Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Meer kansarmen

kansarmenHet begint op te vallen. Steeds vaker komt het voor dat iemand die je tegenkomt, een kansarm persoon is. Maar het uitsorteren is in volle gang, zo lezen we in Trouw. Hogeropgeleiden trouwen namelijk alleen nog maar met elkaar, mensen kiezen vrienden en vrouwen op basis van afkomst en opleidings- en inkomensniveau. En wees eerlijk, wie wil nu een kansarm persoon op zijn feessie hebben. In 2020 is Nederland het nieuwe New Orleans met extreme verschillen tussen paupers en normale mensen. Wel eindelijk goede muziek. Voorbeeldje? Zo trouwde een arts vroeger nog wel eens met een verpleegster zodat deze dame een stapje op de maatschappelijke ladder deed. Vandaag de dag komt dat niet meer voor, nu wil een arts een andere arts. Toch is er een lichtpuntje, want waar anders dan op GeenStijl komt (zeer) kansarm en hoger opgeleiden zo gebroederlijk bijeen. Wij denken aan een project waarbij de kansarmen een speciaal merkteken krijgen in de comments. De maatschappij dat zijn wij, kom maar door met die 16 miljoen!

Reaguursels

Inloggen

Wie in Nederland werkt, wordt gestraft!
Ik zou graag wat anderen gestraft zien worden.

GOD (echt waar) | 21-11-05 | 20:26

@Moshe

Ach de discussies zijn er nog steeds, alleen nu op de werkplek. De "alwetendheid" bij de heren en dames academici blijft eveneens hardnekkig aanwezig.
Maar ja, domheid laat zich niet zo makkelijk bestrijden.
Titulatuur-fetisjisme wordt flink beleden in dit land.

prettything | 21-11-05 | 09:22

@pretty thing

Nou, zo 'mooi' zal het aanzicht wel niet meer zijn. Na al die 'verhitte' discussies met de lokale corpsballetjes in het jaar toebak. Gelukkig dat je nog troost kunt putten uit die gelukzalige momenten dat deze 'balletjes' onder de tafel werden geveegd. Maar goed dat je erbij hebt vermeld dat het hier om "een politiek-geschoolde arbeiderszoontje" betrof. Anders hadden de dames en heren hogeropgeleiden hier zich vertwijfeld moeten afvragen hoe dit wonder tot stand was gekomen...

GEITENwollensokkendragers.... zucht

Moshe | 20-11-05 | 21:56

dankzij de verruiming van europa met het voormalige oostblok.
en door de daar voorkomende goedkope aarbeidskrachten.
en met dank aan de gierige nederlandse rijke industrie bonzen.
begin ik ook kansarm te worden.
geefr mij ook alvast maar een ster.

Redneck | 20-11-05 | 18:33

@ aurora, iedereen die het op eigen kracht redt moet naar Amerika ? Ga jij lekker naar Cuba !

Hammiehetvarken | 20-11-05 | 09:38

nu de studiefinanciering steeds slechter word geldt het idee van iedereen die kan gaan studeren alstie maar wil (en toevallig intelligent genoeg is) dus echt niet meer. het scheelt nogal voor je studieresultaten of je een rijkeluiskindje bent waarvan de ouders zonder morren huur en collegeld enzo betalen of een kind van een bijstandsmoeder en je dus flink moet bijverdienen om alleen al je huur te betalen.
en dan heb ik het nog niet eens over rijke kinderen die dure bijles e.d. kunnen krijgen op de middelbare school.
ja, het is nog steeds mogelijk om vanuit niets op te klimmmen en dat zal ook nooit totaal onmogelijk worden , maar het word wel steeds moeilijker.
persoonlijk heb ik weinig behoefte aan een amerikaans systeem waar je bankrekening belangrijker is voor je schoolopleiding dan je iq.

ik vind het trouwens ook niet goed voor kinderen als de ene groep door 2-verdienende ouders in de creche word gedump, terwijl een andere groep met 2 werkeloze/arbeidsongeschikte ouders thuiszit.

sommige mensen hier die lopen op te scheppen dat ze het op eigen kracht hebben gemaakt mogen wat mij betreft meteen naar het o zo fijne amerika optiefen. maar dan hoef je ook niet met hangende pootjes terug te komen als je je baan kwijtraakt of ziek wordt en niemand je meer moet.

aurora | 20-11-05 | 03:42

@Hannalore 19-11-05 @ 16:23,

waaruit volgt dat als we hier de stoppen uit niet levensvatbare industrieen trekken dat er meer kanslozen komen?

In tegendeel door het afstoten van deze industrieen kunnen ook de subsidies worden stopgezet en daardoor een lastenverlichting worden doorgevoerd, welke automatisch ten goede komt aan de wel levensvatbare industrieen.

Niemand heeft baat bij gesubsidieerde industrieen behalve de subsidiesponzen zelf.

Mujahid | 19-11-05 | 23:30

@ een vrouw 13.14 , gefeliciteerd, u heeft zeker het speciale merkteken voor uw comments verdiend !

Hammiehetvarken | 19-11-05 | 22:29

Socialisme = armoede

Michael Jackson | 19-11-05 | 17:33

@Mujahid
Natuurlijk kiezen we voor goedkope software. Maar dan moeten we ook niet zo zeuren dat er door dat soort economische ontwikkelingen kansarmen en uitgerangeerde werklozen ontstaan. We hebben nu eenmaal weing keus. Een voorbeeld; mijn achteroom werkte jarenlang op een scheepswerf. Deze werf werd begin jaren tachtig gesloten omdat het nu eenmaal goedkoper was om schepen in, bijvoorbeeld, Taiwan te laten bouwen. Daardoor verloren een hoop mensen hun baan. Deze werden in massaal in de W.A.O. gedumpt omdat er voor hen geen perspectief meer bestond op de arbeidsmarkt. Erg vervelend, maar, zoals ik al eerder schreef, de vrij markt economie is nu eenmaal geen altruïstisch gebeuren. Vandaar dat we niet kunnen verwachten dat de vrije markt economie antwoorden biedt op sociale problemen.
En nu even iets in het algemeen. Hierboven lees ik dat een aantal reaguurders zich door inzet en studie een betere plek wisten te veroveren op de sociale ladder. Zoiets noemt men sociale mobiliteit of meritocratie. Die hebben wij mede te danken aan de inzet van o.a. Joop den Uyl. Want was het niet Joop den Uyl die, bijvoorbeeld, op een P.V.D.A. partijcongres in 1972 riep dat macht, welvaart en kennis zo goed mogelijk onder de bevolking verdeeld moesten worden.? Helaas is men nogal slecht van geheugen. Het feit dat een aantal rechtsdenkenden maar niet willen inzien dat zij hun succes mede te danken hebben aan de linkse politiek van weleer maakt dat ik waarschijnlijk nooit overtuigd zal raken van hun 'gelijk'.
nl.wikipedia.org/wiki/Meritocratie

Hannalore | 19-11-05 | 16:23

Supermooi stuk prof!

knaap | 19-11-05 | 13:24

Veelvoudig kans-gehandicapt ben ik: vrouw, 50 plus, werkloos, gescheiden, te intelligent voor dom werk, you name it. Nou ja, ik maak me er maar niet te kwaad over, heeft geen zin. Ik ben verplicht om te solliciteren om WW te kunnen houden, maar ik krijg of geen enkele reactie, of een (standaard) afwijzing. En dan laat ik in brief/e-mail en CV alle jaartallen al weg.
Maar er zijn er die het veel en veel rotter hebben. Mensen die, legaal of illigaal, van elders hierheen zijn gekomen, niets anders dan ellende, zorgen en verdriet hebben en alleen al dag en nacht keihard moeten knokken om gewoon iedere dag wat te eten te veroveren.
Nederlandse jongeren met een "buitenlandse" naam en/of uiterlijk komen in Nederland niet eens aan een stageplaats, laat staan een werk. Wat er dus in Frankrijk gebeurt met die rellen, kunnen we hier vast ook snel tegemoetzien.

Een Vrouw | 19-11-05 | 13:14

Vandaag of morgen vat één of andere wethouder het plan op om al die kansarme Antillianen eens te gaan heropvoeden. Let op mijn woorden. Ik voel al een motie van wantrouwen opkomen.

poppermotje | 19-11-05 | 12:22

Vandaag of morgen vat één of andere wethouder het plan op om al die kansarme Antillianen eens te gaan heropvoeden. Let op mijn woorden. Ik voel al een motie van wantrouwen opkomen.

poppermotje | 19-11-05 | 10:49

Erg irritant dat de tekst nu links op de pagina staat, de krant is ook altijd rechtsgelayout voor de belangrijke artikelen... ff terugveranderen GS....

Simon Says | 19-11-05 | 10:13

Lubbers heeft verklaard volgens de huidige definitie een allochtoon te zijn: zn moeder was namelijke geen autochtoon. Dit toont natuurlijk aan dat het in Nederland prima gesteld is met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst. Kansarmen zijn mensen die niet willen en daar hardwerkende Nederlanders de schuld van geven om zo subsidie voor hun lamlendigheid te krijgen. Want echt, zelfs een allochtoon kan hier het hoogste ambt bereiken !

Hammiehetvarken | 19-11-05 | 10:10

@van rechts

Kansarmen kan ook betekenen: kansarm van geest. Van die deelstijdstudie ben je misschien wel een succesvol ondernemer geworden, maar je verstand gebruiken kan nog steeds beter.

Het is waar dat je in principe in Nederland genoeg kansen hebt. Maar die kansen worden naarmate je ouder wordt steeds beperkter. Iedereen kan studeren, maar het is beter vol te houden als je pa rijk is en iedereen kan een baan krijgen, maar het is makkelijker als je al een netwerkje hebt.

Bovendien hangt het er maar vanaf wat je 'gekozen' hebt als studie. Je kunt niet voorzien welk vakgebied in trek is voordat je aan je studie begint. Dan kan het best zijn dat tegen de tijd dat je afgestudeerd bent de arbeidsmarkt er al heel anders uit ziet.

Niet iedereen is uit het hout gesneden om ondernemer te worden en keihard werken moeten de meesten nog steeds voor een ander doen en daarvoor moeten ze eerst maar eens aangenomen worden. Wie zegt dat er banen genoeg zijn? Wie zegt dat je na een in eerste instantie veelbelovende carriere als consultant bij CMG er niet uitgekacheld wordt als ordinaire uitzendkracht?

Ik hoor hier weer het bekende geraaskaal van de eige-ondernemert met een bord voor zijn kop die in hoogtijdagen een grote waffel heeft. Ik ken ze wel, de ondernemers ide na ettelijke succesvolle jaren op hun bek zijn gegaan en uitiendelijk ook uit de ruif mochten gaan eten. Toen zongen ze wel een toontje lager, na jarenlang gezeverd te hebben over anderen die het niet zo goed deden of mensen die geen werk konden vinden.

Maar zo ook studentjes economie, die er achter zijn gekomen dat een studie alleen geen garantie is op een goede baan. Dat je van HEAO nog geen goeie manager wordt en dat je van een succesvolle transportonderneming waar het minder mee gaat ook een tegen de lamp lopende hasj- en sigarettensmokkeloperatie kunt maken.

Rabarberke | 19-11-05 | 06:50

-weggejorist-

9-buts | 19-11-05 | 05:35

Hoezo oud nieuw? Artikel over dit gedoe stond 8 jaar geleden ook al in Trouw. Jammer dat geenstijl meegaat in dingen zonder nieuwswaarde. Voor de liefhebber: Emancipatie van de vrouw heeft een negatieve invloed op de sociale stratificatie....

broodjesbakker | 18-11-05 | 23:20

ThemanFrank, wat is een dimensie ? Dat is toch de ziekte waar mn opa aan leidt ?

Hammiehetvarken | 18-11-05 | 23:15

Zoveel zichzelf op de borst slaande HBO-ers en academici in Nederland .... en toch zijn wij het minst presterende landje in Europa... ;-)

Loebas | 18-11-05 | 22:50

@Disco 21.12
Dus een kwestie van wie de schoen past...

prettything | 18-11-05 | 22:15

En als je gas uit je waterkraan krijgt,vind ik ook niet gek!!We halen wat binnen hoor van over de grens! hahha.

koekje erbij? | 18-11-05 | 21:16

@ prettything
JAZEKER!!!!! Allebei nog wel!

Disco | 18-11-05 | 21:12

Toekomst NL, (moet veel praten met een biertje op).Veel kans armen komen toch in de bouw terecht. Maar de ene buitenlander begrijpt de andere niet.Want zij begrijpen niet goe nederlands! Suri tegenover Ganees: stomme afrikaan,praat gewoon Nederlands!!! ik begrijp je niet!! En de Ganees weet niet waar het over gaat, en vraagt wat aan een marokkaanse collega,die het ook niet snapt!!HAHAHA ,Mocht er wat mis zijn met uw nieuwbouwhuis dan komen wij het wel oplossen! zwart uiteraard! HAHAHAHAHA!!

koekje erbij? | 18-11-05 | 21:02

@Disco 20.19
Nee!
Simpel gedacht om meteen bij een ander jaloezie te vermoeden
Academicus of HBO-er zeker?

prettything | 18-11-05 | 20:45

Vijf jaar geleden,rekende ik nog 20 gulden per/uur!!!Maarja de Euro is voor mij ook een duur muntje geworden! En het wordt gewoon betaald die ? 30 !Gaat goed met NL.

koekje erbij? | 18-11-05 | 20:39

Tip voor alle kansarmen: Ga de politiek in. Wij Nederlanders stemmen al jaren met groot enthousiasme de allergrootste kansloze clootmongeaulen de tweede kamer en de regering in. Zetel verzekerd, makkelijk, snel en je hoeft er helemaal (maar dan ook echt heeelemaaal) NIKS voor te kunnen.

Wil je misschien eerst even kennismaken met de gezellige andere kanslozen die er nu al, dag in dag uit, Nederland (en soms andere landen, als de VS het goed vindt) "in de poep rijden"?
Steek een naald in je arm en bied je lichaam te koop aan langs de weg. Geheid dat je ze dan allemaal tegenkomt.

Grrr... | 18-11-05 | 20:34

Ach,een beetje loodgieter/cvmonteur,rekent ook 30 euro per/uur,zwart! ook een dikke verdrievouding van voor de euro.Wat "hoogopgeleidden" kunnen,kunnen wij ook! Te veel? zoek lekker een ander! Ga lekker in de kou of met een pot vol stront zitten! Bel een bedrijf! A 60 euro per /uur.

koekje erbij? | 18-11-05 | 20:32

Hebben we het ook over de mensen met een zeer laag IQ, die reageren op deze topic? Mensen met een eendimensionale zwart-wit belevingswereld?
Overigens heeft zo'n kansarme als Samir A, de oppermongeaul, in Nederland ook nog kansen. Vrijgesproken worden in onze mongeaulse rechtstaat!

themanfrank | 18-11-05 | 20:28

Ik heb trouwens liever schoenen uit China voor 10 euro dan schoenen uit Italie voor 100.........

Disco | 18-11-05 | 20:21

@ prettything
Bespeur ik enige jaloezie??

Disco | 18-11-05 | 20:19

De kindjes in Afrika......... die zijn pas kansarm.

Disco | 18-11-05 | 20:13

@BSE rundfunk 18-11-05 @ 19:39,
je ziet het probleem benoemt het probleem zie je kennelijk de meest evidente oplossing niet :s

"Werkgevers willen aan alle kanten de kosten drukken, omdat de overheid steeds meer kosten voor ze in rekening brengt."

Als de oorzaak de hoge lasten van de overheid zijn dan moet daar iets aan gedaan worden!

Mujahid | 18-11-05 | 19:53

Dat is het hem nou juist!
Werkgevers willen aan alle kanten de kosten drukken, omdat de overheid steeds meer kosten voor ze in rekening brengt.
Gevolg hiervan is dat er massaal ontslagen vallen, bedrijven 'wegtrekken' naar Azie, en dat Nederland een peperduur, economisch onaantrekkelijk land wordt met een hoge werkloosheid en weinig koopkracht.
Het ergste hiervan moet nog komen.
Een gemiddeld gezin heeft nu al 2400 euro schuld, en dat geeft weinig ruimte om iets te ondernemen, laat staan om een (zaken)reis te maken.
Onze overheid voorkomt dat overigens ook door de kosten integraal omhoog te schroeven, en daardoor de koopkracht laag te houden.
En een hogere opleiding? Betaal dat maar eens.
Er wordt nu al voorspeld dat straks ook het midden management in het bedrijfsleven verdrongen wordt door goedkope werkkrachten uit Azie.
Mocht dat uitkomen, dan moet je met je hogere opleiding maar zien of je kans maakt. In ieder geval heb je na je studie een schuld aan je broek van 5 cijfers voor de komma en zie daar dan maar eens uit te komen.
Het hele karretje wordt zo de poep in gereden.
Kennis economie is ondergeschikt aan financiele economie.
Het draait dus gewoon om geld. Klaar.

Rest In Privacy | 18-11-05 | 19:39

@Hannalore 18-11-05 @ 18:26,

wat heb je liever dat je e100 voor een software pakket betaalt of e40 voor hetzelde pakket maar dan gefabriceerd in India. Ik weet het wel. En een beetje slimme consultant heeft 10 indiers voor zich werken en strijkt vervolgens zelf de winst op...

Mujahid | 18-11-05 | 19:24

De vuilnisbak in met ze!
Dat zal ze leren!
getekend: Schlungel

Rest In Privacy | 18-11-05 | 19:19

Dan gaan ze maar het leger in!

Pannie | 18-11-05 | 19:06

Er was ooit eens een wijs man, die les gaf op een middelbare school in een achterstandswijk, en die in al zijn wijsheid zijn leerlingen adviseerde om loodgieter te worden. En waarom deed hij dat.? Volgens hem dachten te veel van zijn leerlingen dat de kansen voor het oprapen lagen voor hoog opgeleiden. Maar aan loodgieters is een nijpend tekort, en bovendien, een loodgieter kan nog een beetje zwart bijklussen in de avonduren. Ja, beste lezer, wie durft nu nog te beweren dat je op de 'Neerlands scholen' niets meer leert. Nu heb ik hier een exemplaar van 'The Economist' van 29 oktober op mijn schoot liggen waarin wordt beschreven hoe de politiek in China en India de economische hervormingen aldaar blokkeert. Helaas nog niet gelezen. Maar ik ga dat zeer zeker op korte termijn doen. Maar, beste lezer, er zullen een hoop mensen in Nederland blij zijn met die blokkade. Want je kunt op je vingers na tellen dat computer programmeurs in de eerder genoemde landen inmiddels bij bosjes aan de boom groeien. Stel je eens voor zeg, ben je als consultant/programmeur eindelijk geslaagd in het leven en vervolgens wordt je werk 'weg gesaneerd' naar een moslim in India die niet alleen vijftig keer per dag bidt maar ook nog eens tachtig uur per week werkt voor een paar roepia's. Dan leer je als consultant/programmeur aan den lijve de ideeën van Marx omtrend de 'verelendung' kennen. Moraal van dit verhaal; hoger opgeleid betekent niet automatisch dat je meer kans maakt in het leven en de vrije markt economie is nog altijd geen altruïstisch gebeuren. En een prettig weekend allemaal.!

Hannalore | 18-11-05 | 18:26

Rectificatie:
Zin 5 : "van" moet vervallen
Zin 12 : "ze" is weggevallen
Zin 13: "heel" moet zijn "hele"

Nou de betweters kunnen hun gang gaan...

prettything | 18-11-05 | 18:19

Wat betreft met een goede opleiding je altijd een baan zou hebben, niet iedereen kan naar de universiteit of hoge school niet elk mens kan leren. Maar hebben andere kwaliteiten die bijvoorbeeld naar roc gaan en vak leren. Maar als je die kwaliteit ziet van dat ROC onderwijs schrik je je rot. Er zijn niet eens stage plekken te krijgen. Terwijl juist op dat onderwijs mensen zitten die met hun handen zou moeten werken. Maar die scholen zijn uitgegroeid in logge monster volgens mij waar niemand meer weet wie wat of waar.

lara | 18-11-05 | 18:17

Jammer dat die kansrijke academici en HBO-ers zo'n kapsones hebben....
Afgestudeerd in een bepaalde discipline maar dan wel denken dat ze overal hun mening over kunnen en moeten geven.
Vroeger had ik als politiek-geschoolde arbeiderszoontje samen met mijn mede goedgebekte vriendjes wel eens een discussie met van die studentjes over Vietnam of welke andere politieke kwestie die toen speelde.
Natuurlijk dachten de heren studentjes altijd hoog in te zetten en die arbeidersjochies wel even van tafel te vegen.
Nog steeds denk ik met genoeg terug aan de tijd dat onze "intellectuele" discussievrienden aan het eind van de discussie ontgoocheld met de staart tussen de benen afdropen.
Tsja, zoveel tegenspel hadden niet verwacht van die "arbeiders".

Maar ja, nog steeds schijnen heel volksstammen te denken dat een diploma of bul een garantie is voor wijsheid en intelligentie.
Voorgeprogrammeerde lesjes, aannames, niet bewezen stellingen, doctrines... you name it...
En het intellect maar denken dat men met de doctorandustitel de wijsheid in pacht heeft...

prettything | 18-11-05 | 18:15

vrijgezel en een beetje om je eigen denken dat geeft de beste en interessantste resultaten, de man is in beginsel een ?hunter? dat moet je niet verdrukken.
Wel zorgen dat je voor je 50ste iets hebt om tegen aan te lullen voor wanneer je begint te dementeren, trouwens iemand moet de ter aarde stelling voor je regelen.

..Whatever | 18-11-05 | 18:14

Daar zitten we midden in , er zijn zoveel kansarme mensen o.a. doordat veel werk naar goedkope lonen landen is verhuisd. De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. En onze overheid doet hier fijn aan mee. Je ziet in landen als Usa dit nog meer als in Europe, maar ook wij gaan die kant uit, gevolg van o.a. de globalisering waar we zo blij mee moeten zijn! wie moet hier blij mee zijn? niet de gewone werker die heeft hier allemaal geen flikker aan integendeel die is alleen maar slechter af.

Zie bijvoorbeeld de rellen in Frankrijk veel allochtone jongeren die geen baan meer kunnen krijgen, straks gaan de autochtone jongeren het ook voelen. Er moet echt wat gebeuren die jongeren en ook de ouderen van 50+ die werkeloos zijn, is zo uitzichtloos.

lara | 18-11-05 | 18:12

Kansarmen? Is de politiek correcte term niet 'Arbeidelijk minder valide'?
Iedereen kan iets bereiken als hij/zij maar een beetje zijn/haar best doet tijdens zijn/haar studie en hard werkt voor het geld (ook allochtonen hebben een kans, als ze maar een opleiding hebben).

Framoes | 18-11-05 | 17:48

Nou nou das nieuws zeg, meer kansarmen. Alsof zo ongeveer iedereen hier dat al niet wist. Als ik de oveerduidelijke oorzaken ga noemen ben ik weer een rassist dus dat doe ik maar niet.

DeKeet | 18-11-05 | 17:46

Komt die kaaaaaans!

prettything | 18-11-05 | 17:44

Alleen een speciaal merkteken in de comments ? Waarom niet iets op de kleding ?

Hammiehetvarken | 18-11-05 | 17:40

Need for Speed|16:41
't Is zo'n verdoezelwoordje van links. Luie asociale klootzak mocht niet van Melkert.

ventus_aqualis | 18-11-05 | 17:23

trouwens aan je 2e voorwaarde voldoe ik ook, ik ook op d'ITO opleiding gezeten, weliswaar niet voltooid maar toch.

Conan de Rabarber | 18-11-05 | 17:08

@volgensmij, Coontje houdt van katten,
met ui en en griekse salade smaakt zo'n felixje praktisch als kip.

Conan de Rabarber | 18-11-05 | 17:05

Die kansarmen hebben het veel te goed in Nederland. De kloof met de kanslozen wordt elk jaar breder.

Dr. Faustus | 18-11-05 | 17:02

@fleau: als in een contact advertentie? LOL..
k, t is toch bijna vrimibo tijd..
v, 29, WO+, ruim bovenmodaal met groot app zoekt dito heer.
Must love cats.

volgens_mij | 18-11-05 | 17:01

@Drop: zie Breinstein om 15.24 uur. Wel op blijven letten!

Breinstein | 18-11-05 | 16:57

@volgens_mij
Dan zal je toch meer over jezelf moeten vertellen...

Fleau | 18-11-05 | 16:56

@ Conan
t aanbod is bijna onweerstaanbaar. Maar net niet helemaal.
*gaat verder met een kansrijke vent zoeken*

volgens_mij | 18-11-05 | 16:51

Succes is een keuze, toch?

Drop | 18-11-05 | 16:51

Hier en daar kans op een bui.

poppermotje | 18-11-05 | 16:47

Kansarm Coontje zoekt financieel onafhankelijke flamoes.
Heb jij een gemeubileerd penthouse waar je niks mee doet? Coontje leeft het gaarne voor je uit. Zit je onder de plak bij je stinkendrijke ouders? Samen lossen wij dit op. Werk je 80 uur per week en krijg je je riante salaris en bonus regelingen niet stukgeslagen? Ook hier bied Coontje de juiste oplossing.
Kun je nu al geen weerstand meer bieden aan dit scala van elegante oplossingen? Neem dan snel contact op met Ceaun Cansleaus Consultancy Agency, en constateer zelf hoe snel je leven een andere wending neemt.
Ps, hygiene gewenst en geboden.

Conan de Rabarber | 18-11-05 | 16:46


kans·arm (bn.)
1 (van groepen in de samenleving) sociaal zwak

www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?z...

Wie heeft dat woord ooit verzonnen? Iedereen heeft dezelfde kansen, maar is sociaal niet even sterk, is m.i. toch iets anders

Need for Speed | 18-11-05 | 16:41

@commentaarder
omkeerbaar verhaal en dus kansloos ;)

Natuurlijk, als je jaar na jaar naast een zwetende stinkende arbeidert ligt wens je soms een vent die wel van voorspel gehoord heeft.

Oh hemelse subtiliteit van de traag opgewekte lust!

Dat verlangen spreek je niet uit, dat is not done. Een toevallige kennismaking, sjiek diner en dan een écht hotel.

En de deal was nog goed voor Nederland ook. Wij hielden er genetisch fysiek sterkere nakomelingen aan over met hoger gemiddeld IQ en gezondere genen.
Immers, kansrijkeren hebben betere toegang tot kwalitatief betere voeding en zorg.

:)

volgens_mij | 18-11-05 | 16:32

Zozo, wordt het niet eens tijd
voor dating.geenstijl.nl =D

777bas777 | 18-11-05 | 16:28

Dus daarmee worden de kansarmen kansrijk? Zo helpen ze zichzelf weer als soort om zeep. Maar daarom zijn ze ook kansarm.

vast goed | 18-11-05 | 16:27

Ik was bijna van plan om Ma Tokkie eens even lekker va.... maar toch maar niet.

Nemo | 18-11-05 | 16:26

Geeft te denken wat nu eigenlijk kansrijk en kansarm is in biologische zin.
getekend: Lul

Rest In Privacy | 18-11-05 | 16:26

dat zou wel heel gaaf zijn; ipv een ip ban voor een niet te ernstige comment een vermelding achter je naam (Kansarm)

marteltor | 18-11-05 | 16:26

@vast goed
Dat verhaaltje van C. Darwin gaat niet echt op daar de kansarmen zich in ras tempo vermenigvuldigen tov de kansrijken.

BurkBurk | 18-11-05 | 16:25

Dit selectieproces is reeds enige tijd aan de gang. Ene heer Darwin heeft daar een alleraardigst boekje over geschreven. Wat ik daarvan begreep is dat zolang de scheiding kansarm en kansrijk nog niet voldoende is doorgevoerd, kansarmen tot onze diersoort blijven behoren. Dus kun je ze bevruchten.

Dat is het mooie: kansarmen willen kinderen van kansrijken (nukekans!), terwijl kansrijken alleen maar willen nuken. Voorbehoedsmiddeltje gebruiken en klaar.

vast goed | 18-11-05 | 16:20

@Nemo
HoHo, even tot tien tellen voor je wat doet!!!!!!
@Commentaarder
Breng medereaguurders nou niet op verkeerde ideeen, niet iedereen is van zo'n behandeling gediend.:-)

linksisooknietalles | 18-11-05 | 16:18

@ links en rechtdoorzee is ook niet alles
Jawel, jawel!!!

Rest In Privacy | 18-11-05 | 16:18

@BSE rundfunk
Lul

linksisooknietalles | 18-11-05 | 16:16

@Commentaarder
Aha, dus zo zit dat.

Nemo | 18-11-05 | 16:14

Ik: Kansarm, geen opleiding en perspectief. Zoekt: Hoger opgeleide om inkomenspositie veilig te stellen voor de toekomst. Vraag niet veel, maar een positie in de 500 is een pré... Wie durft....

rennie b | 18-11-05 | 16:13

Ik ben per definitie een lul, ongeacht of ik kansarm ben of niet.
Maar ik ben wel degelijk kansarm, maar dat moest ik ook ZELF even kiezen om te voorkomen dat ik mij in zou laten met lieden die maar al te snel het etiket 'lul' op anderen plakken.
Lul zijn is ook een keuze.
Alles wat je daarvoor hoeft te doen is werkloos te worden na een arbeidsconflict of na een ontslagronde in een branche die niet goed in de markt ligt. Dan komen de horden Heinzen vanzelf achter je aan.
Maar afgezien daarvan, zo zie je maar dat de liefde het best door de maag kan gaan, de rest is toch alleen maar een hypocriet achter geld van de ander aanhollen.
De lul heeft gezegd.

Rest In Privacy | 18-11-05 | 16:13

En, hoe meer kansarmen erbij komen, hoe kansarmer men wordt!!
Hoe verschrikkelijk het ook is!
Maar, omgekeerd werkt het ook: je verbetert als kansarme je positie door je kansarme buurman te elimineren.
Dus wat ze in Frankrijk kunnen, kan jij ook beste kansarme!
Dus: 'Grijp die kans! Ga Frans!'(c)

Aarshaar | 18-11-05 | 16:12

"Kansarm" is een volkomen uit de lucht gegrepen, verhullende, politiek correcte term.

In Nederland is niemand "kansarm". Onze maatschappij is zó ingericht dat iedereen zijn of haar kansen krijgt. Je moet ze alleen willen pakken, that's all.

Ik kan het weten; ben opgevoed door een bijstandsmoeder, we hadden regelmatig amper te vreten. Blaas ik de Tweede Kamer op ? Nee. Moet ik zonodig de maatschappij omverwerpen ? Nee.

In tegenstelling tot die strontverwende moslims met het woord "discriminatie" als allereerste kennismaking met de Nederlandse taal, heb ik er gewoon keihard voor gewerkt.

Éen van de dingen die ik heb opgepakt is een deeltijdstudie in vijf jaar, waarbij ik een deel van de kosten voor de studie keurig netjes van de belastingdienst heb mogen aftrekken. Hoezo geen kansen ?

Eind van het liedje is dat ik zelfstandig ondernemer ben, een mooi belegde boterham eet en vooral een schurftige hekel heb aan iedere idioot in dit land die uit de subsidieruif vreet omdat hij/zij "kansarm *is*" of "kansarmen *moet* helpen".

Gewoon gelul. Handen uit de mouwen en werken gvd. En dan zijn er voldoende centjes om te zorgen voor hen die niet kúnnen, en geloof mij, dat zijn er een stuk minder dan die 600.000+ werklozen, 800.000+ WAO-ers en god weet hoeveel bijstandstrekkers.

"Kansarmen"............... MY ASS !

Van Rechts | 18-11-05 | 16:11

'Langs deze zeer onsympathieke weg zoek ik dito vrouw'

casje_12 | 18-11-05 | 16:10

Ik verdien genoeg voor 3 personen dus ik kan trouwen met wie ik wil. Het wordt vanzelf een wijf van mijn niveau mits ik haar op tijd uit de pauper red. Een chick van 14 is nog wel alle kanten op te kneden

Echt He! | 18-11-05 | 16:10

@erachterkijkerd
Ik heb ook nog wel een paar namen, maar die wil Joris niet weten!

linksisooknietalles | 18-11-05 | 16:10

"Hinder in treinverkeer door brand Schipholtunnel."
Is Verdonk weer bezig ?

ventus_aqualis | 18-11-05 | 16:10

Deze bijna afgestudeerde heauchopgeleide wil wel een kans bieden aan een kansarme neuqbreezah...

Fleau | 18-11-05 | 16:07

@nemo,

je bent duidelijk geen vrouw.

Natuurlijk, als je jaar na jaar naast een keurig gekamde slapgestudeerde heer ligt wens je soms een vent die je een veeg geeft alsof hij zn neus snuit. Rok omhoog, pik er in en dan een vette boer laten. Maakt allemaal niet uit.

Lust!

Dat verlangen spreek je niet uit, dat doe je gewoon. In de taxi, op de vuilniswagen of in de schaftkeet. Daar sta ik echt niet alleen in, hele horden dames delen gelijke ervaringen.

En de deal was nog goed voor Nederland ook. Wij hielden er genetisch fysiek sterkere nakomelingen aan over en de vuilnisman leerde netjes dankjewel zeggen. Een win-win situatie voor dit land, zo zou mijn man het noemen.

Commentaarder | 18-11-05 | 16:07

Ik heb ook geen werk meer, maar dat komt omdat ik mijn bedrijf verkocht heb. Ben ik nu kansarm of omdat ik weer wat meer tijd heb kansrijk? Ik kom er niet meer uit. Waar is het kansrekenprogramma?

lariekoekjesmonster | 18-11-05 | 16:06

burkburk, da's meer een kwaakarm?

volgens_mij | 18-11-05 | 16:05

ach ja, derde wereld krijgt nu goedkope laptops toegestuurd. Dus we krijgen het druk op geenstijl.nl

Illumi | 18-11-05 | 16:05

Wat lees ik nou? Zitten er hier goedverdoeme nou ook al kansarmen.
Waar doen die hufters dat van? Ik bedoel, computer en zo..

gigi gorgonzola | 18-11-05 | 16:04

kans·arm (bn.)

1 (van groepen in de samenleving) sociaal zwak

porcarius | 18-11-05 | 16:04

Kansarm:
Toen Aäron zijn arm boven het water hield, kwamen er kikkers uit; heel Egypte werd eronder bedolven.
Exodus 8,2 Bijbel

BurkBurk | 18-11-05 | 16:03

@klootoog
Als je kansarm bent heb je geen werk. Als je geen werk hebt, heb je geen last van de (ochtend- en avond)spits. Ajax heeft geen last van spits. Ergo ajax is idd kansarm.

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 16:02

@Commentaarder
Is inderdaad een zeer ernstige ontwikkeling. Ze zullen toch niet ineens hersens gaan ontwikkelen. Aan de andere kant, jij zit toch niet te wachten op zo'n dikke vette schetenlatende brievenbusshowendealsieopz'nknieeenzittende bouwvakker? Ik scheer ze natuurlijk niet allemaal over een kant maar wel bijna.

Nemo | 18-11-05 | 16:00

Wat is trouwens de definitie van kansarm?
Als je doel in het leven is om genietend van een uitkering lekker op de bank naar max&catharine en belspelletjes te kijken, dan biedt deze maatschappij al snel heel veel kansen. Daarmee kan mogelijk zelfs mevrouw Tokkie gezien worden als kansrijk!

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 16:00

ajax is toch ook een soort van kansarm?

kolonel klootoog | 18-11-05 | 15:58

@volgens mij
Zonder een voorschot op je geslacht te willen nemen, zijn de kansrijke 30plus mannen (al dan niet single) niet eerder bereidt dan de vergelijkbare groep vrouwen om er een 'bijvrouw' op na te houden?

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 15:58

ik snap het niet... ik ben hoog opgeleid maar toch kansarm... het is dus niet zo dat het een het ander uitsluit...

rembemcamcorder | 18-11-05 | 15:57

Ach als de kansarmen niet kansarm gehouden wordt door een heel leger zogenaamde hulpverleners dan hebben we straks een heel leger echt kansloze ex-hulpverleners, die kunnen natuurlijk nooit meer een echte baan vinden.

Mujahid | 18-11-05 | 15:57

Een kansarm is dat zoiets als een kunstbeen?

Isser | 18-11-05 | 15:55

Ik heb HBO en neuk alles wat los en vast zit, dus ook kansarmen (vrouwen)!
Hmm, bij nader inzien maakt dat mij dan weer kansloos.

Meneer | 18-11-05 | 15:55

@Erachterkijkerd: waarom niet gewoon "kanslozen"; lui die met de beste wil van de wereld nog falen.

Muxje | 18-11-05 | 15:53

@Lof der Zotheid
Ik denk dat ik liever mannelijke kansrijken zoek ;)

volgens_mij | 18-11-05 | 15:53

@nemo

ik hoor het van mn vriendinnen ook.

Het lijkt een trend, erg he?

Commentaarder | 18-11-05 | 15:52

@Breinstein
De datum?

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 15:51

@Commentaarder
Is dat bij iedereen of alleen bij jou?

Nemo | 18-11-05 | 15:50

@deurbel. Wat moet je met mijn buurvrouw?

Roberto Fransisco | 18-11-05 | 15:50

Succesvol investment banker met hobbies; sigaren, golf, casino en mijn ferrari zoekt vatsig shag rokende bijstandsmoedertje - voorkeur voor mw.Tokkie lookalike.

deurbel | 18-11-05 | 15:48

Stom woord eigenlijk: "Kansarmen". Wat houdt dat eigenlijk in? Mensen die geen kansen krijgen? Dat is natuurlijk onzin, iedereen krijg de kans om het beter te krijgen. Met kansarmen wordt eigenlijk bedoeld "Mensen die de kansen die langskomen op een beter leven niet aanpakken." Daar kunnen we wel een mooi woord voor verzinnen, maar daar zijn eigenlijk al woorden genoeg voor: "Sukkels", "Losers", "Vuile Vieze TeringJunks bij Amsterdam Centraal die allemaal eens met harde hand aan het werk gezet moeten worden."

ErachterKijkerd | 18-11-05 | 15:48

Ik vind het schandalig dat bouwvarkers hun neus ophalen voor hockey-meisjes tegenwoordig. Daar mag inderdaad in het kader van Nederland-Goed-Nieuws best een opvoedcursusje tegenaan gegooid.

Vroeger floten ze me nog wel na maar tegenwoordig moeten ze alleen nog BrEeZaHtJeS. Stadswandelingen zijn zodoende steeds minder leuk.

Ook vuilnismannen doen het alleen nog maar onderling mocht ik laatst horen. En taxi-chauffeurs en pizza-bezorgers willen zelfs nooit meer een tip in natura.

Nederland verdort en verdroogt.

Commentaarder | 18-11-05 | 15:47

@Lof der zotheid: what else is new?

Breinstein | 18-11-05 | 15:47

@volgens mij
Ook ik zoek die kansrijke vrouwelijke singles wel eens. Maar ik vind ze weinig. Toch maar eens werk gaan zoeken?

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 15:45

@lof der Zotheid

Het schijnt ook dat er meer kansrijke singles over de 30 zijn dan kansarme, omdat de kansrijken hun ass eraf werken om fikse broden op de plank te mikken.

Ik zou op zich wel willen weten waar die single kansrijken dan zijn...
hoewel ik vermoed dat het antwoord "op hun werk" gaat zijn.

volgens_mij | 18-11-05 | 15:42

Ik heb 2 kansarmen; een linker en een rechter. Ik grijp elke kans die ik zie met mijn beide kansarmen aan, en dat zouden meer mensen moeten doen.

Roberto Fransisco | 18-11-05 | 15:42

Trouwen is zeau 1956

KaiserSoza | 18-11-05 | 15:41

Ohw fuck straks moeten we zelf nog gaan integreren onder elkaar

cactus | 18-11-05 | 15:39

En die met elkaar trouwende hoger opgeleiden krijgen per saldo minder kinderen dan de kansarmen. Er moet immers brood op de plank en geld op tafel! De paupers nemen in aantal en procenten toe!
.
Nederland Ontwaakt! Uw samenleving vertokkiet!

Lof der Zotheid | 18-11-05 | 15:38

het is uitzoeken OF sorteren

Kwajoep | 18-11-05 | 15:37

Door die mooie WSF18+ heeft IEDEREEN in Nederland gelijke kansen. Of je pa en ma nu arts zijn of Tokkie. Je moet het alleen wel ZELF doen.

Kansarm is een etiket wat tegenwoordig erg snel uitgereikt wordt. Als je zelf niet bereid bent de armen uit de mouwen te steken, om naar de leraar te luisteren ipv uit te dagen... dan ben je niet kansarm, dan ben je gewoon een lul.

Analoog aan wat hierboven reeds werd gezegd: Kansarm is een keuze.

vergruizer3 | 18-11-05 | 15:36

Zijn er nog hoger opgeleide singles in de zaal?

Banketstaaf | 18-11-05 | 15:36

Hee, die aftandse linksige term "tweedeling in de samenleving" gaat weer helemaal terugkomen, ik voel het!

Muxje | 18-11-05 | 15:36

mag je niet meer negerts en maroc zeggen ? moet je die tegenwoordig kansarm noemen. Alsof wij niet weten wat bedoeld wordt....

*kijkt sgigtig om zig heen*

holistic river | 18-11-05 | 15:35

GS gaat een soort van bieb opzetten waar je een kansarme kunt huren om mee naar huis te nemen, kunt laten zien hoe je als kansrijke woont en m dan weer terug brengen?
net als met die asielzoekerts?

volgens_mij | 18-11-05 | 15:35

@mujahid : Halleluja ! :P
@linksisooknietalles : Ik ben niet getrouwd. Dus ik ben vast je zwager niet.
Mijn schoonmoeder produceerde alleen kansarme breezah's zie je.. dus sja.. laat maar zitten dan ;-)

diepgraver | 18-11-05 | 15:34

In de ogen van de Staatsloterij zijn we allen kansarm te noemen..

vmk | 18-11-05 | 15:34

Ik weet één groep mensen die beslist niet kansarm is: moslim terroristen!

zweefvlieger | 18-11-05 | 15:34

@linksisooknietalles 18-11-05 @ 15:29,

Kansen creeer je zelf en ik kan je zeggen dan kan je 50x per dag tot allah bidden het helpt geen zak.

Mujahid | 18-11-05 | 15:31

ShimoKura heeft gelijk; kansarme sletjes willen foute mannen die in minimaal 10 jaar oude bmw's/golfjes rijden en over wie ze kunnen klagen wanneer ze werkloos zijn, te veel alcohol drinken en zich vooral niet met de kinderen bemoeien zodat die ook weer kansarm worden.

De atheïstische pate | 18-11-05 | 15:31

@breinstein

als in Nomen est omen?

vavoem! | 18-11-05 | 15:31

@diepgraver
Rezpekt! Verrek, je bent mijn zwager toch niet?

linksisooknietalles | 18-11-05 | 15:31

allemaal pvda stemmen natuurlijk

Floks | 18-11-05 | 15:30

Ben jij die sportieve, humoristiche, romantische vrouw die net ik als houdt van een strandwandeling, het theather, klassiek muziek, het herfstbos, een goed gesprek, werderzijds respect, niet rookt en niet drinkt?

GA ES DEAUD!

Huh..? | 18-11-05 | 15:29

Dit proces is al lang begonnen. De randstad is voor het grootste gedeelte kansarm. Zie verpauperde wijken in Den Haag, A'dam en R'dam. Ivm het broeikaseffect zijn we over een paar jaar van dat hele gebied verlost. Alleen Pim Fortuyn wilde dat niet begrijpen, dus die hebben ze op een andere manier aan moeten pakken. Het gekleurde New Orleans lag ook niet voor niets onder de zeespiegel.

linksisooknietalles | 18-11-05 | 15:29

Is dat dan geen belangenverstrengeling?

Olivier B. | 18-11-05 | 15:28

ojee het is er zo een.....

Illumi | 18-11-05 | 15:28

@ linksisooknietalles : Dacht het niet. ik ben geen putjesschepper :D
Ik ben zelfstandig consultant/programmeur en heb opdrachtgevers in de verzekering, pensioen en juridische sector.
mijn nick slaat op mijn drive om ergens 'diep in te duiken'. kortom, doorgraven tot ik resultaat heb.

diepgraver | 18-11-05 | 15:27

@Links etc.: Diepgraver is waarschijnlijk een succesvol begrafenisondernemer.

Breinstein | 18-11-05 | 15:26

*laag opgeleid en schrijft slecht Nederlands, de ster heb ik er zelf al bijgezet...

da wizard | 18-11-05 | 15:24

Vrouwen bij wie ik kansloos ben probeer ik meestal niet eens. Verder ben ik wel kansrijk in het leven.

De atheïstische pate | 18-11-05 | 15:24

@ diepgraver
Aan je nick te zien, lieg je in het bericht hierboven :-)

linksisooknietalles | 18-11-05 | 15:24

Succes is een keuze. Luiheid ook.

Breinstein | 18-11-05 | 15:24

Het merendeel van de reaguurders heeft toch minstens HBO? Beetje kansloze poging lijkt me om te beweren dat GS een mix is, of "multicultureel" ( als ik even mag vloeken in de rechtse kerk ) . Uit die post over kiesbeter bleek dat er weet ik hoeveel lui zijn die dicht op het vuur zitten. Dus da's niet kansarm.
En die dokters willen vast verpleegsters. Alleen die verpleegsters willen echte mannen en niet van ueber opgeleide halfzachte eieren

ShimoKura | 18-11-05 | 15:23

Tsja, dan moet ik de dames die via GS een stapje hogerop willen toch teleurstellen: Deze bovenmodaal verdienende doctor is al gelukkig getrouwd... :)

JackRandom | 18-11-05 | 15:20

Kansarmen. pffff. Lui zal je bedoelen. pleurt op zeg.
Ik kom ook uit een kansarm gezin. Toch heb ik keihard gewerkt aan mijn toekomst, met resultaat overigens. Wat ik kan kan een ander dus ook. Maar je moet wel willen. Aangedragen wordt het je zeker niet, je moet van je luie aars afkomen en er zelf achteraan. Punt.

diepgraver | 18-11-05 | 15:20

Kansarme ondernemer van middelbare leeftijd zoekt hoger opgeleide dame met goed inkomen. Zonder kopie loonstrook onnodig te reageeren.

egwel | 18-11-05 | 15:19

nee jij bent kansloos das wat anders

wesnanda | 18-11-05 | 15:19

kansarm? Dat ben ik... Maar dan op een slechte manier.

hippie hippie | 18-11-05 | 15:18

Een goede zaak, dat eindelijk hard werk, talent en inzet beloond gaan worden ipv een ieder die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt een kopje kleiner te maken.

Nu moeten we nog af van dat idiote "progressieve" belastingstelsel zodat hard werken echt beloond gaat worden.

Mujahid | 18-11-05 | 15:17

Als gereformeerd zelfstandige met zeer conservatieve ideeen, is er voor mij weinig toekomst in Nederland. Kom maar op met die ster!

linksisooknietalles | 18-11-05 | 15:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl