Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

20 procent PvdA-kiezers was protest-stem

We gaan er allemaal op vooruit!Goed nieuws voor de mensen die na de eclatante verkiezingsoverwinning van de PvdA hun koffers aan het pakken zijn. Joehoe, het was een geintje. Een proteststem tegen Balkenende en zijn zooitje. Een op de vijf PvdA-stemmers wilde hiermee slechts hun onvrede kenbaar over het huidige kabinetsbeleid. Die twintig procent kunnen we dus mooi even aftrekken van die 671 nieuwe raadszetels voor de socialisten. En dan hebben we er weer 134 te vergeven. Met een beetje geluk had de VVD er dan ook gewoon een paar extra gepakt en had Jozias gewoon lekker de VVD kunnen blijven leiden. Moehahaha. En nu nooit meer roepen dat links geen humor heeft. Voor wie nu overigens de ijdele hoop heeft dat Jan Peter zijn conclusie trekt en het kabinet opblaast, heeft het mis. De komende veertien maanden wordt namelijk alles beter. Echt waar. De tijd van zaaien ligt achter ons, we gaan oogsten!

Reaguursels

Inloggen

Jijbakkers als Wilders en Pastors zullen NOOIT premier worden. Daar heeft de LPF wel voor gezorgd. Dus nu met fatsoenlijke ideeën komen, die je zelf hebt bedacht, die binnen de grondwet blijven, die toepasbaar zijn, en die de boel vooruithelpen in plaats van verdelend te werken. Niet zo simpel. Daarom zijn er minder politici dan er kroegtijgers zijn. Wilders had zijn mooie praatjes over Rutten en wie er baas van de VVD moet worden, beter gehouden toen hij er zelf nog in zat. Nu lijkt hij wel een echo van Wiegel. Ik denk dat hij dezelfde kant op gaat. 'De vlasblonde velociraptor van Venlo'.

veest van pim | 09-03-06 | 17:03

misschien ben ik niet de eerste die het opmerkt, maar ik heb geen zin om al die comments te gaan lezen, dus:
60% van de pvda-stemmers stemt op de partij vanwege het landelijke beleid. van die 60% heeft 71% tegen het landelijke politieke beleid willen stemmen. oftewel: een dikke 40% (71% van 60%) van de pvda-stemmers stemde op de partij als protest tegen het landelijke politieke beleid. dus twee keer zoveel dan die 20% die jullie menen. of mis ik nu iets??

waddis | 09-03-06 | 16:44

@B*U*S*H 09-03-06 @ 12:16
En blanco stemmen worden uiteindelijk toch verdeeld volgens een of ander rekemodel?

Framoes | 09-03-06 | 15:05

@JackRandom 08-03-06 @ 21:36
Alleen kerkrade is goedkoop omdat niemand daar wil wonen , en in limburg verdien je minder (ja echt de lonen liggen lager)

dave-h | 09-03-06 | 13:45

gevallenverstand 09-03-06 @ 12:07

Oude politiek is het om een issue op te pakken er mee naar de WC te gaan, er je kont mee af te vegen en dan te zeggen "we hebben er wat mee gedaan". In werkelijkheid is er niets met de thema's van 4 jaar geleden gedaan, het is immers politiek nog steeds not-done om uitkeringstrekkers met kracht te motiveren deel te nemen aan motivatietrainingen, gewoontes en kleding aan te passen zodat zij als arbeidskracht aantrekkelijker worden voor werkgevers, enz.

Deze issues zijn door het links politiek geteisem in werkelijkheid slechts licht bespreekbaar gemaakt en met de notitie is men naar het toilet gegaan. Wel is verder iedereen die het issue weer op de agenda wou zetten monddood gemaakt door hem/haar te verbinden met Fortuijn, zijn dood en racisme. Zie de reportage van Tegenlicht over de VNU, een volgens het links journalistiek geteisem netjes gemaakte maar in werkelijkheid nauwelijks verholen terrorristische dreigbrief aan de kiezer. Ik kwam toevallig die uitzending op zondag tegen, wat een walgelijk stuk journalistiek prutswerk.

Dit is Goebbels ten voeten uit en daarom moeten wij tegen elke prijs af van het links journalistiek geteisem omdat zij zich meer en meer zijn gaan gedragen als een gesubsidieerde afpersingsclub die ook bescherming biedt

Ksi-Ziks | 09-03-06 | 12:29

Ik wist dat het fout zou aflopen toen Balkenende in Nova Van Muiswinkel ging imiteren zoals die Janmaat imiteert: "Landgenoten!". En al dat Amerikaans slang dat hij tussen zijn gemompelde zinnen in smokkelde beloofde ook weinig goeds, 'buzz' en zo. De 'Nova-conclusie' moet je dus blijkbaar toch niet onderschatten.

veest van pim | 09-03-06 | 12:21

stelletje rekenwonders bij GS: als 20% van de kiezers uit protest stemt moet je dus 20% van het totaal af trekken: 0.2 * 1988 = 398

overigens lastig te lezen zo'n artikel als de helft van de werkwoorden weer eens weggelaten zijn...

B*U*S*H | 09-03-06 | 12:16

@gevallenverstand:
Dat zég ik!

Pharos | 09-03-06 | 12:15

Pharos 09-03-06 @ 12:04
Dat waren de issues 4 jaar geleden. Daar is snoeihard mee gedeald en staat prominent op de lopende agenda. Dat is NU oude politiek.

gevallenverstand | 09-03-06 | 12:07

@gevallenverstand:
Je doet je naam eer aan. De reden waaróm Van Aartsen zich als een "tweedehands politiestaat advocaat" heeft opgesteld is omdat proteststemmers de vorige keer LPF stemden vanwege 1) allochtonen en 2) veiligheid, en zelfs een combinatie van die twee. DIT KEER stemden die proteststemmerts PvdA omdat het hen nu gaat om ARMOEDE en WERKGELEGENHEID. Dit zijn nu de issues! Van Aartsen en de hele VVD focusten zich kapot op allochtonen en criminaliteit omdat ze dachten dat die issues de komende jaren leading zouden blijven. Nah, duidelijk niet dus, hé? En inmiddels lult iederéén Fortuyn na op die punten, van D66 tot de SP en alles ertussen in. Aangezien het nu dus kennelijk geen drol meer uitmaakt op wie je stemt waar het om het aanpakken van criminaliteit e.d. gaat, worden andere issues - zoals armoede, werkgelegenheid, uitkeringen e.d. - weer belangrijk.
.
Wat NIET wil zeggen dat criminaliteit en allochtonen helemaal 'off the radar' zijn, getuige de vele bruingetinte posts op dit forum, vooral geplaatst door blanke middenmoters met een middenmoterige baan die niks beters te doen hebben dan kloten op een blog in de baas zijn tijd (en dan nog durven te zeggen dat allochtonen niet werken). Die boze blanke middenmoters MET baan en MET contract en MET hoge uitkering, die zich om hun inkomen dus niet druk hoeven te maken, gaan strakjes dus op Wilders/Pastors e.d. stemmen. Niet op de VVD want die is ze 'te soft'. Tsja.

Pharos | 09-03-06 | 12:04

Als mijn welvaart tijdens een regeerperiode achteruit gaat ga ik op de andere kant stemmen.
Rechts, links, allemaal onbelangrijk.
Als je me geld kost ben je mijn stem kwijt, zo simpel is dat.

Jim Beam | 09-03-06 | 12:02

Jozias had moeten opkomen voor de belangen van de economie, werkgelegenheid, MKB en het bedrijfsleven. Hij is een tweedehands politiestaat advocaat geweest. Hij heeft gewoon te weinig WINST gegenereerd. Proteststemmers hebben en masse ook op LPF gestemd vorige keer. 1 op 5 dit keer valt nog mee.

gevallenverstand | 09-03-06 | 11:53

Dit land zal blijven swingen als een pendulum van het ene uiterste in het andere zolang coalities op slot blijven en zolang partij- en coaltiebelang hoger staat dan het land dienen of waarheidsvinding. Dit is een 0031s probleem, van het ene in het andere uiterste. (Dit gezegd hebbende, je kunt nu wel zeggen dat de kiezer gek is, maar de coalitie heeft 1001 kansen om het beleid bij te slijpen bot afgewezen.)

gevallenverstand | 09-03-06 | 11:49

De Zwits 09-03-06 @ 11:32
Nog een observatie. Het aendeel heineken stond gisteren in de plus. Nog meer wijsheid?

gevallenverstand | 09-03-06 | 11:42

Ksi-Ziks 09-03-06 @ 10:59
Ksi-Ziks. Je zit echt alleen maar te mopperen op iedereen terwijl je geen enkele structurele verbetering voorstelt of aandraagt. Niets en niemand deugt alleen jijzelf. Nou in dat geval zeggen mensen; Laat ons dan eens wat zien. Maar dan geeft je niet thuis want niets deugt en jij gaat er ook geen bal aan doen. Je noemt jezelf creatief, ik daag je uit en noem dit alleen een leverprobleem.

gevallenverstand | 09-03-06 | 11:41

Ben ik de enige die het mild ironisch vindt dat sinds de overwinning van de aanhangers van 'de linkse lente' het alleen nog maar k*tweer in NL is geweest? (weer zeiknat geregend op de fiets naar het werk vanochtend).

De Zwits | 09-03-06 | 11:32

Hihihi, dus Agnes "mailt" met een islamofobische xenofoob.
Dat gaat de SP stemmen kosten....

MAXIMO | 09-03-06 | 11:26

Mark Rutte mag dan wel campagneleider zijn geweest, ego's als van Aartsen, Zalm en Wiegel kon je niet verbieden hun eigen lijn uit te stippelen, immers zij zijn z.g. politiek ervaren en dus waren zij voorspelbaar en dus lieten zij zich telkens weer moeiteloos vangen op hun stokpaardjes. Onder vrienden is dat niet erg maar in de handen van het links journalistiek geteisem is dat dodelijk.

De politici moesten toentertijd ook niets van Fortuijn hebben, evenals het links journalistiek schorem maar hij vertegenwoordigde het stukje politiek amusement waar de burger al jaren op wachtte, hij was de zweep die de verambtelijkte en verkokerde politici uit hun werkkamers joeg, de straat op om de burger in verstaanbaar Nederlands uit te leggen waar zij voor staan en niet om bij elke vraag de burger te wijzen op het partijprogramma, juist deze onrust was de grote aantrekkingskracht van Fortuijn.

Kontol Bos heeft zich nu als een hersenloze ledepop voor het karretje van het links journalistiek geteisem laten spannen, wellicht met de toezegging dat zij elke misstap die hij maakt of gemaakt heeft weg te zullen poetsen, zolang hij maar begint met springen als één van die journalisten zegt: spring. Kontol Bos begint dan te springen als een politieke zombie en vraagt dan ook niet hoe hoog, hoe lang, waarheen, waarop, enz. hij gaat springen en wacht op verdere instructies van zijn baas (de journalist). Kontol Bos is vergelijkbaar met een speelpopje van van een linkse bende die nu als een politieke speelgoedfabrikant optreedt.

Het is voor iedere organisatie gevaarlijk om zich aan een dergelijke menselijke ledepop op te hangen, immers hij zou eens menselijk kunnen worden en zijn opgelegde make-up kunnen vergeten of weigeren, maar zolang de vinger niet naar de mantelorganisatie van het links journalistiek geteisem wijst, zolang zullen zij altijd nieuwe ledepoppen kunnen vinden.

Als Rutte lijstrekker/fractievoorzitter/campagneleider wordt dient hij het vlooiencircus dat de VVD altijd geweest is strak te besturen, iedere VVD politicus op een echte media trainingstage te sturen, zodat zij het doorgaans domme en simpel te voorstellen vraag- en itemmontagegedrag van het links journalistiek geteisem echt begrijpen en daarop kunnen anticiperen, b.v. door niet toe te staan dat beelden gemonteerd worden in andere kaders of worden voorzien van muziek of voice-overs, te weigeren mee te werken aan niet directe uitzendingen, geen herhalingen of doorverkoop toe te staan, het volledige auteursrecht op geautoriseerde en ongeautoriseerde opnames vooraf d.m.v. een contract af te dwingen, enz.

De politici hebben de pers nodig maar meer nog heeft de pers de politici nodig, immers als zij uitsluitend hun ledepoppen propageren, dan zijn hun dagen snel geteld. Het in kijk en luisterwaardige politiek geinteresseerde publiek vindt zijn weg wel via pods en sites en mogelijk ook via digitale TV kanalen die slechts een fractie van een analoog TV kanaal kosten. De politicus verkoopt daar zijn optreden gewoon als waardevolle content.

Ik ben er heilig van overtuigt dat de kijker en lezer niet echt zit te wachten op de Goebbelse wijze zoals het politieke nieuws nu door het links politieke geteisem wordt gebracht. Met het altijd voorspelbare linkse gezwets doden ze de interesse van het grote publiek maar voor het links politiek geteisem maakt dat niets uit zolang hun ledepoppen er maar voor zorgen dat hun incestueze circuits en de daarbij behorende subsidiestromen intact blijven.

Ksi-Ziks | 09-03-06 | 10:59

@Pharos,

welk pilletje heb je geslikt?

daputa | 09-03-06 | 09:53

@Harige Bangmaker 09-03-06 @ 09:15
Ja en gek genoeg blijft het nu langer licht. Heeft iets te maken met zomer en winter... maar dat leggen we Brinkhorst nog wel een keer uit.

Framoes | 09-03-06 | 09:40

kruisridder 09-03-06 @ 09:12

Oh ja, net als bij dat "Nee" tegen Europa...
God, wat was het toen donker.

Harige Bangmaker | 09-03-06 | 09:15

Jongens laten we toch alsjeblieft hopen dat die Bos nooit aan de macht komt.Om Brinkhorst te citeren:dan gaat echt het licht uit

kruisridder | 09-03-06 | 09:12

Gelukkig heeft die mongeaul van een wiegel ook eindelijk eens begrepen dat nederland niet meer op hem zit te wachten. Zelfs zijn eigen achterban kotst hem uit ze durven het alleen niet te zeggen (politiek heet dat!!) ...
Die demente aap roept maar vanalles , maar als men hem de kans geeft dan is ie niet thuis.. en begin a.u.b. niet over zijn verdiensten van vroeger we leven nu. Kun je niets beters bieden hou dan gewoon de mond .....

He , dat lucht op ...

ex-reauker | 09-03-06 | 09:08

Intussen lijkt het erop dat Mark Rutte lijsttrekker van de VVD gaat worden. Dat wordt volgend jaar een WAAR FEEST!! voor Wilders & Pastors & Co. Misschien sprokkelt zelfs de LPF nog wat zetels bij elkaar - wat zeg ik? Misschien gaan de LPF, Wilders en Pastors wel samenwerken in een nieuwe partij! Dan kan de VVD past écht inpakken, hiiiiiiiiiiihihihihi, en komt dat Bos-1 er alsnog

Pharos | 09-03-06 | 09:02

T.E.Meijer 09-03-06 @ 08:45

Ja, dat.
Óf je leest even en ziet dat-ie het over de nieuwe zetels heeft.

Harige Bangmaker | 09-03-06 | 08:56

Zullen we voor de grap dan maar even 20% van 1988 zetels pakken? dan hebben we er geen 134 maar zelfs 398 te verdelen. De Chileen heeft zeker geen wiskunde genoten op school....

T.E.Meijer | 09-03-06 | 08:45

Ambidexter zijn heeft ook zijn voordelen: geen RSI bijvoorbeeld.
Kwestie van omgaan met, zak maar zeggen.
Noch vleesch noch visch, noch links noch rechts, en terecht wat de landelijke politiek betreft. Dat gaat over heel andere zaken dan de dingen die spelen in de gemeente.
Morgen gaat het waarschijnlijk weer regenen, en ik kijk er al naar uit als de lente doorbreekt. Meer zon enzo.
Alleen is het toch wel lastig dat die miep van om-de-hoek haar auto steeds op mijn stekkie parkeert. Ik moet altijd weer verderop gaan staan en dat is vervelend met al die regen.
Temeer omdat ik die paraplu niet meer kan vinden. Ik heb net een verbouwing achter de rug, dus het is een zooitje in huis en spullen staan niet meer op hun oude vertrouwde plaats, tenminste, als ik ze al kan vinden.

Rest In Privacy | 09-03-06 | 06:15

ronald sorensen van leefbaar rotterdam:
de pvda is haar oude proletariaat kwijt en wint nu door het nieuwe proletariaat, dat ze tientallen jaren aan hun lot hebben overgelaten.

de allochtonen.
(lees: hand boven het hoofd houden en betuttelen).
de imam heeft het weer voor elkaar na zijn vrijdaggebed (stemadvies).

wachtmeester de bruy | 09-03-06 | 05:31

sjonge jonge zeg wat een hoop flauwe mensen hier zeg. dus 20% was protest stem, hoeveel % protest stem denk je dat de LPF haalde of LR. ik denk wel meer als 20% dat heb je nou eenmaal met een oppositie partij. En al die mensen die willen emigreren na een 1 verkiezingens uitslag kunnen dan het best maar naar iran of naar china want daar heb je tenminsten nooit verkiezingen. of laat ik het anders zeggen DEAL WITH IT, wees niet zo'n slecht verliezer als marco pastors. Dit is de democratie. 4 jaar geleden was ik niet blij nu zijn jullie niet blij. life is like a box of chocolats :D.

nldagathon | 09-03-06 | 02:43

O ja en JP kan me niet chagerijnig genoeg kijken, zure zeeuw...........

deFiscus | 09-03-06 | 02:41

@HY78 09-03-06 @ 01:46:
Sorry, was even bezig.... Ja, het heeft hier ook uitgebreid in de krant gestaan. Er zijn wel zinnige argumenten tegen de Zuiderzeelijn, maar daarvan wordt geen een in het rapport Duivensteijn genoemd. Dus die geldverslindende commisie heeft een beetje werk voor noppes gedaan, om de politieke onwil van het huidige kabinet een steuntje in de rug te geven. Dat is het, niks meer en niks minder. Nee, Duivensteijntjes kunnen we missen als kiespijn.

crixus | 09-03-06 | 02:30

Nee nu wordt alles beter............ (zucht)

deFiscus | 09-03-06 | 02:25

Slaap wel, Framoes, Hakim wordt niet vergeten

CoJoNes | 09-03-06 | 01:53

@CoJoNes 09-03-06 @ 01:30
Ik denk dat Nederlanders een stuk vrolijker worden met zo'n partij aan de macht. Iedereen lacht zich krom om dat zootje ongeregeld.
btw: that's it for today, morgen wieder eine tag. Vergeet Hakim niet.

Framoes | 09-03-06 | 01:47

@crixus 09-03-06 @ 01:40
Behoefte aan een domper? OK
Ik zit wat rond te surfen, en zie dat m'n oude vriend Adri Duivesteijn (PvdA, de man die destijds alles wat nog enigszins toonbaar was in 070, weg sloopte) zich ook in het noorden onsterfelijk polulair heeft gemaakt in het kader van de Zuiderzeelijn.
www.pvdagroningen.nl/artikel/660.htm
Nee, hier heeft u ook geen behoefte aan, vrees ik

HY78 | 09-03-06 | 01:46

@CoJoNes 09-03-06 @ 01:30:
Hou op nou... Ik kom niet meer bij hier!

crixus | 09-03-06 | 01:40

@Framoes
De Miliano was de man van Artsen zonder Grenzen, die het CDA een eclatante verkiezingsoverwinning zou opleveren.

CoJoNes | 09-03-06 | 01:30

@CoJoNes 09-03-06 @ 01:22
Jacques deMilano ken ik niet, maar nu al staat die partij staat garant voor een wekelijkse kabinetscrisis.

Framoes | 09-03-06 | 01:26

Ik kijk net naar de herhaling van NOVA. Mark Rutte moet van Hans van Baalen een stropdas om... Pas dan wordt hij volgens Hans serieus genomen.
Op die manier komt het nooit goed met de VVD.

crixus | 09-03-06 | 01:24

Hakim for MP. Een Mime speler dwingt wereldwijd respect af, dat is een ding dat zeker is.

CoJoNes | 09-03-06 | 01:24

En als absolute kers in de van der Valk appelmoes: Jacques deMilano als lijsttrekkert

CoJoNes | 09-03-06 | 01:22

Laten we Hakim niet vergeten.

Framoes | 09-03-06 | 01:21

Cor 'de pornokeizer' Eberhard, hoe konden we hem vergeten.

CoJoNes | 09-03-06 | 01:17

Ach, en misschien is die platenboer Herman Heinsbroek ook wel weer over te halen...

crixus | 09-03-06 | 01:16

@CoJoNes 09-03-06 @ 01:10
Nee, sorry, Tara kan niet komen, die is ziek, dacht ik. :P

HY78 | 09-03-06 | 01:16

@Framoes 09-03-06 @ 01:10
Het zou voor haar al een persoonlijk record zijn als ze pil-vrij de verkiezingsuitslag aan zou kunnen horen. Een standpunt bepalen en uitdragen is dan van later orde, vrees ik.
Maar hilarisch zou het zeker worden, zonder twijfel.

HY78 | 09-03-06 | 01:14

Ali Lazrak begint ook opmerkelijke tekenen van herstel te vertonen.

CoJoNes | 09-03-06 | 01:14

Cor Eberhard?

Framoes | 09-03-06 | 01:13

Alsmede Jet Nijpels...

crixus | 09-03-06 | 01:12

@HY78 09-03-06 @ 01:03
Alleen 'Manische' Winnie de Jong zou al voor hilarische taferelen zorgen. Met een beetje geluk is ze ook nog schizofreen. Kan ze d'r eigen eenvrouwsfractie met 10 verschillende meningen beginnen.

Framoes | 09-03-06 | 01:10

Tara Singh Varma wordt genoemd...

CoJoNes | 09-03-06 | 01:10

@CoJoNes 09-03-06 @ 01:05:
Harry Wijnschenk wil ook graag uit de bijstand....

crixus | 09-03-06 | 01:09

Grootste. Bullshit. Ooit.
Om eerlijk te zijn had ik nog wel wat respect voor de andere partijen maar sinds ze over zijn gegaan tot de PvDA en de meerderheid van de burgers gewoonweg uitschelden als een zooitje koters op een speelplein mogen ze er van mij helemaal uit tieven.
Pedante pestlijders.

Pax | 09-03-06 | 01:08

Jan Nagel heeft ook al gesolliciteerd hoor ik.

CoJoNes | 09-03-06 | 01:05

@crixus 09-03-06 @ 01:00
Hahahaha tja het zou een gemèleerd gezelschap worden, op die manier
*maakt toetsenbord weer schoon en pakt een ander biertje

HY78 | 09-03-06 | 01:03

@Damrakker 09-03-06 @ 00:58:
Geeft niet... Maar het is al zo'n cliché, die Churchill quote...

crixus | 09-03-06 | 01:02

@HY78 09-03-06 @ 00:52:
Zoals Hans Wiegel bijvoorbeeld... *proest*

crixus | 09-03-06 | 01:00

@ crixus 09-03-06 @ 00:43

my bad, ik zal bij een volgende posting eerst even alle verkiezingstopics van de laatste dagen doorlezen

Rest In Privacy | 09-03-06 | 00:58

Bijlhout het is, mijn fout.

CoJoNes | 09-03-06 | 00:55

Ik las net op www.parlement.com/9291000/biof/02209 dat Stille Willy 20(!) jaar in dezelfde functie bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. Dat is precies wat de VVD nodig heeft, behoudende, ambitieloze laagvliegers.

CoJoNes | 09-03-06 | 00:54

Het zou inderdaad niet zo moeilijk moeten zijn om een Kamerfractie samen te stellen uit dit soort eendagsvliegen.
(btw dacht dat ze Bijlhout heette ofzo)

HY78 | 09-03-06 | 00:52

Henry Louis Mencken:
"Democracy is also a form of worship. It is the worship of Jackals by Jackasses."

"Democracy is the art of running the circus from the monkey cage."

"The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed--and hence clamorous to be led to safety--by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary."

daskapitalist | 09-03-06 | 00:52

@CoJoNes 09-03-06 @ 00:44:
Ik hoorde de naam Charles Schwietert ook rondzingen...

crixus | 09-03-06 | 00:48

lol @CoJoNes

HY78 | 09-03-06 | 00:46

@HY78
Maak je geen zorgen, alleen Philomena Berkhout is gevraagd.

CoJoNes | 09-03-06 | 00:44

@Damrakker 09-03-06 @ 00:39:
Nou, die hadden we nog niet gelezen in de diverse verkiezingstopics de afgelopen dagen.

crixus | 09-03-06 | 00:43

Hmmm, over snorren en emigratie gesproken....... Ik hoop maar dat de onvermijdelijke zoektocht naar "verfrissend politiek talent" door NLMP niet zal leiden tot de rentree van stabiliteitsfactor Winnie de Jong.
*drinkt biertje voor de schrik

HY78 | 09-03-06 | 00:41

Tijd voor een kwoot van Churchill:

As je jong bent en je bent geen socialist , dan heb je geen hart. Als je volwassen bent en je bent het nog, dan heb je geen verstand.

Amen.

Rest In Privacy | 09-03-06 | 00:39

Hé Brandje, je bent te laat man. Antinl en Matamores zijn net geemigreerd.

CoJoNes | 09-03-06 | 00:28

kun je nagaan hoe de gemiddelde tokkie met politiek bezig is *sigh*

Behangdelul | 09-03-06 | 00:27

Nog iemand uit Urk.

Framoes | 09-03-06 | 00:27

@CoJoNes 09-03-06 @ 00:19
Ze schijnen je beste vriend te zijn, maar ik vertrouw ze niet zo.

Framoes | 09-03-06 | 00:26

@Antinl 08-03-06 @ 20:16

Natuurlijk moeten hoge ambtenaren meer verdienen, dan komen er capabele mensen op de politiek af. Waarom zou je nu de politiek in gaan om op je 50ste maximaal ruim een ton te verdienen; in het bedrijfsleven kan je namelijk heeel veel meer verdienen. Als je ambitieuze mensen aan wil trekken die willen doen en niet alleen maar willen lullen moeten die salarissen omhoog. En als er dan echt hands on gewerkt wordt en de helft van het ambtenaren bestand (dat nu zijn eigen werk creeert door de meest onnodige onderzoeken te doen met de meest uitgebreide commissies) er uit gooit is dat geld binnen no-time terugverdient.

Brandje | 09-03-06 | 00:24

@Framoes
Mannen met snorren hebben toch altijd zo'n geel boekje bij zich en een helm op?

CoJoNes | 09-03-06 | 00:19

@Framoes 09-03-06 @ 00:16:
Goh, dat GS door de censuur van de Urkse Grefo Kerk komt....

crixus | 09-03-06 | 00:18

@CoJoNes 09-03-06 @ 00:14
En aan z'n schrijfstijl te zien komt hij Urk, dus dat kan best kloppen.

Framoes | 09-03-06 | 00:16

Wilibrord van Beek is het geworden. Prima keuze *proest*

CoJoNes | 09-03-06 | 00:16

@Brandje
Volgens mij heb jij een hele trage internet verbinding,

CoJoNes | 09-03-06 | 00:14

@Framoes
Links natuurlijk

CoJoNes | 09-03-06 | 00:12

@Matamores de Derde 08-03-06 @ 19:46

Jaja Balkenende heeft namelijk een een oliebel ter grote van Wouter Bos zijn glimlach in zn achtertuin gevonden!

Balkenende is gewoon een mooie baas!!

Brandje | 09-03-06 | 00:12

crixus
Ik zei iets, maar ik bedoelde natuurlijk niets. Voor Thom is dat hetzelfde.

Karel kwakbol | 09-03-06 | 00:11

Framoes 09-03-06 @ 00:10
Poetsen

daskapitalist | 09-03-06 | 00:11

@fuckje 09-03-06 @ 00:08
Welke richting?

Framoes | 09-03-06 | 00:10

in ieder geval gezondheidswetenschappen.

HY78 | 09-03-06 | 00:10

@fuckje
Zozo, als hoofd-schoonmaak?

CoJoNes | 09-03-06 | 00:10

@fuckje 09-03-06 @ 00:08:
Dus heeft ze waarschijnlijk nooit MAVO gedaan! ;-)

crixus | 09-03-06 | 00:10

@CoJoNes,
Schande!!!!! Agnes is gepromoveerd in de Geneeskunde.

fuckje | 09-03-06 | 00:08

@Karel kwakbol 09-03-06 @ 00:06:
Dat is 1x per maand vergaderen... Dat stelt werkelijk helemaal niks voor.

crixus | 09-03-06 | 00:08

@CoJoNes 09-03-06 @ 00:03:
Ja dat weet ik wel... Soms thuis in Leiden, en hij is regelmatig bij z'n schoonfamilie op de Veluwe. Hij klust tegenwoordig wat bij PriceWaterhouseCoopers. Stelt niet al te veel voor.

crixus | 09-03-06 | 00:06

@crixus
Ik heb maar één vraag aan Agnes: Spijt van, dat je nooit je Mavo hebt afgemaakt?

CoJoNes | 09-03-06 | 00:06

Thom doet nu iets bij de consumentenbond.

Karel kwakbol | 09-03-06 | 00:06

crixus
Ik vraag toch liever iets aan Agnes dan aan Thom.

Karel kwakbol | 09-03-06 | 00:05

@CoJoNes,
Thom is ondergedoken bij AZ, alwaar hij spotjes voor"lenen.nl" gaat verzorgen.

fuckje | 09-03-06 | 00:05

@Karel kwakbol 09-03-06 @ 00:02:
Tja, maar ik heb Agnes niks te vragen, laat staan dat ik antwoord van haar wil.

crixus | 09-03-06 | 00:03

@crixus
Dus jij weet ook vast wel waar Thom ondergedoken zit.

CoJoNes | 09-03-06 | 00:03

crixus
Van Agnes heb ik wel antwoord gehad en dat was niet eens de neef van mijn zwager.

Karel kwakbol | 09-03-06 | 00:02

Laten we daar geen punt van maken.

Framoes | 09-03-06 | 00:02

@Framoes
Het lijkt de tweede kamer wel

CoJoNes | 09-03-06 | 00:01

En, @Framoes, Wat is jouw punt?

fuckje | 09-03-06 | 00:01

@swift1.6 08-03-06 @ 23:56
Je doet je naam geen eer aan. Je bent namelijk een beetje laat.
Update:
fuckje lult over haar connecties binnen de politiek, crixus wie hij wil neuqen binnen de politiek, CoJoNes maakt grappen en karel kwakbol denkt er het zijne van.

Framoes | 09-03-06 | 00:00

@Karel kwakbol 08-03-06 @ 23:55:
Ik heb altijd antwoord van Thom de Graaf gehad, maar ja... 't is de neef van m'n zwager. Heeft verder niks met nepotisme te maken of zeau...

crixus | 08-03-06 | 23:59

En als het ze niet bevalt, dan rotten ze maar weer terug op naar het bedrijfsleven. Dan komen er wel anderen. Dan komen er mensen die WEL dicht bij het volk staan, die WEL weten wat het volk wil en die het WEL interesseert wat er met het volk gebeurt.

swift1.6 | 08-03-06 | 23:58

LOL@Karel

CoJoNes | 08-03-06 | 23:58

@Karel,
D66, ja wat wil je nou?
@CoJoNes,
ja, ik was/ ben ff serieus.
.
De voorzittert van de PvdA werd door de ouwe mannen op Talpa al in verlegenheid gebracht over een links kabinet. Ik zei het al, Woutert heeft te snel gepiekt!
Ik zeg het niet gauw, maar HULDE voor Jan Muldert!

fuckje | 08-03-06 | 23:57

swift1
Hou toch eens op over die paar rotcenten. Wees blij dat er uberhaupt nog iemand in die kamer wil gaan zitten. Ministers verdienen een belachelijk laag salaris voor de verantwoordelijkheid en het aantal uren dat ze er aan kwijt zijn. Voor je het weet loop je de rest van je leven met bodyguards rond. Goh, leuke baan zeg. Wat een roeping. Hele dag die stink journalisten achter je aan. Dan hoef je toch geen seconde na te denken als je een mooie baan in het bedrijfsleven kunt krijgen?

doktersnuggles 08-03-06 @ 20:32
welke verantwoordelijkheid?
Noem me eens 1 minister (op zalm na) die in dit kabinet verantwoordelijkheid heeft genomen ipv verantwoordelijkheid heeft afgeschoven.
Ontsnapte TBSers? Ja, daar moeten we over praten, maar dat zijn incidenten.
Brand in een cellencomplex? Ach, we hebben addequaat gehandeld.
Fouten in politie onderzoeken en verhoormethodes? Foei ondervragers, dat mogen jullie niet meer doen.
verdwenen AIVDdiskettes? Daar zal wel een goede verklaring voor zijn.
Het volk totaal verkeerd inschatten mbt de europese grondwet? Ach, in het vervolg maar geen referemdum meer.
Het volk zelfs oproepen om hun democratisch grondrecht (en plicht) niet uit te voeren als ze tegen zouden stemmen? Daar praten we niet meer over.
En als dan uiteindelijk die verduvelde linkse media er toch wat over doorzeurt, dan vragen we aan meneer balkenende of hij even iedereen een hand boven het hoofd wil houden.
Dus kom asjeblieft niet aanzeuren over de grote verantwoordelijkheid die ze hebben, want die nemen ze nooit.
Enne, die genoemde nadelen? dat weet je als je de politiek in gaat. Wat het belachelijk laag bedrag betreft, dat maakt geen zak uit in het geld wat je moet hebben. Voor een minister kost een brood net zo veel als voor een bijstandsmoeder, net zoals het gas, water licht etc hetzelfde kost.
Ik denk persoonlijk dat de meeste mensen niet zouden klagen als ze een baan kregen waarbij ze 6000 per maand verdienden.

swift1.6 | 08-03-06 | 23:56

Ik snap ook niet dat Agnes Kant nog tijd heeft om te mailen, als je zoveel kamervragen stelt.

CoJoNes | 08-03-06 | 23:56

Met Thom kon je ontbijten, als je een goed idee had. Ik heb vele goede ideeen, en ben dol op een zacht gekookt ei bij mij ontbijt.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:55

@daskapitalist 08-03-06 @ 23:53
Misschien moet je de aanhef veranderen van "hey zakkenvullende klootzak" naar "Geachte Heer/Mevrouw ....".
Het is maar een suggestie.

Framoes | 08-03-06 | 23:54

@fuckje
Sorry, dacht echt serieus dat je een geintje maakte. Jammer.

CoJoNes | 08-03-06 | 23:53

kamerleden mailen mij nooit terug. i wonder why.

daskapitalist | 08-03-06 | 23:53

De discussie is weer serieus en totaal on-topic.

Framoes | 08-03-06 | 23:51

fuckje
Ik ook, nooit antwoord gehad van Thom de Graaf.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:51

@CoJoNes,
OJAJOH????
In ieder geval, ik mail met Agnes en met nog een paar kamerleden, is echt leuk en verhelderend.

fuckje | 08-03-06 | 23:49

@fuckje 08-03-06 @ 23:44:
Ja, en dinnetjes vechten om wie er als eerste met de klasse-hunk mag neuqen

crixus | 08-03-06 | 23:48

Sinds wanneer komt een brandweerman op een bakfiets?

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:48

@fuckje
Ja, en Hirsi Ali is blank en komt uit Duitsland.

CoJoNes | 08-03-06 | 23:46

Ik denk niet dat Lucas ooit heeft geneuqt.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:45

@CoJoNes,
Agnes en ik zijn dinnetjes dus........

fuckje | 08-03-06 | 23:44

Verburg en Vos. ha. zal Lucas weinig plezier van overhouden.

daskapitalist | 08-03-06 | 23:43

Fuckje en Agnes Kant in een catfight. Ik wil wel eens zien hoe fuckje agnes bitchslapt,

CoJoNes | 08-03-06 | 23:42

fuckje en femke... samen op de bank...

doktersnuggles | 08-03-06 | 23:41

En voor Lucas hebben we Gerda Verburg!!

CoJoNes | 08-03-06 | 23:38

@crixus,
en een wedstrijdje modderworstelen door Sharon Dijksma en Saskia Noorman-Den Uyl, met Erika Terpstra als onpartijdig scheidsrechter.

fuckje | 08-03-06 | 23:38

crixus
Wat jij met je Philippa wil doen moet je zelf maar weten.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:37

@fuckje 08-03-06 @ 23:31:
Als ik ook geyle neuqsex met Melanie Schultz van Haegen mag, wil ik Marianne van den Anker er ook wel bij.

crixus | 08-03-06 | 23:33

@Karel kwakbol 08-03-06 @ 23:23:
Ik hoef niet eens op de link te klikken om te weten dat je je door de verkeerde krant hebt laten informeren... :-)

@CoJoNes 08-03-06 @ 23:28:
Der Deutsche Schlagersängert? Uitstekend! Gaat een dolle boel worden tussen de blauwe stoeltjes. Ik krijg er nu al zin an. Ben ik nog op tijd om me aan te melden voor de GS kandidatenlijst?

crixus | 08-03-06 | 23:31

Laat Gert Jan maar scharrelen. Als goede VVD'er komt hij op voor de belangen van de kleine boer, of is het broer.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:31

En voor de after-party voor de heren die Leefbaar-Rotterdam-hoer, ben haar naam ff kwijt, die vrouw die ongeboren Antillianen uit de baarmoeder wil trekken.

fuckje | 08-03-06 | 23:31

@crixus
fuckje bedoelt Gert Jan Oplaat, de eierboer.

CoJoNes | 08-03-06 | 23:28

@fuckje 08-03-06 @ 23:22:
Klaas! Ja... een feestcommissie kan natuurlijk niet zonder Klaas. Ik weet even niet zo snel wie je met die dierenarts/cabaretier bedoelt, maar als die voor het entertainment is: prima.

crixus | 08-03-06 | 23:26

Nee, dit komt voorlopig niet meer goed in NL. De koffer staat klaar (travel light.) en ook alvast uitgeschreven bij de burgelijke stand. Meisje bij het loket vertelde me ook graag te willen gaan. @Karel kwakbol: Verloederde steden zijn altijd het resultaat van verloederde mensen. Als ik werkloos word kom ik wel weer terug. Succes met de verdeling.

No Future | 08-03-06 | 23:22

@crixus,
zelf dacht ik aan losbol Hofstra en die dierenarts/cabaretier uit de Achterhoek.

fuckje | 08-03-06 | 23:22

@Karel kwakbol 08-03-06 @ 23:11:
Eigenlijk natuurlijk: de Nieuwe Lijst Marco Pastors.

crixus | 08-03-06 | 23:17

CoJoNes
Als ik de poetsploeg zo aan het eind van de dag zie binnenkomen, lijkt me dat niet de doelgroep van Pastors, terwijl ze niet lullen en heel goed poetsen.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:17

@commentaarderer 08-03-06 @ 23:11
Toch denk ik dat de provincies daar een grotere rol bij spelen.

CoJoNes | 08-03-06 | 23:16

@commentaarderer 08-03-06 @ 23:11
schaf dan gewoon de vennootschapsbelasting gewoon helemaal af. oh wacht, dat mag vast de Europese Unie niet.

daskapitalist | 08-03-06 | 23:14

@Karel
Ach so. Sorry dat ik je geintje om zeep heb geholpen. Poetsen is goed toch?

CoJoNes | 08-03-06 | 23:13

@de bier en kloothommel

Cisco was helemaal niet van plan een lege huls neer te zetten, dat had met hun bedrijfsresultaten te maken,

en het maakt wel degelijk uit in hoeverre een gemeente bedrijven terwille is bij de beslissing er een vestiging te plaatsen.

Als je alles negatief wilt zien, ga je gang. Ik ben gewoon ook de goede kanten van de tegenstander te benoemen als daar aanleiding toe is.

commentaarderer | 08-03-06 | 23:11

@cojones
NLMP, is toch Niet Lullen Maar Poetsen?

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:11

@ganzo 08-03-06 @ 23:01:
Eh... Sharon (Dijksma, niet dat kasplantje uit Tel Aviv) mag het papierwerk wel doen.
@fuckje 08-03-06 @ 23:03:
Ineke (Dezentjé Hamming-Bluemink) van de VVD, die is Stewardess geweest dus die kan goed met drankjes enzo...
Verdere invulling is bespreekbaar.

crixus | 08-03-06 | 23:10

@Karel
* is compleet in het donker *
Mis ik iets?

CoJoNes | 08-03-06 | 23:08

Over 4 jaar heeft iedereen weer een proteststem tegen de pvda dus ja....

rotterdam rechtse ra | 08-03-06 | 23:07

@crixus
Blijf ik wel stukjes voor de schoolkrant schrijven

CoJoNes | 08-03-06 | 23:06

CoJoNes
Heb jij ook een schoonmaakbedrijf?

Karel kwakbol | 08-03-06 | 23:05

@crixus,
en de feestcomissie, wie komen daarin?????

fuckje | 08-03-06 | 23:03

@crixus, wie wordt klassesecretaris, melkert?

ganzo | 08-03-06 | 23:01

@CoJoNes,
landelijk lijkt me dat idd een goed idee.......

fuckje | 08-03-06 | 22:59

@commentaarderer, op gemeentlijk niveau misschien wel, maar ja op gemeentelijk niveau gaat de PVDA nu ook net zomakkelijk in een coalitie zitten met het VVD, voedselbank of niet.

Op landelijk niveau wordt er een heel ander spelletje gespeeld, op landelijk niveau komen de grote jongens kijken, ING, ABN-AMRO, Shell etc.
Op gemeentelijk niveau maakt het geen fuck uit waar je bedrijf staat.
Op landelijk niveau maakt het wel uit of je als multinational 30% of 35% winstbelasting moet dokken

Een regering die niet gedragen wordt door de grote bedrijven kan voor die bedrijven net de druppel zijn om hun hoofdkwartier naar bijv. ierland te verplaatsen en nog maar 12% winst belasting te betalen.

Voor het verfoeide microsoft was dat de reden om hun europese hoofdkwartier naar ierland te verplaatsen en op die manier ff een besparing van 500 miljoen euro op jaarbasis te creeeren.

(Dus ja die boete van 2 miljoen per dag lachen ze om omdat het een fijne sigaar uit eigen doos is voor de EU)

Kloothommel | 08-03-06 | 22:56

Ik heb net besloten dat ik maar eens NLMP ga stemmen volgend jaar.

CoJoNes | 08-03-06 | 22:52

Dus wie moet er klassevoorzitter worden volgend jaar?
Mark, Wouter, Jan Peter, Femke, Jan of André... Mmmm...
Toch maar Lousewies dan...

crixus | 08-03-06 | 22:51

Tiet vur ein pafske.. ugh.

deaardeisplat | 08-03-06 | 22:50

@Karel
Ruud lubber die Brinkman eerst naar voren schuift en hem later publiekelijk de nek om draait. Kok die melkert naar voren schuift en hem lekker laat spartelen en ten onder laat gaan tegen Fortuin. Het zijn allemaal viezerikken.

de bier | 08-03-06 | 22:48

de bier
Mark Rutte, de ontwerper van de mislukte VVD campagne die van Aartsen de kop
heeft gekost als zijn opvolger? Het moet toch niet gekker worden.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 22:45

@Karel kwakbol 08-03-06 @ 22:39
Al die partijen met al die onsympathieke koppen maken het inderdaad erg moeilijk om een keuze te maken...

de bier | 08-03-06 | 22:43

Salvatore Riina
Een normaal denkend mens met zijn volle verstand stemt ook niet op Mark Rutte.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 22:39

Tuurlijk is dat een protest stem, je wilt toch niet vertellen dat een normaal denkend mens met zijn volle verstand op de pvda gaat stemmen.

Salvatore Riina | 08-03-06 | 22:35

@Karel kwakbol 08-03-06 @ 22:23:
Helemaal met je eens. Zelfs Londen (dat ooit een vieze gore rotbende was, vooral Soho) is een paradijsje geworden vergeleken met de binnensteden van 010, 020, 070 en 030.
Ik zelf geef de voorkeur aan "kleinere" steden, Edinburgh, Dublin, München, Brugge, Luxembourg, Praag... ach de lijst is heel lang...

crixus | 08-03-06 | 22:30

crixus, ich halt das nicht mehr aus, ich spritze ab. Kappen nou, ik ben de auto aan het inpakken.

CoJoNes | 08-03-06 | 22:28

@crixus
Maar de sokken aanlaten he? Doen ze ook in de duitse films :).

de bier | 08-03-06 | 22:27

@CoJoNes 08-03-06 @ 22:18:
Maar er zijn nog veel romantischer plekjes in 0049. Ik kan je diverse prachtige stadjes en dorpen aanbevelen met uitstekende hotelletjes voor weinig geld, prima eten en prachtige natuur voor geyle buytenneuqsex.

crixus | 08-03-06 | 22:25

crixus
Ben onlangs in de centra van veel buitenlandse steden geweest, zoals Madrid, Parijs, Berlijn. Opvallend hoe netjes alles daar is vergeleken bij de centra van Nederlandse steden, Na die tripjes zie je ook hoe de Nederlandse steden zijn verloederd.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 22:23

commentaarderer 08-03-06 @ 22:17
Veel van die bedrijven zetten daar een lege huls neer. heeft te maken met het zeer gunstige belasting klimaat voor multinationals in Nederland. Cisco bijv. gebruikt nog niet de helft van dat grote pand aan de A9. Werkgelegenheid levert het niet op en de pvda kan er niks aan doen.

de bier | 08-03-06 | 22:23

LOL@crixus

CoJoNes | 08-03-06 | 22:20

@CoJoNes 08-03-06 @ 22:18:
Jij vraagt dat soort dingen? Ik zet de vrouw in de auto en ga rijden.

crixus | 08-03-06 | 22:20

@targent
De chinezen werken juist met de islam af. Het zijn niet van die godsdienst lovers. ..
ps, chinezen houden van ook van bier drinken en varkensvlees eten en dat schept een band...

de bier | 08-03-06 | 22:19

targent ga slapen, mong... sorry... hoewel?

fuckje | 08-03-06 | 22:18

@crixus
-
(a) Lieverd, ik heb een romantische verrassing voor je, we gaan een heerlijk weekend hamburg doen, met lekker bier en schoon openbaar vervoer.
(b) Lieverd, ik heb een romantische verrassin voor je, we gaan een heerlijk weekend naar Parijs
-
Onthoudt wel goed, jij wil geyle neuqsex, welke keuze denk je dat het gewenste resultaat oplevert?

CoJoNes | 08-03-06 | 22:18

@cojones
ik reageerde op kloot die beweert dat de pvda geen bedrijven aan zich weet te binden....

volgens mij bewezen ze al veel eerder dat ze dat wel kunnen. Niet ten koste van alles misschien, en niet zoals de vvd t graag ziet maar ze geven bedrijven wel degelijk de ruimte.

Amsterdam, Rotterdam. Toch pvda steden. En Philips en AHOLD gingen er heen met hun hoofdkantoren, net als vele anderen overigens. Cisco, Sykes, UPC, allemaal EMEA hoofdkwartieren in die zogenaamde rode steden.

commentaarderer | 08-03-06 | 22:17

@HY78,
Klopt helemaal. Maar goed, heel Nederland zit in de verloedering. Als ik dan kijk naar de verkrotting en agressie in de Randstad verkies ik toch wel de rust, de veiligheid en de schone lucht buiten die randstad. En ook in Grunn is genoeg werk te vinden.

fuckje | 08-03-06 | 22:17

de chinesen gaan jullie naaien!!
en de islam zal dat op afstand toezien!
geloof me maar

targent | 08-03-06 | 22:15

@CoJoNes 08-03-06 @ 22:10:
Hamburg... Daar is het bier een stuk beter, de hotels schoner, de bedden beter, de bediening een stuk beleefder, en het openbaar vervoer sneller, schoner en niet te vergeten autochtoner.
Parijs is leuk als je 21 bent en op de "Grand Tour" door Europa met je Interrail (been there, done that), maar als je iets ouder en wijzer wordt leer je dat juist buiten de gebaande paden veel meer leuks te vinden is.

crixus | 08-03-06 | 22:15

@he Zalking Wombie 08-03-06 @ 22:08
Juist niet. Ik kom voor m'n werk zeer vaak in de randstad. Wat me er het meest tegen de borst stuit is de vaak grenzeloze arrogantie. Ik werk dus liever in Belgie, duitsland en Engeland, dan daar. Prettigere sfeer in iedergeval.

de bier | 08-03-06 | 22:15

@fuckje 08-03-06 @ 22:08
Mee eens. Maar behalve geld, is het denk ik ook een kwestie van instelling, zowel in het westen, als in het noorden/oosten. Wat crixus opmerkte mbt de betere ontsluiting van Duitsland per trein vanuit Groningen, is volgens mij helemaal waar. Maar ja, als voor sommige westerlingen het land eindigt achter Amersfoort ...........
Doodzonde, dit soort kortzichtigheid hier in dit landje.

HY78 | 08-03-06 | 22:13

@commentaarderer 08-03-06 @ 22:10
Door chinezen vergunningen te verstrekken? Door geen onderzeeers aan Korea te laten leveren?

CoJoNes | 08-03-06 | 22:12

@kloothommel

Ben ik benieuwd hoe de pvda t geflikt heeft Rotterdam de grootste haven ter wereld te maken.

commentaarderer | 08-03-06 | 22:10

he fuckje op wie heb jij gestemd???

targent | 08-03-06 | 22:10

@crixus
Maar zeg nou eerlijk, heb jij liever geyle neuqsex in Parijs of in Hamburg?

CoJoNes | 08-03-06 | 22:10

@crixus
Parijs klinkt natuurlijk ook een stuk sexy-er dan Berlijn :).

de bier | 08-03-06 | 22:09

@HY78,
Geld, beloofd door het zgn. Landmanaccoord is nooit gekomen, afspraken zijn vanuit Den Haag niet nagekomen, daardoor zijn allerlei projecten in Grunn, Fryslân en Drente niet doorgegaan.

fuckje | 08-03-06 | 22:08

@de bier:
Ik ruik een minderwaardigheidscomplexje?!

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 22:08

@CoJoNes 08-03-06 @ 21:59:
De haven ligt er, vliegveld is er, de snelwegen zijn er, de HSL trein komt er.
De investeringen uit 070... blijven uit.
Dat de Eemshaven niet gebruikt wordt komt omdat men liever investeerde in een Betuwelijn dan de goede ontsluiting van de Eemshaven met weg en spoor. Een hogesnelheidslijn naar Parijs nodiger vond dan een snelle verbinding naar Berlijn. Vraag me niet waarom, we verdienen meer aan de Mof dan aan de Fransoos, maar het zal wel om sneller met je secretaresse in Parijs te komen voor een weekend geyle neuqsex.

crixus | 08-03-06 | 22:07

@fuckje
tweede klas, zelfs

CoJoNes | 08-03-06 | 22:06

@CoJoNes 08-03-06 @ 22:03
Inderdaad. Dat is 1 van de eerste vereisten..

de bier | 08-03-06 | 22:06

@CoJoNes,
en dat treintje Grunn-Delfzijl is ook een aanfluiting eerste klas.

fuckje | 08-03-06 | 22:05

The Zalking Wombie 08-03-06 @ 21:53
Leer nu eerst maar eens dat de randstad zonder de rest van Nederland geen bal voorstelt.

de bier | 08-03-06 | 22:04

Het idiote is: als men maar wil, KAN het denk ik prima, verplaatsen van activiteiten. Ik woon in 070, en ik heb toch een hoop tuinders uit het Westland elders een nieuw bedrijf zien opbouwen, omdat men hier bij wilde bouwen.

HY78 | 08-03-06 | 22:04

Overigens vind ik dat de provincies buiten de Randstad er gewoon ouderwets provinciaal's uit moeten zien. En geen opgedrongen overdreven oneerlijke en niet terzake doende ambities moeten hebben. Ik moet als ik een koe wil zien daar wel de mogelijkheid voor hebben zonder mij in een al te stedelijke omgeving te bevinden.

MAXIMO | 08-03-06 | 22:04

@HY78
Het feit dat er niet eens een snelweg naar de Eemshaven loopt zegt alles volgens mij.

CoJoNes | 08-03-06 | 22:03

Ik zie duidelijke overeenkomsten waardoor Bos beter onder zou duiken, of liever niet eigenlijk ook. Wellicht wil Ruud hem even interviewen?

Bende | 08-03-06 | 22:03

Ach de linkse zeepbel klapt de komende 14 maanden toch wel uit elkaar, een kabinet dat niet de steun van het VVD heeft kan economisch toch geen potten breken.

Denk jullie nou werkelijk dat links in staat is om de bedrijven in nederland tevreden kan houden?
Nou dan heb ik een nieuwtje voor alle linksen, zonder de steun van die bedrijven is een links kabinet een papieren tijger.

Kloothommel | 08-03-06 | 22:02

@CoJoNes 08-03-06 @ 21:55
Terechte opmerking, volgens mij.
Ik weet (als westerling) nauwelijks hoe de haven bij Delfzijl er nu bij ligt, maar een paar jaar geleden lag er een prachtige haven zonder ook maar één schip dat de horizon vervuilde. Erg jammer.

HY78 | 08-03-06 | 22:00

Maar goed dat ik alsnog op Fleur heb gestemd, die met de partij voor het noorden eens iets terug wil zien van die aardgasbaten. Jammer dat ze het niet gered heeft.

de dikke man | 08-03-06 | 21:59

@crixus
wat Jack Random zegt

CoJoNes | 08-03-06 | 21:59

@CoJoNes 08-03-06 @ 21:49:
*Mompelt iets over een universiteit in 050... Een TU in 053... een aantal grote hogescholen in 050, 058, 0591, 053*

crixus | 08-03-06 | 21:57

@JackRandom 08-03-06 @ 21:52
Het is inderdaad een vicieuze cirkel.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:56

Ach je ziet het ook met plattelands gemeenten. Het grootste plaatsje waar het gemeentehuis staat krijgt het meeste geld, terwijl de omliggende dorpen doodbloeden en uitgehold worden. Nederland in het klein, zeg maar...

de bier | 08-03-06 | 21:55

@JackRandom
Ik begrijp je. Maar achterstand-provincies zijn dat meestal niet zomaar, groningen zou, als wij dat willen(;)), dankzij de grondstoffen zichzelf nog enigszins kunnen onderhouden maar de geografische ligging en aanvoerroute's zijn ook zeker bepalend als in zo'n gebied een gezonde economie wil ontstaan.

MAXIMO | 08-03-06 | 21:55

@de bier 21:51
Helaas is de rest van Nederland ook een achtergebleven gebied. Dat is een bewuste keuze, door bijvoorbeeld de exploitatie van de haven van Delfzijl niet zo zwaar te sponsoren omdat dat ten koste gaat van Rotterdam. Ook de monopoliepositie van Schiphol op het gebied van goederentransport, is er een die door bestuurlijke kunstgrepen in stand wordt gehouden.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:55

@zalking wombie> dat is je goed recht joh.
@al die grunningers komen in 020 wonen, prima volk trouwens die vindicaters, alleen ze drijven wel de prijs op. nou ja evengoed welkom!

superjan | 08-03-06 | 21:54

@de bier:
Muhahaha ''zonder die gasbel kan het westen niet eens z'n broek ophouden.''
Dit meen je toch hoop ik niet serieus he??? hahaha

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:53

@CoJoNes: Er is genoeg gekwalificeerd personeel in het Noorden, er staat notabene een mooie universiteit. Maar omdat er geen werk is, trekken de hoger opgeleiden weg.

JackRandom | 08-03-06 | 21:52

@maximo
zonder die gasbel kan het westen niet eens z'n broek ophouden. Dit is waarschijnlijk toch voor dovemansoren. In de ogen van een westerling is de rest van nederland toch maar een achtergebleven gebied.

de bier | 08-03-06 | 21:51

@superjan:
En door te zeggen dat je Wilders stemt over een jaar... neem ik vanaf nu geen enkele comment van jou meer serieus!

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:51

@maximo,
we hebben het wel over 147 miljard euri aan aardgas uut Grunn.....

fuckje | 08-03-06 | 21:50

@MAXIMO 08-03-06 @ 21:46:
Er is in Europa nog voor minimaal 100 jaar aardgas. Waar is ook maar weer het knooppunt van de aardgas distributie in Europa? Kengetal 050. Ook als de bel in Slochteren op is controleren we in Grunn de gaskraan.

crixus | 08-03-06 | 21:50

@crixus
Je hebt geen drol aan subsidies, als er geen infrastructuur is in Noord Nederland. En dan bedoel ik niet alleen wegen, maar ook gekwalificeerd personeel, dat is het grootste probleem.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:49

@maximo, als we die kunnen aanboren dan is de rest van de nederlandse mannen weer voorzien van energie

dwalmpje | 08-03-06 | 21:47

@Zalking wombie> ik heb wouter bos horen speechen. DIe man is briljant. t is alleen geen oprecht politicus. T is een superopportunist. Een marketingman. Een supercommercieel wezen. Briljant. Hij is maar met een ding bezig. Hoe maximaliseer ik mijn resultaat. Door niemand in het harnas te jagen, alles open te houden en lief te doen tegen zo groot mogelijke groepen. Wouter Bos is een hele hele enge mijnheer, die het hele politieke systeem overhoop gooit met zijn focusgroups en resultaat voetbal. Maar goed zolang Joost big brother wint,verdient dit land niet beter. Ik stem lekker Wilders over een jaar.

superjan | 08-03-06 | 21:47

@MAXIMO: De beste manier om een achterstandsprovincie er boven op te helpen is werk. En daar schort het nu juist aan. Ik wilde ook graag in Friesland blijven, maar er is daar gewoon geen werk, dus moest ik wel naar de Randstad, met tegenzin.

JackRandom | 08-03-06 | 21:46

@de bier
Nou, ook die gasbel gaat een keertje op. En het maar goed ook, miljarden euros moeten nog worden terugbetaald vanwege al die jaren subsidie.Of bedoel je die onderbuik gasbel van Fuckje?

MAXIMO | 08-03-06 | 21:46

@MAXIMO 08-03-06 @ 21:42:
*mompelt iets over steenkolen en aardgas... die 0031 meer poen hebben opgeleverd dan 300 jaar Indonesië*
Subsidies... mwoehahahahahaha... Eerst de hele wederopbouw van West-Nederland bekostigen en dan een schamel bedragje krijgen uit de eigen aardgasbaten.
*Gaat toch maar eens nadenken over een afscheidingsbeweging*

crixus | 08-03-06 | 21:46

@targent
Wie is hier een kaalkopje.
Heb nog geen 1 rascistische opmerking gezien.
calimero...

de bier | 08-03-06 | 21:45

@targent
Dat is ook het hoogste doel in mijn leven: Kaalkopjes negeren. Als dat je lukt, staat niets het volmaakt geluk nog in de weg

CoJoNes | 08-03-06 | 21:45

Ik heb helemaal niets tegen magazijnchefs van zwaarder kaliber. Ahum. En over the American Dream gesproken. Een Amerikaan die ik onlangs sprak zei het volgende tegen mij: "If voting would matter, they wouldn't let you do it."

de dikke man | 08-03-06 | 21:44

@de bier, groenlinks lekker laten bleren, die kunnen toch geen potten breken. Hebben net zo weinig verstand van economie als vvd politici.

dwalmpje | 08-03-06 | 21:44

@superjan: De overheid zou hier het voortouw in moeten nemen, door allerlei overheidsdiensten door het land heen te spreiden, en bedrijven gunstige voorwaarden moeten bieden als ze ze zich in de provincie vestigen. Daarnaast zou er niet meer geinvesteerd moeten worden in wegen en OV in de Randstad, als 'strafmaatregel'. Als de Randstad een verkeersinfarct krijgt, gaan bedrijven wel nadenken of ze toch niet beter ergens anders kunnen gaan zitten.

JackRandom | 08-03-06 | 21:44

@Maximo
Dankzij Groningen met z'n gasbel, heb jij nog wat te vreten in de randstad...

de bier | 08-03-06 | 21:44

Voor hen die janken op hun hypotheek rente.
Had je maar niet moeten nestelen met een sloerie.
En maar denken dat hun leven beter is dan de rest van de wereld waarvan ze zogenaamd kaas van hebben gegeten.
Geld verdienen kan ik ook doen.
Is geen kunst aan
Het gaat om het kwaliteit van het leven.

De kunst is

Kaalkopjes te negeren!

targent | 08-03-06 | 21:43

@JackRandom
Nee, alsjeblieft niet! Er zijn al vele miljarden aan achtergebleven provincies zoals groningen en Limboland besteed aan allerhande subsidies.En daar los je het probleem van die toren hoge prijzen en woningtekort in de randstad niet mee op. M.i moeten ze de hoogte in, qua bouwen.

MAXIMO | 08-03-06 | 21:42

@superjan:
Ja... en jij gaat emigreren toch?! Dat is een teken van onmacht.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:42

@superjan
Zalking Wombie is echt heel erg dom, ja.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:42

The Zalking Wombie 08-03-06 @ 21:40
Daarom gaat het nu ook zo goed met de vvd en de leefbaren....

de bier | 08-03-06 | 21:42

@zalking wombie> jij bent echt heel erg dom he?

superjan | 08-03-06 | 21:41

@daskapitalist: En da's nodig ook, want als je ziet in welk aftands jaren 60-gebouw deze ambtenaar nu moet werken...

@CoJoNes: Het levert de staat wel een hoop op, want alle 42% en 52% belastingbetalers moeten dan ineens wel meer belasting gaan betalen. Want het zijn juist die schijven die van de hypo aftrek profiteren. Afschaffing moet vanzelfsprekend wel geleidelijk, anders komen er een hoop mensen in de problemen.

JackRandom | 08-03-06 | 21:40

@dwalmpje
En als de banken dan een blacklist samenstellen, loopt de eerste de beste groen linkser alweer te bleren dat dat discriminatie is..

de bier | 08-03-06 | 21:40

@de bier
Nee, die stemmen op een partij die NIET lief is voor allochtonen (rechts)... omdat ze denken dat ze noodgedwongen een lening bij frisia hebben moeten afsluiten, omdat allochtonen hun ''baan'' hebben ingepikt.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:40

Jack> zucht... wie gaat dat spreiden dan? Nederland is in buitenlandse ogen een grote (lucht)havenstad, met een achtertuin. who gives a fcku about grunn of tolbert of delfzijl.

superjan | 08-03-06 | 21:39

Als jij als particulier een kavel wilt kopen waar je een bouwvergunning op krijgt, betaal je ongeveer het dubbele van de marktprijs. Als je van de gemeente koopt tenminste.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:39

@JackRandom 08-03-06 @ 21:36:
De huizenprijzen hier in Noord-Drenthe liggen op of boven het landelijk gemiddelde. Je krijgt wel iets meer huis en tuin voor je geld dan in het westen, dat is waar.

crixus | 08-03-06 | 21:38

@The Zalking Wombie 08-03-06 @ 21:33
Nee, die stemmen alleen op een partij die lief voor ze is. Links dus. kijk maar eens in wat voor buurten Woutertje roosjes aan het uitdelen is..

de bier | 08-03-06 | 21:37

@MAXIMO: Grond kan goedkoper gemaakt worden door spreiding van werk over heel Nederland, en niet zoals nu een concentratie van werk in de Randstad. Huis plus grond zijn nu in de Randstad niet te betalen, terwijl je in Friesland of Limburg al wat hebt voor een prikkie. Ik hoop dan ook dat een links kabinet de eeuwige Randstad-bril afdoet, en verder kijkt dan Amsterdam of Rotterdam.

JackRandom | 08-03-06 | 21:36

@de bier, dat ze hun schulden niet meer kunnen aflossen is vooral een probleem van de bank. Maar die kunnen dat wel aan omdat er zat mensen zijn die zich blauw aan rente betalen.

dwalmpje | 08-03-06 | 21:36

007 weer beezich! Alle stemcomputers 'hallal' getuned.

deaardeisplat | 08-03-06 | 21:35

@JackRandom 08-03-06 @ 21:32
"wat de staat vele miljarden oplevert." Kunnen ze weer een mooi ambtenarenkantoortje van bouwen.

daskapitalist | 08-03-06 | 21:35

@JackRandom 08-03-06 @ 21:32
Het levert de staat geen flikker meer of minder op per saldo, alleen de huiseigenaar is de lul, omdat de 'lucht' uit z'n huis is en in mijn voorbeeld een ton kan afschrijven.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:34

@doktersnuggles, het nadeel is alleen dat alle polen in een tentje bij de plaatselijke boer gaan wonen en al het verdiende geld rechtstreeks naar Polen overboeken. Net zoiets dat Marokko erg afhankelijk is van het geld wat Nederlande Marokkanen daar naartoe sturen.

dwalmpje | 08-03-06 | 21:34

AIVD weer beezich! Alle stemcomputers 'hallal' getuned.

deaardeisplat | 08-03-06 | 21:34

@dwalmpje
Tot ze de afbetaling niet meer kunnen dokken. 2 jaartjes zwart bij werken, beetje inleveren en je schulden worden kwijtgescholden. Inderdaad, eerlijk voor de werkende mensen en goed voor de pot waar ook echte hulp uit betaald moet worden...

de bier | 08-03-06 | 21:34

@jack random> nou als arts is die greencard in ieder geval zo geregeld, dus mocht je toch nog weg willen...

superjan | 08-03-06 | 21:33

@de bier 08-03-06 @ 21:26
En die van frisia lenende kneuzen, uit de onderlaag, zijn vaak rechts stemmende mensen, die uit onmacht en ontevredenheid stemmen op rechtse partijen als vvd, leefbaar *vul maar in* en nieuw rechts, etc. etc.
Niet wetende dat ze zich alleen maar tegenwerken met hun stem.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:33

@CoJoNes: Ik zeg ook niet dat ik voor die hypotheekrenteaftrek ben; dat systeem zal afgebouwd moeten worden op termijn. Maar ik heb geen andere keus dan een duur heus kopen, want voor minder dan 2 ton heb je in Nederland nog geen woondoos. De politiek moet het voortouw nemen, en van CDA/VVD zal dat niet komen. Een links kabinet durft wel wat aan de hypotheekrente te doen, wat de staat vele miljarden oplevert.

JackRandom | 08-03-06 | 21:32

@CoJoNes
Onzin, het duurste in de woningaanschaf in Nederland is de grond. En dat blijft zo ook al schaf je de hypotheekrente af.
@Dwalmpje.
Helemaal mee eens. En ik denk dat het MKB het daar ook mee eens is al zullen ze het moeilijk toegeven. Geld moet rollen, en de onderlaag van de samenleving maakt het juist mogelijk dat vele ondernemers kunnen bestaan. Laat die Melkert-banen maar in ere worden hersteld!

MAXIMO | 08-03-06 | 21:32

@de bier
Exactemundo.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:32

The Zalking Wombie
Amerikanen nemen immigranten op die wat kunnen betekenen voor de arbeidsmarkt. Daar kunnen wij nog wel wat van leren. Dik vijf magere jaren achter de rug. Dan denk je, "goh, dan zullen al die werklozen zich wel aan het omscholen zijn voor als er betere tijden aanbreken". Nee hoor, lekker thuis blijven zitten en niets doen. Het aantal vacatures wat heden niet in te vullen is omdat er geen geschikte mensen te vinden zijn, is schrikbarend hoog. Kom maar door met die Polen!

doktersnuggles | 08-03-06 | 21:31

@CoJoNes
En als je huis in Italie afbetaald is, dan is ie ook echt van jouw. Je krijgt dan niet van allerlei vage heffingen. Ook als je stopt met werken (pensioen) hoef je niet je eigen huis op te vreten..

de bier | 08-03-06 | 21:30

@de bier, prima toch. Frisia blij, verkoper plasmaschermen blij en de schroot is ook weer van een sloopwagen af. Geld moet rollen, en dat lukt wel bij mensen die niet de luxe en wil hebben om iets te sparen.

dwalmpje | 08-03-06 | 21:30

@JackRandom 08-03-06 @ 21:18
Jouw huis van zeg 3 ton kost in bijvoorbeeld Italie hooguit 2 ton, het verschil beste Jack? Juist, de hypotheekrente aftrek. Die ton verdwijnt in de zak van de ontwikkelaar, die betaalt 30% VPB, De rabo financiert een ton meer en ook die, je raadt het al, betaalt 30% VPB.
En jij staat te juichen om je belastingteruggave. Aandoenlijk.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:28

de bier @ 21:23
Ligt er maar aan wat je links vindt. Voor mij was Hitler beslist niet links. en ook niet extreem-links.
Hij nam het goede ("eerlijk zullen we alles delen") van het socialsme en het slechte van het fascisme ("maar nooit met de onderklasse") en gaf daar een moorddadig tintje aan. Een rechts-extremist dus.

MAXIMO | 08-03-06 | 21:28

Bij het lijsttrekkersdebat na de verkiezingsuitslag zei Meisje Halsema dat we nu op moesten houden met verschil maken en de culturele overeenkomsten moesten benadrukken. Halsema vond dat er geen verschil was tussen allochtoon en autochtoon. Haar bewijs: De helft van de schooldropouts was autochtoon zei ze trots. Verhagen hief wanhopig zijn handen omhoog. Ik schrok. 10% van de bevolking en 10 keer zoveel schooluitval bij allochtonen zou aantonen dat er geen verschil is. Stalinisme is blijkbaar een vorm van autisme.

bromm | 08-03-06 | 21:27

@dwalmpje 08-03-06 @ 21:22
De onderlaag leent liever bij Leen van Frisia. De plasma en de 4e hands BMW moet je immers de volgende dag al thuis hebben staan. Zo snel werkt de belastingdienst nog niet...

de bier | 08-03-06 | 21:26

@JackRandom 08-03-06 @ 21:24
en, natuurlijk: rode tomatenketchup eroverheen. Jammie!

vraagstaart | 08-03-06 | 21:25

@dwalmpje 08-03-06 @ 21:22
lol. misschien moeten ze gewoon een hogere bijstandsuitkering krijgen, dan gaat het vanzelf beter met NL.

daskapitalist | 08-03-06 | 21:25

@Bunt: De tiefus man, nix rechts vullen, ik heb als student en AIO jarenlang geen fuck te makken gehad, nu heb ik eindelijk een fatsoenlijk inkomen, da's rechtvaardige compensatie voor 10 jaar lang droge macaroni met hamblokjes eten...

JackRandom | 08-03-06 | 21:24

@maximo:
*plop*

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:23

@jack
Heb je de hypotheek wel ingevoerd in je belastingformulier?
@Maximo
Hitler was links :).

de bier | 08-03-06 | 21:23

@superjan, probeer het ook eens uit economisch oogpunt te bekijken. Hoe meer geld de onderlaag van de bevolking te besteden heeft, hoe beter de economie draait en dat is ten gunste van iedereen. Aangezien mensen die weinig tot niks te besteden hebben elk dubbeltje weer uitgeven gaat dat geld tenminste niet naar rekeningen op het buitenland of naar buitenlandse beleggingen.

dwalmpje | 08-03-06 | 21:22

@superjan
Escape from Nederland is het nu al als ik jou moet geloven en er is niks aan de hand. Een beetje overtrokken gedoe allemaal, vind ik.
*plop*

MAXIMO | 08-03-06 | 21:22

@doctorsnuggles: Ja laten we allemaal zoals amerika worden, de amerikaanse utopie kent geen grenzen en is zeker geen rotte appel die ook van buiten al bruine plekken begint te vertonen!

supah | 08-03-06 | 21:21

@CoJoNes 08-03-06 @ 21:16
en de Rabobank blijkbaar. Voor huiseigenaren natuurlijk prettig om te hebben. Zij betalen minder belasting, maar ik zou liever een vlaktaks zien.

daskapitalist | 08-03-06 | 21:21

Niet de banken of projectontwikkelaars hebben de hypotheken/huizenprijzen opgedreven, maar de tweeverdieners hebben dat gedaan.

JackRandom | 08-03-06 | 21:21

@zalking wombie>talk to the hand.

superjan | 08-03-06 | 21:21

Jack is het schoolvoorbeeld van Links lullen en Rechts vullen.

Bunt | 08-03-06 | 21:20

de hypotheekrente aftrek is er alleen maar omdat sommige mensen 50% belasting betalen over hun inkomen. en ook nog moeten bloeden voor hun vermogen. Allemaal om wouters zwakzinnigen te voeden en te kleden.Als ik daar aan denk wordt ik pas echt onpasselijk. Zeker als ik al die slangen zie op TV . Die gast met die papegaai in NIjmegen, gatverdamme, t idee dat ik die kerel zn brinta betaal. Onverdraaglijk.

superjan | 08-03-06 | 21:19

En wat about die 41,8% van de stemgerechtigden die uit protest niet zijn gaan stemmen, als die naar de VVD waren gegaan.....

finz | 08-03-06 | 21:19

en raad eens waar die projectontwikkelaar woont c.q. de centen heeft gestald? Nou? Nee, niet in Nederland inderdaad.

vraagstaart | 08-03-06 | 21:19

@cojones, en niet vergeten de banken die het liefst willen dat de hypotheken zo hoog mogelijk zijn

dwalmpje | 08-03-06 | 21:18

@CoJoNes: Geloof me, die hypotheekrenteaftrek is echt geen sigaar uit eigen doos. Ik krijg over 2005 en 2006 schandelijk veel terug van de Belastingdienst. Als ik uit eigenbelang zou moeten stemmen, dan zou het VVD worden... Maar Jack heb sociaal gevoel, dus stemt ie links.

JackRandom | 08-03-06 | 21:18

@superjan
''trust me i am rich. En de bier en snuggles worden het later ook. Want wij zijn lekker corpslid en jij bent een pauper. onderkruipse, knorrrrrrrrrrrr!''

In internet taal betekent dit: Ik ben een onderuitgeschoffelde magazijnchef, die hoopte op promotie maar door een allochtoon werd verslagen, en dus wil emigreren naar Amerika, om daar mn ''American dream'' te vinden....
Nee ok, is duidelijk superjan.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:18

De hypotheekrenteaftrek is de grootste financier van de projectontwikkelaar.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:16

@CoJoNes 08-03-06 @ 21:03 Juist. En dan minstens 10 jaar wegblijven (maar wie wil er terug???) , alleen al van het niet betalen van de conserverende aanslag kun je riant leven. LOL.

vraagstaart | 08-03-06 | 21:16

@de bier
Je bedoelt die grootouders van je? Nee, die groet ik doorgaans niet.

MAXIMO | 08-03-06 | 21:16

wat leuk trouwens de revival van al die linkse lutsers hier, veel plezier straks in dit verwaaide industriegebied annex tippelzone aan de rijn, zonder dokters, chirurgen, leraren, professoren, hbo'ers, harde werkers , top sporters, wil je weten ik welk land je straks woont Maximo, escape from new york is straks op commercieel.

superjan | 08-03-06 | 21:15

@Jack Random
LOL hypotheekrente aftrek, de sigaar uit eigen doos. Of dacht je echt dat jouw woninkje 2 1/2 ton waard was?

CoJoNes | 08-03-06 | 21:15

@JackRandom 21:13

Niet slecht voor iemand met random in z'n naam

Aussie | 08-03-06 | 21:14

superjan
Onze kroeg gaat nooit verloren, falderalderiere falderalderiere :-)

doktersnuggles | 08-03-06 | 21:14

@maximo
Zwaai je dan net zo als je oude socialistische nsdap vrienden uit Deutschland?

de bier | 08-03-06 | 21:14

@de bier
Nee, ik studeer... en ik zie gewoon heel veel simpele ''emigrerende'' zielen

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:14

@CoJoNes: Nix huursubsidie, Jack ies sinds kort huizenbezitter en 1,5x modaal. En toch SP-stemmert.

JackRandom | 08-03-06 | 21:13

@MAXIMO 21:10

Wist niet dat jij zo'n vogelliefhebbert was? Zullen wel zware tijden voor je zijn met die vogelgriep joh..

Aussie | 08-03-06 | 21:13

Hoe zal dat noy kommeeeennuo daaaar ben ik blij mee?maar niet heuz
s

monaco | 08-03-06 | 21:12

Kudt en PSV staat ook al achter met 1-0. Ik had deze week beter in bed kunnen blijven.

vraagstaart | 08-03-06 | 21:12

@zalking wombie>trust me i am rich. En de bier en snuggles worden het later ook. Want wij zijn lekker corpslid en jij bent een pauper. onderkruipse, knorrrrrrrrrrrr!

superjan | 08-03-06 | 21:12

@Jack Random 08-03-06 @ 21:06
Wat zou jouw wens je een vrieskoude kermis opleveren. Wie moet jouw huursubsidie dan ophoesten?

CoJoNes | 08-03-06 | 21:12

The Zalking Wombie @ 21:01
LOL! Ik ga voor nr.1. Magazijnchef's zijn doorgaans logisch denkende mensen, van een iets zwaarder kaliber.
*Zwaait voor de zoveelste keerglimlachend met een bijna lamme arm naar de vertrekkende ganzen*

MAXIMO | 08-03-06 | 21:10

@doktersnuggles: Je doet je best maar, ik betaal amper belasting, wat ik aan de ene kant aan de fiscus afdraag krijg ik aan de andere kant met hypotheekrenteaftrek en aftrekposten weer terug.

JackRandom | 08-03-06 | 21:10

Hoe zal dat noy kommeeeen

monaco | 08-03-06 | 21:10

@targent
Dus de rest kotst op de rest....

de bier | 08-03-06 | 21:10

targent @ 21:07

"canada is cool zolang niet genoeg rode nekken en sukkels die denken te leven zonder het buitenland!"

Hè?

Aussie | 08-03-06 | 21:09

JackRandom
Niet voordat ik op jouw belastingcenten mijn gehele vervolgopleiding heb afgerond.

doktersnuggles | 08-03-06 | 21:08

@The Zalking Wombie

Denk dat je je verkijkt op hoeveel mensen er dus wel emigreren. Vaak houden ze het alleen niet zo lang vol in het buitenland, das dan wel weer apart.

Aussie | 08-03-06 | 21:07

koffers aan het pakken???
weten ze wel dat de rest van de wereld ook van usa en van rest kotst???
canada is cool zolang niet genoeg rode nekken en sukkels die denken te leven zonder het buitenland!

targent | 08-03-06 | 21:07

@The Zalking Wombie
En jij bent een zware shag rokende, wouterkabouter aanbiddende, afgekeurde bouwvakker die enorm veel zwart bij klust??

de bier | 08-03-06 | 21:06

Als al die types die nu roepen dat ze gaan emigreren dat nou ook eens gewoon doen... Opzouten met die VVD-stemmers en niet meer terugkomen! Of zijn jullie daarvoor te veel Ratelband?

JackRandom | 08-03-06 | 21:06

Ik oogst graag bloemkolen met de Zeis, Balkie! Hou je hoofd dus beneden maaiveld. En, wellicht ten overvloede, deze waarschuwing geldt uiteraard voor alles wat CDA poept en pruttelt.

WillemIII | 08-03-06 | 21:03

@Zalking Wombie
of 3: Je hebt een eigen bedrijf dat je kunt verkopen.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:03

@zum kotzen 08-03-06 @ 20:50
Klopt...
en zo kunnen we de lijst nog wel langer maken....

de bier | 08-03-06 | 21:02

Hahahah... Ik begin me toch af te vragen of al die ''emigrerende'' reaguurders wel zo succesvol zijn als ze hier beweren. Ik bedoel, je emigreert niet zomaar. Dus 1: Het is stoere internetpraat OF 2: Je bent een magazijnchef, die het politiek gezien te hoog in zn harses heeft.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 21:01

commentaarderer
Ook onder hoog opgeleiden zie je die trekjes. Iedereen die dreigt te excelleren wordt geïsoleerd en naar beneden gehaald. Kwaiteiten worden in Nederland niet op prijs gesteld. Dat is not done. Zijn mensen jaloers op. In de VS kijken ze heel anders tegen succesvolle mensen aan. Daar nemen ze een voorbeeld aan door er nog een baan bij te nemen. Petje af voor dat land.

doktersnuggles | 08-03-06 | 21:01

@commentaarderer
Hoe groter die groep wordt, hoe meer ze elkaar bevestigen in hun 'gelijk'. Onze relatief lage werkloosheid cijfers worden gemaskeerd door belachelijk hoge aantallen 'arbeidsongeschikten'. En ik durf te stellen dat minsten 30% van die WAO-ers simpelweg te belazerd is om aan het werk te gaan.

CoJoNes | 08-03-06 | 21:01

als ik lekker in mijn Cayenne rij met de clima op 22 C is het toch nog altijd een heerlijke rechtse winter

verbatim | 08-03-06 | 21:00

Ik word echt best wel moe van politiek.

verbatim | 08-03-06 | 20:58

superjan
Ik ben een enkeltje Australie aan het voorbereiden. Begin het ook beu te worden hier. Mensen voor wie de lat te hoog ligt vertikken het eroverheen te komen. Dus schoppen ze hem omlaag. Ik ben overigens dol op kangaroo vlees met witte wijn.

doktersnuggles | 08-03-06 | 20:57

@superjan 08-03-06 @ 20:50
Inderdaad.

de bier | 08-03-06 | 20:55

Volgens mij zijn de proteststemmers van de zogenaamde Pim-revolte (MWOEHAHAHHAHAHA) gewoon niks anders dan de alom bekende oer-Nederlandse aartskankeraars die we bij het boodschappen doen of taxi-vervoer regelmatig tegenkomen. En die kiezen nu dus de PvdA om over vijf jaar weer totaal ontevreden een ruk naar rechts te geven.
-
Een beter argument tegen de evenredige vertegenwoordiging van onze "Democratie" is er niet. Stemrecht afpakken tot je daadwerkelijk iets bijdraagt aan dit land.
-
Die mensen die menen dat het altijd maar "de politici, de zakkenvullers, de hoge heren" zijn die schuld hebben aan hun ellende.
-
Met top-hypotheken en een scheiding gedwongen worden je huis te verkopen?
Schuld van de PZHH
-
Al jaren in de bijstand?
Schuld van de PZHH
-
Ziek, zwak misselijk?
Schuld van de PZHH
-
Rot toch eens op met altijd maar "Les Autres" je miserie te verwijten. Neem je leven in eigen hand. Ik word zo moe van de arme kant van Nederland. arm als in arm van geest.

commentaarderer | 08-03-06 | 20:55

@fuckje @ 20:51

Yep, in het cartoondebat vond ik hem trouwens ook het beste uit de hoek komen. Heel genuanceerd en helder.

Aussie | 08-03-06 | 20:54

@superjan, zou je dat woordje kneiterhard tussen haakjes willen zetten?:p

Damn, vroegah was ik (shame on me) nog richting PVDA...

NitroAzzurro | 08-03-06 | 20:53

@superjan:
Je greencard??? Denk je dat Amerika op een loser als jij zit te wachten? Een greencard krijg je niet zomaar... en of je het wel zou willen is een tweede.

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 20:52

@CoJoNes @ 20:49

Nope, ben het met je eens!

Aussie | 08-03-06 | 20:51

@de bier,
daar sta ik nog steeds achter, geen partijgebonden marionetjes.
@doktersnuggles,
Ja, Driek van Snuggles! (van Wissen)
@Aussie,
ik heb het idee dat Paul Scheffer een PvdA-ert is die boven de partijen kan staan, door zijn natuurlijke uitstraling en taalvaardigheid, gecombineerd met een helder verstand.

fuckje | 08-03-06 | 20:51

jeetje chileen, wat ben ik depressief.

t is namelijk niet op te lossen.

80% van Nederland is zwak, zielig, ziek, gefrustreerd, gehandicapped, wao er, futter, fnv er, aow er, uitkeringsrukker hans de pedeau, gedetineerd of debiel. Als een partij onomwonden de zwakkerenkaart speelt zoals de partij van Wouter "het grote niets" Bos, dan zal in dit land van weekdieren de zwakste partij aan de macht komen, geflankeerd door ex communisten en luchtfietsers. Ik ga nu echt achter mijn green card aan (en als ik de poll zo zie, ben ik de enige niet). Helaas voor Nederland ben ik degene samen met veel raeaguurders hier , die door kneiterhard werken al dat geld voor die zwakken ophoest. Dat wordt een mooi zombielandje zeau. Maar ik ga dat niet meer meemaken.

superjan | 08-03-06 | 20:50

@de bier 08-03-06 @ 20:46

Vergeet Jozias van Aartsen niet, heeft in zijn leven ook niks nuttigs gedaan in het bedrijfsleven, direct na zijn mislukte rechtenstudie het Haagse VVD-wereldje ingetrokken.

zum kotzen | 08-03-06 | 20:50

@Aussi
Heb je mij ooit iets anders horen beweren?

CoJoNes | 08-03-06 | 20:49

@Fuckje
Ze zouden JOU stemrecht moeten ontnemen...

The Zalking Wombie | 08-03-06 | 20:49

Chileeeeeeeeeeeen, verpest dat feestje nou niet! Wouter had al een mooi rood stofje op maat laten maken voor die stoeeeeel! Afijn. Wat ook vervelend is, is dat -mede- door de onbetrouwbare 'uitstraling' van ons Den Haag, een deel van stemmend Nederland niet zo goed weet welke richting hij/zij in wil slaan. Veel mensen die onzeker zijn kiezen naar mijn interpretatie maar PVDA, want "die hebben het altijd wel relatief goed gedaan"...
Jazeker, zit misschien wat in, maar de laatste jaaaaaren kunnen we ze juist even NIET zo goed gebruiken. Sterker nog: de PVDA kunnen we net zo weinig gebruiken als een Cup a Soup die 16:02 nog eens aan komt schijten(lees:geen sarcasme; dat is gewoon écht kudt). We moeten geen zachtaardig geneuzel hebben, we moeten de aanpak hebben die b.v. minister Verdonk op dit moment b.v. goed volhoudt! Die maakt bij mij althans -volgens mijn opinie op dit moment- over 14 maanden grote kans. Niks ontkennen, niets teveel tegenspreken, niet zo giga graag met je harses op ELKE zender tegelijk, een paar van de dingen doen die op dit moment voor Nederland écht belangrijk zijn, maar dat wel goed doen! Goed bezig, want uitzonderingen mogen heus wel worden gemaakt, en worden ook wel gemaakt, maar mevrouw Verdonk maakt geen uitzondering als de aanvrager het op hoge poten via de media wil spelen.
Wat vast en zeker tevens ook een klein beetje mee zal spelen bij linkse lullen en kudten, -het klinkt vreemd en ik wou het eerst niet aannemen maar we kunnen er nu niet meer omheen- is de bangigheid om je standvast te gedragen zoals b.v. Verdonk doet met haar asielzoekersbeleid.
De komende tijd hoeven we in de gemeentes niet veel daadkracht te verwachten over onderwerpen die hier door de redactie vrijwel dagelijks worden behandeld, dus ik hoop dat er een hele hoop mensen zijn die hun stem uitbrengen in de richting van een VVD-achtige beweging. En die zijn niet alleen vanwege het asielzoekersbeleid goed bezig.

NitroAzzurro | 08-03-06 | 20:48

@CoJoNes 20:03

Nou ben ik behoorlijk tegen de PvdA maar Paultje Scheffer is wel recht-door-zee en een realist. Ik zie hem dan ook 100x liever als lijsttrekker dan Wouter de Burqabouter.

Aussie | 08-03-06 | 20:47

Driek!

doktersnuggles | 08-03-06 | 20:47

@ganzo
Je hebt internet dus je bent rijk. U gaat niet door start, u ontvangt geen 20.000 euro. En die vergissing van de bank in uw voordeel, daar moeten we het nog eens met de fiscus over hebben.

Iefje | 08-03-06 | 20:46

Fuckje en ik hebben het er ook wel eens over gehad. Gewoon een zaken kabinet.
Eerst iets gepresteerd hebben in de lokale politiek en bedrijfsleven, dan pas actief mogen zijn in de landelijke politiek. Voorkomt ook figuren als Sharon Dijksma, die jonge puistenkop van de SP (naam ben ik kwijt, maar loopt ook wel eens stenen te gooien tijdens de G8) en Camiel Eurlings...

de bier | 08-03-06 | 20:46

eh - woutertje, en roosje wanneer krijg ik die 250 euro op mijn rekening of ben ik te rijk.

ganzo | 08-03-06 | 20:40

als ze hun werk wat beter deden mogen ze best wat meer verdienen...

schaapje | 08-03-06 | 20:34

swift1
Hou toch eens op over die paar rotcenten. Wees blij dat er uberhaupt nog iemand in die kamer wil gaan zitten. Ministers verdienen een belachelijk laag salaris voor de verantwoordelijkheid en het aantal uren dat ze er aan kwijt zijn. Voor je het weet loop je de rest van je leven met bodyguards rond. Goh, leuke baan zeg. Wat een roeping. Hele dag die stink journalisten achter je aan. Dan hoef je toch geen seconde na te denken als je een mooie baan in het bedrijfsleven kunt krijgen?

doktersnuggles | 08-03-06 | 20:32

@Swift
Eerst het linkje lezen, dan miepen.

CoJoNes | 08-03-06 | 20:32

CoJoNes 08-03-06 @ 20:26

en hoeveel % heeft er op een lokale partij gestemd? Lijkt me voor de hand liggend dat die landelijk op een andere partij stemmen.
Neem ff als voorbeeld de VVD in wassenaar. Veel VVD aanhang heeft op die nieuwe partij gestemd, die een aftakking is van de VVD. Landelijk gezien zullen die stemmers hoogstwaarschijnlijk wel op de VVD stemmen.

swift1.6 | 08-03-06 | 20:31

@swift
Alsjeblieft zegt, 2780 euro per maand per minister. Sjonge jonge, nou poeh. Als we daardoor financieel in de problemen gaan komen, moet zelfs wouter bos heel erg z'n best doen. €9500,- per maand voor een minister is toch een lachertje, ookal verdient niemand op jouw sociale werkplaats zoveel?!

CoJoNes | 08-03-06 | 20:31

swift1.6 08-03-06 @ 20:09

En wie gaat dat betalen???

Hakbarrr 08-03-06 @ 20:11
.
.
.
.
laat ik die vraag met een andere vraag beantwoorden.
Waar gaat rechts die gewilde loonsverhoging voor ministers van betalen? van ONZE belastingscenten en ondertussen lullen ze over bezuinigen.
de enige rede dat ze het nu niet doorzetten is omdat ze bang zijn dat de bevolking door de rechtse waanbeelden van socialiteit en waarden&normen heenprikt.

swift1.6 | 08-03-06 | 20:27

Vroeg me af hoe er dan een discussie kon zijn... Maar ik zie het al inderdaad.

schaapje | 08-03-06 | 20:26

Geruststellend is dat 35% van de kiezers voor de tweede kamer op een andere partij gaat stemmen en dat 11% het nog niet weet. www.tweevandaag.nl/docs/stemgedragverk... (PDF warning)

CoJoNes | 08-03-06 | 20:26

@schaapje,
nee hoor, hoezo?

fuckje | 08-03-06 | 20:25

Of je nu door links of rechts genaaid wordt, het loopt je na afloop toch dun door de broek.

crixus | 08-03-06 | 20:24

@Fuckje
We hebben geen ideologen nodig in de Nederlandse politiek. Wel charismatische mensen met een nuchtere, zakelijke aanpak. Managers voor de BV Nederland. Met aandacht voor de sociaal zwakken maar vooral met aandacht voor de hardwerkende burger die keer op keer als melkkoe wordt gezien.
Als de PvdA ballen heeft en haar idealen durft uit te dragen dan komt er een vrouw als lijsttrekker. Maar volgens mij is Job Cohen nog steeds zeer listig bezig en maakt hij kans. Niet dat we daar overigens blij mee moeten zijn....

Jane Doe | 08-03-06 | 20:24

Antinl
If you pay peanuts you get monkeys. Ga daar maar eens goed over nadenken. En ga nu maar weer snel op de eerste rij zitten voor een dubbeltje.

doktersnuggles | 08-03-06 | 20:24

is iedereen hier rechts?

schaapje | 08-03-06 | 20:24

3 keer links is ook rechts, al ga ik liever meteen rechts

Rest In Privacy | 08-03-06 | 20:22

lang leven het rode gevaar.

sebaviaan | 08-03-06 | 20:21

Links ?
Zit dat ergens tegenover ondersteboven ?

a.nekschot | 08-03-06 | 20:20

De leefbaarheid zal de komende 4 jaar een stuk minder zijn.

Made to last | 08-03-06 | 20:19

@Jane Doe,
hoe dan ook, Paul Scheffer staat bekend als " prominent PvdA-ideoloog".

fuckje | 08-03-06 | 20:16

'Dertig procent meer salaris voor minister'

Gepubliceerd op donderdag 08 april 2004

Ministers moeten dertig procent meer gaan verdienen. Dat adviseert de commissie Dijkstal volgens RTL nieuws.
Veel topambtenaren en ambtenaren in de semi-publieke sector verdienen op het moment meer dan de minister. De adviescommissie beloning ambtelijke en politieke top onder leiding van oud-minister Hans Dijkstal vindt dat daar een einde aan moet komen.

Maandelijks krijgt een minister nu 9.500 euro bijgeschreven op zijn rekening. Om de verdiensten op niveau te brengen, stelt de commissie voor om het salaris van de bewindspersoon met 2.800 euro te verhogen.

Ook het feit dat Kamerleden wel hun beloning hebben zien toenemen, klopt volgens de commissie niet.

Minister Gerrit Zalm van Financiën liet in een reactie aan het RTL nieuws weten dat ?het niet de tijd is om de salarissen van ministers met dertig procent te verhogen?. ?Het is tijd voor een pas op de plaats. Ook voor ministers.?

De commissie die in november 2002 werd ingesteld zal volgende week dinsdag haar advies officieel presenteren.Ook andere ambtsdragers als staatssecretarissen, commissarissen van de koningin en andere regionale bestuurders komen daarin ter sprake.
-----
Alleen hiervoor zal ik op de sp gaan stemmen. en wij maar inleveren met z'n allen.

Antinl | 08-03-06 | 20:16

@fuckje 20:01

Paul Scheffer, ideoloog van het xenofobisch nationalisme??
Dat is toch veel te veel Pim voor de PvdA??

Jane Doe | 08-03-06 | 20:14

@swift1.6 (lekker pittig karretje man)
Ik wens je veel plezier, tussen je naar natte hond meurende medepassagiers in de stadsbus naar de buitenwijk. Vergeet niet je telefoon uit te zetten.

CoJoNes | 08-03-06 | 20:13

nee...

schaapje | 08-03-06 | 20:13

swift1.6 08-03-06 @ 20:09

En wie gaat dat betalen???

Nog niet door dat linkse mensen ondoordenkende populistische mensen zijn???

Hakbarrr | 08-03-06 | 20:11

@Nemo
Idd, hetzelfde kortzichtige campingvolk dat het hardst liep te gillen, dat de kogel van links kwam, stemt nu uit protest op de PvdA.

CoJoNes | 08-03-06 | 20:11

@Nemo
als t daar bij blijft vandaag ,vind ik t best .

Boze Buur | 08-03-06 | 20:10

Een proteststem met consequenties die 4 jaar aanhouden. Dat getuigt van een hemelschreiende domheid. En straks weer zeuren dat je je auto nergens meer gratis kan parkeren.

CoJoNes 08-03-06 @ 19:52

da's gek, ik kijk hier in m'n omgeving en zie dat vooral steden waar de VVD wat te zeggen had steden zijn waar ik moet betalen om te parkeren.
Vervolgens kijk ik naar de linkse plannen (jaja, plannen maken is makkelijk, uitvoeren is een ander verhaal) dan zie ik ideeën voor gratis parkeren buiten de stad en dan gratis openbaarvervoer de stad in.

swift1.6 | 08-03-06 | 20:09

Mwoahahaha ik herriner me nog dat Pimmetjeeeeehhhh was vermoord. Allemaal op de straten schreeuwend: Moordenaafs, moordenaafs. Jezus, wat voel ik mezelf dan goed. Datzelfde volk behoort tot de proteststemmers. Dat eeuwige domme zeikvolk. Ik wil nog wel met je dis... dis..... dis flikker toch op man.
----
Zo, ook weer gezegd.

Nemo | 08-03-06 | 20:07

@swift1.6 08-03-06 @ 20:05
En wat dachten ze, als we het maar hard genoeg roepen wordt het vanzelf waar?

CoJoNes | 08-03-06 | 20:07

@CoJoNes,
dat is niet erg, in die man heb ik WEL vertrouwen.

fuckje | 08-03-06 | 20:06

@fuckje
Hoe hoog is jouw uikering

Jodocasus | 08-03-06 | 20:05

Wat een onzin. Was het niet het o.ao CDA dat zei dat de mensen niet zozeer op de persoon stemden maar op het partijprogramma en dat de landelijke politiek maar erg weinig te doen had met de de gemeentepolitiek.

swift1.6 | 08-03-06 | 20:05

"Op socialisten sluit de rijen
Het rode vaandel voholgen wij!"
Waarheen weet alleen Woutertje B.....

tichtus | 08-03-06 | 20:04

@fuckje
Als Paul Scheffer lijsttrekker van de PvdA wordt, zou ik het als VVD en CDA toch wel lichtelijk benauwd krijgen.

CoJoNes | 08-03-06 | 20:03

@CoJoNes,
zoals PvdA-stemmerts dus. Die Surinaamse vrouw bv gister op het journaal": Ik woon nu 30 jaar in Nederland en toen had je Den Uyl en sindsdien heb ik altijd PvdA gestemd". Ik verzin dit niet, maar je gaat wel twifjelen of iedereen zo maar stemrecht moet hebben.....
@Jane Doe,
Ik bedoel Paul Scheffer.

fuckje | 08-03-06 | 20:01

Die mensen hebben PvdA gestemd omdat ze het met hun standpunten eens zijn en tegen de standpunten van het huidige kabinet. Logisch toch? Waarop moet je anders je stem baseren?

schaapje | 08-03-06 | 20:01

Antinl
Ik vernam dat die salarissen juist omlaag gaan...

doktersnuggles | 08-03-06 | 19:59

Proteststemmen is het toppunt van hersenloze decadentie. Werkelijk zum kotzen (niet zum kotzen bedoel ik, maar de duitse zegswijze dus)

CoJoNes | 08-03-06 | 19:57

GS is de slechtste verliezer. Lalalalalaaa.

Marcx5 | 08-03-06 | 19:56

tsk... dat betekend weer dat 20% beter om bijscholing kan vragen... of gewoon op een vaag eiland moeten gaan wonen. sukkels.

HyBriD VorTeX | 08-03-06 | 19:56

20% van alle pvda-zetels is volgens mijn zakjappannert 398, en geen 134.

Rest In Privacy | 08-03-06 | 19:53

@Jane Doe,
Wouter heeft gisteren zijn totale piek beleefd. Job wordt het nooit, die is al zo onmogelijk geworden en gemaakt, als de PvdA slim is schuift de partij die hoogleraar grote stedenbeleid, bekend van Buitenhof, kan even niet op zijn naam komen, naar voren.
@Boze Buur,
en dit betekent grote winst voor de SP. Niet voor GL, Femke krijgt geen orgasmes meer, de piek is geknakt....

fuckje | 08-03-06 | 19:53

We krijgen volgend jaar een links kabinet. Maar wel met goede ministers omdat de salaris zullen stijgen van 9500 per maand! naar 12500 per maand! en dit alles omdat nu succesvolle mensen (die dus ook meer verdienen) uit het bedrijfleven *kuch* de politiek in gaan. althans dat hopen ze ermee te bereiken... Yeah Right. dus ik vind wel dat ons woutertje dan wel zijn houding moet aanpassen.

Antinl | 08-03-06 | 19:52

Een proteststem met consequenties die 4 jaar aanhouden. Dat getuigt van een hemelschreiende domheid. En straks weer zeuren dat je je auto nergens meer gratis kan parkeren.

CoJoNes | 08-03-06 | 19:52

Ik heb me vandaag eens heerlijk gewenteld in de warme gloed van een wederom rode stad.
heerlijk.

hama | 08-03-06 | 19:52

Gelukkig waren alle LPF stemmen van de vorige verkiezingen gebaseerd op een uitgebreide analyse van het verkiezingsprogramma :D :D

poepslet | 08-03-06 | 19:51

Kameraden uit den landen, verenigt u, want ook u zal weldra kunnen genieten van onbeperkt socialisme, regentesk gedrag van de gezagsdragers,
pot verteren, regelgeving naar nieuwe burocratische hoogte stuwen, kortom het wordt hier het paradijs.

Karel Kruizenruiker | 08-03-06 | 19:51

@Hakbarrr Haha!! Meesterlijk he die filmpjes van hun? "Wouterrrrr Bos, Wouterrrrrrrrr bos is een bokkelul lalalalala!"

Aussie | 08-03-06 | 19:49

Idd Fuckje.. dit was stiekum t slechts denkbare scenario voor woutertje.
De echte spindoktors weten dat ook.Typisch gevalletje van te vroeg pieken , zeker als er nu van beide kanten aan je getrokken zou gaan worden.
Hij durft zich niet uit te spreken voor n samenwerking met ome jan en tante femmie ,terwijl dat eigenlijk wel; de meest gangbare oplossing zou zijn tegen dit "rechtse"kabinet.

Boze Buur | 08-03-06 | 19:48

@fuckje
Wouter kan niet pieken. Mist de kwalificaties om tot grote hoogten te stijgen.
Kan ook niet diep vallen omdat hij allang is gevloerd.
Job Cohen wordt de nieuwe MP. Wouter is bliksemafleider.

Jane Doe | 08-03-06 | 19:47

En iedereen maar denken dat Bos een links kabinet wil. Natuurlijk niet. Hij wil verder met het CDA, maar dat gaat hij nu niet hardop roepen. Dat gaat hij zoiezo niet doen. Een van de flanken zal bij welke keuze dan ook keihard weglopen bij de PvdA. Dus Wouter houdt zijn snaveltje lekker dicht.

doktersnuggles | 08-03-06 | 19:46

Ach als de CDA nu eventjes de zorgstelsel terugdraaid, pc-priveregeling weer nieuw leven inblaast, belastingverlaging doorvoert, de loonheffinskorting verhoogd met ? 3000 per jaar, de fucking ontwikkelingshulp verlaagd, accijns op peuken en benzine verlaagd. Dan pas stem ik CDA!

Matamores de Derde | 08-03-06 | 19:46

Uit protest op de PvdA stemmen? Dat is hetzelfde als uit onvrede met de criminaliteit je gevulde portefeuille aan een dief geven. Daar neem je toch alleen jezelf mee. Stem dan ludiek en stijlloos op een gemeentelijke belangenclub waar je nog iets mee opschiet. Dan geef je een signaal af en je leukt het lokale gebeuren nog wat op.

Jane Doe | 08-03-06 | 19:45

@Heintje Davids,
Precies, en dit wordt Wouter's grootste probleem. Zowel links als rechts zal aan hem gaan trekken om richting aan te geven, zodra hij zich uitspreekt zal Wouter zoveel uitdagingen naar zich toegeslingerd worden waardoor de onzekerheid zal toenemen. Kortom, Wouter heeft te vroeg gepiekt, zal diep vallen, en het recht zal zegevieren!

fuckje | 08-03-06 | 19:42

Ook na deze gemeenteraadsverkiezingen weten we nog steeds niet waar Wouter Bos eigenlijk voor staat

Heintje Davids | 08-03-06 | 19:39

Jammer buur; dacht dat er ook slimme mensen hier waren

Eddie E | 08-03-06 | 19:38

Tuurlijk nu moet JP zieltjes terug winnen

het witte schaap | 08-03-06 | 19:38

Mijn laatste post was overigens cynisch hè ?

Boze Buur | 08-03-06 | 19:37

Lang leve de linkse lente!!

Eddie E | 08-03-06 | 19:37

Ik heb wel vertrouwen in een links kabinet , ik weet niet ,`t voelt gewoon goed .

Boze Buur | 08-03-06 | 19:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen