achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten – Tawheed nog open?

"De ChristenUnie schreef al in 2004, veertien jaar geleden, dat de El Tawheed-moskee in Amsterdam opriep tot geweld tegen homoseksuelen."

Wat moet een gebedshuis in hemelsnaam doen om over de streep te gaan? Waar ligt de grens? 

Het CDA en de VVD roepen op tot een sluiting, maar dat is voor de bühne. Dat zijn grote coalitiepartijen. Als ze het meenden, was de deur al dicht. Niet vanwege de foto in de Telegraaf, maar oudere delen van hun kerfstok. 

De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie liet aan AT5 weten dat de foto al 2015 bij hun bekend is, en waarschijnlijk veel ouder is. De verontwaardiging en grote woorden van de Kamerleden is jaren te laat en dient alleen maar om de stilte vanuit het kabinet te maskeren.

Motorclubs Satudarah, Bandidos en Catervarius werden recent verboden. Hun clubhuizen zijn gesloten, het kan wel. Diverse steden gaan nog veel verder. Ondernemingen worden gesloten omdat voor hun deur, zonder een initiatief vanuit hun zaak een schietpartijtje was. Geen schutter, geen doelwit, maar wel slachtoffer.

Uit pure onmacht sluiten de burgemeesters de dichtstbijzijnde deur. Zonder proces. De daders kunnen ze niet vinden & straffen, de stoeptegels ook niet, dus dan maar de ondernemer. Er moet iets gebeuren om de openbare orde te herstellen. Geen celstraf voor de dader, maar een faillissement voor de belastingbetaler.

Inmiddels is de politie volledig duidelijk dat deze ambtelijke Pavlov-reactie reden is voor afpersers om diep in de nacht even een schot te lossen, en zo de plaatselijke autoriteiten voor hun karretje te spannen. Vroeger moest een afperser nog een beetje de boel molesteren en de uitbater een paar klappen geven, nu laat hij gewoon de gemeente een brief sturen en dat doet veel meer pijn.

De aanpak van radicalisering is van een vergelijkbaar niveau. Er wordt een hoop over gepraat, maar als puntje bij paaltje komt, dan wordt aan demonstranten beperkingen opgelegd. Neem bijvoorbeeld een barbecue die nergens in Nederland veilig gehouden kon worden. Aboutaleb werd een hoerenjong genoemd en moskeegangers vierden hun overwinning.

Een probleem dat aan de andere kant van de wereld ook voorkomt. Lauren Southern probeerde vorige week naar een moskee in Sydney te lopen. Ze werd eerst onderschept door de plaatselijke media die haar vertelde dat er niets aan de hand zou zijn. Daarna werd opgewacht door een inspecteur van de plaatselijke politie. Ze mocht niet verder.

Er mag geen kritiek op de islam in de openbare ruimte. No-go zones, midden in de westerse samenleving. Er is een zeer terechte vrees voor een verstoring van de openbare orde, maar in plaats van op te treden, wordt de intimidatie beloond. In plaats van opvoeden & integreren, pappen & nathouden.

De PVV wil graag alle moskee`s dicht en heeft 20 zetels. De VVD, CDA & FvD willen deze moskee dicht en hebben 33, 19 & 2 zetels. Samen heeft dit initiatief al 74 zetels. De ChristenUnie schreef al in 2004, veertien jaar geleden, dat de El Tawheed moskee opriep tot geweld tegen homoseksuelen. (Rouvoet klaagde overigens meer over de discriminatie, dan het geweld)

De ChristenUnie heeft 5 zetels. Dit voorstel heeft een ruime Kamermeerderheid. Waarom bestaat deze motie niet? Waarom is deze motie niet aangenomen? Is het cordon sanitaire belangrijker dan de openbare orde? Waarom wordt Geert in zijn gouden kooi korter gehouden dan barbaren die afreizen naar de zandbak om een religieuze oorlog te voeren? 

Aesop schreef al in de zesde eeuw voor Christus: *Divided we fall, united we stand. *

Syriëgangers komen terug omdat hun beoogde kalifaat geïmplodeerd is. Gelijkgestemden vertrekken niet meer. Maar hun strijd gaat door. Nu niet in de zandbak tegen dictator Assad, lokale milities of westerse strijdkrachten, maar tegen een paar toeristen op de fiets. Wereldwijde guerrilla/terrorisme tegen soft targets is de nieuwe werkwijze. 

Wat opvalt aan de daders in Tadzjikistan is hoe jong ze zijn. Dit is geen weloverwogen beslissing van een volwassene, maar een gehersenspoelde puber. Ze zijn bespeeld als een marionet. Gebruikt, afgedankt en net zo dood als hun slachtoffers. De echte daders zijn veel eerder de leveranciers van deze slechte software, dan die paar dwaallichten met een mes.

Deze aanslag op een paar fietsers toont aan hoe gevaarlijk het is om het ronselen, haatzaaien en hersenspoelen vrij baan te geven. Wat daar kan, kan ook hier. Er is de ruimte, de tijd, de energie, de motivatie, het geld en helaas ook in Nederland de kwetsbare jeugd op zoek naar zingeving en levensdoelen. 

Een open El Tawheed-moskee is een monument dat alles kan, alles mag. 

Een witte vlag.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.