Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pliesie start 'verbeteroffensief'

smilepolice.jpgDe pliesie van Hollands Midden is wakker geworden. Imagoverbetering krijgt in 2006 de hoogste prioriteit binnen het korps. Agenten krijgen omgangscursussen met behulp van echte acteurs en het korps start zelfs met functioneringsgesprekken. De reden is volgens de korpsbeheerder simpel. De politie heeft geen gezag meer en geniet geen respect meer van de burger. Dus de burger gaat harder tegen de pliesie schoppen en de pliesie mept nog harder terug. Ergo, een neerwaartse spiraal waardoor de politie straks geen enkele boef meer weet te vangen zo stelt de grote baas. Jawel, we hebben een denker! We wensen Hollandsch-Midden bij deze veel succes met het 'verbeteroffensief'. Maar maken jullie het niet te gek met dat burgergeknuffel daar in Leiden? Instant Update: Dan nog even de ongeziene tiefusverwensing voor het Korps Haaglanden. Belangrijkste mededeling van dit korps: agenten willen een Randstadtoelage; "het aangewezen middel om collega's te compenseren voor onder meer de hoge huizenprijzen in de Haagse regio."

Reaguursels

Inloggen

dan moeten ze godverdomme veel moeite doen..
'verbeteroffensief' ... alle politie achter de boeven aan dan?
zo nee: dan is het nutteloos... de man met de pet kost de gemiddelde burger meer geld dan dat ie ze oplevert.

Neuzoiets | 04-01-06 | 12:58

gelukkig werk ik niet bij de pliesie.

neuzel | 04-01-06 | 10:28

Ja, fouten worden overal gemaakt en hufters tref je in elke organisatie.

Maar laten we niet vergeten dat de prioriteiten die de pliesie stelt niet uit hun zelf komen maar opgelegd worden door de Politieke mafia in Den Haag.
Donnert en Remskes zijn goedverdoeme de baas van de pliesie en die twee zakkenvullers bepalen wat de pliesie wel en niet moet doen.

En wij staan dat toe, elke keer weer bij de verkiezingen!

Komkom | 04-01-06 | 09:26

Vreemd dat guardia civil en carabinieri geen last hebben van gebrek aan autoriteit. Toch? Of zou het wellicht komen omdat die niet altijd maar aardig hoeven te zijn, de dialoog moeten aangaan en zich alles moeten laten welgevallen tot in het oneindige? Pliesies moeten boeven vangen en zij moeten dat bij voorkeur zo daadkrachtig en efficiënt mogelijk doen. Voor een goed gesprek of een ellenlange discussie hebben we andere instanties.
Van mij mogen ze de wapenstok wel wat vaker en sneller laten wapperen tegen die lieden die maar niet begrijpen dat je gewoon de allereerste keer moet luisteren naar oom agent.

Chiant | 04-01-06 | 09:11

Vanuit het haarlems Dagblad:
1 van de campangevoerders van de politie!

haarlem-Een hoofdagent van de politie Kennemerland wordt beschuldigd van zware mishandeling. De vrouwelijke agent heeft tijdens een incident in de Kleine Houtstraat - vorige week woensdag - zonder enige aanleiding twee buurtbewoners geschopt en geslagen. Zo stelt de 54-jarige Fred Meijer, een van de vermeende slachtoffers. Een getuige bevestigt dit.

Meijer en anderen hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld.

De politieagent is na een brandmelding buiten haar boekje gegaan, aldus Meijer. ,,Ik zat 's avonds te eten, toen ik opeens sirenes hoorde. Daarom ben ik naar buiten gelopen. Ik zag een brandweerwagen staan met daaromheen een paar buurtbewoners. Even verderop stond de agente. Zij drukte een vrouw tegen een muur aan. Ik hoorde de politieagente 'vuile slet' roepen en zag daarna hoe zij de vrouw een harde klap in het gezicht gaf.''

Ik liep er naar toe en vroeg aan die agente of dat nu wel nodig was. Zij gaf me meteen een klap in mijn gezicht. Toen ze de vrouw nog een keer wilde slaan, ben ik er tussen gesprongen. Die agente kreeg daarop hulp van een mannelijke collega. Zij hebben me samen tegen de grond gewerkt. Al liggend ben ik op mijn nieren geschopt. Ik kreeg het ontzettend benauwd. 'Ik krijg geen lucht', zei ik tegen de agente. 'Stik maar, dan zijn we van je af' riep zij terug. Ik probeerde daarna vooral rustig te blijven. Ze hebben me uiteindelijk geboeid meegenomen naar het politiebureau, waar ik kort ben verhoord. Ik moest de hele nacht daar blijven. Pas donderdagmiddag mocht ik naar huis.''

Volgens Meijer raakte hijzelf gewond aan het gezicht en heeft zijn buurtgenote een gebroken neus. Meijers relaas wordt bevestigd door een 64-jarige mede-buurtbewoonster, die zegt getuige te zijn geweest van het incident. Ook zij stelt dat de politieagente flink over de schreef is gegaan. ,,Ik kwam met een vriendin thuis van een etentje. Toen wij door de Kleine Houtstraat liepen, scheurde plotseling een politieauto met gillende sirenes voorbij. De politieauto stopte verderop, om even later keihard terug te komen rijden. Inmiddels waren ook brandweerauto's aangekomen. Uit de politieauto stapte even later een vrouwelijke agent. Zij zei tegen ons dat we door moesten lopen. Omdat we in haar ogen kennelijk niet snel genoeg reageerden, gaf ze mijn vriendin een duw in de rug.''

Volgens de 64-jarige Haarlemse is de politieagente daarna haar twee medebuurtbewoners te lijf gegaan. ,,Wij wonen bij elkaar in de buurt, maar die vrouw ken ik alleen van gezicht.''

Deze 42-jarige vrouw is evenals Meijer gearresteerd. Zij had vier wikkels met drugs bij zich, stelt de politie. Ook een 62-jarige buurtbewoonster die zich met de kwestie bemoeide, is aangehouden. De arrestanten zouden het werk van de brandweer hebben belemmerd. Saillant detail: de 'brand' bleek een rokende schoorsteen.

onne023 | 04-01-06 | 08:46

Pliesie's zijn tog je beste vrienden?

neemjemoederindemali | 04-01-06 | 02:36

Als de politie respect van de burger wil moet ze dat verdienen door boeven te vangen i.p.v. burgers te treiteren en bonnen uit te schrijven. Met een oplossingspercentage van 15% is de Nederlandse pliesie een organisatie om je diep over te schamen.

Dr. Faustus | 04-01-06 | 01:40

"Redelijk toch" had beter "Absoluut" kunnen heten

Afval-verwerking | 04-01-06 | 00:05

Zo, de pliesie wil gezag? Mij is altijd geleerd: gezag moet je verdienen! En dat gaat niet lukken als je door een petloze sloddervos in half uniform wordt aangesproken in niet correct Nederlands!

In veel landen is de politie gewoon "de baas". Geen tegenspraak, geen geknuffel: gewoon op de bon of mee naar het buro. Gewoon rechtvaardig: foutje? dus boeten. En dan op allerlei terrein. Klein beetje snelheid: eerste keer waarschuwing, maar de volgende keer ben je er gloeiend bij. Kleine criminaliteit: keiharde aanpak, zodat je het in het vervolg uit je hoofd laat. Gewoon "Zero Tolerance", zoals in NY wordt gepropageerd. Bek houden, geen tegenspraak en doorlopen als oom agent dat zegt! Dit vergt wel een cultuuromslagje in ons tolerante landje! O ja, en malverserende agenten worden al helemaal niet geduld: het korps moet gewoon brandschoon zijn, zowel qua gedrag als qua kleding. Als dit de standaard wordt in NL, komt dat gezag vanzelf.

Nu even de hamvragen: Willen wij dit in NL, c.q. past dit in onze cultuur? Zijn de pliesie-bobo's in staat en bereid om orde en discipline te handhaven in eigen korps? Als één van deze vragen met een "nee" wordt beantwoord, kunnen we het met z'n allen vergeten.

redelijk toch | 03-01-06 | 22:49

Vakterm uit de psychologie.

BitchSuperSoaker | 03-01-06 | 22:13

hhEHH ...'positieve reinforcers' ?!!#$!
Nou ja! ik zal wel oud worden...

WillemIII | 03-01-06 | 21:51

De goeden zijn ook in dit geval weer de paashaas, maar respect moet je verdienen, en daar kunnen zelf wat aan doen. Publieke opinie kan je zelf als korps best beinvloedden door je PRIORITEITEN eens wat anders in te delen. Dus MINDER flitsen onder het mom van "is goed voor de verkeersveiligheid", terwijl winterbanden, die veel meer bijdragen aan de verkeersveiligheid in NL niet verplicht zijn -dus het gaat NIET om de veiligheid maar om de centen-, en MEER tijd besteden aan het oppakken van criminelen. Ja, het wordt wat arbeidsintensiever, en je kan minder slapen in je diensturen, maar de burger ziet dan dat er NUTTIGE dingen gedaan worden van zijn belastinggeld. Nu maken "nette" burgers alleen maar kennis met de politie via negatieve reinforcers -de bonnen van de flitshomo's- en in het andere geval via positieve reinforcers; oppakken boefjes die je auto/fiets/berging/zaak/dochter etc gemold hebben. Geflitst wordt ik vaak genoeg (en omdat het hier toch geen drol kost zal het mij aan mijn ... roesten) maar de inbraken die ik meegemaakt heb, daar zijn nog nooit daders voor opgepakt. Zal heus niet de enige zijn.

BitchSuperSoaker | 03-01-06 | 21:42

Politie en leger, dat is toch wel de grooste kostenpost van vandaag. Ideaal om lekker weg te schrappen, dan stijgt opeens de welvaart met een factor 2 in deze bananenrepubliek. En zeg nou zelf: oorlogen winnen we niet meer en de politie-man is vooral bezig met zijn eigen pensioen. Ja, fijn zo'n leven zonder die testosteron-instanties waarin je je alleen met je ellebogen omhoog kunt werken.

WillemIII | 03-01-06 | 21:17

leuk te lezen!!! Ik woon in Gouda daar zijn hele wijken NO-GO area's omdat ze geterroriseerd worden door geitenneukers.
Een politiepost is daar opgeheven want het was ondoenlijk om lekker achter je buro te zitten pitten terwijl ze de ramen ingooiden en de auto's molden.
Dus bouwden we een nieuwe post op een rustig punt natuurlijk op kosten van de belastingbetaler die s'nachts uit zijn slaap wordt gehouden door die zelfde geitenneukers, en komen als je belt, wat denk je???
En dan vragen om respect BWAAAAAAAAHAHAHA

kaaskopje | 03-01-06 | 20:36

wat zitten we nou te zeiken? ik vind het eigenlijk best een goede zaak, of deze aanpak gaat werken is een tweede maar goed er wordt iig nagedacht. ik denk zelfs dat de 'core' van de problemen hier in nederland idd ligt bij het gebrek aan respect voor en gezag van de politie. puur een imago kwestie waar beide partijen schuldig aan zijn maar wat elkaar ook versterkt, ik denk alleen niet dat je het met acteerlesjes gaat oplossen; er moeten grote veranderingen optreden in de huidige mentaliteit/instelling van de politie. begin eens met het eruit rotten van die boetequotas ofzo.

gaap | 03-01-06 | 19:54

Ik wil een pliesiehoofdoek!
NU NU NU!
*valt in herhaling*

vander F | 03-01-06 | 19:43

"het aangewezen middel om collega's te compenseren voor onder meer de hoge huizenprijzen in de Haagse regio."
Gaan ze toch GVD wonen in de minder dure wijken van Den Haag. Kunnen ze gelijk de ali's, murats en mo'tjes in de gaten houden. Doen ze nog iets voor hun uitkering! Die kankuh woutuh!

Wulfpack | 03-01-06 | 19:25

Heel slim van die jongens. Je wacht eerst tot je helemaal geen gezag meer hebt en dan pas ga je er wat aan doen. Diep denkwerk hoor. Om met een liedje te zingen: de pliesie is de grootste boef op straat, die elke boef maar rustig lopen laat.

zweefvlieger | 03-01-06 | 19:15

Als agenten geen gezag hebben is het ook weer niet goed maar wel handig. Als ze zich gaan gedragen als agenten uit Amerika (Get on the floor because you have 2 miles per uur te hard gereden) is het ook niet goed en het helpt niet.

Nemo | 03-01-06 | 19:08

Enig idee hoeveel agenten er jaarlijks omkomen bij verkeersongevallen? En daar spreken ze ons dan op aan! Ooooh, 10 km/h te snel meneer of mevrouw! Het is gewoon jammer dat een volgeschreven bonnenboekje tegenwoordig al promotie oplevert. Enne, doe mij ook effe een Randstadtoelage, vanwege het langer in de file staan dan ergens buiten de randstad!

Ðaimler | 03-01-06 | 19:05

Er staat een keer politie in dit stukje in plaats van pliesie.... tering pliesie. Loop je kranten met een brommer ga je van de ene flat naar de andere flat over een parkeerterrein en zo leg je pak um beet 100 meter af.. krijg je een bekeuring van vijftig euro omdat ik me helm alleen op dit kleine stukje! niet op had.. en dit om 5 uur s'ochtends. GVD, heb ik de hele week voor niks gelopen.

Commandini | 03-01-06 | 19:04

@ witvoedt: goede stront behoeft geen etiket.

poppermotje | 03-01-06 | 18:57

"en het korps start zelfs met functioneringsgesprekken."

het is eigenlijk een grote schande dat ze dat daar bij het korps nog niet hebben. Iedere serieuze organisatie zou zoiets moeten hebben.

zelf zou ik nog een stap verder gaan en het op de manier doen zoals Jack Welch het jaren geleden bij general electric heeft gedaan.

flikker elk jaar van het personeel de 10% slechtst presterende eruit.

head honcho | 03-01-06 | 18:57

Op zich hebben die haagse korpsballen het wel goed gezien. Bij een loonstijging van 1% per jaar is hun reële loon over vijf jaar wel gestegen maar feitelijk hebben ze over 5 jaar 50% minder te besteden dankzij de geldontwaarding. Hoogste tijd dat loon in natura weer wordt ingevoerd.

dwalmpje | 03-01-06 | 18:54


Ze zijn zo nuttig als tieten op een kruiwagen, vandaar imago.

aan het werk blauwtjes.

Multikuli | 03-01-06 | 18:51

gaan de wouten in de bajes nou ook zelf naar de zeep bukken om het de criminelen plesanter te maken?

_Robin | 03-01-06 | 18:51

Ik vind dit een prima regeling. Echter dient er ook onmiddelijk een belastbare randstad-bijtelling te komen. En uiteraard is het wonen in de randstad meer waard dan het reizen van en naar de randstad.

bwahaha | 03-01-06 | 18:49

Gaan ze ook zwaaien bij flitscontroles?

prohibitandis | 03-01-06 | 18:43

@widtvoedt,
ROFLOL!!!!
Die laatste zin, die houden we erin!!!

fuckje | 03-01-06 | 18:41

Een en ander is mi. best kenmerkend voor het tijdsgewricht waarin we roken hier in 0031.
Het produkt zuigt, maar ipv. daar wat aan te doen pompt men gewoon een strontlading extra euri's in de marketing...
.
Moet gelijk denken aan die politieke incestkaste hier ten lande die na het niet mis te verstane "NEE" tegen die eurofiele putwet in juni onmiddellijk de voor de hand liggende conclusie trok: "We hebben het niet goed genoeg verkocht."
.
Nee, als de soep naar stront smaakt moet je je vooral focussen op het verbeteren van het etiket...

witvoedt | 03-01-06 | 18:35

Onverantwoord om je zoontje zonder verlichting op z'n fiets in de winter de straat op te laten.
Zelf wel eens bijna een fietser zonder licht geschept?

Pannie | 03-01-06 | 18:35

Alles gaat tegenwoordig maar op cursus: winkelpersoneel in Amsterdam, de pliesie in Hollands-Midden.

straaltje | 03-01-06 | 18:31

Willen ze respect? Laat ze dan eens boeven gaan vangen ipv belastingdienst spelen.

Lange Neus | 03-01-06 | 18:29

@Instant Update
Als de pliesie in het Haagsche zich nou gewoon nog wat vaker verstop achter bureau, een welverdiende nachtrust of in de donutshop en men laat de criminaliteit en onveiligheid nog wat harder ongestraft om zich heen grijpen, gaan die huizenprijzen vanzelf (weer) naar beneden...

witvoedt | 03-01-06 | 18:26

Functioneringsgesprekken? Bwahahahahaha! Beoordelingsgesprekken hoop ik, zodat er ook een gevolg aan dat functioneren wordt gekoppeld. Nieuwste rage: 360 graden feedbacktechniek: krijg je als burgert ook een vragenlijstje over je wijkagent... lijkt me wel wat. En wat zijn dan de kerncompetenties van een agent?

@TM: politie komt toch altijd? Mijn maroc-ex stond laatst mijn deur in te trappen en toen kwamen er maar liefst drie pliesie-auto's. Met zwaailicht! En Sirene!

I love Bwahaha | 03-01-06 | 18:25

@Grasgriezel Ja dat durven ze nog nét. Had je ook maar marrokje moeten zijn, wedden dat je zoontje dan geen bon had gehad, dat durven ze weer niet.

DeKeet | 03-01-06 | 18:19

Plisie? Oh ja, dat zijn die dappere dodo's die twee weken terug mijn kleine zoontje een bekeuring gaven omdat zijn voorlicht het niet deed van zijn fietsje. Van 25 euro.

Grasgriezel | 03-01-06 | 18:16

Echte acteurs? Sinds wanneer doen acteurs iets wat echt is?

QM_2005 | 03-01-06 | 18:16

Het gehele justitieapparaat verwordt steeds meer tot een clubje incompetente ratten dus laat ze eerst daar maar eens wat aan doen alvorens over geld te praten. Zelfs de aso-verhoorders van Kees B. worden niet vervolgd voor ontoelaatbaar gedrag. Typisch gevalletje van elkaar de hand boven de rattekop houden. Bah.

DeKeet | 03-01-06 | 18:15

Misschien dat ze kunnen beginnen met bereikbaar zijn? Dat zou al heel wat helpen. En als ze dan ook nog LANGSkomen dan is dat helemaal fantastisch.

TM | 03-01-06 | 18:13

Dat is toch met alle beroepen zo?

Kan de politieleiding dan niet beter de huizen prijzen verlagen, of nee, zo'n Volvo politiestreep is ook l.v.t.

Devlaam | 03-01-06 | 18:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl