Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vechtmeisjes naar de kinderrechter

Rrrrrrrronde 2 De bitchfight op het Niftarlake college gaat voor een tweede ronde. De schoolleiding is namelijk boos over de publicatie van het filmpje. Want dergelijke publicaties geven de school alleen maar een slechte naam. Het was beter geweest als de hele zaak in de doofpot was gestopt. Ja hoor, wij zijn tendentieus, de school treft uiteraard geen enkele blaam. Maar waar in het fimpje ziet u die “toegesnelde pauzesurveillanten” waar de school later over schrijft? En is optreden drie en een halve minuut na een vechtpartij nog “snel” te noemen? Het viel ook niet op natuurlijk, zo’n schreeuwende massa mensen. Kost een paar minuten voor al dat rumoer de hermetisch afgesloten lerarenkamer bereikt. Maar er is meer. Begin februari van dit jaar werd er in dezelfde school een brandje gesticht op de toiletten, waardoor de aanwezige 1000 leerlingen geëvacueerd moesten worden. Geen punt, zo schreef de schoolleiding later in een hijgerige brief aan de ouders. De school werd snel ontruimd dankzij het ontruimingsplan. De getuigen vertellen echter een heel ander verhaal: leraren die leerlingen het (brandende) pand weer in jagen, niemand die weet hoeveel scholieren reeds het gebouw verlaten hebben en een brandalarm wat niet werkt. De ouders mogen wat dat betreft blij zijn dat het niet net zo’n grote fik is geworen als een aantal jaar daarvoor (ook brandstichting?). Dan sluiten we nu de poorten weer, laten we de ouderraad de doofpot dichtkitten, plakken we de ramen dicht met kranten en noemen we verdere vorm van waarheidsbevinding “tendentieus”. Zo herkent het glorieuze christelijke onderwijs haar reflexen.

Reaguursels

Inloggen

Ik zag dit filmpje en d8 aan dat ik vroeger ook vaak vocht maar ik werd altijd aangevallen en dan verdedigde ik mij
Alleen ik vocht nooit tegen 2 mannen maar tegen 1
Maar ik schrok me dood dat niemand iets deed in mijn tijd grepen de leraren al in na 1minuut nu pas na 10minueten!!~!!!leraren dit kan NIET!!!!
2tegen1 hoe laf zijn wij mensen?en waar ging het over?om NIKS het is zinloos geweld vechten ja ik deed het ook maar ik verdedigde mij ik viel nooit aan
Ik vind dat deze film hier niet meer mag vertoond worden en dat men nu maar eens niet meer gaat vechten want op mijn school werden er geen mensen afgetrapt(ja een paar maar niet omdat ze mij sloegen maar een leraar of omdat ze spijbelde maar dat is iets anders)
Dus mensen doe normaal wees jezelf dan is de wereld voor iedereen goed

Bucky | 23-03-06 | 21:02

Stomme mensen.

Muscha | 23-03-06 | 19:54

Nee, natuurlijk niet normaal juist daarom is het zo stom.. Mensen gaan er commotie om heen maken en het is niet dat er altijd dit soort dingen gebeuren... Niftarlake is heel goed geregeld met al hun regeltjes dus dat dit gebeurd kan overal gebeuren. Als dat filmpje er niet was geweest had er dus nooit zoveel gezeik over gekomen.. In een vechtpartij zoals dit hebben beide kanten iets fouts gedaan.. En dat iedereen maar liep te kijke is gewoon achterlijk..
Maar niftarlake is echt geen slechte school. PUNT.

_lau_ | 23-03-06 | 17:24

@ alle 'boze' niftarlakers
Dat snap ik namelijk niet helemaal, dat je boos bent, als Niftarlake-leerling zijnde, omdat mensen geschokt zijn over het filmpje en dat er vrij veel aandacht aan besteed wordt. Vind je het zelf niet heel raar of zelfs bijna eng dat er zo op een meisje wordt ingeragd en, misschien nog wel erger: dat er mensen omheen flink staan aan te moedigen? En dan kun je wel roepen 'dat het op andere scholen ook gebeurt' maar wil dat dan zeggen dat het bij jullie op school maar normaal moet worden gevonden?
Wat is nou eigenlijk de reden dat jullie zo in de verdediging schieten? Stonden jullie zelf ook aan te moedigen? Ik ga er vanuit dat dat niet het geval is, en waarom zeg je dan niet gewoon 'bij ons op school vinden wij het ook niet normaal wat er gebeurde en het is terecht dat die meisjes van school zijn getrapt.' inplaats van dingen te roepen als; 'GA NIET DOM PRATEN' en 'als je denkt dat dit bij ons op school normaal is BEN JE ECHT DOM!!' want daarmee geef je mensen niet echt het idee dat er inderdaad ook nog wel mensen op Niftarlake zitten die wel normaal na kunnen denken, terwijl dat volgens mij is wat je wel wil bereiken, of zie ik dat verkeerd?

Elise | 23-03-06 | 17:14

Dat er niet meteen is ingegrepen (door leerlingen) kan ik begrijpen, een ruzie tussen twee meisjes. Toen ze al op de grond lag had er natuurlijk wel wat moeten gebeuren, maar de jongen die is door blijven filmen en het openbaar heeft gemaakt, heeft het altijd nog beter gedaan dan de rest. Ik vind het daarom een beetje cru dat juist hij van school is gestuurd. Zijn vermeende "andere rol" en de aanmoedigingen maken hem niet erger dan alle anderen; de school is gekrenkt en wil hem gewoon kwijt. Van school sturen is trouwens altijd een enigzins twijfelachtige maatregel: verwijderd persoon gaat namelijk ergens anders gewoon verder, of verwijderd persoon komt nergens meer aan de bak en de maatschapij heeft er weer een lapzwans bij.

Lai | 23-03-06 | 16:19

Triest, zeer triest, dat er niet een paar mensen het voor dat meisje opnamen. Weet niet waar die vrienden van haar toen waren, maar als ze in de buurt waren zijn het maar een stel kansloze jambekken.

Stylelozemening | 23-03-06 | 16:14

oh echt te erg man dit... het zal je kind maar wezen die word afgeragt..
wat een zielige gefrusteerde kut mokkeltjes die iemand zo moeten slaan.

vsl19 | 23-03-06 | 15:46

Iki heb zelf ook op het nichtengesticht gezeten, en ik zeg het je. Het is daar 1 grote ellende. Allemaal kutregeltjes en shit, die helemaal nergens op slaan. Die brief is natuurlijk achterlijk want ze doen of ze er alles aan gedaana hebben maar dat hebben ze niet.

G1-Turbo | 23-03-06 | 12:51

Eej mensen ik zit zelf op ut Niftarlake College en kwil even zeggen... die brand = idd zoals chris al zegt keilang geleden. bovendien.. dr ging dus egt wel een brandalarm af hoor :s
buiten werden we geteld en pas toen de brand geblust was mochten we even naar binnen en dat was dan ook alleen om even een jas te halen uit ons kluisje aangezien ut winter was,.,
van jullie verhaal klopt dus geen fuck
en idd het slachtoffer begon zelf.. leraren kwamen wel te hulp maar de pauzesurveillanten konden er niej langs aangzien dr heel wat leerlingen stonden.. en na om precies te zijn 53 secondne kwam er al hulp.. van leerlingen en 2 seconden later van leraren..
:s
en aangzien jullie het zo leuk vinden.. jullie zijn wel zielig hoor..

met die brief van ut Nif waar jullie een link naar hebben.. aangzien jullie zo van wat sensatie houden.. plaats dan ook deel 2 van de brief erbij :s

Mandiejz | 23-03-06 | 10:46

Wat is dit voor fuck site?
GA NIET DOM PRATEN!
Dat van dat kleine brandtje was toeval en
dat gebeurde een maand geleden.
Dat van dat vechten gebeurd op iedere school wel eens 1x.
Denk je soms dat het normaal is op onze school?
Nou nee!
De meiden zijn daarom ook van school
getrapt en de jongen die het gefilmt heeft ook!
En dat ene meisje heeft een lichte hersenschudding en
was meteen de volgende dag weer op school!
En zei begon zelf met schelden en haren trekken.
DUS VAN DE KRANT MOET JE NIKS GELOVEN!
Enige wat die willen is sensatie!
EN ALS JE DENKT DAT DIT NORMAAL IS
OP ONZE SCHOOL BEN JE ECHT DOM!
STIK ERIN!

Christel_Hemera | 23-03-06 | 08:44

Waar gáát dit over? Idd, vroeger bij mij op school kon je bij wijze van spreken met een schedelbasisfractuur op half zeven hangen en het enige dat leerkrachten dan zeiden was of je even voor de koffieautomaat weg wilde gaan.

campion | 22-03-06 | 23:29

als ze net zo goed neuken als vechten dan kunnen ze nog wat tenminste

boer biet | 22-03-06 | 16:55

Niftarlake heeft er ook niet voor gekozen dat dit gebeurde en doet er alles aan om dit niet weer te laten gebeuren. Ligt gewoon aan de mensen en niet aan de school.. En dat iedereen maar 'aapjes zat te kijken' slaat nergens op maar niemand weet in die chaos wat je moet doen.. Dat weet je pas als je zelf in die situatie zit.
het 'slachtoffer' is zelf waarschijnlijk ook geen lieverdje maar dit gun je niemand!

_lau_ | 22-03-06 | 14:58

Beetje loos denk je niet? Zo'n ophef om iets wat vaak gebeurd op elk willekeurige school. Beetje loos ook dat niftarlake nu de dupe is. Ik vind niftarlake namelijk wel hartstikke goed en leuk en gezellig. Het zijn de uitzonderingen die het verpesten!
Beetje ophef maken om ruzie tussen 3 pubers, wat maakt het uit..
En nu is de school de dupe en de leerlingen die overblijven...

_lau_ | 22-03-06 | 14:46

@rabarberke... Als mensen een gevecht op school staan toe te juichen dan heeft de school niet gefaald, dan hebben de ouders FLINK gefaald in hun opvoeding..
@Ariel... Wij willen die school helemaal niet falliet zien gaan, het is een prima school. De hele commotie is ontstaan niet om het vechten maar om het feit dat t filmpje op inet staat.

Lotti | 22-03-06 | 14:22

Die gast die het filmpje hjeeft gemaakt, wordt ook van school getieft.

"De jongen die de vechtpartij filmde, moet volgens Ter Laak niet alleen om die reden van school. Hij speelde nog een andere rol bij het incident, maar welke wil Ter Laak niet kwijt."

Wat heeft die gast uigevreten?

Neehè | 22-03-06 | 13:02

wij hadden bij ons op school ook zo'n groepje. de remedy was om diegene met de grootste bek eens hard aan te pakken en voila het hele clublje was koest.

Pinkpower | 22-03-06 | 11:48

Mooit persoonlijke tekst op haar partyflock site
Ik heb overal schijt aan ..
de hele wereld ..
lach je me uit ? rot maar op!
het maakt me allemaal nix meer uit!

ik ben wie ik ben
ik ben mezelf
ik ben misschien raar
ik ben misschien anders , maar ik ben mezelf

daar heb ik voor gekozen
heel bewust
ik wist dat het ging komen
minachtende blikken
gefluister over mij
net te zacht om er iets van te kunnen zeggen
net te hard om het te negeren
ik ga door , met zijn
wie ik eigenlijk wil zijn
en daar ben ik trots op!!

gezeik | 22-03-06 | 11:20

@boskabouter

die wijven kunnen toch helemaal niet hard slaan man.. met dat letsel valt het wel mee

vroeger op het schoolplein bij jou op school werd er nooit gevochten zeker.
en zoja dan meteen ingegrepen, geloof er geen fuck van, als dit 10 jaar gelden was gebeurd had niemand er wat van gehoord en al helemaal niet gezien.

beetje catfight kan geen kwaad.

rundfunk rudi | 22-03-06 | 11:07

Goh Lennart dus het "valt wel mee" Iemand met z'n tweeen proberen kort te slaan en natrappen als iemand al igt is normaal volgens jou? Wist je dat je in een minuut iemand invalide of nog erger kunt slaan? Wel is een minuut lang beuken op je hoofd gehad??

Niks durven doen zeg je; wie is er bang voor een gabberwijffie?? jij?? de rest van de school??

De school is zo streng maar toch durft niemand in te grijpen en de sfeer is niet leuk. Wat klopt er aan die zin niet? Leuke poging maar je lult jezelf erg tegen.

doskabouter | 22-03-06 | 10:59

leuk om te zien hoe die school krampachtig probeert de schone SCHIJN op te houden, het filmpje liegt er niet om.
Ik kan er trouwens niet zo goed tegen als ik vrouwen zie vechten...

Onderbuik | 22-03-06 | 09:56

@ rabarberke ik weet niet waar jij vandaan haalt dat leerlingen op het niftarlake niks leren, want het feit dat er mensen wel of niet ingrijpen bij een gevecht heeft niets te maken met wat ze op school geleerd hebben. Dat heeft te maken met hoe mensen zelf in elkaar zitten en hoe hun opvoeding is. En voor de duidelijkheid een school hoeft kinderen niet op te voeden!

Leonie88 | 22-03-06 | 09:42

Ik moet ook wel toegeven dat de sfeer bij ons op school niet de leukste is.. vandaar dat dus de meeste mensen niks durven/willen doen!

Lennart_313 | 22-03-06 | 08:32

Ik zit zelf op het Niftarlake College. De school is nogal streng moet ik zeggen, maar meestal wel rechtvaardig. Ik vind ook dat wat ze hier schrijven wel waar moet zijn!!! Ze hebben maar 1 minuut gevochten, het filmpje duurt ook maar een minuut! En de pauzesurveillanten konden niet door de massa heen komen... misschien duurde het daarom een minuut. Ook heeft Katinka helemaal geen kaak en schedelfractuur opgelopen, ze had alleen een kleine hersenschudding!! Dat wou ik maar ff zeggen!

Lennart_313 | 22-03-06 | 08:28

K*twijven

Rest In Privacy | 22-03-06 | 07:51

Prachtig:D

CCCC | 22-03-06 | 01:17

Wat een kutschool.

Arnulfo | 22-03-06 | 00:48

@patat 22-03-06 @ 00:01
Nee, geheid "gangsters" die een molecuul of een opvoeding missen.
"Gangsters" zijn jochies die zichzelf heel stoer vinden, maar later voor mij even naar het magazijn moeten lopen om te kijken of product X er nog is.

Framoes | 22-03-06 | 00:37

@sliderfreak

Bedank de maker van het filmpje, en zeg tegen hem dat hij zichzelf ook mag bedanken, nu hij van die school is getrapt.

IQnullus | 22-03-06 | 00:09

@rabarberke
wat is het leven toch heerlijk simpel: als kinderen wat fout doen ligt het aan de ouders. als leerlingen wat fout doen ligt het aan de leraren/de school. nu draaien we je theorie om: er zijn heel veel leerlingen op het niftarlake die (in niet gefilmde situaties) die goed en respectvol met elkaar omgaan: moet wel een geweldige school zijn, niet dan?!
afgelopen weekend is iemand op een fietspad in maarssen bewusteloos geslagen: weet je al wie we daar (buiten de daders) de schuld van kunnen geven? Even denken fietspad... ja, we geven alle wegenbouwers de schuld!

patat | 22-03-06 | 00:01

Toen ik jong was hadden we nog een 'code', spraken we gewoon BUITEN de schoolpoort af voor dit soort ongein...

piet_uyttebroeck | 22-03-06 | 00:01

*Breekt eens een lans voor het Nifterlake*
Ik heb zelf ook wel eens opschool gezeten, waar nauwelijks gevochten werd. Wel is mijn klas eens in een vete geraakt met een andere klas. De eerste vechtpartij vond plaats binnen de school. Na het ingrijpen van de concierge ed, vond het tweede gevecht plaats buiten het gebied van de school.
De echte test voor het Nifterlake komt dus nog. Waar gaat de revanche plaatsvinden?

King of controversy | 22-03-06 | 00:00

Overigens : om op de vraag [En is optreden drie en een halve minuut na een vechtpartij nog ?snel? te noemen?] in de oorspronkelijke berichtgeving te antwoorden, ja dat is snel te noemen.

Als het voor de geenstijlfascisten niet snel genoeg is, dan moeten ze maar meer surveillanten en andere gestapo-agenten aanstellen...

Als ze dat ook effectief doen, zal GeenStijl gegarandeerd weer zeuren over de te hoge kosten voor de belastingbetaler. Nou moe....

't Is nooit goed he?

piet_uyttebroeck | 21-03-06 | 23:59

De school staat in Maarssenbroek en dan niet in 1 van de beste wijken. Maarssenbroek valt niet onder het dorp van Maarssen en dat verschil merk je toch wel helaas.

Verbaas me btw over de onvoorschilligheid en onwetendheid van die directeur. Hij heeft echt geen flauw benul wat er zich op zijn school afspeelt, zo bleek in het interview wat SBS actienieuws uitzond. Vermoedelijk te druk met koffiedrinken en vergaderen. Mijn kind zou niet op die school terecht komen.

doskabouter | 21-03-06 | 23:52

Probleem is dus niet dat het incident gebeurd is, maar dat het incident gefilmd is. Oplossing is eenvoudig : mobieltjes afschaffen.

piet_uyttebroeck | 21-03-06 | 23:51

@I^B 21-03-06 @ 16:58
Er is wel een verschil tussen Den Haag, Kanaleneiland en Maarssen. Wat ik het ergst vind is dat dit nu ook al gebeurt in een klein dorp zoals maarssen. Iedereen weet dat in grote steden vaak gevechten zijn, maar daar is de hele mentaliteit ook anders.
In een dorp lopen ook gekken rond, maar meestal zijn de mensen daar wat aardiger tegen elkaar.
Als zelfs dorpen al achterbuurten (maarssenbroek zit vol "gangsters") worden is het einde nogal zoek.

Framoes | 21-03-06 | 23:42

Als wij nou eens met iedereen van geenstijl tegen die 2 dames gaan rossen, kijken of ze oneerlijke gevechten dan ook nog leuk vinden :)

Callisto | 21-03-06 | 22:55

@leonie

Leerlingen zitten op school om iets te leren. Als dit soort leerlingen juichen bij een gevecht waarbij iemand 2 tegen 1 wordt afgetuigd, dan heeft de school gefaald.

Je kweekt zo geen fatsoenlijke mensen, je kweekt hufters. Maar ik snap wel dat dat onderscheid voor veel leraren moeilijk te maken is. Voor jou ook?

Rabarberke | 21-03-06 | 22:39

Komop Jellebel, maak ons gek!!

fuckje | 21-03-06 | 22:23

@sliderfreak1
Weest zo vriendelijk en doe eens wat van dat potje open!

fuz | 21-03-06 | 22:16

Ik zit zelf op het niftarlake en alles wordt nogal overdreven hier vind ik. Ten eerste wordt hier gesproken over het mini brandje in de toiletten alsof het een of andere levensbedreigende brand was.
Verder zijn er bijna nooit gevechten op school en mocht het een keer voorkomen, dan staan er binnen een minuut leraren bij om het gevecht te stoppen. Het is nu een keer uit de hand gelopen, en iedereen doet net of er iets mis met de school is, terwijl bijna niemand weet waar ze het over hebben. Ik ben ook benieuwd hoe mensen aan die 3 minuten komen, want het filmpje duurt 1 minuut. Daarna werd wel ingegrepen.Het toejuichen en niet ingrijpen van de omstanders had uiteraard nooit mogen gebeuren, maar hier kan de school niks aan doen. Ik ben hartstikke tevreden over deze school!

Leonie88 | 21-03-06 | 22:13

ik heb hier trouwens een nieuwtje.degene die het filmpje heeft gemaakt is van school afgetrapt.Ik heb zelf 4 jaar op het niftarlake gezeten en er zijn nog veel meer dingen in een doofpot gestopt.

groetjes jelle

sliderfreak1 | 21-03-06 | 21:37

Superdildo's in formatie... rammen!!!

deaardeisplat | 21-03-06 | 21:22

Ook leuk de reactie van de rector: 'het meisje had helemaal geen schedelbasisfractuur zoals op internet werd beweerd. Feit is dat ze even naar het ziekenhuis is geweest, waar een lichte hersenschudding werd geconstateerd.'
-
Bitch-fight - een onderbelichte deformatie van de nederlandse onderwijswereld... en net zo vrolijk genegeerd op deze gristelijke scholengemeenschap...

WillemIII | 21-03-06 | 21:04

ja, tis me wat met die jeugd van tegenwoordig.

GuliYen | 21-03-06 | 21:02

hahaha dat is puur toeval. het klopt inderdaad.

I^B | 21-03-06 | 20:55

Sjonge, in de naam van de school zitten steeds de namen vd drie "dames" op 1 letter na. Toeval? Toelatingseis? Enige toelatingseis???

Mislich | 21-03-06 | 20:42

@Jasper
Je zegt het al zelf, het was nogal een groep, ik hoorde alleen geschreeuw en heb ze niet zien vechten, door zo'n groep kom je niet.

nima | 21-03-06 | 20:26

tja altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven .. wie zoekt zal vinden ! trouwens waar blijven de Niftarlake college reporters .. lucas kom er eens in !

Draaitafel Demagoog | 21-03-06 | 20:19

@Banketstaaf 21-03-06 @ 20:02
Be my guest.

Dömper | 21-03-06 | 20:16

niemand hoeft het voor mij op te nemen, ook die stijlvol stijlloos niet.
was ook niet zijn bedoeling merk ik.
het sarcasme kwam niet erg goed over.. iets beter je best doen
maargoed, mijn conclusie was alleen dat het belachelijk was dat onze school nu in een kwaad daglicht stond. dat is totaal onterecht.

maar ik ben er ABSOLUUT niet voor wat er gebeurt is.
ik bedoel, het was belachelijk dat ze doortrapte, maar waar gebeurt dat nou niet? het is jammer dat het op internet is verschenen, anders zou dit "gewoon een van de voorvallen" zijn geweest. en was er niet landelijk zo veel aandacht aan besteed.

I^B | 21-03-06 | 20:16

@ Banketstaaf Volgens mij heb jij een banketstaaf in je ogen, want lezen is niet je sterkste punt. Ten eerste had ik het niet tegen jou, dus van vermenigvuldigen sloeg niet op jouw staaf, hoewel ik er nu toch anders over na ga denken. Ten tweede neem ik het totaal niet op voor I dakje B, integendeel zelf. Ik heb dat over die "held" sarcastisch bedoeld, maar het blijkt dat dit jou pet te boven gaat.

Stijlvol stijlloos | 21-03-06 | 20:08

@Dömper

Nee, was gewoon een voorbeeld, Nederlanders met een groep doen ook pijn. Net als: Chinezen, Jappaners, Amerikanen, Canadezen, Duitsers, Engelsen, Turken.......... moet ik nog doorgaan?

Banketstaaf | 21-03-06 | 20:02

@Banketstaaf 21-03-06 @ 19:56
Alléén een stelletje Marokkanen doen pijn?

Dömper | 21-03-06 | 20:00

@stijlvol stijlloos

@I^B Jij bent echt een held zeg, jij weet gewoon wat er gebeurd is! Stoere man/ vrouw/ shemale ben jij ! En inderdaad joh, die twee kutjes zullen wel een goede reden gehad hebben, dus wat zeuren we nou.. Ga heen!, en vermenigvuldig alsjeblieft niet.

Zal je ff uit je schemerwereld halen: ben een vrouw, heb mij reeds vermenigvuldigd en ben gelukkig nog niet zo ver afgegleden als jij dat ik het normaal vind dat meerdere personen er één te pakken nemen. Hoop dat jij eens een keer door een stelletje Marokkanen geramd wordt. Dan schreeuw je moord en brand en predik je vast ook nog rassenhaat. Hoop dat jij je nooit zal vermenigvuldigen. Er zijn al genoeg mensen op deze aarde die alles maar normaal vinden.

Banketstaaf | 21-03-06 | 19:56

Hmmz, je zat op die school, stond er bij en keek er na?
Nou wil ik dit niet eer persoon aanrekenen, want als daar al een hele groep mensen stond was ik ze ook niet even uit elkaar gaan halen, maar de groep wel. Als er op mijn oude middelbare school al gevochten werd duurde dat nooit langer dan een halve tot één minuut of er waren wel mensen die de boel uit elkaar kwamen halen...

.. gewoon een klotesfeer dus op die school (waarschijnlijk!!)

Japster | 21-03-06 | 19:55

Ik zit op 't Niftarlake, en het duurde inderdaad belachelijk lang voor de pauzesurvaillanten "toesnelden". In de brief die we gekregen hebben, staat ook dat de leerlingen te hulp schoten. Niets is minder waar, want deze stonden alleen maar aan te moedigen. Vandaag kwamen er journalisten van sbs6 en allerlei kranten en tijdschriften. Een leraar benaderde mij, en vroeg mij niets negatiefs te zeggen over de school, als ik geïnterviewd werd. Het filmpje is ook te zien op video.google.com (zoeken op Niftarlake). Je hoort dat "Natalie" geroepen wordt, en de oplettende kijker zal horen dat het woord "sleutel" 2 keer valt. Dat valt ook te bevestigen doordat ze terug het beeld in loopt met een sleutel in haar hand, die ze met een ferme zwaai 2 keer in het "slachtoffer" haar rug steekt. Ik heb precieze screenshots gemaakt waarop het ook duidelijk te zien is. Het is de meiden blijkbaar niet genoeg, want ze vinden het nodig nog even na te trappen. De school treft het niet, want dit is juist de periode waarin groep 8'ers zich aanmelden voor een middelbare school. Volgend jaar wordt dus een rustige.... (als het aan de school ligt tè rustig?)

nima | 21-03-06 | 19:46

@I^B Jij bent echt een held zeg, jij weet gewoon wat er gebeurd is! Stoere man/ vrouw/ shemale ben jij ! En inderdaad joh, die twee kutjes zullen wel een goede reden gehad hebben, dus wat zeuren we nou.. Ga heen!, en vermenigvuldig alsjeblieft niet.

Stijlvol stijlloos | 21-03-06 | 19:44

@Prego: de banketstaafkan ik inderdaad ergens diep in rammen waar de zon niet schijnt.......... zijn dus drie mogelijkheden.......

Banketstaaf | 21-03-06 | 19:34

@_nwanko_,
als je haar msn wil, ik wil je die wel geven......

fuckje | 21-03-06 | 19:33

Stukje hoogwaardige journalistiek van de vrienden van de NOS *kuch* Waarom vraagt die reporter niet d'r msn?

_nwanko_ | 21-03-06 | 19:24

@ quutje

jaa ik stond er naast. en nee ik kon niets doen, omdat toen de leerkracht er al aan kwam.
ik ga echt niet tussen 2 van die debielen staan die elkaar even in elkaar trappen. is hun probleem. kga liever een broodje kopen in de kantine.

I^B | 21-03-06 | 19:14

@ 030,
Ben je er weer kudt breezah ?Wel typisch dat nathalie niet bereikbaar was zou ze weer eens aan de speed hebben gezeten en knock out zijn gegaan...

NoClass24 | 21-03-06 | 19:10

Minderjarig huh? Dan vind ik dat ze voor straf naakt op een rijtje moeten bukken en het Geenstijl volk er langs gejaagd moet worden, zodat Joris alle pedo's die zich vergrijpen een ban kan geven. Maak ik wel feauteaux.

Bende | 21-03-06 | 18:56

@banketstaaf:

of je doet iets leuks met je banketstaaf

Prego | 21-03-06 | 18:40

De laffe sledtjes slaan er met meerdere op een. Wat een stelletje laffe sno**etjes. Mogen wel eens bij mij langskomen. Trap ze allemaal recht de grond in.

Banketstaaf | 21-03-06 | 18:21

@I^B 21-03-06 @ 17:32

ohohohoh, sukkel!
Je stont ernaasd. Heel goet en toen dachd je, goh laat ik gaan zieken op GS. Tief op man.

quutje | 21-03-06 | 18:21

-edit spamhoerrr-

Blue-one | 21-03-06 | 18:20

Gewoon het complete filmpje vanaf GS net op RTL in Editie NL....

Waar zijn eigen journalistieke waarden gebleven... pikken waar je pikken kan!

Lof der Zotheid | 21-03-06 | 18:18

Vanavond gaat zusterstation SBS (de TV-zendert van de media-partner Televaag) hier ook aandacht aan besteden in "Hart van Nederland", dag ik in de aankondiging. Ik ben benieuwd hoe meneer de rectort zich eruit gaat lullen.

crixus | 21-03-06 | 18:06

ik heb het filmpje gezien, niet normaal.. met zn 2en iemand in mekaar trappe... stoerrr...

ik zeg, bel regillio tuur, huur een ring.. en dan nog een keer 2 tegen 1..

mietjes..

bert-bertus-bertust | 21-03-06 | 17:52

Nou, dan gaan we toch weer lekker schaalverkleinen? Dan zijn alle problemen zeau de wereld uit. Terloops moet ook nog even MTV opgeheven worden, de moeders weer achter het aanrecht en al snel zijn we terug in die fantastische, wunderbare jaren '50. Iedereen fris en monter aan het werk, en r-e-s-p-e-c-t voor elkaar.

Zaadlozert | 21-03-06 | 17:48

@I^B 21-03-06 @ 17:32
Is gebeurD. Nog maar een paar jaartjes VMBO...

Jack Daniels | 21-03-06 | 17:39

*fluistert Zaadlozert in* 'en dan WORD je'

OoO | 21-03-06 | 17:39

@ I dakje B:

Je wordt al vriendelijker, met al die smileys. Nu nog leren werkwoorden vervoegen en dan wordt je al bijna een echte reaguurder.

Zaadlozert | 21-03-06 | 17:38

@I^B
Leer spellen en ga daarna eens deaud.Gezien het gedrag van die speed snuivende sletjes en jouw spelling mag wat mij betreft die school dicht.

NoClass24 | 21-03-06 | 17:38

@I^B
Wat er is gebeurd, hebben we allemaal gezien. Het leek zelfs of we ernaast stonden. Maar ik houd m'n mondje dicht hoor!

OoO | 21-03-06 | 17:36

@ Zaadlozert

Ga nou gewoon even je geschiedenis wat beter na. Basisvorming middenschool 2e fase

Dat alles hebben we te danken aan de "denktanks" van de pvda.

Blauw | 21-03-06 | 17:36

njaa tsgeelt:D
jullie weten niet wat er is gebeurt;)
en wij stonden er recht naast
dus mondje dicht :)

I^B | 21-03-06 | 17:32

Het is en blijft een matige school. Een van de slechtere in de omgeving.
Schoolfeesten worden niet meer in de school gehouden omdat er standaard ongewilde gasten waren en er meer dan 1 keer stenen zijn gegooid. Dat waren dan vrienden van leerlingen.
Lang leve Maarssen!

Framoes | 21-03-06 | 17:30

Schaalvergroting was de oplossing voor het terugdringen van het overschot aan het aantal bedrijfseconomen. En dat is de doodsslag geweest voor veel kleine en gedisciplineerde scholen. Je wilt tegenwoordig echt niet meer in het onderwijs werkzaam zijn. Niet vanwege de leerlingen, maar vanwege falende directies, omhooggevallen kneusjes die met vernieuwde onderwijsvisies de kloof tussen marketing, onderwijs en psychologie denken te slechten. Maar maatschappelijk inzicht, daar hebben ze nooit van gehoord. Problemen van dien aard lossen ze schriftelijk wel op, want dat kunnen ze niet declareren.

OoO | 21-03-06 | 17:23

waar is toch die goeie ouwe tijd gebleven van de steekpartijen op scholen.....

blackbird | 21-03-06 | 17:23

@nwanko

hopelijk wel zonder Zalm op financien.... want dat die een gat in z'n handen heeft weten we na 12 jaar paars toch allemaal.... he

Golradir | 21-03-06 | 17:18

Ik kan er gewoon niet bij dat niemand heeft ingegrepen en dat sommige scholieren zelfs het gevecht stonden aan te moedigen. Ik kreeg tijdens het bekijken van het filmpje al de kriebels en had er graag tussen gesprongen om haar te helpen. Een bootcamp voor de daders is misschien wel de beste oplossing inderdaad, naast een permanente schorsing. Weet iemand de huidige situatie van het slachtoffer?

maj | 21-03-06 | 17:17

Dit gebeurt toch op elke school. Snap niet waar er druk over gemaakt wordt. Je kan me bellen als je ergens een middelbare school kent met een werkend brand alarm. Gelukkig wordt Bos president en wordt dan opeens alles anders ...

_nwanko_ | 21-03-06 | 17:15

Schaalvergroting is niet alleen de schuld van PvdA, tijdens Paars heeft VVD hier vrolijk aan meegewerkt omdat het economisch interessant leek.
Verder zijn individualisering, en het steeds verder opschuiven naar een prestatiemaatschappij ook onderliggende oorzaken achter de grotere aggressiviteit.

Zaadlozert | 21-03-06 | 17:15

@845 21-03-06 @ 17:01

Hoezo fight? Welk van de twee woorden 'oud' en 'leerling' begrijpen ze in Bussum niet?

KaiserSoza | 21-03-06 | 17:11

Citaten uit een reactie van een leerling van de AD-site zeggen genoeg over het nivo van de school:
"niftarlake is een super gezelige en goede school"
"ik vind het vreeselijk wat er is gebeurd"
Spellen leren ze kennelijk niet...

Confucius | 21-03-06 | 17:08

@I^B 21-03-06 @ 16:58

Hou es op. Het is niet normaal dat als er gesurveilleerd wordt dat er niet sneller ingegrepen is, het is niet normaal dat er terwijl er een meisje (dat overgens stevig van zich af kon bijten) eenmaal op de grond ligt gewoon doorgetrapt wordt, het is niet normaal dat het twee tegen een is, het is niet normaal dat omstanders blijven aanmoedigen en het is niet normaal dat de hele kwestie gebagateliseerd wordt door de schoolleiding.

Mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden (wat nou slachtoffers, kap nou), en moeten op de blaren zitten als ze domme beslissingen gemaakt hebben. Ik ben helemaal voor de invoering van 'bootcamps'.

KaiserSoza | 21-03-06 | 17:07

@Noclass24 Ik heb nooit gezegd dat ik het normaal vind, ik vind dat het laagste wat een mens kan doen, zoals eerder gezegd, zelfs hooligans hebben in hun "regels" staan dat je niet meer doorgaat zodra iemand neergaat..

flipjevandejam | 21-03-06 | 17:07

I^B
Domme reaxie. Dit gebeurt waarschijnlijk wel vakler, alleen nu is het gefilmd. En de filmer hoor je in het begin zelfs duidelijk aanwijzingen geven. En ja, dan heb je dus gewoon domme pech als het in het nieuws komt. Maar dan gaan jankerige reaxie graag. Zo zit het nou eenmaal in elkaar; dit is nieuws.
Ik denk dat GS bij het 45e filmpje misschien niet meer publiceert en dan
is het dus geen nieuws meer.

Gare du Nord | 21-03-06 | 17:04

In plaats van dat ze een standpunt in nemen en die teven 20 weken corvee geven...

da wizard | 21-03-06 | 17:03

Brand..... pffff.... nog altijd beter dan in je poepertje gepakt worden door een 'leer-kracht' , in het week-end LeahterBoy bij Argos.

Herman Brood | 21-03-06 | 17:03

Zo'n incident komt (niet altijd) dagelijks voor, op welke school dan ook. De school heeft in dit geval 2 probleempjes: er was geen docent (al dan niet op tijd) om in te grijpen, en één of ander figuur vond het nodig om met z'n camera de boel te filmen en online te gooien. Vervolgens schorst/verwijdert de school de vechtende meiden. Dat is het zwaktebod in dit verhaal. In reacties -zowel hier als in het AD-forum- kun je lezen dat de leerlingen geen surveillant hebben gezien, hoewel de school beweert van wel. Met een brief naar de ouders en de verwijdering van de leerlingen ziet de directie het probleem als opgelost en wil dit buiten de publiciteit houden. De school zet een regeltjesweek in en hoopt dit voorval zo snel mogelijk te vergeten. Ondertussen zetten talloze kouwes-addicten de diverse forums vol en daarmee de school wederom in de kijkert. Advies aan de school: ga nou eens doordacht met het probleem om! En het probleem zijn niet de fighting bitches! En ook niet de jongen met de camera!

OoO | 21-03-06 | 17:02

lekkere zooi dan.
hier in bussum hebben we nu ook een heuze fight bij ons op school.

leerkracht van in de 40 is betrapt op seks met 19 jarige oud scholier.
en er zijn foto's van www.totallycrap.com/media/grabagranny/...

845 | 21-03-06 | 17:01

Lonsdale-bitch was zeker aan het oefenen voor het aankomende WK.

MAXIMO | 21-03-06 | 16:58

weetje, al die onzin die verteld is hierover gaat helemaal nergens over.
het meisje dat klappen en trappen heeft gekregen is zelf ook niet zo'n lieverdje, en NIEMAND weet wat er hiervoor allemaal is gebeurt.
ik neem het voor niemand op want ik mag ze alle3 niet, maar door al deze media aandacht komt onze school wel in SLECHT DAGLICHT te staan.

wanneer word er in kanaleneiland wel eens gevochten? of in Den Haag?
ook zovaak, dus dikke bullshit dat het nifarlake college ineens fout is, en dat wij niet goed zijn, en tuurlijk waren de leraren er te laat bij, en JA de leerlingen hadden in moeten grijpen, maar wanneer ga jij ergens tussenstaan?
zou jij zomaar een gevecht stoppen?

maargoed, wie ben ik om te zeggen dat jullie mening verkeerd is.
dit is hoe wij er over denken, en de waarheid moet je maar aan de slachtoffers vragen. want ook de 2 meisjes die het hardhandigste waren zijn inmiddels slachtoffer geworden.

I^B | 21-03-06 | 16:58

Die brief van de de schoolleiding was ook lekker opgesteld: 'met namen een meisje had letsel' oid. Met name een? Waarom niet met name twee?

Het is wel voer voor psychologen om te zien hoe de omstanders niet ingrijpen en die sletjes blijven schoppen terwijl er een persoon op de grond ligt. Lekker laf.

Goed nieuws: ze eindigen waarschijnlijk als kassajuffrouw bij de lokale super. Minder goed nieuws voor eventuele overvallers.

SDI | 21-03-06 | 16:58

@ Zaadlozert

Je mag toch wel met HEEL erg grote zekerheid stellen dat Onderwijs absoluut verkracht is door de PvdA.

Dromen van het vormen van een grote grijze massa slecht opgeleidde pvda stemmers hebben de pvdA ertoe gebracht om keer op keer pogingen te doen (die helaas uiteindelijk ook "geslaagd" zijn) tot schaalvergroting en op andere wijzen het onderwijs te verneuken.

Voor een overzicht van 38 jaar min of meer onafgebroken, de pauzes daar gelaten, onderwijsverkrachting door de PvdA is het stuk van Leo Prick wel interessant om te lezen in de Trouw van 11 maart.

Blauw | 21-03-06 | 16:52

@Zaadlozert 16:46
Ga eens echt werken joh.

sjaakdeslinksesul | 21-03-06 | 16:51

Die school is net zo min christelijk als LucasDLL dat is.
Op echt Christelijke scholen is wel degelijk gezag voor de leraren, al zijn de scholieren ook net eender dan elders.

dolerend | 21-03-06 | 16:48

@fuckje:

De naoorlogse ministers van Onderwijs en Wetenschappen:

1. dr. G. van der Leeuw (PvdA): 24 juni 1945-3 juli 1946
2. dr. J.J. Gielen (KVP): 3 juli 1946-7 augustus 1948
3. dr. F.J. Th. Rutten (KVP): 7 augustus 1948-2 september 1952
4. mr. J.M.L.Th. Cals (KVP): 2 september 1952-24 juli 1963
5. mr. Th.H. Bot (KVP): 24 juli 1963-14 april 1965
6. mr. I.A. Diepenhorst (ARP): 14 april 1965-5 april 1967
7. dr. G.H. Veringa (KVP): 5 april 1967-6 juli 1971
8. mr. C. van Veen (CHU): 6 juli 1971-11 mei 1973
9. dr. J.A. van Kemenade (PvdA): 11 mei 1973-19 december 1977
10. dr. A. Pais (VVD): 19 december 1977-11 september 1981
11. dr. J.A. van Kemenade (PvdA): 11 september 1981-29 mei 1982
12. drs. W.J. Deetman (CDA): 29 mei 1982-16 september 1989
13. ir. G.J.M. Braks (CDA): 16 september 1989-7 november 1989
14. dr. ir. J.M.M. Ritzen (PvdA): 7 november 1989-3 augustus 1998
15. drs. L.M.L.H.A. Hermans (VVD): 3 augustus 1998-22 juli 2002
16. M.J.A. van der Hoeven (CDA): 22 juli 2002-heden

Conclusie: 62.5% CDA, 25% PvdA, 12.5% VVD

De schaalvergroting zou dan vnl. ontstaan zijn door de gristenen, hoewel fuckjes methode om alleen naar de minister van onderwijs te kijken, natuurlijk tekort doet aan de invloed van de rest van het kabinet, en het ook niet geheel correct is om vanaf 1945 te gaan tellen.

Zaadlozert | 21-03-06 | 16:46

Fantastisch die mensheid. Ik ben zo blij er deel van uit te maken. Heerlijk zoals de menigte meeleefde. Misschien moeten we pubers naar Afghanistan sturen. Dit geeft hoop voor de toekomst. braak.

Mislich | 21-03-06 | 16:42

@Zaadlozert,
volgens mij is het ministerie van Onderwijs over het algemeen in socialistiche handen geweest.

fuckje | 21-03-06 | 16:35

Wacht nog even met failliet gaan totdat ik mn examen heb gehaald aub :)

robski18 | 21-03-06 | 16:27

Meer mobiele telefoons met video, da's goed voor de bewijslast! Zijn we ook snel van het geneuzel in die brieven af. Wel is de audio natuurlijk een beetje overstemd door die schreeuwende filmerts.

Zaadlozert | 21-03-06 | 16:27

@Roberto Fransisco 21-03-06 @ 15:57
Heb je ook wat statistieken van de jaargangen voor het eindexamen?
't Gebeurt nogal eens dat daar de 'klappen' vallen zodat de statistiekjes waar jij nu mee op komt draven er mooi uitzien!

et voilà | 21-03-06 | 16:27

@flipjevandejam,
2 personen (breezer sletjes in dit geval) die iemand op de grond tegen het hoofd en lijf trappen vind jij normaal ?

NoClass24 | 21-03-06 | 16:26

@fuckje:
De VVD heeft vroeger zeker nooooooooit meegewerkt aan de schaalvergroting?

Zaadlozert | 21-03-06 | 16:25

De hijgerige geylheid naar sensatiezucht op GS begint steeds groteskere vormen aan te nemen! Suggestieve kopjes boven stukjes die de lading totaal niet dekken, stormen in glazen water en olifanten van muggen maken op het allerhoogste muggenzifterij-niveau.
De Televaag begint zich steeds duidelijker af te tekenen...

stretch | 21-03-06 | 16:24

Hou me op de hoogte Geenstijl! Leuk onderwerp, wil die hele school failliet zien gaan:P

Ariel | 21-03-06 | 16:21

fuckje is nog boos dat ze nooit naar school is geweest

trapleuning | 21-03-06 | 16:21

Ik had het er laatst ook met iemand over dat ze alleen maar voor de kinderrechter komen omdat dit gefilmt is, ik weet nog dat dit bij mij vroeger er 10 keer erger aan toe ging en dan heel soms kwam een concierge die dan zei: "ja nu is het genoeg geweest, jullie kunnen straks een uurtje poetsen" en dat was het...
Er was nooit iemand van school geschopt of geschorst wegens een vechtpartij, zelfs wanneer er iemand bewusteloos viel en zelfs wanneer een meisje een stuk haar met huid verloor in een bitchfight (en dat op een mavo/havo/vwo school)

Ja, dit soort scholen hebben de tiefus aan wat er gebeurd van vechtpartijen, extreme pesterijen en andere lomp dingen waar dit soort (halve) pubers toe in staat zijn, BEHALVE als de 'kinderen' dit aan mama en papa kunnen laten zien op hun mobieltjes, dan breekt het koudzweet uit bij de schoolleiding. Want oei oei oei, dat de ouders het met eigen ogen kunnen bekijken is natuurlijk iets heel anders dan dat jantje thuiskomt en zegt dat twee meisjes weer aan het vechten waren..

Hadden we 6 jaar geleden ook maar die mobieltjes gehad, dan waren die agressievelingen tenminste van school geschopt, enige wat ervoor nodig is is de school een beetje in verlegenheid brengen door te laten zien aan de ouders hoe het er werkelijk aan toe ging...

Boes | 21-03-06 | 16:20

Tendentieus is dit allemaal zeker, aangezien ik zelf op het Nift heb gezeten. Ik weet zeker dat op ieder andere school in de randstad van deze omvang (1500 leerlingen red.) en zeker in de grotere steden dit soort dingen regelmatig voorkomen, waarbij het bij deze school echt uitzondering is, tenzij dat in 3 jaar tijd totaal veranderd is..

Overigens is er 4 jaar terug ook een keer een lawinevuurpijl tegen centimeters dik glas op het binnenplein geplakt en ontploft, dat was me pas een rel. Het heeft ongetwijfeld de media niet gehaald, anders was dat iig wel een goed punt geweest om zo'n ophef over te maken, vechtpartijtjes komen wel vaker voor, overal..

flipjevandejam | 21-03-06 | 16:19

Het komt allemaal door die PvdA, schaalvergroting, mammoetscholen, geen aandacht, geen controle, waardeloos! Van Kemenade, Netelendoos en Wallage hebben het onderwijs naar de kleauten geholpen. Maar zo'n vechtpartijtje moet kunnen toch? Typisch weer zo"n grrristelijke school, hoe schijnheilig ze ermee omgaan.

fuckje | 21-03-06 | 16:18

The roof, the roof... Ach, laat maar.

Schizo | 21-03-06 | 16:18

die school is al een keer helemaal afgefikt, wat een brand was dat...

15 jaar geleden ofzo

trapleuning | 21-03-06 | 16:16

Ja precies een keer per maand, vrouwen he?!

gek kuikentje | 21-03-06 | 16:15

Wat een heisa, dit komt toch bijna maandelijks voor?

Yuri_B | 21-03-06 | 16:11

Zeg Lucas, denk je dat dit op een openbare school anders was gegaan? Dachtutniethe. Wat voor soort school was het Terror College waar die conrector werd doodgeschoten ook al weer?

Reetpeper | 21-03-06 | 16:11

Wel goeie kickboxsters, moet ook eens gezegd worden.

TheSupreme | 21-03-06 | 16:09

Maak ze af LDLL.

Rest In Privacy | 21-03-06 | 16:05

1) Eindelijk een pittig stukje van LdLL
2) Fijn dat tegenwoordig geheugen voor je telefoon zo goedkoop is, dat je tenminste 3 minuten kan filmen
3) Vroeger deden meisjes alleen maar harentrekken als ze gingen 'vechten'...

broomstick | 21-03-06 | 16:04

Noemen ze dat choquerend? En zielig voor "het slachtoffer"? Zo te zien deed het zogenaamde slachtoffer er net zo hard aan mee. Een robbeltje vechten op de Middelbare school hoort er gewoon bij.

Heibeltje | 21-03-06 | 16:04

Heeeeeeeeeeeeeeel goed GS-red. Sneller dan het nieuws. Over 3 dagen in de Televaag.

empe04 | 21-03-06 | 16:03

goed naar fightclub gekeken in ieder geval.

petrova | 21-03-06 | 16:01

Geachte directie van het Niftarlake,
jullie krijgen nu, als gevolg van al deze volkomen onterechte negatieve berichtgeving, ongetwijfeld te maken met een terugloop van het aantal leerlingen. Nu wil ik deze matpartij niet vergelijken met het doodschieten van een conrector, maar toch de volgende tip:
Verander gewoon lekker je naam, zoals het Terra college in Den Haag deed. Dan kun je op de oude, vertrouwde voet verder (verandering vergt per slot van rekening érg veel tijd en energie) en dan lullen we nergens meer over. Toch? Want je kunt per slot van rekening veeeeeeel beter aan symptoombestrijding doen, dan de problemen bij de wortel aan te pakken en die halve zolen/randdebielen/zwakzinnigen/onopgevoede eikels/aso's die bij jullie op bezoek komen om ONDERWIJS TE GENIETEN met een zero tolerance richtlijn duidelijk te maken dat het speelkwartier over is. Nietwaar?

DeKoning | 21-03-06 | 16:00

Wel een mooie metafoor voor een hel: leraren die leerlingen een brandend pand injagen.
Verder toch niet veel on-middelbareschools, chaotisch was het bij mij op school ook altijd namelijk.

GodfriedV.Bouillon | 21-03-06 | 15:58

Hmmm ... na die brand was het wel een hele zwarte school.
Maar dat wil het bestuur ook niet toegeven zeker?

Professor Plons | 21-03-06 | 15:57

Er is ook wel positief nieuws:

C.S.G. Niftarlake College maarssen
Slagingspercentage: 97.39 %
Gemiddeld cijfer Centraal Examen: 6.65
Gemiddeld cijfer School Onderzoek: 6.74

Roberto Fransisco | 21-03-06 | 15:57

Zonde dat nathalie en lisa niet gewoon in de toiletten waren opgesloten toen de desbetreffende brand om zich heen greep.

NoClass24 | 21-03-06 | 15:57

Toch grappig dat de kranten het pas vandaag oppikten... Lang leve GS en de snelle berichtgeving :)

EverfleX | 21-03-06 | 15:56

Begin februari zijn er ook gelijk tweehonderd leerlingen verdwenen blijkbaar.

gek kuikentje | 21-03-06 | 15:56

Snap er niets van... Hoe kan je nou langer dan 3 minuten vechten???

Jab, Hoek Knie.. Appeltje eitje....

rennie b | 21-03-06 | 15:55

Burn baby burn

Bonzohondevoer | 21-03-06 | 15:55

Die laatste alinea van dat schrijven is te belachelijk voor woorden. Als dat de norm is, vind ik het niet vreemd dat de pauzesurveillanten zaten te bekvechten over wie er deze keer de boel bij elkaar moest houden.

de dikke man | 21-03-06 | 15:55

Mooi stukkie Lucas, benieuwd wat de schoolleiding hier weer op te zeggen heeft.

Aussie | 21-03-06 | 15:54

Eigen straatje eerst schoonvegen heet dat.
Is het nu zeau erg dat een stel pubers elkaar afrossen? Dat gebeurt gewoon. Ik zeg niet dat het een eerlijk gevecht was en daarom hoeft de school daar niet op te happen. Je hebt lef als je als school de omstanders aanspreekt. 100 mensen kijken ernaar (en 1 is zo slim het te filmen) en doen geen zak (ze zal het verdient hebben dan!?)! Je kan beter wijzen ipv schoonvegen.

quutje | 21-03-06 | 15:51

Geenstijl - Niftarlake 1-0

Achtertuyn | 21-03-06 | 15:50

Round 1 *ping*

Dömper | 21-03-06 | 15:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino