten.

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:44

@Rammstein | 02-03-09 | 22:42

Tokyo University of Mercantile Marine?

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:44

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:38
Weet je, €4,7 miljard is zo gigantisch veel geld, dat je er lastig een voorstelling van kan maken. Als je de de prijs van een computer op €2000 stelt (dan heb je wel een vrij snelle PC) dan kan je voor €4,7 miljard 2.350.000 computers kopen.
Stel dat een burgermeester in Limbabwe €20.000 uit de gemeentekas trekt om zijn carnavalsvereniging te 'helpen', dan staat het halve land op zijn kop, ook al staat die 20k niet in verhouding tot de €4,7 miljard die jaarlijks praktisch in de afvalbak geflikkerd wordt.

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:44

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:42
Herfkens... dus en de cirkel is weer gesloten

Tiscali | 02-03-09 | 22:43

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:41
Tumm ?

Rammstein | 02-03-09 | 22:42

Wij, Von Das VFGI, hebben trouwens al een neger in dienst voor 12,50 p/u om lekken te dichten dus die WouterT moet niet zeuren, ja?

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:42

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:34
Aangezien we ook de vruchten plukken van onze koloniale verleden zie ik niet in wat er mis is met die 0.71%. Als je daarom gaat huilen mis je gewoon iets.
JosVerbeek | 02-03-09 | 22:34
Aangezien je niet weet waar ik normaliter over zwam en in de verste verte niets met grefo's en aanverwanten heb, voel ik me totaal niet aangesproken.

metropoliet | 02-03-09 | 22:42

Jaap de Paap | 02-03-09 | 22:39
Ja, en al dat ontwikkelingsgeld wordt weggegeven om uitgerangeerde politici een gemakkelijk baantje te geven.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:42

wat nou ontwikkelings hulp stelletje wildersrukkers.
zo word nu beetje boos
volgen jullie geen nieuws er zijn miljarden naar banken gegaan anders hadden u allen niet eens meer kunnen pinnen

Pearly | 02-03-09 | 22:41

Sommige mensen hier leven met een ideaal over de herverdeling waarbij jij dus in een utopische situatie al jou persoonlijke eigendommen en verdiensten aan ~19 anderen weggeeft totdat jullie allemaal evenveel hebben, omdat je bij de rijkste 5% van de wereld hoort? Want wat geeft jou het recht meer te hebben dan de kinderen in Afrika?

Porrello | 02-03-09 | 22:41

Porrello | 02-03-09 | 22:37
Ontwikkelingssamenwerking kan ook op kleine schaal. Kleine theater of sportprojecten in Zuid Amerika werken heel goed om de jeugd daar meer zelfvertrouwen te geven, te stimuleren om naar school te gaan, uiteindelijk een betere baan te laten krijgen, zo de economie van hun land op poten zetten, meer uitgeven, meer handel.... etc. Zo simpel kan het zijn!

Sydough | 02-03-09 | 22:41

@Sydough | 02-03-09 | 22:32

Ach, daar ben ik me al tijden van bewust hoor. Dat GS zich - bijvoorbeeld in de presentatie van Powned - nog altijd laat voorstaan op 'politiek onafhankelijk', wel, die zeepbel is allang doorgeprikt. Waarom Wilders vanaf pvv.nl niet direct doorlinkt naar GS is me een raadsel.

Ik vind het meer een zaak van 'virtue'. Kardinale fout van Fleisch is te wijzen naar anderen: "maar hullie dragen maar 0,32% bij!" 'Hullie' laat GS zich anders ook nooit iets aan gelegen. Alsof men hier wél content zou zijn als de bijdrage 0,32% zou zijn. Natuurlijk niet.

Ik hou - om mij soms zelf ook onverklaarbare redenen - van GS, maar de meter slaat de laatste tijd wel érg door naar óf Powned, óf iets waarvan men 'links' altijd beticht: zuurheid. Ik krijg er oprispingen van, zo verzuurd en voorspelbaar reageert men.

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:41

Is er overigens ergens feitelijke info te verkrijgen wat al die geldsmijterij de afgelopen dertig jaar heeft opgeleverd? In positieve zin dan. Ik bedoel, dat ministerie heeft te maken met een begroting en moet toch ook verantwoording afleggen lijkt me zo. Ik heb alleen nergens kunnen vinden hoeveel waterputten er zijn gemaakt die ook daadwerkelijk hebben bijgedragen tot de ONTWIKKELING van die arme landen. Om maar eens een voorbeeld te noemen. linkje iemand??

lourilex | 02-03-09 | 22:40

Het idool van de kosmopolitische hulpverlener is allicht Bernard Kouchner. Koketteren met andermans miserie heeft 'm geen windeieren gelegd. Ook BP is er wel bij gevaren. Iedereen tevreden toch? Z'n foto hangt vast boven Woutertjes bed.

v Maerlant | 02-03-09 | 22:40

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:38
Allemaal eigenbelang: plekje in de hemel verdienen, allah gunstig stemmen, geweten sussen... en degene die een zieke buur een pan soep gaat brengen hoor je er niet over. Het zijn me wel tijden hoor.

Jaap de Paap | 02-03-09 | 22:39

Porrello | 02-03-09 | 22:35
Het enge is dat we wat betreft grote getallen helemaal immuun geraakt zijn. 4,7 miljard stelt inderdaad niets meer voor.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:38

Sydough | 02-03-09 | 22:32
Alleen mijn hele punt is dat het weggeven niet helpt. Integendeel. Door elk jaar geld over de grens te kieperen bij een "land dat het slechter heeft dan wij" veroorzaken we corruptie, oorlog, oneerlijke concurrentie, economische achteruitgang, vernietiging van kapitaal en maak je de mensen lui. Hetgeen ik op verzoek wel wil onderbouwen.

Porrello | 02-03-09 | 22:37

Ontwikkelingshulp direct stopzetten.
Nu we het toch over de derde wereld hebben, we moeten wel geld gaan uitgeven om de illegalen het land uit te zetten.

Lewinsky | 02-03-09 | 22:37

-weggejorist-

Kim Hartveld | 02-03-09 | 22:36

In Nederland is een vijfde colonne actief die als motto heeft: 'Hier geldt het recht van de zwakste'. Deze cel is operationeel geworden halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw en is uitgezaaid in onze maatschappij gelijk een tumor. Het idealisme dat ten grondslag lag aan de oprichting van deze cel is vanwege ordinaire hebberigheid der mens helemaal verdwenen. 'Eigen zakken eerst' is nu hun motto.

Tiscali | 02-03-09 | 22:36

@gentle giant | 02-03-09 | 22:34
eens, wat die ziel verkopen betreft. Aan de andere kant: weet jij iemand anders met een zelfde track record die het over kan nemen. Liefst vandaag nog?

lourilex | 02-03-09 | 22:36

De PvdA maakt het Geert zo wel heel gemakkelijk, weer een paar zetels er bij dus.

pe4444 | 02-03-09 | 22:35

@Porrello | 02-03-09 | 22:32, neen.

gentle giant | 02-03-09 | 22:35

4,7 miljard. Als je het heel snel zegt is het niet eens zoveel toch?

Porrello | 02-03-09 | 22:35

35 jaar geleden waren er collectes om waterputten te slaan in die landen, heden ten dage nog steeds. Moeten ze zó diep graven?
Israël heeft binnen die termijn een hele woestijn vruchtbaar gemaakt, zo moeilijk kan het dus niet zijn?

photto | 02-03-09 | 22:35

Porrello | 02-03-09 | 22:32
Bij jou is meer van je economielessen blijven hangen dan van je lessen Nederlands.

dr.spin007 | 02-03-09 | 22:34

metropoliet | 02-03-09 | 22:30
Waarom o waarom zou de huidige generatie Nederlanders moeten bloeden voor iets wat onze voorouders misschien wel hebben uitgevreten? Je lijkt wel een rasechte grefo, die doen ook niets anders dan zwammen over 'schuld' en 'zonde'.

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:34

daskapitalist | 02-03-09 | 22:31
Of ze zijn bang dat gedacht wordt dat het hun anorexiazusje is.

v Maerlant | 02-03-09 | 22:34

@lourilex | 02-03-09 | 22:32, Zalm heeft zijn ziel verkocht aan Dirk Scheringa, ook mijden als de builenpest trouwens.

gentle giant | 02-03-09 | 22:34

metropoliet | 02-03-09 | 22:23
*ware het niet dat de geschiedenis ons de morele plicht oplegt.*
Welk een rabiate onzin. Wij zouden verantwoordelijk gehouden moeten worden voor het gedrag van onze koloniale voorouders? Iets van erfzonde of zo? Ik voel mij niet moreel aangesproken, om van plicht maar te zwijgen.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:34

@Elisabeth2
Zwart kleed toch slank af, niet? Ik zit met mijn onderbuik in mijn maag (ha, ha, woordgrapje) qua ambities om voor Powned dees' en geen een veeg uit de pan te geven...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:34

langer werken? ik doe momenteel al 60-70 uur per week. ga eerst maar eens korten op langharig werkschuw tuig en haal de bezem door het ambtenarenapparaat.

BombieDeZombie | 02-03-09 | 22:33

@Porrello | 02-03-09 | 22:32 :
Omdat Keynes kul is?

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:33

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:30
Nog zoiets. Nee, liever de youth bulge financieren. Zo bekeken is subsidiëren ook een beetje de oorlogskas spekken.

v Maerlant | 02-03-09 | 22:33

grote regelneger | 02-03-09 | 22:27
LOL, zeker niet inderdaad!
Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:29
Pas op voor Joris met schelden.

metropoliet | 02-03-09 | 22:32

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:29
Je bevindt je inderdaad in het hol van de PVV-Leeuw hier.... Maar gelukkig zijn er hier niet alleen mensen die "Ikke-Ikke-Ikke-En-De-Rest-Kan-Stikken" denken en roepen hoor.

Sydough | 02-03-09 | 22:32

Hup met zijn allen naar het Malieveld en eisen dat Zalm gewoon weer zijn baan terugneemt
*spandoek maken gaat*

lourilex | 02-03-09 | 22:32

Vroeger al, bij de economieles, werd het erin gestampd dat in tijden van laagconjuntuur de belastingen omlaag moeten en de overheidsbestedingen toe moeten nemen. Anti-cyclische begrotingspolitiek.

Kan iemand mij uitleggen waarom dat we dan nu bezuinigen, het besteedbaar inkomen omlaag trekken en rammelende banken helpen?

Porrello | 02-03-09 | 22:32

@JosVerbeek | 02-03-09 | 22:26, ook verzekeringsmaatschappijen mijden als de builenpest, en waterschappen, en gristelijk sociaal kabinetten.

gentle giant | 02-03-09 | 22:31

@v Maerlant | 02-03-09 | 22:27
of ze zien de ingevallen wangen niet door al die bitterballen.

daskapitalist | 02-03-09 | 22:31

De grootste grap van ontwikkelingshulp is dat het is gebaseerd op officiële economische cijfers van de ontwikkelingslanden, maar daarin zit het grootste deel van die economieën niet verwerkt; die is namelijk zwart (en dat heeft niks met de huidskleur van de bevolking te maken). Dus officieel wordt er dan 1 dollar p.p.p.d. verdient, maar officieus is het een veelvoud.

Een nog grotere grap is dat veel van officiële ontwikkelingsgeld via NGO's in die zwarte economieën verdwijnt waardoor het netto effect in de officiële economie van de ontwikkelingshulp in de ontwikkelingslanden 0,0 is en het totaal ten laste komt van de donorlanden.
In gewone mensentaal heet dat: een bodemloze put. Je kan die miljarden net zo goed in jutezakken stoppen en dat verbranden in een elektriciteitscentrale. Beter nog: op die manier heb je er tenminste nog stroom van.

koerbagh ® | 02-03-09 | 22:31

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:26
Dat geld een illusie is lijkt me evident deze dagen. Die illusie is inderdaad van ons allemaal wat mij betreft. Maar als je daar niet in mee wilt gaan, laat dan eerst het "oude geld" -waarvan ook jij hopelijk weet hoe het verkregen is, anders had je niet hoeven reageren- zijn schulden vereffenen met ontwikkelingslanden. Je zult zien dat die .071% er slechts een fractie van is.

metropoliet | 02-03-09 | 22:30

v Maerlant | 02-03-09 | 22:27
Het schijnt ook totaal oninteressant te zijn, en in ieder geval geen mooie baantjes op te leveren, als er meer geld naar de verzorging van oude mensen gaat.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:30

@ metropoliet | 02-03-09 | 22:23

Ignorant noemen wij in algemeen beschaafd nederlands; Onwetend

Jawel, er bestaat zeer zeker wel een vertaling.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:29

progressief | 02-03-09 | 22:22
Qué? Als dat waar is zal het hele zootje hier ook wel hebben mogen blijven en een cursus bijstand-tot-aan-je-pensioen aanvragen hebben gehad.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:29

@Sydough | 02-03-09 | 22:24, alles kits?

gentle giant | 02-03-09 | 22:29

@metropoliet | 02-03-09 | 22:23

Geheel eens. Toch nog íets om trots op te zijn in dit land. Het is een kwestie humaniteit, maar dat zal hier wel weer een scheldwoord zijn.

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:29

Geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning van € 1.000.000, scheelt de schatkist € 60.000,- je moet even aftrekken voor dat je dat terug hebt hoor.

gentle giant | 02-03-09 | 22:28

@Krachtmeester | 02-03-09 | 22:21
Ik heb ze nooit zien dansen (spijt heeft van 50ct.) maar naar verluid schijnt het nu fan-tas-tisch te zijn in Peru dankzij ons geld dus vermoedelijk staan ze nu aldaar een pannetje mee te fluiten voor de lokale Appie...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:27

.. het mooiste van de wereldkampioen geldschenken is dat niemand weet dat inmiddels de halve derdewereld hier is komen wonen en wij via die route ook nog eens ongemerkt miljarden kunnen weggeven aan de ons koloniserende landen. Dat staat niet in het overzicht, zodat wij onderbuikjes er nix van weten. Slim wat?

Als onze beterwetende bestuurders niet in de linkse hemel komen (zodra ze te laat sterven), dan ben ik een boon.

Jan Passant | 02-03-09 | 22:27

Over de stijgende armoe bij autochtonen hoor je de kosmopolieten niet. Zo'n witje met ingevallen wangen is allicht niet fotogeniek genoeg.

v Maerlant | 02-03-09 | 22:27

metropoliet | 02-03-09 | 22:23
Ik waardeer je standpunt. Het strookt alleen niet met de VOC-mentaliteit

grote regelneger | 02-03-09 | 22:27

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:16
Je moet de Rooie eauk uit de buurt van je computer houden.
gentle giant | 02-03-09 | 22:18
Hm, dat waren allemaal dingen die ik min of meer wist. Overigens, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het verstandig is om je zo min mogelijk met pensioenfondsen te bemoeien.

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:26

metropoliet | 02-03-09 | 22:23
Zie 22:22. Staat is ab-so-luut overbodig, verkwistend en most of all: 't is allemaal erg oncontroleerbaar. Het enige dat tot nu toe succesvol is gecontroleerd, is dat het allemaal geen kloten heeft geholpen en er bijzonder veel in zakken verdwijnt waar het niet hoort.

Waarom niet zelf een project gestart? Heb jij zoveel, onnozel, vertrouwen in de overheid, het ambtenarenapparaat? Of denk je dat 'het geld van ons allemaal is'?

As said, crap!

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:26

@ Sydough | 02-03-09 | 22:22
Gosternokke, ik heb geen argumentum ad racialum gehoord van hem.

Mangoost | 02-03-09 | 22:25

@Krachtmeester | 02-03-09 | 22:21
ha, south park ftw.

daskapitalist | 02-03-09 | 22:25

progressief | 02-03-09 | 22:20

Ik heb ook eens overwogen om rozenkweker in Kenia te worden, gewoon omdat het kan! Kijk daar mag het nog, in plaats van een stuk brood moet je ze dan wel geld geven om dat stuk brood te kunnen kopen. Maar als je daardoorheen kijkt blijft de fun even groot!

"Return to sender viceversa"

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:24

metropoliet | 02-03-09 | 22:23
Hey, een medestander!

Sydough | 02-03-09 | 22:24

Sydough | 02-03-09 | 22:22
Dat zie je toch echt verkeerd. Zie RaerWijf | 02-03-09 | 22:16

grote regelneger | 02-03-09 | 22:24

@ Sydough | 02-03-09 | 22:22
Bij mij thuis noemen we dat creatief denken en goed met je geld omgaan. Als er geen Peruanen had gestaan, maar "de buren", had je niet zo lopen piepen.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:24

Uhhh... hebben jullie in Nederland een probleem of zo ?

beroepswerkeloze | 02-03-09 | 22:24

ik zie hier twee problemen, ik ben overtuigd van de eerste, niet zeker over de laatste; wij blijven zoveel o.hulp geven omdat dat ons in vroeger jaren tot heden een excuus gaf en geeft, zoiets in stand te houden als het coffeeshopbeleid, euthanasiewetgeving, hypotheekrenteaftrek, enz. (nou. . zoveel zijn er niet over, maar goed) punt twee is: they don`t give a fuk, realy! wat als ze willen dat we hier zitten, in onze huisjes, appartementjes en schuilkelders. doe wat je wil maar BETAAL JE BELASTING! en ga niet stuk voordat je je huidige, en mogelijk toekomstige kosten gedekt hebt. worden wij geparasiteerd door onze bewindvoerders om hun visie tentoon te spreiden waarvan zij denken dat het ons tegenwoordigd? en die visie is dat we open zijn, wereldPurgers, tolerant en vooral gul. ik al lang niet meer sinds ik een beetje weet hoe er over ons wordt gedacht. (lang leve internet, lang leve GS) mijn punt is dat wij zo trouw zijn dat het establishment ons niet als een orde ziet waarmee rekening gehouden dient te worden, (tot een jaar voor de verkiezingen, de hypocrieten) maar een brave horde waar elke dag een bepaalde waarde vandaan moet komen. helaas zijn we met teveel om weer lekker te gaan jagen en verzamelen. alhoewel er in den haag centrum nog wel iets afgeschoten zou mogen worden. want zonder 7.62 is dat jagen eigenlijk ook maar niets. "huilend blik zalm opentrekt"

LaMeR | 02-03-09 | 22:24

@ Krachtmeester | 02-03-09 | 22:21

Weet je hoeveel maya-kalenders er nog gemaakt moeten worden die maar tot 21 december 2012 gaan? Wat dacht jij nou? Die gasten hebben de VOC mentaliteit echt wel meegekregen hoor.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:23

da wizard | 02-03-09 | 22:21
Vervallen hypotheekrenteaftrek boven de 1 miljoen euro, dat is inderdaad lef hebben.

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:23

Sydough | 02-03-09 | 22:08
Zo is het. Mensen die hier roepen dat het geen staatszaak is moeten hun ogen eens open doen en zich verdiepen in geschiedenis en internationale betrekkingen. Fijn dat we ergens kampioen mee zijn en ik zou er trots op zijn ware het niet dat de geschiedenis ons de morele plicht oplegt. Liever moraalridder dan gewetenloos en ignorant (waarvoor geen treffende nederlandse vertaling bestaat, wat allicht aangeeft hoe erg we het zijn)

metropoliet | 02-03-09 | 22:23

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:19
Dat is wel een beetje 'des Pudels Kern'. Ik geef zelf ook wel aan projecten in de derde wereld, gerund door mensen die ik ken en vertrouw.

Daar hoeft geen staat tussen te zitten, of een Unicef - godbewaarme!

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:22

@ Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:17
De politiek heeft de eigen term "ontwikkelingssamenwerking" ook eens letterlijk genomen, met als resultaat dat er Nepalese boeren werden ingevlogen om onze Zeeuwse boeren uit te leggen hoe ze piepers moeten poten (geen grap!).

progressief | 02-03-09 | 22:22

grote regelneger | 02-03-09 | 22:14
"... denk bovendien dat die Peruanen beter af zijn met minder geld. Gewoon, omdat het Peruanen zijn."
Dat noemen ze bij ons thuis rascisme, maar ik zal wel linksch tuig zijn als ik dat hier roep....

Sydough | 02-03-09 | 22:22

RaerWijf | 02-03-09 | 22:16
In die zin is geen ontwikkelingshulp eigenlijk weer wel ontwikkelingshulp maar dan zonder dat het ons ook maar een cent kost. Klinkt Hollands!

grote regelneger | 02-03-09 | 22:22

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:17
Wie o wie heeft er weet van de mys-te-ri-eu-ze groepsontvoering van de dansende panfluit-Peruanen bij de NS-stations? Was het een teken? De Maya-de-bijna-kalender? Of staan die nu alle 1000 swingend asperges te steken in Geerts' heartland?
Vragen, vragen...

Krachtmeester | 02-03-09 | 22:21

Sydough | 02-03-09 | 22:12
Ik had een collega in de jaren 80 die begon te koken van woede als hij het woord ontwikkelingshulp hoorde. Hij leverde in de jaren 70 geprefabriceerde bruggen naar Afrika, en installeerde ze soms. En dan kwam hij terug in een gebied en constateerde dan, weg brug. Dat kan je een keer overkomen, twee keer, misschien drie keer maar niet dat 7 van de 10 bruggen verdwenen. Later bleek dat degenen die ze bouwden, de lokale bevolking, eerst kopers zochten en ze dan weer vrolijk demonteerden.
Eigenlijk waren die mensen best wel slim. Vingen eerst geld voor het bouwen, dan voor het afbreken en als bonus de verkoopprijs.

Ulle Ruttelflut | 02-03-09 | 22:21

Aftrek van hypotheekrente wordt beperkt
---
Als hij dat doet dan heeft ie lef, en het is nog nodig ook...

da wizard | 02-03-09 | 22:21

grote regelneger | 02-03-09 | 22:17
Nou, meer een stille wens, eigenlijk...

pollens | 02-03-09 | 22:21

RaerWijf | 02-03-09 | 22:18
Ja, nee, mam.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:20

@ Anna_karenina | 02-03-09 | 22:09
Ons bedrijfsleven is vindingrijk genoeg, en we houden ze te dom om zelf olie te pompen of fruit te verschepen. Ons geweten sussen we met Max Havelaar. Hier een bouwproject stilleggen voor de geelkuifde regelaar (terwijl het een exoot is!) en daar de zeeen leegvissen.

Kolonialisme zonder elke twee weken een kampong te hoeven affikken. Prachtsysteem.

progressief | 02-03-09 | 22:20

@ Sydough | 02-03-09 | 22:17

Zolang je valide argumenten gebruikt is er niemand die over je uitspraken valt lijkt me... Maar vind je zelf niet dan dat we eerst zelf weer de boel op de rails moeten krijgen voor we weer het _braafste_ jongetje van de klas zijn? Dus ten minste de uitgaven terugschroeven naar de 0.3% zoals _gebruikelijk_ is om uit te geven?

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:19

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:17

Fooi is een betere term.

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:19

Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:18
Tja, als je de antwoorden niet weet dan ben je gezakt.

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:19

Sydough | 02-03-09 | 22:08
Alleen al het feit dat de overheid besluit dat iedere Nederlander zijn bijdrage moet leveren aan 'het goede doel' doet mijn nekharen recht overeind staan.
Als ik vind dat iets de moeite van een donatie waard is, dan zal ik daar met genoegen een bak poen naar overmaken. De overheid heeft helemaal geen taak als Menecas, als je begrijpt wat ik bedoel, en zou het geven aan goede doelen/ ontwikkelingshulp moeten overlaten aan vermogende particulieren. Je hoeft alleen maar naar Bill Gates te kijken om te zien hoe goed dat werkt.
www.gatesfoundation.org/Pages/home.asp...

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:19

Sydough | 02-03-09 | 22:12
Als je zelf ooit eens belasting gaat betalen, zul je er mogelijk anders over denken. Je kunt alles wel tot staatstaak bombarderen (daar zijn prachtige, tientallen miljoenen doden kostende experimenten mee gedaan), maar uiteindelijk ben jij het, of ik, die die troep betaalt.

Ik hou niet van dingen die mij in m'n autonomie beperken. Ik ben geboren als vrij mens, en niet als een of andere sukkel aan wie een imbeciel komt vertellen waaraan-ie z'n geld moet uitgeven. 'k Zou eens wakker worden, als ik jou was.

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:18

In de goude eeuw pakte we gewoon 50% van het bruto nationaal inkomen van die gasten... Ik dacht dat dat het VOC mentailiteit was waar blunderende balkenende het over had????

Dick Johnson | 02-03-09 | 22:18

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:12
Probeer het eens met:
'Dat is genereus van de Islamiet die dat ook daadwerkelijk doet.'

Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:18

@ Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:16
We kunnen je ook geen moment onbeheerd en alleen laten!

RaerWijf | 02-03-09 | 22:18

Krachtmeester | 02-03-09 | 22:16
Ja, hier in het dorp ook. Waar zijn ze toch gebleven.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:17

@Sydough | 02-03-09 | 22:15
Het zou kunnen dat je in Afrika een bord rijst kan oogsten op het voetbalveld, hoor.. Daar heb ik geen notie van...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:17

@Sydough | 02-03-09 | 22:11
Je ziet goochelaars ook zichzelf verminken altijd, alleen zonder blijvend letsel. Hoe wij bezig zijn zorgt ervoor de er straks een gezonde, volledig over alle ledematen beschikkende wereld is, terwijl wij een verminkte oude man/vrouw zijn zonder armen met één been. Ja daar kijk ik echt naar uit.

Mangoost | 02-03-09 | 22:17

@redactie
svp stoppen met die vreselijke policor term ontwikkelingssamenwerking.
Het heet(te) altijd derde wereld hulp. Prima begrip, waarom dit niet blijven gebruiken, dekt nl wél de lading goed.
'Samenwerking' suggereert dat er sprake is van een soort gelijkwaardigheid waarbij wij ook iets wat in verhouding staat van hen krijgen. Dat is geheel niet waar, we geven slechts hulp en houden de ander overigens hiermee klein. En 'ontwikkeling' is uberhaupt nog nooit aangetoond. (tot zover de feiten)

Dus gaarne stoppen met die merkwaardige en onjuiste politiek correct term en handhaven van het eerdere begrip derde wereld hulp dat de lading prima dekt.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:17

pollens | 02-03-09 | 22:15
Wellicht een argument om de kraan nog maar wat verder open te draaien?

grote regelneger | 02-03-09 | 22:17

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:
Ik probeer een beetje tegenwicht te geven hier....

Sydough | 02-03-09 | 22:17

@ grote regelneger | 02-03-09 | 22:14
Het is gewoon een kwestie van wennen. Als je net van school komt is 50 euro een vermogen. Een paar jaar later geef je dat als fooi als je een keer uit eten gaat. Die onderontwikkelgasten gewoon niet aan meer geld laten wennen, blijven ze creatief met geld van.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:16

Voor Peruanen maak ik graag een uitzondering.
Die dansten in de 90-iger jaren altijd zo vrolijk bij elk NS-station.

Krachtmeester | 02-03-09 | 22:16

faz | 02-03-09 | 22:09
Ik heb per ongeluk op je NSB knopje gedrukt omdat ik een beetje aan het spelen was met de muis. Sorry.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:16

Hee, maar ehhh... als we een financieringstekort hebben van 5,5% van het BBP, dan vallen we toch buiten de EU-norm van 3%? Worden we nou uit de EU gegooid?

pollens | 02-03-09 | 22:15

@ Sydough | 02-03-09 | 22:08

Luister eens even, huilie van het eerste uur. Er is niemand hier die zegt dat er NIETS meer gegeven moet worden. Maar iedereen is het er hier wel over eens dat als het klote gaat in je eigen land en je je eigen economie net draaiende weet te houden, dat je dan best eens even een kleine periode (wat is nu een jaar of 5?) de metersdikke pijpleiding naar het buitenland een beetje kan smoren. Dus wat wil je nou eigenlijk?

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:15

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:12
Ik heb het toch niet over utverkoop? Ontwikkelingssamenwerking kan ook op kleine schaal. Kline theater of sportprojecten in Zuid Amerika werken heel goed om de jeugd daar meer zelfvertrouwen te geven, te stimulren om naar school te gaan, uiteindelijk een betere baan te laten krijgen, zo de economie van hun land op poten zetten, meer uitgeven, meer handel.... etc. Zo simpel kan het zijn!

Sydough | 02-03-09 | 22:15

We kunnen de poet ook dalijk aan de Chinezen geven natuurlijk, wel zo makkelijk.

v Maerlant | 02-03-09 | 22:15

Direct de ontwikkelingshulp stopzetten.

Lewinsky | 02-03-09 | 22:14

Sydough | 02-03-09 | 22:11
Of het erg is dat wij straks in kartonnen huizen wonen en dat de Peruanen hier naar toe komen om hun geweten te sussen door een paar waterputten te slaan? Ik weet niet hoe jij er tegenaan kijkt, maar ik ben toch behoorlijk gesteld op mijn luxe en denk bovendien dat die Peruanen beter af zijn met minder geld. Gewoon, omdat het Peruanen zijn.

grote regelneger | 02-03-09 | 22:14

@ CoffeePatch | 02-03-09 | 22:12
Minimumloon, maximaal.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:13

Eigen volk eerst. Sue me.
oplichter | 02-03-09 | 22:07

Eigen volk eerst, rofl... dat denken ze nu ook de hele dag in West-Afrika, Pakistan en dat soort ten dode opgeschreven angst- en stammensamenlevingen - straks hebben wij nog ontwikkelingshulp nodig als we ook zo gaan denken.
Er is maar één volk: wij, de 6 miljard kinderen van Aarde - samen onder dezelfde schitterende zon.

Krachtmeester | 02-03-09 | 22:13

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:48 De duistere reden is dat dit een prima mogelijkheid is geld weer terug te laten stromen op de bankrekeningen van linkse politici in Zwitserland. Kampioenen zakken vullen en frauderen.

Oerkoendoe | 02-03-09 | 22:13

Maar goed, Kereltje P. zal straks in Nova wel even uitleggen wat wij allemaal verkeerd doen.

fuckje | 02-03-09 | 22:13

@ O1 | 02-03-09 | 22:11

Nu wil Nederland ook nog wel eens geld laten liggen qua subsidie van de EU hoor. Heeft hier ook al een paar keer op GS gestaan dat we nog een paar miljoen uit de ruif zo mochten pakken zonder opgaaf van reden, maar dat we er gewoonweg niet om hebben gevraagd en het dus ook niet uitgekeerd is.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:13

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:05
Waarbij het nog maar de vraag is of de noodhulp ook goed terecht komt. Als Unicef niet duidelijk kan aangeven waar de poen die door de hele wereld is opgehoest na de tsunami in 2004 dan weet ik wel hoe laat het is...
www.google.com/search?q=hulpgelden+atj...

JosVerbeek | 02-03-09 | 22:13

@Sydough | 02-03-09 | 22:08
Ja, en dan gaan we de handel vooral niet gecontroleerd beheersen. Zoals we Ierland vol met geld hebben gepompt en tot een concurrent hebben gemaakt en we vele bedrijven uit Nederland naar Ierland hebben zien vertrekken... Voor wat hoort wat. En dat betekent niet dat we uitverkoop houden ten laste van ons zelf... anders spoor je gewoon niet...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:12

Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:09
Wat is het gemiddelde inkomen van een goede Islamiet?

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:12

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:11
Daar ben ik het ds duidelijk niet mee eens, dat is m.i. wel een staatstaak. Mar gelukkig kunnen we in dit and gewoon vrij onze mening geven over dit soort zaken. Mooi land he, dit Nederland!

Sydough | 02-03-09 | 22:12

@ Sydough | 02-03-09 | 22:08
Zeg moraalridderT, bemoei jij ff lekker met je eigen portemonnee, dan bemoei ik me met die van mij.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:12

Bespaar tevens op afdragen aan de EU. Ik heb gelezen dat de Nederlander gemiddeld € 180,- afdraagt, terwijl de Luxemburger gemiddeld € 1100,- ontvangt...
Van de gekke!

O1 | 02-03-09 | 22:11

Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:09
Hoeveel goede Islamieten zijn er?

CoffeePatch | 02-03-09 | 22:11

grote regelneger | 02-03-09 | 22:09
Is dat erg? Protectionisme brengt op de lange tijd alleen maar meer ellende met zich mee.

Sydough | 02-03-09 | 22:11

@ Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:09
Moet ie wel ook moslim wezen, natuurlijk.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:11

Sydough | 02-03-09 | 22:08
Is toch helemaal geen staatstaak. Mag ik effe lekker zelf uitmaken waar ik m'n geld aan uitgeef?

What a crap!

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:11

Sydough | 02-03-09 | 22:08

Als je in de woestijn staat te roepen, moet je om geld vragen. Dan hoort wouter je wel!

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:10

Hye laat het snijden in ontwikkelingshulp nu net in het partijprogramma van de PVV staan!

ExtremeExtremist | 02-03-09 | 22:10

die 0.5% van het bbp zijn nodig om ad melkert baas van het undp te maken. zo werkt de ontwikkelingshulpmaffia nu eenmaal.

daskapitalist | 02-03-09 | 22:09

Sydough | 02-03-09 | 22:08
En wat nu als we straks keihard door Peru worden weggeconcureerd?

grote regelneger | 02-03-09 | 22:09

Een goede Islamiet besteed 10% van zijn inkomen aan het welzijn van de ander.

Einde van de Domheid | 02-03-09 | 22:09

progressief | 02-03-09 | 22:07

Jij snapt het! Blijven geven dus. De vraag is alleen hoe we er weer genoeg vandaan kunnen roven......

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:09

@ VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:05

Ja, dat bedoel ik ook. Dat hadden we volgens mij ook gedaan daar toch? Blanke boeren neerzetten (expertise, werkgelegenheid en niet eens apartheid), die graan laten verbouwen, irrigeren, geld pompen in dat land en dan via export het land zelf ook rijk maken? Totdat onze mattie Mugabe de blanke boeren eruit trapte, want de eigen bevolking moest dat land gaan bebouwen en bewerken enzo... Nu, we weten allemaal waar dat naar toe is gegaan.

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:09

ies ontwikkelingshulp wel haram?

faz | 02-03-09 | 22:09

@ Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:05
Ja, dat krijg je, je raakt er aan gewend dat er water uit de kraan komt. Zelden dat iemand zich afvraagt hoe dat tot stand is gekomen... ooit... lang geleden...

RaerWijf | 02-03-09 | 22:08

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:05
Ik ken dus een kerel die daar is geweest en dat heeft gedaan. Alhoewel inmiddels 15 jaar geleden is hij daar nog steeds door gefrusteerd : die negerTs stonden een beetje te staren en deden zelf geen hol, hooguit een beetje zuipen. En hij maar zwoegen (ook wel een beetje komisch natuurlijk)

grote regelneger | 02-03-09 | 22:08

Heerlijk he, anoniem bashen op een ver-van-mijn-bed-show die ontwikkelingsamenwerking heet. We wonen in een van de mest welvarende landen ter wereld. En hier op GS lopen we te mouwen op 0,71 van het BNP.... Nul komma eenenzeventig procent! Als ik volgende maand 0,71% meer of minder salaris krijg voel ik dat niet, niemand hier trouwens. Tuurlijk moet er kritisch naar ontwikkelingsamenwerking worden gekeken. Geld moet natuurlijk niet rechtstreks op de bankrekening van een corrupte derdewereldlandleider, dat snap een klein kind. Maar landen als Peru bijvoorbeeld hebben mede dankzij Nederlandse ontwikkelingssamenwerking hun economie op poten gezet en zijn nu een volwaardige handelspartner van Nederland geworden! Noem dat maar weggegooid geld. Maarja, ik ben een roepende in de woestijn hier.....

Sydough | 02-03-09 | 22:08

Er is maar 1 lek en dat is Woutertje,

evolutietheezakje | 02-03-09 | 22:08

@VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:59
Dat is een Nederlander, VanFrikschoten... Niet vals spelen...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:07

Tiscali | 02-03-09 | 22:05
Niets zo lekker om rond strooien dan andermans geld. Zolang je het maar niet zelf verdiend hebt.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:07

Ontwikkelingshulp heeft zich bewezen als meest effectieve middel om besturen corrupt te houden, innovatie te frustreren en lokale economieën om zeep te helpen. We kunnen juist nu geen concurrentie van de 3e wereld gebruiken, dus blijf maar doorgaan met die "hulp".
Kost wat, maar je bent gelijk ook wat van die wereldverbeteraars kwijt.

progressief | 02-03-09 | 22:07

Eigen volk eerst. Sue me.

oplichter | 02-03-09 | 22:07

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:04

Logica en een pvda-er in een zin?

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:06

www.google.nl/search?hl=nl&q=pronk...
Landverrader Pronk heeft dictator Mugabe gesteund met ons geld. Koenders heeft ook al geld aan foute landen gegeven. Terwijl er in ons eigen land genoeg goede doelen te bedenken zijn, met de problemen in de zorg, de voedselbanken en de werkloosheid. Linkse klootzakken.

dr Rechts | 02-03-09 | 22:06

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:56

Ik vraag me al tijden af waarom ze na al die tientallen jaren waarin miljarden zijn verdampt nog steeds niet in staat zijn zelf een buis in de grond te slaan voor water. Dat ze nog steeds hun pleureszooi overal neerkwakken en eigenlijk alleen maar goed zijn in het fokken van kleine zwarte knikkertjes. Volgens mij is het zinloos, het zit in de genen van die mensen, ze zijn gewoon lui en initiatiefloos. Zonde van de poen en niemand zal het merken als wij ff wat minder geven. Ja, misschien de opperhoofden daar maar dat boeit niet.

doskabouter | 02-03-09 | 22:06

RaerWijf | 02-03-09 | 22:02
Als er een stel Nederlandse ingenieurs naartoe gingen om een bron aan te boren vonden ze wel altijd water. Maar daarna, door gebrek aan onderhoud en interesse liep de boel weer vast.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:05

@Rene Freauger | 02-03-09 | 21:54
Nee, ik bedoel dat wij daar renderende expertise neerplanten en tot vreugde van de bevolking werkgelegenheid verschaffen en stabiliteit. Maar dan zijn we volgens Koenders denk ik neo-kolonialisten. Nou, en? Het zal die mensen daar hun reet roesten. Die willen een fatsoenlijk inkomen en vreten... Maar die aanpak klopt inderdaad niet met de "zielige negertjes-politiek" die de socialisten nastreven want die zien liever dat mensen afhankelijk blijven...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 22:05

We hebben in ieder geval iets gemeen met een derde wereldland, we zijn beiden omringd door parasieten :-D

peekaboo | 02-03-09 | 22:05

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:56
Daar voel ik ook wel meer voor, maar moet zeggen dat ik toch dikwijls gezien heb dat een kleinschalig project succesvol van de grond kwam en er vervolgens aan ten onder ging (meer mensen in leven, te weinig landbouwgrond etc.). De termijnen die je daarvoor moet uittrekken zijn erg lang en de meeste goedbedoelerTs zijn dan allang weer vertrokken in de veronderstelling dat het wel 'vanzelf' goed zal gaan. Zou dat ooit het geval zijn geweest, dan waren zij niet nodig geweest in the first place.

Daar hoor je maar weinig over. Feit blijft dat geld geven aan Unicef-achtige organisaties totaal weggegooid geld is, afgezien van die enkele keer dat er noodhulp wordt geboden. Kun je je nog afvragen of jaarlijkse noodhulp 'noodhulp' is.

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 22:05

herkennen: -h

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:05

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 21:57
Er wordt zoveel verdiend aan OH door PvdAmbtenaren dat die lui jou gewoon maar laten kletsen. Tuurlijk heeft-ie gelijk denken ze maar ja het graait zo lekker hè.

Tiscali | 02-03-09 | 22:05

@KapiteinClaus 21:29: De knoop over langer doorwerken wordt doorgehakt als de pensioenrechten van de babyboomers zijn veiliggesteld. Dat is min of meer nu, dus ik verwacht dat de beslissing in deze kabinetsperiode gaat vallen.
Wat er echt moet gebeuren is het verder fiscaliseren van de AOW. Laat de huidige pensioentrekkers ook maar mee betalen... dat gezeik over "opgebouwde" rechten kunnen we negeren; ze hebben stelselmatig veel te weinig AOW-premie betaald en dat mogen wij nu even bijpassen door hogere belastingen en langer doorwerken. Dikke vinger. Even ter vergelijking: toen de AOW werd ingevoerd was de premie ca. 8%, later zakte die zelfs nog naar 5%. Pas later in de jaren 80 ging de premie wat stijgen, naar zo'n 12%. Nu is die premie geloof ik zo'n 18%. En als we op de huidige voet doorgaan kan hij wel naar 30% doorstijgen. Dus je betaalt nu dubbele premie en werkt twee jaar langer... om vervolgens met een veel kariger aanvullende regeling met pensioen te gaan. Die "solidariteit tussen de generaties" staat niet onder druk met de fiscalisering, zoals sommigen beweren. Die solidariteit is al tot op het bot eenzijdig uitgemolken. En genoeg is genoeg.

Muxje | 02-03-09 | 22:04

RaerWijf | 02-03-09 | 21:56

Daarvoor hebben wij de "eastern european survival kit" ontwikkeld, met als laatste redmiddel een 1,5 liter fles wodka. Daarmee kom je elke poolse winter(vacht) door.

Anna_karenina | 02-03-09 | 22:04

@ Ulle Ruttelflut | 02-03-09 | 22:03
Wij de oude luxaflex, hadden ze stapelbedden.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:04

CoffeePatch 21:59
hai kortjakje

HitchHiker | 02-03-09 | 22:04

Zijn toch nog wat mensen die de onzinnigheid van derde wereld hulp niet durven herkennen. Zou zeggen dit is dan bij uitstek een terrein waarop je mensen de vrije keus laat.

Voorstel: de overheid verspilt er geen belastinggeld meer aan, geeft dit aan de burgers terug door middel van belastingverlaging en elke burgen mag zelf bepalen hoeveel gift hij doneert aan de derde wereld maffia. Iedereen blij.

Maar ook dit voorstel is ongetwijfeld te logisch en te aantrekkelijk voor wouter om door te voeren. Dat soort voorstellen heeft de pvda niet zo veel mee.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 22:04

@ alle mods, superjan of enig ander die mijn vraag kan beantwoorden;

zie @ Rene Freauger | 02-03-09 | 21:40

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:04

@grote regelneger
Dat kan ik wel begrijpen en ruik ik daar stiekem een dubbele agenda (ironie-spoiler), dat van op een dag aan die bar te zitten, nippend aan een drankje met parasolletje met chillende muziek op de achtergrond.

Mangoost | 02-03-09 | 22:03

CoffeePatch | 02-03-09 | 21:59
Wij ook. Eerst zelf de heerlijke chocoladereep opeten en dan zo´n bolletje zilverpapier voor de arme negertjes.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:03

CoffeePatch | 02-03-09 | 21:59
Wij stuurden in 1966 Milkyway's naar Biafra, bedierf de eetlust niet.

Ulle Ruttelflut | 02-03-09 | 22:03

@ verfsmijter | 02-03-09 | 22:01

De tering. Ik wist dat we oudere reaguurders in ons midden hadden... Maar jij hebt de cent nog meegemaakt?

Restecp!

Rene Freauger | 02-03-09 | 22:02

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:01
Vijftig jaar? Dan lukt het nooit.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 22:02

@ Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:01
Het gebrek aan water kan daarbij natuurlijk een dealbreakend probleem zijn.

RaerWijf | 02-03-09 | 22:02

Krachtmeester | 02-03-09 | 21:53

Kwoot " Die diversiteit maakt dat wij met bijna elk land in de wereld op vreedzame voet leven (nog wel) " unkwoot
-
Volgens mij is het met name die verdoemde dhimmie-houding van Nederland die er voor zorgt dat we met iedereen op vreedzame voet staan. Of met andere woorden, ik vind dat niet zondermeer een aanbeveling

grote regelneger | 02-03-09 | 22:02

Als er nou bij iedere koffer flappen die wij naar uitheemse gebieden sturen iemand meegaat om toe te zien dat die flappen echt gebruikt worden voor wat de bedoeling is, valt eea nog te verantwoorden.

Drs.. Gelul | 02-03-09 | 22:02

jatochnietdan? | 02-03-09 | 21:58
Nee, en ook nog steeds geen waterbronnen aanboren. Dat proberen we ze al vijftig jaar lang te leren.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 22:01

@CoffeePatch | 02-03-09 | 21:59

Bij mij op school stond een een stenen negertje, dat knikte als je er een cent in gooide.

verfsmijter | 02-03-09 | 22:01

"Tegen de paal!"

"Zijn we er tóch ingetuind!"

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 22:00

Vroeger spaarde ik zilverpapier voor Afrika.

CoffeePatch | 02-03-09 | 21:59

Het gaat inderdaad helemaal mis, maar nergens zo erg als in Engeland: alphaville.ftdata.co.uk/lib/inc/getfil...
De baas van de Bank of England is niemand minder dan Mervyn King. Dat is toch een fucking darter? Het anglosaksisch equivalent van Raymond van Barneveld?
Ik zeg, koersdoel AEX: one hundred and aitieieieie

De witte cobra | 02-03-09 | 21:59

jeroentjegouda | 02-03-09 | 21:50
De ontwikkelingshulp zal ons toch niet afschaffen.........

Ulle Ruttelflut | 02-03-09 | 21:59

Ik weet dat er ooit al es een poging gedaan is, maar na de omroep, kan GS zich dan es goed buigen over een politieke carriere?

RaerWijf | 02-03-09 | 21:59

@CoffeePatch | 02-03-09 | 21:50
Allemaal oost Europees gekweel met trekorgels of enkel "goeiAAavond, Toziens!". Behalve die jongen voor de Super de Boer in de Westerstraat. Die kan echt goed gitaar spelen en zingen. Die kan je vervoeren met zijn versie van Major Tom...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:59

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:56
Kunnen ze na al die jaren nóg niet lezen en schrijven?

jatochnietdan? | 02-03-09 | 21:58

Als elke euro ontwikkelingshulp op de goede plek terecht kwam, vind ik het niet erg om daar wereldkampioen in te zijn. Helaas is het algemeen bekend dat er een veelste groot percentage van die 0.81% in de verkeerde zakken terecht kom, dus schroef het maar naar beneden totdat het weer verantwoord besteed kan worden aan de arme negertjes.

zeauuu Stijlloos | 02-03-09 | 21:58

Mijn stellng is dat het zuiver aan het extreem linkse karakter van onze omroepen en kranten te wijten is dat er voor deze discussie het begrip "O-woord" niet bestaat.

We hebben nl een absoluut O-woord met de combinatie van enerzijds de wetenschap dat al die miljarden die de afgelopen 40 jaar zijn weggegooid (maar die nog wel in onze staatsschuld zitten en we nog rente over betalen) volstrekt niet te rechtvaardigen zijn en in geen enkele verantwoorde verhouding staan tot het 'resultaat' en anderzijds de enorme gevoeligheid van het trekken van de juiste conclusie, namelijk dat NL gek blijkt te zijn geweest en niet de gehele rest van de wereld met hun veel lagere BBP percentage.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 21:57

Mangoost | 02-03-09 | 21:50
Ontwikkelingshulp zuigt aan alle kanten, is een politiek wapen en is een inkomstenbron voor de Mabel Wisse Smiths van deze wereld. Desondanks, ik geef momenteel maandelijks voor het opbouwen van huisjes in een vreemd land en ik heb de hoop dat er wat mensen zijn waarvoor het bestaan wat minder uitzichtloos is. En ja - Berserker -, dat heeft heeft iets vernederends en roept wellicht rancune op, maar voor sommige schept het misschien een mogelijkheid zelf wat op te gaan bouwen (bijvoorbeeld een mooie bar op het strand met van die drankjes met een parasolletje erin en van die lekkere chill muziek waar wij dan lekker kunnen uitrusten van het werken voor het dichten van alle financiele gaten).

grote regelneger | 02-03-09 | 21:57

*zucht*
Ik heb me voor mijn studie net verdiept in deregulering en de bureaucratie... Dat is wel het laatste waar men nu aan denkt, terwijl er zoveel geld verloren gaat...

rabauw | 02-03-09 | 21:57

Ik rook me eigen de tering om alles te kunnen betalen,en nu dit weer.

evolutietheezakje | 02-03-09 | 21:57

@ Anna_karenina | 02-03-09 | 21:50
Sommige hatchet wounds moet je niet willen zien.

RaerWijf | 02-03-09 | 21:56

Kleinschalige hulpverlening in b.v. Afrika werkt veel beter. Door particulieren opgezet en ten uitvoer gebracht d.m.v. een schooltje bouwen en de kinderen voorzien van bloknootjes en pennen. Het ontwikkelingsgeld van de NL regering komt daar niet terecht.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:56

Goedverdegoedver, is het kabinet werkelijk zo a-creatief dat de enige maatregel die ze kunnen bedenken het verhogen van allerlei belastingen is? En de minister van ontwikkelingszaken mag zonder meer weer enkele miljarden euro's belastinggeld verbranden? Als je er goed over nadenkt is het volkomen van de ratten besnuffeld. Eigenlijk zou Dagobert Duck eens het mes in de overheidsuitgaven moeten zetten, jammer dat het slechts een stripfiguur is.

'k begin toch wel wat te voelen voor dat monument voor de blanke belastingbetaler...

JosVerbeek | 02-03-09 | 21:56

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:45

Als jij hem elke dag die 50 euro geeft dan hoeft hij niet bij mij te komen stelen. Dat is de achterliggende gedachte. Jij wilt het niet doen, dan verplicht ik jou om je geld af te geven, zodat mijn gemoedsrust gesust wordt. Dat is een beetje de insteek van wouter B.

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:56

Dit is pas Fase I, dus we kunnen nog wat stappies terug. Vrees alleen dat het hele snelle stappies worden.

Ulle Ruttelflut | 02-03-09 | 21:56

hear hear. het is toch van de zotte om nog meer in de zorg te snijden terwijl de zorgkwaliteit al jaren achteruit rent en het bewezen is dat 75% van ontwikkelingsgeld pure verspilling of zelfs ronduit contraproductief is.
als we nou eens zouden streven naar de beste gezondheidszorg stats ipv beste suikeroom van mugabe..

panadol | 02-03-09 | 21:55

@keeskooskaas 21:43
meen je dat? In Nederland? in kan het me niet voorstellen

HitchHiker | 02-03-09 | 21:55

Misschien is het een goede zaak om onze finse vrienden aan ontwikkelingshulp
te gaan laten doen.
Zij weten immers hoe je zonder werken rijk kunt worden.

verfsmijter | 02-03-09 | 21:55

Treurig varken | 02-03-09 | 21:51
Wishful thinking, me know. Toch zou ik serieus graag een Enorme Emigratiegolf, een tsunami als het ware, van moslims richting Afrika en aanpalende heerlijkheden zien ontstaan.

Wat betreft ontwikkelingshulp: welk land is daar ooit beter van geworden, structureel beter? Ik zou geen voorbeeld van weten. Iemand? Dweilen met de kraan open lijkt me nogal onzinnig. Stuur dan uitsluitend anticonceptiva of sterilisatiemateriaal.

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 21:55

@ VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:52

Ah ja, je bedoelt zoals Zimbabwe een jaartje of wat terug was voordat Mugabe daar zetelde? Volgens mij wil de "westerse wereld" dat best wel hoor... Maar met die gasten die daar aan de macht zijn en, pardon my french, voor een banaan meer liever de hele welvaart naar de klote helpt, wordt het niet echt bouwen en benoemen.

Rene Freauger | 02-03-09 | 21:54

Er wordt wèl op ontwikkelingshulp bespaard. Percentueel blijft het het zelfde, maar in euro gaat de hulp er 5,5 % op achteruit. Overigens is dat nog 94,5 % te weinig. Dat dan weer wel.

Hoen | 02-03-09 | 21:54

Het gaat nu trouwens wel rap met die aanmeldingen voor PowNed! Dat indirect gratis lidmaatschap weggeven kan wel eens een slimme marketingtruc geweest zijn jongens! Paarse broek ingeschakeld?

keeskooskaas | 02-03-09 | 21:53

@Anna_karenina | 02-03-09 | 21:50
Ghe, ghe... smeerpijp... I love people like ya...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:53

Wat is er trouwens zo vreemd aan om je eigen volk voor te laten gaan, lijkt mij niet meer dan logisch?
GeileLul | 02-03-09 | 21:37

Wat daar vreemd aan is?
We hebben helemaal geen 'eigen volk'.
Alleen de Randstad herbergt al Nederlanders van > 150 verschillende achtergronden en (al dan niet dubbele) nationaliteiten. Die diversiteit gaan we heus niet opofferen voor die tijdelijke portie geld- en Islamstress die we nu hebben. Die diversiteit maakt dat wij met bijna elk land in de wereld op vreedzame voet leven (nog wel). En geld naar 'de regio' pompen is nog altijd goedkoper dan stress/strijd/oorlog of de hele meute hierheen halen. Er bestaan geen gemakkelijke keuzes. Wel kan er imo fors - nee HUGE - bezuinigd worden op hulp aan landen die alleen hun elites bedienen. En op onze eigen ministeries die dit soort kranen maar al te makkelijk openzetten.

Krachtmeester | 02-03-09 | 21:53

jeroentjegouda | 02-03-09 | 21:49
Bent u één der ontwikkelingshulp-organisaties-topmensen die er een meer dan voortreffelijke boterham aan verdient dan?

keeskooskaas | 02-03-09 | 21:52

@Rene Freauger | 02-03-09 | 21:49
Je kan ook gewoon eindelijk de markt eens open gooien met Afrika... Voor dat China er mee weg loopt...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:52

Als wij nu zelf in het groot wapens inkopen voor die ontwikkelingslanden, dan kunnen we met de volumekorting die we daardoor krijgen het totaalbedrag aan ontwikkelingshulp verlagen. Dan krijgen zij goede moderne spullen en zijn wij er minder aan kwijt.

SOD | 02-03-09 | 21:51

@Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 21:46 Terug/weg ( jongere probleem groep) sturen is geen optie/absoluut niet o.k. ( Wat gij niet wilt dat U geschied.... mits U normaal doet....) Grenzen stellen wel.

Treurig varken | 02-03-09 | 21:51

Zijn we godverdomme eindelijk WERELDKAMPIOEN, is het weer niet goed!

Thomas Chatterton | 02-03-09 | 21:50

Geen mooier vermaak dan leedvermaak.... Kan niet wachten tot 1 april...

links tuig | 02-03-09 | 21:50

@grote regelneger
Dat zijn bij mij ook en een groot aantal andere mensen de voorwaarden voor ontwikkelingshulp. Maar met de wijze waarop het nu gebeurt kunnen we er beter mee kappen, schoon schip maken en met duidelijke voorwaarden opnieuw beginnen. En daarom is deze 'zure' tekst nodig.

Mangoost | 02-03-09 | 21:50

Gelukkig komt er nooit een regering die ontwikkelingshulp afschaft, dus ik hoef neit bang te zijn dat het echt gebeurt

jeroentjegouda | 02-03-09 | 21:50

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:47

Je moest eens meegaan en zien wat ik voor europa over heb. "Take one for the team" is een understatement.

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:50

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:45
Opvallend, tegenwoordig staat er bij elke supermarkt bij ons zo'n junk, met een krantje of een accordeon. Ze zijn erg vriendelijk, zal er wel een zijn van Tempo Team.

CoffeePatch | 02-03-09 | 21:50

FF tussendoor: Iemand iets bekend wanneer het spoeddebat van Teeven over het "het Fitna-vodje van Balkenende" plaats vindt ?

Onderduiker | 02-03-09 | 21:49

Iets krijgen heeft trouwens iets vernederends. Misschien dat die notie er bij de PvdA eens met een klauwhamer ingeramd kan worden. Dat geldt zowel de ontwikkelingshulp als de instandhouding van een niet te financieren verzorgingsstaat, die, zoals we onderhand wel weten, alleen maar parasieten heeft aangetrokken.

Lekker dan, ja.

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 21:49

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:48
El, lees even mijn comment van 21:41. Daar heb ik het uitgelegd.
Graag gedaan...

Tiscali | 02-03-09 | 21:49

Handen af van de ontwikkelingshulp!

jeroentjegouda | 02-03-09 | 21:49

@ Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:48
de bijbel... het is altijd een of ander religieus boek waar narigheid van komt.

RaerWijf | 02-03-09 | 21:49

Ook zonder crisis had er natuurlijk enorm bespaard moeten worden op de derde wereld hulp.
We zijn al jaren de gekke Henkie van de wereld. Al decenia tijd dat we eens tijd inkeer komen en snappen dat je geen enkel probleem in de derde wereld oplost door geld te storten. En ook zeker niet als het via al die dubieuze 'erkende' derde wereldorganisaties in NL gaat.

Het zou goed zijn om in ieder geval eens een jaar zonder derde wereld hulp te doen. En te zien wat het gevolg is. Grote kans dat dit een sterke verbetering van prestaties van een derde wereldland zelf geeft, zeker als je dat meer jaren volhoud.

Maar los daarvan, ook al was het wel nuttig geweest dan nog is het volslagen immoreel om geld weg te geven aan de derde wereld terwijl je nota bene een finacieringstekort hebt en daarmee volgende generaties belast.

Groot bijkomend voordeel van minder ontwikkelingshulp dat die bunker in Den Haag die volgestapeld is met raamambtenaren ook een hoop 'werk'nermers kan wegbezuinigen.

Ho wacht even. Dit voorstel is natuurlijk veel te logisch, te effectief en te redelijk om door te voeren. Dus het kan niet anders of bovenstaande wordt door wouter nooit gedaan.

Schout-bij-nacht | 02-03-09 | 21:49

@ VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:45

Wellicht is het een oncontroleerbare drang om onze dank aan de wereld te laten zien na de tweede wereldoorlog ofzo... wij vrij.. de rest van de wereld ook.. Of misschien denken ze dat als wij ooit eens naar de niegus gaan dat de rest van de wereld ons dan ook zo royaal uit de shit zal helpen, want wij hebben ook jarenlang zo goed meegedaan... Ik snap het ook niet hoor. Wat mij betreft kappen we een jaartje of 5 met liefdadigheid aan de wereld en brengen we eerst onzelf weer even op de rails.

Rene Freauger | 02-03-09 | 21:49

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:48
Een geweten?

grote regelneger | 02-03-09 | 21:48

het hele land zeikt maar wie heeft die idioten aan al die zetels geholpen, lijkt mij een goed plan als weer daar de rekening heen sturen.

romax | 02-03-09 | 21:48

Ik vraag me altijd af welke duistere reden er achter het geven van zoveel ontwikkelingsgeld steekt.

Elisabeth2 | 02-03-09 | 21:48

-weggejorist-

ArnoutTop | 02-03-09 | 21:48

@Anna_karenina | 02-03-09 | 21:45
Wat een fantastische Europese gedachte..!

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:47

Wat een zure tekst, Fleisch. Ontwikkelingshulp is onder bepaalde en strikte condities zondermeer wenselijk en we kunnen hier best wat missen Beter is het om eens flink te gaan snijden in die kinderbijslag richting Marroko en die belachelijke bijdrage aan het opbouwen van die fokking Gaza-strook zodat Hamas weer herkozen wordt en we weer dat gezeik krijgen. Ook subsidies aan dubieuze experimentele kunst terug de staatskas in aub

grote regelneger | 02-03-09 | 21:47

Bij Oxfam Novib vlogen ze in 2007 negen miljoen kilometer. Kan ook niet anders met zoveel veldkantoren, eh, eh, hotels.

Jan Boule | 02-03-09 | 21:47

Twee jaar langer doorwerken!!!??? Dus al werkt U bij AH achter de kassa, eigenlijk bent U nog gewoon twee jaar extra aan het werk voor de ABN-AMRO, FORTIS en ING.
Fabeltastisch............ helaas , voor U geen bonusje in 't vooruitzicht?!

Treurig varken | 02-03-09 | 21:46

Ontwikkelingshulp is grotendeels weggegooid geld, dat weet elke aap. Als het zou helpen om, zoals v Maerlant 21:34 oppert, de migratiestroom te stoppen en, voeg ik er maar aan toe, elke islamiet in NL aan een enkele reis zandbak te helpen, dan mag dat budget wel met een factor 40 omhoog.

Is binnen een jaar terugverdiend en onze nazaten zullen ons er dankbaar om zijn.

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 21:46

Als ik jarenlang de junk bij de ingang van de Appie Heijn 50 Euro per dag geef ben ik na verloop van tijd zelf op de fles. Zelfs zo'n simpele redenering is niet te bevatten door de regering. Want ze lopen met het verhaal van de barmhartige Sameritaan rond. Moet van God of het nu realistisch is of niet. Betaald van ons geld.

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:45

Ze(PVDA) doen er tegenwoordig alles aan om je helemaal BLUT te kloppen.

Gexto | 02-03-09 | 21:45

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:39

Er staat ons dan ook maar een ding te doen; voorkomen van de vergrijzing in oost europa! *Vol gas naar Polen rijdt en persoonlijk poolse mede-europeanen gaat verwekken bij poolse boerendochters!*

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:45

@don knieschot 21:41: flikker op met je feiten. We willen gewoon bloed zien!

vast goed | 02-03-09 | 21:45

Pluk die gasten maar die bij de bank werkten en daar meer naar zich zelf schoven dan netjes was. Eigen volk eerst, als er belasting betaald moet worden.

Koos Knak | 02-03-09 | 21:44

antizanic | 02-03-09 | 21:23
Fijn ook dat elke eerstejaars student deze aanstormende werkelijkheid al maanden geleden zag aankomen, terwijl JPB en WB maar bleven doorfantaseren over onze schier on-door-dring-ba-re financiele dijken. LOL ROFL LMFAO ad infinitum.
*opa's radio aanzet* kgRrgGrggr... 'er is voorshands geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn...'

Krachtmeester | 02-03-09 | 21:43

Ha, volgens mij is 1 en 1 nooit 2 in een begroting. D'r is altijd een post onvoorzien en het valt nooit mee. Had Wouter moeten weten.

RaerWijf | 02-03-09 | 21:43

HitchHiker | 02-03-09 | 21:32
Heb anders genoeg ervaring met niet zo heel efficiënt werkende ambtenaren...

keeskooskaas | 02-03-09 | 21:43

Als we ook IraK en afghaistan laten zitten en we geen subsidie meer geven aan parasitaire instellingen zoals Milieudefensie enzo, hebben we dadelijk een begrotingsoverschot. Maarja, Linkschmenschen in de regering, gaat niet gebeuren. Wij mogen eigenhandig die 3000 eurie pp voor de amerikaanse tokkies ophoesten en de rest ook.

Gimmel | 02-03-09 | 21:43

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:23
Las in elsevier dat Ronald Sorensen daar ook niet zo blij mee is, die gasten verdienen best veel geld voor het werk dat ze doen.

Voltaire | 02-03-09 | 21:42

Dit zegt Geert dus al 4 jaar. Maar hé, een one-issue partij is pas een one-issue partij als de tegenstanders dat willen.

Snorro | 02-03-09 | 21:42

Dat een gedeelte van al die miljoenen in de zakken verdwijnt van corrupte Afrikaanse stamhoofden in westerse kleding is bij de PvdA ook bekend. Het overgrote deel van de ontwikkelingspoet verdwijnt echter in de eigen PvdA-zakken. En dat, mijn beste reaguurders, is de enige reden waarom wij nummero uno zijn!

Tiscali | 02-03-09 | 21:41

Uhm... die 33 mrd is niet het financieringstekort (was het maar zo) maar het begrotingstekort.

Don Knieschot | 02-03-09 | 21:41

@HitchHiker | 02-03-09 | 21:32
Je kan inderdaad op veel andere vlakken snijden, maar het moet wel gebeuren.

Mangoost | 02-03-09 | 21:41

Sorry Djie-Unait maarrrrr,

Even geheel offtopic... maar als ik lid wil worden en dan onder het stukje waar ik mijn bankrekeningnummer in moet vullen is direct het volgende veld een vraag om een wachtwoord in te vullen. Waarom is dit? Ik kan het nergens in een FAQ vinden ofzo... Dus beantwoord dit even ajb en dan heb je er weer een extra lid bij.

Rene Freauger | 02-03-09 | 21:40

Ik ben dan wel rechts maar toch ben ik voor een plan wat de SP eerst had.
De hypotheekrenteaftrek beperken zodat mensen niet onbeperkt kunnen gaan terugvorderen. Een maximum moet worden ingesteld zodat mensen niet een hypotheek kunnen aftrekken van 5 ton.

jemoederkijktmee | 02-03-09 | 21:40

Bos: -1

T.O.N. | 02-03-09 | 21:40

De coalitiepartijen drukken elkaar van alles door de strot en accepteren dit ook nog van elkaar, als........... er maar geen kabinetscrisis komt, er staat er 1 op 27 zetels!!!!!!!!
En het klootjesvolk is de lul!

ONS | 02-03-09 | 21:39

@Anna_karenina | 02-03-09 | 21:37
Het zijn perverse feiten inderdaad....

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:39

Als de migratiestroom erdoor gestopt wordt mag het budget van mij vertienvoudigd worden. Hetzelfde bedrag smijten we nog 's tegen de retourticketjes voor het ondermijnend volkje hier en we hebben weer een toekomst.

v Maerlant | 02-03-09 | 21:39

Kom maar op met die staatsobligaties!
De pensioenfondsen zitten er om te springen nu ze herstelplannen moeten maken. Hoge couponrente er op en de dekkingsgraad kan binnen een paar jaar weer de 105 aanraken.

MacVulpen | 02-03-09 | 21:37

Ben het met Watcher eens. Wat is er trouwens zo vreemd aan om je eigen volk voor te laten gaan, lijkt mij niet meer dan logisch?

GeileLul | 02-03-09 | 21:37

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:32
Is dat nieuws? linksom of rechtsom komt het toch op hetzelfde neer, de nederlander wordt door den haag uitgeprostitueerd als een naieve blonde 16 jarige vogelaarwijkdochter door een fin.

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:37

Voor de aardigheid eens kijken waar je als belastingbetalerT allemaal aan meebetaalt via de giftenaftrek. Dat is nu het makkelijkst om nu, vanavond nog, te schrappen. Greenpeace, Milieudefensie, kerken - maar natuurlijk. Kots.

www.anbi.nl/

Berserker Nr. 1 | 02-03-09 | 21:36

@jatochnietdan? | 02-03-09 | 21:20
Om nog maar te zwijgen aan wat we over houden aan de verkoop van onze energiebedrijven. Wat wisselgeld op korte termijn, maar op niet zo'n lange termijn lopen we miljarden mis.

Mangoost | 02-03-09 | 21:36

ontwikkelingshulp = leuke "dienstreisjes", kans op nog leukere buitenlandse baantjes en volgas schijt hebben aan de eigen (betalende) bevolking.

glaaf | 02-03-09 | 21:35

Gewoon afschaffen die bodemloze put,we hebben al genoeg dictatoriale regimes gesteund binnen dat continent van professionele handophouders.

rompe-stomper | 02-03-09 | 21:34

HitchHiker | 02-03-09 | 21:32

Je MOET blijven geven!!!!!!!

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:33

helemaal mee eens!
Zorg is geen bodemloze put met te veel dikdoende en dikbetaalde incompetente managers. De overheid werkt zeer efficient, ook daar is niets te bezuinigen. Waterschapsbelasting wordt voor 100% besteed aan waterschap, net zoals de wegenbelasting 100% aan wegen, dit is algemeen bekend. Uitkeringen en subsidies zijn terecht en worden zeer zorgvuldig afgewogen, het is tenslotte gemeenschapsgeld en de verstrekkers dragen hun verantwoording zeer integer.

Dat jullie het niet zien, de enige, echt de enige bezuinigingsmogelijkheid is ontwikkelingshulp. Sterker nog, ik vind dat de arme negertjes landen wel eens wat terug mogen storten na al die jaren. Wij hebben crisis, het gaat bar slecht, snappen die arme vliegjesvangers dat dan niet?

HitchHiker | 02-03-09 | 21:32

Het ontwikkelingsgeld kan ook gebruikt worden om de economie een injectie te geven. Geef (startende) ondernemers een lening en geef noodlijdende bedrijven extra krediet.

Fleauxe | 02-03-09 | 21:30

-weggejorist-

Gexto | 02-03-09 | 21:30

Waarom sturen we niet het voltallige kabinet als ontwikkelingshulp naar apenstan? Kunnen ze daar hun best doen. Ze zijn toch net zo traag als afrikanen. Crisis duurt voort, maatregelen? ho maar! Alleen slappe aftreksels van elders doorgevoerde akties. Beetje debatteren over Irak, dat kan over een paar jaar ook wel.

Anna_karenina | 02-03-09 | 21:30

Tsja, dat geen aid, maar trade van die malle Wilders is zo gek nog niet.
Inderdaad: afschaffen die "ontwikkelings"hulp (behalve noodhulp) en de handelsbarrieres opheffen zodat die landen ook een serieuze economie kunnen ontwikkelen.
Een beetje minder dinereaus naar die EUSSR zou ook op zijn plaats zijn.

bottehond | 02-03-09 | 21:30

@antizanic: Als je het zo stelt lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Maar nu wordt het geld weggehaald van een toch al zwakker wordende poot in Nederland: de zorg. Is dat dan wat we willen? Eigenwijs blijven doormodderen en blijven bezuinigen op zorg maar ook op onderwijs e.d.?

Ik voel me bijna een ouwe lul als ik bedenk hoe lang het gesteggel over ontwikkelingshulp, langer doorwerken en hypotheekrenteaftrek duurt. Op een gegeven moment moet je actie ondernemen en kan je niet meer blijven wachten. Neem dan eens impopulaire maatregelen maar schrap ook stokpaardjes zoals ontwikkelingshulp.

KapiteinClaus | 02-03-09 | 21:29

Een ontwikkelingsland dat ontwikkelingshulp geeft. Juist.

Pingu | 02-03-09 | 21:28

Het is in feite nog veel erger.
Als je al het geld wat niet-nederlanders hier verdienen of krijgen, en wat direct doorgestuurd wordt naar het land van herkomst, ook als onwikkelingsgeld beschouwd wordt zitten we met gemak op enkele procenten.
En het is dubbel zo erg omdat die weggesluisde gelden niet in de nederlandse economie
gestoken worden. Dit verergerd de huidige crisis.
Wie, o wie, trekt ons uit dit moeras.

Dostranamus | 02-03-09 | 21:28

Kijk als Geert nou MP was geweest was deze achterlijke onzin allang geschrapt. Maar nee wij moeten weer moeder Theresa uithangen en allemaal krom gaan liggen. Ik stem hier toch godverdomme niet voor!

Toontje Larger | 02-03-09 | 21:28

Fijn zeg. tig jaar Zalm en tig jaar een begrotingsoverschot. 1 x een linkse lul en we kunnen weer met zijn allen betalen.

Vogelbeest | 02-03-09 | 21:28

Ontwikkelingslanden? Welke ontwikkeling maken zij dan door? Ik zie nog steeds kinderen met rijstebuikjes en een horde vliegen om hun muiltjes. Vrouwen met tieten tot hun knieën en minimaal 6 koters om hun heen. De mannen zie je nooit want die zijn druk bezig elkaar de hersens in te slaan. Miljarden worden er gepompt in dat soort landen, schuldgevoelens worden aangewakkerd als RTL4 weer eens een actie voert met telefoonteam.... maar na al die jaren nog geen enkele verandering.

Dr Mastermind | 02-03-09 | 21:28

Het zou handiger zijn als ze niet zoveel geld over de balk smeten en banken spekken die hun stompzinnige onrendabele investeringen op de belastingbetaler proberen af te wenden.
voldemort | 02-03-09 | 21:20

He voldemort... niet opgelet bij economie?
Het geld wat aan banken wordt 'gegeven' gaat in de vorm van (beperkt)leningen en vooral garant stellingen. Die kosten de belastingbetalers vooralsnog niets en leveren zelfs rente op. Het effect op de begroting is derhakve nagenoeg nihil. Qua risico ligt het uiteraard anders, maar de huidige regering ansich is een groter risico dan dat van alle banken bij elkaar

corneb | 02-03-09 | 21:27

Het is allemaal prachtig hoor, waterput hier abortusboot daar. Maar ondertussen kunnen Nederlandse voedselbanken de nieuwe aanmeldingen niet meer verwerken. Kwestie van prioriteiten zou je zeggen. Toch!?

Fleauxe | 02-03-09 | 21:27

Dat stelletje laffe honden is niet in staat een beslissing te nemen. ook niet hierover dus....

wim kokring | 02-03-09 | 21:27

Stop met het smijten van geld in die bodemloze put die ontwikkelingshulp heet!! Besteed dat geld maar aan de voedselbank en andere hulp organisaties die WEL het beste voor hebben met de medemensch en WEL nut hebben. Waarom wil holland altijd zo nodig een wit voetje halen in het buitenland? Eigen volk eerst. (wie zei dat nou ooit?)

Watcher | 02-03-09 | 21:26

Geert! Doe er wat aan!

johan9991 | 02-03-09 | 21:26

En daarom, Wilders.

el mero mero | 02-03-09 | 21:25

Werkelijk stuitend, dat ze deze man hebben kunnen inruilen voor Zalm.

Ben Kramer | 02-03-09 | 21:25

Sinterklaas bestaat nog steeds!

Fleauxe | 02-03-09 | 21:23

Tsja, terwijl juist investeren in de zorg (mits gecontroleerd) de beste optie is die er is....., maar wie ben ik.....

brutus68 | 02-03-09 | 21:23

een = eens

QB (ja die.....) | 02-03-09 | 21:23

En de waterschapsbelasting gaat omhoog want de cigaren van de dijkgraven e.d. gaan nu rechtstreeks uit Havana worden geïmporteerd...

VanFrikschoten | 02-03-09 | 21:23

Wat een gebazel. Streef percentage voor ontwikkelinghulp is 0,7. Als je daar 1/10 af zou kunnen halen (heel veel) is dit 0,07 van de begroting en op de 5,5 is dit marginaal. Dat de begroting van vorig jaar niet gehaadl wordt is niet de schuld van de minister maar is gewoon de aanstormende werkelijkheid. Degene die bewezen hebben wel in de toekomst te kunnen kijken kunnen ze zich melden bij ondergetekende. En er zijn vast veel werkgevers voor te vinden. Voor zover ze nog zouden moeten werken.

antizanic | 02-03-09 | 21:23

Moet je kijken wat de EU nu gaat storten in het gat dat Israel in Gaza gemaakt heeft. Of zou Geert daar dan weer *wel* voor zijn ?

Niet voor Jan | 02-03-09 | 21:22

Enige voordeel als de HRA eraan gaat is dat de banken eens wat minder geld krijgen van al die hypotheken.

voldemort | 02-03-09 | 21:22

Het principe van ontwikkelingshulp is niet verkeerd, maar dat er jaarlijkse miljarden op zwitserse bankrekeningen worden gezet voor "later" en operational costs is ziek en moet ophouden, de NGO's zouden een goed tegen het licht moeten worden gehouden.

QB (ja die.....) | 02-03-09 | 21:22

We hebben het hier slecht.

Primal | 02-03-09 | 21:22

De man heet Bertje Koenders ipv Bert en mag hij eigenlijk zo laat opblijven?

DiNozzo | 02-03-09 | 21:22

Gaan we weer lekker klagen hoe slecht we het hier hebben. Maar ja, daar ben je Nederlander voor...

Sperti | 02-03-09 | 21:21

Het zou handiger zijn als ze niet zoveel geld over de balk smeten en banken spekken die hun stompzinnige onrendabele investeringen op de belastingbetaler proberen af te wenden.

voldemort | 02-03-09 | 21:20

Na het zuur het accuzuur. Maar aan de verkoop van ING houden we natuurlijk kapitalen over.

jatochnietdan? | 02-03-09 | 21:20

Als dit voor Woutertje is, waarom moeten wij het dan lezen?

blikkoek | 02-03-09 | 21:19

het is echt belachelijk hoeveel geld er naar ontwikkelingshulp gaat, als ze dat nou naar de zorg overmaken

GO GEERT!

frankie1313 | 02-03-09 | 21:19

slecht met de economie? ik merk niks

Klaas Schimmelkaas | 02-03-09 | 21:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl