Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Michiel Smit is bang

Smitje de GeKKKSStEEMichiel Smit is bang. De voorman van NieuwRechts is woedend dat je hem tegenwoordig legitiem neonazi mag noemen. Hij vindt de uitspraak ronduit beledigend. Normaal gesproken kan het Michiel Smit weinig deren wat mensen van hem vinden. Maar sinds hij zaterdag tijdens het campagnevoeren een elleboogstoot in zijn rug voelde is er iets veranderd. Michiel is bang. Doodsbang. Zijn mailbox is de afgelopen dagen overstelpt met mailtjes waarin hij voor neonazi wordt uitgemaakt. En waar regelmatig de kreet ’sterf’ viel. Waar ligt de grens, vraagt de Nieuw Rechts-voorman zich af. Goeie vraag Michiel, die spelen we even door aan onze secondanten. Enfin, roept u maarrr… UPDATE: Doodsbedreigingen zijn zoo 40-45. Laten we het een beetje netjes houden. Mail dit vrolijke liedje naar michiel@nieuwrechts.nl

Reaguursels

Inloggen

Tyfus 14-12-05 @ 15:31
Quote
En milieudefensie en indymedia terreurclubs? Heb jij een beetje teveel Tom Clancy gelezen ofzo?
Clubs die geweld tegen andersdenken verheerlijken, en andersdenken. Dat zijn ze zeker wel.

Hammiehetvarken | 17-12-05 | 10:04

@Brusselmans De tiefus

MasterAB | 14-12-05 | 18:29

@feest van pim- aka landverradertje
---------------------------------------------------------------------------------------
@Srpski Tigar: die van Mabel was idd. een moslim. Dus klopt het tweede deel: rukkerts als jij kunnen alleen maar ouwe moslimbesjes krijgen, at gunpoint dan nog en pas als jullie met velen zijn en een uniform dragen. Sinds Tito en zijn Russische oversten het in Joegoslavië voor bekeken hielden, is dat landje van jullie in no time naar de pleuris gegaan en daar was het nu nog steeds als de EU, de VN en de NAVO de boel niet overeind hielden. Dus dimmen die grote bek. Met dat achterlijke nationalisme van jou kon je in Europa best uit de voeten tot ongeveer 1914, maar terwijl jullie boomschors zaten te vreten om genoeg te kunnen sparen om een plastic auto te kopen, is de rest van de wereld geëvolueerd. Misschien moet je daar eerst aan wennen voor je je over anderen uitspreekt, oke? Veel succes.
---------------------------------------------------------------------------------------
Hoe weet jij wat wij aan kunnen? ben je er bij geweest? Wie heeft er een grote bek hier????
''Rukkerts'' zoals mij beschermen ons land tegen alles wat ons land wil innemen.
Wat praat je nu over verkrachtigingen... ik praat dat absoluut niet goed, maar oude vrouwtjes is weer over dreven... je moest is weten wat de moslims afverkracht hebben.
En ook al over Tito beginnen, je bent zeker communist? Tito had geen overste in Sovjet, dat was in het begin;)
En als je zoveel van Tito afweet, dan weet je vast ook dat Tito en zijn mannen hard gevochten hadden tegen de moslims in het voormalige Joegoslavie tijdens de 2e werled oorlog.. je moest is weten hoeveel Serven er toen afgemaakt zijn in naam van Hitler en in naam van de profeet mohammed. Oh nee dat wist je natuurlijk al met je Balkan kennis, wat ben je ben eigenlijk? Ben je communist ben je nazi, ben je een moslim of ben je gewoon wat je goed uitkomt?
En denk je dat het ons wat boeit dat wij weinig geld hebben en geen auto's kunnen kopen? Wij kunnen wel tenminste ons volk verdedigen wat al honderden jaren onderdukt is geweest door de islam(osmaanse rijk) en dat gebeurt niet meer. En wij gaan niks uit de weg en zeker niet manse mannetjes zoals jij.
Maar ja jij bent natuurlijk beter als ons tog communistisch land veraadertje.
Wat denk je nu? Als ik nu maar ff goed de moslims in nederland ga helpen dan krijg ik een hoge functie als een provincie islamitisch gaat worden en gaat afscheiden?
Ik zal je uit je gehersenspoelde positie halen, ga jij vooral goed de moslims verdedigen en ze goed helpen en als ze eenmaal hebben wat ze hebben willen dan mag jij oprotten of kiezen voor de islam... oh dat wist je natuurlijk misschien niet maar moslims houden heleeeemaal niet van communisten , misschein nu ff van jou omdat jij voor ze opkomt maar dat is maar eventjes;)
Oh ja wist je trouwens dat deze aardige lieve regering toen nog soldaten had gestuurd naar Bosnie om die ''arme'' mensen te beschermen'' en wat kregen de nederlandse soldaten er voor terug een handgranaat van een ondankbare moslim met als gevolg een dode soldaat.
Voor de mensen in deze forum die wat helderder kunnen denken dan veest van pim, ik wens jullie veel sterkte toe en vind het zwaar kut voor jullie dat jullie land zo verneukt word door ondankbare figuurtjes die hier wonen om de boel te verzieken en in hun hoofd hebben jullie land in te pikken en door mede nederlanders die nog voor die personen opkomen...

Srpski Tigar | 14-12-05 | 18:21

@Anti-links: Okee, dus jij deelt de wereld in op basis van jouw eigen onvolledige beeld ervan. Kan ik mee leven.
-
Maar om nou iedereen waarvan je denkt dat het wellicht een politieke tegenstander zou kunnen zijn over de kling te willen jagen... Gaat mij een beetje ver.
-
En milieudefensie en indymedia terreurclubs? Heb jij een beetje teveel Tom Clancy gelezen ofzo?
-
CoJanSen: Nee, het meest achterlijke aan deze discussie is dat jij er met je achterlijke geklets zonder enige grond doorheen komt schreeuwen, alsof het voldoende is om een paar woorden te kunnen spellen, en de betekenis niet zoveel uitmaakt. Lekker he, zo'n vijandbeeld? Hoef je tenminste niet na te denken. Kun je gewoon zeggen: "Links is achterlijk, hypocriet en een stelletje mietjes." En dan is dat weer een fijne bijdrage aan de discussie.
-
@Moi: Als je serieus Michiel Smit op nazi-uitlatingen wilt betrappen, doe dan maar eens een search op de Stormfront forums op de nick 'wooninrotterdam'.

Tyfus | 14-12-05 | 15:31

Ik merk dat veest van Pim homofoob is.
In Belgie hebben ze zeker geen homoos?

Pannie | 14-12-05 | 10:37

Michiel Smit zwabbert nogal in zijn standpunten, dan is hij weer voor het miniumloon dan weer tegen. Hij heeft niets tegen buitenlanders hij heeft alleen iets tegen Marokkanen en Antillianen. Volgens hem wordt hij gedemoniseerd door de duivels van de pvda. Hij huilt als de media over hem schrijft maar is wel blij met de aandacht. De linkse kerk doet, ten onrechte volgens Smit, net alsof rechts verdeeld is en vervolgens foetert hij maar al te graag op Wilders, de vvd en de lpf. Kortom hij is een populist die nogal onpopulair is.

Gavrilo | 14-12-05 | 06:45

Hoewel dat neo in neo-nazisme een zekere progressiviteit impliceert. En voor Michiel, omdat je het zo moeilijk hebt, jochie: Michiel Smit is een HIPPE nazi

CoJoNes | 14-12-05 | 02:04

Het meest achterlijke in deze discussie is dat Links zichzelf nog steeds progressief durft te noemen, vooruitstrevend betekent voorbereidingen treffen voor de problemen die je in de toekomst gaat tegenkomen. Links kijkt achterom of weg. De enige progressieve politieke ideologie is het Liberalisme. Jammer dat ik een graf hekel aan ideologien heb, anders werd ik liberaal

CoJoNes | 14-12-05 | 02:01

@ Tyfus:

Ik ben een raar mannetje? Dan bevind ik mij hier in goed gezelschap;)

en wat die linkse fascisten aangaat: Dat zijn sukkels die conservatisme en liberalisme gelijkstellen met (neo) fascisme. Oftewel: Fortuyn en Wilders vinden de islam niet zo modern als bv het christendom en hup.... die twee worden dan maar gelijk in de extreem rechtse hoek gedrukt. Dat is zo dom dat -nu ik er zo over nadenk- fascisme echt gestoeld is op domheid. Linksen zijn dus ultra-dom! Churchill zei al pal na 1945: De grootste fascisten van de toekomst zullen zichzelf antifascist noemen.

En inderdaad.... dat zijn die geitenwollensokkenneukers van de groene khmer, pvda, sp, indymedia, milieudefensie en al die andere terreurclubs dus daadwerkelijk.

Anti-links | 14-12-05 | 01:33

Misschien dat die turkenhoer van Halsema samen met Boslim eens een kopje thee met hem kunnen drinken.Neem dan gelijk die hakennäse van Cohen en die maroc snolletje marijke vos mee.Kan best gezellig worden.
O ja,ik ben een nazi,ik ben een nazi,ik ben een nazi.
Sieg heil,sieg heil

NSA | 14-12-05 | 01:05

@Hannalore:
Lees Theodore Darlymple. Engelse schrijver, zegt wel wat ware dingen.

JSK | 14-12-05 | 00:12

@Brusselmans:
"Is het wel in je opgekomen dat een gemiddelde moslim extremist wel tevreden is met zijn behaalde identiteit? Op het punt vereeuwigt te worden in de Heilige Strijd, centjes op de rekening voor de familie en 72 onbedorven voorbipsen in het vooruitzicht."
.
"Ze" zouden echt tevreden zijn met die materiele en sociale armoede van Amsterdam West? Goh... zo had ik het nooit bekeken. Maar dan moet je toch echt verklaren dat een Marokkaan of Turk(se Nederlander, ja ik weet het) zodra hij iets kan linea recta vlucht naar een suburb als Almere of Nieuwegein. Zouden ze toch dichterbij "ons" staan dan je wellicht vermoed? Is de gemiddelde moslim toch geen overtuigd achterlijke, zoals jij beweert? (nee, ik stem geen GroenLinks, dus laat die drogreden maar varen)

JSK | 14-12-05 | 00:06

what about: pim wants to fuck you in the ass?

Japster | 13-12-05 | 23:37

Ik vind neo-nazi wouter Bos een parkingplaats homo.
Ik vind gvd iedereen een neo-nazi als die het niet eens is met mijn standpunten.Hoe heet die neo-nazi rechter die deze uitspraak passend vond?

*veest van pim/neo-nazi
Praat met een neo-nazi psycholoog.Het pim-syndroom is te behandelen.Neo-nazi Femke Halsema heeft in haar prive neonazi kantoortje een leuke schnabbel naast haar neo-nazi kamerwerk(volgens goed ingelichte bronnen).

trekuenetieg | 13-12-05 | 22:52

@veest van pim
Draag met passie voor over verlichte leiders als Kim Jung Il, Erich Honecker, Marx, Lenin en Engels. Hoe zij de godsdienstvrijheid altijd hoog in het vaandel hielden en vooral en goed waren voor het milieu. Hoe zij een ieder in hun waarde lieten. Veest waar ben je?? Veest?

Barbapoeppa | 13-12-05 | 22:33

@Veest van pim
Doe het van mij part in dichtvorm. Vertel hoe verdraagzaam de communisten en socialisten zijn geweest voor het mensdom. Hoe zij altijd de mensenrechten hebben gerespecteerd. Vertel over de zegeningen van de islam. En laat ons delen in je liefde voor het socialistische gedachtengoed.

Barbapoeppa | 13-12-05 | 22:30

@veest van pim
Leg eens uit wat er niet klopt aan de reactie van vraagstaart. Want verder dan roepen dat het niets is kom je nu ook niet. Kom op vriend, leg de zegeneningen van het linkerspectrum van de politiek (nog) eens uit.

Barbapoeppa | 13-12-05 | 22:27

@Grrr... 13-12-05 @ 17:17

Helemaal zelf bedacht, of heeft je moeder je geholpen?

Beetje kinderlijk, vind je niet ?

Moi | 13-12-05 | 22:27

@veest van pim 13-12-05 @ 17:17
Wil je nu beweren dat dat niet zo is ?
Kijk voor de grap eens om je heen.
-
Fortuyn ? Men wist het toen zeker, de man was een Nazi.
Ik heb speciaal geluisterd of ik hem op nazi-achtige dingen kon betrappen. Niets gehoord.
-
Michiel Smit ? Ik probeer hem op nazi-achtige teksten te betrappen, tot dusver niet gevonden. Je kunt het oneens zijn met Smit, maar daarom is het nog geen Nazi.
-
Ik ben niet positief over een klein groepje allochtonen, die toevallig ook nog licht gekleurd zijn. (Bovendien is mijn kritiek niet eens nationaliteits gericht maar naar een bepaalde levensovertuiging.)
Ik heb nooit iets negatiefs over andere gekleurde allochonen, zoals Hindoestanen, Chinezen, Indonesiers etc gezegd.
Maar toch schijn ik een Nazi te zijn
Welliswaar eentje die een jaar vrijwillig en met veel plezier op een joodse Kibbutz tussen donkere mensen gewerkt heeft, maar goed.

Moi | 13-12-05 | 22:25

Het gaat Smit dus om een elleboogstoot in zn rug.
Daar is hij bang voor.
Al die lullen die per strekkende meter in zijn reet zijn gegaan waren blijkbaar niet zo erg.

veest van pim | 13-12-05 | 22:25

@vraagstaart: dat is wel de domste, minst onderbouwde, primitiefste en minst originele anti-linkse rant die ik ooit heb gelezen. Verdient eigenlijk een soort darwin-award voor debatclubs. Gefeliciteerd.

veest van pim | 13-12-05 | 22:23

Zou hij nu banger zijn dan de pedo's waar hij op jaagt? :P

pedarast | 13-12-05 | 22:19

@Anti-links: Gutteguttegut. als nou maar niemand dat opvat als oproep tot moord... Wat ben jij toch een raar mannetje. Maar wel interessant. Zou je even willen uitleggen wie je onder 'linkse fascisten' schaart? En waarom?
-
@Vraagstaart: Goh, wat weet jij dat goed! Ben je soms een spion binnen de linkse kerk? Want wij zijn inderdaad allemaal precies dezelfde geindoctrineerde propaganda-machines.

Tyfus | 13-12-05 | 22:18

het servisch voor tijger is trouwens niet 'tigar'.

veest van pim | 13-12-05 | 22:15

@Srpski Tigar: die van Mabel was idd. een moslim. Dus klopt het tweede deel: rukkerts als jij kunnen alleen maar ouwe moslimbesjes krijgen, at gunpoint dan nog en pas als jullie met velen zijn en een uniform dragen. Sinds Tito en zijn Russische oversten het in Joegoslavië voor bekeken hielden, is dat landje van jullie in no time naar de pleuris gegaan en daar was het nu nog steeds als de EU, de VN en de NAVO de boel niet overeind hielden. Dus dimmen die grote bek. Met dat achterlijke nationalisme van jou kon je in Europa best uit de voeten tot ongeveer 1914, maar terwijl jullie boomschors zaten te vreten om genoeg te kunnen sparen om een plastic auto te kopen, is de rest van de wereld geëvolueerd. Misschien moet je daar eerst aan wennen voor je je over anderen uitspreekt, oke? Veel succes.

veest van pim | 13-12-05 | 22:14

-weggejorist-

***G*** | 13-12-05 | 22:08

@ vraagstaart: inhoudelijk niets aan toe te voegen. Churchill had gelijk!

Anti-links | 13-12-05 | 21:37

@ Anti-links die zgn. "rechtsen" zijn ook "linksen", maar met een xenofobe toevoeging. Verder geen verschil hoor. Laat rechts er aub buiten. Voor "links" is alles waar ze een hekel aan hebben "rechts", of het nu nationaal-links, liberaal, conservatief, christelijk, etc. is: maakt niet uit. Nazi's zijn, al worden ze extreem rechts genoemd, gewoon links. Ze hanteren ook dezelfde methoden als de andere linksen. En hebben hetzelfde zelfbenoemde recht op het enige en universele gelijk. Kotsvolk.

vraagstaart | 13-12-05 | 21:12

Kunnen ze niet even haast maken met het neerknallen van Smit? Dan kunnen we daarna tenminste gerust iedere linkse facsist over de kling jagen. Linksen zijn namelijk nog een slag erger dan rechtsen.... En het wordt wel weer tijd voor een beetje burgeroorlog in dit land.

Anti-links | 13-12-05 | 20:49

@Brusselmans
Wat ik je duidelijk probeer te maken is dat een stel ontaarde jochies, zonder een duidelijke identiteit, die op zoek zijn naar een uitlaatklep voor hun puberaal macho gedrag, een houvast vinden in extreme denkbeelden. Een enkeling daarvan komt tot daadwerkelijk terrorisme. Mohammed Bouyeri was niet als moslim-fundamentalist geboren. Ooit was het een jonge knul die erg vrolijk werd van een jointje. Maar doordat hij sociaal ontaarde vond hij een basis voor zijn identiteit in het fundamentalisme. Die ontaarding is volgens mij niet afhankelijk van etniciteit. En daarbij vind ik die ontaarding belangrijker dan de filosofie van een extreme ideologie. Maar het spijt me, ik heb een afspraak en moet gaan. Maar het was een aangename discussie.

Hannalore | 13-12-05 | 20:48

@ Hannalore

Waar wil je in godsnaam naartoe met je verhaal?

Brusselmans | 13-12-05 | 20:37

@barbapoeppa
er is al informatie beschikbaar, alleen is dat op internet te vinden, over een tijd zal het wel op tv worden uitgezonden, waarschijnlijk als de macht van de VS sterk gedaald is.
Kijk hier is naar: www.dewaarheid.nu/mrt01/kosovo_3.htm

Srpski Tigar | 13-12-05 | 20:34

@Brusselmans
Waar haal je dat Groen Links verhaal vandaan. Ik hoef toch ook niet uit leggen dat een daad van agressie een daad van aggressie is.? En ik herhaal mijzelf; moord is inderdaad erger dan brandstichting. Maar volgens mij gaat het jou niet om de daad zelf maar om de intentie achter de daad.

Hannalore | 13-12-05 | 20:33

Kijk en daarom zal het wel nooit gaan klikken tussen mij en meisjes die Groenlinks stemmen. Wel lief, maar niet zo snugger.

Wil je werkelijk dat ik ga uitleggen wat het verschil is tussen het op klaarlichte dag koelbloedig afslachten van een publiek figuur en het gooien van een brandbom om 03:30 in een leeg schoolgebouw?

Brusselmans | 13-12-05 | 20:28

Nogmaals Brusselmans
Het gaat om je comment van 20:08. Trouwens ik kan mij ook wel vinden in het lijstje wat je daarin toont.

Hannalore | 13-12-05 | 20:24

@Srpski Tigar
De geschiedenis zal leren of het Westen het bij het rechte eind had om tegen Servië oorlog te voeren.

Barbapoeppa | 13-12-05 | 20:23

@Brusselmans
Maakt het uit hoe een argressieve daad wordt uitgevoerd.? Goed, moord is erger dan brandstichting. Maar beide zijn een daad van terreur.

Hannalore | 13-12-05 | 20:23

@ Hannalore

Dan moet je de tijd van m'n comments waarop je reaguurt er maar bij vermelden. Anders ga ik er natuurlijk van uit dat het om m'n laatste bijdrage draait.

Brusselmans | 13-12-05 | 20:23

@Brusselmans
Onze comments kruizen elkaar op een ongelukkige wijze. Wat ik bedoelde was dat Groen Links het aardig met je eens is wat betreft moderniteit.

Hannalore | 13-12-05 | 20:20

Het is weer eens de schuld van Femke Halsema!!

aivd | 13-12-05 | 20:20

@ Hannelore

En de overeenkomst tussen Bouyeri en van der Kooi is dat de ene een rituele slachting op z'n geweten heeft en de ander ook niet?

Brusselmans | 13-12-05 | 20:20

@ Hannalore

Ja ik weet, Femke Halsema heeft een schwung gemaakt, maar ik ben achterdochtig van huis uit dus vertrouw mevrouw niet zo.

Mij staat nog goed voor hoe onder bezielende leiding van Rosenmoller werd gepleit voor nagenoeg onbeperkte migratie uit donker afrika en de orient. En maar mekkeren over die groeiende onderklasse.

Brusselmans | 13-12-05 | 20:18

@grr
Oh ja, Ben van der Kooi is een wilde activist die een tijd terug een moskee in Rotterdam heeft aangestoken.

Hannalore | 13-12-05 | 20:18

@grr
De methode van Milosevic pakte verkeerd uit ja , het resultaat was dat servie kapot gebombardeerd werd, door landen die nu de grootste islam haters zijn geworden.
Maar zo te zien sta je achter de kant van de moslims, misschien ben je zelf molsim.
Als je het niet ben, wacht dan nog een paar jaartjes af tot dat de moslims hier ook gaan beginnen met granaten te gooien naar jou kinderen, en dan wil ik wel is zien of je nog steeds niet snapt waarom Milosevic zijn leger heeft los gelaten op de Albanezen.

Srpski Tigar | 13-12-05 | 20:13

Ik denk dat Groen Links het aardig met je eens is, Brusselmans.

Hannalore | 13-12-05 | 20:13

Nu ja, de ethische buitenlandse politiek van de Bush administration heeft de wereld niet veel vooruitgang bezorgt, daarin wil ik wel met je meegaan.

Brusselmans | 13-12-05 | 20:13

@Grrr...
Het was altijd mijn gewoonte om progressief te denken. Over die progressiviteit ben ik gaan twijfelen. Niet dat ik conservatief ben geworden. Volgens het post-modernisme zijn alle 'waarheden' verdwenen. Volgens het moreel relativisme zijn morele tegenstellingen niet door rationaliteit te overbruggen. Deze denkbeelden hebben het aangezicht van onze maatschappij jarenlang bepaald en doen dat eigenlijk nog steeds. Ooit geloofde ik dat 'lekker voor jezelf opkomen', zelfontplooiing, en onvoorwaardelijke emancipatie onze maatschappij tot grote hoogte zou brengen. Een aantal jaar terug woonde ik in Amsterdam Zuid Oost, als je een voorstelling kan maken van die buurt dan begrijp je misschien wel wat ik bedoel met 'onderklasse'. Met lede ogen ogen moest ik aanzien hoe slecht ouders hun kinderen opvoeden. En dat ongeacht etniciteit. Ik zag eens een jochie van tien jaar oud met een joint door het winkelcentrum lopen, een grappig gezicht trouwens, zo'n klein manneke met een grote joint. Ook zag ik eens een kleuter in bijzijn van zijn moeder het interieur van een bus bekladden. Nogmaals, ik pleit niet voor een conservatieve azijn pissers staat, maar ik denk wel dat we onze moderniteiten, zoals hierboven genoemd, eens kritisch moeten beschouwen. En dan komt de 'Islam obsessie' vanzelf aan bod.

Hannalore | 13-12-05 | 20:12

Hannalore, de onnozelheid druipt er in dikke klodders weer van af.

De moderniteit, wat stelt 'ie nog voor? Ik ga maar weer eens een poging wagen:

-Scheiding tussen kerk en staat
-Vrijheid van meningsuiting
-Markteconomie, gebaseerd op eigen initiatief en vrij ondernemerschap -Parlementaire democratie
-Scheiding van uitvoerende, wetgevende en controlerende, en rechtsprekende macht
-Gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen
-Individuele verantwoordelijkheid
-Een op collectief niveau beleefd stelsel van kernnormen en kernwaarden -Respect voor universele rechten van de mens en internationale verdragen

"het echte probleem ligt volgens mij toch in een ontspoorde onderklasse die, ongeacht hun etniciteit, naargeestig op zoek is naar een identiteit en deze ontdekt in extremiteit'

Je zou het zo van de Groen Links site geplukt kunnen hebben. Is het wel in je opgekomen dat een gemiddelde moslim extremist wel tevreden is met zijn behaalde identiteit? Op het punt vereeuwigt te worden in de Heilige Strijd, centjes op de rekening voor de familie en 72 onbedorven voorbipsen in het vooruitzicht.

Brusselmans | 13-12-05 | 20:08

@Brusselmans
Het was niet mijn bedoeling om nare trekken van Islamieten te sussen of weg te wuiven. En op mensen hun tenen staan is natuurlijk uitermate prettig. Ik zal niet zeggen dat je wat betreft het Islamieten-die-vervelend-doen probleem van een mug een olifant maakt; want 'n olifant is het. Maar om zoals jij doet van die olifant gelijk weer heel diergaarde Blijdorp te maken, dat is (net als deze zin) niet zo handig als je wilt weten waar het over gaat en je vergeet naar al die problemen te kijken die door onze beste brave Nederlandertjes/amerikaantjes etc worden veroorzaakt.

Grrr... | 13-12-05 | 20:03

@Hannelore
Wie was of is Ben van der Kooi?
Hoe zou de islam obsessie opgelost kunnen worden?
Wat houdt die 'onderklasse' in? En zijn alle mensen die daartoe behoren ontspoort?
Je vertelt me waar het probleem 'woont', maar hoe en wanneer en op welke manier is de (post)moderniteit daar debet aan?

Grrr... | 13-12-05 | 19:49

waarde grrr, waar zeg ik dat de oplossingen van Smit danwel Verdonk de juiste zijn? Nergens, want dat maak jij ervan. Ik vind Smit een politicus in de kantlijn, een onbeduidende voetnoot in de geschiedenis van politiek Nederland. Boer Koekkoek heeft een indrukwekkender oeuvre.

Kunnen we nu over die malloot ophouden?

Mochten alle gepikeerde moslims hun recht via de rechter willen halen, groot zal vanzelfsprekend het aplaus van mijn kant zijn. En hoe groot acht je die kans werkelijk? De wijze waarop je de nare trekjes van de Islam sust, wegwuift en onder het tafelkleed schuift doet het ergste vrezen.

Het zal me verder een rotzorg zijn. Dat er op nog heel wat lange teentjes getrapt mag worden.

Brusselmans | 13-12-05 | 19:49

Zoals ook de manier waarop meneer Slobodan Milosevic, voormalig president van de Groot-Servische republiek, vrede zij met hem (toch Srpski?), de problemen dacht op te lossen uiteindelijk niet bijzonder positief uitpakte. Kern van zijn methode was: "Het is de schuld van hunnie!"

Grrr... | 13-12-05 | 19:39

Moderniteit. Wat stelt dat tegenwoordig voor.? Volgens hedendaagse mythes en sagen wordt de moderniteit ondermijnd door wilde islamitische hordes. Toch wel raar als je de overeenkomsten tussen Mohammed Bouyeri en Ben van der Kooi in beschouwing neemt. Beide lagen overhoop met hun ouders en, in het eerste geval, met één van zijn zussen en een dooie moeder. Beide waren maatschappelijke schipbreukelingen die steeds verder vervreemd raakten van de 'grote mensen wereld'. Beide vonden zichzelf in radicale denkbeelden. Vul de rest maar zelf in. Die Michiel Smit lijkt mee te willen surfen op dit soort maatschappelijke ontwikkelingen. Uit politiek winstbejag papt hij aan met clubje radicalen die al dan niet openlijk flirten met 'stoere' ideologieën. En nu hij als 'gelegaliseerd neonazi' door het leven mag gaan, slaat de angst om zijn hart. Alsof de uitspraak van een rechter een vrijbrief is voor moord. Nee, het is niet mijn bedoeling om extreme denkbeelden van welke snit dan ook te bagatelliseren. Maar het echte probleem ligt volgens mij toch in een ontspoorde onderklasse die, ongeacht hun etniciteit, naargeestig op zoek is naar een identiteit en deze ontdekt in extremiteit. En zolang de islam obsessie doorraast kunnen we er gerust van uitgaan dat dit probleem niet wordt opgelost. Het probleem huist namelijk in de (post)moderniteit zelf.

Hannalore | 13-12-05 | 19:37

@Pannie
Tja, lijkt me wel t slimste ja.
@Brusselmans
Het is zo dat heel erg domme vervelende moslimmannetjes zo her en der wel eens proberen om bepaalde beledigingen over hun geloof niet door te laten gaan en daar soms nog in slagen ook, en daarmee vanzelfsprekende grondrechten van ons aantasten, maar precies hetzelfde probeerde Verdonk te doen door spandoeken weg te halen en probeerde Michiel Smit door een rechter te laten bepalen dat we hem geen neonazi mogen noemen. Da's gelukkig allemaal niet gelukt.
Het is waarschijnlijk wel zo dat een aardig aantal moslims de shar'ia wil invoeren en dat is inderdaad achterlijk, daar zal ik geen moment genuanceerd over doen, maar de 'oplossingen' voor dit probleem door een meneer Smit of zelfs Verdonk aangedragen, houden net zo goed een uitholling in van onze vanzelfsprekende (grond)rechten, maar dan van de andere kant. Dat zijn dus geen goede oplossingen! Ook alleen maar roepen dat het HUN schuld is (hoe waar het ook kan zijn) schiet echt niks op. Daarmee kopieren we alleen HUn gedrag.

Grrr... | 13-12-05 | 19:32

Rattekop, het boeit mij niet wat jij van mij zin vind, als je alleen maar iemand kan aanvallen op zijn mindere kennis van schrijven dan moet je dat doen.

Srpski Tigar | 13-12-05 | 19:31

hey feest avn pim, dat was een moslim die met mabel had dus ik denk dat je in de war bent.

Srpski Tigar | 13-12-05 | 19:28

@ Grr..

Ik heb het niet alleen over zelfmoordaanslagen maar ook over de sluimerende intrede van censuur op allerlei vlakken wanneer het kritiek op de Islam betreft. Hier wordt een toneelstukje verboden, daar wordt een signeersessie verstoort of een voorstelling onmogelijk gemaakt.

Nee, dit kan echt niet.. Nu ga je te ver...

Ik heb het over fundamentele zaken in een vrije samenleving waar genoemde (voornamelijk) heerschappen een broertje dood aan hebben waaronder het legitiem kunnen ontkennen of betwijfelen van een opperwezen.

Het zijn de politiek correcte kwiebussen (allo & autochtoon) die deze vanzelfsprekende zegeningen te grabbel gooien en onderwerp van gesprek maken in achterhaalde middeleeuwse betogen.

Ach zo kan ik nog wel even door gaan. Het is niet mijn schuld dat domme pubers, moslim door geboorte, Nederlands paspoort hanterend door wetgeving, getogen in achterstandswijken, opgegroeid zonder aandacht van hun ouders, kiezen voor de hun strijd tegen het Modernisme.

Zolang als ik het nodig acht blijf ik roepen dat ik agressieve lieden die de Westerse wereld een verdorven poel vinden liever kwijt dan rijk ben alvorens het door hen gewenste kalifaat een feit is. Ook blijf ik de schuld van hun afwijkende gedrag bij hen neerleggen. Alleen zelfkritiek leidt tenslotte tot vooruitgang.

Mocht het ik de grens van het betamelijke overschijden hoor ik het wel weer.

Brusselmans | 13-12-05 | 19:10

Grrr... 13-12-05 @ 18:43

Wel grappig dat wij 'Nederlanders' dan wel zo fel tegen Michiel Smit ingaan, we zouden ook kunnen zeggen 'niks met die gek te maken'

Pannie | 13-12-05 | 19:09

@Brusselmans
Je hebt helemaal gelijk over mevrouw Ali en dat die lange tenen van onze moslimvrienden strontirritant zijn

Grrr... | 13-12-05 | 18:50

@Brusselmans
1. Als je die 'minderheden' vraagt een hand in eigen boezem te steken komen ze dat touwtje tegen waardoor de bom afgaat...
2. Je hebt niet gelijk en je spreekt jezelf tegen. Ten eerste komt er elke keer als er een of andere maffe moslimfundamentalist weer iets onderaardigs heeft gedaan half gematigd-moslim-nederland op tv uitleggen dat zij het daar niet mee eens zijn. Ze worden dus wel in de media ter verantwoording geroepen. Ten tweede is dat eigenlijk onzinnig, een hele minderheidsgroep aanspreken op het gedrag van een paar rare dwazen, ze dus aanspreken als 'cultuurgroep,' juist terwijl je tegen dat 'behoud van eigen cultuur' bent.
3. Een schamel publiek debat is beter dan niks en de eenzijdigheid zit er mijns inziens in dat er te veel op het probleem van de buitenlanders wordt gefocust; Wel begrijpelijk, want als alles de schuld van Hunnie is, dan hoeven Wij in ieder geval nergens voor de hand in eigen boezem te steken.

Grrr... | 13-12-05 | 18:43

vooralsnog is - ik noem een zijweg - Ayaan Hirsi Ali in mijn ogen de enige minderheid. Mevrouw kan al sinds jaar en dag niet meer over straat, zulks wegens de lange tenen van een deel van Allah's achterlijke volgelingen.

Brusselmans | 13-12-05 | 18:24

@ Veest

In grote lijnen zijn we het dus eens. Maar je doet alsof er slechts twee soorten mensen bestaan. Pro-smit en contra-Smit.

Ook lieden die niets ophebben met Smit hebben zo hun kritiek op agressieve al dan niet islamitische minderheden in nederland. Daar zitten zelfs hele verstandige mensen tussen.

Wat jij doet is die mensen diskwalificeren als populist (alsof heel Den Haag niet vol zit met populisten) terwijl het benoemen van dergelijke problemen nu eenmaal hoort bij de zoektocht naar een oplossing. Mensen die een probleem benoemen de schuld geven van dat probleem is een erg ouwe truuk.

Het probleem is echter dat van genoemde minderheden nimmer verwacht wordt dat de hand eens in eigen boezem wordt gestoken terwijl de zgn. populisten om de haverklap ter verantwoording worden geroepen en min of meer vogelvrij worden verklaard.

Die eenzijdigheid is typerend voor het schamele publieke debat waar Nederland onderhavig aan is.

Brusselmans | 13-12-05 | 18:21

Bij deze dan:

Verdonk is een populist!

(iemand moet t toch een keer doen)

Grrr... | 13-12-05 | 18:15

@Srpki (Serv?)

je zin ontspoort, spoort niet en zint me geenzins

rattekop | 13-12-05 | 18:10

hey srpski, Mabel nog geneukt? Of hou je het bij ouwe moslimvrouwtjes?

veest van pim | 13-12-05 | 18:06

@Brusselmans: ik heb vooral 'populist' horen roepen naar mensen wiens enige actie tot nu toe bestond uit het blêren over alles wat fout ging en het voorliegen van de bevolking met simpele drogredens die, oh toeval, altijd neerkomen op de een of andere kleine groep die de schuld van alles krijgt.

Naar mensen die, in en buiten de politiek, al lang wéten wat Smitje staat te roepen alsof-ie het zelf heeft bedacht, wordt geen 'populist' geroepen, om de simpele reden dat ze het te druk hebben met bedenken en uitvoeren van maatregelen om de problemen op te lossen. Naar Verdonk is bijvoorbeeld al vanalles geroepen, maar 'populist' nog niet.

Dus voor zo'n kwekbal die alleen maar als een soort trekpop telkens hetzelfde kreetje roept en in ruil daarvoor verwacht dat de belastingbetalers hem levenslang onderhouden (nou ben IK even populistisch), daar heb ik geen goed woord voor over. Erg he?

veest van pim | 13-12-05 | 18:05

Laat Nederland maar goed bang worden van de moslim tuig, dan gaan ze misschien een keer nadenken waarom Slobodan Milosevic al die tijd vast zit, hij beschermde zijn volk, hier in nederland word de bevolking ook geintimideerd en Harry Potter en voorganger doen er niks aan, maar wel een ander land aanvallen en zijn president vast zetten omdat die wel stappen onder nam voor zijn land!

Srpski Tigar | 13-12-05 | 18:03

@Brusselmans
Klopt. Voor de rest werkt de betuwelijn niet in de praktijk, en het rekeningrijden, en de oorlog in Irak, en het uitzetbeleid en het nieuwe zorgstelsel en de privatisering van de energiemarkt en de Joint Strike Fighter (werkt alleen als Washington t goed vind) en de privatisering van de NS en de LPF en de Europese Unie werken ook allemaal niet in de praktijk. Net als de meeste middeltjes waardoor dames er jonger uit hopen te zien niet werken in de praktijk en er in de praktijk ook heel veel marrokaanse jongens niet (legaal) werken... maar ja...

Grrr... | 13-12-05 | 17:53

@Grrr.... dank u *buigt beleefd* maar mag ik die "je kletst uit je redneck" met dezelfde waardering retourneren? Nou wel opletten dat we niet te lief worden hier..........

vraagstaart | 13-12-05 | 17:44

@vraagstaart
Jij bent wel van de leuke uitdrukkingen en grappige zinnetjes. Ja natuurlijk hoeven we niet echt bang te zijn voor een kabinet Smit (tenzij GeenStijl een of ander stemadvies gaat geven, alleen om bijvoorbeeld Beatrix te jennen).

Grrr... | 13-12-05 | 17:28

tja, alles herleiden naar buitenlanders is inderdaad niet bijzonder snugger. Iemand die dat doet kan zijn eigen falen waarschijnlijk op niets ander botvieren.

Maar tegen wil en dank een bevolking een multiculturele samenleving door de strot drukken, met de handen over elkaar 30 jaar hopen op het beste en vervolgens verontwaardigt 'populist!!' bleren wanneer iemand opmerkt dat 'integratie met behoud van eigen cultuur' in de praktijk niet werkt geeft ook niet blijk van veel verstand.

Brusselmans | 13-12-05 | 17:22

Nog een keer:

Michiel Smit is een gestoorde lelijke xenofobe heaumeau neo-nazi die het liefst alle allochtonen met behulp van een volksmenigte, zonder gerechtelijk onderzoek zou willen terechtstellen (=lynchen).

@Moi

Je kletst uit je redneck.

Grrr... | 13-12-05 | 17:17

@Moi: "het irriteert me in hoge mate dat in dit land eenieder die niet 100% positief over met name gekleurde allochtonen direct voor nazi wordt uitgemaakt".

Wat jammer dat je je zo laat opjutten door een stelling die je zelf verzint. Had dan tenminste wat leuks verzonnen, hoefde je niet geïrriteerd te worden door je eigen hersenspinsels. Want wat je schrijft is gewoon niet waar. Maar als jij 't leuk vindt om tegen ingebeelde windmolens te foeteren, vooral doen.

veest van pim | 13-12-05 | 17:17

-'Ik ben trots'.
'Oh ja, waarop dan?'
-'Op mijn land'.
'Jouw land?'
-'Nederland'.
'Oh. Wat leuk. Wanneer heb je 't gekocht?'
-'Nee, ik ben trots dat ik hier woon.'
'Hard voor gewerkt dan?'
-'Nou, euh nee, maar... Kijk nou toch eens man! Kijk eens om je heen! Al die buitenlanders helpen het helemaal naar de tering hier!'
'En doe jij daar wat aan?'
-'Nou, euh... Nee.'
'Maar je bent dus trots?'
-'Ja natuurlijk ben ik trots! Dat ik Nederlander ben!'
'En daar heb je dus eigenlijk ook niks voor gedaan?'
-'Nee. Nou, ik gedraag me toch volgens Onze Waarden en Normen!'
'En dat vind je wat doen? Dat je doet wat jij vindt dat je moet doen, daar ben je trots op?'
-'Ja maar al die buitenlanderts! Die.. Die..'
(etc.)

veest van pim | 13-12-05 | 17:14

@Grrr... daar zou ik het, in EXTREME gevallen, wel eens mee eens kunnen zijn - maar de kans dat dit soort mannetjes het voor het zeggen krijgt in ons relativerend landje acht ik... jawel....... EXTREEM klein. Ik ben eerder geneigd te denken dat de zin "het premierschap wordt voor u nog een hele job Cohen" te horen zal zijn.

vraagstaart | 13-12-05 | 17:11

@MiRRoRMaN 13-12-05 @ 16:34

Volledig mee eens.

Ik ben het zeker niet altijd eens met Michiel, maar het irriteert me in hoge mate dat in dit land eenieder die niet 100% positief over met name gekleurde allochtonen direct voor nazi wordt uitgemaakt.
-
Iemand als Michiel verwacht blijkbaar van allochtonen hetzelfde wat hij van blanken verwacht.
-
De "niet discriminerende" meerderheid vind, blijkbaar onbewust, dat je van gekleurde mensen niet hetzelfde mag verwachten als van blanken.
Vandaar dat voor de gekleurde allochtoon allerlei hulprogramma's, extra fondsen, stichtingen etc. zijn.
-
Voor blanke allochtonen ?... nada noppes niets.
"Blanken hoef je niet te helpen, die kunnen voor zichzelf zorgen" vindt men dan blijkbaar.


Moi | 13-12-05 | 17:09

@MiRRoRMAn
Als je denkt dat je alle problemen kunt oplossen met 'retour afzender,' dan ben je geen nazi maar een luie postbode.

Grrr... | 13-12-05 | 17:07

@MiRRoRMAn: en wat heeft Smitje er al veel teruggestuurd he?
ALs je 't zoveel beter weet, ga er dan zelf maar eens aan staan met je enige mogelijke oplossing waar iedereen het zogenaamd over eens is.
Laat populisme nou maar over aan mensen die daar kaas hebben van gegeten.

veest van pim | 13-12-05 | 17:02

Mooie uitdrukking 'hyperbolische overdrijving,' zal ik opnemen in mijn actieve woordenschat. En dat lijstje is ook grappig. Maar ik probeerde niet de 'extremen te verheffen tot de duiding van het fenomeen,' (net weer een wat minder mooie zin, maar ach...). Ik had het erover dat het maar goed is dat het bij ons Nederlanders meevalt met de Nationale Trots, omdat andere landen/volkeren er onder invloed van dat soort sentimenten een potje van maken. Dit is alles in het kader van een discussie naar aanleiding van een in mijn ogen EXTREEM (nietszeggend, lelijk, marginaal, bangig) mannetje, die als hij het, in het EXTREEM hypothetische geval, voor het zeggen zou kunnen krijgen, Nederland wel graag mee zou willen sleuren naar de EXTREEM minder leuke gevolgen van zijn EXTREEM rechtse nationalistische poeppraatjes.

Grrr... | 13-12-05 | 16:56

@graaf Dracula: Allemaal uit angst om voor racist uitgemaakt te worden. Het gros loopt alleen maar mee te lachen maar weet van binnen dat die figuur gelijk heeft. Er is een groot verschil tussen nazivlaggen in je huiskamer hangen of met een palestina sjaaltje met Antifa mee te doen of gewoon de waarheid onder ogen te zien dat we hier in Nederland een probleem hebben dat maar op 1 manier op is te lossen. Retour afzender dus. Maargoed, dan ben je gelijk een nazi of weet ik veel wat allemaal, dus liever voor de safe linkse communistische kant gaan, dan wordt je tenminste niet door je eigen ras gelynched.

MiRRoRMaN | 13-12-05 | 16:34

@ Grrr... 16:03 over hyperbolische overdrijving gesproken! Op de Balkan is Nationale Trots wel ff wat anders, met een duizenden jaren oude traditie van elkaar uitmoorden. Als je de extremen gaat verheffen tot de duiding van het fenomeen, heb ik er nog wel een paar voor je:
- Iedere Groen Linkser is een gevaar voor de samenleving want Stalin heeft mensen vermoord;
- Uitademen is een aanslag op het milieu;
- Sex moet verboden worden want pedofielen doen het ook;
- Alle VARA-medewerkers willen naar Talpa;
- Sociaal-cultureel werk is wapenhandel.
Schei toch uit, joh.

vraagstaart | 13-12-05 | 16:29

Gezegend zijn zij met een groot ego.

Gavrilo | 13-12-05 | 16:19

geweldig nummer, als dat geen hit wordt...

Leon G | 13-12-05 | 16:12

eh.. die zeer gematigde met cultuurrelativisme doorspekte vorm van Trots die veel Nederlanders hebben, heeft dus wel iets... om een beetje trots op te zijn...

Grrr... | 13-12-05 | 16:10

Nog niet zolang geleden was het speerpunt van de politieke campagne van Milosovitz het aanwakkeren van de Nationale Trots van de Serven. Hij werd democratisch gekozen door zijn Volk en ging vervolgens nogal twijfelachtige dingen doen met vervelende gevolgen voor de levens van Niet-Serven. Of het allemaal waar is weten we natuurlijk pas over een jaar of tien, als het de rechters van het Internationale Strafhof behaagt een uitspraak te formuleren, maar er zijn sterke vermoedens dat een aantal van de dingen die hij deed niet helemaal door de beugel konden. Zoiets schijnt ook te gelden voor de president van ons geliefde Amerika, dat met (meer dan) gepaste Nationale Trots haar superieure staatsvorm van 'vrijheid en democratie' blijkbaar door middel van oorlog en marteling aan de man probeert te brengen. En dan zijn er natuurlijk nog die vervelende islamitische knutselaartjes. Het is best aannemelijk dat hun massa- en zelfmoord plannen te maken hebben met Trots zijn op hun cultuur; of liever gekrenkte trots in combinatie met superieuriteitsgevoelens. (Er zijn altijd meer redenen waarom t misgaat; bij de islamisten lijkt t zelfmoordaanslagen plegen zo'n hype te zijn, dat 't bijna een cultuuruiting opzich wordt; vergelijk met de trotse Kamikaze-jappen etc.)

Grrr... | 13-12-05 | 16:03

@Brusselmans Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Om maar eens een open deur in te trappen.
Relativeren is ook sterk Neerlands eigen. Over alles moet je kunnen zeiken en daarover moet je niet zeiken. Pietje Precies woont hier. Germaanse punktlichkeit , Angelsaksische zelfspot en een beetje de Bourgondiër uithangen op zijn tijd. Zo is onze cultuur ongeveer.

Gavrilo | 13-12-05 | 15:52

@Brusselmans Slechts in dit geval. Ik kon Calimero ook nooit uitstaan. Daarbuiten mag best gezeikt worden over vanalles en nog wat.

Gavrilo | 13-12-05 | 15:39

@ Gavrilo

Werkelijk? Ikzelf heb het precies andersom.

In het buitenland probeer ik de betere kanten van dat land t.o.v. Nederland te zien en heb ik geen behoefte het verheven vaderland aan de lokale bevolking te propaganderen.

In Nederland heb ik daar minder moeite mee maar ik kom dan ook geen enkel ander land zoveel cultuurrelatisvisten tegen als hier. Moet je een aan een Egyptenaar, Amerikaan of een Koreaan vragen of 'ie trots op z'n land is.

Brusselmans | 13-12-05 | 15:34

@ gavrilo

'niet zeuren' staat in dit geval gelijk aan 'ongezien de tyfus krijgen'

Brusselmans | 13-12-05 | 15:29

Vooral in het buitenland ben ik trots op dit land. Eenmaal terug op eigen bodem slijt dat gevoel weer snel. Maar het thuis gevoel is een goed substituut daarvoor.

Gavrilo | 13-12-05 | 15:28

Een knuffelnazi daar ontbrak het nog aan. Toon ons je zwakheid en hier is onze schouder om op uit te huilen.

Gavrilo | 13-12-05 | 15:25

@Grrr jawel, maar wat Brusselmans hier stelt is dat we inmiddels zover zijn dat het trots zijn op ons land inmiddels ook al in het exclusieve domein van Smit c.s. is / dreigt te worden geschoven. Naar mijn mening niet door neonazi's, maar wel door cultuurrelativerende bakfietsrijders. Trots op nederland = dom = fascisme of, zoals dat dan weer veel minder relativerend door de meer stompzinnigen van onze linkse "democraten" wordt gesteld: NATIONALISME = NATIONAAL SOCIALISME! Best jammer, eigenlijk.En nee, ik lig niet met een oranje klomp op mijn kop in de kroeg te lallen bij de WK.

vraagstaart | 13-12-05 | 15:23

@ grr

Vanzelfsprekend. Maar Michiel Smit is een politieke splinter in de marge en bedient zich volgens mij vooralsnog van volstrekt legale middelen.

Dat ze 'm neonazi noemen heeft hij toch vooral te danken aan zijn dronken danspasjes voor een hakenkruis en een 'white power'vlag.

Hij moet dus ook niet zo zeuren want zelf is 'ie ookniet vies van wat krachttermen hier en daar. Net zoals zijn achterban die deze uitspraak zal aanhalen voor minder fijnzinnige betitelingen.

Brusselmans | 13-12-05 | 15:19

Die knurft boeit mij zo weinig dat ik nu pas verneem dat ie heaumeau is en dan ook nog uit zijn eigen mond.

troetelallochtoon | 13-12-05 | 15:17

Loftrompetteren is natuurlijk prachtig, het vervult een mensenhart met liefde. Een beetje cultuurrelativisme, al was 't maar omdat 't wel praktisch is, lijkt me echter ook een van de geweldige verworvenheden van de 'moderniteit,' en het lijkt me nogal de vraag of Michiel Smit en kornuiten, ook die van iets nettere snit, de aangewezen personen zijn voor de verdediging van deze en andere verwovenheden (zoals die parlementaire democratie/scheiding kerk en staat/vrijheid van meningsuiting/vrijheid van dom-na-praten-terwijl-je-niet-weet-wat-een-mening-is/etc). In zekere zin dwingen Mohammed B. en zijn vriendjes en vriendinnetjes ons om weer eens met nieuwe ogen te kijken naar al die fijne dingen die we altijd vanzelfsprekend vonden, en om opnieuw helder te formuleren waarom we die dingen willen. Een louterend effect. Michiel Smit en zijn bilmaten willen ons graag geruisloos laten afgleiden naar een wereldvreemd geisoleerd streng-christelijk middeleeuws etnischzuiver ongeschoolde debielen-staatje met Hitleriaanse grootheidswanen. Door de smerige geniepigheid een veel groter gevaar voor de 'moderniteit'.

Grrr... | 13-12-05 | 15:08

LOL@Brusselmans

vraagstaart | 13-12-05 | 15:01

ach lazer toch op, achterlijke turk!

Brusselmans | 13-12-05 | 14:54

Eerst hele bevolkingsgroepen beledigen en belachelijk maken en dan bang worden? Doet me aan Hirsi Ali en Wilders denken. Hij wilt gewoon ook beveiliging zodat hij ongestoord door kan gaan.

MasterAB | 13-12-05 | 14:51

@ lucas... De reden waarom jij nu blij kan zijn om in dit land te leven is omdat vele trotse nederlanders de fundering hebben gelegd van onze maatschappij. Misschien niet altijd even goed maar als je om je heen kijkt naar andere landen denk ik dat we het lang zo slecht niet hebben gedaan. Wat wel erg jammer is dat onze tolerantie ten aanzien van diverse groepen niet trotse Medelanders (om ze zo maar te noemen) veel te ver is doorgedraven. Het zijn juist die lui die nog geen enkele of slechts minimale bijdrage aan onze maatschappij hebben geleverd die het hardst roepen dat er van alles aan schort... Nee, met een beetje trots zouden we ervoor zorgen dat die lui een trap onder hun kloten krijgen en eens wat terugdoen voor de verworven rechten die allemaal zo vanzelfsprekend zijn geworden hier..

de melkboer | 13-12-05 | 14:50

Fijn dat die zegeningen je kunnen bekoren. Niemand vraagt je met de borst voorruit te lopen. Mee werken om het zuurverdiende systeem in stand te houden zou wel wenselijk zijn.

't is dat eeuwige gerelativeer van culturen dat me mijlenver de strot uitkomt. In mijn ogen is de Westerse cultuur ver verheven boven die in afrika of de orient, om maar een zijweg te noemen.

Nu is het zo dat er lieden zijn die uit alle macht dergelijke verworvenheden liever vandaag dan morgen de kop in wensen te drukken. Sinds een poosje behoor ik niet meer tot het kamp die het 'zo'n vaart niet ziet lopen'.

Vandaar m'n loftrompet voor de moderniteit, niet te verwarren met een stemadvies voor Michiel Smit natuurlijk

Brusselmans | 13-12-05 | 14:42

Die Michiel Smit moeten ze meteen de politiek uitwerken...
Ik denk dat voor mijn eigen veiligheid beter is als ik mijn mening maar niet verder uit ga breiden

Funky^^ | 13-12-05 | 14:38

@Brusselmans Chapeau. Zo had ik het graag willen verwoorden maar had de inspiratie niet om het zo neer te zetten.

Mooi was die tijd | 13-12-05 | 14:35

Nee, ik ben BLIJ in zo'n land te kunnen leven, niet TROTS. Ik heb geen reden om trots te zijn, ik heb er niet aan meegwerkt, zie het niet als prestatie van mezelf. Het is niet MIJN land. Iets toeeigenen omdat ik er TOEVALLIG geboren ben vind ik maar raar.
En waarom moet ik evrhuizen? Omdat ik niet trots ben betekent niet dat ik het niet naar mijn zin heb.

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 14:34

@ lucas

Gaan we nu nog eens zuipen of ga je liever niet meer naar Nijmegen?

Brusselmans | 13-12-05 | 14:31

Ieder zijn mening natuurlijk lll. Ikzelf voel me wel trots wanneer Nederland positief in het nieuws komt. Het is iets waar we allemaal als Nederlanders (zowel auto- als allochtone inwoner van) aan meewerken, immers de maatschappij dat ben jij. Overigens zijn er uiteraard dingen waar ik niet trots op ben hier in Nederland, maar dat is een geheel ander verhaal.

Mooi was die tijd | 13-12-05 | 14:30

Dat is je goed recht Lucas, al zit je de hele dag op je zolderkamer met de gordijnen dicht. Maar gun de oranjegezinden toch hun verzetje. Wie ben jij om hun dat lolletje te ontzeggen?

Verder zou je kunnen zeggen dat je trots kan zijn te leven in een land dat scheiding tussen kerk en staat heeft, vrijheid van meningsuititing, een markteconomie op eigen initiatief en vrij ondernemenschap er op na houdt.

Een parlementaire democratie zeg maar. Scheiding van uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende macht, gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen en een op brede schaal gedragen stelsel van normen en waarden.

Daar zou je trots op kunnen zijn. Dat zou je graag zo willen houden. Maar door de morele terreur van Lucas en kornuiten komen dergelijke opsomminkjes in een verdacht reukje te staan.

Tot zo ver heeft 'weg met ons' ons gebracht.

Brusselmans | 13-12-05 | 14:30

@lucasdelinkselul...

je naam spreekt al boekdelen dus ik kan het je niet eens kwalijk nemen..
Als eens nagedacht om te gaan verhuizen? Misschien Noord Korea ofzo.. past wel in je straatje denk ik...

de melkboer | 13-12-05 | 14:28

@Grr

ik ben blij voor je ..

de melkboer | 13-12-05 | 14:21

Nou nee, is niet speciaal Nederlands, is vooral een beetje zielig. Als je zelf geen identiteit hebt, dan ontleen je hem maar uit iets zinloos als je geboorteland. Waarom zou ik IN GODSNAAM trots moeten zijn op "mijn cultuur"? Ik vind sommige onderdelen van de Nederlandse cultuur leuk, net als dat ik sommige onderdelen uit ander culturen leuk vind. Maar trots? Omdat ik toevallig hier geboren ben? Heb niet gevraagd om hier geboren te zijn, en zie niet in waarom ik trots moet zijn op iets waar ik verder geen hand in heb gehad. Ik voel echt geen verbondenheid of trots bij elf in het oranje gehulde mannetjes die een balletje in een doel trappen. Trots zou ik pas voelen als een van die mannetjes mijn zoon was, of als ik zelf een prestatie leverde. Vind niet dat de Nederlandse prestaties met mijn persoon verbonden zijn.

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 14:20

Zuid Afrika, heerlijk land, geen nazi te bekennen

www.awb.co.za

Brusselmans | 13-12-05 | 14:16

@de melkboer
Ten eerste denk ik echt dat het van het grootste belang is om die Neo-lelijkerd Michiel Smit, met zijn Extreem Lelijke gedachtegoed en z'n marginale kneuzenpartijtje NieuwLelijk, dagelijks aan een stortvloed van redelijk onaardige maar historisch gezien volledig terechte beledigingen bloot te stellen.
Ten tweede vroeg ik me af of Michiel Smit al meerderjarig was toen ie z'n lipjes om Pim's pretpaaltje sloot en of iemand Martijn al had gefeliciteerd met de nieuwe postume steunbetuiging van onze Grootste Nederlander
Ten derde gaat het uitstekend, dank je wel.

Grrr... | 13-12-05 | 14:13

Onze cultuur bestaat uit onze trots geen cultuur te hebben. Nederland is daarin uniek dankzij de lucassen dezer aarde.

Brusselmans | 13-12-05 | 14:13

Hitler was socialist. Nationaal Socialist weliswaar
Kabouter Bos begint over de nationale trotsch en eer dus.
Wouter Bos is een neonazi.
Conclusie binnenkort hebben we een neozai als PM. Hoera!!
Ik denk dat ik maar ga emigreren naar Australie. Sorry ook daar lopen neo-nazi's rond. Turkije ook geen goed idee een van de bestsellers daar is Mein Kampf. USA ook geen goed plan. Zuid Afrika is misschien nog wel het beste alternatief. Zuid amerika goed voetbal ook teveel nazi invloeden.

Weisse rose | 13-12-05 | 14:12

Schande, groot schande, hoe kan dit nou? Een neo-nazi die brieven van een Turk leest, oeff waar gaat het heen met onze neo-nazi's! Ik zeg je, het is een grof schandaal, ik zweer je, hitler zal in zijn graf spinnen van woede. Nu ook blijkt dat onze kaalkopjes brieven van teleurgestelde Turken lezen...

Lip@lezer | 13-12-05 | 14:12

Het niet trots mogen zijn op je eigen land is ook typisch iets Nederlands Lucas.

Carpa | 13-12-05 | 14:09

"Straks is het WK en juichen we allemaal wanneer ons oranje een doelpunt scoort. Het samenhorigheidsgevoel viert dan weer hoog tij. Vol trots met veel mensen naar het scherm in het cafe of thuis of waar dan ook kijkent."

Ja, precies, ook al zoiets verschrikkelijks. Oranje kroontje op je hoofd en brallen maarrrrrrrrr. En dan moet ik daar ooknog trots op zijn...

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 14:09

Lucas is van een verstokte cultuurrelativist.

'Weg met ons' u kent het vast wel..

Brusselmans | 13-12-05 | 14:08

@lll Wat is er mis met de "trots op eigen land" roepers? Straks is het WK en juichen we allemaal wanneer ons oranje een doelpunt scoort. Het samenhorigheidsgevoel viert dan weer hoog tij. Vol trots met veel mensen naar het scherm in het cafe of thuis of waar dan ook kijkent. Balen wanneer je een tegendoelpunt incasseert. En natuurlijk trots zijn op Nederland wanneer we mooi en verdient winnen. Dit is dus hilarisch?

Mooi was die tijd | 13-12-05 | 14:07

De gouden leeuw, lalalalala, klompen, Delfts blauw, stampotten, de gouden leeuw, lalalalala...

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 14:02

@ Grrr.... voor de rest gaat het een beetje? ouwe linkselijpmogeaul?

de melkboer | 13-12-05 | 13:59

Dat pathetische nationalisme, dat geil doen met die klerutjes en een leeuw, dat is wel zooooo hilarisch. Elke keer weer lach ik me weer kapot om die "trots op mijn landje" roepers.

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 13:54

"Femke neuqte met voorbinddildo Michiel Smit in z'n holletje op jonge marrokaantjeskontoprekparty van wijlen Pim." (Las ik net ergens op een floppy)

Grrr... | 13-12-05 | 13:51

Oprotten Michiel Smit! Terug naar je eigen land! (Diklippiestan, deelstaat van Rasmongeaulenland,)

Grrr... | 13-12-05 | 13:46

@mellorenz... ach een typische linkse uitspraak zonder enig raakvlak..! Fan van Femke zeker?

de melkboer | 13-12-05 | 13:44

"ben trots op het rood wit blauw met de gouden leeuw"

BWAAHAHAHAHAHAHAHAHA!
MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA!

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 13:41

Schijtert, watje, heaumeau, mietje, doetje, mama's kindje, jankerd, neo-nazi!

bral-aap | 13-12-05 | 13:39

@Mellorenz: rechtsstaat?

DasBoot | 13-12-05 | 13:37

@Mellorenz: rechtsstaat?

DasBoot | 13-12-05 | 13:37

graaf Dracula is een neonazi! (100x)

Grrr... | 13-12-05 | 13:35

@ TECH

het maakt de gemiddelde rechter niet tot een groepsexende jaren 70 hippie (ook een redelijk heaumeau gehalte aldaar en dat maakt ze gezien dit topic en comments tot potentiele rechtserts) maar de term enigzins wereldvreemd zou ik dan wel weer voor mijn rekening willen nemen. Die sisgeluiden waren ook prima te horen toen de groepsessies in de jaren 70 aan de gang waren. Zwaar 2 maten, die conclusie doe ik wel aan mee.
Ik vind niet dat je dit karikatuur van een mens voor nazi uit mag schelden, terwijl er zoveel niet mag. Dan dit ook niet

haasje over | 13-12-05 | 13:33

@Mellorenz : Rechts af?

Ample | 13-12-05 | 13:31

Als ik in Rotterdam zou wonen had Michiel Smit zeker op mijn stem kunnen rekenen. Het is toch van den zotte dat je iemand zo maar voor van alles en nog wat mag uitmaken? Hij probeert wat goeds te doen in Rotterdam en krijgt als dank vreselijke beledigingen en doodsbedreigingen naar zijn hoofd waar dan ook nog eens lacherig over wordt gedaan. Bah!

graaf Dracula | 13-12-05 | 13:30

alles waar rechts voor staat of achter natuurlijk is bij voorbaat al niet goed

Mellorenz | 13-12-05 | 13:28

@ aivd 13-12-05 @ 13:23 Ik. Liberaal met liefde voor het vrije woord en een afkeer van racisten. Hoezo?

vraagstaart | 13-12-05 | 13:27

@ Weeraanmelden 13-12-05 @ 13:21 Toch apart dat ook Google alleen het xenofobe karakter van het nationaal-socialisme uitlicht. De andere aspecten, zoals het herverdelen van rijkdom, het bestrijden van de klassenmaatschappij, het veroordelen van religie en liberalisme, de nadruk op goede sociale wetgeving- waarom komen die niet aan de orde?

vraagstaart | 13-12-05 | 13:25

"Angst is de vader van de wreedheid" Aldus de Engelsman J.A. Froude in 1877

Grrr... | 13-12-05 | 13:24

ben trots op het rood wit blauw met de gouden leeuw het plunderen van de werled was idd een gouwe eeuw

devil dogs | 13-12-05 | 13:23

Ten tweede bestaat er de groep van "intellectuele neonazi's". Zij zullen nooit hun hoofd kaal scheren.
Wie had er ook al weer een kaal geschoren hoofd?

aivd | 13-12-05 | 13:23

wie stuurt dan al die mailtjes wie doet er toch zoiets. Lucas, als je niet echt meetelt in de politiek heb je toch eigenlijk geen tegenstander omdat je er zelf dan ook niet 1 bent als nieuw rechts zijnde

Mellorenz | 13-12-05 | 13:22

Ik wordt er helemaal geil van wat een kutkop heeft die gast zeg! Wel goed van em dat ie ook alle Allo's het land uit wil hebben....

MiRRoRMaN | 13-12-05 | 13:21

"Er zijn twee groepen neonazi's te onderscheiden.
.
Ten eerste is daar de groep die het meest tot de verbeelding spreekt: in jeans en bomberjackets gehulde skinheads.
Ten tweede bestaat er de groep van "intellectuele (kuch kuch) neonazi's". Zij zullen nooit in het openbaar de Hitlergroet brengen of hun hoofd kaal scheren. Ze richten zich voornamelijk tegen immigranten in het algemeen en weten daarmee bij politieke activiteiten sneller de steun van de middenklasse te krijgen. "
Dit zegt Google erover.

Weeraanmelden | 13-12-05 | 13:21

LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
LucasdeLinkseLul is een extreem linkse krakert!
met een bakfiets.

vraagstaart | 13-12-05 | 13:20

Hee in dat kranteartikel zegt Smit dat zijn achterban nu ook fel uit gaat halen naar politieke tegenstanders.... Brrrrr... Straks noemen ze me nog Extreem linkse krakert! SCHANDE!

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 13:19

@ aivd

Wouter Bos is duidelijk getrouwd voor de vorm.

Michiel de Ruyter | 13-12-05 | 13:19

Shit kon ik maar goed tekenen. Ik zie Smit gebukt staan al roepend, Mijn achterban zijn fel! en dan een kale neo-nazi... nu weer even andere gedachte ik word misselijk.

Maraka | 13-12-05 | 13:17

Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! ExcuseExcuses D'66! s D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66! Excuses D'66!

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 13:14

@LLL: Daar moet D'66 eerst nog een mening over vormen en als dat geformuleerd is, voor gelegd moeten worden aan haar leden voordat ze zullen zeggen dat het inderdaad een juist statement is mits aan een aantal zaken voldaan is, maar dat het wel weer afhangt van de juiste omstandigheden. Er moet bijvoorbeeld wel voldoende zout water aanwezig zijn.

bastyboy | 13-12-05 | 13:12

@Echt He!
GeenStijl is een heel degelijk, beschaafd en genuanceerd platform voor LINKSE INTELLECTUELEN. Het is wel duidelijk dat jij de andere reacties niet leest, lieve vriend, met je ongefundeerde gescheld...

Grrr... | 13-12-05 | 13:11

D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen. D'66 is een meningloze bak kwallen.

ja ik dacht: als we toch bezig zijn.

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 13:09

Politici homo? Dat is tegenwoordig heel normaal. Niets mis mee. Toch?
-Pim Fortuyn
-Boris Dittrich
-Michiel Smit
-Rita Verdonk
-Wouter Bos
-Peter Rehwinkel
-Joop Wijn
..............

aivd | 13-12-05 | 13:09

@ipban.... heerlijk toch!!

de melkboer | 13-12-05 | 13:09

Ik vind GeenStijl ook een rechtse weblog die de stempel neo-nazi net zo goed verdient. Welkom op de weblog met het grootste wijzende vingertje!

Echt He! | 13-12-05 | 13:06

GW en MS zijn allebei neonazimongeaulen natuurlijk... maar wat me vooral opvalt is dat ze zooo ontzettend LELIJK zijn! Daar wil je toch niet achteraan lopen als je denkt bij een superieur ras te horen? (Iedereen zonder het syndroom van down het land uit!)

Grrr... | 13-12-05 | 13:03

Michiel Shit heaumeu.....?! WTF....! Dat wist ik nog niet. Allright, zal ie vast wel lekker vinden als zo'n kale zijn legerkistje in zijn reet vrot...... haha

Geert Kak | 13-12-05 | 13:01

@ipban: zo zie je maar weer hoe ingewikkeld de werkelijkheid is en dat je het in de nuance moet zoeken. Dit betekent dan weer niet dat je D'66 moet stemmen om het weer moeilijker te maken.

bastyboy | 13-12-05 | 13:00

Volgens mij heeft hij in de spiegel gekeken en zichzelf met de dood bedreigt.

aivd | 13-12-05 | 12:58

Michiel Shit heaumeu ?!....... WTF! Dat wist ik nog niet. Allright.... zal ie vast wel lekker vinden als zo'n kale zijn legerkistje in zijn reet vrot... haha

Geert Kak | 13-12-05 | 12:57

Overigens is Michieltje Smit van zichzelf al zo dom dat het niet nodig is hem met de dood te bedreigen of uit te schelden. Gewoon inhoudelijk de discussie ingaan en hij lult zichzelf wel klem. Dat deed hij een tijdje geleden ook bij nova toen Andre Rouvoet hem inhoudelijk bekritiseerde. Hij wist totaal niet meer wat hij moest doen. Waarschijnljk omdat hij niet gewend was dat er bij zijn tegenstanders meer dan: Neonazi, bruinhemd en dergelijke onzin uitkomt.

ZI | 13-12-05 | 12:56

Zou Michiel in een superman pak passen?

bastyboy | 13-12-05 | 12:55

Marijnissen is een communist en communisten zijn ja het is een pleonasme dus ook een fascisten

derks | 13-12-05 | 12:54

LOL @ UPDATE

Big Willem | 13-12-05 | 12:53

Jan Marijnissen is een NEO-maoist ??

aivd | 13-12-05 | 12:52

Toeval? Michiel heeft ooit voor zijn studie regionale geografie alle homokelders en zolders in Rotterdam in kaart moeten brengen.

aivd | 13-12-05 | 12:50

hoe gaat het met onze Ultra Linkse Krakers?

reade romke | 13-12-05 | 12:49

Mag dit ook? MICHIEL SMIT IS EEN COMMUNIST!

Roberto Fransisco | 13-12-05 | 12:49

Zo zie je maar: don't mess with the nijlgans.

veest van pim | 13-12-05 | 12:48

Hij probeert bij Geert in de gratie te komen door te roepen dat ie ook bedreigd wordt...... Jammer, Michiel, daar is Geert (helaas) te slim voor, anders hadden ze mooi samen voor schut kunnen gaan!

prestodegekste | 13-12-05 | 12:47

Dus de man die Nederland voor de Nederlanders wil houden weet zelf niet waar de grens ligt. Intelligente opmerking Michiel! Jij komt er wel.

Trouwens heeft TECHniQue gewoon gelijk.

ZI | 13-12-05 | 12:46

De benaming 'bruinwerker' krijgt zo wel een heel aparte lading.

BillyStardust | 13-12-05 | 12:46

Zou Michiel niet de geheimzinnige AIVD informant kunnen zijn uit het albekende rdamse heaumeaux circuit? PF genaaid door MS?

bastyboy | 13-12-05 | 12:45

Zeggen dat Smit een neonazi is, is 1.
Maar het wordt idd kut als het door de rechter wordt erkend dat je 'm neonazi mag noemen.

Dat gaat te ver.

Varreke | 13-12-05 | 12:42

@ TECHniQue 13-12-05 @ 12:33 *klap klap klap*

vraagstaart | 13-12-05 | 12:39

@Technique "dom, homosueel en Rotterdammer " da's een pleonasme! ;-)

Maar je hebt wel gelijk natuurlijk, er wordt met twee maten gemeten. Smit bashen is leuk, en van mij mag het ook, maar dat hypocriete gelul moet eens afgelopen zijn. Het toppunt van emancipatie is belediging.

Carpa | 13-12-05 | 12:38

BOE!

Beasjts Return | 13-12-05 | 12:38

Je hebt in Nederland twee grenzen. Je mag uiteraard vooral niet linkse politici uitmaken voor moordenaar etc. in het kader van de vrije meningsuiting maar in een voetbalstadion mag de de scheid geen lul noemen. Duidelijker kan ik het niet maken.

derks | 13-12-05 | 12:37

@TECH: Michiel verpakt zijn boodschap tegenwoordig misschien iets netter, maar die foto's met vlaggen en helmen tonen voor mij aan dat hij connecties met neonazi's heeft.

Zeurders | 13-12-05 | 12:36

Michiel Smit vertegenwoordigt het zonderlinge gedachtengoed van een niet al te slimme minderheid. Kenmerkend voor mensen die wel van deze tijd zijn is dat ze Westerse democratische normen en waarden beleiden en naleven.

Pardoes | 13-12-05 | 12:36

Dat Nederlandse rechters - in Nederland zoals we weten overwegend progressieve hippies die aan partnerruil deden in de jaren '70 - eindelijk de vrijheid van meningsuiting laten prevaleren (helaas dan wel weer met directe werking van EU-recht) is een goede zaak. Echter, het predikaat neonazi (wat, kom op, Smit - hoewel dom, homosueel en Rotterdammer - echt niet is) is in Nederland, waar het wemelt van de langharige werkschuwe Groene Khmer leden met een losse wijsvinger die niet terugdeinzen voor wat geweld, zo beladen, dat Smit het vonnis m.i. met succes zou kunnen aanvechten op grond dat het voor hem persoonlijk gevaar oplevert. Daarbij bedenk ik mij nog even: als Smit het op grond van dat grievend is het predikaat "neonazi" niet kan laten verbieden, waarom mag het Feyenoord legioen dan niet zingen dat de Joden aan het gas moeten (dat ik dit als Ajaxied nog uit moet leggen!)? Het is van tweeën één. Zingt u gezellig mee....

TECHniQue | 13-12-05 | 12:33

Alsof homoschap en extreemrechts niet samengaan. Die hele subcultuur barst van de homo-erotische symboliek en semiotiek. Göring mocht graag een jurk dragen, heeft 'm in zijn extreemrechtsschap egniet gehinderd.

Smitje krijgt zijn trekken thuis: eerst alles over anderen roepen en dan blaten dat je bang bent van je mailbox. Meelijwekken is inderdaad een goeie strategie als je echt niks anders meer te bieden hebt. Maar ik zou toch eerst even checken of die kwaaie mails niet van een partijgenootje zijn, Miechel. Of van jezelf. 't Is eerder gebeurd.

MS=de Tara Singh Varma van de kaalkopjes. Next.

veest van pim | 13-12-05 | 12:33

groen links en nieuw rechts.. ze lijken zoveel op elkaar. Over het algemeen komt er onzin uit maar zo nu en dan wat zinnigs.Samen zijn ze Nieuw Midden.
ff wat partij punten bedenken.Marocs het land uit maar wel op de fiets. De Nederlandse vlag uit op alle scholen maar van hennep.

down-under | 13-12-05 | 12:32

Michiel Smit is een neonazi: mag
Rood-wit-blauwe stropdas: mag niet
Wer twee Turken minder (waardenvrij feit): mag niet
Hoera, Theo is dood (hoera: niet waardenvrij): mag

Met twee maten meten? nee hoor...... welterusten.

vraagstaart | 13-12-05 | 12:30

Is hij homeau-neo? Zou hij ook jonge marrokaantjes inwendige stokslagen geven vanachteren, omdat ze stout zijn geweest? Ik mail Michiel wel even om het te vragen. Scheelt de AIVD weer werk. Kunnen ze het ook niet kwijt raken.

CharacterX2005 | 13-12-05 | 12:29

Gaat Michiel dan ook nog eens uitleggen wat hij op de allom bekende foto's met WhitePower vlaggen en gezellige nazihelmen doet?
www.geenstijl.nl/paginas/michielsmit/

Zeurders | 13-12-05 | 12:28

@ harige bangmaker
..
als je het zo wil zien wel ja. :D
..
@ LLL
..
zelf google vind michiel een bruinhemd: www.google.nl/search?hl=nl&q=%22mi...
en google heeft altijd gelijk.

kolonel klootoog | 13-12-05 | 12:26

Vol is vol. Dat mag alleen de NS zeggen.

aivd | 13-12-05 | 12:26

Je mag niet zeggen Vol is vol?

Tsabaothiemynoia | 13-12-05 | 12:25

Rood-wit-blauwe stropdas, sexy lederhosen, kelder, hoge rode naaldhakken? Het begint wel erg op "Allo Allo" te lijken.

aivd | 13-12-05 | 12:25

Ik vind hem zeker geen neo nazi. Hij is een xenofobe nationalistische socialist en dat is heel wat anders.

Gavrilo | 13-12-05 | 12:24

Naast Casper het vriendelijke spookje, nu ook Michiel de nette-nazi.

Zijn achterban zal uit wraak de klanten van dat belhuis in de kont neuqen.

the saint of hippo | 13-12-05 | 12:23

Handig van je Michiel, erg handig... En nu zeker verwachten dat iedereeen je "toch geen neo-nazi noemt."

Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi. Michiel Smit is toch geen neo-nazi.

Zoiets?

Lucasdelinkselul | 13-12-05 | 12:22

kolonel klootoog 13-12-05 @ 12:21

Een dringend verzoek dan, he.

Harige Bangmaker | 13-12-05 | 12:22

of je gaat gewoon naar www.michielsmit.nl en daar kun je zo contact opnemen met hem.

JohnyBeGood | 13-12-05 | 12:21

ik zou sterf persoonlijk meer als een verzoek zien dan als een bedreiging.

kolonel klootoog | 13-12-05 | 12:21

Rood-wit-blauwe stropdas en een sexy lederhosen.

aivd | 13-12-05 | 12:20


Dan ben ik waarschijnlijk ook een nazi, want ik dat hij soms best wel aardige stukjes schrijft. Zal er niet op stemmen, maar ik vind zijn standpunten helemaal niet zo extreem eigenlijk, niet erger dan een Wilders of zo.

Multikuli | 13-12-05 | 12:20

Uit het krantenartikel: ".... draagt hij steevast een rood-wit-blauwe stropdas...."

Een fascistische stropdas; Fupke Halsbraak doe hier iets aan!

Roberto Fransisco | 13-12-05 | 12:19

Och, google ads zijn geweldig!
"Bands voor uw bruiloft
Live bekijken en reserveren van ruim aanbod bands voor uw bruiloft"
Luister en haak in:
Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. Michiel Smith is neonazi. ...

Mr. Crimineel | 13-12-05 | 12:19

@WMD
whois nieuwrechts.nl maar eens, zie je mail adres wel :)

Phoib | 13-12-05 | 12:18

ach man hoge bomen vangen veel wind...
en soms ook een storm.

NeoRetro | 13-12-05 | 12:17

Hij heeft wel enge lipjes hoor, net als Balkenende trouwens.

Levereter | 13-12-05 | 12:17

Heil Smit.......... hmmm, dat klinkt niet

zlogg | 13-12-05 | 12:16

ok Michiel, je bent geen neo-nazi.. laten we wat gaan nuanceren vandaag, ik ben in een goede bui... Komt ie dan;
Je bent een slap aftreksel van een -in de tijdgeest vervlogen- gedachtegoed, die op xenofobische vooroordelen probeert de onderbuikgevoelens van vele autochtone aan te spreken.
Je doelgroep is hetgeen wat jij bent; een WAZI
nl.wikipedia.org/wiki/Wazi

De Linkse Lonsdaler | 13-12-05 | 12:14

Himler deed het toch met kippen?

Momus | 13-12-05 | 12:12

de grens ligt tussen doodsangst en publiciteitsgeilheid, eigen huid eerst Michiel!

kuifjes | 13-12-05 | 12:12

Grappig. Nou ja, Himmler was ook homo, dus zo vreemd is het in die kringen dan ook weer niet...

Phoib | 13-12-05 | 12:11

De grens ligt bij de kogel die je nu misschien door je kop gaat krijgen Michiel. Dan is overigens de grens overschreden want jou doodschieten is niets beters dan facisme. Maar dat is wel de wereld waarvoor jij gekozen hebt. Dat was toch zo stoer?
Ik heb dus al een nederlandse vlag gekocht en die gaat uit op de dag dat jij oogst wat je gezaaid hebt.

Momus | 13-12-05 | 12:10

wat is zijn mail adres :D

WKD | 13-12-05 | 12:10

Krijg nou wat, istie Heameau? Dan gaat hij nog Max Westerman naar de kroon steken voor de titel 'Gay Nazi from Holland'.

Carpa | 13-12-05 | 12:09

zal hij ook jonge marokaanse homo's neuqen ?

Pinkpower | 13-12-05 | 12:08

Michiel Smith is neonazi! Michiel Smith is neonazi! Michiel Smith is neonazi! Michiel Smith is neonazi!Michiel Smith is neonazi! Michiel Smith is neonazi!Michiel Smith is neonazi! Michiel Smith is neonazi! Juist , hier is mijn conclussie:
Meneer heeft neonazi vriendjes, meneer wil ook bij neonazivriendjes horen en meneer gaat hevig zijn eerste boek lezen(Mein kampf, vertaald in het nederlands omdat Michiel Smith een n00b is).
De grens:
Bij het bordje "Harlem". We willen met plezier dat u over de grens loopt, zorg overigens wel dat u een camera met live streaming bij de hand heeft.
GeenStijl exclusive!

Mr. Crimineel | 13-12-05 | 12:08

@Phoib 13-12-05 @ 12:03

Inderdaad, hij is heaumeau.

KaiserSoza | 13-12-05 | 12:07


Nou is hij een neo-nazi dan. Volgens mij moet iemand toch echt nationaal socialist zijn om de term nazi te kunnen rechtvaardigen.

Multikuli | 13-12-05 | 12:07

Doodzwijgen!
Of is dat ook al bedreigend?

Mr R | 13-12-05 | 12:07

Kom op joh, niet huilen, flink wezen!

aivd | 13-12-05 | 12:07

Beetje typisch dat uitgerekend HIJ vraagt waar de Grenzen liggen. Was dit niet dezelfde idioot die "protesteerde" tegen migrerende vogels en vissen? Wahaha, wat een debiel!

Hey Michiel, dit noemen ze nou Poetic Justice :)

Dev/0 | 13-12-05 | 12:05

Dus Michel laat zich graag uitwonen door een horde kaalkopjes....

Da was ik nie | 13-12-05 | 12:05

Zielig verhaaltje in het AD. "Mama, ze plagen me."

aivd | 13-12-05 | 12:05

"De echte extreem-rechtse aanhang in Nederland vindt mij een mietje. Vanwege mijn seksuele geaardheid(..)"
Mis ik iets?

Phoib | 13-12-05 | 12:03

Jah. Kom op zeg! Wel een beetje hokjes-denken om hem nu gelijk neo-nazi te noemen, hoor. Ik bedoel, het is zo een lieverd: www.geenstijl.nl/paginas/michielsmit/

bwahaha | 13-12-05 | 12:03

Michiel Smit ga eens dood!

Traag | 13-12-05 | 12:02

Ach ja, publiekelijk bang zijn levert mensen tegenwoordig aardig wat aandacht op he... komt hem eigenlijk wel goed uit denk ik. Hopla, bodyguards en de hele bende erbij, misschien zijn er dan wel minder mensen die hem louter een vocale giertank noemen...

Iljitsj | 13-12-05 | 12:02

Die man moet geen Hersenscheet laten. Das wak zeg.

gddsfvzxcrtgbdsf4325 | 13-12-05 | 12:01

bij duitsland hè!?

schele henk | 13-12-05 | 12:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland