achtergrond

Geenstijl

LIVE PERSCO. Gebeurtenissen in Rotterdam

Driehoek gaat praten

Een persco over de 'gebeurtenissen', want ja, hoe zullen we de chaos van vanmiddag eens duiden. Een schietpartij en brand in een woning, een schietpartij en brand in het Erasmus MC, berichten over een overleden 'docente', later berichten over een overleden 'docent', een tweet van de politie over 'dodelijke slachtoffers' maar vooral veel ruis en veel onduidelijkheid. Wel duidelijk: er is een 32-jarige man opgepakt, niet op maar ónder het helideck van het ziekenhuis, en hij is volgens de politie de enige verdachte. Nu LIVE: wat opheldering via de persconferentie van de Veiligheidsdriehoek. Updates volgen.
UPDATE - Politiechef Fred Westerbeke: "Schietincident op twee locaties. Direct opgeschaald. Met hulp van AT is rond 15.30 een 32-jarige man aangehouden. Hij kwam EMC uitgelopen"
UPDATE - "Schutter heeft in woning geschoten op 39-jarige vrouw. Zij is om het leven gekomen. Ook haar 14-jarige dochter raakte zwaargewond. Vervolgens heeft hij brand gesticht in de woning"
UPDATE - Daarna is de man naar het EMC gegaan. "Wapen gericht op 46-jarige man in het EMC. Docent. Deze man is aan zijn verwondingen overleden. Daarna ander deel EMC brand gesticht."
UPDATE - "Verdachte had vuurwapen bij zich en droeg kogelwerend vest."
UPDATE - "Verdachte was student aan Erasmus Universiteit"

UPDATE - Hoofdofficier van Justitie: "Man wordt op dit moment verhoord. Over motief kunnen we op dit moment nog niks zeggen. Onderzoek volop bezig. Verdachte is bekende van justitie. In 2021 vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling. Zal maandag of dinsdag worden voorgeleid."

UPDATE - Vraag van journo. Verdachte woonde aan Heiman Dullaertplein. Was mogelijk buurman van moeder en dochter die daar zijn neergeschoten
UPDATE - OvJ: "Waren buren, of woonden heel dicht bij elkaar.
UPDATE - Politiechef: "Verhalen over nog een slachtoffer. Sluit ik niet uit. Kunnen we nu niks over zeggen."

UPDATE - Volgens tips in de Stijlloze Mailbox mishandelde de dader eerder een konijn. Ook schoot-ie met een kruisboog op een duif. AD maakte er destijds dit artikel van

UPDATE - Derde dode. Het meisje van 14 is ook overleden

UPDATE - "Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in het Erasmus MC is de 43-jarige Rotterdamse huisarts en praktijkdocent Jurgen Damen*. Hij laat een vrouw en dochter achter."

*UPDATE - Dader heet Fouad L.

Onze herders

Onze herders

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.