Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ayaan haalt keihard uit naar Balkenende

iek heb mooi huisje!Geert Wilders heeft er weer een supporter bij: Ayaan Hirsi Ali. De ex-politica, die tegenwoordig overzee in een tank denkt, vindt dat de Nederlandse regering zich volstrekt belachelijk maakt inzake de Wilders tapes. Zo vertelde zij zojuist in Nova. “Niet Wilders maar premier Balkenende zorgt voor onrust, door bij voorbaat al aan te kondigen dat hij de crisis niet in de hand heeft,” aldus Ayaan, die stelt dat het Balkenende ontbreekt aan ballen. “Het enige wat de minister president doet, is het voor zich uitschuiven van de problemen, terwijl hij juist met oplossingen behoort te komen inzake de problematiek rondom islamitische scholen, jihad en terrorisme. Het kabinet beschuldigt nu Wilders voor het veroorzaken van commotie. Die commotie wordt echter niet veroorzaakt door Geert, maar door de islam zelf.” Dank je wel Ayaan. “Neen, ik ben nog niet klaar met de MP. Want als Balkenende een echte leider zou zijn, dan zou hij nu zijn minister Verhagen (BUZA) naar de groot-moeftie van Syrië toesturen om hem in heldere woorden te verstaan te geven dat een film hem absoluut niet het recht geeft een eventueel bloedvergieten te legaliseren. Deze theocratische dictaturen organiseren zich om Nederland te vertellen dat zij geen film mogen maken. Ik vind dat de wereld op zijn kop.” Wij eigenlijk ook, maar ja, voor je het weet heb je Gerard Spong op je dak...

Reaguursels

Inloggen

Ayaan blijft gewoon gefrustreerd over de beveiliging die ze zelf betalen moet.

dikkemik | 28-01-08 | 22:40

koerbagh ® 28-01-08 @ 01:48
Nee, Koerbagh, wat jij doet is tegeltjes vullen ter meerdere glorie van een misplaatste wiki-intellect en egofapperij, door vanuit je luie stoel overal tegen aan te schoppen.
Je commentaren zijn inhoudelijk irrationeel, omdat je weet dat ze in de praktijk niet uitvoerbaar zijn en zoekt enkel een intellectuele krachtmeting om te kunnen debatteren om het debatteren.
Koop jij nu maar je eilandje, dromerT.

Sikkeneur | 28-01-08 | 11:56

@Sikkeneur 27-01-08 @ 23:59:
Hee LUL, ik ben niet degene die zegt: "Jajajaja, 't is heel erg allemaal, maar wat kunnen we er aan doen? Helemaal niks... gewoon lekker doorleven, oogjes toe, beetje vaag nuanceren, 't is allemaal niet erg, ik zit m'n tijd wel uit."
Degene die hier op deze webpagina's vaag lult omwille van het vaag lullen ben jij. En ik, zei de gek, ga er nog serieus op in ook.

koerbagh ® | 28-01-08 | 01:48

koerbagh ® 27-01-08 @ 20:50
Man, lul dan die niet verder. Koop je eilandje en val mij niet meer lastig met je irrationeel commentaar op van alles en nog wat.

Sikkeneur | 27-01-08 | 23:59

@Sikkeneur 27-01-08 @ 20:11:
En jij denkt dat het collectief van een politiek partij een nuttige stap is? Man man, wat een hopeloos ouderwets denkkader heb je. Kijk eens naar de tweede kamer wat er terecht komt van al die partijen.

koerbagh ® | 27-01-08 | 20:50

Meestal ben ik het eens met de standpunten van Ayaan Hirsi Ali en ook dit keer.

Wel vind ik haar argumentatie op haar standpunt dat Balkenende geen leiderschap toont en geen oplossing biedt inzake de problemen rondom islamitische scholen, jihad en terrorisme maar karig.

Ze heeft in het interview niet uiteengezet hoe zij het zou oplossen. En om een minister van Buitenlandse Zaken naar Syrie te sturen, is uiteraard een goeie zet. Het is een start van een dialoog, maar zeker niet de oplossing (en zo wordt het naar mijn smaak wel gepresenteerd).

BY | 27-01-08 | 20:29

Stir Glenfarclas II 27-01-08 @ 20:22
LOL. *gebruik maakt van de plaspauze*

Sikkeneur | 27-01-08 | 20:27

Bedankt Clarie, ja, ik moet even onderbreken.

Terwijl onze studiogasten druk doordiscussieren moeten wij er even tussenuit voor reclame en nieuws. Straks in het 9e uur kunt u het debat weer live meebeleven. En u kunt dan ook weer reageren op de stelling: 'is het lethargisch denkvermogen in gevaar'. Tevens zitten de mensen van correlatie voor u klaar en de muziek wordt opnieuw verzorgd door niemand minder dan Tonnie IJk. Tot straks.

Stir Glenfarclas II | 27-01-08 | 20:22

koerbagh ® 27-01-08 @ 19:30
Een van de verworvenheden binnen een democratie is dat iedereen een politieke partij kan oprichten, alleen maar tegeltjes volschrijven zal weinig impact hebben.
Was jij niet aan het sparen........?

Sikkeneur | 27-01-08 | 20:11

@Sikkeneur 27-01-08 @ 19:20:
Da's geen enkele reden om lethargisch achterover te leunen en te mompelen:
" 't is me wat... tut tut tut ... maar het zal mijn tijd wel duren".

koerbagh ® | 27-01-08 | 19:30

Lizzard 27-01-08 @ 17:57
Ja. Lizz, Utopia bestaat......, in ieders geest en hart, maar er is ook nog een echte wereld.

koerbagh ® 27-01-08 @ 18:06
Dat zijn nou net die krachten die jij en ik niet in de hand hebben.
De burger Balkende, Sarkozy of noem ze allemaal maar op, zodra ze de macht hebben trekt dat geld aan en macht is geld.
Daarvoor verkoopt men nog altijd zijn ziel.
Wie weet hoe jij en ik zullen regeren als 'wij' het voor het zeggen zouden hebben.
Ik kan hier nu wel een idealistisch verhaaltje over democratie, transparantie etc. gaan ophangen, maar dat hebben al die burgers (toen en nu) die aan de macht komen ook.
Enfin, leuk draadje geweest.

Sikkeneur | 27-01-08 | 19:20

@ 18:06
(...) zijn *UIT* het verdrag hoor.

koerbagh ® | 27-01-08 | 18:08

@Sikkeneur 27-01-08 @ 17:35:
Ik ben optimist noch pessimist. Ik zie alleen dat met hoogdravende idealen, wollige retoriek en onleesbare wetten en verdragen die inhoudelijk zo wanstaltig zijn dat geen hond ze zou steunen als het in gewone leesbare taal zou zijn opgeschreven, onze rechten - jouw en mijn rechten - en onze souvereiniteit als land wordt afgekalfd. En dat er een supercollectief wordt gecreëerd waarin zeer weinigen heel veel te zeggen krijgen over zeer velen. En die weinigen worden niet democratisch gekozen hoeven slechts beperkt verantwoording af te leggen, en al wat we horen is van onze grote leider is: ik heb geluisterd naar het volk en het volkslied en vlag zijn het verdrag hoor. Oh en we noemen het geen grondwet meer dus u hoeft niet meer te stemmen.
En de bureaucraten kunnen vrolijk verder met MEDA, met de beste bedoelingen, met grootse idealen. En met stiekeme neokoloniale bijgedachten, want dat zit er achter. De Fransen zijn nog steeds gewoon pissed off dat ze Algerije en andere Noord-Afrikaanse kolonies kwijt zijn en ze willen dat terug, nu in Europees verband. Het is een oude Napoleontische visie. Die komt heel toevallig overeen met een oude Groot-Duitse visie en een oude Romeinse visie. Het puntje is alleen dat de wereld is veranderd en die gebieden van de maansekte ietsjes sterker en machtiger zijn geworden dan de oude Dame die Europa heet. En dat het neokolonialisme van MEDA wel eens de andere kant op kan werken.
Dat vind ik als individualist allemaal wel zorgelijk. Ik hoef geen Utopia. Maar ik hoef ook geen nieuw Romeins Rijk en ook geen Groot Eurabisch Kalifaat.
Lijkt me vrij duidelijk.

koerbagh ® | 27-01-08 | 18:06

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 18:02

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 17:57

koerbagh ® 27-01-08 @ 17:18
Ik neem doemdenken terug, jij bent een dromerige optimist!
Jij leest je eigen geschreven sprookjesboeken over hoe mooi het allemaal zou kunnen zijn.
Utopia bestaat niet, Koerbagh. Met al je (wiki) intellect zou je dat toch zo onderhand wel door moeten hebben, dromerT.

Sikkeneur | 27-01-08 | 17:35

Nou het was weer een hele boeiende, voorspelbaar monoloog. Ik denk dat je het bandje over 10 jaar gewoon weer kunt afspelen. Niet dat Balkende credits verdient of bijna de hele politieke elite.Die laten het al heel lang afweten. Maar de statements, boodschappen enzv ik heb het idee dat het eindeloze herhalingen die je ook met een e-mail afkunt.Maar dat is voor de media weer niet sappig genoeg.

nadenkeniseenkunst | 27-01-08 | 17:27

@Sikkeneur 27-01-08 @ 17:09:
"Ik geloof namelijk helemaal niets van die Eurabia-complottheorie."

Er is niks te geloven, het is ook geen complot, het is BELEID. Het is al bedisseld, het bestaat al. Je kunt het gewoon nalezen.
Verder ben jij de complottist, jij denkt dat er een machtenspel is waar gewone burgers geen rol in spelen. Wat is Balkenende meer dan een gewone burger? Of Barosso? Of Sarkozy? Allemaal gewone burgers, die aan ons andere gewone burgers die hen hebben verkozen om ons te vertegenwoordigen, aan jou en mij dus, hebben uit te leggen waar ze mee bezig zijn. De gewone burger is de baas, de gewone burger is de machtsbasis. Heb je dan helemaal niks begrepen van democratie? Heb je dan helemaal niks begrepen van de emancipatie van het individu? Je verkoopt wel boeken, maar misschien zou er ook eens een paar moeten lezen.

koerbagh ® | 27-01-08 | 17:18

koerbagh ® 27-01-08 @ 16:17
Ik ben niet zo'n doemdenkerT en complotterT al jij misschien bent, maar zou ik mijn fantasie de vrije loop laten.....

Ik geloof namelijk helemaal niets van die Eurabia-complottheorie.
Als er al zo iets zou bestaan dan is dat Westerse politiek op een hoog (te hoog misschien wel) niveau voor jou en mij te bevatten.
Europa (het Westen) zal nooit en te nimmer zijn door de eeuwen heen gecultiveerde waarden en normen opgeven voor een zandbak godsdienst of ideologie anders dan het kapitalisme.
'We' hebben ze nodig voor de olie om onze welvaart (lees als macht& rijkdom van de happy few) te kunnen voeden. Oliedollars mogen nu daar naar toe stromen, fundamentalistisch terrorisme wordt voor lief genomen (de meeste slachtoffers vallen per slot niet in het Westen) en er worden allerlei verdragen geloten, zoals destijds met kralen en spiegeltjes de boer werd opgegaan.
Zodra de boel is 'leeggezogen' trekken "we' braaf terug, democratie moet tog van binnenuit komen en daar waar nodig wordt het 'gestimuleerd".
Al te grote scheefgroei wordt gecorrigeerd met een vredesmacht (!)
Nieuwe bronnen worden aangeboord en de wereld draait door en door......
Jij en ik zijn niet belangrijk in dat krachtenveld, noch Achmed , Han Sing of Bwanaboy.
Wij leven onze eigen simpele eenvoudige levens....., ook jij Koerbagh.

Sikkeneur | 27-01-08 | 17:09

@ 16:25:
Even een kleine nuancering op mezelf (dat vind je vast fijn Sik).
Formeel doet Libië (nog) niet mee met MEDA. Maar er is bijna altijd wel een afvaardiging van Libië bij de mediterrane conferenties aanwezig als "speciale genodigden". Ze zitten dus in de wachtkamer.

koerbagh ® | 27-01-08 | 16:36

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 16:27

@Sikkeneur 27-01-08 @ 16:12:
Da's ook geen probleem. Het probleem is een heilig, onveranderlijk boekje met heilige wetten die een dwingend dictaat vormen voor gelovige in een kosmisch toverwezen en die ook aan een ongelovige moeten worden opgelegd. En die wetten trekken zich niks aan van de UVRM. Maar dat vind jij allemaal geen probleem. Duidelijk.
Voorts: je zegt dat in de verklaring van Barcelona niks expliciets staat over de islamisering van Europa. Dat hoeft dus ook niet. Zet de grenzen open en dan gebeurt het vanzelf. Weet je welk land ook meedoet met MEDA? Libië. De keizer van die zandbak houdt er ook een interessante visie op na.
youtube.com/watch?v=k4RYf4uy1IU

koerbagh ® | 27-01-08 | 16:25

't Moet toch wel een zaligheid zijn om je zo zorgeloos naar de slachtbank te kunnen laten leiden als Sikkeneur met een heilig vertrouwen in een idealistische tekst van Westerse normen en waarden (we noemen ze wel universeel Sikje, maar het zijn de onze hoor. In de Arabische wereld, Afrika en China vegen ze hun reet af met de UVRM) maar niet bereid zijnde die betekenis van die tekst ook te verdedigen. Zelfs een varken in de gang naar het slachthuis stribbelt nog een beetje tegen.

koerbagh ® | 27-01-08 | 16:17

koerbagh ® 27-01-08 @ 15:57
Dan bestaat de mensheid niet meer.
Vanaf het ontstaan van de mensheid, heeft zij al goden aanbeden om zich een bestaans- en zingevingsgrond te geven door het onbekende en onbegrepene een definitie toe te kennen.

Sikkeneur | 27-01-08 | 16:12

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 16:02

ZSU-23-4 27-01-08 @ 15:23
Het gaat mij niet om al die knullige incidenten die je erbij haalt. Nu PvdA-ers die de fout ingaan in de schijnwerpers, morgen een andere regeringspartij.
We zijn afgezonken tot een klaaglandje, waarbij ieder wissewasje wordt uitvergroot tot iets symptomatisch. De burger voelt zich er wel bij, want kan klagen, de media varen er wel bij, is nieuws.
Uiteindelijk wordt het een glas, een plas en ieder gaat over tot de orde van zijn dagelijkse beslommeringen.
Ik word af en toe zo moe van al die langs de kant staande beste stuurlui aan wal. Gisteren in A'dam 30 tot 40 demonstranten met ongeveer evenveel tegen-demonstranten maken mij de pis niet lauw.

Sikkeneur | 27-01-08 | 16:02

@Sikkeneur 27-01-08 @ 15:47:
Kwestie van tijd.

koerbagh ® | 27-01-08 | 15:57

koerbagh ® 27-01-08 @ 14:42
Ik heb die verdragen doorgelezen en daar staat nergens expliciet het bevorderen van een islamisering van Europa door de grenzen open te zetten voor moslims.
Vrijhandelszone e.d. ja, stimulering van de lokale markten e.d ja. Lijkt me eerder dat de EU juist probeert in die landen daar het nivo ophoog te krikken, zodat de bevolking in hun eigen landen een welvaartsbestaan kunnen opbouwen en niet naar het rijke Westen hoeven te komen.
Zoals jij stelt; een uitbreiding van de EU naar Noord-Afrika en niet andersom.

Precies: die huftersjeugd en de vermeende Islamisering zijn 2 zaken aparte zaken, maar worden te pas en te onpas door elkaar gehaald en mee ingespeeld op de onderbuikgevoelens van de bevolking.
Als gevolg daarvan worden moslims met hun religie als een bedreiging voor de samenleving gezien.
De discussie zou dus niet moeten gaan over moslims en hun godsdienst, maar over de invulling en toepassing van de Vrijheid van Godsdienst die vastgelegd ligt in de Grondwet en het EVRM die overigens voortvloeit uit de UVRM als ook nl.wikipedia.org/wiki/Universele_islam...

Dit fundamenteel heilige huisje zie ik niet omver geworpen worden.

Sikkeneur | 27-01-08 | 15:47

@Lizzard 27-01-08 @ 15:12:
Precies... Europa is mooi, EU is zwaar kudt. Het is de ontwikkeling naar een superstaat, een collectivistische supermoloch waarin de burger geen reet heeft te zeggen. En we staan erbij en kijken ernaar, we geven weg datgene wat ons het meest dierbaar is, daar waar we als Nederlanders als eerste in Europa na de verstikkende katholieke Habsburgse overheersing voor hebben gevochten en we geven het uit handen zonder blikken of blozen met wollige idealistische retoriek, en verdragen en Europese wetjes die zo ingewikkeld geformuleerd zijn dat een generatie juristen een speciale opleiding nodig hebben om er wijs uit te worden en zo worden we beduveld waar we bij staan.

koerbagh ® | 27-01-08 | 15:40

"Het regelmatige verwijt op GS richting de PvdA voor de huidige problematiek is echter misplaatst en geschiedkundig niet juist."

Sikkeneur 27-01-08 @ 12:46

Geschiedkundig zeker nog niet juist, het is nog steeds geen geschiedenis namelijk, dat heb je goed.
PvdA is geweldige multiculturele samenleving voor en fantastische kansenjongeren na. PvdA is theedrinken met imams als uit naam van de islam mensen dood gaan, de slachtoffers kunnen daarbij uiteraard rotten (tenzij ze zwart of op zijn minst moslim zijn). PvdA is alles onder het vloerkleed vegen wat de allochtoon ook maar iets in een negetief daglicht zou kunnen zetten. De PvdA is van het subsidieren van allerlei antiracismeclubjes (blanke racisten uiteraard). De PvdA is er voor het graaien via de binnen de eigen vriendenclubjes verdeelde baantjes, je zou die speknekken van de VVD nog eens jaloers maken. De PvdA is er van wetten bedenken en vervolgens niet uitvoeren. De PvdA is er van het ouwejongens lekkere krentebrood, waarvan het al bekende fietsenhok incident slechts illustratief is, gezellig onder dak met de VVD. De PvdA voert samen met VVD en D66 af en toe een showtje op, maar achter de schermen nemen ze er af en toe lekker eentje. Tenslotte moeten de PvdAérs als over het paard getilde villabewoners later nog samen met diknekkige VVD ers plaats kunnen nemen in hun commissariaatjes en villawijkjes.
.
Laat me niet lachen om de PvdA, het is knuffelallochtoontje voor en knuffelallochtoontje na.

ZSU-23-4 | 27-01-08 | 15:23

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 15:16

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 15:12

@ Sikkeneur 27-01-08 @ 12:46
Dus de PvdA heeft de problemen met allochtonen en de instroom van asielzoeker voortvarend aangepakt? Daarbij hebben ze geen "anti-racisme" clubjes gesponsord en zijn altijd open en democratisch de discussie aangegaan?
Ook het generaal pardon was geen PvdA initiatief?
Maar goed, geloof je meteen als je zegt dat ook het volgevreten VVD clubje schuldig is aan de problemen die we nu hebben, die laten rustig een land afzinken in een poel des verderfs als ze daar zelf samen met de werkgevers maar nog rijker van worden. Het volk zit opgescheept met de zooi, niet de zich in villa's trugtrekkende plofkoppen, die kopen zich overal wel een weg uit.
Maar helaas, twee fout zal niet een goed maken...
En reken mij maar tot een vijand van de staat, niet tot liberaal, socialist, communist of christen of iets anders gevestigds.
Mijn grootste verwijt is tenslotte aan het zooitje bolle, halfcorrupte aardappelvreters, links of rechts. Wie scheept zijn volk bij vol verstand nu op met de puinhoop zoals we die nu hebben?

ZSU-23-4 | 27-01-08 | 15:02

Lizzard 27-01-08 @ 13:10
Lizz, ik weet dat bij het eerste referendum over het EU-verdrag een meerderheid tegen stemde. Ik weet ook dat de PvdA itt haar verkiezingsprogram het herziene(?) verdrag goedkeurde in de 2e kamer en niet voor een referendum koos. M.i. ook een zwarte dag.
Je hebt het in je eerdere post over de bevolking van Europa. In de meeste landen is er geen eens een referendum geweest, maar ratificeerde de parlementen. Dus hoe kom jij dan aan je cijfertjes over Europese bevolking?

de honden blaffen... 27-01-08 @ 13:32
Ik weerleg je argument niet van de 55.000 gastarbeiders.
De 800.000 daarna zijn net zo goed een gevolg van 11 jaar liberaal/gristelijk beleid, daar waar ze met de werkeloosheidcrisis begin jaren 80 een momentum hadden om de gezinshereniging af te remmen cq stoppen.
Overigens een kwart kwam naar Nederland via de asielprocedure: www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking...

Sikkeneur | 27-01-08 | 14:55

@Sikkeneur 27-01-08 @ 12:46:
Dat doet Maximo wel. Hij denkt vanuit een heel beperkt anti-kapitalistisch kader. En nee, dat linkje van de EU is er om de praktische uitwerking te laten zien. Het is gewoon standaard Europees beleid, bedisseld zonder jou en mij te vragen of dat wel een goed idee is. En ja, ik gaf een linkje, daar is alles te vinden, maar goed... je bent te lui om zelf te zoeken, dus even specifiek dan... check dit: europa.eu/scadplus/leg/nl/lvb/r15001.h... en dit: europa.eu/scadplus/leg/nl/lvb/r15006.h... en vertel me wat MEDA anders is dan een feitelijke uitbreiding van EU naar Noord-Afrika? Het project is een mediterrane vrijhandelszone. Daar is de EEG ook mee begonnen.

Nee, Sikje... De islamisering en de kutjeugd zijn twee verschillende zaken die door elkaar lopen (en elkaar versterken - van 2 kanten overigens). De islamisering is de stelselmatige bemoeienis van onze overheid met de bescherming van en uitbreiding van de islam in dit land. Als de Nederlandse overheid op dezelfde wijze met Scientology of Transcendente Meditatie zou omgaan zou iedereen daar onmiddellijk die idiotie van zien.
Die kutjeugd moet gewoon keihard aangepakt met het strafrecht, Glenn Mills-scholing, maar heeft niks met de islamisering te maken. Het is wel een teken aan de wand dat grote groepen jeugd in de "Marokkaanse gemeenschap" (dat is sowieso al idioot, die kids zijn hier geboren, 't zijn Nederlandse kutkereltjes, wat nou "Marokkaans"?) die polarisatie en vervreemding van de Nederlandse maatschappij aan de gang is. Wat is de drijvende kracht dáárachter? Die drijvende kracht is niet Wilders of Verdonk, dat proces is al lang aan de gang, toen Wilders nog gewoon in Venlo bij de Sociale Verzekeringsraad werkte en Verdonk nog gewoon gevangenisdirecteur was.

koerbagh ® | 27-01-08 | 14:42

Ayaan, als u nu terugkomt, wordt u vast heel snel de nieuwe eerste vrouwelijke MP!

puntkomma?! | 27-01-08 | 13:53

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 13:34

Sikkeneur 27-01-08 @ 12:46
"MAXIMO maakt geen smerige insinuaties."
Hij doet niets anders.
Hij insinueert dat de ca. 850.000 moslims die zich in Nederland bevinden hier naar toe gehaald zijn om te werken, als gastarbeider dus.
Ik toon aan op grond van betrouwbare cijfers dat dit slechts opgaat voor ca. 55.000 van hen.

de honden blaffen... | 27-01-08 | 13:32

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 13:17

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 13:10

Lizzard 27-01-08 @ 09:19
Heb jij cijfertjes waaruit blijkt dat de OVERgrote meerderheid van de inwoners van Europa tegen één Europa hebben gestemd?
Een referendum over immigratie zou, denk ik, wel eens voor heel verrassende uitkomsten kunnen zorgen, Lizz.
Je vergeet het collectieve nationale schuldgevoel dat symbool staat voor het 'omgaan' met andere bevolkingsgroepen!

ZSU-23-4 26-01-08 @ 21:19
De jaren 80/90 kende een aantal grote conflicten die wereldwijd een asielzoekersstroom op gang brachten. Afghanistan, Iran/Irak, Balkan en 1e Golfoorlog. Die instroom was mogelijk omdat 11 jaar liberaal/gristelijke kabinetten hier geen duidelijke wetgeving voor gemaakt hadden, hetzelfde gold voor de instroom tav gezinshereniging.
Paars 1 zag zich geconfronteerd met een instroom van 50.000 asielzoekers per jaar die niet goed gehuisvest konden worden, naast eindeloze asielprocedures en mensonterende schrijnende toestanden.
Toegegeven, elke ander politieke regeringscombinatie zou voor dit probleem hebben gestaan en iets hebben moeten doen om de instroomproblematiek af te remmen cq te stoppen.
Het regelmatige verwijt op GS richting de PvdA voor de huidige problematiek is echter misplaatst en geschiedkundig niet juist.

koerbagh ® 26-01-08 @ 21:53
MAXIMO maakt geen smerige insinuaties.
Wbt je linkjes ben je erg bevooroordeeld, het linkje naar het Den Uijl archief geeft inhoudelijk geen duidelijkheid en het linkje naar europa.eu zegt niets over de vermeende verdragen van Bat Ye'or, hoeiboei en SIOE/Hexaeder.
Tot slot; er wordt idd niet gekankerd op buitenlanders, maar op 800.000 nederlandse moslims en hun religie de Islam (rings a bell?), terwijl feitelijk maar een paar procent vnl marokkaanse jongeren, straathuftertjes, voor veel overlast zorgen en niet adequaat aangepakt worden.
Sociaal-maatschappelijke problematiek, heet dat.

Sikkeneur | 27-01-08 | 12:46

@Stir Glenfarclas II 27-01-08 @ 11:08
Chapeau, mon brave!
U is een man met visie...

Ahasveros | 27-01-08 | 12:04

@koerbagh ® 27-01-08 @ 04:05

Dat krijg je als je niet alleen in de politiek zit om je land te dienen, maar ook je onzichtbare tovervriendje. Op het moment dat mensen die in een ander vriendje geloven zaken gaan opeisen dan kun je niet roepen dat het geloven in onzichtbare tovervriendjes een beetje achterhaald is en dat we in Nederland hieraan niet doen in het publieke leven. Nee. Je wordt gedwongen eisen in te willigen. En eigenlijk is dat best spannend. Intussen staat 'religie' stiekum toch weer op de agenda en wie weet wat voor slaatjes daar uit te slaan zijn.

Het conventionele links is als de dood z'n identiteit kwijt te raken. De vroege idealen in de vorm van een verzorgingsstaat waren al lang verwezenlijkt, actie hier vind hooguit nog plaats in de marge van een kwartje procent extra koopkracht tijdens de CAO onderhandelingen in combinatie met anderhalve stakingsdag waar ludiek petjes worden uitgedeeld. Er draait een hele industrie op. Die acties zijn meer voor de vorm, om de boel strak te houden en gezellig clubje te spelen. Prachtige stageplek voor aankomende politici. Mondialisering van het polderland was de volgende grote ideaal. Heel de wereld op een vierkante meter, iedereen z'n taaltje en cultuur, om te laten zien dat dat goed gaat. Links Nederland als lichtend voorbeeld voor de rest van de wereld, weg met oorlog. Dat het op de heilcamping intussen tot onenigheid is gekomen zoals elders in de wereld heel gewoon is is vervelend. Zeker als campinggasten van wie je het niet had verwacht hun mond opentrekken. In onvervalst ouderwets Nederlands.

Conventioneel a-religieus rechts loopt nog steeds op eieren. Rechts is eigenlijk nog steeds fout. Na iedere uitspraak volgt damage control. Al is het maar om coalitiepartners niet teveel voor de voeten te lopen. De ene hand wast de andere.

Er is inderdaad geen debat. Wat misschien erger is, vrijwel alle stromingen hebben een consensus 'wij en zij', al wordt op verkiezingsposters duizend keer iets anders beweerd. Iedere keer wanneer incidenten worden afgedekt met 'begrip' en iedere keer wanneer er op voorhand al sprake is van appeasement dan wordt die kleur bekend. Dit heeft niets met respect te maken. Verre van dat.

Zolang we hier niet op een normale (lees: die vermaledijde open, rechtdoorzee, no-nonsense Nederlandse) manier met elkaar omgaan, iedereen, kan er van integratie geen sprake zijn. Je krijgt dan verzuiling. En dat is precies wat we op dit moment zien.

Stir Glenfarclas II | 27-01-08 | 11:08

-weggejorist-

Lizzard | 27-01-08 | 09:19

@Stir Glenfarclas II 27-01-08 @ 03:42:
Er is ook ook geen debat. En elke poging daartoe wordt onmiddellijk monddood gemaakt met de bekende retoriek: islamofobie, racisme, haatzaaien, hitler...
nou ja, je kent het wel. Het is om moedeloos van te worden.

koerbagh ® | 27-01-08 | 04:05

@harry pikkel 26-01-08 @ 15:17

Dank. Ik twijfel niet in de rechtspraak of aan de intellectuele vermogens van een behoorlijk intelligent persoon. Ik twijfel wel aan de intenties van 'Den Haag'. Decennia heeft men laten zien dat men alles uit de kast trekt voor persoonlijk politiek gewin. Totaan het uit handen geven van autonomie voor een EU Grondwet zelfs. In dit 'islamdebat' vertrouw ik ze niet. Er is geen debat. Men verzint het zelf. Appeasement vooraf hier, lulmeninkje over een ongeziene video daar, en guttegut. Wat zijn we toch goed, doordacht, correct en super bezig. Stemt, volk!

Het wordt tijd dat de politiek ook eens een stap in de nieuwe tijd zet. En dan niet opdraven in TV-spelletjes. Dat was oude wijn in nieuwe zakken. Wilders is van de youtube generatie. Hopelijk gaan ook anderen het licht zien. Laat het lekker propaganda wezen allemaal. Laat de comments maar vloeien. Inhoudelijke directe discussie. Eindelijk.

Stir Glenfarclas II | 27-01-08 | 03:42

ik vind alles best maar laat die klepgeit lekker denken in de vs dan doet ze nog wat nuttigs en trouwens hoe weet ze dat balkie geen ballen heeft ?

gaitman | 27-01-08 | 00:10

@MAXIMO 26-01-08 @ 22:39:
Nee, ik heb de PvdA niet genoemd, ik het kabinet Den Uyl genoemd (en daarmee impliciet alle daaraan deelnemende partijen). Je moet goed lezen.
Overigens betaal ik mijn internet, mijn eigen vreten, mijn eigen dak, mijn eigen g+w+l, daar betaal jij geen cent aan. En ik durf te wedden dat ik in mijn leven meer belasting heb betaald dan jij. Dus matig je niks aan.

koerbagh ® | 26-01-08 | 23:37

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 23:28

Ja het is dan eindelijk zover heb zojuist op marktplaat de nederlandse antillen te koop gezet teab .
Toch iemand die het voortouw moet nemen inclusief vastgoed negers etc the whole lot mvg Aeon

AEON! | 26-01-08 | 23:27

wopper 26-01-08 @ 22:57
Voor een koopje heb ik je vaders NSB-uniform nog.
Kan je alvast oefenen hoe het voelt, kledij met kogelgaten.

MAXIMO | 26-01-08 | 23:14

Deze communist heeft anders met zijn vrouwtje wel een goedlopend familiebedrijfje in nazimemorabilia...

@ MAXIMO 26-01-08 @ 22:39

De aap komt eindelijk uit de mouw.

wopper | 26-01-08 | 22:57

@Koerbagh
Leuk he? Veronderstellingen..

MAXIMO | 26-01-08 | 22:40

@koerbagh
Deze communist heeft anders met zijn vrouwtje wel een goedlopend familiebedrijfje dat genoeg belasting betaalt om jouw internetgedrag mogelijk te maken.
Je zou me dus ook een kapitalist kunnen noemen.
Overigens was den Uyl met zijn partij niet alleen om die beslissing mogelijk te maken, dus doe niet zo demagogisch en zet je alukeppel strakker, je bazelt behalve haat ook onzin.

MAXIMO | 26-01-08 | 22:39

foutje @ 21:35:
angst en haat te zaaien (...).

koerbagh ® | 26-01-08 | 22:03

wilders verdient een medaille

Rest In Privacy | 26-01-08 | 21:59

@Sikkeneur 26-01-08 @ 18:21:
Je mist alweer het punt van de smerige insinuatie die communist maximo maakt, en dat zou jou als zelfstandig ondernemer toch moeten opvallen (ook al stem je geen VVD). Wat maxje beweert is dat het "die verderfelijke kapitalisten waren" die de buitenlanders hebben gehaald en dat die nu kankeren op die zelfde buitenlanders.
Het is a) niet waar - gastarbeiders waren precies dat: gastarbeiders. Tijdelijke arbeidskrachten met tijdelijke contracten om tekorten op de arbeidsmarkt op te vullen, geen immigranten. b) er word niet gekankerd op buitenlanders maar op de islam, de religie.
Maximo gaat volledig voorbij aan de Euro-Arabische dialoog en het convenant dat EAD en EEG sloten (oil for immigration) hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2005/12/p...
Het kabinet Den Uyl was het kabinet dat deze afspraak inhoud gaf door permanente verblijfsvergunningen voor de gastarbeiders regelde en later de gezinsherenigingspolitiek introduceerde. Doordat het een Europese afspraak was konden latere kabinetten er niet zonder meer van af.

Wat Maximo's trucje ook zo raar maakt is dat hij feitelijk zegt dat hij ook wel ziet dat de islam en diens aanhang niet al te fris is, maar dat het kapitalisme dat zichzelf op de hals heeft gehaald. Wat maxje niet beseft is dat de EU een politiek project is dat Gaullistische dromen moet waarmaken en dat het doel Eurabië is. www.uitgesproken.com/?module=articles&... . Eurabië is geen term die "islamofoben" hebben bedacht om angst te en haat te zaaien (en er zijn heel veel die dat denken), maar het is een term bedacht door de EAD en als werkelijk project bestaat.

koerbagh ® | 26-01-08 | 21:53

@ Sikkeneur 26-01-08 @ 18:21
Dat argument is nogal dubieus.
Ten eerste bestaat het grootste deel van de instromende moslims niet uit asielzoekers, maar uit gezinsherenigers en hun meegestroomde nogal forse gezinnen.
Ten tweede heeft destijds juist de opkomst van de CD voor druk op de PvdA gezorgd om maatregelen te treffen.
Ten derde, zou de wet tot stand gekomen onder Cohen niet aangescherpt zijn geweest, was de situatie nog steeds slecht.
Ten vierde staat de PvdA altijd weer vooraan om zoveel mogelijk critici op de multiculturele samenleving zwart te maken.
Die wet is er door Cohen vast vooral doorheen gefixt om rechtse commenters de wind uit de zeilen te kunnen nemen, maar liefst zouden ze nog ieder jaar een generaal pardon organiseren...
Als laatste, ook zonder Cohen zouden er maatregelen genomen zijn.

ZSU-23-4 | 26-01-08 | 21:19

Ayaan heeft wel gelijk, Balkie is een schijtert en Verhagen een minkukel...

pieter88552137 | 26-01-08 | 21:00

Ayaan is een kanjer.
NL weet niet hoe haar ramen te openen om de verpeste lucht van de angst te laten wegvlieden.
Hoe lang laten wij ons nog gijzelen door de "gelovigen"....?

Jokkebrok | 26-01-08 | 18:44

Beef-Turky: "... dat zij haar eigen familie en volk haat .."
--
>>>eigen volk? Nederlanders? Maar dan alleen de linksedraaiende melkzuren denk ik.
--
Moslimleugenaar:".. en daarmee alles wat maar enigzins naar moslims riekt tot haar aartsvijand heeft bestempeld kan me geen moer schelen..."
--
>>>>Ah we weten al waar de gierlucht vandaan komt.
--
Moslimbagger:".... er zijn idd al genoeg problemen rond moslims, kansenwijken, etc. maar die maakt zij alleen maar groter. Zij ... "
--
>> Dat ligt toch echt aan het gedrag van de kudt-hakbars niet aan Ayaan.

Dr Doom | 26-01-08 | 18:38

koerbagh ® 26-01-08 @ 17:55
MAXIMO beweert ook niet enkel de VVD, hij noemt ook het CDA!
Tussen '77 en '94 (aantreding Paars) vond de grootste instroom plaats.
Het 2e Kabinet van Agt viel al na 8 maanden en het Kabinet Lubbers III kreeg te maken met de Balkan oorlog, waardoor Paars 1 werd geconfronteerd met een enorme instroom van asielzoekers. Cohen maakte die instroom met zijn wet moeilijker. Bijna 11 jaar CDA/VVD (+ D '66) was dus voldoende voor een enorme instroom.

Sikkeneur | 26-01-08 | 18:21

@Sikkeneur 26-01-08 @ 17:52:
Dat is niet wat de honden blaffen beweert. Hij beweert, terecht, dat de grootste stroom immigranten geen "gastarbeider" was die hier naar toe zijn gehaald door de "VVD-ers" om te werken. Die laatste bewering van Minimo is niet waar. Een hardnekkige mythe in socialistische kringen.

koerbagh ® | 26-01-08 | 17:55

de honden blaffen... 26-01-08 @ 17:20
Vanaf '73 Kabinet Den Uyl zat de CDA (of haar voorlopers) met uitzondering van 2 Kabinetten Paars onafgebroken in de regering in een coalitie met 4 x PvdA, 4 x D '66 en 6 x VVD. Onder Cohen kwam de nieuwe Vreemdelingenwet tot stand met sindsdien een dalende lijn van immigranten tot gevolg.
nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabi...

Overigens was het erg druk in a'dam (NOT) www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=32...

Sikkeneur | 26-01-08 | 17:52

MAXIMO 26-01-08 @ 15:32
"Dat getal van 1 miljoen klopt niet.
Het is iets van in de 800.000, toegegeven, ook een redelijk aantal maar niet ten behoeve van de Islamisering hiernaar toe gehaald maar om te werken voor de VVD en CDA-stemmers."
In 1975, toen gestopt werd met de werving van gastarbeiders, die overigens ook voor PVDA stemmers werkten, bedroeg het aantal Turken plus Marokkanen ca 55.000.
De ca 800.000 islamieten die er daarna bijkwamen zijn of nakomelingen, familie, asielzoekers etc. maar GEEN gastarbeiders.

de honden blaffen... | 26-01-08 | 17:20

Lizzard 26-01-08 @ 12:17
Lizz, *lief kijkt* wie zijn 'we' in je laatste zinnetje....?

Sikkeneur | 26-01-08 | 17:16

@Zlataninovic 26-01-08 @ 16:48:
What is your problem dude?
Omdat ze een mening heeft en die uitdraagt leeft ze op aandacht en is verslaafd? En dat betekent dat ze volgens jou die mening niet meer mag uitdragen ook al wordt ze erom gevraagd door Nova?
Ik lees jou mening ook (die je geheel ONgevraagd overigens) hier neerplempt. Vrijheid van meningsuiting is óók het recht om te luisteren naar de mening van een ander die je niet welgevallig is. Juist dat.
Je hoeft er niet naar te luisteren, je mag. En je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar hou het dan een beetje inhoudelijk en begin niet te schelden op de persoon, da's een beetje zielig en zegt meer over jou dan over Ayaan.

koerbagh ® | 26-01-08 | 16:56

Tering dit wijf leeft echt op aandacht. Blijf lekker in de VS in je extreem rechtse denktankje en val ons niet lastig met je zeikigerige kutboodschap, dat zij haar eigen familie en volk haat en daarmee alles wat maar enigzins naar moslims riekt tot haar aartsvijand heeft bestempeld kan me geen moer schelen. Maar val Nederland er niet mee lastig er zijn idd al genoeg problemen rond moslims, kansenwijken, etc. maar die maakt zij alleen maar groter. Zij beweert moslimvrouwen te willen helpen maar alleen als ze de Islam afzweren, zo help je dus helemaal niemand. Nu moet ze weer stoken met haar grafkop: Ayaan ga nou es eens mensen helpen ipv je persoonlijke trauma's je blik te laten vertroebelen en zoek professionele hulp bij die aandacht verslaving van je

Zlataninovic | 26-01-08 | 16:48

Lizzard 26-01-08 @ 14:17
Dat getal van 1 miljoen klopt niet.
Het is iets van in de 800.000, toegegeven, ook een redelijk aantal maar niet ten behoeve van de Islamisering hiernaar toe gehaald maar om te werken voor de VVD en CDA-stemmers.
Overigens hoeft dat getal ook geen probleem te zijn als onze normen en waarden goed en sterk genoeg zijn om mensen op vrijwillige basis van hun geloof te helpen.

MAXIMO | 26-01-08 | 15:32

@suffie63 26-01-08 @ 12:41

Volgens mij had ik het letterlijk over 'anders denken', denk je niet? Nu mag iedereen 'anders denken'. Graag zelfs. Alleen haak ik af wanneer er inconsistent en onlogisch wordt geredeneerd. Zonder logica is discussieren erg moeilijk. Het verzandt dan snel in wellis-nietus en boze gezichten. Zonde van de tijd en goede humeuren.

Je haalt quantum mechanica aan, maar ook in die domeinen gelden discrete wiskunde en logica. "what the *" is pure fictie met een pseudowetenschappelijk sausje. Niet serieus te nemen. Snel vergeten. Bekijk 'the elegant universe' op de site van PBS Nova, daar heb je meer aan. Op Youtube zijn verder verschillende series van BBC Four te vinden die de moeite waard zijn.

Stir Glenfarclas II | 26-01-08 | 15:27

Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 12:34

" Het uitgangspunt bij nadenken is zelden neutraal en de denkrichting wordt vooraf gedicteerd.Als buitenstaander zie je drogredeneringen in cirkels, voor de persoon zelf is het allemaal zo klaar als een klontje en snapt ie er geen reet van dat anderen het niet snappen. "

Met deze woorden geef je precies aan wat de denkfout in het islamdebat is. Aan beide kanten. Op het moment dat de Islam in het spel is, verliezen veel mensen hun zuivere denkvermogen. Ze nemen vooraf een stelling in, en verzinnen er dan pas argumenten bij, in plaats van andersom. Dat zie je niet alleen bij gelovigen. Zo vinden 'anti-Wilders mensen' alles wat Wilders roept bij voorbaat verkeerd, waardoor ze hun argumentatie op kop draaien en hem de schuld geven van het gebruik van (eventueel) geweld door moslims die geen kritiek op hun geloof kunnen hebben. Andersom veroordelen anti-islamisten bij voorbaat alles wat maar met de islam te maken heeft. Dat werd weer duidrelijk in de uitspraak over de Hofstadgroep. Weinigen kunnen hier over oordelen, omdat ze niet over het materiaal beschikken waar de rechtbank over beschikt. Toch is de automatische reactie bij veel mensen: deze groep hangt een extreme ideologie aan, ik ben tegen die ideologie, dus is de Hofstadgroep een terroristische organisatie. Als we iedereen in de bak gooien die in groepsverband bij elkaar komen om extreme ideeen uit te wisselen, dan wordt het erg stil op straat. En zeker hier op GS.

Ik vond het verfrissend (en ontzettend knap van iemand die zo dicht bij het vuur zit en zelf onderdeel van de discussie is) dat Hirsi Ali (op basis van ratio) zowel het maken van de film, als de vrijspraak van de Hofstadgroep verdedigde. En ik vind het verfrissend dat onze rechtspraak aan de ene kant het maken van de film toestaat, en zich aan de andere kant niet laat verblinden door een publieke opinie die de Hofstadgroep al bij voorbaat schuldig acht.

harry pikkel | 26-01-08 | 15:17

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 14:17

Lizzard 26-01-08 @ 14:03
"Nederland loopt in Europa voorop met Islamisering."
Geen enkel partij die de sharia morgen wil invoeren heur.
Niet zo overdrijven.
Tip: lees het oude testament/tenach eens.

MAXIMO | 26-01-08 | 14:12

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 14:03

snuff 26-01-08 @ 13:59
Heb de ervaring dat in dat sort situaties als je er met je advocaat of zelfs zijn secretaresse al vroeg bij bent verdere conflicten uitblijven en je dus uiteindelijk niet eens een eisende partij hoeft te zijn.
Natuurlijk is het soms ook te laat voor dergelijke acties, wat dat betreft heb je dan weer wel gelijk.

MAXIMO | 26-01-08 | 14:03

Je hebt niet al te veel verstand van het voeren van een procedure blijkbaar. Wel eens overwogen, dat ik de eisende partij zou kunnen zijn ?

snuff | 26-01-08 | 13:59

snuff 26-01-08 @ 13:50
Als je zo een goede raadsman (Mosko?had dan had je vaker om raad moeten vragen, had je ook niet zo vaak voor het gerecht hoeven te verschijnen.

MAXIMO | 26-01-08 | 13:54

Lizzard 26-01-08 @ 13:44
Waarom ageert ie dan niet tegen de Bijbel of de Torah?
Staan dezelfde teksten in en op basis van die haat, Hitler likte zijn vingers af bij de bijbel, hebben die twee boeken meer bloed laten vergieten, nu nog steeds.
Maar aangezien Wilders politiek bedrijft voor zionisten zul je hem daar nooit iets over horen zeggen.
Heb je je ooit verdiept hoe het in Ruanda bijv. zo uit de hand is gelopen?
" Strikt genomen zou je op grond van de anti-discriminatie wetgeving de Koran moeten verbieden en alle moskeeën sluiten, maar daar ben ik geen voorstander van."
Strikt genomen zou je dan ook de bijbel en de torah moeten verbieden.

MAXIMO | 26-01-08 | 13:53

"Recht(s !)zaakje verloren tegen iemand die door Spong werd bijgestaan toevallig ?" Moet je teleurstellen : de afgelopen drie jaren won ik ALLE rechtszaken. Maar ik heb dan ook een uitstekende raadsman. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat !

snuff | 26-01-08 | 13:50

snuff 26-01-08 @ 13:43
Spong vergelijken met Paris, LOL.
Rechtzaakje verloren tegen iemand die door Spong werd bijgestaan toevallig?

MAXIMO | 26-01-08 | 13:46

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 13:44

"Hij zoekt geen publiciteit,Spong is publiciteit"
Ja, dat zijn de uitwerpselen van Paris Hilton ook, indien mijn hersens zodanig zouden zijn aangetast, dat ik dit soort berichten zou wensen te lezen.

snuff | 26-01-08 | 13:43

Aanvulling @ Lizzard
"Wat Spong's actie betreft (dol op publiciteit), ik ben benieuwd."
Hij zoekt geen publicitiet, Spong is publiciteit.

MAXIMO | 26-01-08 | 13:35

Zoveel hoeven ze niet te draaien, het is al behoorlijk duidelijk dat Wilders probeert politiek te voeren ten kostte van de moslims en "allochtonen" in ons land.
Hij doet dat alleen nog net niet als Janmaat ondanks dat 9 op de 10 allochtonen ( en die kunnen het weten) zullen beamen dat het een racist is.
"zelfs de wet kan niemand verbieden om aan eigen huidskleur de voorkeur te geven."
In wat voor verband? In een vriendschappelijke relatie? Okay.
Maar iemand niet aannemen om zijn huidskleur mag tot op heden niet, dus geen enkele werkgever zal die reden opgeven. Ies strafbaar.
"Religiehaat richt zich niet tot hindoes en andere overwegend gekleurde geloven, al zullen er kinkels rondlopen die alles over één kam scheren."
In Hitler Duitsland gaf men voornamelijk ook enkel de Joden de schuld maar toen de rook optrok bleek het vizier toch niet enkel op de joden gericht te zijn.

MAXIMO | 26-01-08 | 13:33

trouwens wat voor film zou het zijn, van wilders, ik denk flarden van het nieuws aan elkaar geplakt

bmwf650 | 26-01-08 | 13:32

heeft er niks mee te maken hoor, ze praten over integreren, wij moeten hun accepteren, wat denk je van andersom??? je bent een hele piet als je bij die lui eens uitgenodigd wordt. ik had turkse buren en mocht zowaar eens een keer koffie komen drinken, kunnen niet veel mensen zeggen.

bmwf650 | 26-01-08 | 13:29

Aan diegenen die menen de narcist Spong serieus te moeten nemen: Eind 2007 beledigde deze meneer een hele bevolkingsgroep. Hij deed de uitspraak dat het Surinaamse volk dom is. "Alleen dan kun je op zo'n bedrieger en moordenaar als Bouterse stemmen". Aldus deze rechtsgeleerde. De wet verbiedt evenwel opzettelijke belediging van een groep mensen. De laatste rechtszaak die Spong onlangs ten faveure van een gederailleerde bedreiger van GW voerde , verloor hij eveneens op alle fronten.

snuff | 26-01-08 | 13:24

Die PvdA is toch ook zo'n lekkere club...

En nog een PvdA-wethouder ondersteunt Hizb ut-Tahrir.

De petitie van het anti-democratische Hizb ut-Tahrir is een openbaring. Krap tien minuten googelen levert maar liefst drie interessante ondertekenaars op.

Zo vinden we bijvoorbeeld Abdelhakim Chouaati (07/01/2008 15:41:30), columnist bij de website Wij blijven hier! en presentator van het NPS-programma Ab & Sal.

?brahim Kayg?s?z (07/01/2008 00:01:23) van Milli Görü? Duitsland, beter bekend van het door KRO's Reporter onthulde geheime overnamecontract met de Westermoskee.

En last but not least: Hatice Can (07/01/2008 19:45:52), bekend als voorstander van het dubbele paspoort, bestuurslid van het Turkije Instituut, en wethouder in Gilzen en Rijen voor de PvdA.

Jammer genoeg zijn de anti-democratische doelstellingen van Hizb ut-Tahrir dus geen enkele belemmering voor deze moslims om toch hun steun te verlenen. Misschien begrijpelijk voor ?brahim Kayg?s?z, maar voor een PvdA-politica?

www.hetvrijevolk.com/?pagina=5271&...

frenkie4alllll | 26-01-08 | 13:19

wat een STOM WIJF ..

Ph0bium | 26-01-08 | 13:18

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 13:12

ja klopt, ze heeft helemaal gelijk! Er kan geen enkele reden zijn wat geweld in deze rechtvaardigd

Liezz | 26-01-08 | 13:06

Van de week gezien op Arte-tv: de "Hamburger Lektionen", daar werd me duidelijk dat deze mensen zich in oorlog voelen met ons. Dit betekent dat álles is toegestaan mbt het vernederen, bestelen en besodemieteren van de autochtone (ongelovige) bevolking. Sterker, het word zelfs aanbevolen door de imams. Deze situatie biedt de beminde gelovigen dus de mogelijkheid zich ten koste van de lokale bevolking te profileren als "goede" moslims, des te smeriger ze zich ten opzichte van "ons" gedragen, des te beter vinden ze het in de moskee.

Karel Martel | 26-01-08 | 13:05

Lizzard 26-01-08 @ 12:40
Klopt, een heel klein beetje dan. Onder het mom van religiehaat worden de meest racistische ideetjes geimplementeerd bij de volgende blatende schaapjes, extreem-rechtse lieden zoals Wilders weten dat zij ivm vervolging niet openlijk racistisch kunnen doen dus doen zij aan Islam-kritiek en allochtonenbashing waarmee zij zonder het over rassen te hebben hele bevolkingsgroepen in verdomhoekjes stoppen.
Toch zou het mij, ook gezien Spong's actie, niet verbazen als Wilders ergens een steekje heeft laten vallen en daardoor definitief achter slot en grendel kan worden gezet, of beter gezegd, dat de sleutel van zijn cel nu ook definitief in het slot gaat, aangezien ie nu toch al in een cel verblijft..

MAXIMO | 26-01-08 | 12:59

@Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 12:34

Heldere en o zo ware uitleg over de complexheid van het bestaan en de onmogelijkheid om helemaal objectief te zijn en vrij van invloeden.

piquant | 26-01-08 | 12:58

Niemand heeft die film gezien en iedereen maakt zich er al druk om. Die film wordt waarschijnlijk enkel kwetsend zonder een duidelijke genuanceerde inhoudelijke boodschap. Het is niet de film die wilders wil, maar gewoon ordinarie aandacht. Doordat iedereen zich zo druk maakt help je hem er ook nog mee (voor en tegenstanders)

firecow | 26-01-08 | 12:52

Ik blijf het een vreemd mens vinden die Ayaan. De publiciteit zoeken is haar niet vreemd. Strikt genomen zit ze net zo in elkaar als Geert Wilders. Doe een statement en laat vervolgens de rest over elkaar heen rollebollen. Ik heb overigens wel respect voor het simpele feit dat ze beide de confrontatie aan durven gaan, zich niet inhouden en onbespreekbare zaken aan de kaak stellen. Dat deed de Bolk ook en in feite Janmaat ook. Je hoeft het er niet mee eeens te zijn. Wat dan volgt is de discussie op basis van argumenten. Nederland moet altijd het zogenaamde integere jongetje van de klas zijn in deze wereld maar dat zijn we natuurlijk niet. Als ik ergens de schijt aan heb is het schijnheiligheid en het moet me van het hart, vooral links kan daar wat van. "Dit land kan zoveel Beter" was het statement van Wouter Bos..... wanneer gaat het dan beter?? Het duurt maar en het duurt maar en de ene draaikonterij na de andere passeert dit land. Jammer dat politiek zo'n smerige beerput aan het worden is en dat eerlijkheid ontbreekt op alle fronten... Dit land is toe aan een andere regering!!

W@tikzeggunwil=diDt | 26-01-08 | 12:52

koerbagh ® 26-01-08 @ 06:38
Whoehahahaha... Slopen. Als jij een voorhamer vasthoudt ram je je eigen hoofd d'r nog af.

Bertus Betonsloper | 26-01-08 | 12:47

Stel je nu eens voor dat het kabinet wat slimmer (ik zeg niet: verstandiger) is dan menigeen denkt en door juist overdreven veel aandacht aan de film van Wilders te geven. Daarbij wordt ze zeer bereidwillig geholpen door de luie media. De verwachtingen raken de hooggespannen. Wilders kan vervolgens niet aan de verwachtingen voldoen en de reactie op de film is een algeheel: 'is dat het nou? Daarna nog maar weinig aandacht voor een film die tegen is gevallen, de angel is eruit.

meneer/mevrouw | 26-01-08 | 12:46

Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 12:34
... fundamenteel andere criteria in hun logica......
en snapt ie er geen reet van dat anderen het niet snappen......

Ooit van "anders denken" gehoord, Stir ?
Quantummechanica verklaart een hoop van de door de maatschappij als "waanbeelden" geklasseerde denkpistes, What the bleep do we k(n)ow ?

suffie63 | 26-01-08 | 12:41

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 12:40

Lizzard 26-01-08 @ 12:17
Moet jij niet meelopen Lizz?

Sikkeneur | 26-01-08 | 12:38

@snuff 26-01-08 @ 10:10
+1

Stir Glenfarclas II | 26-01-08 | 12:38

Lizzard 26-01-08 @ 12:32
Racistisch voldoet. Dank je.

MAXIMO | 26-01-08 | 12:35

@koerbagh ® 26-01-08 @ 06:38

Als religie er van jongs af aan is ingegoten dan heb je hardwired denkpatronen die diep liggen, dankzij operante conditionering, kind-ouderbonding, verlatingsangst en groepsgedrag. Zelfs als iemand bewust alle zooi achter zich heeft gelaten, dan nog kunnen die denkpatronen opspelen. Je ziet dit op meer gebieden. Met mensen die op een verkeerde manier een instrument hebben leren bespelen, mensen die opgegroeid zijn in een bepaald dialect, mensen die heftige psychoses hebben ondergaan, bij mensen die in hun jeugd traumatische ervaringen hebben opgedaan, mensen die verslaafd zijn geweest etc.

Mensen die blijven vasthouden aan megalomane waandenkbeelden hanteren fundamenteel andere criteria in hun logica. Het uitgangspunt bij nadenken is zelden neutraal en de denkrichting wordt vooraf gedicteerd. Als buitenstaander zie je drogredeneringen in cirkels, voor de persoon zelf is het allemaal zo klaar als een klontje en snapt ie er geen reet van dat anderen het niet snappen. Hetgeen sommigen dan weer uitleggen als bewijs dat Tovervriendje zich pas laat zien als je heel hard gelooft.

Stir Glenfarclas II | 26-01-08 | 12:34

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 12:32

"Geert Wilders heeft er weer een supporter bij: Ayaan Hirsi Ali."
Heb je bij het fappen op dat duivelshoofd wel op zitten letten, Fleisch?
Zoveel als jij je schaapjes wil laten denken support ze hem nou ook weer niet.
Ze geeft hem alleen gelijk wat zijn film betreft, die mag ie van haar maken, maar ze neemt afstand van de de manier hoe hij zich uit.
Degene die Wilders nu nog voor de volle 100% steunen zijn de die-hard fascisten en racisten, Ayaan is opportunistisch genoeg hem niet voor de volle 100% te steunen.

MAXIMO | 26-01-08 | 12:29

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 12:17

Vervang in de NOVA reportage voor de gein de woorden islam door drugs en moslim door wiet en je krijgt het huidige drugsbeleid.
Wilders heeft een punt, die film hoeft niet eens meer te verschijnen.

suffie63 | 26-01-08 | 12:04

Zo, wat was ze goed gisteravond. Zou nog bijna Trots Op Nederland worden vanwege het kleine deeltje dat NL daar in heeft bijgedragen.

Kropotkin | 26-01-08 | 12:02

Ik weet niet wat ik met Ayaan heb.
Zodra ik haar hoor, lees, zie schiet ik doorgaans in een kramp, een gevoel van "Goh, Miss Opportunisme roert zich ook weer eens voor eigen agenda."
De Koran hoeft van haar niet verboden te worden in haar 'heilige' oorlog tegen de Islam, alsof je een recept voor een konijnestoofpotje wil klaarmaken zonder konijnen.
Goed, ze wil - en terecht vanuit een Westerse perceptie - de misstanden als onderdrukking en verminking etc van vrouwen aanpakken binnen een fundamentalistische interpretatie van de Koran en daaruit voortvloeiende politieke stroming.
Dat die op de Koran geïnspireerde fundamentalistische politieke stroming bestaat zal niemand ontkennen, net zomin als er een ultra-orthodoxe Joodse politieke stroming is of een fundamentalistische christelijke beweging.
De essentiële vraag is of de gegeneraliseerde benadering van Wilders cs van de Islam, en daarmee moslims in het algemeen, een dialoog tot 'verlichting' binnen de Islam naar Westerse opvattingen wel op gang brengt.
Jaagt hij daarmee de moslims niet verder binnen het afschermen van hun bevolkingsgroep en daarmee een voedingsbodem creërend voor die fundamentalistische politieke stroming?

Het mooiste zou zijn als vanmiddag moslims meeliepen met de SIOE tegen een op de Koran gebaseerde fundamentalistische politieke islamisering van Europa, maar daar staat de SIOE m.i. niet voor.
Gemiste kans voor beide partijen.

Sikkeneur | 26-01-08 | 11:57

So. Da's duidelijk. Volgens mij heb ik zojuist de eerst ekeer gevonden dat ik het 100% met Hirsi Ali eens ben. Da's apart.

Adriaantjeeeeeuh | 26-01-08 | 11:37

Volgens mij moet Balkenende voor Nederland zorgen, en niet aan buitenland uitleggen dat het idioten zijn. Dat andere landen het nodig vinden om ons te vertellen wat wij verkeerd doen zegt nl meer over hen dan over ons.
Maar blijkbaar moet Balky in het water springen omdat de Moefties dat ook doen. Toen ik 4 was is mij dat al geleerd. Maar blijkbaar is het merendeel hier niet opgevoed of ligt het nog elke dag in het water.

Hangbar | 26-01-08 | 11:07

@wopper
ze stond ook meer achter wilders dan de film. mening van vrijheidsuiting.

fooze | 26-01-08 | 10:54

Timo wordt een beetje karaktervermoord in dit filmpje, weet hij ook eens hoe dat is. Wel super treurig dat al die eerstejaarsjes het op vrienden gooien, dat zegt meer over die mensen zelf dan over Timo.
Timo dude, groei op, vergeet je bijterige extremisme (ik durf te wedden dat je stiekem respect hebt voor Volkert), neuk die donkere (die vindt je wel leuk, dat zie ik vanaf hier) en dan mag je over pak hem beet 5 jaar weer meepraten.

alpha_mannetje | 26-01-08 | 10:47

@Anth.9403 26-01-08 @ 10:18:

Ja, dat probleem heb ik nu ook...

Bert M. | 26-01-08 | 10:36

Ik was geen Ayaan fan, dus eerlijk gezegd niet objectief. Na de NOVA uitzending moet ik eerlijkheidshalve toch toegeven dat ze op alle punten volledig gelijk had.

Anth.9403 | 26-01-08 | 10:18

Ayaan maakte gisteren weer eens duidelijk waarom ze internationaal terecht wordt gewaardeerd. De misselijkmakende opmerkingen van diverse posters op GS betreffende haar al dan niet in haar jeugd toegebrachte verminking van haar seksuele integriteit, mogen een bewijs zijn voor het gebrek aan enig niveau van diegenen die zich geroepen voelen zo'n opmerking te plaatsen. Blijkbaar is voor hen een medemens niet meer dan een al dan niet bruikbare vagijn. Dat zegt voldoende . Ook de meermaals te lezen bezwaren tegen het feit dat de bescherming van deze vrouw geld kost, geeft er blijk van dat men inmiddels is gecapituleerd en men zich heeft neergelegd bij het feit dat anno 2008 mensen beschermd dienen te worden omdat ze een bepaalde mening bezitten en die uitdragen. Niet langer worden de bedreigers van de vrijheid aan de kaak gesteld, maar de bedreigde(n). Voor Ayaan verder uiteraard niets dan lof.

snuff | 26-01-08 | 10:10

ayaan is te groot voor ons land. het land van de kleine luyden.

superjan | 26-01-08 | 09:57

Ze moet niet zeiken.
1: Welke crisis?
2: Nee, zij is betrouwbaar..
Waarom moet ze hier nou commentaar op geven? Je kan net zo goed Ome Sjonnie uit polen die naar amerika is verhuisd vragen, die is nu net zoveel buitenstaander als Ayaan,.,

Fred Koedam | 26-01-08 | 09:50

Ayaan +1

Potatoe-Jezus. | 26-01-08 | 09:47

Mooier om te zien was hoe Twan Huijs zijn punt naar de klote zag gaan omdat Ayaan niet precies vertelde wat hij verwachtte.

meneerketser | 26-01-08 | 09:37

mag je ook fappen op vrouwelijk intellect?

Heer Halewijn | 26-01-08 | 09:28

Precies uncleben.

mr.Visser | 26-01-08 | 08:43

Hoewel er dit keer eens iets verstandigs uit haar omhoog geborreld
blijft deze trut een VVD Kroes drol
die ons financieel een vette poot uitdraait.

Weg met deze Somalische oplichtster.

uncleben | 26-01-08 | 07:24

Ja, maar ondertussen komp Geert pas in maart met de fillem.

Lepo | 26-01-08 | 07:09

@Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 06:36:
En dat op 13,7 lichtjaar van de uiterste rand van het observeerbare universum. Mooi wat?
;-)

koerbagh ® | 26-01-08 | 06:40

@Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 06:30:]
Ja maar lieve schat... Daar is bloedendmaandverband nog lang niet aan toe.
Ik weet dat allemaal wel, maar iemand die uit het diepe dal van theisme komt... moet je rustig en kalm zijn eigen brein laten leren kennen. En dan bouwen we verder. En benoemen. Maar dat gaat niet zonder eerst bruut slopen.

koerbagh ® | 26-01-08 | 06:38

@koerbagh ® 26-01-08 @ 05:32
3x10^42 Kg is de massa van onze Melkweg. Een 3 met 42 nullen. ;0)

Stir Glenfarclas II | 26-01-08 | 06:36

@koerbagh ® 26-01-08 @ 06:00

Ho, onzichtbare tovervriendjes die alles kunnen bestaan echt. Net als sinterklaas. Bij de meeste kinderen gaat deze fase over in de eerste jaren op de basisschool. Tenzij je die kinderen blijft kneden. Dan heb je kans dat een stukje intellect wordt ingeruild.

Met discrete logica is trouwens prima aan te tonen dat god niet bestaat. Een hypothetische god is volledig onderworpen aan wiskundige beginselen en logica welke universeel zijn en gelden voor ieder (on)denkbaar (deel)universum/multiversum. Dit impliceert dat ie minstens verre van almachtig is. Zo niet dan is god onlogisch. Een tussenweg is er niet.

Ayaan op Fox:
www.youtube.com/watch?v=hwOCUuILJIg

Stir Glenfarclas II | 26-01-08 | 06:30

@kuttekrap 26-01-08 @ 06:18:
Ik verwacht er nooit teveel van maar... ik wens iedereen een geloofscrisis toe.
Dat zijn de meest nuttige advocaten voor het vrije woord.

koerbagh ® | 26-01-08 | 06:22

Zijn bedoel ik...

kuttekrap | 26-01-08 | 06:20

@koerbagh ®
Hij ziet zij stupide these nu ook in, denk ik.

kuttekrap | 26-01-08 | 06:18

@kuttekrap 26-01-08 @ 06:09:
Twijfel is het begin van rede... ;-)

koerbagh ® | 26-01-08 | 06:12

BloedendMaandverband is uitgeluld.
Good for him.

kuttekrap | 26-01-08 | 06:09

@koerbagh ®
BloedendMaandverband is zich nu een breuk aan het zoeken naar bewijzen dat got bestaat.
Laat hem, laat hem, laat hem zijn eigen gang maar gaan.

kuttekrap | 26-01-08 | 06:06

Shit. Ik las de naam Gerard Spong. Ineens ervaar ik een enorme druk op mijn sluitspier.

Reethaarklont | 26-01-08 | 06:06

@kuttekrap 26-01-08 @ 05:56:
Leuk hè... *gniffel* elementaire argumentatie-leer uitleggen aan iemand die er nog nooit over nagedacht heeft en wel denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft...

koerbagh ® | 26-01-08 | 06:00

Aanvulling @koerbagh ® 26-01-08 @ 05:53:
En zo nee... geloof jij NIET in het bestaan van die wezens.... nou... ik durf het bijna niet te vragen...
Bewijs maar eens dat ze niet bestaan...

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:56

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:44
Hoe kan je bewijzen dat iets niet bestaat?
Zo denk ik dat er geen zwarte sneeuw bestaat of droog water, maar ik heb er geen bewijzen voor.
Dus in jou optiek zou het kunnen bestaan.
Bewijs het maar.

kuttekrap | 26-01-08 | 05:56

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:44:
En wat accepteer je dan als bewijs? Hetzelfde bewijs als ik ga produceren voor het NIET BESTAAN van feeën, kabouters, satyrs, eenhoorns, griffioenen, phoenixen, sfinxen, centaurs, vliegende spaghettimonsters, Thor, Zeus, Vishnu, Kalki, Donar, Toutatis, Poseidon, Quetzalcoatl, Viracocha, ?
Of geloof jij ook in het bestaan van al die wezens?

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:53

vivat, crescat floriatque Ayaan!!

Reethaarklont | 26-01-08 | 05:51

@@BloedendMaandverband:
No worries... het heeft geen haast, mijn vragen aan jou. Denk er nog even rustig over na... Ik bookmark het draadje wel... Al was het voor mijn eigen amusement, we komen er wel eens op terug.

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:47

koerbagh ® 26-01-08 @ 05:32
Ik raad je aan om me geen woorden in de mond te leggen.
Herlees eens goed al men comments.

Al wat ik vraag is om te bewijzen dat god niet bestaat. Maar je blijft maar ontwijken.

En ja ik begrijp best goed wat daar staat.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 05:44

Ayaan heeft 100& gelijk. Zij toont het verschil aan tussen iemand met visie en een bangebroek. Het is inderdaad de omgekeerde wereld. Ik heb dat hier al eerder betoogd, maar naar mij wordt net zo min geluisterd als naar Ayaan.

Mabel Pis en Shit | 26-01-08 | 05:44

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:24:
Ehm... Begrijp je zelf wel wat daar staat?

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:34

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:20:
Je snapt er echt geen kut van. Ik beweer niks. Ik weet niks. Jij komt plotseling binnenstormen met een idee: "Hee jongens! Ik heb het! Verklaring voor alles! Het heet: God!"
Nou, zeg ik dan..., mooi... maar eh wat is het bewijs voor die god dan? "
Lijkt me een volkomen redelijke vraag.
Dat jij dan aan als "bewijs" aanvoert: "Ja zeg... hoor eens koerbagh, ik zeg net dat god het antwoord is... bewijs maar eens dat hij niet bestaat!"

Begin je dan te snappen dat het een beetje absurd is wat je beweert?
Nou... laten we het anders formuleren.

Ik beweer niks. Ik weet niks. Jij komt plotseling binnenstormen met een idee: "Hee jongens! Ik heb het! De oplossing voor alles! Het is: 42!"
Nou, zeg ik dan..., mooi... maar eh wat is het bewijs voor 42 dan?"
Lijkt me een volkomen redelijke vraag.
Dat jij dan aan als "bewijs" aanvoert: "Ja zeg... hoor eens koerbagh, ik zeg net dat 42 het antwoord is... bewijs maar eens dat 42 niet het antwoord is!"

Sorry, maar ik heb geen idee wat het probleem is dat 42 moet oplossen, laat staan dat ik kan bewijzen dat 42 dan niet de oplossing van dat probleem is.

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:32

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:20

Ik heb een goede.. geloof jij echt dat er een god bestaat?

de grote Anti | 26-01-08 | 05:25

koerbagh ® 26-01-08 @ 05:17
De bedenker van god zal zeggen dat het wel bestaat.

Kan hij dit bewijzen dat god bestaat? Ja en nee.
Ja omdat velen hem blijkbaar geloven.
Nee omdat niet iedereen overtuigd is.

Kan een atheïst bewijzen dat god niet bestaat? Ja en nee.
Ja omdat velen hem blijkbaar geloven.
Nee omdat niet iedereen overtuigd is.

Is atheïsme een geloof? Ja.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 05:24

koerbagh ® 26-01-08 @ 05:16
Je claimt wel iets, je claimt dat god niet bestaat.
Je beweerdtdt dat god niet bestaat.
Jij hebt de theorie dat god niet bestaat.
Wat heb jij dan te bewijzen? Inderdaad, dat god niet bestaat.

Dit zeg ik nu al duizend keer, en nog herhaal je die zelfde domme woorden.

Blijkbaar beslis jij wat wel en niet bewezen moet worden.
Is dat omdat je 40 jaar oud bent?

Nu ga ik dus echt slapen.
Ik hoop dat deze discussie ooit gaat aflopen, beste koerbagh.

Ohja, zeg eens iets nieuw.
Overdonder me eens.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 05:20

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:12:
Juist... vraag jij de bedenker van god dan ook even?
QED

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:17

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 05:09:
Blijft staan: Ik claim verder niks. Ik beweer niks, ik postuleer geen theorie. Wat heb ik dan te bewijzen? ... Juist! Niks.
Jij claimt het bestaan van god: ik wacht op het wetenschappelijk bewijs voor zijn/haar bestaan. Doe je best! Ik ben heus te overtuigen met goed, hard wetenschappelijk bewijs. Ik ben het alleen in bijna 40 jaar leven, werk, wetenschappelijk onderzoek niet tegengekomen, maar als jij het hebt: Kom maar op. Ik ben benieuwd.

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:16

koerbagh ® 26-01-08 @ 05:09
Als je het de bedenker vraagt, zal hij antwoorden dat het spaghettimonster niet bestaat. Voila. Daar is jouw bewijs. De bedenker had ook niet de bedoeling om mensen dit te doen geloven. Het was gewoon een aanklacht. Veel geluk.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 05:12

*Geeft eerlijk toe niet met god of wat dan ook te zijn opgegroeid* Natuur was interessant.
Maar vele familieleden zijn wel gelovig,katholiek vooral.. en daar kan ik goed mee overweg,hele rustige mensen.
Het is schijnbaar een eindeloze discussie of god nu wel of niet bestaat.Sommige mensen zoeken op een andere manier een reden voor het 'bestaan' van de mens.. so be it.Ik geloof erg in bomen,noem me maar gek.

de grote Anti | 26-01-08 | 05:12

@de grote Anti 26-01-08 @ 04:58:
Ik begin er nu pas echt lol in te krijgen.....

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:11

koerbagh ® 26-01-08 @ 05:01
Ja, als de nieuwste comment tegen valt voor jou, grijp je gewoon terug naar oude comments. Wat zielig zeg. Ongelooflijk. En maar lullen over IQ en schemaatjes.

Trouwens, ik heb a priori geen enkele reden om aan te nemen dat god niet bestaat. Met jouw logica wil dat zeggen dat ik het dus ook niet moet bewijzen.

Je kan alles claimen wat je wil beste koerbagh. Je kan de meest wilde en idiote theorieën opstellen maar dat zegt niks over het waarheidsgehalte van die theorie. Je zult de hypothese toch heus eerst moeten bewijzen. Jouw hypothese is: god bestaat niet.... Bewijs het maar. Good luck. Het is in 5000 jaar nog niet gelukt, door mensen die aantoonbaar een gigantisch veel hoger IQ hadden dan jij, maar jij bent zo overtuigd van je gelijk: doe je best!

Je lacht enkel jezelf uit met je wetenschappelijke methode.

Ik ga slapen kerel.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 05:09

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 04:56:
Goed... dus naast dat je nu in een god gelooft, geloof je ook in een vliegend spaghettimonster (het hele concept daarvan is blijkbaar geheel ontgaan, maar goed, dat geeft niet, daar wordt het voor mij alleen maar leuker van) -ookal is een wiki-linkje niet het sterkste bewijs van het bestaan. Ik neem aan dat je ook wel een wiki-linkje kan vinden met griffioen...-

Hoe dan ook, jij vindt dat een lemma in wikipedia een bewijs is dat het vliegend spaghettimonster ook echt bestaat. (Ik accepteer dat niet niet als bewijs, maar goed... wie ben ik, nietwaar?)
Wie heeft het universum geschapen? Het vliegend spaghetti monster of god? Ze claimen allebei dat ze het gedaan hebben, maar ze kunnen niet allebei gelijk hebben. Doe je best.

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:09

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 04:49:
Nee, ik beweer niks.

"Beweer jij dan niet dat God niet bestaat?"
Nee, ik zeg slechts dat ik a priori geen enkele reden heb om aan te nemen dat een god bestaat.

"Een negatief moet je niet bewijzen? ik wou dat mijn vroegere leraar fysica ook zo redeneerde."
Als je een goede natuurkundeleraar hebt gehad dan redeneerde die inderdaad exact zo. Je kan alles claimen wat je wil. Je kan de meest wilde en idiote theorieën opstellen maar dat zegt niks over het waarheidsgehalte van die theorie. Je zult de hypothese toch heus eerst moeten bewijzen. Jouw hypothese is: god bestaat... Nou bewijs het maar. Good luck. Het is in 5000 jaar nog niet gelukt, door mensen die aantoonbaar een gigantisch veel hoger IQ hadden dan jij, maar jij bent zo overtuigd van je gelijk: doe je best!

"Dus enkel iemand die WEL gelooft in God moet zijn standpunt kunnen bewijzen?
Als ze dat niet kunnen zijn ze compleet gek?
Wat een hypocrisie."
Nee, da's geen hypocrisie, dat heet: de wetenschappelijke methode.
Een concept waar jij blijkbaar nog nooit van hebt gehoord.
Geeft niks, ik heb er wel een schemaatje voor: invsee.asu.edu/scimethod/scimethod.GIF...
Good luck!

koerbagh ® | 26-01-08 | 05:01

@koerbagh
Je kan net zo goed tegen een stenen muur praten soms.. minder moeite en als je genoeg gezopen hebt luisterd de stenen muur ook nog..'hij begrijpt je'.
Trouwens,ik heb een hekel aan spagetti en macaronimonsters

de grote Anti | 26-01-08 | 04:58

nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spaghet...
Hier is het bewijs zwart op wit.
Deze persoon verzon het als een aanklacht, een parodie.
Het bestaat dus niet.

Ik wil hem ook nog mailen als je niet overtuigdtdt bent.

Nu jij.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 04:56

*Just to ram it home, turning the table*
Ik neem even aan dat jij niet gelooft in het bestaan van het vliegend spaghetti-monster als schepper van het universum. Welnu: hier is de uitdaging aan jou die niet gelooft in het vliegend spaghettimonster, in je eigen woorden:

Het is geen geloof?
Bewijs mij dan maar eens zwart op wit dat HET VLIEGEND SPAGHETTI MONSTER niet bestaat.

Dat kan je niet, dus is het ook zeker een geloof.
Of je dat nu wil of niet
BloedendMaandverband 26-01-08 @ 04:35

Get it now?

koerbagh ® | 26-01-08 | 04:51

koerbagh ® 26-01-08 @ 04:42
Beweer jij niks?
Beweer jij dan niet dat God niet bestaat?

Een negatief moet je niet bewijzen? ik wou dat mijn vroegere leraar fysica ook zo redeneerde.

Dus enkel iemand die WEL gelooft in God moet zijn standpunt kunnen bewijzen?
Als ze dat niet kunnen zijn ze compleet gek?
Wat een hypocrisie.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 04:49

'Ik heb hier een briefje voor me waar met pen op geschreven staat: GOD BESTAAT NIET???'
@Keef35 26-01-08 @ 04:42

Haha.. je weet het huh.. als het geschreven is,is het waar.

de grote Anti | 26-01-08 | 04:49

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 04:35:
Je begrijpt er echt geen fuck van hè?
Waarom moet ik iets bewijzen? Ik hoef niks te bewijzen. Ik postuleer niks, ik beweer niks. Een negatief hoef je niet bewijzen. Wat vraag me nog meer om te bewijzen? Dat een griffioen niet bestaat? Dat een eenhoorn niet bestaat? Dat roodkapje niet bestaat en nooit bestaan heeft? Ik kan wel 10000000000 dingen noemen die niet bestaan, maar waarvan ik het niet bestaan niet kan bewijzen. Dat is niet het punt. Degene die postuleert, diegene die beweert dat god wél bestaat heeft de bewijslast van het bestaan van god, niet ik. Ik beweer niks. Dat is verder geen geloof. Dus, bewijs maar het bestaan van enig iets, hoeft niet eens god te zijn, gewoon iets (kies zelf maar wat), en dan praten we verder.

koerbagh ® | 26-01-08 | 04:42

Das dus hetzelfde bewijs als waar jij het mee moet doen.

Keef35 | 26-01-08 | 04:42

BloedendMaandverband,

Ik heb hier een briefje voor me waar met pen op geschreven staat: GOD BESTAAT NIET???

Keef35 | 26-01-08 | 04:42

@kuttekrap
Nee,ik begreep je wel.. Het verlies van een naaste spot ik niet mee.Vooral emoties blijf ik liever uit de buurt.. En het ligt niet aan je nick.. wel een slecht gekozen nick,past niet bij je persoonlijkheidsstoornis.. hehe.

de grote Anti | 26-01-08 | 04:38

koerbagh ® 26-01-08 @ 04:27
Het is geen geloof?
Bewijs mij dan maar eens zwart op wit dat god niet bestaat.

Dat kan je niet, dus is het ook zeker een geloof.
Of je dat nu wil of niet

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 04:35

Ik denk dat GS gewoon een groot stuk land ergens in duitsland moet kopen ofzo..*dat floepte er even uit*
De resultaten zouden nog eens verbazingwekkend kunnen zijn,dat dan weer wel.
Als het allemaal legaal is,waarom niet.. pff.

de grote Anti | 26-01-08 | 04:30

@de grote Anti 26-01-08 @ 04:20
Ik was serieus. Nevermind...
Zal wel aan mijn nick liggen.

kuttekrap | 26-01-08 | 04:27

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 04:15:
Nee, dat geloof ik niet, ik heb geen enkele reden om het aan te nemen. dat is heel wat anders. Dat schijnen mensen die a priori geloven, zonder enig bewijs, dat er god is niet kunnen begrijpen, maar het is een volkomen lege positie.
Geen geloof.

koerbagh ® | 26-01-08 | 04:27

@kuttekrap @04:09
Dat is wel zorgwekkend ja.Dat zelfs jonge mensen tegenwoordig een,zeg maar,behoorlijk grote kans lopen tegen de 30 totaal verknipt te zijn door de multikulti en maatschappij.En vreemd genoeg,direct of indirect,dan bij bosjes neervallen.Fuck dat.Ik trap er niet in.Lekker puh.

de grote Anti | 26-01-08 | 04:20

koerbagh ® 26-01-08 @ 04:11
Je gelooft wel iets.
Je gelooft dat er geen god is.
En dat geloof gebruik je als argument.
Dus stamp je tegen je eigen principes.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 04:15

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 03:56:
Want? Waar zondig ik tegen mijn principes? Ik geloof niks, ik gebruik geen enkel geloof als argument, dus hoe kan ik tegen dat principe "zondigen"?

koerbagh ® | 26-01-08 | 04:11

@de grote Anti 26-01-08 @ 03:53
Nou ja, was toen een emotioneel moment. Laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan...
Ze vallen in mijn omgeving met bosjes lijkt wel, dertigers, veertigers en vijftigers. Veels te jong.

kuttekrap | 26-01-08 | 04:09

de grote Anti 26-01-08 @ 04:00
Ik ben een Belgisch gynaecoloog.
Laat me je waarschuwen.
Het zijn de mooiste meisjes die het hardste stinken tussen de benen.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 04:03

He @BloedendMaandverband
Ik vraag mij toch steeds af he.. wat heeft U met bloedende maandverbanden?

de grote Anti | 26-01-08 | 04:00

@Keef35 26-01-08 @ 03:28:
Je hoeft mij niet te overtuigen. Ik snap je volkomen, maar het gaat niet aan om te preken. Gewoon duidelijk zeggen wat je vindt en waarom een propositie deugt of niet deugt. Meer kun je niet en meer hoef je niet. Soms is een beetje benadrukken is niet erg en een incidenteel scheldwoord is soms volkomen gerechtvaardigd, maar je moet oppassen dat het geen preken wordt.
Enne... zoals Herman al zei: persoonlijk geloof is geen punt, het gaat om geloof in het publiek debat dat uitgebannen moet worden. Daar heeft het geen plek.

koerbagh ® | 26-01-08 | 03:59

Onze leiders zijn mensen die geloven dat Tinus over water heeft gelopen en aan een rekstok heeft gehangen en na drie dagen dood te zijn geweest is opgestaan en ging wandelen.
In een normale samenleving word je ontoerekeningsvatbaar verklaard.

kuttekrap | 26-01-08 | 03:59

"Ja, vroeger heette ik van dal."

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:57

@koerbagh ® 26-01-08 @ 03:50
"Boeit me geen flikker waar je in gelooft zolang je het maar niet aanwendt in een openbaar debat als argument voor je mening."

Je zondigt tegen je principes.
Maar ik vergeef je, mijn broeder.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 03:56

Ja, met mij nog even...: plop

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:54

@kuttekrap @03:45
*heeft ook natuurlijk wel naasten verloren*
Vreemd genoeg heb ik niet zoveel met emoties.
Maar ik respecteer het wel.Uiteraard.
Zo,nu trek ik mijn witte jas en stethoscoop weer even weg..

de grote Anti | 26-01-08 | 03:53

"We are not alone"
*rent snel weg*

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:50

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 03:34:
Nee, atheisme is nooit in oorlog. Het is geen beweging, het is geen kerk, het is geen doctrine, het is geen kudde. Het zijn slechts individuen die niet in god geloven en die individueel, niet als een groep, zorgen dat staat en kerk gescheiden blijven dat religie een persoonlijke overtuiging is en blijft.
En dat is vrede. Jij hoeft geen atheist te worden. Boeit me geen flikker waar je in gelooft zolang je het maar niet aanwendt in een openbaar debat als argument voor je mening. Zo simpel is het.

koerbagh ® | 26-01-08 | 03:50

Hoi, met Yaron...
Wie is die Aldo eigenlijk? Heeft die er ook iets mee te maken?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:48

Nou, ik ga alvast op de Dam staan.

Lepo | 26-01-08 | 03:47

Hamelen is rechtsaf bij die bruin/witte pony dacht ik..

de grote Anti | 26-01-08 | 03:47

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 03:44
Streep het maar door dan. I put my ass on the line, yo!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:45

Goffedomme!
Wat hebben we zitten janken met kerst toen dit nummer voorbijkwam.
Damn you god! Met die zoon van je! Fekking wanker!

www.youtube.com/watch?v=X4It3NHPXrE

kuttekrap | 26-01-08 | 03:45

Weet iemand de weg naar Hamelen, overigens?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:44

VanFrikschoten 26-01-08 @ 03:43
May loghausen have mercy on your soul!
Amen!

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 03:44

Ik kan het via deze weg ook dan net zo goed opbiechten: Ik ben een moordenaar.....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:43

Kijk daar ploft een martelaar...
Heee! het werkt!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:41

Eindelijk anoniem reaguren! AlaaaaaaF!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:39

Yo, Mothafuckahs! Ik kreeg nergens een baan en nu ben ik een VanFrikschoteuh!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:37

koerbagh ® 26-01-08 @ 03:27
Atheïsme is de enige "vrede"? Zijn atheïsten dan niet in "oorlog" met gelovigen?

Wat je zegt is, als iedereen atheïst is, is er vrede.
Dat zeggen de Christenen ook. En zowat elk ander geloof.

Op zich is je opmerking al even "achterlijk" als eendert welk geloof.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 03:34

Heeej!!! Ik ben opeens eauk een VanFrikschoten! LOL!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:34

En tja .. iedereen gaat dan deaud he,als de pleuris uitbreekt.

de grote Anti | 26-01-08 | 03:33

Wooha..
leuk liedje erbij.http://youtube.com/watch?v=C7sb27atqDc&feature=related
Mooi gemaakt want het is geen demo of recording i.e.g

de grote Anti | 26-01-08 | 03:32

@Keef35 26-01-08 @ 03:21
Sommige mensen putten kracht uit hun geloof.
Mijn moeder heeft haar ziekte waardig ondergaan dankzij haar geloof en had er vrede mee dat zij terug ging naar haar schepper.
Voor mij is gott een sadistische klootzak.

kuttekrap | 26-01-08 | 03:31

-weggejorist-

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:29

***koerbagh***

Sorry van de uitroeptekens ;-)

Keef35 | 26-01-08 | 03:28

koerbagh

Jij hebt ook zeker gelijk, maar aangezien in nederland de nederlandse vrouwen 4 x minder (de tijd hebben) kinderen uit kakken is het toch niet verkeerd om de islamisering eens aan de kaak te stellen. Het heeft te maken met moraal. Mijn vrouw werkt en Ali zijn vrouw doet nix behalve broeden, daar valt niet mee te concureren. Als je moreel gezien het allemaal een beetje volgens de in nederland geldende normen wilt doen dan kan mijn vrouw in ieder geval niet 6jr. aan 1 stuk thuiszitten en 5 duivels uitkakken!!! Simpelweg omdat de overheid met alle regels er wel voor zorgt dat het financiel niet kan!!!

Keef35 | 26-01-08 | 03:28

@Keef35 26-01-08 @ 03:18:
Laat die vele uitroeptekens maar achterwege. Daar wordt het niet meer "waar" van. Stay cool. Laat zien dat atheïsme de enige vrede is. Laat sprookjesgelovers schreeuwen. Dat mogen ze best. Laat onzin mooi onzin zijn. Mag allemaal.
Freedom of speech.
youtube.com/watch?v=agWDIZ2a2g0

koerbagh ® | 26-01-08 | 03:27

Fred Oster... kijk, dat was nog 'ns een vent.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 03:22

@Keef35 26-01-08 @ 03:05:
Relax dude... preaching is for believers.
Als logische argumenten niet overtuigen... don't bother. Gewoon rustig de boodschap herhalen. Met schreeuwen ben je niks beter dan de Pat Robertsons, Jerry Falwells en Kent Hovinds van de wereld. Gewoon zaadjes planten.
youtube.com/watch?v=fdVucvo-kDU

koerbagh ® | 26-01-08 | 03:21

Herman Flipsen ,

Ik denk dat we het dan toch meer eens zijn dan ik dacht.

Ik vind ook dat iedereen het recht heeft om zich achter welk geloof dan ook te mogen verschuilen of daar hoop uit te putten!
Sterker nog: Ik zou willen dat ik zo simpel was om te accepteren dat de ellende die me overkomt gewoon is omdat het gods of allahs wil is maar helaas kan ik dat niet ik vind soms dingen oneerlijk of simpelweg gemeen!

Keef35 | 26-01-08 | 03:21

Ik snap gewoon de hele discussie niet, over een film. Als niet gelovige kijk ik aan de zijlijn en denk: Tering blij dat ik geen aanhanger ben van wie of wat dan ook anders zou ik me ook wel eens gekwetst kunnen voelen!!!

ik als rechtschapen niet gelovige maak me drukker over een finaciele domper van 2 mlrd. , daar wil ik onze duurbetaalde politicie over zien praten en discuseren, niet over een film over de koran of over welk geloof dan ook , wat kan mij dat nou schelen!!! Al was allah een superman of god een superspiderman dan nog geloof ik er niet in!!! Al die superhelden doen gewoon heel slecht hun werk en ik als overtuigd niet gelovige word er elke dag mee lastig gevallen!!!

Keef35 | 26-01-08 | 03:18

@Keef35 26-01-08 @ 03:09
Geloof behoort niet in de publieke ruimte en dient al helemaal niet opgedrongen te worden aan andersdenkenden.
Ik zelf ben atheïst, maar als iemand wil geloven in een god(sbeeld) mag hij/zij dat doen. Voor sommige mensen geeft dat troost/houvast/zekerheid, wie ben ik, hen dat te beletten?
Ik zou enkel willen, dat gelovigen dat ook van de niet-gelovigen zouden respecteren.

Herman Flipsen | 26-01-08 | 03:17

Ik ben ook eens een Joodse vriend tegen gekomen. "Ja, ik heet Yaron"
Toen had ik meteen zoiets van :"Doe maar normaal, Jeroen..." Nooit weer gezien...

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:16

Veel reacties weer op dit topic. Ik wordt net wakker, lees het, lees het nog een keer.... en desef dan opeens dat het GS blog bevolt wordt door een flink aantal reaguurders die lekker tegen alles aan willen schoppen maar nu opeens bang worden. Wat een laffe reacties.
Balkenende loopt toch wel voor nare beslisisngen? Moefti's keuren geweld tegen Nederland toch goed. Wilders heeft toch alle recht om een filmpje te laten zien en moslims hebben toch het recht hier boos over te zijn? (Naderhand, dat dan weer wel)
Moslims hebben echter niet het recht om de film te verbieden en al helemaal niet het recht geweld te gaan gebruiken na de film.
Balkenende laat in ieder geval niet zijn spierballen zien, en dat is slap. Ik schaam me dood voor zo'n baas. Kartonnen dozen baas is het.

Oerkoendoe | 26-01-08 | 03:15

Ik ben 35 jr. (bijna 36) en heb in de 35 jr. dat ik rondloop tot nu toe maar 5 echte vrinden die in mijn hele leven al als een rode draad aanwezig zijn.
1 is half marroc en half jood!!! 1 is marroc, 1 is nederlands 1 is indo, en de laatste is een mafkees uit utrech ;-)
Ik als atheist selecteer dus mijn selecte vriendengroep op basis van karakter, van allemaal weet ik dat we voor elkaar zouden sterven, zonder na te denken over geloof, achtergrond of wat dan ook en ik weet dat wij kostte wat het kost deze gedachte zullen verdedigen voor iedereen. Het gaat om moraal en gevoel van vertrouwen naar elkaar, dat is waar mensen in zouden moeten geloven en niet in wat ze verteld word door anderen in een daarvoor speciaal gebouwd hutje!!! Ik meen het echt: Religie zal de ondegang van de wereld worden en de enige overlevenden zullen de mensen zijn die altijd in eigen kracht zijn blijven geloven! Wat ik je brom ;-)

Keef35 | 26-01-08 | 03:10

Heb zojuist een bruin vriendje aan de ondergrondse toevertrouwd, hetgeen een tegenvaller was, aangezien ik op een hurl rekende.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 03:10

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 03:05
We moeten toch iets aan onze openingszin gaan doen. "Ligt u voor het grijpen" komt nauwelijks over bij die bevolkingsgroep....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:10

@Keef35 26-01-08 @ 03:05
Het was zijn wijze, om de pijn dragelijk te maken. Sommige mensen doen dat door het te zeggen dat het "gods wil " was, anderen door naar Frans Bauer te luisteren.
Ieder zijns weegs....

Hier kan ik me wel in vinden!!!

Keef35 | 26-01-08 | 03:10

Herman Flipsen

Maar als elke godsdienst het zich het recht voorbehoud om aanspraak te maken op algemene dingen mogen dan de niet gelovigen ook een eigen stukje bemachtigen??? Of ben je als NIET gelovige sowieso a uitgeluld???

Ik vind namelijk als niet gelovige een moskee prima, zolang ik er maar geen cent aan mee hoef te betalen snap je! Als nou elke (gebrainwashed gelovig persoon) in zijn eigen behoefte zou voorzien zou je mij niet horen!!!!

Keef35 | 26-01-08 | 03:09

@Keef35 26-01-08 @ 03:05
Het was zijn wijze, om de pijn dragelijk te maken. Sommige mensen doen dat door het te zeggen dat het "gods wil " was, anderen door naar Frans Bauer te luisteren.
Ieder zijns weegs....

Herman Flipsen | 26-01-08 | 03:09

Vroeger op de kleuterschool noemde de juf Surinamers "De Bruine Vriendjes"
En die woonden heeeeel ver weg. Is het dan gek dat ik op latere leeftijd mijn kans grijp als er één voorhanden is?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 03:05

GELOVEN IN; IS ALLEEN VOOR MENSEN DIE DE NIET IN "REAL TIME " LEVEN WEG GELEGD!

"Tja het is gods wil dus ik leg me er maar bij neer en heb er vrede mee"
Dat zei mijn gelovige oom toen mijn nichtje op haar 6e stierf!!!

Ik dacht,: GVD hebben we na 20 jr. en 40 miljard nog steeds niets gevonden wat haar had kunnen redden!!!

Maar ik respecteer mijn oom, maar blijf het wel een naieve ass vinden!!

Keef35 | 26-01-08 | 03:05

Zie ik de herhaling van Novo waar AHA (vzmh) zegt dat de islam vrouwen verbiedt om auto te rijden.
Kijk!
Dáár heeft de islam een punt!
De slechtste stuurvolken zijn vrouwen (vzmh) en woestijntokkies. Het zit niet in de genen. Emperisch bewijs: dagelijks.

kuttekrap | 26-01-08 | 03:05

@Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:50
Anti snapt ook bar weinig,of misschien juist veel,van surinaams.. je eet gewoon wat kipsate en knikt geloofwaardig mee.Allemaal spang swa.

de grote Anti | 26-01-08 | 02:59

@Keef35 26-01-08 @ 02:52
Laat dat nu net géén geloof zijn.....

ge·loof (het; geloven)
1 vertrouwen in de waarheid van iets
2 vast en onwankelbaar geloof in God en Gods woord
3 godsdienst

Het atheïsme is de afwezigheid van geloof in één of meerdere goden, of in een nauwere betekenis, het niet aannemen van het bestaan van god(en). Het is het tegenovergestelde van theïsme.

Herman Flipsen | 26-01-08 | 02:58

@Keef35 26-01-08 @ 02:55
Hoe kan het dat jij weet wat mijn meest heuglijke verlangen is...? spooky!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:58

Ga maar een week in Bos en Lommer wonen ass dan hoor ik je wel, het zijn altijd de mensen die het meest ver weg wonen van die ellende in de randstad maar die wel de grootste bek hebben over intergratie en tollerantie!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:57

mja gesodemieter ivm m-o met internationale betrekkingen is een politieke HOAX. Al die mensen die denken dat de EU-grondwet goed is voor de mensheid geloven ook dat Turkije bij de EU hoort. Laat ik aldus 1 ding duidelijk maken: Turkije is het exploitatiegebied wat het behoort te zijn. Deutschers heb nog wat te betalen aan 0ns, maar die krommekruizen hebben nog veel meer te vergoeden voor hun kruistochten in Europa. Ik geloof in niets, maar ik moet wel melden dat geloof niet 1 ding is die behoort in deze contreien en daardoor moet ik boes op 1 vlak gelijk geven en dat is dat is dat hij weet waar het extremegeloof zit, welke linearecta uitkomt op een gelegaliseerde nucleaire maak-er-maar-een-parkeerplaats-van midden-oosten. Kom er maar aan met je grootmoefti, je geloof wordt je galg...

Abugreip | 26-01-08 | 02:57

Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:52: je weet toch wel wat ik bedoel? van die intelligente mensen die op de nos intelligente reportages over happyslapping kijken, maar hart van nederland triviaal nieuws vinden, zoals de nieuws cassiere sascha de boer dat zei over hvl.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:56

Nah van Frikscheten, als jij nou even op een kansloze gesubsidieerde missie in ebola land gaat, en mij verteld hoe het voelde toen je camera en je broek en je wijf gestolen werd tijdens je missie, als je terugkomt, dan praten we verder ok?

Keef35 | 26-01-08 | 02:55

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:47
Zat meer te denken aan varkensrollade.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:54

En dan zie je over een paar maanden een reportage van en voor 'intelligente' mensen op de nos over happyfapping.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:52

@LoL @ Sévèke 26-01-08 @ 02:47
Any particular person in mind?

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:52

nl.wikipedia.org/wiki/Athe%C3%AFsme

Dit is het beste geloof wat er is!!! Dit zijn de toekomstige heersers over de wereld en dit zijn de mensen die 500 jr. verder in de evolutie zijn dan welke aanhanger van welk geloof dan ook!!!

Weltrusten allemaal!

Keef35 | 26-01-08 | 02:52

lol @ happyfapping! Die trend gaan we hier zetten en wereldwijd beruch tmaken.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:51

@Keef35 26-01-08 @ 02:48
Als 35 je leeftijd is moet je eens een vakantie overwegen naar een ebolagebied.

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:51

LoL @ Sévèke 26-01-08 @ 02:46
Binnenkort komt er eauk happy fapping.

Opeens op straat hoppa broek naar beneden fappen maaarrrrr....

-"hallo, spreek ik met castricum?"
+"joh"
-"wat was nu weer het beste papier om te fappen?"
+"rot op graftak"

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:50

@de grote Anti 26-01-08 @ 02:44
Jammer dat Bigi er niet is, maar wat is dat toch altijd met Surinamers cq. Anti's en die en de en jij en jou en mij en me? Een beetje Suri zegt al snel: zeg mij waar die bradda woont en ik haal die afu voor jou. Raarrrrr.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:50

Keef35 26-01-08 @ 02:48: kerken? waar heb jij het over man mafketel. Die bestaan hier nog amper dankzij de pvda.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:49

Onze moeftie is een schijtbek!

Sinds het CDA aan de macht is is het ineens geen probleem meer om leegstaande kerken te renoveren voor 5 miljoen! Ik schijt echt op elk geloof wat er op deze aardkloot bestaat!!!

Ik geloof in mezelf en ben overtuigd niet gelovige, maar elke dag moet ik het islam, gristen, joods, gezeik aanhoren!!!

Er komt een tijd dat de niet gelovigen het zat worden en de handen in 1 slaan!!!
Geloof is alleen weggelegd voor mensen die de realiteit niet aandurven!!! Fuck de gelovigen zeg ik dus!!! EN VAL ME NIET LASTIG!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:48

de gemiddelde 'intelligente' persoon , of mensen die zichzelf vooral zo intelligent vinden, zijn echt een losers.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:47

@Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:45
Als je van zandkoekjes houd is het ideaal inderdaad...

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:47

hele reportages worden zelfs over happyslappen gemaakt op de nos en dan zeiken die intelligente kijkers van de nos over hart van nederland!
Laat me niet lachen!

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:46

ik weet niet wat er eerder plaatst vond mensen die zichzelf hoereerden of happyslapping.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:45

Wat zou het fijn zijn als Ayaan mijn buurvrouw werd, recepten uitwisselen en zo.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:45

happy slapping diegene die dat verzonnen heeft lacht zijn eigen helemaal rot!

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:44

Sorry, met Harold nog even...
Ik doe aan modelbouw overigens.... dat daar geen misverstanden over bestaan....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:44

Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:31

I.. Am.. not.. your.. Goddamn Brother! zeg ik altijd als iemand 'bradda' tegen mij zegt.

de grote Anti | 26-01-08 | 02:44

bello 26-01-08 @ 02:42
Wil je niet eerst een stukje halalkip eten dan?
Trouwens je burkini zit scheef

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:44

De hele beurs staat op instorten, aanslagen liggen op de loer en waar weet de nos de aandacht mee af te leiden? happy slapping :(

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:42

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:38
Moar...'k ben helegaar geen brute negert, slechts een blank scharminkel van 1 meter 80.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:42

Godt, ik krijg inspiratie...
Straks maar even een kartoen maken.

kuttekrap | 26-01-08 | 02:42

@ BloedendMaandverband 26-01-08 @ 02:35

Ga slapen man, ga naar bed. Je bent uitgeluld en outclassed hier. Morgen weer een dag, misschien kom je dan wat beter uit de verf. Adios.

bello | 26-01-08 | 02:42

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 02:35
Welke bedoel je?
Wel even concreet worden a.u.b.

Herman Flipsen | 26-01-08 | 02:41

Binnen twee weken is "burka shitting" helemaal de bom op uTube!!!
Tackelen, broek naar beneden en spetteren!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:40

op naar de nul zetels.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:40

pvda-slapping dat moet groot worden!

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:39

Want allah is groot!!!!!!

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 01:55

Dude, I know! I fucked her last month.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:39

En ja waar gaat het over in nederland? happy slapping :(
hoe groot ze die hype ook promoten op de nos, happy slapping zal nooit een een rage worden onder de jeugd.

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:38

@Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:34
Nou, loop maar even mee dan. Ik kan nog wel iemand als jij gebruiken. Er staat nog een aanhanger met stophout even buiten Winsum. Trukkie Vroemvroem Da vo Swa en oeweg oeësen...

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:38

-weggejorist-

rifkicker | 26-01-08 | 02:38

He straks op ned1 over happyslapping het filmpje dat *kuch* door 'iemand' *kuch* de dumpert in is geknald..

de grote Anti | 26-01-08 | 02:36

-weggejorist-

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:35

Herman Flipsen 26-01-08 @ 02:28
Ken jij VanFrikSchoten?????
Of heb je een selectieve afkeer...
Die comments van VFS ertussen doen wel serieus wat van jullie comments af.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:35

aids of de PVDA??? Die keus hebben we gehad maar als het aan mij gelegen had,......... op naar de medicinale wiet en de supervitamin cocktails!!!!!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:34

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:33
oe wah jon, zak oe es veur de boks kloppen?

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:34

@Murdockyoufool 26-01-08 @ 02:31
stait die de bek ook schaif op kop?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:33

Ik vind de woorden van Beatrix nog belangrijker dan de woorden van welke moeftie dan ook!!! Alleen het woord al : MOEFTIE, Moet, opa,s , erectie, flug in, Endeldarm!!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:32

@Herman Flipsen 26-01-08 @ 02:28
Sommige mensen moet je ook alles 3x uitleggen, en dat zal altijd wel zo blijven.

bello | 26-01-08 | 02:32

Aids of PvdA!

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:31

@de grote Anti 26-01-08 @ 02:26
Eee bradda, no spang, pass me die afu, weet tog. Mi bron mi.

Murdockyoufool | 26-01-08 | 02:31

bello 26-01-08 @ 02:26
Dat heeft u dus wel degelijk gezegd.
Mijn reactie was typisch voor GeenStijl.
Dusja 1 + 1 weet je wel.
Maar het was me toch een genoegen een islamofoob in de hoogste graad te provoceren.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:31

Ow jah, voor ik het vergeet...
Die film van Geert gaat een compilatie worden van plofboem is ho filmpjes, gejat van ogrish, thenausea en meer van dat soort.
Dus geen akketeurs, regisseurs en die sheit, hooguit een voice-over om de boel aan elkaar te praten.
Weten jullie dat ook weer...

kuttekrap | 26-01-08 | 02:30

@de grote Anti 26-01-08 @ 02:26
Dan vraag ik meestal:"Hest brand had?"

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:29

wat denkt een 1 of ander onderontwikkelde bananenrepubliekje met zijn dictatoriele geestelijk incapabele inteelt leiders wel niet om het Neerlandsche rijk te bedreigen met een leger van exploderende geestelijk minder ontwikelden? Kom aan met die propaganda van Geert, zodat we de toorn van blaatkakende bestialiteit haram muslims voor eens en voor altijd het kruis door de strot kunnen rammen. Ik word persoonlijk dat gesodef*ck met dat gel00f meer dan zat. Pis on yur k0r4n and let p1gs mate with yur koepeltent. KOET geloof en neem ook je opa mee, want daar wil ik ook nog wel wat pindaspetters op peopen.

Abugreip | 26-01-08 | 02:29

Dikke vette Moeftie op je ogen!!!

Keef35 | 26-01-08 | 02:29

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 02:19
Even ter zijde...
Sommige discussies op GS ontstijgen het VMBO niveau en zijn weldegelijk serieus. Als jij enkel op zoek bent naar vertier en lol, probeer FOK! eens...
Ook geeft bello niet aan dat GS een grote infantiele provocatie is, maar enkel dat hij zich niet wil verlagen "door in te gaan op jouw infantiele provocaties" (bello 26-01-08 @ 02:12)
Lezen!

Herman Flipsen | 26-01-08 | 02:28

En de gristenen,joden,en imams wrijven in de handjes.. zij zitten immers veilig in hun eigen kringen en wachten rustig alles af.Ach,vannacht kwam er weer eens een knetterstonede surinamer-achtig persoon vragen om een sigaretje.Ik dacht,who gives a shidt,en begon een gesprekje met de kansenjongere.Erg interessant allemaal,hij was op weg naar een maatje om nog meer te gaan blowen.Chillen weet je wel.

Bla bla bla *schenkt biertje*

de grote Anti | 26-01-08 | 02:26

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 02:19

Neeeee, ik zeg helemaal niet dat GS een infantiele provocatie is. Leg mij ( bij gebrek aan ammunitie) geen woorden in de mond. Beetje doorzichtig, beetje laf, en een beetje dom. Maar evengoed prettig kennis te maken.

bello | 26-01-08 | 02:26

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:19
"Kiek! Hai zwemt krekt dien foek ien...."
-"Smokt goud bie zuurkool..."

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:25

Of Islam zelf het probleem is valt te betwijfelen, alle overige uitspraken schaar ik mij volledig achter.

Brandje | 26-01-08 | 02:23

"Mekka? Din mot je hier diek over en recht deur over 't wad richting Börkum...."

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:19

bello 26-01-08 @ 02:12
Wat heb jij een teer zieltje zeg....

Dit is de website geenstijl, remember?

Ooit al eens een filmpje gezien van Rutger? In een filmpje vraagt hij een verkoper van toiletpapier wat het beste papier is om te fappen.

Als je serieus wil doen, moet je naar een andere website bello.

Geenstijl is namelijk een grote infantiele provocatie volgens u...
Lutser.

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:19

Is een grootmoeftie hetzelfde als een Opa die niet alleen je Opa is maar ook je vader en je broer???

Keef35 | 26-01-08 | 02:17

@Rabarberke :

Vista steent de grot uit, roeleert daar waar ze kan!

Ik ga een imam een hand geven ( pissen!)

Bommenleggert | 26-01-08 | 02:16

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:10
AHA! Een verzetsheld terwijl de oorlog nog moet beginnen.
Dát hebben we nodig.

kuttekrap | 26-01-08 | 02:16

"Allah Akbar!"
-"Wat?! is Aldo in ain wak val'n? Hier, pak aan! BOEM"

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:15

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 02:04

Jouw 'knuppel' in het hoenderhok maakt weinig indruk, en ik ga me zeker niet verlagen door in te gaan op jouw infantiele provocaties. Maar blijf vooral flauwvallen, doe je een hoop mensen hier een plezier mee.

bello | 26-01-08 | 02:12

@kuttekrap 26-01-08 @ 02:09
DAT gaan we nog wel eens beleven. Ik ga er in mijn rookstoel naast zitten met een hagelbuks. Wee uw gebeente!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:10

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:04
Kiekt wel uut!
Höllandischer Fahnen sind verboten heut zu tage.

kuttekrap | 26-01-08 | 02:09

Wat een wereldpol trouwens!

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:07

VanFrikschoten 26-01-08 @ 02:01
Nee nooit gezien.
Trouwens bello wat ben jij een onrein zwijn. Doe es halal eten.
En zonder zure gezichten te trekken he....
Want zo meteen komt de gedachtepolitie met de helifaptor voor je ruit vliegen om je hersenen te scannen *krijgt visioenen met getal 1984 in*
*valt flauw*

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 02:04

Morgen maar eens even flink naar de Praxis voor een Nederlandse vlag. En die ga ik uithangen als ik emotioneel ben....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:04

Wat zei die vrijgesproken moslimterrorist nou gister bij P&W? Dat hij er geen traan om zou laten als er een bom wordt gegooid op die kneuzenkermis in den gaag?
ik ook niet :P

LoL @ Sévèke | 26-01-08 | 02:03

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 01:55
Submission gezien zeker?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 02:01

@BloedendMaandverband 26-01-08 @ 01:55

Nou neuh, dat gaan we dus vooral niet doen...

bello | 26-01-08 | 01:58

Het leuke is, dat er nu eenmaal geen zak meer te doen is aan de islamisering.
De moskees staan er, dus gaan ze ook niet meer verdwijnen.
De moslims zijn nu eenmaal in NL, en daar kan niemand nog iets aan veranderen.

Wilders en consorten mogen nog 1000 filmpjes maken hierover.
Het probleem is er nu eenmaal en kan niet meer opgelost worden.

En dan mag je nog stemmen op Wilders en consorten.
Het enige wat ze doen is hun zakken vullen met hedendaagse problemen.
Maar reken maar niet, dat op hem stemmen iets zal te weeg brengen.

Het kan enkel nog maar verslechteren, nooit verbeteren...

En zelfs het verslechteren kan je niet tegengaan door op Wilders te stemmen.

Dus ja ik zou zeggen kruip allemaal onder een steen en begin maar halal vlees te eten. Want allah is groot!!!!!!

BloedendMaandverband | 26-01-08 | 01:55

@wopper 26-01-08 @ 01:26

Ach, ik ben ook maar een eenvoudige boerenlul met een boerenlullenverstand, geboren en getogen in 010, heb jarenlang in het buitenland gewoond en schrok me de tyfus elke keer dat ik mijn maatjes en opoe weer eens kwam opzoeken: wat een tyfuszooi is het geworden hier!

De enige conclusie die ik kan trekken is dat het hele multikul- experiment rampzalig fout is gegaan. Het is niet werkbaar. Er zijn niet voor niets landsgrenzen, er staat niet voor niets een muur tussen mij en mijn buurman. Some things are better left as they are. En nu zitten we met de gebakken peren, een regering die geen feestje in een brouwerij kan organiseren en een van oorsprong leuk land wat in 40 jaar tijd zijn eigen graf gegraven heeft. Het is in- en in triest. We zullen waarschijnlijk de mondiale geschiedenis in gaan als : die gasten die het zo goed voor elkaar hadden maar die gewoon te aardig waren, te tolerant: totdat ze hun eigen toko niet meer in de hand hadden.

@ v Maerlant 26-01-08 @ 01:28

Welerusten confrere.

bello | 26-01-08 | 01:52

'n avond. Ik kom net aan op de fiets. zo kunnen we het niet laten.
dat meisje moet terug.

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:48

@Hammar 26-01-08 @ 01:41:
Juist. Ayaan is Nederlandser dan menig Nederlander.

koerbagh ® | 26-01-08 | 01:44

Ayaan, de echte Nederlandse. We zijn haar gelukkig niet echt kwijt, begrijp ik. Wat we wel kwijt mogen zijn asap zijn de vreselijke masturbantjes van GeenStijl, die niks meer klaar spelen dan elkaar opjutten en chatten en zzzzzeiken over wat ze zelf niet kunnen. Vivat Ayaan Hirsi Ali!

Hammar | 26-01-08 | 01:41

Dan stel ik ook nog maar een vraag.
Zijn er mensen die straks een snipperdag hebben?

Dit was de vraag.

kuttekrap | 26-01-08 | 01:41

Herman Flipsen 26-01-08 @ 01:32
Zeker, ik wilde nog een vervolg plaatsen, maar dacht dat het wel over zou komen.
En dat zou geluid hebben :Niet de vriendelijke man die naast je in de kroeg staat, maar het het biertje.

de honden blaffen... | 26-01-08 | 01:39

Eigenlijk zouden we een deauje terug moeten halen. Dat je dus even één de andere kant op stuurt, twee dagen laat liggen zo wat, en dan hup weer aan de gang slingeren… was niets eh! Nee godverdomme, je had gelijk. Ben je in één keer van het hele gesodemieter af.

Wordt het wel een rotzooi op de globe dat wel, daar armoede met een geloof nog wel gaat, god staat me bij enzo. Echter armoede zonder een geloof dat gaat ellende geven.

Reverend Ray | 26-01-08 | 01:39

Maakt Ayaan zich nog wel eens druk over Somalië? Of denkt ze voordurend aan Holland? Ik stel maar eens een vraag, hoor....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:36

... hulde aan Ayaan...

HennyHenny | 26-01-08 | 01:36

@de honden blaffen... 26-01-08 @ 01:28
Neem je het laatste deel van die zin "en zichzelf toch moslim noemt." ook nog even mee?

Herman Flipsen | 26-01-08 | 01:32

@Fleisch
Mijn wereld staat ook al jaren op zijn kop, hoor! Mij heb je mee....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:31

Heeft Pritt de griep, trouwens, gezien het vorige topic...?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:29

maar niet iedere criticus van Wilders is het fundamenteel oneens met hem.
Herman Flipsen 26-01-08 @ 01:23

Die boodschap heb ik begrepen Herman, en met de bedenking dat de oplossingen niet voor het rapen liggen en we altijd weer stranden op pijnpunten zoals die waar 'de honden blaffen' 01:14 op drukt - ook ik ben m'n geloof in 'de verlichten' allang verloren - zodat we als puntje bij paaltje komt altijd weer surplacen ga ik maar weer zorgelijk slapen. Zachtjes murmelend: er moet à la Bello 01:19 iets gebeuren, de zweer moet open. *out*

v Maerlant | 26-01-08 | 01:28

Herman Flipsen 26-01-08 @ 01:26
"die vriendelijke man die -met een biertje in de hand- naast je in de kroeg staat"
Haram.

de honden blaffen... | 26-01-08 | 01:28

@ sijtje boes 26-01-08 @ 01:26

Truste & sweet dreams

wopper | 26-01-08 | 01:27

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 01:23
En dan bij het overhandigen van de schuld "per ongeluk" zijn hand 20 minuten aanraken in het Amsterdamse Bos...."Ja, ik loop de rest wel"

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:27

sijtje gaat slapen ... ciao allemaal buona notte

sijtje boes | 26-01-08 | 01:26

@de honden blaffen... 26-01-08 @ 01:14
Ik denk ook niet, dat hij die mensen bedoeld. Eerder die vriendelijke man die -met een biertje in de hand- naast je in de kroeg staat en zichzelf toch moslim noemt.
Al weet ik dat natuurlijk niet zeker!

Herman Flipsen | 26-01-08 | 01:26

@ bello 26-01-08 @ 01:19

Waarom die ondermijning? Dat weet niemand precies. White Man's Guilt? Fout altruïsme? Angst voor de cult? Doormodderen hoewel het een verloren zaak is? Eergevoel? Zelfdestructie? Olieverslaving > geen olie > ineenstorting.
Maar wel miljarden aan de klimaathype gaan uitgeven.

wopper | 26-01-08 | 01:26

Geertje W. is natuurlijk een enorme idioot! (Heerlijk om een post met die zin te beginnen). En mevrouw H. Ali (die ik ook helemaal niet mag, gewoon zomaar, omdat dat zo is - en waarvan ik het vervolgens ook nog eens heerlijk vind om dat te vermelden) heeft weer eens heel erg gelijk.
Hoe idoot Geert wel of niet is, hoezeer je het met Hirsi Ali eens of oneens bent; Waar het om gaat is dat meningen, of filmpjes, of meningen in filmpjes, laat staan vermeende meningen in nog niet verschenen filmpjes, geen reden mogen zijn tot het oproepen van geweld, tot het plegen van geweld. Nooit. Nergens. Hier scheiden de bokken zich van het kaf, de geiten van het koren.
Goed sutukje Fleisch / Hirshi Ali.

Of waren we al van 't topic af, zo tegen half twee?

Cookie v. eigen deeg | 26-01-08 | 01:24

@v Maerlant 26-01-08 @ 01:10
Kon haast niet beter.
Niet iedere politicus in Nederland schiet in de Dibi-reflex, bij het horen van de naam Wilders. Er zijn er wel die de problemen erkennen, echter in andere oplossingen geloven.
Welke oplossing de juiste, of het meest effectief blijkt te zijn, blijft natuurlijk de vraag, maar niet iedere criticus van Wilders is het fundamenteel oneens met hem.

Herman Flipsen | 26-01-08 | 01:23

Ja... de TCA... Zo had ik vorige week een moddervette mercedes te pakken met een welgekleed ontluikend *kaantje. Die lach... Dat gezichtje... en maar praten over koetjes en kalfjes als of ik al jaren bij hem in de taxi reedt...
Ik had 'm er bijna bij gegrepen. Droom er nog van; Viespeuk die ik ben.

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:23

@Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 00:47
En zo gaat dat tegenwoordig. Autochtonen ( en niet alleen die) worden ( in de grote steden )continue geschoffeerd, getreiterd, bestolen, bedreigd, in elkaar geschopt en geintimideerd door de groeibriljantjes uit de rif. En dat mag allemaal, daar wordt niet tegen opgetreden omdat deze lieden het ' moeilijk hebben' , gevangen zitten tussen 2 culturen' en men '' escalatie wil voorkomen''. Dat onze oudjes niet meer veilig kunnen wonen in hun bejaardenflatjes om hun laatste jaartjes op aarde uit te zitten interesseert 070 duidelijk geen ruk. Dat homo's in sommige stadsdelen niet meer veilig over straat kunnen nog veel minder.

Sterker nog: de groeibriljantjes mogen zelfs politiebureau's aanvallen, politieauto's in de hens steken en agenten aanvallen zonder repercussies.
Dit in contrast met de scholierenstaking waar charges van de ME te paard, waterkanonnen en de bullepees werden ingezet toen er een paar autospiegels/ruiten sneuvelden. Fout natuurlijk, en dan verdien je ook een tik IMO, maar wees dan consequent als overheid en trek ook de knuppel als men in slotervaart weer eens 'beledigd' is, maar neeeeee, uiteraard niet.


Het ontgaat mij volkomen waarom, in godsnaam waarom Nederland zo verschrikkelijk hard bezig is zichzelf te ondermijnen, de dolk aan de vijand geeft en daarna aan diezelfde vijand nog een royaal pakket aan sociale voorzieningen meegeeft voor de moeite. Alsjeblieft: hier heb je een goedkoop huis, voorkeursbehandeling, uitkering voor het leven, gratis onderwijs etc. etc. en een legertje hulpverleners dat voor je klaar staat als het even niet zo lekker gaat.

En ondertussen lopen die oudjes in Utrecht (en niet alleen Utrecht)in die bejaardenflatjes zenuwachtig heen en weer, niet wetende waar ze moeten aankloppen, de politie doet niets, niemand schiet te hulp. Niemand die opstaat en zegt: en nou is het GVD genoeg geweest en de bezem door de hele duivelse bende haalt . Dit KAN gewoon niet lang meer goed gaan.

Helaas, Nl heeft zichzelf naar de kloten geholpen, en het proces is onomkeerbaar. We kunnen alleen maar wachten op de escalatie, en laat de pleuris ook maar uitbreken, liever vroeger dan later: kan ik ook nog een duit in het zakje doen.

bello | 26-01-08 | 01:19

krop slaap 26-01-08 @ 01:11
ha ha ha nee ik roep dat al tijden tegen iedereen die hier naar amsterdam komt. als ik echt zou spammen zou ik mijn eigen nummer geven toch ?

sijtje boes | 26-01-08 | 01:16

@ Elisabeth2 26-01-08 @ 01:12

LOL. Neem nooit maar dan ook nooit een mocro-taxi bij hotel Kras in Mokum, dikke mercedessen betaald met drugshandel, dikkoppige camel head driverss, hondsbrutaal, die arme toeristen worden financieel uitgekleed.
Bah bah bah

wopper | 26-01-08 | 01:16

kuttekrap 26-01-08 @ 01:04
dat soort stoeipakjes dragen de hilbillies in the usa ook altijd pf de boeren in nederland for all that matters ... met open knoopbare achterkant voor als je moet ehm .... schijten

sijtje boes | 26-01-08 | 01:14

Herman Flipsen 26-01-08 @ 00:52
Als dan die verlichtten die Timmermans bedoeld, zijn van het kaliber van een onlangs in opspraak geraakt deelraadslid van de PVDA in Rotterdam, hebben we een probleem,
Dat zijn niet onze bondgenoten.

de honden blaffen... | 26-01-08 | 01:14

VanFrikschoten 26-01-08 @ 01:05
Trek het even niet meer.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 01:12

@ sijtje boes 26-01-08 @ 01:10

Bekant 4 uur in dienst en nu al spammen?

krop slaap | 26-01-08 | 01:11

piquant 26-01-08 @ 01:08
ieuw je zal thuis komen en je vent met zijn leuter in zo een ding zien zitten liggen of staan.

sijtje boes | 26-01-08 | 01:10

Herman Flipsen 26-01-08 @ 01:06

Dit artikel verdient het predikaat 'fatsoenlijk' - voor wat mij betreft. Verder heb je inderdaad m'n verbazing omtrent z'n standpunt uitgeklaard door op z'n kritische zin te wijzen waar ik een Pavlov-reflex verwachtte. Zo goed?

-
@ Wopper

Goed artikel van Ephimenco alweer, let op dat vileine 'kleine kunstenaars'. Toch wel een beetje eeuwige rebel, ce garçon aimable.

v Maerlant | 26-01-08 | 01:10

VanFrikschoten 26-01-08 @ 01:05
een advies?.... nooit een taliban taxi pakken ... je mag zelf kiezen dus neem een nederlandse TCA taxi van de 020-7777777 centrale. als je weet hoe laat je aankomt ff bellen en ze staan keurig op je te wachten. een klasse A taxi, niet ouder dan 3 jaar met een fatsoenlijke chauffeur

sijtje boes | 26-01-08 | 01:10

@sijtje boes 26-01-08 @ 01:06

Ik denk dat er nu veel bestellingen zijn gedaan.

piquant | 26-01-08 | 01:08

@v Maerlant 26-01-08 @ 01:00
Zo fatsoenlijk en gematigd, is het geluid van Timmermans niet.
Je moet hem wel zien als onderdeel van het kabinet natuurlijk, daarbinnen is hij een criticus, dus verbaast mij zijn steun aan V/d Staaij niet.
Dat was toch de vraag?

Herman Flipsen | 26-01-08 | 01:06

Lizzard 26-01-08 @ 00:59
LOL ja heh... wat ik mij dan wel weer afvraag .. is die zaklamp een zaklamp ... of dat ding wat ik ooit heb gezien op een sex site, waar je je leuter in kan stoppen en zo afgtrokken wordt of zo iets stores.channeladvisor.com/condoms/item...

sijtje boes | 26-01-08 | 01:06

Maar de volgende casus is tekenend:

-Taxirit Nederlandse Bank 020 naar Asd CS. NL chaufeur, warme Mercedes niet ouder dan een jaar of 5, helpt met bagage, pak aan: 10 Euro (Kan niet voor CS laden en lossen; alleen aan achterkant inn bouwput)

-Taxirit Asd CS naar Nederlandse Bank; *kaan chauffeur (Na veel onderhandelen tussen 6 ongeschoren rakkers over wie dat dan wel niet zou gaan doen), ijskoude aftandse goochelmobiel met losse leuningen, zoek het maar uit met je bagage: hopla: 20 Euro
Vraagstelling: "Hoe kan dit?"
Is er nu een tientje naar de grootmoefti van Neemmijstan gegaan?

VanFrikschoten | 26-01-08 | 01:05

koerbagh ® 26-01-08 @ 00:58
Ja, niet zo zeer de Islam trollen, maar wel dat Sweetness meisje. Om het andere woord hahaha, en dan nog eens hahaha. Dat is heel raar.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 01:04

koerbagh ® 26-01-08 @ 00:58
ik noem ze meestal aan derde graads doorgefokte inteelt varianten die helaas de baby tijd overleeft hebben. muppets dus

sijtje boes | 26-01-08 | 01:02

kuttekrap 26-01-08 @ 00:55

Na, zo wordt het zeker niet bedoeld. Het alternatief in de volksmond is: 'het arme schaap'.

-

Herman Flipsen 26-01-08 @ 00:52

Inderdaad een gematigd en fatsoenlijk geluid, dat echter de geit en de kool tracht te sparen en daarom uitmondt in hoop- en wensdenken, er daarbij aan voorbijgaand dat integratie voor immigranten niets minder dan 'a brutal bargain' is (Paul Scheffer in 'het multiculturele drama'. Is 't voor hen géén brutal bargain, dan wil dat zeggen dat je in je menslievendheid de autochtonen hebt tekortgedaan en dat je dus helemààl niet zo menslievend was als je graag van jezelf gedacht had: the Dutch way dus. Een andere weg is er niet, Herman.

v Maerlant | 26-01-08 | 01:00

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:59

Stir Glenfarclas II 26-01-08 @ 00:47
Ik vrees dat ze weinig kans maakt bij het antidiscriminatiebureau...

de honden blaffen... | 26-01-08 | 00:59

Is iemand al eerder opgevallen dat de argumenten van elke islam-trol op GS vaak bestaan uit: "Hahahahaha!" (en varianten)?
Ik moet dan altijd denken aan boeren met kiespijn.

koerbagh ® | 26-01-08 | 00:58

@v Maerlant 26-01-08 @ 00:50
Een "dutske" klinkt meer als iemand met een grote bek en van je hallekidee en wie mij niet een toffe gozer vindt is een dooie lul.

kuttekrap | 26-01-08 | 00:55

Lizzard 26-01-08 @ 00:41
toch niet vanwege die zaklamp en die deken over zijn hoofd?

sijtje boes | 26-01-08 | 00:54

VanFrikschoten 26-01-08 @ 00:50
Oh shit, oh shit, ik heb je een beetje bang gemaakt met al die beestjes.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:53

wereldzenders 26-01-08 @ 00:38
gelukkig niet ... dit en je vorige woord diaree was meer dan genoeg

sijtje boes | 26-01-08 | 00:52

@VanFrikschoten 26-01-08 @ 00:50
Nee... dat is om die *kanen van de overkant te verjagen....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 00:51

krop slaap 26-01-08 @ 00:46

Iemand een dutske noemen wijst erop dat 'de sukkel' in ieder geval ongevaarlijk is en is vertederend, vertroetelend bedoeld, meestal toch bestemd voor kindertjes hoor: een kolos, hoe sukkelachtig ook, ga je geen dutske noemen.

v Maerlant | 26-01-08 | 00:50

@Elisabeth2 26-01-08 @ 00:42
Ik zit hier met een zaklantaarn in de hand en een deken over mijn hoofd....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 00:50

krop slaap 26-01-08 @ 00:42

Niet tegen vechten, stop dan beter 40 dagen met je krant of zo.

wopper 26-01-08 @ 00:43

Onze politieke systemen kraken in hun voegen en in plaats van te stutten kijken de protagonisten als verlamd naar de steunbalken: geen fraai gezicht. Spànnend is het dan weer wel.

v Maerlant | 26-01-08 | 00:48

wopper 26-01-08 @ 00:38
Happy slapping schijnt veel erger te zijn.

de honden blaffen... | 26-01-08 | 00:48

@v Maerlant 26-01-08 @ 00:39
Even iets geheel anders...
Waarom noemen jullie Belegen een sukkel een Dutske?

krop slaap | 26-01-08 | 00:46

Dus we krijgen een crisisteam om de door Balkenende zelf opgeroepen crisis te bezweren.
Die gaan een rapport schrijven.
Dat rapport wordt beoordeeld door een commissie die bij voorkeur is samengesteld uit CDA en PvdA leden en dan komt er een commissie die de commissie controleert.
Tegen die tijd zit Beatrix net als haar grootmoeder toentertijd in Engeland te wachten totdat de (islamitische) bezetter is verslagen door lieden die hier ook in wezen niets te zoeken hebben, maar er natuurlijk wel alle belang bij hebben om Balkenende, die marionet van Sjors Struik weer in het zadel te hijsen.

ADO-Le-Cent | 26-01-08 | 00:44

@ v Maerlant,

Straks gaat het bukkend gilde nog om. GW moet wel deaudt in hun ogen, maar wel meeliften op de uitspraken van de SGP, zoiets 'als een schaap over de dam is enz.' Gatverdamme, verrotte windvanen.

wopper | 26-01-08 | 00:43

@v Maerlant 26-01-08 @ 00:39
Het is nu 2 uur en 34 minuten later, en ik krijg wederom goesting....

krop slaap | 26-01-08 | 00:42

@ wereldzenders @ 00:38
Ik kijk al uit naar je volgende bijdrage

Tobi | 26-01-08 | 00:42

Van Frikschoten, zo met die open deur en frisse lucht, ziet u dan ook die beestjes overal binnen? Een egeltje die het katteneten opeet en een Mol die probeert onder de vloer door te komen?

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:42

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:41

@wereldzenders 26-01-08 @ 00:38
Gelukkig maar.

kuttekrap | 26-01-08 | 00:39

krop slaap 26-01-08 @ 00:36

Allang goed, hier moet je tegen een stootje kunnen. Tip: begin met 4 dagen, dat kan ook al aardig pijn doen.

Ben ik overigens de enige die zich erover verbaasde dat staatssecretaris Timmermans zich zowaar achter van der Staaij van de SGP schaarde?

www.refdag.nl/artikel/1330653/Arabiere...

v Maerlant | 26-01-08 | 00:39

Wohahahahahhahaha meer wil ik niet zeggen!

wereldzenders | 26-01-08 | 00:38

@ v Maerlant 26-01-08 @ 00:33

Het ontgaat en spijt mij als ik uw nick heb verneukt.
De blaam treft mij eerder dan u, daar ik probeer 40 dagen nog te copuleren, laat staan masterberen, my bad!

*mond met zeep kuist*

krop slaap | 26-01-08 | 00:36

@wopper 26-01-08 @ 00:27
En sinds wanneer tutoyeert wopper?
Of was dat vousvoyeren maar een puberale farce?

Alex J | 26-01-08 | 00:36

Frisse wind, ja. Zet deur open.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:35

Er moeten volksraden opgericht worden om naast de parlementaire democratie een frisse wind te laten!

VanFrikschoten | 26-01-08 | 00:34

Elisabeth2 26-01-08 @ 00:28
Moest zijn: maar ja.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:33

@wopper 26-01-08 @ 00:27
zwaktebod!
En ten overvloede : onwaar.

Alex J | 26-01-08 | 00:33

krop slaap 26-01-08 @ 00:31

Eerst iemands nick verneuken en dan over aanspreekvormen beginnen? Hahahahaha!

v Maerlant | 26-01-08 | 00:33

Wieblaf?
Het is altijd nog U, gij zuiderling!

krop slaap | 26-01-08 | 00:31

Ik vond dat ze wat mager was geworden

rikus_1 | 26-01-08 | 00:30

krop slaap 26-01-08 @ 00:27

Het is jouw goeie recht om in de toekomst van de EU te geloven, zoals het mijn goeie recht is om dat niet te doen.

v Maerlant | 26-01-08 | 00:28

sijtje boes 26-01-08 @ 00:19
Goede actie, weet niet waarom, maar je

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:28

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:28

@ Alex J 26-01-08 @ 00:25

Zonde, is geheel in jouw lijn van reaguren op NN, goochel maar eens.

wopper | 26-01-08 | 00:27

@v Maerlant 26-01-08 @ 00:23
Daar waar een manneke pist, vlijt het universum tezamen om een proper gekuiste toekomst te bevroeden.

krop slaap | 26-01-08 | 00:27

@Ommezwaai 26-01-08 @ 00:18
LOL, die bedoelde ik ja. Woonde bij mij in de buurt. Wat een sappie was dat!
Echt een "later als ik groot ben zijn jullie allemaal de lul" figuur.
En hij heeft gelijk gekregen, we worden hier uitgeperst tot het bot door dat sosjalistiese tuig.

kuttekrap | 26-01-08 | 00:26

@wopper 26-01-08 @ 00:23
Ik ben niet bekend met het fenomeen Alex Jones -en zijn denkbeelden-.

Alex J | 26-01-08 | 00:25

@van dal 25-01-08 @ 23:40

Hoe komt het toch dat er altijd van die rare mensen blijven zoals jij. Je lijkt mocro-Cohen wel. Niets zeggen, laten we thee gaan drinken. Lul toch niet zo slap man. Die moeftie nog wat moet gewoon zijn achterban eens gaan uitleggen, dat het hier is toegestaan om een eigen mening te hebben. Hij draait de feiten om door te zeggen dat Wilders verantwoordelijk is. Het bekende afschuifsysteem hebben ze feilloos afgekeken van die lutsers in Den Haag. Als je maar hard genoeg schreeuwt dat een ander de schuld heeft, kun je je eigen fouten naar de achtergrond schuiven. Of het nu terecht is wat Wilders doet of niet...Het mag NOOIT zo zijn dat de islam daar bloedvergieten tegenover zet. Daarmee verspelen ze hun recht op eerlijke behandeling.

dEstEm | 26-01-08 | 00:25

“Niet Wilders maar premier Balkenende zorgt voor onrust, door bij voorbaat al aan te kondigen dat hij de crisis niet in de hand heeft,”
- met krommende tenen moet ik zeggen dat Ajaan Hershi Cola hier gelijk in heeft! ( mag dat mens niet, kop staat me niet aan. )
het lijkt wel alsof ze daar in den haag juist met opzet het vuur hoog op willen stoken. ( het zou mij niets verbazen )
Hoe het ook zij, de reactie van de diverse ministers lijkt bij het door hun geachte ''klootjesvolk'', en totaal averechtse werking te hebben. Dit versterkt alleen maar het gevoel van dat men niet meer baas is in eigen land en dat de moslims maar met dreigementen de boel kunnen sturen.....
Ik ken goede moslims waarmee je kunt lachen en waar je respect voor hebt, maar voor gasten die denken nederland in hun wurggreep te houden door heibel te schoppen en te bedreigen zijn ze aan het verkeerde adres!
moslim wezen prima, maar als je zonodig extreem wil wezen, ga dan naar iran toe ofzo, want je hebt niets te zoeken in een westers '' verdorven land'' tenzij je alleen maar een profiteur bent!

deafhaalchinees | 26-01-08 | 00:24

Wat een vrouw, die Ayaan! Ik zou zomaar met haar willen trouwen. Helaas heeft zij daar dan niets meer aan....

VanFrikschoten | 26-01-08 | 00:24

@wopper 26-01-08 @ 00:19
och ai!
"Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben."

Alex J | 26-01-08 | 00:23

krop slaap 26-01-08 @ 00:21

Welja. Was dat het, kroppetje slaap? Ik herhaal: het ding is helemaal niet universeel. Ooit gehoord van de islamitische conferentie? Een tip: ze vergadert niet in Brasschaat. Vooralsnog, that is.

v Maerlant | 26-01-08 | 00:23

@ Alex J 26-01-08 @ 00:22

Wat anders, leeft Alex Jones nog?

wopper | 26-01-08 | 00:23

Rabarberke 26-01-08 @ 00:12

Ja, zoiets was er: parlementaire enquete. Maar helaa, verkocht door de PvdA tijdens de formatie.

dawg | 26-01-08 | 00:23

@wopper 26-01-08 @ 00:19
oei, oei oei!
"Gij zult de naam van de eeuwige uw god, niet ijdel gebruiken."

Alex J | 26-01-08 | 00:22

Maar de U staat dan ook niet voor de van maerlantjes uit Brasschaat, maar voor Universeel.

krop slaap | 26-01-08 | 00:21

@sijtje boes 26-01-08 @ 00:19

Niet met water gooien. Blijf voor alles een lady!

piquant | 26-01-08 | 00:21

Bah Balkenende. Van die schijnheilige kop word ik zwaar beroerd.

tasmaniandevil | 26-01-08 | 00:20

@ Alex J 26-01-08 @ 00:18

Aeolus, lutserT!

wopper | 26-01-08 | 00:19

volksmenner 26-01-08 @ 00:13
*gooit glas water in het gezicht van volkmenner* SPA het water dat zuivert

sijtje boes | 26-01-08 | 00:19

Lizzard 26-01-08 @ 00:18

Vandaar mijn post 00:16. We zijn terug één, ik bedoel, we zijn het terug eens!

v Maerlant | 26-01-08 | 00:18

kuttekrap 26-01-08 @ 00:11
Leuk, ik kom ook uit de Zaan..
Jij bedoeld Egberts... ja dat is echt een end snikkel.
Is wederom van de PVDA. Zitten er meestal niet lang en vertrekken met volle zakken... Voorbeelden te over. Geert voor (loco) burgermeester dan maar?

Ommezwaai | 26-01-08 | 00:18

@wopper 26-01-08 @ 00:16
tut, tut, tut...
En over welke god hebben we het dan?

Alex J | 26-01-08 | 00:18

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:18

Het kabinet dat maatregelen neemt op oproeren te voorkomen is net zoiets als een kabinet dat de noodtoestand uitroept omdat: "er een reele vrees bestaat dat het Nederlands elftal deze zomer Europees Kampioen kan worden. De politie en burgemeesters zijn voorbereid, en hebben al diverse gesprekken gevoert met plaatselijke supportersverenigingen. Ook zal Donner in zijn beste Frans op TVmonde verschijnen".
King=out.

King of controversy | 26-01-08 | 00:17

krop slaap 26-01-08 @ 00:12

Je doet maar, maar ik speel niet mee. Als de EVRM van iets de basis is, dan van een afstotelijk rondje masochisme. Het EVRM vloeit voort uit het UVRM. Maar het UVRM IS helemaal niet U. Dat maakt het UVRM tot een hoax, en daardoor ook het EVRM.

v Maerlant | 26-01-08 | 00:16

@ van dal 26-01-08 @ 00:14

Ik doe alles wat GOD verboden heeft, ouwe zeiksnor!

wopper | 26-01-08 | 00:16

wopper 26-01-08 @ 00:12 op sjabbes?

van dal | 26-01-08 | 00:14

@Herman Flipsen 26-01-08 @ 00:07
Ik nam alleen de terminologie over van de oorspronkelijke reaguurder.
Mocht er onduidelijkheid over bestaan: ik ben geen agnost, maar atheïst. -punt-

Alex J | 26-01-08 | 00:14

@ LoudAndProud 26-01-08 @ 00:11

VOC-koopmannen, zeker en vast!

krop slaap | 26-01-08 | 00:14

@sijtje boes 26-01-08 @ 00:12
Verder dan reizen met de tram zal jij inderdaad niet komen.

volksmenner | 26-01-08 | 00:13

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:13

Rabarberke 26-01-08 @ 00:12
spomg is te druk met diep bukken vrees ik.

sijtje boes | 26-01-08 | 00:13

@ Alex J 26-01-08 @ 00:06

Pardon?

wopper | 26-01-08 | 00:12

@v Maerlant 26-01-08 @ 00:07
Laten we beginnen met Art. 1 EVRM, de basis voor u, mij, en de rest van europa.

krop slaap | 26-01-08 | 00:12

volksmenner 25-01-08 @ 23:59
types zoals jou hebben we broodnodig.... onder tramlijn 16, of anders om de gracht mee te dempen, jezus man wat roep jij een stupide dingen.

sijtje boes | 26-01-08 | 00:12

Is er niet zoiets als een impeachment procedure om Balkenende af te zetten in verband met het feit dat hij ons betrokken heeft in een illegale oorlog als gevolg waarvan we nu op de hitlist van Al Qaeda staan?

Of kan hem gewoon landverraad ten laste worden gelegd?

Spong, lees je mee?

Rabarberke | 26-01-08 | 00:12

Te moe om al de commentaren hierboven te lezen. Maar Ayaan klonk mij bijzonder redelijk in de oren. Ik ben het niet eens met Wilders stijl maar kan het helaas op zijn punt van de overgevoeligheid van de Islam alleen maar met hem eens zijn. Ayaan heeft gelijk dat het kabinet zelf de boel op scherp zet. Wilders moet nog nog snel weken werken aan een overtreffende trap, de straat schoffies moeten nu wel de auto's in brand gaan steken om aan de verwachtigen te voldoen. Balkenende, hoe is het toch mogelijk dat wij nu al weer jaren met dit oncharismatische, oninspirerende pappen en nathouden regime zitten opgescheept. Als fortuyn dat had geweten had hij liever Paars gehad.

1oog | 26-01-08 | 00:11

@ Robin Hood 26-01-08 @ 00:03

Gelezen, topic ook. Koerbagh in zijn element.

wopper | 26-01-08 | 00:11

Hier in zaanstad heb je ook zo'n balkenendeachtig ventje, die mag zich nu loco loco burgemeester noemen. Pvda'er, wat anders.
Ik zie hem nog fietsen met zijn gekromde ruggetje en flapschoenen.
Sukkeltjes van vroeger die zich nu leider mogen noemen zijn de ergsten, die willen wraak op hun bullies, nee, op iederéén.

kuttekrap | 26-01-08 | 00:11

@volksmenner 26-01-08 @ 00:08,
is vnml co-mu-ni-ce-ren,
wat er werkelijk gebeurt heeft een regering doorgaans niet zoveel invloed op.
Maar dat mag de pret niet drukken.

vander F | 26-01-08 | 00:11

Lizzard 26-01-08 @ 00:09

Voor één keer niet. Zó slecht ben ik nou óók weer niet!

v Maerlant | 26-01-08 | 00:11

LOL @ Rabarberke (00:05)
Wouter zegt gewoon wat alle PvdA-ers denken.

DiagnosisTyphus | 26-01-08 | 00:11

Feitelijk heeft Ayaan natuurlijk helemaal gelijk.
Maar zou het niet kunnen dat Balkenende en zijn zich regering zich gewoon van hun pragmatische kant tonen in de hele kwestie?
Laten we eerlijk zijn; wat ze ook zouden zeggen, wat ze ook zouden doen, hoe ze zich ook zouden opstellen, de boodschap zou ooit overkomen bij de moslim landen die nu zo overtrokken reageren.
Vrijheid van meningsuiting, scheiding van kerk en staat, de vrije pers- dat zullen ze in landen als Syrie of Iran toch niet kunnen uitleggen, niemand zal het begrijpen.
Ik denk dat de reactie van Balkenende en de regering de reactie van koopmannen is; ze willen handels boycotten en grote economische schade voorkomen en daarom wringen ze zich nu in al die bochten.

LoudAndProud | 26-01-08 | 00:11

@van dal 26-01-08 @ 00:04
Mooi! Zolang hij die boodschap ook in zijn omgeving verspreidt, heeft hij mijn zegen, en kan iedereen (inclusief hemzelf) rustig slapen.

Alex J | 26-01-08 | 00:10

Kinders, have fun, Robin = OUT.

Robin Hood | 26-01-08 | 00:10

aan de ene kant vindt het klapvee een regentenmentaliteit slecht en aan de andere kant wilt men terug naar het oude holland. jaja, een vat vol tegenstellingen.

volksmenner | 26-01-08 | 00:10

Ben het helemaal eens met Ayaan.

Elisabeth2 | 26-01-08 | 00:09

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:09

Ayaan Ayaan
Schuyf eensch op een banaan!

Zaadhaan | 26-01-08 | 00:09

Lizzard 25-01-08 @ 23:38

Lul. Herken je dat plaatje nou nog steeds niet: het na-oorlogse verzet dat hulpbehoevende allochtonen beschermt tegen racistische Nederlanders.

dawg | 26-01-08 | 00:08

@vander F 26-01-08 @ 00:05
Jij gelooft nog in de maakbaarheid van de samenleving? bah wat een regentenmentaliteit,

volksmenner | 26-01-08 | 00:08

Lizzard 26-01-08 @ 00:01

Als je sancties maar rigoureus genoeg zijn kan je het in principe wel beteugelen, maar

1. ik moet toegeven dat dat niet meer van deze tijd is
2. het blijft achter de feiten aanhollen
3. Nederland en rigoureuze sancties, hahaha

dus moet ik het in de praktijk welhaast met je eens zijn. Toch komt er een dag dat we in Europa, als we een 'outburst' willen vermijden, de geyten van de bokken zullen moeten scheiden en daarbij zullen we al te rigide interpretaties van grondwettelijke bepalingen kunnen missen als de pest. Of het loopt uit de hand natuurlijk, en ik vermoed dat laatste.
-
Wat het EVRM betreft: misschien kun je troost putten uit art. 15:

users.skynet.be/historia/EVRM.htm

v Maerlant | 26-01-08 | 00:07

@Rabarberke 26-01-08 @ 00:05,
ik vrees dat je Wouter een mail moet sturen om hem uit te leggen wat dat is,
een belastingbetaler.

vander F | 26-01-08 | 00:07

@Alex J 26-01-08 @ 00:01
Agnost, of "ietsist" dus. Een beetje aannemen, van het niet bestaan van een god, is niet mogelijk.

Herman Flipsen | 26-01-08 | 00:07

@wopper
het is vrijdag en na zonsondergang: mogen wij nog de elektrieke knoppen bedienen?

Alex J | 26-01-08 | 00:06

@van dal 26-01-08 @ 00:01,
ik plaats dat de premier staat voor onze liberale vrijheden, hij staat achter vrijheid en de bescherming van het individu in deze door de staat, voor Wilders én je Turkse buurman, zodat ook hij zich gesteund voelt door de staat, zich beschermt voelt.

Niets van dat al.
Ontwijkend, verdedigend, teruggetrokken,
meer niet.

vander F | 26-01-08 | 00:05

Bos over Herfkens:

Schadelijk voor Herfkens, schadelijk voor BuZa, schadelijk voor de PvdA....

Bos, je vergeet de belastingbetaler......... LUL!

Rabarberke | 26-01-08 | 00:05

Alex J 26-01-08 @ 00:04 geloof mij, dat doet hij niet.

van dal | 26-01-08 | 00:04

@van dal 25-01-08 @ 23:58
en laat ik nou óók vinden dat hij hier gewoon mag zijn.
Zolang hij maar níet, met zijn geloof als excuus, anderen het zwijgen op probeert te leggen.

Alex J | 26-01-08 | 00:04

ik bedoel: ongelijk

volksmenner | 26-01-08 | 00:02

En wat exact was ayaans grootste prestatie, naast de staatskas leegtrekken en liegen ook al weer?

Hellsmurfje | 26-01-08 | 00:02

Auke 26-01-08 @ 00:00 veel plezier met erica terpstra...

van dal | 26-01-08 | 00:02

sgp = een enge christelijke sekte waarin vrouwen als incompetent worden gezien. over het algemeen geef ik ze gelijk. behalve als ik fuckje lees.

volksmenner | 26-01-08 | 00:02

@Herman Flipsen 25-01-08 @ 23:58
Nee, Gematigde atheïst, als in gematigde moslim.

Alex J | 26-01-08 | 00:01

@volksmenner 25-01-08 @ 23:59,
en nou kappen, anders ga ik het eens over dat lelijke trollen smoeltje van jou hebben.

vander F | 26-01-08 | 00:01

-weggejorist-

Lizzard | 26-01-08 | 00:01

vander F 26-01-08 @ 00:00 en daarin ben ik het met je eens..

van dal | 26-01-08 | 00:01

@van dal 25-01-08 @ 23:58,
ja, maar dat hoor je Balkenende niet verkondigen.
Daar heerst de angst.

vander F | 26-01-08 | 00:00

en na de afterparty wordt er nog ff flink doorgeneukt in Krasnapolsky...

Auke | 26-01-08 | 00:00

@ WopperT
You're welcome.. En of we ze nu vertrouwen of niet (mijn samenwerking met Machteld was echt niet verkeerd kan ik je melden) het is wel goed dat ze zich uitspreken. SGP las ik vanmorgen ergens geloof ik, zal linkje ff zoeken voor je.
Ellian heeft vaak goede columns, bijna altijd is beter gezegd.
De Nieuwe Revu kopen is eigenlijk zonde van je geld en ik gun dat linkse tuig de winst niet. Misschien dat even doorbladeren volstaat?

Robin Hood | 25-01-08 | 23:59

vroegah zou ze als een slaaf worden verhandeld. slavendrijven enzo. maar goed, met ayaan kop je een kat in de zak.

volksmenner | 25-01-08 | 23:59

@Alex J 25-01-08 @ 23:55
Gematigde atheïst, als in een beetje dood/zwanger?

Herman Flipsen | 25-01-08 | 23:58

@van dal 25-01-08 @ 23:49
Verhitte discussies voor het Swiss hotel?
*brandweer alvast reserveert*

krop slaap | 25-01-08 | 23:58

Alex J 25-01-08 @ 23:55 en laat ik nou vinden dat ie gewoon hier mag zijn.. en dat ie islamiet is is ook niet van belang (voor mij) zolang ik maar niet meehoef naar de moskee.

van dal | 25-01-08 | 23:58

Dat dan weer wel.

vander F | 25-01-08 | 23:57

daarnaast lijkt ze op een jongetje.

volksmenner | 25-01-08 | 23:57

@volksmenner 25-01-08 @ 23:54,
niereneuker...!

vander F | 25-01-08 | 23:56

@volksmenner (23:54)
Integendeel, je moet er juist de uitdaging in zien.

DiagnosisTyphus | 25-01-08 | 23:56

@van dal 25-01-08 @ 23:44
En ík ben een gematigde atheïst, en ben het absoluut niet eens met het populisme van Wilders. Niettemin vind ik het belangrijk dat iedereen gewoon zijn mening mag verkondigen.
Nederland is het land van vrije meningsuiting waar deze turk vrijwillig naar vertrokken is, en dat heeft hij maar te nemen zoals het is (met de lusten en de lasten).

Alex J | 25-01-08 | 23:55

@DiagnosisTyphus 25-01-08 @ 23:52
en van dal.

ROFLOL!

Geweldig.

vander F | 25-01-08 | 23:55

koerbagh > haar achterbillen hebben ze haar bespaard, niet slecht. waarvoor dank

dikkeboehoe | 25-01-08 | 23:54

nee ik zou ayaan nier doen. ze mist immers haar clitoris.

volksmenner | 25-01-08 | 23:54

@ koerbagh 23:52
correct. ipv 'Balkie' gelieve 'Balkie's spindoctors' te lezen

King of controversy | 25-01-08 | 23:54

koerbagh ® 25-01-08 @ 23:50
gelukkig maar want we hebben verandering nodig!!

sijtje boes | 25-01-08 | 23:54

@ Robin Hood 25-01-08 @ 23:43

Thanks, dear.
Dat zijn er te weinig, goed van Machteld, Verdonk vertrouw ik niet, van Ehsan wisten we het en de SGP is volgens luiden hier alleen bang voor het eigen hachje, toch ben ik blij met de uitspraken van de SGP.
De Nwe Revu zal ik morgen eens beduimelen of proletarisch meenemen uit de supâh!
Ellian had vandaag weer een goeie column in Elsevier.

wopper | 25-01-08 | 23:53

Beter Spong op je dak, dan Spong op je rug.

CoffeePatch | 25-01-08 | 23:52

Lizzard 25-01-08 @ 23:49

De Nederlandse wetgeving ken ik niet precies, maar in België hebben we het systeem van de 'getrapte verantwoordelijkheid' waarbij achtereenvolgens verspreider, uitgever, drukker en auteur verantwoordelijk zijn. Het gaat dan wel altijd om een verantwoordelijkheid 'a posteriori', dus nàdat het gewraakte drukwerk het licht heeft gezien.

v Maerlant | 25-01-08 | 23:52

King of controversy 25-01-08 @ 23:34
Maar goed dat uwe doorluchtigheid ons even kan uitleggen hoe de zaken werkelijk in elkaar steken.

de honden blaffen... | 25-01-08 | 23:52

@King of controversy 25-01-08 @ 23:34:
Je maakt 1 kapitale blunder in dat hele verhaaltje van je.
De aanname dat Balkenende denkt.

koerbagh ® | 25-01-08 | 23:52

Het wordt tiid dat Joris tegen deze trut optreedt!!!!!!

geilaard | 25-01-08 | 23:50

@ Van Dal
Die film komt echt wel, wees maar niet bang. No chance dat je die gaat missen, Geert kennende hoor je minstens een week vantevoren wanneer ie waar en hoe laat vertoond zal worden.

Robin Hood | 25-01-08 | 23:50

morgen is de dam in amsterdam even het middelpunt van de wereld, niet alleen is dat de plek waar alle kleurtjes tegen elkaar ten strijde trekken, de vvd heeft krasnapolsky afgehuurd voor het feestje van hun 60ste verjaardag.....

van dal | 25-01-08 | 23:49

@van dal 25-01-08 @ 23:48
Is Wilders verantwoordelijk voor het handelen, van een ander individu?

Herman Flipsen | 25-01-08 | 23:49

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:49

Asmodeus 25-01-08 @ 23:43
pppffttt oh ja de gspot en dan is der ook nog zo een andere spot... en spuitkutjes ook zo iets moois .... hele volkstammen zitten gefrustreerd elkaars spotjes op te zoeken in de angst iets te missen.... tering denk ik dan geniet liever gewoon van wat je weet en maak daar iets moois van.

sijtje boes | 25-01-08 | 23:48

@ Stir Glenfarclas II 25-01-08 @ 23:33

De aanjager heeft de zaak op scherp gesteld, mooi, liever nu dan nooit of als het te laat is.
Een gotspe dat iemand die al jaren bedreigd wordt al jaren in quarantaine moet leven, gebeurt dat ook met haatzaaibaarden, dag en nacht beveiliging?
Flikker op met die lui die expres de plannen voor een filmpje naar buiten hebben gebracht en met opzet de ontketenaars zijn van deze waanzin.
Appeasers, fundi's en Prada's zijn 2 handen op 1 buik.
Ayaan for Presidente!

wopper | 25-01-08 | 23:48

Herman Flipsen 25-01-08 @ 23:47 de reacties.

van dal | 25-01-08 | 23:48

@van dal 25-01-08 @ 23:44,
met de vriendelijke groeten van uw huidige regering.

vander F | 25-01-08 | 23:48

The Creatures-the-night-are Awake!! Die Neo-kritische Mongolen de alleen hun eigenste stukjes lezen!! Maar die vervolgens wel-met-droge-ogen..

.. dit regiem in stand blijven houden!!

wiebje | 25-01-08 | 23:47

@van dal 25-01-08 @ 23:44
Zorgen over de film, of over de (mogelijke) reacties erop?

Herman Flipsen | 25-01-08 | 23:47

Hey, islam discussie. Leuk.

dikkeboehoe | 25-01-08 | 23:47

@King of controversy 25-01-08 @ 23:34,
sterk.

*Alu uitrolt*

vander F | 25-01-08 | 23:46

Robin Hood 25-01-08 @ 23:43 nee, ik heb het gewoon gehad met die imitatie-bleekscheet waar jij zo mee wegloopt,
hij zit op de pot maar laat alleen maar winden, hij zou nu eidelijk aan schijten moeten toekomen maar, je zult het zien, die keutel trekt hij wel weer in.

van dal | 25-01-08 | 23:46

honky, sorry bloody

Asmodeus | 25-01-08 | 23:45

@van dal 25-01-08 @ 23:36
dan is het jouw vaderlandse plicht om er even aan te voegen: "gelijk heb je, maar het is nog niet te laat om het vliegtuig naar Ankara te pakken".

Auke | 25-01-08 | 23:45

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:44

Alex J 25-01-08 @ 23:42 dat weet ik, maar als zelfs de gematigde moslims zich ook al zorgen maken over dat kudtfilmpje... dan is het wel erg hoor.

van dal | 25-01-08 | 23:44

@ King
Godverdomme, ik ben het gewoon met je eens. Wat heb jij gesnoven vanavond?

@ WopperT
Ik las iets over de SGP en Rita Verdonk. Bovendien heb ik ook de Nieuwe Revu gekocht, eergisteren. Niet omdat ik die graag lees, maar omdat die er wel 8 pagina's voor nodig hebben om Geert af te zeiken. Was wel benieuwd. Machteld Vlaanderen en Ehsan Jami namen het wel voor hem op.

@ van Dal
Zit je nou te trollen? ;)

Robin Hood | 25-01-08 | 23:43

@bloody hanky
Wel eens van een g-spot gehoord? Zoek het eens op.

Asmodeus | 25-01-08 | 23:43

@van dal 25-01-08 @ 23:36
rare turk en rare Van dal.
We leven hier in een land waar je vrijuit je mening mag verkondigen (zonder tot geweld op te roepen), en in dit land hoef je daarom geen ruzie te maken (of elkaars hersens in te slaan.)

Alex J | 25-01-08 | 23:42

Stir Glenfarclas II 25-01-08 @ 23:33
Boellie 25-01-08 @ 23:34

So right!

-

Lizzard 25-01-08 @ 23:32

We kunnen het niet altijd eens zijn, wel? Kijk Liz, in tegenstelling tot wat weel mensen schijnen te denken (ook jij?) zijn ook grondrechten niet absoluut. Dat kàn ook niet, omdat soms grondwettelijk 'gewaarborgde' rechten met elkaar gaan botsen. Dan moet er een afweging plaatsvinden. In dit geval botst het recht op de vrijheid van meningsuiting (als 'strijder van het woord voor mij heel erg belangrijk) met het evenzeer gewaarborgde recht op fysieke integriteit, dat bedreigd wordt door bepaalde (o zovele) clausules van de koran. Gezien dat de schending van de fysieke integriteit groter schade met zich meebrengt dan de 'schending' van de vrije meningsuiting moet in dit specifieke geval dat laatste de duimen leggen.

v Maerlant | 25-01-08 | 23:41

Lizzard 25-01-08 @ 23:38 dat die kloothommel met dat rare accent en dat verwilderde mislukt gebleekte haar, de zaken nodeloos op de spits drijft met zijn gesram over een of ander kudtfilmpje waarvan het bestaan nog niet eens zeker is.
wie zaait er nou haat? wilders! op zeker!

van dal | 25-01-08 | 23:40

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:38

Rita, waarschijnlijk zit ze nog steeds haar netten te boeten.

Don Quichote | 25-01-08 | 23:37

@ Lizzard 25-01-08 @ 23:32

Je hebt gelijk, het ligt aan de mossels om te zeggen aan dit deel doen we niet meer.

wopper | 25-01-08 | 23:37

Balkenende heeft nooit iets in de hand. Hij is de grootste sukkel die zich leider heeft mogen noemen.
Leider van het zwakste kabinet ooit.
Daadkracht en talent zijn not done voor de moderne polletikker.

kuttekrap | 25-01-08 | 23:37

*zie ik toch de hele tijd Ayaan in een tank voor me*

vander F | 25-01-08 | 23:37

Noemen we tegenwoordig een opname van 10 minuten al een film?
Dan was de commercial van Palm Invest zeker een blockbuster...

krop slaap | 25-01-08 | 23:36

kudtfilmpje van kudt wilders, een van de turken hier in de buurt vroeg me vanavond of we in de toekomst ruzie zouden krijgen omdat hij, en hij 'bekende' het met enige schroom, een islamiet is...
"ik ben bang voor de toekomst zo, buurman" zei hij er nog achteraan...

van dal | 25-01-08 | 23:36

@ Robin Hood 25-01-08 @ 23:31

Welke mensen kiezen zijn kant, Robin? Ik heb en publique nog niemand gehoord, buiten bepaalde weblogs.

wopper | 25-01-08 | 23:35

Hoor ik nu al een amerikaans accent ?

jankerd | 25-01-08 | 23:35

@Rabarberke 25-01-08 @ 23:19,
ja raar he?
Ook weer zo'n vaag regeringsgeval,
buitenlandse zaken, juist...

Ik wil het ook gewoon niet weten,
maar ze maken het me wel makkelijk.

Grijs I

vander F | 25-01-08 | 23:35

Ali mist weer eens het politieke inzicht.
Ik zal haar wel even de gedachtegang van Balkie uitleggen:
Balkie moet gedacht hebben: of die film van Wilders wordt ruk, of hij choqueert de hele wereld. Hoe kan ik daar politiek gewin uithalen? Want dat is de vraag die elke politicus altijd bezig houdt.
Doordat Balkie nu al zo hoog van de toren blaast, wint hij in beide gevallen. Flopt de film, dan claimt Balkie natuurlijk onmiddelijk dat dat door hem komt, en door zijn daadkrachtige optreden.
Flopt de film niet, ook dan kan hij zeggen hij doortastend heeft opgetreden, waardoor de schade internationaal voor Nederland beperkt is gebleven. (mede dankzij een Arabisch sprekende Aboutaleb).
In elk geval kan Balkie zich presenteren als een sterke, goede premier.
Balkie speelt een politiek spel, en Ali trapt er met open ogen in.
(dezelfde Ali heeft overigens wel gelijk dat het redelijk slap is van Balkie dat hij de groot mufti niet aanpakte)

King of controversy | 25-01-08 | 23:34

Ayaan breekt vanuit de VS een lans voor de Nederlandse rechtstaat maar word door NL'ers nog steeds niet gewaardeerd.
A Hirsi A waar doe je het toch voor? Laat NL voor wat het is.
Het land is gedoemd; Immers.... het volk hecht geen waarde aan de wetten van de rechtstaat en is bovendien totaal van God los.

Boellie | 25-01-08 | 23:34

@wopper 25-01-08 @ 23:16

Haar mening m.b.t. de Wilders tapes is hier irrelevant. Het gaat hier over hoe Den Haag zich opstelt. Ayaan heeft een pijnpunt te pakken. Problemen met een deel van de moslimgemeenschap worden niet zozeer door die moslims zelf veroorzaakt, maar doordat er halfslachtig mee wordt omgegaan. Goed gevoel en gezond boerenverstand moet wijken voor een eindeloos begrip. Logisch dat sommigen zich gesterkt voelen en meer privileges gaan opeisen.

Nee, ik zou het ook niet eens zijn met een kwetsend filmpje, maar Wilders hoeft alleen maar fragmenten van preken van imams en leuzen van demonstranten aan elkaar te plakken. Hij hoeft er geen woord aan vuil te maken verder. En dan doet het nog niks, Youtube staat er vol mee. Wel is er eindelijk een open discussie losgebarsten en bekent een aantal hoofdrolspelers hun kleur. Ook zij die in de politiek zitten. Misschien is dat nog wel het belangrijkste. De doorsnee burger heeft meer last van de preventieve appeasementhouding dan van daadwerkelijke neo-Jehova's in de straat.

Stir Glenfarclas II | 25-01-08 | 23:33

@Rabarberke 25-01-08 @ 23:30
Nu haar nieuwe inburgeringscursus niet zo'n succes blijkt, en ook nog tientallen miljoenen aan belastinggeld kost, houdt Rita zich even gedeist.

Alex J | 25-01-08 | 23:33

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:32

Niets wat ik niet al eens uit andere hoeken gehoord had, maar wel leuk om te zien dat naarmate het langer duurt voor Geert met die film komt, hoe meer mensen zijn kant gaan kiezen. Ik begin nu wel te begrijpen waar ze het bij DWDD over hadden vanavond..

Robin Hood | 25-01-08 | 23:31

"Ik heb een hekel aan mensen die uit het buitenland laten weten dat het daar zo fijn is...

Deze reactie is niet OK dikkeboehoe 25-01-08 @ 23:19"

Ms. Hirsi Magan zegt juist dat het daaroh (=hieroh) juist kut is. Uhmerika is gewoon Uhmerika. Oftewel 's ochtends een bak met Frosties en 's avonds met je bakkes voor de Tonight Show. Redelijk saai dus.

ILT | 25-01-08 | 23:31

Resultaten?! Resutaten?! Management-By-objectives! Noemen ze dat in de MBA-boekies.!!!!

Of te wel: het (uiteindelijke) resultaat is (ZAL ZIJN!!): NUL, KOMMA, NIXXXX!!!

wiebje | 25-01-08 | 23:31

Rabarkebke: indeed indeed, 'beide' maken gebruik van het begrip 'angst'
Religie is gebasseert op onwetendheid en angst om macht te krijgen en te misbruiken

Sashimi San | 25-01-08 | 23:31

Kan die ali nog klaarkomen?
Niet dat 't interessant is, erop en eraf enzo, maar toch

bloody honky | 25-01-08 | 23:31

Apropos Ayaan Hirsi Ali en legalisatie van bloedvergieten. Heeft iemand nog iets vernomen van Rita Verdonk, of is ze weer aan 't werk bij de visafslag?

Rabarberke | 25-01-08 | 23:30

In een tank denkt....
:-)

bloody honky | 25-01-08 | 23:29

Wat een verademing is die meid toch. Wat mij betreft komt ze meteen terug.

Don Knieschot | 25-01-08 | 23:28

ik luister niet naar mensen uit verre landen die mijn geld nodig hebben om zichzelf te kunnen verdedigen omdat ze nodig bepaalde dingen moeten roepen

Marv007 | 25-01-08 | 23:28

mooiste uitspraak van deze mevrouw vond ik toch wel: "nederlamd moet oppassen voor de prada islamiet"daarmee doelend op de groep die zogenaamd ingeburgerd lijkt maar ondertussen lekker onderhuids door kruipt als scabies.

sijtje boes | 25-01-08 | 23:28

De enige fout die Wilders tot nu toe heeft gemaakt is de oproep tot het verbieden van de Koran. Maar misschien was dat even ludiek bedoeld als het voorstel van de PVV om de Antillen op Marktplaats te koop aan te bieden.

anton haas | 25-01-08 | 23:28

Bewijs wederom geleverd, Ayaan is hopenloos naïef.
En Youri Keller wordt ook al genegeerd, wat een ellende.

Don Quichote | 25-01-08 | 23:27

Het is tijd voor verandering in de politiek

ln1980 | 25-01-08 | 23:27

Als atheïst pas ik me toch maar fftjes aan aan de Jeauds-Garristelijke tritie: Amen, Ayaan, Amen! ;)

ILT | 25-01-08 | 23:27

Ach, Wilders, de groot-moefti, Ahmadinejad, Bush, allemaal zijn ze onderdeel van de wereldwijde volksverlakkerij en systematische polarisatie ter meerdere ere en glorie van hun eigen machtspolitiek.

Rabarberke | 25-01-08 | 23:26

die spong is een populistische hysterische rel nicht

sijtje boes | 25-01-08 | 23:25

Rabarberke 25-01-08 @ 23:21
Verklaar u nader, wat is de overeenkomst?

ADO-Le-Cent | 25-01-08 | 23:24

Whatever the clitless lady said...... the truth....

Ze heeft wel weer gelijk al die moskeen die tot kalmte oproepen, roep gvd die sissende "hurrrrrr"roepende kut momgeaultjes eens op tot kalmte.........

The Evil One | 25-01-08 | 23:24

Ze heeft gelijk, en tegelijkertijd is Wilders de grootste douchebag die Nederland ooit gekend heeft.
Wedden dat dat filmpje helemaal niets voorsteld, en zeker niet aan de verwachtingen kan voldoen?
Wedden dat 'ie het vertonen ervan 'onder grote druk' afblaast?
En dat dit het calimero-effect alleen maar zal versterken?

Alex J | 25-01-08 | 23:23

Deze mevrouw is beter bij de tijd dat alle Nederlandse mediascribenten bij elkaar opgeteld.

~Johan | 25-01-08 | 23:23

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:21

go ayaan go!

nonconformo | 25-01-08 | 23:21

't kabinet Balkenende is net Windows Vista.

Rabarberke | 25-01-08 | 23:21

@ fooze 25-01-08 @ 23:18

Vreemd, fooze, een tijd geleden vond ze het maken van dat filmpje onverstandig, zal het linkje proberen te vinden.
Ben en blijf trouwens een grote fan van haar.

wopper | 25-01-08 | 23:20

Als je clit eraf is gehaald door die gasten en je bent zwart kan je dit zeggen zonder meteen racist te zijn, dat dan weer wel.

jappertje | 25-01-08 | 23:20

-weggejorist-

Lizzard | 25-01-08 | 23:19

Godver je let even niet op en Maxime Verhagen is minister van buitenlandse zaken.

Rabarberke | 25-01-08 | 23:19

Ik heb een hekel aan mensen die uit het buitenland laten weten dat het daar zo fijn is...

dikkeboehoe | 25-01-08 | 23:19

@wopper zij wilde zelfs de filmrechten kopen.
maar novais nog niet klaar en staat hier al commentaar

fooze | 25-01-08 | 23:18

Ayaan heeft groot gelijk

Tobi | 25-01-08 | 23:18

Ayaan heeft gelijk, wat was ook alweer de uiterste houdbaarheidsdatum van de Balk?

Lucifer | 25-01-08 | 23:18

Maar ze was toch tegen het filmpje?

wopper | 25-01-08 | 23:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino