achtergrond

Geenstijl

Gino moet een helm op. Gino baalt. Gino maakt een protestliedje. Wij lachen om Gino

*Zang een zesje, maar tekst een 8 en video effecten kudo +1. *

"Beste redactie,

Vanaf maandag 8 april (over twee weken) moeten snorfietsers van het fietspad naar de rijbaan verplaatsen. Zij moeten dan ook een helm gaan dragen. Amsterdam is de eerste gemeente die deze wet invoert, maar als het hier succesvol is zullen andere gemeenten volgen.

Ik ben het hier absoluut niet mee eens, en met mij velen. Een snorfiets (scooter met blauw kenteken) mag maar 25 km per uur rijden. Nu moeten wij dus naar de rijbaan verplaatsen waar er vaak 50 gereden mag worden (en in werkelijkheid er vaak nog harder wordt gereden). Wanneer ik nu heel af en toe ergens moet rijden op dezelfde weg als een auto, merk ik al de ergernis van de automobilist. Er wordt getoeterd en/of ik word ingehaald met minimale afstand tussen mij en de auto.

En ik weet het, veel snorfietsen rijden harder dan 25/30 km per uur. Maar waarom dan niet strenger controleren op die snelheid? En dan heb ik het niet over rollerbanken, maar over de snelheid meten op het fietspad zelf. Nu verplaats je het probleem alleen maar.

Graag wilde ik iets doen om te laten zien dat ik het hier niet mee eens ben. Nou kon ik het bij een bericht laten, maar ik heb het iets creatiever aangepakt. Daarom heb ik een protestlied gemaakt waarin ik precies de situatie beschrijf en de aankomende problemen bespreek. Gesterkt door andere Amsterdammers die hier niet mee eens zijn kom ik in actie. Zelfs onze burgemeester heeft een rol in de clip.

Ik zou het waarderen als jullie de clip voor mij willen delen, en/of er een artikel aan willen wijden."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.