achtergrond

Geenstijl

Leo Lucassen, hou toch eens een keer JE MUIL

Larmoyante jammertosti en zijn strontvervelende sterfheuvel

Sinds de oorlog in Oekraïne is uitgebroken, is Leo Lucassen nog dieper in zijn modderige schuttersputje gekropen. Hij staat kniediep in de dode stromannen om zich heen te schieten naar Nederlanders die graag willen helpen om vluchtende Oekraïeners een veilige haven te bieden. Want Nederland is voor Oekraïne - of je het nou leuk vindt of niet - toch een soort Opvang In De Regio. NOU. Dat zint de gesjeesde historicus gillende hystericus dus helemaal niks. Want Middenoostiërs in rubberboten worden teruggeduwd naar hun eigen bidmat terwijl roomblanke Kievgezinnetjes met open doorzon ontvangen worden door vaderlandse Vinexgezinnetjes. Die mogen zelfs bij Claudia de Breij, die daar uiteraard mee koketteert op televee bij de Azovshow met Lvivbach. Waarom? Blond haar en blauwe ogen natuurlijk. Dus racisme (dixit de regio-NPO). Of gewoon, omdat we liever niet te veel Last Nighters uit Sweden willen wegens - sorry Leo maar de waarheid is hard - onverenigbare culturele en religieuze verschillen. En omdat we, in tegenstelling tot Leo, niet allemáál op de eigen autochtone arbeidersonderklasse willen schijten, louter omdat zulks zo bon ton is in semiwetenschappelijke opiniekringen. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Als we de Vervelende Veiligelandiërs in Ter Apel zien, denken we: 'As die arme buschauffeurs en winkeliers zich maar weten te redden'. Maar wanneer we een volgepakte Audi Q5 met Oekraïense nummerplaten zien rijden op de Ring A10, denken we: 'Kijk, die redden zich wel'. Dus. Eerst je eigen huis vullen met dobbern... dawahdrommels, dan pas anderen verwijten dat ze niet jouw persoonlijke favoriete huidskleurstalen in hun logeerkamers huizen, Leo. Verder zijn we al lang blij dat Beatrice de Graaf de Lucassenlijn deze ronde eventjes niet kopieert, want die heeft al een andere plagiaatzaak aan haar lange rokken.
UPDATE: "Vanaf volgende week 1250 Oekraïners per dag naar gastgezinnen, verwacht Takecarebnb". Hoeveel mogen er bij jou, Leo?
UPDATE: Zelfs de koning vangt blanke Oekraïense vluchtelingen op.

Polen die buurlanders opvangen: SLECHTE MENSEN!

Het is nooit goed. Nooit. Elke dag geselen op een land dat meer dan een miljoen vluchtelingen in een paar weken opneemt, vanuit je universitaire stoel - wat draag je dan zelf eigenlijk bij aan een betere wereld?

Leo Lucassen
Leo Lucassen
@Leolucassen

Goed dat het journaal met de reportage van @ArjenVDH aandacht besteed aan het meten met twee maten door Polen,dat vluchtelingen uit het Midden-Oosten tegenhoudt en illegaal terugduwt.

707
Reply

Hoopt ie nou dat we Oekraïeners gaan haten?

Net als Oekraïeners nu was er veel sympathie voor Belgische vluchtelingen in 1914. Maar al snel staken klachten over te veel ondersteuning, verdringing op de arbeidsmarkt, criminaliteit, zedeloosheid en afwijkende cultuur de kop op. E. De Roodt, ‘Oorlogsgasten’, (2000) p. 207.

Image
34
Reply

Geweld in zanderige stammenlanden is echt iets anders dan Europese Koude Oorlog

Het benadrukken van overeenkomsten met Oekraïeners door overheden wordt deels verklaard door een gemeenschappelijke vijand, maar is ook nodig om te rechtvaardigen waarom zij een veel gastvrijer behandeling krijgen dan Syriërs en Afghanen, gevlucht voor vergelijkbaar geweld.

67
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.