achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

FOTOOS. Mannen op de Huishoudbeurs

De tragiek & het verhaal achter de mannen.

Tijmen van Gessel (36) uit Nuenen zit op een bankje naast zijn bazige vriendin Ansbeth. Jullie dachten dat Tijmen hier uit vrije wil zit, nou mooi niet, hij móest mee van Ansbeth, een Marie Kondo-trawant en iemand die vooral zin heeft in de workshop 'wijnvlekken uit het tapijt rauzen'. Tijmen wil het liefst naar de Efteling, hij heeft namelijk een abonnement, maar hij heeft wel wat te eten gekregen van zijn vriendin en dat is hem ook wat waard. Ergens in Nuenen zit zijn vader Wim, te huilen en zich af te vragen hoe het toch kan dat zijn zoon Tijmen zo'n ongelooflijk slappe paling is.

Henkiaoui van der Wissen (75) is een pionier, want hij is een van de eerste crossovers tussen Nederlander en Marokkaan. Vandaar ook de naam Henkiaoui. Geboren en getogen in Brummen is er verder weinig Marokkaans aan deze gewezen aardappelteler, maar zijn moeder Maria vond het wel gepast haar zoon een 'wereldse naam' te geven. Niet dat het wat geholpen heeft, want Henkiaoui is nog steeds een enorme boer.

Ralf Hendriks (60) uit Lisse staart naar een Skoda, een pracht van een auto die hij helaas nooit in zijn bezit zal hebben. En dan die kleur! Wauw! Wit! Waar sommige mensen emotioneel worden van Ferrari of Lamborghini, krijgt Ralf een mannenerectie van Skoda. Dat heeft ermee te maken dat Skoda een Tsjechisch merk is en Ralf heeft nou eenmaal een niet te verklaren band met Tsjechië, haar inwoners en haar producten. "Tsjechisch is de taal van de liefde", stamelt Ralf ook, wanneer hij een halve liter oostblok-pivo naar binnen klokt. Op de achtergrond zien we Udo, een vriend van Ralf, een foto maken van de Skoda. Aan zijn gezichtsuitdrukking te zien heeft ook Udo zoiets van: nou jongens, die Skoda mag er zijn.

Rico Verhoeven (29) uit Bergen op Zoom wilde ooit the baddest man on the planet worden, tot hij begreep dat hij nooit in de schaduw van Mike Tyson zal staan. Dat maakte hem nederig. Aangespoord door zijn echtgenote Jacky ramt Rico regelmatig nog wat gozers in elkaar, dat levert immers lekker veel geld op, maar het liefst geeft hij seminars en lezingen aan dooie personen. Zoals in het televisieprogramma DanceSing of hier, op de Huishoudbeurs.

Siddharth Traumatisaring (41) sjokt met zo'n lullig opoe-boodschappenkarretje achter zijn Evelien (die zich voor de gelegenheid in een kittig panterpakje heeft gehesen) aan. "Wat zullen de jongens van de hardloopclub wel niet denken", mompelt Siddharth vertwijfeld. Ondanks dat zijn achternaam een geschrokken variant is van de achternaam van die weggebonjourde FvD-dude, Yernaz Ramadinges, werd hij daar nooit mee gepest. Wel met zijn voornaam: hij heet Siddharth en hij is geboren in Sittard. Toeval!

Konstantin Roelfs (64) zit wijdbeens naast zijn levenspartner Annemiek, die een praatje aankoopt met een wildvreemde. Konstantin denkt aan hoe het vroeger was, toen hij met zijn vrienden Ruud en Mark naar Benidorm ging om daar 'wijven te scoren tot hij er niet goed van werd'. Maar dat was 1970, nu is het 2019 en Konstantin zit nu met zijn vrouw Annemiek op een bankje op de Huishoudbeurs te mijmeren over vroeger. Waar ging het toch mis, Konstantin.

Niels de Wild (31) uit Dwingeloo stuurt een appje naar zijn moeder Jacqueline, die haar zoon niet kon vergezellen wegens griep. Niels ging toch, alleen, en omdat hij gaten in zijn zakken heeft staat hij nu te overpeinzen hoe hij al die aangeschafte troep mee naar huis gaat sleuren. Niels is stiekem homoseksueel, maar hij is moslim en dat mag niet van de islam - daarom heeft hij een explosieve relatie met de Oost-Oekraïense seksbom Anastasia.

Frans Willems (63) keek zojuist naar de muurschildering: Liefde en Lust. Ha, dan kennen jullie het verhaal van Frans Willems niet. Hij knoopte twintig jaar geleden in de bloei van zijn leven een seksuele relatie aan met Henriëtte, de vrouw die achter hem loopt. Henriëtte is namelijk miljonair en Frans dacht snel van haar af te zijn. Mooi niet, want Henriëtte is inmiddels 109 jaar oud. Frans is nog steeds een arme sloeber maar misschien, ooit, binnenkort, kan zijn leven écht beginnen. Hij wendt snel zijn gezicht af van de muurschildering.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.