Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Workshop webdesign. Eindelijk alleen voor mannen

moderators.jpg Wie het even helemaal gehad heeft met de vrouwtjes en nu eindelijk eens de fijne kneepjes van webdesign onder knie wil krijgen moet zich nu wenden tot het prachtige Groningen. Daar biedt de Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening Groningen (MJD) cursussen aan die geknipt zijn voor elke vrouwhatende computerfreak. Via via kreeg GeenStijl deze flyer onder ogen waarin Afsaneh Moghadam (Consulent Integratie en Emancipatie) in samenwerking met het lokale wijkcentrum en het christelijke Alpha-College workshops aanprijst waar alleen mannen welkom zijn. Autochtoon of allochtoon maakt niet uit. Maar zonder piemel kom je er gewoon niet in. Erg vreemd aangezien op de site van de MJD valt te lezen: "De MJD is een brede welzijnsorganisatie in Groningen, die mensen van alle leeftijden en achtergronden stimuleert om mee te doen in de maatschappij". Juist ja, behalve dan in dit geval. Tel daar bij op het indrukwekkende aantal subsidie's - Een halve ton hier. 330.000 tomaatrode euro's daar. Soms lukt het ook wel eens niet - dat het clubje van Moghadam binnen wist te harken we hebben zomaar een heuse beerput te pakken. Want even verder speuren op de website leert dat de MDJ niet alleen vrouwen discrimineert. Ook mannen kunnen als het uitkomt een gelijke behandeling op hun buik schrijven. Alle info over het oh zo integratie bevorderende gescheiden zwemmen van vrouwen met hoofdoek en/of dikke reet hierrr. Hele veel respect nog hiervoor.

Reaguursels

Inloggen

@schoorsteenveger: echt heel serieus: het stuk van Foucault is heusch een korte archeologie van democratische instituties, met de negatieve parrhesiastes als veroorzaker van wat Foucault in de titel benoemt als een 'crisis' van die democratische instituties. Hij heeft het dan dus blijkbaar wel degelijk over democratie in het algemeen.

Ik vond het hier wel goed beschreven, zo zie ik het ook wel althans: artikelenjwtamminga.blogspot.com/2007/...

"Foucaults archeologische werkwijze is bedoeld om een diagnose van de eigen cultuur te geven en haar illusies bloot te leggen. Archeologie werkt beschrijvend en reconstruerend, maar heeft juist daardoor een ontmaskerende of kritische uitwerking op het heersende spreken en weten, omdat ze deze heersende opvattingen open moet breken om hun verborgen historische ondergrond zichtbaar te maken.

Foucault stelt dat zijn werk niet zozeer ideeën, meningen of gesystematiseerde waarheden wil uitdragen, maar hij beschouwt ze als gereedschapskisten waaruit de lezer zelf het werktuig kan kiezen wat hij wil gebruiken voor zijn doeleinden."

Dus vandaar...... zonder begrip van dat archeologie verhaal zul je foucault verder nooit te pakken krijgen hoor.

Ik zie je constant Foucault's notie van een archeologie (wat min of meer een 'deconstructie' zou zijn in Derrida land) niet meenemen in je argumentatie en teruglezend vind ik van mezelf, dat ik die onvoldoende benadrukt heb omdat hij impiciet is aan mijn lezing van Foucault. Dat heb ik onvoldoende belicht.

jabir | 28-01-09 | 18:12

Ik ben persoonlijk verantwoordelijk voor mijn onderbuikgevoelens over wilders, zoals ik ook persoonlijk verantwoordelijk ben voor de interpetatie van wilders, die die onderbuikgevoelens tot gevolg had.

volkomen parallel:

Wilders is verantwoordelijk voor zijn onderbuikegevoelens over de islam, zoals hij ook verantwoordelijk is voor de interpretatie van de islam, die die onderbuikgevoelens tot gevolg had.

Wat is daar fout aan?

jabir | 28-01-09 | 17:38

Waarom hebben Wilders aanhangers er toch zo'n moeite mee om het concept van persoonlijke verantwoordelijkheid te begrijpen? Overigens ben ik van meing dat de PVV een cargo cult is.

jabir | 28-01-09 | 16:59

het punt is dit @schoorsteenveger.. ik selecteer kleine geyle nasty factoids en remix die tot ik iets heb wat me aanstaat. Dat is zeker waar, dat geeft me nou eenmaal vreugde om te doen. Ik kom daar eerlijk voor uit, zodat de lezer ook de gelegenheid heeft om te relativeren wat ik schrijf.

Wilders doet EXACT HETZELFDE met de koran (appropriation) en dan heet dat ineens 'waarheidsaanspraak'? laat je nakijken joh. Ik doe die aanspraak niet althans. Ik wil vanuit mijn onderbuik bekeken (rings a bell?) Wilders geweaun op het vliegtuig naar Jordanie nadat hij zijn nederlandse gevangenisstraf heeft uitgezeten, omdat het niet MAG wat hij doet en hij dus net als iedere andere burger GESTRAFT moet worden.

Je vergeet dat Wilders zo ver is gegaan, dat eigenlijk het enige wat nog staat tussen het fysiek welbevinden van wilders en erg veel burgers in deze samenleving, onze rechtsstaat is. Nogmaals, genoegdoening (zeg maar wraak) is een functie van recht en ik kan je ervan verzekeren dat er aan de andere kant ook wel een stukje ehhm 'onderbuik' zit. Gaat een wilders aanhanger me daar nou op aanspreken? LOL heb ik ook eens een onderbuikgevoeltje, is het weer niet goed ;-)

jabir | 28-01-09 | 16:48

jabir | 28-01-09 | 16:20
"Mij gaat het eerder om de dingen die op een heel praktisch niveau met Geertje gaan gebeuren, omdat ik het graag zo heb op die manier. Wel meer nederlanders hoor, en nu zijn we het fijn aan het doen."
"ik vind dat goed en juist."
Nou snap ik het! Mijn excuses.

Schoorsteenveger | 28-01-09 | 16:45

Grappig om de zien wat een enorme textuele fundamentalist je bent, die alleen eigenlijk de rechtlijnige interpretaties kan begrijpen en alles daarbuiten heel rigide uitsluit. Lijkt me nogal een handicap tijdens het lezen van een postmodernist als Foucault, maar goed. ik heb niet de indruk dat dubbele bodems verder aan je besteed zijn, als ik je zo belees. Het gekke is dus dat ik die irritatie heb met fundamentalistische islamieten en met wilders aanhangers. Een bepaalde rechtlijnige platheid, die in mijn ogen beide partijen op identieke wijze "inferieur" (wilders' woordkeuze) maakt.

Voor mij gaat deze discussie over verduidelijking van wat VANZELFSPREKEND mijn eigen mening is en niet die van Foucault, Xenophon of Isocrates, voor jou gaat het over vliegen afvangen en falsifieren. Maar goed, jouw 'kant' wordt dan ook strafrechtelijk vervolgd en de mijne niet. Dus ik begrijp de achterliggende stress ook wel. Het maakt je een oninspirerende medediscuzant. ik zou je bijna ook op het vliegtuig naar Amman zetten wegens zaai ;-)

Kritiek uitoefenen doe je dan ook nog eens op een selectieve manier, terwijl ik net zonder onderscheid elk argument van jou afgegaan ben (zeg het maar als ik er eentje miste). Dat maakt je los van saai ook oneerlijk in het debat. Het is grappig genoeg dezelfde oneerlijkheid als Wilders die erop nahoudt, als hij zeer selectief omgaat met de Koran, daar willekeurige passages uitpikt om die onder het vergrootglas te leggen en dan op basis van dat interpretatieve drijfzand heftige dingen gaat roepen. Een gemiddelde literatuurwetenschapper slaat er groen van uit.

Gisteren probeerde je dat ook al, en ik vind het jammer je telkens weer op het rechte pad van de discussie terug te moeten zetten. Als je selectief met mijn argumenten omgaat, discussieer je tegen een argumentatie die de jouwe is, niet de mijne. Dan debatteer je niet echt maar ben je met name bezig met het ontwikkelen van een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, schaak je tegen jezelf.

Evengoed is het beeld dat wilders van de koran heeft zijn eigen creatie. Omdat het een uiterst selectief beeld is. Jij doet exact hetzelfde met mij en het komt gewoon niet door de ballotage. Net als dat stukje van Isocrates nu dus van Foucault is en vanaf het moment dat ik het vertaalde natuurlijk van MIJ :-) dat heb ik trouwens al meer dan eens aangegeven. Ik heb al aan je geprobeerd uit te leggen dat het zelfs auteursrechtelijk zo geregeld is en je het voorbeeld van de collage en de remix gegeven, om je meer grip op het verschijnsel te geven. Want dat gun ik je.

Gelukkig maar dat je met zo'n beperkte manier van interpreteren niet als islamiet geboren bent, want je had al lang en breed op trainigskamp gezeten en ik kan me best voorstellen dat je met zo'n rigide blik schrikt van wat je in de koran leest. Maar interpretatie vanuit zo'n pespectief gaat je zeker niet helpen om grip op Foucault te krijgen. Heb je de term 'heuristisch' nou al opgezocht? je geeft er niet goed blijk van de betekenis van dat woord te vatten, pikt het althans niet als zodanig op. Foucault vindt het juist de bedoeling dat we een tekst van hem oppakken en behandelen zoals ik dat doe hoor. Dat zit allemaal heel therapeutisch in elkaar.

jij gooit nu zeg maar de middelbare schoolmodus tekstverklaren op Foucault en daar leent hij zich niet voor. Dat ligt allemaal veel frivoler :-) Heerljk, die franse filosofen. Zo heb ik ook nog eens de eer gehad een sessie met Derrida bij te wonen, maar dat werd me iets te vrij associatief en politiek. het heeft met name een functie om te kijken naar je eigen identificaties tijdens het lezen van zo'n tekst. Jij doet er liever iets boekhouderigs mee en dat is een gemiste kans.

Ben je het begrip 'heterotopie' al tegengekomen in je studie van Foucault? Dat begrip kan je misschien helpen je eigen rigiditeit te onderscheiden.
Het is een denbeeldige plek, waar bijvoorbeeld Mickey Mouse, Superman, Wilders en Mao met elkaar aan tafel zitten. Ze komen allemaal uit andere werelden en tijden, maar toch zitten ze met elkaar om de tafel. Wie is daar denk je verantwoordelijk voor? Juist, degene die ze er neerzette. Op dezelfde manier is het Isocrates/Xenophon verhaal ook een heterotopie (de twee kwamen elkaar nooit es tegen in de albert heijn ook al waren het bijna tijdgenoten) en nu vraag ik je weer wie er verantwoordelijk is voor de uitwisseling van die opvattingen. Foucault dus, ook als hij een persoonlijke selectie maakt uit de teksten van Isocrates. In het Engels wordt dat 'appropriation' genoemd en dat MAG :-) Lekker pomo weetjewel ;-)

Rigiditeit is dus een beetje het probleem van Wilders en zijn medeplichtige misdadigers. Blijven hangen in het 'anaal territoriale stadium' zeg maar en dat is niet bepaald de hoogste staat van ontplooiing die een westerling kan bereiken. Hij lijkt zelfs op de jihad strijder.

Net als jou is hun manier van interpreteren fundamentalistisch, want een stuk tekst dat Foucault jatte van Isocrates, uit zn context rukte en met een andere wijsgeer in aanraking bracht is volgens jou nog steeds helemaal van isocrates. Niet dus. Ik hoop dat je in staat bent de collage als creatief product te begrijpen. Anders snap je trouwens ook niet veel van deze samenleving, maar goed. om het nu over Sloterdijks 'Schaume' te gaan hebben zou te ver strekken.

je moet mn argumentatie nog maar eens een paar keer herlezen, want je hebt m blijkbaar niet helemaal begrepen. je blijft er maar bij dat Isocrates de auteur is van een stuk tekst van Foucault en ik heb vrij transparant uitgelegd aan de hand van het collagevoorbeeld, dat ook stukken door Foucault geslecteerde tekst van anderen uiteindelijk zijn eigen verantwoordelijkheid zijn in de remix. Dat hij ze waarschijnlijk wel niet voor niets uitgezocht zal hebben. Geen moment ga je in op wat je denkt dat de intentie van Foucault zou zijn om uitgerkend met deze twee filosofen aan te komen zetten. Omdat hij het met ze oneens is? lulz...

Foucault selecteerde dat stukje tekst, Foucault confronteerde Isocrates met Xenophon, niemand anders. En ik doe daar dan ook weer mijn eigen ding mee, dat heb je dan weer wel heel scherp opgemerkt. Dat mag. Of denk je dat ik hier de grootboekrekeningen zit bij te werken?

Voor mij is het natuurlijk helemaal niet relevant welke van de twee nou bevestigt dat Wilders niet deugt. Ik vind het en gebruik op mijn beurt ook weer 'conveniently' wat ik ken om mn punt mee te maken . Zo doen we dat in deze samenleving, als we een persoonlijke mening retorisch opleuken. Doet wilders toch ook, dat retorisch opleuken? (eigenlijk opverschrikkelijken, en dat is nou precies zo'n voorbeeld van de negatieve parrhesis die ik bedoel).

Ik laat het er eventjes bij Schoorsteen, want je bent niet iemand die in staat is te inspireren of te amuseren in een debat, bovendien ga je selectief om met de argumenten die ik je bied, terwijl ik ze bij jou op een heel faire manier een voor een afga. Dat vind ik niet irritant voor mij, maar jammer voor jou.

Wel maakt het me een beetje flauw en ik heb er geen belang bij deze discussie te 'winnen'. Je doet maar :-) Mij gaat het eerder om de dingen die op een heel praktisch niveau met Geertje gaan gebeuren, omdat ik het graag zo heb op die manier. Wel meer nederlanders hoor, en nu zijn we het fijn aan het doen. gewoon omdat het kan. Het muntje zal wel bij je vallen als je Geert met een zak over zn hoofd in het vliegtuig ziet stappen. Je hebt ook nog steeds niet door, dat ik eigenlijk eerder een praktijksituatie waar Geertje al lang in staat 'after the fact' probeer te benoemen.

Wilders is in deze samenleving ALLANG gedefinieerd als negatieve parrhesiastes (stating the obvious rings a bell?), maatgevend daarbij is bijvoorbeeld wat een rechter te zeggen heeft. Hij wordt vervolgd. Rechters en elites zijn twee heel verschillende dingen, tenzij je ervoor kiest je op dezelfde manier als Mohammed B buiten ons sociale contract te plaatsen. Dat kan, maar dan is er weinig dat je verder nog onderscheidt van wat je wil bestrijden. Als mensen dat na een paar jaar nog niet doorhebben van zichzelf, moet er maar gestraft & gereedtneuqt worden. ik vind dat goed en juist.

jabir | 28-01-09 | 16:20

jabir | 27-01-09 | 23:47
"Ook Foucault problematiseert de negatieve Parhesiastes."
Foucault problematiseert niet, Foucault analyseert hoe de parrhesia in het oude griekenland werd 'geproblematiseerd'.
"What I wanted to analyze was how the truth-teller's role was variously problematized in Greek philosophy."
De lezingen kunnen geenszins worden gelezen als een politiek manifest, een handleiding' democratie in stand houden', of een recept om de negatieve parrhesiastes te onderscheiden van de positieve parrhesiastes. Hij haalt lieden aan die een onderscheid maken tussen positieve en negatieve parrhesia, één van de wijzen waarop de oude Griek de positie van de parrhesiates probeerde te bepalen, één wijze van 'problematiseren', en niet dé wijze van problematiseren.
Foucault omschrijft een parrhesiastes als iemand die vanuit een positie de waarheid spreekt, en zijn het de anderen die vanuit hun posities deze waarheid problematiseren. En hij wil snappen hoe dat werkt. Foucault formuleert aldus:
"To my mind, the parrhesiastes says what is true because he knows that it is true; and he knows that it is true because it is really true. The parrhesiastes is not only sincere and says what is his opinion, but his opinion is also the truth. He says what he knows to be true."
En of hier werkelijk sprake is van een waarheid, onafhankelijk van de waarheidsspreker, is niet relevant. Het is de activiteit van het waargheiddspreken zelf dat gevolgd wordt, en dit volgen levert een inzich op.
"And now I think we can begin to see that the crisis regarding parrhesia is a problem of truth: for the problem is one of recognizing who is capable of speaking the truth within the limits of an institutional system where everyone is equally entitled to give his or her own opinion. Democracy by itself is not able to determine who has the specific qualities which enable him or her to speak the truth (and thus should possess the right to tell the truth). And parrhesia, as a verbal activity, as pure frankness in speaking, is also not sufficient to disclose truth since negative parrhesia, ignorant outspokenness, can also result."
Noch de institutie, noch de waarheidsspreker kunnen er aanspraak op maken de waarheid aan het licht te brengen, en dit betekent intrinsiek een crisissituatie. Dit is de winst van de analyse die Foucault uitvoert.
"My intention was not to deal with the problem of truth, but with the problem of truth-teller or truth-telling as an activity. By this I mean that, for me, it was not a question of analyzing the internal or external criteria that would enable the Greeks and Romans, or anyone else, to recognize whether a statement or proposition is true or not. At issue for me was rather the attempt to consider truth-telling as a specific activity, or as a role."
Foaucault wil analyseren hoe bij de oude Grieken de 'problematisering' van de parrhesia bepaalde "who is able to tell the truth, about what, with what consequences, and with what relation to power". Dit valt samen met het centrale thema in al zijn werk. De term 'problematization' lijkt hier, zo meen ik, in de plaatst te zijn gekomen van de term 'discursieve formatie'.
U mag op uw wijze citeren uit deze lezingen en zeggen "Het is een leuke manier van je eigen punt maken.", en u mag van mij zeggen dat ik slechts "feyn associatief" bezig ben. Ik ben van mening redelijk helder te hebben aangegeven wat het project van Foucault hier is en dat dit project zich in een andere richting begeeft dan uw project dat in het verlengde ligt van wat Isocrates voor ogen stond, namelijk het isoleren van 'negatieve' waarhedssprekers.
Tot slot wil ik opmerken dat de crisis die Foucault beschrijft, de spanning tussen de waarheidszegger en de institutie, perfect samenvalt met de stelling die ik geponeerd heb, een stelling die bij mijn weten niet door u is weerlegd. Als de waarheidsspreker zijn waarheid spreekt en de institutie daar zijn waarheid tegenover stelt is geen van beiden in staat de waarheid te claimen. Meer specifiek: de institutie is niet bij machte een eindoordeel uit te spreken over de waarheid van de parrhesiastes, noch de negatieve noch de positieve.
De politieke elite probeert dit uiteraard wel te doen, bijvoorbeeld door te benoemen en te bouwen. Of Wilders een parrhesiastes is? Ik denk van niet. Ik zie wel parallellen tussen de demonisering van vandaag de dag en het definiëren van negatieve parresias in het oude Griekenland. In beide gevallen probeert de elite iemand zijn aanspraken op de waarheid te ontnemen door exclusie.

Schoorsteenveger | 28-01-09 | 10:38

pointing out the obvious:
"From time to time, the term "cargo cult" is invoked as an English language idiom to mean any group of people who imitate the superficial exterior of a process or system without having any understanding of the underlying substance. The error of logic made by the islanders consisted of mistaking a necessary condition (i.e., building airstrips, control towers, etc.) for cargo to come flying in, for a sufficient condition for cargo to come flying in, thereby reversing the causation. On a lower level, they repeated the same error by e.g. mistaking the necessary condition (i.e. build something that looks like a control tower) for building a control tower, for a sufficient condition for building a control tower.

The inception of cargo cults often is defined as being based on a flawed model of causation, being the confusion between the logical concepts of necessary condition and sufficient condition when aiming to obtain a certain result. Based on this definition, the term "cargo cult" also is used in business and science to refer to a particular type of fallacy whereby ill-considered effort and ceremony take place but go unrewarded due to flawed models of causation as described above. For example, Maoism has been referred to as "cargo cult Marxism"[citation needed], and New Zealand's optimistic adoption of liberal economic policies in the 1980s as "cargo cult capitalism".[citation needed]

The term as an adjective is perhaps best known outside of anthropology because of a speech by physicist Richard Feynman at a Caltech commencement, wherein he referred to "cargo cult science", and which became a chapter in the book Surely You're Joking, Mr. Feynman!. In the speech, Feynman pointed out that cargo cultists create all the appearance of an airport right down to headsets with bamboo "antennas", yet the airplanes do not come. Feynman argued that some researchers often produce studies with all the trappings of real science, but which are nonetheless pseudoscience and unworthy of either respect or support."

jabir | 28-01-09 | 04:44

ps. @schoorsteenveger: Kort samengevat vindt de feodaal pseudo Xenophon dat je het parrhesiastes gebeuren niet toe moet staan, omdat er per definitie tuindebielen boven komen drijven (en dan nog wat mijmeringen over de tolerantie van koningen met tiefusmongeaulen) en vindt Isocrates dat parrhesiastes best mooi kan zijn (hij doelt hier op iemand met de gravitas van een Eaubama), hoewel er toch ook wel negatieve parrhesiastes boven komen drijven. Daaronder verstaan ze beide min of meer de roekelozen en de idioten. Nergens waar Foucault deze visie vervolgens weer ondermijnt (is ie ehh te "straight" voor ;-). Integendeel, hij zet het voort in erop volgende betogen die wat persoonlijkere dimensies hebben dan de politiek.

jabir | 28-01-09 | 01:11

heheh ik zeg: fotofuk :-)

jabir | 28-01-09 | 00:47

Siwaqa here we cum ;-)

jabir | 28-01-09 | 00:14

-@schoorsteenveger 17:44-

Beste Schoorsteenveger,
Dankuwedel ☺
Ik vond het een goed, hout snijdend en samenhangend betoog. Ik doe alleen verder niet aan excuses, vanwege mijn dwingende geleaufsovertuyging dat ik uiteyndelijk toch geleyk heb. Ik hoop dat u daar begrip veur hebt, kwa cultuurrelativisme.
Alleen op donderdagmiddagen ga ik de paradigmaverschuiving aan naar fundamentele twijfel en op sommige feestdagen van de Mithraische kalender. Ik zal mijn PA vragen u een linkje naar mn google calender geven, zodat u in de gelegenheid bent mij op die momenten te betrappen.

Zoals ik al eerder aangaf ben ik ook erg enthousiast over de cargo cult, de melanesische geloofsovertuiging dat een glimmende vogel mij consumentenartikelen komt brengen, die van de voorvaderen afkomstig zijn. Dit gaat gebeuren als ik een modelformaat vliegveld bouw in mijn achtertuin en veel ‘mock’ militaire parades houd. Dit verzin ik overigens niet, leest u maar en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult . Gelukkig maar dat Geert deze levensgevaarlijke religie nog niet op het netvlies heeft, want die menschen zitten daar echt de hele dag nix te doen onder een beaum. Hoe dan ook, hun feestdagen wilde ik dit jaar eauk eerbiedigen en dan plan ik ook onderhevig te zijn aan fundamentele twijfel.

Daar acht ik u om, dat betoog. Ik ben ook blij dat u de koe bij de horens vat, want ik denk dat veel mensen zich wel kunnen identificeren met een van de standpunten in het toneelstukje dat Foucault laat plaatsvinden in de door hem vervaardigde wijsgerige collage. Het is heuristisch van opzet, vandaar dat het me bruikbaar leek. U kunt wat mij betreft feyn associatief uw goddelijke gang gaan met dit stukje tekst, dan doe ik het ook. Laten we het gewoon op schandalige wijze misbruiken voor onze eigen boodschappen over en weder.
Misschien kunnen we zelfs tot wat fundamentelere noties komen. Ik ben een optimist ☺ Kunt u zich niet wat meder ad hominem uiten? Mijn bezwaar tegen de reaguurdertjes in den bredel is niet perse de ad hominem an sich, maar het gebrek aan creativiteit waarmedel.
Anders amuseer ik mij niet ;-) Maar goed... persisterenderwijs:
U schreef: “U suggereert Foucault aan te halen, maar u haalt Isocrates aan, één van de oude Grieken die door Foucault wordt aangehaald” .
Ik wil u graag medelgeven (sorry) , dat de auteur Foucault natuurlijk filosofen selecteerde die beide enigszins obscuur zijn, en dan ook nog eens de betere ‘copypaste’ toepaste uit hun papyri. In hedendaagse begrippen zouden we ook wel kunnen spreken van een ‘remix’, een collage. Dit wordt (ook wettelijk overigens) gezien als een creatief product in zichzelf, waarop de collagemaker het intellectueel eigendom bezit (blabla ‘fair use’, parafrase). De internet en met name de open source hoek remixt de hele dag alles van elkaar, moet u weten. Dat levert geld op en is al zeker twee decennia voorbij de gêne ☺ U snapt al een beetje naar welke vuilnisbak ik wil met uw kritiek?
Samenvattend: het probleem is zeker het negatief gebruik van parrhesia en de manier waarop ook onze 21e eeuwse democratie bedreigd wordt, zoals behandeld door twee Grieken. Eén niet bepaald een beschermer van die democratie, want de feodaal redenerende aristocraat pseudo-Xenophon (de oude oligarch) die een scherts op de democratie heeft geschreven, is er eigenlijk niet helemaal voor. Vandaar dat ik het overigens had over het ‘failliet van de egalitaire samenleving’ als kolderreactie op het kolderbegrip ‘failliet van de multiculturele samenleving’. Maar goed. Blijmoedig worden door de oude oligarch de vreselijkste effecten van democratie als positief gepresenteerd.
Isocrates daarentegen is wel een opregt democraet en laat de mooie kanten van de parrhesiastes zien, die met gevaer veur lijf en leden het durft te zeggen zoals het zich aan hem voordoet. Maar ook de foute parrhesiastes benoemt hij. Hij benoemt hier met name de ‘roekelozen’ en de clowntjes. Uit repsect zal ik in het geval van widlers maar uitgaan van de eerste categorie, zelfs zijn medestanders kunnen toch niet voorbijgaan aan de wat minder voorzichtige kanten van Wilders’ onderneming. Zo is het bijvoorbeeld roekeloos om de relaties van Nederland met goed bevriende landen in gevaar te brengen. Er zijn er meer.
Uw kritiek op mijn gebruik van het citaat uit de lezing van Foucault is ergens wel terecht. Ik had beter aan moeten geven dat ik binnen de tekst van Foucault overstapte van Foucault zelf in zijn ehm ‘auctoriele rol op een (door hem geselecteerd) citaat van Isocrates. Maar het zou denk ik te ver gaan om me op basis daarvan nou van intellectuele oneerlijkheid te beschuldigen. Die blijkt eerder uit andere zaken ;-) Het is een leuke manier van je eigen punt maken. Zo verwijst Borges vaak naar niet bestaande encyclopedieen, want deze manier van je punt maken mag natuurlijk ook best de draak met zichzelf steken ☺ Zo ben ik vaak geneigd mezelf te citeren als gezaghebbende bron.
De vraag wie nou de feitelijke narrator is, ligt nog vrij ingewikkeld. Zeker als u bedenkt dat ik het vervolgens nog eens (uit het Engels) vertaalde. Laagje op laagje op laagje en dat met een tekst die al enige gelaagdheid in zichzelf had. Het maakt het er op het vak van identificatie allemaal niet eenvoudiger op. Maar goed. Dat is ook niet relevant voor de argumentatie zoals die zich voordoet,
Ik vind het gewoon een ‘gotcha’ op oneigenlijke gronden zoals Sarah Palin zou zeggen en ben sterk geneigd het mezelf te vergeven, omdat hij het op geen enkel moment tegenspreekt. Eerder is het zo, dat dit citaatje van Isocrates door Foucault ingezet wordt in de samenvattende zin van het woord. Ook Foucault problematiseert de negatieve Parhesiastes, maar doet dat met zeg maar de obligate monty python sketch van oude filosofen (gaap). Ik denk dat deze samenvatting binnen de context van zijn andere betogen wel degelijk ook een scherpe kritiek op de negatieve parrhesiastes bevat en zie niet in hoe u dat nou onderuit haalt.
U citeerde: “"We must take into account the fact that we know one side of the discussion much better than the other for the simple reason that most of the texts which have been preserved from this period come from writers who were either more or less directly affiliated with the aristocratic party, or at least distrustful of democratic or radically democratic institutions."
Ik zie niet in hoe ik die context op enige wijze tegengesproken heb? Als ik iets gedaan heb, is het wel een persiflage van het aristocratische, feodale standpunt betrekken in het verhaal waarmee ik hoopte op kleurrijke, GeenStijl ziekend eigen wijze het een en ander te kunnen illustreren gaandeweg het discourse. Want met zulke steylbloempjes kan je inhoudelijk natuurlijk alle kanten uit ☺
Ik verbaasde me er dan ook over dat u misinterpreteert:
“Met andere woorden, Foucault zegt hier expliciet dat het om kritieken van de elite op een al te ver doorgevoerde democratie betreft. Exact de houding van de fatsoenlijken en weldenkenden van vandaag.”
Dat zegt hij helemaal niet. Hij vat samen wat hij al eerder vertelde, dat hij een vertegenwoordiger van de aristocratische partij (pseudo Xenophon) in feite een dialoog aan laat gaan met een vertegenwoordiger van de radicaal democratische partij (Isocrates). De reden dat hij hier een kleine waarschuwing geeft, is omdat de oude oligarch Xenophon gevoel voor humor had en een regelrechte aanklacht als lofzang formuleerde. Heel ander verhaal dus, dat ons beiden meer dan voldoende ruimte voor ons eigen standpunt biedt. Ik verwijs terug naar het eerder benoemde heuristische belang van deze collage qua leuke discussie ☺
Tot besluit zou ik met betrekking tot de door u geintroduceerde ongelukkige relatie van Plato en politiek willen verwijzen naar Karl Popper’s immer actuele ‘The open society and its enemies’ dat u ongetwijfeld al eerder ter hand gesteld is:
nl.wikipedia.org/wiki/De_open_samenlev...
In die zin vind ik het wat excentriek om met Plato als politiek relevant wijsgeer aan te komen zetten.het zou overigens wat kort door de bocht zijn, om de Islam in den brede als Platoonse bedreiging te bezien. Niet erger dan de andere twee monoheismen althans en die bieden allemaal de ruimte voor een aristotelisch perspectief.

Al met al blijf ik bij mijn constatering, dat Wilders binnen de context van de collage van Foucault wel degelijk een negatieve parrhesiastes is en helemaal niet de vrijmoedige spreker waarvan hij de pose aanneemt, al was het maar vanwege vrij objectief vast te stellen roekeloosheid met negatieve effecten voor Nederlanders in het algemeen.
Dit alles gezegd hebbende hoop ik vanzelfsprekend u niet ontmoedigd te hebben in de voortzetting van de dialoog, die tot genoegen is ☺

TT

jabir | 27-01-09 | 23:47

jabir | 27-01-09 | 17:14
Ik had al zo'n antwoord verwacht. Volgens de letter van de wet heb je nog gelijk ook. Knap hoor. Je had er ook nog op kunnen wijzen dat PVV'ers niet als bevolkingsgroep aangemerkt worden en jij dus niet vervolgd zou kunnen worden voor grove belediging van een bevolkingsgroep. Hooguit voor laster.

Maar dat is juridische haarkloverij. Het is niet erg sterk om zelf met een bijna identieke vergelijking te komen als je wilt fulmineren tegen een persoon omdat deze de islam wegzet als een nazistische ideologie. Grappig, je verwijt Wilders haatzaaierij en doet vervolgens precies hetzelfde. Van mij mag het hoor, ik vind haatzaaierij een krankjoreme term, maar zoals gezegd, erg sterk is het niet.

Wilders is trouwens nog niet veroordeeld: "Overigens benadrukt het hof dat zijn oordeel in die zin een voorlopig karakter draagt, dat Wilders in deze beklagprocedure niet is veroordeeld. Het hof heeft uitsluitend beoordeeld of voldoende aanwijzingen - op het niveau van een redelijke verdenking - aanwezig zijn om een strafvervolging tegen Wilders in gang te zetten. Het is uiteindelijk aan de later oordelende strafrechter om in een openbaar strafproces de vraag te beantwoorden of er ruimte is voor een veroordeling en, zo ja, in welke mate."

*Pakt emmer met sop en gaat de keuken opruimen*

harry pikkel | 27-01-09 | 18:45

Fles Moet dat het Siwaqa gaat worden.... modelgevangenisje verder.. keurig geinspecteerd, gedocumenteerd, nix aan de hand en bubba is geweaun een heel tedere man.

jabir | 27-01-09 | 18:36

we hebben beeld ;-)

jabir | 27-01-09 | 17:58

en je mag altijt langskomen :-)

26-03-2007-SIWAQA-JORDANIE. De Jordaanse autoriteiten hebben na aanleiding van een recent verschenen rapport van de Verenigde Naties over martelingen en andere inhumane of denigrerende behandelingen of straffen een bezoek voor journalisten georganiseerd aan een van de correctie en rehabilitatie centra in Jordanië. De gevangenis is Siwaqa ± 75 kilometer van Amman ligt aan de Desert Highway en heeft een capaciteit voor ongeveer 2400 gevangenen. De journalisten kregen een rondleiding in een aangewezen gedeelte van het complex. Op veel plaatsen rook het naar verse verf, was er flink gepoetst en was het keukenpersoneel bestaande uit gevangenen in het nieuw gestoken afgemaakt met een haarnetje en mondkap. De afgenomen interviews met de geselecteerde gedetineerden werden nauwlettend gevolgd door overheidspersoneel dat ik grote getale aanwezig was om de pers te begeleiden. De dodencellen evenals de speciale vleugel voor radicale Islamitische gevangenen waren niet in het programma opgenomen. Na afloop zijn we uitgenodigd om terug te komen wanneer we maar willen. FOTO JUAN VRIJDAG

jabir | 27-01-09 | 17:57

trouwens..... in de afwezigheid van goeye berigtgeving ben ik zelf eens wat gaan rondkijken en vond de volgende fotoserie. Volgens mij is het daar nog best te doen hoor! Het lijkt er potverdorie wel een hotel!

pa.photoshelter.com/c/vrijdag/gallery-...

jabir | 27-01-09 | 17:51

@schoorsteenvegert: tenk joe! Ik reageer alvast, terwijl ik alleen nog maar de laatste zin las, maar 'lang nat' is altijd leuk :-) want de vraag of wilders een parrhesiastes is, heeft me erg beziggehouden. Ik denk zeker dat hij zich dat aura aanmeet, maar ik denk ook dat het niet waar is.

jabir | 27-01-09 | 17:33

Hoi harry 16:13: wilders is al strafbaar bevonden hoor. Strafmaat is eigenlijk nog de enige verrassing. (mompelt iets met crewcut, molensteen, sleutel, rivier, amman, bubba en waterboarding.... ik word er geweaun helemael nadt van ;-)

Het verbaast me iedere keer weer hoe een wilders stemmer de hele dag door kan komen zonder zijn moeders keuken onder te sgeiten.

-welwillend gezicht trek-

Nou Harry.......

Welke stafbare stellingname betrek ik dan? Is het 100% zeker waarnaar het woordje 'ook' verwijst in de zin die je als 'crimineel' herkent, of vul je dat nou zelf in? Verwijs ik naar de schoorsteenvegert persoonlijk, de pvv, of zomaar iets vaags? Kan allemaal hoor. Je weet het niet he, het blijft tog knagen.

Zelfs op het vlak van 'op het randje lopen' en 'deniability' zijn wilders en consorten nou eenmaal enorme loserts. Wedden dat ik publiekelijk veel rabiatere dingen dan wilders zou kunnen zeggen op zo'n manier dat ik er NOOIT op gepakt zou kunnen worden? Kijk die Aboutaleb lekker glibberen joh, die zegt harde dingen hoor.

Een begrip als 'polysemie' is natuurlijk ook niet aan de wilders stemmert besteed, de koran heeft ook maar een betekenis, die MAG niet en als islamieten (hun boek wellicht?) denken dat er eigenlijk iets heel anders staat dan MAG dat ook niet, dan is dat geweaun GELEAUGEN van die islamieten en moeten ze zich maar AANPASSEN aan de DEAUMINANTE cultuur dat hun boek MEIN KAMPF is en dat we islamieten in de samenlevening daar ONOPHOUDELIJK mee gaan CONFRONTEREN, zelfs als het iets is wat ze lief is, want dan moeten ze daar maar TEGEN kunnen. Vat ik het zo goed samen?

Het is allemaal de sgult van de Islahm & de intralecterueluh ;-)

jabir | 27-01-09 | 17:14

jabir | 27-01-09 | 15:18
Laten we even terugkeren naar uw stelling van 21:51 in de thread 'Imam wil Wilders alleen juridich geselen'. U haalt daar, in eigen vertaling, teksten van Foucault aan die u heeft ontleend aan zijn seminars aan de University of California, Berkeley 1983.
In zes seminars behandelt hij het begrip 'parrhesia', te omschrijven als 'zeggen wat men denkt'.
Foucault heeft het hier niet expliciet over de gevaren van parrhesia voor de democratie, maar hij behandelt wel de discussies die in het oude Griekenland gevoerd werden inzake de verhouding tussen parrhesia en democratie. Dit doet hij in het derde seminar, getiteld "Parrhesia and the Crisis of Democratic Institutions'.
U haalt aan:
"De kritiek op sprekers die op de negatieve manier parrhesia inzetten, was al sinds de Peleponesiche oorlog een gemeenplaats in het Grieks politiek denken; een debat werd gevoerd over het verband tussen parrhesia en democratische instituties. heel kort samengevat is dit het probleem: democratie wordt gevormd door een 'politeia', een democratische institutie, waarbinnen de 'demos' ofwel de mensen zelf politieke macht uitoefenen en waarin iedereen voor de wet gelijk is. Een dergelijke institutie is ertoe veroordeeld gelijke ruimte te geven aan alle vormen van parrhesia, inclusief de allerergste. Omdat parrhesia zelfs aan de verschrikkelijkste leden van de bevolking wordt gegeven, bestaat het risico dat de overweldigende invloed van slechte, immorele, of onwetende sprekers de bevolking naar tirannie kan voeren, of de stadsstaad anderszins in gevaar brengen. Parrhesia kan dus een gevaar vormen voor de democratie zelf".
Foucault definieert hier in zijn algemeenheid het probleem rond negatief gebruik van parrhesia zoals dat geformuleerd werd door de oude Grieken, of precieser gezegd zoals dat geformuleerd werd door de de bewakers van de democratie in het oude Griekenland.
Vervolgens haalt u een passage aan die een stuk verder in de tekst staat, zonder te vermelden dat het hier een citaat van Isocrates betreft, en zeker niet een stellingname of conclusie van Foucault zelf.
"Al deze kenmerken van de oude democratie zijn in de huidige Atheense democratiegeperverteerd geraakt : democratie is verworden tot een gebrek aan zelfbeheersing, vrijheid is verworden tot wetteloosheid; geluk is verworden tot maar doen wat men goeddunkt en gelijkheid voor de wet is verworden tot parrhesia. In deze tekst heeft dit begrip alleen een negatieve, minachtende betekenis. Isocrates heeft een constant positieve evaluatie van democratie in het algemeen, maar wel gekoppeld aan de aanname dat het onmogelijk is van parrhesia (in de positieve zin van het woord) en democratie tegelijk te genieten.... "
De originele tekst is als volgt:
"In the "Areopagiticus" [355 B.C.], Isocrates draws a set of distinctions which similarly expresses this general idea of the incompatibility of true democracy and critical parrhesia. For he compares the old Solonian and Cleisthenean constitutions to present Athenian political life, and praises the older polities on the grounds that they gave to Athens democracy, liberty, happiness, and equality in front of the law . All of these positive features of the old democracy, however, he claims have become perverted in the present Athenian democracy. Democracy has become lack of self-restraint liberty has become lawlessness; happiness has become the freedom to do whatever one pleases and equality in front of the law has become parrhesia. Parrhesia in this text has only a negative, pejorative sense. So, as you can see, in Isocrates there is a constant positive evaluation of democracy in general, but coupled with the assertion that it is impossible to enjoy both democracy and parrhesia (understood in its positive sense) . Moreover, there is the same distrust of the demos' feelings, opinions, and desires which we encountered, in more radical form, in the Old Oligarchs lampoon."
Foucault zegt hier niet meer en niet minder dan dat Isocrates iets claimt. "All of these positive features of the old democracy, however, he claims have become perverted in the present Athenian democracy."
U heeft de woorden "however, he claims" voor het gemak maar weggelaten om vervolgens uw punt te kunnen maken. U zegt:
"Al vanaf de moord op Pim Fortuijn wordt de vrijheid van meningsuiting gegijzeld door negatieve sprekers. In vele opzichten zijn deze de afgelopen jaren dan ook een directe bedreiging van de democratie gebleken en ik heb er volstrekt geen probleem mee als hun privacy en daarmee hun vrijheid van meningsuiting in de kiem gesmoord wordt."
U suggereert Foucault aan te halen, maar u haalt Isocrates aan, één van de oude Grieken die door Foucault wordt aangehaald .
We hoeven niet ver te zoeken om te zien dat u de woorden van Foucault selectief gebruikt om zoiets als 'negatieve sprekers' te kunnen definiëren. Tussen beide citaten die u aanhaalt staan diverse passages die de nuance van Foucaults vertoog in schril contrast doen zijn met uw selectief gebruik van de tekst.
Isocrates is één van de voorbeelden van kritiek op parrhesia, en Foucault begint de behandeling van die kritieken met de volgende opmerking:
"We must take into account the fact that we know one side of the discussion much better than the other for the simple reason that most of the texts which have been preserved from this period come from writers who were either more or less directly affiliated with the aristocratic party, or at least distrustful of democratic or radically democratic institutions."
Met andere woorde, Foucault zegt hier expliciet dat het om kritieken van de elite op een al te ver doorgevoerde democratie betreft. Exact de houding van de fatsoenlijken en weldenkenden van vandaag.
En als Foucault bij Plato is beland, dan speelt datgene wat u met zoveel vuur naar voren brengt om het Blonde Beest als gevaar voor onze democratie weg te zetten nog maar een achtergrondrol:
"For Plato, the primary danger of parrhesia is not that it leads to bad decisions in government, or provides the means for some ignorant or corrupt leader to gain power, to become a tyrant." Wat voor Plato wél het gevaar is kunnen we wellicht een andere keer aan de orde stellen.
Kortom, de discussie rond parrhesia en democratie (in het oude Griekenland) is, in elk geval voor Foucault, een complexe en behelst véél meer dan een simpele 'vaststelling' dat negatief gebruik van parrhesia per definitie een democtratie om zeep helpt. Op dit punt startte mijn stelling dat niet tevoren vast te stellen is welk gevaar onze democratie om zeep zal helpen.
Overigens, men zou zich af kunnen vragen of Geert Wilders niet een 'parrhesiastes' is.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 17:07

@ De grote intellectjuweel Jabir

Als Wilders crimineel wordt bevonden, dan ben jij het ook met die laatste uitspraak. Ik heb nog een boekentip voor je: hoeiboei.blogspot.com/2009/01/joost-zw...

harry pikkel | 27-01-09 | 16:13

Bij de NSB had je ook met name pseudo intellectuelen, wat dat betreft is het allemaal een herhaling van zetten.

jabir | 27-01-09 | 15:18

maar zo heeft geertje het graag he.. lekker serviel....

jabir | 27-01-09 | 14:17

van wilders mag geen oosteuropaan erin, behalve zijn (niet al te aantrekkelijke) postorderbruidje.

jabir | 27-01-09 | 14:10

Wilders gaat dat debat zelf nooit aan natuurlijk en poseert vooral (zeg maar zoals schoorsteenveger poseert met kennis van foucault), omdat hij zelf ook wel begrijpt dat hij in een eerlijke dialoog met zn mavootje binnen tien minuten aan heel kleine stukjes gescheurd wordt. Om zichzelf de afgang te besparen ontwijkt hij het debat en manipuleert een zwakbegaafde doelgroep om zo toch nog wat slagkracht te hebben. Het is eigenlijk gewoon een heel zielige domme man met een postorderbruidje, het probleem is alleen dat het vooral ook een crimineel is.

jabir | 27-01-09 | 14:07

Maar ook de route van het 'private language' argument voert naar de noodzaak van het achter slot en grendel zetten van wilders verder....

jabir | 27-01-09 | 13:47

Maar als de werkelijkheid als taalspel je fascineert (mij ook), raad ik je echt met klem aan om de 'Philosophische Untersuchungen' van Wittgenstein te gaan lezen. En het gevoel blijft me gewoon bekruipen, dat je Lyotard en Foucault met elkaar verhaspelt. Lyotard is werkelijk de enige fransman die het ook als taalspel zag hoor. U praat peop.

To wit:
nl.wikipedia.org/wiki/Taalspel_%28Witt...

"Taalspelen vormen een belangrijk begrip uit het postume werk Philosophische Untersuchungen, vertaald uitgegeven als Filosofische Onderzoekingen, van de Oostenrijks-Engelse filosoof Ludwig Wittgenstein. Hij borduurt hiermee voort op zijn ideeën uit de Tractatus, waarin hij taal beschouwde als een middel om de werkelijkheid weer te geven. Wittgenstein is na dit boek tot de conclusie gekomen, mede onder invloed van de Italiaanse econoom Piero Sraffa, dat taal een complexer systeem is dan hij dacht. Daarom introduceert hij taalspelen. Hij doet dit door aan te geven dat er geen eensluidende definitie voor "spel" gegeven kan worden. Dit geldt ook voor taal. Is het een communicatiemiddel? Wat valt er dan te zeggen van de eenzame lezer die hardop een gedicht leest?

Volgens Wittgenstein kan taal niet verder gedefinieerd worden dan de grenzen van zijn toepassing. De taal die twee werklui gebruiken tijdens het repareren van een dak ("Geef me een dakpan. Nee, die andere."), is niet de taal van twee geliefden, noch de taal tussen moeder en kind.

In de Untersuchungen probeert Wittgenstein, door elke keer een verschillend taalspel aan te halen, een beeld te scheppen van taal, zonder er een eensluidende definitie voor te geven. De metafoor die hij zelf hiervoor gebruikt, is die van een wandeling door een stad. Als je een stad vanuit verschillende richtingen doorkruist, de ene keer vanuit het noorden, de andere keer vanuit het zuiden, krijg je langzaam maar zeker een behoorlijk goed idee van de stad, zonder ooit een kaart ervan gezien te hebben. Een plattegrond is slechts een eendimensionale weergave, die niet het hele verhaal vertelt. Ook in de Het Bruine en het Blauwe Boek - een verzameling postuum uitgegeven lesnotities - werkte Wittgenstein op deze manier aan zijn theorie."

jabir | 27-01-09 | 13:39

@schoorsteenveger: onjuist, want hij definieert de werkelijkheid om te beginnen al niet als taalspel. Ik daag je uit me te vertellen hoe hij die dan wel definieert in basis. Of zal ik het je zo uitleggen?

jabir | 27-01-09 | 13:32

het probleem is @schoorsteenveger, a little knowledge is a dangerous thing. Het probleem is wat mij betreft ook, dat een nog dommere wilders aanhanger dan jij dalijk nog denkt dat je geen lichtgewicht bent en als je dan iets heel 'onderbouwd' racistisch roept, dat daar een kern van waarheid in zou zitten... Zo werkt dat niet natuurlijk.

jabir | 27-01-09 | 13:30

jabir | 27-01-09 | 12:50
Foucault onderzoekt taalspelen zoals hij ze aantreft.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 13:25

op een beetje dezelfde manier zoals wilders zijn 'talking points' er doorheen ramt, zonder feitelijk op te pikken wat de ander net zei of vroeg. Ik vind het eerlijk gezegd symptomatisch.

jabir | 27-01-09 | 13:24

henkojenko | 27-01-09 | 13:09
Welterusten.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 13:23

@henkojenko:ik was nog best liev voor de schoorsteenveger hoor.... bood hem dialoog en hij gaf monoloog terug.

jabir | 27-01-09 | 13:12

@ jabir en schoorsteenveger: klaar? Mooi voorbeeld van hoe het vaak gaat: wel praten, niet naar elkaar luisteren (= de ander horen en bereid zijn jouw mening te herzien). Zo nu ga ik verder slapen.

henkojenko | 27-01-09 | 13:09

correct me if im wrong maarehhh.... zucht

jabir | 27-01-09 | 13:04

Als foucault de (on)mogelijkheden van communicatie binnen een bepaalde context in kaart brengt (tussen een gek en een weldenkend iemand bijvoorbeeld), heeft hij daarmee de werkelijkheid nog niet als taalspel gedefinieerd.

jabir | 27-01-09 | 12:54

@schoorsteenveger: geen punt als je er niets van aantrekt.. beter zelfs :-) maar je herhaalt nu wat je in je eerder mailtje schreef, zonder daarin te verwerken wat ik in reactie daarop zei, terwijl ik nog niet eens zwaar met je polariseerde. Je zegt nu eigenlijk ook weer heel rare en inhoudelijk onjuiste dingen, want de werkelijkheid als taalspel is natuurlijk het domein van Wittgenstein. Heeft verder geen hol met Foucault te maken Hoe je dat uit Foucault weet te persen is me niet helemaal duidelijk.

Kernbegrippen bij Foucault zijn bijvoorbeeld 'archeologie' (maar dan van sociale fenomenen), ' repressie' , of ' limiet ervaringen'. Taalspel hoort helemaal niet in dat rijtje, als je dat roept blaat je maar wat. Ik vond je commentaar over sexualiteit ook vrij ver liggen van de Foucault die ik ken en vroeg me af hoe je limiet ervaringen in die context bekijkt, zeker zoals hij die najoeg in de gay sm kelders van San Francisco.

jabir | 27-01-09 | 12:50

Wat maakt het ook uit dat je zulke briefjes zeg maar in IEDER BUURTHUIS kunt vinden

jabir | 27-01-09 | 12:26

jabir | 27-01-09 | 11:58
Ik heb inmiddels alsnog uw reacties in de vorige tread waarin wij elkaar troffen doorgelezen, en ik moet zeggen dat ik nog steeds niet zie hoe mijn stellinkjes zijn weerlegd. Noch heb ik kunnen terugvinden dat mijn schaarse opmerkingen omtrent Foucault onderuit zijn gehaald dan wel zijn ontmaskerd als cliché's die ik van internet zou hebben geplukt in een poging om een onsterfelijke indruk te maken.
Integendeel, zou ik haast zeggen.
U stelt dat Wilders al lang en breed zijn eventuele straf zal hebben uitgezeten alvorens onze democratie zich in zijn dynamiek in een andere vorm heeft gedrongen. Dat is waarschijnlijk zo, maar dat zegt niets over de vraag of Wilders met zijn uitspraken werkelijk een bedreiging van onze democratie is. Hij wordt door sommigen als zodanig afgeschilderd, niet meer en niet minder, en voor die sommigen is dat op goede gronden.
Over Foucault wil ik hier kort zijn. Vanaf Let Mots et les Choses tot aan Histoire de la Sexualité is een constante terug te vinden, en die constante is, dat taal en taalspelen zich onafhankelijk van indivuduen die deze taal bezigen ontwikkelen, en dat die een zekere autonomie ontwikkelen, een eigen perspectief op de werkelijkheid. Dit perspectief filtert die werkelijkheid. Omdat die taalspelen niet geheel samenvallen, soms zelfs erg abrupte overgangen tonen. zullen ze ten opzichte van elkaar blinde vlekken vertonen. Wat in het ene spel mogelijk is is niet of niet geheel mogelijk in het andere spel. Je speelt óf het ene óf het andere spel, maar gelijktijdig beide talen spreken lukt niet.
U vindt maar dat ik ook dit weer van het internet heb geplukt. U vindt maar dat u mij als poseur hebt ontmaskerd. Die overwinning gun ik u van harte. Als u het mij dan maar vergunt om me daar vervolgens niets van aan te trekken.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 12:26

hoe blaas ik een buurthuisstenciltje van islamitische oppasmoeders zo ver mogelijk uit zn verband? de nieuwswaarde spat er weer vanaf ;-)

jabir | 27-01-09 | 12:25

Het maakt ook niet uit of ene Jabir dat vindt, maar je kwam eigenlijk met een behooriljk ongerelateerd standaardriedeltje over Foucault aanzetten, waarin een feitelijke onjuistheid of drie in voorkwam. En als de andere reaguurders trappen in je pseudo intellectuele pose, is het toch van belang dat even te laten zien, voordat je met nog meer psychopate wilders bagger aan komt zetten en mensen je per ongeluk voor een slimmerikje aanzien met al dat fake geposeer. Vandaar dat ik het nogal 'convenient' van je vond het gesprek in een volgedende thread voort te zetten. Dat heeft wat lafs en achterbaks. Zeg maar PVV nestgeur. Want een ander probleem van de PVV is het volstrekte gebrek aan eerlijkheid tot heel ver achter de komma.

Je weergave van Foucault was op veel fronten onjuist en in de contex trouwens ook irrelevant, waar ik overigens vrij mild ben mee omgegaan. Maar met demagogie over 'het blonde beest' aan komen zetten (zeg dan het geblondeerde beest) of dat zeikerige 'weldenkend' terwijl ik al aangegeven had dat het bij de rechter niet relevant is of iemand zich wel dan niet rekent tot het 'weldenkend' deel der natie, is zo vreemd.

jabir | 27-01-09 | 12:21

Nou, daar gaat de emancipatie. Serieus, waar is MJD mee bezig? We importeren allochtonen uit de woestijn, willen ze laten inburgeren en wat doet zo'n organisatie als MJD? Mannen en vrouwen scheiden! Waar maakt iedereen zo'n probleem om? Die mannen moeten niet zo achterlijk doen met hun 'ooh vrouwen zijn achterlijk' shizzle want after all hebben ze vrouwen nodig om hun alleraardigste terroristen zoontjes op de wereld te knikkeren. Ik bedoel, dude, het zijn niet die mannen die 9 maanden met zo'n rotjong moeten lopen hoor. Beetje respect. En die vrouwen moeten ook niet zo'n hijsa maken. Ik bedoel, het is niet alsof ze het naaktstrand opgang. Mensen dragen in t zwembad allemaal een groot of klein kleding stuk so what's the big deal? En vrouwen met een maatje meer... kom op zeg. Mannen zijn vaak ook dik, en die hoppen ook gewoon het water in. Maar ja, ik mag natuurlijk niet zeggen. Niet allochtoon, geen man en hee, ook niet dik! En dus val ik overal buiten. Yay.

Andi | 27-01-09 | 12:06

jabir | 27-01-09 | 11:58
U schijnt nogal emotioneel te reageren. Of datgene wat ik beweer zo duidelijk ontkracht is, is maar zeer de vraag overigens.
En, zo lang Joris het me toestaat, kan ik natuurlijk in alle vrijheid de weerleggingen vam Jabir stelselmatig blijven ontkennen. Daar kan Jabir kwaad om worden, het kan Jabir doen besluiten om persoonlijk te worden en Schoorsteenveger van van alles en nog wat te betichten, maar daar is Schoorsteenveger niet gevoelig voor.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 12:02

want ik denk verder toch dat er sprake is van beide.. maar google nog es een wijsgeer en doe net of je m kent... ;-) kan je ook zelfstandig denken?

jabir | 27-01-09 | 12:00

jabir | 27-01-09 | 11:51
IIk snap werkelijk niet wat ik hier misdaan zou hebben. De draad was van het scherm af, en het onderwerp in kwestie sloot wat mij betreft bijna naadloos aan. Leek me prima om mijn verhaal hier voort te zetten. En dat lijk me nog steeds het geval.
Ieder zijn mening, Jabir. Overigens, ik google veel, maar heb nog nooit op Foucault gegoogled. En het maakt we weinig uit of ik door ene Jabir als kenner word gezien of niet.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 11:59

Dus zo doe je dat@schoorsteenveger: je verliest een discussie op alle fronten op eerlijke argumenten en gaat het dan gewoon keihard opnieuw zitten roepen in het volgende topic, wat net al ontkracht was. Heb je dat van widlers geleerd ofzo? Je mag zelf kiezen of je intellectueel oneerlijk of een totale loser bent. Dat boeit me verder niet.

jabir | 27-01-09 | 11:58

met zn google verhaaltje over foucault enorm door de mand viel

jabir | 27-01-09 | 11:51

@schoorsteenveger: was het niet meer opportuun te reageren? Bovenstaande hadden het in het eerder draadje ook niet meer gehaald natuurlijk.. beetje loser achtig omhier dan door te gaan met je lagwekkende sjit vind je niet? Overigens ben je niet bepaald een Foucault kenner, maar een enorme poseur die met zn google verhaaltje over foucaul

jabir | 27-01-09 | 11:51

Tsja vrouwen moeten natuurlijk niet aan mannendingen komen. Voor de rest toch raar dat discriminatie gesubsidieerd wordt. Naief Nederland op zn smalst.

henkojenko | 27-01-09 | 11:50

t@riest: ok, dat sliertje valt tegen.. maar goeie saait toch voor een vrouw?? ik pak het hier positief aan heur....

jabir | 27-01-09 | 11:41

klompenmeissie | 27-01-09 | 10:36
Dit is de uitloop van een discussie die gisteren liep en eigenlijk niet werd afgerond.
Het ging om de centrale vraag of een democratie die vrijheid van meningsuiting als het hoogste goed ziet zich van binnenuit kan vrijwaren van uitspraken die haar voortbestaan bedreigen.
Uiteraard gaat het hier om de problematiek rond Els Lucas die nu triomfantelijk roeptoetert dat zij onze democratie, benoemend en bouwend en kleur bekennend, beschermt tegen destructie door het Blonde Beest voor de rechter te slepen.
Mijn stelling is dat een democratie nooit precies kan weten welke uitspraken tot vernietiging zullen leiden. Er kan pas achteraf worden geconstateerd, dus als de democratie al ter ziele is, dat de bedreiging een échte bedreiging was.
We kunnen slechts afschatten, inschatten, voorspellen, en we kunnen dat doen op goede gronden, maar een zekerheid hebben we niet.
Mijn stelling is dus ook, dat de onderganng van onze democratie wel eens door heel andere uitspraken kan worden ingeluid dan we op goede gronden verwachtten.
En dat is nu precies de discussie. Het Blonde Beest wordt vanuit de hoek der fatsoenlijken en weldenkenden weggezet als racist en fascist en haatzaaier, en de fatsoenlijken en weldenkenden zijn de overtuiging toegedaan dat het onschadelijk maken, het afknallen van het Blonde Beest onze democratie zal vrijwaren van de ondergang. De goede gronden op basis waarvan de fatsoenlijken en weldenkenden tot deze slotsom zijn gekomen wortelen in een interpretatie van de geschiedenis en een definitie van goed en fout die allerhande connotaties met de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust tevoorschijn doen komen.
Ironisch genoeg roert hetBlonde Beest een problematiek aan die ook op geheel andere niveau's raakt aan racisme, fascisme en haat zaaien. Maar de fatsoenlijken en weldenkenden lijken in deze richting blinde vlekken te hebben en niet te willen accepteren dat vanuit de hoek die door het Blonde Beest wordt bekritiseerd soortgelijke geluiden komen, en, belangrijker nog, dat achter die geluiden geen simpel politiek partijtje schuil gaat, maar een wereldgodsdienst.
Het Blonde Beest wordt als vrij individu, verantwoordelijk voor zijn uitspraken, voor de rechter gesleept, terwijl de gemiddelde imam de dans ontspringt omdat hij niet als individu, maar als verkondiger van een geloof wordt gezien en daarom niet individueel verantwoordelijk kan worden gesteld voor zijn uitspraken.
Het zou zo maar eens kunnen zijn dat de uitspraken die vanuit een Geloof worden gedaan veel meer en veel dieper haat zaaien dan de uitspraak van een Blond Beest, en dat die uitspraken de fundamenten van onze democratie veel sterker aantasten. Het zou kunnen zijn dat we het gevaar in de verkeerde richting zoeken omdat we denken te snappen wat de geschiedenis ons leert.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 11:23

Dit is echt niet van het noorden alleen maar. Bijna alle zwembaden hebben een moslimuurtje voor vrouwen. Zelf heb ik zwemles gegeven aan somalische vrouwen. Als ze bleven komen in die barnussen van ze mochten ze er niet meer in. Vond het maar vies . maar ze zwemmen ook in bikinis hoor. Alleen de gordijntjes gaan dicht. dus geen pottenkijkers. Maar er wordt wel veel heel mooie lingerie dooor deze damentjes gedragen. Daar kunnen vele nederlandse vrouwen iets van leren.

zaraleander | 27-01-09 | 11:01

christelijk jeugdwerk niet en islamitisch wel?http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/01/pvdaer_weg_om_christelijk_jeug.html

klompenmeissie | 27-01-09 | 10:38

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 10:21
wat ben je toch altijd lekker aktief zo smorgens. goed stuk!

klompenmeissie | 27-01-09 | 10:36

Brouhaha | 27-01-09 | 00:47
zoals je weet zijn in eindhoven speciale uurtjes gekomen omdat er te veel (witte)meisjes lastig gevallen werden.
ik hoop dat je naar de sauna gaat, een moslim mag niet zonder onderbroek, dus dat is freeheaven! journaloes.punt.nl/upload/vrouwen.jpg

klompenmeissie | 27-01-09 | 10:34

Watcher | 27-01-09 | 00:40
Dat is precies het probleem. Je voelt op een kilometer afstand dat de gedachte achter deze segregatie te maken heeft met bepaalde geloofsovertuigingen en bepaald cultureel erfgoed van de beoogde cursisten. En dan zijn overwegingen inzake het racistische van de cursusvorm niet opportuun.
Je ziet exact eenzelfde stuip bij het begrip haat zaaien. Lieden met bepaalde geloofsovertuigingen en met een bepaalde culturele achtergrond hebben de kennelijke ruimte om haat te zaaien waar mensen zonder deze extra's die ruimte niet krijgen.
En er is geen mogelijkheid om in één beweging deze rechtsongelijkheid teniet te doen, aangezien deze lieden verschillende posities innemen en deze posities mede bepalen hoe woord en daad beoordeeld wordt, tot aan de rechter toe.
Een voorbeeld uit een Al-Yaqeen-lezing:
"De moslimvrouw heeft het volledige recht om haar hoofddoek, haar hijaab, te dragen, om de Islam te praktizeren zoals zij dat wil. Vrijheid van godsdienst."
So far so good. Beschouwen wij 'de moslimvrouw' als een autonoom individu dat vrij is om eigen keuze's te maken en dus ook zelf zelf voor haar godsdienst te kiezen, dan moeten we haar in zijn algemeenheid ook de vrijheid geven om een hofddoek te dragen. De uitspraak wordt gedaan vanuit een positie die suggereert dat de autonomie van 'de moslimvrouw' wordt gerespecteerd, want zij wordt hier als zelf beschikkend individu opgevoerd.
Maar even later, in dezelfde lezing, wordt plots van positie veranderd.
"De betekenis van de hijaab is zich kleden, en zich kleden is in de ogen van de moslim een goddelijk bevel van Allah."
Hier wordt 'de moslima' in één klap haar individualiteit, haar autonomiteit ontnomen, haar vrijheid om zelf te kiezen, zelf te beschikken. Zij heeft maar te luisteren, te gehoorzamen, het bevel van Allah op te volgen en de groep waartoe ze behoort zal er tot in de kleinste details op toezien dat dit bevel ten uitvoer wordt gebracht.
Maar, op elk moment dat wij vanuit de idee dat een samenleving bestaat uit autonome individuën die in vrijheid kunnen kiezen, die groep aanspreken en het dragen van de hijaab ter discussie stellen zal weer worden teruggesprongen naar de eerdere positie en opnieuw worden beweerd dat de moslima het recht heeft zelf te kiezen.
Met haat zaaien gaat het precies omgekeerd. Als we een haatbaard individueel aanspreken op zijn uitspraken, dan zal hij terugspringen naar de groepsidentiteit en zich beroepen op traditie en religie. Hij kan niet anders, want Allah spreekt via hem, hij spreekt niet zelf.
Met andere woorden, onze samenleving die uitgaat van autonome vrije individuën spreekt een andere taal dan de islam die uitgaat van de absoluutheid van Go'd woord en de dwang van de groep om het individu God's woord op te leggen.
Elk beroep op vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdient zou gedaan moeten worden door het autonome individu of in elk geval uit naam van het autonome indivudu, maar dat is niet het gevel. Het beroep wordt gedaan door de groep áchter het individu, en de groep wordt hiermee sterker gemaakt.

Schoorsteenveger | 27-01-09 | 10:21

Maar het is toch ook niet leuk om zo'n tomaatrode sliert achter ongestelde zwangere vrouwen te zien aandrijven.

T@ Riest | 27-01-09 | 10:09

ehh nog een keer, want ze was de enige die het verdiende:

yumgsta.com/

jabir | 27-01-09 | 03:42

Heheh verdwaald forumtopicje internetcreatieven :-)

Jahaaaa..... het gaat om FLEX zodat we allemaal onze ajax skills kunnen levelen ;-)

Ik (gercertificeerd stage opleyder grafsch lyceum) heb het verschillende keren geprobeerd met vrouwen en het is geweaun serieus zo dat ze op enig moment gaan huilen als het te zwaar wordt. Die breken soms al in een tijdsbestek van weken, vaak eerder omdat ze het eng vinden, niet durven. Jaren van idealisme hebben me er telkens weer op gewezen dat het niet werkt, buiten een heel beperkt aantal rollen. Waaronder CEO trouwens. Dat dan weer wel :-)

Maar ze zijn er wel schijnt het.. zo stond er in de (papieren) engelse webdesigner (beter goed gejat dan slecht bedacht zeg ik altjd maar) wat dan ' top of the bill' vrouwelijke webbakkerts zouden zijn, in een special 'web design heroines'

Yumi Sakaki yumgsta.com, doet dinhetjes voor psp diesaainen..
lekker vreemd japans hentai meysje. Ontwerpt mooi en ik zou dr doen.

Jen Segrest www.verybigdesign.com
in mijn ogen een dikke lelijke trol met namaak retro peop ontwerpjes

katie Theisinger www.freshleafmedia.co.uk
Grijs muisje dat denkt dat ze gothic is met een kleurspoeling, intens saaie semi-cleane ontwerpen

als je dan kijkt naar het ueberlauwe www.vauxhallcollective.co.uk kijkt, is daar geen vrouw te bekennen. Zo ligt het gewoon.. net als schaken zeg maar....

jabir | 27-01-09 | 03:38

Dat mensenhandel gedoe, daar wint de SP geen stemmen mee. Dat moet de CDA, VVD of PVV maar doen, anders... wordt het nooit wat met de SP.

mememe | 27-01-09 | 02:47

iets over belastinggeld...

kras | 27-01-09 | 02:04

-weggejorist en opgerot-

The Russian | 27-01-09 | 01:17

@brouhaha

Touche!

rovark | 27-01-09 | 00:55

@Watcher | 27-01-09 | 00:40
Ja, alsof het zijn van Moslim iets met ras te maken heeft. Is er soms een Allah-gen of een Mohammed-predispositie?
.
Toont meer weer eens aan hoe dom die linkse policor-kliek is.... Ze kunnen geen onderscheid maken tussen ras (als je daar bij mensen al van kunt spreken) en geloof. Maar ja, je zult maar zijn opgegroeid in een aardappeleters-gezin met maar 1 boek op de plank: "Das Kapital" in het Duits....

Brouhaha | 27-01-09 | 00:52

Voorstel aan POWNED...

Zoek meer van dit soort slurpsidie clubjes en zorg dat dit algemeen bekend word
via televee, en de honderdduizenden euri's niet meer hier naar toe gaan.
Denk daarbij aan reli clubs ( maakt niet uit welke reli) millieu terror clubjes, Kraker clubjes; vage clubjes; finnenclubjes; etc; etc.
Het geld wat hiermee bespaard wordt, word verdeeld onder de leden van POWNED en de nederlandse staat.(50/50)
Zo verdienen de leden geld, en bespaard de staat slurpsidie aan POWNED.
En verdiend meer dan genoeg om de slurpsidie aan de zielige linksomroepen te bekostigen.

rovark | 27-01-09 | 00:49

@klompenmeissie | 26-01-09 | 23:22
Als welopgevoede, Hollandse man voel ik me beledigd (jaja, dat moet je wel wil je in dit land nog gehoord worden) door boerka's, boerkini's en meer van dat lappenspul. Ik ben opgevoed met het concept dat je met je tengels van vrouwen afblijft (tenzij ze zelf aangeven dat het anders is, natuurlijk :-) ), ongeacht de wijze waarop ze gekleed (of niet gekleed) gaan. Het meer-dan-nodig bedekken van vrouwelijk schoon is een rechtstreekse belediging van mijn goede opvoeding, moraal en het respect dat ik voor vrouwen heb.
.
Kortom, ik heb als rechtschapen Hollandse vent nu (zie bovenstaand blog) het volste recht om te eisen dat er een zwemuurtje komt voor boerkini-vrij zwemmen.
.
Whoehaha, kijken hoe de Linkse Kerk hierop reageert...

Brouhaha | 27-01-09 | 00:47

Verander de tekst "alleen voor mannen" in "alleen voor niet moslims" en dan klinkt het opeens racistisch, wat gek.

Watcher | 27-01-09 | 00:40

@Duitsert | 27-01-09 | 00:04
Ja, van: "Damals waren wir jung und schoen, jetzt sind wir nur noch und...."

Brouhaha | 27-01-09 | 00:37

@Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 22:37
Ik zal het je nog 1 keer uitleggen: ik ben in zoverre rechts, dat ik alles wat links is haat. Links is voor losers; de jongetjes die vroeger altijd anderen vroegen om hen te helpen tegen de schoolplein-bullies, de "disenfranchised", als je dat wat zegt.
.
Vroeger had ik zo'n sukkel uit een arm rood nest in de klas. Kon niets, deed niets. Op een goeie dag kwam hij aan met een gloednieuwe Yamaha buikschuiver aanzetten. Op de vraag of hij stiekum toch een krantenwijkje had gehad, antwoordde hij: "Nee hoor, m'n studiebeurs is binnen". Wij, uit (marginaal) betere nesten waarvoor geen studietoelage beschikbaar was, moesten van onze ouders gewoon een baantje nemen om wielen onder de kont te krijgen!
.
Dat bedoel ik dus met socialisten: altijd mekkeren en zeuren, werken ho maar en volop profiteren van anderen. De halve wereld uitnodigen om hier van onze centen te komen uitvreten, terwijl ze zelf niets bijdragen omdat ze ook al in een uitkering zitten of als raamambtenaar een pseudo-baantje hebben. En al die volgens jou zo rechtse klootzakken maar werken; als ze tegensputteren, roept de linkse "elite" iets schuldcomplexerig over racisme, holocaust en koloniale uitbuiting. Atijd maar schelden op rechts, maar zelf geen fuck uitvoeren, dat is socialisme. Bah, kots, spuug. Dan ben ik maar liever een cynische, rechtse klootzak!
.
En dan nog het eeuwige gezeik van linkse lutsers dat fascisme en dictatuur een soort monopolie van rechts is! Een gotspe; de grootste dictaturen waren en zijn nog altijd uitvindindigen van links. Ik noem Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en de Kimmetjes uit Noord-Korea.
.
Zo. Eat that, linkse lutser.

Brouhaha | 27-01-09 | 00:34

Nou dat zullen dan wel mooie websites worden als de guru's van het alfa college uit Grun hun kennis in de strijd gooien.*proest*

frotje | 27-01-09 | 00:09

Und?

Duitsert | 27-01-09 | 00:04

Technix | 26-01-09 | 23:51
niet gesubsidieerd

klompenmeissie | 27-01-09 | 00:00

Hoeveel zichzelf respecterende instituten en bedrijven organiseren geen vrouwenactiviteiten? Een paar mannendingetjes mogen toch ook wel dan.

Technix | 26-01-09 | 23:51

klompenmeissie | 26-01-09 | 23:22
blijf van de t van elisabeth af!

klompenmeissie | 26-01-09 | 23:23

Welke legale reden kan je hebben om niet te 'MOGEN' zwemmen in het bijzijn van mannen?
Ik kan er maar 1 bedenken, als je te lelijk bent. Waarom zetten ze niet gewoon een advertentie:
"Zwemles voor lelijke vrouwen!"

Booka | 26-01-09 | 22:59

Ben blij dat die dikke pinguins apart zwemmen!

ren-forrest-ren-e | 26-01-09 | 22:44

@Brouhaha | 26-01-09 | 22:24
hmm, en jij had het over gezond verstand.
Ga ff koest zijn en terug in je hok, valse rechtse blafferd.

Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 22:37

harry pikkel | 26-01-09 | 21:38
Zou er gekozen moeten worden tussen een omslag- of kapitaaldekkingsstelsel, dan heeft het laatste natuurlijk de voorkeur.
Ik vind het evenwel geen taak voor de staat om zich met pensioenen te bemoeien. Dat moet iedereen maar even lekker zelf regelen, heb je die discussie ook niet. Even krankzinnig zijn de verplichte beroepspensioenfondsen, zelfs voor medici. Werkelijk een gotspe.

Overigens gaat het al goed met de AOW. Da's nu al bijna een uitkering van nix en dat wordt alleen maar minder, gelet op de demografische opbouw van NL. Dat betekent dat 65+ers straks onder even hoge belasting- en premietarieven gaan vallen als de jongeren en over hun niet-AOW-inkomen vrolijk tot hun dood blijven meebetalen aan de dan uit te keren AOW, die op 75-jarige leeftijd ingaat of zo, als de helft al dood is of nog maar een paar jaar te gaan heeft. Hahahaha.

Je moet dus zorgen dat je ruim voor die tijd NL uit bent, denk zelfs de EU uit. Verstandige mensen plannen dat nu al. Niet dat je hoeft, maar wel dat je kunt. Beter mee verlegen dan om verlegen, om het maar eens boers te zeggen.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 22:30

@Brusselmans: kun je nog even redigeren?

Galgenrad | 26-01-09 | 22:28

@redactie; Jullie hebben gelijk over MJD in Groningen! Stelletje idioten bijelkaar zijn het!

FOne | 26-01-09 | 22:27

@mossels | 26-01-09 | 22:24
WTF is een "alfa collega"? Is dat de baas, net als in een wolvenpak er een alfa-mannetje is?

Brouhaha | 26-01-09 | 22:26

@ brusselmans
ik denk dat je het alfa collega bedoelt en niet het alpha
alfa collega is sowiezo voor paupers en tuig

mossels | 26-01-09 | 22:24

@Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 22:17
Met gezond verstand bedoel ik niet het irrationele linkse geloof in de goedheid van de mens of de gelijkheid van mensen... Alleen een naieveling, die nog nooit ergens geweest is of anders blind en doof, gelooft dat en laat zich, onder het mom van solidariteit, volledig uitbuiten. Denk eraan: socialisten zijn alleen solidair als ze zelf een ander nodig hebben. Zodra ze het zelf goed hebben, kunnen hun kameraden in de stront zakken.
.
Dit linkse, domme land is als een pasgeboren lammetje in een wereld vol wolven.

Brouhaha | 26-01-09 | 22:24

@Brouhaha | 26-01-09 | 22:13
dat geeft de linkse burger dan weer moed. Een beetje dan.

Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 22:17

@Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 21:21
Kom, zet die linkse waandenkbeelden nou gewoon opzij en geef toe.... Ook in jou schuilt een gezond verstand!

Brouhaha | 26-01-09 | 22:13

O, dus een aparte zwemclub voor mannen die niet met vrouwen willen zwemmen mag nu dus ook, vooral niet met vrouwen die dikke reedten hebben opgelopen t.g.v. het eten van Turks fruit, of vrouwen die in burkini's gekleed gaan?
.
Goed nieuws! Ik lijd namelijk aan een zeldzame psychische stoornis, genaamd moslima-fetisjisme, en ik wordt dus liever niet afgeleid tijdens het zwemmen. Bovendien wil ik niet "op het spek gebonden worden" (woordgrapje niet opzettelijk!), kortom: ik wil het liefste zwemmen met gewoon puur Hollandse meiden. Daar raak ik niet opgewonden van (nee hoor, heus niet!) dus dat is wel zo veilig. Toch?
.
Zijn er nog meer mannen met deze afwijking? Meld je als potentieel lid! (Woordgrap weer niet bedoeld) Misschien is er voor deze, uiterst zeldzame, afwijking nog wel ergens een subsidietje te vinden. Daar gaan we dan met z'n allen, jongens onder elkaar, lekker van zwemmen op Tahiti. Daar hebben ze geen moslima's, maar wel veel gebruinde meiskes in rieten rokjes en verder niks. En daar hebben we als moslima-fetisjist geen last van, toch?
*
* denkt dat hij knettergek wordt in dit khalifaat en psychiater belt *

Brouhaha | 26-01-09 | 22:10

Iemand BabyBabyYeahYeah lately nog gezien?

Captain Orange | 26-01-09 | 22:04

Goed initiatief. Ik vind dat mannen worden gediscrimineerd wanneer ze alleen cursussen mogen volgen waar ook vrouwen mogen komen.

titsme | 26-01-09 | 21:58

Jaap,.......... geaborbebiet.
Wie weet, wat voor de lijst.;

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 21:51

G-unite | 26-01-09 | 21:37
Ha, gelukkig. En dat het je wel mag bekomen. De Ikeaballetjes, dat is.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 21:43

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:41
Hele comment gemist door die babybabyfucker. Fucked up shit inderdaad, dat omslagstelsel. Overigens verwacht ik ook geen pensioen te ontvangen, maar dat heeft meer met m'n levensstijl dan met het omslagstelsel te maken.

harry pikkel | 26-01-09 | 21:38

GU zat aan de IKEA balletjes. Iets met ook nog een prive leven hebben.

Maar de Chileen wordt ff uit de mottenballen gehaald.

S&D.

G-unite | 26-01-09 | 21:37

Als er ergens een tekort aan vrouwen is, is dat wel de IT sector. Ik snap niet helemaal

Hdevries | 26-01-09 | 21:30

tsss, je zou er bijna rechts van worden
(nou nee, toch maar niet)

ps. Cadeautje voor Elisabeth2: ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Otto Peter Rispinkje | 26-01-09 | 21:21

Mogen besneden snikkelsch ook met curzus meedoen..??

grapjasz | 26-01-09 | 21:19

Elisabeth2 | 26-01-09 | 21:11

Hier heb je hem. We gaan niet flauw doen over een t minder of meer

LoopseTeef | 26-01-09 | 21:13

Elisabeth2 | 26-01-09 | 21:04
Mag ik die 't' terug?

Elisabeth2 | 26-01-09 | 21:11

Ik snap het allemaal ook niet meer met die subsidie. Stoot een bank een verrot gedeelte af aan de staat en roept zich vervolgens uit tot winnaar. Komt een muzikant die zijn europese tournee moet afzeggen omdat de sponsors zich teruggetrokken hebben en de subsidie geminderd is. Nu weer websites bouwen voor tochtone mannen. Wie verzint die flauwekul en wie past er eigenlijk op onze belastingcentjes. Bos in ieder geval niet, dunkt me

LoopseTeef | 26-01-09 | 21:06

Toch is dat wel zo met dat webdesignen. Ik wordt hier al anderhalf jaar sufgeluld door een vriendin die er niets van snapt. Ik ook niet, dus dat schiet niet op.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 21:04

doskabouter | 26-01-09 | 20:15
Omdat ze verder geen reedt te doen hebben. Ze moeten toch ergens geld vandaan halen. Dan maar subsidieslurpen... zou leuk zijn om 12 maanden lang ALLE soepsidie stop te zetten.

ZDEV | 26-01-09 | 21:02

st0mpie | 26-01-09 | 20:59
Ja, sorry, redeneerde vanuit het Randstadtse gevoel.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 21:01

st0mpie | 26-01-09 | 20:59
Heb hem. Ik ken dat wel: met die kantotemetoten.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 21:01

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:58

zal wet

LoopseTeef | 26-01-09 | 21:00

Joris, doe eens opschieten met Babyyeah laten oprotten, hij steelt onze en jullie kostbare bandbreedte. Kan ik de gegevens van deze jongeheer krijgen, zodat ik een schadeclaim tegen hem kan indienen ? Zou mooi zijn!

duimelaar | 26-01-09 | 21:00

koffiemuts | 26-01-09 | 20:57
Heb 'm reeds gevonden; thanx again. Ga 'm direct bestellen.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:59

@Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:56
hier in t dorp kan je gewoon lopen, ga ff met mn freulein stukkie om even de dorps ontwikkelingen aanschouwen
@jaap
let je ff op , @loopse 20.56

st0mpie | 26-01-09 | 20:59

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:57
Wij hebben dat op kantoot ook, hoor.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:58

kan gvd kantoor niet meer typen.. oh ja toch

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:58

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:54
Graag gedaan. Koster moet zijn Coster!

koffiemuts | 26-01-09 | 20:57

kantoot that is

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:57

Dan hoop ik dat het kantoot nu geheel ge-ikealiseerd is

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:56

st0mpie | 26-01-09 | 20:54
Heb je wel een hond bij je anders wordt je als zonderling beschouwd zo in je eentje in het donker.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:56

Rammstein | 26-01-09 | 20:53
Ja, ik snap dat ook niet. Ik denk dat het een heel jong iemand is, 11 jaar of zo. Dat kan niet anders.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:56

-weggejorist-

!mp3rat0r | 26-01-09 | 20:56

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:52
Volgens mij moest er een heel Zweeds interieur komen op de redactie...

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:55

koffiemuts | 26-01-09 | 20:51
Thanks voor de tip koffiemuts! Dat is liev. Ik ken het inderdaad nog niet, dus blij mede. Ik heb 'm genotederd hier.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:54

Graag IP-ban voor Baby. Dat hij maar mag afsterven en door Mo in z'n reedt geneukt mag worden na overlijden.
Ja, Mo hield wel van een gekkigheidje.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:54

*gaat even neatuurwandeling maken*

st0mpie | 26-01-09 | 20:54

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:52
Is jouw grootste wens om jezelf tot een gruwel te maken???

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:53

Wat zou daar nou zo leuk aan zijn ?

Rammstein | 26-01-09 | 20:53

coersoes webdesign voor maken die betere website voor die kijken die beelden van die afhak van die hoofden van die nietgeloof?

Kijk, een mooi stukje innovatie binnen de jihad! Daar kan nederland dan toch maar weer goede sier mee maken.

knakenpoetser | 26-01-09 | 20:52

Wij krijgen vlugger een ban.....

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:52

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:52

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:34
o.t. (Joris mag het even? Ik zal niet zo langdradig zijn als Yeah Yeah).

Wetende, dat jij gek bent op de Nederlandse taal, kan ik je dit boek aanbevelen:
"Woordenboek van populaire uitdrukkingen, clichés, kreten en slogans" door Marc de Koster. ISBN nummer 90 12 092663. De "naad" van Elisabeth wordt hierin ook aangetipt.

koffiemuts | 26-01-09 | 20:51

Ligt Joris te neuken of zo?? Schop Francesko van Jole is van deze site af

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:51

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:51

Ik ga ff een bakkie doen. Kan die kleuter zich even uitleven. Kijk ik straks wel weer verder.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:51

Jahaap, ben je er nog? GU was geloof ik de Billy kast aan het omruilen voor een Bjorn tafeltje.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:50

Baby moet maar een IP-ban krijgen, al werkt hij waarschijnlijk vanaf meerdere adressen. Baby moet maar doodt. Sterf baby, sterf!
En neem de rest van je familie mee het graf in.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:50

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:50

Hebben ze de vrouwen buitengesloten, zit je evengoed nog in een groep Groningers.
Ik weet niet wat erger is...

Patrick Bateman | 26-01-09 | 20:49

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:49

Sjees dat kan toch ook zonder subsidie:
http://www.devuurcirkel.nl/main/index.php?page=02.Mannenwerk.php
Hier mogen echt alleen maar mannen komen, hoor!

PetDie | 26-01-09 | 20:48

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:48

harry pikkel | 26-01-09 | 20:43
'Nuance' is my middle name, harry.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:48

Gaat dat nou ook op TV zo gebeuren?
Testbeeld?

bloedjelink | 26-01-09 | 20:47

@Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:44
Las dat toen dat von Zeikhoven zei dat ie ook even in de archieven zou duiken, ik zeg beuk door !

st0mpie | 26-01-09 | 20:47

BabyBaby Heb nog geen fout kunnen ontdekken

vanguster | 26-01-09 | 20:46

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:46

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:46

@BabyBabyYeahYeah

"Shame on you! Shame on you!"

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:45

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:45

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:38
Hij knijpt hem maar af hij heeft werk te doen.

misswhateverdude | 26-01-09 | 20:44

-weggejorist-
84.104.141.89

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:44

Allemaal op het uitroepteken van de baby klikken. Dan schrikt de Swiffer van Dienst wakker.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:44

st0mpie | 26-01-09 | 20:40
336 op de lijst. Nog een mailtje vol van reaguurder van Oosten en van F. von Zeikhoven moet ik erbij tikken, en more to come. Dus dat gaat lekker...

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:44

@BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:42
kanker ff lekker op man

st0mpie | 26-01-09 | 20:44

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:41
Ga naar bed, Sjeens! Het is verdorie al acht uur geweest. Vlug! Of je mag geen Spongebob meer kijken.

Het CDA | 26-01-09 | 20:44

-weggejorist-
195.80.2.7

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:43

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:38
Volgens jou en mij wel, maar ik heb zo'n voorgevoel dat Berserker daar een iets minder genuanceerde, doch stilistisch interessantere mening over heeft.

harry pikkel | 26-01-09 | 20:43

Wat is Baby toch leuk! Zou 't een islamiet zijn of een ruifeterT, of allebei?

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:43

-weggejorist-
84.104.171.11

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:43

Is dit een soort Da Vinci Code?

bloedjelink | 26-01-09 | 20:43

-weggejorist-
84.104.141.154

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:42

-weggejorist-
84.104.140.114

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:42

-weggejorist-
84.104.140.129

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:42

Je krijgt wel migraine van het scrollen op deze manier.
Joris, vingers uit je neus!

bloedjelink | 26-01-09 | 20:41

harry pikkel | 26-01-09 | 20:35
Als dat hun enige inkomsten zijn, nee. Spreekt eigenlijk voor zich bij een omslagstelsel. Die uitkeringen worden van mijn belastinggeld betaald.
Zou anders zijn als Drees, de lul, een overgangsregeling had gemaakt waarbij die handel zou worden gefinancierd mbv een kapitaaldekkingsstelsel. Dat hebben opeenvolgende kabinetten laten liggen, erg onverstandig. Enfin, dat ga jij nog merken als je over 20 of 40 jaar zelf denkt AOW te kunnen krijgen.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:41

-weggejorist-
84.104.140.31

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:41

@Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:38
voor t goede doel jaap.
Hoeveel woorden intussen btw?

st0mpie | 26-01-09 | 20:40

-weggejorist-
84.104.141.11

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:40

-weggejorist-
84.104.171.73

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:40

-weggejorist-
84.104.171.25

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:40

Zit GU nou nog bij de IKEA?

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:40

Het is altijd al een huilbaby geweest...

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:39

LOL @ Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:38

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:39

misswhateverdude | 26-01-09 | 20:37
Laat Joris even. Het duurt niet lang waarschijnlijk.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:38

-weggejorist-
66.196.86.219

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:38

-weggejorist-
84.104.171.132

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:38

st0mpie | 26-01-09 | 20:36
Een bikkel zijt ge, en dat zijt ge!

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:38

harry pikkel | 26-01-09 | 20:35

kunnen zich beroepen op jarenlang betaald te hebben.(AOW)
kunnen zich beroepen op onmacht.(WAO)

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:38

*babybleh voor zich ziet, die kwijlend op zijn toetsenbord hangt, voordat zijn moeder hem weer rechtop zet*

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:37

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:36
Gewoon 10 x op NSB-knop klikken, heb ik daarnet ook gedaan. Oprotten met die imbeciel.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:37

@redactie schop Joris es van de stagiaire af .

misswhateverdude | 26-01-09 | 20:37

Where is Joris when you need him....

Captain Orange | 26-01-09 | 20:37

@Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:34
jeppie, woensdag even naar de Deen kleurenkopietjes draaien en alle kerken in hoorn zijn voor mij.
tevens nog wat abri werk maar die kan je hier altyd pas op dinsdag plaatsen want in het weekend beukt de lokale jeugd de glasplaten eruit

st0mpie | 26-01-09 | 20:36

Heeft BabyBabyeYeahYeah die cursus in Groningen gevolgd?
Dat krijg je er nu van.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:36

mauzzer80 | 26-01-09 | 20:35
Vertaal dat maar eens naar een mooi webdesign.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:36

*Jomanda modus aan*

Ik voel een ban Jack
Een ban Baby

*Jomanda modus uit*

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:36

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:32

Leuk voor de bejaarden onder de belastinggrens die hun leven lang hebben bijgedragen. De ereleden van onze maatschappij.
Soms is contributie niet nodig om toch produktief te zijn.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:35

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:32
En WAO'ers en AOW'ers? Stemrecht of niet?

harry pikkel | 26-01-09 | 20:35

"Ja, verneuk het maar weer voor echte webdesignerts. Je doet toch ook geen 3daagse cursus advocaat? Voor webdesign (goed) is echt wel wat meer nodig.

Goedverdoemme

de_paashaas | 26-01-09 | 18:54 "

@Paashaas: Wacht maar, binnenkort volstaat een driedaagse cursus advocaat, als we in dit land zo door gaan. Al die vervolgingen wegens het hebben van een eigen mening moeten toch doorgang kunnen vinden. Daarnaast hoeft zo'n advocaat over een paar jaar niets meer van de wet te weten, de diverse religies die het hand-over-hand voor het zeggen krijgen hebben zo hun eigen regels.

Gefrituurde Mars | 26-01-09 | 20:35

-weggejorist-
84.104.171.132

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:35

Prachtig initiatief! Ik wil meer van dit soort berichten. Laten we nou toch eens ontwaken uit die droom dat de overheden er voor de burgers zijn. Kom op, das niet het principe van een overheid. Een overheid bestaat louter en alleen om belastingcentjes uit te geven. En waait de wind links (zoals nu) dan gaat het met bakken tegelijk naar allerlei vage soepsidie kloebjes waar de voorman (uiteraard een welbespraakte alloogtoon met een LOI masterpapiertje die nergens te bekennen is) zich een breuk lacht om de vele tonnen euries lekker in de zak te steken en allerlei trekmaarraakvooreenknaak-mekka-rondjeloop-reizen te organiseren. HAHAHAHA kan me dr niet meer druk om maken. Wat een poep-land is dit. We worden overgenomen en we staan er bij en kijken er naar. Kalifaat here we come!

mauzzer80 | 26-01-09 | 20:35

Baby toch, wat mooi!

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:35

Captain Orange: count me in!

openbaarminiserie | 26-01-09 | 20:34

Volgens mij is het st0mpie gelukt met photoshop, zo te zien... yeah!

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:34

Is dat Webdesign by Baby?
Verdomd interessante materie...

Broccemaeker | 26-01-09 | 20:33

Maarrrreh... wat vindt Plasterk hier nou van? Vanochtend las ik ook even op nu.nl dat Plasterk zich uitgelaten heeft over Rutte's plan voor volledige vrijheid van meningsuiting in typische PvdA'ert krachttermen. "Ies geen coeltoer! Iek zeg wel wat coeltoer hiero! Smoelie houden klojoos"

openbaarminiserie | 26-01-09 | 20:33

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:33

Volgens mij bedoelt BabyBabyYeahYeah:psssssssst.

misswhateverdude | 26-01-09 | 20:32

bloedjelink | 26-01-09 | 20:20
Iemand die niet bijdraagt domweg geen stem, Nederlander of niet. Loop je nooit het risico dat de niet-bijdragers toch (mede) bepalen wat jij mag betalen.

Ik heb een clubje van 12 mensen, 10 mensen betalen contributie waarvan de uitgaven bekostigd worden. Moeten die 2 niet-betalers dan stemrecht hebben als het gaat om de besteding van die contributie? Onzin.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:32

Captain Orange | 26-01-09 | 20:30

wie is dat?

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:32

Leest flyer... mooi...20/3 is er dus een vuurceremonie in het Stadspark ter gelegenheid van het Koerdisch nieuwjaar. Dat wordt lekker gesubsidieerde champagne pimpelen.

Russ Meyer | 26-01-09 | 20:32

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29
Dat klinkt als een nachtmerrie. Gaat glas warm melk voor de baby maken, met een biscuitje.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:31

Lieve lieve Joris... aub ip-tje van baby publishen... gaan we lol maken, ben toch al in een pestbui!

Captain Orange | 26-01-09 | 20:31

Zit Botte weer te klieren??

bloedjelink | 26-01-09 | 20:31

@Superior Bastard 20:13

Hockey is een mooie damessport. Kurling, K1 en Kogelpoetsen zijn dat ook. Maar kom daar maar eens om. Veel vrouwen vinden dat ze ook moeten kunnen voetballen. Vinden dat ze onbegeleid buitenshuis moeten kunnen treden. Dat ze er zelfstandig kennisjes op na moeten kunnen houden. Dat ze moeten kunnen spreken ondanks dat dat ze niet bevolen is... Het wordt steeds gekker. Laten de plaatsen toch gekend zijn.

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:31

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29
Volgens oud haegsch-recept: Kankerjong!

Captain Orange | 26-01-09 | 20:30

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:30

Haha, volgens mij wordt GS er tussen genomen door een bontkraagje ofzeau. Wel volhardend dat klojootje, dat dan weer wel.

openbaarminiserie | 26-01-09 | 20:30

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29

Daar is tie weer.

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:30

@BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:28
mooi gesproken, ga er zo mee aan de slag

st0mpie | 26-01-09 | 20:30

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:26
Dat ik had ik bij jou ook niet verwacht, al kan ik dat niet weten natuurlijk (voordat we allerlei conspiratieve aannames krijgen over jaaps kennis van de borsten van Els). En een lange naad: daar zijn correcties voor mogelijk tegenwoordig. Op welk stukje literatuur doel je hier? Gek op lezen is namelijk; vooral over lange naden.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:30

bloedjelink | 26-01-09 | 20:27
Jee, wat goed van jou. Ik mag nog alleen maar op een stokje voorbijrennende kartonnen konijntjes doen.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:30

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29
Kun je dat samenvatten?

Captain Orange | 26-01-09 | 20:29

-weggejorist en opgerot-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:29

-weggejorist-

BabyBabyYeahYeah | 26-01-09 | 20:28

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:03
Eergister trouwens ook niet!

Berserk: Kull, ik haat de hele klerezooi die mn geld over de balk gooit en ik haat de klerezooi die mn geld over de balk gooit om een moslim ten faveure van zn moslima, omhoog te helpen nog meer. a. mn geld wordt weggegooid en b. een moslima wordt nog erger de goot in getrapt door haar liefhebbende echtgenoot..
a. is schandalig maar b. is nog veel zieker!

Captain Orange | 26-01-09 | 20:27

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:19

Ik ook!
Train regelmatig op de schietbaan met diverse schietijzers en mag als ik dat wil een wapen met me meedragen. Legaal dus. Cursus gevolgd en voor het diploma volwassen man van de brommer schieten geslaagd.
Vrouwen doen wat dat betreft niet voor mannen onder.
Tenzij het om bepaalde kogelformaatjes gaat en de recoil groot is.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:27

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:22
Kijkt een beetje omlaag. Nee op tieten staan is onmogelijk. Uit de literatuur daarentegen is gebleken dat het wel degelijk mogelijk is om op haar naad te getrapt te zijn.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:26

Eigenlijk gaat het in de Lage Landen helemaal niet eerlijk.
Een ieder is gelijk.
Alleen als iemand met hetzelfde gelijk iets meer met zijn leven doet, is tie gelijk minder gelijk.

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:26


doskabouter 20:15
Het antwoord op je vraag is westerse vrouwen in de overgang
Bij deze vrouwen gaat er een trilling door de kietelaar bij gitaar muziek
jonge katten, puppies en zielige mensjes liefst met een kleurtje.

bijtieakumaai | 26-01-09 | 20:26

Bertus Betonsloper | 26-01-09 | 20:24
LOL. Een maatje-p minder zou helemaal niet slecht zijn, inderdaad ;)

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:26

Zwemmen is leuk en bovendien goed voor lijf en leden. Pak regelmatig de kilometer in het 50 meter-bad van mijn woonplaats. Ronddobberende zeekoeien in bloemetjesbadpak vormen dan altijd weer een domper op het zwemplezier. Misschien 'apparte zwemtijden voor een maatje minder' een idee...?

Bertus Betonsloper | 26-01-09 | 20:24

bloedjelink | 26-01-09 | 20:20
Aardig idee, maar dan wordt het belastingstelsel na de eerste de beste verkiezing ingrijpend veranderd, waardoor je weer een ander systeem moet verzinnen.

harry pikkel | 26-01-09 | 20:24

@doskabouter | 26-01-09 | 20:15
makkelijk identificeerbaar stemvee.

daskapitalist | 26-01-09 | 20:23

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:20

even kijken of de BeverT nog wakker was.
Ja dus.
Avond Waarde.

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:22

bloedjelink | 26-01-09 | 20:13
Hear, hear. Helemaal mee eens. En sowieso lijkt me het niet handig om op je tieten te gaan staan trouwens; pijnlijk ook.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 20:22

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:13

Gewogen kiesrecht. Iedereen 1 stem (op grond van NL nationaliteit) en verder maximaal nog 4 stemmen al naar gelang de bijdrage aan de schatkist.
Dus wie veel afdraagt krijgt meer invloed. Wie niet bijdraagt aan de pot, om welke reden dan ook, wordt niet uitgesloten. Ik voel wel wat voor zo'n variant.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:20

@bloedjelink 20:13

Tieten kúnnen soms geweaun niet idd. Dat lijk van The Office kon dat zo mooi uitleggen. Er moet gejaagd worden... maar ook gekookt.

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:20

Oh, het ging niet over de landmacht. Met Rutger...

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:20

wij vrouwen kunnen ook webdesignen zonder workshop. ik snap best dat mannen zich schamen dat ze nog een cursusje nodig hebben

keauningh | 26-01-09 | 20:20

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:17
Yep, minus 2x 'd', m/z 't'.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:20

bloedjelink | 26-01-09 | 20:13
Ik ben trouwens een haarscherpe sluipschutter. Laatst nog 85% van de kleiduiven aan gort geschoten. Kijk, daar hebben ze iets aan in het leger.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 20:19

Wat is nou 3 ton.

Quivive | 26-01-09 | 20:18

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:13

Zoals men in mijn dagelijkse kontakten verkondigd;

Wie betaald, die bepaald.

Nuf said

Teun van het Tuinpad | 26-01-09 | 20:17

Waarom hebben minderheden altijd veel belangenbehartigers-clubjes en veel subsidie?

doskabouter | 26-01-09 | 20:15

Ik neem aan dat Geert al gebeld is? Maar is inderdaad van de zotte. In mijn woonplaats heb je ook speciaal zwemmen voor Moslims (zowel mannen als vrouwen apart) Dikke vette subsidie natuurlijk. En allemaal gratis kaartje van de soos. Maarja is voor goed doel heh... Integratie in het meest vrije westerse land van de wereld VZLHD...

jappertje | 26-01-09 | 20:14

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:08
Het nederlands damesteam speelt oefenwedstrijden tegen b-junioren, en dat verliezen ze gewoon.

Superior Bastard | 26-01-09 | 20:13

Captain Orange | 26-01-09 | 20:02
Zozo, gespierde taal. Dat je aan de deur niet geeft, omdat je al zoveel belasting betaalt is net geen antwoord op mijn vraag.
Rot mij niet wat de overheid feitelijk bij elkaar jat, maar hoe jij daar tegenover staat. Niet wat de consequenties voor jou van dat overheidsgejat zijn (zoals het niet-geven aan de deur, iets wat ik overigens ook nooit doe, maar dat is omdat ik een hekel heb aan bedelaars).

Democratisch kan 51% beslissen dat 49% als slaaf werkt. Dat is nu al zo ongeveer zo - dat lijkt mij niet wenselijk, dus ik ben voor een of andere vorm van censuskiesrecht, waarin de niet-werkende staatsafhankelijke persoon geen stemrecht heeft. Haalbaar? Waarschijnlijk niet. Vandaar dat de PvdA zo voor het massaal toelaten is van ruifvreters - is uiteindelijk hun electoraat.

Alleen dat laatste is reden om alles wat de PvdA (links iha) zegt of doet met wantrouwen te bejegenen. Kost jou geld, kost mij geld. Dit terzijde.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:13

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:08

Vrouwen in het leger? In combatzones?
Op je tieten staan en zeggen dat je op geen enkel front gevechts-inferieur bent aan de man? Kijk, daar schieten we dan weer heerlijk door met onze gelijkheidsdrang.
We zijn gelijkwaardig maar niet gelijk en dat is prachtig.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:13

Al blijven we nou gewoon hun hele leven van de vrouw, lost het probleem zich vanzelf op.

Reez | 26-01-09 | 20:13

Je hebt toch ook sigaarenwhiskeysocieten en vrouwenbreidagen? Of zo'n tupperware party dan. Allemaal gesegregeerde bijeenkomsten.

Harry Dillema | 26-01-09 | 20:12

Geinig en dan maar zeiken dat niemand in Groningen wil komen wonen

Hammer | 26-01-09 | 20:11

Of zien biljarten?

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:09

Vrouwen horen verder natuurlijk in principe eauk niet in een MannenkamerT. Even onderling. Korps, theedoek, kleedkamerT, theehuis of Workshop webdesign via de Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening Groningen... soms is het beter even te onderscheiden. Minder verleiding, minder oponthoud. Voor je het weet zit je ellenlang in de marge te lullen. Van een of ander leaus inkijkje in kuttigheid. Nee, die kerels zijn niets meer dan praktisch. Iemand wel eens een vrouw zien voetballen?

widtvoet ® | 26-01-09 | 20:08

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:51
Het verkeer, waarbij Koos Spee achter de struiken staat te loeren. Verstopt achter een paal.

koffiemuts | 26-01-09 | 20:08

Je moet vooral klagen als welzijnsorganisaties de eerste stappen zetten op het gebied van marketing. Ze hebben een doelgroep geselecteerd, hulde. Er zijn al genoeg dingen alleen voor vrouwen. niks mis mee dus.

Benno | 26-01-09 | 20:08

@josverbeek

Juist. Plus je helpt het milieu door de slachtafvalberg weer wat kleiner te maken. Na die pluimveeruiming hebben we een enorm overschot aan frikandelfeedstock gekregen.

Harry Dillema | 26-01-09 | 20:08

ZDEV | 26-01-09 | 19:56
Als ik me niet vergis moeten plofkipjes zich aan de onderkant scheren. Dan weet je dus nog niks.
*iets anders gaat doen*

JosVerbeek | 26-01-09 | 20:08

dr.spin007 | 26-01-09 | 20:00
Dikke vrouwen zijn populair in Afrika, dus dat levert bij export veel geld op.

ZDEV | 26-01-09 | 20:06

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:58
Kewl, dus elke keer als ik frika(n)delletje haal bij den snackbar om de hoek vul ik jouw bankrekening weer wat verder...
*zich afvraagt of dit een wie doet wat topic gaat worden*

JosVerbeek | 26-01-09 | 20:06

Ga me aanmelden met voorbind dildo en als ze me wegsturen roep ik heel hard discriminatie t is toch bijna carnaval so what de hell

misswhateverdude | 26-01-09 | 20:05

Superior Bastard | 26-01-09 | 20:01
Dan hebben ze mij wat anders verteld.
.
LoopseTeef | 26-01-09 | 20:02
Het is ondergronds gegaan.

bloedjelink | 26-01-09 | 20:05

Captain Orange | 26-01-09 | 20:02

U bent weer ongehoord fel vanavond. Niet geneuqt gisteren?

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:03

@spin

We hebben met zware van nelle gerookte kaassoufle, uitgerookte kip, rookworstvingers met voorgesmeerde mosterd en niet te vergeten onze paarderookvleesboom.

Harry Dillema | 26-01-09 | 20:02

bloedjelink | 26-01-09 | 19:59
Wat je zegt, geen probleem. Afgezien van de subsidieproblematiek.

Wat is er mis met moslims, afgezien van het feit dat ze de islam aanhangen?

*Nog uren door kan gaan*

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 20:02

bloedjelink | 26-01-09 | 19:59

Korfbal is nooit naar de kloten gegaan. Het nooit niet echt van de grond gekomen, behalve dan in grefodorpen, maar dat was het andere topic

LoopseTeef | 26-01-09 | 20:02

Berserker Nr. 1
Overheid moet supsidieren als daar overeenstemming voor is, helaas democratie.
Doe net de deur weer dicht voor een memisa-collectant, all respect maar ik betaal 52% belasting. Laat de overheid maar supsidieeren. In dit topic geval... fuck de linksche teringzeaui in dit land.. en sowieso fuck die achterlijke kudtculturen royally.. en weet je wat... de vrouw die t accepteert dat mannie een klootzak is die zn vrouw alleen als werp-geit ziet... fuck dr ook!

Captain Orange | 26-01-09 | 20:02

bloedjelink | 26-01-09 | 19:59
In de edele korfbalsport is het usance dat na afloop de mannen en de vrouwen gescheiden van elkaar douchen. Dus ..

Superior Bastard | 26-01-09 | 20:01

eten...

dr.spin007 | 26-01-09 | 20:01

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 19:54
Neuh, die schijnt zelf te druk met zaaien te zijn.

harry pikkel | 26-01-09 | 20:01

ZDEV | 26-01-09 | 19:59
Maakt niet uit, ik ga voor de hoogste marge.

dr.spin007 | 26-01-09 | 20:00

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:58
Ghehe, dat liever dan een pak shag!

ZDEV | 26-01-09 | 19:59

Even afgezien van de subsidieproblematiek, het is toch geen ramp dat mannen soms het gezelschap van andere mannen opzoeken? Gezellig met elkaar in een lounge sigaren willen paffen? Zolang de kleren aanblijven lijkt me dat geen enkel probleem en zelfs tegen naaktpaffen kan ik niet zo 1,2,3 een bezwaar inbrengen.
.
Moet dan alles maar gemengd? Is het geen ramp dat de korfbalsport op die manier naar de kloten is gegaan? Nou?

bloedjelink | 26-01-09 | 19:59

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:58
Wat heb je in de aanbieding? Heb je ook iets dat gereaukt is?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:59

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:55
Doen we aan import of export? Of beiden? Mag ik dan de selectie doen?

ZDEV | 26-01-09 | 19:59


De moslims volgen de koran en daar staat niks in over de democratie.

bijtieakumaai | 26-01-09 | 19:59

ZDEV | 26-01-09 | 19:56
Dan zul je vaak concluderen dat de dame in kwestie kaal is.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:58

@dr spin

Ik heb een groothandel in diepvriesproducten voor de horeca. Kroketten, frikandellen, knieschijven, dikke jodokussen, ramburgers, voorgebakken sokken met teenkaas en last but not least onze krokante bitterballen met overheerlijke vulling en krokant laagje zodat je weet dat de inhoud nog niet eerder is gegeten.

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:58

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:56
Dank je Wim ;-)

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:57

ZDEV | 26-01-09 | 19:54

De bedoeling is natuurlijk - met al dat gecoördineer - om de mensenhandel geen strobreed in de weg te leggen.

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:57

Zijn we helemaal gek geworden in dit land?
Ja!

Fleauxe | 26-01-09 | 19:56

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:46
Ja, u heeft gelijk. Deze discussie beeindig ik in ieder geval wel uit vrije wil.
-
dr.spin007 | 26-01-09 | 19:45
U heeft reactie.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:56

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:53
Daar heb je gelijk in. De sauna is beter. Heb daar nog geen hoofddoekjes gezien. Wel spannend: hoofd verborgen onder een theedoek. Kun je aan het schaamhaar raden wat voor kleur haar ze heeft!

ZDEV | 26-01-09 | 19:56

ZDEV | 26-01-09 | 19:54
Dat is de hernieuwde VOC-mentatliteit.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:55

Wel een enorm karwei om op donderdagavond het zwembad leeg te laten lopen en op vrijdagmorgen tot aan de rand te vullen met chloor voor 45 minuten zwemplezier....

MichieldeMuiter | 26-01-09 | 19:55

Trouwens, ik wist niet dat we officiële diensten hadden die aan mensenhandel doen:

Het Netwerk Mensenhandel. Klinkt als een socialistisch Chinees-Gronings kartel.

Het vrouwenhandelteam van de politie. 112-BUY-A-WIFE?

Landelijke Coördinator Mensenhandel. Afstemming mensen, daar gaat het om. Anders wordt het een zootje met al die handel.

ZDEV | 26-01-09 | 19:54

harry pikkel | 26-01-09 | 19:49
Geschreven door Joris D.?

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 19:54

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:51
Ja... ik vat hem...
Wat doe jij voor zinnigs?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:53

Ik heb die cursus gevolgd. Vooral de ajax workshop met oracle 10g was leuk.

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:53

ZDEV | 26-01-09 | 19:50
Nu ben ik al heel lang niet meer in een zwembad geweest, maar voor 'lekkere dames' moet je in ieder geval niet naar een zwembad gaan.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:53

koffiemuts | 26-01-09 | 19:50
Bovendien staan er geen duikplanken langs de snelweg.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:52

koffiemuts | 26-01-09 | 19:50

welk verkeer bedoelt u precies?

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:51

werk trouwens zelf nog met frontpage 4.0 , ghe

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:51

@dr spin

Ik dacht dat je een patatzaak zou hebben of zo. Dat vind ik nou zinnig. Patat van Dr Spin. Met gratis mayo.

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:51

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:47
Tja, het is een beetje te moeilijk voor ze om in het verkeer op een zwemmende vrouw te springen.

koffiemuts | 26-01-09 | 19:50

En ik ben heeeel erg blij met zwemdagen voor alleen lelijke en dikke en lesbische vrouwen. Dat betekent dat wanneer IK ga zwemmen er alleen lekkere dames in het water zitten!

ZDEV | 26-01-09 | 19:50

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:49
Jazeker wel, ik geef een draai aan de werkelijkheid. En jij?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:50

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:48

Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Ze zitten te waterpijpen of gaan met hun baarmachines naar de Lidl en Aldi. Maar dan moeten ze zelf wel de tassen dragen natuurlijk

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:49

Ik kan een cursus webdesign voor mannen wel verklaren. Die websites zitten gewoon vol met vieze plaatjes! Hebben die mannen ook eens lol!
Groeten uit (de buurt van) Groningen.

ZDEV | 26-01-09 | 19:49

@dr spin

Doe jij iets zinnigs? Zo ja, wat?

Harry Dillema | 26-01-09 | 19:49

De Droit | 26-01-09 | 19:22

Welke nieuwe wetgeving? Is nooit anders geweest. Alleen de toepassing ervan is de laatste jaren veranderd. Van de website van justitie: www.justitie.nl/actueel/persberichten/...

harry pikkel | 26-01-09 | 19:49

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:46
Nee, natuurlijk niet. Ik heb nog nooit een mohammedaan gezien die iets (zinnigs) doet.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:48

Webdesign!? Zo te zien aan de flyer wordt dat webdeign van het hoogste niveau!

maatman | 26-01-09 | 19:48

koffiemuts | 26-01-09 | 19:28
Uitslovers zijn het. Wat ze in het verkeer niet durven doen ze in het zwembad.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:47

Mooi, die websites van terreurorganisaties zien er meestal ook gewoon niet uit. Dat kon niet langer zo doorgaan. Afsaneh Moghadam, namens alle internetters: bedankt!

SODEP | 26-01-09 | 19:47

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:40
Yup, die discussies zijn onbegonnen werk.
st0mpie | 26-01-09 | 19:43
Het is.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:47

Captain Orange | 26-01-09 | 19:32
Wat vind jij, moet de overheid subsidiëren of niet? Zo ja, waarom? U think.

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 19:47

Ik ben er weer jongens!!!!! Eindelijk weer eens een topic dat misstanden aan de kaak stelt. Ik wil zelf ook met die mannen webben bouwen. Wat is daar tegen??? ooit een mocro of een turk een web zien knutselen in NL?

LoopseTeef | 26-01-09 | 19:46

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:41

kijk zeg je dit nu uit vrije wil of niet ,dat weet je niet omdat je tijd niet
terug kunt draaien om het te controleren.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:46

sterretje | 26-01-09 | 19:44
Het voelt best wel lekker, dank je.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:46

@ Eurotokkie | 26-01-09 | 19:32
Dat klopt, voor bijvoorbeeld radiogolven.
Maar god bestaat niet

Jacques Use | 26-01-09 | 19:44

Balkenende is het prettig om dit zooitje gestoorde moslims te blijven subsidieeren????

sterretje | 26-01-09 | 19:44

bloedjelink | 26-01-09 | 19:42
Of zelfs zwanger van Mo of Ali. Het schijnt te heersen in de openbare zwemgelegenheden.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:44

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:36
Bedoel je zo'n filosofisch vraagstuk waarbij je jezelf afvraagt of zoiets als de maan er wel werkelijk is als jij hem niet kan zien? Of hoe je, als je niet naar een concert bent geweest, werkelijk zeker kan weten of er tijdens dat concert iets gespeeld is. Je bent een beetje vaag in je comment.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:44

@Predateur | 26-01-09 | 19:36
ben een man dus, bedankt voor tip, gaat al ietsie beter intussen
@jos
soepen is ouderwetse phun

st0mpie | 26-01-09 | 19:43

belachelijk ik hoop dat een nieuwsbulletin van PowNed zich vooral richt op dit soort achtelijkheden binnen de maatschappij.

studentje87 | 26-01-09 | 19:43

integratiebende in nederland

ilse | 26-01-09 | 19:42

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:36
dr.spin007 | 26-01-09 | 19:36

Ik denk meer aan nare kwaaltjes heren.
Tenenkaas. Chlooruitslag. Rare bacterieen.
Plus oogziekten want je weet soms niet wat je ziet.

bloedjelink | 26-01-09 | 19:42

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:39
Om discussie op gang te houden bedoel je?
Dan is het helemaal een domme klootzak (m/v) geweest.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:41

koreapassie | 26-01-09 | 19:37

Mij heb je daar niet mee ben namelijk niet gelovig.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:40

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:38
Vandaar dat ik die discussie niet meer voer. Ik hou het tegenwoordig bij korte comments, zoals: "achterlijke gristenhond" of "kutmohammedaan".

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:40

Dit soort artikelen zijn de reden dat ik lid geworden ben van Powned. Hoe meer mensen deze kromme gang van zaken te weten komen, hoe beter.

harl | 26-01-09 | 19:40

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:35

Dat kan maar als God Darwin geen vrije wil heeft gegeven ?

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:39

Die cursusnaam "digitale fotografie en webdesign voor mannen" geeft je toch het gevoel dat het een eufemisme is voor 'virusvrij porno downloaden en archiveren'.
Internet porno voor beginners.

bloedjelink | 26-01-09 | 19:39

bijtieakumaai | 26-01-09 | 19:37
Zij belijden dat beleid. Dat klopt.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:38

st0mpie | 26-01-09 | 19:33
Fotosoepen verleer je niet, net als fietsen. Komt vanzelf weer terug. Veel succes met het dorp eronder plakken!
dr.spin007 | 26-01-09 | 19:30
Probeer dat de gelovige medemens maar eens aan het 'verstand' te peuteren.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:38

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:36
Zoals een kat in het donker?
Een nakend wijf achter een douchegordijn?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:38

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:32
Nee want jij voelt God zeker...
In je kontgat!
Schaterlach.

koreapassie | 26-01-09 | 19:37


Alle moslim organisaties hebben dit belijd van scheiding van geslachten.
Het verbaast me dat het jullie verbaast.

bijtieakumaai | 26-01-09 | 19:37

bloedjelink | 26-01-09 | 19:34
Ben jij die dief?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:36

bloedjelink | 26-01-09 | 19:34

Vooral als je de kluisjes leegjat.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:36

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:34

heeft niets met geloof te maken maar gewoon in het dagelijkse leven dat
er dingen zijn die we niet zien maar er wel zijn.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:36

Tja wat kan je anders verwachten van deze "middeleeuwers"

jachtbitter | 26-01-09 | 19:36

st0mpie | 26-01-09 | 19:33
CTRL+t
Niet vergeten om, als de vrije transformatie tot een bevredigend resultaat heeft geleid, nog even de Enter-toets in te drukken.
En dan ga ik er voor het gemak even vanuit dat U van het mannelijk geslacht is.

Predateur | 26-01-09 | 19:36

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:32
Deze dan:
God heeft ons Darwin gegeven.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:35

Jij moeten vrouwen reserveren voor straathoekwerk!

spuitje11 | 26-01-09 | 19:35

Zwemmen doe je maar op het droge.
Je wilt toch nog niet dood gevonden worden in zo'n openbaar zwembad?
Je gaat gegarandeerd met meer naar huis dan waarmee je gekomen bent.

bloedjelink | 26-01-09 | 19:34

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:32
Die discussie ga ik niet meer aan. Iets bestaat pas zodra het bewezen is.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:34

@jullie, het was vrije transformatie, sorry jaartje niet meer gedaan

st0mpie | 26-01-09 | 19:33

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:30

wil niet zeggen als je iets niet ziet dat het niet bestaat.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:32

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 |
Schizofrenie/ het veranderen van nickname werd vroege gesoepsidieerd door de overheid...

Captain Orange | 26-01-09 | 19:32

Dus die smeerlap wordt ook al gesubsidieërd van onze zuurverdiende belastingcenten, hoe diep zijn we gezonken, dat we dit tolereren.

sterretje | 26-01-09 | 19:31

@ st0mpie | 26-01-09 | 19:19
Probeer eens ALT+i, ALT+i.
Of ben je een vrouw, dan mag je dat natuurlijk niet weten.

Predateur | 26-01-09 | 19:31

@JosVerbeek | 26-01-09 | 19:28
Echt gillen dit, ouderwets etteren.
gaat lukken, voel het.

st0mpie | 26-01-09 | 19:31

god bestaat niet.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:30

Het verstrekken van subsidies is geen overheidstaak en leidt per definitie tot misbruik of tenminste oneigenlijk gebruik. It shows.

"The point to remember is that what the government gives it must first take away."
John S. Coleman

*Naar de hel met die verzorgingsstaat, die alleen maar slachtoffers voortbrengt en jankende nietsnutten*

Berserker Nr. 1 | 26-01-09 | 19:30

bovenop een rustig de schoolslag beoefenende vrouw.
koffiemuts | 26-01-09 | 19:28
ROFLMAO!

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:30

De Droit | 26-01-09 | 19:22
Ik ga een religie oprichten die alle andere religies moet uitmoorden, omdat volgens de religie dat moet van god.
Owja. Hoe weten ze of het een echte religie is of niet? Wat dan van de rokerskerk? Die worden niet erkent volgens mij.

koreapassie | 26-01-09 | 19:30

Webdesignen voor mannen = truien breien voor vrouwen!

Captain Orange | 26-01-09 | 19:30

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:28

ach ja God was het na 7 dagen al zat dus hij heeft nooit zijn werk
kunnen afmaken.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:29

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:28
Ja, wat zo'n workshop webdesign voor alleen mannen al teweegbrengt...
Lieverd, was het maar fantasie: ik moet leven met deze sinds lang opgeslagen herinneringen... zucht. Ik schrijf ze maar van me af.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:29

@Elisabeth2 19:26

Zal het doorgeven maar krijg ze maar eens zo ver.

widtvoet ® | 26-01-09 | 19:29

st0mpie | 26-01-09 | 19:19
Probeer het eens met alt+ctrl+i

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:28

Lijkt me eigenlijk wel wat, een mannenvrij zwembad. Uitslovers die vanaf de duikplank bovenop je hoofd terechtkomen, zodat je mee naar de bodem wordt gezogen, die kun je toch missen als kiespijn? Uit ijdelheid zetten ze hun bril af voordat ze een bommetje maken en springen als een stelletje blinde koeien bovenop een rustig de schoolslag beoefenende vrouw.
Met alle kwalijke gevolgen vandien.

koffiemuts | 26-01-09 | 19:28

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:22
Die fantasie is een door God gegeven talent.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:28

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:26
You're welcome, dr ;)

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:27

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:22
Duurzaam verwarmd...

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:26

widtvoet ® | 26-01-09 | 19:22
Mannen zijn meer dan welkom op de huishoudcursus.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:26

koreapassie | 26-01-09 | 19:15
Verdomd, nu je het zegt, er staat opeens een heel AT op mijn voordeur te bonken. Je hebt gelijk dat alle godsdiensten achterlijk/achterhaald zijn, het punt is dat in geval van de islam die achterlijkheid zich zeer duidelijk manifesteert.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:25

Die Islam is nog niet zo gek. Ik wil ook onderhouden worden. Dat werkende leven sloopt je lijf en om half zeven opstaan is ook niet gezond. Dus... Is hier een man met een grote snor die me wil onderhouden?
Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:04
Snorloos, maar wel bereid je te onderhouden. Moet ik gewoon even uitkering voor je aanvragen, en een abonnement op de (overigens uitstekende) voedselbank. Best cheapy, zo'n slaafje voor een graties.
Owja. Dat slopen van je lijf, ik kan niet garanderen dat ik dat kan voorkomen.
Haha.

koreapassie | 26-01-09 | 19:25

@dr.spin007 | 26-01-09 | 19:20
normaalgesproken niets, hele flipperkast ineens weer voor je kiezen is wel weer even wennen

st0mpie | 26-01-09 | 19:25

De Droit | 26-01-09 | 19:22
Gelukkig, ik dacht dat ik de enige was die de hogere macht van de banaan als enige leidraad had.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:25

@koreapassie | 26-01-09 | 19:15

Helaas, dat is dus de crux, dat mag NIET.

Wat WEL mag -echt waar, dat is de nieuwe wetgeving- is het volgende:

Vanuit mijn religie -ik geloof dat bananen heilig zijn, ik bid zes keer per twee dagen voor een banaan en ik lees iedere dag de zijkant van een kistje Chiquita's- kom ik tot de conclusie dat islamieten minderwaardig zijn en hun boek, de Koran, is een heidens werk dat de mensen weghoudt van de ware redding: bananen.

Nogmaals, het klinkt bizar, maar sinds kort zit je in Nederland met wetgeving waarbij je vanuit een religie wél mag beledigen en kwetsen, maar als niet-gelovige (atheïst) dus niet.

Dat is ook precies het probleem in Nederland: veel partijen zijn geschoeid op (streng-)gelovige leest en juichen stilletjes dit soort wetgeving toe (CDA, CU, SGP). Dat ze daarmee meteen moslims in het zadel helpen, hebben ze ófwel niet in de gaten óf nemen ze op de koop toe.

De Droit | 26-01-09 | 19:22

Thijzje | 26-01-09 | 19:17
Parrel, Thijzje, niet Tarrel. Genoemd naar vrouwe Helena Flatsema tot Goorpiek, uit het oud-Groningse Klierkutten, die bekend stond om haar squirtsessies. Tijdens een demonstratie op het dorpsplein in 1621 brak zij het record piepsquirten en goot aldus een eerder door een meteoriet ontstane krater vol met haar sappen. Toen de krater vol was, hing er nog één grote druppel aan haar Godsvruchtig kanaal, als een Parel (Parrel in het Grunnegs). Een muur van leemtabletten werd snel om de krater gebouwd, et voilá: het zwembad de Parrel.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:22

En bij die huishoudkursus zijn de mannen dan weer minder welkom.

Toch ergens wat evenwicht.

widtvoet ® | 26-01-09 | 19:22

Rammstein | 26-01-09 | 19:19

Geen dank graag gedaan.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:22

Pa Cartwright | 26-01-09 | 19:20
Cursus hosselen.

Superior Bastard | 26-01-09 | 19:22

Bij genoeg animo zal de MJD ongetwijfeld deze cursus ook voor vrouwmensen organiseren.
Pas als dat niet gebeurt is er sprake van een probleempje. Een weinig prangend probleempje.
Hoe zit het eigenlijk met de vrouwenvertegenwoordiging in de redactie van GS?
Over mannenbolwerkjes gesproken....

bloedjelink | 26-01-09 | 19:21

st0mpie | 26-01-09 | 19:19
Wat is daar zo moeilijk aan dan?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:20

Stond er ook iets over negers?

Pa Cartwright | 26-01-09 | 19:20

Goed gevonden maar vooral: Lekker belangrijk!

Einde van de Domheid | 26-01-09 | 19:20

De beurzen flink omhoog vandaag. De Arabieren zijn aan het inkopen.

bonedog | 26-01-09 | 19:19

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:16
That is a big load of crap, and, while I'm at it, so are U.

Rammstein | 26-01-09 | 19:19

Dramatische campagne ontwikkelingen hier, heb dus dat Adobe cs4 weer op de laptop gezet ivm PowNed posters hier in t dorp.
Gek , vorig jaar vloog ik blind door cs4 heen, zit nu al een kwartier een poging te doen om iets te sizen, gaat goed met het geheugen hier.

st0mpie | 26-01-09 | 19:19

Zwemt dat fijn, zwembad de Tarrel?

Thijzje | 26-01-09 | 19:17

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:13
Vroeger ja, maar nu heb je slaven die voor uitkering zorgen enz.

koreapassie | 26-01-09 | 19:17

twee dingen gaan niet samen dat zijn vrouwen & computers en vrouwen & auto's
.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:16

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:13
Zoals de lilliputters?

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:16

@Elisabeth2 19:04

Eronderhouden?

widtvoet ® | 26-01-09 | 19:16

******** | 26-01-09 | 19:12
Zo is dat! Alsof alleen mannen kunnen computeren en buiten plassen.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 19:15

JosVerbeek | 26-01-09 | 18:58
Owjee! Dat is haatzaaien, ga je de bak voor in. Ik heb een oplossing, zodat je het wel mag zeggen: de bijbel, de koran en andere godsdienstige geschriften zijn achterlijk! Als je alleen islam zegt: ies diescriemienaatj!

koreapassie | 26-01-09 | 19:15

Houthakkert | 26-01-09 | 19:10

er zijn meer volken die dachten zo maar hebben het niet gered het zijn
juist de kleine volkjes die het meeste kans op overleven hebben.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:13

******** | 26-01-09 | 19:12
Maar natuurlijk... dat we daar met zijn allen niet opgekomen zijn zeg.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:13

ja logisch, vrouwen hebben zo'n computercursus helemaal niet nodig want dat kunnen ze allang.

******** | 26-01-09 | 19:12

rekken en er bij blijven

Slomo | 26-01-09 | 19:11

Schoorsteenveger | 26-01-09 | 19:03
Uiteraard heb ik dat in de gaten, want dat staat bovenaan je comment. Als ik me een keer verveel ga ik wat rondneuzen op die site, om wat *kuch* verheffend gedachtegoed tot me te nemen (in het kader van 'know your enemies').
Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:04
Waarschijnlijk plemp je dat 'just for fun' maar vermoedelijk verlang je na een week in gezelschap van een man met een grote snor weer hevig terug naar de tijd dat je jezelf onderhield.

JosVerbeek | 26-01-09 | 19:10

Schoorsteenveger | 26-01-09 | 19:03

Interessante materie... kwestie van know your enemy...

Vooral het baren van zoveel mogelijk aanhangers van de profeet baart mij grote zorgen.. Paradoxaal wordt deze ideologie door heel linksch, multiculti, dhimmitude 0031 ontkent, terwijl iedereen je kan vertellen dat het niet voor niets is dat die pinguins met snor chronisch zwanger zijn. Als je dan zegt dat het in feite niet meer dan broedmachines zijn, krijg je Els Lucas c.s. over je heen...

Houthakkert | 26-01-09 | 19:10

Brusselmans, houdt toch je billen tegen elkaar als je het hebt over gelijkheid. Gelijkheid is bullshit, een stomme droom van falers.

koreapassie | 26-01-09 | 19:09

gewoon omdat het kan

S-R | 26-01-09 | 19:08

@ Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:04.
Als je zelf een grote snor hebt is dat waarschijnlijk geen probleem.

Crusher | 26-01-09 | 19:07

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:05
Godver. Nou ja, was het proberen waard.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:06

Goed idee, moeten we met meer zaken doen. Lekker rustig zonder vrouwen.

Grote Kater | 26-01-09 | 19:06

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:04
Nee natuurlijk niet.

dr.spin007 | 26-01-09 | 19:05

Die Islam is nog niet zo gek. Ik wil ook onderhouden worden. Dat werkende leven sloopt je lijf en om half zeven opstaan is ook niet gezond. Dus... Is hier een man met een grote snor die me wil onderhouden?

Elisabeth2 | 26-01-09 | 19:04

JosVerbeek | 26-01-09 | 18:58
Ik hoop dat je doorhebt dat ik hier citeer uit een lezing. En dat je doorhebt dat ik de strekking van die lezing niet onderschrijf.
Als je het uit kunt zitten moet je die lezing maar eens helemaal tot je nemen. Zitten nog leuke passages in over Zina en over Kufars, over de westerse vergrijzing, over het advies om maar veel moslimkindertjes ter wereld te brengen zodat over vijftig jaar , als Allah het wil. heel Europa uit moslims bestaat.

Schoorsteenveger | 26-01-09 | 19:03

De emancipatie is een beetje doorgeschoten dus ze hebben wel gelijk.

Eurotokkie | 26-01-09 | 19:02

Hulde die segregatie in het zwembad! Je wilt toch niet meemaken dat een van de zware couscous liefhebbende dames, haar stringbadpak achterstevoren draagt.

blinde kip | 26-01-09 | 19:01

Tsja, Ieslamieten mag dieskrieminier. Is koeltoer !
Jai niet Moeslim, jai mag niet dieskrieminier ! Ies dieskrieminasie !

De Droit | 26-01-09 | 18:59

En vogelaar zag dat het goed was.
Je moet emancipatie niet opdringen
Wat een zuur onderbuik stukje schrijven jullie hier weer.Je moet mensen tijd even om te wennen aan onze maatschappij en daar horen niet van die Rambo integratie methoden bij.

miko | 26-01-09 | 18:58

Een vrouw heeft een zeer nobele positie in de islam. Zij moet onderhouden worden, zij moet beschermd worden, zij mag niet zomaar op straat worden gegooid."
Schoorsteenveger | 26-01-09 | 18:51
Zelfstandige vrouwen staan niet zo hoog op het prioriteitenlijstje van de mossels..
Eens te meer zeg ik: de islam is een achterlijke godsdienst!

JosVerbeek | 26-01-09 | 18:58

de_paashaas | 26-01-09 | 18:54
oja joh?

dr.spin007 | 26-01-09 | 18:58

Makkelijk | 26-01-09 | 18:50

Dus omdat er nog meer onzin gesubsidieerd wordt, moeten we ons over deze absurditeit maar niet meer druk maken ?? Het is godverdomme belastinggeld !!!
Ik dacht dat we, sinds Fortuyn, in 0031 waren afgestapt van het subsidiëren van gescheiden zwemmen, sporten etc. !! Niet dus...

Houthakkert | 26-01-09 | 18:58

Ja, verneuk het maar weer voor echte webdesignerts. Je doet toch ook geen 3daagse cursus advocaat? Voor webdesign (goed) is echt wel wat meer nodig.

Goedverdoemme

de_paashaas | 26-01-09 | 18:54

Volgens mij kan iedereen die een computer kan bedienen ook wel een website maken. Daar heb je toch geen speciale cursus voor nodig?
Het is tamelijk onzinnig om belastinggeld te gaan verbranden als de doelgroep nog niet eens in staat is de eigen naam foutloos te schrijven, leer ze dat eerst maar eens.

JosVerbeek | 26-01-09 | 18:54

Door er een clubje exlusief voor mannen op na te houden kunnen ze op slinkse wijze een of meedere clubs exlusief voor vrouwen er door drukken. Zo denken ze hun eigenlijke doel - toegeven aan islam vrouwendisciminatie en onderdrukking - er makkelijker door jassen. Stink er niet in Grun!

Hasjhies? | 26-01-09 | 18:53

Cursus webdesign voor travestiemohammedanen in witte jurken met kopvodjes in Brabants bont. Femofobische figuren zijn het.

dr.spin007 | 26-01-09 | 18:52

erratum: diep triest om te zien hoe de aanhangers van de profeet ook al in het oernederderlandsche Greauningen zijn geïnfiltreerd in de machtsstructuren...

Houthakkert | 26-01-09 | 18:51

Je moet het leren begrijpen.
Luister naar deze stichtelijke lezing en besef dat de vrouw een 'zeer nobele' positie inneemt.
www.al-yaqeen.com/nieuw/mediatheek/ope...
"De fanatieke atheïsten, mensen die de Islam haten, mensen die de oorlog hebben verklaard tegen de Islam, die zijn bezig met alle middelen om stap voor stap de Islam te bestrijden. Dat is de realiteit.
...
Wij zien hoe dat zij leven. Wij zien hoe dat zij op straat gaan, zonder schaamte. Ze leven zoals dieren, en ze leren de kinderen om schaamteloos te zijn.
...
Het gedrag van de westerse mens loopt scheef, loop helemaal verkeerd.
...
En daarom moeten wij zeer voorzichtig zijn, geachte broeders en zusters. Ze proberen om de moslims in verwarring te brengen.
...
Ze willen van de vrouw een product maken, broeders en zusters, dat zij niets meer waard is.
...
Iets dat jullie graag zien, en iets dat waardevol is, en iets dat belangrijk is voor u, gaat u dat gewoon op straat zetten? Gaat u dat tonen aan iedereen? Nee, u gaat dat beschermen en onderhouden en niemand mag er aankomen.
...
Een vrouw heeft een zeer nobele positie in de islam. Zij moet onderhouden worden, zij moet beschermd worden, zij mag niet zomaar op straat worden gegooid."

Schoorsteenveger | 26-01-09 | 18:51

Hopelijk wordt dat door en doorrotte subsidiestelsel van Nederland eens een keer keihard op de schop genomen, van dit soort berichten word je bijna moedeloos.

Crusher | 26-01-09 | 18:51

Jacques Use | 26-01-09 | 18:47
Nou, het leidde soms tot aardig wat waterpret, daar in het mooie Grunn.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 18:51

Ik noem een omroep LLink ;)

Makkelijk | 26-01-09 | 18:50

Superior Bastard | 26-01-09 | 18:46
Ah, ge zijt ook bekend in het paddepoelse/selwerdse... Heerlijke herinneringen hoor, daar aan de Eikenlaan. Als wij met de broeders gingen zwemmen (asceten die we zijn) vergaapten we ons altijd lustig aan het blauwbleek lillend vlees wat aldaar in het chloornat werd gedompeld. En die agitatie moest allemaal weer afgekolfd hè, maar dat is een heel off topic-verhaal.

Jaap de Paap | 26-01-09 | 18:50

Ja dus? Er wordt wel grotere onzin gesubsidieerd.

Makkelijk | 26-01-09 | 18:50

Ben verbijsterd.... ik wist niet dat in Greauningen dergelijke onzin gesubsidieerd wordt... In mijn beleving was/is Groningen een communistisch/socialistisch bolwerk, waar de religie in het algemeen, en de religie van de profeet in het bijzonder, geen invloed heeft.. In Slotervaart kun je dat verwachten, maar in Greauningen... diept triest om te zien hoe de aanhangers van de profeet

Kunnen enkele Greaunigse reaguurderTs mij uitleggen hoe het zover gekomen is??

Houthakkert | 26-01-09 | 18:48

Altijd diezelfde teringsmoes: we doen het voor de integratie.
Wij geven koranlessen op openbare school voor meer begrip van Mo
Importeren haatbaard,
geven islamitisch onderwijs, want goed opgeleide kinderen doen het beter,
enz. enz.
In 010 heb je vrouwenstudio's. Daar maken ze geld kwijt voor betere integratie.
Geen mannen, geen Nederlandse vrouwen, is koeltoer, iedereen hoofddoek, alles goed.

leefbarbaar | 26-01-09 | 18:48

geen teen......

Steve Handjobs | 26-01-09 | 18:47

@ Jaap de Paap | 26-01-09 | 18:44
Het vervelende is alleen dat ze blijven drijven.

Jacques Use | 26-01-09 | 18:47

Dan hier ook maar plempen.
Gelukkig is de boomklimworkshop wel voor beide sexen toegankelijk.
www.volkskrant.nl/binnenland/article11...
Misschien kan de boomklimworkshop in de toekomst onderdeel worden van de inburgeringscursus?

spanarchist | 26-01-09 | 18:47

Jaap de Paap | 26-01-09 | 18:44
Dat klopt. Heb regelmatig Tokkiemoeders daar als een bruinvis door het water zien bewegen.
*herinnering verdringt*

Superior Bastard | 26-01-09 | 18:46

met tomaatrood wil ik sowieso niks te maken hebben

knurfie | 26-01-09 | 18:46

ZUCHT (haalt emigratieboek weer uit de kast)

Foxy | 26-01-09 | 18:45

@ leofox | 26-01-09 | 18:41
dan juist een cursus...

Jacques Use | 26-01-09 | 18:45

Over 'maatje extra' hebben ze in de Parrel nog nooit moeilijk gedaan...

Jaap de Paap | 26-01-09 | 18:44

Grappig. Onder de link:' handige websites' bij het kopje 'wonen' mis ik de link naar Funda. Waarom alleen sociale woningbouw? Verder taan er onder het kopje 'overig' wel links naar www.juridischloket.nl en de reclassering. Waarom niet naar het arbeidsbureau en diverse uitzendbureaus?
vragen, vragen, vragen..

Jacques Use | 26-01-09 | 18:42

Die tonnen subsidie zijn overigens niet aan die flyer af te zien, zowel opmaak als spelling doen nog al beroerd aan......

brutus68 | 26-01-09 | 18:42

Ha, ha, zwemmen voor vrouwen die niet kunnen of willen zwemmen...

alc.5% | 26-01-09 | 18:41

De volgende stap is dat politici die hun mening geven vervolgd gaan worden, let maar op.

Superior Bastard | 26-01-09 | 18:41

Eensch, vrouwen kunnen niet webdesignen.

leofox | 26-01-09 | 18:41

Geenstijl +1
Jongens nog effe en jullie hebben jullie eigen subsidie voor PowNed het komend jaar al binnen gehaald

Bulletje Bloedworst | 26-01-09 | 18:40

Gaat soepsidie aanvragen voor al die materialen voor de spandoeken.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 18:39

-weggejorist-

nachi | 26-01-09 | 18:39

*Diepe zucht* Gaat maar weer eens spandoeken maken met DIESKRIEMINASIE.

Elisabeth2 | 26-01-09 | 18:38

Tsja, moet kunnen anno 2009, zelfs in Groningen. Vooruitgang hou je immers niet tegen.....

brutus68 | 26-01-09 | 18:37

Vuurceremonie ter ere van Koerdisch Nieuwjaar? Weet A.W.A. dat al?

AX lover | 26-01-09 | 18:36

Lijkt mij een prima cursus voor de autochtoon om te integreren in de links/sharia maatschappij van morgen. Dus ik zie het probleem niet.

GezondVerstand | 26-01-09 | 18:35

maatschappelijke knelpunten...

waskuip-admiraal | 26-01-09 | 18:35

Gij zult Groningen niet Bashen.

Schaarscherp | 26-01-09 | 18:33

tsja,je moet als overheid toch ergens je geld kwijt.

Andy Botwin | 26-01-09 | 18:33

Dit soort overgesoepsidieerde clubjes verstaan onder "integratie" dat de autochtone kaffirs zich moeten aanpassen aan de gebruiken en regels van de nieuwkomers uit gebieden ten zuiden van de Middelandse Zee
Dus wat dat betreft voldoen ze aan de doelstellingen.

Sinar | 26-01-09 | 18:32

Hmmm, Twana Salim houdt zich een beetje op de vlakte.... beetje jammer.

Wou me nog wel samen met het gehele vrouwenkoor aanmelden.

thenummer | 26-01-09 | 18:31

Anja Meulenbelt eet je hart uit!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-01-09 | 18:31

Dat is mooi kut.

Rammstein | 26-01-09 | 18:30

De emancipatie heeft het noorden duidelijk nog niet bereikt

ilse | 26-01-09 | 18:27

Ik zeg, als Grunnse: " Kudt! "
Gewoon omdat het kan!

fuckje | 26-01-09 | 18:27

Ies coeltoer. Jij moeten begrijpen dat vrouw is haram

Remington.223 | 26-01-09 | 18:27

mooi, hardstikke goe

perebolter | 26-01-09 | 18:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl