achtergrond

Geenstijl

Familie verdronken Orlando (17) boos om "misselijkmakende suggestie" Sylvana

Onderstaand de advocaat van Orlando's familie.

Die "misselijkmakende suggestie" van racisme betreft Sylvana's onderstaande Facebookpost die natuurlijk impliceert dat racisme de reden is dat de politie zich niet harder inzette om Orlando te vinden. De 17-jarige Orlando werd op 19 februari 2018 als vermist opgegeven, op 26 februari vonden politieduikers zijn lichaam in het water aan de Böttgerwater, Den Haag Ypenburg. Op 16 juli 2020 werd de 29-jarige verdachte Roy B. veroordeeld tot 44 maanden cel wegens dood door schuld en het nalaten van hulp bij verdrinking. De verdachte is hier tegen in hoger beroep gegaan, het is nog niet duidelijk wanneer dit behandeld wordt.

Gister Twitterde de advocaat van Orlando's familie dat het 'nog elke dag aan de nabestaanden vreet' dat Syl geen afstand heeft genomen van haar "walgelijke suggestie". In reactie daarop ontkent ze vervolgens dat ze die suggestie doet. 

"Als moeder kan ik me het verdriet niet eens voorstellen dat de ouders doormaken na het verlies van hun geliefde zoon. Ik spreek naar hen mijn oprechte medeleven uit. Ik begrijp dat zij eraan hechten van mij te horen dat ik spijt heb van uitspraken die suggereren dat de politie in haar handelen beïnvloed is door de huidskleur van Orlando. Deze uitspraken zijn door mij niet gedaan*. Wel heb ik in een Facebookbericht vragen gesteld. Ook heb ik een artikel gedeeld van*RTL Nieuws waarin vergelijkbare vragen werden gesteld. Ik wil advocaat Diekstra vragen om verdere communicatie niet via de media te laten verlopen. Dat lijkt mij het meest respectvol voor alle betrokkenen. Wanneer hij of de familie zelf contact met mij op wil nemen, dan sta ik daar natuurlijk open voor."

Ja, kom nou.

Huh-update: De advocaat van dader Roy B. @Katja Logtenberg is kandidaats-bestuurslid BIJ1 Rotterdam. Screenshot bestuursprofiel na de breek

Stelt alleen maar vragen

Stelt alleen maar vragen

Roy B.

Advocaat dader Roy B. is kandidaatsbestuurslid BIJ1 Rotterdam

Advocaat dader Roy B. is kandidaatsbestuurslid BIJ1 Rotterdam

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Eindelijk! Gemeentepersoneel Amsterdam krijgt White Privilege trainingen

Hey wat leuk weer een Amerikaanse ideologie 1:1 op Nederland toegepast, betaald door u.

@Spartacus | 23-10-20 | 12:02 | 0 reacties

Sylvana omgeduwd in 2 keer 3 woorden

Als het zo simpel is, waarom deed niemand het dan ooit?

@Van Rossem | 26-02-20 | 21:25 | 0 reacties

King of the Oneliner heeft een paar suggesties

King of the Oneliner heeft vier ideeën gemaild. Eentje hebben we gedropt, een andere beantwoord. En qua die andere twee: u mag zeggen wat we er mee moeten doen. Komtie:

@Van Rossem | 13-06-19 | 20:25 | 0 reacties

VIDEO. Wesley Sneijder boos op Sylvana Simons

Tweebenige recordinternational verplaatst zich naar maatschappelijk middenveld.

@Ronaldo | 14-02-19 | 08:55 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.