Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kamer witheet over strijken vlag

nl-flag1.gifDe beslissing van de Nederlandse ambassade in Beiroet om niet langer te vlaggen is slecht gevallen in de Tweede Kamer. Partijen zijn zowaar bijna eensgezind van mening dat de nationale driekleur weer gehesen dient te worden. En wel onmiddellijk. Zowel CDA, PvdA, SP als de VVD noemen het onbestaanbaar dat de paal nu kaal is, vanwege het risico op aanslagen. Zij eisen dat minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) desnoods zelf de vlag gaat hijsen in Libanon. "Want," zo stelt VVD-oproerkraaier Hans van Baalen, "wij gaan geen verstoppertje spelen. Wij schamen ons niet voor onze vlag. Punt uit." Hans heeft makkelijk praten, vindt het ambassadepersoneel. Als Fitna uit komt, zit meneer lekker in het Haagse, terwijl heel Libanon verhaal komt halen bij de diplomaten. "Gelul," aldus CDA-Kamerlid Karien van Gennip. “Kwaadwillenden weten die ambassade toch wel te vinden.” Zelfs links is het erover eens dat Verhagen beter de voltallige in Libanon gestationeerde ambassadestaf de laan uit kan sturen, wanneer ze dit laffe gedrag tentoon blijven spreiden. "Juist nu moeten we trots uitstralen en met rechte rug onze vrijheden verdedigen," zo stelt de PvdA. Ga daar als SP maar eens overheen Harry van Bommel. "Geen enkel probleem. Als we dit laten gebeuren kunnen we binnenkort in de hele Islamitische wereld de vlag strijken..." Harry, doe es kijken, of onze driekleur alweer wappert...

Reaguursels

Inloggen

Ik heb net gelezen dat de site voor de film fitna uit de lucht is gehaald nog voordat Geert Wilders er iets op had staan.

Ik denk dat er in ons eigen land net zoveel soorten geloven blijven dan het nu is. We hebben een paar op te noemen;
Protestants geloof.
Katholiek geloof.
Joods geloof.
Islamitische geloof.
Pinkster gemeenten.
Jehova's getuigen.
En meer weet ik even niet, misschien weet iemand anders nog een soort geloof dan hoor ik het graag.

Dus waar maakt Geert Wilders zich nu druk om?

Het valt denk ik toch allemaal wel mee.
Maar ik ben toch wel benieuwd ofdat we de film nog eens te zien krijgen.

Ypsie | 23-03-08 | 21:56

repulse 22-03-08 @ 23:43

Lieve repulse,

Ik heb even goed geluisterd en gekeken naar heel wat filmpjes op youtube als eerste het filmpje wat te zien was toen ik op die site terecht kwam.
Als ik het goed begrijp is dat Geert Wilders bang is dat Nederland over zo'n 20 á 30 jaar helemaal ver-islamitiseerd is. Dat we straks een profeet hebben die ons de wet voor schrijft, dat er meer en meer moskeën gebouwd worden en dat wij niet meer onszelf mogen zijn.
Ook heb ik onder andere het filmpje met Jan Marijnissen bekeken en het lijkt wel of ook hij de angst van Geert Wilders niet begrijpt.
Het is wel zo dat Geert Wilders heel agresieve taal uit naar de islamitische mensen toe. En dat terwijl er hier in ons land genoeg islamitische mensen zijn die ingeburgerd zijn en die de cultuur van ons wel willen oppakken.
Ik heb verschillende keren de profeet gehoord op televisie en dan is ook zijn taal dreigend en agressief. En als je die beelden ziet dat de nederlandse vlag verbrand wordt en dat er HOLLAND DOOD geroepen wordt. Dan wordt het wel heel eng vind ik.
Nog steeds vind ik Geert Wilders iemand die teveel haat en nijd over ons land uitroept, hij houdt zich niet in.
Aan de ene kant kan je het dapper noemen wat hij doet. Maar hij trekt in zijn strijdt tegen het islamitische geloof heel veel burgers mee die gewoon geboren en getogen zijn in ons eigen land.
Ik blijf het gevaarlijk vinden wat hij doet.
Maar ofdat hij gelijk heeft dat Nederland ver-islamitiseerd is over 20 á 30 jaar, ik weet het niet.

Heel veel groetjes, Ypsie

Ypsie | 23-03-08 | 21:29

Lieve ypsie
Ook die ouders kan je niets kwalijk nemen, ook hun zijn maar de + en - van de dingen die hun hebben meegemaakt. Ook hun zijn onder de invloed van hun pers, kerkelijke leiders, en andere machtshebbers.
-
Net zoals wij worden geprogrameerd door onze leiders en media in nederland. een van jouw eerste berichtjes ging over hoe geert wilders een gevaar was en dat hij een gevaar voor ons allemaal was. Dat komt door het beeld wat er van hem word geschetst inmiddels heb je al gezien dat hij mischien niet zo'n leeghoofd is als wat de media laat zien. Ik heb hier nog een mooi voorbeeld van wat er gebeurt in de tweede kamer.
nl.youtube.com/watch?v=3LcLKdPg0_M&...
Luister hoe hij het heeft over het boek en de ideolgie en hoe balkenende reageert over de moslims, de mens. dat zijn hele simpele debat truckjes.
Een van de dingen die wilders word aangerekent is dat hij niet in debat gaat, maar luister naar wat balkenende aan het eind zegt.
-
De enigste manier om dit soort dingen tegen te gaan is krititisch te blijven kijken naar wat er om ons heen gebeurt, wij hebben die vrijheid om krititsch te kijken en luisteren. Om kritische vragen te stellen en ook om een kritische film te maken over iets waar we het niet mee eens zijn.
-
Binnen de Islam zijn die vrijheden er niet of nauwelijks, maar als wij een maatschapij in nederland kunnen neerzetten, waar er wel ruimte is voor mensen om moslim te blijven, als zij dat willen. Maar de moskeeen geen of net zo veel macht hebben als de kerk of synagoge. Als imams weten dat ook zij de nederlandse wet moeten volgen, Als jongeren weer leren dat als je een negatieve actie maakt tegen iemand, je ook een negatieve reactie terug krijgt.
Dan kan eindelijk na 30 jaar vertraging de integratie beginnen.
-
Nog ff als laatste je had aardig wat + bij me opgebouwd maar lachen om paul de leeuw heeft je onwijs veel punten gekost.
Groetjes repulse

repulse | 22-03-08 | 23:43

repulse 22-03-08 @ 20:10

Dat klopt repulse dat het kind door zijn ouders geprogrameerd is om een mens het leven te ontnemen. Dat zag ik bij het journaal dat ouders hun kinderen opvoeden dat ze martelaar moeten worden vanwege het geloof en vanwege hun leider die dat opdraagt.
Ja, ik huil om zo'n kind het liefste zou ik het kind ophalen en mee nemen hier naar toe en een beter leven geven dan dat het kind daar heeft.
Maar ik besef dat dit onmogelijk is omdat zoals jij al zo goed uitlegt repulse dat kind zou mij het leven ontmemen als ik hem zou willen redden uit die rotoorlog die gaande is.
Het is toch zo gewoon voor mij om zo'n kind in mijn hart te sluiten en te huilen omdat ik weet dat het kind er niets aan kan doen dat hij een martelaar wil worden. Ik zag op de achtergrond van de film van het journaal op nederland 1, nog andere kinderen die ook martelaars moeten worden van hun ouders en hun leider.

Ik wil zeker voor mijzelf op blijven komen, voor ons burgers in Nederland en niet buigen voor dreigementen, en tereur.

Om mijn gedachten te verzetten heb ik nu Mooi weer de leeuw van Paul de Leeuw aan staan. Dan kan ik tenminste vrolijk zijn en lachen totdat ik er buikpijn van heb.

Ypsie | 22-03-08 | 21:20

Ypsie 22-03-08 @ 19:58
Daarom moeten wij blijven wie we zijn, jouw normen en waarden zijn de reden dat je kan huilen voor een kind wat zo geprogarmeerd is dat het zonder te aarzelen jouw het leven zou ontnemen.
Zolang wij voor onszelf op blijven komen, zolang wij niet buigen voor dreigementen, en tereur hebben wij die kans op vrede.

repulse | 22-03-08 | 20:10

Lieve repulse,
Het is niet alleen de huidige stroom van mensen met het islamitische geloof. Het is ook Iran en Irak. Het is China tegen Tibet.
Het is Kosovo die onafhankelijk wil zijn.
En ga zo nog maar even door.
Maar het klopt wel dat mensen met het islamitische geloof die precies de woorden van de grote profeet opvolgen die terroristische aanslagen wil in europa. Die islamitische mensen die macht over ons willen hebben en die macht over de politiek wil hebben. Ik zit hier nu met tranen te typen omdat ik weet hoe groot de zorgen voor heel de wereld zijn.
Ikzelf ben iemand die van ieder mens en ieder kind hou.
Ik hou van de natuur en de dieren.
Ik huil om de klimaatsverandering.
Ik huiil om de kinderen die kindsoldaat zijn.
Vanavond op nederland 1 vertelde een kind dat hij martelaar wilde worden.
Het kind kan niet eens gewoon kind zijn.
Je ziet repulse dit is nog maar een klein stukje uit alle ellende die er is.

En toch wil ik de hoop blijven houden voor VREDE wereldvrede wel te verstaan.
Ik hoop dat er veel mensen net als ik dit naar buiten willen brengen.

VREDE VOOR IEDEREEN.

Ypsie | 22-03-08 | 19:58

Ypsie 22-03-08 @ 19:12
Lieve Ypsie
Stukje voor stukje zal de mensheid bij vrede komen, wij zullen dat niet meer meemaken maar ooit voor onze kinds kinderen komt het goed.
In het stukje wat je net heb gelezen heb ik ook een reactie geplaatst | 22-03-08 | 12:13 hierin beschrijf ik aan de hand van voorbeelden van andere landen wat er gebeurt als wij de huidige stroom van mensen met het islamitisch geloof niet indammen totdat de huidige daadwerkelijk hebben begrepen dat ieder mens gelijk is. als je zou willen zou het me een groot plezier doen als je dat zou willen lezen.
ik denk dat een confrontatie haast onvermijdelijk is, maar als wij niet willen dat onze kinderen onder de sharia vallen zullen wij nu moeten handelen.
Zolang mensen als jij er zijn om te geloven in vrede weet ik zeker dat die er komt.
groetjes repulse

repulse | 22-03-08 | 19:29

Ypsie 22-03-08 @ 19:04
Ik zie net dat ik de vergelijking van De Winter heb gebruikt die over de woorden van Wilders praat.
Ik hoop dat het duidelijk is voor je repulse wat ik bedoel.
Maar er gebeurt dan ook zoveel de laatste tijd.
De film fitna komt dichterbij.
En de dreigementen van de islam die kwaadwillend zijn komen hierdoor ook dichterbij.

Het is nogal wat en dan al die andere ellende in heel de wereld ik kan het haast niet meer bij houden.

Ik trek het me dan ook erg aan omdat ik graag VREDE wil in heel de wereld.
Maar dat zal wel een droomwens blijven.

Ypsie | 22-03-08 | 19:12

repulse 22-03-08 @ 13:11

Hoi Repulse,

Hieronder vind je een gedeelte van de tekst van Geert Wilders zelf gelezen zoals je mij vroeg bij nieuwnieuws.nl .

Wilders vindt de islam geen 'gewone godsdienst', maar een politieke ideologie met als doel werelddominantie en de invoering van de sharia. Als het westen niet opkomt voor zijn vrijheid, staat het volgens hem de verdere groei van de islamitische ideologie toe. De vergelijking van De Winter met het lot van de joden in de holocaust noemt Wilders 'werkelijk ziek'.

Weet je uit deze woorden haal ik niets van agressie vanuit Geert Wilders net wat je zegt hij waarschuwt.
Zou dan toch alles uit zijn verband getrokken zijn dat wij door de druk van de media, de politici die zo over hem heen vallen niet meer gewoon over Geert Wilders kunnen denken.

Islam is het probleem, niet de moslims, dit is de kop van de tekst in de Volkskrant.

Het zijn dus waarschuwingen van Geert Wilders zo had ik het nog niet bekeken.
Maar toch blijf ik het gevaarlijk vinden wat hij doet omdat de groepering van de islam die wel kwaadwillend zijn de politiek, en andere hoge functionarissen al flink in de greep hebben als ik het zo mag uit drukken.

Ik ben altijd vanaf het begin nieuwsgierig geweest naar de film fitna en zou de film dan ook graag willen zien.

Het is tegenwoordig zo moelijk in onze maatschappij om overeind te blijven en je eigen mening en gevoelens te kunnen houden. Je word in feite door veel gebeurtenissen geleeft en kan niet helemaal jezelf zijn en dat vind ik ook heel triest.

Ik hoop dat ik het goed begrepen heb maar het was wel verhelderend om te lezen wat er op www.nieuwnieuws.nl staat en wat er in de volkskrant geschreven werd hierover.

Heel veel groetjes, Ypsie

Ypsie | 22-03-08 | 19:04

koerbagh ® 22-03-08 @ 14:21
Dat zijn jouw eigen woorden die je van mijn woorden maakt.
Ieder mens mag kritiek hebben op welk geloof, welk land of waar dan ook op. Je moet alleen beseffen dat het jouw eigen mening en gevoelens zijn die je erbij hebt.
Ik heb overigens helemaal niet gepraat over het nazisme, dus daar kan je wat mij betreft mijzelf niet over beoordelen.

Ypsie | 22-03-08 | 18:39

Vroeger kreeg de Bey van Tunis "een koliek bij het horen van het wapperen van de Nederlandse vlag" (Multatuli). Toen wisten we nog hoe je om moet gaan met lastige Moslims.

grim | 22-03-08 | 17:12

@Ypsie 22-03-08 @ 11:09:
Met andere woorden zeg je feitelijk:
Het nazisme is heus niet allemaal rozegeur en maneschijn maar je mag er geen kritiek op hebben want er zijn heel veel nazi's die dat krenkend vinden en een paar die dan gewelddadig worden. En er zijn heus ook lieve nazi's die niks kwaads in de zin hebben. Daarom is iedereen het nazisme bekritiseert gevaarlijker dan het nazisme want die mensen zijn dan verantwoordelijk voor het geweld van de gekrenkte nazi's.
Duidelijk. Bizar en idioot, maar wel duidelijk.
Dank.

koerbagh ® | 22-03-08 | 14:21

Ypsie 22-03-08 @ 11:09
Dit is een stukkie dat ik op nn heb getikt, ik weet of je daar ook leest vandaar dat ik het even heb gekopieerd
-
De huidige problemen in nederland hebben als directe oorzaak de ongelijkheid die de Islam predikt, de links zijn echt niet moeilijk om te maken.
Ik zal een voorbeeld geven: vrouwen zonder hoofdoek zijn onzedelijk, minder als vrouwen met hoofdoek(vandaar nog steeds het hoge aantal importbruiden ook onder "geintegreerde buitenlanders als mehmet okurwww.geenstijl.nl...
in het dagelijkse leven uit zich door het sissen, hoer roepen en dergelijke dingen, want tja de leer van de profeet leert dat.
In nederland bedraagt het % moslims ongeveer 6% van de bevolking.
ajnorge.0catch.com...
www.cbsnews.com... heeft ongeveer 10% moslims let in bijde links vooral op dat de vrouwen in beide links, volgens geestelijke en ouders van de daders het aan hun zelf te danken hebben, omdat zij niet zedelijk gekleed waren.
www.volkskrantblog.nl... Turkije ik denk dat het berich voorzichzelfspreekt kijk ook de 3 links onder aan het stuk.
Wat de Islam predikt is ongelijkheid, dat moslims dat zelf niet zien is logisch hun worden opgevoed met de gedachte dat hun de Ubermenschen zijn.
Ik ben geen voorstander om de koran te verbieden, want als je het verbied word het alleen maar nog belangrijker. Wel ben ik voor meer regulatie van de Islam binnen nederland. Moskeeen moeten onder curatele worden gesteld preken afgeluisterd en zodra een imam haat, overdraagzaamheid ongelijkheid predikt moet hij door justitie worden vervolgd. Racistisch geweld vanaf alochtonen tegen autochtonen moet worden aangepakt.
En helaas moet er een immigratiestop komen van islamieten zodat de huidige islamieten langzaam kunnen wennen aan de westerse normen en waarden.
Alleen mensen die binnen de islamietische wereld als afvalligen worden gezien en derhalve als ideologiesche vluchteling kunnen worden gezien mogen in mijn ogen het land in.
sheikyermami.com/2008/03/22/the-method...
De laaste link is iets te veel gefocused op het idee dat de Islam doelbewust afstevend op een confrontatie, daar ben ik het niet mee eens, maar als je de cijfers bekijkt zul je denk ik wel zien dat dat conflict komt.
Wilders is nu voornamelijk nog steeds bezig om mensen in te laten zien dat die confrontatie kom, hij is niet de oorzaak, alleen maar degen die het signaleert, helaas zijn de mensen die voor hem het probeerde te vertellen het zwijgen opgelegd anders was de toonzetting anders geweest maar de feiten blijven hetzelfde

repulse | 22-03-08 | 13:09

koerbagh ® 21-03-08 @ 21:35
repulse 21-03-08 @ 23:40
repulse 22-03-08 @ 00:14
bottehond 22-03-08 @ 02:42,

Goedemorgen allemaal,

Ik haat een mens niet voordat ik weet wat hij/zij allemaal voor ellende over ons land uitroept. Geert Wilders is als persoon gevaarlijk voor ons allemaal omdat we als de mensen die ons haten omdat Geert Wilders met een film Fitna naar buiten wil komen, dat die mensen negatief omgaan met het islamitische geloof. Niet alle islamitische mensen zijn hetzelfde gelukkig maar want ik weet dat er ook aardige en symphatieke islamitische mensen zijn.
Geert Wilders word nu beschermd door beveiligings mensen omdat er dodelijke dreigementen naar hem toe zijn gedreigt. Maar ook door de uitlatingen van Geert Wilders over het islamitische geloof en ook betreft zijn korte film roepen kwaadwillende islamitische mensen dat wij allemaal in ons land Holland dood moeten en daar zouden ze wel voor zorgen.
Ik vind het dan heel rieël om boos te zijn op Geert Wilders omdat hij ervoor zorgt dat er een grote dreiging is voor terroristische aanslagen waar onschuldige burgers de dood bij kunnen vinden.
Dit is dus de reden waarom ik Geert Wilders een gevaarlijk mens vind, hij zorgt ervoor dat wij burgers ons niet langer veilig kunnen voelen in ons eigen land. Want alshij zijn film naar buiten brengt en die agresieve uitlatingen blijft doen naar de islamitische groepering die kwaadwillend zijn naar ons toe dan voorzie ik veel ellende in ons eigen land.

Wel wil ik erop benadrukken dat niet alle islamitische mensen hetzelfde zijn.

Als je vanaf je geboorte bij een groepering behoort dan komt het doordat je ouders dit zo willen en dat je in die maatschappij op groeit. Maar op gegeven moment komt de tijd dat je ontdekt wie jezelf bent en ga je op zoek naar jezelf.
Ik weet dat er groeperingen zijn waar ze een heel strenge levensgewoonte hebben en dat je er daardoor niet uit kan komen al zou je een ander leven willen. Ik heb dan ook respect voor de mensen in zo'n groepering die naar zichzelf blijven zoeken hoe zwaar het ook is om te leven in zo'n groepering.
Ik noem nu expres geen namen van groeperingen omdat ik van mening ben dat de mensen er zelf over kunnen praten als ze dit willen en als de mogelijkheid hebben.
Mijn mening hiervan is dat ook bij zo'n grote groepering je niet alle mensen op een grote hoop moet gooien. Ook hier is ieder individu anders. En we weten dater mensen en zelfs kinderen gedwongen worden om bij zo'n groepering aangesloten te blijven. We weten dat er kinder-soldaten zijn die hun eigen familie uit moeten moorden en vrienden en kennissen en nog meer mensen en kinderen. We weten dat volwassen mensen gedwongen worden om een zelfmoord-aanslag te plegen terwijl ze gewoon door willen gaan met hun leven en dat mogen ze niet ze worden hiertoe gedwongen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat word teveel.

Verder weet ik dat er boeken zijn over de vrouwen en de islam en ik weet dat die het, het zwaarst hebben en dat ze gedwongen worden om te luisteren naar hun man en dat ze willen ontsnappen uit de islamitische wereld zoals de man wenst dat ze die zullen uitvoeren.

Oh, en dan nog iets. Ik ben wel van mening ondanks het feit dat ik Geert Wilders een gevaarlijk man vind, dat we eigenlijk pas kunnen oordelen over de film Fitna als we die hebben gezien. Nu hebben heel veel mensen al hun oordeel klaar over de film terwijl niemand weet wat er te zien en te horen is in die film.
Maar verder weet ik wel dat Wilders moet oppassen met wat hij woordelijk naar buiten brengt want dat wordt ook tegen ons misbruikt.

Ik hoop dat ik iedereen een antwoord heb kunnen geven.
Ik kom later vandaag weer terug.

Heel veel groetjes, Ypsie

Ypsie | 22-03-08 | 11:09

Ypsie 21-03-08 @ 21:11

Als je Wilders een gevaarlijk Mensch noemt, noem je mij ook een gevaarlijk Mensch. En álle islamwatchers en critici ook. No Pasaran, chiquita!

bottehond | 22-03-08 | 02:42

Oh en over het vechten, meestal als je de wil toont om te vechten waar je in gelooft hoef je niet te vechten.
Ik heb het hier al erg vaak gezegd vrije menings uiting is het gene wat nederland heeft gemaakt. De afgelopen 25/30 jaar werd dat al genoeg ingeperkt door het dreigement voor fascist uitgemaakt te worden door linkse pers en politiek op het moment dat mensen problemen wouden bespreken. Godzijdank is dat nu voorbij. Van mij mag iedereen zijn mening hier komen vertellen ook osama bin laden,stalin,hitler en ook dus wilders zolang zij binnen de kaders van onze wetten blijven.
Wij kunnen zeggen tegen iran dat wij het met dingen die daar gebeurt niet eens zijn, hun kunnen zeggen dat zij het niet eens zijn met dingen die wij doen. Maar simpel weg je hoofd buigen en wilders de mond snoeren, is niet de oplossing. Als wij dat doen verliezen we onze vrijheid om te spreken en uiteindelijk ook de vrijheid om te denken. mischien wij nog niet direct maar wel onze kinderen of onze kinderens kinderen. De vrijheden die we hebben zijn niet van ons om te verkwanselen, zij zijn enkel in bruikleen.

repulse | 22-03-08 | 00:14

Ypsie 21-03-08 @ 21:11
De Islam heeft een erg overheersende structuur in zich waardoor de evolutie die zich binnen de islam afspeelt helaas alleen maar verder radicaliseert.
Er zijn een aantal punten waarom dit zo werkt. Ik wil er niet te veel over zeggen omdat je er zelf onderzoek naar wou doen. Maar zoek met name de idjtihad op wat het betekend in mijn ogen is dat een van de belangrijkste probleemveroorzakers, maar het kan ook de manier zijn om de probelemn op te lossen
-
Verder kijk naar de gelijkheid binnen de islam moslim mannen/ vrouwen, "mensen van het boek" en ongelovigen en mensen met een andere sexuele geaardheid.
-
Kijk hoe en of een moslim zich af kan keren van de Islam. Kijk ook wat er gebeurt als iemand niet genoeg moslim is in de ogen van een andere moslim.
-
Veel plezier ik kijk al uit naar een goeie stevige discusie met een oud lid van de sp

repulse | 21-03-08 | 23:40

"Het blijft in feite ook een beslissing van de mens zelf of hij of zij zich wil aanstluiten bij een grote groepering."
@Ypsie 21-03-08 @ 18:40:

Ook als je vanaf je geboorte wordt geïndoctrineerd om Joden, homo's en andersgelovigen te haten? Ook als je elke week van kindsbeen af wekelijks vertelt wordt dat allah groot is en zijn wil wet? En dat als je niet gelooft en dat hardop zegt dat je dan door je voormalig geloofsbroeders mag worden afgeslacht? Is het dan nog een vrijwillige beslissing? Een geloof dat dicteert dat de hele wereld moslim moet worden; te vuur en te zwaard desnoods. Een geloof dat zijn aanhang vertelt dat vrouwen als vee behandeld mogen worden, dat ongelovigen roerende goederen/slaven zijn. Dat ze dezelfde waarde hebben als honden en varkens. Dat het ok is volgens de sharia om te jatten van ongelovigen, dat het ok is om ongelovige vrouwen te verkrachten en overspelige vrouwen te vermoorden.
En dan is Geert 'gevaarlijk' omdat hij dát "geloof" bekritiseerd?
Jaja. Ok. Dat vind ik dus een beetje raar. Wie of wat is er nu gevaarlijk?

koerbagh ® | 21-03-08 | 21:35

Een ding is zeker voor mij en dat is dat ik als nederlandse van mening ben dat Geert Wilders een gevaarlijk mens is voor ons allemaal.
Geert Wilders zegt niets over de inhoud van de film Fitna en heel erg veel mensen zien hem als de grote boosdoener van alle ellende die nu over ons land en alle burgers gebracht word.
Ik heb Wilders twee keer een mail gestuurd en hij antwoord niet terug.

Ik was een SPer de SP was voor mij de beste politieke partij. Nu op dit moment ben ik er geen lid meer van want ook bij hun voelde ik me niet prettig.
Ik heb daarom besloten om geen lid te zijn van geen enkele partij maar bij volgende verkiezingen gewoon te stemmen op degene die voor mij heel goed liljkt te zijn.

Alles en iedereen word in ons land maar in hokjes gestopt waarom kunnen we niet inzien dat ieder mens gelijk is, en ieder mens respect verdient en ieder mens gewaardeerd zou kunnen worden door wie hij of zij is.

Ook in het buitenland is dit zo.
En nu zie je overal oorlog en ellende en waar nog geen oorlog is daar worden terroristische aanslagen gepleegd.

Zo zie je oorlog in Irak en Iran,
in China en Tibet,
Afghanistan die oorlog voert en ga zo nog maar even door.

De politici in ons land worden beveiligd krijgen beveiligings mensen om ons heen als er bedreigingen zijn ge-uit naar hun toe, bedreigingen die leiden tot de dood.
De Koninklijke familie wordt beschermd.
Maar wij de burgers kunnen overal aangevallen worden door terroristische aanslagen en zijn niet veilig op straat als er bommen verstopt worden of als er geschoten wordt.
Ons leven is ziek, zwak en zielig. Niemand is het leven nog zeker.
En toch vechten we door met zijn allen iedereen vecht om overeind te blijven en om zijn familie en gezin te beschermen.

Wat ik niet begrijp is dat niemand er voor 100% zekerheid kan zeggen dat we als burgers veilig zijn in ons Nederland.

Verder vechten we nog voor andere dingen, maar dat hoort bij een ander onderwerp.

Heel veel groetjes, Ypsie

Ypsie | 21-03-08 | 21:11

ik vat`m niet... waarom zou die vlag omlaag moeten? dan kunnen ze er juist bij, dat ding moet HOGER hangen!!!

Charly_Trippo | 21-03-08 | 20:22

Meer dan 60 jaar geleden moest de nl vlag gestreken worden door duitse bezetters, nu strijken ze hem door door gedraaide moslim tuig. Wat een laf volkje zijn we toch. :(

kutjemuf | 21-03-08 | 18:42

Ypsie 21-03-08 @ 12:35

Je maakt je er veel te gemakkelijk van af. Individuen zijn naast individu ook onderdeel van een groter geheel. In het geval van de islam heeft dat nogal verstrekkende gevolgen voor de ruimte die een individu behorend tot die groep heeft. Jij lijkt niet te beseffen hoe ver dat gaat en welke diepgaande impact dat heeft. Daarom is het ook niet mogelijk om wat een moslim zegt over zijn persoonlijke mening te vertalen naar de islam an sich. Wij zijn kennelijk nog onvoldoende in staat om te beseffen dat onze individualiteit niet universeel is en maken dan ook een kapitale denkfout door te denken dat moslims hetzelfde denken als wij en hetzelfde gewicht aan individualiteit hechten, als ookdezelfde ruimte hebben voor hun individualiteit. De werkelijkheid is dat hun groepslidmaatschap veel zwaarder weegt dan dat dat voor ons geldt. Op zich geen probleem, ware het niet dat het collectief in het geval van de islam een vanuit ons perspectief gevaarlijk, intolerant, gewelddadig en onderwerpend en koloniserend organisme is. En dan heb ik het nog niet eens over taqquya-ende moslimbroeders als Marcouch et al.
bottehond 21-03-08 @ 14:25

Bottehond, dat klopt ik weet dat er grote groeperingen bestaan die haat en agressie afroepen op de mensen die zich daarbij aangesloten hebben. Dat is niet vreemd voor me. En ik besef wel degelijk dat het een grote inpact heeft wat er nu allemaal aan de hand is. Maar wat ik in het begin vertelde was voor ieder mens persoonlijk op zich zelf.
Het blijft in feite ook een beslissing van de mens zelf of hij of zij zich wil aanstluiten bij een grote groepering. Ik heb verder niets aan je woorden toe te voegen want het klopt wat je zegt.

Ypsie | 21-03-08 | 18:40

@ypsie

Psies, als jij door de bijlmer loopt en iedereen voor achterlijke kutneger uitmaakt, dan is het hun schuld dat je in elkaar geslagen wordt.

Rabarberke 21-03-08 @

Rabarberke, ik zal niet door de Bijlmer lopen omdat ik niet daar in de buurt woon. Maar mocht het ooit zo zijn dat ik er in de toekomst door loop dan zal het allemaal wel mee vallen denk ik zo. Het is niet alleen de Bijlmer waar uitgescholden wordt en waar mensen je in ellkaar slaan. Je bent nu een beetje overdreven bezig met je omschrijving. In ieder geval zal ik me niet verlagen tot het uitschelden van de medemens als ik door hun uitgescholden wordt. Ik zal gewoon door de straat heen wandelen en negeer het als er gescholden zou worden. Ik vind het overigens oneerlijk om alleen de Bijlmer te roepen ze hebben al genoeg ellende gehad met de grote Bijlmerramp.

Ypsie | 21-03-08 | 18:25

@hirudinea 21-03-08 @ 15:46,
huh?
De Nederlandse driekleur bestaat al wat langer dan de Franse hoor.
Zo'n 200 jaar langer.

vander F | 21-03-08 | 16:33

De kleuren van de NL vlag stammen af van de Franse vlag. Dus maar gewoon verticaal hangen. Geen probleem. Omkeren mag ook en dan met zijn allen rusisch praten. Probleem opgelost

hirudinea | 21-03-08 | 15:46

Ypsie 21-03-08 @ 12:35

Je maakt je er veel te gemakkelijk van af. Individuen zijn naast individu ook onderdeel van een groter geheel. In het geval van de islam heeft dat nogal verstrekkende gevolgen voor de ruimte die een individu behorend tot die groep heeft. Jij lijkt niet te beseffen hoe ver dat gaat en welke diepgaande impact dat heeft. Daarom is het ook niet mogelijk om wat een moslim zegt over zijn persoonlijke mening te vertalen naar de islam an sich. Wij zijn kennelijk nog onvoldoende in staat om te beseffen dat onze individualiteit niet universeel is en maken dan ook een kapitale denkfout door te denken dat moslims hetzelfde denken als wij en hetzelfde gewicht aan individualiteit hechten, als ookdezelfde ruimte hebben voor hun individualiteit. De werkelijkheid is dat hun groepslidmaatschap veel zwaarder weegt dan dat dat voor ons geldt. Op zich geen probleem, ware het niet dat het collectief in het geval van de islam een vanuit ons perspectief gevaarlijk, intolerant, gewelddadig en onderwerpend en koloniserend organisme is. En dan heb ik het nog niet eens over taqquya-ende moslimbroeders als Marcouch et al.

bottehond | 21-03-08 | 14:25

Vlag omhoog en een paar tanks ernaast. You shall not pass !!

Vage_eddie | 21-03-08 | 14:08

Ik strijk de vlag ook altijd even voordat 'ie de mast in gaat. Wel zo netjes, zo'n kreukloze driekleur!

100%JERZY | 21-03-08 | 14:07

Die vlag mag halfstok, zo erg is het inmiddels in 0031

3*links=rechts | 21-03-08 | 13:56

fuckje 21-03-08 @ 13:01
Was even weg. Lief dat je bereid bent een ander te helpen. Helaas is de baan van Cohen niets voor mij. Ik mis zijn kwaliteiten en hou er niet van om te polariseren. Ik ben iemand, je kent me, van het Harmonie-model.
Eigenlijk hoef je maar naar boven te kijken ('s nachts) om te zien dat het een en al Harmonie is wat de klok slaat.

nattebever | 21-03-08 | 13:56

Update:

Vlag ambassade niet uit ondanks woede in Kamer
vrijdag 21 maart 2008 13:08

De Nederlandse vlag wappert voorlopig niet bij de ambassade in Libanon. De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken blijven erbij, dat de vlag om veiligheidsredenen niet zichtbaar mag zijn.

www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...

wopper | 21-03-08 | 13:52

Gelukkig nog mensen met trots in hun harsens...

da wizard | 21-03-08 | 13:27

Rabarberke 21-03-08 @ 13:15
lol het idee is leuk had alleen iets meer in de uitwerking mogen zitten

repulse | 21-03-08 | 13:18

wopper 21-03-08 @ 13:03

Nou kom op dan, dat moeten we dan even snel doen. Net voor Fitna. Voordat je het weet hangen kromzwaarden aan dat groente poortje en zijn de paaskuikentjes geslacht.

Baarstje | 21-03-08 | 13:15

@fuckje 21-03-08 @ 13:06
whahahaha

Barkruk | 21-03-08 | 13:14

* beseft nu dat de wereld er beter uit zou zien als iedereen een nattebevert was *

fuckje | 21-03-08 | 13:06

@ Baarstje 21-03-08 @ 12:57

* verguld kijkt en Baardje een grote zak gevulde handmade eiertjens toewerpt *
Zie je wel dat we samen door een groene gebanierde deur kunnen, saampjes met Maurits Berger komen we er wel

wopper | 21-03-08 | 13:03

fuckje 21-03-08 @ 13:01
lol

repulse | 21-03-08 | 13:02

* gaat nattebever helpen met het schrijven van sollicitatiebrief voor opvolging Job Cohen *

fuckje | 21-03-08 | 13:01

@ nattebever 21-03-08 @ 12:31
Ook ik voel mij op een prettige manier door jou aangeraakt, niet in de laatste plaats door je begripvolle toevoeging "Voor mijn part tot elk ander wezen." Je weet best hoe goed mij dat doet, jij heerlijk vochtig zwemmertje van me.

Bernhard Bang | 21-03-08 | 13:00

@nattebever 21-03-08 @ 12:24
@Wopper
Heel aardig dat je me lief vindt. Ik vind jou en wopper ook heel lief en niet om de mens of opinie maar omdat het bijna weekend is.

Baarstje | 21-03-08 | 12:57

Ypsie 21-03-08 @ 12:25
Ook al staat mijn nick er niet boven je heb mijn stukje genomen om antwoord te geven.
Ik ben blij dat je voor je zelf onderzoek gaat doen over het hoe en wat er gebeurt. Ik hoop dat jij tot een andere conclusie komt als ik en dat jij mij en alle andere islamofoben gerust kan stellen.
groetjes rep.

repulse | 21-03-08 | 12:57

@ Bertus Betonsloper 21-03-08 @ 12:55

Brave boy! nog 2 uurtjes en ik zal u in mijn Paasbeden herdenken
* alvast de Kruiswegstasi's afstrompelt *

wopper | 21-03-08 | 12:57

@nattebever 21-03-08 @ 12:52:
Hoelang duren deze psychotische episoden meestal? 24 uur? Een week?
Van harte beterschap, in elk geval.

koerbagh ® | 21-03-08 | 12:56

wopper 21-03-08 @ 12:44
*Kuch* Ja.... laten we de regenboog beklimmen! Moslims, joden, christenen, gelovige of ongelovige; we zijn toch allemaal maar mensen? Of je nu rood, geel, groen, paars, bruin, zwart of wit bent; zijn we niet allemaal naakt en hulpeloos ter wereld gekomen? Weg met de ongelijkheid, weg met de verdeeldheid. Laten we elkaar liefhebben als broeders en zusters!
Peace, peace, peace!!!

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 12:55

@Rabarberke 21-03-08 @ 12:50:
*kuch* EU *kuch*
Binnen de EU is het slechts nog een goede gewoonte/etiquette. En we weten allebei dat Nederlanders daar niet bepaald in uitblinken.

koerbagh ® | 21-03-08 | 12:55

Hahaahahaaaaaaaaaaaaaa

Rabarberke | 21-03-08 | 12:53

koerbagh ® 21-03-08 @ 12:42
Jammer dat men in maritieme kringen elkaar niet met wat meer zelfvertrouwen tegemoet treedt. Een schip zonder vlag kan er misschien niets aan doen dat het geen vlag heeft. Stel je voor dat het een schip is vol met allerlei granen en peulvruchten voor een hongerige bevolking, maar 't heeft toevallig zijn vlag verloren. Het zou toch vreselijk zijn om dan zo'n schip te gaan beschieten.
Dat geldt volgens mij ook als er geen granen en peulvruchten in zitten, maar, ik noem maar wat, bananen, tulpen of zakjapanners. De vracht doet er met andere woorden niet toe. 't Gaat om de intentie van de inwoners van een land en de intentie van de kapitein. Ze kunnen elkaar ook opbellen om te vragen wat er aan de hand is. Vroeger ging dat in morse en dat kwam nog wel eens verkeerd over, maar we leven nu in 2008 dus je verschuilen achter misverstanden zou dan wel heel zwak zijn.
Niet dat jij dat doet of zegt hoor, maar ik wou graag een paar dingen in perspectief plaatsen.

nattebever | 21-03-08 | 12:52

Bernhard Bang 21-03-08, harry pikkel 21-03-08 @ 12:30
Jullie hebben gelijk

repulse | 21-03-08 | 12:51

@koerbagh

De jure ja.... blablalbla. Kijk eens in een Duitse jachthaven hoeveel Nederlanders de Duitse vlag hijsen...

Rabarberke | 21-03-08 | 12:50

@Rabarberke 21-03-08 @ 12:46:
Die moeten daar ook aan voldoen.

koerbagh ® | 21-03-08 | 12:47

@koerbagh

Ik had het over 60 voets plezierjachten.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:46

mark twain 21-03-08 @ 12:29
Ik neem aan, maar correct me if I'm wrong, dat je Geert Wilders bedoelt. Ik moet zeggen dat ik het ook jammer vind dat hij zijn islamitische medemens niet in de eerste plaats als mens ziet, maar als probleem.
Als je op die manier in de wereld staat, moet je je volgens mij erg eenzaam voelen. Ergens heb ik gewoon te doen met die man, wil je dat wel geloven?

nattebever | 21-03-08 | 12:45

@agent327

En wat volgde was een discussie over freedom of speech niet waar?

Rabarberke | 21-03-08 | 12:44

@ Bertus Betonsloper 21-03-08 @ 12:40

Et Tu?.. Probeer 't nou eens, er gaat een wereld voor je open. Laten we lief en aardig zijn voor elkaar in deze moeilijke tijden, anders vreten we elkaar als ratten op in dit pokkelandje
Het liefst heb ik dat de ambassade in Beirut de groene banier hijst
Peace

wopper | 21-03-08 | 12:44

@nattebever 21-03-08 @ 12:38
Je bent vergeten ergens daar 'respect'te gebruiken.

Agent327 | 21-03-08 | 12:43

@Rabarberke 21-03-08 @ 12:18:
Dat is niet uit respect, dat is internationaal recht. Het is een verplichting voor handels- en oorlogsmarine om te laten zien dat het schip met vreedzame bedoelingen de vreemde haven binnenvaart. In de meeste landen is daar vrij strikte wetgeving over. Een vreemd schip kan worden beschoten als het de courtesy flag, of de verkeerde courtesy flag niet aan de voormast voert. Het gebeurt nooit, maar het kan en mag wel, want het ontbreken ervan kan worden beschouwd als een invasie. In veel landen wordt bij het ontbreken van die vlag dan ook een forse boete opgelegd aan de kapitein/rederij.
Het is niet zomaar respect-flauwekul.

koerbagh ® | 21-03-08 | 12:42

wopper 21-03-08 @ 12:39
Godnondeju... jij ook al?

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 12:40

@Rabarberke 21-03-08 @ 12:36
Zie ook Bruce Willis, Die Hard 3
Met dat bord:
"I hate Niggers"
Overigens, heb die film ook in USA op t gezien, stond er op dat bord:
I hate evreybody

Geloofde me ogen niet

Agent327 | 21-03-08 | 12:40

@ Rabarberke 21-03-08 @ 12:34

De mezcal is op of zijn oliebelangen zijn gestegen, wat jij. Na een ban van 4 à 5 dagen kun je ook gewoon het licht zien en inzien dat onze toekomstige weg die van de regenboog is, het werkt wel aanstekelijk op Goede Vrijdag.
Peace

wopper | 21-03-08 | 12:39

@lb

Ja dan noem je die dozen van halal. Dat zijn gematerialiseerde koransoera's. Die kennen we ook wel uit het grrristendom in Slapworst en Lulrum.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:39

Rabarberke 21-03-08 @ 12:36
Ja. Een beschaafd mens beheerscht z'n driften, haalt z'n schouders op en loopt verder...

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 12:39

lol @Rabarberke 21-03-08 @ 12:34

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:38

Rabarberke 21-03-08 @ 12:29
Ik begrijp je punt volledig, al zou ik niet gauw woorden in de mond nemen als 'randdebiel'.
Wat jij doet, is pleiten voor discussie. Als iemand dwaze dingen roept, ja, dan mag je daar rustig op reageren. Dat mag ook fel, maar we moeten elkaar wel in de ogen kunnen blijven kijken en niet, nooit vergeten dat het wel mensen zijn. Kijk, als iemand zich gekwetst voelt, is dat zijn eigen keuze. Iemand geeft die toestemming, de gekwetste in kwestie namelijk. In dat opzicht zijn mensen in feite onkwetsbaar. Als ik tegen jou zeg dat je een heks bent (wat ik maar als voorbeeld neem), dan kun je dat rustig van je af laten glijden en denken: Is dit nou iets waardoor ik mij laat krenken?
Natuurlijk doe je dat niet.
Om maar eens een op GS vaker gebruikte uitdrukking te gebruiken: Autonomie Roeleert Zwaar.

nattebever | 21-03-08 | 12:38

LOL @Rabarberke 21-03-08 @ 12:34

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:38

@ypsie

Psies, als jij door de bijlmer loopt en iedereen voor achterlijke kutneger uitmaakt, dan is het hun schuld dat je in elkaar geslagen wordt.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:36

@repulse 21-03-08 @ 12:27
Ik heb er geen enkel probleem mee als iemand niet aangeraakt wil worden, echter zegt zij" WE mogen geen lichamelijk contact hebben en JIJ mag me niet aanraken dat WEET je wel.
M.a.w. Ik moet mijn gedrag/omgangsvormen OP VOORHAND aanpassen in het publieke domein; zoiets noemt men Dhimmitude.
Dat ik mijn gedrag aanpas als ik een moskee binnenga, prima!

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:36

@ Agent327 21-03-08 @ 12:31

Die mossels die daar op elkaar gepakt ergens op een stukje land in de rimboe wonen hebben gelijk, ze worden ook gediscrimineerd en als ze dan koppen gaan snellen is dat gewoon een stukje uiting van onvrede, basta

wopper | 21-03-08 | 12:36

@Ypsie 21-03-08 @ 11:34
Nogmaals: als Wilders iets negatiefs over de islam zegt en moslims reageren daar op een intolerante en aggressieve manier op, bij wie ligt dan het probleem? De dialoog die jij voorstaat is voor de islamisten alleen interessant als zij daar voordeel uit kunnen halen. Verder raad ik je aan om je eens wat verder te verdiepen in de materie (Bruce Bawer, Bat Ye'or, etc).
Aussie 21

Hoi Aussie, Wanneer moslims negatief reageren op een intolerante en een agressieve manier.
Dan zijn mijn inziens de moslims zelf die voor een probleem zorgen omdat ze niet verder willen kijjken dan mogelijk is. Dan hebben de moslims geen respect voor ons. Het komt namelijk vrijwel altijd van twee kanten. Beide partijen moet namelijk respect en waardering voor elkaar hebben en geduldig met elkaar gaan praten over dat onderwerp wat op dat moment aan bod is.
Ook de moslims mogen niet iedere Nederlander op één grote hoop gooien. Ook bij ons is het zo dat niet iedere Nederlander dezelfde is.
Dan is het ook hun eigen fout dat ze geen geduld hebben om onze kant van het verhaal te laten vertellen.
Je ziet beste Aussie, een meningsverschil komt vrijwel altijd van twee kanten.

Heel veel groetjes, Ypsie

Ypsie | 21-03-08 | 12:35

Nattebever is gewoon door een stel hippies van zijn bureau beplukt en vastgebonden aan een paal met een prop in zijn mond en moet nu toekijken hoe een of andere Koos Koets helemaal losgaat op zijn account.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:34

Bernhard Bang 21-03-08 @ 12:20
Ik denk dat je gelijk hebt. Als je niet af en toe de MOED hebt tot een paradigmashift, dan ben je voor mij geen knip voor de neus waard. We zijn hier niet op de wereld om gelijk te hebben, te zoeken of te krijgen. 't Zal allemaal best belangrijk zijn, maar waar het in de eerste plaats om gaat is dat je elkaar ziet staan en elkaar het licht in de ogen gunt.
For a start.
Ik pleit voor verdere doorgroei, wat betekent dat je de liefde die je voelt voor je beminden uitbreidt tot elk ander mens. Voor mijn part tot elk ander wezen.
Als daar bij hoort dat je af en toe een stap terug moet doen, dan moet jij (moet ik) bereid zijn dat te doen. Ook dat is alleen maar een keuze. Ik begrijp werkelijk niet wat daar zo moeilijk aan te begrijpen is.
Voel me door jouw post begrepen. Dank daarvoor.

nattebever | 21-03-08 | 12:31

Net op de radio, Thaise regering zit met de handen in het haar i.v.m. het MOSLIM geweld in het zuiden. De moslims daar inden zich achtergesteld en gediscrimineerd. Vreedzaam geloof, gelukkig.

Agent327 | 21-03-08 | 12:31

repulse 21-03-08 @ 12:27

´Wij mogen niet aangeraakt worden´, is iets anders dan ´Ik word ook niet aangeraakt door mensen die ik niet of nauwelijks ken.´

harry pikkel | 21-03-08 | 12:30

@ repulse 21-03-08 @ 12:27
Dat je niet aangeraakt wilt worden is het punt niet. Dat je de ander daarvan weerhoudt onder verwijzing naar jouw religieuze overtuiging, dat was het punt.
* zich hoofdschuddend realiseert hoe moeilijk en ingewikkeld het ook allemaal is *

Bernhard Bang | 21-03-08 | 12:30

@kwarkoo 11:36

Zo,zo!! Ik ken nog wel iemand, met wie geen dialoog mogelijk is.

mark twain | 21-03-08 | 12:29

@nattebever

Elke randdebiel die onzin uitkraamt verdient het om de mantel uitgeveegd te krijgen. Dat geldt zowel voor moslims als voor wilders-tokkies. Dat geneuzel over elkaar liefdevol bejegenen kom je alleen bij verstokte hippies tegen als ze stoned zijn.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:29

Lekker Belangrijk© 21-03-08 @ 12:21
Dat de dame niet aangeraakt wil worden vind ik geen probleem ik zelf word ook niet graag aangeraakt door mensen die ik niet of nauwelijks ken.
Waar het voor mij omgaat is dat de Islam predikt dat ik en alle ander ongelovige minder zijn, dat homo's verderfelijk zijn, dat vrouwen minder rechten hebben als mannen.
Dat getuigd niet van veel respect, ik heb in beginsel voor iedereen respect maar als dat niet van twee kanten komt dan moet je ook op een gegeven moment opkomen voor de dingen waar je voor staat, waar je in gelooft

repulse | 21-03-08 | 12:27

@ wopper 21-03-08 @ 12:25

Voor @ Rabarberke 21-03-08 @ 12:21 bedoeld * uche uche, komt allemaal door BeverT *

wopper | 21-03-08 | 12:26

LOL @BeverT

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:25

Aussie 21 Ik bewonder je levensinstelling, toch wil ik je vragen daadwerkelijk te kijken wat de Islam predikt wat de hadiths voorschrijven en op welke manier imam's dit woord prediken en op welke manier de "gemätigde moslims" en moslims die niet langer moslims willen zijn worden gedwongen om in het keurslijf te lopen

Hoi Aussie 21, ik ga in ieder geval binnen kort de Koran kopen en ik zal hem letter voor letter, woord voor woord uit lezen. Ook ben ik van plan om binnenkort naar één Moskee toe te gaan en hoop ik met de mensen daar te kunnen praten over hun geloof en over hun mening en gevoelens hierover.
Ik moet nog veel leren over het Islamitische geloof dat geef ik dan ook van harte toe. En ik ga me er dus zeker in verdiepen. Ik hoop dan ook dat andere mensen samen met mij dit willen doen en dat ze open staan voor de mensen die het goed bedoelen en die wel ons respect en onze waardering voor hun verdienen. Ik ga er in ieder geval mee aan de gang.
Ik hoop je hier in ieder geval later wat meer over te kunnen vertellen. Het zou immers zo goed zijn als meer medemensen die zouden doen en gewoon heel simpel van mens tot mens met elkaar hierover praten zonder de angst voor terroristische aanslagen. Want hoeveel moslims zijn hier in Nederland opgegroeid en voelen zich als burger met twee landen waar ze thuis horen.

Groetjes van Ypsie.

Ypsie | 21-03-08 | 12:25

@ Baarstje 21-03-08 @ 12:12

Meer iets voor dhimmies. 'Van Jodenhaat Naar Zelfmoordterrorisme' van Dr. Hans Jansen - die andere - is duizendmaal beter

wopper | 21-03-08 | 12:25

Baarstje 21-03-08 @ 12:1
Je hoeft niet iedereen's opvattingen te delen. 't Gaat mij om de mens achter de opvattingen. Als ik me niet vergis heeft Hans Jansen zelfs een soort van baardje, wat voor mij heel duidelijke lichaamstaal is, al is dat woord hier wat minder geschikt (kon zo gauw geen ander vinden).
Dus.
1. Je hebt de opvattingen van Hans Jansen.
2. Je hebt Hans Jansen, de mens.
Voor die mens, daar heb ik respect voor.
Zo heb ik ook respect voor de mens achter Baarstje. Ik ken je helemaal niet, maar zou niet weten waarom ik er niet voor zou kiezen om jou als mens in de eerste plaats liefdevol te bejegenen. Zelfs al zouden je opvattingen verschillen van die van mij.
Die keuze hebben we allemaal.

nattebever | 21-03-08 | 12:24

@wopper

Wat? Het flutprul van Jansen? Je vond het geen goed boek?

Rabarberke | 21-03-08 | 12:21

Heeft Leen natte bever gebrainwashed?

Agent327 | 21-03-08 | 12:21

* geeft nattebevert een handdoek om weer droog te worden achter de oortjes *

fuckje | 21-03-08 | 12:21

@repulse 21-03-08 @ 12:10
Een mooi voorbeeldje van de subtiele infiltratie van de islamitische mores in het, let wel!, publieke domein is te vinden in het filmpje Rutger en de meiden van halal.
Op een gegeven moment raakt Rutger één van die meiden aan bij haar schouder om haar aandacht te vragen.
Zegt zij "Je weet wel! dat je helemaal niet aan me mag zitten.... we mogen geen lichamelijk contact hebben!" ergens vanaf 3:00 min.
M.a.w. Rutger, overduidelijk zelf geen moslim, is dus ondergeschikt aan de mores van madam en dient zich als zodanig zich ten opzichte van haar te gedragen, immers zij draagt een hoofddoekje en als zodanig is zij als moslima onaantastbaar.
www.geenstijl.tv/2008/03/rutger_en_de_...

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:21

@ nattebever 21-03-08 @ 12:15
Zelf krijg ik bij het zien van de Nederlandse vlag ook best zoiets van een nogal koud gevoel eigenlijk. Dus dat er mensen zijn die 'm wat willen opwarmen, dat kun je ook zien als een signaal. We moeten dat niet meteen uitleggen vanuit ons eigen benauwde interpretatiekader. Wij verbranden hier alleen nog maar dingen als we er vanaf willen, maar de meeste mensen kennen die luxe helemaal niet, die zien dat als iets moois, als brandstof, als levenbiedend. Dat hele misverstand, hè?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 12:20

nattebever 21-03-08 @ 12:15
BeverT, ik pis in mijn broek van het lachen, heet Mw. BeverT in dragende staat en met het oog op de toekomst, gedreigd met geheelonthouding als je je niet gematiger gaat gedragen?

Sikkeneur | 21-03-08 | 12:20

nattebever 21-03-08 @ 12:12
Okay... voor jou: 100 push up's, koude douche, sterk bakkie slootwater en je bent weer de oude...

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 12:19

@ Baarstje 21-03-08 @ 12:12

Voor het eerst met je eens! Heb 't boekje van Jansen gisteren doorgebladerd en meteen in de vuilnisbak gedumpt.
Eindelijk een goed linky van je, Berger is m.i. een van de beste arabisten, repsect, daar kan zelfs Ramadan niet tegenop, en die vind ik al goed

wopper | 21-03-08 | 12:19

@nattebever

Als je een statement wilt maken hijs je daarnaast de vlag van het land waar je bent, dat betuigt respect. Dat zelfde doe je op zee, in een vreemde haven of water - je hijst de vlag van het land waar je bent.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:18

@nattebever

Wordt niet als respect en liefde gezien maar als lafheid. De vlag strijken is letterlijk 'capitulatie'. Niet meer en niet minder.

Rabarberke | 21-03-08 | 12:17

@tralala

Is dat niet Hans Jansen die we daar horen?

Rabarberke | 21-03-08 | 12:15

Rabarberke 21-03-08 @ 12:05
Als je de vlag strijkt uit respect en liefde voor de medemens, dan zie ik daar geen enkel probleem. 't Is maar een gebaar, letterlijk. Je trekt een stuk textiel naar beneden en je doet daar anderen een plezier mee.
Is dat nou zo moeilijk? En kijk eens wat je er mee wint! Die uitgestoken hand, ik weet zeker dat die volkeren dat heel goed weten te waarderen.

nattebever | 21-03-08 | 12:15

kwarkoo1 21-03-08 @ 12:03
Ik wil niet zover gaan om te zeggen 'L'amour, c'est moi', maar 't scheelt weinig. Ik ga er dan ook maar vanuit dat jouw post geschreven is vanuit een bepaalde liefdevolle zorg richting de islamitische medemens. Al zou ik willen, dan nog zou ik niet kunnen geloven dat jij werkelijk vanuit angst of haat reaguurt zoals je hier doet. En nee, ik ben niet bang voor dat mes. Als iemand mij uit liefde op een bepaalde manier bejegent (al is keeldoorsnijden wel wat ver gaand), dan zal ik de eerste zijn om dat op gelijke wijze te beantwoorden, namelijk, heel eenvoudig, vanuit de notie dat ikzelf ook die Ander ben. Ik ben geen boeddhist of wat ook, maar een eenvoudige jongen uit het volk, goddeloos, maar niet liefdeloos opgegroeid en 't enige wat mij te doen staat is om de aarde, een plek waar voor iedereen plaats is, een beetje ronder te maken.
Je begrijpt wel wat ik bedoel, hoop ik.

nattebever | 21-03-08 | 12:12

nattebever 21-03-08 @ 10:55

Voor zo iemand als Hans Janssen hoef je zeker geen respect te hebben. De
man is niet kundig en spreekt wartaal. Het enige wat hij doet is uit deze hele kwestie een slaatje proberen te slaan. Als je z’n site doorleest kom je de meest achterlijke teksten tegen met als hoogtepunt van zijn draaikonterij de brief aan Samir A. De man moet geroyeerd worden. Er lopen zoveel andere deskundigen rond. Lees bijvoorbeeld wat werk van:
www.clingendael.nl/staff/?id=6

Baarstje | 21-03-08 | 12:12

Was het niet onze MP die zij dat we trots moesten zijn op Nederland, VOC mentaliteit.... waar zijn onze helden? J.P zoon Coen pakt den zwaard voor volk ende vaderland

Fockel und Suckel | 21-03-08 | 12:11

* vond de oude nattebevert toch leuker en geiler, net een dominee nu *

fuckje | 21-03-08 | 12:10

Rabarberke 21-03-08 @ 11:52
Je hoeft mij en alle andere islam watchers niet te geloven rabar, maar kijk eens echt naar de situatie in turkije en hoe het 20 jaar geleden was.
Kijk naar frankrijk hoe het daar gaat en kijk dan naar nederland, zoalng problemen on aangeroerd blijven zullen ook wij die kant opgaan. behalve in groningen natuurlijk www.rtvnoord.nl/televisie/tv_opsporing... de eerste zaak

repulse | 21-03-08 | 12:10

Het lijkt me een goed idee om het ambassadepersoneel uit Libanon terug te trekken en de gehele tweede kamer daar neer te plempen. Bel maar 112 als je in problemen komt..

- teruggejorist - | 21-03-08 | 12:10

@ nattebever 21-03-08 @ 11:59
Ik vind dat je het best steviger mag aanzetten, je heet niet voor niks N.B. Olieverbruik (en winsten) zonder morren aan de elite overlaten, genoegen nemen met wat je toevalt, op vrijdag niet klagen over de luidsprekers in je vensterbank, stoppen met varkensvlees eten, afblijven van je gezichtsbeharing en die van je partner, dat zijn toch allemaal niet zulke enorme offers? Zet ook eens een stap, stel eens een daad, maak eens een gebaar. Ik bedoel "je open stellen voor" dat is zo vrijblijvend, wees eens bereid om je levensstijl een beetje aan te passen. Doe iets, dat is toch niet teveel gevraagd?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 12:09

Na het zien van de beelden van de verschillende relletjes, denk ik dat de Franse, de Luxemburgse en de Tjechische ambassades de meeste risico.

KidC | 21-03-08 | 12:08

-weggejorist-

Tra La La | 21-03-08 | 12:07

@nattebever

Heb je wat geslikt of zo? Dat eerste stuk ging nog wel, maar het strijken van de vlag doe je niet, never. Tenzij het protocol dat vereist...

Rabarberke | 21-03-08 | 12:05

@nattebever 21-03-08 @ 11:59
*Als jij eens de straat opgaat en met een willekeurige moslim het gesprek aangaat, dan zul jij merken dat zo iemand, net als jij, gewoon open staat voor andermans gedachten. *

Ervan uitgaande dat ze je verstaan en verstaanbaar Nederlands spreken.

Agent327 | 21-03-08 | 12:05

nattebever 21-03-08 @ 11:59

God bless nattebever totdat het mes zijn keel halal doosnijdt

kwarkoo1 | 21-03-08 | 12:03

@repulse,
idd.
The headscarf issue, daar begint het gedonder, de introductie van de islamitische mores in het publieke domein.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 12:01

Lucifer 21-03-08 @ 11:35
Praten is wat anders dan schrijven. Als jij eens de straat opgaat en met een willekeurige moslim het gesprek aangaat, dan zul jij merken dat zo iemand, net als jij, gewoon open staat voor andermans gedachten. Je hoeft het natuurlijk niet in alle opzichten met elkaar eens te zijn, maar voorwaarde voor elk echt en waarachtig gesprek is wel dat je elkaar respectvol bejegent en ieder in zijn waarde laat. Vind jouw gespreksgenoot bijvoorbeeld dat zijn vrouw (ik ga er even van uit dat je niet zo respectloos bent om als man een moslima zomaar aan te spreken) een hoofddoek moet dragen, wie ben jij dan om tegen hem te zeggen dat hij dat niet mag vinden?
't Is niet zo moeilijk. Als de wil er is en de bereidheid om te praten, dan kun je rustig van elkaar afscheid nemen zonder dat je het eens bent.
Het geeft dus absoluut geen pas om als een dolle stier (ik zeg niet dat jij dat bent) te gaan lopen schreeuwen dat alle moslims dit of alle moslims dat. We weten uit de historie waartoe zulke generalisaties toe leiden en dat waren geen dingen waar we als mensheid trots op moeten zijn.
Dat Nederland dus gewoon uit respect de vlag strijkt, vind ik een teken van moed. Op die manier steek je de hand uit naar de ander en echt waar, dat is de enige manier waarop we als mensen dichter bij elkaar komen.

nattebever | 21-03-08 | 11:59

Rabarberke 21-03-08 @ 11:52
Nee idd rabar hij heeft niet rechtsreeks opgeroepen
Erdoğan turned his guns on secularist newspapers and accused the media of creating social tension and polarization in society over the headscarf issue, slamming secular newspapers for publishing photographs of scantily dressed women.
www.turkishdailynews.com.tr/article.ph...

repulse | 21-03-08 | 11:58

Rabarberke 21-03-08 @ 11:51

Ik ben slechts een zandkorreltje, een ongelovige, een varken, een hond. Meer niet beste Rabarberke.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:57

@repulse

Erdogan heeft echt geen aanvallen met zuur op meisjes goedgekeurd. Verzin 's wat beters, lutser.

Rabarberke | 21-03-08 | 11:52

@kwarkoo

Wat heb jij de maatschappij gebracht?

Rabarberke | 21-03-08 | 11:51

Om delfde reden dat justitie aan het onderzoeken is of erdogan kan worden vervolg en het leger al heeft aangegeven in te grijpen als de deseculirsatie doorgaat

repulse | 21-03-08 | 11:51

Shalome 21-03-08 @ 10:10
Ik moet nog 30 worden en zit niet te wachten hoe de samenleving mij nog 30 jaar gaat voorliegen. Het is dat een gesprek tussen Harry de Winter en Bart Jan Spruyt mij nog enige hoop hebben gegeven dat er ook nog mensen zijn die het goed zien. Nou ga ik hele simpele woorden gebruiken met een van de hardere waarheden die ik als 5jarig kind heb geleerd; wat je zegt dat ben je zelf.
Diegene die het hardst roepen dat rechts-denkend nederland rechtst stemt vanwege de onderbuikgevoelens, die stemmen zelf links vanwege hun eigen onderbuik. Links komt niet verder dan populisme, iets dat ze rechts verwijten.
Het is elke keer weer een pijnlijk te zien hoe politiek links nederland het zooitje weer belazerd. Niemand die er wat aan doet, stelletje zelfhaters zijn het!

Het_leuke_zuiden | 21-03-08 | 11:49

@repulse

Erdogan z'n fiat voor zuuranvallen op meisjes? Waarom doet de politie dan onderzoek?

Rabarberke | 21-03-08 | 11:49

@LekkerBelangrijk@11:45,
Scroll eens een aantal kilometer naar boven, lieverd.

fuckje | 21-03-08 | 11:47

nattebever 21-03-08 @ 11:17
-
"Bertus, het spijt me om te zeggen, maar ik geloof dat jij eigenlijk aan het polariseren bent en niet het gesprek zoekt. Op zichzelf heb ik daar respect voor, maar 'k zou het heel aardig vinden als je ook eens vanuit de liefde reageert.''
-
Ik hou wel een beetje van jou allemaal, nattebever. Zeau beter?

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 11:47

Aussie 21-03-08 @ 11:46

Vergeefse moeite. Leest alleen de bijbel.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:47

@Ypsie 21-03-08 @ 11:34
Nogmaals: als Wilders iets negatiefs over de islam zegt en moslims reageren daar op een intolerante en aggressieve manier op, bij wie ligt dan het probleem? De dialoog die jij voorstaat is voor de islamisten alleen interessant als zij daar voordeel uit kunnen halen. Verder raad ik je aan om je eens wat verder te verdiepen in de materie (Bruce Bawer, Bat Ye'or, etc).

Aussie | 21-03-08 | 11:46

* zich herinnert dat er met fuckje weinig mis is *

Bernhard Bang | 21-03-08 | 11:45

Rabarberke 21-03-08 @ 11:35
Ja het is erg relevant want Dhr erdogan de premier van turkije heeft in principe niet alleen zijn fiat hier voor gegeven hij heeft er practisch gezien het opgeroepen van uit zijn geloof.
20 jaar geleden was turkije een echte seculiere staat gesticht door ataturk, de democratie in turkije is gebruikt door islamisten en langzaam maar zeker zal ook turkije afgleiden naar het systeem van iran

www.volkskrantblog.nl/bericht/184643

repulse | 21-03-08 | 11:45

fuckje 21-03-08 @ 11:43

'Nothing else matters' van Metallica..........

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:45

@fuckje 21-03-08 @11:43
Gefeliciflopstaart, ben je altijd zo traag?

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 11:45

@fuckje 21-03-08 @ 11:43
Dat idee had ik ook al.

Agent327 | 21-03-08 | 11:44

* denkt dat natte bever zich zit te verkneukelen in zijn holletje over alle onzin die hij heeft uitgebraakt deze ochtend *

fuckje | 21-03-08 | 11:43

@Rabarberke 21-03-08 @ 11:35
Nee niet "alleen" door moslims maar wel "bij uitstek" door moslims.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 11:39

Ypsie 21-03-08 @ 11:34
Ik bewonder je levensinstelling, toch wil ik je vragen daadwerkelijk te kijken wat de Islam predikt wat de hadiths voorschrijven en op welke manier imam's dit woord prediken en op welke manier de "gemätigde moslims" en moslims die niet langer moslims willen zijn worden gedwongen om in het keurslijf te lopen

repulse | 21-03-08 | 11:38

Ypsie 21-03-08 @ 11:34

Met elk geloof is een dialoog mogelijk, behalve met de haatbaarden. Ook met de zogenaamde gematigden die niet bestaan.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:36

@repulse

Lekker relevant voor islam-geweld zo'n bericht. Alsof dat soort streken alleen door moslims worden uitgehaald.

Rabarberke | 21-03-08 | 11:35

@nattebever 21-03-08 @ 11:06
Prachtig maar wat als praten niet meer helpt? Wat doe je met dovemansoren? Vragen vragen vragen...

Lucifer | 21-03-08 | 11:35

Kom op nou zeg, wie hou je nou voor de gek? Loopt Geert Wilders daar rond met een doorgeladen pistool of een jerrycan met benzine en een doosje lucifers? Beetje last van dhimmitude zeker? Aussie 21

Nee, Geert Wilders loopt daar niet rond. Maar hij loopt hier rond met beveiligings mensen terwiijl alles wat hij doet en zegt over de Islam negatief voor ons burgers uit pakt. Wij worden niet beveiligt maar moeten wel alles over ons heen laten komen en bang moeten zijn voor terroristische aanslagen die ze over Holland afgeroepen hebben.

Dus beste Aussie 21 het heeft wel degelijk grote invloed op ons burgers, op de politiek, op onze omgang met de mensen met een Islam geloof. Ikzelf zou overigens graag in gesprek willen met mensen met een Islam geloof omdat ook bij hun niet ieder mens zo denkt als de groeperingen die kwaad en verderf over ons afroepen.

We mogen nooit en te nimmer ieder mens op één grote hoop gooien.
Er zijn zoveel geloven in de wereld het zou juist prettig zijn om de mens daarachter te leren kennen en van hunzelf te horen waarom ze zo geloven en dan uit respect voor de mens die zo gelooft omdat te accepteren mits ze niet over de rechten van de mens heen gaan.

Ypsie | 21-03-08 | 11:34

Rabarberke 21-03-08 @ 11:30

Lekker bezig, maar vertel me eens...... waar heeft de islam eigenlijk een toegevoegde waarde aan een land en de mensen gebracht?

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:34

Genoeg geluld.... Hup, die vlag weer omhoog!!!!
Stelletje bange hazen! Bah!

Sjaak Vleeshaak | 21-03-08 | 11:33

nattebever 21-03-08 @ 11:17 en eerdere post...
ROFLOL, gij dondersteen....

Sikkeneur | 21-03-08 | 11:33

@ fuckje 21-03-08 @ 11:27
Nou zeg, iedereen heeft recht op een ander geluid. We moeten elkaar niet gaan opsluiten in stereotypen, hoor. Toch?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 11:32

Rabarberke 21-03-08 @ 11:28

De enige banaliteiten die ik hier heb gelezen kwamen van jou, zure grondstengel. Inhoudelijk heb je nog niets gepost, alleen wat debattrucs toegepast. *kijkt Bever aan Maar daar heb ik wel *kuch* repsect voor.

azijnseikerT | 21-03-08 | 11:31

@kwarkoo

Tuurlijk knul. Alle moslims in Turkije hebben kromzwaarden en hakken elke toerist zijn hoofd af nadat ie zijn hotelrekening heeft betaald. Alle moslims in Indonesie dragen een bomgordel en alle moslims in Kosovo schieten met scherp.

Rabarberke | 21-03-08 | 11:30

.
Ik ben het ermee eens dat de vlag daar gewoon moet wapperen PUNT.

Wat ik me wel afvraag waar al die heldhaftige opmerking van de linkse politburo kamerleden vandaan komen.

Het zal mij niet verbazen als sommige PvdA, Groenlinks etcetc kaderleden in hun achterbol al serieus over capitulatie nadenken.

.

Ervarings_deskundige | 21-03-08 | 11:29

Vlag omhoog!

Nietvoordekat | 21-03-08 | 11:28

@betonsloper

Ik hoef me toch niet te bekeren tot de islam als ik het met de banaliteiten hier niet eens ben? Hou toch op...

Rabarberke | 21-03-08 | 11:28

nattebever 21-03-08 @ 11:25

Ik hou niet van moordenaars, verkrachters en kindermisbruikers. Die andere wang keer ik niet meer toe. Het is afgelopen met dat gezeik van die moslims. Gematgde moslims bestaan niet. Als het percentage toeneemt lopen zij allen noodgedwongen achter de fanatici aan.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:27

Kijk lieve mensen, Nattebever, die heeft het begrepen! Ik zit hier met tranen in mijn ogen.... alles uit liefde, wat heeft deze man een inzicht.... hij begrijpt het!

Er zouden meer mensen zich moeten bekeren tot het ''Beverianisme''...... wat zou de wereld er dan mooi uitzien, geen oorlog meer, geen haat onderling, enkel vrede en respect...

Ik zeg....

Amen | 21-03-08 | 11:27

@nattebever@ al jouw postings
Geen idee wat je hebt geslikt/gezopen, of wie jou betaalt, maar ik herken jou niet meer.
Is het vandaag jouw " ik draai 180 graden om" dag?
Je kletst uit jouw natte peopertje, druiloor!

fuckje | 21-03-08 | 11:27

nattebever 21-03-08 @ 11:13
Waarom denk jij dat de meeste jongeren die homo's in elkaar slaan van islamitsiche afkomst zijn?
Waarom denk jij dat de meeste jongeren die vrouwen voor hoer uitmaken alleen omdat ze make up dragen van islamitische afkomst zijn
Waarom denk jij dat we wel kritiek op kerk en synagoge kunnen hebben waar dan als tegen reactie komt dit "vind ik niet leuk" maar er geen mensen vervolgd en vermoord worden.
Terwijl als je kritiek op de islam heb je beveiliging nodig hebt?

repulse | 21-03-08 | 11:26

kwarkoo1 21-03-08 @ 11:18
Je kunt de vrijheid van meningsuiting ook gebruiken om wat meer liefde in de wereld te brengen. Die vrijheid die heb je. De vraag is: wat doe JIJ er mee?
En nog wat. Het is niet zo moeilijk om te houden van wat vertrouwd en eigen is. De kunst is juist om te houden van dat wat je verafschuwt. Als jij je naaste liefhebt als jezelf (zoals Jezus al zei, al vind ik Jezus verder eigenlijk een hysterische nicht), dan is de enige vraag nog wie jij allemaal als je naaste beschouwt. De liefde, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, overwint alles.
Jammer dat je op GS zo vaak andere geluiden hoort, al blijf ik natuurlijk respect houden voor al mijn mede-reaguurders.

nattebever | 21-03-08 | 11:25

Verder wil ik nog even kwijt dat we er goed aan moeten denken dat er ook goede mensen van het Islamitische geloof zijn. We moeten ze niet allemaal op één grote hoop gooien.
En vergeet ook niet dat één persoon Geert Wilders met zijn uitlatingen over het Islamitische geloof en over zijn film, en zijn gevoelens en mening daarover veel kwaad bloed zet bij de Islamitische mensen die niet verder willen denken dan dat volgens hun zeggen dankzij Geert Wilders alle Hollanders op één grote hoop gegooid worden en ze roepen naar ons: Holland Dood. Ook van die kant word er verkeerd over ons gedacht.

In ieder land zijn er goede en slechte mensen en mensen die hun eigen mening bij hunzelf houden. Ieder mens is een individu laat ons allen dat nooit vergeten............................

Ypsie | 21-03-08 | 11:24

*Wijst bever op Chamberlaine,terugkomend uit Duitsland*

Agent327 | 21-03-08 | 11:22

@Rabarberke 21-03-08 @ 10:53
Die 50% en het woord "automatisch" vind ik discutabel.
Maar ik begrijp de strekking van het verhaal wel en dat is dat de intimidatie zal toenemen als het percentage toeneemt, daar zit voor mijn gevoel een kern van waarheid in, net zoals het dragen van een hoofddoekje een statement is waar een intimidatie achter schuil gaat.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 11:22

"Het is Geert Wilders die het ze moeilijk maakt om voor hun veiligheid te kunnen in staan."
@Ypsie 21-03-08 @ 11:16
Kom op nou zeg, wie hou je nou voor de gek? Loopt Geert Wilders daar rond met een doorgeladen pistool of een jerrycan met benzine en een doosje lucifers? Beetje last van dhimmitude zeker?

Aussie | 21-03-08 | 11:22

@Hooijstra 21-03-08 @ 11:15
Tuurlijk iedereen doet maar, als ze mij direct of indirect er maar niet mee lastig vallen. Klein beetje respect kunnen ze krijgen de rest moeten ze verdienen.

Barkruk | 21-03-08 | 11:22

@nattebever 21-03-08 @ 11:17
Krijg jij vandaag een euro voor elke keer dat je het woord respect gebruikt?

Agent327 | 21-03-08 | 11:20

nattebever 21-03-08 @ 11:06 wrote:
"Als wij, om maar een voorbeeld te noemen, in de Tweede Wereldoorlog gewoon het gesprek waren aangegaan en andere landen dat NL-voorbeeld zouden hebben gevolgd, dan was er misschien helemaal geen oorlog gekomen."

Jij bent écht niet helemaal lekker he? Lees je wel eens terug wat je hebt uitgekraamt voor dat je op "Post" klikt?

Gomer Pyle | 21-03-08 | 11:20

Moslims zouden eigenlijk alleen maar strakke kleding mogen dragen. In die soepjurken zou best een AK47 verborgen kunnen worden tenslotte!

Rabarberke | 21-03-08 | 11:20

nattebever 21-03-08 @ 11:13

Excuses als ik je heb geraakt. Het gaat niet meer over liefde en haat beste, het gaat om de vrijheid van meningsuiting zoals we dat gewend waren voordat facistische geloofsfanatici hier ongewenst neerstreken en nog steeds neerstrijken.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:18

Bertus Betonsloper 21-03-08 @ 11:15
Bertus, het spijt me om te zeggen, maar ik geloof dat jij eigenlijk aan het polariseren bent en niet het gesprek zoekt. Op zichzelf heb ik daar respect voor, maar 'k zou het heel aardig vinden als je ook eens vanuit de liefde reageert.

nattebever | 21-03-08 | 11:17

@ nattebever 21-03-08 @ 10:55
Mensen zeggen maar wat tegenwoordig. Het is net of een mening er niet meer toe doet. Vroeger in het dispuut had je ook van die lui die gewoon maar iets vonden, net deden alsof, debat om het debat. Ik kan daar zó slecht tegen, joh. Waar gaan we heen als je niet meer op iemands woorden kunt vertrouwen. Uiteindelijk zijn het dan de zwaksten die aan het kortste eind trekken. En dat zullen heus niet de westerse mensen zijn, met hun zogenaamde superieure cultuur.

* nog maar 2 cent heeft *

Bernhard Bang | 21-03-08 | 11:16

Ik snap het goed dat de ambasade in Libanon de vlag niet omhoog hijst. Het is ook be-angstigend wat er allemaal in Libanon en andere Islamitische landen, dorpen en steden gebeurd. Door Geert Wilders zijn film die nog niemand heeft gezien de Fitna,
Wij hebben ook meteen ons oordeel weer klaar over de Nederlandse Ambasade in Libanon, maar zich over geven aan de Islamitische mensen dat doet de ambasade niet. Mijn inziens willen ze op deze manier proberen de aandacht van hun af te wenden. Want de mensen in de Nederlandse Ambasade doen niets verkeerds ze voeren alleen hun werkzaamheden uit. Het is Geert Wilders die het ze moeilijk maakt om voor hun veiligheid te kunnen in staan.
Ik ben dus van mening dat de Nederlandse Vlag van de vlaggenstok gehaald mag worden als daar goede redenen voor zijn.

Ypsie | 21-03-08 | 11:16

Alleen woeste hordes kunnen onze idealen beschermen in tijden van oorlog.

Mjollnir | 21-03-08 | 11:16

@Barkruk
correctie: "... minder zijn dan zij."
Overigens is het niet zo dat ik stel dat je het me ze eens moet zijn, maar wel het respect mag hebben voor de andere overtuiging en ze vervolgens overtuigen.

Hooijstra | 21-03-08 | 11:15

@ Rabarberke
-
Ik snap werkelijk niet waarom je je nog steeds niet tot de islam hebt bekeerd?
Zo'n prachtige religie die Nederland weer op het juiste pad zal brengen; geen blootlopers meer, geen xtc pillen, geen tokkies enz. enz... slechts allah's wil geschiede. Prachtig toch? Bekeer je vandaag nog zou ik zo zeggen... Of ben je al bekeerd?

Bertus Betonsloper | 21-03-08 | 11:15

@repulse 21-03-08 @ 11:12
Polarisatie is cruciaal, zelfs Wouter Bos heeft dat nu ingezien.

Aussie | 21-03-08 | 11:14

kwarkoo1 21-03-08 @ 11:07
Dat jij mij beledigt, moet je zelf weten. Ik neem je dat niet eens kwalijk. Ook voor jouw oordelen heb ik respect. Ik wil je wel meegeven dat je ook heus wel wat fijngevoeliger kunt oordelen over je mede-streepje-mens kunt praten. Wij zijn mede-mensen, of dacht jij dat ik een aap was of zo?
Ik heb het gewoon wel gehad met mensen die denken dat ze superieur zijn, al heb ik er natuurlijk wel respect voor dat ze dat denken. We leven in een vrij land, dus ik mag best zeggen wat ik wil. Dat mag iedereen, maar het moet wel uit liefde en niet uit haat.
Zo denk ik er over.

nattebever | 21-03-08 | 11:13

ROFLOL @nattebever 21-03-08 @ 11:06:
Ben je lid geworden van de PvdA? Ik geef je geen ongelijk... De beste carrière-mogelijkheden om de rest van je leven flink op kosten van het klootjesvolk te kunnen teren is toch bij die club.

koerbagh ® | 21-03-08 | 11:13

De blanke paal uiteraard, haast en spoed...

van Maerlant | 21-03-08 | 11:13

Trouwens, waar blijft die film?

Rabarberke | 21-03-08 | 11:13

Barkruk 21-03-08 @ 11:11

Ik vind jou ook niet minder, ik vind mezelf geweaun meer.

azijnseikerT | 21-03-08 | 11:12

kwarkoo1 21-03-08 @ 11:10

Wacht maar af, alles sal reg kom (behalve de planke paal van het ambassadepersoneel).

van Maerlant | 21-03-08 | 11:12

nattebever 21-03-08 @ 11:06
De oude politiek heeft altijd ontkent dat er problemen waren, sinds pim zijn er wat discusies geweest, maar dat de huidige discusie er nu is is is wel te danken aan wilders zijn stellingen.

repulse | 21-03-08 | 11:12

@kwarkoo

Nou ik denk dat veel tokkies, die types met die witte joggingbroeken en dat natte haar, puisten en een raar taalgebruik, doorgaans werkloos en zwartwerkend - if uberhaupt - er een stuk op vooruit zouden gaan als ze zich zouden bekeren tot moslim.

Maar ja, Wilders stemmen en moslim worden - dat gaat niet samen.

Rabarberke | 21-03-08 | 11:11

@Hooijstra 21-03-08 @ 10:57
Ik heb respect voor de mening en opvattingen van anderen binnen bepaalde grenzen. Ik kan bijvoorbeeld geen respect opbrengen voor mensen die vinden dat anderen minder zijn dan hun.

Barkruk | 21-03-08 | 11:11

@souty 11:00
Let vooral op mijn woordkeus, moet bezitten, niet kunnen beheersen, maar moet bezitten.
Het gaat me overigens niet eens zozeer om Nederland, want zou nationalistisch ben ik niet. Het gaat mij om Europese waarden die wij door schade en schande hebben geleerd en die zelfde schade niet nog een keer willen oplopen.

Hooijstra | 21-03-08 | 11:10

van Maerlant 21-03-08 @ 11:08

Geloof jij het?

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:10

@starfucker,

echte haat meels? jeetje
mondje dicht he

azijnseikerT | 21-03-08 | 11:10

@Rabarberke 21-03-08 @ 11:03
Ja, die weg-met-ons-mentaliteit van jou heeft ons pas echt sprongen vooruit geholpen. En zie waar we nu staan.

Aussie | 21-03-08 | 11:09

nattebever 21-03-08 @ 10:55
Vreemd als iemand die zijn hele leven de islam heeft bestudeerd en ook oud-hebreeuws vloeiend spreekt met zo een stellige mening komt, dan moet je van goeden huize komen om daar een andere mening over te hebben. De Winter hoef je in ieder geval niet mee aan te komen.

lijn5 | 21-03-08 | 11:07

nattebever 21-03-08 @ 10:55

De problemen waar er allang voordat de termen uitkeringstrekker, rifaap, ongewenste maangodaanbidder aan de orde kwamen. Je klets uit je natte bek.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:07

souty 21-03-08 @ 10:55
Ja man die smurfen en de tuinkabouters hebben inderdaad een pact gesmeed voorlopig gaan de smurfen voor de voortuinen heb ik begrepen.
Ik maak mij ook zorgen over het volk van laaf wat duidelijk de laaste jaren meer underground is gegaan hun zullen binnkort waarscheinlijk ook wel over gaan tot tereuraanslagen

repulse | 21-03-08 | 11:06

Lucifer 21-03-08 @ 10:58
Dat Jansen jou aan het denken zet, daar heb ik respect voor. Maar denk je nou echt dat hij de grotendeels zelfbedachte problemen met een positieve instelling tegemoet treedt? Dat geloof ik niet. Hij draagt bij aan polarisatie, terwijl je volgens mij ALTIJD het gesprek moet aangaan. Als wij, om maar een voorbeeld te noemen, in de Tweede Wereldoorlog gewoon het gesprek waren aangegaan en andere landen dat NL-voorbeeld zouden hebben gevolgd, dan was er misschien helemaal geen oorlog gekomen.
Ik begrijp gewoon niet waarom mensen niet positief willen denken en mee willen werken aan een oplossing die voor iedereen, maar dan ook iedereen acceptabel is. Wij hier in NL zijn gebenedijden, dat we zoveel verschillende culturen hebben die allemaal positief staan ten opzichte van onze waarden, maar ik zou al m'n waarden opgeven om een ander in zijn waarde te laten.
Kijk, zo zit je in elkaar of niet.

nattebever | 21-03-08 | 11:06

Rabarberke 21-03-08 @ 10:53

het gaat niet om die exacte percentages. Het gaat om de lijn die heden overal ter wereld zichtbaar is. Nederland is slechts een speldenprik. In Europa gaat het echt niet anders dan hier. Over de rest van de wereld maar te zwijgen.

Maar goed. Waar brengt de islam een meerwaarde aan de maatschappij dan?

kwarkoo1 | 21-03-08 | 11:04

nattebever 21-03-08 @ 10:55
Der zijn inderdaad mensen die met het roepen van namen tegen bevolkingsgroepen de discusie vertroebelen. Maar om dan maar te zeggen dat er geen problemen zijn is weer het andere uiterste.
Ik kan ook zeggen dat ik het knap vind van de autochtonen dat moskeeen en vlaggen niet worden verbrand als een theo van gogh ritueel word geslacht.
Als vrouwen voor hoer worden uitgemaakt omdat zij geen hoofdoek of bourka dragen, als homo's in elkaar worden getimmerd en ik kan nog een ardig tijdje doorgaan.

repulse | 21-03-08 | 11:04

@starfucker

Ja maar... de islam is verwerpelijk gevaarlijk. Straks kan niemand meer halfnaakt rondlopen en xtc pillen slikken in Nederland. Weg vrijheid. Straks mag niemand meer "zwartjoekel" en "boomklimmer" roepen tijdens een voetbalwedstrijd bij de amateurs. Al onze verworvenheden worden door links te grabbel gegooid.

Zo'n loser als Harry de Winter die zomaar zijn mening durft te uiten in de krant terwijl het een linkse mening is! Gelukkig is ie daarna bedreigd door vrijheidslievende vaderlanders en vertegenwoordigers van een andere superieure religie.

Rabarberke | 21-03-08 | 11:03

@nattebever 21-03-08 @ 10:43

LOL. RESPECT!

van Maerlant | 21-03-08 | 11:01

Hooijstra 21-03-08 @ 10:57
Ja zeker gooi er maar een cursus tegen aan en alles verandert, hahaha...

souty | 21-03-08 | 11:00

LOL@rioolguurder 21-03-08 @ 10:58

Lucifer | 21-03-08 | 10:59

ze kunnen beter gelijk de witte vlag hijsen, stelletje laffaards.
waar blijft die VOC mentaliteit.
dit lijkt meer een COC mentaliteit

rioolguurder | 21-03-08 | 10:58

"Of er een waterscheiding is tussen moslims en islamisten boeit me niet"
@Niet voor Jan 10:02
Aiii.......

Aussie | 21-03-08 | 10:58

nattebever 21-03-08 @ 10:55
Vreemd als iemand die zijn hele leven de islam heeft bestudeerd met zo een stellige mening komt zet me dat juist aan het denken.

Lucifer | 21-03-08 | 10:58

@Barkruk 10:52
Wel respect want dat is een belangrijk verschijnsel in onze cultuur wat zeker behouden moet blijven. Wat belangrijker is, is om te zorgen dat we vanuit dat repect aangeven dat ze datzelfde respect ook moeten hebben voor deze bevolkingsgroepen, omdat er anders geen plek is voor ze in onze samenleving. Integratiecursus zou niet alleen moeten gaan over taal, maar juist alleen maar over de eigenschappen die je moet bezitten om in dit land te mogen wonen. Dat de PvdA dat heel lang, heel zielig vond heeft er wel voor gezorgd dat we nu een inhaalslag moeten maken, maar nooit, nooit je eigen waarde verliezen, dus ook niet die van respect.

Hooijstra | 21-03-08 | 10:57

@Bernhard Bang 21-03-08 @ 10:46
Ze hadden op school kunnen blijven en een goeie baan kunnen krijgen... Inplaats van gangstertje te spelen. Ik werk hard en elk biertje dat ik in de kroeg drink elke meter die ik rij in me auto elk stuk kleding dat ik draag heb ik voor gewerkt, Niks in dit land krijg je voor niets behalve je uitkering.

Barkruk | 21-03-08 | 10:56

Rabarberke 21-03-08 @ 10:53
Ik weet dat het leuk is iemand op details onderuit te halen maar dan ga je voorbij aan het belangrijkere grotere geheel en dat is dat in een land waar een minderheid aan moslims is die minderheid voor een meerderheid aan problemen zorgt.

Lucifer | 21-03-08 | 10:56

repulse 21-03-08 @ 10:31
Daarom zijn de smurfen ook helemaal hip tegenwoordig (propaganda), die zijn samen met de tuinkabouters uit op de totale controle.
Maar ik trap er niet in, ik zie ze steeds vaker staan met hun emmertjes en schepjes, hoelang nog voordat ze met een bomgordel in je voortuin staan, maar niet met mij hoor.
Volgens mijn begeleider in de instelling ben ik niet gek maar ik zie gewoon meer om mij heen dan de gemiddelde Nederlander.

souty | 21-03-08 | 10:55

Bernhard Bang 21-03-08 @ 10:46
Ja, mensen praten er makkelijk over, maar als je continu wordt weggezet als uitkeringstrekker, rifaap, ongewenste maangodaanbidderT, dan kan ik me heel goed voorstellen dat je dat gewoon NIET fijn vindt.
Ik kom wel eens op deze site en ik lees dan de raarste dingen. Bijna alsof het geen mensen zijn. En dan wel een beetje anoniem Harry de Winter affakkelen, ja, dat durven ze wel.
Ik heb juist heel veel respect voor de moslims dat ze zich in deze moeilijke tijden beheersen en niet als gekken gaan lopen krijsen, zoals sommige Nederlanders doen. Ik denk bijvoorbeeld aan zo'n Hans Jansen, die denkt dat het leuk is of aardig om een boekje te schrijven waarvan de titel alleen al doet vermoeden dat hij niet het beste voor heeft met de islam. Zo'n man, hoewel ik respect voor hem heb, weet toch eigenlijk niet waar-ie mee bezig is. Hij polariseert, terwijl je volgens mij ook gewoon het gesprek kunt zoeken.
Juist mijn vijftig eurocenten.

nattebever | 21-03-08 | 10:55

@lekker belangrijk

Jaja, maar de stellign was dat zodra er 50% of meer moslims ergens wonen het dan automatisch een dictatuur wordt. Waarom reageerde je daar niet op?

Rabarberke | 21-03-08 | 10:53

@nattebever 21-03-08 @ 10:43
Mooi verhaal moet je ook respect hebben voor mensen die geen respect voor jou hebben? Niet dat ik geen respect heb voor jou.
Maar er zijn heel veel moslims die 0,0 respect hebben voor vrouwen, homo's en anders denkenden.

Barkruk | 21-03-08 | 10:52

Niet voor Jan 21-03-08 @ 10:41
Mag ik je op indonesie, sudan, algarije, turkije wijzen

repulse | 21-03-08 | 10:51

@ sjwetzkop 21-03-08 @ 10:49
Of Bassie.

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:50

Met rechte rug onze vrijheden verdedigen?
De tweede kamer gaat nu dus met 150 man een extra lang paasweekend vieren in Libanon, om als een man de driekleur te verdedigen. Dat begreep ik toch goed?

ZSU-23-4 | 21-03-08 | 10:50

Dat is toch ook niet normaal? Wat zou dit personeel doen in `40? Vlag strijken, duitse vlag erop en thee drinken. Gore landveraders!

henkstubbe | 21-03-08 | 10:49

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:44:
Ik ken ze ook, die prominente Nederlanders die zwijgen wegen haat-mails. Die lachten er smalend om, tot 2 november 2004.

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:49

Ojee als Leen dat te weten komt.

sjwetzkop | 21-03-08 | 10:49

@azijnseikerT 21-03-08 @ 10:42
Dat komt door de cultus van de "takfir", het bestempelen van een moslim door zijn eigen geloofsgenoten die openlijk twijfelt, dus als het ware van zijn geloof afvalt. Binnen de moslimgemeenschap is dit (nog!) een onvergevelijke misstap.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 10:47

Hoe typisch. Wilders wordt (m.i. terecht) verweten dat hij geen verantwoordelijkheid wenst te nemen voor zijn uitlatingen voor Nederlanders overzee. Makkelijk op veilige afstand stoer staan roepen. En nu doet de voltallige kamer het zelf ook. Erg hypocriet allemaal.

sjaakdeslinksesul | 21-03-08 | 10:47

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:42:
Snap je nu hoe sneu het is, als ik de zaken eens keertje omdraai?

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:47

Zijn er Nederlandse SWAT teams onderweg naar de ambassade?

RedPointTimes | 21-03-08 | 10:47

@ nattebever 21-03-08 @ 10:43
Nou, voor jou meteen een Leen-getal van 2, dat spreekt!
Ik zou er nog aan toe willen voegen dat de meeste moslims in ons land het helemaal niet gemakkelijk hebben. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ze moeten met weinig rondkomen en hebben geeneens geld genoeg om leuke kleren te kopen of naar het café te gaan. Wat moet je dan met je vrije tijd? Jezelf vervelen soms?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:46

De vlag vervangen door een exemplaar dat een zware ontploffing geeft zodra hij in brand gestoken wordt? TNO doe er iets aan!

ZSU-23-4 | 21-03-08 | 10:46

@lucifer 10:39 en verwijzing 10:32
Je zegt dat het leger het anders afdwingt. Bedoel je nu te zeggen dat het leger de westerse vrijheden van een seculiere staat afdwingt? Ik neem aan dat je bedoelt dat zij juist de verdediger zijn van deze vrijheden en niet de mensen die het met bloed vergieten afdwingen, want dan is het natuurlijk geen vrijheid meer.
Belangrijkste punt is in ieder geval dat islamisering van samenlevingen voorkomt omdat dit een dominante structuur heeft. Zie het als sterke en zwakke chromosomen. Democratie is per definitie een zwakke stroom omdat het zich laat leiden door meerderheids beslissingen. Nu het er naar uitziet dat wij langzaam, maar demografisch gezien zeker, in Europa het onderspit delven is het belangrijk om zelf een dominante cultuur positie in te nemen, in plaat van een angst cultuur. De stelling van Wilders dat onze cultuur beter is dan die van hen mag hopelijk wel verdedigt worden, maar het omgekeerde is niet noodzakelijk.

Hooijstra | 21-03-08 | 10:46

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:40:
Ja, doe dat... ga maar even bij het CBS koekeloeren. En kijk dan ook even hoeveel gewelddadige criminaliteit van allochtone daders gericht was tegen allochtonen slachtoffers en hoeveel tegen autochtone slachtoffers. En dan wil ik je nog eens de term racistisch geweld horen bezigen. Lijkt me een prima plan.

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:46

@Asijnzeiker Ik ken wel prominente Nederlanders die vanwege haatmail zwijgen.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:44

Niet voor Jan 21-03-08 @ 10:41

Ik kijk in het heden, je wet wel de tijd waarin wij allen leven.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:44

De ambassade's van islamitische landen in NL moeten met rust gelaten worden. Het zou heel ernstig zijn als wij in reactie op wat er in die landen gebeurt overgaan tot polarisatie. Wij moeten juist begrip hebben dat we (met 'we' bedoel ik natuurlijk die gek van een Wilders incl. aanhang) niet maar kunnen doorgaan met het kwetsen van godsdienstige gevoelens.
Want iets ergers dan zeggen dat de islam iets is voor imbecielen kan ik me niet voorstellen. Mensen die dat zeggen vragen zelf om moeilijkheden en ik heb er alle begrip voor dat de religieus gekwetsen gewoon naar de wapens grijpen en hier en daar tot onthoofding overgaan.
We moeten gewoon liever zijn voor elkaar en boven alles RESPECT hebben voor andersdenkenden en mensen die geloven in een Opperwezen, of dat nou Allah is, God, het Vliegende Spaghettimonster of wat ook.
Dat is waar ik voor pleit: RESPECT! Ik durf nog niet zo ver te gaan om dat te eisen, maar zou dat diep in mijn hertje graag doen.
Die Wilders, die brengt MIJN leven in gevaar door juist dat RESPECT niet op te brengen. Hoe lang moeten we nog tolerant zijn ten opzichte van zo iemand, ziedaar de vraag!
In heb bijzonder voor de reaguurders die het niet met mij eens zijn: ik heb respect voor jullie opvattingen en zou m'n leven geven voor jullie opvatting dat ik geen respect verdien.

nattebever | 21-03-08 | 10:43

@ Starf*cker 21-03-08 @ 10:40
Waarom zou die doorgedraaide landgenoot van jou geen Marokkaan op de Albert Cuyp kunnen zijn?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:43

Starf*cker 21-03-08 @ 10:40

Wie begon eigenlijk met dreigementen? Of, laat ook maar, dreigementen kwamen en komen steeds uit dezelfde hoek. Dat weet jij ook.

Doe de gordijnen eens open.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:43

Starf*cker 21-03-08 @ 10:36
In eigen land verklaar ik ons systeem inderdaad zalig. Wat deze jongens in hun eigen land doen moeten ze zelf weten. Mijn punt is juist dat de islam nog heftiger dan de yanks hun wil opleggen aan de rest van de wereld. Ook in Nederland. Daar heb ik een heel groot probleem mee.

Lucifer | 21-03-08 | 10:42

Laat dat ambassadepersoneel in ieder geval snel hun hardshiptoeslag terugbetalen. Is al gauw zo'n 1500 euro's per maand per persoon. Om over belastingvrije auto's, koloniale woningen met personeel en business class vluchten nog maar te zwijgen.

MK VII | 21-03-08 | 10:42

Starf*cker 21-03-08 @ 10:18

Je hebt gelijk wat betreft de woeste horde maar je kunt het voor hetzelfde geld ook omdraaien. Sterker nog, er zijn betere voorbeelden waardoor het veel enger (dodelijker) is om moslims te bashen. Ik ken overigens niemand die in een beschermingstraject zit omdat hij voor de moslims op komt.
Het gaat verder ook niet om de moslims als mensen maar om de islam. Helaas is het een religie die met zich meebrengt dat een kleine groep mensen een hele grote groep kan onderdrukken m.b.v. angst en repressie. Dat is inherent aan dat geloof, dat zie je mondiaal en hier ook. Hoe dat precies komt, daar heb ik geen idee van. Het zou kunnen zijn dat er geen autoriteit binnen de Islam bestaat en omdat de Koran een haatzaaiend/aggressief boek is. De taal die een moslim spreekt.
Ik heb het zelf ook nooit in Wilders zien zitten, behalve dan dat hij bepaalde processen heeft blootgelegd die naar mijn mening essentieel zijn voor een volgende stap (polarisatie) naar een nieuw equilibrium in de samenleving. De vraag is nu hoe ga je die stap invullen. De mensen waar jij het over hebt als Harry de Winter ... zijn nu juist bang om naar deze stap te gaan omdat het bedreigend zou zijn. Zij verzetten zich hevig, dat is een natuurwet (zie je ook in de wetenschap)

azijnseikerT | 21-03-08 | 10:42

@Koerbagh Ik wil hem niet de mond snoeren. Integendeel, maar wil er wel wat van vinden. Dat is democratisch. En niet die zielige verongelijkte tooon die jij je nu ook eigen maakt.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:42

geen stijl zeurt altijd zo. jemig

printerboy | 21-03-08 | 10:41

kwarkoo1 21-03-08 @ 10:22
.
O bollocks, je presenteert een lijstje percentages alsof het wetenschap betrof. Er zijn niet genoeg situaties in het huidige tijdsgewricht voorhanden om uberhaupt dit soort uitspraken te kunnen doen. Saoedi en Iran zijn en waren islamitisch; ze zijn er niet 'neergestreken'. Ja, meer dan duizend jaar geleden. Guess what - meer dan duizend jaar geleden hadden wij hier in Nederland (dat toen nog niet bestond) ook her en der dictaturen. Moslims enclaves in oost Europa zijn het gevolg van het oprukken van het Ottomaanse rijk. Het bestaan van die enclaves was niet altijd een even vreedzame toestand, maar voor het grootste deel wel, en ten tijde van het beleg van Wenen hadden we ook nog steeds de inquisitie hier en daar in Europa. En vergeet vooral het Geneve van Calvijn niet !

Niet voor Jan | 21-03-08 | 10:41

@Koerbagh Dan moet ik de misdaadcijfers erbij halen. Wij kennen voorbeelden van racistisch geweld. Mijn punt is dat steeds meer prominente Nederlanders die genuanceerd proberen te zijn, De Winter etc, na publicatie minimaal emigratie overwegen vanwege scheldpartijen en bedreigingen. Steeds meer opinionleaders zwijgen daarom of fietsen onherkenbaar door Amsterdam. Die hebben minder last van een Marokkaan op de Albert Cuyp dan van een doorgedraaide landgenoot. Doodeng. Mag dit ook eens gezegd?

Starf*cker | 21-03-08 | 10:40

@Rabarberke 21-03-08 @ 10:32
Ik zie de relatie christenen met corrupte bananenrepublieken of met de voormalige regimes van Griekenland en Spanje niet zo.
Werden daar met de bijbel in de hand mensen vervolgd omdat ze niet katholiek waren? Was daar een inquisitie?
Daarintegen ken ik wel degelijk staten waar de islam en de dictatuur nauw met elkaar verweven zijn.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 10:40

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:33:
Zodra jij als een zelfverklaard socialistisch Gutmensch het met een gereformeerde eikel, die in functie als benoemde minister (dus namens de staat) een parlementarier de mond wil snoeren, eens gaat zitten zijn... dan komt er toch maar 1 woord bij me op. Knettergek.

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:39

Starf*cker 21-03-08 @ 10:18
Gajes is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Dat de Winter zo geschrokken is, is zijn eigen probleem, en niet het resultaat van een zwaar veranderde of zwaar veranderende psychische toestand van de nederlandse burger. Het is de context die wijzigt, en het is het type Wilders, het type Verdonk dat binnen zo'n beweging het gajes met gemak naar zich toe trekt.
Je kunt het gajes niet verwijten dat Wilders er is, noch dat hij zijn spel speelt zoals hij het speelt. Hij spreekt aan op de gevoelige punten, en een aantal van die gevoelige punten, zoals het stelselmatig negeren van problemen in achterstandswijken -pardon, prachtwijken- zijn al te lang onder het politiek tapijt geveegd. De boel bij mekaar willen houden door maar steeds een beroep te doen op de welwillendheid en het fatsoen van het gajes en verder nauwelijks iets substantieels doen is spelen met vuur.
Dramatisch is het dat niemand maar dan ook niemand het charisma en de durf heeft om het tegen Wilders op te nemen en tegelijkertijd de durf te hebben te benoemen, om maar eens een beladen term te gebruiken, en de problemen niet uit de weg te gaan. De angsthazerij maakt de hele politiek vleugellam behalve Wilders.

Schoorsteenveger | 21-03-08 | 10:39

Rabarberke 21-03-08 @ 10:33
Betekend dit dat je nu inziet dat ik niet "rabiaat xenofoob"

repulse | 21-03-08 | 10:39

Hooijstra 21-03-08 @ 10:35
Zonder het leger is Turkije in een generatie een 2e Iran. Dat is juist het punt.
*heeft het alweer gehad met het arrogante zelfverklaarde gelijk van Starf*cker*

Lucifer | 21-03-08 | 10:39

Hooijstra 21-03-08 @ 10:35

95% van de brandhaarden op de wereld zijn islamgerelateerd. Google maar zelf.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:38

Starf*cker 21-03-08 @ 10:33

Zelfde geleuter met een contract tussen bedrijven. Een avondje stappen, hoeren en snoeren, steekpenningen eventueel en ze hebben leut.

Draagt geen ene reet bij aan het probleem: Een facistische politieke stroming die nergens mee door een deur kan.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:36

@ Starf*cker 21-03-08 @ 10:18 (voor jou maak ik een uitzondering):
Er is geen verschil man. Mensen kruipen weg achter brede ruggen. Wist je dat nog niet? Is iets van zoogdieren. Heb jij dat niet?
Primair is de breedheid van de rug, daarna kun je nog eens kijken of het die van de PVV is of van Allah, maar in wezen is dat van secundair belang. Veel van de 'gekken' hier hebben dat kennelijk beter begrepen dan jij.

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:36

@Lucifer Maar wat is goed of slecht? Moeten wij ons systeem zalig verklaren en net als de yanks opleggen aan de rest van de wereld?

Starf*cker | 21-03-08 | 10:36

@kwarkoo en lucifer
Zijn in Turkije de universiteiten bezet door het leger? Is er daar niet juist meer sprake van een seculiere staat nu het verbod op hoofddoekjes is afgeschaft? Heeft datzelfde leger niet juist een ontzettend zwakke positie genomen in ons eigen land om ons niet alleen te verdedigen voor andere staten, of het voeren van vredesmachten, maar ook het behouden van stabiliteit in een land. Het Turkse leger, bij uitstek, is sinds Attaturk de beschermer van de seculiere staat.
Blijf ik het wel met jullie eens dat Islam een grote invloed uitoefent op politiek, maar het is niet zo zwart wit als graag gesuggereerd wordt.

Hooijstra | 21-03-08 | 10:35

"Ik heb de laatste weken gehoord en gezien welk een drek mensen als De Winter, Terpstra en ga zo maar door over zich uitgestort hebben gekregen. Ik heb mij een en ander tegen beide heren uitgesproken maar de hufterige haat en dreigmails van gekken die weg kruipen achter de rug van de PVV en hun aanhang doen mij het ergste vrezen. Bij die woeste horde zit het echte gevaar. Niet bij de gezwollen teksten in De Koran of de retoriek van haar aanhangers. Ik zal jullie besparen hoe ik zelf door dat gajes bedreigd en beschimpt ben. Vrijheid van meninguiting geldt in Nederland alleen als je moslims basht. Doodeng."
@Starf*cker 21-03-08 @ 10:18:

Keer het eens om? Lees eens niet zo selectief en lees ook eens wat voor drek Wilders over zich heen krijgt. Dat is net zo doodeng. Enger nog. En natuurlijk mag je Wilders bashen. Maar als je dat met dezelfde toon en vorm doet als je de moslim-bashers verwijt dan geef je wel je eigen argumenten uit handen. Want dat is namelijk het enige argument dat je hebt. Toon en vorm.
Overigens: hoeveel moslims zijn er Nederland vermoord door "die horde"? Hoeveel aanslagen? Van de moslimzijde kan ik omgekeerd wel een aantal gevalletjes aanwijzen. Hier en in den vreemde.

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:35

@Rabarberke Eens. Maar laat maar lekker. Het laat prima met wat voor mafketels Geert zich omringt. Stuk voor stuk gevaarlijker en enger dan welke baard ook. De goede vaderlanders van het naoorlogse verzet. De Boerenkool-brigade.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:34

Rabarberke 21-03-08 @ 10:32
Tuurlijk zijn er in de rest van de wereld zat voorbeelden waar het ook niet goed gaat. Er zijn alleen zo bedroevend weinig voorbeelden van moslim landen waar het wel goed gaat.

Lucifer | 21-03-08 | 10:34

De PvdA staat achter je... op veilige afstand.

Farouk | 21-03-08 | 10:34

Kunnen de Amerikanen ons land niet overnemen?

Mjollnir | 21-03-08 | 10:33

@Kwarkoo Ach, er zijn er zoveel. Gelukkig heeft Maxime Verhagen het beter begrepen. Dit bericht bereikte mij zojuist:
Ministers Verhagen ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Turkije

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen en zijn Turkse ambtgenoot Babacan ondertekenen woensdag 26 maart een overeenkomst over de intensivering van de betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van de opening van de eerste bijeenkomst van de Nederlands-Turkse conferentie. Deze conferentie biedt Nederland en Turkije een raamwerk om regelmatig op politiek en ambtelijk niveau informatie uit te wisselen en te overleggen over samenwerking op diverse terreinen, waaronder justitie, transport en klimaatbeheersing.

De ministers Verhagen en Babacan zullen tijdens een werklunch besprekingen voeren over onder meer de bilaterale betrekkingen, de toetredingsonderhandelingen van Turkije met de EU en de samenwerking tussen de NAVO en de EU.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:33

@repulse

Met jouw waffel zou je in een gemiddeld christelijk dorp ook afgetuigd worden.

Rabarberke | 21-03-08 | 10:33

Jordanie, het land waar dubbel U z'n gevangenen naar toe brengt om ze te laten martelen.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 10:33

@kwarkoo

Totale dictatuur bij 50% moslims of meer? Kun je dat staven met demografische data? Hoeveel landen waar veelal christenen wonen zijn niet verkapte dictaturen of corrupte bananenrepublieken (zie zuid amerika). Hoeveel dictaturen heeft Europa niet gekend, terwijl het meerendeel christen was? (Griekenland kolonelsregime, Spanje Franco, Portugal Salazar en later Caetano). En daarvoor, naja dat weten we allemaal nog: de Duitsers.

In voormalig joegoslavie hebben eerst sloveniers en kroaten zich afgescheiden en toen pas bosniers en kosovaren, waar het meerendeel moslim was. Bovendien zijn de moslims dit keer het slachtoffer geweest van ethnische zuiveringen van orhotodox-christelijke serviers en niet andersom.

Maar goed, ik kan het je niet kwalijk nemen - het onderwijs in Nederland is nu eenmaal beroerd.

Rabarberke | 21-03-08 | 10:32

even een vlekje wegwerken

sohofuel | 21-03-08 | 10:32

Hooijstra 21-03-08 @ 10:30

In Turkije, Jordanie en Qatar heeft het leger invloed op de politiek. In Turkije is dat zelfs op dit moment aan de orde.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:32

@ Hooijstra
Omdat het leger ander het met bloed afdwingt. Mooi hoor.

Lucifer | 21-03-08 | 10:32

Starf*cker 21-03-08 @ 10:18
Ik kan vertellen hoe ik door mensen met ee Islamitische achtergrond ben bedreigt , maar ik zal het je besparen
DE islam bestaat niet? DE moslim bestaat niet? ik dacht dat we met de discusie op het punt waren gekomen om inhoudelijk op de dingen in te gaan, maar als je wil wil ik best aan tonen dat islam bestaat en dat moslims bestaan.
Tuurlijk begrijp ik wat je bedoelt, maar je zal voor jezelf eerlijk moeten kijken wat de Koran predikt en hoe de hadiths zijn opgezet.
Zij zijn beide opgezet om iedere vorm van individuel handelen denken tegen te gaan.
Als een moslim wel anders denkt word hij afgemaakt.
En ja de tuinkabouters zij ook in opmars dus wij mogen niet verslappen want op het moment dat wij onze ogen sluiten zullen zij alle achtertuinen en parken overnemen. Met name het vondelpark is hun grootste ambitie

repulse | 21-03-08 | 10:31

Ik dacht dat het land, waarde ambasade staat, dient te zorgen voor veiligheid van gebouw en personeel?

Agent327 | 21-03-08 | 10:31

koerbagh ® 21-03-08 @ 10:05
.
Ik heb geen goed woord over voor onze MP, nu niet en nooit gehad ook, trouwens. Ja, in feite doen Wilders en JP nu hetzelfde - paniekzaaien. Maar Wilders doet het langer, intenser en smeriger dan JP. Dat beiden het doen uit naam van de vlag, maakt me nog iets misselijker. Laten we zeggen dat ik niet op een van beide heren ooit gestemd heb.
.
repulse 21-03-08 @ 10:09
.
Ik zeg niet dat Wilders niet ook door andere dingen gedreven is; het is duidelijk dat de man ook in zijn missie gelooft. Dat kan ook niet anders; het heeft gewoon iets manisch, de prijs die hij moet betalen voor zijn overtuiging. Maar dat laat onverlet dat hij, en degenen met wie hij zich omringt (en alle bloggers die telkens weer van littlegreenfootballs citeren), ook een heel handig machts-mechanisme ontdekt hebben in hun paniekzaaierij. Mensen zijn complex, weet je.

Niet voor Jan | 21-03-08 | 10:31

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 21-03-08 | 10:31

@kwarkoo 10:22
Schitterend onderzoek, in welk wetenschappelijk tijdschrift kan ik dit vinden?
Volgens mij ontgaat je namelijk een aantal landen die weliswaar niet allemaal democratisch zijn, maar zeker wel open staan voor andere invloeden.
Qatar, Jordanië, Turkije...

Hooijstra | 21-03-08 | 10:30

Starf*cker 21-03-08 @ 10:29

Is dat alles? Met moeite 1 land opnoemen dat ook nog twijfelachtig is? Nee kerel. je zult van betere huize moeten komen.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:30

Zo zie ik dat graag. Geen concessies aan terreur of dreiging met terreur. Eensgezindheid onder de leden van de Staten Generaal. Heerlijk..

digger | 21-03-08 | 10:29

@Kwarkoo Jordanie?

Starf*cker | 21-03-08 | 10:29

Starf*cker 21-03-08 @ 10:25
Je ontwijkt het antwoord dat je wel weet maar (nog) niet wilt geven.

Lucifer | 21-03-08 | 10:28

vernietigt = vernietigd

* zich komende dagen niet meer durft te vertonen *

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:28

@Lekker Belangrijk Ha. Ha.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:28

Starf*cker 21-03-08 @ 10:25

Je bent niet wereldvreemd heb ik de laatste jaren bemerkt in je comments en je stukken. Jij weet, net als ik, dat er vrijwel geen land te noemen is waar de islam vreedzaam samenleeft met de oorspronkelijke bevolking. Je wijkt af en dat valt me tegen.

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:27

@Dr Droom, Strategische positie wellicht? Beiroet is verder buitengewoon aangenaam. Veel gewillige dames en weinig jurken en baarden. ;)

Starf*cker | 21-03-08 | 10:27

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:18
[..]Ik heb de laatste weken gehoord en gezien welk een drek mensen als De Winter, Terpstra en ga zo maar door over zich uitgestort hebben gekregen.[..]
Welkom op GS! De plek bij uitstek.

Lekker Belangrijk© | 21-03-08 | 10:26

Als diplomaat moet je beschikken over een engelengeduld. Beroepsmatig. Dat betekent niet dat je nergens op reageert (want dan zou iedereen het kunnen). Nee, het betekent dat je de kunst verstaat van het tactisch escaleren. Belediging van het staatshoofd… moet kunnen in deze tijd. Tegenwerken van een handelsmissie… kan eens gebeuren. Onrechtmatigheden begaan jegens landgenoten tijdens hun verblijf in den vreemde… da’s al minder. Bedreiging van ambassadepersoneel… serieuze zaak. Onbevoegden verschaffen zich met geweld toegang tot het rijksdomein ter plaatse… er zijn wel grenzen, ja? Het nationale dundoek wordt demonstratief van de mast gehaald en vernietigt… “Uit naam van onze regering eisen wij onmiddellijke veiligheidsgaranties.” Als de vlag niet eens getoond mag worden… nee, als wij de vlag zelfs het niet eens meer DURVEN te tonen, dan kan er de facto van vertegenwoordiging geen sprake meer zijn. Als je dan nog blijft zitten, dan passeer je de grens tussen diplomatie en ontkenning. Maar goed, aan de andere kant is dat in deze tijd wel weer een hele fraaie manier om de huidige regering van het Koninkrijk der Nederlanden symbolisch te representeren... dat zou ook kunnen natuurlijk. Of is dát GeenStijl misschien?

Bernhard Bang | 21-03-08 | 10:26

@Starf*cker 21-03-08 @ 10:20
Daarom denk ik dat het ooit nog wel goed met je komt. in 2040 of zo ; )

Lucifer | 21-03-08 | 10:26

@Kwarkool Ik ken binnenlands ook nogal wat kankergezewellen. Lees hier eens. Of de reacties op De Winter en Terpstra. Maar wat is je vraag? Moet ik echt reageren op deze niet onderbouwde stellingen uit de losse pols? Met 50% PVV-ers ben ik er ook niet gerust op wat er met andersdenkenden zou gebeuren.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:25

"Kamer witheet over strijken vlag."
Prima kop voor die foto met die puntmutsen.

Schoorsteenveger | 21-03-08 | 10:25

Wat the neuq heeft de Nederlandse overheid zowiezo te zoeken in een oorlogszone als Libanon? Hebben we hier geen moslims genoeg ofzo? Hebben ze daar olie?. Juist...

Dr Doom | 21-03-08 | 10:25

Vergeet ik wel toe te voegen, dat die dan wel gewoon in de mast moet hangen.
Wat ook nog wel geestig is, is om straks bij de Deense ambassade stiekem een Nederlandse vlag te hijsen, die ambassade kunnen ze toch al vinden.

Hooijstra | 21-03-08 | 10:25

Kale paal?
* stuurt vriend naar badkamer met scheemesje *

fuckje | 21-03-08 | 10:24

Starf*cker 21-03-08 @ 10:18

Geef eens antwoord op de onderste vraag.

Tot 5% moslims in een samenleving --> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% moslims --> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

10% tot 25% moslims --> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% en meer moslims --> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
50% of meer moslims: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.

En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de moslims als sprinkhanen neerstrijken gaan hele samenlevingen kapot.
Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met dit kankergezwel in dialoog?
En verder: hoezo zouden in Nederland moslims wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?

kwarkoo1 | 21-03-08 | 10:22

@Repulse Meneer W. is een aandachtjunk. Die bouwt de spanning op en masturbeert boven alle buitenlandse kranten met zijn naam. Ziek is het. Ik denk dat er geen film is.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:22

We hebben wel een voordeel om nu de film uit te brengen. Ik zie namelijk net dat het nagenoeg windstil is in Beiroet... weer.be.msn.com/tenday.aspx?wealocatio...
Dus als we nu toeslaan, dan vinden ze de Ambassade nooit, das lachuh!

Hooijstra | 21-03-08 | 10:22

De reden waarom hij er voor kiest om op een bepaalde datum te wachten is mij niet bekend, mischien is hij op dit moment idd snel wat in elkaar aan het flansen. Mischien moeten er nog dingen regeld worden met en door vs en israel.

repulse | 21-03-08 | 10:21

@Lucifer Windvaan? ik ben toch redelijk consistent in het bestrijden van meneer Wilders. Voor de rest is er voortschrijdend inzicht.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:20

Dit ies symboolpolitiek. Terwijl Balkenende en de zijnen de vrijheid van meningsuiting kapoet maakt, zitten ze te zeuren over een actie die ook nog te billijken is.

azijnseikerT | 21-03-08 | 10:19

@Koerbagh Ik heb de laatste weken gehoord en gezien welk een drek mensen als De Winter, Terpstra en ga zo maar door over zich uitgestort hebben gekregen. Ik heb mij een en ander tegen beide heren uitgesproken maar de hufterige haat en dreigmails van gekken die weg kruipen achter de rug van de PVV en hun aanhang doen mij het ergste vrezen. Bij die woeste horde zit het echte gevaar. Niet bij de gezwollen teksten in De Koran of de retoriek van haar aanhangers. Ik zal jullie besparen hoe ik zelf door dat gajes bedreigd en beschimpt ben. Vrijheid van meninguiting geldt in Nederland alleen als je moslims basht. Doodeng.
@Repulse DE islam en DE moslims bestaan niet. Gajes moet je inperken en opsluiten. Door generaliseren is veel zinloos bloed vergroten.
@Repulse Wilders was nooit zo groot geworden als hij niet ziekelijk narcistisch was geweest. Als hij had kunnen scoren met bedreigde tuinkabouters in Reuver had hij het ook gedaan. Het is een psychopaat.

Starf*cker | 21-03-08 | 10:18

't Is toch opvallend om te zien dat toen Salman Rushdie een fatwa kreeg van de Ayatollah, zijn boeken werden verbrand, zijn vertalers en uitgevers door baarden werden vermoord, dat toen de Deense ambassades in de hens werden gestoken en er werd gemoord uit naam van de islam wegens een paar krabbbels van Westergaard, dat toen de meerderheid van policor-Nederland pal stond voor de vrijheid van meningsuiting, maar nu het dichter bij huis dreigt te komen (op basis van niks meer dan angstberichten die ze nota bene zélf de wereld in de sturen) opeens de boodschapper het zwijgen moet worden opgelegd. Uit angst voor de "goede naam van Nederland", "Nederlandse belangen" en "het in gevaar brengen van Nederlanders in den vreemde".
Je kan niemand verplichten consequent te zijn maar het is wel een wonderlijk soort draaikonterij.

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:16

repulse 21-03-08 @ 10:09
dat is meer uit domheid dan door goed verstand.
ooit heeft ie eens gezegd dat ie er wel een film over zou maken...
met alle drukte eromheen wordt ie door, met name, balkenende eraan gehouden...
er is geen film, die hoax is gierend uit de klauwen gelopen.
en nu zal ie wel moeten om geen gezichtsverlies te lijden.

je maakt mij niet wijs dat je nergens op internet een film van een kwartier kwijt kunt waarbij binnen de kortste keren de server het begeeft,
vraag het elke online pornoboer maar.
ook het uploaden van een kwartiertje film moet niet een probleem zijn, zó gebeurd...

of zijn al die gedownloade bioscoopfilms een verzinsel van de stichting brein?

van dal | 21-03-08 | 10:15

Srebenica was al lang verloren voordat de serviers aanvielen, de toenmalige regering stuurde soldaten met uzi's en glocks tegen tanks en een grote overmacht.
Als je een peace keeping operatie opzet moet je van te voren beslissen in welk mate en met welke inzet je die vrede wil bewaren.
De politiek koos voor minimaal bewapening om geen agressie op te roepen.
De militairen hebben lang voor de servieers aanvielen aangegeven dat zij net zoals de noren hadden tanks en zwaar geschut nodig hadden
Ook hier weer een duidelijk staaltje laffe politiek dus

repulse | 21-03-08 | 10:13

Typisch VOC mentaliteit, Bang voor een slechte handel.

Alleenstrijders | 21-03-08 | 10:12

Het_leuke_zuiden 21-03-08 @ 10:04
Die kutgeneratie gaat er ten eerste van uit dat zij Nederland indertijd hebben omgevormd tot sociale democratie. Kradinale denkfout: die sixtiesstroming kwam voort uit de Nederlanders zelf; geen enkel volk laat zich op die manier koeioneren door een paar plucheplakkers.
Tweede punt is dat die sixties generatie op allerlei lucratieve posities zit. Het gaat ze heel ordinair om hun fijne huis en hun tweede en derde huis en hun luxe leven.
Ten derde is die sixties-generatie al op een leeftijd dat ze zó lang aan linkse dogma's hebben vastgehouden, dat ze nu te oud zijn om nog een switch te maken dat ze er zo lang naast hebben gezeten. Dat betekent zoveel als toegeven dat je bijna je leven lang verkeerd bezig bent geweest dus je leven vergooid. Het is te veel gevraagd dat die lui dit gaan toegeven. Politiek is ook maar mensenwerk. Ergo. Dan maar stug doordieselen en net doen alsof je niet ziet dat het misgaat maar volhouden dat het goed gaat. Dat deden de Russische apparatski ook; er bestaat geen andere waarheid dan hun waarheid en als je je eigen leugens lang genoeg hardop blijft ehrhalen als mantra's, ga je er op een gegeven moment in geloven en moet de rest dat ook maar doen.
Ik zie al 30 jaar hoe er wordt gelogen over de waarheid die zich voor mijn ogen afspeelt.

Shalome | 21-03-08 | 10:10


In Srebrenica lieten de Ollanders ook al de zelfde mentaliteit zien, het gevolg was 8000 doden.
Daar dacht Karremans dat het wel niet zo'n vaart zou lopen als je gezellig en onderdanig een glaasje wijn heft met je belager.
De vlag neer halen is het zelfde als overgave, dat het bange kabinet dit ook roept is niks anders dan zieltjes winnen, maar daar is het te laat voor.
Ook wel lachen om te zien hoe ze allemaal in paniek raken, terwijl de film van Wilders volgens mij alleen maar gaat over de lafheid van de Nederlanse regering bij het eventueel uitkomen van een anti koran film.
Dom laf volk zonder eer.

souty | 21-03-08 | 10:09

Niet voor Jan 21-03-08 @ 10:02
Wilders had een veel grotere kans op politiek gewin gehad door niet deze problemen aan te kaarten.Gewoon netjes bij de vvd blijven netjes fascisten roepen als er iemand een andere mening had en dan was er best een mooi baantje geregeld bij de vn of in brussel voor hem.
Als er iemand daadwerkelijk aantoonbaar zijn hele toekomst op het spel heeft gezet dan is hij het wel

repulse | 21-03-08 | 10:09

Politiek gewin nastreven is prima, maar niet door permanent een dreiging op te voeren die niet realistisch is, en erger nog; ons volk uit elkaar drijft en onze goede naam te grabbel gooit.

@Niet voor Jan 21-03-08 @ 10:02:

Daar bedoel je dan Balkenende en zijn anti-vrijheid van meningsuiting campagne in Brussel en de internationale media mee?

koerbagh ® | 21-03-08 | 10:05

en dat alles terwijl er geen film is.....

van dal | 21-03-08 | 10:04

Starf*cker 21-03-08 @ 09:45
Dat is je eigen perspectief waarover je praat. Laat ik jou eens uitschelden voor Harry de Winter-wannabe(hopelijk heb je het gesprek gevolgd). De verWinter-ing van Nederland duurt al sinds de jaren 60, doordat die kut-generatie, de babyboomers niets meer dan verwende kutmensen zijn die altijd hun zin dienen te krijgen en bovendien een idiote linke ideologie aanhangen :@.

Het_leuke_zuiden | 21-03-08 | 10:04

Starf*cker 21-03-08 @ 09:56
Ik vind zondermeer dat Geert moet kunnen doen wat hij doet; zo zit onze samenleving in elkaar.
Waar hij de plank misslaat is dat hij de basis aanvalt, de islam zelf. De islam is niks als mensen er geen vorm aan geven, dus hij had van het begin af aan moeten sneren op de manier waarop die potsierlijke kerels de islam gebruiken om elke vorm van beschaving tegen te gaan. Die mannen dekken zich in tegen jaloezie, tegenslag, instinctmatige driften waar men - in het beste geval - met zelfbeheersing mee om moet gaan. Wat die kerels in de woestijn bezielt weet ik niet, maar ze vinden zich allemaal niet 'mannelijk' genoeh of zo als ze zich niet als beesten opstellen. Beschaving is het beheersen van onze dierlijke driften, maar die gasten leven erop los met intolerantie, racisme, territoriale driften, fobieën voor wat anders is en misogynie; als een roedel hyena's. Dat doen ze hier in het westen ook. En die terminaal stupide politici van ons zeggen dat we daar respect voor moeten hebben.
Sorry, heb ik niet. Ik heb geen enkel respect voor lui die geen zelfbeheersing hebben, en al helemaal niet als ze er een religieus etiketje opplakken en mijn intelligentie onderschatten om te denken dat ik dat niet doorheb.

Shalome | 21-03-08 | 10:03

bottehond 21-03-08 @ 09:41
.
Laat overigens onverlet dat ik ook vind dat de driekleur moet bliijven wapperen, en dat Geert zijn film nu maar moet uitbrengen gvd.

Niet voor Jan | 21-03-08 | 10:03

*zucht* Man-van-de-wereld en uberwindvaan Starf*cker is in tha house. Alles goed star? Stem je alweer SP of hebben die nog voor je afgedaan. Wilders is toch nog wel het kwaad mag ik hopen?

Lucifer | 21-03-08 | 10:02

Deze reactie van de tweede kamer is een duidelijk bewijs dat de politici er alles aan gelegen is om zo veel mogelijk nationalisme te kweken. Zonder nationalisme verdwijnt het draagvlak onder hun beslissingen en hebben ze uiteindelijk zelfs geen recht meer van bestaan (als politici). Omdat ze u nationalisme kunnen aanlullen bent u bereid om tot 51% van uw inkomen door hen te laten afpakken, bent u bereid om u te laten straffen als u doet wat zij niet willen en bent u in geval van oorlog zelfs bereid u dood te vechten zodat zij in functie kunnen blijven (of in dit geval ambasadepersoneel zich onveilig te laten voelen, terwijl ze zelf hoog en droog in Den Haag zitten). De politici en de hele overheid heeft door de macht die u ze geeft zichzelf als doel verheven in plaats van dienend aan u te zijn. Wat zou ik graag de bezem halen door die bloedzuigersbende...

synchronicity | 21-03-08 | 10:02

bottehond 21-03-08 @ 09:41
.
Ik weet zeker dat je tot op het bot geshockeerd bent, B ;-) Maar als je echt wil weten wat ik denk: ik doe graag aan afvalscheiding; ik denk bijvoorbeeld dat het 'moslimgevaar' een gewoon crimineel vraagstuk is; Mohammed B. werd neergeschoten door een gewone agent en zo hoort het ook. Of er een waterscheiding is tussen moslims en islamisten boeit me niet; als ze de grens overgaan en hun woorden omzetten in daden moeten ze worden opgepakt - daar komt het zo ongeveer op neer. Als de AIVD af ten toe een tipje geeft, is daar op zich niks mis mee. En ja, ik denk dat de professionele paniekvogels (jij noemt ze 'islamwatchers', ik vind dat iets te veel eer) om opportunistische redenen paniek zaaien; namelijk om politiek gewin. Politiek gewin nastreven is prima, maar niet door permanent een dreiging op te voeren die niet realistisch is, en erger nog; ons volk uit elkaar drijft en onze goede naam te grabbel gooit.

Niet voor Jan | 21-03-08 | 10:02

Een jongen van Holland, van echt Hollandsch bloed,
Heeft durf in zijn vuisten bij al wat ie doet,
En gaat ie te land of vaart ie ter zee,
Zijn Hollandsche vuisten, die neemt ie er mee.

Een Hollandsche jongen met Hollandschen zin,
Die dut bij de pappot van moeder niet in,
Die trekt er op uit, zoo ver ie maar kan,
Want achter een pappot daar wordt ie geen man.

Een Hollandsche jongen vindt Holland het best,
Al vaart ie naar Oost en al vaart ie naar West,
Zoo rijk en zoo groot is geen land ter aard,
Of Holland, ons Holland, blijft meer toch hem waard.

punter | 21-03-08 | 10:02

@ bidlip 21-03-08 @ 09:55

"fuck de vlag. Any vlag...
and speak english"

Even voor de zekerheid; je bent sarcastisch?

kolonel klootoog | 21-03-08 | 10:02

Starf*cker 21-03-08 @ 09:45
Waarom wil je in hemelsnaam internationaal gezag?
als je geeneens gezag heb over binnenlandse zaken als mensen in andere landen denken hier de weten te misbruiken om tegen de democratie in te gaan.
Wilders vertegenwoordigd een steeds grotere groep mensen, allemaal onderbuik?
Nee, een andere mening omdat zij andere dingen meemaken en zien als jouw
welke van de 2 meningen de juiste is?
Weet ik niet met 100% zeker maar voorlopig schaar ik me bij de islamwatchers en wilders
Inplaats van maar te wijzen naar je onderbuik zou het van meer kennis van zaken tonen als je kan aanwijzen waarom we de islam niet moeten inperken in de macht die het al heeft.

repulse | 21-03-08 | 10:01

Knuckle Sandwich 21-03-08 @ 09:58
LOL

bubbeltjeswijn | 21-03-08 | 10:00

Goed zo stelletje lafaards... wakker het nationalisme maar aan door jullie anti-VOCmentaliteit.
Wat dacht je van dit: www.telegraaf.nl/binnenland/3607009/_V...

Kennen jullie babyboomers dan de liederen niet meer die jullie vroeger op koninginnedag voor de koningin moesten zingen?

Dacht u dat de Here Jezus, op deze Goede Vrijdag ooit gekruisigd, naar de Romeinen toeliep en zei: "Ja jongens ik begin een nieuwe godsdienst, maar het is allemaal niet zo bedoeld hoor... jullie hoeven niet bang of kwaad te worden. Nee... hij nam als een moedig man en Heer zijn kruis op zich.

punter | 21-03-08 | 10:00

Hairy Harry 21-03-08 @ 09:57 wat? "jouw soort"? je demoniseert.

van dal | 21-03-08 | 09:59

@bubbeltjeswijn 21-03-08 @ 09:57
Rooibos thee?

Agent327 | 21-03-08 | 09:59

-weggejorist-

br00djeaap | 21-03-08 | 09:59

Vertel ze maar dat die driekleur staat voor een kleurrijk nederland waarin Moslims en niet Moslims in vrijheid naast elkaar leven hahahahaha

Slomo | 21-03-08 | 09:58

De angstzaaimolen draait op volle toeren!

Eagle_Eye | 21-03-08 | 09:58

@Starf*cker 21-03-08 @ 09:50:
Ja, dat zal allemaal wel, maar door Geert Wilders en aanhangers te betitelen als dom en achterlijk beledig je een hele bevolkingsgroep en ontzeg je hen deelname aan de maatschappij, en zorg je voor polarisatie, destabilisatie, opruiing en haat.

koerbagh ® | 21-03-08 | 09:58

Wellicht zou een witte vlag beter op zijn plaats zijn.

Knuckle Sandwich | 21-03-08 | 09:58

Starf*cker 21-03-08 @ 09:54 helemaal mee eens, volksvermaak. en vooruitlopend op de premiere, de draaierij van balkenende die meer aandacht aan die kudtfilm geeft dan goed is.

en het weer is inderdaad de portefeuille van wouter windvaan, die heet per slot van rekening niet voor niets zó.

van dal | 21-03-08 | 09:58

van dal 21-03-08 @ 09:54
ik zit aan de thee, misschien is dat het.

bubbeltjeswijn | 21-03-08 | 09:57

Starf*cker 21-03-08 @ 09:45
Je hebt zelf niet door hoe fout, laf en dom je bent met je reacties. Vreselijk. Jouw soort figuren zijn zo goed in het verbergen van angst achter het mom van sociaal. Bah.

Hairy Harry | 21-03-08 | 09:57

Tsss... van die radicale moslims weten helemaal niet hoe de Nederlandse vlag eruit ziet, of hij nou rood/wit/blauw of blauw/wit/rood is. En als ze gaan demonstreren met Osama beelden op hun spandoeken halen ze die beelden van de Bert is evil site.

Granaatappel | 21-03-08 | 09:57

@Shalome Deze relativering vind ik prima. Zels met de laatste conclusie ben ik het eens. Laten we er wat minder opgefokt mee omgaan. Geert maakt ze veel belangrijker dan ze zijn. Die zet ze in een zetel en maakt er martelaren van.

Starf*cker | 21-03-08 | 09:56

Het is maar een vlag en vlaggen zijn een smet op het gezonde individualisme wat een vrije samenleving zo kenmerkt. De wereld noemt zich modern maar wil nog steeds maar niet inzien dat de tijd van religies en vlaggen voorbij is.
fuck de vlag. Any vlag...
and speak english

bidlip | 21-03-08 | 09:55

@Van Dal Neu, een film van Wilders staat bij mij in het hoekje volksvermaak. Tussen Toon Hermans en de caberetgroep Schwarz-Weiss oet Kerkrade.
@Creaguurder Dit noem ik nou eens een allesomvattende visie op het moslim-wereld! Dat kutweer van vandaag ligt inderdaad ook aan Wouter Bos.

Starf*cker | 21-03-08 | 09:54

bubbeltjeswijn 21-03-08 @ 09:53 drink jij ook wel eens wat anders dan wat je nick aangeeft? je ziet dingen die er niet zijn..... korsakofje...

van dal | 21-03-08 | 09:54

Ik had het er gisteren nog over met iemand...
Die vlag is niet zomaar een vlag, het is een symbool van waar wij als NL voor staan.
Met het weghalen van de vlag zwicht je voor terrorisme.
Eerst dacht ik dat dit in opdracht van de regering was gedaan, maar nu ik het artikel heb gelezen krijgen ze weer een puntje terug.

berryberry | 21-03-08 | 09:53

Starf*cker 21-03-08 @ 09:47
Die kutislam is ook geen bedreiging want behalve een paar aanslagen kunnen die islamitische woestijnhappers niks. Behalve heel gefrustreerd, heel jaloers en heel heetgebakerd zijn vanwege hun afschuwelijk misvormende opvoeding, generatie op generatie op generatie. Het soort opvoeding waar je in het westen sadistische moordenaars mee kweekt, gewetenloze misdadigers en serial killers. Dus die sluiten we op.
Het probleem is dat onze politici die psychotisch gestoorde maansektariërs niet zien voor wat ze zijn maar denken ze met een goed gesprek te kunnen hervormen tot aardige jongens.

Shalome | 21-03-08 | 09:53

van dal 21-03-08 @ 09:48
premium acccount?
betaal ik dan de gederfde reclameinkomsten aan GS om zelf dan geen reclameboodschappen te krijgen.
.
maar dat andere; die quasi subliminale beeldjes; is daar geen gedragscode voor, of heb ik dat alleen maar in een Amerikaanse film/serie gezien?

bubbeltjeswijn | 21-03-08 | 09:53

@Koerbagh Och, daar ben ik net zo kritisch op. Maar Tel Aviv vind ik wel weer aangenaam stappen.;)

Starf*cker | 21-03-08 | 09:50

Zwaaiende Knots 21-03-08 @ 09:40
De vrijheid die jij nu neemt door deze mening te verkondigen, is dezelfde als waar de dingen tegen welk jij ageert zijn voortgekomen.

repulse | 21-03-08 | 09:50

Starf*cker 21-03-08 @ 09:45
heb jij niet meegedaan aan de actie "wie tegen de film van wilders is laat een baard staan" het is in islamitische landen een groot succes geworden. kijk maar op foto's van tegenstanders uit die regio, allemaal een baard.

van dal | 21-03-08 | 09:50

Zo, ze willen allemaal weer even scoren nu ze door hebben dat ze foute dingen hebben gedaan omtrent Wilders' demonisering en te harde klappen in het gezicht van hun eigen kiezers hebben uitgedeeld.

Met hun kruip en buig gedrag voor moslimterrorisme hebben ze al laten zien dat ze allemaal in hun hart PVDA-erts zijn. Schelden en graaien en anderen de schuld geven. Dat is de manier van deze politiekers.

Ze zien dat al hun kiezers naar Wilders gaan, en zetten alle zeilen bij om hun malaise recht te trekken. Als het maar op een veilige manier kan, en ze er zelf niet mee geconfronteerd worden. Dus lekker ver van hun bed, legitiem over een vlag zeuren. lekker onschuldig verders, niemand die je voor het hoofd kan stoten daarmee.

Creaguurder | 21-03-08 | 09:50

@Starf*cker 21-03-08 @ 09:45:
Als je dat over Joden had gezegd was je nu allang aangeklaagd geweest.

koerbagh ® | 21-03-08 | 09:48

bubbeltjeswijn 21-03-08 @ 09:45 premium account nemen, ik heb er geen last van.

van dal | 21-03-08 | 09:48

@ bubbeltjeswijn 21-03-08 @ 09:45

Dat is omdat ze dan geld verdienen met een of ander kudtspelletje. *zucht*

kolonel klootoog | 21-03-08 | 09:47

@Botte En je weet ik vind de islam geen bedreiging voor de wereldvrede hooguit voor de rust in mijn geliefde Mokum. ;)

Starf*cker | 21-03-08 | 09:47

over filmpjes gesproken;
waarom zend GS in z'n dumpertfilmpjes subliminale flitsbeeldentroep uit?
beetje respectloos naar de reguurders ?
mag dat zomaar?

bubbeltjeswijn | 21-03-08 | 09:45

De vlag juist nu laten hangen. Als symbool van het feit dat Wilders Nederland niet is en Nederland godzijdank niet Wilders. Ook dat is een statement. Het rapalje van Wilders mag niet het beeld van Nederland over de grenzen bepalen. Ik merk in mijn omgeving dat het niet alleen de Terpstra's, Van Thijnnen, Barend's en noem maar op zijn die er zo inzitten. Nederland zou internationaal aan gezag terug winnen als die doorgedraaide gek zijn politieke standwerkerij zou beperken tot de Zoepkoel in Venlo.
@Botte Antwoord op jouw retorische vraag: Wilders heeft bereikt dat de krioelende maden in de binnenlandse onderbuik steeds zichtbaarder zijn en dat het verre buitenland nu echt denkt dat we gek geworden zijn. Dit is goedkope emo-politiek aangestuurd door een manische narcist. Onbegrijpelijk dat deze man uberhaupt steun krijgt. Prikt niemand door deze idiote voorstelling heen?

Starf*cker | 21-03-08 | 09:45

Ik ben zolangzamerhand wel eens aan die film toe.

Lucifer | 21-03-08 | 09:44

Mmmm. Waar hebben deze kamerleden het over. Als "de" film uitkomt willen zij zelf pliesie bewaking. Oh sorry die bewaking was voor de status niet voor de veiligheid.

Contra | 21-03-08 | 09:42

Niet voor Jan 21-03-08 @ 09:33

Jij denkt dat het doel van islamwatchers chaos is? Holy cow, ik meende werkelijk dat jij intelligenter was dan over je eigen kleinburgerlijke mores te struikelen. Het doel chaos? Ik ben shocked te lezen hoe weinig je er van begrepen hebt. Ik pieker me suf hoe dat in vredesnaam mogelijk is. Ik kan slechts gissen: jij vindt de islam geen grote bedreiging voor onze Vrijheden? Jij meent dat er een waterscheiding is tussen islamisten en moslims? Arthur van Amerongen niet gelezen, I presume? Aivd rapport niet gelezen, lijkt me? Ik sta op het punt je op te geven NvJ.

bottehond | 21-03-08 | 09:41

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 21-03-08 | 09:40

Hahahaha, goe grap: "trots uitstralen en met rechte rug onze vrijheden verdedigen"? Wat een grap.

andriol | 21-03-08 | 09:39

Wat een lawaai toch weer. Maar zijn maandag de meubelboulevards wel gewoon open? Dat zou pas een ramp zijn, het wordt zulk slecht weer.

bakboord | 21-03-08 | 09:38

kneuterzak 21-03-08 @ 09:37

Dat mag dan een stevige paal zijn

Dr. Oplul | 21-03-08 | 09:38

Hang van Baalen in die paal, dat schrikt pas af.

kneuterzak | 21-03-08 | 09:37

Of natuurlijk gebruik een veel toegepaste tactiek in oorlogstijden. Zaai verwarring bij de vijand! Stuur wat PVV mannetjes naar Beiroet om op iedere straathoek een Nederlandse vlag op te hangen. Dan wordt die ambassade ook onvindbaar.

Baarstje | 21-03-08 | 09:36

hero_of_heaven 21-03-08 @ 09:34

Dat veranderd wel weer als Leen nieuwsposter wordt bij GS

Dr. Oplul | 21-03-08 | 09:35

Niet alleen de vlag weer hijsen, maar ook posters van Fitna ophangen met de voorpremiere in de vergaderzaal van de ambassade.

Rabarberke | 21-03-08 | 09:34

Ik hijs die vlag net zo snel als ik 's ochtends m'n broek ophijs! Sneller waarschijnlijk.

Lee Towers | 21-03-08 | 09:34

zolang ze daar alleen vlaggen strijken en geen bourkha,s vind ik het best

Maar hoe zit het hier mee?http://www.nrc.nl/media/article980780.ece/GeenStijl_nu_eens_niet_het_beste_blog_van_Nederland

hero_of_heaven | 21-03-08 | 09:34

bottehond 21-03-08 @ 09:11
.
Niemand zal zeggen dat Wilders niets bereikt. Het gaat om een afweging over het doel en de middelen. Ik vind persoonlijk het doel van Wilders pervers en zijn middelen uiterst grof en grenzend aan het illegale. Iedereen met als doel 'chaos' kan gewoon 'brand' roepen, weet je. Ik vind Wilders niet ver naast deze metafoor opereren.

Niet voor Jan | 21-03-08 | 09:33

Tja, stank voor dank. Zolang onze belangen door Libanezen worden bedreigd dienen we de miljoenen aan hulp voor dit land onmiddelijk stop te zetten. Het heeft bijvoorbeeld niet veel geholpen dat onze laffe ambassade in Libanon het in mei 2007 nodig vond om in samenwerking met de Libanese ambassade in Den Haag en de Dutch-Middle East Business Council (NMEBC) veel geld in te zamelen voor de wederopbouw van dit land. www.handelsbevordering.nl/contentpage/...

Peter Siebelt | 21-03-08 | 09:31

Misschien hebben ze die vlag, volgens de oude Hollandse koopmanstraditie, stiekum verkocht aan een plaatselijke baard voor het komende vlagverbrandingsfeestje.

lerak | 21-03-08 | 09:31

Als die mariniers uit het veluwemeer weer een beetje op temperatuur zijn kunnen ze gelijk door voor een real life action training ambassade verdedigen.

Lucifer | 21-03-08 | 09:31

Zwaaiende Knots 21-03-08 @ 09:22
Al die dingen die je opnoemt zijn resultaten van vrij kunnen denken, vrij je mening kunnen noemen, vrij kunnen beslissen wat jij zelf wil.
Als jij daad werkelijk tegen al deze dingen ben, dan ben jij vrij om naar een land te gaan wat meer bij jouw denkwijze is dat er homofi
Niet dat ik dat graag zou willen, ik hou van mensen met een anderer mening dan gemiddeld zodat wij kunnen discuseren.
Maar als jij het zo erg tegen de borst vind stuiten dan kan ik er wel begrip voor tonen als je bv in iran gaat wonen of zo

repulse | 21-03-08 | 09:29

Mafketels.... eerst angstvallig gaan lopen verkondigen dat de film van Geert Wilders niet representatief is voor de mening van het Nederlandse volk, maar vervolgens wel, voor alle zekerheid, onze vlag verwijderen. Hou je dan aan de stelling dat je er echt niets mee te maken hebt.....
Rare gasten die politici....

Dr. Oplul | 21-03-08 | 09:28

@Zwaaiende Knots 21-03-08 @ 09:22
Waarom zou je trots zijn op de mensheid?
-
En gelukkig zijn daar de mossels? kijk uit waar je om vraagt.

Barkruk | 21-03-08 | 09:26

/quote/
"Juist nu moeten we trots uitstralen en met rechte rug onze vrijheden verdedigen," zo stelt de PvdA.
/unquote/
MOEHAHAHAHAHAHA!!!!

Sjakie Snel | 21-03-08 | 09:26

Vlag omhoog en een pelotonnetje groene baretten erin, laat die relschoppers maar komen.

Roeieber | 21-03-08 | 09:26

Tuulijk laten zakken. Rekening houden met de gevoelens van de tegenstanders van nl. Dat is toch logisch. Je gaat toch ook geen documentaire uitzenden over 1 of ander geloof.

doskabouter | 21-03-08 | 09:26

Zeker te veel stratego gespeeld dat ze de vlag gaan verstoppen. Doet me denken aan dat filmpje waar in amerika bij een of ander buitenlands winkeltje een vlag boven de amerikaanse vlag wappert. De buurt is te klein. En hier stoppen ze onze identiteit maar even stiekem weg.

boermetlul | 21-03-08 | 09:26

Vanmorgen vroeg heeft Job Cohen bekend gemaakt dat na het Paasweekend
elke Amsterdammer verplicht wordt een bordje op de huisdeur te spijkeren , mer daarop de tekst: " Ik hou ook van Islamieten ".
Indien men dat niet doet zal de pliesie eventuele aangiften negeren, en niet behandelen. Ook komt men op een zwarte lijst te staan wat betreft gratis schoolboeken, huursubsidie, zorgtoeslag en rioolrechten.

fuckje | 21-03-08 | 09:23

En dan sturen we prinses Maxima om hem weer in top te hijsen..

kwartjevankok | 21-03-08 | 09:23

...... en niet stiekum de vlag ondersteboven hangen zodat het lijkt alsof we een ander land zijn....

deafhaalchinees | 21-03-08 | 09:23

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 21-03-08 | 09:22

Beetje later "Het leuke Zuiden" ;-)
En hoe laat komt die nepfilm van Wilders uit !
Is iedere luie freak in Den Hoagh wakker ???
Zal mij benieuwen !

De Limburgse | 21-03-08 | 09:22

@ Gifkikker 21-03-08 @ 09:19

Met het bezoek willen de geestelijke vertegenwoordigers de goede relatie tussen de religies instandhouden en een eventuele boycot van Nederlandse producten voorkomen.

Tolerant
'We gaan bij sjeik Tantawi benadrukken dat Nederland nog steeds een tolerant land is waar moslims alle ruimte krijgen om moskeeën te bouwen,' bevestigt el-Boujoufi tegen de krant.

.

Handel + dhimmitude

wopper | 21-03-08 | 09:21

Barkruk 21-03-08 @ 09:20
Van Lee natuurlijk.

Lucifer | 21-03-08 | 09:21

Hellsmurfje 21-03-08 @ 09:12
In de desbetreffende landen je vlagstrijken is een teken van angst, het nodigt eerder uit tot geweld.
jij mag mischien weinig waarde aan symbolise waarde hechten, hun niet.
De reden dat de 2de kamer nu eindelijk is een rechte rug toont zal wel zijn dat ze allemaal door papa en mama over de knie zijn genomen.

repulse | 21-03-08 | 09:21

Op de dag dat we vieren dat oproerkraaier en reli-fanaat Jezus aan het de paal is genageld hoort de vlag in top. Vind ik ook.

koerbagh ® | 21-03-08 | 09:21

Zijn de vlaggenmannetjes van de ambassades van Joegoslavië, Rusland, Luxemburg, Kroatïe en Paraguay al ingelicht? In hun blinde woede zien de Boze Baardmannen vast het verschil niet.

Willianus Wortelus | 21-03-08 | 09:21

@Barkruk 21-03-08 @ 09:20
Vast van Leen

Agent327 | 21-03-08 | 09:21

"Flags are bits of colored cloth that governments use - first, to shrinkwrap people's brains and then as ceremonial shrouds, to bury the dead."
- Arundhati Roy

dePadvinder | 21-03-08 | 09:21

Cowards die many times before their deaths, A brave man, only once.
-
Weet alleen niet meer van wie die is.

Barkruk | 21-03-08 | 09:20

Die Fahne Hoch!!!!!!

Captain Orange | 21-03-08 | 09:19

wopper 21-03-08 @ 09:15
Voor het geval ze de verkeerde vlag in de fik steken natuurlijk....

Gifkikker | 21-03-08 | 09:19

Ik ben nooit nationalistisch ingesteld geweest, maar wat ik potverdrie allemaal lees op deze vroege morgen... Sommige Nederlanders bieden hun excuses aan voor een film die ze nog niet eens hebben gezien. Nederlandse diplomaten halen al bij voorbaad de vlag naar beneden. Moet niet gekker worden. Hoeveel Nederlanders zijn er nog over die zich niet gelijk bang laten maken? Ik ben jaloers op landen die nog nationale trots kennen...

nuisz | 21-03-08 | 09:18

Dom !

Draaitafel Demagoog | 21-03-08 | 09:17

@Hellsmurfje 21-03-08 @ 09:12
Ik zou niet graag jouw buurman zijn geweest in '40-'45.

pooface | 21-03-08 | 09:16

Hang die vlag gewoon terug, laat hem gewoon wapperen,onze driekleur..... stelletje inbecielen

Mark7608 | 21-03-08 | 09:16

@ bottehond 21-03-08 @ 09:11

Lichtelijk OT/
Christelijke en islamitische leiders uit Nederland gaan naar de Egyptische hoofdstad Caïro om daar te proberen de mogelijke schade van Geert Wilders' koranfilm te beperken.
In hun bagage zitten duizend Neerlandse vlaggen..

www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...

wopper | 21-03-08 | 09:15

Waar is het topicje gebleven over Limburg? Het is nu weg, of komt die later?

Het_leuke_zuiden | 21-03-08 | 09:15

@bottehond 21-03-08 @ 09:11: ha, jij weer eens hier? Ben je op voor het reaguren alhier op ratsoen gezet?

Rest In Privacy | 21-03-08 | 09:15

Nemen jullie maar extra risico's terwijl wij ons extra beveiligen. Laffe honden.

die ene van daarzo | 21-03-08 | 09:12

paaltje 21-03-08 @ 09:08
Dus jij staat straks vooraan als een paar duizend woedende baardmannen de mabassade bestormen, om deze te beschermen?

Hellsmurfje | 21-03-08 | 09:12

Ze kunnen hem desnoods nog ondersteboven hangen..

kwartjevankok | 21-03-08 | 09:12

Ik schaam me steeds meer om Nederlander te zijn. We zijn een synoniem aan laf geworden. Welk land geeft zich zo makkelijk over? We hebben die fout eerder gemaakt maar blijkbaar zit er zo weinig trots en lef in ons Nederlands bloed dat we dezelfde fout weer maken. Schaamrood op mijn wangen....

Hairy Harry | 21-03-08 | 09:12

Sterke woorden uit de 2de kamer.... Het moet toch niet gekker worden.

Barkruk | 21-03-08 | 09:12

@ijsklont
De helft wel is anders best een score om trots op te zijn.

bakboord | 21-03-08 | 09:11

Wie zei ook weer dat Wilders niets bereikt?

bottehond | 21-03-08 | 09:11

Als de Nederlander niet bestaat bestaat Nederland ook niet. Voor mijn part hangen ze daar de Groene Banier dan wordt niemand een haar gekrenkt --> zijn we van alles af

wopper | 21-03-08 | 09:10

Kunnen we Lee Towers niet sturen om de boel te sussen

Lol@klootoog

ijsklont | 21-03-08 | 09:10

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 21-03-08 | 09:10

Kale paal is voor mietjes.

cram | 21-03-08 | 09:10

Er staat heel groot op de gevel van het gebouw:

'Ambassy of the Netherlands'
Vinden doen ze het toch wel....

En daar komt bij dat de helft van dat volk niet eens weet welke vlag van Nederland is.

ijsklont | 21-03-08 | 09:09

Juist nu die vlag in top, als signaal naar de rest. Van Balk Bea en de rest moeten we het niet hebben.

Lucifer | 21-03-08 | 09:09

Invictus 21-03-08 @ 09:06 klopt. We buigen en knippen voor de VS, de EU en nu ook al voor Azië. Gaat goed!

Willianus Wortelus | 21-03-08 | 09:09

Principes zijn er om te handhaven, maar als ambassadepersoneel heb je niet gekozen voor "oorlogstaken". Tip, geef het personeel een extralang Paasweekend en vervang ze tijdelijk door een peloton mariniers.

Weest gegroet | 21-03-08 | 09:08

Een kale paal ging het toch helemaal worden volgens de Viva?

*vertwijfeld is*

kolonel klootoog | 21-03-08 | 09:08

En terecht, voor die vlag is bloed vergoten, en desnoods vergieten wij er nog meer voor als dat is wat nodig is om er open trots op te zijn.

paaltje | 21-03-08 | 09:08

Een GS filiaal in Beiroet met een fijne vlaggemast in het voortuintje. Is dat wat?

bakboord | 21-03-08 | 09:08

Ondertussen bewijzen al die kneuzen in de tweede kamer het gelijk van Geert Wilders. Met zo'n regering heb je geeneens meer een FITNA nodig!

Dr. Oplul | 21-03-08 | 09:07

De Nederlander blijkt steeds meer het lafste volk ter wereld te zijn.

Invictus | 21-03-08 | 09:06

Maar idd die vlag weer rap in top! Stelletje mietjes! Alsof ze het pand anders niet gevonden zouden hebben!

Doc Damage | 21-03-08 | 09:06

En toch snap ik ergens de angst van het ambassade personeel wel.

Hellsmurfje | 21-03-08 | 09:05

Heeft VVD smurf van Baalen zijn uniform al aangetrokken.....

Gifkikker | 21-03-08 | 09:03

Wat vindt andere Harry hiervan? as maandag weer een advertentie. Wat zou die eigenlijk bedoelen met "de halve onderbuik"

Karel100 | 21-03-08 | 09:02

En terecht. Hijsen die vlag.

Agent327 | 21-03-08 | 09:02

Ach dan geef je die gasen van de ambassade toch gewoon een weekje vrij...? Druk zal het er niet zijn...

Doc Damage | 21-03-08 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen