Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie Leiden laat afperser Iwan lopen

Wilma op de handkarWat een verschrikkelijk verhaal in de Telegraaf. Wilma Boogert, een gehandicapte mevrouw in een wagentje wordt van haar tas beroofd door een junk. Alle spullen kwijt. Rijbewijs, medicijnen, betaalkaarten en veel meer. Binnen enkele uren na de diefstal meldt zich een junk aan haar deur. Het is Iwan M. beter bekend als 'Schrik van de Leiden'. Hij heeft een aanbod dat niet te weigeren is. Iwan weet waar de gestolen tas is. Voor twintig euro kunnen de eigen spullen teruggekocht worden. Het slachtoffer van de diefstal is ten einde raad en geeft Iwan 20 piek mee. Later in de nacht meldt de junk zich weer. Hij komt niet de tas met spullen brengen maar nog meer geld eisen. Gewoon afpersen dus. Mevrouw Boogert laat de hele afpersing filmen en gaat naar de politie met de keiharde heterdaad beelden van de afpersing. Je zou denken, een 123tje voor de Leidse politie. Maar helaas. Politie doet niks. Aangifte heeft geen haast. De tas met belangrijke spullen is nog steeds spoorloos. Iwan M. zit nu ergens in Leiden stoned op een bankje. Nederland, gefeliciteerd.

Reaguursels

Inloggen

* snik * zeker een mooi moment....

Nog 1 kanttekening is dat de jan met de pet op , nee niet de zwerver.... momenteel ook niet blij is met het uitschrijven van zinloze bekeuringen.... Denk maar alleen al aan die momenten op verjaardagen ....

Het enige wat ik zeg is dat het beleid niet perse lik op stuk hoeft te zijn in het verkeer. Met flitsen doe je er weinig aan want de grens = de grens alleen zet het apparaat dan op een nuttige plek neer....

Het probleem wat je nu aanhaalt is dat de media de politieke bereidheid bepalen.
Vroeger hoorde je van veel dingen niet en was het dus geen probleem.

Nu heb je alweer een spoed debat als iemand een vogel van het dak heeft geschoten.....( gelukkig had ik geen kogels meer...:))

Het lijkt soms alsof de media dingen " stuurt"

bulls | 18-12-07 | 13:15

@Bulls
Volgens mij denken we er ongeveer wel hetzelfde over (snik, een mooi moment). In de door jou omschreven situaties heb je slimme agenten nodig die met de op dat moment niet werkbare regels goed om kunnen gaan. Oftewel zolang het niet de spuigaten uitloopt het gewoon laten zoals het is. Vraag ik mij meteen af of we die agenten krijgen als een ervaren brigadier van 45 met twee kinderen van minder dan 1900 euro rond moet komen.

Ik denk dat het nooit zo erg geweest is als iedereen denkt. De oude minister Remkes vond het meten van prestaties belangrijk en het leek hem een goed idee om daar wat quota aan te koppelen. Koop een groene Renault Twingo (waarom doen mensen dat eigenlijk?) en je ziet ze overal rijden. Leg de nadruk op prestatiecontracten en opeens zie je overal agenten in de bosjes liggen. Vast iets psychologisch...

En dan in dezelfde adem de criminaliteit... Vroeger was er nog wel eens een kloppartijtje in de kroeg. Niets aan de hand, dronken, verliefd op hetzelfde meisje, wat dan ook --- geen probleem. Nu geeft een dronken cafebezoeker in Klazienaveen zijn maatje een stomp in zijn gezicht en de Televaag opent met chocoladeletters "extreem zinloos geweld!" Zo zie ik ook dat bericht over dat mens uit Leiden. Niet alles wat in de krant staat is nieuws. En met honderdduizenden, zo niet miljoenen misdrijven per jaar vind ik het niet gek dat er wel eens wat misgaat.

Watdenkjezelf | 18-12-07 | 13:02

Wil iedereen die in Leiden woont zich vanavond melden bij "De Molen" (Junk Hangplek) of "De Burcht" (ook Hangplek) dan gaan we de junks even wat manieren bijbrengen.

Mastermattie | 18-12-07 | 12:37

@watdenkjezelf

Klopt helemaal, alleen als de wegwerkzaaamheden voorbij zijn en ze laten het bordje staan. Moet je er dan bewust gaan flitsen?
Als je weet dat op een weg nooit ongelukken gebeuren en mensen iets harder rijden omdat de situatie dit duidelijk toelaat moet je er dan gaan flitsen.
Als je weet dat een bepaald winkel gebied problemen heeft met de aanlevering van producten door de situatie aldaar moet je dan mensen gaan bekeuren die even laden en lossen...

Het enige wat ik bedoel is dat als je mensen blijft pesten met onzinnigheid waarbij mensen het gevoel krijgen dat niet rechtvaardig is het een negatieve invloed heeft op de bereidwilligehid van mensen. Zo ook het imago van de politie.

Wat weer negatieve gevolgen heeft op hetg soort mensen wat uberhaupt gaat solliciteren.....

bulls | 18-12-07 | 10:48

@bulls 18-12-07 @ 09:06
Niets is zwart wit. Optreden tegen op de stoep parkeren vergroot niet de verkeersveiligheid. Volgens mij krijgen laden en lossers vast wel ruimte om hun werk te doen. Maar die zijn ook met lichte pakketjes liever lui dan moe (snap ik met nog 339 pakketjes te gaan). Maar besef je je niet wat een pestzooi het zou worden als niemand er iets aan zou doen. Als je dagelijks op de wegzit dan ken je het verantwoordelijkheidsgevoel van de gemiddelde weggebruiker wel. Je zegt het zelf al - hardrijders bij wegwerkzaamheden is een van de duidelijkste voorbeelden. Dat de meeste snelheidsovertreders bij scholen en in woonwijken de ouders en bewoners zelf zijn mag inmiddels ook wel duidelijk zijn.

Ik vertrouw niet op het zelfinzicht van de mensen in deze samenleving waar "je toch moet kunnen doen wat jezelf wilt". Oom agent die naast de echte criminelen zoals jij ze noemt ook op de kleine overtredingen let die zie ik graag!!

Watdenkjezelf | 18-12-07 | 10:15

Iwan en Dennis Marquenie

K. Daver | 18-12-07 | 09:54

@watdenkjezelf ( ofwel Spee in watdenkjezelf kleren)

Je kan de regels handhaven op locaties waar het zin heeft ( scholen, wegwerkzaamheden,etc) of op een 2 baansweg zonder zijwegen waar je " toevalig" maar 50 km/u mag.
Een boete voor op de stoep parkeren is een goed voorbeeld.
Alles is namelijk niet zo zwart-wit als je het schetst, als je namelijk in Amsterdam een zwaar pakketje wil afleveren bij een klant moet je dan met de klep open 2 km gaan lopen ( laden en lossen) zodat bovenstaande junk voor 20,- je je eigen lading terug verkoopt. (aangezien dan je auto al leeg gejat is)

De politie vergeet dat ze zonder de burger niks kan , ze hebben draagvlak nodig.
Als je teveel mensen irriteerd doen deze zelfde mensen niks meer terug.

En dan niet gaan roepen dat er nu minder verkeersdoden zijn.
Is niet zo gek aangezien iedereen op het moment dat vroeger de meeste verkeersdoden waren in de file staat in zijn super veilige auto.

Ook is het zo dat " nette" burgers tegen de letter van de wet oplopen, terwijl het schorem overal mee wegkomt. Een junk berooft je en rijdt met 100 km/u door de bebouwde kom,terwijl je achter hem aan rijdt worden jullie beide aangehouden. Jij zit te wachten op pliesiebureau, terwijl hij langs lachend rijdt. Jij kan gaan lopen ,want je bent je rijbewijs kwijt. Hij niet , immers hij had al geen rijbewijs meer.

bulls | 18-12-07 | 09:06

Was beter geweest als ie een pakketje voor zijn neus had gehouden: " nu mijn tasje anders geen fix" en uiteraard met bloem ipv. drugz. Wedden dat het tasje meteen tevoorschijn was gehaald....

Dat de politie niks doet nieuws noemen lijkt me trouwens teveel van het goede, misschien kunnen we het voortaan op geenstijl zetten als de politie wel wat doet.
Anders wordt het forum zo vol , bijvoorbeeld laatst toen ze staakten. Eindelijk iets van actie aan de kant van de pliesie.
Ze geven aan altijd geld tekort te hebben in Den Haag, verwacht dus veel van de rode tjabo's volgend jaar aangezien ze over IEDEREEN zijn rug 1% extra vangen door de BTW verhoging en flink wat knaken van alle arme auto bezitters met een auto van de zaak, etc etc
Wanneer komt er op geen stijl eens een overzicht van de lasten verzwaringen in 2008 voor alle wel werkende burgers???????

bulls | 18-12-07 | 08:48

Mja, het is weer een lekker staaltje politie-afzeiken. Niemand weet wat er precies is gebeurd en wat er al door de politie is gedaan. Volgens Van Dal is er al bericht geweest dat de junkies verhoord zijn. Wat verwacht je anders midden in de nacht met misschien 4 agenten in dienst in de wereldstad Leiden. Wat een gekutklooi om een gestolen tas zeg!

En godskanonne kap eens met die bekeuringen erbij te halen. De burger in het algemeen is zelf verwend. Zonder disciplinering loopt het jammergenoeg godsgruwelijk de klauwen uit. Niet bekeuren voor op de stoep parkeren? Staat binnen een paar dagen een hele binnenstad vastgeparkeerd! Geen alcholcontroles? Scheelt tientallen zo niet honderden doden per jaar! Niet bekeuren voor 5 km te hard en dus ook niet de grens handhaven? Dan kan 10, 15 of 25 km te hard ook nog wel?

Het belangrijkste? De regels die voorkomen dat af en toe bloedzuigers niet meteen opgepakt en opgesloten worden zijn dezelfde regels die ons beschermen tegen willekeur van politie! Een cursusje rechtsbescherming tegen de overheid zou sommige reaguurders wel eens verhelderende inzichten op kunnen leveren.

Watdenkjezelf | 18-12-07 | 01:20

kan iemand die gozert daar niet ff flink afrossen ??

deFiscus | 18-12-07 | 01:03

Ik vind dit zo zielig als ik dat filmpje op de dumpert zie
die politie doet er gewoon helemaal NIETS aan

jorissje | 17-12-07 | 20:45

Kon Koos Plee niet komen filmen? Die is toch zo goed met de camera? Maar laten wij nu allemaal onze excuses maken voor die politie die altijd in de vuurlinie staat en ons zo kordaat beschermt! GATVERDAMME! Laat Iwan maar ff bij mij langs komen! Ik film hem niet, maar geef hem een gratis total make over!

supersniper | 17-12-07 | 19:47

Wat verwacht je anders van de Nederlandse politie? Criminelen moeten koste wat het kost beschermd worden toch'

Hammar | 17-12-07 | 19:47

@ LibertasSimplex

Die junk komt halverwege wel ff in beeld. Ik woon in Leiden en ik herkende al aan de stem wie het was. Die kerel vraagt altijd wat kleingeld voor een slaapplaats.

TheBartman | 17-12-07 | 19:22

Die junk is niet in beeld.

LibertasSimplex | 17-12-07 | 18:48

Ik zie hier wel erg veel hersenloze opmerkingen.
- Het is de schuld van de 'Kudt wouten'
- Wouter Bos en die andere 'linkse lullen' hebben het gedaan
- Iets met een optelsom enzo
Persoonlijk denk ik de vrijmetselaars, maarja.

Dit is gewoon weer zo'n typisch stukje nederlandse bureaucratie. Afpersingen? Als mevrouw die junk wil aanklagen moet zij eerst een pallet formulieren invullen waarna er een leger ambtenaren die papierwinkel moet doorlezen.
Zo

Valtra | 17-12-07 | 18:30

DenkZelfstandig 17-12-07 @ 16:44:
Effe serieus dan: de schuld ligt bij de beleidsmakers die dit soort zaken een lage prioriteit geven (en dat zou natuurlijk ook zomaar een VVD-er kunnen zijn). Op zich is het maatschappelijk belang van dit soort zaken gering.
Behalve dan dat het O.M. een signaal af geeft dat de bescherming van de zwakkeren in de samenleving geen prioriteit heeft. Ik denk dat dit bij het gewone volk tot gevolg heeft dat het vertrouwen in justitie daalt. En dat heeft op termijn zeer kwalijke gevolgen.

GodHandKiller | 17-12-07 | 18:27

Waarom hoor ik niet op van dit verhaal?
Het is zoals ik al erder zei: de pliesie is er niet als je ze nodig hebt, aleen als je ze NIET nodig hebt.
Kudt wouten
20procent inleveren........... en dan zijn ze nog te duur.

jopi | 17-12-07 | 18:19

DenkZelfstandig 17-12-07 @ 16:44:
lol! Nou goed dan:
Het is verdomme allemaal de schuld van de PVDA en die hele linkse kliek op het binnenhof!!!!!1
En het is allemaal een wereldwijdt ultralinksJoods-Islamitisch complot onder leiding van de Amerikanen die weer onder leiding staan van de Illuminatie! En de Illuminatie zijn verdomme allemaal PVDA stemmers!

GodHandKiller | 17-12-07 | 18:17

Hulde aan de Veldwachters, halveren dat salaris! Gaan ze maar een beetje bijklussen, alles kan en mag kennelijk dus dat moet lukken.

peenindiees | 17-12-07 | 18:08

Junk Iwan: Ik wordt hier emotioneel van... Klassieker!

Sloober | 17-12-07 | 17:54

en nu willen ze iedere maand netto 200 euro extra, om hetgeen ze nu doen nog beter te kunnen doen? niets?

Peanutbutter | 17-12-07 | 17:43

In Leiden is het de politie plus slap beleid.
Die gasten worden gewoon ongemoeid gelaten
en eerder als zielig dan als overlast omschreven.
Ik woon in Leiden in de buurt van zo'n junkenhuis met zo'n dealertje
erin. De hele nacht mensen die fluiten en schreeuwen om drugs.
De politie weet wie er wonen en wat ze doen.
Er zijn wel eens invallen geweest maar die gasten staan een dag
later op straat en kunnen vervolgens weer verder gaan waar ze mee bezig waren. Het heeft geen zin om er wat van te zeggen, zelfs al doen ze er wat aan is het resultaat 1 rustige nacht.

In Leiden start het miljoenenproject 'Nieuwe Energie'.
Opvang en zorglocatie voor daklozen.
Prima initiatief. Niemand hoeft buiten te slapen.
Maar pak dit soort uitwassen dan ook keihard aan!!
Niet èn opvangen èn hun gang laten gaan.
Dat is dubbel de burger pakken!

Sjeik de Friemel | 17-12-07 | 17:35

@ mark twain 17-12-07 @ 17:00
Als Prins Bernhard niet zo oud en dood was geweest had ie deze junks zelf een trap in hun bruine anjer gegeven.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 17:18

@ DenkZelfstandig 17-12-07 @ 17:05
De schuldige is:
1. korte-termijn denkende, goedpratende, opsluiten-is-geen-oplossing-redenerende, pluizige tiefus linkse jaren-70 kerk met hun iedereen-verdient-een-27e-kans principe.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 17:16

@ DenkZelfstandig 17-12-07 @ 17:05: Ik mis: 3. Anders ?

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 17:12

HERSTEL:
-
OK, ik zal het nog ÉÉN KEER uitleggen. De schuld voor wat-dan-ook ligt bij:
1. De Linkse Kerk, de Islam en het Koningshuis
2. de optelsom van alle Kaalkopjes, Geert Wilders, Rita Verdonk, de Joden, zwarte-kousen kerkgangers, de NVU, Philip de Winter, Elsevier en Edwin de Roy van Zuidewijn.
-
Graag kiezen, want we moeten wel een schuldige hebben. GS Poll is ook goed.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 17:05

@ Denkzefstandig 16:49

Je vergeet het koningshuis.

mark twain | 17-12-07 | 17:00

OK, ik zal het nog ÉÉN KEER uitleggen. De schuld voor wat-dan-ook ligt bij:
1. De Linkse Kerk en de Islam
2. de optelsom van alle Kaalkopjes, Geert Wilders, Rita Verdonk, de Joden, zwarte-kousen kerkgangers, de NVU, Philip de Winter en Elsevier.

Graag kiezen, want we moeten wel een schuldige hebben. GS Poll is ook goed.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 16:49


die junk vooral niet opsluiten, lekker buiten laten lopen ...

wel eerst ff de gracht in flikkeren graag
ti's -3 gr buiten nl ...

OUWEHOER! | 17-12-07 | 16:46

Een snelle CTRL-F zoekopdracht leerde mij dat de Linkse Kerk in dit topic nog steeds niet de schuld heeft gekregen. Dat duurt wel lang deze keer, zeg.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 16:44

Dus toch verwende kereltjes!

hoogh | 17-12-07 | 16:43

Snap ik ook wel, ze zijn de bonnen aan het tellen om te kijken of ze hun bonus dit jaar krijgen, omdat ze hun target hebben gehaald.

Neehè | 17-12-07 | 16:41

Nifelheim 17-12-07 @ 16:18:
De politie heeft een uitvoerende taak en maar een beperkte autonomie. Het O.M. (de officier van juijitsu) stuurt de politie aan.

GodHandKiller | 17-12-07 | 16:31

Nonnes 17-12-07 @ 14:32:
Ja maar dat is teglijkertijd het probleem. Er ontstaat ophef, maar er gebeurd niets.
De reactie van van Dal is heel begrijpelijk. Het O,M. lokt met dit soort wanbeleid eigeninrichting uit. Tsja, misschien veroorzaakt dat de ophef die nodig is om het O.M. wakker te schudden: keurig nette Nederlanders die zelf voor gerechtigheid zorgen.
Helaas hebben recente ervaringen met wat overheidsinstanties mijn opofferingsgezindheid voor deze samenleving tot 0 gereduceert.

GodHandKiller | 17-12-07 | 16:27

Ik denk niet dat het aan de politie ligt,maar dat er een of andere hoge pipo een stokje voor steekt. Dezelfde mannetjes als die bijvoorbeeld maar 1 jaar straf geven voor moord enzo. Die het allemaal geen donder uitmaakt.

Nifelheim | 17-12-07 | 16:18

@Korreltje Zout 17-12-07 @ 15:34
Hypochriet he die dr Phil..

projectionist | 17-12-07 | 15:39

@ van dal 17-12-07 @ 15:21

Maar levert daarentegen weer een hoop werkgelegenheid op. Zeg jij ook,maar dan anders.

piquant | 17-12-07 | 15:33

van dal 17-12-07 @ 15:21
Klopt, maar als je werkloosheid onder de 3% is gedaald, dan moet je ophouden met al die projecten die handen vol geld kosten.
Je hebt gewoon een stukje structurele werkloosheid nodig, want anders heeft de drukker van de formulieren voor die uitkeringen geen inkomsten en zo kan je er nog wel een paar verzinnen.
Op het moment dat je op 3,25% komt of hoger dan moet je, je pas zorgen maken.

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 15:30

Weet je wat pas echt heel erg is:
Stel die gehandicapte vrouw heeft een broer. En die broer gaat bij die junk de tas ophalen. De junk weigert. Die broer grijpt de junk bij de strot om de locatie van de tas boven water te krijgen. Als daar getugen van zijn en die junk doet aangifte, dan is de kans groot dat broerlif wodt opgepakt.
Maar gelukkig voor het openbaar ministerie is de gemiddelde Nederlander fatsoendelijk. Dat is ook wel zo prettig bij het bonnen uitdelen.
Voor de juristen onder ons: bestaat er geen mogelijkheid naar de nationale ombudsman te stappen omdat het O.M. met haar beleid eigeninrichting uitlokt?

GodHandKiller | 17-12-07 | 15:25

ADO-Le-Cent 17-12-07 @ 15:13 nou je het toch hebt over verdienen aan..... heb je wel eens gekeken hoeveel mensen een riant salaris opstrijken omdat er werkelozen zijn? werkeloosheid wordt ook heus wel in stand gehouden hoor.....

van dal | 17-12-07 | 15:21

Ik zeg: geef die Iwan een gratis rijbewijs, dan kan hij met een dienstauto achter een boom met een lasergun spelen!

moe de loos | 17-12-07 | 15:20

Het zijn de normen en waarden van JP, dus loop nou niet te zeuren.

pbuh | 17-12-07 | 15:17

Babeuf 17-12-07 @ 15:13 ja, dat was al ge-opperd ja, en ook weggejorist...

van dal | 17-12-07 | 15:16

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 15:11: Dat is je kracht maar helaas ook het vervelende, je kinderlijke eenvoud !

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 15:15

@ /()1l) 17-12-07 @ 14:36
Bedankt voor de info. Die junkieslaapplaats is goedverdoemme less than 200 m van mijn huis!!! Leuk om te weten als ik aan het eind van de avond richting avondwinkel loop. Die junks kunnen dus mooi in de Stille Rijn leren nachtzwemmen.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 15:15

-weggejorist-

Babeuf | 17-12-07 | 15:13

Korreltje Zout 17-12-07 @ 15:02
U begrijpt het niet helemaal.
Dat men verslaafden geen criminelen noemt maar patiënten, betekent dat ze dus via de AWBZ (niet) behandeld worden en daar verdienen die GGZ’s, Brijder, Parnassia of hoe die zakkenvullers ook mogen heten, hun brood mee.
Je moet eens zien hoeveel opbrengsten aan geitenwollensokkensalarissen die verslaafden weten te genereren.
Junken zijn de witte (parmaffia)motor.

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 15:13

@Burgerlijke ongehoor
Pluk een roos en zet hem op je hoed.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 15:11

@ Joris: Jammer maar duidelijk
.
@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 14:30: Dat is dan jou geluk, maar ik ga vanavond wel god op mijn blote knieen wensen dat je je overgeplaatst word naar de afdeling tokkies van de socialedienst.
.
Met een beetje mazzel doen ze tijdens een huisbezoek precies wat ik nu in gedachte heb !

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 15:06

@/()1l) 17-12-07 @ 14:36

Geef jij hem even een ram voor zijn kanis??

piquant | 17-12-07 | 15:05

I have a dream. Een junkievalpartij in het Rapenburg (gracht). Daar komen ze met hun slechte motoriek nooit uit. Bovendien is het daar ook lekker donker dus weinig getuigen. Just a dream.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 15:05

@ van dal 17-12-07 @ 14:54
De opkomst van harddrugs heeft de samenleving ook geen goed gedaan. Met ons softe harddrugsbeleid lopen zwaar verslaafde criminele 'patienten' vrij rond. Verplicht afkicken!

Korreltje Zout | 17-12-07 | 15:02

@van dal 17-12-07 @ 14:56

Goed speurwerk. Nu nog een update bij topic.

piquant | 17-12-07 | 15:01

Korreltje Zout 17-12-07 @ 14:55 zijn er niet meer reaguurders uit leiden? kan de roze zwerm dit soort dingen niet gewoon de kop indrukken? volgens GS zelf zijn we met 60.000 man/vrouw.... we zijn redelijk eensgezind... moet kunnen. want ik ben dit soort dingen zo zat. ik was echt van plan om af te reizen naar leiden, de tas al gepakt, toen een reaguurder zich per msn meldde, en me aanraadde om even naar die krant te bellen om te kijken of het nog nodig was...

als een soort van "deathwish to the max"......

van dal | 17-12-07 | 15:01

de N@chtzust3r 17-12-07 @ 14:55 ik heb zelf gebeld met degeen die ik als bron noem... 14.45 uur, kan navraag lijden.

van dal | 17-12-07 | 14:56

@ van dal 17-12-07 @ 14:50
Die lopen dus vandaag alweer rond in mijn mooie stad... want die geldboete of taakstraf gaat niet lukken bij dit soort gasten.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 14:55

@van dal 14:50

Echt? Als dat zo is dan loont misdaad echt in Nederland.

de N@chtzust3r | 17-12-07 | 14:55

Nonnes 17-12-07 @ 14:51 ergens in de late middeleeuwen is het fout gegaan... toen de lijfstraffen werden afgeschaft... toen. voor dit soort gasten moet de schandpaal terugkomen in het straatbeeld, compleet met tomaten en eieren... de tomaten niet rot en de eieren gekookt, anders komen ze niet hard genoeg aan.

van dal | 17-12-07 | 14:54

Als ik ooit dictator word zijn dit soort junks de eerste die tegen de muur gaan.

Korreltje Zout | 17-12-07 | 14:53

Van Dal: hun missie is geslaagd denk ik. Wat denk jij?

Nonnes | 17-12-07 | 14:51

Nonnes 17-12-07 @ 14:32 update: de mannen zijn zondagavond wegens geweldpleging (een andere zaak) aangehouden, ze zijn toen ook verhoord over de tasjesroof en ze hebben bekend. de tas hebben ze leeggemaakt, de spullen verkocht, de tas weggegooid en het geld opgemaakt, de politie heeft proces verbaal opgemaakt en de mannen weer losgelaten (bron: leids dagblad, aad rietveld, stadsredactie)

van dal | 17-12-07 | 14:50

Ja, ik woon in Leiden. Zie um vaak lopen met andere junks

RCT | 17-12-07 | 14:48

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 14:30: Ik ben zondermeer Dyslectisch, maar je moet er zelf redelijk last van hebben als het je niet opgevallen was.
.
Ik reaguur zelf vanaf mijn werk en al best wat jaartjes ook, maar het valt me wel op dat ik met mijn baan in de luchtverversingssystemen toch target na target binnen haal en absoluut mijn centjes verdien, over mijn provisie meer dan 50 % belasting betaal, terwijl jij met je ROC-tje maatschapelijk werkster de staat geld kost, mij geld kost, belastinggeld dom uitgeven en vervolgens mij lastig komt vallen en vertelt dat ik mijn mening niet mag geven over het feit dat iemand zijn mening niet mag geven !
.
Al met al ben je dus redelijk hypocriet en moet ik de rest van de tekst eerst aan Joris vragen voor ik het tegen jou mag zeggen !
.
@ Joris: Is het verboden om sjaakdeslinksesul in een zin te noemen met de woorden Vliegtuig, vliegend, vrachtdeur open, en al vliegend het vliegtuig uit flikkeren ?
-edit: ja-

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 14:47

/()1l) 17-12-07 @ 14:36
LOL, hij is al verslaafd aan de heroine, hoe wou je die mongool nog verder straffen? Probleem zit hier bij de politie, maar op de video staat eigenlijk niets strafbaars. Junkie zegt dat hij als wederdienst een gestolen tas terugbrengt, eigenaar gaat akkoord en junkie brengt tas niet terug. Al komt hij bij wijze van spreken over 25 jaar met die tas op te proppen, dan nog komt hij zijn belofte na en ondertussen kan hij zich beroepen op overmacht.
Les 1 van flodder: ga nooit in discussie met junkies
Les 2 van flodder: geef geef geld aan junkies
Les 3 van mezelf: haal je recht in dit soort gevallen door een goed gemikte rechtse hoek en een trap na. Zonder getuige natuurlijk, daarom had die mongool ook zijn maatje bij zich. Als de eigenaar hem geslagen had, had die junk zelf aangifte gedaan. De volgende keer zal hij een makkelijker slachtoffer uitzoeken.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 14:47

Nou eh...100 euro voor het complete tasje en het afrossen van Iwan M. ? Wie biedt er meer?

Rabarberke | 17-12-07 | 14:46

@sjaakdeslinksesul 14:20
Brilliante actie... kan BO nog een "puntje" aan zuigen zeg maar.

de N@chtzust3r | 17-12-07 | 14:45

@Nonnes: Ik denk inderdaad dat die echtgenoot de slaapplaats ook al wist. Maar het zou mooi zijn als door onze hulp die iwan gepakt wordt.

/()1l) | 17-12-07 | 14:37

@VanDal: Ik ken Leiden wel goed en ben bereid dit mevrouwtje te helpen. Die junks slapen altijd op de boommarkt (links naast Quintus, rechts naast hotel nieuw minerva). Hier zijn ook begeleiders en die kennen die junks het beste. Laat het screenshotje daar zien wat ik zojuist heb gepost en je moet een heel eind komen.

Slaapplek:

52° 9'36.58"N
4°29'16.04"O

/()1l) | 17-12-07 | 14:36

van dal 17-12-07 @ 14:28

Mooi initiatief hoor, Van Dal, maar je denkt toch niet dat deze twee slachtoffers de weg niet kennen? Ze zijn actief in de Leidse politiek, ze weten best hoe ze iets voor elkaar moeten krijgen en vooral hoe ze aandacht voor hun zaak moeten krijgen. Dat hebben ze ook goed trouwens. Laat er maar flink wat verontwaardiging over ontstaan.

Nonnes | 17-12-07 | 14:32

Jongens, kom op. Het staat in de Telegier, dus zakje zout erbij graag.

homokineet | 17-12-07 | 14:32

@Sanny, als wat sommigen nog de de politie noemen weigert een aangifte in behandeling te nemen, komt het ook niet bij justitie terecht. Probeer maareens wat voor elkaar te krijgen bij die luie boevenbende. Meer dan een melding kan er meestal niet af.

Multikuli | 17-12-07 | 14:31

Burgerlijke ongehoor 17-12-07 @ 14:19
Jij en mijnheer van Dale zijn dan weer vreemden van elkaar. En van reaguren tijdens het werken heb je natuurlijk nog nooit gehoord, vooral de laatste term zal je vreemd in de oren klinken. En maak nu niet dezelfde vergissing door achter iedere zin een uitroepteken te plaatsen, zo schreeuw je je domheid van de daken af. En dan nog dit: hoe kan een reactie te lang duren om het niet zelf te kunnen verzinnen? Maw googlen kost jou meer tijd dan schrijven, logisch, aangezien zoektermen wel correct gespeld zijn.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 14:30

OoO 17-12-07 @ 13:15 ik ben bezig met wat voorbereidingen... kan ter plekke wel wat hulp hebben, al is het maar om de weg te wijzen, ik ken leiden niet namelijk

van dal | 17-12-07 | 14:28

sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 14:20

LOL, heb je wel snel gegoogled die remark.

Flodder | 17-12-07 | 14:27

eerst salarisverhoging

Rabarberke | 17-12-07 | 14:26

zijn ze dakloos of weten ze waar zijn huis woont :) ik heb hier nog wat spulletjes die opgestuurd kunnen worden

Bill Bixby | 17-12-07 | 14:25

Politie doet alleen ONDERZOEK. Het "Geweldige" JUSTITIE apparaat bepaald of een zaak wordt behandeld of niet. Het is dus niet altijd eerlijk om de politie de schuld te geven.

Sanny | 17-12-07 | 14:20

Flodder 17-12-07 @ 14:14
Niet alleen met junks, met vertegenwoordigers in luchtverversingssystemen op MBO-niveau is het ook kwaad kersen eten. Zie BO.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 14:20

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 14:07: Ik ken de uitdrukking ! Sterker nog ik weet dat jij de uitdruking kent want je reacties duren te lang om zelf te verzinnen !
.
Jij en Google daarintegen kunnen zoals je zelf weet redelijk slim uit de bocht komen !
.
Helaas moet je tempo wat omhoog, maar doorwerken is bij jullie socialisten altijd al het probleem geweest !

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 14:19

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 14:07

Hans Kraay jr. is best gevat hoor. Ook zijn interview bij Sbs pijltjes gooien kunnen bijna legendarisch genoemd worden. Hij kent een vraag:'hoe voel je je?' en door zijn geweldige talent kan hij die vraag elke keer weer boeiend stellen. Daarnaast praat hij met met verve en gevatheid die hartstikke leuke filmpjes aan elkaar en verder..... nee ik kan niet verder, ik moet kotsen van mezelf

ijsklont | 17-12-07 | 14:18

In discussie gaan met junks is kansloos, geld aan ze geven om je gejatte spullen terug te krijgen is nog kansloser.

Flodder | 17-12-07 | 14:14

Dit is me toch weer een fraai voorbeeld van het "Frontlinie" werk van onze Hermannetjes. Loonsverhoging kom er maar in.

ReligionSucks | 17-12-07 | 14:12

Burgerlijke ongehoor 17-12-07 @ 13:54
Ken jij dan de uitdrukking: "je bent maar zo dom als dat je je voordoet"? Je bent net zo scherp als Seth Gaaikema en net zo gevat als Hans Kraay jr. dus bespaar ons jouw humor. Bewaar die maar voor je maten op de taxi-staanplaats, die kunnen het vast wel waarderen.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 14:07

Gehandicapt?
'Wij spreken liever over mensen met een functiebeperking.'

kapotte_stofzuiger | 17-12-07 | 14:06

@ madakantognie?! 17-12-07 @ 14:01: Je heb gelijk

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 14:06

Burgerlijke ongehoor 17-12-07 @ 13:54
Moet je het wel goed schrijven lutsertje: it takes..
En je nederlands is ook al kut.

madakantognie?! | 17-12-07 | 14:01

heeft niemand fototje van onze Iwan?

RCT | 17-12-07 | 13:58

Pliesie zijn toch verwende jochies. Blijkt hier maar weer.

Reflector | 17-12-07 | 13:55

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 13:48: Ken je het engelse gezegde "It Take's one to know one" ?
.en speciaal voor jou nog een.
En over stakker gesproken, wat heeft je vader met onze discusie te maken ?

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 13:54

Respect voor de politie. Die jongens hebben een slarisverhoging verdiend.

Mubbenschonster | 17-12-07 | 13:53

Snap het werkelijk niet. Het is de schuld van de overheid dat ze zo weinig verdienen. Waarom dan toch van die zielige kleine kutboetes uitschrijven die de overheid ten goede komen? Pak de overheid dan terug door te weigeren collecte te lopen. Dan hebben ze tijd zat om deze Iwan op te zoeken

wutski | 17-12-07 | 13:51

Aan 't stemmetje te horen is het maatje van Iwan Marc-Marie Huybegts. Ik heb nooit achter Marc-Marie gezocht (sic) dat hij zou vallen op junkie-popes.

eus | 17-12-07 | 13:50

Burgerlijke ongehoor 17-12-07 @ 13:42
Stakker, kun je echt alleen maar op onoriginele wijze schelden en labels op mensen plakken? Nee, je vond jezelf ook belangwekkend genoeg om uit te vinden dat met breaks alleen je reacties niet genoeg opvallen, zodat een punt uitkomst bood. Was overigens helemaal niet nodig geweest, omdat je reacties toch al opvielen door de domheid die er van af straalt.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 13:48

Is toch niets nieuws dat de politie niks doet? Ja staken dat doen ze wel.

mennie | 17-12-07 | 13:47

@ sjaakdeslinksesul 17-12-07 @ 13:24: En ik maar denken dat jullie rooie honden zo anti smeris waren ?
.
Ik was overigens in de veronderstelling dat jij en je krakersvrinden op het moment met de bakfiets het stadshart van Nijmegen aan het terroriseren was.
.
Is je bakfiets gestolen ofzeau ?

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 13:42

Kan het zijn dat You tube er uit ligt?

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 13:39

De junk vraagt nog netjes 'anders loop je toch even mee?'

Had ik meteen gedaan..

DeBruineSter | 17-12-07 | 13:38

Wilma (en Frederik) hebben toch wel de juiste contacten om hier wat mee te doen?

dr.spin007 | 17-12-07 | 13:38

Terecht, die salariseis. Ze werken ook zo hard!!!

René Artois | 17-12-07 | 13:36

Aan de politie: Jullie moeten zich diep schamen, bah!

HP de Tijd lezer! | 17-12-07 | 13:35

Te denken dat ik vroegar ook agentje wilde worden. Huil, huil, huil.

Umbrastyle | 17-12-07 | 13:33

GodHandKiller 17-12-07 @ 13:25
Dat durft die pliesie niet, die angsthazen.
Die zijn als de dood voor die Turkse mevrouw.
Hier nog een toegift.
Terrorisme aanslag op het Haagse stadhuis van (letterlijk) hogerhand.
Gebruik muisknop.
www.netdisaster.com/go.php?mode=god&am..... htm

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 13:33

De politie wil niet gestoord worden als ze staken.

spinoza | 17-12-07 | 13:32

@Teen: Zolang ze haar tasje niet terug heeft gaat ze ook geen kant op! Dus grijp die kans zou ik zeggen!

Fleauxe | 17-12-07 | 13:31

Teen 17-12-07 @ 13:28
Weet je dat slappe benen een extra dimensie geven aan de kraanvogel?

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 13:31

Ach, je moet maar denken dat ze die man toen hij aangifte kwam doen ook een bekeuring hadden kunnen geven voor het niet (meer) kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Iko Nal | 17-12-07 | 13:30

Is er ook maar iemand die hier verbaasd over is? Dit is Nederland, daar kunnen dit soort dingen gewoon!

Behangdelul | 17-12-07 | 13:30

Gelukkig is Iwan bij de beroving niet gewond geraakt anders was Mw. Wilma nu geheid opgesloten op het bureau om daarna vervolgd te worden door Justitie.

Maelstrom | 17-12-07 | 13:29

Ik zou d'r doen.

Teen | 17-12-07 | 13:28

Reken maar dat als je de schedel van die junk op zeer terechte wijze de stoep in slaat de pliesie wel arriveert. Naar mijn weten wordt mishandeling hier een stukje zwaarder bestraft dan diefstal. Een kennis van me ging ook voor anderhalf jaar achter slot en grendel toen hij een Joegoslavische vrouwenmeppert even een rondleiding in alle hoeken van de uitgaansgelegenheid gaf. En hij had nog "geluk" dat de geslagen vrouw zelf ook naar het ziekenhuis moest, zodat de dader zich niet helemaal als het slachtoffer kon profileren.

Hertogin v. Pauperen | 17-12-07 | 13:26

Als je een Junk geld geeft om je tasje terug te laten brengen, dan hoor je ook bij de catagorie: geestelijk gehandicapt...

da wizard | 17-12-07 | 13:26

ADO-Le-Cent 17-12-07 @ 13:21:
Doe dat nou niet! Want justitie weet dat soort mensen wel feilloos op te sporen en te vervolgen!

GodHandKiller | 17-12-07 | 13:25

Burgerlijke ongehoor 17-12-07 @ 13:19
Hij mag zeggen wat hij wil en zal zich zeker niet laten ringeloren door een opgefokte mongool die hem voor NSB'er en gestapo uitmaakt. Wens je nog veel verkeersboetes op de deurmat toe eikel.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 13:24

DenkZelfstandig 17-12-07 @ 13:13
Verbieden is 1, maar wie gaat daar toezicht op houden; als de crimineel aangifte komt doen, heeft de pliesie waarschijnlijk geen tijd voor hem.

madakantognie?! | 17-12-07 | 13:23

ze staken, wat verwacht je nou?

lptjah | 17-12-07 | 13:22

hahaha, ik zit net nog op nieuwnieuws te verkondigen dat het echt te triest zou zijn als justitie deze mensen niet bijstaat.
Heej Justitie, opletten! Dit is jullie kans te laten zien dat jullie meer doen als de gewone man bekeuren. Geef eens een positief signaal af en ga eens boeven vangen.

GodHandKiller | 17-12-07 | 13:22

In een rechtstaat had [-InFiDeLz!-] misschien een punt gehad, maar het is wat het is.

Multikuli | 17-12-07 | 13:21

Die mevrouw moet gewoon even een paar grote kooivechters opzoeken en even vragen of die haar tasje terug willen halen.
De smeris doet niets, dan lossen we het zelf toch op!?

VikingNL | 17-12-07 | 13:20

"Iwan M. zit nu ergens in Leiden stoned op een bankje."
Leugens!
Die klootzak hangt inmiddels aan de kettingen in de kerkers van Chateau Blanchefort.

Blanchefort | 17-12-07 | 13:19

@ [-InFiDeLz!-] 17-12-07 @ 12:46: Je moet je bek houden kudt NSB-er
.
Eindelijk heb ik eens tijd Voor Ajax - PSV en dan gaan jullie moeilijk doen.
.
Ik wou dat je zo correct was als ik 6 kilometer te hard rij triest stuk gestappo dat je bent !

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 13:19

[-InFiDeLz!-] 17-12-07 @ 12:46
Heet je in het echt Koos Spee ofzo?

VikingNL | 17-12-07 | 13:18

Filmen in openbare ruimte is juridisch niet ontvankelijk. Had me pa ook, die op film van de eigen camera heeft staan hoe zijn eigen auto wordt gevandaliseerd door een gestoorde onderbuurman. Ook goed joh pliesie, dat lossen we dan wel even anders op. U kan het krijgen zoals u het hebben wilt. Nederland verhardt... erg he! Hoe zou dat toch komen?

Tobus | 17-12-07 | 13:17

Bedankt Joop, Wim, Ad en Wouter!!!

whatisup? | 17-12-07 | 13:17

burgertjes bestelen is prioriteit nr in nederland.
de rest, ach, boeie..

teringtubbie | 17-12-07 | 13:16

madakantognie?! 17-12-07 @ 13:11
Dit soort criminelen hebben sowieso een cellentekort.

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 13:15

Charles waar zit je? 't is tijd voor een remake van Death Wish.

houwitser | 17-12-07 | 13:15

Een junk die steelt moet je gewoon kapot slaan.

zum kotzen | 17-12-07 | 13:15

@van dal
Nijmegen - Leiden is 1u59m. 'Even' gaat dus niet op.

OoO | 17-12-07 | 13:15

Iwan M. Klinkt Pools !
.
@ Redactie: Sinds waneer gaan we achternamen weg laten ? Rechtzaak verloren ofzeau ?

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 13:13

Moet je kijken hoe snel de wouten er zijn als je zn tanden uit zn mond mept met een honkbalknuppel...

jappertje | 17-12-07 | 13:13

@madakantognie?! 17-12-07 @ 13:11
Ze moeten mensen gewoon verbieden slachtoffer te worden. Als er geen slachtoffers meer zijn, is er voor die criminelen ook niks meer aan.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 13:13

@DenkZelfstandig: laat ze dan massaal naar nijmegen gaan, daar hebben ze junkies nodig.....

killjoy | 17-12-07 | 13:13

@bas........ InFiDeLz! zit lekker achter zn politie pc te werken op GS.
Als je ten deze tijden geen kritiek op het politie beleid hebt dan ben je het politie beleid.

killjoy | 17-12-07 | 13:11

De politie smeekt bijna of de burger het recht in eigen hand neemt.............

Mr. Hu | 17-12-07 | 13:11

Die camerabeelden zijn natuurlijk een heuse inbreuk op de privacyrechten van 'únkie' Iwan de Verschrikkelijke. Ik verwacht dan ook een niet mis te verstane claim aan het adres van deze delinquenten, wegens aantasting van zijn goede naam. Aangezien daar niet eens tussenkomst van de politie bij nodig is verwacht ik dat die zaak een stuk eerder voor de rechter komt dan de tasjesroof en afpersingskwestie. Het recht zal zegevieren! Fijn!

manulounge | 17-12-07 | 13:11

DenkZelfstandig 17-12-07 @ 13:03
LOL.. maar ja.. 1 crimineel maakt tig aantal slachtoffers en 1 slachtoffer staat tot 1 crimineel; gevolg: cellen tekort.

madakantognie?! | 17-12-07 | 13:11

@ lamlul007 17-12-07 @ 12:39

Binnen een paar maanden zou ik je quote zo overnemen... maar een kleine nuance:

Dom land begint DAT te worden!

OoO | 17-12-07 | 13:10

Junks hebben het ook niet makkelijk, hoor.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 13:10

Overigens wel een keurige crimineel die Iwan, niet brutaal ,geen scheldpartij niks ,blijft lekker rustig.

Uw Verzekeringsadvis | 17-12-07 | 13:10

Sterkte aan die vrouw!

DannyW | 17-12-07 | 13:09

Hee Frederik, sta je weer in de krant?

Ritalover | 17-12-07 | 13:09

Hehehe, beter een goede buur dan een verre vriend.

sjaakdeslinksesul | 17-12-07 | 13:08

wat moet de politie met dit filmpje.... bepalen hoe hoog de nek tot aan de kruin opgeschoren is?

Kerby | 17-12-07 | 13:08

masters trouwens hoe de Televaag even lekker gekleurd verslag doet: "aldus de woordvoerster van korps Hollands-Midden, dat afgelopen week wel ettelijke malen een blik agenten opentrok voor urenlange verkeerscontroles."

:)

Jazzper | 17-12-07 | 13:05

Ze hebben het altijd wel over toenemende criminaliteit, maar dat is ook niet zo gek als het aantal slachtoffers hand over hand toeneemt. Oppakken en opsluiten die slachtoffers. HOE MINDER SLACHTOFFERS, HOE MINDER CRIMINALITEIT.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 13:03

Hier kan de pliessie niet veel mee denkik...
Maar als er 's nachts 2 junken aan je deur staan om je spullen terug te verkopen, kan kan je dat makkelijk zonder getuigen zelf oplossen.
Niet vergeten behalve de benen te breken ook de ogen uit te steken en de onderkaak verbrijzelen.
Junks zijn kakkerlakken die je kapodt mag trappen.<br> sorry, veeeel lager dan kakkerlakken

Ahmadinejad | 17-12-07 | 13:03

Je mag een junk niet op zijn bek slaan, maar moet naar de pliesie. En vervolgens doet de pliesie niks. Typisch.

De StoorZenDer | 17-12-07 | 13:03

@Traag, ja leuk, laten we elk incidentje over wat er mis gaat opblazen tot enorme proporties en dan over alle agenten roepen wat een minkunkels het zijn. Goed man! Echt heel origineel idee!

BennieB | 17-12-07 | 13:02

Iedere plaats heeft wel een "Schrik van ...".
Zij bestaan bij de gratie van het knuffelbeleid, het zijn draaideurcriminelen - Justitie kent hen en verheugd zich op de volgende ontmoeting in de rechtzaal, met bijbehorende knuffelstraf (niet wetende dat de enige remedie levenslange opsluiting is)

Egerius | 17-12-07 | 13:02

Gijsie 17-12-07 @ 12:51 nou ben ik niet daar in de buurt, ik had echt wel even die tas gaan halen bij die junk, en wat ervan komt? dat zien we later dan wel weer. zijn ze helemaal belazerd, de enige reden dat die gozer aan de deur komt is omdat ie het adres uit die tas heeft, meteen naar binnen trekken zo'n lamlul, en net zo lang op zijn muil slaan tot ie de spullen teruggeeft... ik ben hier zo verschrikkelijk boos over... tot later, ik ben éven naar leiden.

van dal | 17-12-07 | 13:01


Ik kan het haast niet geloven. Wat een stelletje lapswansen, tenminste als het waar is. Is het inderdaad zo, dan geen € 200,00 er bij, maar eraf.

Anth.9403 | 17-12-07 | 13:01

@ apekop 17-12-07 @ 12:57
Laat Joris het maar niet zien...

Monsieur Boezz | 17-12-07 | 13:00

[-InFiDeLz!-] 17-12-07 @ 12:46
Wat weer lekker gefundeerde uitspraken.
Niemand (bahalve die bezopen idioot die ze oppakken mischien) is tegen alcohol-controles, dus die kun je al wegstrepen uit je relaas. Met een lasergun meten ze vooralsnog nog steeds niet het alcohol-promillage, dus "flitsen" is in die zin geen middel om de boel veiliger te krijgen.

Flitspalen op de snelweg, hoe gaat dat de verkeersveiligheid vergroten?
Boetes over de hele linie met 20% verhogen, gaat dat de verkeersveiligheid vergroten? Nope. Pas als ze de boetes voor echt te hard rijden, bijv langs wegwerkzaamheden, of ander roekeloos gedrag echt zwaar gaan straffen, heeft het zin. Nu is het gewoon verder aftikken. Waarom staan er geen flitspalen bij scholen?

Daarnaast als er een gerichte aangifte binnenkomt, waarbij het bewijsmateriaal al klaar ligt, kunnen ze heel makkelijk een mannetje die kant op sturen en dat vergroot de veiligheid een stuk meer dan 2 a 3 bonnetjes uitschrijven voor 4 km/u te hard, wat ongeveer even veel tijd kost.

Gijsie | 17-12-07 | 12:59

"Clean up this whole mess here, should just flush it right down the fucking toilet." NAW van pliesie ook graag doen, en EHB gedoogt dit dus Kamervragen.

doedeljantje | 17-12-07 | 12:58

Kesler heeft alsnog gelijk.

cram | 17-12-07 | 12:58

Heeft die rolstoel alles gefilmd, terwijl het niet op straat was? Maar DAT MAG HELEMAAL NIET. Oppakken die bejaarde! Schadevergoeding voor de junks wegens schending van eer en goede naam.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 12:57

Zat er geen achteruit op dat wagentje?

ADO-Le-Cent | 17-12-07 | 12:57

-weggejorist-

apekop | 17-12-07 | 12:57

Zijn de woorden 'verwende' en 'kereltjes' al gevallen?
Ach, de verwende keeltjes bivakkeren ook in Den Haag. Al 25 jaar klaagt de politie over een gebrek aan mankracht en het enige dat de overheid doet, is de administratieve druk vergroten. Natuurlijk laat je dan een tasjesroof liggen.

Murdockyoufool | 17-12-07 | 12:57

@Gijsie 17-12-07 @ 12:51
Geen getuigen, geen zaak

Agent327 | 17-12-07 | 12:55

Lang leve de democratie waar we "op de kleintjes letten".

Dit is overigens niet de schuld van de Politie, de overheid is hier schuldig aan door het beleid dat zij voert...

TaLoN.NL | 17-12-07 | 12:55

@InFiDeLz: Je hebt een punt maar je vergeet dat de politie ook rekening te houden heeft met de wensen van de burgers. Kort gezegd, wat ervaart de burger als meest hinderlijk. En in dat lijstje zal te hard rijden niet bovenaan staan. Wat je zegt over de kosten van voetbalevenementen is gewoon juist, als jij en ik een feest voor tuig organiseren zullen we de beveiliging echt zelf moeten betalen.
-
Je spullen zijn gejat en vervolgens melden zich twee, uiterst bedenkelijke, lieden aan je deur die vrolijk melden te weten waar de spullen zijn. Hier willen ze ook nog eens geld voor, want ja behoeftig is behoeftig zullen we maar zeggen. Dat is zo een extreme vorm van onrecht dat ik begrijp dat je ontploft als de politie de zaak ' even aankijkt'.

Fleauxe | 17-12-07 | 12:54

Kan er niet even een GS-er uit Leiden bij mevrouw langs om die tas terug te halen ?

Burgerlijke ongehoor | 17-12-07 | 12:54

als je die aardappelstemmen heurt (blijft toch Leiden) zou je het niet denken. Trouwens de echtgenoot staat goed zijn mannetje zeg! Hij mag nog 1 ding zeggen en dan houd ik op (en dat x15).

Jazzper | 17-12-07 | 12:54

@ Tapu
kan er niets meer aan toevoegen

BeertBest | 17-12-07 | 12:54

Iwan M.? Doe eens achternamen en adressen, Traag. Je zit hier toevallig wel bij GS.

Jean | 17-12-07 | 12:53

Ze hadden toch al gezegd eventjes NIKS AAN DE KLEINE OVERTREDINGEN TE DOEN ! Wel opletten, he. Was allemaal aangekondigd. Bejaarden en gehandicapten moeten gewoon even achter de geraniums opgesloten worden tot de ludieke politie aktie weer voorbij is.

DenkZelfstandig | 17-12-07 | 12:52

Pas op!!! [-InFiDeLz!-] is de mol..

Alias Bas | 17-12-07 | 12:51

Werkelijk ongelovig wat hier gebeurd.
En dat wil loonsverhoging????

Jackxx | 17-12-07 | 12:51

@Agent327 17-12-07 @ 12:44
Wie denk je dat die deur open doet en de camera opgehangen heeft? (nee niet ik)
Maar als je zo'n junk al boos aankijkt, pakt de politie je in no-time op wegens mishandeling. Dus helaas ben je als slachtoffer tegenwoordig dader en 2x slachtoffer. (2e keer omdat de politie niets doet)

Gijsie | 17-12-07 | 12:51

Ach ja, verbaast me weer niks. De aangifte van mijn mishandeling hebben ze ook eerst vijf maanden in de kast laten liggen en nu doen ze er niks mee omdat de dader een aanrijding gehad heeft en anders zou het maar zielig zijn voor de dader. Nederland is geen rechtsstaat, misdaad loont en daders worden beter behandeld dan slachtoffers.

Tapu | 17-12-07 | 12:50

Kan die pliesie niet gewoon afgeschaft worden? Het is nu niet echt alsof ze iets doen. En zelfs wanneer ze het op een gouden dienblaadje presenteren, is werken nog te vies voor ze. Jammer dat die hakbar onlangs de kelen van niet nog meer agenten af heeft kunnen snijden.

Eagle_Eye | 17-12-07 | 12:50

He Ja, laten we hem zelf oppakken. De Geenstijl burgerarrestatie.

bijtertje1001 | 17-12-07 | 12:49

Tja, als die IWAm sneller dan 50km te hard was weggehold dan hadden ze hem wel even aangepalt. Leiden zuigt ontzettend. Om over de pliesie maar te zwijgen

jan-lul-de-behanger | 17-12-07 | 12:49

Misschien een klusje voor Rutger wellicht ,om deze oetlullen eens flink de oren te wassen.

teringtub | 17-12-07 | 12:49

@[-InFiDeLz!-] 17-12-07 @ 12:46
Dus het aanpakken van vermoedelijk toekomstige ''daders'' is belangrijker dan het aanpakken van huidige al bekende daders?

Monsieur Boezz | 17-12-07 | 12:48

Kunnen Afghaanse plieses de onze niet komen leren de matrak te hanteren ipv 'n lasergun?

Lobo | 17-12-07 | 12:48

Zo'n teringjunk kunnen andere Leidenaren toch wel even in de vernieling trappen.

in de regenjas | 17-12-07 | 12:48

Politie staakt het hele jaar door, lijkt het wel.

bijtertje1001 | 17-12-07 | 12:48

Ja. Ze zijn aan het staken. Komop hé.

BiT | 17-12-07 | 12:47

Het zou wel heel ludiek van de Politie zijn om tijdens de staking deze gast eens op te pakken.

prohibitandis | 17-12-07 | 12:47

'Laat iwan lopen'
Gelukkig is er nog een die loopt.

Boze Buur | 17-12-07 | 12:46

De politie heeft meer te doen, hoe gek het ook klinkt. Stond er trouwens niet in het artikel dat Iwan M. binnenkort wordt ondervraagd? Dat is dus al meer dan wat er hier wordt gesuggereerd. Maar denk eens na bij de rol van de politie, namelijk het beschermen van de burger. In het verkeer vallen jaarlijks nog altijd veel meer doden dan door geweld, dus wil je wat levens besparen, dan moet je het verkeer veiliger maken. En 1 dronken idioot of hardrijder van de weg halen kan al levens redden. Dat is wat mij betreft heel wat belangrijker dan een tasjesroof.
Als er toch bezuinigd moet worden, laat de politie dan maar lekker bezuinigen op voetbal en de clubs zelf laten opdraaien voor veiligheid door een beveiligingsbedrijf in te huren. Ben benieuwd hoelang er hier dan nog een eredivisie is voordat (bijna) alle clubs failliet zijn en voetbal weer gewoon is wat het vroeger ook was: rugby voor mietjes.

[-InFiDeLz!-] | 17-12-07 | 12:46

Ik denk dat het te koud voor ze is.

teringtub | 17-12-07 | 12:44

Heeft Wilma geen familie?

Agent327 | 17-12-07 | 12:44

WAAROM staken ze nou eigenlijk? Naast het handje ophouden voor meer geld heb ik nog geen enkele reden gehoord waarom ze staken. Waarom zouden ze in hemelsnaam meer geld moeten krijgen. Aan hun goede werk zal het niet liggen.

Alcoholic | 17-12-07 | 12:44

Ze zijn toch bezig met publieksvriendelijke acties. Nou dan.

btw Traag. Doe deze zin eens repareren.
"meldt zich een junk aan de haar deur."

Alias Bas | 17-12-07 | 12:43

Ook dit is weer een gevolg van het uit de klauwen gelopen pvda beleid.

LoL @ Sévèke | 17-12-07 | 12:42

je hebt natuurlijk zwakkeren en je hebt -zwakkeren-. En tja, de politie, een imagoprobleem.

Multikuli | 17-12-07 | 12:42

Jongens jongens. Niet zo kwetsend en ongefundeerd allemaal. Je wilt de politie toch niet het Heilig recht tot aktievoeren ontnemen? Die tasjesdief komt wel weer hoor. In het nieuwe jaar of zo. Doen jullie eens even heel snel je excuses aanbieden aan de politie!! Die worden daar erg verdrietig van!
Zucht. Gelukkig hebben we in het NL's een woord voor dergelijke types: AMATEURS.

Comrade | 17-12-07 | 12:39

Dom land begint dit te worden!

lamlul007 | 17-12-07 | 12:39

Tja, dat krijg je met die verwende kereltjes bij de politie met hun VMBO opleidinkje.

diepgraver | 17-12-07 | 12:38

Zijn dit nu de 'publieksvriendelijke' acties van de politiebonden?

Patrick Bateman | 17-12-07 | 12:37

te hard rijden staat er los van.. Das gewoon dokken! Niet allemaal dikke boehoe doen als je een boete krijgt..

Met de DH stijl ben ik het helemaal eens!

derechtsesocialist | 17-12-07 | 12:36

Kort die zielige mannetjes op hun salaris!

Dr. Faustus | 17-12-07 | 12:35

Nog meer goodwill voor de politie. Zeker te druk met boetes uitdelen voor 4km/u te hard rijden. Ow nee, ze staken voor meer loon wat de meeste agenten helemaal niet verdienen. Ik begrijp dat ze niet veel mogen van de politiek, maar dit soort dingen moeten ze gewoon aanpakken 'Dirty Harry'-stijl. Niemand hoeft er iets van te weten hehehe

ExtremeExtremist | 17-12-07 | 12:35

beetje matig allemaal! Ook in Leiden is er de geest van het staken!

derechtsesocialist | 17-12-07 | 12:34

Lang leve het politiecorps!!

lampendraaier | 17-12-07 | 12:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen