Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutte radicaliseert in hoog tempo

pukkelboyHoi Marc Rutte. Wassup met die integrasie? “Mensen herkennen zich niet meer in het beleid van de PvdA en in het bijzonder minister Vogelaar van Kansenwijken en Integratie. Neem de probleemjongeren in Slotervaart. Dat is helemaal geen islamprobleem, het is een probleem van onopgevoed tuig. Dat moet je keihard aanpakken en zeggen: of je doet mee of we pakken je van de straat, zitten de kinderbijslag van je ouders stop en gaan je opjagen tot je scheel ziet.” Ja, Marc “gaaf” Rutte heeft de boodschap begrepen. Met twaalf zetels in de peilingen heeft de VVD een absoluut dieptepunt bereikt in haar roemruchte geschiedenis. Tijd om in de Televaag Rita en Geert de wind uit de zeilen te halen. Die prachtwijken dan van Vogelaar? “Ik word daar zo kwaad over. Het is klinkklare onzin. Dat generaal pardon loopt helemaal uit de hand. Het zou 50 miljoen kosten, maar inmiddels zijn de kosten opgelopen tot een half miljard. Los van het geld zal het een enorme aanzuigende werking hebben voor gelukzoekers. Nederland heeft slappe knieën gekregen.” Ja Geert, ga daar maar eens overheen...

Reaguursels

Inloggen

Zo, dat was dan Marc Rutte, de lul. Wie adviseert die man toch, direkt ontslaan dus.

gigi gorgonzola | 29-10-07 | 09:46

bottehond 28-10-07 @ 12:56

De dampen van jouw angstzweet laten dikke druppels op mn pc-scherm achter!
Wat vermoeiend moet 't zijn om te zijn zoals jij; altijd maar op je hoede en bang voor je bebaarde buurman en zijn gehoofddoekte dochter!
En discriminatie vloeit voort uit xenofobie!
Dat je graag discrimineert lijkt me niet iets om trots op te zijn.
Dat 'we'al zo ver zijn vind ik zorgelijk en een teken van gebrek aan beschaving.
De enige die maatschappelijke onrust creërt is wilders (en zijn volgelingen) en dat jij hem te soft vind zegt veel over jouw zieke gewelddadige geest...
Wat zul jij trots zijn als je in je sterfbed ligt en terugdenkt aan wat jij de mensheid hebt achtergelaten...

gouhaartje | 28-10-07 | 19:23

gouhaartje 27-10-07 @ 22:06

Je leest niet goed of je wilt niet goed lezen. Mijn antwoorden zijn helder, toch. Je lijkt mij wel persé op xenofobie oid in de schoenen te willen schuiven. Tsja: dan kun je lang wachten. En inzake het maken van onderscheid: ik ben vóór het maken van onderscheid. Ik ben voor deiscriminatie dus. En als je werkelijk met een open mind mijn posts zou lezen zou je weten dat zulks niets met ali of een andere naam te maken heeft. De deaudscultus en haar volgers verdienen geen plaats in Nederland. Het is namelijk erg simpel: it's them or us. Daar zijn wij niet mee begonnen, maar we zullen het wel moeten accepteren als een feit. Vandaar dat ik van mening ben dat repatriëring van álle islamisten noodzakelijk is. Zolang de deaudscultus bestaat in Nederland zal de maatschappelijke rust NOOIT weer terugkeren. Da's een slechte basis voor een maatschappij, gouhaartje. Zoals ik al zei: Geert Wilders is nog veel te soft.

bottehond | 28-10-07 | 12:56

"... Een partij die overheidsbemoeienis en belasting laag wil houden. De vrijheid om te ontwikkelen ruimte geeft. Die positieve en negatieve discriminatie verbiedt en niet achter de voordeur komt.."

Zal nooit kunnen in een Nederlandse democratie waar een grote meerderheid parasiteerd op een kleine werkende minderheid. De Sprinkhanendemocratie nadert nu zijn laatste fase. Bij gebrek aan voedsel gaan de sprinkhanen elkaar opeten...

Lees: de lieden die jarenlang links hebben gestemd en een structuur hebben gesteund waarin de staat lukraak eigendommen gaat inpukken, klopt nu ook aan bij hun deur.-> Werken tot je 75! -> Geen prepensioen.

Ergens wel een vorm van gerechtigheid dat de Nederlanders verdrinken in hun eigen gierput!!

Strontland | 28-10-07 | 10:38

".... de dames met hoofddoek die ik ken zijn anders geen (volgens jou provocerende) slaafjes maar vaak onafhankelijke intelligente meiden met een behoorlijk grote bek(zo nederlands als maar kan)..."

Mja ik ben echt benieuwd hoe groot die bek is tegen een niet-blanke moslimman binnenshuis.

Jezelf verantwoordelijk stellen voor het afremmen van lustgevoelens bij mannen is gewoon achterlijk en zeker niet Nederlands (althans nog niet).

Strontland | 28-10-07 | 10:29

Boedhi,

Die hele drek die je hier opspuit getuigd van links populisme en Amerika-haat. NU is die hele groene religie die jij blijkbaar aanhangt natuurlijk heel leuk, maar ik zou er voor zijn als jij en je soortgenoten eens een eigen kanton oprichten waar jij lekker kan fappen bij Karl Marx "meesterwerken."

Populisme is goed, zo werkt Zwitserland al 700 jaar!!

Strontland | 28-10-07 | 10:25

@Geertjew 01:55

Populisme heeft zeker zijn functie.

Hannalore | 28-10-07 | 02:00

@gouhaartje 27-10-07 @ 22:06
Dames die hun werk probleemloos met hoofddoek kunnen doen moeten dat zelf weten, maar waar dat niet mogelijk is, moet de dagelijkse praktijk van hoe het in ons land werkt de doorslag geven en moet dat ding af. Godsdienstvrijheid is wat anders dan het recht om gangbare handelingen te kunnen weigeren, daar is ons land niet voor ingericht namelijk. Alle respect als ze het anders willen, maar dat zullen ze dan echt ergens moeten waar de staat naar die regels is ingericht. Wat dat andere verhaal betreft, dat was een verhaal van een andere reaguurder die vertelde dat iemand zn ww-uitkering behield nadat hij werk had geweigerd omdat hij onder leiding van een vrouw had moeten werken, overigens kan ik me wel herinneren zoiets in de krant te hebben gelezen!

Geertjew | 28-10-07 | 02:00

@Hannalore 27-10-07 @ 22:30
Mee eens. Die magie duurt maar even, net als dat de beweging van Verdonk over tien jaar echt niet meer bestaat. Alhoewel ik denk dat Wilders het langer volhoudt. Maar populisten, zowel de PVV als de SP, zijn wel nodig. Populisme betekent niets meer dan hardop zeggen wat het volk wil horen en dus ook hardop zeggen wat het volk denkt. Dat dat niet meteen omgezet kan (en misschien wel moet) worden in concreet vergaand beleid is duidelijk. Maar dat populisten invloed moeten en kunnen uitoefenen op beleid is evident. Pas sinds Fortuyn is er echt een punt van integratie gemaakt, dat los je niet in vijf of tien jaar op, maar ze zijne r wel mee bezig en alleen dat al is winst. Beter zou zijn als populisten idd met realistischere oplossingen kwamen die ook grondwettelijk uitvoerbaar zijn en waarvoor meerderheden haalbaar zijn!

Geertjew | 28-10-07 | 01:55

@gouhaartje 22:46

Ach gossie, ben je helemaal boos geworden..?, niet kwaad zijn hoor. Eén deskundige..?, ga hier maar verder lezen, zelfs Marcel van Dam begrijpt het: www.google.com/search?hl=en&q=%22s...
Deskundige groeien tegenwoordig aan de boom.

@bottehond 23:12

LOL. Amputatie, hm, laat ons een guillotine bouwen. ;-)

Hannalore | 28-10-07 | 01:42

Hey Marc Melkmuil!
Hoe geloofwaardig acht jij jezelf nog?

Nul comma nul he, ja dat dacht ik al.

wollie | 28-10-07 | 01:27

Hey Marc Melkmuil!
Hoe geloofwaardig acht jij jezelf nog?

Nul comma nul he, ja dat dacht ik al.

wollie | 28-10-07 | 01:26

Hannalore 27-10-07 @ 22:30

Dudette. Er is geen compromis mogelijk met de deaudscultus. Alsof ik dat aangenaam vind. Capice?

bottehond | 28-10-07 | 01:15

superjan daar heb je een punt {.} mooi uitgelegd,de vvd is en was al naar de klote sinds Wiegel erbij is gekomen,Bolkenstein is overigens een bijkomstigheid,die man bezat {bezit} wel enige kenis van de ziekeligheid waarin ons landje zicht bevind en nog wel een tijdje zich zal in bevinden.

sjwetzkop | 28-10-07 | 00:15

Hannalore 27-10-07 @ 21:51

In het uiterste geval, als geen conventionele behandeling effectief blijkt, is electroshock een uitstekende therapie. Een bijbehorende levensreddende amputatie zal daarna door de ziekte-ontkennende patiënt niet langer geweigerd worden.

www.scholieren.com/werkstukken/20369

bottehond | 27-10-07 | 23:12

dus naar moslims ben je meer dan kritisch maar de mening van 1 deskundige neem je klakkeloos over?
het is maar net hoe je pet staat en welke deskundige er voor de camera wordt getrokken...

gouhaartje | 27-10-07 | 22:46

@Geertjew 20:59

Eh, sorry, ik zag jouw comment over het hoofd. Wat ik zeggen wil, is dat het populisme net zo kritisch naar zichzelf moet zijn als dat wat niet populistisch is. Op een gegeven moment is Geert Wilders zijn "magie" kwijt, omdat de goegemeente aan hem gewend raakt. Mix je de onderbuik met het verstand, dan kom je verder.

Hannalore | 27-10-07 | 22:30

@gouhaartje 22:06

Dus die "Netwerktheorie" raakt kant noch wal.., ook niet als deze door een deskundige geuit wordt..?, heb je die aflevering eigenlijk wel gezien..?, of roep je maar wat..?

Hannalore | 27-10-07 | 22:26

Geertjew 27-10-07 @ 21:02
ik begrijp heel goed dat je je ergert aan die collega met hoofddoek die weigert bepaalde dingen te doen maar hoe zit het met die dames, mét hoofddoek, die hun werk wél naar behoren uitvoeren dan?

die mannen die een vrouw weigeren te accepteren en dan toch een ww willen moeten die gewoon niet krijgen.. klaar... maar iets zegt me dat dat verhaal niet helemaal klopt..

bottehond 27-10-07 @ 21:03
dus je hebt geen problemen met het subsidieren van buurthuizen voor antillianen en surinamers? als zij in a'dam relletjes veroorzaken moeten die wat jou betreft kleingehouden worden? een surinamer die een wwtje aanvraagt, mag die van jou krijgen maar achmed niet?

de dames met hoofddoek die ik ken zijn anders geen (volgens jou provocerende) slaafjes maar vaak onafhankelijke intelligente meiden met een behoorlijk grote bek(zo nederlands als maar kan)

bottehond 27-10-07 @ 21:03

jouw Netwerktheorie raakt kant noch wal...
schizofrenie komt vaak voor bij jongeren tussen de 15 en 21 jaar en dus ook bij marokkaanse jongeren maar dat de hulpverlening deze jongens nog zieker maakt slaat werkelijk nergens op...

gouhaartje | 27-10-07 | 22:06

Geertjew 27-10-07 @ 21:02
ik begrijp heel goed dat je je ergert aan die collega met hoofddoek die weigert bepaalde dingen te doen maar hoe zit het met die dames, mét hoofddoek, die hun werk wél naar behoren uitvoeren dan?

die mannen die een vrouw weigeren te accepteren en dan toch een ww willen moeten die gewoon niet krijgen.. klaar... maar iets zegt me dat dat verhaal niet helemaal klopt..

bottehond 27-10-07 @ 21:03
dus je hebt geen problemen met het subsidieren van buurthuizen voor antillianen en surinamers? als zij in a'dam relletjes veroorzaken moeten die wat jou betreft kleingehouden worden? een surinamer die een wwtje aanvraagt, mag die van jou krijgen maar achmed niet?

de dames met hoofddoek die ik ken zijn anders geen (volgens jou provocerende) slaafjes maar vaak onafhankelijke intelligente meiden met een behoorlijk grote bek(zo nederlands als maar kan)

bottehond 27-10-07 @ 21:03

jouw Netwerktheorie raakt kant noch wal...
schizofrenie komt vaak voor bij jongeren tussen de 15 en 21 jaar en dus ook bij marokkaanse jongeren maar dat de hulpverlening deze jongens nog zieker maakt slaat werkelijk nergens op...

gouhaartje | 27-10-07 | 22:06

@bottehond 21:00

Toen Geert Wilders die negen zetels behaalde, was, en ben, ik van mening "dat het niet anders kan, en het wel op zo'n manier moet gebeuren." Wat dat betreft heeft Frits Bolkestein gelijk als hij zegt dat Geert Wilders een "excessief antwoord op een excessieve vorm van het multiculturalisme is." Het probleem is echter dat de politiek correcten de "islamfrage" gewoonweg niet kunnen zien, en Geert Wilders blijkt niet in staat te zijn om hen daarvan te overtuigen. Vandaar dat ik zo positief ben over wat Paul Cliteur te zeggen heeft over het politiek correcte denken. 'Iemand die politiek correct is, wil koste wat het kost zijn eigen wereldbeeld overeind houden, en daarom is hij niet in staat om bepaald feitenmateriaal tot zich door te laten dringen of neemt zelfs niet de moeite iets te onderzoeken.', aldus Paul Cliteur. Dus, als iemand beweert dat de "islam vrede betekent", dan doet diegene dat om zijn of haar macht te behouden d.m.v het in standhouden van een politiek correcte realiteitszin. Je kunt dat het beste als diskwalificatie van argumenten beschouwen, op een of andere manier is de politiek correcte meute in staat om jouw opmerking over de gevaren die het islamisme voor onze maatschappij met zich mee brengt te diskwalificeren. Dat overkomt Geert Wilders ook, dient hij een motie in, dan wordt deze vaak verworpen. Vandaar dat ik het niet met je eens ben wanneer je schrijft dat de macht van het establishment broos blijkt te zijn.
Paul Cliteur beweerde ook dat het journaille van de "Groene Amsterdammer" zich druk maakt over het feit dat aan de rechtenfaculteit te Leiden maar liefst vier mensen zijn aangesteld die niet op de P.V.D.A. stemmen. 'Moet je nagaan: op een faculteit van honderden mensen kan men nu vier personen aanwijzen die niet passen in het gebruikelijke politieke profiel.', aldus Paul Cliteur, en dat duidt naar mijn smaak op de macht van de progressieven, die, in tegenstelling tot wat jij hierboven schrijft, nog lang niet doorbroken is. Vandaar dat ik een beetje bang ben dat die "nieuwe intellectuele voorhoede die islamkritisch is" nog even op zich laat wachten, want vergis je niet, maak een verkeerde opmerking binnen de muren van de universiteit, en je carrière is over.
Goed, onder de burgers hebben Verdonk en Wilders effect, daar oogsten zij hun winst. De vraag is echter wat je als alternatief te bieden hebt voor de "zachte krachten van de democratie." Op een of andere manier doet dat mij denken aan de kraakbeweging uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, op dat moment leken zij oppermachtig, maar wat is daar nu van over..?, niets. Het probleem is dat iemand die behept is met talent zich niet wil inlaten met anarchistische avonturen, die wordt liever op "legale wijze" minister, dan dat hij of zij zijn of haar carrière bloot stelt aan gevaren en onzekerheden. Dus nogmaals, wat is je alternatief.?
Weet je, eigenlijk zou je het politiek correcte denken als een massapsychose moeten beschouwen, en de politici die daartegen agiteren als therapeuten, wat is dan een goede therapie.?

Hannalore | 27-10-07 | 21:51

@gouhaartje 20:44

Alles wat "anders" is, wat zogenaamd afwijkt van het burgelijke, wordt gesteund door de overheid, die daarmee haar rol als volksvertegenwoordiging verloochent. Of dat op individueel niveau hulp biedt, durf ik te betwijfelen. Er werd in Netwerk gesproken over een verhoogde kans op schizofrenie onder Marokkaanse jongeren, dus dat houdt in dat de "hulp" die zij ontvangen ziekmakend is. Deze "hulp" pretendeert goed te zijn voor de Marokkaantjes, maar in werkelijkheid helpt het alleen de "progressieve onbenullen", die daarmee hun ideeën tot werkelijkheid willen maken. Uiteindelijk gaat het om macht, niet om het welzijn van de burgers, dat heeft George Orwell goed begrepen.

Hannalore | 27-10-07 | 21:04

gouhaartje 27-10-07 @ 20:44

Ik heb geen enkel probleem met de aanwezigheid van gekleurde Menschen of Menschen uit andere landen en culturen. Mij is het strikt om de islamisten en hun kudde te doen. En dat zijn er (als je goed oplet hoe ik het formuleer) honderdduizenden.

Ik neem even de Vrijheid in te breken op je vraag aan geertjew: ieder hoofdoek is hetzij een provocatie en een vlag van de deaudscultus, dan wel een slavenring.

bottehond | 27-10-07 | 21:03

@gouhaartje 27-10-07 @ 20:59
Ik reageerde op een eerder beschreven situatie waarin een vrouw tijdens werkzaamheden even een helm op moest, maar dat niet wilde omdat dat niet kon vanwege haar hoofddoek. Daardoor kon ze een deel van haar werk niet doen. Daar heb ik moeite mee. Net als met mensen die weigeren een vrouw als leidinggevende te hebben en daardoor een baan weigeren en toch in de WW blijven. Heel jammer als je principes dat niet toelaten, maar dan moet je toch echt ergens anders gaan wonen. We kunnen niet overal rekening mee houden toch? Onze maatschappij is zoals die is, moet blijven functioneren op de manier waarop het nu gaat. Als dat rechtstreeks tegen mensen hun principes of geloof in gaat zullen ze dat geloof maar ergens anders moeten gaan beoefenen!

Geertjew | 27-10-07 | 21:02

@ Hannalore

-Geert Wilders bevredigt het gemoed door harde uitspraken te doen over het islamisme, dat lucht op.

* Ik meen dat zulks inderdaad voor menigeen zal gelden. Ik praat uiteraard voor mezelf, maar ik zie in zijn gepeperde uitspraken iets anders. Dan kijk ik eerst en vooral naar het effect. De andere partijen in de TK en opiniemakers zouden niets liever doen dan de islamfrage wegmoffelen. Ze voelen zich ongemakkelijk bij zoveel rauwe veroveringsdrift en men spreekt liever over de "excessen", daarmee "vergetend" dat die excessen geen excessen zijn, maar verschijningsvormen. Nu de onrust en de eis om maatregelen van de Burger niet langer genegeerd kunnen worden, zeker mede door het optreden van de heer Wilders grijpt men álles aan om in de ontkenningsfase te kunnen blijven hangen. Het heeft iets aandoenlijks, ware het niet dat het halsstarrig vasthouden aan de "islam=vrede" doctrine gevaarlijke kantjes begint te ontwikkelen. Liever reageert men zich af op de kritische Burger dan het probleem onder ogen zien en strategieën te ontwikkelen om de islamfrage te neutraliseren. Op zich heel begrijpelijk. De achilleshiel van onze may of life en beschaving worden tot in de diepste wortelen uitgedaagd door de geïmporteerde deaudscultus. Daardoor blijkt impliciet dat de islamfrage niet binnen de ethische kaders van de oude manier van denken op te lossen is. Ergo: het rationeel beschouwen van de islamfrage is hen onmogelijk, omdat de juiste oplossingen ondenkbaar geacht worden. Het gevolg is een imploderende samenleving en politieke kaste. De heer Wilders heeft daar, zoals gezegd, een wezenlijke bijdrage aan geleverd. Ik maak uit je beschouwing op dat jij nog steeds gelooft in de kracht van de democratie en onze Vrijzinnigheid. Ik geloof daar in, maar beslist niet als oplossing. Ik zie ze als onze zachte kernwaarden, die onverwacht tóch beschermd moeten worden en net zo onverwacht onvoldoende wervende kracht op m.n. de deaudscultus blijken te hebben.

-Maar helaas hebben die uitspraken op het politieke vlak weinig effect, ze overtuigen niet, omdat deze simpelweg te eenzijdig zijn.

* Ze hoeven niet iedereen te overtuigen. daarvoor is de controverse inmiddels veel te groot. Zoals je begrijpt acht ik het politiek effect juist heel groot. Ik lees en hoor politici en opiniemakers in rap tempo de schroom van zich afgooien en kritisch worden. Te eenzijdig? Ik vind de heer Wilders zeer genuanceerd en zeer beschaafd, zeg maar soft in zijn voorstellen.

-Stel, alle moslims verdwijnen uit ons land, ik speculeer maar even, voor het gemak, dan zullen we merken dat er een hoop problemen overblijven, om de eenvoudige reden dat de intellectuelen, waarover Dalrymple schrijft, hun macht behouden. En waarom behouden die intellectuelen hun macht..?, omdat wij niet in staat zijn om die tegen te spreken.

* De intellectuelen die Dalrymple bedoelt zijn geen blok, geen groep die zich sterk met elkaar verbonden voelt en als zodanig opereert. Ik duid hen als het establishment en dat is broos gebleken. Zeer broos. En het aftakelingsproces is in volle gang. In mijn beleving hebben die "intellectuelen" niet meer macht dan die ze zich toe-geëigend hebben in tijden dat de Burger makkelijk te manipuleren en ethsich te chanteren was. Maar er zijn al aardig wat (echte) intellectuelen die over de dam zijn en velen zijn onderweg of dralen. Sterker nog: ik voorspel een nieuwe intellectuele voorhoede die islamkritisch is en zeer weerbaar jegens de bedreigingen van onze Vrijzinnigheid en way of life.

-Als jij schrijft dat je het vertrouwen in "de zachte krachten der democratie" niet met mij deelt, dan vermoed ik dat dat te maken heeft met het onvermogen van politici om de "zachte krachten" om te zetten in harde argumenten.

* de politici waar je op doelt zijn doortrapte cynici en intellectuele en mentale verdergewichten. Niets nieuws onder de zon, zeker niet. Maar als hypocriete mannetjes als kereltje pechtold Neerlands hoop in bange dagen voor moet stellen dan wacht de hopende een koude douche. De enige bij wie ik intellectuele en ethische integriteit enigszins aanwezig acht van dat soort politici is Femke Halsema. Maar dat schaap is weliswaar in zeker zin integer, ze is ook behept met die typische linksige obsessie van de maakbare Mensch en de zachte waskracht. Femke Halsema heeft dan wellicht de juiste attitude, ze laat hopeloos verstek gaan als het er écht op aankomt. Op het moment dat zij zich net zo kritisch en compromisloos (helaas, tis nodig) als Geert Wilders overweeg ik op haar serieus te nemen. Anderzijds maakt een dooie mus mij niet blij: als ik de rest van GL bekijk is het niet moeilijk te beseffen dat die hele partij zo vastgerot zit in onnozele noties over Mensch en maatschappij dat ik ze nooit verder zou vertrouwen dan mijn arm lang is.

- Maar dat is mijn theorie

* Je theorie klopt, maar imho (sic) veronachtzaam je enige parameters.

bottehond | 27-10-07 | 21:00

@Hannalore 27-10-07 @ 20:11
Je plaatst intelligentie tegenover populisme en daar ben ik het niet mee eens. Intelligentie heeft geleerd dat mensen in principe evenveel waard zouden moeten zijn, dat je niet zou moeten beoordelen op ras, afkomst of wat dan ook. Intelligentie heeft er dus voor gezorgd dat men in Den Haag (Wallage was daar een uitstekend voorbeeld van) weigerde het feit te accepteren dat mensen van een ander ras dan het 'onze' -voornamelijk mensen van Marokkaanse afkomst- hier veel vaker tot criminaliteit komen en veel meer overlast bezorgen dan mensen van 'ons' ras. Dit mochten de feiten niet zijn, want het was in strijd met ons verstand. In principe zou dit namelijk niet zo kunnen zijn hadden we bedacht met dat gelijkheidsbeginsel.
Populisme is een reactie op die situatie, populisme vergeet de gelijkheid, maar is daardoor niet per definitie het tegenovergestelde van intelligentie. Die sluiten elkaar niet uit. Populisme, zeker het rechtse populisme, kan meewerken de gangbare politiek van gedachten te doen veranderen en realistischer te gaan kijken naar een situatie. Dankzij de populistische Fortuyn word ik misschien wel niet uitgescholden omdat ik schrijf dat Marokkanen in Nederland crimineler zijn dan Nederlanders hier zijn, dankzij dat populisme is de politiek in elk geval aan het doen alsof ze dit probleem willen aanpakken. Niet lang geleden het het NOS-journaal nog geweigerd te spreken over de Marokkanen uit Slotervaart, maar waren het gewoon rellen met jongelui geweest. Populisme is een soort zelfreinigend vermogen om de intelligentie uptodate te houden en is daarmee zeker niet per definitie ongewenst!

Geertjew | 27-10-07 | 20:59

geertjew je verhaal kan ook korter: aanpassen of wegwezen dus..
maar WAAROM nou precies, waarom vind JIJ het een probleem dat die mevrouw uit jouw voorbeeld haar hoofddoek niet af wil doen?

gouhaartje | 27-10-07 | 20:59

@storingsdienst 27-10-07 @ 15:20
Wat je schetst is het grote probleem, beter kan je het uitleggen. Onder het mom van Godsdienstvrijheid worden een aantal (ongeschreven) regels waarop onze maatschappij draait genegeerd. Als dat niet geaccepteerd wordt, is de standaardreactie daarop dat er sprake is van discriminatie en dat er geen respect voor de godsdienst is. Maar ergens is er een keer een grens. We hebben onze maatschappij zo ingericht dat een vrouw hier ook leidinggevende kan zijn. En iedereen die bij een bedrijf werkt waar dat de situatie is, heeft dat te accepteren, punt uit! Het probleem is dat de islam een aantal zaken verbiedt, of althans, dat bepaalde mensen het zo uitleggen, waardoor de volgers van de islam in een Westerse samenleving niet gelijkwaardig kunnen meedraaien. De ene keer omdat ze weigeren naar een vrouw te luisteren, de andere keer omdat het hoofddoekje echt niet af kan, terwijl het werk dat wel van ze vraagt etc etc. De islam is op een aantal punten i strijd met de gangbare manier waarop onze maatschappij functioneert. En dus zullen de hier wonende islamieten zich aan onze situatie moeten aanpassen en niet omgekeerd. En willen ze dat niet dan is het geen discriminatie dat ze hier geen kans krijgen, maar dan is het hun eigen keus en kunnen ze daar maar beter de uiterste consequentie uit trekken, namelijk door hier niet meer te willen zijn.

Geertjew | 27-10-07 | 20:48

bottehond ik ben het met je eens dat we in het verleden mensen meer hebben geholpen dan soms nodig was maarrrr dat zijn ook surinamers, antillianen, etc, niet alleen moslims.. of schaar je alles wat niet aangepast is en problemen geeft onder 'moslims'?

gouhaartje | 27-10-07 | 20:44

@bottehond 20:18

Geert Wilders bevredigt het gemoed door harde uitspraken te doen over het islamisme, dat lucht op. Maar helaas hebben die uitspraken op het politieke vlak weinig effect, ze overtuigen niet, omdat deze simpelweg te eenzijdig zijn. Stel, alle moslims verdwijnen uit ons land, ik speculeer maar even, voor het gemak, dan zullen we merken dat er een hoop problemen overblijven, om de eenvoudige reden dat de intellectuelen, waarover Dalrymple schrijft, hun macht behouden. En waarom behouden die intellectuelen hun macht..?, omdat wij niet in staat zijn om die tegen te spreken. Als jij schrijft dat je het vertrouwen in "de zachte krachten der democratie" niet met mij deelt, dan vermoed ik dat dat te maken heeft met het onvermogen van politici om de "zachte krachten" om te zetten in harde argumenten. Maar dat is mijn theorie.

Hannalore | 27-10-07 | 20:28

gouhaartje 27-10-07 @ 19:36

Waar haat? Zie ik nergens. Scherpe en snoeiharde kritiek en het en masse opzeggen van vertrouwen in het decennialang geldverslindende geknuffel en ge- apease. Ik spreek voor mezelf: ik haat ze niet. Zal het misschien iets minder gemakkelijk te duiden zijn als dat jij jezelf wijsmaakt?

@ Hannalore

Je wordt een beetje wazig. Over welke populisten heb je het? Je ontkoppeling intellectueel versus populisme/ onderbuik (dat je verderop relativeert) vind ik gewaagd. Dat kun je misschien toelichten? Overigens was ik onder de indruk van je betoog van vannacht. Je vertrouwen in de zachte krachten der democratie deel ik niet. Die zachte krachten hebben imho anno 2007 een ijzeren handschoen nodig om überhaupt de volgende eeuw te kunnen halen.

bottehond | 27-10-07 | 20:18

'Onnodig te zeggen dat je de ellende van de onderklasse alleen kunt bestrijden als je een juiste analyse geeft van de oorzaak ervan.'
'.... dat, als een schuldige moet worden aangewezen, het de intellectuelen zijn die daar het meest voor in aanmerking komen. Zij hadden beter moeten weten, maar ze keken altijd liever de andere kant op. Zij vonden de zuiverheid van hun ideeën belangrijker dan de feitelijke consequenties ervan. Ik ken geen groter egoïsme.' [uit: "Leven aan de onderkant", Theodore Dalrymple]

Het "populistisch gemoed" van de V.V.D. gaf onlangs blijk van de gedachte dat Mark Rutte misschien wel te intelligent is. Persoonlijk, in tegenstelling tot de populisten, ben ik niet vies van intelligentie in de politiek, en het is maar te hopen dat Mark Rutte zijn talenten niet onder stoelen of banken steekt als hij de opvoeding van de "straatterroristen" ter sprake brengt.
Het probleem van rechts is dat men te vaak uitgaat van "eigen verantwoordelijkheid" en te makkelijk gelooft in "financiële prikkels", en de macht die de (post-moderne) intellectuele kliek op de onderklasse uitoefend buiten beschouwing laat. De onderklasse wordt geregeerd door sociaal werkers, psychologen, imams, opbouwwerkers, ambtenaren, psychiaters, docenten, en door allerhande griezels uit de sociale wetenschapen, die hun clienten misbruiken als drager van hun ideeën, zonder, zoals Theodore Dalrymple het omschrijft, benul te tonen van de consequenties die hun ideeën hebben voor mens en maatschappij. Progressief egoïsme regeert.

Het zou onliberaal zijn om de onderklasse uit te leveren aan de dictatuur van de (post-moderne) intellectuelen, en daarnaast doet het onze maatschappij weinig goeds. Een liberale hervorming in de wereld van de hulpverlening, onderwijs, subsidies, en (sociale) academici is daarom ook broodnodig. Zonder die hervormingen blijft "eigen verantwoordelijkheid" een loze belofte. Kijk Mark, wat ik predik, is een goede samenwerking tussen onderbuik en het verstand, en volgens mij ben jij in staat om die waar te maken. Beste Mark, maak die "juiste analyse". Realiteit boven maakbaarheid.!

Hannalore | 27-10-07 | 20:11

Bah, ik word hier echt zoooo treurig van... al dat gescheld op moslims..
Wat sneu dat er zoveel haat heerst bij de meeste van jullie
Haat maakt mensen bitter en lelijk..

gouhaartje | 27-10-07 | 19:36

superjan 27-10-07 @ 13:10

Nee, ik ben geen racist. Ik kijk niet naar de huidskleur maar naar het gedrag. Jij bent racist omdat jij denkt dat ik dit zeg vanwege de huidskleur van deze meppers. Ik bedoel met apen gedrag, primitief gedrag.

Boeddhi | 27-10-07 | 18:59

Het jammerlijke is dat het nu een beetje lijkt, alsof er rechts van de VVD alleen ruimte is voor populisten.
Meegaan met Geert & Rita is het domste van Rutte kan doen, want dat wint hij nooit. De VVD heeft een USP nodig, rationeel, doordacht en wat bij de oorspronkelijke partij-filosofie past. Dat is, zoals CoJoNes al aangaf, toch wat agressiever richting het libertarisme.
BTW, ik heb landelijk altijd VVD gestemd, misschien dat ik daarom een zwakte voor ze heb.

Devidas Frietman | 27-10-07 | 18:02

WaarDeWindWaait 27-10-07 @ 16:31
br00djeaap 27-10-07 @ 15:45

Die onnozele fixatie op die paar honder kaalhoofdigen hangt mij (en velen met mij) de keel uit omdat het de activistische Mensch een excuus verschaft om de ogen te sluiten voor échte bedreigingen. Daarom zijn jullie twee heulers geworden. Alsof het ene kwaad met het andere te vergoeilijken is. Reactionaire mannetjes, jullie. En jullie raken achterop. Ik noem in dit verband Willem de Zwijger en how about this:

www.luxetlibertas.com/artikel04062007c...

en dit

www.spitsnet.nl/nieuws.php/1/5408/onli...

bottehond | 27-10-07 | 17:52

Sikkeneur 27-10-07 @ 15:12

Ere wie ere toekomt en snoeihard onderuit schoffelen als het nodig is.

bottehond | 27-10-07 | 17:40

Kolere... moey ik dan straks gewoon Rutte gaan stemmen? Zo diep ben ik nog nooit gezonken...

Adriaantjeeeeeuh | 27-10-07 | 17:40

a propo;
Collectieve lastendruk; Het totaal van de collectieve lasten (belastingen en premies voor de sociale verzekeringen) uitgedrukt in een percentage van het bruto binnenlands product (BBP). Na Denemarken, Zweden en Finland heeft ons land de hoogste druk in Europa.
www.nrc.nl/krant/article47880.ece
www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/macro-eco...

500 miljoen voor al of niet criminele gelukzoekers of betrokken bij oorlogsmisdaden dan wel betrokken bij misdaden tegen de menselijkheid.
geen probleem.
meer geld voor gehandicapten, ouderzorg, wel een probleem.
meer geld voor kansenjongeren in de prachtwijken van de "knettergekke" vogelaar ?
geen probleem.
en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.
voor subsidiesponzende "goede doelen" met al of niet extremistische / terroristische achtergrond is altijd wel genoeg geld voor te vinden. temeer omdat deze zelfde "politici" zelf ook vuistdiep in deze clubjes zitten en er vaak zelf ook voor "gewerkt" hebben.
voor dingen als "ontwikkelingshulp" die deze salonsocialisten vooral zien als middel om de socialistische heilstaat te promosten en verspreiden is ook altijd wel genoeg geld te vinden.

saidfred | 27-10-07 | 16:51

En dan vooral gaan stemmen op deze kneuters. Nederland heeft slappe knieën gekregen, nee hoor Nederland heeft geen slappe knieën gekregen, de huidige zittende regering leiders hebben slappe knieën. Beetje gaan jammer nu men op zoek naar ander werk in de nabije toekomst. Eens een slappe lul altijd een slappe lul.

Reverend Ray | 27-10-07 | 16:40

Tering, veel reaguurders met een vlaggetje op hun jas genaait zijn vrij vandaag zeg.

WaarDeWindWaait | 27-10-07 | 16:31

-weggejorist-

Joris Goedbloed | 27-10-07 | 16:21

Wordt toch zo moe van die "leiders" die denken dat precies zeggen wat het volk wil goed leiderschap is. Als Rutte graag luide taal had willen bezigen had hij Rita naar voren moeten schuiven of op zijn minst niet uit de partij knikkeren. Leidershap is dat je durft een mening te geven en je er op af te laten rekenen. Maar ok, het is lang geleden dat welke partij dan ook dat soort figuren naar voren heeft geschoven. Het is allemaal diep triest nu, de "nieuwe" partijen incluis.

1oog | 27-10-07 | 16:16

-weggejorist-

br00djeaap | 27-10-07 | 15:45

Vieze meelopert is het, met zijn populistische gepraat.
Zeggen waarvan je denkt dat het volk dat wil horen, maar tegenstrijdig handelen. Een vals wijf, dat is Rutte.

CipherNL | 27-10-07 | 15:41

Het_leuke_zuiden 27-10-07 @ 15:29
Je hebt hoofdzaken en bijzaken.
Straathuftertjes, hoe vervelend ook, zijn bijzaken, maar dienen wel aangepakt te worden. Dat ben ik met je eens en heb ik al in eerdere draadjes geschreven.

Sikkeneur | 27-10-07 | 15:38

@storingsdienst 27-10-07 @ 15:20
Genoeg redenen om ze eruit te schoppen lijkt mij...

quasi modo | 27-10-07 | 15:37

Sikkeneur 27-10-07 @ 15:12
Het kopje theedrinken mag dan wel niet slecht zijn. De fout is dat de wet niet wordt toegepast. Deze wordt veelvuldig overtreden door relschoppers en daar gebeurd niks tegen. Ik zal vanavond eens een auto in de fik steken. Krijg ik een gevangenisstraf en kan de auto gaan vergoeden. Hoezo gelijke behandeling als zo'n marokkaan zijn jerrycan wordt afgepakt en mag doorlopen 'om de goede vrede te bewaren'.

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 15:29

Geertjew 27-10-07 @ 14:57

Ik durf zelfs nog wel iets verder te gaan, Islamieten anzich zijn niet in orde. Sommige uiten dat door geweld en onttrekking aan de aldaar geldende regelgeving. Weer anderen doen dat door binnen hun oneigenlijke habitat onethische problemen over zich af te roepen. Zo werk ik in een amerikaans bedrijf met een redelijk deel allochtonen in dienst. Van de islamitische die ik er gezien heb is er niet 1 geweldadig. MAAR!!!! 1 is getrouwd met haar neef en heeft 6 kinderen, 1 is al 6 jaar in dienst maar kan niet mee gecommuniceerd worden ivm met taalbarriere, 3 willen geen orders aannemen van hun meerdere vanwege het feit dat het een vrouw is, 2 weigeren een helm omdat ze dan hun hoofddoekje af moeten doen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. En natuurlijk spelen er onder de andere allochtone werknemers ook wel dingen maar daar kan je ze gewoon op aanspreken en aan een oplossing werken die er dan ook komt en waar men zich ook aan houd. Bij de islamieten is de standaard reactie: DISCRIMINATIE, gevolgd door minimaal 6 weken ziektewet. Misschien radicaliseer ik hier maar tot nu toe heeft nog geen 1 islamiet mij het tegendeel bewezen.

storingsdienst | 27-10-07 | 15:20

bottehond 27-10-07 @ 14:18
Krijg je toch een heel ander beeld van het kopje rooibos thee drinken bij Job, niet?

Sikkeneur | 27-10-07 | 15:12

@storingsdienst 27-10-07 @ 14:43
Begrijp me niet verkeerd, het allerlaatste dat ik ooit zou doen is de islam verdedigen of de structurele wereldwijde misdaden van die religie baggetaliseren. En inderdaad, dat Finse tuig zal ongetwijfeld liefst hun eigen soort ontzien, helemaal mee eens. Ik bedoelde meer dat dit soort ongein niet iets is dat structureel onder alle islamieten voorkomt. Die misdaden zijn vooral zelfmoordaanslagen, stenigingen, vrouwenmishandeling etc. Een wijk terroriseren gebeurt doorgaans alleen maar door Finse jeugd en is niet iets dat per definitie door alle islamieten gebeurt!

Geertjew | 27-10-07 | 14:57

@Lloyd 27-10-07 @ 13:23
Dat is ook mijn analyse. Islamieten horen gewoon niet thuis in Westerse samenlevingen. Hun automatische reflex is het ondermijnen ervan en dat pikt de oorspronkelijke bevolking niet. Ze kunnen beter in hun eigen biotoop blijven, gefrustreerd dat het er slechter leven is dan in westerse samenlevingen, maar tegelijkertijd niet willen erkennen dat dit aan het totalitaire concept islam ligt.

quasi modo | 27-10-07 | 14:50

bottehond 27-10-07 @ 14:18
Dank voor je link. Mooi interview en zo fucking annoying dat zoiets nog moet worden uitgelegd in NL anno 2007.

nattebever | 27-10-07 | 14:49

storingsdienst 27-10-07 @ 14:43
Ik vrees jullie allebei...
Daar durf ik wel een wedje op te doen.
Geertjew's auto is uitgebrand, die van jou gejat - waar Apeldoorn allemaal wel niet goed voor is.

nattebever | 27-10-07 | 14:46

Geertjew 27-10-07 @ 13:40
Testje doen? Zet jij de mercedes neer met een bijbel op de hoedenplank en ik de mijne met een koran op de hoedenplank. Wedje doen wie er morgen even apeldoorn belt?

storingsdienst | 27-10-07 | 14:43

@ boeddhi

Schitterend interview in Opinio van Yoram Stein met Hans Achterhuis. Polarisatie en denken in "wij" en "zij" is góed, boeddhi. Het is zelfs van vitaal belang. Lees maar waarom:

www.arnemosselman.nl/?p=13

bottehond | 27-10-07 | 14:18

@nattebever 27-10-07 @ 14:04
Nee het sinds een paar decennia geleidelijk toenemen van de waterspiegel in dit land, leid nu tot een explosie van onopgevoed tuig. *proest*

Hobbykip | 27-10-07 | 14:12

Goh, hij komt in beweging! Jammer dat het te laat is, dit had hij veel eerder moeten doen.
Stem is al ergens anders naar toe, naar een partij die niet heeft afgewacht.

ADHDtje | 27-10-07 | 14:10

Je kunt rustig zeggen dat we te maken hebben met een tsunami van onopgevoed tuig.
*Proest*

nattebever | 27-10-07 | 14:04

Je kan zeiken op Rutte en dit is inderdaad te laat, maar dit is wel de toon die ik mis in Nederland. Weinig standpunten zijn er bekend van TON en Wilders schuift me toch iets te vaak problemen af op de Islam.

Nu voortzetten en de schade beperken.

Schreeuwbuis | 27-10-07 | 14:00

Rutte heeft wel gelijk als hij zegt dat het geen islamprobleem is. Het is namelijk een islamietenprobleem.

nattebever | 27-10-07 | 13:59

Zijn krampachtige pogingen om in het gevlei bij de kiezer te komen .. met alles komt íe altijd net even te laat. Ik denk dat íe de tactiek van wilders oergenomen heeft : lees elke ochtend de telegraaf, leer wat er leeft onder het volk en formuleer een statement die klinkt als een krantekop.

Zottelkopf | 27-10-07 | 13:53

Go Marky Mark Rutte!!!!!
Laat je spierballen zien!!! hahaha!

Hobbykip | 27-10-07 | 13:50

@Zottelkopf 27-10-07 @ 13:39
Waarin heeft Rutte zo gedraaid dan?

Geertjew | 27-10-07 | 13:46

@capo 27-10-07 @ 13:35
Nou kijk, ik geef van 80% van alle problemen in deze wereld de islam de schuld. Maar dat tuig in Slotervaart doet zn misdaden niet in naam van allah. Ik denk niet dat dat direct gerelateerd is. In de genen van mensen uit het Riff-gebergte zit gewoon een tiental keer meer crimineel bloed dan in een normaal mens, maar direct aan de islam is het in dit ene geval toch niet gerelateerd?

Geertjew | 27-10-07 | 13:40

Wat een kutfilm ! Maar dit terzijde.

Mark 'kat in het nauw' maakt rare sprongen, maar is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig, is íe trouwens al sinds hij naar voren trad als de nieuwe leider.
Leuk, zo'n peiling, en als er morgen verkiezingen waren (o, mooie droom ! ) was het dus blijkbaar zo goed als afgelopen met de vvd , maarrr .. er we moeten misschien nog jaren voort strompelen met dominee balk en zijn vijftigers. Kiezers blijken nogel eens te lijden aan alzheimer in het stemhokje, als mark nog een paar jaar dit soort dingen roept is iedereen vergeten wat een draaikont hij was in 2007.

Zottelkopf | 27-10-07 | 13:39

Nee hoor Marc heeft niets met de Islam te maken, mooie kl**tzak!

capo | 27-10-07 | 13:35

Klein beetje off-topic: is er IQloze kaalkopjes demonstratie in Arnhem? Hoor allemaal weer van die pelisie helicopters

Sashimi San | 27-10-07 | 13:30

En mensen herkennen zich wel in de VVD?
* hoestbui *
Nee, lekker je meningen en standpunten aanpassen aan de polls, daar heeft het volk nog lang geen genoeg van. Slaap lekker Marc.

Cookie v. eigen deeg | 27-10-07 | 13:25

-weggejorist-

Geertjew | 27-10-07 | 13:24

Aardig dat een eerdere post van me hier naadloop aansluit. Misschien omdat het probleem ook altijd hetzelfde blijft. Nog maar eens dan..
.
Zo gek dat het alleen de moslimjongeren (laat ik maar een neutrale term gebruiken) zijn die in Nederland voor al die problemen zorgen. Niet de Surinamers, die ook met hoeden vol tegelijk werden binnengehaald, niet de Molukkers, die zich, behoudens een uitglijer met wat treintjes enige tijd geleden keurig aanpasten, niet de Chinezen ook, die gewoon voor zichzelf zorgen, net als de Vietnamezen. En het worden ook niet de Polen straks, ook die passen zich gewoon keurig aan. De meeste Polen hier spreken nu al beter Nederlands dan de derde generatie Marokkaan.
.
Die bevolkingsgroepen hebben net zo weinig met de Nederlandse cultuur als de moslimjongeren en dat hoeft ook niet. Maar zodra ze in de Nederlandse maatschappij wel naar buiten treden dan is dat met respect, begrip en aanpassing naar onze normen en waarden.
.
Zo gek dat het ook in Frankrijk de moslimjongeren zijn in de banlieus, de moslimjongeren in Denemarken (Odense, iemand?), de moslimjongeren in Zweden (groepsverkrachting is daar pas echt een hype). En dan hebben we het maar niet over 9/11, Londen, Bali, Madrid, cartoons, Darfur, Kashhmir, Taliban, Van Gogh, etc.
.
Natuurlijk is dat allemaal puur toeval en heeft de islam hier niets mee te maken. De islam leert hen namelijk om respect te tonen voor andersdenkenden, zich aan te passen aan de lokale wetten en gebruiken en dankbaar te zijn voor de kansen die ze in het westen geboden krijgen. Je ziet dat op ieder niveau en tijdens elke gelegenheid; moslims willen niets liever dan integreren, zich aanpassen aan de lokale gebruiken en respectvol zijn naar de bewoners die hen de kans geeft iets van hun leven te maken.
.
Maar ze willen helemaal niets van hun leven maken. Ze voelen zich gediscrimineerd, als enigen, waarbij ze zich bij voorbaat buiten de maatschappij zetten door die niet te willen accepteren. Waarom willen ze die niet accepteren? Het is niet geschoeid op de islam, zo eenvoudig is het.
.
Waarom moeten mensen over de hele wereld de moslims die zich in hun land vestigden niet meer? Omdat de moslims hen niet moeten. En dat vindt z’n oorsprong in de islam. Veel simpeler is het toch niet uit te leggen.
,
Lloyd 18-10-07 @ 18:28

Lloyd | 27-10-07 | 13:23

Komt wel weer goed met de VVD

colonnecinco | 27-10-07 | 13:17

boedhhi? u is racist???? dat valt me van je tegen zeg.

superjan | 27-10-07 | 13:10

Boeddhi 27-10-07 @ 12:13

Het kereltje en kaakklem zijn ook populisten, maar wat ze zeggen bevalt je en daarom laat je ze weg uit je rijtje. Da's niet best, boeddhi.

bottehond | 27-10-07 | 13:08

Tell us something we DONT know motherfucker

godsammekrake | 27-10-07 | 13:05

Een nieuwe Wolkers?

paulusma | 27-10-07 | 13:04

OBG Sepp 27-10-07 @ 12:33
.
Deed me denken aan een grap;
.
Marc Rutte komt bij de hemelpoort.
Petrus schrikt zich een hoedje want zo vaak ontmoet hij daar geen hoge politici.
Hij weet niet zo goed wat hij met hem aan moet.
Rutte geeft aan dat zijn plaats toch echt in de hemel is.
Maar volgens de regels moet Rutte, vóór hij mag kiezen, één dag in de hel én één dag in de hemel zijn.
Petrus leidt hem naar de lift en zet hem eerst bij de deur van de hel af.
De deur gaat open en hij stapt meteen op het mooiste zee, die hij ooit zag!
Waar hij kan diepzee duiken In de zee ontmoet hij bijzonder gelukkig ogende oude vrienden.
Ze schudden elkaars handen en praten volop over de goede oude tijden waarin ze beroemd en rijk werden.
Vervolgens gaan ze samen verder duiken.
Na een paar vissen te hebben gegroet.
Genieten na afloop van een diner met kreeft, kaviaar en champagne.
.
De duivel is ook aanwezig en blijkt een bijzondere aangename man die grapjes maakt.
Al met al is het zo'n heerlijke bijeenkomst dat de dag om is voor hij het in de gaten heeft.
Zijn vrienden zwaaien hem uit als hij terug de lift in gaat.
Als de lift weer open gaat komt hij in de hemel terecht.
In de 24 uur die volgen zweeft hij tevreden van wolk tot wolk.
Er wordt op de harp gespeeld en gezongen en Rutte zingt graag mee en heeft het aardig naar zijn zin.
Als hij weer voor Petrus staat vraagt die hem of hij een keuze heeft kunnen maken.
Rutte denkt even rustig na en zegt: 'Ik zou het nooit gedacht hebben hoor, en ik moet zeggen dat de hemel heerlijk was.
Maar ik denk dat mijn plaats toch in de hel is bij mijn oude vrienden.
'
Petrus begeleidt hem in de lift naar beneden en de deur gaat open.
Daar duiken zijn vrienden weer, nu in een vervuilde zee, geen vis te bekennen, geen koraal.
En zijn vrienden hebben het zuurstof bijna op.
En ze hebben te veel lood om zich heen om naar boven te komen.
Ze zitten vast in de vangnetten.
Ze kunnen geen kant op.
De duivel komt naar hem toe en slaat een arm om hem heen.
'Ik snap er niets meer van', stamelt Rutte.
'Gisteren was hier een prachtige racebaan en aten we kreeft en kaviaar.
We dansten en hadden een heerlijke dag! Wat is er gebeurd?
De duivel kijkt hem aan, glimlacht en zegt:
"Gisteren was het nog verkiezingstijd. Vandaag heb je gekozen."

4links1rechts | 27-10-07 | 13:03

Boeddhi 27-10-07 @ 12:48
Schrijf ik ergens dat 'lekker meppen' de oplossing is?
Nee. Dat schrijf ik nergens.
Vind ik het leuk om naar een matpartij te kijken? Ja, want anders zou ik er niet naar kijken.
Is die matpartij apengedrag? Nee. Het zijn immers mensen die met elkaar vechten.
Ik begrijp dat jij geweld afkeurt, maar daarmee blijft geweld als fenomeen natuurlijk wel bestaan. Jij verwart feitelijkheden met wenselijkheden - eigenlijk ben je 'in denial' en ontken je dat het juist heel menselijk is om elkaar de hersens in te slaan.
Dus, namens alle apen (ik spreek maar even voor onze broeders): graag je kwalificatie 'apengedrag' terugnemen.

nattebever | 27-10-07 | 13:02

Jah ..... t'is nu huilen met de pet op samen met dat schooljongetje.

Benman | 27-10-07 | 12:59

nattebever 27-10-07 @ 12:35

Oké Lekker meppen, dat is de oplossing volgens jou. apengredrag dus!

Boeddhi | 27-10-07 | 12:48

Die Rutte snapt er niks van en zijn partijgenoten nog minder.

petshopboy_mike | 27-10-07 | 12:40

Ja, ik verwacht nu eigenlijk een tsunami van VVD-ische actee punten.
Toch heeft hij wel iets van Gordon, maar wat eigenlijk.

En de vraag blijft nu natuurlijk, gaat Gordon Rutte zich verlagen tot het gouden kooi niveau van Rita en Geert?

Sashimi San | 27-10-07 | 12:37

Boeddhi 27-10-07 @ 12:20
Eerste deel van je comment klopt. Geweldige matpartij, heerlijk.
Tweede niet. Het is namelijk gewoon mensengedrag. Iemand neemt het voortouw. De Leider, zeg maar.
Hij had ook kunnen gaan theedrinken, maar dan zou het natuurlijk wel een k-film zijn geworden.

nattebever | 27-10-07 | 12:35

Heb met Rutte wel eens een biertje gedronken, was een uitermate geschikte gast, lekker basic en met gevoel voor humor. Alleen daarom al hoort hij niet thuis in de hogere echelons der vanderlandsche politiek. Hij is te symphatiek en heeft geen hardheid in zich om overtuigend achter statements te staan.
De ideale VVD is een VVD met Geert en Rita als stemmentrekkers en een heel cohort aan afremmende heren en dames die de oneliners van Geert en Rita afremmen en bijsturen. Zo krijg je een über-VVD, maar dat zal nooit gebeuren. Ergo, VVD sterft af en populisten op rechts trekken wat stemmen totdat ook zij zijn vergeten. Verdrietig allemaal.

OBG Sepp | 27-10-07 | 12:33

fuckje 27-10-07 @ 12:03
Vandaar dat veel noorderlingen nog steeds naar het randstedelijk gebied trekken voor een baan en inkomen.
Er zijn decennia lang miljoenen in het Noorden gepompt om werkgelegenheid (bijv. Delfszijl) te creëren t/m de politieke beslissingen om Overheidsdiensten (o.a. IBG en hoofdkantoor KPN) daar naar toe te verhuizen.
En dat aardgas? Ik hoor je niet over de (gesloten) steenkoolmijnen in Limburg of de turfvelden waar NL decennia op 'dreef'.
Nee Fuckje, de meeste centjes worden sinds de VOC-tijd in de randstad verdient en waar het geld zit, zit de macht.

Sikkeneur | 27-10-07 | 12:22

nattebever 27-10-07 @ 12:10

Je kijkt graag films waarin het imponeringsgedrag van primaten wordt getoond zie ik. Wat een apengedrag in die film!

Boeddhi | 27-10-07 | 12:20

@ fuckje 27-10-07 @ 12:03
www.frieschdagblad.nl/index.asp?pagina...
@ CoJoNes 27-10-07 @ 12:00
Nope, maar de welvaart is het enige waar ik me geen zorgen overmaak: Regeldruk: check, intergratie: check, veiligheid: check, maar de economie draait prima, door al die mooie bedrijven die zich vestigen in de randstad.

alpha_mannetje | 27-10-07 | 12:15

QB (ja die.....) 27-10-07 @ 12:04

Bah, vies het rechtspopulisme! (Wilders Rita, Politiek wijle Pastors en nu Rutte) Bah vies het Links populisme (Jan Maorijnissen? Wouter Bos?) Dood aan de Polls! zij veroorzaken deze ziekte!

Boeddhi | 27-10-07 | 12:13

CoJoNes 27-10-07 @ 12:00
Als je naar NZ gaat kom ik zéker op je verjaardag.
Gaan we gezellig naar de kroeg.

www.youtube.com/watch?v=zB3C6KP6pGY

nattebever | 27-10-07 | 12:10

Rutte moet niet zo mopperen. Vanaf 12 December zal Brussel onze politiek bepalen, ook de immigratiepolitiek.

Stir Glenfarclas II | 27-10-07 | 12:07

fuckje 27-10-07 @ 12:03
Waar kan ik de cijfers vinden? Ik ben benieuwd naar Limburg

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 12:05

@qB> jouw vergelijking met een scream off/sing off is treffend!

superjan | 27-10-07 | 12:05

het is zo fucking jammer, Rutte en Verdonk hebben de hele VVD uit elkaar doen vallen into several groups of morons.

Beter was geweest om beide vorig jaar al de laan uit te sturen en aan ome Henk K. het roer over te laten, dan had die peiling er wel anders uitgezien.

De strijd op rechts is vervallen tot een ordinaire E-factor sing-off (de gene met het grootste Ego zal de meeste mongolen achter zich krijgen)

m'n lidmaatschap van de VVD heb ik een paar weken geleden al opgegeven, nu denk ik erover om helemaal maar niet meer te gaan stemmen.

QB (ja die.....) | 27-10-07 | 12:04

@Alpha_mannetjuh,
Je kent de cijfers niet. Groningen, Friesland en Drenthe leveren meer in dan dat ze terugkrijgen.
De hele randstad drijft op bv. Unilever ( hoe lang nog?) en Grunns aardgas.

fuckje | 27-10-07 | 12:03

Mensen toch; laat Rutte toch met rust. Die mensen die de laatste keer fout hebben gestemd komen nu wel in het goede spoor. Leve Geert z,n NEDERLAND. HOERA HOERA HOERA

paulusma | 27-10-07 | 12:02

@alpha_mannetje
Heb jij kinderen?
Ik heb een dochter van 2 en word volgend jaar (ijs en weder) vader van een tweede. Ik maak me ernstige zorgen over het land waar zij in op moeten moeten groeien, de kwaliteit an het onderwijs, de enorme belastingdruk die zal ontstaan door het grote aantal inactieven, etc...

Daarnaast is een goed belegde boterham in 0031 een door het personeel gemaakte boterham in NZ.

CoJoNes | 27-10-07 | 12:00

@Cojones> tja t koningshuis... ik ben om. Dat is passe. Ze zijn te machtig, te politiek (PVDA/D66) en daar weer niet geschikt voor, zeker niet straks in het post bea tijdperk. Als Constantijn kroonprins zou zijn zou ik nog twijfelen. (dat is een mooie vent) Maar Wim Lex zal de laatste koning zijn. t veel de groene prins. te weinig statuur. te veel pils te weinig vorst. te veel prive te weinig dostojevski. En Maxima is een lieve vrouw, maar geen vorstin.
En als we het toch even hebben over Wim Lex... wat een gemiste kans dat hij het niet opneemt voor ALLE kinderen op martijnsites! Dat hij geen rechtzaak voert namens alle ouders wier kinderen op het strand of in de zandbak zijn gefotografeerd of erger. Alleen voor zijn eigen dochtertje, gemiste kans zoon des moederlands!

superjan | 27-10-07 | 12:00

@alpha_mannetje 27-10-07 @ 11:53
Excuus, het enige wat de randstad opbrengt zijn Schiphol en de Rotterdamse haven. 020 als stad kost klauwen vol met geld.
Daarnaast zijn het bedrijven als Unilever en Corus (tata) die bijdragen.

CoJoNes | 27-10-07 | 11:57

@ CoJoNes 27-10-07 @ 11:52
Inkomensvedeling is wat anders natuurlijk, constante nivellering is heel vervelend, eerlijk gezegd vindt ik de regeldruk die daarbij komt kijken veel erger: Maareh kom nou Cojones een slimme vent in Nederland kan makkelijk een behoorlijke boterham verdienen.

alpha_mannetje | 27-10-07 | 11:55

fuckje 27-10-07 @ 11:47,
*Zucht*
.
Wat mij betreft mogen jullie je onafhankelijkheid, hoor. Iets anders is er niet, dus ga die gasbel maar verpatsen als een derde-wereld land.
.
Niet jankend terugkomen als-ie op is

Rest In Privacy | 27-10-07 | 11:53

Tommygunner, je betaalt geen 50% belasting. het is een progressief stelsel.
Wellicht betaal je 52% loonbelasting maar daar krijg je vast wel wat van terug aan het eind van het jaar.
Desalniettemin is het te verdrietig voor woorden als je ziet wat er met het geld gedaan word.

El_Guapo | 27-10-07 | 11:53

@ fuckje 27-10-07 @ 11:47
Nog iemand die niet door feiten wordt gehinderd; Noordelijke provincies zijn juist de netto geld ontvangers...

alpha_mannetje | 27-10-07 | 11:53

@alpha_mannetje
Welvaart komt over vele schijven. Ik was niet van plan om daar met een uitkering te gaan zitten.

CoJoNes | 27-10-07 | 11:52

bottehond 27-10-07 @ 11:32

Natuurlijk, maar ik zie sterk leiderschap iets dat los staat van populisme. Als we nu eens zouden stoppen met de wekelijkse pols (echt! das pas ziek) zodat iederen zijn eigen riedel kan zien zonder dat ze gelijk in een kramp schieten. Wilders mag zijn verhaal doen van mij, ook al vind ik hem een misselijk mens, maar iedereen weet dat door de pols een vorm van mediacratie ontstaat waardoor een fatsoenlijk debat en vasthoudendheid in opinie onmogelijk wordt.

“Populistisch leiderschap herbergt een diepe paradox. Enerzijds wil de leider de volkswil spiegelen, luisteren naar Koning Burger, de Kloof dichten en ’de politiek teruggeven aan de mensen’. Maar tegelijkertijd is hij niet vies van paternalisme, en wil hij het volk de weg wijzen, opvoeden en zelfs kastijden. Fortuyn wilde letterlijk een goede herder zijn, ‘vader en moeder tegelijk’, die ons uit de ‘verweesde’ samenleving zou terugvoeren naar de geborgenheid van het vaderhuis. Hij sprak over ‘slechte politici’ maar ook over ‘slechte burgers’, en stak zijn nek uit met een Groot Verhaal voor Nederland. Fortuyn bleek inderdaad te zeggen wat veel mensen dachten maar niet durfden te zeggen. Maar dat deed hij niet als echoput van de wensen van het volk, maar mede op grond van inzicht en overtuiging. Hij was zich zelf van die eigenaardige resonantie tussen leider en achterban bewust: ‘Hij die de weg wijst, wordt daardoor vanzelf de incarnatie van het volk’.”

In deze tekst staat populistisch leiderschap maar in mijn ogen moet dit eigenlijk Leiderschap of Goed leiderschap zijn.

Boeddhi | 27-10-07 | 11:52

@ CoJoNes 27-10-07 @ 11:41
Ik wil niet zeiken maar als je de moeite had genomen in het CIA factbook te kijken, dan had je gezien dat de welvaart significant lager ligt.
@ 4links1rechts 27-10-07 @ 11:37
Je bent lastig te volgen, lang weggeweest? Het is je gegund hoor, maar je cijfers lopen wel een beetje achter, het BNP is zo laag niet hoor.

alpha_mannetje | 27-10-07 | 11:51

@ploert
Jij wilt nog een keer 10% van de waarde van de gulden verkwanselen uit pure angst en lafhied?
Mag ik overslaan?

CoJoNes | 27-10-07 | 11:51

Hulde!

Larren | 27-10-07 | 11:49

mogen wij zalm weer zuruck?

ploert | 27-10-07 | 11:49

Wij hebben die geldverslindende Randstad niet eens nodig!

fuckje | 27-10-07 | 11:47

Hafl Miljard? Dat bedrag werd al eens genoemd en snel onder de tafel geveergd door partijen op moment van het stemmen. M.a.w. niets nieuws.

Atlantis-95 | 27-10-07 | 11:47

Boeddhi 27-10-07 @ 11:30

Nonsens, je roept maar wat. Valt me van je tegen, heur. Ik begin te vrezen dat jij je bang hebt laten maken. In meerdere opzichten. Kom op, stapje bij zetten. Je inborst is goed genoeg. Nu nog kritischer leren denken. je bent me nét te mainstream om echt indruk te maken.

www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/06/ons...

bottehond | 27-10-07 | 11:46

@bottehond 27-10-07 @ 11:32
Inderdaad een briljant stuk. Dank voor de link

retep123 | 27-10-07 | 11:44

Boeddhi 27-10-07 @ 11:30
Misschien is het in dit geval beter te deserteren dan heulen met de mensen die uitzijn op pure macht. Sarkozy die de eerste europese president wilt worden. Italie met een eigen agenda. Polen met een eigen agenda.
De hele EU is erop gericht de macht te centraliseren. Alsof dit geen gevolgen heeft voor de economie. Alleen dat is niet eens belangrijk, het welzijn van het individu, de inwoners, daar draait het om. Dat wordt totaal verwaarloosd.
Ik heb al langer het gevoel te willen deserteren. Volgens mij is het pure noodzaak, ongeacht de gevolgen voor Nederland. Zelf denk ik dat het meevalt. Het export product van Nederland staat vrij sterk op de kaart. De hoge kosten die je maakt vanwege Europa vallen deels weg. Andere deuren richting China en Rusland zouden open gaan.

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 11:41

@4links1rechts 27-10-07 @ 11:37
Nieuw Zeeland voor de win!
Wij zijn ook vast van plan om binnen een aantal jaren die kant op te gaan. Hogere welvaart, hoger welzijn, beter onderwijs (want kinderen) en een prima innovatieklimaat.
Goede keuze geweest!

CoJoNes | 27-10-07 | 11:41

De paniek slaat kennelijk toe bij de VVD, dat zij zulke stoere taal uitslaan.
.
Niet dat het helpt hoor, die lijnen in het politieke landschap zijn allang getrokken. Dit door een effect dat men "ownership of the issue" noemt: Door de jaren heen als enige hameren op een bepaald onderwerp maakt het tot "jouw onderwerp". En als zich op dat onderwerp problemen voordoen, komt men in eerste instantie als vanzelf bij jou terecht.
.
Het uitschot dat nu loopt te rellen in Amsterdam, vertaalt zich in de politiek naar een mix van 3 issues: "law and order", islam, en immigratie. Dat zijn de onderwerpen van Geert, en Rita.
.
De VVD, daarentegen, heeft het ownership op deze gebieden reeds verspeeld door eerst dhr Wilders en daarna mevr Verdonk buitenspel te zetten. Dhr Wilders stapte eruit vanwege inhoudelijke verschillen, en Verdonk werd eruit gegooid. (Opmerkelijk verschil trouwens.)
.
De paniek bij de VDD is overigens terecht: Na de eerstvolgende verkiezingen kunnen ze op zoek naar een baan. En ze kunnen niets. Aiaiai, hoe in hemelsnaam verder?
.
Ga maar een vak leren, Mark. Het is gedaan. :-)

Rest In Privacy | 27-10-07 | 11:40

@ Tommygunner 27-10-07 @ 09:47 en lijn5 27-10-07 @ 09:52

Ben het helemaal met je eens, Ik zag dit al een beetje aankomen zo’n 20 jaar geleden. Ben ge-emigreerd en zo te lezen heb ik daar niet verkeerd aangedaan. Ik denk dat als dit fijne beleid nog even door gaat, het gros van de autochtone bevolking emigratie serieus gaat overwegen.

Iemand zond mij een Email met de volgende opmerkingen en vragen. De meeste vragen zullen altijd wel retorisch blijven;
Nederlanders betalen de meeste belasting van alle westerse landen, terwijl Nederlanders hebben gemiddeld de laagste salarisen. Ik betaal voor de eerste $32.500.00 24% en 33% voor elke $ daarboven. (BTW is 12.5%)

Nederlanders betalen de hoogste prijs voor de aanschaf van een auto. Ik heb 3 maanden terug een 2002 Mitsubishi Lancer GLXI 1.8 gekocht voor $6000.00 (zo rond de 3000 Euro) net over de 100.000 km. (Voor dat je het vraagt, het rijd als een trein). Betaal $220.00 per jaar voor registratie, verzekering en belasting en $40.00 voor de APK, okay, de benzine komt daar bovenop met $1.60 per liter. (Nog nooit zo duur geweest!) Ik zit er aan te denken om een 4X4 aan te schaffen om maar eens lekker te gaan off roaden. Die dingen gaan hier van de hand voor een krats.
www.trademe.co.nz/Browse/Motors/CarsMo...

Waarom is het ontslagrecht gewijzigd, terwijl NL heeft een van de laagste werkeloosheid cijfers.

Waarom is de brandstof in Nederland het duurst? In Duitsland is het een stuk goedkoper terwijl daar de Wegenbelasting al in zit! Hier is de ongeloode benzine $1.60 en de diesel $1.20 (Euro staat hier op $0.55)

Waarom betalen Nederlanders extra Wegenbelasting voor een auto op LPG, terwijl het milieu vriendelijker is?

Waarom betalen Nederlanders per hoofd van de bevolking het meest aan de bodemloze pot van Europa?

Waarom haalt Nederland Oost Europeanen binnen om banen te vervullen terwijl men 500.000 werkelozen een uitkering moet verschaffen?

Waarom heeft Duitsland een hoge wissel koers bedongen voor de Euro terwijl Zalm vond dat een lage koers goed is voor de Economie?

Waarom heeft men de lonen ‘gematigd’ terwijl de Economie niet aan het jagen is?

Mijn vrienden hier vragen of ik ooit weer terug wil naar Nederland *proest* Denk het niet!!

Emigratie begint plotseling aantrekkelijk te lijken, he?

@cram 27-10-07 Ik heb je bierje maar op gedronken, een verse staat op je te wachten hier op de veranda. =-)

4links1rechts | 27-10-07 | 11:37

@Boeddhi
Dan draaien wij toch gewoon de gaskraan dicht? Gooien we toch onze pensioenreserves op slot? Geven we China voorrang in onze havens, door een freezone in te richten?
Wij hebben de EU helemaal niet nodig.

CoJoNes | 27-10-07 | 11:36

@superjan
Mark Rutte moet maar eens goed naar Ron Paul kijken en luisteren. De lijn van Ron Paul (libertarisme) komt het dichtst bij de klassiek liberale lijn. Het klassiek liberalisme heeft in Nederland geen partij maar wel een enorme aanhang.
Keerzijde is, dat de VVD dan keihard afstand moet nemen van het establishment, Europa en (au,au,au) het koningshuis.

CoJoNes | 27-10-07 | 11:33

Boeddhi 27-10-07 @ 11:19

Het zit ingewikkelder in elkaar dan jij denkt. Hier een briljant stuk over populisme en de crisis in de politiek anno 2007.

www.waterlandstichting.nl/documenten.p...

bottehond | 27-10-07 | 11:32

Het_leuke_zuiden 27-10-07 @ 11:24

Als Nederland door Wilders Politiek uit de EU stapt of gekicked wordt, heeft dat een vernietigend effect op onze economie. Wanneer we er nooit in waren gestapt, zou dat een ander verhaal zijn. Uittreden is afgestraft worden, Reken maar van Yes! We worden dan gezien als deserteurs en zoiets doe je niet ongestraft. Europa zal Nederland dan bewijzen dat we niet zonder ze kunnen, anders zou dat nl. gezichtsverlies voor de EU zijn.

Boeddhi | 27-10-07 | 11:30

Boeddhi 27-10-07 @ 11:11
Er is geen bewijs dat Nederland met de Europese Unie beter af is dan zonder de Europese Unie?
Betreft je ontwikkelingshulp, kan je precies zeggen waar het geld eindigd? Per saldo wordt de wereld niet beter van de hulp, sterker nog, het is pure regulering, omdat er zo'n gigantische importheffingen worden geeist. Je weet toch dat Wilders ook tegen importheffing is van producten uit de 3de wereld?
En betreft Cultuur en kunst, ware kunst dient zichzelf aan, daar hoeven geen subsidies aan te pas komen. De hele subsidiepoespas is in mijn ogen propeganda, als regent bepaal je namelijk wie wel geld krijgt en wie niet. Hoezo gelijkheid?
En het uitzettingsbeleid zou er niet hoeven te zijn als er in eerste instantie een fatsoendelijk en deugdelijk toelatingsbeleid zou zijn. Je schijt je eigen huis onder en je ruimt het niet op. Dat is pas logisch?

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 11:24

Rutte zit z'n tijd wel uit. Over een paar jaar wordt hij toch benoemd tot burgemeester of CvK, of een ander baantje in het buitenland zoals Melkert. En dan zal hij nooit meer deze 'krachtige taal' bezigen, maar alleen mehuilen met de andere benoemde bestuurders.

jospeh6085 | 27-10-07 | 11:23

@ lijn5 27-10-07 @ 09:52

Zo bereken je dat dus niet :) Ten eerste zit je met schijven, zie bijvoorbeeld www.krimpenerwaardcollege.nl/lokeco/pa... - om over je totaalbedrag op 50% belasting te komen moet je al gauw een slordige ton per jaar verdienden. Dus dat gebruik ik maar even: 35,70% van 6.800 + 37,05% van 15000 + 50% van 26300 + 60% van 51900 = 52275 (oftwel 52,3% belasting betaald voor een inkomen van 100000). Maargoed, dat is miereneukerij, waar het fout ging was het volgende. Je kunt percentages niet zomaar optellen.

Stel je koopt iets van 52275 euro, minus 19% BTW blijft daar 52275 / 1,19 = 43929 euro van over. Van je oorspronkelijke 100000 euro is dus 100000 - 43929 = 56071 euro naar de staat gegaan. Oftewel 56%.

Blijft veel te veel natuurlijk, maar echt geen 72%

Faxmonkey | 27-10-07 | 11:22

bottehond 27-10-07 @ 11:16

Ja ook. Net zo walgelijk.

Boeddhi | 27-10-07 | 11:19

Marc is LIEV. TE LIEV. Lang leve R & G!

Patrick Zweedsey | 27-10-07 | 11:19

Wilders "hoeft daar helemaal niet overheen". Rutte gaat vanzelf er onderdoor. Zodra volgende verkiezingen achter de rug zijn, blijft er van die zogenaamd harde taal van Rutte niets meer over.

Zoetwaterpanharing | 27-10-07 | 11:16

Boeddhi 27-10-07 @ 11:11

Is jezelf met Jezus vergelijken populisme?

kwoot
Bij SP was de stemming uitgelaten. De partij van Jan Marijnissen boekte enorme winst en gaat van vier naar 12 zetels in de Eerste Kamer. ‘In de herberg van het kabinet was geen plaats voor de SP, maar in de herberg van de mensen blijkbaar wel,’ riep Marijnissen in Den Haag na het horen van de verkiezingsuitslag.
ontkwoot

bottehond | 27-10-07 | 11:16

Robin Hood 27-10-07 @ 10:46

Zeg, ik ben geen reclamezuil voor Geert Wilders. En inzake de vvd en de EUSSR: het is voor de toekomst van Nederland, either way, van groot belang dat het ingezette proces van het slopen van het establishment (vvd,cda en pvda) afgerond wordt. Dat lukt aardig. Alleen het cda blijft buiten schot. Vooralsnog. Maar die komen ook aan de beurt, omdat binnen het cda dezelfde spanningen en interne tegenstellingen heerschen als binnen vvd en pvda. De nieuwe politieke scheidslijnen tekenen zich in razend tempo almaar duidelijker af. En die lopen anno 2007 langs de thema's integratie en islam.
Daarom gaat de oude politieke kaste in haar oude samenstelling ten onder. Dat verzin ik niet, dat is een logische reactie op het failliet van de (huidige!) politieke kaste. Ik wijs je er op dat het 5 voor 12 is. Want als dat verdrag, tegen de wens van de Burger in, geratificeerd wordt is het gedaan met politiek op nationaal niveau. Dan verzeilt Nederland in het onzekere en gevaarlijke avontuur van de federatieve politieke unie. De vvd (en het cda, maar die hebben de mazzel dat hun beurt over de ratificering getild wordt), met andere woorden, het stervend oud establishment, hebben die sleutel in handen. Als de Burger goed genoeg oplet en geïnformeerd wordt, dan valt er voor de vvd in de toekomst helemaal niets meer te regeren. Die 12 worden er dan 6. Capice? Niet zo agressief, Robin. Je blaft tegen de verkeerde boom.

bottehond | 27-10-07 | 11:14

openbaarminiserie 27-10-07 @ 10:26

En nu gaat Rutte okk die kant op. Schande!!! Allemal de schuld van Maurice de kudthond!

Boeddhi | 27-10-07 | 11:13

@ openbaar miniserie: klopt, dat is mijn punt - hel electoraat draait niet zoveel, het draaien komt omdat de regering eigenlijk niet beseft wat precies voor het electoraat van belang is. Pim had dit wel in de gaten.

@cram - ik bedoelde eigenlijk de tweede kamer - regering en oppositie zijn ook weinig van elkaar te onderscheiden wat draaien betreft - weer met uitzondering van weinigen.

sillón | 27-10-07 | 11:11

openbaarminiserie 27-10-07 @ 10:26

Populisme is het begin van anarchie, het begin van zwalkpolitiek de ondergang van de maatschappij en de wereld. Weet je waarom in Amerika de brandstof nog steeds zo belachelijk goedkoop is en men dus ook niet bereid is om in zuinige 4 cilinders te rijden ipv 6, 8, of 10 cilinders 4, 5, of meer liter auto’s? Door populisme! Geen mens wordt president van Amerika als hij zegt dat hij de benzineprijs duurder maakt om een impuls te geven aan de nationale auto-industrie en de automobilist, resp. zuinigere auto’s te bouwen of te kopen. Zo is de gekozen burgervader ook een HOAX! omdat dit ook leidt tot valse beloften en laffe politiek. Wilders zijn politiek is onbeschoft, dat weet iedereen met een beetje verstand. Als ik als politicus beloof dat ik zorg dat wanneer ik aan de macht kom, iedereen meer gaat verdienen en minder hoeft te werken, zal de meerderheid dat best een leuk idee vinden. Zoiets doet Wilders ook. Hij zegt,

“. Op de begroting van de Europese Unie schrapt Groep Wilders/Partij voor de Vrijheid het grootste deel van de Nederlandse bijdrage, waaronder grotendeels de uitgaven in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en de zogeheten 'structurele fondsen'. Wij betalen nu 4,7 miljard euro. In onze voorstellen blijft daar 185,5 miljoen euro van over (= 4 procent).”
Sukkel! Dat wordt nooit geaccepteerd dus dat wordt keutel intrekken of uittreden als EU-lid. De eerste consequentie betekent dat de begroting van Wilders sucks, de tweede betekend een economische nekslag voor Nederland omdat dit betekent dat Nederland door de EU landen afgestraft gaat worden.
“ Een reductie van de totale Nederlandse ontwikkelingshulp (ODA, nu 4,1 miljard euro per jaar), van ruim 3,4 miljard euro. Het percentage van het bruto binnenlandsproduct dat wij aan ontwikkelingshulp uitgeven, daalt van 0,8 naar 0,15% procent. Dat is vergelijkbaar met landen als Italie, de VS en Japan en zeven keer meer dan de tien nieuwe leden van de EU gemiddeld.”
Laat de wereld om je heen maar stikken. Zeker in combinatie met zijn idee over de NAVO en de Nederlandse bijdrage hierin. Wilders toon aan dat hij een ultra Nationalist is die een economisch en internationaal maatschappelijk beleid voert dat Nederland volledig isoleert van de rest van de wereld. We hebben nu al een slecht imago als het gaat om hoe we om zijn gegaan met H Ali. En ons uitzettingsbeleid. Jorg Haider zou dit niet eens durven.
Cultuur is dood bij Wilders alleen de subsidie op het aanschaffen van de Nederlandse vlag zal waarschijnlijk gehandhaafd blijven.
Dit wil het volk allemaal graag horen maar is niet Realistisch en dus populistisch. Alles is gebaseerd op niet doordachte veronderstellingen. De implicaties van beleid zijn niet alleen mathematisch maar ook een sociaal, internationaal (hoe kijkt men naar Nederland en wat is de consequentie als het gaat om handel) Wilders vergeet dat Nederland een land is dat afhankelijk is van Internationale betrekkingen en dus ook een goede indruk met achterlaten.

Populisme Suck!!!

Boeddhi | 27-10-07 | 11:11

Rutte heeft een hekel aan de traditionele Nederlandse cultuur; dat vindt hij poldertaliban. Het verbaast me dan ook dat hij nieuwkomers niet met open armen verwelkomt.

dimetrodon | 27-10-07 | 11:09

Komt wel weer goed met de VVD

colonnecinco | 27-10-07 | 11:09

Spierballentaal of niet, Rutte mist nu eemaal charisma en leiderschap en dat hebben de partijbonzen van de VVD niet onderkend.
Typisch een geval van de verkeerde man op de verkeerde plaats. Daarvoor zijn dus in de eerste plaats degenen verantwoordelijk die hem op die plaats hebben neergezet.
Neemt niet weg dat Rutte gebrek toont aan zelfcritiek door zich als leider op te werpen. Hij had zich nooit voor die functie beschikbaar mogen stellen.

retep123 | 27-10-07 | 10:50

@ Botte 10:28

Je zegt het er niet bij, wel? Niemand hier overigens. Valt me tegen. Dat de VVD de PVV nimmer zal overtreffen is imo niet eens de moeite van het vermelden waard, dat spreekt toch voor zich? En geloof mij maar: als de VVD ooit nog mee wil regeren, dan zullen ze tégen een EU-referendum stemmen. Beetje naief als je denkt dat dat niet zo is.

Robin Hood | 27-10-07 | 10:46

fuckje - tja. Ik vraag me ook af wat de strekking is van de conclusies. De kop regel ' Gemeenten kampen VOORAL met rechts radicalisme' gaf al wel een goede indicatie dat dit onderzoek zekerts niet door een rechtsert was bedacht

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:43

@fuckje 27-10-07 @ 10:37:
Pans is de PvdA'ert die Utrecht niet eens wilde hébben maar alleen deelnam aan de burgemeestersfarce aldaar om het 'democratisch' te doen lijken. Op verzoek van het Politbureau. Nuanceverschilletje :-)

Reinaert | 27-10-07 | 10:42

superjan - heh, goed punt.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:40

Marc wat ben je toch een prutser, dit bemoeilijkt de fusie met D66.
Weet je plaats (ter linkerzijde van het CDA)

Egerius | 27-10-07 | 10:38

een absoluut dieptepunt is ook dat linkje er naar een absoluut dieptepunt .

CoffeePatch | 27-10-07 | 10:37

@openbaarminiserie,
Dat onderzoek werd geleid door Pans, die PvdA-ert die Utrecht niet kreeg.
Grote gemeenten hebben niet meegedaan bij dat onderzoek.
Zeer tendentieus en ongenuanceerd en bovendien kwetsend voor onze dorpjes.

fuckje | 27-10-07 | 10:37

@openbaarminiserie>moslimextremisme IS rechtsextremisme. Sterker nog die twee subculturen zijn vriendjes van elkaar. Dat is al meerdere malen hier blootgelegd. Common enemy.. de jeauden. Is al vanaf begin vorige eeuw dikke mik.

superjan | 27-10-07 | 10:36

zat net op nu.nl te lezen dat gemeenten meer met rechts radicalisme dan met moslim radicalisme te maken hebben. In het artikel werd gesproken over 27 meldingen van rechts radicalisme tov. 8 meldingen van moslim radicalisme.
.
Met de nieuwe cijfers over het aantal moslims in Nederland, zo'n 850 duizend tov. dus zo'n 15 miljoen nederlanders zou je redelijkerwijs een verhouding van 1:17 mogen verwachten, dus zo'n 136 meldingen van rechts radicalisme.
.
zijn we toch best wel tam in Nederland.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:33

@botte> nee ik hoor bij niks meer. maar van alle politici voel ik mij nog t meer thuis bij van der Ham. T is treurig! Dat geef ik direct toe want D66 is een afschuwelijke zooi.

Zoals gezegd een nieuwe ware liberale partij zou direct mijn stem en inzet krijgen.

superjan | 27-10-07 | 10:32

lijn5 27-10-07 @ 09:52
Daarnaast rijd ik ook lease dus ook nog -25%. Volgens jouw berekening hou ik van elke euro 3% over. Of mijn besteedbaar inkomen is lager dan bijstandsniveau, of jij hebt geen economie in je pakket gehad.

Albert Pierrepoint | 27-10-07 | 10:29

ajaan dun uurste - dit is de lagere school niet.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:28

@ sillon 10:18
Rita ,Geert en Rutte zijn geen lid van de regering, maar van het parlement.

cram | 27-10-07 | 10:27

Boeddhi - een populist is het summum van democratie.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:26

eigenlijk zou mi. het aantal stemmen dat een politicus krijgt moeten representeren hoezeer het electoraat er op vertrouwt dat een politicus de wil van z'n electoraat 1) goed en effectief kan inventariseren, en 2) goed hierop kan acteren, en 3) hoe betrouwbaar en voorspelbaar hij dit doet.
.
In een echte democratie is de persoonlijke mening van een politicus, of hoe snel die al dan niet om gaat, helemaal niet relevant.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:26

Als op de lagere school ja-knikkers met weke knieeen ineens spierballentaal gingen bezigen, kregen ze klappen! Terug in de nerdhoek Rutte, en je smoel houden. Je was niks, kunt niks en wilt niks! Houwe zo.......... DROL

ajaan dun uurste | 27-10-07 | 10:24

Ik word zo moe van populisten!

Boeddhi | 27-10-07 | 10:24

Twee jaar later zou Rutte een daadkrachtig burgemeester worden in 1 van de grote steden............... vier jaar later werd hij verkozen tot "Beste burgemeester van Nederland"...... D'66 had zich er inmiddels bij neergelegd dat hun 20-jarige zeverdoos item "de verkozen burgemeester" een langzame deaud was gestorven. Het laagste instapniveautje belastingtariefje was inmiddels 55 %. De hypotheekrente was volgens het "geheime" 15 jaren stappenplan inmiddels geminimaliseerd. De laatste centjes werden na de deaud van de Nederlanders via het erfrecht (60 %) in de staatskas geheveld.

Hairy Armpit | 27-10-07 | 10:23

lol@nattebever

superjan | 27-10-07 | 10:22

silon - Als het goed is is een politicus in een democratie nog steeds representatief voor zijn electoraat. De draaikonten discussie zou zich dan ook eigenlijk moeten focusseren op het electoraat.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:21

"Ja Geert, ga daar maar eens overheen..."
@Fleischbaum | 27-10-07 | 09:36

Concentratiekamp Geert is gisteravond al drie keer over Rutte heen gewalst.

El Gouda | 27-10-07 | 10:20

@superjan 27-10-07 @ 10:16

Precies zo een ja.

Whopper | 27-10-07 | 10:20

marlinn 27-10-07 @ 10:16
Hoezo onmisbaar? Ze zijn bijna identiek aan D'66. Dat wordt een fusie.
12 zeteltjes+5 zeteltjes= 17 zeteltjes voor de NNMP. Nieuw Neutrale MiddenPartij

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 10:19

Tja, in beginsel vindt ik het slim en juist dat Rutte dit doet. Het is wat mij betreft heel duidelijk dat dit niet Rutte's **eigen** mening is die hij verkondigd of hij moet wel heel snel van ruggegraat kunnen verwisselen.
.
Maar gaat het daar eigenlijk niet om, dat een politicus z'n eigen mening niet relevant is en dat hij verkondigd wat hij (denkt) dat z'n electoraat wil horen?

openbaarminiserie | 27-10-07 | 10:19

Met uitzondering van Geert en Rita kunnen we wel zeggen dat onze regering bestaat uit één grote kliek draaikonten. Wat een slapjanus, die Rutte - kon niet tegen de sterke persoonlijkheid van Rita net zoals de sterke persoonlijkheid van Wilders destijds opeens ook iemand in de VVD dwars zat.

sillón | 27-10-07 | 10:18

Kosten van generaal pardon een half miljard? Maak er maar minstens het dubbele van. Volgens Albeirak (of hoe je dat ook schrijft) is bij dit bedrag nog geen rekening gehouden met pardonners die straks een bijstandsuitkering krijgen. Na het zuur volgt nog veel zuur om al die linkse stokpaardjes te betalen. En wat is en goede manier om de burger geld uit de zak te kloppen? Juist, een schuldgevoel aanpraten. Na het zogenaamde tekort aan olie, de zure regen, de CFK's hebben we nu CO2 en fijnstof ontdekt als alibi voor belastingverhoging.

Remington.223 | 27-10-07 | 10:18

@ Fluffy the Anaconda 27-10-07 @ 10:13

Wel in de juiste perspectieven blijven denken, he? Dat er meer mensen zijn die dit land verlaten dan dat er binnenkomen wil niet zeggen dat ze niet meer binnen komen of in wat voor getale. Het gaat namelijk ook niet om de hoeveelheid asielzoekers, maar om de 'gezinsherinigings'migranten. Lees dat boek van Fritsma, lutser.

Robin Hood | 27-10-07 | 10:17

Marc heeft het eindelijk begrepen: harde spierballentaal = veel zetels.
Hij is wel erg traag van begrip zeg..

Slim-Brunetje | 27-10-07 | 10:16

Rutte is niet geschikt voor zn functie. Je hebt op die plek een populist nodig zoals Wiegel maar al te goed weet. En de rest van de VVD weet het nu ook. En ook dat Rutte NOOIT de volgende verkiezingen gaat halen. Zijn hoofd komt nooit meer op een poster en dat weet Rutte zelf ook. Rutte zelf probeert deze onvermijdbare toekomst af te wenden en is voorzichtig de fatale fout die dat werking stelt zo lang mogelijk te laten wachten.
.
VVD, dit kan ook netjes worden opgelost zonder misstap van Rutte. Doe het aub zsm want jullie zijn onmisbaar.

marlinn | 27-10-07 | 10:16

Rutte op de 'racaille-tour'?
Is-ie ontslagen als assistent-verkoper bij BCC of zo?
Sneue pikh.

nattebever | 27-10-07 | 10:15

Tja en dat die "aanzuigende werking" een inmiddels bewezen non-argument is (sinds de invoering van het pardon is er geen toename van 'gelukszoekers') maakt natuurlijk niet uit ... als je met je voeten gaat stampenvergeet je wel eens de feiten.

Fluffy the Anaconda | 27-10-07 | 10:13

Rutte toch! Je begint weer van voren af aan he? Je dacht toen Pim dreigde te gaan winnen, ik ga een beetje tegen hem aan schurken. Dan kom ik er vast wel. Na de dood van Pim werd je inderdaad groot. Daarna ging je lekker je eigen koers varen. Hier en daar een beetje ellebogenwerk en Rita gewipt, maar oh jee, Rita dreigt nu populairder dan Pim te worden, en kijk daar heb je trouwe hond Rutte weer. Hijgend draait ie om haar heen, iedere stap die zij zet volgt ie alsof het happen eten zijn die ze naar haar mond brengt. Kwijlend volgt ie het hele proces. Eigenlijk zou je hem een enorme schop moeten verkopen. Of stop hem in een asiel, en trek daarna je handen van hem af. Ik moest al steeds overgeven als de man in beeld kwam, maar nu vrees ik dat er alleen nog maar gal uitkomt. Wie geeft de man een neckschop?

Whopper | 27-10-07 | 10:12

Geert hoeft hier niet overheen, omdat hij het zelf al gezegd heeft. Meerdere keren. Wel op de hoogte blijven, he Fleisch? Van jou valt het me trouwens ook tegen dat je dat niet weet, Botte...

Robin Hood | 27-10-07 | 10:10

fuckje 27-10-07 @ 10:09

TOR, Brilliant stuff.

bottehond | 27-10-07 | 10:10

TON= TOR,
@mezelf.

fuckje | 27-10-07 | 10:09

De voorzitstert van de Fanclub " TON ", Trots Op Rutte,
zijn moeder, verklaarde dat Marc nog op de Antillen verblijft, en aldaar dikke boehoe kreeg van Kereltje.
Tot overmaat van Ramp gaat Rita daar dit weekend ook nog naar toe.

fuckje | 27-10-07 | 10:08

Geen probleem voor Geert om daaroverheen te gaan. Geert roept dit soort dingen al een jaar of twee. Rutte komt er nu ineens mee omdat het slecht gaat met de VVD. In een regeerperiode zouden ze dat onder druk van een andere partij zo weer inslikken. Dat zou Geert nooit doen en Rita al helemaal niet. VVD is een soort D66 geworden.

doskabouter | 27-10-07 | 10:07

@zekere man> tja tot mijn grote schrik sta ik ook du moment, t dichtst bij D66, en ik haat D66 :-)))

Mijn droom:

Er moet een een cross culturele liberale partij komen op traditionele USA (Bil of rights) leest geschoeid. (dus niet gebaseerd op de huidige US politiek, maar hoe die ooit bedoeld is)

Een partij die overheidsbemoeienis en belasting laag wil houden. De vrijheid om te ontwikkelen ruimte geeft. Die positieve en negatieve discriminatie verbiedt en niet achter de voordeur komt.

superjan | 27-10-07 | 10:06

bottehond 27-10-07 @ 10:00
Is het niet dat alle politieke partijen in Nederland toezijn aan totale vervanging? Het hele systeem werkt niet meer. Ze zijn de spelers die ook nog eens zelf de regels maken en eigen scheidsrechter zijn. Waar vind je zo'n situatie?

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 10:05

slappe knieen gekregen? is gvd al 40 jaar zo!

Thies | 27-10-07 | 10:04

Bravo Superjan zeer treffend stuk! Rutte lees je even mee, of ga je weer naar je PR mannetje knorretje.

Hairy Armpit | 27-10-07 | 10:03

Ja Geert, ga daar maar eens overheen

@ Fleischbaum

No problemo, denk ik. De vvd ontkent de islamfrage, de PVV houdt die op de agenda. Dit haalt de PVV in het geheel de wind niet uit de zeilen. Dit is leipe shit, ouwe. De 12- zeteligen móeten wel een snoeiharde "law & order" toon aanslaan onder druk van de electorale omstandigheden. En hoe harder de vvd tamboert hoe harder verdonk moet tamboeren en hoe harder het cda moet meetrommelen. En wat te denken van de pvda? Bovendien kan de vvd zich nu eigenlijk niet meer permitteren om haar verplichting als establishmentspartij na te komen inzake de EUSSR. De vvd heeft zich nog niet uitgesproken over de sleuteloverdracht aan Brussel, zonder Referendum. De vvd kan het opheffen van Nederland natiestaat nog tegenhouden. Doen ze dat niet, dan dreigt de totale ondergang voor die partij. Dus nu met zijn allen goed opletten welke media het aandurven om de vvd op dat punt in de spotlights te zetten.

bottehond | 27-10-07 | 10:00

Too little, too late. Dag VVD!

FriescheHengst | 27-10-07 | 09:59

In het allermooiste Nederlands: als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 09:58

Superjan slaat de nagel op zijn kop...

Maar de vraag is: hoe moeten we wél verder? Wat er slecht is weten we wel. En Tommygunner heeft helemaal gelijk dat we meer oplossingen mogen verwachten van die bakken geld die we ieder dag en iedere maand aan de overheid storten.

Maar hoe... als zelfs de leider van de meest rechts-fatsoenlijke partij dat niet weet zit Nederland in een diepe crisis.
Run while you can...

Zekere man | 27-10-07 | 09:57

Ach die jongen bedoelt het goed.

kneuterzak | 27-10-07 | 09:57

hallo rutte ,het is een cultuur probleem, dus nu zit je er weer naast, jammer rutte je komt er nog wel!!!!

meneer rutte, wij nederlanders zijn vrij liberaal opgevoed.. maar de moslims komen uit een cohesie cultuur, dus dat gaat uit eindelijk barsten en dan komt het op confrontatie's uit, en dat zien we nu gebeuren,

blijf bij je les!!!.

treiter | 27-10-07 | 09:53

Ow Mark, Mark, Mark, je maakt er zo'n f*cking potje van. Stel je voor... je bent Piloot en die gilt keihard in de microfoon... WE STORTEN NIET NEER! wat denk je dan? Precies Mark domme domme knor.

Welke PR mongeaul heeft jou geadviseerd om in de televaag te beweren dat alles goed komt. Wie heeft jou geadviseerd om niet je eigen lijn te kiezen, maar de taal van je vijand te kiezen. Je maakt je onsterfelijk belachelijk. ALs liberaal zoekende heeft dit stuk in de televaag me heel erg teleurgesteld. Sterker nog de VVD is, voor mij, zolang het onder jouw DOMME bewind staat, def afgevallen als optie. Actief en passief.

Nog een stukje... We zullen het hele spectrum blijven bestrijken , van van rechts van het midden tot fatsoenlijk heel rechts. Wat is dat voor tekst Mark??? Dit is Unilever niet. Dit gaat over filosofie en leiderschap. Jij hebt geen filosofie en bent geen leider. Onder jouw bewind stort de VVD wel degelijk in!

superjan | 27-10-07 | 09:52

Tommygunner Je betaalt ook nog eens 20% BTW over alles wat je koopt. Dus je houdt maar 100-72=28% over van elke verdiende euro. De rest gaat de hobbys van links.

lijn5 | 27-10-07 | 09:52

Lekker meeliften Marc ? je zal wel moeten he, Schop ook flink tegen die Cohen aan, is goed voor stemmen. Je bent alleen een beetje laat maar goed. sluit je aan.

krommeteen | 27-10-07 | 09:50

Een poppenkast met slechte acteurs.

Lobo | 27-10-07 | 09:48

Te laat Rutte, veel te laat !!!

DannyV | 27-10-07 | 09:48

En dan is Geert een populist. Nu gaan huilen over het Generaal Pardon... Ik word sowieso een beetje moe van dat over de balk smijten van mijn belastingcenten, Mark. Inmiddels betaal ik RUIM 50 procent belasting en dat vind ik "vrij veel" als je bedenkt dat het eigenlijk MIJN geld is. Het zou leuk zijn als de regering eens zou beseffeb dat ik het ook leuk vind om mijn geld zelf te besteden i.p.v. dat hun het voor mij doen. En maar klagen over een zesjescultuur, terwijl als je extra je best doet en daarop een bonus krijgt je hier ruim 50 procent belasting over betaald. Als je een beetje pech hebt koop je er geen eten voor en betaal je binnenkort 19% er boven op. Mijn vraag is, hoe lang gaat deze onzin nog door, MARK. Maak je hier eens druk om!

Tommygunner | 27-10-07 | 09:47

Dit wordt leuk. Rita trots op Nederland maar in de sandwich tussen Marc en Geert.
De vraag is wie onder ligt en wie boven.

Schoorsteenveger | 27-10-07 | 09:42

Over Slotervaart valt toch wel meer te zeggen dan deze open deur. Van de oppositie had ik meer verwacht. Kwezels.

Zekere man | 27-10-07 | 09:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen