achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Politie vuurt kogels & hond af op vluchtende overvallers waardetransport; 1 dode

BEELDEN ONDERAAN TOPIC

Gaan op dit moment nogal wat dingen mis in Amsterdam-Noord. Veel ophef, veel onduidelijk. Iets met AK's, een geldwagen, daders gevlucht in een Audi (goh), politie erachteraan, GRIP1, geschoten op de politie - maar alles is onbevestigd. Wel heel veel politie, ambulances, MMT en traumahelikopter in de buurt. LATER MEERRRRR rechtstreeks vanuit de stad van de hoop.
UPDATE 15.01 uur - Eva (van de Dierenpartij dus dan is het waar) zegt dat er in ieder geval NIET op de politie is geschoten.
UPDATE 15.02 uur - Kennelijk ook in Broek in Waterland (aan de andere kant van de A10) geschoten. AT5: "In Broek en Waterland is een auto in brand gevlogen. Mogelijk is de achtervolging daar geëindigd."
UPDATE 15.09 uur - Twee brandende auto's in Broek in Waterland
UPDATE 15.11 uur - Een persoon overleden. Politiewoordvoerder: "De politiewoordvoerder laat weten dat de situatie in Broek in Waterland mogelijk nog niet veilig is."
UPDATE 15.30 uur - Getuige heeft het tegen NH over 'minstens veertig politiewagens'.
UPDATE 15.31 uur - "Volgens een getuige zou het gaan om een overval op een geldtransportwagen van Brink's. De politie kan dat nog niet bevestigen."
UPDATE 15.38 uur - Zware jongens van de DSI ook opgetrommeld, hier bij een van de uitgebrande auto's - ze te zien een Cayenne. Rip Cayenne
UPDATE 15.39 uur - Update van de politie: iedereen opzouten s.v.p.
UPDATE 15.41 uur - Video van een aanhouding HIER. "Het is een zwarte", dixit mevrouw.
UPDATE 15.45 uur - WTF VIDEO in deze tweet. Gasten rennen door een weiland, politie jaagt er kogels achteraan
UPDATE 15.49 uur - Een van de schutters van de Meeuwenlaan HIER op de foto bij AT5
UPDATE 15.54 uur - NH meldt 1 dode, 7 arrestaties en 1 voortvluchtig. Die voortvluchtige is dus mogelijk zwaarbewapend.
UPDATE 15.59 uur - Gruw-el-ijke video hieronder. Vluchter wordt neergeknald (dat zal wel die ene dooie zijn). Rest geeft het op. Beest van een hond grijpt een vluchter bij z'n lurven. Dappere agent solo erachteraan. En in het laatste shot komt het hele korps uit de schuilkelder. WIJ ZIJN NEDERLAND! WIJ ZIJN NEDERLAND.
UPDATE 16.02 uur - Politie: "Zes verdachten aangehouden, waarvan twee gewond. Eén verdachte overleden"
UPDATE 16.26 uur - Gebeurtenissen van even voordat een overvaller wordt neergeknald: knakkers parkeren auto in een tuin en zetten het op het lopen
UPDATE 17.35 uur - AT5 heeft een video van de overval, waarbij te zien is hoe één van de gasten in de lucht schiet
UPDATE 18.45 uur - De buit bedroeg volgens bronnen van De T. zo'n 50 miljoen euro, onder meer aan goud en diamanten. Het lijkt ook te gaan om 'professionele overvallers': "Meerdere overvallers zouden uit het buitenland afkomstig zijn."
UPDATE 18.50 uur - De politie is tijdens de achtervolging beschoten met de automatische wapens. De agenten knapten ook terug: volgens de politie is er 'over en weer geschoten'.
UPDATE 19.00 uur - HIER ook nog beelden van de overval aan de Meeuwenlaan
UPDATE 19.08 uur - Overvallers vermoedelijk Frambozen
UPDATE 19.23 uur - Overvallers volgens 'ingewijden' van Het Parool niet alleen Frambozen maar ook Belgen. De club zou volgens die 'ingewijden' in totaal met 10 man geweest zijn: dat betekent dat er nog drie voortvluchtig zijn. Van Wely denkt aan 'een inside job'.
UPDATE 20.22 uur - Politie bevestigt aanhouding op de A16 van een persoon die wordt verdacht van betrokkenheid.
UPDATE 22.15 uur - Gerard Joling vertelt bij Beau dat Karin Bloemen is verwelkt. Het huis van de buurvrouw van Karin Bloemen at een kogel.
UPDATE RECAP - Rond circa 14.15 uur vond er aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord een overval op een waardetransport plaats. Daarbij werd geschoten met automatische wapens: AT5 heeft DEZE VIDEO. De verdachten gingen er in 'minimaal twee' auto's vandoor met zo ongeveer het voltallige politiekorps van Amsterdam in het kielzog. Tijdens de achtervolging werden de agenten beschoten. Het feest eindigde in het anders zo rustige Broek in Waterland, even ten noorden van Amsterdam. Twee auto's in de fik (video na de klik) en een derde zocht een parkeerplaats in een tuin. De overvallers vluchtten een weiland in, maar werden op de hielen gezeten door een schietende agent. En bovendien: al is de overvaller nog zo snel, het hondje achterhaalt hem wel (zie video hieronder). Eén overvaller moest kogels eten, waarop de rest wijselijk besloot zich over te geven aan de miljoen agenten die tevoorschijn kwamen. Eén overvaller staat reeds aan de hemelpoort en zes 'verdachten' aangehouden, van wie twee gewond. Later wordt een extra verdachte aangehouden op de A16.

Man down, hond in de aanval, 1 dappere agent in de achtervolging

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.