Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Anti-rookmaffia opent aanval op terrassen

magnie.jpgDus u dacht dat de anti-rokerslobby zichzelf wel op zou heffen na de invoering van het rookverbod in de horeca? Fout! Er zijn nog genoeg misstanden om over door te drammen en daarom zet Stichting Clean Air Now vanaf vandaag in op een fonkelnieuwe ergernis: het terrasroken. Ja, want nu al die rokers de kroegen uitgejaagd zijn zoeken ze hun toevlucht op de Nederlandse terrassen, en dat is HINDERLIJK voor de niet-rokers die daar ook van hun pilsje zitten te genieten. Het hele terras staat blauw van de rook en ook kan de ingang van de horecagelegenheid onbegaanbaar worden voor mensen met astma. En wat gaan we daar aan doen? Nou, om te beginnen is er een meldpunt opgezet waar iedereen zijn/haar negatieve ervaringen kwijt kan. Vervolgens wordt er gezocht naar een oplossing, bijvoorbeeld een afscheiding van plexiglas of een apart rokersterras. U vindt dit allemaal wat ver gaan? Ton Wurtz van Stichting Rokersbelangen deelt uw mening: "Die club wakkert de haat aan tussen rokers en niet-rokers. Ze zijn nog erger dan de ayatollahs in Iran: ze prediken intolerantie en vormen een gevaar voor de samenleving. Ik overweeg serieus aangifte te doen, al moet ik nog uitzoeken op welke grond dat zou kunnen. CAN voert een heksenjacht op rokers. Het is ten hemelschreiend."

Reaguursels

Inloggen

Landelijke actie op komst wordt hiervoor lid van rokersbetutteling.hyves.nl

U vind hier ook de website van Schijt aan het Rookbeleid.

Gewoon doen met zijn allen kunnen we het tij nog keren voordat we straks

helemaal als paria worden bestempeld.

hvm1961 | 31-07-08 | 14:08

Landelijke actie op komst wordt hiervoor lid van rokersbetutteling.hyves.nl
U vind hier ook de website van Schijt aan het Rookbeleid.
Gewoon doen met zijn allen kunnen we het tij nog keren voordat we straks helemaal als paria worden bestempeld.

hvm1961 | 31-07-08 | 14:07

Geen nood, er zal wel een uitzondering komen voor het roken van een joint.

SnollydayInn | 31-07-08 | 11:57

Terrassen? Dat doe ik thuis wel! Opgetieft met die horeca!

Bluey2 | 30-07-08 | 23:36

ik pleit voor een verbod op anti rokers. ik wordt ernstig depressief van hun gezeik en daardoor ga ik eerder dood. Als je het aan de anti rook nazi's en CDA gristen honden
overlaat wordt alles in NL extreem simpel. het wordt verplicht dan wel verboden.
en niks er tussen in.

Keyzer_Soze | 30-07-08 | 22:24

Kan er in Nederland geen Karadzic opstaan en deze zeiknesten met een zacht voetje over de grens heen helpt. Graag de zee, want in Belgie en Duitsland zijn ze een stuk toleranter voor mensen die niet met de massa mee gaan.

StrumaHond | 30-07-08 | 22:20

@Germonster,Ik heb nooit beweerd dat auto's niet bijdragen aan de economie.Mijn sigaretten dragen ook bij aan de economie. B.t.w. Ik rijd geen auto.
En over economie gesproken... sinds 't rookverbod gaan veel horecazaken failliet.
De enkele niet-rokers cafe's voor 't rookverbod hebben 't niet lang volgehouden.

rickie hendrix789934 | 30-07-08 | 20:30

In Belgie mag het, in Spanje en nu ook in Duitsland, is er toch nog ergens in europa democratie, inderdaad geeft dat hoop.

css.... | 30-07-08 | 15:43

Zaterdagavond, kleine eenmanskroeg... stampvol en gezellig! VOOR 1 JULI 2008 welteverstaan... nu ben ik me kapotgeschrokken, Zaterdagavond 22.00 uur LEEG, helemaal LEEG! Waar blijven jullie nou anti rokers? Ga eens naar de kroeg?!? dat willen jullie toch!!!!!

css.... | 30-07-08 | 11:58

Je zegt het precies goed D3fix. "Je leven" waar bemoei je je mee, het is dus mijn leven waarmee ik mag doen wat ik wil, daar betaal ik grif voor. Leef jij perfect en al de mensen om je heen? Kan jij mij garanderen dat je gezond oud wordt en mij geen geld gaat kosten omdat je ziek thuis zit en niet meer kan werken?
Schei toch uit met dat hypocriete gedoe.
Het moet echt niet gekker worden. Men heeft last van de rook op de terrassen!!!
Dat er binnen in openbare gelegenheden niet meer gerookt mag worden daar kan ik me in vinden. Maar buiten op het terras, in het park of zelfs in je eigen huis?? Of al die uitlaatgassen en industrie zo geweldig zijn voor je gezondheid of het eten in de supermarkten. Het wordt steeds erger in Nederland, hoe bedoel je democratie.
Zoals een Marokaanse meneer netjes op tv zei. "Het wordt steeds meer een communistisch land alleen met een ander jasje". De klik-lijnen schieten als paddestoelen uit de grond. Er worden maar regeltjs gemaakt en niemand van de "knappe" koppen ziet in dat het niet goed gaat (behalve met henzelf) en heel Nederland volgt als een stel kuddedieren. Waar gaan we naar toe?.... dat iedereen bang is van zijn buren. Het is toch te gek voor woorden.
"In Nederland leven we in vrijheid" ik weet niet welke lolbroek dat bedacht heeft, maar het gaat al een tijdje niet meer op. Maar ze moeten de sigaretten maar gewoon gaan verbieden dan kan deze slechte eigenschap ook het illegale circuit in, nee dat is de oplossing duhhh. Maar gelukkig, de alcohol- verkoop gaat omhoog dus de accijns verdienen ze wel terug dan komen er gelukkig geen andere belastingheffingen Pffff.
Maar dat er mensen zijn die niet drinken en ook wel eens rustig naar een cafe willen zonder zich te ergeren aan dronken mensen, en dat er nog steeds mensen doodgereden worden door dronken automobilisten dat is een detail. Gelukkig heb ik nog niemand vermoord met mijn rookgedrag......

De gemiddelde levensverwachting is gelukkig wel omhoog gegaan, we worden nu wel 78 jaar maar dan moeten we wel doorwerken tot ons 70ste want anders krijg je in die 8 jaar die je nog heb geen pensioen. Elke dag wordt er weer wat nieuws bedacht en hup daar gaat de kudde weer....................................

Agatha | 30-07-08 | 11:51

Soms ben ik toch wel eens bang dat 0031 langzaam bezig is om een totalitaire heilstaat te gaan worden. Deze pogingen om vanuit de overheid controle te krijgen over iedereen's gezondheid lijkt een van de vele stappen te zijn, die de laatste regeringen langzaam aan het inslijten zijn bij ons.
De vrije keus wordt stelselmatig ingeperkt. Je mag tegenwoordig niet meer een hekel hebben aan iemands persoonlijkheid zonder dat je eerst moet kijken naar de huidskleur. Oeps, hij is donkerder, die móet ik dus als vriend hebben, ander ben ik een rascist. Terwijl het misschien gewoon een zwaar irritant figuur is.
Ik móet meer sporten (ondanks dat mijn rug is verziekt in dienst van de overheid). Ik móet gezonder eten (terwijl door overheids-inspanningen de prijzen van vooral gezonde artikelen blijven stijgen). Ik móet stoppen met roken om oud te worden (misschien wil ik wel niet oud en krakkemikkig worden). Ik móet meer premies en belastingen betalen (terwijl de overheid nog nooit voorzieningen hebben getroffen om reserves op te bouwen voor perioden van laag-conjunctuur).
.
Er is nu een chip waarmee je je kat via GPS kan volgen. Zal zeker gesubsidieerd worden door de overheid om dit over 5 of 10 jaar op mensen toe te gaan passen. De OV-chipknip is ook al zo'n controle-middel. Net als de bonuskaart en betlaen met je vingerafdruk.
Je kunt bij de overheid ook bijna niet meer op een normale manier informatie inwinnen of diensten krijgen. Alles moet via internet... of je bent over drie weken aan de beurt. Bij de eerstvolgende keer dat hetzelfde internet plat ligt om wat voor reden dan ook zijn we terug gevallen naar een derde-werekd-land, omdat we niet meer in staat zijn om onze eigen broek op te houden. De regering maakt ons afhankelijk en dwingt ons niet meer zelf na te denken.
Ik geloof niet snel in complottheorieën, maar het beklemt me wel een beetje.
Mensen, blijf vooral zelf nadenken. Kom in opstand tegen onrecht. Verdedig de door ons zo zwaar bevochten en verdiende welvaart. Ja, we geven nog veel uit, dus zo slecht gaat het niet. Maar laat jezelf niet wijs maken dat het niet slechter gaat. Wordt geen onderdanige slaaf.
Nederland stond altijd bekend als een van de vrijste, veiligste en tollerantste landen van de wereld. Dat begint langzaam te verdwijnen. Vrij? als je een satirsche tekening maakt, dan wordt je opgepakt door 10 agenten. Veilig? Kijk eens in de prachtwijken (niet 's nachts, dat is te gevaarlijk). Tolerant? Lees alle berichten hierboven maar eens.
.
Zo en dat wilde ik even kwijt en nu ga ik roken.

Beftequel | 30-07-08 | 11:21

@JanVergoor: Iedere vorm van tolerantie is bij mij opgesoupeerd door dat redeloze gezeik van jullie. Op de weinige plekken waar ik nu nog mafg roken ZAL ik ook roken. Dus rot dan maar op met dat gebroed van je.

Aleph | 30-07-08 | 11:07

owja en een rookverbod op een terras ? een terras is toch gewoon buiten of niet ? dus als iemand dan naast een terras rookt... wat dan ? hoeveel cm afstand moet iemand dan vh het terras staan en wie gaat dat dan opmeten ?

krem | 30-07-08 | 11:01

de overheid stelde dat de horeca geen omzetverlies door het rookverbod zou lijden omdat honderdduizenden niet rokers nu weer wel naar de kroeg zouden gaan... nou ik weet niet of het meer mensen opgevallen is maar de kroegen zijn toch wel erg leeg hoor.. ik rook zelf en was eerst tegen t rookverbod maar nu vind ik t prima, ik blijf gewoon thuis of ga maar heel ff een biertje drinken haha scheelt met enorm veel eurotjes dusss dank u hr Klink

krem | 30-07-08 | 10:59

@1sokkie: Dank je wel
.
@D3fix: ik denk daadewerkelijk aan mijn leven en ik kies ervoor om ervan te genieten op mijn manier en niet op een door de maatschappij opgelegde manier. Dus kom niet aanzetten met argumenten dat het slecht is voor MIJN gezondheid. Dat is mijn keuze.
En ja, ik hou dus wel rekening met anderen. (zie mijn post van 17:51)

Beftequel | 30-07-08 | 10:59

@ Beftequel | 29-07-08 | 17:51
Spijker. Kop.

1sokkie | 30-07-08 | 10:44

seriously, hebben die mensen echt geen leven dat ze rokers zo moeten najagen? laat die mensen toch gewoon een sigaret opsteken als ze dat willen...
begrijp me niet verkeerd, ik ben een voorstander van het rookverbod in cafe's (ik rook zelf niet), maar een verbod om BUITEN te roken? doe s ff normaal, dadelijk mag ik geen bier meer drinken omdat MISSCHIEN wanneer ik een paar biertjes op heb, mijn adem zodanig naar alcohol ruikt en ik dan tegen iemand praat dat die persoon in kwestie een molecuul alcohol binnen krijgt en daar niet van gedient is want tsja... het is nou immers ongezond.
een tevreden roker is geen onruststoker was het toch? als dit nou ook s voor nietrokers geldt.

fietsnekker | 30-07-08 | 10:35

Ik ben VOOR het algehele rookverbod op straat!!!! Al die stink sigaretten denk toch eens om je leven mensen...

D3fix | 30-07-08 | 10:09

Toch is het wel handig dat er zoiets als CAN bestaat. Toen WO2 was afgelopen moesten de NSB'ers eerst nog worden opgespoord maar als nu de pleuris uitbreekt pak je de ledenlijst van CAN er gewoon bij.

500E | 30-07-08 | 09:01

Waarom wordt het rookverbod niet massaal genegeerd. Nederland is toch ook van ons?

css.... | 30-07-08 | 08:39

@rickie
Roken vergelijken met auto rijden is krankzinnig: ten eerste rokers rijden ook auto, ten tweede een auto produceert alleen co2 jou sigaret is schadelijker dan de uitlaatgassen van een auto, ten derde : een auto is in deze economie een noodzaak, roken niet, ten 4e : een auto heeft helemaal maar dan ook helemaal niets met roken te maken.

"ik rook, maar jij moet niet zeuren want je hebt een kangeroo" is zo'n beetje hetzelfde vergelijk. Beken dat je een junkie bent en je hebt die mollotige vergelijkingen niet meer nodig.

GerMonster | 30-07-08 | 08:20

De kroegen zouden zoveel gezelliger worden als we naast het roken ook het schenken van alcoholische dranken zouden verbieden.</ br>
Moet je kijken hoeveel levens je daarmee redt op jaarbasis.</ br>
Kijk op www.stopdeverkoopvanalcoholindehoreca.nl

TotaalCrispy | 30-07-08 | 07:24

Het is zo verschrikkelijk eng wat er op dit moment gebeurt,de Anti-rookmaffia moet niet vergeten dat deze wet ingesteld is voor het personeel!!! Nu een rookvrije ruimte gecreeërd is voor het personeel,moeten ze niet gaan lopen melken over rookvrije terassen!!! Geloof me:ik werk al 18 jaar in de horeca en heb me nooit gestoord aan roken,ik rook nu ook zelf sinds 8 jaar,misschien stom,maar ik bepaal zelf wanneer ik stop!!! Ik vind mijn werk niet meer leuk sinds 1 juli,iedereen staat buiten en ik sta achter een lege bar,rokers -en nietrokers,1 grote grap!!! Hoe zit dat met mensen die 35 jaar geleden een kroegje zijn begonnen,die hebben dit nooit aan zien komen,vroeger werd roken zelfs gestimuleerd,kunnen die geen schadevergoeding eisen ofzoiets?
Het is in ieder geval heel jammer dat wij zo de regels interpreteren,in Spanje en België lezen ze op een relaxte manier tussen de regels door!!! Wie heeft er een goed idee?

Edtjûh | 30-07-08 | 03:00

@thiessies
Zo is het maar net.

Ik vind dat gezeik van can tever gaan, ik rook, maar ben geen misdadiger.
Het lijkt wel een sekte die je een geloof op wilt dringen, bah.
Nou ze kunnen stikken in mijn rook!!

Vemo | 30-07-08 | 02:02

Dezelfde zeikerds die wel met de auto naar de super 500 meter verder op gaan voor een pakje roomboter dat ze zaterdag met de wekelijkse boodschappen vergeten zijn. Of hun kroos van school op te halen, fietsen met kinderen is ook gewoon mateloos irritant. Maar je rookt niet!

thiessies | 30-07-08 | 01:46

Of hebben die lui geen leven en willen ze niet deaud in de hoop er ooit nog een te krijgen?

Verlichtdespoot | 30-07-08 | 01:30

Waar stopt het terras dan? Gaan ze dan lijnen maken om de terassen zodat je net buiten het terras kan gaan staan?

Djsmurf8 | 30-07-08 | 01:21

CAN wat een stelletje losers zijn dat, hadden ook een forum waar je kon reageren
en als er dan een paar rokers harde woorden plaatsen dan wordt het forum gelijk opgeheven
CAN stelletje nutteloze ambtenaren deruit schoppen scheelt alle nederlanders weer een hoop belastinggeld
at your service :)

rokie64 | 30-07-08 | 01:03

Een echte hype, dat anti rokers sentiment. Iets van deze tijd: je hoort er pas bij wanneer je niet rookt en vooral roken verafschuwt. Mijn moeder is 92 geworden en heeft haar leven lang tussen rokers geleefd (echtgenoot en kinderen). Iedereen in haar omgeving rookte trouwens in haar tijd, ook binnenshuis. Ik heb haar niet horen klagen. Ze heeft haar hele leven nooit last van de rook gehad. Door de actuele belangstelling lijkt het wel alsof alle niet-rokers ziek worden van sigarettenrook, zelfs op terrassen. Overdrijven is ook een vak, zou mijn vader zeggen.

HekoJ | 30-07-08 | 00:35

CAN is een gestoorde club van tamelijk doorgedraaide pseudo wereldverbeteraars. Ze zijn niet geïnteresseerd in oplossingen voor het probleem waarmee zij zich bezig houden. Ze willen hun wil doordrukken en zoeken naar machtsmiddelen om hun zin te krijgen.Ook gebruiken ze angstbeelden om de werkelijkheid te manipuleren. Ze kweken een giftig klimaat met hun klikacties zoals T.Wurz terecht opmerkte. Het is tijd deze lieden te stoppen.Roken is een recht en geen misdrijf. Er bestaat geen excuus om niet tot gezamenlijke afspraken te komen tussen rokers en niet rokers. Als niet rokers niet over het terras naar binnen willen moeten ze de eigenaar maar vragen om een extra ingang te maken en niet gaan zeiken of NSB-en.

nadenkeniseenkunst | 30-07-08 | 00:34

Sinds 1 juli rook ik dikke Braziliaanse sigaren en met name op het terras. Dat zouden er meer moeten doen....................

Dr. Knochenhausen | 30-07-08 | 00:13

ik als niet roker zeg...

CAN STIK... het liefste binnen door de zweetlucht van mensjes die geen deo opdoen enzow...

dreetje89 | 30-07-08 | 00:12

Wat is er gebeurt met de 60, 70, 80 jarige wijsheid: leef snel, sterf jong?

Verlichtdespoot | 30-07-08 | 00:04

Maas gevonden in anti-rookwet
Geplaatst in Actueel door Judith op 20 juli, 2008 - 10:34

Vanaf 1 juli is de horeca in Nederland rookvrij, omdat ook horecapersoneel recht heeft op een rookvrije werkplek. Dat is erg fijn voor de mensen die om dat recht zaten te springen, maar er zijn ook mensen die niet van dat recht gebruik willen maken. Het leuke aan dit soort verboden vind ik de creatievelingen die op zoek gaan naar de mazen in het beleid. De sociëteit en rookkerken lijken weinig stand te kunnen houden voor de rechter, en nu is er weer iets nieuws bedacht; servicepersoneel.

Het concept is vrij simpel, de horecabaas huurt zijn eigen personeel via servicepersoneel in als gezelschapsheer of -dame. Een gezelschapsheer- of dame mag namelijk wel in de rook zitten als zijn/haar klant dat wenst. Zo mag een vertegenwoordiger ook onder werktijd in een rookkamer gaan zitten met een klant, ook al zijn het werknemers, het mag wel. De gezelschapsheer of -dame houdt je gezelschap en als hij/zij dat wil, bedient hij je ook nog.

Ik ben benieuwd of dit alternatief inderdaad werkt, het lijkt mij in elk geval heerlijk om de keuze te hebben om lekker lang te kunnen tafelen en bediend te worden in de rookruimte van een restaurant.
www.pinkbullets.nl/2008/07/actueel/maa...

css.... | 30-07-08 | 00:01

Krijgnauwnix!!! | 29-07-08 | 23:29

Dat is een excuus, want als je niemand in dienst heb? Mag het dan wel?

css.... | 29-07-08 | 23:45

Kan iemand iets doen aan geluidsoverlast op straat? Ik wil ook slapen “anti-rook lobby”! Heel erg bedankt!
Aan 5 uur slaap heb ik niet genoeg, jullie wel? Ga je nu niet dood aan kanker maar aan slaapgebrek.

Ik gun jullie met heel mijn hart een langzame, pijnlijke deaud toe.

css.... | 29-07-08 | 23:38

Ik rook niet, maar ik heb besloten dat ik bij het eerstvolgende terrasje weer begin. Gewoon omdat het kan.

Van8er_t_behang | 29-07-08 | 23:32

...en volgens mij is iedereen het hier ontgaan, waar het bij deze wet om ging: Het voorzien van een rookvrije omgeving van de werknemer van een uitgaansgelegenheid, net zoals bij iedere andere werknemer in welke sector dan ook....Maarreuh aan de andere kant: Weet je wáár je aan deaud gaat? LEVEN!

Groetjes van een niet-roker!

Krijgnauwnix!!! | 29-07-08 | 23:29

Terrassen opheffen, horeca verbieden, probleem opgelost!

css.... | 29-07-08 | 23:26

fascisme. ze kunnen lekker m'n rug op, in de buitenlucht kan niemand er redelijkerwijs last van hebben als ik een sigaret opsteek. en anders staat het je met je zure uienkop volledig vrij een paar meter verder van me vandaan te gaan zitten. graag zelfs. dit is gewoon zeiken om het zeiken.

kentika | 29-07-08 | 22:55

Germonster,omdat 'n auto ook rook produceert.En jouw auto produceert meer rook dan mijn sigaret.Dus als je principieel tegen roken bent,laat je auto dan ook staan.Verbeter de wereld,begin bij jezelf.

rickie hendrix789934 | 29-07-08 | 22:32

Ik verlang zo terug naar die tijd dat de peuken en sigaren op tafel stonden met verjaardagen, was toch gezellig.
De meeste mensen toen op die verjaardag rookten zich suf,(zelfs toen ze zwanger waren) en zijn nu inmiddels van die erge anti-rokers, die rokers kanker e.d toewensen.
Triest, maar jullie hebben nu een rookvrij cafe, dus allemaal oprotten naar binnen, deuren dicht en zwelgen in de zweetlucht,schetenlucht en parfum lucht van jullie medemens.
Jullie binnen blij, wij buiten blij
Roken samen lossen we het op.

Vemo | 29-07-08 | 22:29

Ik was eigenlijk ook gestopt.
(Te lastig enzo)
Maar dat clubje.... daar wil je toch niet bij horen.

Verlichtdespoot | 29-07-08 | 21:44

www.cleanairnow.nl/default.asp
Wel een beetje griezelige web-side. Het zijn inderdaad enge haatzaaiertjes. Ik denk dat ik maar weer ga roken.

ufak | 29-07-08 | 21:37

revolutser | 29-07-08 | 20:45

wat wil je nu precies bewijzen met die foto van Amy? Dat alle vrouwen die roken er zo uit zien? Denk dat haar "look" meer te danken is aan een ander genotsmiddel. Ik kan massa's foto's van lelijke wijven die niet roken op de site plempen maar wat heb je d'r aan. Ga maar lekker ergens anders over zeiken. Of ga bergklimmen met Germonster of zo.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 21:32

rokers laten we lekker door blijven paffen des te eerder zijn we van die antierookzeikwijven af :)
zijn er nog andere problemen in dit land dan roken lijkt erop van niet
of zijn die te moeilijk om op te lossen
ja ik ben echt trots op nederland :(

rokie64 | 29-07-08 | 21:11

Klink wordt hartelijk bedankt. Vroeger zaten die kroegtijgers veilig aan de bar, geen last van. Wij zaten buiten op een verwarmd terras te eten. Nu komen de kroegtijgers naast ons als we zitten te eten. Wauwelen over niks, en continu roken. Ja, Klink wordt hartelijk bedankt.

W von Brickwedde | 29-07-08 | 21:09

maar jullie hebben gelijk. Steeds maar weer een stukje van je rookterrein afpakken is flauw. ze (de overheid) had je in eerste instantie nooit die sigaret in je mond mogen laten steken. ten tweede moeten ze het overal in een keer verbieden, anders krijg je irritanties. gewoon ff direct met z'n alleen ontwennen. ff met z'n allen huillie doen en klaar.

revolutser | 29-07-08 | 20:39

Ik ken genoeg niet-rokers die tegen 't hele rookverbod zijn.Als de rokers wegblijven uit de horeca hebben de meeste niet-rokers ook geen zin meer om te komen.In de trein begon 't al.Zit je 2 uur in de trein waar je niet mag roken,stap je uit,kun je eerst naar zo'n belachelijke rookpaal zoeken.Triest wordt je er toch van.

rickie hendrix789934 | 29-07-08 | 20:30

Fascisme begint steeds meer terug te komen.Roken is gewoon een onderdeel van marktwerking en daarom zou het al niet verboden moeten worden.De mensen/eigenaars zouden zelf moeten kunnen besluiten om hun kroeg rookvrij te maken.Aangezien 70 procent niet rookt zou dit dan toch een goude business moeten zijn!!!!!!!!.Maar nee werkte niet,want in de andere cafes is het waarschijnlijk veel gezelliger.Laten we gewoon al hun plezier afpakken.Jullie zijn egoistisch tot op het bot,laat me met rust en hou je bek want begin het aardig zat te worden.Zo erg dat ik gewoon begin te schelden naar jullie zwakzinnige niet nadenkende zielige en kansloze sukkeltjes.

sigurros | 29-07-08 | 20:25

Ook op het terras is roken vies. Zouden we ook van af moeten willen.

Guido | 29-07-08 | 20:18

Dit gaat wel wat ver: Ik wil de vergelijking met de gestapo niet trekken.... straks niet meer roken in stadions, op pleinen in winkelstraten ga zo maar door. Misschien kan men van de telefooncellen op straat, rookhokken maken. Probleem opgelost.

sapjes | 29-07-08 | 19:05

@GerMonster | 29-07-08 | 17:51
Als je de vergelijking zuiver wilt houden:
Jij kijkt graag naar porno en je moeder speelt erin mee.

CoJoNes | 29-07-08 | 18:43

alleen gemiddeld wat later.

revolutser | 29-07-08 | 18:32

Niet-rokers gaan ook deaud.

Ik ook! | 29-07-08 | 18:13

@ Sikkeneur | 29-07-08 | 16:11
Ik heb inderdaad zelf ook 2 kinderen. Ik heb mijn kinderen gelukkig nog nooit geslagen en ga ik niet doen ook. Wil niet zeggen dat ze alles kunnen flikken wat in ze opkomt. Ik heb ze gewoon geleerd zich netjes te gedragen wanneer er anderen in de buurt zijn. In onze eigen tuin mogen ze gewoon heerlijk naar hartelust spelen. Maar als we bijvoorbeeld in een museum of restaurant zijn dan gedragen ze zich als engeltjes, blijven ze braaf aan tafel zitten tussen de gangen door en praten ze op een normaal volume. Dit is uiteraard niet zonder horten of stoten tot stand gekomen, het is wel eens voorgekomen dat we vroegtijdig een restaurant moesten verlaten omdat de kleintjes zich absoluut niet wilden gedragen. Maar dan ga ik toch echt zelf weg, ga ik niet mijn mede-gasten de maaltijd verzieken omdat ik mijn kinderen niet onder controle heb.

AntiAuthority | 29-07-08 | 18:11

@loerlelau
Alweer dat vreemde vergelijk met roken en auto's, kan je mij eens uitleggen waarom veel rokers dat bijzonder vreemde vergelijk trekken ? Het 1 heeft hoegenaamd niets met het ander te maken, tenzij je natuurlijk een excuus zoekt om te roken in de zin van "ik rook" maar "hij rijdt auto".

Ik kijk graag naar Porno, maar mijn moeder eet bloemkool, zie je hoe vreemd dat is ?

GerMonster | 29-07-08 | 17:51

Poeh hee. halverwege maar gestopt met het lezen van alle reaguursels. De rode lijn in al dit is volgens mij het volgende:
.
Rokers:
1) niet lopen klagen over zwetende en dikke mensen. Deze zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Meeroken wel (alhoewel in mindere mate dan dat 'wetenschappelijk' is 'aangetoond'.
2) geef de niet-roker gewoon de ruimte. Als ze vriendelijk vragen om de sigaret te doven en met gegronde redenen komen, doe het dan ook uit. al was het alleen maar uit fatsoen. Geen gegronde reden is invullen naar eigen inzicht
.
Anti-rokers:
1) Jullie gedragen je net als de DDR. Om de jeugd te behoeden tegen de nasleep van Nazi-Duitsland vormen we de FdJ. Een geüniformeerd clubje sportieve en gedisciplineerde jeugd, die dmv hersenspoeling de ware ideologie ingepeperd krijgt. Als je niet meewerkt waordt je opgesloten.
Vertaling naar het roken: "Wij zijn al die jaren gepest door die vieze rokers. Nu we een ander regerings-beleid hebben, doen we lekker hetzelfde als waar we jarenlang last van hebben gehad." Namelijk intolerant gedrag naar de medemens.
.
Mensen, leer met elkaar te leven. Leer van de fouten in het verleden. Geef elkaar de ruimte. Doe af en toe eens een stapje opzij voor iemand anders. Het kan zoveel leuker. Durf te leven en als je dat niet durft? Vermijd risico-plekken.
.
Ja, ik rook 20 sigaretten per dag. In de kroeg hou ik me in. In een restaurant rook ik al jaren niet meer. Ik heb er geen probleem mee om buiten te roken als ik er op dat moment zin in heb. Ik gun de niet-roker hun plek. Gun mij dan ook mijn plek.

Beftequel | 29-07-08 | 17:51

Wanneer gaat de Stichting Clean Air eindelijk eens al die bosbranden verbieden? Je weet immers maar nooit hoeveel tabaksplanten daar wel niet tussen zitten.

Maxime | 29-07-08 | 17:37

Nog even en dan tref je meer controleurs dan klanten aan in de cafés en op de terrassen. Heel erg spijtig als je voor een groot deel van je omzet afhankelijk bent van die 24% wel-rokende Nederlanders.

Maxime | 29-07-08 | 17:33

Enige maanden later was het winter, en gingen de resterende restaurants en kroegen failliet. De regering besloot toen een mega-vakantiepark te bouwen aan zee, waar alle werkers van Nederland gezamenlijk 2 weken op kosten van de regeing vakantie konden houden.
Ik ben trouwens zo iemand die ze nu al niet meer in de kroeg zien. Lol eraf, hoofdzakelijk nog van die CAN-wortelvreters met ingedroogde puisten.

penis-aqua-rosA | 29-07-08 | 17:15

koerbagh ® | 29-07-08 | 16:59

Is ook het tegenstrijdige in het Bakellende bewind van de afgelopen jaren.

Alles terug naar voor-oorlogse tijden, behalve de opvoedkundige tik...

Sikkeneur | 29-07-08 | 17:04

@bloedjelink | 29-07-08 | 16:12:
Hear hear. En ook geen gezeik met "kindermenu's van patat en kroket"; gewoon vreten wat je moeder voor je van de kaart koos (meestal iets van Duitse biefstuk - aka bal gehakt). Lustte je het niet: prima, dan laat je het staan, maar niet zeuren, kop dicht en je kreeg niks anders. En pa stak na de maaltijd een goede sigaar op bij z'n koffie met cognac. Omdat het kon en omdat dat lekker is.
Maar ja, dat soort opvoeden is er niet meer bij tegenwoordig. Kinderen zijn halfgodjes, alles moet kunnen, ze krijgen altijd hun zin want o jeee, we willen onze kindertjes niet aandoen wat onze ouders ons wel deden. Want wie wil er nu op z'n ouders lijken? Nee, modern zijn en kleine verwende kudtmonstertjes kweken.

koerbagh ® | 29-07-08 | 16:59

Mag ik CAN aanklagen voor het feit dat het in horeca-gelegenheden nu niet meer te harden is vanwege de zweet/pis/schijt lucht?

010waus | 29-07-08 | 16:49

@GerMonster | 29-07-08 | 14:27
U zegt: Verders : ik kan geen witte sokken ontdekken, rijdt een Audi A6 Diesel (maar dan wel met roetfilter) en draai er bergen energie doorheen om het huis koel te houden, maar ja dat is maar co2.

Ik rook ook filtersigaretten... Dus.

Idd gillende kinderen zijn ook hinderlijk, maar dat is een kwestie van opvoeden. Moet je keihard in het restaurant zeggen dat die kinderen wel slechte ouders hebben (zodat de ouders het horen), dan is er voor hun ook snel de lol af en gaan ze wellicht iets doen. Moest zelf overigens altijd mn bek houden en als ik het niet deed werd ik alvast in de auto geparkeerd... Net zo makkelijk.

loerelau | 29-07-08 | 16:38

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:51
Spelende kinderen ook al een probleem? Gut gut, doe toch niet zo ergeren mensen. Gun een ander ook wat lebensraum, ik heb het gevoel dat ik stik soms in de menigte die de anderen in de menigte niet accepteren. Wat daaraan te doen, terugduwen en mensen mijn norm opleggen om ze terug te pakken? Norm opleggen omdat het kan en hunnie dat ook bij mij doen. Leuk land wordt het dan.

spooky | 29-07-08 | 16:31

En dan te bedenken dat ik gewoon in de shop en niet op een terras zat, dat doe ik nu meer. Waar ik dus eerst in een rookhol zat en geen enkele CAN-er zou storen zit ik nu op terras aan het bier met peuk ipv blowtje met water.

spooky | 29-07-08 | 16:25

ligt eraan of je lichaam onder klein-chemisch afval behoort, of gewoon onder biologisch afbreekbaar.

Highwoodman | 29-07-08 | 16:21

What's next? Een boete voor roken op je eigen crematie?

Pokeris | 29-07-08 | 16:19

Tja, wat had je dan gedacht? Dat die zielige figuren nu opeens een eigen leven zouden krijgen waar ze zich druk om zouden kunnen maken?

Granaatappel | 29-07-08 | 16:18

Overigens staat in de anti rook wet dat roken op een terras alleen toegestaan is als dat terras aan 1 kant volledig open is. Open moet hierbij ruim gezien worden want zelfs een lullige plantenbak als afscheiding van openbare weg en terras word gezien als afscheiding en op deze terassen geld dus al een rookverbod.

meq | 29-07-08 | 16:15

@Sikkeneur @15:46

Mijn ouders tolereerden dat soort gedrag niet. Niet thuis en niet buitenshuis.
Tegenwoordig moet het allemaal kunnen. Ouders willen vooral niet als autoritair overkomen en de tere zieltjes beschadigen. Tel daarbij op de enorme gemakzucht van veel ouders: ach, het komt allemaal vanzelf wel goed.
Niet dus.
.
Als je kind niet oud genoeg is om zich in een restaurant te gedragen dan moet je het niet naar zo'n gelegenheid meenemen.
Ik heb het wel eens meegemaakt dat een gezin heel vriendelijk werd verzocht de lokaliteit te verlaten. Twee kinderen die voor een compleet pandemonium zorgden.

bloedjelink | 29-07-08 | 16:12

van een roker:
-Rookverbod in openbare gelegenheden en transport: accoord en begrijpelijk
-Rookverbod in Horeca: Voor eetgelegenheden accoord en ten dele begrijpelijk
Rookverbod in de gewone bruine kroeg: Waar denk je dat het woord bruin vandaan komt dat voor kroeg staat? Ik ben na 1 juli 4 keer naar de kroeg geweest om al die mensen te ontmoeten die nu eindelijk met een gerust hart een pilsje kunnen komen drinken omdat ik mijn sigaretje niet meer mag opsteken. Prima, geen moeite mee, dan rook ik wel een uurtje of 3 niet. Wat blijkt? Er komt helemaal geen mens extra naar de kroeg, er blijven alleen maar mensen weg. Ik zit nu zonder sigaret te luisteren naar de klaagrede van een kroegbaas die in de eerste weken na het rookverbod zijn omzet met 40!!! procent heeft zien afnemen. Gezamenlijk besluiten we een sigaret op te steken buiten om even de frustratie te temperen. En ja hoor, daar zijn dan die mensen die alles voor me beslissen, ook hier mag ik nu niet meer roken want ze zouden er wel eens kunnen gaan willen zitten en dan stinkt het. GA GVD DEAUD DEAUD DEAUD

meq | 29-07-08 | 16:12

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:51

Nu wordt het interessant.

Ik weet niet of je zelf kinderen hebt, maar dan zou je moeten weten dat kinderen zeer onredelijk kunnen zijn op gezette tijden.
Dat laat zich niet sturen, tenzij je daar in een volle zaal je kind bont en blauw slaat met als gevolg gejank wegens gejank.

Los daarvan, krijg je verwijtende blikken tot bemoeizucht over je heen waar je het je kop durft te halen een kind te slaan.
Voor je weet zit je dan ook nog op het pliessieburo met een verwijsbriefje naar de kinderbescherming.

Lastige kwestie dus, maar wellicht kunnen *-en restaurants een bordje plaatsen met alleen toegankelijk vanaf 18 jaar, hoewel dat wel afbreuk doet aan hun nering. 15 euro voor een kindermenu (patat met kroket en appelmoes) is toch snel verdient......

Sikkeneur | 29-07-08 | 16:11

bestanddelen uitgeademde lucht
zuurstof 17%
kooldioxide 4%
stikstof 78%
argon 1%
waterdamp 6,2 %
Wanneer moeten wij stoppen met ademen?

supersniper | 29-07-08 | 16:10

BeunDeHaas | 29-07-08 | 16:06
Van mij kunnen die extreme niet-rokers een stomp op hun smoel krijgen
als ze mij met hun gezeik durven lastig te vallen.

von sokkenstopfen | 29-07-08 | 16:09

Oke, rookvrije werkplek? Kan ik inkomen.
Niet meer roken in de kroeg? Een vreemde maatregel, maar oke, I can go with that.
En nu de rokers van de terrassen schoppen, danwel achter plexiglas duwen? Hoe stelt men zich dat voor? Rook gaat ook over plexiglas heen...
Al die niet-rokers die nu opgelucht zijn dat ze niet meer in de kroeg naar rook ruiken, gaan nu dus een Jihad starten om rokers van het terras te mikken. Mogen we nog wel ademen? Pilsje drinken? Of komt er straks een belangenvereniging anti-alcohol om dat te gaan verbieden? Zoiets?
Laat de niet-roker lekker in de kroeg gaan zitten met dit weer, en de roker buiten. Niet ouwehoeren...

BeunDeHaas | 29-07-08 | 16:06

@ milo | 29-07-08 | 15:42

Niemand heeft je aan je haren de kroeg binnengesleept, is het wel? Was met je gemekker naar één van de talloze niet-rook-cafés gegaan. dan hadden ze het langer volgehouden dan de gemiddeld zes maanden voordat de poorten gesloten moesten worden wegens gebrek aan klandizie. Of zou het dan toch zo zijn dat de leuke mensen....?

Bin ich wider | 29-07-08 | 16:03

Die hele idioterie schiet veels te ver door .
Eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht dan dat dit de volgende stap zou zijn .
Maar ik moet er inmiddels wel bijzeggen dat het respect wat ik had voor ex-rokers zo onderhand wel verdwenen is .
De manier waarop de discussies over dit onderwerp gevoerd word doorsnee genomen vind ik ronduit stuitend .
Ik zou er haast nog van gaan roken alleen maar vanuit pure rancune onder het mom van je kan me **** ******!
Dat soort van *ahum* belangengroepjes ik word zo onderhand doodziek van die eikels .

spierdalaj | 29-07-08 | 15:55

milo | 29-07-08 | 15:42
niet-rokers zijn gewoon een stelletje lamlullen die altijd te beroerd zijn geweest om zelf een rookvrije kroeg te beginnen, en daar moeten de rokers nu onder lijden. Nou, ik wens iedere zeikert die nu ineens alle rokers als criminelen afschilderen vette longkanker toe van het meeroken!

von sokkenstopfen | 29-07-08 | 15:54

Sikkeneur | 29-07-08 | 15:46
its a start; totaalverbod ook weer niet nodig, bij mcdonalds bijv mag je er als klant vanuit gaan dat dat kleine gespuis daar vrij rondloopt -schreeuwt

hetluis | 29-07-08 | 15:54

@ Sikkeneur | 29-07-08 | 15:46
Nee, geen verbod, mensen moeten uit zichzelf realiseren wat wel en wat niet acceptabele gedragingen zijn. Doordat mensen zich pas gaan gedragen wanneer er regeltjes komen is de reden dat we al die kudt regeltjes überhaupt hebben.

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:51

bloedjelink | 29-07-08 | 15:34

Hoe was jij als kind?

Werd jij gemuilkorft als je met je ouders in een restaurant ging eten?

Tuurlijk is het zeer storend en hinderlijk dat kinderen lopen te dreinen waar jij net in een prettige ambiance onder het genot van superbe maaltijd een conversatie wil opzetten met je eetpartner.

Maar wat doe je er aan? Een uitgaansverbod voor ouders die hun kinderen mee willen nemen?

Sikkeneur | 29-07-08 | 15:46

@ bloedjelink | 29-07-08 | 15:34

Volledig mee eens, krijsende kinderen kunnen harder je plezier vergallen dan wat dan ook, ouders die dit toestaan zijn inderdaad tuig van de bovenste plank.

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:44

Wat een gelul allemaal zeg van die anti rokers, ga er bijna als niet roker een peuk van opsteken. Mag het wijf die het terras met allemaal gezellige rokers aan het vergassen is met haar dure Brise luchtverfrisser weggehaald worden! Ik heb daar zo last van.

pjot65 | 29-07-08 | 15:44

"Roken graag alleen nog op plaatsen waar anderen en gene last van hebben"
@Ballenman | 29-07-08 | 12:20
Eeh..
Wat vin joe van: Een terrasje in de eaupenlucht?

"Reauken buiten? Prima!
Maar kom me niet achterna..."

*Preau-reaukerts-slagzin lanceert*

Ahasveros | 29-07-08 | 15:43

Alle reaukers zijn geweaun ASOCIAAL, ons is ook nooit iets gevraagd toen nog volop gepaft werd in de horeca. Als niet-roker werd je toen ook genaaid, mogen wij nu ff dan?

Totaal verbod op reauken op straat, als je wil reauken ga je lekker in je GFT container met je stinkmuil, heeft niemand last van je.

milo | 29-07-08 | 15:42

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:20
Dus, je bent tegen regels, maar als mensen zich niet uit zichzelf aan anderen aanpassen dan zijn ze wel nodig.... oke, een beetje anti dus....

GerMonster | 29-07-08 | 14:27
Ah, een antirokerT die ingaat op het autorij-argument. Uw argumentatie: ik heb een roetfilterT. Lijkt mij ongeveer hetzelfde als een rokerT die roept al voor het rookverbod altijd buiten te roken.
Aleen hebben niet alle auto's roetfilters, dus voor een schone lucht, zal u toch echt ook voor de autoverbod in de openbare ruimte moeten pleiten (of in elk geval minimaal in de buurt van terrassen).

Schaatser | 29-07-08 | 15:42

.... of drijf ik nu door?
@Highwoodman | 29-07-08 | 15:24

Welnee Mazzlman! Joe is een heer met Visie!
Nog ervaren drill-instructeurs voor joew Fat Camp neaudig?

www.mossad.gov.il/Eng/AboutUs.aspx

Ahasveros | 29-07-08 | 15:38

@AntitAuthority @15:20

Het komt allemaal op het karakter van de mens aan.
Sommige rokers zullen extra veel gaan roken als ze merken dat je er last van hebt (en dan hoef je nog niet eens wat te zeggen, een keer blauw aanlopen van het hoesten is genoeg), anderen doen het wat rustiger aan.
.
In een goede tent kunnen eten zonder een rookwalm vind ik een zegen.
Maar ik geef die zegen graag op als ik kan eten zonder gejank en gedrein van kleine kinderen. Dat vind ik wel de allergrootste ergernis. Je betaalt een rib uit je lijf voor een lekker maaltje en je hebt constant die herrie van de kroost aan de tafel naast je. Ouders die hun grut vrij laten rondlopen en niks verbieden. Die het normaal vinden dat het kind de longen uit het lijf jankt en geen enkele poging ondernemen om de boel te sussen. Tuig.

bloedjelink | 29-07-08 | 15:34

Al die niet rokers die zitten te zeiken moeten eens ophouden. Ik als rokende fietser heb ook last van hun uitlaatgassen als ze weer in hun auto zitten!!!!

Thunder1975 | 29-07-08 | 15:31

je zou maar rechts stemmen , geen god aanbidden ,een eigen mening hebben, diesel rijden en dan ook nog eens roken op een openbaar terras in de buitenlucht.

stonedt | 29-07-08 | 15:26

Ik wil een verbod op dikke mensen! Die zwetende/hijgende/klotsende vetzakken die al puffend naast je komen zitten in de bus, met een rood aangelopen hoofd omdat diegene net het opstapje moest maken om in de bus te komen. Ondertussen word ik tegen de zijkant van de bus geduwd omdat de omvang van het persoon naast me dermate groot is, dat diegene niet past op de voor hem/haar bestemde plek maar tevens de helft van mijn gedeelte nodig heeft.
Dáár heb ik nou last van. Ik zeg, beperken die vetzakken. Trap ze maar uit de zorgverzekering, met die dichtgesmeerde hartkleppen van ze.
Laat ze het dubbele betalen als ze met het openbaar vervoer moeten. In de bios, de love-seats AUB en niet in de stoel naast mij met een kilo boter en een schoenlepel tussen de armleuningen in geperst.
Nee, ik wil ze ook niet als buren.. om ze 's zomers met hun ballenknijper in een hangmat te zien liggen, terwijl de vetkwabben tussen de mazen uitpuilen en de houten palen duidelijk kreunen onder het gewicht.
Ik zeg, ophok-plicht. Allemaal naar een fat-camp sturen en ze onder leiding van een brulboei van een sergeant een stormbaan over laten rennen totdat ze er luid puffend bij neer vallen. En als ze zich dan al knorrend naar de kantine slepen, ze daar een bord met een blaadje sla en een stuk droog brood te vreten geven. Een lekker glas water om het spul mee weg te spoelen. En wanneer ze op een acceptabel gewicht zitten, mogen ze met een aai over de bol weer terug naar huis. Natuurlijk wel onder strenge controle om ervoor te zorgen dat ze niet in herhaling vallen, anders is het zonder genade weer terug naar Fat Camp!

....of drijf ik nu door?

Highwoodman | 29-07-08 | 15:24

welkom in her grote derde rijk
etnische zuivering van rokers
op de horeca staat een grote stempel
für rokers verboten
maar ik blijf roken in de horeca
tot dat de dienders mij halen
dan vragen ze om mijn ausweis
uit protest heb ik die nooit bij mij
40/45 is geweest maar hitlers wil
is door gezet

achaius | 29-07-08 | 15:24

In en in triest. Ik rook zelf al jaren niet meer, maar ik vond de rokerige lucht wel bij het uitgaan horen. Maar allez, ik snap dat men er binnen vanaf wilde. De manier waarop dat nu gebeurt is jammer en onnodig. Kleine café's hadden rustig rookcafé's kunnen worden, als de eigenaar geen problemen zou hebben met de rook. Want, laten we wel wezen, dit beleid zou zijn ingevoerd om het personeel te ontzien. Als het personeel dus zelf rookt an is er niet echt een reden om een verbod in te voeren. Let wel: dat is alleen voor café's waar de eigenaar zelf achter de tap staat en waar dus geen grote personeelswisselingen zijn.

Nu gaan de boe-roepers over op de terrassen. Schandalig en persoonlijk vind ik dit veel te ver gaan. Dat is de open lucht, de rook kan daar weg. Een gelijksoortig verbod heerst vanaf volgend jaar al in de voetbalstadions. Ook open ruimtes (m.u.v. Gelredome en 020 Arena). Heel ziek, dit. Het lijkt mij te extreem allemaal en ik ben tegen extremisme.

Adriaantjeeeeeuh | 29-07-08 | 15:23

@ CoJoNes | 29-07-08 | 14:35
Ik heb het artikel nog niet in zijn volledigheid gelezen maar deze regel uit Henry zijn rapport:

"Wat een ding betreft heeft de commissie gelijk. Rook is vervelend en kan leiden tot irritatie van onder andere ogen en luchtwegen. Dat is voldoende reden voor niet-rokers om aan rokers te vragen niet in hun buurt te roken. Het is niet nodig om rokers voor moordenaars uit te maken. Mensen die dat doen, zijn charlatans."

sluit ik mij volledig bij aan. Dit geldt ook voor ons oorspronkelijke argument: het is niet nodig om niet-rokers direct weg te zetten als intolerant simpelweg omdat zij opkomen voor hun belang.

Helemaal terug on topic: wanneer rokers daadwerkelijk niet zouden roken wanneer dit aan hun gevraagd zou worden zouden we in een geweldige wereld leven, eentje waarin ik me graag zou bevinden want zoals mijn alias al weggeeft, ik heb een hekel aan overmatig geregel vanuit Den Haag. Zelf heb ik dit nog niet vaak meegemaakt echter (hetgeen natuurlijk weer niks wil zeggen ;) en is dit misschien wel een puntje waarop regulering noodzakelijk is. Wat overigens weer niet wil zeggen dat ik vind dat rokers als zodanig maar in een hoekje weggepropt moeten worden. Ik vind roken een domme aangelegenheid, maar goed, dat heb je nou eenmaal in een vrije samenleving, er zal altijd een groep zijn die niet precies doet wat jij wilt. Vrije samenleving betekent natuurlijk ook weer niet dat je mensen zomaar lastig mag vallen met ongewenste gedragingen. Kortom, een lastige kwestie waar volgens mij geen simpele oplossing voor is. Wat ik eerder ook al zei, een heleboel jaren hebben de rokers het voor het zeggen gehad, blijkbaar is het nu even de beurt aan de niet-rokers. Maar goed, dit is Nederland, het land van de compromissen, mark my words, binnenkort komt er een gedoogbeleid voor roken.

AntiAuthority | 29-07-08 | 15:20

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:46

Al die macrobiotische mekker-schuimvlokken op mond en beeldscherm belemmeren een goed leeszicht blijkt. Ik zeg juist dat je het - gezien jouw beperkte denkvermogen - juist prima onderbouwt! Alleen die 40 jaar begreep ik niet. Maar jijzelf dus ook niet. Je schreeuwt gewoon graag. Het liefst als mensen iets tegen de regeltjes doen. Want kuddevee roert zich immers pas als ze zich kunnen verschuilen achter de wet. Mag allemaal van mij. Schreeuwertjes hebben het nou eenmaal niet zo op legitieme argumenten. Verder blijf je gewoon een klagerig burgermannetje. Niks mis mee, anders was de verkeersdrempel nooit uitgevonden. Of de parkeerwacht. Of de ambtenaar. Of de kliklijn. Of het rookverbod in de kroeg.

Bin ich wider | 29-07-08 | 15:18

Kan iemand mij vertellen waarom de niet-rokers voor het rookverbod
nooit zelf een zooitje niet-rokers kroegen hebben geopend?
Juist! Omdat zo'n kroeg dan geen lang leven beschoren zou zijn vanwege
het massaal wegblijven van het publiek, dus is heel dat rookverbod gewoon
in het leven geroepen om de belangen van een piepkleine minderheid
te behartigen, en dat gaat dus nergens over!
Als een disco geen bach of beethoven draait, dan ga je toch ook niet lopen klagen dat ze er alleen maar kutherrie draaien? Heb je dus behoefte aan een rookvrije kroeg? Begin er dan zelf een en laat de rokerskroegen eens mooi met rust! Echt, de niet-rokers moeten mij op een terras nooooit lastig vallen met hun gezeik want ik rook dan vrolijk door, en dan moet de eerste nog geboren worden die mij daar van wil weerhouden!

von sokkenstopfen | 29-07-08 | 15:18

CAN mag van mij in rook opgaan ...... of zeg ik nu iets verkeerds?

Benman | 29-07-08 | 15:17

Verboden zonder gegronde reden zijn fascistisch. Horeca-rookverbod heeft geen gegronde reden. Egro: Pro-rookverbod anti-rokers zijn intolerante fascisten.

koerbagh ® | 29-07-08 | 15:17

De meeste zeikerds over het roken die ik ken hebben vroeger zelf gerookt als ketters.
Dit aanstellerige gedoe moet in een vroeg stadium de kop ingedrukt worden .

Niemand verplicht deze mensen om bij mij in de buurt op het terras plaats te nemen en ze hoeven al helemaal niet het cafe " waar ze waarschijnlijk al jaren zonder te klagen komen" te bezoeken als ze er nu zo'n last van de rook hebben.

Ik heb gezegd.

Nitramx | 29-07-08 | 15:16

Ik ben een niet-roker (nooit gerookt) en het is voor mij geen pretje om een hele avond in een rookwalm te moeten staan. Piepende longen en snakken naar een beetje lucht. Toch had ik het er vaak genoeg voor over omdat de sfeer in die rokersbolwerken meestal goed is.
.
De horeca had de keus moeten krijgen om de roker of de niet-roker te dienen.
Dit algehele verbod is te zot voor woorden.
Roken buiten verbieden? Nog zotter.
Ik erger me op een terras meer aan het op volume 100 praten en hinnikend lachen en het verplicht moeten meeluisteren naar infantiele telefoongesprekken dan aan de walm van een sigaretje.
.
Als er al iets verboden moet worden dan is het de voorplantingsdrift van sommigen.

bloedjelink | 29-07-08 | 15:14

Agent 327: excuses.
Stelling 1: Veel rokers zijn Tokkies
Stelling 2: Alle Tokkies zijn rokers

Juist of Onjuist: Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies

Antwoord: onjuist

Ok, bij nader inzien kan de stelling toch ook juist zijn, daar alle tokkies rokers zijn, en derhalve (weinig of veel) niet rokers geen tokkies zijn.
Zo zie je maar, roken komen we samen wel uit.

Mahuta | 29-07-08 | 15:03

Op schiphol zijn er nog gewoon plekken waar je mag roken, in de lounge bijvoorbeeld, maarja dat is natuurlijk weer niet weggelegd voor de gewone burger...
Verder moeten die niet-rokers niet zeuren, ze hebben nu hun zin. Laat ons lekker roken op het terras, over een maand of 2 is deze discussie toch weer weg, want dan zit er toch niemand meer op het terras...

Zeph... | 29-07-08 | 15:02

Het begint wel heel ZIELIG te worden nu.. What's next,straks ook niet meer roken op straat? Mensen die dit verzinnen hebben teveel vrije tijd denk ik. Laat ze maar gaan werken in het dierenasiel; genoeg te doen.

Nifelheim | 29-07-08 | 15:00

der Mann | 29-07-08 | 14:48

Toch wel knap dat wanneer ik een sigaretje opsteek, jij de vergelijking met een moslim trekt. Ik wil de uitgebreide versie van jouw achterliggende theorie wel eens horen, dat moet een fantastisch stuk zijn! Kun je daarna verder werken aan je essay over de samenhang tussen een bus Pringles en de opwarming van de aarde.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 14:55

+1 voor Wurtz, zoek een leven, nare bomenknuffelaars!

S. Typhi | 29-07-08 | 14:51

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 14:29

OK iIlluminati nu snap ik het; ik vreesde te moeten discussiëren over mijn eigen miezerigheid. Ben ik me namelijk al volledig van bewust in mijn werkcel en is niet interessant voor reaguurders. Moslimargument was idd kort door de bocht & met lange halen snel thuis. Toch zie ik een parallel. In een vrije open samenleving die ernstig een beroep doet op eigen verantwoordelijkheid moet je die ook kunnen dragen. Wie stelselmatig aantoont die niet te kunnen dragen en niet bevattelijk is voor een beroep op redelijkheid krijgt een keer de deksel op de neus. In vrijheid samenleven, werkt alleen als je de vrijheid van anderen respecteert en verantwoordelijkheid neemt voor wat je anderen aandoet. Zo niet dan raakt geduld een keer op. Dat is bij rokers gebeurd en gaat bij moslims ook gebeuren vrees ik. Ben ik nu een bruinhemd?

der Mann | 29-07-08 | 14:48

CAN = een kluppie van net gestopte rokers die de verleiding gewoon niet kunnen weerstaan,, dus zeik ze maar niet zo af anders gaan ze zodadelijk nog huilen

doomoo | 29-07-08 | 14:47

@ Rammstein | 29-07-08 | 14:30
Hey,.. niet om het een of het ander maar de Kolonel vraagt mij om jou je mail adres te ontfutselen.. kun je hem niet gewoon even geven? het is een interessant persoon... succes gegarandeerd... en voor de goede orde.. ik ben hetero sexueel.. dan is dat misverstand ook uit de weg geruimd.. ik kom alleen weinig vrouwen tegen die net zo (leuk) zijn als ik.. ;) :) + 10 voor jou ...

xx

SwaY | 29-07-08 | 14:44

@ Mahuta | 29-07-08 | 14:21: Lul ff gewoon joh! doe niet zo quasi intelligent, lutser!!
Ik voel het een beetje als de joden in 2e Wereld Oorlog, Als je jood/roker bent heb je geen bestaansrecht.
Ik mag notabene in coffeeshoop "De Rooksalon" in Stadskanaal niet eens meer roken, en dat terwijl iedereen daar komt voor het zelfde, nl. roken.
En al die niet rokkers natuurlijk naar de bijeenkomsten in hun brandstofslurpende gasfabrieken.
Wat is de volgende halte, iedereen met een vette bek uit de snackbar schoppen?

Linke.Loetje | 29-07-08 | 14:43

en die Hill Bicks klopt ook niet echt lol

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 14:42

oh, het was al gedaan door CoJones, sorry voor de dubbele post!

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 14:40

CoJoNes | 29-07-08 | 14:28
Bill Hicks ! Het bewijs dat rokers ook leuk kunnen zijn !
"I hate you non-smokers with all of my little black fucking heart. My biggest fear is that if I quit smoking I will become one of you".
Geweldig die vent.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 14:37

Tsja, ben nog altijd van mening dat als er een markt voor is dat er wel niet-rook cafe's zouden zijn. Ga zelf overigens regelmatig eten in een niet-rook restaurant en dat vind ik prima... Ben het alleen een beetje zat dat andere mensen of erger nog de roverheid mij gaan vertellen wat ik wel en wat ik niet mag.

Net zoals dat ik het auto-rij argument niet zal gebruiken... Als iemand dat roept dat krijgt ie hier een lading stront over zich heen, terwijl de vergelijking helemaal niet zo slecht is....

Vroeger woonde we nog in een"leven en laten leven" samenleving, dat mis ik een beetje.

loerelau | 29-07-08 | 14:36

/me steekt nog een shaggie op........ voordat ik stop met roken motten ze mijn
shaggie uit mijn dode vingers weten te trekken..... fucking anti rook gestapo!

ServerGenius | 29-07-08 | 14:34

@ Schaatser | 29-07-08 | 14:02
Ja, moest ik ook wel even zelf om lachen inderdaad :) Het gaat me in dit geval meer om de uitspraak dat rokers toleranter zijn dan niet-rokers, wat uiteraard totaal belachelijk is.

Maar goed, back on topic, @ CoJoNes | 29-07-08 | 14:05
Niet zo emotioneel worden joh, ik heb geen leugens verteld hoor. Ik wijs je er alleen even op dat je niet kan weten of de verdeling van tolerante personen binnen 2 groepen afwijkt, dat vergt behoorlijk wat onderzoek, iets wat naar mijn weten nog niet is uitgevoerd. Als je een source hebt dan hoor ik die graag, maar zolang bovenstaand onderzoek nog niet is uitgevoerd is het toch meer waarschijnlijk dat de verdeling binnen beide groepen normaal is.
Door te gaan schelden toon je jezelf niet zo van je meest tolerante kant trouwens, jij bent blijkbaar een uitzondering binnen de doorgaans zo tolerante rokers ;)

AntiAuthority | 29-07-08 | 14:32

@loerelau | 29-07-08 | 14:17
Spreek mezelf niet tegen. Heb zelfs wel enige sympathie voor die kroegbazen die er een rokerskerk, of rokersvereniging van willen maken. Of toneelvereniging waar iedere avond het toneelstuk den walmende roker wordt opgevoerd. Waar het om gaat is dat den roker zich nu us creatief moet inspannen en om toestemming moet vragen. Doen we dat niet dan zit 80% van de Nederlanders binnen de kortste keren weer in de stinkrook van een kleine rokende minderheid.

der Mann | 29-07-08 | 14:31

@CoJoNes 14:28 Thank you very much :D

Rammstein | 29-07-08 | 14:30

der Mann | 29-07-08 | 14:13

Om uit je droom te halen. In mijn eerdere reply doelde ik niet op jou als persoon maar op de inhoud van je stuk. Hoewel ik het niet eens ben met de strekking was deze gedegen opgebouwd. Hierover maakte ik een oprecht compliment. Wat ik niet begreep en nog steeds niet begrijp is de link met moslims.
Begrijp me goed. Ik ben geen roker en niet gelovig maar waarom had je deze vergelijking nodig. Waren de argumenten opzich niet krachtig genoeg?

Geeft wel een denkbeeld weer waar ik geen warm gevoel bij krijg.

Ein mann, ein volk

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 14:29

ik zie allemaal dingen voorbij komen waar ik van in de war raak... Belinda??? Holtenbroek?? allemaal te bekend.. gmmmmm

SwaY | 29-07-08 | 14:27

De toon is wat milder geworden hier en daar, kan ik me ook weer aanpassen. De discussie loopt vooral zo hoog op omdat (gemeenplaats) veel rokers hun gedrag als normaal en misschien wel als een recht zien. Dat "ze" hierbij de plezier van anderen verstoren willen de velen, of het interesseert ze gewoon niet. Dat laatste is dan in mijn ogen asociaal.

De weinige rokers die vragen of ze anderen hinderen, zijn bewust van hun gedrag en als de wind de andere kant opstaat kunnen ze van mij gerust hun gang gaan, of we wisselen van plaats op het terras wat mij betreft.

Feit blijft dat het roken, net als het drinken, maatschappelijk te veel schade veroorzaakt om tot in lengte van dagen als "normaal" te worden gezien. Het aantal doden door roken en drinken is zo krankzinnig groot dat je je af moet vragen of er niet iets achterzit vanuit de regeringen. Tenslotte zijn de meeste verboden drugs een stuk minder dodelijk en kosteveroorzakend dan roken & drinken. Verbied het R&D en maak XTC & pado's (nu zeg ik maar wat heb ze zelf nooit gebruikt) legaal.

Voor de goede orde : roken heb ik nooit gedaan, drinken vind ik lekker maar kan niet ivm aandoening. Aandoening vind ik niet lekker maar dat soort ellende gebeurt nu eenmaal.

Afsluitend van mijn kant : ik vind roken dermate hinderlijk voor mijzelf dat ik me er bijzonder aan stoor en dat ook niet onder stoelen of banken steek. Verders : ik kan geen witte sokken ontdekken, rijdt een Audi A6 Diesel (maar dan wel met roetfilter) en draai er bergen energie doorheen om het huis koel te houden, maar ja dat is maar co2.

Twas weer leuk !

GerMonster | 29-07-08 | 14:27

Al die jaren extragratis meereauken en dan nog zeiken ook?

widtvoet ® | 29-07-08 | 14:27

wouter bos= draai (____I____)

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 14:23

Herstel, linken.

Rammstein | 29-07-08 | 14:22

Agent327 | 29-07-08 | 14:11

Stelling 1: Veel rokers zijn Tokkies
Stelling 2: Alle Tokkies zijn rokers

Juist of Onjuist: Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies

Antwoord: onjuist

Uitleg:
Veel rokers zijn tokkies
Dus: weinig rokers zijn geen-tokkies
En: weinig niet-rokers zijn tokkies
En: veel niet-rokers zijn geen-tokkies

De stelling "Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies" bevat dus een contradictie en is derhalve onjuist.

Mahuta | 29-07-08 | 14:21

@ Illuminati_1776
Waar wil je eigenlijk precies dat ik op reageer? dat je mij een 'een zelfingenomen, kleinzielig en vooral generaliserend mannetje' vindt?

der Mann | 29-07-08 | 14:13
PRECIES. Je slaat je spijker op zijn kop.

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 14:20

Volgens mij moet het aantoonbaar zijn, waar en wil is is een weg nietwaar, dat meeroken véél slechter is dan het roken zelf.
Er valt echt wel een onderzoek te doen waar dit wordt aangetoond.

Dus, als we dan allemaal gaan roken is dat verschijnsel van de stervende meeroker gelijk uitgeband.

Of klopt er nou iets niet aan deze redenering?
Net zo goed als alle andere redeneringen van die anti-rookclubjes ook aan alle kanten rammelen.

(Een zeer bewuste NIET-roker (nooit gedaan ook) die onderhand schijtziek wordt van al die k**-clubjes die van alles niet willen.)

Het Zilte Nat | 29-07-08 | 14:20

Abraham Lincoln responded to this kind of repressive mentality in December, 1840, when he said “Prohibition/goes beyond the bounds of reason in that it attempts to control a man’s appetite by legislation and makes a crime out of things that are not crimes. A prohibition law strikes a blow at the very principles upon which our government was founded.”

stonedt | 29-07-08 | 14:20

Kan ik iemand zover krijgen Bill Hicks on Smoking te plempen? Ik kan niet plempen. Fleauxe ? CoJoNes ?
"Non smokers die, every day"

Rammstein | 29-07-08 | 14:20

@der Mann | 29-07-08 | 13:49
Beetje jammer dat jij jezelf tegenspreekt... U zegt:
Neen. Het is simpel. Iedereen is vrij naar eigen verantwoordelijkheid te handelen. Maar moet wel rekening houden met de rechten en vrijheden van anderen.

Maar als een kroegbaas van zijn kroeg een rokerskroeg wil maken mag dat niet... Een niet roker heeft dan toch altijd het recht en de vrijheid daar niet binnen te stappen, zoals een barman het recht en de vrijheid heeft om daar al dan niet te gaan werken..

I

loerelau | 29-07-08 | 14:17

Ik ben persoonlijk helemaal voor de anti rook beleid maar vindt dit wel tog iets te ver gaan

Arubanaan | 29-07-08 | 14:15

@ Illuminati_1776
Waar wil je eigenlijk precies dat ik op reageer? dat je mij een 'een zelfingenomen, kleinzielig en vooral generaliserend mannetje' vindt?

der Mann | 29-07-08 | 14:13

Laten Wouter en Kornuiten eerst maar eens de akcijnzen op tabak grotendeels rechtstreeks naar Gezondheidszorg laten stromen. Beetje bezopen natuurlijk dat je op bepaalde genotsmiddelen (wanneer wordt 't wippen extra aangeslagen?) een gerichte negatieve premie legt om deze vervolgens aan te wenden om vliegtuigjes aan te schaffen, generaal pardons te financieren, Mathijs en Paul in de lucht te houden of zelfs godgloeiende godverdomme de anti-rookmafia te faciliteren.

M'n verzekeraar vraagt ook al of ik reauk en brengt daar bij een "ja" wat extra premie voor in rekening. Sommige artsen weigeren reaukers te behandelen voor tabaksgerelateerde aandoeningen of plaatsen je steevast lager op de wachtlijst wanneer je bv. gedotterd moet worden...

Reaukers zijn tegenwoordig meer paria en melkkoe dan mens. En nu dan dalijk ook in de buitenlucht 'n weinig Koosjere Speer in je donder als je 'n brandertje opsteekt? De tofutyphus voor ze!

widtvoet ® | 29-07-08 | 14:13

@ BBB/Sikkeneur

Ik vond laatst ook ergens een witte mars in een keuken kastje en ik werd er, een paar happen later, ook misselijk van.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 14:13

@Mahuta | 29-07-08 | 14:08
Is je echte naam Wouter Bos? Want draaikonten kun je als de beste. Leuk geprobeerd. Ik trap er alleen niet in.

Agent327 | 29-07-08 | 14:11

Agent327 | 29-07-08 | 13:58
De vraag was dan ook: juist danwel onjuist. Jouw antwoord was juist; de stelling was onjuist.

Mahuta | 29-07-08 | 14:08

der Mann | 29-07-08 | 13:49

kzou je auto wel is willen zien... wel is willen weten waar je werkt... weten hoe je op vakantie gaat... en weten wat er mis is gegaan in je jeugd!
als je zo intolerant bent doet dat me eigenlijk een beetje aan moslimpjes denken

siske | 29-07-08 | 14:07

Uit frustratie van deze anti-rokers maffia krijg ik elke keer weer trek in zo'n sigaret. Ik overweeg weer te beginnen ... geweaun ..... om dwars te zijn en alle rokers een hart onder de riem te steken.

cbrdrivert | 29-07-08 | 14:07

@Kale Meester | 29-07-08 | 14:02
Dat werkte, over het algemeen, prima. Alleen nu moet er weer zo nodig een clubje tevoorschijn komen dat overal het roken wenst te verbieden.
Het gaat om, opnieuw, een verbod om zelf keuzes te maken.

Agent327 | 29-07-08 | 14:07

Sikkeneur | 29-07-08 | 14:04
Ik word, om mij moverende redenen, altijd een beetje onrustig van witte marsen vooral als ik de enige negert ben.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 14:06

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:46

Walter steekt na 9 minuten in de film in een volle bowlingbaan (!) zijn eerste peukkie op. Goeie film he, leuke nickname heb je ook trouwens........

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 14:06

@ GerMonster 29-07-08 13:02
Dit komt omdat je aan het doordrammen bent.

Rooieluit | 29-07-08 | 14:05

@AntiAuthority | 29-07-08 | 13:55
Jongen toch. Je beschuldigt mij van een generalisatie, bouwt daar een hele theorie omheen die is gestoeld op een aanname die onjuist blijkt en vervolgens vertel je me dat tolerantie gelijkelijk verdeeld is onder de bevoloking en dat je dat hebt geleerd op een statistiek college.
Ik word er een beetje simpel van, om over dat hautaine toontje van je nog maar te zwijgen.
Rokers zijn toleranter dan niet rokers, omdat rokers de nietrokers niet dwingen te gaan roken. Lees dit artikel maar eens, empiricus die je bent:
www.henrysturman.com/dutch/artikelen/p...
Je bent een leugenaar.

CoJoNes | 29-07-08 | 14:05

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 14:01 : Dat wil je ook met cartonisten, dus nee laten we dat maar niet doen.

Fleauxe | 29-07-08 | 14:05

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 14:01

Organiseer een 'witte' mars.
T'is alweer een poosje gelee....

Sikkeneur | 29-07-08 | 14:04

@Kapitein Kansloos
Dat is een goede samenvatting! Spooky stelt dat als je iemand maar lang genoeg tergt en hem lang genoeg ongefundeerd beschuldigd van asociaal gedrag, zelfs de meest weldenkenden recalcitrant worden en reageren" Ja dat is mijn stelling zo ongeveer en daarnaast dat er een verschil tussen ergeren en irriteren is. Onszelf irriteren doen we mateloos maar met je ergeren moet je mee oppassen. Je innerlijke irritatie aan die file een paar uur terug, een vrouw met steeds hoofdpijn als je zin hebt, die aso kutmarokaan in de metro, spelende kinderen als je sturen moet moet je niet omdraaien in een ergernis aan roken. Dus GerMonster, als live sucks kan de roker dat niet helpen. Jij moet gewoon eens hard door Germonsterin genomen worden dat is het toch?

spooky | 29-07-08 | 14:04

der Mann | 29-07-08 | 13:57

Erg makkelijk wederom. De mij deert het niet façade. Inhoudelijk kan je niet reageren op je eerdere post. Iemand die een beargumenteerd stuk zo teniet kan doen dergelijk belerend afsluiten kan je niet serieus nemen.

Dom, Dom, Dom.....

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 14:03

@ revolutser | 29-07-08 | 13:57
Is er wel, lutser. Stichting Take Care.

Duikduivel | 29-07-08 | 14:03

Lol, AntiAuthority die een rookverbod verdedigd...

Verder valt op dat de antirokers geen van allen op het autorij-argument reageren..

Schaatser | 29-07-08 | 14:02

De reacties laten weer zien hoe goed het mogelijk is om er 'met rokers onderling' wel uit te komen.

Kale Meester | 29-07-08 | 14:02

gisteravond op terras nog zo'n demonstratieve anti-rookgleuf uitgerookt; had er graag een zere strot voor over; zoals gezegd: tot voor kort kende ik geen agressieve rokers, nu wel, how come?

hetluis | 29-07-08 | 14:01

Overigens, het sterftecijfer van rokers op middelbare leeftijd (leeftijdscategorie van 35 tot 69 jaar) is drie keer zo hoog als dat van niet-rokers;
hoor je, 3x zo hoog!
.


Normaal gezegd sterft zo'n 0,98% van de mannen in die leeftijds categorie,
als je rookt heb dus je zomaar 2,94% kans om te overlijden!

Nou niet bepaald een slachting, maar als je de door Bigi Bana gebefte Trudy Prins mag geloven sterven we bij bosjes door dat roken.
Meeroken is niet eens te meten.

vander F | 29-07-08 | 14:01

Ik wilde eigenlijk sigaretten verbrandingen op alle grote pleinen voorstellen maar iets zegt mij dat het misschien niet helemaal een gelukkig idee is.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 14:01

ehm der mann volgens mij ruik je jouw jij zal ook wel elke dag stil staan in de file met jouw stink auto

ijzerehand | 29-07-08 | 14:01

En zo komt die, zo gewenste, wereldvrede er nooit !

Aboriginal | 29-07-08 | 14:00

der Mann | 29-07-08 | 13:49

Zo'n diner met allerlei slechte voedingsmiddelen waardoor de gezondheidszorg weer onevenredig zwaar belast wordt ....... etc etc etc.

De ene na de andere "Ik wil dit niet club" na de andere ziet het levenslicht. Als je maar ergens tegen bent.

Stelletje eikels zijn het met die verbodsclubjes, de CAN voorop.

Het Zilte Nat | 29-07-08 | 14:00

der Mann | 29-07-08 | 13:49
Vertel me even in wat voor etablisementen u zich ophoudt met uw lief om te dineren, dan zorg ik ervoor dat ik ver genoeg van uw kots-correcte lucht af blijf.
Iemand die mij begint te vervelen met zijn recht op lucht mag van mij ongezien deaudvallen, want die verzieken op hun beurt mijn recht op zijkvrije lucht om me heen.
Maar... ik rook niet .... (meer).

Wasknijper | 29-07-08 | 14:00

@revolutser | 29-07-08 | 13:57: Jawel, de SP.

Fleauxe | 29-07-08 | 13:59

@ Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:57

En dan kan jij in je blote bast, en dan heb je als nog een bruinhemd aan. Handig!

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:59

@Kuweekee | 29-07-08 | 13:45
Mijn idee ook, maar sociaal zijn is tegenwoordig bijna een taboe ...

Aboriginal | 29-07-08 | 13:59

@Mahuta | 29-07-08 | 13:55
En waarom? Werk je die stelling uit, kom je uit bij mijn vorige post. Mankeert an sich niks met die stelling. Dat hij niet goed is geformuleerd probeer je nu gewoon te verdoezelen.

Agent327 | 29-07-08 | 13:58

Dat wordt overigens een mooie grote massa gelijkgestemden voor dat anti-rook marcheren van mij. En daar houden wij nazi's van. Grote massa's gelijkgestemden met fakkels, de rijen vast gesloten.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:57

@ ijzerehand | 29-07-08 | 13:54 e.a.
scheldt maar lekker, zolang ik jullie niet ruik vind ik het best.

der Mann | 29-07-08 | 13:57

waarom is er eigenlijk een stichting rokersbelangen? er is toch ook geen stichting junkiesbelangen?

revolutser | 29-07-08 | 13:57

tijd voor een revolutsie!

revolutser | 29-07-08 | 13:57

@Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:53: Ik denk ook wel dat het klopt. Daarentegen zou ik ook wel een psychiatrisch onderzoek aanbevelen voor de mensen met een misplaatst superioriteitscomplex omwille van het feit dat ze niet roken. Dat soort heeft zich momenteel verkozen tot übermensch bij de gratie van hun niet roker-zijn. Vraag maar der-mann!

Fleauxe | 29-07-08 | 13:56

Ik begin nu een lobby om het roken tijdens het wandelen op de 4-daagse te verbieden. Laat die rokers maar in hun eigen rook gaan lopen.

Vanes | 29-07-08 | 13:56

Zo, deze gehandicapte is weer terug. Effe peukie gedaan.

@Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:40
I'm Murdock and I'm a nicoholic. Ik praat niets goed. Het is alleen zo dat we -niet-rokers en rokers- er zelf uit kunnen komen. Uiteraard zijn er altijd asocialen die koste wat het koste walmen richting de moeilijk ademende dan wel etende medemens willen blazen. Die lui mag je van mij het betreffende etablissement uittrappen.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:56

Deze zeer bewuste NIET-roker, zelfs er bewust NOOIT mee begonnen, wordt onderhand stront- en strontziek van die anti-rook maffia. En maar zeiken tegen het roken maar ondertussen steekt de overheid miljoenen aan accijnzen in hun schatkist waar IEDEREEN van mee profiteert, ook de nietrokers. Net als niet autorijders meeprofiteren van de belastingen op de benzine. Zonder deze gelden lag er nog geen behoorlijk fietspad in nederland en met de belastingen op roken zal het niet veel anders zijn. We kunnen gerust een heel groot gedeelte daarvan naar de gezondheidszorg toerekenen. En ga dan niet lullen dat ze ook geld kosten want ze gaan ook, zegt die maffia zelf, jaren eerder dood en dat spaart een aanzienlijk bedrag aan AOW uit waarvoor wel premie is betaald.

Het Zilte Nat | 29-07-08 | 13:55

Agent327 | 29-07-08 | 13:47
Dan maakt het de stelling:

Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies
Juist [ ]
Onjuist [X]

Mahuta | 29-07-08 | 13:55

@ CoJoNes | 29-07-08 | 13:38
"Schrik niet. Komt ie: 90% van mijn vrienden en kennisen zijn niet-rokers. Daar gaat je theorie."
Uhhh.... nee hoor, hoezo valt mij theorie hiermee om? Omdat er 1 aanname niet blijkt te kloppen? Maakt niks uit voor mijn theorie hoor, het feit dat jouw kring een te beperkte steekproef is om een algemene uitspraak te doen over de statistische verdeling van tolerante personen binnen de rokers en niet-rokers groep staat als een paal boven water. Om het samen te vatten: jouw perceptie is geen algemene waarheid. Dus een dergelijke uitspraak doen over absolute getallen tolerante personen binnen groepen is lachwekkend. Tolerantie als eigenschap is (heb je wat colleges statistiek gehad? Dan zou dit bekend moeten zijn) normaal verdeeld. En aangezien de groep niet-rokers groter is dan de groep rokers zijn er in absolute getallen uitgedrukt meer tolerante niet-rokers dan tolerante rokers. Dat wil niet zeggen dat dit in jouw groep ook zo is overigens, want dat is immers een zeeeeer kleine steekproef in relatie tot de totale bevolking, en in een zeer kleine populatie kan een verdeling afwijken.

AntiAuthority | 29-07-08 | 13:55

der Mann | 29-07-08 | 13:49

Ik hoop niet dat jij dicht bij mensen in de buurt met je GSM staat te bellen, met alle kankerverwekkende stralen die daar vandaan komen. Zullen we alle zendmasten (die dezelfde straling in grotere porties over de mensheid verdeelt) die daar voor nodig zijn, maar eens naar beneden halen? Een magnetron zul je ook wel niet hebben denk ik, zelfde verhaal.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:55

@ der Mann | 29-07-08 | 13:49

Jij hebt, eventueel met terugwerkende kracht, je recht op lucht op 10 mei 1940 verspeelt.

*godwinpunten pakt en voor een uitzinnige menigte de Davidsterretjes trui in ontvangst neemt*

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:55

@der mann 29-07-08 1349 onder welke steen ben jij vandaan gekropen

ijzerehand | 29-07-08 | 13:54

dat krijg je in een overbevolkt land, geen ruimte meer om mensen te laten doejn wat ze willen.

megabobb | 29-07-08 | 13:54

der Mann | 29-07-08 | 13:49

Met de laatste regel laat je zien wie je bent. Een zelfingenomen, kleinzielig en vooral generaliserend mannetje.

Jongetje toch,

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 13:53

Fleauxe | 29-07-08 | 13:48
Ik heb het van een langdurige roker. Ze kwam zelf met die theorie en objektief gezien (en dat is moeilijk want niemand is objektief in deze discussie) denk ik oprecht dat ze gelijk heeft gehad. Verslaafden kenmerken zich door het veelal bagatalliseren van de mate van hun verslaving en/of de gevolgen daar van. Dat heeft voornamelijk met een soort schuldgevoel naar zichzelf toe te maken en niet eens zo zeer met de reakties van hun omgeving.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:53

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:46

Mijn beste, het roken in de trein is al jaren verboden.
Wat CJN hierboven al schreef over niet/wel roken coupe's.
De scheiding was er en toch wist de lobby het roken in de trein te verbieden en die lobby breidt zich maar uit en uit.

Nogmaals: er zijn ook en/en situaties mogelijk met respect voor elkanders leefstijl.
Ik dring jou de mijne niet op en vice versa.
Een gemiste kans door de Wetgevers en de anti-rook lobby.

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:53

Ik ben zelf exroker sinds 1.5 jaar maar van mij mag iedereen die het wil lekker een sigaretje opsteken ook al is het binnen.Ik vind het erg hypocriet van exrokers die nu radicaal antiroken zijn.Hoe lang gaat het duren voor de rokers de grens over gejaagd worden? eerst binnen niet en nu buiten ook al niet?En als zometeen echt niemand meer durft te roken verzint het gepeupel wel wat anders om over te zeiken let maar op.

huppeltrutje | 29-07-08 | 13:52

@der Mann | 29-07-08 | 13:49: Verkoop jij eens even heel snel je auto geytenwollensok die je bent!

Fleauxe | 29-07-08 | 13:50

Waterpijp zeg ik.

Rammstein | 29-07-08 | 13:50

Ze kunnen mij in China en Rusland niet genoeg roken.
Vooral niet filter sigaretten.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:49

Roken vernauwt de hersenenbloedvaten, wordt ook hier weer aangetoond. Iedereen met het sociale gevoel vanaf een dipezeegarnaal weet dat roken smerig en asociaal is. En dat we het in dertig jaar tijd nooit samen opgelost hebben. Moet je dan alles verbieden? Zelfs dikke mensen op een terras? Wordt het hier en dictatuur? Neen. Het is simpel. Iedereen is vrij naar eigen verantwoordelijkheid te handelen. Maar moet wel rekening houden met de rechten en vrijheden van anderen. Een stinkroker tast mij in mijn recht op lucht aan. Kortom botsende belangetjes, zoals te doen gebruikelijk in een democratie. Hoe lossen we dat op? Door in redelijkheid en met gezond verstand te concluderen dat het recht op lucht boven dat van een stinkende hoestopwekkende carcinogenen verspreidende diner-met-mijn-geliefde-bezoedelende zelfgekozen rookverslaving gaat. Piepende rokertjes snappen het nog niet. Het geduld is gewoon op met jullie, in de hele westerse wereld. Jullie kunnen niet met vrijheid en verantwoordelijkheid omgaan. Eigenlijk een soort moslimpjes dus.

der Mann | 29-07-08 | 13:49

In de plaats waar ik woon is pas een kerel eindelijk opgepakt. Heeft zijn hele leven al een uitkering en is de schrik van de hele buurt met bv. nachtelijk muziek op een zo hoog mogelijk volume. Of het geschreeuw en gekerm van zijn vriendin als hij haar in een dronken bui weer eens in elkaar mept. Heeft nu een oudere buurman die hem daarover aansprak het ziekenhuis ingeslagen. Maar hij rookt niet, dus asociaal zal hij wel niet zijn.......

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:48

@Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:40: Heb je Trudy Prins gebeft of zo?

Fleauxe | 29-07-08 | 13:48

@Mahuta | 29-07-08 | 13:42
*Juist of Onjuist: Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies*
Hiermee impliceer je dat veel niet rokers tokkies zijn, waarbij ze dan weer onder 2 vallen en dus toch roken.

Agent327 | 29-07-08 | 13:47

Ik heb last van niet-rokers; waar kan ik daarmee terecht?

zoutwatercavia | 29-07-08 | 13:47

revolutser | 29-07-08 | 13:42

Welnee, Germonster verwoord hier waar de CAN voor staat en daar is de discussie op gericht.

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:47

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:40
precies dus.

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:47

Volgens de World Health Organization (WHO) telt de wereld op dit moment meer dan 1 200 000 000 rokers. Een aantal dat eerder zal toe- dan afnemen. Want hoewel in West-Europa, de VS en Japan steeds minder gerookt wordt, zijn de minder ontwikkelde landen aan een inhaalslag bezig. In een land als China rookt bijvoorbeeld al meer dan 80 procent van alle mannen.

Kortom als je rookt loop je achter.

Haas82 | 29-07-08 | 13:46

als jullie *

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:46

weet je wat je allemaal niet kan krijgen als je achter een stads bus zit met je fiets dan heb je voor 10 jaar gerookt of wat dacht je van een bromfiets en een auto met al die fijn stof deeltjes gaan we nu binnenkort verwachten dat je dat ook allemaal niet meer mag en verboden wordt ... en auto rijden is toch ook erg verslavend of niet soms, zal wat wezen zeg geen file,s meer is dat ook gelijk opgelost

ijzerehand | 29-07-08 | 13:46

@Sikkeneur
@Bin ich wider
en weer huilie huilie doen. Ik snap het niet, ik onderbouw het niet, blablabla. Hebben jullie ooit aan anderen uitgelegd waarom je zo graag je zware shag in een volle trein wil paffen? En dat onderbouwd? Neen. En wat moet ik in godsnaam onderbouwen? Het is gewoon een feit en precies het probleem met rokers. Ze zijn zich van geen kwaad bewust, wat doen we toch fout?? *zucht*
Als je al niet snapt waarom anderen jouw luxe/verslavingsprobleempje niet constant tijdens een etentje in hun gezicht willen hebben, is het al hopeloos op een rationeel niveau te praten met zulke mensen jullie.

@BBB
The Dude rookt wiet, en doet dit in het gemak van zijn eigen huis of auto :)
Nooit anderen lastig vallend.

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:46

Ok, je zit in de buitenlucht op een terras en je ademt de buitelenlucht in die compleet vervuild is door de sc.eten van koeien, de uitstoot van auto's en alle andere dingen die de lucht vervuilen. Doordat dit aan de gang is is er ook een gat in de ozonlaag, en heb je een verhoogde kans op huidkanker. Verder zit je dagelijks achter 10 verschillende monitoren en verwarm je je eten in een magnetron... klinkt als straling wat ook menig kanker kan veroorzaken. Maar op het moment dat iemand een sigaret opsteekt ga je meteen lopen klagen nadat je net uit je auto bent gestapt en bent gaan zitten. Wat dacht je ervan om niet in de windrichting te gaan zitten van de roker, en als hij daar gaat zitten nadat jij komt, dat je gewoon vraagt of hij ergens anders wilt gaan zitten. Ik weet het niet hoor, maar alle rokers die ik ken (en daar ben ik er inderdaad ook 1 van, hoe raadt je het toch) die zullen ergens anders gaan zitten om een sigaret te roken. Kijk maar, we zijn al met zijn allen buiten gaan zitten.

Ter conclusie :

Wees sociaal en vraag of iemand niet wilt roken als je er last van hebt, ga niet meteen het hele roken verbieden.

Kuweekee | 29-07-08 | 13:45

@ Zieke Hond | 29-07-08 | 13:41

Je doet je nick eer aan, flapdrol!

Duikduivel | 29-07-08 | 13:43

Stelling 1: Veel rokers zijn Tokkies
Stelling 2: Alle Tokkies zijn rokers

Juist of Onjuist: Weinig niet-rokers zijn geen-Tokkies

Mahuta | 29-07-08 | 13:42

grappig allemaal op germonster. jullie lijken wel een stel hyena's.

revolutser | 29-07-08 | 13:42

Krijg helemaal de schijt van die gasten! Lekker de horeca helemaal kapot maken en nog meer omzet verlies en kleine cafes die mogen sluiten... Nee daar denken die wankers niet aan... Ze draaien echt helemaal door die vieze rukkers!

3e Keizer | 29-07-08 | 13:42

Flikker op met je sigaret! Ga maar ergens in een boot op zee roken.

Zieke Hond | 29-07-08 | 13:41

Tot op heden ben ik nog geen niemand tegen gekomen die zich ergerde aan mijn gerook buiten. Hooguit de de hoongeluiden, "moet je weer naar buiten?"

Lafayette | 29-07-08 | 13:41

Nu hoop ik wel dat alle niet-rokers oproepen tot het boycotten van de Olympische Spelen. De sporters die daar zullen acteren worden, nemen zelfs een mondkapje mee wegens de alom heersende smog aldaar, zo las ik eerder vanochtend. En waarom zou er geen clean air in China mogen zijn? Kom broeders der Schone Lucht, verenigt u en trek ten strijde!

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:40

Vermakelijke discussie. Wil wel opmerken dat verslaafden in het algemeen vaak van alles en nog wat aandragen om hun verslaving (voor zichzelf) goed te praten en ook vaak heel onredelijk worden, zelfs als ze zelf wel beter weten. Het heeft namelijk vaak ook voornamelijk met zelfontkenning te maken. Let wel het gaat hierbij niet specifiek om rokers maar om verslaafden in het algemeen. Toch iets om in je achterhoofd te houden als je met verstokte rokers in discussie gaat.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:40

@Murdockyoufool 13:28

Zijn grappige aandoeningen maar niet alle zo onschuldig als ze wellicht in eerste instantie lijken. Beetje redelijke virusdoders?

widtvoet ® | 29-07-08 | 13:38

@AntiAuthority | 29-07-08 | 13:32
Schrik niet. Komt ie: 90% van mijn vrienden en kennisen zijn niet-rokers. Daar gaat je theorie. Bovendien bedoel ik het wel degelijk in absolute aantallen. Kun je nagaan.
En voor wat betreft die omgedraaide rollen, rollenspelen speel ik hooguit met Mrs. Jones in de slaapkamer. Dat zij dan een zuster is, of stewardess, of roker.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:38

nauwelijks last van kan hebben........

Haas82 | 29-07-08 | 13:37

@Murdockyoufool
LOL... het is een icoontje met NL of EN erin. Moet als het goed is in je taakbalk staan... en anders, inderdaad opnieuw opstarten of het advies van Kolonel Klootoog opvolgen! In ieder geval: succes!

Antigoog | 29-07-08 | 13:37

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:32

zucht, dat bedoel ik nu. "Why can't we all just get along?"

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:37

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:32

Hoezo 40 jaar? Je onderbouwt je mening fantastisch, maar laat daar toch weer een steekje vallen. Da's dan weer jammer. 'Net niet' zeg maar. Ofwel: je levensverhaal.

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:36

Heerlijk luw terrasje op Schouwen met 't weinig aan de verbeelding overlatende bord (zo'n stripkastelein op 'n betonnen voet): "Niet-Rokers komen er zelf wel uit. Duits niet toegestaan."

Kzal volgende week eens 'n pikaatje maken.

widtvoet ® | 29-07-08 | 13:35

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:32
Rookten Walter en the Dude eigenlijk ? Ik weet het niet meer.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:35

Et heren Antigoog en Bin ich wieder
Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan, vraagteken. Zie trouwens geen knop rechtsonder die de VS instelling opheft. Ik ben werkelijk een digibeet. Opstarten dan maar.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:35

Als ik een kroeg heb wil ik eigenlijk alleen maar rokende mensen ontvangen.. die niet-rokers zijn over het algemeen toch alleen maar zuurpruimen.

Claude Jacque | 29-07-08 | 13:34

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:32

Jij begrijpt er ook niet veel van, hè?

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:34

@ Haas82 | 29-07-08 | 13:29

Die schone lucht van jou is gelul. Helemaal in de stad. Bovendien vervliegt rook zo snel dat je er in de openlucht nauwelijks last van kan hebben. Anders zou ik, ramen open vanwege de hitte, nu allang gestikt moeten zij in uitlaatgassen.

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28

Koop. Een. Mac.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:33

Beste Ger,

Ook in jou blijven we onze energie steken. Tolerantie is een bergrip waarbij respectvol openstaan voor wederzijdse argumenten de basis is. In jou geval gaat het om jou visie die je een ander door zijn strot wil drukken. Hierbij sta je niet open voor andere suggesties.
Wil hiermee niet zeggen dat alle reacties op jou persoon even resprectvol of tolerant waren. Het feit blijft je bent een intolerante klootzak.

Wederom mijn advies: Stop met deze dicussie en jezelf in een slachtofferrol te drukken.

En moge al je verwensingen je overkomen....

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 13:33

@Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28

Bij een windhoos bakje wil het dan weleens helpen om je toetsenbord indeling, rechtsonder naast die batterij mini- icoontjes, op US-International te zetten.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:33

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28

Of control-shift;)

Duikduivel | 29-07-08 | 13:33

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28
Als je rechtsonderin naast de tijdsaanduiding een keyboard icoontje ziet en je klikt daarop kan je je instelling wijzigen meestal van NL naar US. Probeer de andere keus dan welke nu aangegeven wordt. Vaak helpt dat al.

Agent327 | 29-07-08 | 13:33

@CoJoNes | 29-07-08 | 13:04

"Ik weet zeker dat het aantal tolerante rokers groter is dan het aantal intolerante niet-rokers."

Wat jij waarschijnlijk bedoeld is dat het _percentage_ tolerante personen onder rokers hoger is dan het percentage tolerante personen onder niet-rokers, oftewel dat de verdeling onder rokers en niet-rokers anders is. Ik denk dat ik met redelijke zekerheid kan zeggen dat jouw persoonlijke ervaring een te kleine steekproef vormt om jouw uitspraak te kunnen rechtvaardigen. Aangezien jij een roker bent bestaat jouw groep kennissen en vrienden hoogst waarschijnlijk grotendeels uit rokers. En die hebben allemaal hetzelfde belang als jij en dus ervaar jij die als "tolerant". En de mensen met tegengestelde belangen als jij ervaar jij uiteraard als intolerant aangezien ze jou tegenwerken in je poging te roken. Kortom, het heeft allemaal te maken met perceptie.
Er was een lange tijd dat rokers de scepter zwaaide en zij tegen de niet-rokers konden zeggen "wil jij gezellig een biertje drinken? Dan ga je maar lekker in mijn giftige wolk zitten en ik wil er verder niks over horen". Nu is het omgedraaid en zeggen de niet-rokers "wil jij gezellig een biertje drinken? Dan hou je je giftige wolk maar lekker bij je". Vervelend he dat de rollen nu eens zijn omgekeerd?

AntiAuthority | 29-07-08 | 13:32

Boehoehoe, huilie huilie, o wat zijn we zielig. We mochten 40 jaar lang die kankerrook in de smoelen van anderen blazen, maar nu nie meer.... aaaaah.
.
Ga deaud.

Lebowski Achiever | 29-07-08 | 13:32

Ik heb eigenlijk altijd rekening gehouden met niet-rokers,
maar dat is nu voorbij, zeker buiten.
Wat een asociaal stel kryptofascisten, die als het even kan ook nog vanuit een egocentrische 'moraal' een ander de maat gaan nemen, rokers in dit geval.

vander F | 29-07-08 | 13:32

Et Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:26
Sterretje Slof Camel van Russische makelij op de schouder zet, richt en vuurt Sterretje

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:32

Oh ja GerMonster,
Zullen we samen met fakkels door hun straat gaan marcheren, antirook nazi's die we zijn ?

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:32

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28

Even rechtsonder je toetsenbord op VS zetten ipv NL of andersom ;-)

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:31

Ach ja, Nederland en gesoepsidieerde stichtinkjes die pseudo gerechtelijke macht denken te hebben.
Zo ken ik er nog wel een paar, te weten stichting BREIN (de zichzelf tot mp3 politie verheffende piratenjagers), Stichting Reprorecht (die doodleuk elk bedrijf met kopieerapparaat of gelijkwaardige technologie even een factuurtje doen toekomen ter compensatie van de kosten van kopieren van auteursrechtelijk beschermde documenten), enz enz enz...

De brutaliteit om ongevraagd een factuur te sturen voor iets waarvan zij niet kunnen aantonen dat het gebeurd in jouw bedrijf.... the bloody limit dus.

Wasknijper | 29-07-08 | 13:31

@Murdockyoufool
Het wisselen tussen toetsenbord instelling (van Verenigde Staten (Internationaal) naar Nederlands en omgekeerd) lost doorgaans het probleem ook op...

Antigoog | 29-07-08 | 13:31

CoJoNes | 29-07-08 | 13:25
Je bent goed in je eigen discussie te verkrachten!
Ik denk dat er wel genoeg gezegt is, en ik hoop dat de discussie net zo makkelijk zal lopen in de 2de kamer. dan kan ik snel lekker met schone lucht op het terras in het zonnetje gaan zitten.
Aan alle rokers stop maar snel met roken want het zal er niet beter op worden :)

Haas82 | 29-07-08 | 13:29

@ GerMonster | 29-07-08 | 13:25

Misschien dat je er bij een heel klein mannetje bij komt op je naaldhakjes met dat busje wc verfrisser. Maar ik neem aan dat jij het soort type bent dat heel dicht in iemand ruimte gaat staan om je eens lekker aan iemand te ergeren. De laatste keer dat ik namelijk iemand rook in de open mond heb geblazen was dat bij Mevrouw Klootoog, van zeer dichtbij. Volgens mij zoek jij de ergernis op, omdat je verder helemaal niets leuks hebt in je leven.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:29

GerMonster | 29-07-08 | 13:25
Ach laat ze toch lekker hun zelfgemaakte Winner sigaretjes roken onder hun partytent in hun 4 x 7 meter tuin .... in hun Scholten korte broek.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:29

GerMonster | 29-07-08 | 13:25
Je moet er alleen nog alcoholist bij zetten, dan is ie helemaal af.

CoffeePatch | 29-07-08 | 13:29

Et kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:21
Weet ik, kolonel, weet ik. Iesj fonetisch. Waarom, vraagteken. Mijn toetsenbord heeft de leestekens verwisseld. Serieus. Dit is bijvoorbeeld de at ". Dit is de dubbele punt ± Dit is het vraagteken- Dit is het haakje openen ) Dit is het haakje sluiten'
Opnieuw opstarten lost dit bizarre probleem doorgaans op.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:28

GerMonster | 29-07-08 | 13:10

Toch meen ik in jouw comments te bespeuren dat jij juist in eerste instantie degene bent die op de man speelt en zelfs aan het schelden gaat. En wie kaatst, kan de bal terugverwachten, nietwaar?
En dan moet je dus niet gaan roepen dat een normale discussie niet mogelijk is en je verontwaardigd terugtrekken. Een normale discussie aangaan hierover is heel gemakkelijk. Ik vind het bv. prima dat er in kroegen niet meer gerookt maar laat mensen de keuze, oftewel een onderverdeling in rokerscafe's en niet-rokerscafe's.
Ik geef toe, ik reageerde ook (te) agressief op jouw comments. CoJones heeft hier al een heel heldere uitleg voor gegeven en ik citeer:
"Spooky stelt dat als je iemand maar lang genoeg tergt en hem lang genoeg ongefundeerd beschuldigd van asociaal gedrag, zelfs de meest weldenkenden recalcitrant worden en reageren"

De spijker op de kop. Ik mag mezelf graag zien als een sociaal mens. Qua rookgedrag heb ik dat al aan je uitgelegd. Vrienden kunnen mij midden in de nacht bellen, ik sta voor ze klaar. Ik ben goed voor mijn vriendin en onze kinderen (overigens rook ik thuis ook buiten vanwege die kinderen,) tussen het reaguren door :) werk ik hard voor mijn centjes. Ik heb volgens mij nog nooit wat gedeclareerd bij mijn verzekeringsmaatschappij, ik licht de boel niet op zoals velen wel doen. Ik doe daarnaast vrijwilligerswerk, zoek nooit ruzie en houdt rekening met andere mensen in mijn doen en laten.
Dit is net bedoeld als zelfbevlekking en ik wil mezelf zeker niet als heilige voordoen. Maar ik wil hiermee illustreren dat ik het op een gegeven moment even zat ben om constant als egoistische, asociale, domme klootzak uitgemaakt te worden door mensen zoals jij, puur en alleen omdat ik wel eens een sigaretje rook.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:27

@Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:23<br />
Verbieden heeft weinig zin, dan krijg je dezelfde taferelen als tijdens de drooglegging in de USA, waar de maffia de complete drankhandel/smokkel in handen kreeg. Dat zal straks hier met tabakswaar gebeuren. Des te meer je verbiedt, des te meer criminaliteit. Pakje shag op 30 euro zetten zou waarschijnlijk wel helpen. Misschien dat mensen dan nog niet stoppen, maar meer dan 1 pakje shag per maand roken zit er waarschijnlijk niet meer in.

Eagle_Eye | 29-07-08 | 13:27

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:23
Dat de politie je huis omsingelt en dat ze door een megafoon roepen dat je naar buiten moet komen met je handen in de lucht en je sigaretten duidelijk zichtbaar.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:26

@ Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:21

Nope. Maar Mevrouw Klootoog resideert in de prachtwijk Holtenbroek, waar dan wel weer een Wibra is. Misschien dat 1 en 1 in dit geval 3 is.

Maar goed. Ik zie ook wel eens wat. En veel van wat ik zie blijft op plekken hangen waar ik het liever niet heb. En dan is GS een prima mogelijkheid om het eens even los te laten.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:26

Het wordt steeds leuker, nu ben ik zelfs al een intolerantie klootzak, en zet ik mijzelf voor lul. En dat alleemaal maar omdat ik wil dat rokers dat ik van rokers hun smerige uitademlucht moet inademen. Dan ben IK ineens niet tolerant. Moet je opletten wat een roker doet als ik een pufje wc verfrisser in z'n mond zou spuiten, even kijken wie er dan nog tolerant is.

En als je geen argumenten hebt, mag je rustig nog diverse scheldwoorden en beeldvormingen over mijn leven/uiterlijk/houding plaatsen. Ik ben ondertussen toch al een wittsokkendragende vieze auto's rijdende voor lul zettende intolerante klootzak.

Sterf met je rook, maar dat komt vanzelf wel :)

GerMonster | 29-07-08 | 13:25

@Haas82 | 29-07-08 | 13:22
Pas maar op dat je niet op je bek wordt geslagen door een stomdronken niet roker.
Neus in, mond uit, haas. Omgekeerd roken, zeg maar.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:25

@ Haas82 | 29-07-08 | 13:22

Mijn taalkundig oog wordt dusdanig geïrriteerd dat een totaal-reaguur-verbod op zijn plaats is...

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:25

@ reargentura | 29-07-08 | 12:48
"ik hoop jullie nooit meer te zien" is niet de handigste slogan voor een net geopend back-packers onderkomen. Tenzij je je natuurlijk richt op de inheemse Dominicaanse Back-packer. Waarmee je je doelgroep wel heel erg beperkt. Dat wordt over een maandje of twee gewoon weer niet-roken in een depressief cafeetje in Spijkenisse vrees ik. Geniet er dus nog even van.

Ben bang dat je niet helemaal gelijk hebt...... er komen namelijk niet zo gek veel nederlanders hiero. (en ff tussen ons..... Ik hoef niet te leven van de inkomsten hier...... dit is maar hobby of tijdverdrijf of hoe je het ook wilt noemen.)
Tevens wil ik de vermelding maken dat ik het absoluut niet moet hebben van bevolking hier...... er konmen hier lots of people..... canada, frankrijk.... en zo kan ik nog even doorgaan...... als dit me zorry (ons) gaat vervelen dan beginnen we wel weer iets anders...... catamaran zeilen of iets met paarden...... er gaat een wereld voor je open. Geloof mij. Trouwens het leven hier is zo chill..... wat vandaag niet komt dat komt morgen..... oftewel, majana....

reargentura | 29-07-08 | 13:24

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:19
Next is roken in parken en tijdens openluchtfestivals verbieden. Daarna de parkeerterreinen, incluis de eigen auto, balkons en tuinen van huurwoningen. Uiteindelijk complete nieuwbouwwoningen. Eindstation is verbod op tabaksproducten.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:23

Als de roker sociaal is dan weet ik niet dat hij rookt dus dan hoeft hij zich niet aangesproken te voelen in deze discussie.
Gezien mij nog nooit gevragen is of ik er last van heb denk ik dat de sociale roker niet rook op openbare plekken.
Maar goed eerst op de man in spelen dan op de gramatica, je weet toch wat er staat ga dan niet janken over paar komma's.
En bij drank heeft er toch niemand last van behalve de persoon in kwestie, en als die persoon alles gaat onder kotsen ofzo dan wordt hij ook uit de kroeg gegooit....

Haas82 | 29-07-08 | 13:22

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:18
Een Mikrogids in een neplerenhoes .... man hoe kom je erop ?
Weer een briljante observatie van je !
Je kent de Wibra en/of Scholtenbroek al ?

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 13:21

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:15

Mag ik dan, in het kader van de taaltechnische goede zeden de 'at' ipv 'et' bij je inspelen. Qua op de man. Anders denken ze straks nog dat de GS-GEN naast nodeloos kwetsend, tendetieus, ongefundeerd en bedreigend alsof het een lieve lust is ook nog eens gehandicapt is in zijn taalwezen.

Kaas iemand? Belindaatje erbij?

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:21

@ Makiwokki | 29-07-08 | 13:19

Ik heb zelfs gelezen dat niet-rokers langer sterven...

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:21

GerMonster | 29-07-08 | 13:10
Alcoholici die niet stoppen met drinken reduceren hun levensverwachting met zo'n 10 tot 15 jaar. Hoop niet dat je nu schrikt.

CoffeePatch | 29-07-08 | 13:21

De vraagstelling op het meldpunt van Clean Air Now is "Geef hieronder uw ervaringen en meningen door over het roken op terrassen" Bij deze de door mij geplaatste melding: De afgelopen maanden is het roken op terrassen mij uitstekend bevallen! Over het algemeen was het heerlijk weer om op een terrasje een groot aantal sigaretten op te steken. Er stond ook genoeg wind om de rook zodanig snel te verspreiden, dat niemand er last van heeft gehad. Dat kan natuurlijk op windstille dagen wel een probleem voor niet-rokers gaan opleveren! Ik vind dan ook dat jullie ervoor moeten pleiten dat de horeca verplicht wordt grote ventilatoren te plaatsen op terrassen, zodat de rook snel afgevoerd wordt op die warme, windstille, zomerse dagen. Bijkomend voordeel is dat zowel de rokers als de niet-rokers kunnen genieten van een verfrissend windje!

Antigoog | 29-07-08 | 13:20

@CoJoNes | 29-07-08 | 13:14
Maar.. maar.. hij kan dan wel een voordeelzak hebben gehaald, maar dan dient hij (of zij, weet ik veel) ook nog te weten wanneer iets uit die zak te gebruiken. En da's best moeilijk met ald ie , . ; : ' " etc.

Agent327 | 29-07-08 | 13:19

ik kan maar 1 ding zeggen: Niet-rokers sterven ook !!!

Makiwokki | 29-07-08 | 13:19

@Cojones
Ik was niet de enige die het opviel: hyperventilatie-guren.

sjaakdeslinksesul | 29-07-08 | 13:19

GerMonster | 29-07-08 | 13:02

Zelf roker zijnde voel ik me niet aangesproken door jouw conclusies.
Wat mij ergert in de houding van CAN-aanhangers is de vergaande vorm van betutteling die ze via Wetgeving mij en andere rokers opleggen.

Ik ben de kroeg, restaurant en andere openbare ruimtes al uitgejaagd door de anti-rook lobby, waar heel simpel ook een en/en situatie had kunnen worden gemaakt met respect voor elkanders leefstijl.

Nu wil de CAN ook nog rookvrije terrassen instellen.
Wat is next?

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:19

De Gristenhonden slaan weer eens toe in de vorm van moralistisch gedrag

De Politicoloog | 29-07-08 | 13:18

Ik vind dat alle openbare ruimtes roken verboden moet worden dus ook op straat en terrassen. Roken mag alleen nog maar thuis met de ramen dicht. En dat mag dan natuurlijk alleen als je geen kinderen of huisdieren hebt die de rook kunnen mee ademen.

bergtop | 29-07-08 | 13:18

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:05

Die dan ook zo'n Mikrogids in een neplerenhoes hebben. Die types. En dan heb je ze nog die hun peukie als een shotgun doorladen, en daar heel vrachwagenchaufeurig bij kijken. Zo onder hun Frans Bauer-petje vandaan.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:18

GerMonster | 29-07-08 | 13:10

Nou Ger, da's nog eens een argument! Gefeliciflapstaart. Ik gun je die extra zeven jaar van harte. Lekker genieten van je brandnetelbier met een schaaltje ongezoute zonnebloempitten en de geur van schrale geitenwollensokken in je wereld-winkel-stamkroeg. Maar ik vind het wel triest dat je mensen die toch al minder lang te leven hebben hun pleziertje misgunt. Da's a-sociaal.

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:17

GerMonster | 29-07-08 | 13:10

Hou aub op. Je zet jezelf voor lul. Je hebt een mening, dat is jou goed recht. Maar begrip dat anderen een andere mening toegedaan kunnen zijn ontbreekt je. Je stelt jezelf in een positie waar geen dialoog mogelijk is en je argumenten worden er niet beter op.

GerMonster | 29-07-08 | 13:10

Aangezien een normale discussie hier niet meer mogelijk lijkt, ga ik maar met mijn vanaf mijn 3e gebruikte nickname in mijn witte sokken en mijn vieze auto asociaal zitten te zijn en wacht ik de wraak van die fijne, gezillige, sociale en aan andere mensen denkenden rokers rustig af.

Ach ja het probleem lost zichzelf op uiteindelijk, rokers gaan immers 7 jaar eerder dood.

Zielig Ger, hou ermee op. Ik krijgt last van plaatsvervangende schaamte.

Bah, Ger.

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 13:16

De drinkers bannen van het terras!
De niet drinker heeft er last van en dat is asociaal dus gewoon niet drinken op het terras.
Drinkers denken hun verslaving zelf goed te keuren, maar zou je het niet eens aan de mensen vragen die langs je zitten en die vieze alcohol-lucht ook moeten inademen?
Nee je geeft jezelf antwoord dat het wel kan dat is dus: ASOCIAAL!
@Haas82 | 29-07-08 | 12:49

Eagle_Eye | 29-07-08 | 13:15

Haas82 | 29-07-08 | 13:13
Haal ook af en toe eens adem tijdens het typen... komt de leesbaarheid van het geheel ten goede.

sjaakdeslinksesul | 29-07-08 | 13:15

Et CoJoNes | 29-07-08 | 13:14
Nu speel je weer op de man in.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:15

"Als jij even bij de Aldi een voordeelzak interpunctie haalt"

*moet bijkans kotsen van het lachen*

LOLOLOLOLOLOL!

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:15

@Haas82 | 29-07-08 | 13:13

Als jij even bij de Aldi een voordeelzak interpunctie haalt, wil ik die discussie best aan.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:14

leuk man, aggressie op geenstijl...

@GerMonster. Wat jij zegt.

Roken heeft vooral te maken met stoer zijn, "er bij horen" (net zo zielig als diepgelovigen), sociaal zijn, niet kinderachtig doen, junks, stinken, kanker, doodgaan etc etc. Welke van de voorafgaande spreekt tot je verbeelding, ga dan roken. :-P

revolutser | 29-07-08 | 13:14

GerMonster | 29-07-08 | 12:54
Net las ik Haas82 schreef. Jij bent er ook zo een van de trits Last, asociaal verbieden..... Ik heb van 1001 dingen last op een dag een 999 keer is dat omdat ik me erger en niet omdat een ander mij stoort. Kijk eens naar je ergernissen voor je mij asociaal noemt. Dat je je ergert komt doordat je een intolerante klootzak bent niet omdat ik een aso ben. Last is een subjectief begrip, ik haat bijvoorbeeld auto's maar die ergenis licht voor een groot deel bij mezelf (en mijn manier van fietsen)

spooky | 29-07-08 | 13:14

GerMonster | 29-07-08 | 13:10
De normale discussie heb je zelf al om 11:56 met je eerste post om zeep geholpen.

CoffeePatch | 29-07-08 | 13:14

@doti78 | 29-07-08 | 12:01<br />
Juist, lekker generaliseren. Dus iemand die rookt is per definitie asociaal??? Sorry, maar waar baseer je dat op? Mensen als jij zijn asociaal, door je ultra fanatieke houding tegen anderen. Als je moeder zou roken, of vader, scheld je die dan ook voor asociaal uit? Jij bent ook het type die alle Turken crimineel noemt, of alle Antilianen lui. En wat als je iemand met een tattoo ziet, is dat ook gelijk een aso? Of een tokkie? Doe gauw je fopspeen weer in...

Eagle_Eye | 29-07-08 | 13:14

Et GerMonster | 29-07-08 | 13:10
Gozert, ik postte veertig minuten geleden al dat ik reeds decennia m´n rookgedrag in toom houd.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:14

@ reargentura | 29-07-08 | 12:48
ah, nog iemand, die met een verhuizing naar een ver buitenland denkt in één klap het ongebreidelde levensgeluk te vinden. velen gingen u reeds voor. velen kwamen terug. omdat 365 dagen per jaar zon, zee en strand in de praktijk een beetje saai bleek te zijn. en ze al die mensen, die ze eerst niet meer wilden zien, toch een beetje waren gaan missen.

baba4oog | 29-07-08 | 13:13

@CoJoNes | 29-07-08 | 13:04
jup op de man inspelen als je niks meer weet te zeggen je bent vooral niet asociaal maar wilt mij het er liefst even instampen dat het zo is.
Inhoudelijk is heel je verhaal een lachertje maar dat weet je zelf ook wel denk ik.
Ik denk dat de meeste rokers niet sociaal zijn gaan we nu een welles nietus discussie beginnen?

Haas82 | 29-07-08 | 13:13

@GerMonster | 29-07-08 | 13:02
Ik heb geen hekel aan je maar je eerste post was niet al te aardig "geenstijl loopt achter"
*kust nog 1 keer het GS logo*

BOTTEAM | 29-07-08 | 13:12

Et Frits Bonkestein
Heerlijk man, dubbel genieten.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:11

@ GerMonster | 29-07-08 | 13:02

Hoho, witte sokken ín sandalen. Als je dan toch verongelijkt aan het quoten bent, doe het het dan goed sukkeltje. En ik wil je helemaal niet slaan. Ik wil je wel heel hard uitlachen en dan wellicht een peuk in je oog uitdrukken.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 13:10

Laten we alle rokers een gele ster aan hun jas naaien!

Killerwhale | 29-07-08 | 13:10

@kansloos
Jij bent dan de eerste die aan mij zou vragen of hij mag roken, hulde ! Ik veroordeel niet de mensen maar hun gedrag, als "ze" dat niet willen zien en mij op de persoon gaan aanvallen is het wel duidelijk wat voor vlees er hier in de kuip zit.

Aangezien een normale discussie hier niet meer mogelijk lijkt, ga ik maar met mijn vanaf mijn 3e gebruikte nickname in mijn witte sokken en mijn vieze auto asociaal zitten te zijn en wacht ik de wraak van die fijne, gezillige, sociale en aan andere mensen denkenden rokers rustig af.

Ach ja het probleem lost zichzelf op uiteindelijk, rokers gaan immers 7 jaar eerder dood.

GerMonster | 29-07-08 | 13:10

Ik denk dat een kleine 80% van de anti-rook reaguurders de grootste rokers zijn geweest.
De grootste rot zeikers zijn nu eenmaal de grootste klagers over roken. (Ze hebben nu nog steeds gele vingers en een vergeelde snor.)
.
*peuk opsteekt*

H.A. Ram | 29-07-08 | 13:09

@lelijkevent
men gaat langzaam maar zeker naar een rookvrij europa. en dit is dichterbij dan de meeste mensen denken. ik schat zo een 15 jaar maximaal

what's next? ................ alcoholvrij europa?

Alcohol is immers slechter dan tabak

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 13:09

@http://www.henrysturman.com/dutch/artikelen/passiefroken.html
Lees dit artikel en al die militante niet-rokers (ex-rokers meestal) kunnen zien ,dat de argumenten hartstikke vals zijn. Dat je het vindt stinken, dat kan, dat je er kanker van krijgt is gelul.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:09

Haas82 | 29-07-08 | 12:49
Jou redenatie slaat echt nergens op. Jou zin: "De niet roker heeft er last van en dat is asociaal dus gewoon niet roken op het terras." Last, asociaal verbieden..... Ik heb van 1001 dingen last op een dag een 999 keer is dat omdat ik me erger en niet omdat een ander mij stoort. Ik heb last van auto's als fietsende niet auto bezitter, de automobilist is een aso en men moet autorijden maar verbieden, toch?
CoJoNes | 29-07-08 | 12:48
Mijn ex had astma, dat ging niet goed samen, ben 5 jaar gestopt geweest. Vanzelfsprekend houd je daar rekening mee. Niet alleen met haar maar met alle niet rokers. Weet je wat ik erg vind, afgelopen vierdaagse komt een mevrouw van een jaar of 65-70 naast me zitten met gelukkig kan ik hier wel roken. Bleek dat ze 5x! van een stoel was wegestuurd buiten omdat mensen om haar heen last hadden. Na 4x40 km wil een rokende mens gewoon ff een stoel zitten en peukie doen. Ja dat is sociaal want ik rook bewust niet onder het lopen, dan hinder ik imo echt mensen. Het kan dat iemand naast je er echt last van heeft maar 5x op een dag weggepest worden? Waar is mijn tolerante klein kut landje, mijn NL gebleven?

spooky | 29-07-08 | 13:08

GerMonster | 29-07-08 | 13:02
Nee man ik ben de lulligste niet... ook een peuk van me?

sjaakdeslinksesul | 29-07-08 | 13:07

@ Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:28
Lastig hè, geen argumenten hebben.

Generaal P. | 29-07-08 | 13:07

uiteindelijk zul je straks alleen nog maar in je eigen woonkamer illegale sigaretten kunnen roken. men gaat langzaam maar zeker naar een rookvrij europa. en dit is dichterbij dan de meeste mensen denken. ik schat zo een 15 jaar maximaal

lelijkevent | 29-07-08 | 13:06

GerMonster lijkt me zo iemand die als het vriest een groepje rokende mensen buiten opzoekt en dan gaat staan klagen.

CoffeePatch | 29-07-08 | 13:06

GerMonster

Meneer weet irritatiesnaren te raken die normaal gesproken onberoerd blijven. Laat me raden: ambtenaar?

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:06

@kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:58
'k Kreeg visioenen van zelfbouwapparaatjes. De Gekke Henkies onder de rokers, menschen die shag met behulp van een apparaatje in een filterhuls schuiven. Zoiets als Senseo in een Illykopje.
'Bewust omgaan met m'n shag' is bovendien hetzelfde als 'm'n goedendag spaarzaam gebruiken'.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 13:05

Breaking news voor alle hijgerige anti-rook reaguurders: heb net op site van CAN gezien dat je binnenkort voor weinig een bruin hemd kunt bestellen. Voor een paar eurootjes meer is ook een mooie band voor de arm te verkrijgen. Rood/wit, bij voorkeur rechts te dragen. En denk er aan: Schone lucht maakt vrij!

Bin ich wider | 29-07-08 | 13:04

GerMonster | 29-07-08 | 12:54

Hee, onze Ger is er weer. Je begrijpt het echt niet he? Jij maakt Spooky voor asociaal uit. Net als spooky rook ik, maar waarom maakt iemand dat asociaal? Als ik ergens ben vraag ik altijd netjes of iemand er bezwaar tegen heeft dat ik een sigaret opsteek. Is dat zo, dan steek ik buiten een peukkie op. Net als ik nu doe als ik naar de kroeg ga. Ik doe niet moeilijk, begin geen discussies. Als er kleine kinderen in de buurt zijn, rook ik sowieso niet.
Van mensen zoals jij word ik echt zo moe. Jij veroordeelt alles en iedereen die maar wat met roken te doen heeft. Oftewel, geen compromis mee te sluiten. Jij bent juist asociaal in je gedrag.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 13:04

@Haas82 | 29-07-08 | 13:00
Ik weet zeker dat het aantal tolerante rokers groter is dan het aantal intolerante niet-rokers. Ik kom weleens buiten de deur namelijk.
Serieus, ik ken geen asociale rokers, misschien heeft het meer te maken met jouw tokkie kennissenkring dan met rokers in het algemeen.

CoJoNes | 29-07-08 | 13:04

Het vietste is nog wel een rokende poeskudt beffen... toch Femke?

Frits Bonkestein | 29-07-08 | 13:04

Van zonnen op het terras krijg je huidkanker, KLOTEZON! verbieden die hap, allemaal naar binnen!

Weggehoxhaad | 29-07-08 | 13:04

Tja de commentaren op mijn antirook houding liegen er niet om, er wordt direct op de man gespeeld, ik zou witte sokken hebben en vieze auto's. Natuurlijk behoor ik tot een andere bevolkingsgroep en hebben mensen moeite om hun honkbalknuppels bij zich te houden. Het liefst zouden ze zich met zijn allen al rokend en slaant op mij storten om duidelijk te maken dat ze vooral niet alleen aan zichzelf denken niet agressief zijn en vooral niet asociaal.

I rest my case.

GerMonster | 29-07-08 | 13:02

@Sikkeneur

Tja lachuuuuuuuuuuuuuh........... dat zal de reden wel zijn ja

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 13:02

@cojones,

Het is mooi als je er samen uit kunt komen. Maar N.B. mijn vrienden hebben er moeite mee als ik zeg dat ik de rook even niet trek. Ze vinden me dan maar een zeur, terwijl ik er gewoon echt last van heb. De tolerantie die jij aangeeft heb ik helaas nog niet kunnen ontdekken bij rokers.

azijnseikerT | 29-07-08 | 13:02

WEet je gelijk waarom CAN alles er door gaat krijgen rokers denken met hun peuk, en hebben totaal geen poot om op te staan.

Haas82 | 29-07-08 | 13:01

Onderstaand is een stukje van de site Clean Air Nederland.

Rookvrij. Helder toch? Het gaat Clean Air Nederland erom dat rookvrije publieke ruimtes worden gezien als een vanzelfsprekende situatie. Vindt u dat ook? Word dan nu donateur.

Hoever strekt de 'publieke ruimte' van CAN?

Volgens mij verruimd deze club haar doelstellingen om haar bestaansrecht te verantwoorden. (Lees: subsidie)

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 13:01

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 12:55

Dat was schijnbaar te moeilijk om in wetgeving te regelen.

Stel; je hebt een goedlopende en populaire kroeg met interessante gasten, dan wil de niet-roker zich daar ook graag laten zien.

Niets is zo erg voor een niet-roker om de plaatsen te missen waar de action is.....

Sikkeneur | 29-07-08 | 13:00

@CoJoNes | 29-07-08 | 12:48
omdat ik zeker weet dat de meeste???
nee serieus zolang je je zo moet verdedigenen moet er gewoon een algemene ban op rokers.
Je weet het zeker maar je je zegt vervolgens de meeste dus je gaat voor meer dan 50 procent ofzo?
Nou je weet het zeker maar maakt een krappe inschatting dat meer dan 50 procent van de rokers sociaal is omdat je vrienden dat toevallig zijn.
Grappig

Haas82 | 29-07-08 | 13:00

@kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:58
Met een pakje zware Jacobs? Yep!

CoJoNes | 29-07-08 | 12:59

@ Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:54

Zie jij ook opeens zo'n nepleren buideltje met een apart vakje voor de aansteker voor je?

kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:58

@GerMonster

laat me raden: je nick is al vanaf je derde je bijnaam?

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:58

@ GerMonster | 29-07-08 | 12:54

Wie ben jij? En waarom heb ik het idee dat jij een dwaas bent die witte sportsokken in zijn sandalen draagt.

Als ik wil roken en op een terras zit dan ga ik roken. Ongeacht wat jij er van vind. Asociaal? Dat is uit de mond van luiden zoals jij enkel een compliment.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:57

@GerMonster | 29-07-08 | 12:54
Oh ja? Ik lees toch iets heel anders in de post van spooky, misschien wel de vriendelijkste reaguurder op GS.
Spooky stelt dat als je iemand maar lang genoeg tergt en hem lang genoeg ongefundeerd beschuldigd van asociaal gedrag, zelfs de meest weldenkenden recalcitrant worden en reageren.

CoJoNes | 29-07-08 | 12:56

@ Haas82 | 29-07-08 | 12:49

Met zo'n instelling haal je de kerst natuurlijk helemaal never nooit...

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:56

Wat is er mis met een kroeg(waar alleen de eigenaar achter de bar staat) waar een bordje op de deur staat: HIER WORDT GEROOKT,BETREDEN OP EIGEN RISICO?

geen personeel en alleen rokers binnen

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 12:55

wat een "Can"ker bedrijf

Eternal | 29-07-08 | 12:55

Het mooiste geschenk is eigenlijk dat de vrouwen die roken grotendeels wegblijven uit de kroegen. Vieze vrouwen zijn dat toch, rookwijvuh.

azijnseikerT | 29-07-08 | 12:55

@ reargentura | 29-07-08 | 12:48
"ik hoop jullie nooit meer te zien" is niet de handigste slogan voor een net geopend back-packers onderkomen. Tenzij je je natuurlijk richt op de inheemse Dominicaanse Back-packer. Waarmee je je doelgroep wel heel erg beperkt. Dat wordt over een maandje of twee gewoon weer niet-roken in een depressief cafeetje in Spijkenisse vrees ik. Geniet er dus nog even van.

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:54

@BOTTEAM | 29-07-08 | 12:51
'Ik ga bewust om met mijn shag'.
Geniaal. Geniaal.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:54

@Spooky
Tja wat je daar allemaal schrijft maakt goed duidelijk hoe jij je naar andere mensen verhoudt, asociaal.

GerMonster | 29-07-08 | 12:54

Sjonge, sjonge zeg, geef die rokers ook een beetje de ruimte. In Nederland hebben we steeds meer een verraders-en haatcultuur. NSB-ers waren ook zo; lekker andersdenkende aangeven en verraden.

Renos2 | 29-07-08 | 12:53

Nu een positieve noot!!!
Ik ben blij met de nieuwe wet Ik rook minder en ga bewust met mn shag om (dat deed Ik al want het wordt als maar duurder) Ik ben ook blij dat er nu mensen zijn die durfen te zeggen (wat ze eerst niet deden om wat voor redenen dan ook) dat ze last van mijn rook hebben dan kan Ik er tenminste iets aan doen i.p.v. ermee rekening houden. Ik denk dat CAN gewoon even moet wachten *krijgt toestemming van buurman en steekt er weer 1 op* Laat eerst iedereen even wennen aan de nieuwe wet dan kijken we over een jaar wel verder. Ik denk dat nietrokers en rokers er echt wel op vooruit gaan. Sterker nog als iemand op het terras zegt Ik heb last van je shaggie (op een nette manier) dan zal Ik me verplaatsen en als de niet rokers eerst even rond kijken waar de rokers zitten kan dat ook veel ergenis schelen.

BOTTEAM | 29-07-08 | 12:51

@ reargentura | 29-07-08 | 12:48

En van het geld dat je overhoudt heb je zeker bakken van die irritante kutpuntjes gekocht. Lazer lekker op joh, met je schrijfkanker.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:51

Krijgen ze de bombardementsblafkanker stel tyfustuig bij dat pauperCAN

Hellehu | 29-07-08 | 12:51

@rolgordijn 12:25

Schitterend gesprek net gehad met de sekretaris van 't zootje, ene mejuffrouw Van der Velde. Een op 't eerste oor vriendelijke maar religieus verstokte (ongetwijfeld toeval) strijdster in dienst van de genotspolizei.

Deze uiterst keurige edoch orenschijnlijk immer rabiate dame gaf te kennen dat wat haar en haar klub betreft de strijd nu pas werkelijk is aangevangen met die "kriminele" rokers. De meeste noten die ze daar nog op hun zang (menen te) hebben worden as we speak als een gek gebrand. Men zal niet rusten voor de laatste reauker in Nederland veertien voet onder de grond ligt.

(Grappig wel verder is dat ze zei momenteel niet "op haar eigen site" te kunnen, volgens haar due to upgrades en werkzaamheden...)

widtvoet ® | 29-07-08 | 12:50

@CoJoNes | 29-07-08 | 12:48
Zoals vaak, heb je weer volkomen gelijk.

Agent327 | 29-07-08 | 12:50

De rokers bannen van het terras!
De niet roker heeft er last van en dat is asociaal dus gewoon niet roken op het terras.
Rokers denken hun verslaving zelf goed te keuren, maar zou je het niet eens aan de mensen vragen die langs je zitten en die vieze rook lucht ook moeten inademen?
Nee je geeft jezelf antwoord dat het wel kan dat is dus: ASOCIAAL!

Haas82 | 29-07-08 | 12:49

Ow Ja...... en steekt er nog een op!!!!!!!!!!

reargentura | 29-07-08 | 12:48

@Mahuta | 29-07-08 | 12:40
Da's simpel. Sigaar is rechts, zware shag links.

noorderling | 29-07-08 | 12:48

@spooky
Spot on. Dat is nou juist het kwalijke van dat CAN. Ze zetten alle rokers weg als intolerante asocialen, terwijl ik zeker weet dat de meeste niet rokers, rokende vrienden hebben die ALTIJD rekening houden met die nietrokers.
Een goede vriend van me heeft astma, dus rook ik niet als hij bij mij thuis is, sowieso niet meer sinds ik kinderen heb.
Niet omdat ik denk dat het slecht is voor m'n kinderen maar omdat ik weet hoe vreselijk ik het zelf als kind vond als m'n vader een sigaret opstak.
Rokers zijn veel toleranter en socialer dan CAN iedereen wil doen geloven, de campagne van CAN is een pure haatcampagne die maar een enkel doel heeft: polariseren.

CoJoNes | 29-07-08 | 12:48

Als dit de actie is van het kleine staatje nederland........ met alle regeltjes.... en binnenkort dus EU......... dan heb ik samen met mijn meisje het niet slecht gedaan om de hut te verkopen en lekker naar de dominicaanse rep. te verhuizen....... wat een vrijheid........ lang leve CABARET... zon, zee en strand.....(en eigen bagg packers cafe. Ik hoop jullie nooit meer te zien!!!!!

DOEIIIII

reargentura | 29-07-08 | 12:48

*steekt er eentje aan www1.istockphoto.com/file_thumbview_ap... *

Zo. Ik heb trouwens een chronische hekel aan niet rokers. Met hun 'ik leef lekker langer' helpen ze de planeet in rap tempo naar de tyfus. Niet rokers moeten dood.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:48

Ik kende ooit iemand binnen CAN. Voor de vergaderingen wordt op de uitnodiging gestipuleerd GEEN parfum op te doen, GEEN sterk ruikende shampoo te gebruiken en nog een paar dingen. Denk dus niet dat het bij de rokers blijft. Straks worden parfum - en aftershavegebruikers, samen met iedereen wiens kleding naar rook stinkt (toxische stoffen!!!), uit het openbare leven verwijderd door de CAN-Gestapo.
Degene die ik kende, brandde echter wel de hele dag misselijkmakende wierook, dat dan weer wel...

cybersnitch | 29-07-08 | 12:47

Roken? Doe es wat aan die uitlaatgassen dat is 10x schadelijker. Oh wacht, 75% van nederland rijdt in een auto. Tja dat kost ons teveel omzet. Oh! Er zijn minder rokers! kom ACCIJNZEN, VERBOD SNEL! Er valt nog meer geld te innen!

Oh nee wacht... Die rokers gaan niet meer naar cafes toe en die draaien nu minder omzet... Oeps? Tja dan maar iets verzinnen zodat we meer boetes kunnen uitdelen toch?

Btw, als je echt zo een anti-meeroken bent. Lees dit artikel eens
henrysturman.com/dutch/artikelen/passi...
Kom je erachter dat "Meeroken" opeens niet zo schadelijk is als de regering je laat denken.(Geschreven door een niet roker)

Laten we het dan nog eens keihard onderbouwen en zetten we deze er ook nog eens bij:
www.telegraph.co.uk/htmlContent.jhtml?...

Ouch dit feitje komt toch wel hard over "Until now, ministers have based calls for action on claims that those living with smokers face a 20 to 30 per cent increased risk of lung cancer."

"an independent consultancy in Harrogate, has found that even passive smokers who live and work with smokers are typically exposed to just 0.1 per cent of the dangerous components of cigarette smoke inhaled by smokers.

This suggests that passive smokers face a tiny excess lung cancer risk of around two per cent - 10 times lower than suggested by either the statistical evidence or estimates based on cotinine levels - a chemical linked to nicotine - in passive smokers. "

Ouch...

Biologische en scheikundige FEITEN. Zijn wel gedateerde artikelen, maar alsnog wetenschappelijk correct. Onafhankelijke studies die een objectieve mening hebben zijn moeilijk te vinden he? ;) Tis wel 2 hele regels intikken op google :P

Darknova | 29-07-08 | 12:46

Irritatie in deze heeft vaak eerder te maken met intolerantie. Je kan jezelf opleggen geen enkel geluid of geurtje te tolereren. Dan kunnen zelfs de geringste prikkeling in de oren of ogen, die vaak onwaarneembaar is voor anderen, al een bijna paranoide reaktie oproepen. De irritatie lijkt wel een doel op zich. Ja, bijna een soort zichzelf verzwelgend genot. Een soort vereenzelviging met het gelijk dat iemand denkt te hebben.
.
Roken is ongezond. Net als harde muziek, te veel suiker, vet of wegverkeer. Mensen moeten rekening met elkaar houden, maar ook wat relaxter worden. Niemand, niemand leeft zo dat hij niet op een of andere manier een ander zou kunnen irriteren.

Lafayette | 29-07-08 | 12:46

@ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 12:44
Geniet van je ritje ;-)...

Wij doen idd niet mee aan verdeeldheid... Zeikerds genoeg ;-)

Els1978 | 29-07-08 | 12:46

Als wij rokers totaal verbannen zijn, waar moet de zeikverslaafde CAN-er dan heen? Zelf een leuke avond hebben ipv lol hebben aan het verzieken van de avond van de ander.

spooky | 29-07-08 | 12:46

Marlboro... iemand?
Gezeik over roken. Ga eens klagen over het weer. Das pas kudt.

Duikduivel | 29-07-08 | 12:46

niet meerop het terras en straks niet meer roken in de auto?? ik hoor ome koos al in zijn handenwrijven!

one-san | 29-07-08 | 12:45

@Els1978 | 29-07-08 | 12:09
Nou... ik ga effe rondscheuren in m'n auto-tje... ach ja, kan het ook fietsen... maar daar heb ik lekker geen zin in!!! Gezeik allemaal. Ze zaaien alleen maar haat. Hierdoor krijg je verdeeldheid... laten we daar niet aan mee doen...

ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 12:44

@ panadol | 29-07-08 | 12:38

Uw ultieme poging spitsvondig uit de hoek te komen dan wel een snedige repliek te posten, is treurig. Zowel taalkundig als inhoudelijk een zware onvoldoende. Wij raden u dan ook aan de macrobiotische-negen-granen-koeken uit uw achterste te halen, de korfbaltraining een keer te laten schieten en een nieuwe poging te wagen op het forum van "Je Lijf Is Je Leven".

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:44

panadol | 29-07-08 | 12:38
nog niet zo lang geleden kende ik geen agressieve rokers, nu wel, hoe zou dat toch komen?

hetluis | 29-07-08 | 12:43

@Sway
Ik bedoelde die ook.

Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:42

panadol | 29-07-08 | 12:38

Ah, u is azijnpissert nummer zoveel. Ik zal u niet op de bek slaan hoor, u zit immers toch binnen in de kroeg waar u uw plaatsje heeft verworven?

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:42

@GerMonster | 29-07-08 | 12:32
Waarom spreek jij over jullie, daar zit de kern van het probleem. Als roker wordt je door lui als jij altijd als paria gezien en daar gaat serieus een keer herrie van komen. Op geenstijl kan ik prima tegen intolerante klootzakjes als jij maar ik real live hebben we een probleem. En dat is jammer want ik vroeg altijd of iemand bezwaar had en ging ook niet roken als iemand dat had. Nu met die verboden en dat jullie gedoe van de anti-rokers maakt het zo explosief allemaal. Als wij rokers, "jullie" zijn en niet wij mensen op het terras rokers en niet rokers samen, waarom zou ik dan rekening houden? Rekening houden doe je met mensen binnen een sociale groep, wordt je als roker daar zo ongeveer uitgeschopt waarom dan rekening houden met mensen die mij sowieso niet moeten.

spooky | 29-07-08 | 12:41

Misschien is drooglegging van NL een leuke volgende suggestie voor Stichting CAN. Een nog schonere lucht en minder agressie in de kroeg.

Het moet heerlijk zijn zo'n idieel doel na te streven.

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 12:41

Zijn wel ergere dingen zeg... Maak je druk om andere dingen. Laat mensen roken of laat ze lekker niet roken..

Lummel | 29-07-08 | 12:41

@ panadol | 29-07-08 | 12:35
Wordt het niet gewoon eens tijd om te stoppen met je te bemoeien met wat andere mensen in hun privé-leven doen? is namelijk een hele irritante en nutteloze hobby die ook nog eens klauwen met tijd kost.

Patrick Bateman | 29-07-08 | 12:40

Het zal niet lang duren voordat roken helemaal uit den boze is (dat zal in recalcitrant Nederland wel als een van de laatste landen doorgevoerd worden maar dat die tijd eraan komt is cker)

Is roken, naast dat het zinleaux is, nu eigenlijk links of rechts? Er zal hierover vast wel een theorie bestaan die het voor de hokjesdenker wat makkelijker maakt. Zoniet, dan kunnen linkse en rechtse paffers broederlijk (m/v) strijden tegen de antirookmafia. Wel jammer dat de vredespijp niet meer aan mag.

Mahuta | 29-07-08 | 12:40

panadol | 29-07-08 | 12:35
Autorijden is ook vies en ongezond, nog ongezonder dan roken. Het rookverbod heeft toch tot doel om de niet-rokers te beschermen tegen de vieze en ongezonde rook.

Waarom gaan die niet-rokers dan wel vrijwillig en zonder klagen in de vieze autolucht zitten?
Waarom doen ze daar ook niet over boehroepen?
Omdat ze gebrainwashed zijn door de anti-rook-mongeaulen.

1sokkie | 29-07-08 | 12:40

Het hele (anti) rookbeleid is 1 grote hypocriete leugen!
Als roken zoooo slecht is als men beweert, dan moet je GEEN rookverbod invoeren .... maar een VERKOOPVERBOD.
Dat doet men niet,want dat kost de schatkist te veel geld. En ga nou niet zeggen dat ze geen verkoopverbod in kunnen voeren,want de regering kan alles.. als ze maar willen. Kijk maar naar bv.. Paddoverbod.Eerst mocht dat verkocht worden,toen alleen nog maar droog en nu staat het op de opiumlijst.
Helaas heeft Nederland te maken met (een) HYPOCRIETE regering(en) en zijn wij Nederlanders daar steeds weer de dupe van. Democratie zegt men, laat me niet lachen.... een politiestaat komt meer in de richting.
Neem nou Koos Spee en zijn bende..... Boetes om de veiligheid te vergroten? Ja ik geloof ook nog in sinterklaas.
Alles dient om de schatkist te vullen.Dat is overigens niet erg, maar zeg dat dan en ga geen leugens ophangen.

klaretaalzeewolde | 29-07-08 | 12:40

Het gezeik is, dat als er een rokersterras komt, al die sufkudtende niet-rokers daar ook gaan zitten, zodat je als roker niet eens plaats hebt in je eigen Konzentrationslager. Dat stoort mij dus mateloos. Het gemoraliseer aan de ene kant en de inconsequentie aan de andere. Je zag het al bij rook- en nietrook coupe's in de trein, vroeger.

CoJoNes | 29-07-08 | 12:38

@ kapitein kansloos, ah, u is een aggressieve nicotinejunk. Mijn waarde, ik hoop dat ik het ben die u gaat proberen 'op zn bek te slaan' omdat ie last heeft van uw verslaving. Dan kan ik u een leuk lesje in fysieke fitheid geven en de voordelen van actief sporten boven actief roken demonstreren.

panadol | 29-07-08 | 12:38

@ Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:32
als je goed had gelezen zag je dat ik het niet over mijzelf had.. maar over de anti rokers... in dat geval.. ben ik het helemaal met je eens..

SwaY | 29-07-08 | 12:37

De anti-rokers kijken straks wel raar op als er nergens meer gerookt mag worden.
Want dan komt Woutertje, tja de centjes moeten toch ergens vandaan komen.

Che_cuevara | 29-07-08 | 12:36

@Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:33

Kijk uit hij gaat dan scheten in je gezicht laten ;-)

Els1978 | 29-07-08 | 12:35

kees1869. het ging om de stank, niet de mate van kankerverwekking.

revolutser | 29-07-08 | 12:35

@ tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:27

Je moet volgens mij wel een door pillen tot absolute retard vertroebeld kaalkopje zijn om het verband te kunnen ontdekken tussen jouw woorden en het rookbeleid.

Ik hoop dan ook van harte dat je eens kennis maakt met de discussiemethoden van wat fanatieke moslims, bij voorkeur net zo intelligentieloos als jij.

Het resultaat is je iig van harte gegund.
En laten we eerlijk zijn, slechter dan nu kan het er niet van worden.

/\/\addog | 29-07-08 | 12:35

lol @ "Het is ten hemelschreiend!"

Wordt het niet gewoon eens tijd om te stoppen met roken? is namelijk een hele vieze en ongezonde hobby die ook nog eens klauwen met geld kost. Ga in ieder geval niet als een soort misplaatste geert wilders lopen zeiken en roepen over ayatollas als een ander die last heeft van jouw toxische rookwalmen en vindt dat je hem niet lastig moet vallen met jouw onnozele/ongezonde/stinkende gewoonte. want dat is niet zo onredelijk als veel rokers denken. mensen hebben er veel last van, lijkt me duidelijk. Andere mensen moet je niet lastigvallen met jouw domme en vieze verslaving.

panadol | 29-07-08 | 12:35

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:33

LOL. Zo kan je t inderdaad ook zeggen...

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:34

@ Jan Vergoor

En weer zo'n moraalridder die zichzelf ineens "bevrijd" voelt van het juk van de rokers. Bestempeld de rokers sinds 1 juli als "jullie". Een naar trekje, lees de gechiedenisboeken er maar op na. Als je serieus meent wat je zegt, dan had je de afgelopen jaren steenrijk kunnen worden met een anti-rook kroeg. Maar aangezien die allemaal binnen het jaar failliet zijn gegaan, blijkt dat er voornamelijk onzin uit je toeststenbord komt. Ik hou van keuzes. Een kroeg waar je kan roken of een kroeg waar je niet kan roken. Verder ga ik ervan uit dat iedereen zelf kan nadenken. Als iedere mangeaul een kind op de wereld mag zetten en zich bovendien ook nog eens strak kan paffen boven de wieg van zijn nageboorte, kan niemand mij uitleggen waarom ik geen peuk mag opsteken in een kroeg waar alleen maar volwassen mensen rondlopen. Modelburger Vergoor kan zich in mijn ogen dan ook beter weer gaan richten op z'n oude hobby: de pliesie bellen als de buurman z'n auto verkeerd geparkeerd heeft...

Bin ich wider | 29-07-08 | 12:33

De eerste niet-rokende NSB'er die zich op een terras in de buitenlucht zich gaat beklagen over mijn sigaret, kan een beuk op z'n smoel verwachten. Met een beetje geluk is het dan ook nog GerMonster.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:33

@Idioten die reppen over asociaal gedrag van rokers
Sinds ik mijn eerste sigaret opstak, meer dan twintig jaar geleden, houd ik rekening met m'n rookgedrag. Dat behelst: nooit een peuk opsteken zonder aanwezigen te vragen of ze bezwaar hebben -zo ja: tuin, balkon, voordeur- en niet roken in auto, directe werkplek en restaurant. Volgens mij kunnen rokers en niet-rokers op deze manier prima met elkaar door een deur. Maar ja, als men besluit rokers te vuur en te zwaard te bestrijden verdwijnt de vriendelijkheid als sneeuw voor de zon...

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:33

@Geslepen Pen | 29-07-08 | 12:10
Ik heb meer dan drie decennia lang gedwongen mee moeten roken, in huis (aan de lopende band rokende ouders), auto's, restaurants en café's.

Nog steeds gezond?

BOTTEAM | 29-07-08 | 12:33

Waarom nemen al die junkies die zich roker noemen niet gewoon een infuus met nicotine ? Zijn we van het gezeur af, kunnen jullie lekker op je terrasje zitten met en je verslaving onderhouden zonder dat anderen last hebben en schade oplopen van die smerige gewoonte.

Simpel en effectief en nog leuk verkoopbaar ook in diverse kleuren zakjes vloeistof van Cabelero of hoe die troep ook mag heten.

GerMonster | 29-07-08 | 12:32

@Sway
hobby-tip:
Scholen helpen bouwen in Kenia.

Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:32

@GerMonster

Ik zeg ook niet dat ik tegen autorijden ben, ik stap zo al rokend in m'n hummert om wat terrasjes te gaan terroriseren.

kees1869 | 29-07-08 | 12:32

Je ziet ze zitten, die bleke niet-rokertjes. Op een vol terras, pal naast een doorgaande weg. En maar kankeren en maar mopperen. Elke vrachtwagen en stadsbus die voorbij komt is schadelijker dan alle terrasrokers bij elkaar.

Het wordt tijd dat we de terrassen verboten verklaren voor niet-rokers.

1sokkie | 29-07-08 | 12:31

@ germonster

Overigens rijkt ik een bijzonder schoon model auto, daar komt alleen co2 uit, dezelfde stof die uit jou mond komt als je niet rookt.

En wat willen we met zn allen inperken voor een schonere lucht? JUIST, co2 productie!!

100% harderwieker | 29-07-08 | 12:31

Terrasje pikken
en bijna stikken
in de smook
van 'n spook
wars van meeleven
is godvergeven.

enneller | 29-07-08 | 12:31

GerMonster | 29-07-08 | 12:27

Wat ben jij een ongelooflijke sukkel. Auto's mag je van jou niet vergelijken met roken. Knappe woorden van de man die roken vergelijkt met toiletverfrissers. Vuile viezerik!!!!!!!

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:30

Ik stel voor dat ieder individu een soort zak aangemeten krijgt waar hij zich inwormt en dan alleen daarmee verplicht over straat kan. Op dit pak zit een soort filter/zuurstofmasker maar dat pak geeft je wel genoeg bewegingsvrijheid om een sigaret te roken of een kauwgom te kauwen of geweaun uit je bek te stinken zonder dat er iemand ander door geërgerd wordt. Te beginnen als proef bij de niet rokers!

Claude Jacque | 29-07-08 | 12:30

Eindelijk hebben die niet-rokers bereikt dat er binnen niet mag worden gerookt, willen ze plotseling buiten gaan zitten.

CoffeePatch | 29-07-08 | 12:30

joris, hup, sigaretje uit, binnenkomen: aan het werk

hetluis | 29-07-08 | 12:30

Zet asbak in het midden van de tafel, en gooit pakje sigaretten ernaast voor de liefhebbers.

Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:29

als roker wens ik mijzelf wel kanker toe.. daar heb ik geen anti-rokers voor nodig...
en... als iedereen die rookt zou moeten stoppen omdat het moet van de overheid ben ik benieuwd naar de cijfers van gefrustreerde criminaliteit..
roken is net zoals sex een middel om te ontspannen, of het nou wel of niet tussen de oren zit dat doet niet ter zake... het gaat om het gevoel wat de roker krijgt van een sigaret.. en daar kan geen anti roker wat over zeggen.. want gevoel is gelukkig nog niet verboden.. ga een hobby zoeken... en doe eens wat nuttigs met al je tijd en energie die je als anti-roker in rokers steekt.. misschien worden er dan minder kindjes in 3e wereld landen dan eens wat beter verzorgd...

SwaY | 29-07-08 | 12:29

KUT CAN

ga eens auto's aanpakken, al die luie klootzakken die voor één flasje melk met de heilige koe naar de winkel gaat, al die kut jeeps en dikke amerikaanse benzineovens

Sinds het rookverbod is het hier in 0341 DOODSAAI in 99% van de kroegen. Dat vind zowel roker als niet-roker... dus waarom roken verbieden als er geen vraag naar is? stel dan de regel dat elke stad iig één rookvrij cafe moet hebben waar ze met zn 5en kunnen kankeren op het leven

100% harderwieker | 29-07-08 | 12:29

Na het lezen van de vele reacties ben ik de weg kwijt. Rokers vervolgen? We zijn in NL al lekker bezig. De ' strijders ' zijn gemotiveerd en de regering is het ideaal goed gezind. Maar toch. Roker vervolgen?
Gezien de meerderheid van de niet-rokers zal de strijd snel beslist zijn, maar wie is/zijn de volgende groep of beter groepen? Suggesties?

Oh trouwens verwacht geen hulp van de tabaksindustrie beste roker. Jaarlijks komen er mondiaal meer lotgenoten bij. Overal waar de economische groei aan het toenemen is stijgt de tabaksconsumptie. En voor de moraalridders onder u dit geldt voor alle genotsmiddelen.

Ben benieuwd naar inspirerende suggesties.

Illuminati_1776 | 29-07-08 | 12:28

@JanVergoor | 29-07-08 | 12:07
Ik vind het zoiezo zeau stom om in het bijzijn van kinderen te roken. "Nee Kareltje je mag niet roken want dat is slecht voor je" klinkt stom vele rokers doen het.

BOTTEAM | 29-07-08 | 12:28

Generaal P. | 29-07-08 | 12:25

bij jou wil ik ook wel een broodmes in je longen aanbrengen anders hoor

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:28

@Agent327 | 29-07-08 | 12:27
vrijheid van informatie
(of google)

rolgordijn | 29-07-08 | 12:28

@botteam
Typische reactie van een roker, om zijn gewoontes te vergelijken met een auto. Auto's hebben net zoveel met roken te maken als bloemkolen met een bankstel, helemaal niets.

Dan neem je ook nog even aan dat ik "in een rokende stinkauto rijdt" hoe typisch om te zoeken naar iets wat viezer is dan wat jezelf doet om je eigen smerigeheid te bagetaliseren. Overigens rijkt ik een bijzonder schoon model auto, daar komt alleen co2 uit, dezelfde stof die uit jou mond komt als je niet rookt.

Als je dan rookt, wees een man om dat toe te geven en pas je gedrag aan aan de mensen om je heen. Viezerik.

GerMonster | 29-07-08 | 12:27

-weggejorist-

tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:27

@rolgordijn

Weet je gelijk waar je je asbak kan leeg gooien mocht je daar vandaag nog langs rijden..

kees1869 | 29-07-08 | 12:27

@rolgordijn | 29-07-08 | 12:25
Die figuur die daar aankomt, laat ik hem even voorstellen, dat is nou joris.
(tip: lees de huisregels)

Agent327 | 29-07-08 | 12:27

Let me guess: Ton Wurtz is zeker roker? In ieder geval een onruststoker!

NoStyle=AlsoStyle | 29-07-08 | 12:26

Dat anti-rookbeleid is trouwens wel goed voor de comments.

* bordje omhoog houdt *

Rokers zijn ook mensen

/\/\addog | 29-07-08 | 12:25

-weggejorist en opgerot-

rolgordijn | 29-07-08 | 12:25

@ tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:20

Volgens mij is het een prima plan als jij, al dan niet onder de dwang van een Tsjechisch IJshockeyteam die je gezicht langzaam tot een lauwe bloedpulp tegen de muur kapot wrijven, heel snel stopt met roken. Kleine tip, een trein koppen wil dan nog al eens helpen.

kolonel klootoog | 29-07-08 | 12:25

Het in andermans longen aanbrengen van kankerverwekkend gif wordt aan banden gelegd. Raar hè?

Generaal P. | 29-07-08 | 12:25

@revo-prutser
Aangezien de aromatische verbindingen in uitlaatgassen uitermate kankerverwekkend zijn en ze zeker geen 300.000x verdunt zijn, moet je maar lekker verder leven in je droomwereldje.

@Geslepen Pen
Jij bent het soort eikel waar ik m'n peuk op uitdruk..

kees1869 | 29-07-08 | 12:24

Ik hoop dat een niet rokert tegen mij begint te zeiken als ik op het terras een peuk rook. Die zijn muil gaat dicht met ijzerdraad voor een paar weken.

monaco | 29-07-08 | 12:24

Ook bij het voetbal mag niet meer gerookt worden:
http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/84749/Rookverbod_bij_Oranje_en_bekerfinale.html
En in de UK zelfs niet achter het stuur:
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1557307/__Roker_de_sigaar__.html?p=26,1

Patrick Bateman | 29-07-08 | 12:24

@@Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:22
ik doe ook met je mee...

Els1978 | 29-07-08 | 12:24

Nogmaals,
Aan alle anti-rook zeurpieten:

AUTOSLEUTELS NU INLEVEREN!

Vuilnis | 29-07-08 | 12:24

@Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:22
Doe met je mee.

Agent327 | 29-07-08 | 12:23

widtvoet ® | 29-07-08 | 12:22

Om met het laatste bootje de Styx over te steken...

(u heeft mail)

Sikkeneur | 29-07-08 | 12:23

Laat ik er nog maar eentje opsteken.

Bazooka Joe | 29-07-08 | 12:22

@De Ware Vrijheid 12:17

Uiteindelijk stopt iedereen met reauken...

widtvoet ® | 29-07-08 | 12:22

Vergeef me mijn kromme grammatica in voorgaande reaguursel.... nicotinetekort.

Wasknijper | 29-07-08 | 12:22

@tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:20
Tut, tut, tut, knulletje. Een beetje gedragen alsjeblieft. Anders zie ik mij idd genoodzaakt om het nsb knopje te gebruiken.

Agent327 | 29-07-08 | 12:22

niet roken hoort btw ook in het rijtje fatsoen.

revolutser | 29-07-08 | 12:21

Een Nederlands anti-roken terroristenclubje met de stoere Engelse naam "Clean Air Now", wellicht omdat ze te dom zijn om een fatsoenlijke Nederlandse naam konden bedenken.
Als dat anti-rooktuig nu eens gewoon uit mijn lucht blijven, dan is mijn "Air" ineens ook een stuk "Cleaner" met dat domme nazigebral.

Nee, geef mij dan maar een oer-Hollandse club als "Stichting Rokersbelangen", geen woord Spaans bij.

Wasknijper | 29-07-08 | 12:21

@Ballenman | 29-07-08 | 12:20
Zoals waar?

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:21

Je moet zulke gasten gewoon geen aandacht gegeven. Ze zijn het doodschoppen niet waard al zou ik dat graag willen doen.

Kapitein Kansloos | 29-07-08 | 12:21

Ik sluit me volledig aan bij Big Bana Boy: eigen schuld dikke bult voor de rokers. Jarenlang op geen enkele manier rekening willen houden met de niet rokers, dus nu krijgen ze het deksel op hun neus.
Roken graag alleen nog op plaatsen waar anderen en gene last van hebben.

Ballenman | 29-07-08 | 12:20

-weggejorist-

tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:20

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:16
Hear hear.

Superior Bastard | 29-07-08 | 12:18

Adolf H. was een felle anti-roker alsmede een vegetariër. Man man man, wat zag die gezondheidsfreak er goed uit!

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:18

Sinds het rookverbod heb ik geen kroeg meer gezien, zit nu in het weekend thuis, nodig een zooi vrienden uit, paar kratjes bier, paar flessen wijn en wat te snacken. En wat zien ik, ik ben minder geld kwijt dan een avondje stappen, het is gezeliger, er wordt volop gerookt en de sluitingstijd is onbeperkt.
Ik zeg dag kroeg, tot nooit meer ziens!

Duderoo | 29-07-08 | 12:18

@tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:15
En? Weer een orgasmetje na je copy/paste actie uit het vorige topic?
Nu maar weer snel je medicamenten, je dwangbuisje en lekker in je gecapitioneerde isolatiecelletje gaan zitten.

Agent327 | 29-07-08 | 12:18

@GerMonster | 29-07-08 | 11:56
Jouw ronkende stink auto heeft meer schade aan mens en natuur toegebracht.
Voor de wet, was Ik een sociale roker die zich altijd nederig opstelde tegenover nietrokers maar nu de wet er is NEEM Ik het recht waar Ik ook maar kan om mn saffie op te steken. Dat is toch de omgekeerde wereld.

BOTTEAM | 29-07-08 | 12:18

@JanVergoor | 29-07-08 | 12:07: Daar heb je een punt. Mensen die hun sigaret niet uitmaken als niet rokers daar om vragen vind ik ronduit asociaal.

Ik zal danook nooit roken als er kinderen zijn of er iemand last van heeft.....

Kill Le Boek | 29-07-08 | 12:18

@GerMonster | 29-07-08 | 12:12

Ik ben geen asociale rookster, houdt rekening met mijn medemens..

Maar als men gaat zeiken over roken op het terras (Buitenlucht, dus niet binnen) dan moeten ze niet zeuren, maar binnen gaan zitten... Daar hebben ze het recht om er per 1 juli wat van te zeggen...

En scheten in iemans gezicht laten, is meer een gebrek aan fatsoen... En heeft niks met de discussie roken of niet roken op het terras te maken...
En nog een tip, ik zou het niet proberen...

Els1978 | 29-07-08 | 12:17

Joeper de poeper | 29-07-08 | 12:13
dankzij mensen zoals jij sta ik nu altijd expres naast de niet-rokers zoveel mogelijk lastig te zijn. En dat terwijl ik vroeger altijd erg rekening hield met de niet rokers. En je hebt gelijk, het maakt het roken van een peukie net wal leuker, heerlijk dat pesten.

ivar | 29-07-08 | 12:17

De verbetenheid waarmee de rokers hier van zich afbijten doet vermoeden dat ze zelf ook wel verwachten dat het binnenkort afgelopen zal zijn met dat gerook. Echt, we hoeven niks te verbieden, het gaat vanzelf.

De Ware Vrijheid | 29-07-08 | 12:17

@GerMonster

Al ga je 4 kilo kabeljauw staan bakken. Zolang je maar je muil houdt, vind ik het best.

Biff Eagleburger | 29-07-08 | 12:16

Kijk, dat een mensch zegt 'fuck me, ik rook niet dus wat kunnen mij die anti-rookmaatregelen schelen' is begrijpelijk. Een stap verder gaat men als men stelt 'prima, pak die rokersal hun rechten af'. Nog verder: 'ik ga ervoor strijden dat rokers geen rechten meer hebben'. Volgens mij schat je dan het gevaar van de huidige beperkende maatrgelen niet helemaal goed in.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:16

@ mezelf
'je moet het'

darmflora | 29-07-08 | 12:16

Roken? Laat die inquisitie maar komen, guillotine en al!

Jaja, de hond is vorig jaar al gestopt, whahaha, strakke actie weer dit.

/\/\addog | 29-07-08 | 12:16

Roken is koeltoer...
Schaf gewoon dat hele "sociale" gerook af, heb je ook geen stichting nodig.

Pannekoek23 | 29-07-08 | 12:15

-weggejorist en opgerot-

tyfusmoslims | 29-07-08 | 12:15

@GerMonster | 29-07-08 | 12:06: Het zijn zomaar wat voorbeelden waar ik me aan kan ergeren. Iemand die niet rookt, maar wel naar zweet stinkt, alcohol drinkt en de boel onderkotst en dan roept: 'Maar ik rook niet!!'...

Sorry hoor, laar rokers lekker roken en dikzakken dik zijn, mensen die naar zweet stinken lekker naar zweet stinken en mensen die teveel zuipen lekker de boel onderkotsen.

Er zijn altijd wel dingen waar een mens zich aan kan storen....

Mensen in zijn geheel maar verbieden dan??

ps: Waar waren jullie niet-rokers met jullie grote bekken toen het rookverbod er nog niet was??, Juliie voelen je nu zeker wel sterk door dit besluit van de overheid?, diezelfde overheid die er jaren terug voor heeft gezorgd dat iedereen aan de sigaret moest...

En kom niet aan met een smoes van "ja, maar ze weten nu hoe slecht het voor je is!!.

Dat weten ze ook van autorijden, alcohol en alle andere slechte dingen die niet rokers ook lekker blijven doen en waar IK misschien wel last van heb...

Kill Le Boek | 29-07-08 | 12:15

De anti-rook zeikers moeten gewoon lekker binnen gaan zitten; de binnenruimtes zijn immers speciaal voor hen rookvrij gemaakt en de rokers naar buiten verbannen. Je moet je niet blijven opzoeken natuurlijk.

darmflora | 29-07-08 | 12:15

@Wilhelmus Hendrikus | 29-07-08 | 12:08 : Je slaat de spijker op zijn kop, heerlijk lekker pesten..... dus kom op en join de anti-rokers jugend.

Joeper de poeper | 29-07-08 | 12:13

mja.. clean air now zit in rotterdam..
die lucht die daar hangt is ze naar de kop gestegen..
laat ze zich ergens anders druk om maken...
ga anders eens werken ofzo?

dexmans | 29-07-08 | 12:12

@els1978
Dat is nu precies de houding van een roker, asociaal alleen aan zichzelf denkend en dan roken ook nog eens proberen te plaatsen onder vrijheid van meningsuiting. Als ik naast jou op het teras kom staan en scheten midden in je gezicht laat is dat dan ook (in jou boekje) vrijheid van menings uiting ?

GerMonster | 29-07-08 | 12:12

@Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:06
Ach ik heb in ieder geval lekker kunnen roken.

frau_olga | 29-07-08 | 12:11

waarom gelijken jullie alles met een auto? Als ik op een terras zit ruik ik geen auto aangezien die gassen al 300.000 x verdund zijn. Een sigaret daarentegen zit ik voor de volle 100% in te ademen. Een auto uitlaat ruikt zelfs lekkerder.

Rokers die niet tijdens het eten roken, so what, ze roken er 3 voor en 3 na de maaltijd. Als ze dan niet allemaal tegelijk op het terras zijn gaan zitten, dan is het nog een non-stop sigaretten opsteken show.

Een verslaving verdedigen is kansloos.

revolutser | 29-07-08 | 12:11

Als je dan toch wilt roken, ga dan naar zo'n Turks koffiehuis. Die hebben denk ik een ontheffing ofzo, want daar wordt nog volop gerookt.

blackangel | 29-07-08 | 12:11

Zonder rokers blijft kanker bestaan, zonder rokers gaan de ziektekosten nog verder omhoog, zonder rokers loopt de schatkist 400mil per jaar mis en wie moeten dat opvangen?. Zonder rokers ruikt het verschrikkelijk in het cafés. Houd op met het hypocriete gedoe antirokers lobby!!!,Zij zouden op de zwarte lijst moeten komen inclusief alle leden!!!

Eduardo5000 | 29-07-08 | 12:11

Geen medelijden met het stelletje longvernietigende debielen dat zich rokers noemt. Ik heb meer dan drie decennia lang gedwongen mee moeten roken, in huis (aan de lopende band rokende ouders), auto's, restaurants en café's. Nu zijn de rokers aan de beurt. Het jachtseizoen is geopend. Opgerot met die kk stokken die de rokende medemens bij het passeren ook nog even pontificaal in je arm of je shirt zet. Weg met die smerige crematielucht in je kleren na een avondje doorhalen - ik ruik liever mn eigen zweet. Ophokken die gasten en laat ze elkaar maar helemaal groen en geel roken. Krijg allemaal het emfyseem en piep zolang je nog kan. Hatsekidee!

Geslepen Pen | 29-07-08 | 12:10

Als die niet-rokers eens een bezigheid gaan zoeken, in het cafe zitten ofzo!!

hozz | 29-07-08 | 12:10

Ah, ga gewoon weg. Als niet-roker, die veruit in de meerderheid zijn, behoor je gewoon recht te hebben op een onschadelijke, rookvrije omgeving. PUNT.

henkiedenkiedenkie | 29-07-08 | 12:10

kleine suggestie: als wij als in ons recht staande rokers nou eens die clean-air fascisten helemaal deaudspammen op dat meldpunt, gewoon een blij verhaaltje tikken over hoe heerlijk het is om op een terras te roken... :-)

Herr Kampf | 29-07-08 | 12:10

@vuilnis

Precies, erg fijn al die uitlaatgassen die zeker 1000x kankerverwekkender zijn als een pakje shag/sigaretten en dan leven we ook nog onder de rook van het ruhrgebied, dus deaudt ga je toch wel...

kees1869 | 29-07-08 | 12:10

@ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:56

Verder ben ik niet te zwaar, en heb ik nog geen hoge bloeddruk van al dat gezeik hahaha... Ik geniet er met volle teugen van :-)

Ik dacht dat wij in een land woonden waar juist alles mocht in het kader van vrijheid van meningsuiting...
Nu een heksenjacht op rokers.... Door de niet rokers (hoeveel daarvan zijn er ex-rokers (die zeiken het hardste nl))

De Niet Rokers mogen het vies vinden, hun keuze en hun mening PRIMA...
Maar ik kies ervoor (zelfs nu ik heus wel weet dat het niet een van de gezondste dingen is) om te roken, om te betalen voor mijn sigaretjes (waarvan ook de accijns steeds maar hoger worden, levensverzekeringen zijn hoger noem het maar op)... En nu ze dan eindelijk een manier hebben gevonden waardoor de rokers buiten MOETEN roken, willen ze nog meer... Hé wij zeiken (nu nog niet het is zomer hihihi) niet dat wij buiten op het terras moeten roken hoor... Voor de mensen die daar wat te zeiken over hebben, ga je toch naar binnen toe... Daar kan jij lekker zitten in een rookvrije omgeving, en dan zitten wij buiten van een sigaretje te genieten op het terras :-D

Heerlijk dat terassen weer :-D

Els1978 | 29-07-08 | 12:09

Roken, hoe kanzleaus kun je zijn.

azijnseikerT | 29-07-08 | 12:09

Binnenkort wordt het zelfs verboden om je op het terras eens lekker af te trekken. Het moet toch niet gekker worden!

Biff Eagleburger | 29-07-08 | 12:09

Vraag...!"wat mogen we eigenlijk nog wel..."

grapjasz | 29-07-08 | 12:08

Lachen toch! Lekker rokertjes pesten. Ik vind roken ook vies dus van mij mogen ze die viespeuken lekker pesten. Roken gewoon overal verbieden. Vieze paupers gewoonte dat paffen.

Wilhelmus Hendrikus | 29-07-08 | 12:08

De Ware Vrijheid | 29-07-08 | 12:01

Dat hoop je maar. Dat hopen alle niet-rokers. Ik laat me helemaal niets opleggen. De overheid en subsidieclubjes kunnen wel arrogant doen, maar ik ben de laatste die bepaalt wat ik tot me wil nemen, maar ook waar ik dat doe! Ik zal de komende tijd het terras even goed in de rook zetten! En met opzet naar niet-rokers blazen. Dat krijg je van dat gezeik. Ik wilde altijd rekening met ze houden, maar daar heb ik helemaal geen zin meer in.

Bibberbalk | 29-07-08 | 12:08

*twaalf luchtverfrissers met tabaksgeur bestelt, gewoon, omdat 't kan*

widtvoet ® | 29-07-08 | 12:07

@kill le boek:
Rokers toleranter?
Vraag eens een roker om zijn sigaret uit te maken omdat jij of je kind er last van hebt. Kom je er wel achter hoe "tolerant" jullie zijn!

JanVergoor | 29-07-08 | 12:07

binnen is er een afgeschermd rokersgedeelte, dus in het kader van een evenwichtige verdeling tussen lusten en lasten zou er op het terras dus een afgeschermd gedeelte voor niet-rokerTs moeten komen. scheelt de roker ook nog een niet te harden zweet- en/of zure bedilzuchtlucht.
wat mij betreft overigens ongezien de typhus voor dat onverdraagzame, hoerentuig bij de antirook-lobby. met de vriendelijke groeten van een fervent niet-roker die nog niet ten prooi gevallen is aan de dictatuur van gezondheidshysterie.

baba4oog | 29-07-08 | 12:07

Clean air my ass! Kom ik aan gefietst naar m'n favo terrasje, steek een lekker sigaretje op, heerlijk in het zonnetje met een bak koffie en een Gauloises. Twee minuten later draait er zo'n ouwe rammel volvo de straat in, 7 keer steken voor dat die stink diesel eindelijk staat. Komt er zo'n Pax Christi hoofd uit de roet en walm tevoorschijn en begint tegen mij te zeiken dat ie last heeft van mijn wel verdiende peuk. Lazer op en krijg de brocoli kanker.

Mike Oxlong | 29-07-08 | 12:07

'Na de terrassen zijn de crematoria aan de beurt om rook vrij te krijgen zeker.'
HGVZ | 29-07-08 | 11:24

En terecht. Het is een schande dat ik het verstrooide as van Andre Hazes mag inademen en bedank ervoor om ' s nachts over bier, unox knakworst en een nep-Amsterdams accent ga dromen.

El Gouda | 29-07-08 | 12:07

@frau_olga | 29-07-08 | 11:54
Nee, ook dat was overduidelijk VERBOTEN. Hangt waarschijnlijk af van de medewerker.

@widtvoet ® | 29-07-08 | 12:00
Hahaha, schitterend. Op stations rook ik trouwens gewoon overal. Flikker op, ik sta in de buitenlucht. De overheid kan ook het laten ener scheet ind e openbare ruimte verbieden en ik zweer je dat de meerderheid zich er dan aan houdt. Schapen.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:06

@kill le boek :
Naar zweet stinken, te dik zijn, te veel drinken, auto-ongelukken en wat je nog meer allemaal wilt opnoemen, zijn geen unieke eigenschappen van niet-rokers. Die eigenschappen zijn net zo goed aanwezig (en veelal zelfs meer) bij rokers, dus dat is geen argument.

Rokers zijn asociaal omdat ze hun smerige gewoontes aan anderen opdringen en daarbij gezondheids schade veroorzaken. Als je dat niet wilt inzien, is dat een duidelijk geval van asociaal zijn. Mocht je ook nog zweten/stinken/te dik zijn, voegt dat natuurlijk wel wat toe...

GerMonster | 29-07-08 | 12:06

al die lichtende rokertsvoorbeelden uit de filmhistorie waren allemaal heaumeau's.
Wat zegt dat over rokerts?

JanVergoor | 29-07-08 | 12:06

@JanVergoor | 29-07-08 | 11:59: Het gaat mij erom dat er zoveel dingen zijn waar mensen zich aan ergeren. Waarom alleen de rokers in een verdomhoekje plaatsen??

Iedereen mag over mijn schoorsteen klagen, maar dat recht hebben de rokers ook... (rokers zijn alleen een stuk toleranter blijkbaar en zeiken niet zoveel als de niet-rokers)...

Kill Le Boek | 29-07-08 | 12:05

@revolutser | 29-07-08 | 11:58<br />
Ga dan binnen zitten lutser, daar mag niet gerookt worden en heb je waarschijnlijk nog airco ook! Wat doe je ook buiten te eten waarvan je weet dat er gerookt wordt? En wat te denken van de mensen die langs lopen met een sigaretje aan? Moeten die hun sigaret ook maar weggooien omdat ze langs een terras lopen waar jij zit te eten? Kansloos gelul.

Eagle_Eye | 29-07-08 | 12:05

Kan iemand mij even vertellen hoeveel auto's er in de boeken van "Stichting Clean Air Now" voorkomen? En hoeveel van hun medewerkers / leden een auto rijd?

Wat 1 auto met 1 tank benzine aan vuiligheid de lucht in gooit krijg ik met levenslang een pakje per dag roken nog niet voor elkaar.

Vuilnis | 29-07-08 | 12:05

Roken is sowieso zeau 1965...

Tommygunner | 29-07-08 | 12:05

@Agent327
en juist daarom weet ik dat rokers in een gesticht moeten afkicken. Is niks mis mee, ik vind het meestal wel gezellig als ik weer eens "binnen" ben.
Maar niet roken op mijn afdeling hoor. Daar houd ik niet van!

JanVergoor | 29-07-08 | 12:04

anti-rokerslobby = heel erg ziek, tot op het bot!!!!

Eduardo5000 | 29-07-08 | 12:03

JanVergoor | 29-07-08 | 11:52
Doelde in mijn comment niet specifiek op rokers of niet-rokers, maar op het toenemend aantal clubjes en stichtingen dat er behagen in lijkt te scheppen om alles waar ze zich persoonlijk aan ergeren maar direct voor iedereen te verbieden.
Ik zou haast pleiten voor een verbod op die verbodscultuur, maar dat zou dan weer verboden moeten worden.

Superior Bastard | 29-07-08 | 12:03

Dat gezeik over roken, als ik vanmiddag op het terras zit aan de winkelstraat staan er vlak naast het terras auto's en vrachtwagens stationair te draaien omdat ze moeten laden/lossen. Heb ik nog nooit iemand over gehoord, maar laatst wel zo'n zeikerd die zich ontzettend zat te storen aan een rokert op het terras omdat het zo vies en slecht is.

Wees een bink, rook en drink!

Alfred E. Neuman | 29-07-08 | 12:03

nog meer ddr praktijken
jz

Junkie Jantje | 29-07-08 | 12:02

'Weg met rokers, hondebezitters en andere viezerds.'

GerMonster | 29-07-08 | 11:56

Prachtig, je geeft meteen in een inkijkje in je bizarre gedachtenwereld. Fascist.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:01

@GerMonster | 29-07-08 | 11:56
*en andere viezerds*
Besef goed dat, in de ogen van een ander, jij ook tot die groep (kan) behoren.

Agent327 | 29-07-08 | 12:01

@Germonster
laat mijn rokende rottweiler het maar niet horen, ouwe zeikerd!

ikker | 29-07-08 | 12:01

net alsof het minder smerig is als je op een terras net je eten krijgt en je buurman steekt een peuk op? Rokers roken zelf ook niet tijdens het eten, dat vinden ze vies.

Gewoon net als in het buitenland. Roken in de hele horeca verbieden, dus ook op het terras en voor de ingang.

Rokers zijn asociaal en egoistisch. Rokers: een uitstervend ras.

@ Eagle_Eye: ga eens terug naar de kleuterschool.

doti78 | 29-07-08 | 12:01

roken maakt minder goed dan drank kapot maakt..

linksdragend | 29-07-08 | 12:01

Ach, over een paar jaar is het allemaal voorbij. Roken zal totaal verdwenen zijn. Niemand rookt dan meer, op een heel enkele zonderling na. En kunnen we ons niet meer voorstellen dat het ooit heel gewoon was dat er in de openbare ruimte werd gerookt.

De Ware Vrijheid | 29-07-08 | 12:01

@GerMonster | 29-07-08 | 11:56
Zie mijn comment van 11:56

Kill Le Boek | 29-07-08 | 12:00

@Jan Vlag | 29-07-08 | 11:56
Straks krijg je dan zeik-tekort.

frau_olga | 29-07-08 | 12:00

@Murdockyoufool 11:49

Ik heb altijd standaard twee opblaasbare rookzuilen bij me als ik iets met "publiek" vervoer moet doen. Werkt prima! Eer de gemiddelde eenstreperT geverifieerd heeft gekregen dat zo'n ding niet "authentiek" is en dat "we" ons dus hebben laten foppen (hoe kon ik dat nou weten?) giert de nikotine reeds door de aderen en is het tijd om te gaan. Veel leuke reakties van mede-verdoemden ook trouwens...

widtvoet ® | 29-07-08 | 12:00

Waar blijft dat GeenStijlLand nou? Ik heb gehoord dat dit soort gezeik daar helemaal niet is toegestaan...

ChazzMichaelMichaels | 29-07-08 | 12:00

Help! waar kan ik dat meldpunt vinden voor mensen die gaan zweten als het warm is? De hufters.

Voxmorra-BE | 29-07-08 | 12:00

@de krikkemikker | 29-07-08 | 11:53
Daar zit de crux: er is altijd wel iemand die er last van heeft. Op het terras, op straat, in de eigen -met tophypotheek gefinancierde- tuin. Laten we deze stelregel voor alles gelden, zeg dan maar dag tegen bouwwerkzaamheden, verkeer, uitgaan... nu ja, voor een echt veilige samenleving dient iedereen binnen te blijven.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 12:00

Ja mensen, het gaat nog gezellig worden in dit landje, meldpuntje om dit aan te geven meldpuntje om dat aan te geven, kliklijn zus, kliklijn zo, sanctie hier, sanctie daar..
Voor Uw eigen bestwil natuurlijk, want U bent te dom om zelf na te denken, de clubjes en de overheid weten wat goed voor U is.

Lang leve de perfecte heilstaat... houzee!

Amen | 29-07-08 | 11:59

@Kill Le Boek
En DUS mag er ook niemand over jou geschoorsteen klagen. Als er één groep intoleranten is dan is het de groep rokers wel getuige de vele aggressieve rokers reacties hier.

Het NIET roken heeft geen enkele relatie met het al dan niet naar zweet stinken of te dik zijn of auto ongelukken veroorzaken. Uw vermogen tot logisch redeneren is blijkbaar niet in vorm vandaag.

JanVergoor | 29-07-08 | 11:59

Met een roker discussieren over een rookverbod, is net zoiets als aan het konijn vragen wat we eten met kerst. Volkomen zinloos.

Ivoren Toren | 29-07-08 | 11:58

kees1869 , ga es van m'n terras af.

Ik ergerde me voor deze hele rooklobby al groen aan die smerige rokers buiten. Zit je net lekker te eten, schuift er zo'n schoorsteen aan op 2 meter afstand. En ja hoor, de wind staat mijn richting uit.

Jij trekt 2 seconden aan je smerige nicotinerol en ik lig 58 seconden volcontinu in jouw ranslucht. Meneer trekt vervolgens weer 2 seconden aan zijn meuk en ik lig daarna dus weer in 95% van de rook. Dat noem ik niet meeroken. De roker zelf is er nog beter aan toe dan degene waar zijn walm naartoe waait.

Ik stel voor, ga in je auto zitten paffen en zet ;m op circuleren.

revolutser | 29-07-08 | 11:58

is er ook een lijn voor positieve commentaren, omtrent roken? Waarop we onze prettige ervaringen van ontmoetingen, gesprekken, ideeen etc kunnen ventileren?
En ik blijf erbij, wat aan auto's, vliegtuigen, industrieen de lucht in wordt geblazen in schadelijker voor de astma-lijert en zwakzinnige onder ons, dan de peuk die mijn buurman rookt.

Mrpurple | 29-07-08 | 11:57

wtf... Dat ze tegen roken zijn moeten ze zelf weten. Dat ze overgaan op pure discriminatie (blijkbaar ook nog met subsidie?) is toch wel een teken aan de wand... Als ze zo graag schone lucht willen waarom dan niet eerst achter industrie, autos, brommers, vliegtuigen, deodorant en andere spuitbussen e.d. aan gaan? Allemaal (mogelijke danwel bewezen) oorzaken van een gebrek aan schone lucht EN een gat in de ozonlaag en dus globalwarming e.d.... maar nee, het is weer de roker. Lijkt me dat dit soort NIMBY gedrag in dit rare landje terug gedrongen zou moeten worden in plaats van gestimuleerd... De politiek zal toch wel de stekker uit dit initiatief trekken? Oh wacht, die zijn op vakantie en derhalve productiever dan normaal....

Nisses | 29-07-08 | 11:57

Als lui stoppen met roken dondert de halve economie in elkaar. Accijns keldert, figuren worden opeens ouder. Eén en al ellende.

Henry | 29-07-08 | 11:57

Als ik overal over moet gaan zeiken waar ik last van ondervind ben ik in 2009 nog niet klaar.

Jan Vlag | 29-07-08 | 11:56

@JanVergoor | 29-07-08 | 11:52
Je bent al net zo gek als dat je eruit ziet.

Agent327 | 29-07-08 | 11:56

Goed, ben ik het mee eens. Maar dan ook:<br />
- Het verbieden van te dikke mensen op terrassen, ze verspreiden een onaangename geur en nemen teveel plaats in.<br />
- Geen bejaarden of te jonge kinderen op het terras, Jonge kinderen zijn lastig en ouderen storen zich aan alles, wat niet bevorderlijk is voor de gezelligheid.<br />
- Geen parfum / deodorant meer, waarvan ik zeker weet dat het de gezondheid aantast, mede door het verspreiden van teveel odeur, waar met name vrouwen een handje van hebben.<br />
- Luidruchtige mensen ook niet, die zijn te luidruchtig.<br />
- Geen mobieltjes meer op het terras, de straling is ernstig bedreigend voor de volksgezondheid en omstanders.<br />

Eagle_Eye | 29-07-08 | 11:56

Het is goed, dat je op een terras nog rustig ven een sigaretje kan genieten!
Dit mag niet door anti-rook fundamentalisten worden ontnomen.

Dit heb ik als R. Oker gepost op die site om mijn standpunt duidelijk te maken.
Als we dat nu allemaal doen.

Waar anti-rokers last van rook hebben, hebben wij, rokers, last van dat gezeik.
Dat is ook slecht voor de gezondheid. Doe er wat aan!

cjg | 29-07-08 | 11:56

Die antirokerslobby heeft groot gelijk, jaren en jaren heb ik last gehad van die vieze asociale, alleen aan zichzelf denkende, stikende rokers. Nu kan ik dan eindelijk een restaurant bezoeken zonder vergast te worden, dat is een puntje.

Nu nog die vieze stinkerds van de terassen af en roken gewoon helemaal verbieden. Stel je voor dat er groepen mensen zouden zijn die buiten op het teras toiletverfrisser zouden zitten gaan spuiten. Want "tja dat vinden we lekker, en jullie niet wc-verfrisserspuiters zouden niet zo moeilijk moeten doen".

Geenstijl loopt achter, rokers zijn asociale viezeriken die de gezondheid van anderen schade toebrengen. In gewoon nederlands heet dat mishandeling, dus kom op aanklagen die stinkerds.

Weg met rokers, hondebezitters en andere viezerds.

GerMonster | 29-07-08 | 11:56

@JanVergoor | 29-07-08 | 11:52 : Wat doen we met alle niet-rokers die naar zweet stinken, te dik zijn, auto- ongelukken veroorzaken, te veel drinken etc. etc.

Moet die ook maar opgesloten worden??

Ook niet rokers veroorzaken op andere gebieden veel overlast, maar daar hoor je die niet-rokerige zeikerds nooit over...

Kill Le Boek | 29-07-08 | 11:56

@Els1978 | 29-07-08 | 11:49
Sommige mensen MOETEN gewoon altijd wat te zeuren hebben... Geniet van je leven!!! Ook beter voor je hart!! Ben je anti-roken, ga je deaud aan een hart-aanval omdat je je druk maakt dat een ander ROOKT?!!

ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:56

lol@JanVergoor.

Rokers zijn nog suffer dan Limburgers.

Swaffelkip | 29-07-08 | 11:55

Ze moeten niet zo zeuren. Of ga anders mensen zonder deo aanvallen, of vrouwen met teveen parfum, of stadsbussen met hun dieselpluimen, of vuilniswagens die de straat bemeuren.

desmodus | 29-07-08 | 11:55

Nou mijn ervaring met buiten roken is dat het nog nooit zo gezellig is op het terras (stuk drukker, in de cafe's is het saaier nu, minder druk want in elk groepje rookt wel iemand). Heb totaal geen moeite met iemand die van haar/zijn sigaret geniet. Ik heb er geen last van ZEKER aangezien WE BUITEN ZITTEN!!!! DUH????

Daarnaast is het gewoon belachelijk waar zon clubje mee bezig is. Indien het allemaal zo zonder rook moet VERBIED het dan ipv. deze onzin.

Lijkt wel de Rokers Jugend: Rokers zijn fout dus gaan we ze allemaal tot het maximale verketteren??? Nou lekkere intollerantie ten opzichten van je medemens onder het motto van clean air.

Rot toch op man.

Joeper de poeper | 29-07-08 | 11:55

Ik kan er nog steeds niet bij, hoever dit gaat. Het verbieden van sigaretten zou minder beledigend zijn. Dit begint echt vormen aan te nemen van discriminazi. Voor de rest sluit ik mij aan bij Superior Bastard. Waarom krijg ik overigens geen reacties te zien van de tabaksindustrie? Die hebben geld zat om een peloton advocaten op die sufkudten te zetten.. en ja, ik geloof absoluut dat ze een kans maken..

De gebronsde prins | 29-07-08 | 11:55

Nederland begint een beetje op singapore te lijken.

ren-forrest-ren-e | 29-07-08 | 11:54

@Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:49
Gewoon op de plee roken kun je ook, ik was laatst op Schiphol en vroeg aan een medewerker waar de rookruimte was en hij verwees mij door naar de plee.
Wat was dat lekker, roken en plassen tegelijk.
.
En @Willianus Wortelus | 29-07-08 | 11:50
Wat zal jij eenzaam zijn.

frau_olga | 29-07-08 | 11:54

Wie ddos't die lieden even? :)

Mercurius | 29-07-08 | 11:54

Ik misgun zo'n tabaksjunk z'n rokertje niet - voor mijn part steekt ie er twee tegelijk op.
Maar niet op plaatsen waar ik er last van ondervind.

de krikkemikker | 29-07-08 | 11:53

Er zijn mensen die om drie uur 's nachts voor een rood voetgangerslicht blijven staan, terwijl de straten leeg zijn. Tja, veel overheidsregels zijn handig. Hoef je niet zelf te denken.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:53

@Superior Bastard:
Rokers zijn niet in de meerderheid. Het is een minderheid, maar wel eentje die erg veel overlast veroorzaakt. Daarbij is roken voor de roker zelf ook erg ongezond. Ik denk dat alle rokers opgesloten moeten worden in een gesticht totdat ze afgekickt zijn. Dat is pas maatregelen nemen!

JanVergoor | 29-07-08 | 11:52

Ik ben geen roker, maar van mij steekt iemand dr maar eentje op. Ook al doe je het verkeerd bij dat CAN, dan is het nog niet goed.

Skeflau d'Bouterique | 29-07-08 | 11:51

Als er behoefte is aan uitgaan, bouwt men een discotheek of kroeg...

Als er behoefte is aan auto's, bouwt men auto's...

Als er behoefte is aan huizen, bouwt men huizen..

Als er behoefte is aan rookvrije uitgaansgelegenheden, zorgt men voor rookvrije uitgaansgelegenheden...(maar die zijn er noooit geweest...)

Als er ergens vraag naar is zijn er altijd mensen die daar geld in zien en er voor zorgen dat deze er komen.

Raar dat er zoveel behoefte aan rookvrije uitgaansgelegenheden schijnt te zijn en nooit iemand dat 'gat in de markt' heeft ontdekt...

Of is de behoefte niet zo groot en is het niet rendabel??

Stop met de heksenjacht tegen rokers!!

Niet rokers: Pas op dat je geen auto ongeluk krijgt, onder een tram loopt of 1 van de andere 100 soorten kanker krijgt die niet rook- gerelateerd zijn!!, de kans daaraan te sterven is vele malen groter dan de kans op overlijden door passief meeroken...

Kill Le Boek | 29-07-08 | 11:51

dom vraagje misschien... maar waar zijn die hemeltergende ervaringen met kwaadaardige rokers op een terras nu te vinden op die site? of zijn er geen negatieve ervaringen?

ed.. | 29-07-08 | 11:51

Vroeger had ik best veel vrienden die rookten. Maar dat was vroeger.
Nu komen die stumpers er niet meer in.

Willianus Wortelus | 29-07-08 | 11:50

Onlangs op Schiphol. Door de douane geweest, even zin in een sigaretje voor de vlucht. Gewoon een paar hijsen. Kon dus niet, nergens naar buiten, niet eens een rookruimte ingericht. Nu ja, dan maar gewoon bij een prullenbak met een grote sticker Rauchen Verboten! staan paffen. Kreeg slechts een paar pissige blikken van passerende piloten met hun stewardessengevolg, meer niet. Toen dacht ik: rokers moeten zich verzetten. Gewoon en masse die verboten negeren. De overheid vraagt erom. Vive la Résistance!

Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:49

@ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:44
Ja en dus zal daar dan weer gezeik over komen... Al zou Den Haag dan vooraan staan om te cashen....
Het zal nooit goed zijn ;-)

En ben een rookster ;-) die braaf buiten haar sigaretje rookt als er niet rokers bij zijn...

Els1978 | 29-07-08 | 11:49

Ik heb meer last van die naar zweet stinkende buurman

pjot65 | 29-07-08 | 11:49

We zijn hard op weg om een land te worden waar de verbiedende en dwingend aanwezige minderheid de meerderheid het leven direct of indrect probeert te vergallen en waar, onder aanvoering van onze betuttelende links-christelijke regering, het verbieden om het verbieden orde van de dag begint te worden.
(Ben overigens een niet-roker).

Superior Bastard | 29-07-08 | 11:47

Ik steek er lekker 1tje extra op lekker puh.

frau_olga | 29-07-08 | 11:47

@Agent327
Tuurlijk overdag buiten 's avonds bij het raam ;-)

Els1978 | 29-07-08 | 11:46

"Ze zijn nog erger dan de ayatollahs in Iran: ze prediken intolerantie en vormen een gevaar voor de samenleving."
Met dergelijke vergelijkingen zet men zich voor een serieuze discussie al buitenspel.

kapotte_stofzuiger | 29-07-08 | 11:46

Ik denk, dus ik rook niet.

Pimpbot | 29-07-08 | 11:46

heeft iemand hier het korte verhaal 'The ten o'clock people' van Stephen King? en.wikipedia.org/wiki/The_Ten_O%27Cloc...

Ik begin bijna te geloven dat het waar is...

ChazzMichaelMichaels | 29-07-08 | 11:45

Mijn levensovertuiging verplicht mij tot het dagelijks oproken van een matras op een openbaar terras. Als die schoone-lugt-klup mij dat wil gaan verbieden, dan mogen ze diep in de buidel gaan tasten, want ik ga hun reet 'sue-en'!

Boris Poepnagel | 29-07-08 | 11:45

Ach.. Hier in 010 is het sowieso niet verstandig om een terrasje te pakken met die lucht hier!

DMBfanNL | 29-07-08 | 11:44

@Els1978 | 29-07-08 | 11:41
En wedden dat de rokerscafé's dan een hogere omzet draaien!!!
Oja... ik rook dus niet...

ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:44

CAN, dom subsidieclubje. Tuurlijk gaan jullie nu op de toer om het roken van de terrassen te verbieden. Je hebt je zin, maar je wilt meer. Meer is handhaving van je eigen clubje. Anders zouden jullie allemaal werkloos zijn. Meer is ook meer macht. De cognitieve dissonantie waar jullie mee te maken hebben is bijna niet meer te verklaren, maar ik zal jullie wel wat vertellen. Je kunt ver gaan, maar mensen gaan niet alles pikken. Deze stap zal in de toekomst de ondergang van jullie clubje betekenen. Ik heb nog wel een baantje voor jullie. Bek open, en fungeren als asbak. Dat zou wel mooi zijn.

Bibberbalk | 29-07-08 | 11:44

@Els1978 | 29-07-08 | 11:41
Maar dan alleen als er geen (kleine) kinderen bij zijn of als je zwanger bent.

Agent327 | 29-07-08 | 11:43

Voor alle kinderen out there: roken is stoer! Roken verschaft status. Roken is gezellig. Roken is heerlijk (even door je eerste paar pakjes heenbijten). Roken doodt de tijd. Roken bevordert de koncentratie. Rokers skoren meer lekkere wijven. Rokers genieten meer van het leven. Rokers zijn intelligenter. Rokers hebben betere sex. Rokers zijn meer sukcesvol...

Kortom: een échte vent rookt!

widtvoet ® | 29-07-08 | 11:43

Natuurlijk zijn de rokers de uitzondering: niet roken in de standaard, en dus moeten rokers zich aanpassen. Hoe kut het horecarookverbod ook is, er is wel wat voor te zeggen. Dat geldt ook voor het terrasgebeuren, maar opmerkingen over rokerssterren zijn ook niet geheel onterecht. Kom op zeg. Als iemand bijzonder hard praat, ga je ook ergens anders zitten, in plaats van een fucking vereniging oprichten die zorgt dat alle mensen die hard praten op een apart gedeelte van het terras moeten zitten. Stelletje ideauten.

hurmie | 29-07-08 | 11:43

@Knul de Behanger® | 29-07-08 | 11:33
Als je het handsfree doet is het geen probleem...

loerelau | 29-07-08 | 11:43

Wat hebben die niet rokers tegen de horeca?

bookie | 29-07-08 | 11:42

Ik ben al tien jaar van het roken af, maar met dit gezeik over rokers krijg ik (bijna) weer zin om te beginnen.

kleiendetser | 29-07-08 | 11:42

Ik krijg altijd zon 'DejaVu' gevoel als ik GS voor 12 uur lees....
.... misschien moet ik een andere krant bij de koffie nemen ofzo.

satcom | 29-07-08 | 11:41

Nou ben benieuwd of die eikols, mijn reactie laten staan op die anti-rook site.
Wat een fuckers zijn dat zeg, heb maar meteen voorgesteld dat alle rokers een mooi embleem op hun jas moeten naaien zodat mensen kunnen zien of we roken of niet.
Klink lekker bekend, volgens mij is die leider van die anti rook Gestapo nog wel uit die tijd.

Smokey74 | 29-07-08 | 11:41

@ ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:33

Precies mijn idee.... Een rokers en een niet rokers café/kroeg oid...
Dan had men wat te kiezen gehad...

Nu ook weer zeuren over roken op het terras.... Zucht.... Nog even en dan mag je alleen nog thuis van je zaffie genieten :-(

Els1978 | 29-07-08 | 11:41

Hij heeft wel een sterk punt, het zorgt wel voor een enorm intolerante sfeer, lees alleen de reacties hierboven maar eens door. Twee jaar terug hoorde je deze felle toon zeker niet, laat staan in deze aantallen. Allemaal dankzij de anti rook nazi's welke ook graag meegaan in die hele healthhype. De grafherpes aan die zooi, ik wil gewoon roken, ik ga gvd al naar buiten.. Plus dat ik gewoon weer normale suiker percentages in m'n frisdrank wil. Keus! Dat dreigt te verdwijnen... tot alle opties weg zijn en dan zitten we precies waar we nu heengaan...(biologische) eenheidsworst, bah!

De gebronsde prins | 29-07-08 | 11:41

Ik stoor me niet aan tabaksrook. Wel aan de rook van scooters die langs de terrassen ronken.

~Johan | 29-07-08 | 11:40

Can uit rotterdam ga eens kapodt als Ik in Rotterdam ben steek Ik zoiezo geen shaggie op laat staan als Ik daar op het terras ga zitten. Doe maar eens de uitstoot van de air race meten.
*steekt de volgende op na toestemming van de buurman*

BOTTEAM | 29-07-08 | 11:39

Door al die niet rokers moeten we binnenkort tot ons 70 ste werken. Want die worden veel te oud.

bijtertje1001 | 29-07-08 | 11:39

@Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 11:31
Gefeliciteerd. Ik weet ook waar ik het over heb. 'k Had ook familieleden die zelfmoord pleegden. Touwen verbieden.

Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:39

Willen alle anti-rokers, groene millieu-mislukkelingen, pvda'ers, vegetariërs, reli-rakkers en anders gespuis nu eens dood neer vallen op deze mooie 29 juli? Dank u!

ikker | 29-07-08 | 11:38

-weggejorist-

Pimpbot | 29-07-08 | 11:38

Anti rokers kunnen de Tyfus krijgen!

StijlvolRechts | 29-07-08 | 11:37

@Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:34
Amen...

Monsieur Boezz | 29-07-08 | 11:36

Op een dag word je wakker.... en dan begin je een stichting... tegen mensen die buiten roken... hoe kansloos is je leven dan?

goeiemoggel! | 29-07-08 | 11:36

En deze bloedzuigers worden van mijn belastinggeld gefinancierd. Ik kan het resultaat al wel voorspellen. Verder onthoud ik me maar va commentaar,want als ik hier over begin ben ik de rest van de dag aan het schuimbekken.
Ik wens iedereen die mij mijn peukie niet gunt een lang en saai leven, gekweld door aambeien, chronische diahrree, spit, spataderen, schurft, dementie, een rollator en tenslotte een stoma.
En de voor gelovigen onder hen een rokerig inferno daarna.

Pierre Moustache | 29-07-08 | 11:36

Lol discriminatie much? Wanneer krijgen we nou werkelijk de rokersster, en welke kleur moet deze gaan krijgen..?

Rafey | 29-07-08 | 11:36

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 11:31
en die van mij aan een vet hart, dus unilever cs deaud?

hetluis | 29-07-08 | 11:36

lol@kees1869

Behangdelul | 29-07-08 | 11:35

Gewoon allemaal stoppen, stelletje verslaafden.

Schup | 29-07-08 | 11:35

Ben benieuwd naar het percentage GS-rokers. Polletje?

Willianus Wortelus | 29-07-08 | 11:35

De 1ste die er wat van zegt als ik op een terras zit te roken heeft daarna een groter gezondheidsprobleem...

kees1869 | 29-07-08 | 11:34

Ton, doe aangifte tegen die anti-rookfascisten. 'k Krijg werkelijk de kanker van die zelfvoldane wankers, niet van mijn eigen sigaret. Wanneer hebben de dames en heren genoeg clean air? Waarschijnlijk als tabak volledig is uitgeband, waarop deze pijphoeren weer wat nieuwe molens zullen creéren. Opdat het HEIL over ons allen mag neerdalen!

Murdockyoufool | 29-07-08 | 11:34

Misschien vinden ze het goed als we op de rijweg een rookterras plempen.Kunnen we in de uitlaasgassen van de "niet-rokers" genieten van ons sigaretje.

Rest In Privacy | 29-07-08 | 11:34

overspannen lutsers zonder hobby zijn het

J. De Hoop Schepper | 29-07-08 | 11:34

Als ik van Koos nog in mijn eigen auto mag roken vind ik het alemaal wel goed.

Knul de Behanger® | 29-07-08 | 11:33

Iemand met verstand van computers die de site even plat wil leggen met zon SSI ding oid...? ;-)

Monsieur Boezz | 29-07-08 | 11:33

Gewoon een rokerscafé en een niet-rokerscafé... waren we klaar geweest.

ww(verleden tijd)-GO | 29-07-08 | 11:33

tssss.... gewoon TE zielig.... dusssss....

Elsitje | 29-07-08 | 11:32

Achterlijke rotmongeaulen... Laat ze ff lekker een hobby zoeken ofzo...

Alcoholic | 29-07-08 | 11:32

Iedere roker die ik ken, heeft wel meerdere pogingen ondernomen om te stoppen. Blijkbaar is het dus helemaal niet zo lekker en gezellig, maar vooral verslavend.

Hodja | 29-07-08 | 11:32

@ hetluis

Zomer: Rokers buiten
Winter: niet-rokers buiten

J. De Hoop Schepper | 29-07-08 | 11:31

Ik stel een verbod op het laten van een scheet, mijn bier slaat zomaar dood, dat vind ik onterecht!

Sporty | 29-07-08 | 11:31

Rokers krijgen de rekening gepresenteerd van vel decennia totaal asociaal en onverantwoord gedrag jegens hun medemensen. Ons is ook nooit iets gevraagd.
De tyfus en nog meer ergs derhalve voor ze. En voor het geval dat, mijn eigen vader is aan kanker overleden door zijn rookverslaving dus ik weet waar ik het over heb.

Bigi Bana Boy | 29-07-08 | 11:31

Mag ik nog wel gewoon een scheet laten in de horeca? Of moeten we straks ook allemaal met een ballonnetje gaan lopen?

CaptainPanic | 29-07-08 | 11:30

deal: rokers naar binnen

hetluis | 29-07-08 | 11:30

-weggejorist-

Donkey Bong | 29-07-08 | 11:30

Kroegvolk is zowiezo dom volk, of ze nu roken of niet.

Gezellig! | 29-07-08 | 11:29

Die CAN lui mogen ook wel eens bedenken dat hun bijstanduitkeringen o.a. betaald worden uit rokersaccijnszen.

Gewinflipt | 29-07-08 | 11:28

Oplossing is simpel, uitroken die handel!

_ILT_ | 29-07-08 | 11:28

Haha.. mensen die een groep die zich ergert aan mensen met een drugsverslaving vergelijkt met fundamentalistici in het midden-oosten... gekkie..

Pasbal | 29-07-08 | 11:28

Dit weekeinde nog tijdens een enorm noodweer met slagregen en bliksem een groepje dwang-rokers buiten samengedromd onder een parasol.
Hoog entertainment-gehalte! Ofwel, svp dat terrasroken behouden!

bordewolf | 29-07-08 | 11:27

weer een bewijs: WE ZIJN GEK AAN HET WORDEN!

Jan Vlag | 29-07-08 | 11:27

Ze gaan iedere keer een stapje verder, rokers uit de kroeg, je kon verwachten dat ze bij de deur gingen staan, nu strijden ze daar weer tegen en als ze midden op straat staan zeiken ze daar weer over. Ze willen een totaalverbod, wat niet opvalt door de geniepige stapjestactiek want elk stapje afzonderlijk lijkt redelijk.

Gewinflipt | 29-07-08 | 11:27

Ik lees hieruit, dat er een markt onstaat voor plexiglaskokers, waarin rokers plaatsnemen op het terras. Idioot gedoe!

cailleach bheur | 29-07-08 | 11:27

mnja, we hadden toch niet serieus gedacht dat mensen die zo succesvol waren als antirook-jojo er nu mee gaan stoppen? net nu we belangrijk gevonden worden en lekker vaak in de krant en op tv te vinden zijn?

ik eiges | 29-07-08 | 11:26

Okay, roken in restaurants en cafe's vind ik ranzig, maar op een fukkin terras? sheez.
Waarom verbieden ze sigaretten niet gewoon? Das toch veel makkelijker?

Als ze echt willen dat mensen stoppen met roken, dan zorg je er voor dat ze onverzekerbaar zijn, je verbiedt sigaretten en ze krijgen een boete op het moment dat ze sigaretten hebben/roken.
Als je toch een antirooknazi bent dan doe je het maar zo.

Kipz0r | 29-07-08 | 11:26

Wat een stelletje zeikers zeg! Laat rokers lekker buiten een peukje opsteken. Binnen mag het al nergens meer dus niet-rokers kunnen opgelucht ademen. Om nu buiten ook nog eens moeilijk te gaan doen, gaat wel erg ver. Moralistische eigenpijpers!

Miss.Communicatie | 29-07-08 | 11:26

Joh, is roken slecht voor de gezondheid. Meen je dat nu echt?

Ik heb er zin in! | 29-07-08 | 11:26

Vind het jammer dat ik ze nooit tegenkom die verontwaardigde gefrustreerde ex-rokers van CAN. Van mij mogen ze alles krijgen wat ze een ander indirect toewensen met hun moraliserende grote bekken.

Superior Bastard | 29-07-08 | 11:26

LOL @
"Ze zijn nog erger dan de ayatollahs in Iran: ze prediken intolerantie en vormen een gevaar voor de samenleving"
Aldus Voorzitter Ton Wurtz van Stichting Rokersbelangen

Cunnilingus | 29-07-08 | 11:26

Kort die mensen eens op hun bijstandsuitkering.

Maxiswaarlijkgroot | 29-07-08 | 11:26

Mag je nog wel gewoon in- en uitademen?

titsme | 29-07-08 | 11:25

ach.
Toen het rokers adagium "roken, daar komen we samen wel uit" nog gold, betekende dat in feite: "niet roker, als jij je muil houdt en mij laat paffen waar ik maar wil, dan blijf ik gezellig."
De roker krijgt nu een koekje van eigen deeg.
Als je die zielige rokers ook bezig ziet op het terras... De ene sigaret is nog niet op of er worden 2 andere aangestoken. Triest. Zo zwak. Rokers, het zijn net mensen.

JanVergoor | 29-07-08 | 11:25

Allemaal aan de waterpijp!

Ik heb er zin in! | 29-07-08 | 11:25

Roken is slecht voor je gezondheid. Begin er niet aan.

Willianus Wortelus | 29-07-08 | 11:24

Na de terrassen zijn de crematoria aan de beurt om rook vrij te krijgen zeker.

HGVZ | 29-07-08 | 11:24

Juist ja!

Ik heb er zin in! | 29-07-08 | 11:24

nou ik vind dat massaal reauken op terassen een stuk irritanter dan roken in bruine kroegen.

superjan | 29-07-08 | 11:23

Kun je daar teer drinken op die assen?

..zapper [RIP] | 29-07-08 | 11:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen