achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

De reden om te kiezen voor een gietvloer in huis

Is gewoon handig.

Bij een gietvloer denken we vaak aan een saai betonnen grijze betonvloer, die we vooral tegenkomen in bedrijfshallen en magazijnen. Ontzettend zonde, want de afgelopen jaren is er zo ontzettend veel veranderd. Dat is ook precies de reden waarom we zien dat steeds meer mensen ook thuis kiezen voor een gietvloer. Naast dat de mogelijkheden anno 2024 eindeloos zijn, heeft deze vloer ook een hele hoop praktische voordelen. Zonder direct al te veel in detail te treden, zijn ze onderhoudsvriendelijker dan veel andere vloeren en zorgen ze voor veel meer comfort, vooral in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Hoe dit precies zit, vertellen we je graag in dit artikel.

De basis van je interieur

Wanneer we het hebben over de basis van onze inrichting, dan beginnen we natuurlijk bij de vloer. Kies je voor een gietvloer, dan leg je letterlijk een goede basis voor de rest van je interieur. Doordat gietvloeren in allerlei verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn, kun je de stijl dus volledig aanpassen aan die van de rest van je interieur. Kijken we naar de verschillende type gietvloeren voor je woning, dan kun je kiezen uit een epoxy gietvloer, maar ook een PU gietvloer of het type gietvloer dat veruit het populairste is en dat is de betonlook gietvloer. Het voordeel van gietvloeren, is dat ze niet alleen geschikt zijn voor de woonkamer, maar ook perfect zijn voor de keuken of badkamer. Doordat een gietvloer volledig vloeibaar is tijdens het aanbrengen, heb je geen naden en kieren en is deze ook volledig waterdicht.

Onderhoudsvriendelijk

Een vloer is natuurlijk nooit helemaal onderhoudsvrij, maar als we het hebben over een gietvloer, dan komt deze daar wel heel dichtbij in de buurt. Doordat gietvloeren volledig naadloos zijn, kunnen vuil en andere resten zich niet ophopen. Dit heeft als voordeel dat je dus een stuk minder vaak hoeft te stofzuigen. Daarbij is de vloer voorzien van een speciale coating, waardoor deze ook kras- en stootbestendig is. Mocht het om wat voor reden dan toch gebeuren dat de vloer beschadigd, dan kun je deze prima alleen op die plek laten polijsten en ziet de vloer er weer als nieuw uit. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je tijdens het dweilen geen chemicaliën gebruikt, want dit kan de vloer wel beschadigen.

Comfort

Als het gaat om comfort in huis, dan speelt de vloer hier een belangrijke rol in. Vooral wanneer je kiest voor een gietvloer in combinatie met vloerverwarming, zul je merken dat het ineens een stuk aangenamer wordt in huis. Gietvloeren geleiden de warmte namelijk ontzettend goed, waardoor het huis gelijkmatig wordt opgeward. Daarnaast heeft deze vloer ook een isolerende werking, waardoor de kou die vanuit de grond komt, wordt tegengehouden. Zo blijft het niet alleen langer warm, maar voorkom je hier ook mee dat het sneller vochtig wordt in huis. Reden genoeg dus om eens serieus na te denken over een gietvloer. Mocht je nu meer willen weten? Kijk dan even rustig rond op het internet, zodat je alvast een idee hebt hoe deze vloeren worden gelegd bijvoorbeeld.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.