Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stop de gijzeling!

sfMogen we hier in Nederland in godsnaam onze vrijheid terug? Dan heb ik het niet alleen over moslims of rellende scholieren, maar de idioten ter linker- en rechterzijde die dag in dag uit menen hun morele kronkels aan ons simpele Nederlanders te moeten opleggen. Mag ik een ieder oproepen om nooit meer een voet in het Haags Gemeentemuseum te zetten. Gewoon wegblijven uit deze waarschijnlijk zwaar gesubsidieerde en door ‘geitenwollensokkendragers’ geterroriseerde expositieruimte. Directeur Wim van Krimpen is een gepatenteerde lafbek, omdat hij letterlijk op zijn laffe knietjes gaat na wat reacties uit ‘moslim-Nederland’ vanwege artistieke kunstfoto’s van Mohammes als leernicht. De directie van het museum heeft besloten een foto van de kunstenares Sooreh Hera niet tentoon te stellen, omdat ze als beledigend worden ervaren in bepaalde groepen van de samenleving’’. Was getekend Wim van Krimpen. Behalve de foto’s heeft de kunstenares ook een videoclip gemaakt, die vrijwel geheel gaat over de islam en homoseksualiteit, al wordt er ook stelling genomen tegen het christendom. „Het gaat vooral over de islam, omdat die religie het meest onverdraagzaam is ten opzichte van homoseksualiteit. In Iran staat er de doodstraf op. Dat wil ik aan de orde stellen,’’ zegt Sooreh Hera en ze heeft groot gelijk. De clip staat hier. (YouTube heeft video verwijderd, en kunstenares Sooreh Hera is door bandbreedte heen, daarom maar op Dumpert Art Channel.) Bij kunst hoort vrijheid. Geen censuur en het blokkeren van het debat. Dus voel ik me gegijzeld in eigen land. Door een Haagse kunstpaus zonder kloten, maar ook door Geert Wilders. Een even grote lafbek die met zijn grote waffel Nederland wel even zal ontdoen van moslims, maar het vooral bij brullen laat en de grondwet aan zijn laars wil lappen. Op het moment dat deze verlichte denker wordt gevraagd om met zijn tegenstanders in debat te gaan dan is hij onvindbaar en bouwt zijn eigen cordon sanitaire. TROS Kamerbreed bood hem de microfoon om in debat te gaan met oud-vakbondsman Doekle Terpstra, die in Trouw deze week gehakt van hem maakte. Nee hoor, meneer W. reageerde niet eens. Niet voor het eerst. Dit type denkers gedoogt geen tegenspraak. Die werpen slechts hapklare politieke brokken naar de kwijlerige fans. Kritiek op meneer W. levert scheldpartijen en dreigementen op. Vraag Doekle Terpstra maar of andere politieke tegenstanders. Er is eigenlijk geen verschil tussen Wilders en een dolgedraaide groep hardliners in de moslimwereld. Ze staan allebei met de rug naar tegenstanders en democratie en steken hun middelvinger op naar vriend en vijand. Het is de terreur van het eigen gelijk dat Nederland gijzelt.

Reaguursels

Inloggen

er gaat van mij geen cent meer naar Amnesty!

moe de loos | 03-12-07 | 15:03

Mooi voorzetje voor de CU, die kunnen nu ook pleiten voor afschaffing van de Gay parade omdat dat een nog groter deel van de bevolking zou kwetsen.

Maxi | 03-12-07 | 14:53

@Farouk 03-12-07 @ 10:02

Natuurlijk mag je Mohammed beledigen, net zoals je Jezus, Boedha, de paus, George Bush, Balkende, de koningin en ik jou mag beledigen. Kunst provoceert soms. Provocatie zetten tot denken. In de jaren 60 en 70 is gristelijk nederland murw gebeukt door progessief nederland en de kerk zit nu waar die hoort, in de persoonlijke belevingswereld van de gristenen. Geen problemen mee, iedereen mag geloven wat hij of zij wil, of dat nou Allah, Jaweh, God of Sinterklaas is, maar veel moslims hebben de neiging hun geloof te vuur en te zwaard te verspreiden en met geweld te reageren op een provocatie. Dat getuigd niet van beschaving en daarom is mohammed als homofiel belangrijke kunst. Ook de lslam moet murw gebeukt worden, zodat de islam niet meer het publieke debat bepaalt, maar is waar ze hoort, in de persoonlijke belevingswereld van moslims.

Fimbulvetr | 03-12-07 | 11:44

koerbagh ® 03-12-07 @ 01:25

Af en toe. Als de koning het te bont maakt.

Maaier | 03-12-07 | 11:40

Starf*cker 02-12-07 @ 13:33

Nee, ik kan het niet met je eens worden Starfucker...
Helemaal niet dat je Geert een anti-democraat noemt. Laat de democratie nou haar werk doen, en je zult zien dat bijv. een Koranverbod nooit mogelijk is.
Meningen moeten mogen, maar het lijkt alsof alleen Geert en zijn kiezers /aanhangers/fans geen mening mogen hebben. Dat het meteen rascisten en fascisten zijn en etc. Nee dat is Bah!
Dat is mensen in een hokkie douwen, en jij maakt je daar zelf nu schuldig aan, dus ben je geen haar beter dan de mensen die je allemaal een veeg uit de pan probeerd te geven.
Stop je hokjes denken. Laat het fatsoen en de democratie nou eens werken, want alleen Wilders wordt gedwarsboomd in zijn keuze alles via democratische weg te bereiken. Dat hij veel symphatisanten meekrijgt is juist democratie en dat iedere linkse zielige tegenstander zonder argumenten maar blijft schreeuwen ertegen is sneu.
Bestrijd Wilders dan met argumenten in de kamer, want tot heden heb ik geen steekhoudend argument van de linkse kant uit de kamer gehoord of gezien tegen plannen van Wilders.

Herr Oberst | 03-12-07 | 11:19

Spijker op de kop, deze column. Goed, Wilders hebben we ook gehad. Leuke hype, that's all.

Reflector | 03-12-07 | 10:22

Dus als je het kunst noemt dan mag je Mohammed wel beledigen? Ik snap uiteraard het punt; vind de houding van Iran ook verwerpelijk. Maar deze 'kunst' is niet de manier om dit veranderd te krijgen. Mohammed afbeelden als homo roept alleen maar haat tegen het Westen op. Hou maar eens een enquete in Iran, ik ben benieuwd hoeveel mensen na het zien van deze afbeelding zullen zeggen dat ze homoseksualiteit toch maar moeten toestaan.
.
De zin 'bij kunst hoort vrijheid' is natuurlijk gewoon kretologie. Bij alles in de wereld hoort vrijheid. Maar de kunstenares moet zich bedenken dat aan ieder recht doorgaans een plicht verbonden is.
.
En Geert Wilders... Starfucker heeft hem erg goed gelezen. En besloten dat hij een slecht boek is. Mijn complimenten.

Farouk | 03-12-07 | 10:02

Sterrenneuker, we zitten niet op nog meer cultuurrelativisme te wachten. Wilder is hetzelfde als bla bla bla. Dat riedeltje kennen we nou onderhand wel Feit is dat de islam een intolerante haatpredikende poepreligie is. Wilders wil daar niet tolerant tegenover zijn en dat geeft blijk van gezond verstand. Stellen dat Wilders daarmee hetzelfde is als de moslimfanaten is echt enorm vorige eeuw.

DeRuk2007 | 03-12-07 | 09:19

Koeberg:".... het minst beroerde systeem dat we hebben bedacht is de Atheense democratie met een roterend voorzitterschap dat niet wordt bepaald met een verkiezing van de populairste, maar een soort loterij met kandidaten die de functie niet ambiëren en eigenlijk helemaal niet willen....."

Oeps, resultaat van 40 jaar linkse hersenrot zie ik, mee eens dat een democratie niet werkt (je kan altijd 50%+1 parasieten vinden). Wat WEL werkt en al 700 jaar WERKT is ZWISTERLAnD.

Oftewel LIBERTARISME: www.thedailypaul.com

Dr Doom | 03-12-07 | 07:57

Van Krimpen denkt al jaren dat hij koning is. Vraag maar aan de Friezen!

Dutchess | 03-12-07 | 07:27

Gezellig doekie met heel links ned. div, hakbars uit 020 Gaza ,Hamas vlaggen. Eindelijk weer gezellig,graag datum gaat auto binnenhalen.

docker | 03-12-07 | 06:52

Wat een gedoe.. Misschien maar ook daar maar weer labels voor invoeren ? Net als op eten "niet geschikt voor mensen met diabtis, alergie voor noten, bevat gluten" etc , hoog tijd voor een stempel "niet geschikt voor moslims" ??

deniea | 03-12-07 | 02:30

@Maaier 03-12-07 @ 01:21:
Jaarlijks? Op het Binnenhof? Na de troonrede: hoppa, naar de guillotine? Of gewoon spontaan af en toe een keer?

koerbagh ® | 03-12-07 | 01:25

koerbagh ® 03-12-07 @ 00:03

Ik ben toch voor, zoals een hoogleraar Oude Geschiedenis coorstond, een absolute monarchie gecontroleerd door een regelmatige regicide.

Maaier | 03-12-07 | 01:21

@Dikr 03-12-07 @ 00:24:
Ik heb het over het systeem, niet de toenmalige wetten. *knipoog*
Maar toegegeven, die zouden het ook wel interessant maken. Evenals de toga's en vrouwen in toga's. Of vrouwen ook het burgerschap en dus kiesrecht zouden moeten hebben of alleen aanwezig zouden mogen zijn ter decoratie, afleiding, bediening en fietsenhok-dienstverlening is weer een heel andere kwestie.

koerbagh ® | 03-12-07 | 00:43

@koerbagh ® 03-12-07 @ 00:03
"Dat maakt het praktisch gezien heel moeilijk."
Inderdaad, hoewel de toga's, verbanningen en gifbekers het allemaal wel en stuk interessanter zouden maken. Mits vrouwen ook mee mogen doen natuurlijk.

Dikr | 03-12-07 | 00:24

wat niet wegneemt dat Sarkozy door de mand gaat vallen met al zijn populistisch optreden: smijten met 100-en miljoenen EU-Euro's ter eer en meerdere glorie van hemzelf. Hij is de Chavez de L 'Europe

hetluis | 03-12-07 | 00:20

@-edit 02-12-07 @ 22:51:
Er zit een fundamentele flauwte in de (parlementaire) democratie. Daar kan ik een heel boek over schrijven, maar Douglas Adams heeft dat nog wel het beste en kernachtigste samengevat:
It is a well-known fact that those people who must want to rule people are, ipso facto, those least suited to do it... anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job.

Het meest ideale systeem van bestuur, of laat ik (Churchill indachtig) zeggen: het minst beroerde systeem dat we hebben bedacht is de Atheense democratie met een roterend voorzitterschap dat niet wordt bepaald met een verkiezing van de populairste, maar een soort loterij met kandidaten die de functie niet ambiëren en eigenlijk helemaal niet willen. Het probleem daarvan is dat een natie-staat geen paar duizend burgers zoals Athene in 1 volksvergadering heeft maar miljoenen.
Dat maakt het praktisch gezien heel moeilijk.

koerbagh ® | 03-12-07 | 00:03

@Shalome,
een nicht van me heeft zich ergens achter L'Argentiere ingegraven.
Die wil ook nooitnooitnietmaardabooknooit meer weg.

vander F | 02-12-07 | 23:41

Shalome 02-12-07 @ 23:14
Als Mo niet naar de berg komt...
Sleep well.

nattebever | 02-12-07 | 23:19

No, in de buurt van Privas zit ik. Plaatsje met ca 5000 inwoners, dus niet naast 3 boeren en een inteeltgeit op een berg waar je fucked bent wanneer sigaretten vergeten. Overal hangen de kerstlampies al, en ik mag me graag bezatten met de buren in 't straatje. Ik wil nooit meer weg nooit meer weg nooit meer weg.

Shalome | 02-12-07 | 23:14

@Shalome 02-12-07 @ 23:03,
geweldig aldaar,
dans Le Tanarque?

vander F | 02-12-07 | 23:07

vander F 02-12-07 @ 22:53
Ardeche! Waar ik gisteren nog buiten op het terras bij het café zat, omdat hier op 450 m hoogte het zonnetje hard toeslaat als de hemel wolkenloos is. 2 weken geleden daarentegen was het hier weer tyfuskoud zomaar even. Leuk hoor: electrische deken aan en de open haard en flanellen pyama. Dan gedraag ik me heel erg '44 terwijl het gewoon een luxe herdefiniëring van behaaglijk is *heh*

Shalome | 02-12-07 | 23:03

-edit 02-12-07 @ 22:51
Dat zei ik net al: dankzij de moord op Fortuin heeft links weer adem kunnen happen. Een tweede Pim maakt al snel weinig indruk omdat het een derivaat is van het origineel. Ergo komt er een post-Fortuin (Wilders) die nog een tandje extra inzet om zijn voorganger te doen vergeten; en dat tandje extra doet hem nu weer net de das om - al ben ik het in veel met de man eens.
Links is met speerpunten van Fortuin aan de haal gegaan, al smijten ze die speerpunten weer net zo makkelijk in de prullenbak als ze eenmaal zijn verkozen. Wat we nodig hebben is een politicus die met gevoel voor theater en ironie dat gedraaikont van links met de grond gelijk maakt, en Fortuins gedachtegoed weer oppakt. Voordeel is dat die politicus nu betere mensen zal kunnen krijgen als back-up dan de wat gefrustreerde aarzelaars van de LPF.

Shalome | 02-12-07 | 22:59

@Shalome
Afslag Valence?
Rechtsaf richting de Ardeche of linksaf?

vander F | 02-12-07 | 22:53

Adriaantjeeeeeuh 02-12-07 @ 22:30
Jaa! Excellent example. Die muitende scholieren weer. Dat grut weet boeh noch bah maar vindt het vooral leuk om te rellen. Vind je het gek, met dit kabinet en met deze regerende kliek? Ik zeg ook bot wat me voor de mond komt want ik heb geen greintje ontzag voor ze. Maar oh lala, zeg niets over Sarko want dan schiet ik tegen het plafond.
Ik schaam me er helemaal niet voor dat ik voor mannen als Sarko of Fortuin braaf in het gareel loop. Zij garanderen mijn vrijheid toch wel want het zijn zelf liberaal ingestelde mensen, en in onze samenleving zijn vrijheden voor rdelijke mensen beslist aanwezig.
Dat die scholieren gaan muiten is keihard bewijs dat onze regering zelfs op die snotapen geen indruk meer maakt. Die zouden zich door die blagen laten uitjouwen en met een beverig glimlachje weer van het podium afstappen. Kolere, wat hebben die kabinetters een mensenkennis van niks.
En nog even over Sarko: ook hij zal die teringalgerijnen niet makkelijk in de klem weten te zetten, met maar een vent als hij heb je tenminste als burger niet het idee dat je in de zeik wordt genomen. In Nederland sudderen ze heel tuttig om resepct en tolerantie en openheid en bladiebla terwijl we dat helemaal niet voelen. Wordt ons de hele tijd ingepeperd dat er zoveel het 'zooooooooooo goed ' doen. Zo goed? Hoezo? Omdat ze zich normaal opstellen zoals immigranten betaamt en er een paar succesvol reageren op de miljardenverslindende hulpprojecten? Moeha: wat een verdienste.

Shalome | 02-12-07 | 22:52

@King of controversy 02-12-07 @ 22:29
Ik weet ook niet wat me overkomt hier. Zowaar brede overeenstemming vanaaf. Dat zal zich nog iets verder moeten ontwikkelen denk ik. Zoals Shalome al zei: we need a Sarkozy-type. Een charismatisch mensch. Die eerst, want de overeenstemming is er al. Ideeën?

-edit | 02-12-07 | 22:51

@Adriaantjuh,
Dat komt omdat er geen capabele mensen op die posten zitten, maar partijleden die aan een baantje moeten worden geholpen, niet gehinderd door enige kennis van zaken.
- Wat heeft een Tineke Huizinga-Heringa-Heitinga met Verkeer?
enfin, vul het allemaal maar in.
Den Donnert is de enige capabele minister, jammer dat hij op de verkeerde post zit.

fuckje | 02-12-07 | 22:44

Als Doekle de straat op gaat tegen Geert, ben ik van de partij (en een ei hoort erbij:p jk)

Alhoewel, mss toch te veel eer voor Geert...

Bertje Knor | 02-12-07 | 22:34

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 22:31

Hail, hail, Starf*cker. Leukste zijn wederom de reacties van de mensen die boos zijn over dit stuk en met hun reactie Starf*cker bevestigen.

Verde reen goede reactie van Shalome om 21.49. De huidige politiek is echt te triest voor woorden. Zij zorgen er zelf voor dat een wereldpopulist als Wilders veel stemmen krijgt. Als het niet zo vreselijk om te janken zou zijn zou ik keihard lachen om het zooitje omhoogevallen trutten dat ons land nu regeert.

Actueel voorbeeldje? Die 1040 uur regeling. Er is geen geld, er is wel een lerarentekort, we gaan de kwaliteit van het onderwijs vervolgens verbeteren door het aantal uren van 960 uur naar 1040 te verhogen... Pfffff... Als daar dan commentaar op komt gaat de staatssecretaris vertellen dat ze besloten hebben tot die 1040 uur en dat men er dus niet aan wil tornen. Vervolgens wordt gevraagd hoe ze dan die kwaliteit wil waarborgen via die 80 extra uren. En dan is ze stil en komt er geen enkele harde toezegging. Hoewel ik de sgoliertjes erg triest vond in hun acties (niet allemaal, zie Oosterhout) vond ik deze reactie van de staatssecretaris minimaal even triest.

Adriaantjeeeeeuh | 02-12-07 | 22:30

@ koerbagh 22:05
hehehe
ik wilde net gaan vragen bij de leiding of er vandaag toevallig 200 nieuwe patienten bij gekomen waren op de gesloten inrichting.
@ Shalome 22:07
Wat edit zegt, lijkt mij realistischer, en een groter gevaar. Door de polarisatie zal het linkse danwel rechtse midden niet kunnen regeren, terwijl de extremen, van Jan Marijnissen tot Geert Wilders, niet willen regeren, want ze willen geen compromissen sluiten. Gevolg, ellenlange formatie's, met als uitkomst koehandel, compromissen van compromissen en slap beleid. En dus zullen de extremen de volgende verkiezing nog sterker staan. En wat dan? Een coalitie van VVD, CDA en PvdA? Dat zal een tandenloze regering worden, zonder enige invloed op de maatschappij. Kortom de Nederlandse politiek gaat een Weimartje tegemoet. En dat is toch wel zorgelijk. Zorgelijker dan een of andere kunsttentoonstelling.

@ -edit 22:14
We zouden als reaguurders natuurlijk ook zelf een poot kunnen uitsteken om dat gekoesterde maatschappelijke midden te behouden... Me dunkt dat dit een van de weinige onderwerpen is, waar iedereen het zo'n beetje over eens is.

King of controversy | 02-12-07 | 22:29

EGOTIST, n. A person of low taste, more interested in himself than in me.
(Devil's dictionary)

EH3761 | 02-12-07 | 22:29

-edit 02-12-07 @ 22:14
Er wordt steeds harder geblerd in Nederland - aan beide zijden - omdat er niemand is die een normale boodschap met de juiste flair weet te brengen. Met een grap, met kracht, met overtuiging; het is allemaal oude wijn in nieuwe zakken en geen beaujoulais primeur te bekennen.
Moet je 's zien hoe ons land ervoor staat! Het lijkt mij prijsschieten voor iemand met charisma. Onderwijs: klote. Mentaliteit: klote. Arbeidsmentaliteit: klote. Immigratie: klote. 100.000 Polen die willen werken zitten in de shit en een miljoen immigranten op een uitkering die niks willen.
En dan is er nog veel geld in Nederland ook. Lieve help; geen één politicus die zulke olympische ballen erin weet te koppen? Godverju wat een armoe.

Shalome | 02-12-07 | 22:25

Lizzard 02-12-07 @ 22:10
Nooduitgang is via de Route Soleil, hoogte Valence: je bent van harte welkom hier :-D. Denk er ernstig over me tot Française te laten omdopen; geilen op Sarko mag dan een deplorabele reden zijn, hij is afdoende en origineel (mon dieu, wat mis ik creativiteit in Nederland; middle of the road-ellende daaro).
Heb La Marseillaise al van buiten geleerd en ben er helemaal klaar voor om kwinkelerend als een Mireille Mathieu de troepen aan te voeren en die pestlijers in de banlieus door de richelijzers van de goot te trappen.

Shalome | 02-12-07 | 22:19

@Shalome 02-12-07 @ 21:49
100% eensch.
En wat erger is: de volgende verkiezingen lijken uit te lopen op een veel grotere ramp. Een zwaar verdeeld politiek spectrum waar niet of met moeite een coalitie uit te persen zal vallen. Het midden verliest duidelijk aan invloed, maar uiterst links of rechts gaat het ook niet redden. Wat dan? CDA, TON en SP? Qua aantallen misschien wel, maar realistisch? PPV, TON en VVD? Die moeten nog wat stijgen, maar het is ronduit onzeker of deze programma's in elkaar te passen zijn, de ego's nog daargelaten.

Ik stel voor te fuseren met Frankrijk. Lossen we de crisis in België ook meteen op.

-edit | 02-12-07 | 22:14

@Shalome,
Wij hebben Balk, en krijgen Eurlings.
Van mij mag Sarkozy binnenkomen, zelf Angela Merkel schat ik bekwamer en krachtiger in dan " Tout Den Haag ".

fuckje | 02-12-07 | 22:12

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 22:10

King of controversy 02-12-07 @ 21:58
Zowaar. Wel, en voortvloeiend uit die zouteloze houding krijg je ook weer een kunstexpo die geen doorgang vindt omdat die zouteloze bende daar in Den Haag de andere kant opkijkt. Veel te veel agitatie voor hun leventje van vergaderinkje, etentje, lobbietje, plannetje, debatje, adviesbureautje inhuren. Ze hopen dat het snel verdampt, en daarmee het schrijnende feit dat we hier paviljoenidioten vrij hebben rondlopen die religieus gemobiliseerd kunnen worden naar believen en museumdirecties die kapituleren bij het voruitzicht van ingeslagen ramen en kunstcollecties die in vlammen opgaan. Want Den Haag zal geen vinger lichten om onze verworven vrijheden te waarborgen. Foei, zeg ik. Indolente pestregering.

Shalome | 02-12-07 | 22:07

@King of controversy 02-12-07 @ 21:58:
Ben je van de medicatie af King? Je zegt zowaar verstandige dingen vandaag. Of heb je eindelijk weer eens geneuqt? Dat helpt ook vaak om de geestelijke balans te herstellen.

koerbagh ® | 02-12-07 | 22:05

Wat ben jij toch een gluiperd meneer starfucker! Wilders is een syntoom van de moslim kolonisatie van ons kikkerlandje...

AllahOGaybar | 02-12-07 | 22:01

Wauw
nu ga ik het zelfs met Shalome @ 21:49 eens zijn.
@ fuckje 21:46
Politici hebben geen eigen visie meer, maar zijn gevlucht in de kant en klaar wereldbeelden van links of rechts. En inderdaad jammer dat zelfs het koningshuis in een schuttersputje zit, hoewel Bernard daar waarschijnlijk anders over had gedacht.

King of controversy | 02-12-07 | 21:58

fuckje 02-12-07 @ 21:33
Ha, het is maar afwachten of wij in Nederland iemand van het kaliber Sarkozy zullen krijgen. Zijn wij daar wellicht het volk niet voor? Want elke gek begrijpt dat niet elke overheidsmaatregel formidabel voor iedereen zal uitpakken; het gaat erom dat je soms een nederlaag slikt omdat je het gevoel hebt dat die leider het op de een of andere waard maakt.
Ik kijk nu naar wat er op het Haagse pluche zit en ik vind het me een partij zouteloze, halfbakken, truttige, sleepvoetende lummels. Hetgeen ik hen overigens volstrekt zelf aanreken; 100 dagen door het land en dan met zo'n belegen uitkomst. Hoe krijg je nou het gevoel dat er daar mensen met inzicht, ideeën en spirit zitten? Zo'n 'debat' in de kamer is toch net een kerdienst waar ze slaapgas door het sleutelgat hebben geblazen? Het hoeft van mij niet op z'n mediterraans te knetteren, maar wat een suffe, suffe, sufbende, als koala's op een overdosis eucalyptus. En niet één die tot de verbeelding spreekt. Gewoon ambtenaren die met hun pan op tv komen. Ruk.

Shalome | 02-12-07 | 21:49

@Dikr 02-12-07@21:39,
Daarom moet je ook meerdere bronnen hebben om een oordeel te kunnen vormen. Wij hebben thuis zelfs nog steeds drie papieren ochtenkranten.
Ik geef toe dat mijn oordeel ook kan worden beïnvloed door bepaalde reaguurders, maar die zijn na een poosje wel aardig in te schatten .
@King of controversy 02-12-07@21:33
De geschiedenis heeft geleerd dat in vroeger tijden het Koningshuis een redelijk bindende factor was in dit land, maar ook Beatrix en Maxima hebben zich in de loopgraven verschanst.

fuckje | 02-12-07 | 21:46

@fuckje 02-12-07 @ 21:19 Vergis je niet. Regelmatige geenstijl bezoekers krijgen Nederland doorgaans iets zwart witter geserveerd dan de gemiddelde goedzak. Niet alleen door de berichtgeving maar voornamelijk door de doorsnee reaguurder, die over het algemeen van het 'ik heb godverdoeme wat te melden' type is. Niks mis mee, maar wel een bepaald slag volg zodat er een lichtelijk vertekend beeld kan ontstaan.

Dikr | 02-12-07 | 21:39

@Lizzard
Zowel de linkse als de rechtse kerk heeft ongelijk (D66 alert: uiteraard hebben beide kerken een verklaring voor slechts een deel van de werkelijkheid, maar ontkennen dat de andere kerk ook een punt heeft).
Daarom moeten beiden gesloopt worden, of athans, zorgen dat ze minder aanhangers krijgen. (oh, het lijkt mij af en toe heerlijk om rechts te zijn, lekker kortzichtig ;) )
@ -edit 21:15
Revolutie!! Naar Den Haag nu. Alles omver werpen en opnieuw beginnen.
@ vander F 21:16
Nee, ik denk niet dat het middenveld in toorn uitbreekt. De linksen, die breken in toorn uit.
Het probleem is nu juist, dat er nauwelijks meer een middenveld is. Ja, hier op GS zijn er nu een hele hoop redelijke mensen bij elkaar (niet verder vertellen, maar zelfs fuckje heeft een punt). Eigenlijk zijn wij reaguurders de hoop van de maatschappij. (hoe zat het ook alweer met dat DD project?)
@ fuckje 21:19
Je constatering van muurvast doet me erg denken aan een term die een jaar of wat geleden gold voor veel GS discussie's, namelijk de virtuele loopgraven oorlog. Inmiddels is de hele maatschappij belandt in die loopgravenoorlog.

King of controversy | 02-12-07 | 21:33

@Shalome 02-12-07@21:27,
Dat klopt. Den Haag zit dichtgetimmerd vanwege afspraken. Parlementariers zijn op elkaar uitgekeken, bijna niemand is nog een persoonlijkheid met natuurlijk gezag. Zelf een Henk Kamp durft zichzelf niet meer te zijn.

fuckje | 02-12-07 | 21:33

fuckje 02-12-07 @ 21:19
Er is ook een PR-slag onderuit bij het electoraat. Fortuin was baanbrekend in zijn broodnodige oprechtheid, links ging later met zijn speerpunten aan de haal alleen om de verkiezingen te winnen. Eenmaal in het pluche werden de emmers rode verf tevoorschijn gehaald om hun beloftes onder oceanen linkse rooie idioterie te smoren. Dat doet er niet toe: ze zitten er en ze worden niet afgerekend op hun draaikonterij of hun leugens. Ik vrees dat deze aanpak voorlopig de komende verkiezingen blijft beheersen.

Shalome | 02-12-07 | 21:27

En intussen is TON groter dan de PvdA, volgens de Hond dan.
www.peil.nl/?2383

CoffeePatch | 02-12-07 | 21:25

vander F 02-12-07 @ 21:16
En alweer een nieuwe zuil lijkt mij ook niet wenselijk: het is hier Irak niet, godbetert.
Ik kan me nog herinneren hoe de semi-gelijkgestelden op Nader stemden waardoor Gore de verkiezingen verloor. Democraten verdeeld, Republikeinen één man. Aye.

Shalome | 02-12-07 | 21:23

Generaliseren is o zo gemakkelijk, maar je ontkomt er bijna niet aan.
Er is niet zoiets als de linkse, of rechtse kerk.
Het ene "kamp" ergert zich aan het pamperen, ontkennen van problemen, en het strooien van subsidies aan allerlei projecten, denk aan de vlinders;
de andere kant ziet opkomend racisme, onmacht en machteloosheid, en klamt zich dan vast aan mensen die hun scheur WEL ope durven doen.
En inderdaad, er is nauwelijks sprake van een "middengroep", die beide kampen tot elkaar kan brengen met redelijke argumenten.
Ik ben bang dat Nederland wat dat betreft muurvast zit....

fuckje | 02-12-07 | 21:19

@King of controversy 02-12-07 @ 21:00,
tja, die kerken aanvallen lijkt me niet de goede weg,
maar als het middenveld in toorn uitbreekt als ik er op wijs dat het Islamisme als ideologie tegen alles ingaat wat ik als liberaal kind van de babyboomers heb 'meegekregen' (iets met vrouwenrechten en homo's)
en dan prompt in het Wilderskamp wordt geduwd, wat wel zo gemakkelijk is want dan hoeft men mij niet meer serieus te nemen, zie ik het somber in.
En een nieuwe beweging oprichten, tja, je weet hoe lastig dat is, om er maar niet van te spreken dat je voordat je het weet, ongevraagd, in ene in een nieuwe, spiksplinternieuwe, zuil beland.

vander F | 02-12-07 | 21:16

@King of controversy 02-12-07 @ 21:00
Hoe we dat kunnen doorbreken? Met de huidige politiek? Niet.
Een verdrietige constatering.

-edit | 02-12-07 | 21:15

@Starf*ckert @13:46
Wel goedverdoemme! Nu ben ik vandaag helaas offline geweest vanwege sociale verplichtingen, maar wat ik hier nu weer in repliek lees raakt kant noch wal!

Als het even niet teveel gevraagd is, mag ik dan een kleine toelichting op hetgeen ik mij @11:37 schuldig aan gemaakt zou hebben!!!
("Zelfde retoriek. Zelfde intolerantie. Zelfde anti democraten. Zelfde dogmatici. Zelfde zondebokzoekers")

Chiant | 02-12-07 | 21:15

Sorreh Hera, maar kunst is het niet...

mediahoer | 02-12-07 | 21:09

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 21:08

@ edit
goeie samenvatting. Nog een idee over hoe we dat kunnen doorbreken? Elke Nederlander een verplicht reaguurdersschap?
@ vander F 20:46
zeg, er was verdomde weinig maatschappelijke discussie in de jaren 50. Amerikanen waren goed, Commie's schurken. Langharig tuig lui en werkloos, en katholieken heulden met de duivel. Klaar. Was ook nauwelijks discussie over mogelijk (1x roepen dat Vietnam misschien toch niet zo verstandig was en je werd kaalgeschoren en naar Veenhuizen gestuurd).
Nu gebeurt eigenlijk hetzelfde. Maar dan tweedimensionaal: moslims zijn goed/slecht, Amerika is goed/slecht, Israel is goed/slecht, langharig werkschuw tuig is goed/slecht, katholieken heulen nog steeds met de duivel (dat dan weer wel). Er is een nieuwe verzuiling, en het wordt tijd dat die aan diggelen gegooid wordt.
@ koerbagh +lizzard+vele anderen
Jullie focussen je op 1 deel van het probleem: de linkse kerk. Maar er is inmiddels ook een rechtse kerk, die even kortzichtig te werk gaat, en elk debat om zeep helpt. We zouden eigenlijk beiden kerken eens goed moeten aanvallen, maar hoe?

King of controversy | 02-12-07 | 21:00

Ik ben blij dat *fucker zijn klassieken kent, maar verlicht denker of groot denker zijn toch echt wel Theo's nalatenschap. M.i. hebben alleen ruimdenkers als hij het recht dergelijke termen te hanteren. Vooral daar hij deze hele discussie en overigen op hetzelfde thema al lang en breed in begin 2000 heeft neergezet. Allah weet het beter, maar theo veegt ongezien de vloer met het geloof aan. Doe hem niet na, dat is zwak.

openluchtgevangenis | 02-12-07 | 20:58

@King,
is ook lastig, de generatie voor ons, van Dam en consorten voor op,
hebben vreselijk hun best gedaan de toen bestaande civil society te slopen wegens vermeende spruitjes sympathieen.
Het vooruitgangs geloof, de maakbare samenleving, zou die civiel society met een nieuwe, verbeterde dogma's uitrusten onder toeziend van de Staat.

Ik vrees dat daar dus geen flikker van terecht is gekomen,
en zitten van Dam en consorten (CDA ook hoor, dat zogenaamde middenveld dus) met lege handen.

vander F | 02-12-07 | 20:46

Ik kan me nog Den Haag in de jaren 50 herinneren met de prachtige etalages van de Bijenkorf met Kerstmis, en grote zwarte auto's in de regen, en de enige allochtonen, hoewel dat woord toen nog niet bestond, waren aardige en beschaafde Indonesiërs,
De hele zomer lang was er een kermis op het malieveld, en in de Passage was een winkeltje met fopartikelen waar ik dan met opa poepende mannetjes kocht en scheetkussentjes iets wat oma niet waardeerde,
Ik vind deze tijd niet meer zo leuk, zou zo weer terug willen, al was het alleen maar voor het eten in het "Verre Oosten".

Steerpike | 02-12-07 | 20:42

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 20:38

@koerbagh ® 02-12-07 @ 20:17
Als we dát nou eens doorbreken, dan komen we ergens

-edit | 02-12-07 | 20:32

@ koerbagh 20:17
Nee, dat politieke midden laat zich gijzelen door radicalen als Wilders, als Imams, en als Marijnissen.
@ Lizzard 20:21
hehe
"het debat staat onder strakke regie" "geen wonder dat iedereen zich afkeert"
Lijkt me enigzins in tegenspraak met elkaar? ;-)

King of controversy | 02-12-07 | 20:31

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 20:21

@King of controversy 02-12-07 @ 20:08:
Juist. Maar dat politieke midden wordt niet gegijzeld door Geert, maar door de Doekle's en Mohamedje's en de gevestigde media en hún eeuwige eigen gelijk.

koerbagh ® | 02-12-07 | 20:17

Ook dit is een mogelijkheid:

And Europe's Muslims don't even have roots, by historical standards. For the Europeans, they're just the detritus of colonial history. When Europeans feel sufficiently provoked and threatened - a few serious terrorist attacks could do it - Europe's Muslims will be lucky just to be deported.

Sound impossible? Have the Europeans become too soft for that sort of thing? Has narcotic socialism destroyed their ability to hate? Is their atheism a prelude to total surrender to faith-intoxicated Muslim jihadis?

The answer to all of the above questions is a booming "No!" The Europeans have enjoyed a comfy ride for the last 60 years - but the very fact that they don't want it to stop increases their rage and sense of being besieged by Muslim minorities they've long refused to assimilate (and which no longer want to assimilate).

WE don't need to gloss over the many Muslim acts of barbarism down the centuries to recognize that the Europeans are just better at the extermination process. From the massacre of all Muslims and Jews (and quite a few Eastern Christians) when the Crusaders reached Jerusalem in 1099 to the massacre of all the Jews in Buda (not yet attached to Pest across the Danube) when the "liberating" Habsburg armies retook the citadel at the end of the 17th century, Europeans have just been better organized for genocide.

It's the difference between the messy Turkish execution of the Armenian genocide and the industrial efficiency of the Holocaust. Hey, when you love your work, you get good at it.

Far from enjoying the prospect of taking over Europe by having babies, Europe's Muslims are living on borrowed time. When a third of French voters have demonstrated their willingness to vote for Jean-Marie Le Pen's National Front - a party that makes the Ku Klux Klan seem like Human Rights Watch - all predictions of Europe going gently into that good night are surreal.

I have no difficulty imagining a scenario in which U.S. Navy ships are at anchor and U.S. Marines have gone ashore at Brest, Bremerhaven or Bari to guarantee the safe evacuation of Europe's Muslims. After all, we were the only ones to do anything about the slaughter of Muslims in the Balkans. And even though we botched it, our effort in Iraq was meant to give the Middle East's Muslims a last chance to escape their self-inflicted misery.

Steerpike | 02-12-07 | 20:11

@ lizzard
toch wel. Dat is ook wat Starfucker betoogd. Als iedereen zich opsluit in zijn eigen gelijk, dan ontbreekt iedere vorm van discussie.
En noem me een achterhaalde idealist, maar discussie is essentieel voor een maatschappij om verder te komen in de vaart der volkeren.
Het is niet erg als kleine groepen zich afzonderen van het maatschappelijk debat, maar als iedereen dat doet, heb je een probleem. Dan sterft niet alleen het politieke midden, maar de civil society.

King of controversy | 02-12-07 | 20:08

@ nattebever 02-12-07 @ 18:49

Ik kom regelmatig buiten. Ik zeg regelmatig wat van misdragingen van misdragende rifratten. Geen probleem. Ik neem hen serieus als ze mij ook serieues nemen. En ze weten inmiddels wel dat ze dat beter wel kunnen doen. Ik heb daar geen Wilders voor nodig. Gewoon een kwestie van kloten en gezond verstand.

Sunnygirl | 02-12-07 | 20:00

Koer heeft gelijk, de medaille heeft natuurlijk twee zijden.
En laten we ervan uitgaan dat de meer intelligente en objectieve mensen
zich verlustigen aan de schat van info op i-net, geen 'shoppers'.

Strotgrondel | 02-12-07 | 20:00

@ koerbagh 19:42
Jazeker, het is ook niet iets exclusiefs van de laatste decennia. Hoor je mij nergens beweren
Wat ik zeg, is dat het veel gemakkelijker is geworden voor mensen om zich op te sluiten in hun eigen gelijk.
Ik, jij en anderen hier op GS zoeken actief de discussie op. Maar anderen, zowel links als rechts, kijken alleen maar op het vrije volk of indymedia.
Selectieve waarneming bestond al eerder, maar pak weg 30 jaar geleden,50 jaar geleden, kreeg je als katholiek ook regelmatig processie's van de socialisten langs je huis. Dat is allemaal niet meer. Het maatschappelijk middenveld is dood.

King of controversy | 02-12-07 | 19:57

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 19:56

@Lizzard 02-12-07 @ 19:51,
dat 'zo is het' is wat veel reaguurders hier al jaren roepen.

vander F | 02-12-07 | 19:53

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 19:51

@KOC En zo is het.

Starf*cker | 02-12-07 | 19:45

DE verbinding fockte en suckte. Sorry voor duplo's.

Steerpike | 02-12-07 | 19:44

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 19:42

@King of controversy 02-12-07 @ 19:32:
Selectieve waarneming en cognitieve dissonantie bestonden al heeeeeeeel lang voor internet. Dat is niet iets nieuws en zeker niet verergerd door de information overload van het tegenwoordig door internet. Integendeel, je wordt ook sneller geïnformeerd door de onjuistheid of kritiek op de meningen en overtuigingen die je ergens vandaan haalt en elders spuit. Interactieve massa-communicatie is zeker geen deel van het probleem (wat een achterlijk en elitair standpunt zou zijn; "oude media" waardig), eerder van de oplossing.

koerbagh ® | 02-12-07 | 19:42

De weekdieren van het Haags Gemeentemuseum zijn gewoon brave Dhimmi's, en neem ze het es kwalijk, de meeste politici zijn Dhimmi's, en als ze dat niet zijn worden ze "kaltgestelt", hoe zat dat ook weer met Fortuyn en Volkert? politiehonden binnen 10 minuten op het Omroepplein? het stonk van alle kanten en Wilders is ä Dead Man Walking".
Eurabia is een feit.

Steerpike | 02-12-07 | 19:42

123

Steerpike | 02-12-07 | 19:33

@ BSE Rundfunk 19:16
Dankzij het internet is er een schat van informatie, over allerlei onderwerpen, en met allerlei insteken en perspectieven.
Is dat niet juist onderdeel van het probleem?
Mensen kunnen gemakkelijk shoppen in de feiten, in de opinie's van anderen. Waardoor mensen die geloven dat moslims alle problemen veroorzaken lekker op site's als het vrije volk kijken, goed naar Wilders luisteren, en dat napraten.
Omdat het zoveel informatie is, en mensen maar een beperkte hoeveelheid info kunnen opnemen per keer, kunnen mensen zichzelf afschermen voor onwelgevallige meningen.

King of controversy | 02-12-07 | 19:32

De leiding van het Haags Gemeentemuseum zijn gewoon hele brave Dhimmi's.
Maar dat kun je ze niet kwalijk nemen, want de meeste politici zijn ook al Dhimmi's, uitzonderingen daargelaten maar die worden snel "kaltgestellt", hoe zat dat ook alweer met Pim?
Politiehonden binnen 10 minuten bij het Omroepplein?
Was er ook niet een link met Volkert en een vermoorde boswachter?
Klinkt misschien pathetisch, maar Eurabia is een feit en Geert is een "dead man walking".

Steerpike | 02-12-07 | 19:31

@ koerbagh 19:07
Ja, het is alsof er iets mist, iets niet klopt.

King of controversy | 02-12-07 | 19:19

De tegentrend zou er een moeten zijn van diversiviteit in informatie.
Het punt is dat de internationale politiek zoveel desinfo geeft en verwarring sticht, dat mensen eigenlijk de van oudsher gerenommeerde media niet meer klakkeloos kunnen vertrouwen.
Meningen, dus ook politieke meningen, worden meer en meer gebaseerd op drijfzand.
En onze politici doen hier ook aan mee; enerzijds met hun opinies, anderzijds met het geven van desinformatie voor hun politieke doelstellingen.
We worden voor de gek gehouden doordat we te veel TV kijken.
TV geeft geen reeel beeld; informatie wordt niet meer weergegeven door de werkelijke bron, maar door 'vertegenwoordigers' van die bron.
Dit kunnen nieuwslezers zijn, maar ook politici. En wij vreten het als zoete koek, zonder ons te realiseren dat deze 'vertegenwoordigers' alleen een bepaalde agenda verdedigen als het over onderwerpen gaat in het landsbelang zoals dat bepaald is door ons kabinet.
Tel daar nog bij op dat het voor veel mensen in financieel opzicht niet lekker zit, wat weer aanleiding geeft om meer op onderbuikgevoelens te leven dan op gezond verstand. sorry to say.
Zaak is dat mensen wegen vinden die hun betere informatie garanderen.

Rest In Privacy | 02-12-07 | 19:16

@King of controversy 02-12-07 @ 19:02:
Ok, zijn we het daarover eens. Dat is lang geleden. (Raar gevoel hè?)

koerbagh ® | 02-12-07 | 19:07

@Maaier 02-12-07 @ 18:52:
Doekle cs. bewijzen dat de policor nog springlevend is. Anders maak je je niet druk om roeptoeter Geert, maar kom je met een alternatief. Het alternatief is niet pappen, nathouden en meer geld (via een wirwar van stichtingen en clubjes waar bijna altijd een Milli Görüs of Grijze Wolf figuur inzit - ach ja, moet kunnen) prachtige kansenwijken, dat is nu juist wat al 30 jaar is gebeurd en bewezen niet werkt.

koerbagh ® | 02-12-07 | 19:05

@ koerbagh 18:43
ja, dat schrijf ik ook. In plaats van een structurele discussie met Geert, knalt het maatschappelijk midden er een verzetsbeweging tegenaan. En wij, die dat maatschappelijk midden moeten maken, zitten lezen liever GS dan een goede oplossing. In reactie daarop, schiet ook links volledig de verkeerde kant op. Dat is absoluut niet alleen de schuld van Wilders. Ik schrijf ook: wij laten ons gijzelen. Doekle kiest er zelf voor om zulke wartaal uit te slaan, Wilders dwingt hem er niet toe. Dat is nou juist het probleem.
Lizzard schreef ergens in het begin dat "het politieke midden dood is" (of woorden van gelijke strekking) Ik denk dat dat het daar in grote delen mee eens ben. Maar zeker op een onderwerp als migratie, integratie is niet alleen het politieke midden dood, maar ook het maatschappelijk midden. De civil society, de basis onder een gezonde democratie, is aan het verkruimelen. En voorlopig zie ik nog geen tegentrend.

King of controversy | 02-12-07 | 19:02

@maaier

Wel eens van Pieter Broertjes gehoord?

Rabarberke | 02-12-07 | 18:59

Bernhard Bang 02-12-07 @ 18:43
Dank. Italiaanse stoelen, interieur e.d. vind ik erg mooi. 'k Heb al een Italiaanse tafel met bijbehorende stoelen. Niet speciaal landelijk of klassiek, maar juist erg over the top qua hippestein. Zo'n homo-ding, zeg maar.
Wie weet wil Jeremia wel mijn Ikea-bureautje kopen - dat past daar niet zo goed bij. Maar... jij hebt natuurlijk eerste recht van koop, want ik krijg niet alle dagen zomaar een wereldbeeld.

nattebever | 02-12-07 | 18:57

koerbagh ® 02-12-07 @ 18:43

Wat een onzin verkoop je weer. Hoezo gijzelt de policor ons. Doe nou niet alsof het nog 1988 is. Neen, de afgelopen 5 jaar bestaat die policorbende niet meer. Dat jij de graag wil blijven zien, en andere, redelijke geluiden, die het níet alleen over islam hebben o zo makkleijk beschuldigt van "niet benoemen van problemen" (hoi, benoemen dara wordt ons land zoveel beter van, rja.

Maaier | 02-12-07 | 18:52

@koerbagh ® 02-12-07 @ 17:08

In principe ben ik het met je eens.
Er is mij echter niet ontgaan dat in de video 9-11 ook even aan bod kwam.
Het punt is dat er vlak na 9-11 een moderne heksenjacht geopend is op een religie; de islam welteverstaan en alles wat daar ook maar even op lijkt.
Dit onder de sluier van de 'war on terror'; een oorlog die nooit ophoudt te bestaan, omdat het een oorlog is tegen een abstract idee waarvan de betekenis bepaald wordt door degene met het meeste geld.
'War of terror' is een betere naam wat mij betreft.
Waar kritiek op religie in mijn optiek in zijn algemeenheid geen taboe zou mogen zijn, krijgt kritiek op de islam een andere lading als dit afgezet wordt tegen de 'war of terror'.
Het is in dit geval begrijpelijk dat dit emoties losmaakt.
Aan de andere kant ken ik geen godsdienst die op relationeel vlak tolerant is ten aanzien van mensen die anders zijn en doen dan zichzelf.
Het komt maar al te vaak voor dat andere mensen mee mogen genieten van de rituelen van godsdienstigen, terwijl het andersom niet getolereerd wordt. De enige voorwaarde hiervoor is dat de godsdienst alleen maar fundamenteel genoeg ervaren hoeft te worden.
Uiteindelijk gaat het over machtsspel en daarbij het afdwingen van andermans positie: of je nu praat over godsdienst of politiek, kritiek op de grote baas wordt gezien als blasfemie.
Met 9-11 is het helaas niet anders...

Rest In Privacy | 02-12-07 | 18:50

Sunnygirl 02-12-07 @ 18:37
Wat ik al zei, meer dan retoriek is het niet. Je zou het ook kunnen zien als grensverkenning. Nogal wat mensen gaan er van uit hun dak en gaan er eens over nadenken. Dat vind ik al een verdienste.
Wat betreft het ingrijpen tegen moslims: ik weet niet of je weleens buiten komt (ff flauw grapje tussendoor), maar 't is toch heus de taak van de staat om crimineel tuig de oren te wassen. Maak maar eens een opmerking of kijk eens fout (wat dat dan ook is) naar een groepje Marokkanen - you'll find out. En dat nu uitgerekend de staat (bijvoorbeeld in de persoon van Cohen) het op dit punt laat afweten, is een gotspe.
Wat Wilders in feite zegt is dat er keihard moet worden opgetreden tegen bepaalde overlast veroorzakende groepen en het toeval wil toevallig dat die groepen vaak uit moslims bestaan, capito?
Tot voor kort mocht je dit soort dingen niet eens benoemen, maar intussen worden zelfs mensen als Maorijnissen wakker. 't Zou je toch te denken moeten geven. Of juist niet, want die Mao, daar ben ik ook niet zo'n fan van.
En ja, 't had wel wat, dat 'poep roepen' op de kleuterschool - alleen werd je dan niet met de dood bedreigd.
Ies toch verschiel.

nattebever | 02-12-07 | 18:49

Je snapt er geen klote van starhomo. Geert staat recht tegenover dat tuig en was zo moedig dat ook in de politiek te doen ipv in een anoniemen collumn.

derkcs | 02-12-07 | 18:48

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 18:44

@King of controversy 02-12-07 @ 17:59:
We laten ons gijzelen. Maar niet door Geert, of door GS, maar juist door de policor van VN, Azijnbode (en noem ze maar op) en het "maatschappelijke middenveld" van gedesinteresseerde zogenaamd tolerante en in patronen en heilige huisjes denkende lieden die hun gematigde, ethnocentrische bril niet af kunnen zetten om gewoon de feiten benoemen. Geert mag roepen wat 'ie wil, het is raar dat een vakbondstiepje als Doekle oproept tot een maatschappelijke coalitie tegen Wilders. Dat is heel vreemd. Er zijn 141 (of 140, als je Rita in Kamp Geert wilt zetten) kamerleden die niet van de PVV zijn. Oppositie genoeg tegen Geert, me dunkt. Daar is geen brede maatschappelijke tegenbeweging voor nodig. Niet Geert, maar Doekle en consorten zorgen voor de polarisatie.

koerbagh ® | 02-12-07 | 18:43

@ King of controversy 02-12-07 @ 18:30

@ Lizzard
Ja hoor een commie met een tweede huis in London. hahahaha!

Sunnygirl | 02-12-07 | 18:38

@ nattebever 02-12-07 @ 18:24
Wat heb je aan polariseren en roepen om iets wat toch onhaalbaar is. Dat maar GW nog nuttelozer dan hij al is. Ik begrijp dat GW een verademing voor mensen is die iets zelf niet durven in te grijpen tegen moslims. Een beetje als peop roepen op de kleuterschool?

Sunnygirl | 02-12-07 | 18:37

Bernhard Bang 02-12-07 @ 18:27
Dat wereldbeeld, Bang, waar heb je dat opgeduikeld? Heeft het zin als ik eens wat ga rondneuzen op marktplaats.nl? 'k Wil er ook graag één, maar als 't kan niet al te duur. Ja, tweedehands is ook goed.

nattebever | 02-12-07 | 18:34

nattebever 02-12-07 @ 18:26
Thanx. Vanaf nu ga ik jouW goet schrijven. Als ik het niet fercheet natuurlijk.

Jeremia | 02-12-07 | 18:34

@ vander F 18:15
het moet wel desinteresse zijn. Laten we wel wezen. Er zijn een stuk of tien mongolen aan de rechterzijde, een stuk of 40 mongolen aan moslim en linkerzijde, het is toch onmogelijk dat die 50 mensen het complete middenveld gijzelen. Een middenveld wat toch zo'n paar honderduizend politici, wetenschappers hogeropgeleiden, ondernemers journalisten etc behelst. Mensen die de mogelijkheden en de vrijheid hebben om in de afgelopen 5 jaar tegengas te geven, maar dat massaal hebben laten afweten. Waarom? Omdat Wilders en consorten ze gijzelden? Ik kan het niet geloven.
@ Sunnygirl
Je bent een stuk slimmer geworden, in de tijd dat je weg was ;)

King of controversy | 02-12-07 | 18:30

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 18:28

@ Jeremia 02-12-07 @ 17:57
Wat jij hebt heet een godsbeeld, da's wat anders dan wat normale mensen een wereldbeeld noemen. Mag wel hoor. We zijn van tijd tot tijd zelfs jaloers op zoveel onnozelheid...

Bernhard Bang | 02-12-07 | 18:27

Jeremia 02-12-07 @ 18:15
'Jou' spel je twee keer zonder 'w'. Dat doe je dus wel consequent (wat je ook fout spelt).
Mijn bekering, jongen, die laat niet lang op zich wachten.

nattebever | 02-12-07 | 18:26

Sunnygirl 02-12-07 @ 18:01
't Voornaamste bezwaar dat jij tegen Wilders heb, als ik je goed begrijp, is dat hij de hele islam wil verbieden en, ik noem maar wat, de koran op de index van verboden boeken wil.
Is natuurlijk totaal onhaalbaar en niet veel meer dan retoriek. Hij overschreeuwt zich daarmee, waarschijnlijk om dat rare hoofd weer eens in de krant te krijgen.
Daarentegen overschreeuw jij dit weer door vergelijkingen te trekken tussen Wilders en Adolf Hitler. Daarmee sla je alles dood.
Overigens zie ik in de islam helemaal niets, niet in de uitwassen, maar ook niet in de reguliere islam - 't is volkomen crap. Intussen zorgen islamieten er wel voor dat wij op onze woorden moeten letten, omdat je anders aan de beveiliging of beademing moet (als dat laatste nog nodig is).
En 'vrijheid van godsdienst', 't is hier al vaker gezegd, kan gewoon onder de 'vrijheid van meningsuiting en vergadering e.d.' worden gebracht. Een paar eeuwen geleden had die afzonderlijke vrijheid nog een funktie. Nu is 't onzin.
't Is juist die vrijheid van meningsuiting waar Nederlanders aan hechten en waar moslims geen moer om geven, want die hebben een boekieboekie waar alles al in staat. Zij verliezen, anders gezegd, niets als morgen de vrijheid van meningsuiting wordt afgeschaft.
Wat betreft 'onze schuld' (wij staan het terroriseren toe): daarmee geef je eigenlijk al aan waar je de zwarte piet moet zoeken, zou je die zoeken. Helaas moeten we het doen met mensen als Cohen. In dat licht vind ik het populistisch geschreeuw van Wilders een verademing: de knuppel d'r over!
Dat er dan nu flink gepolariseerd wordt, vind ik helemaal okee. Dat kan allemaal prima zonder Adolf H. er bij te halen of een of andere zondeboktheorie.
Jouw 'Ik ga niet door de knieën!' vind ik dan ook totaal overtrokken en in wezen beside the point.

nattebever | 02-12-07 | 18:24

@ Lizzard

Ik heb liever een muskusrat in de tuin dan een rifrat als buur!

Sunnygirl | 02-12-07 | 18:18

@King of controversy 02-12-07 @ 17:59,
yep,
het politieke midden jaagt al jaren de polarisering op door een daverende afwezigheid,
of is het werkelijk desinteresse?
Zou zo maar kunnen.

vander F | 02-12-07 | 18:15

nattebever 02-12-07 @ 18:03
Jou optreden in dit draadje is wel te genieten. Als je je nu ook nog zou bekeren zou het helemaal geweldig zijn. Maar je bent in ieder geval wel concequent in het afzeiken van gelovigen want je spaart de moslims ook niet.
Lizzard 02-12-07 @ 18:07
Jou reactie op het zonnige meisje is zoals ik van je gewend ben; subtiel en diplomatiek.

Jeremia | 02-12-07 | 18:15

@ King of controversy 02-12-07 @ 17:59
Wat krijgen we nou. Bij je eerste comment ben ik het al met je eens. Moet niet gekker worden!

Sunnygirl | 02-12-07 | 18:12

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 18:07

Sunnygirl

Alleen al het consequente gebruik van de naam "Cheert" ( Geurt is ook reuze leuk joh) doet mij vrezen te maken te hebben met een linkse populiste die wel eventjes zal vertellen wie er in Nederland last heeft van de onderbuik, danwel Xenofobie, Holocaustsymphatieen en wie er stiekum een klein snorretje wil laten groeien. Linkse agitprop. Geen gelegenheid voorbij laten gaan om een flink partijtje te kunnen 'Cheert bashen', allemaal voor het goede doel. Niet instinken.

Oh bruine hemden en stijve armen nog vergeten. En laarzen.

Bah!

van Kloten | 02-12-07 | 18:06

Jeremia 02-12-07 @ 17:57
Dan moet het toch een genot voor je zijn om de zo totaal anders gestelde comments van nattebever te lezen...
Okee, 't is zondag, 'k doe de mensen dan graag een extra pleziertje.

nattebever | 02-12-07 | 18:03

@van Kloten 02-12-07 @ 17:54:
Stijve hemden en bruine armen niet vergeten...
En treinen. Ook een populair woord in de godwinistische taal- en letterkunde.

koerbagh ® | 02-12-07 | 18:01

@ nattebever 02-12-07 @ 17:26

Wil Wilders zker niet demoniseren. Maar ik vind het kwalijk datr een politicus een zondbok zoekt voor een nationaal probleem. Gebrek aan respect. Gebrek aan mensen die nadenken over hun handelen. Wilders appelleert op je onderbuik gevoel. Komt met aantrekkelijk items die eigenlijk de meeste van ons wel willen. Hij houdt mensen een lekker worst voor met kwalijke bedoeling. Het verbieden van de excessen in de Islam. Graag! Maar het verbieden van de hele Islam moet je waarschijnlijk ook jou en mijn vrijheid van godsdienst opgeven. En ik ben niet van plan om mijn eigen vrijheden op te offeren voor een stelletje gekken die hier het land terroriseren. Echt niet. Nu niet, nooit niet. De fout die we nooit meer mogen maken is dat we een zondebok vinden voor een probleem wat eigenlijk het probleem niet is. Wij, Nederlanders zijn mede schuld aan het probleem. Wij staan het terroriseren toe en wij staan de verloedering van de maatschappij toe! En de enige vergelijking met de tweede wereld oorlog die ik wil en wilde maken was dat mensen toen ook een lekkere worst is voorgehouden dat het beter zou worden als de Joden er niet meer waren. En dat was niet de oplossing voor de problemen en mensen hebben er een prijs voor moeten betalen die ze nooit hadden willen betalen als ze hadden geweten als dat de prijs is. De prijs die Wilders ons wil laten betalen is het mij niet waard! Ik ga niet door de knieen!

Sunnygirl | 02-12-07 | 18:01

De groeten, Starfucker.... (1) Doekle Terpstra speelt op de man; zijn commentaar tegen Wilders is ver over de grens van het haatzaaien heen, en (2) dan moet Geert zich in het op 1 na meest linkse programma van Nederland lopen verdedigen? Ik had ze ook een enorme middelvinger gegeven. Je mag twee woorden zeggen, waarna Terpstra vijf minuten krijgt de dat mokkel van de presentatie er ook niet even lichtjes overheen gaat. En als je dan het omroepgebouw uit loopt wordt je doodgeschoten. Subsidie van de Vara gekregen?

Vitaly Chernobyl | 02-12-07 | 18:00

www.youtube.com/watch?v=S5NRksR1trI
Stop de gijzeling, mooie kop, Daniel Pearl zal het ook wel eens gedacht hebben, maar ja.........
Zo lang Geert Wilders de enige partij aanvoerd die tegen Islamitische uitwassen keihard ageert (ageerd ), heeft hij 100 % mijn stem, want er is geen alternatief.
Zoals prins Claus al zei ( toch? ), de aanval is de beste verdediging!

gentle giant | 02-12-07 | 17:59

@ Starf*cker
1 vraag: wij worden gegijzeld, of laten wij ons gijzelen, omdat dat wel zo makkelijk is?
Wij stemmen op Wilders, wij lezen liever GS en de metro, dan de NRC en VN. Wij luisteren naar die gekken, wij geven ze een podium.
Wij zijn absoluut niet de lijdende vorm in deze.
Nee, ik denk dat wij ons laten gijzelen.
Toppunt van oppervlakkigheid. Wij horen liever een paar boute uitspraken, en gniffelen daarom, dan dat we genieten van een goede analyse. Wij zijn het ook die de gekken steunen. Ze helpen. In plaats van Wilders ongelijk aan te tonen, richten we een 'verzetsbeweging op', als antwoord op Wilders's doemscenario's, dreigen we met andere doemscenario's. enzovoort enzovoort.
Door een totaal gebrek aan interesse laten wij (het maatschappelijk middenveld) het compleet afweten.

King of controversy | 02-12-07 | 17:59

Sunnygirl

Alleen al het consequente gebruik van de naam "Cheert" ( Geurt is ook reuze leuk joh) doet mij vrezen te maken te hebben met een linkse populiste die wel eventjes zal vertellen wie er in Nederland last heeft van de onderbuik, danwel Xenofobie, Holocaustsymphatieen en wie er stiekum een klein snorretje wil laten groeien. Linkse agitprop, niet instinken.

Oh bruine hemden en stijve armen nog vergeten. En laarzen poetsen.

van Kloten | 02-12-07 | 17:58

nattebever 02-12-07 @ 17:50
SF heeft een belerende ondertoon in zijn stukjes. Het heeft een hoog 'en zo is het!' gehalte. Hij is een prediker van zijn eigen wereldbeeld en hij gaat ervan uit dat die klopt. Doe ik overigens ook. En met mij vele anderen.

Jeremia | 02-12-07 | 17:57

Sunnygirl

Alleen al het consequente gebruik van de naam "Cheert" ( Geurt is ook reuze leuk joh) doet mij vrezen te maken te hebben met een linkse populiste die wel eventjes zal vertellen wie er in Nederland last heeft van de onderbuik, danwel Xenofobie, Holocaustsymphatieen en wie er stiekum een klein snorretje wil laten groeien. Linkse agitprop, niet instinken.

Oh bruine hemden en stijve armen nog vergeten. En laarzen poetsen.

van Kloten | 02-12-07 | 17:54

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 17:51

Jeremia 02-12-07 @ 17:33
Geloof niet dat Starfucker vindt dat hij een (onweerlegbaar) gelijk heeft - ik maak dat uit zijn column en comments niet op.
Hij uit zijn mening, wat iets anders is, en probeert op een normale manier in te gaan om de zaken die naar voren worden gebracht.
Mogelijk dat jij het anders bedoelt, tell me.

nattebever | 02-12-07 | 17:50

@Bicycle_Repairman @ 17:02
Doekle spreekt zich heel nadrukkelijk uit tegen de persoon Wilders. Niet tegen Wilders gedachtengoed, want daar heeft hij het niet over. Doekle speelt op de man. En de vorige keren betekende dat moord, moord en uitzetting.
.
Maar Doekle zal zijn handen wel in onschuld wassen.

tipo | 02-12-07 | 17:47

@ Lizzard 02-12-07 @ 17:38

Als je anti Wilders bent, ben je niet automatisch pro islam. Misschien moeilijk vooor je te begrijpen. Iemand kan ook anti opruiende jeugd (ook moslims, die hebben vaak de meerderheid) en anti bruulapen als Wilders zijn.

Als je gescheld toch Tourette is. Er is een nieuwe behandeling voor!

www.meewestbrabant.nl/index.php/id_pag...

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:46

@Rabarberke 02-12-07 @ 17:24:
Je snapt er geen moer van. Ik heb helemaal niet de behoefte om een willekeurig iemand in een koffieshop uit te schelden voor smerige nikker. Ik zou dat hooguit doen als er een ongewassen negroïde meneer mij in die koffieshop niet zou willen bedienen omdat ik een smerige bleekscheet ben.
En dan komen we op een wezenlijk punt: om te beledigen moet er dus kern van waarheid zijn. Zomaar iemand uitschelden met geen enkele reden of doel vanwege een toevallige uiterlijke eigenschap is een vrij zinloze bezigheid.
Daarom noemen we mensen met achondroplasie niet zo maar "kabouters" (dat laten we Hans Teeuwen in het theater doen en dat werkt dan heel komisch). Maar eigenschappen van mensen waar ze wél wat aan kunnen doen: geloof, (ontbrekende) kennis, mening, overtuiging mag natuurlijk beledigd worden. Want van die zaken is er niets boven kritiek verheven. En ook milde kritiek kan beledigend worden ervaren en omgekeerd kan een grove belediging dienaangaande ook worden opgevat als kritiek. De grens daarin kun je natuurlijk niet objectiveren want die ligt voor iedereen die zich (al dan niet zogenaamd) beledigd voelt anders.

@Rabarberke 02-12-07 @ 17:27:
Nou nee... maar ik zou, als ik na dergelijke verwennerij de toezegging had gedaan dat de tentoonstelling wordt georganiseerd niet met een kutsmoesje later het specifieke werk uit de tentoonstelling houden. En overigens was hij dat ten tijde van het interview met De Pers nog niet van plan, dat kwam daarna pas.

koerbagh ® | 02-12-07 | 17:46

@ Lizzard 02-12-07 @ 17:28
Jij hebt de comments hierboven zeker niet gelezen. Dat is wel duidelijk. Ik een islamlikkertje? Wist niet dat je ook een vorm van Gilles de la Tourette online kon krijgen!

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:42

@Sunnygirl 02-12-07 @ 17:34,
jij denkt maar raak tante.

*helaas de Godwin trofee toch moet uitreiken*


Wat ken jij die Cheert goed zeg.

vander F | 02-12-07 | 17:39

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 17:38

@ Zo jammer! 02-12-07 @ 17:22

Dat is maar goed ook. Dan ben je goed voorbereid op je taak

@ allen
Dat kunnen we van Cheert niet zeggen. Ik denk dat ie God op z'n blote knietjes dank dat hij in de oppositie zit. Hoeft ie nergens verantwoording voor af te leggen. Ik denk dat Cheert ook moet lachen om al zijn aanhangers die boos zijn op politici die niet met hem samen willen regeren. Net als de moslims die lachen om de reacties op de de aanslagen op de Twin Towers, Madrid en op de Londense metro. Zij moesten altijd lachen als mensen op TV zeiden dat de westerse buitenlandse politiek de oorzaak voor islamitisch terrorisme is. Het hele gezeik over Cheert zorgt ervoor dat ook hij niet met de billen bloot hoeft. Hij kan gewoon losjes vanuit de heup schieten met losse flodder, met de hoop dat ze dan ook nooit doel treffen en hij aan de bak moet!

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:34

"Het is de terreur van het eigen gelijk dat Nederland gijzelt."
.
Yep. En jij doet er ook vrolijk aan mee Starf*ckertje.

Jeremia | 02-12-07 | 17:33

@Sunnygirl 02-12-07 @ 17:23,
heeft Cheert nooit zelf gezegd?
Dan maken jij en andere anti-Wilders onderbuikers het er dus van, puur om hem te diskwalificeren, heel zwak.

vander F | 02-12-07 | 17:31

S.. fucker.

Beetje versimpelde weergave van de werkelijkheid.Er is nog steeds sprake van teveel hysterie en beeldvorming. Elke incident wordt uitvergroot en misbruikt door voor-en tegen standers. En wat wordt er bereikt ? Iedereen gaat nog dieper in zijn loopgraaf zitten.

Ik ga het niet opnemen voor die directeur maar die kunstenares heeft zeker nog wel andere mogelijkheden om haar werk te laten zien. Zeker met de enorme aandacht die ze nu krijgt.

En dat Wilders niet komt opdagen op een debat buiten de Tweede Kamer is helaas een bekend gegeven. Dat betekent zeker niet dat D. Terpstra een winnaar is. In zijn stelling name en oproep is hij veel te persoonlijk naar Wilders. Wilders verkondigt een boodschap die een grote groep aanspreekt. Maar als je dan problemen hebt richt je dan op die boodschap en doe dan niet mee met het spel van de schuld geven en met de vinger wijzen en woorden roepen die er alleen maar voorzorgen dat de tegenstellingen misschien nooit meer overbrugbaar worden.

Het zou goed zijn

nadenkeniseenkunst | 02-12-07 | 17:29

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 17:28

@koerbagh

Ja zou jij in een interview zeggen dat het eigenlijk rotzooi was maar dat je 't pijpen wel okay vond en het daarom maar op wilde laten hangen?

Rabarberke | 02-12-07 | 17:27

@Sunnygirl 02-12-07 @ 17:14,
weet jij veel, die man zit in de oppositie,
overigens mag hij van mij daar blijven zitten, als usefull idiot, z'n conservatieve gedachtengoed is niet de mijne.
Zo had ik ook geen moeite met de CPN in het parlement, pure anti-democraten,
was fijn als oppositie partij, schopten nog wel eens het slome zooitje in de kamer en regering wakker.

vander F | 02-12-07 | 17:26

Sunnygirl 02-12-07 @ 17:13
Je vergelijking tussen Wilders en Schicklgruber (TALKAH) vind ik buiten elke proportie.
Denk dat je Wilders daarmee domweg demoniseert.

nattebever | 02-12-07 | 17:26

@koerbagh

Stap eens in een koffieshop in Amsterdam ZO binnen en roep daar iets van 'smerige nikkers' en neem meteen even dat avromuseumtv.nll linkje met ze door. Ik hoor wel hoe het afloopt.

Rabarberke | 02-12-07 | 17:24

@ vander F 02-12-07 @ 17:17

Cheert hoeft het niet zelf te roepen. Dat deed toendertijd Ayaan wel voor hem en de rest van onderbuikend Nederland roept dat ook wel over hem. Hij is Zeist in geslachtofferd. En ome cheert heeft van zichzelf een hoogblonde poldermartelaar van zichzelf gemaakt. Gelukkig heeft ie meer verstand van verzekeren!

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:23

Ik draag geitewollensokken als ik jaag.

Zo jammer! | 02-12-07 | 17:22

@Sunnygirl 02-12-07 @ 17:13,
jammer...

vander F | 02-12-07 | 17:21

@Rabarberke 02-12-07 @ 17:09:
Hij zegt toch heel duidelijk in dat interviewtje dat hij het werk zo bijzonder vond. Ik weet niet hoe jij dat leest, maar ik lees daarin dat het van te voren wel heeft gezien. En of daar een borrel (met een fietsenhok-pijpbeurtje) bij kwam kijken tussen hem en Hara, dat vermeldt het verhaal niet. 't Zegt wel veel over jouw fantasie. "Not that there's anything wrong with that"

koerbagh ® | 02-12-07 | 17:20

@Bicycle_Repairman 02-12-07 @ 17:02,
die zogenaamde oproep tot moord is inderdaad flauwekul,
maar waar en wanneer heeft Wilders gezegd dat hij een slachtoffer van het een of ander is?

Ik wordt een beetje moe van het woord slachtofferrol,
wordt meestal opgelegd, ik hoor die zogenaamde slachtoffers zelden roepen dat ze zich slachtoffer voelen.

Maar goed, misschien heeft Cheert het wel eens geroepen?

vander F | 02-12-07 | 17:17

@ vander F 02-12-07 @ 17:11
maar ik zie het GW het ook niet doen. Daar moet je een vent met ballen voor zijn!

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:14

Starf*cker 02-12-07 @ 16:59
Je kunt misschien nog wel verder terug. Punt is dat het na de moorden op Fortuyn en Van Gogh heel wat moed vereiste om door te gaan met dat 'islam-gebeuren' dan daarvoor.
Met je 'anti-democratische' sausje ben ik het niet eens. Ja, hij is populistisch en ja, ik denk dat Fortuyn hem hooguit als reserve hulpadjudant in had zullen schakelen. En toen?

Bolkestein zegt geloof ik niet zoveel meer, en over Scheffer, tja, die heeft niet veel anders gedaan dan het maatschappelijk ongenoegen zo te vertalen dat zelfs de onnozelste socialist het zou begrijpen. Dat betekent nodeloos dikke, vrijwel onleesbare boeken schrijven, die een recensie krijgen in de NRC en Volkskrant. Hij is de man die bij TL-licht de gloeilamp uitvond. Nou ja, over hem hoeven we het ook niet te hebben.

nattebever | 02-12-07 | 17:14

@ nattebever 02-12-07 @ 17:03
Ik ben ook niet echt een fan van Balkie maar die heeft nog altijd meer verstand in zijn pink............. ach laat maar. Ik serveer Wilders zeker niet alleen af op zijn CV. Zijn CV was een goede verklaring voor zijn incompetenties. Ik heb Wilders afgeserveerd omdat hij een megalomane volksmenner is met gevaarlijke overeenkomsten met ene snormans uit Duitsland. Die kreeg ook teveel macht dan hij volgens zijn competenties aankon. Na 1945 kennen we het resultaat allemaal. Die zocht ook een groepje zondebokken voor het falen van een gandse natie.

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:13

@Sunnygirl 02-12-07 @ 17:05,
precies, de knoet erover en heropvoeden dat gajes.
Maar dan moet je niet bij Cohen en Terpstra zijn,
die maken zich wel vreselijk druk over geloof en huidskleur, niet over gedrag.
Een Marcouch die de knoet over het gajes in Slotervaart wil en Cohen die dat volkomen negeert en weer een neo-marxistisch theetje gaat drinken.

vander F | 02-12-07 | 17:11

@koerbagh

Ach, die museumdirecteur was op zo'n vrijdagmiddagreceptie, had een borreltje op en kwam toen die Hara tegen die zichzelf tegen 'm opslijmde totdat ie ja zei. Toen hij die rotzooi eindelijk te zien kreeg bedacht hij zich alras.

Zooooveel kunstenaars die er proberen te komen door een rel te schoppen. Mohammed is rel-gevoelig, dus om beroemd te worden ga je hem misbruiken.

Ik kan zo nog een smakelozere expositie bedenken waar de kunst niet mag beledigen en de museumdirecteur een hele politieke afweging zou maken als hij de tentoostelling zou afblazen. En iedereen zou 't ermee eens zijn.

Rabarberke | 02-12-07 | 17:09

@Rabarberke 02-12-07 @ 16:46:
Ja, kunst mag beledigen. www.avromuseumtv.nl/player_od.aspx?fna...
*Even terugleest*
Eh, babsje... vertel me even lieverd, waar heb ik beweerd dat een kansenjongere niet zou mogen beledigen? Vrijheid van meningsuiting betekent impliciet de vrijheid om te beledigen en (minstens zo belangrijk) ook de vrijheid en het recht om je beledigd te voelen. Da's ook een heel mooi en waardevol gevoel dat iedereen tenminste éénmaal in zijn/haar leven oprecht moet ervaren. Je wordt er heel tolerant van.
Vandaar dat ik vermoed dat mensen die altijd roepen dat ze "gekwetst" of "beledigd" zijn daar helemaal geen donder van menen althans dat gevoel verwarren met schaamte over hun eigen tekorten en onwetendheid en dat het eigenlijk gewoon een appel is op het recht op hun eigen intolerantie. Denk daar maar eens goed over na.
video.google.com/videoplay?docid=41992...

koerbagh ® | 02-12-07 | 17:08

@ Starf*cker 02-12-07 @ 16:56
Was te makkelijk.

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:07

@Starf*cker 02-12-07 @ 16:42,
zeur niet, de Nederlandse pers is weldegelijk een one issue pers als het gaat om Wilders.
Ik ga me niet intensief vermoeien met de standpunten van de PVV, die partij boeit me niet echt.

vander F | 02-12-07 | 17:05

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 16:55
Ik bedoel maar. Dat vuurwerk is inderdaad van de white trash. Zo is maar weer eens duidelijk dat ik discrimineer. Ik discrimineer alleen op gedrag en niet op huidskleur of geloof of wat dat ook. Ik hoop dat er meer mensen op die manier weer gaan discrimineren. Inderdaad de knoet erover en heropvoeden.

Sunnygirl | 02-12-07 | 17:05

Sunnygirl 02-12-07 @ 16:43
Dat Wilders' CV hem niet tot rocket-scientist maakt, was al wat langer bekend. 't Lijkt zelfs een van de onderliggende grieven te zijn jegens zijn persoon.
't Wil alleen niet zeggen dat hij 'daarom' geen goede politicus zou kunnen zijn of geen gelijk zou kunnen hebben.
Je wilt daden zien: is beetje moeilijk als je in de oppositie zit. Zijn programma (waarin ik ook veel onzin zie staan) is erg duidelijk en hij draagt dat ook uit.
So, what's the problem?
't Lijkt mij erg onnozel om iemand enkel op basis van z'n CV af te serveren. Alsof een voormalig hoogleraar als Balkenende zo'n geweldig politicus is, met z'n custardpootjes.

nattebever | 02-12-07 | 17:03

@ tipo
Wat een enorme kletskoek..
Ik mot die Terpstra niet, maar dit een oproep tot moord noemen is echt bizar. Alles en iedereen die zich hardop uitspreekt tegen Wilders en zijn gedachtegoed doet blijkbaar een oproep tot moord.

Als dit de norm is waar we zaken langs houden, waar plaatsen we Wilders dan met zijn "oplossingen" die hele bevolkingsgroepen tot tweederangsburgers maakt?

Ik vind het inderdaad gek dat Wilders niet op komt dagen, want daarmee ontwijkt hij het debat en is een vleesgeworden soundbyte.
Het is blijkbaar een succesvolle strategie want velen volgen hem in die zelfgekozen slachtofferrol.
Sorry deze man is geen slachtoffer, hij is 1 van de gijzelnemers in dit dossier en niet de gijzelaar.

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 17:02

Bij kunst hoort vrijheid ja... als ik even dezelfde retoriek mag gebruiken als de rechtse politici: zet dan lekker zelf je eigen galerie op, eigen verantwoordelijkheid weetjewel.
Ik kan me heel goed voorstellen dat publieke musea zich niet in een ideologische strijd willen mengen.
Dit museum, zover ik heb kunnen zien, is gewoonweg een treetje te hoog voor toekomstige herrie in de tent.
En er is waarschijnlijk geen geld genoeg om grootschalige vernielingen op te vangen.
Dus zullen we naar onze overheid moeten kijken om de toenemende ideologische tegenstellingen het hoofd te bieden.
Maar ja, zolang de overheid nogal pro-neocon is, zal die juist de tegenstellingen willen aanwakkeren.
Intussen betaalt de burger gewoon weer wat extra...

Rest In Privacy | 02-12-07 | 17:01

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 16:55

Dat klopt, ik kom daar ook wel eens. Maar daar voel ik mij niet vaak unheimisch door moslims maar door een mengelmoes van factoren. Ik kom ook wel in Leicester, dus weet wat je bedoeld maar dat heeft niets met moslim terrorisme te maken

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:59

@Nattebever Kom nou. De Islam was al tegen meer stromen in door Bolkestein, Scheffer, Van Gogh, Fortuin en anderen aangepakt. Geert heeft er een anti-democratisch en populistisch sausje overheen gegooid. De arme Pim zou zich in zijn graf omdraaien bij het aanschouwen van meneer W. .

Starf*cker | 02-12-07 | 16:59

de lafheid regeert
Ik hoop dat er deze week ergens op een nederlandse school een juf zal opstaan die
een speelgoedpop mohammed noemt!
testcase!

rioolguurder | 02-12-07 | 16:58

@ Starf*cker 02-12-07 @ 16:42
Tssssk Tssssk , ga je mond spoelen.

@sjaakdeslinksesul 02-12-07 @ 16:43
Oh die? Nee, dank je doe mij maar een stukkie van een man met karakter

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:56

@Sunny Je vergeet de MoederMAVO met pretpakket.

Starf*cker | 02-12-07 | 16:56

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 16:33

Londen is een eiland in Engeland, ook ik voel me er nooit onveilig als ik in de tube zit of over straat loop. Londen lijkt wel het bewijs te zijn dat je met vele culturen en nationaliteiten prima met en naast elkaar kunt leven. Maar de vraag is of ditzelfde geldt voor de grauwe buitenwijken en de andere grote steden in het VK. Kom je wel eens in Brimingham? Of andere deprimerende oud-industriesteden? Ik vermoed dat je je daar ook een stuk unheimischer zult voelen dan in bruisend Londen.
Maar je beschrijft treffend waar hier de fout ligt: we geven teveel gewicht aan een een relatief klein groepje losgeslagen tuig. Dat zijn ze gewoonweg niet waard. Overigens gebeurt het afsteken van vuurwerk hier meer door blank tuig: "white trash" uit de oude arbeiderswijken dat nooit geleerd heeft respect voor een ander te hebben. Tuig is tuig, ongeacht hun achtergrond. En dus gelijk behandelen die hap: de knoet erover en heropvoeden.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 16:55

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 16:37 Ik weet niet hoe jij loopt om City en Gatwick. Maar ik heb altijd controle. En momenteel zit ik ook weer in de tijd dat ik wekelijks van en naar London vlieg. Misschien kijk je niet geod genoeg. In Nederland heb ik een privium pas omdat ik het getreuzel zo zat ben. Maar zie regelmatig mannen en vrouwen met blaffertjes die niet veel groter zijn de de balffers die ik zo af en toe ter hand neem op de schietclub. Maar bij de Engelse bobbies op de luchthavens heb ik altijd een gedachte: "die van jou is groot he". En dan kijk ik niet richting zijn gulp! En de attitude die een Engelsman naar de politie heeft is we ff wat anders dan wij dat in Nederland hebben.

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:51

Complimenten voor de reaguurders vandaag!
Bij Wilders discussies duikt men vaak onderbuikerig vuistdiep in Godwin,
men wenst hier gelukkig zelf na te denken en te discusseren.

vander F | 02-12-07 | 16:47

@koerbagh

Hoezo mag kunst beledigen? Wat is dat voor voorrecht? Waarom mag kunst beledigen en een kansenjongere niet?

Rabarberke | 02-12-07 | 16:46

Starf*cker 02-12-07 @ 16:23
"Als je al bang bent voor een lichtgewicht als Doekle Terpstra dan kun je beter stoppen."

Misschien is Wilders niet bang, maar heeft hij geen zin in een debat met iemand die nog minder weegt dan hijzelf en daarnaast niet een beetje, maar alle schijn van opportunisme tegen heeft.
Jij kan lullen wat je wilt, maar Wilders laf noemen omdat hij niet met die vent, of zelfs in het algemeen niet, in debat wil, is een groteske miskenning van de moed die hij heeft opgebracht om de islamfrage überhaupt op tafel te krijgen.
En ja, hij is een populist, so what? En wat is er zo vreselijk mis mee als er in NL een persoon op dat trommeltje staat te hengsten? Zou een groot deel van het volk het mogelijk met hem eens zijn? En hoe zou dat toch komen?

nattebever | 02-12-07 | 16:46

@ Starf*cker 02-12-07 @ 16:38
Die is toch weer naar die linkdumpsite waar ze grote plannen hebben maar weinig successen! Is Wilders daar misschien Commissaris?

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:45

Wat weer een slap stuk sterreneuker. Het niet tonen van een paar plaatjes over een of ander sprookjesfiguur gebruiken om Wilders weer eens een veeg uit de pan te geven. Voorspelbaar ook overigens. Die Terpstra is overigens niets anders dan een enge christenfundi die kritiek op wat voor religie dan ook niet kan pruimen omdat hij dan ook kritiek op zijn eigen religie moet accepteren. Fucker, Voltaire zij al dat hoe abject ook, hij het altijd mogelijk zou proberen te maken om meningen te verkondigen. Jij kan daar nog wat van leren.

religion is war | 02-12-07 | 16:44

@ vander F 02-12-07 @ 16:32
Mooie praatjes in dat pamflet. Maar ik wil daden zien. En bij Geert heb ik niet eens de ijdele hoop dat hij ook maar iets klaar maakt of gaat maken. Een man die een cursusje met een office certificaatje bij de open universiteit op zijn CV durft te vermelden als zijnde academisch, neem ik niets serieus. De man lijdt minimaal aan grootheidswaanzin! En de beste man kan niet eens langer dan twee jaar een normale baan houden. Dus waar hebben we het over?

Maar kijk er zelf eens goed naar: Met zo'n CV heb je niet eens vijanden nodig

Hier de CV van Wilders.

Groep Wilders in de periode 1998-: lid Tweede Kamer

Personalia
voornaam (roepnaam): Geert (Geert)
geboorteplaats en -datum Venlo, 6 september 1963

Partij/stroming
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), van 1989 tot 2 september 2004
groep-Wilders, vanaf 2 september 2004

Loopbaan
medewerker afdeling Verdragen bij de Ziekenfondsraad, van 1984 tot 1986
wetstechnisch medewerker Sociale Verzekeringsraad, van 1986 tot 1988
beleidsmedewerker sociale zaken en sociaal-economisch beleid en speech-schrijver
Tweede-Kamerfractie VVD, van 1990 tot augustus 1998

Gemeenteraad van Utrecht, van 1 oktober 1997 tot april 1998
Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 25 augustus 1998 tot 23 mei 2002
Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 26 juli 2002

Partijpolitieke functies
lid bestuur Kappeyne van de Coppello Stichting, omstreeks januari 2000
lid Parlementaire Assemblee van de NAVO

Nevenfuncties
lid Comite Democratie en Mensenrechten Iran, van 1998 tot 2002

Opleidingen

Lager onderwijs
Chr. lagere school te Venlo

Middelbaar onderwijs
MAVO St. Thomascollege te Venlo
HAVO St. Thomascollege te Venlo

(Hoger-)beroepsonderwijs
opleiding Stichting Opleiding Sociale Verzekeringen te Amsterdam

Academisch onderwijs
rechtsgeleerdheid (deelcertificaten) Open Universiteit

Overige opleidingen
topkadertraining 1992

Activiteiten als parlementariër
Een door hem ingediende (en aangenomen) motie leidde in april 2003 tot het besluit een parlementair onderzoek in te stellen naar zorguitgaven.

Wetenswaardigheden

Algemeen
Nam als lid van de tijdelijke commissie aanvullende onderwerpen NIOD-rapport een minderheidsstandpunt in. Hij wees de aanbeveling af om een enquête in te stellen, omdat hij vond dat eerst het NIOD-rapport behandeld diende te worden. Ook vreesde hij dat de enquête te lang zou gaan duren.

Pleitte samen met zijn fractiegenoot Oplaat in 2004 voor een rechtsere koers van hun partij. Met tien stellingen wilden zij het debat in de VVD verlevendigen. De twee vonden onder meer dat Turkije nooit EU-lid mocht worden en dat de maximumsnelheid moest worden verhoogd. Ook wilden zij het budget voor ontwikkelingssamenwerking halveren, radicale moskeeën verbieden en radicale imams het land laten uitzetten.

Uit de privé-sfeer
Zijn vader was adjunct-directeur van Oce Nederland
woonplaats Venlo
e-mailadres G.Wilders@tweedekamer.nl

Hobby's
lezen, schrijven

Militaire dienst
dienstplichtig militair, van september 1983 tot december 1984

Publicaties/bronnen
publicaties van diverse artikelen in dag- en partijbladen

Familie/gezin
samenlevingsvorm
gehuwd te Boedapest, 31 juli 1992

Geert zat daarvoor met een korte onderbreking in 2002 sinds 25 augustus 1998 voor de VVD in de Kamer. De heer Wilders was medewerker van de afdeling Verdragen bij de Ziekenfondsraad, wetstechnisch medewerker van de Sociale Verzekeringsraad en beleidsmedewerker en speechschrijver van de VVD-Tweede-Kamerfractie. Hij was buitenland-woordvoerder van de VVD-fractie. Verder hield hij zich bezig met defensie (uitzendingen van militairen) en in een eerder Kamerperiode met zorg en sociale zekerheid.

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:43

@Sunnygirl 02-12-07 @ 16:34
Nou die Lucas dus, Brussen vanachter.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 16:43

@Sunny Bertje B ;)

@VanderF Heerlijke objectieve bronnen. Maf ze. Neem een voorbeeld aan bijvoorbeeld Koerbagh. Die zoekt naar eigen argumenten en heeft een mening. Jij bent een schrijvende poppenkastpop.

Starf*cker | 02-12-07 | 16:42

Overigens hoeft Wilders helemaal geen debat aan te gaan, moet hij weten, als dat z'n tactiek is, dan is dat maar zo.
Het is aan de kiezer of ze daar mee kunnen leven.

Terpstra doet nu hetzelfde, so what, ze gaan hun gang maar.

vander F | 02-12-07 | 16:42

@koerbagh ® 02-12-07 @ 16:25,
die directeur heeft niets te zoeken in een museum voor beeldende kunst.
Laat hem lekker bij het CNV werken, zakken vullen en gerust naar bed gaan.

vander F | 02-12-07 | 16:39

@Sunny Bertje B. ;)

Starf*cker | 02-12-07 | 16:38

@Sunny En zo is het.

Starf*cker | 02-12-07 | 16:37

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 16:11

Lezen aub. Volgens jou wordt er in Engeland beter gecontroleerd wie er het land verlaat en dat gebeurt dus niet: Je hoeft immers op (internationale) vluchten vanuit Engeland geen paspoort te laten zien. De bagagecontrole aldaar is net zo streng als hier. Wat is die grondige controle van jou dan? Op Schiphol wordt je paspoort tenminste nog gecontroleerd door een bewapende Marechaussee als je buiten Schengen wilt reizen; door de vertrekhallen loopt de Marechaussee rond met groot geschut. En ja, ik kom bijna wekelijks op hetzij Londen Heathrow, City of Gatwick. Wil je soms opbieden?

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 16:37

@ Lucas *correctie* sjaakdelinkselul 02-12-07 @ 16:26
Welke Bert?

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:34

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 16:21
Ik woon deels in London en kom heel vaak op de metrostations waar de aanslagen gepleegd zijn. De laatste keer was ik ook slechts 2 straten van de bewuste mercedes met splinterbom in London. Maar ondanks de aanslagen en voorkomen aanslagen voel ik mij veel veiliger in London dan in heel Nederland. Ik ben niet structureel anti-buitenlander. London is een satd met veel buitenlanders. Ik ben er zelf een maar ook vele met een kleurtje. Ik voel me met hen over het algemeen meer op mijn gemak dan met diezelfde groepen hier in een willekeurige plaats in Nederland. Mocro's hebben een dreigende houding hier omdat we kennelijk ontzag voor ze hebben en ze het gevoel hebben op die manier macht te hebben. Dat heeft niets te maken met grenscontroles of wel of geen aanslagen. Dat heeft te maken met de houding van een volk tegenover een minderheidsgroep. Wij Nederlanders zijn meestal te bang om buiten de deur in je eentje een misdragend groepje tot orde te roepen. Daarmee geef je ze macht en daar maken bijvoorbeeld Mocro's slim gebruik van. En ze zijn zo goed in het beschermen van ieder individualiteit en identiteit dat we bang zijn dat ze met hun aanklacht dat ze gediscrimineerd worden in het gelijk worden gesteld. Mooie vrijheid hebben we dan, een vrijheid die als een strop om onze eigen nek is. Omdat er hier groepen in dit land zijn die die wetten naar believen naar eigen hand zetten. Registreren of wat dan ook helpt daar niet tegen. Mentaliteitsverandering helpt daar tegen. Beleefdheid en solidariteit naar elkaar. Wie belt nog de politie bij onraad? Wie treedt nog op als jongeren je buurt terroriseren? Wie durft er nu nog wat te zeggen van jongeren die nu al vuurwerkbommmen afsteken zodat je midden in de nacht je even in afghanistan waant? Het zijn er maar heel weinig. En doen dat met gevaar voor eigen veiligheid. Ik ben ook een van die klootzakken. Maar solidaroteit en beleefdheid, dat zijn we helaas massaal verleerd!

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:33

@Bicycle_Repairman @ 15:48
Doekle bestrijdt niet de Islamkritiek, maar de Islamcriticus. Daarmee is zijn oproep een oproep tot moord op een persoon, in plaats van een oproep tot debat over een gedachtengoed.
.
Vind je het gek dat Wilders dan niet op komt dagen?

tipo | 02-12-07 | 16:28

@superjan
Ga eens op de site van Bert kijken.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 16:26

@Rabarberke 02-12-07 @ 16:10:
Da's een andere discussie. Dan heb je het over het doel van genoemd kunstwerk, maar niet over de beslissing van Van Krimpen om het werk uit de tentoonstelling te halen, terwijl hij dat eerder gewoon had goedgekeurd...

Citaat uit De Pers ( www.depers.nl/Binnenland/?ID=127601&am... ):
Kunstenares Hera is dankbaar dat directeur Van Krimpen van het Gemeentemuseum ‘het lef heeft’ haar werk wél te laten zien. ‘Eerder hebben galeries mij gevraagd om de gevaarlijke stukjes uit de film te knippen. Dat weigerde ik.’

Van Krimpen zegt dat hij zich er niet van bewust was dat de maskers Mohammed en Ali verbeeldden toen hij Hera’s werk selecteerde. ‘Maar als museumdirecteur hanteer ik geen politieke criteria. Bij eventuele veiligheidsrisico’s sta ik niet stil. Ik vond het gewoon bijzonder werk.’

koerbagh ® | 02-12-07 | 16:25

@Koerbagh Eens.

@Tipo Aanzetten tot moord? Ga toch weg. Iedereen die Wilders aanpakt een moordenaar? Onzin, Terpstra gaat het debat aan. Laat Wilders nou eens stoppen om steeds weer slachtoffer te spelen. Als je al bang bent voor een lichtgewicht als Doekle Terpstra dan kun je beter stoppen.

Starf*cker | 02-12-07 | 16:23

@ vander F 02-12-07 @ 15:57
Leg dan eens uit waar Wilders wel zijn stemmen mee krijgt? Buiten het makkelijk scorende losse floddertje van de belastingverlaging

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:23

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 16:16

dat alles beweer ik niet, ik reageerde op jouw opmerking dat het VK dat allemaal beter voor elkaar zou hebben. Dat is dus niet zo.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 16:21

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 15:37
Hebben wij wel dat idee dan. Alsof we hier niet aanslagen zouden kunnen hebben. De kans op een aanslag of het hebben gehad van een aanslag zegt me niet zoveel. Dat is een toevallige keuze van een terrorist. Wij hebben dan wel geen bomaanslagen gehad maar ik heug mij de aanslag op Theo nog wel. Of was jij die vergeten? Of geld die niet? En Wilders en AHA hebben zeker voor de katse kut in Zeist gewoond?

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:16

@Bicycle_Repairman @ 15:48
Wat voor een ander doel dan moord kan een - op religieuze grondslag gevestigde - verzetsbeweging tegen Wilders hebben in Nederland anno 2007?
.
De hele oproep van Doekle Terpstra in de Trouw is een aanzet tot moord op Geert Wilders. Op een andere manier kan ik het niet lezen.

tipo | 02-12-07 | 16:16

@Rabarberke 02-12-07 @ 15:39:
Op de eerste alinea van je betoog na ben ik het volkomen met je eens. Op zich heb je principieel wel gelijk in je eerste alinea, maar het gaat om de reden waarom die museumdirecteur plotseling, terwijl die tentoonstelling al in voorbereiding was en hij drommels goed wist wat er zou worden getoond (en indien niet dan had hij het moeten weten en is het een slecht directeur) maar later met het argument dat hij zich niet in een politiek debat wil begeven en geen aantoot wil geven dat werk terugtrekt. Dat is natuurlijk zwichten voor dreiging en je juist wél in het politieke debat begeven. Helemaal afgezien van de artistieke en esthetische kwaliteiten van het kunstwerk, die staan er helemaal buiten. Nochtans is het zo dat kunst best mag choqueren en beledigen, dat is één van de functies van kunst. En daarin heeft Starf*cker natuurlijk groot gelijk.

koerbagh ® | 02-12-07 | 16:16

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 15:49
Nee, maar wel een zeer grondige controle van een plaatsvervangende douanier en pliesie met erg grote blafferts. Het VK is geen Schengenland. Schengen maakt weliswaar sinds de inwerkingtreding van het Verdrag van Amsterdam integraal deel uit van de EU-verdragen maar Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben in de EU-verdragen een zogenaamde opt-out op het gebied van Schengen en nemen daarom geen deel aan de afspraken over grenscontroles en visa. Zeker allang niet meer op LGW, LCY, STN en LHR geweest?

Sunnygirl | 02-12-07 | 16:11

@starfucker

Er zijn genoeg moslims die niets tegen homo's hebben en hen met rust laten. Er zijn ook genoeg homoseksuelen die geen keilbouten door hun lul slaan, die geen GHB drinken en XTC slikken en ook geen spuit met besmet bloed in ja halsslagader douwen zodra je stoned bent. Die karikaturen die wij soms in het nieuws zien (en sommigen van jullie in het echt), zijn een belediging van mensen die hun homoseksualiteit gewoon normaal beleven.

Als er dan een of ander kunstkutje van mening is dat ze eens flink wat olie op het vuur moet gooien door een filmpje te maken waarin ze enerzijds homoseksualilteit tot een karikatuur verheft en anderzijds een paar gematigde moslims tot fundamentalisme wil drijven, dan vraag ik me af hoe edel haar motieven zijn.

Rabarberke | 02-12-07 | 16:10

@Bicycle_Repairman 02-12-07 @ 15:35
McCarthy bleek achteraf wel gelijk te hebben: Het wemelde van de russische spionnen op buitenlandse zaken.

Tarak | 02-12-07 | 16:10

Nieuwe rage van 2008: met spotprenten van Mohammed door 020-Gaza hobbelen... filmen en huppakee, op Joe Tjoeb.

Herr Schnübbels | 02-12-07 | 16:09

@lizzard en de anderen> we zullen deze shit toch echt pratend op moeten lossen. er is geen andere optie.

superjan | 02-12-07 | 16:09

@ Rabarberke 02-12-07 @ 15:39
Al best wel kruidig! Dus jij doet ook mee voortaan? Kan best nog wat meer sambal bij hoor.
Maar eh... jij zegt dus dat er nooit sprake van is geweest om die foto's op te nemen?

Bernhard Bang | 02-12-07 | 16:09

"ik wijs alleen op de anti-democraat die daar de leiding heeft. Die andere 8 hoor en zie ik nooit."
@Starf*cker 02-12-07 @ 15:51:

Dan moet je beter opletten, dat is natuurlijk een loos verwijt.
Goed, even een kleine selectie.
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/tech/2007/...
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...
www.nieuwnieuws.nl/archives/opinie/200...

koerbagh ® | 02-12-07 | 16:08

Starf*cker 02-12-07 @ 15:30
Ik begrijp dat je het druk hebt en waardeer je moeite te reageren op de diverse comments.
Having said that: 't gaat mij uiteraard ook niet om die malle Terpstra.
Je hebt het over de overeenkomsten tussen Wilders en de moslimvoorhoede - die zullen er zijn. Jij vindt beide partijen even erg, als ik het slot van je column lees.
Toch zijn het niet de moslims die beveiligd moeten worden, maar Wilders.
Het zijn moslims geweest die diverse moorden hebben gepleegd, niet Wilders.
De leden van de Hofstadgroep zijn geen enthousiaste gristenen of wat ook, maar moslims.
't Waren moslims die in Slotervaart (ongestoord - mind you!) auto's in de fik staken, niet Wilders.
't Zijn moslims die door dreiging met geweld verhinderen dat bepaalde tentoonstellingen e.d. plaatsvinden, niet Wilders.

Nee, Starfucker, Wilders mag dan veel schreeuwen, maar hij is niet het probleem. Als je dan toch een probleem wilt benoemen, dan zou ik eerder denken aan die bange wezels die de zaken omdraaien en gaan demonstreren tegen Wilders. Enfin, bijvoorbeeld zo'n zakkenwasser als Terpstra, waarvan Rabarbeke een mooi profiel schetst 15:39 - laten we dat maar uitknippen en in het Gemeentemuseum hangen.

nattebever | 02-12-07 | 15:58

@Starf*cker 02-12-07 @ 15:51,
je denkt toch niet serieus dat Wilders stemmen krijgt vanwege z'n vermeende slachtofferol en louter onderbuik gevoelens?

Zo simpel ligt het niet, zo maak jij je nu ook schuldig aan onderbuik tactieken.

vander F | 02-12-07 | 15:57

@Angelica Als je het structureel doet is het laf. Een keer Terpstra weigeren mag, maar wegblijven bij een kamerdebat over de oude wijken bijvoorbeeld is achterlijk. Volgens mij is elkaar overtuigen beter dan blijven hangen in monologen.

Starf*cker | 02-12-07 | 15:54

@Koerbagh Geen. Ik wijs alleen op de anti-democraat die daar de leiding heeft. Die andere 8 hoor en zie ik nooit.
@Rabar Te gemakkelijk. De museumdirecteur haalt de democratie aan en geeft toe dat hij gezwicht is voor dreigementen. Hij had de hele expositie niet hoeven te organiseren. Nu toont hij zwakke knietjes. Verder heb ik niets met Terpsra en nog minder met Wilders. Alleen is laatstegenoemde in mijn optiek een gevaarlijke agitator die het inhoudelijke debat mijdt en smelt in zijn slachtofferrol. Een gevaarlijke gek die aanhang mobiliseert op de onderbuik.

Starf*cker | 02-12-07 | 15:51

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 15:19

Trouwens, wat je zegt over de grenscontrole is onzin: als je in Engeland het land via een vliegveld verlaat, hoef je geen paspoort aan een douanier te laten zien. In Nederland moet dat bij een bestemming buiten de Schengenlanden nog wel. De bagagecheck is in beide gevallen gelijkwaardig.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 15:49

@ tipo
Lees je eigen tekst nu rustig nog een keer....
oproepen tot moord????

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 15:48

Starf*cker 02-12-07 @ 14:33
Wie bepaald dat je een debat MOET aangaan? Voor die eer bedanken is voor mij niet hetzelfde als weglopen.
Een gesprek met multiculfundamentalisten is per definitie zinloos is en zonde van de tijd. Fundamentalisten verdedigen hun standpunten met flauwekul argumenten als racisme, discriminatie enz. (Terpstra: over de ruggen van moslims heen). Daar is verder weinig kruid tegen gewassen. Laat Wilders en Terpstra gewoon hun monologen houden, dan filteren de luisteraars de beste argumenten er wel uit.

Angelica | 02-12-07 | 15:47

@Bicycle_Repairman 02-12-07 @ 15:31,
geen idee of Wilders religieus geïnspireerd is.
Terpstra wel.

Wilders maakt zich, enigszins terecht zorgen over een mondiaal oprukkende autoritaire ideologie.

Terpstra maakt zich zorgen over Wilders.

Woeha!

vander F | 02-12-07 | 15:44

werkt dit nog?

Rabarberke | 02-12-07 | 15:42

@Starf*cker 02-12-07 @ 15:31:
En die zijn ruim vertegenwoordigd in het parlement door PvdA, CDA, VVD, CU, GL en SP. Er zijn ook Nederlanders die last hebben van de islam. Die hebben ook 9 zetels in het parlement. Wat is het probleem?

koerbagh ® | 02-12-07 | 15:42

En nu zou ik wel willen eens zien of GeenStijl ballen heeft door deze video te laten staan hier.
Want de laatste tijd zijn ze behoorlijk achteruit gegaan ivm hun schijnheilige politieke correctheid....

clandestino | 02-12-07 | 15:40

Bicycle_Repairman @ 15:31
Alleen richt Wilders zich tegen een gedachtengoed van een zelfverzonnen profeet en roept Terpstra op tot een moord op een democratisch gekozen politicus.

tipo | 02-12-07 | 15:40

En nu zou ik wel willen eens zien of GeenStijl ballen heeft door deze video te laten staan hier.
Want de laatste tijd zijn ze behoorlijk achteruit gegaan ivm hun schijnheilige politieke correctheid.

clandestino | 02-12-07 | 15:39

@starfucker

In een museum bepaalt de museumdirectie wat er komt te hangen en wat niet. Als zo'n directeur vindt dat bepaalde bevolkingsgroepen ernstig aanstoot nemen aan iets, dan is het zijn goed recht om hen daarvoor te bewaren. Laat die mevrouw Hera haar kunst om haar nek hangen en door Kanaleneiland lopen. Dat is pas kunst.

Doekle Terpstra moet gewoon zijn zakken vullen met commissariaten en verder lief stil zitten. Wilders heeft een achterban en hoewel hij wat polemisch is naar de Islam, zijn we met een politicus als Wilders veel beter af dan met een viswijf als Verdonk of, even over de grens, een Filip de Winter.

Dat zo'n Doekle Terpstra zijn pijlen alleen op Wilders richt is te dol voor woorden. Waar was deze Friese opportunistische lamzak toen Verdonk moeders met kinderen in de gevangenis liet verkommeren, waar was hij toen de COA concentratiekampen vol getraumatiseerde kinderen zaten, waar was hij toen bleek dat de schipholbrand een gevolg van een groot falen was van de overheid? Waar is Doekle Terpstra als meisjes van 13 het land uitgezet vanwege een formaliteit? Waar was deze moraliserende droplul al die tijd?

Hij hield zich gedeisd, omdat hij bezig was zijn positie als zakkenvuller in de samenleving te consolideren. Doekle is een Fries lulletje dat links kakelt en rechts vangt, dat jarenlang als voorzitter van de vakbond tegen de graaimentaliteit ageerde, om daar later zijn schouders over op te halen omdat die zelfde graaiers zijn vriendjes waren geworden en voor zijn dik belegde boterham gingen zorgen. Doekle, de gecorrumpeerde en opportunistische lamlul is de laatste die zijn bek moet opentrekken over een gekozen volksvertegenwoordiger.

Rabarberke | 02-12-07 | 15:39

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 15:14

Meer grip? Natuurlijk, dat zie je inderdaad aan de gelukte aanslagen, de verregaande islamisering, segregatie en radicalisering van de jeugd in het VK.

Engeland heeft geen idee hoeveel illegale en legale buitenlanders in hun land wonen. De systemen die er wel zijn, zijn er vaak hopeloos verouderd. Wie in het VK onopgemerkt wil blijven, kan dat veel makkelijker dan hier waar wel een centraal registratiesysteem is en alles steeds meer aan elkaar geknoopt wordt.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 15:37

@ sunnygirl

The american way is vaker flinterdun.
Om een flauw bruggetje te slaan. Joseph McCarthy in zijn strijd tegen het rode gevaar. Ik heb Wilders wel eens horen roepen dat een groot man te vinden. It figures...

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 15:35

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 15:14

Meer grip? Dat zie je inderdaad aan de gelukte aanslagen, de verregaande islamisering en de radicalisering van de jeugd.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 15:32

@ vander F 15:25

Maar de tekst van Wilders is in essentie exact hetzelfde, incluis de angst in de ogen en satan, satan

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 15:31

@vanderF Er zijn meer Nederlanders die daar last van hebben.

Starf*cker | 02-12-07 | 15:31

@koerbagh Dat laatste moet zeker niet. Geen cordon sanitair rond Wilders. Maar een inhoudelijk protest? Waarom niet. Ik zie er om andere redenen niets in. Je maakt Wilders en de Tegenpartij onnodig belangrijk. Ik voorzie sowiezo de komende jaren een marginalisering van Wilders en een oversteek van kiezers richting Verdonk en de VVD onder leiding van Henk Kamp.
@Nattebever Het gaat mij niet om Terpstra. Het gaat mij om de overeenkomsten tussen Wilders en de moslim-voorhoede.

Starf*cker | 02-12-07 | 15:30

Haha!
'"Wilders is het kwaad, en dat kwaad moet worden gestopt. De rillingen lopen me over te rug als ik hem hoor praten", aldus voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra.'

Met paniek ogen, SATAN SATAN! roepen,
rare jongens die religieuzen.

Ik ruik een dubbele boodschap bij Terpstra, niet naar luisteren, die vent heeft een emotioneel religieuze uitbarsting die meer bij het RIAGG hoort dan in een publiek debat.

vander F | 02-12-07 | 15:25

@ Bicycle_Repairman 02-12-07 @ 15:05
En het gekke is dat onze wapenwet weer een stuk liberaler is dan de Engelse. Het kan verkeren.

Sunnygirl | 02-12-07 | 15:21

@ Bicycle_Repairman 02-12-07 @ 15:05
Engeland doet ook flink moeite om mensen die het land verlaten strak te screenen. Ik vlieg vaak, in het begin had ik nog teveel de Nederlandse Mentaliteit er over te klagen maar ik laat ik het maar voor wat het is. De douane in Engeland kost veel tijd, dank aan de terroristen. Maar ik heb het er graag voor over. Het gaat mij niet weerhouden om iets te doen. Als je angst ontwikkeld. Wat dat betreft is de grens met de VS een stuk minder goed geregeld. Het enige wat ze daar doen is intimideren. En ik heb nu niet het gevoel dat een moslim die kwaad wil zich daardoor laat intimideren.

Sunnygirl | 02-12-07 | 15:19

@ Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 15:08

In ons systeem zitten meer mogelijkheden om te veinzen dat je ergens woont. Dus juist daarom vergelijk ik beide landen met elkaar. De Engelsen hebben beter grip op zichzelf en op de Moslims in het algemeen

Sunnygirl | 02-12-07 | 15:14

Bernhard Bang 02-12-07 @ 14:31
*Mompelt iets over Kretenzers*

nattebever | 02-12-07 | 15:13

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:55:
Dat zal allemaal, maar je moet toch wel je vraagtekens zetten bij die vreemde gelegenheidscoalitie van anti-Wilderianen... "De prominente CDA'er roept vakbonden, kerken en andere groepen op zich samen te keren... (etc.)".
Hoe zou de VVD, de PvdA of het CDA reageren als een dergelijke oproep tegen hen komt? Wie of wat is nu het probleem? Of zelfs onderdeel van het probleem? Zulke warrige gelegenheidscoalities met uiteenlopende doelen en agenda's lijken mij een groter probleem dan 9 zetels in de kamer. "Verzamel de hordes! Roep uw achterban op tot.... ja, tot wat eigenlijk? Geert beletten zijn mening te uiten? Partijvergaderingen te verstoren en hotels waar deze worden gehouden in brand te steken? Puhlease, die films hebben we toch wel gehad... nl.wikipedia.org/wiki/Kedichem

koerbagh ® | 02-12-07 | 15:10

Starf*cker 02-12-07 @ 14:31
Groot verschil is natuurlijk dat de moslimpopulatie in de USA verwaarloosbaar klein is, en dat het VK nog erger geteisterd wordt door de multicul-shit dan NL - lees daar Dalrymple maar eens over.
Ik vind die vergelijking dan ook niet opgaan.
Geert zit te schreeuwen dat het een lieve lust is, maar krijgt daardoor de zaken wel over het voetlicht. Zijn gepolariseer vind ik wel verfrissend, vooral omdat het ook beter inzicht verschaft in (door de reacties er op) de ideeën van mensen als Terpstra met z'n werkelijk bespottelijke idee om tegen Wilders te gaan demonstreren.
Dat is nu juist het hele punt: je kunt Wilders verwijten dat hij niet in debat wil, maar zelfs ook maar in de verte zie ik een Terpstra niet demonstreren tegen de uitwassen van de islam - iets waar we heus meer last van hebben dan van Wilder's gekakel.
Waarom ging die tentoonstelling ook alweer niet door? Wilders?
Je had je column beter tot één onderwerp kunnen beperken, bijvoorbeeld: Waarom Wilders een antidemocratische lafbek is (part 1).
Had je Terpstra en het Gemeentemuserum er buiten kunnen laten.
Ik snap jouw onbehagen wel, ik leef ook liever in een land zonder krijsende idioten. Maar laten we de dingen wel een beetje uit elkaar houden en niet net doen of het 'probleem-Wilders' vergelijkbaar is met de Islamfrage.
De oplossing van laatstgenoemd vraagstuk, of de richting van de oplossing, kun je uitstekend zoeken zonder zelfs maar de naam 'Wilders' te laten vallen.

nattebever | 02-12-07 | 15:10

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 14:51

De situatie in Engeland is volkomen anders omdat je in het VK geen registratieplicht hebt in de gemeente waar je woont, zoals bij ons. Als er dus centraal geen registratiesysteem is, heeft de bank andere, harde bewijzen nodig om te kunnen controleren of je ook woont op het adres dat je opgeeft. Een systeem zoals bij ons is een erfenis van Napoleon, en die heeft het Kanaal nooit nooit weten over te steken. Je kunt de twee landen op dit vlak dus niet met elkaar vergelijken.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 15:08

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:55
Laten we dan wachten op de aangifte van Wilders tegen deze beweging. Hieruit blijkt weer: vrijheid van meningsuitting vind Wilders een groot goed, zolang zijn mening maar geuit wordt. Stakker...

-edit | 02-12-07 | 15:07

Afijn, heel bizar allemaal,
de Islam discussie is vnml een discussie tussen blanke autochtone mannen, paar vrouwen daargelaten.

Paternalistisch geneuzel, maakbaarheidsgelul en ouwe wijven moraal.

@Grasgriezel 02-12-07 @ 14:47,
ik mag het hopen, maar vrees van niet.

vander F | 02-12-07 | 15:06

@ Sunnygirl 02-12-07 @ 14:51
Tja, het gebroken geweertje blijft onlosmakelijk aan de nederlandse samenleving verbonden. Stap op Schiphol zonder enige rimpeling in het vliegtuig, op alle engelse luchthavens kost het je in het kwadraat moeite om weer uit het vliegtuig te komen.
Het is tot op zekere hoogte onze charme, maar wel gek in deze rare wereld.
Maar inmiddels zijn we daarmee ook niets beter af, door datgene wat Starf*cker in zijn column plempt.
We worden gegijzeld door antidemocraten (om de columnist maar te citeren)

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 15:05

@sjaakdeslinksesul @ 14:40
Gebrek aan consensus - een gemeenschappelijk gevoelsleven - is het probleem. Zowel Wilders cs als Cohen cs behandelen moslims als 'anderen'. Vaak gedragen moslims zich ook als 'anderen' of beroepen ze zich collectief op hun 'anders' zijn..
.
Politici, kunstenaars en opinieleiders kunnen geen gemeenschappelijk gevoelsleven cre-eren. Zo machtig zijn ze niet. Dat kan alleen op straat worden uitgevochten of per toeval ontstaan als het markt is. Moslims anders behandelen is in ieder geval nooit een oplossing voor het gebrek aan consensus tussen de Islam en de Universele rechten van de Mensch. Het maakt het er ook niet ergerer op. nogmaals: Zo machtig zijn ze (wilders, Cohen) niet.

tipo | 02-12-07 | 15:04

Lang voor 9/11 is eens een TV -uitzending gecancelled, onder dreiging van het een of ander moslim land. WAT IS ER NIEUW ? Het schijnt een niet positieve uitzending voor dat land te zijn geweest.

EvertsNL | 02-12-07 | 15:04

@Starf*c ker
Het zijn allemaal pogingen om het ongrijpbare gevoel van welbehagen dat leeft onder een groot deel van de bevolking te kanaliseren. Het is een kwestie van OK willen zijn en een voortrekkersrol willen hebben.
Zowel Wilders als zijn tegenbeweging zijn natuurlijk lachwekkend omdat ze elkaar beschuldigen van precies datgene waar zij van beschuldigd worden. Ik zou zeggen steek het kampvuur aan, join hands en zet Kumbaya my Lord in. Jullie passen goed bijelkaar.

CoJoNes | 02-12-07 | 15:03

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:26:
Ik heb het óók over ideologie. Het is heel raar dat er in het zogenaamde democratische parlement eigenlijk geen democratische partijen zitten. En voor wat betreft de sociaal-democratie (hele wonderlijke benaming overigens, een samenstelling uit twee tegenpolen socialisme is in het diepste wezen anti-democratisch* ) : Dat is de heersende ideologie van alle partijen in de kamer op de PVV na. Dat is de PvdA en voorloper SDAP in 100 jaar tijd wel gelukt.
Van Wilders en PVV weet ik niet zo goed wat de ideologie is. Nationalistisch hou ik het maar even op. Ik ben geen adept overigens, ik sta achter zijn standpunt over de islam maar daar houdt het mee op. Ik ben tegen alle religie en de uitzonderingspositie van sprookjes in de wet. Vrijheid van meningsuiting is genoeg, vrijheid van godsdienstbeleving past daaronder, hoeft niet apart te worden benoemd als iets dat extra, nadrukkelijk benoemd respect verdient.

*) miragram, heet dat bij Opperlandse Taalkunde:
www.dbnl.org/tekst/bran023oppe01_01/br...

koerbagh ® | 02-12-07 | 15:01

@tipo Eens over Marcouch. Daar ligt een probleem. Maar Geert is de oplossing niet. Die is een onderdeel van het probleem. Inmiddels heeft Calimero gereageerd. Natuurlijk is hij weer zielig en de hele wereld bestaat uit klootzakken. Voila, hier volgt het gepiep uit Venlo.

'PVV-leider Wilders is woedend over een oproep van voorzitter Terpstra van de HBO-raad. De prominente CDA'er roept vakbonden, kerken en andere groepen op zich samen te keren tegen wat hij noemt de Verwildering van de samenleving.

Wilders noemt de oproep walgelijk. Het organiseren van een buitenparlementaire tegenbeweging is een belediging van de PVV-kiezer en van de democratie, zegt Wilders. Hij vindt ook dat de oproep aanzet tot geweld tegen hem.

Intussen heeft de organisatie Nederland bekent Kleur gezegd dat inderdaad wordt gewerkt aan een tegenbeweging tegen Wilders."

Nee, Geert is geen democraat. Die man is stapelgek. Buitenparlementaire berwegingen zijn van alle tijden. Ja, ga dat verbieden.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:55

@ Starf*cker 02-12-07 @ 14:31
Er vooral dat volgen van de geldstromen doen ze goed. Niemand krijgt bij het openen van een bankrekening het voordeel van de twijfel. In Nederland kan je verdomd makkelijk een rekening openen en als je kwaad wil heb je alle mogelijkheden om geld ten behoeve van terroristische doel bij een reguliere bank te stallen. Met rente, want het gaat bij aanslagen ook om grote sommen geld vanwege de lange voorbereidingstijd.

Toen ik een rekening in Engelnad opende wist ik niet wat me overkwam. het is makkelijker om een lening te sluiten aldaar dan geld op een Engelse rekening te zetten. Bij het openen van een rekening heb je een bewijs van bewonen van een adres nodig. Niet zo'n suffig briefje van het gemeentehuis maar water en licht rekeningen op jouw naam op het adres wat jij hebt opgegeven. En een gas- water en licht rekening kan je alleen openen met een valide bankrekening. In Nederland was het enige tijd terug nog mogelijk om je in te schrijven op de rotterdamse kuip. Geloof dat daar tijden lang duizenden zwervers ingeschreven stonden.

Sunnygirl | 02-12-07 | 14:51

Ach, wij Nederlanders moeten nu altijd tegen een groep aanschoppen. Altijd maar over het weer of voetbal praten is ook zo vervelend.

Heel vroeger was het 'de jeugd van tegenwoordig', daarna het 'langharig, werkschuw tuig' uit de jaren zestig, toen kwamen de Surinamers, daarna kwamen de Turken aan de beurt en nu zijn de moslims in het algemeen met de Marokkanen met stip bovenaan.

Peaulen zijn dan de volgende?

Grasgriezel | 02-12-07 | 14:47

bijde -> beide .. christ, twas ochtend :P

Dubz | 02-12-07 | 14:42

jemineetje, een erg mooi museum, qua gebouw en collectie, maar dit vind ik wel zulke laffe mentaliteit. laten zien dat de islam homosexualiteut verviedt is ook een politiek en kunstzinnig statement

kritikaster | 02-12-07 | 14:41

tipo 02-12-07 @ 14:18
Omdat wij in een consensusmaatschappij leven, waarbij iedereen de ongeschreven regels kende en de verschillen accepteerde. Islam en Wilders gaan uit van confrontatie en men is niet in staat hierop adequaat te reageren: door die ongeschreven regels eens zichtbaar te maken en door beide groepen te betrekken in de dialoog. Maar als je dat doet zeg je indirect dat er geen consensus meer heerst in NL.
Neem Marcouch in Slotervaart. Hij zegt dat de politie meer handvaten moet hebben en dat de gemeenschap genoeg heeft van ettertjes, dus krijgt hij lof van iedereen (muv van de PVV-aanhang die hem toch als een wolf in schaapskleren ziet). Maar hij heeft zijn reet nog niet omgedraaid of diezelfde Imam en burgemeester die hem eerst steunden roepen opeens dat het tuig niet begrepen wordt en dat ze erbij betrokken moeten worden, hoewel ze natuurlijk geen van beide weten hoe precies. Iets met respect, burgerschap en sociale cohesie of iets ander wolligs. Dus gaat er weer een deken van "verdraagzaamheid" en "redelijkheid" over het probleem heen, totdat het weer de kop opsteekt.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 14:40

@Starf*cker @ 14:26
Oplossingen:
- verbied de koran
- scheur de foute helft uit de koran
- oprotpremies voor moslims
- stopzetten subsidies aan islamitische stichtingen
- stopzetten kinderbijslag aan nieuwkomers.
etcetera. Allemaal oplossingen om het Islamitisch gedachtengoed te relativeren en te marginaliseren in Nederland.
.
Alleen staat de universele rechten van de mens al deze oplossingen in de weg. Dat is de paradox waarin Wilders handelt: Je kan alleen voor de universele rechten van de mens vechten, door het Verdrag nietig te verklaren. En daarin heeft hij gelijk. Wat nog niet wil zeggen dat je dat meteen moet of kan doen. Je kan eigenlijk helemaal niks doen.

tipo | 02-12-07 | 14:40

@Gentle Giant Ik heb ook niets met Doekle Terpstra. Integendeel. Dat is een huichelachtige calvinist. Mijn punt is dat Geert niet alleen het debat met tegenstanders mijdt maar ook in de Tweede Kamer iedere inhoudelijke discussie uit de weg gaat. Dom en jammer.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:36

@Angelica Nadat Ephimenco eerst Wilders had gefileerd. Bovendien: een debat moet je altijd aangaan. Weglopen is voor lafbekken.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:33

ROFLOL @CoJoNes 02-12-07 @ 14:24:
Ja, ik wist dat je dat zou antwoorden. Het wezenlijke verschil is dat er bij Marx geen goddelijk "wetboek van strafrecht" met vastgestelde lijfstraffen zit (en het is niet genetisch erfelijk - je wordt niet als Marxist geboren met een doodstraf voor afvalligheid).
Misschien juist daarom wel een stuk gevaarlijker en aantrekkelijker voor goedgelovige adepten die naar eigen goeddunken er een wetboekje bij bedenken. Ook weer zo.

koerbagh ® | 02-12-07 | 14:32

@ nattebever 02-12-07 @ 13:55
Ja, ik was even lekker aan het kwaken. Overigens vind ik 25% niet verkeerd, want dat zou betekenen dat 75% van de moslims het verstand nog niet reddeloos verloren heeft. Dat klopt aardig met mijn gevoel en ik zou zo'n onderzoekje nog wel eens in Elspeet en Uddel herhaald willen zien... denk eerlijkgezegd niet dat we daar even optimistische uitslagen zullen scoren.
|
Romeinen 6 vers 14: “Want de zonde zal over u niet heersen; want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade.” - als je wilt weten wat ze op de Veluwe bedoelen met die genade waar je 'onder' bent, zie dan bijvoorbeeld www.freewebs.com/sigridzomer/index.htm...

Bernhard Bang | 02-12-07 | 14:31

@Nattebever Jouw stelling over de islam klopt. Maar laten we om te beginnen daar net als in de VS en Engeland wat minder dogmatisch mee omgaan. Als ze hier zijn dan accepteren ze onze vrijheden en waarden. Punt. Zo niet, wegwezen. Maar, daar komt het verschil met Geert, ondertussen mogen ze rustig de koran lezen of naar de moskee gaan. We respecteren de godsdienst in ruil met commitment met onze maatschappij. Ondertussen houden we ze wel goed in de gaten en volgen de geldstromen want daar zit altijd de oplossing van het probleem.

@CoJoNes Daarom hebben we ook alleen nog sociaal democraten.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:31

Wat superjan 13:20 zegt

Bicycle_Repairman | 02-12-07 | 14:31

@ Starfucker, goed verhaal, ben het voor 90 % met je eens, alleen Geert een lafbek noemen, neuh, dan zou je ook de chef een lafbek kunnen noemen ( doen, zo net voor de kerstbonus ), omdat hij niet met van Joole en de hele meute in debat wil.
Punt is dat zulke discussie's ( mijns inziens, vraag eens rond ter redactie ), zodanig gemanipuleerd kunnen worden dat jij als eenling staat en afgaat.
Geert doet zijn ding in de kamer prima, met een grote waffel, yep, maar ja, beter als al het andere kleinzielige gemurmel.
Geen Stijl schopt kont.
En Terpstra ?.... Die verneukt als oud voorzitter van het CHRISTELIJK NATIONAAL VAKVERBOND, what's in a name? gewoon alles waar hij eigenlijk voor zou moeten staan.

gentle giant | 02-12-07 | 14:30

@Koerbagh Ach, ik had het meer over de ideologie. Laat ik vandaag maar verwijzen naar Filipe Dewinter. Die zet het prima neer.

@Tipo Welke oplossingen bied Wilders? Heb ik iets gemist? Een debat over "oplossingen" in de Tweede Kamer gaat hij notabene uit de weg en dan moet Henk Kamp de strijd met Vogelaar aan.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:26

Met die Terpstra zou ik ook niet aan tafel willen, Sylvain Ephimenco maakte van die hypocriet gisteren trouwens al gehakt. Wel kwijlen dat die film van Wilders over de ruggen van al die arme maar o zo assertieve moslims gaat, maar z'n kaken stijf op elkaar houden over de voor christenen godslasterlijke - met dank aan de VARA - film van Jan van Friesland. Zo werkt dat bij lieden als Terpstra en al die andere linkse huichelaars: scoren onder moslims en uitleven op easy targets waar geen geweld van te verwachten is. Wie meent dat het zin heeft om met dat soort kwakzalvers in debat te gaan komt bedrogen uit.

www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article857...

Angelica | 02-12-07 | 14:26

@ tipo 02-12-07 @ 13:21
Wat mij betreft mag Wilders zo snel mogen verheven worden tot politiek museumstuk. Even voor de goede orde, levend museumstuk wel te verstaan. Hij is niets meer dan een opzichtige ragebol met veel te blond haar met een buitenlands wijf die niets liever doet dan ruzie zoeken en aandacht trekken. Maar niet een man van principes en diplomatie van formaat. Geert kan vast nog wel poffertjes bakken, bij voorkeur in het Openluchtmuseum. In de tijd van Janmaat had het rascistische gezicht van Nederland nog fatsoen en enige vorm van normbesef. Met Wilders is dat totaal verdwenen

Sunnygirl | 02-12-07 | 14:26

Overigens wordt het Gemeentemuseum meer bezocht door deftige Haagse dame's van het kaliber Jetje en Koosje Veenendaal dan door geitenwollensokken. Ik kom er regelmatig en weet het derhalve uit eigen ervaring.

Bigi Bana Boy | 02-12-07 | 14:26

@koerbagh 1417
Bij het socialisme komt de dwang voort uit een 150 jaar oud boekje van een barbaarse idioot die vond dat ie recht had op het eigendom van anderen. Het socialisme is één groot metafysisch sprookje.

CoJoNes | 02-12-07 | 14:24

Starf*cker 02-12-07 @ 14:04
De PVV heeft, schrijf jij, om 14:08, een anti-democratische onderstroom. Dat zal zo zijn.
Binnen de islam is democratie bespottelijk en kiest men doorgaans voor een theocratie, waarin andersdenkenden op z'n best worden gedoogd.
Je kunt zeggen dat Wilders laf is (vind ik niet, ga zelf maar eens een leven leiden waarin je dagelijks beveiligd moet worden), maar 'k geloof niet dat hij hier een theocratie wil vestigen of een nazistisch evil empire.
Voor de islam is de democratie alleen maar middel tot - iets wat ik zelfs nog wel kan begrijpen ook, als je je geloof serieus neemt. Voor een gelovige is elke scheiding Kerk/Moskee-Staat in feite flauwekul. De enigen die daar echt in geloven en er baat bij hebben zijn de ongelovigen, zeg maar: de normale mensen die geen behoefte hebben aan een vliegende theepot.
't Is broos vaatwerk, een democratie. Hoe ga je om met niet-democratisch ingestelde stromingen? Wilders zou helemaal geen rol spelen als er geen islam was geweest in NL in the first place. Daar zou ik maar eens over gaan nadenken.

nattebever | 02-12-07 | 14:23

@ 14:17
1400 jaar *oud* boekje

koerbagh ® | 02-12-07 | 14:22

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:15
Anarcho liberalisme, je weet tog?

CoJoNes | 02-12-07 | 14:21

@ nattebever 02-12-07 @ 13:55

Mijn voorstel aan de eikels die de Sharia boven de belgische wet zien. Gaat lekker naar Afghanistan. Als je een Sharia wil moet je niet hier wezen. Enkeltje Teheran doet een dergelijk wens wel vervullen.

Het zou een goede zaak zijn als meer mannen als Hassan Butt hun mond open gingen doen. En het zou een goede zaak zijn als politici met verstand en invloed gingen luisteren naar wat Hassan Butt te zeggen heeft. Butt trapt geen stennis maar maakt gewoon rustig zijn punt. En legt uit hoe het in elkaar ziet. Hij stapte uit de radicaal-islamitische groep Al-Muhajiroun. Naar aanleiding van de mislukte aanslagen in Glasgow en Londen doet Butt in de Guardian een oproep aan moslims om het bestaan van islamitisch terrorisme te erkennen.

Maar wij laten ons keer op keer ophitsen door blaaskaken en megalomane volksmenners. Een onderzoek naar dit soort zaken en of dit in strijd is met onze grondwet dat zou wel een goede stap zijn. Maar niet op de Wilders manier. Er zijn veel stromingen in de Islam

Mensen die dus zeggen dat de westerse buitenlandse politiek de oorzaak voor islamitisch terrorisme is, zijn net zo kortzichtig als Wilders die de hele islam wil verbieden. Degenen dat soort zaken doen en de aandacht op de onjuiste oorzaak leggen maken propaganda voor de terroristen. Ze voorkomen daarmee elke kritische vraag over de werkelijke oorzaak van islamitisch geweld.

Wat je moet verbieden is het gebruik van geweld voor het vestigen van een revolutionaire staat. Wat je ook moet verbieden is imams die verkondigen dat er nergens een islamitische staat is gevestigd, daarom beschouwen ze de hele wereld als Dar ul-Kufr, het ‘Land van de Ongelovigen’. En geloven die de oorlag aan iets of iemand verklaren aan verboden worden. Zware straffen op publicaties of uitspraken van dien aard. Meer staatstoezicht in Moskeeen zou wat mij betreft een prima optie zijn. Mosims kunnen vanwege hun geloof de oorlog verklaren aan de hele wereld. Radicale predikers leren moslims dat als je de hele wereld ziet als Dar ul-Harb, het 'Land van Oorlog', je het recht hebt om burgers aan te vallen. En dat is wat mij betreft fout genoeg om direct in de wet op te nemen als strafbaar feit van een hogere categorie!

Sunnygirl | 02-12-07 | 14:20

Starf*cker @ 14:01
Wilders is geen debater. Hij poneert uitdagende stellingen, voortkomend uit een algemeen gevoel van onbehagen. Hij biedt ook oplossingen. Deze vallen echter meestal buiten het gestelde wettelijke kader.
.
Wat Wilders aantoont met zijn kunstwerken, is dat het huidige algemene gevoel van onbehagen welke de Islamitische cultuur bij veel Nederlanders veroorzaakt, onoplosbaar is binnen de huidige wettelijke kaders en de Westerse ethiek. Tevens toont hij aan dat het overdreven beschermen van de Islamitische cultuur vaak ook tegenstrijdig is met de huidige wettelijke kaders en de Westerse ethiek.
.
Uitgaande van de Westerse waarden, kunnen we niet met hen en niet zonder hen. Dat besef brengt Wilders de museumbezoekers bij. Kunst is dan ook nooit bedoelt om iets op te lossen. Wilders is geen automonteur.

tipo | 02-12-07 | 14:18

@CoJoNes 02-12-07 @ 14:00:
Met dit verschil dat die dwang bij de islam voortkomt uit wetgeving van een 1400 jaar boekje van een barbaars woestijnvolk compleet met bijbehorende strafmaten en het wordt gerechtvaardigd met een metafysisch sprookje.

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:08
"De PVV heeft een anti-democratische onderstroom."
Zoals bij alle partijen met een top-down fractie-discipline dus (verrek! dat zijn ze allemaal, op eenmans-fracties na)

koerbagh ® | 02-12-07 | 14:17

@CoJo Een rechtse dictatuur als alternatief?;)
@Jan Lul etc Stond Geert gisteren niet op 1?

Starf*cker | 02-12-07 | 14:15

@Sjaak Tsja. Ik heb niets met die man.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:12

beetje off topic:
in de NOS pool voor de politicus van het jaar hebben de high-tech grefo's de macht weer gegrepen en supergrefo Bas weer op 1 gezet. Wat een blamage voor Geen Stijl!!

jan-lul-de-behanger | 02-12-07 | 14:12

@Starf*cker 02-12-07 @ 14:08
Daar zijn we het dan ook over eens. Met dit verschil, dat ik parlementaire democratie al als een ideologie zie. Een verwerpelijke bovendien.

CoJoNes | 02-12-07 | 14:09

@CoJo Ook dat heb ik nooit ontkend, kijk naar de SP na de verkiezingen. Maar ook een meer ideologisch deel van de Wilders-aanhang hoort daar bij. Filipe Dewinter zet dat scherp neer. De PVV heeft een anti-democratische onderstroom. Ook dat is ideologie.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:08

Starf*cker mag wel oppassen dat hij niet de JAA Van Doorn van GS wordt.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 14:06

@Nattebever. Daar zijn we het volledig over eens. Aanpakken meteen, maar niet wegblijven, zoals Wilders, als er een kamer-debat is over de oude wijken die het meest lijden onder moslim-terreur. Dan ben je laf. Dan ben je een standwerker, een marktkoopman in eigen gelijk.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:04

@Tips Dat heet actie-reactie. Terpstra zoekt het debat met Wilders. Als die Limbo slim is, dan doet hij dat. Nu loopt hij overal bij weg. Bij een debat met Vogelaar over de oude wijken. Bij een radiouitzending met Vogelaar. De kenmerken van een anti-democratische agitator.

Starf*cker | 02-12-07 | 14:01

@Starf*cker 02-12-07 @ 13:46
Klopt, dogmatici en ideologen zijn het grote gevaar in een samenleving. (Religieuzen zijn ook ideologen).
De overtuiging van het eigen gelijk gaat bij deze groepen altijd gepaard met zendingsdrang en bekeringsdrift. Levensgevaarlijk.
In wezen is een moslim niet gevaarljker dan een socialist, in de kern willen ze namelijk hetzelfde: De eigen ideologie met dwang opleggen aan een ander.

CoJoNes | 02-12-07 | 14:00

Bernhard Bang 02-12-07 @ 13:38
In je laatste alinea voer jij uitstekend de eendjes. Chapeau.
Enneh, Starfucker, deze week nog leuke moslim-enquete in de Humo (jawel, ook uit Vlaanderen): 25% van de moslims vindt dat de sharia boven de Belgische wet staat.
Denk jij dat dat in NL veel anders is, behalve dan dat het NL-moslims de reedt zal roesten wat er in de Belgische wet staat?
Kan het met je eens zijn dat Wilders niet het warme water heeft uitgevonden en dat veel van zijn gelul niet veel meer dan dat is (bv. koran verbieden), maar 't wordt wel eens tijd om de ware aard van het islambeestje naar boven te halen.

nattebever | 02-12-07 | 13:55

@Bernhard Bang 02-12-07 @ 13:38
Bis!

Murdockyoufool | 02-12-07 | 13:54

Ik ben geen uitgesproken fan van Wilders, geef mij Pim maar, die riep tenminste niet altijd alleen maar om te provoceren, maar ik stel evengoed wat vraagtekens bij dit artikel... het lijkt er mij namelijk op dat je/u een poging doet om de bijde idiote uiteinden te evenaren met wat in-de-lucht geschreeuw over een paar actuele situaties die eigenlijk geen media-tijd zouden moeten krijgen.
De anti-wilders partij, gefeliciteerd, wat is het plan ? net zo hard als Wilders het precies tegenovergestelde van Wilders roepen ? heb je in ieder geval een makkelijk partij-punt waarmee je bij extreem links kunt scoren.
Een museum vol met niet bestaande moslim homo's ? onstaat dit vanuit het ideaal, om de Moslims maar even snel te emanciperen door ze lekker te schokken ? Me dunkt dat je wel degelijk beseft dat je met vuur speelt en dus besluit je dat je koppig volhardt in je zelfbedachte missie, waar geen haan naar kraait, totdat het ook werkelijk gebeurt en daar gaan we weer, moet je ze zien zwaaien met die brandende vlaggen. Maar wel opzettelijk uitgelokt.
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben het eens met Wilders/Fortuyn als hij zegt dat de Islam een achterlijke cultuur heeft, maar wat laten we ons weer kennen.

Dubz | 02-12-07 | 13:52

@Starfucker
De ware straatagitor is hier toch Doekle Terpstra?

tipo | 02-12-07 | 13:51

Ik snap die museumdirecteur wel. Als je moet vrezen voor je toko en je medewerkers, tja, dan is het misschien beter om de expositie te weigeren. Geen dapper besluit... maar wel begrijpelijk.

Wat ik niet snap is de reactie uit de politiek, of het uitblijven er van. Een paar politici roemen deze "moedige beslissing", wat een beslissing is tussen het vermijden van kritiek en beschuldingen van censuur, en het vermijden van lijfelijk geweld om een kunstuiting. Wat nou moedig? Ik snap dat die politici die kunst liever niet zien verschijnen; ik zie dat soort flauwekul liever ook niet. Maar hoe kun je nu in godsnaam blij zijn om een besluit dat genomen is vanwege fysieke bedreiging vanuit de samenleving?

Om daar tegen op te treden is geen kwestie van zwartwit-denken; het is een kwestie van grenzen stellen. Tot hier en niet verder. Ga je over die grens, dan krijg je met de politieknuppel. Of, zoals in dit geval waar geen individuele daders zijn aan te wijzen, geeft de politiek van links tot rechts stellig te kennen dat ze betreuren dat mensen blijkbaar bang moeten zijn voor bepaalde elementen uit de samenleving, en dat ze als één blok voor de bedreigde persoon gaan staan om hem zijn vrijheid te garanderen.

Angst is een slechte raadgever, dat hoor je vaak van de linkerzijde van de Kamer. En dat is ook zo. Je doet er dus ook goed aan om die angst te bestrijden, bijvoorbeeld door de oorzaak er van aan te pakken. Tip: veel mensen die op Wilders stemmen, stemmen ook uit angst. Angst voor radicalisering, angst voor hun buurt, hun kinderen, onze toekomstige samenleving. Veel van deze angsten zijn gegrond. Pak ze effectief aan, en je kan een hoop Wilders-stemmers voor je terugwinnen.

@CoJoNes 12:27: Leuke vergelijking die je trekt met Route Mobiel en de Wegenwacht. De ANWB is namelijk al even zelfingenomen en arrogant als de "oude" politieke machthebbers, en ze kunnen allebei maar slecht omgaan met de recent opgekomen nieuwelingen op hun respectievelijke speelvelden.

Muxje | 02-12-07 | 13:50

Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam
ritme van onverdraagzaamheid
Die regen zegt we waren zo gelukkig saam
Maar nu is dat verleden tijd

JudgeJuly | 02-12-07 | 13:49

@-edit @ 13:37
Als dat gebeurt, dan zou zelfs Doekle Terpstra een keer een museum van binnen zien. Hij zal het laatste kunstwerk van Wilders maar wat graag bepissen.

tipo | 02-12-07 | 13:47

superjan 02-12-07 @ 13:20
De denkfout die je maakt is dat kwetsen in twee verschillende situaties voorkomt. Als ik me inferieur voel aan een ander is een belediging altijd pijnlijk, omdat het het mijn eigen inferioriteit doet voelen. Als ik me superieur voel (99,99% van de gevallen dus ;)) is het wat makkelijker om de belediging naast me neer te leggen, maar kan een belediging pijnlijk zijn omdat de kwetser rommelt aan mijn vermeende superioriteit. Gelovigen vallen in de tweede categorie, niet in de eerste.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 13:47

@CoJoNes Die vrije discussie is onmogelijk worden, omdat meneer Wilders liever zijn eigen gelijk uitvent. Hij mijdt ieder debat en zijn aanhangers komen ook niet verder dan tirades tegen links en de oude media. Als de man echt kloten heeft dan gaat hij het debat aan met Terpstra. Introspectie en zelfkritiek is er bij Geert en zijn maatjes ook niet. Als je ook leest: als je bij herr oberst of chiant wat namen of scheldwoorden vervangt dan had er ook mohammed of ali onder kunnen staan. Zelfde retoriek. Zelfde intolerantie. Zelfde anti democraten. Zelfde dogmatici. Zelfde zondebokzoekers.

Starf*cker | 02-12-07 | 13:46

@Starf*cker 02-12-07 @ 13:33
Applaus voor je tirade tegen de laffe bukmentaliteit van NL. Terwijl vrijheden dagelijks bevochten moeten worden, kiest NL massaal voor onderduiken ("welk probleem") of afkopen ("miljoenen subsidies voor moskeëen, reisjes naar Mekka etcetera). En als de kunst nu ook al bukt uit lafheid, dan is zij in ieder geval geen cent subsidie en geen bezoeker waard.

Zeddegeizot | 02-12-07 | 13:44

@CoJoNes 02-12-07 @ 13:17 Oh, leuk. Ik ga een koran kopen, in een glazen vaas stoppen en vullen met mijn urine. Pisslam noem ik het kunstwerk, ik ga er vanuit dat het Groninger museum het graag wil tentoonstellen.

Tarak | 02-12-07 | 13:41

@Superjan Eens. Maar geen censuur van een schijterige museumdirecteur. Kunst heeft met vrijheid te maken en daar past geen censuur. Het is wel vraag-aanbod. Als die fotografie geen publiek zou hebben dan was er ook geen expositie, dus laat het lekker aan de goede smaak van het volk.

Starf*cker | 02-12-07 | 13:39

Negeren van dit onderwerp is een schitterend idee, behalve dat het niet gaat werken. Het verschil tussen vreedzaam coëxisteren en oorlogvoeren is dat voor het laatste maar één partij nodig is die ertoe besluit en dan heb je het al voor elkaar.
Ter illustratie een voorspelling: naarmate de besprekingen in Annapolis succesvoller verlopen, zullen er in Jeruzalem en Tel Aviv meer aanslagen volgen. De sterkste coalitie is die van de oorlogshitsers, de kerk van het geweld, en die heeft aanhangers aan beide zijden.
Wat moeten wij hieruit leren? Dat Joustra en de zijnen er compleet naast zitten met hun leerstelling dat radicalisering het gevolg is van belediging. Integendeel, van Krimpen maakt van het Gemeentemuseum een soort Annapolis en bij alle knakkers met dwaze religieuze opvattingen (Slotervaart of Staphorst, maakt niet uit) gaat een innerlijk gejuich op. Waarom? Omdat ze hiermee weer verexcuseerd zijn om zich met een schijnheilige muil in hun godshuizen te verschuilen en er intussen tegenover niemand verantwoording meer afgelegd hoeft te worden over de manier waarop ze de rest van de bevolking gegijzeld houden in de geweldscyclus die zij veroorzaakt hebben (Oosterpark, Afghanistan).
Voor alle duidelijkheid: ik heb het hier over het CDA en de GristenUnie, Verhagen en Middelkoop. Niet over de PvdA of andere 'linksen' waar veel reaguurders van GS zo de pik op hebben. De PvdA heeft zich volledig buiten de politieke realiteit geplaatst, juist door z'n inspiratiebronnen (emanicpatie en solidariteit) af te zweren en de opkomstplicht op te schorten. Behalve dat ze zich keer op keer laten drogeren door de stukjes macht die de bovenklasse van gristelijke boeren en fabrikanten hen toewerpt als ze even wat zeteltjes nodig hebben om toegang tot de regering te verzekeren, is de sociaal-democratie in ons land volkomen non-consequential.
Wat rest ons te doen? Keihard beledigen die hap en die verzonnen god van hen erbij, tot het bloed uit hun oren loopt. Laten merken dat we ons nooit meer zullen laten intimideren. Opzeggen die baan bij de krijgsmacht en heffen die middelvinger. Ga zelf maar bidden als je zo nodig moet. Wij laten ons het recht niet ontnemen om te zeggen wat ons voor de mond komt. Vloeken, tieren, ondermijnen, ironiseren, tergen, zwartmaken, beschadigen, onderuithalen, tegenspreken, in de rede vallen, niet uit laten praten, opzouten met jullie schijnheilige tronies, baardapen en boerkaas, dominees en truttebollen met hoedjes & kousjes, wie denk je wel dat je bent om ons de les te lezen en te bedreigen, lees eerst eens een behoorlijk boek!

Bernhard Bang | 02-12-07 | 13:38

@Superjan Eens. Maar geen censuur van een schijterige museumdirecteur. Kunst heeft met vrijheid te maken en daar past geen censuur. Het is wel vraag-aanbod. Als die fotografie geen publiek zou hebben dan was er ook geen expositie, dus laat het lekker aan de goede smaak van het volk.

Starf*cker | 02-12-07 | 13:37

@superjan 02-12-07 @ 13:20
Op welke discussie doel je dan? Er is in de afgelopen jaren genoeg met moslims en vergenwoordigers van moslimclubjes gesproken, maar steeds draait de discussie in een kringetje rond: zij voelen zich beledigd. Dan kun je aangeven dat in Nederland vrijheid van meningsuiting bestaat, dat ze 'ns de hand in eigen boezem moeten steken, dat ze andersgeaarden- en andersdenkenden moeten respecteren, maar ze bijven zich verschuilen achter het geloof. Heel makkelijk: van mijn religie MAG dat helemaal niet. En van mijn religie MOET ik zus en zo. Daar kom je nooit uit.
Dan maar helder laten zien wat vrijheid betekent.

Murdockyoufool | 02-12-07 | 13:37

Starfucker heeft gelijk, maar wat is het alternatief? Rita omringt zich ook met dubieuze en non-intellectuele figuren als die vreselijke Kai van der Linde en Ed SInke. Bovendien is ze soms erg labiel. Wilders is dan nog net een graadje intellectueler en heeft best een aardig groepje om zich heen.

Vorige keer heb ik EénNL gestemd (Eerdmans), en het viel me vies tegen dat maar zo weinig mensen dat gedaan hadden. Toch als ze weer meedoen, krijgen ze weer mijn stem.

Tarak | 02-12-07 | 13:37

@tipo 02-12-07 @ 13:21
Ik zou dan bijna gaan zeggen: zullen we Wilders dan maar ophangen in het museum van van Kempen? Dan kan iedereen, starfucker incluis hem daar bewonderen. Maar dat zeg ik maar niet. Men zou dat gemakkelijk verkeerd kunnen opvatten.

-edit | 02-12-07 | 13:37

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 13:37

Zit wat in St*rfucker, maar zo'n Doekle Terpstra... meer dan lekker cultuurrelativeren en geweld goedpraten vanaf de zijlijn heb ik van deze oud-CNV-er (je weet wel, die vakbond zonder kloten) ook nog niet gehoord.

Aktivist | 02-12-07 | 13:37

@ Auke 02-12-07 @ 13:16
Heb je dat idee opgedaan tijdens een uitzending naar Afghanistan. Je klinkt als de Taliban op klompen. De kracht van Nederland zit niet in mensen en plein public terecht te stellen. Dat soort ideen zijn naar Nederland komen overwaaien met door the Mentaly challenged moslim immigrant.

Sunnygirl | 02-12-07 | 13:36

@superjan 02-12-07 @ 13:20
Die vrije discussie is nou precies onmogeljk geworden, courtesy Bouyerie en lieden als Terpstra. Bovendien is een belediging pas een belediging als je hem zo opvat. Pas als in de belediging een kern van waarheid zit, is de belediging vervelend.
De islam is een haatdragende religie, dat lijdt geen twijfel. Waarom zijn moslims dan zo beledigd als iemand stelt dat de Islam een religie van haat en onderdrukking is? Daar wringt de schoen, introspectie en zelfkritiek is de moslim vreemd.

CoJoNes | 02-12-07 | 13:34

@Herr oberst e.a. Ik in het grijze midden? Kom nou. Ik wil alleen dat we in Nederland niet geterroriseerd worden door achterlijke minderheden. Of ze nou allah aanbidden of meneer Wilders. Ik las deze week een aardig interview met meneer F. de Winter uit het mooie Vlaanden. Hij sloeg de spijker op de kop. Naast zijn gebruikelijke moslim-tirade meldde hij ook nog. Ik citeer maar letterlijk, omdat dit de kern raakt. "Er zijn te veel moslims in Nederland en Vlaanderen en ik vind ook dat de moslim terug moet naar de andere kant van de Middellandse Zee. Maar omdat probleem op te lossen door een Koranverbod of een immigratiestop, is toch strijdig met westerse verworvenheden als vrijheid van godsdienst, van vergadering en noem maar op. En die verworvenheden zijn mij te dierbaar." Was getekend Filipe Dewinter. Hij raakt de kern. Wilders is net als de meeste moslimleiders een anti democraat. Hij doet mij denken aan de oude straatagitoren in het Duitsland van de jaren '30. De macht van de straat mobiliseren door het kiezen van een zondebok. Afgelopen week was er een debat over alle shit in de oude wijken. Mevrouw Vogelaar moest haar beleid vededigen. Wie ontbrak in het debat? Juist, de Venlose rattenvanger van Hamelen. Nee, meneer was op straat. Gelukkig was er Henk Kamp om Vogelaar te bestrijden. Wilders staat net als de radicale Moslims met de rug naar de Democratie. Daarom zal ik hem bestrijden. Duidelijk genoeg zo? Ook zijn aanhangers zijn de apostelen van het eigen gelijk. Onder het stuk van Doekle Terpstra in Trouw waren de reacties van het zelfde soort als op de die-hard moslim-sites. Met sommige vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Ik ben geen oude media, geen D66 maar kots van opruiers als Wilders n lafbekken als meneer Van Krimpen.

Starf*cker | 02-12-07 | 13:33

"de terreur van het eigen gelijk" Mooi gesproken!!

me,myself and IK | 02-12-07 | 13:27

Goed stuk, Starfucker. Met name de laatste alinea is treffend. De kritiek dat je niet met een oplossing aankomt, is lariekoek. Sinds wanneer is dat een taak van een collumnist?

-edit | 02-12-07 | 13:25

Wim van Krimpen heeft gelijk. Dit is geen kunst maar een puberale scheldpartij.

Dr. Faustus | 02-12-07 | 13:24

Sunnygirl @ 12:59
Het verschil tussen Wilders, Wim van Krimpen en Starfucker is:
dat Wilders een kunstwerk, Wim van Krimpen een museumdirecteur en Starfucker een museumbezoeker is.

tipo | 02-12-07 | 13:21

denk hier eens over na:

Als ik de colors van de angels belachelijk maak door hun logo roze te spuiten en in een museum zou hangen, dan heb ik een probleem.
Als ik in de molukse wijk jezus ga afzeiken, krijg ik een knal.
Als ik in een FC den Haag vak het ajax lied aanhef, ben ik blij als ik levend wegkom.

Natuurlijk is het goed om een discussie te voeren over geloven riten zeden geschiedenis cultuur enz. Maar de acties tegenover Moslims kan ik niet anders zien als pure uitlokking. het misbruik maken van het grondrecht om te beledigen. Dit is niet onwettig, maar wel beledigend. En het lost geen zak op. Laten we de huidige vrije discussie gebruiken om elkaar beter te leren kennen en niet om elkaar nog eens verder de grond in te tikken.
De vrije discussie is hetgeen we gewonnen hebben de afgelopen jaren. Laten we die mogelijkheid dan ook gebruiken en niet zoals Geert wilders doet, de discussie zorgvuldig vermijden.

superjan | 02-12-07 | 13:20

Mohamed Sini (een teddybeer mag geen Mohamed heten, een mens wel? affijn, doet er niet toe) is van de Stichting Islam en Burgerschap en wil een stichting tegen Wilders. Nou ja, dat mag natuurlijk, het oprichten van een stichting staat een ieder vrij. Maar, die stichting Islam & Burgerschap is wel een rare club.
www.islamenburgerschap.nl/content/view...
Wie zien we daar staan?
Mw. Mr. Sevilay Akkaş (Statenlid Noord-Holland CDA)
Mw. Naeeda Aurangzeb (journalist TV West en vriendin van Tante Anja M.)
Mw. Naima Azough (Tweede kamer-lid GroenLinks)
Dhr. Moustapha Baba (adviseur en partner in Mex-it, organisatie- en adviesbureau voor intercultureel management. - Geen idee wat dat is: klinkt als: veel subsidie)
Dhr. Kadir Canatan (Antropoloog Islamitische Universiteit R'dam - www.islamicuniversity.nl/nl/index.asp heel mooi - check faculteiten!)
Dhr. Mr. Coskun Cörüs (Twede kamerlid CDA)
Mw. Fatima Elatik (Raadslid Amsterdam PvdA)
Dhr. Haci Karacaer (Directeur Milli Görüs - en volgens Bernadette de Witt: beroepsmoslim www.hetvrijevolk.com/?pagina=114 )
Dhr. Dr. Abdelillah Ljamai (??)
Dhr. Hassan Yar (Instituut voor Islamitisch Maatschappelijk Activeringswerk - huh? - geen idee, klinkt ook als: veel subsidie)

Ik weet het allemaal niet, maar hoe meer je je verdiept al die koepelorganisaties en netwerken van contactclubjes en stichtingen... je komt wel altijd dezelfde namen tegen. En er zit ook altijd een heel zootje daarvan ergens in het pluche. Heel apart.
Eigenlijk zou iemand dat eens moeten nagaan (inclusief subsidie-stromen en financiering). Ik kan me toch amper voorstellen dat al die hardwerkende moslims (sans cynisme - nou ja, beetje) deze uitvreterclubjes steunen door donaties.

koerbagh ® | 02-12-07 | 13:20

Wie wil er nou in discussie gaan met een vooringenomen vakbondsbobo? Die discussiëren niet!

ggazelle | 02-12-07 | 13:18

@Zaadhaan 02-12-07 @ 13:11
voor "polderen" is het al veeel te laat.

Auke | 02-12-07 | 13:18

Een jaar of 10 geleden in het Groninger Museum was de tentoonstelling van Andrés Serano geen probleem.
en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ
De dubbele moraal is natuurlijk overduidelijk, de gijzeling door angst ook. Verlichting begint bij relativering en zelfkritiek.

CoJoNes | 02-12-07 | 13:17

@Sunnygirl 02-12-07 @ 12:59
Moslims zijn dan ook probleem nr. 1 de komende eeuw in 0031. Dus dat-ie daar op inzoomt is niet zo verbazingwekkend.

Ik zou het persoonlijk wel wat beter trekken, nl. dat er voor te zorgen dat we de bewindslieden, die deze maatschappelijke ramp hebben laten gebeuren, in een gezellig samenzijn met alle lagen van de bevolking op het Malieveld terecht gesteld worden.

Auke | 02-12-07 | 13:16

Starf*cker keert zich terecht tegen al het zwart-wit redeneren en het angstdenken. Eindelijk wordt hier de aanpak van Wildertz ook eens gefileerd. Bommetjes gooien en dan snel de benen nemen, dat doet hij. Het domme volk vindt het prachtig.
Meneer de Kunstlul www.nrc.nl/kunst/article638699.ece/Hie... die niet tegen kritiek kan is inderdaad een achterlijke lafbek, een lul die alleen maar aan de bezoekersaantallen van zijn toko denkt en waarschijnlijk bang is voor zijn hypotheek.

De hele problematiek en al het geroep eromheen is allemaal angsthazerij, grijze muizengedrag en welles-nietes roepen. De kramp van de Linkse kerk is omgeslagen in een tegenkramp, waarmee we in hetzelfde krachtenveld zijn blijven hangen.
Oplossingen komen pas in zicht als we mensen krijgen die verbindend gaan werken.

Zaadhaan | 02-12-07 | 13:11

Starfuckert: de oude media maar dan op z'n geenstijls.

Auke | 02-12-07 | 13:09

@ Herr Oberst 02-12-07 @ 12:56

Door een stukje op Geenstijl te zetten, trek je wel degelijk de mond open. Als ik alleen al aan het Depla effect denk en menig ander doofpot onderwerp dat door GS bespreekbaar werd. Wilders gilt alleen maar tegen moslims en biedt ze dus een podium. Laten we politiek nu eens vervangen door pingpongen. Wat is leuker, pingpongen tegen een muur of pingpongen tegen een tegenstander? Wilders blijft maar pingpongen met de moslims. Hij moet pingpongen met Nederlanders. Als je onze cultuur wil behouden en verstreken moet je niet continue met moslims pingpongen.

Sunnygirl | 02-12-07 | 13:06

@*fuckert: .. Then you'll see that it is not the spoon that bends, it is only yourself

hallevvezool | 02-12-07 | 13:05

Prachtig, prachtig. Van de week kwamen er reaguurders in het geweer tegen Wilders' plannen om een film te maken. Zou geen enkel doel dienen, alleen om te provoceren, en zou de boel verder op scherp zetten. Iemand noemde Wilders zelfs staatsgevaarlijk. 'k Vraag nu af wat deze mensen van de actie van Van Krimpen vinden. De juiste keuze om weer op de tenen langs moslims te sluipen? Wedden dat Van Krimpen foto- en videokunstwerken van een beffende Maria wel met veel enthousiasme zou presenteren?
Het resultaat van al die zogenaamde zorgvuldige afwegingen is duidelijk: na theatermakers, schrijvers, cartoonisten, journalisten, filmmakers en kunstenaars, zwichten ook museumdirecteuren voor moslimgeweld.
Neen, laat Wilders lekker zijn film maken. 'k Hoop dat hij de islam harder en gemener beschimpt dan ooit te voren.

Murdockyoufool | 02-12-07 | 13:05

Mejuffrouw 02-12-07 @ 13:01

MAVO bestaat niet meer ouwe sok!

doskabouter | 02-12-07 | 13:05

Ik zei het toch.
Iedereen die voor Wilders is, behoort tot het ergste MAVO tuig.

Mejuffrouw | 02-12-07 | 13:01

@Shalome 02-12-07 @ 12:43

hmmm. Vind haatbaarden wel mooie term!

VVD | 02-12-07 | 13:00

@ CoJoNes 02-12-07 @ 12:27
Daar heb je gelijk in. Beide roepen vanuit de zijlijn. Echter, er is een essentieel verschil tussen Starf*cker en Wilders. En dat is dat Starf*cker geen perioxide kapsel heeft. ;-). Er zijn er dus twee verschillen. Wilders heeft zichzelf verkiesbaar gesteld als volksvertegenwoordiger en Starf*cker niet. Of hij is niet gekozen. Maar ik denk het eerste. Als volksvertegenwoordigers doe je beloften en mensen kiezen voor een politicus omdat ze verwachten dat hij of zij die beloften ook waar maakt. Als ik kijk naar kernpunten die op deze discussie van toepassing is zie ik weinig gebeuren. Geert wil de joods-christelijke en humanistische traditie/cultuur worden als dominante cultuur in een nieuw artikel 1 van de Grondwet vastgelegd. Maar wat doet meneer Geert, alleen maar de focus op moslims leggen. Als het over Geert gaat gaat het over Moslims. Volgens Geert moet er een preekverbod voor buitenlandse imams, alsmede een verbod op het preken in een andere dan de Nederlandse taal. Radicale moskeeën worden gesloten, radicale moslims uitgezet. Maar wat doet hij buiten een wetswijziging eraan om onze cultuur te herstellen? Ik heb nog nooit iets van dien aard van zijn partij vernomen. Nog niet eens een verplicht maandelijks bezoekje aan het openlucht museum.

Sunnygirl | 02-12-07 | 12:59

Hear! Hear! Eindelijk iemand die mijn mening vertegenwoordigd! Nu nog een manier vinden, F*ckert, om alles wat radicaal is systematisch uit onsch maatschappij te verwijderen. Ik wil m'n milde vrijheid van meningsuiting terug...

Eamel | 02-12-07 | 12:59

"Er is eigenlijk geen verschil tussen Wilders en een dolgedraaide groep hardliners in de moslimwereld."

Op een paar moorden, brandende auto's en op een feitelijke beperking van de vrijheid van meningsuiting na dan.
En niet zonder beveiliging over straat kunnen als je het islamitische Spaghettimonster boos maakt.

Zelden zo'n slap verhaal gelezen als deze column, Starfucker. 'k Ga er maar van uit dat je het ironisch bedoelt - is er nog wat, niet veel, te lachen.

nattebever | 02-12-07 | 12:59

@ azijnseikerT 02-12-07 @ 12:17

De essentie van wat er staat is dat je door criminaliteit te koppelen aan een (etnische) cultuur, door te denken in termen van WIJ en ZIJ, sluit je per definitie mensen uit. Daarmee dus ook de overgrote meerderheid die geen probleem veroorzaakt en een nuttige bijdrage levert. De problemen worden veroorzaakt door een kleine groep mislukkelingen die zich door wetteloos en destructief gedrag probeert te profileren. Als het om een een groepje Marokkaans tuig gaat, kijken we meteen alle Marokkanen hier op aan en liefst slepen we meteen de islam erbij; als het om blanke relschoppers gaat, zijn het opeens mensen uit achterbuurten. Als we mensen qualitate qua blijven uitsluiten op grond van hun afkomst, in plaats van hen op hun individueel handelen te beoordelen, vergroten we de spanningen welwillend. Tuig behandel je als tuig, zonder onderscheid te maken. Achterbuurten lap je in een beschaafd land op, ongeacht wie er woont.

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 12:59

Een hoop mensen zullen het ermee eens zijn. Geert zijn film moest onlangs ook niet doorgaan. Want het zou agressie en andere onaangenaamheden bij de moslims oproepen. Doe je het dan toch is het je eigen schuld.

Zover zijn we al.

doskabouter | 02-12-07 | 12:58

Lekker grijs, en door het midden blijven modderen StarFucker! tot heel Nederland overgegeven is.. wat een oplossing he?
-
Ondertussen blijven we monddood gemaakt worden. En gaan we ten onder aan dreiging van moord en doodslag van wereldse ziekelingen.
.
Zeer zielig dat je Wilders op deze manier ook nog moet afkraken, evenals een veeg moet geven naar zijn kiezers en mensen die de menig hebben dat hij goed bezig is.

Alsof Wilders een goede kans had gekregen in de 'Knipfabriek van de Tros'.
Onthoud wel dat hij de enigste in Nederland nog is, die dingen volgens democratische weg wil bereiken in tegenstelling tot linkse idioten die voornamelijk censureren en ieder debat blokkeren.

.
Echt een zondagsstukkie weer. kots....

Herr Oberst | 02-12-07 | 12:56

@andriol
Wat lul je toch dom man. Welkom in Nederland, waar we vroeger discussies hadden waarin iedereen mag praten, niet alleen de mensen die jij wil horen. Ik ben dat gelul over Wilders echt zat, negeer die man of geef argumenten waarom 'ie verkeerd zit. Dat op de man spelen doe je maar in de moskee of het moslim clubblaadje.

prsr | 02-12-07 | 12:53

Wilders is gewoon stiekem een moslim.
Wisten jullie dat niet.
NOu ja. Het zou in ieder geval wel het nieuw van het jaar zijn.

hania82 | 02-12-07 | 12:50

Dit alles is het gevolg van vooral jarenlang links beleid.
Tot voor kort was het in linkse kringen zowat onbespreekbaar om kritiek op de " nieuwe" Nederlanders te hebben.
En nog steeds heeft men in die kringen daar problemen mee.
De pleit bezorgers van de multicul hebben een groot probleem ; ze willen gewoon niet accepteren dat hun zo geliefde multicul gewoon niet werkt.
Ondanks de miljarden die er door de jaren heen ingestoken zijn; ondanks de vele projecten die daar aan gewijd zijn ; ondanks de vele subsidies .
Dus blijft men zeer grote bedragen insteken en zoekt men een zondebok.
En die heeft men gevonden in Wilders; zodat men het niet hoeft te hebben over het werkelijke probleem ; een multicul die gewoon niet werkt!

Bijstandtrekker | 02-12-07 | 12:48

Belediging is in Nederland een begrip geworden waarmee je je wil aan anderen kan opleggen als je* maar hard genoeg roept dat je beledigd bent.<br>
<br>

*: Werkt alleen in combinatie met verwijzing naar maatschappelijk geaccepteerde religie danwel een religie met genoeg aanhangers om kamerzetels uit te delen. Als je je beledigd voelt maar niet naar een bovennatuurlijk wezen kan wijzen dat die mening met je zou delen dan kan je oprotten en je bek houden. Leuk he, vrijheid van meningsuiting? Was best leuk toen we dat nog hadden in dit land.

prsr | 02-12-07 | 12:46

Christentje pesten mag en mocht in het verleden altijd, ook in musea, maar als het om de Islram gaat mag het volgens een aantal *kuch* linkse intellectuelen niet... dit is discriminatie.
.
Verder opvallend dat er weer op de persoon Wilders wordt gespeeld i.p.v. dat men met tegenargumenten of liever andere betere oplossingen komt.
.
verder leuk om te lezen dat het volk op de telegraaf site, een andere mening is toegedaan dan dit soort übermenschen.

Onderbuik | 02-12-07 | 12:46

Dit alles is het gevolg van vooral jarenlang links beleid.
Tot voor kort was het in linkse kringen zowat onbespreekbaar om kritiek op de " nieuwe" Nederlanders te hebben.
En nog steeds heeft men in die kringen daar problemen mee.
De pleit bezorgers van de multicul hebben een groot probleem ; ze willen gewoon niet accepteren dat hun zo geliefde multicul gewoon niet werkt.
Ondanks de miljarden die er door de jaren heen ingestoken zijn; ondanks de vele projecten die daar aan gewijd zijn ; ondanks de vele subsidies .
Dus blijft men zeer grote bedragen insteken en zoekt men een zondebok.
En die heeft men gevonden in Wilders; zodat men het niet hoeft te hebben over het werkelijke probleem ; een multicul die gewoon niet werkt!

Bijstandtrekker | 02-12-07 | 12:45

@ OneandOnly 02-12-07 @ 12:33
-
Nou, deelnemers zullen toch echt een keuze moeten maken. En bij overleving ga je gewoon lekker verder je gang, want we leven in een vrij land.
-
Indien iemand sneuvelt, maar toch ook inschrijving had gewenst bij een Match op later tijdstip, moet je als organisatie origineel en flexibel zijn, en het lichaam van de overleden persoon gewoon als achtergronddecoratie tot zijn recht laten komen....
-
Voor alles bestaat een oplossing...

stan81 | 02-12-07 | 12:45

@ Diederdick 02-12-07 @ 12:26
Zal er eens over nadenken. Als jij dan eens nadenkt over een plek waar je ze wil lezen

Sunnygirl | 02-12-07 | 12:44

superjan 02-12-07 @ 12:38
Dank superjan, maar ik vertegenwoordig wel een minderheidsstandpunt, zowel op GS als IRL.

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 12:44

VVD 02-12-07 @ 12:35
Maar wat als je eigen overheid niet alleen zwicht, maar zelfs meewerkt aan terreur? Op Den Haag hoef je niet te rekenen als je museum wordt vernield; die papegaaien de haatbaarden na dat het eigen schuld dikke bult is. En dan?
De enige speelruimte die je kunt creëren in de huidige samenleving is het handhaven van de vrijheid maar dan wel onder bescherming van ME-legioenen. Niet te doen. Onze regering laat de islamalloten loslopen, en als de ME vertrekt (kost natuurlijk wat) kunnen die islamnazi's direct het museum alsnog tot gort slaan op een dag dat ze zin hebben om wat kapot te maken en dan als rotsmoes 'ja maar die foto' aanhalen.

Shalome | 02-12-07 | 12:43

Tsja, moslims uit hun tent lokken met verbieden van de koran, mohammed als gay tentoonstellingen, zuigfilmpjes over de islam enz.. En als Moslims dan reageren roepen 'kijk, kijk - zie je wek hoe achterlijk ze zijn'. Die uitlokkers zijn imho de grootste achterlijken hiero. Deze moslim lacht ze in ieder geval uit.

andriol | 02-12-07 | 12:43

Er woedt dus reeds een stille oorlog in nederland !!!

beroepswerkeloze | 02-12-07 | 12:42

@Alice D. 02-12-07 @ 12:36
gewoon lof voor dit terechte topic lijkt we wel voldoende.....

VVD | 02-12-07 | 12:40

@ mezelf
Zal mijn eigen ongelijk betreffende godganse bij deze ook maar even rechtzetten!

Alice D. | 02-12-07 | 12:40

@ mezelf
Zal ik mijn ongelijk betreffende godganse ook maar bij deze bevestigen!

Alice D. | 02-12-07 | 12:39

@shalome.

De geur van Foute Nederlanders uit de Tweede Wereldoorlog en ander meeheulend volk, stijgt op uit de kelders van dit museum. De vrijheid moet je anno 2007 nog steeds bevechten. Je mag mooit wijken voor terreur. Het feit dat de overheid hier misschien zwak optreedt, is geen excuus om zwijgend toe te zien.

maartenprinsen.nl/archives/120

VVD | 02-12-07 | 12:38

Goede column Sjaak. Dit stuk van jou kan wat mij betreft zij aan zij met de these van Starfuckert boven deze reacties staan.

superjan | 02-12-07 | 12:38

+1 Starf*cker,
Super column <3

Dikr | 02-12-07 | 12:37

Ik heb het niet zo op mensjes die de godsganze tijd bezig zijn hun in hun gelijk bevestigd te worden.Of ze nu Van Krimpen, Hera, Wilders, Terpstra of hoe dan ook heten, maar Starfucker verdient bij deze toch wel een veer zijn aars!

Alice D. | 02-12-07 | 12:37

Ik heb het niet zo op mensjes die de godsganze tijd bezig zijn hun in hun gelijk bevestigd te worden.Of ze nu Van Krimpen, Hera, Wilders, Terpstra of hoe dan ook heten, maar Starfucker verdient bij deze toch wel een veer zijn aars!

Alice D. | 02-12-07 | 12:36

@ madakantognie?! 02-12-07 @ 12:18
Dat je zo'n volkomen onbenullige nick hebt gekozen is nog totarantoe, maar je comment wijst erop dat je verstandelijk niet helemaal ontwaakt bent. Is dat alleen omdat het zondag is of heb je dat altijd?

Bernhard Bang | 02-12-07 | 12:35

VVD zegt NEE tegen deze museumdirecteur. De geur van foute Nederlanders uit de Tweede Wereldooorlog stijgt op uit de kelders van dit museum.

Als de vrijheid je lief is, moet je nooit zwichten voor terreur.

maartenprinsen.nl/archives/120

VVD | 02-12-07 | 12:35

@stan81 02-12-07 @ 12:26
Maar als je republikein bent en ongelovig. En bij de strijd tegen moslims overlijdt je al, dan komen ze bij de republikeinen een mannetje te kort!
Ik vind het idee nog niet waterdicht.
Tevens zou ik als gastspreker Fritz Korbach uitnodigen.

OneandOnly | 02-12-07 | 12:33

@Starfucker
Met dat gehakt maken van Wilders viel het reuze mee. Doekle Terpstra liet zich vooral kennen als een moralistische zeurpiet met een Messiascomplex. Ephimenco, ook geen Wilders-fan, maakte een dag later in Trouw wel gehakt van Terpstra.
Want is het euvel waaraan Terpstra lijdt niet exact hetzelfde waaraan Wilders lijdt? Een open dialoog begint met het herkennen van de standpunten van je tegenstander en het erkennen van de gevoelens en het gedachtegoed waaruit hij tot dit standpunt komt. Dat betekent niet dat je het met die standpunten eens hoeft te zijn. Voordat je gaat onderhandelen en zelfs als je je tegenstander wilt bestrijden, moet je zijn standpunten kennen en rekening houden met de gevoelens en gedachten die hier achter schuilgaan.
Wilders sluit zijn ogen voor de wensen van moslims: zij zijn cultuurvreemde elementen en kunnen maar het beste terug naar het moederland dat sommige van hen nooit gekend hebben. Taqiyya en Korankennis zijn het excuus om niet naar hun standpunten te luisteren, met hun gevoelens houdt Wilders al helemaal geen rekening. Het eerste neem ik hem wel kwalijk, het tweede niet: in een vrije maatschappij dien je een onwelgevallige mening over jezelf of je groep maar te accepteren, zeker wanneer je zelf weinig blijk geeft van tolerantie tegen andere gedragsuitingen of groepen. Het voorbeeld van Soorah Hera geeft aan dat je het hier mee eens bent, toch maakt Terpstra Wilders juist het verwijt dat hij moslims steeds schoffeert.
Dan resteert dus het laffe weglopen van de dialoog met moslims en niet-moslims die voor hen wensen op te komen, waaraan Wilders zich bezondigt. Wel, Terpstra doet dit ook: hij werpt een “wal van weldenkendheid” op tegen Wilders en wil dan in discussie met iemand die hij dus moreel verwerpelijk vindt, waarbij hij ook niet echt door schijnt te hebben uit welke motieven de achterban van Wilders hem steunt. In het gunstigste geval worden ze misleid, in het ongunstige geval zijn het xenofoben.
De status quo in dit land m.b.t. integratie en Islam is nog minder de schuld van het stoutste jongetje van de klas Wilders, dan van de klassenvertegenwoordigers Terpstra, Balkenende, Rouvoet en Vogelaar. Want er is één punt waar Wilders en de dolgedraaide groep hardliners in de moslimwereld wel voorop lopen op alle anderen. Zij geven tenminste toe dat hun denkbeelden voor een deel onverenigbaar zijn en geven daarmee ook toe dat zij de denkbeelden van hun tegenstander wel au serieux nemen. Vergelijk dat eens met Vogelaar en haar joods-christelijk-islamitische cultuur of integratie in drie generaties: geloof je nu echt dat een Salafist op deze boodschap van de minister zit te wachten?

sjaakdeslinksesul | 02-12-07 | 12:31

@ ilium 02-12-07 @ 12:18

Wij laten ons dwingen tot censuur. Olie heeft daar niets mee te maken. Als dat zo was, trok Irak Amerika wel binnen en niet andersom.

Sunnygirl | 02-12-07 | 12:29

Nou sorry Starfucker, maar zo'n museumdirecteurtje kan natuurlijk moeilijk eigenhandig de held uit gaan hangen terwijl de overheid de paviljoenklanten met bloeddorst los laat rondlopen.
Ze weten wie het zijn, ze weten wie staan te popelen om koppen af te hakken of andermans goederen te vernielen, maar Den Haag laat ze met rust.
Wat jij doet is als een vrouw beschimpen die zich verschuilt voor haar moorddadige ex. Overheid doet niets, en als ze zelf een clubje inhuurt om haar huid te redden, belandt zíj in het gevang.
.
Nee jochie, museumdirecteurtje moet hier kapituleren vanwege onze eigen laffe overheid. Hannie Schaft hoefde het alleen maar op te nemen tegen de nazi's; wie in deze dagen iets wil doen moet én die islamnazi's én de het eigen overheidsapparaat het hoofd bieden. Ik geef het je te doen.

Shalome | 02-12-07 | 12:29

Och god, directeur Wim van Krimpen denkt dat kunst een gevolg van een democratisch proces is. Een museum waar je kunstwerken kunt wegstemmen is echter net zo waardevol voor de cultuur als elk willekeurig belspelletje. Niet dus. Dag Directeur Wim van Krimpen. Ga je kunst maar lekker populariseren, mischien zoekt de de Efteling nog wel een directeur.
.
De ware performance-kunstenaar is natuurlijk Geert Wilders. Waar Andy Warhol pop-art uitvond, daar vindt Geert Wilders Populisme-Art uit. Joep van Lieshout ging hem eigenlijk al voor, maar Geert Wilders weet de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid ragdun te maken en wekt daarmee de irritatie van de surrogaat-elite. Zij zijn degenen die door de mand vallen, omdat ze performance-kunst nog niet herkennen, als het in hun straat afspeelt.
.
Geert Wilders is ook de personificatie van het gegeven dat levende kunstenaars minder worden gewaardeerd dan dode kunstenaars. Maar dat hou je toch.
.
Een prettige zondag

tipo | 02-12-07 | 12:28

Ik vind het maar een kunstwerk van niks. Goedkoop effect bejag en nog slecht gemaakt ook. Desalniettemin mag het natuurlijk wel bekeken worden. Maar als er op dezelfde manier een filmpje gemaakt zou worden over Joden dan zou de CIDI ook op z'n achterste benen staan. En aan zo'n filmpje zou ook geen enkel museum z'n handen willen branden. Zelfde geldt voor een beledigend filmpje over Afrikanen etc. Alleen blanke Westerlingen mogen nu eenmaal vrijelijk beledigd worden. Tja ..

Marcel van Dam | 02-12-07 | 12:28

Starf*cker en Wilders doen hetzelfde kunstje, schreeuwen vanaf de zijlijn, observeren maar geen oplossingen aandragen.
Een soort Route-mobiel tactiek/
"Ik zie het al, het luchtfilter is kapot. Wat een slecht luchtfilter."
Wat wij nodig hebben is een Wegenwacht die vertelt dat ie het luchtfilter even gerepareerd heeft.

CoJoNes | 02-12-07 | 12:27

@Sunnygirl, doe jij ook eens leuke colums schrijven? Vind dat je goede punten maakt.

Diederdick | 02-12-07 | 12:26

Och god, directeur Wim van Krimpen denkt dat kunst een gevolg van een democratisch proces is. Een museum waar je kunstwerken kunt wegstemmen is echter net zo waardevol voor de cultuur als elk willekeurig belspelletje. Niet dus. Dag Directeur Wim van Krimpen. Ga je kunst maar lekker populariseren, mischien zoekt de de Efteling nog wel een directeur.
.
De ware performance-kunstenaar is natuurlijk Geert Wilders. Waar Andy Warhol pop-art uitvond, daar vindt Geert Wilders Populisme-Art uit. Joep van Lieshout ging hem eigenlijk al voor, maar Geert Wilders weet de scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid ragdun te maken en wekt daarmee de irritatie van de surrogaat-elite. Zij zijn degenen die door de mand vallen, omdat ze performance-kunst nog niet herkennen, als het in hun straat afspeelt.
.
Geert Wilders is ook de personificatie van het gegeven dat levende kunstenaars minder worden gewaardeerd dan dode kunstenaars. Maar dat hou je toch.
.
Een prettige zondag

tipo | 02-12-07 | 12:26

Stel dat relridders afsproken om whatever dispuut te bevechten. De gewraakte partijen, kiezen een plaats, tijdstip en aantal waarop het wreken kan beginnen. Fysieke pijn toe brengen (evenals ontvangen in bepaalde kringen) kan erg opluchtend zijn en als er doden zouden vallen, neemt logischerwijze ook het aantal onvreedzamen af, waardoor de doorsnee burgert zijn waan die dag heet, rustiger kan doorbrengen. Alras wordt hij niet meer vestoord door individuen en groepen die op een of andere wijze 'beef' hebben met andere partij.
-
Dit scenario doet de fantasie de vrije loop gaan en gecombineerd met de oer-oude Hollandsche handelsgeest, kan er gepeild worden of er niet een evenement op touw kan worden gezet, waarbij de commerciele zenders er op een of andere wijze aan verdienen en het Nederlandse kijkpubliek een bloedstollend programma kan worden voorgeschoteld:
-
Een centraal punt midden in het land en een ruime locatie, een aantal weilanden bijvoorbeeld, en de show kan beginnen:
-
10:30: Officiele opening met gastspreker Leo Beenhakker
10:50: Muziekale ondersteuning
11:00: 1ste Match: Extreem-rechtse nationalisten vs. Buitenlanders
12:00: 2de Match: religieuze fanatici, categorie: Moslims vs. Ongelovigen
13:00: Huldiging Overlevenden van de 1ste Match
13:15: Middagpauze
........... Aanvullend onderhoud: 'Celebrity Death Match': 2 BN'ers gaan elkaar te lijf tot de dood erop volgt, naar het gelijknamige MTV-programma
14:00: 3de Match: religieuze fanatici, categorie: Gristenen vs. Homofiele relnichten
15:00: Huldiging Overlevenden van de 2de Match
15:15: 3de Match: Monarchisten vs. Republikeinen
16:15: Keuzeprogramma Workshop Handwapens of Workshop 'Martial Arts'
17:00: 4de Match: Kapitalisten vs. Anti-Globalisten
18:00: Huldiging Overlevenden van de 3de Match
18:15: Aanvang BBQ
20:00: Mysteryfight......
21:30: Huldiging Overlevenden van de 4de Match
21:45: Vrijwilligers uit het publiek gaan elkaar te lijf in de categorien handwapens en krijgskunst
22:45: 5de Match: Overige categorien vs. Overige categorien
23:45: Muziekconcert van 'Anouk'
00:15: Huldiging Overlevenden van de 5de Match
00:30: Muzikale afsluiting door DJ Tiesto, tot 03:00 uur
-
-
Nou, lijkt me een puik idee. Doe mij maar popcorn met bloed!

stan81 | 02-12-07 | 12:26

De clip staat hier. (YouTube heeft video verwijderd, en kunstenares Sooreh Hera is door bandbreedte heen, daarom maar op Dumpert Art Channel.)
---
Kuddo's voor GS.
Tenminste iemand die zich niet de les laat lezen...

da wizard | 02-12-07 | 12:26

Stop het Milieu!
Stop de samenleving!

Columntitels in de gebiedende wijs, wekken altijd mijn hevige irritatie. Zeker op zondagmiddag.

CoJoNes | 02-12-07 | 12:25

Het is de terreur van het eigen gelijk dat Nederland gijzelt.

beter kan ik het niet samenvatten. Maar waarom wordt alleen wilders en mohammes (sic) hier genoemd? Veel ergere terreur van eigen gelijk komt uit de hoek van VARA/VPRO/VOLKSKRANT, vluchtelingenwerk en hun militaire arm indymedia. Dat zijn de mensen die het altijd beter weten en neerbuigend doen over eerlijke meningen van eerlijke mensen (en daarmee is de opkomst van wilders feitelijk door deze kotszure linkse bewegingen veroorzaakt.)

granaatwerper | 02-12-07 | 12:23

Het is de terreur van het eigen gelijk dat Nederland gijzelt.

beter kan ik het niet samenvatten. Maar waarom wordt alleen wilders en mohammes (sic) hier genoemd? Veel ergere terreur van eigen gelijk komt uit de hoek van VARA/VPRO/VOLKSKRANT, vluchtelingenwerk en hun militaire arm indymedia. Dat zijn de mensen die het altijd beter weten en neerbuigend doen over eerlijke meningen van eerlijke mensen (en daarmee is de opkomst van wilders feitelijk door deze kotszure linkse bewegingen veroorzaakt.)

granaatwerper | 02-12-07 | 12:23

Bij kunst hoort vrijheid. Een kunstenaar is een vrijzinnig iemand, kunst is creatief, kunst is out of the box. Inderdaad, kunst hoort bij vrijheid, kijk maar naar de SGP, die komen niet verder als kantklossen en hele noten zingen, dat is nijverheid, geen kunst. Kunst hoort ook niet bij het verbieden van boeken, bij iemand die allerhande zaken via verboden wil regelen. Eigenlijk hoort politiek en kunst ook niet samen, is niet goed voor de politiek en niet voor de kunst. Een film en politieke zendtijd zijn twee verschillende dingen die je niet moet mengen.

spooky | 02-12-07 | 12:22

Kwestie van oorzaak-gevolg. Veroorzakers zijn de hengelaars naar steeds nieuwe onderklassen waarmee de belastingbetaler verplicht solidair moet zijn en verplicht de bek moet houden over het verwateren van grondwettelijke vrijheden en de alsmaar groeiende chaos in onderwijs, zorg en veiligheid. De tegenstanders van de islam worden nu verplicht de islamisering van eigen land te betalen. Als de overheid de godsdienstvrijheid scherp zou afbakenen, in plaats van vreemde culturen te voorzien van een eindeloze stroom subsidies, zou Wilders geen enkele kans van slagen hebben.

~Johan | 02-12-07 | 12:22

Kwestie van oorzaak-gevolg. Veroorzakers zijn de hengelaars naar steeds nieuwe onderklassen waarmee de belastingbetaler verplicht solidair moet zijn en verplicht de bek moet houden over het verwateren van grondwettelijke vrijheden en de alsmaar groeiende chaos in onderwijs, zorg en veiligheid. De tegenstanders van de islam worden nu verplicht de islamisering van eigen land te betalen. Als de overheid de godsdienstvrijheid scherp zou afbakenen, in plaats van vreemde culturen te voorzien van een eindeloze stroom subsidies, zou Wilders geen enkele kans van slagen hebben.

~Johan | 02-12-07 | 12:21

Het probleem is oplosbaar. Het is alleen een moeilijk opdat het gekoppeld is aan een ander probleem. Islam is niet vrede, Islam is olie. In veel olierijke gebieden staan ofwel Mohammed aanhangers of Chavez types aan het roer. Zij ontlenen hun macht vrijwel volledig aan het zwarte goud. Terroristenstaat Saudi-Arabie zou niet meer zijn dan een woestijn met hier en daar een kamelenneukersfamilie. Dus we hoe gek het ook klinkt, we moeten de klimaathoax overboord gooien, alle olie opstoken, dan zijn veel Mohammed aanhangers ineens hun machtsbasis kwijt en hebben de moslims ineens geen machtsmiddelen meer om ons te dwingen tot kunstcensuur.

ilium | 02-12-07 | 12:18

Bernhard Bang 02-12-07 @ 12:06
De eerste regel en de laatste zin van je generaliserende betoog spreken elkaar wel een beetje tegen.

madakantognie?! | 02-12-07 | 12:18

* Reaguurpauze inlast totdat Carnivore en Echelon gefixed zijn *

Reinaert | 02-12-07 | 12:18

Amos. W. Steinhacker 02-12-07 @ 12:08

Ah, dan kun je mij duidelijk maken welk deel ik verkeerd begrijp.

azijnseikerT | 02-12-07 | 12:17

een column van starfuckert is als heroine voor de geest.

daskapitalist | 02-12-07 | 12:17

Ik heb eigenlijk nog nergens gelezen dat Sooreh Hera haar werk terugttekt uit de tentoonstelling. Want dat zou de enige juiste reactie moeten zijn. Pas dan geloof ik echt in haar integriteit.

noorderling | 02-12-07 | 12:15

Wat maken we ons druk om teruglopende economie als gevolg van een filmpje van Geert Wilders. De meeste ontwikkelingshulp gaat naar islamitische landen, dus die zetten we dan gewoon stop. Houden we per saldo misschien nog wel meer over. Trouwens wel een teken aan de wand, dat het in de meeste islamitische landen niet echt lekker loopt.

Remington.223 | 02-12-07 | 12:13

Waarom wordt deze kunstenaar niet uitgekotst, GeenStijl? Uitkering en zo, u weet wel. Ik snap het niet.

blawablawa | 02-12-07 | 12:13

Het is ook zo'n kul argument dat; wij willen ons niet mengen in een debat en vervolgens minuten lang politieke statements afleggen over dat debat. Als hij werkelijk buiten het debat wilde blijven dan had hij zonder commentaar buiten de media de foto's moeten weren. Nee het GEMEENTELIJK museum gaat keihard in het debat waar een museum kunst hoort te beoordelen en niet politiek.

spooky | 02-12-07 | 12:08

@ azijnseikerT 02-12-07 @ 11:43

Je moet ook geen artikelen lezen die je niet kunt begrijpen. Of wilt begrijpen ...

Amos. W. Steinhacker | 02-12-07 | 12:08

He Starf*ckert, Long time no see! Wederom een goede observatie waar ik me helemaal in kan vinden. Het probleem strekt zich met Wilders eigenlijk verder. Iedereen die moslims tot een gespreksonderwerp maakt, geeft ze een podium om ergens niet mee eens te zijn en eventueel gehoor krijgen. Het tentoonstellen van kunst is een nationale aangelegenheid. Ik denk dat er geen enkele autochtoon moeite heeft met de tentoonstelling. Als je persoonlijk iets niet wil zien, kijk je niet. Als de meerderheid in een land er geen probleem mee heeft moet iets gewoon doorgang hebben.

Mijn tweede thuis is London. En ik merk dat mijn moederland steeds minder mijn thuis aan het worden is. Mijn thuis land voelt als een huis waar net een inbreker de hele boel overhoop heeft gehaald. Het is mijn thuis en toch voelt het onprettig. In London heb ik dat niet. Ook daar leven een hoop moslims en daar hebben we met aanslagen te maken gehad en word regelmatig geconfronteerd met agenten die weer op zoek zijn naar explosieve of terroristisch tuig. In Juli van dit jaar stond er een interessant artikel in "The Observer". observer.guardian.co.uk/comment/story/...

Ook al waren er wel aanslagen in het VK, de Engelsen zijn een stuk ontspannener ten opzichte van Moslims. Men laat zich daar niet zo snel de lauw maken door een stelletje geloofsterroristen. Moslim geweld heeft niets met politiek van die. Het is de ideologie die ruimte te scheppen om terrorisme goed te kunnen praten. Engelsen laten zich niet bang maken en opjutten door een handje vol gekken met bommen. Als er iets gebeurd gaat geen enkele
Londoner in paniek maar wacht rustig af. Laat gelaten strenge controles over zich heenkomen met alle ongemakken van dien. En als de trein niet komt door een bommelding. Dan wacht je rustig en lees je je krantje. Niks niet stennis trappen zoals gekken als Wilders. In Engeland zijn types als Wilders een attractie uit het Rariteitenkabinet. Misschien is ons hele kabinet wel een Rariteitenkabinet.

Wat we, m.i., hier moeten doen is eerst zorgen dat we de verhuftering van onze maatschappij tegengaan en zorgen dat we weer respect voor elkaar hebben. Want wat de afgelopen dagen is gebeurd is respectloos handelen van politic. Depla is respectloos, doofpotten zijn respectloos en zelfs de geste van de VVD politici is respectloos. Respectloos halen van succesjes met een sigaar uit eigen doos!

Sunnygirl | 02-12-07 | 12:08

Overal zie je dat de angst voor het geweld van de islam heerst.
Onze vrijheid staat " dankzij" deze uiterst gewelddadige religie op het spel.
Een paar dreigementen is al genoeg om een tentoonstelling niet door te laten gaan.
Dit zou een paar jaar terug voor onmogelijk zijn gehouden.
Gelukkig zijn er nog een paar mensen die zich met gevaar voor eigen leven daar tegen blijven verzetten.
.
Daarom: hulde voor Geert Wilders

Bijstandtrekker | 02-12-07 | 12:08

Beledigen moet. Vaker. Harder. Irritanter. Treiterender. Provocerender. Mohammed is niet alleen een heaumeau, hij kan d'r nog eens niks van ook. En Allah bestaat helemaal niet, eikels. 'Gelovigen' zijn het domste, achterlijkste, primitiefste, onbetrouwbaarste, en smerigste deel van de mensheid, zonder onderscheids des onzins waar ze hun hoop op gevestigd hebben. Bovendien zijn het zonder uitzondering kindermishandelaars. Geen wonder dat ze als volwassenen ook hun aggressieve impulsen niet onder controle hebben.
Maar dit gezegd hebbende... kunstenaars die zich in hun werk met dit volkomen onbelangrijke verschijnseltje gaan bezighouden, die zijn ook betreurenswaardig hoor!

Bernhard Bang | 02-12-07 | 12:06

@De Antilliaan 02-12-07 @ 11:29
Dat is dus hetzelfde als wat Wim van Krimpen als reden opgeeft.
Ware het niet dat hij een halve minuut later zegt over 10 jaar als de tijd rijp is de foto's wel te exposeren.
Dat geeft dus aan dat hij het WEL kunst vind en nu gewoon bang is voor de reacties. Als hij zijn besluit zou steunen zou hij de foto's nu en over 10 jaar NIET als kunst zien en is er geen reden de foto's aan te kopen en ooit te exposeren.

Kenny013 | 02-12-07 | 12:06

Er is duidelijk iets mis in Nederland. Degenen die zichzelf vroeger progressief noemden lijken hun ziel te hebben verkocht aan de duivel.
Die duivel manifesteert zich in ieder nieuwsbericht als de profeet van de Lange Tenen religie.

Egerius | 02-12-07 | 12:05

@fuckje 02-12-07 @ 11:58:
Weder noch! Zowel een teruglopende conjunctuur als een totale capitulatie voor de islam. Dát is wat er gebeurt. Geen economie ter wereld 'trekt' een islamiserende samenleving. Islam is vrede, islam is helaas ook armoede. Zowel geestelijke armoede als materiële armoede.

Reinaert | 02-12-07 | 12:05

Voor de Germanisten, politicologen en sociologen onder U wellicht gesneden koek doch ik wil het de meute niet onthouden: "Kunst ist Waffe" van Friedrich Wolf uit 1928. Zelfs museumdirecteuren kennen dit schrijfsel blijkbaar niet -blijkt wel weer eens. Dr Goebbels is bekender geworden met z'n opvattingen over kunst en de rol van kunst in de samenleving. Helaas.

Reinaert | 02-12-07 | 12:02

Remington.223 02-12-07 @ 11:48

Ik had het niet beter kunnen zeggen

Hans233 | 02-12-07 | 12:01

@Opa-Buiswater 02-12-07 @ 11:45
de export van heineken naar saoedi-arabie kan nederland best wel missen.

daskapitalist | 02-12-07 | 12:01

Da AIVD kon worden ontbonden; de nationale terroristenbestrijder kan naar huis worden gestuurd. Nederland behoort al tot de "Dar al Islam".
De islamfacisten zullen nooit een bevriende natie aanvallen!

davidman | 02-12-07 | 11:58

Beter een teruglopende economie dan zwichten voor de moslim-terreur.

fuckje | 02-12-07 | 11:58

What's new. Ons wordt toch al jaren de les gelezen door zelfingenomen volgevreten linkse rakkers, die menen de wijsheid in pacht te hebben. Door opkomst van nieuwe mediums als bv internet, wordt er eindelijk wat tegengas gegeven aan de Hilversemse politiek correctie kliek. Het is een open deurtje, maar wat er van de week gebeurd is en gemeld over een P. Depla en de manier, waarop men krampachtig probeert het hoofd van deze schuinmarcheerder boven water te houden is tekenend voor het establischment, (hoop dat het goed gespeld is)

krommeteen | 02-12-07 | 11:58

@StarFucker: zo, dus u bent het zat. Hier is een gratis tip: hou dan op je er ook maar een ene reet van aan te trekken!
Het leven wordt er zo ontzettend veel rustiger van.
Echt, het probleem gaat toch niet over door al het heen en weer gezever wat er nu in politiek Den Haag over gebezigd wordt, maar zo lang we er aandacht aan blijven schenken blijft men er mee doorgaan.
Negeer het gewoon. Dat zou elke Nederlander moeten doen, al is het alleen maar om te voorkomen dat het straks weer NSBderland is.
Beter voor een ieders gemoedsrust en de enige echte oplossing om van het Wilders/GL/PvdA/Verdonk integratie gezever af te komen.
Oh, u wil wel van die zich misdragende allo-/autochtonen af?
Op een partij stemmen die het zwaartepunt bij de bestrijding van (kleine) criminaliteit legt is dan het devies.
Dat geluid is er al: de VVD.
Weg met flitspalen en andere onzin-overtreders aanpak en gewoon weer keihard optreden tegen datgene waar we met zijn allen echt last van hebben. Verder een fijne terugtredende liberale overheid en door het opstappen van Verdonk en Wilders is die partij fijn ontdaan van al die net-niet-extreem-rechtse ideëen die eigenlijk niks oplossen en waar we met zijn allen zo moe van worden.

CynicalBastard | 02-12-07 | 11:55

Pilletje niet ingenomen gisteren Starf*cker?

Achtertuyn | 02-12-07 | 11:53

Gaan ze nu allemaal een clubje oprichten tegen Wilders? What's next.... een clubje tegen clubjes tegen Wilders? Die man mag toch gewoon zijn eigen standpunten uitdragen. En dat ie niet graag in debat gaat met bepaalde personen en bij bepaalde media wisten we al. Benadruk dat dan gewoon wat vaker om een tegenstand te bieden!

OneandOnly | 02-12-07 | 11:52

@Starfuckert je lijkt van Jolaux wel

Namkeps | 02-12-07 | 11:51

En nou graag een gedigt Starf*ckert.

Conan de Rabarber | 02-12-07 | 11:49

Kan me Spaan en Vermegen nog herinneren met Popie Jopie. Voor Katholieken kon dit ook beledigend zijn, maar die dreigden niet met aanslagen of de rechter. Een grote groep moslims doet dat wel constant en het is triest om te zien dat wij ons in 0031 een zelfcensuur hebben opgelegd om deze groep maar te ontzien. Kijk maar naar onze caberettiers, kunstenaars, galeriehouders, theatherdirecteurs, hoofdredacteurs enz.
De islam is zoals wijlen Pim Fortuijn al zei, een achterlijke cultuur. Anders kan ik een religie niet omschrijven die zo intolerant is tov andersdenkenden, homo's, en vrouwen. Een lerares gevangenisstraf opleggen (ipv zweepslagen) omdat een leerling de klassemascotte Mohammed noemt noem ik namelijk achterlijk.
Vind het prima dat een Geert Wilders een tegengeluid geeft. Okee, niet al te subtiel, maar daar is het misschien ook al te laat voor. Opvallend dat veel partijen met "nieuwe ideeën" komen die een paar weken daarvoor al door Wilders werden ingediend. Nederland is moslimmoe en daar hebben ze het zelf naar gemaakt.

Remington.223 | 02-12-07 | 11:48

Ik snap eigenlijk niet goed wat je probeert te zeggen. Ik ben allang blij dat BIJVOORBEELD Wilders de vrijheid heeft in dit land om z'n smoel open te trekken. Of minder controversieeel, de Partij van de fucking Dieren.
Waarom op deze wijze trouwens het item homofilie en islam op de korrel genomen moet worden, snap ik evenmin.
Moet ik soms in het gemeentehuis van Putten een fotoreportage exposeren van God die gepijpt wordt door Maria ? Om de puriteinsheid van de bible-belt in Nederland aan de kaak te stellen ?

Dirrek | 02-12-07 | 11:46

Wilders kan zich niets beters wensen dan dit soort tegenstanders. Eigenlijk zou je het medestanders moeten noemen. Kijk eens naar Belgie. De Winter is daar voor alles wat geen verstand heeft en dus links stemt een soort duivel in mensengedaante, en hij bestaat niet eens, Maar hij heeft wel de op een na grootste partij van Belgie. Dat zal in Nederland ook gebeuren als mensen zo debiel met hem om blijven gaan. En dat hij niet in debat gaat bij de staatsomroep kan ik me goed voorstellen. Zou ik ook niet doen als ik op zijn plek zat.

jan-lul-de-behanger | 02-12-07 | 11:45

Een bijzonder goed en evenwichtig stuk van heer Starfucker. Persoonlijk wil ik graag al die |Wilders-mede-xenofoben nog wel even spreken als in maart volgend jaar, ná het vertonen van Wilders kunstwerk, de pas aangeschafte SUV wegens gebrek aan benzine voor de deur moet blijven staan en jullie waarschijnlijk de hypotheek niet meer kunnen betalen omdat de nederlandse industrie op zijn reet ligt. Hebben jullie dat werkelijk over voor heer Wilders peroonlijke vrijheid tot belediging?
En overigens zou ik, na alle aanklachten en "observaties"en meningen óók wel eens wat oplossingen willen horen voor de problemen. Van Wilders heb ik ze tot nu toe ook nog niet gehoord.....

Opa-Buiswater | 02-12-07 | 11:45

@Starf*cker

Niet Wilders nee niet de Hardliners van de Islam maar de gepatenteerde (om met jouw woorden te spreken) ontkenners en zalvers zijn het probleem geworden.
Moet ik vandaag in de azijnbode lezen dat autochtonen de culturele verschillen overdrijven en dat WIJ, ja lees goed, WIJ lijden aan sociale hypochondrie. Zijn WE nog maar net bekomen van Jan Dirk de Jong die ONS aanpraatte dat de problemen toch al gauw worden veroorzaakt door de omgeving waar de zielige Marokkanen zich in bevinden. Dat WIJ eigenlijk de oorzaak zijn van de sociale isolatie.
Dat dit niet langer goed gaat kun je op je klompen voelen aankomen StarfuckerT. Daar draait het om. Niet om die zielige voorstellen van WIlders, niet om een sneue demonstratie en nee zelfs niet om het vermeende kwetsen van een bevolkingsgroep. Het draait hier om het de nek om draaien van de verworvenheden door een stelletje slapjanussen.

azijnseikerT | 02-12-07 | 11:43

@hans98 02-12-07 @ 11:34:
Kunst is kunst. Soms niet om aan te zien, maar dat boeit niet.
Kunst is een uitingsvorm. Wat je er eauk van denkt,
Censureren doe je maar ergens anders.
-
"Entartete Kunst" is brandbaar heeft de geschiedenis ons geleerd.
Diezelfde fout mot je niet twee keer maken dunkt mij.
-
* Rijkskultuurkamer in duikt en wat Rembrandtjes in haard flikkert *

Reinaert | 02-12-07 | 11:42

@Starfucker
Is het geen morele kronkel om ons op te roepen weg te blijven uit het betreffende museum?
In principe maak jij jezelf nu schuldig aan dezelfde door jouw zo verafschuwde feiten!
Overigens....
Volgens mij worden redelijke argumenten tegenwoordig niet meer gehoord.
Ze sneeuwen onder in het geweld van schreeuwerige uitspraken die meer aandacht trekken.
Mensen willen meer extremen en worden in de media op hun wenken bediend.
G.S. vormt hierop geen uitzondering en ontleent zijn bestaansrecht hieraan.
Pas dus op Starfucker.... als men zou doen wat jij zegt zaag je de poten onder je eigen stoel vandaan. :)

bennietboosmaar verd | 02-12-07 | 11:42

@hans98 02-12-07 @ 11:34
Dhimmi!

De God van Empel | 02-12-07 | 11:42

Oproep aan alle niet liberalen: ga eens deaud!

*heeft in 1 klap alle onderdrukking, oorlogen en 'global warming' opgelost*

Fimbulvetr | 02-12-07 | 11:42

Goede column. Niet een column waar per se een "oplossing" geboden hoeft te worden, zoals gemist wordt door andere reaguurders. Kennelijk raken deze reaguurders in de waneer er van een vast stramien afgeweken wordt.

salonrealist | 02-12-07 | 11:41

HELEMAAL mee eens !! het overheidsapparaat was al te groot en dijt nog immer uit.

DeDerdeKamer | 02-12-07 | 11:41

@De Antilliaan 02-12-07 @ 11:29
Dank voor uw comment.
Enne.... voor de onwetenden onder u dit is Geen Kunst.

verfsmijter | 02-12-07 | 11:40

@Starfucker
Is het geen morele kronkel om ons op te roepen weg te blijven uit het betreffende museum?
In principe maak jij jezelf nu schuldig aan dezelfde door jouw zo verafschuwde feiten!
Overigens....
Volgens mij worden redelijke argumenten tegenwoordig niet meer gehoord.
Ze sneeuwen onder in het geweld van schreeuwerige uitspraken die meer aandacht trekken.
Mensen willen meer extremen en worden in de media op hun wenken bediend.
G.S. vormt hierop geen uitzondering en ontleent zijn bestaansrecht hieraan.
Pas dus op Starfucker.... als men zou doen wat jij zegt zaag je de poten onder je eigen stoel vandaan. :)

bennietboosmaar verd | 02-12-07 | 11:38

Altijd gezellig..

T-Dude | 02-12-07 | 11:38

Aha, dus het uiterst kwalijke besluit van Wim van Krimpen was slechts een lange inleiding naar de onvermijdelijke tirade in de richting van de heer Wilders, door Starf*ckert nog eens extra als "fout" geïnsinueerd door hem als de heer W. te noemen.

Waarde starf*ckert, ik begrijp dat je een verwoede poging doet om als prominent erelid op te mogen treden van het clubje zelfbenoemde pseudo intellectuelen dat nu Wilders gaat aanpakken. Het resultaat van de acties van dit clubje laat zich ook eenvoudig voorspellen: Zij zullen applaus oogsten onder geestverwanten en geen enkel gehoor vinden bij de Wilders-aanhang. Het nadenkende en twijfelende deel van de bevolking daartussen zal echter nóg meer worden gedwongen om heimelijk positie te kiezen, waardoor zijn aanhang alleen nog maar zal groeien terwijl gelijktijdig iedere discussie met deze aanhang bemoeilijkt wordt omdat zij gecriminaliseerd wordt.

Chiant | 02-12-07 | 11:37

Die GS ski-weekendjes komen hard aan en zijn desastreus voor het humeur
Blijkt maar weer

Tobi | 02-12-07 | 11:36

@Lizzard 02-12-07 @ 11:31:
De vertraging zit niet bij GS maar wordt veroorzaakt door technische problemen met zowel Carnivore als Echelon. Klagen kan op www.nsa.gov

Reinaert | 02-12-07 | 11:36

-weggejorist-

hans98 | 02-12-07 | 11:36

Het is weer goed wakker worden op deze zondag
"schenkt nog maar eens een mok koffie in"

king of my own world | 02-12-07 | 11:35

Stuk is goed. Probleem is echter dat signalering -hoe nuttig en noodzakelijk ook- het probleem niet oplost. Ik vrees dat niemand op deze aardkloot een oplossing weet of heeft. De ellende zal zichzelf moeten oplossen, maar of dat mogelijk is waag ik -ondanks al mijn optimisme en tolerantie- te betwijfelen.

Reykjavik | 02-12-07 | 11:35

-weggejorist-

hans98 | 02-12-07 | 11:34

Bij deze kan Doekle Terpstra geschaard worden onder figuren als Marcel van Dam, Thom de Graaf en Rob Oudkerk.

Aussie | 02-12-07 | 11:34

Met Doekle Terpstra is geen gesprek mogelijk, die man is zijn eigen vleesgeworden gelijk. Een dergelijke discussie op de radio is zinloos, en Geert beseft dat. Mediageyle mannetjes genoeg daar, Alexandertje Pechtold wil altijd wel.

fuckje | 02-12-07 | 11:34

This video has been removed due to terms of use violation

G-unite | 02-12-07 | 11:33

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 11:31

Het is in ieder geval een betere column dan die jank dikke boehoe verhaaltjes van de voorgaande keren. Nu graag nog een oplossing aandragen, Starf*ckje.

De God van Empel | 02-12-07 | 11:31

Het mooiste is dat het Gemeentemuseum foto's van dezelfde kunstenares over homo's en het christendom wel toestond.

Dat riekt niet alleen naar discriminatie, dat is discriminatie.

En voor de rest, beste Starfucker, sluit je aan bij D66. Daar zitten mensen zoals jij ze graag wil zien: mensen zonder mening.

stuyterkuycken | 02-12-07 | 11:29

-weggejorist-

Lizzard | 02-12-07 | 11:29

@starfucker: Wel klagen over Ehsam Jahmi, maar als een of andere gesubsidieerde kunstenaar op een makkelijke en goedkope manier aandacht zoekt voor zijn zogenaamde kunst dan kan dat wel ineens?

Schop liever die kunstenaar voor zijn reet die zo lekker goedkoop wil scoren in de media en Geenstijl trapt er nog in ook.

Hoe oliedom.

Je hoeft niks anders te doen dan schoppen tegen de islam om aandacht te krijgen. Hoe triest is het dan dat juist geenstijl daarin trapt.

De Antilliaan | 02-12-07 | 11:29

Graag even de link naar die clip fixen...

Leipe strontvlieg | 02-12-07 | 11:27

MAn doe niet zo overhit! mogen wij onze vrijheid terug? Bla bla! jankert!

derechtsesocialist | 02-12-07 | 11:27

Nee, Doekle Terpstra is integer. Jan Lul met z'n 'verzetsbeweging', lamenie lachen. Laat de democratie gewoon z'n werk doen, lamlullen en klaplopers vallen dan vanzelf door de mand.

Klukkluk | 02-12-07 | 11:26

Dit verbaast me niets, dit is het huidige Nederland ten voete uit.
Hoe kan het ook anders met vrienden als groen links, dan heb je geen vijanden meer nodig.
NOGMAALS, DIT VERBAAST ME NIET.

Mamoetus | 02-12-07 | 11:26

En er is er toch maar één die gelijk heeft in dit land. En dat ben ik!
-
Veur het eauverige waardering voor uw bijdrage Starf*cker. Een leuke aanzet.

Reinaert | 02-12-07 | 11:26

Tja, Nederland is gewoon naar de kloten aan het gaan...

Glow | 02-12-07 | 11:25

Wilders doe eens uit die moslim kast komen..

G-unite | 02-12-07 | 11:25

-weggejorist-

quutje | 02-12-07 | 11:24

Ook goedemorgen, slecht geslapen f*cker?

3bier1melk | 02-12-07 | 11:24

Goed, SF en dan nu de oplossing graag.
Die inkoppertjes kennen we nu wel.

quutje | 02-12-07 | 11:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen