Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oplossing! Paramaribo zoekt 450 Chinezen

dikke chineesAttentie mevrouw Albayrak, u heeft een probleem, wij hebben -na een beetje rondbellen- de oplossing! Suriname zoekt namelijk een paar honderd Chinezen om voor 215 miljoen dollar (60 euro) heel Suriname te asfalteren. En aangezien de Surinamers zelf geen trek hebben in dit klusje, wordt nu naarstig gezocht naar 450 Chinezen. En bij 450 Chinezen, moesten we plotseling aan u denken. Ofwel: een luchtbrug! Die Boeing 747 van Surinam Airways staat toch wortel te schieten langs de A4, dus aftanken dat ding en onderwijl een tiental pendelbussen langssturen bij de diverse bungalowparken. Met een beetje geluk zitten ze vanavond al in het vliegtuig. Kamer blij en Suriname blij. Een win win noemen wij dat. En dan a translation for our little yellow friends: Hello mister Wong, Wang Fu en Hu: Friendly country in the tropics is looking for you. The general amnesty of our Prince William Alexander was a hoax, but this is for real! This is an offer you can’t refuse. Always good weather, and after three months work you receive a passport of Suriname. With that document you can settle without any problems in the Netherlands. End good, all good...

Reaguursels

Inloggen

All is well that ends well?

Ynstijn | 24-04-08 | 08:49

Hier volgt een herhaling in de Pritt stijl voor de Chinees hier in de buurt die de sambal nu als asfalt serveert en de boodschap duidelijk niet goed heeft begrepen.:<br>
Hello mistel Wong, Wang Fu en Hu: Fliendly countly in the tlopics is looking fol you. The genelal amnesty of oul Plince William Alexandel was a hoax, but this is fol leal! This is an offel you can’t lefuse. Always good weathel, and aftel thlee months wolk you leceive a passpolt of Suliname. With that document you can settle without any ploblems in the Nethellands. End good, all good...

Amsterdance | 24-04-08 | 08:30

Dus gierig voor de project (doekoes) en acteraf spijt omdat er zoveel komen. Invasie! Zoiets was tog ook hier met de turken en marokannen en nu met de poolse migranten.

Wat china tibet aanricht is heel wat anders dan dat er veel gastarbeiders in suriname komen.

tja.... | 23-04-08 | 23:44

nee laat ze maar hier blijven... ik voel me eindelijk eens een keer superieur in nederland.... mijn tuin ziet er netjes uit, er word oosters gekookt, en de re-enactment "Heil Mosley" in mijn kelder is van kwaliteit te noemen... Nee.. ik hou ze liever.. HA CHU WO!!!!!!!! 1 icetea .. en rap een bietje... chop chop.... maar heren, denk aan deze mensen, devolgende keer dat je in een chinees restaurant staat. ze zijn dan misschien wel kwijt, zolang mijn Kip Mihoen goed smaakt, heb ik er geen problemen mee. Zo niet, dan maar "Meld Misdaad anoniem" bellen, en de FIOD maar eens een bezoekje laten brengen in die keuken... Jammer dat ze geen foto's hebben genomen van die 1ste groep. Dan hadden we ze kunnen plaatsen bij opsporing verzocht... En dan maar luisteren naar de "unieke" omschrijvingen van de "verdachten"...

Import-Turk | 23-04-08 | 23:37

@ Clara
vroeger brachten wij ook asfalt naar andere werelddelen en noemden dat toen beschaving. Dom he?

mokum2948 | 23-04-08 | 23:35

........... en waar de mensen nog rondlopen op blote voeten met een bot door hun neus. Als wij dan op vakntie gaan naar ons Surinaamse dan kunnen we met z'n allen onder een palmboom genieten van een kokosnoot. 's Middags gaan we dan het oerwoud in om kiekjes te maken van de zwartmens voor in ons fotoalbum.

mokum2948 | 23-04-08 | 23:32

@tja.... 23-04-08 @ 22:26

Ik had het in mijn reactie niet over de schuldvraag gehad, alleen wel over de ramp die zich daar voltrekt.
Het lijkt mij ook inderdaad de taak van de regering om dit een halt toe te roepen, maar men heeft het uitvoeren van die projecten voor ogen gehad. Foutieve beslissing. Wat moet je daar nou met meer asfalt, en dan nog alleen aangelegd door Chineze arbeiders ? Zou beter zijn als Suriname een mooi onbedorven oord zou zijn/blijven, met prachtig natuurschoon en nu tegenwoordig veel het Moslim-topic aan de orde is: een van de weinige plekken ter wereld waar Joden en Moslims vreedzaam en broederlijk naast elkaar wonen.
Er is veel aandacht in Nederland voor wat de Chinezen aanrichten in Tibet, maar laten we nou eens ook aandacht besteden aan de invasie van China in onze achtertuin.

clara de k. | 23-04-08 | 23:23

tja.. ligt het dan niet aan de regering van suriname? Dan moeten ze geen lappen grond verkopen en wetten aannemen voor om historische panden tebehouden ect.
Is altijd de schuld van een ander.

tja.... | 23-04-08 | 22:26

Ik heb het uitgebreide verhaal van Ronnie M. niet helemaal gelezen, maar ik weet wel dat China momenteel Suriname aan het verpesten is. Lappen grond worden opgekocht en vervuild. Prachtige historische panden, in de koloniale tijd gebouwd door Nederland, worden door de Chinezen gesloopt. Er wordt door China toegezegd projecten voor Suriname te zullen uitvoeren in ruil voor grond. De Surinaamse regering hoopt op werkgelegenheid, maar China haalt overal Chinezen vandaan om dit werk uit te voeren. Niks werkgelegenheid voor Surinamers, wel grond in eigendom om palmolie te produceren. De Chineze arbeiders laten meteen ook hun hele familie overkomen. Ook de Chineze maffia heeft nu voet aan wal gezet.
Omdat dit onze voormalige kolonie betreft, zou dit later ook hier zijn invloed kunnen hebben. Misschien zijn die Chineze illegalen van een paar weekjes terug wel via onze achtertuin naar hier gekomen.

clara de k. | 23-04-08 | 21:24

@ Ronnie M. :
Hoezo 'kaolo chinezen' omdat ze niet hoeft tee dokken volgens jou voor een visum?
Daarvoor moet je bij je eigen koalo regering zijn. Ben je bang dat de chinezen de wereld over gaat nemen met je wordt eens wakker...

De chinezen pakken alles aan qua werk en klagen niet. Of ze nou spullen verkopen of een
eigenzaak beginnen doen ze tenminste wat. Ook al worden ze gepest en gediscrimineert gaan ze toch door.

tja.... | 23-04-08 | 21:12

@ Ronnie M.

De Chinezen lopen lopen qua technologische kennis en arbeids-ethos(wereldwijd) voor op de Indiërs.Met oog op de toekomst kun je als natie beter de banden met deze "nieuwe Amerikanen" aanhalen.Het Surinaamse departement Nickerie is een overwegend door Indiërs bestuurd departement.De economische alsook de politieke macht liggen in dit Surinaams departement in handen van deze bevolkingsgroep.Nochthans komen in dit departement evenals in de rest van Suriname economische ontwikkelingen slecht op gang.Je zou de Chinezen misschien het voordeel van de twijfel kunnen geven.

Boellie | 23-04-08 | 19:37

Aanvulling @ Ronnie M. 23-04-08 @ 17:43

Mensen weten ook niet dat de Chinese bank Eximbank zoveel miljoen dollar aan suriname heeft geleend tegen zeer lage rente met maar voorwaarden, zoals alle chinezen die voor Dalian gaan werken moeten zonder problemen een Surinaamse visum krijgen.

Niet dat dat raar is want wij Nederlanders hebben ook een visum nodig om naar Suriname te gaan, alleen moeten wij geld dokken en die kaolo chinezen niet.

Dit is trouwens zeer oud nieuws, ze zijn in 1999 begonnen met de werkzaamheden en mensen gaan nu pas klagen over die kaolo chinezen.

Ronnie M. | 23-04-08 | 18:27

NRC heeft een leuk artikel geschreven over het Vergif wat China Suriname toedient.
www.nrc.nl/buitenland/article695723.ec...

Dalian ruïneert weg naar Afobaka op afgrijselijke manier
Suralco genoodzaakt werknemers in te vliegen

De Chinese onderneming Dalian, die deels met de herasfaltering van de wegen in Groot-Paramaribo en daarbuiten belast is, vernietigt aan de andere kant op een vreselijke manier de weg die loopt van Afobaka naar Paranam. Volgens onze informatie zijn de Suralco L.L.C. en Cambior momenteel bezig de Afobakaweg, die loopt van Paranam tot de Brokopondo krachtcentrale, te herstellen. Dat herstel gebeurt voortdurend door de inzet van zwaar materieel van de voormelde multinationals.

Vanaf de Compagniekreek tot de Brokopondo krachtcentrale neemt de Suralco dit voor haar rekening en Cambior is bezig met herstel van de voormelde laterietweg vanaf de Compagniekreek naar Paranam. Terwijl de twee maatschappijen bezig zijn met het onderhoud en herstel van de weg , denderen trucks volbeladen met grind van Dalian vanuit Phedra over de weg richting Paranam en Paramaribo. Wat Cambior en de Suralco herstellen wordt elke dag gewoon weer vernield door de chauffeurs van Dalian. Volgens onze informatie storen de Chinese chauffeurs van Dalian zich helemaal niet aan de huidige toestand en vinden het de gewoonste zaak van de wereld, dat Cambior en Suralco herstel-len en zij aanhoudend vernielen. Wie denkt dat Dalian een bijdrage levert aan het herstel van de weg heeft het volkomen bij het verkeerde eind. Dalian gaat er vermoedelijk van uit, dat het absoluut niet haar zorg is de weg, die loopt van Paranam naar Afobaka, te onderhouden. De afgelopen week heeft het bedrijf Haukes nog een groot aantal trucks met materiaal ter verharding van de weg naar het gebied gedirigeerd. Ook hier gaat de zaak weer kapot, omdat Dalian keihard doorgaat met zijn zwaar beladen voertuigen op de weg zonder ook maar enige rekening te houden met de mensen, die dagelijks gebruik moeten maken van deze belangrijke verkeersader. Volgens onze bron gedragen de Chinezen zich uitermate a-sociaal en houden alleen rekening met het feit, dat ze grind moeten vervoeren naar Paramaribo om zich aan hun contractuele verplichtingen te houden. Wat er gebeurt met de activiteiten van Cambior, Suralco en andere personen in het gebied zal de Chinese onderneming Dalian een worst wezen. De Suralco heeft uit nood al werknemers moeten overvliegen vanuit Zorg en Hoop naar Afobaka vice versa om de Brokopondo krachtcentrale bemand te houden. Een dergelijke noodingreep kan natuurlijk niet te lang duren en is ook voor de Suralco een veel te kostbare oplossing. De politie van Brokopondo, die zou moeten ingrijpen en de heren van Dalian tot de orde reopen, is niet altijd in staat direct in te grijpen. Gisteren was er bijvoorbeeld op de Afobakaweg nabij de afslag naar Baboenhol weer een enorm probleem, omdat het ene na het andere voertuig in de blubber bleef steken. Volgens onze bron zal er slechts sprake van een redelijk herstel van de weg zijn wanneer de mensen van Dalian tijdelijk hun werkzaamheden vanuit Phedra stopzetten, waardoor de weg op een juiste wijze kan worden hersteld. Ook verklaarde onze bron, dat de overheid tot taak heeft zo snel mogelijk in te grijpen, want zo kan het echt niet verder.
BRON: www.dewestonline.cq-link.sr/main.asp?i...

Ronnie M. | 23-04-08 | 18:12

En niemand valt het op dat de Chinese aannemer Dalian om 450 chinezen vraagt en niet de Surinaamse regering.

Het valt niemand op dat voor die 1100 km waar het om gaat de Chinese bank Eximbank omgerekend 140,5 miljoen US dollar over heeft gemaakt aan Dalian om in Suriname wegen te bouwen. Hoe moet dat worden terugbetaalt, misschien door goedkope grondstoffen?

Het valt niemand op dat er steeds meer chinezen zich elders vestigen met de bedoeling een gemeenschap op te richten?????

kraaijer-schrijft.blogspot.com/2006/12...
www.indianfeelings.com/index.php?optio...

Word es wakker mensjes.

Ronnie M. | 23-04-08 | 17:43

:D

Mensen denken hier dat chinese de perfecte burgers zijn, terwijl zij juist precies het tegenovergestelde zijn.
Het enige voordeel van een Chinees is dat ze niet zeuren om respect maar je juist overdreven veel respect geven zodat je een goed gevoel hebt en dan lekker spugen in je nummer 136 of je oplichten met de prijs.

Trouwens de gene die chinezen graag willen houden zijn DUIDELIJK NOOIT buiten Nederland geweest.
Ik kan u aanraden om naar een China Town te gaan en dan bedoel ik die niet in de Wagenstraat maareh een echte dorp in een stad. Kunt u zelf constateren welke problemen chinezen veroorzaken.

Vandaar ook maar 96 + 1 reactie want ieder normaal denkend mens weet wat voor problemen die chinezen veroorzaken zodra hun aantal te groot wordt.
Behalve die kaolo djuka's in Sranang, laat de Sranang Hindoes daar de politiek bedrijven en je zal zien dat Suriname het mooiste land ter wereld wordt..

Ronnie M. | 23-04-08 | 17:33

-weggejorist-

theo4116 | 23-04-08 | 15:38

Gutte gut ... moet je effe in de kassen van het westland een kijkje nemen.
Ur zit amper een Hollander met z'n fikken bloemen te snijden.Een tijdje geleden een paar landgenoten gevraagd om de kassen arbeids-actief te gaan bevolken. Wat denk je? Allemaal last van de rug en wat dies meer zij.
Met een bussie vol met Polen wordt er tenminste nog gewerkt.

Boellie | 23-04-08 | 15:05

Kunnen die Surinamers hun eigen wegen niet aanle.... eh... laat maar.

koerbagh ® | 23-04-08 | 14:22

Willianus Wortelus 23-04-08 @ 12:22
Tsja, Allen als we over één groep hebben die totaal niet integreren dan zijn het Chinezen wel. Niet dat dit nu zo'n probleem is, maar het is wel een feit dat we dat andere migrantengroepen wel zwaar aan rekenen. Verder vormen Chinezen doorgaans wél echt een natie binnen een natie en ook het moederland China ziet dat zo (lees oa Huntington). Chinese gemeenschappen in het buitenland worden eenvoudigweg als China in het buitenland gezien. Alweer een zaak die we andere migranten, terecht, zouden verwijten. Mijn indruk is dan ook dat die argumenten bij Mocro's ten onrechte erbij gesleept worden. Het verschil is dat die laatsten overlast veroorzaken en daarom weerzin oproepen. Het niet willen integreren en het subject van een buitenlandse mogendheid blijven wordt ze wel verweten, maar is in werkelijkheid voor de meste Nederlanders geen probleem. Kijk maar een goed om je heen .... Zie jij veel Chinezen die aktief aan de NL maatschappij deelnemen ? Ik niet.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 14:10

@ beau ter ham (6e post van boven voor de vmbo erts) Ik denk naar holland casino .

16isgeil | 23-04-08 | 14:01

Waar slaat dit nou weer op n zomer weer een foto van een minderjarig.
Ga als redactie lekker asfalt leggen joh. Leuke bedrijfsuitje!

tja.... | 23-04-08 | 13:43

Dan weten we nu meteen waar onze honderden verdwenen chinezen heen zijn

huppeltrutje | 23-04-08 | 13:29

LOL @ 215 miljoen dollar (60 euro)
maar serieus: dit kan niet waar zijn, mensen binnenhalen voor werk terwijl er een heleboel werklozen zijn
eigenlijk wel logisch natuurlijk, als voormalige kolonie, dat zit er toch nog een beetje in daar
enige verschil is dat wij mensen binnen halen die geen reet kunnen en willen behalve handje ophouden en de hele dag diezcremenasie roepen

Dhr. de Wit | 23-04-08 | 12:59

"With that document you can settle without any problems in the Netherlands. " Huiswerk niet gedaan :) Suriname is geen Ned antillen.

Altijd mooi weer in Suriname hehehe.... WTF U know.
Allah is groot maar negerts zijn groter.

HetOrakel | 23-04-08 | 12:42

@Fleischbaum | 23-04-08 | 10:05
With that document you can settle without any problems in the Netherlands. End good, all good...

Da's dus niet zo.. Even je huiswerk doen..

Chow | 23-04-08 | 12:25

Die Chinezen zijn, zoals Captain Orange terecht opmerkt, ONZE Chinezen en we zouden wel gek zijn als we ze laten gaan. Als er één bevolkingsgroepje zijn best doet om er iets van te maken dan zijn het de Chinezen wel. Maar da's logisch, ies kultoer. Als je als Chinees de kantjes eraf loopt wordt je uitgekotst door de hele gemeenschap. Hard werken en geld verdienen is het grootste goed en de enige manier om aanzien te verwerven. Tikkie oppervlakkig wellicht maar het werkt blijkbaar. Chinezen worden ook niet gehinderd door enige kennis van religie en godsdienstwaanzin. Secularisatie hebben ze daar 4000 jaar geleden al uitgevonden. De God is de Portemonaille. Het enige geloof is bijgeloof.

Willianus Wortelus | 23-04-08 | 12:22

-weggejorist-

BermBom | 23-04-08 | 11:57

@Bigi Bana Boy 23-04-08 @ 11:20
Dat van die arbeidsparticipatie onder vrouwen is volgens mij correct, pas iets over gelezen. Wat betreft die statistieken en de inschrijving van het CWI: ik twijfel gewoon aan die statistieken omdat ik zelf ervaring heb met die bureaucratische papiermolen dat het CWI is: werkgever failliet, al een nieuw arbeidscontract elders getekend, maar wél verplicht om me in te schrijven bij het CWI. Officieel dus als 'beschikbaar op de arbeidsmarkt', op die manier ben ik dus ook 1 maand lang onderdeel geweest van diezelfde statistieken, zonder enige intentie via die weg werk aan te nemen...

padjakker deluxe | 23-04-08 | 11:33

-weggejorist-

Agent327 | 23-04-08 | 11:30

@Agent327 23-04-08 @ 11:21
high five

brain damage | 23-04-08 | 11:27

@PaterFrans 23-04-08 @ 11:14
ouwe grap... toch leuk

brain damage | 23-04-08 | 11:26

@PaterFrans 23-04-08 @ 11:14
Die mop is echt bejaard, zo niet dood en begraven

Agent327 | 23-04-08 | 11:21

padjakker deluxe 23-04-08 @ 11:05
Idd zal ingeschreven bij het CWI bepaald geen garantie zijn dat je ook echt werk zoekt omdat het ook een voorwaarde is om een uitkering te krijgen.
Ik vermoed overigens dat het verschil tussen Surinamers en bijvoorbeeld Mocro's verklaard kan worden uit arbeidsparticipatie van vrouwen. In Surinaamse kringen wordt het werken van vrouwen vrij normaal gevonden en ik kan mij voorstellen dat het in andere culturen anders ligt.

Wat dat verplichte werken betreft vind ik dat iedereen in principe zijn eigen broek op moet houden en dat een uitkering er alleen voor is als het echt niet anders kan. Dat je als afgestudeerde bedrijfseconoom bollen moet pellen is dan maar jammer. Er is niets op tegen om dat soort werk te doen terwijl je naar ander werk op je eigen opleidingsniveau / interessegebied zoekt.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 11:20

Er is een demonstratie aan de gang. Mensen demonstreren voor werk. Staat een Suri vooraan en een meneer zegt "Ik heb werk voor u". Waarop die Suri zegt "Er staan er hier zoveel en je moet uitgerekend mij hebben?!"

PaterFrans | 23-04-08 | 11:14

@Sjakie Snel 23-04-08 @ 10:49
vanwege die Babelfish: +1, meesterlijke film ;)

brain damage | 23-04-08 | 11:13

@Bigi Bana Boy 23-04-08 @ 10:53
Ingeschreven staan bij het CWI zal idd wel de norm zijn, en dat zijn als het goed is alle niet-illegale werklozen. Of ze ook echt bereid zijn werk aan te nemen, of er uberhaupt serieus op uit zijn om werk te vinden is maar de vraag, maarja inschrijven is nu eenmaal verplicht om je bijstandsuitkering overgeschreven te krijgen...

Wat betreft de dirty jobs waar autochtonen zich te goed voor voelen heb je gelijk, er is een enorm potentieel aan profiteurs die prima dopjes op flessen kunnen draaien of de plantsoentjes aan te harken. Als je zwakzinnigen kunt dwingen plantsoendienst te draaien, dan werklozen ook...

padjakker deluxe | 23-04-08 | 11:05

Suriname is een paar jaar geleden al overgenomen door de Chinezen.

Ethicus | 23-04-08 | 11:05

Nl'ers zijn zelf stelletje luie bastaarden, de masaal naar 0031 trekkende oosteuropese medemens doen het niet omdat er geen werk voor ze is..

*gaat pool bellen voor offerte verbouwing huize vist*

Vist | 23-04-08 | 11:03

BEERTENDER 23-04-08 @ 10:56
Neem /tap er nog één. En ga slapen.

-Strotgrondel- | 23-04-08 | 11:02

an offer they can't refuse... MUHUHA

brain damage | 23-04-08 | 11:01

Ikzelf zoek nog 350 Braziliaanse vrouwen... iemand?

Je-Zus Redde | 23-04-08 | 11:00

Ja Suri's, dat wordt de Honda Civic inruilen voor een gammele Landwind....

MichieldeMuiter | 23-04-08 | 11:00

BEERTENDER 23-04-08 @ 10:56
Faalend taalonderwijs is ook een groot probleem.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 10:59

@beertender

Waar is je fatsoen?

Rabarberke | 23-04-08 | 10:59

nou Bill_Gates joehoe...?

brain damage | 23-04-08 | 10:59

Het zijn toevallig wel ONZE Chinezen!

Captain Orange | 23-04-08 | 10:57

De Chinezen doen dit zeker voor niets :) . Surinaamse politiek is verblind door geld er worden contracten ondertekend in het Chinees en vertolkt door een Chinees. Hoe dom kan je zijn. Daar kan vanalles in staan natuurlijk. Nog eventjes en Suriname heeft niets meer. Goud naar Canada, olie naar Amerika oerwoud naar Brazilie etc etc etc .

neukfoutje | 23-04-08 | 10:57

-weggejorist-

BEERTENDER | 23-04-08 | 10:56

Mag ik er overigens fijntjes aan herinneren dat er hier in NL ook meer dan voldoende baantjes zijn waar Nederlanders geen zin meer in hebben ? Lijkt mij geen exclusief Surinaams probleem. Ik ben overigens voor een arbeidsplicht voor werkelozen. Tot slot wonen er al heel lang Chinezen in Suriname en hebben ze zich inmiddels ook al flink vermengd met de andere bevolkingsgroepen.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 10:56

padjakker deluxe 23-04-08 @ 10:48
Ik ben geen CBS statisticus dus ik kan daar geen uitspraak over doen. Laten we aannemen dat beschikbaar stellen betekent dat je of werkzaam bent, of als werkzoekend staat ingeschreven, dat lijkt mij de meest waarschijnlijke definitie. Dat sluit dus huisvrouwen, renteniers, studenten e.d. uit evenals criminelen mag ik aannemen.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 10:53

Agent327 23-04-08 @ 10:36
Bekdicht_IKHebGelijk 23-04-08 @ 10:45

De bedoeling is on NIET te schieten mensen. Ik hield ze bij elkaar m.b.v. een wapen zodat ze opgehaald konden worden voor de werkstage in Suriname. Zonder wapen in mijn hand liepen ze weg bij gebrek aan charisma en overtuigingskracht van mijn kant...

Pilsvogel | 23-04-08 | 10:52

f@pzwans 23-04-08 @ 10:41
Ik heb een haas uit het Chinees hooggebergte aan het spit, u bent welkom in mijn tempel.
*Eend achterna zit*

-Strotgrondel- | 23-04-08 | 10:51

@ Kloekert 23-04-08 @ 10:30
&#25105;&#20204;&#33487;&#37324;&#21335;&#20154;&#19981;&#21916;&#27426;&#24037;&#20316;&#12290;&#22312;&#33655;&#20848;&#25105;&#20204;&#33021;&#24471;&#21040;&#37329;&#38065;&#20026;&#27809;&#20160;&#20040;!

Our Surinam person does not like working. We can obtain the money in Holland for not any!

handig hoor, zo'n Babelfish...

Sjakie Snel | 23-04-08 | 10:49

@ijzervreter: jij kent andere marokkanen als ik. Of andere chinezen.

deuZige | 23-04-08 | 10:49

/ot
dikke tieten met harde tepels achter het spreekgestoelte

Agent327 | 23-04-08 | 10:48

Fleish: Hulde. Geweldig. Blauw gelachen. maar niks tegen yellowblack people he fuckje, wij in Breda hebben er niks meej te moake...... :D

deuZige | 23-04-08 | 10:48

@ hekkesluiter 23-04-08 @ 10:23
ROFLOL

Grappige discussie hier wel trouwens over het waarom van die Chinezen... Het is maar goed dat niemand weet dat die hele asfaltjungle door Peking betaald wordt. Om de één of andere reden wordt Suriname door onze tegenvoeters in rap tempo van een fijne vervoersinfrastructuur voorzien. Doen ze met helemaal eigen materiaal, all made in China. En dus ook met eigen mensen. Willen ze geen swa voor hebben...

Maar waarom bellen ze Leen niet even dan?

F. von Zeikhoven | 23-04-08 | 10:48

@Bigi Bana Boy 23-04-08 @ 10:38
Definieer 'zich beschikbaar stellen op de arbeidsmarkt'? En tellen antillianen en andere niet-autochtone medelanders die in een staatshotel verblijven mee in die statistieken?

Ik zie namelijk aan dat werkloosheidscijfer maar 1 ding, en dat is dat Marokkanen en Antillianen blijkbaar bijna 4x zo lui zijn als autochtonen, maargoed dat is het mooie van statistieken...

padjakker deluxe | 23-04-08 | 10:48

Suriname. Een prachtig land vol gezellige Surinamers. Prima gasten, maar gewoonweg te besodemieterd om die delfstoffen en het toeristisch potentieel te ontginnen. Dat het land nog enigszins functioneert is vooral te danken aan de Javanen, Hindoestanen en Sjinezen, en uiteraard de vele miljoenen die NL daar ( na 33 jaar 'onafhankelijkheid') naartoe pompt. En aan het doorsluizen van tonnen kook uiteraard.

Face it: of de bauxietmijnen in om zelf je boterham te verdienen of met een biertje onder een boom gaan liggen en naar de meiskes koekeloeren en je handje ophouden...

bello | 23-04-08 | 10:46

Pilsvogel 23-04-08 @ 10:35

Niet langer wachten.
Trekker overhalen en afvoeren die handel.

Bekdicht_IKHebGelijk | 23-04-08 | 10:45

"Always good weather"

Dat denk ik ook ja ... het PIST er 8 maanden van het jaar uit de lucht....
Of dacht je dat de jungle daar vanzelf groeit.....

By the way laat ze effe lekker zelf aan de slag ... dan houden wij die loempia bakkers zelf ... die veroorzaken namelijk geen overlast...... Mijn grote schrikbeeld is dat ik aan het eind van het jaar zelf een kalender moet gaan kopen..

Kwatz | 23-04-08 | 10:45

Asfalt in Suriname is zwaar kudt. Als je daar met een fiets of motor onderuit gaat ben je voor de rest van je leven verminkt.

Zo jammer! | 23-04-08 | 10:45

Is het nu Suriname asfalteren door Chinezen, of met Chinezen? Krijg je geel asfalt. Wel mooi....

Lachende mandarijn | 23-04-08 | 10:41

@-Strotgrondel- 23-04-08 @ 10:38

is dat een manderijns accent wat ik daar bespeur?

f@pzwans | 23-04-08 | 10:41

In Algerije is door de komst van de Chinezen al heel wat werk verricht in o.a. de wegenbouw.

Citypaul | 23-04-08 | 10:40

@Bigi Bana Boy 23-04-08 @ 10:38

Ik denk dat surinamers en antillianen vaak over een kam geschoren worden.

f@pzwans | 23-04-08 | 10:40

@ Bigi Bana Boy 23-04-08 @ 10:38

1 Bigi maakt nog geen zomer...............

Tyler-Durden | 23-04-08 | 10:40

Ik weet niet hoe ze heet, maar deze kamervoorzitter is een stuk assertiever dan Verbeet

Agent327 | 23-04-08 | 10:39

VOC-mentaliteit ten top! 'Importeerden' we destijds Afrikanen naar Suriname, nu doen we dat met Chinezen! En dan moeten we over 200, 300 jaar jaar onze excuses aanbieden! Hier doe ik dus niet aan mee!

Hyppo Kriet | 23-04-08 | 10:38

@ f@pzwans
&#20848;&#25105;&#20204;&#37324;&#21335;&#20154;&#19981;&#21916;,...&#33021;&#24471;&#21040;&#37329;lol!

-Strotgrondel- | 23-04-08 | 10:38

Het valt allemaal erg mee met de vermeende luiheid van Surinamers :

"Ook op de arbeidsmarkt zijn de verschillen naar afkomst aanzienlijk. Van de Surinamers en Antillianen stelt 67% van de potentiële beroepsbevolking zich beschikbaar op de arbeidsmarkt; van de Turken is dit 52%, van de Marokkanen slechts de helft. Bij de autochtone bevolking ligt dit percentage op 69. De werkloosheid is het hoogst onder Marokkanen (20%), gevolgd door Antillianen (18%), Turken (14%), Surinamers (12%). Van de autochtonen is 5,2% werkloos. Surinamers hebben van alle niet-westerse allochtonen de beste positie op de arbeidsmarkt".

Maar laat je vooral niet hinderen door de feiten zo ik zeggen.

Bigi Bana Boy | 23-04-08 | 10:38

@Pilsvogel 23-04-08 @ 10:35
Ik tel nu al 1350 finnen, dus je kunt gerust beginnen met knallen. Blijven er nog genoeg (teveel) over.

Agent327 | 23-04-08 | 10:36

Sambal bij?

T@ Riest | 23-04-08 | 10:36

Ik heb hier in Mokum 450 finnen onder schot... Maar schiet wel een beetje op, de situatie begint benauwend te worden

Pilsvogel | 23-04-08 | 10:35

@ mezelf

750 chinezen ipv 770.
Lutsert

f@pzwans | 23-04-08 | 10:33

We hebben hier in Alkmaar 450 finnen die bereidwillig gemaakt worden te gaan..........

Tyler-Durden | 23-04-08 | 10:32

Muhahaha het moet niet veel gekker worden. Half Suriname werkloos en nog krijgen ze het niet voor elkaar om hun eigen volk daar de kudtklussen uit te laten voeren. Respect voor Chinezen, Mexicanen etc. die zich 20 uur per dag kapot werken om hun gezinnen te kunnen onderhouden, weer eens heel iets anders dan handjes ophouden, iets waar ze in Suriname ook erg bedreven in zijn.

@IJzervreter 23-04-08 @ 10:13
Niet dus

padjakker deluxe | 23-04-08 | 10:32

We hebben hier in Gouda 450 finnen die bereidwillig zijn te gaan...

bannibal | 23-04-08 | 10:31

@-Strotgrondel- 23-04-08 @ 10:27

nee hoor, simpel rekensommetje:

totaal 770 chinezen
- 300 vermiste/ontsnapte chinezen
= 450 afhaalchinezen in de bungalowparken

f@pzwans | 23-04-08 | 10:31

-weggejorist-

Kloekert | 23-04-08 | 10:30

Als je hier legaal bent en je gaat in de illegaliteit, hoe noemen we dat? Criminelen?
Illegaal in de illegaliteit, is dat niet een pleonasme?

Agent327 | 23-04-08 | 10:28

En wie draait voor de kosten op?
De belastingbetaler!
Maar er werkt niemand in Suriname....
Oh...

Pilsvogel | 23-04-08 | 10:28

Binnen de regering is een discussie gaande over het wel of niet toelaten van zo een grote groep.

Groot?! WTF!
opp suriname : 163.820 km²
opp 0031 : 41.528 km²

BYO | 23-04-08 | 10:28

Ja zeg nu moeten we die chinezen uit de illigaliteit bijeenrapen, het is geen mikado goddomme.

-Strotgrondel- | 23-04-08 | 10:27

gvd, die Spekman ziet er toch niet uit als kamerlid? Ik weet niet welk deel hij vertegenwoordigd maar dat zullen wel krakerts zijn

Agent327 | 23-04-08 | 10:26

Ze kunnen beter die paar piloten van Surinam Airways vervangen door piloten die gewoon een kist op de landingbaan zetten ipv er naast. Dan hoef je niet heel Suriname te asfalteren.

hekkesluiter | 23-04-08 | 10:23

@Walt Disney 23-04-08 @ 10:19
Als ze hier niet willen werken doen ze het daar ook niet.

Agent327 | 23-04-08 | 10:21

now, that klinkt good...

f@pzwans | 23-04-08 | 10:21

pffff alsof het beesten zijn

omniton | 23-04-08 | 10:19

We kunnen toch wel een paar van onze eigen jongens sturen voor die klus? Want asfalteren doen we hier eigenlijk helemaal niet meer...

Muxje | 23-04-08 | 10:19

Wat dachten jullie ervan om een deel van die werkschuwe,luie,uitkeringsopvretende surinamers uit de Bijlmer op transport te zetten en die te laten werken daar?
En we willen ze niet meer terug hoor. Eens gegeven blijft gegeven.

Walt Disney | 23-04-08 | 10:19

Debat met Albayrak staat op punt van beginnen

Agent327 | 23-04-08 | 10:18

@Bazooka Joe

+1

De Stramme Kabouter | 23-04-08 | 10:17

We kunnen ze beter 45.000 Surinamers sturen die hier rondhangen, die zullen zo ongeveer het werk kunnen doen van 450 Chinezen. Laat die Chinezen maar hier blijven werken illegaal of niet, smaakt nummer 134 niet minder om.

Bazooka Joe | 23-04-08 | 10:16

We hebben strax ook Birmezen in de aanbieding. Worden, as we speak, persoonlijk opgehaald uit Birma door Albayrak:
www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuse... Ieder jaar een kewle 500 paupers extra-gratis in de vangnetten in NL. In Suriname kunnen ze in plaats van aan een spoor wegen bouwen. Prachtig toch?

Rest In Privacy | 23-04-08 | 10:15

daar heb je natuurlijk ook oosterlingen voor nodig, asfalt eren... :S

Beau ter Ham | 23-04-08 | 10:15

In de gevangenis zit nog een vrachtwagenchauffeur, die deed ook iets met chinezen transporteren

thieftochop | 23-04-08 | 10:14

En zo pompen we de mensen lekker rond. Ik heb toch het idee dat illegale Chinezen méér gaan bijdragen aan onze economie dan evenveel legale Sirinamers, maar dat zal dan wel weer een vooroordeel zijn. Vast staat in elk geval dat in Surriname genoeg werkelozen rondlopen, zitten of liggen om in de behoefte te voorzien, maar het kennelijk niet mogelijk is die lui aan de gang te krijgen.

Schoorsteenveger | 23-04-08 | 10:14

Haha. Te komisch toch. Net als wij gaan de Surinamers ook gastarbeiders aanstellen. Niet omdat er nu zoveel werk is in Suriname, maar omdat het geld toch gratis uit Nederland komt natuurlijk!

du Roi Soleil | 23-04-08 | 10:14

Pure discriminatie van die Surinamers, waarom Chinezen? Waarom geen 450 marokkanen? Die kunnen net zo hard werken.

IJzervreter | 23-04-08 | 10:13

Okay dus de surinamers gaan nu mensen importeren om het werk te doen wat uit een werkscheppingsproject komt?
Nice, dan viel melkert nog wel mee met zijn melkertbanen, die importeerde(geloof) ik geen chinezen om die functies te vervullen.

repulse | 23-04-08 | 10:11

*vraagt zich af wáárnaartoe de chinezen zijn verdwenen...

Beau ter Ham | 23-04-08 | 10:11

en ze vreten daar ook rijst, en sambal. Dus waar wachten jullie nog op?

drijflijk | 23-04-08 | 10:10

Ik heb zojuist 450 Chinezen in 9 containers zien stappen in de Rotterdamse haven.

Lachende mandarijn | 23-04-08 | 10:10

Yes, we like stonecoal english

AccuUltra | 23-04-08 | 10:10

moeten ze wel snel zijn voordat de rest ook in de illegaliteit verdwijnt

Claude Jacque | 23-04-08 | 10:09

Yes Fleisch, that stonecoal english is very good readable for our yellow and black peopletjes.

fuckje | 23-04-08 | 10:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino