Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Fuck corona

Het nieuwe normaal is niet jarenlang vol te houden of te betalen.

eh....

De uitgestelde spoedwet over corona kent geen einddatum, het kabinet mag halfjaarlijks zonder overleg verlengen. Aangezien deze coronawet de grondwet meermaals schendt, lijkt mij maandelijkse verlenging via beide Kamers geboden.

We hebben al kunnen proeven wat deze noodwet betekent. Politie die zonder machtiging hun sleutel voor noodgevallen misbruikt om een slaapkamer van een studente binnen te wandelen. Ze slaapt niet meer. Studenten die keukens, woonkamers en badkamers delen, maar bekeurd worden als ze samen op hun eigen balkon van hun eigen huis zitten.

Het doet denken aan de sociale dienst of sociale verzekeringsbank die tijdens huisbezoeken tandborstels kwam tellen. Was er wel recht op een alleenstaande AOW of bijstand? Of aan de Haagse pandjesbrigade die inbrak in het verkeerde huis. Woonden er te veel mensen? Straks wordt er gecontroleerd of er niet te veel mensen op de koffie zijn. Het huisrecht sterft aan corona.

ACAB. Zeg maar het N-woord, maar dan voor agenten

Deze wet beperkt ook het grondrecht op vergadering en demonstratie. De BLM demo met Femke mocht doorgaan, de viruswaanzindemo niet. Of je hard genoeg deugt bepaalt nu al hoe vrij je bent. Net zoals in Noord-Korea mag u alleen buigen, klappen en glimlachen. Vele verzetshelden en militairen zijn gestorven voor onze vrijheid, die we weggeven om een pandemie te bestrijden.

Het spelletje dat de overheid speelt is helder. Bij gebrek aan duidelijke antwoorden uit de wetenschappelijke gemeenschap gaan we experimenteren met ruim 17 miljoen Nederlanders. Steeds iets meer risico nemen, iets meer contact toestaan, en dan kijken of het ziekenhuis weer volloopt. Levensgevaarlijk koorddansen, wat voor de lock-down al gepubliceerd werd.

Alleen zijn er nu zo weinig mensen met corona dat niet alleen onderzoek naar vaccins lastig is, ook kan een slingshot-effect optreden. Dat de samenleving alle kranen steeds verder openzet, maar door gebrek aan de eerste besmetting er nog geen uitbraak volgt. Straks staan alle kranen open, komen er een paar mensen terug van vakantie en volgt een nieuwe explosie.

Er is inmiddels bekend welk deel van de bevolking de hoogste kans heeft op een mild verloop. Een beetje de groep onder de veertig zonder overgewicht of andere medische voorgeschiedenis. Die kunnen we het beste zes weken tijdens de zomer in quarantaine gooien van festival tot festival. Gewoon gratis bier eroverheen en brommers kiek'n. Een dampende menigte van maken.

Ze zullen ernstige griep krijgen, maar dat verwarren met een kater. Aan het einde van de rit hebben we een bevolking die voor een groot deel resistent is. Daarmee verlaagt het reproductiegetal tot normale waardes van andere coronavirussen zoals verkoudheid en griep. Deze leeftijdsgroep heeft de meeste contacten in drukke klassen, cafés en kantoortuinen met weinig afstand.

Wachten op een vaccin gaat jaren duren. Als er een vaccin is, moet die getest worden op langetermijn-bescherming en bijwerkingen. De productie versnellen is een geldkwestie, maar de virologen hebben geen glazen bol om de werking en veiligheid aan te tonen. Het nieuwe normaal is niet jarenlang vol te houden of te betalen.

Ursula van het Lijden

De Europese commissie presenteerde een EU-noodplan: “Next generation EU” Kost 750 miljard, de EU gaat dat op eigen titel lenen, ze gaan het geld weggeven en voor het eerst gaat de EU direct belasting innen. Never waste a good crisis. Dit gaat niet om noodhulp, maar een soort Marshallplan om mediterrane economieën te reanimeren die lang voor corona al in de terminale fase waren.

De kredietcrisis en klimaatcrisis waren het gevolg van disfunctionerende interne systemen. Geen oorzaak van buitenaf, zoals met corona wel het geval is. De EU krijgt haar eerste echte natuurramp en zakt door het ijs. De oplossing bestaat weer uit primaire banken die geld verzinnen, uitlenen aan financieel zwakke landen om daarna de lening te verkopen aan de ECB.

De centrale bank is niet meer politiek onafhankelijke hoeksteen van het financiële systeem, meer een rioolput om als bad-bank alle rommel op te ruimen. Niet meer een spelleider, maar een slaaf die de beerput mag leegzuigen. Of je nu kijkt naar dit monetaire geweld, autoritaire “tijdelijke” maatregelen of verdere Europese integratie, niets is transparant, houdbaar of democratisch.

De hele besluitvorming rond corona wordt niet vastgelegd. Straks is niet meer te reconstrueren vanuit welke informatie welk besluit is genomen. Daarmee wordt het afleggen van verantwoording of leren van deze pandemie in de kiem al gesaboteerd. Zonder notulen leren we niets, en maken we steeds dezelfde fouten. Blind vertrouwen is hier niet op zijn plaats.

Bij gebrek aan toezicht ontspoort de politiek, die zelfs tijdens een parlementair en strafrechtelijk onderzoek stukken blijven achterhouden. Hoe ver dat gaat zagen we in de zoveelste aflevering van het racistische toeslagencircus. Daar werden vooral gezinnen met exotische achternamen verneukt. Beide ouders werkten hard voor een laag loon, hun zevenjarige kind ondernam zelfmoordpogingen.

De staat heeft het sociale contract verbroken, het vertrouwen is op.

Deze coronawet raakt iedereen, ook u.

Reaguursels

Inloggen

De juiste lezing is dat Nederlanders op geen enkele manier verantwoordelijkheid nemen voor elkaar’s gezondheid. De rest is gejank van would-be virologen die helaas te onbenullig waren om de bijbehorende opleidingen te volgen. En dan krijg je deze prietpraat. Of viruswaanzin betogers die wat mij betreft evenzeer de weg kwijt zijn als de BLM’ers.

Rest In Privacy | 21-06-20 | 17:22

Viroloog Koopmans in de Azijnbode: het is niet leuk om gelijk te krijgen.
Over haar gelijk mbt de gevolgen van de Corona pandemie.
Ze gelooft nog steeds in haar eigen droomwereld.
Gezonde mensen, besmet met Corona, komen niet op de IC, volgens Immunoloog van het Erasmus MC
Het aantal gezonde pechvogels besmet met Corona, die zijn komen te overlijden, staat al wekenlang op 70, op de site van het RIVM.
Waarom houden de Linkse Deugers en met hen de MSM toch deze farce majeur in leven?

Bolder | 21-06-20 | 16:36

Tsja, geef een VMBO-er een uniform en hij gebruikt het om anderen te terroriseren. Tijd voor een beter opgeleid en beter betaald politiekorps.

* Il Principe * | 21-06-20 | 10:51 | 1

En voor een beter inzicht voor die kneuzen in de tweede kamer, die het BOA VMBO drama mogelijk hebben gemaakt. En dan raar opkijken in Den Haag dat zo'n Boa een knal voor ze harses krijgt, als hij met een grijns op zijn bek een proces verbaal uitschrijft!

Lexus01 | 21-06-20 | 13:23

Goed stuk weer Feynman

Guust Kadaver | 21-06-20 | 09:54

Is dit serieus? Ik krijg het er koud van en het beangstigt me heel erg. Hier kan ik echt heel verdrietig van worden. Het is zo onrechtvaardig en mensonterend. Iedereen die iets verder heeft gekeken dan de msm, die weet dat er bar weinig aan de hand is, qua virus als virus. Dit is gewoon zuiver fascisme. De politiemensen die hieraan meewerken, verdienen het om straks, na de lockdown, berecht te worden voor een oorlogstribunaal en om koelbloedig te worden doodgeschoten door een vuurpeloton van zwaar vernederde en mentaal mishandelde boze en verdrietige burgers.

Edit: was gericht aan RickRD, over die flat in Duitsland.

GeenHeil | 21-06-20 | 09:39

Weten jullie nog hoe bizar wij het in januari/februari vonden dat in China hele wooncomplexen werden dicht gelast?
Honderd boze bewoners proberen te ontsnappen uit Duitse quarantaineflat, politie grijpt in
www.ad.nl/buitenland/honderd-boze-bew...

RickRD | 21-06-20 | 09:13

"Ze slaapt niet meer".
Waarschuwing voor haar, sneeuwvlokjes smelten in de zomer...

mark1487 | 21-06-20 | 08:32

Beste collega reaguurders die een Android phone hebben, check even uw google instellingen zoals na de laatste Android update geinstalleerd.
Die app van Hugo staat er al half op.

JdelaT | 21-06-20 | 06:32 | 6

Het wordt pas actief als je een app installeerd.

Sardegna | 21-06-20 | 08:29

Settings, google, covid-19 exposure notifications. stukje bij beetje...

Karel17 | 21-06-20 | 09:06
▼ 3 antwoorden verborgen

De naam van Judith Sargentini, voormalig europarlementariër namens GroenLinks, mag in dit verband beslist niet onvermeld blijven. In 2018 presenteerde ze een rapport waarin werd geconcludeerd dat er in Hongarije sprake is van een systematische schending van Europese waarden. De regering van Orbán zou zich bezondigen aan ondermijning van de democratie en de rechtsstaat.
Aldus Elsevier.

Zoezoef | 21-06-20 | 06:03

Ja de vvd66 stasi.

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:08

"Aangezien deze coronawet de grondwet meermaals schendt, lijkt mij maandelijkse verlenging via beide Kamers geboden."
Realiseert u zich dat in een normale rechtstaat deze nieuwe corona spoedwet getoetst zou kunnen worden op proportionaliteit met de grondwet? Echter hier in Nederland kennen we het toetsingsverbod zoals vastgelegd in artikel 120 Grondwet. Thorbecke zei hierover al in 1848 "Een nieuwe spreuk waarvoor ieder als voor een gesloten deur zal blijven staan". Onze grondrechten staan wel op papier, maar er is niemand die er via de rechter een beroep op kan doen. Het beste recente voorbeeld hiervan betrof de invoering van de nieuwe donorwet, waarbij de overheid een keuze maakt over ieders lichaam. Dat is strijdig met artikel 11 Grondwet, maar procederen hiertegen kan dus niet vanwege artikel 120 Grondwet. Het is alleen nu pas dat we hier in Nederland de gevolgen zullen gaan zien omdat het tot voor kort was het altijd een kwestie van goed gebruik dat er geen wetten werden gemaakt die strijdig waren met de grondwet. Maar het mag wel, de corona spoedwet kan immers niet getoetst worden aan de grondwet.

#enpassant | 21-06-20 | 00:37 | 2

De aanpassing om aan de Grondwet te kunnen toetsen gaat er nooit komen. Met de Grondwet in de hand kun je het EU lidmaatschap zo afschieten. Er zijn wel meer wetten die strijdig zijn met de Grondwet. Vroeger lette de Eerste Kamer en anders de Raad van State er wel op. De Eerste Kamer is een iets rustigere ballentent dan de Tweede Kamer, maar desalniettemin een politiek mijnenveld geworden. De Raad van State is sind het afschaffen van het Referendum een lachertje en niet meer serieus te nemen. Het is te bizar voor woorden dat we straks naar het Europese Hof moeten om de gaten in de Nederlandse wetgeving te dichten. De EU zal dan onze redding zijn van de Haagsche despoten.

Frau Merkel | 21-06-20 | 01:03

@Frau Merkel | 21-06-20 | 01:03: Er wordt grif gebruik gemaakt van mensenrechtenverdrag voor verbod op vastzetten van illegalen e.d. regering heeft dan wel respect voor verdragen anders dan bij Dublin dat is ineens een dode letter. Het ene verdrag is het andere niet en wat de regering niet via de 2e kamer wil laten lopen laat ze via de rechter lopen.

bijna_raak | 21-06-20 | 08:47

Oude wijn in nieuwe zakken. Dit is een gerecyclede versie van wat ik al betoogde toen naast het forum ook de hele redactie nog serieus dacht dat corona de elfde plaag was. "Never waste a good crisis", ik heb het letterlijk zo gezegd (weliswaar gepikt van Churchill).

Angst is een slechte raadgever maar een uitstekende mobilisator. Ook dat zei ik toen. Van macht (noodwet), geld (750 miljard) en mensen (politie) bijvoorbeeld. Maar GS was de gebruikelijke stokpaardjes nog aan het berijden en de chocoladeletters aan het klaarzetten. Basisweg hé, oude liefde roest niet.

Groepsimmuniteit schiet lekker op intussen, met je 5% besmettingen. God, wat grijpt die corona vernietigend om zich heen. Daar kun je zelfs al GS nu kennelijk niet meer omheen en dan draai je gewoon 180 graden en is het ineens een complot. Wat het natuurlijk ook

Guusneus | 21-06-20 | 00:00 | 6

@anti-fatwa | 21-06-20 | 00:50: waar krijgen ze gelijk in dan?

Dat het virus is gemaakt is in en/of door:
Een geheim plan en in een lab olv Bill Gates?
Een kelder onder een pizzeria in New York?
Door George Soros? (altijd toch die George)
Dat het virus moet dienen om ons afhankelijk te maken van de zogenaamde NWO?
Dat het virus is gemaakt als biologisch wapen door de Chinezen?
Dat het virus bewust door de VS is verspreid in China?

Dus nee, die complot gekkeis krijgen geen gelijk, en als je dit soort morbide debielen shit werkelijk gelooft dan schijt je waarschijnlijk ook nog elke dag in je broek (of al in een incontinentie luier)

Dat staat er los van dat de smerige politiek smerige maatregelen probeert er door te rammen (door een smerig virus.) Dat heeft niets met complot te maken - dat is gewoon politiek, en van alle tijd.

litebyte | 21-06-20 | 02:37

@litebyte | 21-06-20 | 02:37:

Volgens mij had @anti-fatwa het niet over pizzeria's, Gates of Soros.
Jij begint ook over de NWO en incontinentieluiers, heel smaakvol.

@anti-fatwa had het over het afnemen van burgerrechten, en dat lijkt te kloppen. Je hoeft zelf geen virus te fabriceren om er politiek misbruik van te maken; dat is wat jij ook schrijft. Maar degenen die 2 maanden terug hetzelfde schreven als jij nu, waren toen inderdaad de "complotgekkies".

Dandruff | 21-06-20 | 03:04

@anti-fatwa | 21-06-20 | 00:50: je bent geen complotgekkie als je ziet dat je rechten worden afgenomen, dat is gewoon een feit. Het continu niet willen zien wat er gebeurd om je heen, dat is pas gek zijn. Onze vrijheid wordt afgenomen en zal niet terug komen tenzij je ervoor vecht. Dat vechten, hoop ik, zal gebeuren met woorden maar als woorden niet helpen, zul je een fysieke strijd moeten gaan voeren. Aangezien onze overheid bepaald welke demonstratie’s wel en niet mogen en er duidelijk voor kiest om niet te luisteren naar alles wat haar macht wil beperken, zitten we nu behoorlijk in de shit! Nederlanders kennende vinden ze ook dit wel weer best. Welkom in het nieuwe normaal, slaven van de elite!

Gandalph | 21-06-20 | 12:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Hahah ik zie ze al in die drank, smoke, en herrie orgies binnenstappen van ons lange tijd geleden... hadden ze toch echt een lastig verhaal.. Ik begrijp dat dat dus nu wel zomaar kan??

xtree | 20-06-20 | 23:48 | 1

Ja dat zie je goed en je medeburgers (lees ouwe nsbers) vinden dit helemaal het einde. En krijgen een vroegtijdige ejaculatie bij het idee dat de socialisten van de vvd66 44 zetels hebben in de peilingen.

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:11

Het heeft me altijd verbaasd waarom half Nederland zo braaf meewerkte aan de Duitse genocide op de Joden. Ik heb dat nooit kunnen invoelen, tot nu. Denken de individuele politie agenten en BOA's ook nog na over fundamentele menselijke waarden? Het land zit vol met gedweee meelopers en linkse fascisten. Dit gaat niet goed aflopen. En, over een paar jaar zaten ze allemaal in het verzet...

Janneus | 20-06-20 | 23:45 | 7

en wat doe je er zelf aan vanaf je zolderkamer?

Zuster01 | 21-06-20 | 08:39

@litebyte | 21-06-20 | 00:38: Wat kunnen we anders? Stemmen op partijtjes die nu ook al niets zijn (klein-Christelijk of zo)? Nog een nieuwe partij, nog meer versplintering (en wetende dat die ook direct kapot gemaakt wordt door het kartel)? Gewapend verzet? Wat voor alternatieven zijn er verder nog precies?

Opslag Medium | 21-06-20 | 09:21

@anti-fatwa | 21-06-20 | 00:54:

Zo is het. Ik sta aan je zijde, als het zo ver is. Er zijn maar twee doorgewinterde PVV'ers met intelligentie en lef nodig om dit klusje te klaren.

GeenHeil | 21-06-20 | 10:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Verdeel en heers is het motto van deze regering. Rutte heeft dit als kunst verheven. Je zou dat hele kabinet figuurlijk in hun nek moeten pakken en mee moeten sleuren bijvoorbeeld naar Margraten, "American Cemetery", waar 8291 helden liggen of naar Holten "Canadian War Cemetery" waar 1394 helden liggen. Allemaal hebben ze hun meestal jonge leven opgeofferd voor onze vrijheid. Deze vrijheid wordt ons nu stukje voor stukje afgenomen door dit achterbakse kabinet. Rutte heeft helemaal niets begrepen van wat hij gestudeerd heeft of misschien ook wel en dat verontrust mij het meest.

salembot | 20-06-20 | 23:37 | 1

In Maart was er *feitelijk* niets klaar. Er was op papier aan alles tekorten om een grote uitbraak en op basis van de problematiek in o.a. Italie en Spanje dat toen al aan de gang was wist Rutte 1 ding - op tijd nog nog - vooral fysieke - zaken regelen dat ging niet meer.

Men kwam met twee tegenstrijdige 'aanpakken' met de hoop dat het volk erin zou trappen en mbv van de massa media is dat idd prima gelukt.

litebyte | 21-06-20 | 00:44

Plietsie plietsie blauwe broek, heeft vanacht in bed gepoept. Waarom heeft hij dat gedaan? Want hij zag de pot niet staan.

nokkenaskettingklem | 20-06-20 | 23:30

Nu we de staatsschuld explosief laten stijgen en tegelijkertijd explosief het BNP naar beneden halen zitten we al binnenkort op gemiddeld Europees niveau, Daar kijken ze altijd na, de staatsschuld t.o.v. het BNP. Nog even drie maanden doortrekken en we zijn er.

Traag | 20-06-20 | 22:52

Het barst hier weer van de amateurvirologen, Feynman incluis. Ben benieuwd naar de reacties als er binnen nog geen jaar een vaccin is.

Spring Bruissteen | 20-06-20 | 22:48 | 9

@Spring Bruissteen | 21-06-20 | 01:35:

Uitsluitend met stropoppen gooien bewijst of weerlegt niks.
Ook een viroloog of tandarts kan zich vergissen, niet voor niets is het autoriteitsargument een officiële drogreden. Bovendien zijn clubjes als omt en rivm afhankelijk van de overheid, en geven ze weinig inzicht in hun besluitvorming (gebruikte literatuur, onderzoeken etc). Dat mag best gezegd worden.

Dus. Welk van de beweringen van Feynman is volgens jou onjuist, en waarom?

Dandruff | 21-06-20 | 01:47

@Dandruff | 21-06-20 | 01:47:
Iedereen kan zich vergissen. Maar de kans dat een viroloog ernaast zit is een stuk kleiner dan dat een leek met "gezond verstand" ernaast zit.
Om te beginnen is de bewering van Feynman dat wachten op een vaccin jaren gaat duren lariekoek die hij niet hard kan maken.

Spring Bruissteen | 21-06-20 | 01:56

@Spring Bruissteen | 21-06-20 | 01:56:

Jij hebt het over kansen, niet over feiten. Die viroloog kan er nog steeds naast zitten, of hij kan betaald worden om er naast te zitten.
Virologen blijken ook nogal eens met elkaar van mening te verschillen. Bijvoorbeeld over de kans dat er snel een vaccin komt; het is nog helemaal niet zeker dat ex-patiënten voor langere tijd immuun zijn.

Dandruff | 21-06-20 | 02:56
▼ 6 antwoorden verborgen

het nieuwe normaal maakt menselijkheid abnormaal

Damien368 | 20-06-20 | 22:33

De maatregelen zijn flauwekul. Zegt emeritus professor immunologie Pierre Capel.
youtu.be/zvqoQn7R-pE

Stormageddon | 20-06-20 | 22:33 | 1

Die man heeft indruk op mij gemaakt. De eerste wetenschapper in Nederland die in staat is om als eye-opener te dienen en ons inzicht geeft over de prestaties van dat RIVM kippenhok.

Rest In Privacy | 21-06-20 | 06:04

Is dit bijzonder? Henk van der Meijden opende jaren geleden al deuren die voor anderen gesloten bleven.

Mr_Natural | 20-06-20 | 22:24

Het nieuwe normaal is heus te betalen Feynman. Mark Rutte en de rest verhogen simpelweg de belastingen op alle fronten en de btw trekt men naar 30%. Opgelost!
De ongebreidelde import van Nederland-haters en ander geteisem moet wel doorgang blijven vinden.

Ommezwaai | 20-06-20 | 22:23 | 1

30 procent van niets is nog steeds niets

witwas | 20-06-20 | 22:58

@Stormageddon | 20-06-20 | 23:02:
Sjah. De overtuigde vvd66 stemmers hier zijn ook helemaal van het communisme en het "liberaal" afpakken van onze vrijheid in het belang van de communistische heilstaat EU.

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:04

@Stormageddon | 20-06-20 | 23:02: Vroeger was geld de scheidende factor. Nu is dat opleiding geworden. Ik blijf me verbazen over de domheid van mensen die een behoorlijke opleiding hebben genoten.

Frau Merkel | 21-06-20 | 01:06

@Frau Merkel | 21-06-20 | 01:06:
Er zit hier een geschiedenisstudent in het torentje die bitter weinig heeft opgestoken bij zn studie.

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Pffff. dadelijk Ron Jans bij op1. Iemand die van racisme beschuldigt wordt omdat hij een liedje meezing, ja, een liedje meezing, waar het n-woord in voorkwam.

Remmersmaak1 | 20-06-20 | 22:16 | 5

N woord? Nigger. Gewoon een tekst van een artiest. Wordt uitgebracht en gedraaid door deugneuzen dus waarom mag iemand dat niet meezingen.

BozePaarseMan | 21-06-20 | 00:04

Neuqert?

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is toch niet echt dicht..??

neonreclame | 20-06-20 | 22:15

Sluit helemaal aan bij de vorige topic. Wat dus inhoud dat er gewoon veel meer speelt dan wat de NRC als achterafgelul publiceert.

Dubbelepunthoofd | 20-06-20 | 22:15

Belachelijk dat de politie je huis ingaat met een sleutel, dat kunnen BOA's toch ook wel?

Mr_Natural | 20-06-20 | 22:04 | 5

@HoerieHarry | 20-06-20 | 22:19:
Ik haat hoeren.
Heb ooit een keer tegen een dikke negerin gelegen die voor het raam zat.
Maar was in de winter en ik had het koud.

HoerieHarry | 20-06-20 | 22:51

@HoerieHarry | 20-06-20 | 22:51:
Nee figuren als jou laten ze nu met rust. Die werden pas kaalgeschoren toen de oorlog over was.

anti-fatwa | 21-06-20 | 01:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel ik was een rascist en ik voer de 1,5 meter maatschappij is. Nu is het opeens legitiem om nooit meer met een neger te praten, hand te schudden, mag ik met een grote boog omheen lopen. Begint het al een beetje te dagen?

Samarkand225 | 20-06-20 | 22:03 | 3

Als je dan ook je bek tegen ons houdt is iedereen blij.

Erikjan79 | 20-06-20 | 22:24

Feynman, meestal lees ik uw stukjes met grote instemming.
Uw economische analyse snijdt hout. Denk ik. Ik ben geen econoom.

Uw zin: "Ze zullen ernstige griep krijgen, maar dat verwarren met een kater" raakt echter kant noch wal
In deze panelen ben ik altijd vaag gebleven over wat ik in het dagelijks leven doe, nadat de kotter van mijn broers en mij noodgedwongen was opgelegd.
Ik ben iets medisch gaan studeren; noem mij een laatbloeier.

In de voorliggende periode heb ik Covid19 patiënten gezien.
Meer dan mij lief is.
De narigheid die deze patiënten ondervinden is groter en langduriger dan algemeen wordt aangenomen. Dat geldt net zo goed voor jongeren als voor ouderen.

Alle reaguurders en redacteuren die de boel bagatelliseren zou ik willen vragen om nog eens goed na te denken alvorens makkelijk te doen over afstand houden, mensen op een kluitje en op vakantie gaan.
Nee, er is geen complot. Ja er is wel degelijk een hoop stront aan de knikker.

Zo.
Ik heb mij hiermee aan mijn Hippocratische eed gehouden.
Ook heb ik mij hiermee meer bloot gegeven dan ik ooit van plan ben geweest.
Doe ermee wat je wilt.

Tijd voor luim, jennen, grappen en grollen.

Kapitein Sjaak Mus | 20-06-20 | 22:03 | 26

Dank voor uw stukje.

salembot | 20-06-20 | 23:45

Niemand ontkent de zwaarte of de gevolgen die Covid 19 kan hebben. Maar, degenen die jij zag, en aangenomen dat je in de medische sector werkt, is ergens tussen de 10-20% van alle gevallen. 5% komt op de IC. 2,5% sterft daar.
Maar die overige 80%.. die is een paar dagen ziekjes., meldt zich niet, wordt niet getest en heeft of griep, of iets anders, of Covis19.. en het griepseizoen is aardig over, net zoals Covid 19.

En hoe het totaal, aantal gevallen te bepalen? Nou, je kunt vrij veilig de oversterfte gebruiken die er de afgelopen maanden was tov 2019. Het meer is Corona of tgv Corona, het minder is vervroegde sterfgevallen door Corona eerder.
België doet het en hun overstefte komt overheen met geteste Corona gevallen plus vermoedde Corona gevallen obv verschijnselen maar geen test.

Epistulae_Morales | 21-06-20 | 00:13
▼ 23 antwoorden verborgen

De verhuurder heeft die sleutel geblokkeerd, die waren ook niet blij.

voldemort | 20-06-20 | 22:00

Ik praat altijd in mezelf.

Poesman | 20-06-20 | 21:58

Er gaat geen vaccin komen. Het zou leuk zijn als je er eens over op zou houden. Het is een leuk verdienmodel en de marketing loopt goed gezien het extremistische gekrijs van de prozaxxers als iemand een andere mening heeft. De coronavirussen muteren te snel en hebben eigenschappen waarbij een vaccin niet tijdig ontwikkelt kan worden, nog los van de vraag hoe lang en of ze effectief zullen zijn. Roadsurfer heeft een tijdje terug een lijstje gemaakt van de grote coronavirusuitbraken. Van de 90 bekende soorten hebben er een stuk of 7 een pandemie veroorzaakt. De Spaanse griep is tot nu toe het enige virus geweest dat een tweede (en derde) golf veroorzaakt heeft, waarbij niet duidelijk is waardoor en of het daadwerkelijk een nieuwe golf was. Vaccineren heeft een bekende gevaarlijke bijwerking: en.wikipedia.org/wiki/Original_antige...
De anderhalve meter is door Maurice de Hond zeer degelijk naar het EU parlement verbannen, of Fabeltjesland: lood om oud ijzer. Er is GEEN ENKELE degelijke onderbouwing voor de effectiviteit van de anderhalve meter en alle reden om aan te nemen dat ventilatie en luchtvochtigheid met afdoende weerstand de bepalende factoren zijn.

Frau Merkel | 20-06-20 | 21:56 | 11

Het bedrijf dat een vaccin vindt loopt zo ongelofelijk binnen dat zelfs een kans van 1:100 dat een bedrijf het zal vinden genoeg is dat *elk* biomedisch bedrijf ter wereld koortsachtig met research bezig is.
Datzelfde geldt voor een medicijn dat het overlijdensrosico kleiner dan de seizoensgriep maakt. En dat zal waarschijnlijk eerder gevonden worden

Epistulae_Morales | 21-06-20 | 00:20

@Frau Merkel | 20-06-20 | 23:23: “Een vaccin zou dus ook zomaar een snuifje virus kunnen zijn..”

Dat is letterlijk wat een vaccin is... maar.. hoe groot is het snuifje.. en welke mutatie werkt het best... is de vraag die no,aliter jaren onderzoek en testen kost..

Epistulae_Morales | 21-06-20 | 00:23

@Epistulae_Morales | 21-06-20 | 00:23: Dat zie ik toch anders. Een vaccin is ofwel een gedood of een verzwakt virus, niet de onaangepaste natuurlijke vorm. Hier is het nog belangrijker dan bij vaccinaties dat de weerstand in optimale toestand is, omdat het virus zich in natuurlijke vorm kan ontplooien in een lichaam. Een H1N1 vaccinatie is bijvoorbeeld een sterke contra-indicatie, zie de resultaten in Bergamo. Daar zat het namelijk in het griepvirus gemengd.

Frau Merkel | 21-06-20 | 01:09
▼ 8 antwoorden verborgen

Hè gelukkig het gaat weer ouderwets over Corona. Dat gelul over racisme kwam me de strot uit. Werd er een zwartkijker van.

AntonJansen | 20-06-20 | 21:54 | 2

Ik heb nog nooit zo veel Surinaams besteld als de laatste tijd.

HoerieHarry | 20-06-20 | 21:56

Volgende topic gaat weer over hasjisme, nu even over cojona.

Slipsnifter | 20-06-20 | 21:57

Geen enkel probleem voor onze overheid.

'Zorgen om bedrijf dat ‘onze’ vaccins moet maken: ‘AstraZeneca zoekt constant grenzen op’
AstraZeneca, het farmaceutische bedrijf waar minister De Jonge miljoenen coronavaccins heeft besteld, is in het verleden meermaals in verband gebracht met omkoping en misleiding.
www.ad.nl/binnenland/zorgen-om-bedrij...

Nehemia | 20-06-20 | 21:52 | 10

@Nehemia @anti-fatwa 20-06-20
Als het zover komt emigreer ik wel naar een vrijer land, de lol is er in nederland toch allang al af

Slipsnifter | 20-06-20 | 22:18

@Slipsnifter | 20-06-20 | 21:56: HIV muteert veel te veel (zelfs persoonsafhankelijk). Sars was al zo zwak/weg dat een vaccin niet getest kon worden. Het vaccin van Oxford is een voortzetting van het vaccin voor Sars1. Mers treed niet genoeg meer op, om 't goed op mensen te kunnen testen.

filosofem | 20-06-20 | 22:20
▼ 7 antwoorden verborgen

A cab, ze wil gewoon een taxi.

Mr_Natural | 20-06-20 | 21:48 | 1

Zo kun je het ook zien, maar het is racistische uiting. Alleen dat beseffen ze zelf niet waarschijnlijk. Lekker met de meute meelopen zonder na te denken. Wat een wereld.

salembot | 20-06-20 | 23:47

Jongeren moeten soms op gepaste wijze gecorrigeerd worden.
Laat gaan.

HoerieHarry | 20-06-20 | 21:45 | 2

Harry is ook jong geweest.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 21:49

Ik bemerk dat als je tegenwoordig tegen de 1.5m lockdown bent dat je wordt afgeschilderd als een soort halve nazi, een rechtsextremist, een tokkie, complotgekkie of of enemy of the state.

Het kan verkeren, Honecker DDR, fascistisch Italië en Spanje van weleer zouden likkenbaardend toekijken hoe democratisch Nederland ze op onderdrukking van het volk inhaalt.

Miezerig | 20-06-20 | 21:44 | 4

Miezerig! Hou vol jongen! We hebben strijders zoals jij nodig. Schepje erboven op!

Traag | 20-06-20 | 21:57

Als ik DDR lees dan komt er een vraag naar boven: DDR3 of DDR4?

Nivelleermarionet | 20-06-20 | 23:03

Dat komt omdat er geen dialoog meer aangegaan kan worden, alles is zwart wit geworden en bedoel ik niet letterlijk.

salembot | 20-06-20 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Black Wives Fatter!

Zenzeo | 20-06-20 | 21:44 | 6

Xhamster?

eerstneukendanpraten | 20-06-20 | 22:20

Black Lives Etter

bisbisbis | 20-06-20 | 23:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Men wil dit toch een DDR leven, daarom stem je links toch

dubbletjes | 20-06-20 | 21:41 | 1

Ja precies. Knettergek.

anti-fatwa | 20-06-20 | 22:03

Een wet voor in tijden van nood? Maar dat is toch niet mogelijk, want in tijden van nood breek je juist de wet. Het spreekwoord luidt immers: Nood breekt Wet.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 21:41 | 1

Noodwet, oftewel relatief snel in te voeren. Nood breekt ook zeker wet.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 21:42

@AntonJansen | 20-06-20 | 21:48:

Ook niet, waarschijnlijk. Met een slijptol kom je uiteindelijk wel binnen maar mijn hond staat dan paraat.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 22:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Steeds meer meer meer MOETEN en steeds minder minder minder MOGEN. Vrijheid en Democratie zijn opgeofferd t.g.v. de EUnie/Brussel en Corona

frisenfruitig | 20-06-20 | 21:34 | 1

En steeds MEER betalen voor steeds MINDER voorzieningen. De overheid is blijkbaar vergeten dat zij er voor het volk zijn en niet andersom

Wim_Kut | 20-06-20 | 21:47

Dit is ook zoals Poetin het begrip democratie interpreteert.
Precies gelijk alleen zonder de corona smoes die NL gebruikt.
Dus geen klachten meer over Ruslands politieke systeem.

ZZP-er | 20-06-20 | 21:29 | 7

@ZZP-er | 20-06-20 | 22:04:

Ja, ik ook. 17 keer tussen '97 en '05. Over de vriendelijkheid van de bevolking hoor je mij ook niet. Maar velen lijden onder Putin en zijn vervanger/voorgangers.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 22:09

@Peter_la_Selie | 20-06-20 | 22:09: Binnenkort is het onder de regering van Putin een stuk beter leven dan onder Rutte die gezegd heeft dat we nooit meer teruggaan naar het oude normaal. Iedereen schijnt die uitspraak vergeten te zijn. En als je in Rusland normaal doet heb je nergens last van.

Lupuslupus | 20-06-20 | 22:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Tegenwoordig moet je de sloten wisselen om de pandjesbaas te dwingen een fatsoenlijke afspraak te maken voor hij bouwvakkers de woning in stuurt.

W_F | 20-06-20 | 21:29

We gaan een Marxistisch fascistische controlestaat (misschien wel wereld maar toch zéker Europa) tegemoet.... De tekenen zijn maar we kijken als bange konijntjes in de koplampen van de aanstormende wagen....

Leduc | 20-06-20 | 21:24 | 4

@joppo0 | 20-06-20 | 21:38: De afkortingen snap ik niet, maar ik wil wel even duidelijk maken dat ik er afstand van neem. Dat is belangrijk tegenwoordig.

Frau Merkel | 20-06-20 | 21:58

@Frau Merkel | 20-06-20 | 21:58:

Ik ben tegen racisme!

eerstneukendanpraten | 20-06-20 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vrees dat landen, Nederland en de EU voorop, deze crisis gaan misbruiken om nog meer maatregelen door te voeren om vrijheden van burgers en het hebben van een eigen mening in te perken. Onder het mom dat het noodzakelijk is om Corona te beteugelen worden allerlei maatregelen doorgevoerd die de Nederlandse overheid niet gaat terugdraaien. Geholpen door een groep beroeps-idioten, aandachttrekkers en de generatie huilstruik wordt de aandacht afgeleid van de werkelijke problemen. Deze Corona uitbraak legt de regering Rutte bepaald geen windeieren. Al jaren een vreselijk falend beleid, Kamerleden die de boel bij elkaar liegen en informatie achterhouden en Europees gezien telt Nederland relatief behoorlijk meer Corona slachtoffers dan de ons omringende landen. Aanbevelingen uit het verleden over de mogelijkheid van de uitbraak van een pandemie toonde al aan dat Nederland op alle fronten tekort schoot. Helemaal niets mee gedaan, de zorg staat inmiddels op zo'n niveau dat Nederlanders naar Duitse ziekenhuizen moesten. Zoals geweldig beschreven in het stuk hiervoor "De neergang van de Nederlandse media" draagt ook de media haar steentje flink bij in het leveren van eenzijdige informatie enis er mede de oorzaak van dat een groot deel van de bevolking monddood wordt gemaakt en vriheid en vrijd van meningsuiting steeds meer in het geding komen. Eigenlijk precies zoals een falende regering de media graag ziet.

Ruikbaard | 20-06-20 | 21:20 | 3

EU is absoluut niet democratisch maar belust op macht.
Het gaat stap voor stap maar kan nooit meer terug gedraaid worden. En NL trapt er met open ogen in.
Gelukking hebben de Engelsen hun ogen wel open.

ZZP-er | 20-06-20 | 21:34

@ZZP-er | 20-06-20 | 21:34: wacht nou eerst eens tot de scheidingspapieren getekend zijn.. dan pas kun je zeggen hoe zeer ze eigenlijk echt uit de EU zijn, daarna wat ze die nieuwe status kost en 10 jaar daarna of het wat heeft opgeleverd.

Ben benieuwd

Epistulae_Morales | 21-06-20 | 00:27

Communisme komt er aan,de doel stelling van links,kijk maar naar alle indoctrinaties welke door de media het publiek wordt opgedronegn, de bedreiginen welke je kunt verwachten als je anders denkt of uitlaat.

dubbletjes | 21-06-20 | 00:33

Als je mag zeggen dat All Cops Bastards zijn, mag je dan ook zeggen dat alle POC's dom zijn? Vraag het voor een vriend, ik zou het zelf niet durven.

TheBigKirth | 20-06-20 | 21:18 | 6

@Watching the Wheels | 20-06-20 | 21:43: Mrs Slocombe had ook paars haar.

voldemort | 20-06-20 | 22:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Mondkapje met ACAB...... moet u eens proberen als witte man.

Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:17 | 7

All Creoles Are Bitches

Papa Jones | 20-06-20 | 21:43

MAWCAB : All

AntonJansen | 20-06-20 | 21:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Er staat een politiepaard in de gang
Ja ja, een politiepaard in de gang
Bij buurvrouw Jansen.

Mr_Natural | 20-06-20 | 21:13 | 1

Er werd niet eens gebeld, zij deed niet open van de kaart.
Nog geen seconde later was haar gang gevuld met politiepaard.

Watching the Wheels | 20-06-20 | 21:28

Een demonstratie tegen demonstraties wie doet er mee ?

dhrat | 20-06-20 | 21:13 | 1

Doe dan tegen iedereen met een mening, anders mag hij van de overheid waarschijnlijk niet doorgaan.

Watching the Wheels | 20-06-20 | 21:30

Ik heb net grendelwinkel.nl geregistreerd.
De toekomst lacht me tegemoet.

Mr_Natural | 20-06-20 | 21:09 | 4

Wim, wat moet je daar nou mee?

Watching the Wheels | 20-06-20 | 21:33

@grapo | 20-06-20 | 21:32:
Snel je domein opnieuw registreren! Niet kijlbouten maar keilbouten.

Nivelleermarionet | 20-06-20 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

Dat haar, een eerbetoon aan 'The Color Purple'? Mijn man had ooit een videoband met themafilms, waaronder deze, door mij gekscherend (inclusief rollende ogen) zijn 'anti-racismeband' genoemd. Fast forward naar 2020: ik kan alleen maar denken "Had ik nou mijn mond maar weer gehouden!". O_o

MickeyGouda | 20-06-20 | 21:07

Welkom in de DDR!

BRR76 | 20-06-20 | 21:04 | 1

Danke. Hab ja net 64 GB DDR4 in meine Rechner gezet.

Nivelleermarionet | 20-06-20 | 23:10

Geen stress, geen druk, lekker relaxed.
Ondertussen al ruim twee maanden zelfverklaard anarchist. Ik kan het iedereen aanraden.

J-van-de-Bontekoe | 20-06-20 | 20:58 | 1

Ik zit nog te twijfelen tussen anarchist en antichrist.

Nuchternederland | 20-06-20 | 21:29

Vanmiddag gekeken naar deze prof. Weet het ook niet meer maar wel dat ik moe ben van alle Corona info. Ga voorlopig in pauze stand inzake dit virus. www.youtube.com/watch?v=zvqoQn7R-pE

pajans | 20-06-20 | 20:56 | 3

Is maar het beste. Lekker in de zon, weerstand verhogen en komend griepje uitzitten.

piloot47 | 20-06-20 | 20:58

Heerlijk hoe deze Professor Pierre Capel z'n eigen risico-analyse maakt. (15:10):
"Ik zit helemaal in de gevarenzone. Ik ben volgende week 74. Ik heb een pens van hier tot Tokio."

Traag | 20-06-20 | 21:18

Ik ben benieuwd wat de mensen van Virus Waanzin morgen gaan doen. Ze gaan wat doen, hebben ze aangekondigd.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 20:54 | 4

Online programma

Dommelsch | 20-06-20 | 21:21

Collectief zelfmoord plegen, dat zal ze leren!

Watching the Wheels | 20-06-20 | 21:48

Op 1.49 m van elkaar staan.

Hadena | 21-06-20 | 00:53
▼ 1 antwoord verborgen

Met de Jonge als toekomstig CDA baas weet je wat je kiest. Rutte was al af door zijn gelieg en geklooi, Jetje en Ferras kun je ook niet serieus nemen. Geert, kom er maar in, schuif Bosma naar voren en doe Hiddema en Omzicht een voorstel.

Ray Skak | 20-06-20 | 20:53 | 5

@Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:20: mp? matig politicus?

Zenzeo | 20-06-20 | 21:41

@Zenzeo | 20-06-20 | 21:41: Beter een matige rechtsdenker dan een linkse 'topper ' . Gezien de staat van het land neem ik graag de gok.

Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:47

@Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:47:
Helemaal mee eensch. Zenzeo kiest liever voor dictatuur.

anti-fatwa | 20-06-20 | 22:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Zoiets van links gebruikt Corona om de macht te pakken.

BozePaarseMan | 20-06-20 | 20:53

Er is geen enkele beweging om hier uit te komen vanuit Den Haag. Sterker nog ze gebruiken de hoax om hun eigen waarin te legitimeren.
Er zit niets anders op dan vreedzaam afzetten en oppakken en berechten van onze bezetters.
Lockdown opheffen.
Nieuw demissionair kabinet tot de verkiezingen gewoon in maart. Stop maar even, bekijk de situatie en maak pas op de plaats.

Traag | 20-06-20 | 20:52

Er komt geen vaccin. Dit virus muteert nu al als een dolle.

drs. P | 20-06-20 | 20:52 | 2

Het Marxisme bedoelt u ?

Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:30

De Jodenhaters van GroenLinks zijn ook een soort van virus.

eerstneukendanpraten | 20-06-20 | 22:02

In WOII was men nog wel zo beschaafd om eerst aan te kloppen.

Wacht even ik hoor iets in de gang, momentje.

Mr_Natural | 20-06-20 | 20:50 | 5

Gaat U maar rustig slapen.

Miezerig | 20-06-20 | 21:36

Nee hoor, vanaf 05:45 wordt er teruggeschoten!

eerstneukendanpraten | 20-06-20 | 22:01

@Traag | 20-06-20 | 21:12:
Een soort mastercode, een loper dus. Die past vast op alle andere sloten van dezelfde fabrikant. Aufmachen machen wir ab heute Selber.

Nivelleermarionet | 20-06-20 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is wachten op een Gavrilo Principmoment.

Ik roep maar wat | 20-06-20 | 20:49 | 4

Dat had bij Fortuyn al moeten gebeuren.....

Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:25

@Koning BongoBongo | 20-06-20 | 21:25: misplaatste 'grap'

dathoujetoch | 20-06-20 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Pak de witte en laat ze betalen, maar laat alle andere kleuren met rust.
De Lafland politiek op zijn best.

pejoar | 20-06-20 | 20:47

De demonstratie op de Dam heeft op één pechvogel na niemand besmet. Laten we nu massaal gaan protesteren. Want als er één schaap over de Dam is...

Normpje | 20-06-20 | 20:47 | 5

Iedereen die daar geweest is gaat dat ontkennen bij diagnose (he, het moest, is belangrijk, etc) en behoort tot laag risico. De volgende dag oma besmet, jammer dan en zie je wel: komt niet door de Dam. Religieuzen zijn er niks bij.

TheseDays00 | 20-06-20 | 20:59

Er gingen daarom toch 10000 mensen in quarantaine de komende twee weken?

piloot47 | 20-06-20 | 21:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is echt verschrikkelijk. Zonder na te denken, hup, gewoon naar binnen, want beetje geluidsoverlast. Lekker de woning binnendringen. Echt, de vrijheden in dit land worden met snelle stappen ingeperkt.

Elpefo | 20-06-20 | 20:46 | 3
-weggejorist-
piloot47 | 20-06-20 | 21:04

That was the end. ..

Nuchternederland | 20-06-20 | 21:31

Ik vind het wel gemakkelijk, achter mij wonen alleen maar studenten en die vieren feest tot midden in de nacht. Kan ze wel een dreun verkopen maar dan zit ik met de gebakken peren. En dan is de Peliesie best welkom haha. FF bellen en binnen 20-30 minuten is het muisstil. Elk nadeel heeft zijn voordeel dus!

BenBack | 21-06-20 | 10:59

Grote sociale onrust staat in de stijgers.
Maar het kabinet gesteund door de msm staat "virtueel" op winst...

Ik denk dat de douche straks ijs en ijs koud is volgend voorjaar..

Jemaintiendrai | 20-06-20 | 20:45 | 1

Ik stijger, jij stijgert, hij stijgert? Steigers.

TheseDays00 | 20-06-20 | 21:04

Goed stuk. Corona is een stroomversnelling voor een dictatuur die al lang geleidelijk in wording is. En de duimschroeven gaan er ook op qua vvmu ivm 'racisme'.

Renkum0317 | 20-06-20 | 20:42

Geluidsoverlast ... die flat ligt onder de aanvliegroute van Schiphol?

Watching the Wheels | 20-06-20 | 20:42 | 2

Precies in het verlengde van de Buitenveldert baan, met een beetje geluk volgens ze de groenstrook naast de flat.

voldemort | 20-06-20 | 22:10

Is het verhaal nu door haar of haar dochter van 10 geschreven? Wat een verhaallijn...

lovekila | 20-06-20 | 22:24

@Traag | 20-06-20 | 21:49: En hartjes stoepkrijten op je veertigste is wel normaal? Daarbij gebruikt ze een spuitbus, ik was tot dit bericht ook niet op de hoogte dat stoepkrijt nu ook al in een busje spray zit. Het verhaal zelf, lees het eens goed. Lijkt of haar dochter van 10 het heeft geschreven.

lovekila | 20-06-20 | 22:27
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik ben helemaal klaar met klimaatgekkies, stikstofidioten, voor- en tegendemonstraties racisme en het gezeik rondom corona.

Rest In Privacy | 20-06-20 | 20:39 | 3

Antarctica schijnt erg rustig te zijn deze tijd van het jaar

IkWilOokWatZeggen | 20-06-20 | 20:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland