Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Breek 'm z'n pot'n!

Sodomieten doen het in Kanaan Broeders! Zusters! We hebben er wéér een satan onder gekregen. Dit keer gaat hem om een vieze heameausensueel die in het huis des Heeren op de kansel stond. Een sodomiet die preekte en zegende! Hel en verdoemenis voor hem en zijn zondige lustslaaf. Gelukkig heeft God hem zijn dwaling doen inzien en is hij uit onze Bunschoter kerkgemeenschap getreden. Daar komt dit verloren schaap goed mee weg, want als het aan onze wijkgenoten ligt zouden ze gewoon zijn poten moet’n brek’n. Amen.

Reaguursels

Inloggen

Misschien heb je gelijk sfeermeneer. Omdat een of andere eikel (het zijn jouw woorden!) twee dagen na sluiting van de discussie nog zijn mening post, wil nog niet zeggen dat alle overige Spakenburgers even sloom zijn.

sjaakdeslinksesul | 09-04-06 | 14:14

Waar slaat dat nou weer op, alleen omdat er een of andere eikel zon opmerking maakt is heel Spakenburg zo?

sfeermeneer | 09-04-06 | 13:10

@sfeermeneer 12:06
Da's fijn sfeermeneer, maar je bewijst maar weer eens dat Spakenburg twee dagen achterloopt op de rest van Nederland.

sjaakdeslinksesul | 09-04-06 | 12:46

Ik kom ook uit Spakenburg en ik wil ff zegge dat die mening van die bewuste jongen een mening van hem persoonlijk is.
Ik ken m persoonlijk en ik kan je zegge dat het een van de vervelendste en meest hypocrite inwoner van ons verder mooie dorp is.

En hoe veel van jullie over Spakenburg praten maakt jullie geen haar beter (nuke dat dorp).
En over dat vrijgemaakte dat dat zowat het zwaarst extremistische geloof zou zijn dat is ook bullsh*t.

sfeermeneer | 09-04-06 | 12:06

@tonk 08-04-06 @11:09
beste Tonk,
heb je reactie op mijn post gelezen , maar volgens mij heb je mijn post gelezen door de gekleurde bril die je op de zondagsschool van de dominee hebt gekregen.
vervolgens is dit ook nog eens gefilterd door de gehersenspoelde geest van je (dit is niet jouw schuld maar de schuld van religie in het algemeen).
je hoeft mij geen godsdienstles te geven hoor, heb op rooms- katholieke scholen gezeten.
weet dus waar je het over hebt,maar ben er later over na gaan denken, moet je ook eens doen.
vind je het niet vreemd dat de geboortedatum van ons aller Jezus op 25-12-0000 is (terwijl ik op mijn post geprobeerd heb uit te leggen waar dit oorspronkelijk vandaan kwam; de germanen)(dit heb ik niet verzonnen, maar hebben anderen uitgezocht).
en vind je het dan vervolgens niet vreemd dat zijn sterfdatum op goede vrijdag elk jaar op een andere datum valt, omdat dit te maken heeft met de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente (dit doet me trouwens denken aan het begin van de ramadan, die ook met de stand van de maan te maken heeft, maar dit is dan ook een "maanreligie"(lunafascisme).
stel dat jij nu vandaag zondag 09-04-06 deaud gaat (niet dat ik je dit wens hoor) ,dan is je eerste (stel dat) sterfdag toch op maandag 09-04-07 en niet op goede zondag 2007.
en als je dan misschien met het argument komt, als er geen geloof is dan kunnen we toch doen en laten wat we willen, want we hoeven ons later niet te verantwoorden voor God, dan heb ik hier een alternatief voor je dat heet:
Beschaving.
ik heb begrepen dat je uit spakenburg of in elk geval uit een protestants/gereformeerde omgeving komt.
ik liep jaren geleden, op een zondag geloof ik, door Dordrecht en voor een gereformeerde kerk stonden wat jongens van een jaar of zeventien verhit te discussieren; maar de Heere zei dit en de Heere zei dat.......
je zult voor katholieke kerken (als ze nog open zijn) nooit jongeren zien staan die het hebben over de Heer (een typisch protestants/gereformeerde aanduiding voor het zogenaamde opperwezen).
als ze het hebben over de Heer dan is het hun jongeheer in de kroeg tegenover de kerk en waar blijven de meisjes nou.
ik wilde nog roepen(in Dordrecht): hallo jongens ga eens achter de meisjes aan en verdoe je tijd niet met onzin!
stel:1; je gelooft in het eeuwige leven en je bent deaud en je zit op een wolk wat op een harpje te jengelen, wat honing te lepelen en druiven en rozijnen te eten tot in alle eeuwigheid amen, dan hoop ik toch echt dat ik van die wolk af flikker.
stel: 2; ik wordt in het heden bedreigd met een pistool op mijn hoofd en ik moet kiezen tussen drie religies (terwijl ik niet meer geloof).
op de eerste plaats, met stip: rooms- katholiek (ALTIJD FEEST).
op de tweede plaats: protestants/gereformeerd (stiekem feest).
op de derde en laatste plaats: de islam (HAAL DE TREKKER MAAR OVER!!!!!!)

wachtmeester de bruy | 09-04-06 | 06:36

Voer vur de wurmen!!

Rood tot op de boot! | 08-04-06 | 22:03

slaat nergens op... goede predikant, maar homo, ja dus?
nederland tolerant... of toch niet?
kleine kinderen verkrachten in de kerk mag, als je maar geen relatie met ze hebt...

the_w | 08-04-06 | 20:20

ik als ongelovige zal er wel niks over mogen zeggen, maar die gast van dat filmpje mag van mij wel voor het vuurpeleton!!! of hij moet hard in ze ster genomen worden (lijkt mij een beter oplosssing)...

noname-clayton | 08-04-06 | 13:08

@Tonk 08-04-06 @ 11:09:
Niemand kan op dit moment voor alles een verklaring vinden. Maar om het vooralsnog onverklaarbare dan maar het etiket "God" op te plakken verklaart ook helemaal niks. Dat is dom, lui en getuigt van goedgelovigheid. De vraag is ook niet of het Geloof wel of niet bestaat. Het feit dat er nog overal van die gebouwtjes staan met geen andere functie dan dat ze eens per week bevolkt door idioten om onzin aan te horen van een andere idioot bewijst wel dat het Geloof wel bestaat. Je kunt mensen alles laten geloven. Als dat niet zo was had reclame geen enkele zin.

Doet eens even onderstaande topic lezen, en ga dan deaud, bij voorbaat dank.
www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/03/go...

crixus | 08-04-06 | 12:40

klupwuk 08-04-06 @ 12:25
haha oke... :P

Tonk | 08-04-06 | 12:33

@ Tonk 08-04-06 @ 11:09

Dat ik geen spakenburgs kan klopt, ik heb het als inport spakenburg ook nooit goed gedaan. Maar als er iemand reaguurd met de nick spakenburgse visboer en die schrijft nog beroerder spakenburgs als mij, wil ik best een poging doen het op zn spakenurgs terug te zeggen.

klupwuk | 08-04-06 | 12:25

klupwuk 07-04-06 @ 23:41
Je kunt geen spakenburgs, doe het dan ook niet
.
wachtmeester de bruy 08-04-06 @ 06:55
.
God bestond al, heeft aarde geschapen, Heeft Jezus voor onze zonden naar de aarde gestuurt. Jezus is deel van de drieenigeGod God, Jezus(Zoon) & Heilige Geest
..
wij hebben pasen = Christenen vieren met Pasen dat Jezus, de zoon van God, uit de dood is opgestaan. Hij stierf op Goede Vrijdag aan het kruis en in de Bijbel staat dat hij drie dagen later uit zijn graf verrees.
Pasen valt steeds op een andere datum: de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente.
.
Kerstmis = Jezus die geboren word. 2006 jaar trug In het jaar 0 dan =p
.
Je moet er niet te moeilijk over denken. Sommige dingen zijn onwerkelijk.
Als jij overal een verklaring voor wilt moet Jij weten.
Als jij vind dat het Geloof niet bestaat, En als je dat bewijzen. Ga je gang je kunt lang niet voor alles een verklaring vinden.

Tonk | 08-04-06 | 11:09

@zum kotzen 07-04-06 @17;03
en het waren ook niet de orthodox religieuzen die JC aan het kruis hebben genageld, maar de Romeinen.

@alle gelovigen onder de reaguurders:
het enige betrouwbare werk over het thema geloof heet:
LIFE OF BRIAN.

en nu een hele simpele vraag aan de gelovigen onder ons:
als er een Schepper MOET zijn die dit alles gemaakt heeft, wie heeft dan de Schepper gemaakt en wie heeft dan de Schepper van de Schepper gemaakt enz.
religie is in het evolutieproces ontstaan, doordat de mens op een gegeven moment logisch ging denken en de dingen die men niet kon verklaren en waar men angst voor had, zoals aardbevingen, overstromingen, ziektes, zonsverduisteringen enz. maar heeft opgehangen aan een opperwezen.
in de tijd van de germanen was er zelfs voor elk natuurverschijnsel een god.
en aan de godenvereringen van de germanen hebben we bijvoorbeeld pasen(in het duits ostern van de godin osteria, de lente de vruchtbare tijd breekt weer aan waar de paaseieren het symbool van zijn) en kerstmis komt van de zonnewendefeesten rond 25 december van zowel de germanen als de kelten.
al deze gebruiken zijn ingebed in het christendom (en jodendom) en vanuit het christendom(en jodendom) is ook de islam ontstaan met een mix van arabische stammenculturen.
van met name de islam hebben we wereldwijd veel plezier....
een tijd geleden was in het programma buitenhof een discussie over geloof en wetenschap.
voor het zogenaamde creationisme waren:
cees dekker (hoogleraar moleculaire biofysica T.U. delft)
ronald meester (hoogleraar wiskunde VU amsterdam)(twijfelde).
pieter drenth (oud rector magnificus VU amsterdam)(twijfelde)(die vertelde dat tijdens examens over de evolutietheorie van darwin, "moslimstudenten" van het internet gedownloade koranteksten op de examenformulieren plakten als antwoord)
voor de evolutietheorie van darwin waren:
jan van hooff (ex hoogleraar gedragsbiologie universiteit utrecht)
marie jose duchateau (docent biologie universiteit utrecht)
robbert dijkgraaf (hoogleraar natuurkunde universiteit amsterdam)
met name cees dekker bleek een gggristen fundamentalist, die bleef volharden in zijn godsgelijk, ook nadat jan van hooff en robbert dijkgraaf alle poten onder zijn stoel vandaan hadden gezaagd.
(het is toch gewoon blasfemie om als gelovig ggrristen moleculaire biofysica te gaan studeren en daarna ook nog hoogleraar in dit vakgebied te worden;
dan zit je toch te wroeten in de blauwdrukken van de Heer).
vreemd dat ik toch altijd meer sympathie heb voor de zogenaamde ongelovigen, dan voor hen die door het lot (opvoeding en/of door cultuur en/of geografische ligging) een of andere religie aanhangen.
het ergste is dat deze lui ook nog vaak de wetten maken.
of, de baas zijn van het machtigste land ter wereld.
george bush, die de whiskeyfles heeft ingeruild voor de bijbel.
het is onvoorstelbaar hoe infantiel "volwassen" mensen met deze materie omgaan.
als we nu eens gewoon aannemen dat we niets weten en accepteren dat we allemaal deel uitmaken van de kosmos die mischien per toeval is ontstaan en dat op de aarde door allerlei factoren leven mogelijk is,zoals wij dat kennen.
het enige wat we weten is dat geboren worden dodelijk is.
en als we dan ook nog eens in de korte tijd dat we hier zijn naast elkaar en niet tegenover elkaar gaan staan
(jezus christus ,shit, ik lijk wel een dominee/pastoor, ik krijg er homo-erotische gevoelens van).
en nou kappen godverdomme, waar blijft het bier en de flinke wijven?!?!


wachtmeester de bruy | 08-04-06 | 06:55

@ spakenburgse visboer 07-04-2006 @ 22:34
Keel,
let nong asjeblieft ff op, d'r wor heel nie gezeke over Spiekendarp. D'r wordt ongdertusse ook heel niks meer ezeit over Ophoff.
En voor het geval je nog ongeundeerd wil zeike over deze discussie, lees dan ff de vorige hongderd posts.
Alles wat jie nong probeert te segge is al lang langs ewees en op gereaguurd. Dus lees in't vervolg eerst voorda jie reaguurd.

klupwuk | 07-04-06 | 23:41

klupwuk 07-04-06 @ 15:37

dat weet ik ook wel maar dat jullie aalemaal zo zeiken over spakenbur hek een hekel aan en die vieze flikker van een ophof sjilt me nix en geloof pff de kerk is pas schijnheilig aan andere laten zien dat je gelooft en met die gemeentes net alsof het clubjes zijn ofzo de kerk is tog voor iedereen en in de bijbel staat zelfs nog dat god geen huis nodig heeft!! schijnheilige kut kerken!

spakenburgse visboer | 07-04-06 | 22:34

En het Kruis.. dat is toch een teken van de Romeinen..

Attila23 | 07-04-06 | 17:39

@sjaakdeslinksesul 07-04-06 @ 15:28

Shit ja, was 't even vergeten, excuses, uwe eminentie

zum kotzen | 07-04-06 | 17:08

@muisje01 07-04-06 @ 16:05

Het waren dan ook niet de hoeren, homo's of allochtonen die JC aan het kruis nagelden, maar de orthodox-religieuzen...

zum kotzen | 07-04-06 | 17:03

Goed en Slecht... Dat willen we personificeren... God ende Duivel... Wie heeft het Werkelijk van zichzelf uitgevonden... Ik bedoel:is het iets wat mensen aan elkaar opdringen?
Als ik naar Mijzelf Kijk... Dan kom ik tot de conclusie dat ik niks weet,naarmate ik meer over allerlei zaken te weten kom.. Dus HOE kunnen er mensen zijn(en zijn er geweest)Die stuk voor stuk,denken te weten hoe het zit?
Ik wil geen mensen aanvallen.. Maar ben zelf erg kritisch.. Zo ook over de Evolutie-THeOrIeen,want het blijven Theorieen...

Attila23 | 07-04-06 | 16:49

@RedBill 07-04-06 @ 16:09:
Dan zou ik precies de kritiek aanhalen en zeggen dat een valse keuze is. Bovendien is het maar zeer de vraag hoe hemel en hel eruit zien mochten ze al bestaan, het is jouw aanname dat de hemel gelukzalig is gelijk een eeuwigdurend orgasme, en dat de hel een brandende pit waar alleen pijn leidt. Het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat er wel iets is na jou dood, en dat dan blijkt dat je best ongebreideld van de lusten de vlezes had kunnen genieten. Die optie bestaat volgens jou helemaal niet. Het is een vals dilemma.
Het is zelfde om te zeggen dat je alleen in de Dames of de Heren wc kan plassen. Onzin, er is ook het gehandicapten toilet, de wasbak, de plantenbak en het tapijt...

crixus | 07-04-06 | 16:25

Ik zie het licht!!
Nou ben ik blind!!!

Attila23 | 07-04-06 | 16:23

@RedBill
ik snap ut..
Tnx..

Attila23 | 07-04-06 | 16:14

@crixus (07-04-06 @ 16:01): OK, dat is de mening van de critici, maar als jij nu puur de genoemde stelling bekijkt met deze twee volledig begrijpelijke opties, wat zou jij dan kiezen?

RedBill | 07-04-06 | 16:09

@Attila23 (07-04-06 @ 16:01):
Das een lang verhaal, ooit een keer in de beginjaren '90 verzonnen door een neef van mij toen we een spelletje StreetRods moesten opslaan.
Red=Rood vanwege enigszins rossig haar, Bill= Willem. Vond ik zo hilarisch dat ik het hele internet er mee vervuild heb en zelfs de domeinnaam maar geregistreerd heb.

RedBill | 07-04-06 | 16:06

Het is misschien niet algemeen bekend, maar de leden van de Gereformeerde Gemeenschap (griffo's), zijn hartstikke racistisch. Ik woon in een dorp waar 60 % van de inwoners griffo is, dus ik kan het wel weten. Iedereen die een ander geloof heeft, is volgens hen een kind van de duivel. Ze schelden je dus ook gewoon uit als je niet zoals hen 3 x per dag op zondag naar de kerk gaat. (de jongeren dan he, de oudjes niet). En allochtonen en homoseksuelen zijn volgens hen helemaal des duivels. En dat terwijl er in de bijbel staat dat je elkaar moet liefhebben en respecteren. Ze houden zich dus zelf ook helemaal niet aan de 'regels van God', om het maar even zo te noemen, maar ze vinden wel dat zíj de beste mensen zijn, omdat ze leven volgens de bijbel. Niet dus! Stelletje achterlijke hypocrieten dat het zijn...

muisje01 | 07-04-06 | 16:05

@muisje
Hij heeft eerst zelf ontslag aangevraagd... en daarna istie geschorst...

Attila23 | 07-04-06 | 16:03

@RedBill 07-04-06 @ 15:40:
Er is veel aan te merken op Pascal's Gambiet, omdat het nogal op veel aannames en veronderstellingen is gebaseerd.
Ik kan ze hier wel allemaal posten, maar ik zie dat wikipedia dat al netjes gedaan.
en.wikipedia.org/wiki/Pascal%27s_wager...

crixus | 07-04-06 | 16:01

@RedBill
Hoe kom je aan die Nick...

Attila23 | 07-04-06 | 16:01

Achterlijk! Volgens de bijbel zijn alle mensen toch kinderen van god, dus heaumeaus dan toch ook? Als hij gewoon goed preekt, vind ik het discriminatie dat hij is weggestuurd.

muisje01 | 07-04-06 | 15:57

@Attila23 (07-04-06 @ 15:44): Je bijdrages worden er niet nuttiger op...

RedBill | 07-04-06 | 15:50

Ik Verkoop Aflaten!!!
Wil er iemand een bewijsje kopen dattie in de hemel kompt?
Koop ze bij mij!!!

Attila23 | 07-04-06 | 15:44

@zum kotzen (07-04-06 @ 14:57) Ik ken dat boek niet, en heb dus niet paraat op welke bijbelgedeeltes Lewis die stelling baseert, of in welke vorm hij dat dan beschrijft. Kan daar dus even geen reactie op geven.

RedBill | 07-04-06 | 15:44

@crixus (07-04-06 @ 15:09):
Je geeft me geen antwoord op de vraag die ik stel. Ik probeer je niet de les te lezen met het werk van Blaise Pascal, ik vraag je alleen om jouw reactie op zijn stellingname.

Verder lees je mijn relaas ook niet goed. Jij Stelt: Jij gelooft in predestinatie, maar als dat waar is maakt het dus geen reet uit of je wel of niet naar de kerk gaat. Daar gaat het om. Dat is gewoon keiharde logica.
Terwijl ik in mijn post net heb gesteld: De redenatie dat het dus niet uitmaakt of je gelooft of niet, omdat je er toch wel komt als je uitverkoren bent, en dat je er toch niets aan kunt veranderen als je niet uitverkoren bent is voor mij volslagen irrelevant,...

Dit heeft alles te maken met dankbaarheid voor datgene wat je van God krijgt. Zijn vergeving voor de zonden die je hebt gedaan, door het Offer van Jezus Christus.

Wat dat betreft is de uitverkiezing voor ons mensen ook helemaal niet zo relevant. Dat is iets wat in Gods beleid ligt en omdat Hij ons daarin geen inzicht geeft moeten wij het gewoon doen met de kennis die hij ons in de bijbel wel geeft en dat is: ... opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3:16) en "In het evangelie openbaart zich dat God enkel en alleen wie gelooft als rechtvaardige aanneemt, zoals ook geschreven staat: ?De rechtvaardige zal leven door geloof." (Romeinen 1:17).

Dat God al weet wie die rechtvaardigen zijn is voor ons niet interessant.

Toch ben ik blij dat je begaan bent mijn lot!

RedBill | 07-04-06 | 15:40

@ spakenburgse visboer
keel, oars ga je eens ff heul snel jocht kriege,
das heul t punkt van de discussie nie. Maar angezien jie een visboer bin za je da wel niet snappe.
T gaat hier al lang nie meur over Ophoff, maar over t geloof.

klupwuk | 07-04-06 | 15:37

@zum kotzen 14:55
Ik ken alleen die ene uitspraak en die driehoek van de beste man. Natuurlijk lees ik verder geen boeken, ik weet toch alles al?

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 15:28

Kunnen we nog Aflaten kopen bij de R.K.? Om in de hemel te komen?

Attila23 | 07-04-06 | 15:14

@RedBill 07-04-06 @ 14:24:
Ik ken de werken van Blaise Pascal heel goed, waarschijnlijk beter dan jij, daar hoef je mij de les niet over te lezen. Zie ook mijn reaguursel @11:37
Het gaat ook niet over mij (ik hou mijn geloof lekker voor me, ik loop niet te koop met mijn religie), maar over die flauwekul die jij gelooft.
Jij gelooft in predestinatie, maar als dat waar is maakt het dus geen reet uit of je wel of niet naar de kerk gaat. Daar gaat het om. Dat is gewoon keiharde logica.
Daarenboven geloof je dat als je wle een *kuch, rochel* "godvruchtig" leven leidt je sowieso bij de uitverkorenen behoort. Dat strookt dus voor geen meter met de predestinatie leer, en je houdt jezelf ermee voor de gek. Dat jij daar gelukkig van wordt wil ik echt niet van je afnemen, dat is het punt niet.
Jij beweert iets wat pertintent logische kul is, en dat is het enige wat ik verder beweer. Wat ik wel of niet geloof doet helemaal niet ter zake.

@zum kotzen 07-04-06 @ 14:16:
De bijbel is mij bekend, het boek Mattheus ook. Geen idee wat je ermee wilt zeggen. Het gaat in deze niet om mij, maar om RedBill. Ik zorg uitstekend voor mijn eigen zieleheil, heb ik jouw adviezen niet voor nodig, dank u.

crixus | 07-04-06 | 15:09

och wat een commentaar allemaal op spakenburg
waar jullie zelf wonen is het allemaal zo goed he wullie bin misschien wel hypocriet maar jullie binn gewoon schijnheilig en egt heeeel erg schijnheilig!!!!!

spakenburgse visboer | 07-04-06 | 15:08

Waanwijsch... wel eens van gehoord?
En Godsdienstwaanzin?

Attila23 | 07-04-06 | 15:05

@RedBill 07-04-06 @ 14:24

In De grote scheiding van C.S. Lewis wordt gesteld dat hemel en hel hier al beginnen.

zum kotzen | 07-04-06 | 14:57

@sjaakdeslinksesul 07-04-06 @ 14:29

Blaise Pascal een ATHEÏST? 'Pensees' wel eens gelezen?

zum kotzen | 07-04-06 | 14:55

@Attila23 (07-04-06 @ 14:40):
Dat is toch de basis van 'geloof'. Ik neem de Bijbel van A-Z voor waarheid aan. Punt.

RedBill | 07-04-06 | 14:45

Ik heb bij Phaylon.com een documantaire gezien over de geschiedenis van de bijbel... de vertaal-interpretaties en het misbruik van de bijbel door de Elitaire machtshebbers...
Dan Rest mij 1 vraag... Denkt u zeker te weten hoe uw geloof van A tot Z inelkaarsteekt?Ik wil jullie niet het anker van jullie rots in de branding ontnemen,maar wees kritisch !!!!en niet ontvankelijk voor wat wij menschen elkaar op den mouw schpelden...

Attila23 | 07-04-06 | 14:40

@RedBill 14:24
nee hij is van Blaise Pascal (een atheist overigens)

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 14:29

@RedBill 14:01
Interessante doch wat voorzichtige stellingname van je. Deze kwestie is namelijk de spreekwoordelijke stok waarmee je vrijwel alle gelovigen (excl. jehova's en hardline-calvinisten) kunt slaan. In jouw geval kan ik er echter weinig tegenin brengen, vooral ook omdat je ruimte voor twijfel laat. Ik ben dus blij om te lezen dat je geen dogmaticus bent, zodat ik ook maar even mijn kaarten op tafel gooi. Ik heb geen problemen met het NT, beschouw de boodschap van JC wel als leidraad (al is het naleven ervan voor mij althans praktisch onmogelijk, maar dat geldt in nog sterkere mate voor onze potenbrek'rs uit Bunschoten e.o.), maar ik ben en blijf nu eenmaal atheist en daar veranderd het bidden of het lezen in de bijbel weinig aan.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 14:27

Zo denken extreme moslims die zichzelf opblazen er ook over!!!

Attila23 | 07-04-06 | 14:27

Heeft Je Zus de bijbel gesrhreven?

Attila23 | 07-04-06 | 14:25

@crixus (07-04-06 @ 14:09):
Even pure logica, geen geloof: Wat zou er volgens jou zuurder zijn:
1. Ik die met plezier 's zondags naar de Kerk ga, met heel mijn hart geloof in een God die wel zijn dierbaarste bezit voor mij overhad. Ik die dus ook geen enkel probleem heb met een aantal zaken die ik in de ogen van een atheïst moet "missen" (vrije seks, de "heerlijke opluchting" van een stevige vloek, het stelen, het haten van mijn medemens enz.), maar die er na zijn leven van ongeveert 80 jaartjes achter komt dat God toch niet bestond en na de dood niets meer mee maakt, omdat ik er gewoon niet meer ben en me dus niets bewust ben, en dus ook geen spijt kan hebben van de manier waarop ik geleefd heb.... Of:
2. De Atheist / ongelovige die na 80 jaartjes van een leven naar eigen goedbevinden, vrije seks, etc. erachter komt dat God toch bestaat, en dat zijn woorden in de Bijbel toch voor 100% op waarheid berustten, en dus ook dat hij door zijn ongeloof niet naar de hemel gaat, maar naar de Hel, die nooit ophoud, maar die in eeuwigheid doorgaat (dus niet na 80 jaar of na 2000 jaar of na 100.000 jaar ophoudt te bestaan), waar hij eeuwig pijn leidt en eeuwig spijt kan hebben van hoe hij zijn leven op aarde heeft ingericht.

Wat is er zuurder? En wil jij dat risico nemen?
(PS. Deze angstredenering is niet de reden dat ik in God geloof)

RedBill | 07-04-06 | 14:24

Neem Mattheus 25 ff door alsof je erbij was....

Attila23 | 07-04-06 | 14:19

@crixus 07-04-06 @ 14:09

Die laatste zin van je, toevallig gepikt van Rowan Atkinson, die als duivel verkleed alle verdoemden in verschillende categorieën verdeelde? "Oh, the christians, sorry, but the jews were right after all... okay, the Germans, you can stand over there, next to the French..." LOL

Overigens gaf Jezus een even simpele als verontrustende aanwijzing voor hoe je in de hemel moet komen, lees Mattheus 25 ff door.

zum kotzen | 07-04-06 | 14:16

@RedBill 07-04-06 @ 14:01:
Waarom zou je je dan volgens die redenatie ook maar ene reet antrekken van de kerk en haar voorschriften?
't Zou wel de ultieme grap van "Onse Lieve Heer" zijn door iedereen die zoals jij denkt, en elke week die onzin in de kerk aanhoort en het ook nog eens oprecht gelooft, bij zijn/haar dood te verwelkomen met de woorden: Sorry, maar de Joden hadden gelijk... Daar is de lift naar beneden.

crixus | 07-04-06 | 14:09

@sjaakdeslinksesul (07-04-06 @ 13:11) Zou je denken?
Ik zal mijn antwoord even in detail toelichten omdat jij kennelijk wat beter in de materie zit dan de meeste reaguurders hier. Ik wilde het voor hen ook nog enigszins begrijpelijk houden.

Ik geloof in een onveranderlijke uitverkiezing van God die al vantevoren vast staat. Geen mens die daar iets aan kan veranderen. Maar er is ook geen mens die kan zeggen wie er wel en wie er niet uitverkoren is. Ik geloof wel dat iedereen die als oprecht gelovige sterft bij de groep uitverkorenen hoort. Maar daar kan en hoef ik als mens gelukkig niet over te oordelen, want allereerst gan ik niet in het bestuursplan van God kijken en als tweede kan ik niet bij mensen in het hart kijken.

De redenatie dat het dus niet uitmaakt of je gelooft of niet, omdat je er toch wel komt als je uitverkoren bent, en dat je er toch niets aan kunt veranderen als je niet uitverkoren bent is voor mij volslagen irrelevant, vandaar dat ik mijn atwoord even zo kort door de bocht formuleerde.

RedBill | 07-04-06 | 14:01

[alt tab modus]
k mag niet meer reaguren in de baas z'n tijd.
niet dat ik me daar aan zal houden, maar deze discussie kan veel beter worden doorgezet onder het genot van een biertje en een peuk, in plaats van koffie en een pen om op te knabbelen.
[/alt tab modus]

klupwuk | 07-04-06 | 13:59

@Attila23
Voor het antwoord verwijs ik je door naar je eigen reaguursel van 11:42.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 13:32

Sjaakdelinkselul..
Heet je soms Mao in je vrije tijd?

Attila23 | 07-04-06 | 13:22

@sjaakdeslinksesul 07-04-06 @ 13:09:
LOL

crixus | 07-04-06 | 13:15

@RedBill 12:43
Dat klinkt niet als het Calvinisme zoals ik het geleerd heb op de zondagsschool, gast. Ik ben bang dat je beter af bent bij de remonstranten.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 13:11

@zum kotzen 12:23
Ik hoef dat roze ding helemaal niet. Maar ik heb altijd gelijk en stel het gewoon op prijs als iedereen dat meteen aan het begin van een discussie toegeeft. Scheelt veel tijd, dus eigenlijk was het de meest sociale opmerking die ooit op GS gemaakt is.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 13:09

Het woord God's is heel veel keren door mensen herschreven... wat is waar?
Jezelf?

Attila23 | 07-04-06 | 13:05

@Attila23 07-04-06 @ 12:46:
Lees mijn reaguursel @ 19:40

crixus | 07-04-06 | 12:53

*** gaat nu echt aan het werk ***

Melancholy | 07-04-06 | 12:52

Laten we de bijbel idd herschrijven......
We beginnen met: "Er was eens, lan lang lang geleden", laten het uitgeven door de gebroeders Grimm met de presentatie in de Efteling.

Melancholy | 07-04-06 | 12:51

en laten we het dan eens over het herschrijven van de Bijbel hebben,daar hoor ik niemand over...

Attila23 | 07-04-06 | 12:46

Melancholy 07-04-06 @ 12:16 Schreef: Maar goed, ik wil hier nog wel uitgebreider en meer inhoudelijk op ingaan maar ik moet hier ook nog wat doen.... volgens m'n baas. Het discusseerd sowieso wat beter als ik thuis zit onder het genot van eeen rokertje en een drankje :-))

Eens!

@Attila23 07-04-06 @ 12:19: Mag ik ook nog iets er tussenin zijn? Ik ben Gereformeerd (Vrijgemaakt), net als deze dominee die zijn ambt heeft neergelegd. (Dit is niet de zwarte kousenkerk, dat zijn de oud-gereformeerden). Maar dat zijn details.

En ik geloof dus ook in de uitverkiezing, maar ik geloof dus dat iedereen die oprecht in God gelooft deel heeft aan de redding door Jezus Christus.

RedBill | 07-04-06 | 12:43

Jim Beam 07-04-06 @ 02:02 Hey Jimbo, misschien bedoelde ik wel dat we niet zo tolerant zijn dat er een neger het vreemdelingenbeleid regelt.
Hoezo die interesse voor uikerinkjes? hebben we hier met Jimbo de steuntrekker te maken, die onder het genot van een vinger in z'n reetje zit te GSen?

zweefvlieg | 07-04-06 | 12:34

Het begrip;GOD,en zo ook De Duivel zijn ontsproten aan de fantasie der mensheid...
Kwaad en Goed moet een vorm krijgen,zodat mensen kunnen gaan huiveren voor het slechte en denken dat ze bij het goede horen...
nogal pedant.. vind ik zo..

Attila23 | 07-04-06 | 12:31

@klupwuk 07-04-06 @ 12:10:
Er is alles mis met het creationisme. In de aard van de *kuch* "theorie" is het onwetenschappelijk.

crixus | 07-04-06 | 12:29

@klupwuk 07-04-06 @ 12:05:
*Op de vloer rolt van het lachen... overeind krabbelt*
Jij mij eruit lullen over creationisme? HAHAHAHAHA!!!

1. Als er geen God bestaat is het onzinnig om te veronderstellen dat iets geschapen kan zijn.
2. Als er wel een God zou bestaan is het waarschijnlijker dat hij zodanige voorwaarden voor heelal creëert dat er spontane genese zou kunnen ontstaan dan dat hij voorwaarden creëert waarbij dat pertinent niet het geval is. In het eerste geval zou het bestaan van het leven namelijk in tegenspraak zijn met de randvoorwaarden voor het bestaan van het heelal. Er van uitgaande dat wij leven, betekent dat dus dat de fysische en chemische voorwaarden, de natuurwetten zodanig zijn dat het leven kan bestaan.

Ach, ik heb op deze pagina's al zo vaak gediscussieerd over de onzinnigheid van het creationisme. Ik wens u veel leesplezier, maar ik ga het allemaal niet nog eens overdoen.
www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/03/go...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/012616.h...

crixus | 07-04-06 | 12:25

"Jij weet veel meer dan ik van DNA-strengetjes en toch begrijp ik er weer veel meer van dan jij."

Mag er een Geenstijl t-shirt naar sjaak vanwege de arrogantste opmerking sinds de oprichting van GeenStijl?

zum kotzen | 07-04-06 | 12:23

Toch nog even:

===
@Melancholy
Wat onthutsend knap dat jij weet waar mensen naar toe gaan na hun dood,idem voor je zusje..

Attila23 07-04-06 @ 11:55
===

Wat onthutsend knap dat jij denkt te weten waar ik denk naar toe ga. Ik weet het namelijk niet en beweer ook nergens dat ik dat wel weet.... ik heb het over een waarschijnlijkheid. (Oke dat die waarschijnlijkheid waarschijnlijk juist is is een tweede :-)) )
Dat mijn zusje dat wel denkt te weten hebben we aan 1 of andere god te danken.... svp beter lezen

Melancholy | 07-04-06 | 12:21

-weggejorist-

Melancholy | 07-04-06 | 12:21

@klupwuk 07-04-06 @ 12:10

Echte wetenschap bekijk je natuurlijk met geen enkel vooringenomen standpunt. Dus kun je geen geloofsgeschriften of een ander 'oogpunt' gebruiken als je empirische wetenschap gaat bedrijven. Overigens is het Darwinisme een religie an sich geworden met zijn eigen dogmatici, mensen die schuim op de bek krijgen als er aan de juistheid van Darwins ideeën wordt getwijfeld.

Ehhh, ik ben chr. en geloof ook niet in het toevallig ontstaan & muteren van 20 verschillende aminozuurtjes tot miljoenen eiwitten, laat staan de immens complexe nucleïnezuren. Dat dat ff duidelijk is...

zum kotzen | 07-04-06 | 12:20

Predestinatie!!!
Redbill,ben je Katholiek of van de zwarte kousen?

Attila23 | 07-04-06 | 12:19

@ RedBill 07-04-06 @ 11:58

Klopt toch niet helemaal wat je zegt... als je niet in god geloofd kom je in de hel terrecht ondanks het leven dat je hebt geleefd, ondanks of je "goed" of "slecht" bent.... dat is mij tenminste gezegd door mensen die er verstand van schijnen te hebben...

Maar goed, ik wil hier nog wel uitgebreider en meer inhoudelijk op ingaan maar ik moet hier ook nog wat doen.... volgens m'n baas. Het discusseerd sowieso wat beter als ik thuis zit onder het genot van eeen rokertje en een drankje :-))

Melancholy | 07-04-06 | 12:16

@klupwuk
Weten en begrijpen zijn twee verschillende zaken. Jij weet veel meer dan ik van DNA-strengetjes en toch begrijp ik er weer veel meer van dan jij.
@Melancholy 11:53
dat geldt niet voor onze vrienden in Spakenburg want die geloven in predestinatie. Wij zijn allen zondaars en maken allen evenveel (of geen enkele) kans om in de hemel te komen. Je zusje is waarschijnlijk katholiek.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 12:13

@sjaakdelinkselul
Wat is er mis met het creationisme?
Het zijn gewoon wetenschappers die dezelfde experimenten uitvoeren als alle andere wetenschappers, ze bekijken de wetenschap alleen vanuit het oogpunt van de bijbel. Dus met de mogelijkheid dat er een Schepper is geweest die de hele aarde heeft gemaakt.

klupwuk | 07-04-06 | 12:10

@crixus
"En waar staat de wijsheid dat eiwitten niet spontaan kunnen ontstaan? "
"Elk chemisch molecuul dat bestaat is dus ontstaan."
Ooit nagedacht dat er heel misschien toch een mogelijkheid bestaat dat ook de chemische moleculen geschapen zouden kunnen zijn???
En wat betreft dat spellen, toch jammer dat je een discussie waar je nu al van inziet dat je er uit gelult gaat worden moet afkappen met een drogreden van de bovenste plank.

klupwuk | 07-04-06 | 12:05

Volgens mij is Klupwuk een beetje Dyslectisch

RedBill | 07-04-06 | 12:03

@Melancholy (07-04-06 @ 11:44): In de basis heeft je zusje gelijk als ze zegt dat moordenaars, en andere zondaars gered kunnen worden van de pijn van de Hel. Zit wel een maar aan vast: Moeten ze wel oprecht berouw hebben van wat ze hebben gedaan, God om vergeving vragen en erkennen dat ze de redding niet verdiend hebben maar alleen uit genade (gratie) kunnen krijgen. En God heeft de autoriteit en de macht om die genade te laten zien.

Maar datzelfde geldt ook voor de in menselijke ogen minder "erge" zondaars.

RedBill | 07-04-06 | 11:58

LOL@klupwuk
"Deze hele theorie schud ik niet momenteel uit mijn mou, dit is aangtoond door creationistische wetenschappers." Meer contradictio in terminis dan spelfouten in je zin.

sjaakdeslinksesul | 07-04-06 | 11:57

@Melancholy
Wat onthutsend knap dat jij weet waar mensen naar toe gaan na hun dood,idem voor je zusje..

Attila23 | 07-04-06 | 11:55

@klupwuk 07-04-06 @ 11:40:
En waar staat de wijsheid dat eiwitten niet spontaan kunnen ontstaan? Creationistische *kuch rochel spuug* wetenschappers zijn er nogal goed in om de grootst mogelijke onzin te beweren. Elk chemisch molecuul dat bestaat is dus ontstaan. Het feit dat we nog niet weten "hoe" betekent niet dat het niet kan. Het is dat soort logica fantastica waarmee creationisten hun gelovigen altijd weer weten te paaien.
Maar goed, waarom zou je iemand serieus nemen die niet eens behoorlijk kan spellen.

crixus | 07-04-06 | 11:54

@Attila23 (07-04-06 @ 11:40): Terecht punt wat je aandraagt. Natuurlijk heeft iemand mij verteld over God, iemand heeft mij een Bijbel gegeven om uit te lezen, en aan de hand daarvan heb ik de keus mogen maken om te geloven wat men mij vertelde. Ik heb tijdens mijn leven ook full-time de mogelijkheid om de keuze te maken dit niet meer te geloven (weer die vrijheid). Op dit moment kan ik de keus niet maken tegen het geloof in God, omdat ik te stellig geloof (voor waar aanneem, wat jij ook in je post aanhaalt).

En op je vraag of iemand ook in zichzelf kan geloven? Ja ik denk wel dat dat heel goed mogelijk is. Er zijn zoveel mensen die geloven in hun eigen kunnen. Bewijs genoeg dus zou ik zo denken.

RedBill | 07-04-06 | 11:54

@ klupwuk 07-04-06 @ 11:40

Misschien heb je daar wel een goed punt maar ik moet zeggen dat ik ook niet voor een 100% hier achter sta. Het is alleen een stuk waarschijnlijker dan het god verhaal. Wat wel een feit is is dat mijn gedachtengang tot minder haat en geweld leid dan welke andere vorm van geloof dan ook .... vriend Boedha hier buiten gelaten.

Ik geloof dus dan ookk liever nergens in en zie het wel als ik met roken gestopt ben en waarschijnlijk in het niets verdwijn.

Ondertussen ga ik me is verder verdiepen in de stof aangedragen door enkele medereaguurders

Melancholy | 07-04-06 | 11:53

RedBill 07-04-06 @ 11:30

Dan hebh ik voor jou een mooie stelling die ik ook aan mijn zusje heb voorgelegd. Volgens haar kom ik namelijk in de hel omdat ik niet in god geloof.

Iemand die in zijn leven heeft gemoord, geplunderd en verkracht maar in god geloofd en vergiffenis heeft gevraagd, 10 wees groetjes heeft gebruld, komt in de hemel.....( volgens haar dan)
Waar komt iemand die niet gelooft maar zijn hele leven heeft gewijd aan hulp voor anderen waar komt die?

Het antwoord ie ik kreeg getuigt niet van van enig gezond verstand...

Melancholy | 07-04-06 | 11:44

even wat aanpassingen op mijn laatse post:
mou=mouw
aangtoond=aangetoond

klupwuk | 07-04-06 | 11:44

Zouden mensen ook in zichzelf kunnen geloven,misschien?Of is dat teveel gevraagd...

Attila23 | 07-04-06 | 11:42

@ Melancholy
Ik was niet meer van plan om ook maar op enige manier aan deze loze discussie mee te doen, maar door jou argument dat de theorie van Darwin te maadtaven zou zijn ben ik genoodzaakt het wel te doen. De evolutie theorie is namelijk ook niet te maadstaven. Darwin, nog evolutionisten zijn er in geslaagd de theorie tot de spontane creatie van leven in de praktijk te brengen. Het is namelijk zo dat voor de spontane creatie van leven eiwit nodig is en een DNA streng van 150 links en rechtsom draaiende zuren. Deze links en rechtsom draaiende zuren moeten om en om op de DNA streng te voorschijn komen. Nu is de kans daarop ongeveer 1 op de 150! (voor de noobs 150 facultijt, reken maar na op de wetenschappelijke rekenmachine van de pc) die kans is ontzettend klein. Maar we nemen even voor lief dat het miljoenen jaren proberen zou zijn geweest en toen was er een DNA streng met daarop 150 om en om zittende links en rechtsom draaiende zuren. Vervolgens moet er om dat daadwerkelijk tot een 1 cellige bacterie te laten uitgroeien eiwit bij. En nu komt het leuke van het hele verhaal. Het is niet mogelijk om eiwit uit zichzelf te laten ontstaan.
Deze hele theorie schud ik niet momenteel uit mijn mou, dit is aangtoond door creationistische wetenschappers. Tot de tijd dat de evolutionisten zich erbij neerleggen dat het ontstaan van eiwit niet kan en dus de evolutie theorie niet waar is, of ze uiteindelijk wel eiwit hebben kunnen produceren uit niks. Blijft de evolutie theorie net als het geloof, allebei iets wat een mens aanneemt zonder het daadwerkelijk te weten. Dus om even op jou niveau te reaguren, je gelooft zelf ook in een efteling sprookje.

klupwuk | 07-04-06 | 11:40

@ RedBill Tsja, is het helemaal vanuit jezelf?Of hebben andere mensen je ook nog wat antwoorden op vragen omtrend je geloof gegeven...?Ik wil je ook niet aanvallen... maar ik heb zo mijn visie op het geloof... en ik denk dat er veel minder problemen zijn als mensen niet andere mensen hun geloof opdringen,omdat het hun een anker geeft...
Geloven=iets of iemand voor waar aannemen...

Attila23 | 07-04-06 | 11:40

@ Attila23 07-04-06 @ 11:24

Dat is nou mijn probleem.
Als je er eenmaal inzit is er geen ruimte meer om zelf te denken. Dit is een probleem van wereld formaat.... of je het nou hebt over de moslim die iedereen buiten zijn eigen geloof dood MOET wensen of de paus die homo's verketterd..... men laat elkaar niet vrij in denken en handelen en roepen de volgelingen op dingen te doen die ze uit eigenbeweging nooit doen.

Daarom zou men alleen binnenshuis moeten geloven, punt uit !

Melancholy | 07-04-06 | 11:37

@Melancholy 07-04-06 @ 11:18:
Of God bestaat of niet is een kwestie van geloof inderdaad, maar doet helemaal niet terzake om een *kuch* rechtschapen te leiden. Ooit van Blaise Pascal gehoord? Het gaat me te ver om de helemaal uit te leggen, en je kunt er ook zat kritiek op hebben, maar het verdient wel overweging.
plato.stanford.edu/entries/pascal-wage...

crixus | 07-04-06 | 11:37

@Melancholy: Stel je voor! Jij een geloof?! Help, Nee, dat kan niet! Nee dat mag niet!
Dan heb ik slecht nieuws voor je: Jouw aanhang van het Darwinisme is niets anders dan geloof! De bewijzen voor het Darwinisme en de Oerknal (hoe is die oerknal ook al weer ontstaan?) zijn nog minder aanwezig dan de bewijzen dat God bestaat... Doe dus maar toegeven dat ook jouw overtuiging een geloof is....

RedBill | 07-04-06 | 11:35

@Attila23 Jij vraagt je af of er nog vrijheid is na de keuze voor een geloof. Ik als Christen geloof dat ik de ultieme vrijheid gevonden heb, juist door het feit dat ik geloof in een God die zonden vergeeft omdat Christus die rekening vereffend heeft. Met als resultaat: Ik ben volledig vrij van de zonde, vrij van de slavernij die Satan de mensen op wil leggen, vrij van afhankelijkheid van aardse zaken...

Vrijer kun je niet zijn toch?

RedBill | 07-04-06 | 11:30

@ RedBill 07-04-06 @ 11:12

Ik verkondig absoluut geen geloof !
Als men de efeteling in loopt dan snapt men wel dat het allemaal nep is maar 1 van de eerste sprookjes neemt men wel voor waar aan, ik snap het niet.

Vroeger dacht men ook dat de aarde plat was totdat het tegendeel werd bewezen. Zo zie ik het geloof ook... vroeger wist men niet beter en moest er overal een verklaring voor gevonden worden. Snapte men het niet? .... Geef "god" maar de schuld. Tegenwoordig moeten we toch beter weten !

De theorie van Darwin is bijvoorbeeld wel te maatstaven. dus ga ik daar maar voor. Tot die tijd: De deaud voor alle gelovigen die er andere mensen mee lastig vallen !

Melancholy | 07-04-06 | 11:26

@frank. 07-04-06 @ 10:41:
Nou... Volgens de Reggesteyn school in Nijverdal leven we in het jaar 19106.
www.reggesteyn.nl/index1024.htm

crixus | 07-04-06 | 11:25

@Melancholy
De mensen op deze aardkleaut zijn vrij om te geloven wat ze willen.. Of na de keuze van geloof nog steeds sprake is van vrijheid,betwijfel ik ook...
de bijbel is tig keer herscheven zodat er macht uit werd verkregen...
En mensen laten zich indoctrineren...

Attila23 | 07-04-06 | 11:24

@ Melancholy

Ik begrijp uit je relaas dat je zelf een extremistiche atheist bent? Misschien wel verstandig als we dan gewoon alle extremisten publiekelijk stenigen. houden we zo'n gezellg gezappig land over waar iedereen het met elkaar eens is. Ik zeg doet eens ff snel deaud doen.

klupwuk | 07-04-06 | 11:20

@ Attila23 07-04-06 @ 11:12

Idd, todat men mij het tegendeel kan bewijzen.
En nou niet komen met "wacht maar totdat je daarboven staat". Als ik daarboven wel iemand tegen kom die luistert naar de naam god (of afgeleide) dan zal ik die kleautzak is zeggen wat ik van hem vind. Wat een teringzooi heeft ie van de aardkloot gemaakt (mocht ie wel bestaan dan zal het zeggen dat het door de duivel komt om zo zijn eigen onkunde goed te praten, the bastard)

Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand en hopen is voor hen die de realiteit vrezen en niet aankunnen...

Melancholy | 07-04-06 | 11:18

Wat ik niet begrijp.. Is dat als iemand bepaalde voorkeur heeft en daardoor Heaumeauxsensueel is,dan bij een kerk gaat prediken die voor zijn voorkeur een afkeer heeft gaat werken... Ik bedoel te zeggen is die man zelf ook streng 1 strenge Refo?

Attila23 | 07-04-06 | 11:17

@ Melancholy: En jouw geloof moet de rest van de wereld wel accepteren? Die loop je hier namelijk ook uitgebreid te verkondigen.

RedBill | 07-04-06 | 11:12

@Melancholy
U is atheist...

Attila23 | 07-04-06 | 11:12

Kiezen ze zelf voor toch? Ook deze Dominee staat er zelf achter dat het hebben van een seksuele relatie tussen twee personen van hetzelfde geslacht niet iets is wat God wil. Daarom vroeg hij om ontheffing uit zijn ambt. Is hij nu geen Christen meer? Natuurlijk wel, alleen kan hij niet meer geloofwaardig de boodschap van de bijbel uitdragen, dus stapt hij op. Die schorsing die volgt is dus ook puur procedureel, staat nu eenmaal zo beschreven in de kerkorde (zeg maar de statuten van de kerk).

RedBill | 07-04-06 | 11:10

@ klupwuk 07-04-06 @ 10:06

Waar het mij eigenlijk om gaat is dat ELKE vorm van geloof verwerpelijk is en buitenshuis verboden moet worden.
Wil je in sprookjes geloven? Mij best maar val mij ( en de rest van de wereld) er niet mee lastig. Ik heb genoeg van oorlogen in naam van van een Efteling figuur.
Iedereen die buitenshuis (Van kerken en moskeen maken we woonhuizen, hebben we namelijk een tekort aan) zijn geloof uit (inclusief die mongeaulen met visjes op hun Opel Astra) moet publiekelijk gesteen(b)igt worden.
Alleen op deze manier voorkom je dat extremisten als schaapjes bijvoorbeeld vlaggen verbranden of kleine jongetjes tijdens de zondagsdienst in den aars nemen.

Melancholy | 07-04-06 | 11:05

Er zijn mensen die met hun manier van denken nog in de middeleeuwen leven...

Attila23 | 07-04-06 | 10:55

Welkom in nederland, We leven in het jaar 2006 ... /???? :-(

frank. | 07-04-06 | 10:41

De Bijbel is het meest herschreven boek,dat er bestaat...

Attila23 | 07-04-06 | 10:39

gelukkig zouden de christenen hem niet VERMOORDEN, iets waar 'sommige' geloven nog wat van kunnen leren, maar voor de rest is dit natuurlijk weer een voorbeeld van geloofshaat. Wie niet aan de regels van het geloof voldoet, moet gehaat worden.. mooi man, geloven....

Brullio | 07-04-06 | 10:37

Hmmm in de randstad zijn veel Christenen een stuk vrijdenkender en keuren ze echt niet allemaal homoseksualiteit af.
.
Ik denk dat de enige reden die een mens uiteindelijk kan hebben om te roepen: "zn peauten moeten er ook vanaf" puur bij angst ligt. In dat kleine naieve kudwereldje waarin hij leeft zijn de muren gevallen. De boze Satan (vijand / verlichtte) die zich in de randstad heeft genesteld heeft zijn invloed zover weten uit te strekken dat de dienaars van de Heer beinvloed zijn. Welk woord kan hij nu wel geloven? Het woord van een homo niet, de TV niet. Alleen de Bijbel die is al triljoen jaar hetzelfde.
.
Als de angst groot genoeg is trekt hij naar Lunteren om lekker simpel op de tractor met een strohoedje zijn leven uit te zitten. Afgesloten van alle werkelijkheid kan ook een redelijk mens geen redelijkheid meer in zijn angstig hoofd spreken. De heer is met hem, Amen.

Henk Zeiksloot | 07-04-06 | 10:33

Ik snap persoonlijk niet helemaal waarom er vreslijk ongefundeerd moet worden gereaguurd over het feit dat deze dominee onslag heeft aangevraagd omdat het hebben van een homofiele relatie in strijd is met de bijbel.

Het kan natuurlijk ook dat iedereen die hier zo overtrokken reaguurd zelf ook de pest heeft aan homo's maar omdat ze in politiek correct Nederland wonen er niets tegen in kunnen brengen. Christenen hebben op grond van de bijbel een reden om iets tegen het hebben van homofiele relatie te hebben. Niks tegen homo's op zichzelf.
Het hebben van de homoseksuele geaardheid is in principe op grond van de bijbel niks tegen in te brengen, wel staat er in de bijbel dat het een gruwel is in Gods ogen als twee mannen een seksuele relatie hebben.
De geaardheid is dus niks mis mee, het aangaan van de homoseksuele relatie is verkeerd.

@ Melancholy
Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken, maar de pastor is toch echt een voorganger van de Rooms Katholieke kerk en deze dominee is een Gereformeerd Vrijgemaakte predikant, daar zit toch echt een groot verschil tussen. (En als je me niet geloofd moet je misschien wikipedia er maar op naslaan.)
Ik ga toch ook geen IT-er met een vuilnisman vergelijken omdat ze allebei werk hebben.

klupwuk | 07-04-06 | 10:06

"Ophoff heeft zelf om ontheffing uit het ambt gevraagd in een brief aan de kerkenraad." In navolging van Kuffar Rex zeg ik het nog maar eens.
@ LLL: Lucas, je kunt toch wel betere items vinden om je reli-frustratie te botvieren? Kom op jongen.

kezie | 07-04-06 | 10:05

Shit Hoe denk jij dan dat de aarde is bestaan 'oerknal' whaha sukkel.

Tonk | 07-04-06 | 09:58

wat zijn we toch een beschaafd volkje

btc`s the dude | 07-04-06 | 09:58

Ja,misschien kan die mevrouw van het St.V college daar als vrouwelijke dominee aan de slag!Even lekker de knuppel in het hoenderhok gooien!!
Atheisme Rules!!

Attila23 | 07-04-06 | 09:55

Niet van mij maar kan mij er geheek in vinden:
Mensjes, doe niet zo moeilijk over dat hele Godgedoe.
God bestaat niet en ook Jezus heeft nooit bestaan.
Luister gewoon naar meneer Darwin.
Hij had gelijk: jullie zijn allemaal afstammelingen van de aap en dat is bij sommigen nog goed zichtbaar; stelletje oer-primaten.
De bijbel is niet meer dan een pornoverhaal over een vrouw die flink werd genomen, een kind baarde en bezoek kreeg van drie leden van de Cabo Pimp Unit.
Het bastaard-kind werd later een fervent sm-er en hing regelmatig aan een kruis in een kelder.
Laat je vooral niks wijsmaken door de kerk, wat niet meer is dan een mafia-club die neukend en plunderend overheersten in de middeleeuwen.
Tegenwoordig is de kerk niets anders dan een vereniging van oude pedofielen, die zich nog regelmatig vergrijpen aan koorknaapjes en ander grut.
De fel-reagerende lezertjes hebben zeker te vaak en pastoor moeten pijpen.
Het stoten van een fallus tegen het verhemelte is niet goed voor het denkvermogen.

Melancholy | 07-04-06 | 09:51

Tsja,zo is het met de verslaggeving gesteld...
Als een ''gelovige'' puber,zoiets zegt,heeft het nieuwswaarde!

Attila23 | 07-04-06 | 09:49

O ja over dat : ze zouden gewoon zijn poten moet?n brek?n.
Ik weet wie dat gezegt heeft en ik vind het nergens op slaan.
Ik hoor mensen praten hier (bunschoten) over D. Ophoff en iedereen heeft weer een andere mening.
alleen dan is er weer een sukkel die net dat moet zeggen op tv enz.

Tonk | 07-04-06 | 09:44

Hij heeft zelf ontslag genomen.. toen de gemeente dat hoorde werd hij geschorst dus het slaat nergens op over dat schorsen, want hij was eerder met zijn ontslag.

Tonk | 07-04-06 | 09:38

Maar hij heeft,zoals door de lieftallige nieuwslezeres van het stukje;Amen,word voorgelezen,zelf ontslag aangevraagd.En is geschorst...
Wie was er eerder, met vertrekken?Hij of de kerkenraad?...
En gaat de heauminee na drie maanden daar weer vrolijk aan het werk?

Attila23 | 07-04-06 | 09:36

Breinstein 07-04-06 @ 08:59
En jij noemt jezelf breinstein.. hij is 3 maanden geschorst

Tonk | 07-04-06 | 09:28

Hoe komt het toch dat mensen, die ergens in geloven,elkaar gaan, indoktrineren?

Attila23 | 07-04-06 | 09:25

Doen ze daar ook aan de ,predestinatie-leer?

Attila23 | 07-04-06 | 09:04

"De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Bunschoten-West heeft ds. D. Ophoff, i.v.m. het aangaan van een homoseksuele relatie voor de duur van drie maanden geschorst". Bedoelen ze dat ie voor 3 maanden een relatie is aangegaan, of dat ie voor 3 maanden is geschorst?

Breinstein | 07-04-06 | 08:59

@RedBill
De goegemeenschap wilde z'n poot'n breek'n..
Daarom istie zelf maar opgestapt...
(Gewoon de reten van die,''Wijkgenoten'', openklunen)!!

Attila23 | 07-04-06 | 08:54

Gereformeerd? Zou eerder denken gedeformeerd!!

Prutsertje | 07-04-06 | 08:47

Ow, en als iedereen even goed leest (ik weet niet of dit al eerder aangedragen is, ik heb niet alle 360 posts gelezen) kun je zien dat deze dominee zelf ontheffing heeft gevraagd uit zijn ambt als predikant.

RedBill | 07-04-06 | 08:46

Het zal Lucas weer niet zijn... Psychiatertje nodig Lucas, voor de verwerking van je frustraties over je streng gereformeerde opvoeding?

RedBill | 07-04-06 | 08:39

Gatver, Christen fundamentelisten...

da wizard | 07-04-06 | 08:35

Je moet wel durven.. Om op vrijdagavond op je zwarte kousen naar de Satanskerk te gaan!!!

Attila23 | 07-04-06 | 07:00

Oordeelt niet... is toch een christelijke bevinding?
Maar wat zijn christenen tegenstrijdig!!
ik ben een (Hetero) Atheist..
Als er mensen in de christenen-gemeenschap moeite hebben met de sexuele voorkeur van de Heauminee,zijn ze erachter wat hun eigen voorkeur is?Der Heaumeaugene kliek!!!gheghe..

Attila23 | 07-04-06 | 06:37


kan me heel goed voorstellen dat de prediker de weg kwijt raakt als ook de mannen/jongens naar visch ruiken.
las een tijdje geleden in de krant dat een zekere Lot uit Sodom vreemde mannelijke gasten op bezoek had, waar de plaatsgenoten lucht (vischlucht?) van hadden gekregen.
vervolgens togen de plaatsgenoten naar het huis van Lot en eisten dat de mannelijke gasten naar buiten kwamen om in hun sterretje gepaald te worden.
Lot weigerde dit en bood zijn dochters aan????
dit aanbod werd geweigerd door de geestelijken, sorry, plaatsgenoten.
Hierop werd Lot ingeseind door God dat hij moest maken dat hij weg kwam, omdat Hij Sodom ging straffen met vuur en zo.
ze moesten vooral niet omkijken tijdens het maken dat ze wegkwamen, anders zouden ze verschrikkelijk gestraft worden.
natuurlijk toonde het nieuwsgierige wijf van hem geen R-E-S-P-E-C-T, keek om en veranderde in een blok jodiumvrij strooizout.
na dit incident werd Lot door zijn twee dochters verleid tot keiharde incestseqs.
wat wil ik hiermee zeggen?
helemaal niets, maar weet een van de reaguurders misschien wat er dan in Gomorra te beleven viel????????

wachtmeester de bruy | 07-04-06 | 06:17

Check ff de reacties op hun website aan de linker kant :) ik wil m'n shirt!

Pink Tronic | 07-04-06 | 02:24

Als Verdonk een negert was geweest waren we supertolerant mafkees!
Dan zat het hier meteen vol met die gummilippen! Met de complimenten van mama Rita! Beetje krom voorbeeld dus.
En in Bunschoten zijn het allemaal hypocriete flikkers dus of die dominee nou echt uit de toon valt?
Maarre, wat ik me nou afvraag he? Krijgt zo'n ontslagen geestelijke een uitkering?
En hoe hoog is die uitkering?
Kan ook een slimme truuk zijn om op kosten van de gemeenschap in rio de janeiro op het strand te gaan rampetampen met zijn billenmaatje he?

Jim Beam | 07-04-06 | 02:02

Weet je wat het is... Als Verdonk een negert was geweest dan waren we in NL ineens niet zo tolerant meer, maar als de gemeente Bunschoten het niet op prijs stelt dat een homo het woord van de bijbel verkondigd dan zijn de Bunschoters ouderwets. In feite zijn we allemaal hetzelfde, allemaal een beetje hypocriet. Geef maar toe!

zweefvlieg | 07-04-06 | 01:29

Verdomd goed mensen! We moeten ons aanpassen aan de achtergestelde ideologie van de moslimmedelanders! Laat ons net zo achterlijk doen en homofilie strafbaar stellen! Zege voor ons landje dit! *zucht*

Marshall'80 | 07-04-06 | 00:43

Laat die man toch lekker met zijn tampeloeris doen wat ie wil.
Toch te achterlijk voor woorden dat een volwassen kerkelijke homo anno 2006 geen herenliefde mag bedrijven. (Liefde voor de Here mag wel, herenliefde niet). Dominees en andere geestelijken moet je tegenwoordig met een lampje zoeken, dus de kerk kan beter zuinig zijn op de predikers van Gods woord.
Het wordt hoog tijd dat de kerk eens een beetje mee gaat veren met de tijdsgeest.
Verder zal het mijn m'n kont schuren allemaal.

Gravin v Kippenbouth | 07-04-06 | 00:21

@Neon 06-04-06 @ 23:44:
*Denkt aan Paul Verhoeven's film Spetters*

De ergste homofoben zijn vaak zelf heaumeau's die het nog niet willen weten...

*Was de heaumeau in Spetters ook geen telg van een gggrrrristelijke familie...*

crixus | 06-04-06 | 23:52

<a href="http://img46.imageshack.us/img46/8382/homofoob5iu.jpg"/>De Homofoob Van De Week!</a>

Neon | 06-04-06 | 23:43

Ik verlang erg naar fukje !
Raar He ???1

Neuqende Neger | 06-04-06 | 23:40

@ stupor mundi 06-04-06 @ 18:27

Bruinkruipen, is inderdaad een onderdeel van de huidige moderne samenleving.
Ondanks dat ik er zelf nix van moet hebben, ben ik wel dermate open-minded dat vind, dat een ieder zelf moet weten wat ie doet, zolang ie er maar niemand mee lastig valt.

Amen!

Poldertank | 06-04-06 | 23:16

@crixus 06-04-06 @ 23:09

U is niet abuis.

Ragnarok | 06-04-06 | 23:14

@Mexicano 06-04-06 @ 23:07

Ik was alleen benieuwd of er meerdere antwoorden mogelijk waren
Ik ben een sociaal ingestelde man
Dus ik denk ook aan anderen die dezelfde vraag hadden kunnen krijgen, zoals crixus

Ragnarok | 06-04-06 | 23:13

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:59:
Omdat Ragnarok een online game is waar vooral mannen aan meedoen, een goth-metalband met voornamelijk manlijke fans is, en de naam Ragnarok (ondanks de uitgang rok) nogal manlijk aandoet, evenals uw reaguursels tot op heden. Maar als u een dame is, ook prima, was ik abuis.

crixus | 06-04-06 | 23:09

Laat dat benenbreek jochie eens snel het licht aan het einde van de tunnel zien...

Bushokje | 06-04-06 | 23:07

@Ragnarok 06-04-06 @ 23:05
Alles mag. Maar als je twijfelt over de vraag die ik je stelde, dan vraag ik me af af waarom je niet simpel zegt of je man of vrouw bent.
Of twijfel je omdat je wellicht een shemale bent

Mexicano | 06-04-06 | 23:07

@Neuqende Neger 06-04-06 @ 23:05

U ook, volgens Ordinella

Ragnarok | 06-04-06 | 23:06

@Mexicano 06-04-06 @ 23.02

Mag twijfelen ook?

Ragnarok | 06-04-06 | 23:05

Ragnarok, gij zijt uw naam waardig.

Neuqende Neger | 06-04-06 | 23:05

duidelijkheid scheppen dus; dat klote toetsenbord hier

Mexicano | 06-04-06 | 23:03

@rosalie 06-04-06 @ 22:56
Ik zou zeggen, lees je eigen reaguursel @ 18:23 nog even aandachtig. Hoe laat kwam ik met de citaten? @ 19:00! Op jouw verzoek!
En na het bladeren door het evangelie van Johannes kwam ik die passage in Marcus tegen, en die leek me ook merkwaardig genoeg om even te melden.

crixus | 06-04-06 | 23:03

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:59
Laten we dan even duidelijheid schepen. Crixus is van het mannelijke geslacht, ik ook. En jij?

Mexicano | 06-04-06 | 23:02

@neuzel 06-04-06 @ 22:56
Mooi, dan weet je toch ook het antwoord!

Mexicano | 06-04-06 | 22:59

@crixus 06-04-06 @ 22:52

Nee, ik heb niet de pik op je.
Dan zou ik wel anders reageren.
En wie zegt dat ik een jongen ben?

Ragnarok | 06-04-06 | 22:59

*knipoogt naar zijn vrouw*

neuzel | 06-04-06 | 22:59

@crixus

Neeeeee, niks op mijn verzoek! Jij haalde die bijbeltekst uit jezelf zomaar aan! Dus nou niet de zaken gaan verwarren please?

rosalie | 06-04-06 | 22:56

@Mexicano precies.

neuzel | 06-04-06 | 22:56

@neuzel 06-04-06 @ 22:54
Ondervinding is de beste leermeester.

Mexicano | 06-04-06 | 22:55

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:49:
Nou in ieder geval heb je ook nog een beetje zelfspot. Dat spreekt dan weer in je voordeel.

crixus | 06-04-06 | 22:55

maar is kontneuqen nu eigenlijk vies of niet?

neuzel | 06-04-06 | 22:54

@rosalie 06-04-06 @ 22:42:
Nogmaals lieve rosalie... Ik heb nergens beweerd dat Jezus homo was. Ik heb beweerd dat ik bijbelpassages kon aanhalen waarin hij zijn discipelen liefhad. Dat was op zich ironisch bedoeld maar dat was je ontgaan en die passages heb ik daarna op jouw verzoek ook neergeplempt. Daar wordt Ragnarokje dan vervolgens boos om ofzeau, of hij denkt daaruit te moeten concluderen dat ik heaumeau ben, in ieder geval heeft hij om een vage reden nu de pik op me (pun intended).

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:43:
Je noemt me maar wat je me noemen wilt, jongen. Kan me geen reet schelen. (pun intended)

crixus | 06-04-06 | 22:52

@crixus 06-04-06 @ 22:45
Ik heb alle comments goed gevolgd. En het is mij tot op de minuut van nu nog steeds nu echt duidelijk geworden wat ragnarok tegen jou heeft. Misschien heb ik ook iets over het hoofd gezien? Wellicht dat ragnarok nog even een duidelijk item kan neerzetten waar hij het niet mee eens is. Kunnen we gefundeerder met elkaar in discussie gaan.

Mexicano | 06-04-06 | 22:50

@crixus 06-04-06 @ 22:45

Je hebt gelijk
Mijn posts stellen inhoudelijk niets voor
En het is tekenend voor mijn persoon
En ik wil ook graag dat beeld bevestigen.

Uitprinten , inlijsten en ophangen?

Ragnarok | 06-04-06 | 22:49

@Mexicano 06-04-06 @ 22:41

Nee dank je mexicano. Ik hou van gezelligheid.

Ragnarok | 06-04-06 | 22:45

@Mexicano 06-04-06 @ 22:32:
Ik vrees dat met Ragnarokje geen zinnig woord meer te wisselen is vandaag, noch hier noch in het SC. Het enige waar hij blijkbaar genoegen is schept is mij een beetje belachelijk maken, en dat vind ik verder prima, maar inhoudelijk stelt allemaal weinig voor. Ik hoop niet dat het tekenend voor zijn persoon is, maar hij doet er wel alles aan om dat beeld te bevestigen.

crixus | 06-04-06 | 22:45

@crixus 06-04-06 @ 22:38

Nog een betweter ook
Net een gristen

Had je daar geen hekel aan?
Of leg ik je nu weer woorden in de mond?

Ragnarok | 06-04-06 | 22:43

@crixus,

Weet je, je hoeft niet alles 100 keer op te schrijven, maar 1 x is wel wel genoeg: jij haalde een tekst uit de bijbel aan, waarin jij dacht duidelijk te zijn over de geaardheid van Jezus en daar had je het dus fout.....je interpreteerde de tekst op jouw manier en niet gewoon hoe die er letterlijk bedoelt en geschreven stond. Snap je?

rosalie | 06-04-06 | 22:42

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:35
Mogelijk, maar hij schijnt er goed tegen te kunnen. Zie hem wel eens posten rond het nachtelijke 03.00 uur. En dan 5 uur later weer monter?? uit bed nieuwe comments leveren. Probeer het uit, is dan mijn conclusie. Zuip hem in het stamcafé onder de tafel.

Mexicano | 06-04-06 | 22:41

@crixus 06-04-06 @ 22:32

Ten eerste: ik had het niet tegen jou, maar over jou.
Ten tweede: ik schrijf alleen maar op wat jij duidelijk laat merken
Ten derde: Nee, ik rot niet op, het bevalt me veel te goed hier.

Nu u weer

Ragnarok | 06-04-06 | 22:40

Wat wel apart is, is dat ie iets van 3 jaar liep te preken die mongeaul...
Haha de verbijstering ook bij die gozer van de gemeenschap; 'helemaal niets geen ellende mee gehad, hij werd alom gewaardeerd en jah t is als een bom ingeslagen' Woeaaahhh!!!
In het buurtcafé zal het zoiets zijn als; 'Kun ie da met oe kop nouw bie Henk? Die pastOOr van ons die bliekt gwOOn zwaar HOOMOO te sijn!'
'Ik weet't Jan, waar goat t heen met dit land, heb'n we hier nu CDA voor gestemd GVD!?'

Vodianova | 06-04-06 | 22:40

Kudtjehova's getuigen!

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 22:39

@lunaco5 06-04-06 @ 22:30:
Dat was niet hard, het slaat alleen nergens op. Maar als jij je mond even opendoet zal ik je bek volschijten, heeft er tenminste iemand poep in z'n hoofd.

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:31:
Welja... LEES eens even duidelijk meneertje. Ik citeerde Marcus 14:51-52 in het bedoelde reaguursel. Ik had het niet over mezelf.

@rosalie 06-04-06 @ 22:31:
Ja, ik dacht alles hierover om een uur 9 wel door iedereen gezegd was, maar blijkbaar kunnen mijn mede-reaguurders slecht lezen, en moet alles een keer of 100 opgeschreven worden.

crixus | 06-04-06 | 22:38

@Mexicano 06-04-06 @ 22:32

Crixusje heeft volgens mij al meer dan voldoende alcoholische versnaperingen genuttigd, als ik zijn betweterige post lees.

Ragnarok | 06-04-06 | 22:35

@ragnarok Meer constipatie in combinatie met teveel koffie. (heej... ik kreeg de stofzuiger van het internet op mn dak)

lunaco5 | 06-04-06 | 22:35

@mexicano,

daar kan geen Manche tegen op... pfffff, ik geef het....nog niet op!

rosalie | 06-04-06 | 22:34

@crixus goed idee...
Ik ga ook maar eens ... later.

lunaco5 | 06-04-06 | 22:33

@lunaco5 06-04-06 @ 22:30

Opstipatie?

Ragnarok | 06-04-06 | 22:33

@Ragnarok
Nodig crixus uit in het stamcafé onder het genot van een alocholische versnapering. Dan worden jullie het vast wel eens.

Mexicano | 06-04-06 | 22:32

@Ragnarok 06-04-06 @ 22:20:
Waar slaat dat nou weer op? Waar haal je dat nou weer vandaan? Ik ben gewoon heteroseksueel, en ik heb een hekel aan alles wat gristelijk is, als ook dialect fonetisch opschrijven als dat niet nodig is. Als je verder niks zinnigs en inhoudelijks te melden hebt en alleen op de man kunt spelen, hou je mond dan dicht of rot op naar fok.nl.

@lunaco5 06-04-06 @ 22:22:
Ja, na Barend & Van Dorp ga ik dat ook zeker doen, maar het is nog een beetje vroeg voor de kroeg.

crixus | 06-04-06 | 22:32

Crixus,

Hou vol, ik wil dat je vol houdt....het gaat hier ten slotte om een topic dat het verdient vol te houden, en niet om je pot'n te breken om het homozijn, toch?

rosalie | 06-04-06 | 22:31

@Mexicano 06-04-06 @ 22:28

Als ik het topic zo lees heeft crixus meer met naaktlopende jongemannen in een tuin.

Ragnarok | 06-04-06 | 22:31

Sorry voor de typefouten, ik zit achter het toetsenbord van de buurman, wat verneuqt is door zijn dochters op MSN.

Mexicano | 06-04-06 | 22:30

sorry... die was te hard.

lunaco5 | 06-04-06 | 22:30

"Er is hier thans geen enkele noodzaak tot het fonetisch opschrijven van je dialect, dat doe ik ook niet"

POEP IN JE HOOFD

lunaco5 | 06-04-06 | 22:29

@rosalie 06-04-06 @ 22:25
Wellicht voldoende informatie om crius jou te latn uitnodigen voor een gezekige bridgeavond. Dan kunnen jullie verder praten. Let wel op, crixus is een optimist en biedt vaak 7 SansAtout.

Mexicano | 06-04-06 | 22:28

@crixus 06-04-06 @ 22:25

"Er is hier thans geen enkele noodzaak tot het fonetisch opschrijven van je dialect, dat doe ik ook niet"

jij niet... ikke niet

Hoe diep kun je zinken.

Kleuter

Ragnarok | 06-04-06 | 22:27

ha Mexicano,

2x single 2x gehuwd en 2x kinderen en 2x niet in de buurt van Grunn....goed?

rosalie | 06-04-06 | 22:25

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 22:15:
In de context van het topic waarin ook Twents werd gebezigd was dat een geaccepteerde stijlvorm waar de reaguurders gebruik hebben gemaakt. Reaguurders die in andere topics blijk geven, en eerder blijk hebben gegeven het Nederlands verder goed te kunnen beheersen.
Er is hier thans geen enkele noodzaak tot het fonetisch opschrijven van je dialect, dat doe ik ook niet.

crixus | 06-04-06 | 22:25

@crixus Jongetje, jongetje... de huisregels erbij halen. Welk niveau zitten we? Je kunt of je hele avond verneuken door te blijven zeuren over mensen die je niet aanstaan, of een leuke avond hebben en een biertje gaan drinken met vrienden.

lunaco5 | 06-04-06 | 22:22

@rosalie 06-04-06 @ 22:19
Lieve Rosalie, ben je single? En hoe ben je? Al eerder gehuwd geweest? Kinderen, zja hoeveel en in welke leeftijd? Woon je in de buurt van Grunn?

Mexicano | 06-04-06 | 22:21

@spakenburger 22:00
En waarom voelde je je aangesproken toen ik je een visquotumontduiker noemde? Wat jij in je eigen tijd doet gaat mij toch geen reet aan, zolang je verder niemand tot last bent?

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 22:20

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 22:15

crixusje is gek op naakte jongemannen met een christelijke achtergrond. Als ze dan nog een flink naar vis meuren, zoals jullie, is hij helemaal niet meer te houden. Bovendien verbeterd hij graag anderen, hij verwcht dat jullie een beetje onderdanig doen voor hem.

Ragnarok | 06-04-06 | 22:20

@mexicano

niet zo slijmen he?

rosalie | 06-04-06 | 22:19

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 22:13
Ik was te voorbarig met mijn opmerking "dan kom je er wel". Je komt er dus niet. Je blijft gewoon een armzalig knulletje dat zijn gedachten op een extreem rare wijze tot uitdrukking brengt.
Crixus heeft je al gewezen over het tallgebruik. Neem dat ter harte.

Mexicano | 06-04-06 | 22:17

crixus 06-04-06 @ 22:13

ja waar slaat dat op hee!! hen jie wel es de hele pagina gelezen met die boer uut twente enzo

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 22:15

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 22:08
Gelukkig dat het stiekeme eraf gaat, maar dat neemt niet weg dat de hypocrisie van het ene belijden en het andere doen blijft bestaan.

En dan nog even dit... uit de huisregels:

Taalgebruik

We verwachten correct en foutloos Nederlands. Wie de taal niet beheerst, verzoeken we niet te reageren. Reacties in tenenkrommend Nederlands halen we weg en u krijgt een ip-ban. Een uitzondering geldt voor niet-native Dutch speakers en dyslectische mensen. Meestal gaat het hebben van een niet-boeiende reactie echter samen met slecht taalgebruik.

crixus | 06-04-06 | 22:13

Mexicano 06-04-06 @ 22:11

ja ga eerst zelf maar nederlands praten met dat kakkerige kut taaltje van je dongders kalf

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 22:13

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 22:08
Nu nog even inburgeren, Nederlandse taal leren en zo, dan kom je er wel.

Mexicano | 06-04-06 | 22:11

en waarom moet de gemeente hierover een debat houwe dat sjilt hun nix

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 22:11

crixus 06-04-06 @ 22:06

dat is de laatste jaren veel minder geworden en ja alles word hier aan de laars gelapt kaaaaak aan sjilt ons nix en iedereen loopt er over te zeike maar zo stiekem zijn we dus niet meer .........

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 22:08

@spakenburger 06-04-06 @ 22:00
Nee de vangstquota worden niet meer maar alleen maar minder. Alleen de vissoort "lul" ken ik nog niet.

Mexicano | 06-04-06 | 22:08

@spakenburger 22:00
Nou, dat komt toch door die verdomde afsluitdijk die ik een vergissing noemde. Waar zeur je dan over, gast.

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 22:06

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 21:58:
Er wordt nog steeds veel naar de kerk gegaan bij jullie. De hypocrisie is nu juist dat bij jullie alles wordt verboden door de dominee en het SGP-ChristenUnie-CDA college van B&W dat de inwoners zelf hebben gekozen, maar ondertussen in het geniep die hoogstaande normen en waarden aan de laars worden gelapt.
Juist dat geniepige maakt het hypocriet. In plaats van er openlijk over te spreken en het debat zonder hoogdraven gristelijke moraal te voeren, worden misstanden met de mantel der liefde bedekt en vergoeilijkt met de bijbelsche woorden: "Het vleesch is zwak", en die houding betekent de geest in dat soort gemeenschappen dus nog veel zwakker is.

crixus | 06-04-06 | 22:06


nei er word alleen nog mar vis verkocht

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 22:04

@ sjaakdelinkselul
wij vissen niet meer lul

spakenburger | 06-04-06 | 22:00

ja wij zijn een hypocriet dorp man in heel nederland gebeurd dat en alleen omdat ze hier vroeger veel naar de kaark ginge worden we er op aangekeke

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 21:58

@spakenburger 06-04-06 @ 21:43:
Heaumeau op GeenStijl wordt niet altijd letterlijk bedoeld maar is een algemeen scheldwoord. Net als neqschot, hakbar, kaalkopje... Het is reaguurdersjargon.

En ja, veel inwoners van IJsselmeerdorpjes, en andere streng-gristelijke gemeenschappen zijn nogal hypocriet. De kroegen mogen op zondag niet open, maar illegale kroegjes in garageboxen is niks mis mee. Neuqseks voor het huwelijk mag niet, maar toch zijn er meer tienerzwangerschappen in gristelijke gemeenschappen dan elders in het land. (Ok, de Bijlmer even niet meegerekend, maar ook daar zijn veel gristelijke negerkerkjes actief). Incest, heaumeau- pedeauseksualiteit mag niet, maar alle seksschandalen van de laatste 30 jaar in 0031 spelen zich af in streng-gristelijke gemeenschappen (De Bolderkar-affaire, Jolanda te Epe, Guido de Brey college en zo zijn er nog wel talloze voorbeelden).

crixus | 06-04-06 | 21:55

@spakenburgse visboer 06-04-06 @ 21:47

Stelletje zielige figuren
Die spakenburgers hier
Laat iedereen doen wat hij wil
Bemoei je met je eigen zaken
Stelletje moraalridders
En ondertussen.......

Ragnarok | 06-04-06 | 21:54

@spakenburger 21:43
En nog iets visquotumontduiker, die afsluitdijk was één grote vergissing hoor je!

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 21:53


ja skip wat vind je van ze bluuuhhhh

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 21:53

t bin maar rare mensen
maar erg haten nee dat doet ik niet

spakenburger | 06-04-06 | 21:52

@de bier
Geer en Goor ?

het witte schaap | 06-04-06 | 21:52

@spakenburger
Wat vind jij persoonlijk van heaumeau's?

de bier | 06-04-06 | 21:48

De wijzen kwamen uit het oosten

het witte schaap | 06-04-06 | 21:48

kwou net zegge maat..... jullie bin zellf ook allemaal een beetje homo ze worden hier nog net niet de hemel in geprezen gatverdamme!

spakenburgse visboer | 06-04-06 | 21:47

konsalika@ 06-04-06 @ 19:52

Tja k'weet het ook niet.
Maar af en toe den ik ook ... even pauze ... voordat ie breekt ...

Aboriginal | 06-04-06 | 21:46

@ sjaakdelinksesul
ja leuk ja bunschoten zitten daar geen homofoben dan.

En nu ff over de homos (heameaus) daar staat het hier op deze site vol van.
En bij de comments lijkt het wel of iedereen ze aanprijst net of wij de enige haters zijn in heel nederland teering hee hoevaak staat hier kut heaumeaus dit en dit
En dat noemt ons hypocriet

spakenburger | 06-04-06 | 21:43

@crixus 06-04-06 @ 21:38

Wat je nog meer moet zeggen?

Niets

Zo is het voor mij ook duidelijk.

Ragnarok | 06-04-06 | 21:42

@sjaakdelinksesul
Dus jij bent Brabander

het witte schaap | 06-04-06 | 21:42

@Ragnarok 06-04-06 @ 21:30:
Je verwijt me kennelijk iets, maar ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt. Ik dacht dat ik het tot aan 20:45 allemaal wel uitgelegd had, maar blijkbaar wil jij graag nog meer van me horen. Maar dan zul je toch echt even duidelijk moeten zeggen WAT dan. Waarover wil je dat ik nog meer zeg?
Wat is je nog niet duidelijk?

crixus | 06-04-06 | 21:38

@spakenburger 21:21
Echte boeren komen uit het zuiden, Brabant om precies te zijn. Achterlijke homofoben concentreren zich rondom Spakenburg.

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 21:38

@crixus 06-04-06 @ 21:26

Lees zelf maar even terug
Als je het dan nog niet door hebt
Heeft het weinig zin om er op door te gaan.

Ragnarok | 06-04-06 | 21:30

MILF MILF MILF!! de nieuwslezeres is een milf!

timbo | 06-04-06 | 21:29

@de bier
Ja je hebt gelijk. Wat ik alleen zo gek vind is dat half GS het meent voor de gristenen te moeten opnemen. Maar als de moslims weer iest homo-onvriendelijks doen is GS te klein. Behalve dan als de betreffende homo's iraans easielzoekers zijn, dan vind niemand het erg dat ze thuis een kopje kleiner worden gemaakt.
Het zal aan mij liggen, maar ik vind het gek.

knuffelpoes | 06-04-06 | 21:29

Crixus zal toch echt 13 slagen (groot slem) moeten halen wil hij hier ongeschonden uit komen......

rosalie | 06-04-06 | 21:29

@het witte schaap 06-04-06 @ 21:22
Nee, primair niet, maar discussies kunnen leiden tot overeenkomstige inzichten. En dan kan er bij toeval een magnetisme ontstaan die leidt tot nadere kennismaking. Ik zeg het even voorzichtig want crixus heeft de bevallige leeftijd van 36 jaar en we weten nog niet of Rosalie ook single is. En evenmin weten we haar leeftijd.
Ragnarok is goed in googlen, dus dadelijk zien we wel de personalia van Rosalie.

Mexicano | 06-04-06 | 21:27

@rosalie 06-04-06 @ 21:15:
Ik geef het ook gewoon toe. Maar in het debat met ragnarok slaat het gewoon nergens op om dat dat op te rakelen.

@Ragnarok 06-04-06 @ 21:15:
Er staat elke week weer wat anders, maar dat is verder onbelangrijk.
Dan moet je toch eens uitleggen WAAR ik dan omheen draai?

crixus | 06-04-06 | 21:26

knuffelpoes 06-04-06 @ 21:19
Onzin! Die fundi's (gristelijk of moslim) zijn beide even erg. De koran is gewoon voor een deel overgeschreven van het oude testament en aangevuld met wat woestijnwetten. De zware grefo's zijn ook meer van de oude leer.

de bier | 06-04-06 | 21:23

@de bier 06-04-06 @ 21:19

Iedereen heeft de vrije keus.
En zo hoort het ook.

Ragnarok | 06-04-06 | 21:22

Is dit de GS dating site ?

het witte schaap | 06-04-06 | 21:22

@sjaakdeslinksesul
volgens mij denken jullie dat wij boeren zijn.
we komen niet uit het drenthe vriend

spakenburger | 06-04-06 | 21:21

In ieder geval er één ding duidelijk. Crixus houdt van neuqen en bridgen en Rosalie ook. Er is een mooie romance in zicht, dankzij GeenStijl.

Mexicano | 06-04-06 | 21:20

Ik heb zelf niet zulke goede ervaringen met de protestantse kant van het christelijke geloof. (Weinig katho's hier in het noord/oosten, dus daar kan ik niet over oordelen). Kon me er eerst nog erg over opwinden, maar ben nu van mening dat ze het allemaal zelf moeten weten. Als ik er maar niet mee lastig gevallen word....

de bier | 06-04-06 | 21:19

Toch zijn moslims die tegen homo's zijn veel erger.

knuffelpoes | 06-04-06 | 21:19

@crixus 06-04-06 @ 21:12

Van mij mag alles, crixus
Maar je draait er nog steeds om heen
Zal jouw manier wel zijn
Vandaar dat er bridgepartner staat.

Ragnarok | 06-04-06 | 21:15

@crixus

jij moet gewoon geen namen gaan googlen en dan hier plempen, die lycoslink over jou is gewoon waar, maar ga dan niet andere namen meteen googlen om je te verweren, that's what I mean.

rosalie | 06-04-06 | 21:15

@het witte schaap 06-04-06 @ 21:11:
Nou, hij hing aan het kruis... maar ik kan nergens vinden dat zijn kruis hing.

crixus | 06-04-06 | 21:13

@Ragnarok 06-04-06 @ 21:08:
Ik moet van Rosalie uit de bijbel citeren, en als ik dat doe mag dat niet van jou? Ik kan het niet IEDEREEN naar de zin maken. Sorry. Volgende keer doe ik precies wat jij wilt, ok?

crixus | 06-04-06 | 21:12

@crixus
Jezus was impotent

het witte schaap | 06-04-06 | 21:11

@rosalie 06-04-06 @ 21:03:
*Zucht*
Nou, heb jij gelijk, ik bedoelde het bloedserieus... Ben je nou blij en gelukkig?
Dan zal ik het maar zeggen: Jezus was bi-sexueel, neukte alles wat los en vast zat, en wij moeten zijn voorbeeld volgen.

(Romanus eunt domus)

crixus | 06-04-06 | 21:10

@crixus 06-04-06 @ 21:05

Zit je nu alweer klem?
Jij begint over naakte jongemannen,
Nu heb je geen antwoord en dan heet het op de man spelen?

Slapjes

Ragnarok | 06-04-06 | 21:08

@rosalie
Waarom zou jij me geen antwoord mogen geven? Dat bedoelde ik niet zo.

de bier | 06-04-06 | 21:07

@Ragnarok 06-04-06 @ 20:57:
Joh, jij vind het leuk om op de man te spelen, dat mag van mij, interesseert me geen reet. Maar ik ga mijn avond niet verdoen om alle ragnarokjes van het internet af te halen.

@rosalie 06-04-06 @ 20:55:
Waar moet ik mij verder in 's hemelsnaam tegen verweren?

@de bier 06-04-06 @ 20:53:
Ik pleur hier alleen dingen uit wikipedia (of een andere serieuze bron) neer als mensen mij niet op m'n woord willen geloven. Dan zoek ik even op wat ik eerder beweerde, en voila, meestal blijk ik dan geen onzin verteld te hebben.

crixus | 06-04-06 | 21:05

@de bier

Ik weet het jonge, ik weet het, maar daarom mag ik je wel antwoord geven toch?

rosalie | 06-04-06 | 21:05

@spakenburger 20:41
Ik ga het gewoon eens even proberen dan. Op zijn Spakenburgs dan: "He Harm, 'k heb geheurd dat die dom'nee van Bunschot'n een vriend heeft." "Wij zijn toch ook vriend'n?" "Nee anders, je weet wel dat van Leviticum 20:13." "Oh, dan zouden ze gewoon zijn poten moet?n brek?n."

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 21:04

@crixus,

Tuurlijk, is het ironisch bedoelt nu door je, maar niet heus, je bedoelde dat precies zo je het zei. Ik ken je gedachtengang n.a.v. vorige topics en daarom val ik je daarop aan!

rosalie | 06-04-06 | 21:03

@rosalie 06-04-06 @ 20:59
Ach ik lul ook altijd maar wat aan hoor :)
Alleen van die naam van jouw krijg ik altijd leuke herinneringen en dat is geen gelul.

de bier | 06-04-06 | 21:03

Goddomme, ben ik even blij dat ik atheist ben.

Kim Jong-il | 06-04-06 | 21:01

@rosalie 06-04-06 @ 20:51:
Nee schat, ik heb dat nergens beweerd. Als ik dat had bedoeld dan had ik dat wel als zodanig op geschreven. Ik bedoelde te zeggen dat allerlei gristenen van allerlei obscure kleine kerkjes op basis van een boekje denken de absolute waarheid te hebben, terwijl ik denk dat je een tekst (n'importe quoi welke tekst, dus ook de Bijbel) op een heleboel manieren kunt interpreteren. Dat is mijn enige punt in het geheel. En de wijze waarop ik deed was een ironisch reaguursel van 17:52, dat jij een beetje te serieus nam.

crixus | 06-04-06 | 20:59

@de bier

Ik houd jou voor wijzer...toch? Crixus haalt alles uit wiki of google, dus of ie gelijk heeft....das niet aan hem

rosalie | 06-04-06 | 20:59

@crixus 06-04-06 @ 20:53

Nee, jammer krukas.
Weer niet de goede. Goed doorzoeken.
Maar je vind me niet waar je denkt.
Over homo gesproken
Wie heeft het over naakte jongemannen in dit topic?
Jij toch? Even je profiel aanpassen.

Ragnarok | 06-04-06 | 20:57

Jezus Crixus,

Kun je je nou niet beter verweren dan googleshit?

rosalie | 06-04-06 | 20:55

@rosalie
Maar crixus had het zelf uit de wiki gehaald, dus is het waar!!
@crixus
Ja toch :)

de bier | 06-04-06 | 20:53

@ lunaco
jaja

spakenburger | 06-04-06 | 20:51

@mexicano,

Ik houd van bridge en neuqen...tis maar even dat jij en crixus het weten. Maar daar ging het niet om: Crixus wilde even aantonen dat Jezus homo was d.m.v. bijbelteksten, maar daar zat ie mooi mis onze historicus..

rosalie | 06-04-06 | 20:51

@Ragnarok 06-04-06 @ 20:48
Blij om dat te horen. Mankeert er toch nog niets aan mijn geheugen.

Mexicano | 06-04-06 | 20:50

@ spakenburger Heej nog een spakenburger :D

lunaco5 | 06-04-06 | 20:49

@Mexicano 06-04-06 @ 20:46

neuqpartner stond er dacht ik. In ieder geval geen bridgende neuqpartner.

Ragnarok | 06-04-06 | 20:48

@spakenburger 06-04-06 @ 20:41
Gelukkig niet!!

de bier | 06-04-06 | 20:47

@Ragnarok 06-04-06 @ 20:40
Je had dat linkje wel weer snel gevonden. Alleen zag ik iets opmerkelijks. Er staat nu "Ben op zoek naar een bridgepartner", terwijl ik dacht eerder gelezen te hebben een "neuqpartner". Maar ik kan me ook vergissen natuurlijk.
Ik weet trouwens ook niet of Rosalie kan bridgen en/of ze van neuqen houdt. Aan crixus om dat uit te vinden.

Mexicano | 06-04-06 | 20:46

@Ragnarok 06-04-06 @ 20:42:
Nee, maar alles wat er over dit topic te zeggen is, is wel gezegd.

crixus | 06-04-06 | 20:45

@crixus 06-04-06

Interessant, biologie studeren.
Maar ja, de studietijd licht ver achter me.
En gelukkig hoef ik nooit in nijmegen te zijn
Brrr....

Ragnarok | 06-04-06 | 20:45

Vroeger moest ik naar de kerk anders kreeg ik op mijn godverdomme

het witte schaap | 06-04-06 | 20:43

@crixus 06-04-06 @ 20:37

Gewoon een vraagje, het leek of je een vastloper had.

Ragnarok | 06-04-06 | 20:42

He kerels ooit weleens in bunschoten geweest
Nee he? mondje dicht dan
en hou alstublieft op met spakenburgs te praten want dat kun je niet.

spakenburger | 06-04-06 | 20:41

@Mexicano 06-04-06 @ 20:37

Zo te merken heeft hij wel een volle zak, ja, dus we zullen zien.

()
En dat andere: er schijnen ruim 1 miljard katholieken te zijn bv. Gaan niet allemaal naar de kerk natuurlijk, behalve met de kerst misschien, maar toch...

Ragnarok | 06-04-06 | 20:40

@de bier 06-04-06 @ 20:37:
Is er het in laatste half uur nog iets belangrijks bijgekomen dan?

crixus | 06-04-06 | 20:38

@Ragnarok 06-04-06
Maak je over Crixus maar geen zorgen. Die heeft zakken vol met argumenten let maar op!

[..] Er zitten nog steeds mensen in de kerk [..]
Ja, hoofdzakelijk in de zwartekousen-gemeenten. Het domme volk dat niet met de tijd meegaat.

Mexicano | 06-04-06 | 20:37

@Mexicano 06-04-06 @ 20:32:
Dank je wel... Het is een schatje hoor, die Rosalie.

@Ragnarok 06-04-06 @ 20:32:
Huh? Argumenten waarvoor of waartegen?
Ik heb verder nog amper stellingname genomen anders dan dat de Bijbel voor velerlei uitleg vatbaar is, en dat ik het niet zo heb op georganiseerde religies. Maar dat heb ik al zovaak uitgelegd.

crixus | 06-04-06 | 20:37

@ragnarok
Crixus is de Wikipedia nu uit z'n hoofd aan het leren....

de bier | 06-04-06 | 20:37

@het witte schaap 06-04-06 @ 20:32

Dat is niet waar,
Er zitten nog steeds mensen in de kerk.

Ragnarok | 06-04-06 | 20:34

@crixus 06-04-06 @ 20:24

Zijn je argumenten op?

Ragnarok | 06-04-06 | 20:32

@crixus
Een aantal topics geleden stond er een leuk fotootje van jou hier op GeenStijl. Crixus zoekende naar een goede vriendin. Je hebt haar gevonden Rosalie!!! Mijn felicitaties.

Mexicano | 06-04-06 | 20:32

De kerk was vroeger een instrument om mensen dom en arm te houden
Dit is gelukkig verleden tijd
Mensen laten zich niets meer wijs maken

het witte schaap | 06-04-06 | 20:32

@crixus 20:24 uur,

Nou, zo ben je wel duidelijk genoeg......

rosalie | 06-04-06 | 20:32

Die laatste gereformeerde stratenmaker is zeker de buitenechtelijke zoon van Jennie Goeree. Die van: "Alle heaumeau's moeten en gaan naar DE HELL!!!".

de bier | 06-04-06 | 20:29

@lunaco5: ik denk dat juist de kerk volgen en alles doen wat de kerk je vraagt ongelooflijk middeleeuws is

Hertog Joris | 06-04-06 | 20:26

@Udo Hess
Ik snap niet waarom jij hele redelijke comments wilt maken. Ikzelf zie ergens wel een vorm van logica bij die vrijgemaakten bovendien heb ik geen hekel aan ze want ze doen geen vlieg kwaad en ik wil graag ook leven zoals ik wens maar misschien is gs.nl niet de ideale plaats om zulke meningen te fentileren. Dit is vooral een plaats van ongenuanceerd zeiken en iqloos gezwets. Ik zelf kom op gs.nl om te lachen en stijlloos nieuws te lezen niet om stichtelijke praatjes te houden. Dus daar hou ik dan bij deze ook mee op. :)

Waarschijnlijk zien we die dominee bij de eerste de beste gayparade op een of andere boot dansen met zn seksslaafje. Waarschijnlijk dan nog steeds in zwart pak, maar dit keer van leer.

.Nimrod | 06-04-06 | 20:25

@ Hertog Joris
Jou beeld van een kerk die alleen maar mensen aanstreept als fout is echt ongelofelijk middeleeuws.

lunaco5 | 06-04-06 | 20:24

@rosalie 06-04-06 @ 20:16:
Lieverd, ik begrijp niet zeau goed wat je mij nu verwijt, maar het zal wel.
Zullen we nu maar even gaan neuqen?

crixus | 06-04-06 | 20:24

@lunaco maar wel opvallend dat het juist dat onderwerp is waar hij het de hele tijd over had. Op geen andere gedachte te brengen of af te leiden van het onderwerp. Misschien toch slachtoffer van overmatige indoctrinatie?

Lizart777 | 06-04-06 | 20:21

@udo hess: schrijft hij de regels onder, omdat hij dominee is? heeft hij ooit gezegd, homeaux zijn fout? dat denk ik niet als je zelf homeau bent. Dus ik vind het weer gezwets van de strengelovige

Hertog Joris | 06-04-06 | 20:18

@Ragnarok
Ja want schapen kun eten en neuqen

het witte schaap | 06-04-06 | 20:17

@crixus,

dat is jouw mening en manier van doen, maar breng niet zomaar dat in context met iemand die je niet kent; waar je alleen maar teksten over kent, blijf bij je eigen gevoel over mannen, maar schurk dat niet zomaar als zijnde hetzelfde als jouw idee/gevoel van een ander, ja?

rosalie | 06-04-06 | 20:16

Crixus, een dominee mag in zijn vrije tijd doen waar hij zin in heeft. Maar hij moet zich 24/7/365 aan de regels van zijn kerkgemeenschap houden. Net als de rest van de gemeente. Hij is niet alleen de voorganger, hij is ook lid.
Hij heeft zich gewoon niet aan de regels gehouden, de regels die hij zelf onderschrijft.

Udo Hess | 06-04-06 | 20:15

@het witte schaap 06-04-06 @ 20:11

ja, mekkeren kan ook.
Wat zijn schapen toch creatief.

Ragnarok | 06-04-06 | 20:13

@Udo Hess:
Keientrekker zeker?

pendajo | 06-04-06 | 20:12

@Ragnarok
Be Be

het witte schaap | 06-04-06 | 20:11

@rosalie 06-04-06 @ 20:04:
Eh... wat doet een volgeling anders dan iemand achterna lopen?

Ik heb verder geen (voor)oordeel over heaumeau's. Iedereen moet vooral neuqseks hebben met wie hij of zij graag wil, of dat nu een mannetje of een vrouwtje is. Wie met zijn of haar geslachtsdeel tegen een ander geslachtsdeel aanschurkt en op welke manier mensen elkaar uitscheuren zal mij volkomen worst zijn. Als het met wederzijdse instemming gebeurt en iedere partij het lekker vindt moeten ze er vooral mee doorgaan. Ik ben voor seks. Hoe meer hoe beter. En op welke manier moet iedereen zelf maar weten.

crixus | 06-04-06 | 20:10

zijn nekje kan ook

Rebel82 | 06-04-06 | 20:10

@Udo Hess
leuk he, discussieren? tuurlijk mag iemand iets anders denken, maar de reaguurders ook. daarom staat hier ook : 'reageer ook' intepretaties blijven interpretaties, en je reactie heeft narcistische trekjes wandoor ik neig te geloven (letop!) dat juist jij denkt dat je het wiel hebt uitgevonden.

Tuurlijk heb ik het wiel uitgevonden en tuurlijk ben ik narcistisch, ik ben nogal geweldig namelijk.
Ik wil geenszins een discussie doodtrappen. Ik zou zelfs zeggen discussier en rijkelijk op los. Maar omdat deze wat ouderwets aandoende mensen er een alternatieve denkwijze op na houden, moeten ze genuked worden, begrijp ik. Dat je het niet met ze eens bent, en daarover wat te melden hebt, prima, maar ik krijg toch sterk het idee (of is het de idee) dat deze mensen in het geheel geen recht hebben op de vrijheid om te denken wat ze willen denken. In Bunschoten wordt in de regel vrij relaxed gereageerd op homo's, "zolang ze van mijn kont afblijven, vind ik alles prima" vat de houding van de meeste Bunschoters wel samen. In al de tijd dat ik het dorp ken (ik woon in een naburige stad) heeft er nog nooit een of andere vorm van potenrammerij plaatsgevonden. Dat geheel in tegenstelling tot het zo vooruitstrevende Amsterdam waar homo's stelselmatig worden uitgescholden en in elkaar geramd.

Udo Hess | 06-04-06 | 20:09

Bunsjoote, lokale tongval gaat nogal duits om met de -sch

pendajo | 06-04-06 | 20:08

@het witte schaap 06-04-06 @ 20:00

In jouw geval: geblaat

Ragnarok | 06-04-06 | 20:08

*Buschoten moet zijn Bunschoten. privay moet zijn privacy.

Lizart777 | 06-04-06 | 20:06

@crixus,

Die jongeman, liep mede, hem achterna...das wat anders dan een volgeling als zodanig....

En over je 2e alinea: daar spreekt meer jouw (voor)oordeel uit over homo's Crixus..........en nou jij weer.

rosalie | 06-04-06 | 20:04

@Lizart777 Ik richtte mij tot superjan, niet tot jou.
Dat iemand geestelijk niet helemaal goed in mekaar zit heeft volgens mij weinig te maken met in Bunschoten wonen.

lunaco5 | 06-04-06 | 20:03

t kebeurt steed vaahaaker, die haumau domine's

en dan de paoes die zegt : zonder condaom vreien.

meer en meer soas

...

04 | 06-04-06 | 20:00

@lunaco of ik een homohatende Bunschoter ken? Jawel. Zijn ouders wonen nog in Buschoten. Ik zal niets doen dat de privay van de persoon in kwestie kan schaden. Maar ik ken er dus wel degelijk een. Hij trekt behoorlijk hard van leer, is ongenuanceerd, hij háát ze gewoon, geeft potenrammers groot gelijk. Máár daar staat weer tegenover dat hij heel goed reageert op de Lithium en hij binnenkort naar een open afdeling mag.

Lizart777 | 06-04-06 | 20:00

Jezus cristus wat een gezeik

het witte schaap | 06-04-06 | 20:00

waat een gezeik daaro in dat gelovige durp.
jammer dat er geen gastenboek is

Hertog Joris | 06-04-06 | 19:59

Stelletje mafkezen. Heb je al een hele Bijbel, moet je zo nodig ook nog een extra wetboek maken....

TheBoyWhoNeverForgot | 06-04-06 | 19:59

Ik wist niet dat Erben Wennemars dominee was. En ook niet dat ie een bril draagt.

Romulus | 06-04-06 | 19:58

Dophert 06-04-06 @ 19:51....... nou dan lijkt me een geschikte oplossing voor de getrouwde bunschotense kerkgaande homo's ......... heb je ook geen problemen en die vrouwen zeggen nergens nee tegen in dergelijke gemeenschappen, de man is de baas........ brrrrrrrrr, wel een eng idee overigens, ik blijf lekker in Groningen wonen

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:56

TheRitz 19:51 uur,

Je hebt helemaal gelijk..

rosalie | 06-04-06 | 19:56

@rosalie 06-04-06 @ 19:48:
Waar lul ik dom? Jij zegt: "Ja en? Lopen er nooit (vreemde) figuren om jou heen? en moeten die dan meteen met jou geassocieerd worden? En zo ja, wat dan nog?"
Mijn antwoord was duidelijk zat. Die jongeman in Marcus 14:51 was een volgeling van Jezus, dus hij was met hem geassocieerd, en er staat nergens dat hij niet hem geassocieerd wilde worden. Integendeel, blijkbaar vond Marcus het belangrijk genoeg om te vermelden. En wat dan nog? Inderdaad... wat dan nog?

Een geestelijk leider, cq voorganger die elke zondag voorleest uit de bijbel in Bunschoten en de dames en heren aldaar een aantal wijze lesjes leert, steekt zijn leuter in zijn vrije tijd in het aarsgat van een ander heerschap die daar ontvankelijk voor is, en neemt in zijn aarsgat de leuter van die ander. Dat vinden ze lekker. WAT DAN NOG? Heeft toch niemand ene flikker mee maken?

crixus | 06-04-06 | 19:55

In Bunschoten had men vanouds grote gezinnen, in iedere gezin kwam wel een homo voor, daar wordt hier niet zo moeilijk over gedaan, mijn oom neemt gewoon zijn vriend mee op verjaardagen en feestjes. Maar laat Lucas gerust tegen 1 van zijn favoriete stokpaardjes (geloof, corpsballen en school in het algemeen) ageren.

pendajo | 06-04-06 | 19:55

complete onzin dit, idiote gristenen met hun hypocriete kijk op sexuele geaardheid

JackTheR | 06-04-06 | 19:55

djiezus, wat een gezaik

Adel Dordt | 06-04-06 | 19:54

@ TheRitz Fijn dat er nog wat meer ruimdenkenden hier zijn...

lunaco5 | 06-04-06 | 19:54

@ Aboriginal 06-04-06 @ 19:43

Thnxs... ! Maar toch denk ik dat het dan scheurt, niet breekt... 'k vond het een lichtelijk medisch overdreven geschreven stukje, maar goed da's mijn mening.

konsalika@ | 06-04-06 | 19:52

@Fatwabuster, ja, da's gek, want daar lezen we weer niets over. Ik heb overigens het geluk te wonen in een schoon dorpje waar de oprichter van de Vrijgemaakte Broederschap nog eens gevangen gezeten heeft.... (Hendrick de Cock, what's in a name...)De naweeën zijn nog immer merkbaar. Overigens is de anale optie een prima middel om maagd te blijven tot dat je trouwt hoor!

Dophert | 06-04-06 | 19:51

Beetje jammer dat Gs.net mee gaat doen (of all people!) met de mediahype tegen andersdenkenden. Ik baal een beetje van dergelijke stukjes. De goede man is homo, inderdaad, lekker belangrijk. Hij is ook dominee. Twee zaken die niet samengaan, dat vind hij notabene zélf ook! En dan gaan we hier vertellen dat de kerk waar hij zelf vrijwillig lid van is en zelfs dominee van is een gekke, ouderwetsche toko is? Even afgezien vh feit dat ik het een ouderwetsche toko vind :-)... dat moet hij en de gemeente daar toch lekker zelf weten?

Om eerlijk te zijn vind ik de hele mediahype tegen christelijke homo's en de gemeentes waar ze lid van zijn ruiken naar discriminatie! We hebben hier gelukkig godsdienstvrijheid én vrijheid om te doen en zeggen wat je wil. Laat die grefo's dan lekker ouderwetsch en -in onze ogen- hypocriet wezen. 't Is hun feestje, niet de mijne!

TheRitz | 06-04-06 | 19:51

Pleur op met je k*t kerk

het witte schaap | 06-04-06 | 19:50

@pendajo 06-04-06 @ 19:47

Alle verzen waar regels in voorkomen waar men zich aan dient te houden hebben meer met wetgeving als met geloof te maken.

Ragnarok | 06-04-06 | 19:50

stomme fuikenlichters en palingkoppen, allemaal op hun pick getrapt.

roelofw | 06-04-06 | 19:49

pendajo 06-04-06 @ 19:47... ach de bijbel is zo dik, dat kan je als homofiele dominee makkelijk ontwijken

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:49

Crixus.

Misschien omdat je niet aantrekkelijk genoeg bent voor jongemannen? L*l toch toch niet zo dom, man. Met je reactie van 19:40 uur ben je weer wat minder dom.....das inderdaad waar

rosalie | 06-04-06 | 19:48

Bunschoten schrijf je met 1 "s", dit terzijde. In het oude testament (Leviticus 18 vers 22) staat het volgende: En gij zult geen gemeenschap hebben met een, die van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw: een gruwel is het.
<br>
Lijkt me niet makkelijk om dit als homosexuele dominee vanaf de kansel te moeten preken.

pendajo | 06-04-06 | 19:47

@lunaco>he he. :)

superjan | 06-04-06 | 19:47

superjan 06-04-06 @ 19:44....... hahahaha.... jij weet het wel leuk te brengen

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:46

@ superjan
hahahhahaha..... :) :)

lunaco5 | 06-04-06 | 19:46

@lunaco5> Mijn heaumeaux-legioenen weten je te vinden. en dan wordt het een sperma bloed en stront feest in die zitzak van je. Go my minions! find and rape the evil city of bunbunshooting.

superjan | 06-04-06 | 19:44

@Dophert..... wat een wijsheid maar weet je toevallig ook of de gemiddelde vrijgemaakte gereformeerde bunschoter zijn pielemans in de achteruitgang van zijn eigen vrouw mag laten zakken?

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:44

@rosalie 06-04-06 @ 19:35:
Er lopen zelden schaars geklede jonge mannen om heen als ik in een olijftuin zit te bidden.

crixus | 06-04-06 | 19:42

ik voel me tussen mijn buns geschoten.

superjan | 06-04-06 | 19:42

is bunschoten niet de carnavalnaam van Helmond?

G-unite | 06-04-06 | 19:41

The Hedge 06-04-06 @ 17:46

"breek 'm z'n lul, da's effectiever lijkt me."

Euhhh... 'k weet niet of je ooit biologie hebt gehad, maar de penis bestaat voor de grootste gedeelte uit zwellichamen, verder een urinebuis bindweefsel en huid. Dus wat wil je in vredesnaam gaan breken?!

konsalika@ | 06-04-06 | 19:41

Om half acht 's avonds ons druk maken over een middeleeuws dorp genaamd Bunschoten.......... lijkt me een beetje overdreven

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:40

@ hwim

thnx...

lunaco5 | 06-04-06 | 19:40

[trolmodus]
@lunaco5> ik voel de haat, de haat van bunschoten straalt van je af... haatzaaiert, moge de huisprijzen van vinexdoorzonwoningen in bunschoten apocalyptisch dalen!

[/trolmodus]

superjan | 06-04-06 | 19:40

@manna 06-04-06 @ 19:20:
Da's dus echt grote flauwekul. De huidige bijbel, en dan met name het Nieuwe Testament is samengesteld door het Concilie van Nice in 325 na Chr. in opdracht van Keizer Constantijn de Grote. Er waren voornamelijk (machts-)politieke motieven voor om sommige delen wel en sommige delen niet op te nemen, en er is veel gesteggeld over de "vertalingen"... Feitelijk is het NT bij dat concilie helemaal herschreven door de kerkvaders.

crixus | 06-04-06 | 19:40

De Vrijgemaakte broeders menen nl. dat homosexualiteit (het doen) verboden is, terwijl homofilie wel wordt geaccepteerd, zolang je maar met je piemeltje uit andermans hol blijft en keurig met een vrouw trouwt en kindertjes maakt (zoveel en zo snel mogelijk overigens). Fijne dubbele moraal, maar ook dat is niet nieuw binnen die fraaie gemeenschap

Dophert | 06-04-06 | 19:39

Als ik al de commentaren lees dan schaam ik me ervoor Nederlander te zijn. Mijn god we heten een tolerant land te zijn. Tolerant behalve voor iedereen die maar een beetje afwijkt. Zelden zoveel bekrompenheid en kleinburgelijk denken op één pagina gezien.

hwim | 06-04-06 | 19:39

@ Dophert
Ik probeerde juist duidelijk te maken dat dit bericht nergens over ging....
Je kan ook een bericht plaatsen dat er een konijn doodgereden is op de snelweg....

lunaco5 | 06-04-06 | 19:39

LucasDeLinksel*l
Je mag op Albert Verlinde ziin Besloten feesje komen !
Wel zelf handoek meeneemen.

Neuqende Neger | 06-04-06 | 19:37

@ superjan Ben je er ooit geweest? Nee? Ken je een homohatende Bunschoter ? Nee? Hou je bek dan...

lunaco5 | 06-04-06 | 19:37

@Lunaco5, homo's werden toch niet verboden toen hij al dominee was? Neen, reeds vele jaren is bekend dat de superbehoudende vrijgemaakten homosexualiteit niet goedkeuren (homofielen nl. wel, maar da's een lang verhaal). Dat wist deze kerel ook toen ie dominee werd in een Vrijgemaakte kerk, dus waar zeurt ie nou over dan? Of is ie misschien ineens homo geworden? Wat een quatsch dit alles!

Dophert | 06-04-06 | 19:36

@crixus> En Judas kon veruit het beste pijpen van al die decibelen.

superjan | 06-04-06 | 19:36

@crixus 19:26 uur,

Ja en? Lopen er nooit (vreemde) figuren om jou heen? en moeten die dan meteen met jou geassocieerd worden? En zo ja, wat dan nog? Hetgeen wat jij wilt aantonen is, wat jezelf ook weet, niet aantoonbaar. Dus houd je kop als je niets zinnigs te zeggen hebt. Of eet lekker door....

rosalie | 06-04-06 | 19:35

@lunaco5> natuurlijk is het zielig voor je dat je net een doorzonwoning hebt gekocht in het immer hatende bunschoten, de heaumeauxhaat hoofdstad van grimmig Nederland.

superjan | 06-04-06 | 19:35

@Mr.D. 06-04-06 @ 19:24:
Judas was de oudste vriend van Jezus en zijn allerbeste vriend. De enige persoon die Jezus voldoende kon vertrouwen om hem uit te leveren.
Dat was wat er gebeurde bij het laatste avondmaal. Jezus wees een vrijwilliger aan om hem uit te leveren, door middel van het gelijktijdig naar het brood grijpen. Zo'n taak laat je alleen doen door iemand die je volledig kunt vertrouwen, een taak die Judas ook met tegenzin deed. En blijkbaar vond Jezus het helemaal niet vreemd om door Judas gekust te worden in de Olijftuin. Dus dat was een volkomen normale en geaccepteerde groet tussen die 2. En was Jezus boos op hem? Welnee... hoe kun je boos zijn op iemand die zijn opdracht goed heeft gedaan?

't Is een kwestie van goed lezen.

crixus | 06-04-06 | 19:34

Hoi.. Ik kom uit Bunschoten (let op, meelijwekkend persoon die dit stukje heeft geschreven, het is Bunschoten met één "s")
Deze dominee heeft zelf besloten om weg te gaan, omdat homoseksualiteit gevoelig ligt in de gereformeerd vrijgemaakte kerk en hij graag wel een homoseksuele relatie wilde.
Laat alsjeblieft die mensen met rust... Als ze zelf op die manier willen leven, moeten ze dat toch gewoon doen...
Je kunt wel weer kleinburgelijk gaan doen over groepen mensen die ergens anders over denken, maar dan krijg je volgens mij één grote groep mensen die allemaal hetzelfde denkt... Dat willen jullie geloof ik ook niet echt..

En e kunt wel gaan lachen om minderheidsgroeperingen, maar je kunt er ook naar kijken en (misschien) wel iets opsteken.
@ Neugende Neger en @crixus Leuk zijn jullie hoor!! Hahahha, christenen, grappig....

Echt ik vind het zo zielig om zo'n berichtje te zien.... Ik heb echt medelijden met je LucasDeLinksel.
-Edit: wil je ons bekeren?-

lunaco5 | 06-04-06 | 19:32

Waarom maken we ons eigenlijk druk om een paar van die halal Döner-extremisten als we nog genoeg reli-extremistjes in eigen land hebben?

Darius Kasparaitis | 06-04-06 | 19:32

Wie van jullie heeft trouwens plannen om dit weekend te gaan stappen in Bunschoten en de homohatende vrijgemaakten zelf eens te ontmoeten:
www.thestack.nl/

sjaakdeslinksesul | 06-04-06 | 19:30

@Udo Hess
leuk he, discussieren? tuurlijk mag iemand iets anders denken, maar de reaguurders ook. daarom staat hier ook : 'reageer ook' intepretaties blijven interpretaties, en je reactie heeft narcistische trekjes wandoor ik neig te geloven (letop!) dat juist jij denkt dat je het wiel hebt uitgevonden.

en met deze wijze woorden ga ik u verlaten. see you!

manna | 06-04-06 | 19:29

@manna 06-04-06 @ 19:20

Het NT bestaat uit maar een paar boeken. Ik meen dat er in totaal iets van 35 bekend zijn. Een van de eerste pausen heeft uit de hoop een greep gedaan, met dien verstande dat alles wat hem persoonlijk niet uitkwam de prullebak inging. Dit buiten het feit dat de huidige NT ook grotendeels door mondelinge overlevering ontstaan is. De betrapte eigenaars van papieren die niet aan die eis voldeden (ketters inmiddels)konden op straf, tot moord rekenen. Hier borduurt de kerk nog steeds op door.

Ragnarok | 06-04-06 | 19:27

Ha zo'n untermensch bouwvakker aan het eind, z'n benne motte dr ok aff.

Rechtse_Rukker | 06-04-06 | 19:26

@rosalie 06-04-06 @ 19:16:
Nou... misschien niet op de vleselijke Herenliefde, als u dat bedoelt...

Overigens: Een merkwaardig incident speelde zich wel af in de tuin van Getsemane, vlak voor de arrestatie van Jezus. Volgens Marcus 14:51-52
"Een jongeman, die alleen een linnen kleed aanhad, probeerde bij hem te blijven, maar toen ook hij werd vastgegrepen, 52 liet hij het kleed in hun handen achter en vluchtte naakt weg."

Een schaars geklede jongeman bij een nachtelijk bidritueel? Geeft toch te denken....

crixus | 06-04-06 | 19:26

In ut Darp:
Godverdegodverdegodver heb je't geheurd ?
Nou wat dan?
Die Dominee van de dorpskerk is Flikker
Dominee Ophoff Homosekseweel ??!!
Nou willes en wetes , ik zweer het....
Moi.... ik whol et moar nie geleuven Maareh... hoe weet jij dattan?
Nou.. uhhh.. zijn lul smaakte naar stront.....

(t'is een ouwe, maar hij blijft goed)

Herman Brood | 06-04-06 | 19:25

Behnen afbrek'n??? Wat is er mis met gewoon ouderwetsch met de kop naar beneden van de flat afmieteren? Ben benieuwd wanneer Verdonk deze 'imams' eens de handen gaat schudden...

stretch | 06-04-06 | 19:21

crixus 06-04-06 @ 19:11

Hebben ze een nooit terug gebracht bibliotheekboek van bijna 2000 jaar oud eindelijk vertaalt !
Heet dode zee rollen of zoiets.

Neuqende Neger | 06-04-06 | 19:21

@Ragnarok

(deels) niet mee eens. de samenstellings van het OT is in de loop van duizenden jaren ontstaan en kent diverse verhaallijnen en geschiedschrijvingen naast de wetgeving. zo ook het NT. verschil is dat het NT een verzamelwerk van ongeveer 200 jaar is die hierna intrinsiek vrijwel gelijk gebleven is. intepretaties nagelaten. bijschrijvingen zijn na deze periode bijna niet toegepast (op een paar consilies over interpretatie na, wat inderdaad voortvloeiende uit eigenbelang /macht etc). laat niet onverlet dat helaas veel stukken tussen 30-2030 weggelaten zijn.

manna | 06-04-06 | 19:20

@Boer Harm uut Twente 06-04-06 @ 18:02
dat jij denkt dat vrijgemaakten erg streng zijn... hmmmm.... krijg zelf het idee dat dat een vooroordeel van vroeger is want nu worden de vrijgemaakten door de andere christelijke kerken gezien als haast "losbandig"

Royale with Cheese | 06-04-06 | 19:19

Geloof is zeau middeleeuwsch.

Niet alleen de islam is dus een achterlijke godsdienst zo blijkt maar weer. Niet dat ik dat al niet wist......

Achiel | 06-04-06 | 19:18

Ik kan het toch niet laten.
De reaguurders die zo ontzettend veel verstand van de bijbel schijnen te hebben, gaan me nu toch niet werkelijk vertellen. Dat hun uitleg de enige juiste is. Het mooie van godsdienstvrijheid is nu eenmaal dat je zelf mag geloven wat je wilt. En het mooie van vrijheid van meningsuiting is, is dat je mag zeggen dat homoseksualiteit zonde is. Dat het vies is. Dat wanneer de ene homo zijn pik in de kont van een ander ramt je dat weerzinwekkend vies vindt. Het mag allemaal in dit land. Waarom raken er zoveel mensen van slag als blijkt dat niet iedereen open-minded over homoseksualitiet denkt. Het staat mensen toch vrij om te denken wat ze willen. En binnen de regels van de wet mogen ze toch ook verenigingen beginnen waarbinnen ze het allemaal met elkaar eens zijn? Hoe mensen over homo's denken, het zal me volkomen worst wezen, zolang iedereen iedereen met respect behandeld. En als ik dat kerkenraadslid zo hoor, dan is hij nog steeds vol lof over meneer Ophof. Alleen die wannabecool uit Buschoten raaskalt wat. Maar zulke idioten tref je overal aan.

Udo Hess | 06-04-06 | 19:18

crixus 19:00

Nou, ik hoef dus denk ik niet meer te zeggen dat het niet op mannenliefde wijst, wat jij aanhaalt?

rosalie | 06-04-06 | 19:16

no thanks........ pfffffffffff, kan je het ook ergens anders over hebben StarSignLeo! .... het artikel over onze homosexuele vriend

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:15

@independ 06-04-06 @ 18:06

Voor de tweede keer gesnapt? Dan vindt hij straf en vernedering gewoon lekker!

Lizart777 | 06-04-06 | 19:14

LucasDeLinksel*l

Je was zeker wel onder de indruk ?
Albert Verlinde heeft zeker ge-maild naar je.
Erg spannend onderwerp !
next !

Neuqende Neger | 06-04-06 | 19:12

@Neuqende Neger 06-04-06 @ 19:03:
Nee, het was ongeveer 1973 jaar geleden in Judea, het huidige Israël.

@manna 06-04-06 @ 19:06:
Het was op zich niet de bedoeling, zie commetaar 17:52... Het is inderdaad flauw, maar ja... Mevrouw Rosalie heeft zelf geen bijbel en is misschien zelf te lui om ze op internet op te zoeken.

crixus | 06-04-06 | 19:11

tja ontslag nemen dan krijg je niet 10 jaar loon mee en WW, kutnederland

Onno Thuis | 06-04-06 | 19:11

@garibaldi 06-04-06 @ 19:03

Historische feiten.

Ragnarok | 06-04-06 | 19:09

@Fatwa. Kusje?

StarSignLeo! | 06-04-06 | 19:09

@manna 06-04-06 @ 19:03

Het OT is een soort wetboekachtig geval.
Het NT is een opeenstapeling van aanpassingen/bijschrijvingen/ uit eigenbelang van de kerkvaders toendertijd.
De Koran is nog veel later ontstaan.

Ragnarok | 06-04-06 | 19:08

en @crixus

inkoppertjes en te vaak ge(mis)bruikt om nog enige toegevoegde waarde voor discussies hebben (zelfs niet als humor).

manna | 06-04-06 | 19:06

crixus 06-04-06 @ 19:00
Joh 13:34
Was dat vanmiddag nog?

Neuqende Neger | 06-04-06 | 19:03

@Ragnarok
niet alleen NT. ook het OT en Koran zijn op deze wijze samengesteld.

manna | 06-04-06 | 19:03

@StarSignLeo! ..... laten we het daar dan maar ophouden, ok

Fatwabuster | 06-04-06 | 19:03

@ Ragnarok
-
Was jij erbij toen het geschreven werd?

@ Crixus

Jezus had inderdaad zijn vrienden lief, misschien is dat voor jouw puberschedel meteen te associeren met heaumeausensualiteit, maar het ging gewoon om naastenliefde.

Het kussen is heel normaal in het Midden-Oosten en wordt nog steeds gedaan onder (alle) Arabieren etc. Handje schudden komt uit Europa.

garibaldi | 06-04-06 | 19:03

Wat doe je als homo ook in zo'n ultramodern dorp?

Dophert | 06-04-06 | 19:01

@rosalie & doktersnuggles:
Mag een mens ook even eten? En een tukkie doen daarna? Sjonge.

Het was rethorisch bedoeld... Maar denk niet dat ik mijn woorden niet kan waarmaken.
Nou vooruit, mijn Nieuwe Bijbelvertaling er maar eens bij gepakt en het evangelie van Johannes opgeslagen:

Joh 13:34
Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben.

Joh 21:15
Toen ze gegeten hadden, sprak Jezus Simon Petrus aan: ?Simon, zoon van Johannes, heb je mij lief, meer dan de anderen hier?? Petrus antwoordde: ?Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.?

crixus | 06-04-06 | 19:00

@Boer Harm uut Twente

denk da'k wa wet. in die tied bint se alleen bezig west met slaven. bie die leu bint ful anhangers. gung se d'r nich um dat 'wieven' bint.

(of zoiets. ben qua schrijfstijl een beetje roestig)

manna | 06-04-06 | 19:00

Oeps, ik bedoel dat ik er geen bezwaar tegen heb.

Neuqende Neger | 06-04-06 | 18:59

Ik ben godverdomme geschokt! En kan Bunsschoten niet gewoon genuked worden?

Rest In Privacy | 06-04-06 | 18:58

Ik sta ACHTER deze prediker!

Neuqende Neger | 06-04-06 | 18:57

@Fatwa. Altijd lastig hè, sarcastisch gedoe begrijpen. Snap ik best, hoor. Maar troost je, ik zou jou en je vriendje nog niet met een stok van eenenzeventig meter aan durven/willen raken. Knuffie?

StarSignLeo! | 06-04-06 | 18:57

@Boer Harm uut Twente 06-04-06 @ 18:53

Het neiuwe testemant is een door machtswellustingen herschreven en aangevuld bijeengeraapt boek. Een zuiver antwoord zul je daar niet in vinden, het is iemand zijn eigenbelang die daarin vooropstaat.

Ragnarok | 06-04-06 | 18:56

k*t filmpje

Pie.R | 06-04-06 | 18:55

Ik weet niet precies meer hoe het er stond, maar volgens mij ging Paulus in een bepaalde passage tekeer tegen "knapenschenners". Dit is later geinterpreteerd als "homoseksualiteit mag niet". Volgens mij hielden die knapenschenners zich bezig met het gebruiken van jonge jongens als seksslaaf, en heeft dat dus niets te doen met homoseksualiteit. Misschien dat iemand anders hier het fijne van weet, ik heb geen zin om dat nu precies op te zoeken.

Boer Harm uut Twente | 06-04-06 | 18:53

@garibaldi 06-04-06 @ 18:45

Er zijn inderdaad problemen binnen de kerk. De kerk zelf is echter het grootste probleem.
Stuiptrekkingen van een nepinstituut.

Ragnarok | 06-04-06 | 18:52

@StarSignLeo! ...... hallo ga even ergens anders een meid versieren zeg fo vermaak je met de stijlloze trut die je nu hebt

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:51

Ik heb niet de tijd om alle comments te lezen, maar het hele gedoe gaat voor de duidelijkheid om homoseksualiteit. Homofiel zijn opzich is geen zonde, daar kan iemand ook niets aan veranderen.

McMe | 06-04-06 | 18:50

@Fatwa. Wil je vriend niet meedoen dan?

StarSignLeo! | 06-04-06 | 18:49

@Lara....... je hebt gelijk, hijmoet maar blij zijn dat ie in Nederland leeft, in het midden-oosten hadden ze hem meteen opgehangen........ dat dan weer wel

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:48

@garibaldi

twee zielen....

manna | 06-04-06 | 18:47

wat zielig weer, en dit gebeurd nog steeds in 2006 pppffffff zucht eens diep......! de wereld verandert toch nooit!

lara | 06-04-06 | 18:47

Het is weer lente,Naar het schijnt zijn de lontjes van de mensen dan ook korter!

Neuqende Neger | 06-04-06 | 18:46

@StarSignLeo! .... moet maar niet, wordt mijn vriendje jaloers en dat wil jij niet

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:46

Deze farizeeers kunnen zichzelf wel christenen noemen, maar Jezus zegt geen woord over homoseksualiteit of seksualiteit in het algemeen, ze gaan af op stomme regeltjes uit het OT en misschien nog wat gelul van Paulus ofzo in het NT, maar Jezus staat hier volgens mij ver boven, er zijn belangrijkere dingen op te lossen binnen de kerk volgens mij.

garibaldi | 06-04-06 | 18:45

Dophoff.. of zit ik nou weer heel ver vooruit...

j0shua | 06-04-06 | 18:45

en nu effe serieus:
het oude testament, voor diegenen die hem nooit gelezen hebben, staat vol hem stringente en onvriendelijke dingetjes. je gelooft haast je eigen ogen niet. t'is een opsomming van wat niet mag en hoe je gestraft wordt als je niet volgens deze normen leeft. jezus doorbrak dit door het nieuwe verbond, wat tot uitdrukking komt in het nieuwe testament ('t heet niet voor de lol zo). de twee basisregels, heb god lief en heb je naaste lief, vormen voor dit nieuwe testament het fundament. alle andere regels, inclusief die in het oude testament, zijn hieraan ondergeschikt. je bent m.i. geen christen als je de nevenregels hoger aanslaat. de kerkelijke jongens (mijn inziens staat dit niet gelijk aan christen) moeten hier maar eens over nadenken...

manna | 06-04-06 | 18:44

@Fatwa. Help jij mee dan? Gezellig, saampjes, met z'n tweetjes. Lijkt me heel knus en romantisch.

StarSignLeo! | 06-04-06 | 18:44

Zijn de citaten van crixus er al?

doktersnuggles | 06-04-06 | 18:42

wat een guitige heaumeaus.

Schwein | 06-04-06 | 18:42

@StarSignLeo! ...... leuke meid hé, das dan maar behelpen bij jou thuis ;-)

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:41

@Lucas. Lekker wijf man, jij weet ze wel uit te zoeken. Of ging het filmpje niet om die MILF?

StarSignLeo! | 06-04-06 | 18:39

@Kuffar Rex ......... eer aan zichzelf gehouden misschien?

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:38

@crixus

Ben je druk citaten en/of passages te zoeken?

Anyway, I'm waiting...

rosalie | 06-04-06 | 18:36

DO 06 apr 2006 | 14.58
Op eigen verzoek is dominee D. Ophoff van de Vrijgemaakte Gereformeerde kerk van Bunschoten-West voor drie maanden geschorst in verband met het aangaan van een homoseksuele relatie. Ophoff heeft zelf om ontheffing uit het ambt gevraagd in een brief aan de kerkenraad.

Dus OP EIGEN VERZOEK & HEEFT ZELF OM ONTHEFFING UIT HET AMBT GEVRAAGD.

Heisa om niks.

Kuffar Rex | 06-04-06 | 18:36

wat ik nooit begrijp: je kunt je bij allerlei geloofsclubjes aansluiten, waarom kies je er dan precies één die homoseksualiteit afwijst?

griekse | 06-04-06 | 18:36

@Poldertank. Noem jij bruinkruipen beschaving? Ik zou niet weten waaruit de beschaving van Nederland noch bestaat!

stupor mundi | 06-04-06 | 18:27

Ik ben zelf ook christenen, maar gelukkig geen gereformeerde. Die mensen leven net als die extremisten in de middeleeuwen. Geloven letterlijk alles wat in de bijbel staat. haha... En die gast aan het einde van de film mag wel eens vaker in de bijbel lezen.

reade romke | 06-04-06 | 18:25

@manna

haha dacht ik eerst ook :)

broodjeaap | 06-04-06 | 18:24

@crixus 06-04-06 @ 18:11
Ja, dat zijn diegenen met zwarte kousen. Wil niet zeggen dat er geen anderen zijn die geen zwarte kousen dragen, maar dat terzijde.

Ouwe | 06-04-06 | 18:23

"Ik zou de nodige bijbelpassages kunnen citeren waarin Jezus zijn discipelen liefhad en ze zelfs zoende... maar ach, dat zou flauw zijn, toch"?

Nou crixus, kom es op met je citaten..!

rosalie | 06-04-06 | 18:23

@manna............ hahahaha..... tis niet m'n broer zegt Woutertje Boslim....... altijd ontkennen die kneus

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:21

Met zo'n kansloos kerktorentje is het ook geen optie om het voorbeeld van andere fundi's te volgen.

Jan Passant | 06-04-06 | 18:21

(zware neger roggel on) Bunschoten-West (zware neger roggel off)

GodfriedV.Bouillon | 06-04-06 | 18:17

Dat ben ik met Udo Hess eens.
Het is vrij goedkoop om die Bunschoters af te doen als middeleeuws of "uit de tijd", of achterlijk. Maar zij leven net als wij in 2006, en bepalen op hun eigen manier de tijdgeest van 2006.
De opvatting dat homoseksualiteit lekker is, is net zo oud als de opvatting dat het vies is, waarschijnlijk zo oud als de mensheid zelf. Dus wat zijn moderne opvattingen?
Als die mensen een kerkgenootschap willen oprichten op basis van bepaalde geloofsopvattingen is dat hun goed recht. En als je heaumeausensuele gevoelens hebt, is het gewoon niet slim om te gaan werken bij de artikel 31-ers. Hij had zich een hoop gezeik kunnen besparen door predikant te worden bij een kerk met andere opvattingen.

Boer Harm uut Twente | 06-04-06 | 18:17

jezus gristus......... we hebben het hier over Bunschoten off all places, iedereen die daar woont is sowieso niet helemaal zuiver op de graat........ heameausensueel of hetro

Fatwabuster | 06-04-06 | 18:16

Heb het filmpje net bekeken:
1) mooie vrouw in het begin!
2) iedereen vind hem goed maar hij moet wel optyfen?
3) ook in Bunsschoten hebben ze kennelijk een raaskallende wannabecool

rechtselente | 06-04-06 | 18:15

Wat een beschaafd land leven we toch in.

PogingX | 06-04-06 | 18:14

StaatsTV nieuws: "Het evangelie van Judas is af..."
hahahaha...

crixus | 06-04-06 | 18:12

Het is moielijk te verstaan maar vlgs mij zegt ie: "s'n ben'n mot'n d'raf". In ABN is dat zoiets als: "zijn benen moeten er af". Wat het nut daarvan is ontgaat mij echter enigzins.

ElCapitan | 06-04-06 | 18:12

@Ouwe 06-04-06 @ 18:06:
Zijn dat degenen die zwarte kousen dragen of zijn dat weer andere? Het is ook niet meer bij te houden, al die "kleine kutkerkjes elk met hun eigen afscheiding" om met Herman Finkers te spreken.

crixus | 06-04-06 | 18:11

Die gast met dat stuk koper in het oor, mag wel om zijn eigen denken, ?t meiske wordt om het even zelf even besprongen door een lekkere vent.

..Whatever | 06-04-06 | 18:10

@Udo Hess 06-04-06 @ 18:07
Amen to that.

Ouwe | 06-04-06 | 18:09

Mijn laatste bijdrage in deze. Ik snap die grefo's wel. Ze hebben regels, daar hoor je je aan te houden. Dat die man homo is, daar hebben ze geen problemen mee, dat ie er stiekum een relatie op nahoudt dat vinden ze wel vervelend.
@ independ, wil jij soms dat jouw levensvisie, of die van de meerderheid door iedereen overgenomen moet worden? Die mensen hebben toch recht om met elkaar afspraken te maken? Ze doen er toch niemand kwaad mee? Die dominee leerde het die mensen zelf, dat homoseksualiteit een zonde is. Ze leren daar dat je heel respectvol met alle mensen moet omgaan. Die "breek m sien beeenen" jongen, heeft nog niet helemaal begrepen wat ze daar leren.

Udo Hess | 06-04-06 | 18:07

@Boer Harm uut Twente 06-04-06 @ 17:53
Je hebt hier ondertussen als de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Hersteld. Grappenmakers...

Ouwe | 06-04-06 | 18:06

Religie...

Harige Bangmaker | 06-04-06 | 18:06

Sorry Lizart ik kan daar niet over beoordelen ken hem niet persoonlijk. Zou me niet verbazen. Vreemd is wel dat dit al de tweede keer is dat hij gesnapt is.

independ | 06-04-06 | 18:06

Hè, waar blijft onze vriend ChristenUnie op zijn waxinelicht over dit verschijnsel te laten schijnen. Zonder polarisatie is geen enkel topic leuk. Kom op hh grefo trollen, wij wachten met smart op jullie gristelijke bijdragen.

crixus | 06-04-06 | 18:05

Hypocriet, want in de bijbel staat dat je niet mag discrimineren en dat je elkaar lief moet hebben.
Maar zoals vele geloven zijn ze hypocriet en alles behalve christelijk gezind.

Jahova, Pinkster, Gereformeerd, Moslim allemaal leipe shit en zeker niet met het ding bezig waar geloof voor staat .... liefde.
AMEN

teChris | 06-04-06 | 18:04

Het zijn ook net moslims, die christenen

Urtyp | 06-04-06 | 18:03

wat een lomp ventje is dat zeg op tlaatst. beter breekt ie zelf zn pootjes
die zwaargelovige christenen zijn zo vreselijk hypocriet. vind dat echt belachelijk zoals zij zich soms gedragen

precisiebommetje | 06-04-06 | 18:03

@Udo Hess
Vrijgemaakten zijn niet de lichtste vorm van gereformeerdheid. De Vrijgemaakten zijn vrij streng in de leer.
Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Gereformeerde_Ke...

Boer Harm uut Twente | 06-04-06 | 18:02

independ 06-04-06 @ 17:53

Maar hij heeft zelf om die vernedering gevraagd. Misschien vindt hij dat héél lekker dat nu de ouderlingen en de kerkgemeenschap op hem neerkijken.
Als die man niks had gezegd en hij had zijn relatie zéér low-profile gehouden waren ze niks aan de weet gekomen. Of is er sprake geweest van een relatie waarbij de partner hem zou gaan verlinken en hij de eer aan zichzelf heeft gehouden?

Lizart777 | 06-04-06 | 18:01

@ udo Hess
Dat was geen stratenmaker maar een van de prominenten in Bunschoten, in zo'n inteeld dorp zie je er al gauw wat simpel uit.

dam-dame | 06-04-06 | 18:00

Vodianova 06-04-06 @ 17:56 Ik had het niet beter kunnen verwoorden, dit is precies wat ik bedoel. Als dit vanuit een ander geloof kwam was het nu al oorlog.

independ | 06-04-06 | 18:00

Ach die Grevo's leven nog in 1680, kunnen ze ook nix aan doen. De moderne beschaving heeft ze nog niet bereikt. Die mensen zijn zo ver afgedwaalt in sprookjesland, waarschijnlijk zal de beschaving ze nooit bereiken!

Poldertank | 06-04-06 | 18:00

die site is echt Firefox-proof......

wozke | 06-04-06 | 18:00

Boer Harm, laat je nakijken. De vrijgemaakten zijn na de PKN de "lichtste" vorm van gereformeerdheid. Het "nieuws" is al een week oud. Dus waarom Lucasdeslinkselul, hier nu weer over moet beginnen..... Oh, het is natuurlijk omdat het gristenen zijn.
Maar wat is nou zo shockerend? Dat ie ontslag heeft genomen, of omdat een of andere stratenmaker zijn poten wil breken?

Udo Hess | 06-04-06 | 17:58

@BH uut Twente
Nou begrijp ik na al die jaren waarom bij ons int deurp de pastorrenmansen dagelijks van torentjes wisselen..

JudgeJuly | 06-04-06 | 17:57

Die hele gemeente Bunskoot'n op inburgeringscursus met dubbel integratieles-rantsoen zett'n.
Heaumeaux dienen toch als volwaardige inwoners te worden behandeld en gerespecteerd in dit land?
T spiet mie donders, maar die haatzaaiende gristelijke el-moumni's dr ook uut dan maar hehe
Heaumeaufobie dat kenne wie hier nie...

Vodianova | 06-04-06 | 17:56

eauverigens, wederom een hielariese google-ad

rechtselente | 06-04-06 | 17:56

dam-dame @ Laat busch eens een van zijn nieuwe atoom wapentjes op Bunschoten uitproberen.
Wat een achterlijk volk woont daar.

Hahaha .. Laat busch dan wel effe zeggen wanneer hij dat doet :P

JDeV | 06-04-06 | 17:56

Uit het kerkrecht (letterlijk):"Als ernstige zonden die grond zijn voorschorsing of afzetting van ambtsdragers, moeten in het bijzonder genoemd worden: (..)openlijke scheurmakerij, (..)of het zich indringen in het dienstwerk van een ander", zie artikel 80 www.kerkrecht.nl/main.asp?pagetype=artikel&am...

Fallus | 06-04-06 | 17:55

*wannabecoolmode aan*

vieze vriend van Pim

*wannabecoolmode weer uit*

rechtselente | 06-04-06 | 17:55

"zóóóóó min" TV. die laatste gast represent wel ff :)

fl0ppy | 06-04-06 | 17:54

Ok homosexueel is not done volgens de bijbel, dat is waar maar dan hoeft die man toch niet zo in het openbaar te hoeven worden vernederd? Wie zijn wij om hem dan te veroordelen?

independ | 06-04-06 | 17:53

Laat busch eens een van zijn nieuwe atoom wapentjes op Bunschoten uitproberen.
Wat een achterlijk volk woont daar.

dam-dame | 06-04-06 | 17:53

Bij sommige PKN-kerken mag het wel. Gewoon opstappen naar een andere kerk, zou ik zeggen. Gereformeerd Vrijgemaakt is zowat het strengste wat er is. Die noemen zich vrijgemaakt omdat ze zich hebben vrijgemaakt van de goddeloze gewone gereformeerden die ze niet streng genoeg in de leer vonden.

Boer Harm uut Twente | 06-04-06 | 17:53

Ik zou de nodige bijbelpassages kunnen citeren waarin Jezus zijn discipelen liefhad en ze zelfs zoende... maar ach, dat zou flauw zijn, toch?

crixus | 06-04-06 | 17:52

Dirk OpDreef is de King of Relisex!

JudgeJuly | 06-04-06 | 17:51

'Het kwaad straft zichzelf?'
Maar wat istie nou; homofiel of homoseksueel? Homofielie is namelijk geen zonde volgens die Biebel :).

Ouwe | 06-04-06 | 17:51

Hij heeft zelf gevraagd om gestraft te worden? Straf=lekker?

Lizart777 | 06-04-06 | 17:50

Lekker boeiend. Sex in de kerk. Is zooooo ....

doktersnuggles | 06-04-06 | 17:49

de poten van een poot?

Fallus | 06-04-06 | 17:48

Volgens de bijbel is homosexualiteit gewoon not done. Dus....

Eagle_Eye | 06-04-06 | 17:48

ook nog ergens een gastenboek ?

Andreas B. | 06-04-06 | 17:48

Ik dacht dat NL zo tolerant was? Als hij stiekem kinderen uitwoonde zou ik het nog wel kunnen begrijpen. zielig gewoon dit.

independ | 06-04-06 | 17:47

breek 'm z'n lul, da's effectiever lijkt me.

The Hedge | 06-04-06 | 17:46

mensen dat is allang bekent.....
Denk al sinds maandag ofzooo...

JDeV | 06-04-06 | 17:46

Of Breek `m z`n arm`n

BrEeZaH bOy | 06-04-06 | 17:43

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen