Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Tawheed nog open?

"De ChristenUnie schreef al in 2004, veertien jaar geleden, dat de El Tawheed-moskee in Amsterdam opriep tot geweld tegen homoseksuelen."

Haatmadrassa

Wat moet een gebedshuis in hemelsnaam doen om over de streep te gaan? Waar ligt de grens? 

Het CDA en de VVD roepen op tot een sluiting, maar dat is voor de bühne. Dat zijn grote coalitiepartijen. Als ze het meenden, was de deur al dicht. Niet vanwege de foto in de Telegraaf, maar oudere delen van hun kerfstok. 

De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie liet aan AT5 weten dat de foto al 2015 bij hun bekend is, en waarschijnlijk veel ouder is. De verontwaardiging en grote woorden van de Kamerleden is jaren te laat en dient alleen maar om de stilte vanuit het kabinet te maskeren.

Motorclubs Satudarah, Bandidos en Catervarius werden recent verboden. Hun clubhuizen zijn gesloten, het kan wel. Diverse steden gaan nog veel verder. Ondernemingen worden gesloten omdat voor hun deur, zonder een initiatief vanuit hun zaak een schietpartijtje was. Geen schutter, geen doelwit, maar wel slachtoffer.

Uit pure onmacht sluiten de burgemeesters de dichtstbijzijnde deur. Zonder proces. De daders kunnen ze niet vinden & straffen, de stoeptegels ook niet, dus dan maar de ondernemer. Er moet iets gebeuren om de openbare orde te herstellen. Geen celstraf voor de dader, maar een faillissement voor de belastingbetaler.

Inmiddels is de politie volledig duidelijk dat deze ambtelijke Pavlov-reactie reden is voor afpersers om diep in de nacht even een schot te lossen, en zo de plaatselijke autoriteiten voor hun karretje te spannen. Vroeger moest een afperser nog een beetje de boel molesteren en de uitbater een paar klappen geven, nu laat hij gewoon de gemeente een brief sturen en dat doet veel meer pijn.

De aanpak van radicalisering is van een vergelijkbaar niveau. Er wordt een hoop over gepraat, maar als puntje bij paaltje komt, dan wordt aan demonstranten beperkingen opgelegd. Neem bijvoorbeeld een barbecue die nergens in Nederland veilig gehouden kon worden. Aboutaleb werd een hoerenjong genoemd en moskeegangers vierden hun overwinning.

Een probleem dat aan de andere kant van de wereld ook voorkomt. Lauren Southern probeerde vorige week naar een moskee in Sydney te lopen. Ze werd eerst onderschept door de plaatselijke media die haar vertelde dat er niets aan de hand zou zijn. Daarna werd opgewacht door een inspecteur van de plaatselijke politie. Ze mocht niet verder.

Er mag geen kritiek op de islam in de openbare ruimte. No-go zones, midden in de westerse samenleving. Er is een zeer terechte vrees voor een verstoring van de openbare orde, maar in plaats van op te treden, wordt de intimidatie beloond. In plaats van opvoeden & integreren, pappen & nathouden.

De PVV wil graag alle moskee`s dicht en heeft 20 zetels. De VVD, CDA & FvD willen deze moskee dicht en hebben 33, 19 & 2 zetels. Samen heeft dit initiatief al 74 zetels. De ChristenUnie schreef al in 2004, veertien jaar geleden, dat de El Tawheed moskee opriep tot geweld tegen homoseksuelen. (Rouvoet klaagde overigens meer over de discriminatie, dan het geweld)

De ChristenUnie heeft 5 zetels. Dit voorstel heeft een ruime Kamermeerderheid. Waarom bestaat deze motie niet? Waarom is deze motie niet aangenomen? Is het cordon sanitaire belangrijker dan de openbare orde? Waarom wordt Geert in zijn gouden kooi korter gehouden dan barbaren die afreizen naar de zandbak om een religieuze oorlog te voeren? 

Aesop schreef al in de zesde eeuw voor Christus: Divided we fall, united we stand. 

Syriëgangers komen terug omdat hun beoogde kalifaat geïmplodeerd is. Gelijkgestemden vertrekken niet meer. Maar hun strijd gaat door. Nu niet in de zandbak tegen dictator Assad, lokale milities of westerse strijdkrachten, maar tegen een paar toeristen op de fiets. Wereldwijde guerrilla/terrorisme tegen soft targets is de nieuwe werkwijze. 

Wat opvalt aan de daders in Tadzjikistan is hoe jong ze zijn. Dit is geen weloverwogen beslissing van een volwassene, maar een gehersenspoelde puber. Ze zijn bespeeld als een marionet. Gebruikt, afgedankt en net zo dood als hun slachtoffers. De echte daders zijn veel eerder de leveranciers van deze slechte software, dan die paar dwaallichten met een mes.

Deze aanslag op een paar fietsers toont aan hoe gevaarlijk het is om het ronselen, haatzaaien en hersenspoelen vrij baan te geven. Wat daar kan, kan ook hier. Er is de ruimte, de tijd, de energie, de motivatie, het geld en helaas ook in Nederland de kwetsbare jeugd op zoek naar zingeving en levensdoelen. 

Een open El Tawheed-moskee is een monument dat alles kan, alles mag. 

Een witte vlag.

Reaguursels

Inloggen

Overal waar Islam is, daar is rampspoed, dictatuur, vrouwen onderdrukking, homo's van het dak af, oorlog, terreur...... Noem eens 1 geslaagde democratische moslimstaat. Juist, dat bestaat niet. Islam is een terminale ziekte die bestreden dient te worden.

Oepsie1234 | 05-08-18 | 16:25 | 3
-weggejorist-
Analysis | 05-08-18 | 17:47

Analysis bedankt voor die link

Rene046 | 05-08-18 | 21:11

Helemaal mee eens oepsie,maar wanneer ziet de politiek het? onze landbestuurders ahum.. landverziekers bedoel ik,de vrijheid waar mijn ouders voor geknokt hebben

Crump | 05-08-18 | 23:01

Niet helemaal eens. Ook niet met het verbieden van motorclubs en het sluiten van moskeeën. Want dat is precies hetgene wat die burgemeesters en politie doen: het zonder vorm van proces sluiten van ondernemingen omdat een "verband" is met misdaad. Dat is niet alleen afglijden naar een totalitaire staat, waar alleen al een káns op misdaad of het kennen van een misdadiger je tot een crimineel maakt, maar ook incompetente gemakszucht. Het niet slagen om een proces en bewijs rond te krijgen tegen de werkelijke crimineel, dus dan maar kijken welke clubs hij bezoekt, welke winkels, welke soort kleding hij draait, wat voor voertuig hij rijdt, en dan maar gewoon met een groot sleepnet iedereen die aan dat profiel voldoet tot je slachtoffer te maken.

En haatzaaien moet nooit verboden worden in een vrije samenleving. De overheid in een vrij land bepaalt niet wie je wel of niet moet haten of liefhebben. Dat doen ze in Orwelliaanse staten, en is uitermate gevaarlijk om de overheid als machtsmiddel te geven. Voor je het weet zaait GeenStijl haat tegen (extreme) Islam. Feitelijk doet GS dat ook, en terecht. Nog afgezien van het recht om te mogen haten wie je wilt, zijn er voldoende objectieve redenen om een hatelijke organisatie die mensen handen en hoofden wil afhakken, wil stenigen, in brand steken, van flatgebouwen afgooien, je als lager ziet dan honden of varkens, en vrouwen wil reduceren tot een broedmachine permanent ingepakt in een dekbedhoes, intens terug te haten.

Er is al wetgeving die oproepen tot of dreigen met geweld verbiedt. Pas die gewoon eens toe. Wat mij betreft een tikje aanepast: als je dreigt met of oproept tot geweld, krijg je de kans om dat, het liefst in dezelfde setting en met hetzelfde publiek zo mogelijk, dus in de moskee, in te trekken. Je mag zelfs zeggen dat het van de Koran of Hadith zou moeten, máár dat in NL de wet aanspraak maakt op het allerhoogste en alomvattende gezag en je je daar volgens de NL wet aan dient te houden. Maar weiger je te herroepen, dan ga je de bak in tot je dat alsnog doet. En hoewel ik er wel een zekere rechtsongelijkheid in zie (immers, een autochtoon kan dat niet) mag je ook kiezen om uit de bak te komen als je je Nederlandse paspoort inlevert en vertrekt naar een haatzandbak naar keuze.

En anders blijf je gewoon opgesloten zolang je een dreiging blijft. Zet desnoods politiemollen in, met opname-apparatuur, en ga willekeurig bij openbare diensten zitten (iedereen mag daar immers toch zitten), en ook bij besloten preken, zeker in geval van redelijke verdenking of signalen dat een moskee oproept tot geweld. Hoef je niets te sluiten, maar pak je toch de rotte appels eruit.

Wol | 05-08-18 | 15:40 | 2

@Wol | 05-08-18 | 15:40
Het klink allemaal best redelijk wat je zegt. Alleen, zijn we in NL al zover dat de handhaving waartoe je in de laatste 2 alinea's oproept, gezien wordt als mogelijke provocatie die kan leiden tot conflicten met de moslims in NL.

Er is werkelijk geen enkele bestuurder in NL te vinden die zich voor de sluiting van deze moskee gaat inzetten, omdat:
- hij/zij niet kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn collega's in het openbaar ministerie, de rechtspraak, politie, hogere ambtenaren en 2e kamerleden
- hij/zij in geval van escalatie en conflicten zal worden gezien als de veroorzaker.

Samenvattend: de angst voor een rechtse totalitaire staat (in je eerste alinea) en de angst voor het schenden van de mensenrechten van fanatici, maakt bestuurders hier vleugellam en is precies de reden waarom een totalitaire en facistische ideologie als de islam zich hier straks ongehinderd kan vestigen.

ChatBot | 05-08-18 | 16:18
-weggejorist-
Rene046 | 05-08-18 | 21:10

Dit is wat er gebeurt als je, zoals SJW inmiddels volop belijden, de samenleving gaat opdelen in "safe spaces". Het Multiculturele ideaal is verworden tot een lappendeken van safe spaces die, elk afzonderlijk, door een stelsel van taboes ommuurd worden. Degenen die zich bruggenbouwers wanen komen niet verder dan het definiëren van wachthuisjes met slagbomen tussen de enclave's die ze zelf gecreëerd hebben, en roepen dan nog hoera ook bij elke stempel die gezet wordt op toegangspapieren die er vroeger helemaal niet waren en die er ook niet zouden moeten zijn.
De Bergmannetjes van deze wereld zijn er dubbel trots op dat ze vertrouwd worden en een vrijgeleide hebben, en zijn bereid elke prijs daarvoor te betalen. En de elite-die-het-allemaal-niet-waar-wil-hebben helpt hen uiteraard daarbij. Want de illusie dat een dergelijke compleet gefragmenteerde wereld "eigenlijk" de realisering van de multiculturele droom is moet overeind blijven.

Schoorsteenveger | 05-08-18 | 13:56

De motie bestaat niet omdat de kamer niet zomaar een moskee mag sluiten. Ze gaan daar niet over. Er moet iets langs de rechter.

Arjan9401 | 05-08-18 | 13:25 | 1

Dat gebeurd allemaal omdat er geen enkel beleid is op 1 uitzondering na.
Zo lang het belastinggeld maar binnen komt en belasting ontduiking bestraft wordt.
Het bewijs voor deze stelling wordt dagelijks geleverd.

pejoar | 05-08-18 | 12:57

Bottomline is dat NL te verdeeld is geworden om als gemeenschap (een natie met een norm en moraal die door iedereen wordt onderschreven) tegenwicht te bieden aan de Islam.

Want elke denkbare maatregel die genomen kan worden tegen de Islam, genereert hier in NL automatisch een tegenbeweging. Als men grenzen wil stellen aan religie in de openbare ruimte zijn de Christenunie, Denk, SGP en delen van het CDA tegen.
Als je de burgerrechten van potentieel geweldadige moslims wil inperken of zelfs maar iets aan de instroom van moslimmigranten wil doen zijn lobbyclubs als Amnesty de gebruikelijke mensenrechten organisaties en partijen als GL, PvdA en SP tegen.
Etc. etc.

Dit gebrek aan eenheid is te wijten aan mensen en kleinere groepen die hun persoonlijke principes belangrijker vinden dan de normen van de gemeenschap als geheel. Het zijn de mensen die de bovenkant van de pyramide van Maslov (prestige, persoonlijke behoeften en creativiteit) belangrijker achten dan de onderkant (voedsel, water, warmte, veilihgeid) die zij als vanzelfsprekend ervaren. Mensen die nooit oorlog hebben meegemaakt en gewend zijn aan een functionerend systeem.

Zo'n verdeelde maatschappij is simpelweg niet bestand tegen een totalitaire ideologie die geen afwijkingen toestaat. Nederlanders kunnen geen vuist maken tegen de islam omdat zij nooit zeker kunnen zijn van de steun van hun soortgenoten. Iets dat in de Islam juist vanzelfsprekend is.

Persoonlijk zie ik het somber in voor NL. De huidige situatie doet mij denken aan overste Karremans, die dankzij het ontbreken van de steun vanuit Europa, publiekelijk kon worden vernederd door Mladic.

Eendracht ("het samenwerken of samenleven zonder geschillen") is een absolute voorwaarde voor de overleving van een samenleving.

Zolang de media dagelijks onze verschillen uitvergroot en de standpunten van kleine groepjes activisten als de gedeelde norm blijft neerzetten, zolang men in bestuurlijk Nederland niet kan rekenen op wederzijdse steun, zolang mensen in NL hun persoonlijke principes belangrijker blijven vinden dan de norm van de samenleving, kunnen wij er zeker van zijn dat de islam hier uiteindelijk de overhand krijgt.

Beefbus | 05-08-18 | 12:49 | 1

Goed verhaal Beefbus. Het zoveelste op GS over de invloeden van vreemde religies/culturen in Nederland. Of we dat nu wel of niet willen als samenleving.
Zoals het er nu uitziet zullen de niet-willers het onderspit delven. Al blijf ik me daar tegen verzetten.

Goedzo | 05-08-18 | 13:02

Dat die Aesop in het Engels schreef knap hoor 600 voor Christus.

bijna_raak | 05-08-18 | 12:31 | 1

Morgen gaat de echten Nederlander weer naar kantoor of bouwput 110 procent afdracht aan de overheid voor het onderhouden van een zooitje indringers en killers het gevaar voor u en de kleinkinderen je gaat beven als je bedenk hoe het er over 20 jaar aan toe gaat met deze invasie !!!

kickio | 05-08-18 | 12:47

Dit verhaal focust zich scheel op een zooitje ongeregeld dat achter gesloten deuren gorgelt en jengelt in 'Allahakhbar'-achtige klanken. Nu kan je steeds virtueel de Bastille gaan bestormen in de hoop dat Bastille en Tawheed samen gaan vallen. Wat ontbreekt in NL is handhaving van de openbare orde.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-08-18 | 12:18

De Islam, 't is schande
Europe bestryen,
Te water te lande.
Wie zal ons bevryen?
Zy trekken vast heenen,
den stroom op naer Weenen
De Keizer sta vast
O Christe vryheid, gy zijt in last!

Joost van den Vondel.

mevr.Kribo | 05-08-18 | 12:03

Ach, misschien gaat er hier ook wel een moskee dicht. Tegelijkertijd worden er alweer drie nieuwe gebouwd. En als er nog honderden worden bijgebouwd, liggen hier ook mensen op de openbare weg te bidden, of in het park. Om te demonstreren dat ze niet genoeg plaatsen hebben om te bidden.
Politici, politie, burgemeesters en media in the pocket? Check.
Gevangenissen dicht, camera's uit en onduidelijkheid over wat een aanslag precies is? Check.
Macht van het getal, gecombineerd met grenzeloze intimidaties en het gedrag van slachtoffers en barbaren? Check.
Bij de aanval op de politie in Almere een paar weken geleden, liepen de daders al weer vrij rond, terwijl de politieman nog thuis moest herstellen van zijn gebroken neus. Zou hij zijn werk nog lang blijven doen? Of leert hij ook de kunst van het slijmen en wegkijken?
imgur.com/a/jF1KXFG

Poesmobiel | 05-08-18 | 11:13

"De echte daders zijn veel eerder de leveranciers van deze slechte software"

Alleen..... leidt dit soort logica onherroepelijk tot het vervolgen van mensen om ideeën en de veronderstelde "corrumperende" werking van die ideeën. En dat is dan weer een slecht principe wat juist thuishoort in die stalinistische zandbakken waar de angsthazen aan de macht dag en nacht bezig zijn de corruptie in hun door god gegeven microkosmos proberen te weren.

Maar wij geheel anders! Wij zijn de Kerk ontgroeit die de wereld indeelde in de Ware leer en de corrupte sektes. En de Inquisitie die het grote zuiveren soms afdwong. En met dat nemen wij, modernen en postmodernen tezamen, inderdaad wel erg veel risico.

Maar zonder groot gevaar is er ook geen verlossing, schreef die ene dichter.

GeenAccount | 05-08-18 | 10:39

Diversity = Division

arbeid_loutert | 05-08-18 | 10:38 | 1

Klopt, er is bar weinig verschil tussen diversity en rascisme. Alleen de labels verschillen. Oh en natuurlijk gaat ons belastinggeld via de staatsomroepen naar het promoten van deze vorm van rascisme, zo'n 900 miljoen per jaar, dus bijna 2,5 miljoen per dag dus bij benadering 100000 euro per uur. Gaaf.

O2Neutraal | 05-08-18 | 10:51

Als er maar verkiezingen zouden zijn over 2 weken dan had Rutte direct opgetreden en die moskee laten sluiten. We weten allemaal nog wel wat er bij de vorige verkiezingen heldhaftig door Rutte gedaan werd tegen Erdogans minister die hier wilde komen spreken. Nu dat niet speelt hoeft hij niet op te treden want hij weet dat het Domme Nederlandse Volk het gewoon allemaal pikt.

memyzelfandai | 05-08-18 | 10:28 | 1

Haha, elke maand verkiezingen!

nikolaos | 05-08-18 | 10:48

Het voordeel van deze haathut is dat de AIVD alleen maar camera's in de omgeving hoeft op te hangen om alle haat moslims in de gaten te houden. Zo heb ik zelf tijdens een schilders klus een paar jaar geleden, wat "spulletjes" voor een kuchende meneer met een regenjas, achter was stucwerk moeten wegwerken. Dat vinden ze nooit tenzij ze flink gaan breken in die moskee.

funkyd | 05-08-18 | 10:20 | 2

is alleen maar lastig om daar camera's op te hangen.. je kunt er nl niets mee. of althans Nederlandse regenten doen daar niets mee of kunnen daar iets mee. Daarvoor in de plaats hebben we nu een sleepwet, zodat je de grote vissen niet hoeft op te pakken maar de kleine haringen die inwisselbaar zijn voor de grote vissen.. maar goed, als regering kun je dan weer pochen dat je er alles aan doet en het een geschokt gegeven is dat zich dit allemaal onder je neus voordoet en zij van niets (zeggen) te weten. Ik verwacht binnenkort weer een optuigen en aanstellen van een pre organisatie... die ver weg blijft van moskeeën en hun aandeel op het radicaliserings en segeratie van een steeds grotere groep Moslims.

fikkieblijf! | 05-08-18 | 10:26

Beter niet die camera's hangen, want dan mag er juist niet worden opgetreden omdat ze zoveel mooie informatie verzamelen die ze lekker kunnen uitruilen tegen andere informatie (waar om diezelfde redenering ook niets mee mag gebeuren) van andere landen. Uiteraard wel steeds meer geld nodig om meer informatie te gaan verzamelen om problemen en geweld te voorkomen (haha).

Je zou ze bijna beloven dat er elk jaar 5% meer budget komt als ze hun werk zouden gaan doen, maar helaas kun je dan verwachten dat ze hun werk dan alsnog niet perfect zouden willen uitvoeren, immers als er geen problemen zijn, dan is er geen bestaansrecht meer voor de baantjes van hun vrindjes. Bah, bah en bah. Wat een land.

O2Neutraal | 05-08-18 | 10:55

Ik begrijp dat je de Islam in zijn algemeenheid niet verantwoordelijk mag stellen want ja, er zijn ook normale mensen die de Islam als een normaal geloof aanhangen zonder al het geweld. Probleem is alleen dat Imams grote invloeden kennen op hun "onderdanen" en het idee dat de westerse wereld hun vijand is snel aangeleerd is. Daarom zijn moskeën eng en gevaarlijk. Zeker dat soort organisaties die haatimams uitnodigen moeten per definitie verboden worden maar nee, dergelijke organisaties blijven gewoon subsidies slurpen en er is ook geen enkele goed ingeburgerde moslim die dergelijke mistanden aan de kaak stelt want hoe vaak hebben we mogen zien dat een ouder hun geradicaliseerde kind aan de oren naar het politiebureau sleept om daar achter te laten.....? Precies!

Sinclair | 05-08-18 | 10:15

Willkommen, bienvenue, welcome!
Fremde, etranger, stranger.
Gluklich zu sehen, je suis enchante,
Happy to see you, bleibe, reste, stay.
Willkommen, bienvenue, welcome
Im Cabaret, au Cabaret, to Cabaret

Nelis SplitBloes | 05-08-18 | 09:54
-weggejorist-
Rest In Privacy | 05-08-18 | 09:50 | 1

Sluiten van een moskee, aanhangers van dat geloof niet binnenlaten is beter.

Hein7261 | 05-08-18 | 09:48

Ik las vandaag nog ergens dat het de schuld van Wilders is. En de Christenen "konden er ook wat van".
Misschien slecht van me, maar soms denk ik "laat die islam maar komen". Net goed.

Carmelita | 05-08-18 | 09:46 | 2

Aesop schreef al in de zesde eeuw voor Christus: Divided we fall, united we stand.

Die Islam gaat ook wel komen.. het westen is als los zand. Ik vraag me nog steeds af waarom onze elite dit laat gebeuren. Hebben ze ons voor olie miljarden verkocht? Waarom staat men handjes te schudden met vreselijke dictators in het midden oosten, maar Poetin is heel gevaarlijk en Trump is een nazi. We worden op zeer hoog niveau verraden. Waarom?

Ton8695 | 05-08-18 | 10:00

Misschien omdat het ons wezensvreemd is?
Bij hen is het ingebakken.

Carmelita | 05-08-18 | 10:47

Feynman bedankt om het weer eens op een rijtje te zetten wat wij allen weten, inclusief de laffe boven zich ons verheven voelenden. Eens zal de correctie komen, zoals in het verleden ook is gebeurd. Het is alleen de vraag "wanneer" en "hoe".
Bloedig zal het wel zijn, want zo gaat dat altijd. Cheers!

Een vrije paling | 05-08-18 | 09:46 | 5

Een vrije paling | 05-08-18 | 11:10 |
En toch staan we als land in alle lijstjes bovenaan. OP wereldschaal zijn we een van de gelukkigste landen. Waar komt dan toch dat zuur vandaan? Ben je ooit op reis geweest naar de "echte" wereld, zoals die voor 95% van de wereldbewoners is?

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:16

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:16 U mag het als "zuur" bestempelen en dat is het misschien ook om te moeten zien wat er na 40 jaar op vele plekken van deze wereld gewerkt, geleefd en geleerd te hebben, hoe wij met elkaar in Nederland omgaan. Goed geld in bodemloze putten verkwistend is inderdaad de luxe van een welvarend land, die zelf haar zaken niet goed op orde heeft door kwaliteitsgebrek op vele fronten waarbij het bedrijfsleven de zaak drijvende houdt, maar waar het de taak van de overheid is het door haar geïnde belastinggeld goed te besteden. U wilt mij toch niet vertellen dat het hier bij Justitie, Politie, Defensie, Onderwijs, Belastingdienst, Gezondheidszorg, Bejaardenzorg, Immigratie, Groningen, Jeugdzorg, Drugsproblematiek etc. etc. (ben ik nog wat vergeten) allemaal toppiejoppie is? Het tegendeel is eerder waar en dat is triest , diep triest voor een "welvarend" land. Het komt zo armoedig over. Maar een Nexit my dear is zoveel beter als bier. Cheers!

Een vrije paling | 05-08-18 | 14:06

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:16,

Als je erkent dat we het hier veel beter hebben...
Waarom verdedig je dan steeds degenen die Nederland willen Somaliseren?

- Waarom zou je een goedwerkend sociaal stelsel willen overbelasten met doelbewuste massa-import van analfabeten, uit landen waar fraude en corruptie de norm is?
- Waarom zou je een vreedzaam en tolerant volk willen opzadelen met de import van agressieve clanculturen en religieus extremisme?
- Waarom zou je een veilig land willen opzadelen met meer seksueel, raciaal en religieus geweld; meer zware criminaliteit; en meer islam?
- Waarom zou je al die levensbedreigende problemen óók nog eens willen belonen met gedoogbeleid en subsidies zoals onze overheid stelselmatig doet?

Het heeft ons eeuwen gekost om dit op te bouwen.
Als het huidige beleid wordt doorgezet zitten we over 40, 50, misschien 70 jaar op het niveau van Somalië. Ik snap niet waarom jij dat steeds verdedigt.

Dandruff | 05-08-18 | 14:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is geen Nederlands probleem, dit is wijdverspreid & wereldwijd. Brendel laat al jaren zien hoe de vertakkingen lopen, en wie wie is. Het enige land wat recent overgegaan is tot het massaal sluiten van salafistische haathutten is notabene Tunesie. Die weten inmiddels wat het aan kan richten.
En zoals hieronder eerder geschreven, de Goereetjes waren kleuters vergeleken met dit gif.

Chemokar | 05-08-18 | 09:22 | 1

sta er ook achter dat men dit doet in Tunesië.. en het zal vast en zeker niet zonder offers zijn, omdat men het te ver heeft laten door rotten daar.

Rene046 | 05-08-18 | 19:53

Nederland en de Nederlanders hebben gewoonweg nog te weinig last van de islam en haar volgelingen. Af en toe een opstootje, een onwelvallige blik, een straat of buurt waar je als Nederlander beter niet kunt komen, maar voor de rest valt het wel mee. En wij kennen allemaal wel een aanhanger van de islam die best een aardige kerel of zo'n aardig meisje is?
Het is echter een kwestie van tijd totdat de aanhangers van de islam hun hand in Nederland overspelen, er wel iets ingrijpends voorvalt en dan slaat het sentiment ineens en rigoureus om. Geduld is een schone zaak.

NeedIsaymore? | 05-08-18 | 09:22 | 6

O2Neutraal | 05-08-18 | 11:07 |
Neem van mij aan dat veel "normale" streepjes-NL ers zich niet meer thuisvoelen hier wegens alle antfi-sentimenten. Ze hebben er dagelijks last van, in toenemende mate. Dagelijkse beledigingen, blikken, gebaren. En dan wat er in het nieuws komt. Ik weet dat, want in mijn familie heb ik streepjes-NL ers die me dit vertellen, en over de veranderende stemming onder hun vrienden en kennissen.

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:18

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:18
Ik neem normaal niet zomaar zaken aan, maar aangezien u een bron in de familie heeft, voorruit. Dan nog maar een keer op het werk op onderzoek uitgaan dus. Wij praten meestal inhoudelijk tijdens de lunch en op de borrels over muziek en onbeduidende onderwerpen en ik heb inderdaad dit jaar nog geen enkele keer rondgevraagd of het nu anders is komen te liggen. Ga het dus nog een keer uitzoeken.

U kunt uw familielid gerust stellen dat er nog genoeg Nederlanders zijn die hen absoluut niet haten, voor zover ze die indruk hebben gekregen. De meer gespannen stemming in dit land, die merk ik ook als ik bijv. naar het strand ga (ik ga zo dadelijk weer). Problemen in de samenleving niet groter maken en daarna oplossen en het komt goed voor ons allemaal. Zal de volgende keer als ik u spreek de resultaten kunnen delen, geef mij even een week of twee.

O2Neutraal | 05-08-18 | 12:01

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:18,

Je stelt dat de dagelijkse stroom anti-autochtone sentimenten op alle MSM, soms kan leiden tot anti-allochtone sentimenten, onder het volk. Kan best, in theorie.
Maar erg waarschijnlijk is dat niet.
Dan zou je dat namelijk moeten merken aan allerlei zaken;
- opkomst van racistische partijen (in Nederland alleen *denk* en *bij1*);
- no go ara's voor allochtonen (zijn er wel voor autochtonen);
- bedrijven die allochtonen discrimineren (autochtonen mag wel, = "positief");
- meer geweld tegen allochtonen, zoals je dat ook hebt tegen autochtonen;

Al dat zogenaamde "blanke racisme" in NL is een spookbeeld. Niet gebaseerd op controleerbare feiten, maar op subjectieve en oncontroleerbare *gevoelens*. En dan nog vooral vanuit de hoek van extremisten uit islamitische en nationaalsocialistische "black power" hoek.

Dandruff | 05-08-18 | 14:54
▼ 3 antwoorden verborgen

""de vraag blijft bij mij of dit nu een kwestie van een dubbele politieke agenda of een kwestie van ernstige cognitieve dissonantie is (..)""
@ swebe | 05-08-18 | 08:02
dat is erg netjes gezegd!
vertaling: de politiek is ofwel een stel huichelaars ofwel te dom om te mogen regeren.
In mijn ogen zijn ze het beide.

telelezer | 05-08-18 | 09:12 | 1

Leer eens normaal op een reaguursel te reageren met het reactie knopje. Zo moeilijk is dat niet zelfs vrouwen kunnen het.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 09:58

Wanted: Volksvertegenwoordigers

Deze huidige kliek volksvertegenwoordigers heeft een niet te stuiten diep en intens verlangen de Moor te vertroetelen, knuffelen en ronduit publiekelijk lief te hebben. Er zou zelfs gesproken kunnen worden van een in de hersenen gemuteerde en enigszins seksuele afwijking en niet dat we allemaal zo in de ban van the Pride moeten zijn. Niet het feit dat de volksvertegenwoordiger overduidelijk slechts mannen in rokken lief heeft, maar dat hierdoor de normale genegenheid aan de rest van het volk kil wordt onthouden.

Het maakt de huidige volksvertegenwoordiger niks uit welk kleurtje de moderne man in hun ogen heeft. Want iedereen is wat dat betreft natuurlijk heel erg gelijk. Zolang het maar homofoob, vrouwonvriendelijk en ronduit Staatsgevaarlijk door het leven gaat. Dan worden subsidiekranen opengedraaid, hele percelen met haat predikende gebedshuizen weggegeven en kan vooral de rest van de bevolking ongezien de tering krijgen.

Het is daarom niet vreemd, dat we ook in Den Haag opgescheept zitten met een ernstig personeelstekort. Ernstig omdat het nu werkzame personeel de democratie als idiocratie aanhangt. Integriteit bestaat uit penthouses en kennis is het nieuwe taboe. Historisch inzicht beperkt zich tot wat ze gisteren hebben meegemaakt en niemand kijkt nog verder dan de neus lang is. Okay, die neus wordt met de dag langer; maar zelfs enige inspanning om ontwikkelingen te doorgronden is al te veel gevraagd. De moderne volksvertegenwoordiger heeft een klimaat geschapen waar de Sunny B's en Patricia P's hun mores op mogen leggen, met steun van de volledig in elkaar overgelopen trias, aan de ratio. Want ja, mores klinkt als Moor dus moet het wel hetzelfde zijn. Wetenschap wordt glashard ontkend, dan wel op een kinderlijke wijze zonder context uitvergroot om er weer een beleid van lik m'n vestje doorheen te jassen in de idiocratie, waar het likken zich dan wel beperkt tot naar ezels riekende jurken.

Maar is er dan nog hoop dat dit personeelstekort binnen redelijke termijn wordt opgelost? Neen. Sowieso wordt er sporadisch, in blokken van vier jaar, personeel geworven. Maar als er dan eens eentje, gewoon uit idealisme, volksvertegenwoordiger wordt; omdat deze of gene de idiocratie niet langer kan aanzien, wordt de kandidaat al in de eerste sollicitatie ronde onomwonden te kennen gegeven dat hij of zij of het niks te zoeken heeft in het parlement. Onder het mom van populisme, racisme etc. ridiculiseert men iedere kandidaat en framed en shamed de hele Kamer zich een ongeluk, zowel 1 als 2, opdat de ratio maar zo ver mogelijk uit het Binnenhof wordt verdreven. De idiotie gaat zelfs zover, dat men geen enkel middel meer schroomt om het pluche maar het pluche te laten waardoor censuur en propaganda bon ton zijn geworden. Bij monde van de NPO desinformeert men moedwillig de kijker. Daar bij de NPO is trouwens ook een ernstig probleem. Zo is er de wijze raad van 3. Slechts drie idioten bepalen het volledige programma-aanbod waar evenzo mogelijk hoopvolle kandidaten haarfijn worden afgemaakt door Hollands glorie in de vorm van Matthijsjes en Evaatjes. Neen, echte volksvertegenwoordigers zijn vogelvrij verklaard en staan op de wanted-list.
Want gelijk de mores van de Moor moet komen, moet je nou eenmaal een wanted-list hebben om kwalitatief goed personeel te kunnen werven.


hoochee | 05-08-18 | 09:09 | 4

Correct. Al een aantal malen getracht een volksvertegenwoordiger te worden maar al bij de eerste gesprekken bleken de zittende leden niet (langer) op de hoogte van de schrijnende situaties op de werkvloer. En dit bij een club waarvan men toch redelijkerwijs mag aannemen dat die júist voor de 'gewone' (sorry) man en vrouw op straat opkomt.
Nee, de huidige politiek, daar moet je het eigenlijk niet meer van hebben. Elke mogelijke luis in de pels krijgt niet eens kans aan te haken, laat staan meedoen.
Alternatieven zijn helaas niet zonder risico; de ernstigste vorm zou een militie zijn die tegen bijvoorbeeld zo'n 'gebedshuis' (aanhalingstekens, want het is veel meer dan dat) opstaat en er korte metten mee maakt. Echter, de zittende macht inclusief volledig links SJW kan vervolgens repressief gaan optreden...

EEnzame SchizofrEEN | 05-08-18 | 09:38

Ik heb vaak partijen aangeschreven omdat uit publicatie in kranten bleek dat ze materie totaal niet beheersten en op totaal verkeerde gronden prostemmers werden voor een nieuwe wet. De hoop was altijd nog een eerste kamer maar van onafhankelijke wijze mannen is daar ook al lang geen sprake meer.

Hein7261 | 05-08-18 | 09:55

Hear, hear! Zo denkt ons zwemclubje der Liber-Alen er ook over. Met de glasaaltjes meegerekend zijn dat er dus velen. De puinhoop in dit land m.b.t. Justitie, Politie, Defensie, Onderwijs, Belastingdienst, Gezondheidszorg, Bejaardenzorg, Immigratie, Groningen, Jeugdzorg, Drugsproblematiek etc. etc. (ben ik nog wat vergeten) geeft aan hoe arm wij eigenlijk zijn, terwijl men toch beweert in een rijk land te wonen? Maar kennelijk hebben wij de beker nog niet leeg. Daarom vullen wij vandaag vroegtijdig de kelken met Nexit en ijs. Cheers!

Een vrije paling | 05-08-18 | 11:25
▼ 1 antwoord verborgen

Een zwaar beveiligde politicus wil al 12 jaar nederland weer terug geven aan de nederlanders.
Maar dat schiet niet op als de meerderheid van de nederlanders de witte vlag hebben uitgehangen om de islam te pleasen.

komtdatschot | 05-08-18 | 09:05 | 5

O2Neutraal | 05-08-18 | 11:12 |
Die grondwet hebben we al.

Noem me 1 artikel dat eruit moet, behalve het artikel dat de vrijheid van godsdienst waarborgt (omdat die al is gewaarborgd door andere artikelen).
Ik zie niet in waar de grondwet moet worden aangepast.

Mijn punt is: Wilders is een losse scheet, zijn narcisme zit hem in de weg en zijn paranoia over gesidelined worden binnen zijn eigen partij. Daarom is er geen enkele vorm van inspraak binnen de PVV. Wilders is gewoon de baas. Als je al ziet hoe hij dat binnen zijn eigen partij doet, hoe verwacht je dan dat hij opeens een goede politicus zal zijn als hij eenmaal prmier is?

Hij kan het niet, hij wil het niet en hij weet diep van binnen dat hij zal afgaan als een gieter als het ooit zover komt.

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:22

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:22
De grondwet is werkelijk slecht. Vooral de zaken die te maken hebben met het politiek bestuur. Er is alleen een raad van state, met politici die benoemd worden zonder burgerinspraak in welke vorm dan ook. Maar goed, als ik er echt slechts een mag uitkiezen:
Artikel 64, met name het stuk over het kunnen opheffen van de kamers bij koninklijk besluit.

Verder:
- De hele grondwet staat vol met de positie van de koning (ik heb niets tegen W.A., al ben ik veel minder enthousiast over het beleid van zijn moeder), dat kan ook in de reguliere wetgeving.
- Commissarissen van de koning, benoemde burgemeesters, ministers, premiers, etc.
- Artikel 12 en 13 zijn echt antiek en beschermen niet tegen bijv. digitaal luistervinken. Men mag niet je huis in maar men weet meer van de burgers via het luistervinken dan men ooit te weten had gekomen door in een huis rond te kunnen neuzen.
- Geen volksinitiatief.
- Geen corrigerende referenda.
- Verplichte transparantie van de overheid ontbreekt.
- Premier mag meer dan 8 jaar in functie blijven.
- Geheime stemming, zonder vast te leggen hoe en hoe lang de stemmen bewaard worden voor hertelling.
- Achttien jaar om te stemmen, het is toch wel duidelijk dat dit het beste naar bijv. eenentwintig kan (ik sta wellicht alleen in deze opvatting).

Ik volg u en uw reacties op GS met aandacht, omdat ik over veel zaken vroeger net als u dacht, ik kan mij daarom niet indenken dat u achter veel van voornoemde zaken staat. Mocht dit toch zo zijn, dan hoop ik dat u de moeite neemt om ze opnieuw te lezen en dan gun ik u en ieder ander het recht om in de nabije toekomst tot een ander inzicht(en) te komen.

O2Neutraal | 05-08-18 | 12:24

Er kan ook nog bij dat soevereiniteit niet overdraagbaar is. En misschien nog een mooi stuk tekst over het voorkomen dat in handelsverdragen opeens onze eigen rechters buitenspel komen te staan, dit helpt wellicht ook een klein beetje tegen penthouses.

O2Neutraal | 06-08-18 | 08:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Er wordt niets aan gedaan vanwege de marsorders uit Brussel en nog machtiger echelons, zoals de kringen rondom Soros, de geldschieters dus. Overheden in West-Europa zijn instrumenten in handen van deze groepen, bedoeld om hun haat jegens de vrije samenleving en hun frustraties over het moeizaam verlopen van "de revolutie" te uiten en exploiteren.
Optreden tegen deze moskee zou betekenen dat het omvolkings- en islamiseringsproces gehinderd wordt en dat mag uiteraard niet. Dit is de enige verklaring waarom tegen veel minder ernstige zaken keihard wordt opgetreden en tegen de extreem schadelijke islam niet.

Nederlander65 | 05-08-18 | 09:03 | 3

Wat een onzin allemaal. Soros de baas van de EU. Zucht. Zinnen als "haat tegen de vrije samenleving". Man man man. Als er iemand is die haat heft tegen de vrije samenleving dan is het de anti-Soros, de heer Orban. Hij wil controle op de pers, op de media, op de andere partijen, maar dat zie jij niet, want het is de vrijheid van anderen die Orban wil inperken. En dan vind jij dat opeens geen probleem.

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 11:10

Knap! Voor iemand die wederom zelf heel selectief te werk gaat met "feiten". "Cherry picking" noemen ze dat in het exotisch. Soros is inderdaad niet de baas. Bij lange na niet. Hij heeft wel overal een vinger in de pap. Ziet zichzelf als messiah met zijn bullshit. Heeft een hoop politici in zijn zak. Over alle NGO's die een staat ondermijnen maar zwijg. Oh... En hij vondt het geweldig om een nazi collaborateur geweest te zijn. Jij bent een simpel zieltje niet in staat het grotere plaatje te zien. Orban ziet het wel. Leuke vent die Soros trouwens. Jij hebt echt smaak man, fucking engnek.

Standvastig | 05-08-18 | 12:58

Kan niet veel slechte dingen vertellen over Orban zijn manier van regeren, kan wel wat verbeteringen toepassen, Soros daarin tegen heeft al veel ellende veroorzaakt wereldwijd

Rene046 | 05-08-18 | 19:45

Om te beginnen zou elke moskee verplicht de Nederlandse vlag als hoogste punt moeten voeren als teken van onderwerping.

Knufter | 05-08-18 | 09:02 | 1

Een fanatieke moslim gelooft allereerst in geld, dan in macht en daarna pas in een god. Maak een einde aan de toevoer van geld vanuit conservatieve islamitische landen en je snijdt de kop van de slang af.

BrabantsVerzet | 05-08-18 | 09:01

Het probleem is niet een Moskee.
Het probleem is Islam. Dat is een woekerende terminale ziekte die altijd eindigde met een ontploffing en heel veel bloed.

Oepsie1234 | 05-08-18 | 08:59

Onze overheid durft het werkelijke probleem niet aan te pakken. Ze zijn bang voor de vijand. Ze hebben al verloren. Alleen het volk kan zichzelf nog redden.

Oepsie1234 | 05-08-18 | 08:46 | 1

Waarom wordt Geert in zijn gouden kooi korter gehouden dan barbaren die afreizen naar de zandbak om een religieuze oorlog te voeren?
Gewoon, omdat het moet van Brussel.

telelezer | 05-08-18 | 08:53

Zoals er al staat, "het is voor de bühne". Het kabinet gaat er niks aan doen, zelfs niet met een eventuele motie van de PVV of FvD; de motie wordt niet gehaald, niet genoeg stemmen. Er zijn andere ""belangrijkere"" zaken, zoals Trump en Rusland.

Koekkeloere | 05-08-18 | 08:33

En dat terwijl ik net een bekeuring binnen kreeg dat ik 6 km/uur te hard op een lege snelweg reed. Met daarbij de bedreiging dat ik tot aan de poorten van de hel vervolgd zou worden als ik niet direct zou betalen.
Maar ik ben dan ook maar een gewone werkende belastingbetaler die je kan uitmelken.

2voor12 | 05-08-18 | 08:29 | 3

Boefje. 6 km te hard is natuurlijk schandalig.
Nooit meer doen hoor!

HoerieHarry | 05-08-18 | 08:31

Omdat ze weten dat u keurig betaald en verder uw mond houdt. Gaat mij net zo overigens, maar mijn tolerantie wordt stukje bij beetje afgebroken zo.

NeedIsaymore? | 05-08-18 | 09:14

Dus u bent van mening dat ieder ander zich aan de wetten moet hilouden, maar u niet?
Is dat wat u zegt?
Bij u is het feitelijk bewezen. De moskee is, hoe wrang ook, geen keihard bewijs waarmee men iets kan.

MarcS | 05-08-18 | 10:03

Mooi geschreven stuk. Duidelijke punten en argumenten.

Schepvogel | 05-08-18 | 08:25 | 4

""Maar waarom grijpen we nu als laatste deel van het volk, met nog een klein beetje ruggegraat en redelijke normen en waarden, niet in(...)""
@ hagelkruis | 05-08-18 | 08:34
Omdat het kiesvolkje murw gewerkt wordt (om belasting te betalen) zodat ze 's-avonds doodmoe op de bank ploffen en hun interesse alleen nog maar uitgaat naar voetballen, Verstappen, tour de France, en voor de dames hun soaps, terwijl (te) veel jongeren helemaal niet geintereseerd zijn en alleen aan uitgaan, kleding en hun mobieltjes denken en totaal geen idee hebben van de dagelijkse politiek Ze zijn daarom makkelijk te beinvloeden zijn door de linkse MSM. Geef het naieve volk brood en spelen en ze houden hun bek dicht.

telelezer | 05-08-18 | 09:06

Waarom bereikt al die hier geuite doorwrochte en gerechtvaardigde kritiek niet de leden van de eerste en de tweede kamer.

Hein7261 | 05-08-18 | 10:00

@hagelkruis | 05-08-18 | 08:34 Wat telelezer schrijft, maar verder heeft de politiek al vlot de mogelijkheid afgeschaft (voor 'het volk') om daadwerkelijk tegen de politiek in het harnas te gaan. Door de (gewapende) macht uit handen van het volk te nemen en die slechts aan een goed gecontroleerde kleine politiemacht te geven, kan het volk de politiek niet zo maar bijsturen. Volksvertegenwoordiging is inmiddels een farce geworden (soit, voorheen wist men ongeveer wat men aan politieke partijen had, tegenwoordig blijken veel spelers achter de buhne gesponsord te zijn door mulitnationals en de EU) dus heeft stemmen enkel een functie om het volk in het gareel te houden ('je hebt toch gestemd? Dan moet je je mond houden want wij vertegenwoordigen je).
In de USA was men er wel vlot achter; geef één (rechts-)persoon te veel macht en je krijgt een probleem, dus werd er in de grondwet opgenomen dat het volk wapens mag dragen. Het argument dat 'the second amendment' er is voor zelfverdediging, werd pas rond 2008 genoemd. Daarvoor was ze vooral bedoeld als mogelijkheid om tegen een te machtige regering op te kunnen treden (in die zin, dat die regering een eigen legermacht zou kunnen inzetten om deelstaten zaken te kunnen afdwingen door gewapende dreiging).
Als burger zijn we dus gebonden aan wetten (tenzij je voorstelt om hiervan af te gaan wijken, wat vlotjes tot een permaban leidt) en die wetten geven de burger nul mogelijkheden.

EEnzame SchizofrEEN | 05-08-18 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Om maatregelen te nemen, zoals het sluiten van islamitische haat hutten heb je bestuurders nodig met lef en gezond verstand. Maar met een achterhaalde interpretatie van vrijheid van godsdienst, die veel te ver wordt doorgezet, komen de laffe bestuurders/politici niet verder dan kopjes thee drinken.
Nu hebben VVD'ers het altijd al moeilijk gehad met het onderscheid tussen criminaliteit en fatsoen. CDA'ers en andere gristen gekkies hebben de schijnheiligheid opnieuw uitgevonden, en aarzelen niet om met een fan (Paul Zakkenvöller) van een massa moordenaar (Pol Pot), zaken te doen (coalitie Rotterdam).
En van links is helemaal niets goed te verwachten.

Memek | 05-08-18 | 08:23

Lafheid, de moeder van de wreedheid.....

mensen en Feynman, jouw vragen en onderbouwing van de feiten, weet onze Leiders hebben Reces!

maar owee, als een Minister hardop uitspreekt dat de integratie totaal is mislukt en een multiculturele samenleving onmogelijk is, geworden.
Dan is er de schreeuw aan het hele spul om van de ligbedden te komen en uit de zwembaden te krijgen... om in de kamer de Minister van Waarheid eens even tot de orde te roepen... en over tot de orde van de dag

fikkieblijf! | 05-08-18 | 08:02

Mooi stukkie Feynman, de vraag blijft bij mij of dit nu een kwestie van een dubbele politieke agenda of een kwestie van ernstige cognitieve dissonantie is...... in ieder geval moet het stemgedrag van een heleboel achterlijke en wereldvreemde landgeneuten om ..... en ..... tsja ....

swebe | 05-08-18 | 08:02

Kudo's weer Feynman. Een prima stuk dat hopelijk blijft hangen bij de mensen die dat het hardst nodig hebben.
En dat zijn er nogal wat.

Jackanders | 05-08-18 | 07:14 | 2

Maar die lezen het niet

BosrandDirk | 05-08-18 | 09:23

BosrandDirk | 05-08-18 | 09:23
Waarschijnlijk wel en ze krijgen er rapportjes bij met analyses van hun politieke onderzoeks bureau's met analsyses over het sentiment onder de bevolking en peilingen over welke strategie hoeveel stemmen zal opleveren. Dat word dan afgewogen tegen de waarde van toekomstige baantjes voor henzelf en hun vrindjes. Gaaf.

O2Neutraal | 05-08-18 | 11:15

Mij lijkt dat de kortsluiting wordt veroorzaakt door het woord ‘religie’.
De staat bemoeit zich niet met religie, seculairisme weet u.
Kortom, richt een criminele organisatie op, kies een religie en alles kan.
Een weeffout in de wet? Of gebrek aan creativiteit van onze bestuurders?
Het laatste me dunkt.

ratelaar | 05-08-18 | 07:02

Uitermate lezenswaardig stuk! Op alle vlakken zeer goed.

VP732 | 05-08-18 | 06:36

Waarom dergelijke godshuizen zoveel credits hebben is mij één groot raadsel, maar ik weet wel dat de radicale gelovigen Lucas en Jenny Goere in de jaren 1980 heel wat harder werden aangepakt. Het ging maar om twee personen in een geïsoleerde omgeving, maar zowel media als justitie zaten er bovenop. Het waren in tegendeel tot nu bovendien niet de progressieven die zich destijds het meest onbetuigd lieten en zaten weg te kijken. En inderdaad: VVD en CDA handelen niet naar de woorden, maar de oorverdovende stilte van andere partijen roept ook vragen op. Het moet heel wel heel erg gierend uit de klauwen lopen wil men in hier Nederland de mond van een haatimam snoeren of de deuren van een haatmoskee sluiten.

Angelica | 05-08-18 | 06:31 | 1

Het betrof inzake de Goeree's: Christenen dus dan durft de overheid wel. Net zoals men scootertuig niet durft aanpakken maar wel een eenzame fietser zonder achterlicht. En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen.
De 1e taak van een overheid is om voor veiligheid voor haar burgers te zorgen. Diezelfde overheid legt de bezetter geen strobreed in de weg (dat laatste is een eufemisme) en ondermijnt daarmee de veiligheid van haar inwoners en verzaakt dus haar plicht.

Lupuslupus | 05-08-18 | 08:47

Totale onwil, niemand will zijn handen er can Branden. Het is begrijpelijk niemand will door het leven als lepra-lijder, en dat is je lot als je nek uitsteekt

Bokito ergo sum | 05-08-18 | 05:31 | 4

@Lupuslupus | 05-08-18 | 08:51

Wauw, anoniem op internet.
Daar zit het probleem, u doet het anoniem omdat u niet als lepra-lijder te boek wilt staan. Omdat u weet dat niemand u beschermt als u met uw pvv jasje door de wijk loopt.

MarcS | 05-08-18 | 09:59

Helemaal niet begrijpelijk! Als je kiest voor het ambt van bestuurder of wetshandhaver dan kies je voor een bepaalde verantwoordelijkheid. Als je bang bent moet je echt een andere baan zoeken of ga je maar postzegels zitten plakken. Bovendien heb je in een democratie het mandaat van de kiezer, je voert dus namens de burgers de wetten en regels uit die op democratische wijze zijn of worden vastgelegd. Bewindslieden, burgemeesters en wethouders die de wetten uit angst laten overtreden verzaken hun plicht, zijn geen knip voor de neus waard en zorgen voor rechtsongelijkheid en ondermijning van de rechtstaat.

Angelica | 05-08-18 | 11:17

@MarcS | 05-08-18 | 09:59 |
U kletst uit uw nek. Elke keer tijdens de TK verkiezingen hangt er een PVV-poster voor mijn raam. Dus iedereen in de wijk, t/m de (marokkaanse) postbode, weet dat ik op de PVV stem. Op GS is iedereen anoniem. Ook u. Dus uw belachelijke 'verwijt' slaat helemaal nergens op.

Lupuslupus | 05-08-18 | 11:54
▼ 1 antwoord verborgen

NEEderland is een land van enkel lullen, letterlijk en figuurlijk.
Begrijp me goed ik heb het over het ambtelijke bestuurders-zooitje.
Ik waag het te betwijfelen of ze zelfs een auto kunnen besturen.

watmagjenogwel | 05-08-18 | 03:53

Subversief gedrag dat gedekt wordt door het geloof in de islam. Je ziet het overal.
De connectie moskee en geweld verbaast ons helemaal niet. Bijna vanzelf zien we die connectie. Want de Grote Voorganger was iemand die geweld gebruikte. Iemand die doodde. Iemand die geen genade kende.
Het ligt helemaal in de lijn met alle verwachtingen dat moskees broedplaatsen zijn van geweld en/of voorbereidend geweld.
De mohammedaanse leer heeft geweld uit uitgangspunt!
Het lijkt op een maffia met de omerta. De broederschap vertoont alle kenmerken van de criminele broederschappen. En dus zullen ze frank en vrij liegen over de activiteiten binnen de moskee.

marjen | 05-08-18 | 03:42

In ons grootste buurland rommelt het ook. Nicolas Maduro kreeg het vandaag ook benauwd. Als dat geen topic waard is.

miko | 05-08-18 | 03:19 | 5

Ik las op Nu dat er drones waren gebruikt en mijn taxichauffeur had het ook over een aanslag.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 04:36

Tja,later zullen we meer weten.
Er zijn ook berichten dat het een explosie was in een gebouw. de drones waren er voor camera beelden. het was blijkbaar een explosie.
www.npr.org/2018/08/04/635681696/repo...

miko | 05-08-18 | 06:07
▼ 2 antwoorden verborgen

De enige reden waarom de El Tawheed moskee nog open is, is omdat 75% of meer van de kiezers dat prima vindt of niet interesseert, en daarom op pro-El Tawheed partijen stemt. Ik zie dat op korte termijn ook niet veranderen.

obominotie | 05-08-18 | 02:45 | 9

Mohammed B kwam ook regelmatig in de Tawheed terwijl er toen ook al internet was en ercin die tijd veel minder zicht op extremistische sites en fora was. Internet valt bovendien niet te stoppen de haatpreken in de moskee wel.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 04:39

Het is waarschijnlijk een combinatie van factoren Gulliver.
Ik weet het ook niet. Haha. Ik probeer een verklaring te vinden van waar deze ellende de laatste tijd vandaan komt.

HoerieHarry | 05-08-18 | 04:46

Die laatste tijd duurt onderhand al bijna 20 jaar Harrie. Je raakt er langzaam aan gewend omdat omdat het beetje bij beetje erger wordt. Net een auto met een roestig plekje waar je op een gegeven moment niet meer op let tot je door de bodemplaat zakt.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 04:50
▼ 6 antwoorden verborgen

Kan dit geweldige stuk aub in alle dagbladen?!

Ray Skak | 05-08-18 | 02:43

De zoveelste ophef over deze moskee, ditmaal naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van gisteren, zal hooguit twee dagen wat smeulen, hier op GS en wellicht in een paar al dan niet sociale mediae. Daarna hoor je er niets meer over, en lachen de soepjurken voor de zoveelste keer in hun vuistje. Een beetje ophef voor de Bühne en daarna gaat men weer over tot de orde van de dag.

"Peace in our time!"

Want we willen geen gedoe met de moslims. Geef ze maar hun zin, dan houden ze zich wel koest.
Zo ging het ook 80 jaar geleden (ja, een Godwin, omdat we nog steeds kunnen & moeten leren van die tijd): Eerst pakten de nazi´s het door de geallieerden bezette Rijnland. De geallieerden deden niets. "Nou vooruit, laten ze het Rijnland maar terugnemen, dan houden ze zich verder wel gedeist".

Toen kwam de "Anschluss": de nazi´s pakten Oostenrijk. Weer toonden de geallieerden zich machteloos.

Vervolgens pakten de nazi´s, na een campagne van van
getraineer & intimidatie, Sudetenland. De geallieerden deden niets. Sterker: Engeland en Frankrijk werkten mee aan de totstandkoming van het Verdrag van München" waardoor Sudetenland bij Duitsland werd ingelijfd, en ze geloofden heilig in de Duitse belofte dat verdere territoriale aanspraken zouden uitblijven. OK, gun ze dat dan nou maar, dan zijn ze tevreden en houden ze zich verder wel koest".

Vervolgens bezetten de nazi´s Praag en lijfden ze Tsjechië in. De geallieerden hadden het nakijken en stuurden de toenmalige ´deuger´ Lord Chamberlain naar Duitsland, om met vriendelijke woorden de agressieve Duitse landhonger een halt toe te roepen. En met resultaat: triomfantelijk zwaaide hij bij terugkomst met een papiertje: "Peace in our time!".

Hoe die ´vrede´ afliep, weten we inmiddels. Tot grote schade & schande.

Dat zelfde proces zien we nu, met de moslims.
Eerst willen ze een koffiehuis. Dan willen ze een buurthuis (Gesubsidieerd uiteraard). Vervolgens willen ze een oude school. Om er een moskee van te maken. Dan een oude kerk. Om er een moskee van te maken. Nadat het hele land is volgeplempt met moskeeën (gesubsidieerd uiteraard) willen ze gebedsruimtes in alle hogescholen en universiteiten. Daarna willen ze eigen hogescholen en universiteiten. Inmiddels is de verovering begonnen van onze supermarktketens, die nu producten verkopen die alleen nog maar in ´halal´-versie te verkrijgen zijn.

Ze bezetten eerst wat sociale huurhuizen in een straat. Vervolgens nemen ze de straat over. Daarna de buurt. En het (voorlopige!) einde aanschouwen we nu: complete wijken die zijn getransformeerd in een parallelle islamitische samenleving, een mono-cultuur. De tienduizenden die nu hele wijken bezetten, zullen binnen afzienbare tijd de honderdduizenden zijn die onze steden overnemen.

Hoe dat zo kan?
Hoe dat zo komt?

Omdat we niks doen.
Omdat we niks durven.
We denken "Ach, gun ze dit of dat maar, dan houden ze zich verder wel gedeisd en bewaren we de lieve vrede."

Peace in our time, mensen, peace in our time!

Chamberlains ´peace´ duurde minder dan een jaar, toen brak overal de pleuris uit.

Benieuwd hoe lang de ´peace´ nog duurt waarvoor de Chamberlains van D66, de VVD, de PvdA, GroenLinks, het CDA, de Christen Unie en de SP zich zo inzetten.

Ik houd mijn hart vast.

Peter Emile | 05-08-18 | 02:33 | 11

Peter Emile: goede analyse. Exact de strategie van deze religieus gemankeerde veroveringsideologen. Peace in our time= sharia for our (grand)children. Sad!

spekpater | 05-08-18 | 09:22

Peter Emile | 05-08-18 | 02:33
Toen Tsjechoslowakije werd omgeturnd in het Protektorat Böhmen und Mähren, zou je denken dat de gewone Jan de Tsjechische arbeider dat verschrikkelijk vond. Het omgekeerde zit dichter bij de waarheid. Tijdens de wereldoorlog hadden de Tsjechische arbeiders het nog nooit zo goed en werd er gigantisch verdiend aan de oorlogsindustrie in dienst van het Deutsche Reich. De aanslag op Reinhard Heydrich in 1942 was voor Jan de Tsjechische arbeider een enorme schok: zijn verdienmodel kwam in gevaar. Bij de Anschluss met Oostenrijk weet iedereen dat de Nazi's daar met open armen ontvangen werden. Hetzelfde gebeurde in Bohemen en Moravië, zowel door etnische Duitsers als etnische Tsjechen. De Joden, die waren de klos. Wat in bovenstaand verhaal weggemoffeld wordt is het feit dat de mof in zijn buurlanden verwelkomd werd. Ook in Nederland heerste er aanvankelijk grote tevredenheid ten aanzien van de Mofrikaanse bezetter.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-08-18 | 12:03

@ Eeuwig.. Op.. Vakantie:

Wat betreft het feit dat de Duitsers door zowel Oostenrijkers als In Bohemen met open armen werden ontvangen, heeft u gelijk. Maar de inlijving van Sudetenland (Verdrag van München) betekende voor het toenmalige Tsjecho-Slowakije niets minder dan dat dit land, tegen zijn wil, van zijn belangrijkste verdedigingswerken werd beroofd.

En wat betreft uw volgende punt (ik citeer):
"Ook in Nederland heerste er aanvankelijk grote tevredenheid ten aanzien van de Mofrikaanse bezetter."

Waar u dát vandaan haalt, is mij een raadsel; de geschiedenis, en talloze getuigenissen uit die tijd, vertellen een heel ander verhaal. Ik kan mij bovendien niet voorstellen dat er "grote tevredenheid" bij Nederlanders bestond nadat hun belangrijkste havenstad was platgebombardeerd, en nadat men in 't holst van de nacht en zonder oorlogsverklaring was overvallen door tot de tanden gewapende lieden die ineens letterlijk uit de lucht kwamen vallen.

Peter Emile | 05-08-18 | 19:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Laten we eens een kerk oprichten met alleen blanke leden.
En dan dezelfde haat onzin uitkramen als deze moskee
Zien hoelang het duurt voor antiva nazies voor de deur staan
En hoelang het duurt voordat de BM de tent sluit

Jacktheflipper | 05-08-18 | 02:29 | 1

Die kerk is er al en heet Linkse kerk.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 04:51

Wat een kolerezooitje hebben die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL en Rutte (VVD) hier allemaal heen en binnen gehaald .
Een ander mag met de teringzooi van Ze opgescheept zitten en het Zelf opknappen .
Dan ziet je geen 1 Hippie of Dienst.

liegende lippen | 05-08-18 | 02:09

Ben vanavond wezen poolbiljarten met een vriend.
Heb ook nog een potje tegen een moslim gespeeld die er was.
Aardige vent maar kon slecht tegen z'n verlies.

HoerieHarry | 05-08-18 | 01:58 | 2

Heb je nog je lichaam aan hem gegeven? Om een statement te maken vanwege de botenparade?

RickTheDick | 05-08-18 | 02:30

Nee Rick. Ik was de vaseline vergeten.

HoerieHarry | 05-08-18 | 02:45

Gisteren bij het water een staaltje betuttelracisme waargenomen ,grote groep asielzoekers die door hun ,,begeleiders,, werden behandeld als kleuters!!
Bakfietsen bij voor de crocs,flamingo,s en andere waterpretspullen.
De volwassen mannen hangen bij elkaar(syriers)? en dronken bier onder het roepen naar elkaar dat het haram is??
Vele selfies en filmpjes gemaakt van elkaar enz enz.
Ze kunnen allen prima zwemmen.

Zijn dit nu de lichten in de duisternis die ons gaan ,,verzorgen,, helpen whatever?

Ze lachen zich rot om ons dat is duidelijk.

Klaplopers en een veiligheidsrisico voor iedereen.

Heel het islam gebeuren is een fuck up die xijn weerga niet kent.

Slap landsbestuur in combi met ,,vluchelingen,, industrie ,levensgevaarlijke tijden.

Zoals een reaguurder de nick zegt : Let op uw saeck!!

maasdonk | 05-08-18 | 01:34

Zolang moslims onze normen en waarden niet respecteren alsmede onze wetgeving, gaat het nooit wat worden.
We kunnen nog jaren blijven zeuren hier maar het haalt niets uit.
Niemand heeft de oplossing van het probleem en dat gaat er ook niet komen.

HoerieHarry | 05-08-18 | 01:22 | 2

Nou HoerigeHarry de oplossing is duidelijk ..... daadkrachtig optreden, gewoon de huidige wet voor iedereen gelijk handhaven, ballen tonen! .... maar aangezien onze politieke elite balloos is....

swebe | 05-08-18 | 08:07

Swebe, ik mag je nu al, maar diep in je hart weet je volgens mij wel dat jou plan nooit werkelijkheid wordt.

HoerieHarry | 05-08-18 | 08:49

Keurig stuk feynmann, zeer welkom helpt om de druk op de ketel te houden. Het is nu aan de politiek, put your money where your mouth is. Het zal me benieuwen, doorpakken of het laatste restje geloofwaardigheid opofferen voor.........?

bwanabanjo | 05-08-18 | 00:47

Wederom, een aanklacht tegen alle softe, slappe bestuurders en politici welk Nederland rijk aan is. Afstammelingen vanuit een generatie die nooit iets hebben meegemaakt. Wat Nederland nodig heeft, is bestuurders vanuit het echte leven, bestuurders met een rechte rug, bestuurders die zich niet voor het karretje laten spannen van softies vanuit de EU, en alle zogenaamde welzijnsorganisaties. Bestuurders die er tot doen, daadkracht tonen en besluiten nemen. Deze bestuurders en leiders hebben wij nodig. Oost Europa, snapt het. Zij zullen de dans ontspringen. Evenals het door de EU, verguisde Rusland. Zij zijn de lachende derde. Met dank aan Guy Verhofstad cum suis.

De Evangelist | 05-08-18 | 00:35 | 5

@Analys.... het bestuur in Brussel kunnen we niet wegjagen.
Ze kunnen wel richtlijnen geven omtrent het toelaten van migranten uit Afrika en moslimlanden, maar uiteindelijk moeten we als land zelf beslissen... net als Oostenrijk en Hongarije dit doen.
De fout zit bij Den Haag... door hun ruimhartig migratiebeleid hebben wij een oneindige toestroom van mensen uit moslimlanden die onder de noemer ''vluchteling'' hier in de watten worden gelegd middels gratis opvang in een AZC, gratis een ingerichte woning, extra zorg en een levenslange uitkering.
Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken zijn strenger geworden en hanteren een limiet. Polen en Oost-Europa daar gaat niemand naar toe.

De vraag is hoe lang wil Den Haag doorgaan met dit onbetaalbaar en onbeheersbaar migratiesysteem?
Tot we hier 19 miljoen inwoners hebben met 3 miljoen moslims... met grote woningnood en veel maatschappelijke problemen en spanningen?
Ieder nadenkend kind ziet dat het fout loopt met Nederland.... de Nederlandse regering, Kamerleden en bestuurders doen net alsof ze dit niet zien - foei toch.

sociaal_econoom | 05-08-18 | 02:21

Het zal goed blijven gaan tot de volgende economische crisis dan breekt definitief de pleuris uit.

Rest In Privacy | 05-08-18 | 04:56
-weggejorist-
Analysis | 05-08-18 | 08:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij maakt het geen zak uit of je moskee sluit of niet.
Ik denk dat je beter het internet kan sluiten.
Daar komt alle ellende vandaan.

HoerieHarry | 05-08-18 | 00:29 | 9

Tuurlijk. Wat frappant is dat vanaf 2000 (toen internet goed begon) de ellende alleen maar is toegenomen met moslims in het westen.

HoerieHarry | 05-08-18 | 01:37

Het heeft geen zin om de moskee te sluiten als je de bezoekers niet deporteert of op andere manier langdurig uit de samenleving verwijdert. Anders gaan ze gewoon verder op een andere lokatie of idd via internet of een ander medium.

obominotie | 05-08-18 | 02:50

Inderdaad. En wederom begon alle ellende in de wereld met een Appel/Apple

lulleficatie | 05-08-18 | 09:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Een witte vlag inderdaad. Capitulatie. Helder stuk.

HaatbaardKnipper | 05-08-18 | 00:16

Prima stuk Feynman, mijn complimenten.

Wasbakplasser | 05-08-18 | 00:11

De moslims en migranten hebben een duidelijk doel. Moslims willen islam invoeren en migranten gratis geld en onderdak. Dat zorgt er voor dat zij hechte groepen zijn en als groepen opereren, mede mogelijk gemaakt door het pappen en nathouden door onze overheid en de EU.
De westerling is bang voor deze groepen en wordt banger gemaakt wanneer elke vorm van kritiek en actie de kop wordt ingedrukt doir SJW's en overheid.
Groepen mogen alles zeggen en doen in dit land, van haatzaaien tot kraken van panden. De Nederlander die daar kritisch op reageert wordt aan de schandpaal genageld en openlijk bedreigd

Olleke | 05-08-18 | 00:10 | 1

@Olleke

de fout ligt niet zozeer bij migranten en moslims.... de fout ligt 100% bij Den Haag, onze maffe Kamerleden en bij de gemeenten.
Zij vinden van zichzelf dat ze sociaal zijn - door een nooit eindigende stroom migranten uit moslimlanden hier asiel te verlenen.
Onder de noemer 'vluchteling' worden deze migranten hier als kasplantjes behandeld en krijgen ze naast gratis opvang en verblijf in een AZC, een ingerichte woning met extra aandacht, zorg, begeleiding en een langdurige bijstandsuitkering.
De aantallen en het kostenplaatje zijn onbeheersbaar geworden met toenemende spanningen en een grote woningnood.

Terwijl ons omringende landen allemaal strenger zijn geworden en een limiet hebben ingesteld - gaan Den Haag en onze gemeenten gesteund door de NPO hiermee door.... alsof er niets aan de hand is.
Mensen die hierover bezorgd zijn, komen bij de NPO niet aan het woord.

sociaal_econoom | 05-08-18 | 00:37

Als buurtbewoner zou ik af en toe (liefst anoniem, verschillende bronnen) eens melden dat er een gas- of brand lucht hangt of schijnbaar iets aan de hand is met die moskee, natuurlijk niet helemaal duidelijk waar dat vandaan komt. Misschien dat de brandweer dingen afkeurt, bij bezoek moskee. Sluiten ze vanzelf de moskee, wegens brandgevaar, gevaar volksgezondheid of iets dergelijks of dat de instanties bij visitatie onoirbare dingen ontdekt.

Het systeem gebruiken, nederland is wel een regeltjes land, en wie wil nu niet deugen door onze moslim medemens te helpen/beschermen, Ik weet, het probleem verplaatst zich, maar het kost toch tijd en energie om te verkassen, ongemak om kort te gaan. Het probleem overlaten aan en laten oplossen door OM, politici werkt duidelijk dus niet, zo leert de geschiedenis, dan maar creatief. Natuurlijk allemaal harstikke kinderachtig en op korte termijn totaal niet effectief, maar dat is klein bier vergeleken wat deze mensen met ons van plan zijn, mocht men zo ver zijn.

thephysicist | 05-08-18 | 00:07 | 3

Een dergelijke ‘daad van rechtse terreur’ tegen een moskee zal tot op de bodem uitgezocht worden. Met man en macht, Kamervragen. En u staat voor de rechter.

HaatbaardKnipper | 05-08-18 | 00:22

Hahahahaha......... een moskee die word gesloten op last van de brandweer........ hahahahahaha.
Goeie grap,die ga ik op de eerst komende verjaardag vertellen.Bedankt hiervoor.

ditotje | 05-08-18 | 00:45

Als je hier in Brabant meer als een ‘gebruikers’ hoeveelheid weed in je huis/bedrijf hebt liggen word het pand gesloten dmv Damocles wetgeving. Om de buurt te beschermen.
Prima wet om moskeeën waar criminelen en jihadisten komen te sluiten.

Trumme | 05-08-18 | 00:57

De SP in 1983:

“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt , vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt. Zoals nu kan het niet”.
sptransparant.wordpress.com/gastarbei...

janleuk | 05-08-18 | 00:06

Als dit allemaal bewezen en waar is.
moeten deze raddraaiers voor het gerecht gedaagd worden.
De wereld staat op zijn kop,n.l lopen bij de voedselbank,econ vluchters,staan naar de werkenden te kijken,als naar de apen in artis.
Deze moskee,waar dan voorbereidingen,zouden plaats vinden,indien bewezen zou je moordkeet moeten noemen.
Voor mij zijn er dingen gebeurd,die mij doen twijfelen aan een onpartijdige rechtsgang,de hakken over de sloot regering die het referendum te lastig vond.
Hoelang blijft dit nog doorgaan.
Wanneer spijkert iemand met kennis van zaken,die alles op een rijtje zet.
Het verval van n.l,net zo als luther,op het internet.
Het sociaal bestel is voor de nederlanders,maar wordt nu ,door regeerders weggegeven,ze gooien miljoen over de balk,net of het normaal is.
We hebben weer zoveel miljoen geschonken aan dit,en aan dat,ze strooien het uit als pepernoten.
Kabinet reutel de gulle gevers,en dan zitten er velen,die de touwtjes amper aan elkaar kunnen knopen.
Pensioenen,de eu met de ecb is al jaren, bezig ,met geld creeren,
,de rente staat vrijwel op nul,dit is kunstmatig.
De boemerang is al onderweg.
Ondertussen zullen binnenkort de pensioenen gekort worden,ambtenaren,7% er bij,verdeel en heers,madurodam kabinetje.

soledad | 05-08-18 | 00:03

Nederlanders blijven lekker links stemmen dus we gaan er aan met z'n allen.

Pislinq | 04-08-18 | 23:57

Indrukwekkend wederom, Feynman. Jij zegt tenminste precies zoals het is.

hoogstetijd | 04-08-18 | 23:52 | 1

Niet alleen Feynman zegt het.
Zelfs De #ImamofPeace wil dit soort haathutten sluiten.

am*dam | 05-08-18 | 00:09
-weggejorist-
fiinderskeepers | 04-08-18 | 23:51

Ik vraag me al jaren af hoe ze de bestuurlijke koppen hier bij de ballen hebben. Liggen er ergens vuile bommen oid? Je MOET dit toch zien gebeuren als overheid. Ik kan me gewoon niet voorstellen, hoe links of hoe rechts je ook bent, dat je het ZO uit de klauwen laat lopen. Er moet een of ander plan zijn. Een kutplan wellicht. Zullen we hem zelf adequaat en vriendelijk op slot gooien?

NiCeY | 04-08-18 | 23:48

Sluiten die hap! Kunnen ze in Oostenrijk ook, dus moet dat hier ook kunnen. Gewoon wat politici met ballen en normaal, gezond verstand die opkomen voor hun electoraat.
Oh wacht, tssss......... daar schort het compleet aan.

LaatmaarLu? | 04-08-18 | 23:45 | 1

In Frankrijk en wel onder Hollande sloot men 4 moskeeën tegelijk wegens jihadisme en oproepen tot geweld:
www.google.com/url?sa=t&rct=j&...
Het kan maar in NL durft/wil men niets.

Jan Dribbel | 04-08-18 | 23:55

"It's the islam stupid!"

Sliptong | 04-08-18 | 23:42 | 1

Je kunt dit mailen naar blok@vvd.nl

rightwing | 04-08-18 | 23:56

Onze overheid en gemeenten hebben nogal wat kopzorgen en problemen met moslims.

Wat ik niet goed begrijp - waarom ze ieder jaar tienduizenden migranten uit moslimlanden hier opvang, een woning, zorg met een uitkering geven?
Naast het feit dat dit veel geld en aandacht vergt, zorgt dit ook voor woningnood en maatschappelijke spanningen. Niet alleen bij de gemeente maar ook bij de burgers die zich hieraan ergeren en goed zien dat migranten onder de noemer ''vluchteling'' als kasplantjes worden behandeld door de Nederlandse overheid en gemeenten.
Terwijl landen om ons heen strenger worden en een limiet hebben ingesteld...
gaat Den Haag gewoon door met dit onbetaalbaar en onbeheersbaar migratiesysteem.

sociaal_econoom | 04-08-18 | 23:40 | 1

Wie worden uiteindelijk het kind van de rekening...?
Juist ja, onze autochtone en allochtone kinderen.

Zij leven straks in een volgepropt Nederland met een permanente woningnood en met financiële en maatschappelijke problemen.
Je hoeft geen helderziende te zijn om dit te kunnen voorspellen.

Den Haag en onze Kamerleden denken dat ze sociaal zijn door al die migranten hier opvang, huisvesting zorg met een uitkering te geven.... de vraag is - of dit wel zo is?

sociaal_econoom | 04-08-18 | 23:49

De Nederlandse regering bewaart de rust en schijten in hun broek , en daarom gebeurt er niks , als u maar de belasting centjes bij elkaar schraapt om zo het moslim leger dat uit de baarmoeder rolt te subsidiëren .

Jetstream | 04-08-18 | 23:37 | 2
-weggejorist-
Analysis | 04-08-18 | 23:56

Mooi gezegd en zo is het.

Pislinq | 04-08-18 | 23:58

Bedankt voor het artikel!

letopuwzaak | 04-08-18 | 23:30

Natuurlijk is men terughoudend om deze moskee te sluiten. Dit gaat de internationale pers halen ("Do the Dutch still have freedom of religion?"), en men wil geen schokreactie onder de gematigde moslims* teweegbrengen. Ook geen ongegronde vrees, ik kan me voorstellen dat je als moslim je rot schrikt als er een moskee gesloten wordt. Maar goed, dat is allemaal geen reden om niets te doen. We hebben lang genoeg gewacht om met droge ogen te kunnen zeggen dat we het alle kans gegeven hebben en lang genoeg gewikt en gewogen hebben. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus zet het mes er maar in. Met een goede motivatie, waarbij benadrukt wordt dat dit een zet tegen op het misdadige grenzende radicaal geloof is, niet iets tegen islam.

*) Ja ik weet het, "gematigde moslims bestaan niet, bla bla bla". Onzin. Natuurlijk bestaan ze. Maar ook gematigde moslims kunnen volharden in hun geloof, net als christenen, joden en hindoes, en het is helemaal niet ondenkbaar dat het radicalere deel voorstelt om onze vrijheden in te perken, en dat vervolgens de gematigde moslims én christenen samen daarmee instemmen om een meerderheid te behalen. Ik ben van mening dat we een manier moeten vinden om met onze moslims samen te leven, gewoon vanuit goed fatsoen maar ook omdat ik meen dat repressie op rampspoed gaat uitlopen. De eerste stap om ons tegen groeiende invloed van vervelende religies te beschermen is ophouden met de verdere import ervan. En dat geldt voor zowel gewone mensen als voor voorgangers en gebedshuizen. De volgende stap is dan aan iedereen glashelder duidelijk maken waar religie staat in onze samenleving: onder de wet, altijd. En dat vergt nog wel enige aanpassingen van die wetten.

Muxje | 04-08-18 | 23:29 | 2

Vrijheid van religie bestaat hier niet. Wil graag zien wat er gebeurt als een moslim openlijk bij Jinek zegt dat ie vanaf vandaag geen moslim meer is. Of ie de volgende maand haalt.
Verder gaat het niet om de religie, maar de cultuur, denk ik. Hier gaat iedereen heel stoer niet meer naar de kerk, maar het christendom stroomt door de aderen van elke autochtoon hier, kwa omgaan met elkaar, ethos, fatsoensregels, respect, etc.. Dus de vrijheid van religie is m.i. niet zo relevant. Men komt uit een cultuur waar naastenliefde niet bestaat en vrouwen en heidenen als minderwaardig soort wordt gezien. Alleen daarom al moeten de poorten dicht.

skoftig | 04-08-18 | 23:44

Vrijheid van religie slaat op wetten, niet op hoe bepaald volk op bepaalde uitspraken reageert. Mijn punt is dat als het wettig gezag ingrijpt bij een gebedshuis, men vragen gaat stellen over in hoeverre die vrijheid van rechtswege nog gegarandeerd is. (Mijn andere punt is dat we daar vooral niet bang voor moeten zijn)

Dat cultuur een grote factor is ben ik met je eens. De hoop was dat de nieuwkomers onze cultuur van tolerantie en vrijheid op zouden snuiven en bijv. zouden beseffen dat ze hier moslim kunnen zijn vanwege die vrijheid, en dat het goed is om anderen die vrijheid dus ook te gunnen. Dat is deels ook wel gelukt. Maar deels niet, en helaas hoeft slechts een relatief klein deel blijven hangen in de eigen "achterlijke" cultuur om voor grote problemen te zorgen. "Wij zijn met meer" is wensdenken, evenals de gedachte dat die cultuur vanzelf verdwijnt, of dat we hem met repressie kunnen laten verdwijnen. Die cultuur wordt voortdurend aangevuld door import, en doorgegeven aan een jeugd die zich hier in steeds mindere mate thuis voelt.

Muxje | 05-08-18 | 00:01

En onder druk van de sociale media nemen de "uitdagingen" steeds krankzinniger vormen aan.
Je moet toch wel totaal gestoord zijn om een pan kokend water over je hoofd uit te gieten.
www.ad.nl/bizar/nieuwe-internetchalle...
Nou, ja, de een hangt een bomgordel om de ander probeert zichzelf te koken.

Jan Dribbel | 04-08-18 | 23:28 | 4

Zonet was de pagina er nog maar foto's van verbrande hoofden doen het niet goed bij de lezers.

Jan Dribbel | 04-08-18 | 23:36

Niks meer of minder ... een manier om straks onschuldige mensen met kokend water te overgieten en dit als grap te laten beschouwen... Gekkewerk....

Rene046 | 05-08-18 | 18:52
▼ 1 antwoord verborgen

Voor mannen is islam wel de ideale religie. Je kunt al je mannelijke lusten botvieren die normaal gesproken verboden zijn. 9 van de 10 christelijke geboden in ieder geval. Alleen die van één god moet je je aan houden.
Dit is wat er gebeurt als je een maand lang islam probeert (lol):
www.youtube.com/watch?v=CtS2T8j2KKM&a...

lulleficatie | 04-08-18 | 23:25 | 1

Voor een aantal mannen is het best wel gunstig in een kalifaat.
Meerdere vrouwen, nog meer vrouwen die je op de lokale markt gewoon kan kopen. Het probleem is dat je een shitload vrijgezelle mannen overhoudt. Die gaan uiteindelijk toch ergens anders heen.

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 23:32

Tsja, Rutte heeft al jaren geleden bevestigd dat we in oorlog zijn met de Islam. Alleen in Nederland weigeren we de noodzakelijke maatregelen te treffen, soort van laffe politiek in de hoop dat het of overwaait of dat de kiezers gaan wennen aan islamdominantie....

Tee Of Cup | 04-08-18 | 23:22
-weggejorist-
lulleficatie | 04-08-18 | 23:20 | 3

Na de VOC tijd hebben slapjanussen de politiek overgenomen. Zelfs de VVD is voor een groot gedeelte links geworden (en voor het andere deel slaafs aan multinationals). De meeste Nederlanders trappen er nog met open ogen in. Maar straks hebben we weer een crisis en vallen er eens wat doden door de sekte van Mo in Nederland. En dan ontstaat er misschien wel behoefte aan een sterke man. It happened before. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden...

benjeallanggek | 04-08-18 | 23:20

Als de VVD en het CDA hier niets aan doen, zijn het landverraders!

Lexus01 | 04-08-18 | 23:14

Zelfs het weer is aan het islamiseren; het is nu al gortdroog. Nog een paar decennia, en de geiten trekken door de lege rvierbeddingen van Rijn en Maas.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 23:14 | 1

Haha

taylor 1000 | 05-08-18 | 03:06
-weggejorist-
SDI | 04-08-18 | 23:14

Voor de regende partijen moet het een spargaat zijn om enerzijds te voldoen aan het gegeven dat er door binnenlandse veiligheidsdiensten van VS, Israel en EU, de deep state afdelingen althans, voordelen te behalen zouden zijn aan het recruteren en financieren van jihadi's en aan de andere kant de balans vinden om maatschappelijke onrust tot een minimum te beperken. www.novini.nl/hoe-westerse-geheime-die...

bodemloos | 04-08-18 | 23:10

Islam is walgelijk, en elke moskee is er 1 te veel. Alles sluiten graag en nieuwe haathuizen worden niet toegestaan. Is niet moeilijk en gewoon mogelijk binnen de wet. Het is wel duidelijk dat elke moskee staatsondermijnend en geweldsverheerlijkend is.

npo | 04-08-18 | 23:09

Nederland is niet islamitisch. Is het ook nooit geweest in het verleden. Maar we worden het wel; langzaam maar zeker, klein stapje voor klein stapje.

"Er mag geen kritiek op de islam in de openbare ruimte. No-go zones, midden in de westerse samenleving. Er is een zeer terechte vrees voor een verstoring van de openbare orde, maar in plaats van op te treden, wordt de intimidatie beloond. In plaats van opvoeden & integreren, pappen & nathouden."

En dat zal alleen maar toenemen. Kijk, een paar duizend moslims zijn makkelijk te integreren in onze samenleving. Enkele tienduizenden? Geen probleem. Enkele honderdduizenden? Tsja, dat beginnen er echt wat veel te worden. 1.000.000+, wat we nu ongeveer hier hebben? Dat is een soort van probleem, een redelijk fors probleem; dat hebben we toch wel kunnen zien de afgelopen 2 á 3 decennia.

Moeten we dan zo snel mogelijk naar 2 miljoen moslims? Of is het beter sterk in te zetten op het beperken van het aantal moslims op die 1 miljoen, en te streven naar een afname van dat miljoen? Door bijvoorbeeld de grenzen te sluiten voor nog meer muzelmannen die zich hier willen komen vestigen, en criminele dubbel-paspoorthouders het Nederlandse paspoort te ontnemen en eruit te schoppen? Ik weet het antwoord wel.

"Syriëgangers komen terug omdat hun beoogde kalifaat geïmplodeerd is. Gelijkgestemden vertrekken niet meer."

En dat is wat mij betreft een soort van test case. Smerige IS ratten moet je buiten Nederland (en het westen) kunnen houden; het zij er maar ca 200, dat moet toch wel lukken? En die zg gelijkgestemden - dat zijn er vele duizenden - moet de AIVD monitoren, en bij het minste geringste moet je ook die lieden Nederland uittyfen. Daartoe zul je wat wetten moeten aanpassen. Nou, dat moet de Tweede Kamer dan maar snel doen. Doen ze dat niet, dan interesseert het ze kennelijk niet dat de samenleving op termijn zal islamiseren.

Dr_Johnson | 04-08-18 | 23:06 | 1

Het lijkt er inderdaad op dat het ze niet interesseert. Want met hun intellect zouden ze het wel moeten kunnen bedenken..
Eerst dacht ik dat veel mensen de islamisering niet erg vonden, ik kom erachter dat veel mensen denken dat het zo'n vaart niet zal lopen en dat onze wetten ons uiteindelijk wel beschermen.
Beiden zijn niet waar.

letopuwzaak | 04-08-18 | 23:34

De motorclubs willen vast wel een nieuw clubhuis!

Madamjanet | 04-08-18 | 23:05
-weggejorist-
lanexx | 04-08-18 | 23:03 | 1

Loopt allemaal volgens plan. Heel de wereld voor heel de wereld op de vlucht om teneinde wereldwijd eenzelfde bevolkingssamenstelling te bewerkstelligen. Ze hebben niet voor niets Irak en libië in de fik gestoken. Ze zijn aardig op scheut. Nu alleen nog vluchtende Russen en Noord-Koreanen en het maakt zo langzamerhand inderdaad niet meer uit waar je wiegje ooit heeft gestaan. Wel jammer dat de oligarchen die aan de andere kant van de marionettenlijnen zitten dit nooit met ons hebben gedeeld.

Arnold9638 | 04-08-18 | 23:00

Er wordt getolereerd omdat men geen gezeik wil met de nationale en internationale moslimgemeenschap. Ook wil men vooral geen racist of islamofoob genoemd worden. Angst is een slechte raadgever.

BozePaarseMan | 04-08-18 | 22:57

Of in Oostenrijk? Omdat de wil er is. Daar wel.

Trumme | 04-08-18 | 23:05

omdat daar al aanslagen zijn geweest en men heftig op straat demonstraties meemaakt vanuit het geloof.
Die wil men hier nog even uitstellen... of het moet al te laat zijn om nog in te grijpen.

Rene046 | 05-08-18 | 15:59

"Kwetsbare jeugd"? Je bedoelt de van kinds af aan met islam gehersenspoelde moslims in ons land, neem ik aan. Want dat is de groep die zich willoos en onvoorwaardelijk voor het karretje van de imams en ander gespuis laat spannen. Plus natuurlijk een paar verdwaalde bekeerlingen die van de NPO en het linkse onderwijs structureel te horen hebben gekregen dat we de islam moeten omarmen in onze samenleving en dat we respect voor die cultuur moeten hebben.

Dr. Snoepjes | 04-08-18 | 22:55

Wat kan ons overkomen dan? Dat de prostitutie aan banden wordt gelegd? Of er een steeds hogere leeftijd komt om alcohol te mogen kopen totdat de alcohol helemaal wordt afgeschaft? Roken mogen moslims in principe niet. Dan zou er hier toch al enig gedoe moeten zijn rond het roken zoals terugdringen en daarna verbieden? Niks aan de hand dus.

Leptob | 04-08-18 | 22:54

Goed verhaal.Probleem is dat 2 partijen in de coalitie in het zelfde f*cking sprookje geloven als de radicale Moskee meneer en zijn aanhang , alleen heet de hoofdfiguur daar Allah en die van hun heet God, en volgens die Mohammed is dat van die Allah het laatste dat Hij ooit gezegd zou hebben en daarom de ultieme waarheid, en als je het daar niet mee eens bent moet je dood.

Dit haatpaleis moet natuurlijk gesloten worden als een criminele organisatie maar dat gaat niet gebeuren omdat met geen ballen heeft , de gevolgen vreest, en liever de ballen van de Islamieten likt dan dat er ooit wat aan gedaan gaat worden, en men ook niet met Wilders geïdentificeerd wil worden.

Zwizalletju | 04-08-18 | 22:54 | 1

+1

Rene046 | 05-08-18 | 15:56

Tja.
Als men niet durft te handhaven en je autoriteit laat ondermijnen, dan neemt die moskee je vinger, hand en arm tot aan de schouder.

Er is vast genoeg te vinden. Maar welke bestuurder durft?

Rest In Privacy | 04-08-18 | 22:51 | 3

De bestuurder, politicus, rechter, die de beslissing neemt die haathut te sluiten,
moet direct vrezen voor zijn leven en dat van zijn gezin, en die heeft daar geen zin in. Begrijp ik goed hoor, daar niet van. Want je steekt daarmee als het ware de Rubicon over: de teerling is geworpen.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 22:57

Frankrijk heeft al 20 moskeeën gesloten.

Lupuslupus | 04-08-18 | 23:02

@Lupuslupus
En ze hebben het resultaat ervan ook al meegemaakt, net als de UK, Belgie, Duitsland.
.
Nu Nederland nog een aantal sluiten... geeft een goed voorbeeld..
De eerste partij die daar aan durft mee te werken. zal veel stemmen vangen.

Rene046 | 05-08-18 | 15:55

Zodra er wettelijke grond is voor een sluiting zal die moskee wel gesloten gaan worden. Als ronselen voor de jihad wordt bewezen is dat genoeg. Tot nog toe te weinig hard bewijs, maar mij ljjkt dat ook de politiek zo langzamerhand niet meer om sluiting heen kan.
Maar dan dient die politiek het wel goed juridisch dichtgetimmerd moet hebben anders is het effect averechts. Als de rechter de politiek moet terugroepen hebben de salafisten een extra slag gewonnen.

Beste_Landgenoten | 04-08-18 | 22:50

En dan ook nog de arrogante houding dat er alleen agenten van Marokkaanse afkomst over de vloer mogen komen
Bena | 04-08-18 | 22:44 |
De eerste aanklacht zou u al in kunnen dienen,... discriminatie.

botbot | 04-08-18 | 22:49 | 2

Die reageerknop zit er omdat we dan Ctrl-f niet meer hoeven te gebruiken. Bij voorbaat dank.

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 22:58

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 22:58 |
Ik krijg hiervan een flashback naar 1712. Lang geleden dat ik zo'n tegeltje heb gezien. :)

Tuborg øl | 04-08-18 | 23:28

Op zich een aardig stukje, maar toch volg ik de logica niet. Waarom zou er een motie worden aangenomen over deze moskee? Daarmee gaat hij niet dicht. Er worden twee verschillende opties genoemd om de moskee dicht te krijgen. De eerste is de stichting achter de moskee verbieden. Hierover gaat niet de Tweede kamer, maar het OM en de rechtbank. Het OM moet bij de rechter aantonen dat het hier gaat om een criminele organisatie. Dat is erg lastig te bewijzen, zie de enorme lijdensweg om dit bij motorclubs gedaan te krijgen. Gaat niet lukken.
Optie twee is om het pand te laten sluiten door de burgemeester op grond van de Gemeentewet. Ook dat gaat met deze burgemeester niet gebeuren. Ook eerdere burgemeesters hadden die mogelijkheid en zijn thee gaan drinken. Er zullen toch echt meer doden moeten vallen voordat er actie wordt ondernomen.

GerbenW | 04-08-18 | 22:49

En dan ook nog de arrogante houding dat er alleen agenten van Marokkaanse afkomst over de vloer mogen komen. Er zou eens een organisatie moeten zijn die alleen maar zou accepteten om te praten met uitsluitend politiemensen van autochtone afkomst. Dan hadden de Klavertjes, de Marijnisjes, de Assertjes en de Pechtoldjes al lang op de barricaden gestaan.

Bena | 04-08-18 | 22:44 | 1

Het kan allemaal in Amsterdam, ook apartheid invoeren.

Jan Dribbel | 04-08-18 | 22:51

En daarom.Steel, roof en jat Nederland leeg nu het nog kan. Pak wat je pakken kunt en fraudeer iedereen de moeder. Doe zoals de politici doen, steel en roof, voordat het op is!

Mark_D_NL | 04-08-18 | 22:42 | 5

Zwizalletju | 04-08-18 | 22:56
Onzin. Je bent gewoon gewoon een zacht ei. Wil jij niet in redelijke luxe oud worden? De meeste mensen wel. En een deel daarvan snapt dat er veel te graaien valt in subsidie land. En dat je daarmee en leuk leven en oude dag kan creëren. Dat jij daar niet aan mee doet uit een soort van goed burger schap idee. Is schattig maar dom....
-
De wereld draait op subsidies...

Mark_D_NL | 04-08-18 | 23:02

@Bestelandgenoten. Mooi. En doe je het al? Want wanneer jij het niet doet dan doet een ander het wel. En dat is vaak dan geen Nederlandert, maar een Albanees, Egyptenaar of Keniaan.

Mark_D_NL | 04-08-18 | 23:05

Mark_D_NL | 04-08-18 | 23:05 |
Nee ik betaal gewoon belasting, licht de boel niet op, strijk geen oneigenlijke subsidies op en trek geen uitkering. Ik ben netto-betaler aan deze samenleving en heb daar geen probleem mee want je krijgt er een hoop voor terug. Maatschappelijke rust, inkomenszekerheid voor iedereen, scholing en gezondheidszorg, alsmede een goed werkende infrastructuur en opgeleide werknemers zonder welke jouw bedrijf niet zouden werken. De overheid faciliteert het bedrijfsleven op vele manieren en op die manier functioneert onze maatschappij.

Mensen zoals jij, die alleen maar willen cashen op kosten van een ander trekken juist het fundamkent daaronder weg. En raad eens: Die mensen klagen het meeste over de teloorgang van de samenleving, de buitenlanders, de anderen. Ik heb daar schijt aan, Mark.

Beste_Landgenoten | 05-08-18 | 10:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Rheia | 04-08-18 | 22:24
Dat weet u niet, we leven hier in een rechtsstaat als u voldoende bewijs aan aandraagt dat zij onze wetten overtreden zal er een proces komen dan nog zal de rechterlijke macht beslissen.

botbot | 04-08-18 | 22:34 | 9

@botbot | 04-08-18 | 23:06
Ja, maar mijn vrouw was 9 toen ik met haar trouwde en ze kwam op haar elfde naar Nederland. Er is ondanks gelijkheid voor iedereen toch een uitzondering voor religie?

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 23:13

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 23:13 |
Dat is voor mij ook een onbegrijpelijke zaak in eerste instantie was hij als ik het voor het zeggen had Nederland niet binnen gekomen.

botbot | 04-08-18 | 23:25

@botbot | 04-08-18 | 23:25
Ja maar minderjarig kind.
Begrijp je? Politiek sta je vast en rechtsgeldig ook.

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 23:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Er zijn weinig middelen meer over om deze periode in de geschiedenis zonder al teveel nadelige gevolgen te laten verlopen.
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

MogeWijEveOvergeve | 04-08-18 | 22:33

De moskee blijft open net zoals ook Berbaar iedereen hier stelselmatig mag beledigen.

Rheia | 04-08-18 | 22:24 | 9

@botbot, bewijs? Kom jij uit een ei ofzo? Kom van je zolderkamer, ga de wijk in desnoods met een keppeltje maar word wakker!

voorbips | 04-08-18 | 23:00

@gulliver. Ik heb zojuist ongelooflijk gelachen!! Bedankt! Sorry @berbaar niet persoonlijk.

letopuwzaak | 04-08-18 | 23:05

Hij was een dagje Dobberbaar.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 23:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Goed stukje van Feynman. De reden dat deze moskee niet wordt gesloten is de angst van bestuurlijk NL om als de verantwoordelijke te worden gezien voor een escalerende geweldspiraal.

Mochten er geweldadige protesten en/of aanslagen door moslims plaatsvinden na de sluiting van deze moskee, dan is het In het huidige alt-linkse klimaat te verwachten dat de bestuurder die de moskee heeft gesloten als de schuldige wordt gezien en niet die radicale moslims, want dat zijn (volgens links) de nobele primaten die niet anders dan primair kunnen reageren op zo'n daad.

De rijen in bestuurlijk NL zijn niet gesloten. Er bestaat geen gedeelde mores, geen consensus hoe om met de Islam om te gaan, geen saamhorigheid en geen besef dat de Islam een directe en acute bedreiging vormt voor onze democratie. Dat gebrek aan "ziel" (zoals laatst hier op GS beschreven door een Syrier) maakt ons zwak.

Waar elke islamiet zich kan gesteund voelen door de oemma en bij implicatie dus geholpen wordt door elke willekeurige andere islamiet in geval van problemen, staan Nederlanders er altijd alleen voor. Vandaar dat Nederlanders conflicten vermijden en wanneer een soortgenoot in acute nood verkeert, men toch liever eerst een reden bedenkt om niet te helpen.

Dan komt ook nog de deugmoraal om de hoek kijken. Wanneer je eenmaal als schuldige wordt gezien voor de geweldescalatie na de sluiting van deze moskee, deug je niet meer en wordt je uit de bestuurlijke bovenlaag gestoten en verguist.

Defacto maken deze eigenschappen van onze leiders (kamerleden, burgemeesters, wethouders, etc.) Nederland onbestuurbaar. Het gebrek aan een gedeelde moraal, wederzijdse ondersteuning, de deugmoraal en de angst om het eigen hachtje werkt als een soort prisoners dilemma en creert een situatie waarin samenwerking minder oplevert dan individuele overwegingen.

Beefbus | 04-08-18 | 22:23 | 5

++ Denkt u dat bestuurlijk NL het gevaar wel kent, maar om door u gestelde redenen wacht met actie? Wanneer zou daar de grens van bereikt zijn vraag ik me af.

letopuwzaak | 04-08-18 | 23:15

@letopuwzaak | 04-08-18 | 23:15
Ik denk dat de grens pas wordt bereikt als ze er massaal om actie gevraagd gaat worden door het Nederlandse volk, bijvoorbeeld na een serieuze aanslag in NL. Pas dan voelt zo'n bestuurder dat het sluiten van een moskee geen negatief persoonlijk gevolg voor hem/haar heeft.

Beefbus | 05-08-18 | 02:03

precies zo als het is.....

Rene046 | 05-08-18 | 15:42
▼ 2 antwoorden verborgen

2004: Vragen van het lid Wilders (Groep Wilders) aan de ministers van Justitie en voor Vreemdelingenzaken en Integratie over de uitspraken van imam Fawaz Jneid in de As Soennah-moskee een paar weken voor de moord op Theo van Gogh.
zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-20...

2018: De omstreden salafistische prediker Fawaz Jneid (53) heeft zijn werkgebied verplaatst van Den Haag naar de El Tawheed Moskee in West.

Hij heeft daar afgelopen vrijdag de preek geleid, blijkt uit een filmpje dat hij zelf op internet heeft gezet. Daarin beklaagt hij zich er over dat moslims 'overal worden aangevallen'.
www.parool.nl/amsterdam/omstreden-ima...

janleuk | 04-08-18 | 22:21 | 1

Correctie: 2004 moet 2006 zijn.

janleuk | 04-08-18 | 22:25

het grote probleem is dat vrijwel iedereen die hier tegen is gewoon werkt en geen tijd heeft om de woedende met fakkels en hooivorken bewapende meute te vormen die hier weer eens zo dringend nodig is en boven op het werk dat we doen om dit soort waardeloze ons hatende middeleeuwers te voeden, overlast onze lieve overheid ons verder met regels en papier om ons in onze vrije tijd koest te houden. ''boze witte man'' is volgens mij ook zo'n dingetje, bedoeld om boze burgers per ras uit elkaar te spelen, er zijn ook hardwerkende boze andersgekleurde mensen in dit land, zelfs marrokkanen, die ook met walging hun belastingcentjes voor hun neus verbrand zien worden door de achteroverleunende wegkijkende regentencaroussel. Waarom begint GeenStijl geen burgermilitie, of, om het wat meer bij journalistiek te houden, een serie publicaties van over de balk gegooid publiek geld (de publicatie van de begroting heeft Louis XVI uiteindelijk de kop gekost) want veiligheid is uiteindelijk de grondslag voor het heffen van belasting. de overheid biedt veiligheid en de burger betaalt daar belasting voor en wat de overheid verder wil doen is bijzaak. nu we dan qua bescherming tegen de haatmoslims geen veiligheid krijgen, en ook aan de grens niet en ook niet aan de europese grens, lijkt het me niet meer dan logisch dat we daar als burgers tegen in het verweer moeten komen, cq. geen cent meer naar Brussel en den Haag en zelf dan maar voor plietsietje of legertje spelen.

Ciara | 04-08-18 | 22:20 | 5

De essentie is dat een volk dat niet tegen een overheid opstaat die willens en wetens een land naar de knoppen helpt zelf schuldig is! Het is legitiem om een opstand te beginnen tegen een regime dat je uitbuit, onderdrukt en verkwanseld. Zeiken over hoofdletters is wel het laatste waar we op zitten te wachten! De boodschap is duidelijk!

johnelec | 05-08-18 | 09:18

Ciara +1

Rene046 | 05-08-18 | 15:37

Ja kon bondiger, maar sommige mensen zijn dat nou eenmaal niet.
Dat past ook binnen de portee van mijn puntje want als je je land vooruit wil helpen, dan helpt volledige uitsluiting van alles en iedereen, naast het niet hebben van een plan voor ná de endsieg dus totaal niet, en dan krijg je dus die versnippering van ''rechts'' en dat eindeloze langetenengedram van ''gekwetsten'' die dan de inhoudelijke discussie zodanig overschreeuwen dat die niet eens gevoerd kan, of mag worden, ten faveure van juist die achteroverleunende regentenkliek waar we met z'n allen nu juist vanaf willen.

Ciara | 05-08-18 | 19:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien moet er toch eerst maar terreur, oproer, aanslagen en oorlog uitbreken.

J-van-de-Bontekoe | 04-08-18 | 22:19

Waarom niet gesloten?
Doodsangst. De slachting van Theo van Gogh heeft zijn werk gedaan.

de honden blaffen... | 04-08-18 | 22:18 | 1
-weggejorist-
Rene046 | 05-08-18 | 15:36

Kwestie van tijd dat de pleuris uit gaat breken. Met in verschillende gemeente moslim partijen en die hebben hun eigen agenda. Die is heel eng.

franck7020 | 04-08-18 | 22:17

"Muslims Stoning Christians in Dearborn, Michigan".
In 2012.
youtu.be/dBaTVwIJH-E

"Dearborn, MI An Emerging No Go Zone of Islamic Hate and Intolerance".
youtu.be/ZVvgrEm4FE4

In Amerika is dit al jaren aan de gang in Dearborn.
De politie beschermt de moslims als de kans bestaat dat zij "offended" worden.

ccr316 | 04-08-18 | 22:14 | 4

Inderdaad, gewone laffe angst van "onze" overheid Lupus. De scheeuwende Mof van toen is de haatspuwende Moslim van nu.

Musset | 04-08-18 | 22:42

Dat klopt Musset.

Lupuslupus | 04-08-18 | 22:57

Doe even een donkerbruin kamertje boeken samen lupus en Musset lol

Berbaar | 04-08-18 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zat eind 2016 naar die Zembla documentaire "Undercover in de Deense moskee" te kijken (voor linksmensen toch uit onverdachte hoek) en dacht: nu gaat de beerput wel open. Er werd duidelijk aangetoond dat zogenaamde gematigde imams zich binnen de muren van de moskee toch een tikje minder gematigd gedragen en dat er in feite een hele Islamitische schaduwsamenleving aan het ontstaan is met eigen rechtspraak enz. Maar het kreeg nauwelijks aandacht en twee dagen later was het vergeten, terwijl elke islamkritische uitspraak eindeloos op het weegschaaltje van racisme wordt gewogen. En zo tiert het onkruid welig.

JamesMurphy | 04-08-18 | 22:13 | 1

Bytemaster | 04-08-18 | 22:06
En dat gelooft uzelf?

botbot | 04-08-18 | 22:13 | 8

@Wasbakplasser | 04-08-18 | 22:32
Heee daar komt ie weer "maar als" LOL
Er is geen als of wanneer knul dat zijn hoopjes die sneue types zoals U door de nacht helpen.
Verder redden de Berbaartjes zich prima dat doen ze al eeuwen.
Sterkte!

Berbaar | 04-08-18 | 22:47

@ Berbaar
Al eeuwen ‘sneue types’ zonder ruggengraat veronderstel ik. Wees er maar trots op, ‘knul’! :-)

duh! | 04-08-18 | 22:55

Sneue types zijn mensen die hardnekkige problemen weglachen of omschrijven als 'humor om te lachen'. Aan alles komt een eind, ook aan de Berbaartjes.

Wasbakplasser | 04-08-18 | 23:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Aanmerken als criminele organisatie met als doel het organiseren van criminele activiteiten.
Godsdienstvrijheid maar eens aan banden leggen.
Zo moeilijk is het niet.
En juridisch dicht te timmeren.
Aan de andere kant, als het tuig onder de radar gaat, zijn zij minder makkelijk te volgen.
Filipijnse doodseskaders inhuren?

Ruimedenker | 04-08-18 | 22:11 | 4

Arkan Sonney | 04-08-18 | 22:15
Het zijn geen zwarten waar we last van hebben (behalve een klein groepje zeikerds...) Het is de ideologie islam die mensen hersenspoeld en ze aanzet tot vreselijke daden. En de kopstukken die daar maar al te graag gebruik van maken. En de overheid die hiertegen weigert op te treden omdat de veiligheid en het welzijn van het voetvolk niet prioriteit nummer 1 is.
Los daarvan worden echte criminelen niet aangepakt en worden makkelijk te pakken daders onevenredig hard aangepakt want winstgevend.
Thema’s die altijd terugkomen bij schrijfsels van Feynman en waar ik het ook volledig met hem eens ben

Smeerzalf | 04-08-18 | 22:47

Recht op vrijheid van meningsuiting sneuvelt al snel als het in conflict komt met de wet. Waarom zou dat ook niet kunnen gelden voor de godsdienstvrijheid?

Wasbakplasser | 05-08-18 | 00:03

@Wasbakplasser | 05-08-18 | 00:03
Bij de Islam zouden een paar aparte regeltjes ook niet misstaan. Vrijheid van godsdienst moet ook kunnen betekenen vrij van godsdienst en kom daar bij de Islam eens om. Als je vrij van Islam wil zijn, dan kan dat wel. Alleen moet je dan dood van die Islam.
Een godsdienst die dat predikt zou niet eens de kwalificering van godsdienst mogen hebben hier in Nederland.

Eagle0511 | 06-08-18 | 07:40
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk!
Vanuit de politiek gaat er helemaal niets tegen gebeuren. Die brandt daar haar vingers niet aan. Men wacht net zolang totdat burgergroeperingen het recht in eigen hand nemen en deze islamitische rotzooi op gaan ruimen. Zo kan de politiek haar handen in onschuld wassen terwijl toch gedaan wordt wat er gedaan moet worden.

Bytemaster | 04-08-18 | 22:06 | 1

Dan moet je juist daar zijn.

gato | 04-08-18 | 22:22

De opeenvolgende Nederlandse regering doen waar ze goed in zijn, wegkijken als het om staatsondermijnende moslimterreur gaat, maar wel ieder jaar de belastingen verhogen.

Jan Dribbel | 04-08-18 | 22:01

Nederland is toch verkocht aan de Arabieren? Islam in ruil voor olie? Of lijkt het alleen maar zo?

tata1981 | 04-08-18 | 21:58 | 1

Nee dat lijkt niet zo, dat is zo. "Oil for immigration".

Lupuslupus | 04-08-18 | 22:28

dacht dat het pas 4 jaar bekent was maar 2004 tjonge jonge.. Den Haag is goed bezig.
Had verwacht dat na de eerste van deze foto, die tent hermetisch gesloten zou worden z'n grote bagger is daar gaande, zijn ze bewijs aan het laten verdwijnen...
GeenStijl.... a.u.b.. voor het Nederlandse volk bijt jullie erin vast tot er iets gedaan wordt...

Rene046 | 04-08-18 | 21:54 | 4

Berbaar wordt het niet eens tijd voor je om een avontuurlijke fietstocht te gaan maken?

Rest In Privacy | 04-08-18 | 22:33

@Gulliver | 04-08-18 | 22:33
Been there done that, got the T-shirt.
Ik vaar tegenwoordig, heerlijk en aan te raden.
Wordt je een veel minder gefrustreerd konijn van lol

Berbaar | 04-08-18 | 22:42

Heb je nog wat gewonnen met de bingo?

Rest In Privacy | 04-08-18 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

@Kijkeensaan | 04-08-18 | 22:16: Zuid Afrika, Sydney, waar brengt de wereldreis ons straks naartoe? ;) Zonder gekheid, de situatie in ZA is niet echt te vergelijken met die in NL lijkt mij. Het ontstaan van monocultuurtjes binnen een land of stad, bijvoorbeeld Sydney, is inderdaad zorgelijk en voor niemand goed.

Ggroengras | 04-08-18 | 22:25

Voor een totale bimbo als mejuffrouw Southern, niet bepaald een Southern Belle, is elke dag een zekere Una Giarnata Particolare.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 22:25

En zo vlak voor het slapen gaan. U moet er 1 doen: Lauren Southern of Tommy Robinson. Ik ga pitten. En dromen van een triootje. *

Met Sophia Loren en Claudia Cardinale. Don't ask.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 23:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan me herinneren dat het verbieden van de motorclubs ook lang duurde en zeer moeizaam ging. Dus dat duurt ook nog wel even bij die moskee.

Bauchschmertzen | 04-08-18 | 21:52 | 3

Het is inderdaad allemaal niet zo simpel als de simpelen van geest het hier doen voorstellen.

Berbaar | 04-08-18 | 22:06

unblock | 04-08-18 | 22:06
Gelukkig hebben wij jou dan nog: Zo onsimpel van geest dat jij daar eentje bent zèg! We zouden bijna halleluaja voor je roepen maar dat gaat niet gebeuren.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 04-08-18 | 22:12

@unblock | 04-08-18 | 22:06
LOL ende gheghe!!!

Berbaar | 04-08-18 | 22:37

MC’s verbieden is denk ik juridisch wel andere koek dan het sluiten van een moskee, maar ik kan het mis hebben. En sluiten van horeca op basis van de APV.. kan je dat ook op dit sport clubs toepassen?

Ggroengras | 04-08-18 | 21:51 | 1

Het zal ongetwijfeld andere koek zijn, maar ik waag het te betwijfelen of dat het probleem is.

Wasbakplasser | 04-08-18 | 22:21

Eens. Die toko moet gewoon dicht.

Japannert | 04-08-18 | 21:50

Aangezien Aisopos een Griek was en zo'n 2600 jaar geleden leefde, vermoed ik dat hij geen Engels heeft geproken. Waarom citeert een Nederlandse schrijver in een Nederlands artikel een klassieke Griek in het Engels? Hij zal wel iets dergelijks hebben gezegd: Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε

Francisca | 04-08-18 | 21:49 | 1

Waarschijnlijk kiest Feynman voor in het Engels ook voor ons bekend gezegde. De Engelse versie is voor ons veel bekender dan uw hier zo mooi aangehaalde Grieks.
Mooi dat Grieks, maar uiteraard met een knipoog:
Greacum est, non legitur, non potest legi.

kleurdoosje | 05-08-18 | 09:18

Ze hebben van ons niets te vrezen, en dat weten ze.
Andersom daarentegen...

noordwal | 04-08-18 | 21:49

Sterk stuk, idd. Maar zoals reaguurder "Wiezewalakristalix" al aangaf, er gebeurt ook gewoon nooit iets. Politici hier kijken (bewust) weg en hijgen al kwispelend naar hun 'beloofde' baantje in Brussel, alwaar alle afgeserveerde/ uitgekotste c.a. landelijke politici terechtkomen. Nadat ze hun land van herkomst in een puinzooi hebben achtergelaten, uiteraard.

Geil Kippetje | 04-08-18 | 21:46 | 1

Das toch standaard Westers management?

lovekila | 04-08-18 | 23:27

zwarte kousjes meiden neukon . waren hun vaders nooit zo blij mee.

newray | 04-08-18 | 21:46 | 1

Nee, dat kwam omdat moeders ook nog even meegenomen werd in het gedruis....

Ommezwaai | 04-08-18 | 21:50
-weggejorist-
Berbaar | 04-08-18 | 21:45 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

De combinatie zon, zee en een goed boek. Of gurende winterstormen, een warme kachel en een goed boek. Gewoon een goed boek. Om een idee, een inkling te krijgen: en.wikipedia.org/wiki/John_le_Carr%C3... U lijkt de essentie van contraterreur binnen een democratische rechtsstaat maar niet te willen begrijpen. In die missperceptie staat u overigens niet alleen.

Rest In Privacy | 04-08-18 | 21:45

Het is een gore teringzooi, dat hele politiek correct geouwehoer moet stoppen en snel. Die hele linkse kliek zowel politiek als omroep organisatie lees Vara BNN en journalistiek moeten een halt worden toe geroepen. Op een democratische manier.

taylor 1000 | 04-08-18 | 21:45

Godsdienst vrijheid, durf daar maar eens aan te komen, lafaards...

Diminutive | 04-08-18 | 21:44 | 2

We zouden zomaar weer eens naar Cuis Regio Eius Religio kunnen gaan..

omanders | 04-08-18 | 21:46

Eens.

Oprisp | 04-08-18 | 22:32

@Feynmann

Aesop is Engels, Aesopus Latijn en dus ook Nederlands. Je mag ook het Griekse Aisopos gebruiken.

omanders | 04-08-18 | 21:43 | 3

Verder uitstekend artikel, Feyman met één "n"!

omanders | 04-08-18 | 21:45

En in het Nederlands blijkt het dan ook om een zeer vertrouwd citaat te gaan: eendracht maakt macht, of: samen staan we sterk.

JamesMurphy | 04-08-18 | 21:59

Maar in het grieks dan wel met een pi in plaats van met een rho

Janas | 04-08-18 | 22:10

Er begint me zo langzamerhand wel een gevoel van machteloosheid te besluipen. Er gebeurt gewoon nooit iets.

Wiezewalakristalix | 04-08-18 | 21:42 | 4

Inderdaad ik ben het totaal met je eens. Wat is de oplossing om het volk te motiveren om een tegen geluid te laten horen?? Voorlopig staat links op een voorsprong ze hebben de overhand op staats omroep.

taylor 1000 | 04-08-18 | 21:49

Weet nu zeker dat als men in Den Haag niks doet, dit zeker effect gaat geven op hun steun vanuit het Nederlandse volk.

Rene046 | 04-08-18 | 21:56

Te lang met je harp in de boom gebonden geweest? Nu pas???

lovekila | 04-08-18 | 23:24
▼ 1 antwoord verborgen

Best artikel Feynman!

Twisted_Faith | 04-08-18 | 21:37

De meest moedige leiders, zijn tevens degenen die het meest worden beschuldigd van racisme of fascisme.

Het schijnt niet anders te kunnen.

Statler en Waldorf | 04-08-18 | 21:37

Welkom in Nederland....................................

Free will | 04-08-18 | 21:37 | 1

.... en Europa.

halfvolle glas | 05-08-18 | 09:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl