Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Regisseur Wilders houdt de spanning er in

wildersoverfilm.jpg"Niet het kabinet Balkenende IV maar de angst voor de islam regeert in Nederland. Wij mogen nooit als dhimmi’s zwijgend toekijken terwijl onze vrijheid en beschaving door de islamisering van onze cultuur steeds verder worden afgebroken. En dat een nog niet vertoonde film van ongeveer tien minuten volgens sommigen tot economische boycots, rellen en andere ellendige zaken zou kunnen leiden, zegt alles over het wezen van de islam. Niets over mij." Was getekend, Geert Wilders, die - wanneer de oorlog in Nederland uitbreekt- tijdelijk even wordt ondergebracht in het buitenland. Oh, en om de spanning erin te houden, heeft de PVV-leider besloten de circa 10 minuten durende film nog een aantal weken op te schuiven. Zou dat dan toch iets te maken hebben die plotselinge vakantieplannen van Wilders...

Reaguursels

Inloggen

deel2; het Christelijke deel van de wereldbevolking groeide de laatste 50 jaar met 47%, de Boeddhisten met 63% MAAR.... DE moslims met... 235%... En toch blijven onze duttende bestuurders rustig doorgaan met het importeren van mensen die niets maar dan ook echt niets snappen of wensen te begrijpen aangaande de WESTERSE democratie of bijv. de vrijheid van meningsuiting! Een overheid, die zich NOOIT iets gelegen heeft laten liggen aan het feit dat de autochtonen in dit land al jaren geleden riepen, dat er tal van zaken wel zo verschrikkelijk fout gingen en ze daarbij werden weggezet als racist heeft heel erg veel kwaad bloed gezet en het wachten is dan nu ook op een uitbarsting die zijn weerga niet kent, luister en kijk maar eens goed rond, angstaanjagend gewoon.

antje2 | 25-01-08 | 07:45

Geert, wat heb ik de afgelopen weken een lol gehad jongen, subliem hoe je het weer voor elkaar hebt gekregen om alles en iedereen te laten praten en nadenken over die ZOGENAAMD VREDIGE ISLAM. Je hebt zonder film je gelijk al lang bewezen, en ik lach me echt een scheur als je over enkele weken met een film komt waarin er een opsomming wordt vertoond van alle bangmakerij angsthazerij ,discussies, smeekbeden om de fim niet te maken, aanvallen op jouw persoontje kortom een prachtig RESUME van de afgelopen tijd!!! Ga vooral zo door en weet dat steeds meer mensen ontwaken en op je willen gaan stemmen, ik geniet elke dag meer van je. GROETEN van een groot fan!!!

antje2 | 24-01-08 | 21:16

@ich bin unschuldig 01:31

En u wilt met uw commentaar het volgende toevoegen: .... eh.... eh.... niks dus.

NLCircle | 24-01-08 | 11:32

Los van de inhoud van de film: Wilders' opmerking is precies on-target. De film is geen bedreiging, de mogelijke reactie van islamisten op de film is waar we ons in NL eens zorgen over moeten gaan maken.

Ben altijd verbaast om te zien hoe graag we onze eigen en in het verleden zwaar bevochten vrijheid van meningsuiting willen opgeven ten gunste van een geloof dat per definitie geen andere denkbeelden of overtuigingen duldt of toestaat. Vogelaar kwekt inderdaad maar wat, met haar 'vijfde colonne' sympathieen.

Wanneer komt er een eind aan deze zotheid en neemt de bedrijfsleiding van de BV Nederland het heft weer eens in handen ?

NLCircle | 24-01-08 | 11:29

Kan die vleesboom van jullie nog dieper in de bruine aars van Wilders? Ik blijf me verbazen hier.

ich bin unschuldig | 24-01-08 | 01:31

Faaz71 23-01-08 @ 18:21

Ikbegrijp dat je verbaasd bent over de reacties van de blanke politieke elite. Je zou Bat Ye Or eens moeten lezen. Dude: het Westen ligt nu al aan jullie voeten. Een paar moorden op publieke figuren en een paar bomaanslagen waren genoeg. Verbazingwekkend, indeed.

bottehond | 24-01-08 | 00:04

De toleranten mensen die opkomen voor de belangen van intolerante religies en daarvoor mensen die deze intolerantie aan de kaak willen stellen zijn natuurlijk deels verantwoordelijk voor de intolerante boodschap die deze religies willen opleggen. Voor de vrijheid van een ieder dien je als het nodig is op te komen en pal achter te staan, anders ben je deze vrijheid langzaam aan maar toch veel eerder kwijt dan je denkt. De voorbeelden uit de geschiedenis, die zich immer blijft herhalen totdat we slimmer worden, zijn talrijk.

seven | 23-01-08 | 23:22

@ wopper ;
Ja, als je die story had gevolgd dan gruw je ervan.
Maarja, achteraf kijk je een....
Rooie sociopaten denken altijd dat je rijker wordt van geld in de sloot gooien.
Het rare is dan wel dat niemand daar dan plezier van kan hebben.

The eimer | 23-01-08 | 20:44

@ The eimer 23-01-08 @ 20:37

Serieus? Beter investeren in rooie sociopathen..

wopper | 23-01-08 | 20:38

@ wopper 20:08;
Yep. de gouden tijden zijn toch over hier. Een gulden is een euro geworden en veel lol heb je hier ook niet meer.
Eerst mijn halve ton van palm invest terug zien te krijgen en dat zal nog een hele toer worden.

The eimer | 23-01-08 | 20:37

@ The eimer 23-01-08 @ 20:02

Kortom, straks zijn we allemaal straatarm en is het land veranderd in een grote zandbak... maar dat duurt nog wel even, don't worry, blijf werken en sparen en op een dag pak je je koffers en laat je je land achter aan sprinkhanen en uitvreters.. so be it..

wopper | 23-01-08 | 20:08

@ wopper 19:47:
Toch bestaat het en is realiteit.
Vergissinkje van de EU boys, want nu streven ze naar onafhankelijkheid van de arab olie. Ook islamieten worden niet door EUers gepruimd, maar geen nood, dan gaan we oostblokers importeren.
Die persen we ook in die achterbuurten tussen de islamhangmatters en dan maar hopen dat ze elkaars hersens niet inslaan.
Nu maar hopen dat de economie niet inelkaar klapt want dan komt er tsunami van Roemenen en Bulgaren hier hun kaan opeisen en weigeren kan niet meer.
Dat kan allemaal nog erg gezellig worden met onze fijne EU zegeningen.

The eimer | 23-01-08 | 20:02

@ The eimer 23-01-08 @ 19:44

Yep. Als die verrotte appeasers nou eens openlijk uitkwamen voor hun 'oil for immigrants' politiek. Daar heb ik er nog nooit een over gehoord,

wopper | 23-01-08 | 19:47

@ wopper 19:29:
Geen idee, maar reken maar dat er een gigantisch stuk staatsproganda achter zit om de zaak blauw te laten, dat kan niet anders.
Schijnt dat ook in Duitsland de stemming goed aan het veranderen is.
Na een molestatie van een duitser door allochtonen is de zaak ontploft.
Zelfs een Kohl mengt zich in de strijd en zegt dat de tolerantie te ver is doorgeschoten en Merkel heeft ruzie met haar minister van binnenlandse zaken die alle rottigheid maar wil verdoezelen.
Soms denk ik dat de wereld gek is geworden om die islam ruim baan te geven. Sla geen krant op of je wordt met je neus op de feiten gedrukt.

The eimer | 23-01-08 | 19:44

@ The eimer 23-01-08 @ 19:18

Trying to keep feelings of guilt aloof = trachten schuldgevoelens van zich af te schuiven?
Is het om hun militairen te beschermen? Als vechtjassen zitten ze overal.
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Misschien voelt het merendeel van de Britten zich schuldig, maar aan wie en wat? En waarom? Er is wel protest tegen een heleboel zaken, maar de policor wint 't ook daar. Banken mogen zelfs geen spaarvarkentjes meer aan kinderen geven.

wopper | 23-01-08 | 19:29

@ wopper !9:06 ;
Tog even een bewonderende blik naar de Engelsen.
Ze worden opgeblazen door moslimfanaten, 1 op de drie moskeen is radicaal extremistisch bezig, hun allochtone doktoren willen aanslagen plegen, vechten zich te pletter in Irak en Afganistan tegen islamieten, maar nu komt het leuke: dat heeft allemaal niets te maken met de ware islam!!!!!!!
Hoe krijgen ze dat gvd in hun aarzen gepropt!
Hoe lang in hemelsnaam slikken ze dat daar nog!
Alloofnes, noemen ze dat in Engeland.

The eimer | 23-01-08 | 19:18

OT/ maar ook weer niet:

A story based on the Three Little Pigs has been turned down from a government agency's annual awards because the subject matter could offend Muslims.

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/...

---
Bukken is een, maar dit slaat alles. Straks gaat Animal Farm in de ban.

wopper | 23-01-08 | 19:06

@ Hoen 18:58:
Als Wilders het land zou verlaten is tie al zijn zetels kwijt, blijf tie dan wint hij 15 zetels.
Waarom zou hij dan weggaan?
Zwaktebodje van Tjibbe.
Misschien bieden ze hem wel een som geld aan om te vertrekken.
Als je een Pim Fortuyn laat mollen kan je net zo goed een emmer geld uittrekken om weer veel heisa te voorkomen.
Nadenkertje , he?

The eimer | 23-01-08 | 19:04

De reacties vóór het uitkomen van de film zijn zowel interessant als beschamend. Het dieptepunt is zonder meer de reactie van Tjibbe Joustra, dat Wilders Nederland moet verlaten. Het antwoord op de vraag, wie de Nederlands Moslims op een volwassen manier behandelt en wie hen betuttelt wordt steeds duidelijker. Wat dat betreft is de bedoeling van de film al volkomen geslaagd.

Hoen | 23-01-08 | 18:58

Ik moet hem deels gelijk geven, het zegt veel over de manier waarop de Islam in veel delen van de wereld beleefd wordt, maar het zegt naturlijk ook iets over hem.

Brandje | 23-01-08 | 18:51

@ Faaz !8:22:
Moslims zijn hier tamelijk gematigd omgegaan met de kaders binnen de rechtsstaat beweer je. Dat is hoofdzakelijk te danken aan het anti-moslim denken van EUers. Anders zou het hier niet zo uit de hand zijnn gelopen als dat in oostelijke moslimlanden het geval was geweest omreden dat moslims hier leven en denken zoals ze deden in hun vroegere thuislanden.
Het enige wat zeb hier doen is leunen tegen rechtstaten om de bestaande democratische structuren om te buigen naar hun eigen islam inzichten.
Dat is immers een kenmerk van ieder geloof, een CU is daar ook dapper mee bezig.
Ga niet schermen met christelijke waarden, daar hebben we hier massaal afscheid van genomen, maar nu telt voor een islam: you get what you see.
En hoe islamitisch en dictatoriaal geregeerde oostelijke landen met dat geloof omgaan hoeven we niet te omarmen.
Integendeel, het is zaak die beide achterlijke systemen te bestrijden en sowieso verhinderen dat dit hier ook plaatsvindt.
Bovendien schieten we niets op met een derde collone die a/ klauwen met geld kost en B/ maling heeft aan een democratische rechtsstaat met mensenrechtenbeginselen.
Ook een zwetspraat over een Da Vincicode is niet relevant.
Een RK is gelukkig een instituut geworden waar om gelachen wordt.
Zo moet het ook gaan met een islam.
Hard lachen om hun gezwets, dan pas is een islam te pruimen en niet eerder.


The eimer | 23-01-08 | 18:51

Wederom blijkt dat Geert het allemaal niet zo goed begrijpt. Hij verwijt Moslims en de Islam de reactie van bange blanke Westerse bestuurders. Van alle voorbeelden die hij noemt als het gaat om de, inderdaad belachelijke en premature, reacties op zijn nog uit te komen video-pamfletje, is er eigenlijk niet een die uit Islamitische hoek komt. Behalve dan die van de Groot-Moefti van Syrië maar die is spreekbuis van een seculier regime met zijn eigen (geo)politieke agenda.

Waar deze reacties uit voort komen is uit angst voor de Islam. Angst die juist door Geert wordt aangewakkerd. De oorzaak van de overdreven reacties ligt dus veel meer bij Geert en zijn dwaze horrorretoriek dan bij Moslims of Islamieten.


Even voor de goede orde, er wordt steeds gezegd dat men vreest voor situaties zoals ten tijde van de Deense Mohammed Cartoons. Ik kan slechts hopen dat het die kant opgaat. In Nederland, en eigenlijk heel Europa, is er door de Moslims namelijk keurig binnen de kaders van de rechtsstaat gereageerd. Er werd hier en daar een demonstratie gehouden, er werd in commentaren en artikelen weerwoord gegeven en een enkeling deed, zonder kans op succes, aangifte. Precies wat je burgers in een democratie verwacht. Christenen deden ongeveer hetzelfde na het uitkomen van de Da Vinci Code.


Dat het er in Syrië en Iran wat heter aan toeging is waar, maar dat had vooral te maken met het geo-politiekle spel dat momenteel wordt gespeeld en nauwelijks iets met oprechte woede van gekwetste Moslims.

Faaz71 | 23-01-08 | 18:21

Excuses voor taalfouten....

Overigens is het altijd een zwaktebod van bange multi-culti's om een argumentatie slechts af te kraken op:
- taalfouten;
- de kleur van Geert Wilders' haar;
- de kosten van zijn beveiliging;
- de PVV is een one-issue partij en daarom bestaat het islamitisch fascisme niet.

Iemand nog wat andere drogredenen?

Stem overigens niet PVV maar Libertarisch

Rest In Privacy | 23-01-08 | 18:08

-weggejorist-

Lizzard | 23-01-08 | 18:00

Eigenlijk zal een dergelijke film, als die bestaat, een bestaand proces slechts versnellen. En dat is maar goed ook.

Het 'proces' waar ik op duid is het dwingen van moslims om zich te emanciperen en om duidelijk de kant te kiezen van de vrije westerse samenleving waar de de rule of law en de vrijheid van meningsuiting het grootste goed is (en niet de bijbel, koran, thorah of het telefoonboek).
Dit is zowel een strijd binnen de moslimwereld en een strijd tussen moslims en niet-moslims.

Alleen door confrontatie kan men loyaliteit afdwingen, hetgeen Geert Wilders doet. Weliswaar niet altijd even handig maar desalniettemin goed.

Bepaalde bange multi-culti zwakzinningen snappen dit niet of houden hun rug niet recht. Deze mensen zijn daarom laffe verraders van onze vrije westerse samenleving en moeten daarom bikkelhard worden bestreden.

Rest In Privacy | 23-01-08 | 17:58

Hahaha bang voor de islam. Dan zit je óf in de tweede kamer óf je bent gewoon een slappe drol.

Edikt075 | 23-01-08 | 17:11

@\Ad Rectum 17;01:
Lukt dat nog een beetje met je kwoten met je kop in je rectum?
Over een paar jaar zit je de halve avond naar Wilders politieke uitzendingen te kijken.
Wel naar 15 LCD schermen want je koopkracht is daan dermate gestegen dat je er allemaal gekke dingen mee gaat doen.

The eimer | 23-01-08 | 17:09

@ Jokkebrok 23-01-08 @ 16:53

Hahaha.. right, we verzinken nog in al die zelfbenoemde Gutmenschen.. ach, Neerland is vergeven van deze luiden, ik word er niet warm of koud van.

wopper | 23-01-08 | 17:01

Geert z'n webcam is kaduuk, nog even wachten mensen.
Wilders werkt ondertussen aan z'n dichtbundel en legt de laatste hand aan z'n serie schilderijen.

Is 10 min. de gemiddelde spanningsboog van z'n doelgroep ofzo? Ik verwachtte een avondvullende, inhoudelijke docuviral, geen door vermoedelijk een paar kunststudenten aan elkaar geplakt filmpje. Wel lef, die Wilders: enkel 10 minuten om mij 't licht te laten zien.
Trouwens, er bestaat toch al zendtijd voor politieke partijen, waar elke partij al jaren ons verblijdt met hun filmpjes.

Ad Rectum | 23-01-08 | 17:01

@ Bottehond 16:55:
Wel een eens opgelet ( dom gesteld natuurlijk) dat alle contraWilders quotes een ondertoon van angst hebben?
Appeleer je daaraan krijg een oorverdovend zwijgen terug .

The eimer | 23-01-08 | 17:00

@ JamesBlond 16:38:
Zal je niet meemaken.
Is al eerder geprobeerd.
Zolang islamfascisten uit totalitaire islamstaten met maling aan de mensenrechten( Syrie) hier hun dreigementen mogen uitbrallen dat niemand hier het recht heeft het woord islam in de mond te nemen weet iedereen waar hun klepel hangt.
Moslims sluiten immers per uur hun boeken en een collectief geheugen hebben ze niet.

The eimer | 23-01-08 | 16:57

@ Tarsus

Godwin! You loose. Hahaha!

The eimer 23-01-08 @ 16:31

Geert Wilders doet wat hij moet doen: de brute werkelijkheid van de deaudscultus vierkant en ongefilterd aan de meute tonen. Menig Nederlander denkt écht nog dat de islam een vreedzame religie is. Ergo: hij doet wat het hoernalje en politiek nalaten, uit angst voor belediging en onwetendheid.

bottehond | 23-01-08 | 16:55

De media zijn trouwens op stoom geraakt . In vrijwel ieder praatprogramma hoor je nu wel een BNér spontaan , ongevraagd zijn of haar antipathie jegens dhr. wilders proclameren... het lijkt wel een mantra geworden.
"Jongens ik ben ook OK hoor ... ik ben ook tegen hem !" . Voor dit soort lui moet je nu het meest oppassen, zij doen er werkelijk alles voor om hun carriere gaande te houden.

Jokkebrok | 23-01-08 | 16:53

let op mijn woorden: het bewijs dat Geert Wilders gaat gebruiken om aan te tonen dat de Koran een fascistisch boek is, is op deze site (http://www.faithfreedom.org/debates/YaminZakariap8.htm) te vinden.

WAARSCHUWING voor MOSLIMS: NIET naar http://www.faithfreedom.org gaan, want dan val je van je geloof af!

JamesBlond | 23-01-08 | 16:38

@ bottehond 16:24:
Er geen enkele dhimmi te vinden die gefundeert Wilders argumenten kan bestrijden omdat alle tegenargumenten ontbreken om hem het zwijgen op te leggen.
In feite heeft hij nu al de zenuwen van zijn tegenpolen blootgelegd en deze hebben gereageerd zoals voorspeld.
Die film vertonen is slechts een formaliteit die plichtmatig dan maar eens een keer tzt vertoond zal gaan worden.

The eimer | 23-01-08 | 16:31

@ Shalome 23-01-08 @ 12:58
ik heb soortgelijke passages gelezen die afstammen uit eind jaren dertig. Alleen de term "islamitische woestijnvolkeren" was toen vervangen door iets anders. weet niet zo goed meer wat. maar de strekking was hetzlefde.

Moet er wel bij zeggen dat ik het met één punt van je eens ben: arrogantie !! van beide kanten is dat zo groot dat men beweerd zelf "goed" is en de ander per definitie "fout".

Tarsus | 23-01-08 | 16:28

Ik zei het gisteren al: als je het aandurft om te bedenken dat de visie én de strategie van Wilders zowel accuraat, adequaat als ethisch volstrekt verantwoord zijn, dan wordt je plots heel duidelijk hoe pathetisch de dhimmitude van MSM en politiek is. Voor het behoud van onze Vrijheid en Vrijzinnigheid klopt men beter niet bij die angstig buigende kliek aan.

bottehond | 23-01-08 | 16:24

Die film zal er heus wel komen. Waar het denk ik om gaat, is de timing van het moment om hem uit te brengen. Ik neem aan, dat de heer Wilders zeer scherp rekening houdt met de aangekondigde anti-islam demonstratie van SIOE op zaterdag 26 januari aanstaande in Amsterdam. Als dat net zo gaat als in Brussel lijkt mij dat een buitengewoon betekenisvolle slotscene voor de film. Na alle mogelijke commotie va die demonstratie wordt dan die film uitgebracht. Dit lijkt mij een aannemelijk scenario.

Vigil | 23-01-08 | 16:24

@ ster :
Dat bedoelde ik nou.
Wat overblijft is angst en afkeer.
Of dat een oorlog waard is niet relevant.
Of toch wel, vraag eens aan je ouders wat het betekende in angst te moeten leven. Misschien ga je het dan begrijpen.

The eimer | 23-01-08 | 16:21

met de oproer die wilders veroorzaakt bedoel ik de oproer rond wilders.

ster1980 | 23-01-08 | 16:01

Beste Pieter Bas
mijn oprechte excuses, ik heb in de vluchtigheid uw naam verkeerd gelezen en deze dan ook op deze manier vernoemd.
Misschien heb ik ook wel te snel geopperd om advieseur van Wilders te worden wat misschien ook wel onterecht is.

ik heb u wel begrepen en ik kan ook wel enigzins een waarheid onderscheiden in uw verhaal maar ik denk dat zoals binnen elke geloofsovertuigingen er uitzonderingen zijn. Zoals ik al eerder wilde benoemen, denk ik dat er mensen bepaalde passages uit de Koran zullen halen en daar naar leven en niet naar de geweldadigheden die de Koran zeker kent! Daarnaast vind ik ook dat er wel rekening mee gehouden kan worden met het feit dat, de Koran anders dan de bijbel nooit is herschreven. Puur afgaan op wat geschreven is zonder daar de interpretatie van moslims zelf is dan in mijn ogen niet terecht.

Dit gezegd te hebben, moet u me niet verkeerd begrijpen ik ben absoluut niet een voorstander van een enkel geloof, Maar ik ben wel van mening dat men mag geloven.
Uiteindelijk is er immers weinig wat men kan doen om een geloof te bestrijden of verbieden. Afgezien van een oorlog zie ik weinig middelen en men kan zich afvragen of het dat waard is en of dit een oplossing zou bieden?

Ik denk ook dat het heel moeilijk zou zijn om in de koran in de praktijk te verbieden. Mensen die geloven zullen altijd een manier vinden om dat wat zij geloven gehoor te bieden.
De oproer die Wilders veroorzaakt is deels zijn schuld omdat dit precies is wat hij wilt maar ook de schuld van de politiek in Den Haag, De media en natuurlijk mensen als die man uit Syrie. Er moet zeker iets gaan gebeuren maar wat Wilders doet gaat ben ik bang er alleen toe bijdrage dat de problemen binnen de Nederlandse samenleving groter zullen worden en dit zal niet alleen door Moslims komen vermoed ik.

ster1980 | 23-01-08 | 15:58

gewoon dikke vette hoax. Er komt geen film. Dit is alleen maar een stunt om aan te tonen hoe intolerant islamieten en islamitische regeringen zijn met hun dreigingen van geweld en boycot. Goed gelukt zou ik zeggen.

HerrOttoFlick | 23-01-08 | 15:36

.... Als er voor het brallend piano-ornament uit de provincie een land te vinden is dat tolerant genoeg is om hem, z'n haar en z'n genuanceerde en altijd even goed gefundeerde standpunten tijdelijk en (ook dat) op kosten van de belastingbetaler asiel te verlenen: Kan ie het ook eens van de andere kant bekijken. Oh nee..... past niet in het 'partijprogramma.' Waar het ook zal zijn en, mocht ie een land zo gek krijgen: laten ze 'm er gelijk maar houden. Misschien een tip: in de VS zijn ze gek op vrijdenkers! Daar moeten die vrijdenkers dat alleen wel ZELF betalen.

Workingclass Heroe | 23-01-08 | 15:25

Ik bespeur hier een samenwerking tussen de heer Wilders en Teeuwen.

twoare | 23-01-08 | 15:12

*krijgt opeens een idee*
Die film hoeft helemaal niet meer. Het punt van Geert is al duidelijk.

Vogelbeest | 23-01-08 | 14:50

Islamfundamentalisme = fascisme.
De wereld knipte en boog ook voor Hitler in 1938.

Lafayette | 23-01-08 | 14:32

Geen speld tussen te krijgen.

Het gros van de mensen zijn het vast met ''buergerschreck'' Wilders eens maar zijn eenvoudigweg te bang om hun nek uit te steken of door, de met onze belastingcenten gefinancierde, staatspropaganda machines (NOS en andere subssidieclubjes) gehersenspoeld. Zou inderdaad buitengewoon geestig zijn als er helemaal geen film is.

Maar dan volgend jaar stiekem toch gewoon wel een film uitbrengen.
Tijd voor een ''Life of Ibrahim''

Voorbeeld scene uit ''Life of Ibrahim'' na kipnap actie van Iraanse geheime dienst waarbij Geert in Wilders na een korte periode van gevangenschap ter dood is veroordeeld door steniging door in baarden gehulde Iraanse vrouwen:

Baard mufti:
You're only making it worse for yourself!

Geert Wilders:
Making it worse? How could it be worse? Allah, Allah, Allah!

[...]

Baard mufti:
Stop! Stop! Will you stop that! Stop it! Now, look! No one is to
stone anyone until I blow this whistle! Do you understand? Even, and I want to make this absolutely clear, even if they do say Allah!

Rest In Privacy | 23-01-08 | 14:31

@ docker 13:52:
En het hele ergelijke is dat de factor angst voor die islam allesoverheersend is in die Wildersfilm affaire.
Je kan forums vullen met allerlei pro en contrabeweringen of Wilders juist handeld, maar wat blijft is pure angst en weerzin.
Dat item kan door niemand of niets weggepoetst worden, dat blijft staan.

The eimer | 23-01-08 | 14:26

Helemaal met geert eens!

moicoi | 23-01-08 | 13:58

1sokkie 23-01-08 @ 10:54
Hier kan ik mij uitstekend in vinden.

count negative | 23-01-08 | 13:57

Dit land is gewoon knettergek,we worden gegijzeld door een fastoide geloofsbende overgewaaid uit een zandbak , en een laffe linkse kerk,ik vond Geert bij Nova erg vermoeid.

docker | 23-01-08 | 13:52

Ik lees de brief van Wilders nu pas, en ik moet zeggen dat ik hem nog nooit zo hard de spijker op de kop heb zien slaan. Zonder grof te worden of met krankzinnige voorstellen te komen. Als hij deze lijn vasthoudt haalt-ie minstens 20 zetels. Mijn stem incluis.

zum kotzen | 23-01-08 | 13:23

1 ding: Die man heeft zo zwaar gelijk het is echt niet normaal. Het is een debiel dat ie het wil verbieden etc. want dat kan nou eenmaal niet, maar hij haalt de woorden uit me mond in dat volkskrant artikel. Heel nederland is bang voor de islam, behalve de linkse ratten die de islam omarmen, en de rechtsextrimisten die het door de plee gespoeld willen zien worden.

Big up voor Wilders.

Leipbrand | 23-01-08 | 13:10

@Sh. zou kunnen is een mening. uiteindelijk heeft marx altijd gelijk met zijn historisch materialisme cq its the economy stupid.

wolfje23 | 23-01-08 | 13:09

Jeremia 23-01-08 @ 12:26
Kwestie van wachten tot het brood en de speeltjes nog verder afkalven; dan komt het verschil tussen behoudzame westerlingen en eendagssprinkhanen zonder toekomstvisie (zeer heikel punt) veel bloter te liggen.
Wie goed kijkt, ziet dat het niet zozeer onverschiligheid is van de islamitische woestijnvolkeren dat ze een vreedzame, tolerante en open samenleving als de Nederlandse willen aantasten. Ze hebben gewoon een andere instelling, een nomadische, dus een zonder toekomstvisie die haaks staat op het duurzame karakter van de sedentaire volkeren als de westerse. De islamitische woestijnvolkeren hebben nooit de behoefte ontwikkeld om de handen ineen te slaan en tezamen iets duurzaams te ontwikkelen. Dat is geen moreel oordeel; dat is gewoon een doodeenvoudige conclusie, die elk kind kan zien als je de geschiedenis en huidige situatie van Europa en de woestijnislamlanden naast elkaar legt. Daar zit geen enkele almachtige kracht achter, dat komt helemaal uit de mensen zelf - de Grieken hadden 4000 jaar geleden al door dat het volk bepaalt.
Helaas denken de naieve danwel bemoeizichtige/demagogische westerse beleidsmakers dat in elke woestijnbewoner een latente westerling zit, die er met een beetje begeleiding wel uitkomt. Arrogantie ten top, maar zo zijn mensen nu eenmaal. Aan de andere zijde van het spectrum denken de malle woestijnmoslims er net zo over (uiteindelijk begrijpen die dwalers ons).

Shalome | 23-01-08 | 12:58

@Pieter Bas 23-01-08 @ 12:52
Eet smakelijk
"zijn jas aantrekt en naar snackbar tijgt"

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:55

Het was weer even geleden dat ik het met Wilders eens was, maar hier slaat hij de spijker op zijn kop! Goed stuk ook in de Volkskrant. Zijn oplossing ben ik het meestal niet mee eens, maar deze analyse van de situatie is helemaal juist. Ik zou bijna geneigd zijn toch nog op hem te stemmen...

Fulgrim | 23-01-08 | 12:55

@Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 12:42

Gaan we nu ook al zout leggen op typo's ???!

"Shakespeare bedoelde ermee dat eenieder zijn overtuiging kan uitdragen met autoriteitsargumenten die in zijn straatje passen."

Tsja, en door die one liner te gebruiken vermoord je dus iedere vorm van discussie.

Overigens kende ik deze uitspraak van Shakespear niet, dus verheugd U gerust over dat feit. Tijd voor een botherham.

Pieter Bas | 23-01-08 | 12:52

Stemadvies: NOOIT EN TENIMMER MEER OP EEN RELIGIEUZE PARTIJ STEMMEN!! Wat kan zo'n partij, waarvan de leden zelf niet nadenken, want dat wordt voor ze gaan, intelligente vrijdenkers bieden?

hoogh | 23-01-08 | 12:51

Extremisme is niet uit te roeien door er keihard tegen in te gaan
Wilders heeft gelijk. Hij heeft niet de oplossing. Maar wie wel?

Getson | 23-01-08 | 12:45

hoogh 23-01-08 @ 12:41

Geloof is het struikelblok voor de op religie gebaseerde partijen in Nederland en Europa. Ze weten onderhuids wel dat de islam een verkeerde bij in de korf is, maar kunnen niets doen zonder zichzelf te steken.

kwarkoo1 | 23-01-08 | 12:45

@Pieter Bas 23-01-08 @ 12:37
Bedoelt u soms peop?
@Pieter Bas 23-01-08 @ 12:26
Shakespeare bedoelde ermee dat eenieder zijn overtuiging kan uitdragen met autoriteitsargumenten die in zijn straatje passen.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:42

Gristenhonden lijken het blijkbaar niet zo erg te vinden als Wilders de mond wordt gesnoerd. Maar dat is natuurlijk logisch. Ze hebben door de eeuwen heen gedaan wat de pastoor of de dominee ze opdroeg te doen. Het zijn makke schapen zonder enig reflectiebesef of verantwoordelijkheid voor komende generaties. Hun godje zal daar wel voor zorgen.

hoogh | 23-01-08 | 12:41

@Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 12:29

Nee, ik heb echter geen zin in woordspelletjes. En dat is precies wat u probeert te bewerkstelligen. Of we hebben een aardige discussie waarin we het eens zijn of niet eens zijn. Maar ik heb geen zin in dit soort, tot niets leidende, 1 liners. Ik heb mijn buik allang vol van semi intellectuelen die op deze manier een discussie proberen te vermoorden. Praat duidelijke taal, geen peep.

Pieter Bas | 23-01-08 | 12:37

@ Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 12:28
Nou, ook mijn omgeving kent mijn ambitie om heerscher van Polderland te worden hoor. Ik bezit gelukkig voldoende zelfrelativering om voorlopig maar vast te houden aan mijn 9 to 5 bestaan, hoe truttig ook.

Spinal Fap | 23-01-08 | 12:37

@Spinal Fap 23-01-08 @ 11:48
Je denkt nog veel te veel in benauwde politiek-correcte kaders.
.
Repatrieren van moslims uit ontwikkelingslanden als Marokko is een prima oplossing. Tijdens de dekolonisatie van Nederlands-Indie zijn ook alle kaaskoppen op een grote boot richting de polder gezet, terwijl ze daar eeuwen hadden gewoond (en echt opgebouwd). Dit kan allemaal zonder hysterisch geschreeuw over bruinhemden en fascisme, die paar decennia uitkeringsmigratie geven geen recht om hier eeuwig te verblijven.
.
Voor jouw 'geschop' en 'gespuugd' worden woordjes gebruikt, en tenzij je erg onzeker bent (en dat zijn de baardmannen), doen woordjes geen pijn. Het is zelfs onderdeel van de volwassenwording van een religie. Een paar eeuwen geleden was het verkondigen dat de aarde om de zon draaide blasfemie, Copernicus moest z'n boekwerk met die woordjes na z'n dood uitgeven. Laat Wilders en z'n filmpje die volwassenwording maar versnellen.

Zware Guy | 23-01-08 | 12:31

@Pieter Bas 23-01-08 @ 12:26
Is u onzeker ofzeau?

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:29

@Spinal Fap 23-01-08 @ 12:20
Dat zeg ik: u is redelijk (feiten, argumenten etc.). Bovendien roept u dit als anoniem reaguurder in daarvoor bestemde panelen. Dit is uw mening/analyse. Dat is wat anders dan je uit naam van de democratie misdragen in de Tweede Kamer en jezelf tot regisseur promoveren.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:28

@Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 12:20

Uw punt zijnde "Iedereen kan alles intrepreteren op een manier zoals hij dat goeddunkt"?

Pieter Bas | 23-01-08 | 12:26

Het kwaad zal er altijd zijn en heeft vele vormen. De islam is of de moslims zijn niet het werkelijke probleem van onze tijd. De westerse burgerij is voor het grootste gedeelte verdooft (door brood en spelen) en de politieke leiders rasopportunistische lafaards. Zowel de leiders als het volk onderdrukken de waarheid dat de vrijheid bevochten en verdedigd moet worden. Zo zullen de moslimextremisten en de socialisten wijzen naar de christenen en de joden als de bron van alle ellende. En als het aan onze 'heldhaftige' politici ligt zullen deze groepen in de toekomst het erg moeilijk krijgen. Alle schijnargumenten die door antidemocratische krachten aangedragen worden zullen in vruchtbare aarde vallen als de westerse maatschappijen de weg zullen blijven vervolgen die ze nu gaan.

Jeremia | 23-01-08 | 12:26

@Pieter Bas 23-01-08 @ 12:12
"Verder baseer ik mijn bevindingen en de daaruit volgende conclusies op de Qur'an, de Hadith, Sirat Rasul Allah en op de wereld om mij heen, niet door specifieke personen.", zegt u. Kent u deze:"Even the devil can cite Scripture for his purposes"?

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:20

@ Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 11:58
Oei. U dreigt te ver te gaan. Ik en redelijk? Heel veel dieper kunt u ondergetekende niet krenken. Ik ben de vleesgeworden verbolgenheid, de personificatie van de ingetogen razernij. Mijn hoogste ambitie is een vijfjarige ambtstermijn als dictator van de BV Nederland. Iedereen die tijdens mijn hopelijk zonder bloedvergieten verlopende regeringsperiode ook maar het gore lef heeft om welke besluitvorming dan ook te frustreren, krijgt aan yours truly een hele kwaaie. Waar ik namelijk echt jeuk van in mijn liezen krijg, is het totale gebrek aan slagkracht, besluitvaardigheid en het bijgaande duikgedrag wat in dit land tot een kunst in verheven. En ja, dat betekent ook dat kinderen die zich niet weten te gedragen (van welke kleur dan ook) met gepaste munt worden terugbetaald. Ik zie niet in waarom de kinderen van een ander zich wel zouden kunnen misdragen en ik de mijn keurig in het gareel weet te houden.

Spinal Fap | 23-01-08 | 12:20

-weggejorist-

br00djeaap | 23-01-08 | 12:18

@Spinal Fap 23-01-08 @ 12:08
Gothen en Romeinen zijn overigens in de loop der eeuwen prima geassimileerd.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 12:13

@ster1980 23-01-08 @ 11:53

U begint al met "Pietje bas". Wat verteld mij dat over U? Bent U een respectvol iemand, of iemand die anderen graag denigrerend bejegend?

Klaarblijkelijk heeft U niet geheel begrepen wat ik heb geschreven, toch zal ik proberen e.e.a. duidelijk te maken.

Laat ik allereerst duidelijk zijn dat ik geen functie naast de Heer G. Wilders ambieer.

Verder baseer ik mijn bevindingen en de daaruit volgende conclusies op de Qur'an, de Hadith, Sirat Rasul Allah en op de wereld om mij heen, niet door specifieke personen.

Ook wil ik nog even een kanttekening plaatsen bij deze opmerking van U:

"U houdt alleen geen rekening met het feit dat veel moslims onder de zogenaamde gematigde moslims vallen en zich dus niet beroepen op het negativisme van de islam maar zich voornamelijk richten op de spirituele en mystieke kant van de Islam."

Als U ook maar enige kennis had gehad van de Islam, dan zou U moeten weten dat deze vredelievende moslims actief zullen meewerken aan het vormen van, en het leven in, een Islamitische staat zodra dat van hen wordt verlangt. En daar is op zich niets mis mee, het is onderdeel van hun plicht als moslim. Maar ik denk niet dat de Westerse bevolking dat ook zo voelt.

Pieter Bas | 23-01-08 | 12:12

@ Fackwa 23-01-08 @ 11:54
Het gaat inderdaad over fundamentalisme. Dat is kwalijk, in ieder opzicht. Dus ook van de kant van Wilders the blonde badger.
De diepere oorzaak ligt natuurlijk niet in de Islam, maar in de economische achtergronden. Het is een struggle tussen haves & have-nots. Wij zijn het Romeinse Rijk en de Gothen rammelen aan onze poort. De beste manier om fundamentalisme en onwetendheid te bestrijden, is mensen te ontwikkelen en te zorgen voor economische en sociale welvarendheid. Ik zie nog steeds niet in hoe het bashen van een hele groep hierbij helpt.

Spinal Fap | 23-01-08 | 12:08

@ Spinal

om iets te veranderen binnen een orthodox geloof dient er helaas hard geschopt te worden. altijd zo geweest.
verder hebben job en andere theeboeren ook haatbaardprotectie nodig, en zij hebben toch weinig winden gezaaid.

het probleem, spinaal, is de ongeremde woede, mijns inziens voortkomend uit het zich in minderwaardige maatschappelijke omstandigheden bevinden ondanks het aanhangen van een als superieur gepropageerd geloof. uit deze verwrongenheid, dit leven in een vorm van chronische cognitieve dissonantie komt ook voort het kromme redeneren, de slachtoffercultus, you name them.

wolfje23 | 23-01-08 | 12:03

Op NN is te lezen dat Bouchra Ismaili, de R'damse PvdA-moslima die vorige week lelijk door de mand viel met haar haatmail, ook een petitie van extremistenclub HT heeft getekend. De PvdA is niet van plan om haar uit de deelgemeenteraad te trappen.

zum kotzen | 23-01-08 | 12:02

Die brief van hem is buitengewoon goed, ik ben verbaast.
Laat tegenstanders er maar eens inhoudelijk op ingaan.

OpenDeur | 23-01-08 | 12:00

De mensen die deze wereld verkloten zijn de extremisten. Mensen die conflicten willen creëeren of in stand willen houden, geen compromissen willen sluiten, andere culturen of opvattingen niet respecteren, intolerant zijn. Nog in Belfast geweest de laatste 5 jaar? Geen soldaten meer op straat, geen wegversperringen, geen bomaanslagen. De huizenprijzen zijn met honderden procenten gestegen, iedereen die wat betekent er investeert er, winkels, uitgaan, you name it. Een hoop expats komen weer terug. Komt door dat vredesakkoord. Omdat de gematigde positie uiteindelijk toch overwon. Een hoop Israeliers willen gewoon vrede met de Palestijnen. Het is gewoon een kleine groep kudtextremisten, van allebei de kanten, die er belang bij hebben dat het conflict blijft bestaan. Die verkloten steeds iedere kans op vrede. Geert is een extremist.

zooishettoch | 23-01-08 | 11:59

De film van Wilders is inmiddels al jarenlang draaiende en blijft het hele land op stelten zetten. Mooi zo.

Hammar | 23-01-08 | 11:59

@Spinal Fap 23-01-08 @ 11:48
U is redelijk, wat doet u hier?

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 11:58

@spooky 23-01-08 @ 11:53

Reageer dan helemaal niet op 'stickerpakkerts' zou ik zo zeggen. Voorkomt die onzinnige 'Maar hij begon" discussies en verwijten over en weer.

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:57

@ Kaan78 23-01-08 @ 11:32

'40-'45:6 miljoen "Joden" vergast.
Duidelijk?

dodgepowert | 23-01-08 | 11:57

@Spinal Fap 11:38: Het kan mij geen ene aarsch schelen hoe tolerant of intolerant mijn buren (of wie dan ook) zijn. Wat mij wel kan schelen is hoe zij uiting aan hun intolerantie geven. Demonstraties, kwade columns, scheldpartijen op GS? Prima. Maar geen geweld, geen aanslagen. Geen voorstellen om het vrije woord aan banden te leggen. Geen luidruchtige eis van respect, of de wil om dat respect in antidiscriminatie- en positieve-discriminatiewetten te verankeren. Geen invloed van religieuze flauwekul op onze maatschappelijk mores.

Christenfundi's maken zich aan bovenstaande zaken ook wel eens schuldig, en wat mij betreft zijn ze net zo eng. En het zijn niet alleen de extremen. Veel gematigde christenen en moslims staan klaar om hun zin door te drukken zodra ze de kans krijgen. Het verschil is wellicht dat christenen meer dan moslims zijn opgegroeid met de ideeën van nrijheid van meningsuiting, vrijheid van levensovertuiging en het idee dat de staat en religie gescheiden horen te zijn.

Muxje | 23-01-08 | 11:56

Ook leuk:
Rotterdams deelraadslid Bouchra Ismaili (die van die hate mail) blijkt zelf een aanhanger van Hizb ut-Tahrir te zijn. En de PvdA heeft daar -uiteraard- geen bezwaar tegen. www.ad.nl/rotterdam/stad/article198954...

Rarend | 23-01-08 | 11:55


@Spinal Fap 23-01-08 @ 11:48
Lees dit stuk eens van een buitengewoon genuanceerde moslim over over de dominante stroming van zijn eigen geloof en wellcht wordt het je een stuk duidelijker...

www.futureofmuslimworld.com/research/p...

Fackwa | 23-01-08 | 11:54

@Pieter Bas 23-01-08 @ 11:42
Wellicht geen haar beter maar wel een stuk slimmer. Inhoudelijk reageren op een stickerplakert is veel werk en geeft als resultaat nog meer stickers op. Ik ga ze sparen, Sikkeneur, heb jij nog een dhimmi voor me, ruilen tegen een landverrader, die heb ik dubbel.

spooky | 23-01-08 | 11:53

Pietje Bas,
Misschien moet u eens solliciteren naar de positie van politiek adviseur van Wilders. U heeft mooie praatjes en ik denk dat uw woorden bij veel aanhangers als slagroom op de cake ontvangen worden.

Ik ben overigens wel deels met u eens dat de islam een vrij vijandig geloof is zoals wij daar met Westerse ogen naar kijken. U houdt alleen geen rekening met het feit dat veel moslims onder de zogenaamde gematigde moslims vallen en zich dus niet beroepen op het negativisme van de islam maar zich voornamelijk richten op de spirituele en mystieke kant van de Islam.

Als u zich bezig houdt met de Islam zou ik u graag willen aanraden om meerdere bronnen te gebruiken zodat u ook een duidelijker beeld van een godsdienst en levenswijze krijgt.

ster1980 | 23-01-08 | 11:53

Maximus 23-01-08 @ 11:23
Onbeschrijfelijke onnozelaar, weleens aan gedacht dat die "harmonie en respect" te maken kunnen hebben met de de angst voor de corrigerende hand van de islamitische gedankenpolizei?

Et tu, Brute? | 23-01-08 | 11:50

@Muxje 23-01-08 @ 11:37
De rechten van de mens, waaronder het recht op vrije meningsuiting zijn absoluut (noem jij het maar heilig) maar geen doel op zich. Ze zijn erkend ter bescherming van het individu. Uit naam van dat recht een hoop commotie veroorzaken door te beledigen is het misbruiken van dat recht. En daarin is Wilders een fundamentalist. Hij lost niks op, hij zet de boel alleen maar op scherp door uit naam van het vrije woord de aandacht op zich te vestigen.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 11:49

@ wolfje23 23-01-08 @ 11:40
Ik pas me aan de discussie en het onderwerp aan. Wilders is moreel verplicht zich aan bepaalde etiquette- en fatsoensnormen in de Tweede Kamer te houden, en zelfs die tracht hij met voeten te treden ("knettergek").
En om inhoudelijk op uw opmerking in te gaan: wie wind zaait, zal storm oogsten. Wilders polariseert alleen maar. Zoals ik al stelde: als je lang genoeg tegen iemand aanschopt en bespuugt, krijg je vanzelf een keer een dito reactie. Oplossingen heeft de beste man (sorry, blonde wombat) niet. Let wel: deporteren en reactionair toespreken en behandelen is geen oplossing.

Spinal Fap | 23-01-08 | 11:48

@Zillion
Ik spreek mezelf helemaal niet tegen, jij mag zeggen wat je wil. Optyfen ging over het opplakken van predicaten. Gewoon een kwestie van inhoudelijk reageren,prima maar al dat stickers plakken van dhimmi, e.d. dat is in de mate waarin jij dat doet nogal stigmatiserend en irritant vooral omdat het uitsluitend stickers zijn en geen verdere mening.

spooky | 23-01-08 | 11:48

@Muxje 11:37;

eensch.

wolfje23 | 23-01-08 | 11:43

@Sikkeneur 23-01-08 @ 11:26

Da's ook makkelijk, om dat zo te stellen. Ook op die manier snoert U alle discussie direct de mond. Bent U dan ook maar een haar beter dan de Dhimmie roepert?

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:42

@ spinal: U kunt mooi schelden.

Ik ben het echter niet eens met uw mening dat Wilders kickt op zijn bodyguards, een noodzakelijke bescherming tegen haatbaarden. Staat U eens stil bij het feit dat een Nl volksvertegenwoordiger al jaren 24/7 beveiligd moet worden...
Ik heb de indruk dat dit nogal eens vergeten wordt dan wel dat hierover wat meesmuilend gedaan wordt.

wolfje23 | 23-01-08 | 11:40

@Maximus 23-01-08 @ 11:23

Maximus, ga de Hadith eens lezen, die is onlosmakelijk verbonden met de Qur'an voor Moslims. Het gewelddadige karakter van de Islam heeft in de Hadith zijn oorsprong. Voor de Hadith was zelfs Mohammed redelijk vredelievend. Er moet iets gebeurd zijn in zijn leven waardoor hij zo vol haat is geraakt dat er zoveel verschrikkelijke dingen in dat boek terechtgekomen zijn. Mohammed heeft alleen al 600 tot 900 mensen persoonlijk onthoofd.

Deze gebeurtenissen zijn voor Moslims, in tegenstelling tot ons, geen sprookjes uit een ver verleden, maar een voorbeeld voor hoe het nu zou moeten zijn.

Begrijp me goed, ik keur noch de Islam af, noch andere geloven. Zelf ben ik Atheist. Wat ik wil zeggen is dat, wil men de Islam niet als overheersende doctrine in het Westen, het Westen daar iets aan zal moeten doen. Nu wordt het tegengestelde gedaan en zal de Jihad, redelijk geweldloos, kunnen doorgaan tot het moment dat er voldoende macht is opgebouwd. Dan zal er weer geweld zijn. Wees niet naief Maximus, de geschiedenis herhaalt zich. Mensen herinneren zich meestal alleen hun eigen nabije geschiedenis.

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:39

@ MistahMastah 23-01-08 @ 11:05
Ik vind mijn buren ook niet tolerant genoeg. En dat zijn oude 70+ zeikerds van een volkse inslag waar de honden, varkens én geiten geen brood van lusten. Mijn punt: je hebt foute islamieten en fouten Nederlanders. U generaliseert als een ware Wilders.

Spinal Fap | 23-01-08 | 11:38

Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 11:20: De aard van het ware Vrije Woord is dusdanig dat je niet kan spreken van misbruik van dat recht. Het recht op vrije meningsuiting moét absoluut zijn, anders is het waardeloos.
Op je vergelijking van de heiligheid van het vrije woord met de heiligheid van de islam ga ik maar niet in. Die twee zaken zijn ongeveer net zo gelijkwaardig als laten we zeggen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en de Neurenberger wetten.

Muxje | 23-01-08 | 11:37

Wil je je comment op dodgepowert 23-01-08 @ 11:06 nogmaals uitlichten dan. Zoals je nu voordoet is het niet eenduidig uit te leggen.

Kaan78 | 23-01-08 | 11:32

@Pieter Bas 23-01-08 @ 11:24
U uitmaken voer Goebbels? Ik zou gewoon spoken kunnen zien. Wilders de Fundamentalist blijft echter staan tot ik hem iets verstandigs hoor zeggen.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 11:31

Kom toch godverdoemme op met die film. Ik kan er niet langer op wachten!!!!!! KOM OP Geert give it to me

halve_haan | 23-01-08 | 11:30

@ 1sokkie 23-01-08 @ 10:54
wat u zegt

Spinal Fap | 23-01-08 | 11:29

Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 11:20
U zegt:
-
1. Wilders is een fundamentalist. Hij misbruikt fundamentele concepten als democratie en het vrije woord in absolute zin om de aandacht op zich te vestigen.
-
2. Door de aandacht op zich te vestigen scheert de heer Wilders een miljard wereldbewoners over één kam en beledigt hen...
-
Sorry, kan aan mij liggen, maar ik volg u even niet.

Bertus Betonsloper | 23-01-08 | 11:27

spooky 23-01-08 @ 11:10
Verwacht op essentiële en/of te moeilijke vragen geen antwoord.
Je bent op zo'n moment een dhimmie, landverrader of Gutmensch.
Ik maak me niet druk over die zogenaamde vrijdenkers/vrijzinnigen met hun mond vol over de verworven vrijheden van de Westerse (jeauds)Gristelijke cultuur vastgelegd in Grondwetten en het EVRM.

Sikkeneur | 23-01-08 | 11:26

@Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 11:20

U drukt graag iedereen in hoekjes? Zonder enige valide reden maakt U mij al uit voor Goebbels.

Geloofwaardig komt U al niet meer op mij over.

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:24

"En dat een nog niet vertoonde film van ongeveer tien minuten volgens sommigen tot economische boycots, rellen en andere ellendige zaken zou kunnen leiden, zegt alles over het wezen van de islam. Niets over mij."
Ben het zelden met deze blonde Limbo eens, maar hierr zegt hij wél wat zinnigs.

looprekje | 23-01-08 | 11:23

Pieter Bas 23-01-08 @ 11:12

Dan zou jij toch moeten weten wat die man zegt bullshitt is . Wat er in de bijbel staat,staat ook in de koran het hele oude testament is excact het zelfde .In de koran staan 2 hoofdstukken over Jezus en daarin staat hij gelijk aan de profeet Mohamed namelijk een profeet van God . Alleen zij noemen hem Allah. De Islam heeft heel veel wetenschap gebracht. Op het gebied van medicijnen ,wiskunde ,sterrenkunde enz.enz.Ik reis heel veel voor me werk en kom dan ook weleens in de echte moslim landen daar zie je hoe die mensen in harmonie met elkaar leven en met respect . Kijk eens naar de Emiraten hoe ze daar leven ,of een land als Marokko die er heel anders uit ziet dan de meeste van ons hier denken. Dat er klootzakken lopen in Slotervaart die de mensen meer dan zat zijn heeft niks met de Islam te maken . Daar zitten veel diepere oorzaken in.

Maximus | 23-01-08 | 11:23

@ Kaan78 23-01-08 @ 11:17

Wie heeft er hier gezegt dat ik moslims doodmaken ok vind?

dodgepowert | 23-01-08 | 11:20

@Maximus 23-01-08 @ 11:07
Wat u zegt. Wilders is een fundamentalist. Hij misbruikt fundamentele concepten als democratie en het vrije woord in absolute zin om... de aandacht op zich te vestigen. Dat hij daarmee meer dan een miljard wereldbewoners over één kam scheert en beledigt neemt hij daarmee voor lief. Maarja, het vrije woord is absoluut heilig voor sommigen. Net als de koran voor anderen.

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 11:20

Maximus 23-01-08 @ 11:07
maximus, heerlijke naïeve flapdrol, wat @ Pieter Bas zegt: ga je verdiepen.

Bertus Betonsloper | 23-01-08 | 11:19

Weinig liefde, Maximus, en ook weinig vrede.

wolfje23 | 23-01-08 | 11:18

@ dodgepowert 23-01-08 @ 11:13
Je komt wel van de Christen-Joodse traditie.
Dus volgens die traditie is moslims doodmaken best ok!
Zo hebben we de cirkel weer rond.

Kaan78 | 23-01-08 | 11:17

Nederland heeft er inderdaad een fobie (islam) bij, aangewakkerd door lieden die van fobies hun macht ontlenen (christenen)

Patrick Zweedsey | 23-01-08 | 11:16

@Wolfje23

En wat zie je dan.???

Maximus | 23-01-08 | 11:15

@ Gain Style 23-01-08 @ 09:12

100% mee eens!

inzaghii | 23-01-08 | 11:15

Kaan78 23-01-08 @ 11:10

Ben gewoon Ateïst en realist.

dodgepowert | 23-01-08 | 11:13

@Maximus 23-01-08 @ 11:07

"Wat de heer Wilders doet is van een wereldwijde godsdienst die wereldwijd 1,5 miljard aanhangers heeft, iets te maken die helemaal niks met die godsdienst te maken heeft."

Als je zelf de moeite zou nemen, beste Maximus, dan zou je, net als ik heb gedaan, je gaan verdiepen in de Islam. En wanneer je dat doet, dan zal je, tot je grote verbazing tot de conclusie komen, dat de Islam meer dan een godsdienst is. De Islam is geen godsdienst die met enig ander godsdienst te vergelijken valt en daar ligt nu juist de fout die zovelen maken.

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:12

maximus, dat geleuter over " de echte islam" kan niet meer. what you see is what you get.

wolfje23 | 23-01-08 | 11:12

@Maximus 23-01-08 @ 11:07
ik vind dat die film dan over het Jodendom moet gaan, niet over de vervolging. Tenzij wilders nu komt met een film over de vervolging van Joden...

MistahMastah | 23-01-08 | 11:11

@Sikkeneur 23-01-08 @ 10:54
Daar dacht ik ook aan toen ik tevergeefs reageerde op SIOE op deze punten:
- “Is een demonstratie voor het behoud van onze vrijheden, het behoud van onze tolerantie of van onze fundamentele waarden en normen een extreem rechts standpunt?”
- Nogmaals, we bestrijden de islam als ideologie. SIOE Nederland bestrijdt géén mensen. Wij zijn van mening dat moslims het eerste slachtoffer van de islam zijn vanaf het moment dat zij worden geboren.

Mijn reactie: Ligt het uiteindelijke probleem niet bij de beperkte definitie van “onze” en bij de kunstmatige scheiding van ideologie en mensen, een poging om de handen in onschuld te wassen?! Wij zijn niet tegen mensen maar u moet afstand doen van een groot deel van uw zijn (uw religie)
(dit is een samenvatting van deze reactie (nr. 37) www.lucaswashier.nl/?p=5610#comments

spooky | 23-01-08 | 11:10

MistahMastah 23-01-08 @ 11:05
Waaruit blijkt dat, dat jij de Islam verplicht moet volgen?

Sikkeneur | 23-01-08 | 11:10

dodgepowert 23-01-08 @ 11:06
Nog een voorbeeld van een christofacist. Volgens goed christelijk gebruik.

Kaan78 | 23-01-08 | 11:10

Ik ben best wel aan een vakantie toe, als Wilders de film nog niet af heeft bij gebrek aan ''acteurs'' bij deze mijn sollicitatie, kan ik daarna ook op vakantie, het mes snijd aan twee kanten.

toytoy | 23-01-08 | 11:10

@MistahMastah 23-01-08 @ 10:59
De tijd van ontkenning van cultuurproblemen ligt toch al weer een tijdje achter ons, van links tot rechts is er aandacht voor. Dat is dan denk ik één van de weinige verdiensten van Geert, dat hij dit van links tot rechts op de politieke agenda heeft gekregen. Dat de meeste partijen de islam niet als zodanig als probleem willen aanmerken, en weigeren mee te gaan in het uitvergroten van het probleem, lijkt mij niet meer dan realistisch. Uiteraard is het begrijpelijk dat mensen als Geert en zijn aanhangers, die liever alles over één kam scheren, zich dan weer een beetje miskend voelen.

Zeurders | 23-01-08 | 11:09

@Mr. Plukhem Kael 23-01-08 @ 11:02

Neen. Ik zeg niet "Wollt ihr den totalen Krieg?!", Ik zeg, U krijgt "den totalen Krieg", of U wilt of niet. Die beslissing zal niet in de handen van het Westen liggen. Daar is het Westen te zwak, verdeeld en naief voor. Mijn eerlijke mening is dat het Westen al reddeloos verloren is. De Sharia zal hier worden ingevoerd, wellicht binnen een eeuw. Of dat goed of slecht is, dat laat ik aan mensen zelf over om te beslissen.

Pieter Bas | 23-01-08 | 11:08

@spooky

"En ik zeg dat je eens op moet tyfen..." en "Jij mag jou ding zeggen..."

Je spreekt jezelf tegen?

Anyways bedankt voor die Wim de Bie video.

Ik vind het niet heel erg om ergens van beticht te worden of belachelijk gemaakt te worden. Jij wel blijkbaar. Gelukkig ben je geen freaky baardaap die daarna maar gaat moorden.

Zillion | 23-01-08 | 11:08

Niemand van ons weet wat de echte Islam inhoud en hoe je die godsdienst moet belijden.We laten ons van alles wijsmaken en nemen niet eens de moeite of alles klopt wat er allemaal gezegd word .Ons land is door de eeuwen heen groot geworden door zijn tolerantie.Op het gebied van homofielie,drugs,prostitutie en natuurlijk de vrijheid om je godsdienst te belijden.Wat de heer Wilders doet is van een wereldwijde godsdienst die wereldwijd 1,5 miljard aanhangers heeft, iets te maken die helemaal niks met die godsdienst te maken heeft.Die man heeft een hele grote fobie of hij wil ons landje weer eens negatief op de kaart zetten. Wie zegt dat er rellen komen na die film???

Iedereen mag zijn mening hebben .Maar expliciet kwetsen door te kwetsen is weer iets anders.

Stel een of andere idioot komt op het idee om een film te maken over de Joden vervolging en daarmee een hele natie te kwetsen ????
Die film word meteen verboden.

Maximus | 23-01-08 | 11:07

Kaan78 23-01-08 @ 10:00

Mensen??.......... je bedoeld Moslims!!

dodgepowert | 23-01-08 | 11:06

@Spinal Fap 23-01-08 @ 10:59
Wat wilders zegt beoordeel ik niet als goed, evenmin zijn akties. Ik vorm mn eigen mening en ik vind dat de islam niet tolerant genoeg is. En ik heb het dan niet over iedereen, want mijn buren zijn ook islamitisch. Als die willen leven volgens het geloof wat Islam heet vind ik dat best, zolang ik niet wordt verplicht om dat geloof óók te volgen. En dat gebeurt er nu wel.
Om die reden hoef ik ook geen jehova getuigen voor mn deur, want als ik dichter wil komen naar welke god dan ook, dan zet ik zelf wel de eerste stap.

MistahMastah | 23-01-08 | 11:05

Opvallend, hoe krampachtig o.a. Pauw en Witteman proberen de PvdA positief in het nieuws te krijgen, gisteren met Verbeet en Bos, met poeslieve vraagjes, Bah!

fuckje | 23-01-08 | 11:05

Amadeus Hoax heeft nog nooit een cam vastgehad laat staan dat ie een film zou kunnen maken. Als die film al geen hoax is, wordt het Rolling On Floor Laughing Dead. Kom maar op kletsmajoor!

apsjoek | 23-01-08 | 11:04

Laat die film alsjeblieft maar wel komen! Ik wil graag zien wat hij er van heeft gebakken. Ik denk dat hij zich nu echt in zijn voet schiet. De ellende is alleen dat niet alleen wij er kennis van kunnen nemen maar ook de rest van de wereld. En ik heb zo'n vaag vermoeden dat zij geen ontmaskering van een simpele islamhater zien.

Nonnes | 23-01-08 | 11:03

@ Pieter Bas 23-01-08 @ 10:51
Samengevat zegt u "Wollt ihr den totalen Krieg?!". Of zie ik spoken in plaats van een volgeling van Goebbels?

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 11:02

Ik wil wel een reclameblokje voor en na de film hebben...........

Oerkoendoe | 23-01-08 | 11:02

@Zillion
En ik zeg dat je eens op moet tyfen met mensen predikaten opplakken, het is hier geen openbare plakplaats!

Hoeveel smaken stempels heb je: intolerant, naief, extreemlinks, moslim, of dhimmi en naïef. Jij mag jou ding zeggen maar bedenk wel dat jou recht om over intolerantie van andere te wijzen ook op jezelf moet slaan. "ideas’ that are favourably received or regarded as inoffensive, but also to those that offend, shock or disturb the state or any sector of the population.": het Europese Hof voor de Mensenrechten, 1976 www.derechos.org/koaga/i/burnheim.html...

Nog even een filmpje met Pat Condell die het nog een keer uitlegt, de 2 zijden van dezelfde medaille. Zovelen nemen het recht wel in handen maar misgunnen het recht van de ander, die is dan intolerant, dhimmi...... (Dank aan Engel van LWH):
www.youtube.com/watch?v=XUTFcgE1F7w&am...

spooky | 23-01-08 | 11:01

Zet de persen van de oude media 1 week stil, gooi nieuwssites dicht en ik weet zeker dat we het ineens heel goed met elkaar kunnen vinden. Maar ja, zolang de raddraaiers alle aandacht krijgen en die enge Geert blijft ophitsen, dan is het inderdaad aftellen totdat de boel escaleert. En dan nog roepen: het is hun schuld, hun cultuur?! Flikker op man.

JudgeJuly | 23-01-08 | 11:01

@Zeurders 23-01-08 @ 10:57
Maar andere politieke partijen ontkennen het bestaan van het probleem.
Dan kun je natuurlijk ook denken dat er geen probleem is, maar de aktie van de PvdA met hun bestuurslid tegen democratie geeft aan dat dat probleem er wel is.

MistahMastah | 23-01-08 | 10:59

@ MistahMastah 23-01-08 @ 10:41
Wilders kondigde aan dat hij een film ging maken en de media pikte het op. Olie, vuur. Niet het verhaal omdraaien. Als iedereen in Nederland zijn schouders zou ophalen om het gereutel van dit stuk proletariaat, dan zou hij blijven wat hij is: een non-valeur. Maar nee, iedereen voelt zich geroepen om steeds weer spastisch te reageren om iedere provocatie van meneer. En dáár gaat het mis. Niet bij onze islamitische medelander. Trust me, als je lang genoeg tegen iemand aanschopt, gaat-ie vanzelf geirriteerd reageren. Ook wij (citaat Wilders zelf) van Joods-Christelijk culturele identiteit zijn vergeten hoe je iemand de andere wang moet toekeren. Dus ook jij, ophouden met te vergoeilijken en te bagatelliseren wat die griezel roept.

Spinal Fap | 23-01-08 | 10:59

@ Koekje-dr-bij? 23-01-08 @ 10:11
De moslims in Irak hebben net zo min met Christofacistme te maken als de bewoners van twee Japanse steden waar atoomwapens waren ingezet. Als de Minderheden in Zweden die door overheidsbeleid onvruchtbaar werden gemaakt. Als joodse burgers van Europese landen die in WOII werden uitgeroeid. Als Hindoestanen en Turken die door Britten als proefkonijn werden gebruikt voor hun chemische wapens. Als hedentendage vluchtelingen die de overstap naar Griekenland maken lekkerlijk de dood worden in worden gedreven door de Griekse kustwacht ( lekprikken van hun boten, in zee dumpen van de vluchtelingen en over laten aan hun lot) . De 5 miljoen leden van de KKK en hun vriendelijke evangelische boodschap aan de negers. Groeperingen als Blood an Honour en andere nazi verwante gespuis. De genocide in Bosnie. De vele genociden in Afrika door christenexpansie. Dit heeft natuurlijk niks met de Christenmens an sich te maken. Al die mensen hadden het aan hun zelf te danken omdat ze geen christenen waren.

Kaan78 | 23-01-08 | 10:59

@Pieter Bas 23-01-08 @ 10:51
Leuk dat je het zo eens bent met Geert, hoewel ik denk dat zowel jij als Geert de bestaande problemen, die udie ik zeker niet wil ontkennen, toch buiten de werkelijke proporties opblaast.
Voor wat de stembus betreft, heb ik van de PVV allen maar allerhande onhaalbare voorstellen en onzinnige verboden gezien. Wilders onderneemt geen enkele serieuze poging om tot een constructieve aanpak te komen.

Zeurders | 23-01-08 | 10:57

Die film is er niet er zal ook nooit komen.
Een gevalletje BNN donorshow.

Kletskop | 23-01-08 | 10:55

Cheert, het is mooi geweest. Ik ben je zat. Je valt in herhaling. Je boodschap is duidelijk en hij is gespeend van elke redelijkheid en intelligentie. Je pretendeert vrijheid, maar schreeuwt om verboden. Je veinst verontwaardiging, maar kickt op je body gaurds. Je doet maar weer eens aangifte, maar beschimpt je medemens. Je bent aandachtsziek en camerageyl.

Het is mooi geweest. Je hebt afgedaan! Ga lekker op vakantie en blijf vooral een paar maanden weg. Daaaach.

1sokkie | 23-01-08 | 10:54

wolfje23 23-01-08 @ 10:19
Weet je, daar zit ik al een tijd op te broeden, die gematigde moslims.
Volgens de i-watchers komt het gevaar van de Islam en niet van de individuele moslim.
Sterker nog, menig i-watcher staat zich voor de moslim an sich niet te haten en als bedreiging te zien.
Wat ik me dus al een tijd afvraag hoe die 2-deling zich verhoudt?
Per slot ben je moslim, omdat je gelooft in de Allah en de Koran, de kern van de Islam, zo als God en de Bijbel de kern vormen van het Christendom.
Daarbij speelt dat de Koran het Woord van Allah is voor de moslim en in dat opzicht van diepere religieuze betekenis om uitvoering te geven aan dat Woord, dan de bijbel dat is voor een Christen.
M.a.w.: je kan een moslim als individu dan niet los zien van de godsdienst Islam, omdat het moslim zijn een is met de Islam.
Wanneer de i-watchers de Islam als een bedreiging zien voor het (jeauds)Christelijke cultuur van het Westen, dan zijn alle moslims als 'levende' belijders van de Islam dus ook een bedreiging.

Ik gooi deze hypothese maar even in de groep.....

Sikkeneur | 23-01-08 | 10:54

Geert Wilders ziet de Islam precies zoals hij is. Een, op expansie beluste ideologie, een ideologie waarin iedere Moslim verplicht is om de Islam aan iedereen op te dragen als zijnde het enige ware geloof. \

Islam is vrede. Het is echt waar! Maar Islam is pas vrede wanneer de hele wereld onder Allah leeft. Zo staat het geschreven, maar dat tweede deel wordt vooral niet genoemd. Tot die tijd is Islam Jihad.

De reacties van de PVDA moslima geven dit weer eens duidelijk weer. Zij is een vechter om de ideologie te verspreiden, de meeste vredelievende moslims in dit land zullen vierkant achter haar staan zodra de moslims zoveel macht hebben vergaard dat ze de Islamitsche wetgeving hier kunnen afdwingen. Ook zij leven naar de Islam en zullen streven naar een Islamitsche staat wanneer dat ze mogelijk wordt gemaakt. Islam is geen geloof, het is veel meer dan dat en zolang het Westen dat niet inziet is het reddeloos verloren.

Het wordt tijd dat de Nederlanders, en ook West Europeanen, die nu over elkaar heen buitelen om ieder klein 'moslim incidentje'* eens uit hun kleine wereldje stappen en het verschijnsel Islam eens wat breder te gaan bekijken.
Wat gebeurt er op grote schaal in West Europa, en is dat wat men wil laten gebeuren?

*(Zoals een filmpje van Geert Wilders, een Burka verbod, een tentoonstelling die niet doorgaat door dreigingen van moslims, een Imam die weigert een hand te schudden, een procederende moslim die geen baan krijgt omdat hij geen handjes wil schudden, onderdrukking van vrouwen in Nederland, grote vertegenwoordiging van Islamieten in de criminaliteit, enzovoort enzovoort enzovoort...)

Het is de hoogste tijd om de Islam een halt toe te roepen. Net als in 1693, toen de Jihad bij de stad Wenen een halt werd toegeroepen. Toen werd dat gedaan met bloedvergieten, nu is het wellicht nog mogelijk om dat humaner aan te pakken. Maar leuk zal het nooit zijn. Ikzelf denk dat het nooit gebeurd en dat het Westen door dit Trojaanse Paard van binnenuit zal worden verteerd totdat het volledig onder de Sharia staat. Wellicht nog deze eeuw.

Wilders is dom om zijn visie op de man te spelen. Het gaat hier niet om individuen, die zonder twijfel allen aardige mensen zijn, het gaat hier om Islam, een doctrine die al deze aardige mensen bind in hun plichten als Moslim en samen een niets ontziend leger vormen. Een vergelijking met de eed die alle militairen aan Hitler moesten afleggen kan ik hier niet weglaten. De vergelijking is treffend.

Stop het gekneuter, en ga eens ten volle beseffen wat er aan het gebeuren is, dat is mijn advies, en baseer daar straks je politieke besluiten op wanneer het tijd is om naar de stembus te gaan.

Pieter Bas | 23-01-08 | 10:51

ja 't is een temperamentvol typje, den muselman.

wolfje23 | 23-01-08 | 10:51

@kwarkoo1 23-01-08 @ 10:42
niemand natuurlijk. Meteen amputeren, weghalen en meer van dat soort werk wat alleen in ziekenhuizen kan. Echter, met deportatie en een hele grote hakbarboem (liefst eigen soort, spaart de nederlandse samenleving, als die nog bestaat) kom je een flink eind!

MistahMastah | 23-01-08 | 10:49

Het zou leuk zijn als de film alleen gaat over de reactie op de film.
Een soort droste meisje maar dan anders.

Dan staan alle moslims en boslims op een verschrikkelijke manier voor schut.

Als sequence dan natuurlijk de achte film...

Fackwa | 23-01-08 | 10:49

MAXIMO 23-01-08 @ 10:30
gele pishoofd, ja! Jajajaja! Bespeur ik trouwens bij u een algemene afkeer voor alles wat niet zuiver Bataafs is?

@fuckje 23-01-08 @ 10:34
Ondermaats taalgebruik? Ik lees een volzin van bijna 4 regels...

Mr. Plukhem Kael | 23-01-08 | 10:46

@ MAXIMO 23-01-08 @ 10:30
ik ben om! Je hebt me overtuigd!
Alle politici met rotkoppen deporteren en weddenschapjes afsluiten op hun aangekondigde dood. Volkert was een softie vergeleken met jou. Je daadkracht en eloquentie zullen je nog ver brengen.

CoJoNes | 23-01-08 | 10:45

Geloof is het struikelblok voor de op religie gebaseerde partijen in Nederland en Europa. Ze weten onderhuids wel dat de islam een verkeerde bij in de korf is, maar kunnen niets doen zonder zichzelf te steken.

kwarkoo1 | 23-01-08 | 10:44

Lijkt me niet echt spannend, dat Wildersfilmpje, Geert gaat op zijn mohammedaanse stokpaardje drie keer de kamer rond van moslims dit en koran dat, nog een dikke boehoe tot besluit en dan de aftiteling.

Zeurders | 23-01-08 | 10:43

Tot 5% moslims in een samenleving --> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% moslims --> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

10% tot 25% moslims --> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% en meer moslims --> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.

En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de moslims als sprinkhanen neerstrijken gaan hele samenlevingen kapot.
Nu is de vraag: welk weldenkend mens gaat met dit kankergezwel in dialoog?

kwarkoo1 | 23-01-08 | 10:42

nnnnnnnn 23-01-08 @ 10:31
Pfff, de kerk, en ik neem aan dat je de christelijke bedoelt, heeft de meest walgelijke dingen uitgehaald met mensen die van de schrift afweken en doet dat nog steeds. Ga mij nou niet vertellen dat de ene godsdienst beter is dan de andere...

zooishettoch | 23-01-08 | 10:42

@Spinal Fap 23-01-08 @ 10:27
Ja kan wel zijn, maar wilders zei: ik maak een film over de koran.
Vervolgens ging de Islam huilie huilie doen en er kwam zoooo veel ophef over (precies wat wilders zegt in de eerste link van het GS artikel) dat elk item wat nu in het nieuws komt erover gepubliceerd wordt. Is een logische reactie. Maar geef daar het kabinet de schuld van; nog voordat de film uitkomt al loopgraven bouwen en dekking zoeken geeft aan dat het huidige kabinet de samenleving niet aan kan. En dat gaat een keer fout natuurlijk.

MistahMastah | 23-01-08 | 10:41

@ fuckje 10:34:
Gewoon een aanvullende cursus inburgering voor gevorderden.
Die krijg je gratis als je deel 1 hebt gevolg en als je je eerste uitkering gekregen hebt.

The eimer | 23-01-08 | 10:38

@ MAXIMO 23-01-08 @ 10:30

Heeft Tjibbe Joustra al contact met je opgenomen over je site die je gisteren hier hebt geplempt?
www.wanneergaatgeertwildersdood.com/
Naast je winkeltje in nazi-memorabilia moet je er toch goed van kunnen leven..

wopper | 23-01-08 | 10:35

Geert Wilders pakt zoveel mogelijk belastingcenten op onze kosten ;) ik heb hem door de man!

rooimachine | 23-01-08 | 10:35

Maximo 10:30:
Nou, nou, beetje meer respect mag je wel hebben voor onze toekomstige M.P.
Zou ga je niet met elkaar om zeg!

The eimer | 23-01-08 | 10:35

@maximeau@10:30,
Van wie heb jij dat afschuwelijke ondermaatse taalgebruik opgestoken?

fuckje | 23-01-08 | 10:34

in de cursus filmmaken heeft wilders iets opgestoken over een zogenaamde "cliffhanger"... dat is meestal ergens in het midden van het verhaal, maar geert laat hier zien dat het ook vóór de premiére kan. daar kunnen ander filmmakers nog wat van leren,
wellicht is hier een trend gezet en worden we ook niet meer weken van te voren lastig gevallen met trailers van films die misschien wel leuk zouden kunnen zijn om te bekijken, of spannend of zo.

van dal | 23-01-08 | 10:33

@spooky 10:21

Ik vergat nog extreem-rechts. Jouw houding lijkt exact op de houding van de nederlandse regering in 1940. Ik zou zeggen dat jij het predicaat naief mag dragen.

Zillion | 23-01-08 | 10:32

@zooishettoch
als je mensen in het diepst van hun ziel beledigt door hun geloof te bekritiseren zijn ze niet geschikt voor deze samenleving.. Darwin, copernicus, galileo (enz enz) bekritiseerden ook de ideeën van de kerk die niet blij was met hun publicaties.. het is onacceptabel dat een geloof bepaald wat er wel of niet gezegd mag worden! of het kwetsend is of belangrijk voor de samenleving is maar subjectief dat weet men pas over 100 jaar

nnnnnnnn | 23-01-08 | 10:31

Mocht ie zelluf in zijn film spelen dan hoop ik dat de grime zijn eeuwige ranzige herpesbek goed weg weet te poetsen want met zulke Hongaarse korsten op dat gele pishoofd wint ie ondanks zijn jiddische support de Golden Raspberry niet eens.

MAXIMO | 23-01-08 | 10:30

@ fuckje 10:23:
Der is gvd nog niets gebeurd!
Moeten ze dan hier de boel gaan slopen ofzoiets? Om niets!
Van mij mogen ze, maar dan is echt de boot aan met dat tuig.

The eimer | 23-01-08 | 10:29

"En dat een nog niet vertoonde film van ongeveer tien minuten volgens sommigen tot economische boycots, rellen en andere ellendige zaken zou kunnen leiden, zegt alles over het wezen van de islam"

Daar ben ik het dan wel weer mee eens... Net als toen de paus zei das moslims geweldadig waren. Resultaat: Alles stuk en dood.

Religie is een lachertje...

fat basstard | 23-01-08 | 10:29

Gaap. Wat is er toch aan de hand dat iedereen in de Nederlandse media (JA OOK JULLIE, STINKEND GS) iedere natte wind van deze geblondeerde drol oppikt als nieuwsfeit? We zijn het er toch over eens dat we ons diep moeten schamen dat deze peroxide wombat de toon en het beeld zet van en in Nederland? Ik bedoel: dan zag Jörg Haider er nog uit als de ideale schoonzoon, vergeleken met deze lelijke nageboorte. Los van alle sentimenten die Islamieten, Balkenendes, Creationisten, Linksdragende leernichten of Jumpende huisvrouwen voelen bij het horen van het geblaat van deze kermisklant.

Spinal Fap | 23-01-08 | 10:27

@ Shalome 10:18:
Ja, dat is toch puur genieten.
Het zou ook leuk zijn als hij had gesproken: over mijn film deel 1.
Die Jouwstra is ook helemaal de weg kwijt.
Als het uit de hand loopt met die moslims hier, dan moet het Nederlandse leger Geert maar beschermen.
Zo moet dat gaan en niet anders.

The eimer | 23-01-08 | 10:26

Jammer dat niet ook de Denen een film maken. En de Zweden. En de Engelsen. En de Fransen. En de Spanjolen. En ... Totdat de islamitische trekpopjes van gekkigheid niet meer weten op wie ze hun razernij moeten richten.

Shalome | 23-01-08 | 10:25

De man is zijn roeping misgelopen en had in de reclamewereld moeten duiken.
Minimale inspanning, maximum effect.

Sikkeneur | 23-01-08 | 10:23

@the eimer@10:16,
Wedden dat de Internationale Moslimgemeenschap nog veel kwaaier wordt als er helemaal geen film komt? Dan voelen ze zich in hun reedt genaaid en dan breekt de pleuris pas echt uit!

fuckje | 23-01-08 | 10:23

Je wordt een beetje doodgegooid met Wilders en zijn film. Ik zou tegen Wilders zeggen, gast hou je bij politiek en verdiep je hoe je daar verder in kunt komen en laat films maken over aan echte regiseurs!
Die zullen in vele gevallen geen plagiaat plegen en ik heb zo mijn vermoeden dat dit bij de toekomstige film van Wilders wel het geval zou zijn!
tegen alle vormen van media zou ik zeggen kom eens met wat nieuws want je zou bijna zeggen dat er niks meer in de wereld gebeurd.

ster1980 | 23-01-08 | 10:22

@Zillion
SIOE is echt iets voor jou, freedom of speech voor als je het met ons eens bent en intolerant en stigmatiserend naar een ieder die het oneens is. Lekker idee van vrijheid heb jij!

spooky | 23-01-08 | 10:21

Als je een film over moslims wilt zien, ga dan eens kijken in een centrale videokamer van een beveiligingsfirma of politieregio..

bertminernie | 23-01-08 | 10:20

er is geen gematigde islam.
er zijn wel gematigde moslims, hoewel je ze nooit ziet of hoort.

wolfje23 | 23-01-08 | 10:19

Als Al Qaida doorkrijgt dat hij op zijn vakantie-dia's varkensleren slippers draagt hebben we de poppen aan het dansen.
Allemaal de schuld van Wilders natuurlijk.

bidlip | 23-01-08 | 10:18

The eimer 23-01-08 @ 10:16
Wilders heeft de touwtjes van al die islamitische trekpopjes compleet in handen. Hij zou dit nog een jaar kunnen doorspelen als ie wil. Geef die man een Oscar.

Shalome | 23-01-08 | 10:18

@zwartegat
2 zielen 1 gedachte, er is geen film, er werd geen nier weggegeven maar punt wordt wel gemaakt. En nee ik kijk niet graag films uit het huis van oppertok Monique van SIOE, al drie reacties van mij geweigerd door die vrijheidsstrijders terwijl ik nooit scheld of dreig. Gewoon het niet met ze eens zijn is voldoende voor een ban. De timing van Geert vind ik prachtig, een paar dagen voor die SIOE demonstratie op de Dam is het filmpje er niet, daar gaat de planning van oppertok :)

spooky | 23-01-08 | 10:18

Diegenen die tegen het artikel zijn van Wilders in de Volkskrant mogen wat mij betreft de stempel intolerant, naief, extreemlinks, moslim, of dhimmi op hun voorhoofd.

Zillion | 23-01-08 | 10:17

Heb ik eerder voorspeld dat Wilders die flim later gaat vertonen.
Zo maakt hij die hele moslimhap helemaal kierewiet en bereikt misschien dat ze massaal jankend en schreeuwend hun eigen kookpunt tot ontploffingstoestand op gaan voeren.
Kunen we met eigen ogen zien wat voor zooitje idioten hier rondloopt.
Prachtig toch?

The eimer | 23-01-08 | 10:16

Ik snap niet waarom die Moslims zo'n heisa maken en waarschuwen voor onrust als die film uitgebracht zal worden.
Als de Islam zo'n vredelievende godsdienst is en moslims zulke aardige, totaal niet bekrompen denkende en helemaal geen terroristisch aangelegde lieden zijn, is er toch niets aan de hand?

Taartschep | 23-01-08 | 10:15

Kaan78 23-01-08 @ 10:00
Ik wist niet dat sjiieten en soennieten gristenen waren?

Koekje-dr-bij? | 23-01-08 | 10:11

zooishettoch 23-01-08 @ 10:07
Incompetente zet van de Engelsen, want daarmee suggereren ze dat er een bepaalde hiërarchie is in de islam. Is er niet.

Shalome | 23-01-08 | 10:11

count negative 23-01-08 @ 09:23

helemaal gelijk, excuus.

Maaier | 23-01-08 | 10:10

Ik ben er wel nieuwsgierig naar, zo'n kritische (anti-)Koranfilm. Maar ik heb zo'n vermoeden dat het een hoax is, puur om reacties uit te lokken. Dan zou Wilders zijn doel (weer) bereikt hebben. Want tja, even goede vrienden, de hele islamitische wereld is weer eens op zijn meterslange tenen getrapt alvorens er ook maar een seconde van deze film beschikbaar is.

Tuvai | 23-01-08 | 10:08

Er was laatst een onderzoek dat keek naar het aantal begrafenissen en ontbrekende mensen. Toen kwamen ze tot die conclusie ( Anderhalf jaar geleden al).
Ik weet niet hoe ze op 100.000 komen? Dat lijkt me meer een cijfer van alleen Bagdad.

Kaan78 | 23-01-08 | 10:07

Het slaat nergens op om mensen tot in het diepst van hun ziel te beledigen en dan te roepen dat ze intolerant zijn. Ik wil terrorisme niet goedpraten maar om het uit te gaan lokken en dan dikke boehoe doen is van een belachelijk laag niveau. In Groot Brittannië zijn een aantal beleidspunten als onderdeel van het nationale veiligheidsplan gericht op het stimuleren van gematigde stromingen binnen islam dmv scholing en het aanstellen van gematigde Imams. Dat is natuurlijk geen 100% garantie maar het is in ieder geval beleid. Haatzaaien, polariseren, demagogie en een film van 10 minuten maken is geen beleid.

zooishettoch | 23-01-08 | 10:07

Mooi! Wilders laat zich deporteren..... als een bange koe naar het slachthuis.
Nu snel de grenzen dichtgooien, en Geert als persona non grata aanmerken.
Heerlijk die rust......

Kakbouter | 23-01-08 | 10:06

Als Wilders de terminologie "islamitisering" eens zou wijzigen naar iets als het "onder druk staan van de verworvenheden van een vrije en tolerante samenleving door het gebrek aan aanpassingsvermogen bij sommige culturel die zo ver nog niet zijn" dan zou 'ie me heel wat meer aanspreken.
Jammer dat de één zo'n clown is als Wilders en de andere stromingen zo politiek correct zijn dat ze zijn signalen verre van zich werpen. Jammer dat er geen tussenstroom is in de politiek die realistisch als een Hans Teeuwen de dingen in het juiste perspectief weet te plaatsen en durft te benoemen. Zou dat zo zijn, dan heb je geen Wilders meer nodig.

knurfie | 23-01-08 | 10:06

@

Let op! De film van Geert wordt een variant op de grote BNN donorshow!

Deze reactie is niet OK zwartegat 23-01-08 @ 09:18

HELEMAAL mee eens !! Zo laat hij ziet hoe agressief deze cultuur is, ze kunnen gewoon helemaal niks hebben, hoe zou dat nou zo komen?

FiNzEnDt | 23-01-08 | 10:06

@woppert@10:04,
Precies wat ik bedoelde, daar kan geen PVV tegenop, helaas...

fuckje | 23-01-08 | 10:05

@ fuckje 23-01-08 @ 10:01

White Man's Guilt.. de bestuursapparatsjiks daar lachen zich suf.. de witties blijven doekoe dokken.

wopper | 23-01-08 | 10:04

CoJoNes 23-01-08 @ 09:32
Feit blijft dat er in realiteit ook moslims zijn die zich prima aanpassen en die scheiding tussen ideologie en staat accepteren.. rara hoe kan dat? Gezond verstand misschien? De islam zal niet verdwijnen, maar hopelijk op lange termijn wel moeten matigen. Zeker in het westen.

Pilsvogel | 23-01-08 | 10:04

Kaan78: Het zijn er nog geen 100.000. Wat natuurlijk ook te veel is. Leuk dat je met cijfers gaat gooien, maar check je feiten eerst even.

Doldwaas | 23-01-08 | 10:03

CoJoNes 23-01-08 @ 09:59 daar moet je ook geen auto kopen.

van dal | 23-01-08 | 10:01

Nederlanders zijn laf, dat mag duidelijk zijn.

Anjin Mohammed | 23-01-08 | 10:01

En we zijn ook weer vriendjes met de Antillen dankzij een staatssecretaresse met bakken vol geld ;-(

fuckje | 23-01-08 | 10:01

Door toedoen van christenextremisten zijn in Irak 1 miljoen mensen gedood. Daar was niet eens een film van 10 minuten voor nodig.

Kaan78 | 23-01-08 | 10:00

/OT
En het kudtweer van de afgelopen dagen hebben we te danken aan Tony Keijzers, die van de auto's dus.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:59

kijk, je kan het eens zijn met Wilders of niet, maar hij krijgt zo natuurlijk wel erg makkelijk gelijk. er is nog niets te zien, maar iedereen schreeuwt moord en brand. ik vind dat hij af en toe te ver gaat, maar hij heeft het recht om zijn mening te uiten, net als ieder ander.
ik ben het meestal niet eens met Geertje, maar wat zijn tegenstanders doen is helemaal te bizar voor woorden.

DualDenz | 23-01-08 | 09:59

CoJoNes 23-01-08 @ 09:57 nou is wilders niet echt diplomatiek bezig..

van dal | 23-01-08 | 09:59

Doldwaas 23-01-08 @ 09:56
Wilders hoeft niet eens die film uit te brengen.

Shalome | 23-01-08 | 09:57

Ik weet 1 ding: die Widlers-film gaat ons kóffers met geld kosten!

Sterker nog: die Widlers-film is ons NU (as we speak) al kóffers met geld aan het kosten!!!

Boris Poepnagel | 23-01-08 | 09:57

@[-InFiDeLz!-] 23-01-08 @ 09:54
Weer een fraai staaltje van oorzaak en gevolg omdraaien.
De moslimgemeenschaop zou voor die kosten moeten opdraaien, het is aan hen te wijten dat een politicus hier zijn meest basale rechten niet meer kan uitoefenen en moet vluchten voor geweld.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:57

onbegrijpelijk dat een stukje film van 10 minuten zoveel onrust kan brengen in een modern land als nederland. Dit bewijst echter wel dat er ergens iets niet goed zit.

eric@fuall | 23-01-08 | 09:57

Hij argumenteert niet alleen slecht: 'De reactie van de overheid toont aan dat de Islam gevaarlijk is.' Aha, ik had nog niet meegekregen dat JP de MP zich tot de Islam bekeerd heeft. Hooguit kan hij stellen dat de reactie van de overheid aantoont dat de overheid de Islam als gevaarlijk beschouwt.

Hij is ook nog eens een laffe haas met een grote smoel die als puntje bij paaltje komt het dun door de broek heeft lopen en smoesjes verzint om z'n film niet uit te hoeven brengen.

Doldwaas | 23-01-08 | 09:56

En wie betaalt die vakantie van Wilders? Of zijn 'onze belastingcenten' ineens goed besteeds als die aan Geertje besteed worden?
@desmodus 23-01-08 @ 09:40
Gebruik dan een echte browser.

[-InFiDeLz!-] | 23-01-08 | 09:54

@ Shalome 23-01-08 @ 09:49

In wezen niet, maar hun westerse faciliteerders wel en daar zit 'm de kneep heb ik me laten vertellen.
Enfin, Saoedische vrouwen mogen binnenkort alleen achter het stuur van hun voiture in, toch al weer een verandering.. komt vast na hoge druk van Verhagen..

wopper | 23-01-08 | 09:54

"volgende week komt er een film uit die de waarheid laat zien omtrent de islam"... zet die tekst maar op een tegeltje, en hang het tegeltje in het café dan maar naast het tegeltje met de tekst: "morgen gratis bier".

van dal | 23-01-08 | 09:53

Israël schijnt erg mooi te zijn, deze tijd van het jaar.
Of het daar nu veiliger is dan hier...

Patrick Bateman | 23-01-08 | 09:53

Geert is bezig een beetje de Jan Klaassen van de politiek te worden.
Eén grote poppekast met de islam als de veldwachter.
Of was het nou andersom ?

Aboriginal | 23-01-08 | 09:53

Waarom hebben we dit soort situaties niet met de chinezen, die lijken me ook een minderheidsgroepering in het westen?

zwartegat | 23-01-08 | 09:50

De film van Wilders zal niet bijzonder worden. Het zijn de reacties die de film bijzonder maken.

In de volksmond ook wel het 'Two-girls-one-cup'-effect genoemd.

ijsklont | 23-01-08 | 09:49

wopper 23-01-08 @ 09:44
Zal wel meevallen. Zoveel spelen moslims niet klaar hoor.

Shalome | 23-01-08 | 09:49

als=al

EdHockery | 23-01-08 | 09:48

De titel is als wel bekend: An Inconvenient Truth.

EdHockery | 23-01-08 | 09:48

@ Shalome 23-01-08 @ 09:39

Eh, heb ik wel zin in een jarenlange rit door de hel?
Ach, laat ik me positief opstellen: ooit komt er een eind aan, kwestie van een paar jaar en de meest idiote achterlijke 'religie' wordt door St. Michael als een verrotte zak pus doorstoken..

wopper | 23-01-08 | 09:44

Nederland verdient Wilders! ... en anders om ook.
Sensible people should'nt have to worry about either of the two.

undutchable | 23-01-08 | 09:44

@ count negative 23-01-08 @ 09:20

check PVV site of kijk gewoon eens naar de livestream van de 2e kamer. De media brengt one-issue naar buiten, meer niet. Het is wel zijn main-issue.

Tobus | 23-01-08 | 09:41

Jammer, ik had gedacht dat hij vrijdag uit zo komen.
*doet de chips weer in de kast en het pils terug in de koelkast*

Ommezwaai | 23-01-08 | 09:41

@webmaster GS
Flikker die Postbank ad er eens uit. Die zit al 2 dagen Safari te crashen met zijn brakke code.

desmodus | 23-01-08 | 09:40

@ Captain Orange 23-01-08 @ 09:36

Behoorlijk ziek.. de comments spreken boekdelen.
Zelfs met uierzalf is de gapende kloof in dit lutserland niet meer te helen...

wopper | 23-01-08 | 09:40

Waarom zou Wilders moeten vluchten? Ik bedoel de islam is toch een vredelievende en tolerante godsdienst die alleen maar vreedzaam wilt samenwonen maar dat kan niet altijd omdat er soms wel eens ongelovige honden en varkens wonen (joden, christenen, hindoes etc etc) die dood moeten eer er vrede en liefde is. En af en toe een vrouw die eens flink verkracht wordt omdat ze geen kopvod draagt ja dat kan gebeuren, of rellen in Slotervaart. Maar dat is onze schuld, niet de hunne. Dat is omdat wij niet genoeg respect kunnen opbrengen voor hun geloof.
En waarom zou Wilders moeten vluchten uit Nederland? Ik bedoel hier zijn toch geen radicale moslims waar we bang voor moeten zijn? Hier wonen toch alleen maar goed geintegeerde moslims die gewoon 'medelanders' zijn. Dat moet wel na 35 jaar knuffelen en flink de beurs te hebben getrokken voor al die integratieprojecten, uitkeringen in Marokko en dat soort praktijken. En in Nederland is er sprake van een christelijk-joodse-islamitische traditie dus waarom bang zijn dat er wat gebeurt? Cohen en Vogelaar hebben de thee al warm dus waar hebben we het over?
Niemand hoeft bang te zijn voor de islam. Alleen maar andersgelovigen dan, tenzij je dhimmi bent (geld alleen voor joden en christenen andere geloven kunnen geen dhimmistatus krijgen want de islam discrimineert niet. En vrouwen. En mensen die kritiek hebben op de islam/profeet/koran want die moeten dood. Maar voor de rest is het heel gezellig gesteld in de islam.
Wacht waar ging die film van Wilders ook weer over? Ow ja, misschien heeft hij wel gewoon gelijk...

ExtremeExtremist | 23-01-08 | 09:40

Wilders is natuurlijk een eikel maar het is te belachelijk voor woorden dat iedereen er mee bezig is. dat we allemaal in de greep zijn van wat al die islamieten in ons land gaan slopen en wie ze gaan neersteken. Ronduit belachelijk dat hen verteld wordt om even naar het buitenland te gaan.
We zijn inderdaad banger voor de Islam dan voor iets anders.

Don vinnie | 23-01-08 | 09:39

wopper 23-01-08 @ 09:33
Moslims zetten zichzelf steeds harder voor schut. Daarom gaan ze steeds gekkere dingen doen, maar die rit moeten we dan maar even uitzitten.

Shalome | 23-01-08 | 09:39

+1 voor CoJoNes 23-01-08 @ 09:29. GeenStijl doe er wat aan!

Woerd | 23-01-08 | 09:38

In wezen heeft Wilders best wel gelijk over die angst.

dr.spin007 | 23-01-08 | 09:36

wopper 23-01-08 @ 09:30

de stumper die die website in elkaar geflanst heeft mag wat mij betreft als eerste naar de eeuwige jachtvelden.. hoe ziek kan je zijn...

Captain Orange | 23-01-08 | 09:36

CoJoNes 23-01-08 @ 09:29
Dat zal wel heel fuckin scherp zijn. Hulde voor het idee.

Boze Buur | 23-01-08 | 09:35

@Tobus 23-01-08 @ 09:34
Dus als ik tegen mijn buurvrouw zeg dat ze de buurman is, dan krijgt ze vaqnzelf een lul?

CoJoNes | 23-01-08 | 09:35

Geert, snap nou eens dat die Islamisering juist veroorzaakt wordt door jouw kamergenootjes, niet door de Islamitische bevolking.

Tobus | 23-01-08 | 09:34

Ik ben helemaal niet bang veur de islam.
Vind alleen die mensen die er in geloven zo eng.

Boze Buur | 23-01-08 | 09:34

@ Shalome 23-01-08 @ 09:30

Het meel was op, dan moet je toch wat, ondanks de miljarden steungelden.. gespendeerd aan wapens, indoctrinatie, dikke soelarissen en forse bankrekeningen in Zwitserland..

wopper | 23-01-08 | 09:33

count negative 23-01-08 @ 09:30
edit: uit*

count negative | 23-01-08 | 09:33

@Pilsvogel
Gematigde moslims bestaan niet, naar westerse maatstaf, omdat de scheiding van kerk/ideologie en staat in de islam niet mogelijk is. Snap dat nou eens. Er bestaat geen islamitische democratie.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:32

+1 voor het stuk van Wilders. Hij heeft helemaal gelijk. De film heeft u al zijn nut bewezen, zelfs als hij niet meer zou uitkomen. De angst regeert.

Woerd | 23-01-08 | 09:32

Geert Wilders heeft inhoudelijk zo goed als niets te melden. Het enige waar hij goed in is, is continu de aandacht op zich vestigen met simpel geschreeuw zoals trap ze het land of verbied dat. Heel constructief hoor.

count negative | 23-01-08 | 09:30

@gentle giant
Ismaili blijft een gok.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:30

Ah, de wentelwereld der moslims. En in Gaza hebben militanten de muur opgeblazen die Egypte had gebouwd om hun Palestijnse broeders buiten hun territorium te houden. Ze moeten steeds gekkere streken uithalen om zichzelf te overtreffen.

Shalome | 23-01-08 | 09:30

Een duidelijk en waar artikel in de Volkskrant vanmorgen. Wilders onderbouwt zijn stelling goed. Ben het roerend met hem eens. Duik eens in de historie. De meeste vrijdenkers, waaronder grote filosofen, die ter dood werden veroordeeld om hun meningen kregen (veel) later alsnog gelijk. Hulde aan Geert. Hij zal zijn gelijk niet meer meemaken.

grote haas | 23-01-08 | 09:30

Dat Geertgen 'even' geparkeerd moet worden in de USA is mede te danken aan deze site -opgezet door reaguurder MAXIMO-
www.wanneergaatgeertwildersdood.com/

Tekst en uitleg (+ de comments) hebben Keizer Tjibbel genoopt tot de ultieme endlösung = tijdelijke deportatie:

"Wanneer gaat Geert Wilders dood?
We hebben allemaal ooit een afspraak met onze schepper, maar sommige mensen krijgen deze afspraak iets eerder dan gepland. Politicus Geert Wilders zal ongetwijfeld, net zoals de makers van deze site, hopen dat hij nog heel lang te leven heeft. Toch doet Geert er alles aan om zijn aardse bestaan te verkorten, zoals met botte uitspraken over de Koran, de Islam en het misschien uitbrengen van een Anti-Koran film. Vrijheids van Meningsuiting is een mooi gegeven, maar we leven in hele andere tijden. Kijk maar wat er met Theo van Gogh is gebeurd. Zal Geert ook zo eindigen? Jij kunt het voorspellen op deze pagina en ook gelijk al je pre-condoleances kwijt. We hopen natuurlijk dat niemand zal winnen, maar degene die het goed heeft voorspeld of het dichtst in de buurt zit wint een jaar lang gratis naar de kapper!"

wopper | 23-01-08 | 09:30

Wat Gain Style zegt @ 09:12 - al kan je het wezen van de Islam natuurlijk beter nuanceren aangezien ik aanneem dat gematigde moslims wereldwijd zich hier niet zo druk om kunnen maken

Pilsvogel | 23-01-08 | 09:30

Een collage van 10 minuten met reacties op de nog niet uitgekomen film zou m.i. het meest effectief zijn.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:29

Er waren gisteren 2 gasten bij Netwerk die een boek over Wilders hebben geschreven.
Ze hadden oerhollandse namen, maar zagen eruit als Al Qaida leden..

Ahum | 23-01-08 | 09:28

Wilders heeft gewonnen en hiermee alles bereikt wat hij altijd zegt.
Recht op vrijheidsmening is alleen voorbehouden aan moslims, zij mogen ons voor alles uitmaken en wij zijn de ongelovigen, ga toch heen!!!
Wat heerlijk dat ze elkaar nu afmaken in Irak.
Ga nog even door!!!!!!

Dyna2005 | 23-01-08 | 09:27

@ Koekje-dr-bij? 23-01-08 @ 09:22

nooit? een mevroi Agema dan met haar Burkini-verbod?

Ondertussen blijft Wilders zijn film nog een paar keer uitstellen om de spanning erin te houden. Toch maar tegelijk met carnaval dan?

nduss | 23-01-08 | 09:26

ge·ni·aal (bijvoeglijk naamwoord; genialer, geniaalst; genialiteit)
1 uitzonderlijk begaafd

Mr Sanbou | 23-01-08 | 09:26

Wilders heeft gelijk, de angst voor de islam wordt alleen maar bevestigd.
Benoemen en Bouwen moet de overheid alleen nog leren....

Quichegerechtigde | 23-01-08 | 09:26

Wilders. Dat is toch die Hitler-adept die heel graag juist wil dat vrijheden worden ingeperkt? Vooral voor een bepaalde geloofsgroep.

bwahaha | 23-01-08 | 09:25

De tijdsgeest is nog nooit zo helder beschreven door een politicus als door Widers hier ! Bravo.

Fackwa | 23-01-08 | 09:24

koerbagh ® 23-01-08 @ 09:18
Dat onderschrijf ik voor 100%.

Shalome | 23-01-08 | 09:24

Ik ben het helemaal met Geert eens. Zo.

Nifelheim | 23-01-08 | 09:24

Je kunt zeggen van Wilders wat je wil. Vaak gaat ie te ver met z'n standpunten, maar hier heeft hij toch echt een punt waar niks tussen te krijgen is. Heb weinig christenen zien rellen / bedreigen / onthoofden / ploffen (dwnvti) na het verschijnen van Life of Brian.

Pizzapunt | 23-01-08 | 09:24

Maaier 23-01-08 @ 09:17
Als je vakinhoudelijk wil lullen weet dan wel waar je het over hebt. Het is Adobe Premiere.

count negative | 23-01-08 | 09:23

count negative 23-01-08 @ 09:20
Ten eerste zitten er nog 8 mensen in de kamer namens de PVV, en die hebben het ( behoudens sietse fritsma ) nóóit over de Islam.
Ten tweede is Geert zelf wel enigzins gefocused op de Islam, maar dat blijkt gezien de ontstellend overdreven reacties eens te meer terecht. Prioriteiten stellen heet dat.

Koekje-dr-bij? | 23-01-08 | 09:22

Zucht.... Ik heb t zoooo gehad met dat gezijk over die "Film van Wilders". Sweet Jesus, wat kan dat nou worden? Hij is Godverdomme Leni Riefenstahl niet! SBS6-Campingzendernivo.

Comrade | 23-01-08 | 09:21

De angst van Balkenende en Joustra is volkomen gerechtvaardigd, JP en Tjibbe zouden zich achter Wilders moeten scharen met die wetenschap.
Een minister-president die spreekt over crises moet zich verdiepen in de feitelijke oorzaak daarvan en niet in de aanleiding.
Je kunt werkloosheid ook bestrijden door de arbeidsburo's af te schaffen en dat is wel wat Balkenende het liefst zou doen in dit geval.

CoJoNes | 23-01-08 | 09:21

scène 1: tekst in beeld: "Moslims zijn geitenneukers."
10 min. later: aftiteling.

Koekje-dr-bij? | 23-01-08 | 09:20

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.
Kom eens met wat nieuws Geert. En dan met droge ogen beweren dat je geen one issue partij bent? Laat me niet lachen!

count negative | 23-01-08 | 09:20

De film hoeft al helemaal niet meer gemaakt of vertoond te worden; het punt is, zoals linkje 2 laat zien allang gemaakt.

koerbagh ® | 23-01-08 | 09:18

Je ziet nu al hoever de islam in nederland invloed heeft. Als je al de reacties ziet die dit losmaakt en al die bangmakerij, ook van de heer Tjibbe Joustra. Geert laat alleen de feiten horen en daar kunnen sommige niet tegen want dat is al jaren in dit land verzwegen.
Geert wordt geadviseerd zijn eigen land te verlaten?? Ongelovelijk.. haha

Ik denk dat Geert al deze nationale en internationale reacties 'mee pikt' voor een mooi slot van de film.

Rrichardo | 23-01-08 | 09:18

Er ligt vast nog wel een boekje van Eisenstein bij de Slegte in de ramsj.

Rabarberke | 23-01-08 | 09:18

Let op! De film van Geert wordt een variant op de grote BNN donorshow!

zwartegat | 23-01-08 | 09:18

Geert moet gewoon eventjes de fijne kneepjes van Photoshop première onder de knie krijgen. Duurt eventjes, maar hij zag in dat de mogelijkheden van windows moviemaker beperkt waren.

Maaier | 23-01-08 | 09:17

Wat wil hij dan ook. De meest gehypete film van 2008 is toch echt Cloverfield terwijl Wilders nog niet eens een trailer heeft!

Ik weet het beter | 23-01-08 | 09:17

Wat een triest land hebben we toch. Het is precies zoals hij zegt, men is gewoon bang voor de islam, meer niet. Moet je eens zien wat moslims over joden, ongelovigen en vrouwen de wereld in kermen.
Afijn, ik hoop dat de film dusdanig schokkend is dat er dikke ellende uitbreekt. Dat er voor eens en voor altijd een duidelijke lijn wordt getrokken over hoe tolerant we zijn. Want we zouden een tolerant landje moeten zijn, maar het is net als de beurs..... een grote zeepbel!!
Ik heb respect voor de moslims die er nuchter over kunnen praten en nadenken. Respect voor de moslims die iets van onze samenleving willen maken. Ik zou alleen nog meer respect voor de moslims krijgen dat als er de pleuris uitbreekt dat ze de kant kiezen die tegen die extremistische moslims zijn. Dan pas kan je met recht zeggen dat de multiculturele samenleving is gelukt. Tot die tijd is geen enkele moslim te vertrouwen. Waarom? Omdat ze zelf ook bang zijn voor de uitwerking van hun geloof.

Yzord | 23-01-08 | 09:16

+1 voor geert

uchman | 23-01-08 | 09:15

Niks vakantie... gewoon carnaval!!!! Limburgers hè ;)

finale_plank | 23-01-08 | 09:14

ff tijd rekken tot 1 April ??

slim blontje | 23-01-08 | 09:14

Wat een ophef over zo'n filmpje. Wat is er toch aan de hand met die moslimpjes? Get a life!

Frits Bom | 23-01-08 | 09:13

Geert heeft gelijk. De laatste jaren is de intolerantie van moslims keer op keer bewezen maar elke politicus stopt s'n kop in het zand en doet alsof er niets aan de hand is. Dit bewijst maar eens te meer dat de islam niet in een democratie thuis hoort.

Sulfuric-Acid | 23-01-08 | 09:12

Ik ben het grotendeels ook niet met Wilders eens, maar die quote van hem is gewoon spot-on.

Er is nog niks gebeurd, maar het land staat op de achterste poten om een slecht geintegreerde bevolkingsgroep een preventieve hand boven het hoofd te houden. Walgelijk.

Gain Style | 23-01-08 | 09:12

een 10-minuten durende film.... een ding is zeker; hij is niet langdradig. Ben wel benieuwd hoeveel reclameblokken dr weer tussen zitten zodat ie alsnog circa 2 uur duurt.

Captain Orange | 23-01-08 | 09:11

Ik lach me lul uit me broek wanneer het allemaal niet waar blijkt te zijn, wanneer Wilders dit verzonnen heeft teneinde reacties te peilen.

Het zou een wereldgrap zijn!

010waus | 23-01-08 | 09:11

Hiermee geeft Joustra overduidelijk aan dat de Overheid doodsbenauwd is voor de mogelijke uitwassen van de Islam.

fuckje | 23-01-08 | 09:10

Als de film bij het ontwikkelen maar niet zoek raakt...

zwartegat | 23-01-08 | 09:10

Enkeltje Jemen voor Grijs I + 1e en 2e kamerT (minus 9) + alle andere NSB-ers, pardon Gutmenschen, zou een hele opluchting zijn.. kunnen ze daar fijn het land opbouwen..

wopper | 23-01-08 | 09:07

Ik word zo langzamerhand enigzins wilders moe.

Hellsmurfje | 23-01-08 | 09:06

Weet iemand of die film ook in 5.1 dolby surround beschikbaar komt?

k#t kat | 23-01-08 | 09:06

Alsof hij in het buitenland beter beveiligd zou worden?
Wat zit hier achter?
Code Grijs?

fuckje | 23-01-08 | 09:05

Héééhhh, waar zijn de huispakken gebleven??

Taartschep | 23-01-08 | 09:04

Gaat 'ie nog wel carnavallen?

Klukkluk | 23-01-08 | 09:00

Oftewel, zo lang mogelijk de aandacht vasthouden om de film uit te melken. Whoopdiedoo.

Jeoh | 23-01-08 | 08:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl