Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PVV gaat Aboutaleb blokkeren

ahpasklein.jpgDe Partij van de Vrijheid gaat er alles aan doen om de benoeming van Ahmed Aboutaleb (47) tegen te houden. Want een Amsterdammer die baas van Rotterdam wordt, kán natuurlijk helemaal niet. Fleur Agema wil zelfs een kamerdebat met als doel de benoeming te blokkeren. Daarnaast speelt er zijdelings nog iets met het dubbele paspoort van Aboutaleb. Ook Marco Pastors, de Leefbare die notabene in de vertrouwenscommissie zat die Aboe koos, zal waarschijnlijk binnen een halve dag alsnog exploderen om al die Pvda'ers AF te maken. Iets wat hij gisteren nog niet helemaal aandurfde. Hoe dan ook, de benoeming van De Uitverkorene is nergens ongemerkt voorbij gegaan. Veel Media, waaronder het AD peilde meningen van Rotterdammers. En het lijkt erop dat de grootste klus voor Aboutaleb, Aboutaleb zelf is. Marokkanen 'mogen hem niet zo' omdat hij te Nederlands zou zijn, en niet voor zijn achterban opkomt. En Rotterdammers vinden dat hij te Amsterdams danwel te Marokkaans is. Wij zijn vooral blij dat het even niet over de kredietcrisis gaat!

Reaguursels

Inloggen

En ik word Burgemeester van Casa Blanco.

schijtlijster | 19-10-08 | 10:18

De PVV heeft 200% gelijk.
Het landverraad van de PvdA moet aan de kaak gesteld worden.
Wat nu gebeurd kan niet in een echte democratie.
Dit moet ongedaan gemaakt worden en het Rotterdamse college hoort wegens hoogverreed terecht te staan.

aquarius | 18-10-08 | 15:08

@ marks 17.15

Wat bedoel je met verongelijkt doen? Ik ben rechts en dus verongelijkt? Het lijkt warempel echt wel of je een simpel zieltje ben.
Ik heb heus niet de illusie, in tegenstelling tot jou, dat ik hier mensen uit de linkse kerk moet redden.
Als er hier iemand veronglijkt is dan ben jij het wel met het schrijven van 13.43
marks modus aan : jullie (huillie huillie) geven de linkse kerk de schuld terwijl de kabinetten centrum rechts waren. marks modus uit:

Lees je gefrustreerde stukjes maar eens terug denk dan eens waar je me van beschuldigd.

Links(van der donk en cs) nederland en cs (jeaule, groenteman) kan het niet verkroppen dat er andersdenkenden zijn in nederland. Maak maar eerst je eigen nest schoon.
De stukjes wat jij schrijft zou ik eens rechts georeienteerd moeten plaatsten op de vele gesubsidieerde linkse site's in nederland. Ik zou gecensureerd worden terwijl jij je linkse leugens hier kan neer schrijven.
Degene die 2-dracht zaait is de linkse kerk door haar struisvogelpolitiek. Als links eens de kop uit het zand stak zou het nog een kans hebben.

Marx is het gedachtegoed achter de vele terroristische, communistische, en (nationaal)socialistische bolwerken. (dat ze allemaal ter linkerzijde zitten is (kuch) puur toeval) Wat in der loop der eeuwen heeft gezorgd voor honderdenmiljoenen slachtoffers over de hele wereld. Fijn dat je je daar mee indentificeert.
Jij predikt voor de (kuch) democratische kerk van gelijkwaardige Nederlandse staatsburgers? Met Marx als voorbeeld natuurlijk. Die niet predikte maar door zijn schrijven wel miljoenen mensen de dood in jaagde...

Nederland is de laatste 20 jaar niet rijp geweest voor een revolutie maar door de fouten die de linkse kerk heeft gemaakt en nu nog maakt is die tijd niet ver weg.
Steeds meer mensen vinden hun weg op het internet. De emmer is zo goed als vol en Nederland wacht op de spreekwoordelijke druppel. Drie keer is scheepsrecht.

Als het in dit land niet om te huilen was zou ik met je meelachen. Ik lach wel het laatst

The_Challenger | 18-10-08 | 07:45


Ik vind het wel grappig dat veel opgewonden Rotterdammers bezwaar maken tegen de 'Amsterdammer' Aboutaleb. Nooit van forensen gehoord? Of, om met Bram Peper te spreken, van Wereldburgers? Hoe zat dat ook al weer toen Feyenoord - jaaaaaaren geleden natuurlijk! - een klein beetje sukkelde en Johan C. naar de Kuip werd gehaald (waarop de rood-wit-zwarten pardoes kampioen werden! Dat was toch zo raar...). Dus wie weet wordt Rotterdam op een Slof (de burgemeester) en een Ouwe Voetbalschoen (Sorensen) wel gewoon sociaal en economisch kampioen van Nederland!

fulcodaminstreel | 18-10-08 | 07:15


@ bijstandskoning

Ben je weer nsb-punten aan het verdienen

The_Challenger | 18-10-08 | 06:58

Fleur Agema. Deze dame heeft nog nooit een pot kunnen breken in de Kamer. Ze loopt als een Spuit 11 achter alle domheid van haar führer Everzwijn Wilders aan. Bukken Fleur, onspan je en geniet er van, voordat je muts verkrampt.

moddertje | 18-10-08 | 06:10

mijn zegen heeft ie!!!!!
blijft vreemd een moccro op die positie....
maar ja.... de echte rotterdammers wonen tegenwoordig in vinex wijken net buiten rotterdam.
ik wens hem sterkte met 90% van "opsporing verzocht"!!!
en ik..... ik ben ff weg....
schijnt dat er een vacature voor "blanke burgervader " in Casablanca is!!!!

koeltoer | 18-10-08 | 02:30

@ paul cohen
Vreescht niet! Uw vrienden in het internationaal bankgebeuren weten toch zeker alles over zo'n ontwikkelingsbankje in saudi arabie. Roept hen toch op hun invloed als zodanig aan te wenden! Dan kunt u zelf de geheime vergaderingen gaan verstoren.

Waaromdan? | 18-10-08 | 02:20

Marco Pastors... Mocro Pastors?

Bijstandskoning | 17-10-08 | 22:18

arabische sjeik modus aan
ha meneer raadslid van Rotterdam, hier is uw nummerrekening in Saudi Arabie
niemand die er achterkomt dat er 25 miljoen op staat want we hebben geen verdrag met Nederland. met een Marokkaan aan het roer in Rotterdam word die moskee tenminste snel en zonder problemen afgebouwd.
handig die geheime vergaderingen want het volk moet je niet lastigvallen met deze besluiten.
arabische sjeik modus uit

Paul Cohen | 17-10-08 | 21:15

De Nederlanders maken zich compleet belachelijk,door een buitenlander op deze post te zetten,en dan nog een moslim.Het hele zooitje in de kamer heeft geen ruggengraat,daarom hebben ze ook niet in dienst gezeten.

fleurtje | 17-10-08 | 21:02

Ik hoor net dat Abou schizofreen wordt. Nergens zoveel schizo's als onder de Finnen. Nu zie je wat ervan komt, van twee paspoorten!

leefbarbaar | 17-10-08 | 20:17

@Marks | 17-10-08 | 18:45
Sorry, maar iemand die de massale allochtoonse migratie als een daad van barmhartigheid en menselijkheid probeert te verkopen, wantrouw ik a priori. Als gastarbeiders hier op tijdelijke contracten naar Nederland worden gehaald, en de overheid houdt de betreffende migrant aan dat contract, is daar niks mis mee. Als Nederlandse studenten in Australië appels gaan plukken, is dat ook van beperkte duur, en geen misdaad tegen de menselijkheid. Juist die morele (maar o zo hypocriete) lading die in Nederland aan immigratie is gegeven, is een belangrijke oorzaak van de problemen.
Overigens, er is zelfs niks mis met massale gedwongen migratie: niemand klaagt over het feit dat de Tsjechen alle Sudeten-Duitsers hun land hebben uitgegooid, of dat Nederlanders na eeuwen opbouwen in Indonesië gedwongen moesten vertrekken. Het zijn voorbeelden die ik hier eerder heb gegeven, maar de selectieve verontwaardiging blijft daarmee even groot.

Lippendienst aan absolute democratie is mooi, maar de vraag is natuurlijk waarom politici in Nederland, één van de meeste geweldloze uithoeken van Europa, voor hun leven moeten vrezen. Blijkbaar is er met de politieke correctheid een monster ons land binnengeslopen, een mengeling van socialistische zelfhaat, van anti-Westerse ideologieën als de islam, van apathie tegenover geweld uit politiek-correcte hoek. En dat monster laat zich niet wegwuiven zonder over de fundamenten van de correctheid na te denken. Het blijkt dat neo-Marxisten van de Frankfurter Schule een culturele component aan de ideologie van jouw baardige naamgenoot hebben gegeven. En gezien het feit dat Marxisme altijd de inperking van vrijheden betreft, is dat geen geruststellende gedachte.
www.academia.org/lectures/lind1.html
Overigens zal ik de achtenswaardigheid van Marx preciezer formuleren: als filosoof is zijn inbreng groot betreffende de historische beschrijvingen. Als propagandist heeft hij het bloedrode fundament gelegd voor de meeste onmenselijke en verwerpelijke ideologie op deze aardkloot, en is hij daarmee totaal niet achtenswaardig.

Onze welvaart heeft trouwens niets met democratie te maken (dat moet een Marxistisch materialist toch weten, Marxisten waren nooit democratisch), maar met kapitalisme. Er zijn welvarende politieke dictaturen en arme democratieën. Wel sluit economische vrijheid (kapitalisme) goed op een open en controlerende democratische maatschappij.

De drie politiek-incorrecte partijen in dit land zijn PVV, TON en de SGP. De invloed van de streng-calvinisten in de SGP is gelukkig klein, Verdonk is een politiek lichtgewicht, maar het aantal stemmers op incorrect is al vele malen groter dan een paar jaar geleden. De bewustwording groeit, en dissident denken vergt altijd grote moeite.
Ik heb de socialistische knoet in Tsjechoslowakije mogen meemaken, en zie helaas dat Nederland een zelfgekozen dwangbuis heeft omgedaan. Overigens ben ik daarmee naar het schijnt ook allochtoon, zelfs eentje met dubbele nationaliteit (en loyaliteiten, haha). En voor een troll heb je gelukkig iets te veel argumenten.

Zware Guy | 17-10-08 | 19:43

Iemand die Fleur heet is bij voorbaat al verpest.

ouwenegert | 17-10-08 | 19:05

@The_Challenger | 17-10-08 | 15:14
Struisvogelpolitiek bedrijven? Ik hou me ver van welke politiek dan ook. Ik kom hier om mensen als jij uit te lachen in hun onvergelijkte bestaan.

Marks | 17-10-08 | 18:47

@Zware Guy | 17-10-08 | 16:56
Lachspieren nog meer trainen? Ik verrek mezelf bijna hier!
Zoek in het archief maar op mijn visie over links en rechts, het zal je verbazen gezien je vooringenomen mening.
Als je zegt dat de enige verdeling die er toe doet die van de politiek correcte en incorrecte is dan zijn we het er inderdaad niet over eens. De huidige verdeling vertaald in kiezers is op dit moment volgens de laatste peilingen iets van 15-85% als ik alle andere partijen dan de PVV vrijelijk mag betitelen als politiek correct. Kennelijk hecht een groot deel van Nederland wel waarde aan politieke correctheid in de hoedanigheid zoals ze worden vertegenwoordigd in hun partij. Ik denk dat ze het meer verwoorden als fatsoen. Misschien als intellectueel laag vliegen, wat jij wilt. Dat JanMaat en Wilders veel verbaal en fysiek geweld over hun heen kregen/krijgen is spijtig maar lijkt mij niet voornamelijk de schuld van de politiek correcte meerderheid. Dat ligt aan de dingen die ze verkondigen en vooral aan hoelang de tenen van anderen zijn. En als je mijn punt werkelijk begrijpt dan snap je dat ik zou willen dat iedereen mag verkondigen wat hij wilt zonder daarvoor in virtuele hechtenis te moeten leven.
Meerde partijen zijn iid geen garantie voor een goed werkende democratie. Maar met deze matig werkende democratie behoren we toch bij 1 van de rijkste landen op de wereld. De maatschappelijk problemen zijn in mijn ogen voornamelijk het gevolg van een evengrote intolerantie van de onderlinge betrokken partijen. Xenofobie en radicale islam zijn geen mythes maar serieuze problemen. Vingertje wijzen zal niet de oplossing zijn. Dialoog is in mijn ogen de oplossing. Helaas is voor een klein deel een of andere revolutie de enige oplossing. Ik vind opvallend veel van dat soort mensen hier en daar gaat voornamelijk mijn hoon naar toe. Dat is mijn keuze. We leven in een multi-etnische samenleving en dat blijft zo. Er is geen kracht op aarde die daar iets aan kan doen. 2-dracht zaaien is niet de oplossing. Ik acht Joe intelligent genoeg om daar niet in te trappen. Als ik het goed interpreteer acht je Joe niet intelligent genoeg om beleid te bepalen.
Inderdaad, de gastarbeiders zijn hedendaags nog maar een klein percentage. Maar de toenmalige gastarbeiders haalden hun vrouw en kinderen. Of vind je het wel menselijk om de mensen die ons toendertijd hielpen (al is het enigszins wederzijds) dat te doen zonder aanwezigheid van het fundament van het menselijk bestaan, het gezin? Had je ze liever jarenlang in die barakken gehouden? Als je dat vindt dan zijn we snel uitgepraat. Ik minacht namelijk mensen die anderen zodanig minachten dat ze niet de zelfde fundamentele menselijk waarden zouden mogen genieten. Die kinderen gingen hier naar school, m.a.w. hun roots zouden voor altijd zijn gebonden met die van Nederland. Hen weer wegsturen is weer aan actie van onmenselijkheid. Over frauduleuze gezinsherenigingen heb ik het natuurlijk niet, dat komt me even niet zo goed uit. Dat aandeel is toch een minderheid van de 1 miljoen moslims. Het grootste deel zijn de nazaten in meerdere generaties van de gastarbeiders. Over de andere allochtonen kan ik kort zijn door een reaguursel van een verongelijkte aan te halen "We hadden nooit die kant op moeten varen".
Ik ontken geen enkele discrepantie. De gehele samenleving zit vol met discrepanties. Ik zeg alleen dat 2-dracht zaaien geen oplossing is.
Dat jij vindt dat Marx een weinig achtenswaardig filosoof zou zijn, dat kan. Ik vind dat zijn inbreng een grote invloed heeft gehad op allerlei soorten economieen en alleen daarom is hij al achtenswaardig, dat kan ook.
Met vriendelijk groet,
de allochtone troll.

Marks | 17-10-08 | 18:45

Tòch even het M-paspoortje inleveren. Mogen we toch wel verwachten als loyaal gebaar aan het land waar ALLES mogelijk is? Van krantenjongen tot miljonair en van geiten------ tot burgemeester.

pennestront | 17-10-08 | 18:25

Nederlands paspoort zegt geen flikker. In 40-45 waren er zat mensen met enkel een Nederlands paspoort die hun landgenoten erbij naaiden.
Succes Aboe

grmbl | 17-10-08 | 18:06

@Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 15:05
Ik wil zelfs nog veel verder gaan. Veel mensen hebben al snel de neiging om naar anderen te wijzen voor alles wat verkeerd gaat. Rechts en zeker rechts-populistisch-verongelijkt wijst naar links en vice versa. Het zijn WIJ die stemmen en indirect het kabinet kiezen. Als wij stemmen op mensen en hun partijen die niet doen wat wij willen dan zijn wij toch voor een groot deel verantwoordelijk.
WIJ zijn die Politiek Gemiddelde Kiezer (noem hem Joe) en als sommigen niet willen dat Joe het beleid bepaald dan verwerpen ze de democratie.
@The_Challenger | 17-10-08 | 15:14
Als jouw mening een minderheid vertegenwoordigt dan hoef je je niet gelijk verongelijkt te voelen, zielepiet. Ben je echt zo gefrustreerd dat er zoveel mensen in Nederland zijn, iig een meerderheid, die niet als jij denkt? Denk je echt dat de volgende verkiezingen jouw van je verongelijktheid zullen afhelpen?
Als je echt wil dat anderen als jou gaan denken en mee gaan voelen in je verongelijktheid dan is het aanpraten en inwrijven dat ze al die jaren maar domme wezens zijn geweest het laatste wat je moet doen. Dat is pas echt dom. Dialoog vanuit een gebiedende houding werkt niet, zo zitten mensen niet in elkaar. Vanuit mijn arrogantie kijk ik zo neer op je kortzichtigheid. Maar ik mag want ik wil ook geen dialoog met jou. Ik kom alleen om te lachen om de verongelijkten. @Houthakkert | 17-10-08 | 15:15
Wat jij wilt jongen. Als ik als bruine troL een troll voor jou ben vind ik het allemaal best. Jouw feestje.

Marks | 17-10-08 | 17:18

@Marks | 17-10-08 | 14:52
Als je echt je lachspieren wilt trainen op GS, zul je intellectueel toch wat hoger moeten vliegen. De hele verdeling in links-rechts van de Nederlandse politiek is spielerei für die Bühne, entertainment van Ferry Mingelen c.s., om de massa bezig te houden. De enige verdeling die er al jaren toe doet, is die van politiek correct en incorrect. Waarbij het correcte deel weinig genade kent met dissidenten, provinciaal Janmaat heeft veel verbaal en fysiek geweld over zich heen gekregen, Pin overleefde zijn politieke aspiraties niet, en Wilders brengt zijn dagen ondergedoken door.
Meerdere partijen zijn geen garantie voor een goedwerkende democratie, ook communistisch Polen kende drie partijen in hun parlement. Daarnaast is een partij als het CDA internationaal gezien zeer 'links', en ook de 'rechtse' VVD is zeer politiek-correct, dus je lijstje kabinetten maakt weinig indruk.

Een goedwerkende democratie kan alleen bestaan aan de hand van goedingelichte en intelligente burgers, zonder angst en terreur tegenover dissidente geluiden. Terwijl burgers en politici nog steeds bang worden gemaakt met ex-communicatie door de politiek-correcten: iedere kritiek wordt met 'xenofobie' of 'islamofobie' weggezet, de hoogste vormen van anti-sociaal gedrag volgens de lokale in-orde gemeente.
Daarnaast blijkt het journaille in Nederland tenenkrommend eenzijdig; dat is ook de rol van een weblog als GS, om alle onwelgevallige feitjes boven water te halen.

Overigens is het aantal gastarbeiders een procentje of wat van het totaal aantal allochtoonse migranten: je geeft een mooi voorbeeld van de mythes die de politiek-correcte kerk verspreidt.
Je ontkent dat er een grote discrepantie is bij belangrijke beleidspunten als migratie, veiligheid en belastingdruk tussen de elite en de 'mensen in het land' - terwijl die verschillen steeds meer beginnen te schuren.

Marx was overigens geen onschuldige wetenschapper, maar bedreef met z'n manifest en schotschriften ook actieve politiek tegen individuele vrijheden (waaronder de financiële). Voorwaar een weinig achtenswaardige filosoof.

Zware Guy | 17-10-08 | 16:56

Bij dezen.

Matthias Reim | 17-10-08 | 16:39

Een nat kusje op de vrijmibo is altijd fijn....

Fimbulvetr | 17-10-08 | 16:30

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 16:16
Daar wil ik me bij aansluiten, ben ook geen PvdA'er in tegendeel, maar het CDA is nog veel erger... Snap sowieso niet hoe geloof en politiek met elkaar te verenigen zijn en vindt dat alle partijen die politiek voeren met als basis hun geloofsovertuiging moeten worden verboden maar dat is weer een andere discussie....

Capt. Iglo | 17-10-08 | 16:27

Houthakkert | 17-10-08 | 15:24
Thnx voor het compliment.
Ik begrijp wat je bedoelt met het inderdaad schandalige saboteren van lokale (linksige) overheden van het landelijke beleid. Het is onvoorstelbaar dat ze daarmee weg gekomen zijn. Maar de kern van mijn betoog zit in het woordje "exclusief". Ik ben zeker geen PvdA' ert maar stoor mij altijd ontzettend aan die eenzijdige focus op die partij hier op GS terwijl het CDA en de VVD minimaal (en let wel, ik vind dat het CDA wel meer dan minimaal betrokken is geweest) medeschuldig zijn aan de ellende waarin we nu zitten.
Verder nog de kanttekening dat het door je genoemde saboteren door lokale overheden natuurlijk wél iets van de laatste tien jaar is geweest toen het tij al niet meer te keren was en de massale instroom al lang plaatgevonden had. Maar dat gezegd hebbende, heb je inderdaad gelijk.

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 16:16

Ik heb niks persoonlijk tegen Abou maar het blijft een dubbeltje op zijn kant met iemand met twee nationaliteiten. Ik weet dat hij zijn nationaliteit niet kan opgeven maar ik stel me toch vragen bij zijn loyaliteit t.a.v. Nederland.

de ondervoorzitter | 17-10-08 | 16:08

@Fimbulvetr | 17-10-08 | 16:00
dat ben ik in theorie ook wel met je eens, maar alleen de praktijk kan dat uitwijzen en er is helaas achteraf niet e bepalen of iemand anders het beter zou hebben gedaan...

Capt. Iglo | 17-10-08 | 16:05

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:56
Nope, daar ben ik het niet mee eens, onderwijs is toch ff een beetje anders dan de politie - justitie driehoek, dat is toch veel vakinhoudelijker. Ik zeg niet dat Abouthaleb het niet in zich heeft om een geweldige burgemeester te worden, ik denk dat het te vroeg komt. Ik denk dat hij nog 1 stap had moeten maken, minister zijn, of burgemeester van Utrecht of den Haag of zo, een tussen stap.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 16:00

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:54
Gezellig hoor!
Nou ja, ik denk dat we dan gewoon van mening verschillen als het over zijn ervaring gaat. Kusje over?

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:59

@Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:52
Daar heb je gelijk in en ik denk dat hij als wethouder en staatssecretaris genoeg van dat soort bs. te herkennen. Sowieso heeft NL ook maar 1 stad met een haven als R'dam dus alleen als je burgemeester van R'dam kan je daar ervaring in op doen dan zou niemand het dus kunnen overnemen, behalve een wethouder van R'dam misschien maar die heeft dan weer te weinig bestuurlijke ervaring....

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:56

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:51
Grappig, het lijkt wel of je haasje over met Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:44 doet, zie mijn post Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:52

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:54

How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property - either as a child, a wife, or a concubine - must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen; all know how to die; but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science - the science against which it had vainly struggled - the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.

Winston Churchill On Islam

En dat is dus het probleem met de Islam en dus ook met Aboutaleb die beleidend moslim is...

shiko | 17-10-08 | 15:53

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:44
Het ging tussen Van Sluis en Aboutaleb; Leers liet reeds voor stemming (gistermiddag 14.00 uur) weten dat hij het niet werd. 's Morgens stond er overigens in de papieren AD dat Van Sluis uitgeschakeld was in de strijd voor een burgermeesterschap. Ja, ja, zelfs de MSM spreekt zijn beurt wel eens voorbij.

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:53

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:44
Tsja, dat is een beetje het nadeel van democratie, je loopt het risico amateurs op cruciale posities te krijgen. Aan de andere kant moet ik er niet aan denken wat het alternatief is voor democratie.
Ach, bestuurders leunen vaak zwaar op een ambtenaren apparaat dat de dagelijkse operatie doet. Dat apparaat filtert ook behoorlijk welke informatie de gekozen bestuurder krijgt. Alleen om dat feit pleit ik al voor ervaren bestuurders, je moet een tijdje door bullshit heengeprikt hebben om het te herkennen en er adequaat op te reageren.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:52

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:48
Ja, het is een breed beroep. Maar goed dat je als burgemeester het niet in je eentje hoeft te doen. Ik denk dat als je iemand vindt die verstand heeft van alle onderwerpen, je diegene meteen dictator voor het leven mag maken.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:51

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:42
Mwah, ik heb mijn twijfels of gemeenteraadsleden pro-s op het beoordelen van CV-s zijn, zie voor de grap ook mijn post Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:40 . Ik denk dat er een verschil zit tussen beleidmaken c.q. wetgeven en daadwerkelijk aansturen. Ik zet Rotterdam even vet neer als potentiele warzone, maar ja, de problemen in grote steden is niet alleen de multi-culturele samenleving, hoe hip dat nu ook is, het is ook heel praktisch, zorgen dat het verkeer blijft rijden, de schoorstenen blijven roken en dat het veilig is.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:48

@ Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:40
Volgens mij zei Fortuyn dat hij de nieuwe premier zou worden en dat wilde al zijn stemmers ook, en dat terwijl hij 0 ervaring had. Premier is nog weer een belangrijkere functie als burgemeester dus waarom maakte het voor Fortuyn niet uit en voor Abu wel? Er zijn overigens meer ervaren politici op allerlei posten dan onervaren en die maken er ook een zooitje van, ervaring zegt inprincipe helemaal niks over of je wel of niet geschikt bent en geeft helemaal geen zekerheid dat dingen goed gaan.

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:44

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:39
Het ging ook tussen Leers en Aboutaleb. En ik zou niet weten waarom het CDA mee zou werken aan een PvdA-complot als er ook een CDA-kandidaat is. Ik zou trouwens überhaupt niet weten waar ineens een PvdA-complot vandaan zou moeten komen. En die peer van Leefbaar Rotterdam is niet per definitie geschikt, omdat hij van Leefbaar Rotterdam is. Als het een geschikte kandidaat was geweest, was hij het geworden. Hij is dat blijkbaar niet en heeft in ieder geval geen draagvlak onder de volksvertegenwoordiging.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:44

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:35
Nu dwing je me weer zijn cv te beoordelen (waarvan ik dus vind dat je dat aan de pro's moet overlaten), maar goed. Eerst was hij journalist en woordvoerder. Dan maak je de boel van behoorlijk dichtbij mee. Hij is al tien jaar actief als specialist op het gebied van integratie. Lijkt me een nuttige eigenschap in Rotterdam. Hij was in Amsterdam wethouder van onderwijs, werk en inkomen, jeugd en grotestedenbeleid. Vervolgens is hij staatssecretaris geworden van sociale zaken en werkgelegenheid. Volgens mij is dit toch een cv waar je wat aan hebt in Rotterdam. Het profiel dat jij nu opstelt, lijkt meer op dat van een generaal.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:42

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:22
Het grote verschil tussen parlementarier en burgemeester is volgens mij dat een parlementarier nogal abstract, wellicht filosofisch bezig is. Hoe zouden we willen dat een samenleving functioneert, hoe geven we dat vorm in een wet en in beleid. Een burgemeester is hands-on, die moet zorgen dat een stad draait en is primair verantwoordelijk voor de veiligheid. Daarom vind ik dat een burgemeester dus bestuurlijke ervaring moet hebben, een zware baan op een ministerie moet hebben gehad of minister moet zijn geweest, of, zoals Opstelten, een carriere als burgemeester hebben gehad. En Rotterdam en Amsterdam zijn complexe steden, de smoelen van Nederland, daar ga je niet experimenteren met onervaren bestuurders.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:40

@Matthias Reim | 17-10-08 | 15:33
De uitgekookte incestueuze bende Bovenonsgestelden (VVD, CDA, D’66 en PvdA) zijn natuurlijk niet gek: als het gistermiddag tussen Leers en Aboutaleb was gegaan had de uitslag wel eens heel anders kunnen zijn. De Leefbaren in Rotterdam hebben te maken met een Cordon Sanitair. Liever een zwakke kandidaat dan iemand van Leefbaar.

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:39

frenkie4alllll | 17-10-08 | 15:22

Krijg direct weer heimwee naar Pim.
Zijn woorden zijn actueler dan ooit!

shiko | 17-10-08 | 15:37

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:20
Het feit dat ik al lang in het bedrijfsleven werk, verschillende functies heb gehad en diverse teams heb aangetuurd en de ambitie heb om over 5 jaar ooit als een VP direct aan een CEO een >>100.000 man bedrijf te willen werken, wil niet zeggen dat ik daar nu al klaar voor ben, ik moet dat ene stapje, aan meer dan 10 man leiding geven, nog maken. Het feit dat ik bij 4 bedrijven van >> 100.000 man in 3 sectoren heb gewerkt helpt mij, maar is niet voldoende ervaring. Mijn inschatting, als ik de CV van Abouthaleb lees, is dat hij 4 jaar lang geweldig werk in Amsterdam en den Haag heeft gedaan op het gebied van onderwijs. Chapeau! Hulde! Geweldig! Nu is hij klaar voor Feyenoordrellen, potentiële terroristische doelwitten als de botlek, de maasvlakte, de maastunnel, de brienennoord en grote evenementen, wordt hij hoofd van een politiekorps waar een spionagezaak speelde uit, hé dat is toevallig, het land van zijn andere paspoort, mag hij verpauperde wijken aanpakken en moet hij ook nog eens zorgen dat de vrachtwagens rond de stad blijven denderen om de werkgelegenheid op gang te houden. Je hebt gelijk, dat is precies eenzelfde uitdaging als een paar vmbo-dropouts weer naar school sturen.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:35

Met een Marokkaan als burgemeester wordt Rdam weer de drugste havenstad van Europa.
Dat ie als 'vernederlandste' Marokkaan met streng oog voor de minderheden in veelkleurig Rotterdam geplaatst wordt vind ik wel een heel grote knieval voor de schreeuwende minderheid. Ik twijfel of dat strategisch juist is. Temeer omdat ik begrepen heb dat het iemand is die slim naar de mond praat en daarom zijn ware aard niet blootgeeft. In dat perspectief is het symbolische 2e paspoort misschien wel erg dubbel. Maar Rotterdam zal er toch aan moeten wennen dat allochtonen de stad gaan regeren.
Ernstiger is dat het een pion is van een partij die bekend staat om het nodeloos uitdelen aan nodeloze mensen. Dat gaat het economisch centrum van Nederland wel verzwakken. En ook krijgen alle vriendjes van vriendjes van bestuurders en toeleveranciers weer een milde marionetten-hand boven hun hoofd. Daar zijn onder te lang PvdA beleid al vele projecten door vastgelopen, verspeeld en verspild.
Voor de vriendjes van vriendjes zal het wel een vriendelijke stad worden, maar ben toch bang voor een Partijtje vd Achteruitgang

robterdam | 17-10-08 | 15:34

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:21
Je gaat trouwens wederom voorbij aan het feit dat de PvdA geen absolute macht heeft in Rotterdam. Dat maakt je hele verhaal al zeer onwaarschijnlijk.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:33

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:21
Werkelijke insite information?
Het scenario lijkt in ieder geval te kloppen als een zwerende vinger.

shiko | 17-10-08 | 15:33

frenkie4alllll | 17-10-08 | 15:22

Historische woorden van Fortuyn !!! Die woorden zouden ze alle overgebleven multiculti's/policor's/dhimmi's /naïvelingen/cultuurrelativisten onder de neus moeten wrijven!
En wat zou het geweldig zijn als dat fragment over Auschwitz aan het grote publiek bekend zou worden gemaakt, dan kan Oom Abu al vertrekken voordat hij begonnen is. Zal echter wel niet gebeuren, want hoewel we in theorie persvrijheid hebben hier, lopen de omroepen - zelfs RTL, zo blijkt uit een andere topic - en praktisch alle kranten (zou de Telegraaf het aandurven? ) aan de leiband van het verbond van de gevestige politieke orde!

Houthakkert | 17-10-08 | 15:32

@Matthias Reim | 17-10-08 | 15:24
Malle Jonge Socialist ;)

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:28

He.......... Ahmed Abut. ze zoeken in Rabat of Casa Blanca nog een goeie bestuurdert. Ga daar es heen jobhoppen....

wILL | 17-10-08 | 15:26

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 15:05

Laat ik voorop stellen dat ik jouw raguursels van hoog nivaeu acht. Dat uitgerekend jij de denkfout maakt dat het multicultidrama exclusief door Den Haag wordt/werd vormgegeven, en niet voor een groot deel mede door de locale politiek - dat verbaast mij dan ook enigzins. Het beste voorbeeld was het Kabinent met de CDA, VVD en LPF... toen ging in de grote steden het catastrofale multicultibeleid vrolijk door onder leiding van de Linksche colleges van B & W !!

Houthakkert | 17-10-08 | 15:24

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:21
Haha. Geloof me, dan had ik ervan geweten ;)

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:24

Een Marokkaan burgemeester in de stad van Fortuyn. Kan er nog steeds niet over uit. Rotterdam is al lang mijn stad niet meer, maar dit slaat werkelijk alles.

Aboutaleb zette Auschwitz in tegen Fortuyn, vanaf 3:35
www.youtube.com/watch?v=TiGP-_7tHzo

En Fortuyn had zo gelijk.........

"Ik lever mijn standpunt niet in, maar mensen: het is vijf voor twaalf! Niet in Nederland, maar in Europa! En wilt u dat? Ik sta voor dit land! Wat hier in vijf, zes eeuwen is opgebouwd. We hebben godverdomme hier gewoon een vijde col... laat ik nou alles maar zeggen! Een vijfde colonne!

Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen. En daar ga ik niet voor! En ik zeg: u mag hier blijven, maar u past u aan! Nee, ik moet daar horen Allah is groot. Ik ben een vies varken, u bent een christenhond. Dat zeggen zij, en u vindt het goed. En ik ben heel beheerst tot nu toe geweest, ik heb dat nooit herhaald. Maar u laat over zich lopen, en ik doe het niet meer. En dat is waar ik die zetels vandaan haal. Want dit land is het zat. C'est ca, daar sta ik voor. En als ik dat anders moet verwoorden prima! Maar het gaat om uw kinderen, om uw kleinkinderen. Waar gaat het anders om!? Moet ik nou meer hier neerzetten!? Ik kan niet anders. En ik doe niet anders. Dan maar ik afgemaakt. Ok, prima.

Maar het probleem meneer, dat blijft... Dat blijft! Mensen hebben er meer dan genoeg van. Godverdomme, in mijn stad. Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, ouwe vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme niks. Die zeggen als je dat zegt: u discrimineert. En dat verwoord ik van het Nederlandse volk. En ik sta ervoor. Ik sta ervoor. Mag het niet? Okee, ik respecteer u. C'est ca."

frenkie4alllll | 17-10-08 | 15:22

@ Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:07
Je komt tenminste met argumenten als 1 van de weinige en ik kan me ook wel vinden in die argumenten. Het is alleen wel zo dat hij pas kan bewijzen of hij capabel is door het te doen, we kunnen nu wel zeggen dat hij niet voldoet en het niet goed gaat doen etc. maar dat moet nog blijken. Pim Fortuyn had ook geen ervaring met regeren en toen werd het als verfrissend gezien, toen hoorde ik niemand over zijn gebrek aan ervaring. Ik denk dat de enige houdbare argumenten om hem niet te willen zijn, dat de manier waarop dit bepaald wordt niet echt klopt, eerlijk en/of transparant is en het feit dat hij idd nog nooit ergens een klus heeft afgemaakt. Of het hebben van een dubbele nationaliteit of het gebrek aan ervaring invloed heeft op zijn functioneren kan je pas bepalen op het moment dat hij functioneerd.

Capt. Iglo | 17-10-08 | 15:22

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:18
Dat stond er een beetje onduidelijk. Het eerste deel van mijn verhaal ging over de democratische verantwoording, het tweede deel over zijn cv.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:22

Inside Information: Rotterdam was voorbestemd voor een referendum over de nieuwe burgervader en Aboutaleb zou minister worden. Wouter Bos brak in de onderhandelingen zijn woord waardoor Aboutaleb tijdelijk staatssecretaris werd. Vanaf dat moment is de landelijke PvdA bezig geweest met het zoeken van een andere baan. Burgemeester van Rotterdam is een leuke baan maar voor een Amsterdammer met Marokkaanse wortels werd door de PvdA weinig steun verwacht in de Maasstad. In Rotterdam ging gedurende de procedure onder druk uit Den Haag een groot deel van de PvdA om en stemde tegen het referendum. Eerder was de plaatselijke afdeling bij monde van Peter van Heemst voor een referendum. Het werd een benoeming door een commissie. De Rotterdammers zijn voor een voorgekookt doel, buitenspel gezet. Lang is Aboutaleb als kandidaat bewust in de luwte gehouden. De belangrijkste kandidaten waren openlijk Leers, Albayrak en Van Sluis. In werkelijkheid bleek Albayrak helemaal geen intresse te hebben. Zij diende slechts ter afleiding. Dit met medewerking van de regionale en landelijke media die het spel vakkundig hebben meegespeeld. Bij het sluiten van de markt kwam de tot eergisteren voor het grote publiek onbekende kandidatuur van Aboutaleb op tafel. Een man met relatief weinig ervaring die niet het zwaargewicht lijkt dat Rotterdam nodig heeft. Zijn kwaliteiten zijn als beginnend politicus omgeven door vraagtekens. Het is twijfelachtig of hetzelfde CV met de naam Jansen in plaats van Aboutaleb zou resulteren in een voordracht als burgemeester van Rotterdam. Een twijfel die wordt gevoed door de rol van de landelijke PvdA op de achtergrond en die van de commissie in het geheel. De PvdA is een grote last kwijt en dumpt in Rotterdam een burgemeester die in een referendum niet gekozen zou zijn..... en om alles te downplayen hebben ze een groot aantal Jonge Socialisten bereid gevonden om overal waar discussie is mee te doen en De Waerheid te verkondigen.......

Niemands Knegt | 17-10-08 | 15:21

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:14
Aboutaleb heeft meer ervaring in grote steden dan Leers. Ik denk niet dat ik kan oordelen over het cv van een bestuurder. Ik denk ook niet dat jij dat kan. In ieder geval ben je niet behoorlijk op de hoogte van zijn ervaring. Blijkbaar past Aboutaleb in het profiel, anders hadden de raad en de commissie niet voor hem gekozen. Enige bescheidenheid zou hier passen. Ik ben zelf best wel links, en heb tot nu toe drie keer in een gemeente met een VVD burgemeester gewoond. Ik heb niets met de partij, maar het zijn prima burgemeesters. Dát getuigt nou van goed bestuur!

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:20

Het lijkt erop dat hij een zwevende, maar snel lerende reaguurder is....

shiko | 17-10-08 | 15:20

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:12
Sorrie, ik raak jouw gedachtengang kwijt....

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:18

Marks | 17-10-08 | 14:52

1. Je kunt het de gemiddelde Nederlandse stemmer uit de jaren '70 niet kwalijk nemen dat zij niets in de gaten hadden en niet in het verweer kwam tegen de pro-multiculti-propaganda. De problemen waren toen nog niet zo zichtbaar omdat er nog relatief wenig 'cultuurrverrijkers waren'. De politiek kon dus rustig hun gang gaan met het mogelijk maken van wat later het multiculturele drama is gaan heten. Blijft overigens staan dat de oorspronleijke bedoeling van de politiek was dat de gastbarbeiders - zoals het woord gast al aaangeeft - slechts tijdelijk hier zouden verblijven. Lees het boek Binnen zonder Kloppen ( geschreven door Pieter Lakeman) maar eens.
2. In de jaren '80 en '90 waren die problemen wel heel duidelijk door de gigantische toename van de Riffers en Anatoliërs. Probleem was dat 0031 toen al in het stadium zat dat iedere kritiek werd weggezet als rascistish en xenofoob, maargoed dat is een bekend verhaal en daar zal zelfs jij het wel mee eens zijn.

Ik heb deze twee punten overigens alleen neergeplempt om jouw reaguursel te weerleggen ( het zal maar gelezen worden door een enkele, onwetende, toevallige passant die jouw onzin voor waar zou aannemen) en verder niet om je overtuigen. Jouw reaguursel is één grote parodie op de feiten - behalve het copy-pasten van een aantal kabinetten - , en afgaande op je laatste twee alinea's krijg ik sterk het idee dat je een troll bent... Ik neem je in ieder geval niet serieus!

Houthakkert | 17-10-08 | 15:15

@marks

Wat ben jij een simpel zieltje. Denk je me met dit nietszeggende staatje om te krijgen. Dat zal niet lukken.
Hoe vaak zat de pvda in die kabinetten op belangrijke zaken als sociale zaken onderwijs en veiligheid? en d'66
Ik snap de domgehouden linkschmensch als jou wel. Jullie durven de 2 paarse kabinetten met de linkse d'66 en nog linksere dijkstal/vdd nog rechts te noemen.

2. Wij rechtsen beschuldigen de pvda en cs. toch van achterkamertjespolitiek? Doen we toch verongelijkt over? We demoniseren als rechtsen toch eigenlijk de linkse kerk met zijn achterkamertjespolitiek? Als we demoniseren dan zeggen we iets wat niet waar is. dus bestat die achterkamertjes politiek volgens jou niet.

Ga jij maar weer je struisvogelpolitiek bedrijven

The_Challenger | 17-10-08 | 15:14

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:58
En de CV van Abouthaleb is vergelijkbaar met die van Leers is gelul:
Leers zat van 1990 tot 2002 in de kamer en deed dossiers als de betuwe route en de bouwfraude,
Sinds 2002 is hij burgemeester van Maastricht, heeft wat kampers aangepakt en heeft in de grensstreek een in Belgie en Duitsland gevoelig liggend onderwerp als het softdrugsbeleid in een regio waar je binnen 10 min bij onze twee buurlanden zit uitgestippeld.
Dat is een wat ander CV dan persvoorlichter, baasje stichting import Nederlanders, 3 jaartjes Wethouder schooltjes, jaartje staatsecretaris schooltjes.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:14

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:07
Je manier van discussiëren staat me aan. En ja, je komt dus met argumenten, die, in theorie althans, hout kunnen snijden.
Dat neemt niet weg, dat ik de keuze voor Abou abject vind. Het is een minachting van het rechtsgevoel wat bij de gewone man heerst.
Ook de argumenten die Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:07 in dit verband aandraagt zijn mijns inziens niet te weerleggen.

shiko | 17-10-08 | 15:13

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:07
Nou ja, dat is wel relevant voor de grote PvdA-burgemeestervraag. Maar goed, daar zijn we dus uit. Rest nog de kwestie van de ervaring. Ik vat samen, jij vult in.
- Marginaal lokaal wetenschappertje
- Paar kleine ambtelijke baantjes
- Baas van een bedrijfje
- Eigen bedrijfje
- Kamerlid
- Burgemeester van een onbelangrijke stad

Het zit 'm erin hoe je het opschrijft.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:12

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 15:05
Marks | 17-10-08 | 14:52
Precies, het is gewoon een complot van Christenen en Islam samen..
Reaguurders, gewoon doorblowen en doorreaguren, gewoon een nieuwe paranoia variant gelanceerd.
(Economische crisis en stijging vd oceanen is echt van minder belang, is voor mietjes...)

Einde van de Domheid | 17-10-08 | 15:11

Hij heeft nu al bewaking omdat ie vijanden heeft, ik zie hem niet 1,2,3 relax over de lijnbaan lopen tussen de burgers? Elke handeling/uitspraak van hem zal nu tegen het licht gehouden worden. Dit wordt een onwerkbare situatie

Badeendje | 17-10-08 | 15:08

shiko | 17-10-08 | 15:01
Ik denk dat je als bestuurder hard zuigt als je niet rationeel en professioneel bent. In situaties waar je teveel persoonlijk betrokken bent bij het onderwerp, laat je (als het goed is) je goed adviseren door anderen die daar wat objectiever tegenover staan. Dat geldt voor een burgemeester met een gehandicapte vrouw die te maken heeft met toegankelijkheidsvraagstukken, dat geldt voor en ex-middenstander die het over de detailhandel heeft en dat geldt ook voor Aboutaleb. Ik vertrouw hem daarin. Als hij dat niet blijkt te kunnen, wordt hij teruggefloten door de gemeenteraad. Zo werkt het, zo moet het blijven werken.

Matthias Reim | 17-10-08 | 15:07

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:58
Als, als, als, als mijn tante een piemeltje heeft, dan is het mijn oom. Dat er een PvdA burgemeester in een stad waar de 18 van de 45 zetels voor de PvdA zijn en dan ook nog eens wat zeteltjes bij verwant gedachtengoed als GroenLinks, D66 en de SP zweven is het niet raar dat de PvdA de kandidaat levert, maar dat is mijn punt ook niet.
Het punt dat ik helder beargumenteer en waar jij steeds omheen draait, is Aboethaleb heeft nog niet de juiste ervaring. Persvoorlichter, stichtingbaasje, 3 jaar wethouder en 1 jaartje staatsecretaris is geen voorbereiding op een complexe stad als Rotterdam. Plat gezegd, een fuck-up in de Botlek is een ramp: financieel, menselijk en ecologisch. Ik verwacht dat het opperhoofd van Rotterdam ervaring heeft in het besturen van een stad, in het garanderen van veiligheid. Dat heeft Abouthaleb niet. Hij kan goed de pers te woord staan en wellicht weet hij veel van scholen, maar hij heeft nog nooit bewezen een stad te kunnen besturen, of een grote organisatie aan te kunnen sturen.

Fimbulvetr | 17-10-08 | 15:07

Dubbel gepost: Foutje van de servert...

shiko | 17-10-08 | 15:05

Op zich wel slim van de PVDA om hem er door te drukken en dan de tegenstand te polariseren op zijn paspoort of afkomst. Het maakt geen flikker uit hoeveel paspoorten hij heeft of waar hij vandaan komt, "Job Cohen" politiek kunnen wij in Rotterdam met kwetsbare wijken gewoon niet gebruiken. Wij willen geen brandende auto's of wijken waar het OV of de postbode niet durft te komen. Wij willen niet dat mensen uit hun huis gepest worden, of dat de Holleeders vrij spel hebben. Wij willen iemand die de haven draaiend houdt, daar is heel Nederland bij gebaad.

Ja, maar deze is anders, deze is niet van de softe sector, net zo anders als het PVDA beleid in Gouda, of in Utrecht? Ik geloof er niets van. Laat die Aboutaleb lekker op sociale zaken, daar is hij veel geschikter voor, of geef hem een leuke job bij de EU. Rotterdam is nog nooit zo opgeknapt als de vier jaar zonder softe PVDA politiek, laat dat vooral zo blijven!

WaarDeWindWaait | 17-10-08 | 15:05

Marks | 17-10-08 | 14:52
Ik heb het al zo vaak betoogd dat ik er eigenlijk geen zin meer in heb maar het CDA is de hoofdschuldige aan het multiculturele drama. Mij irriteert het altijd mateloos dat de PvdA altijd de volledige schuld in de schoenen geschoven krijgt terwijl één blik op jouw lijstje leert dat 1) het CDA vrijwel altijd in een kabinet zat als grootste partij 2) de VVD van de afgelopen 30 jaar maar liefst 26 jaar deel van een kabinet heeft uitgemaakt.
Maar ach het zijn slechts feiten. Nee, het is de exclusieve schuld van de PvdA ....

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 15:05

Aboutaleb kan volgens Wilders ,,beter burgemeester van Rabat in Marokko'' worden dan van Rotterdam. ,,Met hem erbij is het dus Rabat aan de Maas. Nog even en we krijgen een imhttp://www.ad.nl/binnenland/2702088/Aboutaleb_kan_beter_naar_Rabat.htmlam als aartsbisschop. Gekkenwerk.''

frenkie4alllll | 17-10-08 | 15:04

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:52:
Het is een illusie dat mensen in het algemeen uitsluitend rationeel en professioneel kunnen handelen. Bestuurders zijn daar zeker geen uitzondering op. Eerder het tegenovergestelde.
Onder meer Gevoel en Emotie spelen een veel grotere rol bij het menselijk functioneren dan in het algemeen wordt aangenomen.
Om die reden is Abou naar mijn mening volstrekt ongeschikt voor deze functie.

shiko | 17-10-08 | 15:02

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:52:
Het is een illusie dat mensen in het algemeen uitsluitend rationeel en professioneel kunnen handelen. Bestuurders zijn daar zeker geen uitzondering op. Eerder het tegenovergestelde.
Onder meer Gevoel en Emotie spelen een veel grotere rol bij het menselijk functioneren dan in het algemeen wordt aangenomen.
Om die reden is Abou naar mijn mening volstrekt ongeschikt voor deze functie.

shiko | 17-10-08 | 15:01

@ bigi bana boy

de vraag is.. hoe kom je er af van die pvda

The_Challenger | 17-10-08 | 15:01

Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:53
De cv van Aboutaleb is vergelijkbaar met die van Leers, bijvoorbeeld. Als CDA en LR op zoek gegaan waren naar een partner in hun strijd tegen de linkse kerk (ik hou het even bij de lokale retoriek, als je het niet erg vindt) hadden ze misschien een ander tot een andere kandidaat kunnen komen. Dat is niet gebeurd (de volksvertegenwoordiging van Rotterdam zag meer in de PvdA kandidaat) en dus wordt degene met de meeste steun het. Dat noem je indirecte democratie. Vergeet niet dat de gemeenteraad ook gewoon gekozen is!

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:58

Aboutaleb kan als marokaan heel goed burgermeester worden... van Ramallah. Maar als Marokaan kan hij niet van een Nederlandse stad burgermeester worden.
Zoals Schwarzenegger geen Oostenrijker meer is als gouverneur van California.
Wat is daar zo raar aan?

bijtertje1001 | 17-10-08 | 14:56

Het interesseert mij niet dat Abutaleb een dubbel paspoort heeft, of dat hij marokkaan is, of dat hij lid van de pvda is. Wat mij wel enorm stoort, is dat deze meneer geen enkele klus afmaakt, of zelfs maar de tijd uitzit die je zou mogen verwachten. Niet in 020 en niet in het kabinet. Dat feit alleen maakt deze man, volgens mij, totaal ongeschikt voor welke overheidsfunctie dan ook.

Mories | 17-10-08 | 14:55

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:38
Ik meen mij niet te herinneren de beste man incapabel genoemd te hebben, ik meen mij te herinneren betoogd te hebben dat ik vind dat de man wellicht talentvol is, maar dat ik vind dat hij nog niet voldoende ervaring heeft. Ik vind 3 jaar wethoudertje zwarte schooltjes en staatssecretaris onderwijs niet in verhouding staan met de zwaarte die de functie burgemeester van Rotterdam, petrochemisch hart van Nederland, wereldhaven, logisitiekknelpunt met zich meebrengt.
Waarom de gemeenteraad in Rotterdam wel instemde, daar kan ik slechts naar raden, maar als je de zetelverhouding ziet dan lijkt mij dat nogal evident, PvdA 18 zetels, Leefbaar 14 zetels en de rest is dan een beetje gruis. Er waren kandidaten van het CDA (2 zeteltjes maar), Leefbaar (onacceptabel, een cordon sanitaire voor PvdA en de linkse partijen) en de PvdA. RaRa wie gaat het dan worden????

Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:53

aardappelninja | 17-10-08 | 14:49
Snurk. Hier gebeurt tenminste wat.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:53

GeenStijl is inmiddels hard op weg een heel sterk merk te worden. Zou het niet eens tijd worden om met een paar intelligente reaguurders alhier om de tafel te gaan zitten en een GSP (Geen Stijl Partij) op te richten?

shiko | 17-10-08 | 14:52

shiko | 17-10-08 | 14:48
Ik krijg de indruk dat hier een fundamentele vraag aan ten grondslag ligt, waar geen eenduidig antwoord voor te discussiëren is. Die vraag is: is het mogelijk als bestuurder in het ene land goed te functioneren, als je ook iets met een ander land hebt? Ik denk van wel, omdat ik denk dat een goed bestuurder rationeel en professioneel handelt. De klassieke reaguurder is het daar schijnbaar niet mee eens. De rest van de argumenten worden er naar mijn mening een beetje aan de haren bij gesleept.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:52

@The_Challenger | 17-10-08 | 14:06
- Ik ben even zo vriendelijk geweest om op wiki wat voor je op te zoeken. Vanaf 1967 omdat ik het over 40 jaar had. 40 jaar omdat er sindsdien gastarbeiders zijn geronseld zodat heel Nederland kon profiteren van de gasbel. Daar gaat het toch om? Dat ze zijn gebleven was niet meer dan logisch als je al 10-tallen jaren een bestaan hier hebt opgebouwd. Als je vindt dat ze na hun diensten hadden moeten vertrekken dan had je in de loop van de jaren meer medestemmers moeten ronselen. Dat ze mochten blijven is een signaal dat De Politiek Gemiddelde Nederlander via democratie waarschijnlijk vond dat het wel heel erg op moderne slavernij leek om ze direct terug te sturen. Kijk even op wiki of de linkse kerk de enige schuldige is voor jouw onvergelijktheid:
Kabinet-De Jong (1967)
Kabinet-Biesheuvel (1971)
lijmpoging kabinet-Biesheuvel (1972)
Kabinet-Den Uyl (1972-1973)
Kabinet-Van Agt I (1977)
Kabinet-Van Agt II (1981)
lijmpoging kabinet-Van Agt II (1981)
Kabinet-Van Agt III (1982)
Kabinet-Lubbers I (1982)
Kabinet-Lubbers II (1986)
Kabinet-Lubbers III (1989)
Kabinet-Kok I (1994)
Kabinet-Kok II (1998)
lijmpoging kabinet-Kok II (1999)
Kabinet-Balkenende I (2002)
Kabinet-Balkenende II (2003)
Kabinet-Balkenende III (2006)
Kabinet-Balkenende IV (2007
- Als je ergens hebt gelezen dat ik zou vinden dat achterkamertjespolitiek niet bestaat kan je mij dan vertellen waar? Dan zal ik die vuile leugenaars eens even vertellen dat ze maar voortaan niet namens mij moeten spreken. Als je goed leest dan zie je dat er staat: Als Pietje Bel niet te vertrouwen is dan moet je maar gewoon niet meer op hem stemmen en als Pietje Bel met de scepter blijft zwaaien dan zijn er genoeg anderen die anders denken en dan zul je op andere manieren moeten proberen je stem zwaarder te laten wegen. Ik zal proberen om het voortaan niet zo cryptisch te omschrijven voor jou.
- Nogmaals het verzoek om aan te geven waar je dat hebt gelezen over dictatoriaal gedachtengoed. Ik wil die hufters NU spreken. Ter uwer informatie: de filosoof Marx heeft nooit dictatoriaal gedachtengoed gepredikt.
- Ik was in 2006 1 van de weinigen begonnen met het uitlachen van de bijna complete groep verongelijkten hier op gs. Denk je echt dat ik me bekommer om een eventueel gelach van anderen om mij? IK ben hier om te lachen, punt. En als anderen lachen is het alleen maar mooi meegenomen. Lachen is gezond.
- Ter uwer informatie: ik predik niet voor de linkse kerk, maar voor de democratische kerk van gelijkwaardige Nederlandse staatsburgers. Als je de democratie niet kunt luchten dan moet je er wat aan doen i.p.v gillen op een weblog. Je spreekt over een revolutie??? HAHAHAHAHA, verlicht me met je ideeen! Hoe zie je dat voor je? En bedenk dat ik hier voornamelijk voor mijn gezondheid ben.

Marks | 17-10-08 | 14:52

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:46
GC toch?

aardappelninja | 17-10-08 | 14:49

Capabel? Abou heeft in Amsterdam 400 Miljoen uitgegeven aan een re-integratieprogramma dat volledig mislukt is. Hallohoo, dat is nog meer dan dat de overheden hebben verloren door geld te stallen bij Icebank en consorten. Normaliter krijg je een motie van wantrouwen aan je jurk en mag je vertrekken, maar Abou uiteraard niet. Enfin de tijd zal het leren...

Apollo | 17-10-08 | 14:49

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 14:28

Ben blij dat ook jij ziet dat Abu chantabel - ik hield het nog meer algemeen op een risico - is vanwge zijn dubbele loyaliteit.

Houthakkert | 17-10-08 | 14:48

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:46
Even voor de duidelijkheid: Ik waardeer je inbreng hier op GS, maar heb nog geen enkel steekhoudend argument, dat pleit voor Aboutaleb als koning van Rotterdam, van je gezien...

shiko | 17-10-08 | 14:48

Het goede nieuws is dat Aboutaleb anders burgemeester van 020 zou zijn geworden...

Einde van de Domheid | 17-10-08 | 14:46

En zo is't maar net!

shiko | 17-10-08 | 14:46

shiko | 17-10-08 | 14:43
Het is echt een beetje sneu aan het worden hier... Jammer dat er geen interessant alternatief voor GS is.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:46

Houthakkert | 17-10-08 | 13:23 en volgende:
Mensen zoals jij maken me blij en doen me geloven dat het uitendelijk nog wel goed komt met dit land.

shiko | 17-10-08 | 14:43

Houthakkert | 17-10-08 | 14:36
Dan zou het je sieren als je een tegengeluid hier ook verwelkomt.

Houthakkert | 17-10-08 | 14:38
Goed gezien.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:42

De Plæbæër | 17-10-08 | 14:33
"Partij van de Allochtonen"
Hahahahahaha ! Dat is een goeie zeg ! Hoe kom je erop ?

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 14:41

Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:29

Denk niet dat de Duitse zanger het met je eens is... bereid je maar alvast voor op zijn * kuch * overtuigende pro Abu-argumenten

Houthakkert | 17-10-08 | 14:38

Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:29
Als hij zo incapabel is als jij het nu doet voorkomen, waarom is de gemeenteraad dan akkoord gegaan? De PvdA heeft geen absolute meerderheid daar.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:38

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:24

We verschillen diametraal van mening. Meer woorden kunnen we er beter niet aan vuil maken want dat heeft geen nut.

Wat een geluk dat GS bestaat; een podium voor mensen die ingaan tegen de opgelegde mening van het Staatsjournaal en aanverwante programma's van de PO (NOVA, P&W, Rondom 10).

Houthakkert | 17-10-08 | 14:36

Weg met die Aboualeb, geen mensen met dubbele paspoorten in het openbaar bestuur en al helemaam geen mensen van de Partij van de Allochtonen die Marokkaan zijn!!

De Plæbæër | 17-10-08 | 14:33

@ Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:29 dat zijn teminste argumenten...

Capt. Iglo | 17-10-08 | 14:32

Deze meneer is pas sinds 2004 actief als wethouder in Amsterdam en sinds 2007 staatssecretaris. De banen die hij daarvoor had, persvoorlichter en directeur van een immigranten stichting mogen toch eigenlijk geen naam hebben. Wellicht is Aboutaleb talentvol, wellicht voldoet hij aan het profiel, maar ik vind niet dat deze meneer een trackrecord heeft om de tweede stad van Nederland, met de tweede haven van de wereld, het hart van de petrochemische industrie te leiden, wat weet een persvoorlichter, wethoudertje schooltjes en staatsecretaris nou van verkeer, veiligheid en internationale betrekkingen.

Daarnaast is het natuurlijk potsierlijk dat een man die ruim een jaar geleden nog wethouder was in Amsterdam, nu al in Rotterdam burgemeester wordt en niet gewoon de regeerperiode uitzit. Dat een Marokaan een paar maanden nadat in Rotterdam naar buitenkomt dat een brigadier voor de Marokaanse regering spioneerde, nu hoofd van de politie in Rotterdam wordt. Is Aboutaleb een tijger die snel carrière maakt, of een wolfs in schaapskleren? Ik zou het niet weten, ik vind dat meneer te kort openbaar actief is om daar inzicht in te hebben, ik vind dat meneer onvoldoende trackrecord heeft voor deze baan, over 7 jaar, na een succesvol ministerschap op binnen- of buitenlandse zaken of als directeur op een groot ministerie had ik wellicht fidusie in de persoon gehad.

Nu vind ik het hilarisch, de PvdA stijgt weer wat in de peilingen, wint nipt de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam en pleurt gelijk al weer een troetelrifmakaak uit Mokem in Rotterdam over de schutting....

Fimbulvetr | 17-10-08 | 14:29

Hét probleem rond dubbele loyaliteit heeft op zich niet zo veel met paspoorten te maken want ook zonder een extra paspoort zal er een sterke loyaliteit richting het thuisland blijven bestaan. En denk niet dat zoiets een kwestie van een paar generaties is want ik hoef maar naar de de joodse gemeenschap in de VS te kijken en hun sterke betrokkenheid met Israel. Mij dunkt dat het hier om mensen gaat wiens familes al sinds vele eeuwen al niet meer woonachtig in het land van herkomst waren. Verder is het ook nog zo dat zolang je nog direkte familie in het thuisland hebt je in zekere zin chantabel blijft en helemaal als het om landen met onfrisse regimes gaat. Aboutaleb is dus objektief gezien een risiko, en dat zeg ik als iemand die de man op zich niet onsympathiek en wel degelijk competent vind.

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 14:28

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 14:14
Accepté :)

Houthakkert | 17-10-08 | 14:17
1. Gebaseerd op niets, en niet waarschijnlijk. Hij heeft meer dan eens bewezen zich in te willen zetten voor Nederland. Het risico dat hij een dubbele loyaliteit heeft, is niet groter (ik denk zelfs kleiner) dan dat je iemand burgemeester maakt die een bedrijf gehad heeft. Als hij het verneukt is 'ie zo weg te stemmen.
2. Hij heeft een prima cv. Hij is nota bene staatssecretaris! Dat Bos en Cohen zijn cv hebben vormgegeven is omdat hij van de PvdA is. Bos en Cohen zijn gewoon de hoge meneren van de PvdA in respectievelijk Nederland en Amsterdam. Natuurlijk heeft hij voor en met hen gewerkt.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:24

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:02

Heel simpel. Ik ben het gewoon niet met je argumentatie eens dat Abu capabel, loyaal en daarmee dus geschikt zou zijn. Dan heb ik het puur over de persoon Abu en nog niet eens over de besluitvorming.

In het kort mijn belangrijkste bezwaren:

1. Zijn dubbele loyaliteit blijft altijd een risico. Op zo'n zware post moet je zo'n risico gewoon niet nemen.
2. Abu heeft een CV dat in mijn ogen niet goed genoeg is; hij heeft de benoeming te danken aan de hype om zijn persoon, met name vormgegeven door Bos en Cohen, waar veel media achteraan gelopen zijn. Een Nederlander met zijn CV had die post nooit gekregen.

Houthakkert | 17-10-08 | 14:17

Overigens is het ook niet zo gek dat ze er niks van bakken maar heel menselijk... Als je eenmaal een bepaalde "machtspositie" hebt verworven (wie dan ook) doe je er alles aan om die te behouden, is heel menselijk, dus echte partij politiek bestaat na de verkiezingen helemaal niet, hier krijg je wat, daar geef je wat, je laat die partij die burgemeester leveren zodat bij het volgende punt jij weer wat meer krijgt. Wat het volk dan wil is helemaal niet meer belangrijk, dat wordt een halfjaar voor de verkiezingen pas weer van belang.
Goed voorbeeld is die pastoors, als hij echt z'n partij politieke keuze had gevolgd waren ze nu nog aan het vergaderen over wie de nieuwe burgemeester moest worden, maar Abou is het toch geworden omdat ook pastoors, wel met tegenzin, heeft ingestemd..

@reperman | 17-10-08 | 14:13 LOL

Capt. Iglo | 17-10-08 | 14:16

@Matthias Reim
Mijn Excuses!
Het Vrije Volk was vroeger een socialistische krant, na de rest van de site door gespit te hebben, moet ik mijn woorden terug nemen, ik was veel te haastig in mijn cunclusie!

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 14:14

Capt. Iglo | 17-10-08 | 14:09
Ja, hij begint.. :p

reperman | 17-10-08 | 14:13

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 14:06
Linksmenschen? 'xcuse me?

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:11

Mensen, voor een gezonde discussie heb je toch mensen nodig van beide kanten (voor oplossingen bedenken trouwens ook) dus wat maakt het uit, Links, rechts als ze in de kamer zitten bakken ze er allemaal net zo weinig van....

Capt. Iglo | 17-10-08 | 14:09

@ marks
50 jaar de pvda aan de macht geweest op 5 jaar na en dat durf jij iets vaker centrum-rechts te noemen?
Achterkamertjespolitiek bestaat niet volgens jou. struisvogelpolitiek ook niet zeker.
Weet je wat mij interesseert? Wat jij hier doet. Probeer je nog zieltjes te vinden voor je linkse kerk met al zijn progressieve(kuch) dogma's, of wil je na de revolutie kunnen zeggen dat je op geen stijl zat en dus een goeie was.
Je word hier gewoon uitgelachen met je marxistische, dictatoriale gedachtengoed.
De kans zit er wel dik in dat je word ontdekt door Hanneke Tanneke Groenteman door je genuanceerde(kuch) denken.

The_Challenger | 17-10-08 | 14:06

@Niemands Knegt
Als dit waar is verwacht ik een hele mooie rel!

Schaamteloze bump for great justice www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=... wat het is: een artikel van linksmenschen waaruit blijkt dat je gewoon je Marokaanse paspoort in kan leveren.

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 14:06

@ Vigil en reperman
Kunnen jullie niet even e-mail adressen uitwisselen ofzo en gezellig ergens anders gaan zitten theemutsen...

Capt. Iglo | 17-10-08 | 14:06

reperman | 17-10-08 | 14:00
Schreeuw er dan niet dom op los met je bruine hemd en zet dan eens een paar goeie argumenten neer en ga vooral eens in op wat frenkie4allll 1359 neerzet.

Vigil | 17-10-08 | 14:04

Houthakkert | 17-10-08 | 13:51
Aboutaleb is geschikt, (weliswaar indirect) democratisch gekozen, loyaal en een toevoeging aan het huidige Rotterdamse politieke klimaat. Voor uitleg moet je maar even de driehonderdnogwat berichten hierboven doorkijken.

R0gerthat | 17-10-08 | 13:45
Ik heb zojuist heel gedisciplineerd al jouw berichtjes doorgelezen en geconcludeerd dat ik op ieder argument een reactie heb gegeven. Nou, vooruit. Behalve "liever een belg dan een marokkaan". Mij kan je inhoudsloos reaguren in ieder geval niet verwijten. En sorry dat ik op GS zit terwijl ik geen PVV-stemmer ben. Zoals ik al aan Hothakkert duidelijk probeerde te maken: beetje jammer als je in z'n achteruit schiet bij tegenargumenten.

Matthias Reim | 17-10-08 | 14:02

Vigil | 17-10-08 | 13:57
jullie? Zie jij meerdere Repermannen?
Vanwaar die verontwaardiging? Ik geef mijn mening en jij begint op de man te spelen. Dat mijn mening niet overeenkomt met de meesten hier betekent niet dat ik die niet mag verkondigen.

reperman | 17-10-08 | 14:00

Aboutaleb staat onder druk van de Marokkaanse overheid en dat moet gewoon niet mogelijk zijn in Nederland. De Marokkaanse overheid probeert steeds meer invloed te krijgen in Europa. De Marokkaanse minister van buitenlandse zaken heeft zelf uitgesproken dat Europa vroeger of later de zeventiende provincie van Marokko wordt.

Een netwerk van spionnen en infiltranten in bijvoorbeeld politiek, media, advocatuur en de rechterlijke macht maakt allemaal deel uit van de koloniseringsstrategie.

Kijk maar eens....

Verhagen spreekt Marokko aan op '17e provincie'
maandag 3 maart 2008 16:30

(Novum) - Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdelwahad Radi aangesproken op de uitspraak dat Marokkaanse migranten in Europa moeten worden beschouwd als een 'zeventiende provincie' van Marokko. Dat laat Verhagens woordvoerder maandag weten.
www.elsevier.nl/web/Artikel/Verhagen-s...

PvdA-Kamerlid adviseert koning Marokko

Het donderdag beëdigde Tweede-Kamerlid Khadija Arib (PvdA) blijft vooralsnog werken voor een raad van de Marokkaanse koning. De commissie moet de Marokkaanse identiteit van Marokkanen in het buitenland bewaken en verstevigen. Ook moet de commissie hooggeplaatste Marokkanen in onder meer Nederland werven voor een nog op te richten Hoge Raad. Kamerlid Arib, die een Marokkaans en een Nederlands paspoort heeft, ziet niet waarom dit een probleem zou zijn.
www.wereldomroep.nl/actua/nl/nederland...

Aboutaleb koninklijk onderscheiden in Marokko

Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) is zaterdag tijdens zijn vakantie in Marokko koninklijk onderscheiden. De bewindsman kreeg van koning Mohammed VI een onderscheiding vergelijkbaar met een lintje in Nederland voor zijn bijdrage aan een positieve beeldvorming van Marokkanen in ons land.
www.depers.nl/binnenland/85008/Aboutal...

frenkie4alllll | 17-10-08 | 13:59

reperman | 17-10-08 | 13:49,

Doe geen moeite.

Dat linkschmenschen feiten ontkennen is genoegzaam bekend.

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 13:59

reperman | 17-10-08 | 13:55
Ik dacht al dat je dingen zag die er niet zijn. Heb je verder ook nog argumenten of komen jullie hier om alleen maar te ruzieen?

Vigil | 17-10-08 | 13:57

Vigil | 17-10-08 | 13:54
Ja

reperman | 17-10-08 | 13:55

reperman | 17-10-08 | 13:53
Zie jij bij mij een babyface?

Vigil | 17-10-08 | 13:54

Vigil | 17-10-08 | 13:51
ja heel volwassen reactie, mijn complimenten.
Weer aant spijbelen van school?

reperman | 17-10-08 | 13:53

reperman | 17-10-08 | 13:49
Ik doe jou en je maatjes na!

Vigil | 17-10-08 | 13:51

Matthias Reim | 17-10-08 | 13:41

Welke (valide) argumenten ???

Houthakkert | 17-10-08 | 13:51

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 13:44

Tja, tegen onwetendheid is geen kruid gewassen natuurlijk.. En dan nog zeggen dat de ander het fout heeft.. Dat noem ik inderdaad PVV politiek..

nl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

Vigil | 17-10-08 | 13:44
ga jij nu ook al met platitudes smijten?

reperman | 17-10-08 | 13:49

@ Matthias Reim | 17-10-08 | 13:39
Aan jou reactie is de intelligentie van de PVV of eigenlijk het gebrek eraan gelijk af te lezen. Quote: "Zoals Fleur de Doos al heel goed opmerkte in P&W: "Het is natuurlijk wel iemand met een dubbel paspoort wat op z'n minst de schijn van een dubbele nationaliteit met zich meebrengt."
Als je een dubbel paspoort hebt heb je automatische 2 nationaliteiten dus het wekt die schijn niet, het is zo... Dus als ze dat letterlijk heeft gezegd is dat niet erg slim.

Capt. Iglo | 17-10-08 | 13:48

De rechtsmensch (zal eens popi doen) krijgt klap op klap te verduren. Daar sta je dan in je Gaastra jack (3 jaar oud, gekocht in Batavia Stad met plaksnor en zonnebril) tegen de wind in te schreeuwen. De boot is inmiddels verkocht, met dank aan je vrinden in het bankwezen en op de beursvloer. Bos is een held tegen wil en dank, de loodgieter blijkt een zak hooi, en de koning van Marokko zetelt in Rotterdam. Ik geef het je te doen. Sterkte allen!

Rekeozeb | 17-10-08 | 13:48

Voor alle dwangmatigen die blijven zeggen dat hij zijn paspoort niet op kan geven:
het kan dus wel; wat zeg ik, doordat hij op 5 maart 2006 door imam Fawaz van de Soennah-moskee in Den Haag is geëxcommuniceerd uit de islam is hij volgens de zieke geest van de Marokkaanse overheid/wet al geen Marokkaan meer:
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

Niemands Knegt | 17-10-08 | 13:46

@ Matthias Reim | 17-10-08 | 13:41
Ik voel mij nu toch genoodzaakt het even voor Houthakkert | 17-10-08 | 13:36 op te nemen. Hij reageerde op iets wat ik schreef en als jij daar dan op reageert voel ik mij daar indirect op aangesproken. Ik wil je dan ook even doorverwijzen naar hetgeen ik hiervoor gepost heb en daarmee ex tunc je argumenten weg te vagen.

R0gerthat | 17-10-08 | 13:45

Ik stel voor voor, dat repermannen verplicht worden een bruin hemd te gaan dragen en wat extra geschiedenislessen krijgen om het lege hoofd mee te vullen.

Vigil | 17-10-08 | 13:44

reperman | 17-10-08 | 13:42,

Misschien is het je ontgaan, maar de bruinhemden waren socialisten.

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 13:44

Ik probeer mij zo een beetje een beeld te vormen wat de werkelijke frustratie is van de verongelijkten. Dubbele paspoort, achterkamertjespolitiek, linkse kerk en wat niet nog meer.
Ok, het is duidelijk, je bent boos, je bent verongelijkt en ongelukkig. Het is de schuld van de linkse kerk. En dat zelfs terwijl het iets vaker centrum-ietsrechts is geweest die het beleid heeft bepaald van de afgelopen 40 jaar. Wat kun je doen? Op een weblogje moord en brand schreeuwen? Een revolutionaire partij starten en zorgen dat zij niet verboden wordt? Als we het binnen het juridisch en maatschappelijk toelaatbare houden, is er toch maar 1 ding wat je werkelijk kan doen: stemmen. Dan hebben we geklaagd en gestemd en weer geklaagd en gestemd. Toch blijf je verongelijkt en de linkse kerk de schuld geven dat een buitenlander burgemeester is geworden. En die linkse kerk zou zich zelf in stand houden via achterkamertjespolitiek. Nou als ik werkelijk dacht dat het zo in elkaar zat dan had ik allang daad aan de webloggilletjes gevoegd. Maar dat doen de meeste van jullie niet. De aversie is dus eigenlijk niet tegen de linkse kerk gericht maar tegen die politiek-gemiddelde-nietlinks-niet-rechts in jullie ogen niet-weldenkende Nederlander die statistisch gezien de grootste groep vertegenwoordigede de afgelopen 40 jaar. De werkelijke frustratie is dus de weerzin tegen democratie. Men kan het niet verkroppen dat De Politiek Gemiddelde Nederlander in het stemhokje andersdenkend is. Men kan het niet verkroppen dat er andersdenkenden zijn in Nederland. Willen jullie geen democratie? Of misschien een selectieve democratie van alleen enigszins gelijkdenkenden. Misschien zonder de 1 miljoen moslim stemmers? Of zonder de 2 miljoen niet-westerse allochtonen? Jullie frustratie begint me werkelijk te interesseren. Wat gaan jullie doen? Weer stemmen en dan weer klagen? Of toch alleen 2-dracht trachten te zaaien en hopen op escalatie? Er wordt al geroepen dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Of is het misschien een wens?
Werkelijk. In plaats van continu de verongelijkte uit te hangen, wat zijn de plannen om een einde te maken aan de eigen frustraties. Of laten jullie het gewoon bij het ventileren van de frustraties op GS maar in het dagelijkse leven gewoon blijven doorlopen en je al verheugen op de volgende GS sessie? Ik ben werkelijk benieuwd.

Marks | 17-10-08 | 13:43

hemd dus :P

reperman | 17-10-08 | 13:43

Ik stel voor dat PVV kamerleden voortaan verplicht worden om een bruin hem te dragen..

reperman | 17-10-08 | 13:42

Houthakkert | 17-10-08 | 13:36
Vervelend he, als er ineens argumenten opgevoerd worden.

Matthias Reim | 17-10-08 | 13:41

@ Houthakkert | 17-10-08 | 13:36
Misschien zitten er wel ergens in Nederland een paar honderd linkschen met gesubsidieerde computers in een grote kelder, om daar dan vervolgens in opdracht van hun geestelijk leider (vul zelf maar in wie) comments op GS achter te laten en zo het linksegebral niet verloren te laten gaan :P

R0gerthat | 17-10-08 | 13:41

mememe | 17-10-08 | 13:25
Vind ik ook. Er moet een Nederlands staatsburger op die plek komen. Gelukkig voldoet Aboutaleb precies aan die eis. Zoals Fleur de Doos al heel goed opmerkte in P&W: "Het is natuurlijk wel iemand met een dubbel paspoort wat op z'n minst de schijn van een dubbele nationaliteit met zich meebrengt."

Ik geloof dat de kous daarmee af is.

Matthias Reim | 17-10-08 | 13:39

Creaguurder | 17-10-08 | 11:51
Er is hier blijkbaar een inval gaande van de extreem-linkse brigade, die alleen maar op voorhand kunnen tieren en razen. Bij de Telegraaf was dat ook al het geval. Blijkbaar een gecoordineerde actie.

Vigil | 17-10-08 | 13:37

R0gerthat | 17-10-08 | 13:13

Waarschijnlijk heeft er sinds gisteravond in linkschmenschen-kringen een algehele internet-mobilisatie plaatsgevonden om op GS het multiculti-islamvriendelijke geluid te laten horen.. men zag natuurlijk dat de teneur in deze draad - terecht - erg negatief werd ten opzichte van één van hun grote voorbeelden. En verzet moet natuurlijk de kop ingedrukt worden, net zoals ze dat vroeger deden in de goede oude multicultitjd. Gevolg daarvan is inderdaad dat er door die ratten weer blind op de PVV wordt ingehakt... heb alleen WOII en aanverwante termen zoals xenofoob en rascist nog niet echt veel gezien, maar dat zal vast nog wel komen... het behoort nu eenmaal tot hun standaard-repertoire!

Houthakkert | 17-10-08 | 13:36

Artois Arnhem | 17-10-08 | 13:16,

Goed gezien jochie!

Mussert was inderdaad een voorstander van eigen socialistisch volk eerst.

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 13:34

@R0gerthat
maar belgenmoppen zijn zo saai

piefpafpoef | 17-10-08 | 13:29

@houthakkert
rechtsmensen zijn nu aan het werk...
oh kut ik ook n...

piefpafpoef | 17-10-08 | 13:28

liever een belg dan een marokkaan

R0gerthat | 17-10-08 | 13:27

@matthias Reim... Ik vind dat PVV gelijk heeft, anders kun je net zo goed een Belg als burgemeester benoemen of een Rus, met kwaliteiten. Nederland moet wel Nederlands blijven.

mememe | 17-10-08 | 13:25

shiko | 17-10-08 | 12:37

Is heel simpel. Bij een onderwerp als dit komen, net als in de goede oude multicultitijden, massaal de linkschmenschen als ratten uit hun riolen gekropen om toch maar vooral het politiek-correcte geluid te laten horen, want als één van de opperhoofden van de bondgenoot van de multiculti's - de aanhangers van de pedoprofeet - zo erg wordt aangevallen dan moet die verdedigd worden, zelfs op GS. Gevolg is dat veel rechtschapen reaguurders, waaronder ook jij en ik, ons afvragen of we opeens op een verderfelijke linkschmenschen-site aan het reaguren zijn.
Morgen zijn ze gelukkig allemaal weer terug bij Indymedia of Geencommentaar!

Houthakkert | 17-10-08 | 13:23

@Klaasnaak
Populisme? Dit is er aan de hand: PvdA zet zakken geld neer in probleemwijken. Meer doen ze niet. werkt al 30 jaar niet en zal nooit werken. In a dam zuidoost heb je schooltjes waar ze zo veel geld krijgen dat ze kooklokalen en sportcentra daar van kunnen bouwen. Ze kunnen 20 keer zo veel geld in een kind kunnen investeren als de ouders van een ndl kindje in hun kind geinvesteerd zien. Ouders van Ndl kinderen betalen zich blauw aan bijlessen, steken tijd in projecten van hun kinderen omdat begeleiding is wegbezuinigt en krijgen verzoek om 1000 euro vrijwillige eigen bijdrage. In a'dam zuidoost krijgen de kindjes muziekinstrumenten, zijn er muziekstudio's, gratis sportfasciliteiten. het zijn de prinsjes en prinsessen. Het is er net Beverly Hills 90210. En alleen omdat ze zwart zijn er ebij hun veel criminaliteit is. Nog steeds is er een recordhoogte aan schooluitval. Wat denk je? Gratis creches erbij voor hun kids, heet voorschool. Is er nog ergens een grens?

bijtertje1001 | 17-10-08 | 13:20

`ben blij, hij is tenminste geintegreerd`

Alsof je daar gvdmme een medaille voor moet krijgen!
Het is al zo erg met dit land gesteld, dat we dit als iets speciaals beschouwen.

Het is gewoon normaal dat je integreert.

wildt | 17-10-08 | 13:18

Eigenvolkeerstapartheiders. HOUZEE, Mussert zou trot op jullie zijn als hij nog geleefd had.

Artois Arnhem | 17-10-08 | 13:16

Wat gezellig dat de linkse kan van Nederland ook zo ruim vertegenwoordigd is vandaag. Jammer dat de argumenten weer kant nog wal raken. Inhoudelijk reageren ho maar alleen PVV heeft geen goede oplossingen. Nu wil ik aan deze roodgekleurde puntmutsen vragen waarom zijn het geen goede oplossingen. Ik denk dat je met zo'n discussie verder komt dan door alleen te zeggen dat het populistisch is of dat het niet goed is.

R0gerthat | 17-10-08 | 13:13

Moet verplicht worden alleen het Nederlandse paspoort te behouden, het andere ruimhartig terug te sturen naar de verre koning daar. Of hier volledig Nederlander zijn, of daar Marokkaan blijven. Altijd maar weer van alle kantjes nemen.

Iwmac | 17-10-08 | 13:08

Nee, de Partij van de Vrijheid en Leefbaar Rotterdam hebben goede oplossingen die werkbaar zijn.
Lekker mopperen maar niets oplossen.
Ahmed Aboutaleb is een man van rede en met verstand in zijn kop dat hij ook nog eens gebruikt.
Alleen daarom een reden om die rechtse populisten te negeren.

Klaas Snaak | 17-10-08 | 13:06

@ wILL | 17-10-08 | 12:41
Waarom levert dit heel veel extra steun op voor de PvdA, als ik iedereen hier zo hoor gaat hij er niks van bakken en staat niemand achter hem, als dat zo is zal zijn falen alleen maar tot meer weerstand tegen de PvdA leiden...

Dat de procedure voor het kiezen van een burgemeester niet klopt en zeker niet democratisch is, dat is wel duidelijk maar dat was het allang dus daar kan meneer Abou niks aan doen, net zo min als hij er wat aan kan doen dat hij 2 paspoorten heeft.

Inplaats van allemaal negatieviteit lopen roepen en de verschillen tussen "links en recht" (wat overigens al heel lang helemaal niet meer bestaat in Nederland, het is allemaal net niks) benadrukken zou er misschien mensen kunnen bedenken hoe ze het dan willen. Als wij voor alles moeten stemmen, gebeurt er ook niks want bij de meeste referenda zullen de kiesdrempel niet worden gehaald want na 3 of 4 heeft iedereen het stemmen ook wel weer gezien. Niemand heeft zin om elke maand weer over iedere beslissing te gaan stemmen. Daarom wordt er ook een 2e kamer, gemeenteraad etc. gekozen met je stem geef je die lui 4 jaar de kans om beleid te voeren zodat jij je er niet mee hoeft te bemoeien. Dat ze daar een klote zooi van maken is wel duidelijk maar doe er dan wat aan. Kom met oplossingen!

Capt. Iglo | 17-10-08 | 13:01

Kan ie z'n Marokkaanse paspoort niet inleveren? Prima, lever dan maar het Nederlandse in. Toedels....

Apollo | 17-10-08 | 12:54

Matthias Reim | 17-10-08 | 11:10

Zeker een dorpje dat erg laag en het dichtst bij de kust ligt !
Het appartement van zijn vader gaf anders een heel andere indruk, maar goed : Wiki is betrouwbaar.

Bertus Bolknak | 17-10-08 | 12:47

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 12:06

LOL ...... ik wil best fucken met Fleurtje maar dan zonder foto!

doskabouter | 17-10-08 | 12:42

@Capt. Iglo | 17-10-08 | 12:14
"daar hoor je niemand over zeuren" Nee, daar willen ze (de regering) niets over horen.
Het NEE tegen de EU mag niet gegeven worden.
"Verder is de burgemeester meer het gezicht van een stad en heeft maar hele beperkte invloed op de daadwerkelijke besluitvorming...." Ik weet uit ervaring dat de Burgemeester heel veel invloed heeft in het presidium en daarmee heel veel invloed heeft op de daarna komende besluitvormende raadsvergadering.
En ja, de burgemeester is ook het gezicht van de gemeente. Dus, de PVDA van Rotterdam krijgt heel veel extra gratis steun. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal Leefbaar Rotterdam verder weg zakken. Dat dan ook weer wel............

wILL | 17-10-08 | 12:41

Oh Ja vergeten: Pim is voor niets gestorven. Hij zou zich omdraaien in zijn graf.

shiko | 17-10-08 | 12:40

Wat een gezeik...

Kingdom | 17-10-08 | 12:39

Ik begin zo langzamerhand ernstig te twijfelen of GeenStijl nog wel echt de stem van rechts Nederland vertegenwoordigt. Dit getuige de vele zalvende reacties op de benoeming van Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam.

Voor mij is het volstrekt ongeloofwaardig dat iemand die zomer 2007 nog een lintje kreeg van de koning van Marokko überhaubt een hoge overheidsfunctie in dit land kan vervullen.

Nog maar een paar weken geleden werd ontdekt dat een Marokkaanse politieagent uit Rotterdam spioneerde voor Marokko...

Bovendien is hij afkomstig van een partij die op sterven na dood is. Hoezo achterkamertjespolitiek?

shiko | 17-10-08 | 12:37

@opiejopie
Gefeliciteerd. Je staat in de top drie van meest domme comments.

zooishettoch | 17-10-08 | 12:33

frenkie4alllll | 17-10-08 | 11:47
Een "eye opener" en het besef dat de gevoelens van onbehagen bij mij en vele anderen weldegelijk gefundeerd is. Ik ben zeker geen racist maar ik wens ook niet de Noordzee ingedrukt te worden.

T@ Riest | 17-10-08 | 12:32

Marokkanen en andere vreemde nationaliteiten die hun paspoort niet kunnen afstaan/inleveren: jammer maar dan kan je ook geen leidingevende overheidsfunctie in Nederland bekleden. Moeten ze maar gaan klagen bij hun oude "werkgevert". Moeten zij en hun vriendjes niet de PVV en hun meedestanders afvallen/demoniseren.
Ies slap. De weg van de minste WW-weerstand.
Volgensd mij gaat de PVV voor de duidelijkheid en stellen van "grenzen".
Aboutahleb het bedrijfsleven kan ook hele goede bestuurders gebruiken. Ga eens bij Fortis kijken. Beetje Belgisch, maar je kijk toch graag over grenzen heen dus dat kan geen probleem voor je zijn.

wILL | 17-10-08 | 12:31

Het feit dat er al zoveel verdeeldheid is,geeft aan dat de man zeer omstreden is,
dus voor deze functie totaal ongeschikt,een burgermeester is de burgervader van de stad,en voor alle inwoners.

opiejopie | 17-10-08 | 12:29

Iemand zo omstreden met twee paspoorten, een moslim,maar ook nog uit dat lieve marokko,moet die de burgermeester worden van deze oerhollandse wereldhavenstad?.
Kolere zeg hij zal bij je 60 jarig huwelijkfeest op je feesje
komen,als mijn visitie vluchten het huis uit.
A U B,DOE DIT DE ECHTTE ROTTERDAMMER NIET AAN.

opiejopie | 17-10-08 | 12:24

@ Niemands Knegt | 17-10-08 | 11:39

Maar dat is een fijn lijstje!
Stond vast niet op zijn CV.

Al diverse keren gelezen hier over het feit dat ie lul zijn marokkaanse paspoort niet kwijt kan en daarom moeten we daar maar geen probleem van maken.
Zal allemaal best maar waarom moeten we in Nederland toestaan dat dubbele paspoorten in de regering kunnen zitten, burgemeesters van steden kunnen worden.
Omdat een in het buitenland geldende regel het hen belemmerd om van een paspoort af te komen hoeven wij onze regels toch niet aan te passen?

Ikdus | 17-10-08 | 12:23

blergh Agema ziet er uit als een lerares die met een voorbindlul oude zakenmannetjes over de knie legt en spankt. krijg er echt de kriebels van, en de domme taal die ze uitslaat is ook niet om uit te staan. Jammer dat Vermeend vervolgens op zo'n kleinerende toon er op reageert zo van "Ach meisje, dat snap jij nog niet zo goed hoe dat in de grote mensenwereld er aan toe gaat" dat is voor het pvv volk alleen maar een bevestiging van hoe de linksche elite met dit soort zaken omgaat.
wel grappig hoe allerlei niet-wetenschappers telkens de nieuwsberichtjes over de klimaatproblematiek gebruiken voor hun politieke geneuzel. De 1 denkt dat de aarde zowiezo kapot gaat en de ander wil weer populair doen met uitspraken van wat obscure deskundigen die het tegenovergestelde roepen. Misschien dat ook hierin eens een tussenweg gevonden moet worden, maar dat is voor beide groepen natuurlijk teveel poldermodellerig en dat is lavvv....

soundwave070 | 17-10-08 | 12:21

@zooishettoch | 17-10-08 | 12:06.
Zucht!

HeerBommel | 17-10-08 | 12:21

Mag ik ff aan de redaktie. Nou we toch zeau peaupulair zijn van de Televaag en geld verdienen enzeau. ik denk dat als je een reaguurder van het jaar verkiezing houdt kan je dat zwaar pluggen en op drie netten brengen etc, etc. Ieder jaar in december en dan kan je dr al vijf maanden vantevoren mee beginnen enzeau. Dan draag ik bij deze Bigi voor, net zoals ik vorig jaar al zei want de man is een genie.

zooishettoch | 17-10-08 | 12:20

@frenkie4alllll
mooi stukje text! interessant.
het is overigens ook een mooie verklaring voor wat er in bosnie is gebeurt, alleen werd daar terug geslagen (schrebreniza)

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 12:17

@JayJay | 17-10-08 | 12:12
De PvdA stemde bij monde van Ed van Thijn tegen de gekozen burgemeester.
En wel hier om:
Job Cohen, Amsterdam.
Jack Wallage, Groningen.
Aleid Wolfsen, Utrecht.
Ruud Vreeman, Tilburg.
Rob van Gijzel, Eindhoven.
Peter vd Velde, Breda.
Aboutaleb, Rotterdam.
Helaas kunnen bij een volgende verkiezingsnederlaag van de PvdA deze burgemeesters niet van hun post worden ontheven.
Hoezo… parlementaire democratie?
Ons feodale politieke systeem moet hoognodig op de schop.
Maar onze parlementariërs kijken wel uit, pluche en zo.

Niemands Knegt | 17-10-08 | 12:16

@ da wizard

Wie het laatst lacht, lacht het best.
Links kan door deze stunt bij de volgende verkiezingen het huilen wel eens nader staan dan het lachen.

The_Challenger | 17-10-08 | 12:16

Ahmed Aboutaleb is het ergste wat de reljeugd en ander Rotterdams tuig kan overkomen...

da wizard | 17-10-08 | 12:15

Dat paspoort gezeik is echt onzin! al jaren wordt meer dan 80% van de besluitvorming in NL gedaan door europa, dat betekend dat de Fransen, Duitsers etc. ook grote invloed hebben op wat er in Nederland gebeurt daar hoor ik nooit iemand over zeuren. Verder is de burgemeester meer het gezicht van een stad en heeft maar hele beperkte invloed op de daadwerkelijke besluitvorming, dat moet allemaal eerst door de gemeenteraad en die zijn door "het volk" gekozen. Als het die gast van leefbaar Rotterdam was geworden had je ook niemand over de toewijzingsprocedure gehoord. Dit is echt een non-issue...

Capt. Iglo | 17-10-08 | 12:14

@Marks
Juridisch correcte benoeming.
De regels zijn juist doorlopen.
Omdat de PvdA de door de bevolking gekozen burgermeester heeft geblokkeerd. Om via de achterkamertjes toch haar personeel naar voren te schuiven.
Dat doen ze goed. Complimenten.
Ik vind dat je de PvdA er in de loop van de dag met een grote bom ontploffing voor mag belonen.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 12:13

@ F. von Zeikhoven | 17-10-08 | 09:20
Over die dwazen die hem naar voren geschoven hebben zeg je wat inderdaad. De overheid moet zich bedenken dat Marokko per 1 januari opeens 'in het bezit komt' van de wereldhaven Rotterdam, gelegen in de EU, terwijl Marokko toch echt op het Afrikaanse continent ligt volgens mij. Bad shit zo'n Africa-connection. Vervolgens gaat er in onze regering een staatssecretaris met een dubbel paspoort over vreemdelingenzaken...

darmflora | 17-10-08 | 12:13

Lijkt mij uiterst onverstandige keus.

De PvdA probeert uiteraard hiermee wezenlijke invloed te houden in Rotterdam. Ik denk dat in een stad waar toch wel veel sympathie voor Pim en Wilders bestaat/bestond dit uiteindelijk contra-productief zal zijn voor wat betreft het aantal PvdA-kiezers bij een volgende gemeenteraadverkiezing. (wishful thinking?)

Nederland en zeker Rotterdam is er juist nu (veel negatieve publiciteit) niet aan toe om een persoon van Marokkaanse achtergrond neer te zetten in een stad die geplaagd wordt door integratieproblemen en overlast door Marokkaanse jongeren.
[Ik ben er zeker niet aan toe]

Zal door beide fronten (allochtonen en autochtonen) uiteindelijk misbruik van gemaakt worden, maar kan nooit voor beide kanten goed aflopen.

Vraag me overigens ook nog af waarom de PvdA overal de burgermeester mag leveren. Geeft dit de huidige politieke verhoudingen weer?

JayJay | 17-10-08 | 12:12

doskabouter | 17-10-08 | 12:03
Feauteau fuck die es met Fleurtje er in en de tekst :
"I can asure you, and I'm am quite confindent now, that there is no climat problem".

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 12:06

@ heer bommel
Mijn ego is inderdaad top. Omdat ik achteraf altijd gelijk heb. GS heeft een archief dus leef je uit Lutser.

zooishettoch | 17-10-08 | 12:06

*Lacht PVV en LPF sukkels uit*...

da wizard | 17-10-08 | 12:05

@ bijtertje1001 | 17-10-08 | 12:03

Ja sorry...

frenkie4alllll | 17-10-08 | 12:04

ATENTIE ATENTIE, willen alle linkse reaguurders terug naar geencommentaar gaan? Het begint hier eng te worden..

Polderboy | 17-10-08 | 12:04

@frenkie
Kort en bondig:

bijtertje1001 | 17-10-08 | 12:03

Marokkanen kunnen wel hun dubbel nationaliteit inleveren. Gewoon het paspoort met een opzeggingsbrief inleveren bij de marokkaanse ambassade.
Maar dat doen ze niet omdat ze altijd een achterdeur open willen houden voor een door Nederland riant betaalde terugkeer.

2voor12 | 17-10-08 | 12:02

@Tik tik | 17-10-08 | 11:16
Je ziet mij ook niet zeggen dat het inleveren van een paspoort een oplossing is, het is een stap in de goede richting. Iemand met een dubbel paspoort mag wat mij betreft geen fucties vervullen als burgemeester, minister, staatssecretaris of wat anders in die zin. Zo iemand staat met 1 voet in een ander land en dit kan niet als je datsoort functies bekleed.
Het gros van de allochtonen zal zich niet anders voelen als zij hun buitenlandse paspoorten inleveren, maar het zet ze hopelijk wel aan het denken. Ik zeg niet dat met het inleveren van een paspoort in een keer alle problemen weg zijn.. Dat zou mooi zijn, maar zo gaat dat helaas niet. Mijn punt is dat ik vind dat iemand met zulke belangrijke functies als die van Aboutaleb, geen been in een ander land mag hebben staan, omdat dit duidt op dubbele loyaliteit en dat kan niet bij deze functies.

R0gerthat | 17-10-08 | 12:01

waren ze maar blind.. dan konden we ze het niet kwalijk nemen dat ze het roven, stelen en verkrachten niet zien.
Hup vincent bijlo

The_Challenger | 17-10-08 | 11:54

Brynnar | 17-10-08 | 11:43
Ik zou mij eerder druk maken over de dubbele joodse agenda van Geert.
Cohen komt mij doorgaans nogal sekulier over, specifieke Joodse herdenkingen e.d. uitgezonderd.

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 11:54

@ brynnar

Amsterdam heeft al jaren een burgemeester met joodse roots. Die man veracht ik omdat hij alleen maar thee drinkt en niet de problemen daawerkelijk aanpakt.
De man die ineens het woord marokkanen gebruikt om de pvv de wind uit de zeilen te halen.
Job word niet ingefluisterd door de mossad maar gevoed door angst electoraat te verliezen

The_Challenger | 17-10-08 | 11:52

Het barst in ene van de trollen hier. Hoe kan dat, waar komen ze vandaan?
Wat een onredelijke blinde megolen.

Er lijkt wel één groot - wijselecterenopafkomst- offensief aan de gang te zijn, we moeten en zullen het maar voor zoete koek moeten slikken van het policor. Wat the hell is gaande?

Creaguurder | 17-10-08 | 11:51

Fleur is lief, ik wil haar ook doen, hoeveel zijn er nog vóór mij?
Of mag ik voordringen als ik plechtig beloof PVV te stemmen en mijn abo op de Volkskrant onmiddelijk opzeg?
In ieder geval lijkt Aboe een betere kandidaat dan Peper ooit was, en zijn thee/ knuffelgehalte ligt een stuk lager als dat van Cohen.
Wellicht wordt hij de eerste zero tolerance burgemeester van Nederland.
Zoniet, dan kunnen we nog altijd de keien uit de straten van R'dam trekken.

necrosis | 17-10-08 | 11:49

Aboutaleb kan zijn Marokkaanse paspoort niet inleven want dan kan hij geen 2e huis in Marokko bezitten.
Heel veel Marokkanen hebben nl. een 2e huis in Marokko, ook Marokkanen die Nederlandse Bijstand hebben.
.
Kan iemand mij uitleggen waarom mijn Nederlandse overbuurman, toen hij in de Bijstand kwam, zijn huis moest ''opeten''?
Terwijl mijn Marokkaanse buurman zijn huis in Marokko niet hoeft ''op te eten'', toen hij in de Bijstand kwam?
Welke rechtvaardigheidsgrond gebruikt de 0031-overheid om deze onrechtvaardigheid te handhaven?

Ella | 17-10-08 | 11:48

De benoeming van Aboutaleb valt mooi in het verhaal hieronder. Sorry voor de lap tekst, want ik heb hier geen linkje van.

Etnische guerilla en territoriale uitwijzing van de Europeanen.

De etnische oorlog is begonnen. Gedempt en geheimlijk, maar jaar na jaar in omvang toenemend. Op dit moment, neemt het de vorm aan van een gemaskeerde stadsguerilla: het in brand gooien van winkels en auto’s, geregeld herhaalde agressie tegen Europeanen, stenen gooien, aanvallen op het openbaar transport, het in hinderlagen lokken van politiepatrouilles of brandweerploegen, razzias in stadscentra enz. Een oplettende sociologische studie van dit fenomeen zal aantonen dat, de gewelddadigheid van de jonge Noord-Afrikanen ook een middel is dat zal leiden tot de verdrijving van Europeanen uit het gebied van de Franse staat. Die gewelddadigheid en bereidheid tot het plegen van criminele feiten komt niet enkel voort uit simpele economische redenen.

Beginnend met de steden, creërt men “zones de non-droit”, die zich naar buiten uitbreiden zoals een olievlek. Daar waar het aantal allochtonen steeds toeneemt en een bepaalde proportie begint aan te nemen, zal de criminaliteit en gewelddadigheid zich steeds meer gaan richten op de “petits Blancs”, aangescherpt door de etnische band die de vreemdelingen met elkaar delen. De politie heeft een stevige afkeer om in te grijpen in de ‘veroverde gebieden’ –wat justitie trouwens niet wenst- die ontsnappen aan elke controle van de rechtstaat. Men heeft becijferd dat er op dit moment zo’n duizend (1000) zones de non-droit bestaan in Frankrijk alleen. Dit fenomeen van herverdeling van grondgebied zou kunnen aantonen dat we een nieuwe ‘middeleeuwen’ beleven. Maar het bedekt ook een proces van territoriale kolonisatie, die de linkse utopie van “gemengde etnische achtergrond” in scherven slaat.

De Franse intellectuele elites-die sinds tweehonderd jaar leven in de mooie blanke bourgeoisiewijken- hebben altijd de ‘sociale mix’ voorgestaan in de verstedelijkte gebieden. Dat heeft altijd zeer goed gewerkt (zoals in het vijftiende Parijse arrondissement) op voorwaarde dat de verschillende sociale klassen van Europese origine waren. Maar de intellectuele elites, die de etnische verschillen ontkennen of loochenen, hebben geen enkele uitleg voor het vertrek van de Europeanen uit de zones die voor het merendeel bestaan uit geëmigreerden. Ze praten over “een sociale breuk”, daar waar het gaat over een raciale en etno-culturele breuk. De politici brengen vage economiche redenen aan, terwijl het overduidelijk gaat over etnische oorzaken. In het ergste geval culpabiliseren de intellectuele elites en politici de kleine (blanke) man die uit sommige door immigratie aangetaste wijken vertrekt en beschuldigen hem van “overdreven angst”, “teveel verbeelding”, en natuurlijk van “racisme”. Zij zijn het die verantwoordelijk zijn ( evenals de “armoede”, “miserie” en “uitsluiting” ) voor de vorming van “Gettos”. Drie opmerkingen over dat:

1) Het gaat niet over gettos, maar over veroverd of gekoloniseerd gebied. Een getto is een zone waar men een volk dropt of vasthoudt dat een ostracisme ondergaat, zoals de joden in de middeleeuwen bvb. Vandaag de dag gaat het in Frankrijk over groepen ontheemde mensen die zich, met geweld, territoriale grond toeeigenen. Als men praat over gettos stelt men de immigranten voor als slachtoffers, die niet verantwoordelijk zouden zijn voor de creatie van hun eigen autonome gebieden.

2) Men laat horen dat het de miserie en verpaupering is dat voor een groot deel verklaart dat hele zones in steden gettoisering ondergaan en zones de non-droit worden. Het tegendeel is waar, het is de paralelle criminele economie, gebaseerd op de verkoop van drugs en gestolen goederen, evenals het (legaal of frauduleus) ontvangen van uitkeringen die ervoor zorgen dat de bewoners van deze zones een comfortabel leven leiden, veel beter zelfs dan echte armen. De Franse (of Europese) situatie lijkt of geen enkele manier op de Braziliaanse favellas of de armtierige jongerenbendes in Casablanca.
De illegalen kunnen niet worden teruggestuurd (dat is “onmenselijk”) maar de Fransen van de lagere sociale klassen (en andere Europeanen) worden wel verdreven uit de gevestigde Afro-magrehbijnse zones waar de blanken in de minderheid zijn. Niemand in de media voelt zich geroepen (of durft het aan) om de ontelbare autobranden uit te leggen. Het is nochtans simpel: bijna alle in brand gestoken auto’s horen toe aan Europeanen, volgens een vertrouwelijk rapport van de Algemene Inlichtingendienst gedateerd op 2 Juli 1999 – exact 91%. Een vrij goede indicatie van wat aan de hand is.

3) Een andere beproefde techniek is de systematische agressie. Een voorbeeld zoals er zovele zijn: in de stad Angouleme beslisste het stadsbestuur om een studentencafé op richten in de migrantenbuurt. Al zeer snel werd het leven van de jonge Europeanen tot een hel gemaakt door Noordafrikaanse jeugdbendes. Agressie, afpersing, bekogeling met stenen, in brand steken van auto’s was hun deel. Tot de dag dat enkele studenten zwaar werden toegetakeld met messteken. De universitaire overheid moest uiteindelijk verhuizen onder bescherming van de politie.

Wat zich in Kosovo heeft voorgedaan dreigt zich te herhalen op Franse schaal. Kosovo werd geleidelijk aan bezet door Albanese moslims en men kon het niet tegenhouden.
Men stelt zich steeds voor dat kolonisaties gepaard gaan met grote legers die een land invaderen. Dat beeld is fout. Dit zijn invasies die langzaam en stil gebeuren, de gekoloniseerde wordt te laat wakker, wanneer zijn huis bezet wordt, of beter wanneer het gekraakt wordt.

Dit stukje is vertaald uit het boek van Guillaume Faye(Frans cultuurfilosoof) , 'La colonisation de l'Europe, discours vraie sur l'immigration et l'islam' omdat het in het Nederlands niet verkrijgbaar is.

frenkie4alllll | 17-10-08 | 11:47

Brynnar | 17-10-08 | 11:45,

Cohen heeft al bewezen een moslimlikker te zijn.

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 11:47

@60CX | 17-10-08 | 11:38.
Leg eens uit " er wat van willen maken", hoe dan?

HeerBommel | 17-10-08 | 11:46

@ 60cx

volgens de laatste peilig krijgt de pvda 15 zetels. dat betekent dat 90% er niets meer van willen maken omdat het een mission impossible is

The_Challenger | 17-10-08 | 11:46

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 11:45

@60CX | 17-10-08 | 11:38
programmeer jouw 60cx svp op een zandbakdemocratie omgeving mekka en wandel daar lekker zelf heen.

der Mann | 17-10-08 | 11:44

Dat die Aboutaleb zowel de Marokkaanse als de Nederlandse nationaliteit heeft, is op zich al dubieus.

Maar daarnaast ik hij ook nog een islamitische socialist, dus dubbel onbetrouwbaar.

Sidi Tammentis | 17-10-08 | 11:44

Er is helemaal geen Marokanen probleem Fleur maar er is sprake van Marokanen hysterie.
Er is net zo min iets aan de hand met Mocro's als er iets aan de hand is met de ijsberen op de Noordpeaul. Doorlopen dus Fleurtje.

Bigi Bana Boy | 17-10-08 | 11:44

@zooishettoch | 17-10-08 | 11:35.
Mooi verhaal zeg, de tranen springen mij in de ogen, waar heb jij dit SPIRITUELE INZICHT vandaan? Uit een boekje van Annemarie Postma misschien? "Helaas zullen de meesten van jullie reaguurders niet tot dit inzicht komen maar jullie kinderen wel." - hoe zit het met je grote ego?

HeerBommel | 17-10-08 | 11:43

@ den uitvreter

Joe is een ondekking van de democratische volksmenner Obama

The_Challenger | 17-10-08 | 11:43

Even snel wat los lopende verhalen citeren: 1. Als zijn dochter met een niet-moslim trouwt is Aboutaleb niet blij 2. Aboutaleb die een haatbaard, verbonden aan een haathut in 020, de hand boven het hoofd houdt na een geschil met een cabaretier 3. Aboutaleb die onlangs nog een onderscheiding van de Marokkaanse koning heeft gekregen voor zijn verdiensten voor Marokko. Dubbele loyaliteit derhalve. 4. Aboutaleb, over wie het sterke gerucht gaat dat hij zijn zusje terug naar de Rif gestuurd heeft omdat ze, naar zijn mening, een foute vriend had en dat hij een huurmoordenaar heeft ingehuurd om die vriend om te leggen. 5. Aboutaleb die 400 miljoen over de balk heeft gesmeten door een re-integratieproject in 020 en daar, maar ook op Sociale Zaken, alleen maar is opgevallen door het uitdelen van geld.

Niemands Knegt | 17-10-08 | 11:39

De PVV is een misselijkmakend destructief zootje ongeletterde proleten, die partij heeft nooit iets contructiefs uitgevoerd of bedacht, wat een bittere zielepoten, ga met z'n allen op een eiland zitten, maar val de mensen die er wel wat van willen maken in Nederland niet langer lastig met jullie zwartgallige azijn-zeikerij.

60CX | 17-10-08 | 11:38

@niet voor jan

Als we kijken naar de oververtegenwoordigheid in de gemeenteraad, waarom is er dan geen SP burgemeester in dit land en hebben we hier een CU burgemeester terwijl die partij 1 zetel heeft behaald tijdens de verkiezingen hier.
Baantjesschuiverij van de oude politiek is het.

The_Challenger | 17-10-08 | 11:37

Laatst nog n Rotterdam geweest? De Finnen plaatsen de kroon op hun werk van de afgelopen 30 jaar. Chapeau!

azijnsnuivert | 17-10-08 | 11:36

Ahmed gaat t goed doen net zoals Obama in Amerika. Oeaukee ze zijn niet gristelijk-jeauds maar dat maakt ze niet minder geschikt. Iedereen die het daar niet mee eens is leeft in het verleden of is een reli-hond. Het gaat niet om je naam, ras of religie. Wij zijn allen wereldburgers. Het gaat om talent en visie, niet om je waar je geboren bent. Helaas zullen de meesten van jullie reaguurders niet tot dit inzicht komen maar jullie kinderen wel.

zooishettoch | 17-10-08 | 11:35

Het enige wat de PVV nog nodig heeft, naast de troef dubbel paspoort, is een ongediplomeerde Joe de Loodgieter die een notoire zwartwerker en belastingontduiker blijkt te zijn. Van die mensen moeten ze het toch hebben? De man in de straat? Wat een week, het kan niet op...

Rekeozeb | 17-10-08 | 11:33

@aardappelninja
'tuurlijk zijn er meer van dit soort stelletjes, en ik wens ze (julie) het allerbeste!

Ik wil alleen maar stellen dat ik het begrijpelijk vind als iemand t een slecht idee vind als een famielie lid met iemand van een ander geloof (ik zie atheisme in dit geval als een geloof) verder gaat. Daar het relatief gezien vaker tot problemen leid dan een relatie waarin de religie over een komt, enerzijds. Anderzijds gebeurt het vaak dat een van de partners de religie van de ander over neemt. maar genoeg hier over.

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 11:33

Prachtige oplossing toch, Abbie is van een nationaal een Rotterdams probleem geworden. Prima ingeburgerde mocro, alleen een politiek lichtgewicht. Kan een vooraf ingestudeerd verhaaltje vertellen, meer niet.

Harry Turtle | 17-10-08 | 11:33

Totaal ondemocratisch is onze troetel marrokaan Aboutaleb door de PvdA geparachuteerd als Burgemeester van Rotterdam, een coalitie van linkse blanken en allochtonen heeft de mening van de andere helft van de Rotterdammers genegeerd en kaltgesteld, Pastoors schaam je! De linkse drammers hebben de stad een zeer slechte dienst bewezen. Als wethouder heeft hij de uitkerings en huursubsidie fraude in Amsterdam niet kunnen ombuigen, laat staan stoppen. Als staatssecretaris hoorden we helemaal niets van hem en werd hij volledig ondergesneeuwd door vraagstukken waar hij de verkeerde antwoorden op formuleerde. Miljarden weggooien aan integratie projecten die volstrekt niet werken! Hij heeft nauwelijks enige economische en/of financiele kennis en dat is voor het economische hart van NL toch ook niet onbelangrijk.
Daarnaast krijgen we sterk het idee dat de bevolkingsgroep die de grootste problemen maakt beloont wordt met deze benoeming. Ondanks Achmeds stoere praat over kofferpakken van rel-marrokaantjes wordt dat natuurlijk geen beleid. Dat is typisch PvdA, stoer flinks uitpakken om het blanke electoraat te vriend te houden en als het dan op stemming aankomt om echt iets te doen aan de problemen met de allochtonen dan zijn ze tegen, want dat is ook hun electoraat.
Het zal nog wel miljarden kosten deze linkse spagaat die de daadkracht verlamd en alles met een zak geld van de werkende bevolking wil sussen.

fris4ever | 17-10-08 | 11:28

@ EvertsNL | 17-10-08 | 10:31
Tsjonge, indrukwekkend: kunstacademie en een Ratelbandcursus. Kijk P&W van gisteren eens terug en je begrijpt me wellicht.

JamesHuntLive | 17-10-08 | 11:26

Echte volksvertegenwoordiger toch? Loop eens door Rotterdam-Zuid, en vraag eens de weg in het Nederlands.

Jan-Willm | 17-10-08 | 11:25

Maakt niet uit hoor, Rotterdam is onder aanvoering van PvdA al dertig jaar lang in buitenlandse handen met een korte onderbreking door LR natuurlijk.

HeerBommel | 17-10-08 | 11:21


Als ze zo'n grote mond hebben, misschien heeft de PVV dan zelf een goed alternatief??
Nee? Waarom verbaast mij dat niets??
Laat Aboutaleb gewoon zijn werk doen.
Ik geef hem meer kans om dichter bij de inwoners van 010 te komen staan dan 'hete aardappel' Ivo.
En wanneer er iemand is die zonder politiek correct gezeik 'probleem jongeren' aan kan pakken is hij dat wel.
Dus ipv hem af te branden zeg ik: Steunen!

MarK321B | 17-10-08 | 11:21

Democratisch gekozen Provinciale Staten: CHECK.
Eerste kamer gekozen door Provinciale Staten: CHECK.
Eerste kamer wijst grondwetswijziging gekozen burgemeester af: CHECK
Conclusie: Thom krijgt in 3 lagen te weinig steun van de Nederlandse bevolking: CHECK.
Staatsrechtelijk correct: CHECK.
Staatsrechtelijke hervormingen ongewenst (= leeft niet bij het gepeupel): CHECK.
___________________________________________________ +
Het volk heeft gesproken.
___________________________________________________
Democratisch gekozen gemeenteraad: CHECK.
Nederlands staatsburgerschap: CHECK.
Voorgedragen door gemeenteraad: CHECK.
Staatsrechtelijk correct: CHECK.
Proefballon "Burgemeester referendum" geknalt: CHECK.
____________________________________________________ +
Het volk heeft gesproken en er is weer een Nederlander burgemeester geworden van een Nederlandse stad.
____________________________________________________
Maar wacht ff wat hoor ik daar? Gestommel stijgt daar op vanaf het groepje verongelijkte Democraten-haters? Het is een kutbuitenlander eeeeh, ik bedoel hij heeft een dubbele paspoort!!! Hmmm, wordt niets over vermeld in het Staatrecht. Dan maar een motietje er tegen aan gooien. We kunnen toch niet toegeven dat er niets meer aan te doen is. Wetsvoorstel indienen voor wijziging van de grondrecht inzake gekozen burgemeester? Damn, niet origineel. Wetsvoorstel inzake weigering dubbele paspoort voor hoge bestuurlijke functies? Nee, duurt te lang en dekt niet het grote doel. Straks gaan ze nog daadwerkelijk hun 2e paspoort afstaan.

Marks | 17-10-08 | 11:19

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 11:16

R0gerthat | 17-10-08 | 11:05
Ik probeer je te volgen maar zie de meerwaarde van het verbieden niet. Loyaliteit kun je niet dwingen, net zo min dat iemand nadenkt. Stel je verbiedt het: ik denk dat die gasten dan denken.... prima, lever ik m'n paspoort toch in. Ik woon nou eenmaal in NL, maar blijf me Turk, Mocro of wat dan ook voelen. Daarnaast verwacht ik ook niet dat ze meer mee gaan doen hierdoor. Net zo min dat het positief effect heeft op het relgedrag van een deel van de ons aller bekende Mocro's. Gedrag en denken verander je echt niet door wel of geen papiertje verbieden.

Lui die zich misdragen moeten ze echt aanpakken. Stop daar alle energie in en niet in een cul-discussie als deze. Dat inzetten van die lokmoter bijvoorbeeld... dat blijkt te werken. Nou hop overal gebruiken. Meer daadkracht dat lost pas wat op!

Tik tik | 17-10-08 | 11:16

Al dat gezanik over over dubbele paspoorten is een flauwekul stokpaardje van de leefbare haatzaaiers. 10.000-den hadden dit vroeger ook al en werden daarmee gewoon officier bij defensie. Ook de lagere rangen hadden plenty dubbele paspoorten. Sommige zelfs drie.
Ook zullen er in het verleden al plenty bestuurders en politici geweest zijn met twee paspoorten. Het was niet eens de moeite van het navragen waard.

antizanic | 17-10-08 | 11:15

FTDjunkie | 17-10-08 | 11:04

Dat is onzin. Als je de Nl nationaliteit hebt val je onder het nederlands recht en heeft het recht van het land van herkomst geen enkele bevoegdheid meer. Als je emigreert heb je gekozen voor een andere nationaliteit. Heeft overigens niets met cultuur te maken.

doskabouter | 17-10-08 | 11:14

Gezellig! | 17-10-08 | 10:38
Slaap lekker verder. Tuurlijk achterlijke achterkamertjes politiek.
Sorensen was terecht boos over deze poppenkast. De PvdA en de CDA hebben niet voor niets de gekozen burgemeester om zeep gehoplen: hoe kan je anders mislukte staatssecretarissen wegpromoveren?
En met betrekking tot de dubbele paspoorten: draai de situatie eens om: probeer met een NL paspoort eens burgemeester van Casablanca te worden, Einstein!

Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 11:13

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 10:56
Als toonbeeld van integratie zou dat geen probleem mogen zijn in mijn optiek.
Ik ben atheist, mijn vriendin een katholieke allochtoon. getrouwd zijn we nog niet maar dat komt nog wel een keer. Er zullen nog wel meer van dit soort stelletjes zijn toch?

aardappelninja | 17-10-08 | 11:11

zum kotzen | 17-10-08 | 10:31
The_Challenger | 17-10-08 | 10:40
.
Ik ben het helemaal met jelui eens dat de PvdA oververtegenwoordigd is qua burgemeestersposten in de grote steden. Maar haal dan ook even het stemgedrag van die steden erbij, en zie dat het toch echt representatief is. Grote steden neigen nu eenmaal naar links. Net zoals villadorpen naar VVD neigen, en boeren naar het CDA. Dat heet democratie, waar jelui voor pleit is nog erger dan de huidige situatie van voorgedragen burgemeester; dat is een tussen de partijen verdeelde burgemeester.

Niet voor Jan | 17-10-08 | 11:11

Marokkanen 'mogen hem niet zo' omdat hij te Nederlands zou zijn ???
Degene die dat roept mag gelijk een enkeltje rif krijgen van mij!

Alco | 17-10-08 | 11:07

deprofeetinjereet | 17-10-08 | 09:13

Inderdaad. Zelden zo'n met zich zelfingenomen kwal gezien als die Vermeend. Om zo badinerend tegen Agema te doen. Zelfs Cohen wilde daar niet echt aan mee doen. Daar kwam nog bij dat wat zij zei over die windmolens ook nog eens helemaal waar is : alleen met veel subsidie overeind te houden.
Wat Aboe betreft : die zie ik wel eens in de supermarkt en als alle marokkanen zo waren zoals hij, was er hier echt geen probleem. Maar het is dan ook geen Riffer.

Bertus Bolknak | 17-10-08 | 11:06

@ Tik tik | 17-10-08 | 10:48
Natuurlijk gaat het uiteindelijk maar om een papiertje. Maar dat papiertje zorgt voor een aantal dingen, door dat papiertje zijn ze Turk, Marokkaan etc, door dat papiertje staan ze nog steeds met 1 voet in het land van herkomst, ze mogen daar namelijk stemmen enzo. En vind jij het wenselijk dat in Nederland een parlementariër, een burgemeester of wat dan ook, zo'n belangrijke rol in Nederland kan vervullen terwijl zij tevens ook in een ander land kunnen stemmen? Daarnaast zijn er heel veel allochtonen die zich blijven verschuilen achter hun buitenlandse paspoort, dit probleem bestaat dan ook niet meer, want als ze een keuze moeten maken, kun je ze verantwoordelijk houden voor hun keuze. Stel dat je bij Marokkanen hun paspoort af kon nemen en bij bv de Turken doe je dit, dan dwing je ze toch mee te doen als Nederlander. Je laat die mensen een, voor hun, heel belangrijke keuze maken, hierdoor dwing je ze na te denken over zaken als afkomst en nationaliteit, maar ook loyaliteit. Door die keuze dwing je ze loyaal te zijn aan het land dat ze kiezen.

R0gerthat | 17-10-08 | 11:05

"Een marokkaan kan geen afstand doen van zijn paspoort. Dat is nu eenmaal de wetgeving in Marokko. voor de Marokkaanse wet is het: eens Marokkaan, altijd Marokkaan." ... En dus geen Nederlander!

FTDjunkie | 17-10-08 | 11:04

De burgemeester is de burgemeester niet, want de burgemeester is net als Obama ingehaald door zijn afkomst als zijnde Afrikaanse roots in een C&A jasje. Doe daar een flinke portie Middellandse Zee zoutgehalte bij en je hebt een taai stukje zoutvlees.

Deze man gaat de klus klaren, geen woorden maar daden en blijven jullie ondertussen maar uit je nek lullen.

Pariah | 17-10-08 | 11:03

Laat die man, het is een goede testcase. Ben het wel eens met dat dubbele paspoortgedoe. De koning van Marokko heeft helemaal NIETS te willen.

doskabouter | 17-10-08 | 11:03

Zit die Bouchra Ismaili nog steeds in de deelraad van Charlois?
Indien ja: als Aboe haar (als eerste daad) direct uit de deelraad gooit zonder wachtgeld, dan is hij DE man voor 010!!

necrosis | 17-10-08 | 11:01

Ach, als je je Marokkaanse kind wil aangeven bij de Burgelijke Stand in 0031, heeft de 0031-Gemeente een lijst klaarliggen met Marokkaanse namen waaruit je een naam een moet kiezen.
Moet van de Koning van Marokko.
0031 is al een verlengsnoer van Marokko, dus waar maak je je druk over?

Ella | 17-10-08 | 11:00

Ik blijf het geniaal vinden. Geniaal zijn ook nog steeds de reacties uit het land. Alsof men voor het eerst een neger heeft gezien in Afrika. De eerste stoomtrein, een eclips, Gerard Cox in de Arena. Mental Floss For The Globe, Rotjeknorr in het bijzonder. Heeft er iemand al bridge jumpers gezien op de Erasmusbrug?

Rekeozeb | 17-10-08 | 10:57

@aardappelninja
ik ben atheist, mijn zusjes ook, ik zou ook liever hebben dat mijn zusjes niet met een niet atheist trouwen, als is het alleen maar dat religie nogal een groot deel van je normen en waarden bepaald. om het nog maar niet te hebben over opvoeding.

Vraag jezelf heel even af hoeveel (gehuwde) stellen je kent waarbij de partners echt een ander geloof hebben?

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 10:56

@Brynnar | 17-10-08 | 10:49

Ik vind D'66 zeer ernstig oververtegewoordigd.

Niekname | 17-10-08 | 10:55

Kritiek-crisis

IEDEREEN heeft iets tegen Aboe.. te Amsterdams, te Nederlands, te Marokkaans...
Wat een Kudt-NEE cultuur hebben wij toch. Als Achmed op deze plek niet lukt, bestel dan nog één keertje die bombers van een jaar of 65 geleden en doe het grondig.

Aboe; Graib ze!

Napeauleon | 17-10-08 | 10:55

JamesHuntLive | 17-10-08 | 10:52
Alstu.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:55

Hij houdt van voetbal dus de rotterdammmers hoeven zich niet druk te maken..... hij zal niet voor feyenoord zijn!

halvetamme | 17-10-08 | 10:54

De PvdA wordt hiervoor hopelijk keihard afgerekend in 2010. Smerig mannetje die Van Heemst.

Unfucking believable dat wij in Nederland de tweede stad van het land en de grootste haven van Europa overgeven aan iemand die ook loyaal moet zijn aan Marokko. Unfucking believable....

LJBrinkhorst | 17-10-08 | 10:54

liggend_streepje | 17-10-08 | 10:34
Je snijdt hier een interessant punt aan. De PvdA volhardt in zijn strategieën door het theedrinken nu ook in Rotterdam te willen introduceren. Maar dat kan vreselijk gaan tegenzitten. Het staat allemaal wat mé´ér op scherp nu, en we hebben al bijna geen PVV of Leefbaren meer nodig om een heldere blik te krijgen en te houden. Die benoeming zou wel eens een historische vergissing kunnen blijken. De man moet een spagaat maken waardoor hij voortdurend met zijn ballen tegen het Rotterdamse beton klettert, en in zo'n positie kan hij van alle kanten met het grootste gemak getrapt gaan worden, want niemand is écht tevreden met 'm. Kan Cohen nog een boven-de-partijen-houding aannemen, dat zal Aboutaleb, gezien zijn achtergrond, niet zo gemakkelijk afgaan.

Schoorsteenveger | 17-10-08 | 10:54

De PvdA wordt hiervoor hopelijk keihard afgerekend in 2010. Smerig mannetje die Van Heemst.

Unfucking believable dat wij in Nederland de tweede stad van het land en de grootste haven van Europa overgeven aan iemand die ook loyaal moet zijn aan Marokko. Unfucking believable....

LJBrinkhorst | 17-10-08 | 10:54

Alhoewel het op zich een primeur is, vind het niet storend dat een man met een(tevens) Marokkaans paspoort burgemeester van R'dam word. Ook vind ik het niet opmerkelijk dat Rotterdam een Amsterdamse burgervader krijgt. Wat mij alleen wel bevreemdt is dat een politieke partij die op z'n reet/rug ligt, een burgemeester mag/kan leveren voor de 2e stad van Nederland.

semper penis | 17-10-08 | 10:53

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:46

Zo hé, CDA, PvdA en VVD moesten dus heel wat mislukkelingen kwijt. En wat heeft D'66 veel burgemeesters voor zo'n kleine partij! VVD ook veel te veel trouwens in vergelijking met de grootte van de partij. En waarom heeft de SP er geen? SP had met Ali Lazrak toch een prima kandidaat?

Niekname | 17-10-08 | 10:53

@ Matthias Reim | 17-10-08 | 10:46
Dank voor je hoopgevende staatje met burgemeesters.

JamesHuntLive | 17-10-08 | 10:52

Baloe is ok gun het hem wel en hij gaat het prima doen, maar blijkt wel weer dat burgermeesters gekozen moeten worden.

Multikuli | 17-10-08 | 10:51

Brynnar | 17-10-08 | 10:49
Mijn cijfers van 10:46 zijn tot september dit jaar. De VVD loopt uit!

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:51

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 10:49

R0gerthat | 17-10-08 | 10:38
.
Ook nu al is het geen excuus om je te misdragen. Het wordt alleen als excuus gebruikt. Dat zul je dan net zo goed houden. Er verandert dus niks. Die hele paspoort discussie is een 'papieren' oplossing die in de praktijk niks oplost. Dat zie je zelf toch ook wel?

Tik tik | 17-10-08 | 10:48

Fleur Klagema

Ultrakul | 17-10-08 | 10:47

-weggejorist-

poliiek=liegen | 17-10-08 | 10:47

Waarom trappen mensen nog steeds in de deceptie die Pvda heet? Al meer dan 30 jaar liegen ze ons voor hoe geweldig het gaat met de multikul en gooien ons geld weg aan alles en nog wat. Waarom zou deze gast anders zijn???

ExtremeExtremist | 17-10-08 | 10:46

Ik wens de heer Aboutaleb veel sterkte in zijn nieuwe gemeente. Tenminste een persoon met ruggegraat. Had het de heer Leurs ook gegund, maar Aboutaleb vind ik zelfs nog geschikter (nee ben geen Marokkaan maar Limburger 100 m NAP...).

De lutsers van Leefbaar en PVV mogen wat mij aangaat in de stront zakken. Stelletje rechtspopulisten met het IQ van het achterwerk van een varken.

Hölzenbein | 17-10-08 | 10:46

@R0gerthat | 17-10-08 | 10:13

Marokkanen en Turken voelen loyaliteit met het land van hun grootvaders en daarom leveren ze hun paspoort niet in. Het is dus niet zo dat ze door hun paspoort loyaal zijn, ze hebben en houden hun paspoort door hun loyaliteit. Precies andersom dan wat jij zegt dus. Door hun dat paspoort af te nemen verdwijnt die loyaliteit dus niet.

Niekname | 17-10-08 | 10:46

Ok, ik heb even officiele en objectieve cijfers opgesnord.
Er zijn 436 burgemeesters in Nederland. Zo zijn ze verdeeld, in volgorde van grootte:
CDA 140
VVD 124
PvdA 120
D'66 27
GL 10
CU 7
SGP 6


Hm.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:46

Lekker makkelijk PVV bashen, maar ondertussen zijn de SP en het CDA net zo tegen een dubbele nationaliteit. Maar daar hoor je nu even niemand over.

RedWhiteBlueNeck | 17-10-08 | 10:45

@Opa Bangepoep | 17-10-08 | 10:34
iemand die in zwevende superschildpadden gelooft is niet goed bij zijn hoofd. Is contra-productieve eigenschap voor een burgemeester. Iemand die in Allah gelooft is een moslim. Kunt u mij één land op deze wereld noemen waar deze geloofsgroep in de meerderheid is èn dat toch prettig en democratisch loopt , of anders gezegd: wat zou er, denkt u, met ons vaderlandje gebeuren als de helft van onze burgemeesters en politici een marokkaans paspoort had en moslim was?

der Mann | 17-10-08 | 10:43

Basset hond@
wat heeft Opstelten dan voor goeds gedaan,
tegen de criminaliteit??

hetoog | 17-10-08 | 10:42

@ niet voor jan.

Ik wist wel dat er een linkschmensch er mee aan zou komen. doe ik speciaal om een gasbetomplaat van de gamma mee te slopen.

het is nog steeds 70% (was 50% pvda) en dus de helft teveel. We hebben het over nu en niet over dat er een vvd'er heeft gezeten of dat er een benoemde d'66 in havanna aan de waal zit.

Ga nu eens de lijst van de 25 grootste pakken. dan zie je er 12 van de 25. is nog steeds teveel.
Allemaal het gevolg van baantjesschuiverij onder de linkervleugel van moeder de gans(lees nederland).
Valt je het niet op dat sinds balkenbende IV ook "veel" CU burgemeesters benoemt worden?
25 zetels voor de sp is 1/6 van de macht. Ze mogen blij zijn als ze 6 wethouders hebben ipv burgemeesters

The_Challenger | 17-10-08 | 10:40

@Mailman | 17-10-08 | 10:33

Leers was in mijn ogen ook een betere keuze geweest voor Rotterdam. Maar misschien doet Aboutaleb het hartstikke goed. Je weet maar nooit.

Niekname | 17-10-08 | 10:39

zum kotzen | 17-10-08 | 10:31
Dat moet je aan de Rotterdamse gemeenteraad vragen.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:39

Ik was vorige week in Barcelona. Daar wonen Catalanen en de burgermeester is een Catalaan. De gedachte dat er een Marokaan of Madrileen brugermeester kan worden komt daar simpelweg niet op. Maar dat is daar en dat er in Ndl in de steden Ndl wonen, dat was vroeger. Ik moet gewoon verhuizen.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:38

Lijkt net of jullie snappertje kapot is!!!!!!
Je wordt burgemeester als je maar genoeg
toezeggingen doet, zoals jij krijgt van mij
deze mooie functie maar je moet wel zorgen dat...
Hij moet ingewerkt worden dat is al twee jaar..
HIJ SNAPT HET WEL.

hetoog | 17-10-08 | 10:38

@Tik tik | 17-10-08 | 10:28
Dan hebben ze in ieder geval al een stap in de goede richting gemaakt. Als je ze een keuze laat maken, kunnen ze of terug naar hun land van herkomst, maar ze kunnen hier ook blijven. Als ze blijven, kun je ze vervolgens nooit meer horen in de zin van 'ik ben turk' of 'ik ben morokkaan'. Ze zijn dan dus Nederlander en hebben geen excuses meer om zich anders te gedragen.

R0gerthat | 17-10-08 | 10:38

Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 10:27
Achterkamers? Onzin! Van mij mag de hele procedure openbaar... als Sorensen en Pastors ballen hadden dan openbaren ze gewoon de hele gang van zaken, lokken ze een proefproces uit en gaan ze lekker een martelaars-imagon opbouwen in een tweepersoons cel. Maar van dat gezeur over dubbele paspoorten wordt ik heel moe. Who the fuck cares. Hoewel ik de pest heb aan het CDA zag ik Leers wel zitten als Burgervader, maar Aboutaleb is ook een prima alternatief. Het wordt gelukkig niet die Leefbaar Rotterdam ondernemer.

Gezellig! | 17-10-08 | 10:38

@zum kotzen | 17-10-08 | 10:29

Ik zou ook geen opvallende daden van Aboutaleb weten. Ik vind het een goeie vent (nogmaals) maar als staatssecretaris was hij onopvallend. En als wethouder sprong hij alleen in 't oog juist omdat hij Marokkaan was. Mmmh, ik hoop dat ie 't goed doet als burgemeester, maar nogmaals: ik denk dat ie te soft is voor Rotterdam. Hij is meer dan intelligent genoeg maar qua karakter meer geschikt voor een rustige stad. Aboutaleb is een echte old-school Marokkaan, zo'n Marokkaan die we hier zagen in de jaren 60 en 70, een beleefde en bescheiden man. Ik kom niet uit Rotterdam, maar ik heb zo'n idee dat beleefd e bescheiden niet echt bij die stad past. Maar mocht ie burgemeester van Rotterdam worden dan wens ik hem veel succes en hoop niet dat ie 'door de mand valt'. Dat zou ik sneu vinden.

Niekname | 17-10-08 | 10:37

Eigenlijk is het vrij simpel: Iedere stad krijgt de burgemeester die het verdient. Ze zijn zelf zo stom geweest om twee jaar geleden de macht weer terug te geven aan de PvdA.

Dommelsch | 17-10-08 | 10:36

Volgens mij mankeert er niet zo gek veel aan deze meneer. Gewoon lekker zijn gang laten gaan. Dat Marokkanen en PVV'ers beginnen te mekkeren mag natuurlijk absoluut geen bezwaar heten. Dat soort volk zou nog tegen de uitvinding van het wiel zijn geweest als ze de kans hadden gekregen.
@der Mann: "Publiekelijk toegeeft dat hij als weldenkend mens natuurlijk niet meer in Sinterklaas of Allah gelooft."

Slaat nergens op. Al geloof je in zwevende superschildpadden, dat is allemaal dik in orde, zolang je er mij mee met rust laat.

Opa Bangepoep | 17-10-08 | 10:34

Prima hoor die benoeming. De hele Marokkanen problematiek kan toch twee kanten op, beiden zijn goed.
Optie 1) Laat Rotterdam maar branden, misschien dat er dan mensen wakker worden.
Optie 2) Alles komt uiteindelijk goed met onze medelanders, wat ik hoop natuurlijk.

liggend_streepje | 17-10-08 | 10:34

CDA zal wel spijt hebben dat het tegen een referendum heeft gestemd. Bij een verkiezing was Aboutaleb natuurlijk kansloos geweest en hadden we Leers in Rotterdam aan de macht gekregen. Dus wat dat betreft krijgt de stad natuurlijk wel wat het verdiend.
En Aboutaleb zit er vast niet lang. Krijgt volgend jaar weer een nieuwe baan aangeboden en dan is ie weer weg.

Mailman | 17-10-08 | 10:33

De burgervader van de tweede stad van Nederland, die geen Nederlander is, maar een Marokkaan met de Marokkaanse nationaltiteit, een Marokkaans paspoort; een praktiserend moslim die door de Marokkaanse Koning Mohammed IV
www.elsevier.nl/web/politiek/aboutaleb...
voor zijn werkzaamheden in de ''17e provincie van Marokko'' in Marokko met een lintje onderscheiden wordt en slechts voor de vorm, de macht en het gewin vasthoudt aan een Nederlands paspoort...
.
en dan zijn er goedverdoeme nog steeds halve zolen die dat wel okay vinden... godnondeju!

Bertus Betonsloper | 17-10-08 | 10:32

Ik vind Aboutaleb een goeie vent. Niks mis mee. Dubbel paspoort boeit ook niet. Maar voor burgemeester van Rotterdam is Aboutaleb te soft, denk ik. Te veel van de Job Cohen theedrink-school. Stom van de PVV om weer te beginnen over zijn afkomst, daar gaat het hier niet om. Kijk naar z'n daden dus en tja, die zijn van de softe.

Niekname | 17-10-08 | 10:32

@ JamesHuntLive 09:34
Dat ontdekken van hersens bij Fleur Agema, hoef JIJ niet meer te doen: is al eerder gedaan en beloond met kraak heldere diploma's en masters graad. Heb het even voor je opgezocht .... www.fleuragema.nl/?page_id=22

EvertsNL | 17-10-08 | 10:31

@Niet voor Jan | 17-10-08 | 10:28

Zie mijn eerdere post: van de 10 grootste gemeenten in Nederland hebben er 7 een PvdA burgemeester. Hoezo scheve verhouding? Qua verhouding én qua capabiliteit was Leers een veel logischer keuze, waarom is hij het niet geworden?

zum kotzen | 17-10-08 | 10:31

verbaasd = verbaast :-)

Tik tik | 17-10-08 | 10:30

parkietje | 17-10-08 | 10:26
Dat is al aan de hand. Er blijken steeds minder mensen belijdend moslim te zijn. Het enige dat die ontwikkeling in de weg staat, is Wilders c.s. Hij maakt de groep extremisten eigenhandig steeds groter, omdat de gematigde moslims door hem in de verdomhoek gezet worden. En ook mensen maken in het nauw rare sprongen.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:30

@Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 10:23

En toen bleef het stil. Aboutaleb heeft als 020-wethouder en als staatssecretaris maar bar weinig voor elkaar gekregen. Zelfs het NOS journaal bekende dat Abou nogal 'kleurloos' was als staatssecretaris.

zum kotzen | 17-10-08 | 10:29

@ Gradus grafhengst:

2 wapenfeiten als bestuurder

1. 400 miljoen als sociale zaken wethouder in 020 door de wc getrokken aan allochtonenprojectjes

2. Alle medelanders met een uitkering het recht te geven op een vakantie van 13 weken.

eerwraak en terrorisme in zijn familiebanden. en een neefje wat vermoedelijk bij de hofstadgroep zat

The_Challenger | 17-10-08 | 10:29

R0gerthat | 17-10-08 | 10:13
Ok stel dan dat die Turken en Mocro's verplicht worden hun Turkse of Mocro paspoort in te leveren. Dan hebben ze tog nog steeds die gevoelens. Maw die loyaliteit blijft. Het verbieden van een dubbel paspoort is dus geen oplossing en die discussie draagt 0,0 bij.
Vandaar dat het me zo verbaasd dat het toch iedere keer weer terug komt.

Tik tik | 17-10-08 | 10:28

The_Challenger | 17-10-08 | 10:18
.
De Haag het een VVD-er, en had een CDA-er. De Haag is de derde grootste stad van het land. Eindhoven heeft pas sinds heel kort een PvdA-er, maar had een VVD-er. Almere (Nr 7) heeft een VVD-er (Jorritsma). Nijmegen (Nr 9) heeft een D'66-er.

Niet voor Jan | 17-10-08 | 10:28

denk je echt dat deze man burgemeester zou zijn geworden als de rotterdammers zelf hun burgemeester zouden mogen kiezen?

nsl | 17-10-08 | 10:28

Die Abou is absoluut geen typische Fin... en reken maar dat er vanaf nu wel geknuppeld gaat worden ,wat de echte Finnen HELEMAAL niet zien zitten... geen theecultuur.......
Het schept wel een precedent.... dus>>!!Als 'ie er toch echt een zooitje van maakt gaat
Abou onverbiddelijk op de boot enkele reis terug naar het rifgebergte...........!!

grapjasz | 17-10-08 | 10:28

Aboutaleb is OK mits…
• Hij zijn rif paspoort publiekelijk in brand steekt, en een open brief aan het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen en de Marokkaanse koning stuurt dat hij als Nederlandse burgemeester niet meer van zins is te dansen naar de wettelijke en financiele pijpen van een onderontwikkeld Afrikaans land. En dat de Marokkaanse koning eveneens geen reet te maken heeft met zijn kinderen, noch met hun nationaliteit, noch met hun namen.
• Publiekelijk toegeeft dat hij als weldenkend mens natuurlijk niet meer in Sinterklaas of Allah gelooft.

der Mann | 17-10-08 | 10:27

Gezellig! | 17-10-08 | 10:25
is van de achterkamer politiek.

Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 10:27

In de jaren twintig en dertig waren we bang voor de overheersing van de Rooms Katholieke kerk omdat die ook meer kinderen kregen dan de protestanten.
In de jaren zestig zijn die ook allemaal van hun geloof afgevallen behalve een paar extremisten die richting Rome knielen. Zo zal het ook gaan met de moslims leer van uw geschiedenis.

parkietje | 17-10-08 | 10:26

Half 010 heeft een dubbel of een niet-nederlands paspoort... Dat gezeik van de PVV. Gisteren nog Ronald Sorensen gezien in NOVA? Wat een botte cliché Rotterdammer. Wat een gefrustreerde schoolmeester.

Gezellig! | 17-10-08 | 10:25

@ brynnar
Zoals de peilingen erbij lagen vorige week zou de pvv 15% van de stemmen krijgen
waarbij dus 85% dat niet zal doen.
Bij diezelfde peiling bleek dat de Pvda 15 zetels zouden halen. dat betekent dat 10% daarop stemt. En dat dus 90% van het land genoeg heeft van die fascistoïde partij
Waarom moeten we dan steeds die pvda minderheid de zin doen en al die burgemeester accepteren

The_Challenger | 17-10-08 | 10:24

Voor alle Aboutaleb knuffelaars:

Noem me eens één wapenfeit, waarmee Aboutaleb zich onsterfelijk gemaakt heeft in de politiek geschiedenis in NL.
En dan niet komen met iets wat hij gezegd heeft of iets om wat hij is, maar om wat hij gedaan heeft!

Geen woorden, maar daden!

Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 10:23

Volgende keer ook niet zeiken als alle vrouwelijke allochtone ambtenaren een burka dragen he...... uhum *ligt nu met een mooie turkse in bed*.

qweras74 | 17-10-08 | 10:22

The_Challenger | 17-10-08 | 10:18
Ja, ik gebruikte peilingen. Namelijk het allergunstigste geval voor de PVV ooit, om aan te tonen dat zelfs toen de 'stille meerderheid' wel érg stil was. Als je hetzelfde had willen doen, had je de peilingen van de PvdA moeten nemen waarin ze op 60 zetels stonden.
Maar belangrijker, het gaat hier niet om een partijbaas. Het gaat om een burgemeester die door de gemeenteraad is gekozen. Waarom zou de gemeenteraad de PvdA groot willen maken? Het grootste deel is van een andere partij. En je kan moeilijk beweren dat de gemeenteraad daar is neergezet. Die zijn gewoon (jawel: door het volk) gekozen.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:22

@bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:16
over een paar jaar is 80% uit het westen moslim

vooreenkeertjedan | 17-10-08 | 10:18

@ matthias reim

jij gebruikt toch ook diezelfde peilingen met je argument? Nu word je teruggepakt en ga je zeggen dat ze democratisch benoemd worden? Hoe rijm je dat met 100% pvda burgemeesters in de 10 grootste steden ?
En trouwens die democratische benoeming zit weinig democratisch aan. een 'democratische" benoeming zou een sollicitant hebben aangenomen.
En wat bedoel je met burgemeesters zijn officieël niet van een partij? Of bedoel je dat een burgemeester boven de raad moet staan ? Boven de wet(guusje nadorst) staan ze wel
Jij ziet toch ook wel dat dit een politieke benoeming is na de 'incidenten' van de laatste tijd.

The_Challenger | 17-10-08 | 10:18

Breaking news: ik heb net even gebeld met Casablanca. Ik mag daar geen burgemeester worden aangezien ik geen moslim ben en een NL-paspoort heb. Godtver. Discriminatie. Als ik dat verander willen ze er over nadenken. Moet ik alleen nog tegen m'n meissie zeggen dat ze de theedoek waar ze vanmorgen de ontbijt-spulletjes mee stond af te drogen binnenkort om haar heerlijke blonde lokjes moet dragen.

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 10:17

De sociale dienst raam ambtenaren in 010 staan al te juichen:
Onbeperkte vrijheid, butget overschrijving, malversaties, mismanagement enz.
Die wethouder die in 020 niet in staat was om de problemen van de sociale dienst op te lossen moet de grootste havenstad van Europa leiden.

Dus ergo Prof. Hoxha: het is in het verlengde van de krediet crisis, de volgende economisch crisis

Gradus Grafhengst | 17-10-08 | 10:17

Ik heb het helemaal niet met de PVV, maar gister bij DWDD hat Fleur een paar sterke argumenten. Vermeend kon het alleen maar winnen omdat hij en steeds harder, en arroganter zijn eerste stantpunt herhaalden, en werdt geholpen door Cohen. Miljarden over de balk gooien aan onrendabele windmolens, was een perfect plan, punt! Niets geen tegenargumenten op Fleur, gewoon doen alsof je tegenstander het niet snapt, typische PVDA politiek. En met zulke politiek moet Rotterdam, de motor van de Nederlandse economie het nu doen.

WaarDeWindWaait | 17-10-08 | 10:17

vooreenkeertjedannt
Daar heb jij dan weer gelijk in.
Al is de burgermeester van Dubai een moslim in een land waar 80 procent van de mensen uit het westen komt.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:16

Ach alle politici zijn niet te vertrouwen, zitten daar alleen voor eigen gewin en dragen niks bij aan een betere samenleving. Zie maar hoe eerlijk de verdeling van dit soort baantjes gaat (of het gebrek aan eerlijkhei en openheid daarin eigenlijk) dus of ze er nou een Mocro of een "echte" Nederlander neerzetten het is allemaal net zo erg. En idd, wat al meerdere boven mij hebben gezegd, de PVV had even een tijdje niks te melden omdat het over iets waar verstand voor nodig is ging (credietcrisis) dus die gebruiken dit gewoon als een pupliciteitsmomentje. Zelfs als hij op en top Nederlander in doen en laten zou zijn, kan hij nog niks doen aan dat dubbele paspoort want de wet van de Mocro's staat het niet toe je paspport in te leveren, dus die hele discussie is zinloos.

Capt. Iglo | 17-10-08 | 10:16

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:11
Gelukkig gebruik je argumenten.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:15

@brynnar
Democratisch zeg je?
Hebben de rotterdammers Aboutaleb gekozen?
Waarom mag dat niet van de PvdA denk je?

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:14

wat is er vreemd aan een marokkaanse burgervader in een marokkaanse gemeente?

vooreenkeertjedan | 17-10-08 | 10:14

@Tik tik | 17-10-08 | 10:05
Nu kan je zeggen dat er tussen loyaliteit en paspoort geen causaal verband bestaat. Maar als we nu eens als voorbeeld een Turk nemen (omdat zij wel van hun Turkse paspoort afstand kunnen doen). De enige reden waarom zij geen afstand doen van hun paspoort is omdat zij zich in enige zin nog verbonden voelen met dat land. Zo voelt een Turkse-Nederlander zich , als je het hem vraagt, Turk. Als je aan een Marokkaan vraagt wat hij is zal hij zeggen Marokkaan, en geen Nederlander. Er is dus wel degelijk een causaal verband tussen paspoort en loyaliteit, want als dit er niet zou zijn waarom zou dan niet iedereen (m.u.v. Marokkanen, want dit is niet mogelijk) zijn niet-Nederlandse paspoort 'opzeggen'?

R0gerthat | 17-10-08 | 10:13

Brynnar | 17-10-08 | 09:59
Ik denk dat jij je bij de volgende verkiezingen behoorlijk beroerd gaat voelen.

LifeCatcher | 17-10-08 | 10:11

Ik denk ook dat LR terecht zegt dat Aboutaleb een carrièrepoliticus is (al dan niet als schaakstuk van eigen achterban). Hij maakt de klussen waar hij aan begint niet af. Denk maar niet dat hij zoals Peper of Opstelten een fatsoenlijke termijn zal aanblijven in Rotterdam. Zodra hij minister kan worden (allah verhoede) is hij weg.

Dommelsch | 17-10-08 | 10:11

@Matthias
Een burgermeester is in de praktij een politiek figuur en zeker in de grote steden. De procedure met een voordracht is net zo ondemocratisch als een benoemde burgermeester. Niet voor niets zijn PvdA en CDA mordicus tegen de bevolking die zelf kiest.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:11

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 10:11

Als die misselijk makende zoetgevooisde ayatollah Aboutaleb hier in Mokum burgemeester zou worden, zeg ik: ontketen de revolutie maar, werp de barricades op en trek alle klinkertjes en kinderhoofdjes maar uit het plaveisel op de dam en in de straat. Op naar de stopera in protest!
Staan ze in het niet te benijden Rotterdam nou straks echt in rijen van tien dik, hem op dat tochtgat genaamd de Coolsingel op te wachten, om hem vrolijk toe te zwaaien en te verwelkomen in die Maasstad, rare jongens hoor ...... die Rotterdammers?!?
Belachelijk dat Marokkanen en Turken met hun dubbele nationaliteit overheidsfuncties mogen bekleden.
Opmerkelijk is dit artikel van het vrije volk, dat suggereert dat afstand doen hiervan wel degelijk mogelijk zou zijn:
www.hetvrijevolk.com/?pagina=2788&...
Deze link mag er ook wel ff bij, aangaande de dubbele loyaliteit c.q. de feitelijke afwezigheid van een ondubbelzinnige 100% loyaliteit naar NL toe:
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/02/v...
Gelukkig mag Aboutaleb, zo heeft hij zich wel eens stamelend onder druk laten ontvallen (Notabene dit is +/- een jaar terug op camera vast gelegd in 't nieuws), dan wel weer in NL ter aarde worden besteld, mocht hij hier komen te te overlijden ipv op vakantie in zijn thuisland Marokko. Dat is dan een hele geruststelling, heb daar door echt 't gevoel dat hij toch bij Nederland hoort (NIET)!
Ik ben geen Wilders adept, maar ik denk niet dat ik nog één seconde na hoef te denken waar ik straks op ga stemmen!

GeinPonempie | 17-10-08 | 10:10

The_Challenger | 17-10-08 | 09:28
En wat betreft je eerste punt: niet relevant, Aboutaleb is in Marokko geboren en op zijn 15e (meen ik) naar Nederland gekomen. Nog afgezien dat ik niet zou zien waarom je niet iets met je geboorteland mag hebben, als je ondertussen je leven hebt opgebouwd in een ander land. Kijk maar hoeveel ex-Rotterdammers hier kwaad zijn dat 'hun Rotterdam' nu een Marokkaan als burgemeester krijgt.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:10

Wat is GeenStijl toch een heerlijk afzeik site.... En met een goede functie: lekker zeiken=afreageren..... En dan gewoon verder gaan.. Leven ABOETJETALEB

qweras74 | 17-10-08 | 10:10

Dhr Abu lijkt mij op zichzelf een hele geschikte burgermeerster. Ik zou niet zo snel een inhoudelijke reden kunnen bedenken waarom hij niet zou functioneren. Maar gevoelsmatig is dit weer een stapje naar een andere samenleving. Ja, ik weet dat alles verandert en dat Nederland geen eiland is. Maar als ik zo naar de afgelopen vijfentwintig jaar kijk, denk ik niet dat we erop vooruit gaan. En dat komt mede door die vele kleine stapjes. De argumentatie tegen één van die stapjes klinkt (vaak) dom. Maar alle achtereenvolgende stapjes bij elkaar doen me toch wel schrikken. Overigens alle respect voor Aboutaleb en voor alle andere medelanders die het goed doen (ze zijn er). Maar ook niet overdreven veel. Meedraaien in een maatschappij is namelijk de norm. Je zou niet anders mogen verwachten.

howthewestwaswon | 17-10-08 | 10:09

Het is toch niet meer dan logisch dat van een stad waar 3/4 van de bevolking allochtoon is de burgemeester dat ook is...

HetPhantom | 17-10-08 | 10:09

@ Permanent | 17-10-08 | 09:58

Maar tegen de Duitsers konden we nog in het verzet,afknallen was algemeen geaccepteerd,en je kreeg er na de bevrijding zelfs een medaille voor of een pleintje naar je vernoemd.

captainobvious | 17-10-08 | 10:08

-weggejorist-

br00djeaap | 17-10-08 | 10:08

awdawdawdaw

mohammed20 | 17-10-08 | 10:08

Het gerucht gaat dat hij zijn marokkaanse paspoort de maas ingooit en zijn naam gaat veranderen in Anton Teuben eeh..... Mussert bedoel ik.

Dik 65 jaar geleden dat de burgemeesters(van de 10 grootste steden) in dit land van 1 partij waren.

Na de banken weet de pvda de steden te nationaliseren

The_Challenger | 17-10-08 | 10:08

Het is weer komkommertijd voor de PVV. Krijgen ze weer aandacht en dan hoef je niet over de echte problemen te lullen.

P.S.
Heeft Wilders niet een vrouw uit het oostblok ?? Volgens mij is dat een gevaarlijke spion. Of zijn vrouw het land uit of Wilders de kamer uit !!!

helderejan | 17-10-08 | 10:08

Burgermeester van R'dam is ook Burgermeester van de haven. Wie slaagt in de stad maar faalt in de haven, gaat het in R'dam niet redden. Peper had dat goed door, Van der Louw niet. Met internationale handelsmissies naar Tokio, New York, Dubai, etc. zal zijn afkomst geen enkele rol spelen, of zelfs een voordeel zijn.
Maar ik hoop dat ie geschikt is voor dit deel van de taak. Is een heel ander spelletje dan buurtschoffies in toom houden, en de belangen zijn mega-groot.

hekkesluiter | 17-10-08 | 10:08

aardappelninja
In Amsterdam Zuidoost staan scholen waar 20 keer zo veel geld te besteden is per kind als er aan een Ndl kind wordt besteed op een ndl school. Dat krijg je ervan als je in plaats van hard aanpakken iedere keer een zak geld parkeert bij probleemwijken. Twee leraren in een klas van 17 kinderen tegenover 1 leraar per 28 kinderen met een vrijwillige gevraagde bijdrage van 1000 euro voor de extra begeleiding.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:08

The_Challenger | 17-10-08 | 09:28
Dat zijn wel peilingen van enige tijd geleden, maar op zich doet dat er ook niet veel toe. Burgemeesters worden voorgedragen door de gemeenteraad. Die zijn keurig democratisch gekozen. Officieel zijn burgemeesters niet van een bepaalde partij. Als de gemeenteraad (die grotendeels uit andere partijen dan de PvdA bestaat) besluit dat een bepaalde burgemeester geschikt is voor een functie, zal dat wel zo zijn. En daar is niets ondemocratisch aan.

Matthias Reim | 17-10-08 | 10:07

Even afgezien van dat gelul van de PVV en de kwaliteiten van Achmed, vind ik het een misselijke streek van de PvdA om de man naar voren te schuiven. Dit is een slag in het gezicht van de Rotterdammer die ziet dat de stad tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen met hulp van allochtone electoraat van hem is afgepakt en er nu nog een Marokaanse burgervader bij krijgt ook.
De leefbaren zijn kwaad en dat is volledig te begrijpen.

En de Volkskrant vanmorgen'? "Einde aan de Achterkamertjespolitiek". Ongelofelijk.

wilmeister | 17-10-08 | 10:06

R0gerthat | 17-10-08 | 10:01
Loyaliteit word ook echt bepaald door het paspoort. Kansloos punt. Zie ook wat basset hound 10.01 zegt. Aboutaleb heeft z'n loyaliteit aan NL reeds bewezen en hij is denk juist in staat rel-mocro's aan te pakken. Hij ziet ook wel in dat die lui het verpesten voor iedereen (alloch- & autochtoon).

Tik tik | 17-10-08 | 10:05

Brynnar | 17-10-08 | 09:59

lekker dom blijven en mensen die tenminste eerlijk participeren aan de democratie in een hoekje zetten. Houd daar toch eens mee op!

Creaguurder | 17-10-08 | 10:03

@brynnar
100 keer liever de Spaanse, Griekse, Zuidfranse, Portugese of Itiliaanse fascistische cultuur dan het Ndl multiculturalisme.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:03

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 09:56
Ik vind hem niet zo goed geintegreerd. Als zijn zus liever een niet moslim dan een moslim heeft vind hij dat niet goed. Leuk signaal is dat. Wel een echte PVDAer natuurlijk, hij heeft ons hier in 020 geheel in PVDA traditie van 400.000.000 euros afgeholpen zonder daar enig resultaat mee te boeken.

aardappelninja | 17-10-08 | 10:03

Casablanca aan de maas, Havanna aan de waal, Ankara aan de ijssel en Islammerdam.
Het gaat goed met Nederland. Doorlopen graag. niets meer te zien hier.
Nederland toont tekenen van herstel zei Balki afgelopen week. Zou hij voorkennis hebben gehad in het gevalletje aboutaleb?

The_Challenger | 17-10-08 | 10:02

Hij kan zijn paspoort doormidden knippen of laten verlopen. Als hij dan naar Marokko wil kan hij dat met zijn Nederlandse paspoort doen. Dan mag Marokko gaan aantonen dat hij wel Marokkaan is. Gezien de bureaucratische teringzooi en de oplichtingspraktijken op het consulaat is al weer terug van zijn bezoek aan de familie voordat er daar een vijg wakker is.
Nog een reden om het paspoort op te geven: als je trouwt moet je een bruidsschat betalen. Dat komt op de akte te staan. Bij aankomst in Marokko mag je daar belasting over betalen.
www.maroc.nl/forums/archive/index.php/...

Handboek | 17-10-08 | 10:02

@ Gallisch | 17-10-08 | 09:56
Nee, zie je verkeerd. Het gaat mij er om dat iedere vorm van schijn van een ongewenste invloed wordt vermeden. Je kunt niet met 1 been hier en 1 been in Marokko, Tukije, Zwitserland of waar dan ook staan. Onpartijdigheid en objectiviteit.

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 10:01

Als ik aan Ahmed denk dan kan ik mij niet aan de gedachte onttrekken dat hij Wethouder was in 020 en het daar volkomen eens was met het "pappen en nathouden" beleid van Cohen ten aanzien van tuig van zowel autochtone als allochtone afkomst. Kopje thee hier, wazige jongerenwerker, daar afijn we kennen het allemaal wel. Opstelten daarentegen is hier beslist het tegenovergestelde van. Ahmed vind ik een sympathieke vent maar geen geschikte kandidaat voor het burgemeesterschap van Rotterdam. De discussie over zijn dubbele paspoort is ondertussen wel achterhaald want hij kan toch ook gewoon staatssecretaris zijn en daar hoor ik ook niemand meer over.

basset hound | 17-10-08 | 10:01

@Brynnar | 17-10-08 | 09:55
Hej huilbaby, als je goed je actualiteiten programma's volgt, heb je gisteravond bij P&W kunnen horen van een PVV'er dat het de PVV niet om Aboutaleb zelf te doen is, omdat dit geen persoonlijke vete is, maar dat het te doen is om het feit dat ze het er niet mee eens zijn dat iemand met een dubbel paspoort bv burgemeester kan worden in Nederland. Want zo is een paspoort niet alleen een papiertje, maar het staat ook ergens voor, namelijk je loyaliteit met dat land. Een burgemeester moet loyaal zijn aan 1 land, namelijk dat land waarin hij burgemeester is. Dus als je inhoudelijk probeert te reageren op de standpunten van de PVV kan je beter eerst goed luisteren naar wat de PVV inhoudelijk zegt.

R0gerthat | 17-10-08 | 10:01

-weggejorist-

bijtertje1001 | 17-10-08 | 10:01

@Einde van de Domheid
hij zei ook steeds hetzelfde...

Kerby | 17-10-08 | 10:00

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 09:59

Brynnar | 17-10-08 | 09:55

Allemaal ja en amen zeggen tegen onze grote leiderspartij PVDA, toch?
Allemaal op den knieën. Ander geluid of kritiek op de benoemingen worden niet getolereerd.

Nee, de linksen zijn nu wel heel erg fascistisch aan het worden met hun wil is wet doctrine. Maar dat is bekend, en iedereen houd lekker zijn bek en zet kritiekhebbenden in een hoek als facist of racist etc. Kots kots.

Erg dapper dus van de PVV dat zij nog wel enig tegengeluid laten horen en hun bezorgdheid uitten.
Daar is ons partijenstelsel voor. Een democratie!

En als democratie je als PVDA-er niet zint, moet je maar opdoffen naar Iran ofzo.

Creaguurder | 17-10-08 | 09:59

De geleidelijke allochtoonse islamitische bezetting van Nederland is nog erger dan de Duitse bezetting, die maar 5 jaar duurde. Deze duurt net zo lang totdat wij in de vaart der volkeren zijn opgenomen. En Hans Laroes trots dat hij de 1e burgemeister 6 1/4 van Rotterdam kon aankondigen van Finse afkomst. Zou hij deze parallel begrijpen en die ook inzien?

Permanent | 17-10-08 | 09:58

Brynnar | 17-10-08 | 09:55
Wie is we?

LifeCatcher | 17-10-08 | 09:57

Had ook een beetje medelijden met Sorensen gisteren bij NOVA, de man kwam niet eens aan het woord.

Einde van de Domheid | 17-10-08 | 09:57

@zumkotsen
Volgens mij is Den Haag van de VVD, kleinigheidje.

allesisfijn | 17-10-08 | 09:57

Mocro's zien de bui al hangen. Aboutaleb is geen 'knuffelaar' Eerder een knuppelaar en dat zal tijd worden. Dat dubbele reisdocument is niet zijn schuld en anders moet R'dam maar burgemeesters ruilen met Gouda :))

Biels | 17-10-08 | 09:57

Met de benoeming van Ahmed Aboutaleb, heb ik geen probleem, sterker nog ik denk dat iemand als hij zeer geschikt is om de opvolger van Opstelten te worden. Wat mij betreft is de grootste verdienste van Opstelten dat hij rotterdam het gevoel heeft gegeven dat het goed gaat met rotterdam. Eigenwaarde is wat Rotterdam nodig had. Wat de stad nu nodig heeft is iemand die af en toe bereid is om zeer onpopulaire maatregelen te nemen. Ahmed AboutalebMag dan in Rotterdam niet onthaald worden als meest geliefde burgermeester. Hij zal waarschijnlijk ook zolang hij burgermeester is niet populair worden. Ik denk echter dat deze man hier toe bereid is.
Het feit dat het een (zeer)goed geintergreerde allochtoon is, betekend waarschijnlijk dat hij zich in kan leven in de reacties van zowel moslims als Autochtonen op beleid.
Alleen een beetje HEEL erg jammer van dat dubbele paspoort.

p.s. Ik ben Rotterdammer.
p.p.s Ik weet dat ik dyslexties ben.

Den_Uitvreeter | 17-10-08 | 09:56

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:50
Ach, als je een symboolgebaar als het verbranden van een paspoort als een 'daad' beschouwt die een einde maakt aan het geneuzel, prima. Mij gaat het meer om zijn daden als politcus. Juist dat paspoortgedoe vind geneuzel in de marge. Kennelijk hecht jij veel waarde aan symboolpolitiek.

Gallisch | 17-10-08 | 09:56

-weggejorist-

Brynnar | 17-10-08 | 09:55

ff voor de de duidelijkheid he, 10 grootste gemeenten van 0031:

Amsterdam: PvdA
Rotterdam: PvdA
Den Haag: CDA
Utrecht: PvdA
Eindhoven: PvdA
Tilburg: PvdA
Almere: VVD
Groningen: PvdA
Nijmegen: D'66
Haarlem: PvdA

zum kotzen | 17-10-08 | 09:54

Vind Aboutaleb ook niet zo'n goede bestuurder eigenlijk. Heeft niets met zijn politieke huis of komaf te maken.

Einde van de Domheid | 17-10-08 | 09:54

antizanic | 17-10-08 | 09:49

Dus jij vind het goed dat de PVDA hun burgemeesters en wethouders en staats secretarissen wel op afkomst en kleur selecteerd?

En dat veel van die marokaanse dubbele paspoort bestuurders lid zijn van de kolonisatiecommissie van de koning van Marokko?

Creaguurder | 17-10-08 | 09:54

@Frankster001
dus jij bent een vmbo-er met slechte kennis over WW2?

Kerby | 17-10-08 | 09:53

@il barbiere 09:51
ROTFL, pwned!

kapotte_stofzuiger | 17-10-08 | 09:53

Ik vind het een verbazingwekkende keus. De term jobhopper komt dan in beeld. What is next? Abou naar EU of VN? Die indruk blijft want hoppers settlen meestal niet. Had Leers een goede man gevonden voor Rotterdam en ervarener.

Einde van de Domheid | 17-10-08 | 09:53

PPuk | 17-10-08 | 09:29
Agema deed goed haar best, maar werd er redelijk afgeboekt in de discussie. Eerst door Vermeend en later door Cohen (gedeelte over de zorg). PVV wil laten zien geen one-issue partij te zijn, maar op deze manier zet dat weinig zoden aan de dijk.
.
Een Soort Iets | 17-10-08 | 09:40
Wat een mooie woorden en leuk je hoofdletter gebruik! Denk dat je kan stellen dat carriereplanners voor het grootste gedeelte werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Niks mis mee, prima zelfs. Gezien het feit dat socialisten van huis uit minder vertegenwoordigd zijn in het bedrijfsleven lijkt het me raar om te stellen dat "... Socialisten vooral geboren Baantjesjagers zijn...".

Tik tik | 17-10-08 | 09:53

@ Hellsmurfje | 17-10-08 | 09:49
spijker, kop enzo...

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:53

Nu Amerika waarschijnlijk een zwarte president krijgt kunnen wij uiteraard niet achterblijven...

allesisfijn | 17-10-08 | 09:52

Hoe je het ook bekijkt.... het is een blijft een PvdAer

Meurende Felix | 17-10-08 | 09:52

Buiten het feit dat Aboutaleb een dubbel paspoort heeft, marokkaan is én moslim is, zit hij ook nog eens bij de PvdA. Nu ben ik het met het eerste gedeelte al niet eens, dat iemand met een dubbel paspoort burgemeester kan worden van bijna de grootste stad van Nederland, maar dat deze dan ook nog eens van de PvdA is, is helemaal belachelijk. Van iedere grote stad in Nederland is een PvdA'er burgemeester, dit moet toch niet kunnen. In Rotterdam is Leefbaar Rotterdam een van de grootste partijen, waarom dan geen Leefbaar Rotterdam-burgemeester?? Bovendien is het aantal PvdA-burgemeesters onevenredig verdeeld met het aantal PvdA-stemmers. Ik dacht dat Nederland altijd zo prat ging op haar democratie. Dat anno 2008 de burgemeesters nog steeds aangewezen worden ipv gekozen, is toch niet meer normaal en als je dan al burgemeesters aanwijst doe dat dan ook in verhouding met het aantal stemmers voor die partij!

R0gerthat | 17-10-08 | 09:52

@ mij
klop = klok

il barbiere | 17-10-08 | 09:52

Gewoon je klus afmaken?

azoturie | 17-10-08 | 09:51

spurno | 17-10-08 | 09:40
U heeft de klop wel horen luiden maar u heeft waarschijnlijk geen idee waar de klepel hangt. Mevrouw Albayrak is van Turkse komaf en zal derhalve geen zitting nemen in de adviescommissie van de Masrokkaanse koning.
www.wereldomroep.nl/actua/nl/nederland...

il barbiere | 17-10-08 | 09:51

@ Gallisch | 17-10-08 | 09:45
Ja, pik, ik snap je wel. Ook dat van de familie enzo, maar die kunnen ook hier naartoe. Als ze daarna maar weer terugvliegen. Maar het draait hier juist om "geen woorden, maar daden", dat is de 010-lijfspreuk. Het is in Nederland gewoon écht te laat voor dit soort discussies, dit land hangt al van onduidelijkheden en geneuzel in de marge aan elkaar, mogen we dan van een aanstaand burgemeester van de 2e stad van Nederland misschien verlangen dat 'ie een keihard standpunt inneemt? Niet alleen ten opzichte van uitschot en uitwassen, maar ook voor zichzelf?

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:50

Het duurt een stuk langer, maar de inname van Rotterdam door moslims gaat er een stuk minder geweldadig aan toe dan die door de Duitschers.

hekkesluiter | 17-10-08 | 09:50

Al heette hij Piet Jansen, nóg een PvdA-er als burgemeester van een grote stad (na A'dam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Breda, Tilburg) is te belachelijk voor woorden.

zum kotzen | 17-10-08 | 09:50

Met Aboutaleb is niks mis. En met het burgemeesterschap komt het wel goed.
Wie zou Pastors als familie willen hebben? Die halve gare domineeszoon die niet tegen zijn verlies kan. En dan dat stelletje kneuzen van PVV die nog geen alinea nederlands kunnen schrijven of begrijpen. Weg met die gasten.
Stop met deze tijdverspilling en dit gezanik.

antizanic | 17-10-08 | 09:49

Het blijft uiteindelijk wel een feit, als de gemiddelde capuchon mocro zich op dezelfde manier zou ontwikkelen als Aboutaleb, dat we dan geen mocro probleem hadden gehad.

Hellsmurfje | 17-10-08 | 09:49

Ik ben heel erg blij dat ik een aantal jaren geleden Rotterdam al ontvlucht ben. Ongelooflijk dat nu een PvDA'er burgemeester lijkt te gaan worden van deze Havenstad. Bovendien is hij ook nog eens een kankermarrokaan (voordat dit weggejorist wordt: Aboutaleb vindt dat een dergelijke benaming best moet kunnen. Zie: www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?o...)

Frankster001 | 17-10-08 | 09:49

.. zapper | 17-10-08 | 09:41
je spreekt jezelf tegen

spurno | 17-10-08 | 09:47

75% van de Rotterdammers zou deze mocro nooit kiezen als burgemeester, maar in onze linkse heilstaat hoeven we ons daar gelukkig ook niet druk over te maken,kiezen.

captainobvious | 17-10-08 | 09:46

@Gallisch | 17-10-08 | 09:45 ik zeg niet dat het mij interesseert, wat ik zeg, dat als ie zou willen, ie het wel degelijk kwijtkan. Of dat goed doet, om in gesprek te gaan met probleemmarokkanen in Rotterdam betwijfel ik. Maar het kan wel..

..zapper | 17-10-08 | 09:46

Drie van de vier grote steden in handen van de partij die de gekozen burgermeester om zeep hielp. Om via achterkamertjes aan de macht te blijven! De PvdA verstaat alleen de taal van aanslagen en Wilders moet niet slap een debat aanvragen maar als hij een patriot en een democraat is weet hij wat hem werkelijk te doen staat.

bijtertje1001 | 17-10-08 | 09:46

dat gelul van: Ik kan mijn paspoort niet kwijt. Natuurlijk kan het kwijt. Een lucifer doet wonderen, en met een dergelijk gebaar zou aboe meteen een enorm aantal mensen voor hem over de streept trekken. Juist het feit dat hij ndat weigert maakt hem verdacht, zoals alle mocro's wat mij betreft verdacht zijn.

jan-lul-de-behanger | 17-10-08 | 09:46

@ Barbier

Hoezo dom lullen? Als ik mijn verlorengewaande paspoort niet inlever als ik hem terugvind en dan dus 2 paspoorten heb die ik naar believe gebruik dan ben ik in overtreding.
Als je geen sterker argument heb dan dom lullen, dan zou ik maar weer netjes gaan knippen supergonzo

Over je discriminatie gelul van je marokkanse vriendje heb ik geen ander woord dan anoniem solliciteren geflopt in amsterdam en nijmegen. Ik heb zelf een baan bij een P&O en wij zoeken gewoon de beste kandidaten uit. Dat 1 moslimallochtoon van de 50 sollicitanten op een MBO-baan en hoger solliciteert kan ik niets aan doen.

The_Challenger | 17-10-08 | 09:45

.. zapper | 17-10-08 | 09:38
Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:39
Ik weet het naadje van de kous niet, maar ik kan me voorstellen dat als Abu zijn paspoort in de Maas zou gooien, hij wellicht Marokko niet meer in mag. Daar woont familie van hem geloof ik. Dat hoef je toch niet van hem te vragen? Wat kan mij dat Marokkaanse paspoort schelen als hij ook een NL-paspoort heef en als hij in woorden en daden ingeburgerd is?

Gallisch | 17-10-08 | 09:45

JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:09
Dom? Die vermeend zeker. 15-20 mijard... Weet je wel hoeveel geld dat is? En zeker ook niet begrepen dat die molens de helft van de tijd niet draaien (technische mankementen), veel onderhoud nodig hebben, na 20 jaar afgeschreven, het op zee zeer zwaar voor de kiezen krijgen door het zoute water, enz.
Dan is Mevr. Adema's oplossing van kernenergie een veel betere investering.
Door bangmakerij probeert men zo niet economische projecten er door te drukken, snap je? Als het economisch haalbaar zou zijn geweest waren die projecten allang door commerciele bedrijven opgezet. Kernenergie mag gewoon niet van de politiek.

Pietje Pukje | 17-10-08 | 09:43

De harde kern van de hoofdstedelijke voetbalvereniging zou zingen dat het volk van Abraham de baas is in Rotterdam.

Kingeef1975 | 17-10-08 | 09:43

als je geen inhoudelijke argumenten hebt ga je maar eindeloos trappen tegen het dubbele paspoort... hoe klein kun je denken.
pvv/leefbaar weet dat het toch niet kan dus hebben ze een eindeloze stok om mee te meppen... geen inhoud, alleen symboliek, het lijkt wel religie.

Kerby | 17-10-08 | 09:43

Nou staan de deuren voor de marokkaanse geheimedienst wagenwijd open....

smaakloos | 17-10-08 | 09:43

@ il barbiere | 17-10-08 | 09:37
Ja, leuk allemaal hoor, maar ik heb nieuws voor je. Jezus kon ook niet dood, zie jij hem (sorry: Hem) ergens? Als Jezus dood kon, kan Aboutaleb zijn paspoort kwijt.

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:43

Als hij veel gezeik wil voorkomen levert tie zijn 2e paspoort in. PVV houdt dan op met bitchen en de Nederlanders geven hem extra kudo's. Bij onze Mocro medelanders valt dit misschien anders... Maar who cares?!

Dat hij te Amsterdams is moet geen probleem zijn. Een Nederlander is een Nederlander dus niet zielig gaan doen over onderlinge concurrentie. (vast iets tussen Ajax en Feyenoord, boeiuh dus)

Denk dat deze meneer wel goed is voor Rotterdam.

Martinus_van_Oranje | 17-10-08 | 09:43

Kom op Fleur, doe je best, als het niet lukt om hem te pakken op z'n mocroroots of Amsterdammer zijn, kun je proberen kamervragen te stellen over zijn brildragendheid, die vast niet te goede komt bij het snel zicht krijgen op de complexe problemen in Rotterdam (denk aan spatwater vanuit de havens).
En nu graag even inhoudelijk worden ja?!

Brimstich | 17-10-08 | 09:42

Want vindt Máxima van de aanstelling?

Schoorsteenveger | 17-10-08 | 09:42

www.fleuragema.nl/?page_id=22

Leuke opsomming van levensactiviteiten heeft mevrouwtje:
".....
Medewerker restaurant (jun. 1994 – sept. 1999)
Schipper op jongerenzeilkampen (onbezoldigd, jun. 1994 – jul. 1997)
..."

hackeraki | 17-10-08 | 09:42

@spurno | 17-10-08 | 09:40 over het algemeen heeft gezond verstand de overhand op GS, dus ga nou niet krijssen over links of rechts, want dat is wat mensen zonder gezond verstand bezigen als ze geen politieke uitweg meer weten.

..zapper | 17-10-08 | 09:41

Tis ook te gek voor woorden met zn dubbele paspoort en al helemaal dat hij door de gemeenteraad wordt gekozen en de burgers van Rotterdam er zelf nu niets over kunnen zeggen. Ohja en dan is ie ook nog gematigd moslim zn pa is een imam en hij is van de PVDA fijn....

Maargoed de PVV heeft toch nog niks te zeggen in de politiek dus hun bezwaar zal wel weer de prullebak in worden gesodemieterd.

Berno | 17-10-08 | 09:41

Waauuw het lijkt wel of links ook al de overhand begint te krijgen hier op gs... Die man heeft de schijn van een dubbele nationaliteit en zou geen overheidsfunctie moeten mogen bekleden, DOH, CMON, die albayrak zit zelfs in een adviescommisie aan de de koning van marokko (de homo)

spurno | 17-10-08 | 09:40

Los van het feit dat dit gewoon een opstapje is naar - zo voorspel ik - het burgemeesterschap van Amsterdam.... want Socialisten zijn vooral geboren Baantjesjagers én Geldspendeerders, kortom opportunisten van het ergste soort, is het ergst van al de procedure...

De Socialisten hebben op één of andere wijze nog steeds - ook al staan ze ver in de min in de opiniepeiligen - de touwtjes in NL strak in handen!

Daar waar men zijn zakken kan vullen, of het nu de Omroepen zijn, of als Bestuurder, zijn zij er als de kippen bij, om deze baantjes én Macht onderling te verdelen.

Want mooi weer te spelen, zalvende woorden te spreken, en met een bord voor je kop blijven preken over éénheid voor een parochie die toch ééns moet groeien... daar zijn ze voor in de wieg gelegd.

Dit Rode Kaste verscheurt het land meer en meer, en brengt NL zeer ernstige schade toe...

Wanneer wordt nu eindelijk eens de macht van dit arrogante zooitje gebroken ?!

Een Soort Iets | 17-10-08 | 09:40

Kennen we deze nog ?

Jullie zijn hier de Allochtonen !
Aldus Bouchra Ismaili, deelraadslid voor de PvdA in de Rotterdamse wijk Charlois

Ook een gemeende uitspraak van zo'n kolonisatiecommissie lid van de koning van Marokko met dubbel paspoort.

Need i say more?

In de oorlog werdt Rotterdam gebombardeerd, nu wordt het van binnenuit vernietigd en omgeturnd tot islamisatie kolonie. Allemaal volgens de wil en toedoen van de PVDA! Allemaal weer op pvda stemmen hoor.... Zij mogen lekker op afkomst selecteren en hun wil is wet.
Niet voor niets dat marokaanse bedreigers zoals de kansenjongeren en mvr. Bouchra Ismaili gewoon mogen doorgaan ermee. Iedereen die daar kritiek op uit, zal vermorzeld worden of anderszins het leven onmogelijk gemaakt.

Leve de PVDA!

Creaguurder | 17-10-08 | 09:40

@il barbiere | 17-10-08 | 09:37 alsof Marokkanen zich wel altijd netjes aan de wet houden, ik krijg een lachtstuip!

..zapper | 17-10-08 | 09:39

@.. zapper
Voor mij was het nieuws en GS waardig.
Overigens is de financiele redactie van de Televaag meestal goed ingelicht.

kapotte_stofzuiger | 17-10-08 | 09:39

Vertrouw die man voor geen 5 cent.
Iemand met 2 paspoorten mag geen hoge positie bekleden.
Je kunt geen 2 landen dienen en is de geheime dienst van marokko al op bezoek geweest?

gerrit5042 | 17-10-08 | 09:39

@ Gallisch | 17-10-08 | 09:35
Super de Boer; lucifers in de aanbieding. Laat 'm maar een statement maken "ik kan er niet van af, maar ik doe het toch want ik ben Nederlander".

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:39

PPuk | 17-10-08 | 09:29
Vermeend was echt de winnaar van die discussie met haar. Ook zonder de steun van de rest van het tafelgezelschap zou hij haar opgerold hebben. Ik was het inhoudelijk met haar oneens, en toch kon ik betere argumenten bedenken voor haar standpunten dan zij zelf naar voren bracht.

Gallisch | 17-10-08 | 09:39

@Gallisch | 17-10-08 | 09:35 als ik ergens afstand van doe, interesseert mij het geen ruk of de gever het daar mee eens is.

..zapper | 17-10-08 | 09:38

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:33
Een marokkaan kan geen afstand doen van zijn paspoort. Dat is nu eenmaal de wetgeving in Marokko. voor de Marokkaanse wet is het: eens Marokkaan, altijd Marokkaan. www.elsevier.nl/web/politiek/verdonkwi...

il barbiere | 17-10-08 | 09:37

dat gelul van: Ik kan mijn paspoort niet kwijt. Natuurlijk kan het kwijt. Een lucifer doet wonderen, en met een dergelijk gebaar zou aboe meteen een enorm aantal mensen voor hem over de streept trekken. Juist het feit dat hij ndat weigert maakt hem verdacht, zoals alle mocro's wat mij betreft verdacht zijn.

jan-lul-de-behanger | 17-10-08 | 09:37

Belachelijk dat een moslim met de Marokaanse identiteit hier burgermeester kan worden. Is de president van Dubai een Itiliaanse katholiek?

bijtertje1001 | 17-10-08 | 09:37

@ il barbiere | 17-10-08 | 09:30

Heb je ook gelijk in, maar hij zou eens onder 'Johan de Wit' moeten solliciteren voor een stageplek, en da daar aangekomen uitleggen waarom. Aan de andere kant, ik heb zowel op het HBO als in de praktijk ook zat Mocro's aangetroffen die geen knip voor de neus waard waren. En dat waren er, helaas voor 'de goeden', relatief gezien toch meer dan diezelfde 'goeden'. En dan krijg je inderdaad een naam als groep, datzelfde ervaar ik ook omdat ik er wat 'skater' uit zie. Maar goed, ik accepteer het en ga er op mijn eigen manier mee om. Zou hij ook kunnen doen.

Nlz® | 17-10-08 | 09:36

@kapotte_stofzuiger | 17-10-08 | 09:31 ik snap de ophef van de Telegraaf niet zo, aangezien het volgens mij al van begin af aan bekend is dat het om geleend geld gaat dat de provincies en gemeentes hebben herbelegd? Zuigt zwaar, maar waarom de Telegraaf daar nu pas op tilt van gaat en niet direct, dat vind ik beetje vreemd. Wellicht proberen ze het 'interessante' nieuws over zoveel mogelijk dagen te spreiden ofzo, door iedere keer weer een slice vrij te geven.

..zapper | 17-10-08 | 09:36

@ danny3960

En dan moet je je nog afvragen wat voor sollicitatieprocedure is gebruikt en hoe die is uitgevoerd. Ik zou wel willen weten uit wie de vertrouwenscommissie bestond naast marco pastoors.

Het NOSS-staatsjournaal bericht er nu over dat de benoeming goed is gevallen.

Leatitia Griffith was een goede keuze geweest. Nog liever Fleur Agema natuurlijk. die wil de moord op een rotterdammer verder uitzoeken net als ik.

The_Challenger | 17-10-08 | 09:36

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:33
Hoe vaak moet het nog gezegd worden? Een Marokkaan kan zijn paspoort niet kwijt.

Gallisch | 17-10-08 | 09:35

Van mij mag die hoor maar maak verdomme eens af waar je aan begint! Zodra er een leuker baantje langskomt laten ze alles vallen waar ze mee bezig en beginnen vrolijk weer aan iets nieuws. Je hebt er zelf voor gekozen om in een kabinet als staatssecretaris aan de slag te gaan.... doe dat dan!

waki-gatame | 17-10-08 | 09:34

@ PPuk | 17-10-08 | 09:29
Toegegeven, Vermeend z'n mimiek was misschien wat overdone, maar ga jij maar lekker hersens ontdekken bij die Agema. Heb je voorlopig wat te doen.

JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:34

Ik hink enorm op twee gedachten. Enerzijds; deze dude is prima ingeburgerd, lult uitstekend Nederlands, gaat problemen - evt. met kudt-mocro's - niet uit de weg, maarrrrrr... als je nou zo nodig in de NL-politiek wilt óf hier permanent wil verblijven... dan noem je jezelf geen Marokkaan, Turk of whatever meer. Als je 2 paspoorten hebt doe je dat wel. Geen speld tussen te krijgen. Die gozer van van de week met z'n "Ik ben een Turk", weet u die nog? Neenee, als je hier woont en leeft, hier de lusten geniet en de lasten draagt... dan zie je af van wat je je verbeeldt te zijn. Dan ben je Nederlander. Dan praat je Nederlands en je gedraagt je Nederlands, volgens de normen en waarden zoals die hier gelden. Zo niet: doei wat mij betreft. Let wel: het gaat dus niet om het kleurtje dat je op je smoelwerk hebt, dat interesseert me niet. Hoe gedraag je je, dat is boeiend. Aboutaleb is ergens anders geboren, oké prima, maar hij is dus wél volledig ver-Nederlandst. Helemaal top, maar dan moet het ook geen probleem zijn om bye-bye tegen je Marok-paspoort te zeggen. Toch? Als 'ie dat doet en objectief blijft mag 'ie wat mij betreft 010 gaan besturen.

Multiflauwekulti | 17-10-08 | 09:33

Lijkt me geen slechte voor die post.
Snap de PVV niet. Hij is goed geIntegreerd, goede baan en durft bij Rif-gerelateerde incidenten beestjes bij de naam te noemen...... snap niet dat ze hem nog niet hebben gevraagd om lid te worden. Maar ja, dan is Geert niet meer de kopman

#34 | 17-10-08 | 09:32

Dat zal de koning van Marokko beslist leuk vinden.
De haven in handen van Aboutaleb.

Kunnen ze ongebreideld mensen en drugs smokkelen en het wachten is tot de officiële voertaal Marokkaans wordt .

Rotterdam eens ben je gebombardeerd door de vijand en als een Feniks uit de as herrezen.
Nu ben je verraden en verkocht door de regenten van de PVDA. De ware vijand zat gewoon in Nederland of moet ik zeggen dependance Nederland???

Dit is de doodssteek voor je. Rotterdam mijn hart huilt om je.

Walt Disney | 17-10-08 | 09:31

Lee heeft 193 paspoorten (alleen niet van Vaticaanstad, want die erkent hij niet. Lee is immers God). En toch is het een goede vent.

Bern | 17-10-08 | 09:30

Who cares!!
het gaat hier maar om Rotterdam hoor!!!
Sjakie Snel | 17-10-08 | 09:25

Klopt als een bus, het over verRotterdam en eigenlijk gaat het dus nergens over.

QB (ja die.....) | 17-10-08 | 09:30

Zie hier de rampzalige voorbode van de gekozen burgemeester. Het gaat niet over kwaliteit maar over bij welke groep dat ie hoort, en dus welke groep het voor het zeggen krijgt.
En dat terwijl de burgemeester van origine niet eens de baas is. Misschien moet weer eens benadrukt worden dat de functie een controlerende is, geen beleidsmakende: de burgemeester ziet er op toe dat de raad zich fatsoenlijk en volgens rijksnorm gedraagt.
Dat willen we graag zo houden. Anders wordt het hier net zo'n zootje als in pakweg Italie/VS etc.

noorderling | 17-10-08 | 09:30

Nlz® | 17-10-08 | 09:22
Ik geef toe dat er inderdaad een bepaalde groep is die zich overal aan onttrekt. Maar juist door die kleine groep krijgt een groot deel dat wel wil geen mogelijkheden om zich te ontplooien. een voorbeeld: Een vriend van me is Marokkaan, is bezig met een HBO-studie maar krijgt geen stageplek. alle brieven die hij stuurt krijgt hij negatief antwoord. Ze hoeven hem niet eens te zien. alleen de achternaam is blijkbaar al voldoende om iemand af te wijzen. Want een studiegenoot met Nederlandse achternaam solliteerde een week later en werd wel uitgenodigd voor een gesprek.
Nogmaals ik geef toe er is een groep die absloluut niks wil behalve de boel verzieken. Maar een groot deel wil wel maar kan niet om dat een minderheid (hoe groot die minderheid is doet er niet toe) het verpest.

il barbiere | 17-10-08 | 09:30

Fleur Agema kwam gisteren erg slecht uit haar woorden bij P&W. Of is dat altijd zo? Slap gezeik van de PVV, om weer dezelfde stok te gebruiken om een hond te slaan. De kritiek dat een zoveelste PvdA'er burgervader wordt, is terecht. Maar veel kritiek op Abu komt louter voort uit een afkeer voor zijn Mocro-achtergrond. Niet zo kleinzielig doen mensen...

Gallisch | 17-10-08 | 09:29

@ deprofeetinjereet | 17-10-08 | 09:13
Constateerde alleen dat die Agema een ongelooflijk dom wicht is. Heb verder niks met de linkse kerk te maken, maar zeker ook niet met Geert z'n zootje.

JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:29

JamesHuntLive 09:09:

Je diskwalificeert jezelf of laat blijken dat je niet meer dan een SLP (schreeuwend left pubertje) bent.

't was voor het eerst dat ik 'brains' bij een PVV-er ontwaarde. Dat gold beslist niet voor Vermeend. Met zijn denigrerende blikken van 'ach mevrouwtje u vertegenwoordigt een partij die maar over één onderwerp kan lullen, wat weet u hier nu van'. Ik heb Vermeend wel eens de uitspraak horen bezigen dat hij met Marcel van Dam, 'klapwiekend van de whisky...'. Volgens mij was hij ook gisteren niet ver van dat stadium verwijderd.
Trouwens weer een typische PvdA benadering van Vermeend: Crisis? Gooi er nog 15 miljard extra tegenaan en je gaat winst maken. Wat een ongelofelijke charlatan!
Dan had die PVV mevrouw wel interessantere dingen te melden uit haar (weliswaar off topic) studietijd en afstudeerprojecten.

PPuk | 17-10-08 | 09:29

Soup nazi | 17-10-08 | 09:25
Precies. Elk nadeel hep z'n voordeel. Die Aboutaleb moet nu aan de bak. Zowat alles waar de politiek zich de laatste jaren mee bezig heeft gehouden kleeft aan hem.

Schoorsteenveger | 17-10-08 | 09:29

Ik heb er niks tegen dat Aboutaleb burgemeester wordt of minister of wat ook. Iedereen van de wereld -ongeacht afkomst- zou iets moeten kunnen worden. (mits er wel voor 1 paspoort en 1 loyaliteit naar burgers is gekozen)

Waar ik wel vreselijk veel moeite mee heb is dat partijen die nu gekozen hebben voor dit burgemeesterschap van Aboutaleb, wèl naar afkomst hebben gekeken én geselecteerd.
En dat is iets wat die PVDA en hulppartijen altijd al doen, selecteren op afkomst, niet ingrijpen of optreden tegen criminaliteit wanneer het weer eens mensen van een bepaalde afkomst betreft etc. En dat voert maar door zo.

-Voorts is er nog het ongenoegen dat alleen de wil van de PVDA wet is in deze, en dat zij Aboutaleb weer als hun excuusallochtoon gebruiken ipv. een normaal mens, meer is het niet.

-En dan is er nog zijn dubbele loyaliteitskwestie en zijn ACTIEVE lidmaatschap in de koloniseercommissie van de marokaanse koning.

- Oh ja, en 86 procent van de rotterdammers is al tegen.....

Creaguurder | 17-10-08 | 09:28

@ matthias reim

Dat is 1 grote leugen.. de marokkanen kiezen er zelf voor om hun kinderen aan te geven bij de ambassade.

En bij een vorig topic zei je dat maar 17% van nederland in de peilingen op ton/pvv zou stemmen en dat dus 83% van de mensen tegen die partijen zijn.
Dezelfde peiling toonde ook aan dat de pvda 15 zetels zouden halen. dat is 10% van de bevolking.
Conclusie is 90% van Nederland is tegen de pvda.
Gek genoeg hebben ze in de 10 grootste steden van nederland een burgermeester zitten.

The_Challenger | 17-10-08 | 09:28

Ik snap nog steeds niet dat men solliciteerd naar de job van Burgemeester, uniek in Europa. In andere landen wordt er gestemd, maar dat even terzijde.

komt ie.

www.thosefunnypictures.com/pictures/65...

DANNY3960 | 17-10-08 | 09:28

@QB (ja die.....) | 17-10-08 | 09:27

Ik sla over, je mag haar hebben...

kamikaze | 17-10-08 | 09:27

@ The NerdHunter | 17-10-08 | 09:13

maar die heeft te veel hersens en wordt derhalve niet door de regenten begrepen...

Sjakie Snel | 17-10-08 | 09:27

Ja, geen wonder, met zo'n nick....

azoturie | 17-10-08 | 09:27

Dat ze bij de PVV een grondige schijthekel aan straatschoffies hebben kan ik alleszins volgen, maar wat heeft Aboutaleb nou precies verkeerd gedaan?

Achterdocht | 17-10-08 | 09:27

Fleur Agema = lekker.
ik zou d'r zeau doen.

QB (ja die.....) | 17-10-08 | 09:27

zal me m'n anus oxideren wie er burgervader van m'n geboorte stad word...
stad is toch al verloren!!!
maar wat ik me afvraag... zou Opstelten dan ook burgervader van Casablanca kunnen worden??? of zeg ik nu iets heel geks?

koeltoer | 17-10-08 | 09:25

Who cares!!

het gaat hier maar om Rotterdam hoor!!!

Sjakie Snel | 17-10-08 | 09:25

Dat het een geintegreerde Marokkaan is lijkt me juist prima. Amsterdammer.... dat sentiment kan ik me goed voorstellen. Aan de andere kant: met Cruijff waren ze indertijd ook niet ongelukkig in Rotterdam.

Soup nazi | 17-10-08 | 09:25

@ Beau ter Ham
Hun nationaliteit misschien niet maar wel hun Nederlands paspoort!

En ik adviseer PVV om bij benoeming van Ahmed A. aan te dringen op een 100% controle in de haven van Rotterdam

necrosis | 17-10-08 | 09:25

De Ware Vrijheid | 17-10-08 | 09:13
.
Dat noem je nou manager wezen.

Niet voor Jan | 17-10-08 | 09:24

Ahmed for president!

kamikaze | 17-10-08 | 09:24

@JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:09
En dan te bedenken dat Fleur Agema het trekpoppetje van Peter Siebelt is.....

laardepul | 17-10-08 | 09:23

Ik ben Rotterdammer. Blank, goed opgeleid en ben totaal NIET blij met deze benoeming. Lieve il barbiere, gooi je naïviteit en overboord, want de PvdA staat allang niet meer voor het opkomen van de zwakkeren in de samenleving.

Ze staan voor het opkomen van de profiteurs in de samenleving.

Doeners & Durfals | 17-10-08 | 09:23

The_Challenger | 17-10-08 | 09:15
lul niet zo dom man.

il barbiere | 17-10-08 | 09:23

Die PVV-pannenkoek kreeg bij NOVA niet veel meer dan "Hij had z'n Marokkaanse paspoort in n envelop moeten doen" uit z'n scheve, verongelijkte bek. Wanvertoning van 't jaar.

Jezweetog | 17-10-08 | 09:22

@ il barbiere | 17-10-08 | 09:18

En hoe vaak zijn de 'zwakkeren' in de samenleving deel van die groep omdat ze gegeven kansen (en die zijn er hier in NL zat!) niet benutten, en daarmee niet willen meewerken aan initiatieven om hun vaardigheden te verbeteren en hun positie te versterken? Juist, vaak. Kijk bijvoorbeeld naar de uitval op (V)MBO-scholen in het land.

Nlz® | 17-10-08 | 09:22

Vijfde colonne dus ook al aan macht in de top. Gaat al met al toch sneller dan verwacht met de overname van Europa door Noord-Afrika.

2voor12 | 17-10-08 | 09:22

Ik denk dat abou het best aardig gaat doen.
Over het dubbele paspoort heeft men overigens wel een punt.

G-unite | 17-10-08 | 09:21

Als ik 2 nederlandse paspoorten heb ga ik een paar jaar de gevangenis in...

The_Challenger | 17-10-08 | 09:21

zomer23 | 17-10-08 | 09:16
Hear hear. Sterker: als Marokkaan kán je je Marrokkaanse nationaliteit niet eens opgeven. Al zou je het willen.

Matthias Reim | 17-10-08 | 09:21

Niet alleen Aboe moet geblokkeerd, ook de dwazen die hem naar voren geschoven hebben moeten weggejorist worden. Had zo'n vent eerst laten oefenen in Boerestronksteradeel ofzeau. Stel hem maar voor de keus, mocro paspoort inleveren of nergens burgemeester.

F. von Zeikhoven | 17-10-08 | 09:20

Er zijn helemaal niet zoveel Hollandse Rotterdammers meer, toch?

* PeerB; niet zo Allah Ahkbah *

PeerB | 17-10-08 | 09:19

Rotterdoomed

mick jagger | 17-10-08 | 09:18

Ik ben Rotterdammer. Blank, goed opgeleid en ik ben blij met deze benoeming. Eindelijk iemand die oog heeft voor de zwakkeren in de samenleving. Niet zo'n l*l als Opstelten. Die zag je alleen bij feestjes en bijeenkomsten voor ondernemers.

il barbiere | 17-10-08 | 09:18

Laat die man lekker, hij is tenminste ingeburgerd. Schijt aan dat ie dubbel paspoort heeft.

zomer23 | 17-10-08 | 09:16

We gaan in maart naar de visma in ahoy en de vrouwen gaan mee shoppen. Nu komen bij mij de volgende praktische vragen op.

1. Is het veilig om ze alleen te laten shoppen.
2. is de boerka verplicht tegen die tijd ?
3. mag ik nog het varkensvlees bevattende unox broodje worst eten daar?
4. wat is de straf als ik geweldadig reageer op de beschuldiging dat mijn vrouw het oudste beroep uitoefent.

The_Challenger | 17-10-08 | 09:15

PFiew gelukkig, was al bang dat ons stadje ten onder zou gaan aan een AmsterdammerT!

D3fix | 17-10-08 | 09:14

langzaam maar zeker veranderen wij in een moslim socialistische heilstaat, waarin iedere vorm van verzet zinloos is.......
Ik weet zeker dat er genoeg nederlanders zijn met betere papieren voor deze functie en die op minder weerstand zou stuiten bij benoeming, dus mijn vraag is waarom?
Indien de benoeming doorgaat zal Aboutaleb binnen 1 jaar daar weer weg zijn .
IK durf daar 20 euro op te wedden . Misschien een leuk idee voor een geen stijl weddenschapje. Noem de juiste datum van Aboutalebs aftreden als burgemeester en win de pot....

eric@fuall | 17-10-08 | 09:14

En over een paar jaar met z'n allen janken omdat allah aboutaleb stiekem de complete gemeentekas naar het rifgebergte heeft overgeheveld.
Van mij mag PVV in dit geval wel los

Mister Crabs | 17-10-08 | 09:13

@JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:09
Nee, het project met de molentjes van Vermeend was zeker verheffend. Ik weet zeker dat dit project wel leuk is voor de linkse kerk, maar niet voor ons land. Dan had Fleur met kernenergie een veel betere en schonere oplossing. Cohen en Vermeend waren twee oude kereltjes die het leuk vonden het meisje Fleur te ridiculiseren, maar niet beseften dat ze zichzelf daarmee te kijk zetten.

deprofeetinjereet | 17-10-08 | 09:13

Abou wordt erg overschat. Ik ken hem als iemand die altijd precies de juiste dingen zegt op het moment dat er mensen in de buurt zijn die voor hem belangrijk zijn. Bij tegenspraak speelt hij vooral de autoritaire kaart. Typisch een gevalletje van likken naar boven en trappen naar beneden. Nee, daar gaan ze nog veel plezier aan beleven, down under in 010.

De Ware Vrijheid | 17-10-08 | 09:13

Ik vind Fleur Agema leuk.

The NerdHunter | 17-10-08 | 09:13

Nederland moet gewoon wat hebben om over te zeiken >__> wtf maakt het nou uit dat een Amsterdammer de burgemeester van Rotterdam wordt xD !! als hij zich inzet voor de mensen in Rotterdam en als hij het meer leefbaarder maakt (schop hier en daar wat mocro's eruit) zou ik het persoonlijk helemaal geen probleem vinden.
De Mocro's die vinden dat hij te Nederlands is ... Jonge volg het voorbeeld zou je goed doe en nederland zou er ook beter van worden ...

Innovator | 17-10-08 | 09:13

@Gewoon_Normaal u heeft mps?

..zapper | 17-10-08 | 09:13

Kansloos die PVV

Steve Warson | 17-10-08 | 09:11

Zo dat zal de PvdA doen schudden, beven en sidderen op hun grondvesten. Wellicht moet de PVV beter eerst schouders zoeken bij hun politieke collega's, alvorens zich als een eensdagsvlieg voor olifant uit te geven (kans op nieuw spreekwoord?).

..zapper | 17-10-08 | 09:11

Het valt me wel op hoe positief veel reacties op het artikel in het AD zijn. Is hier sprake van een gecoördineerde linksche actie?

deprofeetinjereet | 17-10-08 | 09:10

SODE | 17-10-08 | 09:08
Marokkanen kunnen hun nationaliteit niet kwijtraken.

Beau ter Ham | 17-10-08 | 09:10

Zelden iemand zo'n domme taal zien uitslaan als pvv-juffrouw Agema gisteren bij P&W. Vermeend maakte gehakt van d'r.

JamesHuntLive | 17-10-08 | 09:09

Ach, als gezonde Hollandse Rotterdammers heb ik over het algemeen niet zoveel op met de mocro's, maar heb er ook geen problemen mee dat deze man burgermeester wordt.

Gewoon_Normaal | 17-10-08 | 09:08

Tuurlijk, wat gaat de PVV doen, stigmatiserende taal uitspreken? Of een spotprent onder Ahmet's naam uitbrengen?
*niet ongerust is

Beau ter Ham | 17-10-08 | 09:08

Tja, over de kredtiekcrisis had de PVV toch al niet veel te melden.

Aktivist | 17-10-08 | 09:08

Mwuhahahaha, Ik lach me het schompes om die domme rechts populisten...

Zippy | 17-10-08 | 09:08

Ah, dank u wel...

F. von Zeikhoven | 17-10-08 | 09:08

Vind het idd nogal vreemd dat iemand met een dubbel paspoort zo'n baan kan krijgen...

SODE | 17-10-08 | 09:08

te Marokaans, te amsterdams, volgens mij is 't gewoon een strakke vent!
GO!GO!GO! zou ik zeggen.

snaptuwel | 17-10-08 | 09:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland