Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland meet met twee maten

Hamas Hamas!Salaam broeders. We geven even het woord aan Mohammed Benzakour. Want volgens de verbindingsofficier van de AEL meet Nederland met twee maten. "We heiligen de democratie, maar als de uitkomst ons niet bevalt, chanteren we met geld en middelen", verwees Benzakour naar de overwinning van de radicale moslimbeweging Hamas bij de Palestijnse verkiezingen. Jawel, het was weer reuze gezellig gisteravond in het Amsterdamse Felix Meritis. Nog een tikkie terug: "Dat wij ons opwinden over een tekening van Mohammed leidt tot onbegrip, maar een spotprent over de Holocaust kan absoluut niet, daar mag je niet aan komen. De dubbele moraal is het probleem in Nederland."

Reaguursels

Inloggen

Van de 309 reacties heb ik er heel wat gelezen. Niet allemaal, want dat begon aardig te vervelen. Ik zag veel meningen en veel verwarring; twee elementen waar ik niet zo van houd.
Wellicht kan ik een bijdrage leveren met wat feiten. Zoek om te beginnen eens in het woordenboek naar de betekenis van het woord SEMIET en leid daar dan vervolgens de betekenis van ANTISEMIET van af. Dat scheelt al een heleboel gezeur.
Vervolgens is het maken van grappen over de holocaust weliswaar net zo onsmakelijk als het maken van grappen over andermans geloof, maar het impliceert nog geen ontkenning van de holocaust. Integendeel!
Nu ben ik van de generatie die nog in een christelijk land is geboren en heeft meegemaakt hoe die christenen zelf het proces doormaakten om de theocratie (want dat was het toch bijna wel) om te vormen tot een schijndemocratie. Zij hebben dat zelf gedaan, en zo hoort dat ook. Dat is de enige manier die werkt. Wie het nieuws een beetje volgt weet ook dat talloze moslimkomieken en cartoonisten volop bezig zijn met dat proces. We zouden er met z?n allen beter aan doen de moslims hun gang te laten gaan en ons wat meer te concentreren op diezelfde processen in de joods-christelijke cultuur. We zijn nog lang niet klaar, zolang we joden nog als VOLK of RAS betitelen (Ajaan Hirsi Ali in NOVA politiek op vrijdag 10 februari jl.) in plaats van te erkennen dat het gewoon een geloof is zoals ieder ander geloof.

gloofiknie | 11-02-06 | 18:55

De zoveelste jodenstreek van de AEl, tekenend zonder cartoon voor een doodzieke organisatie.
Ik heb geen problemen met cartoons over de holocaust, zo lang de waarheid niet ontkent wordt bot mag van mij ook.
Deze site bevat soms botte humor maar vaak bunnen de realiteit, prima.
Wel degelijk wordt er hier met diverse maten gemeten, in alle landen is dat zo, de intentie is mijn inziens belangrijker.
Dat het woord koosjer wel te vinden is bij een computeruitgave van van Dalen en hallal niet is meten met twee maten, vermoedelijk zonder boze opzet maar weet nu nog niet of het hallal of halal moge wezen.
Dat ik door iemand op mijn falie kreeg omdat ik hier poste(de site was te bot volgens deze hemelbestormer) zou te begrijpen door de ogen van een star en stug persoon.
De aanklager zelf poste iets op een andere site wat ik te ver vond gaan en reageerde, ik mocht niets zeggen omdat ik toch moest inzien dat deze hopman plotseling ook cynies probeerde te zijn en ook geenstijltje wou spelen, dat is meten met twee maten op een kwalijke manier.
Om verdere herrie te voorkomen dan maar zelfcensuur, de aanklager weet wat ik bedoel.

ANTOON | 10-02-06 | 18:56

@Mr_Dork,

Kan het alleen maar 100% met je eens zijn !

Lenco | 10-02-06 | 18:09

@ Lenco
Dat geld gaat naar de Amerikanen, die leningen afsluiten bij malafide regeringen afsluiten, waarbij het geld ondergaat in de corruptie. Vervolgens kunnen deze landen de schulden niet afbetalen, waarop ze gedwongen worden om hun natuurlijke bronnen aan de af te staan. De Amerikaanse buitenlandse politiek in een notedop.

Mr_Dork | 10-02-06 | 15:49

Brullio 10-02-06 @ 12:34

wel meedoen he Brullio.
Dat meisje had een artikeltje met een knipoog geschreven over de tegenstelling tussen Maroks met een Arabische en Maroks met een Berberse achtergrond, vonden die berbers niet grappig inderdaad.
Zoals wij normale Nederlanders tegen Friezen of Limburgers aankijken zeg maar ;)

Pannie | 10-02-06 | 13:41

@pannie
op spunk was eens een meisje, hasna, die durfde zich af te vragen waarom de moslims zo aggresief zijn. Na bedreigingen, intimidaties en bijna-vermoord, sneuvelde het vrije woord daar ook al. Theo, vrijwspreker, vermoord om wat ie zei. Jup de islam is gewelddadig. En iedereen kan het nu duidelijk zien..

Brullio | 10-02-06 | 12:34

De opper-imams (of hoe die gasten ook genoemd worden) zullen deze hele rel geweldig vinden.
Even geen aandacht voor hun eigen binnenlandse politiek van onderdrukking in naam van de Koran.
Geef het volk een reden (lees spotprenten) om hun woede en frustratie over eigen miserable situatie te uiten en je bent daar dan ook weer de eerste paar maanden vanaf.
Maar wat me zo verwonderd als ik de beelden op TV zie.....
Die landen zwemmen bijna in de olie en verdien er miljarden mee.
Maar toch zie ik daar mensen uit huizen lopen waar wij ons vee nog niet eens in parkeren.
Waar blijft die poen dan ?
Bij die paar happy few aan de top die om het minste of geringste Jihad brullen ?
Denk het, maar daarvan van je in die landen niets kritisch zeggen of schrijven.
Nee, dan is het makkelijker met de meute mee te lopen en je eigen frustraties over de miserabele situatie af te reageren door vlaggen & ambassades in de fik te steken.
Armoede is een prima voedingsbodem voor fundamentalisme/extremisme dus dat doen de zgn. 'leiders' van die landen goed.
Vond hetzelfde ook niet plaats in Nazi Duitsland vooafgaande aan WOII ?
Ik zie toch wel de nodige overeenkomsten.

Lenco | 10-02-06 | 10:06

De AEL is niets anders dan een geitenneukers partij alla Hitler,ze aanbidden zijn denkbeelden,want joden,cristenen,homos,potten,varkens,we moeten er allemaal aan!
Hun beloning:72 varkens maagden!

nummertje | 10-02-06 | 08:33

Hee Mohammed. Je hebt gelijk. Ikzelf en (voor zover ik voor anderen mag spreken) veel mensen in Nederland meten met twee maten. Wij vinden grappen/cartoons over de holocaust niet leuk, en grappen/cartoons over jullie profeet wel. Misschien heeft dat te maken met ons historisch besef, dat bij jou en je islamitische broeders en zusters volledig schijnt te ontbreken. Hier in het westen lezen we wel eens boeken (je weet wel, met letters enzo). En we zien films en documentaires. Zodat we weten dat de holocaust een onvoorstelbare misdaad was, onvergelijkbaar met enige andere gruwel in de geschiedenis. Iets waar je de eerste ?pak ?m beet- 100 jaar geen grappen over maakt. En het is nog geen 100 jaar geleden, Mohammed.

Maar vertel mij eens, Mohammed. Jij en veel andere moslims van Arabische en Noord-afrikaanse komaf vinden ons Nederlanders hypocriet. Jullie voelen meer verbondenheid met de landen waar jullie of jullie (groot)ouders vandaan kwamen. Eigenlijk hebben jullie de pest aan het Nederland zoals het nu is. De logische vraag, Mohammed, is waarom jullie eigenlijk nog in Nederland zijn. Met het slechte klimaat, zowel qua weer als qua vijandige houding ten opzichte van de islam. Heeft dat te maken met ons welvaartspeil, Mohammed? Of met de vrijheid van meningsuiting, zonder bang te hoeven zijn meteen te worden opgepakt als je iets verkondigt wat de machthebbers niet welgezind is? Wie is er nu precies hypocriet, Mohammed?

Zullen we nog eens kijken naar de hypocrisie van de landen waar het ijzeren juk van de islam nog steeds regeert? Afghanistan bijvoorbeeld, waar krankzinnige fanatici de straat opgaan om een paar cartoons die ooit in een ver Denemarken werden gepubliceerd. Hetzelfde Afghanistan, dat blijk gaf geen zak te geven om de heiligdommen van andere religies, door het opblazen van eeuwenoude Boeddha-beelden.
En wat zullen we denken van Idi Amin. Je weet wel, die dictator die er zijn uiterste best voor deed om Oeganda zonder Oegandezen te krijgen. Dat lukte niet, hij werd verjaagd door enkele landgenoten die toch graag in leven wilden blijven. Amin genoot een vredige oude dag in diverse ARABISCHE landen, en stierf enkele jaren geleden in Saoedi-Arabië. Hoeveel Arabieren gingen er de straat op om te protesteren tegen de gastvrije huisvesting van deze massamoordenaar, Mohammed?
Lees je wel eens een Arabische of palestijnse krant, Mohammed? Ben je bekend met het feit dat daar al jarenlang (dus ook al voor de Deense cartoons) zeer kwetsende en beledigende cartoons over joden in staan? Hoeveel mensen uit Israël en de westerse landen zijn de afgelopen jaren de straat opgaan om Arabische vlaggen te verbranden of Arabische ambassades te bestormen, uit protest tegen deze cartoons?

zum kotzen | 10-02-06 | 08:20

Wat maakt het nou uit wat zo'n eikeboomvrucht zegt? Niet serieus op propaganda ingaan.

holtor | 10-02-06 | 02:53

Smerige hypocrieten die moslims a la Hasselhoef.
Altijd hetzelfde patroon:
Eerst zeggen dat ze iets afwijzen, de plunderende en brandstichtende menigte in dit geval, om die vervolgens op te roepen de hele boel af te breken en de volledige samenleving te tirannisseren:
"Immers wie een balletje opgooit vanuit een glazen kast moet kunnen begrijpen dat er niet alleen met modder teruggegooid kan gaan worden. En dat grovere tegenreacties kunnen leiden tot het ontwrichten van de harmonie en vreedzaamheid in een samenleving."
Bij Rondom tien zaten ook zogenaamd gematigden, breek me de bek niet los.
Afijn, ik kan geen cartoon meer zien en heb een nieuwe hobby: knutselen.
Mijn eerste werkstuk gaat zo: neem een rondje papier bv. roze, knip een neus uit die op een varken lijkt, versier hem met mooie letters, bv. met 'de vrede zij met mij' erop.
Doe er twee elastiekjes aan ter hoogte van de oren en je hebt een mooi masker.
Zet dit op bv. met carnaval en zeg dan onderwijl : mij kun je niet zien!
Veel succes gewenst, en laat ons gerust eens weten of je creatie in goede aarde is gevallen!
Groetjes, vredig-knutselen-met-Clara@knorfix.com

Deense Postbode | 10-02-06 | 00:47

@vander F
Zoiets als protestanten en katholieken. Vraag is dan wat is het grote verschil tussen die groepen is.

controle | 10-02-06 | 00:30

@controle 10-02-06 @ 00:16,
zeker de Soeniten en Sjiiten kunnen elkaar niet luchten of zien,
zie de aanslag in Pakistan.

vander F | 10-02-06 | 00:20

@vander F
Ja, maar waarom zitten ze nu wel de Vs aan te vallen onder het mom van oppressie en lieten ze Saddam zijn gang gaan. Of had dat met de macht van de soennieten (overgrote meerderheid moslims) te maken? De sjiieten kwamen er namelijk nogal bekaaid van af.

controle | 10-02-06 | 00:16

@controle 10-02-06 @ 00:09,
hmmm, een paar jaar oorlogvoeren tussen Iran en Irak, euhh, bezig met Russen uit Afganistan te schoppen en nog zo wat plaatsen, vliegtuigje kapen, Israeli's opblazen,
kudten in Afrika. enz.

vander F | 10-02-06 | 00:14

@Goldratt,
Yep, klopt, thee is men goed in daar. Met een wolkje melk, dat weer wel.
Het ergste dat ik met een engelse en haar thee heb meegemaakt, is dat ze eerst in een restaurant de ober verrot schold omdat het water niet heet genoeg was, om vervolgens, na aankomst van een nieuw potje heet water, eerst een kwartier te blijven kleppen voordat ze thee ging maken.
Ik ben blij dat ik het al jaren op koffie hou!

HY78 | 10-02-06 | 00:11

@vander F
Oppression is worse than murder staat dus gelijk m.i. aan islam is worse than murder. Beetje hypocriet van die islamieten. Maarja die kennen dan weer het woord niet: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Nou vraag ik me ook af waar al die extremisten waren toen Saddam aan de macht was.

controle | 10-02-06 | 00:09

@controle 09-02-06 @ 23:53,
toppertje,
maar als je het vrij letterlijk neemt wel eenduidig.
"Oppression is worse than murder"
heeft wel iets van:
"Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen... Dan dooft het licht."

vander F | 10-02-06 | 00:01

2 maten? laat me niet lachen.
achmed heeft zeker ook horden europeanen de straat op zien gaan en ritueel vlaggen van moslimlanden zien verbranden terwijl ze te lopen krijsen als varkens op weg naar het slachthuis. niet? oh...

kentika | 09-02-06 | 23:59

@HY78 09-02-06 @ 23:38

was engeland niet het land van de thee?

Goldratt | 09-02-06 | 23:59

"You shall not kill any person - for GOD has made life sacred - except in the course of justice. If one is killed unjustly, then we give his heir authority to enforce justice. Thus, he shall not exceed the limits in avenging the murder; he will be helped.[17:33]" - Wat is justice?
"You may kill those who wage war against you, and you may evict them whence they evicted you. Oppression is worse than murder. Do not fight them at the Sacred Masjid, unless they attack you therein. If they attack you, you may kill them. This is the just retribution for those disbelievers.[2:191]" Ook dit is weer lekker vatbaar voor interpretatie.

controle | 09-02-06 | 23:53

Tuurlijk ... stokpaardje van de AEL: 'Don't get mad, get even'. Maar zijn de gewraakte cartoons niet al eerder ergens in Egypte gepubliceerd??? Toen waren ze kennelijk nog leuk... Das pas meten met twee maten!

2LOW40 | 09-02-06 | 23:49

"Do not kill the monks in monasteries" or "Do not kill the people who are sitting in places of worship" Kon die Turk niet lezen?

controle | 09-02-06 | 23:47

vanderF,
Ik ben de nieuwe hier, dus ik hou m'n waffel. Maar eerlijk gezegd: nee, ik geloof (zonder uitgebreid Googlen trouwens) gewoon niet dat de Engelsen van niks wisten. Die gasten reageren daar gewoon anders, in dit soort situaties, volgens mij.

HY78 | 09-02-06 | 23:45

Ha!,
die Engelsen komen er nu pas achter hoe heftig het er aan toe gaat.

vander F | 09-02-06 | 23:41

Goldtratt, ik denk dat zo'n oproep ook daar verboden is, maar dat men in GB gewoon wat meer ervaring heeft met "oosterse sentimenten", om het zo te noemen. Hmm, hoewel, theedrinken ipv politie inzetten kunnen wij ook.....

HY78 | 09-02-06 | 23:38

oproepen tot geweld was toch ook verboden in engeland, of wordt er gediscrimineerd in engeland en mogen moslims wel oproepen tot geweld?

Goldratt | 09-02-06 | 23:33

wenzen=wensen....

rosalie | 09-02-06 | 23:32

Is me te moeilijk hoor Pannie...en trouwens waarom wenzen ze hem dat zo hartgrondig toe telkens? Omdat ie geen vrede heeft?
Nou ja, ik hoop dat het er zaterdag niet zo als daar toe gaat.... http://denaaktewaarheid.web-log.nl/log/4856451
Was jouw linkje geloof ik?

rosalie | 09-02-06 | 23:26

@vander F 09-02-06 @ 21:51

Ik denk dat god een atheist is. Welliswaar een analfabete atheist met grootheidswaanzin, maar niettemin.

Goldratt | 09-02-06 | 23:26

Straks moeten we ook nog elke keer dat we het over 'de profeet Mohammed' hebben "de vrede zij met hem" erachteraan zeggen, anders beledigen en kwetsen we miljoenen en miljoenen moslims.

Pannie | 09-02-06 | 23:21

vander F 09-02-06 @ 22:22

Ik ben er afgegooid want ze vonden mijn nick na 6 maanden ineens te 'provocerend' ;) (LynndieEngland)
Toch af en toe best wel interessante standpunten daar.

Pannie | 09-02-06 | 23:19

"En vrede zij met hem"

vander F | 09-02-06 | 23:13

@Mr_Dork 09-02-06 @ 22:40,
de Nederlandse politici hebben jarenlang de tweede wereldoorlog misbruikt om tegenstanders de mond te snoeren.
Vooral de linkse kerk is hier in uitgeblonken.
Jan Maat is als een Nazi weggezet, terwijl nu zelfs PvdA leden hem 'rechts' inhalen.
Leuk programma trouwens bij de NCRV.

vander F | 09-02-06 | 23:01

Het wordt morgen feest bij nova.

controle | 09-02-06 | 22:58

Ah het stond er al.

controle | 09-02-06 | 22:51

rondom 10 mensen

controle | 09-02-06 | 22:49

Ik vind het ook wel raar dat als ik de holocaust ontken, minder belangrijk acht of enigszins ridiculiseer ik opgepakt kan worden volgens de wet op negationisme, maar als ik de genocide in Srebrenica of iedere andere willekeurige genocide ontken, ik vrijuit mag praten

Mr_Dork | 09-02-06 | 22:40

Rondom 10 nu op tv over de spotprentenoorlog....

rosalie | 09-02-06 | 22:33

@GRB 09-02-06 @ 22:21,
volgens mij krijgen ook veel Islamieten juist door dat gezeik met Bouyeri en de cartoonwar in de gaten dat het hier goed toeven is.
Het heeft wel iets van een katharsis en brengt ons mogelijk juist bij elkaar in plaats van dat we verder van elkaar afdrijven.

vander F | 09-02-06 | 22:30

@pannie,
ik heb me maar aangemeld bij Marokko.nl,
je linkjes zijn zonder registratie bijna niet te bereiken.
Server belasting gelul e.d.
wel lache die site,
lijkt wel een Mocro Geenstijl .

vander F | 09-02-06 | 22:22

Ik snap die gasten niet, we bouwen Europa vol met Moskeeen, sponseren al die lui met uitkeringen, geven ze spreektijd om onzin uit te kramen voor de rechtbank en op TV,gaan ze moeilijk doen over een paar tekeningetjes.
Gaan ze dat gelijkstellen met wat er in de oorlog gebeurd is,dit omdat ze niets anders kunnen bedenken in hun bekrompenheid denk ik.

GRB | 09-02-06 | 22:21

Het lijkt mij inmiddels wel gepast dat wij dat gebeuren in srebrenica eens flink gaan ontkennen.... dan meten we tenminste met dezelfde maten.
Kunnen we ook openlijk wat meer begrip gaan tonen voor onze servische vrienden.

DikkeLeo | 09-02-06 | 22:21

Goldratt 09-02-06 @ 21:16

Goeie!
Het is trouwens een Algerijn.

Pannie | 09-02-06 | 22:10

@Goldratt 09-02-06 @ 21:46,
uiteraard is God ook een Fransoos,
God is.
Ik wil hier wel even benadrukken dat ik een rechtgeaarde Atheist ben.

vander F | 09-02-06 | 21:51

@Goldratt 09-02-06 @ 21:16,

Als een moslim denkt dat God een fransoos is, is god dan een fransoos? :-)

Goldratt | 09-02-06 | 21:46

@Goldratt 09-02-06 @ 21:16,
goed verhaal van die ouwe Fransoos.

vander F | 09-02-06 | 21:33

@Goldratt 09-02-06 @ 21:11,
zie vander F 09-02-06 @ 21:10
lijkt me helder.

vander F | 09-02-06 | 21:27

@vander F 09-02-06 @ 21:07

och god, krijgen we dat weer.

Goldratt | 09-02-06 | 21:11

p.s.
Diezelfde God is ook helder over niet mogen moorden enzeau.
eerst voldoen aan God's voorwaarden, pas dan ben je welkom.
Voor hardleerse klootzakjes is een Hel ingericht, het hete strafbankje zegmaar.

vander F | 09-02-06 | 21:10

@Goldratt 09-02-06 @ 20:23
"Of in een andere heilige uitspraak van de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met hem) zegt God:?Ik ben zoals mijn dienaar denkt dat Ik ben?.
Dus ook een terrorist?""
Wat bedoel je met die 'terrorist'?

vander F | 09-02-06 | 21:07

Het westen meet ook met twee maten, metric en imperial. In meters en in voeten.
Wij branden ook geen moslims ambassades palt als er weer een een kruis wordt verbrand. Het Kabi net (idd net alsof), Europese parlement protesteren ook niet als er beledigende prentjes staan in de arabische pers.
Publiceren die Iraanse lachprentjes over de Holocaust!!! Dit laat alleen maar zien wat voor een infantiele wereld visie de hakmaars hebben.

Weisse rose | 09-02-06 | 21:01

Rot toch op!

lara | 09-02-06 | 20:49

@knuffelpoes 09-02-06 @ 19:44
Allebei! 't Was allemaal voorgekookt, snap je dat nou nog niet?

crixus | 09-02-06 | 20:48

@vander F 09-02-06 @ 20:21

Maar waarom niet dan?

Goldratt | 09-02-06 | 20:23

@Goldratt 09-02-06 @ 20:17,
neuh, sommige terroristen zien dit wel als een realiteit, blijkbaar.
Wel een mooie uitspraak van God, hoe waar.

vander F | 09-02-06 | 20:21

@Goldratt 09-02-06 @ 20:04,
nee, wel geregistreerd bij www.marokko.nl

vander F | 09-02-06 | 20:18

@vander F 09-02-06 @ 19:47

Of in een andere heilige uitspraak van de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met hem) zegt God:?Ik ben zoals mijn dienaar denkt dat Ik ben?.

Dus ook een terrorist?

Goldratt | 09-02-06 | 20:17

@vander F 09-02-06 @ 19:47

Je gaat me toch niet vertellen dat je geabonneerd bent op Abdullah Haselhoef's nieuwsbrief ?!

Goldratt | 09-02-06 | 20:04

hear @ haselhoef

knuffelpoes | 09-02-06 | 19:49

aangezien er vandaag geen kleaut te beleven valt op GS hier dan maar een boodschap van onze hooggeerde A. Haselhoef:

"Wie bedrijft de spot met de Islam?
Abdullah Haselhoef's nieuwsbrief nr. 40 jaargang 5, 06-02-2006
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Internationale Islamitische Gemeenschap laat zich weer eens van haar ?beste? kant zien. Deense ambassades worden in brand gestoken en bedrijven waarin vaders en moeders geld verdienen om hun gezinnen te onderhouden, dreigen failliet te gaan.

Omdat één Deense krant uit ?nieuws?-bejag, provocatie en uit uitermate slechte smaak spotprenten over de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met hem) liet tekenen.

Volgens sommige moslims zou de profeet hierdoor beledigd zijn en moeten de moslims de eer en eerbiedwaardigheid van de profeet verdedigen, door als een stelletje fanatici ambassades te laten af te branden en Deense producten te boycotten.

Er is een mooi verhaal over de profeet Mozes (vrede zij met hem ) en een herder die tot God bad en in dit gebed zei: ?Oh mijn lieve God, als U bij mij komt dan zal ik Uw haar oliën en kammen, ik zal Uw voeten wassen en U melk te drinken geven. Toen werd Mozes boos immers volgens de Islam heeft God geen voeten en drinkt hij geen melk. Toen sprak God, Mozes (vrede zij met hem) vermanend toe. ?Oh Mozes, komt niet tussen Mij en hoe Mijn dienaar zich Mij voorstelt.? Of in een andere heilige uitspraak van de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met hem) zegt God:?Ik ben zoals mijn dienaar denkt dat Ik ben?.

De tekenaars van deze spotprenten hebben de profeet voorgesteld, zoals hoe zij over hem denken. Als zij hadden gedacht dat de profeet een liefdevol en barmhartige persoon was, zouden zij moslim worden. Maar waarom denken zij dat de profeet van de Islam geen liefdevolle persoon was?

Komt het misschien ook omdat sommige moslims in hun gedrag en in het vergoelijken en verheerlijken van geweld tegen onschuldigen, geen enkele reden geven om positief te denken over de ?Genade der werelden, de profeet Mohammed??

Dus wie bedrijft de spot met de Islam? Zijn dit niet de Mohammeds en de Ahmeds met een biertje in de éne hand en in de andere hand de Koran waarmee zij mensen slaan en vernederen. Terwijl zij zelf de Islam met handen en voeten vertrappen en bespotten door hun eigen gedrag?

Het verbod om de profeet Mohammed, God, mensen of dieren af te beelden geldt uitsluitend voor moslims. Niet-moslims, mogen binnen hun eigen niet Islamitische, geseculariseerde samenleving doen en laten wat zij willen binnen de kaders van hun eigen wetten.

De Koran verbiedt het om mensen te dwingen om moslim te worden. Er is dus vrijheid van geloof en daarmee automatisch ook de vrijheid om niet te geloven en zelfs de vrijheid om een afkeer te hebben van de profeet van de Islam.

Dit is een onvervreemdbaar recht die de Koran al meer dan 1.400 jaar aan mensen geeft.

Echter het hebben van rechten, bijvoorbeeld in het verkeer, het recht hebben op voorrang, betekent niet altijd dat het verstandig is, om dan ook met geweld voorrang te nemen.

Wijze deelnemers aan het verkeer krijgen of geven voorrang en zullen hun voorrang niet afdwingen. Zo is het een recht om op snelwegen met de maximum snelheid te rijden. Verstandige automobilisten passen echter hun snelheid aan aan de (weers)omstandigheden.

Hetzelfde geldt ook voor grondrechten als vrijheid van meningsuiting. Het is ons recht om mensen te mogen beledigen (behoudens het Koningshuis en volgens het OM minister Rita Verdonk). Is het dan ook verstandig en wijs om dit recht in elke situatie, in alle omstandigheden op te eisen en te willen uitoefenen?

Toch ben ik van mening dat dit wel moet kunnen.

Maar dan moeten wij ook met zijn allen kunnen accepteren dat men recht heeft op een tegenreactie naar personen, kranten cq. landen die anderen kwetsen of beledigen.

Immers wie een balletje opgooit vanuit een glazen kast moet kunnen begrijpen dat er niet alleen met modder teruggegooid kan gaan worden. En dat grovere tegenreacties kunnen leiden tot het ontwrichten van de harmonie en vreedzaamheid in een samenleving.

Samenvattend zou ik het wenselijk vinden dat media zorgvuldig en afwegend gebruik maken van het recht op vrijheid van meningsuiting om anderen te kwetsen, alleen maar om dat het mag.

Wat sommige media tot dusver steeds verzuimen door haatzaaiers als van Gogh, Wilders, Hirsi Ali en ook moslimextremisten een oeverloze podium aan te bieden/boden om hun persoonlijke en onverwerkte trauma?s en onderbuikgevoelens te ventileren. Zonder daar in tenminste gelijke mate tegengeluiden te laten horen.

Maar ik zou moslims ook willen aanraden om maar gewoon weer Deense producten te kopen, daar vele Denen ook ongelukkig zijn met de kinderlijke provocatie en slechte smaak van de spotprent tekenaars, maar hiervan wel de rekening moeten betalen, terwijl het niet hun schuld is.

< Koran: En de dienaren van de Barmhartige zijn zij, die zachtmoedig op aarde wandelen en als de onwetenden hen aanspreken, zeggen zij: 'vrede'. "(25:64). >"

Dit van Marokko.nl, prompt werd de eerwaarde Haselhoef ongenadig afgemaakt door een stel opgefokte idioten.
Flauw spelletje wat ze vaker spelen, zoveel mogelijk zwart maken, demoniseren en verwarring stichten.
Soms vraag ik me af of ze (AEL enzeau) gewoonweg niet begrijpend kunnen discusseren zo'n warboel maken ze er altijd van, of dat het een bewuste tactiek is om de discussie te smoren in chaos. (schijnt ergens in een of ander Islamitische overlevering te staan)
*dit is meer iets voor Mujahid*

vander F | 09-02-06 | 19:47

punt 1: de cartoons zijn geen aanleiding tot de rellen, maar een excuus.
ount 2: Ik heb nog nooit actie gevoerd, een gebouw in de hens gestoken en zelfs nog nooit iemand vermoord, terwijl ik me 24/7 erger aan het nu demonstrerende volk/groep geloofsslachtoffers

qxsqxs | 09-02-06 | 19:44

@crixus
wie moeten we nu bedanken, judas of jezus?

knuffelpoes | 09-02-06 | 19:44

Hoe een grote eikel die Benzakour ook is, als je alleen leest vwat GS van hem citeert heeft hij gelijk.

knuffelpoes | 09-02-06 | 19:40

Ja

bot2 | 09-02-06 | 19:22

Hoe kan men zo lang lullen om iets duidelijk te maken......Als die knakker M. Benzakour het nu nog niet snapt, snapt ie het nooit. Of snap ik het niet meer? Gaan deze reacties om gelijk te krijgen van het gelijk wat je al hebt?

rosalie | 09-02-06 | 19:19

@Brusselmans 09-02-06 @ 11:35

Goed gesproken Brusselmans!

Goldratt | 09-02-06 | 19:06

Stuur em naar huis, kan ie daar lekker gaan huilen.

ThaCheat | 09-02-06 | 19:04

@yugo
dat kan allemaal wel waar zijn, waar is ook, dat de meeste grenzen van de meeste staten in het MO door de Fransen, Engelsen en zelfs Duitsers getrokken zijn. Kuweit bijvorbeeld is geen natie, geen land zoals wij die kennen. Het zijn koloniale, lees olieinteresses geweest die deze landen gevormd, en later zijn we ons ook nog met de heerschappijen gaan bemoeien. Dat er zovele staten zijn met niet demokratische regimes is
voor westerse machthebbers gewenst en wordt nog steeds beinvloed, net zoals overigens met de talloze bananerepublieken in centraal en zuid amerika. Hoe lang denk je dat het duurt, voor een Chavez wordt weggejorist zoals Allende toendertijd ?
Apropos geschiedenis : twijfelen aan historische feiten mag : het is gedeeltelijk de taak van de wetenschap gebeurtenissen in een perspektief te zetten. Zo worden historische feiten anders beschreven naarmate er meer tijd
verstreken is. Vele hier verwarren dit met een ander fenomeen welke echter
totaal onacceptabel is : revisionisme Het zonder opgave van reden en zonder wetenschappelijke onderbouwing ontkennen van historische feiten.
Als zodanig vindt ik het ontkennen van de Holocaust, de maanlandingen e.d. verwerpelijk, en een staaltje van ontzachelijke domheid.

Er is ontiegelijk veel frustratie in het MO, raisonnement moet je van de grote grotendeels analfabete massa daar niet verwachten. Die wordt gemanipuleerd door hun fundamentalistische leiders.Maar hier aangekomen hebben ze zich te houden aan de regels en normen, die wij hanteren. En anders.... oprotten dus.

dodogates | 09-02-06 | 18:55

Er was eens een imam in Jutland
Die vond het toch echt wel een kutland
En aan het onbijt
Werd hij paarsblauw van nijd
En dat om een schets in een flutkrant

Want wie stond er daar in zijn glorie
Dat leek wel Mohammed verdorie
Dat kon toch niet zijn
Zoveel spot en venijn
En dat door een kafir, dat hoort nie!

De imam die liet het er niet bij
En belde naar Rasmussen, ja hij
Maar die luisterde niet
Had geen zin in gemiet
Gezever da's zo wel weer voorbij

Nu was de imam pas echt kwaad
En stapte op 't vliegtuig naar Riyad
Aldaar toonde hij
Wat plaatjes en zei
Die Denen die willen echt jihad

De boodschap drong toch niet meteen door
4 maanden en nog steeds geen gehoor
De wanhoop nabij
Verzon hij er wat bij
En zie! Moslimprotesten in koor!

En nu is de toestand pas heikel
Iedereen is over de zeikel
Je zaait wat je oogst
Ook al ben je het hoogst
Ach imam, je bent maar een eikel

Matatan | 09-02-06 | 18:47

Tijd om voor eens altijd te zeggen waar het op staat:

Stel jezelf eens de volgende vraag: Wie kent er ook maar 1 islamitisch land waar het geen ongeloofelijke klerezooi is? Waar tegenstanders niet worden onderdrukt en waar iedereen de ware essentie van de islam belijdt?

De Islam is een prachtige godsdienst. Echter in de loop der eeuwen is deze in verval geraakt door machtsgeile imams en ander repressief volk. Met als hoogtepunt het Ottomaanse Rijk, waarbij alle verworvenheden van het Byzantijnse Rijk op beestachtige wijze de vernietiging in zijn geholpen.

Is het niet verwonderlijk dat in alle landen waar de geitenlovers wonen er eerst een eigen hoogstaande cultuur was, (Egypte, Perzië, Klein-Azië) die met de komst van de "bevrijders" als Mohammed de Profeet tot nul gereduceerd werd om vervolgens verrijkt te worden met het ware geloof? Doodzonde.

De moderne islam is als een kankergezwel dat eerst alles moet vernietigen om te kunnen gedijen. Het kan in symbiose met niets leven. Kijkt in je geschiedenisboeken. Gematigde moslims hebben dan ook boter op hun hoofd. Ze weten allemaal hoe het zit, maar weigeren radicalen te veroordelen. En zijn daarom medeschuldig aan het imago probleem.

Dat de AEL überhaupt in Nederland mag spreken verbaasd mij. Toen Hitler droomde van een groot Duits rijk wilde iedereen hem stoppen. Maar als misdadiger Benzakour droomt van een nieuw Turks Rijk tot aan Wenen, kraait geen haan. Hoeveel bloed kleeft er inmiddels wel niet aan de Turkse Staat. Miljoenen Bulgaren, Grieken, Koerden en Slaven hebben al reeds de dood gevonden in de Turkse obsessie voor aansluiting bij het Westen. Inderdaad het WESTEN, waar geen plaats is voor de ISLAM in haar huidige vorm.

Y.U.G.O. | 09-02-06 | 18:06

het is juist de dubble moraal in de islam (islam=goed, rest=poep) die ons doet beseffen dat wij misschien ook maar zo'n fijne dubbele maat zouden moeten aanschaffen... je hele leven met 2 maten meten, en zodra de nederlanders het terug durven doen, meteen gaan gillen...

wie kaatst kan de bal verwachten. wie islam zaait zal geweld oogsten..

Brullio | 09-02-06 | 18:05

hij lult uit zijn nek. Wij vermoorden niemand om een tekening. Moslims wel. Wij plegen geen geweld. Moslims wel. Wij moeten iedereen gelijk behandelen van de wet. De moslims moeten juist discrimineren van hun wet.

Jup. Incompatible! uitzetten die moslims!

Brullio | 09-02-06 | 18:02

@Ksi-Ziks 09-02-06 @ 16:29:
Judas verkwanselde zijn broodheer niet, hij deed aangifte tegen zijn broodheer in opdracht van zijn broodheer, opdat deze de martelaarsdood aan het kruis kon sterven en aldus na 3 dagen ook weer kon opstaan uit de dood.

crixus | 09-02-06 | 17:21

Zolang ze elkaar afslachten op een islamitische feestsdag (16.03) wil ik me met plezier wel even aan hen aanpassen mbt. de feestvreugde.
Het idee dat dit soort types op grote schaal zijn ingevoerd, is toch best wel tja wat zal ik zeggen... apart.
Btw. Hoever zijn ze al met breensjurzdjerie?
En is het wat om daar wat soepsidie voor neer te tellen?

Deense Postbode | 09-02-06 | 16:43

Ze zouden het woord allochtoon toch gaan afschaffen omdat het beledigend is en inmiddels een scheldwoord. Ik schelt vaak met het wordt moslim..... zullen we die dan ook gaan afschaffen?

MR. X | 09-02-06 | 16:31

Jezus mat ook met 12 maten en één daarvan Judas Iskarioth verkwanselde zijn broodheer voor 30 zilverlingen.

Mohammed Benzakour, Mohammed Bouyeri, Amir Azzous en vele andere laffe muzelmensen zijn verre familieleden van Judas Iskarioth, echter geen van allen hebben de moed zichzelf te verhangen, zij hongeren zichzelf ook niet dood van collectieve schaamte voor het aannemen van harram geld, nee beroven liever weerloze oudjes in de hoop dat een ander hen als een lastig insect vertrapt zodat hun nabestaanden zij "Foutje! Bedankt!" en "Hier betalen!" kunnen roepen.

Ksi-Ziks | 09-02-06 | 16:29

O dus dat is het probleem van Nederland. Ik dacht al dat het aan de buitenlanders lag.

MR. X | 09-02-06 | 16:24

Ik wordt hier wel zo doodziek van onderhand. Niet van de spotprenten, maar van het constante (moslim)gezeik er omheen. Eerst worden hele volksstammen gek om een paar (niet bestaande) tekeningetjes over een baardmans die niemand ooit gekend of gezien heeft, tekeningetjes die m'n nichtje van 6 ook nog wel had kunnen maken. Ambassades in de fik, vlaggen in de fik, mensen het land uit gejaagd, mensen dood, handel opgeschort, etcetera. Geweldig drama allemaal. Dan zien een paar van die geniale ali baba's - 4 weken overdatum - opeens het licht; "Hey... Maar wacht eens even! Wij kunnen ook tekenen!". Tekeningen over Hitler, Dutroux en de Holocaust - wat overigens maar bar weinig met Godsdienst te maken heeft - en nog wat tekeningetjes over Jezus Christus die zowaar een beetje in de richting komen. Maar wat blijkt? Op een paar betekenisloze christelijke partijtjes en groeperingen na, en waarschijnlijk de mensen die nog traumas hebben van Dutroux, Hitler en de Holocaust - wat ik overigens al een stuk begrijpelijker vind dan je zorgen maken over een of andere profeet omdat deze personen en gebeurtenissen ook daadwerkelijk meegemaakt zijn door een grote nog levende generatie - kan het hele Westen die tekeningen geen donder schelen. De meesten lachen er waarschijnlijk nog smakelijk om ook. Onze grote vriend Mohammed Benzakour krijgt het dan ook voor elkaar om "de 2% die het wel kan schelen" om te toveren naar "Nederland". Hey Mo, ik zie hier nog steeds geen fikkende ambassades of verdreven Moslims hoor? Ondertussen gaan de relnichten in het Midden-Oosten wel rustig door. Niemand die ondertussen meer weet waarom precies, maar gewoon bij gebrek aan betere dingen te doen.

"Hypocriet? Iesch dat gratiesch?"

ShinDeluxe | 09-02-06 | 16:23

Ik merk dat diverse mensen niet begrijpen waarom Moslims Jezus niet gebruiken als cartoon om het Westen ?terug te pakken?. Dit komt omdat Jezus ook volgens de Islam een Machtige Profeet van God is. Islam leert dat er duizenden Profeten geweest die allemaal hetzelfde geloof brachten, voor de noden van hun specifieke gemeenschap. Zo waren er bijvoorbeeld de profeten Abraham, Mozes, David en Jezus. Daarna kwam er volgens de Islam nog één en meteen de laatste Profeet, namelijk grote vriend Mohammed. Met hem werden de openbaringen van God aan de hele mensheid voltooid.

Dit verklaard denk waarom men blijkbaar alleen de Holocaust nog maar denkt aan te kunnen grijpen om Westerlingen ook boos te krijgen;-)

Jean Bal-zac | 09-02-06 | 16:22

Wanneer gaat deze kut-marokkaan eens deaud?????

Problemsolver | 09-02-06 | 16:04

en nu even de ontnuchterende dagelijkse realiteit in Islamitische landen......
www.planet.nl/planet/show/id=67777/con...
maar goed, is natuurlijk niet zo schandelijk als een cartoon, daarbij waarschijnlijk ook nog een groot zionistisch complot, want Moslimbroeders gaan niet zo met elkaar om.
Tog?

vander F | 09-02-06 | 16:03

Weer zo'n terrorist in spë! Even wat feitjes: Als een marokkaan een aanslag pleegt willen ze er niks mee te maken hebben en is het niet hun schuld, als een Europeaan een tekening maakt hebben wij het allemaal gedaan......... jullie geven ons teveel eer, net als Moes B teveel eer krijgt omdat hij met onze opper terrorist Bin Laden wordt vergeleken. Ik vraag me ook af wat erger is een flauwe tekening (waar ik overigens erg om moet lachen) of je pleuris kinderen naar de profeet vernoemen. Als ik de profeet was wist ik het wel. Nog zo een is het anti-semitisme in het midde oosten...... als het over joden gaat is het leuk maar gaat het over jezelf dan opeens niet meer........ ik wil best het op een accoord gooien: moslims ruilen voor joden. Maar goed, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Ze geven ons vaak de schuld van hun armoede...... als je alleen oorlog voert komt er van een economisch systeem niks terecht, vandaar dat er na oorlogen de economie op zijn gat zit. En dan je eigen falen toeschrijven aan het westen, mis ik de logica of is die er gewoon niet? Kortom, ga Zaterdag lekker protesteren voor al die ellende, vooral de locatie is leuk. Kunnen jullie na het rellen je kop volgieten met bier en hoeren neuken..... wel optijd naar bed he, anders wordt de imama boos omdat je niet optijd in de mosgay bent.

MR. X | 09-02-06 | 15:53

Ff 2 verschillen voor meneer de moeslim:
De Holocaust is waargebeurd en heeft bestaan. Daar hebben veel mensen onder geleden.
Dat van Allah moet nog maar eens bewezen worden of hij bestaat en daar lijden zelfs meer mensen onder.
Wie is hier nu dom?

Dikke tieten | 09-02-06 | 15:45

Hij is ook even moedig als de arabieren, namelijk gevlucht naar België, met de staart tussen zijn benen, omdat het hier te heet onder zijn voeten werd.
Wel zielig voor B hoor. Misschien kunnen wij hem wel soepsidie geven in het kader van "ontwikelingssamenwerking"

Deense Postbode | 09-02-06 | 15:43

Er is toch wel een verschil tussen grappen over de holocaust en grappen over de 'oh zo' heilige profeet. En ik snap nog steeds niet waarom de Joden er constant bij betrokken worden, aangezien ze niks met de Deense spotprenten te maken hebben.
De Moslims zijn zelf trouwens zo heilig als maar als het gaat om spotprenten. Toch?

Framoes | 09-02-06 | 15:41

Een citaat van Arabist Jansen:
.
"Mohammed Benzakour heeft een hekel aan Nederland, dat hij bijvoorbeeld aanduidt als ?de failliete debatbrouwerij?. Wij vormen hier een ?moderne holle maatschappij? die ?moreel failliet? is. Hij ergert zich aan de ?buitengewone ongeletterdheid? van Nederlanders. Dat alles staat in scherp contrast tot de vele mooie eigenschappen die hij moslims, Arabieren, en vooral Berbers toedicht: ?zalig zijn de allochtonen?, p. 119."
.
Mooie eigenschappen van moslims.
Hahahahahahahahaha. :)

filter | 09-02-06 | 15:38

We kunnen ook in hun taal gaan spreken en er overheen troeven
Wat zou men denken van "Mohammed (At/mZ) de Mjoesikol?"

Deense Postbode | 09-02-06 | 15:37

We kunnen ook in hun taal gaan spreken en er overheen troeven
Wat zou men denken van "Mohammed (At/mZ) de Mjoesikol?"

Deense Postbode | 09-02-06 | 15:37

Het ontkennen van de holocaust is ook even net iets anders dan een spotprentje van een profeet. We trekken hier zelfs Beatrix door het slijk.
Ach ja de AEL, de AEL, alle punten die meneer opnoemt zijn makkelijk van tafel te vegen. Dat dit soort ophitsers nog in de media mogen komen...

eL-diABLo | 09-02-06 | 15:33

toatec

Je hebt vast en zeker de de post van desmodus 09-02-06 @ 11:40 gelezen.

Karel kwakbol | 09-02-06 | 15:27

Ik word misselijk van die mohammed. Die knakker zit 40 dagen in een grot midden in de woestijn. Niet vreemd lijkt me dat hij visioenen krijgt.
Dat daarna die mafkezen er blind achteraan lopen, en dat eeuwen lang, blijkt wel dat ze het ergens niet snor hebben. Dwangmatisch dogma. In die landen praten ze de kinderen net zo lang vol tot ze niet beter weten. Wanneer ze volwassen worden en eigen keuzes kunnen maken zijn ze te ver heen om nog anders te denken. Laat staan de angst ervoor het te doen.
In het westen heeft het christendom die slag verloren. Waarom? Kennis en media.
Ik verracht ze, die islamitische idioten die met hun onkunde en onwijsheid ons de les willen lezen. Ze mogen blij zijn dat wij ons coulanter opstellen als zij zelf doen. Hier mogen ze nog hun bek los trekken en zeggen wat ze ervan vinden. Maarja, met dat dogma komt er altijd hetzelfde uit. En menig moeslim die niet weet hoe hij/zij zijn/haar scheur open moet trekken, wordt verdwaasd agressief.
Ik geef je geen stuiver als je midden in Marokko of Iran jouw mening gaat verkondigen. Dan hebben ze ineens hun eigen manieren om daar mee om te gaan... je weet wel: die 2 maten. Waarvan Mohammed Benzakour beweert dat wij die hebben. Ga eens dood man!

Dikke tieten | 09-02-06 | 15:27

Tut-tut kapoerewiet, ik pareer niks, maar heb slechts iets bijgedragen, de zaken van een andere kant beschouwd, zonder afbreuk te doen aan waar het hier om gaat: de ontoelaatbare houding der godsdienstwaanzinigen.
Dat onze persvrijheid Heilig is vergeleken met die van het MO kan een kleuter nog zien. Dat wil niet zeggen dat alles koek en ei is bij ons en dat wij geen taboes zouden hebben. Ik ben dus juist bezig met introspectie za'k maar zeggen. Jouw soort antwoorden lijkt er meer op dat je hier niet aan mee wenst te doen, waarom leg je er anders zo waanzinnig veel nadruk op dat ik met die punten kom? Je spreekt in wezen jezelf tegen.
Je zegt dus hoe fantstisch onze pers wel niet aan introspectie doet, en doet iemand het hier, dan krijgt die de wind van voren.
Dat zijn geloof ik dus twee maten waarmee gemeten wordt.
Dus die reli-fantast uit de woestijn heeft een punt, of je het nou leuk vindt of niet.
Dat allerlei hieruit voortkomende misdaden geoorloofd zouden zijn, is een heel ander verhaal. Ik vind een dergelijke houding weinig kies.
Dat vindt toch elk weldenkend mens en ik hoop dat de regering dat ook eens gaat vinden en adequate stappen onderneemt deze reli-waanzin te stoppen.

Deense Postbode | 09-02-06 | 15:24

onze Democratische "partners": Marteling

Tough U.S. Steps in Hunger Strike at Camp in Cuba

By TIM GOLDEN
Published: February 9, 2006

United States military authorities have taken tougher measures to force-feed detainees engaged in hunger strikes at Guantánamo Bay, Cuba, after concluding that some were determined to commit suicide to protest their indefinite confinement, military officials have said.

In recent weeks, the officials said, guards have begun strapping recalcitrant detainees into "restraint chairs," sometimes for hours a day, to feed them through tubes and prevent them from deliberately vomiting afterward. Detainees who refuse to eat have also been placed in isolation for extended periods in what the officials said was an effort to keep them from being encouraged by other hunger strikers.

toatec | 09-02-06 | 15:19

Puur Wahabistische ophitserij, past aardig in hun straatje, de vernietiging van de staat israel en de Ummah.
vrijwel alle discussies weet men links-dan wel rechtsom in de richting van Israel/Joden/zionisten te leiden.
Ook nu weer.

Het zou een ramp voor het Midden Oosten zijn als de staat Israel per vandaag zou worden opgeheven, dan is er niets gemeenschappelijks meer om zich op te richten en gaat men elkaar weer de kop inslaan. (voorzover ze dat nu al niet doen)

vander F | 09-02-06 | 15:10

@Kapoerewiet
Bedankt voor je bijval.
Zoals je zag was mijn eerste zin: Wij zien het verschil wel.
Daarmee bedoel ik: wij hier zien wel het verschil tussen feit en fictie. Maar dat is dus niet overal het geval. In islamitische culturen niet, maar ook niet in landen waarin kinderen 's-ochtends verplicht "one nation under God" moeten nabalken.

Horror Scoop | 09-02-06 | 14:51

@Horror Scoop, redeneer niet zo krom. Er zijn dingen in het leven, zoals de werking van electriciteit (of ga jij eerst mediteren om je mobieltje op te laden?) of bepaalde historische gebeurtenissen die vaststaan, omdat ze empirisch zijn bewezen of uitvoerig zijn gedocumenteerd. Daar valt het bestaan van zowel de historische figuur Mohammed onder als de holocaust. Jammer voor de eerste is het niet wetenschappelijk vastgesteld dat de aartsengelen hem op die berg hebben bezocht. Jammer voor alle familieleden van de slachtoffers uit het tweede verschijnsel is hun dood wel feitelijk vastgesteld.
Overigens heeft dit alles niets te maken met de discussie over de vrijheid van meningsuiting. Je mag van alles beweren over dingen die wel of niet gebeurd zijn, alleen niet oproepen tot haat en geweld. Ik moet zeggen dat als je grapjes maakt over het geweld van de holocaust, het bekekent dat je het goedpraat, en dat zou kunnen worden uitgelegd als het oproepen tot haat en geweld.

kapoerewiet | 09-02-06 | 14:46

Mohammed Benzakour is een smerige moslim-fascist van het ergste soort. Wat een kansloze hufter.

stiffy | 09-02-06 | 14:40

Laten we even een en ander helder op een rij zetten. Je hebt twee broedervolken die hun petty frustraties en onderlinge issues de hele wereld op willen dringen. Hou ons er buiten.

BASinnic | 09-02-06 | 14:39

@SyCloos & Icecram
Wij zien het verschil wel. Maar voor veel moslims en andere religies is het duidelijke dat God en de profeet Mohammed bestaan (hebben) dan dat de shoa/holocaust bestaan heeft. Het gaat om het rotsvaste geloof in iets waar een taboe op rust.

Horror Scoop | 09-02-06 | 14:38

@Deense Postbode
Tut-tut, ik wees je er alleen op dat het met de westerse media nog wel meevalt als je ze naast die van het midden-oosten zet. De westerse media heeft de afgelopen decennia bol gestaan van mea culpa's, zelfkritiek en cultuurrelativisme. De gemiddelde Europeaan heeft nog niet de fractie van de xenofobie en zeker het honderdvoudige aan zelfkritiek van de gemiddelde moslim. Dat is ons aangeleerd.

Je hoeft nergens keurig bij te horen, alsjeblieft niet! Maar ikzelf begin het een beetje zat te worden dat elk centje van kritiek op de (kollosale) misstanden in de moslimwereld gepareerd moet worden met misstanden in het westen. Dat is pas met twee maten meten: fel anti-semitisme in die landen worden weggewuifd met een gebaar van - ach, ze weten niet beter. Ik neem moslims serieus en spreek ze dus graag aan op hun belachelijke gedrag, en wil dan niet meteen gaan zoeken naar een hand die ik in eigen boezem kan steken.
Nu met Benzakoer ook weer: moslims fikken ambassades af, maar wij mogen er niet eens verontwaardigd over zijn. Dan verg je wel veel van de nobele inborst van mensen...

kapoerewiet | 09-02-06 | 14:35

Islam is (zogenaamd) beledigd.
De Holocaust wordt ge/mis-bruikt om terug te treiteren.

lecram | 09-02-06 | 14:33

Weet je, Mohammed Benzakour wil graag straf van ons, dat is z'n hele opzet.
Meer niet.
Maar wij straffen niet zo gauw en helemaal niet om tekeningetjes en dat is zijn frustratie. Hij wil zo graag en vraagt er om gestraft te worden, maar helaas, dus deugen we niet en hebben we een dubbele moraal.

rosalie | 09-02-06 | 14:31

Ik snap trouwens nog steeds niet de link tussen de Islam (geloof) en de Holocaust (gebeurtenis). Kan iemand hier mij dat uitleggen?
De Deense prenten zijn toch over een geloof en dat is toch iets heel anders dan zo'n Holocaust?

SyClooS | 09-02-06 | 14:30

Kapoerewiet ik ontken niks van het mohammedaanse waanzinnigheidsprincipe. Integendeel.
Ik kan geen Egyptishe TV kijken, maar zag laatst wel een schattig en hartverwarmend kinderfilmpje van een zelfmoordterrorist op internet en heb wel weet van de afrijselijke haat-doctrine uiteraard.
Het net is geduldig niet waar.
Ik zette slechts de Achillushiel van het Westen naast deze discussie, maar ja, klokkeluiders krijgen altijd de zwarte piet.
Wees gerust, ik zal nu weer braaf reli-fascistische, barbaarse, psychopatische holbewoners gaan bashen om er keurig bij te horen.

Deense Postbode | 09-02-06 | 14:22

Weet je waar het probleem uiteindelijk opneer komt. Het corrupte establishment in Nederland is door dit soort censuuracties een onderklasse aan het maken die zeer zeker volledig zal exploderen wanneer een westers individue eindelijk een keer een 1:1 antwoord geeft op alle terreur. Zij hopen dat ons dat zal intimideren net zoals het groepsgeweld in het uitgaansleven dat doet maar ik ben bang dat ze het niet helemaal begrijpen.

bitkrieg | 09-02-06 | 14:14

Precies Morriz en daarom geloof ik zomaar alle boe-roepers niet; er zijn kennelijk veel losse eindjes. Tevens geldt hier ook idd. wat is gedegen wetenschappelijk onderzoek en wat is populistisch gebral. En wie bepaalt wat wat is.
Maar het is een immens groot gebied en ik heb er niet voor doorgeleerd. Daarom dus.
Toch prettig dat je even nuanceert, maar ook weer grappig dat het fenomeen van het lynchen van de 'klokkeluider' hiermee is aangetoond.
;-).

Deense Postbode | 09-02-06 | 14:12

@kapoerewiet

Ja mar mar amaal goed Nederlands mensjes die geld en moskee mij geven zeg dat jij onderbuikmensch. Jahjah is goe want hij mag praat met Nederland intelctueln en hij altijd gelijk krijg.

bitkrieg | 09-02-06 | 14:10

Ga es een bloeiende economie op bouwen, ipv voor een ambassade te staan schreeuwen. Ik snap wel dat demonstreren heel gezellig is, en met armpjes in de lucht zwaaien, maar een fatsoenlijke boterham levert dat niet op jongens

en wie niet springt | 09-02-06 | 14:08

Overigens, zij zijn (bijna) allemaal moslim, wij hebben van alles wat.

Zij zijn (bijna) allemaal beledigd, bij ons hooguit 35%.

Klein verschilletje ........

lecram | 09-02-06 | 14:08

@Bwahaha

Wat zo triest is, is dat moslims niet inzien dat ze door de politieke islam misbruikt worden. Jullie zouden je eens los moeten maken van warlords die onder het mom van de koran haat zaaien. Neem zo'n Aboe Hamza, (kapitein Haak) - die man komt rechtstreeks, waarschijnlijk psychologisch flink getraumatiseerd, van het slagveld en predikt daarom alleen haat. Het lijkt me dat de gemiddelde moslim daar doodmoe van moet worden.

Net als deze cartoonoorlog, die door een oorlogszuchtige imam in Denemarken is aangewakkerd. Warlords zullen er niet over piekeren een cent van hun grote bankrekening over te maken naar echte broeders in nood, zoals de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan.

Waarom distantieer jij je niet van dit misbruik van je eigen geloof, van het feit dat zij de jihad verheffen boven elke andere waarheid in de koran?

Laat je niet langer voor het karretje spannen van tot op het bot verbeten warlords. Ga eens iets OPBOUWEN. Het zal enorm bevrijdend werken, denk ik.

kapoerewiet | 09-02-06 | 14:03

Vraag ik me trouwens af waarom een mo naar een land wil komen waar meer varkens dan mensen zijn ...........

lecram | 09-02-06 | 14:02

@spooky 09-02-06 @ 13:50, Het ergste nog is dat ze niet eens humoristisch zijn.

Lekker Belangrijk© | 09-02-06 | 14:02

Moet Mohammed Benzakour niet het goede voorbeeld geven door zijn eigen hand eraf te hakken? Wel zo principieel.

sjaakdeslinksesul | 09-02-06 | 14:00

@the_Tzar

Dat maak ik wel uit.
Dit zie ik als kritiek op mijn varken.
Voor deze keer vervloek ik je alleen nog maar i.p.v. te onthoofden.

lecram | 09-02-06 | 13:59

@bitkrieg
Daar ben ik het helemaal mee eens, ik denk alleen dat je nooit een compleet objectieve beslissing neemt of mening vormt. Maar dat wil totaal niet zeggen dat alles mag. Wat sowieso als eerste moet is zorgen dat de eu achter denemarken gaat staan en die gekke landjes in het mo duidelijk maakt dat dat ambassades in de fik steken en producten om zo' n vage reden echt niet acceptabel zijn. en daarna als alles een beetje bedaard is vertellen hoe de vrijheid van meningsuiting werkt. Dat zelfs als je het niet eens bent dat dat geen reden tot geweld is

en wie niet springt | 09-02-06 | 13:58

@Klaas Vaak 09-02-06 @ 13:34
Er zullen in elk geval een hoop lekkere marokkaanse vrouwtjes langslopen.. Ik zal m'n telcam klaarzetten, moblogje ergens??

ShullBit | 09-02-06 | 13:58

@Deense postbode
Revisionisten zijn er in soorten en maten.
Dat varieert van het aantal slachtoffers, de gebruikte methodes van moord tot het ontkennen van de schuld van Adolf of dat er zelfs maar sprake van genocide is geweest.
M.a.w. het gaat soms om eerlijke wetenschappers, maar ook om lieden die wetenschap willen misbruiken vanwege hun politieke voorkeur.
Maar wat zeggen aantallen over de misdadigheid van het Nazi-regime?
Wat zegt het dat Adolf niet bij de Wannsee-conferentie aanwezig was?

En oh ja, ik maak hier niemand uit voor mongeaul. Ook geen Deense postbode.

Morrizz | 09-02-06 | 13:58

Dat onder de gordel kan je ook zien als kleuterfascisme:
Als jullie vuile cartoons maken kunnen wij het beter, nananana.
En zij vergeten hierbij even het in de hens steken van ambassades en nog wat van die dingetjes. Kleuters kunnen ook nog niet goed praten en slaan er ook op los bij een meningsverschil.
En inderaad, het gaat wel over onze normen en waarden.
En gewezen worden worden op de balk in onze "eigen ogen" (de Westerse dus) doet wel pijn hierbij, maar dat heb ik reeds aangeduid.
Nee bloemen hoeft niet.
Ben wel benieuwd wat de media gaat doen met die ranzigheid van de AEL.
Ze waren overigens al gevlucht naar België, dus ik vraag me af wat B. met die partij gaat doen.

Deense Postbode | 09-02-06 | 13:58

Haha lecram, dat kan toch helemaal niet, die beesten zijn onrein :+

the_Tzar | 09-02-06 | 13:57

@kapoerewiet
Je hebt gelijk en die bwahaha's kunnen net als die moslims ook helemaal niet inhoudelijk reageren.
Totdat bijvoorbeeld een familielid van de in Spanje of UK vermoorde mensen een moskee inclusief inhoud opblaast omdat deze het niet meer aan kan zien dat moslims in zijn eigen land op het graf van een dierbare dansen omdat een Deense krant het gewaagd heeft op zeer subtiele wijze vraagtekens te zetten bij de idiologie die de drijfveer was voor deze terroristen.
Dan zullen ze inhoudelijk reageren en wel door heel snel naar een ander land te vluchten omdat ze dan beseffen dat juist zij schuldig zijn aan de massamoorden die daarop zullen volgen.

bitkrieg | 09-02-06 | 13:57

Voor mij is een varken een heilig dier (en slim bovendien).
Iedere moslim die iets tegen een varken heeft mag vanaf nu legitiem onthoofd worden, zijn familie gedeporteerd en zijn huis in de fikgestoken.
Blijf met je poten van het varken af, beledig het niet of mijn wraak zal groot en zoet zijn. En spotprentjes kan je helemaal wel achterwegen laten.
Nou eens even kijken of de "heren" moslims nog respect hebben voor
andermans geloofsovertuiging.

lecram | 09-02-06 | 13:55

Je zou eigenlijk voor de grap eens naar een Afrikaanse stam moeten gaan en heel hard hun God uitlachen :P

the_Tzar | 09-02-06 | 13:51

@Bitkrieg: natuurlijk, dat is zo! Al zou Mohammed bespot worden, is het wachten nog op de cartoon die de slachtoffers van de (VS) oorlog in Irak zou bespotten. Dat gebeurt niet, want dat is smakeloos. Moslimmedia bespotten al decennia andere geloven, Boeddahbeelden worden in Afghanistan in de lucht geschoten, priesters vermoord, ikonen van Jezus worden gesloopt - en er is hier niemand die revenge neemt. Ze hebben dus gezien dat dit niet werkt, omdat Christenen en Joden klaarblijkelijk hun geloof halen uit hun eigen (innerlijke) overtuiging en niet uit hun haat voor de ander. Dus moesten ze wel iets anders, onder de gordel, gaan verzinnen.
Bwahaha's en anderen reageren steeds niet op dit argument.

kapoerewiet | 09-02-06 | 13:49

@en wie niet springt

Nou, spot met een massamoord lijkt mij nog altijd zo ongeveer het tegenovergestelde van spot met een profeet in wiens naam massamoord wordt gepleegd, recentelijk zelfs!

bitkrieg | 09-02-06 | 13:48

In de Koran staat dat de muzelmensen de mensen van het boek moeten eren. De Joden< Christenen en Sabiërs zijn in die Soera met name genoemd.

Op de dag des oordeels worden de niet muzelmensen gewogen en de keuze is expliciet voorbehouden aan de woestijngod en Gomper zijn portier.

Na 1948 is de Koran verworden van een religieus document tot een politiek schotschrift wat in handen van menselijke duivels, die de achterlijkheid van de muzelmensen misbruiken, gebruikt wordt om in de Koran expliciet verboden terreur uit te oefenen.

Nogmaals: De woestijngod en Gomper zijn de enigen die mogen oordelen en een ieder die een fatwa uitschrijft of afkondigt gedraagd zich volgens dezelfde Koran als ware hij een nieuwe profeet en die dient doorop gestenigd te worden.

Helaas lezen de imans de Koran, net zoals de socialisten Marx en Engels lezen, n.l. niet als literaire eenheid maar als een verzameling van losstaande uitspraken die naar believen in een andere volgorde gezet mogen worden.

Hierdoor was en is het socialisme het meest moorddadige geloof in de menselijke geschiedenis geworden en is het muzelmensisme hard op weg om deze verschrikkelijke tragedie te evenaren en mogelijk te overtreffen.

Ksi-Ziks | 09-02-06 | 13:47

Elke beslissing wordt subjectief genomen. Bij mezelf zie ik dat ook gebeuren, een plaatje tegen het westen vind ik een stuk erger dan een plaatje tegen het midden oosten. Iedereen heeft belangen en gevoelens en zal daar ook naar handelen, en zolang niet iedere beslissing compleet objectief genomen wordt zal iedereen hypocriete beslissingen nemen. Het is gewoon onmogelijk om niet met 2 maten te meten, omdat we mensen zijn en altijd mensen zullen blijven. En mensen hebben gewoon bepaalde mechanismen in zich, ze vinden het fijn om bij een groep te horen, niet nadenken voelt gewoon een stuk fijner dan je druk maken, en gevoelens zijn belangrijker dan feiten. Maar alleen door toch te proberen een wereld te berijken waar t allemaal pomtiedom is zal het een beetje in die richting komen*

en wie niet springt | 09-02-06 | 13:46

Het is eigenlijk ook best lachwekkend dit want elk weldenkend mens moet nu begrijpen welk een gevaarlijke idioten het establishment al niet omarmt.

bitkrieg | 09-02-06 | 13:45

@Deense postbode
Valt wel mee, hoor. Zo heeft juist de Hebrew University's Holocaust history department, die belast is met het documenteren van de holocaust, zich sterk gemaakt om fabels als dat er van joden zeep werd gemaakt, de wereld uit te helpen.
Ik denk dat je, om je aantijgingen eens te relativeren, eens een weekje naar de televisie in het midden-oosten moet gaan kijken, om te zien wat echte staatsgeleide verslaggeving inhoudt, en hoeveel er in het westen ruimte is voor het echte debat. Niet te vergelijken.

kapoerewiet | 09-02-06 | 13:45

De vraag is natuurlijk altijd, wanneer ben je aan het twijfelen of feiten aan het weerleggen en wanneer ben je aan het ophitsen?

the_Tzar | 09-02-06 | 13:44

@kapoerewiet

Het is nog veel simpeler!
Wat Benzakoer doet is hetzelfde als dat die Deense krant het gebeuren in Srebrenica zou bespotten.
Hiermee leveren alle mensen die deze omgedraaide voorstelling van de werkelijkheid bewust steunen het bewijs dat zij de terreur steunen.

bitkrieg | 09-02-06 | 13:42

Morriz, wie gaat er nou de holocaust ontkennen en de talloze plaatjes en verhalen van vreselijke kampen negeren?. Die vreselijke oorden waar de mensen stierven aan de tyfus, de honger en... de rest.
Daar is bewijs genoeg voor.
Wat ik mij wel begin af te vragen, is waarom zogenaamde revisionisten, mensen (wetenschappers ook) die met onderzoek menen aan te kunnen tonen dat er twijfel zou kunnen bestaan over bepaalde DETAILS van die hele tragedie, dat die subiet in de bak worden gesmeten.
Dat is raar, want die mensen worden meteen in de hoek gedrukt van dat ze helemaal niet in die geschiedenis geloven. Dat is dus kolder. De bewijzen van die hele tragedie knallen in je ogen zogezegd.
Mijn familie heeft er ook mee te maken gehad; wat een kul vertel je me nou Morriz.
Eea. zet mij wel aan het denken, als iets onomstotelijk bewezen is, hoef je toch de vragenstellers dan wel de twijfelaars over bepaalde onderdelen ervan niet in de lik te smijten?
Stel ik zeg: we vieren Koninginnedag op 5 mei.
Dan zeg jij nee (mongeaul) dat doen wij op dertig april, en dan kun je dat bewijzen en is de kous af.
Afijn, ik weet er te weinig van, en eerlijk gezegd ligt daar mijn ambitie ook niet, behalve dat er laatst in België of waar was het, dus één of andere knakker in de cel ging, en dat niet de eerste keer was dat zoïets gebeurde.
Hoe de vork werkelijk in de steel zit, dat laat ik graag aan de wetenschappers over.

Deense Postbode | 09-02-06 | 13:40

@Bwahaha: heb je ooit gehoord van de Alewieten? Dat zijn moslims die niet moeilijk doen over het wel of niet afbeelden van de profeet.
Voorts: vond je de cartoon van de profeet met een bom op zijn hoofd nou echt zo kwetsend, of heb je over de betekenis van de cartoon nagedacht? Namelijk: de profeet wordt misbruikt voor terrorisme, uit naam (hoofde van) de profeet wordt oorlog gevoerd. Ik zou me veel meer opwinden over heethoofden die mijn geloof misbruiken, dan over een plaatje die deze misstand aan de kaak stelt.

kapoerewiet | 09-02-06 | 13:40

Maar wat heeft de Holocaust nou in godsnaam te maken met die Deense prentjes?
Joden hebben helemaal niets te maken met deze hele onzin, dus waarom moeten die er nou weer bijgehaald worden?
Gekke jongens die islamieten.

Levereter | 09-02-06 | 13:39

Het meest voor de hand liggende zou zijn dat we als tegenactie een spotprent over jeeschus voorgeschoteld kregen. Ooh wacht even, die maakten we zelf ook al.

Lekker Belangrijk© | 09-02-06 | 13:38

Het is werkelijk ongelofelijk, hoe zo'n Benzakoer weet de boel om te draaien. Overal gaan moslims over de rooie, steken ze ambassades in de fik, en hij vindt het onterecht dat de media in het westen daar op z'n minst aandacht aan besteedt, of dat mensen zich daarover verwonderen? Ik vind dat er tot nog toe eigenlijk best mild gereageerd wordt op de hysterie. Maar nee, niet mild genoeg van kromdenkende moslim-intelligentie alhier.

De holocaust wordt constant bespot en ontkent in het midden-oosten, maar ik heb nog geen mensen gezien die daarom Egyptische producten gaan boycotten of zo, laat staan ambassades in de fik steken. (Deense postbode, heb jij wel eens een avondje naar, pak 'm beet, de Egyptische tv gekeken? Zal je milder worden over onze verslaggeving. Mijn hemel..)

kapoerewiet | 09-02-06 | 13:37

Had je in de tent bij die woestijnmannetjes moeten kijken.
Lag er vast wel een geit in zijn bed.

lecram | 09-02-06 | 13:35

dat je wel willen spotten met de moord op miljoenen mensen geft aan dan deze mensen een mentatliteit hebben van een barbaarse aard. Ga terug naar je grot en rot op uit de beschaafde wereld!!!!

derks | 09-02-06 | 13:35

@ShullBit
Misschien ook wel leuk om er gelijk een SMS actie tegenaan te gooien? Wie is de leukste demonstrant? SMS je antwoord snel door en maak kans op een geheel verzorgde rondreis door het midden-oosten, inclusief bijpassende burqa!

Klaas Vaak | 09-02-06 | 13:34

@Deense Postbode. Vergeet je niet tijdens het spitten een beetje om je heen te kijken?

the_Tzar | 09-02-06 | 13:34

Nou ben ik laatst in de woestijn geweest, en nou schijnen daar dus helemaal geen geiten te zijn. Dus ja, en nou komen ze zeker ook opeens met dat Allah verhaal aan.
Wisten jullie dat sinterklaas een turk was? Ja, sinterklaas komt oorspronkelijk uit Turkije... Schijnt ook al niet te bestaan!
En dan maar klagen over dat wij het MO niet serieus nemen, ja hehe.
8)7

the_Tzar | 09-02-06 | 13:32

Het is best pijnlijk om te zien hoe die linksigerds zich met hun eigen idiote ideologietjes volledig in de hoek hebben geparkeerd. Het gaat hen er gewoon om dat wij, als blanke rijke westerlingen, geen recht van spreken hebben over een geloofscultuur die overduidelijk op het tweede plan staat. Het westen is per definitie "moreel slechter" dan de Islam, juist omdat wij er boven uitsteken. Hiermee bijt het marxisme zichzelf in de staart, omdat het zonneklaar is dat de moraliteit in de moslimwereld van een nog veel bedenkelijker niveau is. Voor linksigerds is dit echter een terechte en logische reactie op de Westerse verdorvenheid, terwijl het natuurlijk veel voor de hand liggender is dat de Islamatische wereld gewoon geen hoge moraliteit in huis heeft, en dat *dat* ook de reden is dat ze zo achter lopen.

Lagonda | 09-02-06 | 13:32

Benzakour.. heeft volkomen gelijk ,die plaatjes waren grappig bedoeld en lachen om een paar miljoen vermoorde mensen is ook heel grappig.
Vooral als je spygisch niet helemaal goed in je hoofd in ben.Die woestijnbewoners sporen allemaal niet ,het wordt tijd dat de treinen weer gaan rijden maar nu richting marokko e.o. .

Yammie | 09-02-06 | 13:31

Deense Postbode
Niet blowen onder werktijd.

Der Icebear | 09-02-06 | 13:31

Meten met twee maten?

Dat zou het geval zijn wanneer we in kranten cartoons zouden publiceren waarin de dode moslims in Srebrenica worden bespot!
Dat zo'n Jahjah de jodenvervolging er dus bijhaalt is juist het ultieme bewijs dat hij over lijken gaat, iets waar die Deense krant juist tegen protesteerde...

Doodeng hoor die mensen die meegaan in deze leugens die niet anders te interpreteren zijn als een verkapt geformuleerde doodsverklaring aan het vrije westen. Dit is een perfect voorbeeld van hoe terrorisme op meerdere fronten en met meerdere methoden opereert.
De fout die men nogsteeds maakt is het omarmen en uiteindelijk ook tegemoedkomen van dit soort cryptoterroristen. Een groot deel van het establishment doet dit bewust(uit eigengewin) maar zoals uit veel reacties hier blijkt gaat een evengroot deel van het domme klootjesvolk daar vol overtuiging in mee.

Het is toch om te janken eigenlijk dat men het nu over de jodenvervolging heeft en zelfs de persvrijheid aan wil tasten terwijl in de UK moslims openlijk lopen te dansen op de lijken van de daar door eveneens moslims vermoorde landgenoten!

bitkrieg | 09-02-06 | 13:30

@Behangdelul en Bwahahaha
De Denen zijn in staat geweest een erg laag aantal joden slachtoffer te laten worden van de holocaust. Denemarken, Albanie en Bulgarije vormt de top 3 van landen waar joden het het minst slacht hadden. www.carelinks.net/books/lp/hol3.htm

Dus op de vraag of wij er onderuit willen dat we een verschrikkelijke geschiedenis hebben? Ik stel vast dat wij Nederlanders een minder goede buurt gemaakt hebben dan de Denen en de agressie nu zich richt op de Denen terwijl deze discussie helemaal nikt met de holocaust te maken heeft.

spooky | 09-02-06 | 13:29

@ Pritt Stift

Heb je de plaatjes al gezien?

: D

Brusselmans | 09-02-06 | 13:20

1 Mohammed/Allah = geloof = niet zeker weten = mening = spotprent = mag
2 Holocaust = feiten = zeker weten = oordeel = spotprent = mag
1 vrijheid van meningsuiting (je mening over het geloof)
2 frustratie van zogenaamde gekrenkte kleinzielige moslimmannetjes.

Overigens zijn er een hele hoop aardige, vriendelijke en prettige moslims hoor, die vinden het ook allemaal maar niks.
Ik vind wel dat de moslims in DK die ook demonstreren maar hun biezen moeten pakken.
Lekker terug/weg naar hun eigen landje genieten van de woestijn en de geiten.
Mocht het in NL niet bevallen, de slagboom aan de grens staat wijd genoeg open om gauw naar je vriendjes in de woestijn te gaan.

lecram | 09-02-06 | 13:15

Nou, ik ga dat allemaal toch maar niet zeggen uit respect voor die mensen...
Maar ik ga zaterdag lekker voor het raam zitten met een biertje en een zak chips (woon nog geen 200 meter van de dam), dus dat wordt gezellig!

ShullBit | 09-02-06 | 13:14

Je moet toch wel ontzettend onzeker zijn over je geloof, en daarbij ook nog een reusachtig minderwaardigheids complex hebben als je zo hysterisch reageert op een paar prentjes.

Levereter | 09-02-06 | 13:14

Brusselmans
Ik weet het wel zeker dat dat gaat gebeuren, want alleen Nederlanders hebben een dubbele moraal.

Karel kwakbol | 09-02-06 | 13:13

Der Icebear 12.01
"Wat is die waarheid dan?"
Zoekt en Gij zult vinden!
Alleen meen ik uit je volgende posting op te kunnen maken, dat je weinig lust hebt in wat spitwerk tijdens je queeste naar de waarheid.
Mijn waarheid is, dat ik die nog niet heb gevonden, maar het betere graafwerk niet schuw en me steeds meer begin af te vragen.
Wat ik al wel heb ontdekt is dat niet veel is wat het lijkt, en niemand de waarheid in pacht heeft. Iedereen heeft er een stukje van.
Dat wetenschappelijk bewijs bv.
Wat is "wetenschappelijk bewijs?" Wie bepaalt dat en wanneer?
Had Gallileï wetenschappelijk aangetoond dat de aarde om de zon draaide?
En dus niet de zon om de aarde zoals iedereen geloofde.
Kreeg hij daarom de status van ketter en levenslang huisarrest?
Is op grond van zijn wetenschappelijk onderzoek zijn boek verboden destijds?
Ontwikkelt de wetenschap zich ook, waarbij steeds meer natuurwetten worden ontdekt en raadsels worden opgelost?
Gaan er wellicht nog meer ontdekkingen de doofpot in, omdat men er nog niet bijkan zogezegd, het nog niet kan bevatten en er raad mee weet?
Wat denk je Icebear, dat de aarde om de zon draait, foei jij ranzige ketter! ;-)

Deense Postbode | 09-02-06 | 13:09

Hij=het

TheGreatProfet | 09-02-06 | 13:08

@ Karel

Ik voorzie vlagverbrandingen aan het adres van de Egyptische ambassade. bwahaha smeert de broodjes..

Brusselmans | 09-02-06 | 13:07

@Bwahahaha... was dat heel Europa?
Of waren het alleen de nazi's?

Hebben we het nu ook tegen heel de arabische wereld? nee alleen tegen de moslims in de arabische wereld. Ik kan me niet herrineren dat het knakkebrod volk miljoenen joden gelynched heeft :S

Behangdelul | 09-02-06 | 13:07

@the_Tzar:

Aha, op die manier. Ben zelf katholiek, maar heb nog nooit begrepen waarom men zich zo druk kan maken over heiligschennis en dergelijke. Wie overtuigd is van het bestaan van, maakt zich niet zo druk over mensen die het hier niet mee eens zijn. Moslims zijn kennelijk niet zo zeker van hun zaak. Mocht overigens ooit bewezen worden dat God niet bestaat hoor je mij ook niet hoor. Hij blijft GELOVEN.

TheGreatProfet | 09-02-06 | 13:07

Met twee maten meten? Die kudtmoslims KENNEN helemaal geen maat! Een beetje stenengooien, moorden en brandstichten om een tekeningetje... tsss.... hoe meer ze zich nu roeren hoe meer ze ons zelf het bewijs leveren dat de Islam inderdaad een gewelddadige religie vormt.

Breinstein | 09-02-06 | 13:07

Ga dan lekker weg als het hier een probleem is

Vogelbeest | 09-02-06 | 13:02

Brusselmans
Nee, maar die Egyptische krant moet natuurlijk wel aangepakt worden.

Karel kwakbol | 09-02-06 | 13:01

Tzar 12:52, daarom zijn de Ware gelovigen nu zo dodelijk ongerust. Het-kan-toch-niet-zo-zijn-in-deze-wereld dat misdadige heiligschenners hun eeuwig branden mislopen omdat Allah achteraf niet bestond. Terwijl zij zich vijf keer per dag uitsloofden voor jan-met-de-naam.
Dan maar voor de zekerheid nu de fik erin. Brullend.

Jan Passant | 09-02-06 | 13:00

nooit geweten dat moslims jodenstreken konden leveren

Junkie Jantje | 09-02-06 | 12:59

@bwahaha: "Wil je er soms onderuit dat Europa een verschrikkelijke geschiedenis heeft gedan?"

So what? Die heeft iedereen....

Lagonda | 09-02-06 | 12:54

@TheGreatProfet, als je in atheïsme een onderscheid wil maken tussen sterk en zwak, dan zeggen de sterk atheïsten dat ze er van overtuigd zijn dat God nooit kan bestaan, terwijl de zwak atheïsten meer zoiets zeggen van: "zolang er geen bewijs is, bestaat er voor mij geen God". Agnosten komen meer op "Het heeft geen zin om over het bestaan van God te praten, want iets dergelijks valt niet te bewijzen en zul je dus altijd over moeten twijfelen".
Althans, dat is mijn onderscheid, en volgens mij ook die van de wikipedia :)

the_Tzar | 09-02-06 | 12:52

als het meneer niet bevalt alhier,
linea recta terug naar je kamelendrollen.

wordt doodmoe van die klanten.

iL Plagiatore | 09-02-06 | 12:49

@the_Tzar 12:08

Zwak atheist? Is dat zoiets als, niet in god geloven, maar als het er op aan komt toch niet durven?

TheGreatProfet | 09-02-06 | 12:46

@kriezus: ga toch fietsen met je hatesites ... Wil je er soms onderuit dat Europa een verschrikkelijke geschiedenis heeft gedan? Vingers wijzen naar anderen is dan niet echt gepast. En vooral niet onderbouwd met zulke hatesites... Ga je in een hoekje stoppen!

bwahaha | 09-02-06 | 12:42

@ Kaizer

Ach zeau, nu ja de nieuwe spelling deel 1258675 heeft mij nimmer kunnen boeien..

Brusselmans | 09-02-06 | 12:42

En de moslims zijn zo rechtsschapen, die hebben absoluut geen dubbele moraal. Ha! Spotprenten over hun achterlijke cultuur door middel van een plaatje met de profeet (kotk) moeten worden bestreden, te vuur en te zwaard - Ambassades in de hens, economische boycot. Maar spotprentjes over de zwartste bladzijde in de recente geschiedenis, de systematische uitroeiing en industriële moord op 6 miljoen Joden, 1 miljoen Roma, Sinti, homoseksuelen en geestelijk gehandicapten... 'Ja ies graapig, dat wij vinden leuk en hard om lachen in onz moskee'. Dat wil Rezzpekkt voor hun achterlijkheid?! En dan wordt Nederlanders een dubbele moraal verweten? Breng mij even een teiltje...
Hadden wij werkelijk een dubbele moraal, stond er na de publicatie van elke holocaust spotprent een Moskee, dan wel Arabische ambassade in de hens.

crixus | 09-02-06 | 12:39

Je moet alles wel in proporties blijven zien. De holocaust - vooropgesteld dat de geleerden in Tehran binnenkort niet onthullen dat het een hoax was - was natuurlijk best wel erg. Niet erg netjes om daar grapjes mee te maken. Natuurlijk doet een nette moslim dat alleen om aandacht te vragen voor een vreeselijker misdaad.
.
De tekeningen van de profeet (dzphzd) zijn buitensporig onsmakelijk. De man is morsdood en kan zich niet meer verdedigen. Stel dat Allah ook nog eens een hoax blijkt, dan ontlopen die cartoonisten het eeuwige branden. Dat is volkomen onaanvaardbaar en dat moet hier in het ondermaanse nog gecorrigeerd te worden.
.
Daar hebben jullie ff niet aan gedacht met je dubbele moraal, nietwaar?

Jan Passant | 09-02-06 | 12:39

Benkazour heeft wel een punt. Als je je niet aan de officiele versie van het NIDI houdt, dan wordt je direct aangeklaagd door een stel dure advokaten. Het gaat zelfs zo ver in NL dat na meer dan 60 jaar nog steeds niet de combinatie 'SS' op een kentekenplaat mag staan. Dus het is SR en dan wordt het ST. Wat een zieligheid.

Kees3382 | 09-02-06 | 12:38

@ bwahaha 09-02-06 @ 11:27
Jij slaagt er in om maar naar europa te wijzen als het als het om de vernietiging van de Joden gaat. Om mooie manier om de aandacht van jouw geloof als bron van Jodenhaat af te leiden.
Ik ga maar weer eens op herhaling:
Lees vooral het zinnetje onder de vlag
www.tellthechildrenthetruth.com/galler...

En terug naar de moderne tijd:
www.tellthechildrenthetruth.com/galler...

kriezus | 09-02-06 | 12:37

@de IND>leuk, maar heeft die jankert wel een verblijfsvergunning?

superjan | 09-02-06 | 12:36

@Brusselmans 09-02-06 @ 12:30

Nee, joh, dat is volgens de nieuwe spelling een 'terugkoppelend aanwijzend en zonder te beledigen, voornaamwoord'.

Geeft aan wie de zin uitspreekt.

KaiserSoza | 09-02-06 | 12:35

@bwahaha

"Mag ik zeggen dat ik vind dat nederlanders een vies schijnheilig kutvolk is die niets anders doet dan meelopen met vader bush/blair, of meedoet met de vijand aan genocides (zie slavernij/holocaust/srebrenica/etc..)
Mag dat?

Nee. Het moet zijn; Nederlanders ZIJN..."

En waarde Bwahaha wat ben jy dan?
Nederlander?? Dan slaat die kwalificatie ook op jou.

Morrizz | 09-02-06 | 12:31

Is het ook niet een scheinheilig kutvolk DAT niet anders doet?

Brusselmans | 09-02-06 | 12:30

Die Mohammed Benzakour is het toonbeeld van wat wij van geintegreerde
moslims te verwachten hebben: Alles verkregen via de westerse methode,
de westerse opleidingen en westerse mogelijkheden, maar net niet slim
genoeg om de middeleeuwen af te zweren. Wat een idioot zeg. En hij is
in dit land, waar iedere allochtoon die meer dan 2 woorden nederlands
kent een eigen talkshow krijgt, nog populair ook.
We kunnen wel begripvol zijn, bereidwillig, en geduldig maar we mogen
niet vergeten dat de moslim cultuur van stoere macho's het slechts als
een teken van zwakte ziet. De halsstarrigheid waarmee ze in hun dom-
heid volharden maakt dat ze binnen europa een soort troyan horse aan
het worden zijn.
They are going to outnumber us.
Alaaf!

joelende boer | 09-02-06 | 12:30

Hamas staat voor om de staat Istrael te vernietigen.
Hiervoor hebben ze toch al genoeg sponzers onder de aliesjeiks, dat kleine beetje uit europa maakt toch niet het verschil.

www.telegraaf.nl/buitenland/33035081/_...

Het meeste verdwijnt toch in prive potjes.

tekenfout | 09-02-06 | 12:30

@bwahaha 09-02-06 @ 12:27

Ah! Zal beter lezen, en begrijpend ook, dank.

KaiserSoza | 09-02-06 | 12:29

@kaisersoza, het was een reactie op ShullBit 09-02-06 @ 12:17

bwahaha | 09-02-06 | 12:27

*kreun*
het zou 'jouw' moeten zijn, edoch in deze context prefereer ik toch 'je'

KaiserSoza | 09-02-06 | 12:27

Geloof is fictie de holocaust niet, stomme pest mongool.

ams | 09-02-06 | 12:27

@ShullBit Gezien het feit dat je deze reactie nog kan lezen en er dus geen agenten naar binnen zijn gestormd om je keel door te snijden of op de brandstapel te gooien, kun je concluderen dat je die dingen kunt zeggen.
De vraag is natuurlijk wel of je er vrienden mee maakt. Als ik tegen iedereen zeg dat hun hoofden nog lelijker zijn dan de binnenkant van mijn endeldarm maak ik ook geen vrienden. Toch verwacht ik niet dat ik de doodstraf krijg opgelecht. Althans, niet door de rechtstaat :) .

the_Tzar | 09-02-06 | 12:27

@bwahaha 09-02-06 @ 12:19

Echte Nederlanders weten dat van zichzelf, dit in tegenstelling tot andere volksmassas, wat is jou punt?

KaiserSoza | 09-02-06 | 12:24

LOL @ Bwahaha

Brusselmans | 09-02-06 | 12:24

@Horror Scoop 09-02-06 @ 12:19
In een land als Syrie bestaat geen recht op demonstraties, wanneer ze dus wel plaats vinden op een schaal zoals nu vertoont dan is de overheid op zijn minst medeplichtig aan die rellen maar nog veel waarschijnlijker de instigator. De voetbal rellen hebben meer te maken met de overmaat aan testosteron gepaard aan een gebrek aan inteligentie dan met enige sturing van een overheid.

egwel | 09-02-06 | 12:24

Tja, ook niet alle Nederlanders zijn perfect... ;D eis het dan ook niet...

We lopen hier nog redelijk voor(neem aan dat er geen lijstje voor nodig is) maar toch, even een korte...

Denk je dat je een leven hebt, in Marokko, Iran, Syrië, enz.. als je het niet eens bent met de koning/prins of president....
Nee, staat zo ongeveer gelijk aan de doodstraf, dus dat Dhr Mohammed Benzakour, deze uitspraken hier kan doen, moet hij niet voorlief nemen.. En heeft hij te danken aan de Nederlanders die hier volgens hem met 2 maten meten.
Denk dat Dhr, zich toch nog even verder moet verdiepen in de op te komen voor ons geloof..

szol2001 | 09-02-06 | 12:23

@ horror: boek in kwestie speelt in een fictieve wereld die feitelijk plat is maar waar de kerkelijke inquisitie het geloof probeert af te dwingen dat deze rond is. Motto: geloven is goed maar controleren is beter.

poppermotje | 09-02-06 | 12:22

@egwel 09-02-06 @ 12:10
Kan niet anders zeggen dan: goed verhaal. Beste demonstrerende burger: vraag aan uw leiders wat er gebeurt met de olie inkomsten? Onderwijs, gezondheidszorg, economie of de strijkstok. Haal door wat niet van toepassing is.

pooface | 09-02-06 | 12:20

Mag ik zeggen dat ik vind dat nederlanders een vies schijnheilig kutvolk is die niets anders doet dan meelopen met vader bush/blair, of meedoet met de vijand aan genocides (zie slavernij/holocaust/srebrenica/etc..)
Mag dat?

Nee. Het moet zijn; Nederlanders ZIJN...

bwahaha | 09-02-06 | 12:19

@ ShullBit
Van mij wel, maar ik ben bang van Donnert niet.

egwel | 09-02-06 | 12:19

Het zeggen dat de holocaust niet is gebeurd is verboden omdat dat bij wet is vastgekegd. Maar het spotten met of een mening hebben over een religie waar men wel of niet toe behoort valt onder het recht van meningsuiting. Binnen een muslimstaat waar dus de islamietiese wet geldt kan dat dus niet, men mag niet eens openlijk een ander geloof aanprijzen laat staan de islam becritiseren. Hier kan dat wel en juist daarom wordt er gewerkt dat ook die religies die bepaalde groepen (denk homos en vrouwen) discrimineren en bedreigen worden gedwongen te evolueren naar een tolerantere vorm van zichzelf. Wanneer deze religies echter denken middels geweld en intimidatie islamietiese wetgeving af te dwingen om op deze manier hun manier aan de meerderheid in europa op te dwingen en niet te evolueren tot een tolerantere vorm dan heeft deze religie gewoon geen plaats in Europa en hoe jammer het ook is zullen we moskeeen moeten sluiten en mensen de deur moeten gaan wijzen.

W3a7herman | 09-02-06 | 12:19

@poppermotje
Nope, sorry.
@egwel
Het is maar hoe je het uit wil leggen. Genua, Seattle, Praag, Hong Kong, Quebec, Feyenoord - Ajax supporters enzovoort. Rellen om de aandacht af te leiden van onderdrukking?

Horror Scoop | 09-02-06 | 12:19

Nobelprijswinnaar Mahfouz steunt Deense boycot......
Cartoons stonden 5 maanden geleden al in een Egyptische krant.....
Stuur die Benzakour ff een kaartje !
"Zijn" antisemitische cartoons hebben al lang en breed in de westerse kranten gestaan en niemand die zich daar nu echt mee bezig houdt.
Waar zijn hij en zijn "maten" toch mee bezig ?

duive030 | 09-02-06 | 12:18

Vrijheid van Meningsuiting...
Mag ik zeggen dat ik denk dat de holocaust door de joden zelf is gepleegd?
Mag ik zeggen dat ik homo's haat?
Mag ik zeggen dat ik vind dat marokkanen moeten oprotten naar hun eigen land?
Mag ik zeggen dat ik vind dat negerts geen mensen zijn, maar dieren?
Mag ik zeggen dat ik vind dat nederlanders een vies schijnheilig kutvolk is die niets anders doet dan meelopen met vader bush/blair, of meedoet met de vijand aan genocides (zie slavernij/holocaust/srebrenica/etc..)
Mag dat?

ShullBit | 09-02-06 | 12:17

@ horror scoop: Hmmm.. heb jij toevallig 'Small Gods' wel eens gelezen?

poppermotje | 09-02-06 | 12:13

beloond = beloont

poppermotje | 09-02-06 | 12:12

@ Morizz
En jij bent waarschijnlijk iemand die denkt dat de Aarde rond is.

Horror Scoop | 09-02-06 | 12:12

hij heb gelijk. We moeten dan ook nie zeiken over spotprenten over de holocaust.

Timootje | 09-02-06 | 12:11

@Klaas Vaak: hele volksstammen laten geloven dat de aarde plat is, dat was pas de hoax van het milennium. Maar ja, als je tegenspraak met de brandstapel beloond kom je een heel eind.

poppermotje | 09-02-06 | 12:11

Europa en met name Nederland gaat krampachtig om met het oorlogsverleden. De schaamte over het gebrek aan moed 60 jaar geleden wordt overschreeuwd met politieke correctheid. Als iemand wil twijfelen aan de holocaust dan is dat dom en smakeloos maar het is absurt om het twijfelen op zich tot een misdaad te verklaren, wat het momenteel wel is. Tot zover heeft o.a. Bwahaha een punt een punt. Maar om daarmee het hysterische gegil en de agressie van hun geloofsgenoten goed te praten is erg zwak. Het doet een beetje denken aan een kleuter die van mening is dat hij snoepjes mag jatten omdat zijn broertje het ook doet. En nu we het over kleuters hebben, de beelden uit het MO doen daar inderdaad sterk aan denken. Het is jammer dat intelectueelen als Benzakour (plagiaat zij met hem) Niet op het idee komen dat dit soort rellen een manier zijn voor de diverse regimes in het MO om de aandacht af te leiden van hun onderdrukking, corruptie en hun mislukte beleid. Moslims zouden er beter aan doen hun agressie bot te vieren op hun leiders die er voor verantwoordelijk zijn dat ze ondanks alle mogelijkheden die het MO heeft om rijk te worden nog steeds voor het grootste deel in armoede leven. Zolang de dictators er echter in slagen om de fabel van het perfide westen dat alles doet om moslims uit te roeien in stand te houden, slagen ze er ook in om weg te komen met hun misdaden tegen hun eigen burgers.

egwel | 09-02-06 | 12:10

TheGreatProfet 09-02-06 @ 12:05

Helemaal goed!

2 Dingen:

1. Mensen zijn tijdens holocaust echt vermoord. Bewijzen zat.

2. Als je spot mijn mijn god, de oppergod van de windsurfgod dan breek ik je nek. Vooral moslims, omdat mijn Profeet Big Kahuna nog strijd heeft geleverd tegen die nep profeet van een mohammed.

Vatten we 'm?

Dat is het verschil.

Varreke | 09-02-06 | 12:10

@Deense postbode
Inderdaad zijn er revisionisten die de Holocaust ontkennen.
Jy ook blijkbaar.
Tsja, als je dat al als een Zionistische leugen wil afdoen, dan behoor je tot die soort mensen die denken dat de aarde plat is, dat de aarde om de zon draait.
Dan zijn alle argumenten als paarlen voor dde zwijnen.

Morrizz | 09-02-06 | 12:09

Mijn vorige bericht dus @Der Icebear 09-02-06 @ 11:52

bwahaha | 09-02-06 | 12:08

@TheGreatProfet. Ik geloof de feiten ook wel, maar ik probeer afentoe aan te tonen dat gaan voor de absolute wetenschap in feite niet vreemder is dan gaan voor een absoluut geloof. Persoonlijk ben ik overigens zwak atheïst. Of misschien zou ik onder de agnosten geschaard moeten worden.

the_Tzar | 09-02-06 | 12:08

Waarom heet het ineens sjoa overal? Holocaust hebben we het toch over, neem ik aan?

Het ontkennen van de holocaust heeft hoogstwaarschijnlijk als doel om de suggestie te wekken dat Joden zich onterecht een slachtofferrol toespelen. Dat komt voor uit haat een waarschijnlijke haat voor Joden in het algemeen, en is dus antisemitisch.

Toch lijkt het me dat het ontkennen van iets, in een spotprent anders moet worden geïnterpreteerd. Een de naam spotprent op zich zegt al dat er spot wordt gedreven. Het is niet per se waar.

Maar ik ben niet bezig met het verdedigen van de spotprenten. Want zoals ik net ook al zei, die spotprenten mogen wat mij betreft niet. Maar dan wel in een consistente lijn met dat de ophitserige Mohamed-prents ook niet mogen.

Niet omdat ik 'met zulke dingen' niet gespot mag worden, maar omdat het ophitsen, beledigen en kwetsen betreft.

bwahaha | 09-02-06 | 12:07

@Lagonda
Er is een groot verschil tussen de weinige "Islamofacisten" en de vele moslims. Net als er een verschil is tussen godvrezende Veluwse christenextremisten en gelovigen. Als je in een Zwartekousendorp of in het Vaticaan een pop van achteren neemt die jezus moet voorstellen, zullen er ongetwijfeld ook mensen zijn die daartegen demonstreren.

Horror Scoop | 09-02-06 | 12:06

@the_Tzar En het lijkt me toch ook, dat de duizenden die het wel hebben overleefd, dat toch niet uit hun duim hebben gezogen. Zo ja, dan lijkt het me de hoax van de eeuw... Hele volksstammen laten geloven dat het gebeurt is, en dat het niet zo is. Humor.

Klaas Vaak | 09-02-06 | 12:06

Mohammed en de Holocaust. Als het aankomt op het vermoorden van Joden is er wel enige overeenkomst.

Karel kwakbol | 09-02-06 | 12:06

Ach, dat rare alles op het Westen schuiven steeds. De Islam is in haar geschiedenis ook nooit de beroerdste geweest om in de eigen gelederen grote groepen mensen uit te roeien, en elkaars heiligheden te beschimpen en te vernietigen. Soennieten, Sji-ieten en Koerden kunnen nog steeds elkaars bloed wel drinken, en hebben in het verleden ook nooit moeite gehad elkaars heiligdommen te slopen, en elkaars interpretatie van hun geloof te bespotten. Zo'n spotprent uit westelijke richting komt ze wel goed uit --- kunnen ineens tegen een gezamenlijke vijand hun heilige verontwaardiging uit de kast trekken. Het is een volkomen hypocriete reactie.

Lagonda | 09-02-06 | 12:05

@the_Tzar

Je hoeft in morfine niet te geloven, het verdooft je toch wel.
Geloof je wel in een opperwezen dan is daarmee nog niets bewezen.
Foto's, getuigenverslagen, documentatie, filmmateriaal en verhoren van Nazi kopstukken hebben aangetoond dat de holocaust een feit is.

TheGreatProfet | 09-02-06 | 12:05

@Deense Postbode. Dat er nieuws wordt weggehouden door de staatstelevisie zal wel zo zijn, maar dat is in het oosten nog veel erger. Bovendien heeft elke nederlander vrij toegang het het hele internet. Aljazeera en de IRNA of de WorldNetDaily zijn voor ons net zo toegankelijk als de staatstelevisie, de NRC of het RTL Nieuws. Feit is dat de holocaust uit wetenschappelijk oogpunt gewoon bewezen is. Het is echt niet zo dat al onze professoren en geschiedkundigen politici zijn die in een groot complot delen. Het onderwijs staat immers open voor iedereen hier in het westen. De politiek overigens ook.

the_Tzar | 09-02-06 | 12:04

Het is populair om het Westen van hypocrisie te beschuldigen.
Het is als het ware een standaardreactie.
Wij in het westen maken ons druk om anti-semitische cartoons en vinden het plaatsen van beledigende een vorm van vrije meningsuiting.
Als het daar nou bij bleef, dan had de AEL heel misschien wel een dik punt gescoord.
Nu volgt een MAAR.
De AEL maakt zich druk om de, al dan niet, beledigende cartoons en maakt zich niet druk om het plaatsen van anti-semitische cartoons.
Helaas voor de AEL, daar gaat het gescoorde punt.
Hypocrisie is hun blijkbaar ook niet vreemd.
Daar komt bij dat bij verwijten aan de Islamitische gemeenschap als een standaardreactie Joden/Israeli er bij gehaald worden.
Israel dient in de Islamitische wereld slechts als samenbindende factor.
Het leidt zo mooi de aandacht af van eigen dictatoriale regimes en het onvermogen om een democratische welvarende staat op te bouwen.
Daarom is die reactie in de Islamitische wereld, die van het alsmaar er bij slepen van Joden/Israel, in zijn aard anti-semitisch.

Morrizz | 09-02-06 | 12:04

@deense postbode
Waarom heb ik het vermoeden dat als jij je waarheid verkondigt, je er inderdaad wordt uitgeflikkerd?

Der Icebear | 09-02-06 | 12:03

Persoonlijk twijfel ik overal aan, behalve aan mijzelf. Dat is namelijk vanwege het onomstotelijke feit dat ik de maatstaf aller dingen ben. De oppervlakkige lezer zou nu wellicht kunnen denken dat ik met twee maten meet. Maar dat is niet zo, ik meet maar met één maat. Mijzelf.

poppermotje | 09-02-06 | 12:03

AEL behandelen als terroristische organisatie lijkt me

timster | 09-02-06 | 12:02

@bookie: "Je mag toch hopen dat zij dat verschil zien."

Welk verschil?

Lagonda | 09-02-06 | 12:02

Postbode
Wat is die waarheid dan?

Der Icebear | 09-02-06 | 12:01

@bwahaha
Nou dan moeten we de volgende keer maar even nagaan wat wel een passende vergelijking is. De joden erbij halen is zeker geen passende vergelijking.

Makkelijk, we zijn het in grote lijnen eens, je hoeft niet te kwetsen, maar het mag wel, als mensen begrijpen wat het recht op vrije meningsuiting nu precies inhoudt, hoeven we niet steeds deze discussies te voeren, je mag zeggen wat je wilt maar je hoeft het niet te doen.

Zildjan | 09-02-06 | 12:01

Het getuigt toch wel van een dubbele moraal als je het verschil niet kan zien tussen een fictieve figuur als Mohammed (NSFW) en de massamoord op 6 miljoen mensen. Dat het de geytenneuqer ontbreekt aan elke vorm van introspectie en zelfkritiek is oud nieuws meneer Benzakhoerrrr...

Lekker Belangrijk© | 09-02-06 | 12:00

n teveel

bookie | 09-02-06 | 11:59

De grap is dat je natuurlijk net zo hard aan wetenschap moet kunnen twijfelen dan aan geloof. Wetenschap is puur gebasseerd op onze perceptie van de werkelijkheid. We hebben echter geen enkele garantie of die waarneming wel klopt? Sterker nog, we weten zelfs zeker dat dat soms niet klopt (gezichtsbedrog bijvoorbeeld). Als je dus moet mogen twijfelen over geloof, dan moet je ook mogen twijfelen over wetenschap en feiten, dus dan moet je ook mogen twijfelen over het bestaan van de holocaust. Als je dan echter twijfeld over de holocaust, dan moet je wel consequent blijven, dan moet je ook twijfelen over het bestaan van auto's, of de AEL, of het hele westen. Dus twijfel alsjeblieft over de wetenschap en val mij verder niet lastig. Ik besta namelijk niet.

the_Tzar | 09-02-06 | 11:59

Jammer dat ze niet doorhebben dat het de Mohammed van de inslamofascisten betreft en niet de Mohammed van de moslims. Je mag toch hopen dat zij dat verschil zien.

bookie | 09-02-06 | 11:58

Hoe barbaars, hypocriet en klungelig ook, de moslims tonen ons de Achillus-hiel van het Westen: geloof alles wat de media je voorkauwt en stel geen lastige vraagjes over de holocaust, de zionisten, de wereldheersers, en wat dies meer zij, want dan beland je in de petoet of aan de galg.
Laat dit maar een mooie pennentwist worden: de Waarheid achter de wereldschandalen en eerlijk kijken wie de touwtjes in handen heeft, wie nou wie onderdrukt.
AU, dat zal pijn doen, want de machthebbers voelen dat in hun beurs.
Let dus de komende tijd even op het geliefkoosde DOOFPOT-principe.
Ook het feit dat de imams deze haatcamagne georkestreerd hebben met zelf vervaardige prenten en sprookjes van moslims die slecht behandeld zouden worden in DK, gaat dus maar al te graag de DOOFPOT in.
Het is nauwlijks te zien op de Staats-TV.
Men vindt de diepere achtergronden veel te lastig; als je daarop doorgaat word je er gewoon uitgeflikkerd; zo gaan die dingetjes.
Het is altijd de klokkenluider die er van langs krijgt; lekker je smoel houden dus is het devies.
Moraal van vandaag: The truth will set you free!

Deense Postbode | 09-02-06 | 11:57

@furby-killer
Nee, "wij" vielen Afghanistan in en bezetten dat land toen...
er twee Boeddha beelden verwoest werden.

Horror Scoop | 09-02-06 | 11:57

Heeft iemand trouwens die spotprenten over Joden gezien bij NSE?
Als je dat zo bekijkt snap ik mohamed's gebral over meten met twee maten niet.
Sinds jaar en dag verschijnen dergelijke afbeeldingen in de Islamitische kranten, hoor je vrij weinig over. Vervolgens wordt de man met interesse in kleine meisjes afgebeeld, en dat is het ineens oorlog. En dan meten wij met twee maten?
Het is maar hoe je redeneert hoor, maar ik vind dit erg krom gedacht van Mo.

TheGreatProfet | 09-02-06 | 11:56

Hoe komt die sukkel er bij dat ik me druk maak over zijn mislukte actie? Schreeuwen om aandacht, meer kan die sukkel niet.

Bende | 09-02-06 | 11:55

wij hebben toch geen ambasades in de fik gezet? daarom zijn wij beter en meten we met 1 maat

furby-killer | 09-02-06 | 11:55

@bwahaha: dat bepaal ik toch niet... volgens mij is dat bepaald door meerdere gerechterlijke uitspraken. En daarna spring je weer op "feiten bespotten" waar ik geen enkele uitspraak over gedaan heb. Ik heb daar inderdaad geen moeite mee, wel met het ontkennen van feiten. Jij valt me aan op het punt waar het NIET over gaat. Maar ach, dat zijn we wel gewend van je.

JBD | 09-02-06 | 11:54

@bwahaha
Mee eens, maar mag je wel zeggen dat iemand die de sjoa ontkent antisemiet is? Overigens, het ontkennen van de sjoa verschilt wezenlijk van het bespotten van feiten.

Der Icebear | 09-02-06 | 11:52

Dat iemand nog naar deze hond luistert...

Spetsnaz | 09-02-06 | 11:51

@Zildjan: Jezus of Petrus zijn geen passende vergelijkingen. Bij het Christendom is geen verbod op het afbeelden van de profeet. Verder wordt het niet net zo stuitend ervaren.
Ik ben het met je eens dat het kwetsend is en ongewenst is dat de spot op deze manier wordt gedreven met de Joden. Maar dat waren de prents van de Denen juist ook.
Wat mij betreft konden beide achterwege blijven.

bwahaha | 09-02-06 | 11:50

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Natuurlijk kan dat, maar ga niet lopen zeggen dat de westerse wereld niet 'outraged' was ten tijden van de invasie in Iraq en de gevangenen die in Cuba gemarteld worden. Ik heb geen duizenden westerlingen feest zien vieren op straat toen Iraq binnengevallen werd. Wat ik wel heb gezien zijn honderduizenden mensen op straat in London, New York, Philladelphia en noem maar op. En de vele 'westerse' demonstraties tegen de rechtvaardigheid van de staat Israel.

Dit staat toch wel in schril contrast tegen de enkele moslim (om maar iemand ff in een hokje te stoppen) die ik op straat heb zien demonstreren tegen de Al Quaida.

desmodus | 09-02-06 | 11:50

@ CoJoNes

Precies, dit is wat ABU jah jah, ook doet, totaal onbegrijpelijke vergelijkingen maken waar je heel erg lang over na moet denken om vervolgen tot de conclusie te komen dat deze totaal mank loopt.

Zildjan | 09-02-06 | 11:50

@Der Icebear
En toch zal een goede rechter twijfelen.
@sjaak
Zie je wel, zo moeilijk is het niet. Twijfel een eind weg en er zal een hoop duidelijk worden.

Horror Scoop | 09-02-06 | 11:50

@bwahaha 09-02-06 @ 11:27
Ik moet me altijd inhouden om niet te reageren op je schrijven maar maak graag nu even een uitzondering.
Zie je niet in dat de spotprenten over de holocaust en de spot prenten over M het zelfde is als appels en peren vergelijken?
Miljoenen mensen zijn op beestachtige wijze afgeslacht?
Dat de moslims uitgerekend dit er weer bij halen om hun achterlijke en barbaarse geloof te verdedigen (lees opdringen) laat alleen maar zien wat een jammerlijke mislukkelingen die ophitsende baarden zijn.
Klik nog eens op de link en lees de reactie van die turkse meneer.
Daar kun je wat van leren!

godvergeten... | 09-02-06 | 11:49

Ik kan me niet herinneren dat er hier ooit een Iraanse ambassade in de fik is gegaan. Overigens, de cartoons zullen best kwetsend zijn, en cartoons over de holocaust zijn dat ook, maar holocaust ontkenning is gewoon iets ontkennen wat wel bewezen is. Maar dan nog, ontken wat je wil ontkennen. Niemand zegt dat vrijheid van meningsuiting altijd gezellig is, maar het is simpelweg beter dan elk ander alternatief.

the_Tzar | 09-02-06 | 11:48

Grappig ook weer dat de AEL er alles aan doet het midden ossten en de joden te linken naar een paar tekeningen, lutsers die ael'ers Ga eens deaud.

Isser | 09-02-06 | 11:48

@poppermotje

inderdaad; "wat nooit is betwijfeld is nooit bewezen" (Denis Diderot 1713-1784).

rosalie | 09-02-06 | 11:47

@JBD: wat lul je nou? Ik citeer je wel letterlijk:
"De holocaust is absoluut een feit en mag dus als zodanig niet ontkend worden."
Daar zeg je dat!
Wie ben jij om dat te bepalen. Als iemand in een spotprent feiten wil ontkennen, is dat toch zijn zaak? Hoezo ga jij de grenzen leggen aan wat wel of niet mag? Er worden wel meer feiten bespot in spotprenten!

bwahaha | 09-02-06 | 11:47

"Als de uitkomst niet bevalt dan......." Ja hallo islamitische idioot, democratie is een factor om vrede en veiligheid te waarborgen. Als er dan vervolgens een partij wint die de vernietiging van Israel voor ogen staat moeten we daar inderdaad iets aan doen. In onze democratische landen is zo'n standpunt niet wenselijk, en aangezien je geliefde Palestina het grotendeels van het westen moet hebben conformeren ze zich daar maar aan.

Misschien moet Mohammed minder geld uitgeven aan kopieermachines en meer aan fatsoenlijke niewsgaring. Niet DE nederlanders zijn boos over joden-cartoons, maar het CIDI.

Verder wens ik Mohammed (plagiaat zij met hem) een fijne terugreis naar zijn land van herkomst, en beveel hem van harte een boottocht aan.

TheGreatProfet | 09-02-06 | 11:47

Benzakour probeert recht te lullen wat krom is. De vergelijking tussen de holocaust en de spotprenten, gaat op alle punten mank.
*
- Tijdens de holocaust zijn miljoenen onschuldige mensen over de kling gejaagd door een fascistisch regime, mohamed representeert een fascistisch en repressief regime.
-
- De vergelijking zou op gaan, als de spot met Hitler zou worden gedreven en het westen daar repressailles tegen zou nemen.
-
- Hamas is een self-proclaimed terroristische organisatie, die als doelstelling heeft het verjagen van de Israeli's uit Israel. Als een volk massaal (meer dan 50%) kiest voor een terreurorganisatie als regering, spreekt het voor zich dat het de bondgenoten van Israel tegen zich in het harnas jaagt.
-
- Het democratisch recht op vrijheid van meningsuiting wordt begrensd door juridische kaders. Het affakkelen van ambassades valt niet binnen die kaders.
-
Maw, Benzakour bedient zich van een knap staaltje volksmennerij en laat zich niet hinderen door enig objectief perspectief.

CoJoNes | 09-02-06 | 11:46

@ horror een grap over de holocaust is van iets andere orde dan holocaustontkenning. Verder twijfel ik sterk aan jouw geestelijke vermogens.

sjaakdeslinksesul | 09-02-06 | 11:44

@ desmodus @ 11:40
Moslims kunnen net zo makkelijk een dergelijk lijstje over 'het westen' maken.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-02-06 | 11:44

liever geen mohammed in de hand en 10 de lucht in. Dank u.

Isser | 09-02-06 | 11:44

@Horror
Des neen. Mijn naam is een Duits-Engels verbond.
Als jouw papa en mama worden verkracht en ik zeg volgende maand later dat ik twijfel of dat echt is gebeurd, is dat geen prettige manier om mijn recht op twijfel te verduidelijken. Waarom zou ik uitgerekend jou vader en moeder bij mijn betoog betrekken? Je zou bijna denken dat ik iets tegen ze zou hebben.

Der Icebear | 09-02-06 | 11:44

Voor het bestaan van de Holocaust zijn bewijzen voldoende, Wie daar aan twijfelt maar wel in het bestaan van Allah gelooft, kun je toch echt niet serieus meer nemen.

Karel kwakbol | 09-02-06 | 11:42

@ bwahaha
Ik heb je stukje nu 3 x gelezen en heb geen idéé wat je nu precies wilt zeggen.

iig. Moeilijk is blijkbaar om een passende vergelijking tegenover de cartoons te zetten, daarom worden de joden er bijgehaald, vind je zelf ook niet dat een gebeurtenis als het afslachten van zes miljoen joden niet iets is waarmee je moet schermen tegenover het plaatsen van een aantal (wellicht kwetsende) cartoons, schiet je je doel dan niet een beetje voorbij, misschien eerst eens wat prenten afdrukken van Jezus of Petrus.

Zildjan | 09-02-06 | 11:42

nou ja, de winst van vandaag is dan maar dat bwahah etc. de holocaust niet ontkent.
verder: amen @ lagonda

Auke | 09-02-06 | 11:41

@ horror: het recht om aan alles te twijfelen is denk ik inderdaad de basis van waarheidsvinding. Dat twijfelen aan sommige gegevens mensen kwetst is vervelend maar een noodzakelijk kwaad. Anders loert het dogma.

poppermotje | 09-02-06 | 11:40

Ik weet niet of deze al een keer hier gepost is, maar hij viel mij op op een forum ergens. En hoe triest hij is, zit er toch een kern van waarheid in.

Muslims fly commercial airliners into buildings in New York City. No Muslim outrage.
Muslim officials block the exit where school girls are trying to escape a burning building because their faces were exposed. No Muslim outrage.
Muslims cut off the heads of three teenaged girls on their way to school in Indonesia. A Christian school. No Muslim outrage.
Muslims murder teachers trying to teach Muslim children in Iraq. No Muslim outrage.
Muslims murder over 80 tourists with car bombs outside cafes and hotels in Egypt. No Muslim outrage.
A Muslim attacks a missionary children's school in India. Kills six. No Muslim outrage.
Muslims slaughter hundreds of children and teachers in Beslan, Russia. Muslims shoot children in the back. No Muslim outrage.
Let's go way back. Muslims kidnap and kill athletes at the Munich Summer Olympics. No Muslim outrage.
Muslims fire rocket-propelled grenades into schools full of children in Israel. No Muslim outrage.
Muslims murder more than 50 commuters in attacks on London subways and busses. Over 700 are injured. No Muslim outrage.
Muslims massacre dozens of innocents at a Passover Seder. No Muslim outrage.
Muslims murder innocent vacationers in Bali. No Muslim outrage.
Muslim newspapers publish anti-Semitic cartoons. No Muslim outrage
Muslims are involved, on one side or the other, in almost every one of the 125+ shooting wars around the world. No Muslim outrage.
Muslims beat the charred bodies of Western civilians with their shoes, then hang them from a bridge. No Muslim outrage.
Newspapers in Denmark and Norway publish cartoons depicting Mohammed. Muslims are outraged.

desmodus | 09-02-06 | 11:40

Mohammed, jij goed luisteren naar mijn risallah: Wij respecteren democratisch gekozen regeringen. Wat wij met ons geld doen moeten wij echter zelf weten. Als wij denken dat een democratisch gekozen regering niet goed met centjes om kan gaan houden wij het liever zelf. We hebben nl nog steeds een begrotingstekort.
En wat loop je eigenlijk te zeuren, ze halen hun geld net zo makkelijk ergens anders weg. Geen probleem toch?
En euh laat maar komen die cartoons over de holocaust, ik slaap er niet minder om.

Ik begin de laatste weken Pim (vzmh) ook ineens te begrijpen met zijn uitspraken over "achterlijke culturen". Maar dit terzijde.

Zippy | 09-02-06 | 11:38

@ bwahaha: dat zeg ik nergens in mijn betoog... kom nou eens met goede redeneringen, je bent er slim genoeg voor volgens mij. Ik praat nergens over spot, dus je begrijpend lezen moet ook iets beter.

JBD | 09-02-06 | 11:38

@poppermotje: "het verdorven westen" --- hahahahaha!!!

Lagonda | 09-02-06 | 11:37

Grapjes over de holocaust zijn geen grapjes over een geloof en daarom was men toch zo op het kromme zwaardje getrapt?

Blijkbaar heeft men op tijd ingezien dat een spotprent m.b.t. tot de voor christenen zo heilige figuur Jezus in het westen al geruime tijd gedaan wordt, dus daar is geen eer aan te behalen. Dat zou toch meer in de lijn der verwachting liggen, maar zo gek is men blijkbaar dus niet.
En de schreeuwerds die maar weer ns de Zwitserse vlag verbranden, hoeven niet na te denken, dat doen demagoogjes zoals Mo wel ff voor ze.

G. Temmes | 09-02-06 | 11:37

Der Icebear
Ik twijfel ook aan de vraag of het niet "Der Eisbär" moet zijn. Twijfel je mee?

Horror Scoop | 09-02-06 | 11:36

Veel Nederlanders voelen zich niet gekrenkt door de geweldsuitbarsting die de Deense spotprenten van de profeet Mohammed ontketende. ?De woede was latent allang aanwezig. Het gaat niet om de angst voor het geweld. Je moet er een politieke analyse op loslaten om dit te begrijpen", zei Brusselmans donderdagochtend op Geenstijl.nl

De reaguurder meent dat in Nederland door vele moslims met een dubbele maat wordt gemeten. ?Ze zeggen de democratie een warm hard toe te dragen, maar als de uitkomst ze niet bevalt, chanteren ze met geweld en selectieve verontwaardiging", verwees Brusselmans naar de geweldsuitbarstingen en bedreigingen na o.a. de vertoning van Submission, het debat bij Happy Chaos en de inmiddels bekende Deense spotprenten.

Een reaguurder viel hem bij. ?Dat wij ons opwinden over de aanwezige onverdraagzaamheid leidt tot onbegrip, maar een spotprent over de Profeet kan absoluut niet, daar mag je niet aan komen. De dubbele moraal is het probleem in Nederland".

Brusselmans | 09-02-06 | 11:35

@Horror.
Ja je mag aan de sjoa, de 80 jarige oorlog en 9-11 twijfelen, en je mag ook twijfelen aan wat je bij rekenen en taal wordt geleerd en wat je van papa en mama hebt geleerd dat je geen poep moet vreten en pis drinken. Sterker nog, ik adviseer je er onmiddellijk mee te beginnen.

Der Icebear | 09-02-06 | 11:34

Zeg ken jij de musselman,
de musselman,
de musselman,

Zeg ken jij de musselman,
Die woont in Scheveningen.

Ja ik ken de musselman,
de musselman,
de musselman,

Ja ik ken de musselman,
Die woont in Scheveningen.

Samen kennen we de musselman,
de musselman,
de musselman,

Samen kennen we de musselman,
Die woont in Scheveningen.

Roberto Fransisco | 09-02-06 | 11:33

@ bwahaha: Ik snap die heisa wel hoor. Het gaat niet om het feit dat Mohammed is afgebeeld. Het gaat erom dat 'het westen' bij monde van de Denen heeft laten weten zich niet door regels te laten ringeloren die de islam hun oplegt. De moslims hebben die boodschap goed begrepen en willen nu (proberen te) laten zie dat zij gezamenlijk de macht hebben om dat wel te doen. Er zijn in de geschiedenis zo veel voorbeelden van machtsvertoon tussen groepen, waarbij het sop de kool niet waard lijkt te zijn, maar bij nadere beschouwing het daar in essentie ook niet om blijkt te gaan. De energie achter de protesten wordt niet geleverd door die prentjes, maar door de algemene perceptie dat het westen de moslims aan doet wat ze hun aan willen doen. De bemoeienissen in het MO en dergelijke. De prentjes zijn gewoon een aanleiding om nog eens te laten zien hoe boos ze zijn. De prentjes zelf zijn het probleem niet. Het probleem is het stuwmeer aan frustraties over en weer. Ik ben persoonlijk doodziek van de manier waarop moslims zich (o.a. in NL) profileren, en ik constateer dat de moslims ook doodziek zijn van de manier waarop het verdorven westen zich profileert. Dat is een probleem dat helaas niet is op te lossen door geen tekeningetjes van Mohammed te maken.

poppermotje | 09-02-06 | 11:32

Wie luistert nog naar die met twee maten metende fietsendief. Lekker belangerijk, opzouten, terug naar je heimat. Der Kaisert heeft vandaag geen geduld en een uiterst kort lontje. Zie je zaterdag op de Dam, lutser!

KaiserSoza | 09-02-06 | 11:31

@horror scoop: niet dat ik graag wil twijfelen aan de holocaust en de misdaden van Europa. Maar toch: here here! Dat zou inderdaad in de grondwet moeten komen.

bwahaha | 09-02-06 | 11:31

Waarom meet je dan de holocaust en die spotprenten niet eens een keer met dezelfde maat? Krankzinnige barbaren zijn het. Gelukkig maar dat het westen zich niet zo laat ophitsen.

Der Icebear | 09-02-06 | 11:31

@JBD: wie ben jij om te bepalen dat er met feiten niet mag worden gespot(prent) ?

bwahaha | 09-02-06 | 11:29

Mohammed Benzakour, ooit gehoord van de Weimar Republiek. Ook toen werd er een partij democratisch gekozen. Het buitenland hoeft niet per definitie blij te zijn met een gekozen regime.

Knip | 09-02-06 | 11:29

Heb het niet gezien, maar als hij beweert dat Nederland en het Westen met twee maten meet, heeft hij gelijk.
Het geloof in de Holocaust / Shoa is van staatswege opgelegd. Je mag twijfelen over de vraag of er mensen op de maan waren, over de vraag of dat 9/11 wel of niet door Bush in elkaar is gezet en over weet ik het al niet meer.
Maar het bestaan van en geloof in de Holocaust wordt ons opgedrongen, onder andere via het onderwijs. Daar zet ik toch mijn vraagtekens bij. Wat mij betreft mag er in de grondwet nog een recht bijkomen: het recht om te twijfelen.

Horror Scoop | 09-02-06 | 11:29

Tsja,
Ik mag toch echt hopen dat als er in een ander land een nieuwe 'Hitler' word gekozen, Nederland daar geen subsidie aan gaat geven. Het lijkt mij het goed recht van een land te kiezen naar welk land de subsidiekraan verder open of dicht gaat.
En om nou een spotprent van mohammed met een van de holocaust te beantwoorden slaat ook als een pik op een drumstel.
Om maar niet te zwijgen over de talloze spotprenten over het christelijke geloof in moslim georienteerde kranten, of de lessen die kinderen in scholen in Saudi-arabie krijgen waarin verteld wordt dat westerlingen varkens zijn en zo behandeld dienen te worden. Het kan aan mij liggen, maar ik heb geen arabische vlaggen verbrand zien worden, ambassades in de fik gestoken zien worden en noem maar op.
Deze mensen zijn gewoon niet blij met de situatie, en zitten vast in de dwangbuis van geloof en leiderschap. En lijken dit af te willen reageren tegen het 'vrije' westen, waar de ongelovige honden wonen die kunnen zeggen wat ze willen en kunnen trouwen met wie ze willen.

Het einde van deze situatie lijkt nog lang niet te zijn bereikt.

desmodus | 09-02-06 | 11:28

Maar onze islamitische vrienden MAKEN geregeld spotprents over de holocaust. Hij meet zelf denk ik ook een beetje met twee maten.

wackmaniac | 09-02-06 | 11:27

Voor de mensen die niet snappen waarom Joden er bij worden gehaald. Het ligt 'm in het feit dat Nederland en Europa een 'nogal bekende geschiedenis' hebben gehad met Joden. Uit de verbolgen reacties voel je al hoe precair het is. Terecht als zwakte aangemerkt. 60 jaar geleden moordde men er lustig op los. Miljoenen werden afgemaakt.

Als de arabieren nu spotprenten maken met Joden in de hoofdrol doet Europa het af met 'Foei, antisemitisme! Zie je wel?' en doet het of dr neus bloedt. Europa ontkent dat het toch nog wel pijnlijk beschaamd is door een zaak die ze na 60 jaar menen te mag vergeten. (Getuige de vele voorstellen om off. herdenkingen etc op te heffen.)

bwahaha | 09-02-06 | 11:27

Als je zijn woorden omkeert kun je meteen zien dat wij niet de enigen met een dubbele moraal zijn.
"Dat wij ons opwinden over een spotprent over de Holocaust leidt tot onbegrip, maar een tekening van Mohammed kan absoluut niet, daar mag je niet aan komen."
Het verschil zit dus blijkbaar niet zozeer in de moraal, maar in de soort reacties. De Iranese ambassade in Den Haag staat er toch nog steeds?

Zeurders | 09-02-06 | 11:27

Het grootste probleem is dat dit soort "mensen" feiten en fictie door elkaar halen. De holocaust is absoluut een feit en mag dus als zodanig niet ontkend worden. Het geloof in het algemeen is voor zover je dat kunt bepalen gewoon fictie. En ga nu niet roepen dat het een feit is, alleen door te wijzen op de hoeveelheid mensen die een geloof aanhangen. Men dacht 500 jaar geleden ook nog dat de aarde plat was. Het is niet onomstotelijk bewezen dat er zoiets is als een god o.i.d. dus kun je nooit op deze manier over een dubbele moraal praten door de spotprenten over Mohammed te vergelijken met spotprenten over de holocaust.

JBD | 09-02-06 | 11:25

De hypocrisie van die muzelmannen is echt om te gillen. Nederland probeert een relativistisch perspectief op levensbeschouwing te handhaven, maar wordt door de absolutistische Islam steeds verder in de hoek gedrukt, en begint zich daartegen te verzetten, en dan komt zo'n tiep even fijntjes met de beschuldiging dat Nederland met twee maten meet.

Onze vrijheid is niet tweeslachtig; onze vrijheid is ondubbelzinnig. Onze vrijheid wordt pas tweeslachtig zodra mensen met het beleven van hun radicalisme aan de wortels van die vrijheid gaan zagen. Dan schiet onze vrijheid in de verdediging, en dan gaan ze vervolgens klagen wat een schijnvertoning die Westerse vrijheid toch is! Wij hebben niet eens de vrijheid om ons absolute gelijk overal bevestigd te krijgen! Wij hebben niet eens de vrijheid om met bommen en granaten onze zin door te drukken! Wat is het Westen toch hypocriet verderfelijk!

Lagonda | 09-02-06 | 11:24

Er wordt zeker met twee maten gemeten hierzo... dezelfde politici die nu hard lopen te roepen dat de vrijheid van meningsuiting heilig is riepen luttele maanden geleden nog dat de 'reisburo Rita' posters absoluut niet konden en er werden mensen om gearresteerd e.d.; en wel voordat er door Verdonk aangifte was gedaan, dus de smoes dat alleen de rechter hierover beslist is onzin.

Lomp | 09-02-06 | 11:22

De hele wereld is hypocriet, vooral jij en ikke niet.

oculus | 09-02-06 | 11:22

Later wij nou nog met maten meten, die verrekte hyprocrieten van Moslims hebben helemaal geen maten.

van Bimsbergen | 09-02-06 | 11:21

Mohammed Benzakour maakt geen reclame voor islamitisch onderwijs.

Dr. Faustus | 09-02-06 | 11:21

Ja klopt, prima, helemaal gelijk en nou opkankeren.

KaiserSoza | 09-02-06 | 11:21

Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Lucifer | 09-02-06 | 11:19

@draaideur: ze stonden ook al maanden op maroc.nl. (maar dat heb ik al een paar keer geroepen.) Ik snap die overdreven heisa ook al lang niet meer. Net zoals ik het omgekeerd ook niet zo snap.

bwahaha | 09-02-06 | 11:19

De laatste keer dat ik heb gemeten met twee maten was 'ie nog maar 7 centimeter en had ik de grootste, nu haal ik het driedubbele........

Peppi van Kokki | 09-02-06 | 11:18

Dat komt omdat de holocaust tragiek decenia lang gehyped is, waardoor je alleen nog maar jood hoeft te zeggen en je al antisemiet bent! Kijk dat een spotprent over de holocaust op dit moment te ver gaat is logish maar om nu nog een spotprent over mohammed is ook alleen maar om te stoken. Persoonlijk vind ik grappen over de holocaust en mohammed ongeveer even grappig maar van mijn paus raspatatzinger moeten ze afblijven!

CasaMan | 09-02-06 | 11:17

ja makkelijk van hen om de joden er bij te halen. ga lekker terug naar arabia

reade romke | 09-02-06 | 11:17

Ieder volk krijgt de regering die het verdient.
Toch?

Donderman | 09-02-06 | 11:16

al meten wij met 12 verschillende maten, als je het niet aanstaat, dan keer je toch terug naar het land van herkomst..... ben benieuwd met hoeveel maten ze daar meten.

Karel Kruizenruiker | 09-02-06 | 11:16

Hmm. Ik ben geen berichten op GS gewend waar ik het gewoon absoluut mee eens ben...

bwahaha | 09-02-06 | 11:15

Hij heeft toch een punt hoor .

Boze Buur | 09-02-06 | 11:14

Het hele gedoe geeft alleen maar aan, dat we ongenode gasten in huis hebben, die een inbreuk maken op onze privacy in ons eigen huis.

Romanus | 09-02-06 | 11:14

Wij hebben inderdaad twee maten in het Westen, Vrijheid en Democratie :-) daar zijn we goede vrienden mee...

Alslajemedood | 09-02-06 | 11:13

Aan de ene kant is dat misschien zo. De Holocaust is iets waar het Westen niet mee wil spotten. En daar willen sommige moslims ons op terugpakken. Ach, het is hun goed recht en laat wel zien hoe kinderachtig ze zijn. Overigens halen ze er iets bij wat totaal niets te maken heeft met een heilig huisje in de zin van het geloof. Ze hadden iets moeten doen met Jezus oid....

Maar goed, onze moslimvrinden meten ook met twee maten. Het argument dat men Mo niet mag afbeelden is stierenpoep. diverse websites lieten zien dat de Profeet vaak genoeg is en wordt afgebeeld. Eauwkee, een cartoon is wat anders. maar degenen die het hardst erop reageren hebben die cartoon waarschijnlijk nog nooit gezien. Misschien hadden ze wel in een deuk gelegen om de karikaturen van de Profeet. Of misschien hebben ze die cartoons gezien en werden ze keihard geconfronteerd met de waarheid omtrend hun mentaliteit, gewoonte, karakter... want karikatuur, eh, karakter hebben ze getoond :)

Alslajemedood | 09-02-06 | 11:12

Begrijp ik goed dat Mugchemmed met twee maten zaterdag de Dam gaat opmeten?

dental | 09-02-06 | 11:09

is nieuw verworven recht: het recht te meten met twee maten...

Meneer ziet denk ik nog niet zo goed wat het verschil is tussen het bejubelen van de holocaust (wat in de arabische spotprentjes gebeurt) en het afkeuren wat er gebeurt in de naam van een pedofiel die zichzelf tot profeet benoemd heeft.

The Hedge | 09-02-06 | 11:08

Waarom zou Nederland een overheid moeten subsidieeren die ons niet bevalt ?
Dat is geen dubbele standaard dat is keuzes maken.

egwel | 09-02-06 | 11:08

heeft iemand deze link al eens gezien?
freedomforegyptians.blogspot.com/2006/...

5 maanden geleden. De cartoons stonden in een Egyptische krant, en geen ontslagen, geen rellen, geen boycot.

Have another cup of hypocricy, please.

Draaideur | 09-02-06 | 11:07

Klopt

Semi-Intellectueel | 09-02-06 | 11:06

dat wij ons opwinden?? nee dat er 10 dooien vallen is gezond.... ga lekker naar belgie... MOVEN

Behangdelul | 09-02-06 | 11:06

Hij was nog redelijk mild

Teep | 09-02-06 | 11:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen