achtergrond

Geenstijl

Round-up! Invallen bij Nadeem Safy de Mislukte Damestashandelaar en Waïl de Volkelfotograaf

Round-up van gefaalde aanslag.

Voor wie het gemist heeft: de politie heeft zeven mannen opgepakt die u en uw omaatje van 85 naar de hel wilden blazen vanwege... Ja vanwege wat eigenlijk. De islamitische aanslag werd verijdeld en hier wat we weten.

• Hoofdverdachte is dus Hardi N. (bovenstaande foto midden). Hij komt uit Irak, woont in Arnhem en liep enige tijd rond met een enkelband. Heel opmerkelijk, maar die enkelband heeft niet eens kunnen voorkomen dat meneer een boel Nederlanders de lucht in wilde blazen. "Ik ben niet extreem. Ik heb nooit de intentie gehad om me aan te sluiten bij strijdgroepen. Ik verzeker u dat ik geen gekke dingen zal doen", zei hij in 2015, dat was dus een leugen en dat is heel erg kut voor Hardi, want zelfs Allah vindt liegen stom: "Daarom heeft de Islam eerlijkheid opgedragen en liegen verboden. Allah zegt (interpretatie van de betekenis): “O jullie die geloven, vrees Allah en behoor tot de waarachtigen.”" Jammer Hardi, jij gaat naar de hel.

• De politie hield op diverse plekken mannen aan, de vrouwen mochten kennelijk niet meespelen met hun eigenaars. Drie in Arnhem, twee in Rotterdam, één in Huissen en één in Vlaardingen. In Arnhem weten we dat het gaat om een woning aan het Stedumhof en op een ANP-foto is huisnummer 412 te zien (zie foto na de klik). Daar zit bedrijfje Wephone. Nader onderzoek wijst uit dat Wephone eigendom was van Nadeem Safy (23-09-1992, Kaboel, Afghanistan). Volgens de omschrijving doet Nadeem iets met "Markthandel in telefoonaccessoires en damestassen", zo'n sjacheraar die je slecht passende telefoonhoesjes om je mobieltje probeert te lullen, maar mogelijk doet hij dus ook iets met bommen en granaten. En wat schetst onze verbazing???1? Het AD heeft het over Nadeem S., bingo, en vanaf nu noemen we hem gewoon Nadeem de Damestashandelaar.

Nadeem de Damestashandelaar reisde in 2015 met ene Waïl el A. naar de Syrische grens, zogenaamd om iemand op te halen. Die iemand moet dan wel rapper Marouane B. alias Marouane Ibn Dinges Boulahyani zijn, u welbekend op de GeenStijl. In een open brief schreef hij namelijk: "Tot mijn verbazing vernam ik dat de zitting van Wail El A en Nadeem S is verzet, omdat er moest worden onderzocht of ik in leven ben. Ik ben in leven en JA Wail en Nadeem hadden de intentie om mij op te halen. Het zijn moslims en ze wilden hun broeder in nood helpen, ze doen nog geen vlieg kwaad." Justitie geloofde er in ieder geval geen fuck van en Waïl en Nadeem de Damestashandelaar kregen in 2016 respectievelijk drie en twee jaar cel. Logisch ook dat Waïl reeds in 2017 kennelijk de man was die de plaatjes schoot op Volkel. En nu is het 2018 en ook zíjn woning, in Rotterdam, werd gisteren overhoop gehaald door de politie. SNAPT U HET NOG?

• Bij Trouw hebben ze vannacht gewerkt en volgens hoogleraar terrorisme Edwin Bakker heeft een fopstraf van een halfjaar in ieder geval geen enkele zin; dat vinden die sjappies alleen maar stoer. "Deze arrestaties bewijzen dat we moeten gaan nadenken of we in het belang van de veiligheid toch geen langere straffen moeten geven. Of straffen waarbij we aan vrijlating veel meer voorwaarden verbinden." Bis! Bis! Bis!

HIER nogmaals beelden van politie-eindbazen. 

• DE KERMIS IN WEERT GAAT GEWOON DOOR WIJ BUIGEN NIET VOOR TERREUR

UPDATE: De Zeven Strontvliegen blijven vastzitten. Er is volgens 100 kilo kunstmest gevonden, mogelijk voor een autobom.

TOETSING VAN DE RECHTMATIGHEID, SERIEUS?

Arnhem

Vlaardingen

Rotterdam

Vlaardingen

Vlaardingen

Vlaardingen

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.