Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verdonk: "Ik doe wat ik zeg"

Ik denk 30-0 Rita Verdonk is eigenlijk zoals GeenStijl. Of je loopt er mee weg, of het moet dood. Een tussenweg is er niet. Even wat peilingen dan maar: Professor Zonnebloem legt het dik af tegen zijn tegenstrever Verdonk. Laatstgenoemde kan rekenen op 40 procent van de stemmen, terwijl Rutte niet verder komt dan 33 procent. Exit Mark dus, want sinds Rita heeft laten weten een kabinet met de PvdA niet uit te sluiten, heeft zij Wouter ook nog eens op haar hand. Voeg daarbij de verlagingen van de belastingen en de vermindering van het aantal regels voor bedrijven en burgers. Of neem het loonstrookje van burgers. “Als de economie verbetert, dan moet je ook direct aan het eind van de maand zien hoe dat op het salaris uitwerkt.” Ja, de VVD moet weer een echte volkspartij worden. “Ik ben er voor iedereen. Ik ben voor heldere uitspraken, afspraak is afspraak bij mij en ik doe wat ik zeg.” Wellicht een ideetje, Rita, om dat Mediapark vlak voor de verkiezingen even links te laten liggen… Update: Goed. We kunnen straks dus weer lachen om onze maandelijkse belediging loonstrookjes. Of nee, laten we dat nu al doen met het loonstrookje van een Utrechtse pliesieagent. Lang leve Limewire en de shared folders.

Reaguursels

Inloggen

Geert Dales (burgermeester van leeuwarden) mogelijk wel www.telegraaf.nl/binnenland/36690491/_...
Die Willibrord is nog saaier dan Mat Herben. Ik had het normaler gevonden dat Veenendaal toegeeft dat ze het toch niet zal redden. Straks gaan alle twijfelaars op haar stemmen :b Daar worden de verkiezingen niet echt interessanter van.

Birds Eye | 06-04-06 | 21:38

Die <a href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Willibrord_van_Beek">Willibrord</a> stelt zich op het laatste moment als huidig fractieveurzetter toch ook nog wel qualitate qua kandidaat naast Veenendaal, Rutte en Verdonk. Waar twee honden vechten om één been ...

dedalus | 06-04-06 | 20:38

@uithetoosten
Nijmegen zeker

Birds Eye | 06-04-06 | 16:41

@Ksi-Ziks 10:02
Mee eens. Daaraan toegevoegd:
De afgelopen weken worden van de VVD weer uitgerekend vaak de lulleaux uitgenodigd om hun mening te geven, zowel op tv als radio. Dan bedoel ik vooral de miskleun top 3:
3. Bas Eenhoorn (voormalig partijvoorzitter die 'Jip en Janneke' taal wilde inzetten, omdat hij volhardend incapabel was de kiezer te begrijpen)
2. Hans Dijkstal (voormalig aanvoerder die daar nog intrapte ook en na de gemeenteraad verkiezingen van 2002 als een achterlijke zeaul futloos ging zitten pruilen)
1. Frans Weisglas (dat die onder het zemelen nooit eens spontaan is beginnen te janken, verwondert mij nog steeds)
Die zijn dan ineens prominent, terwijl juist dan de twee eminences grises (Bolkenstein en Wiegel) wel positiefs te melden zouden hebben, als ze daarom gevraagd werden. Als...

Birds Eye | 06-04-06 | 16:37

Ik denk dat het allemaal voor de VVD slecht gaat uitpakken. Krijgen we straks weer zo'n PvdA-kabinet die niets wil aanpakken, ondernemertje gaat pesten etc.

matahari | 06-04-06 | 16:32

Ik vind het eigenlijk wat aan de lage kant, jullie?
Of moet het even omgerekend naar guldens

sandersch | 06-04-06 | 14:00

hehehehe de reincarnatie van pim ! stond haar goed die makeup !

Draaitafel Demagoog | 06-04-06 | 13:57

Wat zal die AJ vdr Laan zich ge-geenstijlt voelen: doet dan toch ook eens je best met tippexen - doe dan ook maar eens een inzamelingsactie GS-stijl - allemaal een centje overmaken - of een klikje doen oid.
Heeft meneer oom Agent ook eens een extra zakcentje.

Moet je eens goed lezen: dit is een salarisstrookje waar nog een GRATIFICATIE bij zit ook nog.

Rita: Ik doe wat ik zeg - of liever: Doe wat ik zeg. ja mevrouw.

DHZ'er | 06-04-06 | 13:16

Deze tante doet wat ze gegt, zegt ze.
Ze laat het gepeupel nu ook weten dat ze altijd recht door zee gaat.
Jammer dat ze daarbij niet vermeldt hoeveel keer ze van zee verandert.

uithetoosten | 06-04-06 | 12:21

Ik ben me kapot geschrokken van dat loonstrookje.
Dit is dus een diender met flink wat dienstjaren, een ervaren smeris dus.
En dan bij nacht en ontij, in het weekend, met kerstmis en op sinterklaasavond verrot gescholden worden?
Beschoten worden?
Bedreigd worden?
Van de weg af gereden terwijl hij zijn werk staat te doen?
Shit! Voor dat salaris ging ik ook alleen maar foutparkeerders bekeuren hoor!
-
Ik heb standaard honderden euro's meer per maand en niemand die me uitscheld, haat of dood wil maken.
Ga ik ff aan de hand van onze overwerkregeling feestdagen en weekendwerk meerekenen in een fictief politierooster dan heb ik zo'n DUIZEND euro meer per maand.
-
Neuh, if you pay peanuts you get monkeys, geen wonder dat niemand te spreken is over de politie, niemand met een greintje hersens gaat accoord met een dergelijke arbeid/beloning verhouding, alleen een machtsgeile gefrustreerde imbiciel gaat voor dat geld zo'n gevaarlijk beroep uitoefenen.

Jim Beam | 06-04-06 | 11:12

Ik vrees dat Rita nog veel moet leren, haar tegenstanders zijn immers niet de ledepoppen bij de linkse politici maar zij zitten allemaal bij de media en zijn allen links tot extreem links georienteerd. Alle presentatoren hebben ervaring met de Rode Hoed methode en gebruiken die dan ook telkenmale en zelfs bij het kleinste straat- of spontane interview.

De Rode Hoed methode (genoemd naar een politiek VARA programma) betekend dat bv met kontol Bos allen vragen ruim van te voren breeduit doorgesproken (Mr/Mevr. ledepop als ik dat vraag dan MOET je DAT zeggen en dan vraag ik dat en dan zeg jij DAT en dan vraag ik, enz). Er wordt geprobeerd om uitsluitend die vragen aan de linkse politici te stellen die zij in het verleden al vlot beantwoord hebben.

De Fortuijn methode was dat Fortuijn zich absoluut niets aantrok van de door de vragensteller uitgestippelde vragenlijn, geen antwoord gaf op vragen die duidelijk een voorgekookt inkopertje waren voor linkse politici en zelf telkens aan de vragensteller vragen stelde die verband hielden met zijn vakbekwaamheid en integriteit als journalist als hij/zij ook maar enigzins blijk gaf van onprofessionele vooringenomenheid.

Het links journalistiek geteisem had met recht een bloedhekel aan Fortuijn, immers hij wist als voormalig socialist en mediadeskundige precies wat de reikwijdte van de vraag zou kunnen zijn, de volgende vraag en het doel van de vraag. Hij liet met zijn vlotte met kritische babbel het geteisem telkens achter hem aan lopen, evenals de linkse politici die door de vragenstellers telenmale zeer onprofessioneel in bescherming genomen werden als waren zij hersendode zombies.

Omdat de presentator het waarheidsgetrouw voorbespreken uitsluitend met hun linkse vrienden doet en of zelfs de rechtse vijand met de verkeerde lijst met vragen geeft, ontstaat het bij het publiek de idee dat Rita niet uit haar woorden komt en niet terzake kundig is. Daar is het geteisem het ook om te doen. Ook een training door mediadeskundigen kan daar niet veel aan veranderen als je niet de juiste karaktereigenschappen hebt.

De brutaliteit om te zeggen dat ik (Rita) wel uw gast ben maar u (de presentator) zich gedraagd als een vooringenomen klootzak, zit volgens mij niet in Rita gebakken. Een harde campagne veronderstelt immers dat er met stront gegooid wordt en er is bij kontol Bos, als wajangpop van de media, veel stront te halen waarmee hij tot de grond toe afgebrand kan worden maar ze moet het wel durven gebruiken.

Ik heb niet de indruk dat Rita die capaciteiten heeft of in staat zal zijn om die snel te ontwikkelen, ze is gewoon veel te lang werkzaam geweest in een beschermde omgeving en vertrouwd erop dat haar medewerkers bv wel een andere politieke visie hebben maar wel loyaal zullen zijn aan haar als minister. Ze is nu nog veel te naief en veel te lief voor de media.

Daarnaast heeft ze een gezin en het links journalistieke geteisem zal niet schromen om in verdekte en academische termen oproepen te doen aan het linkse werkschuwe tuig om haar en haar gezin erstig lastig te vallen en desnoods te moorden.

Als Rita doorzet, dan zal ze beslist haar naiviteit moeten afleggen en zich realiseren dat er ook in de VVD krachten aanwezig zijn die aan haar stoelpoten zagen en ook daar zal ze korte metten mee moeten maken door onmiddelijk de loyaliteit vraag te stellen. Bij de linkse kerk heerst er altijd al kadaverdicipline, er worden dan ook zoveel als mogelijk politici aangesteld die hun feitelijke hersendoodheid enigzins kunnen verbergen of deze eigenschap als een persoonlijke kwaliteit zien.

Ksi-Ziks | 06-04-06 | 10:02

"Ik heb overal een mening over, maar die ga ik nu niet met u delen."
was ook weer zo'n sterk inhoudelijk argument, maar het maakt den medemensch die dringend behoefte heeft aan een Echte Leider natuurlijk allemaal niet zo veel uit wat ze allemaal uitkraamt.

Zeurders | 06-04-06 | 09:50

Exit VVD

Simpel | 06-04-06 | 04:48

grappig dat de politie een P2P proggie gebruikt, zal zeker beroepsmatig zijn, om illigale downloads te traceren.

En dan zelf je armietige salaris laten zien. Nu weet je zeker dat je uitgelachen wordt op straat, 1 ding is zeker, een postbode en een conducteur verdienen meer, zijn een stuk veiliger. :D

DeeDee | 06-04-06 | 02:23

Kan die zelfingenomen trut nou echt niks zelf verzinnen?
Het is trouwens onacceptabel dat ze tijd gaat besteden aan een lijsttrekkerscampagne; ze zit in de regering en dient ook gewoon te werken voor haar centen

nuckin*futs | 06-04-06 | 00:45

Lol ik heb die knol net op tv gezien.
-"Ik ga voor de inhoud!"
'Wat vindt u hier-en-hier van?'
"Ja hoor eens, ik had wel tweehonderd A4tjes kunnen meebrengen met allerlei dingen op. Daar heb ik niet voor gekozen!"
Erg inhoudelijk is dat.

veest van pim | 06-04-06 | 00:41

Rita Fordonk.....
Oeps, als dat maar goed afloopt!

HaKar | 06-04-06 | 00:39

En jawel hoor! Kai van de Linde is de campagnemanager. Had ik al voorspeld.
Haitske mag het kopieerapparaat bedienen.
Een garantie voor succes

squire | 06-04-06 | 00:16

@lenny: snel een dweil eronder dan (sorry, "loopt uit"=Belgs voor 'lekt')

veest van pim | 05-04-06 | 23:43

Hihhaaa Rita loopt uit !! owhh wat zullen de opa's bij BVD zuur zijn strakkies :-)) STEM allemaal nog ff op Rita, www.bvd.tv

lenny | 05-04-06 | 23:25

Hehheh, net stond Kabouter Bos op 45 en Rita op 30%, nu al een nek aan nek race !! Balkellende kan het stokje nu al beter aan Camiel Eurlings geven, dit worden nl. 15 ztels voor de christenen voorspel ik....

lenny | 05-04-06 | 23:24

Onderbuik 05-04-06 @ 23:09
De Telegraaf heeft uitgebreid de tijd en het woord gekregen om de nieuwe kandidaat te steunen.

gevallenverstand | 05-04-06 | 23:17

FF stemmen op Rita www.bvd.tv

De volgende minister-president van Nederland is:
Balkenende
Bos
Verdonk

2amazing | 05-04-06 | 23:15

OK nog een keer (het leeft in het land van vandaag meer dan hier) 'Links heeft, met zo'n vijand, geen vrienden nodig.'

gevallenverstand | 05-04-06 | 23:13

@Atlantis
haar beleid? welk beleid? ze roept voortdurend dat het niet haar beleid is maar het "slechts"uitvoert.
Kijkend naar de manier waarop ze dat doet kun je slechts constateren dat ze dat beneden alle peil doet. Totaal geen zicht op wat haar ambtelijk apparaat doet, de kamer daardoor keer op keer onjuist informeren, en niet in staat zijn om grip te krijgen op haar ambtenaren. Dat is haar direct en rechtstreeks aan te rekenen omdat het als minister haar verantwoordelijkheid is. Kortom: ze faalt op alle fronten en kan slechts steunen op die mensen die van borreltafelpraat over allochtonen houden en het stoer vinden om lekker mee te brallen. Dat zij als VVD-er en lid van dit kabinet verantwoordelijk en medeplichtig is aan alles wat je op dit moment niet vindt deugen (kijk nog maar es naar je loonstrook) heeft die fanclub nog niet eens door. Triest!

prrrrrozac | 05-04-06 | 23:10

ik zag net bij nova een allochtoon zitten die uit wist te brengen dat hij Verdonk niet tot een fasciste rekende. Dat is een pak van mijn hart. Ik krijg altijd last van jeuk als ik nova kijk, alsof ik naar het persburo Tass van de USSR zit te luisteren... getver.

Onderbuik | 05-04-06 | 23:09

@Atlantis-95 05-04-06 @ 21:18
Verdonk gebruikt de Fortuyn methode?Nu ben ik zowel van Verdonk als van Fortuyn allerminst een aanhanger, maar deze vergelijking gaat echt niet op.
Ten eerste was Fortuyn zo filantropisch en realistisch om in te zien dat het inhumaan zou zijn de huidige 26 000 asielzoekers uit te zetten.Hij wilde dan ook een streng nieuw asielbeleid maar de asielzoekers die hier onder het oude systeem waren binnengekomen wilde hij een verblijfsvergunning geven.
Ten tweede heb ik vanavond op het journaal Verdonk zien spreken in de RAI.Waar Fortuyn een meester in het speechen was ,een zekere charme had en zeker heel charismatisch was vond ik Verdonk een houten klaas die haar tekst nog slechter voorlas dan een acteur in GTST.
En nu ga ik weer naar Barca -Benfica kijken

LoudAndProud | 05-04-06 | 21:49

@Atlantis: er lopen hier geen personen rond, alleen pixels. Als je een beleidspersoon die zijn ministeriële verantwoordelijkheid ontvlucht moet verdedigen met 'dat overzicht kon zij helemaal niet hebben' (-"Oh nee? Waarom dan niet?"), laat de mensen die Rita niks vinden dan gewoon hun mening schrijven en werk wat harder aan je verdediging. Dan kun je de Rita-critici overtuigen en hoef je ze niet in krom Nederlands aan te vallen. -auto-edit: hoog tijd voor m'n Red Bull-Xanaxje maar weer -

veest van pim | 05-04-06 | 21:35

Betreffende het lachen over dat loonstrookje waar van de 3200 Euro waar 1600 van over blijft. Dat strookje is wel inclusief een eenmalige eindejaars uitkering van 255 Euro (bruto). Dus normaal ontvangt hij zonder toeslagen rond 1500 Euro (~110 Euro belasting over 200 bruto). Maar lachen of niet, dezelfde getallen zijn herkenbaar als ik er +280 netto bij optel. En van die belasting wordt je niet vrolijk, en veel keuze op de huizenmarkt heb ik nog steeds niet (en voor een kippenhok bedank ik).

Atlantis-95 | 05-04-06 | 21:29

@knuffelpoes
wishfull thinking, maar ik denk niet dat je gelijk zult hebben

Birds Eye | 05-04-06 | 21:20

Het staat me niet aan dat Rita de P.Fortuyn methode gebruikte. Echter is en blijft ze mijn nummer 1 ongeacht wat er gebeurd en wat er nog gaat gebeuren! Zij heeft met haar beleid waargemaakt, wat ze aan het begin van haar termijn beloofde. En als er dan personen hier rondlopen die het hebben over het foutief inlichten van de kamer.... wel, dat overzicht kan ze helemaal niet hebben. Ze kan en moet alleen delegeren en alleen de lijn uitzetten. Dat in tegenstelling tot Rutten die die komt met de tselling dat hij meer ervaring heeft. Bullshit! Dat wat een moeilijke post was, waar niks mee te beginnen was, dat heeft ze zeer efficient aangepakt. Bekijk de toestroom asielzoekers voorheen en momenteel maar eens. Puik stukje werk.

Maar tergkomende op de Fortuyn methode. Hier ben ik van mening dat ze eigenlijk zou moeten aangeven met een aantal voorbeelden hoe ze bepaalde onderwerpen wil aanpakken. Kijk, je kunt stellen wat je wilt. Zij is daadkrachtig, voert uit wat ze zegt.

Maar wanneer krijgen we nu de onderzoeken waarin bekeken wordt welke minister van welke partij 'wat' voor elkaar heeft gekregen en waar dit in de praktijk tot geresulteerd heeft. Ik ben nieuwschierig naar de resultaten!

Atlantis-95 | 05-04-06 | 21:18

Rita lijsttrekker, dat wordt lachen. Alleen het gezeik en geziek nu al wordt de doodsteek voor de VVD de komende verkiezingen. Alleen zeelfverklaarde pim-liefhebbers zullen op haar stemmen. Ik voorspel gouden tijden voor D66.

knuffelpoes | 05-04-06 | 21:03

Als de lonen van de Polen & Nederlanders gelijk zouden zijn?en alle andere mensen die Nederland komen bevolken????

Attila23 | 05-04-06 | 20:59

Vorige week: ik doe het niet
Vandaag: ik doe wat ik zeg ...
dus doe ik het
Wat je zegt ben je zelf,
Beginnende Alzheimer? Of Pieck?
Geenft nix het volk vindt het heerlijk.

cloggie42 | 05-04-06 | 20:46

@Lara;
Sowieso grenzen eens dicht voor heel europa, terug naar 10 miljoen inwoners in Nederland, ziekenfonds terug en verplicht werken als je in de bijstandzit en dan extra wat euro's bijverdienen dus werken voor de maatschappij ,er ligt werk genoeg. En koningshuis afschaffen, dat zijn de grootste bijstandtrekkers.

Hier had ik het over, ben het rorend met je eens, als ik dat tenminste mag als linkse rakker ;)

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 20:16

@LoudAndProud
I Accept. Als ze er zelf voor sparen, mag het om mij. Maar niet uit de aow.

Birds Eye | 05-04-06 | 20:00

Frits Wester vond Rita tegenvallen. Waar is hij bang voor? Dat ze echt de lijsttrekker van de VVD wordt?
Wel een korte carrière voor Pastors zo in de landelijke politiek. Dit wil nu al opgeven. Incasseert het ene naar het andere verlies dit jaar.

Birds Eye | 05-04-06 | 19:58

@Birds Eye 05-04-06 @ 19:47
Ik geloof dat je niets begrepen heb van wat ik schreef, of misschien ben ik wel heel onduidelijk geweest.
Wat ik bedoelde te zeggen was: we kunnen wel zeuren om de belasting die we moeten betalen ,mar dankzij de belasting .. en dan volgt o.a "hebben we vanaf onze 60e een pensioen".
Ikzelf hoop dat ik tot ver voorbij mijn 65 e kan blijven doen wat ik nu doe, maar gun het mensen die na een leven hard werken mt hun 60e willen stoppen.

LoudAndProud | 05-04-06 | 19:56

@ LoudAndProud
Je geeft aan dat je niet langer dan je 60ste wilt werken, terwijl de ouders en de kinderen van de babyboom dat wel moeten. Als de pensioenleeftijd zo laag blijft, zullen de kinderen van nu zelfs nog langer dan hun 65ste moeten werken, terwijl die penioeners dat nu nog gewoon zelf bij elkaar kunnen verdienen door er gewoon voor te werken. Je laat je kind niet tot z?n 68ste/70ste werken omdat je zelf maar tot je 60ste wilt werken. Zoiets doe je niet, laat staan dat je er voor wilt pleiten.

Birds Eye | 05-04-06 | 19:47

laten wij het als slimste volkje van Europa eens over Politiek gaan hebben en nu eens niet naast onze schoenen gaan lopen.....

Attila23 | 05-04-06 | 19:46

Hoezeer Rita ook mag opkrassen etc. etc...... Het zijn bijna altijd vrouwen die in die schopstoelfuncties gezet worden. Moet je maar eens opletten. Politieke die-hards (L&R)hebben nooit eens een controversiele portefeuille. Verder lijkt het me niet dat iemand Verdonk naar het leven zou staan.

gevallenverstand | 05-04-06 | 19:27

Maakt rechts of links nog uit... is wat ik bedoel...

Attila23 | 05-04-06 | 19:23

Heb je verloren met de verkiezingen en rammelt je beleid? Maak nieuw nieuws! Wie maalt er nu om resultaat? De pers halen! Leve Janneke (van Jip) Beter nog, maak 2 keer nieuws en ga dan met elkaar vechten!

gevallenverstand | 05-04-06 | 19:17

@Attila23 05-04-06 @ 18:48
En waarom wordt elke discussie over integratie en/of allochtonen altijd weer op rechts/links toegesneden?
Alsof er geen rechtse mensen zijn die tegen Ritas harde opstelling zijn ,en alsof er geen linkse mensen zijn die haar beleid juist toejuichen?

LoudAndProud | 05-04-06 | 19:11

@Chiant 05-04-06 @ 18:39
Natuurlijk ken ik ook mensen die misbruik maken van het verzorgindssysteem.
Maar echt, ik kan me er niet zo druk om maken.Want uiteindelijk komt er veel meer goeds,dan kwaads uit.
We hebben naar mijn idee het beste systeem van de wereld waarbij niemand ooit aan zijn/haar lot over gelaten wordt als er iets mis gaat.Daar hebben onze ouders en grootouders hard voor gevochten en ik zou het vreselijk vinden als dat wordt afgebroken.
Dat betekent niet dat ik misbruik goedkeur: integendeel.Maar rigoreuze belastingverlaging,met als gevolge hevige bezuinigingen en sociale afbraak is de baby met het badwater weggooien.
@Birds Eye 05-04-06 @ 18:42
Ik heb je stukje 3x gelezen en ik begrijp nog steeds niet helemaal wat je me duidelijk probeert te maken, behalve dat je vader en jij een bloedhekel aan me hebben.
waar ik op doelde is het pre-pensioen, en de discussie of die al dan niet afgeschaft moet worden.
En wat bedoelde jij?

LoudAndProud | 05-04-06 | 19:09

Uit de gond van mijn hart; Ik heb nog nooit zulk een dom politiek betoog gezien. (En dat met de styliste van Bridget...)
Veest: lol!

gevallenverstand | 05-04-06 | 19:08

A.C.A.B...

Attila23 | 05-04-06 | 19:05

Nee, ik ben een mensch!!!!

Attila23 | 05-04-06 | 18:56

Hellsmurfje 05-04-06 @ 13:16
ligt aan je leeftijd natuurlijk deze is vast al wat ouder en heeft dus dienstjaren :) Wil je trouwens dat werk doen als plesieagent? voor dat salaris? je uit laten schelden, bedreigd worden of doodgeschoten?

lara | 05-04-06 | 18:55

Yeeaah Right, No Way 05-04-06 @ 16:59

waar heb jij het over? te veel wiet gerookt or what?

ps Atilla ben een grolsch drinker natuurlijk of een glaasje wijn ook lekker:)

lara | 05-04-06 | 18:52

mensen waren het eerst niet eens met rechts... daarna wel... en nu lijkt het merendeel weer naar links te zwalken....

Attila23 | 05-04-06 | 18:48

Mensen, kinders, kijk nou toch eens goed naar die Verdonk. Zit ze Rutte af te zeiken, dan 'hoort dat erbij', zegt Rutte daar wat van, hoort het er ineens niet bij? Enneuh, hoorde spandoekjes hangen dan ook niet bij het debat?
AHA op de post van Verdonk, dat zie ik als buur Belg wel zitten. Dat kind heeft het zo moeilijk om afstand en neutraliteit in acht te nemen, dat ze binnen de kortste keren, na een omweg bij het RIAGG/GGD (de Tara-Singh Varma-fietsroute zeg maar) weer in d'r regisseursstoeltje zit, waar ze zo veel mag bij elkaar lullen als ze maar wil. Maar Verdonk als MP? In één keer een bak Westvleteren kunnen wegzetten is echt niet genoeg om een goeie MP te zijn.

veest van pim | 05-04-06 | 18:46

Nou een kabinetje met wouter is zo slecht nog niet, denk

Suspension Goose | 05-04-06 | 18:45

extreme gast in 1940?

Attila23 | 05-04-06 | 18:44

AH... zijn dat niet de initialen van een e

Attila23 | 05-04-06 | 18:43

LoudAndProud 18:31 "En vanaf je 60e (tenzij de VVD de verkiezingen wint) tot je dood krijg je een pensioen."

Er gaan mensen met pensioen van wie hun ouders tot hun 65ste werkten en hun kinderen minimaal tot hun 65ste moeten werken. Vind jij het een verworvenheid dat er mensen zijn die dit over hun hart kunnen krijgen?
Ze gingen zelfs met 100.000en naar de dam om de toekomst van hun eigen kinderen niet te hoeven ondersteunen! Het is een schande ! ! !
Mijn vader zou zoiets nooit over z'n hart kunnen krijgen en zou net als mij een gigahekel hebben aan mensen zoals jij. Zuigert!

Birds Eye | 05-04-06 | 18:42

@LoudAndProud @18:22
Allemaal waar wat je zegt en er zal ook niemand zijn die er bezwaar tegen heeft om daarvoor belastingen te betalen. Maar weet je wie het nou verpesten voor de rest?
- Als je gezopen hebt meld je je gewoon ziek, als je geen zin hebt om te werken verzin je gewoon een kwaal, als je toch moet werken gooi je er gewoon met de pet naar dan word je vanzelf weer ontslagen en krijg je een uitkering. En als je te druk bent met feesten tijdens je studie, dan doe je er toch gewoon een jaar of twee à drie langer over met studiebeurs?-
Daarmee wil ik dus niet insinueren dat alle personen in deze situatie zo is, maar als je eerlijk bent moet je toegeven dat iedereen in zijn omgeving wel enkele lieden kent die onterecht parasiteren op de welvaartsstaat. Ik ken er in ieder geval diversen en het kwalijke is dat zij het verpesten voor diegenen die daadwerkelijk hulp behoeven.
-
Die laatste omperking over pensioen vanaf je 60e zal ik even laten rusten. Iets met vergrijzing enzo, heeft niets met VVD te maken.

Chiant | 05-04-06 | 18:39

Link werkt niet: waarschijnlijk al opgekocht door kaalkopjes. Deze doet het wel: www.jmdedecker.com

veest van pim | 05-04-06 | 18:36

'Ik doe wat ik zeg' is een slogan die al drie jaar geleden is bedacht door een Hollandse copywriter en daarna voor een kruiwagen Euri verkocht aan een dommige Vlaamse ultra-liberaal: www.jeanmariededecker.be .
Doe's af door de zijdeur, Rita!

veest van pim | 05-04-06 | 18:34

Zeuren over hoge belastingen is in dit land net zo gebruikelijk als zeuren over het slechte weer.
Bedenk je echter ook eens een keer wat je daar voor terugkrijgt: als je ziek wordt kun je uitzieken, als je helemaal niet beter wordt kom je niet van honger om, ook als je je baan onverhoops mocht verliezen betekent dat niet dat armoede je ten deel valt.Je kinderen kunnen naar school, en kunnen studeren.is er geen geld voor studeren,dan ontvangen ze een beurs.
En vanaf je 60e (tenzij de VVD de verkiezingen wint) tot je dood krijg je een pensioen.

LoudAndProud | 05-04-06 | 18:22

Ik zeg Verdonk als Premier en AH op haar post!

exarchos | 05-04-06 | 18:21

@Cyberkookie en @Romanus
Nog meer dingen waar jullie met hetzelfde deugdelijk vooronderzoek en betrouwbare bronvermelding de allochtonen de schuld van kunnen geven?
Even resumeren: ze zijn dus al schuldig voor het grote verschil tussen het bruto en netto salaris dat de brave hardwerkende hollander ontvangt, nietwaar?
Verder nog dingen waar ze schuld aan hebben?De files, het slechte weer, het feit dat Nederland al zo lang geen songfestival heeft gewonnen?

LoudAndProud | 05-04-06 | 18:19

@gevallenverstand
Het gaat er niet om dat Joep Bertrams gelijk heeft, het gaat erom dat de staatstelevisie niet van mijn centen een links kabinet in het zadel helpt.

Birds Eye | 05-04-06 | 18:14

@Lara
heb je mijn biertje?Cheers.

Attila23 | 05-04-06 | 17:38

@CyberKookie 17:17
Een tijdje terug heb ik schriftures gelezen,waarin een schatting werd gemaakt van ongeveer 25 miljard gulden over een periode van 15 tot 20 jaar. De laatste jaren (de grote invasie vond plaats tijdens het eerste kabinet Kok) schijnt dat te liggen rond de 7 a 8 miljard euro per jaar! Of die cijfers ook echt kloppen, weet ik niet, want dat wordt kennelijk niet gepubliceerd. Maar het zou mij niet verbazen.

Romanus | 05-04-06 | 17:26

Net Rita gezien ! Kippevel momentje toen ze die laatste qoute uitsprak...
Ze zag er ook zeer goed uit !! Ik zeg 40 zetels voor de VVD met Rita, 30 voor CDA. 4 voor wilders en 2 voor de Pastor >> komen weer 4 rechtse jaren aan :-) Hiiihaaaaa

lenny | 05-04-06 | 17:22

@ Romanus 05-04-06 @ 17:08

Dat gaat om miljarden, dat wil je niet weten :(

CyberKookie | 05-04-06 | 17:17

Tsja, en die mevrouw uit Africa,die ook deel uitmaakt van de vvd?Als Wiegel afhaakt moet toch iemand die plek vullen?

Attila23 | 05-04-06 | 17:11

@Lara 16:48
Ik vraag mij altijd af, hoeveel van dat verschil tussen netto en bruto nou uitgegeven wordt aan de gevolgen van de multicul.

Romanus | 05-04-06 | 17:08

Zeurders 05-04-06 @ 16:29

Door de regering aangenomen beleid uitvoeren heeft niets te maken met ideën diefstal maar alles met een betrouwbare overheid. Het eigen beleid afkraken zodra je in de oppositie bent, dat heet draaikonterij en dat je vrinden bij de pers je draaikonterij kritiekloos verdedigen, dat heet links journalistiek geteisem.

Geteisem zijn vooral mensen die anderen beroven en terroriseren, dit geteisem ontvangt grote subsidies opdat een pluriform medialandschap in stand gehouden wordt echter zij terroriseren een iedere die het waagt een niet politiek correcte mening te ventileren.

Homofilie is in NL een redelijk aanvaarde gedragsafwijking, echter het leeuwendeel van het PvdAchterlijken electoraat zou nooit op kontol Bos en zijn partij stemmen als hij als homosexueel uit de kast kwam, dus moeten Rita en Mark kontol Bos bij elke gelegenheid vragen waarom hij niet uit de kast komt, immers de kiezer heeft het recht om te weten waarop hij stemt. Een echt objectieve journalist is geen knip voor de neus waard als hij niet telkenmale aan kontol Bos vraagt waarom hij nog steeds niet uit de kast komt.

Tot nu toe heb ik alleen Catherina Keyl hem dat horen vragen en kontol Bos moest lang nadenken voordat hij haar vraag beantwoordde. Gelukkig voor kontol Bos kijkt zijn electoraat niet naar TV MAX.

Ksi-Ziks | 05-04-06 | 17:05

@ gevallenverstand 05-04-06 @ 15:49

Lalalalalalala.
Rita heeft ook geen steun vanuit de VVD nodig, het volk laat het de VVD wel zien, en dan zullen we eens zien waar die partij voor kiest.

CyberKookie | 05-04-06 | 17:03

Als ik,Puur hypotethisch, met velen in dit land,rechts of links stem... Gaan De Partijen met Onze Stemmen lobyen... Pure handjeklap...

Attila23 | 05-04-06 | 17:02

die pliesie agent,, lekkere aftrek :O hoop dat de mijne er niet zo uit komt te zien

04 | 05-04-06 | 17:02

@ neuzel 05-04-06 @ 13:04

Ik denk het ook... Rita = fuckje, 100% :)

CyberKookie | 05-04-06 | 17:01

@lara 05-04-06 @ 16:39
Juist, kunnen we eindelijk eens weer normaal gaan doen hier in dit land.
@Ksi-Ziks 05-04-06 @ 16:47
Een duidelijke blijk van rechtsgeletterdheid, iedereen zinloos onderuithalen omdat zijn/haar mening niet aansluit bij uw wil. U begint een aanval door homosexualiteit in uw betoog te betrekken als ware het een argument om de ander af te slachten en vervolgens gaat u nóg verder door de PvdA leider te vergelijken met een racist pur sang (Adolf Hitler) en een pure communist en moordenaar (Josef Stalin).
En dan bent u ook nog in staat mij te scharen onder incestueus geteisem en NVJ lid ?
Ik had u niet gezegd zo veel prozac ineens te nemen toch?
Verdonk deugd niet, net zo min als elk ander CDA/VVD/D66 politicus, leugenaars en uitvreters zijn het, reden genoeg om niet op één van deze groepen te gaan stemmen in 2007, en wat betreft de Linkse partijen, laat het ze maar eens bewijzen, ook U zal van uw voetstuk komen en toegeven dat het ook anders kan.

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:59

Als ik de discussie goed heb gevolgd maakt het dus niet uit of Rita nou wel of geen lijstrekker van de VVD gaat worden. Ook niet of links of rechts gaat regeren. Het is nu al voor de zoveelste keer bewezen degene die het hardst naar de buitenlanders schreeuwt is de messia? En als die buitenlander terug schreeuwt moet hij gelijk het land uit? Is dit nu de ideale NL?

independ | 05-04-06 | 16:56

Bedrijven zijn er niet voor het welzijn van de werknemers...

Attila23 | 05-04-06 | 16:56

Heeft er iemand het R.I.A.G.G. nodig?ik lees al een paar x; Prozac...

Attila23 | 05-04-06 | 16:51

@Lara,1 bier!Duvel,misschien?i lekkerder dan Heineken... grinnik..

Attila23 | 05-04-06 | 16:48

Dat salarisstrookje is toch om te huilen en pure oplichterij, doe ik ook elke maand als ik mijn strookje zie het verschil tussen netto en bruto. Geen wonder dat die Polen met open armen worden ontvangen.

lara | 05-04-06 | 16:48

Yeeaah Right, No Way 05-04-06 @ 16:22

De NOS heeft bij monde van Laroes ooit beweert dat objectiviteit niet bestaat, dat kwaliteitsjournalistiek per definitie links is en dat hij één van de eersten was die de voor het lidmaatschap verplichte politieke correctheids verklaring van de NVJ onderschreef. Sindsdien zijn de NOS journaaldiensten in handen van een extreemlinkse journalisten bende die elke andere mening smoren of doodzwijgen danwel pas na dagen, als de ergste kritiek is geweest, doorgeven. Politieke manipulatie in optima forma.

Ieder NVJ lid die een politieke mening uitdraagt is tot hersendode gedegradeerd en kan dus straffeloos uit het incestueze geteisem circuit verbannen worden als hij of zij een niet politiek correcte mening uitdraagt, waardoor hij of zij dan ook werkeloos wordt.

U kunt wel beweren dat u niet tot dat hersendode circuit behoort, echter in uw uitingen geeft u geen enkel blijk van het feit dat u het verschil tussen links, rechts en objectief kent. Prozac is voldoende om u uit uw hersendoodheid en lethargie te halen, maar u moet het wel trouw blijven slikken anders verliest het zijn goede werking.

Ksi-Ziks | 05-04-06 | 16:47

en De Lonen gelijk trekken... Van Polen en Nederlanders enz..

Attila23 | 05-04-06 | 16:46

Als wij hier in Holland nou een basis-uitkering ''verdienen''.. Met elk persoon zijn of haar eigen inzet,kan daarbovenop verdienen wat iemand wil.. Dus naar EIGEN inzet...

Attila23 | 05-04-06 | 16:44

ps Attila doe mij maar een biertje

lara | 05-04-06 | 16:41

Nou ik ben nog rechts nog links maar heb nog nooit op de VVD gestemd, maar.......... zie Rita wel zitten, dus heb een dilemma. Kunnen we uberhaupt niet van dat links/rechts denken af, en gewoon het gezonde verstand laten zegevieren? Hoe noem je zo'n kabinet? Sowieso grenzen eens dicht voor heel europa, terug naar 10 miljoen inwoners in Nederland, ziekenfonds terug en verplicht werken als je in de bijstandzit en dan extra wat euro's bijverdienen dus werken voor de maatschappij ,er ligt werk genoeg. En koningshuis afschaffen, dat zijn de grootste bijstandtrekkers. Kan de lijst wel veel langer maken op economisch en sociaal gebied maar dan wordt ik waarschijnlijk gedelete hier op geenstijl

lara | 05-04-06 | 16:39

Volgens mij is hier genoeg normen en waarden-gevoel aan de gang .. dat een kabinet er nog een puntje aan kan Zuigen..

Attila23 | 05-04-06 | 16:38

@Ksi.
Ik vindt het overigens zeer grof dat u de PvdA associeert met Adolf Hitler en Josef Stalin, alleen daarvoor al zou een totale ban verdienen hier op dit forum, maar wacht sorry dat kan natuurlijk helemaal niet, u bent rechts en die worden nooit gebant danwel weggejorist, dat doe je alleen met linkse kritiek die je niet weerleggen kan.

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:34

@Ksi-Ziks 05-04-06 @ 16:24
Euh nee, eerlijk gezegd niet, maar wél een quote van de heren op de voorste rij in de kerk tijdens de begrafenis van wijlen prins Claus, waarin goed naar voren komt wat wordt bedoeld onder normen en waarden, namelijk de stekker uit het kabinet trekken. uit respect voor de overledene hád daarmee gewacht kunnen worden tot na de ter aarde bestelling, dat was heus geen ramp geweest maar had wél laten zien dat je echt respect voor iemend hebt.

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:31

Piet Precies. Er is niets mis met dat artikel in het Parool en als Joep Bertrams laat zien dat brains niet meer naar 0031 komen doordat dat domme mens de grenzen dicht heeft, heeft ie daar groot gelijk in. Overigens zal Rietje ook in conflict komen met het nieuwe VVD program. Dat gaat de grenzen namelijk wijd openen voor mensne die meewerken. Rita voert een achterhaald beleid op een domme manier uit.

gevallenverstand | 05-04-06 | 16:31

Biertje,iemand?

Attila23 | 05-04-06 | 16:29

@Ksi-Ziks: check je feiten: het beleid dat Rita nu uitvoert om de instroom van buitenlanders in te perken is onder Paars II tot stand gekomen, dus niks gejat van JP maar fijn door PvdA en VVD saampjes in mekaar gezet (met wat toejuichingen van D66 van de zijlijn).

Zeurders | 05-04-06 | 16:29

Overigens moet ik nog wél even kwijt dat er weinig normen en waarden zijn doorgedrongen in je hersens Ksi, anders zou je ruimdenkender van aard zijn en moeten weten dat het anno 2006 geen pas geeft af te geven op een homosexueel getinte aanleg danwel andersdenkende. Uw leiders preken het zelf en u bent zelf niet in staat hun woord te volgen, waar zou dát nou heen moeten met UW volk? Respect, normen en waarden, daar wou u toch voor staan toen u koos voo JP en zijn kliek ? laat dat dan ook eens zien in uw discussies en toon een ander hetzelfde respect als u wenst te krijgen, dan ziet de wereld er een stuk gezelliger uit.

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:28

@Ksi-Ziks 16:06
Ik kan een heel eind meegaan in je betoog. Zojuist op de staatsradio daarvan weer een bewijs geleverd: Meneer Kalmthout, zgn alleen wetenschapper, mag wel vrijuit zijn kritiek op het beleid van Verdonk uiten, maar iemand van de VVD (naam niet gehoord) werd afgekapt door de interviewster, want het zou niet over het topic gaan. Nee, want die VVDer wilde van van Kalmthout weten, wat voor nieuw beleid een links kabinet onder Bos dan zou voeren. En maar wijzen naar buitenlanden, waar de media "niet vrij" zijn.

Romanus | 05-04-06 | 16:27

Die pliesie houd ook geen flikkert over, verbaasd me niets dat ze dan maar corrupt worden. Oh wacht, dat staat toch niet op de loonstrook! 1600 netto met die bmw 6 serie? Zegt (bevestigt) genoeg.

ThaTeddy | 05-04-06 | 16:24

Yeeaah Right, No Way 05-04-06 @ 16:13, heb je toevallig een lijstje van programmapunten van de TK verkiezing 2003 van de alochtonenpartij bij de hand waarmee kontol Bos met kracht oppositie gevoerd heeft, die na ampele overweging niet als belachelijke verkiezingsrethoriek door JPB II zijn onderuitgehaald en welke brilliante ideën van kontol Bos heeft JPB II gekaapt zonder kontol Bos daar de credits voor gegeven te hebben?

De oppositievoering door kontol Bos kenmerkt zich vooral door ideënloosheid, draaitollerij en hersendoodheid van de Progressieve voor de Achterbaksheid partij, waar vooral een sterke hang is naar het verleden met hun grote roergangers Adolf en Josef als de machtigste socialisten der aarde.

Ksi-Ziks | 05-04-06 | 16:24

@Ksi-Ziks 05-04-06 @ 16:06
Prozac zou voor u een te licht medicijn zijn vrees ik, u legt voor werkelijk alles de schuld ner bij links terwijl daar geen reden voor is.
Gemaniouleer met geluidsbanden heb ik vanmiddag tijdens het intervieuw niet opgemerkt, evenals ik ook niet heb gemerkt dat de NOS of welk links omroepbolwerk de boel "saboteerde" u lijdt aan een volledig verstoord beeld van de werkelijkheid, u halucineert, én ziet bovendien groene olifantjes (sorry de rose zijn voor Pimmetje) lijkt me duidelijk genoeg dat hier op gronden van medische noodzakelijkheid haldol géén passend medicijn is, opsluiting in een gekkenhuis wél, en daarom verwijs ik u door naar de geestelijke hulpverlening achter gesloten deuren, kan u nog ff lekker genieten van het naar zijn grootje geholpen zorgstelsel dat uwe maatjes zo goed voor u geregeld hebben.

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:22

capo 05-04-06 @ 14:44
De vraag is niet wat je van Wouter vindt (da's wel duidelijk), maar of ons olifantje in de porceleinkast Rita wel geschikt is als lijsttrekker. Ik denk dus dat ze daar nog niet klaar voor is. Zolang er maar 1 onderwerp is waar ze iets over durft te zeggen kan ze maar beter minister blijven.

Zeurders | 05-04-06 | 16:18

Over mensen die nog twijfelen aan de 'linksheid'van de gevstigde media...
lees dit eens www.parool.nl/nieuws/2006/APR/05/bin1.... en kijk vooral ook op de politieke prent van Joep Bertrams op 1 april!!!

"ze ging niet zover door te zeggen dat het Rutte ontbreekt aan daadkracht".... waar slaat dat op! Misschien omdat ze dat ook helemaal niet wil zeggen misschien.... en dan de terzijde opmerkingen van "... toevallig allemaal posten die door de VVD etc." en dan de vergelijking met Pim Fortyun... tenslotte was die ook al in de nazi-hoek gedwuwd..... Ze heeft wel dezelfde campagneleider... tsss...
We zouden eigenlijk een kwisje "tendentieus" kunnen doen met dit artikel.... Wie ziet de meeste onzichtbbare aantijgingen?

pietje precies | 05-04-06 | 16:17

@capo 05-04-06 @ 14:44

Euh, dat doet Wouter bewust niet om te voorkomen dat zijn woorden worden omgedraaid en misbruiikt door het huidige politieke stumpertsvolk dat er nu zit, in de totale geschiedenis is hat al iets té vaak voor gekomen dat links met goede, steekhoudende en werkende ideeen komt die dan vervolgens door rechts worden afgekraakt, in de grond getrapt, licht worden aangepast en vervolgens door de rechtse campagnehonden wordt gebruikt om zieltjes te winnen voor alweer zo'n achterlijk rechts kabinet.
Dus is Wouter Bos niet dom, maar juist zéér op zijn hoede en denkt wel 100 keer na voordat ie de kans op een eerlijk en sociaal bestuurd Nederland laat kapotmaken.
Heb je dáár wel eens aan gedacht ?

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 16:13

Wij kennen de werkelijke dading van JPB II uitsluitend nadat het door het filter dat het links journalistiek geteisem over de politiek heeft gelegd is geweest.

Een ieder die beweert dat JPB II het op welk terrein dan ook slecht heeft gedaan is of lid van dat politiek correcte geteisem of is een hysterisch serviele volgeling van dat geteisem, hij of zij moet dan naar de dokter voor Prozac.

Dat Rita ondanks deze zware journalistieke filters, de belachelijk makende camerainstellingen, het gemanipuleer met geluidsbanden en interview gegevens nog zo populair is bij de groep Nederlanders die zich absoluut niet herkennen in de droombeelden van het links journalistiek geteisem, is een bewijs dat dat geteisem uitsluitend het domme en dom-intellectuele deel van de NL kiezer aanspreekt.

Laten Rita, Mark en Medy vooral alles in het werk stellen om elke journalistieke bemoeienis waar de NOS journaaldiensten haar smerige linkse klauwen in gezet heeft, zoals Radio 1, NOS journaals, NPS, NOVA, enz. dwangmatig objectief te laten worden geheel in overeenstemming met de mediawet.

Laten Rita, Mark en Medy zich dus vooral eerst sterk maken dat de NCRV vooral een grof Christelijke opinierubriek, de KRO een Katholieke, de EO een fijn Christelijke, de TROS en AVRO geen enkele opinie hebben. En ook dat de NOS journaaldiensten met onmiddelijke datum worden afgeschaft en overgedragen aan omroepverenigingen met leden.

Ook de afschaffing van elke subsidie aan de linkse pulpbladen en het verhinderen van verkapte subsidie door subsidiesponzen aan die pulpbladen zou het politieke klimaat in NL sterk verbeteren.

Natuurlijk vormt Rita een groot gevaar voor kontol Bos en de gehele parasitaire industrie die van kontol Bos en zijn allochtonenpartij afhankelijk is. Het links journalistiek geteisem zal dus niet nalaten om bij de buren, de school van de kinderen, haar voormalige werkgevers, enz. te wroeten en te stoken.

Onderzoeken wie Lo Sam Sing in Hong Kong was en wat hij met kontol Bos heeft uitgespookt, dat zal het geteisem beslist niet openbaar maken en zeker niet zolang kontol Bos hun hersenloze ledepop is.

Ksi-Ziks | 05-04-06 | 16:06

@pietjeprecies 15:45
Volkomen juist. Die Klaas de Vries en die Melkert leken toen wel twee SS-officieren, die achter de schrijftafel bezig waren een doodsvonnis te tekenen. En zo gedragen ze zich nog steeds. Lang leve de sociaaldemocratie, met de nadruk op democratie.

Romanus | 05-04-06 | 16:02

links is toch waar de duym rechts zit,en anders-om,toch??

Attila23 | 05-04-06 | 15:56

@Gevallenverstand 15:49
Ik heb Rita kortgeleden nog op de staatsradio horen zeggen, dat ze geen enkele partij wil uitsluiten. Dat klinkt toch wat anders dan dat ze met links zou willen samenwerken. Bovendien doet Bos precies hetzelfde.

Romanus | 05-04-06 | 15:54

Romanus 05-04-06 @ 15:44
Er komt geen sharia, en er komt ook geen eensluidende politieke opinie van Moslims of voormalige Moslims. Klootzakken en fundamentalisten zitten overal. Rita wil met links, links zal nooit met Rita willen, Hoogervorst voel je in de protemonnee, Zalm is een economische ramp, ze zetten zichzelf buitenspel, de aardige IDen van Ben Verwaayen komen op deze manier te laat. (Ik zie het eigeniijk allemaal niet gebeuren want Rita heeft in de VVD geen steun...)

gevallenverstand | 05-04-06 | 15:49

@ loud and proud 15.10
Er is een groot ziener aan jou verloren gegaan. Jij weet namelijk al wat de VVD gaat invoeren als ze in de regering zitten, weet ook feilloos waaruit de achterban bestaat...
.
en verder....

Het uitzetten van Taida heeft geen veiligheidsdoel, maar als doel rechtsgelijkheid en rechtvaardigheid (een ander die de boel oplicht moet ook het land uit en zij als half bekende niet-nederlander dus ook) ergo, je aan je woord houden; iets waar zij dus voor staat en wat iedereen in haar prijst! De verzoeken van het arme meisje zijn keer op keer door elke rechter afgewezen en zij voert met haar uitzetting gewoon het beleid uit.
Je bent toch niet Klaas de Vries in disguise he..... Mister Gotspe 2006, die Verdonk wel eventjes de oren ging wassen omdat ze twee saboterende IND medewerkers de zak heeft gegeven....."we praten niet met de ambtenaren maar met de minister. Vind u niet dat u door het falen van de ambtenaren zou moeten aftreden?" Dat zei dus de minister van binnenlandse zaken die het opnam voor zijn veiligheidsdiensten omdat die beweerden dat Fortuyn geen bescherming nodig had omdat die niet serieus bedreigd werd......

pietje precies | 05-04-06 | 15:45

@Gevallenverstand
Is in jouw optiek Rita de enige oorzaak als er een links kabinet zou komen? Of zou je nog meer oorzaken kunnen verzinnen? Misschien zou het zelfs nog wel goed zijn, want als dan de sharia nog niet ingevoerd is, maar de grote steden halve moslimstaten zijn geworden, en de meeste Nederlanders niet zijn geemigreerd maar wel uitgezogen, dan is er nog een kans om het gevallen verstand weer op te rapen.

Romanus | 05-04-06 | 15:44

Ik moet haar nageven dat ze een prima rookgordijn is voor haar partijgenoten inclusief zichzelve. Ze is zelfs slecht in wat ze zelf doet, ze wil zelfs met PvdA maar op een of andere manier maakt dat niet iot. Dat had Maoist Fortuyn ook, dat mesmerisme.

gevallenverstand | 05-04-06 | 15:43

-edit doe eens lief-

Yeeaah Right, No Way | 05-04-06 | 15:32

Rita is de oorzaak van een links kabinet en van de teloorgang van de VVD. Krijgt de Volkspartij voor Vrijheid en Schizofrenie een paar jaar de tijd om wat consistentie te bedenken.

gevallenverstand | 05-04-06 | 15:31

Dr als dat jouw constuctieve bijdrage is in deze dan mag je die pillen stoppen waar de zon niet schijnt.
Me dunkt dat jouw favoriete politieke clubdan al een jaar of wat aan de Haldol hangt.

capo | 05-04-06 | 15:24

Kritisch naar dingen kijken is goed. Maar een keuze durven maken is beter, ook al kun je er niet altijd voor 100% achter staan. Wij moeten nu in dit land keuzes durven maken en Rita doet dat. Wat ze op andere beleidsterreinen zal gaan roepen, weten wij nog niet en is ook niet het belangrijkste. Het belangrijkste is, dat Rita heeft laten zien, dat zij in de eerste plaats aan het belang van de NL samenleving denkt en niet in de eerste plaats aan het vermeende zieligheidsgehalte van al of niet frauderende buitenlanders. Rita durft knopen door te hakken, leiding te geven en laat zich niet kisten, ook niet door haar eigen soms saboterende ambtenaren, zoals Capo ook al opmerkte. Zij lijkt idd de meest geschikte te zijn om de beste MP te worden die we in dit land gehad bebben.
Het gezeur over wat ze voor positiefs bereikt heeft met de integratie is anti-Rita geneuzel, want de meerderheid van buitenlanders laat zich niet integreren. Ook elders, zoals in Duitsland, rijst dit probleem de pan uit, zoals gisteravond nog te zien was op Frontal21 (ZDF).

Romanus | 05-04-06 | 15:21

@capo 05-04-06 @ 15:14
Tja, ik zie dus helemaal niet wat ze bereikt heeft.Wat ik wel zie is dat er in Nederland steeds meer een kloof ontstaat tussen autochtonen en allochtonen.En dat is het tegenovergestelde van integratie.
Ik ben het met je eens dat pappen nathouden geen enkele zin heeft.Maar je onredelijk en afwijzend opstellen met een "buig of barst" houding heeft al even weinig zin denk ik.
En wat oplossingen betreft, ik moet eerlij kzeggen dat ik hier in Amsterdam van wethouder Aboutaleb in één jaar meer goeie ideen heb gehoord dan van Rita in 3.En ga nou niet gelijk "theedrinken" roepen, want dat is deze man zeker niet.
Ach, het is ook een veel te mooie dag voor deze zware discussie.
Ik ga lekker buiten van de (linkse) lente genieten :-)

LoudAndProud | 05-04-06 | 15:20

Ben benieuwd hoe Zalm dit denkt te gaan oplossen. Hij verkondigde dat NL het hoogste Bruto loon van Europa heeft maar vergat te vermelden dat wij ook het grootste verschil tussen bruto en netto kennen.

Trouwens gewoon een kwestie van stoppen met geld over de balk te smijten dan kan de belasting vanzelf omlaag.

doskabouter | 05-04-06 | 15:18

@Capo: beste knul weet je wel wat haldol is?
Haldol is een atypisch (=ouderwets) antipsychoticum (je weet wel voor dit mensen die beestjes zien en overal complotten in zien). Het gebruik remt de werking van dopamine in de hersenen. Vanwege zn brede toepasbaarheid, ook voor ernstige vormen van opwinding en angst, wordt het nog steeds veel gebruikt.
Vandaar mijn suggestie voor jou.

dr. Weirdman | 05-04-06 | 15:18

Kan je nagaan wat een griebus de rest is geweest als Verdonk met magere lijstje al veel meer voorelkaar heeft gebokst dan die andere zielepieten.
Maar 40% belasting betalen is nog altijd beter dan dadelijk na de periode Boslim 70% moeten gaan betalen omdat de schatkist in 4 jaar tijd leeggeroofd is.

capo | 05-04-06 | 15:14

Oke er is nu een verplichte inburgeringscursus.Zelf al eens gedaan op internet?Moet je eens doen, je lacht je dood.
Een 18 jarig schoolmeisje mag haar examen niet in Nederland doen.Ik voel me al een stuk veiliger.
Duidelijk in beleid en uitvoering(?).Tja, ze heeft een hoop tezeggen inderdaad mevrouw verdonk.Maar wat is er daadwerkelijk uit gevoerd?
Nederlands verplichte eerste taal, je bedoelt die "010 code'?waar niks van terecht kwam?
Ik vind het een erg mager lijstje.
Ik zie en hoor een vrouw die uitstekend de media en het volk weet te bespelen en een heel knap imago heeft opgebouwd rondom haar "harde" uitspraken.Een vrouw die ook veel te veel hooi op haar vork heeft genomen in een poging doeltreffend over te komen met excessen als de bajesboot in Rotterdam en het opsluiten van Kinderen in Vugt tot gevolg.
Wat ik niet zie zijn heldere, duidelijke oplossingen op het gebied van integratie.
Ik denk ook dat de invloed die Verdonk zal hebben als lijsttrekker van de VVD zwaar overschat wordt.Ze zal een grotere bedreiging voor Wilders zijn en de LPF dan voor de linkse partijen.
En voor dat julliee beginnen te juichen over belastingverlaging, bedenk je dan eerst even dat de VVD voornamelijk de belangen behartigd van het zakenleven, de ondernemers en de vermogenden.Als de VVd haar zin krijgt betalen jij en ik nog altijd 40 % belasting maar zullen spaarplanregelingen, aandelen paketten ,rene aftrek van hypotheken op 2e huizen en belastingverlaginhgen in de bovenste schalen ingevoerd worden.

LoudAndProud | 05-04-06 | 15:10

Nee Dr bedankt als ik zie wat voor uitwerking het gebruik daarvan op jouw heeft sla ik liever even over.

capo | 05-04-06 | 15:07

@Capo: Mooi man die paranoïde wanen, haldolletje nodig??

dr. Weirdman | 05-04-06 | 15:05

Zelfs de PvdA ambtenaartjes bij de IND zijn er niet in geslaagd om haar enige schade toe te brengen wat natuurlijk met het Congo verhaal de bedoeling was.
Weet je wij zetten toch een verboden woordje op dat en dat formulier ondanks de instructies van de minister, daarna tippen wij onze mensen en weg is Verdonk.
Jammer.

capo | 05-04-06 | 14:59

@Loud
Verplicht inburgeren wat integratie ten goede komt.
Menselijkheid tonen door op, ja je leest het goed, persoonlijke titel als minister meer uitgeprocedeerden op humanitaire gronden een verblijfsvergunning te geven dan welke voorgaande minister op dat departement dan ook.
Keihard optreden tegen leugenaars met zielige gezichtjes zoals Taida.
Duidelijk zijn in beleid en uitvoering ( wat een verademing ).
Het Nederlands als verplichte eerste taal lijkt me voor de integratie ook niet slecht.
Maar inderdaad ook Verdonk heeft te kampen met de het failliet van de integratie wat vooral door het pappen en nathouden van Melkert en noem zijn voorgangers maar op veroorzaakt is.
Men moet namenlijk niet in Nederland wonen men mag in Nedrland wonen en daar mogen best eisen tegenover staan.

capo | 05-04-06 | 14:56

Geweldig trouwens dat Rita er voor gaat! Ze is al een paar keer lekker dicht langs de rand van de afgrond gevaren (kamer verkeerd voorlichten enzeau..) en straks pleurt ze er lekker in. In haar tempo gaat dat binnen nu en een jaar zeker gebeuren en staat de VVD lekker voor lul, whoehhahaha.

Prestigestrijdjes blijf je namelijk niet winnen een snel zal ook deze megalomane vrouw/vent het veld moeten ruimen! Boom, more fire! Blessed.

Cold187um | 05-04-06 | 14:50

@L&P
Dat is toch duidelijk; mensen vinden Rita top omdat ze stoere taal uitslaat en dat zegt wat heel veel mensen denken. Dat ze voor de rest niet zoveel klaarboxt is blijkbaar niet zo interessant.. Ach tis maar wat je belangrijk vindt.

dr. Weirdman | 05-04-06 | 14:48

Zeurder heb jij Wouter onze wannebee mp al eens horen zeggen wat hij nu wilt?
Dat doet Woutertje niet omdat op het moment dat hij dat wel doet dit stemmen kost, verder is het te betwijfelen dat iemand die naar verluidt weg is bij de Shell na wat homo erotische escapades met een dikke Chinees te Hong Kong ( vrij naar Ksi ) de aangewezen mp is voor Nederland.
Dit gevoegd bij het oude wijn in nieuwe zakken gehalte van de PvdA is een one way ticket naar de status failliet bij het IMF en de invoering van een gedeeltelijke Sharia. Helemaal invoeren ging zelfs de Boslim te ver in tegenstelling tot Femke die daar groot voorstander van is.

capo | 05-04-06 | 14:44

@capo 05-04-06 @ 14:35
Kun jij mij misschien duidelijk maken wat Rita tot nog toe heeft bereikt op het gebied van integratie (haar ministerpost tenslotte) en wat Rita nu eigenlijk precies gaat doen straks als lijsttrekker dat zo vreselijk verschilt van de aanpak die tot nog toe allen geleid heeft tot "het ten grave dragen" van de integratie.
Behalve het uitzetten van Taiida, het weigeren van Nederlanderschap aan Kalou en een eindeloze stroom onhaalbare ideen schiet mij namelijk niets te binnen waarom iedereen hier op GS denkt dat de nieuwe messias in de vorm van mevrouw verdonk is opgestaan.

LoudAndProud | 05-04-06 | 14:41

Verdient een fokking politiehond zoveel?? Gelukkig houdt 'ie netto minder over dan ik, maar ik heb weer geen spaarloon of pensioen enzeau..

Ik hoop wel dat 'ie heeeel oud is een keer of vier is neergeschoten, anders is het zwaar overbetaald. Wat doen die gasten nu de hele dag? Rapportjes tikken, burgertjes pesten en in een autootje rondkarren. Wat een luizenbaan.

Cold187um | 05-04-06 | 14:40

Dat van die agent? Was dat zijn jaar-opgave?

mhelvert | 05-04-06 | 14:38

Lipsum 05-04-06 @ 13:39
Voor jouw misschien een schok maar de intergratie is al geruime tijd geleden ten grave gedragen, als logisch resultaat van decennia lang pappen en nathouden en het taboe wat tot Fortuyn op het abnormale gedrag van groepen binnen onze samenleving heeft gezeten.
Weet u nog de befaamde doos van Pandorra van die griezel Melkert.
Verder als antwoord op nog wat goedkope vragen of Verdonk nou wel de kar kan trekken en wat haar standpunten op sociaal economisch gebied zijn, www.vvd.nl.
Verdonk maakt het zich makkelijk door inderdaad te doen wat ze zegt, dit in tegenstelling tot Wouter Boslim die hetzich makkelijk maakt onder het motto "hoe de wind waait, waait mijn Burka".
Wat zou beter zijn ?
Het feit dat na een dag het hele "linkse" persleger al gemobiliseerd is om Verdonk te beschadigen zegt al genoeg.
De theedrinkers dachten een makkelijke overwinning te behalen in 2007 maar ze zien de bui al hangen.
Let's go Rita

capo | 05-04-06 | 14:35

En ze blijft ook zo lekker gewoon he..

Tubifiks | 05-04-06 | 14:31

"Ik heb overal een mening over, maar die ga ik nu niet met u delen."
Dus ze doet wat ze zegt, maar ze zegt niets...

Zeurders | 05-04-06 | 14:31

Ik las vanmorgen in een regionale krant dat Rita ooit lid was van de PSP

het witte schaap | 05-04-06 | 14:28

Rita heeft geen visie, ik heb nog geen zinnig woord gehoord buiten haar eigen expertisegebied. Maar goed, als je graag achter een sterk leiderspersoon aan marcheert zonder te weten waar ze heen wil...

Zeurders | 05-04-06 | 14:27

Gaat Rita op TV ook aan OostGroningers vragen of ze Nederlands spreken met zo'n arrogant toontje, of alleen aan immigranten?

Rabarberke | 05-04-06 | 14:23

Rita, meid, wanneer kom je weer in nijmegen wonen?

Ik wil weer kunnen lachen bij de shell, niet alleen als ik mijn salarisstrookje straks krijg

024 | 05-04-06 | 14:16

Ik hoor overal een hoop geiten******* en sokkendragende bomenknuffelaars al schreeuwen,huilen en stampvoeten..

Rita Voor President !!! Zij weet tenminste (en ontkent het niet) wat er in ons landje echt aan de hand is.

de grote Anti | 05-04-06 | 14:14

Lovely Rita.. Oud beatles nummertje.. Nothing can come between us:-)

Biels | 05-04-06 | 14:12

@Roberto Fransisco 05-04-06 @ 13:53
Als ze elkaar al naaien dan zal een bordeel waarschijnlijk niet echt rendabel zijn... maar dat maakt niet uit, het is toch maar belastinggeld!

Zeurders | 05-04-06 | 14:12

Kent iemand de agent in questie: AJ van der Laan (zie onderaan)?

Inloopvuilnisbak | 05-04-06 | 14:11

@Roberto Fransisco 05-04-06 @ 14:03:
Dioe heeft samen met Michiel Smit gesolliciteerd naar de fuctie van stagair bij de fractie van Geert Wilders

crixus | 05-04-06 | 14:06

Dirrek 05-04-06 @ 13:57
Wat is er gebeurd met die trol van deconservatieven.nl?

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 14:03

Komt Verdonk straks ook in de Penthouse. Of Hustler ?

Dirrek | 05-04-06 | 13:57

KaiserSoza 05-04-06 @ 13:53
Ja ik weet het, ik was erg toe aan een bak koffie toen ik mijn eerste analyse maakte.

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 13:56

Madd 05-04-06 @ 13:33:
Volgens mij kun je bij de contributie voor Excelsior gewoon zijn naam zien staan.

Kees-D | 05-04-06 | 13:55

Zeurders 05-04-06 @ 13:42
Ik hoorde ooit dat ambtenaren alles en iedereen naaien. Toevallig ook bekend of er standaard een bordeel zit in elk ministerie?
-edit jawel, dat noemen we het secretariaat-

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 13:53

@Roberto Fransisco 05-04-06 @ 13:23

Eenmalige uitkering en Eindejaarsuitkering zit er ook nog bij....

KaiserSoza | 05-04-06 | 13:53

Het Rita geëikel daargelaten, mevrouw is namelijk eng en een nog grotere lek dan alle NL'se ambtenaren bij elkaar (Congo), beetje jammer dat jullie oom Agent's naam gegevens niet ff weglaten... was natuurlijk niet zo slim van 'em, maar die onvermijdelijke 300 pizza Calzones heeft 'ie nooit verdiend... en te zien aan zijn loonstrook kan hij ze niet eens betalen...

GuantanamoJay | 05-04-06 | 13:52

Ik denk dat de bevolking naar een charismatische MP zit te snakken.
Rita Verdonk heeft charisma.
Je kan haar haten, of liefhebben, maar ze is een persoonlijkheid.
.

Ik kan eigenlijk niemand in de politiek bedenken die ook maar in de buurt komt van Mevr. Verdonk's uitstraling.
Bos, Marijnissen, Halsema en RV's partij-genoten: Allemaal watjes.
.
Ze maakt in mijn [niet zo bescheiden] mening, een goede kans.

filter | 05-04-06 | 13:52

@Lipsum 05-04-06 @ 13:39

En dat met slechts het beleid strak uitvoeren van Cohen en consorten....

KaiserSoza | 05-04-06 | 13:48

Ik ben er net achter gekomen dat een medewerker van Siemens in maart zo'n 1800 netto heeft verdiend en bruto net geen 3000. Leuk dat Limewire!

TV Dominee | 05-04-06 | 13:47

Een groot smak geld van die agent gaat naar zn spaarloon. Dat moet ie zelf weten.

bwahaha | 05-04-06 | 13:43

crixus 05-04-06 @ 13:36
En vergeet ook niet de meditatieruimte en aardstralenvangers.
www.skepsis.nl/vrom.html

Zeurders | 05-04-06 | 13:42

Wat verdient een agent beroerd zeg... belachelijk. Maarre... Rita rules en Rita redt!

DeRepubliekNL | 05-04-06 | 13:42

@update... Ik wou dat ik dat nettobedrag kreeg. Verdienen doe ik het wel, krijgen niet helaas. Zou er geen moeite mee hebben.

Horror Scoop | 05-04-06 | 13:39

LifeCatcher 05-04-06 @ 13:08

AMEN !

JackRandom 05-04-06 @ 13:09

Verdonk 1 van de meest populaire kandidaten/ministers ? Sja.... onder welke bevolkingsgroep? Die van I.Q. stratenmaker/marktkoopman? Kan me nauwelijks indenken dat iemand met een beetje verstand in zijn donder zou stemmen op iemand die verdomd goed is in het polariseren van de samenleving maar die er, op het gebied van intergratie, nog geen flikker van gebakken heeft de afgelopen 3 jaar!

Lipsum | 05-04-06 | 13:39

Maar mijn steun heeft Rita

Ben ook VVD-lid, dus ik kan er wat aan doen

ak0 | 05-04-06 | 13:38

"Lang leve Limewire en de shared folders."

De arme stakker is ook niet erg bijster slim hé?
Zo komen dus ook de normale burgers aan hun grappen en grollen over meneer agent. :) Het is nu alleen nog maar wachten op de volledige raporten van de pliesiemeneer. Die geheid gaan komen, als meneer pliezieagent een verkeerde knop drukt.

Snoppert | 05-04-06 | 13:38

Wat heeft die update te amekn met het onderwerp?
Wat heeft deze post met beide te maken?

AARGhh.. koffie

De StoorZenDer | 05-04-06 | 13:38

@Roberto Fransisco 05-04-06 @ 13:34:
Op alle ministeries zijn ruime sportmogelijkheden voor de ambtenaartjes. In ieder geval op BZ, Justitie, BiZa en VROM.

crixus | 05-04-06 | 13:36

Roxelane 05-04-06 @ 13:26
Euh, ik was wel effe vergeten dat meneer het spaarloon in 1 keer af laat schrijven. Maar een volleybalzaal in het ministerie? Ik wist niet dat daar zoveel homo's werkten.

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 13:34

Buiten haar werk als minister heeft ze ook nog niet laten blijken over veel dingen mee te kunnen praten.
?Als de economie verbetert, dan moet je ook direct aan het eind van de maand zien hoe dat op het salaris uitwerkt.?
Rita is een beetje wereldvreemd?

Zeurders | 05-04-06 | 13:34

En de echte puzzelaars onder ons halen hier ook het sofinummer van deze blauwe smurf uit. Wie heeft hem ut eerst?

Madd | 05-04-06 | 13:33

@Roxelane
Qua zinlose projecten ben ik het met je eens, eerst denken dan doen.
Maar mijn ervaring met Rita is eerst roepen, dan proberen, dan erachter komen dat het niet kan en dan pas nadenken waarom dit zo is.

dr. Weirdman | 05-04-06 | 13:31

Damn, wat je al niet kan vinden met als trefwoord "salaris"

TV Dominee | 05-04-06 | 13:31

What the fuck... Misschien ligt het aan mijn eigen zielige netto-inkomen, maar zo slecht ziet dat strookje er toch niet uit? Als je rekening houdt met onregelmatige werktijden, het gevaar dat je gemoond wordt en de leeftijd van de beste man, dan is het wellicht weer niet zo veel. Soi.

Murdockyoufool | 05-04-06 | 13:31

Als je ziet wat er allemaal extra wordt ingehouden dan is het een beetje vertekend zullen we maar zeggen. P.S. Nog niet gek voor een Melkertbaan met een pet van de zaak

Madd | 05-04-06 | 13:31

VVD: 50-55% belasting, grootte overheid nagenoeg gelijk
PvdA: 55-65% belasting, grotere overheid

Rita of Bos: geneuq in de marge.

Geert: afschaffen Ministeries, 50% minder ambtenaren. Weg met die staatsdieven. Kijk, dat zet tenminste zoden aan de dijk.

pazzo | 05-04-06 | 13:29

en dan is het een nettosalaris van bijna 2400 eur (waar had ik dat ook alweer gelezen)

ak0 | 05-04-06 | 13:29

Het is wel duidelijk dat echt weinig mensen loonstrookjes kunnen lezen, want zijn spaarloon voor het hele jaar (708) gaat in een keer er af, normaal dus een nettoloon van 700 eur meer

ak0 | 05-04-06 | 13:28

hahahaha

Heb je de CAO Gehandicaptenzorg wel eens gezien dan? Vele malen erger!!

Flathead | 05-04-06 | 13:28

Rita is een opsteker voor wie nog durven hopen.
Ondanks het oorverdovende geJaMaar van de gevestigde wijsheid; en het gegrom van de onverdraagzamen.
Ondanks alles wat de georganiseerde handremtrekkers in hun kelders verbergen.

Jan Passant | 05-04-06 | 13:26

@Roberto Fransisco 05-04-06 @ 13:23
"1600 euri, de rest is foetsie."

Nee hoor dat gaat zitten in een modieus gebouw voor ambtenaren. Wist je dat er in het ministerie van onderwijs een interne volleybalzaal is? De dames (en heren) moeten natuurlijk wel kunnen sporten tijdens het werk. Of is het werken tijdens het sporten? Altijd lastig, die ambtenaren.

Roxelane | 05-04-06 | 13:26

oh de salaris wordt uitgedraaid door het bedrijft RAET zo te zien aan het strookje......

Miss Dushi | 05-04-06 | 13:26

@Annonico : Je moet beter lezen. Hij sluist zijn geld wel weg, maar heeft wel heffingskorting.

Annonico | 05-04-06 | 13:25

(13:14) @ Vander F, ze zei: "Let's go".
Klonk vreemd genoeg niet gek, meervoud.

Kudtkip | 05-04-06 | 13:25

Volgens: www.acp.nl/cao/salaris012002.htm zit die agent in schaal 10, periodiek 12. Maar naast het vrij lage salaris van oom agent blijft er slechts 50% voor die arme man over: 1600 euri, de rest is foetsie.

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 13:23

Ja, die gast spaart 750 Euri in de maand voor zn spaarloonregeling. Dan schiet het onder de streep lekker op naar beneden.
Als je het niet meetelt komt ie denk ik nog eens 400 Euri hoger uit.....

Mauguio | 05-04-06 | 13:23

Pharos 05-04-06 @ 13:09
Jij bent anders ook niet moeders mooiste.
Ik moet altijd aan een.....
ach nee, laat ook maar.

Gravin v Kippenbouth | 05-04-06 | 13:22

Die agent is niet erg slim bezig. Hij heeft geen heffingskorting aangevraagd. Zo kan ik ook weinig verdienen. Of heeft hij misschien bijverdiensten.....

Annonico | 05-04-06 | 13:22

@dr. Weirdman 05-04-06 @ 13:16
En waarom moet je op orginaliteit scoren als politicus? Dit is precies het probleem... Veel te veel politici denken dat het anders moet omdat ze anders niet kunnen scoren. Zo krijg je Betuwelijnen, "onderwijs vernieuwing" etc. Allemaal zinloze projecten omdat er zonodig een eigen beleid gevoerd moet worden.

Roxelane | 05-04-06 | 13:20

@JackRandom: de achterban van CDA is stuk stabieler dan die va VVD en 2x modaal heeft echt niet zoveel profijt bij dit kabinet. Verdonk is voorspelbaar. Als ze iets roept, blijft ze er meestal bij (ze is geloof ik slechts twee keer op de knieen gegaan). Die voorspelbaarheid (je weet wat je aan haar hebt; ze houdt woord), zorgt ervoor dat ze betrouwbaar is (of in ieder geval de schijn heeft betrouwbaar te zijn). Dat maakt haar een relatieve buitenstaander en zal - denk ik - tot succes bij de kiezer leiden.

Marruk | 05-04-06 | 13:20

toch een heel normaal loonstrookje?

vander F | 05-04-06 | 13:20

Zo, vanaf vandaag zal de media helemaal los gaan op verdonk. Let maar op! NOVA redacteuren, Twee Vandaag redacteuren en Netwerk amateuren zijn al aan het spitten en speuren om deze Dame eens flink zwart te maken!

Owja, ik vergeet Barend en van Dorp nog even maar daar keek al bijna niemand meer naar toch?

JeanPierre | 05-04-06 | 13:20

@Zakje Pinda's: gezellige naam...:-)

blikjegrolsch | 05-04-06 | 13:19

Begrijp niet wat dat met bekrompen te maken heeft........

Brandje | 05-04-06 | 13:18

Hoe zit dat met dat spaarloon dan?

blikjegrolsch | 05-04-06 | 13:18

Komt ze precies met Wilders punten. Maar ja, de VVD heeft dit wel vaker beloofd en anders gedaan...

prohibitandis | 05-04-06 | 13:17

uhm, dat spaarloon levert hij toch niet in?

zakje pinda´s | 05-04-06 | 13:16

@Roxelane
Ik had het over haar éigen beleid. Behalve veel soundbites, ongrondwettelijke voorstellen en volhouden vh eigen gelijk totdat het tegendeel werd bewezen, heb ik eerlijk gezegd van onze Rita nog niet veel daadkrachtige wetten gezien.

dr. Weirdman | 05-04-06 | 13:16

Ik snap helemaal geen hol van dat salarisstrookje! Ik begrijp die van mezelf ook niet dus dat zegt niks... waarom houdt die vent zo weinig over?

QStel | 05-04-06 | 13:16

@blikjegrolsch
Ik vind 1600 euri netto helemaal geen slecht salaris... Het is een F* mbo functie. Heb hbo en ik verdien wel meer, alleen krijg het absoluut niet.

Hellsmurfje | 05-04-06 | 13:16

En trouwens.... ?Als de economie verbetert, dan moet je ook direct aan het eind van de maand zien hoe dat op het salaris uitwerkt.... als u dit ziet staan, mag u er ook vanuit gaan dat als de grote AEX zuigerts verlies zullen draaien u dat ook gfelijk zult merken in uw maandstrookje. Voor wat hoort wat... met de vriendelijke groeten van Zalm.

LifeCatcher | 05-04-06 | 13:16

Oom agent moet meer inleveren dan dat hij aan salaris overhoudt.

Heibeltje | 05-04-06 | 13:15

@Pharos 05-04-06 @ 13:09

Nee neem dan Rutte ... EEEEEWWWWWW

Roxelane | 05-04-06 | 13:14

ze heeft er zin an..

vander F | 05-04-06 | 13:14

@dr. Weirdman 05-04-06 @ 13:10
Ze heeft het beleid dat is ingezet ook uitgevoerd. Dat is redelijk UNIEK inderdaad.

Roxelane | 05-04-06 | 13:13

ja Pharos, ik word er ook niet geil van, van Femke ook
niet trouwens. Maar dat is ook niet belangrijk, iemand met
daadkracht in de politiek is meer dan welkom.

iL Plagiatore | 05-04-06 | 13:13

LOL... Blij dat ik niet bij de pliesie werk! Of is dit van een agentje in opleiding?

blikjegrolsch | 05-04-06 | 13:12

Hoeveel van de Rita-aanhangers alhier zijn ook daadwerkelijk lid van de VVD en kunnen haar dus tot lijsttrekkert kiezen?
Het lijkt me allemaal een beetje gratuit om hier steunbetuigingen te posten zonder VVD-lid te zijn. Daar heeft Rita niet zoveel aan.
Overigens heb ik niet zo heel veel gehoord van haar standpunten over andere beleidsterreinen dan haar eigen. Snijden in het middenkader van de zorg is natuurlijk een goede zaak, maar dan zal het huidige zorgstelsel (dat voor meer administratie en management heeft gezorgd) weer op de helling moeten...
't Blijft allemaal nog een beetje vaag. Maar ze zag er wel goed uit, en wimpelde de linkserige kul-vragen wel aardig af. Dat dan weer wel.

crixus | 05-04-06 | 13:12

Kan iemand mij vertellen wat Rita daadwerkelijk voor elkaar heeft gekregen, behalve het door Cohen ingezette beleid wat uitgewerk en een enkele alloch publiekelijk het land uitgetrapt???

dr. Weirdman | 05-04-06 | 13:10

@ZI: Da's maar gedeeltelijk waar. Verdonk is inderdaad een van de meest populaire ministers (nu is dat niet zo heel moeilijk in het kabinet Balkenende). Verdonk is echter ook een van de meest onpopulaire ministers, en ze zou wel eens genoeg mensen naar de stembus kunnen jagen die haar niet moeten. Zie het Rotterdam-effect met Pastors.

@Marruk: De reden dat het verlies voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen relatief weinig was, is omdat de achterban van de VVD (2x modaal en meer) garen spint bij dit kabinetsbeleid. Zij zijn dus honkvast, in tegenstelling tot de achterban van het CDA wat veel gevarieerder is. En Verdonk is echt geen relatieve buitenstaander, maar een van de gezichten van dit kabinet. Verder hebben de mensen denk ik genoeg van recht door zee en een harde opstelling. Men wil weer politici met mededogen en begrip. De Fortuyn-revolte is geweest, individualisering en een harde taal werken niet, men wil samenhang en meer collectivisme.

JackRandom | 05-04-06 | 13:09

Oh en is hier dan niemand die er eerlijk voor uitkomt dat Rita gewoon strontlelijk is? Ik krijg altijd de neiging om haar 'Kees' of 'Karel' te noemen als ik haar op de buis zie

Pharos | 05-04-06 | 13:09

habemus rita.

ganzo | 05-04-06 | 13:08

@Jim Beam 05-04-06 @ 13:04
.
Ja en wie zijn er daarna aan de beurt?
.
Ik heb zo'n vermoeden het merendeel van de Geenstijl bezoekers.
.

LuftBalloon | 05-04-06 | 13:08

JackRandom 05-04-06 @ 12:59

Blijkbaar wel.
Rutte is inderdaad een te overwegen goede optie.
Sterker nog, de man had mijn stem.

Had.

Harige Bangmaker | 05-04-06 | 13:08

De hele affaire Verdonk/Rutte is gefabriceerd om uw aandacht weg te houden van de grote boekhoudkwakzalver Zalm. Die dus tot 3 keer toe vorig jaar een miljardje over het hoofd had gezien. Op deze manier wil zalm zich bij welke grote partij dan ook shcaren. Geef eerlijk toe.. welke leiderschapskwaliteiten kent u van BVerdonk? Alleen dat ze meerdere malen de 2de kamer had vals voorgelicht en er nog een keer excuses voor verschuldigd is. De hype die ze creëren helpt ze wel,m want zo dom is dat kaaskoppenvolk dat ze voor de spanning gaan en de sensatie en niet voor de inhoudelijkheid. Stomme Boeren

LifeCatcher | 05-04-06 | 13:08

Ik vind het nogal link van de VVD... Er hangen haar nl nogal wat zwaarden boven het hoofd. Straks duiken er foto's van neergemaaide teruggestuurde ggggristelijke Afghanen op ("hartstikke veilig joh, dat Afghanistan") en dan moet ze aftreden. Is ze zwaarrrr de lul en de VVD ook.
Kortom, ik kan niet wachtennnn!

Pharos | 05-04-06 | 13:07

Ik hoor de VVD altijd roepen dat het aantal regels minder moeten en ik zie ze ook altijd in de regering zitten dus ergens klopt er iets niet.

the_Tzar | 05-04-06 | 13:06

Kan er iemand (maakt niet uit wie) een KLEDING advies aan Rita geven?

Alles is beter dan dit!

Roxelane | 05-04-06 | 13:06

Net RV gezien. Als je niet kan acteren dan moet je het niet doen. Lijkt een beetje op de Brinkman shuffle.
.
Wordt een makkie voor Wouter.
.

LuftBalloon | 05-04-06 | 13:05

'Echte volkspartij'. Dat zei Hitler ook.

Ouwe | 05-04-06 | 13:05

ZI 05-04-06 @ 12:54
ik ben bij mij voor de deur al ettelijke malen bijna snoeihard op mn bek gegaan dus zulke domme vragen zijn dat niet :N

zakje pinda´s | 05-04-06 | 13:04

RITA FOR PRESIDENT!
Want ze trapt iedere hakbar met een grote bek de grens over.
En dat vind ik FIJN!

Jim Beam | 05-04-06 | 13:04

fuckje = Rita Verdonk?

neuzel | 05-04-06 | 13:04

Minder regels voor burgers en bedrijven ..... waarom is men daar de afgelopen vier jaar dan helemaal niets mee opgeschoten?
Verdonk staat voor alles wat bekrompen is in Nederland.

ShimoKura | 05-04-06 | 13:02

@ Jack Random
Ik denk dat je daar geen gelijk in hebt. Het verlies van de VVD is minder dan verwacht en dat terwijl met name de "Van Aarstens" (de Parelkettingen vleugel binnen de VVD) stonden ind e spotlights. Verdonk is relatieve buitenstaander en zal zich ook zo profileren. Verder is ze recht door zee, of je het er mee eens bent of niet. Ik denk dat "de" kiezer dat graag ziet.

Marruk | 05-04-06 | 13:02

@JackR
Ik denk dat ondanks dat het kabinet uitgekotst wordt Rita ontzettend gewaardeerd wordt door de mensen in Nederland. Volgens mij is zij ook verreweg de meest populaire minister, dus ik weet niet in welk Nederland jij leeft...

ZI | 05-04-06 | 13:02

Hoe meer weldenkende menschen Rutten de verstandigste keuze vinden voor de VVD, hoe beter het tegendeel duidelijk wordt.

Jan Passant | 05-04-06 | 13:01

Het "At your servies" mist er nog maar net aan.

PogingX | 05-04-06 | 13:01

Quizzz:
Wie van de GS reaguurders is Rita? Wil de echte Rita zich bekend maken?

Urtyp | 05-04-06 | 13:00

Rrrriespekt voor Rita. je weet tog!

de melkboer | 05-04-06 | 12:59

Wouter Bos lacht zich een stuip als Verdonk inderdaad de lijstrekkers-verkiezing van de VVD wint. Een van *de* bepalende gezichten van het uitgekotste kabinet Balkenende, da's makkelijk scoren voor Bos. Zouden de VVD-leden echt zo dom zijn om frisse wind Rutte te lozen voor oude wijn in oude zakken verdonk?

JackRandom | 05-04-06 | 12:59

Rita quote Geenstijl?!.. Het promotieteam lijkt gevonden.... Levert flyeren ook geld op? 100 euri oid?

Worm van der Waarden | 05-04-06 | 12:57

Mark Rutten is NERGENS! Rutten heeft een te hoog wouter bos gehalte.
.
Goede middag Rita!

Urtyp | 05-04-06 | 12:56

Ze gaat geen kopje thee drinken, zegt ze net. Volgens mij is ze stiekem reaguurder hier.

Marruk | 05-04-06 | 12:56

Dat geflirt met Wouter mag wel wat minder, voor de rest is het 100% beter dan die gefrustreerde (ex)eeuwig student.

mid-rechts | 05-04-06 | 12:56

Ik mot de VVD niet (paarsche pvdaanhangers). Maar Rita Verdonk kan het verschil maken.

Jan Passant | 05-04-06 | 12:55

Hoppa, snijen in managementlagen!
*applaus*

vander F | 05-04-06 | 12:54

"Mevrouw Verdonk, wat vindt u ervan dat er in sommige plaatsen in Nederland stoeptegels loszitten." Welke journalisten zitten daar die ongelofelijk domme vragen te stellen?

ZI | 05-04-06 | 12:54

*Hoort Fortuyn-echo in oren*

blikjegrolsch | 05-04-06 | 12:52

Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben recht doorzee..
It's official, ze leest geenstijl :P

CasaMan | 05-04-06 | 12:50

Niet links, niet rechts. Maar in een rechte lijn naar de dood. (vrij naar Hans T.)

Worm van der Waarden | 05-04-06 | 12:50

Gretta heeft een paar stroken arafat-sjaal beschikbaar gesteld ten behoehe van het nobele mantelpakje van Verdonk

MILF | 05-04-06 | 12:48

Roberto Fransisco 05-04-06 @ 12:41

Nee.

Harige Bangmaker | 05-04-06 | 12:48

Onze eigen Iron Lady.

Rita for President!

De StoorZenDer | 05-04-06 | 12:47

*Zapt naar Ned. 2*

blikjegrolsch | 05-04-06 | 12:46

Stream deaud?

Reez | 05-04-06 | 12:46

WTF!
Gooien gewoon die stream leeg!

blikjegrolsch | 05-04-06 | 12:44

In deze ben ik het met Frank de Grave eens.

Verder:
"Jij kunt van de VVD weer de grootste partij maken."
Weer?

Harige Bangmaker | 05-04-06 | 12:44

Rite? Rita dan maar :)

Aussie | 05-04-06 | 12:43

And de 'liberale' VVD is nu officeel de zusterpartij van Jörg Haider's FPÖ...

& Thorbecke draait zich nog 1 keer om in z'n graf...

footyfreak | 05-04-06 | 12:43

Rite heerrrrrrrrrscht!

Aussie | 05-04-06 | 12:42

Rita, je bent een topper:)

PvdA niet uitsluiten is slim, want dat is de enige manier om vvd nog in de regering te krijgen...

Rechts is verloren, je kan alleen schade beperken.

Rechts komt terug in 2011:)

Reez | 05-04-06 | 12:42

Wordt zij eventueel de eerste vrouwelijke premier van nederland?

Roberto Fransisco | 05-04-06 | 12:41

persconferentie ook op Ned. 2 voor de TV-bezitters.

blikjegrolsch | 05-04-06 | 12:40

Ik wil ook wel een keer extra gratis met reisbureau Rita naar zo'n warm landje :)

Des | 05-04-06 | 12:40

Zoals wel vaker ziet Syp Winia het scherp in de Elsevier.
www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

Ik moest gisteren wel onbedaarlijk grijnzen toen ik CDA fossiel Tineke "We willen een gezellige, vreedzame en open samenleving" Lodders met dichtgeknepen ogen bij de Opa's de VVD waarschuwde voor diens op handen zijnde 'gevaarlijke' koers.

Brusselmans | 05-04-06 | 12:40

@ Urtyp
Wouter vast ook niet... toch?

BatGirl | 05-04-06 | 12:40

Het zou een goede premier zijn,alhoewel balkenende het ook steeds beter doet

kruisridder | 05-04-06 | 12:40

Is reisburo Rita er ook voor stijllozen die gaan emigreren na verlies van Rita?

bookie | 05-04-06 | 12:39

Ja maar dat wil ik niet: Rita en Wouter hand in hand!

Urtyp | 05-04-06 | 12:37

Rita heeft gelijk, ook al heeft hij geen gelijk...

MILF | 05-04-06 | 12:37

Rita for president!!! VVD ownt!!! Dalik snel ff kijke op de staats-tv :D

Valpa.tk-Meister | 05-04-06 | 12:36

Stel nu eens dat ze de beginselen van de VVD uit zou voeren als de vreemdelingenwet. Dat klinkt mij goed in de oren.

Annonico | 05-04-06 | 12:36

Rita for president!

dr.strangelove | 05-04-06 | 12:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen